Fudbal 53

Ponedeljak, 19.10.2015.

15:09

Cana: Suludo je da srpski fudbaleri ispaštaju…

Kapiten albanske reprezentacije Ljorik Cana rekao je da mu je žao srpskih fudbalera zbog incidenta sa dronom pre godinu dana.

Cana: Suludo je da srpski fudbaleri ispaštaju… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Марко

pre 8 godina

Апсолутно се слажем да треба да будемо кажњени за инцидент на мечу са Албанијом. Међутим, не могу да не приметим да се за много теже инциденте изричу многоструко мање казне другима. Имамо пример играча варшавске Легије који је погођен каменом у главу на утакмици Лиге Европе у Тирани. Крвав је изнет са терена. На истој утакмици био је транспарент којим се отворено прети смрћу играчима Легије. Зашто је Партизан дисквалификован на годину дана после меча са Зрињским? Да ли је сукоб навијача, и навијача и редара у Мостару већи инцидент од крвавог повређивања играча Легије у Тирани од стране навијача албанског клуба? Шта тек да кажем за највећи злочин у историји спорта - убод ножем у леђа који је доживела Моника Селеш у Хамбургу на сред терена од стране једног навијача Штефи Граф? У то време је играла за омражену Југославију и била је прва играчица света. Тада НИКО није кажњен, апсолутно нико. Турнир је без икаквих проблема настављен, а Моника није играла у следећем колу због "повреде". И наредне године се играо исти турнир. Није било никакве суспензије. Атентатор је проглашен неурачунљивим и све се завршило притвором. Чавићу је одузета медаља због мајице са натписом "Косово је Србија". Да ли је то већи инцидент од заставе Велике Албаније на стадиону ЈНА, од свастике на Пољуду? Да ли ћемо за годину дана бити кажњавани за транспарент који би гласио "Грачаница је српска"? Имамо у Европи статус гори од мишева и пацова, или да будем прецизнији искључиво у Западној Европи.

Povidon

pre 8 godina

Sto su albanci uzeli zastavu,I branili je,kad to ni nije njihova zastava?(busi,hahahah, 19. oktobar 2015 19:51)
To nije zastava Albanije vec je to zastava nekih albanskih fasistickih organizacija verovatno sa Kosova. Cini mi se da su je branili upravo oni njihovi igraci koji su rodjeni na Kosovu. Sami smo krivi sto neko moze iz crkve u sred Beograda da lansira dron i da mu to prodje. Kaznu UEFE smo zasluzili jer Bogdanov i ostali NISU SMELI DA UDJU NA TEREN A POGOTOVO NISU SMELI DA TUKU ALBANSKE IGRACE.

Haris

pre 8 godina

Realno, covek je rekao sve kako jeste. Jos vi hvalite Bogdanova i ostalo ekipicu. Niste zbog drona izgubili EP, ni zbog Albanije, vec iskljucivo zbog navijaca i ocajne organizacije meca.

vlade

pre 8 godina

budimo realni, naša mučena reprezentacija već dva ciklusa kvalifikacija za euro ispašta zbog koje kakvih spletki, bile one huliganske, mafijaške ili političke, to je manje bitno.. jeste da od antića naša igra ne liči ni na šta, ali ovi naši fudbaleri kao da jedva čekaju ovakve scene da ne moraju da se trude na terenu.. cirkus koji traje već 30 godina zadnjih 5 dobija svoj epilog i čini mi se, kraj mu se ne nazire.. i dok su nama svi krivi, island, vels i slični, samo napreduju.. pogledajmo malo dublje, kome je sve odgovarao dron i dal je moguće da se tako, neopaženo lansira sa vrha crkve?!

zagor gospodar darkvuda

pre 8 godina

Moja komsinica se zvala cana ali je umrla jos davno tako da nije vise medju nama bog da joj dusu prosti.ne znam sta bih mogao vise reci ?

Марко

pre 8 godina

Србија је за инцидент на мечу са Албанијом кажњена губитком меча са 3:0, одузимањем три бода и играњем две утакмице без присуства публике. На утакмици Кукеши - Легија Варшава у Албанији играч Легије је на терену погођен каменом у главу и са терена је изнет крваве главе, са чалмом. Наравно, то није био једини камен који је долетео са трибина на терен, али тај је могао да буде фаталан. На трибинама је стајао транспарент "Kraj utakmice biće i kraj vaših života, mi nismo Sloveni, mi smo Albanci." Албански Кукеши је кажњен губитком меча са 3:0 и играњем једне утакмице без публике.

mick

pre 8 godina

ponasanje igraca albanije govori suprotno. ma sve su znali i sve je bilo po dogovoru. samo su cekali taj dron i odjednom ginu za tu zastavu a kao ne znaju da nije albanska. ma vazi. ti da si stavrno fer kao kapiten bi smirio strasti, prisao i ti umesto igraca Srbije dohvatio tu zastavu i izneo sa terena(ne mora da je cepas). e taj potez bi stvarno pokazao da si veliki covek, ovako samo ste ljigavci ispali a mi glupi. gotovo sa time vise...

necujni

pre 8 godina

Slucaj drona i sve sto se desilo oko toga je najbolji pokazatelj kakvo je stanje nase,a sa druge strane albanske drzave i nacije.Dron je fakticki njihov nacionalni projekat za koji su svi znali,od igraca na terenu,tamosnjeg fudbalskog saveza("nismo imali drugu zastavu",rece predsednik saveza"),pa sve do vrha vlasti olicenom u Raminom bratu.Dakle provokacija sa elementima terorizma pred ocima celog sveta i UEFE koja izricito zabranjuje mesanje sporta i politike.Da je bio obrnuti scenario,da smo mi uradili slicno u Tirani,vec sutradan bi bili izbaceni iz kvalifikacija,situacija bi verovatno dospela do saveta bezbednosti,a drzava Albanija bi,najmanje,prekinula dilomatske odnose sa nama.Ali oni su pre svega slozna nacija,lukavi makijavelisti bez potrebe da glume moralne velicine,a mi smo se ili posipali pepelom zbog Bogdanova i onih par idiota ili smo sve svalili na lose igre fudbalera,dok su se odgovorni sa nase strane pocev od predsednika saveza pa do najodgovornijeg,premijera Vucica,pravili ludi,niti je iko smenjen zbog ovoga,niti je iko prstom mrdnuo da malo izlobira u UEFI,iako smo imali dobre argumente.Zato i ne cudi sto je sva kazna usmerena ka nama,i zato Albanci mogu da likuju jer su sve isplanirano pretocili u stvarnost,sadasnjost je njihova,a buducnost nam moze biti bolja samo sa neki drugim ljudima,koji imaju mnogo vise pameti,sposobnosti i dostojanstva,kako u vladajucim strukturama drzave,tako i u fudbalu,inace nam se lose pise.

dejan

pre 8 godina

Vrhunska akcija od strane ovog lika,ponizio nas je u sred Beograda plus doneo pobedu svom timu.Za ovo su najvise krive bezbednosne sluzbe koje su pokazale da su apsolutno nesposobne i za ovakav propust su morale da pljuste ostavke.

