Košarka 79

Ponedeljak, 22.06.2015.

20:29

Poraz od Litvanije, idemo na Tursku

Srpske košarkašice poražene su u poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji od Litvanije sa 73:72.

Poraz od Litvanije, idemo na Tursku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Koik

pre 8 godina

Koliko su muceni panteri ogorceni na Milicu, ne idem u glavu da neko moze da ne ceni epsku titulu, osvojenu posle 17 godina, i to od strane drugog kluba. Samo peglaj, Milice, doci ce ti limeni pod balkon sledece nedelje

Vucko

pre 8 godina

Standardno kad pobedjujemo kujemo sportiste u zvezde, a kad gubimo, takmicimo se ko ce prvi da opljune. A ako dobijemo Turkinje, bice druga prica, euforija, kako su cure najbolje, carice i slicno. Mnogo smo bre rdjav narod.

igor

pre 8 godina

Nasa najslabija karika u timu je ova Radocaj jer je svi razbijaju u obrani a i njen napad je nikakav. Nemamo sta traziti sa njom protiv Turske.

my way

pre 8 godina

Видим да највише коментришу они који од кошарке знају само да пљуну по Милици и Ани Дабовић, а обе су врхунске играчице и велики спортски фанатици. О Миличиној физичкој спреми и енергији 20-годишњакиње могу само да сањају. Зна се зашто је она капитен овог сјајног тима. Да играју за Црну Гору исти тастатура експерти би величали сестре Дабовић, толика је то мизерија која само овде може да добије простор да шири свој смрад и своју јад. Само напред, девојке, будите најбоље кад је најпотребније! Тек ће се видети ко сте, шта сте и какав сте моћан тим, састављен од страшних појединаца!

Milos

pre 8 godina

Poenta problema je sto se jedno od nakornisnijih krila Evrope ne koristi na svojoj poziciji. Petrovic u paru sa Milovanovic je maltene pozicija 5.
Da se od pocetka prvenstva i na priprema igralo sa Petrovic i Milovanovic na krilima i visim centrom sad bi imali najbolji duo na sampionatu.

maximilian

pre 8 godina

utakmicu smo izgubili u 2/4. dozvolili smo Litvankama da se vrate u meč iako nisu igrale ništa specijalno. prvih 5' u 2/4 nismo dali nijedan koš, do 8' nijedan koš iz igre, selektor ne uzima nijedan tajm aut. onda one ubacuju neke šuteve, skače im samopouzdanje, na to se nadovezuju par gluposti u poslednjih 10" poluvremena, prvo dva promašena penala, pa onda posle skoka u napadu, Butulija šutira iz loše pozicije van svakog rezona, primamo trojku sa pola terena i one se potpuno vraćaju u utakmicu. odbrana mnogo loša, probijaju nam prvu liniju lagano, i kažnjavaju nas ili lakim pismima ili dobrim izlaznim loptama. u napadu i dalje naglašen individualizam, bez ikakve unutrašnje igre, svi stojimo u nekoj potkovici i čekamo izlazni pas. borimo se, ali igramo, po meni, mnogo lošije u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu, a sada imamo puno bolji tim. zašto je to tako, neka analizira stručni štab. ono što je izvesno, ako dobijemo TUR, ispravićemo sve kikseve i ostvariti cilj. ali sa ovakvom igrom, stvarno nemamo šta da tražimo. ali, i ja mislim da možemo da igramo sa njima i da je bolje nego da idemo na FRA.

Srbija

pre 8 godina

Na kraju dobro ispade,bolje puno Turska nego Fran,verujem u ove devojke,u jednu utakmicu je stalo sve,treba vratiti Turkinjama za onu kradju na svetskom prvenstvu!Sto se igre tice,dosta oscilacija,ono sto najvise bode oci jeste to,sto Sonja pravi blokove za druge ,sve mora da napravi sama iz 1-1,mora da sutne najmanje 15.lopti!!!Ono sto nam najvise fali jeste ona Ana Dabovic na koju smo navikli ranije,ako se ona probudi preko Turske i ponovo Litvanije idemo u finale:)!Ja verujem,srecno devojke!

Ratko

pre 8 godina

Mogli smo sigurno bolje od ovoga. Ali rasplet nije los. Umesto protiv Francuskinja igramo sa Turkinjama. Ako njih pobedimo naicicemo opet na ove iz Litvanije ili na Beloruskinje. Spaniju, Rusiju ili Francusku izbegavamo do finala. Znaci pobeda protiv Turske otvara vrata i za finale. Onda se molimo Bogu i Svetom Savi kao sto sam ja rodio za Orlice protiv Brazila.

branislav tesic

pre 8 godina

Tim bez samopouzdanja. Koji uglavnom gubi tesne meceve. Tim bez upotrebljivog centra. Tim koji ne zna da igra na zonu. Tim koji je prinudjen da 80 odsto suteva pravi sa duge dvojske ili za tri...Moglo bi se tako do sutra. Igra koju je do sada forsirala Maljkoviceva je PROCITANA. Niko nece u trku. Stanu lepo zonu, a u napadu bez problema probijaju pre svega Radocaj i Milicu Dabovic koje su fizicki inferiorne..Par Turska - Srbija je sigurica. Tirkinje ce da dobiju rutinski sa 70 odsto snage. Bolje su i pojedinacno i timski...Marini hvala za ozivljavanje zenske kosarke, ali ovo je veoma, veoma lose.

jaffar

pre 8 godina

Tesko cemo pobediti Tursku, realno je da se borimo od 5-8 mesta, bez nekih aktivnijih centara ne mozemo mnogo vise.

Lepo bi bilo kada bi mogli da izbori Rio, ali ako izgubimo cetvtfinale moracemo da dobijemo 2 teske utakmice.

Podrska devojkama da probaju da pobede Tursku onda bi Rio bio zavrsen.

Ivan PFK Sd

pre 8 godina

Trenutno 63-59 za nas. Treba pustiti Litvanke i ici na Turkinje koje su ipak slabije od Francuskinja koje su srecno dobile za prvo mesto. Samim tim izbegavamo Spaniju u polufinalu.

Иван

pre 8 godina

Вероватно намеран пораз, тактизирање. Боље овако. Па ипак, невероватно је како наши људи прецењују ову екипу: "Имамо Соњу на 3, Јелену на 4, Ану на кецу, Милицу на двојки, један пивот нам само треба да се бори у рекету и сила смо!" Ма немамо ми никог, осим можда Јелене. Већина играчица је ван форме, а најбоља, Петровићева, недовољно је уиграна. Старија Дабовићева, Радочај, Крњић, Чађо, то је све вишак. Енглески коментатор је рекао све током једног од последњих наших напада: "Лопту узима Дабовић, али погрешна Дабовић!" Мислио је на селфачу.

Пред најважнији меч улазимо са серијом од два пораза. Три у последња четири меча. Али има и добрих ствари. Кључан ће бити Анин учинак против њених Туркиња. Или ће она средити њих, или оне њу.

Прва добра ствар: полако се кристалише Петровићева као вођа. Стиче се утисак да је у почетку било мало резерве према њој међу главним саиграчицама, и требало је тај процес мало бржи да буде. Уз то, Соња је још неуиграна са осталима, много је неспоразума у игри између ње и осталих. Па ипак, њу је уживање гледати, па и кад погреши, јер има праве кошаркашке кретње.

Друга добра ствар: Јовановићева има шлиха за баскет, њу треба убудуће форсирати као стартну двојку. Милица је све мање важна, што није лоше.

Трећа добра ствар: коначно смо одиграли неке комбинације с Јеленом у рекету. Она би могла бити злата вредна у доигравању.

Четврта добра ствар: Бутулија коначно додала Соњи. Нека сам и то видео!

