Tenis 96

Sreda, 12.07.2017.

19:23

100 – siloviti Federer gazi ka 19. Grend slemu i istoriji!

Rodžer Federer nastavio je pohod ka 19 Grend slemu i rekordnoj devetoj tituli na Vimbldonu, pošto je rutinski eliminisao Miloša Raonića – 6:4, 6:2, 7:6(4).

100 – siloviti Federer gazi ka 19. Grend slemu i istoriji! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 13. jul 2017 11:00)

Kompleksi ti rade samo tako hehe. Ima li bre jednom da je bio zdrav i prav od svih tih SILNIH poraza protiv Novaka? Hahahaha! I kako da ti se ne smejem ajde reci mi! Jadničkooooo 23 puta gubio od Noleta i svih 23 puta bio feleričan a? Kada bi se zezali! To može u tvojoj mašti samo da bude! Zdrav i prav je on bio u sva ta 23 poraza, kada nije on beži, on tada izlazi u džemperima na teren čim ga zaboli zub hahahahaha!

Karadjordje

pre 6 godina

ok, sa Rodzerom ne moze da se meri, ali sto ne sa Nadalom? Dosta duze je dominirao tenisom, ima vise pobeda na GS-ovima, vofi u medjusobnom skoru, ima vide titula na ao, w i uso, nadal ima vise samo na rg. Nadal 80% titula na sljaci, djokovic je dominirao na svim podlogama.
(Haha, 13. jul 2017 01:00)

Ako je djokovic dominirao na betonu,onda je Nadal preizdominirao na sljaci.
Pa rodjace,i pored cinjenice sto se godisnje odigra dva Slema na betonu,i to nije bilo dovoljno Novaku da ima vise Slemova na ta dva Slema zajedno nego Nadal na RG.

?

pre 6 godina

@Ivan
Nije tacno. Nolo je par puta izjavljivao da je zdrav i da nema problema sa povredom. Sada se odjednom setio povrede. On nije preskakao turnire, Federer je preskocio pola sezone. Nolo je pre samo nekoliko dana pricao kako je u sjajnoj formi. Isto je pricao i pre AO, posto je osvojio Dohu, i pre RG. Znaci, nije isto. 2008 Federer nije bio ni zdrav ni prav, nego je imao mononukleozu. Dakle, lazes i lazi koristis kao argumente!?
Nolo nikada nije dobio Federera u najboljoj formi, Federer njega jeste.

No name

pre 6 godina

Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 12. jul 2017 20:09) Čekajte malo, nisam neki poznavatelj niti ljubitelj tenisa, pogledam kad se igra GS, ali ovaj komentar mi je zapeo za oko. Naime, nisam znao da Novaku netko brani da igra tenis. Može li se znati tko mu to brani?WTF?
(nemam pojma, 12. jul 2017 20:46)

Novaku neko samo moze da "zabrani" da igra tenis ako je zbog necega kriv tj ako nije bio cist( citaj doping - tiha suspenzija ) u svakom drugom slucaju ako nema sta da krije niko njemu ne moze da zabrani da igra kako zna i ume... Meni je jos vise tu cudan Nadal koji godinama nije mogao da se sastavi i odjednom ponovo stize sve loptice i osvaja Roland Garos sa najmanje izgubljenih gemova... Nije to imalo nikakve veze sa psihom nego sa snagom koju opet ima...Ali dobro, sta je tu je... Doci ce valjda i ta maca jednog dana na vratanca... Ja se iskreno nadam jer sam oduvek bio ubedjen da je ta vrsta "rudarskog" tenisa nemoguca bez nekih dodatnih stimulansa...

bariloche

pre 6 godina

Ma gazi Rođa Feđa nema šta! Nike je sve uključio što je potrebno da bi ova likčina u nedelju podigla osmi trofej na Vimbldonu ukupno 19. šatro! Sve mi se čini da će gorkih suza i cmizdrenja biti u nedelju po završenom finalu! A možda Berdih učini naaaaajzad potez karijere i nađe se opet u finalu posle dugih 7 godina. Iskreno, kad bi to uradio smatrao bi ga velikim teniserom!

Djordje

pre 6 godina

Dan bre,svaka rasprava se zavrsava kad se vidi cifra 19 i cifra 12,ipak je to velika razlika.
Tako da te sve vase price gde pokusavate da nadjete "argumente" da je Novak klasa Federera ipak padaju u vodu,prevelika je razlika ipak.
Srbin sam,veliki sam Novakov navijac,al me malo sramota stavljati Novaka u isti kos sa Federerom koji ce od ponedeljka zvanicno biti na 19 Slemova.

Haha

pre 6 godina

Ne svrstava ga to rame uz rame s njima, jer 18 nije rame uz rame sa 12, niti je 12 rame uz rame sa 15. Nolo je tek treci u svojoj eri i to je cinjenica. Uspesan, ali manje uspesan od Federera i Nadala. Dobijao ih je nekada, ali kada su zdravi i u formi, Nolo ih nikada nije dobio. I sto je najvaznije, daleko je iza njih po uspesima.
(?, 12. jul 2017 21:45)
ok, sa Rodzerom ne moze da se meri, ali sto ne sa Nadalom? Dosta duze je dominirao tenisom, ima vise pobeda na GS-ovima, vofi u medjusobnom skoru, ima vide titula na ao, w i uso, nadal ima vise samo na rg. Nadal 80% titula na sljaci, djokovic je dominirao na svim podlogama.

kunalagon

pre 6 godina

@СрбинсонКрусо

Svaka ti cast, potpisujem od reci do reci. Tvoj komentar je objasnio sve, lepo je procitati komentar coveka koji razmislja.

To je to.

pre 6 godina

Ne znam što ljudi mešaju Novaka i Rodžera u isti koš kad je u pitanju tenis!? Ko je neostrašćen tj dobar poznavalac tenisa će reći da Rodžer 99% perfekcije a ostali ga samo prate.

Klašnja

pre 6 godina

@ sasho

Genije si! Sta, naterali Federera da onako popravi bekhend, servis i razvije retern bolji od onog Djokovicevog kada je Djoka bio u najboljoj formi? Stvarno trebe biti slep da uopste i pomislis tako nesto, a kamo li napišeš.

kme

pre 6 godina

Šta je osvojio Federer prošle godine? Koliko godina Federer nije osvojio Slem? Koliko godina je imao Federer kada ga je Nole odučio od tenisa na AO 2008? Koliko je Nole tada imao godina? Eto, to je moje oružje, to su činjenice! Ostalo je tvoja nemoć! :-)
(Ivan, 12. jul 2017 23:26)

Oducivanje od tenisa je radio federer nolu a nikako nolo federeru. Pogledaj ona dva sinsinatija iz 2012. i 2015. godine i sve ce ti biti jasno. Svaki mec koji je nolo dobio je bilo teskom mukom i cesto protiv umornog federera koji je 6 godina stariji od nola... Inace da su isto godiste ne bi nolo video pobedu na slemu protiv rodzera, mozda bi uzeo neku na nekim nebitnim turnirima i to je to... A za taj nivo tenisa koji se kacite toliko, odgovorite mi na jedno pitanje. Koji to udarac ima nolo bolji od federera pa da tvrdite tako nesto?Nijedan. Cao pozdrav.

Ivan

pre 6 godina

(?, 13. jul 2017 00:08)

Opet se brukaš! Pa pitao sam te bre šta je Federer prošle godine osvojio zato da sam uvidiš da nije ništa jer je bio povređen. E isto sada i Nole je povređen! Ne umeš da napraviš paralele? Ne umeš naravno! Što se tiče prošlosti, opet ponavljam, da Nole je nalupao Rođu mladog, zdravog, pravog, u najboljim godinama na AO 2008 sa 3:0 u setovima, deklasirao ga! Zatim ga je nalupao i na USO dva puta u polufinalima, mladog zdravog i pravog Rođu prikane! Eto o tome ja pričam i veoma sam ozbiljan! :-)

?

pre 6 godina

@Ivan
Da li si ozbiljan? Pitas sta je osvojio prosle godine u kojoj je zbog povrede propustio vise od pola sezone? Uozbilji se.
Nolo je na vrhuncu snage, tek napunio 30 godina a vec godinu dana nije uzeo GS. Ma ni masters! Ima Dohu i Istburn, bedni rezultati.
Koliko je Federer imao godina kada je 3 puta nalupao Noloa u najboljoj Nolovoj sezoni u zivotu (2015)? Koliko je imao godina kada je Nolou poklonio krompiric u finalu Sinsinatija? E to se pamti! U najboljim godinama te dere i ponizava penzos. I to povredjeni penzos :)
To su cinjenice.

?

pre 6 godina

@Bardami
Najveci nivo tenisa je Federerov u periodu od 2004 do kraja 2007 godine. Posle toga Nadalov 2008-2009. A Nolov nivo iz najboljih dana ne bi bio dovoljan da pobedi ni danasnje Federera i Nadala koji su obojica realno na 70% od onoga sto su bili u najboljim danima.

Posmatrac

pre 6 godina

Odgledao mec prosto Rodzeru mu odrzao cas tenisa da ovaj nije ima nikakva resenja..pokusavao jakim servisima,forhendom slajsom napadao je cesto napred al Maestro imao odgovor na sve..Ovaj je samo u celom mecu bio nemi posmatrac jer kad god je pokusao nesto sve je bilo brzo jako demantovano..Uostalom taj brejk treceg seta je rekao sve kad je Milos poveo 3 prema 0 a Rodzer hladnokrvno bez preterane nervoze preokrenuo na kraju dotukao ga je. Tu ako je propustio sansu Raonic onda jasno nije mogao da se nada necemu dalje u mecu i eventualnom preokretu. Zasluzena pobeda Rodzera koji ima dva tenisera nezgodna al protiv kojih ima ubedljiv skor..Da je u neku realno favorit da uzme ovde svoju 19 gren slem i time pobegne za jednu vise pratecim rivalima Novaku i Nadalu.