M

pre 8 godina

@Shadow: Ukoliko se ispostavi da je utakmica sa Jermenijom namestena, dalje ide Danska i ... Svedska! Ili Svedska i Danska u zavisnosti od rezultata u barazu.

Agron iz Presheva

pre 8 godina

postedi me boze ovakvih likova,
(mile ns, 19. oktobar 2015 15:31)
Pa kakav ti je ovaj vas Tosic, koji je posle vaseg drugog gola u Elbasanu podigao tri prsta (zna se zasto), time sto niko od Albanskih zvanicnika nije naseo na tu njegovu jadnu provokaciju, ali su na to odmah reagovali navijaci njegovog Turskog Besiktasa, na sta se on odmah sutradan izvinio njima (isto zna se zasto), te su ga pre pocetka prve utakmice Turskog prvenstva posle Elbasana docekali sa Albanskom zastavom a da je morao da ide kod njih i da ih pozdravi (opet zna se zasto).

Shadow

pre 8 godina

@Srb Zato i kažem da čisto sumnjam... Iako po igrama na terenu verovatno nismo zaslužili ni taj baraž, zaslužili smo svakako više od njih! A UEFA... To je posebna priča...

drvale

pre 8 godina

Zar je moguce da u Albaniji bar formalno nisu optuzili tog lika koji je pustio drona? Majko mila, kakva drzava.
(dragan, 19. oktobar 2015 15:40)
Srbin sam ali pitanje: ko je optužio Bogdana ili kako već za incident u Djenovi kakva smo tek mi država???

Ja

pre 8 godina

Činjenica je da su navijači utrčali TEK NAKON što su albanski fudbaleri napali Mitrovića koji skoro da nije ni pipnuo samu zastavu, već je vukao konopce vezane za dron, da bi ga spustio na zemlju i omogućio da se utakmica nastavi. Činjenica je i da niko nikad nije pominjao zašto fudbaleri albanije napadom na Mitrovića kreću u odbranu rekvizita koji je prekinuo utakmicu i kome nije mesto tu, pogotovo što taj rekvizit ističe nacionalističke, antisrpske simbole. Ali je tek neopoziva činjenica to da postoji delegat FIFA-e čiji je JEDINI POSAO da proceni bezbednost, i da li utakmica može ili ne može bezbedno da se nastavi, i da je taj delegat rekao da MOŽE da se nastavi. Po logici kojom se kasnije uvažila žalba Albanije, ja mogu da odem u Brazil ili tako negde, i kažem: "znaš šta, ja se plašim da izađem na teren, daj mi tri boda!". Ako je delegat rekao "može da se igra", šta je tu više sporno???

EU

pre 8 godina

Zorane evo ti dogovori:
1. Uleteo dron. Redari ga kupe i nastavlja se mec
2. Napad na Mitrovica. Albanskim fudbalerima po zuti ili crveni karton i nastavlja se mec.
3. Upad srpskih navijaca i obracun njih i redara sa albanskim fudbalerima cak su ih i stolicama udarali. Mema dalje. Utakmica se prekida jer su fudbaleri posle sudija najvazniji i svetinja na terenu.
Posto si pristrasan ne mozes da razdvojis tezinu krivice.
Mnogi pominju dron kao povod. Dron sa bilo kojim amblemom ne bi nikad izazvao prekid utakmice osim dok ne bi bio uklonjen.

samo kazem...

pre 8 godina

@(trta, 19. oktobar 2015 15:46)
nije imalo potrebe da se isprazni stadion jer je policija na atletskoj stazi napravila kordon od 3 reda i to su stajali rame uz rame, tako da nije mogla muva da prodje ni prvi red a kamo li 3.. Stvarno je bilo uslova da se nastavi mec, ali ja i dalje mislim da je sve to dobro isplanirano i da su fudbaleri znali sta se sprema...

Beobrad

pre 8 godina

Mnogo ti hvala na utesnim recima, koga ti foliras, a ko je vodio dron, Srbin neki mora da je.
Uspela vam je provokacija!
Ne zali ti nikog, vas smo dobili u sred Albanije i pokazali ko je bolji!

Del

pre 8 godina

Zar je moguce da u Albaniji bar formalno nisu optuzili tog lika koji je pustio drona? Majko mila, kakva drzava.
(dragan, 19. oktobar 2015 15:40)
A sad zamisli kakva smo mi tek drzava, kada smo dozvolili da se to desi, pa kada onda nismo smeli ni da uhapsimo tog lika, a kamoli da mu sudimo za pokusaj teroristickog napada pred 30.000 ljudi, sto bi dobra optuznica, sa pravom formulacijom, uspela. A onda izadje onaj ..... od ministra i kao"Srbija je sigurna zemlja". Aha, jeste.

pera

pre 8 godina

Sve laz do laz:
- zastava je bila vidljiva nekoliko minuta, svi u stadionu su videli da je zastava velike albanije samo on ne
- oni su napali Mitrovica, i to tek nakon sto im je pomocni trener naredio da to urade
- oni su odneli i skrivali i zastavu i dron da nema dokaza, a sad je bilo kao suludo sto ih je srpska policija pretresla
- oni su odbili da nastave utakmicu

i sad im je kao zao, smejurija. Naviklo to da najprimitivnijim lazima prodje zbog politike i bas ih briga.

Milan

pre 8 godina

Naravno da postoji odgovornost lika koji je pustio dron, naravno da postoji odgovornost albanskih igrača koji su napalu Mitrovića, ali utakmica je prekinuta i na kraju Srbija kažnjena ISKLJUČIVO zbog uletanja navijača na teren i napada na albanske igrače. Nama je uvek neko drugi kriv, zato i prolazimo ovako.

