Tenis 47

Nedelja, 12.07.2015.

19:10

Novak ispred Agasija, Konorsa, Lendla, Perija...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na Vimbldonu što je njegova deveta Gren slem titula u karijeri.

Novak ispred Agasija, Konorsa, Lendla, Perija... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

sramota

pre 8 godina

"Ne mozes me tako malo platiti koliko malo mogu da radim"- kaze stara srpska poslovica! Uprkos mojim komentarima da ispravite gresku i napisete broj osam pored imena slavnih tenisera koji su osvojili upravo tih velikih osam GS titula, vidim da i danas stoji broj sedam (7)! Ima jos jedna poslovica: ili radi posao kako treba ili nemoj uopste da ga radis!

Mich

pre 8 godina

Djokovic ce sigurno prestici federera po gran slem titulama iz prostog razloga sto je toliko dominantan na svim podlogama. A prvenstevo ocekujem zlatni gran slem od njega 2016 il 2017 NOLE SAMO NAPRED ZAPUSI USTA OVIM FEDEROLJUPCIMA

Zlatko

pre 8 godina

Citajuci komentare na ovih nekoliko vesti o Novaku, vraca mi se jedan procitani komentar nakon finala RG. U tom komentaru je bilo napisano sledece: Novak ima dve "blokade"- Nadal na RG i sam trofej RG koji mu nedostaje u riznici; takodje jos je bilo napisano da je uspesno prebrodio prvu, ali da mu je druga ostala (doduse, one brejk lopte u zavrsnici cetvrog seta su mogle da okrenu mec na drugu stranu, ali ne bih o tome). Ja sam ubedjen da ce Novak osvojiti famozni RG koliko vec sledece godine. Zasto to mislim? Novak nema strahopostovanje prema Federeru na Vimbldonu (postovanje da, strah ne). Razbivsi onu prvu "blokadu" na RG pokazao je da je Nadal na RG samo mit koji je u glavi svima koji stanu preko puta njega. Cak je i sam imao problema sa tim mitom prethodnih godina gde je igrao dosta dobro do zavrsnice meca. Razbijanjem tog mita, vise mu nece biti fokus na Nadalu nego na samom trofeju. Cak i ako se Nadal vrati u nenormalnoj formi, Novak ce znati da moze da ga dobije, a isto tako nece imati strah od pobede. I onda mu ostaje druga "blokada". Neka pogleda zavrsnicu ovogodisnjeg finala gde je bilo sanse da okrene na svoju stranu i njemu samom ce postati jasno da on to moze.

alealealealealea

pre 8 godina

Neverovatan uspeh, najbolji sportista u istoriji nase zemlje definitivno!
Sa ovih devet titula Djokovic ce biti zapamcen kao jedan od najboljih tenisera zauvek, naravno posle Roger-a.

Marko

pre 8 godina

Noletu trebaju jos 3 titule u australiji,jedna na Roland Garros,dve na Wimbledon,tri na US Open-Mislim da to nije bas nemoguce ako se gleda iz ove perspektive.Australian Open mu je omiljeni turnir i osvaja ka svake godine.1 Roland Garros ce valjda da uzme.Wimbledon ce sa Bekerom sigurno da uzme jos 2 ako ne i vise (ne vidim konkurenciju na tom turniru),US Open je mozda najtezi zadatak ali je ipak tvrda podloga i nadam se da ce mu se vratiti sreca koja mu je tamo nekoliko puta nedostajala

tenis

pre 8 godina

Sto se istorije tice na broju 1 su Federer i Nadal, Federer ima vise slemova, ali ga je Nadal toliko puta pobedjivao da to neutralise ta 3 slema vise, Borg je iza njih, a bio bi najbolji da se nije rano povukao i da je isao na AO, Nole je iza Borga, i to su 4 najveca igraca u istoriji tenisa. A mi smo srecni jer trojicu mozemo da gledamo, i da uzivamo u njihovoj igri. Novakova dostignuca su velika, stao je uz rame najvecima.

