Fudbal 135

Nedelja, 28.08.2016.

17:45

Da li je sudija oštetio Pazar?

Fudbaleri Novog Pazara gbili su besni na glavnog sudiju koji je u 23. minutu dosudio penal za Crvenu zvezdu.

Da li je sudija oštetio Pazar? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 7 godina

znaci ovako, koliko ja razumem ove plavobele i crnobele narikace...kad igrac izbije loptu, slobodno moze da polomi ruke i noge igracu protivnicke ekipe jer je vec izbio loptu, i nista se nije desilo...kakvi ste vi likovi, neverovatno...

Mirko

pre 7 godina

Prvo sam pomislio da nije, mada mi je bilo sumljivo jer mu je noga predugo ostala u vazduhu, kao da je namerno hteo da povredi Kandu. Ipak, ne bi bio pena, da nije išo đonom. Ovako je čist penal. Razlika je u igranju đonom.

Valjamte Popesku

pre 7 godina

Na stranu ovde komentari, svaka budala moze svasta da napise krijuci se iza monitora.
Ali od 30tak mojih prijatelja zvezdasa, od kojih 5-6 redovno idu na Sever, ni 1 (I slovima: nijedan), nije smeo da kaze: "Pa dobro, mozda je bio..." Sve im je jasno.

John Terry

pre 7 godina

Los sudija, ovo nije penal, niti je crveni za Sikimica, bez obzira na povredu, nije bilo namere, to se desava. Nesrecan sllucaj. Sto se penala tice, ni p od penala.

cg

pre 7 godina

Strasno zahtjevna odluka sa sudijske strane. Nakon odigrane lopte, igrac otvorenim djonom udara u protivnika. apsolutno nemaran start, ispravan kazneni udarac i zuti karton. Svaka cast decku. hrabra i ispravna odluka. Poz iz CG.

RF

pre 7 godina

Kanga ili kako god vec nije nista uradio da izbegne kontakt i naleteo na igraca verovatno i namerno. Jasno se vidi da igrac NP povlaci nogu pri kontaktu dok ovaj nastavlja na njega.

Nema ni govora o penalu, sramota sta vise!

bobo mk

pre 7 godina

Sudija je oštetio Zvezdu, jer za ovakav neoprezan i veoma opasan start otvorenim đonom obavezno je i isključenje. Sličnim startom pre 30 godina Đelmaš je unakazio Jovicu Nikolića. Tada sudija nije svirao ništa i završio karijeru.

ditra

pre 7 godina

treba da vas bude sramota...pre svega sudije fss-a i komisiju. Ovo je penal? Na mecu Lige Sampiona, kvalifikacije za LS ova vam nikada nece svirati...Da li znate kad ce CZ sledeca sezona da igra LS? Nikada!!!! Budite toga svesni...

skydog

pre 7 godina

Samo da podsetim strucnjake da se svaki start sa ledja,bez obzira koliko bio cist,sankcionise prekrsajem i kartonom.Djon je djon pa u ovom slucaju apsolutno nema dileme.Protiv Jugoslavije je davno sviran penal zbog udaranja igraca od strane karasija dok je lopta bila na centru.i tada je bilo polemika,ali pravila su jasna.Na zalost malo ljudi ih poznaje,a svi komentarisu.

Susjed

pre 7 godina

Ne može sudac doći do te razine a da ne zna da ovo nije penal, svira jer mora.. Haha čovjek izbio loptu ovaj zakasnio 3 sekunde i dobio penal, a ako golman izboksa i zabije se i u golmana oce i to bit, smiješno navlacenje

badem

pre 7 godina

Stavimo na stranu navijačku ostrašćenost. U svakom sportu, pa i u fudbalu, postoji pravilnik, a po njemu, ova situacija je čista kao suza:

1. Svaki start otvorenim đonom je faul za karton (po slobodnom sudijskom uverenju, u zavisnosti od inteziteta starta, dodeljuje se žuti ili crveni), nebitno da li je izbio loptu ili ne. To pravilo postoji kako bi se sprečile potencijalne opasne povrede.
Po logici pojedinaca, igrač po izbijanju lopte posle starta može protivniku da otkine i ruke i noge... jbg, izbio je loptu. :)

2. O kakvom indirektnom udarcu zbor opasne igre vi pričate? Opasna igra se svira kada igrač načini potez koji potencijalno može da povredi protivnika, ali do kontakta ne dođe. U ovom slučaju kontakt je itekako postojao.

PeraQ

pre 7 godina

Ali kad grobari koji imaju 3 (i slovima tri ) proleća u Evropi u svojih 70 godina i koji gol u 210 minuta igre nisu uspeli da postignu protiv moćnog Zaglembja pričaju o Evropi... Neprocenjivo...

Bahatisti

pre 7 godina

Ako derbi budu sudile ,,naše" sudije, očekujem da sviraju penal za Zvezdu zbog faula na centru terena. Ničega se ne stide i sve je moguće. Zato upravo Partizana za derbi obavezno datraži strane sudije i antidoping kontrolu. To je jedini način da dokažemo da smo bolji. Neće pristati jer znaju da ćemo ih fudbalski razvaliti ali morate istrajati čak i po cenu odustajanja od utakmice.

Valjda sam sada sve objasnio

pre 7 godina

Igrač Pazara nije trebalo da izbije loptu ispred Kange i sve bi bilo u redu a rezultat isti 0:1. Napominjem da je ovo treći penal koji se sudi što Kanga ne stigne prvi pa se zakuca u igrača. Mali je talentovan za takve stvari i treba to koristiti i ubuduće. Penale za Partizana ne suditi do daljeg jer to nisu penali dok ih sudija ne svirne.

Bijeli

pre 7 godina

Nema govora o penalu. Pazarac je izbio loptu, a Kanga je, kasneci na nju, naletio na njegovu nogu. Ne svira se nista, a ukoliko bas mora, onda faul u napadu, hehehe...ovo zadnje je sala, ali ono osnovno je da penala nema, trebalo se nastaviti igru i to je to. A ako je bas htio ukrasti za Zvezdu, maksimum koji je mogao navuci je indirekt ("opasna"igra), iako toga nije bilo jer je intervencija cista. Polozio sam ispite, 2 godine sam i sudio trecu ligu...znam sto vam pisem, a neutralan sam.

duh sa sekirom

pre 7 godina

Molim navijače Partizana da ne komentarišu zvezdanaesterce. Ako je cilj da se izazove nekakva reakcija navijača sekte, samo se gubi vreme. Za sve znaju osim za stid.

realno

pre 7 godina

Ma ni govora... Jel bilo kontakta?! - Jeeeste. Sta onda ocete?! Penal i tacka. Al kontakt bio posle... - Ma nije bitno kad je bio, vazno da je bio...

Posteno... :)

devlinjo

pre 7 godina

ja sam zvezdaš celog života, i života me zvezda koštala. OVO NIJE BIO PENAL, i ovo jeste uticalo na utakmicu u celini. da li bi pobedili ili izgubili meč bez penala, to je diskutabilno. A sada želim da u narednom periodu pročitam sličan komentar od makar jednog partizanovog navijača kada se bude desilo tako nešto vama, a desiće se.

Pucicu Vedercino

pre 7 godina

@Svirati im penal svaku utakmicu kad izadju na teren i dati protivnickom igracu crveni, cisto da nas ne drze u neizvesnosti.
(Pucicu Vederu, 28. avgust 2016 18:59)

pa i sviraju vam grobaru ali to sto ste jadni da ne znate ni to da iskoristite...

ludak

pre 7 godina

u pravu ste penal je promenio tok utakmice,do penala je pazar napadao,dve stative pogodjene,jedna precka,par puta ziceri(sto kazu, sa golmanom oci u oci) i onda vucic javi da se svira penal,i tu padnu psihicki i prime 4 gola...kako vas bre vise stvarno nije sramota da pisete da je svaka zvezdina utakmnica namestena??e,al svaka,bukvalno??

