Formula 1 83

Ponedeljak, 22.10.2007.

00:57

Stjuardi potvrdili Kimijevu titulu

Stjuardi potvrdili Kimijevu titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

mada raikonen

pre 16 godina

Hamilton je cist amater,nema pojma da vozi,ne vozi srcem,glup je ko noc i nezanimljiv i za njega su i Masa i Raikonen i Alonso izmislili voznju...A trka je bila fenomenalna,sta reci o majstorskoj taktici Ferarija nego bravo.

nata

pre 16 godina

Neizmerno mi je drago sto je Kimi pobedio,naravno kad je on moj favorit.Njegova pobeda oe sezone je bila cista sreca,to je svima jasno.Mislim da je Hamilton pravedan i velikodusan,a sto nebi i bio kad je pred njim jos dug boravak u formuli 1 za razliku od kimija koji po mojim saznanjima vozi jos samo iduce godine i onda napusta formulu1 na moju zalost

Ferrari 4 NEVER

pre 16 godina

@M Power, 23. oktobar 2007 07:31

FIA do polovine sezone nije nasla da je to protiv propisa a onda odjednom da jeste.

Takuma Sato jedini pravi vozac!!!

EP6TC

pre 16 godina

@Ferrari 4NEVER:
Pokretni pod nije bio zabranjen pravilima! McLaren je zahvaljujuci kradji dokumenata znao da ovi imaju pokretni pod (ovako se ne vidi!), pa su trazili od FIA da se izjasni po to pitanju, a ovi su naknadno uveli pravilo kojim se pokretni pod zabranjuje. Dakle, Ferrari nije u tom trenutku prekrsio nijedno pravilo i posledicno, nije ni kaznjen. E sad, ako neko tako cistu situaciju ne razume, onda je to vec njegov problem...

BL

pre 16 godina

@Mrki, citat:"Shumaher je osvojio 2 puta titulu tako sto je izgurao Hila i Vilneeva", decko nemoj pisati neke stvari u koje nisi upucen!!! Prvo: Za sudar sa Hilom nije kriv samo Schumacher, vec je to okarakterisano kao vozacki incident sto je kasnije i sam Hil priznao, sta vise on se zabio u Schumachera u zadnji koji je branio svoju poziciju. Dok je sa Vilnevom sasvim druga situacija, tu je 100% krivica Schumachera i to mu je najveca mrlja u karijeri, jer ga je Vilnev vec bio manje vise prosao kada je ovaj pokusao da ga izbaci. Tada Schumacher ne samo da nije uzeo titulu vec je kaznjem oduzimanjem svih bodova u sampionatu!!!
@Mickey, Svaka cast za komentar jedini realan komentar navijaca koji navija za Hamiltona. Iskreno na pocetku sezone sam i ja zeleo da Hamilton uzme titulu, jer je pokazao da je odlican vozac i nervirale su me Alonsove izjave o teoriji zavjere, medjutim nakon Nirburgringa i pogotovo nakon nekaznjavanja nakon Fudji-a vidim da je Alonso bio potpuno u pravu, sada mi je drago sto je Kimi uzeo titulu, jer kad se pogleda cijela sezona najvise je On zasluzio titulu, sta vise ima 2 pobjede vise od konkurenata!!!
@зоран, Tvoje komentare pune mrznje prema svemu sto je Italijansko nema svrhe vise komentarisati!
P.S. Pozdrav svima pravim ljubiteljima i poznavaocima f1...

Ferrari 4NEVER

pre 16 godina

Posto su za navijace Feraija sve ekipe nepostene sem njihove, zamolio bih doticne da se sete prve trke sezone i pobede Kimija (sve cestitke na osvojeoj tituli) sa bolidom koji je imao NELEGALNU komponentu koju su oznacili kao "pokretan pod" a u stvari je verzija istog onog masdampera protiv koga su se prethodne sezone borili dok je bio ugradjen na bolidu Renoa.
Pitanje: da li je trebalo oduzeti bodove Ferariju i ako jeste koliko bi bodova imao Kimi u tom slucaju?

Napred Takuma Sato jedini pravi vozac u ovom cirkusu!!!!

San

pre 16 godina

Mozda ne bi bilo fer prema Kimiju, ali nije fer ni prema Hamiltonu, jer su njega na pocetku zatvorili, a i izleteo je sa staze i jos mu nije bilo uredu sa menjacem!!! Mislim da je zasluzio titulu, ali ne na ovakav nacin!!! Ne bi trebalo kritikovati nikoga, ali stvarno mislim da bi trebalo da osvoji sampionat jer je stvarno najbolji medju njima svima!!!

Mrki

pre 16 godina

Oni nikada nisu nista uradili protiv Ferarija pa nece ni sada. Shumaher je osvojio 2 puta titulu tako sto je izgurao Hila i Vilneeva, pa nikom nista. Inter nikada ne bi osvojio titulu da nije oduzeta Juventusu i da Juventus nisu prebacili u drugu ligu. Ako bilo kome progledaju kroz prste radi "visih ciljeva" onda to nije regularno takmicenja. Onda su mogli da puste Maradonu i da se drogira i da igra fudbal i nikom nista i fudbal bi sigurno bio jos popularniji. Kakva je poruka ostalima, tj da li treba da muvaju i mozda nece biti kaznjeni, ako to bude odgovaralo Ferariju, i da li ovo takmicenje postoji da bi neko imao da navija za ferari ili postoji jos timova. Da li su svi zaboravili onu bruku prosle godine u Americi tj ko je izasao na stazu i vozio kada su svi ostali imali problema sa gumama. Nije Kimi bolji vozac od Hamiltona, sto ce pokazati sledeca sezona, nego je klinac zbog neiskusva napravio par gluposti u poslednjim trkama. Da je Kimi bio na njegovom mestu on bi posle starta ostao na 4 poziciji i tako vozio do kraja i to bi se onda u njegovom slucaju nazvala "mudra" voznja, a klinac Hamilton je jurio kao i svaki klinac zeljan dokazivanja. Jedan je bio Sena, kao i Jordan, ali ove godine je formula dobila novog "dominatora" i zove se Hamilton.

Pamtilo

pre 16 godina

Slažem se da je sasvim normalno i pošteno da Masa propusti klupskog kolegu koji osvaja titulu. Ali, da li se sećate koliko godina nismo mmogli da živimo od napada na Šumahera, koga je Barikelo propustio u Austriji (Barikelo je to uradio bljutavo, protiv svoga tima, zato je dobio nogu). Sad se Šumi konačno spasao besmislenih optužbi, a sajt će biti normalniji.

Mickey

pre 16 godina

Kao sto je mnogima koji ovde ostavljaju komentare vezane za F1 poznato, navijac sam Hamiltona.
Nebih voleo da na ovaj nacin uzme titulu, iz prostog razloga sto bi mu takva titula, osvojena na takav nacin, ostavljala materijala za osporavanje. Predvidjam mu svetlu buducnost i vise od jedne titule i zasta se nadam da mu ova jedna, makar bila i prva, nece puno znaciti.
Imace ih on...


Kimi zasluzeno i cisto ima titulu za sezonu '07. Osvojio ju je na stazi, cisto i posteno, propustanje od strane Mase shvatam kao korektan potez. Isto kao sto ne bih imao nista protiv da je Hamiltonu trebala pomoc od timskog kolege (ko god da je on :))), i da ga taj drugi vozac propusti. Besmisleno bio bilo da Masa nije ucinio to sto jeste. Da je ferari koristio nepravilnosti, onda bi titula trebala ici Luisu, odnosno Alonzu, ovako... Neka mu je sa srecom.
Ponavljam, zasluzio ju je. Apsolutno.
Cestitam mu jos jednom.

Paki

pre 16 godina

Pre nego što ovde nalupaju koješta,teorije zavere i sl.neka fanovi McLarena pročitaju saopštenje sudija do kraja.Temperatura goriva je naknadnim veštačenjem (zato je čekanje trajalo 6 sati)pokazala da bi prednost ova tri bolida mogla maksimalno da iznosi 1 sekundu,ne po krugu,nego ukupno,što naravno ne bi imalo nikakve dramatične posledice po krajnji rezultat!Gospodo,navijači McLarena,budite sretni što niste popili kaznu brisanja bodova svojim vozačima,zbog daleko većeg problema(Afera Stepngejt) i čuvenog sipanja praška u bolid Kimija Raikkonena(dokazano) nakon čega je i odustao u 19 krugu,jer da je tada završio trku bar na 4 mestu,sada bi imao 115 bodova pa ni vađenje na ovu situaciju sa hladnijim gorivom ne bi Hamiltonu mnogo pomoglo.Zamerke tipa Masa ga propustio povezujem sa izjavom samoga Rona Denisa("Da smo se mi našli u sličnoj poziciji,naravno da bi uradili isto")Na kraju ,i sam Alonso je dao veoma lepu izjavu da bi davanje titule za zelenim stolom bio smešno.A sledeće sezone se bolje spremite,poradite malo na profilima svojih vozača,organizujte im zajedničke izlete da se bolje upoznaju,kako ne bi radili jedan protiv drugoga!Hvala lepo i laku noć do 16 marta 2008 godine.Forza Ferrari!!!

brzi

pre 16 godina

hamilton je jedan od najtalentovaniji vozaca u f1 a to dokazuju rezultati cijele sezone kome nije jasno nek pogleda prije nego sto pocne pricat gluposti o zavjeri i sl.

nikola

pre 16 godina

Nema dileme za sve prave navijece i ljubitelje F1. Ferrari je dokazao jos jednom da je pravi tim, bez greske proveden vikend. Takav timski duh nikada nece imati ni jedna druga ekipa u F1. A Hamilton je ionako imao dosta srece ove sezone, pa mu se sve vratilo u najgorem po njega trenutku! Bravo Kimi, ali pre svega bravo Massa. Pravi timski prijatelj! Bravo Ferrari!!! Samo napred!

bole

pre 16 godina

iskreno hamilton je zasluzio titulu......da nije masa propustio kimija bio bi treci......iskreno se nadam da moze nesto biti od toga:)

зоран

pre 16 godina

Мекларен се неће жалити а иако се буде жалио његова жалба је унапред осуђена на пропаст јер FIA (Ferrari International Association) неће да казни сам себе, Мекларен иако се жали то ће урадити због својих навијача да би скинули жиг срама што су наместили да њихов возач не победу односу што су попустили пред FIA (Ferrari International Association) и морали титулу да препусте титулу. FIA (Ferrari International Association) је на највећем испиту до сад да ли да први пут у историји казни оне који не поштују правила а на штету Ферарију или да покажу свету да Ферари скоро увек мора да освоји титулу и да убудуће знамо да не гледамо формулу1. Прошле године су Реноу забранили да користи Мас Дампер, ове године Spygate а шта је следеће? Од ове евентуалне жалбе (а неће је бити) неће бити ништа ново јер FIA (Ferrari International Association) никад не кажњава себе и оне које прекрше закон већ недужне

stratus

pre 16 godina

Ferrari bi pod hitno morao da podnese zahtev za diskvalifikacijom Hamltona sa zadnje trke zbog koriscenja 2 seta pneumatika na treningu, sto propisima nije dozvoljeno. Ako odluce da se striktno drze pravila u slucaju BMW-a i Vilijamsa, onda ce morati isto da urade i u Hamiltonovom slucaju. Pa dosta vise, Hamilton je u zadnjih nekoliko trka vise puta prekrsio pravila, a onda jednom prekrsi neko drugi i oni odmah da ga kazen. E, pa nece moci!!!
Kimi is the champion!!! Finally, the real one!

Sch

pre 16 godina

Raikonen - pošteno! Ali kako to, zaboga, niko da ne pomene Masu? Pa Masa je juče bio junak trke. On je na startu omogućio da Hamilton padne na četvrto mesto odličnom blokadom, pa je Kimi izbio na drugo mesto, Masa je juče, kao i na kvalifikacijama, bio najbrži, pobedio je prošle godine na ovoj stazi,lako je mogao da pobedi i juče ali nije, i to je tako normalno i časno da donese titulu i svom kolegi i svom timu. Čestitke Kimiju i bravo za Masu! Budimo pošteni.

Bimmer

pre 16 godina

Prosto je smešno kako se primenjuju različiti aršini kada se ocenjuje nečije ponašanje i greške. Da je kojim slučajem na mestu Hamiltona bio Michael Schumacher u situaciji kada je na kvalifikacijama zasmetao Raikkonenu, sve bi brujalo o tome kako je Nemac nekorektan, đubre i sl. Mladi, dobri, slatki Hamilton eto, ima drugačiji imidž, pa bože moj, desilo se dečku da se slučajno nađe Kimiju na putu....

Iverson

pre 16 godina

Eh,eh,ti Englezi...
Kad god ne mogu da pobede u normalnom sportskom nadmetanju,odmah pokusavaju sve sto mogu za zelenim stolom.Isto kao i u fudbalu.
Ne bi me cudilo da se sutra zale da je publika ili neko od vozaca,vredjao Hamiltona na rasnoj osnovi...

zozon

pre 16 godina

Kako je jadan ovaj McLaren!!! Na kakve gluposti bi da se vade. Ne znaju sportski da prihvate poraz.
Ferrari 4ever!!! Kimi rules!

Sasa RS

pre 16 godina

E moji ljudi zamislite kako je tek bilo Alonsu samom boriti se protiv rona denisa maxa mozlija bernija eklestona i svih ostalih iz mclarena.Ovo samo dokazuje da je cijela sezona bila podredjena jedno vozacu da osvoji titulu ali od zalbi nema nista jer je Kimi zasluzeno sampion.

PeTaR_KV

pre 16 godina

Mora Hami da bude sampion.Vodio je cele sezone i bio najbolji.Smradovi iz ferariju su im uzeli titulu konstruktora na zalenom stolu sad McLAREN MERCEDES mora da se revansira. HAMILTON SAMPION!!!!!!!!!

Isa_037

pre 16 godina

Ajde i ja da iskvarim koju reč.
Dakle NE MOGU DA VERUJEM o čemu se ovde raspravlja....ALOOO BRE ljudi ŠTA to Kimi nije zaslužio.

Čak i da je McLaren prihvatio dogovor oko prepuštanja titule da bi izbegli diskvalifikaciju vozača TO ONDA ZNAČI DA JESU (a jesu) krivi za špijunažu i njihovi vozači JESU IMALI KORIST od te špijunaže.
Kakve je McLaren imao koristi (pa je kažnjen) od informacija u kom krugu Kimi ide u boks (na 2 trke mislim) a nemaju Alonso ili Hamilton (koji nisu kažnjeni)i kako McLaren ima koristi od 1200 strana Tehničke dokumentacije o bolidu Ferarija, a Alonso i Hamilton nemaju koristi a voze McLarenov bolid.

I još samo par pitanja:

Koliko ima pobeda Kimi? 6
Koliko pobeda ima Hamilton? 4
Jel Kimija kran vratio na stazu da uzme bodove? Nije nego Hamiltona
Jeli Kimi znao nekad kada Alonso i Hamilton idu na trci u box? Nije
Kome su posle Monte Carla našli prašak u rezervoaru bolida? Kimiju
Ko ove sezone ima najviše najbržih krugova na trkama? Kimi

I ŠTA TO ON BRE NIJE ZASLUŽIO???
ajde čik da mi neko objasni.
Molim vas...izgleda da sam ja slep kod očiju...
Prosvetlite me.
AJDE!

