Tenis 274

Ponedeljak, 21.03.2016.

09:04

ATP vs WTA: Novak iskreno, ali...

Novak Đoković kaže da bi ATP trebalo jače da se bori za veće nagradne fondove na turnirima u muškoj konkurenciji.

ATP vs WTA: Novak iskreno, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

274 Komentari

Sortiraj po:

peka

pre 8 godina

vecu glupost nisam cuo u zivotu,Novak sve objasnio lepo,pa kako Mesi moze imati isti ugovor kao fudbalerka neka,ili zasto Ana Dabovic ne zaradjuje kao Lebron,pa ne moze zato sto se zna sta je NBA,sta je LS I sta je ATP za Wta

deviant

pre 8 godina

Nepromisljena izjava, los PR. Nisam siguran koliko je nagradni fond uopste bitan, posto vrhunski teniseri kao Djokovic ubijaju daleko vise para od reklama i sponzora. On bi trebao da zna da UniQlo verovatno prodaje vise zenama nego muskarcima.

nisam ja, ja je

pre 8 godina

Mene samo zanima kako bi dvojica pomenutih odgovorili na ta ista pitanja (Veronika, 21. mart 2016 09:49)

Nema sta da te zanima - vec su odgovorili. Stavise, Federer je i pokrenuo pitanje. Rekli su isto ono sto je, u sustini, rekao i Djokovic, samo sto su, za razliku od njega, to rekli kratko i jasno. Ne okruglo pa na cose, k'o po jajima, da budu siti i vuk i jarici i da se svakom dopadne... pa na kraju, naravno, ispadne prica koju "zlonamerni mogu da mese po zelji". Bas onako kako "dvojica pomenutih", za razliku od treceg, uvek govore. Odnosno, Federer onda kad ne eskivira izjasnjavanje (kad resi da kaze sta ima, on to kaze jasno i glasno), a Nadal bas uvek (on se na gura da komentarise, ali se i ne krije, a ono sto kaze, to je uvek kratko i jasno i ne pazi hoce li se neko mozda naljutili, verovatno i ne zna sta je politicka korektnost). E, a ovaj sto hoce da ga svi vole... na kraju prodje onako kako je neminovno.

Filmofil

pre 8 godina

@(Snezana, 22. mart 2016 13:13)

Vi mozete da se odreknete svih civilizacijskih tekovina koje vama nisu potrebne, ali ne mozete da to radite u ime drugih drugih. Daleko su oni od idealnog za zene i danas, ali su u civilizacijskom smislu nebo za ovo sto se u Srbiji desava. I to su njihova pravila, na njihovim tlu. A vi mozete da uzivate u sredini gde ministar u vladi voli zene koje klece i to u javnom obracanju. Zato se ne sekirajte to sto vi zovete politicka korektnost je pristojnost, nema sanse da vas to tu ugrozi.
Uvek mi je bio "drag" haremski mentalitet dela balkanskih zena koje flertuju sa patrijahalnim i rado popiske tekovine necije borbe, a ne gade se da iskoriste prednosti kada im odgovara. Jer eto one nisu feministkinje. Nisu te civilizacijske promene dekretom donete. Za to je neko morao da se izbori i to ne treptanjem.
Koliko ce ko njih da placa odlucice onaj ko drzi kesu, a ne po portalima. Nije to socijalizam, niti je portal radnicki savet. A o komentarima po portalima. Iz* kava se evropska radnicka klasa i britanski red neckovi kojima su industrijske poslove izvezli na u Aziju, pa im smetaju zene koje zaradjuju (nisu to samo tenisereke) jer ne smeju da udare na one koji su ih ostavili bez sigurnih poslova. A sistem je zene, pretvaranjem svega sto rade u neplacene i slabo placene poslove" i drzao na kratkom lancu.
Lepo bi bilo da deo ovih komentara ne bude preveden i zbog Novaka i zbog svih vas.

Snezana

pre 8 godina

Zena sam ali mi je vise preko neke stvari pokušaj ravnopravnosti polova. Da, pokušaj, jer htele to zene ili ne mi smo hebeno RAZLICITI. To sto moze muškarac u fizickom smislu zena ne moze i tačka. I da, imamo hormone koji nas rasturaju da se ne lazemo i pametujemo tu mnogo, sto pre te sve silne feministkinje shvate sve to, svet ce biti mnogo bolji. Muka mi je vise od te silne političke korektnosti gde istina vise ne sme da se kaze a svima je jasna i ocigledna. Bob je i dalje bob, ma koliko ga vi izbegavali nazvati bobom!

nele

pre 8 godina

Zenomrzac? Sta vi to pricate? Cime je to uvredio zene? Da smatra da ako se vise gleda muski tenis treba da bude bolje placen? Zar to nije normalna stvar? Ili hocete da kazete da neka fudbalerka treba da bude isto placena kao Mesi ili Ronaldo? Zbog ravnopravnosti... Ili maneken da bude isto placen kao i vrhunska manekenka. Ne gledam zenski tenis, u odnosu na muski mi deluje kao usporen snimak. Garantujem da bar 90% negativnih komentara ovde je od osoba koje ili ne gledaju tenis uopste ili gledaju iskljucivo muski tenis. A zenski tenis se najvecim delom slepa uz muski na tim zajednickim turnirima(sto se tice finansija). Ako bas hocete ravnopravnost onda neka igraju jedni protiv drugih pa nece biti problema. Pricam ovo iskljucivo sa stanovista sporta(tenisa), a inace smatram da bi svet bio mnogo zdravije mesto kada bi zene bile na celu vecine drzava (i stvarno odlucivale, a ne bili poltroni u rukama ljudi iz senke, kao Klintonova)

rema

pre 8 godina

ni muski manekeni ne zaradjuju koliko zenski, niti muski pevaci itd...
Polovi su drugaciji, trziste odredjuje samo... Da zene toliko vole sport, ne bi vikende provodile u soping molovima.

Jana

pre 8 godina

ivana....isto je rekao i Federer pre 1,5 god ....ostavi se pametovanja ,zna Novak sta ce i kako ce ...ima on ekipu oko sebe, ne treba mu drveni advokat!

Paja

pre 8 godina

papazjanija ,sima....slican se slicnom raduje,potvrdjeno hiljadu puta...simo,stvarno neznam sta te je odusevilo u doticnom komentaru...nepismenost, mozda!?

Ivana

pre 8 godina

Nole treba promeniti PR predstavnika da ne pocne gubiti novac od reklamiranja kad mu opadne popularnost zbog ovakvih nebuloznih komentara. Nista dobro ne moze iz ovog komentara proizaci.

Ne mrzim zene-obozavam ih

pre 8 godina

Ako su nagrade iste, a u cilju ravnopravnosti da-nema povlascenih, neka se uvede da zene igraju na tri dobijena seta na GS turnirima i kraj price.

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Ovo je pre svega zalaganje za prava žena, ako je to uopšte potrebno.
Po svemu trenutno one imaju veća prava od muškaraca u tenisu.
Kada se preračuna vreme provedeno na terenu u odnosu na to koliko su plaćene, onda su one bolje plaćene nego muškarci.
Druga je stvar što se u priču uključuju zapadni licemeri.

Milos

pre 8 godina

Sta je covek pogresno rekao? Uopste nije pitanje vezano za pol vec za to ko pravi vise novca, on zasluzuje vecu nagradu, bio on muskarac, zena, simpanza ili drvo javorovo. Ti borci za tu selektivnu ravnopravnost odnosno u oblastima gde im odgovara su mi se vise smucili.Ovaj svet je postao tako podmuklo i licemerno mesto, da je to odvratno

Ertz

pre 8 godina

Ako neko ima žarku želju da te osudi i mrzi, tu ne možeš ništa da učiniš. Ne treba na to gubiti vreme, a posebno emocije. Možda je to deo plana da se "fajt iz ringa" prenese na ulicu, gde su pravila drugačija, to jest, gde ih nema.
Imamo najboljeg tenisera na svetu, koji je uz to human, kulturan, šarmantan, zabavan i rodoljubiv.To se neće promeniti uličnim i dripačkim pokušajima da se nanese šteta njegovom radu. Ne mogu mu oni ništa, jer je psiho-fizički dominantniji. Fajter je nad fajterima.

Endi Marej

pre 8 godina

Zašto jelen super liga nije plaćena isto koliko i španska primera? Jedan jedini razlog - kvalitet! Kvalitet i potražnja diktiraju veličinu isplate to je jednostavno... Na bbc sajtu postoji statistika gde je prikazana gledanost muškog i ženskog tenisa, a gledanost muškog je tri puta veća... U svemu je tako, nema ovo veze sa diskriminacijom prema ženama...

psihološkinja

pre 8 godina

Da li neko zna a da ne gugla ili pita zenu da li se igra liga sampiona u zenskom fudbalu i ko je igrao u finalu. Ili recimo koji tim je prvak u Srbiji u zenskom fudbalu? Ili da nabroju pet premijer turnira u wta

molim objašnjenje

pre 8 godina

"...mislim da bi ATP morao da se bori za više,jer statistike pokazuju da na muškim mečevima ima više gledalaca.To je jedan od razloga zašto bi mi možda trebalo da budemo više nagrađeni .Ali opet, ne možemo da se žalimo,jer i naši nagradni fondovi su sjajni"
Da li iko može da mi objasni šta je ovim htio da kaže "mudri i premudri Novak ovom nebulozom?

molim objašnjenje

pre 8 godina

"...mislim da bi ATP morao da se bori za više,jer statistike pokazuju da na muškim mečevima ima više gledalaca.To je jedan od razloga zašto bi mi možda trebalo da budemo više nagrađeni .Ali opet, ne možemo da se žalimo,jer i naši nagradni fondovi su sjajni"
Da li iko može da mi objasni šta je ovim htio da kaže "mudri i premudri Novak ovom nebulozom?

Vladimir

pre 8 godina

Oni koji ga mrze iz nekog razloga (bilo domaci ili strani), da ne ulazim u te razloge sada, izvlace reci iz konteksta. Ma sta uradio ili rekao, tako ce uvek biti. Mrznja ih izjeda i morajy da na taj nacin to iskazuju.
Inace, pozdrav za sve Srbe ma koje vere ili nacije bili.

shameless

pre 8 godina

Novak se nije baš najbolje snašao govoreći o ovoj temi, blago rečeno, ali ajde...Najbolje bi bilo da i žene igraju na tri dobijena seta na GS turnirima i to bi valjda okončalo ove besmislene rasprave.Onaj lik, Rejmond Mur, reče da se teniserke šlepaju o slavu Federera i Nadala koji su, kao, jedino što tenis čini privlačnim širokim narodnim masama.Da li se onda, po toj logici, i ostali teniseri, a ne samo teniserke, šlepaju o ovu dvojicu, pošto su samo ova dvojica valjda interesantni!?Ja bih ga to pitao.Dalje, i u drugim sportovima, koliko je plaćen Lucas Leiva u Liverpulu?77 000 funti nedeljno!Je li to ekvivalentno onome što pruža na terenu?Je li on mamac za publiku ili se šlepa o slavu Ronalda, Mesija?I tako unedogled...Uostalom, ko misli da je lako,reket u ruke brate mili, pa da vidimo.Sigurno bi bilo manje glupih komentara.

nex

pre 8 godina

Nista mu nije trebalo da ulazi u ovu raspravu. I njemu se desi da kiksne. Nekad je bolje nista ne reci.
No,po meni,on je ovde samo potencirao sistem nagradjivanja na reciprociteta. Nema ni tu neceg negativnog

srle

pre 8 godina

Ne vidm šta je Novak loše rekao? Sve je u pravu, čak je bio blag u oceni ženskog tenisa, koji je mnogo dosadan. Nema kvaliteta, pojavi se tu i tamo neka lepa teniserka koja privuče pažnju više svojim izgledom nego igrom na terenu. Razlika muškog i ženskog tenisa je kao nebo i zemlja. Molim vas uporedite Noleta, Federera, Nadala i Vavrinku sa recimo Radvanjskom, Voznjacki, Kvitovom i Suarez Navaro - naučna fantastika, koliko je to samo velika razlika u kvalitetu. Ne u snazi, već kvalitet i umeće. Ne možeš uvek da budeš politički korektan, uvek će se neko naći sa drugačijim stavovima.

ana

pre 8 godina

Kakav licemeran stav. Vise ljudi dolazi na meceve zbog Serene nego zbog njega, a on isto novca zaradi kao ona od nagrada. To je neposteno. I ko to dolazi zbog njega? Niko ga ne voli, svi navijaju protiv njega zbog njegovog ponasanja. Po tome on ne bi trebao da dobija toliki novac.

???

pre 8 godina

Ne razumem šta je u njegovoj izjavi seksističko i čime je uvredio žene.Problem vide jedino britanski mediji,tradicionalno nenaklonjeni Đokoviću i lokalni hejteri koji će naći zamerku šta god on da uradi ili kaže,ali njih ne računam kao ozbiljne komentatore jer verovatno zavide svima koji su i malo uspešniji od njih,a sami nisu spremni da pomere d... i da urade nešto od svojih bednih života.
Probajte bar jednom da pročitate tekst od početka do kraja,pogotovo početak,pa će vam sve biti jasnije.A možda i neće.

BlueBlueBlue

pre 8 godina

Muski tenis je 10 puta bolji od zenskog tenisa, svaki muski igrac iz top 100 atp moze da pobedi bilo koju teniserku iz top 10 wta, to je realnost i svako ko se doznaje u tenis zna to.

Box

pre 8 godina

Mislim realno, koga je jos briga za zenski tenis,fudbal ,kosarku?!..to prati samo uza rodbina i po koji entuzijasta. Nigde veze da budu placeni isto...

golijat

pre 8 godina

Nije bas morao toliko iskreno...A i 21 vek je stvarno ono o hormonima je bilo neprijatno i nepotrebno.Inace u drugi plan je pao njegov ogroman uspeh.Cestitke!

Dragan

pre 8 godina

E tako ti treba kad hoces da pametujes o svemu. Sad si ga ugasio. Umesto da ostanes upamcen kao jedan od najvecih sportista svih vremena, svi ce te pamtiti kao seksistu. Pozdravi se sa nagradama i sponzorima ubuduce, ovo ti nikada nece zabarovati.

Dejan - HE Zvornik

pre 8 godina

Pitali su ga za mišljenje - rekao im je što misli. Niti je ikoga uskratio za poštovanje niti je nekome dao za pravo da mu izvlači reči i stavove iz konteksta. To je mahom problem čitavog današnjeg isfrustriranog društava, "ili si sa nama i si protiv nas", nečeg trećeg kao među stanja ili stava nema. A Navratilova treba da se opredeli konačno hoće li da se bavi politikom, civilnim pravom ili sportom. Jedno je sigurno, hijerarhiju i bonton tenisa i mahom svih ostalih sportova, diktiraju sponzori i njihov novac, i tako je bar poslednjih 30-ak godina. A sve ove koji na tu činjenicu ponekad svesno zaborave treba podsetiti na onu legendarnu - "Don't spit where you eat"...

parx

pre 8 godina

Prvo Tipsarevic (koji je svim srcem zagovarao da su zene preplacene), svojim majkama da objasne takav stav, pa mozda ih i drugi posle toga cuju.

Djorgo ``37 days``

pre 8 godina

On je javna licnost, i to jedan od najpoznatijih i najpopularnijih u svetu-sporta. Pored ostalog i zato je svaka izjava i potez pod mikroskopom medija i mnogih interesa. Njegova izjavam je u principu u redu, ali je bolje da je pitanja eleganrno eskivirao, jer to su OZBILJNE TEME koje ne bi trebalo ``razglabati`` na konferenciji za stampu, posle velike pobede kada je jos dosta adrenalin u krvi itd. Ako neko brzo uci to je Novak, shvatio je on to vec!

bg

pre 8 godina

@Nebojsa
Kako si ti zakljucio da je intersovanje manje za zenski tenis? Ne vidim nesto prazne tribine na njihovim mecevima. Vise navijaca sirom sveta ima Serena nego Djokovic pa ne trazi da dobija vise para od njega. Da se gleda po popularnosti, Djokovic bi manje para dobijao za nagradu od Federera i Nadala, i ne samo od njih. Njih publika ne mrzi.

Svete

pre 8 godina

Koliko bi onda trebale da se smanje tvoje nagrade kad te publika ne voli i svi navijaju protiv tebe, zvizde ti na svakom turniru? Licemerna izjava, sramota da se ovako ponasa.

domaćin

pre 8 godina

Sto zene u fudbalu nemaju iste plate kao muskarci? zato sto imaju manje gledalaca, zato sto se ne kupuju njihovi dresovi i zato sto niko ne zeli da se oglasava u meri u kojoj to čini u muskom fudbalu..... e isto je i u tenisu

LI

pre 8 godina

@drop shot 21. mart 2016 14:57
a kad bi ljudi procitali ceo tekst onda ne bi tako komentarisali. Evo deo teksta u kome se vidi da je Novakov komentar sasvim na mestu i uopste mu nije takav stav iz licnog interesa, vec njgovo misljene kako bi bilo fer - ko vise doprinosi zaradama, treba vise i da bude placen:
Usledilo je pitanje: Znači, ako bi statistika u nekom trenutku pokazala da ženski tenis privlači više pažnje, muškarci bi trebalo da dobijaju manje?

“Apsolutno, apsolutno“, odgovorio je prvi teniser sveta.

Nenad

pre 8 godina

Ne pametujte. Novak je kao bice superioran u mnogome, ne samo u tenisu. Ko zeli u njegovoj izjavi da trazi lose, naci ce i u svakoj drugoj. Zasto bi se dodvoravao javnosti?! Onima koji koriste svaku priliku da ga razapnu na krst. Njegovo je da misli sta hoce, kome ne odgovara, zdravo! Izgubice ce podrsku, publiku, kako neki kazu?! Pa sta?! Dovoljno je uradio, stekao, da sebi ne mora da uskracuje slobodu misli i govora! I da sada sve ostavi, moze da uziva u blagostanju. Uostalom gde je pogresio? U kom drugom sportu zene su placene kao muskarci?! Gotovo ni u jednom, osim mozda u umetnickom klizanju. Naravno bez namere da omalovazim isti.

papazjanija

pre 8 godina

sine, vrhunski si u tome što radiš, al' malo manje pričaj, pošto nisi baš najbistriji, niti najsimpatičniji kad mu ga daš po toj banjičkoj pameti... svet je ipak nešto više, mnogo, mnogo više, moraćeš ozbiljno leba da se najedeš van terena ne bi li pojmio, kuća u monte karlo nije dovoljna da te svrsta među civilizovane. mada kad čitam šta ti sve otac lupeta, odlično si ispao... al' ipak, neke stvari dolaze iz kuće, a matori ti je težak kulov, tako da ne čudi što i ti voliš povremeno da pametuješ kad mu vreme nije.

neko iz gomile

pre 8 godina

Jaaoooj crni Nole kud to da kazes bas danas na svetski dan borbe protiv diskriminacije. Ubice te Jelena kad dodjes kuci,praces i peglaces do kraja zivota za kaznu. Salu na stranu veoma je skakljivo pitanje. Sasvim je o.k. da zene imaju iste nagrade na turnirima iako je medijska paznja mozda slabija. E sad ako se sponzori i organizatori ne bune zbog toga onda nema rasprave.

OldGoat

pre 8 godina

A zašto se javnost uopšte uvlači u rasprave o visini premija?To je stvar organizatora turnira i samih igrača.Šta se mene kao gledaoca tiče hoće li Đoković i Azarenka biti jednako nagrađeni ili će neko dobiti više a neko manje.Da li su recimo plate fudbalera realne?!Nisam uočio da se vode diskusije o tome, a na kraju krajeva, i zašto bi ako Perezu, Abramoviču, šeicima i ostalim odgovara i meni je ok.Inače, ovaj Rejmond Mur krajnje antipatičan i ova izjava mi baš nekako ide uz njegovu pojavu.

sanja

pre 8 godina

(Beloved, 21. mart 2016 12:35)

Pominjes polfinale RG13. Jesi li ti juce gledao oba finala IW? Zensko finale za klasu bolje od muskog! Ko ne vidi ne vredi crtati...bas tako!

Ravnopravno

pre 8 godina

Mozda zvuci nevezano, no neka kaze neko zasto nema muske ritmicke gimnastike i muskog sinhronog plivanja na Olimpijadi? Ima zanskog boksa i rvanja a ovog nema. E sada ce da kaze neko pa ne rade to muskarci, cuj za zlatnu olimpijsku medalju mogu se skupe tri plivaca i plivaju sinhrono zar ne?

Bozidar

pre 8 godina

Vrlo je jednostavno...tenis se igra u muskoj i zenskoj konkurenciji.
Ako muski mecevi imaju vece interesovanje,vise pune teniske komplekse i ako je veci profit od njihovog marketinga i prodaje opreme onda njihov fond nagrada treba biti veci.
Ako je to slucaj sa zenskim tenisom onda ce one imati vise.
Ali realno muski tenis je pravi tenis..tako da Novak je lepo i kulturno objasnio.
Pa zapitajte se zasto se zenska finala igraju pre muskih i zamislite koliko bi ljudi ostalo na stadionu da se zenska finala igraju poslednja...interesovanje bi bilo mnogo,mnogo manje..sustina je da ljudi vise vole muske konkurencije.

delboj

pre 8 godina

Zenski tenis je na mnogo nizem stupnju profesionalizma nego muski. Kad bi Novak ili prije Federer ili Rafa mogli sebi da dopuste ponasanje kao Serena, da se godinama pojavljuje samo na njoj bitnim turnirima. Samo zbog pola zene su dobile izjednacenu zabavu iako se gledanost, popularnost i zarada od tih meceva ne moze uporediti sa muskim tenisom. Necu spominjati broj setova na GS, recimo da je ok da to bude tako.

Željko

pre 8 godina

Izjava mu je skroz na mestu. Medjutim sta god da je rekao docekali bi ga na noz jer nije miljenik centara moci tenisa , politike , novinarstva i medija uopste. Zasto ..? Pa zato sto je uspesan i dobar teniser a Srbin . Generalno , zacepice im usta svima kad potuce sve rekorde i postane najbolji u istoriji tenisa . A to ce se uz njegov rad i zalaganje i Boziju pomoc brzo desiti .

Marijana

pre 8 godina

Da li ce ljudi radije gledati Simona, Bautista Aguta (igrace medju 20 na svetu) ili Sarapovu, Anu, Karolinu? Uvek cu pre pogledati zene nego na primer ovu dvojicu.
(Filip, 21. mart 2016 10:44)

Tako kažeš jer što si seksualno ugrožen! Zašto nisi notirao npr. Erani, Suarez Navaro, Kvitovu ili Kuznjecovu? Zato nemoj ti da staješ na stranu žena, molim te!!!

Nebojša

pre 8 godina

On je samo rekao ono što svi misle a mnogi ne smeju da kažu nema apsolutno razloga da žene budu plaćene isto svi turniri su im u dva seta sezona im je kraća znači u svakom smislu manje rade ali glavi razlog gledaocima je manje interesantan wta od atp-a to znači da wta profitira od uspeha muškog tenisa kada bi muškarci prestali odjednom da igraju tenis gledalaca bi bilo puno manje tako isto tako i plate teniserkama da ne ispadnem zenomrzac sve je po zasluži na primer manekenke puno više zarađuju od manekena i to je uredu ne treba tražiti jednakost samo zbog jednakosti tamo gde to nije opravdano.

Marko

pre 8 godina

Hmm jeste vrlo delikatna tema, i zato ne znam da li podrzavam Novakovu izjavu. Da ne bih bio pogresno shvacen, ne volim da gledam zenski tenis, niti bilo koji drugi zenski sport, jer jednostavno vrhunac bilo kog sporta predstavlja muska konkurencija. Za nekoliko nivoa su iznad, i otuda mi stvarno nerealno deluje da zene budu isto nagradjivane. Ali one zbog toga jesu u podredjenom polozaju i treba ih na taj nacin stimulisati da se uopste bave sportom. Realno, i jedni i drugi zaradjuju dosta vise od sponzora nego od turnira. pa ako privlacis vise paznje i gledalaca dobices bolji sponzorski ugovor, to je vec stvar trzista.

Washington

pre 8 godina

A sad ce razne grupe feminista da se okome na Djokovica. Druze, trebao si reci "da zene zasluzuju isti novac" i kraj price. Ovako bezveze sebi stvara dodatni pritisak. Sad jos kad krene zuta stampa iz velike britanije nece moci da zivi tokom turnira.

Druga stvar, on je ipak broj 1 u tenisu, najbolji sportista vec nekoliko godina. Jos ce doci da mu protestuju tokom vaznih meceva.

Mislim da je ovo greska ali njegova stvar na kraju krajeva. Slazem se sa onim sto je rekao ali u danasnjem svetu moras dobro da pazis sta pricas u javnosti.

pametnjaković

pre 8 godina

Da bi teniser pobedio u jedno mecu na G.S. turniru potrebno je minimum 3 a maksimum 5 setova. Da bi teniserka pobedila potrebno je minimum 2 maksimum 3 seta. U kojem slucaju zabava duze traje? Ko ulaze vise napora da bih dosao do pobede? Ja se izvinjavam svim zenama i devojkama ali mislim da svako treba da bude nagradjen prema naporu koji treba uloziti da bih se doslo do cilja.
Medjutim nije u pitanju Novakov komentar vec se opet vracamo na poznati nam teren omalovazavanja lika i ostvarenja Srpskog tenisera koji je trn u oku Zapada.

Filip

pre 8 godina

"Roland Garros 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"Wimbledon 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"US Open 2016 and the winner is Novak Djooookovic"

Kako će da boli!

Filip

pre 8 godina

alavi licemeru, sad te jos vise ne podnosim!
(maki, 21. mart 2016 10:31)

Hitno do apoteke po tabletice za smirenje da ne bude kasno. Posle kad ti se sloši šta ćeš onda.

Larry

pre 8 godina

Pročitao sam malo komentare na BBC i uglavnom su slični kao i ovde. Malo će trajati halabuka i sve će se stišati, neće to uticati na Novaka uostalom on ima pravo na mišljenje a novinari od toga žele da zarade pa čak i na njegovu štetu . Nažalost danas postoji samo "jedna istina" i svako ko odstupi malo postaje politički nekorektan i zna se kakav tretman dobija u medijima. Kao što neko reče, zamislite da WNBA bude plaćen kao NBA? Da li je to realno? Ženski tenis zato stoji dosta bolje nego košarka jer bez obzira na fizikalije nije toliko "oštećen" kao što je ženska košarka, npr. gde zakucavanja jedva da postoje. Žene ovime dobijaju samo privid jednakosti jer su tu jednakost dobile a ne stekle nezavisno od muškaraca , što upućuje na to da uživaju status protekcije da bi bile jednake a to ih opet suštinski ne čini ravnopravnim. Po meni ravnopravnost znači jednaki uslovi za sve. Današnja ravnopravnost počiva na kvotama a to sve zarad ispravljanja istorijskih nepravdi iliti ispravljanja krivih Drina. Daleko da u Srbiji postoje podjednaki uslovi pogotovo za pripadnice slabijeg pola ali tome svakako treba težiti.

Dule

pre 8 godina

Uhvatili ga u kljesta, sto bi rekli. Da je rekao da nagrade treba da budu iste pljuvali bi ga muskarci, za razlicite nagrade, pljuvale bi ga zene, da nista nije rekao, pljuvali bi ga svi. Mozda da ih je samo uputio na svoj PR tim :-) i presao na sledece pitanje

Beloved

pre 8 godina

@sanja
Gospođo ili gospođice, ja sam žensko i ono što sam napisala, napisala sam iz ženske perspektive zato me batalite tih diskriminatorskih fazona. Ženski tenis je u svakom slučaju inferioran u odnosu na muški i mučno ga je gledati sa sve podriskivanjem, vrištanjem i pimplovanjem one nesretne loptice. Ljutili se vi ili ne, ali tako jeste.

drop shot

pre 8 godina

Po logici iz vecine komenatara, Azarenka i Serena bi trebale da dobiju vise para na IW od Djokovica jer su igrale zanmljiviji mec u duplo vise gemova u finalu a Raonic ni cvonjka jer je izgubio finale mastera kao bednik.
(10 gemova,
Da se musko i zensko finale igralo na razlicitim terenima a da ulaznice
nisu unapred rasprodane Novak i Raonic bi igrali pred praznim tribinama
dok bi Serena i Azarenka napunile stadion. Da li bi onda Novaku padalo
na um da daje ovakve izjave.

Semi

pre 8 godina

Jos jedan pokusaj da Novaka navuku na tanak led. Pitanje koje kako god odgovorio ga uvuci u rat sa fundamentalnim feministima. Nema sporta gde su izjednacena primanja u zenskog i muskog kategoriji, koliko je samo razlika u fudbalu izmedju Mesija naprimer i najbolje fudbalerke trenutno a kolika je razlika izmedju Novaka i Serene. Nole je ukazao samo ociglednu razliku u trzisnoj vrednosti ove dve kategorije. Ovaj pogled na svet je postao zabranjen.

Filip

pre 8 godina

"Roland Garros 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"Wimbledon 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"US Open 2016 and the winner is Novak Djooookovic"

Kako će da boli!

R

pre 8 godina

A sta bi bilo kada bi po Djokovicevom rezonu pogledali ko od muskaraca dovodi najvise gledalnosti i prodaje najvise karata pa da prema tome bude i nagrada? Uz sve postovanje prema njegovom trudu, Nadal i Federer su najomiljeniji igraci u tenisu i donose najvise gledanosti. Treba li onda da imaju i najvece nagrade? Novaka na zapadu jednostavno niko ne voli iz prostog razloga sto niko ne voli kada roditwlji od male dece pokisavaju da naprave masinu za pare. Svi znaju njegovu pricu, da je produkt beskrupuloznih roditelja i on jednostavno nije ni priblizno cool kao Federer i Nadal. Mogao bi o tome da razmisli pre nego sto daje onakve izjave

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Vrhunski teniseri su ionako pretplaćeni za par sati "rada", a Nole bi još veće nagrade. Razumemo da se svako bori za sebe, ali ovo je preterano, da ne kažemo neku drugu reč ...

Zvezdan

pre 8 godina

Iako možemo da obozavamo Novaka za svoj tenis, možemo i da budemo iskreni i da kažemo da je njegova izjava u vezi sa hormonima obična glupost. Ipak on ostaje balkanac sa svojom dozom muškog seksizma. Kao da muskarci nemaju problema sa hormonima... Lol... Živim u Kanadi, muškarac sam i prvi put se stidim za Novaka!

Dejan Stojanovic

pre 8 godina

@Anica...da,da.. nekorektno od Novaka!!!!???? .. žensko finale Wimbldona u indeksu gledanja je manje za 60 %..sponzorski ugovori i sekund reklame u live prenosu ženskog i muškog tenisa se drastično razlikuju..

Itd itd - ostaje glupa izjava. Kad igraju Rafa ili Federer gledanost je veca nego kad igra Djokovic. Znaci i njemu da se smanji lova (iako osvaja sve)- on znaci aplicira da se njegova zarade smanje. Ma okay, nadam se da iz ATP donesu takvu odluku.

Dokholiday

pre 8 godina

Malo nepromisljena izjava Djokovica, a u trenutku kada po mom misljenju simpatije i naklonost publike na zapadu, polako preteze na njegovu stranu.Ovo je zadnja stvar koju bi voleli da cuju.Na postavljeno pitanje o seksizmu, odgovoriti takodje seksizmom, stvara jos vecu kontraverzu.Novak kao kandidat za najboljeg sportistu sveta, mora imati u vidu da se svaka njegova izjava gleda kroz lupu

Pozdrav.

Admiral Horatio Nelson

pre 8 godina

Ajde budite realni, meni je suludo da su zarade izjednacene. Onda po tome isto treba da zaradjuju Ana Dabovic i npr Rasel Vestbruk! Ma dajte ba. One zene kad gledas isto slow motion. 50% manje trebaju da zaradjuju realno. Jer kao sto Novak kaze zarade igraca zavise od popularnosti takmicenja. Ne moze se isto zaradjivati u NBA i WNBA, svijet jednostavno ne funkcionise tako! I sad se svi zgrazavaju sto npr. Muguruza ne treba da zaradjuje isto ko Marej npr!

Jagodinac70

pre 8 godina

Dakle niko ne naziva stvari pravim imenom.
Teniseri i teniserke NE ZARAĐUJU,oni su NAGRAĐIVANI, i unapred poznatim iznosima. Učestvuju na turnirima u organizaciji asocijacija čiji su članovi, i one postavljaju granice NAGRADNIH fondova.
Tako da svako u okviru svoje asocijacije može da se bori za bolji status. Finansijski se ne pitaju oni kao igrači, nego organizatori, ko hoće drugačije ima mogućnost da napravi svoju, novu asocijaciju i na drugačiji način postavlja nagrade... Dotle, igrajte, uzimajte svoj deo kolača i ne pametujte previše.

anica

pre 8 godina

sanja, 21. mart 2016 10:16
Molim Objavu komentara
Ne bih da zvucim bezobrazno...ali Mnogo vam je jadan komentar. Pun kompleksa i zavisti. Zar treba neko da se stidi odakle je? Sta je rekao pogresno? Ima prava na sve sto je rekao. Novak je nas ambasador u svetu, iskren, sa sve svojom pojavom inteligencijom, znanje im smeta jer se nije prodao za pare, i nije zeleo da se adaptira, svoj je i sta sad. Ima gospodjo/gospodjice njega ko da voli...pa eto ne zeli da "selo" izadje iz njega, njegovo pravo. Sta god to znacilo u vasem slucaju. Zavisi gde smo odrastali, ali u mom kraju se jos uvek prave vrednosti cene. Svako se svog sela rado seca i ponosi se, ono sto je neko "u biti" ne moze niko da promeni. 100 miliona on je i dalje isti onaj momak sa Banjice. NORMALAN! Jelena Jankovic sa svojim psovkama na terenu smehom u 31 godini je mozda zanimljiva zapadu, i meni je ponekad vickasta, ali nekome je neozbiljna, Ana Ivanovic takodje, sta ima da ponudi sem lepote i udaje? Ravnodusnost na terenu? Novak nije zanimljiv samo zato sto stize Federera i zato sto ima svoj stav. Profil coveka kojeg oni nisu zeleli.
NAPRED NOLE!

Guardian

pre 8 godina

Preteruju ljudi sa politickom korektnoscu.
Zenski tenis je katastrofalno los jos od povlacenja Enan. I to je svakom ko iole prati tenis jasno.
Al' na stranu to, treba izjednaciti nagradne fondove svakako i u potpunosti, ali nek onda i zene igraju po 3 seta na slemovima i sve super, svi zadovoljni i jednaki do kraja. :)

Sole

pre 8 godina

Dobro mu je ova napisala da se drzi tenisa. On kaze ko je popularniji trebalo bi vise da zaradjuje, on ako nastavi sa govorima ode popularnost do vraga pocece da mu oduzimaju i ovo sto je zaradio ��

Petar

pre 8 godina

Evo jedan primer.
Da ulaznica košta recimo 20 eura a vi morate da birate između dva meča koja su u isto vreme, za koji meč bi dali kintu?

Radvanjska (2) - Halep (5)

ili

Marej (2) - Nadal (5)

Protivnici su isto rangirani da bi bilo fer.

Mislim da bi i trener Simone Halep dao pare za meč Nadal vs Mari... Toliko.

Novace OgradiSe

pre 8 godina

Novak je inace vest govornik i do sada se uspesno klonio svih skandala. Medjutim moram da priznam da ovo nije izveo najsjajnije. Ako je vec i hteo da podrzi muski tenis i da kazes da razume one koji smatraju da bi muskarci trebal vise da zaradjjuju, onda je morao bar vise da se ogradi od izjava direktora turnira, ciji je ton definitivno bio seksisticki. Zene da klececi zahvaljuju Federeru i Rafi? Od toga se svaki reseptabilan covek.mora ograditi. Mlaka i nevesta reakcija Novaka...

Goran

pre 8 godina

Za isti rad ista ekonomska nagrada. U tenisu na GS turnirima muskarci igraju na 3 dobijena seta a djevojke na 2 seta. Znaci muskarci "rade" vise i prema tome bi trebali da budu nagradjeni. Ako dame zele istu visinu nagrada trebale bi da igraju na 3 dobijena seta ili da i muskarci pocnu igrati na 2 dobijena seta. Tada ce to biti ravnopravno.

Zoran

pre 8 godina

Sve je on posteno i pravilno rekao: Ko privvlaci vis epublike uzima vise para. To sto je danasnjica sliak i prilika niza nelogicnih stvari, to je druga prica.

Lokomotion

pre 8 godina

Da je kojim slučajem izjavio da je potpuno u redu da su zarade iste, komentari bi bili da je potpuno u pravu, a onaj koji bi izjavio da nije fer bio bi napadnut kao pljuvač lika i dela našeg idola.
Čovek odgovara za svoje izjave i šta mi imamo ovde da ga kao branimo.
Većina rade za jedva 400 eur, a ovamo bi da procenjuju da li bi neki bacač lopte trebao da uzme milion ili milion i po dolara. I još vrište: dajte mu, zaslužio je. Stvarno mozga nigde.

Batko

pre 8 godina

Sta ovaj decko radi, pa to je strasno! Ponasanje je za svaku osudu! Od foliranja na terenu pa do ovih stvari...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 21. mart 2016 12:42)

Ti izgleda bas uzivas u svojim kompleksima dete ??? Ali baaaas toliko da si iskompleksiran....

Otac Namimije

pre 8 godina

Tenis je privatni biznis. Onaj ko ga vodi, odredjuje i nagrade (ulaganja) u skladu s dobijenim profitom. Kao i u svaki biznis, ulazem VISE u ono sto mi donosi VISE, jasno kao dan.

Pokusaji da se primeni "jednakost polova", "emancipacija zena" i slicni koncepti na ovo je cista zloupotreba i manipulacija.

