Tenis 210

Petak, 09.06.2017.

09:15

Radek Štepanek novi Đokovićev trener?

Radek Štepanek, nekadašnji osmi teniser sveta, jedan je od glavnih kandidat za novog trenera Novaka Đokovića.

Radek Štepanek novi Ðokoviæev trener? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

210 Komentari

Sortiraj po:

r2d2

pre 6 godina

Meni ovo sve nekako izgleda kao neki zaokret u njegovoj karijeri. Zaokret u smislu da zeli da promjenom stila igre osvaja najvece turnire i nakon 30-te, pa je zato angažovao Agasija(zna kako se osvaja slem posle tridesete)i možda zato želi da angažuje Štepaneka(volej majstor)?

taki p.

pre 6 godina

Dosta vise sa tim Imasom,on je vec par godina oko Noleta,ranije to izgleda nije bio problem.Novak je izgubio motivaciju i gladijatorski nacin rada,uzeleo se zivota,porodice,sad mora mnogo da zapne da se vrati u taj mod.Agasi bi mogao da mu se posveti tek na americkoj turneji,tako da realno rezultate treba ocekivati oko US opena,sve pre toga bila bi premija.Sto se tice Stepaneka,kao pomocni trener bio bi odlican,popravio bi igru na mrezi i doneo neku drskost i prkos,sto se kod Novaka izgubilo.Znam da Nole zasluzuje kritike,ali ima potencijal da se vrati,doduse ne na onaj nivo od pre 1-2 godine,ali blizu,bio bi konkurentan za najvece titule.Iskreno verujem da je pitanje trenutka,mislim da ce se mnogi kajati zbog izjava koje su davali.Ako se ocekuje povratak Mareja,zasto ne i Novaka,ne postoji realan razlog protiv,osim naravno "svemoguceg Imaza'.

stiven k.

pre 6 godina

Da li neko zna šta je sa Samprasom kao mogućim kandidatom ? Bio je Noletov idol u dečačkim danima. Znam da se više puta do sada lepo izjašnjavao o Noletu. Veliki je bio igrač i legenda Pit Sampras, danas bi bio pravi autoritet na svim turnirima. Mislim da bi to bio pun pogodak za Noleta, naravno ako to Pit želi da prihvati.

kvrga

pre 6 godina

bojim se da ako beker i vajda nisu oterali imasa, tesko ce bilo ko novi. mada, iskreno mislim da problem nije u imasu. novak jedan mec odigra kao stari, sledeci padne, pa se opet digne.
ima to u sebi, cini se da fali samo malo vise ostrine i odsecnosti. mislim da je na nesto sporijem, ali dobrom putu. a mozda i nije lose sto mu treba vise da se vrati. vise ce ceniti.
a trener mu treba, kao autoritet i podrska.

Dragan

pre 6 godina

Slazem se da bi Guga Kuerten, kralj sljake pre dolaska Rafe bio dobro resenje za Novaka, sto jedan gospodin ovde rece u komentaru, ali tesko da neko hoce da prihvati Novaka radi onog spanca koji i dalje sjedi kao maketa u onom boksu.To je sada najveci problem, jer tesko ce biti da se Novak odrekne ovoga spanca jet mu je u mozak usadio nesto sto ni on sam nezna.Tesko da moze ovaj Radek tu nesto da pomogne Novaku.Sada je pitanje posle Vimblodona, ako Novak ispadne u prvoj sedmici, sta ce reci Agasi na sve ove lose rezultate Novaka do sada.Najverovatnije raskid saradnje i opet potraga za novim trenerom.Novak mora da rascisti neke stvari sam sa sobom prije odabiranja novog trenera.Ja licno mislim i pisao sam mnogo puta da je za Novaka jedino resenje bio i ostao godpodin BEKER...Ali izgleda da Novak nezeli da radi i trenira onoliko koliko je radio sa Bekerom, tu je.najveci problem, a stalno prica i izjave daje kada je 100% spreman da moze da pobedi svakoga na turu.Kada ce se to desiti napokon ostaje da vidimo i cekamo.Daj boze da bude od toga nesto.Novak ce se vratiti sigurno samo treba vremena i malo jos strpljenja.Glavu gore NOVACE, dosta je bilo vise opustanja ako zelis jos da igras.Pozdrav veliki.

C i n i k

pre 6 godina

Nolo ne treba ove godine da igra nijedan veci turnir. Wimbldon ce ga dodatno baciti u ocaj. Nije uopste u formi i psihicki je pao. Ne treba njemu trener nego psiholog. Ne treba po svaku cenu da juri 2.ili 1.mesto. Nebitno je,treba ko RF da odmara 1 g pa da se vrati.

Bya-Bya

pre 6 godina

dakle mislim da smo se slozili,
Noletov strucni stab za povratak u vrh:
trener - Stepanek
guru - Damir Dokic
motivacija \ lajf kouc - Darko Milicic

i eventualno Maja Volk kao frilens kuvarica (samo u vreme posta, sredom i petkom, dakle part tajm).
(glas naroda, 9. jun 2017 14:05)


Ništa bez Mekinroa i Safina.

Mujo

pre 6 godina

Njemu netreba trener za 4 turnira godisnje. Uzeo je pare i vise mu se neigra, sad samo zavlaci sponzore nebi li uzeo jos neki euro (qwq, 9. jun 2017 09:40)

Kako si nepismen čoveče, strahota!?

Expert za analizu

pre 6 godina

Štepanek je lud, a iako je ružan, dobre ribe stoje iza njega tako da nije to slučajno! Djokeru ne treba trener da ga uči, već ludačka motivacija i ubilački instinkt, a ne ovako kako sad igra ko da je prešao na WTA! Tako da, PODRŽAVAM!

urbatectonic

pre 6 godina

Lep intervju je dao Gebhard Gritsch die Welt-u.

https://www.welt.de/sport/tennis/article165348202/Das-sind-die-Hintergruende-der-Djokovic-Krise.html

glas naroda

pre 6 godina

dakle mislim da smo se slozili,
Noletov strucni stab za povratak u vrh:
trener - Stepanek
guru - Damir Dokic
motivacija \ lajf kouc - Darko Milicic

i eventualno Maja Volk kao frilens kuvarica (samo u vreme posta, sredom i petkom, dakle part tajm).

PihtijaTheGreat

pre 6 godina

Idealan za Novaka u ovoj situaciji... Briga ga i za Imaza i za Srdjana i za Marka, bezobrazan i beskrupulozan covek koji ce 100% da skrene Novaka sa puta "ljubavi i mira". To mu i treba...

Kouč

pre 6 godina

Ovo oko Štepaneka za Novog Novakovog trenera neću mnogo ni komentarisati jer je to, ako se obistini, još jedan novi potez koji Noleta vuče ka, u najboljem slučaju Top 20 teniseru, odnosno vuče ga ka 15-20.mestu na ATP listi u najboljem slučaju. Međutim, mene brine njegova nonšalantnost i nakon strmoglavog pada i blamaže sa Timom u četvrtfinalu Rolan Garosa, nonšalantnost u vidu propuštanja turnira na travi pre Vimbldona! Možda je do prošle godine i mogao da ih propušta, ispostavilo se da je dva puta za redom osvojio Vimbldon bez prethodnog igranja turnira na travi, ali je tada bio "onaj" Nole, onaj veliki šampion koga si bukvalno u pola noći pospanog mogao da izvedeš na teren daš mu reket i loptice i on bi bez problema gazio sve pred sobom. Međutim, ovo sada nije taj Nole, ovom Noletu sada treba POSVEĆENOST i OZBILJNOST i RAD, RAD I SAMO RAD, u slučaju da se želi opet vratiti u vrh. A taj rad podrazumeva ozbiljan pristup svom poslu (tenisu) i obavezno učešće na turnirima koji prethode nekom velikom, u ovom slučaju Kvinsu ili Haleo pre Vimbldona! To bi on morao najbolje da zna! Pa zar je Rodžer Federer čovek koji ne razume ništa, čovek koji u 37.godini života i nakon 18 osvojenih Gren Slemova juri i trenira punom parom i igraće verovatno 2 turnira na travi i ove godine pre Vimbldona! Zar mu veliki Rodžer Federer nije najbolji primer na koji se način krči put prema vrhu!

amare

pre 6 godina

Onaj ko u sebi ima pozitivnu silu, da nadjača Imazov mrak u koji je zavio skoro celu porodicu Novakovu, i samog Novaka, taj neka dođe!! Ne znam ko, ali mora da bude suviše jak. Nije stvar više ni u treninzima, fizičkoj snazi, psiha mora da se preokrene. Hladno, bezdušno, zastrašujuće...Pepe Imaz. Nemoguće je da svi jedno vide i da svi greše, osim Novaka...onda vam je jasna kao dan snaga energije kojom vlada taj čovek. Beži od toga, dragi Nole...ljubav je na drugom mestu.

malisa

pre 6 godina

Ajde kralju kači taj reket na klin da se ne blamiraš više.
(Marko, 9. jun 2017 11:33)
-------
E pa neće moći. Sad mora da odradi sponzorske ugovore...

despot

pre 6 godina

Čovek alkoholičar, pije viski umesto vode - sunđer bob! Kad se rokne, ne može ga niko odvratiti od derta (splavovi i lepe žene)
Ne može to Novak da prati, nema šanse!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 9. jun 2017 12:39)
Bolje i to nego Imaz i bezvoljnost.

Aлександар

pre 6 godina

Уз Пепе Имаза нема наде ко год да му је тренер. Ментално ће бити на дну а најпотребнија му је управо ментална снага. Бојим се да су ствари већ отишле у неповрат и да ће он ту и тамо имати неке светлије моменте и на крају ће окачити рекет о клин убеђен да је све то природан ток. Жао ми га је као брата што је заслепњен квази учењем, лажном идеологијом, која је од Србина са Хиландарским крстом око врата, од спортисте Спартанца створила особу попут маленог бика Фердинанда из цртаног филма који одавно није то што природно јесте јер ужива у природи и воли да мирише цвеће.

crni se najeo duda...

pre 6 godina

ziveli dzoka, sta ti znas o tenisu da ga tako savetujes. Dzoka je sampion pe esa i fm zna on sta je potrebno da prosiri zeludac.

dejandddddd

pre 6 godina

Strasno losa odluka da ne igra pre Wimbldona, naravno da ne treba ocekivati mnogo na istom turniru od Novaka.
P.S.
Steta, ali Nole tone sve dublje, ne vidi da je problem u coveku koji sedi u lozi, a nije trener.

džo

pre 6 godina

Aman ljudi, pustite Novaka da živi. Ako mu se igra tenis, OK. Ako mu se ne igra, opet je OK. To je njegov život. Naše je da ga gledamo ili ne. A u svakom slučaju da mu kažemo: "Veliki čoveče, hvala ti za sve što si za Srbiju uradio."

heavy

pre 6 godina

Bezobrazno je ispadanje u četvrtfinalu karakterisati kao neuspeh i katastrofu.Nole je barem prvi set odigrao muški,digao je formu ali je naleteo na žilavog protivnika i predao se.
Štepanek bi mogao da bude odličan izbor(šteta što je otišao Beker)jer čovek oseća igru,za razliku od Novaka koji je tenis sveo na mišiće i ko će jače i preciznije da opauči loptu sa dva metra iza osnovne linije.Štepanek je prvoklasan servis-volej igrač i to Noletu fali naročito sada kada je u godinama i mora da racionalnije troši snagu.
Takodje ovaj će Pepea da počisti iz boxa ali se plašim i da će njega Jelena da otera posle prve pijanke u koju povede Noleta.

DROGBA11

pre 6 godina

Odlican izbor, Stepanek jedan od poslednjih servis-volej igraca, od njega moze puno da nauci. Ako poboljsa servis i mrezu, moci ce i da igra krace poene na svoj servis, sto mu omogucuje da se manje trosi/umara. Inace za ove koji baljezgaju, pa Strpanek je bio 8, malo li je? pored toga, ozbiljan dubl igrac je bio.

Pepe i amor

pre 6 godina

Ovaj baš rešio da ekspresno "ubije" svoju daljnju karijeru i to ti je!! Znači Stjepanek mu je novi trener?? Pa šta ga on, uz dužno poštovanje naravno, može naučiti?? Njemu bre treba stariji iskusni vuk, ex Gren Slem šampion i to viœestruki, koji ima veliku karijeru iza sebe i koji zna kako se ustaje nakon pada kako se krči put ka vrhu! A to Stjepanek nije niti će ikada biti! Zašto nije velikog Gugu Kuertena recimo izabrao za trenera?? Taj čovek ga toliko ceni i voli da je jednostavno neopisivo, toliko pozitivne energije mu je poslao sa tribina na prošlogodišnjem Rolan Garosu naročito u finalu! A Guga Kuerten je bivši kralj šljake pre dolaska Rafe Nadala a i sada kada Rafa Nadal žari i pali šljakom Guga Kuerten važi i dalje za jednog od najvećih šljakaša svih vremena, jedan je od retkih koji je odbranio Rolan Garos i taj čovek Novaku definitivno treba! Ali dok je "amor i paz" u loži, nema ništa od tog angažovanja, sve će ići strmoglavim padom i dalje..

Parker

pre 6 godina

Pljuvaci, Stepanek je odlican igrac sa zavidnom igrom na mrezi, boljom nego sto ce Novak ikad imati. Jak je, grize, uvijek igra dobro protiv jacih protivnika.