Pozdrav svim normalnim ljudima.

kimi the champ

pre 16 godina

@ posteno:
Prvo, cak i da je tako, sta je lose u tome?! Massa nije imao sansi za titulu, i normalno je da treba da pomogne svom timskom kolegi da je ovaj uzme. Normalnom vozacu kakav je Massa tim nije imao potrebu bilo sta da kaze, covek je dovoljno pametan da to sam zna.
Drugo, na osnovu cega baziras svoju tvrdnju da je Massa pustio Kimija? Imas li neki konkretan dokaz, ili ti to onako "odokativno"? Naprosto sam siguran da je ovo drugo. Ono sto sam ja video na stazi je da je Kimi posle drugog Massinog pita ostao 3 kruga duze na stazi vozeci laksi bolid. To sto je izasao ispred Masse je samo logicna posledica duzeg stinta. Uostalom, izasao je ispred Masse svega 0.7 sec, tako malu razliku tesko je namestiti. Mogao je Massa slobodno da ulagani i da ovaj izadje i 2-3 sec ispred. I na kraju, neki kazu da je Massa ostao duze u boxu - pa normalno, covek je sipao gorivo za 3 kruga vise!
Zanima me imas li konkretan dokaz za "propustanje", mada vec pretpostavljam odgovor...

eeeeeeeh

pre 16 godina

Da, da, kako da ne. Posto nisu mogli da pronadju nesto sto nije bilo u redu sa prva tri bolida, krenuli su redom dalje da traze sta ne valja ostalima. I nasli su. I to sledecoj trojici, koji su zavrsili ispred Hamiltona. Imam osecaj da su jos trojica zavrsila trku ispred njega, da bi i njima pokusali da "pronadju" nesto sto nije u skladu sa propisima.
A, da, jos nesto. Kako to da se nigde ne spominje Kazuki Nakajima (ili kako se vec zove)? I on je covek clan Williamsa, isto kao i Rosberg, jel da? Sta, za Rosberga su planirali unapred da ce zavrsiti ispred klupskog kolege i Hamiltona, pa su mu ohladili gorivo. Da, da, kako da ne.

Jos nesto. Nemojte osporavati Kimijevu titulu. Ne navijam za Ferrari, stavise, ne podnosim ih, ali zato mi je Kimi drag. Covek ima sampionske krvi. Ne bi dzaba veiki Mika Hakkinen preporucivao Kimija, kao njegovu zamenu u McLarenu, po zavrsetku Mikine karijere. I to, jos dok je Kimi vozio za Sauber.
Nazalost, Kimi nije uspeo da osvoji titulu za McLaren, iako je u dva navrata bio jako blizu. Ali sada zato jeste i bas mi je drago.

Rale

pre 16 godina

Neverovatno. A sta bi sa Hamiltonovom zamenom guma na kvalifikacijama i padom od 10 mesta to su resili sa novcanom kaznom. Kao da mene kazne sa 10 dinara... smesno. To je proslo, sto je realno drasticniji prekrsaj...
Neko bi tog Hamiltona na silu da krunise. Tipicna Britanska kolonijalna politika milom ili silom.

mg85

pre 16 godina

Kada je bila frka da li da ih kazne, mislim, McLaren, ja sam pisao da su Ron Dennis i njegova BANDA RAZBOJNIKA to i zasluzila...
Tada mi je neki "ekspert" objasnjavao neke gluposti o kojekakvom osnovnom vaspitanju (koje samo on ne poznaje i ne postuje) itd. Pa Vas sad pitam? Jesam li bio u pravu ili ne?

Pa sta je tim Mclaren i Ron Dennis ako ne jedna OOOOGROMNA banda razbojnika!!

Pazi, oni su ukrali podatke od sampiona Ferrarija, lagali svo vreme, unistili reputaciju sporta, a sad zele i da dokrajce ovaj "plemeniti sport"!! Ako diskvalifikuju ta dva vozaca i poklone titulu zelenom, mislim da bi i Ferrari i svi ostali timovi trebali da se povuku iz takmicenja 2008!

Ko se slaze? Preporucite...

Vanja

pre 16 godina

Ljudi, nije vam mama rodila ni Hamiltona, ni Raikonena ni Alonsa! Nije vam tata kupio Formulu 1 (takmicenje)! Ni ja ne volim Bernija Eklstona, ali to je NJEGOVO PRIVATNO VLASNISTVO - Takmicenje i brend F1. On se covek trudi da odrzi to takmicenje kako zna i ume! Ne svidjaju nam se njegove odluke i muljanja? Imate ljudi Champ car, Indy Racing, i ostale koji nisu nista sporiji od F1, ali ne vidim da se koljete oko njih, svidja vam se F1? Onda prihvatite i Bernija sa njom, i sva njegova muljanja, a ostavite na miru Raikonena, Hamiltona i ostale vozace koji se samo trude da ostvare nesto u zivotu, oni ne mogu da muljaju i da zele, to jednostavno nije u njihovoj moci... A da Berni ne radi tako kako radi, ne bi mi ni imali ovo takmicenje, davno bi se raspalo. Hocete par primera? Pred pocetak sezone 2000, Ferrari donosi odluku o tome da rasformira F1 Tim ukoliko posle par losih prethodnih sezona ne uradi nesto znacajnije! Te godine Sumaher osvaja titulu, a oni koji su tada pratili formulu secaju se kakve je popuste FIA pravila Sumaheru, kada su u pitanju neregularnosti, nesportsko ponasanje i sve sto ide uz to. Tada on osvaja prvu titulu za Ferari a trecu u karijeri, a Ferrari ostaje u sampionatu.

Kako je bilo pre te godine?

1996 godine Schumacher pocinje svoje najslavnije dane u formuli 1 potpisajuci ugovor sa ferrarijem.Prve sezone Schumacher sa ferrarijem zauizma trece mesto u sampionatu sa tri osvojene trke vise pobeda nego sto je ferrari ostvario u periodu od 1991 do 1995 god.ferrari je te godine kao i proslih imao uzasnoh problema sa nepouzdanoscu bolida pa Schumcher nije zavrsio 6 od 16 trka u sampionatu. 1998 godine Schumacher dobija pravog rivala u vidu Mikke Hakinena fenomenalnog finskog vozaca.U toj sezoni vodila se velika bitka ali je Mika Hakinen odneo titulu pebedivsi na zadnje dve odlucujuce trke.1999 godina je godina u kojoj je Schumi pomogao dosta da ferrari uzme konstruktorski sampionat.Ali je zato izgubio sansu da uzme titulu u konkurenciji vozaca.U jednoj krivini na velikoj nagradi Britanije kocnice ferrarija su zakazale i Schumacher je izleteo van staze i udario u zastitnu ogradu.U tom udesu Schumacher je polomio nogu i sezona je bila zavrsena za njega.Te godine Hakkinen uzima titulu.Schumacher je posle toga izjavio kako Je Mika rival koga
najvise ceni i postuje u formuli 1.
2000 godina je godina u kojoj Schumi uzima prvu titulu sa ferrarijem.To mu je ujedno i najdraza titula koju je on osvojio u karijeri kako je izjavio.Kada je u toj sezoni oborio rekord u broju pobeda(41) nadmasivsi Airtona Senu Schumacher je pustio suze na konferenciji za novinare posle trke.

Ovakvih stvari je bilo i ranije i bice ih! Zamislite formulu 1 bez Feraraija bez Meklarena! Ja ne mogu. A Berni ce uraditi sve da nam bude interesantnije, da se jos vise svadjamo, i da se ne odvajamo od ovog Cirkusa, iako nas mnogo toga nervira, i Meklarenovce, i fanove Ferarija, Vilijamsa, Renoa... Ovo je samo putujuci cirkus, na kraju krajeva Zasto je FIA objavila neregularnosti kod tri bolida ukoliko te neregularnosti nisu bitne?
Da bi se mi malo zabavljali!
A F1 je i dalje vlasnistvo Bernija i Slavice Eklston!

Sacrifice

pre 16 godina

sta ima da McLaren tuzi??????
sve je legularno.....i nema sta da se tuze....ima da im dodjem i da ima kazem:"Sta bre vi ocete?"
titulu nece dobiti....

GMan

pre 16 godina

Onaj koji je jedini zasluzio da osvoji titulu ove godine je Hamilton. Ne mogu da verujem kakve komentare daju neki ovde, kao sve je namesteno da bi englez pobedio i slicno. To su gluposti.

Obrazujte se malo... Prvo, Hamilton je ruki koji je tek seo za volan F1 i odvalio sve njih nabedjene zvezde sa trocifrenim milionskim ugovorima. Procesljajte Internet i pronadjite tektove i snimke na YouTube Hamiltona, da vidite kako se vozi. Momak je jedan od natalentovanijih, najkulturnijih i najborazovanijih vozaca. Nije neka sirovina koja ne ume da sklopi dve recenice kad ga reporteri pitaju i ne deli osmehe jer je mnogo jak lik.

Alonso mi se gadi sa njegovim ponasanjem, pogotovo kad je pokusao da izgura Hamiltona ranije. Drago mi je sto ga vise necu gledati u Meklarenu i drago mi je sto nije osvojio titulu iako sam navijac Meklarena. Najdreze bi mi bilo da ga vise nikad ne gledam u F1. On je Meklarenova najveca greska. ODLAZI!!!

Raikonen je veoma dobar vozac ali da se ne lazemo. I danas se pokazo onaj slinavi Italijanski mentalitet i sreca. Italijani uvek daju gol u poslednjem minutu i slicnom, sigurno pratite fudbal. Kao sto znate Ferari je poznat po namestanju trka (uloga drugog vozaca) jos iz ere Sumahera. Pa zar danas Masa (Ferarijevi mehanicari i rukovodstvo) nije propustio Raikonena na prvo mesto? Hocete da kazete da ga je Raikonen dobio na znanje, kvalitet, tehniku ili mozda na takticku odluku.

I jos par reci na komentare tipa F1 je mrtav i slicno. Ova sezona je jedna od najboljih od kako pratim F1. Konacno gledamo borbu do poslednjeg kruga poslednje trke. Era Sumahera, najveceg kocnicara F1 je gotova!

F1 je nazanimljiviji moto sport u ovom momentu i po meni je podjednako zanimljiv kao i Moto GP. Posto zivim u Kanadi imao sam prilike da gledam njihov Champ Car sampionat i mogu slobodno da kazem da se tu sve vrti oko hamburgera, pica, muzike i poklona za posetioce. Gledaoci se najmanje interesuju za samu trku koja se onako u pozadini odvija dok oni kao zombiji traze de se dele besplatne virsle i kobasice. Svako ko je bio na F1 trci zna da su za vreme trke i kvalifikacija okolni sadrzaji na autodromu prazni...

Bojan

pre 16 godina

Ova pravila FIA-e su stvarno debilna, kako ne mogu da ih odrede tacno i odmah napisu kakve su kazne za slucajeve kad se prekrse, a na kraju ispade sve u fazonu, istrazuje se, blablabla, il su krivi ili nisu, u ovom slucaju imaju tacne podatke o tim temperaturama znaci krivi su, kakve veze ima da li je to uticalo na krajnji rezultat
Je l' mogu da opljackam komsiju, pa da budem oslobodjen optuzbe jer je on nije totalno propao posle toga?
Bzvz
Medjutim, Hamiltonu su ove godine progledali nekoliko puta kroz prste, neregularna voznja iza safety car-a, smetanje kimiju u kvalifikacionom krugu, vracanje kranom na stazu, tako ne bi bilo u redu da donesu odluku o kaznjavanju
Go Kimmi

Baki

pre 16 godina

@Posteno
Pa normalno da ga je propustio! Sa koje si ti kruske pao kad ti je to neobicno i neposteno? Nije nikog udario ili nesto tako, ovo je OK

iwanhoo

pre 16 godina

Meni je drago zbog Kimija iako sam navijao za Hamiltona.
ALI DA LI JE MOGUCE DA OVDE I DALJE NIJE SVIMA JASNO KAKVA JE SVE OVO NAMESTALJKA?
Pa Kimi je taj koji je dobio titulu za zelenim stolom.
Da MC ne bi bio totalno izbacen iz F1 dogovoreno je da se titula prepusti. Nema razloga da se kazne vozaci ali ovako ce da izgube titulu.
NEMOJTE BITI SMESNI LJUDI
Pa zar ste stvarno toliko slepi?

posteno

pre 16 godina

Svi koju kazu da je Kimi posteno osvojio titulu ili nisu gledali trku ili nece da priznacju da je tim naredio Masi da "propusti" Kimija...

kimi

pre 16 godina

A sta mislite zbog cega je Hamilton trtljao kako je opusten pred odlucujucu trku? Zato sto je znao da ce mu tatica i celni ljudi FIA-e pomoci da uzme titulicu. Mogu samo da se poljube u dupe. Kimi cuti i vozi. Svaka mu cast. Uzeo je zasluzeno titulu. Nije imao srece na pocetku sezone, ali nijednog trenutka nije odustao. Tada se "tatica" busao u grudi i plakao. Sada? Sada place jer je cuclicu izgubio. Ako je toliko dobar vozac neka osvoji titulu sledece godine bez sabotaze klupskog kolege. Kimi i Masa su lavovski odradili posao i Ferari je zasluzeno odneo titulu, kako timsku tako i pojedinacnu. McLaren ih nikada nece dostici ma koliko se trudio i uplitao u afere. Konjici su najbolji. Pozdrav svim navijacima Ferarija, a ujedno i Kimija i Mase...

Galita

pre 16 godina

Za sve Engleze i ostale navijače Meklarena koji misle da je Kimijeva i Ferrarijeva titula nezaslužena:
Svi vrlo dobro zunate ,a i imali ste toliko prilike da vidite gde se na Ferrarijevom,pardon šampionskom bolidu ,nalaze izduvi juče ste to i apsolvirali,tako da možete zajedno sa čika Denisom, Eklestonom i ostalima nastaviti sa aktivnostima po tom pitanju.

Milsim da je ova godina najsramnija u istoriji Meklarena,a da sve bude još tužnije, zar posle svega na ovaj način žele do titule.
Milsim da je pacolikom Denisu pozlilo od duvanja izduva kao i Eklestonu koji je očigledno pomračen od inhalacije rešio da ako već nije mogapo protiv dokaza u špijunskoj aferi , možda nešto uradi po pitanju "Hamilton" i vozačka titula.Tužno i ružno.
Bravo Kimi,bravo Ferrari,Bravo Massa.

Ferrari forever.
Galita

Pera

pre 16 godina

Kimi je i zvanicno SAMPION;


" Kimi Raikkonen's world championship title for Ferrari has been confirmed as there will be no penalty for BMW Sauber and Williams for fuel irregularities.

Hamilton, who finished in seventh, cannot overtake the Finn on points. "

komentar sa Eurosporta

Nikoleon to FIA

pre 16 godina

MOLIM VAS UCUTITE! Smatram za sebe da sam veliki F1 fan i zato molim vas ucutite vise;pustite na da se odmorimo do marta, da sredimo utiske iz ove sezone, da (ako mozemo) zaboravimo lose stvari i zapamtimo one prave trkacke momente... Umalo ste upropastili ovaj sport a sa ovim pokusavate da ga definitivno sahranite!
Zato molim vas ZACEPITE!!!!!

WlayCo

pre 16 godina

Mala koja misli da je posisala sva znanja formule 1 u istoriji Luis (ja znam mesta na stazi gde moze da se pretice a niko drugi ne zna) Hamilton , i njen decko Berni... Pih... :(

inge

pre 16 godina

Neverovatno! Njima nikad dosta afera.. Dokle bre vise! Nek je osvoji sledece sezone, ali na fer nacin :) Bolje bi im bilo da cute.. Jedan je RAIKKONEN!

domestos

pre 16 godina

Citat iz sport index-a:
"IMAT ćete problema sa mnom! Ozbiljno vam kažem!", rekao je zajapureni Ron Dennis dugogodišnjoj veteranki izvještavanja s Formule 1 Anne Giuntini...
Francuskinja, reporterka L'Equipea koja već dvadesetak godina izvještava s Formule 1, briznula je potom u plač.
Dennis je poludio kad je Giuntini na press-konferenciji nakon subotnjega kvalifikacijskog treninga uporno i zajedljivo maltretirala njegova pulena Lewisa Hamiltona, smatrajući da je nesportskim potezom odnio nekoliko desetinki sekunde Kimiju Räikkönenu na izlasku iz boksa..."
Mozda ce vrsta pritiska upaliti i kod celnika F1?Bogami tesko.

