Tenis 71

Ponedeljak, 02.02.2015.

15:25

Morezmo: Novakovi problemi nisu omeli Endija

Ameli Morezmo, trener Endija Marija, smatra da navodni problemi Novaka Đokovića sa povredom ni malo nisu uticali na igru njenog štićenika.

Morezmo: Novakovi problemi nisu omeli Endija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Emil_MKD

pre 9 godina

Ovaj deo izjave gde Ameli priznaje da Novakovi problemi misu omeli endija je uglavnom izbacen iz svih statija koje sam uspeo da nadjem na netu.
Britanska stampa poznata po aroganciji je definitivno cenzurisala ovaj deo izjave.
Dali moze redakcija da nam kaze od kog izvora je preuzeta ova informacija ? Link mozda ?

dexia

pre 9 godina

Ja sam čuo da igrač može da izgubi neč jer je povrijeđen, ali još nikad u životu nisam vidio da može da izgubi jer je njegov protivnik povrijeđen.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Naravno da nisu. Cudi me samo da se Endi ne seca sta je izjavio psle Nadalove pobede nad Smicekom? Zar se nije tada zalio da su novinari puni razumevanja kad Rafa ima probleme a eto njega uvek optuzuju da folira. A evo sad potrcao da licno napadne Novaka, kao da covek moze u zaru igre i u punom trku da idglumi da se oklizao. Ako veruje toj gluposti neka proba sam da to izvede. Sta vise cak i da Novak jest folirao zasto se Endi koji kao ima iskustva sa Novakom upecao na tu glumu? On izgleda ne shvata da ispada glup kako god okrenes.

alex

pre 9 godina

Žao mi je žto Nole nije uzeo onaj Vimldon koji je Mari na tacni dobio. Igrao je savrseno dok mu nisu zabranili one patike ciji su "kramponi" bili milimetar duyi od predvidjenih. Tesko je verovati da pregledaju patike svim sportistima ali eto, Noletovih patika su se setili u četvrtfinalu. Klizio je od cetvrtfinala po terenu kao po ledu i naravno nije mogao da igra adekvatno. Užas koliko sport više nije sport.

Jack

pre 9 godina

@markus
Nije Mari samo davao neprmisljene izjave pod tudjim uticajem. On je u toku treceg seta sam sebi dobacivao (a bilo je upuceno Noletu) u stilu: “Ovo je grozno, on se ovako pretvarao i pre, on to stalno radi”. ???
Meni je Mari bio simpatican do sada, ali on postaje opasan po okolinu. Mogu misliti kako ce drugi igraci od sada krenuti da ga zaobilaze, jer ih je sve uznemiravao i prozivao. Na terenu izgleda kao iz Shinning-a da je izasao. Ima toliko frustracije i ljutnje u njemu da to treba da se pregleda kod doktora. Da li nezgodno detinjstvo, da li ona zarucnica, da li britanska stampa… ali njemu je lose u glavi. Pa pobegose i treneri od njega. Moze da se desi i da Morezmo digne ruke od njega uskoro.

hvi

pre 9 godina

@boxy NOLE je supergenije i to stoji, to bi valjda svi morali da vide.
ALI, Nadal iz 05-06 se nije poboljšao ni za jotu?
Dzabe vama praćenje tenisa 40 godina, ako ne možete da napravite razliku izmedju čoveka koji prvi RG osvaja malte-ne bez bekhenda i svakako bez bekhend slajsa. Da bi kroz 2-3 godine osvojio VIMBLDON!!! Da ne ulazim dalje u polemiku, mrzi me da kucam. Pozdrav svima.

raja

pre 9 godina

Apsolutno, ne vezano za ovo sto je izjavila, uvek sam je cenio kako na terenu, tako i van njega. Pravi sportista! Što se meča tiče, ni u jednom trenutku nisam pomislio da Novak ovo gubi. Čak sam očekivao i da eventualnim gubitkom trećeg seta , sigurno dobija četvrti i peti. Čovek je igrao 6h sa Nadalom. Fizička sprema se više ne dovodi u pitanje, u Djokovićevom slučaju. Finale Wimbledona prošle godine i ovo na Ozi openu je nivo igre sa kojim niko ne može da se nosi. Atomski tenis!

danix

pre 9 godina

Madame Ameli je jasno da je njenog sticenika pregazila masina,NOLE-MOTORS.A,Mari je mislio da je masina,kad je mijenjala brzine i imala mali prazni hod,bila pokvarena i nije se maknuo s puta i tako bio pregazen.Ko mu je kriv sto ne pazi?
Drugi put,lepi nas Mari,pazi kad nailazi NOLE-MOTORS,pa se skloni na vrijeme.

