Fudbal 232

Nedelja, 28.05.2017.

11:43

Da li biste vi dosudili kazneni udarac za Zvezdu?

U Crvenoj zvezdi nisu zadovoljni suđenjem Milorada Mažića u finalu Kupa Srbije.

Da li biste vi dosudili kazneni udarac za Zvezdu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

232 Komentari

Sortiraj po:

nele

pre 6 godina

Ovo jeste penal ali ne znam zasto niste pustili ovaj snimak 10 sekundi ranije pa ako ono nije faul onda ni ovo nije mogao da svira kao penal
(Zoran, 28. maj 2017 15:33)
Hajde da pokusam da objasnim oonima koji zele da razumeju. Obostrano drzanje/ povlacenje/guranje racuna se kao borba za poziciju i ne sudi se nista. Kad jedan igrac prekine, a drugi nastavi kao u ovom slucaju to je faul bilo gde na terenu bez obzira na udaljenost lopte. Imate istu situaciju na utakmici Radnik-Partizan. Igrac partizana se rukama bori za poziciju sa igracem Radnika. U jednom momenu ga pusta, pokusava da nastavi kretnju, igrac Radnika ga i dalje drzi da dres, sudija svira penal. Kao navijac Zvezde sam u komentaru sa prijateljima rekao "cist penal, navukao ga je, ali jeste penal". Takodje, nebitno je, ali lopta pada iza ledja tog igraca, ne bi mogao da dodje do nje bar ne pre nego sto napusti kazneni prostor, znaci nije bila sansa..

mirko

pre 6 godina

ja da sam sudija dodelio bi zvezdi duplu krunu jos na pocetku sezonu,cisto da ne moramo da slusamo saopstenja.

u evropu oni pokazuju kolko su jaki
(Nis Radnicki Voli, 29. maj 2017 11:56)
ja da sam sudija dodelio bi recimo leonardu direktan crveni kao sto je dobio kanga zbog udaranja igrača rukom pa u nišu djurđeviću zbog udaranja glavom u stomak, i naravno penal nad boaćijem. ne bi zvezdi dao nista unapred kao ni gol iz auta ali ni partizanu gol dat rukom...............ima koliko nećeš da se piše.

Milos

pre 6 godina

Navijac sam Partizana i potpuno je jasno da je ovo penal. Treba biti realan.Naravno, takvih gresaka uvek ima i bice ih. Bila je dobra utakmica. Smesne su vanredne konferencije za stampu.

Milan

pre 6 godina

Meni nije jasno samo šta piše u tom famoznom pravilniku fudbala da li je dozvoljeno povlacenje za dres unutar 16 metara ili nije? Da li je dozvoljeno "malo" povlacenje za dres ili nije? Da li se nakon povlacenja za dres, koje je očigledno, svira kazneni udarac ili ne? I da li se nakon povlacenja za dres koje nije "toliko
ocigledno" svira penal ili ne? Dokle god se sudijama ovo ne objasni biće situacije kao ova gde se samom sudiji ostavlja da tumaci pravilo koje je po prirodi zbunjujuće. Na kraju, povlacenje za dres nije sportsko rešenje kako god ka ove velike glave sto vode fudbal definisale.
(Rim, 29. maj 2017 13:06) A meni nije jasno zašto je dostavljen skraćeni snimak. Zašto ne gledamo celu akciju od trenutka kada napadač zvezde sa obe ruke gura odbrambenog igrača Partizana! Šta kažu pravila, ima li napadač pravo na taj način da dođe do šanse? Ukoliko je bilo obostranog povlačenja šta misliš šta kažu pravila ko je u prednosti napadač ili odbrambeni igrač?!?

PV

pre 6 godina

Ako mu je Milenković vukao dres na gore, to znači da Boaći nema razloga da pada, već naprotiv da iskorsti to i još više da skoči. Da nije pao, možda bi sa tim nabudženim odrazom zahvatio loptu i dao gol.

Rim

pre 6 godina

Meni nije jasno samo šta piše u tom famoznom pravilniku fudbala da li je dozvoljeno povlacenje za dres unutar 16 metara ili nije? Da li je dozvoljeno "malo" povlacenje za dres ili nije? Da li se nakon povlacenja za dres, koje je očigledno, svira kazneni udarac ili ne? I da li se nakon povlacenja za dres koje nije "toliko
ocigledno" svira penal ili ne? Dokle god se sudijama ovo ne objasni biće situacije kao ova gde se samom sudiji ostavlja da tumaci pravilo koje je po prirodi zbunjujuće. Na kraju, povlacenje za dres nije sportsko rešenje kako god ka ove velike glave sto vode fudbal definisale.

Nis Radnicki Voli

pre 6 godina

ja da sam sudija dodelio bi zvezdi duplu krunu jos na pocetku sezonu,cisto da ne moramo da slusamo saopstenja.

u evropu oni pokazuju kolko su jaki

b

pre 6 godina

Postavljate mnogo laka pitanja. Da bi bilo zanimljivije postavite i neko teže. Npr.: Da li znate koliko je jedan plus jedan i da li je to dva?

Milan K.

pre 6 godina

Pa ovakvih startova u Engleskoj ima 5 na svakoj utakmici pa se ne sude penali. Ima sudija koji bi ovo svirali, ali verovatno vecina ne bi.
Ja licno bi svirao Zvezdi penal jer su navikli pa da ne prekidamo takvu zabavu. Ali Partizan je uzeo duplu krunu i igraci vec odmaraju negde na moru tako da je besmisleno komentarisati sudijske odluke. A ako je penal promakao Mazicu koji ce suditi finale lige sampiona, onda tu nema sta da se komentarishe..

BBRS

pre 6 godina

Penal jeste. Ali ne zaboravimo da se na tri kamere videlo kako se obostrano vuku za dres, a ova je pokazala da Boači nije ni imao kontakt sa Ostojicem ili onim klincem čije ime zaboravih. Umalo mu dres nije skinuo. Da li arbitar može nekad da pogreši? Ostojić je odigrao na iskustvo. Suđenje je kao Zvezdaš kažem bili odlično, realno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nnidza, 28. maj 2017 14:49)

Чекај мало, кажеш био је пенал па онда тврдиш да је Мажић одлично судио?!
Па ако је био пенал а није досуђен како је онда судија одлично судио?!
А на све то, резултат је био 1:0, значи пенал и 99% гол за изједначење!!!
Ајд сад ти мени објасни како си дошао до закључка у вези суђења!

Zmaj

pre 6 godina

Ja ne znam, kako vas nije sramota da polemisete da li je bio penal??? Obostrana vuca za dres i covek pada kao da ga hulk otreso o zemlju a ne covek od 80kg... Iz aviona se vidi da nije faul i lopta je isla daleko preko njega uopste gledano, tako da nemojte da mlatite i da trazite krivca gde ga nema... Zvezda je losija bila i to je neminovno... A da, penal u krusevcu je dobila za placenu utakmicu i sad bi opet tako... Nije svaki dan Badnji dan... Posteno ko sunce

ОФТАМОЛОГ

pre 6 godina

Пенал чист 100% !! Види се из авиона !!

Она три у другом полувремену су дискутабилна, мада би строг судија свирао бар један !

nik sloter

pre 6 godina

Slomljena od tuge plakala je nemo drhtalo je od bola srce njeni.Obriši suze mala moja nek osmeh lice ti krasi,obriši suze suviše si mlada da obraz suza ti kvasi.

Objektivno

pre 6 godina

U jednom se kao grobar slažem sa Terzićem: Mažić nije sudio dobro. Ali zato što je na jučerašnjem derbiju oštetio Partizan kad god je mogao! Svirao je nepostojeće ofsajde Partizanu, odmah u startu "kartonirao" Ostojića, posle i Leonarda. Izmišljao je faulove za CZ, često i slobodnjake u zoni šuta na gol, nije dao žuti Boaćiju za simuliranje penala. Pogledajmo samo statistiku, koliko je faulova sudio za CZ, a koliko za Partizan. Trebao je isključiti Boška Đurovskog koji ge je vređao. Da podsetim, za mnogo benignije ponašanje Marko Nikolić je nedavno poslat na tribine i kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja kluba sa klupe. Najzad, Mažić je produžio meč za čitavih pet minuta, ali sve to nije bilo dovoljno Zvezdi da postigne gol. Što se situacije sa Boaćijem tiče, to je bio toliko naivan pokušaj Zvezdinog igrača da inscenira penal, da čak ni Zvezdi naklonjen sudija nije mogao da dosudi najstrožu kaznu. E sad, druga je stvar što je Boaći navikao da se to sudi na onim utakmicama Zvezde koje su bile "zatvorene".
(Drobnjak iz auta, 28. maj 2017 16:58

Decko,promasio si sport totalno.Ovu materiju niti razumes,niti poznajes,to se iz tvog komentara ocigledno vidi.Verovatno ni u pravila igre nisi upucen,tako da mozes pronaci nesto u sta se malo bolje razumes pa komentarisi.Ovde ti se samo mogu smejati.

Sava

pre 6 godina

E zato sam ja ljut na igrace partizana.umesto da vode 6- 0 do 62 minuta da otklone sve dileme oni sazaljevaju zvezdanu.a mazic je vrhunski sudija a ovi iz zvezde misle da ce on suditi kao ovi prethodna kola.tu ste se presli.mazic je sudio besprekorno.a vi cekajte vase sudije i bice penala i crvenih bez brige.i kako da ne ukapirate da je partizan za klasu bolji od vas..zamislite se za dalje.mi bi i dalje da igramo sa vama

xxx

pre 6 godina

Nijedan nije bio penal ito sigurno.Da se vratimo samo do najsvezijeg,Mihajlovicevog.On skace u Petkovica i obara ga na travu,klasican faul u napadu.Samo grobar bi svirao penal i nijedan normalan covek.Ako ja krenem da nabrajam gde je sve Zvezda ostecena u derbijima,trebalo bi da kucam do sutra a ovih 1500 karaktera za komentar su premalo.
(Istina, 28. maj 2017 16:18) Evo ja da ti kažem gde je bio penal-šamar nad Ninkovićem.

milutin

pre 6 godina

Ne dovodite kompetenciju Mažića u pitanje, čoveka su mnogo veći ocenili kao izvrsnog sudiju i svaki komentar na njegovo suđenje je suvišan. Kao svaki vrhunski sudija i on sudi na osećaj ono što ne može najbolje da vidi. Situacija je bila jasna, Boaće nije mogao do lopte, tražio je penal i to je očigledno... Dakle suđenje Mažića za 10. Svaka čast

cz

pre 6 godina

sramota me od ovih grobara šta piše ovde pa cele sezone namestate a na nas se žalite mi da namestamo namestili bi voždovac onda koja slučajnost finale kupa na jna onda vi na finalu imali dve šanse iz kontra nama nijedan faul neće da svira oko vašeg kaznenog 2 penala nije svirao.:-?:-?

Pedja

pre 6 godina

Navijaci Partizana ovde pricaju o desetim stvarima. Te kad je dosudjen penal za Partizan, te Zvezda samo simulira, te samo traze crvene kartone. Ovde je tema da li je penal ili nije. Na snimku se jasno vidi da Boaci pokusava da dodje do lopte, niti se telom gura sa igracem, niti ga rukama odguruje, niti drzi. Igrac Partizana ga vuce za dres sve vreme dok lopta nije proletela. Znaci, ovo je penal po svim pravilima fudbalske igre. Ali i ovo nije svirano zato sto Partizan celu godinu i drugih iza ove stalno prica i vrsi pritisak da se Zvezdi stalno sviraju penali. Pa naravno da se sviraju penali koji jesu. I za Partizan bi se svirali da postoje. Da je sa druge strane ovakva situacija bila za Partizan i da se nije svirao penal, sada ovi isti koji tvrde da nije bio, sledecih 5 godina bi kukali kako su osteceni za cist penal. To je liceemrstvo navijaca Partizana, a i rukovodstva. U svakom slucaju, to je bila jedina greska Mazica koju je napravio slucajno ili namerno. Ne treba u tome traziti zaveru. Po meni je kljucan razlog poraza bilo sto je Kanga igrao i nadam se da ce ga Zvezda sto pre prodati.

Ovaj snimak je prevara najgore vrste

pre 6 godina

To bi bilo kao kad bi rekli da je igrač sam prevario i prošao kompletnu odbranu jer se na snimku vidi samo gol a ne i asistencija.
Zašto onaj ko je ovo snimao nije pustio kompletan snimak tog duela?

beli65

pre 6 godina

@Madjo
najveci slepac je onaj koji ne zeli da vidi.Reci mi gde ti ovde i u jednom trenutku vidis da Boaci dodiruje a kamo li drzi vaseg igraca rukama

Drobnjak iz auta

pre 6 godina

U jednom se kao grobar slažem sa Terzićem: Mažić nije sudio dobro. Ali zato što je na jučerašnjem derbiju oštetio Partizan kad god je mogao! Svirao je nepostojeće ofsajde Partizanu, odmah u startu "kartonirao" Ostojića, posle i Leonarda. Izmišljao je faulove za CZ, često i slobodnjake u zoni šuta na gol, nije dao žuti Boaćiju za simuliranje penala. Pogledajmo samo statistiku, koliko je faulova sudio za CZ, a koliko za Partizan. Trebao je isključiti Boška Đurovskog koji ge je vređao. Da podsetim, za mnogo benignije ponašanje Marko Nikolić je nedavno poslat na tribine i kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja kluba sa klupe. Najzad, Mažić je produžio meč za čitavih pet minuta, ali sve to nije bilo dovoljno Zvezdi da postigne gol. Što se situacije sa Boaćijem tiče, to je bio toliko naivan pokušaj Zvezdinog igrača da inscenira penal, da čak ni Zvezdi naklonjen sudija nije mogao da dosudi najstrožu kaznu. E sad, druga je stvar što je Boaći navikao da se to sudi na onim utakmicama Zvezde koje su bile "zatvorene".

drne

pre 6 godina

Vi ste toliko smesan klub... Vasi fudbaleri samo gledaju da padnu u 16. Njih nista drugo ne zanima...ni gde je lopta,ni gde je gol,ni da li mogu da sutnu,ni da li su u sansi... samo padaj brze bolje,jer od tri pada,jedan je penal. Na vasu zalost,juce ste pali samo dva puta...

Draganče

pre 6 godina

Očigledna je naklonost nekih sudija prema Zvezdi, (to niko ne može sporiti, samo ove godine 18 penala, 9 kod 0:0, x crvenih (za svaki slučaj), nepostojeći ofsjadi...) naravno i nekih drugih prema Partizanu, a u odnosu na druge ekipe u Srbiji. Zaključak prvi: sve kreće od lošeg i pristrasnog suđenja. Ali ovo što se dešava od meča Zvezda-Voždovac (gde su crveno-beli svojom lošom igrom ostali bez nameštene titule) stvarno više nema smisla. Predlažem da od iduće godine sve utakmice Zvezde i Partizana u prvenstvu i kupu sude strane sudije, npr iz Slovačke ili Češke, uz obaveznu zabranu komentarisanja suđenja (pretnja oduzimanjem bodova)i, po ugledu na Engleze, striktno sankcionisanje simuliranja penala (crveni i 2 utakmice ne igranja). Primenjeno na ovu godinu, plašim se da bi tabela bila bitno drugačija...

Istina

pre 6 godina

Da krenemo redom.

Nedosudjen penal nad Mihajlovicem.

Nedosudjen penal nad Miljkovicem.

Nedosudjen penal nad Balazicem.

Nedosudjen penal zbog igranja rukom Ignjatijevica.

Ponisten gol Bogunovica.

Ponisten gol Mihajlovica.

Kada bih krenuo sada u kojim je derbijima Partizan ostecen,a ipak ostao neporazen,verovatno bih stigao do jedno trideset spornih situacija.

Penala je mozda i bilo.Ali i lopta je sigurno bila u autu pa se igralo dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BurazengijaPFC, 28. maj 2017 15:11)

Nijedan nije bio penal ito sigurno.Da se vratimo samo do najsvezijeg,Mihajlovicevog.On skace u Petkovica i obara ga na travu,klasican faul u napadu.Samo grobar bi svirao penal i nijedan normalan covek.Ako ja krenem da nabrajam gde je sve Zvezda ostecena u derbijima,trebalo bi da kucam do sutra a ovih 1500 karaktera za komentar su premalo.

sasa

pre 6 godina

Secate li se finala kupa 2011 godine kada je Partizanu sudjen penal, a Vojvodini nije. Zvezdi sude 15 penala ove godine. Aman vise dokle penali za vecite rivale.

sasa

pre 6 godina

Da li je lopta bila blizu ili nije to prema pravilima nema veze. I Karasi je sutnuo igraca Poljske na SP 1974 iako je lopta bila na drugom delu terena pa je sudija svirao penal.

Dusan

pre 6 godina

Samo bezobrazni i oni koji mrze Zvezdu ce reci da nije bio penal. Sto je neko rekao izgleda da mora skroz da mu skine dres da bi bio penal.

GM

pre 6 godina

U cemu je problem da se u komentar stavi da neko sam sebe zove stoka sa tribine juzne... jel ne znate za tu pesmu, treba link.

https://www.youtube.com/results?search_query=stoka+sa+tribine+juzne

Zlatan

pre 6 godina

Pa ni rođeni otac ne bi mu svirao. Ali 90% sportskih novinara i komentatora u Srbiji bi.
Penal nad Leonardom je očigledan a vi i ostali prozvezdini listovi o tome nireči.

mr.wolf

pre 6 godina

Totalno nebitno da li je bio penal ili nije bio penal. Sudija nije svirao , znaci nije bio, to je bitno. Inace, rasprava ostrascenih navijaca i jednog i drugog kluba nema apsolutno nikakvog smisla. Prosto je, navijac Zvezde bi svirao, navijac Partizana ne bi svirao, i tako moze do besvesti. Pitanje je isto kao da pitate zaludjene rusofile i ove druge amerofile, ko je jaci. Rasprava bi medju Srbima trajala do nestanka sveta. I tu je bitno samo trenutno stanje, onakvo kakvo jeste. Za kraj, ipak je ovo samo sport, ne razumem frustracije, ni jednih ni drugih, do te mere da se ljudi vredjaju, bolesna nacija definitivno.

BurazengijaPFC

pre 6 godina

Da krenemo redom.

Nedosudjen penal nad Mihajlovicem.

Nedosudjen penal nad Miljkovicem.

Nedosudjen penal nad Balazicem.

Nedosudjen penal zbog igranja rukom Ignjatijevica.

Ponisten gol Bogunovica.

Ponisten gol Mihajlovica.

Kada bih krenuo sada u kojim je derbijima Partizan ostecen,a ipak ostao neporazen,verovatno bih stigao do jedno trideset spornih situacija.

Penala je mozda i bilo.Ali i lopta je sigurno bila u autu pa se igralo dalje.

sale

pre 6 godina

Drage komsije,cilj ove igre koju komentarisete je ubaciti loptu u gol(ono pravougaono sto stoji na krajevima terena,po sredini).Vas cilj je pasti u kaznenom prostoru,tjs isfolirati,simulirati padove...Izgleda da ne gledamo i ne komentarisemo isti sport...

Ivan

pre 6 godina

Ja sam prvi koji ce da cedtitam Partizanu na duploj kruni, ali ovo je definitivno penal. E sad, ovaj penal je sve sto su uradili na ovom derbiju, a to nije dpvoljno za mene. Jednostavno su losi tako da ovaj penal ne cini stvari nista bolje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (panco, 28. maj 2017 14:57)

Ziceri Srnica i Petkovica sa 5 metara, i sut Milijasa pod raslje. To si malo prevideo, ali prasta ti se sto si priznao da je cist penal.

Zoran

pre 6 godina

Ovo jeste penal ali ne znam zasto niste pustili ovaj snimak 10 sekundi ranije pa ako ono nije faul onda ni ovo nije mogao da svira kao penal

Miso

pre 6 godina

Pa kako ce biti blizu lopte kada ga covek drzi za dres 10 sec., onaj ko kaze da nije bio blizu lopte ili je grobar ili je debil sto izadje na isto!

Krle

pre 6 godina

Sad ce ovi realni i objektivni grobari reci naravno da ne...
(Komedija, 28. maj 2017 11:50)

A je l penal Pavicevicev lakat u lice Ninkovicu? Je l penal Ignjatijevica koji namerno urada rukom loptu u kaznenom? Je l penal nad Mihajlovicem kada ga Petkovic obara u kaznenom? Je l penal kada Lukovic udara rukom loptu u kaznenom? Je l gol aut kada lopta izadje van terena ili se akcija nastavlja? Posle svih tih situacija mi smo nastavili da igramo fudbal. U tome je razlika. Vi fudbal ne znate da igrate i jedine sanse su vam penali ili crveni karton za protivnika.

x

pre 6 godina

FK Crvena Zvezda, nekada prvaci Evrope, spali su na to da ne mogu da pobede Partizan ako im se ne svira penal, ako se igracu Partizana ne pokaze crveni karton. Spali su na to da padaju kao upucani samo da bi iznudili penal iz kojeg ni sami ne znaju da li ce dati gol. Istorija nas podseca da su imali i 2 penala u jednom poluvremenu i da su oba promasili i izgubili derbi. Istorija nas podseca da su imali igraca vise 70 minuta i da su opet izgubili derbi. I onda da se covek zapita, cemu dvomesecno kukanje za penalima i crvenim kartonima??? I nema veze sto je proslo mnogo derbija na kojima se Partizanu nisu sudili penali, ponistavali golovi.. Partizan je nastavio da igra, nekada pobedio nekada igrao nereseno, ali nikada nije 2 meseca kukao za crvenim kartonom!!! Podsecam, Zvezda, bivsi prvak Evrope!!!

Madjo

pre 6 godina

Kakav bre penal, o čemu pričaju ovi? Vuku se međusobno, ničija lopta u vazduhu, ovaj pada bezveze i to penal!? Pa nije Mažić kao Majo, pa da svira svašta. To je isto kao kad su lagali da je bila ruka Đurđevića kad je izjednačio na 1:1 u drugom derbiju ove sezone. Da bi opravdali sebe i svoj gol iz gol-auta. Da im nisu svirali pregršt nepostojećih penala ove godine, završili bi u rangu Mladosti iz Lučana na kraju, iza Vojvodine, koja je timčina za njih.

zoran

pre 6 godina

Zivim u Engleskoj te gledam fudbal na njihovim stadionima, uzivo. Kada bi ovo bilo merilo za penal, tada bi u U.K utakmice zavrsavale sa dvocifrenim rezultatima. Ljudi, izgubili ste vi dodirne tacke sa pravim fudbalom odavno. Ja za 15god. zivota ne procitah toliko saopshtenja jednog kluba, ovde, koliko u nasem prvenstvu za 7 dana.
Da li vi razumete da u U.K covek koji se krivicno goni ne moze ni da pridje stadionu, a ne da bude u funkciji u nekom klubu.

nnidza

pre 6 godina

Penal jeste. Ali ne zaboravimo da se na tri kamere videlo kako se obostrano vuku za dres, a ova je pokazala da Boači nije ni imao kontakt sa Ostojicem ili onim klincem čije ime zaboravih. Umalo mu dres nije skinuo. Da li arbitar može nekad da pogreši? Ostojić je odigrao na iskustvo. Suđenje je kao Zvezdaš kažem bili odlično, realno...

Miki

pre 6 godina

Ah, tako jake ruke protivnika, nimalo suptilno me dodiruju, ne haju za moju krhku dusu i jos krhkije telo, padam, padam od grubog dodira , bolni krik pustam, rane na dusi su vece od onih na telu.. Hoce li sudija uvideti moju bol, vicem, sirim ruke, ne vidi, ne cuje.. Razime li iko moje muke! Gledas coveka od 190cm i 85kg kako pada kao slogirana baba posle malo obostranog guranja, a pritom ga lopta prelece 2 metra. U sta se fudbal pretvorio, mucno je postalo da se gleda. I onda strucnjaci ovde koji procenjuju "intezitet dodira"..

"doktor"

pre 6 godina

Veze s penalom nema, obostrano povlacenje i vrlo pametno pustanje zvezdinog igraca od strane Milenkovica na vreme...da ga je zadrzao jos sekundu Mazic bi svirao penal (koji nije postojao). Partizanu nije svirano 30 penala u derbijima, pravih penala koji bi se svirali u svim normalnim ligama. Kazu sutra novo saopstenje...tako ce biti celo leto.

jo

pre 6 godina

Po meni, Mazic je perfektno odsudio finale kupa, bez greske takoreci...a ni utakmica nije bila losa, posle duze vremena! Partizan jeste igrao 'ruzan' fudbal, bez igre, cekao kontru, ali ko je kriv Zvezdi sto nema 'konkretnog' igraca u zavrsnici!
Samo da nema ovih uprava, saopstenja i pritisaka na sve i svakog da Zvezda ili Partizan pobede, moglo bi prvenstvo i da se prati!
Igrajte regularno brate, pa ako ce Borac il Metalac da budu prvi, neka budu!