Salim se, nemam pojma nisam ga nikad gledao poyy

Pantelija Lejver

pre 6 godina

@jel slobodan ćale od Jelene Dokić?
on bi ga doveo u red, kakav crni Pepe Imaz.
(papi,

Već vidim, prvi trening - Imaz nokautiran leži na tribinama, Marko go do pojasa u rukama drži iscepanu Amore majicu dok za to vreme Novak slaninom premazuje žice na reketu.

ja

pre 6 godina

Ma koji Radek??? Jel to onaj isti sto je pokazivao srednji prst srpskoj publici u dejvis kupu.... Sramota.... Takvi smo mi srbi.. Zato vam se sve ovoi desava

novica

pre 6 godina

Čovek alkoholičar, pije viski umesto vode - sunđer bob! Kad se rokne, ne može ga niko odvratiti od derta (splavovi i lepe žene)
Ne može to Novak da prati, nema šanse!

milutin

pre 6 godina

Toni,09 jun 10:35
Ti gledaš neke tabele i ankete. Ne vidiš Imaza u boksu namijenom za Novakovog trenera. Šta ti gledaš?
Nevidiš od šume drveće.

Wimbledon expert

pre 6 godina

Pripramace se i spremati za Vimbldon u Beogradu bez ijednog turnira na travi pre Londona. Nije tesko naslutiti kakav ce i rezultat ostvariti na Vimbldonu!? A ovo sa Radekom Stijepanekom nije uopste losa ideja ako vec Agasi ne moze ili ne zeli. A vec tandem Agasi-Stijepanek fantasticno.
(bariloche, 9. jun 2017 11:53)

2 od 3 Wimbledona je Novak osvojio bez igranja turnira na travi izmedju RG i Wimbldona.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Ovaj Nolo menja trenere cim izgubi.Nolo brate promeni samo jos marku reketa,ako se pokazu dobri rezultati,onda samo penzija.

djole

pre 6 godina

A, koliko je Vajda osvojio..?? Totalno nepoznat igrac. Igrati i biti trener su dve razlicite stvari. Da li je Murinjo bio fudbaler..?
Lepi Rade je odlican izbor. U coveku ima vatre i zelje da radi. Inace je bio i talentovan igrac, sa daleko boljom igrom na mrezi no sto ce je Novak ikada imati. Takodje, Pepea nece zarezivati ni za suvu sljivu.
(zoran, 9. jun 2017 10:38)

Uporedjivanje Stepaneka sa Vajdom i Murinjom ti je veoma glupo. Njih dvojica su se prvo pokazali kao treneri pa preuzeli velike igrace i timove. Gde se Stepanek dokazao kao trener?

Kraj

pre 6 godina

Hahaha! Štepanek? Pa zar se niko ne seća ovog gospodina i njegovih "sportskih" reakcija i to protiv samog Novaka?

Ako mu je do slave, igre i pobeda - postoje dva imena. Jedno ime mora da se vrati na čelo štaba a jedno mora da leti što je dalje moguće. Beker i Imaz (ili kako se već ovaj preziva).

Paprika

pre 6 godina

Ajmo Srbijo, pravi i spontani poklon istinskom Sampionu. Par grupa neka krene gradom i ubrzo ce se naci 10 20 hiljada ljudi.
(AleksandarRS, 9. jun 2017 09:33)

Sve sve ali ovaj komentar! Dok se ovde čitaju komentari ništa ne treba da se pije i jede. Umalo dumrem!

MitiMit

pre 6 godina

Mislim da bi definitivno trebalo malo da ohladite sa vestima o Djokovicu. Pustite coveka na miru, jer realno sto god se napise krecu uvrede, pljuvanje i omalovazavanje njegove licnosti.
Ono sto je ovde sustina, to je da nije ni najmanje bitna Stepanekova karijera i titule jer Novaku ne treba neko da ga uci kako da igra tenis vec samo da ga motivise. Koliko je to moguce pokazace naredni period, ruzno je suditi unapred..

DWDD

pre 6 godina

Novak trazi trenera koji ce da tolerise prisustvo Pepea i Marka a to i nije bas lako naci. Zato me ne iznenadjuje izbor Radeka koji je uvek bio za amor@paz i dodao bih jos i sex.

Вељко

pre 6 godina

Све је то лепо,али превише приче од стране Ђоковића.Од када је почео да брине о небитним(за њега)стварима,знамо какви су му резултати.
И друго,то што он прича да жели,да се труди- то је све шарена лажа.
Видели смо колико му је стало до победе и борбе у трећем сету против Тима!
Па је се не бих тако предао на сеоском купу,а камоли да играм за Ролан Гарос!
Значи,поента приче:Са његовим тренутним ставаом може и Худини да му буде тренер-џабе!

Power is Power

pre 6 godina

No1e, sta god izaberes uvek cu te podrzavati, iako se nekad ne slazem, jer ti najbolje znas.
Pusti ove nase genijalce, akademike i Tesle sa jedva srednjom skolom koji znaju sve najbolje.
Samo napred Nole!

antiDebil

pre 6 godina

Moze, dovedi ga pre Wimbledona. Koliko se secam svaki out kada je Djokovic trenirao sa Radetom na Wimbledonu sutradan je pobedjivao, pa i u finalu 2015. Odlican teniski mozak ima Rade, tako da je on sigurno dobor resenje...

Srdjan

pre 6 godina

@Toliko o tome

Ne svidja mi se Radek kao opcija za trenera iz razloga sto mi je Radek kao teniser odvratan, ali to sto si naveo je glupost. Koliko titula ima Vajda, koji mu je najbolji plasman? A opet je bio odlican trener.

brude pera

pre 6 godina

Nole verovatno zna šta radi, a nije isključeno da je ovo sve u saradnji odnosno po dogovoru sa Agasijem, treba čoveka podržati u njegovom izboru, bio je kritikovan i kada je angažovao Bekera a eto kako je sve osvojio sa njim

anica

pre 6 godina

(Srdjan, 9. jun 2017 11:39)
Sta je tu je, dodjosmo do rijalitija. Od gurua, direktorske palice u rukama Jecke preko narkica, do iskusnog macorcine sa sve srednjim prstom. Zaboravih brata trenera i sirenje ljubavi putem vazduha.
Bice da si ti bio u pravu neke stvari sto si pricao, a ja zasovna pa te napadala, izvini...suvise mi Nole drag pa nisam videla dalje od nosa. Zbog svega ovoga, ponasanja i pokazatelja labilnosti ne moze rame uz rame sa Federerom. Ipak Rodja odlicno pliva u svim vodama, primer kako se balansira privatan i poslovan zivot, naravno uz pauflek kuci.

Dragan

pre 6 godina

Ako je ovo tacno za novog Noletovog trenera, ja ga podrzavam na izboru.Radek je bio veoma pogan, pun zara za borbu,znao je da izvodi razne glimase, servis i volej na mtezi, upravo ono sto Noletu odavno fali.Sa Novakom treba neko ko ce biti stalno sa njim, a ne da na pola turnira ide radi privatnih obaveza.Druga stvar, ovaj Radek je igrao u poznim godinama kao da mu je 25. To upravo treba da neko postavi u Novakovu glavu da igra jos najmanje pet do sest godina sa mnogo vise rada i treninga, koje je upravo sada nedostajalo Novaku.On se zasitio, kako i ne, kada je sve uzeo sto je zeleo.Sada kada ima novog spontora koji placa super dobro, treba da ima i pravog trenera koji ce mu dati moral da igra i da osvaja.Tacno je da Radek nema puno uspeha na GS, i masterima, ali je on bio veliki borac i ratnik na svakoj podlozi.Mnogo je postigao u dublu i igranju za Cesku reprezentaciju, a ujedno i dobar prijatalj sa Novakom.Sve u svemu, ja im zelim dobru i uspesnu saradnju u buducnosti, ako do nje i stvarno dodjr.Pozdrav za Novaka i veterana Radeka.Idemo i sretno, na juris za Vimbledon.

ja

pre 6 godina

Ja sam pravnik po struci, i to sam prilično dobar pravnik. Kada naiđem na neki naizgled nerešiv problem, umesto ljudi sa sličnim znanjem i iskustvom ili penzionisanih genijalnih advokata, ja biram da savet tražim od neke mastiljare iz državne službe koji je završio Megadens za pravo i industrijski menadžment i nikada nije radio u struci. Pitanje - da li ću uspeti da rešim problem?

Ćorava posla

pre 6 godina

Oduvek mi je bio odvratna faca, ali od kada je napravio ono što je napravio Janku Tipsareviću posle meča, očima ne mogu da ga vidim...ubedljivo najodvratniji igrač na turu...

Dragan VG

pre 6 godina

@ kwamo

Lol brale, ti uporedjujes takvog sampiona kakav je Djokovic sa osrednjim vozacem F1 i tatinim sinom Rozbergom!?
Nemam komentara...

Srdjan

pre 6 godina

Jedan od bezobraznijih tenisera na touru, nikad mi nije bio mio, a posle skandala sa Jankom i srednjeg prsta bio mi je odvratan. E moj Novace.

VUK

pre 6 godina

idealan...da napravi balans u Novakovom timu. Na enormnu ljubav koja se sada daje protivnicima , dolazi čovek koji ubija pogledom protivnika i pozdravlja ga srednjim prstom.Tako da kad se uradi mix ljubavi i mržnje..ostaje samo da se igra na miru.

bariloche

pre 6 godina

Pripramace se i spremati za Vimbldon u Beogradu bez ijednog turnira na travi pre Londona. Nije tesko naslutiti kakav ce i rezultat ostvariti na Vimbldonu!? A ovo sa Radekom Stijepanekom nije uopste losa ideja ako vec Agasi ne moze ili ne zeli. A vec tandem Agasi-Stijepanek fantasticno.

ja sam za brata ceha

pre 6 godina

ovako iz aviona ceh trener je vec sigurno bolje nego amerikanac ili hrvat pa cak i nemac..
vajda je bio slovak pa je bio super..beker je pobrao lovorike to je sve.

загор

pre 6 godina

ђовак је имао ту ситуацију да му онај наш надри лекар пронађе да је преосетљив на глутен.

Dragan

pre 6 godina

Novak mora da nadje trenera koji je apsolutni autoritet u odnosu na njega, jer u ovim godinama tesko ce ga neko nauciti nesto novo u tenisu a i osvajao je sve do sada. Znaci, neko ko ce ga probuditi i vratiti zelju za tenisom. Opet, ako on to ne nema i ne zeli, pomoci mu nema.

bubuljica

pre 6 godina

za njega je ipak vucic najbolji izbor za trenera. kad pocne da mu drobi demagogiju tenisa ima nole da proigra od muke , a pepe da pobegne glavom bez obzira.

Horace Grant

pre 6 godina

Jel zna neko zasto Stepanek nosio samo dugacke sortseve?
E to Djokovicu treba,da razbije monotoniju,a I Radek ce na prvo pozdravljanje da udari prstenac Pepeu,sto ce mu biti jasna poruka da se gubi iz boksa.
Sportski pozdrav.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Komentarisao sam sutradan, po promeni strucnog staba, da ona nece doneti nista pozitivno. Cak i kao laik, bio sam u pravu. Tenis ipak igra teniser a ne trener. Da je obrnuto nasa fudbalska reprezentacija bi bila na vrhu a ne na dnu a kvalitet fudbala "u rupi". Novak je potpuno promenio svoj mentalni sklop i to je glavni i jedini problem. Uzrok toga mogu da budu godine i manjak "testosterona" ili indoktrinacija, koja je i dovela do ove, kako je ja zovem, mentalne kastracije. Tenis igra snaga, eksplozivnost, agresija, zelja da se neko pobedi, sve to u koordinaciji i pod "dirigentskom palicom" centralnog nervnog sistema. Da li je to moguce? Tesko. Ipak, Novak je uspevao da se podigne i nastavi. Nadajmo se da ce mu povratak uspeti. Mora da zaboravi publiku, sudije, ljubav, i ostale "bizarnosti" koje mu okupiraju i blokiraju paznju.

zoran

pre 6 godina

Radek Stepanek:

- Singl titula osvojenih u karijeri: 5

- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0

- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.

- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8

Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 9. jun 2017 09:39)

A, koliko je Vajda osvojio..?? Totalno nepoznat igrac. Igrati i biti trener su dve razlicite stvari. Da li je Murinjo bio fudbaler..?
Lepi Rade je odlican izbor. U coveku ima vatre i zelje da radi. Inace je bio i talentovan igrac, sa daleko boljom igrom na mrezi no sto ce je Novak ikada imati. Takodje, Pepea nece zarezivati ni za suvu sljivu.

Mirko

pre 6 godina

ahhahahah e cu lepi Rade za trenera, brzo ce se Nole vratiti na prvo mjesto ali WTA liste jer je lepi Rade poznat kao ubica WTA lica :D

dany2806

pre 6 godina

Radek...Najzabavnija faca na ATP turu ikad.Šmeker, i ima čemu podučiti Novaka.Servis i agresivniji volej i pristup igri,a van terena je baš pravi guru,ali onaj kakav je Noletu i bio potreban.

šetač

pre 6 godina

Kako će da se sprema za Wimbledon u Beogradu koji nema travnatih terena, nemamo ni ATP turnir a imali smo 2 TOP-10 igrača u jednom trenutku!? Mislio sad da sledi reset na RG jer ovako više ne ide. Nadam se da nije bila samo predstava dok se ne potpiše ugovorom sa LaCostom, agasi velike pripreme najava povratka.... Lično cenim češku školu tenisa mada mislim da je Novaku potreban šveđanin, naravno ne Wilander koji poslednjih 30 godina i ne živi u švedskoj.

