Košarka 96

Utorak, 22.03.2016.

00:10

FIBA preti reprezentacijama zbog Evrokupa

Rat FIBA i Evrolige nastavljen je u ponedeljak uveče kada je Svetska kuća košarke izdala saopštenje u kojem preti kaznama nacionalnim savezima.

FIBA preti reprezentacijama zbog Evrokupa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 8 godina

Hoće da kažu da će evropsko prvenstvo u košarci da bude bez španije - zato što u EL igraju Real i Barsa a možda još neko, onda Rusija zato što igra CSKA, bez Grčke zato što igraju Oly i Pao, Turska zbog Fenera, Efesa i Darušafake, bez Litvanije zbog Žalgirisa i tako dalje i tako dalje. I onda ko će da igra? ALbanija, Slovenija i Hrvatska, Bugarska, Andora i Lihtenštajn, plus Belgija, Britanija i Portugal? I ko će to da gleda?
"Plaše mečku s rešeto".

Uliks

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 12:28)

4,4 milona fibinih podeljeno na koliko ekipa (32)? A 3 miliona EK podeljeno na koliko ekipa (24) plus mesto u EL naredne sezone pa ti racunaj. Ovo mesto u EL je veliki poticaj jer nagradni fond je gotovo isti.

Ludi Dulo

pre 8 godina

luke babbit,ajde bar jednom napiši nešto pametno(u nekom od nikova).Stalno tvoji kompleksi od Zvezde i mržnja prema Čoviću.

bora

pre 8 godina

@one night in May
Nemam dovoljno prostora da ti objasnim,mada vidim da si u apsolutnoj zabludi!
Kažeš Savez je samo administracija i ništa više.Pa naravno! I Vlada jedne države je samo administracija i ništa više,pa vlada!!!
Ingerencije i obaveze Saveza su mnogo veće nego što ti navodiš,pročitaj Statut.
ULEB može da registruje igrače,koliko i Mesna zajednica Kobišnica!
Žalba u Lozani bi verovatno bila rešena do 2023.
FIBA nije neka "nadorganizacija",nego upravo skup svih Saveza država članica,koje su tu dobrovoljno!!
Ovo što radi Djordi B. je čisto divljaštvo.To isto sutra može da padne na pamet i recimo Abramoviču i da mu uzme pola lige,po principu 'ko da više'!?
Olimpijski komitet poznaje i priznaje samo FIBA!
Rukovodstvo NBA poznaje i priznaje samo FIBA!
I ko recimo može da spreči Bartomeua da posle dve godine (a hoće),jednostavno donese odluku da timovi sa ovih prostora,više ne mogu igrati Evroligu!? Kome bi se onda žalio?
Slabo ti ovo razumeš.

Stomak

pre 8 godina

@bora Najzanimljivije mi je kod ovih komentara kada osoba kao ti komentarise o povrsnosti. Da je FIBA ozbiljna organizacija, kao npr. FIFA, ULEB nikad ne bi ni postojao. Godisnji budzet im je smesnih 4,4 miliona evra?!

Kosta

pre 8 godina

@ bora....nece otići,ekstra im je,placeni su,igrace TOP 8 najverovatnije,spaktakli na utakmicama,zasto bi otisli,ne razumem...doduse jesmo rezimski klub...ali to je realnost uvek bila...

Djole_kg

pre 8 godina

Ova FIBA je stvarno dosadna! Ako ima nešto protiv Uleb Evrolige neka ih tuže medjunarodnom ili kojem već sudu. Nisam na stranu nijedne lige,već na strani klubova i kosarkaskih saveza. Ružne su ove pretnje i ucenjivanje. Fiba treba da se zapita zašto je do ovoga došlo i gde su bili svih ovih godina,počevši od 2001. Zašto nisu lobirali da se ukine "privatna" Evroliga do sada? Neka mi neko objasni ako je upućen..

bora

pre 8 godina

@kosta
A kome će ta Zvezda sutra da se obrati,ako recimo Kinsi i Miler u četvrtak jednostavno spakuju kofere i odu kući!!? Djordiju?
Ne sinko,nego KSS i FIBA!!
Ne mogu da shvatim,toliku površnost ljudi?!

Neznalica

pre 8 godina

(Siniša Milosavljević, 22. mart 2016 11:15) @

Ti si zvezdaš baš koliko sam ja marsovac. Kako ti to zamišljaš reprezentaciju? Pamtiš te mečeve kažeš. Baš me zanima da li bi ih pamtio da smo u timu imali indijance koji igraju domaću ligu? Smešan si. Ako hoćeš jaku repku onda moraju igrači da igraju najjače lige, znači NBA i EL. Zvezda trenutno ima bar 6 kandidata za reprezentaciju, Mega još par njih i to je to. Šta bi bilo kada bi još ti igrači morali da igraju neku FIBA ligu sa Fincima, Šveđanima, Mađarima i ostalom boranijom? Šta misliš koliko bi se ti igrači zadržali u zemlji? Šta misliš kakav kvalitet domaće lige bi imali? Da ne pričam što bi nas gazili i u ABA ligi ako bi se kojim slučajem održala.

Krompir_pire

pre 8 godina

Da se ja pitam nesto.....
Evroliga 16 klubova,(prve godine ovi sto su izabrani)Fiba kup druga liga....
Iz Evrolige 3 ispadaju,iz Fiba kupa tri ulaze.....E to bi bilo super...
Borba na svim mecevima.Svi bi mogli da igraju Evroligu....
A ne ovako u evroligi,ko posle 10 kola izgubi sanse za playof ima da se raspadne i nikom nista.

One night in May

pre 8 godina

@bora

Upravo si mi dao za pravo - Savez je administracija, nista manje i nista vise!! Savez sluzi za evidenciju ugovora i vodjenje racuna o reprezentaciji, klubovima moze samo da se sagne... Ne moze Savez da natera klub na bilo sta - mozes da me suspendujes iz domaceg takmicenja, ja cu i dalje da igram Evroligu. Ako mi FIBA zabrani da registrujem igrace, to je novi haos, jer ce onda svi klubovi (koji igraju ULEB takmicenja) da registruju igrace kod ULEB, CAS u Lozani ce to nikad lakse da presudi...

FIBA bije bitku bez oruzja, krenuli su na tenk, a u ruci im pistolj na vodu...kako ti to lepo napisa - ne ide to tako!

Uliks

pre 8 godina

Za one koji stalno uporedjuju reprezentativnu i klupsku kosarku. Reprezentaciju gledam 2 nedelje a Zvezdu 8 meseci. Razlika je ogromna. Zbog 2 nedelje ogromnog uzivanja u srpskoj reprezentaciji ne zelim da 8 meseci gledam evropska takmicenja bez nasih predstavnika.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

(Uliks, 22. mart 2016 11:31)

Ne lupetaj ako ne znaš.Nagradni fond za FIBA LŠ je 4.4 miliona ,a za ULEB Evrokup je 3 miliona ,plus su svi troškovi za putovanja pod okriljem FIBA plaćeni od strane njih,dok ULEB ne želi da pokriva troškove.Jedini razlog zašto Evrokup postoji još uvek je to jedno bedno mesto koje šalje u EL koje će uvek kao i do sada uzimati Rusi ili Španci.Tako da ništa EC ne nudi bolje od LŠ

One night in May

pre 8 godina

Koliko nerazumevanja situacije!?Pa upravo ti savezi Španije,Italije,Turske,Rusije,Nemačke..bivše SFRJ države i čine FIBA!!!
I nemaju nikakav interes,da zbog jednog-dva kluba,i nečijeg privatnog biznisa,poništavaju sami sebe!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bora, 22. mart 2016 08:50)

Nije ti palo na pamet ko to cini spanski, turski, grcki savez?
Mislis da ce taj savez da postoji kad sutra Panatinaikos i Olimpijakos napuste ligu, ili Fener i Efes, ili Real i Barsa?

I na koji ce to nacin Savez da sankcionise klubove - sta ce da im kaze, ne igrate domacu ligu, ako ucestvujete u ULEB takmicenjima?

Vazi, 'aj' zdravo, bas mi je stalo da igram sa Jesilgiresunom i Kolejlilerom, a ne sa Barsom i Realom... FIBA liga je za one ostale, one koji nisu dovoljno dobri da se kvalifikuju za jaca takmicenja...
FIBA je jednom davno organizovala elitno takmicenje, dokazala da ne ume to da radi na potrebnom nivou i izgubila to takmicenje.

bora

pre 8 godina

@one night in may
Savez može opstati bez bilo kog kluba!Nijedan klub ne može opstati bez saveza i FIBA!!Da li je moguće da to ne razumeju ljudi!?
Nastao bi haos! Igrači i treneri bi odlazili iz kluba kad hoće,bez obzira na ugovor.Klubovi ne bi plaćali klubovima ni igračima.Sudije bi sudile po principu,ko više dá....
Ne ide to tako!!

Terenac

pre 8 godina

Evroliga kao takva bez jos jednog takmicenja ne moze da opstane vise od par godina,jer ce doci do zasicenja.I prvo ce otici nezadovoljni,Rusi i Grci i to je kraj.
(Sale, 22. mart 2016 01:54)

Ma jedva će čekati da odu, ima da se smore i da požele mečeve u Estoniji, Norveškoj i Holandiji. Kakvih 630 miliona, idemo da pomognemo razvoju košarke u Madjarskoj i Austriji...

Terenac

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:33)

Klasična zamena teza je za neke normalnost. Tvoj partizan je na skupštini KSS glasao da ima pauzu dva meseca. Ligu je partizan sravnio do temelja, otimao druge igrače i pogasio sve košarkaške centre. Ali sve se vraća a ti se bolje vrati teorijama zavere protiv Limoža, tu nešto što napišeš možda i bude tačno.

Uliks

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:24)

Taj evrokup i dalje financijski je jaci od fibine lige sampiona. Bartomeu zeli da stvori apsolutno zatvoreni sistem poput nba u narednih deset godina. odabrao je 40 timova u 2 lige EL i EK. To je ono najbolje sto evropa ima i sto ce postati jedna velika liga evrope za desetak godina gde ce 8grati svako sa svakim i nece igrati nacionalna prvenstva vec svaka 2-3 dana bas onako kako je to u nba. jos da usvoje i nba pravila pa da se konacno igra prava kosarka.

Antidervis

pre 8 godina

Koliko su naivni ovi što pišu da će najjače reprezentacije da odu od FIBA zbog " ucene" Boli saveze uvo za klubove baš,pre će njih da kazne ,a da ostanu uz FIBA.Jedini savez koji bi otkačio FIBA zbog nekog kluba je KSS jer je na čelu istog poltrončina koja bi sve uništila samo da bi njegova zvezda igrala EL.Đilas igra kako mu Čović svira i to svi znamo.Uništio je domaću ligu samo da bi zvezdana na miru mogla da igra medjunarodne utakmice a ostali treba da čekaju dva meseca na njih.Imamo najsramniji savez na svetu i treba da nas izbaci FIBA.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:33)

Ja sam Panatinaikos i Olimpijakos, a ti si grcki savez - izvoli, kako ces to tacno da me kaznis?? Da me izbacis iz lige?

Da ne igram sa Lavrijuom i Nea Kifisijom, ako igram sa Realom i Barselonom? Da, bas tezak izbor... Je l' ste vi, dervisi, svi tako pametni il' smo samo s tobom imali srece?

Poltroncina je bio Miodrag babic - istovremeno predsednik Saveza, clan UO KK Partizan i predsednik KK Hemofarm - nezabelezeno u istoriji sporta!!
Reprezentaciju unistio, a nasledio je od Covketa svetskog prvaka - Kina, Nigerija, Novi Zeland, Makedonija, Crna Gora, Estonija - svi su na isporazvaljivali - dok su njegova dva kluba redovno igrala finale, to se tada zvala dominacija.

BVB

pre 8 godina

Licno sam za Ulebovu Evroligu.Medjutim, ako vec zele da naprave reorganizaciju takmicenja klasicnim zatvaranjem A licencama, zasto ne podele licence i prepuste ostale klubove Fiba CL? Licemerno zatvaraju ligu, ali ujedno zele da zadrze ostale klubove kroz Evrokup da bi kasnije opet nesto eksperimentisali ako ovo krene lose.Ovi iz Fiba imaju potpuno pravo da kazne saveze ciji klubovi igraju Evrokup, jer ako imaju osnova da zele EL, nemaju osnov za EK.