PAJA

pre 9 godina

(Boxy,
2. februar 2015 15:41)

Apsolutno se slazem.I ja pratim tenis od 1976-te.Niko od igraca nije toliko radio na svojoj igri da je podize.Rafa jeste ali samo na fizickom planu - vise cu trenirati - bicu bolji.Ovo sto radi Novak je neka druga dimenzija.Novak je inteligentan.On slaze lego kockice,pa ako ne ide jedna kombinacija on proba drugu,pa trecu...jedna mora da "upali".On jednostavno razmislja dok igra.Kad ne ide - ne sili nego ceka da se oporavi i da povrati snagu.A onda opet navali.Kao piton koji davi svoju zrtvu,kako neko rece na BBC-ju sinoc.

TomaS

pre 9 godina

Da li je neko primetio da je Viktor Troicki sa 358 osvojenih poena ove godine čak 11. na listi za London? Ako nastavi kako je počeo, do kraja godine može da se obre i u 10 najboljih.

mala korekcija

pre 9 godina

Zato je nerešiva enigma za mnoge, a pogotovo za nerećnog Nadala koji, od kada sam ga prvi put gledao (negde 2005-2006.) ni za jotu nije promenio svoj stil igre, niti je istom dodao ijedan element.
(Boxy, 2. februar 2015 15:41)

Ne slazem se da Nadal nista nije promenio - kada se vratio posle one velike povrede poceo je da hvata loptu ranije, nije uvek igrao daleko iza osnovne linije... to je bila velika promena i mnoge je time iznenadio...

nenad rs

pre 9 godina

Данас му је честитао и Мари,оладио се и ето,најбоље ту ставити ону Новакову тачку.

J'aime le tennis

pre 9 godina

Bravo za komentar Ameli Morezmo. Živim u Parizu i pažljivo sam pratio celu njenu karijeru. Čak i u igri velike šampionke, a i posle mečeva, u intervjuima, uvek se jasno video stav velikog sportiste jer je ona dama koja ima "m...". Ponekad joj nije bilo lako sa medijima i meni nikada nije smetalo što je u njenoj loži i njena devojka - to je njen privatni život. Ona ovde, svojom izjavom, hrabro i jasno koriguje slabosti svog igrača. I siguran sam da će Ameli Morezmo napraviti nešto od Mareja. Ako ništa drugo, Marej će od nje naučiti da veliki igrač treba da bude pošten, čvrst i dostojanstven, kako u pobedi tako i u porazu. Samo tako se postaje veliki Šampion, što Ameli i jeste. Da, Marej ima veliku sreću da za trenera ima Ameli Morezmo.

Pukovnik Bukovski

pre 9 godina

Iskreno, nije mi jasno kako može povreda ili "povreda" protivnika da utiče na mene tako, da ja izgubim? Pa valjda taj koji ima neki problem, treba da bude pobeđen, jer ima problem-ili je sporiji, ili slabiji fizički...

kwick and march

pre 9 godina

Postoji jedna ,mala' razlika izmedju dobrih i losih ljudi..
dobri su najbolji kada je tesko.
a losi su najgori kada je tesko.

Dacha

pre 9 godina

Kako je smela da priča ovako lepo o Đokoviću, i još da diskvalifikuje izgovore svog učenika! Otkaz pod hitno! Kakav je to način, biti iskren i realan - sramota!

AlCapone

pre 9 godina

Sve pohvale za korektnost Ameli Morezmo.

Inace ljudi se previse bave pisanjem medija. Koliko se secam ni Federera nisu bas stedeli prosle godine u Londonu nakon obracuna sa Wawrinkom, pa onda otkazivanje finala. Bilo je svega. I Andy se zalio nakon medicinskog time-outa Nadala ove godine na Austalian Openu, govorec bas o medijima i njihovim standardima. Cak su ga pirali oko njegove devojke koja je tokom meca sa Berdihom nepristojno govorila. A kakve veze sad ima Andy sa tim koji je bio na terenu. Engleski mediji nekoliko dana iz toga su pravili skoro skandal, a Kim, njegova devojka, odgovorila im je na najbolji moguci nacin.

Medije oduvek zanimaju afere i aferice, nesto sto moze izazvati reakcije. Nekoliko novinara na presici postavilo je par pitanja i sada se svi bave time. A kolicina pozitivnih stvari koja je ovih dana napisana o Djokovicu daleko nadmasuje tih par provokativnih pitanja.

pacimirovic

pre 9 godina

Ova izjava je mogla da zacudi dobro ne obavestene . Ameli je jedno vreme saradjivala sa Biljanom Veselinovic i trenirala u Novom Sadu, negde pred kraj karijere.. postuje i ceni nas narod. nisam imao priliiku da je upoznam al znam devojku koja jestge i kaze da je zena zmaj.

AleksandarRS

pre 9 godina

Skot ima sansu da postane bolja osoba uz ovakvog trenera. Svaka cast Ameli! Objasni sticeniku sta znaci rijec covjek, gospodin, cestitati ...

fergi

pre 9 godina

Lepo ali bi još bolje bilo da ovom izjavom znamo šta je mislila pod navodnom povredom. Da li na iniciranje novinara ili da Novak nije imao tu povredu?