Istoricar

pre 6 godina

Za navijace Partizana penal ne bi bio i da je slomljena noga.Pricali bipricu sa ce njegova noga na protivnickoj.Penal ne bi bio ni da je igrac umesto golmana odbraniona gol crti. Prica bi bila slucajno se naso igrac.Mazic je mnogo bezazleniji start na utakmici LS izmedju Atletika i Menhengladbaha sudio penal.Pa na SPu Brazilu.Posto svi pisete da takvih deuela ima koliko hoces.Ali Mazicu ovde niko ne sme da prigovori.U Nemackoj sudija Brih koji ce da sudi finale LS je priznao golg de je lopta usla sa strane u pocepanu mrezu.Kazenjen sa tri urtakmice

Istina

pre 6 godina

Apsolutno i bez pogovora!Zasto sada ne pominju Uefu da pozovu i ne kukaju na sudjenje?Zato sto im ide u prilog a do pre par nedelja su siktali na sve i svi su im bili krivi.Najveci licemeri na svetu su partizanovci.

panco

pre 6 godina

Ja sam prvi koji ce da cedtitam Partizanu na duploj kruni, ali ovo je definitivno penal. E sad, ovaj penal je sve sto su uradili na ovom derbiju, a to nije dpvoljno za mene. Jednostavno su losi tako da ovaj penal ne cini stvari nista bolje.

dragan

pre 6 godina

Ovo je bilo medjusobno povlacenje,u trenutku pre pada je boaci pustio milenkovica a milenkovic nije pustio boacija u istom teenutku. Ni govora o penalu
(Pop, 28. maj 2017 13:44)

Ajde ne lupaj,cuj medjusobno povlacenje...nije medjusobno povlacenje nego Boaci pokusava da se otrgne iz ruku ovog odbrambenog igraca partizana,bezuspesno. Svukao mu dres do ramena a ovom stoji upasan u sorts i ti pricas neke bajke za intelektualno inferiorne. Ali dobro,"neutralni" Mazic sada moze opet na vasu proslavu

Psihijatrija

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

Znaci treba na svakom derbiju da se svira penal da bi navijaci Partizana bili zadovoljni.Kukate za gol iz auta a ne kukate kada je Milijas dao cist gol.Maradona dao gol rukom u finalu SP

marsal

pre 6 godina

Cestitao sam juce na osvajanju kupa i rekao da Zvezda bez ijednog stopera
cele sezone nije ni mogla da racuna na trofeje, a da nije ovo ni prvi ni poslednji penal koji nije sviran. Za mene je daleko cistiji penal start na Milica direktno a ne na loptu iako nije bilo kontakta jer ga je Milic izbegao skokom. Kako god, to nije razlog Zvezdinog neuspeha.

CzBg89!

pre 6 godina

A penal na Leonardom ??? 
Realni ste..pogledaj odnos dosudjenih penala u zadnjih cetvrt veka ? 
Reci mi koliko je Partizanu dosudjeno penala u derbijima u posledjih 55 utakmica ??? 

ODGOVOR JE 0 !!!!! 
ZNACI 4950 minuta ni jedan faul nije bio u sesnaest metara,realno jel ? 
ZACEPITE VISE !!!!
(NavijCu FMP-a, 28. maj 2017 12:44)
Zasta da ti sudi penal? Zato sto vama ne sude penale sad ni zvezdi ne smeju ciste kao suza da sude a?? Cuti tu, imate vi vase klubove gde vam sire noge da dajete golove ne trebaju vama penali. Reci ti meni koji odnos prelaza za partizan u zadnjih 10 godina???

koja budalastina

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56)

Zbog ovakvih stavova smo tu gde jesmo. Prihvatas darove kada ti ide u prilog, a places kada ti ne ide. I tako u krug. Kada budemo imali normalne navijace koji izadju posteno i kazu, jeste bio penal iako mu to ne odgovara mozda cemo napredovati. Ovakvih duela ima u Evropi mnogo, ali je svaki penal. I zuti.

Sone

pre 6 godina

Navijaci zvezde ce reci da jeste, navijaci partizana ce reci da nije, i isto tako bi bilo i da je obrnuta situacija. Ja cu samo reci da ako je vec hteo njegov dres, trebao je da mu trazi posle utakmice.

lol

pre 6 godina

Gol iz auta,nedosudjen penal za partizan kada je lukovic igrao rukom u zvezdinom sesnaestercu,nedosudjen crveni karton Pingpongu kada je kao zadnji igrac faulirao Leonarda,nedosudjen crveni Kangi zbog provociranja(Everton je dobio crveni prosle godine zbog istog razxloga)nedosudjen penal nad Mihajlovicem,ponisten gol Mihajlovica iz nepostojeceg ofsajda,penal za zvezdu kada je lopta pogodila Rnica u nogu,ponisten cist gol Bogunovica,2 nepostojeca penala u prvom poluvremenu,crveni karton Moreiri iako je on bio napadnut od strane Gaja i pritom nedosudjen penal zato sto ga je ovaj faulirao u kaznenom prostoru,nedosudjeni penali za partizan kada su zvezdini igraci igrali rukom u kaznenom prostoru(bilo je tih slucajeva vise puta),svirani nepostojeci penali za zvezdu,nedosudjen penal za partizan vec punih 20 godina...
Navijaci zvezde imaju najmanje prava da se nekom zale.
(Batman, 28. maj 2017 12:17)

Zaboravio si i da vam jednom pre 8 godina nisu svirali aut, a bio je.

Momo Brko

pre 6 godina

Da nepričamo puno Mažić nije popularan ni u Evropi komentatori imaju puno primedbi na njegovom deljenju pravde ali mi se kunemo u njega da li će suditi neko finale teško je reći sve jedno želim mu uspeh ali posle ovakvih propusta !!!??

Acamar

pre 6 godina

Iz ovog ugla je svaka sumnja otklonjena, prekrsaj je postojao, a ono sto se sudi na sredini terena, treba da se sudi i u kaznenom prostoru. Ipak, to ne umanjuje pobjedu Partizana koji je u poslednjih nekoliko derbija pokazao mnogo vise.

navijac

pre 6 godina

@Decko ne radi se da li je mogao ili nije mogao da odje do lopte.Prekrsaj je prekrsaj.Na SP 1974u Nemackoj na utakmici Poljska- Jugoslavija sudija je svirao penal za Poljake iako je lopta bila na sasvim drugom kraju terena.Ti verovatno znas da nije mogao do lopte. Skinuo mu dres.Ali nasem "najboljem" sudiji Mazicu niko u Srbiji ne sme da prigovori jer je"najbolji" da je ovako sudio u Evropi zavrsio bi karijeru.Jos jedna greska.Dao je Milenkovicu zuti za start nad Srnicem.Ista situacija u 90 minutu u kaznenom prostoru kada Ostojic startuje na Milica.Prekrsaj je prekrsaj. Bilo da je u polju ili sesnaest
(nekadsnji sudija prve savezne lige u SFRJ, 28. maj 2017 12:21)

Uz svo duzno postovanje, malo su se promenila pravila od 74te pa na ovamo. Fudbal je postao mnogo vise kontakt igra, sa vise duela. Uopste ne sumnjam da bi 74te ovo bilo okarakterisano kao penal, ali danas ne.

Максимус

pre 6 godina

Prvo da cestitam na duploj kruni.Drugo ovo jeste penal po svim pravilma.A ti bi bio prvi da kukas da ovo nije svirano Partizanu da je neko kojim slucajem tako povukao igraca Partizana.
(Milan, 28. maj 2017 12:31)

--------
Nama se za mnogo brutalnije startove ne svira penal vec cetvrt veka o cemu vi pricate bre alo ?!!
Penal na Balazicem za povlacenje sa obe ruke, penal nad Miljkovicem za povlacenje koje je trajalo dve-tri sekunde, penal nad Mihajlovicem koji je cist kao voda iz bunara, penal nad Leonarodm povlacenje sa ledja, penal nad Ninkovicem za udaranje u glavu(u onom istom derbiju gde vam je ovaj isti sudija dosudio dva za simuliranje i time direktno doneo titulu te godine), penal nas Skuleticem povlacenje sa obe ruke, vracanje Ibaneza rukom golmanu na 149.derbiju, ..treba li jos ???

To za ove "realne" navijace iz Ljutice Bogdana nisu bili penali..ma kakvi simuliranje klasicno jel!!!

Vlada

pre 6 godina

Bolje pogledajte klip sa analize sudjenja na Areni, koji traje duze i gde se vidi da je povlacenje prvo bilo obostrano, i klasican duel kakvih ima 50 po utakmici u bilo kojoj normalnoj evropskoj ligi. Boaci je samo resio da se skljoka na zemlju kada je video da mu je samo to preostalo...
Zato dodje Sasuolo i ponizi vas u kvalifikacijama...A vama, koji kazete kako ce zbog ovoga doci neko i nesto nam uraditi u kvalifikacijama, bih samo porucio da smo mi ipak nesto drugo, to cete mozda gledati na Rajku Miticu, a nama je red za jos jednu evropsku jesen, a vreme je i za jedno prolece koje nam je pretprosle godine izmaklo u 90. minutu.

doom

pre 6 godina

гол-аут је ипак хит сезоне. а ово није ништа за Рнићеву бутину коју је судија помешао са руком... случајно, или за досуђени пенал за пад на 19 метара од гола. у овој ситуацији је Миленковић држао за дрес Боаћија а овај је могао глат да се извуче из из дреса и из ситуације да је покушао, можда би чак и гол дао. лик је изабрао да клекне пошто није могао баш да падне. са друге стране, Мажић је могао да суди техничку, звезда пуца 2 пенала и има лопту за нов напад.

PalilulaNiš

pre 6 godina

Ja sam za to da se u sledećem prvenstvu, na početku svake utakmice, dosudi po jedan penal za zvezdu, i da se tek kada zvezda da go iz penala kreće sa centra.
Ako i tada ne budu šampioni da idemo na dva penala po utakmici itd...

mirko

pre 6 godina

Gledao sam na Areni i na SOS kanalu,komentarisali su ljudi bivši fudbaleri i sudije i niko ne misli da je bio jedanaesterac.
Na pokazanom snimku isečen je deo na kome se vidi da Napadač Zvezde prvo gura Milenkovića , a potom sledi ovaj deo koji su oni izvadili.

batina ima dva kraja

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

I kakve to veze ima sa ovom situacijom???????????

Kada bude penal sviraće vam.

Nama nisu svirana tri penala juče, pa šta sad.

Sasa

pre 6 godina

Uvek objektivni grobari ce vam reci da je Boaci trebalo da dobije zuti karton zbog skidanja dresa...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Komedija, 28. maj 2017 12:22)

Ajde ti "objektivni", uporedi penal nad Necom prosle godine , koji takodje nije sviran, sa ovim od sinoc, i seti se ti "objektivni" komentara Vas Zvezdasa posle tog nedosudjenog penala. Objektivnost Vam je vrlina.
Uostalom , ovo Vam je tek druga godina kako Vam nije sudjen penal u derbiju. Jos jedno dvadeset godina, pa se javite da diskutujemo.

"Dijagnosticar", Nis

CzBg89!

pre 6 godina

Ne brukajte se!!! Da vam nije bilo sudija,izgubili bi sva 4 derbija,ovako su vam poklonili gol iz gol auta,TOLIKO!!!
(zvezda dno i sramota Srbije, 28. maj 2017 12:19)
Da nije vama bio sudija dobili bi samo prvi derbi! Da vam nisu priznali gol rukom, da su dali crveni leonardu, faul nad manojol sad ovaj cist penal, e moji grobari ko ocemu vi o postenju. Veze s vezom nemate.

obraza bez..

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

I kakve to veze ima sa ovom situacijom???…??

Kada bude penal sviraće vam.

Nama nisu svirana tri penala juče, pa šta sad.
(batina ima dva kraja, 28. maj 2017 13:30)
Hahaha kada bude svirace vam... hoces da kazes da za 22 godine nije bilo osnova za penal? evo samo da te podsetim posto vidim da volis da izvrces cinjenice onako kako ti kao jednom ostrascenom navijacu odgovaraju... dakle bila je pre godinu dana situacija oko penala za Partizan mnogo cistija i jasnija od ove kada je Petkovic nogom pokupio Necu Mihajlovica i sprecio ga da se nadje u gol sansi... i sta sad ono nije bio penal (mnogo jasnija i cistija situacija) a ovo nad Boacijem jeste gde se vidi obostrano povlacenje i gde na kraju Boaci (videvsi da je daleko od lopte) pada nebi li isprovocirao sudiju da svira penal ,Mazic je iskusan internacionalni sudija koji ne pada na blef ,naravno da je u ovoj situaciji samo odmahnuo rukom !

CzBg89!

pre 6 godina

Bilo je tu i ruke Milenkovica kada je pao Milic u sesnaestercu ali ne moze sve da se nabroji sta je bilo tu uprabu su neki grobari kad kazu da je svasta bilo.

CzBg89!

pre 6 godina

Sad ce prepostine grobari da se pravdaju, pa za njih nije penal dok se noga ne slomi nekome ili ruka. 
(CzBg89!, 28. maj 2017 12:04)da se pravdamo vama koji vracate loptu sa atletske staze pred trojicom sudija(srdjan obradovic na 2 metra)?vama da se pravdamo?dupla kruna,cao zdravo.
(KKP, 28. maj 2017 12:23)
A sta radite vi?? Kuakte cele sezone u kojoj niste bili prvi nedelju dana. Da ne pominjem udaranja golovi rukom i penal sad koji realno samo grobar moze da kaze da nije bio. A da Boaci treba sa dobije zuti jer sam skinuo dres.

CzBg89!

pre 6 godina

Da li ste culi za remplovanje?
(Goran, 28. maj 2017 12:23)
Remplovanje? Pa isli su ka lopti sudarili se je l? remplovanje kad neko skine dres nekom a ovaj ga ne dotakne??

ccc?

pre 6 godina

Sta su sve sudije u ovom prvenstvu sudile u korist CZ na kraju se obije o glavu i vrati kao bumerang. Ja znam da onaj derbi ne bi bio zavrsen, primera radi, nereseno ali je priznat gol iz auta. Samo jedan primer. Iskljucenje igraca Vojvodine jer je opsovao a o tome niko nema pojma osim sudije na vise od 10 m. i slicno. Osim sto je doveo do toga da iskljuceni igrac place sve ostalo je u korist CZ. Prema tome, primili ste cist regularan gol i sve vam se vratilo. Mora da se igra, postigne gol a ne da se ceka sta ce sudija da dosudi i da li ce da dosudi. Kao tim ste nemocni, igraci nemaju pojma kako da daju gol osim ako nemate igraca vise ili vam nisu dosudil penal, 15 u ovom prvenstvu. Mnogo, mnogooo..

Pop

pre 6 godina

Ovo je bilo medjusobno povlacenje,u trenutku pre pada je boaci pustio milenkovica a milenkovic nije pustio boacija u istom teenutku. Ni govora o penalu

Nemanja

pre 6 godina

Klubu sa takvom istorijom i planetarnom sampionu zbog slavne proslosti treba svirati barem po jedan penal u svakom mecu. Ne zaboravite da za njih navija vecinska Srbija pa zar da pustimo narod da nam pati :) pravda za Zvezdu :)

kvrga

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (navijac, 28. maj 2017 11:56)

pa ako je prosla 3 metra iznad njega, sto ga ovaj vuce? a i da je prosla 50 metara, iznad, ista prica. mislio sam da nije bio penal al se iz ovog ugla vidi da jeste.

ublehas

pre 6 godina

U svim ligama, pogotovo na ovakvom mecu, to bi se odmah sviralo kao penal. Na zalost kod nas sudije ne sude. Oni samo sprovode instrukcije kako jedna od ekipa treba da dobije utakmicu.

xza

pre 6 godina

Bolje pogledajte klip sa analize sudjenja na Areni, koji traje duze i gde se vidi da je povlacenje prvo bilo obostrano, i klasican duel kakvih ima 50 po utakmici u bilo kojoj normalnoj evropskoj ligi. Boaci je samo resio da se skljoka na zemlju kada je video da mu je samo to preostalo...
Zato dodje Sasuolo i ponizi vas u kvalifikacijama...A vama, koji kazete kako ce zbog ovoga doci neko i nesto nam uraditi u kvalifikacijama, bih samo porucio da smo mi ipak nesto drugo, to cete mozda gledati na Rajku Miticu, a nama je red za jos jednu evropsku jesen, a vreme je i za jedno prolece koje nam je pretprosle godine izmaklo u 90. minutu.
(Vlada, 28. maj 2017 13:34)

Pusti Arenu Rdojcica koji sigurno nece da kaze da je Mazic pogresio. To sto je mozda bilo obostrano povlacenje ne znaci da penala nije bilo. Slika govori da je ovom skinut dres

BurazengijaPFC

pre 6 godina

Ako je ovo cist penal,onda je i penal za Partizan protiv Radnika potpuno opravdan.

Ako je ovo cist penal,onda je i penal nad Miljkovicem kada ga Kasalica seca za dres bar 5 sekundi.

Ako je ovo cist penal,onda je i penal nad Balazicem.


Mogu da navedem jos pet primera kada je Partizan ostecen u derbijima.Bilo je tu i penala nad Mihajlovicem.

Bilo je tu i ponistenog gola zbog navodnog ofsajda.

Bilo je tu i nepriznatog gola Bogunovica kada je Pejcinovic bio pola metra u golu.

Bilo je tu i ruke Ignjatijevica.

Bilo je tu i ruke Ibanjeza.

obraza bez..

pre 6 godina

Molim ? dali ja to lepo cujem ,pa vi Zvezdasi se jos i zalite , a sta mi
tek da kazemo na temu penala ?...pa nama nije sviran penal protiv vas 22 pune godine, a bilo je posle toga mnogo i mnogo derbija gde je bilo realnih osnova da se svira , kao u onom od pre dve godine kada cist hokejaski (bodycheck) start Petkovica nad Necom Mihajlovicem nije sankcionisan , e ako ono nije bilo za penal ,onda je ovo povlacenje Boacija jos manje za penal, jer em je Boaci bio daleko od lopte, em je i bilo obostranog povlacenja, ali vama ostrascenim Zvezdasima nista nije po meri pa samo gledate sta ide vama u prilog... sto recimo cutite o golu iz gol-auta gde vam se citav svet smejao zbog tendencioznog sudjenja i navlacenja na jednu stranu ? a da smo mi (kojim slucajem) dali takav gol to bi bila takva haranga kakva u svetu fudbala nije bila vidjena.... eh ko vas nezna skupo bi vas platio...na kraju vam ipak ostaje samo da kmecite i cvilite, mi smo vam na sportski nacin pravo na na terenu pokazali ko je bolji, a vi sto ne umete sportski da prihvatite poraz i da priznate ko je trenutno bolji (kao sto smo mi priznali prosle sezone kada ste vi posteno bili bolji to niko od nas grobara ne spori) to je vec vas problem !

Fgjg

pre 6 godina

(Fgjg, 28. maj 2017 12:10) zato si gurovica shvatao i obožavao
(KKP, 28. maj 2017 12:16)
Jesi siguran? Ja takve ljude ne mogu prihvatiti,posto ce sutra i mene da ispali,al tebi je to ocigledno ok,meni nije tako da ti komentar nema tezinu

Batman

pre 6 godina

Gol iz auta,nedosudjen penal za partizan kada je lukovic igrao rukom u zvezdinom sesnaestercu,nedosudjen crveni karton Pingpongu kada je kao zadnji igrac faulirao Leonarda,nedosudjen crveni Kangi zbog provociranja(Everton je dobio crveni prosle godine zbog istog razxloga)nedosudjen penal nad Mihajlovicem,ponisten gol Mihajlovica iz nepostojeceg ofsajda,penal za zvezdu kada je lopta pogodila Rnica u nogu,ponisten cist gol Bogunovica,2 nepostojeca penala u prvom poluvremenu,crveni karton Moreiri iako je on bio napadnut od strane Gaja i pritom nedosudjen penal zato sto ga je ovaj faulirao u kaznenom prostoru,nedosudjeni penali za partizan kada su zvezdini igraci igrali rukom u kaznenom prostoru(bilo je tih slucajeva vise puta),svirani nepostojeci penali za zvezdu,nedosudjen penal za partizan vec punih 20 godina...
Navijaci zvezde imaju najmanje prava da se nekom zale.

Dowla

pre 6 godina

Пенал за звезду, 'оћемо пенал за звезду! Пенааал за звеееездууу, 'оћемо пенал за звезду!

BeKo

pre 6 godina

Penal se mogao svirati ali prethodno Boaći gura igrača Partizana pa ga on,da bi ostao u igri, drži za dres (malo duže).
Ako nije svirao faul nije trebao ni penal.

mr.robot

pre 6 godina

iskreno, penal jeste, ali jedan od onih koji se cesto ne sviraju. lopta ide dosta visoko I brzo, povlacenja uvek ima realno, pitanje je inteziteta.
e sada, poenta svega, zvezdi je tokom sezone svirano 6/7 presmesnih penala, I ako se sudija lomi I nije siguran, normalno da mu je slika tih 6/7 penala prosla kroz glavu.

Narovucenije:
KAKO SADIS, TAKO CES DA ZANJES!

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Može da se svira i a ne mora,naravno kad je Zvezda u pitanju da mora...
(Topcina, 28. maj 2017 11:50)

Pa zasto se ona nije svirao? :-D

wer

pre 6 godina

pa kada bi se sudio penal za svako drzanje za dres, svaki korner bi bio bar 5 penala.

ovaj se bacio kao da ga je opalio brzi voz, nadajuci se da ce izbunariti nesto u mutnoj vodi

malo mi je zao kad vidim na sta je spao nekada veliki klub, samo jedan uigrana akcija: jedan pada a desetorica dizu ruke i galame

Che

pre 6 godina

Jel moguce da ovo grobari za sve imaju opravdanje za udaranje samara Frimpongu, Udaranje glavom, Penal nad Trujicem, sad ovo?? Pa upamtite vratice vam se ovo u kvalifikacijama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Heroes, 28. maj 2017 11:57)

Evo pamtim sta si rekao, pa se cujemo kad udjemo u grupnu fazu LS ili LE ove godine.

Do tog samaranja Frimponga nije ni trebalo da doje, posto je covek davno trebao da dobije crveni karton posto je kao poslednji covek odbrane srusio partizanovog napadaca. Ali to naravno nisi video. Uvek objektivni zvezdasi, osim kada je njihov klub u pitanju.

Da znas

pre 6 godina

Mažić im je samo demonstrirao pravila fudbalske igre i nagovestio kakvo ih suđenje čeka u kvalifikacijama za LE, a to što oni ne mogu da prihvate da im se svaki pad u šesnaestercu svira kao penal, je već njihov problem, a ne problem Partizana. 
Ovakvih duela ima na desetine na svakoj utakmici. Međusobno su se potezali za dres, dok je lopta preletela 3m iznad njih.
(Đorđe, 28. maj 2017 12:19)

Videces ti sta je sudjenje u evropi gde se za ovo svira penal, gde se udaranje samara svira crveni , gde se udaranje glavom daje crveni ...Bice bolno za vas.

Kakogod

pre 6 godina

Navijam za Partizan i mislim da smo zasluženo osvojili i jedan i drugi trofej, ali ovo je bio penal. Možda je to neka kompenzacija za loše sudjenje u drugom derbiju, kažem mozda.

Fgjg

pre 6 godina

Niko da primeti golmana ("do juce delija")da napusava boacija,pa onda juce jos jedan bivsi delija djurickovic nasrce na nase igrace bez lopte,ja ne mogu da verujem kako neko moze preko noci da postane grobar,pa da onda jos glumi veceg grobara od igraca koji su ponikli u partizanu ili navijaju celi zivot za partizan,u redu pristo si da odes u partizan(sportski motiv,financijski motiv,...) ali da se toliko forsiras protiv zvezde a do juce si zvezdin grb ljubijo,to ne mogu da shvatim ama bas nikako,isto vazi za djurdjevica,uvek oni prvi da guzvaju pa jos neke uvredljive izjave,ne znam ne mogu da shvatim nikako......

Svasta

pre 6 godina

Za uvek objektivne grobare ovde da se oni pitaju nikad Zvezda u svojoj istoriji ne bi dobila penal ... Njima je kada neko povuce nekog za dres nije penal? prica zavrsena..

antiDebil

pre 6 godina

Sudeci po komentarima navijaca Partizana , Zvezdi nikad u istoriji sudija nije trebao da svira penal i zvezda nikad nije ostecena. Moze ovaj da radi sta hoce nikad penal nije postojao .Oni za svaku situaciju izvrcu i spinuju tako i za udaranje Frimponga i udaranje glavom i slicno...To je tako ostrasceno da nemam reci..
(Istina pre svega, 28. maj 2017 12:07)

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?

KKP

pre 6 godina

Sad ce prepostine grobari da se pravdaju, pa za njih nije penal dok se noga ne slomi nekome ili ruka.
(CzBg89!, 28. maj 2017 12:04)da se pravdamo vama koji vracate loptu sa atletske staze pred trojicom sudija(srdjan obradovic na 2 metra)?vama da se pravdamo?dupla kruna,cao zdravo.

Vidji

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt...
(Che, 28. maj 2017 12:27). Kada povlacis nekoga onda se sa dresom desava ovo sto vidis na slici,da je potrajalo jos delic sekunde bukvalno bi mu skinuo dres.Kada pokusavas da se odgurnes od nekoga onda se sa dresom protivnika ne desava nista kao sto se vidi na celom snimku. Partizan jeste bolji ove sezone,zasluzuje titulu,sve to stoji ali ne mogu da verujem da ljudi mogu da budu toliko pristrasni i da vide nesto sto se prosto ni na jednom snimku ne vidi. Kakvo crno obostrano povlacenje,gde vi to vidite?

Stefaninho

pre 6 godina

Cist penal kao suza.Skoro pa mu je skinuo dres.O kakvom obostranom povlacenju vi govorite?Vidite li gdje su Boacijeve ruke "objektivni" grobari?

NikolaSrb

pre 6 godina

Jel se neko ikad desilo da su ovi ikad priznali da je bio penal za zvezdu ja sa 27 godina nikad nisam doziveo vec uvek nipodostavanje dal je svirao ili ne...

Đorđe

pre 6 godina

Mažić im je samo demonstrirao pravila fudbalske igre i nagovestio kakvo ih suđenje čeka u kvalifikacijama za LE, a to što oni ne mogu da prihvate da im se svaki pad u šesnaestercu svira kao penal, je već njihov problem, a ne problem Partizana.
Ovakvih duela ima na desetine na svakoj utakmici. Međusobno su se potezali za dres, dok je lopta preletela 3m iznad njih.

Che

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt i to je Mazic dobro video. Opet,mogao je i da ga svira tako da u oba slucaja ne bi pogresio. Sa druge strane, toliko nepostojecih penala je svirano Zvezdi ove sezone, da je karma uradila da im se u jednoj od najvaznijih ne svira. Sto kaze narod " Ko ne plati na mostu, plati na cupriji".