Ivan

pre 6 godina

Ostajes nemocan pred argumentima. Cinjenice su moje oruzje, opet si porazen, rekao bih cak i ponizen. Nolo protiv druge klase nije osvojio nista. Lemali ga gde su stigli. Morao da saceka da skoro svi iz najboljih 8 odu u penziju ili naprave duge pauze pa da pobedama nad povredjenim starcem i povredjenim Nadalom nesto i on osvoji. A sada vec godinu dana nigde nema Noloa, ponizen cinjenicom da ne moze da osvoji nista, dok covek sa skoro 36 godina osvaja GS i masterse :)
(?, 12. jul 2017 22:51)

Šta je osvojio Federer prošle godine? Koliko godina Federer nije osvojio Slem? Koliko godina je imao Federer kada ga je Nole odučio od tenisa na AO 2008? Koliko je Nole tada imao godina? Eto, to je moje oružje, to su činjenice! Ostalo je tvoja nemoć! :-)

Bardami

pre 6 godina

Federer je veliki i najveći po broju osvojenih gren slem titula, a Djoković veliki i najveći, jer je pomerio granice teniske igre. Nikada Federer, a ni Nadal, niti iko pre, nisu dostigli taj nivo Djokovićeve igre, koji svi zovu šesta brzina, i da su sva trojica bili generacija Djoković bi upravo zato bio najbolji. I zbog toga možemo slobodno reći da su Federer i Djoković dva najbolja tenisera ikada.

nemke

pre 6 godina

A Raonic u toku meca prilikom svakog servisa raspaljuje lopticu kao uvjek iz sve snage. Prava cepanica uvek bio i ostao nema sta. Dodao bih jos neku stvar da u neku ruku Rodzer obezbedio sebi mesto tacnije zacemntirao najbolji svih vremena sto se tice GS ukoliko VMB i US Openu osvoji tesko da ce Novak i Nadal dostici to pa makar igrali jos cetri,pet godina toliko ce igrat Fedja ne bas kao njih dvojica al sigurno jos dve,tri sezone dovoljno za koji jos GS,masters kao mogucnost da prestigne Konorsa po broju titula ako ne u prilici da zavrsi ove godine na prvoj poziciji. Tad se otkloni dilema apsolutno svaka..Sto naravno postoji izgled za to da se dogodi..

vps

pre 6 godina

Budimo realni ljudi..
Đoković - sigurno u top 3 igrača ikada ako ne i najboljih, još mu karijera nije gotova tako da možemo o tome da pričamo.
Federer - najgalantniju i najlepši tenis igra od svih tenisera ali samo zato što ima 18slema ne mora da znači da je najbolji ikada igrač..
Srbin sam i navijam za Čilu da osovoji, fin momak, dobro igra ceo turnir i pre toga..

Jim Courier

pre 6 godina

Jos nije gotov turnir, i treba sacekati nedelju da bi se proglasio pobednik. Slicno je bilo i 2014 na Us Openu, kada su mnogi vec proglasili Federera za pobednika, ali se isprecio Cilic. Federer svakako ima preko 80% sansi da osvoji, ali mora ozbiljno da odradi posao do kraja. Berdih ce mu biti manji problem od raspolozenog Cilica.

Sacekati ...

Ivan

pre 6 godina

(?, 12. jul 2017 21:51)

Nisi mogao da odoliš a da opet ne lupiš nešto i izbrukaš se, a? Ova gomila besmislica koju si mi replicirao upravo najbolje govori koliko ste frustrirani Noletovim velikim uspesima! "Povređeni Federer" a? A Nole nikada nema prava da bude povređen a? Kako te bre nije stid hahahaha! Sine, veliki je Nole toliko veliki da vam ostaje samo da plačete zbog toga! Pobedio je velikog Federera u dva uzastopna finala Vimbldona gde je Federeru drugi dom, to je činjenica! Pa neka ga sada pobeđuje i Kirjos baš ga briga! :-)

?

pre 6 godina

@Ivan
Ostajes nemocan pred argumentima. Cinjenice su moje oruzje, opet si porazen, rekao bih cak i ponizen. Nolo protiv druge klase nije osvojio nista. Lemali ga gde su stigli. Morao da saceka da skoro svi iz najboljih 8 odu u penziju ili naprave duge pauze pa da pobedama nad povredjenim starcem i povredjenim Nadalom nesto i on osvoji. A sada vec godinu dana nigde nema Noloa, ponizen cinjenicom da ne moze da osvoji nista, dok covek sa skoro 36 godina osvaja GS i masterse :)

crveni djavo

pre 6 godina

Ne znam, kad god pomislim da Federer ne moze vise da potrosen igrac on nesto osvoji. Ocito da je spreman i ponovo dobro igra na travi. Jedino ponekad kod njega mi smetaju neki nelogicni komentari protiv Nola. Inace je ok. Igra lijep tenis.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ne svrstava ga to rame uz rame s njima, jer 18 nije rame uz rame sa 12, niti je 12 rame uz rame sa 15. Nolo je tek treci u svojoj eri i to je cinjenica. Uspesan, ali manje uspesan od Federera i Nadala. Dobijao ih je nekada, ali kada su zdravi i u formi, Nolo ih nikada nije dobio. I sto je najvaznije, daleko je iza njih po uspesima.

knubbe

pre 6 godina

Nikako da provalim priču kako to Federer osvaja slemove protiv nejake konkurencije? Zlatno pravilo je da ste jaki onoliko koliko i vaš najveći protivnik. Sam Rodžer je izjavljivao da onaj Federer (2006 godina) ne bi uzeo set protiv njega sada - napredovao je jer je i konkurencija levelovala. Nadal je dobijao Berdiha u finalu, Đoković Congu, Marej Raonića ali svi ti igrači koji su dolazili u završnicu su morali nekom velikom skinuti skalp.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ali, ostaje cinjenica da Nolo protiv te druge klase tenisera nije mogao da osvoji GS! Cinjenica! Lupali ga Rodik, Safin, Gonzales gde su stigli. A tek je malo mladji od Nadala kojeg bas i nisu tako lako lemali kao Noloa. Uz to, dok je te drugoklasne pobedjivao u finalu, Noloa je Federer lemao u polufinalima ili cetvrtfinalima. Tako da, pade ti teorija u vodu. Prostom logikom dolazimo do zakljucka da je Nolo slabiji i od te druge klase tenisera, jer pored njih i jos RF i Nadala, on nije mogao ni do finala. Morao da saceka da Federer ostari i povredi se, Nadal se povredi, Safin ode u penziju, Rodik ode u penziju, Davidenko, Soderling i Gonzales takodje, Del Potro se pobredi... pa da on nesto pocne da osvaja. Pre toga nista.
Zapamti, svaka Rodzerova titula Noloa ponizava. Zauvek ce se pricato kako je Federer sa 36 godina dominirao, a Nolo sa 30 nije mogao da pobedi Istomina, Kirijosa, Tima i Berdiha.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Стварно свака част, треба честитати човек, али ништа још није готово... није нам сметало када је Новак ушао у финале УС опена са две предаје, када је освајао све три године, ништа није било намештено... тужан смо народ кад морамо да лечимо своје фрустрације измишљањем некаквих намештања, код мене то изазива сажаљење јер зреле и здраве особе се са тешким ситуацијама изборе прихватањем истих и тражењем решења а не изговора. Неки причају како су људи који пишу овакве коментаре ботови, а шта ако нису, шта ако стварно мисле то што говоре, није ли то тужно... Нолету желим да се опорави и да нађе фокус, форму и да изврши инивације у игри. Федереру, као и Чилићу, Бердиху и Кверију сву срећу у наставку... лично најсимпатичнији ми је био Квери њему је ова победа изгледа највише значила. И још нешто покушао сам да се ставим у позицију тих људи и размишљам логиком да је све намештено, али зашто онда то није учињено раније, зашто не пре две године, зашто не на Вимблдону 2014. године. И онда схватам да је важније то што су се ови коментари појавили тек освајањем АО од стране Федерера, а неки од тих коментатора пре овога су предвиђали поразе овог човека у ранијим колима АО... Волео бих да исти одгледају меч и дају анализу истог да видимо да ли се разумеју у тенис, да ли имају кредибилитет да дају икакве оцене након што дају оцене о игри.

Ivan

pre 6 godina

Rodjen je za sampiona. Uzece 10 Wimbldona kao Rafa Rolan Garose. Jednostavno su najbolji. Djole je dobar ali nije imao srecu da igra u vreme ovakvih velikana
(Jasno, 12. jul 2017 20:22)

Upravo suprotno, imao je sreće i ima i dalje sreće da igra protiv takvih velikana i da ih pobeđuje! Pobede protiv njih na svim Slemovima su zlata vredne! Pobeđivao je Nole Rafu i Rođu na svim podlogama i na svim Slemovima, od čega veoma nogo puta u finalima, a to niko drugi nije uspeo da uradi, samo Nole i to ga svrstava rame uz rame sa njima.

Ivan

pre 6 godina

"Da nije Novak bežao, bežao, bežao, bežao", bla, bla, bla, kako li vas ne zamrzi da non stop trolujete ove besmislice da mi je znati????? Ko je bre bežao??? Ko je u džemperče izlazio na finale završnog Mastersa a samo par dana nakon toga igrao Dejvis kup na šljaci u 3 dobijena seta??? Šta je to ako nije bežanje???? Joj ljudi razumem vašu frustraciju Novakovim uspesima, ali dajte maloo se urazumite, ovo bre dno dna šta vi ovde pišete!!! Što se tiče Federera da, nesumnjivo veliki teniser, jedan od najvećih svih vremena, ali ostaje činjenica da je 70% svojih Slemova osvajao protiv realno druge klase tenisera uz dužno poštovanje svima njima! Osvojiti Slem protiv Bagdatisa, Filipusisa i sada Čilića ili Kverija nije isto i osvojiti ga protiv nekog top tenisera! A Novak je upravo velikog Federera dobijao na svim Slemovima, tukao ga je i na njegovom omiljenom Vimbldonu u dva finala za redom, i to ima veliku težinu! I upamtite, što više Slemova do kraja karijere osvoji Federer to će više Novakove pobede protiv njega dobijati na težini!

Carletto

pre 6 godina

Vidi ga Mladjo. Kakav prototip Srbende.
Da su se kojim nesrecnim slucajem Federer i Nolo sreli na AO, IV, Majamiju ili na Vimbldonu, to bi bilo takvo ciscenje da bi te bolela glava.
Ovo kako je Federer igrao protiv Raonica je poezija tenisa, to Djokovic nece moci dok je ziv.
Sta teo reci o teoriji zavere gde Nolu ne daju da igra tenis, osim nasmejati se IQ onog ko je to izjavio.
Inace na AO je pocistio Vavrinku, Niskorija i Nadala, sve losi teniseri.
Uzivaj dok Maestro igra, takav se nije rodio, niti ce.

12

pre 6 godina

Danas ponovo vidjeno i potvrdjeno: Federer nema vise slabosti u igri, ni najmanje. Raonic se pogubio pokusavajuci da servira na bekhend i salje forhende na isti. Nista od toga, predje na forhend, a ono jos gore. Neverovatni Federer. I ono sto se manje pominje, ritern. Onako lako uzima servise Raonicu koji ima najmocniji servis na turu... strahovito mocno igra Rodzer. A sve to na pragu 36 rodjendana.

Bagdatis

pre 6 godina

Sunce ti koliko je ovaj Vimbldon namešten, još gore nego AO. Pa ovako i ja mogu da ga osvojim kad mi sklone sve protivnike koji mogu da me pobede.

Madjo

pre 6 godina

Lako mu je gaziti ka Gren Slem titulama, kad mu se s puta sklanjaju svi najjači igrači tokom čitave godine, a on igra protiv pacera u završnici ama baš svih turnira. Samo nek je zdravo folirant stari. Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.

Jasno

pre 6 godina

Rodjen je za sampiona. Uzece 10 Wimbldona kao Rafa Rolan Garose. Jednostavno su najbolji. Djole je dobar ali nije imao srecu da igra u vreme ovakvih velikana

ja

pre 6 godina

@adem
Materijal druze. Imas RF sportsku opremu, skupa jeste ali materijal da ne verujes. Majice takve da skoro kao da te hlade po vrucini, a kroj takav da naprave manekena od svakoga. Jesu nesto skuplje, ali isplati se jer veci deo prihoda ide u humanitarne svrhe.

Burn Wimbledon burn

pre 6 godina

@Madjo

Hajde ti lepo pakuj se pa na Jupiter kada već na ovom svetu nema pravde. Biće tako mnogo bolje i tebi, a i svim ostalima.