sasvim realno

pre 8 godina

Ovi koji predvidjaju da ce Novak osvojiti 19 gren slemova nisu pri svesti. Pa Federer uz sav sjajan tenis koji prikazuje nije uspeo da u periodu nakon 28 godine zivota osvaja najvece trofeje. Uzeo je samo dva gren slema u poslednjih pet sezona. Potpuno je nerealno da Nole nastavi sa dominacijom nakon 30 godine. Bice mu sve teze. Realno ce osvojiti 12,13 gren slem titula. I to uz velike napore. To je prirodno u sportu.

snezni leopard

pre 8 godina

Neverovatno dostignuće Đokovića. Mislim da je već sad među pet najboljih tenisera svoh vremena. 1. Sampras 2. Federer 3. Nadal 4. Borg 5. ĐOKOVIĆ.

anica

pre 8 godina

@biber

Ako je to rekao nije lepo, da mu se dodeli trofej a on da ode da se tusira, a u tome sto je prosao pored njih dvoje dok su se grlili ne vidim nista lose, pa nece sigurno da ih prekine, prosao covek!

Zoran Spasovski

pre 8 godina

Do kraja naredne godine da stignemo onu dvojicu na drugo mesto; pa trk po Rogju do kraja karijere. Nista nemoguce, ne
Pozdrav iz zemlje sunca
Vas Zoran

Zoran Spasovski

pre 8 godina

Do kraja naredne godine da stignemo onu dvojicu na drugo mesto; pa trk po Rogju do kraja karijere. Nista nemoguce, ne
Pozdrav iz zemlje sunca
Vas Zoran

Vlada

pre 8 godina

Nole 15 titula osvaja sigurno. Naredne tri cetiri godine Marej osvaja bar jos tri, zasluzio je bar pet titula, Nadal jos dve do tri a mozda i Sten osvoji bar jos jednu, i jos jednu neko od sadasnjih top ten. Tek onda ce sansu dobiti ovi deckici koji sada imaju osamnaest.

beli

pre 8 godina

Polako ali sigurno ka vrhu liste-bravo majstore,ubedjen sam da ces jednog dana biti usamljen na vrhu u inat celom katolickom svetu koji ne moze da ti oprosti sto si pravoslavac i sve bi dali da si njihov

ajde

pre 8 godina

Novak ponekad osvaja GS, nekad izgubi u finalu, retko kad ranije, veoma je konstantan. Prvi je godinama.
Odavno verujem u njegovo prvo mesto na mnogim listama, na mnogim rekordima, pa i na ovoj. Nekome to deluje mnogo, nedostizno, nerealno, ali priznali ili ne on sada vrlo dobro koraca. Dominantan je. Samo posmatrajmo i uzivajmo. Mozda je bas ova danasnja pobeda istorijska, najbitnija u tom pohodu, jer nije isto kad neko ima 18 ili 17 GS. Novak je njemu korak blizi, a ne dalji.
Recimo, dve titule godisnje puta 5, dobra brojka, ukupno 19 po toj proceni, a da ne spominjem da neke godine moze i 3 GS, prognozirali su i 4, ali ja skromno kazem 2 godisnje. :) Svakako ocekujem vise od jednog US Opena, posto je najbolji na tvrdoj podlozi ikada, a i na ostalim nije los.
Koliko god da bude titula, osvajati i biti prvi u eri Federera i Nadala nije isto kao pola karijere bez dvojice velikih rivala, nego sa Filipusisom, Hjuitom, Rodikom, Safinom, Davidenkom, Grozanom...
SAMO NAPRED NOLE! Dominiraj.
Ko ume da razmislja i gleda cinjenice iz vise uglova - taj nema dilemu, a pritom predstoji jos dosta uspesnih godina pred Novakom. Svakako su ga ucinili najboljim i RF i RN. On je po nekome od njih slican po izdrzljivosti, po nekome po tehnici udaraca, ali, ko bi rekao za coveka sa ovih prostora, mentalno je najjaci i verovatno veci sampion, bar za nijansu od njih.