NikoNepoznat

pre 16 godina

A sta da je Hamlinton to radio, da su njemu sipali hladnije gorivo (nevjerujem da bi on to znao, i da su ova danas dvojica to znala)!! Da li bi svi tada htjeli da Hamlinton diskvalifikuju iz trke (sigurno da bi bilo velike frke, a mnogi bi govorili da nije zalsuzio titulu, a realno ovo nisu cista posla, velike su pare u pitanju)!!!

JPM

pre 16 godina

Vest vam je nepotpuna, ovo ste zaboravili da napišete:
"However, McLaren are expected to appeal the stewards' decision, which if overturned could have serious implications for the 2007 drivers' championship."
Sramota za F1!

milos g

pre 16 godina

Da nisu to uradili,potvrdili titulu,poveo bih demonstrante,petooktobarce,sestooktobarce,Cuvare Vatre....na sediste FIA-e.
Ko se ne seca Ecklstone je bio u poseti sadasnjem nasem premijeru u Januaru uoci izbora,na trenutak sam pomislio da je pokupio neke nase manire,obzirom da je pre trke omalovazio Alonsa i Kimia
i rekao da bi Luis trebalo/voleo bi on(Ecklstone) da bude prvak.Ako zbog toga nebi trebalo pokrenuti istragu
npr.o dzentlmenskom neutralnom stavu pred odlucujucu trku onda...sva sreca procitao sam ovu vest jutros...

Scuderia Ferrari Marlboro

pre 16 godina

!995 slican problem imali su Shumaher i Kultard. Na kraju su oduzeti bodovi timu ALI NE I VOZACIMA!
Meklaren ce se zaliti. Lepo se sada vidi da Ron i druzina ne umeju da gube. Jedino ne znam koja je poenta njihove zalbe.

AleksaNdar

pre 16 godina

I napokon je gotov najtuzniji, i sto se mene i mog gledanja ovog takmicenja (ako se to uopste tako moze nazvati) tice poslednji, ali zaista CIRKUS zvani sampionat F1.
Neverovatan mi je broj postova i ljudi koji se loze i navijaju za nesto sto vredja inteligenciju normalnih ljudi. Zaista treba biti osoba prosecnog IQ-a pa nevideti ovu sramotu koju jos uvek neki zovu takmicenjem.
Ponuda (nepristojna) koju je McLaren moroa da prihvati da ne bi zavrsio na redovnom sudu koji za industrijsku spijunazu predvidja jaaako ozbiljne kazne nazalost je ukljucivala u svom dispozitivu i prepustanje 1. mesta ne samo u trci konstruktora vec i u sampionatu vozaca.
Od danas pored UEFA = milan vazi i FIA = ferari.
Ocekujem ovakve mafijaske dilove uskoro i u jos nekim sportovima gde Italijani pretenduju da budu dominantni (odbojka, vaterpolo...).

Ivan

pre 16 godina

A pa ovo mi se svidja. Vidim vec neki nece da gledaju F1 ako Kimi uzme , neki nece ako Hamilton uzme itd. Kao sve gotovo pre dve trke pa onda preokreti pa jovo nanovo pa Masa izlece u ovoj trci al zamalo pa srcka al zamalo pa da li ce mali na 6. mesto ili nece pa ludi Kubica prestize sedam bolida odjednom ( i sebe bi da moze ) i sve to u jednoj trci ? valja nego sta. sve vreme razmisljam kako ce sada Masa da pusti Kimija i pada mi na pamet box, ok, ali kimiju desna prednja otisla za medalju, jedva je reda radi da bi se reklo odvezao dva kruga vise na njoj. I onda normalno razmisljam, zasto sad onaj Alonso ne bi parkirao bolid lepo sa strane u poslednjem krugu i predao titulu Hamiltonu? Eh sta ti je sujeta ... Da je vozio sa Sumijem iz najboljih dana aktivirali bi mu selfdestruct iz boxa.

Vlada

pre 16 godina

Da je situacija obrnuta, ovi lopovi (tj. kriminalci) iz ferrarija a i iz FIA-e bi komotno, bez imalo srama i sramote, kaznili Kubicu, Hajdfelda i Rozberga! Ne biraju sredstva, samo da ferrari bude prvi! Ionako su ovu titulu osvojili u nekom "podrumu", a ne na stazi!
...Kimi je sjajan vozac i ne zasluzuje da na ovakav nacin osvoji titulu! Svaka cast, ali ove sezone nije pobedio bolji!

Danijela

pre 16 godina

Pored ove Formule 1 cu da osedim!!!
Jel zna neko tacno sta je reseno? Poklanja li se titula Hamiltonu ili ostaje u pravim rukama, Kimiju? Ljudi javljate cim nesto saznate jer meni nema spavanja dok ne cujem konacnu odluku!
Pozdrav i unapred hvala!

budaletina bursac

pre 16 godina

Raikonen je propali alkoholicar i mizantrop, a ova titula je prljavija od 90% Juventusovih titula u fudbalu. Iako nisam nesto naklonjen ni Hamiltonu, titula mu je oteta, a tome je najsrecniji njegov timski (ne)prijatelj...SRAMOTA BRE!!!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Mora da se sale ?!
Ovo je neverovatno !!!

Pa zasto je Englez uopste dolazio da vozi trku i da se muci bez potrebe kad mogu lepo da mu poklone.
A da mozda pitaju Shumija da mu da koji pehar cisto onako da mu se najde kad resi da se hvali.

Ne, ja u ovo ne verujem jer bi izbio veliki skandal ako to budu uradili i onda bi Englez cini mi se izgubio sve svoje fanove pa bi cak i njegov otac protiv njega navijao :-)

Najveca glupost koju sam procitao u celoj 2007 godini bi bila upravo ovo ako se dogodi ali mislim da nece.

Wamba

pre 16 godina

Po poslednjim informacijama, vozaci nece biti kaznjeni! Po meni bi bilo glupo oduzimati titulu Raikonenu jer ju je ovaj osvojio posteno na stazi, mada da je situacija bila obrnuta i da je Hamilton bio jedan od te trojice, sada bi vec bilo stotinjak komentara da je Berni namjestio da Hamilton osvoji titulu, pa je naredio da ga ne kazne. Sada je imao razlog da kazni ovu trojicu i dodjeli mu titulu, pa nije. Toliko o zavjeri Engleza.

moje ime

pre 16 godina

a sto mu nisu dali titulu na pocetku sezone, nego mi cupamo kosu cele godine!!!

mada opet, mozda je i ovo nacina da se operu. sad su ih svi napali da je namesteno da kimi uzme titulu pa oce ovim malo da priprete da bude "evo resili su da hamiltonu daju, kako ih nije sramota da ovoliko namestaju za hamiltona blabla" i onda povuku optuzbe, kimi ostane sampion i svi odahnu i kazu: eto kimi je zasluzeno prvi :-) .. eto jos jedne teorije zavere :-P

pozz za pravog sampiona KIMIJA i sve njegove navijace

aandjela

pre 16 godina

taman da legnem da spavam...i okrenem CNN da vidim sta oni kazu za f1...kad ima sta da vidim... toliko o spavanju...pritisak mi je 300 iako nisam kimijev fan...uzasno mi je zao... kimi stvarno nema srece... ali englezi su to... da sam na hamiltonovom mestu mene bi bilo sramota da izadjem na ulicu a kamoli da vozim sledece sezone...

Atomski mrav

pre 16 godina

Neverovatno... ipak, smrdi na to da je Berni Ekleston rešio da Luis Hamilton postane šampion kako bi mu to donelo ekstra profit...

Sn0b

pre 16 godina

Ovom odlukom (ukoliko bude uopste nesto od toga) ce biti zakucan poslednji ekser u mrtvacki sanduk Formule 1. Zar je ove sezone bilo malo, afera, spekulacija i medjusobnih optuzbi?
I sam autor navodi primer iz '95 kada je utvrdjeno da vozaci nisu imali nikakve prednosti zbog toga pa su kaznjeni timovi. Zasto bi sada bilo drugacije? Zbog Hamiltona? Posle ovoga i najveci skeptik mora poceti da veruje u teorije zavere.

зоран

pre 16 godina

Наравно да неће од тога да буде ништа тиме само желе да баце прашину у очи и да избегну истрагу у Мекларену како то да је мењач Хамлитону био у квару а после одлично функционисао и многе друге детаље. Дајте један пример када је Ферари био кажњен од стране FIA-e (Ferrari International Association) oсим Монте Карла 2006 када је Шумахер стао и тиме блокирао одређене возаче на тренингу. Ко мисли да од овога неће бити ништа иако су прекршили правило нека препоручи овај коментар.

Flanders

pre 16 godina

Neverovatno! Pa zar ce sve uciniti da bi Hamilton bio sampion. I gde bas ona trojica koja su bila ispred njega da uchine takvu glupost. Formula 1 bi mogla gadno da izgubi na kredibilitetu ako se titula tek tako poklanja.

auuu =(

pre 16 godina

Ja ne mogu da verujem! Da li su bre ovi Englezi normalni? Budu li dali, tj. poklonili titulu jos zelenom Hamiltonu oni su prolupali!!! Ovo je ludnica! Sta sve Kimija nece da snadje!
Ako se u kojem slucaju bude desilo da Hamilton osvoji titulu onda ce biti bruka da mu bilo ko cestita.
Sada pricaju o tome kako je Kimiju poklonjena titula, a sta je bre onda ovo? Kao fora zasluzena!? Ova Formula 1 ne samo sto je najbrzi cirkus, nego je smesnija od pravog cirkusa =(
Svako dalje komentarisanje je suvisno, UZAS!!!!

kudu

pre 16 godina

@Atomski
Obavezno onda da zovemo Dinkica da ga natera da plati porez na taj ekstra profit!

Salu na stranu, nema od toga nista, ovo je cedjenje suve drenovine na kraju sampionata zarad plasiranja nekih suludih senzacija i lozenja mase. Da je trebalo da pobedi Hamilton pustili bi ga jos u Kini da odradi posao, a ne da pravi magarca od sebe i baca se na sljunak.

зоран

pre 16 godina

Наравно да неће од тога да буде ништа тиме само желе да баце прашину у очи и да избегну истрагу у Мекларену како то да је мењач Хамлитону био у квару а после одлично функционисао и многе друге детаље. Дајте један пример када је Ферари био кажњен од стране FIA-e (Ferrari International Association) oсим Монте Карла 2006 када је Шумахер стао и тиме блокирао одређене возаче на тренингу. Ко мисли да од овога неће бити ништа иако су прекршили правило нека препоручи овај коментар.

Atomski mrav

pre 16 godina

Neverovatno... ipak, smrdi na to da je Berni Ekleston rešio da Luis Hamilton postane šampion kako bi mu to donelo ekstra profit...

Isa_037

pre 16 godina

Ajde i ja da iskvarim koju reč.
Dakle NE MOGU DA VERUJEM o čemu se ovde raspravlja....ALOOO BRE ljudi ŠTA to Kimi nije zaslužio.

Čak i da je McLaren prihvatio dogovor oko prepuštanja titule da bi izbegli diskvalifikaciju vozača TO ONDA ZNAČI DA JESU (a jesu) krivi za špijunažu i njihovi vozači JESU IMALI KORIST od te špijunaže.
Kakve je McLaren imao koristi (pa je kažnjen) od informacija u kom krugu Kimi ide u boks (na 2 trke mislim) a nemaju Alonso ili Hamilton (koji nisu kažnjeni)i kako McLaren ima koristi od 1200 strana Tehničke dokumentacije o bolidu Ferarija, a Alonso i Hamilton nemaju koristi a voze McLarenov bolid.

I još samo par pitanja:

Koliko ima pobeda Kimi? 6
Koliko pobeda ima Hamilton? 4
Jel Kimija kran vratio na stazu da uzme bodove? Nije nego Hamiltona
Jeli Kimi znao nekad kada Alonso i Hamilton idu na trci u box? Nije
Kome su posle Monte Carla našli prašak u rezervoaru bolida? Kimiju
Ko ove sezone ima najviše najbržih krugova na trkama? Kimi

I ŠTA TO ON BRE NIJE ZASLUŽIO???
ajde čik da mi neko objasni.
Molim vas...izgleda da sam ja slep kod očiju...
Prosvetlite me.
AJDE!

Pozdrav svim normalnim ljudima.

Sn0b

pre 16 godina

Ovom odlukom (ukoliko bude uopste nesto od toga) ce biti zakucan poslednji ekser u mrtvacki sanduk Formule 1. Zar je ove sezone bilo malo, afera, spekulacija i medjusobnih optuzbi?
I sam autor navodi primer iz '95 kada je utvrdjeno da vozaci nisu imali nikakve prednosti zbog toga pa su kaznjeni timovi. Zasto bi sada bilo drugacije? Zbog Hamiltona? Posle ovoga i najveci skeptik mora poceti da veruje u teorije zavere.

aandjela

pre 16 godina

taman da legnem da spavam...i okrenem CNN da vidim sta oni kazu za f1...kad ima sta da vidim... toliko o spavanju...pritisak mi je 300 iako nisam kimijev fan...uzasno mi je zao... kimi stvarno nema srece... ali englezi su to... da sam na hamiltonovom mestu mene bi bilo sramota da izadjem na ulicu a kamoli da vozim sledece sezone...

Danijela

pre 16 godina

Pored ove Formule 1 cu da osedim!!!
Jel zna neko tacno sta je reseno? Poklanja li se titula Hamiltonu ili ostaje u pravim rukama, Kimiju? Ljudi javljate cim nesto saznate jer meni nema spavanja dok ne cujem konacnu odluku!
Pozdrav i unapred hvala!

Wamba

pre 16 godina

Po poslednjim informacijama, vozaci nece biti kaznjeni! Po meni bi bilo glupo oduzimati titulu Raikonenu jer ju je ovaj osvojio posteno na stazi, mada da je situacija bila obrnuta i da je Hamilton bio jedan od te trojice, sada bi vec bilo stotinjak komentara da je Berni namjestio da Hamilton osvoji titulu, pa je naredio da ga ne kazne. Sada je imao razlog da kazni ovu trojicu i dodjeli mu titulu, pa nije. Toliko o zavjeri Engleza.

kimi

pre 16 godina

A sta mislite zbog cega je Hamilton trtljao kako je opusten pred odlucujucu trku? Zato sto je znao da ce mu tatica i celni ljudi FIA-e pomoci da uzme titulicu. Mogu samo da se poljube u dupe. Kimi cuti i vozi. Svaka mu cast. Uzeo je zasluzeno titulu. Nije imao srece na pocetku sezone, ali nijednog trenutka nije odustao. Tada se "tatica" busao u grudi i plakao. Sada? Sada place jer je cuclicu izgubio. Ako je toliko dobar vozac neka osvoji titulu sledece godine bez sabotaze klupskog kolege. Kimi i Masa su lavovski odradili posao i Ferari je zasluzeno odneo titulu, kako timsku tako i pojedinacnu. McLaren ih nikada nece dostici ma koliko se trudio i uplitao u afere. Konjici su najbolji. Pozdrav svim navijacima Ferarija, a ujedno i Kimija i Mase...

