Rukomet 70

Nedelja, 31.01.2021.

16:40

Danska odbranila titulu šampiona sveta

Danska je ponovo šampion sveta u rukometu.

Danska odbranila titulu šampiona sveta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

bane

pre 3 godine

Mislim da posle finala svakog svetskog prvenstva, u bilo kom ozbiljnom sportu, vest treba da bude glavna. Nekorektno je što na prvoj stranici sportskih vesti danas imamo Jokića, šta je jeo Đoković, 68 vesti iz nebitne NBA lige, a rezultat finala SP u rukometu negde dole u ćošku.

Hej Masip

pre 3 godine

Eheeej Masip, zaboravio si u nabrajanju ekipe Nemačke da spomeneš verovatno najboljeg od svih - Danijela Štefana. Pokretač cele ekipe.
Inače, većina tih nabrojanih igrača je bila i deo kluba Lemgo, koji je stigao da poosvaja nekoliko domaćih trofeja i par evropskih kupova, ali bez Lige šampiona. Tada su imali taj fazon da im igra većina selekcije zajedno, baš u pripremi za SP 2007. u Nemačkoj koje su i osovjili. Komšije se večno žale da im je taj trofej otet u četvrtfinalu, ali nema spora da je ova nemačka ekipa bila fenomenalna.

ury

pre 3 godine

kakva utakmica, posle fudbala ubedljivo najzanimljiviji sport plus toliko dobrih timova na prvenstvu steta jedino zbog kovid situacije pa nema gledalaca, skandinavci su ocitali lekciju svima.

rukometaš

pre 3 godine

Skandinavci su izmislili rukomet. I kada nisu bili u samom svetskom vrhu najviše inovacija je dolazilo iz skandinavskih zemalja, posebno u tehničkom i taktičkom smislu. Dok su pre svega istočnevropske zemlje u drugoj polovini 20 veka dominantno gajili igru oslanjajući se na snagu i visinu igrača skandinavci su nastavili sa svojom školom u kojoj dominira tehnika. Nešto između snage i tehnike bila je jugoslovenska škola rukometa zato je i reprezentacija bila najbolja na svetu
Sa promenom pravila i ubrzanjem igre, pre svega brzi centar i kraći napad, zemlje koje su se oslanjale na fizički dominantne igrče ali salabom tehnikom posebno kretnjom, izgubile su primat. S ubrzanjem igre Skandinavci su naplatili svoj višedecenijsk rad. Brzim, preciznim i oštrim pasom otvaraju prolaz i najjačim odbranama poput francuske. Kretnje bekova su poput plesa sa stalnim ukrštanjem i brzim i preciznim prenosom lopte. Bekovi pre svega takvom igrom traže prolaz do sigurnog gola ,višak za krila ili proigravanje pivota. Uz strpljenje i disciplinu u igri kako u napdu tako i u odbrani dolaze do rezultata. Sve navedeno im omogućava i da igraju napad bez golmana jer nema neizgrađenog šuta i ispucavanja. Sistem koji gaje decenijama od najmlađih selekcija omogućava im širok izbor igrača tako da i izostanaka standardih igrača se ne oseti jer oni koji ih menjaju u istom su sistemu igre od 'malih nogu". Jednostavno oni su izmislili rukomet i na najlepši način prezentuju ovu igru.

Enrik masip

pre 3 godine

Stefan Krecmar-legendarno krilo. Sa jedne strane on, sa druge florijan kerman, pivot mark dragunski i kristijan svarcer, bekovi paskal hens, markus baur, volke zerbe, frank fon beren, oleg veliki, golman hening fric, trener hajner brand. Nemacka, jugoslavia, svedska, spanija obelezilu su moje detinjstvo od 1996-2003 !! Zao mi je sto nikad nisam uspeo nabaviti dres nemacke r.iz tog perioda...