Terenac

pre 8 godina

FIBA će propasti jer želi profesionalnu ligu sa amaterskim klubovima bez novca i reprezentativne prozore tokom sezone.
Ovo prvo nikom nije poželjno jer Evroliga pa i Evrokup su primamljivija takmičenja sa jačim klubovima.
Ovo drugo nema ni teorijske šanse jer gazdama u NBA ligi neće pasti na pamet da puštaju svoje igrače u toku sezone. Da ne pominjem da će isti stav imati i Evroliga. Dakle, bez igrača i kvaliteta.
Zato će FIBA biti dovedena pred odluku da izbaci mnogo reprezentacija i tu se njena priča završava.

Siniša Milosavljević

pre 8 godina

To što pojedinci, koji se predstavljaju kao navijači Crvene Zvezde, daju sebične i glupe komentare, ne znači da je takav stav ostalih navijača. Verujem da većini, reprezentacija znači više. Meni sigurno da. Zvezdaš sam. Imam pedeset i jednu godinu i pamtim svašta ali najviše pamtim uspehe naše reprezentacije u košarci i to su jedina takmičenja (Ep, Sp, Oi) zbog kojih ostavljam sve po strani. Ženu, decu, posao, sve je u drugom planu tada. Ništa mi to nemože zameniti. Reprezentacija iznad svega. Dole klubaštvo. Uostalom, zbog sitnih interesa pojedinaca i država nam je propala jer svako vuče za svoj "klub" a "reprezentacija" propada. Pozdrav svim ozbiljnim navijačima i ljubiteljima košarke.

Uliks

pre 8 godina

(Hilon Hilonides, 22. mart 2016 08:56)

A sto da gledam raspalu poluamatetsku evropsku kosarku kada svako vece na tv imam vrhunski nba spektakl. neko se dosetio (citaj Bartomeu) pa sada hoce i u evropi da napravi to isto. kosarka je davno prevazisla okvire amaterizma. treba teziti visim ciljevima i napretku a ne stagnirati. ne gledam kosarku jer je tamo neko igra iz ljubavi vec iskljucivo kvalitet vrhunskih majstora poput Duranta, LeBrona, Gasola, Nowitzkog itd.

Dalibor

pre 8 godina

FIBA nema pravo nikoga da ucenjuje i kaznjava zbog necijek izbora.Sta oni misle, da ce najbolji klubovi Evrope da igraju njihovo smesno rakmicenje za 100.000 evra.Pobednik dobija 500.000.Pa dal su normalni,vsa tkm parama nd mogu ni putni troskovi da se pokriju, nagradni fond im smesnih 4,4 Miliona koji dele na 32 kluba, a u Evroligi 32 miliona koji dele na 16 klubova.Pa jadni su, sta ocekuju da neko igra za smesne pare smesno takmicenje.Postoji sud koji ce da im sudi za ucenu i mobing.Mene bi bilo blam da predstavim neko takmicenjd sa budzetom od 4,4 miliona, a da prethodno vec znam koliko nudi Evroliga.

Dovla

pre 8 godina

Ovi u Fibi i Ulebu, ili kako se sad zove, imaju kolektivni IQ=-20. Da citiram Sarenca, "kupite kompas ljudi". Ako kazne Tursku, Spaniju i Francusku ja pojedem tastaturu istog trenutka. A za sve vas koji verujete da ako njih ne kazne nece ni nas, ne znam sta da kazem. Pa nas sa Balkana ce prve da osamare. Hocu jednom da vidim reprezentaciju na OI, pa da se lepo nerviram kao covek, nemojte to da mi uskratite. Pozdrav istinskim ljubiteljima kosarke.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Iskljucujuci 16 iz EL? Prpa od bogatasa a? Pa udarate po EK, sramotno. Sreca postoji sud u Lozani za sportsku arbitrazu, pa cemo se cerati.
(zord, 22. mart 2016 00:58)

Ne plaše se oni bogataša nego je dil verovatno bio između Bartomeua i FIBA da bude EL a ostali timovi da igraju LŠ FIBA a onda je Đordi i to prekršio i sad kreće rat.Nije ovo rat na relaciji EL -LŠ nego je rat između Lige Šampiona i mrtvog Evrokupa.E zato FIBA tih 16 iz EL ne dira.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Koliko su naivni ovi što pišu da će najjače reprezentacije da odu od FIBA zbog " ucene" Boli saveze uvo za klubove baš,pre će njih da kazne ,a da ostanu uz FIBA.Jedini savez koji bi otkačio FIBA zbog nekog kluba je KSS jer je na čelu istog poltrončina koja bi sve uništila samo da bi njegova zvezda igrala EL.Đilas igra kako mu Čović svira i to svi znamo.Uništio je domaću ligu samo da bi zvezdana na miru mogla da igra medjunarodne utakmice a ostali treba da čekaju dva meseca na njih.Imamo najsramniji savez na svetu i treba da nas izbaci FIBA.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

(vase ime, 22. mart 2016 07:04)

Zašto kukaš za Evrokupom?Taj raspali Evrokup je razlog ovog haosa između ULEB-FIBA.Euroliga ima svoju ligu i neka je zatvori.Ostali treba da igraju Ligu Šampiona FIBA i da tako imamo dve zadovoljne strane.Taj raspali Evrokup ionako nudi manji nagradni fond nego LŠ i jedino zbog čega drži glavu iznad vode je to što nudi da pobednik tog takmičenja dogodine igra Evroligu što je na duže totalno nebitno.To znači da npr Partizan svake druge godine mora da bude prvak tog kupa da bi igrao EL,jer kad je igra ne može sebi da obezbedi sebi ponovno učestvovanje dogodine.Užas od sistema

Samo

pre 8 godina

FIBA ide iz greske u gresku. Svaki potez koji povuku je gori od onog prethodnog. 15 godina nista nisu uradili za klupsku kosarku. Za to vreme ULEB ima kakav takav plan uz neke lose izmene, ali plan postoji! ULEB ima sponzora koji daje za narednih 10 godina 630 miliona! Sta ima FIBA? Nista! Jos se brukaju i sa EP koje izgleda sve gore i gore kako vreme prolazi.
Jedna stvar je bitna, a to je da su lige nezavisne od FIBA u odlucivanju koje takmicenje ce igrati! Klubovi mogu biti kaznjeni samo na jedan nacin, a to je preklapanjem FIBA kalendara sa ULEB kalendarom, ali ni tu nece postici ne znam sta sem sto ce smanjiti broj kvalitetnih kosarkasa koji ce igrati za reprezentaciju! Time ce samo FIBA da izgubi jos vise! Ovo je rat koji po trenutnom nacinu vodjenja od FIBA ista gubi. Ne bi ni napali ULEB da im njihova LS i pored boljih nagrada nego EK nece privuci kvalitetne timove. Sta mislite da su u Partizanu ludi?! Jesu sutra malo! Odlicno znaju ko ce biti u EK, a ko u LS i zato su i sastancili sa ULEB jer ne zele da se mlate sa nekim kosarkaskim "silama" u LS vec hoce kvalitetne meceve u EK! FIBA trenutno nema tri jaca kluba za svoju LS vec to deluje kao mini nadogradnja kupa koji se nije proslavio proslih godina.

Kosta

pre 8 godina

Zvezda treba da gleda isključivo svoje interese...kakav KSS i slično...Evroliga je naš izbor,ostali kako im je volja.Čitam KKP igra u Ligi sampiona...jel ce se tresti musema na centru?Ako neko zna informaciju neka napise.

milos

pre 8 godina

Pa da izuzeti timovi iz EL znaci nece drndati spance ruse turke italijane grke i francuze ali ce zato nas sa balkana da kaznjavaju i da pokazuju silu na nasim reprezentacijama mrs bre... a ne bi me cudilo da je ovo sve u dilu fiba - uleb da otkace siromasne i da imaju elitu i sirotinjsku ligu...

pn

pre 8 godina

Zašto pokušavaju? Napravili su takmičenje koje kvalitetom može da se meri sa onim ULEB-ovim trećim takmičenjem (ne znam ni kako se zove) i očekuju da neko igra za njih. Pritom nagrade su smešne. Neka im igraju šiptari, Holanđani, Maltežani možda i San Marino ako su konobari slobodni. A ovim ucenama samo pucaju sebi u noge. Priznaj čoveče, izgubio si rat i kraj.

Komša

pre 8 godina

FIBA ne može da ugrozi ULEB niti će to moći u budućnosti.Za to nema ni novca,a ni pravnih odnova.Ova pretnja je smešna i neodrživa- nećeš kazniti šampiona što igra neko takmičenje ali ćeš kazniti ostale klubove?!
ULEB nije sjajan,pravljena je liga po ukusu najbogatijih klubova.Njega može srušiti samo bogata privatna liga kojoj bi prišli neki od vodećih klubova EL nezadovoljni tretmanom - znači da se ti vodeći klubovi podžapaju oko uticaja u ULEB takmičenjima.Samo jaka evropska privatna liga može ugroziti sadašnju EL.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ajmo FIBA, samo ostro. Necemo nba cirkus u Evropi, necemo zatvorenu, elitnu ligu, necemo preskupe svezde koje ce same sebi biti svrha. Hocemo kosarku za sve, hocemo klubove sa tradicijom i navijacima, hocemo da ljubav prema kosarci bude osnovni pokretac, a ne novac. Samo FIBA!

dedin unuk

pre 8 godina

Ja znam da ovi klinci zele el i ja je zelim, ali morate da shvatite da je kss i reprezentacija na prvom mestu. Tako je bilo 2001g pa nismo igrali 2 god el al smo sacuvali repku i osvojili zlato u USA. sada odlucuju biznismeni kao sto su covic i slicn i u partizanu...ali treba preseci i izabrati sigurniju putanju bar za narednu godinu, cekanje ce se isplatiti, verujte

Hell

pre 8 godina

Zanimljivo koliko besa i negodovanja ima kod Zvezdinih navijaca. Sad kad vi igrate EL nista drugo ne dolazi uobzir,Fiba je protiv vas i tome slicno,a kada je igrao Partizan godinama ste se trudili iz petnih zila (vasa uprava) da Uleb stalno menja pravila koja su bila u korist Partizana,sto je i cinjeno. Velika doza licemerstva je u vama,ali dobro,nece ni svevisnji vodja biti doveka na vlasti

Yoyo

pre 8 godina

E ovo je ono što mi zovemo lud zbunjenog...
Sve nešto u stilu: "kaznićemo one, ako urade ono, osim onih, ako ne urade to, ili podrže one, odnosno nas, ali protiv njih".
Drugim rečima, oni bi da se jebu, ali da im ne uđe. E, to ne može....
Sve se bojim da će na kraju kao kompromis kazniti male saveze onemogućujući njihovim reprezentacijama da igraju velika takmičenja, i da će smisliti neki bedan izgovor kako bi mogli da puste reprezentacije Španije, Italije, Turske, itd...A svega ovoga ne bi bilo da su pre 15-tak godina uradili ono čime sada prete...

bora

pre 8 godina

@živčan neki lik
Koliko nerazumevanja situacije!?Pa upravo ti savezi Španije,Italije,Turske,Rusije,Nemačke..bivše SFRJ države i čine FIBA!!!
I nemaju nikakav interes,da zbog jednog-dva kluba,i nečijeg privatnog biznisa,poništavaju sami sebe!!!

vase ime

pre 8 godina

Znaci ako Zvezda sad osvoji ABA ligu ona igra EL, a svi ostali neki FIBA kacamak. Takodje to vazi i za ostale drzave ali ne i one koje vec imaju ucesnike sa A licencom u EL takmicenju. Sto znaci da se FIBA ogradila, Nemamcki, Italijanski, Ruski, Spanski, Turski i jos neki kosarkaski savezi nece biti kaznjeni. A svi drugi hoce a tu smo i mi. Ali, Engleski, Norveski, Ceski, Madjarski, Portugalski, Belgijski, Holandski, Makedonski, Austrijski i svi ti drugi koji nikada ali nikada nisu znali da igraju kosarku ce biti promovisani i poboljsani. Znaci npr Zvezda i Partizan, ili neki nasi drugi klubovi, koji su iz zemlje kosarke Srbije, koja je najbolja reprezentacija na svetu (kad se saberu sve medalje) su ucenjeni da ne igraju sa najjacim evro klubovima nego moraju da igraju sa otpadom nekim. plus tamo nema ni para a samim tim kvaliteta, osim za drzave koje nemaju veze sa kosarkom

my way

pre 8 godina

Па добро, ми ту бригу немамо. КСС је подржао ФИБА, Звезда ће у Евролигу, Партизан у ФИБА Лигу шампиона, остали клубови ће сигурно исто у Фибина такмичења. Мислим да је ово покушај да се, пошто није успело рушење Евролиге, сруши Еврокуп и да тиме Фибина такмичења стекну квалитет. Кад човек мало размисли, није лоша прилика за компромис. Вама ето тих 11 и још 5 тимова који уђу у ЕЛ, нама остало.