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Partizanov navijac sam, ali sam "po malo" strucan: termin "prvi stigao do lopte" je besmislen u ovom slucaju. Igrac NP je nacinio pogibeljan start, neprirodnim polozajem noge, samo pukim slucajem protivnik nije ostao invalid.
Za ovakve divljacke startove su i u Evropi poceli da salju u zatvor.
Kakve veze imaju Kokeza, Tole I bog Jokin?
Kakvi ste vi tumaci, "nije imao nameru"? Nije imao nameru da izbegne PRELOM NOGE PROTIVNIKU, to jeste.
Namera je ocigledna: da tesko povredi protovnika!
Krajnje je vreme da se ovakvi prekrsaji kaznjavaju kao krivicna dela!!!

beca grobar

pre 7 godina

Kada je igrac NP izbio loptu Kanga je u tom trenutku bio metar od njega.Hahaha ma ok.Ma lako je pobedjivati kad svaku utakmicu pocinjes sa penalom.Cigani su cigani

vs

pre 7 godina

Voleo bih nekada da procitam strucan, neostrascen komentar na ovom forumu, a ne prepucavanje Delija i Grobara. Po dobrom delu komentatora situacija je ovakva: ako odbrambeni igrac prvi stigne do lopte i igra njome - moze napadacu da polomi nogu, glavu, nebitno - faul ne postoji! Jel tako? Imali smo pre dve sezone slicnu situaciju kada Ricoli na mecu PSV-Mancester nije sudio penal, a Luku Sou je polomljena noga prilikom jednog ovakvog starta. Ricoli je zbog toga bio kaznjen nekoliko nedelja odsustva iz Lige sampiona, a u medijima je bio razapet. Dakle, bez obzira sto je igrao prvo loptom, prekrsaj je toliko ocigledan da mora da se sudi faul. Neko je pomenuo indirektan udarac. Kod ovakvih faulova sudije najviseg ranga u Evropi odavno ne sude indirektan udarac (sudi se samo kod visoko podignute noge koja ugrozava glavu igraca). Za start djonom u nogu obavezno se sudi direktan slobodan udarac i daje crveni karton, jer kod ovakvih startova ugrozava se bezbednost igraca. Ja pokusao strucno da objasnim, a vi kako hocete.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3235831/Luke-Shaw-suspected-broken-leg-seen-PSV-defender-Hector-Moreno-sent-Manchester-United-penalty-referee-got-wrong-says-Graham-Poll.html

istina je najljepsa

pre 7 godina

briga me za zvezdu i partizan ,duel je oznacen kao kazneni udarac sto je apsolutno smijesno... plavo - bijeli dolazi na loptu prvi od crveno bijelog i svaka daljna diskusija je nepotrebna , a sad guranje krampona u koljeno , kanga ulazi u putanju igraca koji izbija loptu ,pa kamo da stavi nogu iza glava dok kanga ne prode posto je ocigledo navedeni igrac zvezde zakasnio,namjere za ozljedivanje nije bilo tako da nemoze da bude kazneni udarac....al eto bravo za kangu sto je usao u potencijalno opasni duel pa nemorate ga vrijedat da se ne bori....

delija

pre 7 godina

@vs znaci indirektan udarac kad ugrozava glavu ,a penal kad ugrozava nogu hm??? u svakom slucaju igrac je startovao izbacivanjem lopte...postoji opasna igra i kod napadaca kada ide glavom bez obzira na loptu ...u ovom slucaju i kanga je isao djonom leve noge na loptu

Pedja

pre 7 godina

Igrac jeste prvi dosao do lopte, ali je djonom startovao na nogu napadaca. Da je bio klizajuci start, naravno da ne bi bio penal, ali ovo nije bila cak ni opasna igra vec djon u protivnikovu nogu. Trebalo bi pitati zasto je Sikimic dobio crveni? Isao je na loptu, golman je bio brzi, zakasnio je i zasluzio zuti. Medjutim dobio je direktan crveni iako nije isao pogibeljno vec na loptu.

Enrico Pallazzo

pre 7 godina

Miko majstore, prestani da duvas lepak leba ti, Kanga 'nasrnuo' na njegov djon, ostale rupe od krampona...
Tipicna objektivnost Tole generacije..

Djoka

pre 7 godina

Realno penal nije
Al sa druge strane,na sredini bi se svirao faul za ovo,tako da ima elemanata za penal
Kazu prvu izbio loptu,jeste,ali zato sto je izbio loptu nema pravo da ga bije ko vola,jer eto izbio je loptu.
Ako ne penal,onda indirektan udarac.

elmaestro

pre 7 godina

A šta da je ovako izbio loptu negde u visini potkolenice i nakon toga mu polomion nogu? Ili da je izbio loptu u visini glave i zakucao mu krapone u oko ili tako nešto? Ni tad ne bi bio regularan penal. Inače, ne navijam za Zvezdu, niti pratim srpski fudbal. Ovo gledam sa realne strane, ići ovako otvorenim đonom je čist crveni.

nista o nicemu

pre 7 godina

Nije jer su prekinuli mec. Uostalom kad je sudija ostetio Pazar protiv Partizana u onom cuvenom mecu Grobari su pricali da je to ok, e pa i sad je ok

Dragan

pre 7 godina

Mogli ste da postavite u isto vreme i pitanje da li je Zemlja okrugla? Ali za koji mesec, niko se ovoga nece secati niti spominjati, Zvezda ce vec biti novi prvak sa 23 boda ispred Partizana ili Vose, i niko nece praviti pitanje oko toga sto nam je liga ne samo najnizeg kvaliteta nego i potpuno krimogena...

Анти-бот

pre 7 godina

Казнени ударац са беле тачке се суди између осталог када играч било како удари противничког играча без обзира на положај лопте. Дакле, правило јасно.

BigBoca

pre 7 godina

Казнени ударац са беле тачке се суди између осталог када играч било како удари противничког играча без обзира на положај лопте. Дакле, правило јасно.
(Анти-бот, 28. avgust 2016 19:26)

Kod suđenja kaznenog udarca prvenstveno se gleda NAMERA, koja u ovom slučaju apsolutno nije postojala.

zex86

pre 7 godina

Novosadjanin ovo je treci penal od pocetka sezone za Zvezdu, partizan je imao dva.A inace sve meceve u kojima je dobila zvezda penale, te mecevr je dobijala sa po 3-4 razlike tako da je smesna prica o tome kako su uticali na rezultat i ovaj vas debeo minus u sred avgusta...a ono sto najvaznije, bili su penali!!!

Bokelj

pre 7 godina

Samo privatizacija! Ne komentarišem ovo zato što marim više za ovakvu Zvezdu i domaći fudbal, već čisto zbog činjenica. Penal jeste bio; zamislite da se ovo desilo na sredini terena - što bi sudija sudio? Faul za Zvezdu, naravno. Nema veze što je igrač Pazara prvi došao do lopte - on je potom udario Kangu. A za faul u 16m sudi se penal. S indirektom ovo nema ama baš nikakve veze. Indirekt se sudi za opasnu igru prilikom koje nije došlo do udaranja protivničkog igrača, tj. prekršaja.
Bizarna situacija, ali tako stoje stvari. Na kraju, još jednom: PRIVATIZACIJA!

Kaca lepotica

pre 7 godina

Ovaj penal ni Terza ne bi sudio ali vratili smo se u realnost i nasu banana ligu ! Zato su im Bugari i Sassuolo u 4 utakmice dali sa pola gasa 10 komada ali u ovoj Vucic ligi im se sudi sve i svasta......ja samo ne razumem taj narod koji ode na stadion da gleda ovaj antifudbal !??

Vucko

pre 7 godina

Nije penal, ali je trebao da svira indirektan udarac za Zvezdu. To sto je igrac Pazara stigao prvi do lopte, ne znaci da treba da otkida nogu igracu Zvezde. Sudija skroz pogubljen i los, pogresio je i sto je Sikimicu dao crveni karton, ono je neoprezan start za koji uvek sledi zuti karton. Verovatno ce biti kaznjen nekoliko meceva bez delegiranja.

vasic77

pre 7 godina

Ostrasceni klinci ce reci penal....Istina je surova da nema sanse da je penal ali koga to briga jer zivimo u Zanzibaru gde samo i mogu da se sviraju ovakvi penali...

mr

pre 7 godina

Penal nije sigurno, ovo moze biti samo indirektan udarac zbog opasne igre, ali je i to diskutabilno jer ocigledno igrac ide na loptu i izbacuje je i onda kanga nalece na njega. Po mom misljenju ostecen Pazar.