UVEK VERNI

pre 3 godine

Sad tek vidimo koliko je nerealno kad smo nakon naše pobede protiv Francuske poceli da pretimo Hrvatima.Mi smo dobili Francuze pred svetsko prvenstvo,taman kad su Hrvati razbili Špance pred isto to svetsko prvenstvo.E sad su isti ti Španci koje su zgazili Hrvati,razbili Francuze koje smo mi dobili,pa smo se busali.Realno,nismo blizu,niti cemo skoro biti blizu najvecima.Nismo se ni na SP,a ni na olimpijadu plasirali.Naravno da nas sprda ceo svet.Mi imamo kosarku i odbojku,oni fudbal i rukomet.Vaterpolo smo podjednaki.Oni imaju više medalja u drugim sportovima,narocito Olim.medalja.I ljetnih i zimskih.Oni su prije godinu,dve i sluzbeno u nekim uglednim svetskim novinama proglaseni najsportskijom nacijom na svetu,gledajuci broj medalja prema broju stanovnika.Oni su puno u fudbalu bolji,a on vredi više nego koš,odb,vaterp i ruk zajedno.I kosarka nam je u velikom padu,a ni odbojka nije daleko.Mi u rukometu imamo svega 3 bronze,oni u košarci imaju 3 bronze i srebro sa Olimpijade,pa su i tu bolji u tom odnosu naša košarka-njihov rukomet.S tim da imaju vise u rukometu nego mi u kosarci.Mislim da NIKAD necemo da uzmemo neku medalju u seniorskom reprezentativnom fudbalu,a oni imaju dve u 20 g.I nikad se ne bih kladio da nece da uzmu jos koju, jer imaju ono nešto u fudbalu i zaista su veliki.Imaju kult,koji mi nikad necemo imati.Mi imamo u kosarci.I nisam preterao kad to kazem.Braćo,ima da cutimo i da budemo ponosni sto imamo jednu Hrvatsku,najvecu sportsku svetsku naciju za suseda.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ako se meni obraćaš, u pravu si. Stvarno se nikad nisam plasirao na neko prvenstvo, ali nisi ni ti. Rukomet je kolektivni sport! Sad, što sam skoro siguran da nisi razumeo smisao mog komentara, tebi na dušu. Nije komplikovano, samo treba razmisliti i raspolagati makar minimumom znanja.
(Čovek od jedne knjige, 31. januar 2021 19:26)

Mislio je mi kao nacija, uozbilji se.

lal

pre 3 godine

Bez manekenisanja, drecavih frizurica i poziranja za instagram, kao kod upravo spomenutih fudbalera i kosarkasa!
(kadinjaca ipak pala, 31. januar 2021 19:53)
ne znam koje si godiste... izguglaj krecmara, pa baloteli je za njega bibliotekarka...

singrrr!

pre 3 godine

covece, kako je ovaj rukomet luda igra... dinamika, kontakt, atleticizam, akrobatika...naravno, kad igraju majstori. svaka cast! a ovaj golman - kao pauk!

Postovalac igre

pre 3 godine

Danska u ovom sportu bar kad se radi o reprezentacija ide više nego uopšte skandivija igra rukomet opasno.

Ne mirišem ih al poštujem ih. Naravno sve čestitke. Šveđani su nekad osvaja li Sp a isto gubi li finala u prošlosti.

Grkljan

pre 3 godine

Zadnjih 5 godina su daleko najbolji,zasluzii su,za Svedsku je i drugo mesto ogroman uspeh,mislim da recimo Slovenija ima bolji tim od Svedske pa nikako ne uspevaju na velikim takmicnjima nesto veliko da urade,osim jednom sa Vujom kad su bili treci.

kadinjaca ipak pala

pre 3 godine

@Quezon lepo si to primetio! Rukomet je jedan od retkih popularnih sportova koje novac jos uvek nije uspeo da pokvari! Muska, fer i ostra borba, sportski duh i igra bez foliranja! Bez manekenisanja, drecavih frizurica i poziranja za instagram, kao kod upravo spomenutih fudbalera i kosarkasa! Uzivao sam u ovih 60 minuta i podsetio se na ono sto je sport nekad bio!

Stefan levgren

pre 3 godine

Svaka cast za arenu, prenosili su 80% meceva sa sp. Rukomet sam zavoleo od 9god i sp 1999g u egiptu. Kao klinac sam navijao za spaniju zbog masipa, garalde, dusebajeva, romera, barufeta... al realno najbolji svih vremena je stefan levgren !!!

Smeh

pre 3 godine

Landin spustio roletnu, Danska ode na 3 razlike i to je bio početak kraja. A i malo sudije pomogle što je i donekle očekivano kada se u finalu sretnu favorit i prijatno iznenadjenje turnira.

DJole

pre 3 godine

Landin... Game changer. Godinama već. Mnogo je u sjenci Hansena, a direktno je svaki put odbranio nalete Švedske. Generacija Danaca brutalna, na čelu sa trenerčinom Jakobsenom, sve se poklopilo. Sve im ide na vodenicu da nastave veliku dominaciju.

Čovek od jedne knjige

pre 3 godine

Srbija, a da Vi se nikad ne plasirate, čak i kad igraju 32 reprezentacije. Možda da opet uzmete domaćinstvo?
(Nino, 31. januar 2021 17:52)

Ako se meni obraćaš, u pravu si. Stvarno se nikad nisam plasirao na neko prvenstvo, ali nisi ni ti. Rukomet je kolektivni sport! Sad, što sam skoro siguran da nisi razumeo smisao mog komentara, tebi na dušu. Nije komplikovano, samo treba razmisliti i raspolagati makar minimumom znanja.