sivilo

pre 8 godina

meni ovo nije jasno jer fiba je tu zbog reprezentacija i ako se reprezentacije sloze mogu nezavisno organizovati takmicenje pa da vidimo ko kome treba

Blackman

pre 8 godina

Kakva nadmenost! Potpuno ih napustiti i kreirati novu krovnu košarkašku organizaciju. Potrebno je samo jedinstvo većeg dela nacionalnih saveza.

stevan

pre 8 godina

Meni su ovi iz FIBE smesni kao crtani film. Kao sto je dole neko napisao, ko ce igrati EP,SP pa i same OI ako suspenduju 10 najboljih reprezentacija u Evropi koje pri tom donose "ogroman" prihod pocev od sponzora, putovanja njihovih navijaca na razna takmicenja itd. Ovo je samo lajanje u prazno i nista vise. Realnost je da je ULEB Evroliga najbolje kosarkasko takmicenje u Evropi poput LS u fudbalu. I siguran sam da ce radije svi izabrati da igraju sa Barselonom i Realom nego sa trecerazrednim klubovima u FIBA ligi sampiona. Slicno je i sa ABA ligom. Koliko god mi voleli da nasa "domaca" liga bude jaka, to je sada amatersko takmicenje bez sponzora, klubovi grcaju u dugovima itd. ABA je jedini izlaz, i potrebno je napraviti i B ligu koja bi dala sansu manjim klubovima.

sasha

pre 8 godina

fiba ce se svesti na juniorska takmicenja kad im klubovi sledece jeseni pozatvaraju one smesne prozore. sledece evropsko ce se odrzati i to je to.

marko

pre 8 godina

Zavrsice sa jos jednom tuzbom pred EU koju ce ULEB da dobije kao i prethodnu koju su dobili prosto zato sto je isti scenario, ucena klubova. Opet pravu buku ni oko cega FIBA zna da je ostala debelo kratkih rukava, da kazne ne smeju i ne mogu jer ce ih kostati mnogo tako da je ovo samo vrsta pritiska bez pravog oruzja u rukama. Kako koji dan prolazi sve su smesniji.

Boris

pre 8 godina

Ne sme se dozvoliti da pare unište reprezentativnu košarku.Svakome dati pravo izbora,bez ucena.Fibu izgleda pogadja sto ce Evrokup biti jaci od njihove lige,ali mislin da je ovo tek pocetak,bice tek haosa ovde.

Sale

pre 8 godina

Pa ko je lud da igra evrokup.To je bilo shit takmicenje juce a i shit takmicenje je i danas.Evrokup=evroliga za siromasne.Fibina Evroliga bar ima neki legimitet jer igraju prvaci liga i drugoplasirani.Nisu ludi ovi iz FIBE na evrokupu se lomi sudbina Evrolige.Evroliga kao takva bez jos jednog takmicenja ne moze da opstane vise od par godina,jer ce doci do zasicenja.I prvo ce otici nezadovoljni,Rusi i Grci i to je kraj.

marko

pre 8 godina

FIBA nastavlja da sece granu na kojoj sedi. Oni navodno zele da podignu popularnost reprezentativnih takmicenja, a sada "prete" da ce da suspenduju najjace evropske reprezentacije i obesmisle ta takmicenja, da uniste ono poslednje gde FIBA nema pravu konkurenciju. Pokazali su se nesposobnim da organizuju elitna klupska takmicenja, stvorena je konkurentska organizacija sa atraktivnijom ponudom za klubove i sada FIBA hoce da uspostavi monopol ucenjivanjem! Moguce je da ce ovo da ubrza uspostavljanje sistema profesionalnih klupskih takmicenja u potpunosti nezavisnog od uticaja FIBA, i tu je opet FIBA na gubitku. Kako ce organizacija koja radi protiv svojih interesa da ulije poverenje klubovima da ce da brine o njihovim interesima? Treba da priznaju da su u ovoj trci izgubili i da gledaju da izglade stvari, da ponude nesto od cega ce svi u svetu kosarke imati koristi i da tako odrze nekakvu ulogu u buducnosti.

đungla

pre 8 godina

Svako se bori oružjem koje ima, ULEB novcem, FIBA reprezentacijom... Samo mi nažalost sve više liči da će u ovom ratu košarka da strada.

4444

pre 8 godina

Treba FIBA da kazni sve saveze ciji klubovi igraju Ulebova takmicenja. Pa da vidimo da li ce neki savez dopustiti da reprezentacija ispasta zbog tamo neke privatne turske lige.

Zoran

pre 8 godina

Nema vis elokalno. Samo globalno. Svi cete vi da igrate za mene, a ja cu da vas placam.

Trebalo bi razjebati ovu Ameriku, preventivno.

Ivan

pre 8 godina

Tako treba , pa neka igraju na Evropskom Prvenstvu Andora, Linheštajn i Kosovo pošto je ono punopravni član velike FIBE i već daje ekipe u onom smešnom FIBA cupu, a ne sumnjam a će i u toj Ligi Šampiona igrati uz Holanđane, Norvežane i sa uvek neugodnim Ircima!

Voodoo

pre 8 godina

Kakva odluke, bez komentara, znaci 16 najbogatijih klubova i njihovi savezi su beznedni, ostali nisu. Sto prosto Uleb i Fiba ne prestanu sa prepucavanjem i kazu znate sta, Srbija, Hrvatska, Litvanija, Rusija, ne zelimo da vi uzimate titule, evropska klupska takmicenja su za nase klubove, a evropska prvenstva za Spaniju, Italiju, Francusku, Nemacku, ne trebate na vi i zdravo.

Mambadon za glavu

pre 8 godina

Reprezentativnu kosarku i sport uopste treba ukinuti. Samo suvi profesionalizam i nista drugo. Komunizam je propao iako je bio dobro zamisljen.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

FIBA gubi kompas totalno. Nude jadno takmičenje, pa kada niko neće to da igra, osim Islanđana, Finaca, Albanaca i sličnih košarkaških velesila, sad kao prete reprezentacijama. Pa da vidim to čudo da zabrane Grčkoj, Španiji, Srbiji, Italiji, Francuskoj,... Ne znam ko će im onda igrati više. A pravno gledano, klubovi odlučuju za sebe i savezi nemaju poluge da ih nateraju koje takmičenje da igraju.

Indijanac Maksimus

pre 8 godina

Ajd' ovom predsedniku FIBE damo da izabere izmedju 10 miliona i 1 milion, ali ako uzme 10 njegovoj drzavi uniste reprezentaciju..
To nije u redu.

Davle

pre 8 godina

Svi nacionalni savezi treba da bojkotuju sva fibina takmicenja pa da vide onda sta je ucena...zasto tako nisu ucenili NBA ligu,i ona je privatna liga

zord

pre 8 godina

Iskljucujuci 16 iz EL? Prpa od bogatasa a? Pa udarate po EK, sramotno. Sreca postoji sud u Lozani za sportsku arbitrazu, pa cemo se cerati.

živčan_neki_lik

pre 8 godina

Ovo je trenutno najveća ucena u istoriji sporta! Španci, Francuzi, Nemci, Italijani, bivše SFRJ države, Rusi i Turci - savezi tih država bi trebalo da naprave sastanak i da zajedno odluče na koju će stranu pa da vidimo ko će onda da nas ucenjuje.

Vasa STajcic

pre 8 godina

Koliko ja vidim rat ULEB-a i FIBA je poceo od nas a bojim se da ce se preko nas i zavrsiti!
Jednostavno resenje:
Posto je ABA podrzala EK ocigledno da je sa njom zavrseno ako ne promene odluku!
Ako neki klub iz Srbije bude igrao EL ULEB-a nece moci da nastupa u nasoj domacoj ligi, niti kup-u jer je nas savez podrzao FIBA.
Sto bi znacilo da ce taj klub preko cele godine igrati samo EL pa dokle dogura!
Licno bih voleo da to bude C.Zvezda.
Mozemo mi voleti ili mrzeti FIBA oni su jedino legitimno telo na prostoru citavog sveta!
Zato se nadam da ce moj Partizan igrati EL pod FIBA organizacijom!

BG

pre 8 godina

Ludilo
(Nikola, 22. mart 2016 00:18)
--
Ludilo jeste, ali ni ovi nisu cvećke.
Ludilo je napravio Bartomeu koji je podelio neke A licence, pri čemu nije merilo rezultat.
Toga u fudbalu nema svi imaju šansu.

živčan_neki_lik

pre 8 godina

Ovo je trenutno najveća ucena u istoriji sporta! Španci, Francuzi, Nemci, Italijani, bivše SFRJ države, Rusi i Turci - savezi tih država bi trebalo da naprave sastanak i da zajedno odluče na koju će stranu pa da vidimo ko će onda da nas ucenjuje.

Indijanac Maksimus

pre 8 godina

Ajd' ovom predsedniku FIBE damo da izabere izmedju 10 miliona i 1 milion, ali ako uzme 10 njegovoj drzavi uniste reprezentaciju..
To nije u redu.

Mambadon za glavu

pre 8 godina

Reprezentativnu kosarku i sport uopste treba ukinuti. Samo suvi profesionalizam i nista drugo. Komunizam je propao iako je bio dobro zamisljen.

Ivan

pre 8 godina

Tako treba , pa neka igraju na Evropskom Prvenstvu Andora, Linheštajn i Kosovo pošto je ono punopravni član velike FIBE i već daje ekipe u onom smešnom FIBA cupu, a ne sumnjam a će i u toj Ligi Šampiona igrati uz Holanđane, Norvežane i sa uvek neugodnim Ircima!

Davle

pre 8 godina

Svi nacionalni savezi treba da bojkotuju sva fibina takmicenja pa da vide onda sta je ucena...zasto tako nisu ucenili NBA ligu,i ona je privatna liga

marko

pre 8 godina

Zavrsice sa jos jednom tuzbom pred EU koju ce ULEB da dobije kao i prethodnu koju su dobili prosto zato sto je isti scenario, ucena klubova. Opet pravu buku ni oko cega FIBA zna da je ostala debelo kratkih rukava, da kazne ne smeju i ne mogu jer ce ih kostati mnogo tako da je ovo samo vrsta pritiska bez pravog oruzja u rukama. Kako koji dan prolazi sve su smesniji.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

FIBA gubi kompas totalno. Nude jadno takmičenje, pa kada niko neće to da igra, osim Islanđana, Finaca, Albanaca i sličnih košarkaških velesila, sad kao prete reprezentacijama. Pa da vidim to čudo da zabrane Grčkoj, Španiji, Srbiji, Italiji, Francuskoj,... Ne znam ko će im onda igrati više. A pravno gledano, klubovi odlučuju za sebe i savezi nemaju poluge da ih nateraju koje takmičenje da igraju.

zord

pre 8 godina

Iskljucujuci 16 iz EL? Prpa od bogatasa a? Pa udarate po EK, sramotno. Sreca postoji sud u Lozani za sportsku arbitrazu, pa cemo se cerati.

đungla

pre 8 godina

Svako se bori oružjem koje ima, ULEB novcem, FIBA reprezentacijom... Samo mi nažalost sve više liči da će u ovom ratu košarka da strada.

Antidervis

pre 8 godina

Koliko su naivni ovi što pišu da će najjače reprezentacije da odu od FIBA zbog " ucene" Boli saveze uvo za klubove baš,pre će njih da kazne ,a da ostanu uz FIBA.Jedini savez koji bi otkačio FIBA zbog nekog kluba je KSS jer je na čelu istog poltrončina koja bi sve uništila samo da bi njegova zvezda igrala EL.Đilas igra kako mu Čović svira i to svi znamo.Uništio je domaću ligu samo da bi zvezdana na miru mogla da igra medjunarodne utakmice a ostali treba da čekaju dva meseca na njih.Imamo najsramniji savez na svetu i treba da nas izbaci FIBA.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:33)

Ja sam Panatinaikos i Olimpijakos, a ti si grcki savez - izvoli, kako ces to tacno da me kaznis?? Da me izbacis iz lige?

Da ne igram sa Lavrijuom i Nea Kifisijom, ako igram sa Realom i Barselonom? Da, bas tezak izbor... Je l' ste vi, dervisi, svi tako pametni il' smo samo s tobom imali srece?