vladek

pre 8 godina

Osim sto su kladionice castile kvotom 1.8 na Novaka,ne vidim nista zanimljivo na ovom Wimbldonu.Dosao covek,bez ikakve pripreme,do finala boza,u finalu olupina od 34 god,koju moze da odere sa 50 posto snage.Tenis postaje kao formula 1,nema zara,nema neizvesnosti,zato celnici ATP-a,vestacki odrzavaju Federera na turovima,jer da njega nema,ko bi uopste gledao tenis. Novak moze da osvoji sta hoce,i da banci sa svojim mentorom do 3 ujutru,jednostavno stvorio se vakum,Nadal je zavrsio sa tenisom,kao i Federer,Marej je dve klase ispod.Nema vise velikih majstora,to vam je tako.Pre nego sto me napljujete ukucajte na you tubu stefan edberg,njegovi mecevi na Wimbldonu,i vidite sta je majstor,najbolji igrac na mrezi svih vremena.

saul silver

pre 8 godina

ne valja predvidjati i ici unaprijed mnogo ... ali novak je prije svega konstantan igrac zato sam najvise siguran da ce oboriti rekord po br nedelja na br 1 i osvojitu najvisi br mastersa ... takodje sugurno ce osvojiti i RG, cincinatu do kraja karijere - bice glavni favorit za Rio ... za br GS titula nisam siguran - mislim da moze maximum da se izjednaci sa samprasom i to je dovoljno ...

Mare,NS

pre 8 godina

Samo jedno malo obavestenje.
Nada Macura tvrdi da ce se Jumko i Mikii izgleda izvuci,jer su lekari pravovremeno intervenisali.
Pod uslovom da ne procitaju OVO i vide sa kojim se teniskim legendama poredi `smecer`!

adriano_galliani

pre 8 godina

Ако би одиграо следеће четири године врхунски - могао би да престигне Федерера. Штета за оне изгубљене титуле, барем две.

boki

pre 8 godina

Da li ste svesni da ce za 2 godine na Wimbldonu Novak da podigne svoj 17 GS trofej?Novak ce u 2020 jos uvek igrati tenis i bice 20-ostruki grem slem sampion..

Aleksa

pre 8 godina

Ako cemo realno Nole je ovde vec u prvih pet, jer u to doba kad su igrali Emerson Lejver i kompanija, mnogi igraci nisu ni ucestvovali na prekomorskim kontinentima, a tu je npr Lejver osvojio najvise trofeja, i ako gledamo Open eru(koja po mom licnom misljenju iskljucivo treba da se gleda) onda je Novak sam na petom mestu

simke

pre 8 godina

Kakav Bil Tilden,kakav Roj Emerson,ti teniseri ne bi uzeli gejm Novaku,ljudi igrali prije 100 godina tenis,kada je bio vise amaterski sport nego profesionalni.

roki

pre 8 godina

totalno je nerealno da ima samo 1 us open... nadam se da ce ove godine taj broj popraviti i time bi ovo bila njegova najbolja sezona, posle 2011.

sasha

pre 8 godina

Iako dobro igra na svim podlogama, poznato je da mu beton najvise odgovara. Nije mi jasno kako onda na W ima 3/4, na USO 1/5? Mozda bi trebao da smanji broj turnira u tom delu sezone...

adriano_galliani

pre 8 godina

Ако би одиграо следеће четири године врхунски - могао би да престигне Федерера. Штета за оне изгубљене титуле, барем две.

Mare,NS

pre 8 godina

Samo jedno malo obavestenje.
Nada Macura tvrdi da ce se Jumko i Mikii izgleda izvuci,jer su lekari pravovremeno intervenisali.
Pod uslovom da ne procitaju OVO i vide sa kojim se teniskim legendama poredi `smecer`!