DedaMiloje

pre 7 godina

Ma nije bre penal, nema otvorenog preloma butine djonom. Evo groblje kaže da nije...koji ste vi šou, samo što mu butinu nije odkinuo, bilo je i za crveni karton.

The_Emperor

pre 7 godina

Срамота ме да кажем да навијам за Звезду због оваквих ствари. Није случај другачији ни код Гробара.

kajv

pre 7 godina

Dajte ljudi malo realnosti....covjek prije starto na loptu....kakav penal ...lopta je zakon u igri ako se vode debate.....klizeci start kojim igrac dolazi na loptu prije suparnickog okarakterizira se kao nastavak igre pa makar ovaj drugi imao lom noge ... A tako i u ovom slucaju

Labud

pre 7 godina

Labud smatra - covek je prvi dosao do lopte i izbacio je. Sta se posle desilo nema veze za ovaj indicent. Da igrac nije prvi stigao do lopte, dobio bi crveni i verovatno par utakmica kazne, uz penal.

Labud se grohotom smeje na pristrasno tumacenje i izmisljanje pravila. Kao prosle godine, kada je komisija tvrdila razne stvari ali nije htela da potpise. Ukratko, to je nas fudbal.

mika sumadinac

pre 7 godina

Covek izbio loptu i Kanga skocio na njega...Penal kao kuca za Kokezu, Babarogica, vodju i njegovo biracko telo...a mi ostali da cutimo.Ipak su oni fudbalska sila prosli su samo Valetu zadnje dve godine.

NBGD

pre 7 godina

Za ove sto spominju slicnu situaciju kao Evra blabla...setite se Nece Mihajlovica isti penal je sudjen Vardiju u Premijer Ligi...pa vi vidite

Mislite o tome

pre 7 godina

Pa djonom mu je osajdario po nozi, ne vidim zasto ovo ne bi bio penal iako je igrac Pazara prvi stigao do lopte. Start za zatvor, mogao je da ga povredi.

Dača

pre 7 godina

Kako me iznervirao Sikimić ovim startom nad golmanom pa to je strašno.Mislim da je ovo ozbiljna i teška povreda oka koju je ovaj čovek zaradio.Sramota stvarno.

nesa80

pre 7 godina

ovo je najbolji i najsmesniji penal ikada,ajde malo sumnjivo ali ovo je preterano a i drugi gol lik namerno pusta loptu i orlandic daje gol uz koji se raduje kao da je dao gol sasulu....mi nas fudbal treba da tretiramo kao cirkus i tako da gledamo uz kokice,suncokret i pivo i mnogo seljacke zabave

100% Novosadjanin

pre 7 godina

A sta je sa onim pravilom ko je prvi stigao do lopte? A da, pa to pravilo potire ona vaznije - zvezda mora biti sampion! Koji je po redu ovo penal za tu grofovu zvezdu? Ako nije 30. nije ih onda bilo nijedan...

doktor

pre 7 godina

Covek je izbacio loptu, stigao je prvi do nje, jel treba da vodi racuna o tome kako ce nogu da spusti nakon pokreta kojim je izbacio loptu?? Ma gledam snimak 100 puta, nije mi jasno kako ovo moze da bude penal??? Ma....Nije vise do Partizana i Zvezde, ovo je doslo do toga da zivimo u zemlji u kojoj vladaju ljudi koji nemaju srama, casti ni morala. Ali neka, u Evropi se vidi ko je FK Crvena Zvezda. Tacnije, ne vidi se.

my way

pre 7 godina

Чист пенал, о чему ви причате? Није то прекршај уклизавањем, па да нема фаула ако је пре закачена лопта, већ ударац ђоном.

CzBg89!

pre 7 godina

Da l ste vi normalni ljudi oko cega pravite vi buku. Necete osvojiti titulu jos 20 godina je l vam jasno vise bre? Treba covek da polomi nogu da bi mu sudili faul.

Ivan

pre 7 godina

Ne znate pravila. Sudija ima pravo da na osnovu intenziteta starta dosudi penal bez obzira ko je prvi stigao do lopte. Ovo je bio pogiben start za crveni karton. Ako ovo nije penal kao sto mnogi tvrde, onda tom logikom sudije ne bi smele da daju crvene kartone van terena, jer tamo niko nije blizu lopte i tu se cak ni ne igra utakmica.

Tresh kretenizam

pre 7 godina

Ako se ne varam, ovako je Evra na jednoj, čini mi se polifinalnoj, utakmici Manchester United-Real Madrid dobio crveni karton. Pri tome, lopta mu je dolazila s' ledja i nije mogao viditi igrača ali je išao djonom i zaradio automatsko isključenje.

Ivan kg

pre 7 godina

Ako je ovo penal, ja sam pijesak na Kopakabanu :D napenalili njih lepo Ludogorec i Sasuolo , tu nema raznih Kokeza, Terzica i ostalih, u te 4 utakmice primili skoro tuce golova.

Nikola

pre 7 godina

Ne vidim ja ovde penal uopšte osim možda opasne igre. Čovek je lepo krenuo da izbije loptu, a Kanga je naleteo na njega. Nakon što je izbio loptu, nije imao vremena da skloni nogu, jer je imao manje od sekunde.

mika sumadinac

pre 7 godina

Covek izbio loptu i Kanga skocio na njega...Penal kao kuca za Kokezu, Babarogica, vodju i njegovo biracko telo...a mi ostali da cutimo.Ipak su oni fudbalska sila prosli su samo Valetu zadnje dve godine.

vasic77

pre 7 godina

Ostrasceni klinci ce reci penal....Istina je surova da nema sanse da je penal ali koga to briga jer zivimo u Zanzibaru gde samo i mogu da se sviraju ovakvi penali...

doktor

pre 7 godina

Covek je izbacio loptu, stigao je prvi do nje, jel treba da vodi racuna o tome kako ce nogu da spusti nakon pokreta kojim je izbacio loptu?? Ma gledam snimak 100 puta, nije mi jasno kako ovo moze da bude penal??? Ma....Nije vise do Partizana i Zvezde, ovo je doslo do toga da zivimo u zemlji u kojoj vladaju ljudi koji nemaju srama, casti ni morala. Ali neka, u Evropi se vidi ko je FK Crvena Zvezda. Tacnije, ne vidi se.

mr

pre 7 godina

Penal nije sigurno, ovo moze biti samo indirektan udarac zbog opasne igre, ali je i to diskutabilno jer ocigledno igrac ide na loptu i izbacuje je i onda kanga nalece na njega. Po mom misljenju ostecen Pazar.

DedaMiloje

pre 7 godina

Ma nije bre penal, nema otvorenog preloma butine djonom. Evo groblje kaže da nije...koji ste vi šou, samo što mu butinu nije odkinuo, bilo je i za crveni karton.