Gde ja živim

pre 3 godine

Kad imaš golmana kakav je Landin 60% posla je obavljeno. Samo još malo da se potrudiš u napadu :) Strašan lik i što je matoriji sve je bolji. Čestitke Dancima. Bilo je povuci potegni, ali na kraju kad se sve sabere zasluženo.

Tema

pre 3 godine

Sadvim zasluzeno. Kontrolisali su utakmicu svo vreme. Mozda sve ne bi bilo ovako da su Svedjani bili kompletni. Falila su im 4-5 standardnih iz prve postave. Landin golman im je donio ovu titulu. Lik je bez premca na golu. On ih je izvadio u onoj utakmici i protiv Katara. Bez njega Danci se ne bi ni borili za medalju.

Dragan

pre 3 godine

E ove sudije zeznule stvar... 1 minut i 40sec traje napad Danske, pa da li ste normalni!
(Jkl, 31. januar 2021 18:52)

Sudije pogurale Dance...za cisto probijanje danskog pivota dosudise penal za Dance za vodjstvo od tri gola razlike???

Laki

pre 3 godine

Da se razumemo, nama se probudila nada u rukomet, ali objektivno, polufinalisti (možda Francuska ne, koja nije bila u najboljem izdanju) bi nas lagano dobili sa 10+. Danci su baš, baš jaki i imaju luksuz da im neki igrači (kao Holm za koga sam vapio da uđe i bio u pravu) budu epizodisti ili uopšte ne ulaze u igru. Daleko smo mi od ovog atomskog rukometa, a ima još cela lista ekipa koje treba da dobijemo da bi rekli "hop". Ipak je Danska- Španija bilo pravo finale pre finala - neverovatna utakmica.

Quezon

pre 3 godine

Dozvolite mi da primijetim kako su ovi mladi rukometasi daleko veci muskarci od fudbalera ili kosarkasa, sto se tice sportskog duha i karaktera.

cosmo

pre 3 godine

Realno,bilo je i boljih utakmica na ovom prvenstvu od ovog finala.Verujem da su i jedni i drugi najbolje sacuvali za drugo poluvreme.

Scotland-20:D

pre 3 godine

Ipak se najvise odsad mogu nadati Japan i Argentina da ce izvuci Hrvatsku svaki put :D
(Denmark-12, 31. januar 2021 17:35)

S pravom se mogu nadati, ali jadan onaj koji izgubi svaku nadu:D

Scotland-20:D

pre 3 godine

Bit ce Hrvatska, pobijedila je Japan i Argentinu, tko drugi ako ne mi...
(Pijani Xnodeh, 31. januar 2021 16:52)

Imamo se pravo nadati na svakom prvenstvu, jer od prvog nastupa 1994., pa do danas imamo 14 medalja. Znači u prosjeku svake druge godine medalja.

Denmark-12

pre 3 godine

Imamo se pravo nadati na svakom prvenstvu, jer od prvog nastupa 1994., pa do danas imamo 14 medalja. Znači u prosjeku svake druge godine medalja.
(drogirani lol, 31. januar 2021 17:04)

Ipak se najvise odsad mogu nadati Japan i Argentina da ce izvuci Hrvatsku svaki put :D

Gde ja živim

pre 3 godine

Kad imaš golmana kakav je Landin 60% posla je obavljeno. Samo još malo da se potrudiš u napadu :) Strašan lik i što je matoriji sve je bolji. Čestitke Dancima. Bilo je povuci potegni, ali na kraju kad se sve sabere zasluženo.

Quezon

pre 3 godine

Dozvolite mi da primijetim kako su ovi mladi rukometasi daleko veci muskarci od fudbalera ili kosarkasa, sto se tice sportskog duha i karaktera.

singrrr!

pre 3 godine

covece, kako je ovaj rukomet luda igra... dinamika, kontakt, atleticizam, akrobatika...naravno, kad igraju majstori. svaka cast! a ovaj golman - kao pauk!

Denmark-12

pre 3 godine

Imamo se pravo nadati na svakom prvenstvu, jer od prvog nastupa 1994., pa do danas imamo 14 medalja. Znači u prosjeku svake druge godine medalja.
(drogirani lol, 31. januar 2021 17:04)

Ipak se najvise odsad mogu nadati Japan i Argentina da ce izvuci Hrvatsku svaki put :D

kadinjaca ipak pala

pre 3 godine

@Quezon lepo si to primetio! Rukomet je jedan od retkih popularnih sportova koje novac jos uvek nije uspeo da pokvari! Muska, fer i ostra borba, sportski duh i igra bez foliranja! Bez manekenisanja, drecavih frizurica i poziranja za instagram, kao kod upravo spomenutih fudbalera i kosarkasa! Uzivao sam u ovih 60 minuta i podsetio se na ono sto je sport nekad bio!

