Košarka 125

Sreda, 24.06.2015.

17:52

Košarkašice u polufinalu i kvalifikacijama za Rio!

Srpske košarkašice plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti trijumfom nad Turskom sa 75:63 i tako došle na korak od Olimpijskih igara.

Košarkašice u polufinalu i kvalifikacijama za Rio! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

cemer i jad

pre 8 godina

@idemo Da je stvarno tako kao sto pricas, onda ne bi ni imao/la potrebu da je dizes u nebesa i stalno potenciras na tome kako je vrhunski trener. Za ljude sa pravim vrednostima i znanjem to je bespotrebno. Nisu sve devojke bile tu pre nje. Samo nekolicina, pogotovo Ana, Jelena, Sonja, Nevena koje su tada bile mladje. Zna se kad igracki postaju zrele. A one su ovih godina jako bitne karike naseg tima. Znaci, sve se poklopilo. Samo neciji ostrasceni mozgovi nemaju taj potreban kapacitet da to i shvate.Genetika je cudo.
@basket Nijedna igracica meni nije rod niti ih licno poznajem. Bilo bi mi drago da je tako, ali nije. Ana je, po meni, igracina. Ovde se radi o tome da nema organizacije u igri. Igraju kao kad se mi skupimo na basketu. Ponekad i gore. U mnogim situacijama su srljale i bezglavo i ocajnicki zavrsavale napade u poslednjim sekundama igrajuci 1:1. A ako se razumes u kosarku onda znas da svaki sut iz neizgradjene pozicije je tezi za realizovati. Zato ja i kazem, svaka im cast na polufinalu sa ovakvom igrom. Zasluzne su jer su se strahovito borile i odlicni su pojedinci, a i hteo nas je sut. Uvek je potrebno imati i srece.
Zbog toga sto imamo fenomenalne igracice, meni je zao sto nemamo medalju sa proslog evropskog. Nadam se da ce se ove godine to i desiti.
I da se razumemo, mene ne boli neciji uspeh, boli me kad imamo vredne i kvalitetne radnike a nekvalitetne direktore, pa je samim tim mnogo teze ostvariti uspeh.

dosta bre

pre 8 godina

Rodbina Sonje Petrovic treba da bude ponosna na nju. Sjajna kosarkasica, uspesna. Ali isto tako da pod hitno prestanu sa prozivkama njenih drugarica! Vi verujte da je vasa Sonja najbolja, vasa stvar. Nama su sve devojke dobre.

basket

pre 8 godina

@cemer i jad @jucajeca Vas boli to sto Sonja nije najbolja. Ovo je timski sport. A vi ovom pricom cinite medvedju uslugu devojci. Vec nekoliko dana ovde forsirate pricu o Sonji kao nekoj najvecoj zvezdi, posebno u odnosu na sestre Dabovic, koje su vam ocigledno trn u oku. Sonja je vrhunska kosarkasica, ali najbolja nije, zvezda nije. Sestre Dabovic su vec godinama zastitni znak ovog tima, a Ana je nasa najbolja kosarkasica. To su proste cinjenice. Umesto sto pokusavate da uzdignete Sonju, a spustite njene drugarice na ovaj nacin, bolje uzivajte u ovom uspehu koji vasa Sonja postize. Jer prozivanje Ane Dabovic nakon ovakvog meca, pravdanje njene dobre partije recima da Marina igra samo na nju je nisko i jadno.

idemo

pre 8 godina

@cemer i jad Opet kazem pojma nemas o kosarci. I mozes samo da sedis kuci i pises komentare. Sve su ove devojke bile tu pre Marine, i sta su uradile? Nista. Vidim mnogo te boli Marinin uspeh, spremi se, tek ce da ti bude tesko.

zoran

pre 8 godina

@cemer i jad

Samo mi molim te objasni ovo ?
Sve ove igračice su postojale i pre Marine Maljkovic, i nigde ih nije bilo.
Bili smo na marginama, svih takmicenja.
Kako to da sada igraju dobro, ulaze u prve 4 ekipe ?
Da li su oni treneri pre Marine, dobro radili ?
Ili su bili i gori od nje ?

cemer i jad

pre 8 godina

Ja dadoh cinjenice. Ima ih jos a i bice, zivi bili pa videli. Svakom ko nije jasno neka skine utakmice i pogleda ih pa neka me demantuje. Nista ne izmisljam, sve je snimljeno.
Ne raspravljaj se sa budalom,prvo će te spustiti na svoj nivo a zatim pobediti iskustvom!
Tako da, dovidjenja, prijatno.

erazmo

pre 8 godina

Mene je fasciniralo izvođenje slobodnih bacanja i jedne i druge ekipe, a posebno naše! Iako za žene važi da im koncentracija nije na nivou muškaraca što se najviše vidi u tenisu, ovde to nije slučaj barem kod slobodnih bacanja! Uvek posle faula protivnica odmah beležiš dva poena, e to je nešto!
(Džoni, 25. jun 2015 08:05)
Svakako svaka cast, ali previdjas da one igraju sa manjom loptom i intenzitet igre nije isti

urmas

pre 8 godina

Bravo. Priznajem da su me nervirale u prethodnim utakmicama - sada im je sve oprošteno.
Pozitivan utisak: Amerikanka glasno peva "Bože pravde"
Negativan utisak: Denda. I posle toliko godina i dalje ne razume košarku. Omiljene reči "probija" i "otvara" koristi apsolutno besmisleno.

fensi lik

pre 8 godina

Slobodna bacanja 20/21. E, to bih kao trener uvek najviše voleo da vidim kod svoje ekipe! (Sale, 24. jun 2015 22:22)

Sale, što ne pozva Jokića, sto mu gromova?

zoran

pre 8 godina

@jucajeca

Zar je bitno, ko je koliko koseva dao. Na nekoj utakmici bljesne jedna, na drugoj druga. Uvek koseve treba da puni, ona kojoj krene.
Sonja nje dala puno koseva, ali je bila odlicna u odbrani.
I koji je tvoj problem ?

Džoni

pre 8 godina

Mene je fasciniralo izvođenje slobodnih bacanja i jedne i druge ekipe, a posebno naše! Iako za žene važi da im koncentracija nije na nivou muškaraca što se najviše vidi u tenisu, ovde to nije slučaj barem kod slobodnih bacanja! Uvek posle faula protivnica odmah beležiš dva poena, e to je nešto!

kosarka

pre 8 godina

@jucajeca Razumem da ti je Sonja neki rod. Ne vidim razlog njenog isticanja nakon meca u kom je Dabovic igrala bez greske, odbranu, napad, sve. Zajecarca prozivas da ne zna kosarku, evo ja je i te kako razumem, Ana Dabovic je igracina. Ima sve, sut, sjajno cita igru, dobra je u odbrani, i najvaznije od svega ima hrabrost! To je odlika velikih. Sonja je sjajna, ali Ana je na vecem nivou. To je cinjenica. Neosporna.

kosarka

pre 8 godina

@cemer i jad Dok pravi treneri rade i poztizu uspehe ti sedis i pises komentare. Da si dobro radio svoj posao, bez mrznje prema kolegama nesto bi i napravio. Ovako, ostaju ti portali i pametovanje. Ustani kad pominjes Marinu.

my way

pre 8 godina

Precenjen tim...sestre Dabovic, srce i dusa ekipe - katastrofa...sportski fanatik Mica kapiten kojoj, da ponovim, 20-godisnjakinje na fizickoj spremi i energiji mogu da zavide i samo da sanjaju to da imaju - selfaca... sta sve nismo mogli procitati ovde. No, svako onaj ko nesto od kosarke zaista i zna, svestan je bio i pre prvenstva koliko je ovo mocan tim, stvoren od vanserijskih pojedinaca! Razbijeno je tursko prokletstvo i ne samo to, vec su i sirom otvorena vrata finala i zestoke borbe sa Spankinjama za titulu!