Kaca lepotica

pre 7 godina

Ovaj penal ni Terza ne bi sudio ali vratili smo se u realnost i nasu banana ligu ! Zato su im Bugari i Sassuolo u 4 utakmice dali sa pola gasa 10 komada ali u ovoj Vucic ligi im se sudi sve i svasta......ja samo ne razumem taj narod koji ode na stadion da gleda ovaj antifudbal !??

kajv

pre 7 godina

Dajte ljudi malo realnosti....covjek prije starto na loptu....kakav penal ...lopta je zakon u igri ako se vode debate.....klizeci start kojim igrac dolazi na loptu prije suparnickog okarakterizira se kao nastavak igre pa makar ovaj drugi imao lom noge ... A tako i u ovom slucaju

100% Novosadjanin

pre 7 godina

A sta je sa onim pravilom ko je prvi stigao do lopte? A da, pa to pravilo potire ona vaznije - zvezda mora biti sampion! Koji je po redu ovo penal za tu grofovu zvezdu? Ako nije 30. nije ih onda bilo nijedan...

beca grobar

pre 7 godina

Kada je igrac NP izbio loptu Kanga je u tom trenutku bio metar od njega.Hahaha ma ok.Ma lako je pobedjivati kad svaku utakmicu pocinjes sa penalom.Cigani su cigani

Bijeli

pre 7 godina

Nema govora o penalu. Pazarac je izbio loptu, a Kanga je, kasneci na nju, naletio na njegovu nogu. Ne svira se nista, a ukoliko bas mora, onda faul u napadu, hehehe...ovo zadnje je sala, ali ono osnovno je da penala nema, trebalo se nastaviti igru i to je to. A ako je bas htio ukrasti za Zvezdu, maksimum koji je mogao navuci je indirekt ("opasna"igra), iako toga nije bilo jer je intervencija cista. Polozio sam ispite, 2 godine sam i sudio trecu ligu...znam sto vam pisem, a neutralan sam.

Nikola

pre 7 godina

Ne vidim ja ovde penal uopšte osim možda opasne igre. Čovek je lepo krenuo da izbije loptu, a Kanga je naleteo na njega. Nakon što je izbio loptu, nije imao vremena da skloni nogu, jer je imao manje od sekunde.

Dragan

pre 7 godina

Mogli ste da postavite u isto vreme i pitanje da li je Zemlja okrugla? Ali za koji mesec, niko se ovoga nece secati niti spominjati, Zvezda ce vec biti novi prvak sa 23 boda ispred Partizana ili Vose, i niko nece praviti pitanje oko toga sto nam je liga ne samo najnizeg kvaliteta nego i potpuno krimogena...

nesa80

pre 7 godina

ovo je najbolji i najsmesniji penal ikada,ajde malo sumnjivo ali ovo je preterano a i drugi gol lik namerno pusta loptu i orlandic daje gol uz koji se raduje kao da je dao gol sasulu....mi nas fudbal treba da tretiramo kao cirkus i tako da gledamo uz kokice,suncokret i pivo i mnogo seljacke zabave

Dača

pre 7 godina

Kako me iznervirao Sikimić ovim startom nad golmanom pa to je strašno.Mislim da je ovo ozbiljna i teška povreda oka koju je ovaj čovek zaradio.Sramota stvarno.

The_Emperor

pre 7 godina

Срамота ме да кажем да навијам за Звезду због оваквих ствари. Није случај другачији ни код Гробара.

vs

pre 7 godina

Voleo bih nekada da procitam strucan, neostrascen komentar na ovom forumu, a ne prepucavanje Delija i Grobara. Po dobrom delu komentatora situacija je ovakva: ako odbrambeni igrac prvi stigne do lopte i igra njome - moze napadacu da polomi nogu, glavu, nebitno - faul ne postoji! Jel tako? Imali smo pre dve sezone slicnu situaciju kada Ricoli na mecu PSV-Mancester nije sudio penal, a Luku Sou je polomljena noga prilikom jednog ovakvog starta. Ricoli je zbog toga bio kaznjen nekoliko nedelja odsustva iz Lige sampiona, a u medijima je bio razapet. Dakle, bez obzira sto je igrao prvo loptom, prekrsaj je toliko ocigledan da mora da se sudi faul. Neko je pomenuo indirektan udarac. Kod ovakvih faulova sudije najviseg ranga u Evropi odavno ne sude indirektan udarac (sudi se samo kod visoko podignute noge koja ugrozava glavu igraca). Za start djonom u nogu obavezno se sudi direktan slobodan udarac i daje crveni karton, jer kod ovakvih startova ugrozava se bezbednost igraca. Ja pokusao strucno da objasnim, a vi kako hocete.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3235831/Luke-Shaw-suspected-broken-leg-seen-PSV-defender-Hector-Moreno-sent-Manchester-United-penalty-referee-got-wrong-says-Graham-Poll.html

Susjed

pre 7 godina

Ne može sudac doći do te razine a da ne zna da ovo nije penal, svira jer mora.. Haha čovjek izbio loptu ovaj zakasnio 3 sekunde i dobio penal, a ako golman izboksa i zabije se i u golmana oce i to bit, smiješno navlacenje

BigBoca

pre 7 godina

Казнени ударац са беле тачке се суди између осталог када играч било како удари противничког играча без обзира на положај лопте. Дакле, правило јасно.
(Анти-бот, 28. avgust 2016 19:26)

Kod suđenja kaznenog udarca prvenstveno se gleda NAMERA, koja u ovom slučaju apsolutno nije postojala.

Valjda sam sada sve objasnio

pre 7 godina

Igrač Pazara nije trebalo da izbije loptu ispred Kange i sve bi bilo u redu a rezultat isti 0:1. Napominjem da je ovo treći penal koji se sudi što Kanga ne stigne prvi pa se zakuca u igrača. Mali je talentovan za takve stvari i treba to koristiti i ubuduće. Penale za Partizana ne suditi do daljeg jer to nisu penali dok ih sudija ne svirne.

Ivan

pre 7 godina

Ne znate pravila. Sudija ima pravo da na osnovu intenziteta starta dosudi penal bez obzira ko je prvi stigao do lopte. Ovo je bio pogiben start za crveni karton. Ako ovo nije penal kao sto mnogi tvrde, onda tom logikom sudije ne bi smele da daju crvene kartone van terena, jer tamo niko nije blizu lopte i tu se cak ni ne igra utakmica.

duh sa sekirom

pre 7 godina

Molim navijače Partizana da ne komentarišu zvezdanaesterce. Ako je cilj da se izazove nekakva reakcija navijača sekte, samo se gubi vreme. Za sve znaju osim za stid.

Bahatisti

pre 7 godina

Ako derbi budu sudile ,,naše" sudije, očekujem da sviraju penal za Zvezdu zbog faula na centru terena. Ničega se ne stide i sve je moguće. Zato upravo Partizana za derbi obavezno datraži strane sudije i antidoping kontrolu. To je jedini način da dokažemo da smo bolji. Neće pristati jer znaju da ćemo ih fudbalski razvaliti ali morate istrajati čak i po cenu odustajanja od utakmice.

devlinjo

pre 7 godina

ja sam zvezdaš celog života, i života me zvezda koštala. OVO NIJE BIO PENAL, i ovo jeste uticalo na utakmicu u celini. da li bi pobedili ili izgubili meč bez penala, to je diskutabilno. A sada želim da u narednom periodu pročitam sličan komentar od makar jednog partizanovog navijača kada se bude desilo tako nešto vama, a desiće se.

CzBg89!

pre 7 godina

Da l ste vi normalni ljudi oko cega pravite vi buku. Necete osvojiti titulu jos 20 godina je l vam jasno vise bre? Treba covek da polomi nogu da bi mu sudili faul.

RF

pre 7 godina

Kanga ili kako god vec nije nista uradio da izbegne kontakt i naleteo na igraca verovatno i namerno. Jasno se vidi da igrac NP povlaci nogu pri kontaktu dok ovaj nastavlja na njega.

Nema ni govora o penalu, sramota sta vise!

badem

pre 7 godina

Stavimo na stranu navijačku ostrašćenost. U svakom sportu, pa i u fudbalu, postoji pravilnik, a po njemu, ova situacija je čista kao suza:

1. Svaki start otvorenim đonom je faul za karton (po slobodnom sudijskom uverenju, u zavisnosti od inteziteta starta, dodeljuje se žuti ili crveni), nebitno da li je izbio loptu ili ne. To pravilo postoji kako bi se sprečile potencijalne opasne povrede.
Po logici pojedinaca, igrač po izbijanju lopte posle starta može protivniku da otkine i ruke i noge... jbg, izbio je loptu. :)

2. O kakvom indirektnom udarcu zbor opasne igre vi pričate? Opasna igra se svira kada igrač načini potez koji potencijalno može da povredi protivnika, ali do kontakta ne dođe. U ovom slučaju kontakt je itekako postojao.