Stefan levgren

pre 3 godine

Svaka cast za arenu, prenosili su 80% meceva sa sp. Rukomet sam zavoleo od 9god i sp 1999g u egiptu. Kao klinac sam navijao za spaniju zbog masipa, garalde, dusebajeva, romera, barufeta... al realno najbolji svih vremena je stefan levgren !!!

Tema

pre 3 godine

Sadvim zasluzeno. Kontrolisali su utakmicu svo vreme. Mozda sve ne bi bilo ovako da su Svedjani bili kompletni. Falila su im 4-5 standardnih iz prve postave. Landin golman im je donio ovu titulu. Lik je bez premca na golu. On ih je izvadio u onoj utakmici i protiv Katara. Bez njega Danci se ne bi ni borili za medalju.

DJole

pre 3 godine

Landin... Game changer. Godinama već. Mnogo je u sjenci Hansena, a direktno je svaki put odbranio nalete Švedske. Generacija Danaca brutalna, na čelu sa trenerčinom Jakobsenom, sve se poklopilo. Sve im ide na vodenicu da nastave veliku dominaciju.

Laki

pre 3 godine

Da se razumemo, nama se probudila nada u rukomet, ali objektivno, polufinalisti (možda Francuska ne, koja nije bila u najboljem izdanju) bi nas lagano dobili sa 10+. Danci su baš, baš jaki i imaju luksuz da im neki igrači (kao Holm za koga sam vapio da uđe i bio u pravu) budu epizodisti ili uopšte ne ulaze u igru. Daleko smo mi od ovog atomskog rukometa, a ima još cela lista ekipa koje treba da dobijemo da bi rekli "hop". Ipak je Danska- Španija bilo pravo finale pre finala - neverovatna utakmica.

Čovek od jedne knjige

pre 3 godine

Srbija, a da Vi se nikad ne plasirate, čak i kad igraju 32 reprezentacije. Možda da opet uzmete domaćinstvo?
(Nino, 31. januar 2021 17:52)

Ako se meni obraćaš, u pravu si. Stvarno se nikad nisam plasirao na neko prvenstvo, ali nisi ni ti. Rukomet je kolektivni sport! Sad, što sam skoro siguran da nisi razumeo smisao mog komentara, tebi na dušu. Nije komplikovano, samo treba razmisliti i raspolagati makar minimumom znanja.

lal

pre 3 godine

Bez manekenisanja, drecavih frizurica i poziranja za instagram, kao kod upravo spomenutih fudbalera i kosarkasa!
(kadinjaca ipak pala, 31. januar 2021 19:53)
ne znam koje si godiste... izguglaj krecmara, pa baloteli je za njega bibliotekarka...

Dragan

pre 3 godine

E ove sudije zeznule stvar... 1 minut i 40sec traje napad Danske, pa da li ste normalni!
(Jkl, 31. januar 2021 18:52)

Sudije pogurale Dance...za cisto probijanje danskog pivota dosudise penal za Dance za vodjstvo od tri gola razlike???

Enrik masip

pre 3 godine

Stefan Krecmar-legendarno krilo. Sa jedne strane on, sa druge florijan kerman, pivot mark dragunski i kristijan svarcer, bekovi paskal hens, markus baur, volke zerbe, frank fon beren, oleg veliki, golman hening fric, trener hajner brand. Nemacka, jugoslavia, svedska, spanija obelezilu su moje detinjstvo od 1996-2003 !! Zao mi je sto nikad nisam uspeo nabaviti dres nemacke r.iz tog perioda...

cosmo

pre 3 godine

Realno,bilo je i boljih utakmica na ovom prvenstvu od ovog finala.Verujem da su i jedni i drugi najbolje sacuvali za drugo poluvreme.

