Skijaški skokovi 55

Subota, 06.01.2018.

18:50

Grend slem – Stoh u istoriji Novogodišnje turneje!

Poljski ski skakač Kamil Stoh ispisao je nove stranice istorije tog sporta dominantnim trijumfom na Novogodišnjoj turneji četiri skakaonice.

Grend slem – Stoh u istoriji Novogodišnje turneje! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

djidji govedina

pre 6 godina

mislim da nema dalje od ovih komentara..srbende koji anuliraju uspeh coveka koji je najbolji na svetu ali to nije dovoljno u srbistanu..hahahahha..kakba crna rupa svemira..okrecite teleskope ka srbiji..ovo je pocetak i kraj vasione..ovo je pupak sveta ovde su najbolji..najjaci najlepsi a izgleda i najgluplji ego manijaci ..nebeski narode..moj naklon :):) )

bBb

pre 6 godina

@Najveci utisci poslednjih godina u ski skokovima su mi ove pilicarske fore sa koeficijentom kapija i vetra, nekako mi se cini da tu nisu bas najcistija posla a i ono pravilo po kome trener moze da zahteva da se skrati zaletiste mi je izuzetno besmisleno. Drugi utisak je ipak neuporedivo veci, nestanak Finacaniz ovog sporta. Prakticno su iscezli preko noci, to je prosto fascinantna i tesko objasnjiva pojava...
(antiDebil, 07. januar 2018 09:41)

Koje pilićarske fore? Pa, naravno da koeficijent vetra mora da se uzme u obzir da bi svi imali podjednake šanse... Jer, vetar nije konstantni parametar. Ko ima vetar u leđa, dobija plus poene u zavisnosti od jačine vetra, dok vetar u prsa donosi minus poene, jer je time dobio prednost. Da se skače u vakuumu, koeficijent vetra ne bi postojao. Što se kapija tiče, to je potpuno nebitno, jer svaki nivo ima svoj koeficijent i tačno se zna koje dužine su ekvivalentne svakom nivou kapije.

kaokakao

pre 6 godina

Jane Ahonen, Sven Hanavald, Primož Peterka, Mati Hautameki, Martin Šmit, Adam Mališ, Kazajoši Funaki,Noriaki Kasai, Andreas Kofler, Simon Aman, Andreas Vidhelcl, Endi Goldberger, kakvo je to uživanje bilo gledati...
(Dušan, 07. januar 2018 00:33)

Zato sto nisi imao sta drugo gledati. Volim ja ovaj sport i mislim da su i ovi danas nista manje dobri, samo sto nama danas odvlaci paznju milion medija i nekih nebitnih stvari u zivotu, zatrpani smo kojekakvim informacijama pa vise ne znamo ni sta gledamo. A bili smo i mladji, pa nas sad sport malo manje interesuje, sa manje zara pratimo. Npr. fudbal mi se smucio sa ovim hiper prenosima svih mogucih liga, samo mijenjam kanal kad ga ugledam. Odgledam nekoliko bitnijih utakmica godisnje.

antiDebil

pre 6 godina

Najveci utisci poslednjih godina u ski skokovima su mi ove pilicarske fore sa koeficijentom kapija i vetra, nekako mi se cini da tu nisu bas najcistija posla a i ono pravilo po kome trener moze da zahteva da se skrati zaletiste mi je izuzetno besmisleno. Drugi utisak je ipak neuporedivo veci, nestanak Finacaniz ovog sporta. Prakticno su iscezli preko noci, to je prosto fascinantna i tesko objasnjiva pojava...

goran

pre 6 godina

Ne bi da umanjim veliki rezultat, ali juce ga je Kubacki lako mogao pobediti, i svi smo videli tankovanje sa njegove strane u poslednjoj seriji. Jedan je Hanavald!

...

pre 6 godina

Jedan je Ari Pekka Nikkola
(Ari Pekka Nikkola, 06. januar 2018 22:48) U pravu si, niko se ne zove vise tako. Jedan je i Jani Soininen, kao i verovatno Diter Toma. Sa druge strane, verujem da ima bar trojica Kazujosija Funakija i dvojica Kazuja Josioka. Jedan je i Hans Peter Buras, doduse slalomas.

IQ 149

pre 6 godina

Malisz je za mene najbolji koga sam gledao, a za Stoha navijam samo zato sti je bio u timu Poljske,dakle zbog Malisa. Ucenik je nadmasio ucitelja. :)

Dušan

pre 6 godina

Jane Ahonen, Sven Hanavald, Primož Peterka, Mati Hautameki, Martin Šmit, Adam Mališ, Kazajoši Funaki,Noriaki Kasai, Andreas Kofler, Simon Aman, Andreas Vidhelcl, Endi Goldberger, kakvo je to uživanje bilo gledati...

