Tenis 61

Subota, 06.06.2015.

19:55

Novakov spokojan san i “loši gubitnici“

Često kažu da u tenisu nije idealno imati previše vremena za razmišljanje.

Novakov spokojan san i “loši gubitnici“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

drž ne daj

pre 8 godina

Za mene je Novak najveci 'Srbin' nakon Svetog Save, rame uz rame s Nikolom Teslom.

Mi nismo narod, mi smo dijagnoza. Jedini izlaz je da nas neko okupira i da nam nešto korisno da radimo. Samo da to ne bude ID.

amateo

pre 8 godina

Besomucno vracanje loptice i cekanje da protivnik prvi napadne.

Upravo to, lik je tenkre na kub. Zato je Novak i pukao gemove, pukne mu film(da ne kazem s..rci mu se vise) i napadne, ubuduce samo neka prepolovi broj razmena, neka krene posle pet-sest razmena u napad pa sta bude. Onaj moze da udara i do cetrdeset - mentol.

RobiSarma

pre 8 godina

Od svih Novakovih rivalstava ubedljivo najdosadnije je ovo sa Endijem. Msm ok, Novak ga uzima i dominira, ali taj tenis je dno. Naravno NE Novakom zaslugom. Endi protiv najboljih igra svoju najdosadniju varijantu tenisa i insitiranja na protivnikovim greskama. Dinamika tih meceva je odvratna i teska za gledanje. Besomucno vracanje loptice i cekanje da protivnik prvi napadne.OK,treba znati igrati i defanzivno, ali ne mozes postati broj 1. zasnivajuci svoju igru samo na tom segmentu tenisa. Mogao bih satima da gledam meceve RF vs NDj, RF vs RN, NDj vs RN i da mi nikad ne dosadi jer su to mecevi sa vise "brzina" i sa ciljem da se OSVOJI poen, a ne da se dobije, IZNUDI poen. Skoro da Satrije, onakav ogroman i spor, vise odgovara Endiju nego samom Nadalu. Smor...

Pfc

pre 8 godina

Kaze mi zena - pa sto se nerviras za coveka koji ima milione,on za tebe i ne zna...ali ja kazem nek ima i treba da ih ima,a ja cu za ovakvog lika uvek da navijam i kad je dobro i kada nije,jer je jednostavno nas broj jedan sportista u Srbiji ikada... P.s. samo uzmi ovaj Roland Garos i besmrtnost je tvoja!

Стеван

pre 8 godina

Willander....who cares....Hahahaha.....иначе верујем да је он велики љубитељ Нолета. Идемо!

mirko

pre 8 godina

Gardijan je sve nego ugledni Britansko cello novinarstvo je cello ne ugledno Najgore obrazovanja u novinarstvu Spremni su sve da urede da naprave pricu nizcega Njihova reputacija u svetu je dno A u slucaju Djokovica je standardno sovinisticko kolonijalni pristup.

Ajmo Nole|

pre 8 godina

Dozvolite mi da podijelim s vama svoje misli vezane za Novaka i njegov trijumf nad Murrey-em. Za mene je Novak najveci 'Srbin' nakon Svetog Save, rame uz rame s Nikolom Teslom. Njegova 'igra' je mahanicki precizna i skoro pa kompjuterski programirana, uvazavajuci dinamiku vlastite prednosti i protivnikove mane u svakom momentu u toku meca. Naravno da vecina posmatraca, ukljucujuci i Novakove navijace ne mogu uociti navedene elemente njegove 'igre', jer to sto on radi na teniskom terenu je vise od igre.

Bili

pre 8 godina

Kao i uvek,vrlo reciti tekstovi,bez zamerki,pravi dozivljaj. Pre 2 nedelje sam ti Saša pozeleo da imas potrebu da radiš 07.06. na centralnom terenu i da direktno sa terena intervjuiseš prvog srpskog Garosovca,zelimo ti srecu. Pozdrav Parizu iz Obrenovca.

shaMu

pre 8 godina

Novak je terenutni psiho-fizicki najspremniji igrac na svetu, i upravo zbog toga ima prednost nad svim ostalim. Nadam se da ce i danas to da dokaze i osvoji jedino sto mu nedostaje i samim tim udje u besmrtnost. Nole svi smo uz tebe, nasa dika i nas ponos. Napred Nole!!!

malkica

pre 8 godina

Izvini sto tebi pisem ovo Ozmo, ali racunam da si nas predstavnik u Parizu. Kad su pitali Mareja a posle i Noleta u vezi sa medicinskim tajmautom, zasto vi niste pitali da li su oni potezi sa lopticom bili deo taktike? Postoji rivalstvo na terenu ali i na konferenciji za novinare. Mozda bi i tu trebalo da pobedimo ponekad. Mada ti mi izgledas kao bas dobrica, totalno nekonfliktna licnost. Ali eto, mozda je neki nas novinar ili Novakov simpatizer mogao tako nesto da pita.

frox

pre 8 godina

A šta kažu engleski džentlmeni za namerno zastajkivanje i nameštanje na servisu njihovog pulena? Ili na glasne psovke kada gleda ka protivniku, kao, on to sa sobom glasno priča?

amater, za tenis fana

pre 8 godina

Da li je fer kao u transu proslavljati gresku rivala?

Da li ti cujes sebe???!!! Ti to prebacujes Novaku, pa da li gledamo iste meceve. Kao prvo, nisam lozana kao 90% nacije, ali da su ti uzori u ponasanju Nadal(sudija, jesi video da je Novak dotakao mrezu ..., sta, Paskalu treba sugestija, sufler ili sta vec), Mari(kome iz usta samo fuck izlazi tokom celog meca), Federer sujetni ...
Zapamti, decko je sampion(za pomenutu trojku) po postovanju protivnika: izmislio je aplauze za dobar potez protivnika, o fer pleju da ne pricamo ...
Uzgred, evo ja priznajem, nikada se ne bi' izvnio rivalu ako mi mreza pomogne za poen. Pa, je l' treba da navijam da pomogne onom sa druge strane???!!!
Pricas o transu, pa ko je lozio publiku kao u transu juce???!!! Pa Nadal npr. raduje se k'o malo dete.
Idi spavaj!

mali aut

pre 8 godina

Danas posle 4. seta nisam imao živaca za peti set i otišao sam u šetnju pa sam malopre odgledao snimak. Peti set je Novak razbio, Endi je samo vraćao loptice bez ofanzive. Odnos u poenima 26:13. Ako sutra bude ovako naspanovan biće rutinska pobeda.P. S. što se tiče engleskih novinara ništa novo,kad bi Marej bio crnac Novak bi bio proglašen najvećim rasistom na svetu.

Maka@

pre 8 godina

if you know what I mean@Novak ne može da bude predstavnik skandinavskog mentaliteta jer prosto nije sa tog polustrva već sa Balkanskog. Balkanci nisu ni bolji ni lošiji od drugih naroda pogotovo ne od tih "normalnih" :)

stradivari

pre 8 godina

Suvisno je komentarisati vrsnog prognozera,velikog Mac Wilandera koji je i danas rekao da samo Wavrinka moze da naudi Djokovicu ne razmisljajuci da je to isto rekao i za Mareja juce, Nadala pre par dana,Federera u Rimu....