Ko se s ovim ne slaze, neka ode do najblize banke i zatrazi kredit od milion eura, pozivajuci se na "ljudski jednakost" i cinjenicu da pojedinci uzimaju tolike kredite.

lola

pre 8 godina

Ako samo malo isplivas iznad proseka eto neuspesnih da se kao kugla oko noge okace o tebe. Tako je u svakom poslu. Zato i ne cudi ovo sto se dogadja Novaku. Iza svakog coska cuci novinarska azdaja koja vreba svoj trenutak slave. A siroti sportista, umesto da siba reket, savladjuje doskok, grabi zaveslaje, strelja kos, treba da nam filozofski, socioloski i antropoloski analizira svet.. Oladite ljudi, Novak je sportista, ko ne zeli da ga voli neka ga ne voli, ko ne zeli da se na njega ugleda, nek se ne ugleda, ko mu zavidi, nek mu zavidi... Nego, sta vam rade deca? A vi? Imate li posla? I hleba? Ili samo igara i kolaca?

...

pre 8 godina

Ха-ха, по том критеријуму онда и Новак вероватно треба да добија мање од Федерера и Надала нпр, јер су популарнији и гледанији од њега.

Liberal

pre 8 godina

Ne znam po cemu se to tenis toliko razlikuje od ostalih sportova? Zasto zenski fudbaleri nemaju platu kao fudbaleri Berselone, Reala, Mancestera, Bajerna, Milana i ostalih najboljih klubova sveta? Ili u kosarci, da li kosarkasice primaju isto novca kao kosarkasi, odbojkasice kao odbojkasi, sahistkinje kao sahisti itd?

satelit

pre 8 godina

Biti iskren i pametan NIJE ISTO! Ovo je seksizam i Novak je pogresio.. Klasicna Balkanska izjava ili istocnoevropska.. setite se Gulbisa i Stakovskog i njihovih slicnih komentara. Covek koji zaradi 100 miliona dolara samo od nagrada ne treba da bude "alav".. VOLIM NOVAKA ,ali sam vec pisao da mnogo "nalece" na novinarkse 'patke'... Previse zeli da filozofira... Da potsetim : " I meni su jednom pre 9 godina ponudili da namesti mec",rece Novak... I ovi "novinari" odmah krenuli da ga optuzuju!

md

pre 8 godina

Pa sta hocete, da li fudbalerke imaju plate kao fudbaleri, kosarkasice kao kosarkasi. Naravno da ne, zato sto su i prihodi koje oni svojom pojavom obezbjedjuju neuporedivo manji. Nemojte ljudi biti smijesni, samo budite realni i iskreni, bez laznog moralisanja.

miki

pre 8 godina

tako lepo I korektno je odgoviro ...I za ove koji misle da trteba da se stidimo sto smo balkanci ...ja se ponosim jer smo lepi ,pametni ,sarmantni ,veoma snalazljivi ...mislim na sve narode sa balkana,zasto se osecate manje vrednim I cenite misljenje jednog engleza ...sta me briga sta msili tamo neki zapad ,dosta mi je vise da mi oni govore sta je ispravno a sta ne ,dosta vise ispiranja mozgova ,kad oni sa zapada nesto kazu to se ceni ma sta bilo a nase sa balkana ne ,e pa nece moci vise tako ,ljudi ponosite se sobom I odakle ste ,biti balkanac nije primitvno

VUK

pre 8 godina

@Anica...da,da.. nekorektno od Novaka!!!!???? .. žensko finale Wimbldona u indeksu gledanja je manje za 60 %..sponzorski ugovori i sekund reklame u live prenosu ženskog i muškog tenisa se drastično razlikuju..više stotina puta je skuplja reklama u prenosu muških mečeva.. pa pogledajte ovde.. kad bi se Jumko obrušio na Anu i Jelenu.. koliko bi se tu komentara pojavilo?Prodaja sportske opreme muških zvezda u sportu je nezamislivo velika.. a ulaznice? evo npr. ulaznice za utakmice Arsenala su od 35 do 235 funti.. kapacitet stadiona u Londonu je 65000 a ima trebovanja za 150000 pretplatnih karata!! Ženski fudbalski klub igra na pomoćnom stadionu.. ulaz je besplatan.. 2-3000 gledalaca!!! Poenta je u kapitalizmu da svaki trošak mora imati pokriće. Nagrade koje se isplaćuju u ženskom tenisu nisu iz prihoda koji devojke ostvare..Direktori turnira vade taj novac iz ukupnog prihoda sa turnira.. a to prave Novak,Federer, Nadal, Endy i ostali momci koji pružaju nezaboravne mečeve.. nije Novak uvredio žene.. nego posao je posao.

Mik

pre 8 godina

Suština je u sledećem: muškarci i žene za jednaku vrstu posla treba da budu jednako i plaćeni!
I to je ono što treba podcrtati. Svako drugo rešenje je loše, u bilo kom poslu. Problem bi mogao nastati u proceni toga šta je isti posao, a šta nije. Po meni, na Mastersima postoji jednakost, ali na GS, muškarci ulažu mnogo veći napor samim tim što se igra na 3 dobijena seta! Međutim, u sportu postoje i drugi kriterijumi, oni o kojima je Novak pričao, popularnost, prodate karte... Ipak, Novak ne treba da se upušta u ove priče, prosto neka izjavi nešto glupo i politički korektno, ono tipa "idemo meč po meč", to novinama samo treba dati, ništa drugo!

Svete

pre 8 godina

Meni samo jedno nije jasno a to su naravno nekoliko stvari, zasto se samo u tenisu pominje razlika u zaradama izmedju zena i muskaraca, zasto se o tome ne prica recimo u fudbalu ili u kosarci ?
U tenisu Federer je od nagrada uzeo 97,5 miliona a SWilliams 75,5, koliko je to manje nekih 25% ?
Kobe Bryant godisnje od ugovora dobije 30 miliona dolara a najplacenija WNBA igracica oko 100 000....koliko je to manje nekih 30 000 % ???
Zasto se ne smanjuju ugovori NBA igracima i te pare neka se sele u WNBA, ko koliko gledalaca privlaci to je koliko ja shvatam nebitno ?
Zasto se ne smanjuju ugovori Mesiju, CRonaldu, Runiju i svima njima i to da se daje zenama u fudbalu ?
Zasto najplaceniji maneken na svetu zaradjuje 1,5 miliona dolara a najplacenija manekenka 45 miliona ???
Ne znam po cemu je tenis toliko poseban da se samo u toj oblasti govori na tu temu ?

Јота

pre 8 godina

Neko u komentarima rece da je citao komentare na BBC-ju, te sam i je malo pogledao, kako sam tekst, tako i komentare.

Tekst je na B-92 prenesen sasvim korektno i odrazava srz i sustinu onoga sto je Novak heto da kaze.
Naravno u mnogo kracoj verziji, ali sasvim verodostojno preneto.

Komentari forumasa u velikoj vecini podrzavaju Novakovu izjavu i skoro da se uopste ne razlikuju od komentara koje sam ovde procitao.

Manjinski postovi koji prozivaju Novaka u negativnom kontekstu su uglavnom kaznjeni negativnim lajkovima.

Novak definitivno ima taj momenat korektne retorike u kojoj iznese svoj stav na jako primeran i korektan nacin.
No ipak za razliku od Novaka, Rejmond Mur je dobio dosta kritika, ali zbog nacina na koji je izneo ono sto ogromna vecina na BBC-ju misli.

Konstatacija - Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti - po onome sto sam ja procitao nije tacna.

Endi Marej

pre 8 godina

Ravnopravnost je ključ... Nema mesta seksizmu... Nije seksistički reći da je ženski tenis slabije posećen, i nije zanimljiv koliko muški. Ovo forsiranje da žene budu isto plaćene je kao da neko aad forsira da fudbalske lige budu isto plaćene... Razlika je velika u kvalitetu, pa bi stoti teniser sveta mogao serenu da pobedi sa nulom... Kruže priče da je u privatnoj opkladi serena to već doživela... Znači ukoliko bi se spojile liste ženaki tenis ne bi postojao, jer opet kažem razlika je u kvalitetu... A to je jedino što treba da određuje viainu nagrade, onoliko koliko zarađuju toliko trebaju da budu plaćene... A ova na tviteru sto reče da stave ženaki tenis u udarne termine i da ga reklamiraju koliko muški bilo bi drugačije... Žena je u najmanju ruku u zabludi... Sto kaže ona izreka, možeš da staviš kaput na kozu, ali ipak je to samo koza.

Jelena

pre 8 godina

Možda jeste trenutno muški tenis bolji, ali nedavno nije bilo tako. Za Grand slamove su se borili Hjuit, Rodik, Henman i slični, a u ženskom su igrale Hingis, Davenport, Jelena Dokić, sestre Vilijams, Štefi Graf. Tada je ženski tenis bio mnogo kvalitetniji od muškog, pa su opet više zarađivali muškarci. Jednostavno, vremena se brzo menjaju, i kad ova generacija muških igrača ode, muški i ženski tenis će opet biti slični po kvalitetu.

milos

pre 8 godina

Ako vec zele da bude ravnopravnost onde neka spoje muski i zenski tenis da ne bi bilo podele,pa kad sve zene ispadnu u prvom kolu i ne zarade nikakve pare onda bi ponovo trazile da se razdvoji i igrale bi za duplo manje novca od muskaraca i ne bi pravile problem.Zenama ne mozete ugodite traze ravnopravnost samo gde im odgovara za predsednike i direktore i da imaju jednaka primanja a gde su fizicki teski poslovi neka rade muski tu nije bitna ravnopravnost.Jednostavno nismo isti postoje velike razlike i fizicke i ostale i ne bi bilo dobro da postoje ravnopravnosti za sve poslove jer bi njima bilo gore zato je Djokovic u pravu i trebaju vise da zaradjuju jer se mnogo vise bore nego zene.

M

pre 8 godina

Nole nešto reko i to još protiv zlog feminizma, znači super je. Što reče ova žena sa twittera dajte da se ženski tenis prenosi u prime time i reklamira kao muški i za nekoliko godina bila bi obrnuta situacija. Žene jednako igraju do ivica svoje izdrzljivosti razlika u tome koliko to traje je u fiziologiji, upravo zbog razumevanja da muško i žensko telo nije isto postoji razdvajanje muškog i ženskog sporta. Žene moraju daleko više da žrtvuju sportu i mnogo više da se bore, što on reče hormoni, svako ko ima žensko u životu zna šta znači promena klime za ženu (npr. Odlazak na godišnji odmor) a kamoli stalno cimanje sa turnira na turnir. I u svemu tome one se razbijaju od treninga i posla. Da ne pričamo o tome da žene u sportu tokom svoje karijere mogu da zaborave na porodicu (baš bi nole bio prvi i imao sinčića sad da je žensko). Nije problem da se porodica ne uzima u obzir, nema frke, ali onda nemojte da se žalite kako su žene zle i sebične što nemaju decu, niti na belu kugu. Ne može i jedno i drugo. Licemerno je.

Krivopravnost

pre 8 godina

Ja se slažem da zarade sportista i sportistkinja u sportu treba da budu iste bez obzira na sve.
I u tenisu i u fudbalu i u kik-boksu i u ritmičkoj gimnastici i u umetničkom plivanu i u ...
Ritmička gimnastika i umetničko plivanje su primer ispravnog razmišljanja u ravnopravnosti polova. Ili bar ja nisam čuo ni jednu aktivistkinju za ženska prava da se žalila.

pravdaZaManekene

pre 8 godina

A sta cemo mi muski manekeni i foto-modeli kad nase zenske koleginice zaradjuju mnogostruko vise od nas.... molim lepo, ako zele slobodno trziste i zakon ponude i potraznje onda neka puste da trziste i diktira nagrade. Jednostavno nismo svi isto kvalifikovani, atraktivni i sposobni da bi privukli paznju na isti nacin i shodno tome bili isto placeni. Podrska Noletu ali i pravda za muske manekene!! :)))

totalno OK

pre 8 godina

Predlažem da pročitate ono što je prvi korisnik priložio sitnim slovima, zapis intervjua. Zapravo, apsolutno ništa loše, čak je i povoljnije po Novaka, zaista ništa sporno.
Ono što mi je nejasno je da su žene jako reagovale na priču o hormonima, a ja to vidim kao nešto gde Novak upravo govori njima u prilog i u njihovu korist, kako se uprkos hormonskim promenama koje imaju svakoga meseca, bore i uspevaju da ostanu to što jesu - fizički zahtevni profesionalci.

Iskreno bih očekivao da ih tim komentarom pridobije, a ne odbije, zaista ne razumem. Po meni džentlmenski komentar kojim im daje kredit za ono što rade i u čeu uspevaju.

Ovako, reakcija deluje kao iz vica.

Dejan

pre 8 godina

Stvarno glupa izjava. Sta misli sme da misli, ali ovo misljenje izneti otvoreno u javnost (a nije iz WTA ili ATP) je toliko glupo da nemogu da verujem. Ionako ima problem sa imidzom - ovo mu tek dolazi kao harakiri. Glupo, glupo, glupo...

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Ljudi, svi zajedno promasujete poentu. Profesionalni sport je biznis, i profesionalni sportisti su deo te masinerije. Nema tu mesta za politicku korektnost, nisu u pitanju OI, ili amaterski sport iz doba Roda Lejvera u kojem su druga pravila igre bila na snazi. Sport je biznis, kao i svaki drugi, i to veoma unosan - inace ne bi postojao kao takav. Novak samo kaze da u slucaju biznisa o cemu je apsolutno rec, najvise novca treba da zaradi onaj koji ga i napravi. Jednostavna je stvar, i nema veze sa bilo kakvom diskriminacijom.

igor

pre 8 godina

Nole treba da cuti, ili da da neki diplomatski odgovor jer bilo sta da kaze, hejteri ce ga odmah pljuvati. Da je ovo izjavio Federer svi bi ga hvalili kakav je dzentlmen.

nixonnnnn

pre 8 godina

Nole stavio si prst u osinjak... Marej je nesto slicno izjavio prosle godine nije ni bilo primeceno i prenoseno toliko...
Kako npr zenski fudbalski klub Real Madrida dobija 1000 puta manje para za plate igracica? Da li je i to diskiminacija?

Фрфљави

pre 8 godina

Јако ми је жао Новака, што ће га сада линчовати по свим штампама. Једва су дочекали овакве изјаве. Запад ми се грози Као и њихови двоструки аршини. Аполутно се слажем са Новаковим ставом! Иванишевић и Симон су били директнији у изјавама. И свака им част на томе. Рекли су што сви али апсолутно сви мисле. Чак и новинари. Али неееее, то је деградација. То није лепо, то није људски, то није сада у фазону да се кажд. Апсолутна табу тема. Као што рекох, ови ће га разјапити само тако, а већ виђен сценарио је да ће Новак морати јавно, покуњено и потчињено да се извини. Дао бих кућу да ће се то десити. И то најкасније до... па до четвртка ове недеље. Ако не и пре. Новак треба да буде дипломата. И да каже, ја нисам адекватан за тако нешто, питајте надлежне и по крстком поступку. Овако је сам себи забио нож у леђа.

mužjak

pre 8 godina

Rešenje je prosto. Spojiti WTA i ATP u jedno mešovito takmičenje, pa neka žene pokažu i dokažu tu jednakost o kojoj pričaju. Pošteno!

Posle 2 godine ne bi bilo ni jedne žene profesionalne teniserke....

njofra

pre 8 godina

evo, a ja mislim, da su sportaši mnogo preplaćeni... po mom mišljenju trabalo bi kao u NBA i ostalim amaričkim sportovima uvesti salary cap i sve iznad toga maximalno oporezivati... i taj salary cap bi trebao biti postavljen dosta nisko, tako da bi države nešto i imale od tih ljudi, koji ionako ne plačaju porez.

Beloved

pre 8 godina

Da ne kopam predaleko RG 2013 godine, muško polufinale Đoković – Nadal, igra se pet setova. Novak nažalost gubi u petom setu sa 9-7, meč traje 4h i 37 minuta. Iste godine, isto mesto žensko polufinale Serena Vilijams - Sara Erani 6:0 i 6:1 za Serenu posle 45 minuta pimplovanja. Mene je bilo sramota da gledam onakav meč. Oni koji i dalje ne shvataju šta je Novak hteo da kaže, ne vredi ni crtati.

Filmofil

pre 8 godina

Moze doci u situaciju da neko kaze da su jedan Svajcarac i Spanac komercijalniji (proda vise karata i pred pemziju) nego neki Balkanac pa makar bio i kao on. Je li to fakat? Znate sta? Jeste. Da li bi to bila doskriminacija? Da. Napravio je glupost, napakovace mu i ono sto ne zasluzuje, a Srbija prema komentarima (a bogami i administratorima) ostaje civilizacijska rupa.

Jarmusch

pre 8 godina

Ljudi, svi zajedno promasujete poentu. Profesionalni sport je biznis, i profesionalni sportisti su deo te masinerije. Nema tu mesta za politicku korektnost, nisu u pitanju OI, ili amaterski sport iz doba Roda Lejvera u kojem su druga pravila igre bila na snazi. Sport je biznis, kao i svaki drugi, i to veoma unosan - inace ne bi postojao kao takav. Novak samo kaze da u slucaju biznisa o cemu je apsolutno rec, najvise novca treba da zaradi onaj koji ga i napravi. Jednostavna je stvar, i nema veze sa bilo kakvom diskriminacijom.
(Rudolf Benedict, 21. mart 2016 12:12)
Ne treba biti glupav, sta ces ako pocnu da mere ko je iz koje zemlje i koja je kupovna moc ljudi iz te zemlje ili ako mere koliki ti je prosek prodanih karata po meču. To bi znacilo da federer i nadal treba da budu placeniji od novaka , mozda cak i Serena . Ne volim kada se bavimo biznisom, a prosecna plata 213 eura, pojma nemamo.

Goran G

pre 8 godina

Nema mesta seksističkim izjavama i svako ko aludira na tu stranu greši. Ako je tenis biznis, a svakako da jeste i to vrlo unosan, onda je svaka rasprava o lovi legitimna. Vratimo se u finala USO 2015. Da li mislite da su istu lovu obrnule ili su atraktivnije bile Peneta/Vinci ili Novak/Federer?

ЈоВ

pre 8 godina

Не знам у чему је проблем...
Ево баш сам прочитао у целости чланак на BBC-u, крајње коректно пренета Новакова изјава.
Тих неколико твитер дужебрижника више обраћају пажњу на дизање своје "популарности" , брига њих за женски тенис...

Sinisa

pre 8 godina

Muskarci trebaju vise da zaradjuju od zena zato sto je Muski tenis mnogo tezi,zato sto igraju meceve po 5-6 sati,zato sto na gren slemovima igraju u 3 dobijena seta,zato sto ima vise publike na muskim mecevima,zato sto je igra mnogo atraktivnija,kraj price!

Jum

pre 8 godina

Ja volim kad Novaka drugi mrze. Izlaze zavidnost i ljubomora na videlu... Sto se mene tice ne mora nikada da ga vole, samo nek osvoji 18gs-a, bude 303 nedelje na vrhu i nek osvoji jos jedan masters. Pa gospodo izvolte budite bolji od toga ako mozete...

Batko

pre 8 godina

Novace, ovo ti stvarno nije trebalo! Znaci, ti svetski uspeh ne menja cud Balkanca. Kakva blamaza!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Natasa, 21. mart 2016 11:31)

Blamaza je tvoj komentar dete ! Sta je covek rekao pogresno, osim sto si ti isfrustirana , pa ne umes ili ne znas da procitas napisano.
Covek je samo rekao istinu. Gde je vece popularnost-tu su i vece pare ! I sta je sada to pogresno ?!
Finala muskog tenisa prati 3x vise ljudi i "čiča miča i gotova priča"...a sada , aj zdravo

10 gemova

pre 8 godina

Po logici iz vecine komenatara, Azarenka i Serena bi trebale da dobiju vise para na IW od Djokovica jer su igrale zanmljiviji mec u duplo vise gemova u finalu a Raonic ni cvonjka jer je izgubio finale mastera kao bednik.

Andjela

pre 8 godina

Više?
Za igru i sport?
Lejver zaradio jedva 1 milion evra.
Bogr jedva 3 miliona evra...
A trojka Rafa, Rodzer, Novak svaki već oko 100 miliona evra!
E to je MALO???
Ps. Inače ATP je mašina za pravljene para gde je sve podređeno onima koji su među prvih 10-20. Dele ih u grane na turnirima...tako da igrači (početnici, kao i bilo koji profi igrač koji trenutno nije među tim prvima...da bi došao po pobede na nekom turniru (mora sve da ih pobedi)...

Petrovgrađanin

pre 8 godina

Kakva budalaština! Ne znam šta mu je to trebalo! Ta popularnost o kojoj govori nema veze sa polom već sa pojedincem. A taj ekstra iznos koji pojedinac (Novak, Rafa, Rodžer) privuče, mu se svakako isplati kao premija za učešće na turniru. Da li bi takvo interesovanje o kom priča bilo da igraju 20 i 30 na ATP listi? Ili čak 7 i 8?
Uostalom karte za žensko finale US Open-a prošle godine je bilo rasprodato mnoogo pre muškog.
Isto tako ceniti žene zbog njihove fiziologije i na to svesti ono što su je u najmanju ruku ružno. To je kao izjaviti da je Serena vredna divljenja jer je crnkinja (i pri tome zanemariti sve ono što je postigla boreći se kao jednaka sa ženama druge boje kože).
Stvarno volim Novaka i svim srcem navijam za njega ali kako jedna pametna žena (koja je isto tako Novakov navijač) reče, a što joj se strašno zamerilo, "ma lupa, ali zato dobro lupa loptu"

Zoran

pre 8 godina

Nesto ne vidim da se ove razne organizacije i individue koje se bore za ravnopravnost medju polovima zalazu i za ravnopravnu zastupljenost zena u rudarskim jamama, na gradjevinskim objektima, naftnim platformama... Toliko o licemerju.

Cabron

pre 8 godina

Pa cist primer vam je NBA i WNBA gde su ne uporedivo vece pare. Zasto? Pa jednostavno ko prati tu WNBA. Sve to izgkeda lepo ali jedbostavno muskarci su ipak bolji kosarkasi, intersantni za gledati... Mada iskreno zene su jos i ok u WNBA ali u tenisu boze sacuvaj.

mizogini gmizavi stvor

pre 8 godina

Haha, vidim da su i na komentarima pocele ovdasnje feminazis da se javljaju, malo im je trebalo vremena da se aktiviraju i krenu sa svojim odvratnim, agresivnim cviljenjem :))))

buraz

pre 8 godina

Kako mi je muka od zena i njihovih prava, samo jadikuju nesto. Zenski sport je dosadan i ne trebaju da zaradjuju isto para kao muskarci. Bravo Novak ljudino nisi ti kriv sto je feminizam na vrhuncu.

Savo iz Kikinde

pre 8 godina

Žene, naravno, nemaju istu fizičku konstituciju kao muškarci. Njihovo kretanje u sportu je smešno. Ne postoji ni jedan ženski sport koji bih pratio, jer ne postoji razlog za to. Žene su sporije, slabije i manje spretne.

Jum

pre 8 godina

Ko misli da je Nole nesto pogresio jos uvek nije rasudio najbolje. Ja mislim da su nagrade zadovoljavajuce, a i sta ce im vise... Imaju oni jaka sponzorstva tako da se ne plasim za tenisere...

Nole

pre 8 godina

Volim noleta jer je apsolutni sampion ali ove izjave bo trebao svesti na minimum. Uvijek nesto filozofira pa se spetlja i uprska pa ga javnost osudjuje. I onda se pita sto nije najpopularniji kod publike. Cuti radi treniraj pobijedjuj to je tvoje pa da vidis kako ce te onda cijeniti. Niko ne volo filozofiranje.

Владо Бања Лука

pre 8 godina

U SADu i na Zapadu su trenutno olabavili sa rasnom ili polnom (homoseksualnom) politickom korektnoscu, ali su navalili sa agresivnom feministickom propagandnom. Ona se sa filmskog platna izgleda preselila na teniske i sportske terene. Niko ne smije iskazati svoje misljenje, pa cak ni Amerikanac koji je vlasnik turnira u Indijan Velsu!? P.S. i da, mediji u SADu umjesto da pricaju i pisu o nevjerovatnom Djokovicu, stupce pune s ovakvim glupostima...

Милорад

pre 8 godina

Ове верификоване "твитерашице" су на западу познате као феминациз; посао им је да мрзе све и сваког мушкарца.

Милош

pre 8 godina

@asdaf, уопште се није демантовао, само је рекао да их разуме.
Цела ова изјава је још и добро испала јер је ухваћена у клинчу између новинара и осуде јавности. Живимо у свету у ком мораш све да вагаш да се случајно неко не би увредио. Ма, шетајте бре, лажни правдољупци, прикривени мрзитељи.

Ivan M

pre 8 godina

Postoji ogromna razlika između Indijan Vels, gde muškarci i žene igraju jednak broj setova, i Gren Slemova, gde jedan Nadal nakon 5 sati i 53 minuta krvi, suza i znoja zaradi isto kao i Šarapova koja je finale izgubila za 45 minuta (govorim o AO 2012). Na ovom prvom ne vidim zašto nagrade ne bi bile iste. Na ovom drugom je smešno da budu iste. Tu ima još jedna stvar, a to je da je ovo era u kojoj gledamo tri od šest/sedam najboljih tenisera svih vremena. Njihovi mečevi su za anale i oni su podigli tenis na novi nivo. U ženskom tenisu toga nema ni izbliza - Serena je bila neprikosnovena donedavno.

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Procitajte clanak BBC-a koji je naveden u optuzujucem Tweet-u u vesti, uopste nije negativno nastrojen prema Novaku, cak se sa njim i slozio (iako elegantnije i ne tako direktno) i dopisnik BBC-a koji je dao komentar na Novakovu izjavu. Pritom, to dolazi od BBC-a koji su do bolesti politicki korektni, kao i cela britanska javnost koja se trese pri pomisli da bi ih neko mogao optuziti za diskriminaciju po ma kojoj osnovi.

sanja

pre 8 godina

Jos jednom bravo za Sasu!
Zna covek o cemu pise a neki ovde ocigledno ovde ne znate da se u svetu sta Novak govori mngo vise prati nego u Srbiji. Svi nasi teniseri pogotovo muski u svetu nisu omiljeni i to bas zbog ovakih neprimerenih izjava. Tipsarevic se pominje samo u losem kontekstu u vezi sa izjavom muski-zenski tenis. Troicki je drugo ime za doping... Jedini teniser koga svetski ljubitelji tenisa gotive je Jelena Jankovic. Zato ste je "luda" i u svoj ludosti uvek iskrena. Srbije nije svet ako niste znali. Pa samo pogledajte ko su sponzori Novaku jasno vam je sta svet misli o njemu. Svi su oni nasi, mladi ljudi koji su uspeli ali selo nije izaslo iz njih i to iznova i iznova dokazuju...

Wonderful Copenhagen

pre 8 godina

Ovim Novakovim trijumfom, razlika između Federera i njega u osvojenom novcu u karijeri, je samo 714.000 dolara u korist Federera(97,855m: 97,141m). Pošto je Novakova CELA karijera u Federerovom vremenu, čim ga bude pretekao po zaradi, postaje najbolji igrač sveta svih vremena. Činjenica.

Русвај

pre 8 godina

И онда кад после овако коректне изјаве видим "твитове" овако успешнох људи у којима се поспрдљиво коментарише Новакова изјава о специфичности женског тела и његовим дивљењу женама за спортски труд и резултате, дође ми да им свашта напишем, кажем и урадим.

Srednjak

pre 8 godina

Zna Nole da su feministicki lobiji jaci od drzave i religije, jer drze medije od Srbije do Devicanskih Ostrva, zato pazljivo bira reci. Ipak vidimo i to nije dovoljno..
Naravno, sve ce to doci jednog dana na svoje, jer onaj kome das ruku a trazi i rame, na kraju ce zavrsiti sa prstom.

Alex

pre 8 godina

Dok muskarci privlace paznju mecevima od 5h na ivici ljudske izdrljivosti zene privlace paznju slikama na instagramu i umereno kontrolisanom golotinjom. To je cinjenica zenskog tenisa danas. Zebakom tenisu ne treba nova Zastin Enan..

nidža

pre 8 godina

у суштини, новакова поента је да је једнак третман неједнаких ствари заправо вид дискриминације и неједнакости. то нарочито долази до изражаја на гс. мушкарци играју до 3 добијена сета, а жене до 2. дакле, они кудикамо више рмбају, а за исти новац. да не спомињемо популарност, квалитет једног и другог... никад ми није било јасно зашто су подједнако плаћени. фактички, то су два различита спорта!

realno

pre 8 godina

"... Svi su oni nasi, mladi ljudi koji su uspeli ali selo nije izaslo iz njih i to iznova i iznova dokazuju..."
(sanja, 21. mart 2016 10:16)

Hormoni, gradjanke i tako to..

Bazinga

pre 8 godina

Od svih drustava za prava odredjenih grupa, mislim da su najgore ove grupe za prava zena. One ni same ne znaju koga i sta zastupaju, ponajmanje prava zena. Samoodrzavajuce drustvo, tu su da prave kontraverzu da bi dokazali da je njihovo postojanje opravdano.

Mladen

pre 8 godina

Pa lepo im je čovek odgovorio. Osnov zarade je vrednovanje nečijeg rada i rezultata rada. Muško finale traje pet sati, žensko dva i po. Na muško finale dođe 15.000 ljudi, na žensko 3.500. Uostalom ako misle da su zakinute, neka WTA zatraži odvajanje muškog od ženskog turnira.

steva

pre 8 godina

Da je Federer dao takvu izjavu javnost bi bila oduševljena njegovom iskrenošću... Izjava je čista ko suza... Odlično poređenje je dao neko kada je rekao da su u manekenstvu žene daleko plaćenije i to nikome nije sporno...

tenis

pre 8 godina

Presmesno je porediti muski i zenski tenis u bilo kom pogledu!Samo jedan razlog da ne nabrajam vise,Gren slem,zene u 2 dobijena,muskarci u 3 seta,i tipa Djokovic - Nadal finale Australije 2012-e 6 sati i dobiju isti novac kao zensko finale od sat i po....kraj!!!

nije bitno

pre 8 godina

Zanimljivo je kako ljudi jedva dočekaju da nekoga ko je na vrhu napadnu svojim malim iskompleksiranim britkim jezičićima. Nije bitno da li je u pitanju Novak, Ronaldo ili Messi, uvek se nađe neko da kaže nešto zlo.

S jedne strane, sami uživaju u pogodnostima slave i novca koji zarađuju, pa nije ni čudo što su pod konstantnom lupom, ali sa druge ljudske strane i oni sigurno zavređuju fer i korektan odnos... Što bi rekli naši stari uvek postoje dve strane medalje.

U međuvremenu, bavite se svojim životima, uredite ih, budite srećni.

:D

Milos

pre 8 godina

Potpuno normalna i korektna izjava, ako hoces vise para, potrudi se da privuces vise paznje. Ne znam sta su umislili oni (da ne kazem one) koji ga prozivaju.

Inace tako to ide u biznisu, svi dobijaju jednako na lepe oci. Zene bi sve na tanjiru i jos se bune kad ne dobiju. Mene bi bilo sramota. Kao kada bi muskarci modeli poceli da se bune sto vise paznje imaju zenski modeli. Njima to ne pada na pamet zato sto su NISU ISKOMPLEKSIRANI!

njofraprezident

pre 8 godina

Veoma lepo odgovoreno Nole, kao i uvek. Na stranu to, ali koliko mi samo ovaj feminizam izrazava gadjenje, to je nestvarno.
Koliko je feminiskinjama samo tesko da priznaju sa su muskarci jaci i fizicki i intelektualno i da muskarci u svakoj drustvenoj sveri zivota vise doprinose.
Politicka korektnost, multikulturalizam, feminizam, "svi smo jednaki" itd su produkt najveceg zla covecanstva. Guglajte fankfurtska skola i videcete o cemu pricam.
Kako vreme sve vise prolazi shvatam da je tkzv 'najvece zlo' 20. veka bio u pravu za sto sta toga.

DaniloD

pre 8 godina

Drage žene, napravite pritisak na sve institucije da se plate žena izjednače sa muškim u svakom sportu! Naredite da plata najbolje fudbalerke sveta MORA biti kao Mesijeva, najbolja bokserka neka zarađuje kao Majveter!

Pakjao voli Mejvedera

pre 8 godina

Djokovic je u jednom delu umalo izrekao srz problema. U celoj prici apsolutno niko nije u pravu. Vecina sportova ukljucujuci i zensko/muski tenis je precenjena. Ulaze se ogroman novac koji jednima donosi enormnu zaradu, velikoj vecini "hleba i igara", dok jedan deo ljudi na ovoj planeti umire od gladi i ratova. Grubo gledano, odigras 6 meceva po 2 sata i za 12 sati igre uzmes nagradni fond od milion dolara! O fudbalu, kosarci itd. da ne pricamo. Ali "hleba i igara" je jaca "droga" i od heroina tako da ce ovo tesko dopreti do svesti mnogima.

coa

pre 8 godina

Nikada necu zaboraviti, polufinale nekog grand slama (ne sjecam se kojeg), gdje je Novak igrao sa Stanom nekih 5 sati, a odmah posle je Serena pojela Erani 6:0 6:0 za 30-ak minuta. Stan, koji je izgubio, je bio placen kao Erani!!!
Pitanje: kakva je to ravnopravnost?

Sasabg86

pre 8 godina

Problem savremenog drustva je sto se zivi brzo pa se zakljucci iznise samo na osnovu naslova, niko ne cita do kraja.. To je kao da o ukusu torte sudite na osnovu izgleda....

Draza_Olmajti

pre 8 godina

A ko su uopste ovi tipovi sto ne odobravaju? Nikad cuo ni za jedno od njih. Kad vec imaju taj tviter,neka zaprate doktora. Sportski pozdrsv.

žilijen

pre 8 godina

Bio malo euforican posle pobede, pa se primio? Sad ce lepo da ga razvlace mesec dana...

Znaci deco da vam objasnim: na poziciji apsolutnog broja, se svaka izjava i svaka rec odmerava i premerava ne 10 nego 100 puta.

Tenis je jedini dobro placen sport gde zene zaradjuju isto kao i muskarci, i to je veliko dostignuce. Pricamo o turnirima.

Na polju marketinskih ugovora je otvorena trzisna borba: Ako su Novak, Mari & Co bolji i trzisno atraktivniji, dobijace bolje ugovore. Tu vec vaze i surova pravila i nema politicke korektnosti: ko je fizicki atraktivniji, nacionalno, religiozno i na sve moguce nacine privlacniji, dobija vise para.

Predo

pre 8 godina

Nakon toliko godina života i rada na Zapadu, Novak, koji gotovo nikada ne kaže ono što ne treba, upada u grešku i diskutuje o nečemu, gdje šta god kažeš, ispadne pogrešno. Nema razgovora o hormonima, lezbijkama, homoseksualcima, biseksualcima. crncima i bjelcima itd. Kad kamere nisu upaljene, krše se sva zagarantovana prava, ali u javnosti sve mora da bude korektno i obavijeno celofanom.
Ja sam jednom samo spomenuo na tennis.com da "Morezmo može pokazato Mareju kako da pobedi Serenu Vilijams, ali da ona ipak ima i mušku stranu" i nazvan sam seksistom i to vrlo žestoko.
Stojim iza ove rečenice, jer sve što sam rekao je istina, ali zamislite kada bi to Novak ili neki drugi teniser rekao. Bio bi razapet iste sekunde, tražili bi doživotnu suspenziju.

Lose vidis

pre 8 godina

(Kritičar, 21. mart 2016 10:15 Pobednik u matematici ili u prebacivanju loptice, zar to treba razdvajati u vrednovanju, duh ili telo ili i duh i telo, varas se ako dajes prednost matematicarima. Primedba za razmisljanje.

Filip

pre 8 godina

Da li ce ljudi radije gledati Simona, Bautista Aguta (igrace medju 20 na svetu) ili Sarapovu, Anu, Karolinu? Uvek cu pre pogledati zene nego na primer ovu dvojicu.

DJ Vasa

pre 8 godina

Zenski tenis je u raspadu. Bilo je zanimljivo prije desetak godina kad su bile Henin, Clijsters, obe Villiamsice, i dosta dobrih Ruskinja. Sad je ostala samo Serena.

veliki strumf

pre 8 godina

Briga Noleta za komentare nebitnih ljudi! Ko su uopste ovi cije ste twitter naloge iskopirali, zna li neko uopste za njih? A cuj ovu sto mu napisa: Drzi se ti tenisa! Drzi se ti twittera, gospodjo... Nego, da sam na mestu Noleta ne bih se nepotrebno uvlacio u ovakve sukobe i gubio energiju. Lepo bih odgovorio da je to misljenje Mura i da nemam ja tu sta da komentarisem i dodam. I rekao bih novinarima: Cao, zurim u istoriju - jer to je ono sto je pred Noletom u narednom periodu, da postane najbolji u istoriji!

Kritičar

pre 8 godina

Nevjerojatno koliko medijske pažnje posvećujete ovom liku, volite ga čak više od Vučića, Isus bi rekao da se klanjate lažnim idolima.
Jedan za život zarađuje prebacivanjem loptice preko mreže, a drugi prodavanjem magle, i o obojici se objavljuje gomila članaka sa stotinama komentara. A kad mali srpski genijalci razore neko svjetsko takmičenje u matematici, fizici ili informatici to onda bude sporedna vijest koja pobere svega nekoliko komentara!

Mufljuz

pre 8 godina

"Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti"
A kako stoji stvar sa osvajanjem Indian Wells-a?
ps. Ovo licemerje prevazilazi sve granice. U cemu je jednakost sem u nagradnom fondu? U kvalitetu i duzini meceva? U popularnosti? U cemu? Neuporedivo. Ova "zanska prava" pocenju sve vise da budu svoja suprotnost.
Od kojekakvih rogobatnih i grotesknih "zenskih" zvanja pa do Sereninih: Thank you guys! prepunom stadionu.

Nebo

pre 8 godina

Bravo novače, mislio sam da ćeš me na ovom polju izneveriti, ali si apsolutni kralj. Jednakost ne znači biti jednako plaćen već pravično nagradjen!

Милош

pre 8 godina

@Srdjan, Новак има позамашан број навијача. А у изјави нема ничег спорног. Ни детаља чак. Мушкарци играју дуже (три сета) на ГС-у, више навијача, а плаћени су исто. То није фер.