Bob Marley

pre 9 godina

Za ovakve se u Crnoj Gori kaže žena-čo'ek, a za onakve kao Marej samo žena :) (Krsto, 2. februar 2015 15:53)

Takvi komentari u svetu se nazivaju nepristojnim ako cemo bas o cojstvu. Biti zena nije uvredljivo ali je veoma ljudski.

febiven

pre 9 godina

Pokusava da smiri strasti u ogavnim britanskim medijima, pametno. Cak je i lakomi Mari naseo na pitanja na konferenciji posto je bio vidno iznerviran i nije mogao da precuti svoju bol.
Samo najveci mogu biti gospoda i u porazu, on je dokazao da nije to.

Simon

pre 9 godina

Endija su omeli samo Endijevi problemi jer onakvo ponašanje je definitivno odavalo utisak psihološki potpuno nespremnog sportiste. Ok, svako se nekada pogubi, razbesni itd, ali Endi je imao celu monodramu naglas i za samog sebe. Nije baš fer bilo ni onakvo (ne)prihvatanje poraza na kraju. Zašto se malo o tome ne priča? Ja verujem da je inače on dobar lik, ali nema on više 20 godina da se tako frustrira i da širi tu svoju frustraciju tako potencirano. Novak je pobedio kao džentlmen, tako se držao i kada ga nije išlo i kada je dobijao pehar. Bravo Novače. Marej mora nešto da popravi na psihološkom planu, danas i kadeti u bilo kom sportu znaju da urlanjem i nervozom gube na snazi a ako je to upućeno samom sebi - to onda potpuno eliminiše i bilo kakvo samopouzdanje. Tu je Novak za Endija STENA. Stena a džentlmen, pa vi vidite...

mrzim da radim subotom

pre 9 godina

Bravo Ameli za komentar! Zaista je ostalo da ti i Endi poradite na jos nekim sitnicama, a u pauzama treninga tokom razgovora poradi malo sa njim o davanju izjava novinarima i postovanju potivnika.

Boxy

pre 9 godina

"Konstantno napreduje, dodajući elemente u svoju igru"- reče Ameli Morezmo. E, u tom grmu leži zec. U tome je tajna Novakovog dugogodišnjeg "predsedavanja" teniskom elitom. Pratim tenis od 1976.godine. Nagledao sam se velikih majstora kakvi su bili Artur Eš, Konors, Borg, Mekinro, Lend, Beker, Edberg, Agasi, Sampras, pa do Federera i Nadala i tvrdim : ni jedan od navedenih nije u toj meri radio na sebi i poboljšavao svoju igru kao što to čini Novak Đoković. Zato je nerešiva enigma za mnoge, a pogotovo za nerećnog Nadala koji, od kada sam ga prvi put gledao (negde 2005-2006.) ni za jotu nije promenio svoj stil igre, niti je istom dodao ijedan element.

markus

pre 9 godina

Nije ni Marej los momak,vec daje nepromisljenje izjave pod uticajem bolnog poraza,sam sebi skace u usta,pre par dana je pisao da su ga novinari neposteno napadali sto se muci i previja po terenu a za to isto nagradjuju Rafu...i juce kontradiktorna izjava prema Noletu...Marej jos odrasta u coveka,dugo pod uticajem majke,sa velikim pritiskom britanske javnosti...
Nadam se da ce postati stabilna licnost

febiven

pre 9 godina

Pokusava da smiri strasti u ogavnim britanskim medijima, pametno. Cak je i lakomi Mari naseo na pitanja na konferenciji posto je bio vidno iznerviran i nije mogao da precuti svoju bol.
Samo najveci mogu biti gospoda i u porazu, on je dokazao da nije to.

AleksandarRS

pre 9 godina

Skot ima sansu da postane bolja osoba uz ovakvog trenera. Svaka cast Ameli! Objasni sticeniku sta znaci rijec covjek, gospodin, cestitati ...

Boxy

pre 9 godina

"Konstantno napreduje, dodajući elemente u svoju igru"- reče Ameli Morezmo. E, u tom grmu leži zec. U tome je tajna Novakovog dugogodišnjeg "predsedavanja" teniskom elitom. Pratim tenis od 1976.godine. Nagledao sam se velikih majstora kakvi su bili Artur Eš, Konors, Borg, Mekinro, Lend, Beker, Edberg, Agasi, Sampras, pa do Federera i Nadala i tvrdim : ni jedan od navedenih nije u toj meri radio na sebi i poboljšavao svoju igru kao što to čini Novak Đoković. Zato je nerešiva enigma za mnoge, a pogotovo za nerećnog Nadala koji, od kada sam ga prvi put gledao (negde 2005-2006.) ni za jotu nije promenio svoj stil igre, niti je istom dodao ijedan element.