Olio

pre 8 godina

Uvek divan, jednostavan i korektan Saša Ozmo. Baš bih volela da vidim kako to srpsko? biće izgleda. Dajte nam sličicu...
U međuvremenu, rekla bih da je Stan, Sten, Stenlio ili kako god sebe zove Švajcarac baš nemaštovit (sem kad obuče one klovnovske gaće, što mu dobro ide uz izbrušeno, milo lice).
Takođe je interesantna ta VEEELIKOBRITANSKA arogancija; no je moj (po čuvenju) divan pradeda iz Serbinoslavska ruskog, sa Krima, još onomad rekao o njima da su "kurve" (Srbi nevaljali ga naučili tu reč), u najpežorativnijem moralnom pogledu.
Nego, opet je interesantno koliko likova se ovde pojavljuje iz država okolišnih. I svi do jednog se predstavljaju srpskim ili američkim imenom - da li se stide svojih roditelja nesrpskog podrijetla ili je u pitanju samo jeftina, nemoćna mržnja prema Novaku Đokoviću.

lukaimba

pre 8 godina

u Srbiji, i u svetu generalno ima previse prostih ljudi, koji slusaju i veruju u ono sto pojedini spinuju... alo, da li ste vi normalni, pitam ja vas? tajm aut time out out time aut tajm - je uzet na kraju treceg seta, dakle u petak, a mec se posle toga nastavio i u subotu, dakle da li stvarno mislite da je to previse trajalo da je Marej mogao da uzme i 4. i 5. set pre oluje ili cega vec i da je zbog tog tajm auta Novak dobio mec? drugo, i taj Marej je bio u svlacionici u istom trenutku kad i Djokovic... a za gospodin koji kaze da je na USO 2011 Novak uzeo tajm aut izmedju setova, zar se ne seca da je Novak bio povredjen i da je jedva servirao?! o britancima ne treba trositi reci - par ekselans go**a, a vi negativci imate vremena da prozivate dok Novak ne izbroji do 18gs... pardon i tada cete kritikovati

Nemanja

pre 8 godina

Sramotno ponsanje Endija Mareja. Provokacija od treceg seta, dranje, vikanje, stiskanje pesnice, dizanje ruke sve u pravcu Novaka. Sramota.

да није Немаца највише бих мрзео Енглезе

pre 8 godina

(., 06. jun 2015 20:21)

Ахахахахахаха, ахахахахаха. Енглези и достојанство?! Ахахахаха, ахахахаха. Живиш у илузији. Не смета ми ако је теби лепо и ако си задовољан својим животом.

sanja

pre 8 godina

Ne znam sta je to u ljudima kad Novakov uspeh pravdaju padom forme dvojice
,, najboljih,, Federera i Nadala i govore o 2011.godini kad su oni bili u top formi, a i tad je Nole bio nedodirljiv za njih.Forma se tepira prema konkurenciji, a sada je ova njegova igra dovoljnja da ih pobedjuje. Samo napred, Nole i ova titula je tvoja.Posle ovog trofeja ce zlobnicima biti jasno da tvoj uspeh nije slucajan i da si sve ovo zasluzio jer si najbilji!

You know nothing

pre 8 godina

Meni je najzanimljiviji deo ovog teksta kada Nole kaze da je spavao sa ženom i da mu je to pomoglo da mirnije spava... Deca od ove gromade od čoveka mogu toliko puno da nauče! Da je u životu bitno, osim toga da budeš uspešan, i to da imaš zdravu i normalnu porodicu i da budeš okružen onima koje voliš i koji tebe vole!!! Bravo Nole, ovakav srbin se još nije rodio!

djuro

pre 8 godina

u Engleskoj je sovinizam maltene institucionalizovan. sva sredstva protiv "onih drugih" - po rasnom, etnickom, religijskom, "demokratskom" kriterijumu - su dozvoljena u borbi za nase interese zato sto nisu na nasem nivou - opet rasno, "demokratski" itd. moral, estetika, ideologija, slede takav oportunizam. rezultat je politika, vojska, stampa/agitacija, generalno sve sto je interes tzv. vise klase, koje je najbolje ignorisati dok ne postanu previse nasrtljivi. tako i ovo.

Novak postavlja pravila

pre 8 godina

Bravo, Novače! Saša, blago vama što prisustvujete ovakvom spektaklu. Biće nam neobično kad od ponedeljka više ne bude bilo ovih sjajnih blogova! Samo napred obojica!

Oskar

pre 8 godina

Djokovicu se u velikim mečevima stegnu ruke, ili bolje reć ramena što ne bi smjelo da se dešava u tim mečevima, pa iako ga je ove godine sreca toliko služila da je sve takve mečeve uspio da pobijedi. Tog straha u njemu 2011. nije bilo, tada je bio spreman u svakom momentu na najvažnijim loptama napasti protivnika a ne kao danas čekati grešku drugog igrača.
Mislim da sutra osim 3:0 za Djokovica nista ne moze bit, Vavrinka je duplo laksi protivnik ali da neko moze rec da Djokovic ove godine nije ubrao plodove pada konkurencije u top pet to mi nije jasno da ne mogu naci u ovakvim tekstovima. Federer i Nadal ove godine jednostavno nisu ono što su bili 2011.ste i stvarno ne znam šta tu nije u redu, ili ima možda onih što će reće da Novak ove godine na RG igra kao bolje od predhodnih. Ako to mislite pogledajte kojim rezultatom je Nadal dobio Endija ovdje prošle godine ili statistiku ovog Novakovog meča od onih iz završnice predhodih godina. Čovjek je igrao isto, ako ne i malo lošije a prošao je na turniru zbog pada igre dvojice najboljih.

Andjeo sa neba

pre 8 godina

Ja ne znam zasto su ljudi toliko zavidni na uspeh tamo nekog Srbina, pa sta ako je izgubio vas pulen, nije tajm aut odlucio pobednika. Mi smo cvece za njih!!

Steva Signal

pre 8 godina

Idi bre Sale,cekam te od 15h da se javis.Ti si nam covek iz prve ruke za informacije.Ja sam igrom slucaja prenos meca gledao na British Eurosport i komentatori su bu bili poprilicno korektni.Ali ekipa u studiju sem Rusedskog je bila u fazonu kao da ama bas nista od Novaka nije zavisilo.U usta su ga stavili dva puta.Dobro,to je bilo i za ocekivati donekle,ali ispade kao da je Marej igrao protiv zida,pa se loptice odbijale nezgodno! Pogotovo je prednjacila ona "bakica",ime sam joj zaboravio,osvajacica 3 GS titule pre sto godina.Na njoj se videlo da je najteze podnela poraz.Te Mari ovo,Mari ono,spektakularno kretanje,pritisak velicanstven.Ma neka i to,ali peti set ljudi kao da su prespavali.Nole se samo upgrade-ovao na visi level i cao Andi,pa ti vici 20 puta sorry prilikom servisa.Zato te Nole dzentlmenski pocistio ko narkoman lajnu.

tenis fan

pre 8 godina

Sasa evo pitanje za tebe, mada znam kakvu cu reakciju ovde da izazovem, ali to je manje bitno. Da li starno mislis da je Djokovicevo ponasanje sampionsko? U iskrenom odgovoru na to pitanje je i odgovor zasto ga publika sirom sveta ne voli. Koliko puta u karijeri je u kriticnim momentima trazio MTO? Pa se na teren vracao kao u transu. Da li je to fer? I da li je to uopste potrebno coveku sa tolikim talentom?! Da li je u redu negodovati kad publika navija za rivala? Valjda je to njihovo pravo. Da li je fer kao u transu proslavljati gresku rivala? Da se razumemo nije jedini koji radi ovo poslednje, ali radi to krajnje degutantno. Da se razumemo on je vrhunski igrac, savrsen teniser, i mislim da mu ovi trikovi nisu potrebni. Ostavio je Mareja da ga ceka na terenu, na US openu 2011 isto je uradio nakon Nadalovog dobijenog seta. I jos mnogo puta je radio isto. Vise nego bilo koji drugi igrac. Pozdrav za Sasu, blogovi su sjajni, nadam se da ce ih biti i sa drugih turnira. I pitanje u vezi Serene kako deluje njena igra uzivo?