UnKnown

pre 6 godina

Poljaci imaju najbolje navijače. Nema takmičenja gde ih nema. Čak se iznenadim kad gledam skokove na dalekom istoku i kad vidim stotinjak navijača koji navijaju i gde svi očekuju da su domaći, kad ono Poljaci. Neverovatno i onda dodele olimpijadu Pjongčangu, ali to je druga tema.

gledalac

pre 6 godina

Pratim novogodišnju turneju preko 30 godina i čini mi se da nikad nije bila ovako slaba konkurencija i manja neizvesnost. Čestitke Stohu, ali objektivno, nije imao dostojne rivale, dok bi, recimo do pre 5-6 godina teško stigao i do jednog podijuma a kamoli do sve četiri pobede. Ovo naravno ne umanjuje njegov uspeh, a to zašto je kvalitet ovog sporta u padu, i zarade nesrazmerne njegovoj atraktivnosti i gledanosti je pitanje za ljude u FIS-u zadužene za marketing.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Ajvanho
@CJ

E pokojni Dule, neka mu je laka zemlja. Znao čovek da prenosi. Uvek me je zanimalo šta bi bilo da su mu dali par godina da upravlja zimskim sportovima. Koliko ih je voleo, garant bi bilo nekih rezultata ili bar dobre osnove. Nova godina, on, Rale, Ahonen, Hanavald, Mališ, Kasai, a ja pogađam daljinu. Šou zagarantovan.

dacha

pre 6 godina

20 godina sam i nisam imao priliku da gledam Hanavalda i njegovo osvajanje svih 4 stanica turneje i krenule su mi suze na oci kada je Stoh pobedio. SVAKA TI CAST LEGENDO!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ski skokovi, 6. januar 2018 19:08) # Link komentara


Eee, propusteno mnogo...

Hanavald PRVI uzeo sve cetiri i to na kakav SMEKERSKI NACIN!!!
NIJE SKAKAO KVALIFIKACIJE!!! Tako je uvek bio 50ti na startnoj listi!!!

Pa si svaki put imao par gde skacu 1. i 50. Najbolji i "najgori" (u tom slucaju SVEN jel) ZAVRSNI PAR JE UVEEEK BIO DA SE SMRZNES!!!! Pa imas foru da najbolji iz kvalificaija ide dalje kao "laki luzer" !!!!
uhhhhhhhhh :))) vrhunski :)))

Baticca

pre 6 godina

Svaka cast Štohu, setio me na dane kad sam vise pratio ovaj sport i velikog podviga Hanavalda, karijere Mališa i Ahonena. Kakav viteski sport

Nenad

pre 6 godina

Svabe se palile pred turneju na Frajtaga,specijalne emisije o njemu nema ko da ga ugrozi, al ono mosa djipi Stoh mnogo dalje,a svabe nevera.

Djoksa

pre 6 godina

Svaka čast. Ipak... Mati Nikenen, po nepodeljenom mišljenju svih stručnjaka, najbolji ski skakač svih vremena. Čovek je bio toliko dominantan da se pijan takmičio.. i pobeđivao! Tri puta osvajač zlatne olimpijske medalje, četiri puta osvajač Svetskog kupa, dva puta pobednik Turneja 4 skakaonice, svetski prvak u ski skokovima, svetski prvak u ski letovima.

ljupce

pre 6 godina

tomas morgenstern se polomio na ski skokovima...brate to je bilo jezivo zaista.vratio se ali je ubrzo i otisao u penziju.mnogi koje sam pratio vise ne skacu,tuga.kasai ce da skace i sa 60 godina kako se cini.daiki ito ne skace ili ga bar ja nisam video u bisofshofenu.nema finaca prosto da covek ne poveruje.docekao stoh svojih 5 minuta i usao u istoriju,jest da mu je konkurencija uzas,ali ko im je kriv kad skacu lose.veliki sven hanavald i sad veliki kamil stoh.dva coveka za istoriju ski skokova i novogodisnje turneje 4 skakaonice.

Zof

pre 6 godina

@arminbare

Zaboravio si Kokonena, Virkolu, Koglera, Nieminena...ali to je to!
Inače slažem se sa biciklo nije moje.... uuuuzi ga uspomenu, Mati je bio jedan jedini - najveći u ovom prelepom sportu!

Kyle and Peel

pre 6 godina

E covece, odavno ne pratim skokove. A nekad sam jedva cekao Ahonena, Malisa, Martina Smita, Amana, onog Austrijanca sto je navodno mogao i za nas da skace, Peterku. Vidim Norijaki skace i dalje :).

CJ

pre 6 godina

Steta sto nema Duska Koraca, dozivljaj bi bio kompletan, onaj komentator sa Eurosporta je promasio zanimanje, potpuno bez energije sa gomilom nekih podataka, intonacija ista kad skace 30. i 1. skakac.
(Ajvanho, 06. januar 2018 19:27)

Drago mi je što je još neko ovo primetio osim mene.
Slušam ovog, na zaletistu neki Čeh ili neki nebitni Rus i Japanac pri kraju prve serije, ovaj o njima ispriča celu biografiju, i koji su u poretku i gomilu bezveznih informacija...pokojni Korać ovakve nije ni konstatovao osim ako nekim čudom ne zabeleže dobar skok.
Ali zato kad vidi ?honena, ko brat rođeni da mu skače.

arminbare

pre 6 godina

Tesko povrijedjen je bio Antonin Hajek kako taj covjek voli da leti na Planici i generalno da leti nema ga nigdje i onda skoci 236 metara na Planici bila je to lijepa ekipa Ceha Hajek,Janda,Hlava,Koudelka.

