Tenis 48

Petak, 05.07.2013.

09:42

Ana se razišla sa trenerom Sirsom

Srpska teniserka Ana Ivanović i njen dosadašnji trener Najdžel Sirs prekinuli su saradnju.

Ana se razišla sa trenerom Sirsom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

mila

pre 10 godina

Pa ne znam on je bio ok trener.... Ne znam koliko je ovo dobra odluka.. Ana ima suoer udarce i lepu igru, ali je problem sto nije konstantna....

aJJde bre

pre 10 godina

Eeee Lisicki i Bartoli igraju za titulu,a ti menjaj trenera. A Ana je realno kvalitetnija od obe,ali mora mnogo da se radi i trenira i da se igra sa bistrom glavom.
(ja, 5. jul 2013 09:56)

Hahahaha.....Ana bolja od Bartoli i Lisicki.....aaaaaaa...mozda Ana iz 2008. kada je iskoristila "crnu rupu" kako ti kazes i osvojila Rolan Garos! A ova danasnja Ana gubi od Babos, Buzar, Medine, Vesnine, Ursule...a od one prebacivacice loptica Agnjeske ne moze da osvoji ni set...mec obicno jedva traje oko 60 minuta! E bas me slatko nasmeja, ja bre ti si nadrealista, ne realista!

Tralala

pre 10 godina

(krastavčević, beograd, 5. jul 2013 16:21)

Kako si to izvukao iz mog komentara? Odbraniti poene iz cetvrtfinala u sledecih nekoliko turnira = da joj zbir poena koje osvoji u Karlsbadu, Sinsinatiju, Torontu i Njujorku bude 500. To je vise nego izvodljivo... Plasmanom u cetvrto kolo US Opena dobija 280, pa ako 220 ne moze da izvuce na tri turnira, dzaba i pokusava...

krastavčević, beograd

pre 10 godina

(Tralala, 5. jul 2013 15:45)

U svim varijantama ti sigurno misliš da Ana ima realne šanse da osvoji USA OPEN? Ha!

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

I Nole bi puko kad bi menjao devojke kao sto Ana menja momke.Sport i nestabilna veza ne idu skupa.Zato je Nile no.1

Tralala

pre 10 godina

Ana je u tim dovela i sportskog psihologa Marijanu Mladenovic, kao i fitnes trenera Milana Lalosevica. Krajnje je vreme bilo da Ana sastavi tim. Jos troje Srba.
Nadam se da ce sa Jecmenicom uspeti nekako da odbrani poene iz cetvrtfinala US Opena u sledecih nekoliko turnira, a sto se tice Rikarda Sanceza, za njega nisam siguran koliko je dobar izbor.

Miky

pre 10 godina

(autolimar, 5. jul 2013 12:36)
Tvrdim da Ana ima igru, dobar servis, jake udarce... Sazrela je kao teniserka. Problem je sto nema konstantnosti igri, a to je sve u njenoj glavi. znaci da joj treba psiholog. Secam se RG 2008. Tada je zenski tenis bio u krizi, posle povlacenja Zestin Enan. Serena i Venus su igrale samo na retkim turnirima, Sarapova takodje mlada, nezrela. Jasno je da je Ana pala odmah posle tog trofeja na RG, zato sto u tom trenutku ni u kom smislu nije bila dorasla svetskom tronu. Jelena nista znacajnije n ije osvojila te godine, a na kraju je bila 1. na svetu. To je samo dokaz da je tada zenski tenis bio u ogromnoj krizi...

Nenad

pre 10 godina

Ona,ako zaista,iz srca i duse,zeli da ponovo osvoji neki Grand Slam,mora prvo da promeni stanje stvari u svojoj glavi.Ja bi sebi,da sam na njenom mestu,postavio pitanje:"Da li zelis da se maximalno posvetis karijeri i da se vratis na put iz 2008. ili da budes epizodista i prolazna figura na WTA Tour-u ?"
Mislim da je u samoj Ani problem,pa koliko je samo trenera promenila u kratkom vremenskom periodu?I,sta? Nista,nista nije dobila time.Pada,statira i stagnira od trenutka kada je dostigla vrh,nakon te titule na RG 2008.Vec od naredne nedelje,posle tog cuvenog Pariza,ona je pocela da pada...I to traje i danas.Ako u glavi jasno postavi sta zeli i krene u stvarnosti da odrazava svoja verovanja,lako ce okupiti dobar tim ljudi,poput Noletovog.Ona je ta,glavni krivac,u kojoj je problem i kljuc resenja.Jos je mlada i moze da se vrati na puteve stare slave,sve zavisi sta ona zeli i kako gleda na stvari.

Deki

pre 10 godina

Ana je posle Selešove naš najveći talenat.Nažalost,neiskorišćen.Nijedan trener njoj ne može da pomogne da udje u sam vrh.Ona je 2008. imala sve za novu Selešovu,ali je ispustila voz.Ona je sa 21. godinom osvojila RG,jer je talenat povukao i na o"ruk(Enan se povukla).Što si stariji,pritisak dolazi do izražaja,koji do danas nije rešila.Jednostavno,glava ne radi.Jedno vreme igra fenomenalno,a onda kao muva bez glave.Ni lopticu prilikom servisa ne može da baci normalno?I sada mogu da se vide kod nje neki udarci koji su savršenstvo,ali kratkog daha.

autolimar

pre 10 godina

(Miky, 5. jul 2013 11:03)
Šta bre čoveće pričaš? Ana igra bolje nego 2008? Pa tih godina Ana je osvojila R.Garos, igrala GS finala, polufinala, osvajala najjače turnire! Sada gubi i od Bužar, Baboš, Bartel, Morite,Ursule Radvanjske,Vesnine,Medine... da ne pričamo da nema šanse da uopšte ugrozi u meču neku iz TOP 10, napr od Agnješke Radvanjske ne može ni set da osvoji....svašta čivek može ovde da pročita!

Žil Simon

pre 10 godina

Najsmešniji ili najtužniji su oni koji su najavljivali da će Ana Ivanović osvojiti ovaj Vimbldon, pre toga R.Garos, Madrid, Rim...a ona ne može da osvoji ni Pataju!? Ne znam, pošto sam Srbin, da budem tužan ili da se smejem, kakvi nerealni snovi i Ane i njenih navijača!? Nijedan joj trener ne može pomoći, ako sama sebi ne pomogne!