.

pre 8 godina

Tacno Sasa, treba i poraz podneti dostojanstveno.
A Englezi ga dostojanstveno i podnose. Kod njih nema u medijima naslova tipa "Marej pobedio sam sebe", "Marej vratio Novaka u igru", "Ocajni Marej poklonio pobedu Novaku" itd, a toga u nasim medijima ima posle svakog Novakovog poraza. Da ne pricam o prenosima meceva u kojima imamo komentatore koji su ujedno i psiholozi, lekari, teniseri, sve u jednom. Pa imamo "strucne" analize govora tela, cim izgubi set odmah je povredjen ili mu se "ne igra tenis danas". O prizivanju gresaka protivnika i vredjanju publike da ne govorimo.
Englezi prenose meceve korektno cak i kada igra njihov teniser. I komentarisu ono sto vide i sto TREBA da se komentarise.
To sto je Novak OPET uzeo med. tajm aut cim mu je lose krenulo uopste nije bilo zanimljivo samo britanskim medijima. Tacnije, bilo je zanimljivo svim medijima, osim nasim koji se uglavnom prave kao da se to nije desilo. Naravno, to je razumljivo, jer ne bi bilo prvi put da neko ima problema zbog onoga sto pise.
Ako je bio povredjen zasto je nastavio mec? A posto je bilo jasno da postoji opasnost od prekida zbog kise, znamo kome je vise odgovara ta pauza od 10 poena.
Englezi su odlicni gubitnici, samo je problem u tome sto kod nas mediji i dalje nisu naucili da ne trebaju od onih koji nisu savrseni vestacki stvaraju bezgresna savrsenstva.

jjnhl68

pre 8 godina

Nisam procitao kvalitetniji tekst od ovoga, a procitao sam sve strano i domace sto sam mogao naci o ovom sjajnom mecu. Upravo su ovde objasnjeni kljucevi Noletove pobede. Bravo! Kako je divno kad neko zna svoj posao!

Andjela

pre 8 godina

Procitala sam tekst u Gardijanu gde neki njihov novinar kritikuje srpske novinare zbog "preglasnog i pristrasnog navijanja" ili kako je vec formulisao. Znaci to ste bili vi. Kako vas nije sramota da bodrite svog zemljaka. (ovo je sarkazam za one koji su bukvalisti) Sramota je kako mogu samo spinovanjem da opravdaju poraz svog pulena. Ocigledno da ne znaju za onu izreku "U porazu se ne unizi"(deo o pobedi nije potreban, svakako je nece docekati).

1234

pre 8 godina

Meni da neko nesto kaze dok gledam Novaka i navijam iako se nisam tukao u zivotu kapiram da bi to bio prvi put!

A Novakovi odgovori za spavanje i "rekao sam vam da se spremite" :D :D Zmaj! Sto rece neko u komentarima na Novak - Murray mec, neka ga mrze, samo ce im porazi teze padati :)

P.S. Bravo Ozmo, pa da slavimo sutra svi zajedno!

16 jun 2004

pre 8 godina

Uhhhh dobro je.
Ja se vec zabrinuo.
Pola sata nije nista objavljeno, sta kaze kome, sta jede,pije i koji je vic ispricao.
Zamolio bih novinare da ne zabusavaju.

City Girl

pre 8 godina

Murray jednostavno nema mentalnu snagu i padne kada je najpotrebnije. Umesto da nastavi sa dobrom igrom u petom setu, on je potpuno stao. Nije bio u pitanju fizicki umor kao na AO, imao je celu noc da se odmori, vec mentalna slabost. Ono stiskanje pesnice posle svakog poena dovoljno govori i za mene je dokaz nesigurnosti. Kao Ana koja pokušava da se ohrabri i ubedi sebe da moze da pobedi.

Mare,NS

pre 8 godina

Novak je mentalno,nekoliko stepenika iznad Mareja.
Ruzno je reci,mozda sam suvise navijacki nastrojen,ali deluje da je `uterao strah u kosti` svim svojim protivnicima.
Niko ne zeli da ga vidi sa druge strane mreze.
Mats Vilander,`objektivni analiticar`,jutros pre meca izjavi,nesto otprilike ovako:
Endi,posle MNOGO UZASTOPNIH PORAZA,zna da bi Novaka najvise zaboleleo,ako uspe da ga pobedi,bas ovde i sada,jer zna,koliko je Novaku stalo do ovog turnira,koji mu jedini nedostaje,da kompletira GS kolekciju!
Verujem,da on to moze,jer...ako....ako....ako...

E,Matse,Matse,previse je bilo tih ako!

Nepogresivo pogadjas,jedino rezultate zavrsenih meceva,sto si nebrojeno puta do sada pokazao!

Nadam se da ces sutra izjaviti,pre finalnog meca,da Vavrinka moze do pobede,ako...ako...ako...

Cisto da nam ga(Novaka) ne `ureknes`,ali posto te pratimo vec niz dugih godina,znamo da ces izjaviti nesto tako,a ja onda znam,sta sta ce se desiti na terenu.

Sa nestrpljenjem ocekujem,tvoje poslednje javljanje sa ovogodisnjeg RG-a,kada ces nam nepogresivo otkriti ko je pobedio!!!

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Novak "The executor". Njegova igra me podseca na gladijatora, koji neumorno melje a finale na nemilosrdnog egzekutora. Tenis je rat nerava, rat dva mentalna sklopa. Onaj, ciji je pobednicki mentalitet, snaga i zelja za pobedom veca, taj pobedjuje. Nole je jedan od retkih nas. U svakom smislu te reci. Izuzetna ljudska i sportska figura. Mnogo srece Novace Djokovicu.

Dule

pre 8 godina

Interesantno je da su u tekstu u gardijanu komentarisali da je neko iz novinarske loze bio previse glasan kod poena za Djokovica.. Alal vera Sasa..

Andjela

pre 8 godina

Procitala sam tekst u Gardijanu gde neki njihov novinar kritikuje srpske novinare zbog "preglasnog i pristrasnog navijanja" ili kako je vec formulisao. Znaci to ste bili vi. Kako vas nije sramota da bodrite svog zemljaka. (ovo je sarkazam za one koji su bukvalisti) Sramota je kako mogu samo spinovanjem da opravdaju poraz svog pulena. Ocigledno da ne znaju za onu izreku "U porazu se ne unizi"(deo o pobedi nije potreban, svakako je nece docekati).

amater, za tenis fana

pre 8 godina

Da li je fer kao u transu proslavljati gresku rivala?

Da li ti cujes sebe???!!! Ti to prebacujes Novaku, pa da li gledamo iste meceve. Kao prvo, nisam lozana kao 90% nacije, ali da su ti uzori u ponasanju Nadal(sudija, jesi video da je Novak dotakao mrezu ..., sta, Paskalu treba sugestija, sufler ili sta vec), Mari(kome iz usta samo fuck izlazi tokom celog meca), Federer sujetni ...
Zapamti, decko je sampion(za pomenutu trojku) po postovanju protivnika: izmislio je aplauze za dobar potez protivnika, o fer pleju da ne pricamo ...
Uzgred, evo ja priznajem, nikada se ne bi' izvnio rivalu ako mi mreza pomogne za poen. Pa, je l' treba da navijam da pomogne onom sa druge strane???!!!
Pricas o transu, pa ko je lozio publiku kao u transu juce???!!! Pa Nadal npr. raduje se k'o malo dete.
Idi spavaj!

City Girl

pre 8 godina

Murray jednostavno nema mentalnu snagu i padne kada je najpotrebnije. Umesto da nastavi sa dobrom igrom u petom setu, on je potpuno stao. Nije bio u pitanju fizicki umor kao na AO, imao je celu noc da se odmori, vec mentalna slabost. Ono stiskanje pesnice posle svakog poena dovoljno govori i za mene je dokaz nesigurnosti. Kao Ana koja pokušava da se ohrabri i ubedi sebe da moze da pobedi.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Novak "The executor". Njegova igra me podseca na gladijatora, koji neumorno melje a finale na nemilosrdnog egzekutora. Tenis je rat nerava, rat dva mentalna sklopa. Onaj, ciji je pobednicki mentalitet, snaga i zelja za pobedom veca, taj pobedjuje. Nole je jedan od retkih nas. U svakom smislu te reci. Izuzetna ljudska i sportska figura. Mnogo srece Novace Djokovicu.

stradivari

pre 8 godina

Suvisno je komentarisati vrsnog prognozera,velikog Mac Wilandera koji je i danas rekao da samo Wavrinka moze da naudi Djokovicu ne razmisljajuci da je to isto rekao i za Mareja juce, Nadala pre par dana,Federera u Rimu....