Марко

pre 6 godina

Не готивим га због карактера, али игра невероватно. Таква лакоћа којом његова игра одише просто одузима дах, поготово ако се узме у обзир да је у тим годинама. Он се игра тениса буквално, на прелеп начин. Задњих година показује зашто је најбољи икада.

Vlada91

pre 6 godina

Iskreno,jedina prepreka ovom coveku bio je Novak.Sada kad njega nema,vidi se koliko je taj Federer mocan zapravo,cak i u cetvrtoj deceniji.Stvarno treba svasta protivnik da odigra da bi mu parirao.

sasho

pre 6 godina

Plačete od sreće!Namešteno mu sve,svaki meč,cela godina.Pričaće se o ovom nekad kada ovi koji guraju Federera i njegovu priču odu u sa scene tenisa i biznisa.

Ivan Livno

pre 6 godina

Čilić ga dobiva zapamtite to ljudi, Federer je najveći i daleko najskromniji sportas u svijetu sporta, ali Cilić ce ga zaustaviti u pohodu na 8 titulu u Wimboldonu

12

pre 6 godina

@@@Madjo
Koji su mu se to najjaci igraci sklanjali s puta? Na AO igrao protiv Berdiha, Nisikorija, Vavrinke, Nadala... na IW protiv Nadala, Vavrinke... u Majamiju protiv Kirjosa, Nadala, Berdiha... u Haleu protiv Zvereva.... dakle o cemu pricas ti? Dobio Nadala 3 puta, Vavrinku 2 puta, Kirjosa, Zvereva, Berdiha, Nisikorija, Del Potra, evo i Raonica, Dimitrova...
Rastura covek sve redom.

ja

pre 6 godina

@drago
Ne nego zato sto je zasluzio svojom igrom da osvoji titulu. Hrvat nije zasluzio ni igrom, a ni ponasanjem, jer niko ko slavi uz Tompsona nije zasluzio da bilo ko za njega navija.

Lepi

pre 6 godina

@Negativni sta je najveci svih vremena osvojio izmedju 31. I 36. Godine? Nista bitno, ali tada je bio star a svi drugi mladi. Steta samo sto nije uzeo 4 GS za redom, Olimpijsko zlato u singlu, sve Masterse I na primer WB bar 11 puta, pa da ovi ostali polupoznavaoci prestanu da osporavaju najboljeg svih vremena. Ali dace Bog, Nike, Mercedes I Rolex pa sve to da se odradi do Tokija 2020 pa da dusmani umuknu.

realnost

pre 6 godina

Federer je upisao svoju 319. pobedu na GS i sada ima ravno 100 pobeda vise od Nadala (219) i 82 pobede vise od Djokovica (237)... Mislim da ga po ovom parametru i kako sada stvari stoje, po broju GS trofeja niko nikada nece stici!!!

nemam pojma

pre 6 godina

Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 12. jul 2017 20:09)

Čekajte malo, nisam neki poznavatelj niti ljubitelj tenisa, pogledam kad se igra GS, ali ovaj komentar mi je zapeo za oko. Naime, nisam znao da Novaku netko brani da igra tenis. Može li se znati tko mu to brani?
WTF?

RF

pre 6 godina

Bilo bi lepo zbog turnira da je igrao sa Novakom ,Andijem i Nadalom, ali nije Rodzer kriv sto su ovi ispali, a i realno daleko su trenutno ispod njega. Trebalo bi bas cudo da se desi da RF ovo ne osvoji.

RF

pre 6 godina

Stvarno je mocan, ali sigurno je i njemu malo dosadno, niko ne moze da mu pruzi nikakav otpor , i plus ispali njegovi drugari novak, andi i nadal. Sad ozbiljno dobice i Berdiha i Cilica, ali nisu to ni malo naivni mecevi.

adem

pre 6 godina

ja ne bih o igri, to se zna. drugo me nesto zanima, gledam cesto majicu ovom federeru, i bas se cudim kako mu stoji. kao da je ustrikana, nigde se ne savija, kao salivena. i bas sam pratio i druge tenisere, da li i njima stoji tako. ne, svima je nekako lepa, ispeglana i sl. ali nikome ne stoji tako kao njemu. bas me zanima da li je do tela ili do materijala same majice. ovo sam primetio odavno, ali nisam hteo pisati o tome.

pribil

pre 6 godina

Zar Roger vec nije u istoriji? A sta ako ga Berdih ili Čilić dobiju, onda necće biti u istoriji. Ma dajte više sa tom famom, to je i ubilo tenis, nema nikog mladog a da je konkurentan. Tenis se pretvara u smejuriju i jurnjavu za istorijom i rekordima. Niko nije veci od sporta. Osim finansijsko- marketinskog lobija. Kad se Federer penzionise, koga li ce onda besomucno da favorizuju i guraju? Berze ce biti u slobodnom padu.

mhm

pre 6 godina

ako covek osvoji, mozemo reci slobodno covek se stvarno igra tenisa. 36 godina a na njemu ne vidis kap znoj posle meca, koji dar od Boga... bukvalno je bilo ono ti ides na zemlju da naucis smrtnike sta je tenis

Kunalagon

pre 6 godina

Kakva je ovo dominacija Federera. Raonica je oduvao sa terena, meni bi bilo muka da ne mogu nista coveku od 36 godina. Ovi sto pominju skor sa Novakom, pa do sad bi Federer vodio da nas Novak nije bezao.

Fei Li

pre 6 godina

Covek u 36-oj rutinski dolazi do polufinala Vimbldona bez izgubljenog seta... Vau !
Cak, gledajuci preostale igrace moze da se desi da mu ovo bude bukvalno najlakse osvojeni GS u karijeri, ali hajde da ne prejudiciramo.
Naravno, sada ocekujem teoreticare zavera, objasnice nam kako je sve ovo u stvari namesteno :)

Negativni

pre 6 godina

I onda slušamo ovde balavurdiju kako Federer nije imao konkurenciju. Pa Rodik, Hjuit, Safin, Nalbandijan, Južni i Davidenko si izmislili tenis za Mareja, Vavrinku, Čilića, Raonića...da ne pominjemo tada zdravog Nadala!
Vavrinka je stariji od Nadala. Pa, šta mislite, zašto u to vreme nije mogao ništa da osvoji? E, pametnjakovići...sa 36 godina osvaja GS, dva velika mastersa i igra polufinale Vimbldona. Zamislite kakav je bio sa 24-5...Sva sreća pa kad Novak prestane da igra tenis, Srbi će prestati da ga prate. Da ne slušamo više istu glupavu mantru.

RForever

pre 6 godina

Sto se Novakove predaje tice, to nije nikakvo olaksanje Federeru, jer Novak u ovom trenutku, sa ovakvom igrom, ne predstavlja pretnju nikom iz top 10, a pogotovu ne legendi tenisa koji trenutno nema slabosti u igri. Ko je imao prilike da gleda danasnji mec protiv Raonica, jasno mu je.

Jovan

pre 6 godina

Kada ovako igra najopasniji je. Koncentracija na 100% tokom celog turnira, takticki savrsena igra. Uz to, bekhend koji je postao toliko mocan da rivali cesto krecu forhend da mu forsiraju. Ne znas gde da saljes loptu kad sa svake strane stizu bombe. Covek je genije, nema tu sta da se prica, ma za koga navijali.

DuckDodgers

pre 6 godina

Kažem ja neka razni ovde omalovažavaju, pričaju o teorijama zavere, govore o dopingu, sreći. .. sve pada u vodu kada odgledate današnji meč... Federer možda ne osvoji, možda ne osvoji, ali čovek igra i ne kalkuliše... nema kod njega izgovora, nema stajanja, igra i pobedi ili izgubi, a kako igra videli smo ove godine... skidam kapu.

mhm

pre 6 godina

ako covek osvoji, mozemo reci slobodno covek se stvarno igra tenisa. 36 godina a na njemu ne vidis kap znoj posle meca, koji dar od Boga... bukvalno je bilo ono ti ides na zemlju da naucis smrtnike sta je tenis

Jovan

pre 6 godina

Kada ovako igra najopasniji je. Koncentracija na 100% tokom celog turnira, takticki savrsena igra. Uz to, bekhend koji je postao toliko mocan da rivali cesto krecu forhend da mu forsiraju. Ne znas gde da saljes loptu kad sa svake strane stizu bombe. Covek je genije, nema tu sta da se prica, ma za koga navijali.

RF

pre 6 godina

Bilo bi lepo zbog turnira da je igrao sa Novakom ,Andijem i Nadalom, ali nije Rodzer kriv sto su ovi ispali, a i realno daleko su trenutno ispod njega. Trebalo bi bas cudo da se desi da RF ovo ne osvoji.

Negativni

pre 6 godina

I onda slušamo ovde balavurdiju kako Federer nije imao konkurenciju. Pa Rodik, Hjuit, Safin, Nalbandijan, Južni i Davidenko si izmislili tenis za Mareja, Vavrinku, Čilića, Raonića...da ne pominjemo tada zdravog Nadala!
Vavrinka je stariji od Nadala. Pa, šta mislite, zašto u to vreme nije mogao ništa da osvoji? E, pametnjakovići...sa 36 godina osvaja GS, dva velika mastersa i igra polufinale Vimbldona. Zamislite kakav je bio sa 24-5...Sva sreća pa kad Novak prestane da igra tenis, Srbi će prestati da ga prate. Da ne slušamo više istu glupavu mantru.

Fei Li

pre 6 godina

Covek u 36-oj rutinski dolazi do polufinala Vimbldona bez izgubljenog seta... Vau !
Cak, gledajuci preostale igrace moze da se desi da mu ovo bude bukvalno najlakse osvojeni GS u karijeri, ali hajde da ne prejudiciramo.
Naravno, sada ocekujem teoreticare zavera, objasnice nam kako je sve ovo u stvari namesteno :)

Kunalagon

pre 6 godina

Kakva je ovo dominacija Federera. Raonica je oduvao sa terena, meni bi bilo muka da ne mogu nista coveku od 36 godina. Ovi sto pominju skor sa Novakom, pa do sad bi Federer vodio da nas Novak nije bezao.

RForever

pre 6 godina

Sto se Novakove predaje tice, to nije nikakvo olaksanje Federeru, jer Novak u ovom trenutku, sa ovakvom igrom, ne predstavlja pretnju nikom iz top 10, a pogotovu ne legendi tenisa koji trenutno nema slabosti u igri. Ko je imao prilike da gleda danasnji mec protiv Raonica, jasno mu je.

DuckDodgers

pre 6 godina

Kažem ja neka razni ovde omalovažavaju, pričaju o teorijama zavere, govore o dopingu, sreći. .. sve pada u vodu kada odgledate današnji meč... Federer možda ne osvoji, možda ne osvoji, ali čovek igra i ne kalkuliše... nema kod njega izgovora, nema stajanja, igra i pobedi ili izgubi, a kako igra videli smo ove godine... skidam kapu.

Марко

pre 6 godina

Не готивим га због карактера, али игра невероватно. Таква лакоћа којом његова игра одише просто одузима дах, поготово ако се узме у обзир да је у тим годинама. Он се игра тениса буквално, на прелеп начин. Задњих година показује зашто је најбољи икада.

