Fudbal 48

Ponedeljak, 21.09.2015.

13:45

"Poslednji sam osvajač Zlatne lopte s ove planete"

Brazilski fudbaler Kaka izjavio je u šali da je on poslednji igrač sa ove planete koji je osvojio Zlatnu loptu.

"Poslednji sam osvajaè Zlatne lopte s ove planete" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

adriano_galliani

pre 8 godina

za 7 sezona Kristijano je Reali doneo samo jedno prvenstvo dok je Leo Barsi doneo 5 e tu je razlika izmedju njih..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bato, 21. septembar 2015 19:52)

Значи, тако ћемо? Марадона донео Аргентини једну СП титулу, Меси НУЛА. Бразилац Роналдо донео једно СП Бразилу (и био најбољи стрелац, дао више голова на том једном него Меси на ТРИ) и овако могу до сутра... Можда се и сложим са тобом.

Bato

pre 8 godina

Messi ima talenat koji su imala svega jos tri,cetiri igraca u istoriji ove igre.Pele,Maradona,Ronaldo debeli i Ronaldinjo ..
e sad Mardona i Ronaldinjo nisu bili dovoljno posveceni i ozbiljni prema treningu zato su imali blistave i mracne trenutke u karijeri.
Ronaldo debeli nije imao srece sa zdravljem ,ceste povrede i visak kilaze je ucinio da recimo on ne uvali jos golova i osvoji jos neki trofej.
Pele je savrsenstvo od igraca to je Kristijano Ronaldo i Messi u jednom.
Snaga i kontrola imao je sve jedina mu je nesreca sto je rodjen u doba tek zacete komercijalizacije fudbala.
Da danas igra bio bi najplaceniji sportista sveta.
Kristijano ima mnogo talenata ,snaga brzina,skok jak sut dobro kretanje ali sa kontrolom lopte nije u prvih pet svih vremena pa mozda nije ni u prvih 10 ,decko jednostavno ne moze da povuce svoju ekipu napred kad ekipa igra lose to se videlo u bezbroj utakmica i zato je Kristijano i pored svih kvaliteta i neverovatne efikasnosti za jedan stepenik ispod Mesija to pokazuje i broj trofeja u Spaniji.
za 7 sezona Kristijano je Reali doneo samo jedno prvenstvo dok je Leo Barsi doneo 5 e tu je razlika izmedju njih..

Adriano_Galliani

pre 8 godina

trebamo uzivati i biti srecni sto gledamo njih dvojicu,ko zna kad ce se roditi ponovo neko kao sto su oni..a kaki svaka cast,veliki igrac i veliki covek..njega nema ko ne voli
(dubb, 21. septembar 2015 15:10)


Boze sacuvaj da budem srecan zbog Kristijana i Mesija.. Puj, puj, daleko bilo! :) Bilo je tu mnogih drugih igraca, ali ova dva Bravo! fensera, neka... Menjam ih obojicu za jednog mladog Totija. Pa i mladjeg Kaku, kad smo vec tu. Bilo je dana kada sam mogao da se zakunem u Rikija. Nije mi jasno sta trazi u MLSu, mogao je jos sezonu-dve u Milanu. To me je vise razocaralo nego odlazak u Real.

Vlada

pre 8 godina

Pravila su i malo promenila medjuvremenu, umetnici su vise zasticeniji novijim pravilima. Kad samo pomislim kako su po starim pravilima tukli, do slovce tukli Maradonu na utakmici protiv Bilbaa npr. U odnosu na to, danas umetnicima mogu da se istaknu mbogo vise

joca

pre 8 godina

Ronaldo dao sve iz peterca? Pa normalno da ce dati vise od Mesija iz peterca kada Ronaldo na svaki centarsut ide tamo ispred golmana i skace i glavom daje bas puno golova. I Mesi bi tako radio da nije metar i sumska jagoda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlašić, 21. septembar 2015 15:08) # Link komentara
Ti si lud covece,pa zato onda to ne rade svi igraci iz velikih klubova.Ma da treba znati i dati gol iz peterca...

Vlašić

pre 8 godina

Ronaldo dao sve iz peterca? Pa normalno da ce dati vise od Mesija iz peterca kada Ronaldo na svaki centarsut ide tamo ispred golmana i skace i glavom daje bas puno golova. I Mesi bi tako radio da nije metar i sumska jagoda

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Strasan igrac je bio Kaka.Samo kad se setim kako je igrao u finalu 2007.
(Miles Davis, 21. septembar 2015 14:22)

U finalu, onako... U 1/2 finalu je bio najbolji, kada je sam izbacio Junajted. On i Sedorf.

samo o tome iz principe

pre 8 godina

@ akrobata jeste upravu si ali se sve svelo na novac, marketing. Danas za malo vecu cifru svaki igrac ce preci u drugi klub kao da ce ostati bez egzistencije. Zaboravi se kako da nazovem "ljubav" prema klubu.