Poltroncina je bio Miodrag babic - istovremeno predsednik Saveza, clan UO KK Partizan i predsednik KK Hemofarm - nezabelezeno u istoriji sporta!!
Reprezentaciju unistio, a nasledio je od Covketa svetskog prvaka - Kina, Nigerija, Novi Zeland, Makedonija, Crna Gora, Estonija - svi su na isporazvaljivali - dok su njegova dva kluba redovno igrala finale, to se tada zvala dominacija.

Kosta

pre 8 godina

Zvezda treba da gleda isključivo svoje interese...kakav KSS i slično...Evroliga je naš izbor,ostali kako im je volja.Čitam KKP igra u Ligi sampiona...jel ce se tresti musema na centru?Ako neko zna informaciju neka napise.

BG

pre 8 godina

Ludilo
(Nikola, 22. mart 2016 00:18)
--
Ludilo jeste, ali ni ovi nisu cvećke.
Ludilo je napravio Bartomeu koji je podelio neke A licence, pri čemu nije merilo rezultat.
Toga u fudbalu nema svi imaju šansu.

stevan

pre 8 godina

Meni su ovi iz FIBE smesni kao crtani film. Kao sto je dole neko napisao, ko ce igrati EP,SP pa i same OI ako suspenduju 10 najboljih reprezentacija u Evropi koje pri tom donose "ogroman" prihod pocev od sponzora, putovanja njihovih navijaca na razna takmicenja itd. Ovo je samo lajanje u prazno i nista vise. Realnost je da je ULEB Evroliga najbolje kosarkasko takmicenje u Evropi poput LS u fudbalu. I siguran sam da ce radije svi izabrati da igraju sa Barselonom i Realom nego sa trecerazrednim klubovima u FIBA ligi sampiona. Slicno je i sa ABA ligom. Koliko god mi voleli da nasa "domaca" liga bude jaka, to je sada amatersko takmicenje bez sponzora, klubovi grcaju u dugovima itd. ABA je jedini izlaz, i potrebno je napraviti i B ligu koja bi dala sansu manjim klubovima.

milos

pre 8 godina

Pa da izuzeti timovi iz EL znaci nece drndati spance ruse turke italijane grke i francuze ali ce zato nas sa balkana da kaznjavaju i da pokazuju silu na nasim reprezentacijama mrs bre... a ne bi me cudilo da je ovo sve u dilu fiba - uleb da otkace siromasne i da imaju elitu i sirotinjsku ligu...

Boris

pre 8 godina

Ne sme se dozvoliti da pare unište reprezentativnu košarku.Svakome dati pravo izbora,bez ucena.Fibu izgleda pogadja sto ce Evrokup biti jaci od njihove lige,ali mislin da je ovo tek pocetak,bice tek haosa ovde.

Hell

pre 8 godina

Zanimljivo koliko besa i negodovanja ima kod Zvezdinih navijaca. Sad kad vi igrate EL nista drugo ne dolazi uobzir,Fiba je protiv vas i tome slicno,a kada je igrao Partizan godinama ste se trudili iz petnih zila (vasa uprava) da Uleb stalno menja pravila koja su bila u korist Partizana,sto je i cinjeno. Velika doza licemerstva je u vama,ali dobro,nece ni svevisnji vodja biti doveka na vlasti

Neznalica

pre 8 godina

(Siniša Milosavljević, 22. mart 2016 11:15) @

Ti si zvezdaš baš koliko sam ja marsovac. Kako ti to zamišljaš reprezentaciju? Pamtiš te mečeve kažeš. Baš me zanima da li bi ih pamtio da smo u timu imali indijance koji igraju domaću ligu? Smešan si. Ako hoćeš jaku repku onda moraju igrači da igraju najjače lige, znači NBA i EL. Zvezda trenutno ima bar 6 kandidata za reprezentaciju, Mega još par njih i to je to. Šta bi bilo kada bi još ti igrači morali da igraju neku FIBA ligu sa Fincima, Šveđanima, Mađarima i ostalom boranijom? Šta misliš koliko bi se ti igrači zadržali u zemlji? Šta misliš kakav kvalitet domaće lige bi imali? Da ne pričam što bi nas gazili i u ABA ligi ako bi se kojim slučajem održala.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ajmo FIBA, samo ostro. Necemo nba cirkus u Evropi, necemo zatvorenu, elitnu ligu, necemo preskupe svezde koje ce same sebi biti svrha. Hocemo kosarku za sve, hocemo klubove sa tradicijom i navijacima, hocemo da ljubav prema kosarci bude osnovni pokretac, a ne novac. Samo FIBA!

One night in May

pre 8 godina

Koliko nerazumevanja situacije!?Pa upravo ti savezi Španije,Italije,Turske,Rusije,Nemačke..bivše SFRJ države i čine FIBA!!!
I nemaju nikakav interes,da zbog jednog-dva kluba,i nečijeg privatnog biznisa,poništavaju sami sebe!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bora, 22. mart 2016 08:50)

Nije ti palo na pamet ko to cini spanski, turski, grcki savez?
Mislis da ce taj savez da postoji kad sutra Panatinaikos i Olimpijakos napuste ligu, ili Fener i Efes, ili Real i Barsa?

I na koji ce to nacin Savez da sankcionise klubove - sta ce da im kaze, ne igrate domacu ligu, ako ucestvujete u ULEB takmicenjima?

Vazi, 'aj' zdravo, bas mi je stalo da igram sa Jesilgiresunom i Kolejlilerom, a ne sa Barsom i Realom... FIBA liga je za one ostale, one koji nisu dovoljno dobri da se kvalifikuju za jaca takmicenja...
FIBA je jednom davno organizovala elitno takmicenje, dokazala da ne ume to da radi na potrebnom nivou i izgubila to takmicenje.

Terenac

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:33)

Klasična zamena teza je za neke normalnost. Tvoj partizan je na skupštini KSS glasao da ima pauzu dva meseca. Ligu je partizan sravnio do temelja, otimao druge igrače i pogasio sve košarkaške centre. Ali sve se vraća a ti se bolje vrati teorijama zavere protiv Limoža, tu nešto što napišeš možda i bude tačno.

sivilo

pre 8 godina

meni ovo nije jasno jer fiba je tu zbog reprezentacija i ako se reprezentacije sloze mogu nezavisno organizovati takmicenje pa da vidimo ko kome treba

pn

pre 8 godina

Zašto pokušavaju? Napravili su takmičenje koje kvalitetom može da se meri sa onim ULEB-ovim trećim takmičenjem (ne znam ni kako se zove) i očekuju da neko igra za njih. Pritom nagrade su smešne. Neka im igraju šiptari, Holanđani, Maltežani možda i San Marino ako su konobari slobodni. A ovim ucenama samo pucaju sebi u noge. Priznaj čoveče, izgubio si rat i kraj.

Terenac

pre 8 godina

Evroliga kao takva bez jos jednog takmicenja ne moze da opstane vise od par godina,jer ce doci do zasicenja.I prvo ce otici nezadovoljni,Rusi i Grci i to je kraj.
(Sale, 22. mart 2016 01:54)

Ma jedva će čekati da odu, ima da se smore i da požele mečeve u Estoniji, Norveškoj i Holandiji. Kakvih 630 miliona, idemo da pomognemo razvoju košarke u Madjarskoj i Austriji...

vase ime

pre 8 godina

Znaci ako Zvezda sad osvoji ABA ligu ona igra EL, a svi ostali neki FIBA kacamak. Takodje to vazi i za ostale drzave ali ne i one koje vec imaju ucesnike sa A licencom u EL takmicenju. Sto znaci da se FIBA ogradila, Nemamcki, Italijanski, Ruski, Spanski, Turski i jos neki kosarkaski savezi nece biti kaznjeni. A svi drugi hoce a tu smo i mi. Ali, Engleski, Norveski, Ceski, Madjarski, Portugalski, Belgijski, Holandski, Makedonski, Austrijski i svi ti drugi koji nikada ali nikada nisu znali da igraju kosarku ce biti promovisani i poboljsani. Znaci npr Zvezda i Partizan, ili neki nasi drugi klubovi, koji su iz zemlje kosarke Srbije, koja je najbolja reprezentacija na svetu (kad se saberu sve medalje) su ucenjeni da ne igraju sa najjacim evro klubovima nego moraju da igraju sa otpadom nekim. plus tamo nema ni para a samim tim kvaliteta, osim za drzave koje nemaju veze sa kosarkom

Voodoo

pre 8 godina

Kakva odluke, bez komentara, znaci 16 najbogatijih klubova i njihovi savezi su beznedni, ostali nisu. Sto prosto Uleb i Fiba ne prestanu sa prepucavanjem i kazu znate sta, Srbija, Hrvatska, Litvanija, Rusija, ne zelimo da vi uzimate titule, evropska klupska takmicenja su za nase klubove, a evropska prvenstva za Spaniju, Italiju, Francusku, Nemacku, ne trebate na vi i zdravo.

Blackman

pre 8 godina

Kakva nadmenost! Potpuno ih napustiti i kreirati novu krovnu košarkašku organizaciju. Potrebno je samo jedinstvo većeg dela nacionalnih saveza.

my way

pre 8 godina

Па добро, ми ту бригу немамо. КСС је подржао ФИБА, Звезда ће у Евролигу, Партизан у ФИБА Лигу шампиона, остали клубови ће сигурно исто у Фибина такмичења. Мислим да је ово покушај да се, пошто није успело рушење Евролиге, сруши Еврокуп и да тиме Фибина такмичења стекну квалитет. Кад човек мало размисли, није лоша прилика за компромис. Вама ето тих 11 и још 5 тимова који уђу у ЕЛ, нама остало.

Djole_kg

pre 8 godina

Ova FIBA je stvarno dosadna! Ako ima nešto protiv Uleb Evrolige neka ih tuže medjunarodnom ili kojem već sudu. Nisam na stranu nijedne lige,već na strani klubova i kosarkaskih saveza. Ružne su ove pretnje i ucenjivanje. Fiba treba da se zapita zašto je do ovoga došlo i gde su bili svih ovih godina,počevši od 2001. Zašto nisu lobirali da se ukine "privatna" Evroliga do sada? Neka mi neko objasni ako je upućen..

Samo

pre 8 godina

FIBA ide iz greske u gresku. Svaki potez koji povuku je gori od onog prethodnog. 15 godina nista nisu uradili za klupsku kosarku. Za to vreme ULEB ima kakav takav plan uz neke lose izmene, ali plan postoji! ULEB ima sponzora koji daje za narednih 10 godina 630 miliona! Sta ima FIBA? Nista! Jos se brukaju i sa EP koje izgleda sve gore i gore kako vreme prolazi.
Jedna stvar je bitna, a to je da su lige nezavisne od FIBA u odlucivanju koje takmicenje ce igrati! Klubovi mogu biti kaznjeni samo na jedan nacin, a to je preklapanjem FIBA kalendara sa ULEB kalendarom, ali ni tu nece postici ne znam sta sem sto ce smanjiti broj kvalitetnih kosarkasa koji ce igrati za reprezentaciju! Time ce samo FIBA da izgubi jos vise! Ovo je rat koji po trenutnom nacinu vodjenja od FIBA ista gubi. Ne bi ni napali ULEB da im njihova LS i pored boljih nagrada nego EK nece privuci kvalitetne timove. Sta mislite da su u Partizanu ludi?! Jesu sutra malo! Odlicno znaju ko ce biti u EK, a ko u LS i zato su i sastancili sa ULEB jer ne zele da se mlate sa nekim kosarkaskim "silama" u LS vec hoce kvalitetne meceve u EK! FIBA trenutno nema tri jaca kluba za svoju LS vec to deluje kao mini nadogradnja kupa koji se nije proslavio proslih godina.

marko

pre 8 godina

FIBA nastavlja da sece granu na kojoj sedi. Oni navodno zele da podignu popularnost reprezentativnih takmicenja, a sada "prete" da ce da suspenduju najjace evropske reprezentacije i obesmisle ta takmicenja, da uniste ono poslednje gde FIBA nema pravu konkurenciju. Pokazali su se nesposobnim da organizuju elitna klupska takmicenja, stvorena je konkurentska organizacija sa atraktivnijom ponudom za klubove i sada FIBA hoce da uspostavi monopol ucenjivanjem! Moguce je da ce ovo da ubrza uspostavljanje sistema profesionalnih klupskih takmicenja u potpunosti nezavisnog od uticaja FIBA, i tu je opet FIBA na gubitku. Kako ce organizacija koja radi protiv svojih interesa da ulije poverenje klubovima da ce da brine o njihovim interesima? Treba da priznaju da su u ovoj trci izgubili i da gledaju da izglade stvari, da ponude nesto od cega ce svi u svetu kosarke imati koristi i da tako odrze nekakvu ulogu u buducnosti.

sasha

pre 8 godina

fiba ce se svesti na juniorska takmicenja kad im klubovi sledece jeseni pozatvaraju one smesne prozore. sledece evropsko ce se odrzati i to je to.