RF

pre 6 godina

Stvarno je mocan, ali sigurno je i njemu malo dosadno, niko ne moze da mu pruzi nikakav otpor , i plus ispali njegovi drugari novak, andi i nadal. Sad ozbiljno dobice i Berdiha i Cilica, ali nisu to ni malo naivni mecevi.

adem

pre 6 godina

ja ne bih o igri, to se zna. drugo me nesto zanima, gledam cesto majicu ovom federeru, i bas se cudim kako mu stoji. kao da je ustrikana, nigde se ne savija, kao salivena. i bas sam pratio i druge tenisere, da li i njima stoji tako. ne, svima je nekako lepa, ispeglana i sl. ali nikome ne stoji tako kao njemu. bas me zanima da li je do tela ili do materijala same majice. ovo sam primetio odavno, ali nisam hteo pisati o tome.

12

pre 6 godina

@@@Madjo
Koji su mu se to najjaci igraci sklanjali s puta? Na AO igrao protiv Berdiha, Nisikorija, Vavrinke, Nadala... na IW protiv Nadala, Vavrinke... u Majamiju protiv Kirjosa, Nadala, Berdiha... u Haleu protiv Zvereva.... dakle o cemu pricas ti? Dobio Nadala 3 puta, Vavrinku 2 puta, Kirjosa, Zvereva, Berdiha, Nisikorija, Del Potra, evo i Raonica, Dimitrova...
Rastura covek sve redom.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Стварно свака част, треба честитати човек, али ништа још није готово... није нам сметало када је Новак ушао у финале УС опена са две предаје, када је освајао све три године, ништа није било намештено... тужан смо народ кад морамо да лечимо своје фрустрације измишљањем некаквих намештања, код мене то изазива сажаљење јер зреле и здраве особе се са тешким ситуацијама изборе прихватањем истих и тражењем решења а не изговора. Неки причају како су људи који пишу овакве коментаре ботови, а шта ако нису, шта ако стварно мисле то што говоре, није ли то тужно... Нолету желим да се опорави и да нађе фокус, форму и да изврши инивације у игри. Федереру, као и Чилићу, Бердиху и Кверију сву срећу у наставку... лично најсимпатичнији ми је био Квери њему је ова победа изгледа највише значила. И још нешто покушао сам да се ставим у позицију тих људи и размишљам логиком да је све намештено, али зашто онда то није учињено раније, зашто не пре две године, зашто не на Вимблдону 2014. године. И онда схватам да је важније то што су се ови коментари појавили тек освајањем АО од стране Федерера, а неки од тих коментатора пре овога су предвиђали поразе овог човека у ранијим колима АО... Волео бих да исти одгледају меч и дају анализу истог да видимо да ли се разумеју у тенис, да ли имају кредибилитет да дају икакве оцене након што дају оцене о игри.

12

pre 6 godina

Danas ponovo vidjeno i potvrdjeno: Federer nema vise slabosti u igri, ni najmanje. Raonic se pogubio pokusavajuci da servira na bekhend i salje forhende na isti. Nista od toga, predje na forhend, a ono jos gore. Neverovatni Federer. I ono sto se manje pominje, ritern. Onako lako uzima servise Raonicu koji ima najmocniji servis na turu... strahovito mocno igra Rodzer. A sve to na pragu 36 rodjendana.

Carletto

pre 6 godina

Vidi ga Mladjo. Kakav prototip Srbende.
Da su se kojim nesrecnim slucajem Federer i Nolo sreli na AO, IV, Majamiju ili na Vimbldonu, to bi bilo takvo ciscenje da bi te bolela glava.
Ovo kako je Federer igrao protiv Raonica je poezija tenisa, to Djokovic nece moci dok je ziv.
Sta teo reci o teoriji zavere gde Nolu ne daju da igra tenis, osim nasmejati se IQ onog ko je to izjavio.
Inace na AO je pocistio Vavrinku, Niskorija i Nadala, sve losi teniseri.
Uzivaj dok Maestro igra, takav se nije rodio, niti ce.

nemam pojma

pre 6 godina

Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 12. jul 2017 20:09)

Čekajte malo, nisam neki poznavatelj niti ljubitelj tenisa, pogledam kad se igra GS, ali ovaj komentar mi je zapeo za oko. Naime, nisam znao da Novaku netko brani da igra tenis. Može li se znati tko mu to brani?
WTF?

realnost

pre 6 godina

Federer je upisao svoju 319. pobedu na GS i sada ima ravno 100 pobeda vise od Nadala (219) i 82 pobede vise od Djokovica (237)... Mislim da ga po ovom parametru i kako sada stvari stoje, po broju GS trofeja niko nikada nece stici!!!

Vlada91

pre 6 godina

Iskreno,jedina prepreka ovom coveku bio je Novak.Sada kad njega nema,vidi se koliko je taj Federer mocan zapravo,cak i u cetvrtoj deceniji.Stvarno treba svasta protivnik da odigra da bi mu parirao.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ali, ostaje cinjenica da Nolo protiv te druge klase tenisera nije mogao da osvoji GS! Cinjenica! Lupali ga Rodik, Safin, Gonzales gde su stigli. A tek je malo mladji od Nadala kojeg bas i nisu tako lako lemali kao Noloa. Uz to, dok je te drugoklasne pobedjivao u finalu, Noloa je Federer lemao u polufinalima ili cetvrtfinalima. Tako da, pade ti teorija u vodu. Prostom logikom dolazimo do zakljucka da je Nolo slabiji i od te druge klase tenisera, jer pored njih i jos RF i Nadala, on nije mogao ni do finala. Morao da saceka da Federer ostari i povredi se, Nadal se povredi, Safin ode u penziju, Rodik ode u penziju, Davidenko, Soderling i Gonzales takodje, Del Potro se pobredi... pa da on nesto pocne da osvaja. Pre toga nista.
Zapamti, svaka Rodzerova titula Noloa ponizava. Zauvek ce se pricato kako je Federer sa 36 godina dominirao, a Nolo sa 30 nije mogao da pobedi Istomina, Kirijosa, Tima i Berdiha.

?

pre 6 godina

@Bardami
Najveci nivo tenisa je Federerov u periodu od 2004 do kraja 2007 godine. Posle toga Nadalov 2008-2009. A Nolov nivo iz najboljih dana ne bi bio dovoljan da pobedi ni danasnje Federera i Nadala koji su obojica realno na 70% od onoga sto su bili u najboljim danima.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ne svrstava ga to rame uz rame s njima, jer 18 nije rame uz rame sa 12, niti je 12 rame uz rame sa 15. Nolo je tek treci u svojoj eri i to je cinjenica. Uspesan, ali manje uspesan od Federera i Nadala. Dobijao ih je nekada, ali kada su zdravi i u formi, Nolo ih nikada nije dobio. I sto je najvaznije, daleko je iza njih po uspesima.

ja

pre 6 godina

@adem
Materijal druze. Imas RF sportsku opremu, skupa jeste ali materijal da ne verujes. Majice takve da skoro kao da te hlade po vrucini, a kroj takav da naprave manekena od svakoga. Jesu nesto skuplje, ali isplati se jer veci deo prihoda ide u humanitarne svrhe.

?

pre 6 godina

@Ivan
Da li si ozbiljan? Pitas sta je osvojio prosle godine u kojoj je zbog povrede propustio vise od pola sezone? Uozbilji se.
Nolo je na vrhuncu snage, tek napunio 30 godina a vec godinu dana nije uzeo GS. Ma ni masters! Ima Dohu i Istburn, bedni rezultati.
Koliko je Federer imao godina kada je 3 puta nalupao Noloa u najboljoj Nolovoj sezoni u zivotu (2015)? Koliko je imao godina kada je Nolou poklonio krompiric u finalu Sinsinatija? E to se pamti! U najboljim godinama te dere i ponizava penzos. I to povredjeni penzos :)
To su cinjenice.

Jasno

pre 6 godina

Rodjen je za sampiona. Uzece 10 Wimbldona kao Rafa Rolan Garose. Jednostavno su najbolji. Djole je dobar ali nije imao srecu da igra u vreme ovakvih velikana

knubbe

pre 6 godina

Nikako da provalim priču kako to Federer osvaja slemove protiv nejake konkurencije? Zlatno pravilo je da ste jaki onoliko koliko i vaš najveći protivnik. Sam Rodžer je izjavljivao da onaj Federer (2006 godina) ne bi uzeo set protiv njega sada - napredovao je jer je i konkurencija levelovala. Nadal je dobijao Berdiha u finalu, Đoković Congu, Marej Raonića ali svi ti igrači koji su dolazili u završnicu su morali nekom velikom skinuti skalp.

Posmatrac

pre 6 godina

Odgledao mec prosto Rodzeru mu odrzao cas tenisa da ovaj nije ima nikakva resenja..pokusavao jakim servisima,forhendom slajsom napadao je cesto napred al Maestro imao odgovor na sve..Ovaj je samo u celom mecu bio nemi posmatrac jer kad god je pokusao nesto sve je bilo brzo jako demantovano..Uostalom taj brejk treceg seta je rekao sve kad je Milos poveo 3 prema 0 a Rodzer hladnokrvno bez preterane nervoze preokrenuo na kraju dotukao ga je. Tu ako je propustio sansu Raonic onda jasno nije mogao da se nada necemu dalje u mecu i eventualnom preokretu. Zasluzena pobeda Rodzera koji ima dva tenisera nezgodna al protiv kojih ima ubedljiv skor..Da je u neku realno favorit da uzme ovde svoju 19 gren slem i time pobegne za jednu vise pratecim rivalima Novaku i Nadalu.

ja

pre 6 godina

@drago
Ne nego zato sto je zasluzio svojom igrom da osvoji titulu. Hrvat nije zasluzio ni igrom, a ni ponasanjem, jer niko ko slavi uz Tompsona nije zasluzio da bilo ko za njega navija.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ostajes nemocan pred argumentima. Cinjenice su moje oruzje, opet si porazen, rekao bih cak i ponizen. Nolo protiv druge klase nije osvojio nista. Lemali ga gde su stigli. Morao da saceka da skoro svi iz najboljih 8 odu u penziju ili naprave duge pauze pa da pobedama nad povredjenim starcem i povredjenim Nadalom nesto i on osvoji. A sada vec godinu dana nigde nema Noloa, ponizen cinjenicom da ne moze da osvoji nista, dok covek sa skoro 36 godina osvaja GS i masterse :)

nemke

pre 6 godina

A Raonic u toku meca prilikom svakog servisa raspaljuje lopticu kao uvjek iz sve snage. Prava cepanica uvek bio i ostao nema sta. Dodao bih jos neku stvar da u neku ruku Rodzer obezbedio sebi mesto tacnije zacemntirao najbolji svih vremena sto se tice GS ukoliko VMB i US Openu osvoji tesko da ce Novak i Nadal dostici to pa makar igrali jos cetri,pet godina toliko ce igrat Fedja ne bas kao njih dvojica al sigurno jos dve,tri sezone dovoljno za koji jos GS,masters kao mogucnost da prestigne Konorsa po broju titula ako ne u prilici da zavrsi ove godine na prvoj poziciji. Tad se otkloni dilema apsolutno svaka..Sto naravno postoji izgled za to da se dogodi..