dubb

pre 8 godina

Ljudi kritikuju ronalda ili mesija,neko voli jednog i odmah kritikuje drugog. Ja licno vise volim ronalda, ali se i mesiju divim,jer je stvarno majstor..uporedjuju njih dvojicu,a potpuno su razliciti..ronaldo je svoj kvalitet izgradio teskim radom i disciplinom, sto se vidi po tome sto je u svakom segmentu igre maltene savrsen..ima jaci sut,brzi je,bolje skace i igra glavom i ostalo..a mesi je igrac koji je neverovatno talentovan i to sto mu fizicke predispozicije losije nego ronaldove taj talenat i magija nadoknjadjuju..ne moze se ni za koga reci da je bolji..trebamo uzivati i biti srecni sto gledamo njih dvojicu,ko zna kad ce se roditi ponovo neko kao sto su oni..a kaki svaka cast,veliki igrac i veliki covek..njega nema ko ne voli

GGMU!l

pre 8 godina

Ronaldo samo daje iz peterca ahahhaha. Pa koliko je Mesi dao golova iz peterca u periodu od 2008 do 2013 dok su Cavi i Inijesta bili u top formi i na tacnu mu sve dali... Ronaldo ima vise datih golova van sesnaesterca od Mesija

Славиша

pre 8 godina

Свака част свима, али један једини мађионичар, човек који игра фудбал осмехом - Роналдињо!

Dexter Morgan

pre 8 godina

"Gledao sam uzivo mesija,maradonu itd i to je totalno drugi sport a to vazi i za ostale sportove,maradona danas ne bi mogao da izdrzi tempo utakmice" Dakle ovaj komentar je napisao stariji covek pa se vi sad zapitajte da li je tacno da je danasnja omladina rasulo a da su svi nekad bili zlato kad covek ladno misli da bi maradona igrao danas a trenirao u uslovima osamdesetih a da bi mesi,ronaldo itd u maradonino vreme bili spremni kao danas sto su?? mislim sta reci,pogledajte kad su maldini,gigs,skols itd poceli karijere i kao veterani objasnjavali mnoge stvari u modernom fudbalu,covece maldini je poceo 85te a 2007 bio najbolji defanzivac ls,klasa je vecna a fizicka sprema se postize,uzgred neko je vredjao pelea zbog brazilske lige a on sa santosom unistavao evropske sampione i koliko je hiljada igraca iz te brazilske lige godinama dominirala evropom,a sudijski kriterijum nekad i sad je nebo i zemlja,uz losije terene,opremu i ostale povoljnosti koje danas postoje ukljucujuci medicinu,bilo je mnogo teze igrati a ne lakse!! p.s odusevljen sam kako obozavaoci mesija uporedjuju njega koji ima nisko teziste i koji je nakljukan hormonom rasta sto je steroid i sa druge strane pricaju kako covek od 185cm ne moze da obrce igrace kao covek od 169,pa bas nelogicno..pozz za galijanija :))) FORZA JUVE

aleks

pre 8 godina

Odlicni su ali ajde sada neka povedu osrednji tim na svetsko prvenstvo i neka ga osvoje kao Maradona 86 pa cemo pricati. A necemo jer nijedan nema sanse da to uradi.

Uki

pre 8 godina

Hahaha dobar komentar, Kaka odličan fudbaler, ali kao i svi Brazilci ima kratak rok trajanja.
Iskoristio bih ovu neutralnu vest kako bih istakao poremećeni mentalitet ovog naroda, mada ne verujem da se radi o osobama starijim od 13 godina. Žustra rasprava da li je bolji Mesi ili Ronaldo je tako glupa i nepotrebna kao i prozivanje ovog drugog. Čemu tolika mržnja ili ljubav prema ljudima koji nemaju veze sa vama. Uživajte u fudbalu, pustite glupe komentare jer ste nekompetentni da bilo šta kažete.

sinki

pre 8 godina

Budimo realni,gledam sinoc Messija,taj momak je nevjerovatan...Dodje do sredine terena,primi loptu,okrene protivnickog igraca u mjestu i krene solo prodor,uzvanje ga je gledati...Svaka cast Ronaldu na golovima,ali Messi je nesto posebno.

akrobata

pre 8 godina

Ti i tvoji predhodnici bar niste sutirali svaki penal, svaki slobodni udarac, igralo se vise timski, lepsi i fer fudbal.
(samo o tome iz principe, 21. septembar 2015 13:55)

Da, Piksi je bio oličenje timskog igrača ili Maradona ili Krojf ili... daj bre, kakav je ovo komentar? Fudbal nikad nije bio više timska igra, nego danas. Tako imaš nemačku ili špansku fudbalsku reprezentaciju - koje dominiraju godinama timski! To što Mesi i Ronaldo odskaču, ima veze sa njihovim nestvarnim kvalitetom..