Zeljko

pre 8 godina

Na klipu se ne cuje bas lepo da je rekao da su shvatili da to NIJE albanska zastava.
Was/wasn't... nije bas lako razumeti.
A na osnovu, onog prvog dela o bojama, pre bih rekao da je shvatio da to jeste zastava.

Nenad

pre 8 godina

Najgori medju nama, i Srbimma Albancima, zive na racun nas ostalih. To su ljudi koji zive od podmetacina, pljacki sverca, korupcije i burazerske ekonomije, koji nista ne znaju da rade i kojima ne odgovara mir i postojanje normalne ekonomske aktivnosti. Zato stalno potpaljuju nacionalizam i " patriotizam" na sta se ostali pale. Dokle god je ovaca bice i sisanja.

pobesneli Milutin

pre 8 godina

Ispastamo svi mi jer nam se kriminalci slobodno setaju ulicama i stadionima umesto da su u zatvoru. Neprijatno nam je koliko nam dobro ide..

Zoran

pre 8 godina

Sta je dovelo do prekida:
1)Dron sa zastavom velike albanije
2)Napad albanskih fudbalera na Mitrovica
3)Ulazak ratobornih navijaca na teren.
Epilog: Srbija -3 boda
Albanija +3 boda.
Presudite sami dali Albaniju je trebalo nagraditu ili kazniti.

trta

pre 8 godina

“Najviše mi je žao srpskih fudbalera, jer nisu ništa uradili, izašli su na teren i predstavljali svoju zemlju, a na kraju su izgubili utakmicu sa 3:0 jer su nas njihovi navijači napali."

Utakmica je završena jer niste hteli da se vratite na teren da završite utakmicu, i pored garancija delegata (stadion da bude ispražnjen, niste hteli ni da odigrate utakmicu na neutralnom terenu). A zna se i zašto, već ste znali šta će da se desi, jer su vaši već uveliko podmazivali komisiju u Lozani. I na snimku se lepo vidi da ste ti vi ti koji ste prvi napali (Mitrovića). Pa šta ste očekivali, u sred Beograda da napadnete fudbalere i onda nikom ništa. Isprovocirali ste sve znajući unapred, a mi naravno ispali ovce po ko zna koji put. Tako da nemoj tu da se foliraš i glumataš.
E da, još ste se slikali posle sa ovim, nasmejani i zagrljeni. Ali boli poraz u Elbasanu, boleće, boleće.

Zipo

pre 8 godina

Cela poenta je da smo ih dobili 0:2 i to na najbolniji nacin u zaustavnom vremenu a da se nije desio nijedan incident, nijedna baklja nije upaljena...poenta da ispade Albanija ozbiljna drzava u odnosu na nas, verovatno jer ministar policije ne nosi pelene ko ovaj nas "doktor".

Veky

pre 8 godina

Smarate više sa tom utakmicom, dromom i zastavom. Kad se zapitate šta poznati huligani uopšte rade na terenu, onda će vam neke stvari biti jasne. Sasvim zaslužena kazna Srbiji. Huliganima nije mjesto niti na tribinama, niti na travnjaku. TAČKA!!!

Shadow

pre 8 godina

Cana "druže", sad je besmisleno davati bilo kakve izjave... Neko reče, "zašto to nisi izjavio tada?" I čovek je u pravu, izjavljuješ sada kada je sve završeno da ispadneš "frajer"! Kamo sreće da se ona vest koji su objavili pojedini mediji, da ste potplatili Jermenske igrače, da vam preti diskvalifikacija, da Danska ode na EP kao druga a mi u baraž kao treći, ispostavi kao tačna... Ali čisto sumnjam...

postar

pre 8 godina

meni je jedna stvar u celoj toj situaciji cudna. niko, ni mi ni uefa niti neko treci nije primetio da je ceo kurslus izbio kad su albanci nasrnuli na mitrovica koji je pokusavao da skloni dron. da je dron sklonjen bez incidenata utakmica bi se nastavila. sve u svemu, cestitka albancima jer su celu predstavu vrhunski izveli. a sad im je "zao". kakvi su da su, ali nesto od njih moze i da se nauci.

Ranzo Sumnjicavi

pre 8 godina

Shvatili su da nije albanska zastava, a ovamo ginu da je "odbrane"?! Vazi, prodaj tu pricu drugome. I trebalo bi da i novinari vise zavrse s ovim, bilo sta je bilo, i da nije bilo i da smo pobedili, opet bismo bili cetvrti jer smo i sve ostalo izgubili, prema tome

Ranzo Sumnjicavi

pre 8 godina

Shvatili su da nije albanska zastava, a ovamo ginu da je "odbrane"?! Vazi, prodaj tu pricu drugome. I trebalo bi da i novinari vise zavrse s ovim, bilo sta je bilo, i da nije bilo i da smo pobedili, opet bismo bili cetvrti jer smo i sve ostalo izgubili, prema tome

postar

pre 8 godina

meni je jedna stvar u celoj toj situaciji cudna. niko, ni mi ni uefa niti neko treci nije primetio da je ceo kurslus izbio kad su albanci nasrnuli na mitrovica koji je pokusavao da skloni dron. da je dron sklonjen bez incidenata utakmica bi se nastavila. sve u svemu, cestitka albancima jer su celu predstavu vrhunski izveli. a sad im je "zao". kakvi su da su, ali nesto od njih moze i da se nauci.

trta

pre 8 godina

“Najviše mi je žao srpskih fudbalera, jer nisu ništa uradili, izašli su na teren i predstavljali svoju zemlju, a na kraju su izgubili utakmicu sa 3:0 jer su nas njihovi navijači napali."

Utakmica je završena jer niste hteli da se vratite na teren da završite utakmicu, i pored garancija delegata (stadion da bude ispražnjen, niste hteli ni da odigrate utakmicu na neutralnom terenu). A zna se i zašto, već ste znali šta će da se desi, jer su vaši već uveliko podmazivali komisiju u Lozani. I na snimku se lepo vidi da ste ti vi ti koji ste prvi napali (Mitrovića). Pa šta ste očekivali, u sred Beograda da napadnete fudbalere i onda nikom ništa. Isprovocirali ste sve znajući unapred, a mi naravno ispali ovce po ko zna koji put. Tako da nemoj tu da se foliraš i glumataš.
E da, još ste se slikali posle sa ovim, nasmejani i zagrljeni. Ali boli poraz u Elbasanu, boleće, boleće.