Mare,NS

pre 8 godina

Novak je mentalno,nekoliko stepenika iznad Mareja.
Ruzno je reci,mozda sam suvise navijacki nastrojen,ali deluje da je `uterao strah u kosti` svim svojim protivnicima.
Niko ne zeli da ga vidi sa druge strane mreze.
Mats Vilander,`objektivni analiticar`,jutros pre meca izjavi,nesto otprilike ovako:
Endi,posle MNOGO UZASTOPNIH PORAZA,zna da bi Novaka najvise zaboleleo,ako uspe da ga pobedi,bas ovde i sada,jer zna,koliko je Novaku stalo do ovog turnira,koji mu jedini nedostaje,da kompletira GS kolekciju!
Verujem,da on to moze,jer...ako....ako....ako...

E,Matse,Matse,previse je bilo tih ako!

Nepogresivo pogadjas,jedino rezultate zavrsenih meceva,sto si nebrojeno puta do sada pokazao!

Nadam se da ces sutra izjaviti,pre finalnog meca,da Vavrinka moze do pobede,ako...ako...ako...

Cisto da nam ga(Novaka) ne `ureknes`,ali posto te pratimo vec niz dugih godina,znamo da ces izjaviti nesto tako,a ja onda znam,sta sta ce se desiti na terenu.

Sa nestrpljenjem ocekujem,tvoje poslednje javljanje sa ovogodisnjeg RG-a,kada ces nam nepogresivo otkriti ko je pobedio!!!

Steva Signal

pre 8 godina

Idi bre Sale,cekam te od 15h da se javis.Ti si nam covek iz prve ruke za informacije.Ja sam igrom slucaja prenos meca gledao na British Eurosport i komentatori su bu bili poprilicno korektni.Ali ekipa u studiju sem Rusedskog je bila u fazonu kao da ama bas nista od Novaka nije zavisilo.U usta su ga stavili dva puta.Dobro,to je bilo i za ocekivati donekle,ali ispade kao da je Marej igrao protiv zida,pa se loptice odbijale nezgodno! Pogotovo je prednjacila ona "bakica",ime sam joj zaboravio,osvajacica 3 GS titule pre sto godina.Na njoj se videlo da je najteze podnela poraz.Te Mari ovo,Mari ono,spektakularno kretanje,pritisak velicanstven.Ma neka i to,ali peti set ljudi kao da su prespavali.Nole se samo upgrade-ovao na visi level i cao Andi,pa ti vici 20 puta sorry prilikom servisa.Zato te Nole dzentlmenski pocistio ko narkoman lajnu.

frox

pre 8 godina

A šta kažu engleski džentlmeni za namerno zastajkivanje i nameštanje na servisu njihovog pulena? Ili na glasne psovke kada gleda ka protivniku, kao, on to sa sobom glasno priča?

Novak postavlja pravila

pre 8 godina

Bravo, Novače! Saša, blago vama što prisustvujete ovakvom spektaklu. Biće nam neobično kad od ponedeljka više ne bude bilo ovih sjajnih blogova! Samo napred obojica!

You know nothing

pre 8 godina

Meni je najzanimljiviji deo ovog teksta kada Nole kaze da je spavao sa ženom i da mu je to pomoglo da mirnije spava... Deca od ove gromade od čoveka mogu toliko puno da nauče! Da je u životu bitno, osim toga da budeš uspešan, i to da imaš zdravu i normalnu porodicu i da budeš okružen onima koje voliš i koji tebe vole!!! Bravo Nole, ovakav srbin se još nije rodio!

mali aut

pre 8 godina

Danas posle 4. seta nisam imao živaca za peti set i otišao sam u šetnju pa sam malopre odgledao snimak. Peti set je Novak razbio, Endi je samo vraćao loptice bez ofanzive. Odnos u poenima 26:13. Ako sutra bude ovako naspanovan biće rutinska pobeda.P. S. što se tiče engleskih novinara ništa novo,kad bi Marej bio crnac Novak bi bio proglašen najvećim rasistom na svetu.

lukaimba

pre 8 godina

u Srbiji, i u svetu generalno ima previse prostih ljudi, koji slusaju i veruju u ono sto pojedini spinuju... alo, da li ste vi normalni, pitam ja vas? tajm aut time out out time aut tajm - je uzet na kraju treceg seta, dakle u petak, a mec se posle toga nastavio i u subotu, dakle da li stvarno mislite da je to previse trajalo da je Marej mogao da uzme i 4. i 5. set pre oluje ili cega vec i da je zbog tog tajm auta Novak dobio mec? drugo, i taj Marej je bio u svlacionici u istom trenutku kad i Djokovic... a za gospodin koji kaze da je na USO 2011 Novak uzeo tajm aut izmedju setova, zar se ne seca da je Novak bio povredjen i da je jedva servirao?! o britancima ne treba trositi reci - par ekselans go**a, a vi negativci imate vremena da prozivate dok Novak ne izbroji do 18gs... pardon i tada cete kritikovati

Andjeo sa neba

pre 8 godina

Ja ne znam zasto su ljudi toliko zavidni na uspeh tamo nekog Srbina, pa sta ako je izgubio vas pulen, nije tajm aut odlucio pobednika. Mi smo cvece za njih!!

да није Немаца највише бих мрзео Енглезе

pre 8 godina

(., 06. jun 2015 20:21)

Ахахахахахаха, ахахахахаха. Енглези и достојанство?! Ахахахаха, ахахахаха. Живиш у илузији. Не смета ми ако је теби лепо и ако си задовољан својим животом.

Dule

pre 8 godina

Interesantno je da su u tekstu u gardijanu komentarisali da je neko iz novinarske loze bio previse glasan kod poena za Djokovica.. Alal vera Sasa..

1234

pre 8 godina

Meni da neko nesto kaze dok gledam Novaka i navijam iako se nisam tukao u zivotu kapiram da bi to bio prvi put!

A Novakovi odgovori za spavanje i "rekao sam vam da se spremite" :D :D Zmaj! Sto rece neko u komentarima na Novak - Murray mec, neka ga mrze, samo ce im porazi teze padati :)

P.S. Bravo Ozmo, pa da slavimo sutra svi zajedno!

Nemanja

pre 8 godina

Sramotno ponsanje Endija Mareja. Provokacija od treceg seta, dranje, vikanje, stiskanje pesnice, dizanje ruke sve u pravcu Novaka. Sramota.

Maka@

pre 8 godina

if you know what I mean@Novak ne može da bude predstavnik skandinavskog mentaliteta jer prosto nije sa tog polustrva već sa Balkanskog. Balkanci nisu ni bolji ni lošiji od drugih naroda pogotovo ne od tih "normalnih" :)

jjnhl68

pre 8 godina

Nisam procitao kvalitetniji tekst od ovoga, a procitao sam sve strano i domace sto sam mogao naci o ovom sjajnom mecu. Upravo su ovde objasnjeni kljucevi Noletove pobede. Bravo! Kako je divno kad neko zna svoj posao!

sanja

pre 8 godina

Ne znam sta je to u ljudima kad Novakov uspeh pravdaju padom forme dvojice
,, najboljih,, Federera i Nadala i govore o 2011.godini kad su oni bili u top formi, a i tad je Nole bio nedodirljiv za njih.Forma se tepira prema konkurenciji, a sada je ova njegova igra dovoljnja da ih pobedjuje. Samo napred, Nole i ova titula je tvoja.Posle ovog trofeja ce zlobnicima biti jasno da tvoj uspeh nije slucajan i da si sve ovo zasluzio jer si najbilji!

djuro

pre 8 godina

u Engleskoj je sovinizam maltene institucionalizovan. sva sredstva protiv "onih drugih" - po rasnom, etnickom, religijskom, "demokratskom" kriterijumu - su dozvoljena u borbi za nase interese zato sto nisu na nasem nivou - opet rasno, "demokratski" itd. moral, estetika, ideologija, slede takav oportunizam. rezultat je politika, vojska, stampa/agitacija, generalno sve sto je interes tzv. vise klase, koje je najbolje ignorisati dok ne postanu previse nasrtljivi. tako i ovo.