Vanja

pre 16 godina

Ljudi, nije vam mama rodila ni Hamiltona, ni Raikonena ni Alonsa! Nije vam tata kupio Formulu 1 (takmicenje)! Ni ja ne volim Bernija Eklstona, ali to je NJEGOVO PRIVATNO VLASNISTVO - Takmicenje i brend F1. On se covek trudi da odrzi to takmicenje kako zna i ume! Ne svidjaju nam se njegove odluke i muljanja? Imate ljudi Champ car, Indy Racing, i ostale koji nisu nista sporiji od F1, ali ne vidim da se koljete oko njih, svidja vam se F1? Onda prihvatite i Bernija sa njom, i sva njegova muljanja, a ostavite na miru Raikonena, Hamiltona i ostale vozace koji se samo trude da ostvare nesto u zivotu, oni ne mogu da muljaju i da zele, to jednostavno nije u njihovoj moci... A da Berni ne radi tako kako radi, ne bi mi ni imali ovo takmicenje, davno bi se raspalo. Hocete par primera? Pred pocetak sezone 2000, Ferrari donosi odluku o tome da rasformira F1 Tim ukoliko posle par losih prethodnih sezona ne uradi nesto znacajnije! Te godine Sumaher osvaja titulu, a oni koji su tada pratili formulu secaju se kakve je popuste FIA pravila Sumaheru, kada su u pitanju neregularnosti, nesportsko ponasanje i sve sto ide uz to. Tada on osvaja prvu titulu za Ferari a trecu u karijeri, a Ferrari ostaje u sampionatu.

Kako je bilo pre te godine?

1996 godine Schumacher pocinje svoje najslavnije dane u formuli 1 potpisajuci ugovor sa ferrarijem.Prve sezone Schumacher sa ferrarijem zauizma trece mesto u sampionatu sa tri osvojene trke vise pobeda nego sto je ferrari ostvario u periodu od 1991 do 1995 god.ferrari je te godine kao i proslih imao uzasnoh problema sa nepouzdanoscu bolida pa Schumcher nije zavrsio 6 od 16 trka u sampionatu. 1998 godine Schumacher dobija pravog rivala u vidu Mikke Hakinena fenomenalnog finskog vozaca.U toj sezoni vodila se velika bitka ali je Mika Hakinen odneo titulu pebedivsi na zadnje dve odlucujuce trke.1999 godina je godina u kojoj je Schumi pomogao dosta da ferrari uzme konstruktorski sampionat.Ali je zato izgubio sansu da uzme titulu u konkurenciji vozaca.U jednoj krivini na velikoj nagradi Britanije kocnice ferrarija su zakazale i Schumacher je izleteo van staze i udario u zastitnu ogradu.U tom udesu Schumacher je polomio nogu i sezona je bila zavrsena za njega.Te godine Hakkinen uzima titulu.Schumacher je posle toga izjavio kako Je Mika rival koga
najvise ceni i postuje u formuli 1.
2000 godina je godina u kojoj Schumi uzima prvu titulu sa ferrarijem.To mu je ujedno i najdraza titula koju je on osvojio u karijeri kako je izjavio.Kada je u toj sezoni oborio rekord u broju pobeda(41) nadmasivsi Airtona Senu Schumacher je pustio suze na konferenciji za novinare posle trke.

Ovakvih stvari je bilo i ranije i bice ih! Zamislite formulu 1 bez Feraraija bez Meklarena! Ja ne mogu. A Berni ce uraditi sve da nam bude interesantnije, da se jos vise svadjamo, i da se ne odvajamo od ovog Cirkusa, iako nas mnogo toga nervira, i Meklarenovce, i fanove Ferarija, Vilijamsa, Renoa... Ovo je samo putujuci cirkus, na kraju krajeva Zasto je FIA objavila neregularnosti kod tri bolida ukoliko te neregularnosti nisu bitne?
Da bi se mi malo zabavljali!
A F1 je i dalje vlasnistvo Bernija i Slavice Eklston!

mg85

pre 16 godina

Kada je bila frka da li da ih kazne, mislim, McLaren, ja sam pisao da su Ron Dennis i njegova BANDA RAZBOJNIKA to i zasluzila...
Tada mi je neki "ekspert" objasnjavao neke gluposti o kojekakvom osnovnom vaspitanju (koje samo on ne poznaje i ne postuje) itd. Pa Vas sad pitam? Jesam li bio u pravu ili ne?

Pa sta je tim Mclaren i Ron Dennis ako ne jedna OOOOGROMNA banda razbojnika!!

Pazi, oni su ukrali podatke od sampiona Ferrarija, lagali svo vreme, unistili reputaciju sporta, a sad zele i da dokrajce ovaj "plemeniti sport"!! Ako diskvalifikuju ta dva vozaca i poklone titulu zelenom, mislim da bi i Ferrari i svi ostali timovi trebali da se povuku iz takmicenja 2008!

Ko se slaze? Preporucite...

moje ime

pre 16 godina

a sto mu nisu dali titulu na pocetku sezone, nego mi cupamo kosu cele godine!!!

mada opet, mozda je i ovo nacina da se operu. sad su ih svi napali da je namesteno da kimi uzme titulu pa oce ovim malo da priprete da bude "evo resili su da hamiltonu daju, kako ih nije sramota da ovoliko namestaju za hamiltona blabla" i onda povuku optuzbe, kimi ostane sampion i svi odahnu i kazu: eto kimi je zasluzeno prvi :-) .. eto jos jedne teorije zavere :-P

pozz za pravog sampiona KIMIJA i sve njegove navijace

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Mora da se sale ?!
Ovo je neverovatno !!!

Pa zasto je Englez uopste dolazio da vozi trku i da se muci bez potrebe kad mogu lepo da mu poklone.
A da mozda pitaju Shumija da mu da koji pehar cisto onako da mu se najde kad resi da se hvali.

Ne, ja u ovo ne verujem jer bi izbio veliki skandal ako to budu uradili i onda bi Englez cini mi se izgubio sve svoje fanove pa bi cak i njegov otac protiv njega navijao :-)

Najveca glupost koju sam procitao u celoj 2007 godini bi bila upravo ovo ako se dogodi ali mislim da nece.

auuu =(

pre 16 godina

Ja ne mogu da verujem! Da li su bre ovi Englezi normalni? Budu li dali, tj. poklonili titulu jos zelenom Hamiltonu oni su prolupali!!! Ovo je ludnica! Sta sve Kimija nece da snadje!
Ako se u kojem slucaju bude desilo da Hamilton osvoji titulu onda ce biti bruka da mu bilo ko cestita.
Sada pricaju o tome kako je Kimiju poklonjena titula, a sta je bre onda ovo? Kao fora zasluzena!? Ova Formula 1 ne samo sto je najbrzi cirkus, nego je smesnija od pravog cirkusa =(
Svako dalje komentarisanje je suvisno, UZAS!!!!

Galita

pre 16 godina

Za sve Engleze i ostale navijače Meklarena koji misle da je Kimijeva i Ferrarijeva titula nezaslužena:
Svi vrlo dobro zunate ,a i imali ste toliko prilike da vidite gde se na Ferrarijevom,pardon šampionskom bolidu ,nalaze izduvi juče ste to i apsolvirali,tako da možete zajedno sa čika Denisom, Eklestonom i ostalima nastaviti sa aktivnostima po tom pitanju.

Milsim da je ova godina najsramnija u istoriji Meklarena,a da sve bude još tužnije, zar posle svega na ovaj način žele do titule.
Milsim da je pacolikom Denisu pozlilo od duvanja izduva kao i Eklestonu koji je očigledno pomračen od inhalacije rešio da ako već nije mogapo protiv dokaza u špijunskoj aferi , možda nešto uradi po pitanju "Hamilton" i vozačka titula.Tužno i ružno.
Bravo Kimi,bravo Ferrari,Bravo Massa.

Ferrari forever.
Galita

kimi the champ

pre 16 godina

@ posteno:
Prvo, cak i da je tako, sta je lose u tome?! Massa nije imao sansi za titulu, i normalno je da treba da pomogne svom timskom kolegi da je ovaj uzme. Normalnom vozacu kakav je Massa tim nije imao potrebu bilo sta da kaze, covek je dovoljno pametan da to sam zna.
Drugo, na osnovu cega baziras svoju tvrdnju da je Massa pustio Kimija? Imas li neki konkretan dokaz, ili ti to onako "odokativno"? Naprosto sam siguran da je ovo drugo. Ono sto sam ja video na stazi je da je Kimi posle drugog Massinog pita ostao 3 kruga duze na stazi vozeci laksi bolid. To sto je izasao ispred Masse je samo logicna posledica duzeg stinta. Uostalom, izasao je ispred Masse svega 0.7 sec, tako malu razliku tesko je namestiti. Mogao je Massa slobodno da ulagani i da ovaj izadje i 2-3 sec ispred. I na kraju, neki kazu da je Massa ostao duze u boxu - pa normalno, covek je sipao gorivo za 3 kruga vise!
Zanima me imas li konkretan dokaz za "propustanje", mada vec pretpostavljam odgovor...

stratus

pre 16 godina

Ferrari bi pod hitno morao da podnese zahtev za diskvalifikacijom Hamltona sa zadnje trke zbog koriscenja 2 seta pneumatika na treningu, sto propisima nije dozvoljeno. Ako odluce da se striktno drze pravila u slucaju BMW-a i Vilijamsa, onda ce morati isto da urade i u Hamiltonovom slucaju. Pa dosta vise, Hamilton je u zadnjih nekoliko trka vise puta prekrsio pravila, a onda jednom prekrsi neko drugi i oni odmah da ga kazen. E, pa nece moci!!!
Kimi is the champion!!! Finally, the real one!

Paki

pre 16 godina

Pre nego što ovde nalupaju koješta,teorije zavere i sl.neka fanovi McLarena pročitaju saopštenje sudija do kraja.Temperatura goriva je naknadnim veštačenjem (zato je čekanje trajalo 6 sati)pokazala da bi prednost ova tri bolida mogla maksimalno da iznosi 1 sekundu,ne po krugu,nego ukupno,što naravno ne bi imalo nikakve dramatične posledice po krajnji rezultat!Gospodo,navijači McLarena,budite sretni što niste popili kaznu brisanja bodova svojim vozačima,zbog daleko većeg problema(Afera Stepngejt) i čuvenog sipanja praška u bolid Kimija Raikkonena(dokazano) nakon čega je i odustao u 19 krugu,jer da je tada završio trku bar na 4 mestu,sada bi imao 115 bodova pa ni vađenje na ovu situaciju sa hladnijim gorivom ne bi Hamiltonu mnogo pomoglo.Zamerke tipa Masa ga propustio povezujem sa izjavom samoga Rona Denisa("Da smo se mi našli u sličnoj poziciji,naravno da bi uradili isto")Na kraju ,i sam Alonso je dao veoma lepu izjavu da bi davanje titule za zelenim stolom bio smešno.A sledeće sezone se bolje spremite,poradite malo na profilima svojih vozača,organizujte im zajedničke izlete da se bolje upoznaju,kako ne bi radili jedan protiv drugoga!Hvala lepo i laku noć do 16 marta 2008 godine.Forza Ferrari!!!

inge

pre 16 godina

Neverovatno! Njima nikad dosta afera.. Dokle bre vise! Nek je osvoji sledece sezone, ali na fer nacin :) Bolje bi im bilo da cute.. Jedan je RAIKKONEN!

Flanders

pre 16 godina

Neverovatno! Pa zar ce sve uciniti da bi Hamilton bio sampion. I gde bas ona trojica koja su bila ispred njega da uchine takvu glupost. Formula 1 bi mogla gadno da izgubi na kredibilitetu ako se titula tek tako poklanja.

Scuderia Ferrari Marlboro

pre 16 godina

!995 slican problem imali su Shumaher i Kultard. Na kraju su oduzeti bodovi timu ALI NE I VOZACIMA!
Meklaren ce se zaliti. Lepo se sada vidi da Ron i druzina ne umeju da gube. Jedino ne znam koja je poenta njihove zalbe.

Nikoleon to FIA

pre 16 godina

MOLIM VAS UCUTITE! Smatram za sebe da sam veliki F1 fan i zato molim vas ucutite vise;pustite na da se odmorimo do marta, da sredimo utiske iz ove sezone, da (ako mozemo) zaboravimo lose stvari i zapamtimo one prave trkacke momente... Umalo ste upropastili ovaj sport a sa ovim pokusavate da ga definitivno sahranite!
Zato molim vas ZACEPITE!!!!!

domestos

pre 16 godina

Citat iz sport index-a:
"IMAT ćete problema sa mnom! Ozbiljno vam kažem!", rekao je zajapureni Ron Dennis dugogodišnjoj veteranki izvještavanja s Formule 1 Anne Giuntini...
Francuskinja, reporterka L'Equipea koja već dvadesetak godina izvještava s Formule 1, briznula je potom u plač.
Dennis je poludio kad je Giuntini na press-konferenciji nakon subotnjega kvalifikacijskog treninga uporno i zajedljivo maltretirala njegova pulena Lewisa Hamiltona, smatrajući da je nesportskim potezom odnio nekoliko desetinki sekunde Kimiju Räikkönenu na izlasku iz boksa..."
Mozda ce vrsta pritiska upaliti i kod celnika F1?Bogami tesko.

Bimmer

pre 16 godina

Prosto je smešno kako se primenjuju različiti aršini kada se ocenjuje nečije ponašanje i greške. Da je kojim slučajem na mestu Hamiltona bio Michael Schumacher u situaciji kada je na kvalifikacijama zasmetao Raikkonenu, sve bi brujalo o tome kako je Nemac nekorektan, đubre i sl. Mladi, dobri, slatki Hamilton eto, ima drugačiji imidž, pa bože moj, desilo se dečku da se slučajno nađe Kimiju na putu....

kudu

pre 16 godina

@Atomski
Obavezno onda da zovemo Dinkica da ga natera da plati porez na taj ekstra profit!

Salu na stranu, nema od toga nista, ovo je cedjenje suve drenovine na kraju sampionata zarad plasiranja nekih suludih senzacija i lozenja mase. Da je trebalo da pobedi Hamilton pustili bi ga jos u Kini da odradi posao, a ne da pravi magarca od sebe i baca se na sljunak.

budaletina bursac

pre 16 godina

Raikonen je propali alkoholicar i mizantrop, a ova titula je prljavija od 90% Juventusovih titula u fudbalu. Iako nisam nesto naklonjen ni Hamiltonu, titula mu je oteta, a tome je najsrecniji njegov timski (ne)prijatelj...SRAMOTA BRE!!!

Vlada

pre 16 godina

Da je situacija obrnuta, ovi lopovi (tj. kriminalci) iz ferrarija a i iz FIA-e bi komotno, bez imalo srama i sramote, kaznili Kubicu, Hajdfelda i Rozberga! Ne biraju sredstva, samo da ferrari bude prvi! Ionako su ovu titulu osvojili u nekom "podrumu", a ne na stazi!
...Kimi je sjajan vozac i ne zasluzuje da na ovakav nacin osvoji titulu! Svaka cast, ali ove sezone nije pobedio bolji!

WlayCo

pre 16 godina

Mala koja misli da je posisala sva znanja formule 1 u istoriji Luis (ja znam mesta na stazi gde moze da se pretice a niko drugi ne zna) Hamilton , i njen decko Berni... Pih... :(

GMan

pre 16 godina

Onaj koji je jedini zasluzio da osvoji titulu ove godine je Hamilton. Ne mogu da verujem kakve komentare daju neki ovde, kao sve je namesteno da bi englez pobedio i slicno. To su gluposti.

