Fudbal 155

Četvrtak, 24.03.2016.

13:32

Preminuo Johan Krojf

Legendarni Johan Krojf preminuo je u 69. godini u četvrtak u Barseloni, posle žestoke borbe protiv raka pluća.

Preminuo Johan Krojf IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Luka Abijanic

pre 8 godina

Oduze nam rak jos jednu Legendu ... Virtuoz ... Nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete zauvek u nasim srcima ... Pocivajte u miru , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Legendo ! ...

Xćavi

pre 8 godina

medju 20 najvecih svih vremena ako ne i među 10. (neutralan nenavijac, 24. mart 2016 14:58)

Cuj ovog! Medju 20, a moza CAK i medju 10!!?? Medju 4 SIGURNA za prvih 5!!! Za onog petog moze biti 10-tak kandidata - stvar ukusa i stvar generacije (Platini, Beckenbauer, Messi, Ronaldo... pravi, Di Stefano, Puskas, Eusebio, Garrincha, Zico, Jairzinho...) Za razliku od ostale trojice SIGURNIH, nije, na zalost, osvojio titulu prvaka Sveta, iako je svakom jasno da je zasluzio i iako je svakom bilo jasno da je ta reprezentacija u ono vreme bila apsolutno superiorna i iako je u oba finala (doduse, on na ono drugo prvenstvo nije ni isao, svojom voljom) bila bolja i nesrecno (ili nepravedno) izgubila.

Ivan M.

pre 8 godina

Neka mu je vecna slava, a i bukvalno njegova slava nastavlja da zivi i traje do vecnosti! Veliki covek i fudbaler koji je istinski voleo fudbal i igrao za tim i danas inspirise sportiste i mlade sirom sveta. Zbog njega je ceo svet voleo holandski fudbal i Ajaks i Barsu.

Sasa

pre 8 godina

Secam se ko juce kad sam, sa 6 godina, na otvaranju svetskog prvenstva u Nemackoj, pitao tatu oce li igrati Pele. One je rekao nece, ali igrace Krojf.

Živković

pre 8 godina

Ono što nikada neću zaboraviti: 1)Finale SP 1974., Nemci nisu ni pipnuli loptu, a penal nad Krajfom i 1:0. Prvi penal u finalima SP. 2)Gol protiv Brazilaca u polufinalu istog SP i 3)Drugo poluvreme finala protiv Nemaca, 14.Krojf, poslednji igrač odbrane na sredini terena deli lopte kao na tacni. Samo je sreća i čudesni golman Majer sprečio Holanđane da pobede. Tri uzastopne titule prvaka Evrope, prva sa Vasketom, kapitenom!

alejandro

pre 8 godina

Imao sam 7 godina ali se sećam njegovih golova na SP u Nemačkoj kojima je pokopao Brazil i tako mu oduzeo titulu prvaka sveta! Veliki igrač i veliki trener! Počivaj u miru Johane!!!

st

pre 8 godina

Mene matori vodio sa 7 godina na Ajax - Juventus, 1973 na Marakanu, Ajax pobedio 1:0 bio pun stadion. Do skora sam imao suvenir crveno belu maramicu...

Bree

pre 8 godina

Kada sam pocinjao da igram fudbal, meni su pokazivali njegove snimke, kao manji sam ga imitirao i obozavao, on je bio prvi igrac koji je bio lucidan igrao je sve (tog poluspica), za svoju eru je bio velika klasa...Pocivaj u miru legendo.

Mirko

pre 8 godina

Čoveče! Žao mi je... Kakva legenda, kakav igrač! Jedan od najvećih ikada. Bio mi je omiljen igrač kad sam bio mali, gledao sam reprezentaciju Holandije koju je predvodio, bio je definitivno najbolji igrač tog vremena.

Saučešće porodici, znao sam da je imao nekih problema sa zdravljem, ali nisam baš pratio šta i kako.. Žao mi je.
Počivaj u miru, legendo!

heavy

pre 8 godina

Bio sam mlad kada mi je teca,fudbaler koji je imao cast da igra protiv Krojfa,rekao da je to najbolji igrac sveta ikada.
Dodao bih,ne samo fudbaler vec zacetnik cuvene skole(najlepseg) fudbala i trener koji je udario temelje danasnje Barselone.
R.I.P.

Vlada

pre 8 godina

Johan Krojf, unikat, jedan od 10 najboljih ikad. Velibor Vasovic mu je bio kapiten. Srbija bi Krojfu napravila spomenik, Vasovicu nikada.

Isto ce biti i sa Vidicem, kad ode Gigs njega cemo svi slaviti, a oko njegovog kapitena cemo lomiti koplja.

Srbija.

Vucko09

pre 8 godina

Jedan od velicanstvenih. 60-tih Pele i Euzebio, 70-tih Krojf i Bekenbauer, 80-tih Maradona, a dalje redjajte vi mladji. CAR, KRALJ, BOG.....

tigertim

pre 8 godina

Preminuo je covek koji je najveca legenda Ajaksa,kluba koji mi je u srcu. Za sve titule koje je doneo Ajaksu i kasnije Barseloni,za sve je ucinio u razvoju fudbalske igre zasluzio je da dobije epitet jednog od najvecih. Igrao je u vremenu kada se fudbal igrao iz ljubavi a ne zbog novca. Posvetio mu je zivot i pobednicki duh koji ga je krasio preneo je i na zivot u teskoj borbi protiv bolesti do poslednjeg dana.Neka ti je laka zemlja.

EuroNix

pre 8 godina

Hvala ti za sve legendo. Ne secam se tvojih partija u Ajaxu, jer sam bio suvise mali. Ali zato znam da si tu Ajaxovu revoluciju fudbala sa uspehom preneo u Barceloni. Ovo uzivanje u igri Barce je tvoj veliki doprinos. Oni igraju fudbal, ono sto si ti hteo. Jos jednom majstore, uspeo si i vecna ti Slava.

