Tenis 37

Petak, 08.01.2010.

15:25

Nadal ubedljiv protiv Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki ubedljivo je poražen od Rafaela Nadala u dva seta 6:1, 6:3 u polufinalu turnira u Dohi.

Nadal ubedljiv protiv Troickog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

bivsa svetlana

pre 14 godina

Nemojmo biti sad previse kriticni prema Viktrou, z njeg je polufinale na ovom turniru puna kapa!
I drago mi je da se malo trg'o u drugom setu, pa nije bila totalna blamaza.
Samo nared Viktore, pusti Noletu da delje Spanca!

ja

pre 14 godina

Trenutno je takav odnos snaga i sasvim logican rezultat.
Sutra ce na slican nacin Nadal proci protiv Davidenka, mozda uzme koji gem vise, ali sanse za pobedu su mu ravne danasnjim Viktorovim sansama.
Uostalom tome u prilog govori i cinjenica da je Nadal rusa uspeo samo jednom da pobedi na tvrdim podlogama sada vec daleke 2006. godine, a i tada je to uradio jedva u 3 seta u mecu u kome je rus u svakom segmentu igre bio bolji i na kraju osvojio i vise poena od spanca.
Naredna 4 mecha je rus ubedljivo i glatko dobijao sa 2:0, od toga 2 mecha u funalima masters turnira.
S obzirom da je na ovom turniru Davidenko izbacio i Federera koji mu je donedavno bio nepremostiva prepreka, mislim da Rafa nema ama bash nikakve sanse u tom finalu.

aleksa sd

pre 14 godina

Prvo da iskreno cestitam Viktoru na polufinalu ipak je ovo njegov limit u ovom trenutku on jednstavno ima blokadu kada igra protiv top 5 igraca, ali ovo je ipak uspeh i dobra podloga za AO ja mislim da ako odrzi ovu formu i ako ga sreca malo pogleda na zrebu da moze do 1/8 finala na AO. Sto se tice Nadala ipak ne treba preterivati i odmah ga dizati u nebesa i govoriti o njegovoj superiornosti jer od pocetka nove sezone on nije pobedio ni jednog igraca iz top 5, uostalom videcemo protiv Davidenka koliko on moze u ovom trenutku to ce biti pravi pokazatelj negove trenutne forme a i da sacekamo ovaj egzibicioni turnir na kome igraju Nole, Del Potro, Gonzales ... pa da vidimo ko je u kakvoj formi pred AO.

bojan

pre 14 godina

Zna se ko je nadal a ko troicki veliki je uspjeh troickog sto je uzeo 4 gema ali u svakom slucaju polufinale dobar rezultat za troickog bice on oko 30-60 mjesta sto je odlicno

Nole

pre 14 godina

Alo pa nije on Cilic da unisti Nadala 6-1,6-3, znate kako Cilic kaze daj mi Troickog da se igram!

Sretan Bozic!
(Cile kralj!, 8. januar 2010 16:25)

To kad je Čilić "uništio" Nadala je bilo u vrijeme kad je Nadal bio u najgoroj formi u karijeri, u protivnom jadan Čilić.A u istom tom periodu Nole je dobio Rafu 3 puta. A znaš li ti da Nole plače kad ne igra s Čilićem, jer ga je dosad rasturao 4 puta, zato pssssssssssssssssssssssst!!!

Svim pravoslavcima: MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!!!

Filip_NP

pre 14 godina

Ni Cilic nije nista posebno,ali to ne umanjuje cinjenicu da je Troicki odigrao ocajan mec.Vec skoro svaki turnir Troicki zavrsi ubedljivim porazom i mora malo da se pojaca na psihickom planu,i kada to uradi bice bolji moci ce da se nosi i sa top 5 igracima.Napred Tipsarevic!