cemer i jad

pre 8 godina

@jucajeca Dzaba brate. Sve rodbina komentarise i osobe koje se dive pojedincima a svi se razumeju u kosarku ko Marica....
@idemo Srpska liga u kojoj unazad 20 godina dominira uvek jedan klub koji samo i ima pare da plati iole kvalitetne igracice. Taj pehar ne vredi koliko si ti ubedjen/a da vredi.
Sreca nasa pa nas je danas i isao sut kako nije u nekim prethodnim utakmicama. Marina, kad vodimo ona kao stoji pored aut linije, cim ekipi ide lose, ona sedne, to joj je kao neki licni gard, ne razumem. Poenta je da ne zna sta da radi pa se povlaci. Na tajm autu komentari tipa: Treba nam kos, treba nam odbrana. Idiiii izmislila Ameriku. Bez objasnjenja da uputi igracice sta da urade drugacije. Sonja probija , DOBRA ODBRANA na njoj, oterala je skoro iz reketa i iz loseg polozaja Sonja sutira i promasuje. Marina joj kaze: Sonja daj kos, sta se krivis, idi do kraja. ???? WTF??
U napadu se samo oslanjamo na igru 1:1 , nekad prodje, nekad je isforsirano. Danas na Sonji , spusta se ka reketu, tri igracice na njoj a ona gleda kome da doda i sve stoje niko da utrci , znaci dve igracice same da odrade kretnju u napadu, ali toga nema. Nema igre, nema osnovne kretnje u napadu, da se gleda lopta a ne bezglavo nesto.To radi trener, uci ih i savetuje sta i kako treba kad one nemaju resenja. I jos mnogo primera..... Mogu do sutra da pisem. Neznalice jedna.
Elem, devojke su sve izborile na veeeeliku srecu i njihov individualni kvalitet, kao i do sada.Samo to. Zelim im svu srecu i nadam se bilo kojoj medalji.

Beobrad

pre 8 godina

Bravo devojke, kakva borba za svaku loptu, presing po celom terenu celu utakmicu!
To se retko vidja!
Pravi i zdrav motiv dovede do ovakvih partija i pobeda!

cemer i jad

pre 8 godina

@idemo

Samo nek mi se ti razumes. To ti kazem. Titule i rezultati sve govore. Samo ti idi, nek ti je sa srecom.
Slican se slicnom raduje. Amin

jucajeca

pre 8 godina

@zajecarac
Da razumes kosarku,znao bi o cemu govorim.Nema veze sa mrznjom,vec Ana nije vodja ekipe,srlja i gubi lopte.Do ove utakmice procenat suta joj je bio oko 30%,a Sonjin oko 60%.Marina insistira na pravljenje blokova za Anu,umesto za Sonju,koja je efikasnija i u formi.Sedi malo i informisi se pa onda pametuj.
I ta smaracina o sendvicima vise nije zanimljiva.

idemo

pre 8 godina

@cemer i jad Propali treneri prozivaju veliku Marinu po portalima. Jadno. Radite nesto sto znate, o kosarci pojma nemate. Da ste sto valjali radili bi. O Marini govore njene titule i rezultati.

MIca Mostar

pre 8 godina

Nikad me niko u životu nije ljepše i argumentovanije demantovao! Više ne sumnjam ni u stručnost Marine Maljković, niti u formu i uigranost njene ekipe. (Kvalitet i borbenost nikad nisu bili sporni!). A kad je o Marini riječ, pa eto da kažem da je ona večeras toliko blistala da joj iskreno želim da po broju godina provedenih kao selektor nadmaši vječitog Zorana Terzića! (Taj je, naravno, već odavno trebalo da ode!). Djevojke, Marina, svaka čast! Naklon do poda!

Ivan Nis

pre 8 godina

Ovakvu atomsku kosarku (3/4) nikada nisam video. Pratio sam svaki minut nasih dama, video da imamo kvalitet, ali jednostavno posle utakmica po grupama, bio sam razocaran. Ipak mislim da su posle ove utakmice devojke shvatile da mogu protiv najboljih, sto Turkinje svakako jesu, ali samo uz max angazovanje. Ana Dabovic, mislim sta reci, bolje od ovoga ne moze. Neverovatno dobra atmosera u ekipi, za sta je trener svakako najzasluzniji. Devojke sve najbolje i naravno mec po mec...

Francisko Franko

pre 8 godina

Bravo. Usput, ako Anči po riječima mnogih u lošoj formi zabi 31, koliko bi dala da je dobroj formi. Bile smo prave, osjećala se glad za pobjedom i staloženost, sve su dale pravi doprinos, zato Turkinje napokon padoše.

Dovla

pre 8 godina

Bravo devojke, obezbedjeno je ono najvaznije. Sad igrajte opusteno pa sta bude. Samo bih vas molio za malo vise strpljenja u napadu, i kad povedete sa velikom razlikom nemojte da igrate kao da vama gori pod nogama. Ana, konacno u skladu sa znanjem i renomeom. Samo tako nastavi

Sandokan

pre 8 godina

I zaboravih.Jel moguce da ni jedna televizija nije mogla da posalje barem jednog coveka u Madjarsku.Sta god ove devojke uradile do kraja naklon.Mnogi ne kapiraju da voditi zensku selekciju je mnogo teze nego musku.Jis jednom bravo Marina,bravo devojke!

obod

pre 8 godina

Borile su se kao lavice, svaka cast! Timska pobeda, odbrana maestralna ali se mora istaci majstorstvo Ane Dabovic, devojka je igracina, tako lako igra i daje koseve, mozda i utakmica zivota danas. Tako se vidi dobra hemija kod njih i veliko prijateljstvo da jednostavno uspeh ne moze da izostane, svaka zna svoje mesto i ulogu. Devojke igraju srcem i stvarno su sve dobre, svaka ima sut, prodor, dobru odbranu, ma sve.. Samo napred, svi smo uz vas!!!

jaffar

pre 8 godina

Bravo devojke svaka cast, pozrtvovanje, borbenost danas 120%.

Nekako ispadne da je bolje sto smo igrali sa Turskom, posle onih bolnih poraza, vratile ste im!

Sve sto dalje uradite je cist bonus, a kada se igra srcem kao danas ni uspeh ne moze biti daleko!

Змајевић

pre 8 godina

То је та игра! Свака част Марини - имала је супериоран одговор на сваку замисао селектора Турске, иначе врсног тактичара. Залагање свих играчица је за похвалу. Тако треба наставити - и ето златне медаље,

dakiliz

pre 8 godina

I za kraj pečat i overa sa trojkom sa parkinga ANA!!!! .... Neko pomenu kako ga je podsetila ova tekma na onu muškaraca protiv Grka,samo mala ispravka nije bilo četvrtfinale nego osminafinala u četvrt.su igrali sa Brazilom

Ilija

pre 8 godina

Direktno na OI idu sampioni kontinenata i sampion sveta (usa), ukupno 6 drzava, 5 od 6 drzava ide kroz kvalifikacije, Brazil je domacin. Africke drzave mozemo bez puno problema da dobijemo. Tako da imamo veliku sansu da se plasiramo iako ne budemo prvaci evrope.

nataeos

pre 8 godina

Posle kritika do sada, i ja licno sam ocekivao mnogo vise do sada i bio kritican. Ali napokon su igrale kako se ocekivalo od pocetka, i to se isplatilo, jos samo da Milica malo manje srlja u nekim napadima, sto smo i danas videli ali u odbrani nema sta da se kaze. Bravo, pogotovo kad se dobiju Turkinje!!

Mazdrpan

pre 8 godina

Prekjuče, posle poraza od Litvanije, dosta nas je u komentarima bilo ubeđeno u pobedu protiv Turske, što me je prijatno iznenadilo. Izgleda da smo počeli da se razumemo u košarku, i da baš ne napadamo posle svakog poraza :-) Nadam se da će devojke izdržati do kraja, trenutno 54:42.

outsider

pre 8 godina

Ne samo sto su pobedile nego su i ucutkale dva Amera morona sa beinsports koji su intenyivno navijli za Tursku tokom prenosa.Jbg, gledao sam stream, TV je zauzet na Foxlife. "Osvetile" su kolege za 2010.