kiki

pre 10 godina

Draga Ana, ako ovo citas, onda imam predlog.
Kao sto pretpostavljam i sama shvatas, vreme ti polako istice. Godine treniranja uzimaju danak, volje je sve manje, povrede su na putu. Mladje i puno vise motivisane devojke su takodje tu negde, traze svoje mesto u svetu tenisa. Ipak voleo bih da napravis jos nekoliko dobrih rezultata.
Predlazem da godinu dana pauziras od svih van teniskih aktivnosti (samo za sponzore neizbezne akcije), svakako bolji trener (neko ko ima iskustvo, ne neko ko ce na tebi da se uci poslu).
SVAKAKO, NEMOJ VISE DA DAJES IZJAVE ZA MEDIJA. SVAKI PUT KAD POCNES DA SE HVALIS, DOZIVIS FIASKO SA NEKOM NO NAME 200-300stotom IGRACICOM. PO MOGUSTVU NEMOJ DA DAJES NIKAKVE IZJAVE, SKODI TI NEOSNOVANA SAMOHVALA, jos veoma nerviras one koji to citaju i time sebe duplo skodis, skuplja se losa energija.
Ili jednostavno prekini karijeru, svi cemo te secati sa par dobrih rezultata, sa jednim danom provedenim kao NO.1 (svaka cast i za to), sa lepim osmehom i gomilom gluposti koje si napricala za medija. Htela ili ne ali tako je, to ce biti tvoja skracena biografija. Onda deset-dvadeset godina ce se neka osnovna skola ili neka ulica u novom naselju nositi tvoje ime, i s vremena na vreme ces odigrati neki veteranski turnir (svi ce pevati gore navedu labudovu pesmu o tvojoj karijeri).
Na tebi je da izaberes put, puno srece u izboru.
Ja bih voleo da te jos vidim u nekom polufinalu ili finalu velikog turnira.

Miky

pre 10 godina

Ne znam koliko je to dobro ni koji je razlog njihovog rastanka. Ko je gledao Anu, zna da igra najbolj tenis u karijeri, bolji nego 2008. Mozda je trebala u svoj tim uvrstiti nekog vrhunskog psihologa, nista drugo joj ne treba...

Urezano na UŠATOM 1991

pre 10 godina

Svi vi luzeri koji ANI IVANOVIĆ nešto "savetujete":

Dakle, neka mi neko odgovori šta je cilj u životu? Da li je Ana negde pogrešila? Ima sve, mladost, lepotu, NOVAC, slavu, bila je broj 1 na svetu, ima jedan osvojen GS! Šta bi VI to od nje hteli? Samo zavist - jedna od boljki onih koji su duboko nezadovoljni sami sobom, vas rukovodi u nipodaštvanju DALEKO, DALEEEEKO BOLJIH od vas samih. A NAŠOJ ANI šelim da ne čita takve komentare, ili ako ih i pročita da zna da ih pišu SITNE duše. A tebi Ana, pobedjivala ili gubila, SVE NAJBOLJE u karijeri, i da znaš da UVEK postoje oni koji ćete podržavati bez obzira kakav rezultat postigla.

veliki ljubitelj sporta

pre 10 godina

Ani treba trener + psiholog. To je za vrhunske rezultate neophodno, a narociti njoj. Psiha i stabilnost moze da nadomesti i neke tehnicke dodatke, obrnuto, nikad.
I ne znam odakle pravo ljudima da vređaju, osuđuju i nipodaštavaju Anu ili bilo kog drugog sportistu - to su NJIHOVI rezultati i NJIHOVE karijere!

BK

pre 10 godina

Nisam iznenadjen. Ovo sam predvidjao jos ranije. Jedino me cudi da je toliko dugo izdrzao radeci sa nekim ko izgleda nije toliko motivisan za tenis. In je ipak ozbiljan covek I trener.

Ana mora da se dogovori sama sa sobom sta hoce I sta su joj prioriteti. Ovo sada su sve posledice njenih "priprema" od Verdaska i Skota pa nadalje.

Zelim joj da donese najbolju odluku za nju samu. Tenis nije najvaznija stvar na svetu. Ali, ako odabere tenis kao prioritet za naredni period od par godina, bilo ko da je trenira, bice uspeha.

Pozdrav iz Australije

BK

Tekelija

pre 10 godina

(nikol dz. femija, 5. jul 2013 10:25)

Мајсторе, колико ти налупа.
Па јеси ли свјестан да се највећом тенисерком свијета(како на западу па тако и на истоку) сматра тенисерска изразито словенске крви Мартина Навратилова.
Не може словенскије од тога.

Ана, реално, појма нема.
Можемо ми њу волити колико хоћемо, али то је само пристрасност због националности и физичког изгледа. Цура зна само јако ударати, и чак и то је само један ударац-форхенд. Зато нема: сервис(јури лоптицу сваки пут), бекхенд, волеј, брзину, агилност, памет за тенис, план и психу.
Можда ово све што сам написао изгледа прегрубо, али ко ју је год гледао и на само 10 минута успио да искључи пристрасност могао је ово да види.
Женски тенис никад није био гори, и то је једини разлог што једна оваква тенисерка може да се налази у врху...

ma sta naprica

pre 10 godina

@nema tog trenera koji joj moze pomoci i vratiti je gde je bila... koliko god je voleli, to je realnost...
(La Kosta, 5. jul 2013 09:51)

To je mnogo bitno, to sta ti kazes. Ako je za tebe to bitno, eto rekao si.
Ali zapamti sta si sada rekao i ponovi to za koju godinu.E to ce za tebe biti najteze. Ubrzo ce te Ana demantovati.E onda budi musko, pa priznaj.

autolimar

pre 10 godina

Ani su zvezde i Bog pomogli da osbvoji R.Garos 2008. kraj priče! Sve ostalo suze, bol, drhtanje, nesigurnost, bez samopuzdanja....tuga zas nju i mučenje za nas, koji to gledamo 5 godina. Najbolje da se okrene manekenstvu, tenis nije više za nju, nažalost.

Anonimus

pre 10 godina

Ana se dogovorila da radi sa Ivanom Djurdjevicem. Trenerom Aleksandre Krunic. Verovatno zatp sto je jeftiniji od sad vec bivseg trenera i eto.

nikol dz. femija

pre 10 godina

(La Kosta, 5. jul 2013 09:51)

PRESREĆNI SU ZBOG TOGA Romani, Germani, Anglosaksonci, Normani,...i svi drugi, a Slovene, čijih plrmena ima sasvim dovoljno, baš briga !

ONDA TAKO I TREBA DA BUDE i DA NAM BUDE.

NE ZNAŠ NI ŠTA ĆE Ani Ivanović iz SRBIJE ti Britanci, trener i dečko. Ali ona valjda zna.

SREĆNO LEPOJ, PRELEPOJ Ani, koja fali u sutrašnjem finalu Vimbldona, MADA JE PUBLIKA U LONDONU SREĆNA što lepe Ane nema.

TU JE NJIHOVA masivna Sabine, jakih (očigledno ovde na sajtu uzbudjujuće seksi) nogu, sa pasošem Nemačke i ocem Poljakom, a ona je onda znači Aboridžinka plave krvi naravno.

DOBRO JE DA slovensko pleme Poljaka IMA JOŠ JEDNOG KANDIDATA ZA FINALE - pa će valjda JANOVIČ OSVETITI RADVANJSKU i DONETI RADOST Poljskoj i Poljacima u vidu PRVOG FINALA GREN SLEMA IKADA !