UVEK VERNI

pre 3 godine

Sad tek vidimo koliko je nerealno kad smo nakon naše pobede protiv Francuske poceli da pretimo Hrvatima.Mi smo dobili Francuze pred svetsko prvenstvo,taman kad su Hrvati razbili Špance pred isto to svetsko prvenstvo.E sad su isti ti Španci koje su zgazili Hrvati,razbili Francuze koje smo mi dobili,pa smo se busali.Realno,nismo blizu,niti cemo skoro biti blizu najvecima.Nismo se ni na SP,a ni na olimpijadu plasirali.Naravno da nas sprda ceo svet.Mi imamo kosarku i odbojku,oni fudbal i rukomet.Vaterpolo smo podjednaki.Oni imaju više medalja u drugim sportovima,narocito Olim.medalja.I ljetnih i zimskih.Oni su prije godinu,dve i sluzbeno u nekim uglednim svetskim novinama proglaseni najsportskijom nacijom na svetu,gledajuci broj medalja prema broju stanovnika.Oni su puno u fudbalu bolji,a on vredi više nego koš,odb,vaterp i ruk zajedno.I kosarka nam je u velikom padu,a ni odbojka nije daleko.Mi u rukometu imamo svega 3 bronze,oni u košarci imaju 3 bronze i srebro sa Olimpijade,pa su i tu bolji u tom odnosu naša košarka-njihov rukomet.S tim da imaju vise u rukometu nego mi u kosarci.Mislim da NIKAD necemo da uzmemo neku medalju u seniorskom reprezentativnom fudbalu,a oni imaju dve u 20 g.I nikad se ne bih kladio da nece da uzmu jos koju, jer imaju ono nešto u fudbalu i zaista su veliki.Imaju kult,koji mi nikad necemo imati.Mi imamo u kosarci.I nisam preterao kad to kazem.Braćo,ima da cutimo i da budemo ponosni sto imamo jednu Hrvatsku,najvecu sportsku svetsku naciju za suseda.

Smeh

pre 3 godine

Landin spustio roletnu, Danska ode na 3 razlike i to je bio početak kraja. A i malo sudije pomogle što je i donekle očekivano kada se u finalu sretnu favorit i prijatno iznenadjenje turnira.

Grkljan

pre 3 godine

Zadnjih 5 godina su daleko najbolji,zasluzii su,za Svedsku je i drugo mesto ogroman uspeh,mislim da recimo Slovenija ima bolji tim od Svedske pa nikako ne uspevaju na velikim takmicnjima nesto veliko da urade,osim jednom sa Vujom kad su bili treci.

rukometaš

pre 3 godine

Skandinavci su izmislili rukomet. I kada nisu bili u samom svetskom vrhu najviše inovacija je dolazilo iz skandinavskih zemalja, posebno u tehničkom i taktičkom smislu. Dok su pre svega istočnevropske zemlje u drugoj polovini 20 veka dominantno gajili igru oslanjajući se na snagu i visinu igrača skandinavci su nastavili sa svojom školom u kojoj dominira tehnika. Nešto između snage i tehnike bila je jugoslovenska škola rukometa zato je i reprezentacija bila najbolja na svetu
Sa promenom pravila i ubrzanjem igre, pre svega brzi centar i kraći napad, zemlje koje su se oslanjale na fizički dominantne igrče ali salabom tehnikom posebno kretnjom, izgubile su primat. S ubrzanjem igre Skandinavci su naplatili svoj višedecenijsk rad. Brzim, preciznim i oštrim pasom otvaraju prolaz i najjačim odbranama poput francuske. Kretnje bekova su poput plesa sa stalnim ukrštanjem i brzim i preciznim prenosom lopte. Bekovi pre svega takvom igrom traže prolaz do sigurnog gola ,višak za krila ili proigravanje pivota. Uz strpljenje i disciplinu u igri kako u napdu tako i u odbrani dolaze do rezultata. Sve navedeno im omogućava i da igraju napad bez golmana jer nema neizgrađenog šuta i ispucavanja. Sistem koji gaje decenijama od najmlađih selekcija omogućava im širok izbor igrača tako da i izostanaka standardih igrača se ne oseti jer oni koji ih menjaju u istom su sistemu igre od 'malih nogu". Jednostavno oni su izmislili rukomet i na najlepši način prezentuju ovu igru.

Scotland-20:D

pre 3 godine

Bit ce Hrvatska, pobijedila je Japan i Argentinu, tko drugi ako ne mi...
(Pijani Xnodeh, 31. januar 2021 16:52)

Imamo se pravo nadati na svakom prvenstvu, jer od prvog nastupa 1994., pa do danas imamo 14 medalja. Znači u prosjeku svake druge godine medalja.

Postovalac igre

pre 3 godine

Danska u ovom sportu bar kad se radi o reprezentacija ide više nego uopšte skandivija igra rukomet opasno.

Ne mirišem ih al poštujem ih. Naravno sve čestitke. Šveđani su nekad osvaja li Sp a isto gubi li finala u prošlosti.

bane

pre 3 godine

Mislim da posle finala svakog svetskog prvenstva, u bilo kom ozbiljnom sportu, vest treba da bude glavna. Nekorektno je što na prvoj stranici sportskih vesti danas imamo Jokića, šta je jeo Đoković, 68 vesti iz nebitne NBA lige, a rezultat finala SP u rukometu negde dole u ćošku.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ako se meni obraćaš, u pravu si. Stvarno se nikad nisam plasirao na neko prvenstvo, ali nisi ni ti. Rukomet je kolektivni sport! Sad, što sam skoro siguran da nisi razumeo smisao mog komentara, tebi na dušu. Nije komplikovano, samo treba razmisliti i raspolagati makar minimumom znanja.
(Čovek od jedne knjige, 31. januar 2021 19:26)

Mislio je mi kao nacija, uozbilji se.