Kude je taj niš

pre 8 godina

Kako se samo bore naše lepotice....a tek Anina trojka za kraj kao šlag na tortu....najbolja utakmica do sada..sa 19 ofanzivnih skokova se jednostavno ne gubi...fenomenalna Ana Dabović....ma sve su bre malo reći fantastične....IDEMO SRBIJA DI ZLATAAAAAAAA....

cemer i jad

pre 8 godina

Bravo devojke. Ogromna je steta sto nemamo kvalitetniji strucni stab, ogromna. To se vidi u ove poslednje 3-4 godine. Odlicne igracice imamo. Dugo vremena to nije bio slucaj. A i kvalitet drugih ekipa je znatno slabiji nego pre. Zaista, greota. Imale bi vec medalju sa proslog evropskog a mozda i svetskog. Vi fanovi MM mislite sta hocete, oni koji se zaista razumeju u kosarkasku igru znaju o cemu pricam.
Napred devojke.

dunja

pre 8 godina

Bravo za Marinu i njene izabranice! Devojke znaju da igraju a Marina da ih vodi na pravi nacin! Za Marinu se moze reći"da iver nepada daleko od klade" . Nosi ona taj genetski kod! Bravo !

Idemo Srbija

pre 8 godina

19/17 skokovi.Ne trebaju ti 3 klasicne petice da bi imao ovoliko skokova,vec da znas da zagradis kos.Plus 10 ukradenih lopti,i 95% sa slobodnih bacanja(Milutinov nevera).Anci ga je razbila plus ona egzibicija za kraj.Imaju odlican raspored do kraja.Sutra pauziraju i onda za finale.

pacimirovic

pre 8 godina

Za sve pljuvace! Bravo devojke , bravo Marina, bravo kosarkasa Srbijo!

I ja sam posle meca sa Slovackom kritikovao, i upravo ono sto sam reekao da je falilo ovom timu u prethodnim utakmicama je upravo ANA DABOVIC!
Ona je proigrala i Srbija izdominrala! I sad gledajte da ce bez Ol ostati neko iz trougla Turska, Francuska, Rusija! a Srbija ide u RIo! Jako sam srecaaaaan :)
da ne trcim pred rudu al stvarno mislim da mozemo u finale, jer protiv Litvanije ne da mozemo da igramo nego smo bolji poprilicno, onaj mec u grupi nista ne znaci, igrali smo kalkulativno . A sto se tice Belorusije to je tim sa jednnom fenomenalnom igracicom i par solidnih sutera, njih smo dobili na prethodnom EP.
al danas uzivajte devojke zasluzile ste :)

Luka

pre 8 godina

@crni redstar Milica Dabovic je ubedljivo najbolja nasa kosarkasica. Strpljivo gradi napad, trazi asistenciju, ne ide na nelogicne suteve kad ima jos dosta vremena za napad, iskusna je, krade lopte protivnicima. Ne verujem da ima ljudi koji nesto mogu da joj zamere. Osim zbog klupskog opredeljenja, a tome ovde nema mesta. Igraju zene kao zmajevi.

mcvc

pre 8 godina

Svaka cast. Izvrsna odbrana; Turkinje koje sve bacaju na odbranu pobedjene njihovim oruzjem jaka odbrana+ofanzivni skok. Naterali smo ih na brzu igru i vise koseva i to je presudilo.

Sjajan pristup svih koji su igrali, bacale su se na terenu za svaku loptu, a onda i bivas nagradjen na pravi nacin.

Treba izrespektovati pobednika utakmice Belorusija-Litvanija i sa 80% odbrane kao danas finale nije daleko.

Sandokan

pre 8 godina

Ocigledno je bilo da Turkinje ne mogu da izdrze nas brzi ritam.U napadu moze jos bolje,dosta igracica je ispod proseka a odbrana je stvar volje i mislim da su ovu utakmicu devojke ginule jedna za drugu.Mozemo jos bolje i nadam se da devojke nece poleteti jer nas u polufinalu idemo na Litvanke ili Beloruskinje.Samo hrabro do kraja!

SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

pre 8 godina

Kazem ja vama ANA DABOVIC!!!!!!!!!!!!!!!!!Ali ovo nije kraj,nego tek pocetak,sve se u zivotu vrati,tako i Turkinjama ona kradja!!!Idemo do finala,mozemo jos bolje,ja verujem:)!Pozz svima koji su pljuvali ove devojke:)!SRBIJAAAAAAAAAAAA!

georgehump

pre 8 godina

Bravo devojke. Presing celu utakmicu, bez obzira na rezultat, udvajanje u odbrani sa velikom energijom. U napadu odlično, slobodna bacanja perfektna, skok u odbrani - nestavrno dobar. Ana Dabović pokidala :) ona trojka na kraju -šlag na tortu. Podsetila me utakmica na onu mušku četvrtfinale protiv Grčke - 4. u grupi na 1. u grupi, poluvreme egal, a posle rapsodija. Nadam se sličnom raspletu i na ovom prvenstvu.

Mirko

pre 8 godina

Katastrofa sve reprezentacije koje su u vrhu imaju tamnopute naturalizovane kosakasice i to uglavnom na poziciji centra i sve te reprezentacije su u prednosti nad drugim jer su crnkinje brze i skocne u odnosu na ove trome belopute kosarkasice na poziciji centra.Evo gledam ovu mrsavu "Turkinju" jednostavno nase ne mogu nista protiv nje.Ne mogu da je zaustave u odbrani a u napadu ne mogu pored nje da prodju do kosa.

Bez nje Tursku bi dobili sa 20 razlike.

maximilian

pre 8 godina

odigrali smo dobro poluvreme...vidi se velika energija kod naših devojaka, igra se tvrdo i čvrsto na obe strane. imamo dobar rezultat, iskreno, izgledamo veoma dobro na terenu u smislu želje i motivacije i zaista očekujem da ćemo dobiti turkinje.

ns

pre 8 godina

Au sta ce narod srbije da kaze ako pobedimo kako da pojede reci "selfare" kada bude srbija pobedila a ona bude najefikasnija pisem pri rez 20-20. Sramota ljudi kakav smo narod!

Mazdrpan

pre 8 godina

Prekjuče, posle poraza od Litvanije, dosta nas je u komentarima bilo ubeđeno u pobedu protiv Turske, što me je prijatno iznenadilo. Izgleda da smo počeli da se razumemo u košarku, i da baš ne napadamo posle svakog poraza :-) Nadam se da će devojke izdržati do kraja, trenutno 54:42.

ns

pre 8 godina

Au sta ce narod srbije da kaze ako pobedimo kako da pojede reci "selfare" kada bude srbija pobedila a ona bude najefikasnija pisem pri rez 20-20. Sramota ljudi kakav smo narod!

Luka

pre 8 godina

@crni redstar Milica Dabovic je ubedljivo najbolja nasa kosarkasica. Strpljivo gradi napad, trazi asistenciju, ne ide na nelogicne suteve kad ima jos dosta vremena za napad, iskusna je, krade lopte protivnicima. Ne verujem da ima ljudi koji nesto mogu da joj zamere. Osim zbog klupskog opredeljenja, a tome ovde nema mesta. Igraju zene kao zmajevi.

Ilija

pre 8 godina

Direktno na OI idu sampioni kontinenata i sampion sveta (usa), ukupno 6 drzava, 5 od 6 drzava ide kroz kvalifikacije, Brazil je domacin. Africke drzave mozemo bez puno problema da dobijemo. Tako da imamo veliku sansu da se plasiramo iako ne budemo prvaci evrope.

maximilian

pre 8 godina

odigrali smo dobro poluvreme...vidi se velika energija kod naših devojaka, igra se tvrdo i čvrsto na obe strane. imamo dobar rezultat, iskreno, izgledamo veoma dobro na terenu u smislu želje i motivacije i zaista očekujem da ćemo dobiti turkinje.

MIca Mostar

pre 8 godina

Nikad me niko u životu nije ljepše i argumentovanije demantovao! Više ne sumnjam ni u stručnost Marine Maljković, niti u formu i uigranost njene ekipe. (Kvalitet i borbenost nikad nisu bili sporni!). A kad je o Marini riječ, pa eto da kažem da je ona večeras toliko blistala da joj iskreno želim da po broju godina provedenih kao selektor nadmaši vječitog Zorana Terzića! (Taj je, naravno, već odavno trebalo da ode!). Djevojke, Marina, svaka čast! Naklon do poda!