Kiki

pre 8 godina

Primer, kada je Djokovic osvojio AO 2012 proveo je na terenu 4 puta vise vremena od Azarenke koja je takodje osvojila, Djokovic je samo u finalu odigrao koliko Azarenka za ceo turnir oko 6 sati, musko finale gledao ceo svet a zensko cekali da se sto pre zavrsi. Ali Azarenka uze lovu ko i Djokovic, ni kriva ni duzna.

b

pre 8 godina

Realno ženski sport ne gledam uopšte. Podržavam sve, ali ajde da uzmemo na primeru fidbala: kolike su tamo plate, gledanost, sponzorstva...
Apsolutno sve ljude ne treba deliti ni po kom osnovu. Ali svakom treba pružiti jednaku šansu, pogotovo u bavljenju sportom.
ALI nismo svi isti.
Da li su belci diskriminisani u sprinterskim disciplinama?

Ovo je sve glupost.

Bg

pre 8 godina

Pre bih gledao duel između 20-tog i 19-tog tenisera nego između prve i druge teniserke na svetu.
Toliko o tome ko više puni kasu, žene ili muškarci.
Treba da gledam ženski kilavi tenis gde je prednost kada vraćaš servis a ne kada serviraš, sve kontra. Brejk, ribrejk, brejk, ribrejk... non stop.
Dosta više sa tom pristojnošću kad je u pitanju WTA, u igri su ogromne pare i nije fer da jedan Novak, vavrenka, Nadal, Federer, Mari, i još mnogi drugi prikazuju neverovatne epske bitke, na svakom turniru, ponekad i po 6 sati, da bi na kraju zaradili isto kao i kilave teniserke.
One više treniraju šoping, snimanje reklama, i ulažu u svoj privatni biznis nego što se trude da usavrše svoju igru. WTA i ATP, nebo i zemlja.
Novak je samo bio suviše ljubazan sa izjava pa su opet nezadovoljni. Ne daj bože da svi teniseri iskreno kažu šta misle o ženskom tenisu...

Realno

pre 8 godina

Koliko Novak ima normalna i zdrava razmisljanja...
Pitaju ga ko bi trebalo vise da zaradjuje a on kaze najlogicniji, najzdravorazumskiji moguci odgovor, u sustini: "Pa ko i zaradi vise..."
Sta ovde nije jasno?

Alexa

pre 8 godina

Đokovićeva izjava nije naišla na dobar odjek u javnosti? Zavisi o kojoj i kakvoj javnosti govorimo. Za mnoge "javnosti" šta god da Nole kaže ne naiđe na pozirivan komentar. Oni imaju svog idola prepotenka.

Kol

pre 8 godina

Muka mi je od ove besmislene politicke korektnosti, da onaj je pogresio nije trebao onako da se izrazi ali nije daleko od istine! Zato cenim tipove kao sto su Ibrahimovic ili Dzoi Barton kazu sve sto im je na pameti i boli ih uvo, ok tenis je drugi svet u odnosu na fudbal ali ovaj svet svakim danom sve vise klizi u besmisao! Novaku svaka cast cepidlakama ne bi ni majka Tereza ugodila!

Gage

pre 8 godina

Zamislite finale gren slema, Serenu koja zavrsi za 40minuta, (desavalo se), i Djokovic Nadal od 6 sati koje gleda ceo svet, i na kraju Serena i Djokovic uzmu po 2m, da nije smesno bilo bi zalosno.

Vukodav

pre 8 godina

Potpuno iskren odgovor, ne vidim logiku da budu jednake nagrade pa nije to socijala, to je zarada.
Ne bi ni bili milionski iznosi da sport nije popularan i da ljudi ne gledaju.
Ako gledaju više zbog žena onda samo napred neka one uzmu veće iznose.

Naravno jasno je da nije tako, i samo ljigavci bi radi političke korektnosti rekli kako je pošteno da nagrade budu iste.

asdaf

pre 8 godina

Prvo, cestitke Noletu na jos jednom velikom uspehu i izjednacavanju rekorda - 27 masters titula! Drugo, ne znam zasto se on uopšte uvlaci u takve diskusije... Isto je bilo i sa onim namestanjem meceva.. Bez ikakvog razloga navukao je na sebe sumnju rekavsi da su stizale ponude do njegovog tima itd. Samo treba da kaze: ne mesam se u rad dispciplinskih organa, svako ko je kriv treba da odgovara i kraj. Konkretno ovde je prvo rekao da muskarci treba da dobiju vise zbog vece privlacnosti muskog tenisa, a onda se predomislio, jer zene zbog njihove prirode imaju drugih poteskoca zbog kojih ih treba nagraditi... Dakle, demantovao je samog sebe...

Igor

pre 8 godina

Naravno, ni sumnjao nisam, uvek ćemo braniti Novaka, šta god rekao. Ali nije to bitno sada. Mene samo zanima, generalno, kako bilo kog tenisera nije sramota da se žali na bilo kakve "nedostatke" u isplatama u tenisu. Hoćete pravu istinu? Ako ćete da budete frajeri, onda budite frajeri do kraja pa recite punu istinu svetu. Puna istina je da "posao" kojim se bavite apsolutno ničim nije zaslužio tolike nagrade i izdvajanja, cela industrija sporta je kao i mnogo toga u ovom svetu, precenjena. Svi ste, SVI, uključujući i tebe Novače, PREPLAĆENI za običu za***anciju, običnu zabavu, za prebacivanje loptice, za cirkus koji služi zabavljanju masa. PRAVA istina je, Novače, da bi trebao da zameniš svoju platu sa platom, na primer, medicinske sestre ili lekara, e onda bismo mogli da govorimo o nekoj pravdi. Ništa manje ni više nisi zaslužio od 167. teniserke na WTA listi, u finansijskom smislu. Profitiraš od neoliberalnog sistema kao i mnogi drugi i nemoj da se žališ, licemerno je. Ovo se ne odnosi samo na tebe, već na celu industriju sporta. Treba da vas je sramota da i jednog dana lamentirate nad bilo čim, jer ste precenjeni, jer sve što imate, imate, zato što je svet naopak i nepravedan. Vi, kao zabavljači, u utopiji, bili biste plaćeni za zabavu, a nikako više od lekara, profesora i mnogih drugih koji grcaju za 50 hiljada dinara i žive u bedi, pa im preostaje samo da uživaju u vašoj zabavi koju pružate milionima. Zato je svaka priča na ovu temu bedna, pa i tvoja.

Dr

pre 8 godina

Necu da ulazim u to ko treba vise ili manje ra zaradjuje. Neko sam ko jako postuje zene, ali konkretno zenski tenis ne mogu da gledam. Dosadno, bez naboja, samo vriska vriska i vriska. Poslednja generacija u zenskom tenisu koja je privlacila paznju je generacija Enan, Morezmo, Klajsters, Serena. Posle njih tuga.

VUK

pre 8 godina

javnost je licemerna.. najlakše je politički delovati..svako treba da podeli ono što je zaradio.. bez obzira na pol.. Prodaja ulaznica +sponzori +reklame +tv prava.. od ukupne cifre oduzeti troškove i dobit dele organizator i učesnici turnira.. tako na i ženskom i na muškom turniru.. šta da se radi u fudbalu??? Muškarce gleda hiljadu puta više ljudi.. Novac koji uzme liga šampiona ili SP za muškarce ne može da se poredi sa ženskim fudbalom.. ko to gleda? I sad Mesi koji uzme 100 miliona godišnje plate treba da isto zarađuje kao i žena koja je najbolja u fudbalu?!?! Ko će da izvadi te pare? Mesi je eksplatisan.. oko njega se vrte milijarde.. prodaja dresova i sve što prati muški fudbal... ženski fudbal a i tenis su na subvencijama.. organizatori od prihoda sa muških turnira dotiraju organizaciju ženskog sporta..i šta sad? Neka ostvare same prihod i sve podele.. novac se ne uzima samo na pol!!! Sutra će se organizovati prvenstvo osoba koje nemaju pol.. koje se osećaju i kao muško i kao žensko.. i prodaju karte samo familiji...i njima treba dati fond koji imaju Đoković i Mesi??? Ovi momci uzimaju samo mrvice od kolača koji kapitalisti zarađuju na njima.. žene.. i svi drugi neka podele što zarade. Kada budu zarađivale više neka to i podele.. muškarci će biti u drugom planu.. s pravom.. ovako. ovo je čista demagogija.. ako smo ravnopravni, zašto ima muški i ženski turnir?Svi na JEDAN. I??? Serena bi u karijeri imala jednu osminu finala! I koliko bi zaradila? I ovo što uzimaju košta nekoga. Nisu to zaradile a vode kampanju da uzmu što im ne pripada.

ajde

pre 8 godina

Ako ATP/WTA ima veću popularnost, zašto taj savez ne bi raspolagao većim novcem?
U muškom fudbalu je više para nego u ženskom, u ženskoj modi je više para nego u muškoj. Meni je to sasvim u redu.
(Vlada, 21. mart 2016 09:15)

Ovo je pravi komentar.

Ne razumem kako neki kazu "nije mu ovo trebalo". Sta to, sta je rekao lose?
Muski tenis je mozda i duplo popularniji od zenskog. Kod zena ima mnogo oscilacija, nema konstantnosti, neko osvoji Gren slem pa nestane. Da ne pricamo o tome sto im mec nekad traje krace, recimo u fudbalu, kosarci, rukometu i odbojci traju jednako. I nisu jednako placeni muski i zenski sportisti u tim sportovima.
Novak je iskreno rekao sta misli, jer su ga pitali. On ne odlucuje o tome, ima ko ce. A nista lose nije rekao. Rekao je super sto su se izborili, ali MOZDA bi bilo dobro da imamo vise. Ili ako njihov sport bude popularniji da one imaju vise novca.
Dakle, MOZDA, a ako ne - NIKOM NISTA, u redu je i ovako.

Nole nikako nije nepostovalac zena, nego veliki perfekcionista i borac za pravdu, covek sa ispravnim shvatanjima. Da se on pita za sve u svetu, pa sve bi bilo cakum pakum.

Valjalo bi da ne gubi energiju na nebitne stvari, kao i ja da ne gubim. :)
Konacno ga je Rafino izdanje probudilo i oberucke je uzeo trofej, milion $ i 1000 ATP poena.

stiven k.

pre 8 godina

Bravo Nole. Iskreno i korektno kao i uvek. Osim toga treba da se kaže da na GS turnirima, muškarci igraju na tri dobijena seta, što veoma često znači i svih PET setova, a kod žena max TRI seta. I na kraju nagrade su jednake. To nije pravedno i pošteno. To nema veze sa ravnopravnošću. Nikad nisam čuo da se neki ženski meč igrao četiri ili pet sati, što je kod muškaraca veoma čest slučaj.

Vlada

pre 8 godina

Nikakvo čudo da Novakova izjava nije pozitivno odjeknula u javnosti. Šta god on kaže ili uradi, traže se ili izmišljaju mane.
Ako ATP/WTA ima veću popularnost, zašto taj savez ne bi raspolagao većim novcem?
U muškom fudbalu je više para nego u ženskom, u ženskoj modi je više para nego u muškoj. Meni je to sasvim u redu.

ded

pre 8 godina

Politička korektnost tamo gde joj nije mesto. Ja bih lično više voleo da neki naučnik koji je otkrio lek za neku bolest dobije više novca od bilo kog tenisera, ali ne ide to tako. Muški tenis donosi više para i zato bi njegovi akteri trebalo da budu bolje plaćeni. Još jedan od razloga što ne volim ženski tenis - ženama je više stalo do toga kako izgledaju na terenu nego kako igraju. Ana Ivanović je žalostan primer protracenog talenta. Neke od njih su operisale lice da bi bile lepše, druge izlaze našminkane... Navratilova, Graf i Seleš nisu bile neke lepotice, ali su ostavile trag u tenisu u najmanju ruku jednako kao RF, Nadal i Djoković. Nepravda je što one nisu bile plaćene kao muškarci. Za ove aktuelne se ne bi moglo reći.

mile

pre 8 godina

Nole je lepo analizirao problem, i istakao da ne može samo da se traži, samo zbog "prava na jednakost", jednaki nagradni fondovi. Istakao je ono što je ključno - žene ne izazivaju toliku pažnju gledalaca kao muškarci, ne donose jednaku zaradu, te ne mogu imati ni jednake nagrade. Ali, u ovo doba feminističke diktature, sve je moguće...dovoljno je etiketirati nekoga kao "seksistu", a novinari odrade svoje...

my way

pre 8 godina

Da bi se ispravno razumela Novakova izjava moraju se pogledati drugi sportovi, bez izuzetka. Koliko zaradjuju fudbalerke, koliko fudbaleri, kosarkasice i kosarkasi...? Pogotovo je sramna situacija u SAD-u gde zenski sport predstavlja zabavu u medjusezoni muskog. Pogledajte samo americki fudbal i "Lingerie football league". Mislim da Novaku nije trebalo da se uopste upusta u temu, ali sve sto je rekao je istina za koju nije on kriv. Takav je ovaj kapitalisticki svet u kojem zivimo. Noletova izjava nije sporna sa seksistickog stanovista, naprotiv, po tom pitanju je u potpunosti stao na stranu zena.

Dorćolac

pre 8 godina

"Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti". Voleo bih da nam naš Saša ovo pojasni. Čija je to javnost, gde je to objavljivano itd. Ja sigurno nisam deo te javnosti jer ne vidim ništa loše u Novakovim izjavama koji su u talasima izlazili kao odgovori na novinarska pitanja. Bili smo često svedoci neumesnih, provokativnih i do besmisla ponovljenih istih pitanja ne bi li uzdrmali Novakovu dominaciju. Naročito pred Vimbldon. Dečko se drži apsolutno dostojanstveno (sem što kadkad povikne na svoje najrođenije u boksu). Oni ga znaju, mi smo ga upoznali i svi mu opraštamo to izbacivanje frustracije. Izvini Saša, nije upućena nikakva kritika već samo tražim neki link da malo i mi tp pogledamo, damo kontra argumente. Pozdrav!

Opa bato

pre 8 godina

Nije mu trebao ovaj komentar. Vidi se da nema bas jasan stav. S jedne strane kaze da postuje zene a s druge strane misli da muskarci treba da imaju vece honorare (a vec su im sjajni). Pa jel misli da honorari koje dobija nisu dovoljni? Sta bi jos hteo?
Novakov problem je sto bi hteo da ga svi vole, pa se trudi da bude svima po ukusu, i da bude drag navijacima, i da ide na prijeme kod politicara, i da patrijarhu ljubi ruke itd itd.
On je vec veliki u tome sto radi, ne mora da se trudi da ga bas svi na svetu vole.

eee

pre 8 godina

pa ako cemo po ovoj njegovoj logici , juce je trebala veca nagrada da bude za azarenku nego za njega.. vise je ona gledalaca imala..
mali se malo izglupirao

Dragutin

pre 8 godina

Nisam totalno siguran ali mislim da je čak Federer prvi od tenisera potegao to pitanje o nagradnim fondovima i rekao kako nije fer da muškarci budu isto plaćeni kao ženske...

Wilfred

pre 8 godina

Ako ćemo pošteno da posmatramo stvari, ženski tenis je sprdnja. Ne izaziva ni blizu toliko pažnje kao muški. Teniserke jednake nagrade pravdaju time da su i na njihovim mečevima tribine pune, ali to je samo jedan aspekt. Treba izmeriti TV gledanost najvećih turnira, razlika je drastična.

Navijac

pre 8 godina

Zenski tenis je atak na usi. Gledajuci duele Sarapove i Azarenke i onih italijanki.Nije normalno da zenski finalena AO ili bilo kom drugom GS nosi isti novac od nagrade.Zene max 3 seta a muskarci mogu i 5 setova i pet sati igre

Veronika

pre 8 godina

Mene samo zanima kako bi dvojica pomenutih odgovorili na ta ista pitanja,čisto sumnjam da bi odgovori bili puno drugačiji,ali Nole,što god da kaže,postaje globalna tema i razlog za rasprave u teniskom i sportskom svijetu,jadni su ti novinarcici,konstantno ga pokušavaju uloviti na krivoj nozi i kada dobiju iskren odgovor dogodi se ovako nešto. .Da je odbio odgovoriti na pitanja,onda opet ne bi valjalo,pa ti sada budi pametan.

nišlijka

pre 8 godina

Na početku i kraju sve se svodi na čistu matematiku. Možeš da podeliš samo novac koji postoji, ne možmo da kažemo da je korektno da zbog "korektnosti" neko treba da nas dotira. Ako moj kolega bolje posluje, da li njegova firma, korektnosti radi, treba deo profita da prosledi mojoj firmi, jer sam ja žena?!

Petar

pre 8 godina

Dakle treba da se pravimo naivni i glupi i da kažemo kako je ženski tenis istog kvaliteta kao i muški? Treba da se pravimo slepi kad u ženskom 1/2 finalu na tribinama bleji 20 ljudi, dok su na muškom pune tribine? Treba da priznamo kako je fer da budu jednako plaćeni iako je jedan Novak 2012-te na AO odigrao 11 sati ukupno posle 1/2 finala i finala, samo dakle dva meča, dok je Azarenka tada pobedila Šarapovu sa 6:3 - 6:0, da finale GS!, ne znam dal je meč trajao sat vremena. Gluposti teške.

Srdjan

pre 8 godina

g

Prvo, nije "vavrenka" nego Vavrinka. Ajde sto si pogrijesio prezime nego zasto bas njega i jedino njega malim slovom da napises? Kao drugi, sve zavisi od trenutka u kom se govori. Prije 15-20 godina zenski tenis je donosio vise zanimljivosti i bio jaci. Igrale su Graf, Seles, Hingis, Kaprijati, Devenport, Serena, Venus, pojavile se Klajsters i Enan itd. Sve vrhunske teniserke i visestruke GS sampionke, a u to vrijeme na ATP je bio muk i praznina. Sampras i Agasi pred penzijom, prvi na svijetu bili Huan Karlos Ferero, Karlos Moja, pa onda Cileanci i Argentinci, Hjuit, Rodik, Safin... Tek sa pojavom Federera i njegovim prvim osvojenim WB ATP krece uzlaznom putanjom, da bi sa Nadalom i Novakom dostigao vrhunac. A tada su djevojke bile mnogo manje placene nego momci. Kad pogledam da je npr. Ferer zaradio vise od turnira nego Graf nije mi dobro. A ono sto je Graf donijela tenisu i sto je Ferer donio ne moze se porediti!

Optimus

pre 8 godina

Danas cim se neko oseti ugrozen poziva se na rasnu, versku ili diskriminaciju po polovima i sl. U ovom licemernom drustvu je to mnogo zloupotrebljeno ( primer dodele Oskara gde su crnci trazili kvote) . Mur je rekao istinu na malo grublji nacin i dezurni licemeri su odmah skocili, cak bih rekao da se i Nole izmedju redova slozio sa njim. Pa ne mogu kosarkasice iz wnba da traze da budu placene kao i u NBA ili fudbalerke prosto nije toliko atraktivan zenski sport kao i muski. Uostalom interesovanje i broj gledalaca treba da regulise i placanje jer je to prirodno.

PR

pre 8 godina

Bravo novače, mislio sam da ćeš me na ovom polju izneveriti, ali si apsolutni kralj. Jednakost ne znači biti jednako plaćen već pravično nagradjen!
(Nebo, 21. mart 2016 09:20)

Ovaj covek me podseca na mene kada sam dosao na zapad, a dosao sam u trenutku kada je srpski rejting bio najnizi u istoriji. Pokusavao sam da budem iskren, pa onda kada vidim da mozda nisam shvacen, ja pocnem da objasnjavam... sto direktno vodi u jos vece nerazumevanje... Takav nisam bio u Srbiji, bio sam, u stvari, potpuno suprotan, uvek kratak (cesto duhovit) i samouveren.
Trebalo mi je vremena da naucim, ali naucio sam... da su meni postavili isto pitanje, rekao bih: Ja sam za apsolutnu jednakost i nagradjivanje prema rezultatima. A kada bi me pitali koji su to rezultati po kojima se meri (skoro sigurno bi pitali, a ako ne, opet dobro), ja bih rekao: Rezultati su u nasem slucaju gledanost meceva (uopste ne bih ulazio u to da znam da su u ovom trenutku muskarci gledaniji, jer to daje utisak pristrasnosti). Kakvi hormoni, telesne razlike u trenutku kada pricas o jednakosti, to je prica za najblize prijatelje, a ne za javnu scenu...
Novak definitivno treba nekoga da ga savetuje u ovakvim stvarima...

Djuka Cg

pre 8 godina

Naravno da je zenski tenis smijesan i niko ga ne shvata za ozbiljno. Razlika u kvalitetu je astronomska i muskarci bi trebalo da budu bar dublo vise placeni ! Minimum duplo !

Srđan

pre 8 godina

Generalno, Đokovića ne vole ni navijači ni novinari (o razlozima nećemo) i šta god da on kaže naići će na loš prijem.
Tako da nije u pitanju izjava, nego onaj ko je dao izjavu.

joda

pre 8 godina

Bolje da je cutao....novinari ce "izvuci iz konteksta" samo delove njegovih odgovora, izostavice sve sto ide njemu u prilog...Djokovic ce na kraju da bude baba-roga, maco Balkanac....bas steta.

kurl antoni tuns

pre 8 godina

Pa lepo je rekao, malo se samo ukopao sa ovim hormonima. Sad je navukao sebi feministkinje na vrat, a to su često veoma naporna stvorenja.

Na grend slemovima muškarci igraju na 3, žene na dva dobijena seta i za to su plaćeni isto. Zamislite da vi i neka osoba radite isti posao, s tim što ona radi 4h dnevno dok vi radite 8h. Pritom se rad osobe manje ceni, ali ste plaćeni isto isključivo zbog rodne ravnopravnosti. Je li to pravedno?

Uvukli su ga u ova pitanja, nije se snašao i to je to. Sad mora da se živi s tim.

celt

pre 8 godina

Trebao je da vodi racuna, dugo je on ispred novinara da zna da metod "kazem nesto pa onda objasnim posle" zavrsava u vecini medija samo kao ova prva izjava, i eventualno razvlacenje objasnjenja na kraju, a cesto i bez toga, bez obzira dal ga novinari vole ili ne.

Vole ga zbog ove izjave, jer im povecava citanost, i bice jos puno puta pitan isto ovo.

tennis

pre 8 godina

Nije mu ovo trebalo. Prvi reket sveta, obara rekorde ... ali ponekad je potrebno izbrojati do deset, pa tek onda reći. A još bolje diplomatski preskočiti komentar uz kurtuaznu frazu. E Nole, Nole ...

Hamsik

pre 8 godina

Stvarno nevidjena glupost sto se isto nagradjuju i zenski i muski tenis, Novak je fenomenalno odgovorio, u fazonu da zenski treba da bude koliko jeste ali da se muski poveca za 10 puta, jer muski tenis je na 100 nivoa iznad zenskog... to bi isto bilo kada bi u fudbalu isto bilo placena muska i zenska liga sampiona, realno da bar igraju neki tenis pa da ne kazes, ali 10 godina dominira Serena Vilijams koja u finalu odigra sat vremena i uzme novac kao Federer Djokovic ili Nadal koji ginu po 5 sati.

cisko

pre 8 godina

Zasto se po svaku cijenu muskarci i zene zele uciniti istim, kad nisu ?To je neprirodno . Svako ima svoje ''resore'' .
Sto se Noleta tice ..tebra , skoncentrisi se ti na bitnije ,pokupi im sve , kad ti je Bog dao . I cuvaj se mina koje ti svako malo postavljaju .

nemanja

pre 8 godina

Sa Novakom bi se slozio svaki teniser na ATP turu. Cinjenica je da je zenski tenis smesan kada se poredi s muskim ali je takodje dosta blizi muskom nivou od drugih sportova kao sto su kosarka i fudbal, ipak dosta je daleko od muskog nivoa i cinjenica je da muski tenis nosi zenski na grbaci. Ta prica je smesna i Novak je u pravu, onaj ko zaradjuje vise treba da bude nagradjen a to su muskarci. O ovome se samo prica u tenisu, zamislite da ovakvu pricu pokrenu kosarkasice ili fudbalerke pa svi bi se smejali. Kakve veze ima ko je kome trener ta opravdanja su smesna, cinjenica je da muski tenis zaradjuje vise i samim tim bi muskarci trebali da zaradjuju vise.

kapitalista

pre 8 godina

"Postoje podaci – ko privlači više pažnje, gledalaca, ko prodaje više karata i takve stvari... Na osnovu toga bi sredstva trebalo da budu pravilno raspoređena“.

Ja ne vidim šta je tu sporno...jel' treba neko da bude bolje plaćen zato što je žensko (ili muško) ili zato što donosi veći profit?

BataZivotinja

pre 8 godina

Nadal je imao sto puta gore izjave na racun WTA, pa nikom nista. Djokovic je rekao svoje misljenje, uz to sto puta ponovio da postuje zenski tenis i da bi i zene trebalo da zaradjuju vise, kada bi situacija sa ineresovanjem bila obrnuta.

ja

pre 8 godina

Nole, ne dozvoli da te uvuku u takvu raspravu jer od bilo koje izjave na tu temu mogu da ti naprave problem oko imidža, a ako se to desi sponzori to odmah primete i klone se toga. To da li je pošteno da igračice na velikim turnirima, posebno onim gde muški igraju na tri dobijena seta zarađuju isto nikako ne treba komentarisati. Svi znamo odgovor, a bilo šta da kažeš novinari će te napadati zbog toga. Sta ce ti to?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Da. Ali postoji nešto što izrazito "vuče" na stranu WTA - veća atraktvnost za sponozore, jer se mora reći da je jedna Šarapova privlačnija za sponzore
nega nekoliko desetina tensera u prvih 100 ATP.

Vlada

pre 8 godina

Nikakvo čudo da Novakova izjava nije pozitivno odjeknula u javnosti. Šta god on kaže ili uradi, traže se ili izmišljaju mane.
Ako ATP/WTA ima veću popularnost, zašto taj savez ne bi raspolagao većim novcem?
U muškom fudbalu je više para nego u ženskom, u ženskoj modi je više para nego u muškoj. Meni je to sasvim u redu.

Nebo

pre 8 godina

Bravo novače, mislio sam da ćeš me na ovom polju izneveriti, ali si apsolutni kralj. Jednakost ne znači biti jednako plaćen već pravično nagradjen!

Srđan

pre 8 godina

Generalno, Đokovića ne vole ni navijači ni novinari (o razlozima nećemo) i šta god da on kaže naići će na loš prijem.
Tako da nije u pitanju izjava, nego onaj ko je dao izjavu.

Bg

pre 8 godina

Pre bih gledao duel između 20-tog i 19-tog tenisera nego između prve i druge teniserke na svetu.
Toliko o tome ko više puni kasu, žene ili muškarci.
Treba da gledam ženski kilavi tenis gde je prednost kada vraćaš servis a ne kada serviraš, sve kontra. Brejk, ribrejk, brejk, ribrejk... non stop.
Dosta više sa tom pristojnošću kad je u pitanju WTA, u igri su ogromne pare i nije fer da jedan Novak, vavrenka, Nadal, Federer, Mari, i još mnogi drugi prikazuju neverovatne epske bitke, na svakom turniru, ponekad i po 6 sati, da bi na kraju zaradili isto kao i kilave teniserke.
One više treniraju šoping, snimanje reklama, i ulažu u svoj privatni biznis nego što se trude da usavrše svoju igru. WTA i ATP, nebo i zemlja.
Novak je samo bio suviše ljubazan sa izjava pa su opet nezadovoljni. Ne daj bože da svi teniseri iskreno kažu šta misle o ženskom tenisu...

Wilfred

pre 8 godina

Ako ćemo pošteno da posmatramo stvari, ženski tenis je sprdnja. Ne izaziva ni blizu toliko pažnje kao muški. Teniserke jednake nagrade pravdaju time da su i na njihovim mečevima tribine pune, ali to je samo jedan aspekt. Treba izmeriti TV gledanost najvećih turnira, razlika je drastična.

Realno

pre 8 godina

Koliko Novak ima normalna i zdrava razmisljanja...
Pitaju ga ko bi trebalo vise da zaradjuje a on kaze najlogicniji, najzdravorazumskiji moguci odgovor, u sustini: "Pa ko i zaradi vise..."
Sta ovde nije jasno?

kapitalista

pre 8 godina

"Postoje podaci – ko privlači više pažnje, gledalaca, ko prodaje više karata i takve stvari... Na osnovu toga bi sredstva trebalo da budu pravilno raspoređena“.

Ja ne vidim šta je tu sporno...jel' treba neko da bude bolje plaćen zato što je žensko (ili muško) ili zato što donosi veći profit?

Dragutin

pre 8 godina

Nisam totalno siguran ali mislim da je čak Federer prvi od tenisera potegao to pitanje o nagradnim fondovima i rekao kako nije fer da muškarci budu isto plaćeni kao ženske...

Bazinga

pre 8 godina

Od svih drustava za prava odredjenih grupa, mislim da su najgore ove grupe za prava zena. One ni same ne znaju koga i sta zastupaju, ponajmanje prava zena. Samoodrzavajuce drustvo, tu su da prave kontraverzu da bi dokazali da je njihovo postojanje opravdano.

veliki strumf

pre 8 godina

Briga Noleta za komentare nebitnih ljudi! Ko su uopste ovi cije ste twitter naloge iskopirali, zna li neko uopste za njih? A cuj ovu sto mu napisa: Drzi se ti tenisa! Drzi se ti twittera, gospodjo... Nego, da sam na mestu Noleta ne bih se nepotrebno uvlacio u ovakve sukobe i gubio energiju. Lepo bih odgovorio da je to misljenje Mura i da nemam ja tu sta da komentarisem i dodam. I rekao bih novinarima: Cao, zurim u istoriju - jer to je ono sto je pred Noletom u narednom periodu, da postane najbolji u istoriji!

Dorćolac

pre 8 godina

"Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti". Voleo bih da nam naš Saša ovo pojasni. Čija je to javnost, gde je to objavljivano itd. Ja sigurno nisam deo te javnosti jer ne vidim ništa loše u Novakovim izjavama koji su u talasima izlazili kao odgovori na novinarska pitanja. Bili smo često svedoci neumesnih, provokativnih i do besmisla ponovljenih istih pitanja ne bi li uzdrmali Novakovu dominaciju. Naročito pred Vimbldon. Dečko se drži apsolutno dostojanstveno (sem što kadkad povikne na svoje najrođenije u boksu). Oni ga znaju, mi smo ga upoznali i svi mu opraštamo to izbacivanje frustracije. Izvini Saša, nije upućena nikakva kritika već samo tražim neki link da malo i mi tp pogledamo, damo kontra argumente. Pozdrav!

Optimus

pre 8 godina

Danas cim se neko oseti ugrozen poziva se na rasnu, versku ili diskriminaciju po polovima i sl. U ovom licemernom drustvu je to mnogo zloupotrebljeno ( primer dodele Oskara gde su crnci trazili kvote) . Mur je rekao istinu na malo grublji nacin i dezurni licemeri su odmah skocili, cak bih rekao da se i Nole izmedju redova slozio sa njim. Pa ne mogu kosarkasice iz wnba da traze da budu placene kao i u NBA ili fudbalerke prosto nije toliko atraktivan zenski sport kao i muski. Uostalom interesovanje i broj gledalaca treba da regulise i placanje jer je to prirodno.

Alexa

pre 8 godina

Đokovićeva izjava nije naišla na dobar odjek u javnosti? Zavisi o kojoj i kakvoj javnosti govorimo. Za mnoge "javnosti" šta god da Nole kaže ne naiđe na pozirivan komentar. Oni imaju svog idola prepotenka.

ja

pre 8 godina

Nole, ne dozvoli da te uvuku u takvu raspravu jer od bilo koje izjave na tu temu mogu da ti naprave problem oko imidža, a ako se to desi sponzori to odmah primete i klone se toga. To da li je pošteno da igračice na velikim turnirima, posebno onim gde muški igraju na tri dobijena seta zarađuju isto nikako ne treba komentarisati. Svi znamo odgovor, a bilo šta da kažeš novinari će te napadati zbog toga. Sta ce ti to?

Predo

pre 8 godina

Nakon toliko godina života i rada na Zapadu, Novak, koji gotovo nikada ne kaže ono što ne treba, upada u grešku i diskutuje o nečemu, gdje šta god kažeš, ispadne pogrešno. Nema razgovora o hormonima, lezbijkama, homoseksualcima, biseksualcima. crncima i bjelcima itd. Kad kamere nisu upaljene, krše se sva zagarantovana prava, ali u javnosti sve mora da bude korektno i obavijeno celofanom.
Ja sam jednom samo spomenuo na tennis.com da "Morezmo može pokazato Mareju kako da pobedi Serenu Vilijams, ali da ona ipak ima i mušku stranu" i nazvan sam seksistom i to vrlo žestoko.
Stojim iza ove rečenice, jer sve što sam rekao je istina, ali zamislite kada bi to Novak ili neki drugi teniser rekao. Bio bi razapet iste sekunde, tražili bi doživotnu suspenziju.

Jum

pre 8 godina

Ja volim kad Novaka drugi mrze. Izlaze zavidnost i ljubomora na videlu... Sto se mene tice ne mora nikada da ga vole, samo nek osvoji 18gs-a, bude 303 nedelje na vrhu i nek osvoji jos jedan masters. Pa gospodo izvolte budite bolji od toga ako mozete...

buraz

pre 8 godina

Kako mi je muka od zena i njihovih prava, samo jadikuju nesto. Zenski sport je dosadan i ne trebaju da zaradjuju isto para kao muskarci. Bravo Novak ljudino nisi ti kriv sto je feminizam na vrhuncu.

Mladen

pre 8 godina

Pa lepo im je čovek odgovorio. Osnov zarade je vrednovanje nečijeg rada i rezultata rada. Muško finale traje pet sati, žensko dva i po. Na muško finale dođe 15.000 ljudi, na žensko 3.500. Uostalom ako misle da su zakinute, neka WTA zatraži odvajanje muškog od ženskog turnira.

Kritičar

pre 8 godina

Nevjerojatno koliko medijske pažnje posvećujete ovom liku, volite ga čak više od Vučića, Isus bi rekao da se klanjate lažnim idolima.
Jedan za život zarađuje prebacivanjem loptice preko mreže, a drugi prodavanjem magle, i o obojici se objavljuje gomila članaka sa stotinama komentara. A kad mali srpski genijalci razore neko svjetsko takmičenje u matematici, fizici ili informatici to onda bude sporedna vijest koja pobere svega nekoliko komentara!

Sinisa

pre 8 godina

Muskarci trebaju vise da zaradjuju od zena zato sto je Muski tenis mnogo tezi,zato sto igraju meceve po 5-6 sati,zato sto na gren slemovima igraju u 3 dobijena seta,zato sto ima vise publike na muskim mecevima,zato sto je igra mnogo atraktivnija,kraj price!

Željko

pre 8 godina

Izjava mu je skroz na mestu. Medjutim sta god da je rekao docekali bi ga na noz jer nije miljenik centara moci tenisa , politike , novinarstva i medija uopste. Zasto ..? Pa zato sto je uspesan i dobar teniser a Srbin . Generalno , zacepice im usta svima kad potuce sve rekorde i postane najbolji u istoriji tenisa . A to ce se uz njegov rad i zalaganje i Boziju pomoc brzo desiti .

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Ljudi, svi zajedno promasujete poentu. Profesionalni sport je biznis, i profesionalni sportisti su deo te masinerije. Nema tu mesta za politicku korektnost, nisu u pitanju OI, ili amaterski sport iz doba Roda Lejvera u kojem su druga pravila igre bila na snazi. Sport je biznis, kao i svaki drugi, i to veoma unosan - inace ne bi postojao kao takav. Novak samo kaze da u slucaju biznisa o cemu je apsolutno rec, najvise novca treba da zaradi onaj koji ga i napravi. Jednostavna je stvar, i nema veze sa bilo kakvom diskriminacijom.

celt

pre 8 godina

Trebao je da vodi racuna, dugo je on ispred novinara da zna da metod "kazem nesto pa onda objasnim posle" zavrsava u vecini medija samo kao ova prva izjava, i eventualno razvlacenje objasnjenja na kraju, a cesto i bez toga, bez obzira dal ga novinari vole ili ne.

Vole ga zbog ove izjave, jer im povecava citanost, i bice jos puno puta pitan isto ovo.

steva

pre 8 godina

Da je Federer dao takvu izjavu javnost bi bila oduševljena njegovom iskrenošću... Izjava je čista ko suza... Odlično poređenje je dao neko kada je rekao da su u manekenstvu žene daleko plaćenije i to nikome nije sporno...

DaniloD

pre 8 godina

Drage žene, napravite pritisak na sve institucije da se plate žena izjednače sa muškim u svakom sportu! Naredite da plata najbolje fudbalerke sveta MORA biti kao Mesijeva, najbolja bokserka neka zarađuje kao Majveter!

Alex

pre 8 godina

Dok muskarci privlace paznju mecevima od 5h na ivici ljudske izdrljivosti zene privlace paznju slikama na instagramu i umereno kontrolisanom golotinjom. To je cinjenica zenskog tenisa danas. Zebakom tenisu ne treba nova Zastin Enan..

Savo iz Kikinde

pre 8 godina

Žene, naravno, nemaju istu fizičku konstituciju kao muškarci. Njihovo kretanje u sportu je smešno. Ne postoji ni jedan ženski sport koji bih pratio, jer ne postoji razlog za to. Žene su sporije, slabije i manje spretne.

Zoran

pre 8 godina

Nesto ne vidim da se ove razne organizacije i individue koje se bore za ravnopravnost medju polovima zalazu i za ravnopravnu zastupljenost zena u rudarskim jamama, na gradjevinskim objektima, naftnim platformama... Toliko o licemerju.

Wonderful Copenhagen

pre 8 godina

Ovim Novakovim trijumfom, razlika između Federera i njega u osvojenom novcu u karijeri, je samo 714.000 dolara u korist Federera(97,855m: 97,141m). Pošto je Novakova CELA karijera u Federerovom vremenu, čim ga bude pretekao po zaradi, postaje najbolji igrač sveta svih vremena. Činjenica.