Aleksa

pre 8 godina

Još bolje. Turska je slabija od Francuske sa kojom bismo igrali da smo pobedili, a i ako pobedimo Tursku ne idemo na Španiju u polufinalu.

whiteSnake

pre 8 godina

Da sam Maljkovicka od danas pa do kraja prvenstva ziceri ,ziceri i samo ziceri. Da smo 50% promasenih zicera dali dobili bi 15 razlike lagano. Nadam se da ce da eksplodiraju kao Saletovi momci u nokaut fazi.

SAŠA FRANKFURT

pre 8 godina

E neka su, kad neko nezna da sačuva 17 razlike i ne zaslužuje pobedu! Sad Turska ima da nas otrese i to je to! Važno je da Dabovićka pljuje po Zvezdi!! To joj bolje ide od ruke!

realista

pre 8 godina

Ne znam sta su nase kosarkasice ocekivale na ovom prvenstvu sa ovako smotanom, amaterskom igrom. Nazalost imaju jos jednu utakmicu i nazad kuci, jer sansa da pobede Tursku je 1:100, znaci nikakva.

bole bgd

pre 8 godina

Sve ovo do sada bila je igrarija....znalo se da su naše dovoljno jake da dođu do četvrtfinala...a sada je svejedno sa kim igramo! Važno je bilo sačuvati snagu i izbeći povrede. Turska? Biće to velika borba i velika pobeda Srpkinja, polufinale je naše!

leonard

pre 8 godina

Za sve dosadasnje traljave igre na ovom prvenstvu, srpske kosarkasice su nagradjene fenomenalnim rasporedom u daljem takmicenju. U 1/4 finalu protiv Turske, koja nam sigurno vise lezi od Francuske, prije svega jer imaju kratku klupu. Ako pobjedimo, u polufinalu bi protivnik bio pobjednik meca Bjelorusija - Litvanija. Do finala bi Srbija izbjegla Spaniju, Francusku i Rusiju. Nisam zagovarac teorije zavjera, ali ovaj poraz nam je danas bio vise nego "koristan". Samo mi je zao Slovakinja, koje su pobjedile Litvanke, a sada idu kuci.
Ali ako i protiv Turske budemo igrali kao do sada i izgubimo, onda ce biti tesko osvojiti 5. i posljednje mjesto za kvalifikacije za OI, jer ce tu igrati i porazeni iz meca Francuska - Rusija.

Cuzoshi

pre 8 godina

Nije dobro :/ Radi se o jako dobro organizovanoj ekipi na svim nivoima. Moramo mnogo bolje ako zelimo dalje. Puno srece nasim devojkama

mile

pre 8 godina

Joj sto volim kad gube...sve dok za reprezentaciju ne pocnu da igraju srpkinje...nemam nista protiv "one",ali ne volim naturalizovan sport...

kalkulator

pre 8 godina

Iskusno odigrano... pobeda bi nas ukrstila sa glavnim favoritima Francuskinjama (uz to su i domacini), a ovako idemo na Turkinje protiv kojih imamo bar 45% šansi za dalji plasman u polufinale, što bi bio ogroman uspeh sam po sebi jer garantuje učešće na olimpijadi.

pedala

pre 8 godina

Gledati ovu kosarkasku ekipu je mazohizam! Realno,nisu ni zaslužile borbu za OI.Pobede protiv povredama desetkovane Hrvatske, loše Britanije i Letonije i srećna pobeda protiv Slovačke. Ovoj ekipi je domet 7. mesto. Neka gledaju ovu Litvaniju protiv Rusije i ovu utakmicu i neka vide kako se igra i bori do kraja.

ncvc

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Litvanije, borile su se do kraja a takve i sreca prati (trojka sa pola terena na kraju 1. poluvremena posle 2 nasa promasena bacanja i ishitrenog suta, 2 uzastopne trojke na kraju, a onda i poslednji sut na kraju meca kada je lopta igrala po obrucu).

Nije stasno sto se gubi, ali zabrinjavajuce je koliko se slabo gradi kos u odbrani, i koliko protvnicki timovi imaju lakih polaganja i otvoernih suteva (a pri tom i dalje imamo problema protiv zonske odbrane). Nema ni sigurnosti u igri, mnogo pocetnickih gresaka i promasenih zicera. Mozda je ovde bio i problem oko toga da li bolje izgubiti ili dobiti utakmicu, ali protiv Turske sve mora da bude mnogo, mnogo bolje (posebno na psiholskom polju).

No, ovo sad se sve zaboravlja. Sada cemo tek videti zasta je nas tim spreman (i valjda ce stvari krenuti kao sa muskom reprezentacijom na SP-u kad su tek u eliminatornoj fazi pokazali sta znaju).

Pivari i Splavari

pre 8 godina

ne znam što su uopšte i zapinjale.. poraz nam je i trebao da bi se osvetili turkinjama za kradju prošle godine, plus onda u polufinalu idemo na belorusiju ili litvu, od koje ne mozemo 2 puta izgubiti, a izbegavamo 2 prva favorita, france i spain.

MILENCE

pre 8 godina

Zaslužen poraz,kod nasih sve vreme prvenstva totalna anarhija u igri,potpono van forme,kao da su pripreme imale na splavovima a pojedinke su jos izgleda pod uticajem tog virusa/rekao bih i mislima/.Sem Petrovicke i jos dve tri igracice koje su pokazale zelju,ostale kao da kosarka nije interesovala.

Miki Ue

pre 8 godina

Posle odgledanog meča Srbija-Litvanija ne znam šta da mislim...možda i očekivan poraz Srbije, na kraju 72-73 uz promašen zadnji šut za Srbiju. Ovakav rasplet Litvankama je doneo ne samo plasman dalje nego i meč sa Belorusijom u četvrtfinalu, jer su ovom pobedom osvojile drugo mesto u grupi a da su izgubile bile bi pete !? Srpkinje su izgleda više želele Tursku i to su i dobile, a ako ih prođu onda ih u polufinalu očekuje bolji iz pomenutog duela LIT-BLR. Možda je i bolje tako nego da idu prvo na Francuskinje a onda na nepobedive Španjolke, naravno pod uslovom da su u toj varijanti izbacile Francusku. Jedini veliki problem u ovoj priči i u ovoj projekciji žreba je taj ako se ne daj Bože izgubi meč sa Turskom, onda se ide u razigravanje od 5-8 mesta a u tom razigravanju će biti poraženi iz duela Francuska-Rusija, a taj koji izgubi taj duel će biti glavni favorit da osvoji peto mesto i zadnju kartu za olimpijske kvalifikacije. Naše devojke su vodile večeras 15 ak razlike u prvoj deonici, sve ostalo je bilo otaljavanje posla ali ipak su imale zadnji šut, a takođe po njihovom ponašanju i po reakcijama Marine Maljković ne bih rekao da su nonšalantno predale pobedu protivniku, mada možda sve to samo tako izgleda. Sada se sve svodi na taj meč sa Turskom, pobeda donosi skoro pa medalju i skoro pa Olimpijadu, a poraz odnosi sve, jer i peto mesto će biti teško dostižno u slučaju poraza.

Darko

pre 8 godina

Sjajno :) Po meni, mnogo bolje da idemo na Tursku nego na Francusku, više nam Turkinje leže neuporedivo... a plus nam se otvara put ka finalu, jer pobednik našeg duela ide na Litvaniju ili Belorusiju.

Atom

pre 8 godina

Prosto mi jedno nije jasno,kako selektorka misli da dobije utakmicu, ako izbaci Butuliju najboljeg ofanzivca I ne vrati je na teren do kraja? Pocela je Butulija sjajno I onda je izbaci,ne zna ni ona zbog cega. Mislim da je ova utakmica bila pod obaveznim da se dobije I izbegne Turska ali nas vrli strucnjaci na klupi nisu imali sposobnost za tako nesto. A za devojke sve pohvale,vidi se da su dosta napredovale od okupljanja. Samo hrabro I bez respekta na Turkinje.