Olio

pre 8 godina

Uvek divan, jednostavan i korektan Saša Ozmo. Baš bih volela da vidim kako to srpsko? biće izgleda. Dajte nam sličicu...
U međuvremenu, rekla bih da je Stan, Sten, Stenlio ili kako god sebe zove Švajcarac baš nemaštovit (sem kad obuče one klovnovske gaće, što mu dobro ide uz izbrušeno, milo lice).
Takođe je interesantna ta VEEELIKOBRITANSKA arogancija; no je moj (po čuvenju) divan pradeda iz Serbinoslavska ruskog, sa Krima, još onomad rekao o njima da su "kurve" (Srbi nevaljali ga naučili tu reč), u najpežorativnijem moralnom pogledu.
Nego, opet je interesantno koliko likova se ovde pojavljuje iz država okolišnih. I svi do jednog se predstavljaju srpskim ili američkim imenom - da li se stide svojih roditelja nesrpskog podrijetla ili je u pitanju samo jeftina, nemoćna mržnja prema Novaku Đokoviću.

shaMu

pre 8 godina

Novak je terenutni psiho-fizicki najspremniji igrac na svetu, i upravo zbog toga ima prednost nad svim ostalim. Nadam se da ce i danas to da dokaze i osvoji jedino sto mu nedostaje i samim tim udje u besmrtnost. Nole svi smo uz tebe, nasa dika i nas ponos. Napred Nole!!!

Bili

pre 8 godina

Kao i uvek,vrlo reciti tekstovi,bez zamerki,pravi dozivljaj. Pre 2 nedelje sam ti Saša pozeleo da imas potrebu da radiš 07.06. na centralnom terenu i da direktno sa terena intervjuiseš prvog srpskog Garosovca,zelimo ti srecu. Pozdrav Parizu iz Obrenovca.

malkica

pre 8 godina

Izvini sto tebi pisem ovo Ozmo, ali racunam da si nas predstavnik u Parizu. Kad su pitali Mareja a posle i Noleta u vezi sa medicinskim tajmautom, zasto vi niste pitali da li su oni potezi sa lopticom bili deo taktike? Postoji rivalstvo na terenu ali i na konferenciji za novinare. Mozda bi i tu trebalo da pobedimo ponekad. Mada ti mi izgledas kao bas dobrica, totalno nekonfliktna licnost. Ali eto, mozda je neki nas novinar ili Novakov simpatizer mogao tako nesto da pita.

.

pre 8 godina

Tacno Sasa, treba i poraz podneti dostojanstveno.
A Englezi ga dostojanstveno i podnose. Kod njih nema u medijima naslova tipa "Marej pobedio sam sebe", "Marej vratio Novaka u igru", "Ocajni Marej poklonio pobedu Novaku" itd, a toga u nasim medijima ima posle svakog Novakovog poraza. Da ne pricam o prenosima meceva u kojima imamo komentatore koji su ujedno i psiholozi, lekari, teniseri, sve u jednom. Pa imamo "strucne" analize govora tela, cim izgubi set odmah je povredjen ili mu se "ne igra tenis danas". O prizivanju gresaka protivnika i vredjanju publike da ne govorimo.
Englezi prenose meceve korektno cak i kada igra njihov teniser. I komentarisu ono sto vide i sto TREBA da se komentarise.
To sto je Novak OPET uzeo med. tajm aut cim mu je lose krenulo uopste nije bilo zanimljivo samo britanskim medijima. Tacnije, bilo je zanimljivo svim medijima, osim nasim koji se uglavnom prave kao da se to nije desilo. Naravno, to je razumljivo, jer ne bi bilo prvi put da neko ima problema zbog onoga sto pise.
Ako je bio povredjen zasto je nastavio mec? A posto je bilo jasno da postoji opasnost od prekida zbog kise, znamo kome je vise odgovara ta pauza od 10 poena.
Englezi su odlicni gubitnici, samo je problem u tome sto kod nas mediji i dalje nisu naucili da ne trebaju od onih koji nisu savrseni vestacki stvaraju bezgresna savrsenstva.

tenis fan

pre 8 godina

Sasa evo pitanje za tebe, mada znam kakvu cu reakciju ovde da izazovem, ali to je manje bitno. Da li starno mislis da je Djokovicevo ponasanje sampionsko? U iskrenom odgovoru na to pitanje je i odgovor zasto ga publika sirom sveta ne voli. Koliko puta u karijeri je u kriticnim momentima trazio MTO? Pa se na teren vracao kao u transu. Da li je to fer? I da li je to uopste potrebno coveku sa tolikim talentom?! Da li je u redu negodovati kad publika navija za rivala? Valjda je to njihovo pravo. Da li je fer kao u transu proslavljati gresku rivala? Da se razumemo nije jedini koji radi ovo poslednje, ali radi to krajnje degutantno. Da se razumemo on je vrhunski igrac, savrsen teniser, i mislim da mu ovi trikovi nisu potrebni. Ostavio je Mareja da ga ceka na terenu, na US openu 2011 isto je uradio nakon Nadalovog dobijenog seta. I jos mnogo puta je radio isto. Vise nego bilo koji drugi igrac. Pozdrav za Sasu, blogovi su sjajni, nadam se da ce ih biti i sa drugih turnira. I pitanje u vezi Serene kako deluje njena igra uzivo?

16 jun 2004

pre 8 godina

Uhhhh dobro je.
Ja se vec zabrinuo.
Pola sata nije nista objavljeno, sta kaze kome, sta jede,pije i koji je vic ispricao.
Zamolio bih novinare da ne zabusavaju.

Pfc

pre 8 godina

Kaze mi zena - pa sto se nerviras za coveka koji ima milione,on za tebe i ne zna...ali ja kazem nek ima i treba da ih ima,a ja cu za ovakvog lika uvek da navijam i kad je dobro i kada nije,jer je jednostavno nas broj jedan sportista u Srbiji ikada... P.s. samo uzmi ovaj Roland Garos i besmrtnost je tvoja!

mirko

pre 8 godina

Gardijan je sve nego ugledni Britansko cello novinarstvo je cello ne ugledno Najgore obrazovanja u novinarstvu Spremni su sve da urede da naprave pricu nizcega Njihova reputacija u svetu je dno A u slucaju Djokovica je standardno sovinisticko kolonijalni pristup.

Oskar

pre 8 godina

Djokovicu se u velikim mečevima stegnu ruke, ili bolje reć ramena što ne bi smjelo da se dešava u tim mečevima, pa iako ga je ove godine sreca toliko služila da je sve takve mečeve uspio da pobijedi. Tog straha u njemu 2011. nije bilo, tada je bio spreman u svakom momentu na najvažnijim loptama napasti protivnika a ne kao danas čekati grešku drugog igrača.
Mislim da sutra osim 3:0 za Djokovica nista ne moze bit, Vavrinka je duplo laksi protivnik ali da neko moze rec da Djokovic ove godine nije ubrao plodove pada konkurencije u top pet to mi nije jasno da ne mogu naci u ovakvim tekstovima. Federer i Nadal ove godine jednostavno nisu ono što su bili 2011.ste i stvarno ne znam šta tu nije u redu, ili ima možda onih što će reće da Novak ove godine na RG igra kao bolje od predhodnih. Ako to mislite pogledajte kojim rezultatom je Nadal dobio Endija ovdje prošle godine ili statistiku ovog Novakovog meča od onih iz završnice predhodih godina. Čovjek je igrao isto, ako ne i malo lošije a prošao je na turniru zbog pada igre dvojice najboljih.