M

pre 6 godina

Iskreno sam navijao da ne napravi Grand slam, ali sve mu se poklopilo, Frajtag bi sigurno otkinuo jednu pobedu da je nije bilo onog pada. Kamil je apsolutno zasluzio turneju ali ne i da se prikljuci Hanavaldu. Posle ovoga definitivno mi turneja nece vise imati onu draz kao do sada :(

JocaTrta

pre 6 godina

Mati Nikenen kraj ski skokova...ovi su sada smešni... pogotovu ovaj žablji stil...nekada je to bilo puno lepše i bilo je mnogo jake konkurencije...isto važi i za skijanje , slalom , veleslalom, spust...mnogo je pao kvalitet...

Владимир

pre 6 godina

Човек ушао у стварно изузетан клуб скакача који су победили на сва 4 такмичења током новогодишње турнеје. Жива легенда. Свака част.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ima neki skijaški skakač, ne znam sad koji, lik se temeljito polomio i kad je ozdravio nastavio je sa skakanjem!
(Bruder Jakob, 06. januar 2018 19:40)
Mislim da je to Čeh Hajek. Imao je saobracajnu nesrecu u kojoj je zestoko stradao i posle oporavka nastavio da skace.
(Jelena, 6. januar 2018 19:54)

A nije, ovaj se polomio na skakanju!

biciklo nije moje.... uuuuzi ga uspomenu!

pre 6 godina

@arminbare

Bravo za navedena imena, sve legenda do legende... Samo ih dodao mozda najveceg Mati Nikenena, subjektivno misljenje ali dok je on vladao to je bilo žešće dominiranje... Gaskojn ski skokova...
Svaka čast Stochu, opasan skakač!

Ajvanho

pre 6 godina

Steta sto nema Duska Koraca, dozivljaj bi bio kompletan, onaj komentator sa Eurosporta je promasio zanimanje, potpuno bez energije sa gomilom nekih podataka, intonacija ista kad skace 30. i 1. skakac.

ski skokovi

pre 6 godina

20 godina sam i nisam imao priliku da gledam Hanavalda i njegovo osvajanje svih 4 stanica turneje i krenule su mi suze na oci kada je Stoh pobedio. SVAKA TI CAST LEGENDO!

Goran

pre 6 godina

Svaka cast, majstore, istorijski uspeh! Osvoji turneju i dobi 20000 franaka nagradu. A eto Kutinjo bez trofeja prelazi za 160000000 evra. Sta reci...

Jelena

pre 6 godina

Ima neki skijaški skakač, ne znam sad koji, lik se temeljito polomio i kad je ozdravio nastavio je sa skakanjem!
(Bruder Jakob, 06. januar 2018 19:40)
Mislim da je to Čeh Hajek. Imao je saobracajnu nesrecu u kojoj je zestoko stradao i posle oporavka nastavio da skace.

Bojan KG

pre 6 godina

Bravo, svaka čast i legendi Haniju koji je među prvima došao da čestita Kamilu. Divan sport gde nema sujete i svi su kao jedna velika porodica - naravno debelo potplaćen imajući u vidu koliko je popularan i opasan. Poljaci generalno jako dobri, Norvežani solidni, Nemci baksuzni opet (prošle godine Frojnd povređen sad i Frajtag), Austrijanci katastrofalni, Japanci se malo bude a o Finskoj i njenoj propasti u sportu koji ih je proslavio ne treba trošiti reči.

arminbare

pre 6 godina

Nakon ovoga moze u sami vrh sa Malyszom,Ahonnenom,Hannawaldom,Schlierenzauerom,Morgensternom,Ammanom,Nikkanenom,Weissflogom,Goldbergerom i ako sam nekog zaboravio oprostite svaka cast Kamile zasluzio si ovo !

arminbare

pre 6 godina

Nakon ovoga moze u sami vrh sa Malyszom,Ahonnenom,Hannawaldom,Schlierenzauerom,Morgensternom,Ammanom,Nikkanenom,Weissflogom,Goldbergerom i ako sam nekog zaboravio oprostite svaka cast Kamile zasluzio si ovo !

Goran

pre 6 godina

Svaka cast, majstore, istorijski uspeh! Osvoji turneju i dobi 20000 franaka nagradu. A eto Kutinjo bez trofeja prelazi za 160000000 evra. Sta reci...

Bojan KG

pre 6 godina

Bravo, svaka čast i legendi Haniju koji je među prvima došao da čestita Kamilu. Divan sport gde nema sujete i svi su kao jedna velika porodica - naravno debelo potplaćen imajući u vidu koliko je popularan i opasan. Poljaci generalno jako dobri, Norvežani solidni, Nemci baksuzni opet (prošle godine Frojnd povređen sad i Frajtag), Austrijanci katastrofalni, Japanci se malo bude a o Finskoj i njenoj propasti u sportu koji ih je proslavio ne treba trošiti reči.

Ajvanho

pre 6 godina

Steta sto nema Duska Koraca, dozivljaj bi bio kompletan, onaj komentator sa Eurosporta je promasio zanimanje, potpuno bez energije sa gomilom nekih podataka, intonacija ista kad skace 30. i 1. skakac.