Dzemo

pre 6 godina

Utakmica je Imala nivo trece Danske lige
Partizan igra cijelo vrijeme na kontru na svom terenu
Zvezda nema koncepta
Greske Sudije
Sviran je ofsajd Djurdjevicu koji nijepostojao a pozicija je bila vrlo zavidna
Penal na samom startu za Zvezdu je itekao bio
To bi vjerovatno dosta toga promjenilo a prije svega Partizanovu igru na kontru

veliki strumf

pre 6 godina

Nije mu skinuo dres, tako da nije penal. E da mu je skinuo dres i da ga je sutnuo jedno 2-3 puta po cevanici - pa i tada bi grobari rekli da nije. Oni su se ove godine odlicno organizovali, izvrsili neverovatan pritisak i uzeli duplu krunu. Karma ce ih stici vec u julu! Ovde samo slep covek ne vidi klasicno povlacenje za dres i klasican, ali KLASICAN PENAL! Iz ovog ugla se to vidi kao na dlanu - pricalo se da je povlacenje obostrano, ovde se vidi da nije i samim tim je penalcina. Nije dosudjen, nema veze, znacaj kupa je NIKAKAV - ni prvenstvo nista ne znaci, a o kupu je izlisno govoriti.

Xeroes

pre 6 godina

Kao i kod udaranja Frimponga od strane Leonarda, grobari ce nam strucno objasniti kako je Frimpong udario glavom od dlan Leonarda i da je Frimpong zasluzio crveni a ne Leonardo borac protiv sistema i Avangarda, tako i u ovoj situaciji...

Pera

pre 6 godina

Ne! Jer je ovde uzet samo deo celokupne situacije u kojoj zvedin igrad prvi gura partizanovog. To je kao kada bi neku vukao za dres nekog van kaznenog, a ovvaj pao u kaznenom i da dosudite penal.

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

uopšte nije bio daleko od lopte,da nije oboren.centaršut ide na njega.smešne su grobarske priče da se nešto ne vidi na snimku.čist penal.

KKP

pre 6 godina

Da ovo nije svirano partizanu, sad bi ovde bilo 300 komentara grobara koji bi kukali kako nije sviran cist penal, Ali normalno, objektivnosti kod njih nema..
(Hero, 28. maj 2017 11:58) partizanu se ovo inace i ne svira,nikad.ni ovo ni bilo sta drugo.evo vec četvrt veka.

nn

pre 6 godina

da bi ovo bio penal, onda bi prvo trebao da svira faul u napadu boaciju, pre toga. na ovom snimku se ne vidu, ali pogledajte snimak 5 sekundi ranije. u sustini kad bi se voakve situacije svirale, onda pri svakom izvodjenju kornera imamo penal...
da je boaci mogao da dodje do gol sanse, mazic bi svirao penal...
mnogo spornija je situacija u 85 minutu kada samo zbog neiskustva milica nije sviran cist penal...

Mare

pre 6 godina

Penal je čist. Potpuna je glupost ovo "nije bio blizu lopte ili u šansi" pa onda nije penal. Svaki faul u 16 je penal. Pre neko kolo u Španiji je sviran penal kada je odbrambeni igrač imao loptu i u građenju je udario napadača rukom. Isto je glupost i ono "treći je minut, pa nije red da se svira". Sudija nije dirigent koji određuje kako treba da izgleda fudbalska predstava, pa bi je to pokvarilo. Ili ovaj jeste?

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Ne zelim da pricam kako je ova odluka promenila mec. Mi da smo zasluzili da pobedimo pravili bi sanse, dali bi gol. Da je penal penal je. Ne mozete da pricate kako ovo u ozbiljnim ligama ne sude, pa dres mu je skinuo! Ali opet, to ne treba da bude izgovor za poraz.

Goran

pre 6 godina

Jeste povlacenje za penal, ali je pre toga Boaci grubo odgurao igraca Partizana (1-2 sekunde pre pocetka ovog snimka) tako da ako hocemo istinu, Boaci je napravio faul u napadu pre ovog povlacenja za dres. Zakljucak - nije penal.

CzBg89!

pre 6 godina

Kad su grobari bili realni?? Sta ocekujete od njih da ce reci da je penal? Pa da je ovo bilo nad Djurdjdvicem bilo bi cist penal crveni za zvezdu nikad prljaviji start ovo ono.

Dule

pre 6 godina

Dosudio bih ako treba i dva jedanaesterca za Zvezdu,samo da se nastavi tradicija i da se uštedi na papiru za pisanje saopštenja.Nema veze što Partizanu nije dosuđen penal preko dve decenije.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Ne brukajte se!!! Da vam nije bilo sudija,izgubili bi sva 4 derbija,ovako su vam poklonili gol iz gol auta,TOLIKO!!!

Vladimir

pre 6 godina

Ovakve situacije su cesto previdene od strane sudija. Prekrsaj je ocigledan, penal je trebao da se dosudi i u ovom slucaju Zvezda je ostecena. Samo sudiji nije nimalo lako da vidi taj prekrsaj jer je akcija na drugoj strani, ali je greska sudije da ne obraca paznju na ocigledno bitan detalj. Opet, sudija ne moze videti sve. Sada, ako ga je video i odlucio da nema nista sporno, onda je debelo pogresio.
Samo to je tema za jos danas, ajde eventualno sutra, i sa time se mora zavrsiti. Dosta je bilo kukanja sa svih strana o (ne)dosudjenim penalima, offside-ima, da li je lopta jos u terenu ili na autokomandi...
Pobeda i poraz deo su sporta.

lol

pre 6 godina

Skinuo mu dres preko glave i odneo kuci. Ali nije penal jer ga je Boaci u pokusaju da se oslobodi cak tri puta ogorceno pogledao i mahao rukama da uhvati ravnotezu i ne padne od rvackog zahvata. Gde mi zivimo.

Dare_cz

pre 6 godina

Ovde nema nista sporno,penal kao kuca za Zvezdu.Ali ne treba traziti razloge u sudijama.Generalno partizan je dao taj gol i zasluzili su pobedu.Bio je ovo jedan od boljih derbija u poslednje vreme,puna tempa kao u najacim ligama.

karvaljo

pre 6 godina

Nema veze sa penalom...ima nas koji smo fudbal i igrali, pa nešto i znamo...ista situacija kao prošle godine kada je Partizan tražio penal na Rajku...bio je korner za Partizan , centaršut i igrač Zvezde drži još možda i jače i duže igrača Partizana sa dve ruke...nema tu penala rođaci...onda bi na svakoj utakmici bilo po 2,3 penala minimum...nego nek igraju fudbal, nek ne padaju na svaki dodir, važi i za jedne i za druge

Da znas

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
(navijac, 28. maj 2017 11:56)

Ahahaha pa ovo je ta cuvena grobarska objektivnost...U svakoj normalnoj ligi ovo bi bio penal ma sta pisali...

CzBg89!

pre 6 godina

Ovo se ne sudi ni u zanzibaru!ne znam sto kukaju ovi iz czv,trebalo je da bude minimum 3 razlike za fkp!
(Muftija delija, 28. maj 2017 12:00)
Ma jeste bre, vi ste vanzemaljci, ajde tisina tu, parkirali ste uatobus ispred gola i cekali kontru.

Normalno

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt i to je Mazic dobro video. Opet,mogao je i da ga svira tako da u oba slucaja ne bi pogresio. Sa druge strane, toliko nepostojecih penala je svirano Zvezdi ove sezone, da je karma uradila da im se u jednoj od najvaznijih ne svira. Sto kaze narod " Ko ne plati na mostu, plati na cupriji".
(Che, 28. maj 2017 12:27)

Gde bre je Boaci povukao Ostojica sta pricas bre???

црна овца друштва

pre 6 godina

Да разјаснимо нешто...једно је држати некога за дрес, а друго је оборити некога...имали смо у прошли много ситуација где су играчи Партизана оборени (Касалица-Миљковић, или када су Иванов и Шкулетић били обгрђени рукама и оборени), тако да када ту није свиран пенал и то им није сметало, не знам шта желе сад овде где играч јесте повучен за дрес, али је сам пао, јасно се види како уопште не покушава да дође до лопте него се уместо тога баца на под и тражи пенал...

Realno

pre 6 godina

Zvezdas sam oduvek i uvek cu biti. Ali ovo da penalima u derbiju je preslo svaku meru. 
Mazic je odsudio za 10+, ovde penala nema. Jeste ga drzao, ali je Boace trazio kontakt i isao je ka tome da ga Ostojic (cini mi se, ne zamjerite ako nije) povuce i da iznudi penal. Mazic je vidio da je Boace jedini u 16 metara i da nema garancije da bi bas on dosao do te loptr, a namjerno je trazio penal. 
I jednostavno, Zvezda je igrala dobro, ali je Partizan bio ko konkretniji. 
Ono sto treba da raduje je bolji fudbal od prethodnih derbija u ovoj sezoni. 
A vi da pisete o Mazicu, ne trebate... On je u Evropi, trenutno, ime za razliku od nasa dva kluba.
(Iraklis, 28. maj 2017 11:55)

Ti si zvezdas koliko i Misha Tumbas...

Djordje(o)Tresach

pre 6 godina

Ne. Ovakvi dueli se ne sviraju. Nikakav ovo nije specijalni start da bi ga neko i primetio. DAJTE GOL IZ IGRE BRE KAO PARTIZAN!

Zar je bitno?

pre 6 godina

Kao Grobar cu vam reci da ovo jeste penal.Pitanje pak glasi da li je Mazic trebalo da svira.Iskreno mislim da je lopta bila kod Zvezdinog igraca da bi svirao,ovako je pitanje koliko dobro je sve ispratio.Mozda je i cinjenica da je 4i minut igrala ulogu.Sve ovo na stranu,mnogo vala kukate.Gledano po pravim sansama,Partizan je bio bolji.Da DJU-LE nisu bili sebicni,bilo bi jedno 3 komada u Zvezdinoj mrezi.

Bojan

pre 6 godina

Ako se gleda ova sekvenca vise je penal nego sto nije..Ali ako se gleda iz drugog ugla i uhvati sekund pre ovog snimka jasno se vidi da Boaci drzi Milenkovica, sto je uz to sto je lopta isla daleko od njega glavni razlog sto Mazic nije svirao penal. U odnosu na penale koji su ove godine dosudjeni za CZ ovo je jedan od cistijih.Za mene je veci problem sto CZ iz igre u 4 derbija nije stvorila 100% sansu.

NavijCu FMP-a

pre 6 godina

Kad su grobari bili realni?? Sta ocekujete od njih da ce reci da je penal? Pa da je ovo bilo nad Djurdjdvicem bilo bi cist penal crveni za zvezdu nikad prljaviji start ovo ono.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CzBg89!, 28. maj 2017 12:11)

---------
A penal na Leonardom ???
Realni ste..pogledaj odnos dosudjenih penala u zadnjih cetvrt veka ?
Reci mi koliko je Partizanu dosudjeno penala u derbijima u posledjih 55 utakmica ???

ODGOVOR JE 0 !!!!!
ZNACI 4950 minuta ni jedan faul nije bio u sesnaest metara,realno jel ?
ZACEPITE VISE !!!!

nekadsnji sudija prve savezne lige u SFRJ

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56)

Decko ne radi se da li je mogao ili nije mogao da odje do lopte.Prekrsaj je prekrsaj.Na SP 1974u Nemackoj na utakmici Poljska- Jugoslavija sudija je svirao penal za Poljake iako je lopta bila na sasvim drugom kraju terena.Ti verovatno znas da nije mogao do lopte. Skinuo mu dres.Ali nasem "najboljem" sudiji Mazicu niko u Srbiji ne sme da prigovori jer je"najbolji" da je ovako sudio u Evropi zavrsio bi karijeru.Jos jedna greska.Dao je Milenkovicu zuti za start nad Srnicem.Ista situacija u 90 minutu u kaznenom prostoru kada Ostojic startuje na Milica.Prekrsaj je prekrsaj. Bilo da je u polju ili sesnaest

Istina pre svega

pre 6 godina

Sudeci po komentarima navijaca Partizana , Zvezdi nikad u istoriji sudija nije trebao da svira penal i zvezda nikad nije ostecena. Moze ovaj da radi sta hoce nikad penal nije postojao .Oni za svaku situaciju izvrcu i spinuju tako i za udaranje Frimponga i udaranje glavom i slicno...To je tako ostrasceno da nemam reci..

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56) # Link komentara


Prvo da cestitam na duploj kruni.Drugo ovo jeste penal po svim pravilma.A ti bi bio prvi da kukas da ovo nije svirano Partizanu da je neko kojim slucajem tako povukao igraca Partizana.

Xman

pre 6 godina

Hahhhaha pa jel moze zvezda da da i neki gol bez penala nekome? Partizan 25 godina nije dobio penal u derbiju, a bilo je i te kako slucajeva kada su sudije okretale glavu na drugu stranu. Naravno ovo na snimku nijedan drugi klub na svetu ne bi ni trazio da mu se dosudi, ali kad naviknes na nesto tesko se odvici posle.

CzBg89!

pre 6 godina

Ali najjaci je Nikolic, kaze svi znamo kako je bilo 1 1 u onom derbiju, a kad se nesto ne sudi za zvezdu tad nema komentara, ne treba pricati o tome. To je taj objektivni trener.

peca

pre 6 godina

A penal i crveni za Zvezdu protiv Vojvodine. Za navijače Zvezde bili čisti ko suza. I koliko je pomoći Zvezda imala do sada. Kao da ne ume da da gol iz igre i pobedi bez igrača više. Jedna je istina Zvezda je već nekoliko godina treći klub po kvalitetu u Srbiji. To jednostavno pokazuje sajt Uefe. I kako može treći da bude prvi.

nokia c5-03

pre 6 godina

Penal je bio i to je cinjenica ali nema veze! Cestitam partizanu na pobedi u finalu,domaci teren je ipak mala vasa prednost. Sto se tice kv. tu vam ne gine ispadanje iz treceg kola ali mislim da mozda mozete u LE uz malo srece. Moja Zvezda nema sanse da dodje do LE, licno mi nije to ni bitno ali je bitno da afirmisemo mlade igrace i da od njihove prodaje vratimo klub bar na pozitivnu nulu.

milan

pre 6 godina

Hladne glave kazem zaista cist penal, klasicno rusenje desnom rukom,to je samo zato sto Mazic zaista misli da je evropski sudija (a morao je biti izabran neko iz istocne Evrope). Ipak ovo nema veze sa tim sto je Zvezda poslednjih sest meseci nemocna i sama kriva sto je prepustila trofeje.

cinik

pre 6 godina

Ne, zato što je lopta išla previsoko, Boaći nije bio u gol šansi i nije pao na vreme nego tek kada je video da loptu ne može glavom da udari. Ko ne veruje nek pošalje snimak u UEFA kao što je to Partizan uradio sa penalom nad Mihajlovićem pre dve gidne i razjasniće mu se.

CzBg89!

pre 6 godina

Ma zasta penal?? Ma Boaci je njega vukao i zamalo mu nije pokidao dres a na kraju sam pao da bi iscsnirao penal. E moj Mazicu. Ovde ovako moze u Evropi hi te odma smenili i kaznili.

navijac

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.

Borizz

pre 6 godina

Izgleda da se ovi iz Zvezde nisu dovoljno osramotili juce i svih ovih nedelja pa nastavljaju i danas? Zao mi je samo normalnih navijaca Zvezde zbog blamaze ljudi koji vode Zvezdu. Sportski pozdrav svima.

Iraklis

pre 6 godina

Zvezdas sam oduvek i uvek cu biti. Ali ovo da penalima u derbiju je preslo svaku meru.
Mazic je odsudio za 10+, ovde penala nema. Jeste ga drzao, ali je Boace trazio kontakt i isao je ka tome da ga Ostojic (cini mi se, ne zamjerite ako nije) povuce i da iznudi penal. Mazic je vidio da je Boace jedini u 16 metara i da nema garancije da bi bas on dosao do te loptr, a namjerno je trazio penal.
I jednostavno, Zvezda je igrala dobro, ali je Partizan bio ko konkretniji.
Ono sto treba da raduje je bolji fudbal od prethodnih derbija u ovoj sezoni.
A vi da pisete o Mazicu, ne trebate... On je u Evropi, trenutno, ime za razliku od nasa dva kluba.

Heroes

pre 6 godina

Jel moguce da ovo grobari za sve imaju opravdanje za udaranje samara Frimpongu, Udaranje glavom, Penal nad Trujicem, sad ovo?? Pa upamtite vratice vam se ovo u kvalifikacijama.

bgbg

pre 6 godina

Kako ce da sviraju penal kad iz Partizana citave sezone kukaju. Skinuo mu dres od povlacenja i nije penal.
Ali isto tako Zvezda nije ni zasluzila da joj se svira penal posle svega.

Hero

pre 6 godina

Da ovo nije svirano partizanu, sad bi ovde bilo 300 komentara grobara koji bi kukali kako nije sviran cist penal, Ali normalno, objektivnosti kod njih nema..

Kosjan

pre 6 godina

Cekamo ove likove tipa "Zvezdas sam" "Delija sam" da kazu kako je sramota sto nije sviran cist penal. Ah da oni cute kada zvezdu ostete u drugom slucaju se javljaju..

Bikilix

pre 6 godina

Ista situacija sa povlacenjem Balazica pre 2 god...penala ne bese!
Jos se preposteni zvezdasi i njihovi kadrovi bas namucise da nam objasne da nismo videli svojim ocima povlacenje sa dve ruke...tako da penala NEMA!!!

Veteran PFCN1

pre 6 godina

Postoje elementi za penal , neko bi svirao neko ne.Da niste otvarali tokom cele sezone utakmice penalima verovatno bi bio sviran ovaj penal, ovako vratilo vam se .. ponavljam vise je penal nego sto nije ! A i da je zvezda povela ovaj Partizan bi bez problema dao gol zvezdi..

pera

pre 6 godina

penal nije dosudjen jer je bio početak meča, velika greška mažića. ali šta je tu je, zato igraš, das 3 gola i bas te briga. problem je što ni czv ni par nisu dali golove igre na zadnja 3 derbija...

navijac

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.

Borizz

pre 6 godina

Izgleda da se ovi iz Zvezde nisu dovoljno osramotili juce i svih ovih nedelja pa nastavljaju i danas? Zao mi je samo normalnih navijaca Zvezde zbog blamaze ljudi koji vode Zvezdu. Sportski pozdrav svima.

Iraklis

pre 6 godina

Zvezdas sam oduvek i uvek cu biti. Ali ovo da penalima u derbiju je preslo svaku meru.
Mazic je odsudio za 10+, ovde penala nema. Jeste ga drzao, ali je Boace trazio kontakt i isao je ka tome da ga Ostojic (cini mi se, ne zamjerite ako nije) povuce i da iznudi penal. Mazic je vidio da je Boace jedini u 16 metara i da nema garancije da bi bas on dosao do te loptr, a namjerno je trazio penal.
I jednostavno, Zvezda je igrala dobro, ali je Partizan bio ko konkretniji.
Ono sto treba da raduje je bolji fudbal od prethodnih derbija u ovoj sezoni.
A vi da pisete o Mazicu, ne trebate... On je u Evropi, trenutno, ime za razliku od nasa dva kluba.

Bikilix

pre 6 godina

Ista situacija sa povlacenjem Balazica pre 2 god...penala ne bese!
Jos se preposteni zvezdasi i njihovi kadrovi bas namucise da nam objasne da nismo videli svojim ocima povlacenje sa dve ruke...tako da penala NEMA!!!

KKP

pre 6 godina

Da ovo nije svirano partizanu, sad bi ovde bilo 300 komentara grobara koji bi kukali kako nije sviran cist penal, Ali normalno, objektivnosti kod njih nema..
(Hero, 28. maj 2017 11:58) partizanu se ovo inace i ne svira,nikad.ni ovo ni bilo sta drugo.evo vec četvrt veka.

zoran

pre 6 godina

Zivim u Engleskoj te gledam fudbal na njihovim stadionima, uzivo. Kada bi ovo bilo merilo za penal, tada bi u U.K utakmice zavrsavale sa dvocifrenim rezultatima. Ljudi, izgubili ste vi dodirne tacke sa pravim fudbalom odavno. Ja za 15god. zivota ne procitah toliko saopshtenja jednog kluba, ovde, koliko u nasem prvenstvu za 7 dana.
Da li vi razumete da u U.K covek koji se krivicno goni ne moze ni da pridje stadionu, a ne da bude u funkciji u nekom klubu.

CzBg89!

pre 6 godina

Ma zasta penal?? Ma Boaci je njega vukao i zamalo mu nije pokidao dres a na kraju sam pao da bi iscsnirao penal. E moj Mazicu. Ovde ovako moze u Evropi hi te odma smenili i kaznili.

Dowla

pre 6 godina

Пенал за звезду, 'оћемо пенал за звезду! Пенааал за звеееездууу, 'оћемо пенал за звезду!

x

pre 6 godina

FK Crvena Zvezda, nekada prvaci Evrope, spali su na to da ne mogu da pobede Partizan ako im se ne svira penal, ako se igracu Partizana ne pokaze crveni karton. Spali su na to da padaju kao upucani samo da bi iznudili penal iz kojeg ni sami ne znaju da li ce dati gol. Istorija nas podseca da su imali i 2 penala u jednom poluvremenu i da su oba promasili i izgubili derbi. Istorija nas podseca da su imali igraca vise 70 minuta i da su opet izgubili derbi. I onda da se covek zapita, cemu dvomesecno kukanje za penalima i crvenim kartonima??? I nema veze sto je proslo mnogo derbija na kojima se Partizanu nisu sudili penali, ponistavali golovi.. Partizan je nastavio da igra, nekada pobedio nekada igrao nereseno, ali nikada nije 2 meseca kukao za crvenim kartonom!!! Podsecam, Zvezda, bivsi prvak Evrope!!!

Batman

pre 6 godina

Gol iz auta,nedosudjen penal za partizan kada je lukovic igrao rukom u zvezdinom sesnaestercu,nedosudjen crveni karton Pingpongu kada je kao zadnji igrac faulirao Leonarda,nedosudjen crveni Kangi zbog provociranja(Everton je dobio crveni prosle godine zbog istog razxloga)nedosudjen penal nad Mihajlovicem,ponisten gol Mihajlovica iz nepostojeceg ofsajda,penal za zvezdu kada je lopta pogodila Rnica u nogu,ponisten cist gol Bogunovica,2 nepostojeca penala u prvom poluvremenu,crveni karton Moreiri iako je on bio napadnut od strane Gaja i pritom nedosudjen penal zato sto ga je ovaj faulirao u kaznenom prostoru,nedosudjeni penali za partizan kada su zvezdini igraci igrali rukom u kaznenom prostoru(bilo je tih slucajeva vise puta),svirani nepostojeci penali za zvezdu,nedosudjen penal za partizan vec punih 20 godina...
Navijaci zvezde imaju najmanje prava da se nekom zale.

Nemanja

pre 6 godina

Klubu sa takvom istorijom i planetarnom sampionu zbog slavne proslosti treba svirati barem po jedan penal u svakom mecu. Ne zaboravite da za njih navija vecinska Srbija pa zar da pustimo narod da nam pati :) pravda za Zvezdu :)

KKP

pre 6 godina

Sad ce prepostine grobari da se pravdaju, pa za njih nije penal dok se noga ne slomi nekome ili ruka.
(CzBg89!, 28. maj 2017 12:04)da se pravdamo vama koji vracate loptu sa atletske staze pred trojicom sudija(srdjan obradovic na 2 metra)?vama da se pravdamo?dupla kruna,cao zdravo.

mr.wolf

pre 6 godina

Totalno nebitno da li je bio penal ili nije bio penal. Sudija nije svirao , znaci nije bio, to je bitno. Inace, rasprava ostrascenih navijaca i jednog i drugog kluba nema apsolutno nikakvog smisla. Prosto je, navijac Zvezde bi svirao, navijac Partizana ne bi svirao, i tako moze do besvesti. Pitanje je isto kao da pitate zaludjene rusofile i ove druge amerofile, ko je jaci. Rasprava bi medju Srbima trajala do nestanka sveta. I tu je bitno samo trenutno stanje, onakvo kakvo jeste. Za kraj, ipak je ovo samo sport, ne razumem frustracije, ni jednih ni drugih, do te mere da se ljudi vredjaju, bolesna nacija definitivno.

Realno

pre 6 godina

Zvezdas sam oduvek i uvek cu biti. Ali ovo da penalima u derbiju je preslo svaku meru. 
Mazic je odsudio za 10+, ovde penala nema. Jeste ga drzao, ali je Boace trazio kontakt i isao je ka tome da ga Ostojic (cini mi se, ne zamjerite ako nije) povuce i da iznudi penal. Mazic je vidio da je Boace jedini u 16 metara i da nema garancije da bi bas on dosao do te loptr, a namjerno je trazio penal. 
I jednostavno, Zvezda je igrala dobro, ali je Partizan bio ko konkretniji. 
Ono sto treba da raduje je bolji fudbal od prethodnih derbija u ovoj sezoni. 
A vi da pisete o Mazicu, ne trebate... On je u Evropi, trenutno, ime za razliku od nasa dva kluba.
(Iraklis, 28. maj 2017 11:55)

Ti si zvezdas koliko i Misha Tumbas...

mirko

pre 6 godina

Gledao sam na Areni i na SOS kanalu,komentarisali su ljudi bivši fudbaleri i sudije i niko ne misli da je bio jedanaesterac.
Na pokazanom snimku isečen je deo na kome se vidi da Napadač Zvezde prvo gura Milenkovića , a potom sledi ovaj deo koji su oni izvadili.

Krle

pre 6 godina

Sad ce ovi realni i objektivni grobari reci naravno da ne...
(Komedija, 28. maj 2017 11:50)

A je l penal Pavicevicev lakat u lice Ninkovicu? Je l penal Ignjatijevica koji namerno urada rukom loptu u kaznenom? Je l penal nad Mihajlovicem kada ga Petkovic obara u kaznenom? Je l penal kada Lukovic udara rukom loptu u kaznenom? Je l gol aut kada lopta izadje van terena ili se akcija nastavlja? Posle svih tih situacija mi smo nastavili da igramo fudbal. U tome je razlika. Vi fudbal ne znate da igrate i jedine sanse su vam penali ili crveni karton za protivnika.