RobiSarma

pre 8 godina

Od svih Novakovih rivalstava ubedljivo najdosadnije je ovo sa Endijem. Msm ok, Novak ga uzima i dominira, ali taj tenis je dno. Naravno NE Novakom zaslugom. Endi protiv najboljih igra svoju najdosadniju varijantu tenisa i insitiranja na protivnikovim greskama. Dinamika tih meceva je odvratna i teska za gledanje. Besomucno vracanje loptice i cekanje da protivnik prvi napadne.OK,treba znati igrati i defanzivno, ali ne mozes postati broj 1. zasnivajuci svoju igru samo na tom segmentu tenisa. Mogao bih satima da gledam meceve RF vs NDj, RF vs RN, NDj vs RN i da mi nikad ne dosadi jer su to mecevi sa vise "brzina" i sa ciljem da se OSVOJI poen, a ne da se dobije, IZNUDI poen. Skoro da Satrije, onakav ogroman i spor, vise odgovara Endiju nego samom Nadalu. Smor...

Стеван

pre 8 godina

Willander....who cares....Hahahaha.....иначе верујем да је он велики љубитељ Нолета. Идемо!

Ajmo Nole|

pre 8 godina

Dozvolite mi da podijelim s vama svoje misli vezane za Novaka i njegov trijumf nad Murrey-em. Za mene je Novak najveci 'Srbin' nakon Svetog Save, rame uz rame s Nikolom Teslom. Njegova 'igra' je mahanicki precizna i skoro pa kompjuterski programirana, uvazavajuci dinamiku vlastite prednosti i protivnikove mane u svakom momentu u toku meca. Naravno da vecina posmatraca, ukljucujuci i Novakove navijace ne mogu uociti navedene elemente njegove 'igre', jer to sto on radi na teniskom terenu je vise od igre.

amateo

pre 8 godina

Besomucno vracanje loptice i cekanje da protivnik prvi napadne.

Upravo to, lik je tenkre na kub. Zato je Novak i pukao gemove, pukne mu film(da ne kazem s..rci mu se vise) i napadne, ubuduce samo neka prepolovi broj razmena, neka krene posle pet-sest razmena u napad pa sta bude. Onaj moze da udara i do cetrdeset - mentol.

drž ne daj

pre 8 godina

Za mene je Novak najveci 'Srbin' nakon Svetog Save, rame uz rame s Nikolom Teslom.

Mi nismo narod, mi smo dijagnoza. Jedini izlaz je da nas neko okupira i da nam nešto korisno da radimo. Samo da to ne bude ID.

tenis fan

pre 8 godina

Sasa evo pitanje za tebe, mada znam kakvu cu reakciju ovde da izazovem, ali to je manje bitno. Da li starno mislis da je Djokovicevo ponasanje sampionsko? U iskrenom odgovoru na to pitanje je i odgovor zasto ga publika sirom sveta ne voli. Koliko puta u karijeri je u kriticnim momentima trazio MTO? Pa se na teren vracao kao u transu. Da li je to fer? I da li je to uopste potrebno coveku sa tolikim talentom?! Da li je u redu negodovati kad publika navija za rivala? Valjda je to njihovo pravo. Da li je fer kao u transu proslavljati gresku rivala? Da se razumemo nije jedini koji radi ovo poslednje, ali radi to krajnje degutantno. Da se razumemo on je vrhunski igrac, savrsen teniser, i mislim da mu ovi trikovi nisu potrebni. Ostavio je Mareja da ga ceka na terenu, na US openu 2011 isto je uradio nakon Nadalovog dobijenog seta. I jos mnogo puta je radio isto. Vise nego bilo koji drugi igrac. Pozdrav za Sasu, blogovi su sjajni, nadam se da ce ih biti i sa drugih turnira. I pitanje u vezi Serene kako deluje njena igra uzivo?

.

pre 8 godina

Tacno Sasa, treba i poraz podneti dostojanstveno.
A Englezi ga dostojanstveno i podnose. Kod njih nema u medijima naslova tipa "Marej pobedio sam sebe", "Marej vratio Novaka u igru", "Ocajni Marej poklonio pobedu Novaku" itd, a toga u nasim medijima ima posle svakog Novakovog poraza. Da ne pricam o prenosima meceva u kojima imamo komentatore koji su ujedno i psiholozi, lekari, teniseri, sve u jednom. Pa imamo "strucne" analize govora tela, cim izgubi set odmah je povredjen ili mu se "ne igra tenis danas". O prizivanju gresaka protivnika i vredjanju publike da ne govorimo.
Englezi prenose meceve korektno cak i kada igra njihov teniser. I komentarisu ono sto vide i sto TREBA da se komentarise.
To sto je Novak OPET uzeo med. tajm aut cim mu je lose krenulo uopste nije bilo zanimljivo samo britanskim medijima. Tacnije, bilo je zanimljivo svim medijima, osim nasim koji se uglavnom prave kao da se to nije desilo. Naravno, to je razumljivo, jer ne bi bilo prvi put da neko ima problema zbog onoga sto pise.
Ako je bio povredjen zasto je nastavio mec? A posto je bilo jasno da postoji opasnost od prekida zbog kise, znamo kome je vise odgovara ta pauza od 10 poena.
Englezi su odlicni gubitnici, samo je problem u tome sto kod nas mediji i dalje nisu naucili da ne trebaju od onih koji nisu savrseni vestacki stvaraju bezgresna savrsenstva.

Oskar

pre 8 godina

Djokovicu se u velikim mečevima stegnu ruke, ili bolje reć ramena što ne bi smjelo da se dešava u tim mečevima, pa iako ga je ove godine sreca toliko služila da je sve takve mečeve uspio da pobijedi. Tog straha u njemu 2011. nije bilo, tada je bio spreman u svakom momentu na najvažnijim loptama napasti protivnika a ne kao danas čekati grešku drugog igrača.
Mislim da sutra osim 3:0 za Djokovica nista ne moze bit, Vavrinka je duplo laksi protivnik ali da neko moze rec da Djokovic ove godine nije ubrao plodove pada konkurencije u top pet to mi nije jasno da ne mogu naci u ovakvim tekstovima. Federer i Nadal ove godine jednostavno nisu ono što su bili 2011.ste i stvarno ne znam šta tu nije u redu, ili ima možda onih što će reće da Novak ove godine na RG igra kao bolje od predhodnih. Ako to mislite pogledajte kojim rezultatom je Nadal dobio Endija ovdje prošle godine ili statistiku ovog Novakovog meča od onih iz završnice predhodih godina. Čovjek je igrao isto, ako ne i malo lošije a prošao je na turniru zbog pada igre dvojice najboljih.

16 jun 2004

pre 8 godina

Uhhhh dobro je.
Ja se vec zabrinuo.
Pola sata nije nista objavljeno, sta kaze kome, sta jede,pije i koji je vic ispricao.
Zamolio bih novinare da ne zabusavaju.

Olio

pre 8 godina

Uvek divan, jednostavan i korektan Saša Ozmo. Baš bih volela da vidim kako to srpsko? biće izgleda. Dajte nam sličicu...
U međuvremenu, rekla bih da je Stan, Sten, Stenlio ili kako god sebe zove Švajcarac baš nemaštovit (sem kad obuče one klovnovske gaće, što mu dobro ide uz izbrušeno, milo lice).
Takođe je interesantna ta VEEELIKOBRITANSKA arogancija; no je moj (po čuvenju) divan pradeda iz Serbinoslavska ruskog, sa Krima, još onomad rekao o njima da su "kurve" (Srbi nevaljali ga naučili tu reč), u najpežorativnijem moralnom pogledu.
Nego, opet je interesantno koliko likova se ovde pojavljuje iz država okolišnih. I svi do jednog se predstavljaju srpskim ili američkim imenom - da li se stide svojih roditelja nesrpskog podrijetla ili je u pitanju samo jeftina, nemoćna mržnja prema Novaku Đokoviću.