Dacha

pre 9 godina

Kako je smela da priča ovako lepo o Đokoviću, i još da diskvalifikuje izgovore svog učenika! Otkaz pod hitno! Kakav je to način, biti iskren i realan - sramota!

Simon

pre 9 godina

Endija su omeli samo Endijevi problemi jer onakvo ponašanje je definitivno odavalo utisak psihološki potpuno nespremnog sportiste. Ok, svako se nekada pogubi, razbesni itd, ali Endi je imao celu monodramu naglas i za samog sebe. Nije baš fer bilo ni onakvo (ne)prihvatanje poraza na kraju. Zašto se malo o tome ne priča? Ja verujem da je inače on dobar lik, ali nema on više 20 godina da se tako frustrira i da širi tu svoju frustraciju tako potencirano. Novak je pobedio kao džentlmen, tako se držao i kada ga nije išlo i kada je dobijao pehar. Bravo Novače. Marej mora nešto da popravi na psihološkom planu, danas i kadeti u bilo kom sportu znaju da urlanjem i nervozom gube na snazi a ako je to upućeno samom sebi - to onda potpuno eliminiše i bilo kakvo samopouzdanje. Tu je Novak za Endija STENA. Stena a džentlmen, pa vi vidite...

markus

pre 9 godina

Nije ni Marej los momak,vec daje nepromisljenje izjave pod uticajem bolnog poraza,sam sebi skace u usta,pre par dana je pisao da su ga novinari neposteno napadali sto se muci i previja po terenu a za to isto nagradjuju Rafu...i juce kontradiktorna izjava prema Noletu...Marej jos odrasta u coveka,dugo pod uticajem majke,sa velikim pritiskom britanske javnosti...
Nadam se da ce postati stabilna licnost

mrzim da radim subotom

pre 9 godina

Bravo Ameli za komentar! Zaista je ostalo da ti i Endi poradite na jos nekim sitnicama, a u pauzama treninga tokom razgovora poradi malo sa njim o davanju izjava novinarima i postovanju potivnika.

Jack

pre 9 godina

@markus
Nije Mari samo davao neprmisljene izjave pod tudjim uticajem. On je u toku treceg seta sam sebi dobacivao (a bilo je upuceno Noletu) u stilu: “Ovo je grozno, on se ovako pretvarao i pre, on to stalno radi”. ???
Meni je Mari bio simpatican do sada, ali on postaje opasan po okolinu. Mogu misliti kako ce drugi igraci od sada krenuti da ga zaobilaze, jer ih je sve uznemiravao i prozivao. Na terenu izgleda kao iz Shinning-a da je izasao. Ima toliko frustracije i ljutnje u njemu da to treba da se pregleda kod doktora. Da li nezgodno detinjstvo, da li ona zarucnica, da li britanska stampa… ali njemu je lose u glavi. Pa pobegose i treneri od njega. Moze da se desi i da Morezmo digne ruke od njega uskoro.

raja

pre 9 godina

Apsolutno, ne vezano za ovo sto je izjavila, uvek sam je cenio kako na terenu, tako i van njega. Pravi sportista! Što se meča tiče, ni u jednom trenutku nisam pomislio da Novak ovo gubi. Čak sam očekivao i da eventualnim gubitkom trećeg seta , sigurno dobija četvrti i peti. Čovek je igrao 6h sa Nadalom. Fizička sprema se više ne dovodi u pitanje, u Djokovićevom slučaju. Finale Wimbledona prošle godine i ovo na Ozi openu je nivo igre sa kojim niko ne može da se nosi. Atomski tenis!

PAJA

pre 9 godina

(Boxy,
2. februar 2015 15:41)

Apsolutno se slazem.I ja pratim tenis od 1976-te.Niko od igraca nije toliko radio na svojoj igri da je podize.Rafa jeste ali samo na fizickom planu - vise cu trenirati - bicu bolji.Ovo sto radi Novak je neka druga dimenzija.Novak je inteligentan.On slaze lego kockice,pa ako ne ide jedna kombinacija on proba drugu,pa trecu...jedna mora da "upali".On jednostavno razmislja dok igra.Kad ne ide - ne sili nego ceka da se oporavi i da povrati snagu.A onda opet navali.Kao piton koji davi svoju zrtvu,kako neko rece na BBC-ju sinoc.

fergi

pre 9 godina

Lepo ali bi još bolje bilo da ovom izjavom znamo šta je mislila pod navodnom povredom. Da li na iniciranje novinara ili da Novak nije imao tu povredu?