Zmaj

pre 8 godina

""Utisak mi je da vodim 2:0 protiv raka pluća u prvom poluvremenu. Siguran sam da ću pobediti", nedavno je izjavio."

Iz 1 u 2. Fudbal se igra do poslednjeg zvizduka sudije. Za ceo zivot to nisi shvatio...

Neznalica

pre 8 godina

Otišao je ubedljivo najbolji fudbaler svih vremena. Jedini za koga se moglo reći čovek-tim. Sada se vidim oduševljavaju triom Nejmar, Suarez, Mesi. Krojf da je imao mogućnost, na primer, da ima u svom timu recimo Gerda Milera bi postavio takve rekorde u pogledu broja postignutih golova da bi ova trojka morala da igra zajedno 50 godina da ih dostigne. Moderan fudbal zapravo počinje sa Krojfom.

Kada se svemu tome doda njegova veličina kao trenera, jasno je da je otišla najvažnija ličnost u istoriji fudbala. Nažalost sa njim je otišao i jedan ogroman deo i moje mladosti.

Tory Lanez

pre 8 godina

Mrzim mart. Mesec smrti. Na jucerasnji dan mi je umro otac, bombardovanje...Tata je mnogo cenio Kraufa, sad bi bio tuzan... Slava mu!

Rodjen sam u Martu,ali moram se sloziti sa tobom,u Martu se najvise tragedija i smrti desi sto u svetu sto kod nas.

Slavisa

pre 8 godina

Kao da je juce bilo kad je objavljeno da je imao infarkt. Poziveo je posle toga 25 godina, a opet je otisao prerano. On je, kao predvodnik te sjajne generacije Holandjana, tvorac ovog novog modernog fudbala. Zaljubljenici u ovu igru pamtice ga vecno.

Jimmy Page

pre 8 godina

Majstore, kao i mnogi muzičari ranih sedamdesetih, mnogi glumci i naravno mnogi sportisti, kada je to bio SPORT, a naročito fudbal, učinili su mi mladost zaista lepom. Imao sam tu sreću da u maju 1973g. na Zvezdinom stadionu gledam finale Ajaks-Juventus i uživam u svemu,od atmosfere u gradu, na tribinama i u samoj utakmici. Sećam se da je Krojf pre utakmice na terenu malo žonglirao sa tada našim majstorom žongliranja Žigićem (ne znam da li je on još živ). Kakav čovek, kakav igrač, kakva ekipa Ajaksa, menije ostala do dana današnjeg sam vrh.Nije bilo bitno gde igraju, Real je pao u Madridu, Bajern (koji je onda činio više od pola reprezantacije Z.Nemačke) isprašen sa 4:0 u Amsterdamu. Majstori!

mile1970

pre 8 godina

Zbog njega Neskensa i Krola voleo sam Holandiju.Najveca nepravda fudbala s njihovi poraz u finalima svetskih prvenstava 74 i 78.Zbogom legendo valjda ces tamo gore uspeti da osvojis zlatnu boginju zasluzio si je jos odavno.

VUK

pre 8 godina

zbogom najveći! Do tebe fudbal je bio usporen film! Sve ovo danas što gledamo stvorio si ti i tvoja ekipa.. Mafijaši iz FIFA su Vam uzeli dve titule prvaka sveta i poklonile domaćinima.Moderan fudbal pamti će svog roditelja.

Deer Beer

pre 8 godina

Laka ti zemlja MAJSTORE! Za mene, svetski prvak 1974. i 1978.! Najbolji od najboljih! Krojf, Garinča, Pele, Maradona. Nema dalje. Ovo danas su samo pare i reklame.

Smor

pre 8 godina

Ode legenda. U mojim očima samo je Vučić veći od njega.
(Pulen, 24. mart 2016 13:42)

Nemoze i ovaj forum da prodje bez Vucicevih botova.

ENDORFIN

pre 8 godina

Velika legenda ove igre zauvek je izmenio i unapredio fudbal svojom pojavom,pocivaj u miru majstore...
LEGENDE KAO JOHAN NE UMIRU!!!

JovanDerokoČK

pre 8 godina

Hvala za Tvoje postojanje i ulepsavanje mladosti mog ćala i onih trenutaka kada mi je pričao priče kako se nekada igrao fudbal iz srca za srce.
Počivaj u miru.

Jole

pre 8 godina

Bas mi je zao sto nas je napustio jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Covek koji je predvodio cuvenu generaciju Ajaksa koja je tri puta za redom osvajala titulu prvaka Evrope, i zbog koje je prvi put u istoriji upotrebljen izraz totalni fudbal. Pocivaj u miru, neka ti je vecna slava i hvala za sve lepe trenutke koje si nam priredio dok smo te gledali.

Joe A

pre 8 godina

He was my childhood hero. He put Dutch football on the map. Here are some highlights: https://www.youtube.com/watch?v=phShXKxfKo0&feature=youtu.be

BlackeyedDevil

pre 8 godina

Kakav je ovo fudbaler bio...gracioznost, brzina, elegancija, inteligencija...Barselona treba ne jedan vec pet spomenika u njegovu cast da postavi...Johan Krojf odlazi u legendu : (

Pera

pre 8 godina

Naš čovek jedan od najboljih ikad Vasović beba Partizana je bio kapiten velikanu svetske klase kao što je bio Krojf.

Vaske umesto sa Partizanom osvajao sa Ajaksom i gradio ga.

Krojf isto to sa Barsom

Slava mu

zoran

pre 8 godina

Legendo,vecno ces da zivis u srcima pravih ljubitelja fudbala!Nisam te gledao uzivo,ali mi je moj otac pricao kakav si bio vrhunski fudbaler!Saucesce porodici Krojf!