Shadow

pre 8 godina

Cana "druže", sad je besmisleno davati bilo kakve izjave... Neko reče, "zašto to nisi izjavio tada?" I čovek je u pravu, izjavljuješ sada kada je sve završeno da ispadneš "frajer"! Kamo sreće da se ona vest koji su objavili pojedini mediji, da ste potplatili Jermenske igrače, da vam preti diskvalifikacija, da Danska ode na EP kao druga a mi u baraž kao treći, ispostavi kao tačna... Ali čisto sumnjam...

Zoran

pre 8 godina

Sta je dovelo do prekida:
1)Dron sa zastavom velike albanije
2)Napad albanskih fudbalera na Mitrovica
3)Ulazak ratobornih navijaca na teren.
Epilog: Srbija -3 boda
Albanija +3 boda.
Presudite sami dali Albaniju je trebalo nagraditu ili kazniti.

Zipo

pre 8 godina

Cela poenta je da smo ih dobili 0:2 i to na najbolniji nacin u zaustavnom vremenu a da se nije desio nijedan incident, nijedna baklja nije upaljena...poenta da ispade Albanija ozbiljna drzava u odnosu na nas, verovatno jer ministar policije ne nosi pelene ko ovaj nas "doktor".

dejan

pre 8 godina

Vrhunska akcija od strane ovog lika,ponizio nas je u sred Beograda plus doneo pobedu svom timu.Za ovo su najvise krive bezbednosne sluzbe koje su pokazale da su apsolutno nesposobne i za ovakav propust su morale da pljuste ostavke.

Milan

pre 8 godina

Naravno da postoji odgovornost lika koji je pustio dron, naravno da postoji odgovornost albanskih igrača koji su napalu Mitrovića, ali utakmica je prekinuta i na kraju Srbija kažnjena ISKLJUČIVO zbog uletanja navijača na teren i napada na albanske igrače. Nama je uvek neko drugi kriv, zato i prolazimo ovako.

drvale

pre 8 godina

Zar je moguce da u Albaniji bar formalno nisu optuzili tog lika koji je pustio drona? Majko mila, kakva drzava.
(dragan, 19. oktobar 2015 15:40)
Srbin sam ali pitanje: ko je optužio Bogdana ili kako već za incident u Djenovi kakva smo tek mi država???

mick

pre 8 godina

ponasanje igraca albanije govori suprotno. ma sve su znali i sve je bilo po dogovoru. samo su cekali taj dron i odjednom ginu za tu zastavu a kao ne znaju da nije albanska. ma vazi. ti da si stavrno fer kao kapiten bi smirio strasti, prisao i ti umesto igraca Srbije dohvatio tu zastavu i izneo sa terena(ne mora da je cepas). e taj potez bi stvarno pokazao da si veliki covek, ovako samo ste ljigavci ispali a mi glupi. gotovo sa time vise...

pobesneli Milutin

pre 8 godina

Ispastamo svi mi jer nam se kriminalci slobodno setaju ulicama i stadionima umesto da su u zatvoru. Neprijatno nam je koliko nam dobro ide..

Nenad

pre 8 godina

Najgori medju nama, i Srbimma Albancima, zive na racun nas ostalih. To su ljudi koji zive od podmetacina, pljacki sverca, korupcije i burazerske ekonomije, koji nista ne znaju da rade i kojima ne odgovara mir i postojanje normalne ekonomske aktivnosti. Zato stalno potpaljuju nacionalizam i " patriotizam" na sta se ostali pale. Dokle god je ovaca bice i sisanja.

EU

pre 8 godina

Zorane evo ti dogovori:
1. Uleteo dron. Redari ga kupe i nastavlja se mec
2. Napad na Mitrovica. Albanskim fudbalerima po zuti ili crveni karton i nastavlja se mec.
3. Upad srpskih navijaca i obracun njih i redara sa albanskim fudbalerima cak su ih i stolicama udarali. Mema dalje. Utakmica se prekida jer su fudbaleri posle sudija najvazniji i svetinja na terenu.
Posto si pristrasan ne mozes da razdvojis tezinu krivice.
Mnogi pominju dron kao povod. Dron sa bilo kojim amblemom ne bi nikad izazvao prekid utakmice osim dok ne bi bio uklonjen.

Beobrad

pre 8 godina

Mnogo ti hvala na utesnim recima, koga ti foliras, a ko je vodio dron, Srbin neki mora da je.
Uspela vam je provokacija!
Ne zali ti nikog, vas smo dobili u sred Albanije i pokazali ko je bolji!

Agron iz Presheva

pre 8 godina

postedi me boze ovakvih likova,
(mile ns, 19. oktobar 2015 15:31)
Pa kakav ti je ovaj vas Tosic, koji je posle vaseg drugog gola u Elbasanu podigao tri prsta (zna se zasto), time sto niko od Albanskih zvanicnika nije naseo na tu njegovu jadnu provokaciju, ali su na to odmah reagovali navijaci njegovog Turskog Besiktasa, na sta se on odmah sutradan izvinio njima (isto zna se zasto), te su ga pre pocetka prve utakmice Turskog prvenstva posle Elbasana docekali sa Albanskom zastavom a da je morao da ide kod njih i da ih pozdravi (opet zna se zasto).

Veky

pre 8 godina

Smarate više sa tom utakmicom, dromom i zastavom. Kad se zapitate šta poznati huligani uopšte rade na terenu, onda će vam neke stvari biti jasne. Sasvim zaslužena kazna Srbiji. Huliganima nije mjesto niti na tribinama, niti na travnjaku. TAČKA!!!

