Odbojka 29

Petak, 14.03.2008.

14:52

FIVB ograničava broj stranaca?

FIVB ogranièava broj stranaca? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Rumun

pre 16 godina

Za sve one koji bi hteli da pomognu,ako je moguce ista uraditi,evo jedne peticije koju sam dobio od drugara iz bivseg kluba.

> To all Volleyball lovers,
>
> I HAD AN ERROR IN MY EMAIL ADDRESS IN THE FRIST EMAIL,
> SO IF YOU HAVE FORWARDED IT ALREADY PLEASE DO SO AGAIN
> WITH THE CORRECT EMAIL ADDRESS.
> LDCAMPBELL2000@YAHOO.COM
> My name is Luke Campbell, I am an Australian National
> Team player currently playing in Europe for Budvanska
> Rivijera in Montenegro.
>
> As I’m sure you know the FIVB is trying to change the
> limits on foreign players in all leagues in Europe,
> and like many of you I am very against this move.
> If these new rules come into action it will affect
> thousands of players from all over the world who want
> to travel to Europe to play volleyball and Europeans
> who want to play in different European countries. But
> I’m sure I don’t need to explain all the problems with
> these new rules.
>
> What I want to do is start a petition to the FIVB from
> players, coaches and team officials against these
> proposed changes. If you wish to support the move to
> stop these new rules please email me at
> ldcampbell2000@yahoo.com with your:
>
> Name:
> Nationality:
> Current Club:
> Position in Club:
>
> Also I ask you to forward this email to every
> volleyball player, coach, club national federation you
> know in order to get the most names possible from all
> over the world. I plan on writing to the FIVB in early
> April so we have a few weeks to get as many names as
> possible.
>
> Thanks for your support,
>
> Luke Campbell.

Zoki

pre 16 godina

Bravo za Branka! Zato sto je razuman, zato sto ume da prihvati argumente. Jedini problem je sto se plasim da oni koji odlucuju ni malo ne lice na njega. A zna se ko odlucuje u svetskoj odbojci, samo Akosta. Tu je Boricic niko ni nista, kao i svi ostali. I kao sto su u nasoj zemlji svi osim Boricica niko i nista po pitanju odlucivanja.

branko

pre 16 godina

@cld
Заиста ми је важно Ваше мишљење да моје писање нико није доживео као непријатељство. Прихватам и вашу оцену да сам, мада ми то није била намера, додирнуо и неке ствари у које нисам упућен. Можда из тога испадне и нешто добро. Моје писање је узбуркало духове и изазвало негативне реакције управо оних којих се то тиче. Било би јако добро да они своју енергију не расипају на мене и сличне већ је усмере према онима који доносе одлуке. Апсолутно подржавам Ваш став да на чело те колоне треба да се ставе они најбољи које сте Ви и поименично набројали. Они су први позвани да помогну, сада својим колегама ,а у принципу и себи. А ако је стање у врху наше одбојке такво каквим га представљате Ви а и други, онда је то страшно и онда заиста неке ствари о којима сам ја писао звуче наивно. Рекао бих – нажалост. Поздрав.

cld

pre 16 godina

@ Branko,

niko nije doziveo vase pisanje kao neprijateljstvo, medjutim pisli ste o necemu u sta niste bili upuceni, to i jeste zelja onih koji su doneli to pravilo, da obicni posmatraci misle kako cine dobro delo, pogotovo nasoj zemlji jel ce morati svi igraci srednjeg kvaliteta da se vrate u Srbiju i onda boze moj poboljsava se kvalitet nase lige i kvalitet klubova na ino sceni.
To je ono sto je za javnost koja nije upucena, a za nas koji smo upuceni je poruka ko vas ...., moze nam se jel mi smo FIVB (AKOSTA, a pored njega i Bora koji se ne vidi iz Akostine zadnjice kao i likovi po Srbiji koji se ne vide Bori).

Medjutim ono sto mene zbunjuje je sto igraci to dozvoljavaju, kao i treneri zasto ne zovu dnevne novine pogotovo sportske i daju svoje misljenje, gde su sad Citakovic, Djerisilo, Ognjenovic, Nikolic, Miljkovic, Spasojevic,trener Terzic verujem da se ne slazete sa odlukom ali mali igraci nece promeniti nista ako se pobune, medjutim Bora mozda i promeni svoj stav ako ne odete sa reprezentacijom na olimpijske igre, shvatite da on zavisi od vas,a ne vi od njega.
Nadam se da niste veliki samo kad vama treba, u ovom slucaju gubite ali ne kao ovi igraci srednjeg kvaliteta.

Ako je neko dao intervju nekoj agenciji i izadje intervju ja se unapred izvinjavam doticnom/j.

Svaka cast Nikoli Grbicu koji je javno izneo stav da se neslaze sa predlogom.

Marseille

pre 16 godina

Ono sto se danas prica jeste da su klubovu i svim ligama izricito protiv ovakvog pravila.Navodno vec je postignut kompromis da i u naradne dve godine ostanu ista pravila koja vaze i sad u svim ligama a da se onda kroz dve sezone to pocne primenjivati..Medjutim i kroz dve godine ce opet verovatno doci do nekog kompromisa tako da ova idejakoju najvise zagovaraju Acosta I nas Bora nece proci tako lako..
Ova vest je dans stiga sa vise strana tako da mozemo malo odahnuti..

antiruben

pre 16 godina

ova odluka je pogubna u svim aspektima...pocevsi od LIGA,gledano sa komercijalne strane.KLUBOVA koji angazuju strane igrace koje realno nemaju u domacim ligama,do IGRACA koji nece moci da igraju u najjacim ligama svrta...znaci ova odluka nikom ne koristi ni italijanima ni francuzima...nikome a te price da ce na tome dobiti nasa liga je glupost...pa koji ce motiv imati igraci da se vrate u zemlju da igraju u ligi koja neispunjava nijedan kriterijum za profesionalno igranje...

VREME

pre 16 godina

Ja mislim da je Acosta zajedno sa Boricicem i drustvom uradio pravu stvar, bar sto se tice nase odbojke. Jedva ekam da pocne liga sledece godine sa svim ovim nasim zvezdicama koje ce se morati vratiti u Srbiju :)

mucenici

pre 16 godina

kao sto svi znamo NASEG DRAGOG PREDSEDNIKA federacije boli uvo da li cemo mi imati sta da jedemo jer on ima 17 plata a ovo pravilo je uveo zbog 18..na nasu nesrecu svi mi odojkasi ne znamo nista drugo da radimo sem da igramo odbjku..pa pretpostavljam da cemo na leto umesto priprema za sezonu biti na pripremama za polaganje prijemnog ispita za fakultete..toliko od mene..skolarac..

branko

pre 16 godina

@ODBOJKAŠ, @reprezentativac и и сви остали ОДБОЈКАШИ и ОДБОЈКАШИЦЕ,
До сада нисам био свестан колики је мој значај у одбојкашком свету! Ознојисте се од труда да мене у нешто убедите или ме ућуткате. Ако је то већ тако, ево јавно изјављујем УБЕДИЛИ СТЕ МЕ, ПРОМЕНИО САМ МИШЉЕЊЕ И У СВЕМУ СЕ СЛАЖЕМ СА ВАМА. Ако ће вам то помоћи – ја сам презадовољан. Ипак, мислим да би вам много више помогло да урадите оно што је @ODBOJKAŠ рекао а то је да се сами организујете на било који начин. Можда вас моје неразумевање проблематике подстакне у томе. Ја ћу вам, осим изјавом из претходне реченице помоћи тако што на ову тему нећу више рећи ни једну реч а спреман сам да на свој начин, тј. писаном речи, подржим сваки ваш напор за који сазнам да поправите или бар одржите свој положај у одбојкашком свету. Верујте ми, ја нисам ваш непријатељ и свима вама желим успешне и берићетне каријере.

reprezentativac

pre 16 godina

Pa da li ste vi ljudi normalni,ko bi se vratio u Srbiju da igra za 15puta(bukvalno 15PUTA) manje para.vratili bi se svi za poboljsanje nase odbojke za duplo manje para ali to NIKADA nece biti.cela nasa liga kosta oko 100.000E a to je prosecna plata jednog igraca preko.a sto se tice akoste nadam se da ce ga neko ubiti do 15. juna.pa se vi posle raspravljajte sta je dobro,a sta nije.

ODBOJKAS

pre 16 godina

Posto vidim da se ovde javljaju moje kolege odbojkasi i odbojkasice, mislim da bi bilo dobro da se kako znamo i umemo organizujemo, ako treba da stupimo i u strajk. Treba razgovarati sa klubovima u kojima radimo, ovo njih pogadja. Moramo pronaci nacin da uticemo na to da ova odluka ne prodje na Kongresu.