BlackeyedDevil

pre 8 godina

Kakav je to fudbaler bio...gracioznost, elegancija, inteligencija, tehnika, brzina...Barselona treba da digne pet spomenika u njegovu cast koliko ih je zaduzio...Fudbalska gromada i jedan od najboljih igraca ikada.

neutralan nenavijac

pre 8 godina

medju 20 najvecih svih vremena ako ne i među 10.
Kao dete plakao sam zbog Holandije dva puta. 1974 u Minhenu kada su izgubili u finalu i u Argentini 1978.

trudbenik

pre 8 godina

Preteca Platinija,Zidana,Rikelmea,Pizona,Mekmanamana,dovoljno valjda.Smeker u svakom pogledu. Generacija sam 64ta i cini mi se da prvi fudbaler koga sam zavoleo i vikao,urlao,trcao kad dam gol na viktorijam i malim golovima bilo je Krojf,Krojf.Pocivaj u miru Veliki Johane.

Danilo

pre 8 godina

Jedna od nekoliko najvećih ličnosti u istoriji fudbala; istinska klasa, kategorija "Krojf".
Napravio je što niko nikada nije napravio:
Jednu trećerazrednu fudbalsku zemlju, Holandiju, podigao je do 5 najvećih fudbalskih nacija poslednjih pola veka!
Imao je neviđem dar i kao igrač, i kao trener.
Mene je najviše od svega fascinirala njegova sposobnost, čista magija, da izbegne faulove!
Možda jedini igrač kojeg je bilo skoro nemoguće faulirati, a povrediti tek nikako. I to u vremenu kada se igralo grubo, kao u ragbiju.
Igrao je kao munja, i živeo je tako, nije pravio kompromise, čak ni sa cigaretama...

zoran

pre 8 godina

Kolika tuga u Holandiji!Zamislite bas na dana kada ta zemlja I "medjunarodna zajednica" izrice presudu R.K.preminuo je njihov najveci sin. Bio je kao igrac iskonski tvorac modernog fudbala(Ajaksa,Barse),medju prvima je prodavao za velike sume.I na kraju od svega toga dobijaju samo "veliki", a mali ...

Cvele

pre 8 godina

Stuy, Blankenburg, Hulshoff, Krol. Muhren, Suurbier, CRUYFF, Haan, Neeskens, Keizer, Repp - nezaboravni tim Ajaksa uz koji sam kao klinac zavoleo fudbal. Zasto sve legende odlaze u Martu? :((((

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Сад скоро ми се чини да сам прочитао да му је боље, мало је рећи да сам шокиран. Почивај у миру легендо.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali meni je pre nedelju dana umro drugar vrsnjak od 22 godine, pre 6 dana veoma blizak porodicni prijatelj prerano od raka pluca. Nedugo pre toga je umro Dragan Nikolic, u martu je takodje umro i Zoran Djindjic. Meni je mart definitivno mesec smrti, i jedan od najtuznijih meseci. U martu je pocelo bombardovanje. Mrzim mart. Krojfa sam takodje gledao kao jednog od fudbalskih idola.

misko

pre 8 godina

Pratim fudbal od 1961. god. ali boljeg fudbalera do danas nisam gledao.Svaka čast danas Mesiju,Ronaldu,Ibrahimoviću i drugim ali Krojf je jedinstven.
Neka ti je hvala,slava i laka zemlja.

Slobo

pre 8 godina

Počeo sam da pratim fudbal u vreme Krojfa i vladavine Ajaksa.Bio je jedan od najboljih fudbalera ikada, ali mu najviše cenim ono što je napravio kao trener u Barceloni, i postavio temelje najatraktivnijeg tima u istoriji ove igre.

ZLOBEX

pre 8 godina

Strašan igrač. Gledao sam ga '74 na SP u Nemačkoj, narandžasti dres sa brojem 14. Prvi je primenio foru da po levoj strani vuče loptu desnom nogom.

Stefan

pre 8 godina

Zbogom legendo zauvek ce se pamtiti krojofov okret i totalni fudbal,covek je bio ne samo sjajan fudbaler vec i izumitelj totalnog fudbala koji je zauvek promenio tok ove lepe igre!

ZLOBEX

pre 8 godina

Strašan igrač. Gledao sam ga '74 na SP u Nemačkoj, narandžasti dres sa brojem 14. Prvi je primenio foru da po levoj strani vuče loptu desnom nogom.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali meni je pre nedelju dana umro drugar vrsnjak od 22 godine, pre 6 dana veoma blizak porodicni prijatelj prerano od raka pluca. Nedugo pre toga je umro Dragan Nikolic, u martu je takodje umro i Zoran Djindjic. Meni je mart definitivno mesec smrti, i jedan od najtuznijih meseci. U martu je pocelo bombardovanje. Mrzim mart. Krojfa sam takodje gledao kao jednog od fudbalskih idola.

Pera

pre 8 godina

Naš čovek jedan od najboljih ikad Vasović beba Partizana je bio kapiten velikanu svetske klase kao što je bio Krojf.

Vaske umesto sa Partizanom osvajao sa Ajaksom i gradio ga.

Krojf isto to sa Barsom

Slava mu

Danilo

pre 8 godina

Jedna od nekoliko najvećih ličnosti u istoriji fudbala; istinska klasa, kategorija "Krojf".
Napravio je što niko nikada nije napravio:
Jednu trećerazrednu fudbalsku zemlju, Holandiju, podigao je do 5 najvećih fudbalskih nacija poslednjih pola veka!
Imao je neviđem dar i kao igrač, i kao trener.
Mene je najviše od svega fascinirala njegova sposobnost, čista magija, da izbegne faulove!
Možda jedini igrač kojeg je bilo skoro nemoguće faulirati, a povrediti tek nikako. I to u vremenu kada se igralo grubo, kao u ragbiju.
Igrao je kao munja, i živeo je tako, nije pravio kompromise, čak ni sa cigaretama...