CJ

pre 6 godina

Steta sto nema Duska Koraca, dozivljaj bi bio kompletan, onaj komentator sa Eurosporta je promasio zanimanje, potpuno bez energije sa gomilom nekih podataka, intonacija ista kad skace 30. i 1. skakac.
(Ajvanho, 06. januar 2018 19:27)

Drago mi je što je još neko ovo primetio osim mene.
Slušam ovog, na zaletistu neki Čeh ili neki nebitni Rus i Japanac pri kraju prve serije, ovaj o njima ispriča celu biografiju, i koji su u poretku i gomilu bezveznih informacija...pokojni Korać ovakve nije ni konstatovao osim ako nekim čudom ne zabeleže dobar skok.
Ali zato kad vidi ?honena, ko brat rođeni da mu skače.

ski skokovi

pre 6 godina

20 godina sam i nisam imao priliku da gledam Hanavalda i njegovo osvajanje svih 4 stanica turneje i krenule su mi suze na oci kada je Stoh pobedio. SVAKA TI CAST LEGENDO!

Kyle and Peel

pre 6 godina

E covece, odavno ne pratim skokove. A nekad sam jedva cekao Ahonena, Malisa, Martina Smita, Amana, onog Austrijanca sto je navodno mogao i za nas da skace, Peterku. Vidim Norijaki skace i dalje :).

Djoksa

pre 6 godina

Svaka čast. Ipak... Mati Nikenen, po nepodeljenom mišljenju svih stručnjaka, najbolji ski skakač svih vremena. Čovek je bio toliko dominantan da se pijan takmičio.. i pobeđivao! Tri puta osvajač zlatne olimpijske medalje, četiri puta osvajač Svetskog kupa, dva puta pobednik Turneja 4 skakaonice, svetski prvak u ski skokovima, svetski prvak u ski letovima.

biciklo nije moje.... uuuuzi ga uspomenu!

pre 6 godina

@arminbare

Bravo za navedena imena, sve legenda do legende... Samo ih dodao mozda najveceg Mati Nikenena, subjektivno misljenje ali dok je on vladao to je bilo žešće dominiranje... Gaskojn ski skokova...
Svaka čast Stochu, opasan skakač!

gledalac

pre 6 godina

Pratim novogodišnju turneju preko 30 godina i čini mi se da nikad nije bila ovako slaba konkurencija i manja neizvesnost. Čestitke Stohu, ali objektivno, nije imao dostojne rivale, dok bi, recimo do pre 5-6 godina teško stigao i do jednog podijuma a kamoli do sve četiri pobede. Ovo naravno ne umanjuje njegov uspeh, a to zašto je kvalitet ovog sporta u padu, i zarade nesrazmerne njegovoj atraktivnosti i gledanosti je pitanje za ljude u FIS-u zadužene za marketing.

ljupce

pre 6 godina

tomas morgenstern se polomio na ski skokovima...brate to je bilo jezivo zaista.vratio se ali je ubrzo i otisao u penziju.mnogi koje sam pratio vise ne skacu,tuga.kasai ce da skace i sa 60 godina kako se cini.daiki ito ne skace ili ga bar ja nisam video u bisofshofenu.nema finaca prosto da covek ne poveruje.docekao stoh svojih 5 minuta i usao u istoriju,jest da mu je konkurencija uzas,ali ko im je kriv kad skacu lose.veliki sven hanavald i sad veliki kamil stoh.dva coveka za istoriju ski skokova i novogodisnje turneje 4 skakaonice.

dacha

pre 6 godina

20 godina sam i nisam imao priliku da gledam Hanavalda i njegovo osvajanje svih 4 stanica turneje i krenule su mi suze na oci kada je Stoh pobedio. SVAKA TI CAST LEGENDO!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ski skokovi, 6. januar 2018 19:08) # Link komentara


Eee, propusteno mnogo...

Hanavald PRVI uzeo sve cetiri i to na kakav SMEKERSKI NACIN!!!
NIJE SKAKAO KVALIFIKACIJE!!! Tako je uvek bio 50ti na startnoj listi!!!

Pa si svaki put imao par gde skacu 1. i 50. Najbolji i "najgori" (u tom slucaju SVEN jel) ZAVRSNI PAR JE UVEEEK BIO DA SE SMRZNES!!!! Pa imas foru da najbolji iz kvalificaija ide dalje kao "laki luzer" !!!!
uhhhhhhhhh :))) vrhunski :)))

Baticca

pre 6 godina

Svaka cast Štohu, setio me na dane kad sam vise pratio ovaj sport i velikog podviga Hanavalda, karijere Mališa i Ahonena. Kakav viteski sport

Gde ja živim

pre 6 godina

@Ajvanho
@CJ

E pokojni Dule, neka mu je laka zemlja. Znao čovek da prenosi. Uvek me je zanimalo šta bi bilo da su mu dali par godina da upravlja zimskim sportovima. Koliko ih je voleo, garant bi bilo nekih rezultata ili bar dobre osnove. Nova godina, on, Rale, Ahonen, Hanavald, Mališ, Kasai, a ja pogađam daljinu. Šou zagarantovan.

Nenad

pre 6 godina

Svabe se palile pred turneju na Frajtaga,specijalne emisije o njemu nema ko da ga ugrozi, al ono mosa djipi Stoh mnogo dalje,a svabe nevera.