Scotland-20:D

pre 3 godine

Ipak se najvise odsad mogu nadati Japan i Argentina da ce izvuci Hrvatsku svaki put :D
(Denmark-12, 31. januar 2021 17:35)

S pravom se mogu nadati, ali jadan onaj koji izgubi svaku nadu:D

ury

pre 3 godine

kakva utakmica, posle fudbala ubedljivo najzanimljiviji sport plus toliko dobrih timova na prvenstvu steta jedino zbog kovid situacije pa nema gledalaca, skandinavci su ocitali lekciju svima.

Hej Masip

pre 3 godine

Eheeej Masip, zaboravio si u nabrajanju ekipe Nemačke da spomeneš verovatno najboljeg od svih - Danijela Štefana. Pokretač cele ekipe.
Inače, većina tih nabrojanih igrača je bila i deo kluba Lemgo, koji je stigao da poosvaja nekoliko domaćih trofeja i par evropskih kupova, ali bez Lige šampiona. Tada su imali taj fazon da im igra većina selekcije zajedno, baš u pripremi za SP 2007. u Nemačkoj koje su i osovjili. Komšije se večno žale da im je taj trofej otet u četvrtfinalu, ali nema spora da je ova nemačka ekipa bila fenomenalna.

UVEK VERNI

pre 3 godine

Sad tek vidimo koliko je nerealno kad smo nakon naše pobede protiv Francuske poceli da pretimo Hrvatima.Mi smo dobili Francuze pred svetsko prvenstvo,taman kad su Hrvati razbili Špance pred isto to svetsko prvenstvo.E sad su isti ti Španci koje su zgazili Hrvati,razbili Francuze koje smo mi dobili,pa smo se busali.Realno,nismo blizu,niti cemo skoro biti blizu najvecima.Nismo se ni na SP,a ni na olimpijadu plasirali.Naravno da nas sprda ceo svet.Mi imamo kosarku i odbojku,oni fudbal i rukomet.Vaterpolo smo podjednaki.Oni imaju više medalja u drugim sportovima,narocito Olim.medalja.I ljetnih i zimskih.Oni su prije godinu,dve i sluzbeno u nekim uglednim svetskim novinama proglaseni najsportskijom nacijom na svetu,gledajuci broj medalja prema broju stanovnika.Oni su puno u fudbalu bolji,a on vredi više nego koš,odb,vaterp i ruk zajedno.I kosarka nam je u velikom padu,a ni odbojka nije daleko.Mi u rukometu imamo svega 3 bronze,oni u košarci imaju 3 bronze i srebro sa Olimpijade,pa su i tu bolji u tom odnosu naša košarka-njihov rukomet.S tim da imaju vise u rukometu nego mi u kosarci.Mislim da NIKAD necemo da uzmemo neku medalju u seniorskom reprezentativnom fudbalu,a oni imaju dve u 20 g.I nikad se ne bih kladio da nece da uzmu jos koju, jer imaju ono nešto u fudbalu i zaista su veliki.Imaju kult,koji mi nikad necemo imati.Mi imamo u kosarci.I nisam preterao kad to kazem.Braćo,ima da cutimo i da budemo ponosni sto imamo jednu Hrvatsku,najvecu sportsku svetsku naciju za suseda.

Scotland-20:D

pre 3 godine

Bit ce Hrvatska, pobijedila je Japan i Argentinu, tko drugi ako ne mi...
(Pijani Xnodeh, 31. januar 2021 16:52)

Imamo se pravo nadati na svakom prvenstvu, jer od prvog nastupa 1994., pa do danas imamo 14 medalja. Znači u prosjeku svake druge godine medalja.

Scotland-20:D

pre 3 godine

Ipak se najvise odsad mogu nadati Japan i Argentina da ce izvuci Hrvatsku svaki put :D
(Denmark-12, 31. januar 2021 17:35)

S pravom se mogu nadati, ali jadan onaj koji izgubi svaku nadu:D

Denmark-12

pre 3 godine

Imamo se pravo nadati na svakom prvenstvu, jer od prvog nastupa 1994., pa do danas imamo 14 medalja. Znači u prosjeku svake druge godine medalja.
(drogirani lol, 31. januar 2021 17:04)

Ipak se najvise odsad mogu nadati Japan i Argentina da ce izvuci Hrvatsku svaki put :D