Miško

pre 8 godina

Kakav je to igrač bio u Milanu. Čini mi se da niko nije mogao da ga zaustavi kada krene pravolinijski ka golu. Šteta sto je propao u Realu. Veliki majstor, nema šta.

dare

pre 8 godina

Sjajan je ovo igrac bio dok je igrao u milanu.u realu se izgubio.malo povrede ,malo murinjova filozofija i dovoljno da se unazadi. Sto se tice ovog dvojca nema sumnje da pomeraju granice modernog fudbala i najbolji su na svetu vec godinama.kad bi mogao,najradije bi imao obojicu u timu,al kad bi morao birati jednog,ipak bi uzeo mesija.opasniji je na malom prostoru ,bokji timski igrac,svestraniji malo u napadackom smislu. U svakom slucaju vrhunska dva sportista i odlicno se nose sa pritiskom jer se od njih uvek ocekuje da zabiju ne jedan,vef po nekoliko komada.ako to ne urade jednu ili dve utakmice prica se o krizama.a nekad su vrhunski napadaci ,ofanzivci znali upadat u losu formu i po mesec dana i biti bez gola ,a to se ovoj dvojici ne tolerise ni u najludjim snovima.eto koliko su pomerili granice i razmazili fudbalski establisment.

Dexter Morgan

pre 8 godina

Ovakvi komentari su veoma cesti,pa ocekujem neki takav i sad a ja bih uvek da odgovorim: "Gledao sam uzivo mesija,maradonu itd i to je totalno drugi sport a to vazi i za ostale sportove,maradona danas ne bi mogao da izdrzi tempo utakmice" Dakle ovaj komentar je napisao stariji covek pa se vi sad zapitajte da li je tacno da je danasnja omladina rasulo a da su svi nekad bili zlato kad covek ladno misli da bi maradona igrao danas a trenirao u uslovima osamdesetih a da bi mesi,ronaldo itd u maradonino vreme bili spremni kao danas sto su?? mislim sta reci,pogledajte kad su maldini,gigs,skols itd poceli karijere i kao veterani objasnjavali mnoge stvari u modernom fudbalu,covece maldini je poceo 85te a 2007 bio najbolji defanzivac ls,klasa je vecna a fizicka sprema se postize,uzgred neko je vredjao pelea zbog brazilske lige a on sa santosom unistavao evropske sampione i koliko je hiljada igraca iz te brazilske lige godinama dominirala evropom,a sudijski kriterijum nekad i sad je nebo i zemlja,uz losije terene,opremu i ostale povoljnosti koje danas postoje ukljucujuci medicinu,bilo je mnogo teze igrati a ne lakse.

Vuk

pre 8 godina

Mesi i Ronaldo su stvarno jedinstveni ne zbog toga koliko dobro igraju vec koliko dugo traju, Ronaldo gol masina Mesi madjionicar na terenu.

JeRemija

pre 8 godina

Šta zna ovaj Kaka da su Mesi i Kristijano fudbalski vanzemaljci, valjda bolje fudbal poznaju ovdašnji forumaši koji ovu dvojicu fudbalskih Bogova nazivaju Lesi, Gdesi, Penalesi ili Penaldo, Kristina, Maneken i slično...
Mislim Kaka stvarno nemaš pojma.

JeRemija

pre 8 godina

Šta zna ovaj Kaka da su Mesi i Kristijano fudbalski vanzemaljci, valjda bolje fudbal poznaju ovdašnji forumaši koji ovu dvojicu fudbalskih Bogova nazivaju Lesi, Gdesi, Penalesi ili Penaldo, Kristina, Maneken i slično...
Mislim Kaka stvarno nemaš pojma.

Miško

pre 8 godina

Kakav je to igrač bio u Milanu. Čini mi se da niko nije mogao da ga zaustavi kada krene pravolinijski ka golu. Šteta sto je propao u Realu. Veliki majstor, nema šta.

Славиша

pre 8 godina

Свака част свима, али један једини мађионичар, човек који игра фудбал осмехом - Роналдињо!

sinki

pre 8 godina

Budimo realni,gledam sinoc Messija,taj momak je nevjerovatan...Dodje do sredine terena,primi loptu,okrene protivnickog igraca u mjestu i krene solo prodor,uzvanje ga je gledati...Svaka cast Ronaldu na golovima,ali Messi je nesto posebno.

akrobata

pre 8 godina

Ti i tvoji predhodnici bar niste sutirali svaki penal, svaki slobodni udarac, igralo se vise timski, lepsi i fer fudbal.
(samo o tome iz principe, 21. septembar 2015 13:55)

Da, Piksi je bio oličenje timskog igrača ili Maradona ili Krojf ili... daj bre, kakav je ovo komentar? Fudbal nikad nije bio više timska igra, nego danas. Tako imaš nemačku ili špansku fudbalsku reprezentaciju - koje dominiraju godinama timski! To što Mesi i Ronaldo odskaču, ima veze sa njihovim nestvarnim kvalitetom..