Zof

pre 6 godina

@arminbare

Zaboravio si Kokonena, Virkolu, Koglera, Nieminena...ali to je to!
Inače slažem se sa biciklo nije moje.... uuuuzi ga uspomenu, Mati je bio jedan jedini - najveći u ovom prelepom sportu!

Владимир

pre 6 godina

Човек ушао у стварно изузетан клуб скакача који су победили на сва 4 такмичења током новогодишње турнеје. Жива легенда. Свака част.

UnKnown

pre 6 godina

Poljaci imaju najbolje navijače. Nema takmičenja gde ih nema. Čak se iznenadim kad gledam skokove na dalekom istoku i kad vidim stotinjak navijača koji navijaju i gde svi očekuju da su domaći, kad ono Poljaci. Neverovatno i onda dodele olimpijadu Pjongčangu, ali to je druga tema.

arminbare

pre 6 godina

Tesko povrijedjen je bio Antonin Hajek kako taj covjek voli da leti na Planici i generalno da leti nema ga nigdje i onda skoci 236 metara na Planici bila je to lijepa ekipa Ceha Hajek,Janda,Hlava,Koudelka.

Jelena

pre 6 godina

Ima neki skijaški skakač, ne znam sad koji, lik se temeljito polomio i kad je ozdravio nastavio je sa skakanjem!
(Bruder Jakob, 06. januar 2018 19:40)
Mislim da je to Čeh Hajek. Imao je saobracajnu nesrecu u kojoj je zestoko stradao i posle oporavka nastavio da skace.

JocaTrta

pre 6 godina

Mati Nikenen kraj ski skokova...ovi su sada smešni... pogotovu ovaj žablji stil...nekada je to bilo puno lepše i bilo je mnogo jake konkurencije...isto važi i za skijanje , slalom , veleslalom, spust...mnogo je pao kvalitet...

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ima neki skijaški skakač, ne znam sad koji, lik se temeljito polomio i kad je ozdravio nastavio je sa skakanjem!
(Bruder Jakob, 06. januar 2018 19:40)
Mislim da je to Čeh Hajek. Imao je saobracajnu nesrecu u kojoj je zestoko stradao i posle oporavka nastavio da skace.
(Jelena, 6. januar 2018 19:54)

A nije, ovaj se polomio na skakanju!

bBb

pre 6 godina

@Najveci utisci poslednjih godina u ski skokovima su mi ove pilicarske fore sa koeficijentom kapija i vetra, nekako mi se cini da tu nisu bas najcistija posla a i ono pravilo po kome trener moze da zahteva da se skrati zaletiste mi je izuzetno besmisleno. Drugi utisak je ipak neuporedivo veci, nestanak Finacaniz ovog sporta. Prakticno su iscezli preko noci, to je prosto fascinantna i tesko objasnjiva pojava...
(antiDebil, 07. januar 2018 09:41)

Koje pilićarske fore? Pa, naravno da koeficijent vetra mora da se uzme u obzir da bi svi imali podjednake šanse... Jer, vetar nije konstantni parametar. Ko ima vetar u leđa, dobija plus poene u zavisnosti od jačine vetra, dok vetar u prsa donosi minus poene, jer je time dobio prednost. Da se skače u vakuumu, koeficijent vetra ne bi postojao. Što se kapija tiče, to je potpuno nebitno, jer svaki nivo ima svoj koeficijent i tačno se zna koje dužine su ekvivalentne svakom nivou kapije.

kaokakao

pre 6 godina

Jane Ahonen, Sven Hanavald, Primož Peterka, Mati Hautameki, Martin Šmit, Adam Mališ, Kazajoši Funaki,Noriaki Kasai, Andreas Kofler, Simon Aman, Andreas Vidhelcl, Endi Goldberger, kakvo je to uživanje bilo gledati...
(Dušan, 07. januar 2018 00:33)

Zato sto nisi imao sta drugo gledati. Volim ja ovaj sport i mislim da su i ovi danas nista manje dobri, samo sto nama danas odvlaci paznju milion medija i nekih nebitnih stvari u zivotu, zatrpani smo kojekakvim informacijama pa vise ne znamo ni sta gledamo. A bili smo i mladji, pa nas sad sport malo manje interesuje, sa manje zara pratimo. Npr. fudbal mi se smucio sa ovim hiper prenosima svih mogucih liga, samo mijenjam kanal kad ga ugledam. Odgledam nekoliko bitnijih utakmica godisnje.

djidji govedina

pre 6 godina

mislim da nema dalje od ovih komentara..srbende koji anuliraju uspeh coveka koji je najbolji na svetu ali to nije dovoljno u srbistanu..hahahahha..kakba crna rupa svemira..okrecite teleskope ka srbiji..ovo je pocetak i kraj vasione..ovo je pupak sveta ovde su najbolji..najjaci najlepsi a izgleda i najgluplji ego manijaci ..nebeski narode..moj naklon :):) )

Dušan

pre 6 godina

Jane Ahonen, Sven Hanavald, Primož Peterka, Mati Hautameki, Martin Šmit, Adam Mališ, Kazajoši Funaki,Noriaki Kasai, Andreas Kofler, Simon Aman, Andreas Vidhelcl, Endi Goldberger, kakvo je to uživanje bilo gledati...

antiDebil

pre 6 godina

Najveci utisci poslednjih godina u ski skokovima su mi ove pilicarske fore sa koeficijentom kapija i vetra, nekako mi se cini da tu nisu bas najcistija posla a i ono pravilo po kome trener moze da zahteva da se skrati zaletiste mi je izuzetno besmisleno. Drugi utisak je ipak neuporedivo veci, nestanak Finacaniz ovog sporta. Prakticno su iscezli preko noci, to je prosto fascinantna i tesko objasnjiva pojava...