Zelim da kazem nesto i Branku. Ja razumem da ti prinicipjelno govoris sa aspekta ljubitelja odbojke. Ali, posto tvrdis da si razuman i da je dijalog ono za sta se zalazes, onda verujem da ces, kada saslusas argumente, biti u stanju da promenis misljenje. Dakle, u ovom trenutku Srbija je, posle Brazila, druga zemlja po broju igraca koji igraju u inostranstvu. U pravu su oni koji kazu da za vrhusnke igrace nece biti problema da nadju klub, ali njih je malo i kod nas i u drugim zemljama. Desice se sledece - i oni ce na trzistu biti znatno jeftiniji i bice prinudjeni da prihvataju mnogo nize ponude od igraca iz EU koji objektivno jednako vrede (posto su u medjuvremenu izmenili ovu odluku i igraci iz EU su u EU domaci igraci). Dakle jedan prosecan Italijan ce u Italiji i Spaniji dostici ugovor Miljkovica. Kvalitet odbojke ce dramaticno pasti i apsolutno ce se svoditi na par klubova koji su dovoljno finasijski mocni da kupe najbolje igrace iz EU. Ovo ne gadja nikoga koliko nas i Brazilce. Drugi argument je broj igraca iz Srbije koji nece uspeti da pronadju klub u inostrastvu. Kazemo vratice se u Srbiju. U to nisam siguran. Mnogi ce ostati u inostranstvu nesto drugo da rade, jer ce im to doneti vecu zaradu od igranja odbojke u Srbiji, koja nema dovoljan broj stabilnih klubova da primi ni 10 deo eventualnih povratnika. Treci argument je buducnost. Italijani ce imati priliku da razvijaju svoje mlade talente, a mi tu priliku necemo imati. Jer ce nasi, ako budu imali dovoljno entuzijama, dobre volje da ne odu u SAD na koledze, sedeti na klupi. Tu buducnosti za nas nema. Sve u svemu, ono sto je vazno da znas je da jedan vrhunski odbojkas zaradjuje godisnje onoliko koliko jedan osrednji fudbaler zaradjuje za dve nedelje. takav je odnos stvari i zato nije na odbojci da uvodi ovakve rezove, odjednom. Mozda je to moglo da se planski radi, u narednih 10 godina, pa da se razvijaju postepeno klubovi u Srbiji, da vracaju igrace da zavrsavaju karijere. Preko kolena, ovako, sve ce to previse da kosta, a nista dobro doneti nece Srbiji. Nego Italijanima smetaju Brazilci koji su se kod njih razvili da bi sada bili apsolutni vladari, dok se oni bore za plasman na OI. Trenitnim asovima Brazila to takodje nece previse naskoditi, ali u buducnosti gledacemo opet Italijane i Holandjane kako se bore u svim finalima.

branko

pre 16 godina

@International player
Поштована дамо,
Можда имате разлога да се љутите и будете забринути. Да вас одмах смирим верујте, ја нисам ни у каквом дослуху са господином Аcostom и моје мишљење нема ама баш никаквог утицаја на доношење или недоношење ове одлуке. Ви сте већ трећа особа коју уверавам да сам ја ову целу ствар посматрао из другог угла и нисам једини. Ја разумем Вашу бригу за егзистенцију али Ви не разумете да се ја не бавим том темом већ пишем о неким принципијелним стварима, како их ја видим. Што је најбитније, шта год ја мислио и написао, то не може имати никаквог утицаја на Вашу егзистенцију и зато нема разлога да се љутите. Ја ћу и даље писати о одбојци и другим спортовима дозвољавајући свакоме, укључујући и Вас, да се мојим мишљењима не слажу, али ме ваша молба ипак неће ућуткати. Желим Вам успех у наставку каријере и сваку срећу.

International player

pre 16 godina

Dragi moji, kao sto sam vec navela, igram u inostranstvu. Uglavnom sa uspehom, i to skromnih 9 godina. Ova odluka je KATASTROFALNA po srpske igrace! Nije problem za Miljkovica, Grbica, Gerica, Citakovic i Nikolic ali za sve, bukvalno sve ostale jeste.
P.S. "Branko", za sebe si vec napisao da si samo posmatrac sporta pa bih te zamolila da se u skladu sa svojom ulogom i ponasas, a ne da pises stvari o kojima nista ne znas!

branko

pre 16 godina

@insajder
Веома ценим ваше размишљање а још више ценим то што на једну озбиљну тему можемо имати различита гледања а то саопштавати на културан начин. Мислим да сам својим текстовима допринео успостављању културе дијалога на овом форуму и то је битније од свега што сам написао о одбојци, тенису итд. Као и у случају колеге @847, разлика између мене и Вас је у углу посматрања. И Ви и колега @847 говорите о српској одбојкашкој организацији каква је данас и ја вам верујем . Ја говорим о нечему што би био одрживи развој одбојке. Свестан сам, а то сам и рекао, да при данашњем стању ствари то није могуће.Тиме, надам се ,елиминишем и Ваше и уверење колеге @847 да сам наиван. Ја износим своје мишљење о томе како би то било могуће и верујем у то, имајући у виду пре свега примере из околних земаља. Е сад, ако ви сматрате да је и веровање у тако нешто наивност, ја то прихватам без љутње, тим пре што и сам имам неку дозу резерве.

insajder

pre 16 godina

sve cestitke onima koji STVARNO vide nacin da odbojka napreduje uvodjenjem ovog pravila...
1.koliko ce nasih mladih (perspektivnih)igraca o kojima se toliko vodi racuna imati mesta da igra kada se vrate svi igraci iz inostranstva?klupa prve lige u najboljem slucaju,a po meni verovatnija je druga liga.to je zaista pravi put napretka i otvaranja mogucnosti odlaska u inostranstvo!
2.od cega ce ti povratnici da zive?od pustih obecanja koja se svode na 200 eura svaka tri meseca ili treba verovati lazima kojih smo se do sad svi naslusali?dragi branko,veoma vas postujem ali nisam ocekivao da cete pasti na pricu o silnim sponzorima,ulaganjima i napretku sporta.a za VAS konkretno pitanje:da li VI shvatate da je sportistima to posao i da oni zive i obezbedjuju svoju egzistenciju svojim ugovorima?napominjem inostranim posto je o domacim izlisno i pricati.
3.potpuno sam ubedjen da svi nasi odbojkaski radnici ovo rade iz ubedjenja da ce pomoci nasoj odbojci,to je i poenta ovog pravila jer druge federacije nemaju problem odliva mladih igraca u inostranstvo.:)jedino su PREVIDELI da ovo dovodi svetsku odbojku na nivo amaterstva.napredak?
4.sledeca poenta ovog pravila je favorizovanje nacionalne selekcije.postujem ali se isto tako pitam zasto samo kod nas ne postoje profesionalni ugovori sa savezom,koji bi obezbedili barem dnevnice i osnovno osiguranje.ili cemo i tu ostati na amaterskim odnosima?
kljucno pitanje za kraj...koliko igraca nase muske i zenske reprezentacije je igralo u domacim klubovima kad su se pocele osvajati medalje ili su to bili neki lube,gabeka,prudja,sisli,novara,vicenca,kan,bergamo,japan itd.
ne zelim da stajem na put napretka nase odbojke..samo mi je tesko da u ovoj prici vidim moguci napredak..
pozdrav

laza

pre 16 godina

Imam samo nesto kratko da kazem - svi nasi lepo da traze drzavljanstvo Rumunije, da igraju za reprezentaciju Rumunije i da osvajaju medalje. A mi cemo znati da su nasi, jel tako gospodo iz Odbojkaskog saveza Srbije? Posto su naknadno izmenili pa igracci iz EU nisu stranci u EU.

branko

pre 16 godina

@847
Као прво, хвала на комплиментима, а као друго, ево да покушам да избришем ову `мрљу`. Мислим да је проблем у томе што нас двојица (или двоје) у овом случају не причамо о истим темама. Твоја тема је разлика у зарадама одбојкаша код нас и у свету и на ту тему ја немам шта да додам ни одузмем. Напросто, не знам о томе ништа. Предпостављам да су те разлике вишеструке, али немам представу о ком реду величине (еура) се ради. Ја причам о принципијелном питању `одрживог развоја одбојкашког спорта `, како се то сада популарно каже. Оволики одлив младих и што је најбитније НЕФОРМИРАНИХ играча је у спортском смислу штетан и за одбојку а и за њих саме. Наравно, они иду због новца а спортски мотив им није у првом плану и на томе им нико не може замерити. Можда ће ова мера погодити известан број наших играча и играчица који тренутно имају аранжмане, али дугорочно гледано, подићи ће квалитет одбојке код нас. Садашњи млади играчи и играчице који играју у нашим клубовима теже ће налазити инострани ангажман, дуже ће играти код нас, сазреваће као играчи на терену а не на клупи и сасвим је сигурно да ће се на домаћим теренима играти боља одбојка. А наш Савез, ако је озбиљна организација требало би да направи неку врсту акционог плана за прихват тих играча који ће остати без ангажмана и да се позабави питањем формирања неколико јаких одбојкашких центара у Србији, који би могли да прихвате и пристојно плате квалитетне играче-повратнике a и староседиоце. Одбојка је српски BRAND и верујем да се могу наћи паре. Али, онај ко тражи паре мора да понуди квалитет а њега чине добри играчи, проверени и на домаћој и на европској сцени, и програм ,а програм је борба за домаћу титулу, излазак на европску сцену и озбиљна улога у европским куповима. Уз све то, онај ко иде да тражи паре мора да има и лични кредибилитет у сваком погледу и да трежећи паре за одбојку притом не подразумева сопствени џеп. Склон сам да верујем да је то у ствари највећи проблем. Дакле, уз овакав приступ, верујем да би се паре нашле и да би се могло направити по 5 – 6 веома квалитетних екипа и у мушкој и у женској конкуренцији чиме би се квалитет одбојке значајно подигао, на дужи период.Кад се подигне квалитет подиже се и интересовање а онда је пара све лакше налазити. а почињу и да се зарађују.
Ја сам само спортски посматрач. Можда ово што ја причам и што се не односи само на одбојку код нас данас није могуће, али се могу приметити неки догађаји који су везани за спорт каквих никада до сада није било, па то даје неку наду да ће у некој будућности и код нас спорт бити на здравијим основама, што свакако предпоставља и солидну зараду за оне који се њиме баве, и то у својој земљи. А таквих примера има и то недалеко од нас. Не заносим се тиме да се код нас у догледно време могу створити услови за спорт као у Немачкој, Италији, Шпанији, Француској , али ако је то могуће у Мађарској (рукомет), Хрватској (ватерполо, рукомет) , Пољској (одбојка) , склон сам да поверујем да би могло и код нас, бар у спортовима по којима смо познати и успешни на светској и европској сцени. Ето, колега @847, покушао сам да будем јаснији. Не знам колико је то утицало на мрљу. Поздрав.