Uki

pre 8 godina

Hahaha dobar komentar, Kaka odličan fudbaler, ali kao i svi Brazilci ima kratak rok trajanja.
Iskoristio bih ovu neutralnu vest kako bih istakao poremećeni mentalitet ovog naroda, mada ne verujem da se radi o osobama starijim od 13 godina. Žustra rasprava da li je bolji Mesi ili Ronaldo je tako glupa i nepotrebna kao i prozivanje ovog drugog. Čemu tolika mržnja ili ljubav prema ljudima koji nemaju veze sa vama. Uživajte u fudbalu, pustite glupe komentare jer ste nekompetentni da bilo šta kažete.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Strasan igrac je bio Kaka.Samo kad se setim kako je igrao u finalu 2007.
(Miles Davis, 21. septembar 2015 14:22)

U finalu, onako... U 1/2 finalu je bio najbolji, kada je sam izbacio Junajted. On i Sedorf.

Bato

pre 8 godina

Messi ima talenat koji su imala svega jos tri,cetiri igraca u istoriji ove igre.Pele,Maradona,Ronaldo debeli i Ronaldinjo ..
e sad Mardona i Ronaldinjo nisu bili dovoljno posveceni i ozbiljni prema treningu zato su imali blistave i mracne trenutke u karijeri.
Ronaldo debeli nije imao srece sa zdravljem ,ceste povrede i visak kilaze je ucinio da recimo on ne uvali jos golova i osvoji jos neki trofej.
Pele je savrsenstvo od igraca to je Kristijano Ronaldo i Messi u jednom.
Snaga i kontrola imao je sve jedina mu je nesreca sto je rodjen u doba tek zacete komercijalizacije fudbala.
Da danas igra bio bi najplaceniji sportista sveta.
Kristijano ima mnogo talenata ,snaga brzina,skok jak sut dobro kretanje ali sa kontrolom lopte nije u prvih pet svih vremena pa mozda nije ni u prvih 10 ,decko jednostavno ne moze da povuce svoju ekipu napred kad ekipa igra lose to se videlo u bezbroj utakmica i zato je Kristijano i pored svih kvaliteta i neverovatne efikasnosti za jedan stepenik ispod Mesija to pokazuje i broj trofeja u Spaniji.
za 7 sezona Kristijano je Reali doneo samo jedno prvenstvo dok je Leo Barsi doneo 5 e tu je razlika izmedju njih..

Dexter Morgan

pre 8 godina

"Gledao sam uzivo mesija,maradonu itd i to je totalno drugi sport a to vazi i za ostale sportove,maradona danas ne bi mogao da izdrzi tempo utakmice" Dakle ovaj komentar je napisao stariji covek pa se vi sad zapitajte da li je tacno da je danasnja omladina rasulo a da su svi nekad bili zlato kad covek ladno misli da bi maradona igrao danas a trenirao u uslovima osamdesetih a da bi mesi,ronaldo itd u maradonino vreme bili spremni kao danas sto su?? mislim sta reci,pogledajte kad su maldini,gigs,skols itd poceli karijere i kao veterani objasnjavali mnoge stvari u modernom fudbalu,covece maldini je poceo 85te a 2007 bio najbolji defanzivac ls,klasa je vecna a fizicka sprema se postize,uzgred neko je vredjao pelea zbog brazilske lige a on sa santosom unistavao evropske sampione i koliko je hiljada igraca iz te brazilske lige godinama dominirala evropom,a sudijski kriterijum nekad i sad je nebo i zemlja,uz losije terene,opremu i ostale povoljnosti koje danas postoje ukljucujuci medicinu,bilo je mnogo teze igrati a ne lakse!! p.s odusevljen sam kako obozavaoci mesija uporedjuju njega koji ima nisko teziste i koji je nakljukan hormonom rasta sto je steroid i sa druge strane pricaju kako covek od 185cm ne moze da obrce igrace kao covek od 169,pa bas nelogicno..pozz za galijanija :))) FORZA JUVE

Vuk

pre 8 godina

Mesi i Ronaldo su stvarno jedinstveni ne zbog toga koliko dobro igraju vec koliko dugo traju, Ronaldo gol masina Mesi madjionicar na terenu.