Žensko finale - ZA NAS JE NEBITNO - kao što bi za Zapad bilo vrlo nebitno i pričali bi o praznim stolicama i ne interesovanju za tenis i NARAVNO O PADU KVALITETA TENISA - DA U FINALU IGRAJU dve PREDSTAVNICE SLOVENSKIH plemena !

Oni navijaju za svoje i to je u redu, PA VALJDA I MI IMAMO PRAVO DA NAVIJAMO ZA SVOJE, svako gleda svoj interes, tako nas uče svi.

Anin navijac

pre 10 godina

Super. Evo nekog mog rezimea:
- Ove brojke jos kao govore nesto dobro (jeste u odnosu na onu krizu i pad ispod 50 za vreme ili nakon Verdaska), ali uglavnom je i zavrsavala ucesce u trecem kolu, sto je premalo za bivseg broja 1 i Gren slem sampionku.
- Steta sto je Anina karijera posla tim tokom, ali i ovako moze biti zadovoljna, zaradila je dovoljno novca i jedna je od najpopularnijih zbog izgleda i tih nekih rezultata od ranije. I dobro je vaspitana.
- Sto se sada vec bivseg trenera tice, necu da gresim dusu, mozda mladoj dami ne bi pomogao niko. Setimo se problema sa podbacivanjem loptice. Sada toga nema, konacno. I manje je nervozna nego pre, ali mora jos to da se popravi.
- Neki moj zakljucak je da bi verovatno bilo bolje da nije bila ni sa jednim momkom do svoje 30-te i kraja karijere.
A koliko je to lako, stavimo se samo u tu poziciju. I ona je ljudsko bice, nije robot, tako da joj je oprosteno. Ne mora se niko smejati njenoj karijeri i njenim odlukama. Podrzimo je. Nadam se da ce konacno sazreti kao licnost. Sve je u glavi i treningu, ako cvrsto stoji na zemlji i zna pravi put, onda je to pravi pogodak. Svi ostali putevi su ipak malo zaobilazni.

Konstatacija

pre 10 godina

Ana se svake godine razilazi sa deckom i sa trenerima.Cim se rasturi sa deckom odmah pukne na vaznom turniru a onda se rastane i sa trenerom

sasa.r

pre 10 godina

Čitam i ne mogu da vjerujem! Neki od komentatora B92 kaže da je Ana kvalitetnija od Lisicki!?
Lisicki ima sve -ravni forehand strasan, backhand fenomenalan, kratke dijagonale, paralele, voleje, smečeve, nevjerovatne prve servise,drop shotove, izuzetne slas i kik druge servise.Ubedljivo najkompletnija teniserka današnjice. Jedino što nema je STRPLJENJE I SMIRENOST! Tu lekciju, nažalost, nije naučila. Zato je ona 24 a ne relano prva igračica svijeta.Ko imalo prati tenis mogao je vidjeti da je ona jedina teniserka na svijetu koja je nadjačala i servisom i strasnim udarcima i samu Serenu Vilijams. Pobjedila je Serenu zahvaljujući svojoj nevjerovatnoj agresivnoj igri a ne ,,čekalici".Ana Ivanović ima katastrofalan bakchand i sramota je da godinama nije usavrsila taj udarac, žalosno je što nema trenera koji bi potencirao na toj velikoj mani. Isto je i sa forehandom Jankoviceve.Njih dvije imaju TEHNIČKE OSNOVNE NEDOSTATKE!
Svako ko voli tenis, UŽIVA da gleda Sabine Lisicki. Ona je prototip modernog tenisera ali povrede i zdravstveni problemi su je udaljili od samog svjetskog vrha. Neko je dobro rekao za Njemicu...nije ona klasični 24 igrač svijeta koji ima limite. Ona ima igru ( i to je dokazala) za najbolju na svijetu ali SMIRENOST i strpljenje ZA SADA NIJE ,,KUPILA".Pozdrav!

Drda

pre 10 godina

Devojka je bila prva, uzela garos, i dalje odlicno zaradjuje, a tenisom se bavi poluprofesionalno. Realno nju tenis vise ne uzbudjuje kako kaze, ali ona je generalno veoma uspesna i uzela je veci novac do 25 godine nego hirurg u Norveskoj za ceo svoj zivot.

Мекенро

pre 10 godina

Црна Ана, па није проблем у тренеру. Проблем је у глави и поред терена. Споменућу Робреда, Вердаска, оног голфера, модне писте, пријеме исл. Тренери долазе и пролазе, а резултати ужас. Дакле није само до њих, немогуће да су сви лоши.

ja

pre 10 godina

Eeee Lisicki i Bartoli igraju za titulu,a ti menjaj trenera. A Ana je realno kvalitetnija od obe,ali mora mnogo da se radi i trenira i da se igra sa bistrom glavom.

ruru

pre 10 godina

Svi mi koji besomucno pratimo tenis o ovome pricamo odavno! Devojci treba autoritet u lozi, a ne skamenjena faca ledenog Britanca. Ana, odresi kesu i nadji nekog jezivog ovaj put!

Мекенро

pre 10 godina

Црна Ана, па није проблем у тренеру. Проблем је у глави и поред терена. Споменућу Робреда, Вердаска, оног голфера, модне писте, пријеме исл. Тренери долазе и пролазе, а резултати ужас. Дакле није само до њих, немогуће да су сви лоши.

Drda

pre 10 godina

Devojka je bila prva, uzela garos, i dalje odlicno zaradjuje, a tenisom se bavi poluprofesionalno. Realno nju tenis vise ne uzbudjuje kako kaze, ali ona je generalno veoma uspesna i uzela je veci novac do 25 godine nego hirurg u Norveskoj za ceo svoj zivot.

Anin navijac

pre 10 godina

Super. Evo nekog mog rezimea:
- Ove brojke jos kao govore nesto dobro (jeste u odnosu na onu krizu i pad ispod 50 za vreme ili nakon Verdaska), ali uglavnom je i zavrsavala ucesce u trecem kolu, sto je premalo za bivseg broja 1 i Gren slem sampionku.
- Steta sto je Anina karijera posla tim tokom, ali i ovako moze biti zadovoljna, zaradila je dovoljno novca i jedna je od najpopularnijih zbog izgleda i tih nekih rezultata od ranije. I dobro je vaspitana.
- Sto se sada vec bivseg trenera tice, necu da gresim dusu, mozda mladoj dami ne bi pomogao niko. Setimo se problema sa podbacivanjem loptice. Sada toga nema, konacno. I manje je nervozna nego pre, ali mora jos to da se popravi.
- Neki moj zakljucak je da bi verovatno bilo bolje da nije bila ni sa jednim momkom do svoje 30-te i kraja karijere.
A koliko je to lako, stavimo se samo u tu poziciju. I ona je ljudsko bice, nije robot, tako da joj je oprosteno. Ne mora se niko smejati njenoj karijeri i njenim odlukama. Podrzimo je. Nadam se da ce konacno sazreti kao licnost. Sve je u glavi i treningu, ako cvrsto stoji na zemlji i zna pravi put, onda je to pravi pogodak. Svi ostali putevi su ipak malo zaobilazni.

ruru

pre 10 godina

Svi mi koji besomucno pratimo tenis o ovome pricamo odavno! Devojci treba autoritet u lozi, a ne skamenjena faca ledenog Britanca. Ana, odresi kesu i nadji nekog jezivog ovaj put!