Marcus Paige

pre 3 godine

Ako se meni obraćaš, u pravu si. Stvarno se nikad nisam plasirao na neko prvenstvo, ali nisi ni ti. Rukomet je kolektivni sport! Sad, što sam skoro siguran da nisi razumeo smisao mog komentara, tebi na dušu. Nije komplikovano, samo treba razmisliti i raspolagati makar minimumom znanja.
(Čovek od jedne knjige, 31. januar 2021 19:26)

Mislio je mi kao nacija, uozbilji se.

lal

pre 3 godine

Bez manekenisanja, drecavih frizurica i poziranja za instagram, kao kod upravo spomenutih fudbalera i kosarkasa!
(kadinjaca ipak pala, 31. januar 2021 19:53)
ne znam koje si godiste... izguglaj krecmara, pa baloteli je za njega bibliotekarka...

Quezon

pre 3 godine

Dozvolite mi da primijetim kako su ovi mladi rukometasi daleko veci muskarci od fudbalera ili kosarkasa, sto se tice sportskog duha i karaktera.

Čovek od jedne knjige

pre 3 godine

Srbija, a da Vi se nikad ne plasirate, čak i kad igraju 32 reprezentacije. Možda da opet uzmete domaćinstvo?
(Nino, 31. januar 2021 17:52)

Ako se meni obraćaš, u pravu si. Stvarno se nikad nisam plasirao na neko prvenstvo, ali nisi ni ti. Rukomet je kolektivni sport! Sad, što sam skoro siguran da nisi razumeo smisao mog komentara, tebi na dušu. Nije komplikovano, samo treba razmisliti i raspolagati makar minimumom znanja.

Dragan

pre 3 godine

E ove sudije zeznule stvar... 1 minut i 40sec traje napad Danske, pa da li ste normalni!
(Jkl, 31. januar 2021 18:52)

Sudije pogurale Dance...za cisto probijanje danskog pivota dosudise penal za Dance za vodjstvo od tri gola razlike???

Enrik masip

pre 3 godine

Stefan Krecmar-legendarno krilo. Sa jedne strane on, sa druge florijan kerman, pivot mark dragunski i kristijan svarcer, bekovi paskal hens, markus baur, volke zerbe, frank fon beren, oleg veliki, golman hening fric, trener hajner brand. Nemacka, jugoslavia, svedska, spanija obelezilu su moje detinjstvo od 1996-2003 !! Zao mi je sto nikad nisam uspeo nabaviti dres nemacke r.iz tog perioda...

Laki

pre 3 godine

Da se razumemo, nama se probudila nada u rukomet, ali objektivno, polufinalisti (možda Francuska ne, koja nije bila u najboljem izdanju) bi nas lagano dobili sa 10+. Danci su baš, baš jaki i imaju luksuz da im neki igrači (kao Holm za koga sam vapio da uđe i bio u pravu) budu epizodisti ili uopšte ne ulaze u igru. Daleko smo mi od ovog atomskog rukometa, a ima još cela lista ekipa koje treba da dobijemo da bi rekli "hop". Ipak je Danska- Španija bilo pravo finale pre finala - neverovatna utakmica.

kadinjaca ipak pala

pre 3 godine

@Quezon lepo si to primetio! Rukomet je jedan od retkih popularnih sportova koje novac jos uvek nije uspeo da pokvari! Muska, fer i ostra borba, sportski duh i igra bez foliranja! Bez manekenisanja, drecavih frizurica i poziranja za instagram, kao kod upravo spomenutih fudbalera i kosarkasa! Uzivao sam u ovih 60 minuta i podsetio se na ono sto je sport nekad bio!

Tema

pre 3 godine

Sadvim zasluzeno. Kontrolisali su utakmicu svo vreme. Mozda sve ne bi bilo ovako da su Svedjani bili kompletni. Falila su im 4-5 standardnih iz prve postave. Landin golman im je donio ovu titulu. Lik je bez premca na golu. On ih je izvadio u onoj utakmici i protiv Katara. Bez njega Danci se ne bi ni borili za medalju.

ury

pre 3 godine

kakva utakmica, posle fudbala ubedljivo najzanimljiviji sport plus toliko dobrih timova na prvenstvu steta jedino zbog kovid situacije pa nema gledalaca, skandinavci su ocitali lekciju svima.

cosmo

pre 3 godine

Realno,bilo je i boljih utakmica na ovom prvenstvu od ovog finala.Verujem da su i jedni i drugi najbolje sacuvali za drugo poluvreme.

DJole

pre 3 godine

Landin... Game changer. Godinama već. Mnogo je u sjenci Hansena, a direktno je svaki put odbranio nalete Švedske. Generacija Danaca brutalna, na čelu sa trenerčinom Jakobsenom, sve se poklopilo. Sve im ide na vodenicu da nastave veliku dominaciju.