Heroes

pre 6 godina

Jel moguce da ovo grobari za sve imaju opravdanje za udaranje samara Frimpongu, Udaranje glavom, Penal nad Trujicem, sad ovo?? Pa upamtite vratice vam se ovo u kvalifikacijama.

karvaljo

pre 6 godina

Nema veze sa penalom...ima nas koji smo fudbal i igrali, pa nešto i znamo...ista situacija kao prošle godine kada je Partizan tražio penal na Rajku...bio je korner za Partizan , centaršut i igrač Zvezde drži još možda i jače i duže igrača Partizana sa dve ruke...nema tu penala rođaci...onda bi na svakoj utakmici bilo po 2,3 penala minimum...nego nek igraju fudbal, nek ne padaju na svaki dodir, važi i za jedne i za druge

NavijCu FMP-a

pre 6 godina

Kad su grobari bili realni?? Sta ocekujete od njih da ce reci da je penal? Pa da je ovo bilo nad Djurdjdvicem bilo bi cist penal crveni za zvezdu nikad prljaviji start ovo ono.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CzBg89!, 28. maj 2017 12:11)

---------
A penal na Leonardom ???
Realni ste..pogledaj odnos dosudjenih penala u zadnjih cetvrt veka ?
Reci mi koliko je Partizanu dosudjeno penala u derbijima u posledjih 55 utakmica ???

ODGOVOR JE 0 !!!!!
ZNACI 4950 minuta ni jedan faul nije bio u sesnaest metara,realno jel ?
ZACEPITE VISE !!!!

pera

pre 6 godina

penal nije dosudjen jer je bio početak meča, velika greška mažića. ali šta je tu je, zato igraš, das 3 gola i bas te briga. problem je što ni czv ni par nisu dali golove igre na zadnja 3 derbija...

BurazengijaPFC

pre 6 godina

Da krenemo redom.

Nedosudjen penal nad Mihajlovicem.

Nedosudjen penal nad Miljkovicem.

Nedosudjen penal nad Balazicem.

Nedosudjen penal zbog igranja rukom Ignjatijevica.

Ponisten gol Bogunovica.

Ponisten gol Mihajlovica.

Kada bih krenuo sada u kojim je derbijima Partizan ostecen,a ipak ostao neporazen,verovatno bih stigao do jedno trideset spornih situacija.

Penala je mozda i bilo.Ali i lopta je sigurno bila u autu pa se igralo dalje.

antiDebil

pre 6 godina

Sudeci po komentarima navijaca Partizana , Zvezdi nikad u istoriji sudija nije trebao da svira penal i zvezda nikad nije ostecena. Moze ovaj da radi sta hoce nikad penal nije postojao .Oni za svaku situaciju izvrcu i spinuju tako i za udaranje Frimponga i udaranje glavom i slicno...To je tako ostrasceno da nemam reci..
(Istina pre svega, 28. maj 2017 12:07)

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?

Zoran

pre 6 godina

Ovo jeste penal ali ne znam zasto niste pustili ovaj snimak 10 sekundi ranije pa ako ono nije faul onda ni ovo nije mogao da svira kao penal

Hero

pre 6 godina

Da ovo nije svirano partizanu, sad bi ovde bilo 300 komentara grobara koji bi kukali kako nije sviran cist penal, Ali normalno, objektivnosti kod njih nema..

Che

pre 6 godina

Jel moguce da ovo grobari za sve imaju opravdanje za udaranje samara Frimpongu, Udaranje glavom, Penal nad Trujicem, sad ovo?? Pa upamtite vratice vam se ovo u kvalifikacijama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Heroes, 28. maj 2017 11:57)

Evo pamtim sta si rekao, pa se cujemo kad udjemo u grupnu fazu LS ili LE ove godine.

Do tog samaranja Frimponga nije ni trebalo da doje, posto je covek davno trebao da dobije crveni karton posto je kao poslednji covek odbrane srusio partizanovog napadaca. Ali to naravno nisi video. Uvek objektivni zvezdasi, osim kada je njihov klub u pitanju.

ccc?

pre 6 godina

Sta su sve sudije u ovom prvenstvu sudile u korist CZ na kraju se obije o glavu i vrati kao bumerang. Ja znam da onaj derbi ne bi bio zavrsen, primera radi, nereseno ali je priznat gol iz auta. Samo jedan primer. Iskljucenje igraca Vojvodine jer je opsovao a o tome niko nema pojma osim sudije na vise od 10 m. i slicno. Osim sto je doveo do toga da iskljuceni igrac place sve ostalo je u korist CZ. Prema tome, primili ste cist regularan gol i sve vam se vratilo. Mora da se igra, postigne gol a ne da se ceka sta ce sudija da dosudi i da li ce da dosudi. Kao tim ste nemocni, igraci nemaju pojma kako da daju gol osim ako nemate igraca vise ili vam nisu dosudil penal, 15 u ovom prvenstvu. Mnogo, mnogooo..

Miso

pre 6 godina

Pa kako ce biti blizu lopte kada ga covek drzi za dres 10 sec., onaj ko kaze da nije bio blizu lopte ili je grobar ili je debil sto izadje na isto!

Madjo

pre 6 godina

Kakav bre penal, o čemu pričaju ovi? Vuku se međusobno, ničija lopta u vazduhu, ovaj pada bezveze i to penal!? Pa nije Mažić kao Majo, pa da svira svašta. To je isto kao kad su lagali da je bila ruka Đurđevića kad je izjednačio na 1:1 u drugom derbiju ove sezone. Da bi opravdali sebe i svoj gol iz gol-auta. Da im nisu svirali pregršt nepostojećih penala ove godine, završili bi u rangu Mladosti iz Lučana na kraju, iza Vojvodine, koja je timčina za njih.

PalilulaNiš

pre 6 godina

Ja sam za to da se u sledećem prvenstvu, na početku svake utakmice, dosudi po jedan penal za zvezdu, i da se tek kada zvezda da go iz penala kreće sa centra.
Ako i tada ne budu šampioni da idemo na dva penala po utakmici itd...

Objektivno

pre 6 godina

U jednom se kao grobar slažem sa Terzićem: Mažić nije sudio dobro. Ali zato što je na jučerašnjem derbiju oštetio Partizan kad god je mogao! Svirao je nepostojeće ofsajde Partizanu, odmah u startu "kartonirao" Ostojića, posle i Leonarda. Izmišljao je faulove za CZ, često i slobodnjake u zoni šuta na gol, nije dao žuti Boaćiju za simuliranje penala. Pogledajmo samo statistiku, koliko je faulova sudio za CZ, a koliko za Partizan. Trebao je isključiti Boška Đurovskog koji ge je vređao. Da podsetim, za mnogo benignije ponašanje Marko Nikolić je nedavno poslat na tribine i kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja kluba sa klupe. Najzad, Mažić je produžio meč za čitavih pet minuta, ali sve to nije bilo dovoljno Zvezdi da postigne gol. Što se situacije sa Boaćijem tiče, to je bio toliko naivan pokušaj Zvezdinog igrača da inscenira penal, da čak ni Zvezdi naklonjen sudija nije mogao da dosudi najstrožu kaznu. E sad, druga je stvar što je Boaći navikao da se to sudi na onim utakmicama Zvezde koje su bile "zatvorene".
(Drobnjak iz auta, 28. maj 2017 16:58

Decko,promasio si sport totalno.Ovu materiju niti razumes,niti poznajes,to se iz tvog komentara ocigledno vidi.Verovatno ni u pravila igre nisi upucen,tako da mozes pronaci nesto u sta se malo bolje razumes pa komentarisi.Ovde ti se samo mogu smejati.

Da znas

pre 6 godina

Mažić im je samo demonstrirao pravila fudbalske igre i nagovestio kakvo ih suđenje čeka u kvalifikacijama za LE, a to što oni ne mogu da prihvate da im se svaki pad u šesnaestercu svira kao penal, je već njihov problem, a ne problem Partizana. 
Ovakvih duela ima na desetine na svakoj utakmici. Međusobno su se potezali za dres, dok je lopta preletela 3m iznad njih.
(Đorđe, 28. maj 2017 12:19)

Videces ti sta je sudjenje u evropi gde se za ovo svira penal, gde se udaranje samara svira crveni , gde se udaranje glavom daje crveni ...Bice bolno za vas.

Bojan

pre 6 godina

Ako se gleda ova sekvenca vise je penal nego sto nije..Ali ako se gleda iz drugog ugla i uhvati sekund pre ovog snimka jasno se vidi da Boaci drzi Milenkovica, sto je uz to sto je lopta isla daleko od njega glavni razlog sto Mazic nije svirao penal. U odnosu na penale koji su ove godine dosudjeni za CZ ovo je jedan od cistijih.Za mene je veci problem sto CZ iz igre u 4 derbija nije stvorila 100% sansu.

lol

pre 6 godina

Gol iz auta,nedosudjen penal za partizan kada je lukovic igrao rukom u zvezdinom sesnaestercu,nedosudjen crveni karton Pingpongu kada je kao zadnji igrac faulirao Leonarda,nedosudjen crveni Kangi zbog provociranja(Everton je dobio crveni prosle godine zbog istog razxloga)nedosudjen penal nad Mihajlovicem,ponisten gol Mihajlovica iz nepostojeceg ofsajda,penal za zvezdu kada je lopta pogodila Rnica u nogu,ponisten cist gol Bogunovica,2 nepostojeca penala u prvom poluvremenu,crveni karton Moreiri iako je on bio napadnut od strane Gaja i pritom nedosudjen penal zato sto ga je ovaj faulirao u kaznenom prostoru,nedosudjeni penali za partizan kada su zvezdini igraci igrali rukom u kaznenom prostoru(bilo je tih slucajeva vise puta),svirani nepostojeci penali za zvezdu,nedosudjen penal za partizan vec punih 20 godina...
Navijaci zvezde imaju najmanje prava da se nekom zale.
(Batman, 28. maj 2017 12:17)

Zaboravio si i da vam jednom pre 8 godina nisu svirali aut, a bio je.

cinik

pre 6 godina

Ne, zato što je lopta išla previsoko, Boaći nije bio u gol šansi i nije pao na vreme nego tek kada je video da loptu ne može glavom da udari. Ko ne veruje nek pošalje snimak u UEFA kao što je to Partizan uradio sa penalom nad Mihajlovićem pre dve gidne i razjasniće mu se.

kvrga

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (navijac, 28. maj 2017 11:56)

pa ako je prosla 3 metra iznad njega, sto ga ovaj vuce? a i da je prosla 50 metara, iznad, ista prica. mislio sam da nije bio penal al se iz ovog ugla vidi da jeste.

Miki

pre 6 godina

Ah, tako jake ruke protivnika, nimalo suptilno me dodiruju, ne haju za moju krhku dusu i jos krhkije telo, padam, padam od grubog dodira , bolni krik pustam, rane na dusi su vece od onih na telu.. Hoce li sudija uvideti moju bol, vicem, sirim ruke, ne vidi, ne cuje.. Razime li iko moje muke! Gledas coveka od 190cm i 85kg kako pada kao slogirana baba posle malo obostranog guranja, a pritom ga lopta prelece 2 metra. U sta se fudbal pretvorio, mucno je postalo da se gleda. I onda strucnjaci ovde koji procenjuju "intezitet dodira"..

Максимус

pre 6 godina

Prvo da cestitam na duploj kruni.Drugo ovo jeste penal po svim pravilma.A ti bi bio prvi da kukas da ovo nije svirano Partizanu da je neko kojim slucajem tako povukao igraca Partizana.
(Milan, 28. maj 2017 12:31)

--------
Nama se za mnogo brutalnije startove ne svira penal vec cetvrt veka o cemu vi pricate bre alo ?!!
Penal na Balazicem za povlacenje sa obe ruke, penal nad Miljkovicem za povlacenje koje je trajalo dve-tri sekunde, penal nad Mihajlovicem koji je cist kao voda iz bunara, penal nad Leonarodm povlacenje sa ledja, penal nad Ninkovicem za udaranje u glavu(u onom istom derbiju gde vam je ovaj isti sudija dosudio dva za simuliranje i time direktno doneo titulu te godine), penal nas Skuleticem povlacenje sa obe ruke, vracanje Ibaneza rukom golmanu na 149.derbiju, ..treba li jos ???

To za ove "realne" navijace iz Ljutice Bogdana nisu bili penali..ma kakvi simuliranje klasicno jel!!!

sale

pre 6 godina

Drage komsije,cilj ove igre koju komentarisete je ubaciti loptu u gol(ono pravougaono sto stoji na krajevima terena,po sredini).Vas cilj je pasti u kaznenom prostoru,tjs isfolirati,simulirati padove...Izgleda da ne gledamo i ne komentarisemo isti sport...

Zmaj

pre 6 godina

Ja ne znam, kako vas nije sramota da polemisete da li je bio penal??? Obostrana vuca za dres i covek pada kao da ga hulk otreso o zemlju a ne covek od 80kg... Iz aviona se vidi da nije faul i lopta je isla daleko preko njega uopste gledano, tako da nemojte da mlatite i da trazite krivca gde ga nema... Zvezda je losija bila i to je neminovno... A da, penal u krusevcu je dobila za placenu utakmicu i sad bi opet tako... Nije svaki dan Badnji dan... Posteno ko sunce

peca

pre 6 godina

A penal i crveni za Zvezdu protiv Vojvodine. Za navijače Zvezde bili čisti ko suza. I koliko je pomoći Zvezda imala do sada. Kao da ne ume da da gol iz igre i pobedi bez igrača više. Jedna je istina Zvezda je već nekoliko godina treći klub po kvalitetu u Srbiji. To jednostavno pokazuje sajt Uefe. I kako može treći da bude prvi.

Vlada

pre 6 godina

Bolje pogledajte klip sa analize sudjenja na Areni, koji traje duze i gde se vidi da je povlacenje prvo bilo obostrano, i klasican duel kakvih ima 50 po utakmici u bilo kojoj normalnoj evropskoj ligi. Boaci je samo resio da se skljoka na zemlju kada je video da mu je samo to preostalo...
Zato dodje Sasuolo i ponizi vas u kvalifikacijama...A vama, koji kazete kako ce zbog ovoga doci neko i nesto nam uraditi u kvalifikacijama, bih samo porucio da smo mi ipak nesto drugo, to cete mozda gledati na Rajku Miticu, a nama je red za jos jednu evropsku jesen, a vreme je i za jedno prolece koje nam je pretprosle godine izmaklo u 90. minutu.

dragan

pre 6 godina

Ovo je bilo medjusobno povlacenje,u trenutku pre pada je boaci pustio milenkovica a milenkovic nije pustio boacija u istom teenutku. Ni govora o penalu
(Pop, 28. maj 2017 13:44)

Ajde ne lupaj,cuj medjusobno povlacenje...nije medjusobno povlacenje nego Boaci pokusava da se otrgne iz ruku ovog odbrambenog igraca partizana,bezuspesno. Svukao mu dres do ramena a ovom stoji upasan u sorts i ti pricas neke bajke za intelektualno inferiorne. Ali dobro,"neutralni" Mazic sada moze opet na vasu proslavu

Đorđe

pre 6 godina

Mažić im je samo demonstrirao pravila fudbalske igre i nagovestio kakvo ih suđenje čeka u kvalifikacijama za LE, a to što oni ne mogu da prihvate da im se svaki pad u šesnaestercu svira kao penal, je već njihov problem, a ne problem Partizana.
Ovakvih duela ima na desetine na svakoj utakmici. Međusobno su se potezali za dres, dok je lopta preletela 3m iznad njih.

BurazengijaPFC

pre 6 godina

Ako je ovo cist penal,onda je i penal za Partizan protiv Radnika potpuno opravdan.

Ako je ovo cist penal,onda je i penal nad Miljkovicem kada ga Kasalica seca za dres bar 5 sekundi.

Ako je ovo cist penal,onda je i penal nad Balazicem.


Mogu da navedem jos pet primera kada je Partizan ostecen u derbijima.Bilo je tu i penala nad Mihajlovicem.

Bilo je tu i ponistenog gola zbog navodnog ofsajda.

Bilo je tu i nepriznatog gola Bogunovica kada je Pejcinovic bio pola metra u golu.

Bilo je tu i ruke Ignjatijevica.

Bilo je tu i ruke Ibanjeza.

Ivan

pre 6 godina

Ja sam prvi koji ce da cedtitam Partizanu na duploj kruni, ali ovo je definitivno penal. E sad, ovaj penal je sve sto su uradili na ovom derbiju, a to nije dpvoljno za mene. Jednostavno su losi tako da ovaj penal ne cini stvari nista bolje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (panco, 28. maj 2017 14:57)

Ziceri Srnica i Petkovica sa 5 metara, i sut Milijasa pod raslje. To si malo prevideo, ali prasta ti se sto si priznao da je cist penal.

Pedja

pre 6 godina

Navijaci Partizana ovde pricaju o desetim stvarima. Te kad je dosudjen penal za Partizan, te Zvezda samo simulira, te samo traze crvene kartone. Ovde je tema da li je penal ili nije. Na snimku se jasno vidi da Boaci pokusava da dodje do lopte, niti se telom gura sa igracem, niti ga rukama odguruje, niti drzi. Igrac Partizana ga vuce za dres sve vreme dok lopta nije proletela. Znaci, ovo je penal po svim pravilima fudbalske igre. Ali i ovo nije svirano zato sto Partizan celu godinu i drugih iza ove stalno prica i vrsi pritisak da se Zvezdi stalno sviraju penali. Pa naravno da se sviraju penali koji jesu. I za Partizan bi se svirali da postoje. Da je sa druge strane ovakva situacija bila za Partizan i da se nije svirao penal, sada ovi isti koji tvrde da nije bio, sledecih 5 godina bi kukali kako su osteceni za cist penal. To je liceemrstvo navijaca Partizana, a i rukovodstva. U svakom slucaju, to je bila jedina greska Mazica koju je napravio slucajno ili namerno. Ne treba u tome traziti zaveru. Po meni je kljucan razlog poraza bilo sto je Kanga igrao i nadam se da ce ga Zvezda sto pre prodati.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Ne brukajte se!!! Da vam nije bilo sudija,izgubili bi sva 4 derbija,ovako su vam poklonili gol iz gol auta,TOLIKO!!!

Istina

pre 6 godina

Da krenemo redom.

Nedosudjen penal nad Mihajlovicem.

Nedosudjen penal nad Miljkovicem.

Nedosudjen penal nad Balazicem.

Nedosudjen penal zbog igranja rukom Ignjatijevica.

Ponisten gol Bogunovica.

Ponisten gol Mihajlovica.

Kada bih krenuo sada u kojim je derbijima Partizan ostecen,a ipak ostao neporazen,verovatno bih stigao do jedno trideset spornih situacija.

Penala je mozda i bilo.Ali i lopta je sigurno bila u autu pa se igralo dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BurazengijaPFC, 28. maj 2017 15:11)

Nijedan nije bio penal ito sigurno.Da se vratimo samo do najsvezijeg,Mihajlovicevog.On skace u Petkovica i obara ga na travu,klasican faul u napadu.Samo grobar bi svirao penal i nijedan normalan covek.Ako ja krenem da nabrajam gde je sve Zvezda ostecena u derbijima,trebalo bi da kucam do sutra a ovih 1500 karaktera za komentar su premalo.

Djordje(o)Tresach

pre 6 godina

Ne. Ovakvi dueli se ne sviraju. Nikakav ovo nije specijalni start da bi ga neko i primetio. DAJTE GOL IZ IGRE BRE KAO PARTIZAN!

Drobnjak iz auta

pre 6 godina

U jednom se kao grobar slažem sa Terzićem: Mažić nije sudio dobro. Ali zato što je na jučerašnjem derbiju oštetio Partizan kad god je mogao! Svirao je nepostojeće ofsajde Partizanu, odmah u startu "kartonirao" Ostojića, posle i Leonarda. Izmišljao je faulove za CZ, često i slobodnjake u zoni šuta na gol, nije dao žuti Boaćiju za simuliranje penala. Pogledajmo samo statistiku, koliko je faulova sudio za CZ, a koliko za Partizan. Trebao je isključiti Boška Đurovskog koji ge je vređao. Da podsetim, za mnogo benignije ponašanje Marko Nikolić je nedavno poslat na tribine i kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja kluba sa klupe. Najzad, Mažić je produžio meč za čitavih pet minuta, ali sve to nije bilo dovoljno Zvezdi da postigne gol. Što se situacije sa Boaćijem tiče, to je bio toliko naivan pokušaj Zvezdinog igrača da inscenira penal, da čak ni Zvezdi naklonjen sudija nije mogao da dosudi najstrožu kaznu. E sad, druga je stvar što je Boaći navikao da se to sudi na onim utakmicama Zvezde koje su bile "zatvorene".

Kosjan

pre 6 godina

Cekamo ove likove tipa "Zvezdas sam" "Delija sam" da kazu kako je sramota sto nije sviran cist penal. Ah da oni cute kada zvezdu ostete u drugom slucaju se javljaju..

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Ne zelim da pricam kako je ova odluka promenila mec. Mi da smo zasluzili da pobedimo pravili bi sanse, dali bi gol. Da je penal penal je. Ne mozete da pricate kako ovo u ozbiljnim ligama ne sude, pa dres mu je skinuo! Ali opet, to ne treba da bude izgovor za poraz.

Normalno

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt i to je Mazic dobro video. Opet,mogao je i da ga svira tako da u oba slucaja ne bi pogresio. Sa druge strane, toliko nepostojecih penala je svirano Zvezdi ove sezone, da je karma uradila da im se u jednoj od najvaznijih ne svira. Sto kaze narod " Ko ne plati na mostu, plati na cupriji".
(Che, 28. maj 2017 12:27)

Gde bre je Boaci povukao Ostojica sta pricas bre???

Vidji

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt...
(Che, 28. maj 2017 12:27). Kada povlacis nekoga onda se sa dresom desava ovo sto vidis na slici,da je potrajalo jos delic sekunde bukvalno bi mu skinuo dres.Kada pokusavas da se odgurnes od nekoga onda se sa dresom protivnika ne desava nista kao sto se vidi na celom snimku. Partizan jeste bolji ove sezone,zasluzuje titulu,sve to stoji ali ne mogu da verujem da ljudi mogu da budu toliko pristrasni i da vide nesto sto se prosto ni na jednom snimku ne vidi. Kakvo crno obostrano povlacenje,gde vi to vidite?

Stefaninho

pre 6 godina

Cist penal kao suza.Skoro pa mu je skinuo dres.O kakvom obostranom povlacenju vi govorite?Vidite li gdje su Boacijeve ruke "objektivni" grobari?

CzBg89!

pre 6 godina

Da li ste culi za remplovanje?
(Goran, 28. maj 2017 12:23)
Remplovanje? Pa isli su ka lopti sudarili se je l? remplovanje kad neko skine dres nekom a ovaj ga ne dotakne??

BeKo

pre 6 godina

Penal se mogao svirati ali prethodno Boaći gura igrača Partizana pa ga on,da bi ostao u igri, drži za dres (malo duže).
Ako nije svirao faul nije trebao ni penal.

doom

pre 6 godina

гол-аут је ипак хит сезоне. а ово није ништа за Рнићеву бутину коју је судија помешао са руком... случајно, или за досуђени пенал за пад на 19 метара од гола. у овој ситуацији је Миленковић држао за дрес Боаћија а овај је могао глат да се извуче из из дреса и из ситуације да је покушао, можда би чак и гол дао. лик је изабрао да клекне пошто није могао баш да падне. са друге стране, Мажић је могао да суди техничку, звезда пуца 2 пенала и има лопту за нов напад.

Da znas

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
(navijac, 28. maj 2017 11:56)

Ahahaha pa ovo je ta cuvena grobarska objektivnost...U svakoj normalnoj ligi ovo bi bio penal ma sta pisali...

Xeroes

pre 6 godina

Kao i kod udaranja Frimponga od strane Leonarda, grobari ce nam strucno objasniti kako je Frimpong udario glavom od dlan Leonarda i da je Frimpong zasluzio crveni a ne Leonardo borac protiv sistema i Avangarda, tako i u ovoj situaciji...

Zar je bitno?

pre 6 godina

Kao Grobar cu vam reci da ovo jeste penal.Pitanje pak glasi da li je Mazic trebalo da svira.Iskreno mislim da je lopta bila kod Zvezdinog igraca da bi svirao,ovako je pitanje koliko dobro je sve ispratio.Mozda je i cinjenica da je 4i minut igrala ulogu.Sve ovo na stranu,mnogo vala kukate.Gledano po pravim sansama,Partizan je bio bolji.Da DJU-LE nisu bili sebicni,bilo bi jedno 3 komada u Zvezdinoj mrezi.

Sasa

pre 6 godina

Uvek objektivni grobari ce vam reci da je Boaci trebalo da dobije zuti karton zbog skidanja dresa...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Komedija, 28. maj 2017 12:22)

Ajde ti "objektivni", uporedi penal nad Necom prosle godine , koji takodje nije sviran, sa ovim od sinoc, i seti se ti "objektivni" komentara Vas Zvezdasa posle tog nedosudjenog penala. Objektivnost Vam je vrlina.
Uostalom , ovo Vam je tek druga godina kako Vam nije sudjen penal u derbiju. Jos jedno dvadeset godina, pa se javite da diskutujemo.

"Dijagnosticar", Nis

Pop

pre 6 godina

Ovo je bilo medjusobno povlacenje,u trenutku pre pada je boaci pustio milenkovica a milenkovic nije pustio boacija u istom teenutku. Ni govora o penalu

Istina

pre 6 godina

Apsolutno i bez pogovora!Zasto sada ne pominju Uefu da pozovu i ne kukaju na sudjenje?Zato sto im ide u prilog a do pre par nedelja su siktali na sve i svi su im bili krivi.Najveci licemeri na svetu su partizanovci.

jo

pre 6 godina

Po meni, Mazic je perfektno odsudio finale kupa, bez greske takoreci...a ni utakmica nije bila losa, posle duze vremena! Partizan jeste igrao 'ruzan' fudbal, bez igre, cekao kontru, ali ko je kriv Zvezdi sto nema 'konkretnog' igraca u zavrsnici!
Samo da nema ovih uprava, saopstenja i pritisaka na sve i svakog da Zvezda ili Partizan pobede, moglo bi prvenstvo i da se prati!
Igrajte regularno brate, pa ako ce Borac il Metalac da budu prvi, neka budu!

milan

pre 6 godina

Hladne glave kazem zaista cist penal, klasicno rusenje desnom rukom,to je samo zato sto Mazic zaista misli da je evropski sudija (a morao je biti izabran neko iz istocne Evrope). Ipak ovo nema veze sa tim sto je Zvezda poslednjih sest meseci nemocna i sama kriva sto je prepustila trofeje.