Obrazujte se malo... Prvo, Hamilton je ruki koji je tek seo za volan F1 i odvalio sve njih nabedjene zvezde sa trocifrenim milionskim ugovorima. Procesljajte Internet i pronadjite tektove i snimke na YouTube Hamiltona, da vidite kako se vozi. Momak je jedan od natalentovanijih, najkulturnijih i najborazovanijih vozaca. Nije neka sirovina koja ne ume da sklopi dve recenice kad ga reporteri pitaju i ne deli osmehe jer je mnogo jak lik.

Alonso mi se gadi sa njegovim ponasanjem, pogotovo kad je pokusao da izgura Hamiltona ranije. Drago mi je sto ga vise necu gledati u Meklarenu i drago mi je sto nije osvojio titulu iako sam navijac Meklarena. Najdreze bi mi bilo da ga vise nikad ne gledam u F1. On je Meklarenova najveca greska. ODLAZI!!!

Raikonen je veoma dobar vozac ali da se ne lazemo. I danas se pokazo onaj slinavi Italijanski mentalitet i sreca. Italijani uvek daju gol u poslednjem minutu i slicnom, sigurno pratite fudbal. Kao sto znate Ferari je poznat po namestanju trka (uloga drugog vozaca) jos iz ere Sumahera. Pa zar danas Masa (Ferarijevi mehanicari i rukovodstvo) nije propustio Raikonena na prvo mesto? Hocete da kazete da ga je Raikonen dobio na znanje, kvalitet, tehniku ili mozda na takticku odluku.

I jos par reci na komentare tipa F1 je mrtav i slicno. Ova sezona je jedna od najboljih od kako pratim F1. Konacno gledamo borbu do poslednjeg kruga poslednje trke. Era Sumahera, najveceg kocnicara F1 je gotova!

F1 je nazanimljiviji moto sport u ovom momentu i po meni je podjednako zanimljiv kao i Moto GP. Posto zivim u Kanadi imao sam prilike da gledam njihov Champ Car sampionat i mogu slobodno da kazem da se tu sve vrti oko hamburgera, pica, muzike i poklona za posetioce. Gledaoci se najmanje interesuju za samu trku koja se onako u pozadini odvija dok oni kao zombiji traze de se dele besplatne virsle i kobasice. Svako ko je bio na F1 trci zna da su za vreme trke i kvalifikacija okolni sadrzaji na autodromu prazni...

Baki

pre 16 godina

@Posteno
Pa normalno da ga je propustio! Sa koje si ti kruske pao kad ti je to neobicno i neposteno? Nije nikog udario ili nesto tako, ovo je OK

Sasa RS

pre 16 godina

E moji ljudi zamislite kako je tek bilo Alonsu samom boriti se protiv rona denisa maxa mozlija bernija eklestona i svih ostalih iz mclarena.Ovo samo dokazuje da je cijela sezona bila podredjena jedno vozacu da osvoji titulu ali od zalbi nema nista jer je Kimi zasluzeno sampion.

Mickey

pre 16 godina

Kao sto je mnogima koji ovde ostavljaju komentare vezane za F1 poznato, navijac sam Hamiltona.
Nebih voleo da na ovaj nacin uzme titulu, iz prostog razloga sto bi mu takva titula, osvojena na takav nacin, ostavljala materijala za osporavanje. Predvidjam mu svetlu buducnost i vise od jedne titule i zasta se nadam da mu ova jedna, makar bila i prva, nece puno znaciti.
Imace ih on...


Kimi zasluzeno i cisto ima titulu za sezonu '07. Osvojio ju je na stazi, cisto i posteno, propustanje od strane Mase shvatam kao korektan potez. Isto kao sto ne bih imao nista protiv da je Hamiltonu trebala pomoc od timskog kolege (ko god da je on :))), i da ga taj drugi vozac propusti. Besmisleno bio bilo da Masa nije ucinio to sto jeste. Da je ferari koristio nepravilnosti, onda bi titula trebala ici Luisu, odnosno Alonzu, ovako... Neka mu je sa srecom.
Ponavljam, zasluzio ju je. Apsolutno.
Cestitam mu jos jednom.

BL

pre 16 godina

@Mrki, citat:"Shumaher je osvojio 2 puta titulu tako sto je izgurao Hila i Vilneeva", decko nemoj pisati neke stvari u koje nisi upucen!!! Prvo: Za sudar sa Hilom nije kriv samo Schumacher, vec je to okarakterisano kao vozacki incident sto je kasnije i sam Hil priznao, sta vise on se zabio u Schumachera u zadnji koji je branio svoju poziciju. Dok je sa Vilnevom sasvim druga situacija, tu je 100% krivica Schumachera i to mu je najveca mrlja u karijeri, jer ga je Vilnev vec bio manje vise prosao kada je ovaj pokusao da ga izbaci. Tada Schumacher ne samo da nije uzeo titulu vec je kaznjem oduzimanjem svih bodova u sampionatu!!!
@Mickey, Svaka cast za komentar jedini realan komentar navijaca koji navija za Hamiltona. Iskreno na pocetku sezone sam i ja zeleo da Hamilton uzme titulu, jer je pokazao da je odlican vozac i nervirale su me Alonsove izjave o teoriji zavjere, medjutim nakon Nirburgringa i pogotovo nakon nekaznjavanja nakon Fudji-a vidim da je Alonso bio potpuno u pravu, sada mi je drago sto je Kimi uzeo titulu, jer kad se pogleda cijela sezona najvise je On zasluzio titulu, sta vise ima 2 pobjede vise od konkurenata!!!
@зоран, Tvoje komentare pune mrznje prema svemu sto je Italijansko nema svrhe vise komentarisati!
P.S. Pozdrav svima pravim ljubiteljima i poznavaocima f1...

Ivan

pre 16 godina

A pa ovo mi se svidja. Vidim vec neki nece da gledaju F1 ako Kimi uzme , neki nece ako Hamilton uzme itd. Kao sve gotovo pre dve trke pa onda preokreti pa jovo nanovo pa Masa izlece u ovoj trci al zamalo pa srcka al zamalo pa da li ce mali na 6. mesto ili nece pa ludi Kubica prestize sedam bolida odjednom ( i sebe bi da moze ) i sve to u jednoj trci ? valja nego sta. sve vreme razmisljam kako ce sada Masa da pusti Kimija i pada mi na pamet box, ok, ali kimiju desna prednja otisla za medalju, jedva je reda radi da bi se reklo odvezao dva kruga vise na njoj. I onda normalno razmisljam, zasto sad onaj Alonso ne bi parkirao bolid lepo sa strane u poslednjem krugu i predao titulu Hamiltonu? Eh sta ti je sujeta ... Da je vozio sa Sumijem iz najboljih dana aktivirali bi mu selfdestruct iz boxa.

milos g

pre 16 godina

Da nisu to uradili,potvrdili titulu,poveo bih demonstrante,petooktobarce,sestooktobarce,Cuvare Vatre....na sediste FIA-e.
Ko se ne seca Ecklstone je bio u poseti sadasnjem nasem premijeru u Januaru uoci izbora,na trenutak sam pomislio da je pokupio neke nase manire,obzirom da je pre trke omalovazio Alonsa i Kimia
i rekao da bi Luis trebalo/voleo bi on(Ecklstone) da bude prvak.Ako zbog toga nebi trebalo pokrenuti istragu
npr.o dzentlmenskom neutralnom stavu pred odlucujucu trku onda...sva sreca procitao sam ovu vest jutros...

Pera

pre 16 godina

Kimi je i zvanicno SAMPION;


" Kimi Raikkonen's world championship title for Ferrari has been confirmed as there will be no penalty for BMW Sauber and Williams for fuel irregularities.

Hamilton, who finished in seventh, cannot overtake the Finn on points. "

komentar sa Eurosporta

Rale

pre 16 godina

Neverovatno. A sta bi sa Hamiltonovom zamenom guma na kvalifikacijama i padom od 10 mesta to su resili sa novcanom kaznom. Kao da mene kazne sa 10 dinara... smesno. To je proslo, sto je realno drasticniji prekrsaj...
Neko bi tog Hamiltona na silu da krunise. Tipicna Britanska kolonijalna politika milom ili silom.

eeeeeeeh

pre 16 godina

Da, da, kako da ne. Posto nisu mogli da pronadju nesto sto nije bilo u redu sa prva tri bolida, krenuli su redom dalje da traze sta ne valja ostalima. I nasli su. I to sledecoj trojici, koji su zavrsili ispred Hamiltona. Imam osecaj da su jos trojica zavrsila trku ispred njega, da bi i njima pokusali da "pronadju" nesto sto nije u skladu sa propisima.
A, da, jos nesto. Kako to da se nigde ne spominje Kazuki Nakajima (ili kako se vec zove)? I on je covek clan Williamsa, isto kao i Rosberg, jel da? Sta, za Rosberga su planirali unapred da ce zavrsiti ispred klupskog kolege i Hamiltona, pa su mu ohladili gorivo. Da, da, kako da ne.

Jos nesto. Nemojte osporavati Kimijevu titulu. Ne navijam za Ferrari, stavise, ne podnosim ih, ali zato mi je Kimi drag. Covek ima sampionske krvi. Ne bi dzaba veiki Mika Hakkinen preporucivao Kimija, kao njegovu zamenu u McLarenu, po zavrsetku Mikine karijere. I to, jos dok je Kimi vozio za Sauber.
Nazalost, Kimi nije uspeo da osvoji titulu za McLaren, iako je u dva navrata bio jako blizu. Ali sada zato jeste i bas mi je drago.

nikola

pre 16 godina

Nema dileme za sve prave navijece i ljubitelje F1. Ferrari je dokazao jos jednom da je pravi tim, bez greske proveden vikend. Takav timski duh nikada nece imati ni jedna druga ekipa u F1. A Hamilton je ionako imao dosta srece ove sezone, pa mu se sve vratilo u najgorem po njega trenutku! Bravo Kimi, ali pre svega bravo Massa. Pravi timski prijatelj! Bravo Ferrari!!! Samo napred!

EP6TC

pre 16 godina

@Ferrari 4NEVER:
Pokretni pod nije bio zabranjen pravilima! McLaren je zahvaljujuci kradji dokumenata znao da ovi imaju pokretni pod (ovako se ne vidi!), pa su trazili od FIA da se izjasni po to pitanju, a ovi su naknadno uveli pravilo kojim se pokretni pod zabranjuje. Dakle, Ferrari nije u tom trenutku prekrsio nijedno pravilo i posledicno, nije ni kaznjen. E sad, ako neko tako cistu situaciju ne razume, onda je to vec njegov problem...

AleksaNdar

pre 16 godina

I napokon je gotov najtuzniji, i sto se mene i mog gledanja ovog takmicenja (ako se to uopste tako moze nazvati) tice poslednji, ali zaista CIRKUS zvani sampionat F1.
Neverovatan mi je broj postova i ljudi koji se loze i navijaju za nesto sto vredja inteligenciju normalnih ljudi. Zaista treba biti osoba prosecnog IQ-a pa nevideti ovu sramotu koju jos uvek neki zovu takmicenjem.
Ponuda (nepristojna) koju je McLaren moroa da prihvati da ne bi zavrsio na redovnom sudu koji za industrijsku spijunazu predvidja jaaako ozbiljne kazne nazalost je ukljucivala u svom dispozitivu i prepustanje 1. mesta ne samo u trci konstruktora vec i u sampionatu vozaca.
Od danas pored UEFA = milan vazi i FIA = ferari.
Ocekujem ovakve mafijaske dilove uskoro i u jos nekim sportovima gde Italijani pretenduju da budu dominantni (odbojka, vaterpolo...).

Bojan

pre 16 godina

Ova pravila FIA-e su stvarno debilna, kako ne mogu da ih odrede tacno i odmah napisu kakve su kazne za slucajeve kad se prekrse, a na kraju ispade sve u fazonu, istrazuje se, blablabla, il su krivi ili nisu, u ovom slucaju imaju tacne podatke o tim temperaturama znaci krivi su, kakve veze ima da li je to uticalo na krajnji rezultat
Je l' mogu da opljackam komsiju, pa da budem oslobodjen optuzbe jer je on nije totalno propao posle toga?
Bzvz
Medjutim, Hamiltonu su ove godine progledali nekoliko puta kroz prste, neregularna voznja iza safety car-a, smetanje kimiju u kvalifikacionom krugu, vracanje kranom na stazu, tako ne bi bilo u redu da donesu odluku o kaznjavanju
Go Kimmi

iwanhoo

pre 16 godina

Meni je drago zbog Kimija iako sam navijao za Hamiltona.
ALI DA LI JE MOGUCE DA OVDE I DALJE NIJE SVIMA JASNO KAKVA JE SVE OVO NAMESTALJKA?
Pa Kimi je taj koji je dobio titulu za zelenim stolom.
Da MC ne bi bio totalno izbacen iz F1 dogovoreno je da se titula prepusti. Nema razloga da se kazne vozaci ali ovako ce da izgube titulu.
NEMOJTE BITI SMESNI LJUDI
Pa zar ste stvarno toliko slepi?

Iverson

pre 16 godina

Eh,eh,ti Englezi...
Kad god ne mogu da pobede u normalnom sportskom nadmetanju,odmah pokusavaju sve sto mogu za zelenim stolom.Isto kao i u fudbalu.
Ne bi me cudilo da se sutra zale da je publika ili neko od vozaca,vredjao Hamiltona na rasnoj osnovi...

zozon

pre 16 godina

Kako je jadan ovaj McLaren!!! Na kakve gluposti bi da se vade. Ne znaju sportski da prihvate poraz.
Ferrari 4ever!!! Kimi rules!

Sch

pre 16 godina

Raikonen - pošteno! Ali kako to, zaboga, niko da ne pomene Masu? Pa Masa je juče bio junak trke. On je na startu omogućio da Hamilton padne na četvrto mesto odličnom blokadom, pa je Kimi izbio na drugo mesto, Masa je juče, kao i na kvalifikacijama, bio najbrži, pobedio je prošle godine na ovoj stazi,lako je mogao da pobedi i juče ali nije, i to je tako normalno i časno da donese titulu i svom kolegi i svom timu. Čestitke Kimiju i bravo za Masu! Budimo pošteni.

зоран

pre 16 godina

Мекларен се неће жалити а иако се буде жалио његова жалба је унапред осуђена на пропаст јер FIA (Ferrari International Association) неће да казни сам себе, Мекларен иако се жали то ће урадити због својих навијача да би скинули жиг срама што су наместили да њихов возач не победу односу што су попустили пред FIA (Ferrari International Association) и морали титулу да препусте титулу. FIA (Ferrari International Association) је на највећем испиту до сад да ли да први пут у историји казни оне који не поштују правила а на штету Ферарију или да покажу свету да Ферари скоро увек мора да освоји титулу и да убудуће знамо да не гледамо формулу1. Прошле године су Реноу забранили да користи Мас Дампер, ове године Spygate а шта је следеће? Од ове евентуалне жалбе (а неће је бити) неће бити ништа ново јер FIA (Ferrari International Association) никад не кажњава себе и оне које прекрше закон већ недужне

bole

pre 16 godina

iskreno hamilton je zasluzio titulu......da nije masa propustio kimija bio bi treci......iskreno se nadam da moze nesto biti od toga:)

JPM

pre 16 godina

Vest vam je nepotpuna, ovo ste zaboravili da napišete:
"However, McLaren are expected to appeal the stewards' decision, which if overturned could have serious implications for the 2007 drivers' championship."
Sramota za F1!