...

pre 6 godina

Jedan je Ari Pekka Nikkola
(Ari Pekka Nikkola, 06. januar 2018 22:48) U pravu si, niko se ne zove vise tako. Jedan je i Jani Soininen, kao i verovatno Diter Toma. Sa druge strane, verujem da ima bar trojica Kazujosija Funakija i dvojica Kazuja Josioka. Jedan je i Hans Peter Buras, doduse slalomas.

M

pre 6 godina

Iskreno sam navijao da ne napravi Grand slam, ali sve mu se poklopilo, Frajtag bi sigurno otkinuo jednu pobedu da je nije bilo onog pada. Kamil je apsolutno zasluzio turneju ali ne i da se prikljuci Hanavaldu. Posle ovoga definitivno mi turneja nece vise imati onu draz kao do sada :(

IQ 149

pre 6 godina

Malisz je za mene najbolji koga sam gledao, a za Stoha navijam samo zato sti je bio u timu Poljske,dakle zbog Malisa. Ucenik je nadmasio ucitelja. :)

goran

pre 6 godina

Ne bi da umanjim veliki rezultat, ali juce ga je Kubacki lako mogao pobediti, i svi smo videli tankovanje sa njegove strane u poslednjoj seriji. Jedan je Hanavald!

M

pre 6 godina

Iskreno sam navijao da ne napravi Grand slam, ali sve mu se poklopilo, Frajtag bi sigurno otkinuo jednu pobedu da je nije bilo onog pada. Kamil je apsolutno zasluzio turneju ali ne i da se prikljuci Hanavaldu. Posle ovoga definitivno mi turneja nece vise imati onu draz kao do sada :(

JocaTrta

pre 6 godina

Mati Nikenen kraj ski skokova...ovi su sada smešni... pogotovu ovaj žablji stil...nekada je to bilo puno lepše i bilo je mnogo jake konkurencije...isto važi i za skijanje , slalom , veleslalom, spust...mnogo je pao kvalitet...

Ajvanho

pre 6 godina

Steta sto nema Duska Koraca, dozivljaj bi bio kompletan, onaj komentator sa Eurosporta je promasio zanimanje, potpuno bez energije sa gomilom nekih podataka, intonacija ista kad skace 30. i 1. skakac.

CJ

pre 6 godina

Steta sto nema Duska Koraca, dozivljaj bi bio kompletan, onaj komentator sa Eurosporta je promasio zanimanje, potpuno bez energije sa gomilom nekih podataka, intonacija ista kad skace 30. i 1. skakac.
(Ajvanho, 06. januar 2018 19:27)

Drago mi je što je još neko ovo primetio osim mene.
Slušam ovog, na zaletistu neki Čeh ili neki nebitni Rus i Japanac pri kraju prve serije, ovaj o njima ispriča celu biografiju, i koji su u poretku i gomilu bezveznih informacija...pokojni Korać ovakve nije ni konstatovao osim ako nekim čudom ne zabeleže dobar skok.
Ali zato kad vidi ?honena, ko brat rođeni da mu skače.

antiDebil

pre 6 godina

Najveci utisci poslednjih godina u ski skokovima su mi ove pilicarske fore sa koeficijentom kapija i vetra, nekako mi se cini da tu nisu bas najcistija posla a i ono pravilo po kome trener moze da zahteva da se skrati zaletiste mi je izuzetno besmisleno. Drugi utisak je ipak neuporedivo veci, nestanak Finacaniz ovog sporta. Prakticno su iscezli preko noci, to je prosto fascinantna i tesko objasnjiva pojava...

gledalac

pre 6 godina

Pratim novogodišnju turneju preko 30 godina i čini mi se da nikad nije bila ovako slaba konkurencija i manja neizvesnost. Čestitke Stohu, ali objektivno, nije imao dostojne rivale, dok bi, recimo do pre 5-6 godina teško stigao i do jednog podijuma a kamoli do sve četiri pobede. Ovo naravno ne umanjuje njegov uspeh, a to zašto je kvalitet ovog sporta u padu, i zarade nesrazmerne njegovoj atraktivnosti i gledanosti je pitanje za ljude u FIS-u zadužene za marketing.

goran

pre 6 godina

Ne bi da umanjim veliki rezultat, ali juce ga je Kubacki lako mogao pobediti, i svi smo videli tankovanje sa njegove strane u poslednjoj seriji. Jedan je Hanavald!

arminbare

pre 6 godina

Nakon ovoga moze u sami vrh sa Malyszom,Ahonnenom,Hannawaldom,Schlierenzauerom,Morgensternom,Ammanom,Nikkanenom,Weissflogom,Goldbergerom i ako sam nekog zaboravio oprostite svaka cast Kamile zasluzio si ovo !

ski skokovi

pre 6 godina

20 godina sam i nisam imao priliku da gledam Hanavalda i njegovo osvajanje svih 4 stanica turneje i krenule su mi suze na oci kada je Stoh pobedio. SVAKA TI CAST LEGENDO!

biciklo nije moje.... uuuuzi ga uspomenu!

pre 6 godina

@arminbare

Bravo za navedena imena, sve legenda do legende... Samo ih dodao mozda najveceg Mati Nikenena, subjektivno misljenje ali dok je on vladao to je bilo žešće dominiranje... Gaskojn ski skokova...
Svaka čast Stochu, opasan skakač!