Labud

pre 7 godina

Labud smatra - covek je prvi dosao do lopte i izbacio je. Sta se posle desilo nema veze za ovaj indicent. Da igrac nije prvi stigao do lopte, dobio bi crveni i verovatno par utakmica kazne, uz penal.

Labud se grohotom smeje na pristrasno tumacenje i izmisljanje pravila. Kao prosle godine, kada je komisija tvrdila razne stvari ali nije htela da potpise. Ukratko, to je nas fudbal.

my way

pre 7 godina

Чист пенал, о чему ви причате? Није то прекршај уклизавањем, па да нема фаула ако је пре закачена лопта, већ ударац ђоном.

Valjamte Popesku

pre 7 godina

Na stranu ovde komentari, svaka budala moze svasta da napise krijuci se iza monitora.
Ali od 30tak mojih prijatelja zvezdasa, od kojih 5-6 redovno idu na Sever, ni 1 (I slovima: nijedan), nije smeo da kaze: "Pa dobro, mozda je bio..." Sve im je jasno.

Анти-бот

pre 7 godina

Казнени ударац са беле тачке се суди између осталог када играч било како удари противничког играча без обзира на положај лопте. Дакле, правило јасно.

ditra

pre 7 godina

treba da vas bude sramota...pre svega sudije fss-a i komisiju. Ovo je penal? Na mecu Lige Sampiona, kvalifikacije za LS ova vam nikada nece svirati...Da li znate kad ce CZ sledeca sezona da igra LS? Nikada!!!! Budite toga svesni...

istina je najljepsa

pre 7 godina

briga me za zvezdu i partizan ,duel je oznacen kao kazneni udarac sto je apsolutno smijesno... plavo - bijeli dolazi na loptu prvi od crveno bijelog i svaka daljna diskusija je nepotrebna , a sad guranje krampona u koljeno , kanga ulazi u putanju igraca koji izbija loptu ,pa kamo da stavi nogu iza glava dok kanga ne prode posto je ocigledo navedeni igrac zvezde zakasnio,namjere za ozljedivanje nije bilo tako da nemoze da bude kazneni udarac....al eto bravo za kangu sto je usao u potencijalno opasni duel pa nemorate ga vrijedat da se ne bori....

skydog

pre 7 godina

Samo da podsetim strucnjake da se svaki start sa ledja,bez obzira koliko bio cist,sankcionise prekrsajem i kartonom.Djon je djon pa u ovom slucaju apsolutno nema dileme.Protiv Jugoslavije je davno sviran penal zbog udaranja igraca od strane karasija dok je lopta bila na centru.i tada je bilo polemika,ali pravila su jasna.Na zalost malo ljudi ih poznaje,a svi komentarisu.

Enrico Pallazzo

pre 7 godina

Miko majstore, prestani da duvas lepak leba ti, Kanga 'nasrnuo' na njegov djon, ostale rupe od krampona...
Tipicna objektivnost Tole generacije..

PeraQ

pre 7 godina

Ali kad grobari koji imaju 3 (i slovima tri ) proleća u Evropi u svojih 70 godina i koji gol u 210 minuta igre nisu uspeli da postignu protiv moćnog Zaglembja pričaju o Evropi... Neprocenjivo...

elmaestro

pre 7 godina

A šta da je ovako izbio loptu negde u visini potkolenice i nakon toga mu polomion nogu? Ili da je izbio loptu u visini glave i zakucao mu krapone u oko ili tako nešto? Ni tad ne bi bio regularan penal. Inače, ne navijam za Zvezdu, niti pratim srpski fudbal. Ovo gledam sa realne strane, ići ovako otvorenim đonom je čist crveni.

Tresh kretenizam

pre 7 godina

Ako se ne varam, ovako je Evra na jednoj, čini mi se polifinalnoj, utakmici Manchester United-Real Madrid dobio crveni karton. Pri tome, lopta mu je dolazila s' ledja i nije mogao viditi igrača ali je išao djonom i zaradio automatsko isključenje.

Ivan kg

pre 7 godina

Ako je ovo penal, ja sam pijesak na Kopakabanu :D napenalili njih lepo Ludogorec i Sasuolo , tu nema raznih Kokeza, Terzica i ostalih, u te 4 utakmice primili skoro tuce golova.

ludak

pre 7 godina

u pravu ste penal je promenio tok utakmice,do penala je pazar napadao,dve stative pogodjene,jedna precka,par puta ziceri(sto kazu, sa golmanom oci u oci) i onda vucic javi da se svira penal,i tu padnu psihicki i prime 4 gola...kako vas bre vise stvarno nije sramota da pisete da je svaka zvezdina utakmnica namestena??e,al svaka,bukvalno??

Mislite o tome

pre 7 godina

Pa djonom mu je osajdario po nozi, ne vidim zasto ovo ne bi bio penal iako je igrac Pazara prvi stigao do lopte. Start za zatvor, mogao je da ga povredi.

Pedja

pre 7 godina

Igrac jeste prvi dosao do lopte, ali je djonom startovao na nogu napadaca. Da je bio klizajuci start, naravno da ne bi bio penal, ali ovo nije bila cak ni opasna igra vec djon u protivnikovu nogu. Trebalo bi pitati zasto je Sikimic dobio crveni? Isao je na loptu, golman je bio brzi, zakasnio je i zasluzio zuti. Medjutim dobio je direktan crveni iako nije isao pogibeljno vec na loptu.

cg

pre 7 godina

Strasno zahtjevna odluka sa sudijske strane. Nakon odigrane lopte, igrac otvorenim djonom udara u protivnika. apsolutno nemaran start, ispravan kazneni udarac i zuti karton. Svaka cast decku. hrabra i ispravna odluka. Poz iz CG.

John Terry

pre 7 godina

Los sudija, ovo nije penal, niti je crveni za Sikimica, bez obzira na povredu, nije bilo namere, to se desava. Nesrecan sllucaj. Sto se penala tice, ni p od penala.

zex86

pre 7 godina

Novosadjanin ovo je treci penal od pocetka sezone za Zvezdu, partizan je imao dva.A inace sve meceve u kojima je dobila zvezda penale, te mecevr je dobijala sa po 3-4 razlike tako da je smesna prica o tome kako su uticali na rezultat i ovaj vas debeo minus u sred avgusta...a ono sto najvaznije, bili su penali!!!

Pucicu Vedercino

pre 7 godina

@Svirati im penal svaku utakmicu kad izadju na teren i dati protivnickom igracu crveni, cisto da nas ne drze u neizvesnosti.
(Pucicu Vederu, 28. avgust 2016 18:59)

pa i sviraju vam grobaru ali to sto ste jadni da ne znate ni to da iskoristite...

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Partizanov navijac sam, ali sam "po malo" strucan: termin "prvi stigao do lopte" je besmislen u ovom slucaju. Igrac NP je nacinio pogibeljan start, neprirodnim polozajem noge, samo pukim slucajem protivnik nije ostao invalid.
Za ovakve divljacke startove su i u Evropi poceli da salju u zatvor.
Kakve veze imaju Kokeza, Tole I bog Jokin?
Kakvi ste vi tumaci, "nije imao nameru"? Nije imao nameru da izbegne PRELOM NOGE PROTIVNIKU, to jeste.
Namera je ocigledna: da tesko povredi protovnika!
Krajnje je vreme da se ovakvi prekrsaji kaznjavaju kao krivicna dela!!!

nista o nicemu

pre 7 godina

Nije jer su prekinuli mec. Uostalom kad je sudija ostetio Pazar protiv Partizana u onom cuvenom mecu Grobari su pricali da je to ok, e pa i sad je ok

Bokelj

pre 7 godina

Samo privatizacija! Ne komentarišem ovo zato što marim više za ovakvu Zvezdu i domaći fudbal, već čisto zbog činjenica. Penal jeste bio; zamislite da se ovo desilo na sredini terena - što bi sudija sudio? Faul za Zvezdu, naravno. Nema veze što je igrač Pazara prvi došao do lopte - on je potom udario Kangu. A za faul u 16m sudi se penal. S indirektom ovo nema ama baš nikakve veze. Indirekt se sudi za opasnu igru prilikom koje nije došlo do udaranja protivničkog igrača, tj. prekršaja.
Bizarna situacija, ali tako stoje stvari. Na kraju, još jednom: PRIVATIZACIJA!

bobo mk

pre 7 godina

Sudija je oštetio Zvezdu, jer za ovakav neoprezan i veoma opasan start otvorenim đonom obavezno je i isključenje. Sličnim startom pre 30 godina Đelmaš je unakazio Jovicu Nikolića. Tada sudija nije svirao ništa i završio karijeru.