Ja

pre 8 godina

Činjenica je da su navijači utrčali TEK NAKON što su albanski fudbaleri napali Mitrovića koji skoro da nije ni pipnuo samu zastavu, već je vukao konopce vezane za dron, da bi ga spustio na zemlju i omogućio da se utakmica nastavi. Činjenica je i da niko nikad nije pominjao zašto fudbaleri albanije napadom na Mitrovića kreću u odbranu rekvizita koji je prekinuo utakmicu i kome nije mesto tu, pogotovo što taj rekvizit ističe nacionalističke, antisrpske simbole. Ali je tek neopoziva činjenica to da postoji delegat FIFA-e čiji je JEDINI POSAO da proceni bezbednost, i da li utakmica može ili ne može bezbedno da se nastavi, i da je taj delegat rekao da MOŽE da se nastavi. Po logici kojom se kasnije uvažila žalba Albanije, ja mogu da odem u Brazil ili tako negde, i kažem: "znaš šta, ja se plašim da izađem na teren, daj mi tri boda!". Ako je delegat rekao "može da se igra", šta je tu više sporno???

necujni

pre 8 godina

Slucaj drona i sve sto se desilo oko toga je najbolji pokazatelj kakvo je stanje nase,a sa druge strane albanske drzave i nacije.Dron je fakticki njihov nacionalni projekat za koji su svi znali,od igraca na terenu,tamosnjeg fudbalskog saveza("nismo imali drugu zastavu",rece predsednik saveza"),pa sve do vrha vlasti olicenom u Raminom bratu.Dakle provokacija sa elementima terorizma pred ocima celog sveta i UEFE koja izricito zabranjuje mesanje sporta i politike.Da je bio obrnuti scenario,da smo mi uradili slicno u Tirani,vec sutradan bi bili izbaceni iz kvalifikacija,situacija bi verovatno dospela do saveta bezbednosti,a drzava Albanija bi,najmanje,prekinula dilomatske odnose sa nama.Ali oni su pre svega slozna nacija,lukavi makijavelisti bez potrebe da glume moralne velicine,a mi smo se ili posipali pepelom zbog Bogdanova i onih par idiota ili smo sve svalili na lose igre fudbalera,dok su se odgovorni sa nase strane pocev od predsednika saveza pa do najodgovornijeg,premijera Vucica,pravili ludi,niti je iko smenjen zbog ovoga,niti je iko prstom mrdnuo da malo izlobira u UEFI,iako smo imali dobre argumente.Zato i ne cudi sto je sva kazna usmerena ka nama,i zato Albanci mogu da likuju jer su sve isplanirano pretocili u stvarnost,sadasnjost je njihova,a buducnost nam moze biti bolja samo sa neki drugim ljudima,koji imaju mnogo vise pameti,sposobnosti i dostojanstva,kako u vladajucim strukturama drzave,tako i u fudbalu,inace nam se lose pise.

Марко

pre 8 godina

Србија је за инцидент на мечу са Албанијом кажњена губитком меча са 3:0, одузимањем три бода и играњем две утакмице без присуства публике. На утакмици Кукеши - Легија Варшава у Албанији играч Легије је на терену погођен каменом у главу и са терена је изнет крваве главе, са чалмом. Наравно, то није био једини камен који је долетео са трибина на терен, али тај је могао да буде фаталан. На трибинама је стајао транспарент "Kraj utakmice biće i kraj vaših života, mi nismo Sloveni, mi smo Albanci." Албански Кукеши је кажњен губитком меча са 3:0 и играњем једне утакмице без публике.

Del

pre 8 godina

Zar je moguce da u Albaniji bar formalno nisu optuzili tog lika koji je pustio drona? Majko mila, kakva drzava.
(dragan, 19. oktobar 2015 15:40)
A sad zamisli kakva smo mi tek drzava, kada smo dozvolili da se to desi, pa kada onda nismo smeli ni da uhapsimo tog lika, a kamoli da mu sudimo za pokusaj teroristickog napada pred 30.000 ljudi, sto bi dobra optuznica, sa pravom formulacijom, uspela. A onda izadje onaj ..... od ministra i kao"Srbija je sigurna zemlja". Aha, jeste.

pera

pre 8 godina

Sve laz do laz:
- zastava je bila vidljiva nekoliko minuta, svi u stadionu su videli da je zastava velike albanije samo on ne
- oni su napali Mitrovica, i to tek nakon sto im je pomocni trener naredio da to urade
- oni su odneli i skrivali i zastavu i dron da nema dokaza, a sad je bilo kao suludo sto ih je srpska policija pretresla
- oni su odbili da nastave utakmicu

i sad im je kao zao, smejurija. Naviklo to da najprimitivnijim lazima prodje zbog politike i bas ih briga.

zagor gospodar darkvuda

pre 8 godina

Moja komsinica se zvala cana ali je umrla jos davno tako da nije vise medju nama bog da joj dusu prosti.ne znam sta bih mogao vise reci ?

Shadow

pre 8 godina

@Srb Zato i kažem da čisto sumnjam... Iako po igrama na terenu verovatno nismo zaslužili ni taj baraž, zaslužili smo svakako više od njih! A UEFA... To je posebna priča...

samo kazem...

pre 8 godina

@(trta, 19. oktobar 2015 15:46)
nije imalo potrebe da se isprazni stadion jer je policija na atletskoj stazi napravila kordon od 3 reda i to su stajali rame uz rame, tako da nije mogla muva da prodje ni prvi red a kamo li 3.. Stvarno je bilo uslova da se nastavi mec, ali ja i dalje mislim da je sve to dobro isplanirano i da su fudbaleri znali sta se sprema...

Zeljko

pre 8 godina

Na klipu se ne cuje bas lepo da je rekao da su shvatili da to NIJE albanska zastava.
Was/wasn't... nije bas lako razumeti.
A na osnovu, onog prvog dela o bojama, pre bih rekao da je shvatio da to jeste zastava.

Haris

pre 8 godina

Realno, covek je rekao sve kako jeste. Jos vi hvalite Bogdanova i ostalo ekipicu. Niste zbog drona izgubili EP, ni zbog Albanije, vec iskljucivo zbog navijaca i ocajne organizacije meca.

M

pre 8 godina

@Shadow: Ukoliko se ispostavi da je utakmica sa Jermenijom namestena, dalje ide Danska i ... Svedska! Ili Svedska i Danska u zavisnosti od rezultata u barazu.

Povidon

pre 8 godina

Sto su albanci uzeli zastavu,I branili je,kad to ni nije njihova zastava?(busi,hahahah, 19. oktobar 2015 19:51)
To nije zastava Albanije vec je to zastava nekih albanskih fasistickih organizacija verovatno sa Kosova. Cini mi se da su je branili upravo oni njihovi igraci koji su rodjeni na Kosovu. Sami smo krivi sto neko moze iz crkve u sred Beograda da lansira dron i da mu to prodje. Kaznu UEFE smo zasluzili jer Bogdanov i ostali NISU SMELI DA UDJU NA TEREN A POGOTOVO NISU SMELI DA TUKU ALBANSKE IGRACE.

vlade

pre 8 godina

budimo realni, naša mučena reprezentacija već dva ciklusa kvalifikacija za euro ispašta zbog koje kakvih spletki, bile one huliganske, mafijaške ili političke, to je manje bitno.. jeste da od antića naša igra ne liči ni na šta, ali ovi naši fudbaleri kao da jedva čekaju ovakve scene da ne moraju da se trude na terenu.. cirkus koji traje već 30 godina zadnjih 5 dobija svoj epilog i čini mi se, kraj mu se ne nazire.. i dok su nama svi krivi, island, vels i slični, samo napreduju.. pogledajmo malo dublje, kome je sve odgovarao dron i dal je moguće da se tako, neopaženo lansira sa vrha crkve?!