Conan

pre 6 godina

Mislim da je Zec (Ivanišević, koji mi je inače antipatičan) ipak bio bolja varijanta od Štepaneka. Ovo iz razloga što mi se čini da bi bio streptomocin za Amor & P(or)az filozofiju, a sigurno da bi uticao na poboljšanje servisa - ne treba zaboraviti da je Ivanišević imao odličan prvi servis ali možda i značajnije bio je odličan i na drugom servisu (možda čak i najbolji drugi servis u konkurenciji koja je vladala u prvoj polovini 90-tih).
Ali da sve ovo postaje "Reality" ko što neko već reče, izvesno postaje... Mada, sa druge strane, bitno je da se neka, makar, kakva takva želja kod Novaka izborom novog trenera ponovo vidi. S'tim u vezi, možda je upravo i dobitna kombinacija sa Selektorom (Agasi, povremeno tu) i Trenerom (Štepanek, stalno tu)... Vreme će pokazati a nama, Novakovim navijačima, preostaje da se nadamo i budemo strpljivi...

škorpija

pre 6 godina

"jel slobodan ćale od Jelene Dokić? 
on bi ga doveo u red, kakav crni Pepe Imaz."
(papi, 09. jun 2017 09:50)

Komentar vrh nad vrhovima!

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Radek Stepanek: 
- Singl titula osvojenih u karijeri: 5 
- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0 
- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006. 
- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8 
Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 09. jun 2017 09:39)

Jel' moze statistika i za Vajdu?

Matija

pre 6 godina

Je li to taj uspjesni teniser koji je osvojio ne znam ni sam koliko gs-a,pa nestao i opet se uspjesno vratio?A pripremace se za Vimbldon na travnatim terenima u Beogradu?Sjajno,pa to je nevidjeno dosada.I jos samo da pitam je li RG gotov od kad je Nolo ispao pa se ne pise o njemu?Ima nas koji pratimo tenis i bez Noloa.
(Mr.mister, 9. jun 2017 09:57)
Šta tražiš na vesti o Djokovicu??? Novak ne Nolo( to što misliš da je nepismenost zabavna govori dovoljno).

Odlična vest zapravo , neko ko može da putuje stalno sa Novakom , može da igra i trening setove ,dobar S&V igrač, neko ko poznaje desavanja na turu iznutra, prijatelj sa Novakom..

Toni

pre 6 godina

(milutin, 9. jun 2017 10:03)

Najtačnije od svega je da mnogo pametuješ. Gledam anketu na ovoj strani, svi glasaju da treba da "otpusti" Pepe Imaza, a niko od nas u stvari i ne zna koliki je njegov stvarni uticaj na Novaka. Al' to ti je, svi pametni i svi sve znaju.

milutin

pre 6 godina

Dobar izbor. Treba mu trener koji može da sa Novakom na treningu ozbiljno, bez popusta, odigra dva seta dnevno. I da ponekad u obiljnoj borbi, uzme set.
A da Imaza otpusti, Marko da se ženi, to će mu biti najbolja terapija.
Mnogo pametujem, ali volim Novaka kao čovjeka i sportistu.

Dobro

pre 6 godina

Radek Stepanek:
- Singl titula osvojenih u karijeri: 5
- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0
- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.
- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8
Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 9. jun 2017 09:39)

Kad si toliko pametan i analiticar, mozes da izguglujes molim te koliko titula imaju Federerov i Nadalov trener? Da ostavimo Vavrinku, i mladog Tima i Zvereva po strani?

Iz zemlje lala, uvek vas,

Koki

pre 6 godina

Štepanek bi bio odličan izbor u ovom trenutku. Noletu treba neko ko će ga relaksirati i opustiti a Radek je majstor za to. Naravno, uslov svih uslova je da otera iGmaza.

goran

pre 6 godina

Vidim svi pričaju kako neko treba Novaku da bi isterao onog Pepea. Pa ako je Novak toliko pao pod uticaj tog gurua, da ne može sam da mu kaže dovidjenja, onda je za njega odavno tenis završena priča.

DJ

pre 6 godina

AU, covece, pa u sta se ovo pretvara...
Postaje sprdnja teska...
Od Agasija odmah do Stepaneka, od igraca koji ne prelazi osnovnu liniju u igri do igraca koji se ne vraca dalje od servis poja nazad. :D
I hajde budi pametan, shvati sta covek hoce.
Definitivno tema za njuz.net
P.S. Mada, iskreno, ne bih voleo da poverujem da ce se ovo i ostvariti.

Milan

pre 6 godina

Odlično! Živ, temperamentan tip, prefinjena tehnika na mreži, može biti dobar motivator, čini mi se. Energija je tu, pozitivan odnos je oduvek i postojao, dve slovenske duše. Čak je i Tipsarević u više navrata nakon incidenta napomenuo da je Stepanek u suštini super tip.

Iskrene cestitke, ziveli, dzoka

pre 6 godina

Ja ne znam sto odmah losi komentari na ovu vest... pa ljudi da li vi shvatate da je taj Stepanek neverovatno dobar igrac na mrezi, servis volej igra i sve vezano oko tog stila... pa bas to treba Djokovicu kako ideu godine da skracuje poene i da ojaca taj stil i igru koja mu je uvek bila najslabiji deo... mislim da je Stepanek pravi izbor, on je vrlo iskusan igrac. Zivi bili pa videli. Ziveli.

Vlada Rolovic

pre 6 godina

Mozda sam to samo ja ali Djokovicu treba uspesan trener a ne dobri ili prosecni bivsi igraci bez uspeha na mestu trenera. Ne treba oni da se uce na njemu nego on od njih.

Alfa Romeo

pre 6 godina

Ako cemo tako kako vecina ocenjuje, ni Vajda nije trebalo da bude Novakov trener...imao je 10x losije rezultate od Stepaneka u karijeri, pa eto sta je napravio od Novaka

Madjo

pre 6 godina

Izgleda da je Nole u ozbiljnoj nevolji. Svi su ga otkačili. Eto ni Agasi neće da mu bude trener, jer vidi da nema smisla da ga trenira, da trenutno ne može ništa da promeni. Užas! Toliko pompe i priče o tome pred Rolan Garos, kad ono... NIŠTA!

само један клуб

pre 6 godina

Само да отера Имаза и узме неку јагњетину,да видите да ће да се прошета до титуле на Вимблдону.

Toliko o tome

pre 6 godina

Radek Stepanek:

- Singl titula osvojenih u karijeri: 5

- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0

- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.

- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8

Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.

Mr.mister

pre 6 godina

Je li to taj uspjesni teniser koji je osvojio ne znam ni sam koliko gs-a,pa nestao i opet se uspjesno vratio?A pripremace se za Vimbldon na travnatim terenima u Beogradu?Sjajno,pa to je nevidjeno dosada.I jos samo da pitam je li RG gotov od kad je Nolo ispao pa se ne pise o njemu?Ima nas koji pratimo tenis i bez Noloa.

AleksandarRS

pre 6 godina

Treba organizovati okupljanje podrske. Lako je docekivati pobjednike. Treba covjeku pokazati pravu istinitu ljubav, koje nema niti ce imati tamo. Ajmo Srbijo, pravi i spontani poklon istinskom Sampionu. Par grupa neka krene gradom i ubrzo ce se naci 10 20 hiljada ljudi.

delboj

pre 6 godina

Pa i treba mu neko ko ce da ga nauci da igra u gornjoj polovini terena i na mrezi. Posto Djokovic o tome pojma nema, a Stepanek to jedino i zna.

motoma

pre 6 godina

interesantna ideja..?
ukoliko zeli da malo promeni stil i krene sa servis-volej igrom i kracim poenima koji su cesto neophodni, a Nole ima za to jak potencijal
stepanek je bio veoma dobar u tom segmentu, mada najaci za tu vrstu igre Jhon Patric Mc bio bi beskompromisn izbor

sgg

pre 6 godina

Ma njemu bi najbolje sjeo Ivanišević, onako miran i staložen lik, taman bi se fino uklopio u Pepeovu filozofiju o miru i ljubavi.
Majke ti, mislim da bi ga Ivanišević odmah prvi dan izudarao reketom da malo dođe k sebi!

Sinisa90

pre 6 godina

Ko dobro i dugo prati tenis zna da je Stepanek fenomenalan teniser,da cak i u ovim poznim igrackim godinama zna da odigra jako leprsavo,ofanzivno i dobro protiv najboljih...Covjek mnogo zna o tenisu,tako da bi ovo bio pun pogodak.

Perica jase ponovo

pre 6 godina

Interesantan izbor jedan od najvecih "fajtera" na turu ima million godina a zapinje kao da mu je pocela karijera mozda jedino Ferer zapinje vise I odlican dubl igrac mreze sto isto Noletu nedostaje,videcemo moguce da je Nole opet dobro odabrao.

tigar iz milana

pre 6 godina

Vi niste svesni koliko Novaku treba neka ovako temperamentna osoba, da pokusa da probudi u njemu zver, da istera Pepea i sta god jos treba na misice.

Melenci

pre 6 godina

nije lose resenje,jer Stepanek nije los teniser,imao je fantasticna resenja pogotovo na mrezi,kretanje mu je takodje bilo na zavidnom nivou.Kako Nole resi tako neka bude.Samo da nije vise sam!

Steve G

pre 6 godina

Moze Radek! Uvek sam voleo te "bezobrazne" tenisere koji razbijaju stereotipe o teniserima kao finim dzentlmenima i sportsmenima, a Djokovic se svim silama trudio kroz karijeru da bude upravo taj dzentlmen i da se svima dopadne. Zato me i nervirao, najvise! Mekinro, Safin, Kirjos, Gulbis, Nastase, Stefanek, Rodik... E, to je to! Malo vise "bezobrazluka" Djokovicu ne bi skodilo.

škorpija

pre 6 godina

"jel slobodan ćale od Jelene Dokić? 
on bi ga doveo u red, kakav crni Pepe Imaz."
(papi, 09. jun 2017 09:50)

Komentar vrh nad vrhovima!

milutin

pre 6 godina

Dobar izbor. Treba mu trener koji može da sa Novakom na treningu ozbiljno, bez popusta, odigra dva seta dnevno. I da ponekad u obiljnoj borbi, uzme set.
A da Imaza otpusti, Marko da se ženi, to će mu biti najbolja terapija.
Mnogo pametujem, ali volim Novaka kao čovjeka i sportistu.

tigar iz milana

pre 6 godina

Vi niste svesni koliko Novaku treba neka ovako temperamentna osoba, da pokusa da probudi u njemu zver, da istera Pepea i sta god jos treba na misice.

zoran

pre 6 godina

Radek Stepanek:

- Singl titula osvojenih u karijeri: 5

- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0

- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.

- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8

Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 9. jun 2017 09:39)

A, koliko je Vajda osvojio..?? Totalno nepoznat igrac. Igrati i biti trener su dve razlicite stvari. Da li je Murinjo bio fudbaler..?
Lepi Rade je odlican izbor. U coveku ima vatre i zelje da radi. Inace je bio i talentovan igrac, sa daleko boljom igrom na mrezi no sto ce je Novak ikada imati. Takodje, Pepea nece zarezivati ni za suvu sljivu.

Sinisa90

pre 6 godina

Ko dobro i dugo prati tenis zna da je Stepanek fenomenalan teniser,da cak i u ovim poznim igrackim godinama zna da odigra jako leprsavo,ofanzivno i dobro protiv najboljih...Covjek mnogo zna o tenisu,tako da bi ovo bio pun pogodak.

Iskrene cestitke, ziveli, dzoka

pre 6 godina

Ja ne znam sto odmah losi komentari na ovu vest... pa ljudi da li vi shvatate da je taj Stepanek neverovatno dobar igrac na mrezi, servis volej igra i sve vezano oko tog stila... pa bas to treba Djokovicu kako ideu godine da skracuje poene i da ojaca taj stil i igru koja mu je uvek bila najslabiji deo... mislim da je Stepanek pravi izbor, on je vrlo iskusan igrac. Zivi bili pa videli. Ziveli.

sgg

pre 6 godina

Ma njemu bi najbolje sjeo Ivanišević, onako miran i staložen lik, taman bi se fino uklopio u Pepeovu filozofiju o miru i ljubavi.
Majke ti, mislim da bi ga Ivanišević odmah prvi dan izudarao reketom da malo dođe k sebi!

Dobro

pre 6 godina

Radek Stepanek:
- Singl titula osvojenih u karijeri: 5
- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0
- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.
- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8
Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 9. jun 2017 09:39)

Kad si toliko pametan i analiticar, mozes da izguglujes molim te koliko titula imaju Federerov i Nadalov trener? Da ostavimo Vavrinku, i mladog Tima i Zvereva po strani?

Iz zemlje lala, uvek vas,

PihtijaTheGreat

pre 6 godina

Idealan za Novaka u ovoj situaciji... Briga ga i za Imaza i za Srdjana i za Marka, bezobrazan i beskrupulozan covek koji ce 100% da skrene Novaka sa puta "ljubavi i mira". To mu i treba...

Koki

pre 6 godina

Štepanek bi bio odličan izbor u ovom trenutku. Noletu treba neko ko će ga relaksirati i opustiti a Radek je majstor za to. Naravno, uslov svih uslova je da otera iGmaza.

dany2806

pre 6 godina

Radek...Najzabavnija faca na ATP turu ikad.Šmeker, i ima čemu podučiti Novaka.Servis i agresivniji volej i pristup igri,a van terena je baš pravi guru,ali onaj kakav je Noletu i bio potreban.

Pantelija Lejver

pre 6 godina

@jel slobodan ćale od Jelene Dokić?
on bi ga doveo u red, kakav crni Pepe Imaz.
(papi,

Već vidim, prvi trening - Imaz nokautiran leži na tribinama, Marko go do pojasa u rukama drži iscepanu Amore majicu dok za to vreme Novak slaninom premazuje žice na reketu.