NBGD

pre 7 godina

Za ove sto spominju slicnu situaciju kao Evra blabla...setite se Nece Mihajlovica isti penal je sudjen Vardiju u Premijer Ligi...pa vi vidite

Djoka

pre 7 godina

Realno penal nije
Al sa druge strane,na sredini bi se svirao faul za ovo,tako da ima elemanata za penal
Kazu prvu izbio loptu,jeste,ali zato sto je izbio loptu nema pravo da ga bije ko vola,jer eto izbio je loptu.
Ako ne penal,onda indirektan udarac.

delija

pre 7 godina

@vs znaci indirektan udarac kad ugrozava glavu ,a penal kad ugrozava nogu hm??? u svakom slucaju igrac je startovao izbacivanjem lopte...postoji opasna igra i kod napadaca kada ide glavom bez obzira na loptu ...u ovom slucaju i kanga je isao djonom leve noge na loptu

realno

pre 7 godina

Ma ni govora... Jel bilo kontakta?! - Jeeeste. Sta onda ocete?! Penal i tacka. Al kontakt bio posle... - Ma nije bitno kad je bio, vazno da je bio...

Posteno... :)

ja

pre 7 godina

znaci ovako, koliko ja razumem ove plavobele i crnobele narikace...kad igrac izbije loptu, slobodno moze da polomi ruke i noge igracu protivnicke ekipe jer je vec izbio loptu, i nista se nije desilo...kakvi ste vi likovi, neverovatno...

Vucko

pre 7 godina

Nije penal, ali je trebao da svira indirektan udarac za Zvezdu. To sto je igrac Pazara stigao prvi do lopte, ne znaci da treba da otkida nogu igracu Zvezde. Sudija skroz pogubljen i los, pogresio je i sto je Sikimicu dao crveni karton, ono je neoprezan start za koji uvek sledi zuti karton. Verovatno ce biti kaznjen nekoliko meceva bez delegiranja.

Mirko

pre 7 godina

Prvo sam pomislio da nije, mada mi je bilo sumljivo jer mu je noga predugo ostala u vazduhu, kao da je namerno hteo da povredi Kandu. Ipak, ne bi bio pena, da nije išo đonom. Ovako je čist penal. Razlika je u igranju đonom.

DedaMiloje

pre 7 godina

Ma nije bre penal, nema otvorenog preloma butine djonom. Evo groblje kaže da nije...koji ste vi šou, samo što mu butinu nije odkinuo, bilo je i za crveni karton.

mika sumadinac

pre 7 godina

Covek izbio loptu i Kanga skocio na njega...Penal kao kuca za Kokezu, Babarogica, vodju i njegovo biracko telo...a mi ostali da cutimo.Ipak su oni fudbalska sila prosli su samo Valetu zadnje dve godine.

Ivan

pre 7 godina

Ne znate pravila. Sudija ima pravo da na osnovu intenziteta starta dosudi penal bez obzira ko je prvi stigao do lopte. Ovo je bio pogiben start za crveni karton. Ako ovo nije penal kao sto mnogi tvrde, onda tom logikom sudije ne bi smele da daju crvene kartone van terena, jer tamo niko nije blizu lopte i tu se cak ni ne igra utakmica.

vasic77

pre 7 godina

Ostrasceni klinci ce reci penal....Istina je surova da nema sanse da je penal ali koga to briga jer zivimo u Zanzibaru gde samo i mogu da se sviraju ovakvi penali...

CzBg89!

pre 7 godina

Da l ste vi normalni ljudi oko cega pravite vi buku. Necete osvojiti titulu jos 20 godina je l vam jasno vise bre? Treba covek da polomi nogu da bi mu sudili faul.

my way

pre 7 godina

Чист пенал, о чему ви причате? Није то прекршај уклизавањем, па да нема фаула ако је пре закачена лопта, већ ударац ђоном.

ludak

pre 7 godina

u pravu ste penal je promenio tok utakmice,do penala je pazar napadao,dve stative pogodjene,jedna precka,par puta ziceri(sto kazu, sa golmanom oci u oci) i onda vucic javi da se svira penal,i tu padnu psihicki i prime 4 gola...kako vas bre vise stvarno nije sramota da pisete da je svaka zvezdina utakmnica namestena??e,al svaka,bukvalno??

vs

pre 7 godina

Voleo bih nekada da procitam strucan, neostrascen komentar na ovom forumu, a ne prepucavanje Delija i Grobara. Po dobrom delu komentatora situacija je ovakva: ako odbrambeni igrac prvi stigne do lopte i igra njome - moze napadacu da polomi nogu, glavu, nebitno - faul ne postoji! Jel tako? Imali smo pre dve sezone slicnu situaciju kada Ricoli na mecu PSV-Mancester nije sudio penal, a Luku Sou je polomljena noga prilikom jednog ovakvog starta. Ricoli je zbog toga bio kaznjen nekoliko nedelja odsustva iz Lige sampiona, a u medijima je bio razapet. Dakle, bez obzira sto je igrao prvo loptom, prekrsaj je toliko ocigledan da mora da se sudi faul. Neko je pomenuo indirektan udarac. Kod ovakvih faulova sudije najviseg ranga u Evropi odavno ne sude indirektan udarac (sudi se samo kod visoko podignute noge koja ugrozava glavu igraca). Za start djonom u nogu obavezno se sudi direktan slobodan udarac i daje crveni karton, jer kod ovakvih startova ugrozava se bezbednost igraca. Ja pokusao strucno da objasnim, a vi kako hocete.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3235831/Luke-Shaw-suspected-broken-leg-seen-PSV-defender-Hector-Moreno-sent-Manchester-United-penalty-referee-got-wrong-says-Graham-Poll.html

skydog

pre 7 godina

Samo da podsetim strucnjake da se svaki start sa ledja,bez obzira koliko bio cist,sankcionise prekrsajem i kartonom.Djon je djon pa u ovom slucaju apsolutno nema dileme.Protiv Jugoslavije je davno sviran penal zbog udaranja igraca od strane karasija dok je lopta bila na centru.i tada je bilo polemika,ali pravila su jasna.Na zalost malo ljudi ih poznaje,a svi komentarisu.

PeraQ

pre 7 godina

Ali kad grobari koji imaju 3 (i slovima tri ) proleća u Evropi u svojih 70 godina i koji gol u 210 minuta igre nisu uspeli da postignu protiv moćnog Zaglembja pričaju o Evropi... Neprocenjivo...

badem

pre 7 godina

Stavimo na stranu navijačku ostrašćenost. U svakom sportu, pa i u fudbalu, postoji pravilnik, a po njemu, ova situacija je čista kao suza:

1. Svaki start otvorenim đonom je faul za karton (po slobodnom sudijskom uverenju, u zavisnosti od inteziteta starta, dodeljuje se žuti ili crveni), nebitno da li je izbio loptu ili ne. To pravilo postoji kako bi se sprečile potencijalne opasne povrede.
Po logici pojedinaca, igrač po izbijanju lopte posle starta može protivniku da otkine i ruke i noge... jbg, izbio je loptu. :)

2. O kakvom indirektnom udarcu zbor opasne igre vi pričate? Opasna igra se svira kada igrač načini potez koji potencijalno može da povredi protivnika, ali do kontakta ne dođe. U ovom slučaju kontakt je itekako postojao.