Postovalac igre

pre 3 godine

Danska u ovom sportu bar kad se radi o reprezentacija ide više nego uopšte skandivija igra rukomet opasno.

Ne mirišem ih al poštujem ih. Naravno sve čestitke. Šveđani su nekad osvaja li Sp a isto gubi li finala u prošlosti.

Grkljan

pre 3 godine

Zadnjih 5 godina su daleko najbolji,zasluzii su,za Svedsku je i drugo mesto ogroman uspeh,mislim da recimo Slovenija ima bolji tim od Svedske pa nikako ne uspevaju na velikim takmicnjima nesto veliko da urade,osim jednom sa Vujom kad su bili treci.

Smeh

pre 3 godine

Landin spustio roletnu, Danska ode na 3 razlike i to je bio početak kraja. A i malo sudije pomogle što je i donekle očekivano kada se u finalu sretnu favorit i prijatno iznenadjenje turnira.

bane

pre 3 godine

Mislim da posle finala svakog svetskog prvenstva, u bilo kom ozbiljnom sportu, vest treba da bude glavna. Nekorektno je što na prvoj stranici sportskih vesti danas imamo Jokića, šta je jeo Đoković, 68 vesti iz nebitne NBA lige, a rezultat finala SP u rukometu negde dole u ćošku.

Gde ja živim

pre 3 godine

Kad imaš golmana kakav je Landin 60% posla je obavljeno. Samo još malo da se potrudiš u napadu :) Strašan lik i što je matoriji sve je bolji. Čestitke Dancima. Bilo je povuci potegni, ali na kraju kad se sve sabere zasluženo.

singrrr!

pre 3 godine

covece, kako je ovaj rukomet luda igra... dinamika, kontakt, atleticizam, akrobatika...naravno, kad igraju majstori. svaka cast! a ovaj golman - kao pauk!

Stefan levgren

pre 3 godine

Svaka cast za arenu, prenosili su 80% meceva sa sp. Rukomet sam zavoleo od 9god i sp 1999g u egiptu. Kao klinac sam navijao za spaniju zbog masipa, garalde, dusebajeva, romera, barufeta... al realno najbolji svih vremena je stefan levgren !!!

rukometaš

pre 3 godine

Skandinavci su izmislili rukomet. I kada nisu bili u samom svetskom vrhu najviše inovacija je dolazilo iz skandinavskih zemalja, posebno u tehničkom i taktičkom smislu. Dok su pre svega istočnevropske zemlje u drugoj polovini 20 veka dominantno gajili igru oslanjajući se na snagu i visinu igrača skandinavci su nastavili sa svojom školom u kojoj dominira tehnika. Nešto između snage i tehnike bila je jugoslovenska škola rukometa zato je i reprezentacija bila najbolja na svetu
Sa promenom pravila i ubrzanjem igre, pre svega brzi centar i kraći napad, zemlje koje su se oslanjale na fizički dominantne igrče ali salabom tehnikom posebno kretnjom, izgubile su primat. S ubrzanjem igre Skandinavci su naplatili svoj višedecenijsk rad. Brzim, preciznim i oštrim pasom otvaraju prolaz i najjačim odbranama poput francuske. Kretnje bekova su poput plesa sa stalnim ukrštanjem i brzim i preciznim prenosom lopte. Bekovi pre svega takvom igrom traže prolaz do sigurnog gola ,višak za krila ili proigravanje pivota. Uz strpljenje i disciplinu u igri kako u napdu tako i u odbrani dolaze do rezultata. Sve navedeno im omogućava i da igraju napad bez golmana jer nema neizgrađenog šuta i ispucavanja. Sistem koji gaje decenijama od najmlađih selekcija omogućava im širok izbor igrača tako da i izostanaka standardih igrača se ne oseti jer oni koji ih menjaju u istom su sistemu igre od 'malih nogu". Jednostavno oni su izmislili rukomet i na najlepši način prezentuju ovu igru.

Hej Masip

pre 3 godine

Eheeej Masip, zaboravio si u nabrajanju ekipe Nemačke da spomeneš verovatno najboljeg od svih - Danijela Štefana. Pokretač cele ekipe.
Inače, većina tih nabrojanih igrača je bila i deo kluba Lemgo, koji je stigao da poosvaja nekoliko domaćih trofeja i par evropskih kupova, ali bez Lige šampiona. Tada su imali taj fazon da im igra većina selekcije zajedno, baš u pripremi za SP 2007. u Nemačkoj koje su i osovjili. Komšije se večno žale da im je taj trofej otet u četvrtfinalu, ali nema spora da je ova nemačka ekipa bila fenomenalna.