Neznalica

pre 8 godina

Otišao je ubedljivo najbolji fudbaler svih vremena. Jedini za koga se moglo reći čovek-tim. Sada se vidim oduševljavaju triom Nejmar, Suarez, Mesi. Krojf da je imao mogućnost, na primer, da ima u svom timu recimo Gerda Milera bi postavio takve rekorde u pogledu broja postignutih golova da bi ova trojka morala da igra zajedno 50 godina da ih dostigne. Moderan fudbal zapravo počinje sa Krojfom.

Kada se svemu tome doda njegova veličina kao trenera, jasno je da je otišla najvažnija ličnost u istoriji fudbala. Nažalost sa njim je otišao i jedan ogroman deo i moje mladosti.

Vucko09

pre 8 godina

Jedan od velicanstvenih. 60-tih Pele i Euzebio, 70-tih Krojf i Bekenbauer, 80-tih Maradona, a dalje redjajte vi mladji. CAR, KRALJ, BOG.....

heavy

pre 8 godina

Bio sam mlad kada mi je teca,fudbaler koji je imao cast da igra protiv Krojfa,rekao da je to najbolji igrac sveta ikada.
Dodao bih,ne samo fudbaler vec zacetnik cuvene skole(najlepseg) fudbala i trener koji je udario temelje danasnje Barselone.
R.I.P.

BlackeyedDevil

pre 8 godina

Kakav je to fudbaler bio...gracioznost, elegancija, inteligencija, tehnika, brzina...Barselona treba da digne pet spomenika u njegovu cast koliko ih je zaduzio...Fudbalska gromada i jedan od najboljih igraca ikada.

VUK

pre 8 godina

zbogom najveći! Do tebe fudbal je bio usporen film! Sve ovo danas što gledamo stvorio si ti i tvoja ekipa.. Mafijaši iz FIFA su Vam uzeli dve titule prvaka sveta i poklonile domaćinima.Moderan fudbal pamti će svog roditelja.

trudbenik

pre 8 godina

Preteca Platinija,Zidana,Rikelmea,Pizona,Mekmanamana,dovoljno valjda.Smeker u svakom pogledu. Generacija sam 64ta i cini mi se da prvi fudbaler koga sam zavoleo i vikao,urlao,trcao kad dam gol na viktorijam i malim golovima bilo je Krojf,Krojf.Pocivaj u miru Veliki Johane.

Jimmy Page

pre 8 godina

Majstore, kao i mnogi muzičari ranih sedamdesetih, mnogi glumci i naravno mnogi sportisti, kada je to bio SPORT, a naročito fudbal, učinili su mi mladost zaista lepom. Imao sam tu sreću da u maju 1973g. na Zvezdinom stadionu gledam finale Ajaks-Juventus i uživam u svemu,od atmosfere u gradu, na tribinama i u samoj utakmici. Sećam se da je Krojf pre utakmice na terenu malo žonglirao sa tada našim majstorom žongliranja Žigićem (ne znam da li je on još živ). Kakav čovek, kakav igrač, kakva ekipa Ajaksa, menije ostala do dana današnjeg sam vrh.Nije bilo bitno gde igraju, Real je pao u Madridu, Bajern (koji je onda činio više od pola reprezantacije Z.Nemačke) isprašen sa 4:0 u Amsterdamu. Majstori!

Smor

pre 8 godina

Ode legenda. U mojim očima samo je Vučić veći od njega.
(Pulen, 24. mart 2016 13:42)

Nemoze i ovaj forum da prodje bez Vucicevih botova.

Cvele

pre 8 godina

Stuy, Blankenburg, Hulshoff, Krol. Muhren, Suurbier, CRUYFF, Haan, Neeskens, Keizer, Repp - nezaboravni tim Ajaksa uz koji sam kao klinac zavoleo fudbal. Zasto sve legende odlaze u Martu? :((((

mile1970

pre 8 godina

Zbog njega Neskensa i Krola voleo sam Holandiju.Najveca nepravda fudbala s njihovi poraz u finalima svetskih prvenstava 74 i 78.Zbogom legendo valjda ces tamo gore uspeti da osvojis zlatnu boginju zasluzio si je jos odavno.

Deer Beer

pre 8 godina

Laka ti zemlja MAJSTORE! Za mene, svetski prvak 1974. i 1978.! Najbolji od najboljih! Krojf, Garinča, Pele, Maradona. Nema dalje. Ovo danas su samo pare i reklame.

JovanDerokoČK

pre 8 godina

Hvala za Tvoje postojanje i ulepsavanje mladosti mog ćala i onih trenutaka kada mi je pričao priče kako se nekada igrao fudbal iz srca za srce.
Počivaj u miru.

misko

pre 8 godina

Pratim fudbal od 1961. god. ali boljeg fudbalera do danas nisam gledao.Svaka čast danas Mesiju,Ronaldu,Ibrahimoviću i drugim ali Krojf je jedinstven.
Neka ti je hvala,slava i laka zemlja.

Jole

pre 8 godina

Bas mi je zao sto nas je napustio jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Covek koji je predvodio cuvenu generaciju Ajaksa koja je tri puta za redom osvajala titulu prvaka Evrope, i zbog koje je prvi put u istoriji upotrebljen izraz totalni fudbal. Pocivaj u miru, neka ti je vecna slava i hvala za sve lepe trenutke koje si nam priredio dok smo te gledali.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Сад скоро ми се чини да сам прочитао да му је боље, мало је рећи да сам шокиран. Почивај у миру легендо.

Slobo

pre 8 godina

Počeo sam da pratim fudbal u vreme Krojfa i vladavine Ajaksa.Bio je jedan od najboljih fudbalera ikada, ali mu najviše cenim ono što je napravio kao trener u Barceloni, i postavio temelje najatraktivnijeg tima u istoriji ove igre.

zoran

pre 8 godina

Legendo,vecno ces da zivis u srcima pravih ljubitelja fudbala!Nisam te gledao uzivo,ali mi je moj otac pricao kakav si bio vrhunski fudbaler!Saucesce porodici Krojf!