ajde

pre 8 godina

Novak ponekad osvaja GS, nekad izgubi u finalu, retko kad ranije, veoma je konstantan. Prvi je godinama.
Odavno verujem u njegovo prvo mesto na mnogim listama, na mnogim rekordima, pa i na ovoj. Nekome to deluje mnogo, nedostizno, nerealno, ali priznali ili ne on sada vrlo dobro koraca. Dominantan je. Samo posmatrajmo i uzivajmo. Mozda je bas ova danasnja pobeda istorijska, najbitnija u tom pohodu, jer nije isto kad neko ima 18 ili 17 GS. Novak je njemu korak blizi, a ne dalji.
Recimo, dve titule godisnje puta 5, dobra brojka, ukupno 19 po toj proceni, a da ne spominjem da neke godine moze i 3 GS, prognozirali su i 4, ali ja skromno kazem 2 godisnje. :) Svakako ocekujem vise od jednog US Opena, posto je najbolji na tvrdoj podlozi ikada, a i na ostalim nije los.
Koliko god da bude titula, osvajati i biti prvi u eri Federera i Nadala nije isto kao pola karijere bez dvojice velikih rivala, nego sa Filipusisom, Hjuitom, Rodikom, Safinom, Davidenkom, Grozanom...
SAMO NAPRED NOLE! Dominiraj.
Ko ume da razmislja i gleda cinjenice iz vise uglova - taj nema dilemu, a pritom predstoji jos dosta uspesnih godina pred Novakom. Svakako su ga ucinili najboljim i RF i RN. On je po nekome od njih slican po izdrzljivosti, po nekome po tehnici udaraca, ali, ko bi rekao za coveka sa ovih prostora, mentalno je najjaci i verovatno veci sampion, bar za nijansu od njih.

roki

pre 8 godina

totalno je nerealno da ima samo 1 us open... nadam se da ce ove godine taj broj popraviti i time bi ovo bila njegova najbolja sezona, posle 2011.

beli

pre 8 godina

Polako ali sigurno ka vrhu liste-bravo majstore,ubedjen sam da ces jednog dana biti usamljen na vrhu u inat celom katolickom svetu koji ne moze da ti oprosti sto si pravoslavac i sve bi dali da si njihov

Zoran Spasovski

pre 8 godina

Do kraja naredne godine da stignemo onu dvojicu na drugo mesto; pa trk po Rogju do kraja karijere. Nista nemoguce, ne
Pozdrav iz zemlje sunca
Vas Zoran

boki

pre 8 godina

Da li ste svesni da ce za 2 godine na Wimbldonu Novak da podigne svoj 17 GS trofej?Novak ce u 2020 jos uvek igrati tenis i bice 20-ostruki grem slem sampion..

simke

pre 8 godina

Kakav Bil Tilden,kakav Roj Emerson,ti teniseri ne bi uzeli gejm Novaku,ljudi igrali prije 100 godina tenis,kada je bio vise amaterski sport nego profesionalni.

saul silver

pre 8 godina

ne valja predvidjati i ici unaprijed mnogo ... ali novak je prije svega konstantan igrac zato sam najvise siguran da ce oboriti rekord po br nedelja na br 1 i osvojitu najvisi br mastersa ... takodje sugurno ce osvojiti i RG, cincinatu do kraja karijere - bice glavni favorit za Rio ... za br GS titula nisam siguran - mislim da moze maximum da se izjednaci sa samprasom i to je dovoljno ...

sasha

pre 8 godina

Iako dobro igra na svim podlogama, poznato je da mu beton najvise odgovara. Nije mi jasno kako onda na W ima 3/4, na USO 1/5? Mozda bi trebao da smanji broj turnira u tom delu sezone...

Aleksa

pre 8 godina

Ako cemo realno Nole je ovde vec u prvih pet, jer u to doba kad su igrali Emerson Lejver i kompanija, mnogi igraci nisu ni ucestvovali na prekomorskim kontinentima, a tu je npr Lejver osvojio najvise trofeja, i ako gledamo Open eru(koja po mom licnom misljenju iskljucivo treba da se gleda) onda je Novak sam na petom mestu

Zoran Spasovski

pre 8 godina

Do kraja naredne godine da stignemo onu dvojicu na drugo mesto; pa trk po Rogju do kraja karijere. Nista nemoguce, ne
Pozdrav iz zemlje sunca
Vas Zoran

snezni leopard

pre 8 godina

Neverovatno dostignuće Đokovića. Mislim da je već sad među pet najboljih tenisera svoh vremena. 1. Sampras 2. Federer 3. Nadal 4. Borg 5. ĐOKOVIĆ.

anica

pre 8 godina

@biber

Ako je to rekao nije lepo, da mu se dodeli trofej a on da ode da se tusira, a u tome sto je prosao pored njih dvoje dok su se grlili ne vidim nista lose, pa nece sigurno da ih prekine, prosao covek!