joca

pre 8 godina

Ronaldo dao sve iz peterca? Pa normalno da ce dati vise od Mesija iz peterca kada Ronaldo na svaki centarsut ide tamo ispred golmana i skace i glavom daje bas puno golova. I Mesi bi tako radio da nije metar i sumska jagoda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlašić, 21. septembar 2015 15:08) # Link komentara
Ti si lud covece,pa zato onda to ne rade svi igraci iz velikih klubova.Ma da treba znati i dati gol iz peterca...

dare

pre 8 godina

Sjajan je ovo igrac bio dok je igrao u milanu.u realu se izgubio.malo povrede ,malo murinjova filozofija i dovoljno da se unazadi. Sto se tice ovog dvojca nema sumnje da pomeraju granice modernog fudbala i najbolji su na svetu vec godinama.kad bi mogao,najradije bi imao obojicu u timu,al kad bi morao birati jednog,ipak bi uzeo mesija.opasniji je na malom prostoru ,bokji timski igrac,svestraniji malo u napadackom smislu. U svakom slucaju vrhunska dva sportista i odlicno se nose sa pritiskom jer se od njih uvek ocekuje da zabiju ne jedan,vef po nekoliko komada.ako to ne urade jednu ili dve utakmice prica se o krizama.a nekad su vrhunski napadaci ,ofanzivci znali upadat u losu formu i po mesec dana i biti bez gola ,a to se ovoj dvojici ne tolerise ni u najludjim snovima.eto koliko su pomerili granice i razmazili fudbalski establisment.

aleks

pre 8 godina

Odlicni su ali ajde sada neka povedu osrednji tim na svetsko prvenstvo i neka ga osvoje kao Maradona 86 pa cemo pricati. A necemo jer nijedan nema sanse da to uradi.

dubb

pre 8 godina

Ljudi kritikuju ronalda ili mesija,neko voli jednog i odmah kritikuje drugog. Ja licno vise volim ronalda, ali se i mesiju divim,jer je stvarno majstor..uporedjuju njih dvojicu,a potpuno su razliciti..ronaldo je svoj kvalitet izgradio teskim radom i disciplinom, sto se vidi po tome sto je u svakom segmentu igre maltene savrsen..ima jaci sut,brzi je,bolje skace i igra glavom i ostalo..a mesi je igrac koji je neverovatno talentovan i to sto mu fizicke predispozicije losije nego ronaldove taj talenat i magija nadoknjadjuju..ne moze se ni za koga reci da je bolji..trebamo uzivati i biti srecni sto gledamo njih dvojicu,ko zna kad ce se roditi ponovo neko kao sto su oni..a kaki svaka cast,veliki igrac i veliki covek..njega nema ko ne voli

Vlada

pre 8 godina

Pravila su i malo promenila medjuvremenu, umetnici su vise zasticeniji novijim pravilima. Kad samo pomislim kako su po starim pravilima tukli, do slovce tukli Maradonu na utakmici protiv Bilbaa npr. U odnosu na to, danas umetnicima mogu da se istaknu mbogo vise

GGMU!l

pre 8 godina

Ronaldo samo daje iz peterca ahahhaha. Pa koliko je Mesi dao golova iz peterca u periodu od 2008 do 2013 dok su Cavi i Inijesta bili u top formi i na tacnu mu sve dali... Ronaldo ima vise datih golova van sesnaesterca od Mesija

Dexter Morgan

pre 8 godina

Ovakvi komentari su veoma cesti,pa ocekujem neki takav i sad a ja bih uvek da odgovorim: "Gledao sam uzivo mesija,maradonu itd i to je totalno drugi sport a to vazi i za ostale sportove,maradona danas ne bi mogao da izdrzi tempo utakmice" Dakle ovaj komentar je napisao stariji covek pa se vi sad zapitajte da li je tacno da je danasnja omladina rasulo a da su svi nekad bili zlato kad covek ladno misli da bi maradona igrao danas a trenirao u uslovima osamdesetih a da bi mesi,ronaldo itd u maradonino vreme bili spremni kao danas sto su?? mislim sta reci,pogledajte kad su maldini,gigs,skols itd poceli karijere i kao veterani objasnjavali mnoge stvari u modernom fudbalu,covece maldini je poceo 85te a 2007 bio najbolji defanzivac ls,klasa je vecna a fizicka sprema se postize,uzgred neko je vredjao pelea zbog brazilske lige a on sa santosom unistavao evropske sampione i koliko je hiljada igraca iz te brazilske lige godinama dominirala evropom,a sudijski kriterijum nekad i sad je nebo i zemlja,uz losije terene,opremu i ostale povoljnosti koje danas postoje ukljucujuci medicinu,bilo je mnogo teze igrati a ne lakse.

samo o tome iz principe

pre 8 godina

@ akrobata jeste upravu si ali se sve svelo na novac, marketing. Danas za malo vecu cifru svaki igrac ce preci u drugi klub kao da ce ostati bez egzistencije. Zaboravi se kako da nazovem "ljubav" prema klubu.