J'aime le tennis

pre 9 godina

Bravo za komentar Ameli Morezmo. Živim u Parizu i pažljivo sam pratio celu njenu karijeru. Čak i u igri velike šampionke, a i posle mečeva, u intervjuima, uvek se jasno video stav velikog sportiste jer je ona dama koja ima "m...". Ponekad joj nije bilo lako sa medijima i meni nikada nije smetalo što je u njenoj loži i njena devojka - to je njen privatni život. Ona ovde, svojom izjavom, hrabro i jasno koriguje slabosti svog igrača. I siguran sam da će Ameli Morezmo napraviti nešto od Mareja. Ako ništa drugo, Marej će od nje naučiti da veliki igrač treba da bude pošten, čvrst i dostojanstven, kako u pobedi tako i u porazu. Samo tako se postaje veliki Šampion, što Ameli i jeste. Da, Marej ima veliku sreću da za trenera ima Ameli Morezmo.

alex

pre 9 godina

Žao mi je žto Nole nije uzeo onaj Vimldon koji je Mari na tacni dobio. Igrao je savrseno dok mu nisu zabranili one patike ciji su "kramponi" bili milimetar duyi od predvidjenih. Tesko je verovati da pregledaju patike svim sportistima ali eto, Noletovih patika su se setili u četvrtfinalu. Klizio je od cetvrtfinala po terenu kao po ledu i naravno nije mogao da igra adekvatno. Užas koliko sport više nije sport.

pacimirovic

pre 9 godina

Ova izjava je mogla da zacudi dobro ne obavestene . Ameli je jedno vreme saradjivala sa Biljanom Veselinovic i trenirala u Novom Sadu, negde pred kraj karijere.. postuje i ceni nas narod. nisam imao priliiku da je upoznam al znam devojku koja jestge i kaze da je zena zmaj.

TomaS

pre 9 godina

Da li je neko primetio da je Viktor Troicki sa 358 osvojenih poena ove godine čak 11. na listi za London? Ako nastavi kako je počeo, do kraja godine može da se obre i u 10 najboljih.

danix

pre 9 godina

Madame Ameli je jasno da je njenog sticenika pregazila masina,NOLE-MOTORS.A,Mari je mislio da je masina,kad je mijenjala brzine i imala mali prazni hod,bila pokvarena i nije se maknuo s puta i tako bio pregazen.Ko mu je kriv sto ne pazi?
Drugi put,lepi nas Mari,pazi kad nailazi NOLE-MOTORS,pa se skloni na vrijeme.

Pukovnik Bukovski

pre 9 godina

Iskreno, nije mi jasno kako može povreda ili "povreda" protivnika da utiče na mene tako, da ja izgubim? Pa valjda taj koji ima neki problem, treba da bude pobeđen, jer ima problem-ili je sporiji, ili slabiji fizički...

nenad rs

pre 9 godina

Данас му је честитао и Мари,оладио се и ето,најбоље ту ставити ону Новакову тачку.

kwick and march

pre 9 godina

Postoji jedna ,mala' razlika izmedju dobrih i losih ljudi..
dobri su najbolji kada je tesko.
a losi su najgori kada je tesko.

AlCapone

pre 9 godina

Sve pohvale za korektnost Ameli Morezmo.

Inace ljudi se previse bave pisanjem medija. Koliko se secam ni Federera nisu bas stedeli prosle godine u Londonu nakon obracuna sa Wawrinkom, pa onda otkazivanje finala. Bilo je svega. I Andy se zalio nakon medicinskog time-outa Nadala ove godine na Austalian Openu, govorec bas o medijima i njihovim standardima. Cak su ga pirali oko njegove devojke koja je tokom meca sa Berdihom nepristojno govorila. A kakve veze sad ima Andy sa tim koji je bio na terenu. Engleski mediji nekoliko dana iz toga su pravili skoro skandal, a Kim, njegova devojka, odgovorila im je na najbolji moguci nacin.

Medije oduvek zanimaju afere i aferice, nesto sto moze izazvati reakcije. Nekoliko novinara na presici postavilo je par pitanja i sada se svi bave time. A kolicina pozitivnih stvari koja je ovih dana napisana o Djokovicu daleko nadmasuje tih par provokativnih pitanja.

hvi

pre 9 godina

@boxy NOLE je supergenije i to stoji, to bi valjda svi morali da vide.
ALI, Nadal iz 05-06 se nije poboljšao ni za jotu?
Dzabe vama praćenje tenisa 40 godina, ako ne možete da napravite razliku izmedju čoveka koji prvi RG osvaja malte-ne bez bekhenda i svakako bez bekhend slajsa. Da bi kroz 2-3 godine osvojio VIMBLDON!!! Da ne ulazim dalje u polemiku, mrzi me da kucam. Pozdrav svima.