Che

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt i to je Mazic dobro video. Opet,mogao je i da ga svira tako da u oba slucaja ne bi pogresio. Sa druge strane, toliko nepostojecih penala je svirano Zvezdi ove sezone, da je karma uradila da im se u jednoj od najvaznijih ne svira. Sto kaze narod " Ko ne plati na mostu, plati na cupriji".

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

uopšte nije bio daleko od lopte,da nije oboren.centaršut ide na njega.smešne su grobarske priče da se nešto ne vidi na snimku.čist penal.

xza

pre 6 godina

Bolje pogledajte klip sa analize sudjenja na Areni, koji traje duze i gde se vidi da je povlacenje prvo bilo obostrano, i klasican duel kakvih ima 50 po utakmici u bilo kojoj normalnoj evropskoj ligi. Boaci je samo resio da se skljoka na zemlju kada je video da mu je samo to preostalo...
Zato dodje Sasuolo i ponizi vas u kvalifikacijama...A vama, koji kazete kako ce zbog ovoga doci neko i nesto nam uraditi u kvalifikacijama, bih samo porucio da smo mi ipak nesto drugo, to cete mozda gledati na Rajku Miticu, a nama je red za jos jednu evropsku jesen, a vreme je i za jedno prolece koje nam je pretprosle godine izmaklo u 90. minutu.
(Vlada, 28. maj 2017 13:34)

Pusti Arenu Rdojcica koji sigurno nece da kaze da je Mazic pogresio. To sto je mozda bilo obostrano povlacenje ne znaci da penala nije bilo. Slika govori da je ovom skinut dres

"doktor"

pre 6 godina

Veze s penalom nema, obostrano povlacenje i vrlo pametno pustanje zvezdinog igraca od strane Milenkovica na vreme...da ga je zadrzao jos sekundu Mazic bi svirao penal (koji nije postojao). Partizanu nije svirano 30 penala u derbijima, pravih penala koji bi se svirali u svim normalnim ligama. Kazu sutra novo saopstenje...tako ce biti celo leto.

drne

pre 6 godina

Vi ste toliko smesan klub... Vasi fudbaleri samo gledaju da padnu u 16. Njih nista drugo ne zanima...ni gde je lopta,ni gde je gol,ni da li mogu da sutnu,ni da li su u sansi... samo padaj brze bolje,jer od tri pada,jedan je penal. Na vasu zalost,juce ste pali samo dva puta...

Dule

pre 6 godina

Dosudio bih ako treba i dva jedanaesterca za Zvezdu,samo da se nastavi tradicija i da se uštedi na papiru za pisanje saopštenja.Nema veze što Partizanu nije dosuđen penal preko dve decenije.

batina ima dva kraja

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

I kakve to veze ima sa ovom situacijom???????????

Kada bude penal sviraće vam.

Nama nisu svirana tri penala juče, pa šta sad.

obraza bez..

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

I kakve to veze ima sa ovom situacijom???…??

Kada bude penal sviraće vam.

Nama nisu svirana tri penala juče, pa šta sad.
(batina ima dva kraja, 28. maj 2017 13:30)
Hahaha kada bude svirace vam... hoces da kazes da za 22 godine nije bilo osnova za penal? evo samo da te podsetim posto vidim da volis da izvrces cinjenice onako kako ti kao jednom ostrascenom navijacu odgovaraju... dakle bila je pre godinu dana situacija oko penala za Partizan mnogo cistija i jasnija od ove kada je Petkovic nogom pokupio Necu Mihajlovica i sprecio ga da se nadje u gol sansi... i sta sad ono nije bio penal (mnogo jasnija i cistija situacija) a ovo nad Boacijem jeste gde se vidi obostrano povlacenje i gde na kraju Boaci (videvsi da je daleko od lopte) pada nebi li isprovocirao sudiju da svira penal ,Mazic je iskusan internacionalni sudija koji ne pada na blef ,naravno da je u ovoj situaciji samo odmahnuo rukom !

koja budalastina

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56)

Zbog ovakvih stavova smo tu gde jesmo. Prihvatas darove kada ti ide u prilog, a places kada ti ne ide. I tako u krug. Kada budemo imali normalne navijace koji izadju posteno i kazu, jeste bio penal iako mu to ne odgovara mozda cemo napredovati. Ovakvih duela ima u Evropi mnogo, ali je svaki penal. I zuti.

црна овца друштва

pre 6 godina

Да разјаснимо нешто...једно је држати некога за дрес, а друго је оборити некога...имали смо у прошли много ситуација где су играчи Партизана оборени (Касалица-Миљковић, или када су Иванов и Шкулетић били обгрђени рукама и оборени), тако да када ту није свиран пенал и то им није сметало, не знам шта желе сад овде где играч јесте повучен за дрес, али је сам пао, јасно се види како уопште не покушава да дође до лопте него се уместо тога баца на под и тражи пенал...

ublehas

pre 6 godina

U svim ligama, pogotovo na ovakvom mecu, to bi se odmah sviralo kao penal. Na zalost kod nas sudije ne sude. Oni samo sprovode instrukcije kako jedna od ekipa treba da dobije utakmicu.

Kakogod

pre 6 godina

Navijam za Partizan i mislim da smo zasluženo osvojili i jedan i drugi trofej, ali ovo je bio penal. Možda je to neka kompenzacija za loše sudjenje u drugom derbiju, kažem mozda.

Sone

pre 6 godina

Navijaci zvezde ce reci da jeste, navijaci partizana ce reci da nije, i isto tako bi bilo i da je obrnuta situacija. Ja cu samo reci da ako je vec hteo njegov dres, trebao je da mu trazi posle utakmice.

Pera

pre 6 godina

Ne! Jer je ovde uzet samo deo celokupne situacije u kojoj zvedin igrad prvi gura partizanovog. To je kao kada bi neku vukao za dres nekog van kaznenog, a ovvaj pao u kaznenom i da dosudite penal.

Psihijatrija

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

Znaci treba na svakom derbiju da se svira penal da bi navijaci Partizana bili zadovoljni.Kukate za gol iz auta a ne kukate kada je Milijas dao cist gol.Maradona dao gol rukom u finalu SP

panco

pre 6 godina

Ja sam prvi koji ce da cedtitam Partizanu na duploj kruni, ali ovo je definitivno penal. E sad, ovaj penal je sve sto su uradili na ovom derbiju, a to nije dpvoljno za mene. Jednostavno su losi tako da ovaj penal ne cini stvari nista bolje.

Dusan

pre 6 godina

Samo bezobrazni i oni koji mrze Zvezdu ce reci da nije bio penal. Sto je neko rekao izgleda da mora skroz da mu skine dres da bi bio penal.

Nis Radnicki Voli

pre 6 godina

ja da sam sudija dodelio bi zvezdi duplu krunu jos na pocetku sezonu,cisto da ne moramo da slusamo saopstenja.

u evropu oni pokazuju kolko su jaki

Xman

pre 6 godina

Hahhhaha pa jel moze zvezda da da i neki gol bez penala nekome? Partizan 25 godina nije dobio penal u derbiju, a bilo je i te kako slucajeva kada su sudije okretale glavu na drugu stranu. Naravno ovo na snimku nijedan drugi klub na svetu ne bi ni trazio da mu se dosudi, ali kad naviknes na nesto tesko se odvici posle.

Goran

pre 6 godina

Jeste povlacenje za penal, ali je pre toga Boaci grubo odgurao igraca Partizana (1-2 sekunde pre pocetka ovog snimka) tako da ako hocemo istinu, Boaci je napravio faul u napadu pre ovog povlacenja za dres. Zakljucak - nije penal.

wer

pre 6 godina

pa kada bi se sudio penal za svako drzanje za dres, svaki korner bi bio bar 5 penala.

ovaj se bacio kao da ga je opalio brzi voz, nadajuci se da ce izbunariti nesto u mutnoj vodi

malo mi je zao kad vidim na sta je spao nekada veliki klub, samo jedan uigrana akcija: jedan pada a desetorica dizu ruke i galame

nnidza

pre 6 godina

Penal jeste. Ali ne zaboravimo da se na tri kamere videlo kako se obostrano vuku za dres, a ova je pokazala da Boači nije ni imao kontakt sa Ostojicem ili onim klincem čije ime zaboravih. Umalo mu dres nije skinuo. Da li arbitar može nekad da pogreši? Ostojić je odigrao na iskustvo. Suđenje je kao Zvezdaš kažem bili odlično, realno...

Sava

pre 6 godina

E zato sam ja ljut na igrace partizana.umesto da vode 6- 0 do 62 minuta da otklone sve dileme oni sazaljevaju zvezdanu.a mazic je vrhunski sudija a ovi iz zvezde misle da ce on suditi kao ovi prethodna kola.tu ste se presli.mazic je sudio besprekorno.a vi cekajte vase sudije i bice penala i crvenih bez brige.i kako da ne ukapirate da je partizan za klasu bolji od vas..zamislite se za dalje.mi bi i dalje da igramo sa vama

mr.robot

pre 6 godina

iskreno, penal jeste, ali jedan od onih koji se cesto ne sviraju. lopta ide dosta visoko I brzo, povlacenja uvek ima realno, pitanje je inteziteta.
e sada, poenta svega, zvezdi je tokom sezone svirano 6/7 presmesnih penala, I ako se sudija lomi I nije siguran, normalno da mu je slika tih 6/7 penala prosla kroz glavu.

Narovucenije:
KAKO SADIS, TAKO CES DA ZANJES!

CzBg89!

pre 6 godina

Sad ce prepostine grobari da se pravdaju, pa za njih nije penal dok se noga ne slomi nekome ili ruka. 
(CzBg89!, 28. maj 2017 12:04)da se pravdamo vama koji vracate loptu sa atletske staze pred trojicom sudija(srdjan obradovic na 2 metra)?vama da se pravdamo?dupla kruna,cao zdravo.
(KKP, 28. maj 2017 12:23)
A sta radite vi?? Kuakte cele sezone u kojoj niste bili prvi nedelju dana. Da ne pominjem udaranja golovi rukom i penal sad koji realno samo grobar moze da kaze da nije bio. A da Boaci treba sa dobije zuti jer sam skinuo dres.

navijac

pre 6 godina

@Decko ne radi se da li je mogao ili nije mogao da odje do lopte.Prekrsaj je prekrsaj.Na SP 1974u Nemackoj na utakmici Poljska- Jugoslavija sudija je svirao penal za Poljake iako je lopta bila na sasvim drugom kraju terena.Ti verovatno znas da nije mogao do lopte. Skinuo mu dres.Ali nasem "najboljem" sudiji Mazicu niko u Srbiji ne sme da prigovori jer je"najbolji" da je ovako sudio u Evropi zavrsio bi karijeru.Jos jedna greska.Dao je Milenkovicu zuti za start nad Srnicem.Ista situacija u 90 minutu u kaznenom prostoru kada Ostojic startuje na Milica.Prekrsaj je prekrsaj. Bilo da je u polju ili sesnaest
(nekadsnji sudija prve savezne lige u SFRJ, 28. maj 2017 12:21)

Uz svo duzno postovanje, malo su se promenila pravila od 74te pa na ovamo. Fudbal je postao mnogo vise kontakt igra, sa vise duela. Uopste ne sumnjam da bi 74te ovo bilo okarakterisano kao penal, ali danas ne.

Draganče

pre 6 godina

Očigledna je naklonost nekih sudija prema Zvezdi, (to niko ne može sporiti, samo ove godine 18 penala, 9 kod 0:0, x crvenih (za svaki slučaj), nepostojeći ofsjadi...) naravno i nekih drugih prema Partizanu, a u odnosu na druge ekipe u Srbiji. Zaključak prvi: sve kreće od lošeg i pristrasnog suđenja. Ali ovo što se dešava od meča Zvezda-Voždovac (gde su crveno-beli svojom lošom igrom ostali bez nameštene titule) stvarno više nema smisla. Predlažem da od iduće godine sve utakmice Zvezde i Partizana u prvenstvu i kupu sude strane sudije, npr iz Slovačke ili Češke, uz obaveznu zabranu komentarisanja suđenja (pretnja oduzimanjem bodova)i, po ugledu na Engleze, striktno sankcionisanje simuliranja penala (crveni i 2 utakmice ne igranja). Primenjeno na ovu godinu, plašim se da bi tabela bila bitno drugačija...

Milan K.

pre 6 godina

Pa ovakvih startova u Engleskoj ima 5 na svakoj utakmici pa se ne sude penali. Ima sudija koji bi ovo svirali, ali verovatno vecina ne bi.
Ja licno bi svirao Zvezdi penal jer su navikli pa da ne prekidamo takvu zabavu. Ali Partizan je uzeo duplu krunu i igraci vec odmaraju negde na moru tako da je besmisleno komentarisati sudijske odluke. A ako je penal promakao Mazicu koji ce suditi finale lige sampiona, onda tu nema sta da se komentarishe..

bgbg

pre 6 godina

Kako ce da sviraju penal kad iz Partizana citave sezone kukaju. Skinuo mu dres od povlacenja i nije penal.
Ali isto tako Zvezda nije ni zasluzila da joj se svira penal posle svega.

Mare

pre 6 godina

Penal je čist. Potpuna je glupost ovo "nije bio blizu lopte ili u šansi" pa onda nije penal. Svaki faul u 16 je penal. Pre neko kolo u Španiji je sviran penal kada je odbrambeni igrač imao loptu i u građenju je udario napadača rukom. Isto je glupost i ono "treći je minut, pa nije red da se svira". Sudija nije dirigent koji određuje kako treba da izgleda fudbalska predstava, pa bi je to pokvarilo. Ili ovaj jeste?

Dare_cz

pre 6 godina

Ovde nema nista sporno,penal kao kuca za Zvezdu.Ali ne treba traziti razloge u sudijama.Generalno partizan je dao taj gol i zasluzili su pobedu.Bio je ovo jedan od boljih derbija u poslednje vreme,puna tempa kao u najacim ligama.

nn

pre 6 godina

da bi ovo bio penal, onda bi prvo trebao da svira faul u napadu boaciju, pre toga. na ovom snimku se ne vidu, ali pogledajte snimak 5 sekundi ranije. u sustini kad bi se voakve situacije svirale, onda pri svakom izvodjenju kornera imamo penal...
da je boaci mogao da dodje do gol sanse, mazic bi svirao penal...
mnogo spornija je situacija u 85 minutu kada samo zbog neiskustva milica nije sviran cist penal...

obraza bez..

pre 6 godina

Molim ? dali ja to lepo cujem ,pa vi Zvezdasi se jos i zalite , a sta mi
tek da kazemo na temu penala ?...pa nama nije sviran penal protiv vas 22 pune godine, a bilo je posle toga mnogo i mnogo derbija gde je bilo realnih osnova da se svira , kao u onom od pre dve godine kada cist hokejaski (bodycheck) start Petkovica nad Necom Mihajlovicem nije sankcionisan , e ako ono nije bilo za penal ,onda je ovo povlacenje Boacija jos manje za penal, jer em je Boaci bio daleko od lopte, em je i bilo obostranog povlacenja, ali vama ostrascenim Zvezdasima nista nije po meri pa samo gledate sta ide vama u prilog... sto recimo cutite o golu iz gol-auta gde vam se citav svet smejao zbog tendencioznog sudjenja i navlacenja na jednu stranu ? a da smo mi (kojim slucajem) dali takav gol to bi bila takva haranga kakva u svetu fudbala nije bila vidjena.... eh ko vas nezna skupo bi vas platio...na kraju vam ipak ostaje samo da kmecite i cvilite, mi smo vam na sportski nacin pravo na na terenu pokazali ko je bolji, a vi sto ne umete sportski da prihvatite poraz i da priznate ko je trenutno bolji (kao sto smo mi priznali prosle sezone kada ste vi posteno bili bolji to niko od nas grobara ne spori) to je vec vas problem !

Acamar

pre 6 godina

Iz ovog ugla je svaka sumnja otklonjena, prekrsaj je postojao, a ono sto se sudi na sredini terena, treba da se sudi i u kaznenom prostoru. Ipak, to ne umanjuje pobjedu Partizana koji je u poslednjih nekoliko derbija pokazao mnogo vise.

nik sloter

pre 6 godina

Slomljena od tuge plakala je nemo drhtalo je od bola srce njeni.Obriši suze mala moja nek osmeh lice ti krasi,obriši suze suviše si mlada da obraz suza ti kvasi.

beli65

pre 6 godina

@Madjo
najveci slepac je onaj koji ne zeli da vidi.Reci mi gde ti ovde i u jednom trenutku vidis da Boaci dodiruje a kamo li drzi vaseg igraca rukama

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56) # Link komentara


Prvo da cestitam na duploj kruni.Drugo ovo jeste penal po svim pravilma.A ti bi bio prvi da kukas da ovo nije svirano Partizanu da je neko kojim slucajem tako povukao igraca Partizana.

Zlatan

pre 6 godina

Pa ni rođeni otac ne bi mu svirao. Ali 90% sportskih novinara i komentatora u Srbiji bi.
Penal nad Leonardom je očigledan a vi i ostali prozvezdini listovi o tome nireči.

Veteran PFCN1

pre 6 godina

Postoje elementi za penal , neko bi svirao neko ne.Da niste otvarali tokom cele sezone utakmice penalima verovatno bi bio sviran ovaj penal, ovako vratilo vam se .. ponavljam vise je penal nego sto nije ! A i da je zvezda povela ovaj Partizan bi bez problema dao gol zvezdi..

Fgjg

pre 6 godina

Niko da primeti golmana ("do juce delija")da napusava boacija,pa onda juce jos jedan bivsi delija djurickovic nasrce na nase igrace bez lopte,ja ne mogu da verujem kako neko moze preko noci da postane grobar,pa da onda jos glumi veceg grobara od igraca koji su ponikli u partizanu ili navijaju celi zivot za partizan,u redu pristo si da odes u partizan(sportski motiv,financijski motiv,...) ali da se toliko forsiras protiv zvezde a do juce si zvezdin grb ljubijo,to ne mogu da shvatim ama bas nikako,isto vazi za djurdjevica,uvek oni prvi da guzvaju pa jos neke uvredljive izjave,ne znam ne mogu da shvatim nikako......

Istoricar

pre 6 godina

Za navijace Partizana penal ne bi bio i da je slomljena noga.Pricali bipricu sa ce njegova noga na protivnickoj.Penal ne bi bio ni da je igrac umesto golmana odbraniona gol crti. Prica bi bila slucajno se naso igrac.Mazic je mnogo bezazleniji start na utakmici LS izmedju Atletika i Menhengladbaha sudio penal.Pa na SPu Brazilu.Posto svi pisete da takvih deuela ima koliko hoces.Ali Mazicu ovde niko ne sme da prigovori.U Nemackoj sudija Brih koji ce da sudi finale LS je priznao golg de je lopta usla sa strane u pocepanu mrezu.Kazenjen sa tri urtakmice

CzBg89!

pre 6 godina

A penal na Leonardom ??? 
Realni ste..pogledaj odnos dosudjenih penala u zadnjih cetvrt veka ? 
Reci mi koliko je Partizanu dosudjeno penala u derbijima u posledjih 55 utakmica ??? 

ODGOVOR JE 0 !!!!! 
ZNACI 4950 minuta ni jedan faul nije bio u sesnaest metara,realno jel ? 
ZACEPITE VISE !!!!
(NavijCu FMP-a, 28. maj 2017 12:44)
Zasta da ti sudi penal? Zato sto vama ne sude penale sad ni zvezdi ne smeju ciste kao suza da sude a?? Cuti tu, imate vi vase klubove gde vam sire noge da dajete golove ne trebaju vama penali. Reci ti meni koji odnos prelaza za partizan u zadnjih 10 godina???

sasa

pre 6 godina

Da li je lopta bila blizu ili nije to prema pravilima nema veze. I Karasi je sutnuo igraca Poljske na SP 1974 iako je lopta bila na drugom delu terena pa je sudija svirao penal.

Vladimir

pre 6 godina

Ovakve situacije su cesto previdene od strane sudija. Prekrsaj je ocigledan, penal je trebao da se dosudi i u ovom slucaju Zvezda je ostecena. Samo sudiji nije nimalo lako da vidi taj prekrsaj jer je akcija na drugoj strani, ali je greska sudije da ne obraca paznju na ocigledno bitan detalj. Opet, sudija ne moze videti sve. Sada, ako ga je video i odlucio da nema nista sporno, onda je debelo pogresio.
Samo to je tema za jos danas, ajde eventualno sutra, i sa time se mora zavrsiti. Dosta je bilo kukanja sa svih strana o (ne)dosudjenim penalima, offside-ima, da li je lopta jos u terenu ili na autokomandi...
Pobeda i poraz deo su sporta.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Može da se svira i a ne mora,naravno kad je Zvezda u pitanju da mora...
(Topcina, 28. maj 2017 11:50)

Pa zasto se ona nije svirao? :-D

CzBg89!

pre 6 godina

Bilo je tu i ruke Milenkovica kada je pao Milic u sesnaestercu ali ne moze sve da se nabroji sta je bilo tu uprabu su neki grobari kad kazu da je svasta bilo.

xxx

pre 6 godina

Nijedan nije bio penal ito sigurno.Da se vratimo samo do najsvezijeg,Mihajlovicevog.On skace u Petkovica i obara ga na travu,klasican faul u napadu.Samo grobar bi svirao penal i nijedan normalan covek.Ako ja krenem da nabrajam gde je sve Zvezda ostecena u derbijima,trebalo bi da kucam do sutra a ovih 1500 karaktera za komentar su premalo.
(Istina, 28. maj 2017 16:18) Evo ja da ti kažem gde je bio penal-šamar nad Ninkovićem.

PV

pre 6 godina

Ako mu je Milenković vukao dres na gore, to znači da Boaći nema razloga da pada, već naprotiv da iskorsti to i još više da skoči. Da nije pao, možda bi sa tim nabudženim odrazom zahvatio loptu i dao gol.

Istina pre svega

pre 6 godina

Sudeci po komentarima navijaca Partizana , Zvezdi nikad u istoriji sudija nije trebao da svira penal i zvezda nikad nije ostecena. Moze ovaj da radi sta hoce nikad penal nije postojao .Oni za svaku situaciju izvrcu i spinuju tako i za udaranje Frimponga i udaranje glavom i slicno...To je tako ostrasceno da nemam reci..

lol

pre 6 godina

Skinuo mu dres preko glave i odneo kuci. Ali nije penal jer ga je Boaci u pokusaju da se oslobodi cak tri puta ogorceno pogledao i mahao rukama da uhvati ravnotezu i ne padne od rvackog zahvata. Gde mi zivimo.

CzBg89!

pre 6 godina

Ovo se ne sudi ni u zanzibaru!ne znam sto kukaju ovi iz czv,trebalo je da bude minimum 3 razlike za fkp!
(Muftija delija, 28. maj 2017 12:00)
Ma jeste bre, vi ste vanzemaljci, ajde tisina tu, parkirali ste uatobus ispred gola i cekali kontru.

nekadsnji sudija prve savezne lige u SFRJ

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56)

Decko ne radi se da li je mogao ili nije mogao da odje do lopte.Prekrsaj je prekrsaj.Na SP 1974u Nemackoj na utakmici Poljska- Jugoslavija sudija je svirao penal za Poljake iako je lopta bila na sasvim drugom kraju terena.Ti verovatno znas da nije mogao do lopte. Skinuo mu dres.Ali nasem "najboljem" sudiji Mazicu niko u Srbiji ne sme da prigovori jer je"najbolji" da je ovako sudio u Evropi zavrsio bi karijeru.Jos jedna greska.Dao je Milenkovicu zuti za start nad Srnicem.Ista situacija u 90 minutu u kaznenom prostoru kada Ostojic startuje na Milica.Prekrsaj je prekrsaj. Bilo da je u polju ili sesnaest

marsal

pre 6 godina

Cestitao sam juce na osvajanju kupa i rekao da Zvezda bez ijednog stopera
cele sezone nije ni mogla da racuna na trofeje, a da nije ovo ni prvi ni poslednji penal koji nije sviran. Za mene je daleko cistiji penal start na Milica direktno a ne na loptu iako nije bilo kontakta jer ga je Milic izbegao skokom. Kako god, to nije razlog Zvezdinog neuspeha.

cz

pre 6 godina

sramota me od ovih grobara šta piše ovde pa cele sezone namestate a na nas se žalite mi da namestamo namestili bi voždovac onda koja slučajnost finale kupa na jna onda vi na finalu imali dve šanse iz kontra nama nijedan faul neće da svira oko vašeg kaznenog 2 penala nije svirao.:-?:-?

Milan

pre 6 godina

Meni nije jasno samo šta piše u tom famoznom pravilniku fudbala da li je dozvoljeno povlacenje za dres unutar 16 metara ili nije? Da li je dozvoljeno "malo" povlacenje za dres ili nije? Da li se nakon povlacenja za dres, koje je očigledno, svira kazneni udarac ili ne? I da li se nakon povlacenja za dres koje nije "toliko
ocigledno" svira penal ili ne? Dokle god se sudijama ovo ne objasni biće situacije kao ova gde se samom sudiji ostavlja da tumaci pravilo koje je po prirodi zbunjujuće. Na kraju, povlacenje za dres nije sportsko rešenje kako god ka ove velike glave sto vode fudbal definisale.
(Rim, 29. maj 2017 13:06) A meni nije jasno zašto je dostavljen skraćeni snimak. Zašto ne gledamo celu akciju od trenutka kada napadač zvezde sa obe ruke gura odbrambenog igrača Partizana! Šta kažu pravila, ima li napadač pravo na taj način da dođe do šanse? Ukoliko je bilo obostranog povlačenja šta misliš šta kažu pravila ko je u prednosti napadač ili odbrambeni igrač?!?

Dzemo

pre 6 godina

Utakmica je Imala nivo trece Danske lige
Partizan igra cijelo vrijeme na kontru na svom terenu
Zvezda nema koncepta
Greske Sudije
Sviran je ofsajd Djurdjevicu koji nijepostojao a pozicija je bila vrlo zavidna
Penal na samom startu za Zvezdu je itekao bio
To bi vjerovatno dosta toga promjenilo a prije svega Partizanovu igru na kontru

CzBg89!

pre 6 godina

Kad su grobari bili realni?? Sta ocekujete od njih da ce reci da je penal? Pa da je ovo bilo nad Djurdjdvicem bilo bi cist penal crveni za zvezdu nikad prljaviji start ovo ono.