Konstatacija

pre 10 godina

Ana se svake godine razilazi sa deckom i sa trenerima.Cim se rasturi sa deckom odmah pukne na vaznom turniru a onda se rastane i sa trenerom

ja

pre 10 godina

Eeee Lisicki i Bartoli igraju za titulu,a ti menjaj trenera. A Ana je realno kvalitetnija od obe,ali mora mnogo da se radi i trenira i da se igra sa bistrom glavom.

veliki ljubitelj sporta

pre 10 godina

Ani treba trener + psiholog. To je za vrhunske rezultate neophodno, a narociti njoj. Psiha i stabilnost moze da nadomesti i neke tehnicke dodatke, obrnuto, nikad.
I ne znam odakle pravo ljudima da vređaju, osuđuju i nipodaštavaju Anu ili bilo kog drugog sportistu - to su NJIHOVI rezultati i NJIHOVE karijere!

Miky

pre 10 godina

Ne znam koliko je to dobro ni koji je razlog njihovog rastanka. Ko je gledao Anu, zna da igra najbolj tenis u karijeri, bolji nego 2008. Mozda je trebala u svoj tim uvrstiti nekog vrhunskog psihologa, nista drugo joj ne treba...

autolimar

pre 10 godina

(Miky, 5. jul 2013 11:03)
Šta bre čoveće pričaš? Ana igra bolje nego 2008? Pa tih godina Ana je osvojila R.Garos, igrala GS finala, polufinala, osvajala najjače turnire! Sada gubi i od Bužar, Baboš, Bartel, Morite,Ursule Radvanjske,Vesnine,Medine... da ne pričamo da nema šanse da uopšte ugrozi u meču neku iz TOP 10, napr od Agnješke Radvanjske ne može ni set da osvoji....svašta čivek može ovde da pročita!

sasa.r

pre 10 godina

Čitam i ne mogu da vjerujem! Neki od komentatora B92 kaže da je Ana kvalitetnija od Lisicki!?
Lisicki ima sve -ravni forehand strasan, backhand fenomenalan, kratke dijagonale, paralele, voleje, smečeve, nevjerovatne prve servise,drop shotove, izuzetne slas i kik druge servise.Ubedljivo najkompletnija teniserka današnjice. Jedino što nema je STRPLJENJE I SMIRENOST! Tu lekciju, nažalost, nije naučila. Zato je ona 24 a ne relano prva igračica svijeta.Ko imalo prati tenis mogao je vidjeti da je ona jedina teniserka na svijetu koja je nadjačala i servisom i strasnim udarcima i samu Serenu Vilijams. Pobjedila je Serenu zahvaljujući svojoj nevjerovatnoj agresivnoj igri a ne ,,čekalici".Ana Ivanović ima katastrofalan bakchand i sramota je da godinama nije usavrsila taj udarac, žalosno je što nema trenera koji bi potencirao na toj velikoj mani. Isto je i sa forehandom Jankoviceve.Njih dvije imaju TEHNIČKE OSNOVNE NEDOSTATKE!
Svako ko voli tenis, UŽIVA da gleda Sabine Lisicki. Ona je prototip modernog tenisera ali povrede i zdravstveni problemi su je udaljili od samog svjetskog vrha. Neko je dobro rekao za Njemicu...nije ona klasični 24 igrač svijeta koji ima limite. Ona ima igru ( i to je dokazala) za najbolju na svijetu ali SMIRENOST i strpljenje ZA SADA NIJE ,,KUPILA".Pozdrav!

Urezano na UŠATOM 1991

pre 10 godina

Svi vi luzeri koji ANI IVANOVIĆ nešto "savetujete":

Dakle, neka mi neko odgovori šta je cilj u životu? Da li je Ana negde pogrešila? Ima sve, mladost, lepotu, NOVAC, slavu, bila je broj 1 na svetu, ima jedan osvojen GS! Šta bi VI to od nje hteli? Samo zavist - jedna od boljki onih koji su duboko nezadovoljni sami sobom, vas rukovodi u nipodaštvanju DALEKO, DALEEEEKO BOLJIH od vas samih. A NAŠOJ ANI šelim da ne čita takve komentare, ili ako ih i pročita da zna da ih pišu SITNE duše. A tebi Ana, pobedjivala ili gubila, SVE NAJBOLJE u karijeri, i da znaš da UVEK postoje oni koji ćete podržavati bez obzira kakav rezultat postigla.

Deki

pre 10 godina

Ana je posle Selešove naš najveći talenat.Nažalost,neiskorišćen.Nijedan trener njoj ne može da pomogne da udje u sam vrh.Ona je 2008. imala sve za novu Selešovu,ali je ispustila voz.Ona je sa 21. godinom osvojila RG,jer je talenat povukao i na o"ruk(Enan se povukla).Što si stariji,pritisak dolazi do izražaja,koji do danas nije rešila.Jednostavno,glava ne radi.Jedno vreme igra fenomenalno,a onda kao muva bez glave.Ni lopticu prilikom servisa ne može da baci normalno?I sada mogu da se vide kod nje neki udarci koji su savršenstvo,ali kratkog daha.

aJJde bre

pre 10 godina

Eeee Lisicki i Bartoli igraju za titulu,a ti menjaj trenera. A Ana je realno kvalitetnija od obe,ali mora mnogo da se radi i trenira i da se igra sa bistrom glavom.
(ja, 5. jul 2013 09:56)

Hahahaha.....Ana bolja od Bartoli i Lisicki.....aaaaaaa...mozda Ana iz 2008. kada je iskoristila "crnu rupu" kako ti kazes i osvojila Rolan Garos! A ova danasnja Ana gubi od Babos, Buzar, Medine, Vesnine, Ursule...a od one prebacivacice loptica Agnjeske ne moze da osvoji ni set...mec obicno jedva traje oko 60 minuta! E bas me slatko nasmeja, ja bre ti si nadrealista, ne realista!

kiki

pre 10 godina

Draga Ana, ako ovo citas, onda imam predlog.
Kao sto pretpostavljam i sama shvatas, vreme ti polako istice. Godine treniranja uzimaju danak, volje je sve manje, povrede su na putu. Mladje i puno vise motivisane devojke su takodje tu negde, traze svoje mesto u svetu tenisa. Ipak voleo bih da napravis jos nekoliko dobrih rezultata.
Predlazem da godinu dana pauziras od svih van teniskih aktivnosti (samo za sponzore neizbezne akcije), svakako bolji trener (neko ko ima iskustvo, ne neko ko ce na tebi da se uci poslu).
SVAKAKO, NEMOJ VISE DA DAJES IZJAVE ZA MEDIJA. SVAKI PUT KAD POCNES DA SE HVALIS, DOZIVIS FIASKO SA NEKOM NO NAME 200-300stotom IGRACICOM. PO MOGUSTVU NEMOJ DA DAJES NIKAKVE IZJAVE, SKODI TI NEOSNOVANA SAMOHVALA, jos veoma nerviras one koji to citaju i time sebe duplo skodis, skuplja se losa energija.
Ili jednostavno prekini karijeru, svi cemo te secati sa par dobrih rezultata, sa jednim danom provedenim kao NO.1 (svaka cast i za to), sa lepim osmehom i gomilom gluposti koje si napricala za medija. Htela ili ne ali tako je, to ce biti tvoja skracena biografija. Onda deset-dvadeset godina ce se neka osnovna skola ili neka ulica u novom naselju nositi tvoje ime, i s vremena na vreme ces odigrati neki veteranski turnir (svi ce pevati gore navedu labudovu pesmu o tvojoj karijeri).
Na tebi je da izaberes put, puno srece u izboru.
Ja bih voleo da te jos vidim u nekom polufinalu ili finalu velikog turnira.