Bob Marley

pre 9 godina

Za ovakve se u Crnoj Gori kaže žena-čo'ek, a za onakve kao Marej samo žena :) (Krsto, 2. februar 2015 15:53)

Takvi komentari u svetu se nazivaju nepristojnim ako cemo bas o cojstvu. Biti zena nije uvredljivo ali je veoma ljudski.

dexia

pre 9 godina

Ja sam čuo da igrač može da izgubi neč jer je povrijeđen, ali još nikad u životu nisam vidio da može da izgubi jer je njegov protivnik povrijeđen.

mala korekcija

pre 9 godina

Zato je nerešiva enigma za mnoge, a pogotovo za nerećnog Nadala koji, od kada sam ga prvi put gledao (negde 2005-2006.) ni za jotu nije promenio svoj stil igre, niti je istom dodao ijedan element.
(Boxy, 2. februar 2015 15:41)

Ne slazem se da Nadal nista nije promenio - kada se vratio posle one velike povrede poceo je da hvata loptu ranije, nije uvek igrao daleko iza osnovne linije... to je bila velika promena i mnoge je time iznenadio...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Naravno da nisu. Cudi me samo da se Endi ne seca sta je izjavio psle Nadalove pobede nad Smicekom? Zar se nije tada zalio da su novinari puni razumevanja kad Rafa ima probleme a eto njega uvek optuzuju da folira. A evo sad potrcao da licno napadne Novaka, kao da covek moze u zaru igre i u punom trku da idglumi da se oklizao. Ako veruje toj gluposti neka proba sam da to izvede. Sta vise cak i da Novak jest folirao zasto se Endi koji kao ima iskustva sa Novakom upecao na tu glumu? On izgleda ne shvata da ispada glup kako god okrenes.

Emil_MKD

pre 9 godina

Ovaj deo izjave gde Ameli priznaje da Novakovi problemi misu omeli endija je uglavnom izbacen iz svih statija koje sam uspeo da nadjem na netu.
Britanska stampa poznata po aroganciji je definitivno cenzurisala ovaj deo izjave.
Dali moze redakcija da nam kaze od kog izvora je preuzeta ova informacija ? Link mozda ?

Boxy

pre 9 godina

"Konstantno napreduje, dodajući elemente u svoju igru"- reče Ameli Morezmo. E, u tom grmu leži zec. U tome je tajna Novakovog dugogodišnjeg "predsedavanja" teniskom elitom. Pratim tenis od 1976.godine. Nagledao sam se velikih majstora kakvi su bili Artur Eš, Konors, Borg, Mekinro, Lend, Beker, Edberg, Agasi, Sampras, pa do Federera i Nadala i tvrdim : ni jedan od navedenih nije u toj meri radio na sebi i poboljšavao svoju igru kao što to čini Novak Đoković. Zato je nerešiva enigma za mnoge, a pogotovo za nerećnog Nadala koji, od kada sam ga prvi put gledao (negde 2005-2006.) ni za jotu nije promenio svoj stil igre, niti je istom dodao ijedan element.

fergi

pre 9 godina

Lepo ali bi još bolje bilo da ovom izjavom znamo šta je mislila pod navodnom povredom. Da li na iniciranje novinara ili da Novak nije imao tu povredu?

Bob Marley

pre 9 godina

Za ovakve se u Crnoj Gori kaže žena-čo'ek, a za onakve kao Marej samo žena :) (Krsto, 2. februar 2015 15:53)

Takvi komentari u svetu se nazivaju nepristojnim ako cemo bas o cojstvu. Biti zena nije uvredljivo ali je veoma ljudski.

Dacha

pre 9 godina

Kako je smela da priča ovako lepo o Đokoviću, i još da diskvalifikuje izgovore svog učenika! Otkaz pod hitno! Kakav je to način, biti iskren i realan - sramota!

Simon

pre 9 godina

Endija su omeli samo Endijevi problemi jer onakvo ponašanje je definitivno odavalo utisak psihološki potpuno nespremnog sportiste. Ok, svako se nekada pogubi, razbesni itd, ali Endi je imao celu monodramu naglas i za samog sebe. Nije baš fer bilo ni onakvo (ne)prihvatanje poraza na kraju. Zašto se malo o tome ne priča? Ja verujem da je inače on dobar lik, ali nema on više 20 godina da se tako frustrira i da širi tu svoju frustraciju tako potencirano. Novak je pobedio kao džentlmen, tako se držao i kada ga nije išlo i kada je dobijao pehar. Bravo Novače. Marej mora nešto da popravi na psihološkom planu, danas i kadeti u bilo kom sportu znaju da urlanjem i nervozom gube na snazi a ako je to upućeno samom sebi - to onda potpuno eliminiše i bilo kakvo samopouzdanje. Tu je Novak za Endija STENA. Stena a džentlmen, pa vi vidite...

hvi

pre 9 godina

@boxy NOLE je supergenije i to stoji, to bi valjda svi morali da vide.
ALI, Nadal iz 05-06 se nije poboljšao ni za jotu?
Dzabe vama praćenje tenisa 40 godina, ako ne možete da napravite razliku izmedju čoveka koji prvi RG osvaja malte-ne bez bekhenda i svakako bez bekhend slajsa. Da bi kroz 2-3 godine osvojio VIMBLDON!!! Da ne ulazim dalje u polemiku, mrzi me da kucam. Pozdrav svima.