Анти-бот

pre 7 godina

Казнени ударац са беле тачке се суди између осталог када играч било како удари противничког играча без обзира на положај лопте. Дакле, правило јасно.

realno

pre 7 godina

Ma ni govora... Jel bilo kontakta?! - Jeeeste. Sta onda ocete?! Penal i tacka. Al kontakt bio posle... - Ma nije bitno kad je bio, vazno da je bio...

Posteno... :)

doktor

pre 7 godina

Covek je izbacio loptu, stigao je prvi do nje, jel treba da vodi racuna o tome kako ce nogu da spusti nakon pokreta kojim je izbacio loptu?? Ma gledam snimak 100 puta, nije mi jasno kako ovo moze da bude penal??? Ma....Nije vise do Partizana i Zvezde, ovo je doslo do toga da zivimo u zemlji u kojoj vladaju ljudi koji nemaju srama, casti ni morala. Ali neka, u Evropi se vidi ko je FK Crvena Zvezda. Tacnije, ne vidi se.

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Partizanov navijac sam, ali sam "po malo" strucan: termin "prvi stigao do lopte" je besmislen u ovom slucaju. Igrac NP je nacinio pogibeljan start, neprirodnim polozajem noge, samo pukim slucajem protivnik nije ostao invalid.
Za ovakve divljacke startove su i u Evropi poceli da salju u zatvor.
Kakve veze imaju Kokeza, Tole I bog Jokin?
Kakvi ste vi tumaci, "nije imao nameru"? Nije imao nameru da izbegne PRELOM NOGE PROTIVNIKU, to jeste.
Namera je ocigledna: da tesko povredi protovnika!
Krajnje je vreme da se ovakvi prekrsaji kaznjavaju kao krivicna dela!!!

Mislite o tome

pre 7 godina

Pa djonom mu je osajdario po nozi, ne vidim zasto ovo ne bi bio penal iako je igrac Pazara prvi stigao do lopte. Start za zatvor, mogao je da ga povredi.

The_Emperor

pre 7 godina

Срамота ме да кажем да навијам за Звезду због оваквих ствари. Није случај другачији ни код Гробара.

Pucicu Vedercino

pre 7 godina

@Svirati im penal svaku utakmicu kad izadju na teren i dati protivnickom igracu crveni, cisto da nas ne drze u neizvesnosti.
(Pucicu Vederu, 28. avgust 2016 18:59)

pa i sviraju vam grobaru ali to sto ste jadni da ne znate ni to da iskoristite...

BigBoca

pre 7 godina

Казнени ударац са беле тачке се суди између осталог када играч било како удари противничког играча без обзира на положај лопте. Дакле, правило јасно.
(Анти-бот, 28. avgust 2016 19:26)

Kod suđenja kaznenog udarca prvenstveno se gleda NAMERA, koja u ovom slučaju apsolutno nije postojala.

cg

pre 7 godina

Strasno zahtjevna odluka sa sudijske strane. Nakon odigrane lopte, igrac otvorenim djonom udara u protivnika. apsolutno nemaran start, ispravan kazneni udarac i zuti karton. Svaka cast decku. hrabra i ispravna odluka. Poz iz CG.

mr

pre 7 godina

Penal nije sigurno, ovo moze biti samo indirektan udarac zbog opasne igre, ali je i to diskutabilno jer ocigledno igrac ide na loptu i izbacuje je i onda kanga nalece na njega. Po mom misljenju ostecen Pazar.

bobo mk

pre 7 godina

Sudija je oštetio Zvezdu, jer za ovakav neoprezan i veoma opasan start otvorenim đonom obavezno je i isključenje. Sličnim startom pre 30 godina Đelmaš je unakazio Jovicu Nikolića. Tada sudija nije svirao ništa i završio karijeru.

Bijeli

pre 7 godina

Nema govora o penalu. Pazarac je izbio loptu, a Kanga je, kasneci na nju, naletio na njegovu nogu. Ne svira se nista, a ukoliko bas mora, onda faul u napadu, hehehe...ovo zadnje je sala, ali ono osnovno je da penala nema, trebalo se nastaviti igru i to je to. A ako je bas htio ukrasti za Zvezdu, maksimum koji je mogao navuci je indirekt ("opasna"igra), iako toga nije bilo jer je intervencija cista. Polozio sam ispite, 2 godine sam i sudio trecu ligu...znam sto vam pisem, a neutralan sam.

kajv

pre 7 godina

Dajte ljudi malo realnosti....covjek prije starto na loptu....kakav penal ...lopta je zakon u igri ako se vode debate.....klizeci start kojim igrac dolazi na loptu prije suparnickog okarakterizira se kao nastavak igre pa makar ovaj drugi imao lom noge ... A tako i u ovom slucaju

zex86

pre 7 godina

Novosadjanin ovo je treci penal od pocetka sezone za Zvezdu, partizan je imao dva.A inace sve meceve u kojima je dobila zvezda penale, te mecevr je dobijala sa po 3-4 razlike tako da je smesna prica o tome kako su uticali na rezultat i ovaj vas debeo minus u sred avgusta...a ono sto najvaznije, bili su penali!!!

Enrico Pallazzo

pre 7 godina

Miko majstore, prestani da duvas lepak leba ti, Kanga 'nasrnuo' na njegov djon, ostale rupe od krampona...
Tipicna objektivnost Tole generacije..

Pedja

pre 7 godina

Igrac jeste prvi dosao do lopte, ali je djonom startovao na nogu napadaca. Da je bio klizajuci start, naravno da ne bi bio penal, ali ovo nije bila cak ni opasna igra vec djon u protivnikovu nogu. Trebalo bi pitati zasto je Sikimic dobio crveni? Isao je na loptu, golman je bio brzi, zakasnio je i zasluzio zuti. Medjutim dobio je direktan crveni iako nije isao pogibeljno vec na loptu.

elmaestro

pre 7 godina

A šta da je ovako izbio loptu negde u visini potkolenice i nakon toga mu polomion nogu? Ili da je izbio loptu u visini glave i zakucao mu krapone u oko ili tako nešto? Ni tad ne bi bio regularan penal. Inače, ne navijam za Zvezdu, niti pratim srpski fudbal. Ovo gledam sa realne strane, ići ovako otvorenim đonom je čist crveni.

Bahatisti

pre 7 godina

Ako derbi budu sudile ,,naše" sudije, očekujem da sviraju penal za Zvezdu zbog faula na centru terena. Ničega se ne stide i sve je moguće. Zato upravo Partizana za derbi obavezno datraži strane sudije i antidoping kontrolu. To je jedini način da dokažemo da smo bolji. Neće pristati jer znaju da ćemo ih fudbalski razvaliti ali morate istrajati čak i po cenu odustajanja od utakmice.

nesa80

pre 7 godina

ovo je najbolji i najsmesniji penal ikada,ajde malo sumnjivo ali ovo je preterano a i drugi gol lik namerno pusta loptu i orlandic daje gol uz koji se raduje kao da je dao gol sasulu....mi nas fudbal treba da tretiramo kao cirkus i tako da gledamo uz kokice,suncokret i pivo i mnogo seljacke zabave

Kaca lepotica

pre 7 godina

Ovaj penal ni Terza ne bi sudio ali vratili smo se u realnost i nasu banana ligu ! Zato su im Bugari i Sassuolo u 4 utakmice dali sa pola gasa 10 komada ali u ovoj Vucic ligi im se sudi sve i svasta......ja samo ne razumem taj narod koji ode na stadion da gleda ovaj antifudbal !??

beca grobar

pre 7 godina

Kada je igrac NP izbio loptu Kanga je u tom trenutku bio metar od njega.Hahaha ma ok.Ma lako je pobedjivati kad svaku utakmicu pocinjes sa penalom.Cigani su cigani

100% Novosadjanin

pre 7 godina

A sta je sa onim pravilom ko je prvi stigao do lopte? A da, pa to pravilo potire ona vaznije - zvezda mora biti sampion! Koji je po redu ovo penal za tu grofovu zvezdu? Ako nije 30. nije ih onda bilo nijedan...