Cabron

pre 8 godina

Pa cist primer vam je NBA i WNBA gde su ne uporedivo vece pare. Zasto? Pa jednostavno ko prati tu WNBA. Sve to izgkeda lepo ali jedbostavno muskarci su ipak bolji kosarkasi, intersantni za gledati... Mada iskreno zene su jos i ok u WNBA ali u tenisu boze sacuvaj.

miki

pre 8 godina

tako lepo I korektno je odgoviro ...I za ove koji misle da trteba da se stidimo sto smo balkanci ...ja se ponosim jer smo lepi ,pametni ,sarmantni ,veoma snalazljivi ...mislim na sve narode sa balkana,zasto se osecate manje vrednim I cenite misljenje jednog engleza ...sta me briga sta msili tamo neki zapad ,dosta mi je vise da mi oni govore sta je ispravno a sta ne ,dosta vise ispiranja mozgova ,kad oni sa zapada nesto kazu to se ceni ma sta bilo a nase sa balkana ne ,e pa nece moci vise tako ,ljudi ponosite se sobom I odakle ste ,biti balkanac nije primitvno

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Procitajte clanak BBC-a koji je naveden u optuzujucem Tweet-u u vesti, uopste nije negativno nastrojen prema Novaku, cak se sa njim i slozio (iako elegantnije i ne tako direktno) i dopisnik BBC-a koji je dao komentar na Novakovu izjavu. Pritom, to dolazi od BBC-a koji su do bolesti politicki korektni, kao i cela britanska javnost koja se trese pri pomisli da bi ih neko mogao optuziti za diskriminaciju po ma kojoj osnovi.

coa

pre 8 godina

Nikada necu zaboraviti, polufinale nekog grand slama (ne sjecam se kojeg), gdje je Novak igrao sa Stanom nekih 5 sati, a odmah posle je Serena pojela Erani 6:0 6:0 za 30-ak minuta. Stan, koji je izgubio, je bio placen kao Erani!!!
Pitanje: kakva je to ravnopravnost?

Ivan M

pre 8 godina

Postoji ogromna razlika između Indijan Vels, gde muškarci i žene igraju jednak broj setova, i Gren Slemova, gde jedan Nadal nakon 5 sati i 53 minuta krvi, suza i znoja zaradi isto kao i Šarapova koja je finale izgubila za 45 minuta (govorim o AO 2012). Na ovom prvom ne vidim zašto nagrade ne bi bile iste. Na ovom drugom je smešno da budu iste. Tu ima još jedna stvar, a to je da je ovo era u kojoj gledamo tri od šest/sedam najboljih tenisera svih vremena. Njihovi mečevi su za anale i oni su podigli tenis na novi nivo. U ženskom tenisu toga nema ni izbliza - Serena je bila neprikosnovena donedavno.

Beloved

pre 8 godina

@sanja
Gospođo ili gospođice, ja sam žensko i ono što sam napisala, napisala sam iz ženske perspektive zato me batalite tih diskriminatorskih fazona. Ženski tenis je u svakom slučaju inferioran u odnosu na muški i mučno ga je gledati sa sve podriskivanjem, vrištanjem i pimplovanjem one nesretne loptice. Ljutili se vi ili ne, ali tako jeste.

domaćin

pre 8 godina

Sto zene u fudbalu nemaju iste plate kao muskarci? zato sto imaju manje gledalaca, zato sto se ne kupuju njihovi dresovi i zato sto niko ne zeli da se oglasava u meri u kojoj to čini u muskom fudbalu..... e isto je i u tenisu

LI

pre 8 godina

@drop shot 21. mart 2016 14:57
a kad bi ljudi procitali ceo tekst onda ne bi tako komentarisali. Evo deo teksta u kome se vidi da je Novakov komentar sasvim na mestu i uopste mu nije takav stav iz licnog interesa, vec njgovo misljene kako bi bilo fer - ko vise doprinosi zaradama, treba vise i da bude placen:
Usledilo je pitanje: Znači, ako bi statistika u nekom trenutku pokazala da ženski tenis privlači više pažnje, muškarci bi trebalo da dobijaju manje?

“Apsolutno, apsolutno“, odgovorio je prvi teniser sveta.

Batko

pre 8 godina

Novace, ovo ti stvarno nije trebalo! Znaci, ti svetski uspeh ne menja cud Balkanca. Kakva blamaza!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Natasa, 21. mart 2016 11:31)

Blamaza je tvoj komentar dete ! Sta je covek rekao pogresno, osim sto si ti isfrustirana , pa ne umes ili ne znas da procitas napisano.
Covek je samo rekao istinu. Gde je vece popularnost-tu su i vece pare ! I sta je sada to pogresno ?!
Finala muskog tenisa prati 3x vise ljudi i "čiča miča i gotova priča"...a sada , aj zdravo

Semi

pre 8 godina

Jos jedan pokusaj da Novaka navuku na tanak led. Pitanje koje kako god odgovorio ga uvuci u rat sa fundamentalnim feministima. Nema sporta gde su izjednacena primanja u zenskog i muskog kategoriji, koliko je samo razlika u fudbalu izmedju Mesija naprimer i najbolje fudbalerke trenutno a kolika je razlika izmedju Novaka i Serene. Nole je ukazao samo ociglednu razliku u trzisnoj vrednosti ove dve kategorije. Ovaj pogled na svet je postao zabranjen.

Nenad

pre 8 godina

Ne pametujte. Novak je kao bice superioran u mnogome, ne samo u tenisu. Ko zeli u njegovoj izjavi da trazi lose, naci ce i u svakoj drugoj. Zasto bi se dodvoravao javnosti?! Onima koji koriste svaku priliku da ga razapnu na krst. Njegovo je da misli sta hoce, kome ne odgovara, zdravo! Izgubice ce podrsku, publiku, kako neki kazu?! Pa sta?! Dovoljno je uradio, stekao, da sebi ne mora da uskracuje slobodu misli i govora! I da sada sve ostavi, moze da uziva u blagostanju. Uostalom gde je pogresio? U kom drugom sportu zene su placene kao muskarci?! Gotovo ni u jednom, osim mozda u umetnickom klizanju. Naravno bez namere da omalovazim isti.

nidža

pre 8 godina

у суштини, новакова поента је да је једнак третман неједнаких ствари заправо вид дискриминације и неједнакости. то нарочито долази до изражаја на гс. мушкарци играју до 3 добијена сета, а жене до 2. дакле, они кудикамо више рмбају, а за исти новац. да не спомињемо популарност, квалитет једног и другог... никад ми није било јасно зашто су подједнако плаћени. фактички, то су два различита спорта!

Igor

pre 8 godina

Naravno, ni sumnjao nisam, uvek ćemo braniti Novaka, šta god rekao. Ali nije to bitno sada. Mene samo zanima, generalno, kako bilo kog tenisera nije sramota da se žali na bilo kakve "nedostatke" u isplatama u tenisu. Hoćete pravu istinu? Ako ćete da budete frajeri, onda budite frajeri do kraja pa recite punu istinu svetu. Puna istina je da "posao" kojim se bavite apsolutno ničim nije zaslužio tolike nagrade i izdvajanja, cela industrija sporta je kao i mnogo toga u ovom svetu, precenjena. Svi ste, SVI, uključujući i tebe Novače, PREPLAĆENI za običu za***anciju, običnu zabavu, za prebacivanje loptice, za cirkus koji služi zabavljanju masa. PRAVA istina je, Novače, da bi trebao da zameniš svoju platu sa platom, na primer, medicinske sestre ili lekara, e onda bismo mogli da govorimo o nekoj pravdi. Ništa manje ni više nisi zaslužio od 167. teniserke na WTA listi, u finansijskom smislu. Profitiraš od neoliberalnog sistema kao i mnogi drugi i nemoj da se žališ, licemerno je. Ovo se ne odnosi samo na tebe, već na celu industriju sporta. Treba da vas je sramota da i jednog dana lamentirate nad bilo čim, jer ste precenjeni, jer sve što imate, imate, zato što je svet naopak i nepravedan. Vi, kao zabavljači, u utopiji, bili biste plaćeni za zabavu, a nikako više od lekara, profesora i mnogih drugih koji grcaju za 50 hiljada dinara i žive u bedi, pa im preostaje samo da uživaju u vašoj zabavi koju pružate milionima. Zato je svaka priča na ovu temu bedna, pa i tvoja.

Владо Бања Лука

pre 8 godina

U SADu i na Zapadu su trenutno olabavili sa rasnom ili polnom (homoseksualnom) politickom korektnoscu, ali su navalili sa agresivnom feministickom propagandnom. Ona se sa filmskog platna izgleda preselila na teniske i sportske terene. Niko ne smije iskazati svoje misljenje, pa cak ni Amerikanac koji je vlasnik turnira u Indijan Velsu!? P.S. i da, mediji u SADu umjesto da pricaju i pisu o nevjerovatnom Djokovicu, stupce pune s ovakvim glupostima...

Kiki

pre 8 godina

Primer, kada je Djokovic osvojio AO 2012 proveo je na terenu 4 puta vise vremena od Azarenke koja je takodje osvojila, Djokovic je samo u finalu odigrao koliko Azarenka za ceo turnir oko 6 sati, musko finale gledao ceo svet a zensko cekali da se sto pre zavrsi. Ali Azarenka uze lovu ko i Djokovic, ni kriva ni duzna.

ЈоВ

pre 8 godina

Не знам у чему је проблем...
Ево баш сам прочитао у целости чланак на BBC-u, крајње коректно пренета Новакова изјава.
Тих неколико твитер дужебрижника више обраћају пажњу на дизање своје "популарности" , брига њих за женски тенис...

Милорад

pre 8 godina

Ове верификоване "твитерашице" су на западу познате као феминациз; посао им је да мрзе све и сваког мушкарца.

pravdaZaManekene

pre 8 godina

A sta cemo mi muski manekeni i foto-modeli kad nase zenske koleginice zaradjuju mnogostruko vise od nas.... molim lepo, ako zele slobodno trziste i zakon ponude i potraznje onda neka puste da trziste i diktira nagrade. Jednostavno nismo svi isto kvalifikovani, atraktivni i sposobni da bi privukli paznju na isti nacin i shodno tome bili isto placeni. Podrska Noletu ali i pravda za muske manekene!! :)))

papazjanija

pre 8 godina

sine, vrhunski si u tome što radiš, al' malo manje pričaj, pošto nisi baš najbistriji, niti najsimpatičniji kad mu ga daš po toj banjičkoj pameti... svet je ipak nešto više, mnogo, mnogo više, moraćeš ozbiljno leba da se najedeš van terena ne bi li pojmio, kuća u monte karlo nije dovoljna da te svrsta među civilizovane. mada kad čitam šta ti sve otac lupeta, odlično si ispao... al' ipak, neke stvari dolaze iz kuće, a matori ti je težak kulov, tako da ne čudi što i ti voliš povremeno da pametuješ kad mu vreme nije.

Милош

pre 8 godina

@asdaf, уопште се није демантовао, само је рекао да их разуме.
Цела ова изјава је још и добро испала јер је ухваћена у клинчу између новинара и осуде јавности. Живимо у свету у ком мораш све да вагаш да се случајно неко не би увредио. Ма, шетајте бре, лажни правдољупци, прикривени мрзитељи.

bg

pre 8 godina

@Nebojsa
Kako si ti zakljucio da je intersovanje manje za zenski tenis? Ne vidim nesto prazne tribine na njihovim mecevima. Vise navijaca sirom sveta ima Serena nego Djokovic pa ne trazi da dobija vise para od njega. Da se gleda po popularnosti, Djokovic bi manje para dobijao za nagradu od Federera i Nadala, i ne samo od njih. Njih publika ne mrzi.

nixonnnnn

pre 8 godina

Nole stavio si prst u osinjak... Marej je nesto slicno izjavio prosle godine nije ni bilo primeceno i prenoseno toliko...
Kako npr zenski fudbalski klub Real Madrida dobija 1000 puta manje para za plate igracica? Da li je i to diskiminacija?

delboj

pre 8 godina

Zenski tenis je na mnogo nizem stupnju profesionalizma nego muski. Kad bi Novak ili prije Federer ili Rafa mogli sebi da dopuste ponasanje kao Serena, da se godinama pojavljuje samo na njoj bitnim turnirima. Samo zbog pola zene su dobile izjednacenu zabavu iako se gledanost, popularnost i zarada od tih meceva ne moze uporediti sa muskim tenisom. Necu spominjati broj setova na GS, recimo da je ok da to bude tako.

Milos

pre 8 godina

Sta je covek pogresno rekao? Uopste nije pitanje vezano za pol vec za to ko pravi vise novca, on zasluzuje vecu nagradu, bio on muskarac, zena, simpanza ili drvo javorovo. Ti borci za tu selektivnu ravnopravnost odnosno u oblastima gde im odgovara su mi se vise smucili.Ovaj svet je postao tako podmuklo i licemerno mesto, da je to odvratno

Gage

pre 8 godina

Zamislite finale gren slema, Serenu koja zavrsi za 40minuta, (desavalo se), i Djokovic Nadal od 6 sati koje gleda ceo svet, i na kraju Serena i Djokovic uzmu po 2m, da nije smesno bilo bi zalosno.

Pakjao voli Mejvedera

pre 8 godina

Djokovic je u jednom delu umalo izrekao srz problema. U celoj prici apsolutno niko nije u pravu. Vecina sportova ukljucujuci i zensko/muski tenis je precenjena. Ulaze se ogroman novac koji jednima donosi enormnu zaradu, velikoj vecini "hleba i igara", dok jedan deo ljudi na ovoj planeti umire od gladi i ratova. Grubo gledano, odigras 6 meceva po 2 sata i za 12 sati igre uzmes nagradni fond od milion dolara! O fudbalu, kosarci itd. da ne pricamo. Ali "hleba i igara" je jaca "droga" i od heroina tako da ce ovo tesko dopreti do svesti mnogima.

sanja

pre 8 godina

Jos jednom bravo za Sasu!
Zna covek o cemu pise a neki ovde ocigledno ovde ne znate da se u svetu sta Novak govori mngo vise prati nego u Srbiji. Svi nasi teniseri pogotovo muski u svetu nisu omiljeni i to bas zbog ovakih neprimerenih izjava. Tipsarevic se pominje samo u losem kontekstu u vezi sa izjavom muski-zenski tenis. Troicki je drugo ime za doping... Jedini teniser koga svetski ljubitelji tenisa gotive je Jelena Jankovic. Zato ste je "luda" i u svoj ludosti uvek iskrena. Srbije nije svet ako niste znali. Pa samo pogledajte ko su sponzori Novaku jasno vam je sta svet misli o njemu. Svi su oni nasi, mladi ljudi koji su uspeli ali selo nije izaslo iz njih i to iznova i iznova dokazuju...

Dejan - HE Zvornik

pre 8 godina

Pitali su ga za mišljenje - rekao im je što misli. Niti je ikoga uskratio za poštovanje niti je nekome dao za pravo da mu izvlači reči i stavove iz konteksta. To je mahom problem čitavog današnjeg isfrustriranog društava, "ili si sa nama i si protiv nas", nečeg trećeg kao među stanja ili stava nema. A Navratilova treba da se opredeli konačno hoće li da se bavi politikom, civilnim pravom ili sportom. Jedno je sigurno, hijerarhiju i bonton tenisa i mahom svih ostalih sportova, diktiraju sponzori i njihov novac, i tako je bar poslednjih 30-ak godina. A sve ove koji na tu činjenicu ponekad svesno zaborave treba podsetiti na onu legendarnu - "Don't spit where you eat"...

Milos

pre 8 godina

Potpuno normalna i korektna izjava, ako hoces vise para, potrudi se da privuces vise paznje. Ne znam sta su umislili oni (da ne kazem one) koji ga prozivaju.

Inace tako to ide u biznisu, svi dobijaju jednako na lepe oci. Zene bi sve na tanjiru i jos se bune kad ne dobiju. Mene bi bilo sramota. Kao kada bi muskarci modeli poceli da se bune sto vise paznje imaju zenski modeli. Njima to ne pada na pamet zato sto su NISU ISKOMPLEKSIRANI!

Sasabg86

pre 8 godina

Problem savremenog drustva je sto se zivi brzo pa se zakljucci iznise samo na osnovu naslova, niko ne cita do kraja.. To je kao da o ukusu torte sudite na osnovu izgleda....

Petar

pre 8 godina

Evo jedan primer.
Da ulaznica košta recimo 20 eura a vi morate da birate između dva meča koja su u isto vreme, za koji meč bi dali kintu?

Radvanjska (2) - Halep (5)

ili

Marej (2) - Nadal (5)

Protivnici su isto rangirani da bi bilo fer.

Mislim da bi i trener Simone Halep dao pare za meč Nadal vs Mari... Toliko.

lola

pre 8 godina

Ako samo malo isplivas iznad proseka eto neuspesnih da se kao kugla oko noge okace o tebe. Tako je u svakom poslu. Zato i ne cudi ovo sto se dogadja Novaku. Iza svakog coska cuci novinarska azdaja koja vreba svoj trenutak slave. A siroti sportista, umesto da siba reket, savladjuje doskok, grabi zaveslaje, strelja kos, treba da nam filozofski, socioloski i antropoloski analizira svet.. Oladite ljudi, Novak je sportista, ko ne zeli da ga voli neka ga ne voli, ko ne zeli da se na njega ugleda, nek se ne ugleda, ko mu zavidi, nek mu zavidi... Nego, sta vam rade deca? A vi? Imate li posla? I hleba? Ili samo igara i kolaca?

Kol

pre 8 godina

Muka mi je od ove besmislene politicke korektnosti, da onaj je pogresio nije trebao onako da se izrazi ali nije daleko od istine! Zato cenim tipove kao sto su Ibrahimovic ili Dzoi Barton kazu sve sto im je na pameti i boli ih uvo, ok tenis je drugi svet u odnosu na fudbal ali ovaj svet svakim danom sve vise klizi u besmisao! Novaku svaka cast cepidlakama ne bi ni majka Tereza ugodila!

DJ Vasa

pre 8 godina

Zenski tenis je u raspadu. Bilo je zanimljivo prije desetak godina kad su bile Henin, Clijsters, obe Villiamsice, i dosta dobrih Ruskinja. Sad je ostala samo Serena.

Nebojša

pre 8 godina

On je samo rekao ono što svi misle a mnogi ne smeju da kažu nema apsolutno razloga da žene budu plaćene isto svi turniri su im u dva seta sezona im je kraća znači u svakom smislu manje rade ali glavi razlog gledaocima je manje interesantan wta od atp-a to znači da wta profitira od uspeha muškog tenisa kada bi muškarci prestali odjednom da igraju tenis gledalaca bi bilo puno manje tako isto tako i plate teniserkama da ne ispadnem zenomrzac sve je po zasluži na primer manekenke puno više zarađuju od manekena i to je uredu ne treba tražiti jednakost samo zbog jednakosti tamo gde to nije opravdano.

Draza_Olmajti

pre 8 godina

A ko su uopste ovi tipovi sto ne odobravaju? Nikad cuo ni za jedno od njih. Kad vec imaju taj tviter,neka zaprate doktora. Sportski pozdrsv.

nije bitno

pre 8 godina

Zanimljivo je kako ljudi jedva dočekaju da nekoga ko je na vrhu napadnu svojim malim iskompleksiranim britkim jezičićima. Nije bitno da li je u pitanju Novak, Ronaldo ili Messi, uvek se nađe neko da kaže nešto zlo.

S jedne strane, sami uživaju u pogodnostima slave i novca koji zarađuju, pa nije ni čudo što su pod konstantnom lupom, ali sa druge ljudske strane i oni sigurno zavređuju fer i korektan odnos... Što bi rekli naši stari uvek postoje dve strane medalje.

U međuvremenu, bavite se svojim životima, uredite ih, budite srećni.

:D

Marijana

pre 8 godina

Da li ce ljudi radije gledati Simona, Bautista Aguta (igrace medju 20 na svetu) ili Sarapovu, Anu, Karolinu? Uvek cu pre pogledati zene nego na primer ovu dvojicu.
(Filip, 21. mart 2016 10:44)

Tako kažeš jer što si seksualno ugrožen! Zašto nisi notirao npr. Erani, Suarez Navaro, Kvitovu ili Kuznjecovu? Zato nemoj ti da staješ na stranu žena, molim te!!!

pametnjaković

pre 8 godina

Da bi teniser pobedio u jedno mecu na G.S. turniru potrebno je minimum 3 a maksimum 5 setova. Da bi teniserka pobedila potrebno je minimum 2 maksimum 3 seta. U kojem slucaju zabava duze traje? Ko ulaze vise napora da bih dosao do pobede? Ja se izvinjavam svim zenama i devojkama ali mislim da svako treba da bude nagradjen prema naporu koji treba uloziti da bih se doslo do cilja.
Medjutim nije u pitanju Novakov komentar vec se opet vracamo na poznati nam teren omalovazavanja lika i ostvarenja Srpskog tenisera koji je trn u oku Zapada.

mizogini gmizavi stvor

pre 8 godina

Haha, vidim da su i na komentarima pocele ovdasnje feminazis da se javljaju, malo im je trebalo vremena da se aktiviraju i krenu sa svojim odvratnim, agresivnim cviljenjem :))))

Русвај

pre 8 godina

И онда кад после овако коректне изјаве видим "твитове" овако успешнох људи у којима се поспрдљиво коментарише Новакова изјава о специфичности женског тела и његовим дивљењу женама за спортски труд и резултате, дође ми да им свашта напишем, кажем и урадим.

ded

pre 8 godina

Politička korektnost tamo gde joj nije mesto. Ja bih lično više voleo da neki naučnik koji je otkrio lek za neku bolest dobije više novca od bilo kog tenisera, ali ne ide to tako. Muški tenis donosi više para i zato bi njegovi akteri trebalo da budu bolje plaćeni. Još jedan od razloga što ne volim ženski tenis - ženama je više stalo do toga kako izgledaju na terenu nego kako igraju. Ana Ivanović je žalostan primer protracenog talenta. Neke od njih su operisale lice da bi bile lepše, druge izlaze našminkane... Navratilova, Graf i Seleš nisu bile neke lepotice, ali su ostavile trag u tenisu u najmanju ruku jednako kao RF, Nadal i Djoković. Nepravda je što one nisu bile plaćene kao muškarci. Za ove aktuelne se ne bi moglo reći.

tenis

pre 8 godina

Presmesno je porediti muski i zenski tenis u bilo kom pogledu!Samo jedan razlog da ne nabrajam vise,Gren slem,zene u 2 dobijena,muskarci u 3 seta,i tipa Djokovic - Nadal finale Australije 2012-e 6 sati i dobiju isti novac kao zensko finale od sat i po....kraj!!!

Filip

pre 8 godina

"Roland Garros 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"Wimbledon 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"US Open 2016 and the winner is Novak Djooookovic"

Kako će da boli!

Djorgo ``37 days``

pre 8 godina

On je javna licnost, i to jedan od najpoznatijih i najpopularnijih u svetu-sporta. Pored ostalog i zato je svaka izjava i potez pod mikroskopom medija i mnogih interesa. Njegova izjavam je u principu u redu, ali je bolje da je pitanja eleganrno eskivirao, jer to su OZBILJNE TEME koje ne bi trebalo ``razglabati`` na konferenciji za stampu, posle velike pobede kada je jos dosta adrenalin u krvi itd. Ako neko brzo uci to je Novak, shvatio je on to vec!

Petar

pre 8 godina

Dakle treba da se pravimo naivni i glupi i da kažemo kako je ženski tenis istog kvaliteta kao i muški? Treba da se pravimo slepi kad u ženskom 1/2 finalu na tribinama bleji 20 ljudi, dok su na muškom pune tribine? Treba da priznamo kako je fer da budu jednako plaćeni iako je jedan Novak 2012-te na AO odigrao 11 sati ukupno posle 1/2 finala i finala, samo dakle dva meča, dok je Azarenka tada pobedila Šarapovu sa 6:3 - 6:0, da finale GS!, ne znam dal je meč trajao sat vremena. Gluposti teške.

PR

pre 8 godina

Bravo novače, mislio sam da ćeš me na ovom polju izneveriti, ali si apsolutni kralj. Jednakost ne znači biti jednako plaćen već pravično nagradjen!
(Nebo, 21. mart 2016 09:20)

Ovaj covek me podseca na mene kada sam dosao na zapad, a dosao sam u trenutku kada je srpski rejting bio najnizi u istoriji. Pokusavao sam da budem iskren, pa onda kada vidim da mozda nisam shvacen, ja pocnem da objasnjavam... sto direktno vodi u jos vece nerazumevanje... Takav nisam bio u Srbiji, bio sam, u stvari, potpuno suprotan, uvek kratak (cesto duhovit) i samouveren.
Trebalo mi je vremena da naucim, ali naucio sam... da su meni postavili isto pitanje, rekao bih: Ja sam za apsolutnu jednakost i nagradjivanje prema rezultatima. A kada bi me pitali koji su to rezultati po kojima se meri (skoro sigurno bi pitali, a ako ne, opet dobro), ja bih rekao: Rezultati su u nasem slucaju gledanost meceva (uopste ne bih ulazio u to da znam da su u ovom trenutku muskarci gledaniji, jer to daje utisak pristrasnosti). Kakvi hormoni, telesne razlike u trenutku kada pricas o jednakosti, to je prica za najblize prijatelje, a ne za javnu scenu...
Novak definitivno treba nekoga da ga savetuje u ovakvim stvarima...

Larry

pre 8 godina

Pročitao sam malo komentare na BBC i uglavnom su slični kao i ovde. Malo će trajati halabuka i sve će se stišati, neće to uticati na Novaka uostalom on ima pravo na mišljenje a novinari od toga žele da zarade pa čak i na njegovu štetu . Nažalost danas postoji samo "jedna istina" i svako ko odstupi malo postaje politički nekorektan i zna se kakav tretman dobija u medijima. Kao što neko reče, zamislite da WNBA bude plaćen kao NBA? Da li je to realno? Ženski tenis zato stoji dosta bolje nego košarka jer bez obzira na fizikalije nije toliko "oštećen" kao što je ženska košarka, npr. gde zakucavanja jedva da postoje. Žene ovime dobijaju samo privid jednakosti jer su tu jednakost dobile a ne stekle nezavisno od muškaraca , što upućuje na to da uživaju status protekcije da bi bile jednake a to ih opet suštinski ne čini ravnopravnim. Po meni ravnopravnost znači jednaki uslovi za sve. Današnja ravnopravnost počiva na kvotama a to sve zarad ispravljanja istorijskih nepravdi iliti ispravljanja krivih Drina. Daleko da u Srbiji postoje podjednaki uslovi pogotovo za pripadnice slabijeg pola ali tome svakako treba težiti.

Dr

pre 8 godina

Necu da ulazim u to ko treba vise ili manje ra zaradjuje. Neko sam ko jako postuje zene, ali konkretno zenski tenis ne mogu da gledam. Dosadno, bez naboja, samo vriska vriska i vriska. Poslednja generacija u zenskom tenisu koja je privlacila paznju je generacija Enan, Morezmo, Klajsters, Serena. Posle njih tuga.

Jagodinac70

pre 8 godina

Dakle niko ne naziva stvari pravim imenom.
Teniseri i teniserke NE ZARAĐUJU,oni su NAGRAĐIVANI, i unapred poznatim iznosima. Učestvuju na turnirima u organizaciji asocijacija čiji su članovi, i one postavljaju granice NAGRADNIH fondova.
Tako da svako u okviru svoje asocijacije može da se bori za bolji status. Finansijski se ne pitaju oni kao igrači, nego organizatori, ko hoće drugačije ima mogućnost da napravi svoju, novu asocijaciju i na drugačiji način postavlja nagrade... Dotle, igrajte, uzimajte svoj deo kolača i ne pametujte previše.

Фрфљави

pre 8 godina

Јако ми је жао Новака, што ће га сада линчовати по свим штампама. Једва су дочекали овакве изјаве. Запад ми се грози Као и њихови двоструки аршини. Аполутно се слажем са Новаковим ставом! Иванишевић и Симон су били директнији у изјавама. И свака им част на томе. Рекли су што сви али апсолутно сви мисле. Чак и новинари. Али неееее, то је деградација. То није лепо, то није људски, то није сада у фазону да се кажд. Апсолутна табу тема. Као што рекох, ови ће га разјапити само тако, а већ виђен сценарио је да ће Новак морати јавно, покуњено и потчињено да се извини. Дао бих кућу да ће се то десити. И то најкасније до... па до четвртка ове недеље. Ако не и пре. Новак треба да буде дипломата. И да каже, ја нисам адекватан за тако нешто, питајте надлежне и по крстком поступку. Овако је сам себи забио нож у леђа.

Beloved

pre 8 godina

Da ne kopam predaleko RG 2013 godine, muško polufinale Đoković – Nadal, igra se pet setova. Novak nažalost gubi u petom setu sa 9-7, meč traje 4h i 37 minuta. Iste godine, isto mesto žensko polufinale Serena Vilijams - Sara Erani 6:0 i 6:1 za Serenu posle 45 minuta pimplovanja. Mene je bilo sramota da gledam onakav meč. Oni koji i dalje ne shvataju šta je Novak hteo da kaže, ne vredi ni crtati.

stiven k.

pre 8 godina

Bravo Nole. Iskreno i korektno kao i uvek. Osim toga treba da se kaže da na GS turnirima, muškarci igraju na tri dobijena seta, što veoma često znači i svih PET setova, a kod žena max TRI seta. I na kraju nagrade su jednake. To nije pravedno i pošteno. To nema veze sa ravnopravnošću. Nikad nisam čuo da se neki ženski meč igrao četiri ili pet sati, što je kod muškaraca veoma čest slučaj.

mile

pre 8 godina

Nole je lepo analizirao problem, i istakao da ne može samo da se traži, samo zbog "prava na jednakost", jednaki nagradni fondovi. Istakao je ono što je ključno - žene ne izazivaju toliku pažnju gledalaca kao muškarci, ne donose jednaku zaradu, te ne mogu imati ni jednake nagrade. Ali, u ovo doba feminističke diktature, sve je moguće...dovoljno je etiketirati nekoga kao "seksistu", a novinari odrade svoje...

Dokholiday

pre 8 godina

Malo nepromisljena izjava Djokovica, a u trenutku kada po mom misljenju simpatije i naklonost publike na zapadu, polako preteze na njegovu stranu.Ovo je zadnja stvar koju bi voleli da cuju.Na postavljeno pitanje o seksizmu, odgovoriti takodje seksizmom, stvara jos vecu kontraverzu.Novak kao kandidat za najboljeg sportistu sveta, mora imati u vidu da se svaka njegova izjava gleda kroz lupu

Pozdrav.

Box

pre 8 godina

Mislim realno, koga je jos briga za zenski tenis,fudbal ,kosarku?!..to prati samo uza rodbina i po koji entuzijasta. Nigde veze da budu placeni isto...

Filip

pre 8 godina

Da li ce ljudi radije gledati Simona, Bautista Aguta (igrace medju 20 na svetu) ili Sarapovu, Anu, Karolinu? Uvek cu pre pogledati zene nego na primer ovu dvojicu.

Filip

pre 8 godina

alavi licemeru, sad te jos vise ne podnosim!
(maki, 21. mart 2016 10:31)

Hitno do apoteke po tabletice za smirenje da ne bude kasno. Posle kad ti se sloši šta ćeš onda.

ajde

pre 8 godina

Ako ATP/WTA ima veću popularnost, zašto taj savez ne bi raspolagao većim novcem?
U muškom fudbalu je više para nego u ženskom, u ženskoj modi je više para nego u muškoj. Meni je to sasvim u redu.
(Vlada, 21. mart 2016 09:15)

Ovo je pravi komentar.

Ne razumem kako neki kazu "nije mu ovo trebalo". Sta to, sta je rekao lose?
Muski tenis je mozda i duplo popularniji od zenskog. Kod zena ima mnogo oscilacija, nema konstantnosti, neko osvoji Gren slem pa nestane. Da ne pricamo o tome sto im mec nekad traje krace, recimo u fudbalu, kosarci, rukometu i odbojci traju jednako. I nisu jednako placeni muski i zenski sportisti u tim sportovima.
Novak je iskreno rekao sta misli, jer su ga pitali. On ne odlucuje o tome, ima ko ce. A nista lose nije rekao. Rekao je super sto su se izborili, ali MOZDA bi bilo dobro da imamo vise. Ili ako njihov sport bude popularniji da one imaju vise novca.
Dakle, MOZDA, a ako ne - NIKOM NISTA, u redu je i ovako.

Nole nikako nije nepostovalac zena, nego veliki perfekcionista i borac za pravdu, covek sa ispravnim shvatanjima. Da se on pita za sve u svetu, pa sve bi bilo cakum pakum.

Valjalo bi da ne gubi energiju na nebitne stvari, kao i ja da ne gubim. :)
Konacno ga je Rafino izdanje probudilo i oberucke je uzeo trofej, milion $ i 1000 ATP poena.

Bozidar

pre 8 godina

Vrlo je jednostavno...tenis se igra u muskoj i zenskoj konkurenciji.
Ako muski mecevi imaju vece interesovanje,vise pune teniske komplekse i ako je veci profit od njihovog marketinga i prodaje opreme onda njihov fond nagrada treba biti veci.
Ako je to slucaj sa zenskim tenisom onda ce one imati vise.
Ali realno muski tenis je pravi tenis..tako da Novak je lepo i kulturno objasnio.
Pa zapitajte se zasto se zenska finala igraju pre muskih i zamislite koliko bi ljudi ostalo na stadionu da se zenska finala igraju poslednja...interesovanje bi bilo mnogo,mnogo manje..sustina je da ljudi vise vole muske konkurencije.

realno

pre 8 godina

"... Svi su oni nasi, mladi ljudi koji su uspeli ali selo nije izaslo iz njih i to iznova i iznova dokazuju..."
(sanja, 21. mart 2016 10:16)

Hormoni, gradjanke i tako to..

Dragan

pre 8 godina

E tako ti treba kad hoces da pametujes o svemu. Sad si ga ugasio. Umesto da ostanes upamcen kao jedan od najvecih sportista svih vremena, svi ce te pamtiti kao seksistu. Pozdravi se sa nagradama i sponzorima ubuduce, ovo ti nikada nece zabarovati.

???

pre 8 godina

Ne razumem šta je u njegovoj izjavi seksističko i čime je uvredio žene.Problem vide jedino britanski mediji,tradicionalno nenaklonjeni Đokoviću i lokalni hejteri koji će naći zamerku šta god on da uradi ili kaže,ali njih ne računam kao ozbiljne komentatore jer verovatno zavide svima koji su i malo uspešniji od njih,a sami nisu spremni da pomere d... i da urade nešto od svojih bednih života.
Probajte bar jednom da pročitate tekst od početka do kraja,pogotovo početak,pa će vam sve biti jasnije.A možda i neće.

Srdjan

pre 8 godina

g

Prvo, nije "vavrenka" nego Vavrinka. Ajde sto si pogrijesio prezime nego zasto bas njega i jedino njega malim slovom da napises? Kao drugi, sve zavisi od trenutka u kom se govori. Prije 15-20 godina zenski tenis je donosio vise zanimljivosti i bio jaci. Igrale su Graf, Seles, Hingis, Kaprijati, Devenport, Serena, Venus, pojavile se Klajsters i Enan itd. Sve vrhunske teniserke i visestruke GS sampionke, a u to vrijeme na ATP je bio muk i praznina. Sampras i Agasi pred penzijom, prvi na svijetu bili Huan Karlos Ferero, Karlos Moja, pa onda Cileanci i Argentinci, Hjuit, Rodik, Safin... Tek sa pojavom Federera i njegovim prvim osvojenim WB ATP krece uzlaznom putanjom, da bi sa Nadalom i Novakom dostigao vrhunac. A tada su djevojke bile mnogo manje placene nego momci. Kad pogledam da je npr. Ferer zaradio vise od turnira nego Graf nije mi dobro. A ono sto je Graf donijela tenisu i sto je Ferer donio ne moze se porediti!

VUK

pre 8 godina

javnost je licemerna.. najlakše je politički delovati..svako treba da podeli ono što je zaradio.. bez obzira na pol.. Prodaja ulaznica +sponzori +reklame +tv prava.. od ukupne cifre oduzeti troškove i dobit dele organizator i učesnici turnira.. tako na i ženskom i na muškom turniru.. šta da se radi u fudbalu??? Muškarce gleda hiljadu puta više ljudi.. Novac koji uzme liga šampiona ili SP za muškarce ne može da se poredi sa ženskim fudbalom.. ko to gleda? I sad Mesi koji uzme 100 miliona godišnje plate treba da isto zarađuje kao i žena koja je najbolja u fudbalu?!?! Ko će da izvadi te pare? Mesi je eksplatisan.. oko njega se vrte milijarde.. prodaja dresova i sve što prati muški fudbal... ženski fudbal a i tenis su na subvencijama.. organizatori od prihoda sa muških turnira dotiraju organizaciju ženskog sporta..i šta sad? Neka ostvare same prihod i sve podele.. novac se ne uzima samo na pol!!! Sutra će se organizovati prvenstvo osoba koje nemaju pol.. koje se osećaju i kao muško i kao žensko.. i prodaju karte samo familiji...i njima treba dati fond koji imaju Đoković i Mesi??? Ovi momci uzimaju samo mrvice od kolača koji kapitalisti zarađuju na njima.. žene.. i svi drugi neka podele što zarade. Kada budu zarađivale više neka to i podele.. muškarci će biti u drugom planu.. s pravom.. ovako. ovo je čista demagogija.. ako smo ravnopravni, zašto ima muški i ženski turnir?Svi na JEDAN. I??? Serena bi u karijeri imala jednu osminu finala! I koliko bi zaradila? I ovo što uzimaju košta nekoga. Nisu to zaradile a vode kampanju da uzmu što im ne pripada.

Јота

pre 8 godina

Neko u komentarima rece da je citao komentare na BBC-ju, te sam i je malo pogledao, kako sam tekst, tako i komentare.

Tekst je na B-92 prenesen sasvim korektno i odrazava srz i sustinu onoga sto je Novak heto da kaze.
Naravno u mnogo kracoj verziji, ali sasvim verodostojno preneto.