EuroNix

pre 8 godina

Hvala ti za sve legendo. Ne secam se tvojih partija u Ajaxu, jer sam bio suvise mali. Ali zato znam da si tu Ajaxovu revoluciju fudbala sa uspehom preneo u Barceloni. Ovo uzivanje u igri Barce je tvoj veliki doprinos. Oni igraju fudbal, ono sto si ti hteo. Jos jednom majstore, uspeo si i vecna ti Slava.

BlackeyedDevil

pre 8 godina

Kakav je ovo fudbaler bio...gracioznost, brzina, elegancija, inteligencija...Barselona treba ne jedan vec pet spomenika u njegovu cast da postavi...Johan Krojf odlazi u legendu : (

Sasa

pre 8 godina

Secam se ko juce kad sam, sa 6 godina, na otvaranju svetskog prvenstva u Nemackoj, pitao tatu oce li igrati Pele. One je rekao nece, ali igrace Krojf.

tigertim

pre 8 godina

Preminuo je covek koji je najveca legenda Ajaksa,kluba koji mi je u srcu. Za sve titule koje je doneo Ajaksu i kasnije Barseloni,za sve je ucinio u razvoju fudbalske igre zasluzio je da dobije epitet jednog od najvecih. Igrao je u vremenu kada se fudbal igrao iz ljubavi a ne zbog novca. Posvetio mu je zivot i pobednicki duh koji ga je krasio preneo je i na zivot u teskoj borbi protiv bolesti do poslednjeg dana.Neka ti je laka zemlja.

ENDORFIN

pre 8 godina

Velika legenda ove igre zauvek je izmenio i unapredio fudbal svojom pojavom,pocivaj u miru majstore...
LEGENDE KAO JOHAN NE UMIRU!!!

Tory Lanez

pre 8 godina

Mrzim mart. Mesec smrti. Na jucerasnji dan mi je umro otac, bombardovanje...Tata je mnogo cenio Kraufa, sad bi bio tuzan... Slava mu!

Rodjen sam u Martu,ali moram se sloziti sa tobom,u Martu se najvise tragedija i smrti desi sto u svetu sto kod nas.

Vlada

pre 8 godina

Johan Krojf, unikat, jedan od 10 najboljih ikad. Velibor Vasovic mu je bio kapiten. Srbija bi Krojfu napravila spomenik, Vasovicu nikada.

Isto ce biti i sa Vidicem, kad ode Gigs njega cemo svi slaviti, a oko njegovog kapitena cemo lomiti koplja.

Srbija.

Živković

pre 8 godina

Ono što nikada neću zaboraviti: 1)Finale SP 1974., Nemci nisu ni pipnuli loptu, a penal nad Krajfom i 1:0. Prvi penal u finalima SP. 2)Gol protiv Brazilaca u polufinalu istog SP i 3)Drugo poluvreme finala protiv Nemaca, 14.Krojf, poslednji igrač odbrane na sredini terena deli lopte kao na tacni. Samo je sreća i čudesni golman Majer sprečio Holanđane da pobede. Tri uzastopne titule prvaka Evrope, prva sa Vasketom, kapitenom!

Stefan

pre 8 godina

Zbogom legendo zauvek ce se pamtiti krojofov okret i totalni fudbal,covek je bio ne samo sjajan fudbaler vec i izumitelj totalnog fudbala koji je zauvek promenio tok ove lepe igre!

Joe A

pre 8 godina

He was my childhood hero. He put Dutch football on the map. Here are some highlights: https://www.youtube.com/watch?v=phShXKxfKo0&feature=youtu.be

st

pre 8 godina

Mene matori vodio sa 7 godina na Ajax - Juventus, 1973 na Marakanu, Ajax pobedio 1:0 bio pun stadion. Do skora sam imao suvenir crveno belu maramicu...

Bree

pre 8 godina

Kada sam pocinjao da igram fudbal, meni su pokazivali njegove snimke, kao manji sam ga imitirao i obozavao, on je bio prvi igrac koji je bio lucidan igrao je sve (tog poluspica), za svoju eru je bio velika klasa...Pocivaj u miru legendo.

Mirko

pre 8 godina

Čoveče! Žao mi je... Kakva legenda, kakav igrač! Jedan od najvećih ikada. Bio mi je omiljen igrač kad sam bio mali, gledao sam reprezentaciju Holandije koju je predvodio, bio je definitivno najbolji igrač tog vremena.

Saučešće porodici, znao sam da je imao nekih problema sa zdravljem, ali nisam baš pratio šta i kako.. Žao mi je.
Počivaj u miru, legendo!

Slavisa

pre 8 godina

Kao da je juce bilo kad je objavljeno da je imao infarkt. Poziveo je posle toga 25 godina, a opet je otisao prerano. On je, kao predvodnik te sjajne generacije Holandjana, tvorac ovog novog modernog fudbala. Zaljubljenici u ovu igru pamtice ga vecno.

neutralan nenavijac

pre 8 godina

medju 20 najvecih svih vremena ako ne i među 10.
Kao dete plakao sam zbog Holandije dva puta. 1974 u Minhenu kada su izgubili u finalu i u Argentini 1978.

zoran

pre 8 godina

Kolika tuga u Holandiji!Zamislite bas na dana kada ta zemlja I "medjunarodna zajednica" izrice presudu R.K.preminuo je njihov najveci sin. Bio je kao igrac iskonski tvorac modernog fudbala(Ajaksa,Barse),medju prvima je prodavao za velike sume.I na kraju od svega toga dobijaju samo "veliki", a mali ...

alejandro

pre 8 godina

Imao sam 7 godina ali se sećam njegovih golova na SP u Nemačkoj kojima je pokopao Brazil i tako mu oduzeo titulu prvaka sveta! Veliki igrač i veliki trener! Počivaj u miru Johane!!!