Syn Gates

pre 14 godina

Danasnjom igrom Nadala ne bi zaustavio apsulutno niko,neverovatna igra.Osvaja turnir, evo upravo Feki izgubi od Kolje.Tesko ali osvaja.

boombar

pre 14 godina

Stvarno smo mi Srbi (komentatori) priča za sebe, a o „onima tamo“ da i ne govorim.
U prvom komentaru majstor poziva „pljuvače“ da raspale. Drugim rečima ko ne napiše da je Viktor, u nasjmanju ruku, moralni pobednik (ovaj termin su Srbi izmislili 100%), taj je „pljuvač“. Izvesna „Vanja bre“ se dere na nas koji pišemo, a nismo, zamisli, bili u polufinalu nijednog ATP turnira. Pu na nas.
Viktor dođe do polufinala preko slabije ragniranih i odmah se nađe neko ko kaže :“e što nije pobedio nekog od prvih 15“, a Nadal dođe do finala preko istih tih, i odmah je „u staroj formi, kao iz starih dana“ i sl.
Ali dobro, papir trpi sve.
Što se tiče Viktora čovek je odigrao sasvim OK i napravio sebi odličnu psihološku podlogu za naredne turnire, prvenstveno za AO. Samo napred !
I samo još nešto. Kad pogledam kako igraju ovi što su prošle godine bili povređeni (Nadal, Davidenko), prosto me je strah šta će biti kad se vrate Nalbandijan i Rodik :-)

Ženevljanin

pre 14 godina

Najbolja igra "novog" Rafe, koji sa, desetak kg manje, ne otskače više svojim fizičkim izgledom od ostalih vrhunskih tenisera. Kao i dve Belgijanke u WTA, Nadal pokazuje da veliki igrač ostaje veliki, uprkos pauzama i povredama. I ove godine, Rafa će biti u najužoj konkurenciji za prvo mesto na ATP listi.
Trocki s druge strane pokazuje razočaravajuću spremnost da se de facto potpuno preda kad naiđe na boljeg od sebe. Tako je u prvom setu izgubio 18 uzastopnih poena, što je zaista mnogo, bez obzira na izvanrednu igru Nadala. Takva malodušnost je čudna, ako se zna da je Viktor napravi fantastičan skok na ATP lestvici u poslednjih par godina... što bi moralo da mu silno podigne samopuzdanje. A kad još nije bio ni u prvih 100, umeo da pošteno namuči tada neprikosnovenog Federera (Tokio, 6:7, 6:7). To, i neki drugi uspesi protiv najjačih svetskih tenisera, daju nadu da se taj hendikep može otkloniti. A polufinale je sigurno uspeh; toliko je, uostalom, postigao i svetski broj 1...koga je maločas Davidenko pobedio u velikom stilu.

gradjanka

pre 14 godina

da, važno je da pomeneš ćilića.
u to vreme svi su ga pobeđivali ali on je sportista koji nije predavao mečeve i kad ih ubedljivo gubi. što mnogi rade.
ali ne zaboravi da je imao teške povrede i dugačak oporavak.
stvarno ti je komentar bez veze. jednom mu se posrećilo a meč je bio ko da igra sa nadalom koji ima jednu vezanu ruku i jednu nogu u gipsu.
malo objektivnosti, prijatelju.
videćemo ćilića na ao za desetak dana.
ako prođe prvo kolo, svaka čas'

TennisGirl

pre 14 godina

Steta... ali ipak je to Nadal...
I ovo je odlican uspeh, biti u polufinalu sa ovakvim igracima...
Svaka cast i srecno na sledecim turnirima...

Jednorog68

pre 14 godina

Kao prvo: meč dva neravnopravna igrača.

Viktor se trudio da da najviše od sebe, ali, videli smo, to nije bilo dovoljno ni da na tren ugrozi rivala.

A sada o Rafi. Mnogo se lepog i pohvalnog može reći, počev od odlične igre, sigurnosti, promena koje se odnose na smanjenje kretanja i skraćivanje poena kad god je to mogućno, pa sve do tako prepoznatljivog izgleda sigurnosti i samopouzdanja.

Promenio je igru unekoliko, ali jasno je zašto i to je regularno i ne sme se zato manje ceniti.

Lični utisak: vratio se 90%.

Godina će biti zanimljiva, možda i jedna od najzanimljivijih otkako pratim tenis, a to nije malo.
Od Rafe očekujem veliki povratak posle neugodne godine gde većina "zaboravlja" da je "ranjenog lava" , ipak, lako bilo pobeđivati.

A ja, za kraj, moram reći i ovo: najbolji svih vremena je Rodžer.
Ko je tog i takvog Rodžera uspeo, borbom, da skine sa trona?

RAFA!

Za obojicu LEPO mesto u istoriji tenisa.