Komentari forumasa u velikoj vecini podrzavaju Novakovu izjavu i skoro da se uopste ne razlikuju od komentara koje sam ovde procitao.

Manjinski postovi koji prozivaju Novaka u negativnom kontekstu su uglavnom kaznjeni negativnim lajkovima.

Novak definitivno ima taj momenat korektne retorike u kojoj iznese svoj stav na jako primeran i korektan nacin.
No ipak za razliku od Novaka, Rejmond Mur je dobio dosta kritika, ali zbog nacina na koji je izneo ono sto ogromna vecina na BBC-ju misli.

Konstatacija - Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti - po onome sto sam ja procitao nije tacna.

Batko

pre 8 godina

Sta ovaj decko radi, pa to je strasno! Ponasanje je za svaku osudu! Od foliranja na terenu pa do ovih stvari...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 21. mart 2016 12:42)

Ti izgleda bas uzivas u svojim kompleksima dete ??? Ali baaaas toliko da si iskompleksiran....

nex

pre 8 godina

Nista mu nije trebalo da ulazi u ovu raspravu. I njemu se desi da kiksne. Nekad je bolje nista ne reci.
No,po meni,on je ovde samo potencirao sistem nagradjivanja na reciprociteta. Nema ni tu neceg negativnog

Srednjak

pre 8 godina

Zna Nole da su feministicki lobiji jaci od drzave i religije, jer drze medije od Srbije do Devicanskih Ostrva, zato pazljivo bira reci. Ipak vidimo i to nije dovoljno..
Naravno, sve ce to doci jednog dana na svoje, jer onaj kome das ruku a trazi i rame, na kraju ce zavrsiti sa prstom.

10 gemova

pre 8 godina

Po logici iz vecine komenatara, Azarenka i Serena bi trebale da dobiju vise para na IW od Djokovica jer su igrale zanmljiviji mec u duplo vise gemova u finalu a Raonic ni cvonjka jer je izgubio finale mastera kao bednik.

satelit

pre 8 godina

Biti iskren i pametan NIJE ISTO! Ovo je seksizam i Novak je pogresio.. Klasicna Balkanska izjava ili istocnoevropska.. setite se Gulbisa i Stakovskog i njihovih slicnih komentara. Covek koji zaradi 100 miliona dolara samo od nagrada ne treba da bude "alav".. VOLIM NOVAKA ,ali sam vec pisao da mnogo "nalece" na novinarkse 'patke'... Previse zeli da filozofira... Da potsetim : " I meni su jednom pre 9 godina ponudili da namesti mec",rece Novak... I ovi "novinari" odmah krenuli da ga optuzuju!

igor

pre 8 godina

Nole treba da cuti, ili da da neki diplomatski odgovor jer bilo sta da kaze, hejteri ce ga odmah pljuvati. Da je ovo izjavio Federer svi bi ga hvalili kakav je dzentlmen.

Svete

pre 8 godina

Koliko bi onda trebale da se smanje tvoje nagrade kad te publika ne voli i svi navijaju protiv tebe, zvizde ti na svakom turniru? Licemerna izjava, sramota da se ovako ponasa.

Nole

pre 8 godina

Volim noleta jer je apsolutni sampion ali ove izjave bo trebao svesti na minimum. Uvijek nesto filozofira pa se spetlja i uprska pa ga javnost osudjuje. I onda se pita sto nije najpopularniji kod publike. Cuti radi treniraj pobijedjuj to je tvoje pa da vidis kako ce te onda cijeniti. Niko ne volo filozofiranje.

Washington

pre 8 godina

A sad ce razne grupe feminista da se okome na Djokovica. Druze, trebao si reci "da zene zasluzuju isti novac" i kraj price. Ovako bezveze sebi stvara dodatni pritisak. Sad jos kad krene zuta stampa iz velike britanije nece moci da zivi tokom turnira.

Druga stvar, on je ipak broj 1 u tenisu, najbolji sportista vec nekoliko godina. Jos ce doci da mu protestuju tokom vaznih meceva.

Mislim da je ovo greska ali njegova stvar na kraju krajeva. Slazem se sa onim sto je rekao ali u danasnjem svetu moras dobro da pazis sta pricas u javnosti.

Jum

pre 8 godina

Ko misli da je Nole nesto pogresio jos uvek nije rasudio najbolje. Ja mislim da su nagrade zadovoljavajuce, a i sta ce im vise... Imaju oni jaka sponzorstva tako da se ne plasim za tenisere...

psihološkinja

pre 8 godina

Da li neko zna a da ne gugla ili pita zenu da li se igra liga sampiona u zenskom fudbalu i ko je igrao u finalu. Ili recimo koji tim je prvak u Srbiji u zenskom fudbalu? Ili da nabroju pet premijer turnira u wta

BataZivotinja

pre 8 godina

Nadal je imao sto puta gore izjave na racun WTA, pa nikom nista. Djokovic je rekao svoje misljenje, uz to sto puta ponovio da postuje zenski tenis i da bi i zene trebalo da zaradjuju vise, kada bi situacija sa ineresovanjem bila obrnuta.

Милош

pre 8 godina

@Srdjan, Новак има позамашан број навијача. А у изјави нема ничег спорног. Ни детаља чак. Мушкарци играју дуже (три сета) на ГС-у, више навијача, а плаћени су исто. То није фер.

nišlijka

pre 8 godina

Na početku i kraju sve se svodi na čistu matematiku. Možeš da podeliš samo novac koji postoji, ne možmo da kažemo da je korektno da zbog "korektnosti" neko treba da nas dotira. Ako moj kolega bolje posluje, da li njegova firma, korektnosti radi, treba deo profita da prosledi mojoj firmi, jer sam ja žena?!

b

pre 8 godina

Realno ženski sport ne gledam uopšte. Podržavam sve, ali ajde da uzmemo na primeru fidbala: kolike su tamo plate, gledanost, sponzorstva...
Apsolutno sve ljude ne treba deliti ni po kom osnovu. Ali svakom treba pružiti jednaku šansu, pogotovo u bavljenju sportom.
ALI nismo svi isti.
Da li su belci diskriminisani u sprinterskim disciplinama?

Ovo je sve glupost.

srle

pre 8 godina

Ne vidm šta je Novak loše rekao? Sve je u pravu, čak je bio blag u oceni ženskog tenisa, koji je mnogo dosadan. Nema kvaliteta, pojavi se tu i tamo neka lepa teniserka koja privuče pažnju više svojim izgledom nego igrom na terenu. Razlika muškog i ženskog tenisa je kao nebo i zemlja. Molim vas uporedite Noleta, Federera, Nadala i Vavrinku sa recimo Radvanjskom, Voznjacki, Kvitovom i Suarez Navaro - naučna fantastika, koliko je to samo velika razlika u kvalitetu. Ne u snazi, već kvalitet i umeće. Ne možeš uvek da budeš politički korektan, uvek će se neko naći sa drugačijim stavovima.

my way

pre 8 godina

Da bi se ispravno razumela Novakova izjava moraju se pogledati drugi sportovi, bez izuzetka. Koliko zaradjuju fudbalerke, koliko fudbaleri, kosarkasice i kosarkasi...? Pogotovo je sramna situacija u SAD-u gde zenski sport predstavlja zabavu u medjusezoni muskog. Pogledajte samo americki fudbal i "Lingerie football league". Mislim da Novaku nije trebalo da se uopste upusta u temu, ali sve sto je rekao je istina za koju nije on kriv. Takav je ovaj kapitalisticki svet u kojem zivimo. Noletova izjava nije sporna sa seksistickog stanovista, naprotiv, po tom pitanju je u potpunosti stao na stranu zena.

eee

pre 8 godina

pa ako cemo po ovoj njegovoj logici , juce je trebala veca nagrada da bude za azarenku nego za njega.. vise je ona gledalaca imala..
mali se malo izglupirao

drop shot

pre 8 godina

Po logici iz vecine komenatara, Azarenka i Serena bi trebale da dobiju vise para na IW od Djokovica jer su igrale zanmljiviji mec u duplo vise gemova u finalu a Raonic ni cvonjka jer je izgubio finale mastera kao bednik.
(10 gemova,
Da se musko i zensko finale igralo na razlicitim terenima a da ulaznice
nisu unapred rasprodane Novak i Raonic bi igrali pred praznim tribinama
dok bi Serena i Azarenka napunile stadion. Da li bi onda Novaku padalo
na um da daje ovakve izjave.

Ne mrzim zene-obozavam ih

pre 8 godina

Ako su nagrade iste, a u cilju ravnopravnosti da-nema povlascenih, neka se uvede da zene igraju na tri dobijena seta na GS turnirima i kraj price.

cisko

pre 8 godina

Zasto se po svaku cijenu muskarci i zene zele uciniti istim, kad nisu ?To je neprirodno . Svako ima svoje ''resore'' .
Sto se Noleta tice ..tebra , skoncentrisi se ti na bitnije ,pokupi im sve , kad ti je Bog dao . I cuvaj se mina koje ti svako malo postavljaju .

žilijen

pre 8 godina

Bio malo euforican posle pobede, pa se primio? Sad ce lepo da ga razvlace mesec dana...

Znaci deco da vam objasnim: na poziciji apsolutnog broja, se svaka izjava i svaka rec odmerava i premerava ne 10 nego 100 puta.

Tenis je jedini dobro placen sport gde zene zaradjuju isto kao i muskarci, i to je veliko dostignuce. Pricamo o turnirima.

Na polju marketinskih ugovora je otvorena trzisna borba: Ako su Novak, Mari & Co bolji i trzisno atraktivniji, dobijace bolje ugovore. Tu vec vaze i surova pravila i nema politicke korektnosti: ko je fizicki atraktivniji, nacionalno, religiozno i na sve moguce nacine privlacniji, dobija vise para.

Endi Marej

pre 8 godina

Ravnopravnost je ključ... Nema mesta seksizmu... Nije seksistički reći da je ženski tenis slabije posećen, i nije zanimljiv koliko muški. Ovo forsiranje da žene budu isto plaćene je kao da neko aad forsira da fudbalske lige budu isto plaćene... Razlika je velika u kvalitetu, pa bi stoti teniser sveta mogao serenu da pobedi sa nulom... Kruže priče da je u privatnoj opkladi serena to već doživela... Znači ukoliko bi se spojile liste ženaki tenis ne bi postojao, jer opet kažem razlika je u kvalitetu... A to je jedino što treba da određuje viainu nagrade, onoliko koliko zarađuju toliko trebaju da budu plaćene... A ova na tviteru sto reče da stave ženaki tenis u udarne termine i da ga reklamiraju koliko muški bilo bi drugačije... Žena je u najmanju ruku u zabludi... Sto kaže ona izreka, možeš da staviš kaput na kozu, ali ipak je to samo koza.

Dule

pre 8 godina

Uhvatili ga u kljesta, sto bi rekli. Da je rekao da nagrade treba da budu iste pljuvali bi ga muskarci, za razlicite nagrade, pljuvale bi ga zene, da nista nije rekao, pljuvali bi ga svi. Mozda da ih je samo uputio na svoj PR tim :-) i presao na sledece pitanje

Vukodav

pre 8 godina

Potpuno iskren odgovor, ne vidim logiku da budu jednake nagrade pa nije to socijala, to je zarada.
Ne bi ni bili milionski iznosi da sport nije popularan i da ljudi ne gledaju.
Ako gledaju više zbog žena onda samo napred neka one uzmu veće iznose.

Naravno jasno je da nije tako, i samo ljigavci bi radi političke korektnosti rekli kako je pošteno da nagrade budu iste.

Navijac

pre 8 godina

Zenski tenis je atak na usi. Gledajuci duele Sarapove i Azarenke i onih italijanki.Nije normalno da zenski finalena AO ili bilo kom drugom GS nosi isti novac od nagrade.Zene max 3 seta a muskarci mogu i 5 setova i pet sati igre

Ertz

pre 8 godina

Ako neko ima žarku želju da te osudi i mrzi, tu ne možeš ništa da učiniš. Ne treba na to gubiti vreme, a posebno emocije. Možda je to deo plana da se "fajt iz ringa" prenese na ulicu, gde su pravila drugačija, to jest, gde ih nema.
Imamo najboljeg tenisera na svetu, koji je uz to human, kulturan, šarmantan, zabavan i rodoljubiv.To se neće promeniti uličnim i dripačkim pokušajima da se nanese šteta njegovom radu. Ne mogu mu oni ništa, jer je psiho-fizički dominantniji. Fajter je nad fajterima.

kurl antoni tuns

pre 8 godina

Pa lepo je rekao, malo se samo ukopao sa ovim hormonima. Sad je navukao sebi feministkinje na vrat, a to su često veoma naporna stvorenja.

Na grend slemovima muškarci igraju na 3, žene na dva dobijena seta i za to su plaćeni isto. Zamislite da vi i neka osoba radite isti posao, s tim što ona radi 4h dnevno dok vi radite 8h. Pritom se rad osobe manje ceni, ali ste plaćeni isto isključivo zbog rodne ravnopravnosti. Je li to pravedno?

Uvukli su ga u ova pitanja, nije se snašao i to je to. Sad mora da se živi s tim.

Hamsik

pre 8 godina

Stvarno nevidjena glupost sto se isto nagradjuju i zenski i muski tenis, Novak je fenomenalno odgovorio, u fazonu da zenski treba da bude koliko jeste ali da se muski poveca za 10 puta, jer muski tenis je na 100 nivoa iznad zenskog... to bi isto bilo kada bi u fudbalu isto bilo placena muska i zenska liga sampiona, realno da bar igraju neki tenis pa da ne kazes, ali 10 godina dominira Serena Vilijams koja u finalu odigra sat vremena i uzme novac kao Federer Djokovic ili Nadal koji ginu po 5 sati.

Dejan

pre 8 godina

Stvarno glupa izjava. Sta misli sme da misli, ali ovo misljenje izneti otvoreno u javnost (a nije iz WTA ili ATP) je toliko glupo da nemogu da verujem. Ionako ima problem sa imidzom - ovo mu tek dolazi kao harakiri. Glupo, glupo, glupo...

mužjak

pre 8 godina

Rešenje je prosto. Spojiti WTA i ATP u jedno mešovito takmičenje, pa neka žene pokažu i dokažu tu jednakost o kojoj pričaju. Pošteno!

Posle 2 godine ne bi bilo ni jedne žene profesionalne teniserke....

Svete

pre 8 godina

Meni samo jedno nije jasno a to su naravno nekoliko stvari, zasto se samo u tenisu pominje razlika u zaradama izmedju zena i muskaraca, zasto se o tome ne prica recimo u fudbalu ili u kosarci ?
U tenisu Federer je od nagrada uzeo 97,5 miliona a SWilliams 75,5, koliko je to manje nekih 25% ?
Kobe Bryant godisnje od ugovora dobije 30 miliona dolara a najplacenija WNBA igracica oko 100 000....koliko je to manje nekih 30 000 % ???
Zasto se ne smanjuju ugovori NBA igracima i te pare neka se sele u WNBA, ko koliko gledalaca privlaci to je koliko ja shvatam nebitno ?
Zasto se ne smanjuju ugovori Mesiju, CRonaldu, Runiju i svima njima i to da se daje zenama u fudbalu ?
Zasto najplaceniji maneken na svetu zaradjuje 1,5 miliona dolara a najplacenija manekenka 45 miliona ???
Ne znam po cemu je tenis toliko poseban da se samo u toj oblasti govori na tu temu ?

anica

pre 8 godina

sanja, 21. mart 2016 10:16
Molim Objavu komentara
Ne bih da zvucim bezobrazno...ali Mnogo vam je jadan komentar. Pun kompleksa i zavisti. Zar treba neko da se stidi odakle je? Sta je rekao pogresno? Ima prava na sve sto je rekao. Novak je nas ambasador u svetu, iskren, sa sve svojom pojavom inteligencijom, znanje im smeta jer se nije prodao za pare, i nije zeleo da se adaptira, svoj je i sta sad. Ima gospodjo/gospodjice njega ko da voli...pa eto ne zeli da "selo" izadje iz njega, njegovo pravo. Sta god to znacilo u vasem slucaju. Zavisi gde smo odrastali, ali u mom kraju se jos uvek prave vrednosti cene. Svako se svog sela rado seca i ponosi se, ono sto je neko "u biti" ne moze niko da promeni. 100 miliona on je i dalje isti onaj momak sa Banjice. NORMALAN! Jelena Jankovic sa svojim psovkama na terenu smehom u 31 godini je mozda zanimljiva zapadu, i meni je ponekad vickasta, ali nekome je neozbiljna, Ana Ivanovic takodje, sta ima da ponudi sem lepote i udaje? Ravnodusnost na terenu? Novak nije zanimljiv samo zato sto stize Federera i zato sto ima svoj stav. Profil coveka kojeg oni nisu zeleli.
NAPRED NOLE!

VUK

pre 8 godina

@Anica...da,da.. nekorektno od Novaka!!!!???? .. žensko finale Wimbldona u indeksu gledanja je manje za 60 %..sponzorski ugovori i sekund reklame u live prenosu ženskog i muškog tenisa se drastično razlikuju..više stotina puta je skuplja reklama u prenosu muških mečeva.. pa pogledajte ovde.. kad bi se Jumko obrušio na Anu i Jelenu.. koliko bi se tu komentara pojavilo?Prodaja sportske opreme muških zvezda u sportu je nezamislivo velika.. a ulaznice? evo npr. ulaznice za utakmice Arsenala su od 35 do 235 funti.. kapacitet stadiona u Londonu je 65000 a ima trebovanja za 150000 pretplatnih karata!! Ženski fudbalski klub igra na pomoćnom stadionu.. ulaz je besplatan.. 2-3000 gledalaca!!! Poenta je u kapitalizmu da svaki trošak mora imati pokriće. Nagrade koje se isplaćuju u ženskom tenisu nisu iz prihoda koji devojke ostvare..Direktori turnira vade taj novac iz ukupnog prihoda sa turnira.. a to prave Novak,Federer, Nadal, Endy i ostali momci koji pružaju nezaboravne mečeve.. nije Novak uvredio žene.. nego posao je posao.

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Ovo je pre svega zalaganje za prava žena, ako je to uopšte potrebno.
Po svemu trenutno one imaju veća prava od muškaraca u tenisu.
Kada se preračuna vreme provedeno na terenu u odnosu na to koliko su plaćene, onda su one bolje plaćene nego muškarci.
Druga je stvar što se u priču uključuju zapadni licemeri.

Goran G

pre 8 godina

Nema mesta seksističkim izjavama i svako ko aludira na tu stranu greši. Ako je tenis biznis, a svakako da jeste i to vrlo unosan, onda je svaka rasprava o lovi legitimna. Vratimo se u finala USO 2015. Da li mislite da su istu lovu obrnule ili su atraktivnije bile Peneta/Vinci ili Novak/Federer?

nemanja

pre 8 godina

Sa Novakom bi se slozio svaki teniser na ATP turu. Cinjenica je da je zenski tenis smesan kada se poredi s muskim ali je takodje dosta blizi muskom nivou od drugih sportova kao sto su kosarka i fudbal, ipak dosta je daleko od muskog nivoa i cinjenica je da muski tenis nosi zenski na grbaci. Ta prica je smesna i Novak je u pravu, onaj ko zaradjuje vise treba da bude nagradjen a to su muskarci. O ovome se samo prica u tenisu, zamislite da ovakvu pricu pokrenu kosarkasice ili fudbalerke pa svi bi se smejali. Kakve veze ima ko je kome trener ta opravdanja su smesna, cinjenica je da muski tenis zaradjuje vise i samim tim bi muskarci trebali da zaradjuju vise.

Veronika

pre 8 godina

Mene samo zanima kako bi dvojica pomenutih odgovorili na ta ista pitanja,čisto sumnjam da bi odgovori bili puno drugačiji,ali Nole,što god da kaže,postaje globalna tema i razlog za rasprave u teniskom i sportskom svijetu,jadni su ti novinarcici,konstantno ga pokušavaju uloviti na krivoj nozi i kada dobiju iskren odgovor dogodi se ovako nešto. .Da je odbio odgovoriti na pitanja,onda opet ne bi valjalo,pa ti sada budi pametan.

M

pre 8 godina

Nole nešto reko i to još protiv zlog feminizma, znači super je. Što reče ova žena sa twittera dajte da se ženski tenis prenosi u prime time i reklamira kao muški i za nekoliko godina bila bi obrnuta situacija. Žene jednako igraju do ivica svoje izdrzljivosti razlika u tome koliko to traje je u fiziologiji, upravo zbog razumevanja da muško i žensko telo nije isto postoji razdvajanje muškog i ženskog sporta. Žene moraju daleko više da žrtvuju sportu i mnogo više da se bore, što on reče hormoni, svako ko ima žensko u životu zna šta znači promena klime za ženu (npr. Odlazak na godišnji odmor) a kamoli stalno cimanje sa turnira na turnir. I u svemu tome one se razbijaju od treninga i posla. Da ne pričamo o tome da žene u sportu tokom svoje karijere mogu da zaborave na porodicu (baš bi nole bio prvi i imao sinčića sad da je žensko). Nije problem da se porodica ne uzima u obzir, nema frke, ali onda nemojte da se žalite kako su žene zle i sebične što nemaju decu, niti na belu kugu. Ne može i jedno i drugo. Licemerno je.

Zvezdan

pre 8 godina

Iako možemo da obozavamo Novaka za svoj tenis, možemo i da budemo iskreni i da kažemo da je njegova izjava u vezi sa hormonima obična glupost. Ipak on ostaje balkanac sa svojom dozom muškog seksizma. Kao da muskarci nemaju problema sa hormonima... Lol... Živim u Kanadi, muškarac sam i prvi put se stidim za Novaka!

golijat

pre 8 godina

Nije bas morao toliko iskreno...A i 21 vek je stvarno ono o hormonima je bilo neprijatno i nepotrebno.Inace u drugi plan je pao njegov ogroman uspeh.Cestitke!

Endi Marej

pre 8 godina

Zašto jelen super liga nije plaćena isto koliko i španska primera? Jedan jedini razlog - kvalitet! Kvalitet i potražnja diktiraju veličinu isplate to je jednostavno... Na bbc sajtu postoji statistika gde je prikazana gledanost muškog i ženskog tenisa, a gledanost muškog je tri puta veća... U svemu je tako, nema ovo veze sa diskriminacijom prema ženama...

totalno OK

pre 8 godina

Predlažem da pročitate ono što je prvi korisnik priložio sitnim slovima, zapis intervjua. Zapravo, apsolutno ništa loše, čak je i povoljnije po Novaka, zaista ništa sporno.
Ono što mi je nejasno je da su žene jako reagovale na priču o hormonima, a ja to vidim kao nešto gde Novak upravo govori njima u prilog i u njihovu korist, kako se uprkos hormonskim promenama koje imaju svakoga meseca, bore i uspevaju da ostanu to što jesu - fizički zahtevni profesionalci.

Iskreno bih očekivao da ih tim komentarom pridobije, a ne odbije, zaista ne razumem. Po meni džentlmenski komentar kojim im daje kredit za ono što rade i u čeu uspevaju.

Ovako, reakcija deluje kao iz vica.

Zoran

pre 8 godina

Sve je on posteno i pravilno rekao: Ko privvlaci vis epublike uzima vise para. To sto je danasnjica sliak i prilika niza nelogicnih stvari, to je druga prica.

Filip

pre 8 godina

"Roland Garros 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"Wimbledon 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"US Open 2016 and the winner is Novak Djooookovic"

Kako će da boli!

R

pre 8 godina

A sta bi bilo kada bi po Djokovicevom rezonu pogledali ko od muskaraca dovodi najvise gledalnosti i prodaje najvise karata pa da prema tome bude i nagrada? Uz sve postovanje prema njegovom trudu, Nadal i Federer su najomiljeniji igraci u tenisu i donose najvise gledanosti. Treba li onda da imaju i najvece nagrade? Novaka na zapadu jednostavno niko ne voli iz prostog razloga sto niko ne voli kada roditwlji od male dece pokisavaju da naprave masinu za pare. Svi znaju njegovu pricu, da je produkt beskrupuloznih roditelja i on jednostavno nije ni priblizno cool kao Federer i Nadal. Mogao bi o tome da razmisli pre nego sto daje onakve izjave

neko iz gomile

pre 8 godina

Jaaoooj crni Nole kud to da kazes bas danas na svetski dan borbe protiv diskriminacije. Ubice te Jelena kad dodjes kuci,praces i peglaces do kraja zivota za kaznu. Salu na stranu veoma je skakljivo pitanje. Sasvim je o.k. da zene imaju iste nagrade na turnirima iako je medijska paznja mozda slabija. E sad ako se sponzori i organizatori ne bune zbog toga onda nema rasprave.

Lose vidis

pre 8 godina

(Kritičar, 21. mart 2016 10:15 Pobednik u matematici ili u prebacivanju loptice, zar to treba razdvajati u vrednovanju, duh ili telo ili i duh i telo, varas se ako dajes prednost matematicarima. Primedba za razmisljanje.

rema

pre 8 godina

ni muski manekeni ne zaradjuju koliko zenski, niti muski pevaci itd...
Polovi su drugaciji, trziste odredjuje samo... Da zene toliko vole sport, ne bi vikende provodile u soping molovima.

Djuka Cg

pre 8 godina

Naravno da je zenski tenis smijesan i niko ga ne shvata za ozbiljno. Razlika u kvalitetu je astronomska i muskarci bi trebalo da budu bar dublo vise placeni ! Minimum duplo !

Otac Namimije

pre 8 godina

Tenis je privatni biznis. Onaj ko ga vodi, odredjuje i nagrade (ulaganja) u skladu s dobijenim profitom. Kao i u svaki biznis, ulazem VISE u ono sto mi donosi VISE, jasno kao dan.

Pokusaji da se primeni "jednakost polova", "emancipacija zena" i slicni koncepti na ovo je cista zloupotreba i manipulacija.

Ko se s ovim ne slaze, neka ode do najblize banke i zatrazi kredit od milion eura, pozivajuci se na "ljudski jednakost" i cinjenicu da pojedinci uzimaju tolike kredite.

njofraprezident

pre 8 godina

Veoma lepo odgovoreno Nole, kao i uvek. Na stranu to, ali koliko mi samo ovaj feminizam izrazava gadjenje, to je nestvarno.
Koliko je feminiskinjama samo tesko da priznaju sa su muskarci jaci i fizicki i intelektualno i da muskarci u svakoj drustvenoj sveri zivota vise doprinose.
Politicka korektnost, multikulturalizam, feminizam, "svi smo jednaki" itd su produkt najveceg zla covecanstva. Guglajte fankfurtska skola i videcete o cemu pricam.
Kako vreme sve vise prolazi shvatam da je tkzv 'najvece zlo' 20. veka bio u pravu za sto sta toga.

milos

pre 8 godina

Ako vec zele da bude ravnopravnost onde neka spoje muski i zenski tenis da ne bi bilo podele,pa kad sve zene ispadnu u prvom kolu i ne zarade nikakve pare onda bi ponovo trazile da se razdvoji i igrale bi za duplo manje novca od muskaraca i ne bi pravile problem.Zenama ne mozete ugodite traze ravnopravnost samo gde im odgovara za predsednike i direktore i da imaju jednaka primanja a gde su fizicki teski poslovi neka rade muski tu nije bitna ravnopravnost.Jednostavno nismo isti postoje velike razlike i fizicke i ostale i ne bi bilo dobro da postoje ravnopravnosti za sve poslove jer bi njima bilo gore zato je Djokovic u pravu i trebaju vise da zaradjuju jer se mnogo vise bore nego zene.

Marko

pre 8 godina

Hmm jeste vrlo delikatna tema, i zato ne znam da li podrzavam Novakovu izjavu. Da ne bih bio pogresno shvacen, ne volim da gledam zenski tenis, niti bilo koji drugi zenski sport, jer jednostavno vrhunac bilo kog sporta predstavlja muska konkurencija. Za nekoliko nivoa su iznad, i otuda mi stvarno nerealno deluje da zene budu isto nagradjivane. Ali one zbog toga jesu u podredjenom polozaju i treba ih na taj nacin stimulisati da se uopste bave sportom. Realno, i jedni i drugi zaradjuju dosta vise od sponzora nego od turnira. pa ako privlacis vise paznje i gledalaca dobices bolji sponzorski ugovor, to je vec stvar trzista.

joda

pre 8 godina

Bolje da je cutao....novinari ce "izvuci iz konteksta" samo delove njegovih odgovora, izostavice sve sto ide njemu u prilog...Djokovic ce na kraju da bude baba-roga, maco Balkanac....bas steta.

Mufljuz

pre 8 godina

"Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti"
A kako stoji stvar sa osvajanjem Indian Wells-a?
ps. Ovo licemerje prevazilazi sve granice. U cemu je jednakost sem u nagradnom fondu? U kvalitetu i duzini meceva? U popularnosti? U cemu? Neuporedivo. Ova "zanska prava" pocenju sve vise da budu svoja suprotnost.
Od kojekakvih rogobatnih i grotesknih "zenskih" zvanja pa do Sereninih: Thank you guys! prepunom stadionu.

Andjela

pre 8 godina

Više?
Za igru i sport?
Lejver zaradio jedva 1 milion evra.
Bogr jedva 3 miliona evra...
A trojka Rafa, Rodzer, Novak svaki već oko 100 miliona evra!
E to je MALO???
Ps. Inače ATP je mašina za pravljene para gde je sve podređeno onima koji su među prvih 10-20. Dele ih u grane na turnirima...tako da igrači (početnici, kao i bilo koji profi igrač koji trenutno nije među tim prvima...da bi došao po pobede na nekom turniru (mora sve da ih pobedi)...

njofra

pre 8 godina

evo, a ja mislim, da su sportaši mnogo preplaćeni... po mom mišljenju trabalo bi kao u NBA i ostalim amaričkim sportovima uvesti salary cap i sve iznad toga maximalno oporezivati... i taj salary cap bi trebao biti postavljen dosta nisko, tako da bi države nešto i imale od tih ljudi, koji ionako ne plačaju porez.

...

pre 8 godina

Ха-ха, по том критеријуму онда и Новак вероватно треба да добија мање од Федерера и Надала нпр, јер су популарнији и гледанији од њега.

OldGoat

pre 8 godina

A zašto se javnost uopšte uvlači u rasprave o visini premija?To je stvar organizatora turnira i samih igrača.Šta se mene kao gledaoca tiče hoće li Đoković i Azarenka biti jednako nagrađeni ili će neko dobiti više a neko manje.Da li su recimo plate fudbalera realne?!Nisam uočio da se vode diskusije o tome, a na kraju krajeva, i zašto bi ako Perezu, Abramoviču, šeicima i ostalim odgovara i meni je ok.Inače, ovaj Rejmond Mur krajnje antipatičan i ova izjava mi baš nekako ide uz njegovu pojavu.

shameless

pre 8 godina

Novak se nije baš najbolje snašao govoreći o ovoj temi, blago rečeno, ali ajde...Najbolje bi bilo da i žene igraju na tri dobijena seta na GS turnirima i to bi valjda okončalo ove besmislene rasprave.Onaj lik, Rejmond Mur, reče da se teniserke šlepaju o slavu Federera i Nadala koji su, kao, jedino što tenis čini privlačnim širokim narodnim masama.Da li se onda, po toj logici, i ostali teniseri, a ne samo teniserke, šlepaju o ovu dvojicu, pošto su samo ova dvojica valjda interesantni!?Ja bih ga to pitao.Dalje, i u drugim sportovima, koliko je plaćen Lucas Leiva u Liverpulu?77 000 funti nedeljno!Je li to ekvivalentno onome što pruža na terenu?Je li on mamac za publiku ili se šlepa o slavu Ronalda, Mesija?I tako unedogled...Uostalom, ko misli da je lako,reket u ruke brate mili, pa da vidimo.Sigurno bi bilo manje glupih komentara.

Guardian

pre 8 godina

Preteruju ljudi sa politickom korektnoscu.
Zenski tenis je katastrofalno los jos od povlacenja Enan. I to je svakom ko iole prati tenis jasno.
Al' na stranu to, treba izjednaciti nagradne fondove svakako i u potpunosti, ali nek onda i zene igraju po 3 seta na slemovima i sve super, svi zadovoljni i jednaki do kraja. :)

ana

pre 8 godina

Kakav licemeran stav. Vise ljudi dolazi na meceve zbog Serene nego zbog njega, a on isto novca zaradi kao ona od nagrada. To je neposteno. I ko to dolazi zbog njega? Niko ga ne voli, svi navijaju protiv njega zbog njegovog ponasanja. Po tome on ne bi trebao da dobija toliki novac.

Petrovgrađanin

pre 8 godina

Kakva budalaština! Ne znam šta mu je to trebalo! Ta popularnost o kojoj govori nema veze sa polom već sa pojedincem. A taj ekstra iznos koji pojedinac (Novak, Rafa, Rodžer) privuče, mu se svakako isplati kao premija za učešće na turniru. Da li bi takvo interesovanje o kom priča bilo da igraju 20 i 30 na ATP listi? Ili čak 7 i 8?
Uostalom karte za žensko finale US Open-a prošle godine je bilo rasprodato mnoogo pre muškog.
Isto tako ceniti žene zbog njihove fiziologije i na to svesti ono što su je u najmanju ruku ružno. To je kao izjaviti da je Serena vredna divljenja jer je crnkinja (i pri tome zanemariti sve ono što je postigla boreći se kao jednaka sa ženama druge boje kože).
Stvarno volim Novaka i svim srcem navijam za njega ali kako jedna pametna žena (koja je isto tako Novakov navijač) reče, a što joj se strašno zamerilo, "ma lupa, ali zato dobro lupa loptu"

sanja

pre 8 godina

(Beloved, 21. mart 2016 12:35)

Pominjes polfinale RG13. Jesi li ti juce gledao oba finala IW? Zensko finale za klasu bolje od muskog! Ko ne vidi ne vredi crtati...bas tako!

parx

pre 8 godina

Prvo Tipsarevic (koji je svim srcem zagovarao da su zene preplacene), svojim majkama da objasne takav stav, pa mozda ih i drugi posle toga cuju.

Ivana

pre 8 godina

Nole treba promeniti PR predstavnika da ne pocne gubiti novac od reklamiranja kad mu opadne popularnost zbog ovakvih nebuloznih komentara. Nista dobro ne moze iz ovog komentara proizaci.

Mik

pre 8 godina

Suština je u sledećem: muškarci i žene za jednaku vrstu posla treba da budu jednako i plaćeni!
I to je ono što treba podcrtati. Svako drugo rešenje je loše, u bilo kom poslu. Problem bi mogao nastati u proceni toga šta je isti posao, a šta nije. Po meni, na Mastersima postoji jednakost, ali na GS, muškarci ulažu mnogo veći napor samim tim što se igra na 3 dobijena seta! Međutim, u sportu postoje i drugi kriterijumi, oni o kojima je Novak pričao, popularnost, prodate karte... Ipak, Novak ne treba da se upušta u ove priče, prosto neka izjavi nešto glupo i politički korektno, ono tipa "idemo meč po meč", to novinama samo treba dati, ništa drugo!

Liberal

pre 8 godina

Ne znam po cemu se to tenis toliko razlikuje od ostalih sportova? Zasto zenski fudbaleri nemaju platu kao fudbaleri Berselone, Reala, Mancestera, Bajerna, Milana i ostalih najboljih klubova sveta? Ili u kosarci, da li kosarkasice primaju isto novca kao kosarkasi, odbojkasice kao odbojkasi, sahistkinje kao sahisti itd?

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Vrhunski teniseri su ionako pretplaćeni za par sati "rada", a Nole bi još veće nagrade. Razumemo da se svako bori za sebe, ali ovo je preterano, da ne kažemo neku drugu reč ...

md

pre 8 godina

Pa sta hocete, da li fudbalerke imaju plate kao fudbaleri, kosarkasice kao kosarkasi. Naravno da ne, zato sto su i prihodi koje oni svojom pojavom obezbjedjuju neuporedivo manji. Nemojte ljudi biti smijesni, samo budite realni i iskreni, bez laznog moralisanja.

Ravnopravno

pre 8 godina

Mozda zvuci nevezano, no neka kaze neko zasto nema muske ritmicke gimnastike i muskog sinhronog plivanja na Olimpijadi? Ima zanskog boksa i rvanja a ovog nema. E sada ce da kaze neko pa ne rade to muskarci, cuj za zlatnu olimpijsku medalju mogu se skupe tri plivaca i plivaju sinhrono zar ne?

Snezana

pre 8 godina

Zena sam ali mi je vise preko neke stvari pokušaj ravnopravnosti polova. Da, pokušaj, jer htele to zene ili ne mi smo hebeno RAZLICITI. To sto moze muškarac u fizickom smislu zena ne moze i tačka. I da, imamo hormone koji nas rasturaju da se ne lazemo i pametujemo tu mnogo, sto pre te sve silne feministkinje shvate sve to, svet ce biti mnogo bolji. Muka mi je vise od te silne političke korektnosti gde istina vise ne sme da se kaze a svima je jasna i ocigledna. Bob je i dalje bob, ma koliko ga vi izbegavali nazvati bobom!

Jelena

pre 8 godina

Možda jeste trenutno muški tenis bolji, ali nedavno nije bilo tako. Za Grand slamove su se borili Hjuit, Rodik, Henman i slični, a u ženskom su igrale Hingis, Davenport, Jelena Dokić, sestre Vilijams, Štefi Graf. Tada je ženski tenis bio mnogo kvalitetniji od muškog, pa su opet više zarađivali muškarci. Jednostavno, vremena se brzo menjaju, i kad ova generacija muških igrača ode, muški i ženski tenis će opet biti slični po kvalitetu.

Novace OgradiSe

pre 8 godina

Novak je inace vest govornik i do sada se uspesno klonio svih skandala. Medjutim moram da priznam da ovo nije izveo najsjajnije. Ako je vec i hteo da podrzi muski tenis i da kazes da razume one koji smatraju da bi muskarci trebal vise da zaradjjuju, onda je morao bar vise da se ogradi od izjava direktora turnira, ciji je ton definitivno bio seksisticki. Zene da klececi zahvaljuju Federeru i Rafi? Od toga se svaki reseptabilan covek.mora ograditi. Mlaka i nevesta reakcija Novaka...