Steve G

pre 6 godina

Moze Radek! Uvek sam voleo te "bezobrazne" tenisere koji razbijaju stereotipe o teniserima kao finim dzentlmenima i sportsmenima, a Djokovic se svim silama trudio kroz karijeru da bude upravo taj dzentlmen i da se svima dopadne. Zato me i nervirao, najvise! Mekinro, Safin, Kirjos, Gulbis, Nastase, Stefanek, Rodik... E, to je to! Malo vise "bezobrazluka" Djokovicu ne bi skodilo.

bubuljica

pre 6 godina

za njega je ipak vucic najbolji izbor za trenera. kad pocne da mu drobi demagogiju tenisa ima nole da proigra od muke , a pepe da pobegne glavom bez obzira.

Melenci

pre 6 godina

nije lose resenje,jer Stepanek nije los teniser,imao je fantasticna resenja pogotovo na mrezi,kretanje mu je takodje bilo na zavidnom nivou.Kako Nole resi tako neka bude.Samo da nije vise sam!

goran

pre 6 godina

Vidim svi pričaju kako neko treba Novaku da bi isterao onog Pepea. Pa ako je Novak toliko pao pod uticaj tog gurua, da ne može sam da mu kaže dovidjenja, onda je za njega odavno tenis završena priča.

Horace Grant

pre 6 godina

Jel zna neko zasto Stepanek nosio samo dugacke sortseve?
E to Djokovicu treba,da razbije monotoniju,a I Radek ce na prvo pozdravljanje da udari prstenac Pepeu,sto ce mu biti jasna poruka da se gubi iz boksa.
Sportski pozdrav.

džo

pre 6 godina

Aman ljudi, pustite Novaka da živi. Ako mu se igra tenis, OK. Ako mu se ne igra, opet je OK. To je njegov život. Naše je da ga gledamo ili ne. A u svakom slučaju da mu kažemo: "Veliki čoveče, hvala ti za sve što si za Srbiju uradio."

Alfa Romeo

pre 6 godina

Ako cemo tako kako vecina ocenjuje, ni Vajda nije trebalo da bude Novakov trener...imao je 10x losije rezultate od Stepaneka u karijeri, pa eto sta je napravio od Novaka

MitiMit

pre 6 godina

Mislim da bi definitivno trebalo malo da ohladite sa vestima o Djokovicu. Pustite coveka na miru, jer realno sto god se napise krecu uvrede, pljuvanje i omalovazavanje njegove licnosti.
Ono sto je ovde sustina, to je da nije ni najmanje bitna Stepanekova karijera i titule jer Novaku ne treba neko da ga uci kako da igra tenis vec samo da ga motivise. Koliko je to moguce pokazace naredni period, ruzno je suditi unapred..

Expert za analizu

pre 6 godina

Štepanek je lud, a iako je ružan, dobre ribe stoje iza njega tako da nije to slučajno! Djokeru ne treba trener da ga uči, već ludačka motivacija i ubilački instinkt, a ne ovako kako sad igra ko da je prešao na WTA! Tako da, PODRŽAVAM!

glas naroda

pre 6 godina

dakle mislim da smo se slozili,
Noletov strucni stab za povratak u vrh:
trener - Stepanek
guru - Damir Dokic
motivacija \ lajf kouc - Darko Milicic

i eventualno Maja Volk kao frilens kuvarica (samo u vreme posta, sredom i petkom, dakle part tajm).

VUK

pre 6 godina

idealan...da napravi balans u Novakovom timu. Na enormnu ljubav koja se sada daje protivnicima , dolazi čovek koji ubija pogledom protivnika i pozdravlja ga srednjim prstom.Tako da kad se uradi mix ljubavi i mržnje..ostaje samo da se igra na miru.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Radek Stepanek: 
- Singl titula osvojenih u karijeri: 5 
- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0 
- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006. 
- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8 
Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 09. jun 2017 09:39)

Jel' moze statistika i za Vajdu?

Mujo

pre 6 godina

Njemu netreba trener za 4 turnira godisnje. Uzeo je pare i vise mu se neigra, sad samo zavlaci sponzore nebi li uzeo jos neki euro (qwq, 9. jun 2017 09:40)

Kako si nepismen čoveče, strahota!?

Perica jase ponovo

pre 6 godina

Interesantan izbor jedan od najvecih "fajtera" na turu ima million godina a zapinje kao da mu je pocela karijera mozda jedino Ferer zapinje vise I odlican dubl igrac mreze sto isto Noletu nedostaje,videcemo moguce da je Nole opet dobro odabrao.

Conan

pre 6 godina

Mislim da je Zec (Ivanišević, koji mi je inače antipatičan) ipak bio bolja varijanta od Štepaneka. Ovo iz razloga što mi se čini da bi bio streptomocin za Amor & P(or)az filozofiju, a sigurno da bi uticao na poboljšanje servisa - ne treba zaboraviti da je Ivanišević imao odličan prvi servis ali možda i značajnije bio je odličan i na drugom servisu (možda čak i najbolji drugi servis u konkurenciji koja je vladala u prvoj polovini 90-tih).
Ali da sve ovo postaje "Reality" ko što neko već reče, izvesno postaje... Mada, sa druge strane, bitno je da se neka, makar, kakva takva želja kod Novaka izborom novog trenera ponovo vidi. S'tim u vezi, možda je upravo i dobitna kombinacija sa Selektorom (Agasi, povremeno tu) i Trenerom (Štepanek, stalno tu)... Vreme će pokazati a nama, Novakovim navijačima, preostaje da se nadamo i budemo strpljivi...

antiDebil

pre 6 godina

Moze, dovedi ga pre Wimbledona. Koliko se secam svaki out kada je Djokovic trenirao sa Radetom na Wimbledonu sutradan je pobedjivao, pa i u finalu 2015. Odlican teniski mozak ima Rade, tako da je on sigurno dobor resenje...

Madjo

pre 6 godina

Izgleda da je Nole u ozbiljnoj nevolji. Svi su ga otkačili. Eto ni Agasi neće da mu bude trener, jer vidi da nema smisla da ga trenira, da trenutno ne može ništa da promeni. Užas! Toliko pompe i priče o tome pred Rolan Garos, kad ono... NIŠTA!

despot

pre 6 godina

Čovek alkoholičar, pije viski umesto vode - sunđer bob! Kad se rokne, ne može ga niko odvratiti od derta (splavovi i lepe žene)
Ne može to Novak da prati, nema šanse!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 9. jun 2017 12:39)
Bolje i to nego Imaz i bezvoljnost.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Komentarisao sam sutradan, po promeni strucnog staba, da ona nece doneti nista pozitivno. Cak i kao laik, bio sam u pravu. Tenis ipak igra teniser a ne trener. Da je obrnuto nasa fudbalska reprezentacija bi bila na vrhu a ne na dnu a kvalitet fudbala "u rupi". Novak je potpuno promenio svoj mentalni sklop i to je glavni i jedini problem. Uzrok toga mogu da budu godine i manjak "testosterona" ili indoktrinacija, koja je i dovela do ove, kako je ja zovem, mentalne kastracije. Tenis igra snaga, eksplozivnost, agresija, zelja da se neko pobedi, sve to u koordinaciji i pod "dirigentskom palicom" centralnog nervnog sistema. Da li je to moguce? Tesko. Ipak, Novak je uspevao da se podigne i nastavi. Nadajmo se da ce mu povratak uspeti. Mora da zaboravi publiku, sudije, ljubav, i ostale "bizarnosti" koje mu okupiraju i blokiraju paznju.

novica

pre 6 godina

Čovek alkoholičar, pije viski umesto vode - sunđer bob! Kad se rokne, ne može ga niko odvratiti od derta (splavovi i lepe žene)
Ne može to Novak da prati, nema šanse!

malisa

pre 6 godina

Ajde kralju kači taj reket na klin da se ne blamiraš više.
(Marko, 9. jun 2017 11:33)
-------
E pa neće moći. Sad mora da odradi sponzorske ugovore...

само један клуб

pre 6 godina

Само да отера Имаза и узме неку јагњетину,да видите да ће да се прошета до титуле на Вимблдону.

Aлександар

pre 6 godina

Уз Пепе Имаза нема наде ко год да му је тренер. Ментално ће бити на дну а најпотребнија му је управо ментална снага. Бојим се да су ствари већ отишле у неповрат и да ће он ту и тамо имати неке светлије моменте и на крају ће окачити рекет о клин убеђен да је све то природан ток. Жао ми га је као брата што је заслепњен квази учењем, лажном идеологијом, која је од Србина са Хиландарским крстом око врата, од спортисте Спартанца створила особу попут маленог бика Фердинанда из цртаног филма који одавно није то што природно јесте јер ужива у природи и воли да мирише цвеће.

Вељко

pre 6 godina

Све је то лепо,али превише приче од стране Ђоковића.Од када је почео да брине о небитним(за њега)стварима,знамо какви су му резултати.
И друго,то што он прича да жели,да се труди- то је све шарена лажа.
Видели смо колико му је стало до победе и борбе у трећем сету против Тима!
Па је се не бих тако предао на сеоском купу,а камоли да играм за Ролан Гарос!
Значи,поента приче:Са његовим тренутним ставаом може и Худини да му буде тренер-џабе!

AleksandarRS

pre 6 godina

Treba organizovati okupljanje podrske. Lako je docekivati pobjednike. Treba covjeku pokazati pravu istinitu ljubav, koje nema niti ce imati tamo. Ajmo Srbijo, pravi i spontani poklon istinskom Sampionu. Par grupa neka krene gradom i ubrzo ce se naci 10 20 hiljada ljudi.

ja

pre 6 godina

Ja sam pravnik po struci, i to sam prilično dobar pravnik. Kada naiđem na neki naizgled nerešiv problem, umesto ljudi sa sličnim znanjem i iskustvom ili penzionisanih genijalnih advokata, ja biram da savet tražim od neke mastiljare iz državne službe koji je završio Megadens za pravo i industrijski menadžment i nikada nije radio u struci. Pitanje - da li ću uspeti da rešim problem?

Matija

pre 6 godina

Je li to taj uspjesni teniser koji je osvojio ne znam ni sam koliko gs-a,pa nestao i opet se uspjesno vratio?A pripremace se za Vimbldon na travnatim terenima u Beogradu?Sjajno,pa to je nevidjeno dosada.I jos samo da pitam je li RG gotov od kad je Nolo ispao pa se ne pise o njemu?Ima nas koji pratimo tenis i bez Noloa.
(Mr.mister, 9. jun 2017 09:57)
Šta tražiš na vesti o Djokovicu??? Novak ne Nolo( to što misliš da je nepismenost zabavna govori dovoljno).

Odlična vest zapravo , neko ko može da putuje stalno sa Novakom , može da igra i trening setove ,dobar S&V igrač, neko ko poznaje desavanja na turu iznutra, prijatelj sa Novakom..

Srdjan

pre 6 godina

@Toliko o tome

Ne svidja mi se Radek kao opcija za trenera iz razloga sto mi je Radek kao teniser odvratan, ali to sto si naveo je glupost. Koliko titula ima Vajda, koji mu je najbolji plasman? A opet je bio odlican trener.

Wimbledon expert

pre 6 godina

Pripramace se i spremati za Vimbldon u Beogradu bez ijednog turnira na travi pre Londona. Nije tesko naslutiti kakav ce i rezultat ostvariti na Vimbldonu!? A ovo sa Radekom Stijepanekom nije uopste losa ideja ako vec Agasi ne moze ili ne zeli. A vec tandem Agasi-Stijepanek fantasticno.
(bariloche, 9. jun 2017 11:53)

2 od 3 Wimbledona je Novak osvojio bez igranja turnira na travi izmedju RG i Wimbldona.

Dragan

pre 6 godina

Ako je ovo tacno za novog Noletovog trenera, ja ga podrzavam na izboru.Radek je bio veoma pogan, pun zara za borbu,znao je da izvodi razne glimase, servis i volej na mtezi, upravo ono sto Noletu odavno fali.Sa Novakom treba neko ko ce biti stalno sa njim, a ne da na pola turnira ide radi privatnih obaveza.Druga stvar, ovaj Radek je igrao u poznim godinama kao da mu je 25. To upravo treba da neko postavi u Novakovu glavu da igra jos najmanje pet do sest godina sa mnogo vise rada i treninga, koje je upravo sada nedostajalo Novaku.On se zasitio, kako i ne, kada je sve uzeo sto je zeleo.Sada kada ima novog spontora koji placa super dobro, treba da ima i pravog trenera koji ce mu dati moral da igra i da osvaja.Tacno je da Radek nema puno uspeha na GS, i masterima, ali je on bio veliki borac i ratnik na svakoj podlozi.Mnogo je postigao u dublu i igranju za Cesku reprezentaciju, a ujedno i dobar prijatalj sa Novakom.Sve u svemu, ja im zelim dobru i uspesnu saradnju u buducnosti, ako do nje i stvarno dodjr.Pozdrav za Novaka i veterana Radeka.Idemo i sretno, na juris za Vimbledon.

DROGBA11

pre 6 godina

Odlican izbor, Stepanek jedan od poslednjih servis-volej igraca, od njega moze puno da nauci. Ako poboljsa servis i mrezu, moci ce i da igra krace poene na svoj servis, sto mu omogucuje da se manje trosi/umara. Inace za ove koji baljezgaju, pa Strpanek je bio 8, malo li je? pored toga, ozbiljan dubl igrac je bio.

Bya-Bya

pre 6 godina

dakle mislim da smo se slozili,
Noletov strucni stab za povratak u vrh:
trener - Stepanek
guru - Damir Dokic
motivacija \ lajf kouc - Darko Milicic

i eventualno Maja Volk kao frilens kuvarica (samo u vreme posta, sredom i petkom, dakle part tajm).
(glas naroda, 9. jun 2017 14:05)


Ništa bez Mekinroa i Safina.

Toliko o tome

pre 6 godina

Radek Stepanek:

- Singl titula osvojenih u karijeri: 5

- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0

- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.

- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8

Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.