Burn Wimbledon burn

pre 6 godina

@Madjo

Hajde ti lepo pakuj se pa na Jupiter kada već na ovom svetu nema pravde. Biće tako mnogo bolje i tebi, a i svim ostalima.

Jim Courier

pre 6 godina

Jos nije gotov turnir, i treba sacekati nedelju da bi se proglasio pobednik. Slicno je bilo i 2014 na Us Openu, kada su mnogi vec proglasili Federera za pobednika, ali se isprecio Cilic. Federer svakako ima preko 80% sansi da osvoji, ali mora ozbiljno da odradi posao do kraja. Berdih ce mu biti manji problem od raspolozenog Cilica.

Sacekati ...

?

pre 6 godina

@Ivan
Nije tacno. Nolo je par puta izjavljivao da je zdrav i da nema problema sa povredom. Sada se odjednom setio povrede. On nije preskakao turnire, Federer je preskocio pola sezone. Nolo je pre samo nekoliko dana pricao kako je u sjajnoj formi. Isto je pricao i pre AO, posto je osvojio Dohu, i pre RG. Znaci, nije isto. 2008 Federer nije bio ni zdrav ni prav, nego je imao mononukleozu. Dakle, lazes i lazi koristis kao argumente!?
Nolo nikada nije dobio Federera u najboljoj formi, Federer njega jeste.

To je to.

pre 6 godina

Ne znam što ljudi mešaju Novaka i Rodžera u isti koš kad je u pitanju tenis!? Ko je neostrašćen tj dobar poznavalac tenisa će reći da Rodžer 99% perfekcije a ostali ga samo prate.

Djordje

pre 6 godina

Dan bre,svaka rasprava se zavrsava kad se vidi cifra 19 i cifra 12,ipak je to velika razlika.
Tako da te sve vase price gde pokusavate da nadjete "argumente" da je Novak klasa Federera ipak padaju u vodu,prevelika je razlika ipak.
Srbin sam,veliki sam Novakov navijac,al me malo sramota stavljati Novaka u isti kos sa Federerom koji ce od ponedeljka zvanicno biti na 19 Slemova.

crveni djavo

pre 6 godina

Ne znam, kad god pomislim da Federer ne moze vise da potrosen igrac on nesto osvoji. Ocito da je spreman i ponovo dobro igra na travi. Jedino ponekad kod njega mi smetaju neki nelogicni komentari protiv Nola. Inace je ok. Igra lijep tenis.

kme

pre 6 godina

Šta je osvojio Federer prošle godine? Koliko godina Federer nije osvojio Slem? Koliko godina je imao Federer kada ga je Nole odučio od tenisa na AO 2008? Koliko je Nole tada imao godina? Eto, to je moje oružje, to su činjenice! Ostalo je tvoja nemoć! :-)
(Ivan, 12. jul 2017 23:26)

Oducivanje od tenisa je radio federer nolu a nikako nolo federeru. Pogledaj ona dva sinsinatija iz 2012. i 2015. godine i sve ce ti biti jasno. Svaki mec koji je nolo dobio je bilo teskom mukom i cesto protiv umornog federera koji je 6 godina stariji od nola... Inace da su isto godiste ne bi nolo video pobedu na slemu protiv rodzera, mozda bi uzeo neku na nekim nebitnim turnirima i to je to... A za taj nivo tenisa koji se kacite toliko, odgovorite mi na jedno pitanje. Koji to udarac ima nolo bolji od federera pa da tvrdite tako nesto?Nijedan. Cao pozdrav.

pribil

pre 6 godina

Zar Roger vec nije u istoriji? A sta ako ga Berdih ili Čilić dobiju, onda necće biti u istoriji. Ma dajte više sa tom famom, to je i ubilo tenis, nema nikog mladog a da je konkurentan. Tenis se pretvara u smejuriju i jurnjavu za istorijom i rekordima. Niko nije veci od sporta. Osim finansijsko- marketinskog lobija. Kad se Federer penzionise, koga li ce onda besomucno da favorizuju i guraju? Berze ce biti u slobodnom padu.

Klašnja

pre 6 godina

@ sasho

Genije si! Sta, naterali Federera da onako popravi bekhend, servis i razvije retern bolji od onog Djokovicevog kada je Djoka bio u najboljoj formi? Stvarno trebe biti slep da uopste i pomislis tako nesto, a kamo li napišeš.

Madjo

pre 6 godina

Lako mu je gaziti ka Gren Slem titulama, kad mu se s puta sklanjaju svi najjači igrači tokom čitave godine, a on igra protiv pacera u završnici ama baš svih turnira. Samo nek je zdravo folirant stari. Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.

Ivan

pre 6 godina

Rodjen je za sampiona. Uzece 10 Wimbldona kao Rafa Rolan Garose. Jednostavno su najbolji. Djole je dobar ali nije imao srecu da igra u vreme ovakvih velikana
(Jasno, 12. jul 2017 20:22)

Upravo suprotno, imao je sreće i ima i dalje sreće da igra protiv takvih velikana i da ih pobeđuje! Pobede protiv njih na svim Slemovima su zlata vredne! Pobeđivao je Nole Rafu i Rođu na svim podlogama i na svim Slemovima, od čega veoma nogo puta u finalima, a to niko drugi nije uspeo da uradi, samo Nole i to ga svrstava rame uz rame sa njima.

No name

pre 6 godina

Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 12. jul 2017 20:09) Čekajte malo, nisam neki poznavatelj niti ljubitelj tenisa, pogledam kad se igra GS, ali ovaj komentar mi je zapeo za oko. Naime, nisam znao da Novaku netko brani da igra tenis. Može li se znati tko mu to brani?WTF?
(nemam pojma, 12. jul 2017 20:46)

Novaku neko samo moze da "zabrani" da igra tenis ako je zbog necega kriv tj ako nije bio cist( citaj doping - tiha suspenzija ) u svakom drugom slucaju ako nema sta da krije niko njemu ne moze da zabrani da igra kako zna i ume... Meni je jos vise tu cudan Nadal koji godinama nije mogao da se sastavi i odjednom ponovo stize sve loptice i osvaja Roland Garos sa najmanje izgubljenih gemova... Nije to imalo nikakve veze sa psihom nego sa snagom koju opet ima...Ali dobro, sta je tu je... Doci ce valjda i ta maca jednog dana na vratanca... Ja se iskreno nadam jer sam oduvek bio ubedjen da je ta vrsta "rudarskog" tenisa nemoguca bez nekih dodatnih stimulansa...

Karadjordje

pre 6 godina

ok, sa Rodzerom ne moze da se meri, ali sto ne sa Nadalom? Dosta duze je dominirao tenisom, ima vise pobeda na GS-ovima, vofi u medjusobnom skoru, ima vide titula na ao, w i uso, nadal ima vise samo na rg. Nadal 80% titula na sljaci, djokovic je dominirao na svim podlogama.
(Haha, 13. jul 2017 01:00)

Ako je djokovic dominirao na betonu,onda je Nadal preizdominirao na sljaci.
Pa rodjace,i pored cinjenice sto se godisnje odigra dva Slema na betonu,i to nije bilo dovoljno Novaku da ima vise Slemova na ta dva Slema zajedno nego Nadal na RG.

Ivan

pre 6 godina

"Da nije Novak bežao, bežao, bežao, bežao", bla, bla, bla, kako li vas ne zamrzi da non stop trolujete ove besmislice da mi je znati????? Ko je bre bežao??? Ko je u džemperče izlazio na finale završnog Mastersa a samo par dana nakon toga igrao Dejvis kup na šljaci u 3 dobijena seta??? Šta je to ako nije bežanje???? Joj ljudi razumem vašu frustraciju Novakovim uspesima, ali dajte maloo se urazumite, ovo bre dno dna šta vi ovde pišete!!! Što se tiče Federera da, nesumnjivo veliki teniser, jedan od najvećih svih vremena, ali ostaje činjenica da je 70% svojih Slemova osvajao protiv realno druge klase tenisera uz dužno poštovanje svima njima! Osvojiti Slem protiv Bagdatisa, Filipusisa i sada Čilića ili Kverija nije isto i osvojiti ga protiv nekog top tenisera! A Novak je upravo velikog Federera dobijao na svim Slemovima, tukao ga je i na njegovom omiljenom Vimbldonu u dva finala za redom, i to ima veliku težinu! I upamtite, što više Slemova do kraja karijere osvoji Federer to će više Novakove pobede protiv njega dobijati na težini!

Bagdatis

pre 6 godina

Sunce ti koliko je ovaj Vimbldon namešten, još gore nego AO. Pa ovako i ja mogu da ga osvojim kad mi sklone sve protivnike koji mogu da me pobede.

kunalagon

pre 6 godina

@СрбинсонКрусо

Svaka ti cast, potpisujem od reci do reci. Tvoj komentar je objasnio sve, lepo je procitati komentar coveka koji razmislja.

sasho

pre 6 godina

Plačete od sreće!Namešteno mu sve,svaki meč,cela godina.Pričaće se o ovom nekad kada ovi koji guraju Federera i njegovu priču odu u sa scene tenisa i biznisa.

Lepi

pre 6 godina

@Negativni sta je najveci svih vremena osvojio izmedju 31. I 36. Godine? Nista bitno, ali tada je bio star a svi drugi mladi. Steta samo sto nije uzeo 4 GS za redom, Olimpijsko zlato u singlu, sve Masterse I na primer WB bar 11 puta, pa da ovi ostali polupoznavaoci prestanu da osporavaju najboljeg svih vremena. Ali dace Bog, Nike, Mercedes I Rolex pa sve to da se odradi do Tokija 2020 pa da dusmani umuknu.

Haha

pre 6 godina

Ne svrstava ga to rame uz rame s njima, jer 18 nije rame uz rame sa 12, niti je 12 rame uz rame sa 15. Nolo je tek treci u svojoj eri i to je cinjenica. Uspesan, ali manje uspesan od Federera i Nadala. Dobijao ih je nekada, ali kada su zdravi i u formi, Nolo ih nikada nije dobio. I sto je najvaznije, daleko je iza njih po uspesima.
(?, 12. jul 2017 21:45)
ok, sa Rodzerom ne moze da se meri, ali sto ne sa Nadalom? Dosta duze je dominirao tenisom, ima vise pobeda na GS-ovima, vofi u medjusobnom skoru, ima vide titula na ao, w i uso, nadal ima vise samo na rg. Nadal 80% titula na sljaci, djokovic je dominirao na svim podlogama.

Ivan Livno

pre 6 godina

Čilić ga dobiva zapamtite to ljudi, Federer je najveći i daleko najskromniji sportas u svijetu sporta, ali Cilić ce ga zaustaviti u pohodu na 8 titulu u Wimboldonu

Bardami

pre 6 godina

Federer je veliki i najveći po broju osvojenih gren slem titula, a Djoković veliki i najveći, jer je pomerio granice teniske igre. Nikada Federer, a ni Nadal, niti iko pre, nisu dostigli taj nivo Djokovićeve igre, koji svi zovu šesta brzina, i da su sva trojica bili generacija Djoković bi upravo zato bio najbolji. I zbog toga možemo slobodno reći da su Federer i Djoković dva najbolja tenisera ikada.