Марко

pre 8 godina

Апсолутно се слажем да треба да будемо кажњени за инцидент на мечу са Албанијом. Међутим, не могу да не приметим да се за много теже инциденте изричу многоструко мање казне другима. Имамо пример играча варшавске Легије који је погођен каменом у главу на утакмици Лиге Европе у Тирани. Крвав је изнет са терена. На истој утакмици био је транспарент којим се отворено прети смрћу играчима Легије. Зашто је Партизан дисквалификован на годину дана после меча са Зрињским? Да ли је сукоб навијача, и навијача и редара у Мостару већи инцидент од крвавог повређивања играча Легије у Тирани од стране навијача албанског клуба? Шта тек да кажем за највећи злочин у историји спорта - убод ножем у леђа који је доживела Моника Селеш у Хамбургу на сред терена од стране једног навијача Штефи Граф? У то време је играла за омражену Југославију и била је прва играчица света. Тада НИКО није кажњен, апсолутно нико. Турнир је без икаквих проблема настављен, а Моника није играла у следећем колу због "повреде". И наредне године се играо исти турнир. Није било никакве суспензије. Атентатор је проглашен неурачунљивим и све се завршило притвором. Чавићу је одузета медаља због мајице са натписом "Косово је Србија". Да ли је то већи инцидент од заставе Велике Албаније на стадиону ЈНА, од свастике на Пољуду? Да ли ћемо за годину дана бити кажњавани за транспарент који би гласио "Грачаница је српска"? Имамо у Европи статус гори од мишева и пацова, или да будем прецизнији искључиво у Западној Европи.

Agron iz Presheva

pre 8 godina

postedi me boze ovakvih likova,
(mile ns, 19. oktobar 2015 15:31)
Pa kakav ti je ovaj vas Tosic, koji je posle vaseg drugog gola u Elbasanu podigao tri prsta (zna se zasto), time sto niko od Albanskih zvanicnika nije naseo na tu njegovu jadnu provokaciju, ali su na to odmah reagovali navijaci njegovog Turskog Besiktasa, na sta se on odmah sutradan izvinio njima (isto zna se zasto), te su ga pre pocetka prve utakmice Turskog prvenstva posle Elbasana docekali sa Albanskom zastavom a da je morao da ide kod njih i da ih pozdravi (opet zna se zasto).

trta

pre 8 godina

“Najviše mi je žao srpskih fudbalera, jer nisu ništa uradili, izašli su na teren i predstavljali svoju zemlju, a na kraju su izgubili utakmicu sa 3:0 jer su nas njihovi navijači napali."

Utakmica je završena jer niste hteli da se vratite na teren da završite utakmicu, i pored garancija delegata (stadion da bude ispražnjen, niste hteli ni da odigrate utakmicu na neutralnom terenu). A zna se i zašto, već ste znali šta će da se desi, jer su vaši već uveliko podmazivali komisiju u Lozani. I na snimku se lepo vidi da ste ti vi ti koji ste prvi napali (Mitrovića). Pa šta ste očekivali, u sred Beograda da napadnete fudbalere i onda nikom ništa. Isprovocirali ste sve znajući unapred, a mi naravno ispali ovce po ko zna koji put. Tako da nemoj tu da se foliraš i glumataš.
E da, još ste se slikali posle sa ovim, nasmejani i zagrljeni. Ali boli poraz u Elbasanu, boleće, boleće.

Ranzo Sumnjicavi

pre 8 godina

Shvatili su da nije albanska zastava, a ovamo ginu da je "odbrane"?! Vazi, prodaj tu pricu drugome. I trebalo bi da i novinari vise zavrse s ovim, bilo sta je bilo, i da nije bilo i da smo pobedili, opet bismo bili cetvrti jer smo i sve ostalo izgubili, prema tome

Shadow

pre 8 godina

Cana "druže", sad je besmisleno davati bilo kakve izjave... Neko reče, "zašto to nisi izjavio tada?" I čovek je u pravu, izjavljuješ sada kada je sve završeno da ispadneš "frajer"! Kamo sreće da se ona vest koji su objavili pojedini mediji, da ste potplatili Jermenske igrače, da vam preti diskvalifikacija, da Danska ode na EP kao druga a mi u baraž kao treći, ispostavi kao tačna... Ali čisto sumnjam...

Beobrad

pre 8 godina

Mnogo ti hvala na utesnim recima, koga ti foliras, a ko je vodio dron, Srbin neki mora da je.
Uspela vam je provokacija!
Ne zali ti nikog, vas smo dobili u sred Albanije i pokazali ko je bolji!

postar

pre 8 godina

meni je jedna stvar u celoj toj situaciji cudna. niko, ni mi ni uefa niti neko treci nije primetio da je ceo kurslus izbio kad su albanci nasrnuli na mitrovica koji je pokusavao da skloni dron. da je dron sklonjen bez incidenata utakmica bi se nastavila. sve u svemu, cestitka albancima jer su celu predstavu vrhunski izveli. a sad im je "zao". kakvi su da su, ali nesto od njih moze i da se nauci.

Zoran

pre 8 godina

Sta je dovelo do prekida:
1)Dron sa zastavom velike albanije
2)Napad albanskih fudbalera na Mitrovica
3)Ulazak ratobornih navijaca na teren.
Epilog: Srbija -3 boda
Albanija +3 boda.
Presudite sami dali Albaniju je trebalo nagraditu ili kazniti.

samo kazem...

pre 8 godina

@(trta, 19. oktobar 2015 15:46)
nije imalo potrebe da se isprazni stadion jer je policija na atletskoj stazi napravila kordon od 3 reda i to su stajali rame uz rame, tako da nije mogla muva da prodje ni prvi red a kamo li 3.. Stvarno je bilo uslova da se nastavi mec, ali ja i dalje mislim da je sve to dobro isplanirano i da su fudbaleri znali sta se sprema...