Komša

pre 8 godina

FIBA ne može da ugrozi ULEB niti će to moći u budućnosti.Za to nema ni novca,a ni pravnih odnova.Ova pretnja je smešna i neodrživa- nećeš kazniti šampiona što igra neko takmičenje ali ćeš kazniti ostale klubove?!
ULEB nije sjajan,pravljena je liga po ukusu najbogatijih klubova.Njega može srušiti samo bogata privatna liga kojoj bi prišli neki od vodećih klubova EL nezadovoljni tretmanom - znači da se ti vodeći klubovi podžapaju oko uticaja u ULEB takmičenjima.Samo jaka evropska privatna liga može ugroziti sadašnju EL.

Uliks

pre 8 godina

Za one koji stalno uporedjuju reprezentativnu i klupsku kosarku. Reprezentaciju gledam 2 nedelje a Zvezdu 8 meseci. Razlika je ogromna. Zbog 2 nedelje ogromnog uzivanja u srpskoj reprezentaciji ne zelim da 8 meseci gledam evropska takmicenja bez nasih predstavnika.

Dalibor

pre 8 godina

FIBA nema pravo nikoga da ucenjuje i kaznjava zbog necijek izbora.Sta oni misle, da ce najbolji klubovi Evrope da igraju njihovo smesno rakmicenje za 100.000 evra.Pobednik dobija 500.000.Pa dal su normalni,vsa tkm parama nd mogu ni putni troskovi da se pokriju, nagradni fond im smesnih 4,4 Miliona koji dele na 32 kluba, a u Evroligi 32 miliona koji dele na 16 klubova.Pa jadni su, sta ocekuju da neko igra za smesne pare smesno takmicenje.Postoji sud koji ce da im sudi za ucenu i mobing.Mene bi bilo blam da predstavim neko takmicenjd sa budzetom od 4,4 miliona, a da prethodno vec znam koliko nudi Evroliga.

Yoyo

pre 8 godina

E ovo je ono što mi zovemo lud zbunjenog...
Sve nešto u stilu: "kaznićemo one, ako urade ono, osim onih, ako ne urade to, ili podrže one, odnosno nas, ali protiv njih".
Drugim rečima, oni bi da se jebu, ali da im ne uđe. E, to ne može....
Sve se bojim da će na kraju kao kompromis kazniti male saveze onemogućujući njihovim reprezentacijama da igraju velika takmičenja, i da će smisliti neki bedan izgovor kako bi mogli da puste reprezentacije Španije, Italije, Turske, itd...A svega ovoga ne bi bilo da su pre 15-tak godina uradili ono čime sada prete...

Siniša Milosavljević

pre 8 godina

To što pojedinci, koji se predstavljaju kao navijači Crvene Zvezde, daju sebične i glupe komentare, ne znači da je takav stav ostalih navijača. Verujem da većini, reprezentacija znači više. Meni sigurno da. Zvezdaš sam. Imam pedeset i jednu godinu i pamtim svašta ali najviše pamtim uspehe naše reprezentacije u košarci i to su jedina takmičenja (Ep, Sp, Oi) zbog kojih ostavljam sve po strani. Ženu, decu, posao, sve je u drugom planu tada. Ništa mi to nemože zameniti. Reprezentacija iznad svega. Dole klubaštvo. Uostalom, zbog sitnih interesa pojedinaca i država nam je propala jer svako vuče za svoj "klub" a "reprezentacija" propada. Pozdrav svim ozbiljnim navijačima i ljubiteljima košarke.

Uliks

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:24)

Taj evrokup i dalje financijski je jaci od fibine lige sampiona. Bartomeu zeli da stvori apsolutno zatvoreni sistem poput nba u narednih deset godina. odabrao je 40 timova u 2 lige EL i EK. To je ono najbolje sto evropa ima i sto ce postati jedna velika liga evrope za desetak godina gde ce 8grati svako sa svakim i nece igrati nacionalna prvenstva vec svaka 2-3 dana bas onako kako je to u nba. jos da usvoje i nba pravila pa da se konacno igra prava kosarka.

One night in May

pre 8 godina

@bora

Upravo si mi dao za pravo - Savez je administracija, nista manje i nista vise!! Savez sluzi za evidenciju ugovora i vodjenje racuna o reprezentaciji, klubovima moze samo da se sagne... Ne moze Savez da natera klub na bilo sta - mozes da me suspendujes iz domaceg takmicenja, ja cu i dalje da igram Evroligu. Ako mi FIBA zabrani da registrujem igrace, to je novi haos, jer ce onda svi klubovi (koji igraju ULEB takmicenja) da registruju igrace kod ULEB, CAS u Lozani ce to nikad lakse da presudi...

FIBA bije bitku bez oruzja, krenuli su na tenk, a u ruci im pistolj na vodu...kako ti to lepo napisa - ne ide to tako!

bora

pre 8 godina

@kosta
A kome će ta Zvezda sutra da se obrati,ako recimo Kinsi i Miler u četvrtak jednostavno spakuju kofere i odu kući!!? Djordiju?
Ne sinko,nego KSS i FIBA!!
Ne mogu da shvatim,toliku površnost ljudi?!

Sale

pre 8 godina

Pa ko je lud da igra evrokup.To je bilo shit takmicenje juce a i shit takmicenje je i danas.Evrokup=evroliga za siromasne.Fibina Evroliga bar ima neki legimitet jer igraju prvaci liga i drugoplasirani.Nisu ludi ovi iz FIBE na evrokupu se lomi sudbina Evrolige.Evroliga kao takva bez jos jednog takmicenja ne moze da opstane vise od par godina,jer ce doci do zasicenja.I prvo ce otici nezadovoljni,Rusi i Grci i to je kraj.

4444

pre 8 godina

Treba FIBA da kazni sve saveze ciji klubovi igraju Ulebova takmicenja. Pa da vidimo da li ce neki savez dopustiti da reprezentacija ispasta zbog tamo neke privatne turske lige.

bora

pre 8 godina

@one night in May
Nemam dovoljno prostora da ti objasnim,mada vidim da si u apsolutnoj zabludi!
Kažeš Savez je samo administracija i ništa više.Pa naravno! I Vlada jedne države je samo administracija i ništa više,pa vlada!!!
Ingerencije i obaveze Saveza su mnogo veće nego što ti navodiš,pročitaj Statut.
ULEB može da registruje igrače,koliko i Mesna zajednica Kobišnica!
Žalba u Lozani bi verovatno bila rešena do 2023.
FIBA nije neka "nadorganizacija",nego upravo skup svih Saveza država članica,koje su tu dobrovoljno!!
Ovo što radi Djordi B. je čisto divljaštvo.To isto sutra može da padne na pamet i recimo Abramoviču i da mu uzme pola lige,po principu 'ko da više'!?
Olimpijski komitet poznaje i priznaje samo FIBA!
Rukovodstvo NBA poznaje i priznaje samo FIBA!
I ko recimo može da spreči Bartomeua da posle dve godine (a hoće),jednostavno donese odluku da timovi sa ovih prostora,više ne mogu igrati Evroligu!? Kome bi se onda žalio?
Slabo ti ovo razumeš.

Vasa STajcic

pre 8 godina

Koliko ja vidim rat ULEB-a i FIBA je poceo od nas a bojim se da ce se preko nas i zavrsiti!
Jednostavno resenje:
Posto je ABA podrzala EK ocigledno da je sa njom zavrseno ako ne promene odluku!
Ako neki klub iz Srbije bude igrao EL ULEB-a nece moci da nastupa u nasoj domacoj ligi, niti kup-u jer je nas savez podrzao FIBA.
Sto bi znacilo da ce taj klub preko cele godine igrati samo EL pa dokle dogura!
Licno bih voleo da to bude C.Zvezda.
Mozemo mi voleti ili mrzeti FIBA oni su jedino legitimno telo na prostoru citavog sveta!
Zato se nadam da ce moj Partizan igrati EL pod FIBA organizacijom!

Zoran

pre 8 godina

Nema vis elokalno. Samo globalno. Svi cete vi da igrate za mene, a ja cu da vas placam.

Trebalo bi razjebati ovu Ameriku, preventivno.

Terenac

pre 8 godina

FIBA će propasti jer želi profesionalnu ligu sa amaterskim klubovima bez novca i reprezentativne prozore tokom sezone.
Ovo prvo nikom nije poželjno jer Evroliga pa i Evrokup su primamljivija takmičenja sa jačim klubovima.
Ovo drugo nema ni teorijske šanse jer gazdama u NBA ligi neće pasti na pamet da puštaju svoje igrače u toku sezone. Da ne pominjem da će isti stav imati i Evroliga. Dakle, bez igrača i kvaliteta.
Zato će FIBA biti dovedena pred odluku da izbaci mnogo reprezentacija i tu se njena priča završava.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

(Uliks, 22. mart 2016 11:31)

Ne lupetaj ako ne znaš.Nagradni fond za FIBA LŠ je 4.4 miliona ,a za ULEB Evrokup je 3 miliona ,plus su svi troškovi za putovanja pod okriljem FIBA plaćeni od strane njih,dok ULEB ne želi da pokriva troškove.Jedini razlog zašto Evrokup postoji još uvek je to jedno bedno mesto koje šalje u EL koje će uvek kao i do sada uzimati Rusi ili Španci.Tako da ništa EC ne nudi bolje od LŠ

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Koliko su naivni ovi što pišu da će najjače reprezentacije da odu od FIBA zbog " ucene" Boli saveze uvo za klubove baš,pre će njih da kazne ,a da ostanu uz FIBA.Jedini savez koji bi otkačio FIBA zbog nekog kluba je KSS jer je na čelu istog poltrončina koja bi sve uništila samo da bi njegova zvezda igrala EL.Đilas igra kako mu Čović svira i to svi znamo.Uništio je domaću ligu samo da bi zvezdana na miru mogla da igra medjunarodne utakmice a ostali treba da čekaju dva meseca na njih.Imamo najsramniji savez na svetu i treba da nas izbaci FIBA.

BVB

pre 8 godina

Licno sam za Ulebovu Evroligu.Medjutim, ako vec zele da naprave reorganizaciju takmicenja klasicnim zatvaranjem A licencama, zasto ne podele licence i prepuste ostale klubove Fiba CL? Licemerno zatvaraju ligu, ali ujedno zele da zadrze ostale klubove kroz Evrokup da bi kasnije opet nesto eksperimentisali ako ovo krene lose.Ovi iz Fiba imaju potpuno pravo da kazne saveze ciji klubovi igraju Evrokup, jer ako imaju osnova da zele EL, nemaju osnov za EK.

Stomak

pre 8 godina

@bora Najzanimljivije mi je kod ovih komentara kada osoba kao ti komentarise o povrsnosti. Da je FIBA ozbiljna organizacija, kao npr. FIFA, ULEB nikad ne bi ni postojao. Godisnji budzet im je smesnih 4,4 miliona evra?!

dedin unuk

pre 8 godina

Ja znam da ovi klinci zele el i ja je zelim, ali morate da shvatite da je kss i reprezentacija na prvom mestu. Tako je bilo 2001g pa nismo igrali 2 god el al smo sacuvali repku i osvojili zlato u USA. sada odlucuju biznismeni kao sto su covic i slicn i u partizanu...ali treba preseci i izabrati sigurniju putanju bar za narednu godinu, cekanje ce se isplatiti, verujte

Uliks

pre 8 godina

(Hilon Hilonides, 22. mart 2016 08:56)

A sto da gledam raspalu poluamatetsku evropsku kosarku kada svako vece na tv imam vrhunski nba spektakl. neko se dosetio (citaj Bartomeu) pa sada hoce i u evropi da napravi to isto. kosarka je davno prevazisla okvire amaterizma. treba teziti visim ciljevima i napretku a ne stagnirati. ne gledam kosarku jer je tamo neko igra iz ljubavi vec iskljucivo kvalitet vrhunskih majstora poput Duranta, LeBrona, Gasola, Nowitzkog itd.

bora

pre 8 godina

@živčan neki lik
Koliko nerazumevanja situacije!?Pa upravo ti savezi Španije,Italije,Turske,Rusije,Nemačke..bivše SFRJ države i čine FIBA!!!
I nemaju nikakav interes,da zbog jednog-dva kluba,i nečijeg privatnog biznisa,poništavaju sami sebe!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

(vase ime, 22. mart 2016 07:04)

Zašto kukaš za Evrokupom?Taj raspali Evrokup je razlog ovog haosa između ULEB-FIBA.Euroliga ima svoju ligu i neka je zatvori.Ostali treba da igraju Ligu Šampiona FIBA i da tako imamo dve zadovoljne strane.Taj raspali Evrokup ionako nudi manji nagradni fond nego LŠ i jedino zbog čega drži glavu iznad vode je to što nudi da pobednik tog takmičenja dogodine igra Evroligu što je na duže totalno nebitno.To znači da npr Partizan svake druge godine mora da bude prvak tog kupa da bi igrao EL,jer kad je igra ne može sebi da obezbedi sebi ponovno učestvovanje dogodine.Užas od sistema

bora

pre 8 godina

@one night in may
Savez može opstati bez bilo kog kluba!Nijedan klub ne može opstati bez saveza i FIBA!!Da li je moguće da to ne razumeju ljudi!?
Nastao bi haos! Igrači i treneri bi odlazili iz kluba kad hoće,bez obzira na ugovor.Klubovi ne bi plaćali klubovima ni igračima.Sudije bi sudile po principu,ko više dá....
Ne ide to tako!!