IVORY

pre 14 godina

Slab je jos on za Nadala, ali sam ipak ocekivao malo bolji rezultat. Nema veze, on je svoje na ovom turniru odradio.
U izvestaju ste zaboravili (ili nemate podatak) koliko je ATP poena Troicki zaradio na ovom turniru.

serve&volley

pre 14 godina

Ovo je bilo i ocekivano.Nadal ne lezi Troickom cija igra se bazira na servisu a po igri Viktorovo mesto je tu medju 30,mozda 20 najboljih.To uopste nije lose,zapravo je odlicna pozicija za igraca koji nema varijacije u igri vec mu se igra svodi na jak servis i snazan forehand.Ja se ne secam kad sam video Viktora da igra skracenu loptu ili slice a tek izlazak na mrezu,za njega je naucna fantastika.

BorisNs

pre 14 godina

Pa dobro,nadali smo se pobedi,ali i ovo je veliki uspeh!Dosao je do 1/2 gde su jos i Federer,Nadal i Dvidenko....ovo je svakako veliki uspeh za njega i nas tenis!

Djole

pre 14 godina

Mora Vica jos mnogooooooo da vezba ako ima u planu da se suprstavlja prvig igracima atp-a. Ovo danas je izgledalo smesno i totalno amaterski. Cak se nije ni trudio ni pokazivao zelju da pogleda Nadala u oci. Razumem ja da sam ja niko i nista da komentarisem, ali mi nije jasno kako neko nema zelju da da sve od sebe protiv ovakvog maga kakav je Nadal.
Srecno Vico.

Mrksoni

pre 14 godina

Sta sam vam rekao juce da Viktor nece uzeti vise od 4 gema u mecu.Njemu Rafa jednostavno ne lezi kao igrac,a i razlika u kvalitetu je velika.Mozemo da budemo prezadovoljni sa Viktorom tu gde jeste, s obzirom na kvalitet koji poseduje.

Artemije

pre 14 godina

Ponizi ga Nadal...11 gemova uzastopno.
Troicki je strasno limitiran teniser, 90% igre mu se zasniva na servisu koji mu je nekonstantan.
Ali dobro, bice on jos dugo oko top 30 sto je super

MM

pre 14 godina

Bravo Viktore, odlican uspeh. Biti u polufinalu nekog turnira zajedno sa Federerom, Nadalom i Davidenkom nije mala stvar. Doduse, mora se priznati da ga Nadal nekako uvek odelje posteno...
P.S. Bas vam dobra ova slika :)

Predo

pre 14 godina

Viktoru se nema sta zamjeriti. Borio se koliko je mogao. Mozda je malo previse vjerovao da moze uciniti nesto vise i pri tom sagorio. Ali, realno je mogao uzeti jos koji gem i nista vise. Viktor je svojim plasmanom na ATP listi prevazisao sva ocekivanja svojih kolega i poznavalaca tenisa u Srbiji i sire. Ono sto nam daje nadu da se moze duze zadrzati u prvih trideset je da on uglavnom dobija igrace losije rangirane od njega, za razliku od Tipsarevica, koji moze bukvalno dobiti svakoga (sem prve petorke), ali i izgubiti od 150-tog na listi (u zadnje vrijeme se popravio u tom segmentu).
Vidi se da je Viktor dosta radio u zadnje vrijeme na servisu, bekhendu itd. Drugi servis je i dalje bolna tacka. Taj problem on vuce jos iz rane faze treniranja, a to je jako tesko ispraviti kada postanete zreo igrac. A covjek ima 193 cm i vrlo je snazan. MOzda Pilic moze uciniti nesto po tom pitanju. A Nadal je pokazao da mu NOvak nece tako lako oteti drugo mjesto.