adriano_galliani

pre 8 godina

za 7 sezona Kristijano je Reali doneo samo jedno prvenstvo dok je Leo Barsi doneo 5 e tu je razlika izmedju njih..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bato, 21. septembar 2015 19:52)

Значи, тако ћемо? Марадона донео Аргентини једну СП титулу, Меси НУЛА. Бразилац Роналдо донео једно СП Бразилу (и био најбољи стрелац, дао више голова на том једном него Меси на ТРИ) и овако могу до сутра... Можда се и сложим са тобом.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

trebamo uzivati i biti srecni sto gledamo njih dvojicu,ko zna kad ce se roditi ponovo neko kao sto su oni..a kaki svaka cast,veliki igrac i veliki covek..njega nema ko ne voli
(dubb, 21. septembar 2015 15:10)


Boze sacuvaj da budem srecan zbog Kristijana i Mesija.. Puj, puj, daleko bilo! :) Bilo je tu mnogih drugih igraca, ali ova dva Bravo! fensera, neka... Menjam ih obojicu za jednog mladog Totija. Pa i mladjeg Kaku, kad smo vec tu. Bilo je dana kada sam mogao da se zakunem u Rikija. Nije mi jasno sta trazi u MLSu, mogao je jos sezonu-dve u Milanu. To me je vise razocaralo nego odlazak u Real.

Vlašić

pre 8 godina

Ronaldo dao sve iz peterca? Pa normalno da ce dati vise od Mesija iz peterca kada Ronaldo na svaki centarsut ide tamo ispred golmana i skace i glavom daje bas puno golova. I Mesi bi tako radio da nije metar i sumska jagoda

JeRemija

pre 8 godina

Šta zna ovaj Kaka da su Mesi i Kristijano fudbalski vanzemaljci, valjda bolje fudbal poznaju ovdašnji forumaši koji ovu dvojicu fudbalskih Bogova nazivaju Lesi, Gdesi, Penalesi ili Penaldo, Kristina, Maneken i slično...
Mislim Kaka stvarno nemaš pojma.

GGMU!l

pre 8 godina

Ronaldo samo daje iz peterca ahahhaha. Pa koliko je Mesi dao golova iz peterca u periodu od 2008 do 2013 dok su Cavi i Inijesta bili u top formi i na tacnu mu sve dali... Ronaldo ima vise datih golova van sesnaesterca od Mesija

Dexter Morgan

pre 8 godina

"Gledao sam uzivo mesija,maradonu itd i to je totalno drugi sport a to vazi i za ostale sportove,maradona danas ne bi mogao da izdrzi tempo utakmice" Dakle ovaj komentar je napisao stariji covek pa se vi sad zapitajte da li je tacno da je danasnja omladina rasulo a da su svi nekad bili zlato kad covek ladno misli da bi maradona igrao danas a trenirao u uslovima osamdesetih a da bi mesi,ronaldo itd u maradonino vreme bili spremni kao danas sto su?? mislim sta reci,pogledajte kad su maldini,gigs,skols itd poceli karijere i kao veterani objasnjavali mnoge stvari u modernom fudbalu,covece maldini je poceo 85te a 2007 bio najbolji defanzivac ls,klasa je vecna a fizicka sprema se postize,uzgred neko je vredjao pelea zbog brazilske lige a on sa santosom unistavao evropske sampione i koliko je hiljada igraca iz te brazilske lige godinama dominirala evropom,a sudijski kriterijum nekad i sad je nebo i zemlja,uz losije terene,opremu i ostale povoljnosti koje danas postoje ukljucujuci medicinu,bilo je mnogo teze igrati a ne lakse!! p.s odusevljen sam kako obozavaoci mesija uporedjuju njega koji ima nisko teziste i koji je nakljukan hormonom rasta sto je steroid i sa druge strane pricaju kako covek od 185cm ne moze da obrce igrace kao covek od 169,pa bas nelogicno..pozz za galijanija :))) FORZA JUVE

Adriano_Galliani

pre 8 godina

trebamo uzivati i biti srecni sto gledamo njih dvojicu,ko zna kad ce se roditi ponovo neko kao sto su oni..a kaki svaka cast,veliki igrac i veliki covek..njega nema ko ne voli
(dubb, 21. septembar 2015 15:10)


Boze sacuvaj da budem srecan zbog Kristijana i Mesija.. Puj, puj, daleko bilo! :) Bilo je tu mnogih drugih igraca, ali ova dva Bravo! fensera, neka... Menjam ih obojicu za jednog mladog Totija. Pa i mladjeg Kaku, kad smo vec tu. Bilo je dana kada sam mogao da se zakunem u Rikija. Nije mi jasno sta trazi u MLSu, mogao je jos sezonu-dve u Milanu. To me je vise razocaralo nego odlazak u Real.