Tekelija

pre 10 godina

(nikol dz. femija, 5. jul 2013 10:25)

Мајсторе, колико ти налупа.
Па јеси ли свјестан да се највећом тенисерком свијета(како на западу па тако и на истоку) сматра тенисерска изразито словенске крви Мартина Навратилова.
Не може словенскије од тога.

Ана, реално, појма нема.
Можемо ми њу волити колико хоћемо, али то је само пристрасност због националности и физичког изгледа. Цура зна само јако ударати, и чак и то је само један ударац-форхенд. Зато нема: сервис(јури лоптицу сваки пут), бекхенд, волеј, брзину, агилност, памет за тенис, план и психу.
Можда ово све што сам написао изгледа прегрубо, али ко ју је год гледао и на само 10 минута успио да искључи пристрасност могао је ово да види.
Женски тенис никад није био гори, и то је једини разлог што једна оваква тенисерка може да се налази у врху...

BK

pre 10 godina

Nisam iznenadjen. Ovo sam predvidjao jos ranije. Jedino me cudi da je toliko dugo izdrzao radeci sa nekim ko izgleda nije toliko motivisan za tenis. In je ipak ozbiljan covek I trener.

Ana mora da se dogovori sama sa sobom sta hoce I sta su joj prioriteti. Ovo sada su sve posledice njenih "priprema" od Verdaska i Skota pa nadalje.

Zelim joj da donese najbolju odluku za nju samu. Tenis nije najvaznija stvar na svetu. Ali, ako odabere tenis kao prioritet za naredni period od par godina, bilo ko da je trenira, bice uspeha.

Pozdrav iz Australije

BK

nikol dz. femija

pre 10 godina

(La Kosta, 5. jul 2013 09:51)

PRESREĆNI SU ZBOG TOGA Romani, Germani, Anglosaksonci, Normani,...i svi drugi, a Slovene, čijih plrmena ima sasvim dovoljno, baš briga !

ONDA TAKO I TREBA DA BUDE i DA NAM BUDE.

NE ZNAŠ NI ŠTA ĆE Ani Ivanović iz SRBIJE ti Britanci, trener i dečko. Ali ona valjda zna.

SREĆNO LEPOJ, PRELEPOJ Ani, koja fali u sutrašnjem finalu Vimbldona, MADA JE PUBLIKA U LONDONU SREĆNA što lepe Ane nema.

TU JE NJIHOVA masivna Sabine, jakih (očigledno ovde na sajtu uzbudjujuće seksi) nogu, sa pasošem Nemačke i ocem Poljakom, a ona je onda znači Aboridžinka plave krvi naravno.

DOBRO JE DA slovensko pleme Poljaka IMA JOŠ JEDNOG KANDIDATA ZA FINALE - pa će valjda JANOVIČ OSVETITI RADVANJSKU i DONETI RADOST Poljskoj i Poljacima u vidu PRVOG FINALA GREN SLEMA IKADA !

Žensko finale - ZA NAS JE NEBITNO - kao što bi za Zapad bilo vrlo nebitno i pričali bi o praznim stolicama i ne interesovanju za tenis i NARAVNO O PADU KVALITETA TENISA - DA U FINALU IGRAJU dve PREDSTAVNICE SLOVENSKIH plemena !

Oni navijaju za svoje i to je u redu, PA VALJDA I MI IMAMO PRAVO DA NAVIJAMO ZA SVOJE, svako gleda svoj interes, tako nas uče svi.

autolimar

pre 10 godina

Ani su zvezde i Bog pomogli da osbvoji R.Garos 2008. kraj priče! Sve ostalo suze, bol, drhtanje, nesigurnost, bez samopuzdanja....tuga zas nju i mučenje za nas, koji to gledamo 5 godina. Najbolje da se okrene manekenstvu, tenis nije više za nju, nažalost.

krastavčević, beograd

pre 10 godina

(Tralala, 5. jul 2013 15:45)

U svim varijantama ti sigurno misliš da Ana ima realne šanse da osvoji USA OPEN? Ha!

Žil Simon

pre 10 godina

Najsmešniji ili najtužniji su oni koji su najavljivali da će Ana Ivanović osvojiti ovaj Vimbldon, pre toga R.Garos, Madrid, Rim...a ona ne može da osvoji ni Pataju!? Ne znam, pošto sam Srbin, da budem tužan ili da se smejem, kakvi nerealni snovi i Ane i njenih navijača!? Nijedan joj trener ne može pomoći, ako sama sebi ne pomogne!

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

I Nole bi puko kad bi menjao devojke kao sto Ana menja momke.Sport i nestabilna veza ne idu skupa.Zato je Nile no.1

ma sta naprica

pre 10 godina

@nema tog trenera koji joj moze pomoci i vratiti je gde je bila... koliko god je voleli, to je realnost...
(La Kosta, 5. jul 2013 09:51)

To je mnogo bitno, to sta ti kazes. Ako je za tebe to bitno, eto rekao si.
Ali zapamti sta si sada rekao i ponovi to za koju godinu.E to ce za tebe biti najteze. Ubrzo ce te Ana demantovati.E onda budi musko, pa priznaj.

Tralala

pre 10 godina

Ana je u tim dovela i sportskog psihologa Marijanu Mladenovic, kao i fitnes trenera Milana Lalosevica. Krajnje je vreme bilo da Ana sastavi tim. Jos troje Srba.
Nadam se da ce sa Jecmenicom uspeti nekako da odbrani poene iz cetvrtfinala US Opena u sledecih nekoliko turnira, a sto se tice Rikarda Sanceza, za njega nisam siguran koliko je dobar izbor.

Anonimus

pre 10 godina

Ana se dogovorila da radi sa Ivanom Djurdjevicem. Trenerom Aleksandre Krunic. Verovatno zatp sto je jeftiniji od sad vec bivseg trenera i eto.