Milan

pre 6 godina

Odlično! Živ, temperamentan tip, prefinjena tehnika na mreži, može biti dobar motivator, čini mi se. Energija je tu, pozitivan odnos je oduvek i postojao, dve slovenske duše. Čak je i Tipsarević u više navrata nakon incidenta napomenuo da je Stepanek u suštini super tip.

DWDD

pre 6 godina

Novak trazi trenera koji ce da tolerise prisustvo Pepea i Marka a to i nije bas lako naci. Zato me ne iznenadjuje izbor Radeka koji je uvek bio za amor@paz i dodao bih jos i sex.

DJ

pre 6 godina

AU, covece, pa u sta se ovo pretvara...
Postaje sprdnja teska...
Od Agasija odmah do Stepaneka, od igraca koji ne prelazi osnovnu liniju u igri do igraca koji se ne vraca dalje od servis poja nazad. :D
I hajde budi pametan, shvati sta covek hoce.
Definitivno tema za njuz.net
P.S. Mada, iskreno, ne bih voleo da poverujem da ce se ovo i ostvariti.

heavy

pre 6 godina

Bezobrazno je ispadanje u četvrtfinalu karakterisati kao neuspeh i katastrofu.Nole je barem prvi set odigrao muški,digao je formu ali je naleteo na žilavog protivnika i predao se.
Štepanek bi mogao da bude odličan izbor(šteta što je otišao Beker)jer čovek oseća igru,za razliku od Novaka koji je tenis sveo na mišiće i ko će jače i preciznije da opauči loptu sa dva metra iza osnovne linije.Štepanek je prvoklasan servis-volej igrač i to Noletu fali naročito sada kada je u godinama i mora da racionalnije troši snagu.
Takodje ovaj će Pepea da počisti iz boxa ali se plašim i da će njega Jelena da otera posle prve pijanke u koju povede Noleta.

delboj

pre 6 godina

Pa i treba mu neko ko ce da ga nauci da igra u gornjoj polovini terena i na mrezi. Posto Djokovic o tome pojma nema, a Stepanek to jedino i zna.

anica

pre 6 godina

(Srdjan, 9. jun 2017 11:39)
Sta je tu je, dodjosmo do rijalitija. Od gurua, direktorske palice u rukama Jecke preko narkica, do iskusnog macorcine sa sve srednjim prstom. Zaboravih brata trenera i sirenje ljubavi putem vazduha.
Bice da si ti bio u pravu neke stvari sto si pricao, a ja zasovna pa te napadala, izvini...suvise mi Nole drag pa nisam videla dalje od nosa. Zbog svega ovoga, ponasanja i pokazatelja labilnosti ne moze rame uz rame sa Federerom. Ipak Rodja odlicno pliva u svim vodama, primer kako se balansira privatan i poslovan zivot, naravno uz pauflek kuci.

amare

pre 6 godina

Onaj ko u sebi ima pozitivnu silu, da nadjača Imazov mrak u koji je zavio skoro celu porodicu Novakovu, i samog Novaka, taj neka dođe!! Ne znam ko, ali mora da bude suviše jak. Nije stvar više ni u treninzima, fizičkoj snazi, psiha mora da se preokrene. Hladno, bezdušno, zastrašujuće...Pepe Imaz. Nemoguće je da svi jedno vide i da svi greše, osim Novaka...onda vam je jasna kao dan snaga energije kojom vlada taj čovek. Beži od toga, dragi Nole...ljubav je na drugom mestu.

Mr.mister

pre 6 godina

Je li to taj uspjesni teniser koji je osvojio ne znam ni sam koliko gs-a,pa nestao i opet se uspjesno vratio?A pripremace se za Vimbldon na travnatim terenima u Beogradu?Sjajno,pa to je nevidjeno dosada.I jos samo da pitam je li RG gotov od kad je Nolo ispao pa se ne pise o njemu?Ima nas koji pratimo tenis i bez Noloa.

C i n i k

pre 6 godina

Nolo ne treba ove godine da igra nijedan veci turnir. Wimbldon ce ga dodatno baciti u ocaj. Nije uopste u formi i psihicki je pao. Ne treba njemu trener nego psiholog. Ne treba po svaku cenu da juri 2.ili 1.mesto. Nebitno je,treba ko RF da odmara 1 g pa da se vrati.

Mirko

pre 6 godina

ahhahahah e cu lepi Rade za trenera, brzo ce se Nole vratiti na prvo mjesto ali WTA liste jer je lepi Rade poznat kao ubica WTA lica :D

Ćorava posla

pre 6 godina

Oduvek mi je bio odvratna faca, ali od kada je napravio ono što je napravio Janku Tipsareviću posle meča, očima ne mogu da ga vidim...ubedljivo najodvratniji igrač na turu...

Kouč

pre 6 godina

Ovo oko Štepaneka za Novog Novakovog trenera neću mnogo ni komentarisati jer je to, ako se obistini, još jedan novi potez koji Noleta vuče ka, u najboljem slučaju Top 20 teniseru, odnosno vuče ga ka 15-20.mestu na ATP listi u najboljem slučaju. Međutim, mene brine njegova nonšalantnost i nakon strmoglavog pada i blamaže sa Timom u četvrtfinalu Rolan Garosa, nonšalantnost u vidu propuštanja turnira na travi pre Vimbldona! Možda je do prošle godine i mogao da ih propušta, ispostavilo se da je dva puta za redom osvojio Vimbldon bez prethodnog igranja turnira na travi, ali je tada bio "onaj" Nole, onaj veliki šampion koga si bukvalno u pola noći pospanog mogao da izvedeš na teren daš mu reket i loptice i on bi bez problema gazio sve pred sobom. Međutim, ovo sada nije taj Nole, ovom Noletu sada treba POSVEĆENOST i OZBILJNOST i RAD, RAD I SAMO RAD, u slučaju da se želi opet vratiti u vrh. A taj rad podrazumeva ozbiljan pristup svom poslu (tenisu) i obavezno učešće na turnirima koji prethode nekom velikom, u ovom slučaju Kvinsu ili Haleo pre Vimbldona! To bi on morao najbolje da zna! Pa zar je Rodžer Federer čovek koji ne razume ništa, čovek koji u 37.godini života i nakon 18 osvojenih Gren Slemova juri i trenira punom parom i igraće verovatno 2 turnira na travi i ove godine pre Vimbldona! Zar mu veliki Rodžer Federer nije najbolji primer na koji se način krči put prema vrhu!

Dragan

pre 6 godina

Novak mora da nadje trenera koji je apsolutni autoritet u odnosu na njega, jer u ovim godinama tesko ce ga neko nauciti nesto novo u tenisu a i osvajao je sve do sada. Znaci, neko ko ce ga probuditi i vratiti zelju za tenisom. Opet, ako on to ne nema i ne zeli, pomoci mu nema.

Parker

pre 6 godina

Pljuvaci, Stepanek je odlican igrac sa zavidnom igrom na mrezi, boljom nego sto ce Novak ikad imati. Jak je, grize, uvijek igra dobro protiv jacih protivnika.

Salim se, nemam pojma nisam ga nikad gledao poyy

загор

pre 6 godina

ђовак је имао ту ситуацију да му онај наш надри лекар пронађе да је преосетљив на глутен.

taki p.

pre 6 godina

Dosta vise sa tim Imasom,on je vec par godina oko Noleta,ranije to izgleda nije bio problem.Novak je izgubio motivaciju i gladijatorski nacin rada,uzeleo se zivota,porodice,sad mora mnogo da zapne da se vrati u taj mod.Agasi bi mogao da mu se posveti tek na americkoj turneji,tako da realno rezultate treba ocekivati oko US opena,sve pre toga bila bi premija.Sto se tice Stepaneka,kao pomocni trener bio bi odlican,popravio bi igru na mrezi i doneo neku drskost i prkos,sto se kod Novaka izgubilo.Znam da Nole zasluzuje kritike,ali ima potencijal da se vrati,doduse ne na onaj nivo od pre 1-2 godine,ali blizu,bio bi konkurentan za najvece titule.Iskreno verujem da je pitanje trenutka,mislim da ce se mnogi kajati zbog izjava koje su davali.Ako se ocekuje povratak Mareja,zasto ne i Novaka,ne postoji realan razlog protiv,osim naravno "svemoguceg Imaza'.

Toni

pre 6 godina

(milutin, 9. jun 2017 10:03)

Najtačnije od svega je da mnogo pametuješ. Gledam anketu na ovoj strani, svi glasaju da treba da "otpusti" Pepe Imaza, a niko od nas u stvari i ne zna koliki je njegov stvarni uticaj na Novaka. Al' to ti je, svi pametni i svi sve znaju.

brude pera

pre 6 godina

Nole verovatno zna šta radi, a nije isključeno da je ovo sve u saradnji odnosno po dogovoru sa Agasijem, treba čoveka podržati u njegovom izboru, bio je kritikovan i kada je angažovao Bekera a eto kako je sve osvojio sa njim

motoma

pre 6 godina

interesantna ideja..?
ukoliko zeli da malo promeni stil i krene sa servis-volej igrom i kracim poenima koji su cesto neophodni, a Nole ima za to jak potencijal
stepanek je bio veoma dobar u tom segmentu, mada najaci za tu vrstu igre Jhon Patric Mc bio bi beskompromisn izbor

Dragan VG

pre 6 godina

@ kwamo

Lol brale, ti uporedjujes takvog sampiona kakav je Djokovic sa osrednjim vozacem F1 i tatinim sinom Rozbergom!?
Nemam komentara...

Power is Power

pre 6 godina

No1e, sta god izaberes uvek cu te podrzavati, iako se nekad ne slazem, jer ti najbolje znas.
Pusti ove nase genijalce, akademike i Tesle sa jedva srednjom skolom koji znaju sve najbolje.
Samo napred Nole!

Paprika

pre 6 godina

Ajmo Srbijo, pravi i spontani poklon istinskom Sampionu. Par grupa neka krene gradom i ubrzo ce se naci 10 20 hiljada ljudi.
(AleksandarRS, 9. jun 2017 09:33)

Sve sve ali ovaj komentar! Dok se ovde čitaju komentari ništa ne treba da se pije i jede. Umalo dumrem!

ja

pre 6 godina

Ma koji Radek??? Jel to onaj isti sto je pokazivao srednji prst srpskoj publici u dejvis kupu.... Sramota.... Takvi smo mi srbi.. Zato vam se sve ovoi desava

Pepe i amor

pre 6 godina

Ovaj baš rešio da ekspresno "ubije" svoju daljnju karijeru i to ti je!! Znači Stjepanek mu je novi trener?? Pa šta ga on, uz dužno poštovanje naravno, može naučiti?? Njemu bre treba stariji iskusni vuk, ex Gren Slem šampion i to viœestruki, koji ima veliku karijeru iza sebe i koji zna kako se ustaje nakon pada kako se krči put ka vrhu! A to Stjepanek nije niti će ikada biti! Zašto nije velikog Gugu Kuertena recimo izabrao za trenera?? Taj čovek ga toliko ceni i voli da je jednostavno neopisivo, toliko pozitivne energije mu je poslao sa tribina na prošlogodišnjem Rolan Garosu naročito u finalu! A Guga Kuerten je bivši kralj šljake pre dolaska Rafe Nadala a i sada kada Rafa Nadal žari i pali šljakom Guga Kuerten važi i dalje za jednog od najvećih šljakaša svih vremena, jedan je od retkih koji je odbranio Rolan Garos i taj čovek Novaku definitivno treba! Ali dok je "amor i paz" u loži, nema ništa od tog angažovanja, sve će ići strmoglavim padom i dalje..

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Ovaj Nolo menja trenere cim izgubi.Nolo brate promeni samo jos marku reketa,ako se pokazu dobri rezultati,onda samo penzija.

Srdjan

pre 6 godina

Jedan od bezobraznijih tenisera na touru, nikad mi nije bio mio, a posle skandala sa Jankom i srednjeg prsta bio mi je odvratan. E moj Novace.

ja sam za brata ceha

pre 6 godina

ovako iz aviona ceh trener je vec sigurno bolje nego amerikanac ili hrvat pa cak i nemac..
vajda je bio slovak pa je bio super..beker je pobrao lovorike to je sve.

bariloche

pre 6 godina

Pripramace se i spremati za Vimbldon u Beogradu bez ijednog turnira na travi pre Londona. Nije tesko naslutiti kakav ce i rezultat ostvariti na Vimbldonu!? A ovo sa Radekom Stijepanekom nije uopste losa ideja ako vec Agasi ne moze ili ne zeli. A vec tandem Agasi-Stijepanek fantasticno.

Kraj

pre 6 godina

Hahaha! Štepanek? Pa zar se niko ne seća ovog gospodina i njegovih "sportskih" reakcija i to protiv samog Novaka?

Ako mu je do slave, igre i pobeda - postoje dva imena. Jedno ime mora da se vrati na čelo štaba a jedno mora da leti što je dalje moguće. Beker i Imaz (ili kako se već ovaj preziva).

dejandddddd

pre 6 godina

Strasno losa odluka da ne igra pre Wimbldona, naravno da ne treba ocekivati mnogo na istom turniru od Novaka.
P.S.
Steta, ali Nole tone sve dublje, ne vidi da je problem u coveku koji sedi u lozi, a nije trener.

kvrga

pre 6 godina

bojim se da ako beker i vajda nisu oterali imasa, tesko ce bilo ko novi. mada, iskreno mislim da problem nije u imasu. novak jedan mec odigra kao stari, sledeci padne, pa se opet digne.
ima to u sebi, cini se da fali samo malo vise ostrine i odsecnosti. mislim da je na nesto sporijem, ali dobrom putu. a mozda i nije lose sto mu treba vise da se vrati. vise ce ceniti.
a trener mu treba, kao autoritet i podrska.