NikoNepoznat

pre 16 godina

A sta da je Hamlinton to radio, da su njemu sipali hladnije gorivo (nevjerujem da bi on to znao, i da su ova danas dvojica to znala)!! Da li bi svi tada htjeli da Hamlinton diskvalifikuju iz trke (sigurno da bi bilo velike frke, a mnogi bi govorili da nije zalsuzio titulu, a realno ovo nisu cista posla, velike su pare u pitanju)!!!

posteno

pre 16 godina

Svi koju kazu da je Kimi posteno osvojio titulu ili nisu gledali trku ili nece da priznacju da je tim naredio Masi da "propusti" Kimija...

Sacrifice

pre 16 godina

sta ima da McLaren tuzi??????
sve je legularno.....i nema sta da se tuze....ima da im dodjem i da ima kazem:"Sta bre vi ocete?"
titulu nece dobiti....

PeTaR_KV

pre 16 godina

Mora Hami da bude sampion.Vodio je cele sezone i bio najbolji.Smradovi iz ferariju su im uzeli titulu konstruktora na zalenom stolu sad McLAREN MERCEDES mora da se revansira. HAMILTON SAMPION!!!!!!!!!

brzi

pre 16 godina

hamilton je jedan od najtalentovaniji vozaca u f1 a to dokazuju rezultati cijele sezone kome nije jasno nek pogleda prije nego sto pocne pricat gluposti o zavjeri i sl.

San

pre 16 godina

Mozda ne bi bilo fer prema Kimiju, ali nije fer ni prema Hamiltonu, jer su njega na pocetku zatvorili, a i izleteo je sa staze i jos mu nije bilo uredu sa menjacem!!! Mislim da je zasluzio titulu, ali ne na ovakav nacin!!! Ne bi trebalo kritikovati nikoga, ali stvarno mislim da bi trebalo da osvoji sampionat jer je stvarno najbolji medju njima svima!!!

Pamtilo

pre 16 godina

Slažem se da je sasvim normalno i pošteno da Masa propusti klupskog kolegu koji osvaja titulu. Ali, da li se sećate koliko godina nismo mmogli da živimo od napada na Šumahera, koga je Barikelo propustio u Austriji (Barikelo je to uradio bljutavo, protiv svoga tima, zato je dobio nogu). Sad se Šumi konačno spasao besmislenih optužbi, a sajt će biti normalniji.

Mrki

pre 16 godina

Oni nikada nisu nista uradili protiv Ferarija pa nece ni sada. Shumaher je osvojio 2 puta titulu tako sto je izgurao Hila i Vilneeva, pa nikom nista. Inter nikada ne bi osvojio titulu da nije oduzeta Juventusu i da Juventus nisu prebacili u drugu ligu. Ako bilo kome progledaju kroz prste radi "visih ciljeva" onda to nije regularno takmicenja. Onda su mogli da puste Maradonu i da se drogira i da igra fudbal i nikom nista i fudbal bi sigurno bio jos popularniji. Kakva je poruka ostalima, tj da li treba da muvaju i mozda nece biti kaznjeni, ako to bude odgovaralo Ferariju, i da li ovo takmicenje postoji da bi neko imao da navija za ferari ili postoji jos timova. Da li su svi zaboravili onu bruku prosle godine u Americi tj ko je izasao na stazu i vozio kada su svi ostali imali problema sa gumama. Nije Kimi bolji vozac od Hamiltona, sto ce pokazati sledeca sezona, nego je klinac zbog neiskusva napravio par gluposti u poslednjim trkama. Da je Kimi bio na njegovom mestu on bi posle starta ostao na 4 poziciji i tako vozio do kraja i to bi se onda u njegovom slucaju nazvala "mudra" voznja, a klinac Hamilton je jurio kao i svaki klinac zeljan dokazivanja. Jedan je bio Sena, kao i Jordan, ali ove godine je formula dobila novog "dominatora" i zove se Hamilton.

Ferrari 4NEVER

pre 16 godina

Posto su za navijace Feraija sve ekipe nepostene sem njihove, zamolio bih doticne da se sete prve trke sezone i pobede Kimija (sve cestitke na osvojeoj tituli) sa bolidom koji je imao NELEGALNU komponentu koju su oznacili kao "pokretan pod" a u stvari je verzija istog onog masdampera protiv koga su se prethodne sezone borili dok je bio ugradjen na bolidu Renoa.
Pitanje: da li je trebalo oduzeti bodove Ferariju i ako jeste koliko bi bodova imao Kimi u tom slucaju?

Napred Takuma Sato jedini pravi vozac u ovom cirkusu!!!!

Ferrari 4 NEVER

pre 16 godina

@M Power, 23. oktobar 2007 07:31

FIA do polovine sezone nije nasla da je to protiv propisa a onda odjednom da jeste.

Takuma Sato jedini pravi vozac!!!

nata

pre 16 godina

Neizmerno mi je drago sto je Kimi pobedio,naravno kad je on moj favorit.Njegova pobeda oe sezone je bila cista sreca,to je svima jasno.Mislim da je Hamilton pravedan i velikodusan,a sto nebi i bio kad je pred njim jos dug boravak u formuli 1 za razliku od kimija koji po mojim saznanjima vozi jos samo iduce godine i onda napusta formulu1 na moju zalost

mada raikonen

pre 16 godina

Hamilton je cist amater,nema pojma da vozi,ne vozi srcem,glup je ko noc i nezanimljiv i za njega su i Masa i Raikonen i Alonso izmislili voznju...A trka je bila fenomenalna,sta reci o majstorskoj taktici Ferarija nego bravo.

budaletina bursac

pre 16 godina

Raikonen je propali alkoholicar i mizantrop, a ova titula je prljavija od 90% Juventusovih titula u fudbalu. Iako nisam nesto naklonjen ni Hamiltonu, titula mu je oteta, a tome je najsrecniji njegov timski (ne)prijatelj...SRAMOTA BRE!!!

зоран

pre 16 godina

Наравно да неће од тога да буде ништа тиме само желе да баце прашину у очи и да избегну истрагу у Мекларену како то да је мењач Хамлитону био у квару а после одлично функционисао и многе друге детаље. Дајте један пример када је Ферари био кажњен од стране FIA-e (Ferrari International Association) oсим Монте Карла 2006 када је Шумахер стао и тиме блокирао одређене возаче на тренингу. Ко мисли да од овога неће бити ништа иако су прекршили правило нека препоручи овај коментар.

GMan

pre 16 godina

Onaj koji je jedini zasluzio da osvoji titulu ove godine je Hamilton. Ne mogu da verujem kakve komentare daju neki ovde, kao sve je namesteno da bi englez pobedio i slicno. To su gluposti.

Obrazujte se malo... Prvo, Hamilton je ruki koji je tek seo za volan F1 i odvalio sve njih nabedjene zvezde sa trocifrenim milionskim ugovorima. Procesljajte Internet i pronadjite tektove i snimke na YouTube Hamiltona, da vidite kako se vozi. Momak je jedan od natalentovanijih, najkulturnijih i najborazovanijih vozaca. Nije neka sirovina koja ne ume da sklopi dve recenice kad ga reporteri pitaju i ne deli osmehe jer je mnogo jak lik.

Alonso mi se gadi sa njegovim ponasanjem, pogotovo kad je pokusao da izgura Hamiltona ranije. Drago mi je sto ga vise necu gledati u Meklarenu i drago mi je sto nije osvojio titulu iako sam navijac Meklarena. Najdreze bi mi bilo da ga vise nikad ne gledam u F1. On je Meklarenova najveca greska. ODLAZI!!!

Raikonen je veoma dobar vozac ali da se ne lazemo. I danas se pokazo onaj slinavi Italijanski mentalitet i sreca. Italijani uvek daju gol u poslednjem minutu i slicnom, sigurno pratite fudbal. Kao sto znate Ferari je poznat po namestanju trka (uloga drugog vozaca) jos iz ere Sumahera. Pa zar danas Masa (Ferarijevi mehanicari i rukovodstvo) nije propustio Raikonena na prvo mesto? Hocete da kazete da ga je Raikonen dobio na znanje, kvalitet, tehniku ili mozda na takticku odluku.

I jos par reci na komentare tipa F1 je mrtav i slicno. Ova sezona je jedna od najboljih od kako pratim F1. Konacno gledamo borbu do poslednjeg kruga poslednje trke. Era Sumahera, najveceg kocnicara F1 je gotova!

F1 je nazanimljiviji moto sport u ovom momentu i po meni je podjednako zanimljiv kao i Moto GP. Posto zivim u Kanadi imao sam prilike da gledam njihov Champ Car sampionat i mogu slobodno da kazem da se tu sve vrti oko hamburgera, pica, muzike i poklona za posetioce. Gledaoci se najmanje interesuju za samu trku koja se onako u pozadini odvija dok oni kao zombiji traze de se dele besplatne virsle i kobasice. Svako ko je bio na F1 trci zna da su za vreme trke i kvalifikacija okolni sadrzaji na autodromu prazni...

Vlada

pre 16 godina

Da je situacija obrnuta, ovi lopovi (tj. kriminalci) iz ferrarija a i iz FIA-e bi komotno, bez imalo srama i sramote, kaznili Kubicu, Hajdfelda i Rozberga! Ne biraju sredstva, samo da ferrari bude prvi! Ionako su ovu titulu osvojili u nekom "podrumu", a ne na stazi!
...Kimi je sjajan vozac i ne zasluzuje da na ovakav nacin osvoji titulu! Svaka cast, ali ove sezone nije pobedio bolji!

AleksaNdar

pre 16 godina

I napokon je gotov najtuzniji, i sto se mene i mog gledanja ovog takmicenja (ako se to uopste tako moze nazvati) tice poslednji, ali zaista CIRKUS zvani sampionat F1.
Neverovatan mi je broj postova i ljudi koji se loze i navijaju za nesto sto vredja inteligenciju normalnih ljudi. Zaista treba biti osoba prosecnog IQ-a pa nevideti ovu sramotu koju jos uvek neki zovu takmicenjem.
Ponuda (nepristojna) koju je McLaren moroa da prihvati da ne bi zavrsio na redovnom sudu koji za industrijsku spijunazu predvidja jaaako ozbiljne kazne nazalost je ukljucivala u svom dispozitivu i prepustanje 1. mesta ne samo u trci konstruktora vec i u sampionatu vozaca.
Od danas pored UEFA = milan vazi i FIA = ferari.
Ocekujem ovakve mafijaske dilove uskoro i u jos nekim sportovima gde Italijani pretenduju da budu dominantni (odbojka, vaterpolo...).

Atomski mrav

pre 16 godina

Neverovatno... ipak, smrdi na to da je Berni Ekleston rešio da Luis Hamilton postane šampion kako bi mu to donelo ekstra profit...

posteno

pre 16 godina

Svi koju kazu da je Kimi posteno osvojio titulu ili nisu gledali trku ili nece da priznacju da je tim naredio Masi da "propusti" Kimija...

iwanhoo

pre 16 godina

Meni je drago zbog Kimija iako sam navijao za Hamiltona.
ALI DA LI JE MOGUCE DA OVDE I DALJE NIJE SVIMA JASNO KAKVA JE SVE OVO NAMESTALJKA?
Pa Kimi je taj koji je dobio titulu za zelenim stolom.
Da MC ne bi bio totalno izbacen iz F1 dogovoreno je da se titula prepusti. Nema razloga da se kazne vozaci ali ovako ce da izgube titulu.
NEMOJTE BITI SMESNI LJUDI
Pa zar ste stvarno toliko slepi?

PeTaR_KV

pre 16 godina

Mora Hami da bude sampion.Vodio je cele sezone i bio najbolji.Smradovi iz ferariju su im uzeli titulu konstruktora na zalenom stolu sad McLAREN MERCEDES mora da se revansira. HAMILTON SAMPION!!!!!!!!!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Mora da se sale ?!
Ovo je neverovatno !!!

Pa zasto je Englez uopste dolazio da vozi trku i da se muci bez potrebe kad mogu lepo da mu poklone.
A da mozda pitaju Shumija da mu da koji pehar cisto onako da mu se najde kad resi da se hvali.

Ne, ja u ovo ne verujem jer bi izbio veliki skandal ako to budu uradili i onda bi Englez cini mi se izgubio sve svoje fanove pa bi cak i njegov otac protiv njega navijao :-)

Najveca glupost koju sam procitao u celoj 2007 godini bi bila upravo ovo ako se dogodi ali mislim da nece.

bole

pre 16 godina

iskreno hamilton je zasluzio titulu......da nije masa propustio kimija bio bi treci......iskreno se nadam da moze nesto biti od toga:)

moje ime

pre 16 godina

a sto mu nisu dali titulu na pocetku sezone, nego mi cupamo kosu cele godine!!!

mada opet, mozda je i ovo nacina da se operu. sad su ih svi napali da je namesteno da kimi uzme titulu pa oce ovim malo da priprete da bude "evo resili su da hamiltonu daju, kako ih nije sramota da ovoliko namestaju za hamiltona blabla" i onda povuku optuzbe, kimi ostane sampion i svi odahnu i kazu: eto kimi je zasluzeno prvi :-) .. eto jos jedne teorije zavere :-P

pozz za pravog sampiona KIMIJA i sve njegove navijace

Danijela

pre 16 godina

Pored ove Formule 1 cu da osedim!!!
Jel zna neko tacno sta je reseno? Poklanja li se titula Hamiltonu ili ostaje u pravim rukama, Kimiju? Ljudi javljate cim nesto saznate jer meni nema spavanja dok ne cujem konacnu odluku!
Pozdrav i unapred hvala!

Nikoleon to FIA

pre 16 godina

MOLIM VAS UCUTITE! Smatram za sebe da sam veliki F1 fan i zato molim vas ucutite vise;pustite na da se odmorimo do marta, da sredimo utiske iz ove sezone, da (ako mozemo) zaboravimo lose stvari i zapamtimo one prave trkacke momente... Umalo ste upropastili ovaj sport a sa ovim pokusavate da ga definitivno sahranite!
Zato molim vas ZACEPITE!!!!!

WlayCo

pre 16 godina

Mala koja misli da je posisala sva znanja formule 1 u istoriji Luis (ja znam mesta na stazi gde moze da se pretice a niko drugi ne zna) Hamilton , i njen decko Berni... Pih... :(

Galita

pre 16 godina

Za sve Engleze i ostale navijače Meklarena koji misle da je Kimijeva i Ferrarijeva titula nezaslužena:
Svi vrlo dobro zunate ,a i imali ste toliko prilike da vidite gde se na Ferrarijevom,pardon šampionskom bolidu ,nalaze izduvi juče ste to i apsolvirali,tako da možete zajedno sa čika Denisom, Eklestonom i ostalima nastaviti sa aktivnostima po tom pitanju.

Milsim da je ova godina najsramnija u istoriji Meklarena,a da sve bude još tužnije, zar posle svega na ovaj način žele do titule.
Milsim da je pacolikom Denisu pozlilo od duvanja izduva kao i Eklestonu koji je očigledno pomračen od inhalacije rešio da ako već nije mogapo protiv dokaza u špijunskoj aferi , možda nešto uradi po pitanju "Hamilton" i vozačka titula.Tužno i ružno.
Bravo Kimi,bravo Ferrari,Bravo Massa.