Vlada

pre 8 godina

Nole 15 titula osvaja sigurno. Naredne tri cetiri godine Marej osvaja bar jos tri, zasluzio je bar pet titula, Nadal jos dve do tri a mozda i Sten osvoji bar jos jednu, i jos jednu neko od sadasnjih top ten. Tek onda ce sansu dobiti ovi deckici koji sada imaju osamnaest.

Marko

pre 8 godina

Noletu trebaju jos 3 titule u australiji,jedna na Roland Garros,dve na Wimbledon,tri na US Open-Mislim da to nije bas nemoguce ako se gleda iz ove perspektive.Australian Open mu je omiljeni turnir i osvaja ka svake godine.1 Roland Garros ce valjda da uzme.Wimbledon ce sa Bekerom sigurno da uzme jos 2 ako ne i vise (ne vidim konkurenciju na tom turniru),US Open je mozda najtezi zadatak ali je ipak tvrda podloga i nadam se da ce mu se vratiti sreca koja mu je tamo nekoliko puta nedostajala

tenis

pre 8 godina

Sto se istorije tice na broju 1 su Federer i Nadal, Federer ima vise slemova, ali ga je Nadal toliko puta pobedjivao da to neutralise ta 3 slema vise, Borg je iza njih, a bio bi najbolji da se nije rano povukao i da je isao na AO, Nole je iza Borga, i to su 4 najveca igraca u istoriji tenisa. A mi smo srecni jer trojicu mozemo da gledamo, i da uzivamo u njihovoj igri. Novakova dostignuca su velika, stao je uz rame najvecima.

sasvim realno

pre 8 godina

Ovi koji predvidjaju da ce Novak osvojiti 19 gren slemova nisu pri svesti. Pa Federer uz sav sjajan tenis koji prikazuje nije uspeo da u periodu nakon 28 godine zivota osvaja najvece trofeje. Uzeo je samo dva gren slema u poslednjih pet sezona. Potpuno je nerealno da Nole nastavi sa dominacijom nakon 30 godine. Bice mu sve teze. Realno ce osvojiti 12,13 gren slem titula. I to uz velike napore. To je prirodno u sportu.

vladek

pre 8 godina

Osim sto su kladionice castile kvotom 1.8 na Novaka,ne vidim nista zanimljivo na ovom Wimbldonu.Dosao covek,bez ikakve pripreme,do finala boza,u finalu olupina od 34 god,koju moze da odere sa 50 posto snage.Tenis postaje kao formula 1,nema zara,nema neizvesnosti,zato celnici ATP-a,vestacki odrzavaju Federera na turovima,jer da njega nema,ko bi uopste gledao tenis. Novak moze da osvoji sta hoce,i da banci sa svojim mentorom do 3 ujutru,jednostavno stvorio se vakum,Nadal je zavrsio sa tenisom,kao i Federer,Marej je dve klase ispod.Nema vise velikih majstora,to vam je tako.Pre nego sto me napljujete ukucajte na you tubu stefan edberg,njegovi mecevi na Wimbldonu,i vidite sta je majstor,najbolji igrac na mrezi svih vremena.

alealealealealea

pre 8 godina

Neverovatan uspeh, najbolji sportista u istoriji nase zemlje definitivno!
Sa ovih devet titula Djokovic ce biti zapamcen kao jedan od najboljih tenisera zauvek, naravno posle Roger-a.

Zlatko

pre 8 godina

Citajuci komentare na ovih nekoliko vesti o Novaku, vraca mi se jedan procitani komentar nakon finala RG. U tom komentaru je bilo napisano sledece: Novak ima dve "blokade"- Nadal na RG i sam trofej RG koji mu nedostaje u riznici; takodje jos je bilo napisano da je uspesno prebrodio prvu, ali da mu je druga ostala (doduse, one brejk lopte u zavrsnici cetvrog seta su mogle da okrenu mec na drugu stranu, ali ne bih o tome). Ja sam ubedjen da ce Novak osvojiti famozni RG koliko vec sledece godine. Zasto to mislim? Novak nema strahopostovanje prema Federeru na Vimbldonu (postovanje da, strah ne). Razbivsi onu prvu "blokadu" na RG pokazao je da je Nadal na RG samo mit koji je u glavi svima koji stanu preko puta njega. Cak je i sam imao problema sa tim mitom prethodnih godina gde je igrao dosta dobro do zavrsnice meca. Razbijanjem tog mita, vise mu nece biti fokus na Nadalu nego na samom trofeju. Cak i ako se Nadal vrati u nenormalnoj formi, Novak ce znati da moze da ga dobije, a isto tako nece imati strah od pobede. I onda mu ostaje druga "blokada". Neka pogleda zavrsnicu ovogodisnjeg finala gde je bilo sanse da okrene na svoju stranu i njemu samom ce postati jasno da on to moze.