Krompir_pire

pre 8 godina

Da se ja pitam nesto.....
Evroliga 16 klubova,(prve godine ovi sto su izabrani)Fiba kup druga liga....
Iz Evrolige 3 ispadaju,iz Fiba kupa tri ulaze.....E to bi bilo super...
Borba na svim mecevima.Svi bi mogli da igraju Evroligu....
A ne ovako u evroligi,ko posle 10 kola izgubi sanse za playof ima da se raspadne i nikom nista.

Ludi Dulo

pre 8 godina

luke babbit,ajde bar jednom napiši nešto pametno(u nekom od nikova).Stalno tvoji kompleksi od Zvezde i mržnja prema Čoviću.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Iskljucujuci 16 iz EL? Prpa od bogatasa a? Pa udarate po EK, sramotno. Sreca postoji sud u Lozani za sportsku arbitrazu, pa cemo se cerati.
(zord, 22. mart 2016 00:58)

Ne plaše se oni bogataša nego je dil verovatno bio između Bartomeua i FIBA da bude EL a ostali timovi da igraju LŠ FIBA a onda je Đordi i to prekršio i sad kreće rat.Nije ovo rat na relaciji EL -LŠ nego je rat između Lige Šampiona i mrtvog Evrokupa.E zato FIBA tih 16 iz EL ne dira.

Dovla

pre 8 godina

Ovi u Fibi i Ulebu, ili kako se sad zove, imaju kolektivni IQ=-20. Da citiram Sarenca, "kupite kompas ljudi". Ako kazne Tursku, Spaniju i Francusku ja pojedem tastaturu istog trenutka. A za sve vas koji verujete da ako njih ne kazne nece ni nas, ne znam sta da kazem. Pa nas sa Balkana ce prve da osamare. Hocu jednom da vidim reprezentaciju na OI, pa da se lepo nerviram kao covek, nemojte to da mi uskratite. Pozdrav istinskim ljubiteljima kosarke.

Uliks

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 12:28)

4,4 milona fibinih podeljeno na koliko ekipa (32)? A 3 miliona EK podeljeno na koliko ekipa (24) plus mesto u EL naredne sezone pa ti racunaj. Ovo mesto u EL je veliki poticaj jer nagradni fond je gotovo isti.

Kosta

pre 8 godina

@ bora....nece otići,ekstra im je,placeni su,igrace TOP 8 najverovatnije,spaktakli na utakmicama,zasto bi otisli,ne razumem...doduse jesmo rezimski klub...ali to je realnost uvek bila...

Mirko

pre 8 godina

Hoće da kažu da će evropsko prvenstvo u košarci da bude bez španije - zato što u EL igraju Real i Barsa a možda još neko, onda Rusija zato što igra CSKA, bez Grčke zato što igraju Oly i Pao, Turska zbog Fenera, Efesa i Darušafake, bez Litvanije zbog Žalgirisa i tako dalje i tako dalje. I onda ko će da igra? ALbanija, Slovenija i Hrvatska, Bugarska, Andora i Lihtenštajn, plus Belgija, Britanija i Portugal? I ko će to da gleda?
"Plaše mečku s rešeto".

Mambadon za glavu

pre 8 godina

Reprezentativnu kosarku i sport uopste treba ukinuti. Samo suvi profesionalizam i nista drugo. Komunizam je propao iako je bio dobro zamisljen.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ajmo FIBA, samo ostro. Necemo nba cirkus u Evropi, necemo zatvorenu, elitnu ligu, necemo preskupe svezde koje ce same sebi biti svrha. Hocemo kosarku za sve, hocemo klubove sa tradicijom i navijacima, hocemo da ljubav prema kosarci bude osnovni pokretac, a ne novac. Samo FIBA!

živčan_neki_lik

pre 8 godina

Ovo je trenutno najveća ucena u istoriji sporta! Španci, Francuzi, Nemci, Italijani, bivše SFRJ države, Rusi i Turci - savezi tih država bi trebalo da naprave sastanak i da zajedno odluče na koju će stranu pa da vidimo ko će onda da nas ucenjuje.

Vasa STajcic

pre 8 godina

Koliko ja vidim rat ULEB-a i FIBA je poceo od nas a bojim se da ce se preko nas i zavrsiti!
Jednostavno resenje:
Posto je ABA podrzala EK ocigledno da je sa njom zavrseno ako ne promene odluku!
Ako neki klub iz Srbije bude igrao EL ULEB-a nece moci da nastupa u nasoj domacoj ligi, niti kup-u jer je nas savez podrzao FIBA.
Sto bi znacilo da ce taj klub preko cele godine igrati samo EL pa dokle dogura!
Licno bih voleo da to bude C.Zvezda.
Mozemo mi voleti ili mrzeti FIBA oni su jedino legitimno telo na prostoru citavog sveta!
Zato se nadam da ce moj Partizan igrati EL pod FIBA organizacijom!

Hell

pre 8 godina

Zanimljivo koliko besa i negodovanja ima kod Zvezdinih navijaca. Sad kad vi igrate EL nista drugo ne dolazi uobzir,Fiba je protiv vas i tome slicno,a kada je igrao Partizan godinama ste se trudili iz petnih zila (vasa uprava) da Uleb stalno menja pravila koja su bila u korist Partizana,sto je i cinjeno. Velika doza licemerstva je u vama,ali dobro,nece ni svevisnji vodja biti doveka na vlasti

4444

pre 8 godina

Treba FIBA da kazni sve saveze ciji klubovi igraju Ulebova takmicenja. Pa da vidimo da li ce neki savez dopustiti da reprezentacija ispasta zbog tamo neke privatne turske lige.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Koliko su naivni ovi što pišu da će najjače reprezentacije da odu od FIBA zbog " ucene" Boli saveze uvo za klubove baš,pre će njih da kazne ,a da ostanu uz FIBA.Jedini savez koji bi otkačio FIBA zbog nekog kluba je KSS jer je na čelu istog poltrončina koja bi sve uništila samo da bi njegova zvezda igrala EL.Đilas igra kako mu Čović svira i to svi znamo.Uništio je domaću ligu samo da bi zvezdana na miru mogla da igra medjunarodne utakmice a ostali treba da čekaju dva meseca na njih.Imamo najsramniji savez na svetu i treba da nas izbaci FIBA.

Indijanac Maksimus

pre 8 godina

Ajd' ovom predsedniku FIBE damo da izabere izmedju 10 miliona i 1 milion, ali ako uzme 10 njegovoj drzavi uniste reprezentaciju..
To nije u redu.

Kosta

pre 8 godina

Zvezda treba da gleda isključivo svoje interese...kakav KSS i slično...Evroliga je naš izbor,ostali kako im je volja.Čitam KKP igra u Ligi sampiona...jel ce se tresti musema na centru?Ako neko zna informaciju neka napise.

Uliks

pre 8 godina

(Hilon Hilonides, 22. mart 2016 08:56)

A sto da gledam raspalu poluamatetsku evropsku kosarku kada svako vece na tv imam vrhunski nba spektakl. neko se dosetio (citaj Bartomeu) pa sada hoce i u evropi da napravi to isto. kosarka je davno prevazisla okvire amaterizma. treba teziti visim ciljevima i napretku a ne stagnirati. ne gledam kosarku jer je tamo neko igra iz ljubavi vec iskljucivo kvalitet vrhunskih majstora poput Duranta, LeBrona, Gasola, Nowitzkog itd.

Terenac

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:33)

Klasična zamena teza je za neke normalnost. Tvoj partizan je na skupštini KSS glasao da ima pauzu dva meseca. Ligu je partizan sravnio do temelja, otimao druge igrače i pogasio sve košarkaške centre. Ali sve se vraća a ti se bolje vrati teorijama zavere protiv Limoža, tu nešto što napišeš možda i bude tačno.

Sale

pre 8 godina

Pa ko je lud da igra evrokup.To je bilo shit takmicenje juce a i shit takmicenje je i danas.Evrokup=evroliga za siromasne.Fibina Evroliga bar ima neki legimitet jer igraju prvaci liga i drugoplasirani.Nisu ludi ovi iz FIBE na evrokupu se lomi sudbina Evrolige.Evroliga kao takva bez jos jednog takmicenja ne moze da opstane vise od par godina,jer ce doci do zasicenja.I prvo ce otici nezadovoljni,Rusi i Grci i to je kraj.

Antidervis

pre 8 godina

Koliko su naivni ovi što pišu da će najjače reprezentacije da odu od FIBA zbog " ucene" Boli saveze uvo za klubove baš,pre će njih da kazne ,a da ostanu uz FIBA.Jedini savez koji bi otkačio FIBA zbog nekog kluba je KSS jer je na čelu istog poltrončina koja bi sve uništila samo da bi njegova zvezda igrala EL.Đilas igra kako mu Čović svira i to svi znamo.Uništio je domaću ligu samo da bi zvezdana na miru mogla da igra medjunarodne utakmice a ostali treba da čekaju dva meseca na njih.Imamo najsramniji savez na svetu i treba da nas izbaci FIBA.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:33)

Ja sam Panatinaikos i Olimpijakos, a ti si grcki savez - izvoli, kako ces to tacno da me kaznis?? Da me izbacis iz lige?

Da ne igram sa Lavrijuom i Nea Kifisijom, ako igram sa Realom i Barselonom? Da, bas tezak izbor... Je l' ste vi, dervisi, svi tako pametni il' smo samo s tobom imali srece?

Poltroncina je bio Miodrag babic - istovremeno predsednik Saveza, clan UO KK Partizan i predsednik KK Hemofarm - nezabelezeno u istoriji sporta!!
Reprezentaciju unistio, a nasledio je od Covketa svetskog prvaka - Kina, Nigerija, Novi Zeland, Makedonija, Crna Gora, Estonija - svi su na isporazvaljivali - dok su njegova dva kluba redovno igrala finale, to se tada zvala dominacija.

dedin unuk

pre 8 godina

Ja znam da ovi klinci zele el i ja je zelim, ali morate da shvatite da je kss i reprezentacija na prvom mestu. Tako je bilo 2001g pa nismo igrali 2 god el al smo sacuvali repku i osvojili zlato u USA. sada odlucuju biznismeni kao sto su covic i slicn i u partizanu...ali treba preseci i izabrati sigurniju putanju bar za narednu godinu, cekanje ce se isplatiti, verujte

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Iskljucujuci 16 iz EL? Prpa od bogatasa a? Pa udarate po EK, sramotno. Sreca postoji sud u Lozani za sportsku arbitrazu, pa cemo se cerati.
(zord, 22. mart 2016 00:58)

Ne plaše se oni bogataša nego je dil verovatno bio između Bartomeua i FIBA da bude EL a ostali timovi da igraju LŠ FIBA a onda je Đordi i to prekršio i sad kreće rat.Nije ovo rat na relaciji EL -LŠ nego je rat između Lige Šampiona i mrtvog Evrokupa.E zato FIBA tih 16 iz EL ne dira.

Siniša Milosavljević

pre 8 godina

To što pojedinci, koji se predstavljaju kao navijači Crvene Zvezde, daju sebične i glupe komentare, ne znači da je takav stav ostalih navijača. Verujem da većini, reprezentacija znači više. Meni sigurno da. Zvezdaš sam. Imam pedeset i jednu godinu i pamtim svašta ali najviše pamtim uspehe naše reprezentacije u košarci i to su jedina takmičenja (Ep, Sp, Oi) zbog kojih ostavljam sve po strani. Ženu, decu, posao, sve je u drugom planu tada. Ništa mi to nemože zameniti. Reprezentacija iznad svega. Dole klubaštvo. Uostalom, zbog sitnih interesa pojedinaca i država nam je propala jer svako vuče za svoj "klub" a "reprezentacija" propada. Pozdrav svim ozbiljnim navijačima i ljubiteljima košarke.