Ivan M.

pre 8 godina

Neka mu je vecna slava, a i bukvalno njegova slava nastavlja da zivi i traje do vecnosti! Veliki covek i fudbaler koji je istinski voleo fudbal i igrao za tim i danas inspirise sportiste i mlade sirom sveta. Zbog njega je ceo svet voleo holandski fudbal i Ajaks i Barsu.

Zmaj

pre 8 godina

""Utisak mi je da vodim 2:0 protiv raka pluća u prvom poluvremenu. Siguran sam da ću pobediti", nedavno je izjavio."

Iz 1 u 2. Fudbal se igra do poslednjeg zvizduka sudije. Za ceo zivot to nisi shvatio...

Xćavi

pre 8 godina

medju 20 najvecih svih vremena ako ne i među 10. (neutralan nenavijac, 24. mart 2016 14:58)

Cuj ovog! Medju 20, a moza CAK i medju 10!!?? Medju 4 SIGURNA za prvih 5!!! Za onog petog moze biti 10-tak kandidata - stvar ukusa i stvar generacije (Platini, Beckenbauer, Messi, Ronaldo... pravi, Di Stefano, Puskas, Eusebio, Garrincha, Zico, Jairzinho...) Za razliku od ostale trojice SIGURNIH, nije, na zalost, osvojio titulu prvaka Sveta, iako je svakom jasno da je zasluzio i iako je svakom bilo jasno da je ta reprezentacija u ono vreme bila apsolutno superiorna i iako je u oba finala (doduse, on na ono drugo prvenstvo nije ni isao, svojom voljom) bila bolja i nesrecno (ili nepravedno) izgubila.

Luka Abijanic

pre 8 godina

Oduze nam rak jos jednu Legendu ... Virtuoz ... Nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete zauvek u nasim srcima ... Pocivajte u miru , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Legendo ! ...

Zmaj

pre 8 godina

""Utisak mi je da vodim 2:0 protiv raka pluća u prvom poluvremenu. Siguran sam da ću pobediti", nedavno je izjavio."

Iz 1 u 2. Fudbal se igra do poslednjeg zvizduka sudije. Za ceo zivot to nisi shvatio...

zoran

pre 8 godina

Kolika tuga u Holandiji!Zamislite bas na dana kada ta zemlja I "medjunarodna zajednica" izrice presudu R.K.preminuo je njihov najveci sin. Bio je kao igrac iskonski tvorac modernog fudbala(Ajaksa,Barse),medju prvima je prodavao za velike sume.I na kraju od svega toga dobijaju samo "veliki", a mali ...

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali meni je pre nedelju dana umro drugar vrsnjak od 22 godine, pre 6 dana veoma blizak porodicni prijatelj prerano od raka pluca. Nedugo pre toga je umro Dragan Nikolic, u martu je takodje umro i Zoran Djindjic. Meni je mart definitivno mesec smrti, i jedan od najtuznijih meseci. U martu je pocelo bombardovanje. Mrzim mart. Krojfa sam takodje gledao kao jednog od fudbalskih idola.

Smor

pre 8 godina

Ode legenda. U mojim očima samo je Vučić veći od njega.
(Pulen, 24. mart 2016 13:42)

Nemoze i ovaj forum da prodje bez Vucicevih botova.

Vlada

pre 8 godina

Johan Krojf, unikat, jedan od 10 najboljih ikad. Velibor Vasovic mu je bio kapiten. Srbija bi Krojfu napravila spomenik, Vasovicu nikada.

Isto ce biti i sa Vidicem, kad ode Gigs njega cemo svi slaviti, a oko njegovog kapitena cemo lomiti koplja.

Srbija.

Neznalica

pre 8 godina

Otišao je ubedljivo najbolji fudbaler svih vremena. Jedini za koga se moglo reći čovek-tim. Sada se vidim oduševljavaju triom Nejmar, Suarez, Mesi. Krojf da je imao mogućnost, na primer, da ima u svom timu recimo Gerda Milera bi postavio takve rekorde u pogledu broja postignutih golova da bi ova trojka morala da igra zajedno 50 godina da ih dostigne. Moderan fudbal zapravo počinje sa Krojfom.

Kada se svemu tome doda njegova veličina kao trenera, jasno je da je otišla najvažnija ličnost u istoriji fudbala. Nažalost sa njim je otišao i jedan ogroman deo i moje mladosti.

Deer Beer

pre 8 godina

Laka ti zemlja MAJSTORE! Za mene, svetski prvak 1974. i 1978.! Najbolji od najboljih! Krojf, Garinča, Pele, Maradona. Nema dalje. Ovo danas su samo pare i reklame.

Pera

pre 8 godina

Naš čovek jedan od najboljih ikad Vasović beba Partizana je bio kapiten velikanu svetske klase kao što je bio Krojf.

Vaske umesto sa Partizanom osvajao sa Ajaksom i gradio ga.

Krojf isto to sa Barsom

Slava mu

ZLOBEX

pre 8 godina

Strašan igrač. Gledao sam ga '74 na SP u Nemačkoj, narandžasti dres sa brojem 14. Prvi je primenio foru da po levoj strani vuče loptu desnom nogom.