Miky

pre 10 godina

(autolimar, 5. jul 2013 12:36)
Tvrdim da Ana ima igru, dobar servis, jake udarce... Sazrela je kao teniserka. Problem je sto nema konstantnosti igri, a to je sve u njenoj glavi. znaci da joj treba psiholog. Secam se RG 2008. Tada je zenski tenis bio u krizi, posle povlacenja Zestin Enan. Serena i Venus su igrale samo na retkim turnirima, Sarapova takodje mlada, nezrela. Jasno je da je Ana pala odmah posle tog trofeja na RG, zato sto u tom trenutku ni u kom smislu nije bila dorasla svetskom tronu. Jelena nista znacajnije n ije osvojila te godine, a na kraju je bila 1. na svetu. To je samo dokaz da je tada zenski tenis bio u ogromnoj krizi...

Nenad

pre 10 godina

Ona,ako zaista,iz srca i duse,zeli da ponovo osvoji neki Grand Slam,mora prvo da promeni stanje stvari u svojoj glavi.Ja bi sebi,da sam na njenom mestu,postavio pitanje:"Da li zelis da se maximalno posvetis karijeri i da se vratis na put iz 2008. ili da budes epizodista i prolazna figura na WTA Tour-u ?"
Mislim da je u samoj Ani problem,pa koliko je samo trenera promenila u kratkom vremenskom periodu?I,sta? Nista,nista nije dobila time.Pada,statira i stagnira od trenutka kada je dostigla vrh,nakon te titule na RG 2008.Vec od naredne nedelje,posle tog cuvenog Pariza,ona je pocela da pada...I to traje i danas.Ako u glavi jasno postavi sta zeli i krene u stvarnosti da odrazava svoja verovanja,lako ce okupiti dobar tim ljudi,poput Noletovog.Ona je ta,glavni krivac,u kojoj je problem i kljuc resenja.Jos je mlada i moze da se vrati na puteve stare slave,sve zavisi sta ona zeli i kako gleda na stvari.

Tralala

pre 10 godina

(krastavčević, beograd, 5. jul 2013 16:21)

Kako si to izvukao iz mog komentara? Odbraniti poene iz cetvrtfinala u sledecih nekoliko turnira = da joj zbir poena koje osvoji u Karlsbadu, Sinsinatiju, Torontu i Njujorku bude 500. To je vise nego izvodljivo... Plasmanom u cetvrto kolo US Opena dobija 280, pa ako 220 ne moze da izvuce na tri turnira, dzaba i pokusava...

mila

pre 10 godina

Pa ne znam on je bio ok trener.... Ne znam koliko je ovo dobra odluka.. Ana ima suoer udarce i lepu igru, ali je problem sto nije konstantna....

nikol dz. femija

pre 10 godina

(La Kosta, 5. jul 2013 09:51)

PRESREĆNI SU ZBOG TOGA Romani, Germani, Anglosaksonci, Normani,...i svi drugi, a Slovene, čijih plrmena ima sasvim dovoljno, baš briga !

ONDA TAKO I TREBA DA BUDE i DA NAM BUDE.

NE ZNAŠ NI ŠTA ĆE Ani Ivanović iz SRBIJE ti Britanci, trener i dečko. Ali ona valjda zna.

SREĆNO LEPOJ, PRELEPOJ Ani, koja fali u sutrašnjem finalu Vimbldona, MADA JE PUBLIKA U LONDONU SREĆNA što lepe Ane nema.

TU JE NJIHOVA masivna Sabine, jakih (očigledno ovde na sajtu uzbudjujuće seksi) nogu, sa pasošem Nemačke i ocem Poljakom, a ona je onda znači Aboridžinka plave krvi naravno.

DOBRO JE DA slovensko pleme Poljaka IMA JOŠ JEDNOG KANDIDATA ZA FINALE - pa će valjda JANOVIČ OSVETITI RADVANJSKU i DONETI RADOST Poljskoj i Poljacima u vidu PRVOG FINALA GREN SLEMA IKADA !

Žensko finale - ZA NAS JE NEBITNO - kao što bi za Zapad bilo vrlo nebitno i pričali bi o praznim stolicama i ne interesovanju za tenis i NARAVNO O PADU KVALITETA TENISA - DA U FINALU IGRAJU dve PREDSTAVNICE SLOVENSKIH plemena !

Oni navijaju za svoje i to je u redu, PA VALJDA I MI IMAMO PRAVO DA NAVIJAMO ZA SVOJE, svako gleda svoj interes, tako nas uče svi.

kiki

pre 10 godina

Draga Ana, ako ovo citas, onda imam predlog.
Kao sto pretpostavljam i sama shvatas, vreme ti polako istice. Godine treniranja uzimaju danak, volje je sve manje, povrede su na putu. Mladje i puno vise motivisane devojke su takodje tu negde, traze svoje mesto u svetu tenisa. Ipak voleo bih da napravis jos nekoliko dobrih rezultata.
Predlazem da godinu dana pauziras od svih van teniskih aktivnosti (samo za sponzore neizbezne akcije), svakako bolji trener (neko ko ima iskustvo, ne neko ko ce na tebi da se uci poslu).
SVAKAKO, NEMOJ VISE DA DAJES IZJAVE ZA MEDIJA. SVAKI PUT KAD POCNES DA SE HVALIS, DOZIVIS FIASKO SA NEKOM NO NAME 200-300stotom IGRACICOM. PO MOGUSTVU NEMOJ DA DAJES NIKAKVE IZJAVE, SKODI TI NEOSNOVANA SAMOHVALA, jos veoma nerviras one koji to citaju i time sebe duplo skodis, skuplja se losa energija.
Ili jednostavno prekini karijeru, svi cemo te secati sa par dobrih rezultata, sa jednim danom provedenim kao NO.1 (svaka cast i za to), sa lepim osmehom i gomilom gluposti koje si napricala za medija. Htela ili ne ali tako je, to ce biti tvoja skracena biografija. Onda deset-dvadeset godina ce se neka osnovna skola ili neka ulica u novom naselju nositi tvoje ime, i s vremena na vreme ces odigrati neki veteranski turnir (svi ce pevati gore navedu labudovu pesmu o tvojoj karijeri).
Na tebi je da izaberes put, puno srece u izboru.
Ja bih voleo da te jos vidim u nekom polufinalu ili finalu velikog turnira.

ja

pre 10 godina

Eeee Lisicki i Bartoli igraju za titulu,a ti menjaj trenera. A Ana je realno kvalitetnija od obe,ali mora mnogo da se radi i trenira i da se igra sa bistrom glavom.