CzBg89!

pre 6 godina

Ali najjaci je Nikolic, kaze svi znamo kako je bilo 1 1 u onom derbiju, a kad se nesto ne sudi za zvezdu tad nema komentara, ne treba pricati o tome. To je taj objektivni trener.

veliki strumf

pre 6 godina

Nije mu skinuo dres, tako da nije penal. E da mu je skinuo dres i da ga je sutnuo jedno 2-3 puta po cevanici - pa i tada bi grobari rekli da nije. Oni su se ove godine odlicno organizovali, izvrsili neverovatan pritisak i uzeli duplu krunu. Karma ce ih stici vec u julu! Ovde samo slep covek ne vidi klasicno povlacenje za dres i klasican, ali KLASICAN PENAL! Iz ovog ugla se to vidi kao na dlanu - pricalo se da je povlacenje obostrano, ovde se vidi da nije i samim tim je penalcina. Nije dosudjen, nema veze, znacaj kupa je NIKAKAV - ni prvenstvo nista ne znaci, a o kupu je izlisno govoriti.

Momo Brko

pre 6 godina

Da nepričamo puno Mažić nije popularan ni u Evropi komentatori imaju puno primedbi na njegovom deljenju pravde ali mi se kunemo u njega da li će suditi neko finale teško je reći sve jedno želim mu uspeh ali posle ovakvih propusta !!!??

Svasta

pre 6 godina

Za uvek objektivne grobare ovde da se oni pitaju nikad Zvezda u svojoj istoriji ne bi dobila penal ... Njima je kada neko povuce nekog za dres nije penal? prica zavrsena..

ОФТАМОЛОГ

pre 6 godina

Пенал чист 100% !! Види се из авиона !!

Она три у другом полувремену су дискутабилна, мада би строг судија свирао бар један !

nokia c5-03

pre 6 godina

Penal je bio i to je cinjenica ali nema veze! Cestitam partizanu na pobedi u finalu,domaci teren je ipak mala vasa prednost. Sto se tice kv. tu vam ne gine ispadanje iz treceg kola ali mislim da mozda mozete u LE uz malo srece. Moja Zvezda nema sanse da dodje do LE, licno mi nije to ni bitno ali je bitno da afirmisemo mlade igrace i da od njihove prodaje vratimo klub bar na pozitivnu nulu.

CzBg89!

pre 6 godina

Ne brukajte se!!! Da vam nije bilo sudija,izgubili bi sva 4 derbija,ovako su vam poklonili gol iz gol auta,TOLIKO!!!
(zvezda dno i sramota Srbije, 28. maj 2017 12:19)
Da nije vama bio sudija dobili bi samo prvi derbi! Da vam nisu priznali gol rukom, da su dali crveni leonardu, faul nad manojol sad ovaj cist penal, e moji grobari ko ocemu vi o postenju. Veze s vezom nemate.

milutin

pre 6 godina

Ne dovodite kompetenciju Mažića u pitanje, čoveka su mnogo veći ocenili kao izvrsnog sudiju i svaki komentar na njegovo suđenje je suvišan. Kao svaki vrhunski sudija i on sudi na osećaj ono što ne može najbolje da vidi. Situacija je bila jasna, Boaće nije mogao do lopte, tražio je penal i to je očigledno... Dakle suđenje Mažića za 10. Svaka čast

NikolaSrb

pre 6 godina

Jel se neko ikad desilo da su ovi ikad priznali da je bio penal za zvezdu ja sa 27 godina nikad nisam doziveo vec uvek nipodostavanje dal je svirao ili ne...

Ovaj snimak je prevara najgore vrste

pre 6 godina

To bi bilo kao kad bi rekli da je igrač sam prevario i prošao kompletnu odbranu jer se na snimku vidi samo gol a ne i asistencija.
Zašto onaj ko je ovo snimao nije pustio kompletan snimak tog duela?

Milos

pre 6 godina

Navijac sam Partizana i potpuno je jasno da je ovo penal. Treba biti realan.Naravno, takvih gresaka uvek ima i bice ih. Bila je dobra utakmica. Smesne su vanredne konferencije za stampu.

b

pre 6 godina

Postavljate mnogo laka pitanja. Da bi bilo zanimljivije postavite i neko teže. Npr.: Da li znate koliko je jedan plus jedan i da li je to dva?

BBRS

pre 6 godina

Penal jeste. Ali ne zaboravimo da se na tri kamere videlo kako se obostrano vuku za dres, a ova je pokazala da Boači nije ni imao kontakt sa Ostojicem ili onim klincem čije ime zaboravih. Umalo mu dres nije skinuo. Da li arbitar može nekad da pogreši? Ostojić je odigrao na iskustvo. Suđenje je kao Zvezdaš kažem bili odlično, realno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nnidza, 28. maj 2017 14:49)

Чекај мало, кажеш био је пенал па онда тврдиш да је Мажић одлично судио?!
Па ако је био пенал а није досуђен како је онда судија одлично судио?!
А на све то, резултат је био 1:0, значи пенал и 99% гол за изједначење!!!
Ајд сад ти мени објасни како си дошао до закључка у вези суђења!

GM

pre 6 godina

U cemu je problem da se u komentar stavi da neko sam sebe zove stoka sa tribine juzne... jel ne znate za tu pesmu, treba link.

https://www.youtube.com/results?search_query=stoka+sa+tribine+juzne

Rim

pre 6 godina

Meni nije jasno samo šta piše u tom famoznom pravilniku fudbala da li je dozvoljeno povlacenje za dres unutar 16 metara ili nije? Da li je dozvoljeno "malo" povlacenje za dres ili nije? Da li se nakon povlacenja za dres, koje je očigledno, svira kazneni udarac ili ne? I da li se nakon povlacenja za dres koje nije "toliko
ocigledno" svira penal ili ne? Dokle god se sudijama ovo ne objasni biće situacije kao ova gde se samom sudiji ostavlja da tumaci pravilo koje je po prirodi zbunjujuće. Na kraju, povlacenje za dres nije sportsko rešenje kako god ka ove velike glave sto vode fudbal definisale.

Fgjg

pre 6 godina

(Fgjg, 28. maj 2017 12:10) zato si gurovica shvatao i obožavao
(KKP, 28. maj 2017 12:16)
Jesi siguran? Ja takve ljude ne mogu prihvatiti,posto ce sutra i mene da ispali,al tebi je to ocigledno ok,meni nije tako da ti komentar nema tezinu

sasa

pre 6 godina

Secate li se finala kupa 2011 godine kada je Partizanu sudjen penal, a Vojvodini nije. Zvezdi sude 15 penala ove godine. Aman vise dokle penali za vecite rivale.

mirko

pre 6 godina

ja da sam sudija dodelio bi zvezdi duplu krunu jos na pocetku sezonu,cisto da ne moramo da slusamo saopstenja.

u evropu oni pokazuju kolko su jaki
(Nis Radnicki Voli, 29. maj 2017 11:56)
ja da sam sudija dodelio bi recimo leonardu direktan crveni kao sto je dobio kanga zbog udaranja igrača rukom pa u nišu djurđeviću zbog udaranja glavom u stomak, i naravno penal nad boaćijem. ne bi zvezdi dao nista unapred kao ni gol iz auta ali ni partizanu gol dat rukom...............ima koliko nećeš da se piše.

nele

pre 6 godina

Ovo jeste penal ali ne znam zasto niste pustili ovaj snimak 10 sekundi ranije pa ako ono nije faul onda ni ovo nije mogao da svira kao penal
(Zoran, 28. maj 2017 15:33)
Hajde da pokusam da objasnim oonima koji zele da razumeju. Obostrano drzanje/ povlacenje/guranje racuna se kao borba za poziciju i ne sudi se nista. Kad jedan igrac prekine, a drugi nastavi kao u ovom slucaju to je faul bilo gde na terenu bez obzira na udaljenost lopte. Imate istu situaciju na utakmici Radnik-Partizan. Igrac partizana se rukama bori za poziciju sa igracem Radnika. U jednom momenu ga pusta, pokusava da nastavi kretnju, igrac Radnika ga i dalje drzi da dres, sudija svira penal. Kao navijac Zvezde sam u komentaru sa prijateljima rekao "cist penal, navukao ga je, ali jeste penal". Takodje, nebitno je, ali lopta pada iza ledja tog igraca, ne bi mogao da dodje do nje bar ne pre nego sto napusti kazneni prostor, znaci nije bila sansa..

navijac

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.

CzBg89!

pre 6 godina

Ma zasta penal?? Ma Boaci je njega vukao i zamalo mu nije pokidao dres a na kraju sam pao da bi iscsnirao penal. E moj Mazicu. Ovde ovako moze u Evropi hi te odma smenili i kaznili.

Borizz

pre 6 godina

Izgleda da se ovi iz Zvezde nisu dovoljno osramotili juce i svih ovih nedelja pa nastavljaju i danas? Zao mi je samo normalnih navijaca Zvezde zbog blamaze ljudi koji vode Zvezdu. Sportski pozdrav svima.

Realno

pre 6 godina

Zvezdas sam oduvek i uvek cu biti. Ali ovo da penalima u derbiju je preslo svaku meru. 
Mazic je odsudio za 10+, ovde penala nema. Jeste ga drzao, ali je Boace trazio kontakt i isao je ka tome da ga Ostojic (cini mi se, ne zamjerite ako nije) povuce i da iznudi penal. Mazic je vidio da je Boace jedini u 16 metara i da nema garancije da bi bas on dosao do te loptr, a namjerno je trazio penal. 
I jednostavno, Zvezda je igrala dobro, ali je Partizan bio ko konkretniji. 
Ono sto treba da raduje je bolji fudbal od prethodnih derbija u ovoj sezoni. 
A vi da pisete o Mazicu, ne trebate... On je u Evropi, trenutno, ime za razliku od nasa dva kluba.
(Iraklis, 28. maj 2017 11:55)

Ti si zvezdas koliko i Misha Tumbas...

Iraklis

pre 6 godina

Zvezdas sam oduvek i uvek cu biti. Ali ovo da penalima u derbiju je preslo svaku meru.
Mazic je odsudio za 10+, ovde penala nema. Jeste ga drzao, ali je Boace trazio kontakt i isao je ka tome da ga Ostojic (cini mi se, ne zamjerite ako nije) povuce i da iznudi penal. Mazic je vidio da je Boace jedini u 16 metara i da nema garancije da bi bas on dosao do te loptr, a namjerno je trazio penal.
I jednostavno, Zvezda je igrala dobro, ali je Partizan bio ko konkretniji.
Ono sto treba da raduje je bolji fudbal od prethodnih derbija u ovoj sezoni.
A vi da pisete o Mazicu, ne trebate... On je u Evropi, trenutno, ime za razliku od nasa dva kluba.

Bikilix

pre 6 godina

Ista situacija sa povlacenjem Balazica pre 2 god...penala ne bese!
Jos se preposteni zvezdasi i njihovi kadrovi bas namucise da nam objasne da nismo videli svojim ocima povlacenje sa dve ruke...tako da penala NEMA!!!

Heroes

pre 6 godina

Jel moguce da ovo grobari za sve imaju opravdanje za udaranje samara Frimpongu, Udaranje glavom, Penal nad Trujicem, sad ovo?? Pa upamtite vratice vam se ovo u kvalifikacijama.

Da znas

pre 6 godina

Mažić im je samo demonstrirao pravila fudbalske igre i nagovestio kakvo ih suđenje čeka u kvalifikacijama za LE, a to što oni ne mogu da prihvate da im se svaki pad u šesnaestercu svira kao penal, je već njihov problem, a ne problem Partizana. 
Ovakvih duela ima na desetine na svakoj utakmici. Međusobno su se potezali za dres, dok je lopta preletela 3m iznad njih.
(Đorđe, 28. maj 2017 12:19)

Videces ti sta je sudjenje u evropi gde se za ovo svira penal, gde se udaranje samara svira crveni , gde se udaranje glavom daje crveni ...Bice bolno za vas.

KKP

pre 6 godina

Da ovo nije svirano partizanu, sad bi ovde bilo 300 komentara grobara koji bi kukali kako nije sviran cist penal, Ali normalno, objektivnosti kod njih nema..
(Hero, 28. maj 2017 11:58) partizanu se ovo inace i ne svira,nikad.ni ovo ni bilo sta drugo.evo vec četvrt veka.

mirko

pre 6 godina

Gledao sam na Areni i na SOS kanalu,komentarisali su ljudi bivši fudbaleri i sudije i niko ne misli da je bio jedanaesterac.
Na pokazanom snimku isečen je deo na kome se vidi da Napadač Zvezde prvo gura Milenkovića , a potom sledi ovaj deo koji su oni izvadili.

Objektivno

pre 6 godina

U jednom se kao grobar slažem sa Terzićem: Mažić nije sudio dobro. Ali zato što je na jučerašnjem derbiju oštetio Partizan kad god je mogao! Svirao je nepostojeće ofsajde Partizanu, odmah u startu "kartonirao" Ostojića, posle i Leonarda. Izmišljao je faulove za CZ, često i slobodnjake u zoni šuta na gol, nije dao žuti Boaćiju za simuliranje penala. Pogledajmo samo statistiku, koliko je faulova sudio za CZ, a koliko za Partizan. Trebao je isključiti Boška Đurovskog koji ge je vređao. Da podsetim, za mnogo benignije ponašanje Marko Nikolić je nedavno poslat na tribine i kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja kluba sa klupe. Najzad, Mažić je produžio meč za čitavih pet minuta, ali sve to nije bilo dovoljno Zvezdi da postigne gol. Što se situacije sa Boaćijem tiče, to je bio toliko naivan pokušaj Zvezdinog igrača da inscenira penal, da čak ni Zvezdi naklonjen sudija nije mogao da dosudi najstrožu kaznu. E sad, druga je stvar što je Boaći navikao da se to sudi na onim utakmicama Zvezde koje su bile "zatvorene".
(Drobnjak iz auta, 28. maj 2017 16:58

Decko,promasio si sport totalno.Ovu materiju niti razumes,niti poznajes,to se iz tvog komentara ocigledno vidi.Verovatno ni u pravila igre nisi upucen,tako da mozes pronaci nesto u sta se malo bolje razumes pa komentarisi.Ovde ti se samo mogu smejati.

CzBg89!

pre 6 godina

A penal na Leonardom ??? 
Realni ste..pogledaj odnos dosudjenih penala u zadnjih cetvrt veka ? 
Reci mi koliko je Partizanu dosudjeno penala u derbijima u posledjih 55 utakmica ??? 

ODGOVOR JE 0 !!!!! 
ZNACI 4950 minuta ni jedan faul nije bio u sesnaest metara,realno jel ? 
ZACEPITE VISE !!!!
(NavijCu FMP-a, 28. maj 2017 12:44)
Zasta da ti sudi penal? Zato sto vama ne sude penale sad ni zvezdi ne smeju ciste kao suza da sude a?? Cuti tu, imate vi vase klubove gde vam sire noge da dajete golove ne trebaju vama penali. Reci ti meni koji odnos prelaza za partizan u zadnjih 10 godina???

Hero

pre 6 godina

Da ovo nije svirano partizanu, sad bi ovde bilo 300 komentara grobara koji bi kukali kako nije sviran cist penal, Ali normalno, objektivnosti kod njih nema..

"doktor"

pre 6 godina

Veze s penalom nema, obostrano povlacenje i vrlo pametno pustanje zvezdinog igraca od strane Milenkovica na vreme...da ga je zadrzao jos sekundu Mazic bi svirao penal (koji nije postojao). Partizanu nije svirano 30 penala u derbijima, pravih penala koji bi se svirali u svim normalnim ligama. Kazu sutra novo saopstenje...tako ce biti celo leto.

Dowla

pre 6 godina

Пенал за звезду, 'оћемо пенал за звезду! Пенааал за звеееездууу, 'оћемо пенал за звезду!

ublehas

pre 6 godina

U svim ligama, pogotovo na ovakvom mecu, to bi se odmah sviralo kao penal. Na zalost kod nas sudije ne sude. Oni samo sprovode instrukcije kako jedna od ekipa treba da dobije utakmicu.

Ivan

pre 6 godina

Ja sam prvi koji ce da cedtitam Partizanu na duploj kruni, ali ovo je definitivno penal. E sad, ovaj penal je sve sto su uradili na ovom derbiju, a to nije dpvoljno za mene. Jednostavno su losi tako da ovaj penal ne cini stvari nista bolje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (panco, 28. maj 2017 14:57)

Ziceri Srnica i Petkovica sa 5 metara, i sut Milijasa pod raslje. To si malo prevideo, ali prasta ti se sto si priznao da je cist penal.

Stefaninho

pre 6 godina

Cist penal kao suza.Skoro pa mu je skinuo dres.O kakvom obostranom povlacenju vi govorite?Vidite li gdje su Boacijeve ruke "objektivni" grobari?

Pop

pre 6 godina

Ovo je bilo medjusobno povlacenje,u trenutku pre pada je boaci pustio milenkovica a milenkovic nije pustio boacija u istom teenutku. Ni govora o penalu

Psihijatrija

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

Znaci treba na svakom derbiju da se svira penal da bi navijaci Partizana bili zadovoljni.Kukate za gol iz auta a ne kukate kada je Milijas dao cist gol.Maradona dao gol rukom u finalu SP

Nemanja

pre 6 godina

Klubu sa takvom istorijom i planetarnom sampionu zbog slavne proslosti treba svirati barem po jedan penal u svakom mecu. Ne zaboravite da za njih navija vecinska Srbija pa zar da pustimo narod da nam pati :) pravda za Zvezdu :)

batina ima dva kraja

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

I kakve to veze ima sa ovom situacijom???????????

Kada bude penal sviraće vam.

Nama nisu svirana tri penala juče, pa šta sad.

pera

pre 6 godina

penal nije dosudjen jer je bio početak meča, velika greška mažića. ali šta je tu je, zato igraš, das 3 gola i bas te briga. problem je što ni czv ni par nisu dali golove igre na zadnja 3 derbija...

Istina

pre 6 godina

Apsolutno i bez pogovora!Zasto sada ne pominju Uefu da pozovu i ne kukaju na sudjenje?Zato sto im ide u prilog a do pre par nedelja su siktali na sve i svi su im bili krivi.Najveci licemeri na svetu su partizanovci.

x

pre 6 godina

FK Crvena Zvezda, nekada prvaci Evrope, spali su na to da ne mogu da pobede Partizan ako im se ne svira penal, ako se igracu Partizana ne pokaze crveni karton. Spali su na to da padaju kao upucani samo da bi iznudili penal iz kojeg ni sami ne znaju da li ce dati gol. Istorija nas podseca da su imali i 2 penala u jednom poluvremenu i da su oba promasili i izgubili derbi. Istorija nas podseca da su imali igraca vise 70 minuta i da su opet izgubili derbi. I onda da se covek zapita, cemu dvomesecno kukanje za penalima i crvenim kartonima??? I nema veze sto je proslo mnogo derbija na kojima se Partizanu nisu sudili penali, ponistavali golovi.. Partizan je nastavio da igra, nekada pobedio nekada igrao nereseno, ali nikada nije 2 meseca kukao za crvenim kartonom!!! Podsecam, Zvezda, bivsi prvak Evrope!!!

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

uopšte nije bio daleko od lopte,da nije oboren.centaršut ide na njega.smešne su grobarske priče da se nešto ne vidi na snimku.čist penal.

BurazengijaPFC

pre 6 godina

Da krenemo redom.

Nedosudjen penal nad Mihajlovicem.

Nedosudjen penal nad Miljkovicem.

Nedosudjen penal nad Balazicem.

Nedosudjen penal zbog igranja rukom Ignjatijevica.

Ponisten gol Bogunovica.

Ponisten gol Mihajlovica.

Kada bih krenuo sada u kojim je derbijima Partizan ostecen,a ipak ostao neporazen,verovatno bih stigao do jedno trideset spornih situacija.

Penala je mozda i bilo.Ali i lopta je sigurno bila u autu pa se igralo dalje.

Zmaj

pre 6 godina

Ja ne znam, kako vas nije sramota da polemisete da li je bio penal??? Obostrana vuca za dres i covek pada kao da ga hulk otreso o zemlju a ne covek od 80kg... Iz aviona se vidi da nije faul i lopta je isla daleko preko njega uopste gledano, tako da nemojte da mlatite i da trazite krivca gde ga nema... Zvezda je losija bila i to je neminovno... A da, penal u krusevcu je dobila za placenu utakmicu i sad bi opet tako... Nije svaki dan Badnji dan... Posteno ko sunce

CzBg89!

pre 6 godina

Ne brukajte se!!! Da vam nije bilo sudija,izgubili bi sva 4 derbija,ovako su vam poklonili gol iz gol auta,TOLIKO!!!
(zvezda dno i sramota Srbije, 28. maj 2017 12:19)
Da nije vama bio sudija dobili bi samo prvi derbi! Da vam nisu priznali gol rukom, da su dali crveni leonardu, faul nad manojol sad ovaj cist penal, e moji grobari ko ocemu vi o postenju. Veze s vezom nemate.

koja budalastina

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56)

Zbog ovakvih stavova smo tu gde jesmo. Prihvatas darove kada ti ide u prilog, a places kada ti ne ide. I tako u krug. Kada budemo imali normalne navijace koji izadju posteno i kazu, jeste bio penal iako mu to ne odgovara mozda cemo napredovati. Ovakvih duela ima u Evropi mnogo, ali je svaki penal. I zuti.

Zlatan

pre 6 godina

Pa ni rođeni otac ne bi mu svirao. Ali 90% sportskih novinara i komentatora u Srbiji bi.
Penal nad Leonardom je očigledan a vi i ostali prozvezdini listovi o tome nireči.

Normalno

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt i to je Mazic dobro video. Opet,mogao je i da ga svira tako da u oba slucaja ne bi pogresio. Sa druge strane, toliko nepostojecih penala je svirano Zvezdi ove sezone, da je karma uradila da im se u jednoj od najvaznijih ne svira. Sto kaze narod " Ko ne plati na mostu, plati na cupriji".
(Che, 28. maj 2017 12:27)

Gde bre je Boaci povukao Ostojica sta pricas bre???

Vlada

pre 6 godina

Bolje pogledajte klip sa analize sudjenja na Areni, koji traje duze i gde se vidi da je povlacenje prvo bilo obostrano, i klasican duel kakvih ima 50 po utakmici u bilo kojoj normalnoj evropskoj ligi. Boaci je samo resio da se skljoka na zemlju kada je video da mu je samo to preostalo...
Zato dodje Sasuolo i ponizi vas u kvalifikacijama...A vama, koji kazete kako ce zbog ovoga doci neko i nesto nam uraditi u kvalifikacijama, bih samo porucio da smo mi ipak nesto drugo, to cete mozda gledati na Rajku Miticu, a nama je red za jos jednu evropsku jesen, a vreme je i za jedno prolece koje nam je pretprosle godine izmaklo u 90. minutu.

lol

pre 6 godina

Gol iz auta,nedosudjen penal za partizan kada je lukovic igrao rukom u zvezdinom sesnaestercu,nedosudjen crveni karton Pingpongu kada je kao zadnji igrac faulirao Leonarda,nedosudjen crveni Kangi zbog provociranja(Everton je dobio crveni prosle godine zbog istog razxloga)nedosudjen penal nad Mihajlovicem,ponisten gol Mihajlovica iz nepostojeceg ofsajda,penal za zvezdu kada je lopta pogodila Rnica u nogu,ponisten cist gol Bogunovica,2 nepostojeca penala u prvom poluvremenu,crveni karton Moreiri iako je on bio napadnut od strane Gaja i pritom nedosudjen penal zato sto ga je ovaj faulirao u kaznenom prostoru,nedosudjeni penali za partizan kada su zvezdini igraci igrali rukom u kaznenom prostoru(bilo je tih slucajeva vise puta),svirani nepostojeci penali za zvezdu,nedosudjen penal za partizan vec punih 20 godina...
Navijaci zvezde imaju najmanje prava da se nekom zale.
(Batman, 28. maj 2017 12:17)

Zaboravio si i da vam jednom pre 8 godina nisu svirali aut, a bio je.

Miso

pre 6 godina

Pa kako ce biti blizu lopte kada ga covek drzi za dres 10 sec., onaj ko kaze da nije bio blizu lopte ili je grobar ili je debil sto izadje na isto!

Da znas

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
(navijac, 28. maj 2017 11:56)

Ahahaha pa ovo je ta cuvena grobarska objektivnost...U svakoj normalnoj ligi ovo bi bio penal ma sta pisali...

Xeroes

pre 6 godina

Kao i kod udaranja Frimponga od strane Leonarda, grobari ce nam strucno objasniti kako je Frimpong udario glavom od dlan Leonarda i da je Frimpong zasluzio crveni a ne Leonardo borac protiv sistema i Avangarda, tako i u ovoj situaciji...

CzBg89!

pre 6 godina

Sad ce prepostine grobari da se pravdaju, pa za njih nije penal dok se noga ne slomi nekome ili ruka. 
(CzBg89!, 28. maj 2017 12:04)da se pravdamo vama koji vracate loptu sa atletske staze pred trojicom sudija(srdjan obradovic na 2 metra)?vama da se pravdamo?dupla kruna,cao zdravo.
(KKP, 28. maj 2017 12:23)
A sta radite vi?? Kuakte cele sezone u kojoj niste bili prvi nedelju dana. Da ne pominjem udaranja golovi rukom i penal sad koji realno samo grobar moze da kaze da nije bio. A da Boaci treba sa dobije zuti jer sam skinuo dres.