Mica Mostar

pre 8 godina

Do ovog prvenstva veoma sam cijenio Marinu Maljković. Sad definitivno sumnjam u njenu stručnost. Tim je veoma kvalitetan, ali je bez prave forme i uigranosti došao na prvenstvo. I onda kad stvarno krene (što se ne dešava često!), Marina svojim izmjenama unese darmar! Tako je krajem prve četvrtine bez ikakvog razloga ubacila Čađo u ekipu i sve je krenulo naopako! Kad će ova žena konačno da shvati da je njen tim previše osjetljiv i previše sumnja u sebe da bi ona imala pravo da tako eksperimentiše s njim? Posljedice njenog vođenja tima protiv borbenog, ali prosječnog protivnika: bez dana odmora najteži protivnik u četvrtfinalu, pa opet bez dana odmora najteži protivnici u borbi za 5. mjesto! Rio je daleko, veoma daleko!

Ivan PFK Sd

pre 8 godina

Trenutno 63-59 za nas. Treba pustiti Litvanke i ici na Turkinje koje su ipak slabije od Francuskinja koje su srecno dobile za prvo mesto. Samim tim izbegavamo Spaniju u polufinalu.

maximilian

pre 8 godina

ne mogu da verujem da Butulija ima ovoliki kredit u reprezentaciji. pa ona ima veću slobodu i minutažu i od Petrović i Milovanović....neverovatno...selektore, gde je tajm aut, 7 minuta ne dajemo koš iz igre, ako selektor ne oseti to, moraju da reaguju pomoćnici. poslednjih 10 sekundi katastrofalno odigrano, bez obzira na trojku Litvanki sa pola terena, nisu smele da dodju u poziciju da nam šutnuna koš

PBC

pre 8 godina

Ajde izgubite, pa da idemo na Tursku, pa na pobednika Litvanija-Belorusija. Mnogo bolje nego na Francusku, pa na pobednika Španija-Rusija. Večeras je poraz imperativ

milorad

pre 8 godina

Ja stvarno zelim sve najbolje ovim kosarkasicama, ali ovi padovi u igri, norganizovanost..Zabiju 32 kosa u prvoj cetvrtini, a onda u drugoj pogode iz igre samo dva puta?! I to u mecu u kome nemaju nikakav pritisak jer je svejedno na koga ce u ctvrtfinalu - i Turska i Francuska su za 30-40 odsto jace ekipe. Kako ce tek da promasaju u tom mecu koji odlucuje o svemu. Na postavljenu odbranu nema nikakve ideje.Petroviceva ne moze bazen da pogodi, Milanovicke nema nigde jos od meca sa Rusijom, Dabovicke "srednja zalost"...Iskreno, morali bi cudo da se desi pa da prođu cetvrtfinale. Tamnopute i brze Francuskinje ili visoke i uigrane Turkinje razbice nas kao i Ruskinje neki dan.

a da nisam za Terzica i to dase zna...

pre 8 godina

Nija bas sportski ali gledajuci rivale u nastavku za nas je bolje da izgubimo danas ( mada nam se svakako ceno pise ako nastavimo da igramo kao do sad na prvenstvu). Meni je zanimljivo da mi igramo losije nego na prethodna dva sampionata iako smo jaci za dve igracice (od toga je jedna fantasticna), a da njih dve zavrsavaju sasvim solidan posao. Time dolazimo do toga da stare clanice reprezentacije igraju puno losije i o tome bi trebalo da porazmislimo kako god se zavrsilo ovo prvenstvo. Naime pitanje je da li je ovo slucajnost, ili su poremecene dolaskom novih kosarkasica ili su pak preprano usle u formu (drali smo sve u pripremnom periodu). Mislim da je Maljkoviceva do sada radila sasvim solidan posao i da je nama prvi cilj plasman na OI. Za kvaligikacioni turnir za OI nam treba mislim peto mesto, sto mozeml da obezbedimo i bez da pobedimo Francusku, Tursku ili Spaniju ( objektivno jace reprezentacije od nas). Sa ostalima smo bar po kvalitetu tu negde.

marej

pre 8 godina

Neverovatan potez Butulije na kraju druge cetvrtine. Ne znam koja su prava trenera pri obracanju igracicama....I ja sam budala sto to gledam! E moja Butulija...carski

ubi sve i vrati se sam

pre 8 godina

Marinu Maljković pod hitno poslati kući i postaviti masera za trenera ili bilo koga sem nje. To što je ona danas posle 1/4 uradila je trenerska bruka.

Ipak je to balkanski mentalitet

pre 8 godina

Najvaznija utakmica je ona cetvrtfinalna, sve ostalo je manje bitno. Brine me nedisciplina u igri, a ono balkansko "lako cemo" vec se obistinilo samo nakon 10 minuta druge cetvrtine. Sve u svemu, forma nam pada u odnosu na pocetak prvenstva, tesko da cemo do prvih 5. Ali se nadam i dalje navijam.

mik

pre 8 godina

Meni ovo nikada nije bilo jasno,jednu četvrtinu 32 poena,drugu 8. Jel to ista ekipa? Jel to isti protivnik? Razumem ja da ne može cela utakmica u istom ritmu,ali ovolike oscilacije... To baš i ne razumem.

Ivan PFK Sd

pre 8 godina

Trenutno 63-59 za nas. Treba pustiti Litvanke i ici na Turkinje koje su ipak slabije od Francuskinja koje su srecno dobile za prvo mesto. Samim tim izbegavamo Spaniju u polufinalu.

whiteSnake

pre 8 godina

Da sam Maljkovicka od danas pa do kraja prvenstva ziceri ,ziceri i samo ziceri. Da smo 50% promasenih zicera dali dobili bi 15 razlike lagano. Nadam se da ce da eksplodiraju kao Saletovi momci u nokaut fazi.

Иван

pre 8 godina

Вероватно намеран пораз, тактизирање. Боље овако. Па ипак, невероватно је како наши људи прецењују ову екипу: "Имамо Соњу на 3, Јелену на 4, Ану на кецу, Милицу на двојки, један пивот нам само треба да се бори у рекету и сила смо!" Ма немамо ми никог, осим можда Јелене. Већина играчица је ван форме, а најбоља, Петровићева, недовољно је уиграна. Старија Дабовићева, Радочај, Крњић, Чађо, то је све вишак. Енглески коментатор је рекао све током једног од последњих наших напада: "Лопту узима Дабовић, али погрешна Дабовић!" Мислио је на селфачу.

Пред најважнији меч улазимо са серијом од два пораза. Три у последња четири меча. Али има и добрих ствари. Кључан ће бити Анин учинак против њених Туркиња. Или ће она средити њих, или оне њу.

Прва добра ствар: полако се кристалише Петровићева као вођа. Стиче се утисак да је у почетку било мало резерве према њој међу главним саиграчицама, и требало је тај процес мало бржи да буде. Уз то, Соња је још неуиграна са осталима, много је неспоразума у игри између ње и осталих. Па ипак, њу је уживање гледати, па и кад погреши, јер има праве кошаркашке кретње.

Друга добра ствар: Јовановићева има шлиха за баскет, њу треба убудуће форсирати као стартну двојку. Милица је све мање важна, што није лоше.

Трећа добра ствар: коначно смо одиграли неке комбинације с Јеленом у рекету. Она би могла бити злата вредна у доигравању.

Четврта добра ствар: Бутулија коначно додала Соњи. Нека сам и то видео!