Mich

pre 8 godina

Djokovic ce sigurno prestici federera po gran slem titulama iz prostog razloga sto je toliko dominantan na svim podlogama. A prvenstevo ocekujem zlatni gran slem od njega 2016 il 2017 NOLE SAMO NAPRED ZAPUSI USTA OVIM FEDEROLJUPCIMA

sramota

pre 8 godina

"Ne mozes me tako malo platiti koliko malo mogu da radim"- kaze stara srpska poslovica! Uprkos mojim komentarima da ispravite gresku i napisete broj osam pored imena slavnih tenisera koji su osvojili upravo tih velikih osam GS titula, vidim da i danas stoji broj sedam (7)! Ima jos jedna poslovica: ili radi posao kako treba ili nemoj uopste da ga radis!

vladek

pre 8 godina

Osim sto su kladionice castile kvotom 1.8 na Novaka,ne vidim nista zanimljivo na ovom Wimbldonu.Dosao covek,bez ikakve pripreme,do finala boza,u finalu olupina od 34 god,koju moze da odere sa 50 posto snage.Tenis postaje kao formula 1,nema zara,nema neizvesnosti,zato celnici ATP-a,vestacki odrzavaju Federera na turovima,jer da njega nema,ko bi uopste gledao tenis. Novak moze da osvoji sta hoce,i da banci sa svojim mentorom do 3 ujutru,jednostavno stvorio se vakum,Nadal je zavrsio sa tenisom,kao i Federer,Marej je dve klase ispod.Nema vise velikih majstora,to vam je tako.Pre nego sto me napljujete ukucajte na you tubu stefan edberg,njegovi mecevi na Wimbldonu,i vidite sta je majstor,najbolji igrac na mrezi svih vremena.

beli

pre 8 godina

Polako ali sigurno ka vrhu liste-bravo majstore,ubedjen sam da ces jednog dana biti usamljen na vrhu u inat celom katolickom svetu koji ne moze da ti oprosti sto si pravoslavac i sve bi dali da si njihov

Vlada

pre 8 godina

Nole 15 titula osvaja sigurno. Naredne tri cetiri godine Marej osvaja bar jos tri, zasluzio je bar pet titula, Nadal jos dve do tri a mozda i Sten osvoji bar jos jednu, i jos jednu neko od sadasnjih top ten. Tek onda ce sansu dobiti ovi deckici koji sada imaju osamnaest.

adriano_galliani

pre 8 godina

Ако би одиграо следеће четири године врхунски - могао би да престигне Федерера. Штета за оне изгубљене титуле, барем две.

simke

pre 8 godina

Kakav Bil Tilden,kakav Roj Emerson,ti teniseri ne bi uzeli gejm Novaku,ljudi igrali prije 100 godina tenis,kada je bio vise amaterski sport nego profesionalni.

sasvim realno

pre 8 godina

Ovi koji predvidjaju da ce Novak osvojiti 19 gren slemova nisu pri svesti. Pa Federer uz sav sjajan tenis koji prikazuje nije uspeo da u periodu nakon 28 godine zivota osvaja najvece trofeje. Uzeo je samo dva gren slema u poslednjih pet sezona. Potpuno je nerealno da Nole nastavi sa dominacijom nakon 30 godine. Bice mu sve teze. Realno ce osvojiti 12,13 gren slem titula. I to uz velike napore. To je prirodno u sportu.