Danilo

pre 8 godina

Jedna od nekoliko najvećih ličnosti u istoriji fudbala; istinska klasa, kategorija "Krojf".
Napravio je što niko nikada nije napravio:
Jednu trećerazrednu fudbalsku zemlju, Holandiju, podigao je do 5 najvećih fudbalskih nacija poslednjih pola veka!
Imao je neviđem dar i kao igrač, i kao trener.
Mene je najviše od svega fascinirala njegova sposobnost, čista magija, da izbegne faulove!
Možda jedini igrač kojeg je bilo skoro nemoguće faulirati, a povrediti tek nikako. I to u vremenu kada se igralo grubo, kao u ragbiju.
Igrao je kao munja, i živeo je tako, nije pravio kompromise, čak ni sa cigaretama...

neutralan nenavijac

pre 8 godina

medju 20 najvecih svih vremena ako ne i među 10.
Kao dete plakao sam zbog Holandije dva puta. 1974 u Minhenu kada su izgubili u finalu i u Argentini 1978.

VUK

pre 8 godina

zbogom najveći! Do tebe fudbal je bio usporen film! Sve ovo danas što gledamo stvorio si ti i tvoja ekipa.. Mafijaši iz FIFA su Vam uzeli dve titule prvaka sveta i poklonile domaćinima.Moderan fudbal pamti će svog roditelja.

EuroNix

pre 8 godina

Hvala ti za sve legendo. Ne secam se tvojih partija u Ajaxu, jer sam bio suvise mali. Ali zato znam da si tu Ajaxovu revoluciju fudbala sa uspehom preneo u Barceloni. Ovo uzivanje u igri Barce je tvoj veliki doprinos. Oni igraju fudbal, ono sto si ti hteo. Jos jednom majstore, uspeo si i vecna ti Slava.

misko

pre 8 godina

Pratim fudbal od 1961. god. ali boljeg fudbalera do danas nisam gledao.Svaka čast danas Mesiju,Ronaldu,Ibrahimoviću i drugim ali Krojf je jedinstven.
Neka ti je hvala,slava i laka zemlja.

Slobo

pre 8 godina

Počeo sam da pratim fudbal u vreme Krojfa i vladavine Ajaksa.Bio je jedan od najboljih fudbalera ikada, ali mu najviše cenim ono što je napravio kao trener u Barceloni, i postavio temelje najatraktivnijeg tima u istoriji ove igre.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Сад скоро ми се чини да сам прочитао да му је боље, мало је рећи да сам шокиран. Почивај у миру легендо.

trudbenik

pre 8 godina

Preteca Platinija,Zidana,Rikelmea,Pizona,Mekmanamana,dovoljno valjda.Smeker u svakom pogledu. Generacija sam 64ta i cini mi se da prvi fudbaler koga sam zavoleo i vikao,urlao,trcao kad dam gol na viktorijam i malim golovima bilo je Krojf,Krojf.Pocivaj u miru Veliki Johane.

mile1970

pre 8 godina

Zbog njega Neskensa i Krola voleo sam Holandiju.Najveca nepravda fudbala s njihovi poraz u finalima svetskih prvenstava 74 i 78.Zbogom legendo valjda ces tamo gore uspeti da osvojis zlatnu boginju zasluzio si je jos odavno.

ENDORFIN

pre 8 godina

Velika legenda ove igre zauvek je izmenio i unapredio fudbal svojom pojavom,pocivaj u miru majstore...
LEGENDE KAO JOHAN NE UMIRU!!!

tigertim

pre 8 godina

Preminuo je covek koji je najveca legenda Ajaksa,kluba koji mi je u srcu. Za sve titule koje je doneo Ajaksu i kasnije Barseloni,za sve je ucinio u razvoju fudbalske igre zasluzio je da dobije epitet jednog od najvecih. Igrao je u vremenu kada se fudbal igrao iz ljubavi a ne zbog novca. Posvetio mu je zivot i pobednicki duh koji ga je krasio preneo je i na zivot u teskoj borbi protiv bolesti do poslednjeg dana.Neka ti je laka zemlja.

Vucko09

pre 8 godina

Jedan od velicanstvenih. 60-tih Pele i Euzebio, 70-tih Krojf i Bekenbauer, 80-tih Maradona, a dalje redjajte vi mladji. CAR, KRALJ, BOG.....

Cvele

pre 8 godina

Stuy, Blankenburg, Hulshoff, Krol. Muhren, Suurbier, CRUYFF, Haan, Neeskens, Keizer, Repp - nezaboravni tim Ajaksa uz koji sam kao klinac zavoleo fudbal. Zasto sve legende odlaze u Martu? :((((

Joe A

pre 8 godina

He was my childhood hero. He put Dutch football on the map. Here are some highlights: https://www.youtube.com/watch?v=phShXKxfKo0&feature=youtu.be

Jole

pre 8 godina

Bas mi je zao sto nas je napustio jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Covek koji je predvodio cuvenu generaciju Ajaksa koja je tri puta za redom osvajala titulu prvaka Evrope, i zbog koje je prvi put u istoriji upotrebljen izraz totalni fudbal. Pocivaj u miru, neka ti je vecna slava i hvala za sve lepe trenutke koje si nam priredio dok smo te gledali.

BlackeyedDevil

pre 8 godina

Kakav je to fudbaler bio...gracioznost, elegancija, inteligencija, tehnika, brzina...Barselona treba da digne pet spomenika u njegovu cast koliko ih je zaduzio...Fudbalska gromada i jedan od najboljih igraca ikada.

JovanDerokoČK

pre 8 godina

Hvala za Tvoje postojanje i ulepsavanje mladosti mog ćala i onih trenutaka kada mi je pričao priče kako se nekada igrao fudbal iz srca za srce.
Počivaj u miru.

Slavisa

pre 8 godina

Kao da je juce bilo kad je objavljeno da je imao infarkt. Poziveo je posle toga 25 godina, a opet je otisao prerano. On je, kao predvodnik te sjajne generacije Holandjana, tvorac ovog novog modernog fudbala. Zaljubljenici u ovu igru pamtice ga vecno.

Tory Lanez

pre 8 godina

Mrzim mart. Mesec smrti. Na jucerasnji dan mi je umro otac, bombardovanje...Tata je mnogo cenio Kraufa, sad bi bio tuzan... Slava mu!