Aleksa

pre 8 godina

Još bolje. Turska je slabija od Francuske sa kojom bismo igrali da smo pobedili, a i ako pobedimo Tursku ne idemo na Španiju u polufinalu.

leonard

pre 8 godina

Za sve dosadasnje traljave igre na ovom prvenstvu, srpske kosarkasice su nagradjene fenomenalnim rasporedom u daljem takmicenju. U 1/4 finalu protiv Turske, koja nam sigurno vise lezi od Francuske, prije svega jer imaju kratku klupu. Ako pobjedimo, u polufinalu bi protivnik bio pobjednik meca Bjelorusija - Litvanija. Do finala bi Srbija izbjegla Spaniju, Francusku i Rusiju. Nisam zagovarac teorije zavjera, ali ovaj poraz nam je danas bio vise nego "koristan". Samo mi je zao Slovakinja, koje su pobjedile Litvanke, a sada idu kuci.
Ali ako i protiv Turske budemo igrali kao do sada i izgubimo, onda ce biti tesko osvojiti 5. i posljednje mjesto za kvalifikacije za OI, jer ce tu igrati i porazeni iz meca Francuska - Rusija.

SAŠA FRANKFURT

pre 8 godina

E neka su, kad neko nezna da sačuva 17 razlike i ne zaslužuje pobedu! Sad Turska ima da nas otrese i to je to! Važno je da Dabovićka pljuje po Zvezdi!! To joj bolje ide od ruke!

jaffar

pre 8 godina

Tesko cemo pobediti Tursku, realno je da se borimo od 5-8 mesta, bez nekih aktivnijih centara ne mozemo mnogo vise.

Lepo bi bilo kada bi mogli da izbori Rio, ali ako izgubimo cetvtfinale moracemo da dobijemo 2 teske utakmice.

Podrska devojkama da probaju da pobede Tursku onda bi Rio bio zavrsen.

Vucko

pre 8 godina

Standardno kad pobedjujemo kujemo sportiste u zvezde, a kad gubimo, takmicimo se ko ce prvi da opljune. A ako dobijemo Turkinje, bice druga prica, euforija, kako su cure najbolje, carice i slicno. Mnogo smo bre rdjav narod.

Miki Ue

pre 8 godina

Posle odgledanog meča Srbija-Litvanija ne znam šta da mislim...možda i očekivan poraz Srbije, na kraju 72-73 uz promašen zadnji šut za Srbiju. Ovakav rasplet Litvankama je doneo ne samo plasman dalje nego i meč sa Belorusijom u četvrtfinalu, jer su ovom pobedom osvojile drugo mesto u grupi a da su izgubile bile bi pete !? Srpkinje su izgleda više želele Tursku i to su i dobile, a ako ih prođu onda ih u polufinalu očekuje bolji iz pomenutog duela LIT-BLR. Možda je i bolje tako nego da idu prvo na Francuskinje a onda na nepobedive Španjolke, naravno pod uslovom da su u toj varijanti izbacile Francusku. Jedini veliki problem u ovoj priči i u ovoj projekciji žreba je taj ako se ne daj Bože izgubi meč sa Turskom, onda se ide u razigravanje od 5-8 mesta a u tom razigravanju će biti poraženi iz duela Francuska-Rusija, a taj koji izgubi taj duel će biti glavni favorit da osvoji peto mesto i zadnju kartu za olimpijske kvalifikacije. Naše devojke su vodile večeras 15 ak razlike u prvoj deonici, sve ostalo je bilo otaljavanje posla ali ipak su imale zadnji šut, a takođe po njihovom ponašanju i po reakcijama Marine Maljković ne bih rekao da su nonšalantno predale pobedu protivniku, mada možda sve to samo tako izgleda. Sada se sve svodi na taj meč sa Turskom, pobeda donosi skoro pa medalju i skoro pa Olimpijadu, a poraz odnosi sve, jer i peto mesto će biti teško dostižno u slučaju poraza.

bole bgd

pre 8 godina

Sve ovo do sada bila je igrarija....znalo se da su naše dovoljno jake da dođu do četvrtfinala...a sada je svejedno sa kim igramo! Važno je bilo sačuvati snagu i izbeći povrede. Turska? Biće to velika borba i velika pobeda Srpkinja, polufinale je naše!

Ratko

pre 8 godina

Mogli smo sigurno bolje od ovoga. Ali rasplet nije los. Umesto protiv Francuskinja igramo sa Turkinjama. Ako njih pobedimo naicicemo opet na ove iz Litvanije ili na Beloruskinje. Spaniju, Rusiju ili Francusku izbegavamo do finala. Znaci pobeda protiv Turske otvara vrata i za finale. Onda se molimo Bogu i Svetom Savi kao sto sam ja rodio za Orlice protiv Brazila.

Mica Mostar

pre 8 godina

Do ovog prvenstva veoma sam cijenio Marinu Maljković. Sad definitivno sumnjam u njenu stručnost. Tim je veoma kvalitetan, ali je bez prave forme i uigranosti došao na prvenstvo. I onda kad stvarno krene (što se ne dešava često!), Marina svojim izmjenama unese darmar! Tako je krajem prve četvrtine bez ikakvog razloga ubacila Čađo u ekipu i sve je krenulo naopako! Kad će ova žena konačno da shvati da je njen tim previše osjetljiv i previše sumnja u sebe da bi ona imala pravo da tako eksperimentiše s njim? Posljedice njenog vođenja tima protiv borbenog, ali prosječnog protivnika: bez dana odmora najteži protivnik u četvrtfinalu, pa opet bez dana odmora najteži protivnici u borbi za 5. mjesto! Rio je daleko, veoma daleko!

mik

pre 8 godina

Meni ovo nikada nije bilo jasno,jednu četvrtinu 32 poena,drugu 8. Jel to ista ekipa? Jel to isti protivnik? Razumem ja da ne može cela utakmica u istom ritmu,ali ovolike oscilacije... To baš i ne razumem.

ubi sve i vrati se sam

pre 8 godina

Marinu Maljković pod hitno poslati kući i postaviti masera za trenera ili bilo koga sem nje. To što je ona danas posle 1/4 uradila je trenerska bruka.

Srbija

pre 8 godina

Na kraju dobro ispade,bolje puno Turska nego Fran,verujem u ove devojke,u jednu utakmicu je stalo sve,treba vratiti Turkinjama za onu kradju na svetskom prvenstvu!Sto se igre tice,dosta oscilacija,ono sto najvise bode oci jeste to,sto Sonja pravi blokove za druge ,sve mora da napravi sama iz 1-1,mora da sutne najmanje 15.lopti!!!Ono sto nam najvise fali jeste ona Ana Dabovic na koju smo navikli ranije,ako se ona probudi preko Turske i ponovo Litvanije idemo u finale:)!Ja verujem,srecno devojke!

my way

pre 8 godina

Видим да највише коментришу они који од кошарке знају само да пљуну по Милици и Ани Дабовић, а обе су врхунске играчице и велики спортски фанатици. О Миличиној физичкој спреми и енергији 20-годишњакиње могу само да сањају. Зна се зашто је она капитен овог сјајног тима. Да играју за Црну Гору исти тастатура експерти би величали сестре Дабовић, толика је то мизерија која само овде може да добије простор да шири свој смрад и своју јад. Само напред, девојке, будите најбоље кад је најпотребније! Тек ће се видети ко сте, шта сте и какав сте моћан тим, састављен од страшних појединаца!

maximilian

pre 8 godina

ne mogu da verujem da Butulija ima ovoliki kredit u reprezentaciji. pa ona ima veću slobodu i minutažu i od Petrović i Milovanović....neverovatno...selektore, gde je tajm aut, 7 minuta ne dajemo koš iz igre, ako selektor ne oseti to, moraju da reaguju pomoćnici. poslednjih 10 sekundi katastrofalno odigrano, bez obzira na trojku Litvanki sa pola terena, nisu smele da dodju u poziciju da nam šutnuna koš

Pivari i Splavari

pre 8 godina

ne znam što su uopšte i zapinjale.. poraz nam je i trebao da bi se osvetili turkinjama za kradju prošle godine, plus onda u polufinalu idemo na belorusiju ili litvu, od koje ne mozemo 2 puta izgubiti, a izbegavamo 2 prva favorita, france i spain.