да није Немаца највише бих мрзео Енглезе

pre 8 godina

(., 06. jun 2015 20:21)

Ахахахахахаха, ахахахахаха. Енглези и достојанство?! Ахахахаха, ахахахаха. Живиш у илузији. Не смета ми ако је теби лепо и ако си задовољан својим животом.

amater, za tenis fana

pre 8 godina

Da li je fer kao u transu proslavljati gresku rivala?

Da li ti cujes sebe???!!! Ti to prebacujes Novaku, pa da li gledamo iste meceve. Kao prvo, nisam lozana kao 90% nacije, ali da su ti uzori u ponasanju Nadal(sudija, jesi video da je Novak dotakao mrezu ..., sta, Paskalu treba sugestija, sufler ili sta vec), Mari(kome iz usta samo fuck izlazi tokom celog meca), Federer sujetni ...
Zapamti, decko je sampion(za pomenutu trojku) po postovanju protivnika: izmislio je aplauze za dobar potez protivnika, o fer pleju da ne pricamo ...
Uzgred, evo ja priznajem, nikada se ne bi' izvnio rivalu ako mi mreza pomogne za poen. Pa, je l' treba da navijam da pomogne onom sa druge strane???!!!
Pricas o transu, pa ko je lozio publiku kao u transu juce???!!! Pa Nadal npr. raduje se k'o malo dete.
Idi spavaj!

Andjela

pre 8 godina

Procitala sam tekst u Gardijanu gde neki njihov novinar kritikuje srpske novinare zbog "preglasnog i pristrasnog navijanja" ili kako je vec formulisao. Znaci to ste bili vi. Kako vas nije sramota da bodrite svog zemljaka. (ovo je sarkazam za one koji su bukvalisti) Sramota je kako mogu samo spinovanjem da opravdaju poraz svog pulena. Ocigledno da ne znaju za onu izreku "U porazu se ne unizi"(deo o pobedi nije potreban, svakako je nece docekati).

You know nothing

pre 8 godina

Meni je najzanimljiviji deo ovog teksta kada Nole kaze da je spavao sa ženom i da mu je to pomoglo da mirnije spava... Deca od ove gromade od čoveka mogu toliko puno da nauče! Da je u životu bitno, osim toga da budeš uspešan, i to da imaš zdravu i normalnu porodicu i da budeš okružen onima koje voliš i koji tebe vole!!! Bravo Nole, ovakav srbin se još nije rodio!

lukaimba

pre 8 godina

u Srbiji, i u svetu generalno ima previse prostih ljudi, koji slusaju i veruju u ono sto pojedini spinuju... alo, da li ste vi normalni, pitam ja vas? tajm aut time out out time aut tajm - je uzet na kraju treceg seta, dakle u petak, a mec se posle toga nastavio i u subotu, dakle da li stvarno mislite da je to previse trajalo da je Marej mogao da uzme i 4. i 5. set pre oluje ili cega vec i da je zbog tog tajm auta Novak dobio mec? drugo, i taj Marej je bio u svlacionici u istom trenutku kad i Djokovic... a za gospodin koji kaze da je na USO 2011 Novak uzeo tajm aut izmedju setova, zar se ne seca da je Novak bio povredjen i da je jedva servirao?! o britancima ne treba trositi reci - par ekselans go**a, a vi negativci imate vremena da prozivate dok Novak ne izbroji do 18gs... pardon i tada cete kritikovati

City Girl

pre 8 godina

Murray jednostavno nema mentalnu snagu i padne kada je najpotrebnije. Umesto da nastavi sa dobrom igrom u petom setu, on je potpuno stao. Nije bio u pitanju fizicki umor kao na AO, imao je celu noc da se odmori, vec mentalna slabost. Ono stiskanje pesnice posle svakog poena dovoljno govori i za mene je dokaz nesigurnosti. Kao Ana koja pokušava da se ohrabri i ubedi sebe da moze da pobedi.

djuro

pre 8 godina

u Engleskoj je sovinizam maltene institucionalizovan. sva sredstva protiv "onih drugih" - po rasnom, etnickom, religijskom, "demokratskom" kriterijumu - su dozvoljena u borbi za nase interese zato sto nisu na nasem nivou - opet rasno, "demokratski" itd. moral, estetika, ideologija, slede takav oportunizam. rezultat je politika, vojska, stampa/agitacija, generalno sve sto je interes tzv. vise klase, koje je najbolje ignorisati dok ne postanu previse nasrtljivi. tako i ovo.

Ajmo Nole|

pre 8 godina

Dozvolite mi da podijelim s vama svoje misli vezane za Novaka i njegov trijumf nad Murrey-em. Za mene je Novak najveci 'Srbin' nakon Svetog Save, rame uz rame s Nikolom Teslom. Njegova 'igra' je mahanicki precizna i skoro pa kompjuterski programirana, uvazavajuci dinamiku vlastite prednosti i protivnikove mane u svakom momentu u toku meca. Naravno da vecina posmatraca, ukljucujuci i Novakove navijace ne mogu uociti navedene elemente njegove 'igre', jer to sto on radi na teniskom terenu je vise od igre.

Nemanja

pre 8 godina

Sramotno ponsanje Endija Mareja. Provokacija od treceg seta, dranje, vikanje, stiskanje pesnice, dizanje ruke sve u pravcu Novaka. Sramota.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Novak "The executor". Njegova igra me podseca na gladijatora, koji neumorno melje a finale na nemilosrdnog egzekutora. Tenis je rat nerava, rat dva mentalna sklopa. Onaj, ciji je pobednicki mentalitet, snaga i zelja za pobedom veca, taj pobedjuje. Nole je jedan od retkih nas. U svakom smislu te reci. Izuzetna ljudska i sportska figura. Mnogo srece Novace Djokovicu.

Mare,NS

pre 8 godina

Novak je mentalno,nekoliko stepenika iznad Mareja.
Ruzno je reci,mozda sam suvise navijacki nastrojen,ali deluje da je `uterao strah u kosti` svim svojim protivnicima.
Niko ne zeli da ga vidi sa druge strane mreze.
Mats Vilander,`objektivni analiticar`,jutros pre meca izjavi,nesto otprilike ovako:
Endi,posle MNOGO UZASTOPNIH PORAZA,zna da bi Novaka najvise zaboleleo,ako uspe da ga pobedi,bas ovde i sada,jer zna,koliko je Novaku stalo do ovog turnira,koji mu jedini nedostaje,da kompletira GS kolekciju!
Verujem,da on to moze,jer...ako....ako....ako...

E,Matse,Matse,previse je bilo tih ako!

Nepogresivo pogadjas,jedino rezultate zavrsenih meceva,sto si nebrojeno puta do sada pokazao!

Nadam se da ces sutra izjaviti,pre finalnog meca,da Vavrinka moze do pobede,ako...ako...ako...

Cisto da nam ga(Novaka) ne `ureknes`,ali posto te pratimo vec niz dugih godina,znamo da ces izjaviti nesto tako,a ja onda znam,sta sta ce se desiti na terenu.

Sa nestrpljenjem ocekujem,tvoje poslednje javljanje sa ovogodisnjeg RG-a,kada ces nam nepogresivo otkriti ko je pobedio!!!