Ivan

pre 6 godina

Ostajes nemocan pred argumentima. Cinjenice su moje oruzje, opet si porazen, rekao bih cak i ponizen. Nolo protiv druge klase nije osvojio nista. Lemali ga gde su stigli. Morao da saceka da skoro svi iz najboljih 8 odu u penziju ili naprave duge pauze pa da pobedama nad povredjenim starcem i povredjenim Nadalom nesto i on osvoji. A sada vec godinu dana nigde nema Noloa, ponizen cinjenicom da ne moze da osvoji nista, dok covek sa skoro 36 godina osvaja GS i masterse :)
(?, 12. jul 2017 22:51)

Šta je osvojio Federer prošle godine? Koliko godina Federer nije osvojio Slem? Koliko godina je imao Federer kada ga je Nole odučio od tenisa na AO 2008? Koliko je Nole tada imao godina? Eto, to je moje oružje, to su činjenice! Ostalo je tvoja nemoć! :-)

Ivan

pre 6 godina

(?, 12. jul 2017 21:51)

Nisi mogao da odoliš a da opet ne lupiš nešto i izbrukaš se, a? Ova gomila besmislica koju si mi replicirao upravo najbolje govori koliko ste frustrirani Noletovim velikim uspesima! "Povređeni Federer" a? A Nole nikada nema prava da bude povređen a? Kako te bre nije stid hahahaha! Sine, veliki je Nole toliko veliki da vam ostaje samo da plačete zbog toga! Pobedio je velikog Federera u dva uzastopna finala Vimbldona gde je Federeru drugi dom, to je činjenica! Pa neka ga sada pobeđuje i Kirjos baš ga briga! :-)

vps

pre 6 godina

Budimo realni ljudi..
Đoković - sigurno u top 3 igrača ikada ako ne i najboljih, još mu karijera nije gotova tako da možemo o tome da pričamo.
Federer - najgalantniju i najlepši tenis igra od svih tenisera ali samo zato što ima 18slema ne mora da znači da je najbolji ikada igrač..
Srbin sam i navijam za Čilu da osovoji, fin momak, dobro igra ceo turnir i pre toga..

Ivan

pre 6 godina

(?, 13. jul 2017 00:08)

Opet se brukaš! Pa pitao sam te bre šta je Federer prošle godine osvojio zato da sam uvidiš da nije ništa jer je bio povređen. E isto sada i Nole je povređen! Ne umeš da napraviš paralele? Ne umeš naravno! Što se tiče prošlosti, opet ponavljam, da Nole je nalupao Rođu mladog, zdravog, pravog, u najboljim godinama na AO 2008 sa 3:0 u setovima, deklasirao ga! Zatim ga je nalupao i na USO dva puta u polufinalima, mladog zdravog i pravog Rođu prikane! Eto o tome ja pričam i veoma sam ozbiljan! :-)

bariloche

pre 6 godina

Ma gazi Rođa Feđa nema šta! Nike je sve uključio što je potrebno da bi ova likčina u nedelju podigla osmi trofej na Vimbldonu ukupno 19. šatro! Sve mi se čini da će gorkih suza i cmizdrenja biti u nedelju po završenom finalu! A možda Berdih učini naaaaajzad potez karijere i nađe se opet u finalu posle dugih 7 godina. Iskreno, kad bi to uradio smatrao bi ga velikim teniserom!

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 13. jul 2017 11:00)

Kompleksi ti rade samo tako hehe. Ima li bre jednom da je bio zdrav i prav od svih tih SILNIH poraza protiv Novaka? Hahahaha! I kako da ti se ne smejem ajde reci mi! Jadničkooooo 23 puta gubio od Noleta i svih 23 puta bio feleričan a? Kada bi se zezali! To može u tvojoj mašti samo da bude! Zdrav i prav je on bio u sva ta 23 poraza, kada nije on beži, on tada izlazi u džemperima na teren čim ga zaboli zub hahahahaha!

Madjo

pre 6 godina

Lako mu je gaziti ka Gren Slem titulama, kad mu se s puta sklanjaju svi najjači igrači tokom čitave godine, a on igra protiv pacera u završnici ama baš svih turnira. Samo nek je zdravo folirant stari. Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.

Bagdatis

pre 6 godina

Sunce ti koliko je ovaj Vimbldon namešten, još gore nego AO. Pa ovako i ja mogu da ga osvojim kad mi sklone sve protivnike koji mogu da me pobede.

Ivan Livno

pre 6 godina

Čilić ga dobiva zapamtite to ljudi, Federer je najveći i daleko najskromniji sportas u svijetu sporta, ali Cilić ce ga zaustaviti u pohodu na 8 titulu u Wimboldonu

sasho

pre 6 godina

Plačete od sreće!Namešteno mu sve,svaki meč,cela godina.Pričaće se o ovom nekad kada ovi koji guraju Federera i njegovu priču odu u sa scene tenisa i biznisa.

Ivan

pre 6 godina

"Da nije Novak bežao, bežao, bežao, bežao", bla, bla, bla, kako li vas ne zamrzi da non stop trolujete ove besmislice da mi je znati????? Ko je bre bežao??? Ko je u džemperče izlazio na finale završnog Mastersa a samo par dana nakon toga igrao Dejvis kup na šljaci u 3 dobijena seta??? Šta je to ako nije bežanje???? Joj ljudi razumem vašu frustraciju Novakovim uspesima, ali dajte maloo se urazumite, ovo bre dno dna šta vi ovde pišete!!! Što se tiče Federera da, nesumnjivo veliki teniser, jedan od najvećih svih vremena, ali ostaje činjenica da je 70% svojih Slemova osvajao protiv realno druge klase tenisera uz dužno poštovanje svima njima! Osvojiti Slem protiv Bagdatisa, Filipusisa i sada Čilića ili Kverija nije isto i osvojiti ga protiv nekog top tenisera! A Novak je upravo velikog Federera dobijao na svim Slemovima, tukao ga je i na njegovom omiljenom Vimbldonu u dva finala za redom, i to ima veliku težinu! I upamtite, što više Slemova do kraja karijere osvoji Federer to će više Novakove pobede protiv njega dobijati na težini!

Bardami

pre 6 godina

Federer je veliki i najveći po broju osvojenih gren slem titula, a Djoković veliki i najveći, jer je pomerio granice teniske igre. Nikada Federer, a ni Nadal, niti iko pre, nisu dostigli taj nivo Djokovićeve igre, koji svi zovu šesta brzina, i da su sva trojica bili generacija Djoković bi upravo zato bio najbolji. I zbog toga možemo slobodno reći da su Federer i Djoković dva najbolja tenisera ikada.

pribil

pre 6 godina

Zar Roger vec nije u istoriji? A sta ako ga Berdih ili Čilić dobiju, onda necće biti u istoriji. Ma dajte više sa tom famom, to je i ubilo tenis, nema nikog mladog a da je konkurentan. Tenis se pretvara u smejuriju i jurnjavu za istorijom i rekordima. Niko nije veci od sporta. Osim finansijsko- marketinskog lobija. Kad se Federer penzionise, koga li ce onda besomucno da favorizuju i guraju? Berze ce biti u slobodnom padu.

Ivan

pre 6 godina

Ostajes nemocan pred argumentima. Cinjenice su moje oruzje, opet si porazen, rekao bih cak i ponizen. Nolo protiv druge klase nije osvojio nista. Lemali ga gde su stigli. Morao da saceka da skoro svi iz najboljih 8 odu u penziju ili naprave duge pauze pa da pobedama nad povredjenim starcem i povredjenim Nadalom nesto i on osvoji. A sada vec godinu dana nigde nema Noloa, ponizen cinjenicom da ne moze da osvoji nista, dok covek sa skoro 36 godina osvaja GS i masterse :)
(?, 12. jul 2017 22:51)

Šta je osvojio Federer prošle godine? Koliko godina Federer nije osvojio Slem? Koliko godina je imao Federer kada ga je Nole odučio od tenisa na AO 2008? Koliko je Nole tada imao godina? Eto, to je moje oružje, to su činjenice! Ostalo je tvoja nemoć! :-)

vps

pre 6 godina

Budimo realni ljudi..
Đoković - sigurno u top 3 igrača ikada ako ne i najboljih, još mu karijera nije gotova tako da možemo o tome da pričamo.
Federer - najgalantniju i najlepši tenis igra od svih tenisera ali samo zato što ima 18slema ne mora da znači da je najbolji ikada igrač..
Srbin sam i navijam za Čilu da osovoji, fin momak, dobro igra ceo turnir i pre toga..

Ivan

pre 6 godina

(?, 12. jul 2017 21:51)

Nisi mogao da odoliš a da opet ne lupiš nešto i izbrukaš se, a? Ova gomila besmislica koju si mi replicirao upravo najbolje govori koliko ste frustrirani Noletovim velikim uspesima! "Povređeni Federer" a? A Nole nikada nema prava da bude povređen a? Kako te bre nije stid hahahaha! Sine, veliki je Nole toliko veliki da vam ostaje samo da plačete zbog toga! Pobedio je velikog Federera u dva uzastopna finala Vimbldona gde je Federeru drugi dom, to je činjenica! Pa neka ga sada pobeđuje i Kirjos baš ga briga! :-)

Ivan

pre 6 godina

Rodjen je za sampiona. Uzece 10 Wimbldona kao Rafa Rolan Garose. Jednostavno su najbolji. Djole je dobar ali nije imao srecu da igra u vreme ovakvih velikana
(Jasno, 12. jul 2017 20:22)

Upravo suprotno, imao je sreće i ima i dalje sreće da igra protiv takvih velikana i da ih pobeđuje! Pobede protiv njih na svim Slemovima su zlata vredne! Pobeđivao je Nole Rafu i Rođu na svim podlogama i na svim Slemovima, od čega veoma nogo puta u finalima, a to niko drugi nije uspeo da uradi, samo Nole i to ga svrstava rame uz rame sa njima.

Lepi

pre 6 godina

@Negativni sta je najveci svih vremena osvojio izmedju 31. I 36. Godine? Nista bitno, ali tada je bio star a svi drugi mladi. Steta samo sto nije uzeo 4 GS za redom, Olimpijsko zlato u singlu, sve Masterse I na primer WB bar 11 puta, pa da ovi ostali polupoznavaoci prestanu da osporavaju najboljeg svih vremena. Ali dace Bog, Nike, Mercedes I Rolex pa sve to da se odradi do Tokija 2020 pa da dusmani umuknu.

bariloche

pre 6 godina

Ma gazi Rođa Feđa nema šta! Nike je sve uključio što je potrebno da bi ova likčina u nedelju podigla osmi trofej na Vimbldonu ukupno 19. šatro! Sve mi se čini da će gorkih suza i cmizdrenja biti u nedelju po završenom finalu! A možda Berdih učini naaaaajzad potez karijere i nađe se opet u finalu posle dugih 7 godina. Iskreno, kad bi to uradio smatrao bi ga velikim teniserom!

Negativni

pre 6 godina

I onda slušamo ovde balavurdiju kako Federer nije imao konkurenciju. Pa Rodik, Hjuit, Safin, Nalbandijan, Južni i Davidenko si izmislili tenis za Mareja, Vavrinku, Čilića, Raonića...da ne pominjemo tada zdravog Nadala!
Vavrinka je stariji od Nadala. Pa, šta mislite, zašto u to vreme nije mogao ništa da osvoji? E, pametnjakovići...sa 36 godina osvaja GS, dva velika mastersa i igra polufinale Vimbldona. Zamislite kakav je bio sa 24-5...Sva sreća pa kad Novak prestane da igra tenis, Srbi će prestati da ga prate. Da ne slušamo više istu glupavu mantru.