Nenad

pre 6 godina

Svabe se palile pred turneju na Frajtaga,specijalne emisije o njemu nema ko da ga ugrozi, al ono mosa djipi Stoh mnogo dalje,a svabe nevera.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Ajvanho
@CJ

E pokojni Dule, neka mu je laka zemlja. Znao čovek da prenosi. Uvek me je zanimalo šta bi bilo da su mu dali par godina da upravlja zimskim sportovima. Koliko ih je voleo, garant bi bilo nekih rezultata ili bar dobre osnove. Nova godina, on, Rale, Ahonen, Hanavald, Mališ, Kasai, a ja pogađam daljinu. Šou zagarantovan.

dacha

pre 6 godina

20 godina sam i nisam imao priliku da gledam Hanavalda i njegovo osvajanje svih 4 stanica turneje i krenule su mi suze na oci kada je Stoh pobedio. SVAKA TI CAST LEGENDO!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ski skokovi, 6. januar 2018 19:08) # Link komentara


Eee, propusteno mnogo...

Hanavald PRVI uzeo sve cetiri i to na kakav SMEKERSKI NACIN!!!
NIJE SKAKAO KVALIFIKACIJE!!! Tako je uvek bio 50ti na startnoj listi!!!

Pa si svaki put imao par gde skacu 1. i 50. Najbolji i "najgori" (u tom slucaju SVEN jel) ZAVRSNI PAR JE UVEEEK BIO DA SE SMRZNES!!!! Pa imas foru da najbolji iz kvalificaija ide dalje kao "laki luzer" !!!!
uhhhhhhhhh :))) vrhunski :)))

IQ 149

pre 6 godina

Malisz je za mene najbolji koga sam gledao, a za Stoha navijam samo zato sti je bio u timu Poljske,dakle zbog Malisa. Ucenik je nadmasio ucitelja. :)

Goran

pre 6 godina

Svaka cast, majstore, istorijski uspeh! Osvoji turneju i dobi 20000 franaka nagradu. A eto Kutinjo bez trofeja prelazi za 160000000 evra. Sta reci...

Baticca

pre 6 godina

Svaka cast Štohu, setio me na dane kad sam vise pratio ovaj sport i velikog podviga Hanavalda, karijere Mališa i Ahonena. Kakav viteski sport

Djoksa

pre 6 godina

Svaka čast. Ipak... Mati Nikenen, po nepodeljenom mišljenju svih stručnjaka, najbolji ski skakač svih vremena. Čovek je bio toliko dominantan da se pijan takmičio.. i pobeđivao! Tri puta osvajač zlatne olimpijske medalje, četiri puta osvajač Svetskog kupa, dva puta pobednik Turneja 4 skakaonice, svetski prvak u ski skokovima, svetski prvak u ski letovima.

arminbare

pre 6 godina

Tesko povrijedjen je bio Antonin Hajek kako taj covjek voli da leti na Planici i generalno da leti nema ga nigdje i onda skoci 236 metara na Planici bila je to lijepa ekipa Ceha Hajek,Janda,Hlava,Koudelka.

ljupce

pre 6 godina

tomas morgenstern se polomio na ski skokovima...brate to je bilo jezivo zaista.vratio se ali je ubrzo i otisao u penziju.mnogi koje sam pratio vise ne skacu,tuga.kasai ce da skace i sa 60 godina kako se cini.daiki ito ne skace ili ga bar ja nisam video u bisofshofenu.nema finaca prosto da covek ne poveruje.docekao stoh svojih 5 minuta i usao u istoriju,jest da mu je konkurencija uzas,ali ko im je kriv kad skacu lose.veliki sven hanavald i sad veliki kamil stoh.dva coveka za istoriju ski skokova i novogodisnje turneje 4 skakaonice.

Владимир

pre 6 godina

Човек ушао у стварно изузетан клуб скакача који су победили на сва 4 такмичења током новогодишње турнеје. Жива легенда. Свака част.

bBb

pre 6 godina

@Najveci utisci poslednjih godina u ski skokovima su mi ove pilicarske fore sa koeficijentom kapija i vetra, nekako mi se cini da tu nisu bas najcistija posla a i ono pravilo po kome trener moze da zahteva da se skrati zaletiste mi je izuzetno besmisleno. Drugi utisak je ipak neuporedivo veci, nestanak Finacaniz ovog sporta. Prakticno su iscezli preko noci, to je prosto fascinantna i tesko objasnjiva pojava...
(antiDebil, 07. januar 2018 09:41)

Koje pilićarske fore? Pa, naravno da koeficijent vetra mora da se uzme u obzir da bi svi imali podjednake šanse... Jer, vetar nije konstantni parametar. Ko ima vetar u leđa, dobija plus poene u zavisnosti od jačine vetra, dok vetar u prsa donosi minus poene, jer je time dobio prednost. Da se skače u vakuumu, koeficijent vetra ne bi postojao. Što se kapija tiče, to je potpuno nebitno, jer svaki nivo ima svoj koeficijent i tačno se zna koje dužine su ekvivalentne svakom nivou kapije.