Мекенро

pre 10 godina

Црна Ана, па није проблем у тренеру. Проблем је у глави и поред терена. Споменућу Робреда, Вердаска, оног голфера, модне писте, пријеме исл. Тренери долазе и пролазе, а резултати ужас. Дакле није само до њих, немогуће да су сви лоши.

sasa.r

pre 10 godina

Čitam i ne mogu da vjerujem! Neki od komentatora B92 kaže da je Ana kvalitetnija od Lisicki!?
Lisicki ima sve -ravni forehand strasan, backhand fenomenalan, kratke dijagonale, paralele, voleje, smečeve, nevjerovatne prve servise,drop shotove, izuzetne slas i kik druge servise.Ubedljivo najkompletnija teniserka današnjice. Jedino što nema je STRPLJENJE I SMIRENOST! Tu lekciju, nažalost, nije naučila. Zato je ona 24 a ne relano prva igračica svijeta.Ko imalo prati tenis mogao je vidjeti da je ona jedina teniserka na svijetu koja je nadjačala i servisom i strasnim udarcima i samu Serenu Vilijams. Pobjedila je Serenu zahvaljujući svojoj nevjerovatnoj agresivnoj igri a ne ,,čekalici".Ana Ivanović ima katastrofalan bakchand i sramota je da godinama nije usavrsila taj udarac, žalosno je što nema trenera koji bi potencirao na toj velikoj mani. Isto je i sa forehandom Jankoviceve.Njih dvije imaju TEHNIČKE OSNOVNE NEDOSTATKE!
Svako ko voli tenis, UŽIVA da gleda Sabine Lisicki. Ona je prototip modernog tenisera ali povrede i zdravstveni problemi su je udaljili od samog svjetskog vrha. Neko je dobro rekao za Njemicu...nije ona klasični 24 igrač svijeta koji ima limite. Ona ima igru ( i to je dokazala) za najbolju na svijetu ali SMIRENOST i strpljenje ZA SADA NIJE ,,KUPILA".Pozdrav!

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

I Nole bi puko kad bi menjao devojke kao sto Ana menja momke.Sport i nestabilna veza ne idu skupa.Zato je Nile no.1

Urezano na UŠATOM 1991

pre 10 godina

Svi vi luzeri koji ANI IVANOVIĆ nešto "savetujete":

Dakle, neka mi neko odgovori šta je cilj u životu? Da li je Ana negde pogrešila? Ima sve, mladost, lepotu, NOVAC, slavu, bila je broj 1 na svetu, ima jedan osvojen GS! Šta bi VI to od nje hteli? Samo zavist - jedna od boljki onih koji su duboko nezadovoljni sami sobom, vas rukovodi u nipodaštvanju DALEKO, DALEEEEKO BOLJIH od vas samih. A NAŠOJ ANI šelim da ne čita takve komentare, ili ako ih i pročita da zna da ih pišu SITNE duše. A tebi Ana, pobedjivala ili gubila, SVE NAJBOLJE u karijeri, i da znaš da UVEK postoje oni koji ćete podržavati bez obzira kakav rezultat postigla.

autolimar

pre 10 godina

Ani su zvezde i Bog pomogli da osbvoji R.Garos 2008. kraj priče! Sve ostalo suze, bol, drhtanje, nesigurnost, bez samopuzdanja....tuga zas nju i mučenje za nas, koji to gledamo 5 godina. Najbolje da se okrene manekenstvu, tenis nije više za nju, nažalost.

ma sta naprica

pre 10 godina

@nema tog trenera koji joj moze pomoci i vratiti je gde je bila... koliko god je voleli, to je realnost...
(La Kosta, 5. jul 2013 09:51)

To je mnogo bitno, to sta ti kazes. Ako je za tebe to bitno, eto rekao si.
Ali zapamti sta si sada rekao i ponovi to za koju godinu.E to ce za tebe biti najteze. Ubrzo ce te Ana demantovati.E onda budi musko, pa priznaj.

Žil Simon

pre 10 godina

Najsmešniji ili najtužniji su oni koji su najavljivali da će Ana Ivanović osvojiti ovaj Vimbldon, pre toga R.Garos, Madrid, Rim...a ona ne može da osvoji ni Pataju!? Ne znam, pošto sam Srbin, da budem tužan ili da se smejem, kakvi nerealni snovi i Ane i njenih navijača!? Nijedan joj trener ne može pomoći, ako sama sebi ne pomogne!

Anonimus

pre 10 godina

Ana se dogovorila da radi sa Ivanom Djurdjevicem. Trenerom Aleksandre Krunic. Verovatno zatp sto je jeftiniji od sad vec bivseg trenera i eto.

Tekelija

pre 10 godina

(nikol dz. femija, 5. jul 2013 10:25)

Мајсторе, колико ти налупа.
Па јеси ли свјестан да се највећом тенисерком свијета(како на западу па тако и на истоку) сматра тенисерска изразито словенске крви Мартина Навратилова.
Не може словенскије од тога.

Ана, реално, појма нема.
Можемо ми њу волити колико хоћемо, али то је само пристрасност због националности и физичког изгледа. Цура зна само јако ударати, и чак и то је само један ударац-форхенд. Зато нема: сервис(јури лоптицу сваки пут), бекхенд, волеј, брзину, агилност, памет за тенис, план и психу.
Можда ово све што сам написао изгледа прегрубо, али ко ју је год гледао и на само 10 минута успио да искључи пристрасност могао је ово да види.
Женски тенис никад није био гори, и то је једини разлог што једна оваква тенисерка може да се налази у врху...

aJJde bre

pre 10 godina

Eeee Lisicki i Bartoli igraju za titulu,a ti menjaj trenera. A Ana je realno kvalitetnija od obe,ali mora mnogo da se radi i trenira i da se igra sa bistrom glavom.
(ja, 5. jul 2013 09:56)

Hahahaha.....Ana bolja od Bartoli i Lisicki.....aaaaaaa...mozda Ana iz 2008. kada je iskoristila "crnu rupu" kako ti kazes i osvojila Rolan Garos! A ova danasnja Ana gubi od Babos, Buzar, Medine, Vesnine, Ursule...a od one prebacivacice loptica Agnjeske ne moze da osvoji ni set...mec obicno jedva traje oko 60 minuta! E bas me slatko nasmeja, ja bre ti si nadrealista, ne realista!

Miky

pre 10 godina

(autolimar, 5. jul 2013 12:36)
Tvrdim da Ana ima igru, dobar servis, jake udarce... Sazrela je kao teniserka. Problem je sto nema konstantnosti igri, a to je sve u njenoj glavi. znaci da joj treba psiholog. Secam se RG 2008. Tada je zenski tenis bio u krizi, posle povlacenja Zestin Enan. Serena i Venus su igrale samo na retkim turnirima, Sarapova takodje mlada, nezrela. Jasno je da je Ana pala odmah posle tog trofeja na RG, zato sto u tom trenutku ni u kom smislu nije bila dorasla svetskom tronu. Jelena nista znacajnije n ije osvojila te godine, a na kraju je bila 1. na svetu. To je samo dokaz da je tada zenski tenis bio u ogromnoj krizi...