Ferrari forever.
Galita

зоран

pre 16 godina

Мекларен се неће жалити а иако се буде жалио његова жалба је унапред осуђена на пропаст јер FIA (Ferrari International Association) неће да казни сам себе, Мекларен иако се жали то ће урадити због својих навијача да би скинули жиг срама што су наместили да њихов возач не победу односу што су попустили пред FIA (Ferrari International Association) и морали титулу да препусте титулу. FIA (Ferrari International Association) је на највећем испиту до сад да ли да први пут у историји казни оне који не поштују правила а на штету Ферарију или да покажу свету да Ферари скоро увек мора да освоји титулу и да убудуће знамо да не гледамо формулу1. Прошле године су Реноу забранили да користи Мас Дампер, ове године Spygate а шта је следеће? Од ове евентуалне жалбе (а неће је бити) неће бити ништа ново јер FIA (Ferrari International Association) никад не кажњава себе и оне које прекрше закон већ недужне

Wamba

pre 16 godina

Po poslednjim informacijama, vozaci nece biti kaznjeni! Po meni bi bilo glupo oduzimati titulu Raikonenu jer ju je ovaj osvojio posteno na stazi, mada da je situacija bila obrnuta i da je Hamilton bio jedan od te trojice, sada bi vec bilo stotinjak komentara da je Berni namjestio da Hamilton osvoji titulu, pa je naredio da ga ne kazne. Sada je imao razlog da kazni ovu trojicu i dodjeli mu titulu, pa nije. Toliko o zavjeri Engleza.

kudu

pre 16 godina

@Atomski
Obavezno onda da zovemo Dinkica da ga natera da plati porez na taj ekstra profit!

Salu na stranu, nema od toga nista, ovo je cedjenje suve drenovine na kraju sampionata zarad plasiranja nekih suludih senzacija i lozenja mase. Da je trebalo da pobedi Hamilton pustili bi ga jos u Kini da odradi posao, a ne da pravi magarca od sebe i baca se na sljunak.

Ivan

pre 16 godina

A pa ovo mi se svidja. Vidim vec neki nece da gledaju F1 ako Kimi uzme , neki nece ako Hamilton uzme itd. Kao sve gotovo pre dve trke pa onda preokreti pa jovo nanovo pa Masa izlece u ovoj trci al zamalo pa srcka al zamalo pa da li ce mali na 6. mesto ili nece pa ludi Kubica prestize sedam bolida odjednom ( i sebe bi da moze ) i sve to u jednoj trci ? valja nego sta. sve vreme razmisljam kako ce sada Masa da pusti Kimija i pada mi na pamet box, ok, ali kimiju desna prednja otisla za medalju, jedva je reda radi da bi se reklo odvezao dva kruga vise na njoj. I onda normalno razmisljam, zasto sad onaj Alonso ne bi parkirao bolid lepo sa strane u poslednjem krugu i predao titulu Hamiltonu? Eh sta ti je sujeta ... Da je vozio sa Sumijem iz najboljih dana aktivirali bi mu selfdestruct iz boxa.

Scuderia Ferrari Marlboro

pre 16 godina

!995 slican problem imali su Shumaher i Kultard. Na kraju su oduzeti bodovi timu ALI NE I VOZACIMA!
Meklaren ce se zaliti. Lepo se sada vidi da Ron i druzina ne umeju da gube. Jedino ne znam koja je poenta njihove zalbe.

domestos

pre 16 godina

Citat iz sport index-a:
"IMAT ćete problema sa mnom! Ozbiljno vam kažem!", rekao je zajapureni Ron Dennis dugogodišnjoj veteranki izvještavanja s Formule 1 Anne Giuntini...
Francuskinja, reporterka L'Equipea koja već dvadesetak godina izvještava s Formule 1, briznula je potom u plač.
Dennis je poludio kad je Giuntini na press-konferenciji nakon subotnjega kvalifikacijskog treninga uporno i zajedljivo maltretirala njegova pulena Lewisa Hamiltona, smatrajući da je nesportskim potezom odnio nekoliko desetinki sekunde Kimiju Räikkönenu na izlasku iz boksa..."
Mozda ce vrsta pritiska upaliti i kod celnika F1?Bogami tesko.

kimi

pre 16 godina

A sta mislite zbog cega je Hamilton trtljao kako je opusten pred odlucujucu trku? Zato sto je znao da ce mu tatica i celni ljudi FIA-e pomoci da uzme titulicu. Mogu samo da se poljube u dupe. Kimi cuti i vozi. Svaka mu cast. Uzeo je zasluzeno titulu. Nije imao srece na pocetku sezone, ali nijednog trenutka nije odustao. Tada se "tatica" busao u grudi i plakao. Sada? Sada place jer je cuclicu izgubio. Ako je toliko dobar vozac neka osvoji titulu sledece godine bez sabotaze klupskog kolege. Kimi i Masa su lavovski odradili posao i Ferari je zasluzeno odneo titulu, kako timsku tako i pojedinacnu. McLaren ih nikada nece dostici ma koliko se trudio i uplitao u afere. Konjici su najbolji. Pozdrav svim navijacima Ferarija, a ujedno i Kimija i Mase...

brzi

pre 16 godina

hamilton je jedan od najtalentovaniji vozaca u f1 a to dokazuju rezultati cijele sezone kome nije jasno nek pogleda prije nego sto pocne pricat gluposti o zavjeri i sl.

Paki

pre 16 godina

Pre nego što ovde nalupaju koješta,teorije zavere i sl.neka fanovi McLarena pročitaju saopštenje sudija do kraja.Temperatura goriva je naknadnim veštačenjem (zato je čekanje trajalo 6 sati)pokazala da bi prednost ova tri bolida mogla maksimalno da iznosi 1 sekundu,ne po krugu,nego ukupno,što naravno ne bi imalo nikakve dramatične posledice po krajnji rezultat!Gospodo,navijači McLarena,budite sretni što niste popili kaznu brisanja bodova svojim vozačima,zbog daleko većeg problema(Afera Stepngejt) i čuvenog sipanja praška u bolid Kimija Raikkonena(dokazano) nakon čega je i odustao u 19 krugu,jer da je tada završio trku bar na 4 mestu,sada bi imao 115 bodova pa ni vađenje na ovu situaciju sa hladnijim gorivom ne bi Hamiltonu mnogo pomoglo.Zamerke tipa Masa ga propustio povezujem sa izjavom samoga Rona Denisa("Da smo se mi našli u sličnoj poziciji,naravno da bi uradili isto")Na kraju ,i sam Alonso je dao veoma lepu izjavu da bi davanje titule za zelenim stolom bio smešno.A sledeće sezone se bolje spremite,poradite malo na profilima svojih vozača,organizujte im zajedničke izlete da se bolje upoznaju,kako ne bi radili jedan protiv drugoga!Hvala lepo i laku noć do 16 marta 2008 godine.Forza Ferrari!!!

San

pre 16 godina

Mozda ne bi bilo fer prema Kimiju, ali nije fer ni prema Hamiltonu, jer su njega na pocetku zatvorili, a i izleteo je sa staze i jos mu nije bilo uredu sa menjacem!!! Mislim da je zasluzio titulu, ali ne na ovakav nacin!!! Ne bi trebalo kritikovati nikoga, ali stvarno mislim da bi trebalo da osvoji sampionat jer je stvarno najbolji medju njima svima!!!

Mrki

pre 16 godina

Oni nikada nisu nista uradili protiv Ferarija pa nece ni sada. Shumaher je osvojio 2 puta titulu tako sto je izgurao Hila i Vilneeva, pa nikom nista. Inter nikada ne bi osvojio titulu da nije oduzeta Juventusu i da Juventus nisu prebacili u drugu ligu. Ako bilo kome progledaju kroz prste radi "visih ciljeva" onda to nije regularno takmicenja. Onda su mogli da puste Maradonu i da se drogira i da igra fudbal i nikom nista i fudbal bi sigurno bio jos popularniji. Kakva je poruka ostalima, tj da li treba da muvaju i mozda nece biti kaznjeni, ako to bude odgovaralo Ferariju, i da li ovo takmicenje postoji da bi neko imao da navija za ferari ili postoji jos timova. Da li su svi zaboravili onu bruku prosle godine u Americi tj ko je izasao na stazu i vozio kada su svi ostali imali problema sa gumama. Nije Kimi bolji vozac od Hamiltona, sto ce pokazati sledeca sezona, nego je klinac zbog neiskusva napravio par gluposti u poslednjim trkama. Da je Kimi bio na njegovom mestu on bi posle starta ostao na 4 poziciji i tako vozio do kraja i to bi se onda u njegovom slucaju nazvala "mudra" voznja, a klinac Hamilton je jurio kao i svaki klinac zeljan dokazivanja. Jedan je bio Sena, kao i Jordan, ali ove godine je formula dobila novog "dominatora" i zove se Hamilton.

Ferrari 4NEVER

pre 16 godina

Posto su za navijace Feraija sve ekipe nepostene sem njihove, zamolio bih doticne da se sete prve trke sezone i pobede Kimija (sve cestitke na osvojeoj tituli) sa bolidom koji je imao NELEGALNU komponentu koju su oznacili kao "pokretan pod" a u stvari je verzija istog onog masdampera protiv koga su se prethodne sezone borili dok je bio ugradjen na bolidu Renoa.
Pitanje: da li je trebalo oduzeti bodove Ferariju i ako jeste koliko bi bodova imao Kimi u tom slucaju?

Napred Takuma Sato jedini pravi vozac u ovom cirkusu!!!!

nata

pre 16 godina

Neizmerno mi je drago sto je Kimi pobedio,naravno kad je on moj favorit.Njegova pobeda oe sezone je bila cista sreca,to je svima jasno.Mislim da je Hamilton pravedan i velikodusan,a sto nebi i bio kad je pred njim jos dug boravak u formuli 1 za razliku od kimija koji po mojim saznanjima vozi jos samo iduce godine i onda napusta formulu1 na moju zalost

Sn0b

pre 16 godina

Ovom odlukom (ukoliko bude uopste nesto od toga) ce biti zakucan poslednji ekser u mrtvacki sanduk Formule 1. Zar je ove sezone bilo malo, afera, spekulacija i medjusobnih optuzbi?
I sam autor navodi primer iz '95 kada je utvrdjeno da vozaci nisu imali nikakve prednosti zbog toga pa su kaznjeni timovi. Zasto bi sada bilo drugacije? Zbog Hamiltona? Posle ovoga i najveci skeptik mora poceti da veruje u teorije zavere.

auuu =(

pre 16 godina

Ja ne mogu da verujem! Da li su bre ovi Englezi normalni? Budu li dali, tj. poklonili titulu jos zelenom Hamiltonu oni su prolupali!!! Ovo je ludnica! Sta sve Kimija nece da snadje!
Ako se u kojem slucaju bude desilo da Hamilton osvoji titulu onda ce biti bruka da mu bilo ko cestita.
Sada pricaju o tome kako je Kimiju poklonjena titula, a sta je bre onda ovo? Kao fora zasluzena!? Ova Formula 1 ne samo sto je najbrzi cirkus, nego je smesnija od pravog cirkusa =(
Svako dalje komentarisanje je suvisno, UZAS!!!!

Flanders

pre 16 godina

Neverovatno! Pa zar ce sve uciniti da bi Hamilton bio sampion. I gde bas ona trojica koja su bila ispred njega da uchine takvu glupost. Formula 1 bi mogla gadno da izgubi na kredibilitetu ako se titula tek tako poklanja.

aandjela

pre 16 godina

taman da legnem da spavam...i okrenem CNN da vidim sta oni kazu za f1...kad ima sta da vidim... toliko o spavanju...pritisak mi je 300 iako nisam kimijev fan...uzasno mi je zao... kimi stvarno nema srece... ali englezi su to... da sam na hamiltonovom mestu mene bi bilo sramota da izadjem na ulicu a kamoli da vozim sledece sezone...

milos g

pre 16 godina

Da nisu to uradili,potvrdili titulu,poveo bih demonstrante,petooktobarce,sestooktobarce,Cuvare Vatre....na sediste FIA-e.
Ko se ne seca Ecklstone je bio u poseti sadasnjem nasem premijeru u Januaru uoci izbora,na trenutak sam pomislio da je pokupio neke nase manire,obzirom da je pre trke omalovazio Alonsa i Kimia
i rekao da bi Luis trebalo/voleo bi on(Ecklstone) da bude prvak.Ako zbog toga nebi trebalo pokrenuti istragu
npr.o dzentlmenskom neutralnom stavu pred odlucujucu trku onda...sva sreca procitao sam ovu vest jutros...

JPM

pre 16 godina

Vest vam je nepotpuna, ovo ste zaboravili da napišete:
"However, McLaren are expected to appeal the stewards' decision, which if overturned could have serious implications for the 2007 drivers' championship."
Sramota za F1!

NikoNepoznat

pre 16 godina

A sta da je Hamlinton to radio, da su njemu sipali hladnije gorivo (nevjerujem da bi on to znao, i da su ova danas dvojica to znala)!! Da li bi svi tada htjeli da Hamlinton diskvalifikuju iz trke (sigurno da bi bilo velike frke, a mnogi bi govorili da nije zalsuzio titulu, a realno ovo nisu cista posla, velike su pare u pitanju)!!!

Pera

pre 16 godina

Kimi je i zvanicno SAMPION;


" Kimi Raikkonen's world championship title for Ferrari has been confirmed as there will be no penalty for BMW Sauber and Williams for fuel irregularities.

Hamilton, who finished in seventh, cannot overtake the Finn on points. "

komentar sa Eurosporta

inge

pre 16 godina

Neverovatno! Njima nikad dosta afera.. Dokle bre vise! Nek je osvoji sledece sezone, ali na fer nacin :) Bolje bi im bilo da cute.. Jedan je RAIKKONEN!

Bojan

pre 16 godina

Ova pravila FIA-e su stvarno debilna, kako ne mogu da ih odrede tacno i odmah napisu kakve su kazne za slucajeve kad se prekrse, a na kraju ispade sve u fazonu, istrazuje se, blablabla, il su krivi ili nisu, u ovom slucaju imaju tacne podatke o tim temperaturama znaci krivi su, kakve veze ima da li je to uticalo na krajnji rezultat
Je l' mogu da opljackam komsiju, pa da budem oslobodjen optuzbe jer je on nije totalno propao posle toga?
Bzvz
Medjutim, Hamiltonu su ove godine progledali nekoliko puta kroz prste, neregularna voznja iza safety car-a, smetanje kimiju u kvalifikacionom krugu, vracanje kranom na stazu, tako ne bi bilo u redu da donesu odluku o kaznjavanju
Go Kimmi

Baki

pre 16 godina

@Posteno
Pa normalno da ga je propustio! Sa koje si ti kruske pao kad ti je to neobicno i neposteno? Nije nikog udario ili nesto tako, ovo je OK

Vanja

pre 16 godina

Ljudi, nije vam mama rodila ni Hamiltona, ni Raikonena ni Alonsa! Nije vam tata kupio Formulu 1 (takmicenje)! Ni ja ne volim Bernija Eklstona, ali to je NJEGOVO PRIVATNO VLASNISTVO - Takmicenje i brend F1. On se covek trudi da odrzi to takmicenje kako zna i ume! Ne svidjaju nam se njegove odluke i muljanja? Imate ljudi Champ car, Indy Racing, i ostale koji nisu nista sporiji od F1, ali ne vidim da se koljete oko njih, svidja vam se F1? Onda prihvatite i Bernija sa njom, i sva njegova muljanja, a ostavite na miru Raikonena, Hamiltona i ostale vozace koji se samo trude da ostvare nesto u zivotu, oni ne mogu da muljaju i da zele, to jednostavno nije u njihovoj moci... A da Berni ne radi tako kako radi, ne bi mi ni imali ovo takmicenje, davno bi se raspalo. Hocete par primera? Pred pocetak sezone 2000, Ferrari donosi odluku o tome da rasformira F1 Tim ukoliko posle par losih prethodnih sezona ne uradi nesto znacajnije! Te godine Sumaher osvaja titulu, a oni koji su tada pratili formulu secaju se kakve je popuste FIA pravila Sumaheru, kada su u pitanju neregularnosti, nesportsko ponasanje i sve sto ide uz to. Tada on osvaja prvu titulu za Ferari a trecu u karijeri, a Ferrari ostaje u sampionatu.