Dragan

pre 6 godina

Slazem se da bi Guga Kuerten, kralj sljake pre dolaska Rafe bio dobro resenje za Novaka, sto jedan gospodin ovde rece u komentaru, ali tesko da neko hoce da prihvati Novaka radi onog spanca koji i dalje sjedi kao maketa u onom boksu.To je sada najveci problem, jer tesko ce biti da se Novak odrekne ovoga spanca jet mu je u mozak usadio nesto sto ni on sam nezna.Tesko da moze ovaj Radek tu nesto da pomogne Novaku.Sada je pitanje posle Vimblodona, ako Novak ispadne u prvoj sedmici, sta ce reci Agasi na sve ove lose rezultate Novaka do sada.Najverovatnije raskid saradnje i opet potraga za novim trenerom.Novak mora da rascisti neke stvari sam sa sobom prije odabiranja novog trenera.Ja licno mislim i pisao sam mnogo puta da je za Novaka jedino resenje bio i ostao godpodin BEKER...Ali izgleda da Novak nezeli da radi i trenira onoliko koliko je radio sa Bekerom, tu je.najveci problem, a stalno prica i izjave daje kada je 100% spreman da moze da pobedi svakoga na turu.Kada ce se to desiti napokon ostaje da vidimo i cekamo.Daj boze da bude od toga nesto.Novak ce se vratiti sigurno samo treba vremena i malo jos strpljenja.Glavu gore NOVACE, dosta je bilo vise opustanja ako zelis jos da igras.Pozdrav veliki.

stiven k.

pre 6 godina

Da li neko zna šta je sa Samprasom kao mogućim kandidatom ? Bio je Noletov idol u dečačkim danima. Znam da se više puta do sada lepo izjašnjavao o Noletu. Veliki je bio igrač i legenda Pit Sampras, danas bi bio pravi autoritet na svim turnirima. Mislim da bi to bio pun pogodak za Noleta, naravno ako to Pit želi da prihvati.

šetač

pre 6 godina

Kako će da se sprema za Wimbledon u Beogradu koji nema travnatih terena, nemamo ni ATP turnir a imali smo 2 TOP-10 igrača u jednom trenutku!? Mislio sad da sledi reset na RG jer ovako više ne ide. Nadam se da nije bila samo predstava dok se ne potpiše ugovorom sa LaCostom, agasi velike pripreme najava povratka.... Lično cenim češku školu tenisa mada mislim da je Novaku potreban šveđanin, naravno ne Wilander koji poslednjih 30 godina i ne živi u švedskoj.

djole

pre 6 godina

A, koliko je Vajda osvojio..?? Totalno nepoznat igrac. Igrati i biti trener su dve razlicite stvari. Da li je Murinjo bio fudbaler..?
Lepi Rade je odlican izbor. U coveku ima vatre i zelje da radi. Inace je bio i talentovan igrac, sa daleko boljom igrom na mrezi no sto ce je Novak ikada imati. Takodje, Pepea nece zarezivati ni za suvu sljivu.
(zoran, 9. jun 2017 10:38)

Uporedjivanje Stepaneka sa Vajdom i Murinjom ti je veoma glupo. Njih dvojica su se prvo pokazali kao treneri pa preuzeli velike igrace i timove. Gde se Stepanek dokazao kao trener?

milutin

pre 6 godina

Toni,09 jun 10:35
Ti gledaš neke tabele i ankete. Ne vidiš Imaza u boksu namijenom za Novakovog trenera. Šta ti gledaš?
Nevidiš od šume drveće.

urbatectonic

pre 6 godina

Lep intervju je dao Gebhard Gritsch die Welt-u.

https://www.welt.de/sport/tennis/article165348202/Das-sind-die-Hintergruende-der-Djokovic-Krise.html

Vlada Rolovic

pre 6 godina

Mozda sam to samo ja ali Djokovicu treba uspesan trener a ne dobri ili prosecni bivsi igraci bez uspeha na mestu trenera. Ne treba oni da se uce na njemu nego on od njih.

r2d2

pre 6 godina

Meni ovo sve nekako izgleda kao neki zaokret u njegovoj karijeri. Zaokret u smislu da zeli da promjenom stila igre osvaja najvece turnire i nakon 30-te, pa je zato angažovao Agasija(zna kako se osvaja slem posle tridesete)i možda zato želi da angažuje Štepaneka(volej majstor)?

crni se najeo duda...

pre 6 godina

ziveli dzoka, sta ti znas o tenisu da ga tako savetujes. Dzoka je sampion pe esa i fm zna on sta je potrebno da prosiri zeludac.

Toliko o tome

pre 6 godina

Radek Stepanek:

- Singl titula osvojenih u karijeri: 5

- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0

- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.

- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8

Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.

Mr.mister

pre 6 godina

Je li to taj uspjesni teniser koji je osvojio ne znam ni sam koliko gs-a,pa nestao i opet se uspjesno vratio?A pripremace se za Vimbldon na travnatim terenima u Beogradu?Sjajno,pa to je nevidjeno dosada.I jos samo da pitam je li RG gotov od kad je Nolo ispao pa se ne pise o njemu?Ima nas koji pratimo tenis i bez Noloa.

ja

pre 6 godina

Ma koji Radek??? Jel to onaj isti sto je pokazivao srednji prst srpskoj publici u dejvis kupu.... Sramota.... Takvi smo mi srbi.. Zato vam se sve ovoi desava

Madjo

pre 6 godina

Izgleda da je Nole u ozbiljnoj nevolji. Svi su ga otkačili. Eto ni Agasi neće da mu bude trener, jer vidi da nema smisla da ga trenira, da trenutno ne može ništa da promeni. Užas! Toliko pompe i priče o tome pred Rolan Garos, kad ono... NIŠTA!

ja

pre 6 godina

Ja sam pravnik po struci, i to sam prilično dobar pravnik. Kada naiđem na neki naizgled nerešiv problem, umesto ljudi sa sličnim znanjem i iskustvom ili penzionisanih genijalnih advokata, ja biram da savet tražim od neke mastiljare iz državne službe koji je završio Megadens za pravo i industrijski menadžment i nikada nije radio u struci. Pitanje - da li ću uspeti da rešim problem?

Srdjan

pre 6 godina

Jedan od bezobraznijih tenisera na touru, nikad mi nije bio mio, a posle skandala sa Jankom i srednjeg prsta bio mi je odvratan. E moj Novace.

DJ

pre 6 godina

AU, covece, pa u sta se ovo pretvara...
Postaje sprdnja teska...
Od Agasija odmah do Stepaneka, od igraca koji ne prelazi osnovnu liniju u igri do igraca koji se ne vraca dalje od servis poja nazad. :D
I hajde budi pametan, shvati sta covek hoce.
Definitivno tema za njuz.net
P.S. Mada, iskreno, ne bih voleo da poverujem da ce se ovo i ostvariti.

Ćorava posla

pre 6 godina

Oduvek mi je bio odvratna faca, ali od kada je napravio ono što je napravio Janku Tipsareviću posle meča, očima ne mogu da ga vidim...ubedljivo najodvratniji igrač na turu...

Toni

pre 6 godina

(milutin, 9. jun 2017 10:03)

Najtačnije od svega je da mnogo pametuješ. Gledam anketu na ovoj strani, svi glasaju da treba da "otpusti" Pepe Imaza, a niko od nas u stvari i ne zna koliki je njegov stvarni uticaj na Novaka. Al' to ti je, svi pametni i svi sve znaju.

AleksandarRS

pre 6 godina

Treba organizovati okupljanje podrske. Lako je docekivati pobjednike. Treba covjeku pokazati pravu istinitu ljubav, koje nema niti ce imati tamo. Ajmo Srbijo, pravi i spontani poklon istinskom Sampionu. Par grupa neka krene gradom i ubrzo ce se naci 10 20 hiljada ljudi.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Ovaj Nolo menja trenere cim izgubi.Nolo brate promeni samo jos marku reketa,ako se pokazu dobri rezultati,onda samo penzija.

Kouč

pre 6 godina

Ovo oko Štepaneka za Novog Novakovog trenera neću mnogo ni komentarisati jer je to, ako se obistini, još jedan novi potez koji Noleta vuče ka, u najboljem slučaju Top 20 teniseru, odnosno vuče ga ka 15-20.mestu na ATP listi u najboljem slučaju. Međutim, mene brine njegova nonšalantnost i nakon strmoglavog pada i blamaže sa Timom u četvrtfinalu Rolan Garosa, nonšalantnost u vidu propuštanja turnira na travi pre Vimbldona! Možda je do prošle godine i mogao da ih propušta, ispostavilo se da je dva puta za redom osvojio Vimbldon bez prethodnog igranja turnira na travi, ali je tada bio "onaj" Nole, onaj veliki šampion koga si bukvalno u pola noći pospanog mogao da izvedeš na teren daš mu reket i loptice i on bi bez problema gazio sve pred sobom. Međutim, ovo sada nije taj Nole, ovom Noletu sada treba POSVEĆENOST i OZBILJNOST i RAD, RAD I SAMO RAD, u slučaju da se želi opet vratiti u vrh. A taj rad podrazumeva ozbiljan pristup svom poslu (tenisu) i obavezno učešće na turnirima koji prethode nekom velikom, u ovom slučaju Kvinsu ili Haleo pre Vimbldona! To bi on morao najbolje da zna! Pa zar je Rodžer Federer čovek koji ne razume ništa, čovek koji u 37.godini života i nakon 18 osvojenih Gren Slemova juri i trenira punom parom i igraće verovatno 2 turnira na travi i ove godine pre Vimbldona! Zar mu veliki Rodžer Federer nije najbolji primer na koji se način krči put prema vrhu!

само један клуб

pre 6 godina

Само да отера Имаза и узме неку јагњетину,да видите да ће да се прошета до титуле на Вимблдону.

milutin

pre 6 godina

Dobar izbor. Treba mu trener koji može da sa Novakom na treningu ozbiljno, bez popusta, odigra dva seta dnevno. I da ponekad u obiljnoj borbi, uzme set.
A da Imaza otpusti, Marko da se ženi, to će mu biti najbolja terapija.
Mnogo pametujem, ali volim Novaka kao čovjeka i sportistu.

Pepe i amor

pre 6 godina

Ovaj baš rešio da ekspresno "ubije" svoju daljnju karijeru i to ti je!! Znači Stjepanek mu je novi trener?? Pa šta ga on, uz dužno poštovanje naravno, može naučiti?? Njemu bre treba stariji iskusni vuk, ex Gren Slem šampion i to viœestruki, koji ima veliku karijeru iza sebe i koji zna kako se ustaje nakon pada kako se krči put ka vrhu! A to Stjepanek nije niti će ikada biti! Zašto nije velikog Gugu Kuertena recimo izabrao za trenera?? Taj čovek ga toliko ceni i voli da je jednostavno neopisivo, toliko pozitivne energije mu je poslao sa tribina na prošlogodišnjem Rolan Garosu naročito u finalu! A Guga Kuerten je bivši kralj šljake pre dolaska Rafe Nadala a i sada kada Rafa Nadal žari i pali šljakom Guga Kuerten važi i dalje za jednog od najvećih šljakaša svih vremena, jedan je od retkih koji je odbranio Rolan Garos i taj čovek Novaku definitivno treba! Ali dok je "amor i paz" u loži, nema ništa od tog angažovanja, sve će ići strmoglavim padom i dalje..

Vlada Rolovic

pre 6 godina

Mozda sam to samo ja ali Djokovicu treba uspesan trener a ne dobri ili prosecni bivsi igraci bez uspeha na mestu trenera. Ne treba oni da se uce na njemu nego on od njih.

anica

pre 6 godina

(Srdjan, 9. jun 2017 11:39)
Sta je tu je, dodjosmo do rijalitija. Od gurua, direktorske palice u rukama Jecke preko narkica, do iskusnog macorcine sa sve srednjim prstom. Zaboravih brata trenera i sirenje ljubavi putem vazduha.
Bice da si ti bio u pravu neke stvari sto si pricao, a ja zasovna pa te napadala, izvini...suvise mi Nole drag pa nisam videla dalje od nosa. Zbog svega ovoga, ponasanja i pokazatelja labilnosti ne moze rame uz rame sa Federerom. Ipak Rodja odlicno pliva u svim vodama, primer kako se balansira privatan i poslovan zivot, naravno uz pauflek kuci.

Sinisa90

pre 6 godina

Ko dobro i dugo prati tenis zna da je Stepanek fenomenalan teniser,da cak i u ovim poznim igrackim godinama zna da odigra jako leprsavo,ofanzivno i dobro protiv najboljih...Covjek mnogo zna o tenisu,tako da bi ovo bio pun pogodak.

ja sam za brata ceha

pre 6 godina

ovako iz aviona ceh trener je vec sigurno bolje nego amerikanac ili hrvat pa cak i nemac..
vajda je bio slovak pa je bio super..beker je pobrao lovorike to je sve.

Mujo

pre 6 godina

Njemu netreba trener za 4 turnira godisnje. Uzeo je pare i vise mu se neigra, sad samo zavlaci sponzore nebi li uzeo jos neki euro (qwq, 9. jun 2017 09:40)

Kako si nepismen čoveče, strahota!?

džo

pre 6 godina

Aman ljudi, pustite Novaka da živi. Ako mu se igra tenis, OK. Ako mu se ne igra, opet je OK. To je njegov život. Naše je da ga gledamo ili ne. A u svakom slučaju da mu kažemo: "Veliki čoveče, hvala ti za sve što si za Srbiju uradio."

tigar iz milana

pre 6 godina

Vi niste svesni koliko Novaku treba neka ovako temperamentna osoba, da pokusa da probudi u njemu zver, da istera Pepea i sta god jos treba na misice.