Istoricar

pre 6 godina

Za navijace Partizana penal ne bi bio i da je slomljena noga.Pricali bipricu sa ce njegova noga na protivnickoj.Penal ne bi bio ni da je igrac umesto golmana odbraniona gol crti. Prica bi bila slucajno se naso igrac.Mazic je mnogo bezazleniji start na utakmici LS izmedju Atletika i Menhengladbaha sudio penal.Pa na SPu Brazilu.Posto svi pisete da takvih deuela ima koliko hoces.Ali Mazicu ovde niko ne sme da prigovori.U Nemackoj sudija Brih koji ce da sudi finale LS je priznao golg de je lopta usla sa strane u pocepanu mrezu.Kazenjen sa tri urtakmice

veliki strumf

pre 6 godina

Nije mu skinuo dres, tako da nije penal. E da mu je skinuo dres i da ga je sutnuo jedno 2-3 puta po cevanici - pa i tada bi grobari rekli da nije. Oni su se ove godine odlicno organizovali, izvrsili neverovatan pritisak i uzeli duplu krunu. Karma ce ih stici vec u julu! Ovde samo slep covek ne vidi klasicno povlacenje za dres i klasican, ali KLASICAN PENAL! Iz ovog ugla se to vidi kao na dlanu - pricalo se da je povlacenje obostrano, ovde se vidi da nije i samim tim je penalcina. Nije dosudjen, nema veze, znacaj kupa je NIKAKAV - ni prvenstvo nista ne znaci, a o kupu je izlisno govoriti.

PalilulaNiš

pre 6 godina

Ja sam za to da se u sledećem prvenstvu, na početku svake utakmice, dosudi po jedan penal za zvezdu, i da se tek kada zvezda da go iz penala kreće sa centra.
Ako i tada ne budu šampioni da idemo na dva penala po utakmici itd...

Batman

pre 6 godina

Gol iz auta,nedosudjen penal za partizan kada je lukovic igrao rukom u zvezdinom sesnaestercu,nedosudjen crveni karton Pingpongu kada je kao zadnji igrac faulirao Leonarda,nedosudjen crveni Kangi zbog provociranja(Everton je dobio crveni prosle godine zbog istog razxloga)nedosudjen penal nad Mihajlovicem,ponisten gol Mihajlovica iz nepostojeceg ofsajda,penal za zvezdu kada je lopta pogodila Rnica u nogu,ponisten cist gol Bogunovica,2 nepostojeca penala u prvom poluvremenu,crveni karton Moreiri iako je on bio napadnut od strane Gaja i pritom nedosudjen penal zato sto ga je ovaj faulirao u kaznenom prostoru,nedosudjeni penali za partizan kada su zvezdini igraci igrali rukom u kaznenom prostoru(bilo je tih slucajeva vise puta),svirani nepostojeci penali za zvezdu,nedosudjen penal za partizan vec punih 20 godina...
Navijaci zvezde imaju najmanje prava da se nekom zale.

antiDebil

pre 6 godina

Sudeci po komentarima navijaca Partizana , Zvezdi nikad u istoriji sudija nije trebao da svira penal i zvezda nikad nije ostecena. Moze ovaj da radi sta hoce nikad penal nije postojao .Oni za svaku situaciju izvrcu i spinuju tako i za udaranje Frimponga i udaranje glavom i slicno...To je tako ostrasceno da nemam reci..
(Istina pre svega, 28. maj 2017 12:07)

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?

dragan

pre 6 godina

Ovo je bilo medjusobno povlacenje,u trenutku pre pada je boaci pustio milenkovica a milenkovic nije pustio boacija u istom teenutku. Ni govora o penalu
(Pop, 28. maj 2017 13:44)

Ajde ne lupaj,cuj medjusobno povlacenje...nije medjusobno povlacenje nego Boaci pokusava da se otrgne iz ruku ovog odbrambenog igraca partizana,bezuspesno. Svukao mu dres do ramena a ovom stoji upasan u sorts i ti pricas neke bajke za intelektualno inferiorne. Ali dobro,"neutralni" Mazic sada moze opet na vasu proslavu

Dzemo

pre 6 godina

Utakmica je Imala nivo trece Danske lige
Partizan igra cijelo vrijeme na kontru na svom terenu
Zvezda nema koncepta
Greske Sudije
Sviran je ofsajd Djurdjevicu koji nijepostojao a pozicija je bila vrlo zavidna
Penal na samom startu za Zvezdu je itekao bio
To bi vjerovatno dosta toga promjenilo a prije svega Partizanovu igru na kontru

xza

pre 6 godina

Bolje pogledajte klip sa analize sudjenja na Areni, koji traje duze i gde se vidi da je povlacenje prvo bilo obostrano, i klasican duel kakvih ima 50 po utakmici u bilo kojoj normalnoj evropskoj ligi. Boaci je samo resio da se skljoka na zemlju kada je video da mu je samo to preostalo...
Zato dodje Sasuolo i ponizi vas u kvalifikacijama...A vama, koji kazete kako ce zbog ovoga doci neko i nesto nam uraditi u kvalifikacijama, bih samo porucio da smo mi ipak nesto drugo, to cete mozda gledati na Rajku Miticu, a nama je red za jos jednu evropsku jesen, a vreme je i za jedno prolece koje nam je pretprosle godine izmaklo u 90. minutu.
(Vlada, 28. maj 2017 13:34)

Pusti Arenu Rdojcica koji sigurno nece da kaze da je Mazic pogresio. To sto je mozda bilo obostrano povlacenje ne znaci da penala nije bilo. Slika govori da je ovom skinut dres

Krle

pre 6 godina

Sad ce ovi realni i objektivni grobari reci naravno da ne...
(Komedija, 28. maj 2017 11:50)

A je l penal Pavicevicev lakat u lice Ninkovicu? Je l penal Ignjatijevica koji namerno urada rukom loptu u kaznenom? Je l penal nad Mihajlovicem kada ga Petkovic obara u kaznenom? Je l penal kada Lukovic udara rukom loptu u kaznenom? Je l gol aut kada lopta izadje van terena ili se akcija nastavlja? Posle svih tih situacija mi smo nastavili da igramo fudbal. U tome je razlika. Vi fudbal ne znate da igrate i jedine sanse su vam penali ili crveni karton za protivnika.

Drobnjak iz auta

pre 6 godina

U jednom se kao grobar slažem sa Terzićem: Mažić nije sudio dobro. Ali zato što je na jučerašnjem derbiju oštetio Partizan kad god je mogao! Svirao je nepostojeće ofsajde Partizanu, odmah u startu "kartonirao" Ostojića, posle i Leonarda. Izmišljao je faulove za CZ, često i slobodnjake u zoni šuta na gol, nije dao žuti Boaćiju za simuliranje penala. Pogledajmo samo statistiku, koliko je faulova sudio za CZ, a koliko za Partizan. Trebao je isključiti Boška Đurovskog koji ge je vređao. Da podsetim, za mnogo benignije ponašanje Marko Nikolić je nedavno poslat na tribine i kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja kluba sa klupe. Najzad, Mažić je produžio meč za čitavih pet minuta, ali sve to nije bilo dovoljno Zvezdi da postigne gol. Što se situacije sa Boaćijem tiče, to je bio toliko naivan pokušaj Zvezdinog igrača da inscenira penal, da čak ni Zvezdi naklonjen sudija nije mogao da dosudi najstrožu kaznu. E sad, druga je stvar što je Boaći navikao da se to sudi na onim utakmicama Zvezde koje su bile "zatvorene".

ОФТАМОЛОГ

pre 6 godina

Пенал чист 100% !! Види се из авиона !!

Она три у другом полувремену су дискутабилна, мада би строг судија свирао бар један !

nekadsnji sudija prve savezne lige u SFRJ

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56)

Decko ne radi se da li je mogao ili nije mogao da odje do lopte.Prekrsaj je prekrsaj.Na SP 1974u Nemackoj na utakmici Poljska- Jugoslavija sudija je svirao penal za Poljake iako je lopta bila na sasvim drugom kraju terena.Ti verovatno znas da nije mogao do lopte. Skinuo mu dres.Ali nasem "najboljem" sudiji Mazicu niko u Srbiji ne sme da prigovori jer je"najbolji" da je ovako sudio u Evropi zavrsio bi karijeru.Jos jedna greska.Dao je Milenkovicu zuti za start nad Srnicem.Ista situacija u 90 minutu u kaznenom prostoru kada Ostojic startuje na Milica.Prekrsaj je prekrsaj. Bilo da je u polju ili sesnaest

KKP

pre 6 godina

Sad ce prepostine grobari da se pravdaju, pa za njih nije penal dok se noga ne slomi nekome ili ruka.
(CzBg89!, 28. maj 2017 12:04)da se pravdamo vama koji vracate loptu sa atletske staze pred trojicom sudija(srdjan obradovic na 2 metra)?vama da se pravdamo?dupla kruna,cao zdravo.

Pedja

pre 6 godina

Navijaci Partizana ovde pricaju o desetim stvarima. Te kad je dosudjen penal za Partizan, te Zvezda samo simulira, te samo traze crvene kartone. Ovde je tema da li je penal ili nije. Na snimku se jasno vidi da Boaci pokusava da dodje do lopte, niti se telom gura sa igracem, niti ga rukama odguruje, niti drzi. Igrac Partizana ga vuce za dres sve vreme dok lopta nije proletela. Znaci, ovo je penal po svim pravilima fudbalske igre. Ali i ovo nije svirano zato sto Partizan celu godinu i drugih iza ove stalno prica i vrsi pritisak da se Zvezdi stalno sviraju penali. Pa naravno da se sviraju penali koji jesu. I za Partizan bi se svirali da postoje. Da je sa druge strane ovakva situacija bila za Partizan i da se nije svirao penal, sada ovi isti koji tvrde da nije bio, sledecih 5 godina bi kukali kako su osteceni za cist penal. To je liceemrstvo navijaca Partizana, a i rukovodstva. U svakom slucaju, to je bila jedina greska Mazica koju je napravio slucajno ili namerno. Ne treba u tome traziti zaveru. Po meni je kljucan razlog poraza bilo sto je Kanga igrao i nadam se da ce ga Zvezda sto pre prodati.

cinik

pre 6 godina

Ne, zato što je lopta išla previsoko, Boaći nije bio u gol šansi i nije pao na vreme nego tek kada je video da loptu ne može glavom da udari. Ko ne veruje nek pošalje snimak u UEFA kao što je to Partizan uradio sa penalom nad Mihajlovićem pre dve gidne i razjasniće mu se.

zoran

pre 6 godina

Zivim u Engleskoj te gledam fudbal na njihovim stadionima, uzivo. Kada bi ovo bilo merilo za penal, tada bi u U.K utakmice zavrsavale sa dvocifrenim rezultatima. Ljudi, izgubili ste vi dodirne tacke sa pravim fudbalom odavno. Ja za 15god. zivota ne procitah toliko saopshtenja jednog kluba, ovde, koliko u nasem prvenstvu za 7 dana.
Da li vi razumete da u U.K covek koji se krivicno goni ne moze ni da pridje stadionu, a ne da bude u funkciji u nekom klubu.

Madjo

pre 6 godina

Kakav bre penal, o čemu pričaju ovi? Vuku se međusobno, ničija lopta u vazduhu, ovaj pada bezveze i to penal!? Pa nije Mažić kao Majo, pa da svira svašta. To je isto kao kad su lagali da je bila ruka Đurđevića kad je izjednačio na 1:1 u drugom derbiju ove sezone. Da bi opravdali sebe i svoj gol iz gol-auta. Da im nisu svirali pregršt nepostojećih penala ove godine, završili bi u rangu Mladosti iz Lučana na kraju, iza Vojvodine, koja je timčina za njih.

Istina

pre 6 godina

Da krenemo redom.

Nedosudjen penal nad Mihajlovicem.

Nedosudjen penal nad Miljkovicem.

Nedosudjen penal nad Balazicem.

Nedosudjen penal zbog igranja rukom Ignjatijevica.

Ponisten gol Bogunovica.

Ponisten gol Mihajlovica.

Kada bih krenuo sada u kojim je derbijima Partizan ostecen,a ipak ostao neporazen,verovatno bih stigao do jedno trideset spornih situacija.

Penala je mozda i bilo.Ali i lopta je sigurno bila u autu pa se igralo dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BurazengijaPFC, 28. maj 2017 15:11)

Nijedan nije bio penal ito sigurno.Da se vratimo samo do najsvezijeg,Mihajlovicevog.On skace u Petkovica i obara ga na travu,klasican faul u napadu.Samo grobar bi svirao penal i nijedan normalan covek.Ako ja krenem da nabrajam gde je sve Zvezda ostecena u derbijima,trebalo bi da kucam do sutra a ovih 1500 karaktera za komentar su premalo.

cz

pre 6 godina

sramota me od ovih grobara šta piše ovde pa cele sezone namestate a na nas se žalite mi da namestamo namestili bi voždovac onda koja slučajnost finale kupa na jna onda vi na finalu imali dve šanse iz kontra nama nijedan faul neće da svira oko vašeg kaznenog 2 penala nije svirao.:-?:-?

lol

pre 6 godina

Skinuo mu dres preko glave i odneo kuci. Ali nije penal jer ga je Boaci u pokusaju da se oslobodi cak tri puta ogorceno pogledao i mahao rukama da uhvati ravnotezu i ne padne od rvackog zahvata. Gde mi zivimo.

CzBg89!

pre 6 godina

Kad su grobari bili realni?? Sta ocekujete od njih da ce reci da je penal? Pa da je ovo bilo nad Djurdjdvicem bilo bi cist penal crveni za zvezdu nikad prljaviji start ovo ono.

CzBg89!

pre 6 godina

Da li ste culi za remplovanje?
(Goran, 28. maj 2017 12:23)
Remplovanje? Pa isli su ka lopti sudarili se je l? remplovanje kad neko skine dres nekom a ovaj ga ne dotakne??

Istina pre svega

pre 6 godina

Sudeci po komentarima navijaca Partizana , Zvezdi nikad u istoriji sudija nije trebao da svira penal i zvezda nikad nije ostecena. Moze ovaj da radi sta hoce nikad penal nije postojao .Oni za svaku situaciju izvrcu i spinuju tako i za udaranje Frimponga i udaranje glavom i slicno...To je tako ostrasceno da nemam reci..

Fgjg

pre 6 godina

Niko da primeti golmana ("do juce delija")da napusava boacija,pa onda juce jos jedan bivsi delija djurickovic nasrce na nase igrace bez lopte,ja ne mogu da verujem kako neko moze preko noci da postane grobar,pa da onda jos glumi veceg grobara od igraca koji su ponikli u partizanu ili navijaju celi zivot za partizan,u redu pristo si da odes u partizan(sportski motiv,financijski motiv,...) ali da se toliko forsiras protiv zvezde a do juce si zvezdin grb ljubijo,to ne mogu da shvatim ama bas nikako,isto vazi za djurdjevica,uvek oni prvi da guzvaju pa jos neke uvredljive izjave,ne znam ne mogu da shvatim nikako......

Pera

pre 6 godina

Ne! Jer je ovde uzet samo deo celokupne situacije u kojoj zvedin igrad prvi gura partizanovog. To je kao kada bi neku vukao za dres nekog van kaznenog, a ovvaj pao u kaznenom i da dosudite penal.

drne

pre 6 godina

Vi ste toliko smesan klub... Vasi fudbaleri samo gledaju da padnu u 16. Njih nista drugo ne zanima...ni gde je lopta,ni gde je gol,ni da li mogu da sutnu,ni da li su u sansi... samo padaj brze bolje,jer od tri pada,jedan je penal. Na vasu zalost,juce ste pali samo dva puta...

BeKo

pre 6 godina

Penal se mogao svirati ali prethodno Boaći gura igrača Partizana pa ga on,da bi ostao u igri, drži za dres (malo duže).
Ako nije svirao faul nije trebao ni penal.

CzBg89!

pre 6 godina

Ovo se ne sudi ni u zanzibaru!ne znam sto kukaju ovi iz czv,trebalo je da bude minimum 3 razlike za fkp!
(Muftija delija, 28. maj 2017 12:00)
Ma jeste bre, vi ste vanzemaljci, ajde tisina tu, parkirali ste uatobus ispred gola i cekali kontru.

Che

pre 6 godina

Jel moguce da ovo grobari za sve imaju opravdanje za udaranje samara Frimpongu, Udaranje glavom, Penal nad Trujicem, sad ovo?? Pa upamtite vratice vam se ovo u kvalifikacijama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Heroes, 28. maj 2017 11:57)

Evo pamtim sta si rekao, pa se cujemo kad udjemo u grupnu fazu LS ili LE ove godine.

Do tog samaranja Frimponga nije ni trebalo da doje, posto je covek davno trebao da dobije crveni karton posto je kao poslednji covek odbrane srusio partizanovog napadaca. Ali to naravno nisi video. Uvek objektivni zvezdasi, osim kada je njihov klub u pitanju.

Momo Brko

pre 6 godina

Da nepričamo puno Mažić nije popularan ni u Evropi komentatori imaju puno primedbi na njegovom deljenju pravde ali mi se kunemo u njega da li će suditi neko finale teško je reći sve jedno želim mu uspeh ali posle ovakvih propusta !!!??

Mare

pre 6 godina

Penal je čist. Potpuna je glupost ovo "nije bio blizu lopte ili u šansi" pa onda nije penal. Svaki faul u 16 je penal. Pre neko kolo u Španiji je sviran penal kada je odbrambeni igrač imao loptu i u građenju je udario napadača rukom. Isto je glupost i ono "treći je minut, pa nije red da se svira". Sudija nije dirigent koji određuje kako treba da izgleda fudbalska predstava, pa bi je to pokvarilo. Ili ovaj jeste?

karvaljo

pre 6 godina

Nema veze sa penalom...ima nas koji smo fudbal i igrali, pa nešto i znamo...ista situacija kao prošle godine kada je Partizan tražio penal na Rajku...bio je korner za Partizan , centaršut i igrač Zvezde drži još možda i jače i duže igrača Partizana sa dve ruke...nema tu penala rođaci...onda bi na svakoj utakmici bilo po 2,3 penala minimum...nego nek igraju fudbal, nek ne padaju na svaki dodir, važi i za jedne i za druge

sale

pre 6 godina

Drage komsije,cilj ove igre koju komentarisete je ubaciti loptu u gol(ono pravougaono sto stoji na krajevima terena,po sredini).Vas cilj je pasti u kaznenom prostoru,tjs isfolirati,simulirati padove...Izgleda da ne gledamo i ne komentarisemo isti sport...

Che

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt i to je Mazic dobro video. Opet,mogao je i da ga svira tako da u oba slucaja ne bi pogresio. Sa druge strane, toliko nepostojecih penala je svirano Zvezdi ove sezone, da je karma uradila da im se u jednoj od najvaznijih ne svira. Sto kaze narod " Ko ne plati na mostu, plati na cupriji".

kvrga

pre 6 godina

Ma ajde kakav penal, ovakvih duela u ozbiljnim evropskim ligama ima po 10 na svakoj utakmici! Da je Boaci mogao da dodje do lopte i gol sanse, Mazic bi svirao penal, ovako ga je lopta preletela 3 metra. E sad, da je tu bio Glodjovic ili Obradovic, Majo, ili mozda Nikolic i ostale crvene sudije, ne sumnjam da bi svirali penal.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (navijac, 28. maj 2017 11:56)

pa ako je prosla 3 metra iznad njega, sto ga ovaj vuce? a i da je prosla 50 metara, iznad, ista prica. mislio sam da nije bio penal al se iz ovog ugla vidi da jeste.

navijac

pre 6 godina

@Decko ne radi se da li je mogao ili nije mogao da odje do lopte.Prekrsaj je prekrsaj.Na SP 1974u Nemackoj na utakmici Poljska- Jugoslavija sudija je svirao penal za Poljake iako je lopta bila na sasvim drugom kraju terena.Ti verovatno znas da nije mogao do lopte. Skinuo mu dres.Ali nasem "najboljem" sudiji Mazicu niko u Srbiji ne sme da prigovori jer je"najbolji" da je ovako sudio u Evropi zavrsio bi karijeru.Jos jedna greska.Dao je Milenkovicu zuti za start nad Srnicem.Ista situacija u 90 minutu u kaznenom prostoru kada Ostojic startuje na Milica.Prekrsaj je prekrsaj. Bilo da je u polju ili sesnaest
(nekadsnji sudija prve savezne lige u SFRJ, 28. maj 2017 12:21)

Uz svo duzno postovanje, malo su se promenila pravila od 74te pa na ovamo. Fudbal je postao mnogo vise kontakt igra, sa vise duela. Uopste ne sumnjam da bi 74te ovo bilo okarakterisano kao penal, ali danas ne.

Veteran PFCN1

pre 6 godina

Postoje elementi za penal , neko bi svirao neko ne.Da niste otvarali tokom cele sezone utakmice penalima verovatno bi bio sviran ovaj penal, ovako vratilo vam se .. ponavljam vise je penal nego sto nije ! A i da je zvezda povela ovaj Partizan bi bez problema dao gol zvezdi..

Đorđe

pre 6 godina

Mažić im je samo demonstrirao pravila fudbalske igre i nagovestio kakvo ih suđenje čeka u kvalifikacijama za LE, a to što oni ne mogu da prihvate da im se svaki pad u šesnaestercu svira kao penal, je već njihov problem, a ne problem Partizana.
Ovakvih duela ima na desetine na svakoj utakmici. Međusobno su se potezali za dres, dok je lopta preletela 3m iznad njih.

NikolaSrb

pre 6 godina

Jel se neko ikad desilo da su ovi ikad priznali da je bio penal za zvezdu ja sa 27 godina nikad nisam doziveo vec uvek nipodostavanje dal je svirao ili ne...

Vidji

pre 6 godina

Bilo je obostrano povlacenje. Boace ranije pusta Ostojica, tako da ispada da postoji samo Ostojicev kontakt...
(Che, 28. maj 2017 12:27). Kada povlacis nekoga onda se sa dresom desava ovo sto vidis na slici,da je potrajalo jos delic sekunde bukvalno bi mu skinuo dres.Kada pokusavas da se odgurnes od nekoga onda se sa dresom protivnika ne desava nista kao sto se vidi na celom snimku. Partizan jeste bolji ove sezone,zasluzuje titulu,sve to stoji ali ne mogu da verujem da ljudi mogu da budu toliko pristrasni i da vide nesto sto se prosto ni na jednom snimku ne vidi. Kakvo crno obostrano povlacenje,gde vi to vidite?

BurazengijaPFC

pre 6 godina

Ako je ovo cist penal,onda je i penal za Partizan protiv Radnika potpuno opravdan.

Ako je ovo cist penal,onda je i penal nad Miljkovicem kada ga Kasalica seca za dres bar 5 sekundi.

Ako je ovo cist penal,onda je i penal nad Balazicem.


Mogu da navedem jos pet primera kada je Partizan ostecen u derbijima.Bilo je tu i penala nad Mihajlovicem.

Bilo je tu i ponistenog gola zbog navodnog ofsajda.

Bilo je tu i nepriznatog gola Bogunovica kada je Pejcinovic bio pola metra u golu.

Bilo je tu i ruke Ignjatijevica.

Bilo je tu i ruke Ibanjeza.

Draganče

pre 6 godina

Očigledna je naklonost nekih sudija prema Zvezdi, (to niko ne može sporiti, samo ove godine 18 penala, 9 kod 0:0, x crvenih (za svaki slučaj), nepostojeći ofsjadi...) naravno i nekih drugih prema Partizanu, a u odnosu na druge ekipe u Srbiji. Zaključak prvi: sve kreće od lošeg i pristrasnog suđenja. Ali ovo što se dešava od meča Zvezda-Voždovac (gde su crveno-beli svojom lošom igrom ostali bez nameštene titule) stvarno više nema smisla. Predlažem da od iduće godine sve utakmice Zvezde i Partizana u prvenstvu i kupu sude strane sudije, npr iz Slovačke ili Češke, uz obaveznu zabranu komentarisanja suđenja (pretnja oduzimanjem bodova)i, po ugledu na Engleze, striktno sankcionisanje simuliranja penala (crveni i 2 utakmice ne igranja). Primenjeno na ovu godinu, plašim se da bi tabela bila bitno drugačija...

milan

pre 6 godina

Hladne glave kazem zaista cist penal, klasicno rusenje desnom rukom,to je samo zato sto Mazic zaista misli da je evropski sudija (a morao je biti izabran neko iz istocne Evrope). Ipak ovo nema veze sa tim sto je Zvezda poslednjih sest meseci nemocna i sama kriva sto je prepustila trofeje.

nokia c5-03

pre 6 godina

Penal je bio i to je cinjenica ali nema veze! Cestitam partizanu na pobedi u finalu,domaci teren je ipak mala vasa prednost. Sto se tice kv. tu vam ne gine ispadanje iz treceg kola ali mislim da mozda mozete u LE uz malo srece. Moja Zvezda nema sanse da dodje do LE, licno mi nije to ni bitno ali je bitno da afirmisemo mlade igrace i da od njihove prodaje vratimo klub bar na pozitivnu nulu.

CzBg89!

pre 6 godina

Ali najjaci je Nikolic, kaze svi znamo kako je bilo 1 1 u onom derbiju, a kad se nesto ne sudi za zvezdu tad nema komentara, ne treba pricati o tome. To je taj objektivni trener.

Goran

pre 6 godina

Jeste povlacenje za penal, ali je pre toga Boaci grubo odgurao igraca Partizana (1-2 sekunde pre pocetka ovog snimka) tako da ako hocemo istinu, Boaci je napravio faul u napadu pre ovog povlacenja za dres. Zakljucak - nije penal.

Zoran

pre 6 godina

Ovo jeste penal ali ne znam zasto niste pustili ovaj snimak 10 sekundi ranije pa ako ono nije faul onda ni ovo nije mogao da svira kao penal

Vladimir

pre 6 godina

Ovakve situacije su cesto previdene od strane sudija. Prekrsaj je ocigledan, penal je trebao da se dosudi i u ovom slucaju Zvezda je ostecena. Samo sudiji nije nimalo lako da vidi taj prekrsaj jer je akcija na drugoj strani, ali je greska sudije da ne obraca paznju na ocigledno bitan detalj. Opet, sudija ne moze videti sve. Sada, ako ga je video i odlucio da nema nista sporno, onda je debelo pogresio.
Samo to je tema za jos danas, ajde eventualno sutra, i sa time se mora zavrsiti. Dosta je bilo kukanja sa svih strana o (ne)dosudjenim penalima, offside-ima, da li je lopta jos u terenu ili na autokomandi...
Pobeda i poraz deo su sporta.