PBC

pre 8 godina

Ajde izgubite, pa da idemo na Tursku, pa na pobednika Litvanija-Belorusija. Mnogo bolje nego na Francusku, pa na pobednika Španija-Rusija. Večeras je poraz imperativ

Darko

pre 8 godina

Sjajno :) Po meni, mnogo bolje da idemo na Tursku nego na Francusku, više nam Turkinje leže neuporedivo... a plus nam se otvara put ka finalu, jer pobednik našeg duela ide na Litvaniju ili Belorusiju.

Milos

pre 8 godina

Poenta problema je sto se jedno od nakornisnijih krila Evrope ne koristi na svojoj poziciji. Petrovic u paru sa Milovanovic je maltene pozicija 5.
Da se od pocetka prvenstva i na priprema igralo sa Petrovic i Milovanovic na krilima i visim centrom sad bi imali najbolji duo na sampionatu.

MILENCE

pre 8 godina

Zaslužen poraz,kod nasih sve vreme prvenstva totalna anarhija u igri,potpono van forme,kao da su pripreme imale na splavovima a pojedinke su jos izgleda pod uticajem tog virusa/rekao bih i mislima/.Sem Petrovicke i jos dve tri igracice koje su pokazale zelju,ostale kao da kosarka nije interesovala.

pedala

pre 8 godina

Gledati ovu kosarkasku ekipu je mazohizam! Realno,nisu ni zaslužile borbu za OI.Pobede protiv povredama desetkovane Hrvatske, loše Britanije i Letonije i srećna pobeda protiv Slovačke. Ovoj ekipi je domet 7. mesto. Neka gledaju ovu Litvaniju protiv Rusije i ovu utakmicu i neka vide kako se igra i bori do kraja.

branislav tesic

pre 8 godina

Tim bez samopouzdanja. Koji uglavnom gubi tesne meceve. Tim bez upotrebljivog centra. Tim koji ne zna da igra na zonu. Tim koji je prinudjen da 80 odsto suteva pravi sa duge dvojske ili za tri...Moglo bi se tako do sutra. Igra koju je do sada forsirala Maljkoviceva je PROCITANA. Niko nece u trku. Stanu lepo zonu, a u napadu bez problema probijaju pre svega Radocaj i Milicu Dabovic koje su fizicki inferiorne..Par Turska - Srbija je sigurica. Tirkinje ce da dobiju rutinski sa 70 odsto snage. Bolje su i pojedinacno i timski...Marini hvala za ozivljavanje zenske kosarke, ali ovo je veoma, veoma lose.

maximilian

pre 8 godina

utakmicu smo izgubili u 2/4. dozvolili smo Litvankama da se vrate u meč iako nisu igrale ništa specijalno. prvih 5' u 2/4 nismo dali nijedan koš, do 8' nijedan koš iz igre, selektor ne uzima nijedan tajm aut. onda one ubacuju neke šuteve, skače im samopouzdanje, na to se nadovezuju par gluposti u poslednjih 10" poluvremena, prvo dva promašena penala, pa onda posle skoka u napadu, Butulija šutira iz loše pozicije van svakog rezona, primamo trojku sa pola terena i one se potpuno vraćaju u utakmicu. odbrana mnogo loša, probijaju nam prvu liniju lagano, i kažnjavaju nas ili lakim pismima ili dobrim izlaznim loptama. u napadu i dalje naglašen individualizam, bez ikakve unutrašnje igre, svi stojimo u nekoj potkovici i čekamo izlazni pas. borimo se, ali igramo, po meni, mnogo lošije u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu, a sada imamo puno bolji tim. zašto je to tako, neka analizira stručni štab. ono što je izvesno, ako dobijemo TUR, ispravićemo sve kikseve i ostvariti cilj. ali sa ovakvom igrom, stvarno nemamo šta da tražimo. ali, i ja mislim da možemo da igramo sa njima i da je bolje nego da idemo na FRA.

marej

pre 8 godina

Neverovatan potez Butulije na kraju druge cetvrtine. Ne znam koja su prava trenera pri obracanju igracicama....I ja sam budala sto to gledam! E moja Butulija...carski

Ipak je to balkanski mentalitet

pre 8 godina

Najvaznija utakmica je ona cetvrtfinalna, sve ostalo je manje bitno. Brine me nedisciplina u igri, a ono balkansko "lako cemo" vec se obistinilo samo nakon 10 minuta druge cetvrtine. Sve u svemu, forma nam pada u odnosu na pocetak prvenstva, tesko da cemo do prvih 5. Ali se nadam i dalje navijam.

Ivan PFK Sd

pre 8 godina

Trenutno 63-59 za nas. Treba pustiti Litvanke i ici na Turkinje koje su ipak slabije od Francuskinja koje su srecno dobile za prvo mesto. Samim tim izbegavamo Spaniju u polufinalu.

ncvc

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Litvanije, borile su se do kraja a takve i sreca prati (trojka sa pola terena na kraju 1. poluvremena posle 2 nasa promasena bacanja i ishitrenog suta, 2 uzastopne trojke na kraju, a onda i poslednji sut na kraju meca kada je lopta igrala po obrucu).

Nije stasno sto se gubi, ali zabrinjavajuce je koliko se slabo gradi kos u odbrani, i koliko protvnicki timovi imaju lakih polaganja i otvoernih suteva (a pri tom i dalje imamo problema protiv zonske odbrane). Nema ni sigurnosti u igri, mnogo pocetnickih gresaka i promasenih zicera. Mozda je ovde bio i problem oko toga da li bolje izgubiti ili dobiti utakmicu, ali protiv Turske sve mora da bude mnogo, mnogo bolje (posebno na psiholskom polju).

No, ovo sad se sve zaboravlja. Sada cemo tek videti zasta je nas tim spreman (i valjda ce stvari krenuti kao sa muskom reprezentacijom na SP-u kad su tek u eliminatornoj fazi pokazali sta znaju).

Cuzoshi

pre 8 godina

Nije dobro :/ Radi se o jako dobro organizovanoj ekipi na svim nivoima. Moramo mnogo bolje ako zelimo dalje. Puno srece nasim devojkama

Koik

pre 8 godina

Koliko su muceni panteri ogorceni na Milicu, ne idem u glavu da neko moze da ne ceni epsku titulu, osvojenu posle 17 godina, i to od strane drugog kluba. Samo peglaj, Milice, doci ce ti limeni pod balkon sledece nedelje

kalkulator

pre 8 godina

Iskusno odigrano... pobeda bi nas ukrstila sa glavnim favoritima Francuskinjama (uz to su i domacini), a ovako idemo na Turkinje protiv kojih imamo bar 45% šansi za dalji plasman u polufinale, što bi bio ogroman uspeh sam po sebi jer garantuje učešće na olimpijadi.

milorad

pre 8 godina

Ja stvarno zelim sve najbolje ovim kosarkasicama, ali ovi padovi u igri, norganizovanost..Zabiju 32 kosa u prvoj cetvrtini, a onda u drugoj pogode iz igre samo dva puta?! I to u mecu u kome nemaju nikakav pritisak jer je svejedno na koga ce u ctvrtfinalu - i Turska i Francuska su za 30-40 odsto jace ekipe. Kako ce tek da promasaju u tom mecu koji odlucuje o svemu. Na postavljenu odbranu nema nikakve ideje.Petroviceva ne moze bazen da pogodi, Milanovicke nema nigde jos od meca sa Rusijom, Dabovicke "srednja zalost"...Iskreno, morali bi cudo da se desi pa da prođu cetvrtfinale. Tamnopute i brze Francuskinje ili visoke i uigrane Turkinje razbice nas kao i Ruskinje neki dan.