Uliks

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 10:24)

Taj evrokup i dalje financijski je jaci od fibine lige sampiona. Bartomeu zeli da stvori apsolutno zatvoreni sistem poput nba u narednih deset godina. odabrao je 40 timova u 2 lige EL i EK. To je ono najbolje sto evropa ima i sto ce postati jedna velika liga evrope za desetak godina gde ce 8grati svako sa svakim i nece igrati nacionalna prvenstva vec svaka 2-3 dana bas onako kako je to u nba. jos da usvoje i nba pravila pa da se konacno igra prava kosarka.

bora

pre 8 godina

@kosta
A kome će ta Zvezda sutra da se obrati,ako recimo Kinsi i Miler u četvrtak jednostavno spakuju kofere i odu kući!!? Djordiju?
Ne sinko,nego KSS i FIBA!!
Ne mogu da shvatim,toliku površnost ljudi?!

bora

pre 8 godina

@one night in may
Savez može opstati bez bilo kog kluba!Nijedan klub ne može opstati bez saveza i FIBA!!Da li je moguće da to ne razumeju ljudi!?
Nastao bi haos! Igrači i treneri bi odlazili iz kluba kad hoće,bez obzira na ugovor.Klubovi ne bi plaćali klubovima ni igračima.Sudije bi sudile po principu,ko više dá....
Ne ide to tako!!

BG

pre 8 godina

Ludilo
(Nikola, 22. mart 2016 00:18)
--
Ludilo jeste, ali ni ovi nisu cvećke.
Ludilo je napravio Bartomeu koji je podelio neke A licence, pri čemu nije merilo rezultat.
Toga u fudbalu nema svi imaju šansu.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

(vase ime, 22. mart 2016 07:04)

Zašto kukaš za Evrokupom?Taj raspali Evrokup je razlog ovog haosa između ULEB-FIBA.Euroliga ima svoju ligu i neka je zatvori.Ostali treba da igraju Ligu Šampiona FIBA i da tako imamo dve zadovoljne strane.Taj raspali Evrokup ionako nudi manji nagradni fond nego LŠ i jedino zbog čega drži glavu iznad vode je to što nudi da pobednik tog takmičenja dogodine igra Evroligu što je na duže totalno nebitno.To znači da npr Partizan svake druge godine mora da bude prvak tog kupa da bi igrao EL,jer kad je igra ne može sebi da obezbedi sebi ponovno učestvovanje dogodine.Užas od sistema

Dovla

pre 8 godina

Ovi u Fibi i Ulebu, ili kako se sad zove, imaju kolektivni IQ=-20. Da citiram Sarenca, "kupite kompas ljudi". Ako kazne Tursku, Spaniju i Francusku ja pojedem tastaturu istog trenutka. A za sve vas koji verujete da ako njih ne kazne nece ni nas, ne znam sta da kazem. Pa nas sa Balkana ce prve da osamare. Hocu jednom da vidim reprezentaciju na OI, pa da se lepo nerviram kao covek, nemojte to da mi uskratite. Pozdrav istinskim ljubiteljima kosarke.

BVB

pre 8 godina

Licno sam za Ulebovu Evroligu.Medjutim, ako vec zele da naprave reorganizaciju takmicenja klasicnim zatvaranjem A licencama, zasto ne podele licence i prepuste ostale klubove Fiba CL? Licemerno zatvaraju ligu, ali ujedno zele da zadrze ostale klubove kroz Evrokup da bi kasnije opet nesto eksperimentisali ako ovo krene lose.Ovi iz Fiba imaju potpuno pravo da kazne saveze ciji klubovi igraju Evrokup, jer ako imaju osnova da zele EL, nemaju osnov za EK.

bora

pre 8 godina

@živčan neki lik
Koliko nerazumevanja situacije!?Pa upravo ti savezi Španije,Italije,Turske,Rusije,Nemačke..bivše SFRJ države i čine FIBA!!!
I nemaju nikakav interes,da zbog jednog-dva kluba,i nečijeg privatnog biznisa,poništavaju sami sebe!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

(Uliks, 22. mart 2016 11:31)

Ne lupetaj ako ne znaš.Nagradni fond za FIBA LŠ je 4.4 miliona ,a za ULEB Evrokup je 3 miliona ,plus su svi troškovi za putovanja pod okriljem FIBA plaćeni od strane njih,dok ULEB ne želi da pokriva troškove.Jedini razlog zašto Evrokup postoji još uvek je to jedno bedno mesto koje šalje u EL koje će uvek kao i do sada uzimati Rusi ili Španci.Tako da ništa EC ne nudi bolje od LŠ

Uliks

pre 8 godina

Za one koji stalno uporedjuju reprezentativnu i klupsku kosarku. Reprezentaciju gledam 2 nedelje a Zvezdu 8 meseci. Razlika je ogromna. Zbog 2 nedelje ogromnog uzivanja u srpskoj reprezentaciji ne zelim da 8 meseci gledam evropska takmicenja bez nasih predstavnika.

milos

pre 8 godina

Pa da izuzeti timovi iz EL znaci nece drndati spance ruse turke italijane grke i francuze ali ce zato nas sa balkana da kaznjavaju i da pokazuju silu na nasim reprezentacijama mrs bre... a ne bi me cudilo da je ovo sve u dilu fiba - uleb da otkace siromasne i da imaju elitu i sirotinjsku ligu...

One night in May

pre 8 godina

Koliko nerazumevanja situacije!?Pa upravo ti savezi Španije,Italije,Turske,Rusije,Nemačke..bivše SFRJ države i čine FIBA!!!
I nemaju nikakav interes,da zbog jednog-dva kluba,i nečijeg privatnog biznisa,poništavaju sami sebe!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bora, 22. mart 2016 08:50)

Nije ti palo na pamet ko to cini spanski, turski, grcki savez?
Mislis da ce taj savez da postoji kad sutra Panatinaikos i Olimpijakos napuste ligu, ili Fener i Efes, ili Real i Barsa?

I na koji ce to nacin Savez da sankcionise klubove - sta ce da im kaze, ne igrate domacu ligu, ako ucestvujete u ULEB takmicenjima?

Vazi, 'aj' zdravo, bas mi je stalo da igram sa Jesilgiresunom i Kolejlilerom, a ne sa Barsom i Realom... FIBA liga je za one ostale, one koji nisu dovoljno dobri da se kvalifikuju za jaca takmicenja...
FIBA je jednom davno organizovala elitno takmicenje, dokazala da ne ume to da radi na potrebnom nivou i izgubila to takmicenje.

bora

pre 8 godina

@one night in May
Nemam dovoljno prostora da ti objasnim,mada vidim da si u apsolutnoj zabludi!
Kažeš Savez je samo administracija i ništa više.Pa naravno! I Vlada jedne države je samo administracija i ništa više,pa vlada!!!
Ingerencije i obaveze Saveza su mnogo veće nego što ti navodiš,pročitaj Statut.
ULEB može da registruje igrače,koliko i Mesna zajednica Kobišnica!
Žalba u Lozani bi verovatno bila rešena do 2023.
FIBA nije neka "nadorganizacija",nego upravo skup svih Saveza država članica,koje su tu dobrovoljno!!
Ovo što radi Djordi B. je čisto divljaštvo.To isto sutra može da padne na pamet i recimo Abramoviču i da mu uzme pola lige,po principu 'ko da više'!?
Olimpijski komitet poznaje i priznaje samo FIBA!
Rukovodstvo NBA poznaje i priznaje samo FIBA!
I ko recimo može da spreči Bartomeua da posle dve godine (a hoće),jednostavno donese odluku da timovi sa ovih prostora,više ne mogu igrati Evroligu!? Kome bi se onda žalio?
Slabo ti ovo razumeš.

Komša

pre 8 godina

FIBA ne može da ugrozi ULEB niti će to moći u budućnosti.Za to nema ni novca,a ni pravnih odnova.Ova pretnja je smešna i neodrživa- nećeš kazniti šampiona što igra neko takmičenje ali ćeš kazniti ostale klubove?!
ULEB nije sjajan,pravljena je liga po ukusu najbogatijih klubova.Njega može srušiti samo bogata privatna liga kojoj bi prišli neki od vodećih klubova EL nezadovoljni tretmanom - znači da se ti vodeći klubovi podžapaju oko uticaja u ULEB takmičenjima.Samo jaka evropska privatna liga može ugroziti sadašnju EL.

Davle

pre 8 godina

Svi nacionalni savezi treba da bojkotuju sva fibina takmicenja pa da vide onda sta je ucena...zasto tako nisu ucenili NBA ligu,i ona je privatna liga

Zoran

pre 8 godina

Nema vis elokalno. Samo globalno. Svi cete vi da igrate za mene, a ja cu da vas placam.

Trebalo bi razjebati ovu Ameriku, preventivno.

marko

pre 8 godina

Zavrsice sa jos jednom tuzbom pred EU koju ce ULEB da dobije kao i prethodnu koju su dobili prosto zato sto je isti scenario, ucena klubova. Opet pravu buku ni oko cega FIBA zna da je ostala debelo kratkih rukava, da kazne ne smeju i ne mogu jer ce ih kostati mnogo tako da je ovo samo vrsta pritiska bez pravog oruzja u rukama. Kako koji dan prolazi sve su smesniji.

my way

pre 8 godina

Па добро, ми ту бригу немамо. КСС је подржао ФИБА, Звезда ће у Евролигу, Партизан у ФИБА Лигу шампиона, остали клубови ће сигурно исто у Фибина такмичења. Мислим да је ово покушај да се, пошто није успело рушење Евролиге, сруши Еврокуп и да тиме Фибина такмичења стекну квалитет. Кад човек мало размисли, није лоша прилика за компромис. Вама ето тих 11 и још 5 тимова који уђу у ЕЛ, нама остало.

Ivan

pre 8 godina

Tako treba , pa neka igraju na Evropskom Prvenstvu Andora, Linheštajn i Kosovo pošto je ono punopravni član velike FIBE i već daje ekipe u onom smešnom FIBA cupu, a ne sumnjam a će i u toj Ligi Šampiona igrati uz Holanđane, Norvežane i sa uvek neugodnim Ircima!

Boris

pre 8 godina

Ne sme se dozvoliti da pare unište reprezentativnu košarku.Svakome dati pravo izbora,bez ucena.Fibu izgleda pogadja sto ce Evrokup biti jaci od njihove lige,ali mislin da je ovo tek pocetak,bice tek haosa ovde.

pn

pre 8 godina

Zašto pokušavaju? Napravili su takmičenje koje kvalitetom može da se meri sa onim ULEB-ovim trećim takmičenjem (ne znam ni kako se zove) i očekuju da neko igra za njih. Pritom nagrade su smešne. Neka im igraju šiptari, Holanđani, Maltežani možda i San Marino ako su konobari slobodni. A ovim ucenama samo pucaju sebi u noge. Priznaj čoveče, izgubio si rat i kraj.

Terenac

pre 8 godina

Evroliga kao takva bez jos jednog takmicenja ne moze da opstane vise od par godina,jer ce doci do zasicenja.I prvo ce otici nezadovoljni,Rusi i Grci i to je kraj.
(Sale, 22. mart 2016 01:54)

Ma jedva će čekati da odu, ima da se smore i da požele mečeve u Estoniji, Norveškoj i Holandiji. Kakvih 630 miliona, idemo da pomognemo razvoju košarke u Madjarskoj i Austriji...

Terenac

pre 8 godina

FIBA će propasti jer želi profesionalnu ligu sa amaterskim klubovima bez novca i reprezentativne prozore tokom sezone.
Ovo prvo nikom nije poželjno jer Evroliga pa i Evrokup su primamljivija takmičenja sa jačim klubovima.
Ovo drugo nema ni teorijske šanse jer gazdama u NBA ligi neće pasti na pamet da puštaju svoje igrače u toku sezone. Da ne pominjem da će isti stav imati i Evroliga. Dakle, bez igrača i kvaliteta.
Zato će FIBA biti dovedena pred odluku da izbaci mnogo reprezentacija i tu se njena priča završava.