boki

pre 8 godina

Da li ste svesni da ce za 2 godine na Wimbldonu Novak da podigne svoj 17 GS trofej?Novak ce u 2020 jos uvek igrati tenis i bice 20-ostruki grem slem sampion..

ajde

pre 8 godina

Novak ponekad osvaja GS, nekad izgubi u finalu, retko kad ranije, veoma je konstantan. Prvi je godinama.
Odavno verujem u njegovo prvo mesto na mnogim listama, na mnogim rekordima, pa i na ovoj. Nekome to deluje mnogo, nedostizno, nerealno, ali priznali ili ne on sada vrlo dobro koraca. Dominantan je. Samo posmatrajmo i uzivajmo. Mozda je bas ova danasnja pobeda istorijska, najbitnija u tom pohodu, jer nije isto kad neko ima 18 ili 17 GS. Novak je njemu korak blizi, a ne dalji.
Recimo, dve titule godisnje puta 5, dobra brojka, ukupno 19 po toj proceni, a da ne spominjem da neke godine moze i 3 GS, prognozirali su i 4, ali ja skromno kazem 2 godisnje. :) Svakako ocekujem vise od jednog US Opena, posto je najbolji na tvrdoj podlozi ikada, a i na ostalim nije los.
Koliko god da bude titula, osvajati i biti prvi u eri Federera i Nadala nije isto kao pola karijere bez dvojice velikih rivala, nego sa Filipusisom, Hjuitom, Rodikom, Safinom, Davidenkom, Grozanom...
SAMO NAPRED NOLE! Dominiraj.
Ko ume da razmislja i gleda cinjenice iz vise uglova - taj nema dilemu, a pritom predstoji jos dosta uspesnih godina pred Novakom. Svakako su ga ucinili najboljim i RF i RN. On je po nekome od njih slican po izdrzljivosti, po nekome po tehnici udaraca, ali, ko bi rekao za coveka sa ovih prostora, mentalno je najjaci i verovatno veci sampion, bar za nijansu od njih.

snezni leopard

pre 8 godina

Neverovatno dostignuće Đokovića. Mislim da je već sad među pet najboljih tenisera svoh vremena. 1. Sampras 2. Federer 3. Nadal 4. Borg 5. ĐOKOVIĆ.

Mare,NS

pre 8 godina

Samo jedno malo obavestenje.
Nada Macura tvrdi da ce se Jumko i Mikii izgleda izvuci,jer su lekari pravovremeno intervenisali.
Pod uslovom da ne procitaju OVO i vide sa kojim se teniskim legendama poredi `smecer`!

alealealealealea

pre 8 godina

Neverovatan uspeh, najbolji sportista u istoriji nase zemlje definitivno!
Sa ovih devet titula Djokovic ce biti zapamcen kao jedan od najboljih tenisera zauvek, naravno posle Roger-a.

Zoran Spasovski

pre 8 godina

Do kraja naredne godine da stignemo onu dvojicu na drugo mesto; pa trk po Rogju do kraja karijere. Nista nemoguce, ne
Pozdrav iz zemlje sunca
Vas Zoran

Zoran Spasovski

pre 8 godina

Do kraja naredne godine da stignemo onu dvojicu na drugo mesto; pa trk po Rogju do kraja karijere. Nista nemoguce, ne
Pozdrav iz zemlje sunca
Vas Zoran

Mich

pre 8 godina

Djokovic ce sigurno prestici federera po gran slem titulama iz prostog razloga sto je toliko dominantan na svim podlogama. A prvenstevo ocekujem zlatni gran slem od njega 2016 il 2017 NOLE SAMO NAPRED ZAPUSI USTA OVIM FEDEROLJUPCIMA

sasha

pre 8 godina

Iako dobro igra na svim podlogama, poznato je da mu beton najvise odgovara. Nije mi jasno kako onda na W ima 3/4, na USO 1/5? Mozda bi trebao da smanji broj turnira u tom delu sezone...

saul silver

pre 8 godina

ne valja predvidjati i ici unaprijed mnogo ... ali novak je prije svega konstantan igrac zato sam najvise siguran da ce oboriti rekord po br nedelja na br 1 i osvojitu najvisi br mastersa ... takodje sugurno ce osvojiti i RG, cincinatu do kraja karijere - bice glavni favorit za Rio ... za br GS titula nisam siguran - mislim da moze maximum da se izjednaci sa samprasom i to je dovoljno ...