Dejan Stojanovic

pre 8 godina

@Anica...da,da.. nekorektno od Novaka!!!!???? .. žensko finale Wimbldona u indeksu gledanja je manje za 60 %..sponzorski ugovori i sekund reklame u live prenosu ženskog i muškog tenisa se drastično razlikuju..

Itd itd - ostaje glupa izjava. Kad igraju Rafa ili Federer gledanost je veca nego kad igra Djokovic. Znaci i njemu da se smanji lova (iako osvaja sve)- on znaci aplicira da se njegova zarade smanje. Ma okay, nadam se da iz ATP donesu takvu odluku.

BlueBlueBlue

pre 8 godina

Muski tenis je 10 puta bolji od zenskog tenisa, svaki muski igrac iz top 100 atp moze da pobedi bilo koju teniserku iz top 10 wta, to je realnost i svako ko se doznaje u tenis zna to.

Vladimir

pre 8 godina

Oni koji ga mrze iz nekog razloga (bilo domaci ili strani), da ne ulazim u te razloge sada, izvlace reci iz konteksta. Ma sta uradio ili rekao, tako ce uvek biti. Mrznja ih izjeda i morajy da na taj nacin to iskazuju.
Inace, pozdrav za sve Srbe ma koje vere ili nacije bili.

Opa bato

pre 8 godina

Nije mu trebao ovaj komentar. Vidi se da nema bas jasan stav. S jedne strane kaze da postuje zene a s druge strane misli da muskarci treba da imaju vece honorare (a vec su im sjajni). Pa jel misli da honorari koje dobija nisu dovoljni? Sta bi jos hteo?
Novakov problem je sto bi hteo da ga svi vole, pa se trudi da bude svima po ukusu, i da bude drag navijacima, i da ide na prijeme kod politicara, i da patrijarhu ljubi ruke itd itd.
On je vec veliki u tome sto radi, ne mora da se trudi da ga bas svi na svetu vole.

Filmofil

pre 8 godina

Moze doci u situaciju da neko kaze da su jedan Svajcarac i Spanac komercijalniji (proda vise karata i pred pemziju) nego neki Balkanac pa makar bio i kao on. Je li to fakat? Znate sta? Jeste. Da li bi to bila doskriminacija? Da. Napravio je glupost, napakovace mu i ono sto ne zasluzuje, a Srbija prema komentarima (a bogami i administratorima) ostaje civilizacijska rupa.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Da. Ali postoji nešto što izrazito "vuče" na stranu WTA - veća atraktvnost za sponozore, jer se mora reći da je jedna Šarapova privlačnija za sponzore
nega nekoliko desetina tensera u prvih 100 ATP.

Jarmusch

pre 8 godina

Ljudi, svi zajedno promasujete poentu. Profesionalni sport je biznis, i profesionalni sportisti su deo te masinerije. Nema tu mesta za politicku korektnost, nisu u pitanju OI, ili amaterski sport iz doba Roda Lejvera u kojem su druga pravila igre bila na snazi. Sport je biznis, kao i svaki drugi, i to veoma unosan - inace ne bi postojao kao takav. Novak samo kaze da u slucaju biznisa o cemu je apsolutno rec, najvise novca treba da zaradi onaj koji ga i napravi. Jednostavna je stvar, i nema veze sa bilo kakvom diskriminacijom.
(Rudolf Benedict, 21. mart 2016 12:12)
Ne treba biti glupav, sta ces ako pocnu da mere ko je iz koje zemlje i koja je kupovna moc ljudi iz te zemlje ili ako mere koliki ti je prosek prodanih karata po meču. To bi znacilo da federer i nadal treba da budu placeniji od novaka , mozda cak i Serena . Ne volim kada se bavimo biznisom, a prosecna plata 213 eura, pojma nemamo.

molim objašnjenje

pre 8 godina

"...mislim da bi ATP morao da se bori za više,jer statistike pokazuju da na muškim mečevima ima više gledalaca.To je jedan od razloga zašto bi mi možda trebalo da budemo više nagrađeni .Ali opet, ne možemo da se žalimo,jer i naši nagradni fondovi su sjajni"
Da li iko može da mi objasni šta je ovim htio da kaže "mudri i premudri Novak ovom nebulozom?

nele

pre 8 godina

Zenomrzac? Sta vi to pricate? Cime je to uvredio zene? Da smatra da ako se vise gleda muski tenis treba da bude bolje placen? Zar to nije normalna stvar? Ili hocete da kazete da neka fudbalerka treba da bude isto placena kao Mesi ili Ronaldo? Zbog ravnopravnosti... Ili maneken da bude isto placen kao i vrhunska manekenka. Ne gledam zenski tenis, u odnosu na muski mi deluje kao usporen snimak. Garantujem da bar 90% negativnih komentara ovde je od osoba koje ili ne gledaju tenis uopste ili gledaju iskljucivo muski tenis. A zenski tenis se najvecim delom slepa uz muski na tim zajednickim turnirima(sto se tice finansija). Ako bas hocete ravnopravnost onda neka igraju jedni protiv drugih pa nece biti problema. Pricam ovo iskljucivo sa stanovista sporta(tenisa), a inace smatram da bi svet bio mnogo zdravije mesto kada bi zene bile na celu vecine drzava (i stvarno odlucivale, a ne bili poltroni u rukama ljudi iz senke, kao Klintonova)

Admiral Horatio Nelson

pre 8 godina

Ajde budite realni, meni je suludo da su zarade izjednacene. Onda po tome isto treba da zaradjuju Ana Dabovic i npr Rasel Vestbruk! Ma dajte ba. One zene kad gledas isto slow motion. 50% manje trebaju da zaradjuju realno. Jer kao sto Novak kaze zarade igraca zavise od popularnosti takmicenja. Ne moze se isto zaradjivati u NBA i WNBA, svijet jednostavno ne funkcionise tako! I sad se svi zgrazavaju sto npr. Muguruza ne treba da zaradjuje isto ko Marej npr!

tennis

pre 8 godina

Nije mu ovo trebalo. Prvi reket sveta, obara rekorde ... ali ponekad je potrebno izbrojati do deset, pa tek onda reći. A još bolje diplomatski preskočiti komentar uz kurtuaznu frazu. E Nole, Nole ...

Krivopravnost

pre 8 godina

Ja se slažem da zarade sportista i sportistkinja u sportu treba da budu iste bez obzira na sve.
I u tenisu i u fudbalu i u kik-boksu i u ritmičkoj gimnastici i u umetničkom plivanu i u ...
Ritmička gimnastika i umetničko plivanje su primer ispravnog razmišljanja u ravnopravnosti polova. Ili bar ja nisam čuo ni jednu aktivistkinju za ženska prava da se žalila.

Goran

pre 8 godina

Za isti rad ista ekonomska nagrada. U tenisu na GS turnirima muskarci igraju na 3 dobijena seta a djevojke na 2 seta. Znaci muskarci "rade" vise i prema tome bi trebali da budu nagradjeni. Ako dame zele istu visinu nagrada trebale bi da igraju na 3 dobijena seta ili da i muskarci pocnu igrati na 2 dobijena seta. Tada ce to biti ravnopravno.

asdaf

pre 8 godina

Prvo, cestitke Noletu na jos jednom velikom uspehu i izjednacavanju rekorda - 27 masters titula! Drugo, ne znam zasto se on uopšte uvlaci u takve diskusije... Isto je bilo i sa onim namestanjem meceva.. Bez ikakvog razloga navukao je na sebe sumnju rekavsi da su stizale ponude do njegovog tima itd. Samo treba da kaze: ne mesam se u rad dispciplinskih organa, svako ko je kriv treba da odgovara i kraj. Konkretno ovde je prvo rekao da muskarci treba da dobiju vise zbog vece privlacnosti muskog tenisa, a onda se predomislio, jer zene zbog njihove prirode imaju drugih poteskoca zbog kojih ih treba nagraditi... Dakle, demantovao je samog sebe...

Lokomotion

pre 8 godina

Da je kojim slučajem izjavio da je potpuno u redu da su zarade iste, komentari bi bili da je potpuno u pravu, a onaj koji bi izjavio da nije fer bio bi napadnut kao pljuvač lika i dela našeg idola.
Čovek odgovara za svoje izjave i šta mi imamo ovde da ga kao branimo.
Većina rade za jedva 400 eur, a ovamo bi da procenjuju da li bi neki bacač lopte trebao da uzme milion ili milion i po dolara. I još vrište: dajte mu, zaslužio je. Stvarno mozga nigde.

Sole

pre 8 godina

Dobro mu je ova napisala da se drzi tenisa. On kaze ko je popularniji trebalo bi vise da zaradjuje, on ako nastavi sa govorima ode popularnost do vraga pocece da mu oduzimaju i ovo sto je zaradio ��

nisam ja, ja je

pre 8 godina

Mene samo zanima kako bi dvojica pomenutih odgovorili na ta ista pitanja (Veronika, 21. mart 2016 09:49)

Nema sta da te zanima - vec su odgovorili. Stavise, Federer je i pokrenuo pitanje. Rekli su isto ono sto je, u sustini, rekao i Djokovic, samo sto su, za razliku od njega, to rekli kratko i jasno. Ne okruglo pa na cose, k'o po jajima, da budu siti i vuk i jarici i da se svakom dopadne... pa na kraju, naravno, ispadne prica koju "zlonamerni mogu da mese po zelji". Bas onako kako "dvojica pomenutih", za razliku od treceg, uvek govore. Odnosno, Federer onda kad ne eskivira izjasnjavanje (kad resi da kaze sta ima, on to kaze jasno i glasno), a Nadal bas uvek (on se na gura da komentarise, ali se i ne krije, a ono sto kaze, to je uvek kratko i jasno i ne pazi hoce li se neko mozda naljutili, verovatno i ne zna sta je politicka korektnost). E, a ovaj sto hoce da ga svi vole... na kraju prodje onako kako je neminovno.

molim objašnjenje

pre 8 godina

"...mislim da bi ATP morao da se bori za više,jer statistike pokazuju da na muškim mečevima ima više gledalaca.To je jedan od razloga zašto bi mi možda trebalo da budemo više nagrađeni .Ali opet, ne možemo da se žalimo,jer i naši nagradni fondovi su sjajni"
Da li iko može da mi objasni šta je ovim htio da kaže "mudri i premudri Novak ovom nebulozom?

deviant

pre 8 godina

Nepromisljena izjava, los PR. Nisam siguran koliko je nagradni fond uopste bitan, posto vrhunski teniseri kao Djokovic ubijaju daleko vise para od reklama i sponzora. On bi trebao da zna da UniQlo verovatno prodaje vise zenama nego muskarcima.

Jana

pre 8 godina

ivana....isto je rekao i Federer pre 1,5 god ....ostavi se pametovanja ,zna Novak sta ce i kako ce ...ima on ekipu oko sebe, ne treba mu drveni advokat!

peka

pre 8 godina

vecu glupost nisam cuo u zivotu,Novak sve objasnio lepo,pa kako Mesi moze imati isti ugovor kao fudbalerka neka,ili zasto Ana Dabovic ne zaradjuje kao Lebron,pa ne moze zato sto se zna sta je NBA,sta je LS I sta je ATP za Wta

Filmofil

pre 8 godina

@(Snezana, 22. mart 2016 13:13)

Vi mozete da se odreknete svih civilizacijskih tekovina koje vama nisu potrebne, ali ne mozete da to radite u ime drugih drugih. Daleko su oni od idealnog za zene i danas, ali su u civilizacijskom smislu nebo za ovo sto se u Srbiji desava. I to su njihova pravila, na njihovim tlu. A vi mozete da uzivate u sredini gde ministar u vladi voli zene koje klece i to u javnom obracanju. Zato se ne sekirajte to sto vi zovete politicka korektnost je pristojnost, nema sanse da vas to tu ugrozi.
Uvek mi je bio "drag" haremski mentalitet dela balkanskih zena koje flertuju sa patrijahalnim i rado popiske tekovine necije borbe, a ne gade se da iskoriste prednosti kada im odgovara. Jer eto one nisu feministkinje. Nisu te civilizacijske promene dekretom donete. Za to je neko morao da se izbori i to ne treptanjem.
Koliko ce ko njih da placa odlucice onaj ko drzi kesu, a ne po portalima. Nije to socijalizam, niti je portal radnicki savet. A o komentarima po portalima. Iz* kava se evropska radnicka klasa i britanski red neckovi kojima su industrijske poslove izvezli na u Aziju, pa im smetaju zene koje zaradjuju (nisu to samo tenisereke) jer ne smeju da udare na one koji su ih ostavili bez sigurnih poslova. A sistem je zene, pretvaranjem svega sto rade u neplacene i slabo placene poslove" i drzao na kratkom lancu.
Lepo bi bilo da deo ovih komentara ne bude preveden i zbog Novaka i zbog svih vas.

Paja

pre 8 godina

papazjanija ,sima....slican se slicnom raduje,potvrdjeno hiljadu puta...simo,stvarno neznam sta te je odusevilo u doticnom komentaru...nepismenost, mozda!?

sanja

pre 8 godina

Jos jednom bravo za Sasu!
Zna covek o cemu pise a neki ovde ocigledno ovde ne znate da se u svetu sta Novak govori mngo vise prati nego u Srbiji. Svi nasi teniseri pogotovo muski u svetu nisu omiljeni i to bas zbog ovakih neprimerenih izjava. Tipsarevic se pominje samo u losem kontekstu u vezi sa izjavom muski-zenski tenis. Troicki je drugo ime za doping... Jedini teniser koga svetski ljubitelji tenisa gotive je Jelena Jankovic. Zato ste je "luda" i u svoj ludosti uvek iskrena. Srbije nije svet ako niste znali. Pa samo pogledajte ko su sponzori Novaku jasno vam je sta svet misli o njemu. Svi su oni nasi, mladi ljudi koji su uspeli ali selo nije izaslo iz njih i to iznova i iznova dokazuju...

Kritičar

pre 8 godina

Nevjerojatno koliko medijske pažnje posvećujete ovom liku, volite ga čak više od Vučića, Isus bi rekao da se klanjate lažnim idolima.
Jedan za život zarađuje prebacivanjem loptice preko mreže, a drugi prodavanjem magle, i o obojici se objavljuje gomila članaka sa stotinama komentara. A kad mali srpski genijalci razore neko svjetsko takmičenje u matematici, fizici ili informatici to onda bude sporedna vijest koja pobere svega nekoliko komentara!

papazjanija

pre 8 godina

sine, vrhunski si u tome što radiš, al' malo manje pričaj, pošto nisi baš najbistriji, niti najsimpatičniji kad mu ga daš po toj banjičkoj pameti... svet je ipak nešto više, mnogo, mnogo više, moraćeš ozbiljno leba da se najedeš van terena ne bi li pojmio, kuća u monte karlo nije dovoljna da te svrsta među civilizovane. mada kad čitam šta ti sve otac lupeta, odlično si ispao... al' ipak, neke stvari dolaze iz kuće, a matori ti je težak kulov, tako da ne čudi što i ti voliš povremeno da pametuješ kad mu vreme nije.

bg

pre 8 godina

@Nebojsa
Kako si ti zakljucio da je intersovanje manje za zenski tenis? Ne vidim nesto prazne tribine na njihovim mecevima. Vise navijaca sirom sveta ima Serena nego Djokovic pa ne trazi da dobija vise para od njega. Da se gleda po popularnosti, Djokovic bi manje para dobijao za nagradu od Federera i Nadala, i ne samo od njih. Njih publika ne mrzi.

Dragan

pre 8 godina

E tako ti treba kad hoces da pametujes o svemu. Sad si ga ugasio. Umesto da ostanes upamcen kao jedan od najvecih sportista svih vremena, svi ce te pamtiti kao seksistu. Pozdravi se sa nagradama i sponzorima ubuduce, ovo ti nikada nece zabarovati.

eee

pre 8 godina

pa ako cemo po ovoj njegovoj logici , juce je trebala veca nagrada da bude za azarenku nego za njega.. vise je ona gledalaca imala..
mali se malo izglupirao

Svete

pre 8 godina

Koliko bi onda trebale da se smanje tvoje nagrade kad te publika ne voli i svi navijaju protiv tebe, zvizde ti na svakom turniru? Licemerna izjava, sramota da se ovako ponasa.

Igor

pre 8 godina

Naravno, ni sumnjao nisam, uvek ćemo braniti Novaka, šta god rekao. Ali nije to bitno sada. Mene samo zanima, generalno, kako bilo kog tenisera nije sramota da se žali na bilo kakve "nedostatke" u isplatama u tenisu. Hoćete pravu istinu? Ako ćete da budete frajeri, onda budite frajeri do kraja pa recite punu istinu svetu. Puna istina je da "posao" kojim se bavite apsolutno ničim nije zaslužio tolike nagrade i izdvajanja, cela industrija sporta je kao i mnogo toga u ovom svetu, precenjena. Svi ste, SVI, uključujući i tebe Novače, PREPLAĆENI za običu za***anciju, običnu zabavu, za prebacivanje loptice, za cirkus koji služi zabavljanju masa. PRAVA istina je, Novače, da bi trebao da zameniš svoju platu sa platom, na primer, medicinske sestre ili lekara, e onda bismo mogli da govorimo o nekoj pravdi. Ništa manje ni više nisi zaslužio od 167. teniserke na WTA listi, u finansijskom smislu. Profitiraš od neoliberalnog sistema kao i mnogi drugi i nemoj da se žališ, licemerno je. Ovo se ne odnosi samo na tebe, već na celu industriju sporta. Treba da vas je sramota da i jednog dana lamentirate nad bilo čim, jer ste precenjeni, jer sve što imate, imate, zato što je svet naopak i nepravedan. Vi, kao zabavljači, u utopiji, bili biste plaćeni za zabavu, a nikako više od lekara, profesora i mnogih drugih koji grcaju za 50 hiljada dinara i žive u bedi, pa im preostaje samo da uživaju u vašoj zabavi koju pružate milionima. Zato je svaka priča na ovu temu bedna, pa i tvoja.

drop shot

pre 8 godina

Po logici iz vecine komenatara, Azarenka i Serena bi trebale da dobiju vise para na IW od Djokovica jer su igrale zanmljiviji mec u duplo vise gemova u finalu a Raonic ni cvonjka jer je izgubio finale mastera kao bednik.
(10 gemova,
Da se musko i zensko finale igralo na razlicitim terenima a da ulaznice
nisu unapred rasprodane Novak i Raonic bi igrali pred praznim tribinama
dok bi Serena i Azarenka napunile stadion. Da li bi onda Novaku padalo
na um da daje ovakve izjave.

Dejan

pre 8 godina

Stvarno glupa izjava. Sta misli sme da misli, ali ovo misljenje izneti otvoreno u javnost (a nije iz WTA ili ATP) je toliko glupo da nemogu da verujem. Ionako ima problem sa imidzom - ovo mu tek dolazi kao harakiri. Glupo, glupo, glupo...

R

pre 8 godina

A sta bi bilo kada bi po Djokovicevom rezonu pogledali ko od muskaraca dovodi najvise gledalnosti i prodaje najvise karata pa da prema tome bude i nagrada? Uz sve postovanje prema njegovom trudu, Nadal i Federer su najomiljeniji igraci u tenisu i donose najvise gledanosti. Treba li onda da imaju i najvece nagrade? Novaka na zapadu jednostavno niko ne voli iz prostog razloga sto niko ne voli kada roditwlji od male dece pokisavaju da naprave masinu za pare. Svi znaju njegovu pricu, da je produkt beskrupuloznih roditelja i on jednostavno nije ni priblizno cool kao Federer i Nadal. Mogao bi o tome da razmisli pre nego sto daje onakve izjave

Bg

pre 8 godina

Pre bih gledao duel između 20-tog i 19-tog tenisera nego između prve i druge teniserke na svetu.
Toliko o tome ko više puni kasu, žene ili muškarci.
Treba da gledam ženski kilavi tenis gde je prednost kada vraćaš servis a ne kada serviraš, sve kontra. Brejk, ribrejk, brejk, ribrejk... non stop.
Dosta više sa tom pristojnošću kad je u pitanju WTA, u igri su ogromne pare i nije fer da jedan Novak, vavrenka, Nadal, Federer, Mari, i još mnogi drugi prikazuju neverovatne epske bitke, na svakom turniru, ponekad i po 6 sati, da bi na kraju zaradili isto kao i kilave teniserke.
One više treniraju šoping, snimanje reklama, i ulažu u svoj privatni biznis nego što se trude da usavrše svoju igru. WTA i ATP, nebo i zemlja.
Novak je samo bio suviše ljubazan sa izjava pa su opet nezadovoljni. Ne daj bože da svi teniseri iskreno kažu šta misle o ženskom tenisu...

Filip

pre 8 godina

Da li ce ljudi radije gledati Simona, Bautista Aguta (igrace medju 20 na svetu) ili Sarapovu, Anu, Karolinu? Uvek cu pre pogledati zene nego na primer ovu dvojicu.

sanja

pre 8 godina

(Beloved, 21. mart 2016 12:35)

Pominjes polfinale RG13. Jesi li ti juce gledao oba finala IW? Zensko finale za klasu bolje od muskog! Ko ne vidi ne vredi crtati...bas tako!

ana

pre 8 godina

Kakav licemeran stav. Vise ljudi dolazi na meceve zbog Serene nego zbog njega, a on isto novca zaradi kao ona od nagrada. To je neposteno. I ko to dolazi zbog njega? Niko ga ne voli, svi navijaju protiv njega zbog njegovog ponasanja. Po tome on ne bi trebao da dobija toliki novac.

Vlada

pre 8 godina

Nikakvo čudo da Novakova izjava nije pozitivno odjeknula u javnosti. Šta god on kaže ili uradi, traže se ili izmišljaju mane.
Ako ATP/WTA ima veću popularnost, zašto taj savez ne bi raspolagao većim novcem?
U muškom fudbalu je više para nego u ženskom, u ženskoj modi je više para nego u muškoj. Meni je to sasvim u redu.

Savo iz Kikinde

pre 8 godina

Žene, naravno, nemaju istu fizičku konstituciju kao muškarci. Njihovo kretanje u sportu je smešno. Ne postoji ni jedan ženski sport koji bih pratio, jer ne postoji razlog za to. Žene su sporije, slabije i manje spretne.

Zvezdan

pre 8 godina

Iako možemo da obozavamo Novaka za svoj tenis, možemo i da budemo iskreni i da kažemo da je njegova izjava u vezi sa hormonima obična glupost. Ipak on ostaje balkanac sa svojom dozom muškog seksizma. Kao da muskarci nemaju problema sa hormonima... Lol... Živim u Kanadi, muškarac sam i prvi put se stidim za Novaka!

Srđan

pre 8 godina

Generalno, Đokovića ne vole ni navijači ni novinari (o razlozima nećemo) i šta god da on kaže naići će na loš prijem.
Tako da nije u pitanju izjava, nego onaj ko je dao izjavu.

parx

pre 8 godina

Prvo Tipsarevic (koji je svim srcem zagovarao da su zene preplacene), svojim majkama da objasne takav stav, pa mozda ih i drugi posle toga cuju.

Nebo

pre 8 godina

Bravo novače, mislio sam da ćeš me na ovom polju izneveriti, ali si apsolutni kralj. Jednakost ne znači biti jednako plaćen već pravično nagradjen!

molim objašnjenje

pre 8 godina

"...mislim da bi ATP morao da se bori za više,jer statistike pokazuju da na muškim mečevima ima više gledalaca.To je jedan od razloga zašto bi mi možda trebalo da budemo više nagrađeni .Ali opet, ne možemo da se žalimo,jer i naši nagradni fondovi su sjajni"
Da li iko može da mi objasni šta je ovim htio da kaže "mudri i premudri Novak ovom nebulozom?

Nole

pre 8 godina

Volim noleta jer je apsolutni sampion ali ove izjave bo trebao svesti na minimum. Uvijek nesto filozofira pa se spetlja i uprska pa ga javnost osudjuje. I onda se pita sto nije najpopularniji kod publike. Cuti radi treniraj pobijedjuj to je tvoje pa da vidis kako ce te onda cijeniti. Niko ne volo filozofiranje.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Vrhunski teniseri su ionako pretplaćeni za par sati "rada", a Nole bi još veće nagrade. Razumemo da se svako bori za sebe, ali ovo je preterano, da ne kažemo neku drugu reč ...

Wilfred

pre 8 godina

Ako ćemo pošteno da posmatramo stvari, ženski tenis je sprdnja. Ne izaziva ni blizu toliko pažnje kao muški. Teniserke jednake nagrade pravdaju time da su i na njihovim mečevima tribine pune, ali to je samo jedan aspekt. Treba izmeriti TV gledanost najvećih turnira, razlika je drastična.

Opa bato

pre 8 godina

Nije mu trebao ovaj komentar. Vidi se da nema bas jasan stav. S jedne strane kaze da postuje zene a s druge strane misli da muskarci treba da imaju vece honorare (a vec su im sjajni). Pa jel misli da honorari koje dobija nisu dovoljni? Sta bi jos hteo?
Novakov problem je sto bi hteo da ga svi vole, pa se trudi da bude svima po ukusu, i da bude drag navijacima, i da ide na prijeme kod politicara, i da patrijarhu ljubi ruke itd itd.
On je vec veliki u tome sto radi, ne mora da se trudi da ga bas svi na svetu vole.

Petrovgrađanin

pre 8 godina

Kakva budalaština! Ne znam šta mu je to trebalo! Ta popularnost o kojoj govori nema veze sa polom već sa pojedincem. A taj ekstra iznos koji pojedinac (Novak, Rafa, Rodžer) privuče, mu se svakako isplati kao premija za učešće na turniru. Da li bi takvo interesovanje o kom priča bilo da igraju 20 i 30 na ATP listi? Ili čak 7 i 8?
Uostalom karte za žensko finale US Open-a prošle godine je bilo rasprodato mnoogo pre muškog.
Isto tako ceniti žene zbog njihove fiziologije i na to svesti ono što su je u najmanju ruku ružno. To je kao izjaviti da je Serena vredna divljenja jer je crnkinja (i pri tome zanemariti sve ono što je postigla boreći se kao jednaka sa ženama druge boje kože).
Stvarno volim Novaka i svim srcem navijam za njega ali kako jedna pametna žena (koja je isto tako Novakov navijač) reče, a što joj se strašno zamerilo, "ma lupa, ali zato dobro lupa loptu"

Andjela

pre 8 godina

Više?
Za igru i sport?
Lejver zaradio jedva 1 milion evra.
Bogr jedva 3 miliona evra...
A trojka Rafa, Rodzer, Novak svaki već oko 100 miliona evra!
E to je MALO???
Ps. Inače ATP je mašina za pravljene para gde je sve podređeno onima koji su među prvih 10-20. Dele ih u grane na turnirima...tako da igrači (početnici, kao i bilo koji profi igrač koji trenutno nije među tim prvima...da bi došao po pobede na nekom turniru (mora sve da ih pobedi)...

tennis

pre 8 godina

Nije mu ovo trebalo. Prvi reket sveta, obara rekorde ... ali ponekad je potrebno izbrojati do deset, pa tek onda reći. A još bolje diplomatski preskočiti komentar uz kurtuaznu frazu. E Nole, Nole ...

golijat

pre 8 godina

Nije bas morao toliko iskreno...A i 21 vek je stvarno ono o hormonima je bilo neprijatno i nepotrebno.Inace u drugi plan je pao njegov ogroman uspeh.Cestitke!

molim objašnjenje

pre 8 godina

"...mislim da bi ATP morao da se bori za više,jer statistike pokazuju da na muškim mečevima ima više gledalaca.To je jedan od razloga zašto bi mi možda trebalo da budemo više nagrađeni .Ali opet, ne možemo da se žalimo,jer i naši nagradni fondovi su sjajni"
Da li iko može da mi objasni šta je ovim htio da kaže "mudri i premudri Novak ovom nebulozom?

Bazinga

pre 8 godina

Od svih drustava za prava odredjenih grupa, mislim da su najgore ove grupe za prava zena. One ni same ne znaju koga i sta zastupaju, ponajmanje prava zena. Samoodrzavajuce drustvo, tu su da prave kontraverzu da bi dokazali da je njihovo postojanje opravdano.

realno

pre 8 godina

"... Svi su oni nasi, mladi ljudi koji su uspeli ali selo nije izaslo iz njih i to iznova i iznova dokazuju..."
(sanja, 21. mart 2016 10:16)

Hormoni, gradjanke i tako to..

Box

pre 8 godina

Mislim realno, koga je jos briga za zenski tenis,fudbal ,kosarku?!..to prati samo uza rodbina i po koji entuzijasta. Nigde veze da budu placeni isto...

Dokholiday

pre 8 godina

Malo nepromisljena izjava Djokovica, a u trenutku kada po mom misljenju simpatije i naklonost publike na zapadu, polako preteze na njegovu stranu.Ovo je zadnja stvar koju bi voleli da cuju.Na postavljeno pitanje o seksizmu, odgovoriti takodje seksizmom, stvara jos vecu kontraverzu.Novak kao kandidat za najboljeg sportistu sveta, mora imati u vidu da se svaka njegova izjava gleda kroz lupu

Pozdrav.

Filmofil

pre 8 godina

Moze doci u situaciju da neko kaze da su jedan Svajcarac i Spanac komercijalniji (proda vise karata i pred pemziju) nego neki Balkanac pa makar bio i kao on. Je li to fakat? Znate sta? Jeste. Da li bi to bila doskriminacija? Da. Napravio je glupost, napakovace mu i ono sto ne zasluzuje, a Srbija prema komentarima (a bogami i administratorima) ostaje civilizacijska rupa.

M

pre 8 godina

Nole nešto reko i to još protiv zlog feminizma, znači super je. Što reče ova žena sa twittera dajte da se ženski tenis prenosi u prime time i reklamira kao muški i za nekoliko godina bila bi obrnuta situacija. Žene jednako igraju do ivica svoje izdrzljivosti razlika u tome koliko to traje je u fiziologiji, upravo zbog razumevanja da muško i žensko telo nije isto postoji razdvajanje muškog i ženskog sporta. Žene moraju daleko više da žrtvuju sportu i mnogo više da se bore, što on reče hormoni, svako ko ima žensko u životu zna šta znači promena klime za ženu (npr. Odlazak na godišnji odmor) a kamoli stalno cimanje sa turnira na turnir. I u svemu tome one se razbijaju od treninga i posla. Da ne pričamo o tome da žene u sportu tokom svoje karijere mogu da zaborave na porodicu (baš bi nole bio prvi i imao sinčića sad da je žensko). Nije problem da se porodica ne uzima u obzir, nema frke, ali onda nemojte da se žalite kako su žene zle i sebične što nemaju decu, niti na belu kugu. Ne može i jedno i drugo. Licemerno je.

...

pre 8 godina

Ха-ха, по том критеријуму онда и Новак вероватно треба да добија мање од Федерера и Надала нпр, јер су популарнији и гледанији од њега.

Dejan Stojanovic

pre 8 godina

@Anica...da,da.. nekorektno od Novaka!!!!???? .. žensko finale Wimbldona u indeksu gledanja je manje za 60 %..sponzorski ugovori i sekund reklame u live prenosu ženskog i muškog tenisa se drastično razlikuju..

Itd itd - ostaje glupa izjava. Kad igraju Rafa ili Federer gledanost je veca nego kad igra Djokovic. Znaci i njemu da se smanji lova (iako osvaja sve)- on znaci aplicira da se njegova zarade smanje. Ma okay, nadam se da iz ATP donesu takvu odluku.

Željko

pre 8 godina

Izjava mu je skroz na mestu. Medjutim sta god da je rekao docekali bi ga na noz jer nije miljenik centara moci tenisa , politike , novinarstva i medija uopste. Zasto ..? Pa zato sto je uspesan i dobar teniser a Srbin . Generalno , zacepice im usta svima kad potuce sve rekorde i postane najbolji u istoriji tenisa . A to ce se uz njegov rad i zalaganje i Boziju pomoc brzo desiti .

Sole

pre 8 godina

Dobro mu je ova napisala da se drzi tenisa. On kaze ko je popularniji trebalo bi vise da zaradjuje, on ako nastavi sa govorima ode popularnost do vraga pocece da mu oduzimaju i ovo sto je zaradio ��

njofraprezident

pre 8 godina

Veoma lepo odgovoreno Nole, kao i uvek. Na stranu to, ali koliko mi samo ovaj feminizam izrazava gadjenje, to je nestvarno.
Koliko je feminiskinjama samo tesko da priznaju sa su muskarci jaci i fizicki i intelektualno i da muskarci u svakoj drustvenoj sveri zivota vise doprinose.
Politicka korektnost, multikulturalizam, feminizam, "svi smo jednaki" itd su produkt najveceg zla covecanstva. Guglajte fankfurtska skola i videcete o cemu pricam.
Kako vreme sve vise prolazi shvatam da je tkzv 'najvece zlo' 20. veka bio u pravu za sto sta toga.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Da. Ali postoji nešto što izrazito "vuče" na stranu WTA - veća atraktvnost za sponozore, jer se mora reći da je jedna Šarapova privlačnija za sponzore
nega nekoliko desetina tensera u prvih 100 ATP.

Nenad

pre 8 godina

Ne pametujte. Novak je kao bice superioran u mnogome, ne samo u tenisu. Ko zeli u njegovoj izjavi da trazi lose, naci ce i u svakoj drugoj. Zasto bi se dodvoravao javnosti?! Onima koji koriste svaku priliku da ga razapnu na krst. Njegovo je da misli sta hoce, kome ne odgovara, zdravo! Izgubice ce podrsku, publiku, kako neki kazu?! Pa sta?! Dovoljno je uradio, stekao, da sebi ne mora da uskracuje slobodu misli i govora! I da sada sve ostavi, moze da uziva u blagostanju. Uostalom gde je pogresio? U kom drugom sportu zene su placene kao muskarci?! Gotovo ni u jednom, osim mozda u umetnickom klizanju. Naravno bez namere da omalovazim isti.

buraz

pre 8 godina

Kako mi je muka od zena i njihovih prava, samo jadikuju nesto. Zenski sport je dosadan i ne trebaju da zaradjuju isto para kao muskarci. Bravo Novak ljudino nisi ti kriv sto je feminizam na vrhuncu.

satelit

pre 8 godina

Biti iskren i pametan NIJE ISTO! Ovo je seksizam i Novak je pogresio.. Klasicna Balkanska izjava ili istocnoevropska.. setite se Gulbisa i Stakovskog i njihovih slicnih komentara. Covek koji zaradi 100 miliona dolara samo od nagrada ne treba da bude "alav".. VOLIM NOVAKA ,ali sam vec pisao da mnogo "nalece" na novinarkse 'patke'... Previse zeli da filozofira... Da potsetim : " I meni su jednom pre 9 godina ponudili da namesti mec",rece Novak... I ovi "novinari" odmah krenuli da ga optuzuju!

Krivopravnost

pre 8 godina

Ja se slažem da zarade sportista i sportistkinja u sportu treba da budu iste bez obzira na sve.
I u tenisu i u fudbalu i u kik-boksu i u ritmičkoj gimnastici i u umetničkom plivanu i u ...
Ritmička gimnastika i umetničko plivanje su primer ispravnog razmišljanja u ravnopravnosti polova. Ili bar ja nisam čuo ni jednu aktivistkinju za ženska prava da se žalila.

Ivana

pre 8 godina

Nole treba promeniti PR predstavnika da ne pocne gubiti novac od reklamiranja kad mu opadne popularnost zbog ovakvih nebuloznih komentara. Nista dobro ne moze iz ovog komentara proizaci.

Фрфљави

pre 8 godina

Јако ми је жао Новака, што ће га сада линчовати по свим штампама. Једва су дочекали овакве изјаве. Запад ми се грози Као и њихови двоструки аршини. Аполутно се слажем са Новаковим ставом! Иванишевић и Симон су били директнији у изјавама. И свака им част на томе. Рекли су што сви али апсолутно сви мисле. Чак и новинари. Али неееее, то је деградација. То није лепо, то није људски, то није сада у фазону да се кажд. Апсолутна табу тема. Као што рекох, ови ће га разјапити само тако, а већ виђен сценарио је да ће Новак морати јавно, покуњено и потчињено да се извини. Дао бих кућу да ће се то десити. И то најкасније до... па до четвртка ове недеље. Ако не и пре. Новак треба да буде дипломата. И да каже, ја нисам адекватан за тако нешто, питајте надлежне и по крстком поступку. Овако је сам себи забио нож у леђа.

Realno

pre 8 godina

Koliko Novak ima normalna i zdrava razmisljanja...
Pitaju ga ko bi trebalo vise da zaradjuje a on kaze najlogicniji, najzdravorazumskiji moguci odgovor, u sustini: "Pa ko i zaradi vise..."
Sta ovde nije jasno?

miki

pre 8 godina

tako lepo I korektno je odgoviro ...I za ove koji misle da trteba da se stidimo sto smo balkanci ...ja se ponosim jer smo lepi ,pametni ,sarmantni ,veoma snalazljivi ...mislim na sve narode sa balkana,zasto se osecate manje vrednim I cenite misljenje jednog engleza ...sta me briga sta msili tamo neki zapad ,dosta mi je vise da mi oni govore sta je ispravno a sta ne ,dosta vise ispiranja mozgova ,kad oni sa zapada nesto kazu to se ceni ma sta bilo a nase sa balkana ne ,e pa nece moci vise tako ,ljudi ponosite se sobom I odakle ste ,biti balkanac nije primitvno

Beloved

pre 8 godina

@sanja
Gospođo ili gospođice, ja sam žensko i ono što sam napisala, napisala sam iz ženske perspektive zato me batalite tih diskriminatorskih fazona. Ženski tenis je u svakom slučaju inferioran u odnosu na muški i mučno ga je gledati sa sve podriskivanjem, vrištanjem i pimplovanjem one nesretne loptice. Ljutili se vi ili ne, ali tako jeste.

veliki strumf

pre 8 godina

Briga Noleta za komentare nebitnih ljudi! Ko su uopste ovi cije ste twitter naloge iskopirali, zna li neko uopste za njih? A cuj ovu sto mu napisa: Drzi se ti tenisa! Drzi se ti twittera, gospodjo... Nego, da sam na mestu Noleta ne bih se nepotrebno uvlacio u ovakve sukobe i gubio energiju. Lepo bih odgovorio da je to misljenje Mura i da nemam ja tu sta da komentarisem i dodam. I rekao bih novinarima: Cao, zurim u istoriju - jer to je ono sto je pred Noletom u narednom periodu, da postane najbolji u istoriji!

mužjak

pre 8 godina

Rešenje je prosto. Spojiti WTA i ATP u jedno mešovito takmičenje, pa neka žene pokažu i dokažu tu jednakost o kojoj pričaju. Pošteno!