Steva Signal

pre 8 godina

Idi bre Sale,cekam te od 15h da se javis.Ti si nam covek iz prve ruke za informacije.Ja sam igrom slucaja prenos meca gledao na British Eurosport i komentatori su bu bili poprilicno korektni.Ali ekipa u studiju sem Rusedskog je bila u fazonu kao da ama bas nista od Novaka nije zavisilo.U usta su ga stavili dva puta.Dobro,to je bilo i za ocekivati donekle,ali ispade kao da je Marej igrao protiv zida,pa se loptice odbijale nezgodno! Pogotovo je prednjacila ona "bakica",ime sam joj zaboravio,osvajacica 3 GS titule pre sto godina.Na njoj se videlo da je najteze podnela poraz.Te Mari ovo,Mari ono,spektakularno kretanje,pritisak velicanstven.Ma neka i to,ali peti set ljudi kao da su prespavali.Nole se samo upgrade-ovao na visi level i cao Andi,pa ti vici 20 puta sorry prilikom servisa.Zato te Nole dzentlmenski pocistio ko narkoman lajnu.

stradivari

pre 8 godina

Suvisno je komentarisati vrsnog prognozera,velikog Mac Wilandera koji je i danas rekao da samo Wavrinka moze da naudi Djokovicu ne razmisljajuci da je to isto rekao i za Mareja juce, Nadala pre par dana,Federera u Rimu....

1234

pre 8 godina

Meni da neko nesto kaze dok gledam Novaka i navijam iako se nisam tukao u zivotu kapiram da bi to bio prvi put!

A Novakovi odgovori za spavanje i "rekao sam vam da se spremite" :D :D Zmaj! Sto rece neko u komentarima na Novak - Murray mec, neka ga mrze, samo ce im porazi teze padati :)

P.S. Bravo Ozmo, pa da slavimo sutra svi zajedno!

mali aut

pre 8 godina

Danas posle 4. seta nisam imao živaca za peti set i otišao sam u šetnju pa sam malopre odgledao snimak. Peti set je Novak razbio, Endi je samo vraćao loptice bez ofanzive. Odnos u poenima 26:13. Ako sutra bude ovako naspanovan biće rutinska pobeda.P. S. što se tiče engleskih novinara ništa novo,kad bi Marej bio crnac Novak bi bio proglašen najvećim rasistom na svetu.

frox

pre 8 godina

A šta kažu engleski džentlmeni za namerno zastajkivanje i nameštanje na servisu njihovog pulena? Ili na glasne psovke kada gleda ka protivniku, kao, on to sa sobom glasno priča?

Novak postavlja pravila

pre 8 godina

Bravo, Novače! Saša, blago vama što prisustvujete ovakvom spektaklu. Biće nam neobično kad od ponedeljka više ne bude bilo ovih sjajnih blogova! Samo napred obojica!

jjnhl68

pre 8 godina

Nisam procitao kvalitetniji tekst od ovoga, a procitao sam sve strano i domace sto sam mogao naci o ovom sjajnom mecu. Upravo su ovde objasnjeni kljucevi Noletove pobede. Bravo! Kako je divno kad neko zna svoj posao!

Maka@

pre 8 godina

if you know what I mean@Novak ne može da bude predstavnik skandinavskog mentaliteta jer prosto nije sa tog polustrva već sa Balkanskog. Balkanci nisu ni bolji ni lošiji od drugih naroda pogotovo ne od tih "normalnih" :)

shaMu

pre 8 godina

Novak je terenutni psiho-fizicki najspremniji igrac na svetu, i upravo zbog toga ima prednost nad svim ostalim. Nadam se da ce i danas to da dokaze i osvoji jedino sto mu nedostaje i samim tim udje u besmrtnost. Nole svi smo uz tebe, nasa dika i nas ponos. Napred Nole!!!

Bili

pre 8 godina

Kao i uvek,vrlo reciti tekstovi,bez zamerki,pravi dozivljaj. Pre 2 nedelje sam ti Saša pozeleo da imas potrebu da radiš 07.06. na centralnom terenu i da direktno sa terena intervjuiseš prvog srpskog Garosovca,zelimo ti srecu. Pozdrav Parizu iz Obrenovca.

Dule

pre 8 godina

Interesantno je da su u tekstu u gardijanu komentarisali da je neko iz novinarske loze bio previse glasan kod poena za Djokovica.. Alal vera Sasa..

Pfc

pre 8 godina

Kaze mi zena - pa sto se nerviras za coveka koji ima milione,on za tebe i ne zna...ali ja kazem nek ima i treba da ih ima,a ja cu za ovakvog lika uvek da navijam i kad je dobro i kada nije,jer je jednostavno nas broj jedan sportista u Srbiji ikada... P.s. samo uzmi ovaj Roland Garos i besmrtnost je tvoja!

Andjeo sa neba

pre 8 godina

Ja ne znam zasto su ljudi toliko zavidni na uspeh tamo nekog Srbina, pa sta ako je izgubio vas pulen, nije tajm aut odlucio pobednika. Mi smo cvece za njih!!

sanja

pre 8 godina

Ne znam sta je to u ljudima kad Novakov uspeh pravdaju padom forme dvojice
,, najboljih,, Federera i Nadala i govore o 2011.godini kad su oni bili u top formi, a i tad je Nole bio nedodirljiv za njih.Forma se tepira prema konkurenciji, a sada je ova njegova igra dovoljnja da ih pobedjuje. Samo napred, Nole i ova titula je tvoja.Posle ovog trofeja ce zlobnicima biti jasno da tvoj uspeh nije slucajan i da si sve ovo zasluzio jer si najbilji!

drž ne daj

pre 8 godina

Za mene je Novak najveci 'Srbin' nakon Svetog Save, rame uz rame s Nikolom Teslom.

Mi nismo narod, mi smo dijagnoza. Jedini izlaz je da nas neko okupira i da nam nešto korisno da radimo. Samo da to ne bude ID.

amateo

pre 8 godina

Besomucno vracanje loptice i cekanje da protivnik prvi napadne.

Upravo to, lik je tenkre na kub. Zato je Novak i pukao gemove, pukne mu film(da ne kazem s..rci mu se vise) i napadne, ubuduce samo neka prepolovi broj razmena, neka krene posle pet-sest razmena u napad pa sta bude. Onaj moze da udara i do cetrdeset - mentol.

mirko

pre 8 godina

Gardijan je sve nego ugledni Britansko cello novinarstvo je cello ne ugledno Najgore obrazovanja u novinarstvu Spremni su sve da urede da naprave pricu nizcega Njihova reputacija u svetu je dno A u slucaju Djokovica je standardno sovinisticko kolonijalni pristup.

Стеван

pre 8 godina

Willander....who cares....Hahahaha.....иначе верујем да је он велики љубитељ Нолета. Идемо!

malkica

pre 8 godina

Izvini sto tebi pisem ovo Ozmo, ali racunam da si nas predstavnik u Parizu. Kad su pitali Mareja a posle i Noleta u vezi sa medicinskim tajmautom, zasto vi niste pitali da li su oni potezi sa lopticom bili deo taktike? Postoji rivalstvo na terenu ali i na konferenciji za novinare. Mozda bi i tu trebalo da pobedimo ponekad. Mada ti mi izgledas kao bas dobrica, totalno nekonfliktna licnost. Ali eto, mozda je neki nas novinar ili Novakov simpatizer mogao tako nesto da pita.

RobiSarma

pre 8 godina

Od svih Novakovih rivalstava ubedljivo najdosadnije je ovo sa Endijem. Msm ok, Novak ga uzima i dominira, ali taj tenis je dno. Naravno NE Novakom zaslugom. Endi protiv najboljih igra svoju najdosadniju varijantu tenisa i insitiranja na protivnikovim greskama. Dinamika tih meceva je odvratna i teska za gledanje. Besomucno vracanje loptice i cekanje da protivnik prvi napadne.OK,treba znati igrati i defanzivno, ali ne mozes postati broj 1. zasnivajuci svoju igru samo na tom segmentu tenisa. Mogao bih satima da gledam meceve RF vs NDj, RF vs RN, NDj vs RN i da mi nikad ne dosadi jer su to mecevi sa vise "brzina" i sa ciljem da se OSVOJI poen, a ne da se dobije, IZNUDI poen. Skoro da Satrije, onakav ogroman i spor, vise odgovara Endiju nego samom Nadalu. Smor...