AleksandarRS

pre 9 godina

Skot ima sansu da postane bolja osoba uz ovakvog trenera. Svaka cast Ameli! Objasni sticeniku sta znaci rijec covjek, gospodin, cestitati ...

mala korekcija

pre 9 godina

Zato je nerešiva enigma za mnoge, a pogotovo za nerećnog Nadala koji, od kada sam ga prvi put gledao (negde 2005-2006.) ni za jotu nije promenio svoj stil igre, niti je istom dodao ijedan element.
(Boxy, 2. februar 2015 15:41)

Ne slazem se da Nadal nista nije promenio - kada se vratio posle one velike povrede poceo je da hvata loptu ranije, nije uvek igrao daleko iza osnovne linije... to je bila velika promena i mnoge je time iznenadio...

alex

pre 9 godina

Žao mi je žto Nole nije uzeo onaj Vimldon koji je Mari na tacni dobio. Igrao je savrseno dok mu nisu zabranili one patike ciji su "kramponi" bili milimetar duyi od predvidjenih. Tesko je verovati da pregledaju patike svim sportistima ali eto, Noletovih patika su se setili u četvrtfinalu. Klizio je od cetvrtfinala po terenu kao po ledu i naravno nije mogao da igra adekvatno. Užas koliko sport više nije sport.

markus

pre 9 godina

Nije ni Marej los momak,vec daje nepromisljenje izjave pod uticajem bolnog poraza,sam sebi skace u usta,pre par dana je pisao da su ga novinari neposteno napadali sto se muci i previja po terenu a za to isto nagradjuju Rafu...i juce kontradiktorna izjava prema Noletu...Marej jos odrasta u coveka,dugo pod uticajem majke,sa velikim pritiskom britanske javnosti...
Nadam se da ce postati stabilna licnost

febiven

pre 9 godina

Pokusava da smiri strasti u ogavnim britanskim medijima, pametno. Cak je i lakomi Mari naseo na pitanja na konferenciji posto je bio vidno iznerviran i nije mogao da precuti svoju bol.
Samo najveci mogu biti gospoda i u porazu, on je dokazao da nije to.

TomaS

pre 9 godina

Da li je neko primetio da je Viktor Troicki sa 358 osvojenih poena ove godine čak 11. na listi za London? Ako nastavi kako je počeo, do kraja godine može da se obre i u 10 najboljih.

PAJA

pre 9 godina

(Boxy,
2. februar 2015 15:41)

Apsolutno se slazem.I ja pratim tenis od 1976-te.Niko od igraca nije toliko radio na svojoj igri da je podize.Rafa jeste ali samo na fizickom planu - vise cu trenirati - bicu bolji.Ovo sto radi Novak je neka druga dimenzija.Novak je inteligentan.On slaze lego kockice,pa ako ne ide jedna kombinacija on proba drugu,pa trecu...jedna mora da "upali".On jednostavno razmislja dok igra.Kad ne ide - ne sili nego ceka da se oporavi i da povrati snagu.A onda opet navali.Kao piton koji davi svoju zrtvu,kako neko rece na BBC-ju sinoc.

AlCapone

pre 9 godina

Sve pohvale za korektnost Ameli Morezmo.

Inace ljudi se previse bave pisanjem medija. Koliko se secam ni Federera nisu bas stedeli prosle godine u Londonu nakon obracuna sa Wawrinkom, pa onda otkazivanje finala. Bilo je svega. I Andy se zalio nakon medicinskog time-outa Nadala ove godine na Austalian Openu, govorec bas o medijima i njihovim standardima. Cak su ga pirali oko njegove devojke koja je tokom meca sa Berdihom nepristojno govorila. A kakve veze sad ima Andy sa tim koji je bio na terenu. Engleski mediji nekoliko dana iz toga su pravili skoro skandal, a Kim, njegova devojka, odgovorila im je na najbolji moguci nacin.

Medije oduvek zanimaju afere i aferice, nesto sto moze izazvati reakcije. Nekoliko novinara na presici postavilo je par pitanja i sada se svi bave time. A kolicina pozitivnih stvari koja je ovih dana napisana o Djokovicu daleko nadmasuje tih par provokativnih pitanja.

pacimirovic

pre 9 godina

Ova izjava je mogla da zacudi dobro ne obavestene . Ameli je jedno vreme saradjivala sa Biljanom Veselinovic i trenirala u Novom Sadu, negde pred kraj karijere.. postuje i ceni nas narod. nisam imao priliiku da je upoznam al znam devojku koja jestge i kaze da je zena zmaj.

danix

pre 9 godina

Madame Ameli je jasno da je njenog sticenika pregazila masina,NOLE-MOTORS.A,Mari je mislio da je masina,kad je mijenjala brzine i imala mali prazni hod,bila pokvarena i nije se maknuo s puta i tako bio pregazen.Ko mu je kriv sto ne pazi?
Drugi put,lepi nas Mari,pazi kad nailazi NOLE-MOTORS,pa se skloni na vrijeme.