Vlašić

pre 8 godina

Ronaldo dao sve iz peterca? Pa normalno da ce dati vise od Mesija iz peterca kada Ronaldo na svaki centarsut ide tamo ispred golmana i skace i glavom daje bas puno golova. I Mesi bi tako radio da nije metar i sumska jagoda

akrobata

pre 8 godina

Ti i tvoji predhodnici bar niste sutirali svaki penal, svaki slobodni udarac, igralo se vise timski, lepsi i fer fudbal.
(samo o tome iz principe, 21. septembar 2015 13:55)

Da, Piksi je bio oličenje timskog igrača ili Maradona ili Krojf ili... daj bre, kakav je ovo komentar? Fudbal nikad nije bio više timska igra, nego danas. Tako imaš nemačku ili špansku fudbalsku reprezentaciju - koje dominiraju godinama timski! To što Mesi i Ronaldo odskaču, ima veze sa njihovim nestvarnim kvalitetom..

adriano_galliani

pre 8 godina

za 7 sezona Kristijano je Reali doneo samo jedno prvenstvo dok je Leo Barsi doneo 5 e tu je razlika izmedju njih..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bato, 21. septembar 2015 19:52)

Значи, тако ћемо? Марадона донео Аргентини једну СП титулу, Меси НУЛА. Бразилац Роналдо донео једно СП Бразилу (и био најбољи стрелац, дао више голова на том једном него Меси на ТРИ) и овако могу до сутра... Можда се и сложим са тобом.

sinki

pre 8 godina

Budimo realni,gledam sinoc Messija,taj momak je nevjerovatan...Dodje do sredine terena,primi loptu,okrene protivnickog igraca u mjestu i krene solo prodor,uzvanje ga je gledati...Svaka cast Ronaldu na golovima,ali Messi je nesto posebno.

aleks

pre 8 godina

Odlicni su ali ajde sada neka povedu osrednji tim na svetsko prvenstvo i neka ga osvoje kao Maradona 86 pa cemo pricati. A necemo jer nijedan nema sanse da to uradi.

Славиша

pre 8 godina

Свака част свима, али један једини мађионичар, човек који игра фудбал осмехом - Роналдињо!

joca

pre 8 godina

Ronaldo dao sve iz peterca? Pa normalno da ce dati vise od Mesija iz peterca kada Ronaldo na svaki centarsut ide tamo ispred golmana i skace i glavom daje bas puno golova. I Mesi bi tako radio da nije metar i sumska jagoda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlašić, 21. septembar 2015 15:08) # Link komentara
Ti si lud covece,pa zato onda to ne rade svi igraci iz velikih klubova.Ma da treba znati i dati gol iz peterca...

Vlada

pre 8 godina

Pravila su i malo promenila medjuvremenu, umetnici su vise zasticeniji novijim pravilima. Kad samo pomislim kako su po starim pravilima tukli, do slovce tukli Maradonu na utakmici protiv Bilbaa npr. U odnosu na to, danas umetnicima mogu da se istaknu mbogo vise

dubb

pre 8 godina

Ljudi kritikuju ronalda ili mesija,neko voli jednog i odmah kritikuje drugog. Ja licno vise volim ronalda, ali se i mesiju divim,jer je stvarno majstor..uporedjuju njih dvojicu,a potpuno su razliciti..ronaldo je svoj kvalitet izgradio teskim radom i disciplinom, sto se vidi po tome sto je u svakom segmentu igre maltene savrsen..ima jaci sut,brzi je,bolje skace i igra glavom i ostalo..a mesi je igrac koji je neverovatno talentovan i to sto mu fizicke predispozicije losije nego ronaldove taj talenat i magija nadoknjadjuju..ne moze se ni za koga reci da je bolji..trebamo uzivati i biti srecni sto gledamo njih dvojicu,ko zna kad ce se roditi ponovo neko kao sto su oni..a kaki svaka cast,veliki igrac i veliki covek..njega nema ko ne voli

Bato

pre 8 godina

Messi ima talenat koji su imala svega jos tri,cetiri igraca u istoriji ove igre.Pele,Maradona,Ronaldo debeli i Ronaldinjo ..
e sad Mardona i Ronaldinjo nisu bili dovoljno posveceni i ozbiljni prema treningu zato su imali blistave i mracne trenutke u karijeri.
Ronaldo debeli nije imao srece sa zdravljem ,ceste povrede i visak kilaze je ucinio da recimo on ne uvali jos golova i osvoji jos neki trofej.
Pele je savrsenstvo od igraca to je Kristijano Ronaldo i Messi u jednom.
Snaga i kontrola imao je sve jedina mu je nesreca sto je rodjen u doba tek zacete komercijalizacije fudbala.
Da danas igra bio bi najplaceniji sportista sveta.
Kristijano ima mnogo talenata ,snaga brzina,skok jak sut dobro kretanje ali sa kontrolom lopte nije u prvih pet svih vremena pa mozda nije ni u prvih 10 ,decko jednostavno ne moze da povuce svoju ekipu napred kad ekipa igra lose to se videlo u bezbroj utakmica i zato je Kristijano i pored svih kvaliteta i neverovatne efikasnosti za jedan stepenik ispod Mesija to pokazuje i broj trofeja u Spaniji.
za 7 sezona Kristijano je Reali doneo samo jedno prvenstvo dok je Leo Barsi doneo 5 e tu je razlika izmedju njih..