mile

pre 8 godina

Joj sto volim kad gube...sve dok za reprezentaciju ne pocnu da igraju srpkinje...nemam nista protiv "one",ali ne volim naturalizovan sport...

realista

pre 8 godina

Ne znam sta su nase kosarkasice ocekivale na ovom prvenstvu sa ovako smotanom, amaterskom igrom. Nazalost imaju jos jednu utakmicu i nazad kuci, jer sansa da pobede Tursku je 1:100, znaci nikakva.

a da nisam za Terzica i to dase zna...

pre 8 godina

Nija bas sportski ali gledajuci rivale u nastavku za nas je bolje da izgubimo danas ( mada nam se svakako ceno pise ako nastavimo da igramo kao do sad na prvenstvu). Meni je zanimljivo da mi igramo losije nego na prethodna dva sampionata iako smo jaci za dve igracice (od toga je jedna fantasticna), a da njih dve zavrsavaju sasvim solidan posao. Time dolazimo do toga da stare clanice reprezentacije igraju puno losije i o tome bi trebalo da porazmislimo kako god se zavrsilo ovo prvenstvo. Naime pitanje je da li je ovo slucajnost, ili su poremecene dolaskom novih kosarkasica ili su pak preprano usle u formu (drali smo sve u pripremnom periodu). Mislim da je Maljkoviceva do sada radila sasvim solidan posao i da je nama prvi cilj plasman na OI. Za kvaligikacioni turnir za OI nam treba mislim peto mesto, sto mozeml da obezbedimo i bez da pobedimo Francusku, Tursku ili Spaniju ( objektivno jace reprezentacije od nas). Sa ostalima smo bar po kvalitetu tu negde.

igor

pre 8 godina

Nasa najslabija karika u timu je ova Radocaj jer je svi razbijaju u obrani a i njen napad je nikakav. Nemamo sta traziti sa njom protiv Turske.

Atom

pre 8 godina

Prosto mi jedno nije jasno,kako selektorka misli da dobije utakmicu, ako izbaci Butuliju najboljeg ofanzivca I ne vrati je na teren do kraja? Pocela je Butulija sjajno I onda je izbaci,ne zna ni ona zbog cega. Mislim da je ova utakmica bila pod obaveznim da se dobije I izbegne Turska ali nas vrli strucnjaci na klupi nisu imali sposobnost za tako nesto. A za devojke sve pohvale,vidi se da su dosta napredovale od okupljanja. Samo hrabro I bez respekta na Turkinje.

SAŠA FRANKFURT

pre 8 godina

E neka su, kad neko nezna da sačuva 17 razlike i ne zaslužuje pobedu! Sad Turska ima da nas otrese i to je to! Važno je da Dabovićka pljuje po Zvezdi!! To joj bolje ide od ruke!

mile

pre 8 godina

Joj sto volim kad gube...sve dok za reprezentaciju ne pocnu da igraju srpkinje...nemam nista protiv "one",ali ne volim naturalizovan sport...

branislav tesic

pre 8 godina

Tim bez samopouzdanja. Koji uglavnom gubi tesne meceve. Tim bez upotrebljivog centra. Tim koji ne zna da igra na zonu. Tim koji je prinudjen da 80 odsto suteva pravi sa duge dvojske ili za tri...Moglo bi se tako do sutra. Igra koju je do sada forsirala Maljkoviceva je PROCITANA. Niko nece u trku. Stanu lepo zonu, a u napadu bez problema probijaju pre svega Radocaj i Milicu Dabovic koje su fizicki inferiorne..Par Turska - Srbija je sigurica. Tirkinje ce da dobiju rutinski sa 70 odsto snage. Bolje su i pojedinacno i timski...Marini hvala za ozivljavanje zenske kosarke, ali ovo je veoma, veoma lose.

Koik

pre 8 godina

Koliko su muceni panteri ogorceni na Milicu, ne idem u glavu da neko moze da ne ceni epsku titulu, osvojenu posle 17 godina, i to od strane drugog kluba. Samo peglaj, Milice, doci ce ti limeni pod balkon sledece nedelje

Atom

pre 8 godina

Prosto mi jedno nije jasno,kako selektorka misli da dobije utakmicu, ako izbaci Butuliju najboljeg ofanzivca I ne vrati je na teren do kraja? Pocela je Butulija sjajno I onda je izbaci,ne zna ni ona zbog cega. Mislim da je ova utakmica bila pod obaveznim da se dobije I izbegne Turska ali nas vrli strucnjaci na klupi nisu imali sposobnost za tako nesto. A za devojke sve pohvale,vidi se da su dosta napredovale od okupljanja. Samo hrabro I bez respekta na Turkinje.

pedala

pre 8 godina

Gledati ovu kosarkasku ekipu je mazohizam! Realno,nisu ni zaslužile borbu za OI.Pobede protiv povredama desetkovane Hrvatske, loše Britanije i Letonije i srećna pobeda protiv Slovačke. Ovoj ekipi je domet 7. mesto. Neka gledaju ovu Litvaniju protiv Rusije i ovu utakmicu i neka vide kako se igra i bori do kraja.

Иван

pre 8 godina

Вероватно намеран пораз, тактизирање. Боље овако. Па ипак, невероватно је како наши људи прецењују ову екипу: "Имамо Соњу на 3, Јелену на 4, Ану на кецу, Милицу на двојки, један пивот нам само треба да се бори у рекету и сила смо!" Ма немамо ми никог, осим можда Јелене. Већина играчица је ван форме, а најбоља, Петровићева, недовољно је уиграна. Старија Дабовићева, Радочај, Крњић, Чађо, то је све вишак. Енглески коментатор је рекао све током једног од последњих наших напада: "Лопту узима Дабовић, али погрешна Дабовић!" Мислио је на селфачу.

Пред најважнији меч улазимо са серијом од два пораза. Три у последња четири меча. Али има и добрих ствари. Кључан ће бити Анин учинак против њених Туркиња. Или ће она средити њих, или оне њу.

Прва добра ствар: полако се кристалише Петровићева као вођа. Стиче се утисак да је у почетку било мало резерве према њој међу главним саиграчицама, и требало је тај процес мало бржи да буде. Уз то, Соња је још неуиграна са осталима, много је неспоразума у игри између ње и осталих. Па ипак, њу је уживање гледати, па и кад погреши, јер има праве кошаркашке кретње.

Друга добра ствар: Јовановићева има шлиха за баскет, њу треба убудуће форсирати као стартну двојку. Милица је све мање важна, што није лоше.

Трећа добра ствар: коначно смо одиграли неке комбинације с Јеленом у рекету. Она би могла бити злата вредна у доигравању.

Четврта добра ствар: Бутулија коначно додала Соњи. Нека сам и то видео!

my way

pre 8 godina

Видим да највише коментришу они који од кошарке знају само да пљуну по Милици и Ани Дабовић, а обе су врхунске играчице и велики спортски фанатици. О Миличиној физичкој спреми и енергији 20-годишњакиње могу само да сањају. Зна се зашто је она капитен овог сјајног тима. Да играју за Црну Гору исти тастатура експерти би величали сестре Дабовић, толика је то мизерија која само овде може да добије простор да шири свој смрад и своју јад. Само напред, девојке, будите најбоље кад је најпотребније! Тек ће се видети ко сте, шта сте и какав сте моћан тим, састављен од страшних појединаца!

realista

pre 8 godina

Ne znam sta su nase kosarkasice ocekivale na ovom prvenstvu sa ovako smotanom, amaterskom igrom. Nazalost imaju jos jednu utakmicu i nazad kuci, jer sansa da pobede Tursku je 1:100, znaci nikakva.

ubi sve i vrati se sam

pre 8 godina

Marinu Maljković pod hitno poslati kući i postaviti masera za trenera ili bilo koga sem nje. To što je ona danas posle 1/4 uradila je trenerska bruka.

jaffar

pre 8 godina

Tesko cemo pobediti Tursku, realno je da se borimo od 5-8 mesta, bez nekih aktivnijih centara ne mozemo mnogo vise.