jetset

pre 16 godina

ovo sto akosta radi,po meni je pravilno.mladi igrac ako vredi naci ce klub.pa vanja,nikola,kovac i ostali iz nase zlatne generacije otisli su kao mladi kada je vazilo isto pravilo,znaci ako vredis ides.a ovo da ce klubovi da ucenjuje igrace nepije vodu jer ce ugovori da budu samo veci,jer ce isplivati kvalitet a ne prosek.jedino nece biti pogodjena ruska liga,a i nama ce da bude bolje.i mislim da nece unazaditi odbojku,vec ce je poboljsati,posto je sada svetska odbojka u velikoj krizi,nema mnogo kvalitetnih igraca.to je moje misljenje

stranac 5

pre 16 godina

Ko malo bolje poznaje ovaj sport shvatice kojih je razmera steta,ukoliko se donese ovakva odluka.Dokle ce mo da pricamo o ocuvanju domacega sporta,kada nemamo najosnovniju stvar koja ce da nam sacuva sport,zakon o sportu.Dzaba su predlozi zakona koji definisu olimpeske cikluse,to zna da predlozi 80-to godisnja baba sa Pestera,dajte nesto konkretno,kao naprimer model po kome ce se vrsiti finansiranje sporta,pa ce mo posle lako pricati o ocuvanju sporta u Srbiji.Ako se donese ova odluka to ce biti krah kvalitetne odbojke u svetu.P.S.Gospoda koja zagovaraju ovakvu glupost treba da imaju na umu da od toga neko zivi.

Marseille

pre 16 godina

Ja bih se prvi vratio u Srbiju da igram kad bih imao barem pola od onoga sto imam napolju..odnosno nikad nebih ni odlazio preko..
Prvo i osnovno u Srbiji je sto i ono sto se stavi na papir ta crkavica koja se krece oko 200€ mesecno niko ne postuje i kasni po 100godina..
Lepo je biti navijac i radovati se uspesima klubova ali kazite mi od cega ce ziveti ti igraci???
Zasta smo se mi godinama ubijali od treninga zasto?Zato sto smo hteli preko da probamo da uzmemo neku paru od odbojke !!Svaki mladi igrac u Srbiji isto trenira samo da bih se sutra prodao preko.

847

pre 16 godina

Pratim vesti na B92 pa jedno 5 godina a i vise, i u poslednje vreme sam odusevljen Brankovim komentarima i jedva cekam da vidim novi, i Branko zaista svaka ti cast, ali ovo sto si danas napisao je bacilo ooogromnu mrlju na moje misljenje o tebi! Naravno nije ni mene a niti bilo koga drugog briga za Spaniju,Francusku, pa nije me briga ni za Kipar koji ima po 5 a ni za Volero koji ima 18 stranaca, ali zar glupavi Akosta nije hteo ovim da pruzi sansu mladim igracima?! Pa kakvu sansu ce da imaju kad ce minimum 100 igraca da se vrati u Srbiju?! Nikakvu!!! A da ne pricam o obaranju plata igracima, a i sami znate koliko su puta manje od ostalih sportova! U ovom slucaju se samo obracala paznja na klubove, koji ce po svemu sudeci moci da ucenjuju igrace za male pare!!!
Sramota za Akostu i FIVB!
A ovo sto je rekao @Stranac je 100% tacno, pa ja garantujem da si se svi do jednog vratili da igraju u Srbiji da im se ponudi pola od onoga sto imaju napolju!!!
Pa ljudi dajte da vidimo koliko izdvajaju nasi klubovi! Ni malo, eto to je odgovor! Pa nas finalista kupa Ribnica izdvoji godisnje manje od 20.000 evra za celu ekipu!!! Pa ko ce onda normalan da igra u Srbiji????

drcimic

pre 16 godina

Jeste, da se nasi odbojkasi vrate u domacu ligu i da igraju za 1000evra mesecno. To,brate, ne moze biti dobro za nasu klupsku odbojku jer niko nece za te pare igrati.Pre ce se baviti necim drugim.Pod uslovom da se ugovori u Srbiji dignu na nivo od 50000evra po sezoni,ovaj predlog bi imao smisla u cilju jacanja prvenstva srbije.

marko

pre 16 godina

KONACNO prava odluka!!!!!!!! KONACNO ce nasi timovi imati pravu sansu u Evropi! Sva cast Akosti sto je imao hrabrosti da tako nesto predlozi i izgura stvar do kraja!!!!! @Skora nemoj da se..... Bas me briga sto ce Francuski timovi da ispastaju,pogledajte sta mi time mozemo da dobijemo! Kvalitet odbojke nece opasti sigurno, samo ce neki drugi timovi sa manjim budzetom doci do izrazaja! Da li je u redu da u nekom francuskom ili italijanskom timu nema ni jednog francuza ili italijana????????? Ovo pitanja se ne odnosi samo na odbojku nego i na jos neke kolektivne sportove! Pogledajte neke timove u fudbalskoj LS i kosarkaskoj EL! Neki nemaju niti jednog igraca koji potice iz zemlje iz koje klub dolazi!!!!! Da li je to normalno??? Jos jednom da ponovim! Prava i HRABRA odluka!!!!!!!

branko

pre 16 godina

Апсолутно је дирљива брига мојих претходника за француску, шпанску и уопште белосветску одбојку. За нашу вас није брига. А што би се бар 20 квалитетних одбојкашица вратило кући и играло за домеће клубове чиме би наша лига значајно ојачала - шта је са тим ? То је за нас лоше, је ли тако? Ово је спас за мале земље и њихов спорт. Тек кад би овај пример следили и ост6али спортови !А Француѕи ће се већ некако снаћи, верујте ми.

Marseille

pre 16 godina

Skoro, pa jedan Bove koji je pre neki dan osvojio kup Francuske ima 9 stranaca..plus kompletan strucni stab iz inostranstva..
Prvoplasirana ekipa u drugoj ligi ima 8 stranaca pa ti vidi..
Digla se ovde opsta frka..mislim da nece proci lako iako se glupavi Francuzi raduju

Skora

pre 16 godina

Kakvav je seljak taj Akosta, upropastice evropsku odbojku skroz!!! Pola klubova ce nestati. Samo u Francuskoj, u svakoj ekipi ima barem 7 stranaca. Sta ce biti kad svi oni odu??? Kvalitet odbojke bice kao pre 30 godina.

847

pre 16 godina

Pratim vesti na B92 pa jedno 5 godina a i vise, i u poslednje vreme sam odusevljen Brankovim komentarima i jedva cekam da vidim novi, i Branko zaista svaka ti cast, ali ovo sto si danas napisao je bacilo ooogromnu mrlju na moje misljenje o tebi! Naravno nije ni mene a niti bilo koga drugog briga za Spaniju,Francusku, pa nije me briga ni za Kipar koji ima po 5 a ni za Volero koji ima 18 stranaca, ali zar glupavi Akosta nije hteo ovim da pruzi sansu mladim igracima?! Pa kakvu sansu ce da imaju kad ce minimum 100 igraca da se vrati u Srbiju?! Nikakvu!!! A da ne pricam o obaranju plata igracima, a i sami znate koliko su puta manje od ostalih sportova! U ovom slucaju se samo obracala paznja na klubove, koji ce po svemu sudeci moci da ucenjuju igrace za male pare!!!
Sramota za Akostu i FIVB!
A ovo sto je rekao @Stranac je 100% tacno, pa ja garantujem da si se svi do jednog vratili da igraju u Srbiji da im se ponudi pola od onoga sto imaju napolju!!!
Pa ljudi dajte da vidimo koliko izdvajaju nasi klubovi! Ni malo, eto to je odgovor! Pa nas finalista kupa Ribnica izdvoji godisnje manje od 20.000 evra za celu ekipu!!! Pa ko ce onda normalan da igra u Srbiji????

Rumun

pre 16 godina

Za sve one koji bi hteli da pomognu,ako je moguce ista uraditi,evo jedne peticije koju sam dobio od drugara iz bivseg kluba.

> To all Volleyball lovers,
>
> I HAD AN ERROR IN MY EMAIL ADDRESS IN THE FRIST EMAIL,
> SO IF YOU HAVE FORWARDED IT ALREADY PLEASE DO SO AGAIN
> WITH THE CORRECT EMAIL ADDRESS.
> LDCAMPBELL2000@YAHOO.COM
> My name is Luke Campbell, I am an Australian National
> Team player currently playing in Europe for Budvanska
> Rivijera in Montenegro.
>
> As I’m sure you know the FIVB is trying to change the
> limits on foreign players in all leagues in Europe,
> and like many of you I am very against this move.
> If these new rules come into action it will affect
> thousands of players from all over the world who want
> to travel to Europe to play volleyball and Europeans
> who want to play in different European countries. But
> I’m sure I don’t need to explain all the problems with
> these new rules.
>
> What I want to do is start a petition to the FIVB from
> players, coaches and team officials against these
> proposed changes. If you wish to support the move to
> stop these new rules please email me at
> ldcampbell2000@yahoo.com with your:
>
> Name:
> Nationality:
> Current Club:
> Position in Club:
>
> Also I ask you to forward this email to every
> volleyball player, coach, club national federation you
> know in order to get the most names possible from all
> over the world. I plan on writing to the FIVB in early
> April so we have a few weeks to get as many names as
> possible.
>
> Thanks for your support,
>
> Luke Campbell.