Sandokan

pre 8 godina

I zaboravih.Jel moguce da ni jedna televizija nije mogla da posalje barem jednog coveka u Madjarsku.Sta god ove devojke uradile do kraja naklon.Mnogi ne kapiraju da voditi zensku selekciju je mnogo teze nego musku.Jis jednom bravo Marina,bravo devojke!

nataeos

pre 8 godina

Posle kritika do sada, i ja licno sam ocekivao mnogo vise do sada i bio kritican. Ali napokon su igrale kako se ocekivalo od pocetka, i to se isplatilo, jos samo da Milica malo manje srlja u nekim napadima, sto smo i danas videli ali u odbrani nema sta da se kaze. Bravo, pogotovo kad se dobiju Turkinje!!

Mirko

pre 8 godina

Katastrofa sve reprezentacije koje su u vrhu imaju tamnopute naturalizovane kosakasice i to uglavnom na poziciji centra i sve te reprezentacije su u prednosti nad drugim jer su crnkinje brze i skocne u odnosu na ove trome belopute kosarkasice na poziciji centra.Evo gledam ovu mrsavu "Turkinju" jednostavno nase ne mogu nista protiv nje.Ne mogu da je zaustave u odbrani a u napadu ne mogu pored nje da prodju do kosa.

Bez nje Tursku bi dobili sa 20 razlike.

Ivan Nis

pre 8 godina

Ovakvu atomsku kosarku (3/4) nikada nisam video. Pratio sam svaki minut nasih dama, video da imamo kvalitet, ali jednostavno posle utakmica po grupama, bio sam razocaran. Ipak mislim da su posle ove utakmice devojke shvatile da mogu protiv najboljih, sto Turkinje svakako jesu, ali samo uz max angazovanje. Ana Dabovic, mislim sta reci, bolje od ovoga ne moze. Neverovatno dobra atmosera u ekipi, za sta je trener svakako najzasluzniji. Devojke sve najbolje i naravno mec po mec...

idemo

pre 8 godina

@cemer i jad Propali treneri prozivaju veliku Marinu po portalima. Jadno. Radite nesto sto znate, o kosarci pojma nemate. Da ste sto valjali radili bi. O Marini govore njene titule i rezultati.

Dovla

pre 8 godina

Bravo devojke, obezbedjeno je ono najvaznije. Sad igrajte opusteno pa sta bude. Samo bih vas molio za malo vise strpljenja u napadu, i kad povedete sa velikom razlikom nemojte da igrate kao da vama gori pod nogama. Ana, konacno u skladu sa znanjem i renomeom. Samo tako nastavi

Змајевић

pre 8 godina

То је та игра! Свака част Марини - имала је супериоран одговор на сваку замисао селектора Турске, иначе врсног тактичара. Залагање свих играчица је за похвалу. Тако треба наставити - и ето златне медаље,

obod

pre 8 godina

Borile su se kao lavice, svaka cast! Timska pobeda, odbrana maestralna ali se mora istaci majstorstvo Ane Dabovic, devojka je igracina, tako lako igra i daje koseve, mozda i utakmica zivota danas. Tako se vidi dobra hemija kod njih i veliko prijateljstvo da jednostavno uspeh ne moze da izostane, svaka zna svoje mesto i ulogu. Devojke igraju srcem i stvarno su sve dobre, svaka ima sut, prodor, dobru odbranu, ma sve.. Samo napred, svi smo uz vas!!!

Beobrad

pre 8 godina

Bravo devojke, kakva borba za svaku loptu, presing po celom terenu celu utakmicu!
To se retko vidja!
Pravi i zdrav motiv dovede do ovakvih partija i pobeda!

Idemo Srbija

pre 8 godina

19/17 skokovi.Ne trebaju ti 3 klasicne petice da bi imao ovoliko skokova,vec da znas da zagradis kos.Plus 10 ukradenih lopti,i 95% sa slobodnih bacanja(Milutinov nevera).Anci ga je razbila plus ona egzibicija za kraj.Imaju odlican raspored do kraja.Sutra pauziraju i onda za finale.

Francisko Franko

pre 8 godina

Bravo. Usput, ako Anči po riječima mnogih u lošoj formi zabi 31, koliko bi dala da je dobroj formi. Bile smo prave, osjećala se glad za pobjedom i staloženost, sve su dale pravi doprinos, zato Turkinje napokon padoše.

SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

pre 8 godina

Kazem ja vama ANA DABOVIC!!!!!!!!!!!!!!!!!Ali ovo nije kraj,nego tek pocetak,sve se u zivotu vrati,tako i Turkinjama ona kradja!!!Idemo do finala,mozemo jos bolje,ja verujem:)!Pozz svima koji su pljuvali ove devojke:)!SRBIJAAAAAAAAAAAA!

pacimirovic

pre 8 godina

Za sve pljuvace! Bravo devojke , bravo Marina, bravo kosarkasa Srbijo!

I ja sam posle meca sa Slovackom kritikovao, i upravo ono sto sam reekao da je falilo ovom timu u prethodnim utakmicama je upravo ANA DABOVIC!
Ona je proigrala i Srbija izdominrala! I sad gledajte da ce bez Ol ostati neko iz trougla Turska, Francuska, Rusija! a Srbija ide u RIo! Jako sam srecaaaaan :)
da ne trcim pred rudu al stvarno mislim da mozemo u finale, jer protiv Litvanije ne da mozemo da igramo nego smo bolji poprilicno, onaj mec u grupi nista ne znaci, igrali smo kalkulativno . A sto se tice Belorusije to je tim sa jednnom fenomenalnom igracicom i par solidnih sutera, njih smo dobili na prethodnom EP.
al danas uzivajte devojke zasluzile ste :)

jaffar

pre 8 godina

Bravo devojke svaka cast, pozrtvovanje, borbenost danas 120%.

Nekako ispadne da je bolje sto smo igrali sa Turskom, posle onih bolnih poraza, vratile ste im!

Sve sto dalje uradite je cist bonus, a kada se igra srcem kao danas ni uspeh ne moze biti daleko!

outsider

pre 8 godina

Ne samo sto su pobedile nego su i ucutkale dva Amera morona sa beinsports koji su intenyivno navijli za Tursku tokom prenosa.Jbg, gledao sam stream, TV je zauzet na Foxlife. "Osvetile" su kolege za 2010.

dakiliz

pre 8 godina

I za kraj pečat i overa sa trojkom sa parkinga ANA!!!! .... Neko pomenu kako ga je podsetila ova tekma na onu muškaraca protiv Grka,samo mala ispravka nije bilo četvrtfinale nego osminafinala u četvrt.su igrali sa Brazilom

dunja

pre 8 godina

Bravo za Marinu i njene izabranice! Devojke znaju da igraju a Marina da ih vodi na pravi nacin! Za Marinu se moze reći"da iver nepada daleko od klade" . Nosi ona taj genetski kod! Bravo !

Kude je taj niš

pre 8 godina

Kako se samo bore naše lepotice....a tek Anina trojka za kraj kao šlag na tortu....najbolja utakmica do sada..sa 19 ofanzivnih skokova se jednostavno ne gubi...fenomenalna Ana Dabović....ma sve su bre malo reći fantastične....IDEMO SRBIJA DI ZLATAAAAAAAA....

Sandokan

pre 8 godina

Ocigledno je bilo da Turkinje ne mogu da izdrze nas brzi ritam.U napadu moze jos bolje,dosta igracica je ispod proseka a odbrana je stvar volje i mislim da su ovu utakmicu devojke ginule jedna za drugu.Mozemo jos bolje i nadam se da devojke nece poleteti jer nas u polufinalu idemo na Litvanke ili Beloruskinje.Samo hrabro do kraja!

mcvc

pre 8 godina

Svaka cast. Izvrsna odbrana; Turkinje koje sve bacaju na odbranu pobedjene njihovim oruzjem jaka odbrana+ofanzivni skok. Naterali smo ih na brzu igru i vise koseva i to je presudilo.

Sjajan pristup svih koji su igrali, bacale su se na terenu za svaku loptu, a onda i bivas nagradjen na pravi nacin.