Anin navijac

pre 10 godina

Super. Evo nekog mog rezimea:
- Ove brojke jos kao govore nesto dobro (jeste u odnosu na onu krizu i pad ispod 50 za vreme ili nakon Verdaska), ali uglavnom je i zavrsavala ucesce u trecem kolu, sto je premalo za bivseg broja 1 i Gren slem sampionku.
- Steta sto je Anina karijera posla tim tokom, ali i ovako moze biti zadovoljna, zaradila je dovoljno novca i jedna je od najpopularnijih zbog izgleda i tih nekih rezultata od ranije. I dobro je vaspitana.
- Sto se sada vec bivseg trenera tice, necu da gresim dusu, mozda mladoj dami ne bi pomogao niko. Setimo se problema sa podbacivanjem loptice. Sada toga nema, konacno. I manje je nervozna nego pre, ali mora jos to da se popravi.
- Neki moj zakljucak je da bi verovatno bilo bolje da nije bila ni sa jednim momkom do svoje 30-te i kraja karijere.
A koliko je to lako, stavimo se samo u tu poziciju. I ona je ljudsko bice, nije robot, tako da joj je oprosteno. Ne mora se niko smejati njenoj karijeri i njenim odlukama. Podrzimo je. Nadam se da ce konacno sazreti kao licnost. Sve je u glavi i treningu, ako cvrsto stoji na zemlji i zna pravi put, onda je to pravi pogodak. Svi ostali putevi su ipak malo zaobilazni.

Konstatacija

pre 10 godina

Ana se svake godine razilazi sa deckom i sa trenerima.Cim se rasturi sa deckom odmah pukne na vaznom turniru a onda se rastane i sa trenerom

Miky

pre 10 godina

Ne znam koliko je to dobro ni koji je razlog njihovog rastanka. Ko je gledao Anu, zna da igra najbolj tenis u karijeri, bolji nego 2008. Mozda je trebala u svoj tim uvrstiti nekog vrhunskog psihologa, nista drugo joj ne treba...

Tralala

pre 10 godina

Ana je u tim dovela i sportskog psihologa Marijanu Mladenovic, kao i fitnes trenera Milana Lalosevica. Krajnje je vreme bilo da Ana sastavi tim. Jos troje Srba.
Nadam se da ce sa Jecmenicom uspeti nekako da odbrani poene iz cetvrtfinala US Opena u sledecih nekoliko turnira, a sto se tice Rikarda Sanceza, za njega nisam siguran koliko je dobar izbor.

Deki

pre 10 godina

Ana je posle Selešove naš najveći talenat.Nažalost,neiskorišćen.Nijedan trener njoj ne može da pomogne da udje u sam vrh.Ona je 2008. imala sve za novu Selešovu,ali je ispustila voz.Ona je sa 21. godinom osvojila RG,jer je talenat povukao i na o"ruk(Enan se povukla).Što si stariji,pritisak dolazi do izražaja,koji do danas nije rešila.Jednostavno,glava ne radi.Jedno vreme igra fenomenalno,a onda kao muva bez glave.Ni lopticu prilikom servisa ne može da baci normalno?I sada mogu da se vide kod nje neki udarci koji su savršenstvo,ali kratkog daha.

BK

pre 10 godina

Nisam iznenadjen. Ovo sam predvidjao jos ranije. Jedino me cudi da je toliko dugo izdrzao radeci sa nekim ko izgleda nije toliko motivisan za tenis. In je ipak ozbiljan covek I trener.

Ana mora da se dogovori sama sa sobom sta hoce I sta su joj prioriteti. Ovo sada su sve posledice njenih "priprema" od Verdaska i Skota pa nadalje.

Zelim joj da donese najbolju odluku za nju samu. Tenis nije najvaznija stvar na svetu. Ali, ako odabere tenis kao prioritet za naredni period od par godina, bilo ko da je trenira, bice uspeha.

Pozdrav iz Australije

BK

ruru

pre 10 godina

Svi mi koji besomucno pratimo tenis o ovome pricamo odavno! Devojci treba autoritet u lozi, a ne skamenjena faca ledenog Britanca. Ana, odresi kesu i nadji nekog jezivog ovaj put!

Drda

pre 10 godina

Devojka je bila prva, uzela garos, i dalje odlicno zaradjuje, a tenisom se bavi poluprofesionalno. Realno nju tenis vise ne uzbudjuje kako kaze, ali ona je generalno veoma uspesna i uzela je veci novac do 25 godine nego hirurg u Norveskoj za ceo svoj zivot.

Tralala

pre 10 godina

(krastavčević, beograd, 5. jul 2013 16:21)

Kako si to izvukao iz mog komentara? Odbraniti poene iz cetvrtfinala u sledecih nekoliko turnira = da joj zbir poena koje osvoji u Karlsbadu, Sinsinatiju, Torontu i Njujorku bude 500. To je vise nego izvodljivo... Plasmanom u cetvrto kolo US Opena dobija 280, pa ako 220 ne moze da izvuce na tri turnira, dzaba i pokusava...

autolimar

pre 10 godina

(Miky, 5. jul 2013 11:03)
Šta bre čoveće pričaš? Ana igra bolje nego 2008? Pa tih godina Ana je osvojila R.Garos, igrala GS finala, polufinala, osvajala najjače turnire! Sada gubi i od Bužar, Baboš, Bartel, Morite,Ursule Radvanjske,Vesnine,Medine... da ne pričamo da nema šanse da uopšte ugrozi u meču neku iz TOP 10, napr od Agnješke Radvanjske ne može ni set da osvoji....svašta čivek može ovde da pročita!

veliki ljubitelj sporta

pre 10 godina

Ani treba trener + psiholog. To je za vrhunske rezultate neophodno, a narociti njoj. Psiha i stabilnost moze da nadomesti i neke tehnicke dodatke, obrnuto, nikad.
I ne znam odakle pravo ljudima da vređaju, osuđuju i nipodaštavaju Anu ili bilo kog drugog sportistu - to su NJIHOVI rezultati i NJIHOVE karijere!

krastavčević, beograd

pre 10 godina

(Tralala, 5. jul 2013 15:45)

U svim varijantama ti sigurno misliš da Ana ima realne šanse da osvoji USA OPEN? Ha!

mila

pre 10 godina

Pa ne znam on je bio ok trener.... Ne znam koliko je ovo dobra odluka.. Ana ima suoer udarce i lepu igru, ali je problem sto nije konstantna....

Nenad

pre 10 godina

Ona,ako zaista,iz srca i duse,zeli da ponovo osvoji neki Grand Slam,mora prvo da promeni stanje stvari u svojoj glavi.Ja bi sebi,da sam na njenom mestu,postavio pitanje:"Da li zelis da se maximalno posvetis karijeri i da se vratis na put iz 2008. ili da budes epizodista i prolazna figura na WTA Tour-u ?"
Mislim da je u samoj Ani problem,pa koliko je samo trenera promenila u kratkom vremenskom periodu?I,sta? Nista,nista nije dobila time.Pada,statira i stagnira od trenutka kada je dostigla vrh,nakon te titule na RG 2008.Vec od naredne nedelje,posle tog cuvenog Pariza,ona je pocela da pada...I to traje i danas.Ako u glavi jasno postavi sta zeli i krene u stvarnosti da odrazava svoja verovanja,lako ce okupiti dobar tim ljudi,poput Noletovog.Ona je ta,glavni krivac,u kojoj je problem i kljuc resenja.Jos je mlada i moze da se vrati na puteve stare slave,sve zavisi sta ona zeli i kako gleda na stvari.