Posle 2 godine ne bi bilo ni jedne žene profesionalne teniserke....

mizogini gmizavi stvor

pre 8 godina

Haha, vidim da su i na komentarima pocele ovdasnje feminazis da se javljaju, malo im je trebalo vremena da se aktiviraju i krenu sa svojim odvratnim, agresivnim cviljenjem :))))

Dragutin

pre 8 godina

Nisam totalno siguran ali mislim da je čak Federer prvi od tenisera potegao to pitanje o nagradnim fondovima i rekao kako nije fer da muškarci budu isto plaćeni kao ženske...

Pakjao voli Mejvedera

pre 8 godina

Djokovic je u jednom delu umalo izrekao srz problema. U celoj prici apsolutno niko nije u pravu. Vecina sportova ukljucujuci i zensko/muski tenis je precenjena. Ulaze se ogroman novac koji jednima donosi enormnu zaradu, velikoj vecini "hleba i igara", dok jedan deo ljudi na ovoj planeti umire od gladi i ratova. Grubo gledano, odigras 6 meceva po 2 sata i za 12 sati igre uzmes nagradni fond od milion dolara! O fudbalu, kosarci itd. da ne pricamo. Ali "hleba i igara" je jaca "droga" i od heroina tako da ce ovo tesko dopreti do svesti mnogima.

Wonderful Copenhagen

pre 8 godina

Ovim Novakovim trijumfom, razlika između Federera i njega u osvojenom novcu u karijeri, je samo 714.000 dolara u korist Federera(97,855m: 97,141m). Pošto je Novakova CELA karijera u Federerovom vremenu, čim ga bude pretekao po zaradi, postaje najbolji igrač sveta svih vremena. Činjenica.

Lose vidis

pre 8 godina

(Kritičar, 21. mart 2016 10:15 Pobednik u matematici ili u prebacivanju loptice, zar to treba razdvajati u vrednovanju, duh ili telo ili i duh i telo, varas se ako dajes prednost matematicarima. Primedba za razmisljanje.

Sinisa

pre 8 godina

Muskarci trebaju vise da zaradjuju od zena zato sto je Muski tenis mnogo tezi,zato sto igraju meceve po 5-6 sati,zato sto na gren slemovima igraju u 3 dobijena seta,zato sto ima vise publike na muskim mecevima,zato sto je igra mnogo atraktivnija,kraj price!

Batko

pre 8 godina

Novace, ovo ti stvarno nije trebalo! Znaci, ti svetski uspeh ne menja cud Balkanca. Kakva blamaza!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Natasa, 21. mart 2016 11:31)

Blamaza je tvoj komentar dete ! Sta je covek rekao pogresno, osim sto si ti isfrustirana , pa ne umes ili ne znas da procitas napisano.
Covek je samo rekao istinu. Gde je vece popularnost-tu su i vece pare ! I sta je sada to pogresno ?!
Finala muskog tenisa prati 3x vise ljudi i "čiča miča i gotova priča"...a sada , aj zdravo

Jelena

pre 8 godina

Možda jeste trenutno muški tenis bolji, ali nedavno nije bilo tako. Za Grand slamove su se borili Hjuit, Rodik, Henman i slični, a u ženskom su igrale Hingis, Davenport, Jelena Dokić, sestre Vilijams, Štefi Graf. Tada je ženski tenis bio mnogo kvalitetniji od muškog, pa su opet više zarađivali muškarci. Jednostavno, vremena se brzo menjaju, i kad ova generacija muških igrača ode, muški i ženski tenis će opet biti slični po kvalitetu.

Milos

pre 8 godina

Sta je covek pogresno rekao? Uopste nije pitanje vezano za pol vec za to ko pravi vise novca, on zasluzuje vecu nagradu, bio on muskarac, zena, simpanza ili drvo javorovo. Ti borci za tu selektivnu ravnopravnost odnosno u oblastima gde im odgovara su mi se vise smucili.Ovaj svet je postao tako podmuklo i licemerno mesto, da je to odvratno

Dorćolac

pre 8 godina

"Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti". Voleo bih da nam naš Saša ovo pojasni. Čija je to javnost, gde je to objavljivano itd. Ja sigurno nisam deo te javnosti jer ne vidim ništa loše u Novakovim izjavama koji su u talasima izlazili kao odgovori na novinarska pitanja. Bili smo često svedoci neumesnih, provokativnih i do besmisla ponovljenih istih pitanja ne bi li uzdrmali Novakovu dominaciju. Naročito pred Vimbldon. Dečko se drži apsolutno dostojanstveno (sem što kadkad povikne na svoje najrođenije u boksu). Oni ga znaju, mi smo ga upoznali i svi mu opraštamo to izbacivanje frustracije. Izvini Saša, nije upućena nikakva kritika već samo tražim neki link da malo i mi tp pogledamo, damo kontra argumente. Pozdrav!

njofra

pre 8 godina

evo, a ja mislim, da su sportaši mnogo preplaćeni... po mom mišljenju trabalo bi kao u NBA i ostalim amaričkim sportovima uvesti salary cap i sve iznad toga maximalno oporezivati... i taj salary cap bi trebao biti postavljen dosta nisko, tako da bi države nešto i imale od tih ljudi, koji ionako ne plačaju porez.

Endi Marej

pre 8 godina

Ravnopravnost je ključ... Nema mesta seksizmu... Nije seksistički reći da je ženski tenis slabije posećen, i nije zanimljiv koliko muški. Ovo forsiranje da žene budu isto plaćene je kao da neko aad forsira da fudbalske lige budu isto plaćene... Razlika je velika u kvalitetu, pa bi stoti teniser sveta mogao serenu da pobedi sa nulom... Kruže priče da je u privatnoj opkladi serena to već doživela... Znači ukoliko bi se spojile liste ženaki tenis ne bi postojao, jer opet kažem razlika je u kvalitetu... A to je jedino što treba da određuje viainu nagrade, onoliko koliko zarađuju toliko trebaju da budu plaćene... A ova na tviteru sto reče da stave ženaki tenis u udarne termine i da ga reklamiraju koliko muški bilo bi drugačije... Žena je u najmanju ruku u zabludi... Sto kaže ona izreka, možeš da staviš kaput na kozu, ali ipak je to samo koza.

delboj

pre 8 godina

Zenski tenis je na mnogo nizem stupnju profesionalizma nego muski. Kad bi Novak ili prije Federer ili Rafa mogli sebi da dopuste ponasanje kao Serena, da se godinama pojavljuje samo na njoj bitnim turnirima. Samo zbog pola zene su dobile izjednacenu zabavu iako se gledanost, popularnost i zarada od tih meceva ne moze uporediti sa muskim tenisom. Necu spominjati broj setova na GS, recimo da je ok da to bude tako.

PR

pre 8 godina

Bravo novače, mislio sam da ćeš me na ovom polju izneveriti, ali si apsolutni kralj. Jednakost ne znači biti jednako plaćen već pravično nagradjen!
(Nebo, 21. mart 2016 09:20)

Ovaj covek me podseca na mene kada sam dosao na zapad, a dosao sam u trenutku kada je srpski rejting bio najnizi u istoriji. Pokusavao sam da budem iskren, pa onda kada vidim da mozda nisam shvacen, ja pocnem da objasnjavam... sto direktno vodi u jos vece nerazumevanje... Takav nisam bio u Srbiji, bio sam, u stvari, potpuno suprotan, uvek kratak (cesto duhovit) i samouveren.
Trebalo mi je vremena da naucim, ali naucio sam... da su meni postavili isto pitanje, rekao bih: Ja sam za apsolutnu jednakost i nagradjivanje prema rezultatima. A kada bi me pitali koji su to rezultati po kojima se meri (skoro sigurno bi pitali, a ako ne, opet dobro), ja bih rekao: Rezultati su u nasem slucaju gledanost meceva (uopste ne bih ulazio u to da znam da su u ovom trenutku muskarci gledaniji, jer to daje utisak pristrasnosti). Kakvi hormoni, telesne razlike u trenutku kada pricas o jednakosti, to je prica za najblize prijatelje, a ne za javnu scenu...
Novak definitivno treba nekoga da ga savetuje u ovakvim stvarima...

Predo

pre 8 godina

Nakon toliko godina života i rada na Zapadu, Novak, koji gotovo nikada ne kaže ono što ne treba, upada u grešku i diskutuje o nečemu, gdje šta god kažeš, ispadne pogrešno. Nema razgovora o hormonima, lezbijkama, homoseksualcima, biseksualcima. crncima i bjelcima itd. Kad kamere nisu upaljene, krše se sva zagarantovana prava, ali u javnosti sve mora da bude korektno i obavijeno celofanom.
Ja sam jednom samo spomenuo na tennis.com da "Morezmo može pokazato Mareju kako da pobedi Serenu Vilijams, ali da ona ipak ima i mušku stranu" i nazvan sam seksistom i to vrlo žestoko.
Stojim iza ove rečenice, jer sve što sam rekao je istina, ali zamislite kada bi to Novak ili neki drugi teniser rekao. Bio bi razapet iste sekunde, tražili bi doživotnu suspenziju.

10 gemova

pre 8 godina

Po logici iz vecine komenatara, Azarenka i Serena bi trebale da dobiju vise para na IW od Djokovica jer su igrale zanmljiviji mec u duplo vise gemova u finalu a Raonic ni cvonjka jer je izgubio finale mastera kao bednik.

Filip

pre 8 godina

alavi licemeru, sad te jos vise ne podnosim!
(maki, 21. mart 2016 10:31)

Hitno do apoteke po tabletice za smirenje da ne bude kasno. Posle kad ti se sloši šta ćeš onda.

LI

pre 8 godina

@drop shot 21. mart 2016 14:57
a kad bi ljudi procitali ceo tekst onda ne bi tako komentarisali. Evo deo teksta u kome se vidi da je Novakov komentar sasvim na mestu i uopste mu nije takav stav iz licnog interesa, vec njgovo misljene kako bi bilo fer - ko vise doprinosi zaradama, treba vise i da bude placen:
Usledilo je pitanje: Znači, ako bi statistika u nekom trenutku pokazala da ženski tenis privlači više pažnje, muškarci bi trebalo da dobijaju manje?

“Apsolutno, apsolutno“, odgovorio je prvi teniser sveta.

psihološkinja

pre 8 godina

Da li neko zna a da ne gugla ili pita zenu da li se igra liga sampiona u zenskom fudbalu i ko je igrao u finalu. Ili recimo koji tim je prvak u Srbiji u zenskom fudbalu? Ili da nabroju pet premijer turnira u wta

Милорад

pre 8 godina

Ове верификоване "твитерашице" су на западу познате као феминациз; посао им је да мрзе све и сваког мушкарца.

Milos

pre 8 godina

Potpuno normalna i korektna izjava, ako hoces vise para, potrudi se da privuces vise paznje. Ne znam sta su umislili oni (da ne kazem one) koji ga prozivaju.

Inace tako to ide u biznisu, svi dobijaju jednako na lepe oci. Zene bi sve na tanjiru i jos se bune kad ne dobiju. Mene bi bilo sramota. Kao kada bi muskarci modeli poceli da se bune sto vise paznje imaju zenski modeli. Njima to ne pada na pamet zato sto su NISU ISKOMPLEKSIRANI!

pametnjaković

pre 8 godina

Da bi teniser pobedio u jedno mecu na G.S. turniru potrebno je minimum 3 a maksimum 5 setova. Da bi teniserka pobedila potrebno je minimum 2 maksimum 3 seta. U kojem slucaju zabava duze traje? Ko ulaze vise napora da bih dosao do pobede? Ja se izvinjavam svim zenama i devojkama ali mislim da svako treba da bude nagradjen prema naporu koji treba uloziti da bih se doslo do cilja.
Medjutim nije u pitanju Novakov komentar vec se opet vracamo na poznati nam teren omalovazavanja lika i ostvarenja Srpskog tenisera koji je trn u oku Zapada.

Filip

pre 8 godina

"Roland Garros 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"Wimbledon 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"US Open 2016 and the winner is Novak Djooookovic"

Kako će da boli!

BlueBlueBlue

pre 8 godina

Muski tenis je 10 puta bolji od zenskog tenisa, svaki muski igrac iz top 100 atp moze da pobedi bilo koju teniserku iz top 10 wta, to je realnost i svako ko se doznaje u tenis zna to.

kapitalista

pre 8 godina

"Postoje podaci – ko privlači više pažnje, gledalaca, ko prodaje više karata i takve stvari... Na osnovu toga bi sredstva trebalo da budu pravilno raspoređena“.

Ja ne vidim šta je tu sporno...jel' treba neko da bude bolje plaćen zato što je žensko (ili muško) ili zato što donosi veći profit?

Djuka Cg

pre 8 godina

Naravno da je zenski tenis smijesan i niko ga ne shvata za ozbiljno. Razlika u kvalitetu je astronomska i muskarci bi trebalo da budu bar dublo vise placeni ! Minimum duplo !

Cabron

pre 8 godina

Pa cist primer vam je NBA i WNBA gde su ne uporedivo vece pare. Zasto? Pa jednostavno ko prati tu WNBA. Sve to izgkeda lepo ali jedbostavno muskarci su ipak bolji kosarkasi, intersantni za gledati... Mada iskreno zene su jos i ok u WNBA ali u tenisu boze sacuvaj.

Zoran

pre 8 godina

Nesto ne vidim da se ove razne organizacije i individue koje se bore za ravnopravnost medju polovima zalazu i za ravnopravnu zastupljenost zena u rudarskim jamama, na gradjevinskim objektima, naftnim platformama... Toliko o licemerju.

Batko

pre 8 godina

Sta ovaj decko radi, pa to je strasno! Ponasanje je za svaku osudu! Od foliranja na terenu pa do ovih stvari...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 21. mart 2016 12:42)

Ti izgleda bas uzivas u svojim kompleksima dete ??? Ali baaaas toliko da si iskompleksiran....

Alex

pre 8 godina

Dok muskarci privlace paznju mecevima od 5h na ivici ljudske izdrljivosti zene privlace paznju slikama na instagramu i umereno kontrolisanom golotinjom. To je cinjenica zenskog tenisa danas. Zebakom tenisu ne treba nova Zastin Enan..

Srednjak

pre 8 godina

Zna Nole da su feministicki lobiji jaci od drzave i religije, jer drze medije od Srbije do Devicanskih Ostrva, zato pazljivo bira reci. Ipak vidimo i to nije dovoljno..
Naravno, sve ce to doci jednog dana na svoje, jer onaj kome das ruku a trazi i rame, na kraju ce zavrsiti sa prstom.

Mladen

pre 8 godina

Pa lepo im je čovek odgovorio. Osnov zarade je vrednovanje nečijeg rada i rezultata rada. Muško finale traje pet sati, žensko dva i po. Na muško finale dođe 15.000 ljudi, na žensko 3.500. Uostalom ako misle da su zakinute, neka WTA zatraži odvajanje muškog od ženskog turnira.

igor

pre 8 godina

Nole treba da cuti, ili da da neki diplomatski odgovor jer bilo sta da kaze, hejteri ce ga odmah pljuvati. Da je ovo izjavio Federer svi bi ga hvalili kakav je dzentlmen.

Nebojša

pre 8 godina

On je samo rekao ono što svi misle a mnogi ne smeju da kažu nema apsolutno razloga da žene budu plaćene isto svi turniri su im u dva seta sezona im je kraća znači u svakom smislu manje rade ali glavi razlog gledaocima je manje interesantan wta od atp-a to znači da wta profitira od uspeha muškog tenisa kada bi muškarci prestali odjednom da igraju tenis gledalaca bi bilo puno manje tako isto tako i plate teniserkama da ne ispadnem zenomrzac sve je po zasluži na primer manekenke puno više zarađuju od manekena i to je uredu ne treba tražiti jednakost samo zbog jednakosti tamo gde to nije opravdano.

kurl antoni tuns

pre 8 godina

Pa lepo je rekao, malo se samo ukopao sa ovim hormonima. Sad je navukao sebi feministkinje na vrat, a to su često veoma naporna stvorenja.

Na grend slemovima muškarci igraju na 3, žene na dva dobijena seta i za to su plaćeni isto. Zamislite da vi i neka osoba radite isti posao, s tim što ona radi 4h dnevno dok vi radite 8h. Pritom se rad osobe manje ceni, ali ste plaćeni isto isključivo zbog rodne ravnopravnosti. Je li to pravedno?

Uvukli su ga u ova pitanja, nije se snašao i to je to. Sad mora da se živi s tim.

asdaf

pre 8 godina

Prvo, cestitke Noletu na jos jednom velikom uspehu i izjednacavanju rekorda - 27 masters titula! Drugo, ne znam zasto se on uopšte uvlaci u takve diskusije... Isto je bilo i sa onim namestanjem meceva.. Bez ikakvog razloga navukao je na sebe sumnju rekavsi da su stizale ponude do njegovog tima itd. Samo treba da kaze: ne mesam se u rad dispciplinskih organa, svako ko je kriv treba da odgovara i kraj. Konkretno ovde je prvo rekao da muskarci treba da dobiju vise zbog vece privlacnosti muskog tenisa, a onda se predomislio, jer zene zbog njihove prirode imaju drugih poteskoca zbog kojih ih treba nagraditi... Dakle, demantovao je samog sebe...

Kiki

pre 8 godina

Primer, kada je Djokovic osvojio AO 2012 proveo je na terenu 4 puta vise vremena od Azarenke koja je takodje osvojila, Djokovic je samo u finalu odigrao koliko Azarenka za ceo turnir oko 6 sati, musko finale gledao ceo svet a zensko cekali da se sto pre zavrsi. Ali Azarenka uze lovu ko i Djokovic, ni kriva ni duzna.

Владо Бања Лука

pre 8 godina

U SADu i na Zapadu su trenutno olabavili sa rasnom ili polnom (homoseksualnom) politickom korektnoscu, ali su navalili sa agresivnom feministickom propagandnom. Ona se sa filmskog platna izgleda preselila na teniske i sportske terene. Niko ne smije iskazati svoje misljenje, pa cak ni Amerikanac koji je vlasnik turnira u Indijan Velsu!? P.S. i da, mediji u SADu umjesto da pricaju i pisu o nevjerovatnom Djokovicu, stupce pune s ovakvim glupostima...

pravdaZaManekene

pre 8 godina

A sta cemo mi muski manekeni i foto-modeli kad nase zenske koleginice zaradjuju mnogostruko vise od nas.... molim lepo, ako zele slobodno trziste i zakon ponude i potraznje onda neka puste da trziste i diktira nagrade. Jednostavno nismo svi isto kvalifikovani, atraktivni i sposobni da bi privukli paznju na isti nacin i shodno tome bili isto placeni. Podrska Noletu ali i pravda za muske manekene!! :)))

milos

pre 8 godina

Ako vec zele da bude ravnopravnost onde neka spoje muski i zenski tenis da ne bi bilo podele,pa kad sve zene ispadnu u prvom kolu i ne zarade nikakve pare onda bi ponovo trazile da se razdvoji i igrale bi za duplo manje novca od muskaraca i ne bi pravile problem.Zenama ne mozete ugodite traze ravnopravnost samo gde im odgovara za predsednike i direktore i da imaju jednaka primanja a gde su fizicki teski poslovi neka rade muski tu nije bitna ravnopravnost.Jednostavno nismo isti postoje velike razlike i fizicke i ostale i ne bi bilo dobro da postoje ravnopravnosti za sve poslove jer bi njima bilo gore zato je Djokovic u pravu i trebaju vise da zaradjuju jer se mnogo vise bore nego zene.

anica

pre 8 godina

sanja, 21. mart 2016 10:16
Molim Objavu komentara
Ne bih da zvucim bezobrazno...ali Mnogo vam je jadan komentar. Pun kompleksa i zavisti. Zar treba neko da se stidi odakle je? Sta je rekao pogresno? Ima prava na sve sto je rekao. Novak je nas ambasador u svetu, iskren, sa sve svojom pojavom inteligencijom, znanje im smeta jer se nije prodao za pare, i nije zeleo da se adaptira, svoj je i sta sad. Ima gospodjo/gospodjice njega ko da voli...pa eto ne zeli da "selo" izadje iz njega, njegovo pravo. Sta god to znacilo u vasem slucaju. Zavisi gde smo odrastali, ali u mom kraju se jos uvek prave vrednosti cene. Svako se svog sela rado seca i ponosi se, ono sto je neko "u biti" ne moze niko da promeni. 100 miliona on je i dalje isti onaj momak sa Banjice. NORMALAN! Jelena Jankovic sa svojim psovkama na terenu smehom u 31 godini je mozda zanimljiva zapadu, i meni je ponekad vickasta, ali nekome je neozbiljna, Ana Ivanovic takodje, sta ima da ponudi sem lepote i udaje? Ravnodusnost na terenu? Novak nije zanimljiv samo zato sto stize Federera i zato sto ima svoj stav. Profil coveka kojeg oni nisu zeleli.
NAPRED NOLE!

srle

pre 8 godina

Ne vidm šta je Novak loše rekao? Sve je u pravu, čak je bio blag u oceni ženskog tenisa, koji je mnogo dosadan. Nema kvaliteta, pojavi se tu i tamo neka lepa teniserka koja privuče pažnju više svojim izgledom nego igrom na terenu. Razlika muškog i ženskog tenisa je kao nebo i zemlja. Molim vas uporedite Noleta, Federera, Nadala i Vavrinku sa recimo Radvanjskom, Voznjacki, Kvitovom i Suarez Navaro - naučna fantastika, koliko je to samo velika razlika u kvalitetu. Ne u snazi, već kvalitet i umeće. Ne možeš uvek da budeš politički korektan, uvek će se neko naći sa drugačijim stavovima.

Alexa

pre 8 godina

Đokovićeva izjava nije naišla na dobar odjek u javnosti? Zavisi o kojoj i kakvoj javnosti govorimo. Za mnoge "javnosti" šta god da Nole kaže ne naiđe na pozirivan komentar. Oni imaju svog idola prepotenka.

Filip

pre 8 godina

"Roland Garros 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"Wimbledon 2016 and the winner is Novak Djooookovic"
"US Open 2016 and the winner is Novak Djooookovic"

Kako će da boli!

Marijana

pre 8 godina

Da li ce ljudi radije gledati Simona, Bautista Aguta (igrace medju 20 na svetu) ili Sarapovu, Anu, Karolinu? Uvek cu pre pogledati zene nego na primer ovu dvojicu.
(Filip, 21. mart 2016 10:44)

Tako kažeš jer što si seksualno ugrožen! Zašto nisi notirao npr. Erani, Suarez Navaro, Kvitovu ili Kuznjecovu? Zato nemoj ti da staješ na stranu žena, molim te!!!

Washington

pre 8 godina

A sad ce razne grupe feminista da se okome na Djokovica. Druze, trebao si reci "da zene zasluzuju isti novac" i kraj price. Ovako bezveze sebi stvara dodatni pritisak. Sad jos kad krene zuta stampa iz velike britanije nece moci da zivi tokom turnira.

Druga stvar, on je ipak broj 1 u tenisu, najbolji sportista vec nekoliko godina. Jos ce doci da mu protestuju tokom vaznih meceva.

Mislim da je ovo greska ali njegova stvar na kraju krajeva. Slazem se sa onim sto je rekao ali u danasnjem svetu moras dobro da pazis sta pricas u javnosti.

Bozidar

pre 8 godina

Vrlo je jednostavno...tenis se igra u muskoj i zenskoj konkurenciji.
Ako muski mecevi imaju vece interesovanje,vise pune teniske komplekse i ako je veci profit od njihovog marketinga i prodaje opreme onda njihov fond nagrada treba biti veci.
Ako je to slucaj sa zenskim tenisom onda ce one imati vise.
Ali realno muski tenis je pravi tenis..tako da Novak je lepo i kulturno objasnio.
Pa zapitajte se zasto se zenska finala igraju pre muskih i zamislite koliko bi ljudi ostalo na stadionu da se zenska finala igraju poslednja...interesovanje bi bilo mnogo,mnogo manje..sustina je da ljudi vise vole muske konkurencije.

neko iz gomile

pre 8 godina

Jaaoooj crni Nole kud to da kazes bas danas na svetski dan borbe protiv diskriminacije. Ubice te Jelena kad dodjes kuci,praces i peglaces do kraja zivota za kaznu. Salu na stranu veoma je skakljivo pitanje. Sasvim je o.k. da zene imaju iste nagrade na turnirima iako je medijska paznja mozda slabija. E sad ako se sponzori i organizatori ne bune zbog toga onda nema rasprave.

nex

pre 8 godina

Nista mu nije trebalo da ulazi u ovu raspravu. I njemu se desi da kiksne. Nekad je bolje nista ne reci.
No,po meni,on je ovde samo potencirao sistem nagradjivanja na reciprociteta. Nema ni tu neceg negativnog

coa

pre 8 godina

Nikada necu zaboraviti, polufinale nekog grand slama (ne sjecam se kojeg), gdje je Novak igrao sa Stanom nekih 5 sati, a odmah posle je Serena pojela Erani 6:0 6:0 za 30-ak minuta. Stan, koji je izgubio, je bio placen kao Erani!!!
Pitanje: kakva je to ravnopravnost?

Русвај

pre 8 godina

И онда кад после овако коректне изјаве видим "твитове" овако успешнох људи у којима се поспрдљиво коментарише Новакова изјава о специфичности женског тела и његовим дивљењу женама за спортски труд и резултате, дође ми да им свашта напишем, кажем и урадим.

Милош

pre 8 godina

@asdaf, уопште се није демантовао, само је рекао да их разуме.
Цела ова изјава је још и добро испала јер је ухваћена у клинчу између новинара и осуде јавности. Живимо у свету у ком мораш све да вагаш да се случајно неко не би увредио. Ма, шетајте бре, лажни правдољупци, прикривени мрзитељи.

DJ Vasa

pre 8 godina

Zenski tenis je u raspadu. Bilo je zanimljivo prije desetak godina kad su bile Henin, Clijsters, obe Villiamsice, i dosta dobrih Ruskinja. Sad je ostala samo Serena.

Guardian

pre 8 godina

Preteruju ljudi sa politickom korektnoscu.
Zenski tenis je katastrofalno los jos od povlacenja Enan. I to je svakom ko iole prati tenis jasno.
Al' na stranu to, treba izjednaciti nagradne fondove svakako i u potpunosti, ali nek onda i zene igraju po 3 seta na slemovima i sve super, svi zadovoljni i jednaki do kraja. :)

Novace OgradiSe

pre 8 godina

Novak je inace vest govornik i do sada se uspesno klonio svih skandala. Medjutim moram da priznam da ovo nije izveo najsjajnije. Ako je vec i hteo da podrzi muski tenis i da kazes da razume one koji smatraju da bi muskarci trebal vise da zaradjjuju, onda je morao bar vise da se ogradi od izjava direktora turnira, ciji je ton definitivno bio seksisticki. Zene da klececi zahvaljuju Federeru i Rafi? Od toga se svaki reseptabilan covek.mora ograditi. Mlaka i nevesta reakcija Novaka...

Petar

pre 8 godina

Evo jedan primer.
Da ulaznica košta recimo 20 eura a vi morate da birate između dva meča koja su u isto vreme, za koji meč bi dali kintu?

Radvanjska (2) - Halep (5)

ili

Marej (2) - Nadal (5)

Protivnici su isto rangirani da bi bilo fer.

Mislim da bi i trener Simone Halep dao pare za meč Nadal vs Mari... Toliko.

Semi

pre 8 godina

Jos jedan pokusaj da Novaka navuku na tanak led. Pitanje koje kako god odgovorio ga uvuci u rat sa fundamentalnim feministima. Nema sporta gde su izjednacena primanja u zenskog i muskog kategoriji, koliko je samo razlika u fudbalu izmedju Mesija naprimer i najbolje fudbalerke trenutno a kolika je razlika izmedju Novaka i Serene. Nole je ukazao samo ociglednu razliku u trzisnoj vrednosti ove dve kategorije. Ovaj pogled na svet je postao zabranjen.

???

pre 8 godina

Ne razumem šta je u njegovoj izjavi seksističko i čime je uvredio žene.Problem vide jedino britanski mediji,tradicionalno nenaklonjeni Đokoviću i lokalni hejteri koji će naći zamerku šta god on da uradi ili kaže,ali njih ne računam kao ozbiljne komentatore jer verovatno zavide svima koji su i malo uspešniji od njih,a sami nisu spremni da pomere d... i da urade nešto od svojih bednih života.
Probajte bar jednom da pročitate tekst od početka do kraja,pogotovo početak,pa će vam sve biti jasnije.A možda i neće.

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Ovo je pre svega zalaganje za prava žena, ako je to uopšte potrebno.
Po svemu trenutno one imaju veća prava od muškaraca u tenisu.
Kada se preračuna vreme provedeno na terenu u odnosu na to koliko su plaćene, onda su one bolje plaćene nego muškarci.
Druga je stvar što se u priču uključuju zapadni licemeri.

Snezana

pre 8 godina

Zena sam ali mi je vise preko neke stvari pokušaj ravnopravnosti polova. Da, pokušaj, jer htele to zene ili ne mi smo hebeno RAZLICITI. To sto moze muškarac u fizickom smislu zena ne moze i tačka. I da, imamo hormone koji nas rasturaju da se ne lazemo i pametujemo tu mnogo, sto pre te sve silne feministkinje shvate sve to, svet ce biti mnogo bolji. Muka mi je vise od te silne političke korektnosti gde istina vise ne sme da se kaze a svima je jasna i ocigledna. Bob je i dalje bob, ma koliko ga vi izbegavali nazvati bobom!

Srdjan

pre 8 godina

g

Prvo, nije "vavrenka" nego Vavrinka. Ajde sto si pogrijesio prezime nego zasto bas njega i jedino njega malim slovom da napises? Kao drugi, sve zavisi od trenutka u kom se govori. Prije 15-20 godina zenski tenis je donosio vise zanimljivosti i bio jaci. Igrale su Graf, Seles, Hingis, Kaprijati, Devenport, Serena, Venus, pojavile se Klajsters i Enan itd. Sve vrhunske teniserke i visestruke GS sampionke, a u to vrijeme na ATP je bio muk i praznina. Sampras i Agasi pred penzijom, prvi na svijetu bili Huan Karlos Ferero, Karlos Moja, pa onda Cileanci i Argentinci, Hjuit, Rodik, Safin... Tek sa pojavom Federera i njegovim prvim osvojenim WB ATP krece uzlaznom putanjom, da bi sa Nadalom i Novakom dostigao vrhunac. A tada su djevojke bile mnogo manje placene nego momci. Kad pogledam da je npr. Ferer zaradio vise od turnira nego Graf nije mi dobro. A ono sto je Graf donijela tenisu i sto je Ferer donio ne moze se porediti!

steva

pre 8 godina

Da je Federer dao takvu izjavu javnost bi bila oduševljena njegovom iskrenošću... Izjava je čista ko suza... Odlično poređenje je dao neko kada je rekao da su u manekenstvu žene daleko plaćenije i to nikome nije sporno...

Draza_Olmajti

pre 8 godina

A ko su uopste ovi tipovi sto ne odobravaju? Nikad cuo ni za jedno od njih. Kad vec imaju taj tviter,neka zaprate doktora. Sportski pozdrsv.

DaniloD

pre 8 godina

Drage žene, napravite pritisak na sve institucije da se plate žena izjednače sa muškim u svakom sportu! Naredite da plata najbolje fudbalerke sveta MORA biti kao Mesijeva, najbolja bokserka neka zarađuje kao Majveter!

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Ljudi, svi zajedno promasujete poentu. Profesionalni sport je biznis, i profesionalni sportisti su deo te masinerije. Nema tu mesta za politicku korektnost, nisu u pitanju OI, ili amaterski sport iz doba Roda Lejvera u kojem su druga pravila igre bila na snazi. Sport je biznis, kao i svaki drugi, i to veoma unosan - inace ne bi postojao kao takav. Novak samo kaze da u slucaju biznisa o cemu je apsolutno rec, najvise novca treba da zaradi onaj koji ga i napravi. Jednostavna je stvar, i nema veze sa bilo kakvom diskriminacijom.

Beloved

pre 8 godina

Da ne kopam predaleko RG 2013 godine, muško polufinale Đoković – Nadal, igra se pet setova. Novak nažalost gubi u petom setu sa 9-7, meč traje 4h i 37 minuta. Iste godine, isto mesto žensko polufinale Serena Vilijams - Sara Erani 6:0 i 6:1 za Serenu posle 45 minuta pimplovanja. Mene je bilo sramota da gledam onakav meč. Oni koji i dalje ne shvataju šta je Novak hteo da kaže, ne vredi ni crtati.

Jarmusch

pre 8 godina

Ljudi, svi zajedno promasujete poentu. Profesionalni sport je biznis, i profesionalni sportisti su deo te masinerije. Nema tu mesta za politicku korektnost, nisu u pitanju OI, ili amaterski sport iz doba Roda Lejvera u kojem su druga pravila igre bila na snazi. Sport je biznis, kao i svaki drugi, i to veoma unosan - inace ne bi postojao kao takav. Novak samo kaze da u slucaju biznisa o cemu je apsolutno rec, najvise novca treba da zaradi onaj koji ga i napravi. Jednostavna je stvar, i nema veze sa bilo kakvom diskriminacijom.
(Rudolf Benedict, 21. mart 2016 12:12)
Ne treba biti glupav, sta ces ako pocnu da mere ko je iz koje zemlje i koja je kupovna moc ljudi iz te zemlje ili ako mere koliki ti je prosek prodanih karata po meču. To bi znacilo da federer i nadal treba da budu placeniji od novaka , mozda cak i Serena . Ne volim kada se bavimo biznisom, a prosecna plata 213 eura, pojma nemamo.

Marko

pre 8 godina

Hmm jeste vrlo delikatna tema, i zato ne znam da li podrzavam Novakovu izjavu. Da ne bih bio pogresno shvacen, ne volim da gledam zenski tenis, niti bilo koji drugi zenski sport, jer jednostavno vrhunac bilo kog sporta predstavlja muska konkurencija. Za nekoliko nivoa su iznad, i otuda mi stvarno nerealno deluje da zene budu isto nagradjivane. Ali one zbog toga jesu u podredjenom polozaju i treba ih na taj nacin stimulisati da se uopste bave sportom. Realno, i jedni i drugi zaradjuju dosta vise od sponzora nego od turnira. pa ako privlacis vise paznje i gledalaca dobices bolji sponzorski ugovor, to je vec stvar trzista.

Larry

pre 8 godina

Pročitao sam malo komentare na BBC i uglavnom su slični kao i ovde. Malo će trajati halabuka i sve će se stišati, neće to uticati na Novaka uostalom on ima pravo na mišljenje a novinari od toga žele da zarade pa čak i na njegovu štetu . Nažalost danas postoji samo "jedna istina" i svako ko odstupi malo postaje politički nekorektan i zna se kakav tretman dobija u medijima. Kao što neko reče, zamislite da WNBA bude plaćen kao NBA? Da li je to realno? Ženski tenis zato stoji dosta bolje nego košarka jer bez obzira na fizikalije nije toliko "oštećen" kao što je ženska košarka, npr. gde zakucavanja jedva da postoje. Žene ovime dobijaju samo privid jednakosti jer su tu jednakost dobile a ne stekle nezavisno od muškaraca , što upućuje na to da uživaju status protekcije da bi bile jednake a to ih opet suštinski ne čini ravnopravnim. Po meni ravnopravnost znači jednaki uslovi za sve. Današnja ravnopravnost počiva na kvotama a to sve zarad ispravljanja istorijskih nepravdi iliti ispravljanja krivih Drina. Daleko da u Srbiji postoje podjednaki uslovi pogotovo za pripadnice slabijeg pola ali tome svakako treba težiti.

domaćin

pre 8 godina

Sto zene u fudbalu nemaju iste plate kao muskarci? zato sto imaju manje gledalaca, zato sto se ne kupuju njihovi dresovi i zato sto niko ne zeli da se oglasava u meri u kojoj to čini u muskom fudbalu..... e isto je i u tenisu

joda

pre 8 godina

Bolje da je cutao....novinari ce "izvuci iz konteksta" samo delove njegovih odgovora, izostavice sve sto ide njemu u prilog...Djokovic ce na kraju da bude baba-roga, maco Balkanac....bas steta.

nije bitno

pre 8 godina

Zanimljivo je kako ljudi jedva dočekaju da nekoga ko je na vrhu napadnu svojim malim iskompleksiranim britkim jezičićima. Nije bitno da li je u pitanju Novak, Ronaldo ili Messi, uvek se nađe neko da kaže nešto zlo.

S jedne strane, sami uživaju u pogodnostima slave i novca koji zarađuju, pa nije ni čudo što su pod konstantnom lupom, ali sa druge ljudske strane i oni sigurno zavređuju fer i korektan odnos... Što bi rekli naši stari uvek postoje dve strane medalje.

U međuvremenu, bavite se svojim životima, uredite ih, budite srećni.

:D

Jum

pre 8 godina

Ja volim kad Novaka drugi mrze. Izlaze zavidnost i ljubomora na videlu... Sto se mene tice ne mora nikada da ga vole, samo nek osvoji 18gs-a, bude 303 nedelje na vrhu i nek osvoji jos jedan masters. Pa gospodo izvolte budite bolji od toga ako mozete...

totalno OK

pre 8 godina

Predlažem da pročitate ono što je prvi korisnik priložio sitnim slovima, zapis intervjua. Zapravo, apsolutno ništa loše, čak je i povoljnije po Novaka, zaista ništa sporno.
Ono što mi je nejasno je da su žene jako reagovale na priču o hormonima, a ja to vidim kao nešto gde Novak upravo govori njima u prilog i u njihovu korist, kako se uprkos hormonskim promenama koje imaju svakoga meseca, bore i uspevaju da ostanu to što jesu - fizički zahtevni profesionalci.