International player

pre 16 godina

Dragi moji, kao sto sam vec navela, igram u inostranstvu. Uglavnom sa uspehom, i to skromnih 9 godina. Ova odluka je KATASTROFALNA po srpske igrace! Nije problem za Miljkovica, Grbica, Gerica, Citakovic i Nikolic ali za sve, bukvalno sve ostale jeste.
P.S. "Branko", za sebe si vec napisao da si samo posmatrac sporta pa bih te zamolila da se u skladu sa svojom ulogom i ponasas, a ne da pises stvari o kojima nista ne znas!

Skora

pre 16 godina

Kakvav je seljak taj Akosta, upropastice evropsku odbojku skroz!!! Pola klubova ce nestati. Samo u Francuskoj, u svakoj ekipi ima barem 7 stranaca. Sta ce biti kad svi oni odu??? Kvalitet odbojke bice kao pre 30 godina.

insajder

pre 16 godina

sve cestitke onima koji STVARNO vide nacin da odbojka napreduje uvodjenjem ovog pravila...
1.koliko ce nasih mladih (perspektivnih)igraca o kojima se toliko vodi racuna imati mesta da igra kada se vrate svi igraci iz inostranstva?klupa prve lige u najboljem slucaju,a po meni verovatnija je druga liga.to je zaista pravi put napretka i otvaranja mogucnosti odlaska u inostranstvo!
2.od cega ce ti povratnici da zive?od pustih obecanja koja se svode na 200 eura svaka tri meseca ili treba verovati lazima kojih smo se do sad svi naslusali?dragi branko,veoma vas postujem ali nisam ocekivao da cete pasti na pricu o silnim sponzorima,ulaganjima i napretku sporta.a za VAS konkretno pitanje:da li VI shvatate da je sportistima to posao i da oni zive i obezbedjuju svoju egzistenciju svojim ugovorima?napominjem inostranim posto je o domacim izlisno i pricati.
3.potpuno sam ubedjen da svi nasi odbojkaski radnici ovo rade iz ubedjenja da ce pomoci nasoj odbojci,to je i poenta ovog pravila jer druge federacije nemaju problem odliva mladih igraca u inostranstvo.:)jedino su PREVIDELI da ovo dovodi svetsku odbojku na nivo amaterstva.napredak?
4.sledeca poenta ovog pravila je favorizovanje nacionalne selekcije.postujem ali se isto tako pitam zasto samo kod nas ne postoje profesionalni ugovori sa savezom,koji bi obezbedili barem dnevnice i osnovno osiguranje.ili cemo i tu ostati na amaterskim odnosima?
kljucno pitanje za kraj...koliko igraca nase muske i zenske reprezentacije je igralo u domacim klubovima kad su se pocele osvajati medalje ili su to bili neki lube,gabeka,prudja,sisli,novara,vicenca,kan,bergamo,japan itd.
ne zelim da stajem na put napretka nase odbojke..samo mi je tesko da u ovoj prici vidim moguci napredak..
pozdrav

reprezentativac

pre 16 godina

Pa da li ste vi ljudi normalni,ko bi se vratio u Srbiju da igra za 15puta(bukvalno 15PUTA) manje para.vratili bi se svi za poboljsanje nase odbojke za duplo manje para ali to NIKADA nece biti.cela nasa liga kosta oko 100.000E a to je prosecna plata jednog igraca preko.a sto se tice akoste nadam se da ce ga neko ubiti do 15. juna.pa se vi posle raspravljajte sta je dobro,a sta nije.

branko

pre 16 godina

Апсолутно је дирљива брига мојих претходника за француску, шпанску и уопште белосветску одбојку. За нашу вас није брига. А што би се бар 20 квалитетних одбојкашица вратило кући и играло за домеће клубове чиме би наша лига значајно ојачала - шта је са тим ? То је за нас лоше, је ли тако? Ово је спас за мале земље и њихов спорт. Тек кад би овај пример следили и ост6али спортови !А Француѕи ће се већ некако снаћи, верујте ми.

drcimic

pre 16 godina

Jeste, da se nasi odbojkasi vrate u domacu ligu i da igraju za 1000evra mesecno. To,brate, ne moze biti dobro za nasu klupsku odbojku jer niko nece za te pare igrati.Pre ce se baviti necim drugim.Pod uslovom da se ugovori u Srbiji dignu na nivo od 50000evra po sezoni,ovaj predlog bi imao smisla u cilju jacanja prvenstva srbije.

ODBOJKAS

pre 16 godina

Posto vidim da se ovde javljaju moje kolege odbojkasi i odbojkasice, mislim da bi bilo dobro da se kako znamo i umemo organizujemo, ako treba da stupimo i u strajk. Treba razgovarati sa klubovima u kojima radimo, ovo njih pogadja. Moramo pronaci nacin da uticemo na to da ova odluka ne prodje na Kongresu.

Zelim da kazem nesto i Branku. Ja razumem da ti prinicipjelno govoris sa aspekta ljubitelja odbojke. Ali, posto tvrdis da si razuman i da je dijalog ono za sta se zalazes, onda verujem da ces, kada saslusas argumente, biti u stanju da promenis misljenje. Dakle, u ovom trenutku Srbija je, posle Brazila, druga zemlja po broju igraca koji igraju u inostranstvu. U pravu su oni koji kazu da za vrhusnke igrace nece biti problema da nadju klub, ali njih je malo i kod nas i u drugim zemljama. Desice se sledece - i oni ce na trzistu biti znatno jeftiniji i bice prinudjeni da prihvataju mnogo nize ponude od igraca iz EU koji objektivno jednako vrede (posto su u medjuvremenu izmenili ovu odluku i igraci iz EU su u EU domaci igraci). Dakle jedan prosecan Italijan ce u Italiji i Spaniji dostici ugovor Miljkovica. Kvalitet odbojke ce dramaticno pasti i apsolutno ce se svoditi na par klubova koji su dovoljno finasijski mocni da kupe najbolje igrace iz EU. Ovo ne gadja nikoga koliko nas i Brazilce. Drugi argument je broj igraca iz Srbije koji nece uspeti da pronadju klub u inostrastvu. Kazemo vratice se u Srbiju. U to nisam siguran. Mnogi ce ostati u inostranstvu nesto drugo da rade, jer ce im to doneti vecu zaradu od igranja odbojke u Srbiji, koja nema dovoljan broj stabilnih klubova da primi ni 10 deo eventualnih povratnika. Treci argument je buducnost. Italijani ce imati priliku da razvijaju svoje mlade talente, a mi tu priliku necemo imati. Jer ce nasi, ako budu imali dovoljno entuzijama, dobre volje da ne odu u SAD na koledze, sedeti na klupi. Tu buducnosti za nas nema. Sve u svemu, ono sto je vazno da znas je da jedan vrhunski odbojkas zaradjuje godisnje onoliko koliko jedan osrednji fudbaler zaradjuje za dve nedelje. takav je odnos stvari i zato nije na odbojci da uvodi ovakve rezove, odjednom. Mozda je to moglo da se planski radi, u narednih 10 godina, pa da se razvijaju postepeno klubovi u Srbiji, da vracaju igrace da zavrsavaju karijere. Preko kolena, ovako, sve ce to previse da kosta, a nista dobro doneti nece Srbiji. Nego Italijanima smetaju Brazilci koji su se kod njih razvili da bi sada bili apsolutni vladari, dok se oni bore za plasman na OI. Trenitnim asovima Brazila to takodje nece previse naskoditi, ali u buducnosti gledacemo opet Italijane i Holandjane kako se bore u svim finalima.

laza

pre 16 godina

Imam samo nesto kratko da kazem - svi nasi lepo da traze drzavljanstvo Rumunije, da igraju za reprezentaciju Rumunije i da osvajaju medalje. A mi cemo znati da su nasi, jel tako gospodo iz Odbojkaskog saveza Srbije? Posto su naknadno izmenili pa igracci iz EU nisu stranci u EU.

mucenici

pre 16 godina

kao sto svi znamo NASEG DRAGOG PREDSEDNIKA federacije boli uvo da li cemo mi imati sta da jedemo jer on ima 17 plata a ovo pravilo je uveo zbog 18..na nasu nesrecu svi mi odojkasi ne znamo nista drugo da radimo sem da igramo odbjku..pa pretpostavljam da cemo na leto umesto priprema za sezonu biti na pripremama za polaganje prijemnog ispita za fakultete..toliko od mene..skolarac..

marko

pre 16 godina

KONACNO prava odluka!!!!!!!! KONACNO ce nasi timovi imati pravu sansu u Evropi! Sva cast Akosti sto je imao hrabrosti da tako nesto predlozi i izgura stvar do kraja!!!!! @Skora nemoj da se..... Bas me briga sto ce Francuski timovi da ispastaju,pogledajte sta mi time mozemo da dobijemo! Kvalitet odbojke nece opasti sigurno, samo ce neki drugi timovi sa manjim budzetom doci do izrazaja! Da li je u redu da u nekom francuskom ili italijanskom timu nema ni jednog francuza ili italijana????????? Ovo pitanja se ne odnosi samo na odbojku nego i na jos neke kolektivne sportove! Pogledajte neke timove u fudbalskoj LS i kosarkaskoj EL! Neki nemaju niti jednog igraca koji potice iz zemlje iz koje klub dolazi!!!!! Da li je to normalno??? Jos jednom da ponovim! Prava i HRABRA odluka!!!!!!!

stranac 5

pre 16 godina

Ko malo bolje poznaje ovaj sport shvatice kojih je razmera steta,ukoliko se donese ovakva odluka.Dokle ce mo da pricamo o ocuvanju domacega sporta,kada nemamo najosnovniju stvar koja ce da nam sacuva sport,zakon o sportu.Dzaba su predlozi zakona koji definisu olimpeske cikluse,to zna da predlozi 80-to godisnja baba sa Pestera,dajte nesto konkretno,kao naprimer model po kome ce se vrsiti finansiranje sporta,pa ce mo posle lako pricati o ocuvanju sporta u Srbiji.Ako se donese ova odluka to ce biti krah kvalitetne odbojke u svetu.P.S.Gospoda koja zagovaraju ovakvu glupost treba da imaju na umu da od toga neko zivi.

cld

pre 16 godina

@ Branko,

niko nije doziveo vase pisanje kao neprijateljstvo, medjutim pisli ste o necemu u sta niste bili upuceni, to i jeste zelja onih koji su doneli to pravilo, da obicni posmatraci misle kako cine dobro delo, pogotovo nasoj zemlji jel ce morati svi igraci srednjeg kvaliteta da se vrate u Srbiju i onda boze moj poboljsava se kvalitet nase lige i kvalitet klubova na ino sceni.
To je ono sto je za javnost koja nije upucena, a za nas koji smo upuceni je poruka ko vas ...., moze nam se jel mi smo FIVB (AKOSTA, a pored njega i Bora koji se ne vidi iz Akostine zadnjice kao i likovi po Srbiji koji se ne vide Bori).