M

pre 8 godina

@Shadow: Ukoliko se ispostavi da je utakmica sa Jermenijom namestena, dalje ide Danska i ... Svedska! Ili Svedska i Danska u zavisnosti od rezultata u barazu.

Ja

pre 8 godina

Činjenica je da su navijači utrčali TEK NAKON što su albanski fudbaleri napali Mitrovića koji skoro da nije ni pipnuo samu zastavu, već je vukao konopce vezane za dron, da bi ga spustio na zemlju i omogućio da se utakmica nastavi. Činjenica je i da niko nikad nije pominjao zašto fudbaleri albanije napadom na Mitrovića kreću u odbranu rekvizita koji je prekinuo utakmicu i kome nije mesto tu, pogotovo što taj rekvizit ističe nacionalističke, antisrpske simbole. Ali je tek neopoziva činjenica to da postoji delegat FIFA-e čiji je JEDINI POSAO da proceni bezbednost, i da li utakmica može ili ne može bezbedno da se nastavi, i da je taj delegat rekao da MOŽE da se nastavi. Po logici kojom se kasnije uvažila žalba Albanije, ja mogu da odem u Brazil ili tako negde, i kažem: "znaš šta, ja se plašim da izađem na teren, daj mi tri boda!". Ako je delegat rekao "može da se igra", šta je tu više sporno???

pera

pre 8 godina

Sve laz do laz:
- zastava je bila vidljiva nekoliko minuta, svi u stadionu su videli da je zastava velike albanije samo on ne
- oni su napali Mitrovica, i to tek nakon sto im je pomocni trener naredio da to urade
- oni su odneli i skrivali i zastavu i dron da nema dokaza, a sad je bilo kao suludo sto ih je srpska policija pretresla
- oni su odbili da nastave utakmicu

i sad im je kao zao, smejurija. Naviklo to da najprimitivnijim lazima prodje zbog politike i bas ih briga.

EU

pre 8 godina

Zorane evo ti dogovori:
1. Uleteo dron. Redari ga kupe i nastavlja se mec
2. Napad na Mitrovica. Albanskim fudbalerima po zuti ili crveni karton i nastavlja se mec.
3. Upad srpskih navijaca i obracun njih i redara sa albanskim fudbalerima cak su ih i stolicama udarali. Mema dalje. Utakmica se prekida jer su fudbaleri posle sudija najvazniji i svetinja na terenu.
Posto si pristrasan ne mozes da razdvojis tezinu krivice.
Mnogi pominju dron kao povod. Dron sa bilo kojim amblemom ne bi nikad izazvao prekid utakmice osim dok ne bi bio uklonjen.

Milan

pre 8 godina

Naravno da postoji odgovornost lika koji je pustio dron, naravno da postoji odgovornost albanskih igrača koji su napalu Mitrovića, ali utakmica je prekinuta i na kraju Srbija kažnjena ISKLJUČIVO zbog uletanja navijača na teren i napada na albanske igrače. Nama je uvek neko drugi kriv, zato i prolazimo ovako.

mick

pre 8 godina

ponasanje igraca albanije govori suprotno. ma sve su znali i sve je bilo po dogovoru. samo su cekali taj dron i odjednom ginu za tu zastavu a kao ne znaju da nije albanska. ma vazi. ti da si stavrno fer kao kapiten bi smirio strasti, prisao i ti umesto igraca Srbije dohvatio tu zastavu i izneo sa terena(ne mora da je cepas). e taj potez bi stvarno pokazao da si veliki covek, ovako samo ste ljigavci ispali a mi glupi. gotovo sa time vise...

Shadow

pre 8 godina

@Srb Zato i kažem da čisto sumnjam... Iako po igrama na terenu verovatno nismo zaslužili ni taj baraž, zaslužili smo svakako više od njih! A UEFA... To je posebna priča...

Veky

pre 8 godina

Smarate više sa tom utakmicom, dromom i zastavom. Kad se zapitate šta poznati huligani uopšte rade na terenu, onda će vam neke stvari biti jasne. Sasvim zaslužena kazna Srbiji. Huliganima nije mjesto niti na tribinama, niti na travnjaku. TAČKA!!!

necujni

pre 8 godina

Slucaj drona i sve sto se desilo oko toga je najbolji pokazatelj kakvo je stanje nase,a sa druge strane albanske drzave i nacije.Dron je fakticki njihov nacionalni projekat za koji su svi znali,od igraca na terenu,tamosnjeg fudbalskog saveza("nismo imali drugu zastavu",rece predsednik saveza"),pa sve do vrha vlasti olicenom u Raminom bratu.Dakle provokacija sa elementima terorizma pred ocima celog sveta i UEFE koja izricito zabranjuje mesanje sporta i politike.Da je bio obrnuti scenario,da smo mi uradili slicno u Tirani,vec sutradan bi bili izbaceni iz kvalifikacija,situacija bi verovatno dospela do saveta bezbednosti,a drzava Albanija bi,najmanje,prekinula dilomatske odnose sa nama.Ali oni su pre svega slozna nacija,lukavi makijavelisti bez potrebe da glume moralne velicine,a mi smo se ili posipali pepelom zbog Bogdanova i onih par idiota ili smo sve svalili na lose igre fudbalera,dok su se odgovorni sa nase strane pocev od predsednika saveza pa do najodgovornijeg,premijera Vucica,pravili ludi,niti je iko smenjen zbog ovoga,niti je iko prstom mrdnuo da malo izlobira u UEFI,iako smo imali dobre argumente.Zato i ne cudi sto je sva kazna usmerena ka nama,i zato Albanci mogu da likuju jer su sve isplanirano pretocili u stvarnost,sadasnjost je njihova,a buducnost nam moze biti bolja samo sa neki drugim ljudima,koji imaju mnogo vise pameti,sposobnosti i dostojanstva,kako u vladajucim strukturama drzave,tako i u fudbalu,inace nam se lose pise.

zagor gospodar darkvuda

pre 8 godina

Moja komsinica se zvala cana ali je umrla jos davno tako da nije vise medju nama bog da joj dusu prosti.ne znam sta bih mogao vise reci ?