Vukan-Najveci fan Viktora na svetu!

pre 14 godina

Ajmo,pljuvaci krenite!!!Ali svi vi znajte da je Viktor ispunio svoje na ovom turniru,dobio slabije od sebe a izgubio od,mozda,najboljeg na svetu.A ja kao i svi pravi navijaci bicemo uz tebe i kada dobijas i kada gubis

MM

pre 14 godina

Bravo Viktore, odlican uspeh. Biti u polufinalu nekog turnira zajedno sa Federerom, Nadalom i Davidenkom nije mala stvar. Doduse, mora se priznati da ga Nadal nekako uvek odelje posteno...
P.S. Bas vam dobra ova slika :)

Vukan-Najveci fan Viktora na svetu!

pre 14 godina

Ajmo,pljuvaci krenite!!!Ali svi vi znajte da je Viktor ispunio svoje na ovom turniru,dobio slabije od sebe a izgubio od,mozda,najboljeg na svetu.A ja kao i svi pravi navijaci bicemo uz tebe i kada dobijas i kada gubis

Djole

pre 14 godina

Mora Vica jos mnogooooooo da vezba ako ima u planu da se suprstavlja prvig igracima atp-a. Ovo danas je izgledalo smesno i totalno amaterski. Cak se nije ni trudio ni pokazivao zelju da pogleda Nadala u oci. Razumem ja da sam ja niko i nista da komentarisem, ali mi nije jasno kako neko nema zelju da da sve od sebe protiv ovakvog maga kakav je Nadal.
Srecno Vico.

Artemije

pre 14 godina

Ponizi ga Nadal...11 gemova uzastopno.
Troicki je strasno limitiran teniser, 90% igre mu se zasniva na servisu koji mu je nekonstantan.
Ali dobro, bice on jos dugo oko top 30 sto je super

Jednorog68

pre 14 godina

Kao prvo: meč dva neravnopravna igrača.

Viktor se trudio da da najviše od sebe, ali, videli smo, to nije bilo dovoljno ni da na tren ugrozi rivala.

A sada o Rafi. Mnogo se lepog i pohvalnog može reći, počev od odlične igre, sigurnosti, promena koje se odnose na smanjenje kretanja i skraćivanje poena kad god je to mogućno, pa sve do tako prepoznatljivog izgleda sigurnosti i samopouzdanja.

Promenio je igru unekoliko, ali jasno je zašto i to je regularno i ne sme se zato manje ceniti.

Lični utisak: vratio se 90%.

Godina će biti zanimljiva, možda i jedna od najzanimljivijih otkako pratim tenis, a to nije malo.
Od Rafe očekujem veliki povratak posle neugodne godine gde većina "zaboravlja" da je "ranjenog lava" , ipak, lako bilo pobeđivati.

A ja, za kraj, moram reći i ovo: najbolji svih vremena je Rodžer.
Ko je tog i takvog Rodžera uspeo, borbom, da skine sa trona?

RAFA!

Za obojicu LEPO mesto u istoriji tenisa.

Mrksoni

pre 14 godina

Sta sam vam rekao juce da Viktor nece uzeti vise od 4 gema u mecu.Njemu Rafa jednostavno ne lezi kao igrac,a i razlika u kvalitetu je velika.Mozemo da budemo prezadovoljni sa Viktorom tu gde jeste, s obzirom na kvalitet koji poseduje.

Nole

pre 14 godina

Alo pa nije on Cilic da unisti Nadala 6-1,6-3, znate kako Cilic kaze daj mi Troickog da se igram!

Sretan Bozic!
(Cile kralj!, 8. januar 2010 16:25)

To kad je Čilić "uništio" Nadala je bilo u vrijeme kad je Nadal bio u najgoroj formi u karijeri, u protivnom jadan Čilić.A u istom tom periodu Nole je dobio Rafu 3 puta. A znaš li ti da Nole plače kad ne igra s Čilićem, jer ga je dosad rasturao 4 puta, zato pssssssssssssssssssssssst!!!

Svim pravoslavcima: MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!!!

BorisNs

pre 14 godina

Pa dobro,nadali smo se pobedi,ali i ovo je veliki uspeh!Dosao je do 1/2 gde su jos i Federer,Nadal i Dvidenko....ovo je svakako veliki uspeh za njega i nas tenis!

TennisGirl

pre 14 godina

Steta... ali ipak je to Nadal...
I ovo je odlican uspeh, biti u polufinalu sa ovakvim igracima...
Svaka cast i srecno na sledecim turnirima...