Medjutim ono sto mene zbunjuje je sto igraci to dozvoljavaju, kao i treneri zasto ne zovu dnevne novine pogotovo sportske i daju svoje misljenje, gde su sad Citakovic, Djerisilo, Ognjenovic, Nikolic, Miljkovic, Spasojevic,trener Terzic verujem da se ne slazete sa odlukom ali mali igraci nece promeniti nista ako se pobune, medjutim Bora mozda i promeni svoj stav ako ne odete sa reprezentacijom na olimpijske igre, shvatite da on zavisi od vas,a ne vi od njega.
Nadam se da niste veliki samo kad vama treba, u ovom slucaju gubite ali ne kao ovi igraci srednjeg kvaliteta.

Ako je neko dao intervju nekoj agenciji i izadje intervju ja se unapred izvinjavam doticnom/j.

Svaka cast Nikoli Grbicu koji je javno izneo stav da se neslaze sa predlogom.

branko

pre 16 godina

@cld
Заиста ми је важно Ваше мишљење да моје писање нико није доживео као непријатељство. Прихватам и вашу оцену да сам, мада ми то није била намера, додирнуо и неке ствари у које нисам упућен. Можда из тога испадне и нешто добро. Моје писање је узбуркало духове и изазвало негативне реакције управо оних којих се то тиче. Било би јако добро да они своју енергију не расипају на мене и сличне већ је усмере према онима који доносе одлуке. Апсолутно подржавам Ваш став да на чело те колоне треба да се ставе они најбољи које сте Ви и поименично набројали. Они су први позвани да помогну, сада својим колегама ,а у принципу и себи. А ако је стање у врху наше одбојке такво каквим га представљате Ви а и други, онда је то страшно и онда заиста неке ствари о којима сам ја писао звуче наивно. Рекао бих – нажалост. Поздрав.

Zoki

pre 16 godina

Bravo za Branka! Zato sto je razuman, zato sto ume da prihvati argumente. Jedini problem je sto se plasim da oni koji odlucuju ni malo ne lice na njega. A zna se ko odlucuje u svetskoj odbojci, samo Akosta. Tu je Boricic niko ni nista, kao i svi ostali. I kao sto su u nasoj zemlji svi osim Boricica niko i nista po pitanju odlucivanja.

Marseille

pre 16 godina

Skoro, pa jedan Bove koji je pre neki dan osvojio kup Francuske ima 9 stranaca..plus kompletan strucni stab iz inostranstva..
Prvoplasirana ekipa u drugoj ligi ima 8 stranaca pa ti vidi..
Digla se ovde opsta frka..mislim da nece proci lako iako se glupavi Francuzi raduju

Marseille

pre 16 godina

Ja bih se prvi vratio u Srbiju da igram kad bih imao barem pola od onoga sto imam napolju..odnosno nikad nebih ni odlazio preko..
Prvo i osnovno u Srbiji je sto i ono sto se stavi na papir ta crkavica koja se krece oko 200€ mesecno niko ne postuje i kasni po 100godina..
Lepo je biti navijac i radovati se uspesima klubova ali kazite mi od cega ce ziveti ti igraci???
Zasta smo se mi godinama ubijali od treninga zasto?Zato sto smo hteli preko da probamo da uzmemo neku paru od odbojke !!Svaki mladi igrac u Srbiji isto trenira samo da bih se sutra prodao preko.

branko

pre 16 godina

@847
Као прво, хвала на комплиментима, а као друго, ево да покушам да избришем ову `мрљу`. Мислим да је проблем у томе што нас двојица (или двоје) у овом случају не причамо о истим темама. Твоја тема је разлика у зарадама одбојкаша код нас и у свету и на ту тему ја немам шта да додам ни одузмем. Напросто, не знам о томе ништа. Предпостављам да су те разлике вишеструке, али немам представу о ком реду величине (еура) се ради. Ја причам о принципијелном питању `одрживог развоја одбојкашког спорта `, како се то сада популарно каже. Оволики одлив младих и што је најбитније НЕФОРМИРАНИХ играча је у спортском смислу штетан и за одбојку а и за њих саме. Наравно, они иду због новца а спортски мотив им није у првом плану и на томе им нико не може замерити. Можда ће ова мера погодити известан број наших играча и играчица који тренутно имају аранжмане, али дугорочно гледано, подићи ће квалитет одбојке код нас. Садашњи млади играчи и играчице који играју у нашим клубовима теже ће налазити инострани ангажман, дуже ће играти код нас, сазреваће као играчи на терену а не на клупи и сасвим је сигурно да ће се на домаћим теренима играти боља одбојка. А наш Савез, ако је озбиљна организација требало би да направи неку врсту акционог плана за прихват тих играча који ће остати без ангажмана и да се позабави питањем формирања неколико јаких одбојкашких центара у Србији, који би могли да прихвате и пристојно плате квалитетне играче-повратнике a и староседиоце. Одбојка је српски BRAND и верујем да се могу наћи паре. Али, онај ко тражи паре мора да понуди квалитет а њега чине добри играчи, проверени и на домаћој и на европској сцени, и програм ,а програм је борба за домаћу титулу, излазак на европску сцену и озбиљна улога у европским куповима. Уз све то, онај ко иде да тражи паре мора да има и лични кредибилитет у сваком погледу и да трежећи паре за одбојку притом не подразумева сопствени џеп. Склон сам да верујем да је то у ствари највећи проблем. Дакле, уз овакав приступ, верујем да би се паре нашле и да би се могло направити по 5 – 6 веома квалитетних екипа и у мушкој и у женској конкуренцији чиме би се квалитет одбојке значајно подигао, на дужи период.Кад се подигне квалитет подиже се и интересовање а онда је пара све лакше налазити. а почињу и да се зарађују.
Ја сам само спортски посматрач. Можда ово што ја причам и што се не односи само на одбојку код нас данас није могуће, али се могу приметити неки догађаји који су везани за спорт каквих никада до сада није било, па то даје неку наду да ће у некој будућности и код нас спорт бити на здравијим основама, што свакако предпоставља и солидну зараду за оне који се њиме баве, и то у својој земљи. А таквих примера има и то недалеко од нас. Не заносим се тиме да се код нас у догледно време могу створити услови за спорт као у Немачкој, Италији, Шпанији, Француској , али ако је то могуће у Мађарској (рукомет), Хрватској (ватерполо, рукомет) , Пољској (одбојка) , склон сам да поверујем да би могло и код нас, бар у спортовима по којима смо познати и успешни на светској и европској сцени. Ето, колега @847, покушао сам да будем јаснији. Не знам колико је то утицало на мрљу. Поздрав.

VREME

pre 16 godina

Ja mislim da je Acosta zajedno sa Boricicem i drustvom uradio pravu stvar, bar sto se tice nase odbojke. Jedva ekam da pocne liga sledece godine sa svim ovim nasim zvezdicama koje ce se morati vratiti u Srbiju :)

branko

pre 16 godina

@insajder
Веома ценим ваше размишљање а још више ценим то што на једну озбиљну тему можемо имати различита гледања а то саопштавати на културан начин. Мислим да сам својим текстовима допринео успостављању културе дијалога на овом форуму и то је битније од свега што сам написао о одбојци, тенису итд. Као и у случају колеге @847, разлика између мене и Вас је у углу посматрања. И Ви и колега @847 говорите о српској одбојкашкој организацији каква је данас и ја вам верујем . Ја говорим о нечему што би био одрживи развој одбојке. Свестан сам, а то сам и рекао, да при данашњем стању ствари то није могуће.Тиме, надам се ,елиминишем и Ваше и уверење колеге @847 да сам наиван. Ја износим своје мишљење о томе како би то било могуће и верујем у то, имајући у виду пре свега примере из околних земаља. Е сад, ако ви сматрате да је и веровање у тако нешто наивност, ја то прихватам без љутње, тим пре што и сам имам неку дозу резерве.

branko

pre 16 godina

@International player
Поштована дамо,
Можда имате разлога да се љутите и будете забринути. Да вас одмах смирим верујте, ја нисам ни у каквом дослуху са господином Аcostom и моје мишљење нема ама баш никаквог утицаја на доношење или недоношење ове одлуке. Ви сте већ трећа особа коју уверавам да сам ја ову целу ствар посматрао из другог угла и нисам једини. Ја разумем Вашу бригу за егзистенцију али Ви не разумете да се ја не бавим том темом већ пишем о неким принципијелним стварима, како их ја видим. Што је најбитније, шта год ја мислио и написао, то не може имати никаквог утицаја на Вашу егзистенцију и зато нема разлога да се љутите. Ја ћу и даље писати о одбојци и другим спортовима дозвољавајући свакоме, укључујући и Вас, да се мојим мишљењима не слажу, али ме ваша молба ипак неће ућуткати. Желим Вам успех у наставку каријере и сваку срећу.