Krompir_pire

pre 8 godina

Da se ja pitam nesto.....
Evroliga 16 klubova,(prve godine ovi sto su izabrani)Fiba kup druga liga....
Iz Evrolige 3 ispadaju,iz Fiba kupa tri ulaze.....E to bi bilo super...
Borba na svim mecevima.Svi bi mogli da igraju Evroligu....
A ne ovako u evroligi,ko posle 10 kola izgubi sanse za playof ima da se raspadne i nikom nista.

Neznalica

pre 8 godina

(Siniša Milosavljević, 22. mart 2016 11:15) @

Ti si zvezdaš baš koliko sam ja marsovac. Kako ti to zamišljaš reprezentaciju? Pamtiš te mečeve kažeš. Baš me zanima da li bi ih pamtio da smo u timu imali indijance koji igraju domaću ligu? Smešan si. Ako hoćeš jaku repku onda moraju igrači da igraju najjače lige, znači NBA i EL. Zvezda trenutno ima bar 6 kandidata za reprezentaciju, Mega još par njih i to je to. Šta bi bilo kada bi još ti igrači morali da igraju neku FIBA ligu sa Fincima, Šveđanima, Mađarima i ostalom boranijom? Šta misliš koliko bi se ti igrači zadržali u zemlji? Šta misliš kakav kvalitet domaće lige bi imali? Da ne pričam što bi nas gazili i u ABA ligi ako bi se kojim slučajem održala.

Ludi Dulo

pre 8 godina

luke babbit,ajde bar jednom napiši nešto pametno(u nekom od nikova).Stalno tvoji kompleksi od Zvezde i mržnja prema Čoviću.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

FIBA gubi kompas totalno. Nude jadno takmičenje, pa kada niko neće to da igra, osim Islanđana, Finaca, Albanaca i sličnih košarkaških velesila, sad kao prete reprezentacijama. Pa da vidim to čudo da zabrane Grčkoj, Španiji, Srbiji, Italiji, Francuskoj,... Ne znam ko će im onda igrati više. A pravno gledano, klubovi odlučuju za sebe i savezi nemaju poluge da ih nateraju koje takmičenje da igraju.

stevan

pre 8 godina

Meni su ovi iz FIBE smesni kao crtani film. Kao sto je dole neko napisao, ko ce igrati EP,SP pa i same OI ako suspenduju 10 najboljih reprezentacija u Evropi koje pri tom donose "ogroman" prihod pocev od sponzora, putovanja njihovih navijaca na razna takmicenja itd. Ovo je samo lajanje u prazno i nista vise. Realnost je da je ULEB Evroliga najbolje kosarkasko takmicenje u Evropi poput LS u fudbalu. I siguran sam da ce radije svi izabrati da igraju sa Barselonom i Realom nego sa trecerazrednim klubovima u FIBA ligi sampiona. Slicno je i sa ABA ligom. Koliko god mi voleli da nasa "domaca" liga bude jaka, to je sada amatersko takmicenje bez sponzora, klubovi grcaju u dugovima itd. ABA je jedini izlaz, i potrebno je napraviti i B ligu koja bi dala sansu manjim klubovima.

sasha

pre 8 godina

fiba ce se svesti na juniorska takmicenja kad im klubovi sledece jeseni pozatvaraju one smesne prozore. sledece evropsko ce se odrzati i to je to.

Blackman

pre 8 godina

Kakva nadmenost! Potpuno ih napustiti i kreirati novu krovnu košarkašku organizaciju. Potrebno je samo jedinstvo većeg dela nacionalnih saveza.

One night in May

pre 8 godina

@bora

Upravo si mi dao za pravo - Savez je administracija, nista manje i nista vise!! Savez sluzi za evidenciju ugovora i vodjenje racuna o reprezentaciji, klubovima moze samo da se sagne... Ne moze Savez da natera klub na bilo sta - mozes da me suspendujes iz domaceg takmicenja, ja cu i dalje da igram Evroligu. Ako mi FIBA zabrani da registrujem igrace, to je novi haos, jer ce onda svi klubovi (koji igraju ULEB takmicenja) da registruju igrace kod ULEB, CAS u Lozani ce to nikad lakse da presudi...

FIBA bije bitku bez oruzja, krenuli su na tenk, a u ruci im pistolj na vodu...kako ti to lepo napisa - ne ide to tako!

Uliks

pre 8 godina

(Luke Babbitt gravedigger, 22. mart 2016 12:28)

4,4 milona fibinih podeljeno na koliko ekipa (32)? A 3 miliona EK podeljeno na koliko ekipa (24) plus mesto u EL naredne sezone pa ti racunaj. Ovo mesto u EL je veliki poticaj jer nagradni fond je gotovo isti.

Voodoo

pre 8 godina

Kakva odluke, bez komentara, znaci 16 najbogatijih klubova i njihovi savezi su beznedni, ostali nisu. Sto prosto Uleb i Fiba ne prestanu sa prepucavanjem i kazu znate sta, Srbija, Hrvatska, Litvanija, Rusija, ne zelimo da vi uzimate titule, evropska klupska takmicenja su za nase klubove, a evropska prvenstva za Spaniju, Italiju, Francusku, Nemacku, ne trebate na vi i zdravo.

zord

pre 8 godina

Iskljucujuci 16 iz EL? Prpa od bogatasa a? Pa udarate po EK, sramotno. Sreca postoji sud u Lozani za sportsku arbitrazu, pa cemo se cerati.

vase ime

pre 8 godina

Znaci ako Zvezda sad osvoji ABA ligu ona igra EL, a svi ostali neki FIBA kacamak. Takodje to vazi i za ostale drzave ali ne i one koje vec imaju ucesnike sa A licencom u EL takmicenju. Sto znaci da se FIBA ogradila, Nemamcki, Italijanski, Ruski, Spanski, Turski i jos neki kosarkaski savezi nece biti kaznjeni. A svi drugi hoce a tu smo i mi. Ali, Engleski, Norveski, Ceski, Madjarski, Portugalski, Belgijski, Holandski, Makedonski, Austrijski i svi ti drugi koji nikada ali nikada nisu znali da igraju kosarku ce biti promovisani i poboljsani. Znaci npr Zvezda i Partizan, ili neki nasi drugi klubovi, koji su iz zemlje kosarke Srbije, koja je najbolja reprezentacija na svetu (kad se saberu sve medalje) su ucenjeni da ne igraju sa najjacim evro klubovima nego moraju da igraju sa otpadom nekim. plus tamo nema ni para a samim tim kvaliteta, osim za drzave koje nemaju veze sa kosarkom

Dalibor

pre 8 godina

FIBA nema pravo nikoga da ucenjuje i kaznjava zbog necijek izbora.Sta oni misle, da ce najbolji klubovi Evrope da igraju njihovo smesno rakmicenje za 100.000 evra.Pobednik dobija 500.000.Pa dal su normalni,vsa tkm parama nd mogu ni putni troskovi da se pokriju, nagradni fond im smesnih 4,4 Miliona koji dele na 32 kluba, a u Evroligi 32 miliona koji dele na 16 klubova.Pa jadni su, sta ocekuju da neko igra za smesne pare smesno takmicenje.Postoji sud koji ce da im sudi za ucenu i mobing.Mene bi bilo blam da predstavim neko takmicenjd sa budzetom od 4,4 miliona, a da prethodno vec znam koliko nudi Evroliga.

marko

pre 8 godina

FIBA nastavlja da sece granu na kojoj sedi. Oni navodno zele da podignu popularnost reprezentativnih takmicenja, a sada "prete" da ce da suspenduju najjace evropske reprezentacije i obesmisle ta takmicenja, da uniste ono poslednje gde FIBA nema pravu konkurenciju. Pokazali su se nesposobnim da organizuju elitna klupska takmicenja, stvorena je konkurentska organizacija sa atraktivnijom ponudom za klubove i sada FIBA hoce da uspostavi monopol ucenjivanjem! Moguce je da ce ovo da ubrza uspostavljanje sistema profesionalnih klupskih takmicenja u potpunosti nezavisnog od uticaja FIBA, i tu je opet FIBA na gubitku. Kako ce organizacija koja radi protiv svojih interesa da ulije poverenje klubovima da ce da brine o njihovim interesima? Treba da priznaju da su u ovoj trci izgubili i da gledaju da izglade stvari, da ponude nesto od cega ce svi u svetu kosarke imati koristi i da tako odrze nekakvu ulogu u buducnosti.

sivilo

pre 8 godina

meni ovo nije jasno jer fiba je tu zbog reprezentacija i ako se reprezentacije sloze mogu nezavisno organizovati takmicenje pa da vidimo ko kome treba

Djole_kg

pre 8 godina

Ova FIBA je stvarno dosadna! Ako ima nešto protiv Uleb Evrolige neka ih tuže medjunarodnom ili kojem već sudu. Nisam na stranu nijedne lige,već na strani klubova i kosarkaskih saveza. Ružne su ove pretnje i ucenjivanje. Fiba treba da se zapita zašto je do ovoga došlo i gde su bili svih ovih godina,počevši od 2001. Zašto nisu lobirali da se ukine "privatna" Evroliga do sada? Neka mi neko objasni ako je upućen..

Yoyo

pre 8 godina

E ovo je ono što mi zovemo lud zbunjenog...
Sve nešto u stilu: "kaznićemo one, ako urade ono, osim onih, ako ne urade to, ili podrže one, odnosno nas, ali protiv njih".
Drugim rečima, oni bi da se jebu, ali da im ne uđe. E, to ne može....
Sve se bojim da će na kraju kao kompromis kazniti male saveze onemogućujući njihovim reprezentacijama da igraju velika takmičenja, i da će smisliti neki bedan izgovor kako bi mogli da puste reprezentacije Španije, Italije, Turske, itd...A svega ovoga ne bi bilo da su pre 15-tak godina uradili ono čime sada prete...

đungla

pre 8 godina

Svako se bori oružjem koje ima, ULEB novcem, FIBA reprezentacijom... Samo mi nažalost sve više liči da će u ovom ratu košarka da strada.

Samo

pre 8 godina

FIBA ide iz greske u gresku. Svaki potez koji povuku je gori od onog prethodnog. 15 godina nista nisu uradili za klupsku kosarku. Za to vreme ULEB ima kakav takav plan uz neke lose izmene, ali plan postoji! ULEB ima sponzora koji daje za narednih 10 godina 630 miliona! Sta ima FIBA? Nista! Jos se brukaju i sa EP koje izgleda sve gore i gore kako vreme prolazi.
Jedna stvar je bitna, a to je da su lige nezavisne od FIBA u odlucivanju koje takmicenje ce igrati! Klubovi mogu biti kaznjeni samo na jedan nacin, a to je preklapanjem FIBA kalendara sa ULEB kalendarom, ali ni tu nece postici ne znam sta sem sto ce smanjiti broj kvalitetnih kosarkasa koji ce igrati za reprezentaciju! Time ce samo FIBA da izgubi jos vise! Ovo je rat koji po trenutnom nacinu vodjenja od FIBA ista gubi. Ne bi ni napali ULEB da im njihova LS i pored boljih nagrada nego EK nece privuci kvalitetne timove. Sta mislite da su u Partizanu ludi?! Jesu sutra malo! Odlicno znaju ko ce biti u EK, a ko u LS i zato su i sastancili sa ULEB jer ne zele da se mlate sa nekim kosarkaskim "silama" u LS vec hoce kvalitetne meceve u EK! FIBA trenutno nema tri jaca kluba za svoju LS vec to deluje kao mini nadogradnja kupa koji se nije proslavio proslih godina.

Kosta

pre 8 godina

@ bora....nece otići,ekstra im je,placeni su,igrace TOP 8 najverovatnije,spaktakli na utakmicama,zasto bi otisli,ne razumem...doduse jesmo rezimski klub...ali to je realnost uvek bila...

Stomak

pre 8 godina

@bora Najzanimljivije mi je kod ovih komentara kada osoba kao ti komentarise o povrsnosti. Da je FIBA ozbiljna organizacija, kao npr. FIFA, ULEB nikad ne bi ni postojao. Godisnji budzet im je smesnih 4,4 miliona evra?!

Mirko

pre 8 godina

Hoće da kažu da će evropsko prvenstvo u košarci da bude bez španije - zato što u EL igraju Real i Barsa a možda još neko, onda Rusija zato što igra CSKA, bez Grčke zato što igraju Oly i Pao, Turska zbog Fenera, Efesa i Darušafake, bez Litvanije zbog Žalgirisa i tako dalje i tako dalje. I onda ko će da igra? ALbanija, Slovenija i Hrvatska, Bugarska, Andora i Lihtenštajn, plus Belgija, Britanija i Portugal? I ko će to da gleda?
"Plaše mečku s rešeto".