Kako je bilo pre te godine?

1996 godine Schumacher pocinje svoje najslavnije dane u formuli 1 potpisajuci ugovor sa ferrarijem.Prve sezone Schumacher sa ferrarijem zauizma trece mesto u sampionatu sa tri osvojene trke vise pobeda nego sto je ferrari ostvario u periodu od 1991 do 1995 god.ferrari je te godine kao i proslih imao uzasnoh problema sa nepouzdanoscu bolida pa Schumcher nije zavrsio 6 od 16 trka u sampionatu. 1998 godine Schumacher dobija pravog rivala u vidu Mikke Hakinena fenomenalnog finskog vozaca.U toj sezoni vodila se velika bitka ali je Mika Hakinen odneo titulu pebedivsi na zadnje dve odlucujuce trke.1999 godina je godina u kojoj je Schumi pomogao dosta da ferrari uzme konstruktorski sampionat.Ali je zato izgubio sansu da uzme titulu u konkurenciji vozaca.U jednoj krivini na velikoj nagradi Britanije kocnice ferrarija su zakazale i Schumacher je izleteo van staze i udario u zastitnu ogradu.U tom udesu Schumacher je polomio nogu i sezona je bila zavrsena za njega.Te godine Hakkinen uzima titulu.Schumacher je posle toga izjavio kako Je Mika rival koga
najvise ceni i postuje u formuli 1.
2000 godina je godina u kojoj Schumi uzima prvu titulu sa ferrarijem.To mu je ujedno i najdraza titula koju je on osvojio u karijeri kako je izjavio.Kada je u toj sezoni oborio rekord u broju pobeda(41) nadmasivsi Airtona Senu Schumacher je pustio suze na konferenciji za novinare posle trke.

Ovakvih stvari je bilo i ranije i bice ih! Zamislite formulu 1 bez Feraraija bez Meklarena! Ja ne mogu. A Berni ce uraditi sve da nam bude interesantnije, da se jos vise svadjamo, i da se ne odvajamo od ovog Cirkusa, iako nas mnogo toga nervira, i Meklarenovce, i fanove Ferarija, Vilijamsa, Renoa... Ovo je samo putujuci cirkus, na kraju krajeva Zasto je FIA objavila neregularnosti kod tri bolida ukoliko te neregularnosti nisu bitne?
Da bi se mi malo zabavljali!
A F1 je i dalje vlasnistvo Bernija i Slavice Eklston!

Sacrifice

pre 16 godina

sta ima da McLaren tuzi??????
sve je legularno.....i nema sta da se tuze....ima da im dodjem i da ima kazem:"Sta bre vi ocete?"
titulu nece dobiti....

Rale

pre 16 godina

Neverovatno. A sta bi sa Hamiltonovom zamenom guma na kvalifikacijama i padom od 10 mesta to su resili sa novcanom kaznom. Kao da mene kazne sa 10 dinara... smesno. To je proslo, sto je realno drasticniji prekrsaj...
Neko bi tog Hamiltona na silu da krunise. Tipicna Britanska kolonijalna politika milom ili silom.

mg85

pre 16 godina

Kada je bila frka da li da ih kazne, mislim, McLaren, ja sam pisao da su Ron Dennis i njegova BANDA RAZBOJNIKA to i zasluzila...
Tada mi je neki "ekspert" objasnjavao neke gluposti o kojekakvom osnovnom vaspitanju (koje samo on ne poznaje i ne postuje) itd. Pa Vas sad pitam? Jesam li bio u pravu ili ne?

Pa sta je tim Mclaren i Ron Dennis ako ne jedna OOOOGROMNA banda razbojnika!!

Pazi, oni su ukrali podatke od sampiona Ferrarija, lagali svo vreme, unistili reputaciju sporta, a sad zele i da dokrajce ovaj "plemeniti sport"!! Ako diskvalifikuju ta dva vozaca i poklone titulu zelenom, mislim da bi i Ferrari i svi ostali timovi trebali da se povuku iz takmicenja 2008!

Ko se slaze? Preporucite...

eeeeeeeh

pre 16 godina

Da, da, kako da ne. Posto nisu mogli da pronadju nesto sto nije bilo u redu sa prva tri bolida, krenuli su redom dalje da traze sta ne valja ostalima. I nasli su. I to sledecoj trojici, koji su zavrsili ispred Hamiltona. Imam osecaj da su jos trojica zavrsila trku ispred njega, da bi i njima pokusali da "pronadju" nesto sto nije u skladu sa propisima.
A, da, jos nesto. Kako to da se nigde ne spominje Kazuki Nakajima (ili kako se vec zove)? I on je covek clan Williamsa, isto kao i Rosberg, jel da? Sta, za Rosberga su planirali unapred da ce zavrsiti ispred klupskog kolege i Hamiltona, pa su mu ohladili gorivo. Da, da, kako da ne.

Jos nesto. Nemojte osporavati Kimijevu titulu. Ne navijam za Ferrari, stavise, ne podnosim ih, ali zato mi je Kimi drag. Covek ima sampionske krvi. Ne bi dzaba veiki Mika Hakkinen preporucivao Kimija, kao njegovu zamenu u McLarenu, po zavrsetku Mikine karijere. I to, jos dok je Kimi vozio za Sauber.
Nazalost, Kimi nije uspeo da osvoji titulu za McLaren, iako je u dva navrata bio jako blizu. Ali sada zato jeste i bas mi je drago.

kimi the champ

pre 16 godina

@ posteno:
Prvo, cak i da je tako, sta je lose u tome?! Massa nije imao sansi za titulu, i normalno je da treba da pomogne svom timskom kolegi da je ovaj uzme. Normalnom vozacu kakav je Massa tim nije imao potrebu bilo sta da kaze, covek je dovoljno pametan da to sam zna.
Drugo, na osnovu cega baziras svoju tvrdnju da je Massa pustio Kimija? Imas li neki konkretan dokaz, ili ti to onako "odokativno"? Naprosto sam siguran da je ovo drugo. Ono sto sam ja video na stazi je da je Kimi posle drugog Massinog pita ostao 3 kruga duze na stazi vozeci laksi bolid. To sto je izasao ispred Masse je samo logicna posledica duzeg stinta. Uostalom, izasao je ispred Masse svega 0.7 sec, tako malu razliku tesko je namestiti. Mogao je Massa slobodno da ulagani i da ovaj izadje i 2-3 sec ispred. I na kraju, neki kazu da je Massa ostao duze u boxu - pa normalno, covek je sipao gorivo za 3 kruga vise!
Zanima me imas li konkretan dokaz za "propustanje", mada vec pretpostavljam odgovor...

Bimmer

pre 16 godina

Prosto je smešno kako se primenjuju različiti aršini kada se ocenjuje nečije ponašanje i greške. Da je kojim slučajem na mestu Hamiltona bio Michael Schumacher u situaciji kada je na kvalifikacijama zasmetao Raikkonenu, sve bi brujalo o tome kako je Nemac nekorektan, đubre i sl. Mladi, dobri, slatki Hamilton eto, ima drugačiji imidž, pa bože moj, desilo se dečku da se slučajno nađe Kimiju na putu....

Sasa RS

pre 16 godina

E moji ljudi zamislite kako je tek bilo Alonsu samom boriti se protiv rona denisa maxa mozlija bernija eklestona i svih ostalih iz mclarena.Ovo samo dokazuje da je cijela sezona bila podredjena jedno vozacu da osvoji titulu ali od zalbi nema nista jer je Kimi zasluzeno sampion.

Isa_037

pre 16 godina

Ajde i ja da iskvarim koju reč.
Dakle NE MOGU DA VERUJEM o čemu se ovde raspravlja....ALOOO BRE ljudi ŠTA to Kimi nije zaslužio.

Čak i da je McLaren prihvatio dogovor oko prepuštanja titule da bi izbegli diskvalifikaciju vozača TO ONDA ZNAČI DA JESU (a jesu) krivi za špijunažu i njihovi vozači JESU IMALI KORIST od te špijunaže.
Kakve je McLaren imao koristi (pa je kažnjen) od informacija u kom krugu Kimi ide u boks (na 2 trke mislim) a nemaju Alonso ili Hamilton (koji nisu kažnjeni)i kako McLaren ima koristi od 1200 strana Tehničke dokumentacije o bolidu Ferarija, a Alonso i Hamilton nemaju koristi a voze McLarenov bolid.

I još samo par pitanja:

Koliko ima pobeda Kimi? 6
Koliko pobeda ima Hamilton? 4
Jel Kimija kran vratio na stazu da uzme bodove? Nije nego Hamiltona
Jeli Kimi znao nekad kada Alonso i Hamilton idu na trci u box? Nije
Kome su posle Monte Carla našli prašak u rezervoaru bolida? Kimiju
Ko ove sezone ima najviše najbržih krugova na trkama? Kimi

I ŠTA TO ON BRE NIJE ZASLUŽIO???
ajde čik da mi neko objasni.
Molim vas...izgleda da sam ja slep kod očiju...
Prosvetlite me.
AJDE!

Pozdrav svim normalnim ljudima.

Iverson

pre 16 godina

Eh,eh,ti Englezi...
Kad god ne mogu da pobede u normalnom sportskom nadmetanju,odmah pokusavaju sve sto mogu za zelenim stolom.Isto kao i u fudbalu.
Ne bi me cudilo da se sutra zale da je publika ili neko od vozaca,vredjao Hamiltona na rasnoj osnovi...

zozon

pre 16 godina

Kako je jadan ovaj McLaren!!! Na kakve gluposti bi da se vade. Ne znaju sportski da prihvate poraz.
Ferrari 4ever!!! Kimi rules!

Sch

pre 16 godina

Raikonen - pošteno! Ali kako to, zaboga, niko da ne pomene Masu? Pa Masa je juče bio junak trke. On je na startu omogućio da Hamilton padne na četvrto mesto odličnom blokadom, pa je Kimi izbio na drugo mesto, Masa je juče, kao i na kvalifikacijama, bio najbrži, pobedio je prošle godine na ovoj stazi,lako je mogao da pobedi i juče ali nije, i to je tako normalno i časno da donese titulu i svom kolegi i svom timu. Čestitke Kimiju i bravo za Masu! Budimo pošteni.

stratus

pre 16 godina

Ferrari bi pod hitno morao da podnese zahtev za diskvalifikacijom Hamltona sa zadnje trke zbog koriscenja 2 seta pneumatika na treningu, sto propisima nije dozvoljeno. Ako odluce da se striktno drze pravila u slucaju BMW-a i Vilijamsa, onda ce morati isto da urade i u Hamiltonovom slucaju. Pa dosta vise, Hamilton je u zadnjih nekoliko trka vise puta prekrsio pravila, a onda jednom prekrsi neko drugi i oni odmah da ga kazen. E, pa nece moci!!!
Kimi is the champion!!! Finally, the real one!

nikola

pre 16 godina

Nema dileme za sve prave navijece i ljubitelje F1. Ferrari je dokazao jos jednom da je pravi tim, bez greske proveden vikend. Takav timski duh nikada nece imati ni jedna druga ekipa u F1. A Hamilton je ionako imao dosta srece ove sezone, pa mu se sve vratilo u najgorem po njega trenutku! Bravo Kimi, ali pre svega bravo Massa. Pravi timski prijatelj! Bravo Ferrari!!! Samo napred!

Mickey

pre 16 godina

Kao sto je mnogima koji ovde ostavljaju komentare vezane za F1 poznato, navijac sam Hamiltona.
Nebih voleo da na ovaj nacin uzme titulu, iz prostog razloga sto bi mu takva titula, osvojena na takav nacin, ostavljala materijala za osporavanje. Predvidjam mu svetlu buducnost i vise od jedne titule i zasta se nadam da mu ova jedna, makar bila i prva, nece puno znaciti.
Imace ih on...


Kimi zasluzeno i cisto ima titulu za sezonu '07. Osvojio ju je na stazi, cisto i posteno, propustanje od strane Mase shvatam kao korektan potez. Isto kao sto ne bih imao nista protiv da je Hamiltonu trebala pomoc od timskog kolege (ko god da je on :))), i da ga taj drugi vozac propusti. Besmisleno bio bilo da Masa nije ucinio to sto jeste. Da je ferari koristio nepravilnosti, onda bi titula trebala ici Luisu, odnosno Alonzu, ovako... Neka mu je sa srecom.
Ponavljam, zasluzio ju je. Apsolutno.
Cestitam mu jos jednom.

Pamtilo

pre 16 godina

Slažem se da je sasvim normalno i pošteno da Masa propusti klupskog kolegu koji osvaja titulu. Ali, da li se sećate koliko godina nismo mmogli da živimo od napada na Šumahera, koga je Barikelo propustio u Austriji (Barikelo je to uradio bljutavo, protiv svoga tima, zato je dobio nogu). Sad se Šumi konačno spasao besmislenih optužbi, a sajt će biti normalniji.

BL

pre 16 godina

@Mrki, citat:"Shumaher je osvojio 2 puta titulu tako sto je izgurao Hila i Vilneeva", decko nemoj pisati neke stvari u koje nisi upucen!!! Prvo: Za sudar sa Hilom nije kriv samo Schumacher, vec je to okarakterisano kao vozacki incident sto je kasnije i sam Hil priznao, sta vise on se zabio u Schumachera u zadnji koji je branio svoju poziciju. Dok je sa Vilnevom sasvim druga situacija, tu je 100% krivica Schumachera i to mu je najveca mrlja u karijeri, jer ga je Vilnev vec bio manje vise prosao kada je ovaj pokusao da ga izbaci. Tada Schumacher ne samo da nije uzeo titulu vec je kaznjem oduzimanjem svih bodova u sampionatu!!!
@Mickey, Svaka cast za komentar jedini realan komentar navijaca koji navija za Hamiltona. Iskreno na pocetku sezone sam i ja zeleo da Hamilton uzme titulu, jer je pokazao da je odlican vozac i nervirale su me Alonsove izjave o teoriji zavjere, medjutim nakon Nirburgringa i pogotovo nakon nekaznjavanja nakon Fudji-a vidim da je Alonso bio potpuno u pravu, sada mi je drago sto je Kimi uzeo titulu, jer kad se pogleda cijela sezona najvise je On zasluzio titulu, sta vise ima 2 pobjede vise od konkurenata!!!
@зоран, Tvoje komentare pune mrznje prema svemu sto je Italijansko nema svrhe vise komentarisati!
P.S. Pozdrav svima pravim ljubiteljima i poznavaocima f1...

EP6TC

pre 16 godina

@Ferrari 4NEVER:
Pokretni pod nije bio zabranjen pravilima! McLaren je zahvaljujuci kradji dokumenata znao da ovi imaju pokretni pod (ovako se ne vidi!), pa su trazili od FIA da se izjasni po to pitanju, a ovi su naknadno uveli pravilo kojim se pokretni pod zabranjuje. Dakle, Ferrari nije u tom trenutku prekrsio nijedno pravilo i posledicno, nije ni kaznjen. E sad, ako neko tako cistu situaciju ne razume, onda je to vec njegov problem...

Ferrari 4 NEVER

pre 16 godina

@M Power, 23. oktobar 2007 07:31

FIA do polovine sezone nije nasla da je to protiv propisa a onda odjednom da jeste.

Takuma Sato jedini pravi vozac!!!

mada raikonen

pre 16 godina

Hamilton je cist amater,nema pojma da vozi,ne vozi srcem,glup je ko noc i nezanimljiv i za njega su i Masa i Raikonen i Alonso izmislili voznju...A trka je bila fenomenalna,sta reci o majstorskoj taktici Ferarija nego bravo.