Jack

pre 9 godina

@markus
Nije Mari samo davao neprmisljene izjave pod tudjim uticajem. On je u toku treceg seta sam sebi dobacivao (a bilo je upuceno Noletu) u stilu: “Ovo je grozno, on se ovako pretvarao i pre, on to stalno radi”. ???
Meni je Mari bio simpatican do sada, ali on postaje opasan po okolinu. Mogu misliti kako ce drugi igraci od sada krenuti da ga zaobilaze, jer ih je sve uznemiravao i prozivao. Na terenu izgleda kao iz Shinning-a da je izasao. Ima toliko frustracije i ljutnje u njemu da to treba da se pregleda kod doktora. Da li nezgodno detinjstvo, da li ona zarucnica, da li britanska stampa… ali njemu je lose u glavi. Pa pobegose i treneri od njega. Moze da se desi i da Morezmo digne ruke od njega uskoro.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Naravno da nisu. Cudi me samo da se Endi ne seca sta je izjavio psle Nadalove pobede nad Smicekom? Zar se nije tada zalio da su novinari puni razumevanja kad Rafa ima probleme a eto njega uvek optuzuju da folira. A evo sad potrcao da licno napadne Novaka, kao da covek moze u zaru igre i u punom trku da idglumi da se oklizao. Ako veruje toj gluposti neka proba sam da to izvede. Sta vise cak i da Novak jest folirao zasto se Endi koji kao ima iskustva sa Novakom upecao na tu glumu? On izgleda ne shvata da ispada glup kako god okrenes.

mrzim da radim subotom

pre 9 godina

Bravo Ameli za komentar! Zaista je ostalo da ti i Endi poradite na jos nekim sitnicama, a u pauzama treninga tokom razgovora poradi malo sa njim o davanju izjava novinarima i postovanju potivnika.

Pukovnik Bukovski

pre 9 godina

Iskreno, nije mi jasno kako može povreda ili "povreda" protivnika da utiče na mene tako, da ja izgubim? Pa valjda taj koji ima neki problem, treba da bude pobeđen, jer ima problem-ili je sporiji, ili slabiji fizički...

raja

pre 9 godina

Apsolutno, ne vezano za ovo sto je izjavila, uvek sam je cenio kako na terenu, tako i van njega. Pravi sportista! Što se meča tiče, ni u jednom trenutku nisam pomislio da Novak ovo gubi. Čak sam očekivao i da eventualnim gubitkom trećeg seta , sigurno dobija četvrti i peti. Čovek je igrao 6h sa Nadalom. Fizička sprema se više ne dovodi u pitanje, u Djokovićevom slučaju. Finale Wimbledona prošle godine i ovo na Ozi openu je nivo igre sa kojim niko ne može da se nosi. Atomski tenis!

kwick and march

pre 9 godina

Postoji jedna ,mala' razlika izmedju dobrih i losih ljudi..
dobri su najbolji kada je tesko.
a losi su najgori kada je tesko.

J'aime le tennis

pre 9 godina

Bravo za komentar Ameli Morezmo. Živim u Parizu i pažljivo sam pratio celu njenu karijeru. Čak i u igri velike šampionke, a i posle mečeva, u intervjuima, uvek se jasno video stav velikog sportiste jer je ona dama koja ima "m...". Ponekad joj nije bilo lako sa medijima i meni nikada nije smetalo što je u njenoj loži i njena devojka - to je njen privatni život. Ona ovde, svojom izjavom, hrabro i jasno koriguje slabosti svog igrača. I siguran sam da će Ameli Morezmo napraviti nešto od Mareja. Ako ništa drugo, Marej će od nje naučiti da veliki igrač treba da bude pošten, čvrst i dostojanstven, kako u pobedi tako i u porazu. Samo tako se postaje veliki Šampion, što Ameli i jeste. Da, Marej ima veliku sreću da za trenera ima Ameli Morezmo.

dexia

pre 9 godina

Ja sam čuo da igrač može da izgubi neč jer je povrijeđen, ali još nikad u životu nisam vidio da može da izgubi jer je njegov protivnik povrijeđen.

Emil_MKD

pre 9 godina

Ovaj deo izjave gde Ameli priznaje da Novakovi problemi misu omeli endija je uglavnom izbacen iz svih statija koje sam uspeo da nadjem na netu.
Britanska stampa poznata po aroganciji je definitivno cenzurisala ovaj deo izjave.
Dali moze redakcija da nam kaze od kog izvora je preuzeta ova informacija ? Link mozda ?

nenad rs

pre 9 godina

Данас му је честитао и Мари,оладио се и ето,најбоље ту ставити ону Новакову тачку.