Lepo bi bilo kada bi mogli da izbori Rio, ali ako izgubimo cetvtfinale moracemo da dobijemo 2 teske utakmice.

Podrska devojkama da probaju da pobede Tursku onda bi Rio bio zavrsen.

Mica Mostar

pre 8 godina

Do ovog prvenstva veoma sam cijenio Marinu Maljković. Sad definitivno sumnjam u njenu stručnost. Tim je veoma kvalitetan, ali je bez prave forme i uigranosti došao na prvenstvo. I onda kad stvarno krene (što se ne dešava često!), Marina svojim izmjenama unese darmar! Tako je krajem prve četvrtine bez ikakvog razloga ubacila Čađo u ekipu i sve je krenulo naopako! Kad će ova žena konačno da shvati da je njen tim previše osjetljiv i previše sumnja u sebe da bi ona imala pravo da tako eksperimentiše s njim? Posljedice njenog vođenja tima protiv borbenog, ali prosječnog protivnika: bez dana odmora najteži protivnik u četvrtfinalu, pa opet bez dana odmora najteži protivnici u borbi za 5. mjesto! Rio je daleko, veoma daleko!

igor

pre 8 godina

Nasa najslabija karika u timu je ova Radocaj jer je svi razbijaju u obrani a i njen napad je nikakav. Nemamo sta traziti sa njom protiv Turske.

maximilian

pre 8 godina

ne mogu da verujem da Butulija ima ovoliki kredit u reprezentaciji. pa ona ima veću slobodu i minutažu i od Petrović i Milovanović....neverovatno...selektore, gde je tajm aut, 7 minuta ne dajemo koš iz igre, ako selektor ne oseti to, moraju da reaguju pomoćnici. poslednjih 10 sekundi katastrofalno odigrano, bez obzira na trojku Litvanki sa pola terena, nisu smele da dodju u poziciju da nam šutnuna koš

kalkulator

pre 8 godina

Iskusno odigrano... pobeda bi nas ukrstila sa glavnim favoritima Francuskinjama (uz to su i domacini), a ovako idemo na Turkinje protiv kojih imamo bar 45% šansi za dalji plasman u polufinale, što bi bio ogroman uspeh sam po sebi jer garantuje učešće na olimpijadi.

Ratko

pre 8 godina

Mogli smo sigurno bolje od ovoga. Ali rasplet nije los. Umesto protiv Francuskinja igramo sa Turkinjama. Ako njih pobedimo naicicemo opet na ove iz Litvanije ili na Beloruskinje. Spaniju, Rusiju ili Francusku izbegavamo do finala. Znaci pobeda protiv Turske otvara vrata i za finale. Onda se molimo Bogu i Svetom Savi kao sto sam ja rodio za Orlice protiv Brazila.

marej

pre 8 godina

Neverovatan potez Butulije na kraju druge cetvrtine. Ne znam koja su prava trenera pri obracanju igracicama....I ja sam budala sto to gledam! E moja Butulija...carski

milorad

pre 8 godina

Ja stvarno zelim sve najbolje ovim kosarkasicama, ali ovi padovi u igri, norganizovanost..Zabiju 32 kosa u prvoj cetvrtini, a onda u drugoj pogode iz igre samo dva puta?! I to u mecu u kome nemaju nikakav pritisak jer je svejedno na koga ce u ctvrtfinalu - i Turska i Francuska su za 30-40 odsto jace ekipe. Kako ce tek da promasaju u tom mecu koji odlucuje o svemu. Na postavljenu odbranu nema nikakve ideje.Petroviceva ne moze bazen da pogodi, Milanovicke nema nigde jos od meca sa Rusijom, Dabovicke "srednja zalost"...Iskreno, morali bi cudo da se desi pa da prođu cetvrtfinale. Tamnopute i brze Francuskinje ili visoke i uigrane Turkinje razbice nas kao i Ruskinje neki dan.

Aleksa

pre 8 godina

Još bolje. Turska je slabija od Francuske sa kojom bismo igrali da smo pobedili, a i ako pobedimo Tursku ne idemo na Španiju u polufinalu.

Ivan PFK Sd

pre 8 godina

Trenutno 63-59 za nas. Treba pustiti Litvanke i ici na Turkinje koje su ipak slabije od Francuskinja koje su srecno dobile za prvo mesto. Samim tim izbegavamo Spaniju u polufinalu.

whiteSnake

pre 8 godina

Da sam Maljkovicka od danas pa do kraja prvenstva ziceri ,ziceri i samo ziceri. Da smo 50% promasenih zicera dali dobili bi 15 razlike lagano. Nadam se da ce da eksplodiraju kao Saletovi momci u nokaut fazi.

leonard

pre 8 godina

Za sve dosadasnje traljave igre na ovom prvenstvu, srpske kosarkasice su nagradjene fenomenalnim rasporedom u daljem takmicenju. U 1/4 finalu protiv Turske, koja nam sigurno vise lezi od Francuske, prije svega jer imaju kratku klupu. Ako pobjedimo, u polufinalu bi protivnik bio pobjednik meca Bjelorusija - Litvanija. Do finala bi Srbija izbjegla Spaniju, Francusku i Rusiju. Nisam zagovarac teorije zavjera, ali ovaj poraz nam je danas bio vise nego "koristan". Samo mi je zao Slovakinja, koje su pobjedile Litvanke, a sada idu kuci.
Ali ako i protiv Turske budemo igrali kao do sada i izgubimo, onda ce biti tesko osvojiti 5. i posljednje mjesto za kvalifikacije za OI, jer ce tu igrati i porazeni iz meca Francuska - Rusija.

Milos

pre 8 godina

Poenta problema je sto se jedno od nakornisnijih krila Evrope ne koristi na svojoj poziciji. Petrovic u paru sa Milovanovic je maltene pozicija 5.
Da se od pocetka prvenstva i na priprema igralo sa Petrovic i Milovanovic na krilima i visim centrom sad bi imali najbolji duo na sampionatu.

Ivan PFK Sd

pre 8 godina

Trenutno 63-59 za nas. Treba pustiti Litvanke i ici na Turkinje koje su ipak slabije od Francuskinja koje su srecno dobile za prvo mesto. Samim tim izbegavamo Spaniju u polufinalu.

Darko

pre 8 godina

Sjajno :) Po meni, mnogo bolje da idemo na Tursku nego na Francusku, više nam Turkinje leže neuporedivo... a plus nam se otvara put ka finalu, jer pobednik našeg duela ide na Litvaniju ili Belorusiju.

bole bgd

pre 8 godina

Sve ovo do sada bila je igrarija....znalo se da su naše dovoljno jake da dođu do četvrtfinala...a sada je svejedno sa kim igramo! Važno je bilo sačuvati snagu i izbeći povrede. Turska? Biće to velika borba i velika pobeda Srpkinja, polufinale je naše!