Bojan KG

pre 6 godina

Bravo, svaka čast i legendi Haniju koji je među prvima došao da čestita Kamilu. Divan sport gde nema sujete i svi su kao jedna velika porodica - naravno debelo potplaćen imajući u vidu koliko je popularan i opasan. Poljaci generalno jako dobri, Norvežani solidni, Nemci baksuzni opet (prošle godine Frojnd povređen sad i Frajtag), Austrijanci katastrofalni, Japanci se malo bude a o Finskoj i njenoj propasti u sportu koji ih je proslavio ne treba trošiti reči.

Jelena

pre 6 godina

Ima neki skijaški skakač, ne znam sad koji, lik se temeljito polomio i kad je ozdravio nastavio je sa skakanjem!
(Bruder Jakob, 06. januar 2018 19:40)
Mislim da je to Čeh Hajek. Imao je saobracajnu nesrecu u kojoj je zestoko stradao i posle oporavka nastavio da skace.

Kyle and Peel

pre 6 godina

E covece, odavno ne pratim skokove. A nekad sam jedva cekao Ahonena, Malisa, Martina Smita, Amana, onog Austrijanca sto je navodno mogao i za nas da skace, Peterku. Vidim Norijaki skace i dalje :).

Zof

pre 6 godina

@arminbare

Zaboravio si Kokonena, Virkolu, Koglera, Nieminena...ali to je to!
Inače slažem se sa biciklo nije moje.... uuuuzi ga uspomenu, Mati je bio jedan jedini - najveći u ovom prelepom sportu!

UnKnown

pre 6 godina

Poljaci imaju najbolje navijače. Nema takmičenja gde ih nema. Čak se iznenadim kad gledam skokove na dalekom istoku i kad vidim stotinjak navijača koji navijaju i gde svi očekuju da su domaći, kad ono Poljaci. Neverovatno i onda dodele olimpijadu Pjongčangu, ali to je druga tema.

...

pre 6 godina

Jedan je Ari Pekka Nikkola
(Ari Pekka Nikkola, 06. januar 2018 22:48) U pravu si, niko se ne zove vise tako. Jedan je i Jani Soininen, kao i verovatno Diter Toma. Sa druge strane, verujem da ima bar trojica Kazujosija Funakija i dvojica Kazuja Josioka. Jedan je i Hans Peter Buras, doduse slalomas.

kaokakao

pre 6 godina

Jane Ahonen, Sven Hanavald, Primož Peterka, Mati Hautameki, Martin Šmit, Adam Mališ, Kazajoši Funaki,Noriaki Kasai, Andreas Kofler, Simon Aman, Andreas Vidhelcl, Endi Goldberger, kakvo je to uživanje bilo gledati...
(Dušan, 07. januar 2018 00:33)

Zato sto nisi imao sta drugo gledati. Volim ja ovaj sport i mislim da su i ovi danas nista manje dobri, samo sto nama danas odvlaci paznju milion medija i nekih nebitnih stvari u zivotu, zatrpani smo kojekakvim informacijama pa vise ne znamo ni sta gledamo. A bili smo i mladji, pa nas sad sport malo manje interesuje, sa manje zara pratimo. Npr. fudbal mi se smucio sa ovim hiper prenosima svih mogucih liga, samo mijenjam kanal kad ga ugledam. Odgledam nekoliko bitnijih utakmica godisnje.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ima neki skijaški skakač, ne znam sad koji, lik se temeljito polomio i kad je ozdravio nastavio je sa skakanjem!
(Bruder Jakob, 06. januar 2018 19:40)
Mislim da je to Čeh Hajek. Imao je saobracajnu nesrecu u kojoj je zestoko stradao i posle oporavka nastavio da skace.
(Jelena, 6. januar 2018 19:54)

A nije, ovaj se polomio na skakanju!

Dušan

pre 6 godina

Jane Ahonen, Sven Hanavald, Primož Peterka, Mati Hautameki, Martin Šmit, Adam Mališ, Kazajoši Funaki,Noriaki Kasai, Andreas Kofler, Simon Aman, Andreas Vidhelcl, Endi Goldberger, kakvo je to uživanje bilo gledati...

djidji govedina

pre 6 godina

mislim da nema dalje od ovih komentara..srbende koji anuliraju uspeh coveka koji je najbolji na svetu ali to nije dovoljno u srbistanu..hahahahha..kakba crna rupa svemira..okrecite teleskope ka srbiji..ovo je pocetak i kraj vasione..ovo je pupak sveta ovde su najbolji..najjaci najlepsi a izgleda i najgluplji ego manijaci ..nebeski narode..moj naklon :):) )