Iskreno bih očekivao da ih tim komentarom pridobije, a ne odbije, zaista ne razumem. Po meni džentlmenski komentar kojim im daje kredit za ono što rade i u čeu uspevaju.

Ovako, reakcija deluje kao iz vica.

VUK

pre 8 godina

@Anica...da,da.. nekorektno od Novaka!!!!???? .. žensko finale Wimbldona u indeksu gledanja je manje za 60 %..sponzorski ugovori i sekund reklame u live prenosu ženskog i muškog tenisa se drastično razlikuju..više stotina puta je skuplja reklama u prenosu muških mečeva.. pa pogledajte ovde.. kad bi se Jumko obrušio na Anu i Jelenu.. koliko bi se tu komentara pojavilo?Prodaja sportske opreme muških zvezda u sportu je nezamislivo velika.. a ulaznice? evo npr. ulaznice za utakmice Arsenala su od 35 do 235 funti.. kapacitet stadiona u Londonu je 65000 a ima trebovanja za 150000 pretplatnih karata!! Ženski fudbalski klub igra na pomoćnom stadionu.. ulaz je besplatan.. 2-3000 gledalaca!!! Poenta je u kapitalizmu da svaki trošak mora imati pokriće. Nagrade koje se isplaćuju u ženskom tenisu nisu iz prihoda koji devojke ostvare..Direktori turnira vade taj novac iz ukupnog prihoda sa turnira.. a to prave Novak,Federer, Nadal, Endy i ostali momci koji pružaju nezaboravne mečeve.. nije Novak uvredio žene.. nego posao je posao.

Otac Namimije

pre 8 godina

Tenis je privatni biznis. Onaj ko ga vodi, odredjuje i nagrade (ulaganja) u skladu s dobijenim profitom. Kao i u svaki biznis, ulazem VISE u ono sto mi donosi VISE, jasno kao dan.

Pokusaji da se primeni "jednakost polova", "emancipacija zena" i slicni koncepti na ovo je cista zloupotreba i manipulacija.

Ko se s ovim ne slaze, neka ode do najblize banke i zatrazi kredit od milion eura, pozivajuci se na "ljudski jednakost" i cinjenicu da pojedinci uzimaju tolike kredite.

Zoran

pre 8 godina

Sve je on posteno i pravilno rekao: Ko privvlaci vis epublike uzima vise para. To sto je danasnjica sliak i prilika niza nelogicnih stvari, to je druga prica.

Dejan - HE Zvornik

pre 8 godina

Pitali su ga za mišljenje - rekao im je što misli. Niti je ikoga uskratio za poštovanje niti je nekome dao za pravo da mu izvlači reči i stavove iz konteksta. To je mahom problem čitavog današnjeg isfrustriranog društava, "ili si sa nama i si protiv nas", nečeg trećeg kao među stanja ili stava nema. A Navratilova treba da se opredeli konačno hoće li da se bavi politikom, civilnim pravom ili sportom. Jedno je sigurno, hijerarhiju i bonton tenisa i mahom svih ostalih sportova, diktiraju sponzori i njihov novac, i tako je bar poslednjih 30-ak godina. A sve ove koji na tu činjenicu ponekad svesno zaborave treba podsetiti na onu legendarnu - "Don't spit where you eat"...

ja

pre 8 godina

Nole, ne dozvoli da te uvuku u takvu raspravu jer od bilo koje izjave na tu temu mogu da ti naprave problem oko imidža, a ako se to desi sponzori to odmah primete i klone se toga. To da li je pošteno da igračice na velikim turnirima, posebno onim gde muški igraju na tri dobijena seta zarađuju isto nikako ne treba komentarisati. Svi znamo odgovor, a bilo šta da kažeš novinari će te napadati zbog toga. Sta ce ti to?

Gage

pre 8 godina

Zamislite finale gren slema, Serenu koja zavrsi za 40minuta, (desavalo se), i Djokovic Nadal od 6 sati koje gleda ceo svet, i na kraju Serena i Djokovic uzmu po 2m, da nije smesno bilo bi zalosno.

Petar

pre 8 godina

Dakle treba da se pravimo naivni i glupi i da kažemo kako je ženski tenis istog kvaliteta kao i muški? Treba da se pravimo slepi kad u ženskom 1/2 finalu na tribinama bleji 20 ljudi, dok su na muškom pune tribine? Treba da priznamo kako je fer da budu jednako plaćeni iako je jedan Novak 2012-te na AO odigrao 11 sati ukupno posle 1/2 finala i finala, samo dakle dva meča, dok je Azarenka tada pobedila Šarapovu sa 6:3 - 6:0, da finale GS!, ne znam dal je meč trajao sat vremena. Gluposti teške.

Hamsik

pre 8 godina

Stvarno nevidjena glupost sto se isto nagradjuju i zenski i muski tenis, Novak je fenomenalno odgovorio, u fazonu da zenski treba da bude koliko jeste ali da se muski poveca za 10 puta, jer muski tenis je na 100 nivoa iznad zenskog... to bi isto bilo kada bi u fudbalu isto bilo placena muska i zenska liga sampiona, realno da bar igraju neki tenis pa da ne kazes, ali 10 godina dominira Serena Vilijams koja u finalu odigra sat vremena i uzme novac kao Federer Djokovic ili Nadal koji ginu po 5 sati.

Navijac

pre 8 godina

Zenski tenis je atak na usi. Gledajuci duele Sarapove i Azarenke i onih italijanki.Nije normalno da zenski finalena AO ili bilo kom drugom GS nosi isti novac od nagrade.Zene max 3 seta a muskarci mogu i 5 setova i pet sati igre

mile

pre 8 godina

Nole je lepo analizirao problem, i istakao da ne može samo da se traži, samo zbog "prava na jednakost", jednaki nagradni fondovi. Istakao je ono što je ključno - žene ne izazivaju toliku pažnju gledalaca kao muškarci, ne donose jednaku zaradu, te ne mogu imati ni jednake nagrade. Ali, u ovo doba feminističke diktature, sve je moguće...dovoljno je etiketirati nekoga kao "seksistu", a novinari odrade svoje...

nidža

pre 8 godina

у суштини, новакова поента је да је једнак третман неједнаких ствари заправо вид дискриминације и неједнакости. то нарочито долази до изражаја на гс. мушкарци играју до 3 добијена сета, а жене до 2. дакле, они кудикамо више рмбају, а за исти новац. да не спомињемо популарност, квалитет једног и другог... никад ми није било јасно зашто су подједнако плаћени. фактички, то су два различита спорта!

lola

pre 8 godina

Ako samo malo isplivas iznad proseka eto neuspesnih da se kao kugla oko noge okace o tebe. Tako je u svakom poslu. Zato i ne cudi ovo sto se dogadja Novaku. Iza svakog coska cuci novinarska azdaja koja vreba svoj trenutak slave. A siroti sportista, umesto da siba reket, savladjuje doskok, grabi zaveslaje, strelja kos, treba da nam filozofski, socioloski i antropoloski analizira svet.. Oladite ljudi, Novak je sportista, ko ne zeli da ga voli neka ga ne voli, ko ne zeli da se na njega ugleda, nek se ne ugleda, ko mu zavidi, nek mu zavidi... Nego, sta vam rade deca? A vi? Imate li posla? I hleba? Ili samo igara i kolaca?

Ne mrzim zene-obozavam ih

pre 8 godina

Ako su nagrade iste, a u cilju ravnopravnosti da-nema povlascenih, neka se uvede da zene igraju na tri dobijena seta na GS turnirima i kraj price.

Optimus

pre 8 godina

Danas cim se neko oseti ugrozen poziva se na rasnu, versku ili diskriminaciju po polovima i sl. U ovom licemernom drustvu je to mnogo zloupotrebljeno ( primer dodele Oskara gde su crnci trazili kvote) . Mur je rekao istinu na malo grublji nacin i dezurni licemeri su odmah skocili, cak bih rekao da se i Nole izmedju redova slozio sa njim. Pa ne mogu kosarkasice iz wnba da traze da budu placene kao i u NBA ili fudbalerke prosto nije toliko atraktivan zenski sport kao i muski. Uostalom interesovanje i broj gledalaca treba da regulise i placanje jer je to prirodno.

VUK

pre 8 godina

javnost je licemerna.. najlakše je politički delovati..svako treba da podeli ono što je zaradio.. bez obzira na pol.. Prodaja ulaznica +sponzori +reklame +tv prava.. od ukupne cifre oduzeti troškove i dobit dele organizator i učesnici turnira.. tako na i ženskom i na muškom turniru.. šta da se radi u fudbalu??? Muškarce gleda hiljadu puta više ljudi.. Novac koji uzme liga šampiona ili SP za muškarce ne može da se poredi sa ženskim fudbalom.. ko to gleda? I sad Mesi koji uzme 100 miliona godišnje plate treba da isto zarađuje kao i žena koja je najbolja u fudbalu?!?! Ko će da izvadi te pare? Mesi je eksplatisan.. oko njega se vrte milijarde.. prodaja dresova i sve što prati muški fudbal... ženski fudbal a i tenis su na subvencijama.. organizatori od prihoda sa muških turnira dotiraju organizaciju ženskog sporta..i šta sad? Neka ostvare same prihod i sve podele.. novac se ne uzima samo na pol!!! Sutra će se organizovati prvenstvo osoba koje nemaju pol.. koje se osećaju i kao muško i kao žensko.. i prodaju karte samo familiji...i njima treba dati fond koji imaju Đoković i Mesi??? Ovi momci uzimaju samo mrvice od kolača koji kapitalisti zarađuju na njima.. žene.. i svi drugi neka podele što zarade. Kada budu zarađivale više neka to i podele.. muškarci će biti u drugom planu.. s pravom.. ovako. ovo je čista demagogija.. ako smo ravnopravni, zašto ima muški i ženski turnir?Svi na JEDAN. I??? Serena bi u karijeri imala jednu osminu finala! I koliko bi zaradila? I ovo što uzimaju košta nekoga. Nisu to zaradile a vode kampanju da uzmu što im ne pripada.

cisko

pre 8 godina

Zasto se po svaku cijenu muskarci i zene zele uciniti istim, kad nisu ?To je neprirodno . Svako ima svoje ''resore'' .
Sto se Noleta tice ..tebra , skoncentrisi se ti na bitnije ,pokupi im sve , kad ti je Bog dao . I cuvaj se mina koje ti svako malo postavljaju .

žilijen

pre 8 godina

Bio malo euforican posle pobede, pa se primio? Sad ce lepo da ga razvlace mesec dana...

Znaci deco da vam objasnim: na poziciji apsolutnog broja, se svaka izjava i svaka rec odmerava i premerava ne 10 nego 100 puta.

Tenis je jedini dobro placen sport gde zene zaradjuju isto kao i muskarci, i to je veliko dostignuce. Pricamo o turnirima.

Na polju marketinskih ugovora je otvorena trzisna borba: Ako su Novak, Mari & Co bolji i trzisno atraktivniji, dobijace bolje ugovore. Tu vec vaze i surova pravila i nema politicke korektnosti: ko je fizicki atraktivniji, nacionalno, religiozno i na sve moguce nacine privlacniji, dobija vise para.

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Procitajte clanak BBC-a koji je naveden u optuzujucem Tweet-u u vesti, uopste nije negativno nastrojen prema Novaku, cak se sa njim i slozio (iako elegantnije i ne tako direktno) i dopisnik BBC-a koji je dao komentar na Novakovu izjavu. Pritom, to dolazi od BBC-a koji su do bolesti politicki korektni, kao i cela britanska javnost koja se trese pri pomisli da bi ih neko mogao optuziti za diskriminaciju po ma kojoj osnovi.

Admiral Horatio Nelson

pre 8 godina

Ajde budite realni, meni je suludo da su zarade izjednacene. Onda po tome isto treba da zaradjuju Ana Dabovic i npr Rasel Vestbruk! Ma dajte ba. One zene kad gledas isto slow motion. 50% manje trebaju da zaradjuju realno. Jer kao sto Novak kaze zarade igraca zavise od popularnosti takmicenja. Ne moze se isto zaradjivati u NBA i WNBA, svijet jednostavno ne funkcionise tako! I sad se svi zgrazavaju sto npr. Muguruza ne treba da zaradjuje isto ko Marej npr!

Јота

pre 8 godina

Neko u komentarima rece da je citao komentare na BBC-ju, te sam i je malo pogledao, kako sam tekst, tako i komentare.

Tekst je na B-92 prenesen sasvim korektno i odrazava srz i sustinu onoga sto je Novak heto da kaze.
Naravno u mnogo kracoj verziji, ali sasvim verodostojno preneto.

Komentari forumasa u velikoj vecini podrzavaju Novakovu izjavu i skoro da se uopste ne razlikuju od komentara koje sam ovde procitao.

Manjinski postovi koji prozivaju Novaka u negativnom kontekstu su uglavnom kaznjeni negativnim lajkovima.

Novak definitivno ima taj momenat korektne retorike u kojoj iznese svoj stav na jako primeran i korektan nacin.
No ipak za razliku od Novaka, Rejmond Mur je dobio dosta kritika, ali zbog nacina na koji je izneo ono sto ogromna vecina na BBC-ju misli.

Konstatacija - Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti - po onome sto sam ja procitao nije tacna.

Vladimir

pre 8 godina

Oni koji ga mrze iz nekog razloga (bilo domaci ili strani), da ne ulazim u te razloge sada, izvlace reci iz konteksta. Ma sta uradio ili rekao, tako ce uvek biti. Mrznja ih izjeda i morajy da na taj nacin to iskazuju.
Inace, pozdrav za sve Srbe ma koje vere ili nacije bili.

nemanja

pre 8 godina

Sa Novakom bi se slozio svaki teniser na ATP turu. Cinjenica je da je zenski tenis smesan kada se poredi s muskim ali je takodje dosta blizi muskom nivou od drugih sportova kao sto su kosarka i fudbal, ipak dosta je daleko od muskog nivoa i cinjenica je da muski tenis nosi zenski na grbaci. Ta prica je smesna i Novak je u pravu, onaj ko zaradjuje vise treba da bude nagradjen a to su muskarci. O ovome se samo prica u tenisu, zamislite da ovakvu pricu pokrenu kosarkasice ili fudbalerke pa svi bi se smejali. Kakve veze ima ko je kome trener ta opravdanja su smesna, cinjenica je da muski tenis zaradjuje vise i samim tim bi muskarci trebali da zaradjuju vise.

stiven k.

pre 8 godina

Bravo Nole. Iskreno i korektno kao i uvek. Osim toga treba da se kaže da na GS turnirima, muškarci igraju na tri dobijena seta, što veoma često znači i svih PET setova, a kod žena max TRI seta. I na kraju nagrade su jednake. To nije pravedno i pošteno. To nema veze sa ravnopravnošću. Nikad nisam čuo da se neki ženski meč igrao četiri ili pet sati, što je kod muškaraca veoma čest slučaj.

Kol

pre 8 godina

Muka mi je od ove besmislene politicke korektnosti, da onaj je pogresio nije trebao onako da se izrazi ali nije daleko od istine! Zato cenim tipove kao sto su Ibrahimovic ili Dzoi Barton kazu sve sto im je na pameti i boli ih uvo, ok tenis je drugi svet u odnosu na fudbal ali ovaj svet svakim danom sve vise klizi u besmisao! Novaku svaka cast cepidlakama ne bi ni majka Tereza ugodila!

tenis

pre 8 godina

Presmesno je porediti muski i zenski tenis u bilo kom pogledu!Samo jedan razlog da ne nabrajam vise,Gren slem,zene u 2 dobijena,muskarci u 3 seta,i tipa Djokovic - Nadal finale Australije 2012-e 6 sati i dobiju isti novac kao zensko finale od sat i po....kraj!!!

Ivan M

pre 8 godina

Postoji ogromna razlika između Indijan Vels, gde muškarci i žene igraju jednak broj setova, i Gren Slemova, gde jedan Nadal nakon 5 sati i 53 minuta krvi, suza i znoja zaradi isto kao i Šarapova koja je finale izgubila za 45 minuta (govorim o AO 2012). Na ovom prvom ne vidim zašto nagrade ne bi bile iste. Na ovom drugom je smešno da budu iste. Tu ima još jedna stvar, a to je da je ovo era u kojoj gledamo tri od šest/sedam najboljih tenisera svih vremena. Njihovi mečevi su za anale i oni su podigli tenis na novi nivo. U ženskom tenisu toga nema ni izbliza - Serena je bila neprikosnovena donedavno.

Jum

pre 8 godina

Ko misli da je Nole nesto pogresio jos uvek nije rasudio najbolje. Ja mislim da su nagrade zadovoljavajuce, a i sta ce im vise... Imaju oni jaka sponzorstva tako da se ne plasim za tenisere...

Goran

pre 8 godina

Za isti rad ista ekonomska nagrada. U tenisu na GS turnirima muskarci igraju na 3 dobijena seta a djevojke na 2 seta. Znaci muskarci "rade" vise i prema tome bi trebali da budu nagradjeni. Ako dame zele istu visinu nagrada trebale bi da igraju na 3 dobijena seta ili da i muskarci pocnu igrati na 2 dobijena seta. Tada ce to biti ravnopravno.

Liberal

pre 8 godina

Ne znam po cemu se to tenis toliko razlikuje od ostalih sportova? Zasto zenski fudbaleri nemaju platu kao fudbaleri Berselone, Reala, Mancestera, Bajerna, Milana i ostalih najboljih klubova sveta? Ili u kosarci, da li kosarkasice primaju isto novca kao kosarkasi, odbojkasice kao odbojkasi, sahistkinje kao sahisti itd?

Endi Marej

pre 8 godina

Zašto jelen super liga nije plaćena isto koliko i španska primera? Jedan jedini razlog - kvalitet! Kvalitet i potražnja diktiraju veličinu isplate to je jednostavno... Na bbc sajtu postoji statistika gde je prikazana gledanost muškog i ženskog tenisa, a gledanost muškog je tri puta veća... U svemu je tako, nema ovo veze sa diskriminacijom prema ženama...

BataZivotinja

pre 8 godina

Nadal je imao sto puta gore izjave na racun WTA, pa nikom nista. Djokovic je rekao svoje misljenje, uz to sto puta ponovio da postuje zenski tenis i da bi i zene trebalo da zaradjuju vise, kada bi situacija sa ineresovanjem bila obrnuta.

Милош

pre 8 godina

@Srdjan, Новак има позамашан број навијача. А у изјави нема ничег спорног. Ни детаља чак. Мушкарци играју дуже (три сета) на ГС-у, више навијача, а плаћени су исто. То није фер.

nixonnnnn

pre 8 godina

Nole stavio si prst u osinjak... Marej je nesto slicno izjavio prosle godine nije ni bilo primeceno i prenoseno toliko...
Kako npr zenski fudbalski klub Real Madrida dobija 1000 puta manje para za plate igracica? Da li je i to diskiminacija?

Goran G

pre 8 godina

Nema mesta seksističkim izjavama i svako ko aludira na tu stranu greši. Ako je tenis biznis, a svakako da jeste i to vrlo unosan, onda je svaka rasprava o lovi legitimna. Vratimo se u finala USO 2015. Da li mislite da su istu lovu obrnule ili su atraktivnije bile Peneta/Vinci ili Novak/Federer?

Jagodinac70

pre 8 godina

Dakle niko ne naziva stvari pravim imenom.
Teniseri i teniserke NE ZARAĐUJU,oni su NAGRAĐIVANI, i unapred poznatim iznosima. Učestvuju na turnirima u organizaciji asocijacija čiji su članovi, i one postavljaju granice NAGRADNIH fondova.
Tako da svako u okviru svoje asocijacije može da se bori za bolji status. Finansijski se ne pitaju oni kao igrači, nego organizatori, ko hoće drugačije ima mogućnost da napravi svoju, novu asocijaciju i na drugačiji način postavlja nagrade... Dotle, igrajte, uzimajte svoj deo kolača i ne pametujte previše.

Lokomotion

pre 8 godina

Da je kojim slučajem izjavio da je potpuno u redu da su zarade iste, komentari bi bili da je potpuno u pravu, a onaj koji bi izjavio da nije fer bio bi napadnut kao pljuvač lika i dela našeg idola.
Čovek odgovara za svoje izjave i šta mi imamo ovde da ga kao branimo.
Većina rade za jedva 400 eur, a ovamo bi da procenjuju da li bi neki bacač lopte trebao da uzme milion ili milion i po dolara. I još vrište: dajte mu, zaslužio je. Stvarno mozga nigde.

Dule

pre 8 godina

Uhvatili ga u kljesta, sto bi rekli. Da je rekao da nagrade treba da budu iste pljuvali bi ga muskarci, za razlicite nagrade, pljuvale bi ga zene, da nista nije rekao, pljuvali bi ga svi. Mozda da ih je samo uputio na svoj PR tim :-) i presao na sledece pitanje

Ertz

pre 8 godina

Ako neko ima žarku želju da te osudi i mrzi, tu ne možeš ništa da učiniš. Ne treba na to gubiti vreme, a posebno emocije. Možda je to deo plana da se "fajt iz ringa" prenese na ulicu, gde su pravila drugačija, to jest, gde ih nema.
Imamo najboljeg tenisera na svetu, koji je uz to human, kulturan, šarmantan, zabavan i rodoljubiv.To se neće promeniti uličnim i dripačkim pokušajima da se nanese šteta njegovom radu. Ne mogu mu oni ništa, jer je psiho-fizički dominantniji. Fajter je nad fajterima.

celt

pre 8 godina

Trebao je da vodi racuna, dugo je on ispred novinara da zna da metod "kazem nesto pa onda objasnim posle" zavrsava u vecini medija samo kao ova prva izjava, i eventualno razvlacenje objasnjenja na kraju, a cesto i bez toga, bez obzira dal ga novinari vole ili ne.

Vole ga zbog ove izjave, jer im povecava citanost, i bice jos puno puta pitan isto ovo.

Vukodav

pre 8 godina

Potpuno iskren odgovor, ne vidim logiku da budu jednake nagrade pa nije to socijala, to je zarada.
Ne bi ni bili milionski iznosi da sport nije popularan i da ljudi ne gledaju.
Ako gledaju više zbog žena onda samo napred neka one uzmu veće iznose.

Naravno jasno je da nije tako, i samo ljigavci bi radi političke korektnosti rekli kako je pošteno da nagrade budu iste.

ajde

pre 8 godina

Ako ATP/WTA ima veću popularnost, zašto taj savez ne bi raspolagao većim novcem?
U muškom fudbalu je više para nego u ženskom, u ženskoj modi je više para nego u muškoj. Meni je to sasvim u redu.
(Vlada, 21. mart 2016 09:15)

Ovo je pravi komentar.

Ne razumem kako neki kazu "nije mu ovo trebalo". Sta to, sta je rekao lose?
Muski tenis je mozda i duplo popularniji od zenskog. Kod zena ima mnogo oscilacija, nema konstantnosti, neko osvoji Gren slem pa nestane. Da ne pricamo o tome sto im mec nekad traje krace, recimo u fudbalu, kosarci, rukometu i odbojci traju jednako. I nisu jednako placeni muski i zenski sportisti u tim sportovima.
Novak je iskreno rekao sta misli, jer su ga pitali. On ne odlucuje o tome, ima ko ce. A nista lose nije rekao. Rekao je super sto su se izborili, ali MOZDA bi bilo dobro da imamo vise. Ili ako njihov sport bude popularniji da one imaju vise novca.
Dakle, MOZDA, a ako ne - NIKOM NISTA, u redu je i ovako.

Nole nikako nije nepostovalac zena, nego veliki perfekcionista i borac za pravdu, covek sa ispravnim shvatanjima. Da se on pita za sve u svetu, pa sve bi bilo cakum pakum.

Valjalo bi da ne gubi energiju na nebitne stvari, kao i ja da ne gubim. :)
Konacno ga je Rafino izdanje probudilo i oberucke je uzeo trofej, milion $ i 1000 ATP poena.

Mufljuz

pre 8 godina

"Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti"
A kako stoji stvar sa osvajanjem Indian Wells-a?
ps. Ovo licemerje prevazilazi sve granice. U cemu je jednakost sem u nagradnom fondu? U kvalitetu i duzini meceva? U popularnosti? U cemu? Neuporedivo. Ova "zanska prava" pocenju sve vise da budu svoja suprotnost.
Od kojekakvih rogobatnih i grotesknih "zenskih" zvanja pa do Sereninih: Thank you guys! prepunom stadionu.

Dr

pre 8 godina

Necu da ulazim u to ko treba vise ili manje ra zaradjuje. Neko sam ko jako postuje zene, ali konkretno zenski tenis ne mogu da gledam. Dosadno, bez naboja, samo vriska vriska i vriska. Poslednja generacija u zenskom tenisu koja je privlacila paznju je generacija Enan, Morezmo, Klajsters, Serena. Posle njih tuga.

md

pre 8 godina

Pa sta hocete, da li fudbalerke imaju plate kao fudbaleri, kosarkasice kao kosarkasi. Naravno da ne, zato sto su i prihodi koje oni svojom pojavom obezbjedjuju neuporedivo manji. Nemojte ljudi biti smijesni, samo budite realni i iskreni, bez laznog moralisanja.

Mik

pre 8 godina

Suština je u sledećem: muškarci i žene za jednaku vrstu posla treba da budu jednako i plaćeni!
I to je ono što treba podcrtati. Svako drugo rešenje je loše, u bilo kom poslu. Problem bi mogao nastati u proceni toga šta je isti posao, a šta nije. Po meni, na Mastersima postoji jednakost, ali na GS, muškarci ulažu mnogo veći napor samim tim što se igra na 3 dobijena seta! Međutim, u sportu postoje i drugi kriterijumi, oni o kojima je Novak pričao, popularnost, prodate karte... Ipak, Novak ne treba da se upušta u ove priče, prosto neka izjavi nešto glupo i politički korektno, ono tipa "idemo meč po meč", to novinama samo treba dati, ništa drugo!

rema

pre 8 godina

ni muski manekeni ne zaradjuju koliko zenski, niti muski pevaci itd...
Polovi su drugaciji, trziste odredjuje samo... Da zene toliko vole sport, ne bi vikende provodile u soping molovima.

nisam ja, ja je

pre 8 godina

Mene samo zanima kako bi dvojica pomenutih odgovorili na ta ista pitanja (Veronika, 21. mart 2016 09:49)

Nema sta da te zanima - vec su odgovorili. Stavise, Federer je i pokrenuo pitanje. Rekli su isto ono sto je, u sustini, rekao i Djokovic, samo sto su, za razliku od njega, to rekli kratko i jasno. Ne okruglo pa na cose, k'o po jajima, da budu siti i vuk i jarici i da se svakom dopadne... pa na kraju, naravno, ispadne prica koju "zlonamerni mogu da mese po zelji". Bas onako kako "dvojica pomenutih", za razliku od treceg, uvek govore. Odnosno, Federer onda kad ne eskivira izjasnjavanje (kad resi da kaze sta ima, on to kaze jasno i glasno), a Nadal bas uvek (on se na gura da komentarise, ali se i ne krije, a ono sto kaze, to je uvek kratko i jasno i ne pazi hoce li se neko mozda naljutili, verovatno i ne zna sta je politicka korektnost). E, a ovaj sto hoce da ga svi vole... na kraju prodje onako kako je neminovno.

ded

pre 8 godina

Politička korektnost tamo gde joj nije mesto. Ja bih lično više voleo da neki naučnik koji je otkrio lek za neku bolest dobije više novca od bilo kog tenisera, ali ne ide to tako. Muški tenis donosi više para i zato bi njegovi akteri trebalo da budu bolje plaćeni. Još jedan od razloga što ne volim ženski tenis - ženama je više stalo do toga kako izgledaju na terenu nego kako igraju. Ana Ivanović je žalostan primer protracenog talenta. Neke od njih su operisale lice da bi bile lepše, druge izlaze našminkane... Navratilova, Graf i Seleš nisu bile neke lepotice, ali su ostavile trag u tenisu u najmanju ruku jednako kao RF, Nadal i Djoković. Nepravda je što one nisu bile plaćene kao muškarci. Za ove aktuelne se ne bi moglo reći.

nišlijka

pre 8 godina

Na početku i kraju sve se svodi na čistu matematiku. Možeš da podeliš samo novac koji postoji, ne možmo da kažemo da je korektno da zbog "korektnosti" neko treba da nas dotira. Ako moj kolega bolje posluje, da li njegova firma, korektnosti radi, treba deo profita da prosledi mojoj firmi, jer sam ja žena?!

Veronika

pre 8 godina

Mene samo zanima kako bi dvojica pomenutih odgovorili na ta ista pitanja,čisto sumnjam da bi odgovori bili puno drugačiji,ali Nole,što god da kaže,postaje globalna tema i razlog za rasprave u teniskom i sportskom svijetu,jadni su ti novinarcici,konstantno ga pokušavaju uloviti na krivoj nozi i kada dobiju iskren odgovor dogodi se ovako nešto. .Da je odbio odgovoriti na pitanja,onda opet ne bi valjalo,pa ti sada budi pametan.

Djorgo ``37 days``

pre 8 godina

On je javna licnost, i to jedan od najpoznatijih i najpopularnijih u svetu-sporta. Pored ostalog i zato je svaka izjava i potez pod mikroskopom medija i mnogih interesa. Njegova izjavam je u principu u redu, ali je bolje da je pitanja eleganrno eskivirao, jer to su OZBILJNE TEME koje ne bi trebalo ``razglabati`` na konferenciji za stampu, posle velike pobede kada je jos dosta adrenalin u krvi itd. Ako neko brzo uci to je Novak, shvatio je on to vec!

shameless

pre 8 godina

Novak se nije baš najbolje snašao govoreći o ovoj temi, blago rečeno, ali ajde...Najbolje bi bilo da i žene igraju na tri dobijena seta na GS turnirima i to bi valjda okončalo ove besmislene rasprave.Onaj lik, Rejmond Mur, reče da se teniserke šlepaju o slavu Federera i Nadala koji su, kao, jedino što tenis čini privlačnim širokim narodnim masama.Da li se onda, po toj logici, i ostali teniseri, a ne samo teniserke, šlepaju o ovu dvojicu, pošto su samo ova dvojica valjda interesantni!?Ja bih ga to pitao.Dalje, i u drugim sportovima, koliko je plaćen Lucas Leiva u Liverpulu?77 000 funti nedeljno!Je li to ekvivalentno onome što pruža na terenu?Je li on mamac za publiku ili se šlepa o slavu Ronalda, Mesija?I tako unedogled...Uostalom, ko misli da je lako,reket u ruke brate mili, pa da vidimo.Sigurno bi bilo manje glupih komentara.

my way

pre 8 godina

Da bi se ispravno razumela Novakova izjava moraju se pogledati drugi sportovi, bez izuzetka. Koliko zaradjuju fudbalerke, koliko fudbaleri, kosarkasice i kosarkasi...? Pogotovo je sramna situacija u SAD-u gde zenski sport predstavlja zabavu u medjusezoni muskog. Pogledajte samo americki fudbal i "Lingerie football league". Mislim da Novaku nije trebalo da se uopste upusta u temu, ali sve sto je rekao je istina za koju nije on kriv. Takav je ovaj kapitalisticki svet u kojem zivimo. Noletova izjava nije sporna sa seksistickog stanovista, naprotiv, po tom pitanju je u potpunosti stao na stranu zena.

Sasabg86

pre 8 godina

Problem savremenog drustva je sto se zivi brzo pa se zakljucci iznise samo na osnovu naslova, niko ne cita do kraja.. To je kao da o ukusu torte sudite na osnovu izgleda....

ЈоВ

pre 8 godina

Не знам у чему је проблем...
Ево баш сам прочитао у целости чланак на BBC-u, крајње коректно пренета Новакова изјава.
Тих неколико твитер дужебрижника више обраћају пажњу на дизање своје "популарности" , брига њих за женски тенис...

Ravnopravno

pre 8 godina

Mozda zvuci nevezano, no neka kaze neko zasto nema muske ritmicke gimnastike i muskog sinhronog plivanja na Olimpijadi? Ima zanskog boksa i rvanja a ovog nema. E sada ce da kaze neko pa ne rade to muskarci, cuj za zlatnu olimpijsku medalju mogu se skupe tri plivaca i plivaju sinhrono zar ne?

Paja

pre 8 godina

papazjanija ,sima....slican se slicnom raduje,potvrdjeno hiljadu puta...simo,stvarno neznam sta te je odusevilo u doticnom komentaru...nepismenost, mozda!?

deviant

pre 8 godina

Nepromisljena izjava, los PR. Nisam siguran koliko je nagradni fond uopste bitan, posto vrhunski teniseri kao Djokovic ubijaju daleko vise para od reklama i sponzora. On bi trebao da zna da UniQlo verovatno prodaje vise zenama nego muskarcima.

b

pre 8 godina

Realno ženski sport ne gledam uopšte. Podržavam sve, ali ajde da uzmemo na primeru fidbala: kolike su tamo plate, gledanost, sponzorstva...
Apsolutno sve ljude ne treba deliti ni po kom osnovu. Ali svakom treba pružiti jednaku šansu, pogotovo u bavljenju sportom.
ALI nismo svi isti.
Da li su belci diskriminisani u sprinterskim disciplinama?

Ovo je sve glupost.

Jana

pre 8 godina

ivana....isto je rekao i Federer pre 1,5 god ....ostavi se pametovanja ,zna Novak sta ce i kako ce ...ima on ekipu oko sebe, ne treba mu drveni advokat!

nele

pre 8 godina

Zenomrzac? Sta vi to pricate? Cime je to uvredio zene? Da smatra da ako se vise gleda muski tenis treba da bude bolje placen? Zar to nije normalna stvar? Ili hocete da kazete da neka fudbalerka treba da bude isto placena kao Mesi ili Ronaldo? Zbog ravnopravnosti... Ili maneken da bude isto placen kao i vrhunska manekenka. Ne gledam zenski tenis, u odnosu na muski mi deluje kao usporen snimak. Garantujem da bar 90% negativnih komentara ovde je od osoba koje ili ne gledaju tenis uopste ili gledaju iskljucivo muski tenis. A zenski tenis se najvecim delom slepa uz muski na tim zajednickim turnirima(sto se tice finansija). Ako bas hocete ravnopravnost onda neka igraju jedni protiv drugih pa nece biti problema. Pricam ovo iskljucivo sa stanovista sporta(tenisa), a inace smatram da bi svet bio mnogo zdravije mesto kada bi zene bile na celu vecine drzava (i stvarno odlucivale, a ne bili poltroni u rukama ljudi iz senke, kao Klintonova)

Svete

pre 8 godina

Meni samo jedno nije jasno a to su naravno nekoliko stvari, zasto se samo u tenisu pominje razlika u zaradama izmedju zena i muskaraca, zasto se o tome ne prica recimo u fudbalu ili u kosarci ?
U tenisu Federer je od nagrada uzeo 97,5 miliona a SWilliams 75,5, koliko je to manje nekih 25% ?
Kobe Bryant godisnje od ugovora dobije 30 miliona dolara a najplacenija WNBA igracica oko 100 000....koliko je to manje nekih 30 000 % ???
Zasto se ne smanjuju ugovori NBA igracima i te pare neka se sele u WNBA, ko koliko gledalaca privlaci to je koliko ja shvatam nebitno ?
Zasto se ne smanjuju ugovori Mesiju, CRonaldu, Runiju i svima njima i to da se daje zenama u fudbalu ?
Zasto najplaceniji maneken na svetu zaradjuje 1,5 miliona dolara a najplacenija manekenka 45 miliona ???
Ne znam po cemu je tenis toliko poseban da se samo u toj oblasti govori na tu temu ?

OldGoat

pre 8 godina

A zašto se javnost uopšte uvlači u rasprave o visini premija?To je stvar organizatora turnira i samih igrača.Šta se mene kao gledaoca tiče hoće li Đoković i Azarenka biti jednako nagrađeni ili će neko dobiti više a neko manje.Da li su recimo plate fudbalera realne?!Nisam uočio da se vode diskusije o tome, a na kraju krajeva, i zašto bi ako Perezu, Abramoviču, šeicima i ostalim odgovara i meni je ok.Inače, ovaj Rejmond Mur krajnje antipatičan i ova izjava mi baš nekako ide uz njegovu pojavu.

Filmofil

pre 8 godina

@(Snezana, 22. mart 2016 13:13)

Vi mozete da se odreknete svih civilizacijskih tekovina koje vama nisu potrebne, ali ne mozete da to radite u ime drugih drugih. Daleko su oni od idealnog za zene i danas, ali su u civilizacijskom smislu nebo za ovo sto se u Srbiji desava. I to su njihova pravila, na njihovim tlu. A vi mozete da uzivate u sredini gde ministar u vladi voli zene koje klece i to u javnom obracanju. Zato se ne sekirajte to sto vi zovete politicka korektnost je pristojnost, nema sanse da vas to tu ugrozi.
Uvek mi je bio "drag" haremski mentalitet dela balkanskih zena koje flertuju sa patrijahalnim i rado popiske tekovine necije borbe, a ne gade se da iskoriste prednosti kada im odgovara. Jer eto one nisu feministkinje. Nisu te civilizacijske promene dekretom donete. Za to je neko morao da se izbori i to ne treptanjem.
Koliko ce ko njih da placa odlucice onaj ko drzi kesu, a ne po portalima. Nije to socijalizam, niti je portal radnicki savet. A o komentarima po portalima. Iz* kava se evropska radnicka klasa i britanski red neckovi kojima su industrijske poslove izvezli na u Aziju, pa im smetaju zene koje zaradjuju (nisu to samo tenisereke) jer ne smeju da udare na one koji su ih ostavili bez sigurnih poslova. A sistem je zene, pretvaranjem svega sto rade u neplacene i slabo placene poslove" i drzao na kratkom lancu.
Lepo bi bilo da deo ovih komentara ne bude preveden i zbog Novaka i zbog svih vas.

peka

pre 8 godina

vecu glupost nisam cuo u zivotu,Novak sve objasnio lepo,pa kako Mesi moze imati isti ugovor kao fudbalerka neka,ili zasto Ana Dabovic ne zaradjuje kao Lebron,pa ne moze zato sto se zna sta je NBA,sta je LS I sta je ATP za Wta