Treba izrespektovati pobednika utakmice Belorusija-Litvanija i sa 80% odbrane kao danas finale nije daleko.

georgehump

pre 8 godina

Bravo devojke. Presing celu utakmicu, bez obzira na rezultat, udvajanje u odbrani sa velikom energijom. U napadu odlično, slobodna bacanja perfektna, skok u odbrani - nestavrno dobar. Ana Dabović pokidala :) ona trojka na kraju -šlag na tortu. Podsetila me utakmica na onu mušku četvrtfinale protiv Grčke - 4. u grupi na 1. u grupi, poluvreme egal, a posle rapsodija. Nadam se sličnom raspletu i na ovom prvenstvu.

jucajeca

pre 8 godina

@zajecarac
Da razumes kosarku,znao bi o cemu govorim.Nema veze sa mrznjom,vec Ana nije vodja ekipe,srlja i gubi lopte.Do ove utakmice procenat suta joj je bio oko 30%,a Sonjin oko 60%.Marina insistira na pravljenje blokova za Anu,umesto za Sonju,koja je efikasnija i u formi.Sedi malo i informisi se pa onda pametuj.
I ta smaracina o sendvicima vise nije zanimljiva.

cemer i jad

pre 8 godina

Bravo devojke. Ogromna je steta sto nemamo kvalitetniji strucni stab, ogromna. To se vidi u ove poslednje 3-4 godine. Odlicne igracice imamo. Dugo vremena to nije bio slucaj. A i kvalitet drugih ekipa je znatno slabiji nego pre. Zaista, greota. Imale bi vec medalju sa proslog evropskog a mozda i svetskog. Vi fanovi MM mislite sta hocete, oni koji se zaista razumeju u kosarkasku igru znaju o cemu pricam.
Napred devojke.

urmas

pre 8 godina

Bravo. Priznajem da su me nervirale u prethodnim utakmicama - sada im je sve oprošteno.
Pozitivan utisak: Amerikanka glasno peva "Bože pravde"
Negativan utisak: Denda. I posle toliko godina i dalje ne razume košarku. Omiljene reči "probija" i "otvara" koristi apsolutno besmisleno.

my way

pre 8 godina

Precenjen tim...sestre Dabovic, srce i dusa ekipe - katastrofa...sportski fanatik Mica kapiten kojoj, da ponovim, 20-godisnjakinje na fizickoj spremi i energiji mogu da zavide i samo da sanjaju to da imaju - selfaca... sta sve nismo mogli procitati ovde. No, svako onaj ko nesto od kosarke zaista i zna, svestan je bio i pre prvenstva koliko je ovo mocan tim, stvoren od vanserijskih pojedinaca! Razbijeno je tursko prokletstvo i ne samo to, vec su i sirom otvorena vrata finala i zestoke borbe sa Spankinjama za titulu!

zoran

pre 8 godina

@jucajeca

Zar je bitno, ko je koliko koseva dao. Na nekoj utakmici bljesne jedna, na drugoj druga. Uvek koseve treba da puni, ona kojoj krene.
Sonja nje dala puno koseva, ali je bila odlicna u odbrani.
I koji je tvoj problem ?

Džoni

pre 8 godina

Mene je fasciniralo izvođenje slobodnih bacanja i jedne i druge ekipe, a posebno naše! Iako za žene važi da im koncentracija nije na nivou muškaraca što se najviše vidi u tenisu, ovde to nije slučaj barem kod slobodnih bacanja! Uvek posle faula protivnica odmah beležiš dva poena, e to je nešto!

kosarka

pre 8 godina

@cemer i jad Dok pravi treneri rade i poztizu uspehe ti sedis i pises komentare. Da si dobro radio svoj posao, bez mrznje prema kolegama nesto bi i napravio. Ovako, ostaju ti portali i pametovanje. Ustani kad pominjes Marinu.

cemer i jad

pre 8 godina

@idemo

Samo nek mi se ti razumes. To ti kazem. Titule i rezultati sve govore. Samo ti idi, nek ti je sa srecom.
Slican se slicnom raduje. Amin

fensi lik

pre 8 godina

Slobodna bacanja 20/21. E, to bih kao trener uvek najviše voleo da vidim kod svoje ekipe! (Sale, 24. jun 2015 22:22)

Sale, što ne pozva Jokića, sto mu gromova?

cemer i jad

pre 8 godina

@jucajeca Dzaba brate. Sve rodbina komentarise i osobe koje se dive pojedincima a svi se razumeju u kosarku ko Marica....
@idemo Srpska liga u kojoj unazad 20 godina dominira uvek jedan klub koji samo i ima pare da plati iole kvalitetne igracice. Taj pehar ne vredi koliko si ti ubedjen/a da vredi.
Sreca nasa pa nas je danas i isao sut kako nije u nekim prethodnim utakmicama. Marina, kad vodimo ona kao stoji pored aut linije, cim ekipi ide lose, ona sedne, to joj je kao neki licni gard, ne razumem. Poenta je da ne zna sta da radi pa se povlaci. Na tajm autu komentari tipa: Treba nam kos, treba nam odbrana. Idiiii izmislila Ameriku. Bez objasnjenja da uputi igracice sta da urade drugacije. Sonja probija , DOBRA ODBRANA na njoj, oterala je skoro iz reketa i iz loseg polozaja Sonja sutira i promasuje. Marina joj kaze: Sonja daj kos, sta se krivis, idi do kraja. ???? WTF??
U napadu se samo oslanjamo na igru 1:1 , nekad prodje, nekad je isforsirano. Danas na Sonji , spusta se ka reketu, tri igracice na njoj a ona gleda kome da doda i sve stoje niko da utrci , znaci dve igracice same da odrade kretnju u napadu, ali toga nema. Nema igre, nema osnovne kretnje u napadu, da se gleda lopta a ne bezglavo nesto.To radi trener, uci ih i savetuje sta i kako treba kad one nemaju resenja. I jos mnogo primera..... Mogu do sutra da pisem. Neznalice jedna.
Elem, devojke su sve izborile na veeeeliku srecu i njihov individualni kvalitet, kao i do sada.Samo to. Zelim im svu srecu i nadam se bilo kojoj medalji.

kosarka

pre 8 godina

@jucajeca Razumem da ti je Sonja neki rod. Ne vidim razlog njenog isticanja nakon meca u kom je Dabovic igrala bez greske, odbranu, napad, sve. Zajecarca prozivas da ne zna kosarku, evo ja je i te kako razumem, Ana Dabovic je igracina. Ima sve, sut, sjajno cita igru, dobra je u odbrani, i najvaznije od svega ima hrabrost! To je odlika velikih. Sonja je sjajna, ali Ana je na vecem nivou. To je cinjenica. Neosporna.

zoran

pre 8 godina

@cemer i jad

Samo mi molim te objasni ovo ?
Sve ove igračice su postojale i pre Marine Maljkovic, i nigde ih nije bilo.
Bili smo na marginama, svih takmicenja.
Kako to da sada igraju dobro, ulaze u prve 4 ekipe ?
Da li su oni treneri pre Marine, dobro radili ?
Ili su bili i gori od nje ?

idemo

pre 8 godina

@cemer i jad Opet kazem pojma nemas o kosarci. I mozes samo da sedis kuci i pises komentare. Sve su ove devojke bile tu pre Marine, i sta su uradile? Nista. Vidim mnogo te boli Marinin uspeh, spremi se, tek ce da ti bude tesko.

basket

pre 8 godina

@cemer i jad @jucajeca Vas boli to sto Sonja nije najbolja. Ovo je timski sport. A vi ovom pricom cinite medvedju uslugu devojci. Vec nekoliko dana ovde forsirate pricu o Sonji kao nekoj najvecoj zvezdi, posebno u odnosu na sestre Dabovic, koje su vam ocigledno trn u oku. Sonja je vrhunska kosarkasica, ali najbolja nije, zvezda nije. Sestre Dabovic su vec godinama zastitni znak ovog tima, a Ana je nasa najbolja kosarkasica. To su proste cinjenice. Umesto sto pokusavate da uzdignete Sonju, a spustite njene drugarice na ovaj nacin, bolje uzivajte u ovom uspehu koji vasa Sonja postize. Jer prozivanje Ane Dabovic nakon ovakvog meca, pravdanje njene dobre partije recima da Marina igra samo na nju je nisko i jadno.