загор

pre 6 godina

ђовак је имао ту ситуацију да му онај наш надри лекар пронађе да је преосетљив на глутен.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Komentarisao sam sutradan, po promeni strucnog staba, da ona nece doneti nista pozitivno. Cak i kao laik, bio sam u pravu. Tenis ipak igra teniser a ne trener. Da je obrnuto nasa fudbalska reprezentacija bi bila na vrhu a ne na dnu a kvalitet fudbala "u rupi". Novak je potpuno promenio svoj mentalni sklop i to je glavni i jedini problem. Uzrok toga mogu da budu godine i manjak "testosterona" ili indoktrinacija, koja je i dovela do ove, kako je ja zovem, mentalne kastracije. Tenis igra snaga, eksplozivnost, agresija, zelja da se neko pobedi, sve to u koordinaciji i pod "dirigentskom palicom" centralnog nervnog sistema. Da li je to moguce? Tesko. Ipak, Novak je uspevao da se podigne i nastavi. Nadajmo se da ce mu povratak uspeti. Mora da zaboravi publiku, sudije, ljubav, i ostale "bizarnosti" koje mu okupiraju i blokiraju paznju.

urbatectonic

pre 6 godina

Lep intervju je dao Gebhard Gritsch die Welt-u.

https://www.welt.de/sport/tennis/article165348202/Das-sind-die-Hintergruende-der-Djokovic-Krise.html

Steve G

pre 6 godina

Moze Radek! Uvek sam voleo te "bezobrazne" tenisere koji razbijaju stereotipe o teniserima kao finim dzentlmenima i sportsmenima, a Djokovic se svim silama trudio kroz karijeru da bude upravo taj dzentlmen i da se svima dopadne. Zato me i nervirao, najvise! Mekinro, Safin, Kirjos, Gulbis, Nastase, Stefanek, Rodik... E, to je to! Malo vise "bezobrazluka" Djokovicu ne bi skodilo.

Iskrene cestitke, ziveli, dzoka

pre 6 godina

Ja ne znam sto odmah losi komentari na ovu vest... pa ljudi da li vi shvatate da je taj Stepanek neverovatno dobar igrac na mrezi, servis volej igra i sve vezano oko tog stila... pa bas to treba Djokovicu kako ideu godine da skracuje poene i da ojaca taj stil i igru koja mu je uvek bila najslabiji deo... mislim da je Stepanek pravi izbor, on je vrlo iskusan igrac. Zivi bili pa videli. Ziveli.

dany2806

pre 6 godina

Radek...Najzabavnija faca na ATP turu ikad.Šmeker, i ima čemu podučiti Novaka.Servis i agresivniji volej i pristup igri,a van terena je baš pravi guru,ali onaj kakav je Noletu i bio potreban.

Wimbledon expert

pre 6 godina

Pripramace se i spremati za Vimbldon u Beogradu bez ijednog turnira na travi pre Londona. Nije tesko naslutiti kakav ce i rezultat ostvariti na Vimbldonu!? A ovo sa Radekom Stijepanekom nije uopste losa ideja ako vec Agasi ne moze ili ne zeli. A vec tandem Agasi-Stijepanek fantasticno.
(bariloche, 9. jun 2017 11:53)

2 od 3 Wimbledona je Novak osvojio bez igranja turnira na travi izmedju RG i Wimbldona.

sgg

pre 6 godina

Ma njemu bi najbolje sjeo Ivanišević, onako miran i staložen lik, taman bi se fino uklopio u Pepeovu filozofiju o miru i ljubavi.
Majke ti, mislim da bi ga Ivanišević odmah prvi dan izudarao reketom da malo dođe k sebi!

Conan

pre 6 godina

Mislim da je Zec (Ivanišević, koji mi je inače antipatičan) ipak bio bolja varijanta od Štepaneka. Ovo iz razloga što mi se čini da bi bio streptomocin za Amor & P(or)az filozofiju, a sigurno da bi uticao na poboljšanje servisa - ne treba zaboraviti da je Ivanišević imao odličan prvi servis ali možda i značajnije bio je odličan i na drugom servisu (možda čak i najbolji drugi servis u konkurenciji koja je vladala u prvoj polovini 90-tih).
Ali da sve ovo postaje "Reality" ko što neko već reče, izvesno postaje... Mada, sa druge strane, bitno je da se neka, makar, kakva takva želja kod Novaka izborom novog trenera ponovo vidi. S'tim u vezi, možda je upravo i dobitna kombinacija sa Selektorom (Agasi, povremeno tu) i Trenerom (Štepanek, stalno tu)... Vreme će pokazati a nama, Novakovim navijačima, preostaje da se nadamo i budemo strpljivi...

škorpija

pre 6 godina

"jel slobodan ćale od Jelene Dokić? 
on bi ga doveo u red, kakav crni Pepe Imaz."
(papi, 09. jun 2017 09:50)

Komentar vrh nad vrhovima!

djole

pre 6 godina

A, koliko je Vajda osvojio..?? Totalno nepoznat igrac. Igrati i biti trener su dve razlicite stvari. Da li je Murinjo bio fudbaler..?
Lepi Rade je odlican izbor. U coveku ima vatre i zelje da radi. Inace je bio i talentovan igrac, sa daleko boljom igrom na mrezi no sto ce je Novak ikada imati. Takodje, Pepea nece zarezivati ni za suvu sljivu.
(zoran, 9. jun 2017 10:38)

Uporedjivanje Stepaneka sa Vajdom i Murinjom ti je veoma glupo. Njih dvojica su se prvo pokazali kao treneri pa preuzeli velike igrace i timove. Gde se Stepanek dokazao kao trener?

Dragan VG

pre 6 godina

@ kwamo

Lol brale, ti uporedjujes takvog sampiona kakav je Djokovic sa osrednjim vozacem F1 i tatinim sinom Rozbergom!?
Nemam komentara...

novica

pre 6 godina

Čovek alkoholičar, pije viski umesto vode - sunđer bob! Kad se rokne, ne može ga niko odvratiti od derta (splavovi i lepe žene)
Ne može to Novak da prati, nema šanse!

crni se najeo duda...

pre 6 godina

ziveli dzoka, sta ti znas o tenisu da ga tako savetujes. Dzoka je sampion pe esa i fm zna on sta je potrebno da prosiri zeludac.

heavy

pre 6 godina

Bezobrazno je ispadanje u četvrtfinalu karakterisati kao neuspeh i katastrofu.Nole je barem prvi set odigrao muški,digao je formu ali je naleteo na žilavog protivnika i predao se.
Štepanek bi mogao da bude odličan izbor(šteta što je otišao Beker)jer čovek oseća igru,za razliku od Novaka koji je tenis sveo na mišiće i ko će jače i preciznije da opauči loptu sa dva metra iza osnovne linije.Štepanek je prvoklasan servis-volej igrač i to Noletu fali naročito sada kada je u godinama i mora da racionalnije troši snagu.
Takodje ovaj će Pepea da počisti iz boxa ali se plašim i da će njega Jelena da otera posle prve pijanke u koju povede Noleta.

glas naroda

pre 6 godina

dakle mislim da smo se slozili,
Noletov strucni stab za povratak u vrh:
trener - Stepanek
guru - Damir Dokic
motivacija \ lajf kouc - Darko Milicic

i eventualno Maja Volk kao frilens kuvarica (samo u vreme posta, sredom i petkom, dakle part tajm).

Matija

pre 6 godina

Je li to taj uspjesni teniser koji je osvojio ne znam ni sam koliko gs-a,pa nestao i opet se uspjesno vratio?A pripremace se za Vimbldon na travnatim terenima u Beogradu?Sjajno,pa to je nevidjeno dosada.I jos samo da pitam je li RG gotov od kad je Nolo ispao pa se ne pise o njemu?Ima nas koji pratimo tenis i bez Noloa.
(Mr.mister, 9. jun 2017 09:57)
Šta tražiš na vesti o Djokovicu??? Novak ne Nolo( to što misliš da je nepismenost zabavna govori dovoljno).

Odlična vest zapravo , neko ko može da putuje stalno sa Novakom , može da igra i trening setove ,dobar S&V igrač, neko ko poznaje desavanja na turu iznutra, prijatelj sa Novakom..

zoran

pre 6 godina

Radek Stepanek:

- Singl titula osvojenih u karijeri: 5

- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0

- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.

- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8

Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 9. jun 2017 09:39)

A, koliko je Vajda osvojio..?? Totalno nepoznat igrac. Igrati i biti trener su dve razlicite stvari. Da li je Murinjo bio fudbaler..?
Lepi Rade je odlican izbor. U coveku ima vatre i zelje da radi. Inace je bio i talentovan igrac, sa daleko boljom igrom na mrezi no sto ce je Novak ikada imati. Takodje, Pepea nece zarezivati ni za suvu sljivu.

Parker

pre 6 godina

Pljuvaci, Stepanek je odlican igrac sa zavidnom igrom na mrezi, boljom nego sto ce Novak ikad imati. Jak je, grize, uvijek igra dobro protiv jacih protivnika.

Salim se, nemam pojma nisam ga nikad gledao poyy

Melenci

pre 6 godina

nije lose resenje,jer Stepanek nije los teniser,imao je fantasticna resenja pogotovo na mrezi,kretanje mu je takodje bilo na zavidnom nivou.Kako Nole resi tako neka bude.Samo da nije vise sam!

brude pera

pre 6 godina

Nole verovatno zna šta radi, a nije isključeno da je ovo sve u saradnji odnosno po dogovoru sa Agasijem, treba čoveka podržati u njegovom izboru, bio je kritikovan i kada je angažovao Bekera a eto kako je sve osvojio sa njim

Srdjan

pre 6 godina

@Toliko o tome

Ne svidja mi se Radek kao opcija za trenera iz razloga sto mi je Radek kao teniser odvratan, ali to sto si naveo je glupost. Koliko titula ima Vajda, koji mu je najbolji plasman? A opet je bio odlican trener.

bariloche

pre 6 godina

Pripramace se i spremati za Vimbldon u Beogradu bez ijednog turnira na travi pre Londona. Nije tesko naslutiti kakav ce i rezultat ostvariti na Vimbldonu!? A ovo sa Radekom Stijepanekom nije uopste losa ideja ako vec Agasi ne moze ili ne zeli. A vec tandem Agasi-Stijepanek fantasticno.

Kraj

pre 6 godina

Hahaha! Štepanek? Pa zar se niko ne seća ovog gospodina i njegovih "sportskih" reakcija i to protiv samog Novaka?

Ako mu je do slave, igre i pobeda - postoje dva imena. Jedno ime mora da se vrati na čelo štaba a jedno mora da leti što je dalje moguće. Beker i Imaz (ili kako se već ovaj preziva).

dejandddddd

pre 6 godina

Strasno losa odluka da ne igra pre Wimbldona, naravno da ne treba ocekivati mnogo na istom turniru od Novaka.
P.S.
Steta, ali Nole tone sve dublje, ne vidi da je problem u coveku koji sedi u lozi, a nije trener.

DROGBA11

pre 6 godina

Odlican izbor, Stepanek jedan od poslednjih servis-volej igraca, od njega moze puno da nauci. Ako poboljsa servis i mrezu, moci ce i da igra krace poene na svoj servis, sto mu omogucuje da se manje trosi/umara. Inace za ove koji baljezgaju, pa Strpanek je bio 8, malo li je? pored toga, ozbiljan dubl igrac je bio.

Dragan

pre 6 godina

Ako je ovo tacno za novog Noletovog trenera, ja ga podrzavam na izboru.Radek je bio veoma pogan, pun zara za borbu,znao je da izvodi razne glimase, servis i volej na mtezi, upravo ono sto Noletu odavno fali.Sa Novakom treba neko ko ce biti stalno sa njim, a ne da na pola turnira ide radi privatnih obaveza.Druga stvar, ovaj Radek je igrao u poznim godinama kao da mu je 25. To upravo treba da neko postavi u Novakovu glavu da igra jos najmanje pet do sest godina sa mnogo vise rada i treninga, koje je upravo sada nedostajalo Novaku.On se zasitio, kako i ne, kada je sve uzeo sto je zeleo.Sada kada ima novog spontora koji placa super dobro, treba da ima i pravog trenera koji ce mu dati moral da igra i da osvaja.Tacno je da Radek nema puno uspeha na GS, i masterima, ali je on bio veliki borac i ratnik na svakoj podlozi.Mnogo je postigao u dublu i igranju za Cesku reprezentaciju, a ujedno i dobar prijatalj sa Novakom.Sve u svemu, ja im zelim dobru i uspesnu saradnju u buducnosti, ako do nje i stvarno dodjr.Pozdrav za Novaka i veterana Radeka.Idemo i sretno, na juris za Vimbledon.

Power is Power

pre 6 godina

No1e, sta god izaberes uvek cu te podrzavati, iako se nekad ne slazem, jer ti najbolje znas.
Pusti ove nase genijalce, akademike i Tesle sa jedva srednjom skolom koji znaju sve najbolje.
Samo napred Nole!

Expert za analizu

pre 6 godina

Štepanek je lud, a iako je ružan, dobre ribe stoje iza njega tako da nije to slučajno! Djokeru ne treba trener da ga uči, već ludačka motivacija i ubilački instinkt, a ne ovako kako sad igra ko da je prešao na WTA! Tako da, PODRŽAVAM!

Milan

pre 6 godina

Odlično! Živ, temperamentan tip, prefinjena tehnika na mreži, može biti dobar motivator, čini mi se. Energija je tu, pozitivan odnos je oduvek i postojao, dve slovenske duše. Čak je i Tipsarević u više navrata nakon incidenta napomenuo da je Stepanek u suštini super tip.