Kunalagon

pre 6 godina

Kakva je ovo dominacija Federera. Raonica je oduvao sa terena, meni bi bilo muka da ne mogu nista coveku od 36 godina. Ovi sto pominju skor sa Novakom, pa do sad bi Federer vodio da nas Novak nije bezao.

Ivan

pre 6 godina

(?, 13. jul 2017 00:08)

Opet se brukaš! Pa pitao sam te bre šta je Federer prošle godine osvojio zato da sam uvidiš da nije ništa jer je bio povređen. E isto sada i Nole je povređen! Ne umeš da napraviš paralele? Ne umeš naravno! Što se tiče prošlosti, opet ponavljam, da Nole je nalupao Rođu mladog, zdravog, pravog, u najboljim godinama na AO 2008 sa 3:0 u setovima, deklasirao ga! Zatim ga je nalupao i na USO dva puta u polufinalima, mladog zdravog i pravog Rođu prikane! Eto o tome ja pričam i veoma sam ozbiljan! :-)

?

pre 6 godina

@Bardami
Najveci nivo tenisa je Federerov u periodu od 2004 do kraja 2007 godine. Posle toga Nadalov 2008-2009. A Nolov nivo iz najboljih dana ne bi bio dovoljan da pobedi ni danasnje Federera i Nadala koji su obojica realno na 70% od onoga sto su bili u najboljim danima.

mhm

pre 6 godina

ako covek osvoji, mozemo reci slobodno covek se stvarno igra tenisa. 36 godina a na njemu ne vidis kap znoj posle meca, koji dar od Boga... bukvalno je bilo ono ti ides na zemlju da naucis smrtnike sta je tenis

Марко

pre 6 godina

Не готивим га због карактера, али игра невероватно. Таква лакоћа којом његова игра одише просто одузима дах, поготово ако се узме у обзир да је у тим годинама. Он се игра тениса буквално, на прелеп начин. Задњих година показује зашто је најбољи икада.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 13. jul 2017 11:00)

Kompleksi ti rade samo tako hehe. Ima li bre jednom da je bio zdrav i prav od svih tih SILNIH poraza protiv Novaka? Hahahaha! I kako da ti se ne smejem ajde reci mi! Jadničkooooo 23 puta gubio od Noleta i svih 23 puta bio feleričan a? Kada bi se zezali! To može u tvojoj mašti samo da bude! Zdrav i prav je on bio u sva ta 23 poraza, kada nije on beži, on tada izlazi u džemperima na teren čim ga zaboli zub hahahahaha!

?

pre 6 godina

@Ivan
Ne svrstava ga to rame uz rame s njima, jer 18 nije rame uz rame sa 12, niti je 12 rame uz rame sa 15. Nolo je tek treci u svojoj eri i to je cinjenica. Uspesan, ali manje uspesan od Federera i Nadala. Dobijao ih je nekada, ali kada su zdravi i u formi, Nolo ih nikada nije dobio. I sto je najvaznije, daleko je iza njih po uspesima.

ja

pre 6 godina

@drago
Ne nego zato sto je zasluzio svojom igrom da osvoji titulu. Hrvat nije zasluzio ni igrom, a ni ponasanjem, jer niko ko slavi uz Tompsona nije zasluzio da bilo ko za njega navija.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ali, ostaje cinjenica da Nolo protiv te druge klase tenisera nije mogao da osvoji GS! Cinjenica! Lupali ga Rodik, Safin, Gonzales gde su stigli. A tek je malo mladji od Nadala kojeg bas i nisu tako lako lemali kao Noloa. Uz to, dok je te drugoklasne pobedjivao u finalu, Noloa je Federer lemao u polufinalima ili cetvrtfinalima. Tako da, pade ti teorija u vodu. Prostom logikom dolazimo do zakljucka da je Nolo slabiji i od te druge klase tenisera, jer pored njih i jos RF i Nadala, on nije mogao ni do finala. Morao da saceka da Federer ostari i povredi se, Nadal se povredi, Safin ode u penziju, Rodik ode u penziju, Davidenko, Soderling i Gonzales takodje, Del Potro se pobredi... pa da on nesto pocne da osvaja. Pre toga nista.
Zapamti, svaka Rodzerova titula Noloa ponizava. Zauvek ce se pricato kako je Federer sa 36 godina dominirao, a Nolo sa 30 nije mogao da pobedi Istomina, Kirijosa, Tima i Berdiha.

RF

pre 6 godina

Bilo bi lepo zbog turnira da je igrao sa Novakom ,Andijem i Nadalom, ali nije Rodzer kriv sto su ovi ispali, a i realno daleko su trenutno ispod njega. Trebalo bi bas cudo da se desi da RF ovo ne osvoji.

?

pre 6 godina

@Ivan
Da li si ozbiljan? Pitas sta je osvojio prosle godine u kojoj je zbog povrede propustio vise od pola sezone? Uozbilji se.
Nolo je na vrhuncu snage, tek napunio 30 godina a vec godinu dana nije uzeo GS. Ma ni masters! Ima Dohu i Istburn, bedni rezultati.
Koliko je Federer imao godina kada je 3 puta nalupao Noloa u najboljoj Nolovoj sezoni u zivotu (2015)? Koliko je imao godina kada je Nolou poklonio krompiric u finalu Sinsinatija? E to se pamti! U najboljim godinama te dere i ponizava penzos. I to povredjeni penzos :)
To su cinjenice.

Haha

pre 6 godina

Ne svrstava ga to rame uz rame s njima, jer 18 nije rame uz rame sa 12, niti je 12 rame uz rame sa 15. Nolo je tek treci u svojoj eri i to je cinjenica. Uspesan, ali manje uspesan od Federera i Nadala. Dobijao ih je nekada, ali kada su zdravi i u formi, Nolo ih nikada nije dobio. I sto je najvaznije, daleko je iza njih po uspesima.
(?, 12. jul 2017 21:45)
ok, sa Rodzerom ne moze da se meri, ali sto ne sa Nadalom? Dosta duze je dominirao tenisom, ima vise pobeda na GS-ovima, vofi u medjusobnom skoru, ima vide titula na ao, w i uso, nadal ima vise samo na rg. Nadal 80% titula na sljaci, djokovic je dominirao na svim podlogama.

Fei Li

pre 6 godina

Covek u 36-oj rutinski dolazi do polufinala Vimbldona bez izgubljenog seta... Vau !
Cak, gledajuci preostale igrace moze da se desi da mu ovo bude bukvalno najlakse osvojeni GS u karijeri, ali hajde da ne prejudiciramo.
Naravno, sada ocekujem teoreticare zavera, objasnice nam kako je sve ovo u stvari namesteno :)

RForever

pre 6 godina

Sto se Novakove predaje tice, to nije nikakvo olaksanje Federeru, jer Novak u ovom trenutku, sa ovakvom igrom, ne predstavlja pretnju nikom iz top 10, a pogotovu ne legendi tenisa koji trenutno nema slabosti u igri. Ko je imao prilike da gleda danasnji mec protiv Raonica, jasno mu je.

Jim Courier

pre 6 godina

Jos nije gotov turnir, i treba sacekati nedelju da bi se proglasio pobednik. Slicno je bilo i 2014 na Us Openu, kada su mnogi vec proglasili Federera za pobednika, ali se isprecio Cilic. Federer svakako ima preko 80% sansi da osvoji, ali mora ozbiljno da odradi posao do kraja. Berdih ce mu biti manji problem od raspolozenog Cilica.

Sacekati ...

RF

pre 6 godina

Stvarno je mocan, ali sigurno je i njemu malo dosadno, niko ne moze da mu pruzi nikakav otpor , i plus ispali njegovi drugari novak, andi i nadal. Sad ozbiljno dobice i Berdiha i Cilica, ali nisu to ni malo naivni mecevi.

Jovan

pre 6 godina

Kada ovako igra najopasniji je. Koncentracija na 100% tokom celog turnira, takticki savrsena igra. Uz to, bekhend koji je postao toliko mocan da rivali cesto krecu forhend da mu forsiraju. Ne znas gde da saljes loptu kad sa svake strane stizu bombe. Covek je genije, nema tu sta da se prica, ma za koga navijali.

Vlada91

pre 6 godina

Iskreno,jedina prepreka ovom coveku bio je Novak.Sada kad njega nema,vidi se koliko je taj Federer mocan zapravo,cak i u cetvrtoj deceniji.Stvarno treba svasta protivnik da odigra da bi mu parirao.

Carletto

pre 6 godina

Vidi ga Mladjo. Kakav prototip Srbende.
Da su se kojim nesrecnim slucajem Federer i Nolo sreli na AO, IV, Majamiju ili na Vimbldonu, to bi bilo takvo ciscenje da bi te bolela glava.
Ovo kako je Federer igrao protiv Raonica je poezija tenisa, to Djokovic nece moci dok je ziv.
Sta teo reci o teoriji zavere gde Nolu ne daju da igra tenis, osim nasmejati se IQ onog ko je to izjavio.
Inace na AO je pocistio Vavrinku, Niskorija i Nadala, sve losi teniseri.
Uzivaj dok Maestro igra, takav se nije rodio, niti ce.

Jasno

pre 6 godina

Rodjen je za sampiona. Uzece 10 Wimbldona kao Rafa Rolan Garose. Jednostavno su najbolji. Djole je dobar ali nije imao srecu da igra u vreme ovakvih velikana

nemam pojma

pre 6 godina

Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 12. jul 2017 20:09)

Čekajte malo, nisam neki poznavatelj niti ljubitelj tenisa, pogledam kad se igra GS, ali ovaj komentar mi je zapeo za oko. Naime, nisam znao da Novaku netko brani da igra tenis. Može li se znati tko mu to brani?
WTF?