antiruben

pre 16 godina

ova odluka je pogubna u svim aspektima...pocevsi od LIGA,gledano sa komercijalne strane.KLUBOVA koji angazuju strane igrace koje realno nemaju u domacim ligama,do IGRACA koji nece moci da igraju u najjacim ligama svrta...znaci ova odluka nikom ne koristi ni italijanima ni francuzima...nikome a te price da ce na tome dobiti nasa liga je glupost...pa koji ce motiv imati igraci da se vrate u zemlju da igraju u ligi koja neispunjava nijedan kriterijum za profesionalno igranje...

jetset

pre 16 godina

ovo sto akosta radi,po meni je pravilno.mladi igrac ako vredi naci ce klub.pa vanja,nikola,kovac i ostali iz nase zlatne generacije otisli su kao mladi kada je vazilo isto pravilo,znaci ako vredis ides.a ovo da ce klubovi da ucenjuje igrace nepije vodu jer ce ugovori da budu samo veci,jer ce isplivati kvalitet a ne prosek.jedino nece biti pogodjena ruska liga,a i nama ce da bude bolje.i mislim da nece unazaditi odbojku,vec ce je poboljsati,posto je sada svetska odbojka u velikoj krizi,nema mnogo kvalitetnih igraca.to je moje misljenje

branko

pre 16 godina

@ODBOJKAŠ, @reprezentativac и и сви остали ОДБОЈКАШИ и ОДБОЈКАШИЦЕ,
До сада нисам био свестан колики је мој значај у одбојкашком свету! Ознојисте се од труда да мене у нешто убедите или ме ућуткате. Ако је то већ тако, ево јавно изјављујем УБЕДИЛИ СТЕ МЕ, ПРОМЕНИО САМ МИШЉЕЊЕ И У СВЕМУ СЕ СЛАЖЕМ СА ВАМА. Ако ће вам то помоћи – ја сам презадовољан. Ипак, мислим да би вам много више помогло да урадите оно што је @ODBOJKAŠ рекао а то је да се сами организујете на било који начин. Можда вас моје неразумевање проблематике подстакне у томе. Ја ћу вам, осим изјавом из претходне реченице помоћи тако што на ову тему нећу више рећи ни једну реч а спреман сам да на свој начин, тј. писаном речи, подржим сваки ваш напор за који сазнам да поправите или бар одржите свој положај у одбојкашком свету. Верујте ми, ја нисам ваш непријатељ и свима вама желим успешне и берићетне каријере.

Marseille

pre 16 godina

Ono sto se danas prica jeste da su klubovu i svim ligama izricito protiv ovakvog pravila.Navodno vec je postignut kompromis da i u naradne dve godine ostanu ista pravila koja vaze i sad u svim ligama a da se onda kroz dve sezone to pocne primenjivati..Medjutim i kroz dve godine ce opet verovatno doci do nekog kompromisa tako da ova idejakoju najvise zagovaraju Acosta I nas Bora nece proci tako lako..
Ova vest je dans stiga sa vise strana tako da mozemo malo odahnuti..

marko

pre 16 godina

KONACNO prava odluka!!!!!!!! KONACNO ce nasi timovi imati pravu sansu u Evropi! Sva cast Akosti sto je imao hrabrosti da tako nesto predlozi i izgura stvar do kraja!!!!! @Skora nemoj da se..... Bas me briga sto ce Francuski timovi da ispastaju,pogledajte sta mi time mozemo da dobijemo! Kvalitet odbojke nece opasti sigurno, samo ce neki drugi timovi sa manjim budzetom doci do izrazaja! Da li je u redu da u nekom francuskom ili italijanskom timu nema ni jednog francuza ili italijana????????? Ovo pitanja se ne odnosi samo na odbojku nego i na jos neke kolektivne sportove! Pogledajte neke timove u fudbalskoj LS i kosarkaskoj EL! Neki nemaju niti jednog igraca koji potice iz zemlje iz koje klub dolazi!!!!! Da li je to normalno??? Jos jednom da ponovim! Prava i HRABRA odluka!!!!!!!

branko

pre 16 godina

Апсолутно је дирљива брига мојих претходника за француску, шпанску и уопште белосветску одбојку. За нашу вас није брига. А што би се бар 20 квалитетних одбојкашица вратило кући и играло за домеће клубове чиме би наша лига значајно ојачала - шта је са тим ? То је за нас лоше, је ли тако? Ово је спас за мале земље и њихов спорт. Тек кад би овај пример следили и ост6али спортови !А Француѕи ће се већ некако снаћи, верујте ми.

branko

pre 16 godina

@847
Као прво, хвала на комплиментима, а као друго, ево да покушам да избришем ову `мрљу`. Мислим да је проблем у томе што нас двојица (или двоје) у овом случају не причамо о истим темама. Твоја тема је разлика у зарадама одбојкаша код нас и у свету и на ту тему ја немам шта да додам ни одузмем. Напросто, не знам о томе ништа. Предпостављам да су те разлике вишеструке, али немам представу о ком реду величине (еура) се ради. Ја причам о принципијелном питању `одрживог развоја одбојкашког спорта `, како се то сада популарно каже. Оволики одлив младих и што је најбитније НЕФОРМИРАНИХ играча је у спортском смислу штетан и за одбојку а и за њих саме. Наравно, они иду због новца а спортски мотив им није у првом плану и на томе им нико не може замерити. Можда ће ова мера погодити известан број наших играча и играчица који тренутно имају аранжмане, али дугорочно гледано, подићи ће квалитет одбојке код нас. Садашњи млади играчи и играчице који играју у нашим клубовима теже ће налазити инострани ангажман, дуже ће играти код нас, сазреваће као играчи на терену а не на клупи и сасвим је сигурно да ће се на домаћим теренима играти боља одбојка. А наш Савез, ако је озбиљна организација требало би да направи неку врсту акционог плана за прихват тих играча који ће остати без ангажмана и да се позабави питањем формирања неколико јаких одбојкашких центара у Србији, који би могли да прихвате и пристојно плате квалитетне играче-повратнике a и староседиоце. Одбојка је српски BRAND и верујем да се могу наћи паре. Али, онај ко тражи паре мора да понуди квалитет а њега чине добри играчи, проверени и на домаћој и на европској сцени, и програм ,а програм је борба за домаћу титулу, излазак на европску сцену и озбиљна улога у европским куповима. Уз све то, онај ко иде да тражи паре мора да има и лични кредибилитет у сваком погледу и да трежећи паре за одбојку притом не подразумева сопствени џеп. Склон сам да верујем да је то у ствари највећи проблем. Дакле, уз овакав приступ, верујем да би се паре нашле и да би се могло направити по 5 – 6 веома квалитетних екипа и у мушкој и у женској конкуренцији чиме би се квалитет одбојке значајно подигао, на дужи период.Кад се подигне квалитет подиже се и интересовање а онда је пара све лакше налазити. а почињу и да се зарађују.
Ја сам само спортски посматрач. Можда ово што ја причам и што се не односи само на одбојку код нас данас није могуће, али се могу приметити неки догађаји који су везани за спорт каквих никада до сада није било, па то даје неку наду да ће у некој будућности и код нас спорт бити на здравијим основама, што свакако предпоставља и солидну зараду за оне који се њиме баве, и то у својој земљи. А таквих примера има и то недалеко од нас. Не заносим се тиме да се код нас у догледно време могу створити услови за спорт као у Немачкој, Италији, Шпанији, Француској , али ако је то могуће у Мађарској (рукомет), Хрватској (ватерполо, рукомет) , Пољској (одбојка) , склон сам да поверујем да би могло и код нас, бар у спортовима по којима смо познати и успешни на светској и европској сцени. Ето, колега @847, покушао сам да будем јаснији. Не знам колико је то утицало на мрљу. Поздрав.

Skora

pre 16 godina

Kakvav je seljak taj Akosta, upropastice evropsku odbojku skroz!!! Pola klubova ce nestati. Samo u Francuskoj, u svakoj ekipi ima barem 7 stranaca. Sta ce biti kad svi oni odu??? Kvalitet odbojke bice kao pre 30 godina.

drcimic

pre 16 godina

Jeste, da se nasi odbojkasi vrate u domacu ligu i da igraju za 1000evra mesecno. To,brate, ne moze biti dobro za nasu klupsku odbojku jer niko nece za te pare igrati.Pre ce se baviti necim drugim.Pod uslovom da se ugovori u Srbiji dignu na nivo od 50000evra po sezoni,ovaj predlog bi imao smisla u cilju jacanja prvenstva srbije.

jetset

pre 16 godina

ovo sto akosta radi,po meni je pravilno.mladi igrac ako vredi naci ce klub.pa vanja,nikola,kovac i ostali iz nase zlatne generacije otisli su kao mladi kada je vazilo isto pravilo,znaci ako vredis ides.a ovo da ce klubovi da ucenjuje igrace nepije vodu jer ce ugovori da budu samo veci,jer ce isplivati kvalitet a ne prosek.jedino nece biti pogodjena ruska liga,a i nama ce da bude bolje.i mislim da nece unazaditi odbojku,vec ce je poboljsati,posto je sada svetska odbojka u velikoj krizi,nema mnogo kvalitetnih igraca.to je moje misljenje

VREME

pre 16 godina

Ja mislim da je Acosta zajedno sa Boricicem i drustvom uradio pravu stvar, bar sto se tice nase odbojke. Jedva ekam da pocne liga sledece godine sa svim ovim nasim zvezdicama koje ce se morati vratiti u Srbiju :)