Dexter Morgan

pre 8 godina

Ovakvi komentari su veoma cesti,pa ocekujem neki takav i sad a ja bih uvek da odgovorim: "Gledao sam uzivo mesija,maradonu itd i to je totalno drugi sport a to vazi i za ostale sportove,maradona danas ne bi mogao da izdrzi tempo utakmice" Dakle ovaj komentar je napisao stariji covek pa se vi sad zapitajte da li je tacno da je danasnja omladina rasulo a da su svi nekad bili zlato kad covek ladno misli da bi maradona igrao danas a trenirao u uslovima osamdesetih a da bi mesi,ronaldo itd u maradonino vreme bili spremni kao danas sto su?? mislim sta reci,pogledajte kad su maldini,gigs,skols itd poceli karijere i kao veterani objasnjavali mnoge stvari u modernom fudbalu,covece maldini je poceo 85te a 2007 bio najbolji defanzivac ls,klasa je vecna a fizicka sprema se postize,uzgred neko je vredjao pelea zbog brazilske lige a on sa santosom unistavao evropske sampione i koliko je hiljada igraca iz te brazilske lige godinama dominirala evropom,a sudijski kriterijum nekad i sad je nebo i zemlja,uz losije terene,opremu i ostale povoljnosti koje danas postoje ukljucujuci medicinu,bilo je mnogo teze igrati a ne lakse.

Uki

pre 8 godina

Hahaha dobar komentar, Kaka odličan fudbaler, ali kao i svi Brazilci ima kratak rok trajanja.
Iskoristio bih ovu neutralnu vest kako bih istakao poremećeni mentalitet ovog naroda, mada ne verujem da se radi o osobama starijim od 13 godina. Žustra rasprava da li je bolji Mesi ili Ronaldo je tako glupa i nepotrebna kao i prozivanje ovog drugog. Čemu tolika mržnja ili ljubav prema ljudima koji nemaju veze sa vama. Uživajte u fudbalu, pustite glupe komentare jer ste nekompetentni da bilo šta kažete.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Strasan igrac je bio Kaka.Samo kad se setim kako je igrao u finalu 2007.
(Miles Davis, 21. septembar 2015 14:22)

U finalu, onako... U 1/2 finalu je bio najbolji, kada je sam izbacio Junajted. On i Sedorf.

dare

pre 8 godina

Sjajan je ovo igrac bio dok je igrao u milanu.u realu se izgubio.malo povrede ,malo murinjova filozofija i dovoljno da se unazadi. Sto se tice ovog dvojca nema sumnje da pomeraju granice modernog fudbala i najbolji su na svetu vec godinama.kad bi mogao,najradije bi imao obojicu u timu,al kad bi morao birati jednog,ipak bi uzeo mesija.opasniji je na malom prostoru ,bokji timski igrac,svestraniji malo u napadackom smislu. U svakom slucaju vrhunska dva sportista i odlicno se nose sa pritiskom jer se od njih uvek ocekuje da zabiju ne jedan,vef po nekoliko komada.ako to ne urade jednu ili dve utakmice prica se o krizama.a nekad su vrhunski napadaci ,ofanzivci znali upadat u losu formu i po mesec dana i biti bez gola ,a to se ovoj dvojici ne tolerise ni u najludjim snovima.eto koliko su pomerili granice i razmazili fudbalski establisment.

Miško

pre 8 godina

Kakav je to igrač bio u Milanu. Čini mi se da niko nije mogao da ga zaustavi kada krene pravolinijski ka golu. Šteta sto je propao u Realu. Veliki majstor, nema šta.

Vuk

pre 8 godina

Mesi i Ronaldo su stvarno jedinstveni ne zbog toga koliko dobro igraju vec koliko dugo traju, Ronaldo gol masina Mesi madjionicar na terenu.

samo o tome iz principe

pre 8 godina

@ akrobata jeste upravu si ali se sve svelo na novac, marketing. Danas za malo vecu cifru svaki igrac ce preci u drugi klub kao da ce ostati bez egzistencije. Zaboravi se kako da nazovem "ljubav" prema klubu.