?

pre 6 godina

@Ivan
Ostajes nemocan pred argumentima. Cinjenice su moje oruzje, opet si porazen, rekao bih cak i ponizen. Nolo protiv druge klase nije osvojio nista. Lemali ga gde su stigli. Morao da saceka da skoro svi iz najboljih 8 odu u penziju ili naprave duge pauze pa da pobedama nad povredjenim starcem i povredjenim Nadalom nesto i on osvoji. A sada vec godinu dana nigde nema Noloa, ponizen cinjenicom da ne moze da osvoji nista, dok covek sa skoro 36 godina osvaja GS i masterse :)

No name

pre 6 godina

Novak bi ga pojeo za doručak samo kad bi mu ponovo dozvolili da igra tenis. Nažalost, Novaku je zabranjeno da igra i pitanje je još koliko dugo će to trajati. Do tada ovaj penzioner ima da osvaja sve, kad nema ko drugi.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 12. jul 2017 20:09) Čekajte malo, nisam neki poznavatelj niti ljubitelj tenisa, pogledam kad se igra GS, ali ovaj komentar mi je zapeo za oko. Naime, nisam znao da Novaku netko brani da igra tenis. Može li se znati tko mu to brani?WTF?
(nemam pojma, 12. jul 2017 20:46)

Novaku neko samo moze da "zabrani" da igra tenis ako je zbog necega kriv tj ako nije bio cist( citaj doping - tiha suspenzija ) u svakom drugom slucaju ako nema sta da krije niko njemu ne moze da zabrani da igra kako zna i ume... Meni je jos vise tu cudan Nadal koji godinama nije mogao da se sastavi i odjednom ponovo stize sve loptice i osvaja Roland Garos sa najmanje izgubljenih gemova... Nije to imalo nikakve veze sa psihom nego sa snagom koju opet ima...Ali dobro, sta je tu je... Doci ce valjda i ta maca jednog dana na vratanca... Ja se iskreno nadam jer sam oduvek bio ubedjen da je ta vrsta "rudarskog" tenisa nemoguca bez nekih dodatnih stimulansa...

knubbe

pre 6 godina

Nikako da provalim priču kako to Federer osvaja slemove protiv nejake konkurencije? Zlatno pravilo je da ste jaki onoliko koliko i vaš najveći protivnik. Sam Rodžer je izjavljivao da onaj Federer (2006 godina) ne bi uzeo set protiv njega sada - napredovao je jer je i konkurencija levelovala. Nadal je dobijao Berdiha u finalu, Đoković Congu, Marej Raonića ali svi ti igrači koji su dolazili u završnicu su morali nekom velikom skinuti skalp.

kme

pre 6 godina

Šta je osvojio Federer prošle godine? Koliko godina Federer nije osvojio Slem? Koliko godina je imao Federer kada ga je Nole odučio od tenisa na AO 2008? Koliko je Nole tada imao godina? Eto, to je moje oružje, to su činjenice! Ostalo je tvoja nemoć! :-)
(Ivan, 12. jul 2017 23:26)

Oducivanje od tenisa je radio federer nolu a nikako nolo federeru. Pogledaj ona dva sinsinatija iz 2012. i 2015. godine i sve ce ti biti jasno. Svaki mec koji je nolo dobio je bilo teskom mukom i cesto protiv umornog federera koji je 6 godina stariji od nola... Inace da su isto godiste ne bi nolo video pobedu na slemu protiv rodzera, mozda bi uzeo neku na nekim nebitnim turnirima i to je to... A za taj nivo tenisa koji se kacite toliko, odgovorite mi na jedno pitanje. Koji to udarac ima nolo bolji od federera pa da tvrdite tako nesto?Nijedan. Cao pozdrav.

DuckDodgers

pre 6 godina

Kažem ja neka razni ovde omalovažavaju, pričaju o teorijama zavere, govore o dopingu, sreći. .. sve pada u vodu kada odgledate današnji meč... Federer možda ne osvoji, možda ne osvoji, ali čovek igra i ne kalkuliše... nema kod njega izgovora, nema stajanja, igra i pobedi ili izgubi, a kako igra videli smo ove godine... skidam kapu.

adem

pre 6 godina

ja ne bih o igri, to se zna. drugo me nesto zanima, gledam cesto majicu ovom federeru, i bas se cudim kako mu stoji. kao da je ustrikana, nigde se ne savija, kao salivena. i bas sam pratio i druge tenisere, da li i njima stoji tako. ne, svima je nekako lepa, ispeglana i sl. ali nikome ne stoji tako kao njemu. bas me zanima da li je do tela ili do materijala same majice. ovo sam primetio odavno, ali nisam hteo pisati o tome.

Burn Wimbledon burn

pre 6 godina

@Madjo

Hajde ti lepo pakuj se pa na Jupiter kada već na ovom svetu nema pravde. Biće tako mnogo bolje i tebi, a i svim ostalima.

?

pre 6 godina

@Ivan
Nije tacno. Nolo je par puta izjavljivao da je zdrav i da nema problema sa povredom. Sada se odjednom setio povrede. On nije preskakao turnire, Federer je preskocio pola sezone. Nolo je pre samo nekoliko dana pricao kako je u sjajnoj formi. Isto je pricao i pre AO, posto je osvojio Dohu, i pre RG. Znaci, nije isto. 2008 Federer nije bio ni zdrav ni prav, nego je imao mononukleozu. Dakle, lazes i lazi koristis kao argumente!?
Nolo nikada nije dobio Federera u najboljoj formi, Federer njega jeste.

ja

pre 6 godina

@adem
Materijal druze. Imas RF sportsku opremu, skupa jeste ali materijal da ne verujes. Majice takve da skoro kao da te hlade po vrucini, a kroj takav da naprave manekena od svakoga. Jesu nesto skuplje, ali isplati se jer veci deo prihoda ide u humanitarne svrhe.

12

pre 6 godina

@@@Madjo
Koji su mu se to najjaci igraci sklanjali s puta? Na AO igrao protiv Berdiha, Nisikorija, Vavrinke, Nadala... na IW protiv Nadala, Vavrinke... u Majamiju protiv Kirjosa, Nadala, Berdiha... u Haleu protiv Zvereva.... dakle o cemu pricas ti? Dobio Nadala 3 puta, Vavrinku 2 puta, Kirjosa, Zvereva, Berdiha, Nisikorija, Del Potra, evo i Raonica, Dimitrova...
Rastura covek sve redom.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Стварно свака част, треба честитати човек, али ништа још није готово... није нам сметало када је Новак ушао у финале УС опена са две предаје, када је освајао све три године, ништа није било намештено... тужан смо народ кад морамо да лечимо своје фрустрације измишљањем некаквих намештања, код мене то изазива сажаљење јер зреле и здраве особе се са тешким ситуацијама изборе прихватањем истих и тражењем решења а не изговора. Неки причају како су људи који пишу овакве коментаре ботови, а шта ако нису, шта ако стварно мисле то што говоре, није ли то тужно... Нолету желим да се опорави и да нађе фокус, форму и да изврши инивације у игри. Федереру, као и Чилићу, Бердиху и Кверију сву срећу у наставку... лично најсимпатичнији ми је био Квери њему је ова победа изгледа највише значила. И још нешто покушао сам да се ставим у позицију тих људи и размишљам логиком да је све намештено, али зашто онда то није учињено раније, зашто не пре две године, зашто не на Вимблдону 2014. године. И онда схватам да је важније то што су се ови коментари појавили тек освајањем АО од стране Федерера, а неки од тих коментатора пре овога су предвиђали поразе овог човека у ранијим колима АО... Волео бих да исти одгледају меч и дају анализу истог да видимо да ли се разумеју у тенис, да ли имају кредибилитет да дају икакве оцене након што дају оцене о игри.

crveni djavo

pre 6 godina

Ne znam, kad god pomislim da Federer ne moze vise da potrosen igrac on nesto osvoji. Ocito da je spreman i ponovo dobro igra na travi. Jedino ponekad kod njega mi smetaju neki nelogicni komentari protiv Nola. Inace je ok. Igra lijep tenis.

nemke

pre 6 godina

A Raonic u toku meca prilikom svakog servisa raspaljuje lopticu kao uvjek iz sve snage. Prava cepanica uvek bio i ostao nema sta. Dodao bih jos neku stvar da u neku ruku Rodzer obezbedio sebi mesto tacnije zacemntirao najbolji svih vremena sto se tice GS ukoliko VMB i US Openu osvoji tesko da ce Novak i Nadal dostici to pa makar igrali jos cetri,pet godina toliko ce igrat Fedja ne bas kao njih dvojica al sigurno jos dve,tri sezone dovoljno za koji jos GS,masters kao mogucnost da prestigne Konorsa po broju titula ako ne u prilici da zavrsi ove godine na prvoj poziciji. Tad se otkloni dilema apsolutno svaka..Sto naravno postoji izgled za to da se dogodi..

Posmatrac

pre 6 godina

Odgledao mec prosto Rodzeru mu odrzao cas tenisa da ovaj nije ima nikakva resenja..pokusavao jakim servisima,forhendom slajsom napadao je cesto napred al Maestro imao odgovor na sve..Ovaj je samo u celom mecu bio nemi posmatrac jer kad god je pokusao nesto sve je bilo brzo jako demantovano..Uostalom taj brejk treceg seta je rekao sve kad je Milos poveo 3 prema 0 a Rodzer hladnokrvno bez preterane nervoze preokrenuo na kraju dotukao ga je. Tu ako je propustio sansu Raonic onda jasno nije mogao da se nada necemu dalje u mecu i eventualnom preokretu. Zasluzena pobeda Rodzera koji ima dva tenisera nezgodna al protiv kojih ima ubedljiv skor..Da je u neku realno favorit da uzme ovde svoju 19 gren slem i time pobegne za jednu vise pratecim rivalima Novaku i Nadalu.

realnost

pre 6 godina

Federer je upisao svoju 319. pobedu na GS i sada ima ravno 100 pobeda vise od Nadala (219) i 82 pobede vise od Djokovica (237)... Mislim da ga po ovom parametru i kako sada stvari stoje, po broju GS trofeja niko nikada nece stici!!!

To je to.

pre 6 godina

Ne znam što ljudi mešaju Novaka i Rodžera u isti koš kad je u pitanju tenis!? Ko je neostrašćen tj dobar poznavalac tenisa će reći da Rodžer 99% perfekcije a ostali ga samo prate.

Djordje

pre 6 godina

Dan bre,svaka rasprava se zavrsava kad se vidi cifra 19 i cifra 12,ipak je to velika razlika.
Tako da te sve vase price gde pokusavate da nadjete "argumente" da je Novak klasa Federera ipak padaju u vodu,prevelika je razlika ipak.
Srbin sam,veliki sam Novakov navijac,al me malo sramota stavljati Novaka u isti kos sa Federerom koji ce od ponedeljka zvanicno biti na 19 Slemova.

12

pre 6 godina

Danas ponovo vidjeno i potvrdjeno: Federer nema vise slabosti u igri, ni najmanje. Raonic se pogubio pokusavajuci da servira na bekhend i salje forhende na isti. Nista od toga, predje na forhend, a ono jos gore. Neverovatni Federer. I ono sto se manje pominje, ritern. Onako lako uzima servise Raonicu koji ima najmocniji servis na turu... strahovito mocno igra Rodzer. A sve to na pragu 36 rodjendana.

Karadjordje

pre 6 godina

ok, sa Rodzerom ne moze da se meri, ali sto ne sa Nadalom? Dosta duze je dominirao tenisom, ima vise pobeda na GS-ovima, vofi u medjusobnom skoru, ima vide titula na ao, w i uso, nadal ima vise samo na rg. Nadal 80% titula na sljaci, djokovic je dominirao na svim podlogama.
(Haha, 13. jul 2017 01:00)

Ako je djokovic dominirao na betonu,onda je Nadal preizdominirao na sljaci.
Pa rodjace,i pored cinjenice sto se godisnje odigra dva Slema na betonu,i to nije bilo dovoljno Novaku da ima vise Slemova na ta dva Slema zajedno nego Nadal na RG.

Klašnja

pre 6 godina

@ sasho

Genije si! Sta, naterali Federera da onako popravi bekhend, servis i razvije retern bolji od onog Djokovicevog kada je Djoka bio u najboljoj formi? Stvarno trebe biti slep da uopste i pomislis tako nesto, a kamo li napišeš.

kunalagon

pre 6 godina

@СрбинсонКрусо

Svaka ti cast, potpisujem od reci do reci. Tvoj komentar je objasnio sve, lepo je procitati komentar coveka koji razmislja.