erazmo

pre 8 godina

Mene je fasciniralo izvođenje slobodnih bacanja i jedne i druge ekipe, a posebno naše! Iako za žene važi da im koncentracija nije na nivou muškaraca što se najviše vidi u tenisu, ovde to nije slučaj barem kod slobodnih bacanja! Uvek posle faula protivnica odmah beležiš dva poena, e to je nešto!
(Džoni, 25. jun 2015 08:05)
Svakako svaka cast, ali previdjas da one igraju sa manjom loptom i intenzitet igre nije isti

cemer i jad

pre 8 godina

Ja dadoh cinjenice. Ima ih jos a i bice, zivi bili pa videli. Svakom ko nije jasno neka skine utakmice i pogleda ih pa neka me demantuje. Nista ne izmisljam, sve je snimljeno.
Ne raspravljaj se sa budalom,prvo će te spustiti na svoj nivo a zatim pobediti iskustvom!
Tako da, dovidjenja, prijatno.

dosta bre

pre 8 godina

Rodbina Sonje Petrovic treba da bude ponosna na nju. Sjajna kosarkasica, uspesna. Ali isto tako da pod hitno prestanu sa prozivkama njenih drugarica! Vi verujte da je vasa Sonja najbolja, vasa stvar. Nama su sve devojke dobre.

cemer i jad

pre 8 godina

@idemo Da je stvarno tako kao sto pricas, onda ne bi ni imao/la potrebu da je dizes u nebesa i stalno potenciras na tome kako je vrhunski trener. Za ljude sa pravim vrednostima i znanjem to je bespotrebno. Nisu sve devojke bile tu pre nje. Samo nekolicina, pogotovo Ana, Jelena, Sonja, Nevena koje su tada bile mladje. Zna se kad igracki postaju zrele. A one su ovih godina jako bitne karike naseg tima. Znaci, sve se poklopilo. Samo neciji ostrasceni mozgovi nemaju taj potreban kapacitet da to i shvate.Genetika je cudo.
@basket Nijedna igracica meni nije rod niti ih licno poznajem. Bilo bi mi drago da je tako, ali nije. Ana je, po meni, igracina. Ovde se radi o tome da nema organizacije u igri. Igraju kao kad se mi skupimo na basketu. Ponekad i gore. U mnogim situacijama su srljale i bezglavo i ocajnicki zavrsavale napade u poslednjim sekundama igrajuci 1:1. A ako se razumes u kosarku onda znas da svaki sut iz neizgradjene pozicije je tezi za realizovati. Zato ja i kazem, svaka im cast na polufinalu sa ovakvom igrom. Zasluzne su jer su se strahovito borile i odlicni su pojedinci, a i hteo nas je sut. Uvek je potrebno imati i srece.
Zbog toga sto imamo fenomenalne igracice, meni je zao sto nemamo medalju sa proslog evropskog. Nadam se da ce se ove godine to i desiti.
I da se razumemo, mene ne boli neciji uspeh, boli me kad imamo vredne i kvalitetne radnike a nekvalitetne direktore, pa je samim tim mnogo teze ostvariti uspeh.

cemer i jad

pre 8 godina

Bravo devojke. Ogromna je steta sto nemamo kvalitetniji strucni stab, ogromna. To se vidi u ove poslednje 3-4 godine. Odlicne igracice imamo. Dugo vremena to nije bio slucaj. A i kvalitet drugih ekipa je znatno slabiji nego pre. Zaista, greota. Imale bi vec medalju sa proslog evropskog a mozda i svetskog. Vi fanovi MM mislite sta hocete, oni koji se zaista razumeju u kosarkasku igru znaju o cemu pricam.
Napred devojke.

jucajeca

pre 8 godina

@zajecarac
Da razumes kosarku,znao bi o cemu govorim.Nema veze sa mrznjom,vec Ana nije vodja ekipe,srlja i gubi lopte.Do ove utakmice procenat suta joj je bio oko 30%,a Sonjin oko 60%.Marina insistira na pravljenje blokova za Anu,umesto za Sonju,koja je efikasnija i u formi.Sedi malo i informisi se pa onda pametuj.
I ta smaracina o sendvicima vise nije zanimljiva.

Luka

pre 8 godina

@crni redstar Milica Dabovic je ubedljivo najbolja nasa kosarkasica. Strpljivo gradi napad, trazi asistenciju, ne ide na nelogicne suteve kad ima jos dosta vremena za napad, iskusna je, krade lopte protivnicima. Ne verujem da ima ljudi koji nesto mogu da joj zamere. Osim zbog klupskog opredeljenja, a tome ovde nema mesta. Igraju zene kao zmajevi.

cemer i jad

pre 8 godina

@idemo

Samo nek mi se ti razumes. To ti kazem. Titule i rezultati sve govore. Samo ti idi, nek ti je sa srecom.
Slican se slicnom raduje. Amin

cemer i jad

pre 8 godina

@jucajeca Dzaba brate. Sve rodbina komentarise i osobe koje se dive pojedincima a svi se razumeju u kosarku ko Marica....
@idemo Srpska liga u kojoj unazad 20 godina dominira uvek jedan klub koji samo i ima pare da plati iole kvalitetne igracice. Taj pehar ne vredi koliko si ti ubedjen/a da vredi.
Sreca nasa pa nas je danas i isao sut kako nije u nekim prethodnim utakmicama. Marina, kad vodimo ona kao stoji pored aut linije, cim ekipi ide lose, ona sedne, to joj je kao neki licni gard, ne razumem. Poenta je da ne zna sta da radi pa se povlaci. Na tajm autu komentari tipa: Treba nam kos, treba nam odbrana. Idiiii izmislila Ameriku. Bez objasnjenja da uputi igracice sta da urade drugacije. Sonja probija , DOBRA ODBRANA na njoj, oterala je skoro iz reketa i iz loseg polozaja Sonja sutira i promasuje. Marina joj kaze: Sonja daj kos, sta se krivis, idi do kraja. ???? WTF??
U napadu se samo oslanjamo na igru 1:1 , nekad prodje, nekad je isforsirano. Danas na Sonji , spusta se ka reketu, tri igracice na njoj a ona gleda kome da doda i sve stoje niko da utrci , znaci dve igracice same da odrade kretnju u napadu, ali toga nema. Nema igre, nema osnovne kretnje u napadu, da se gleda lopta a ne bezglavo nesto.To radi trener, uci ih i savetuje sta i kako treba kad one nemaju resenja. I jos mnogo primera..... Mogu do sutra da pisem. Neznalice jedna.
Elem, devojke su sve izborile na veeeeliku srecu i njihov individualni kvalitet, kao i do sada.Samo to. Zelim im svu srecu i nadam se bilo kojoj medalji.

Mirko

pre 8 godina

Katastrofa sve reprezentacije koje su u vrhu imaju tamnopute naturalizovane kosakasice i to uglavnom na poziciji centra i sve te reprezentacije su u prednosti nad drugim jer su crnkinje brze i skocne u odnosu na ove trome belopute kosarkasice na poziciji centra.Evo gledam ovu mrsavu "Turkinju" jednostavno nase ne mogu nista protiv nje.Ne mogu da je zaustave u odbrani a u napadu ne mogu pored nje da prodju do kosa.

Bez nje Tursku bi dobili sa 20 razlike.

erazmo

pre 8 godina

Mene je fasciniralo izvođenje slobodnih bacanja i jedne i druge ekipe, a posebno naše! Iako za žene važi da im koncentracija nije na nivou muškaraca što se najviše vidi u tenisu, ovde to nije slučaj barem kod slobodnih bacanja! Uvek posle faula protivnica odmah beležiš dva poena, e to je nešto!
(Džoni, 25. jun 2015 08:05)
Svakako svaka cast, ali previdjas da one igraju sa manjom loptom i intenzitet igre nije isti

ns

pre 8 godina

Au sta ce narod srbije da kaze ako pobedimo kako da pojede reci "selfare" kada bude srbija pobedila a ona bude najefikasnija pisem pri rez 20-20. Sramota ljudi kakav smo narod!

Mazdrpan

pre 8 godina

Prekjuče, posle poraza od Litvanije, dosta nas je u komentarima bilo ubeđeno u pobedu protiv Turske, što me je prijatno iznenadilo. Izgleda da smo počeli da se razumemo u košarku, i da baš ne napadamo posle svakog poraza :-) Nadam se da će devojke izdržati do kraja, trenutno 54:42.