Zipo

pre 8 godina

Cela poenta je da smo ih dobili 0:2 i to na najbolniji nacin u zaustavnom vremenu a da se nije desio nijedan incident, nijedna baklja nije upaljena...poenta da ispade Albanija ozbiljna drzava u odnosu na nas, verovatno jer ministar policije ne nosi pelene ko ovaj nas "doktor".

drvale

pre 8 godina

Zar je moguce da u Albaniji bar formalno nisu optuzili tog lika koji je pustio drona? Majko mila, kakva drzava.
(dragan, 19. oktobar 2015 15:40)
Srbin sam ali pitanje: ko je optužio Bogdana ili kako već za incident u Djenovi kakva smo tek mi država???

pobesneli Milutin

pre 8 godina

Ispastamo svi mi jer nam se kriminalci slobodno setaju ulicama i stadionima umesto da su u zatvoru. Neprijatno nam je koliko nam dobro ide..

Zeljko

pre 8 godina

Na klipu se ne cuje bas lepo da je rekao da su shvatili da to NIJE albanska zastava.
Was/wasn't... nije bas lako razumeti.
A na osnovu, onog prvog dela o bojama, pre bih rekao da je shvatio da to jeste zastava.

Марко

pre 8 godina

Србија је за инцидент на мечу са Албанијом кажњена губитком меча са 3:0, одузимањем три бода и играњем две утакмице без присуства публике. На утакмици Кукеши - Легија Варшава у Албанији играч Легије је на терену погођен каменом у главу и са терена је изнет крваве главе, са чалмом. Наравно, то није био једини камен који је долетео са трибина на терен, али тај је могао да буде фаталан. На трибинама је стајао транспарент "Kraj utakmice biće i kraj vaših života, mi nismo Sloveni, mi smo Albanci." Албански Кукеши је кажњен губитком меча са 3:0 и играњем једне утакмице без публике.

Nenad

pre 8 godina

Najgori medju nama, i Srbimma Albancima, zive na racun nas ostalih. To su ljudi koji zive od podmetacina, pljacki sverca, korupcije i burazerske ekonomije, koji nista ne znaju da rade i kojima ne odgovara mir i postojanje normalne ekonomske aktivnosti. Zato stalno potpaljuju nacionalizam i " patriotizam" na sta se ostali pale. Dokle god je ovaca bice i sisanja.

Del

pre 8 godina

Zar je moguce da u Albaniji bar formalno nisu optuzili tog lika koji je pustio drona? Majko mila, kakva drzava.
(dragan, 19. oktobar 2015 15:40)
A sad zamisli kakva smo mi tek drzava, kada smo dozvolili da se to desi, pa kada onda nismo smeli ni da uhapsimo tog lika, a kamoli da mu sudimo za pokusaj teroristickog napada pred 30.000 ljudi, sto bi dobra optuznica, sa pravom formulacijom, uspela. A onda izadje onaj ..... od ministra i kao"Srbija je sigurna zemlja". Aha, jeste.

Povidon

pre 8 godina

Sto su albanci uzeli zastavu,I branili je,kad to ni nije njihova zastava?(busi,hahahah, 19. oktobar 2015 19:51)
To nije zastava Albanije vec je to zastava nekih albanskih fasistickih organizacija verovatno sa Kosova. Cini mi se da su je branili upravo oni njihovi igraci koji su rodjeni na Kosovu. Sami smo krivi sto neko moze iz crkve u sred Beograda da lansira dron i da mu to prodje. Kaznu UEFE smo zasluzili jer Bogdanov i ostali NISU SMELI DA UDJU NA TEREN A POGOTOVO NISU SMELI DA TUKU ALBANSKE IGRACE.

dejan

pre 8 godina

Vrhunska akcija od strane ovog lika,ponizio nas je u sred Beograda plus doneo pobedu svom timu.Za ovo su najvise krive bezbednosne sluzbe koje su pokazale da su apsolutno nesposobne i za ovakav propust su morale da pljuste ostavke.

Haris

pre 8 godina

Realno, covek je rekao sve kako jeste. Jos vi hvalite Bogdanova i ostalo ekipicu. Niste zbog drona izgubili EP, ni zbog Albanije, vec iskljucivo zbog navijaca i ocajne organizacije meca.

vlade

pre 8 godina

budimo realni, naša mučena reprezentacija već dva ciklusa kvalifikacija za euro ispašta zbog koje kakvih spletki, bile one huliganske, mafijaške ili političke, to je manje bitno.. jeste da od antića naša igra ne liči ni na šta, ali ovi naši fudbaleri kao da jedva čekaju ovakve scene da ne moraju da se trude na terenu.. cirkus koji traje već 30 godina zadnjih 5 dobija svoj epilog i čini mi se, kraj mu se ne nazire.. i dok su nama svi krivi, island, vels i slični, samo napreduju.. pogledajmo malo dublje, kome je sve odgovarao dron i dal je moguće da se tako, neopaženo lansira sa vrha crkve?!

Марко

pre 8 godina

Апсолутно се слажем да треба да будемо кажњени за инцидент на мечу са Албанијом. Међутим, не могу да не приметим да се за много теже инциденте изричу многоструко мање казне другима. Имамо пример играча варшавске Легије који је погођен каменом у главу на утакмици Лиге Европе у Тирани. Крвав је изнет са терена. На истој утакмици био је транспарент којим се отворено прети смрћу играчима Легије. Зашто је Партизан дисквалификован на годину дана после меча са Зрињским? Да ли је сукоб навијача, и навијача и редара у Мостару већи инцидент од крвавог повређивања играча Легије у Тирани од стране навијача албанског клуба? Шта тек да кажем за највећи злочин у историји спорта - убод ножем у леђа који је доживела Моника Селеш у Хамбургу на сред терена од стране једног навијача Штефи Граф? У то време је играла за омражену Југославију и била је прва играчица света. Тада НИКО није кажњен, апсолутно нико. Турнир је без икаквих проблема настављен, а Моника није играла у следећем колу због "повреде". И наредне године се играо исти турнир. Није било никакве суспензије. Атентатор је проглашен неурачунљивим и све се завршило притвором. Чавићу је одузета медаља због мајице са натписом "Косово је Србија". Да ли је то већи инцидент од заставе Велике Албаније на стадиону ЈНА, од свастике на Пољуду? Да ли ћемо за годину дана бити кажњавани за транспарент који би гласио "Грачаница је српска"? Имамо у Европи статус гори од мишева и пацова, или да будем прецизнији искључиво у Западној Европи.