Marseille

pre 16 godina

Skoro, pa jedan Bove koji je pre neki dan osvojio kup Francuske ima 9 stranaca..plus kompletan strucni stab iz inostranstva..
Prvoplasirana ekipa u drugoj ligi ima 8 stranaca pa ti vidi..
Digla se ovde opsta frka..mislim da nece proci lako iako se glupavi Francuzi raduju

847

pre 16 godina

Pratim vesti na B92 pa jedno 5 godina a i vise, i u poslednje vreme sam odusevljen Brankovim komentarima i jedva cekam da vidim novi, i Branko zaista svaka ti cast, ali ovo sto si danas napisao je bacilo ooogromnu mrlju na moje misljenje o tebi! Naravno nije ni mene a niti bilo koga drugog briga za Spaniju,Francusku, pa nije me briga ni za Kipar koji ima po 5 a ni za Volero koji ima 18 stranaca, ali zar glupavi Akosta nije hteo ovim da pruzi sansu mladim igracima?! Pa kakvu sansu ce da imaju kad ce minimum 100 igraca da se vrati u Srbiju?! Nikakvu!!! A da ne pricam o obaranju plata igracima, a i sami znate koliko su puta manje od ostalih sportova! U ovom slucaju se samo obracala paznja na klubove, koji ce po svemu sudeci moci da ucenjuju igrace za male pare!!!
Sramota za Akostu i FIVB!
A ovo sto je rekao @Stranac je 100% tacno, pa ja garantujem da si se svi do jednog vratili da igraju u Srbiji da im se ponudi pola od onoga sto imaju napolju!!!
Pa ljudi dajte da vidimo koliko izdvajaju nasi klubovi! Ni malo, eto to je odgovor! Pa nas finalista kupa Ribnica izdvoji godisnje manje od 20.000 evra za celu ekipu!!! Pa ko ce onda normalan da igra u Srbiji????

Marseille

pre 16 godina

Ja bih se prvi vratio u Srbiju da igram kad bih imao barem pola od onoga sto imam napolju..odnosno nikad nebih ni odlazio preko..
Prvo i osnovno u Srbiji je sto i ono sto se stavi na papir ta crkavica koja se krece oko 200€ mesecno niko ne postuje i kasni po 100godina..
Lepo je biti navijac i radovati se uspesima klubova ali kazite mi od cega ce ziveti ti igraci???
Zasta smo se mi godinama ubijali od treninga zasto?Zato sto smo hteli preko da probamo da uzmemo neku paru od odbojke !!Svaki mladi igrac u Srbiji isto trenira samo da bih se sutra prodao preko.

stranac 5

pre 16 godina

Ko malo bolje poznaje ovaj sport shvatice kojih je razmera steta,ukoliko se donese ovakva odluka.Dokle ce mo da pricamo o ocuvanju domacega sporta,kada nemamo najosnovniju stvar koja ce da nam sacuva sport,zakon o sportu.Dzaba su predlozi zakona koji definisu olimpeske cikluse,to zna da predlozi 80-to godisnja baba sa Pestera,dajte nesto konkretno,kao naprimer model po kome ce se vrsiti finansiranje sporta,pa ce mo posle lako pricati o ocuvanju sporta u Srbiji.Ako se donese ova odluka to ce biti krah kvalitetne odbojke u svetu.P.S.Gospoda koja zagovaraju ovakvu glupost treba da imaju na umu da od toga neko zivi.

laza

pre 16 godina

Imam samo nesto kratko da kazem - svi nasi lepo da traze drzavljanstvo Rumunije, da igraju za reprezentaciju Rumunije i da osvajaju medalje. A mi cemo znati da su nasi, jel tako gospodo iz Odbojkaskog saveza Srbije? Posto su naknadno izmenili pa igracci iz EU nisu stranci u EU.

insajder

pre 16 godina

sve cestitke onima koji STVARNO vide nacin da odbojka napreduje uvodjenjem ovog pravila...
1.koliko ce nasih mladih (perspektivnih)igraca o kojima se toliko vodi racuna imati mesta da igra kada se vrate svi igraci iz inostranstva?klupa prve lige u najboljem slucaju,a po meni verovatnija je druga liga.to je zaista pravi put napretka i otvaranja mogucnosti odlaska u inostranstvo!
2.od cega ce ti povratnici da zive?od pustih obecanja koja se svode na 200 eura svaka tri meseca ili treba verovati lazima kojih smo se do sad svi naslusali?dragi branko,veoma vas postujem ali nisam ocekivao da cete pasti na pricu o silnim sponzorima,ulaganjima i napretku sporta.a za VAS konkretno pitanje:da li VI shvatate da je sportistima to posao i da oni zive i obezbedjuju svoju egzistenciju svojim ugovorima?napominjem inostranim posto je o domacim izlisno i pricati.
3.potpuno sam ubedjen da svi nasi odbojkaski radnici ovo rade iz ubedjenja da ce pomoci nasoj odbojci,to je i poenta ovog pravila jer druge federacije nemaju problem odliva mladih igraca u inostranstvo.:)jedino su PREVIDELI da ovo dovodi svetsku odbojku na nivo amaterstva.napredak?
4.sledeca poenta ovog pravila je favorizovanje nacionalne selekcije.postujem ali se isto tako pitam zasto samo kod nas ne postoje profesionalni ugovori sa savezom,koji bi obezbedili barem dnevnice i osnovno osiguranje.ili cemo i tu ostati na amaterskim odnosima?
kljucno pitanje za kraj...koliko igraca nase muske i zenske reprezentacije je igralo u domacim klubovima kad su se pocele osvajati medalje ili su to bili neki lube,gabeka,prudja,sisli,novara,vicenca,kan,bergamo,japan itd.
ne zelim da stajem na put napretka nase odbojke..samo mi je tesko da u ovoj prici vidim moguci napredak..
pozdrav

branko

pre 16 godina

@insajder
Веома ценим ваше размишљање а још више ценим то што на једну озбиљну тему можемо имати различита гледања а то саопштавати на културан начин. Мислим да сам својим текстовима допринео успостављању културе дијалога на овом форуму и то је битније од свега што сам написао о одбојци, тенису итд. Као и у случају колеге @847, разлика између мене и Вас је у углу посматрања. И Ви и колега @847 говорите о српској одбојкашкој организацији каква је данас и ја вам верујем . Ја говорим о нечему што би био одрживи развој одбојке. Свестан сам, а то сам и рекао, да при данашњем стању ствари то није могуће.Тиме, надам се ,елиминишем и Ваше и уверење колеге @847 да сам наиван. Ја износим своје мишљење о томе како би то било могуће и верујем у то, имајући у виду пре свега примере из околних земаља. Е сад, ако ви сматрате да је и веровање у тако нешто наивност, ја то прихватам без љутње, тим пре што и сам имам неку дозу резерве.

International player

pre 16 godina

Dragi moji, kao sto sam vec navela, igram u inostranstvu. Uglavnom sa uspehom, i to skromnih 9 godina. Ova odluka je KATASTROFALNA po srpske igrace! Nije problem za Miljkovica, Grbica, Gerica, Citakovic i Nikolic ali za sve, bukvalno sve ostale jeste.
P.S. "Branko", za sebe si vec napisao da si samo posmatrac sporta pa bih te zamolila da se u skladu sa svojom ulogom i ponasas, a ne da pises stvari o kojima nista ne znas!

branko

pre 16 godina

@International player
Поштована дамо,
Можда имате разлога да се љутите и будете забринути. Да вас одмах смирим верујте, ја нисам ни у каквом дослуху са господином Аcostom и моје мишљење нема ама баш никаквог утицаја на доношење или недоношење ове одлуке. Ви сте већ трећа особа коју уверавам да сам ја ову целу ствар посматрао из другог угла и нисам једини. Ја разумем Вашу бригу за егзистенцију али Ви не разумете да се ја не бавим том темом већ пишем о неким принципијелним стварима, како их ја видим. Што је најбитније, шта год ја мислио и написао, то не може имати никаквог утицаја на Вашу егзистенцију и зато нема разлога да се љутите. Ја ћу и даље писати о одбојци и другим спортовима дозвољавајући свакоме, укључујући и Вас, да се мојим мишљењима не слажу, али ме ваша молба ипак неће ућуткати. Желим Вам успех у наставку каријере и сваку срећу.

ODBOJKAS

pre 16 godina

Posto vidim da se ovde javljaju moje kolege odbojkasi i odbojkasice, mislim da bi bilo dobro da se kako znamo i umemo organizujemo, ako treba da stupimo i u strajk. Treba razgovarati sa klubovima u kojima radimo, ovo njih pogadja. Moramo pronaci nacin da uticemo na to da ova odluka ne prodje na Kongresu.