Mirko

pre 6 godina

ahhahahah e cu lepi Rade za trenera, brzo ce se Nole vratiti na prvo mjesto ali WTA liste jer je lepi Rade poznat kao ubica WTA lica :D

MitiMit

pre 6 godina

Mislim da bi definitivno trebalo malo da ohladite sa vestima o Djokovicu. Pustite coveka na miru, jer realno sto god se napise krecu uvrede, pljuvanje i omalovazavanje njegove licnosti.
Ono sto je ovde sustina, to je da nije ni najmanje bitna Stepanekova karijera i titule jer Novaku ne treba neko da ga uci kako da igra tenis vec samo da ga motivise. Koliko je to moguce pokazace naredni period, ruzno je suditi unapred..

PihtijaTheGreat

pre 6 godina

Idealan za Novaka u ovoj situaciji... Briga ga i za Imaza i za Srdjana i za Marka, bezobrazan i beskrupulozan covek koji ce 100% da skrene Novaka sa puta "ljubavi i mira". To mu i treba...

Bya-Bya

pre 6 godina

dakle mislim da smo se slozili,
Noletov strucni stab za povratak u vrh:
trener - Stepanek
guru - Damir Dokic
motivacija \ lajf kouc - Darko Milicic

i eventualno Maja Volk kao frilens kuvarica (samo u vreme posta, sredom i petkom, dakle part tajm).
(glas naroda, 9. jun 2017 14:05)


Ništa bez Mekinroa i Safina.

C i n i k

pre 6 godina

Nolo ne treba ove godine da igra nijedan veci turnir. Wimbldon ce ga dodatno baciti u ocaj. Nije uopste u formi i psihicki je pao. Ne treba njemu trener nego psiholog. Ne treba po svaku cenu da juri 2.ili 1.mesto. Nebitno je,treba ko RF da odmara 1 g pa da se vrati.

Perica jase ponovo

pre 6 godina

Interesantan izbor jedan od najvecih "fajtera" na turu ima million godina a zapinje kao da mu je pocela karijera mozda jedino Ferer zapinje vise I odlican dubl igrac mreze sto isto Noletu nedostaje,videcemo moguce da je Nole opet dobro odabrao.

šetač

pre 6 godina

Kako će da se sprema za Wimbledon u Beogradu koji nema travnatih terena, nemamo ni ATP turnir a imali smo 2 TOP-10 igrača u jednom trenutku!? Mislio sad da sledi reset na RG jer ovako više ne ide. Nadam se da nije bila samo predstava dok se ne potpiše ugovorom sa LaCostom, agasi velike pripreme najava povratka.... Lično cenim češku školu tenisa mada mislim da je Novaku potreban šveđanin, naravno ne Wilander koji poslednjih 30 godina i ne živi u švedskoj.

Koki

pre 6 godina

Štepanek bi bio odličan izbor u ovom trenutku. Noletu treba neko ko će ga relaksirati i opustiti a Radek je majstor za to. Naravno, uslov svih uslova je da otera iGmaza.

goran

pre 6 godina

Vidim svi pričaju kako neko treba Novaku da bi isterao onog Pepea. Pa ako je Novak toliko pao pod uticaj tog gurua, da ne može sam da mu kaže dovidjenja, onda je za njega odavno tenis završena priča.

Paprika

pre 6 godina

Ajmo Srbijo, pravi i spontani poklon istinskom Sampionu. Par grupa neka krene gradom i ubrzo ce se naci 10 20 hiljada ljudi.
(AleksandarRS, 9. jun 2017 09:33)

Sve sve ali ovaj komentar! Dok se ovde čitaju komentari ništa ne treba da se pije i jede. Umalo dumrem!

Aлександар

pre 6 godina

Уз Пепе Имаза нема наде ко год да му је тренер. Ментално ће бити на дну а најпотребнија му је управо ментална снага. Бојим се да су ствари већ отишле у неповрат и да ће он ту и тамо имати неке светлије моменте и на крају ће окачити рекет о клин убеђен да је све то природан ток. Жао ми га је као брата што је заслепњен квази учењем, лажном идеологијом, која је од Србина са Хиландарским крстом око врата, од спортисте Спартанца створила особу попут маленог бика Фердинанда из цртаног филма који одавно није то што природно јесте јер ужива у природи и воли да мирише цвеће.

malisa

pre 6 godina

Ajde kralju kači taj reket na klin da se ne blamiraš više.
(Marko, 9. jun 2017 11:33)
-------
E pa neće moći. Sad mora da odradi sponzorske ugovore...

r2d2

pre 6 godina

Meni ovo sve nekako izgleda kao neki zaokret u njegovoj karijeri. Zaokret u smislu da zeli da promjenom stila igre osvaja najvece turnire i nakon 30-te, pa je zato angažovao Agasija(zna kako se osvaja slem posle tridesete)i možda zato želi da angažuje Štepaneka(volej majstor)?

bubuljica

pre 6 godina

za njega je ipak vucic najbolji izbor za trenera. kad pocne da mu drobi demagogiju tenisa ima nole da proigra od muke , a pepe da pobegne glavom bez obzira.

Horace Grant

pre 6 godina

Jel zna neko zasto Stepanek nosio samo dugacke sortseve?
E to Djokovicu treba,da razbije monotoniju,a I Radek ce na prvo pozdravljanje da udari prstenac Pepeu,sto ce mu biti jasna poruka da se gubi iz boksa.
Sportski pozdrav.

Dobro

pre 6 godina

Radek Stepanek:
- Singl titula osvojenih u karijeri: 5
- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0
- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006.
- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8
Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 9. jun 2017 09:39)

Kad si toliko pametan i analiticar, mozes da izguglujes molim te koliko titula imaju Federerov i Nadalov trener? Da ostavimo Vavrinku, i mladog Tima i Zvereva po strani?

Iz zemlje lala, uvek vas,

Вељко

pre 6 godina

Све је то лепо,али превише приче од стране Ђоковића.Од када је почео да брине о небитним(за њега)стварима,знамо какви су му резултати.
И друго,то што он прича да жели,да се труди- то је све шарена лажа.
Видели смо колико му је стало до победе и борбе у трећем сету против Тима!
Па је се не бих тако предао на сеоском купу,а камоли да играм за Ролан Гарос!
Значи,поента приче:Са његовим тренутним ставаом може и Худини да му буде тренер-џабе!

milutin

pre 6 godina

Toni,09 jun 10:35
Ti gledaš neke tabele i ankete. Ne vidiš Imaza u boksu namijenom za Novakovog trenera. Šta ti gledaš?
Nevidiš od šume drveće.

despot

pre 6 godina

Čovek alkoholičar, pije viski umesto vode - sunđer bob! Kad se rokne, ne može ga niko odvratiti od derta (splavovi i lepe žene)
Ne može to Novak da prati, nema šanse!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 9. jun 2017 12:39)
Bolje i to nego Imaz i bezvoljnost.

Pantelija Lejver

pre 6 godina

@jel slobodan ćale od Jelene Dokić?
on bi ga doveo u red, kakav crni Pepe Imaz.
(papi,

Već vidim, prvi trening - Imaz nokautiran leži na tribinama, Marko go do pojasa u rukama drži iscepanu Amore majicu dok za to vreme Novak slaninom premazuje žice na reketu.

amare

pre 6 godina

Onaj ko u sebi ima pozitivnu silu, da nadjača Imazov mrak u koji je zavio skoro celu porodicu Novakovu, i samog Novaka, taj neka dođe!! Ne znam ko, ali mora da bude suviše jak. Nije stvar više ni u treninzima, fizičkoj snazi, psiha mora da se preokrene. Hladno, bezdušno, zastrašujuće...Pepe Imaz. Nemoguće je da svi jedno vide i da svi greše, osim Novaka...onda vam je jasna kao dan snaga energije kojom vlada taj čovek. Beži od toga, dragi Nole...ljubav je na drugom mestu.

Dragan

pre 6 godina

Slazem se da bi Guga Kuerten, kralj sljake pre dolaska Rafe bio dobro resenje za Novaka, sto jedan gospodin ovde rece u komentaru, ali tesko da neko hoce da prihvati Novaka radi onog spanca koji i dalje sjedi kao maketa u onom boksu.To je sada najveci problem, jer tesko ce biti da se Novak odrekne ovoga spanca jet mu je u mozak usadio nesto sto ni on sam nezna.Tesko da moze ovaj Radek tu nesto da pomogne Novaku.Sada je pitanje posle Vimblodona, ako Novak ispadne u prvoj sedmici, sta ce reci Agasi na sve ove lose rezultate Novaka do sada.Najverovatnije raskid saradnje i opet potraga za novim trenerom.Novak mora da rascisti neke stvari sam sa sobom prije odabiranja novog trenera.Ja licno mislim i pisao sam mnogo puta da je za Novaka jedino resenje bio i ostao godpodin BEKER...Ali izgleda da Novak nezeli da radi i trenira onoliko koliko je radio sa Bekerom, tu je.najveci problem, a stalno prica i izjave daje kada je 100% spreman da moze da pobedi svakoga na turu.Kada ce se to desiti napokon ostaje da vidimo i cekamo.Daj boze da bude od toga nesto.Novak ce se vratiti sigurno samo treba vremena i malo jos strpljenja.Glavu gore NOVACE, dosta je bilo vise opustanja ako zelis jos da igras.Pozdrav veliki.

motoma

pre 6 godina

interesantna ideja..?
ukoliko zeli da malo promeni stil i krene sa servis-volej igrom i kracim poenima koji su cesto neophodni, a Nole ima za to jak potencijal
stepanek je bio veoma dobar u tom segmentu, mada najaci za tu vrstu igre Jhon Patric Mc bio bi beskompromisn izbor

delboj

pre 6 godina

Pa i treba mu neko ko ce da ga nauci da igra u gornjoj polovini terena i na mrezi. Posto Djokovic o tome pojma nema, a Stepanek to jedino i zna.

antiDebil

pre 6 godina

Moze, dovedi ga pre Wimbledona. Koliko se secam svaki out kada je Djokovic trenirao sa Radetom na Wimbledonu sutradan je pobedjivao, pa i u finalu 2015. Odlican teniski mozak ima Rade, tako da je on sigurno dobor resenje...

stiven k.

pre 6 godina

Da li neko zna šta je sa Samprasom kao mogućim kandidatom ? Bio je Noletov idol u dečačkim danima. Znam da se više puta do sada lepo izjašnjavao o Noletu. Veliki je bio igrač i legenda Pit Sampras, danas bi bio pravi autoritet na svim turnirima. Mislim da bi to bio pun pogodak za Noleta, naravno ako to Pit želi da prihvati.

taki p.

pre 6 godina

Dosta vise sa tim Imasom,on je vec par godina oko Noleta,ranije to izgleda nije bio problem.Novak je izgubio motivaciju i gladijatorski nacin rada,uzeleo se zivota,porodice,sad mora mnogo da zapne da se vrati u taj mod.Agasi bi mogao da mu se posveti tek na americkoj turneji,tako da realno rezultate treba ocekivati oko US opena,sve pre toga bila bi premija.Sto se tice Stepaneka,kao pomocni trener bio bi odlican,popravio bi igru na mrezi i doneo neku drskost i prkos,sto se kod Novaka izgubilo.Znam da Nole zasluzuje kritike,ali ima potencijal da se vrati,doduse ne na onaj nivo od pre 1-2 godine,ali blizu,bio bi konkurentan za najvece titule.Iskreno verujem da je pitanje trenutka,mislim da ce se mnogi kajati zbog izjava koje su davali.Ako se ocekuje povratak Mareja,zasto ne i Novaka,ne postoji realan razlog protiv,osim naravno "svemoguceg Imaza'.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Radek Stepanek: 
- Singl titula osvojenih u karijeri: 5 
- Grend slem tilula osvojenih u karijeri: 0 
- Najbolji plasman na nekom od Grend Slemova: cetvrtfinale Vimbldona 2006. 
- Najbolji ATP plasman u karijeri: 8 
Toliko o Novakovoj motivaciji. Ma Pepe ce sve da zaleci.
(Toliko o tome, 09. jun 2017 09:39)

Jel' moze statistika i za Vajdu?

VUK

pre 6 godina

idealan...da napravi balans u Novakovom timu. Na enormnu ljubav koja se sada daje protivnicima , dolazi čovek koji ubija pogledom protivnika i pozdravlja ga srednjim prstom.Tako da kad se uradi mix ljubavi i mržnje..ostaje samo da se igra na miru.

Alfa Romeo

pre 6 godina

Ako cemo tako kako vecina ocenjuje, ni Vajda nije trebalo da bude Novakov trener...imao je 10x losije rezultate od Stepaneka u karijeri, pa eto sta je napravio od Novaka

Dragan

pre 6 godina

Novak mora da nadje trenera koji je apsolutni autoritet u odnosu na njega, jer u ovim godinama tesko ce ga neko nauciti nesto novo u tenisu a i osvajao je sve do sada. Znaci, neko ko ce ga probuditi i vratiti zelju za tenisom. Opet, ako on to ne nema i ne zeli, pomoci mu nema.

DWDD

pre 6 godina

Novak trazi trenera koji ce da tolerise prisustvo Pepea i Marka a to i nije bas lako naci. Zato me ne iznenadjuje izbor Radeka koji je uvek bio za amor@paz i dodao bih jos i sex.

kvrga

pre 6 godina

bojim se da ako beker i vajda nisu oterali imasa, tesko ce bilo ko novi. mada, iskreno mislim da problem nije u imasu. novak jedan mec odigra kao stari, sledeci padne, pa se opet digne.
ima to u sebi, cini se da fali samo malo vise ostrine i odsecnosti. mislim da je na nesto sporijem, ali dobrom putu. a mozda i nije lose sto mu treba vise da se vrati. vise ce ceniti.
a trener mu treba, kao autoritet i podrska.