Aleksa

pre 8 godina

Ako cemo realno Nole je ovde vec u prvih pet, jer u to doba kad su igrali Emerson Lejver i kompanija, mnogi igraci nisu ni ucestvovali na prekomorskim kontinentima, a tu je npr Lejver osvojio najvise trofeja, i ako gledamo Open eru(koja po mom licnom misljenju iskljucivo treba da se gleda) onda je Novak sam na petom mestu

Marko

pre 8 godina

Noletu trebaju jos 3 titule u australiji,jedna na Roland Garros,dve na Wimbledon,tri na US Open-Mislim da to nije bas nemoguce ako se gleda iz ove perspektive.Australian Open mu je omiljeni turnir i osvaja ka svake godine.1 Roland Garros ce valjda da uzme.Wimbledon ce sa Bekerom sigurno da uzme jos 2 ako ne i vise (ne vidim konkurenciju na tom turniru),US Open je mozda najtezi zadatak ali je ipak tvrda podloga i nadam se da ce mu se vratiti sreca koja mu je tamo nekoliko puta nedostajala

Zlatko

pre 8 godina

Citajuci komentare na ovih nekoliko vesti o Novaku, vraca mi se jedan procitani komentar nakon finala RG. U tom komentaru je bilo napisano sledece: Novak ima dve "blokade"- Nadal na RG i sam trofej RG koji mu nedostaje u riznici; takodje jos je bilo napisano da je uspesno prebrodio prvu, ali da mu je druga ostala (doduse, one brejk lopte u zavrsnici cetvrog seta su mogle da okrenu mec na drugu stranu, ali ne bih o tome). Ja sam ubedjen da ce Novak osvojiti famozni RG koliko vec sledece godine. Zasto to mislim? Novak nema strahopostovanje prema Federeru na Vimbldonu (postovanje da, strah ne). Razbivsi onu prvu "blokadu" na RG pokazao je da je Nadal na RG samo mit koji je u glavi svima koji stanu preko puta njega. Cak je i sam imao problema sa tim mitom prethodnih godina gde je igrao dosta dobro do zavrsnice meca. Razbijanjem tog mita, vise mu nece biti fokus na Nadalu nego na samom trofeju. Cak i ako se Nadal vrati u nenormalnoj formi, Novak ce znati da moze da ga dobije, a isto tako nece imati strah od pobede. I onda mu ostaje druga "blokada". Neka pogleda zavrsnicu ovogodisnjeg finala gde je bilo sanse da okrene na svoju stranu i njemu samom ce postati jasno da on to moze.

anica

pre 8 godina

@biber

Ako je to rekao nije lepo, da mu se dodeli trofej a on da ode da se tusira, a u tome sto je prosao pored njih dvoje dok su se grlili ne vidim nista lose, pa nece sigurno da ih prekine, prosao covek!

tenis

pre 8 godina

Sto se istorije tice na broju 1 su Federer i Nadal, Federer ima vise slemova, ali ga je Nadal toliko puta pobedjivao da to neutralise ta 3 slema vise, Borg je iza njih, a bio bi najbolji da se nije rano povukao i da je isao na AO, Nole je iza Borga, i to su 4 najveca igraca u istoriji tenisa. A mi smo srecni jer trojicu mozemo da gledamo, i da uzivamo u njihovoj igri. Novakova dostignuca su velika, stao je uz rame najvecima.

roki

pre 8 godina

totalno je nerealno da ima samo 1 us open... nadam se da ce ove godine taj broj popraviti i time bi ovo bila njegova najbolja sezona, posle 2011.

sramota

pre 8 godina

"Ne mozes me tako malo platiti koliko malo mogu da radim"- kaze stara srpska poslovica! Uprkos mojim komentarima da ispravite gresku i napisete broj osam pored imena slavnih tenisera koji su osvojili upravo tih velikih osam GS titula, vidim da i danas stoji broj sedam (7)! Ima jos jedna poslovica: ili radi posao kako treba ili nemoj uopste da ga radis!