Cuzoshi

pre 8 godina

Nije dobro :/ Radi se o jako dobro organizovanoj ekipi na svim nivoima. Moramo mnogo bolje ako zelimo dalje. Puno srece nasim devojkama

maximilian

pre 8 godina

utakmicu smo izgubili u 2/4. dozvolili smo Litvankama da se vrate u meč iako nisu igrale ništa specijalno. prvih 5' u 2/4 nismo dali nijedan koš, do 8' nijedan koš iz igre, selektor ne uzima nijedan tajm aut. onda one ubacuju neke šuteve, skače im samopouzdanje, na to se nadovezuju par gluposti u poslednjih 10" poluvremena, prvo dva promašena penala, pa onda posle skoka u napadu, Butulija šutira iz loše pozicije van svakog rezona, primamo trojku sa pola terena i one se potpuno vraćaju u utakmicu. odbrana mnogo loša, probijaju nam prvu liniju lagano, i kažnjavaju nas ili lakim pismima ili dobrim izlaznim loptama. u napadu i dalje naglašen individualizam, bez ikakve unutrašnje igre, svi stojimo u nekoj potkovici i čekamo izlazni pas. borimo se, ali igramo, po meni, mnogo lošije u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu, a sada imamo puno bolji tim. zašto je to tako, neka analizira stručni štab. ono što je izvesno, ako dobijemo TUR, ispravićemo sve kikseve i ostvariti cilj. ali sa ovakvom igrom, stvarno nemamo šta da tražimo. ali, i ja mislim da možemo da igramo sa njima i da je bolje nego da idemo na FRA.

Srbija

pre 8 godina

Na kraju dobro ispade,bolje puno Turska nego Fran,verujem u ove devojke,u jednu utakmicu je stalo sve,treba vratiti Turkinjama za onu kradju na svetskom prvenstvu!Sto se igre tice,dosta oscilacija,ono sto najvise bode oci jeste to,sto Sonja pravi blokove za druge ,sve mora da napravi sama iz 1-1,mora da sutne najmanje 15.lopti!!!Ono sto nam najvise fali jeste ona Ana Dabovic na koju smo navikli ranije,ako se ona probudi preko Turske i ponovo Litvanije idemo u finale:)!Ja verujem,srecno devojke!

Vucko

pre 8 godina

Standardno kad pobedjujemo kujemo sportiste u zvezde, a kad gubimo, takmicimo se ko ce prvi da opljune. A ako dobijemo Turkinje, bice druga prica, euforija, kako su cure najbolje, carice i slicno. Mnogo smo bre rdjav narod.

PBC

pre 8 godina

Ajde izgubite, pa da idemo na Tursku, pa na pobednika Litvanija-Belorusija. Mnogo bolje nego na Francusku, pa na pobednika Španija-Rusija. Večeras je poraz imperativ

Ipak je to balkanski mentalitet

pre 8 godina

Najvaznija utakmica je ona cetvrtfinalna, sve ostalo je manje bitno. Brine me nedisciplina u igri, a ono balkansko "lako cemo" vec se obistinilo samo nakon 10 minuta druge cetvrtine. Sve u svemu, forma nam pada u odnosu na pocetak prvenstva, tesko da cemo do prvih 5. Ali se nadam i dalje navijam.

MILENCE

pre 8 godina

Zaslužen poraz,kod nasih sve vreme prvenstva totalna anarhija u igri,potpono van forme,kao da su pripreme imale na splavovima a pojedinke su jos izgleda pod uticajem tog virusa/rekao bih i mislima/.Sem Petrovicke i jos dve tri igracice koje su pokazale zelju,ostale kao da kosarka nije interesovala.

mik

pre 8 godina

Meni ovo nikada nije bilo jasno,jednu četvrtinu 32 poena,drugu 8. Jel to ista ekipa? Jel to isti protivnik? Razumem ja da ne može cela utakmica u istom ritmu,ali ovolike oscilacije... To baš i ne razumem.

a da nisam za Terzica i to dase zna...

pre 8 godina

Nija bas sportski ali gledajuci rivale u nastavku za nas je bolje da izgubimo danas ( mada nam se svakako ceno pise ako nastavimo da igramo kao do sad na prvenstvu). Meni je zanimljivo da mi igramo losije nego na prethodna dva sampionata iako smo jaci za dve igracice (od toga je jedna fantasticna), a da njih dve zavrsavaju sasvim solidan posao. Time dolazimo do toga da stare clanice reprezentacije igraju puno losije i o tome bi trebalo da porazmislimo kako god se zavrsilo ovo prvenstvo. Naime pitanje je da li je ovo slucajnost, ili su poremecene dolaskom novih kosarkasica ili su pak preprano usle u formu (drali smo sve u pripremnom periodu). Mislim da je Maljkoviceva do sada radila sasvim solidan posao i da je nama prvi cilj plasman na OI. Za kvaligikacioni turnir za OI nam treba mislim peto mesto, sto mozeml da obezbedimo i bez da pobedimo Francusku, Tursku ili Spaniju ( objektivno jace reprezentacije od nas). Sa ostalima smo bar po kvalitetu tu negde.

Pivari i Splavari

pre 8 godina

ne znam što su uopšte i zapinjale.. poraz nam je i trebao da bi se osvetili turkinjama za kradju prošle godine, plus onda u polufinalu idemo na belorusiju ili litvu, od koje ne mozemo 2 puta izgubiti, a izbegavamo 2 prva favorita, france i spain.

Miki Ue

pre 8 godina

Posle odgledanog meča Srbija-Litvanija ne znam šta da mislim...možda i očekivan poraz Srbije, na kraju 72-73 uz promašen zadnji šut za Srbiju. Ovakav rasplet Litvankama je doneo ne samo plasman dalje nego i meč sa Belorusijom u četvrtfinalu, jer su ovom pobedom osvojile drugo mesto u grupi a da su izgubile bile bi pete !? Srpkinje su izgleda više želele Tursku i to su i dobile, a ako ih prođu onda ih u polufinalu očekuje bolji iz pomenutog duela LIT-BLR. Možda je i bolje tako nego da idu prvo na Francuskinje a onda na nepobedive Španjolke, naravno pod uslovom da su u toj varijanti izbacile Francusku. Jedini veliki problem u ovoj priči i u ovoj projekciji žreba je taj ako se ne daj Bože izgubi meč sa Turskom, onda se ide u razigravanje od 5-8 mesta a u tom razigravanju će biti poraženi iz duela Francuska-Rusija, a taj koji izgubi taj duel će biti glavni favorit da osvoji peto mesto i zadnju kartu za olimpijske kvalifikacije. Naše devojke su vodile večeras 15 ak razlike u prvoj deonici, sve ostalo je bilo otaljavanje posla ali ipak su imale zadnji šut, a takođe po njihovom ponašanju i po reakcijama Marine Maljković ne bih rekao da su nonšalantno predale pobedu protivniku, mada možda sve to samo tako izgleda. Sada se sve svodi na taj meč sa Turskom, pobeda donosi skoro pa medalju i skoro pa Olimpijadu, a poraz odnosi sve, jer i peto mesto će biti teško dostižno u slučaju poraza.

ncvc

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Litvanije, borile su se do kraja a takve i sreca prati (trojka sa pola terena na kraju 1. poluvremena posle 2 nasa promasena bacanja i ishitrenog suta, 2 uzastopne trojke na kraju, a onda i poslednji sut na kraju meca kada je lopta igrala po obrucu).

Nije stasno sto se gubi, ali zabrinjavajuce je koliko se slabo gradi kos u odbrani, i koliko protvnicki timovi imaju lakih polaganja i otvoernih suteva (a pri tom i dalje imamo problema protiv zonske odbrane). Nema ni sigurnosti u igri, mnogo pocetnickih gresaka i promasenih zicera. Mozda je ovde bio i problem oko toga da li bolje izgubiti ili dobiti utakmicu, ali protiv Turske sve mora da bude mnogo, mnogo bolje (posebno na psiholskom polju).

No, ovo sad se sve zaboravlja. Sada cemo tek videti zasta je nas tim spreman (i valjda ce stvari krenuti kao sa muskom reprezentacijom na SP-u kad su tek u eliminatornoj fazi pokazali sta znaju).