Nikola

pre 7 godina

Ne vidim ja ovde penal uopšte osim možda opasne igre. Čovek je lepo krenuo da izbije loptu, a Kanga je naleteo na njega. Nakon što je izbio loptu, nije imao vremena da skloni nogu, jer je imao manje od sekunde.

nista o nicemu

pre 7 godina

Nije jer su prekinuli mec. Uostalom kad je sudija ostetio Pazar protiv Partizana u onom cuvenom mecu Grobari su pricali da je to ok, e pa i sad je ok

Dragan

pre 7 godina

Mogli ste da postavite u isto vreme i pitanje da li je Zemlja okrugla? Ali za koji mesec, niko se ovoga nece secati niti spominjati, Zvezda ce vec biti novi prvak sa 23 boda ispred Partizana ili Vose, i niko nece praviti pitanje oko toga sto nam je liga ne samo najnizeg kvaliteta nego i potpuno krimogena...

Tresh kretenizam

pre 7 godina

Ako se ne varam, ovako je Evra na jednoj, čini mi se polifinalnoj, utakmici Manchester United-Real Madrid dobio crveni karton. Pri tome, lopta mu je dolazila s' ledja i nije mogao viditi igrača ali je išao djonom i zaradio automatsko isključenje.

Valjda sam sada sve objasnio

pre 7 godina

Igrač Pazara nije trebalo da izbije loptu ispred Kange i sve bi bilo u redu a rezultat isti 0:1. Napominjem da je ovo treći penal koji se sudi što Kanga ne stigne prvi pa se zakuca u igrača. Mali je talentovan za takve stvari i treba to koristiti i ubuduće. Penale za Partizana ne suditi do daljeg jer to nisu penali dok ih sudija ne svirne.

Bokelj

pre 7 godina

Samo privatizacija! Ne komentarišem ovo zato što marim više za ovakvu Zvezdu i domaći fudbal, već čisto zbog činjenica. Penal jeste bio; zamislite da se ovo desilo na sredini terena - što bi sudija sudio? Faul za Zvezdu, naravno. Nema veze što je igrač Pazara prvi došao do lopte - on je potom udario Kangu. A za faul u 16m sudi se penal. S indirektom ovo nema ama baš nikakve veze. Indirekt se sudi za opasnu igru prilikom koje nije došlo do udaranja protivničkog igrača, tj. prekršaja.
Bizarna situacija, ali tako stoje stvari. Na kraju, još jednom: PRIVATIZACIJA!

Valjamte Popesku

pre 7 godina

Na stranu ovde komentari, svaka budala moze svasta da napise krijuci se iza monitora.
Ali od 30tak mojih prijatelja zvezdasa, od kojih 5-6 redovno idu na Sever, ni 1 (I slovima: nijedan), nije smeo da kaze: "Pa dobro, mozda je bio..." Sve im je jasno.

ditra

pre 7 godina

treba da vas bude sramota...pre svega sudije fss-a i komisiju. Ovo je penal? Na mecu Lige Sampiona, kvalifikacije za LS ova vam nikada nece svirati...Da li znate kad ce CZ sledeca sezona da igra LS? Nikada!!!! Budite toga svesni...

Djoka

pre 7 godina

Realno penal nije
Al sa druge strane,na sredini bi se svirao faul za ovo,tako da ima elemanata za penal
Kazu prvu izbio loptu,jeste,ali zato sto je izbio loptu nema pravo da ga bije ko vola,jer eto izbio je loptu.
Ako ne penal,onda indirektan udarac.

devlinjo

pre 7 godina

ja sam zvezdaš celog života, i života me zvezda koštala. OVO NIJE BIO PENAL, i ovo jeste uticalo na utakmicu u celini. da li bi pobedili ili izgubili meč bez penala, to je diskutabilno. A sada želim da u narednom periodu pročitam sličan komentar od makar jednog partizanovog navijača kada se bude desilo tako nešto vama, a desiće se.

Vucko

pre 7 godina

Nije penal, ali je trebao da svira indirektan udarac za Zvezdu. To sto je igrac Pazara stigao prvi do lopte, ne znaci da treba da otkida nogu igracu Zvezde. Sudija skroz pogubljen i los, pogresio je i sto je Sikimicu dao crveni karton, ono je neoprezan start za koji uvek sledi zuti karton. Verovatno ce biti kaznjen nekoliko meceva bez delegiranja.

Susjed

pre 7 godina

Ne može sudac doći do te razine a da ne zna da ovo nije penal, svira jer mora.. Haha čovjek izbio loptu ovaj zakasnio 3 sekunde i dobio penal, a ako golman izboksa i zabije se i u golmana oce i to bit, smiješno navlacenje

Labud

pre 7 godina

Labud smatra - covek je prvi dosao do lopte i izbacio je. Sta se posle desilo nema veze za ovaj indicent. Da igrac nije prvi stigao do lopte, dobio bi crveni i verovatno par utakmica kazne, uz penal.

Labud se grohotom smeje na pristrasno tumacenje i izmisljanje pravila. Kao prosle godine, kada je komisija tvrdila razne stvari ali nije htela da potpise. Ukratko, to je nas fudbal.

delija

pre 7 godina

@vs znaci indirektan udarac kad ugrozava glavu ,a penal kad ugrozava nogu hm??? u svakom slucaju igrac je startovao izbacivanjem lopte...postoji opasna igra i kod napadaca kada ide glavom bez obzira na loptu ...u ovom slucaju i kanga je isao djonom leve noge na loptu

RF

pre 7 godina

Kanga ili kako god vec nije nista uradio da izbegne kontakt i naleteo na igraca verovatno i namerno. Jasno se vidi da igrac NP povlaci nogu pri kontaktu dok ovaj nastavlja na njega.

Nema ni govora o penalu, sramota sta vise!

Ivan kg

pre 7 godina

Ako je ovo penal, ja sam pijesak na Kopakabanu :D napenalili njih lepo Ludogorec i Sasuolo , tu nema raznih Kokeza, Terzica i ostalih, u te 4 utakmice primili skoro tuce golova.

duh sa sekirom

pre 7 godina

Molim navijače Partizana da ne komentarišu zvezdanaesterce. Ako je cilj da se izazove nekakva reakcija navijača sekte, samo se gubi vreme. Za sve znaju osim za stid.

John Terry

pre 7 godina

Los sudija, ovo nije penal, niti je crveni za Sikimica, bez obzira na povredu, nije bilo namere, to se desava. Nesrecan sllucaj. Sto se penala tice, ni p od penala.

istina je najljepsa

pre 7 godina

briga me za zvezdu i partizan ,duel je oznacen kao kazneni udarac sto je apsolutno smijesno... plavo - bijeli dolazi na loptu prvi od crveno bijelog i svaka daljna diskusija je nepotrebna , a sad guranje krampona u koljeno , kanga ulazi u putanju igraca koji izbija loptu ,pa kamo da stavi nogu iza glava dok kanga ne prode posto je ocigledo navedeni igrac zvezde zakasnio,namjere za ozljedivanje nije bilo tako da nemoze da bude kazneni udarac....al eto bravo za kangu sto je usao u potencijalno opasni duel pa nemorate ga vrijedat da se ne bori....

ja

pre 7 godina

znaci ovako, koliko ja razumem ove plavobele i crnobele narikace...kad igrac izbije loptu, slobodno moze da polomi ruke i noge igracu protivnicke ekipe jer je vec izbio loptu, i nista se nije desilo...kakvi ste vi likovi, neverovatno...

Mirko

pre 7 godina

Prvo sam pomislio da nije, mada mi je bilo sumljivo jer mu je noga predugo ostala u vazduhu, kao da je namerno hteo da povredi Kandu. Ipak, ne bi bio pena, da nije išo đonom. Ovako je čist penal. Razlika je u igranju đonom.

Dača

pre 7 godina

Kako me iznervirao Sikimić ovim startom nad golmanom pa to je strašno.Mislim da je ovo ozbiljna i teška povreda oka koju je ovaj čovek zaradio.Sramota stvarno.

NBGD

pre 7 godina

Za ove sto spominju slicnu situaciju kao Evra blabla...setite se Nece Mihajlovica isti penal je sudjen Vardiju u Premijer Ligi...pa vi vidite