Sandokan

pre 8 godina

I zaboravih.Jel moguce da ni jedna televizija nije mogla da posalje barem jednog coveka u Madjarsku.Sta god ove devojke uradile do kraja naklon.Mnogi ne kapiraju da voditi zensku selekciju je mnogo teze nego musku.Jis jednom bravo Marina,bravo devojke!

MIca Mostar

pre 8 godina

Nikad me niko u životu nije ljepše i argumentovanije demantovao! Više ne sumnjam ni u stručnost Marine Maljković, niti u formu i uigranost njene ekipe. (Kvalitet i borbenost nikad nisu bili sporni!). A kad je o Marini riječ, pa eto da kažem da je ona večeras toliko blistala da joj iskreno želim da po broju godina provedenih kao selektor nadmaši vječitog Zorana Terzića! (Taj je, naravno, već odavno trebalo da ode!). Djevojke, Marina, svaka čast! Naklon do poda!

idemo

pre 8 godina

@cemer i jad Propali treneri prozivaju veliku Marinu po portalima. Jadno. Radite nesto sto znate, o kosarci pojma nemate. Da ste sto valjali radili bi. O Marini govore njene titule i rezultati.

outsider

pre 8 godina

Ne samo sto su pobedile nego su i ucutkale dva Amera morona sa beinsports koji su intenyivno navijli za Tursku tokom prenosa.Jbg, gledao sam stream, TV je zauzet na Foxlife. "Osvetile" su kolege za 2010.

Ivan Nis

pre 8 godina

Ovakvu atomsku kosarku (3/4) nikada nisam video. Pratio sam svaki minut nasih dama, video da imamo kvalitet, ali jednostavno posle utakmica po grupama, bio sam razocaran. Ipak mislim da su posle ove utakmice devojke shvatile da mogu protiv najboljih, sto Turkinje svakako jesu, ali samo uz max angazovanje. Ana Dabovic, mislim sta reci, bolje od ovoga ne moze. Neverovatno dobra atmosera u ekipi, za sta je trener svakako najzasluzniji. Devojke sve najbolje i naravno mec po mec...

urmas

pre 8 godina

Bravo. Priznajem da su me nervirale u prethodnim utakmicama - sada im je sve oprošteno.
Pozitivan utisak: Amerikanka glasno peva "Bože pravde"
Negativan utisak: Denda. I posle toliko godina i dalje ne razume košarku. Omiljene reči "probija" i "otvara" koristi apsolutno besmisleno.

cemer i jad

pre 8 godina

Ja dadoh cinjenice. Ima ih jos a i bice, zivi bili pa videli. Svakom ko nije jasno neka skine utakmice i pogleda ih pa neka me demantuje. Nista ne izmisljam, sve je snimljeno.
Ne raspravljaj se sa budalom,prvo će te spustiti na svoj nivo a zatim pobediti iskustvom!
Tako da, dovidjenja, prijatno.

maximilian

pre 8 godina

odigrali smo dobro poluvreme...vidi se velika energija kod naših devojaka, igra se tvrdo i čvrsto na obe strane. imamo dobar rezultat, iskreno, izgledamo veoma dobro na terenu u smislu želje i motivacije i zaista očekujem da ćemo dobiti turkinje.

Dovla

pre 8 godina

Bravo devojke, obezbedjeno je ono najvaznije. Sad igrajte opusteno pa sta bude. Samo bih vas molio za malo vise strpljenja u napadu, i kad povedete sa velikom razlikom nemojte da igrate kao da vama gori pod nogama. Ana, konacno u skladu sa znanjem i renomeom. Samo tako nastavi

nataeos

pre 8 godina

Posle kritika do sada, i ja licno sam ocekivao mnogo vise do sada i bio kritican. Ali napokon su igrale kako se ocekivalo od pocetka, i to se isplatilo, jos samo da Milica malo manje srlja u nekim napadima, sto smo i danas videli ali u odbrani nema sta da se kaze. Bravo, pogotovo kad se dobiju Turkinje!!

obod

pre 8 godina

Borile su se kao lavice, svaka cast! Timska pobeda, odbrana maestralna ali se mora istaci majstorstvo Ane Dabovic, devojka je igracina, tako lako igra i daje koseve, mozda i utakmica zivota danas. Tako se vidi dobra hemija kod njih i veliko prijateljstvo da jednostavno uspeh ne moze da izostane, svaka zna svoje mesto i ulogu. Devojke igraju srcem i stvarno su sve dobre, svaka ima sut, prodor, dobru odbranu, ma sve.. Samo napred, svi smo uz vas!!!

Kude je taj niš

pre 8 godina

Kako se samo bore naše lepotice....a tek Anina trojka za kraj kao šlag na tortu....najbolja utakmica do sada..sa 19 ofanzivnih skokova se jednostavno ne gubi...fenomenalna Ana Dabović....ma sve su bre malo reći fantastične....IDEMO SRBIJA DI ZLATAAAAAAAA....

pacimirovic

pre 8 godina

Za sve pljuvace! Bravo devojke , bravo Marina, bravo kosarkasa Srbijo!

I ja sam posle meca sa Slovackom kritikovao, i upravo ono sto sam reekao da je falilo ovom timu u prethodnim utakmicama je upravo ANA DABOVIC!
Ona je proigrala i Srbija izdominrala! I sad gledajte da ce bez Ol ostati neko iz trougla Turska, Francuska, Rusija! a Srbija ide u RIo! Jako sam srecaaaaan :)
da ne trcim pred rudu al stvarno mislim da mozemo u finale, jer protiv Litvanije ne da mozemo da igramo nego smo bolji poprilicno, onaj mec u grupi nista ne znaci, igrali smo kalkulativno . A sto se tice Belorusije to je tim sa jednnom fenomenalnom igracicom i par solidnih sutera, njih smo dobili na prethodnom EP.
al danas uzivajte devojke zasluzile ste :)

Змајевић

pre 8 godina

То је та игра! Свака част Марини - имала је супериоран одговор на сваку замисао селектора Турске, иначе врсног тактичара. Залагање свих играчица је за похвалу. Тако треба наставити - и ето златне медаље,

Ilija

pre 8 godina

Direktno na OI idu sampioni kontinenata i sampion sveta (usa), ukupno 6 drzava, 5 od 6 drzava ide kroz kvalifikacije, Brazil je domacin. Africke drzave mozemo bez puno problema da dobijemo. Tako da imamo veliku sansu da se plasiramo iako ne budemo prvaci evrope.

dakiliz

pre 8 godina

I za kraj pečat i overa sa trojkom sa parkinga ANA!!!! .... Neko pomenu kako ga je podsetila ova tekma na onu muškaraca protiv Grka,samo mala ispravka nije bilo četvrtfinale nego osminafinala u četvrt.su igrali sa Brazilom

kosarka

pre 8 godina

@jucajeca Razumem da ti je Sonja neki rod. Ne vidim razlog njenog isticanja nakon meca u kom je Dabovic igrala bez greske, odbranu, napad, sve. Zajecarca prozivas da ne zna kosarku, evo ja je i te kako razumem, Ana Dabovic je igracina. Ima sve, sut, sjajno cita igru, dobra je u odbrani, i najvaznije od svega ima hrabrost! To je odlika velikih. Sonja je sjajna, ali Ana je na vecem nivou. To je cinjenica. Neosporna.

basket

pre 8 godina

@cemer i jad @jucajeca Vas boli to sto Sonja nije najbolja. Ovo je timski sport. A vi ovom pricom cinite medvedju uslugu devojci. Vec nekoliko dana ovde forsirate pricu o Sonji kao nekoj najvecoj zvezdi, posebno u odnosu na sestre Dabovic, koje su vam ocigledno trn u oku. Sonja je vrhunska kosarkasica, ali najbolja nije, zvezda nije. Sestre Dabovic su vec godinama zastitni znak ovog tima, a Ana je nasa najbolja kosarkasica. To su proste cinjenice. Umesto sto pokusavate da uzdignete Sonju, a spustite njene drugarice na ovaj nacin, bolje uzivajte u ovom uspehu koji vasa Sonja postize. Jer prozivanje Ane Dabovic nakon ovakvog meca, pravdanje njene dobre partije recima da Marina igra samo na nju je nisko i jadno.

SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

pre 8 godina

Kazem ja vama ANA DABOVIC!!!!!!!!!!!!!!!!!Ali ovo nije kraj,nego tek pocetak,sve se u zivotu vrati,tako i Turkinjama ona kradja!!!Idemo do finala,mozemo jos bolje,ja verujem:)!Pozz svima koji su pljuvali ove devojke:)!SRBIJAAAAAAAAAAAA!

dunja

pre 8 godina

Bravo za Marinu i njene izabranice! Devojke znaju da igraju a Marina da ih vodi na pravi nacin! Za Marinu se moze reći"da iver nepada daleko od klade" . Nosi ona taj genetski kod! Bravo !

Idemo Srbija

pre 8 godina

19/17 skokovi.Ne trebaju ti 3 klasicne petice da bi imao ovoliko skokova,vec da znas da zagradis kos.Plus 10 ukradenih lopti,i 95% sa slobodnih bacanja(Milutinov nevera).Anci ga je razbila plus ona egzibicija za kraj.Imaju odlican raspored do kraja.Sutra pauziraju i onda za finale.

georgehump

pre 8 godina

Bravo devojke. Presing celu utakmicu, bez obzira na rezultat, udvajanje u odbrani sa velikom energijom. U napadu odlično, slobodna bacanja perfektna, skok u odbrani - nestavrno dobar. Ana Dabović pokidala :) ona trojka na kraju -šlag na tortu. Podsetila me utakmica na onu mušku četvrtfinale protiv Grčke - 4. u grupi na 1. u grupi, poluvreme egal, a posle rapsodija. Nadam se sličnom raspletu i na ovom prvenstvu.

mcvc

pre 8 godina

Svaka cast. Izvrsna odbrana; Turkinje koje sve bacaju na odbranu pobedjene njihovim oruzjem jaka odbrana+ofanzivni skok. Naterali smo ih na brzu igru i vise koseva i to je presudilo.

Sjajan pristup svih koji su igrali, bacale su se na terenu za svaku loptu, a onda i bivas nagradjen na pravi nacin.

Treba izrespektovati pobednika utakmice Belorusija-Litvanija i sa 80% odbrane kao danas finale nije daleko.

Sandokan

pre 8 godina

Ocigledno je bilo da Turkinje ne mogu da izdrze nas brzi ritam.U napadu moze jos bolje,dosta igracica je ispod proseka a odbrana je stvar volje i mislim da su ovu utakmicu devojke ginule jedna za drugu.Mozemo jos bolje i nadam se da devojke nece poleteti jer nas u polufinalu idemo na Litvanke ili Beloruskinje.Samo hrabro do kraja!

Francisko Franko

pre 8 godina

Bravo. Usput, ako Anči po riječima mnogih u lošoj formi zabi 31, koliko bi dala da je dobroj formi. Bile smo prave, osjećala se glad za pobjedom i staloženost, sve su dale pravi doprinos, zato Turkinje napokon padoše.

my way

pre 8 godina

Precenjen tim...sestre Dabovic, srce i dusa ekipe - katastrofa...sportski fanatik Mica kapiten kojoj, da ponovim, 20-godisnjakinje na fizickoj spremi i energiji mogu da zavide i samo da sanjaju to da imaju - selfaca... sta sve nismo mogli procitati ovde. No, svako onaj ko nesto od kosarke zaista i zna, svestan je bio i pre prvenstva koliko je ovo mocan tim, stvoren od vanserijskih pojedinaca! Razbijeno je tursko prokletstvo i ne samo to, vec su i sirom otvorena vrata finala i zestoke borbe sa Spankinjama za titulu!

Džoni

pre 8 godina

Mene je fasciniralo izvođenje slobodnih bacanja i jedne i druge ekipe, a posebno naše! Iako za žene važi da im koncentracija nije na nivou muškaraca što se najviše vidi u tenisu, ovde to nije slučaj barem kod slobodnih bacanja! Uvek posle faula protivnica odmah beležiš dva poena, e to je nešto!

fensi lik

pre 8 godina

Slobodna bacanja 20/21. E, to bih kao trener uvek najviše voleo da vidim kod svoje ekipe! (Sale, 24. jun 2015 22:22)

Sale, što ne pozva Jokića, sto mu gromova?

zoran

pre 8 godina

@cemer i jad

Samo mi molim te objasni ovo ?
Sve ove igračice su postojale i pre Marine Maljkovic, i nigde ih nije bilo.
Bili smo na marginama, svih takmicenja.
Kako to da sada igraju dobro, ulaze u prve 4 ekipe ?
Da li su oni treneri pre Marine, dobro radili ?
Ili su bili i gori od nje ?

jaffar

pre 8 godina

Bravo devojke svaka cast, pozrtvovanje, borbenost danas 120%.

Nekako ispadne da je bolje sto smo igrali sa Turskom, posle onih bolnih poraza, vratile ste im!

Sve sto dalje uradite je cist bonus, a kada se igra srcem kao danas ni uspeh ne moze biti daleko!

Beobrad

pre 8 godina

Bravo devojke, kakva borba za svaku loptu, presing po celom terenu celu utakmicu!
To se retko vidja!
Pravi i zdrav motiv dovede do ovakvih partija i pobeda!

kosarka

pre 8 godina

@cemer i jad Dok pravi treneri rade i poztizu uspehe ti sedis i pises komentare. Da si dobro radio svoj posao, bez mrznje prema kolegama nesto bi i napravio. Ovako, ostaju ti portali i pametovanje. Ustani kad pominjes Marinu.

idemo

pre 8 godina

@cemer i jad Opet kazem pojma nemas o kosarci. I mozes samo da sedis kuci i pises komentare. Sve su ove devojke bile tu pre Marine, i sta su uradile? Nista. Vidim mnogo te boli Marinin uspeh, spremi se, tek ce da ti bude tesko.

zoran

pre 8 godina

@jucajeca

Zar je bitno, ko je koliko koseva dao. Na nekoj utakmici bljesne jedna, na drugoj druga. Uvek koseve treba da puni, ona kojoj krene.
Sonja nje dala puno koseva, ali je bila odlicna u odbrani.
I koji je tvoj problem ?

dosta bre

pre 8 godina

Rodbina Sonje Petrovic treba da bude ponosna na nju. Sjajna kosarkasica, uspesna. Ali isto tako da pod hitno prestanu sa prozivkama njenih drugarica! Vi verujte da je vasa Sonja najbolja, vasa stvar. Nama su sve devojke dobre.

cemer i jad

pre 8 godina

@idemo Da je stvarno tako kao sto pricas, onda ne bi ni imao/la potrebu da je dizes u nebesa i stalno potenciras na tome kako je vrhunski trener. Za ljude sa pravim vrednostima i znanjem to je bespotrebno. Nisu sve devojke bile tu pre nje. Samo nekolicina, pogotovo Ana, Jelena, Sonja, Nevena koje su tada bile mladje. Zna se kad igracki postaju zrele. A one su ovih godina jako bitne karike naseg tima. Znaci, sve se poklopilo. Samo neciji ostrasceni mozgovi nemaju taj potreban kapacitet da to i shvate.Genetika je cudo.
@basket Nijedna igracica meni nije rod niti ih licno poznajem. Bilo bi mi drago da je tako, ali nije. Ana je, po meni, igracina. Ovde se radi o tome da nema organizacije u igri. Igraju kao kad se mi skupimo na basketu. Ponekad i gore. U mnogim situacijama su srljale i bezglavo i ocajnicki zavrsavale napade u poslednjim sekundama igrajuci 1:1. A ako se razumes u kosarku onda znas da svaki sut iz neizgradjene pozicije je tezi za realizovati. Zato ja i kazem, svaka im cast na polufinalu sa ovakvom igrom. Zasluzne su jer su se strahovito borile i odlicni su pojedinci, a i hteo nas je sut. Uvek je potrebno imati i srece.
Zbog toga sto imamo fenomenalne igracice, meni je zao sto nemamo medalju sa proslog evropskog. Nadam se da ce se ove godine to i desiti.
I da se razumemo, mene ne boli neciji uspeh, boli me kad imamo vredne i kvalitetne radnike a nekvalitetne direktore, pa je samim tim mnogo teze ostvariti uspeh.