Xman

pre 6 godina

Hahhhaha pa jel moze zvezda da da i neki gol bez penala nekome? Partizan 25 godina nije dobio penal u derbiju, a bilo je i te kako slucajeva kada su sudije okretale glavu na drugu stranu. Naravno ovo na snimku nijedan drugi klub na svetu ne bi ni trazio da mu se dosudi, ali kad naviknes na nesto tesko se odvici posle.

ccc?

pre 6 godina

Sta su sve sudije u ovom prvenstvu sudile u korist CZ na kraju se obije o glavu i vrati kao bumerang. Ja znam da onaj derbi ne bi bio zavrsen, primera radi, nereseno ali je priznat gol iz auta. Samo jedan primer. Iskljucenje igraca Vojvodine jer je opsovao a o tome niko nema pojma osim sudije na vise od 10 m. i slicno. Osim sto je doveo do toga da iskljuceni igrac place sve ostalo je u korist CZ. Prema tome, primili ste cist regularan gol i sve vam se vratilo. Mora da se igra, postigne gol a ne da se ceka sta ce sudija da dosudi i da li ce da dosudi. Kao tim ste nemocni, igraci nemaju pojma kako da daju gol osim ako nemate igraca vise ili vam nisu dosudil penal, 15 u ovom prvenstvu. Mnogo, mnogooo..

mr.robot

pre 6 godina

iskreno, penal jeste, ali jedan od onih koji se cesto ne sviraju. lopta ide dosta visoko I brzo, povlacenja uvek ima realno, pitanje je inteziteta.
e sada, poenta svega, zvezdi je tokom sezone svirano 6/7 presmesnih penala, I ako se sudija lomi I nije siguran, normalno da mu je slika tih 6/7 penala prosla kroz glavu.

Narovucenije:
KAKO SADIS, TAKO CES DA ZANJES!

Dule

pre 6 godina

Dosudio bih ako treba i dva jedanaesterca za Zvezdu,samo da se nastavi tradicija i da se uštedi na papiru za pisanje saopštenja.Nema veze što Partizanu nije dosuđen penal preko dve decenije.

Bojan

pre 6 godina

Ako se gleda ova sekvenca vise je penal nego sto nije..Ali ako se gleda iz drugog ugla i uhvati sekund pre ovog snimka jasno se vidi da Boaci drzi Milenkovica, sto je uz to sto je lopta isla daleko od njega glavni razlog sto Mazic nije svirao penal. U odnosu na penale koji su ove godine dosudjeni za CZ ovo je jedan od cistijih.Za mene je veci problem sto CZ iz igre u 4 derbija nije stvorila 100% sansu.

milutin

pre 6 godina

Ne dovodite kompetenciju Mažića u pitanje, čoveka su mnogo veći ocenili kao izvrsnog sudiju i svaki komentar na njegovo suđenje je suvišan. Kao svaki vrhunski sudija i on sudi na osećaj ono što ne može najbolje da vidi. Situacija je bila jasna, Boaće nije mogao do lopte, tražio je penal i to je očigledno... Dakle suđenje Mažića za 10. Svaka čast

Djordje(o)Tresach

pre 6 godina

Ne. Ovakvi dueli se ne sviraju. Nikakav ovo nije specijalni start da bi ga neko i primetio. DAJTE GOL IZ IGRE BRE KAO PARTIZAN!

NavijCu FMP-a

pre 6 godina

Kad su grobari bili realni?? Sta ocekujete od njih da ce reci da je penal? Pa da je ovo bilo nad Djurdjdvicem bilo bi cist penal crveni za zvezdu nikad prljaviji start ovo ono.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CzBg89!, 28. maj 2017 12:11)

---------
A penal na Leonardom ???
Realni ste..pogledaj odnos dosudjenih penala u zadnjih cetvrt veka ?
Reci mi koliko je Partizanu dosudjeno penala u derbijima u posledjih 55 utakmica ???

ODGOVOR JE 0 !!!!!
ZNACI 4950 minuta ni jedan faul nije bio u sesnaest metara,realno jel ?
ZACEPITE VISE !!!!

Sasa

pre 6 godina

Uvek objektivni grobari ce vam reci da je Boaci trebalo da dobije zuti karton zbog skidanja dresa...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Komedija, 28. maj 2017 12:22)

Ajde ti "objektivni", uporedi penal nad Necom prosle godine , koji takodje nije sviran, sa ovim od sinoc, i seti se ti "objektivni" komentara Vas Zvezdasa posle tog nedosudjenog penala. Objektivnost Vam je vrlina.
Uostalom , ovo Vam je tek druga godina kako Vam nije sudjen penal u derbiju. Jos jedno dvadeset godina, pa se javite da diskutujemo.

"Dijagnosticar", Nis

jo

pre 6 godina

Po meni, Mazic je perfektno odsudio finale kupa, bez greske takoreci...a ni utakmica nije bila losa, posle duze vremena! Partizan jeste igrao 'ruzan' fudbal, bez igre, cekao kontru, ali ko je kriv Zvezdi sto nema 'konkretnog' igraca u zavrsnici!
Samo da nema ovih uprava, saopstenja i pritisaka na sve i svakog da Zvezda ili Partizan pobede, moglo bi prvenstvo i da se prati!
Igrajte regularno brate, pa ako ce Borac il Metalac da budu prvi, neka budu!

Dusan

pre 6 godina

Samo bezobrazni i oni koji mrze Zvezdu ce reci da nije bio penal. Sto je neko rekao izgleda da mora skroz da mu skine dres da bi bio penal.

BBRS

pre 6 godina

Penal jeste. Ali ne zaboravimo da se na tri kamere videlo kako se obostrano vuku za dres, a ova je pokazala da Boači nije ni imao kontakt sa Ostojicem ili onim klincem čije ime zaboravih. Umalo mu dres nije skinuo. Da li arbitar može nekad da pogreši? Ostojić je odigrao na iskustvo. Suđenje je kao Zvezdaš kažem bili odlično, realno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nnidza, 28. maj 2017 14:49)

Чекај мало, кажеш био је пенал па онда тврдиш да је Мажић одлично судио?!
Па ако је био пенал а није досуђен како је онда судија одлично судио?!
А на све то, резултат је био 1:0, значи пенал и 99% гол за изједначење!!!
Ајд сад ти мени објасни како си дошао до закључка у вези суђења!

Kosjan

pre 6 godina

Cekamo ove likove tipa "Zvezdas sam" "Delija sam" da kazu kako je sramota sto nije sviran cist penal. Ah da oni cute kada zvezdu ostete u drugom slucaju se javljaju..

bgbg

pre 6 godina

Kako ce da sviraju penal kad iz Partizana citave sezone kukaju. Skinuo mu dres od povlacenja i nije penal.
Ali isto tako Zvezda nije ni zasluzila da joj se svira penal posle svega.

црна овца друштва

pre 6 godina

Да разјаснимо нешто...једно је држати некога за дрес, а друго је оборити некога...имали смо у прошли много ситуација где су играчи Партизана оборени (Касалица-Миљковић, или када су Иванов и Шкулетић били обгрђени рукама и оборени), тако да када ту није свиран пенал и то им није сметало, не знам шта желе сад овде где играч јесте повучен за дрес, али је сам пао, јасно се види како уопште не покушава да дође до лопте него се уместо тога баца на под и тражи пенал...

Kakogod

pre 6 godina

Navijam za Partizan i mislim da smo zasluženo osvojili i jedan i drugi trofej, ali ovo je bio penal. Možda je to neka kompenzacija za loše sudjenje u drugom derbiju, kažem mozda.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Ne brukajte se!!! Da vam nije bilo sudija,izgubili bi sva 4 derbija,ovako su vam poklonili gol iz gol auta,TOLIKO!!!

Miki

pre 6 godina

Ah, tako jake ruke protivnika, nimalo suptilno me dodiruju, ne haju za moju krhku dusu i jos krhkije telo, padam, padam od grubog dodira , bolni krik pustam, rane na dusi su vece od onih na telu.. Hoce li sudija uvideti moju bol, vicem, sirim ruke, ne vidi, ne cuje.. Razime li iko moje muke! Gledas coveka od 190cm i 85kg kako pada kao slogirana baba posle malo obostranog guranja, a pritom ga lopta prelece 2 metra. U sta se fudbal pretvorio, mucno je postalo da se gleda. I onda strucnjaci ovde koji procenjuju "intezitet dodira"..

panco

pre 6 godina

Ja sam prvi koji ce da cedtitam Partizanu na duploj kruni, ali ovo je definitivno penal. E sad, ovaj penal je sve sto su uradili na ovom derbiju, a to nije dpvoljno za mene. Jednostavno su losi tako da ovaj penal ne cini stvari nista bolje.

Sava

pre 6 godina

E zato sam ja ljut na igrace partizana.umesto da vode 6- 0 do 62 minuta da otklone sve dileme oni sazaljevaju zvezdanu.a mazic je vrhunski sudija a ovi iz zvezde misle da ce on suditi kao ovi prethodna kola.tu ste se presli.mazic je sudio besprekorno.a vi cekajte vase sudije i bice penala i crvenih bez brige.i kako da ne ukapirate da je partizan za klasu bolji od vas..zamislite se za dalje.mi bi i dalje da igramo sa vama

nik sloter

pre 6 godina

Slomljena od tuge plakala je nemo drhtalo je od bola srce njeni.Obriši suze mala moja nek osmeh lice ti krasi,obriši suze suviše si mlada da obraz suza ti kvasi.

Svasta

pre 6 godina

Za uvek objektivne grobare ovde da se oni pitaju nikad Zvezda u svojoj istoriji ne bi dobila penal ... Njima je kada neko povuce nekog za dres nije penal? prica zavrsena..

Milan

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. maj 2017 11:56) # Link komentara


Prvo da cestitam na duploj kruni.Drugo ovo jeste penal po svim pravilma.A ti bi bio prvi da kukas da ovo nije svirano Partizanu da je neko kojim slucajem tako povukao igraca Partizana.

Zar je bitno?

pre 6 godina

Kao Grobar cu vam reci da ovo jeste penal.Pitanje pak glasi da li je Mazic trebalo da svira.Iskreno mislim da je lopta bila kod Zvezdinog igraca da bi svirao,ovako je pitanje koliko dobro je sve ispratio.Mozda je i cinjenica da je 4i minut igrala ulogu.Sve ovo na stranu,mnogo vala kukate.Gledano po pravim sansama,Partizan je bio bolji.Da DJU-LE nisu bili sebicni,bilo bi jedno 3 komada u Zvezdinoj mrezi.

CzBg89!

pre 6 godina

Bilo je tu i ruke Milenkovica kada je pao Milic u sesnaestercu ali ne moze sve da se nabroji sta je bilo tu uprabu su neki grobari kad kazu da je svasta bilo.

obraza bez..

pre 6 godina

Sine, 22 godine nije sviran penal za Partizan u derbijima, o cemu dalje govoriti ???
Imas li reci za taj podatak ?
(antiDebil, 28. maj 2017 12:21)

I kakve to veze ima sa ovom situacijom???…??

Kada bude penal sviraće vam.

Nama nisu svirana tri penala juče, pa šta sad.
(batina ima dva kraja, 28. maj 2017 13:30)
Hahaha kada bude svirace vam... hoces da kazes da za 22 godine nije bilo osnova za penal? evo samo da te podsetim posto vidim da volis da izvrces cinjenice onako kako ti kao jednom ostrascenom navijacu odgovaraju... dakle bila je pre godinu dana situacija oko penala za Partizan mnogo cistija i jasnija od ove kada je Petkovic nogom pokupio Necu Mihajlovica i sprecio ga da se nadje u gol sansi... i sta sad ono nije bio penal (mnogo jasnija i cistija situacija) a ovo nad Boacijem jeste gde se vidi obostrano povlacenje i gde na kraju Boaci (videvsi da je daleko od lopte) pada nebi li isprovocirao sudiju da svira penal ,Mazic je iskusan internacionalni sudija koji ne pada na blef ,naravno da je u ovoj situaciji samo odmahnuo rukom !

nnidza

pre 6 godina

Penal jeste. Ali ne zaboravimo da se na tri kamere videlo kako se obostrano vuku za dres, a ova je pokazala da Boači nije ni imao kontakt sa Ostojicem ili onim klincem čije ime zaboravih. Umalo mu dres nije skinuo. Da li arbitar može nekad da pogreši? Ostojić je odigrao na iskustvo. Suđenje je kao Zvezdaš kažem bili odlično, realno...

sasa

pre 6 godina

Secate li se finala kupa 2011 godine kada je Partizanu sudjen penal, a Vojvodini nije. Zvezdi sude 15 penala ove godine. Aman vise dokle penali za vecite rivale.

wer

pre 6 godina

pa kada bi se sudio penal za svako drzanje za dres, svaki korner bi bio bar 5 penala.

ovaj se bacio kao da ga je opalio brzi voz, nadajuci se da ce izbunariti nesto u mutnoj vodi

malo mi je zao kad vidim na sta je spao nekada veliki klub, samo jedan uigrana akcija: jedan pada a desetorica dizu ruke i galame

nn

pre 6 godina

da bi ovo bio penal, onda bi prvo trebao da svira faul u napadu boaciju, pre toga. na ovom snimku se ne vidu, ali pogledajte snimak 5 sekundi ranije. u sustini kad bi se voakve situacije svirale, onda pri svakom izvodjenju kornera imamo penal...
da je boaci mogao da dodje do gol sanse, mazic bi svirao penal...
mnogo spornija je situacija u 85 minutu kada samo zbog neiskustva milica nije sviran cist penal...

Максимус

pre 6 godina

Prvo da cestitam na duploj kruni.Drugo ovo jeste penal po svim pravilma.A ti bi bio prvi da kukas da ovo nije svirano Partizanu da je neko kojim slucajem tako povukao igraca Partizana.
(Milan, 28. maj 2017 12:31)

--------
Nama se za mnogo brutalnije startove ne svira penal vec cetvrt veka o cemu vi pricate bre alo ?!!
Penal na Balazicem za povlacenje sa obe ruke, penal nad Miljkovicem za povlacenje koje je trajalo dve-tri sekunde, penal nad Mihajlovicem koji je cist kao voda iz bunara, penal nad Leonarodm povlacenje sa ledja, penal nad Ninkovicem za udaranje u glavu(u onom istom derbiju gde vam je ovaj isti sudija dosudio dva za simuliranje i time direktno doneo titulu te godine), penal nas Skuleticem povlacenje sa obe ruke, vracanje Ibaneza rukom golmanu na 149.derbiju, ..treba li jos ???

To za ove "realne" navijace iz Ljutice Bogdana nisu bili penali..ma kakvi simuliranje klasicno jel!!!

Ovaj snimak je prevara najgore vrste

pre 6 godina

To bi bilo kao kad bi rekli da je igrač sam prevario i prošao kompletnu odbranu jer se na snimku vidi samo gol a ne i asistencija.
Zašto onaj ko je ovo snimao nije pustio kompletan snimak tog duela?

Milos

pre 6 godina

Navijac sam Partizana i potpuno je jasno da je ovo penal. Treba biti realan.Naravno, takvih gresaka uvek ima i bice ih. Bila je dobra utakmica. Smesne su vanredne konferencije za stampu.

xxx

pre 6 godina

Nijedan nije bio penal ito sigurno.Da se vratimo samo do najsvezijeg,Mihajlovicevog.On skace u Petkovica i obara ga na travu,klasican faul u napadu.Samo grobar bi svirao penal i nijedan normalan covek.Ako ja krenem da nabrajam gde je sve Zvezda ostecena u derbijima,trebalo bi da kucam do sutra a ovih 1500 karaktera za komentar su premalo.
(Istina, 28. maj 2017 16:18) Evo ja da ti kažem gde je bio penal-šamar nad Ninkovićem.

doom

pre 6 godina

гол-аут је ипак хит сезоне. а ово није ништа за Рнићеву бутину коју је судија помешао са руком... случајно, или за досуђени пенал за пад на 19 метара од гола. у овој ситуацији је Миленковић држао за дрес Боаћија а овај је могао глат да се извуче из из дреса и из ситуације да је покушао, можда би чак и гол дао. лик је изабрао да клекне пошто није могао баш да падне. са друге стране, Мажић је могао да суди техничку, звезда пуца 2 пенала и има лопту за нов напад.

beli65

pre 6 godina

@Madjo
najveci slepac je onaj koji ne zeli da vidi.Reci mi gde ti ovde i u jednom trenutku vidis da Boaci dodiruje a kamo li drzi vaseg igraca rukama

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Ne zelim da pricam kako je ova odluka promenila mec. Mi da smo zasluzili da pobedimo pravili bi sanse, dali bi gol. Da je penal penal je. Ne mozete da pricate kako ovo u ozbiljnim ligama ne sude, pa dres mu je skinuo! Ali opet, to ne treba da bude izgovor za poraz.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Može da se svira i a ne mora,naravno kad je Zvezda u pitanju da mora...
(Topcina, 28. maj 2017 11:50)

Pa zasto se ona nije svirao? :-D

Dare_cz

pre 6 godina

Ovde nema nista sporno,penal kao kuca za Zvezdu.Ali ne treba traziti razloge u sudijama.Generalno partizan je dao taj gol i zasluzili su pobedu.Bio je ovo jedan od boljih derbija u poslednje vreme,puna tempa kao u najacim ligama.

peca

pre 6 godina

A penal i crveni za Zvezdu protiv Vojvodine. Za navijače Zvezde bili čisti ko suza. I koliko je pomoći Zvezda imala do sada. Kao da ne ume da da gol iz igre i pobedi bez igrača više. Jedna je istina Zvezda je već nekoliko godina treći klub po kvalitetu u Srbiji. To jednostavno pokazuje sajt Uefe. I kako može treći da bude prvi.

sasa

pre 6 godina

Da li je lopta bila blizu ili nije to prema pravilima nema veze. I Karasi je sutnuo igraca Poljske na SP 1974 iako je lopta bila na drugom delu terena pa je sudija svirao penal.

mirko

pre 6 godina

ja da sam sudija dodelio bi zvezdi duplu krunu jos na pocetku sezonu,cisto da ne moramo da slusamo saopstenja.

u evropu oni pokazuju kolko su jaki
(Nis Radnicki Voli, 29. maj 2017 11:56)
ja da sam sudija dodelio bi recimo leonardu direktan crveni kao sto je dobio kanga zbog udaranja igrača rukom pa u nišu djurđeviću zbog udaranja glavom u stomak, i naravno penal nad boaćijem. ne bi zvezdi dao nista unapred kao ni gol iz auta ali ni partizanu gol dat rukom...............ima koliko nećeš da se piše.

obraza bez..

pre 6 godina

Molim ? dali ja to lepo cujem ,pa vi Zvezdasi se jos i zalite , a sta mi
tek da kazemo na temu penala ?...pa nama nije sviran penal protiv vas 22 pune godine, a bilo je posle toga mnogo i mnogo derbija gde je bilo realnih osnova da se svira , kao u onom od pre dve godine kada cist hokejaski (bodycheck) start Petkovica nad Necom Mihajlovicem nije sankcionisan , e ako ono nije bilo za penal ,onda je ovo povlacenje Boacija jos manje za penal, jer em je Boaci bio daleko od lopte, em je i bilo obostranog povlacenja, ali vama ostrascenim Zvezdasima nista nije po meri pa samo gledate sta ide vama u prilog... sto recimo cutite o golu iz gol-auta gde vam se citav svet smejao zbog tendencioznog sudjenja i navlacenja na jednu stranu ? a da smo mi (kojim slucajem) dali takav gol to bi bila takva haranga kakva u svetu fudbala nije bila vidjena.... eh ko vas nezna skupo bi vas platio...na kraju vam ipak ostaje samo da kmecite i cvilite, mi smo vam na sportski nacin pravo na na terenu pokazali ko je bolji, a vi sto ne umete sportski da prihvatite poraz i da priznate ko je trenutno bolji (kao sto smo mi priznali prosle sezone kada ste vi posteno bili bolji to niko od nas grobara ne spori) to je vec vas problem !

Nis Radnicki Voli

pre 6 godina

ja da sam sudija dodelio bi zvezdi duplu krunu jos na pocetku sezonu,cisto da ne moramo da slusamo saopstenja.

u evropu oni pokazuju kolko su jaki

mr.wolf

pre 6 godina

Totalno nebitno da li je bio penal ili nije bio penal. Sudija nije svirao , znaci nije bio, to je bitno. Inace, rasprava ostrascenih navijaca i jednog i drugog kluba nema apsolutno nikakvog smisla. Prosto je, navijac Zvezde bi svirao, navijac Partizana ne bi svirao, i tako moze do besvesti. Pitanje je isto kao da pitate zaludjene rusofile i ove druge amerofile, ko je jaci. Rasprava bi medju Srbima trajala do nestanka sveta. I tu je bitno samo trenutno stanje, onakvo kakvo jeste. Za kraj, ipak je ovo samo sport, ne razumem frustracije, ni jednih ni drugih, do te mere da se ljudi vredjaju, bolesna nacija definitivno.

Milan K.

pre 6 godina

Pa ovakvih startova u Engleskoj ima 5 na svakoj utakmici pa se ne sude penali. Ima sudija koji bi ovo svirali, ali verovatno vecina ne bi.
Ja licno bi svirao Zvezdi penal jer su navikli pa da ne prekidamo takvu zabavu. Ali Partizan je uzeo duplu krunu i igraci vec odmaraju negde na moru tako da je besmisleno komentarisati sudijske odluke. A ako je penal promakao Mazicu koji ce suditi finale lige sampiona, onda tu nema sta da se komentarishe..

Rim

pre 6 godina

Meni nije jasno samo šta piše u tom famoznom pravilniku fudbala da li je dozvoljeno povlacenje za dres unutar 16 metara ili nije? Da li je dozvoljeno "malo" povlacenje za dres ili nije? Da li se nakon povlacenja za dres, koje je očigledno, svira kazneni udarac ili ne? I da li se nakon povlacenja za dres koje nije "toliko
ocigledno" svira penal ili ne? Dokle god se sudijama ovo ne objasni biće situacije kao ova gde se samom sudiji ostavlja da tumaci pravilo koje je po prirodi zbunjujuće. Na kraju, povlacenje za dres nije sportsko rešenje kako god ka ove velike glave sto vode fudbal definisale.

Milan

pre 6 godina

Meni nije jasno samo šta piše u tom famoznom pravilniku fudbala da li je dozvoljeno povlacenje za dres unutar 16 metara ili nije? Da li je dozvoljeno "malo" povlacenje za dres ili nije? Da li se nakon povlacenja za dres, koje je očigledno, svira kazneni udarac ili ne? I da li se nakon povlacenja za dres koje nije "toliko
ocigledno" svira penal ili ne? Dokle god se sudijama ovo ne objasni biće situacije kao ova gde se samom sudiji ostavlja da tumaci pravilo koje je po prirodi zbunjujuće. Na kraju, povlacenje za dres nije sportsko rešenje kako god ka ove velike glave sto vode fudbal definisale.
(Rim, 29. maj 2017 13:06) A meni nije jasno zašto je dostavljen skraćeni snimak. Zašto ne gledamo celu akciju od trenutka kada napadač zvezde sa obe ruke gura odbrambenog igrača Partizana! Šta kažu pravila, ima li napadač pravo na taj način da dođe do šanse? Ukoliko je bilo obostranog povlačenja šta misliš šta kažu pravila ko je u prednosti napadač ili odbrambeni igrač?!?

Sone

pre 6 godina

Navijaci zvezde ce reci da jeste, navijaci partizana ce reci da nije, i isto tako bi bilo i da je obrnuta situacija. Ja cu samo reci da ako je vec hteo njegov dres, trebao je da mu trazi posle utakmice.

PV

pre 6 godina

Ako mu je Milenković vukao dres na gore, to znači da Boaći nema razloga da pada, već naprotiv da iskorsti to i još više da skoči. Da nije pao, možda bi sa tim nabudženim odrazom zahvatio loptu i dao gol.

nele

pre 6 godina

Ovo jeste penal ali ne znam zasto niste pustili ovaj snimak 10 sekundi ranije pa ako ono nije faul onda ni ovo nije mogao da svira kao penal
(Zoran, 28. maj 2017 15:33)
Hajde da pokusam da objasnim oonima koji zele da razumeju. Obostrano drzanje/ povlacenje/guranje racuna se kao borba za poziciju i ne sudi se nista. Kad jedan igrac prekine, a drugi nastavi kao u ovom slucaju to je faul bilo gde na terenu bez obzira na udaljenost lopte. Imate istu situaciju na utakmici Radnik-Partizan. Igrac partizana se rukama bori za poziciju sa igracem Radnika. U jednom momenu ga pusta, pokusava da nastavi kretnju, igrac Radnika ga i dalje drzi da dres, sudija svira penal. Kao navijac Zvezde sam u komentaru sa prijateljima rekao "cist penal, navukao ga je, ali jeste penal". Takodje, nebitno je, ali lopta pada iza ledja tog igraca, ne bi mogao da dodje do nje bar ne pre nego sto napusti kazneni prostor, znaci nije bila sansa..

GM

pre 6 godina

U cemu je problem da se u komentar stavi da neko sam sebe zove stoka sa tribine juzne... jel ne znate za tu pesmu, treba link.

https://www.youtube.com/results?search_query=stoka+sa+tribine+juzne

marsal

pre 6 godina

Cestitao sam juce na osvajanju kupa i rekao da Zvezda bez ijednog stopera
cele sezone nije ni mogla da racuna na trofeje, a da nije ovo ni prvi ni poslednji penal koji nije sviran. Za mene je daleko cistiji penal start na Milica direktno a ne na loptu iako nije bilo kontakta jer ga je Milic izbegao skokom. Kako god, to nije razlog Zvezdinog neuspeha.

Acamar

pre 6 godina

Iz ovog ugla je svaka sumnja otklonjena, prekrsaj je postojao, a ono sto se sudi na sredini terena, treba da se sudi i u kaznenom prostoru. Ipak, to ne umanjuje pobjedu Partizana koji je u poslednjih nekoliko derbija pokazao mnogo vise.

b

pre 6 godina

Postavljate mnogo laka pitanja. Da bi bilo zanimljivije postavite i neko teže. Npr.: Da li znate koliko je jedan plus jedan i da li je to dva?

Fgjg

pre 6 godina

(Fgjg, 28. maj 2017 12:10) zato si gurovica shvatao i obožavao
(KKP, 28. maj 2017 12:16)
Jesi siguran? Ja takve ljude ne mogu prihvatiti,posto ce sutra i mene da ispali,al tebi je to ocigledno ok,meni nije tako da ti komentar nema tezinu