Rodjen sam u Martu,ali moram se sloziti sa tobom,u Martu se najvise tragedija i smrti desi sto u svetu sto kod nas.

Jimmy Page

pre 8 godina

Majstore, kao i mnogi muzičari ranih sedamdesetih, mnogi glumci i naravno mnogi sportisti, kada je to bio SPORT, a naročito fudbal, učinili su mi mladost zaista lepom. Imao sam tu sreću da u maju 1973g. na Zvezdinom stadionu gledam finale Ajaks-Juventus i uživam u svemu,od atmosfere u gradu, na tribinama i u samoj utakmici. Sećam se da je Krojf pre utakmice na terenu malo žonglirao sa tada našim majstorom žongliranja Žigićem (ne znam da li je on još živ). Kakav čovek, kakav igrač, kakva ekipa Ajaksa, menije ostala do dana današnjeg sam vrh.Nije bilo bitno gde igraju, Real je pao u Madridu, Bajern (koji je onda činio više od pola reprezantacije Z.Nemačke) isprašen sa 4:0 u Amsterdamu. Majstori!

heavy

pre 8 godina

Bio sam mlad kada mi je teca,fudbaler koji je imao cast da igra protiv Krojfa,rekao da je to najbolji igrac sveta ikada.
Dodao bih,ne samo fudbaler vec zacetnik cuvene skole(najlepseg) fudbala i trener koji je udario temelje danasnje Barselone.
R.I.P.

Mirko

pre 8 godina

Čoveče! Žao mi je... Kakva legenda, kakav igrač! Jedan od najvećih ikada. Bio mi je omiljen igrač kad sam bio mali, gledao sam reprezentaciju Holandije koju je predvodio, bio je definitivno najbolji igrač tog vremena.

Saučešće porodici, znao sam da je imao nekih problema sa zdravljem, ali nisam baš pratio šta i kako.. Žao mi je.
Počivaj u miru, legendo!

Živković

pre 8 godina

Ono što nikada neću zaboraviti: 1)Finale SP 1974., Nemci nisu ni pipnuli loptu, a penal nad Krajfom i 1:0. Prvi penal u finalima SP. 2)Gol protiv Brazilaca u polufinalu istog SP i 3)Drugo poluvreme finala protiv Nemaca, 14.Krojf, poslednji igrač odbrane na sredini terena deli lopte kao na tacni. Samo je sreća i čudesni golman Majer sprečio Holanđane da pobede. Tri uzastopne titule prvaka Evrope, prva sa Vasketom, kapitenom!

Sasa

pre 8 godina

Secam se ko juce kad sam, sa 6 godina, na otvaranju svetskog prvenstva u Nemackoj, pitao tatu oce li igrati Pele. One je rekao nece, ali igrace Krojf.

Ivan M.

pre 8 godina

Neka mu je vecna slava, a i bukvalno njegova slava nastavlja da zivi i traje do vecnosti! Veliki covek i fudbaler koji je istinski voleo fudbal i igrao za tim i danas inspirise sportiste i mlade sirom sveta. Zbog njega je ceo svet voleo holandski fudbal i Ajaks i Barsu.

Stefan

pre 8 godina

Zbogom legendo zauvek ce se pamtiti krojofov okret i totalni fudbal,covek je bio ne samo sjajan fudbaler vec i izumitelj totalnog fudbala koji je zauvek promenio tok ove lepe igre!

BlackeyedDevil

pre 8 godina

Kakav je ovo fudbaler bio...gracioznost, brzina, elegancija, inteligencija...Barselona treba ne jedan vec pet spomenika u njegovu cast da postavi...Johan Krojf odlazi u legendu : (

zoran

pre 8 godina

Legendo,vecno ces da zivis u srcima pravih ljubitelja fudbala!Nisam te gledao uzivo,ali mi je moj otac pricao kakav si bio vrhunski fudbaler!Saucesce porodici Krojf!

Bree

pre 8 godina

Kada sam pocinjao da igram fudbal, meni su pokazivali njegove snimke, kao manji sam ga imitirao i obozavao, on je bio prvi igrac koji je bio lucidan igrao je sve (tog poluspica), za svoju eru je bio velika klasa...Pocivaj u miru legendo.

st

pre 8 godina

Mene matori vodio sa 7 godina na Ajax - Juventus, 1973 na Marakanu, Ajax pobedio 1:0 bio pun stadion. Do skora sam imao suvenir crveno belu maramicu...

alejandro

pre 8 godina

Imao sam 7 godina ali se sećam njegovih golova na SP u Nemačkoj kojima je pokopao Brazil i tako mu oduzeo titulu prvaka sveta! Veliki igrač i veliki trener! Počivaj u miru Johane!!!

Xćavi

pre 8 godina

medju 20 najvecih svih vremena ako ne i među 10. (neutralan nenavijac, 24. mart 2016 14:58)

Cuj ovog! Medju 20, a moza CAK i medju 10!!?? Medju 4 SIGURNA za prvih 5!!! Za onog petog moze biti 10-tak kandidata - stvar ukusa i stvar generacije (Platini, Beckenbauer, Messi, Ronaldo... pravi, Di Stefano, Puskas, Eusebio, Garrincha, Zico, Jairzinho...) Za razliku od ostale trojice SIGURNIH, nije, na zalost, osvojio titulu prvaka Sveta, iako je svakom jasno da je zasluzio i iako je svakom bilo jasno da je ta reprezentacija u ono vreme bila apsolutno superiorna i iako je u oba finala (doduse, on na ono drugo prvenstvo nije ni isao, svojom voljom) bila bolja i nesrecno (ili nepravedno) izgubila.

Luka Abijanic

pre 8 godina

Oduze nam rak jos jednu Legendu ... Virtuoz ... Nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete zauvek u nasim srcima ... Pocivajte u miru , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Legendo ! ...