Zelim da kazem nesto i Branku. Ja razumem da ti prinicipjelno govoris sa aspekta ljubitelja odbojke. Ali, posto tvrdis da si razuman i da je dijalog ono za sta se zalazes, onda verujem da ces, kada saslusas argumente, biti u stanju da promenis misljenje. Dakle, u ovom trenutku Srbija je, posle Brazila, druga zemlja po broju igraca koji igraju u inostranstvu. U pravu su oni koji kazu da za vrhusnke igrace nece biti problema da nadju klub, ali njih je malo i kod nas i u drugim zemljama. Desice se sledece - i oni ce na trzistu biti znatno jeftiniji i bice prinudjeni da prihvataju mnogo nize ponude od igraca iz EU koji objektivno jednako vrede (posto su u medjuvremenu izmenili ovu odluku i igraci iz EU su u EU domaci igraci). Dakle jedan prosecan Italijan ce u Italiji i Spaniji dostici ugovor Miljkovica. Kvalitet odbojke ce dramaticno pasti i apsolutno ce se svoditi na par klubova koji su dovoljno finasijski mocni da kupe najbolje igrace iz EU. Ovo ne gadja nikoga koliko nas i Brazilce. Drugi argument je broj igraca iz Srbije koji nece uspeti da pronadju klub u inostrastvu. Kazemo vratice se u Srbiju. U to nisam siguran. Mnogi ce ostati u inostranstvu nesto drugo da rade, jer ce im to doneti vecu zaradu od igranja odbojke u Srbiji, koja nema dovoljan broj stabilnih klubova da primi ni 10 deo eventualnih povratnika. Treci argument je buducnost. Italijani ce imati priliku da razvijaju svoje mlade talente, a mi tu priliku necemo imati. Jer ce nasi, ako budu imali dovoljno entuzijama, dobre volje da ne odu u SAD na koledze, sedeti na klupi. Tu buducnosti za nas nema. Sve u svemu, ono sto je vazno da znas je da jedan vrhunski odbojkas zaradjuje godisnje onoliko koliko jedan osrednji fudbaler zaradjuje za dve nedelje. takav je odnos stvari i zato nije na odbojci da uvodi ovakve rezove, odjednom. Mozda je to moglo da se planski radi, u narednih 10 godina, pa da se razvijaju postepeno klubovi u Srbiji, da vracaju igrace da zavrsavaju karijere. Preko kolena, ovako, sve ce to previse da kosta, a nista dobro doneti nece Srbiji. Nego Italijanima smetaju Brazilci koji su se kod njih razvili da bi sada bili apsolutni vladari, dok se oni bore za plasman na OI. Trenitnim asovima Brazila to takodje nece previse naskoditi, ali u buducnosti gledacemo opet Italijane i Holandjane kako se bore u svim finalima.

reprezentativac

pre 16 godina

Pa da li ste vi ljudi normalni,ko bi se vratio u Srbiju da igra za 15puta(bukvalno 15PUTA) manje para.vratili bi se svi za poboljsanje nase odbojke za duplo manje para ali to NIKADA nece biti.cela nasa liga kosta oko 100.000E a to je prosecna plata jednog igraca preko.a sto se tice akoste nadam se da ce ga neko ubiti do 15. juna.pa se vi posle raspravljajte sta je dobro,a sta nije.

branko

pre 16 godina

@ODBOJKAŠ, @reprezentativac и и сви остали ОДБОЈКАШИ и ОДБОЈКАШИЦЕ,
До сада нисам био свестан колики је мој значај у одбојкашком свету! Ознојисте се од труда да мене у нешто убедите или ме ућуткате. Ако је то већ тако, ево јавно изјављујем УБЕДИЛИ СТЕ МЕ, ПРОМЕНИО САМ МИШЉЕЊЕ И У СВЕМУ СЕ СЛАЖЕМ СА ВАМА. Ако ће вам то помоћи – ја сам презадовољан. Ипак, мислим да би вам много више помогло да урадите оно што је @ODBOJKAŠ рекао а то је да се сами организујете на било који начин. Можда вас моје неразумевање проблематике подстакне у томе. Ја ћу вам, осим изјавом из претходне реченице помоћи тако што на ову тему нећу више рећи ни једну реч а спреман сам да на свој начин, тј. писаном речи, подржим сваки ваш напор за који сазнам да поправите или бар одржите свој положај у одбојкашком свету. Верујте ми, ја нисам ваш непријатељ и свима вама желим успешне и берићетне каријере.

mucenici

pre 16 godina

kao sto svi znamo NASEG DRAGOG PREDSEDNIKA federacije boli uvo da li cemo mi imati sta da jedemo jer on ima 17 plata a ovo pravilo je uveo zbog 18..na nasu nesrecu svi mi odojkasi ne znamo nista drugo da radimo sem da igramo odbjku..pa pretpostavljam da cemo na leto umesto priprema za sezonu biti na pripremama za polaganje prijemnog ispita za fakultete..toliko od mene..skolarac..

antiruben

pre 16 godina

ova odluka je pogubna u svim aspektima...pocevsi od LIGA,gledano sa komercijalne strane.KLUBOVA koji angazuju strane igrace koje realno nemaju u domacim ligama,do IGRACA koji nece moci da igraju u najjacim ligama svrta...znaci ova odluka nikom ne koristi ni italijanima ni francuzima...nikome a te price da ce na tome dobiti nasa liga je glupost...pa koji ce motiv imati igraci da se vrate u zemlju da igraju u ligi koja neispunjava nijedan kriterijum za profesionalno igranje...

Marseille

pre 16 godina

Ono sto se danas prica jeste da su klubovu i svim ligama izricito protiv ovakvog pravila.Navodno vec je postignut kompromis da i u naradne dve godine ostanu ista pravila koja vaze i sad u svim ligama a da se onda kroz dve sezone to pocne primenjivati..Medjutim i kroz dve godine ce opet verovatno doci do nekog kompromisa tako da ova idejakoju najvise zagovaraju Acosta I nas Bora nece proci tako lako..
Ova vest je dans stiga sa vise strana tako da mozemo malo odahnuti..

cld

pre 16 godina

@ Branko,

niko nije doziveo vase pisanje kao neprijateljstvo, medjutim pisli ste o necemu u sta niste bili upuceni, to i jeste zelja onih koji su doneli to pravilo, da obicni posmatraci misle kako cine dobro delo, pogotovo nasoj zemlji jel ce morati svi igraci srednjeg kvaliteta da se vrate u Srbiju i onda boze moj poboljsava se kvalitet nase lige i kvalitet klubova na ino sceni.
To je ono sto je za javnost koja nije upucena, a za nas koji smo upuceni je poruka ko vas ...., moze nam se jel mi smo FIVB (AKOSTA, a pored njega i Bora koji se ne vidi iz Akostine zadnjice kao i likovi po Srbiji koji se ne vide Bori).

Medjutim ono sto mene zbunjuje je sto igraci to dozvoljavaju, kao i treneri zasto ne zovu dnevne novine pogotovo sportske i daju svoje misljenje, gde su sad Citakovic, Djerisilo, Ognjenovic, Nikolic, Miljkovic, Spasojevic,trener Terzic verujem da se ne slazete sa odlukom ali mali igraci nece promeniti nista ako se pobune, medjutim Bora mozda i promeni svoj stav ako ne odete sa reprezentacijom na olimpijske igre, shvatite da on zavisi od vas,a ne vi od njega.
Nadam se da niste veliki samo kad vama treba, u ovom slucaju gubite ali ne kao ovi igraci srednjeg kvaliteta.

Ako je neko dao intervju nekoj agenciji i izadje intervju ja se unapred izvinjavam doticnom/j.

Svaka cast Nikoli Grbicu koji je javno izneo stav da se neslaze sa predlogom.

branko

pre 16 godina

@cld
Заиста ми је важно Ваше мишљење да моје писање нико није доживео као непријатељство. Прихватам и вашу оцену да сам, мада ми то није била намера, додирнуо и неке ствари у које нисам упућен. Можда из тога испадне и нешто добро. Моје писање је узбуркало духове и изазвало негативне реакције управо оних којих се то тиче. Било би јако добро да они своју енергију не расипају на мене и сличне већ је усмере према онима који доносе одлуке. Апсолутно подржавам Ваш став да на чело те колоне треба да се ставе они најбољи које сте Ви и поименично набројали. Они су први позвани да помогну, сада својим колегама ,а у принципу и себи. А ако је стање у врху наше одбојке такво каквим га представљате Ви а и други, онда је то страшно и онда заиста неке ствари о којима сам ја писао звуче наивно. Рекао бих – нажалост. Поздрав.

Zoki

pre 16 godina

Bravo za Branka! Zato sto je razuman, zato sto ume da prihvati argumente. Jedini problem je sto se plasim da oni koji odlucuju ni malo ne lice na njega. A zna se ko odlucuje u svetskoj odbojci, samo Akosta. Tu je Boricic niko ni nista, kao i svi ostali. I kao sto su u nasoj zemlji svi osim Boricica niko i nista po pitanju odlucivanja.

Rumun

pre 16 godina

Za sve one koji bi hteli da pomognu,ako je moguce ista uraditi,evo jedne peticije koju sam dobio od drugara iz bivseg kluba.

> To all Volleyball lovers,
>
> I HAD AN ERROR IN MY EMAIL ADDRESS IN THE FRIST EMAIL,
> SO IF YOU HAVE FORWARDED IT ALREADY PLEASE DO SO AGAIN
> WITH THE CORRECT EMAIL ADDRESS.
> LDCAMPBELL2000@YAHOO.COM
> My name is Luke Campbell, I am an Australian National
> Team player currently playing in Europe for Budvanska
> Rivijera in Montenegro.
>
> As I’m sure you know the FIVB is trying to change the
> limits on foreign players in all leagues in Europe,
> and like many of you I am very against this move.
> If these new rules come into action it will affect
> thousands of players from all over the world who want
> to travel to Europe to play volleyball and Europeans
> who want to play in different European countries. But
> I’m sure I don’t need to explain all the problems with
> these new rules.
>
> What I want to do is start a petition to the FIVB from
> players, coaches and team officials against these
> proposed changes. If you wish to support the move to
> stop these new rules please email me at
> ldcampbell2000@yahoo.com with your:
>
> Name:
> Nationality:
> Current Club:
> Position in Club:
>
> Also I ask you to forward this email to every
> volleyball player, coach, club national federation you
> know in order to get the most names possible from all
> over the world. I plan on writing to the FIVB in early
> April so we have a few weeks to get as many names as
> possible.
>
> Thanks for your support,
>
> Luke Campbell.