Predo

pre 14 godina

Viktoru se nema sta zamjeriti. Borio se koliko je mogao. Mozda je malo previse vjerovao da moze uciniti nesto vise i pri tom sagorio. Ali, realno je mogao uzeti jos koji gem i nista vise. Viktor je svojim plasmanom na ATP listi prevazisao sva ocekivanja svojih kolega i poznavalaca tenisa u Srbiji i sire. Ono sto nam daje nadu da se moze duze zadrzati u prvih trideset je da on uglavnom dobija igrace losije rangirane od njega, za razliku od Tipsarevica, koji moze bukvalno dobiti svakoga (sem prve petorke), ali i izgubiti od 150-tog na listi (u zadnje vrijeme se popravio u tom segmentu).
Vidi se da je Viktor dosta radio u zadnje vrijeme na servisu, bekhendu itd. Drugi servis je i dalje bolna tacka. Taj problem on vuce jos iz rane faze treniranja, a to je jako tesko ispraviti kada postanete zreo igrac. A covjek ima 193 cm i vrlo je snazan. MOzda Pilic moze uciniti nesto po tom pitanju. A Nadal je pokazao da mu NOvak nece tako lako oteti drugo mjesto.

Ženevljanin

pre 14 godina

Najbolja igra "novog" Rafe, koji sa, desetak kg manje, ne otskače više svojim fizičkim izgledom od ostalih vrhunskih tenisera. Kao i dve Belgijanke u WTA, Nadal pokazuje da veliki igrač ostaje veliki, uprkos pauzama i povredama. I ove godine, Rafa će biti u najužoj konkurenciji za prvo mesto na ATP listi.
Trocki s druge strane pokazuje razočaravajuću spremnost da se de facto potpuno preda kad naiđe na boljeg od sebe. Tako je u prvom setu izgubio 18 uzastopnih poena, što je zaista mnogo, bez obzira na izvanrednu igru Nadala. Takva malodušnost je čudna, ako se zna da je Viktor napravi fantastičan skok na ATP lestvici u poslednjih par godina... što bi moralo da mu silno podigne samopuzdanje. A kad još nije bio ni u prvih 100, umeo da pošteno namuči tada neprikosnovenog Federera (Tokio, 6:7, 6:7). To, i neki drugi uspesi protiv najjačih svetskih tenisera, daju nadu da se taj hendikep može otkloniti. A polufinale je sigurno uspeh; toliko je, uostalom, postigao i svetski broj 1...koga je maločas Davidenko pobedio u velikom stilu.

IVORY

pre 14 godina

Slab je jos on za Nadala, ali sam ipak ocekivao malo bolji rezultat. Nema veze, on je svoje na ovom turniru odradio.
U izvestaju ste zaboravili (ili nemate podatak) koliko je ATP poena Troicki zaradio na ovom turniru.

boombar

pre 14 godina

Stvarno smo mi Srbi (komentatori) priča za sebe, a o „onima tamo“ da i ne govorim.
U prvom komentaru majstor poziva „pljuvače“ da raspale. Drugim rečima ko ne napiše da je Viktor, u nasjmanju ruku, moralni pobednik (ovaj termin su Srbi izmislili 100%), taj je „pljuvač“. Izvesna „Vanja bre“ se dere na nas koji pišemo, a nismo, zamisli, bili u polufinalu nijednog ATP turnira. Pu na nas.
Viktor dođe do polufinala preko slabije ragniranih i odmah se nađe neko ko kaže :“e što nije pobedio nekog od prvih 15“, a Nadal dođe do finala preko istih tih, i odmah je „u staroj formi, kao iz starih dana“ i sl.
Ali dobro, papir trpi sve.
Što se tiče Viktora čovek je odigrao sasvim OK i napravio sebi odličnu psihološku podlogu za naredne turnire, prvenstveno za AO. Samo napred !
I samo još nešto. Kad pogledam kako igraju ovi što su prošle godine bili povređeni (Nadal, Davidenko), prosto me je strah šta će biti kad se vrate Nalbandijan i Rodik :-)

gradjanka

pre 14 godina

da, važno je da pomeneš ćilića.
u to vreme svi su ga pobeđivali ali on je sportista koji nije predavao mečeve i kad ih ubedljivo gubi. što mnogi rade.
ali ne zaboravi da je imao teške povrede i dugačak oporavak.
stvarno ti je komentar bez veze. jednom mu se posrećilo a meč je bio ko da igra sa nadalom koji ima jednu vezanu ruku i jednu nogu u gipsu.
malo objektivnosti, prijatelju.
videćemo ćilića na ao za desetak dana.
ako prođe prvo kolo, svaka čas'

Syn Gates

pre 14 godina

Danasnjom igrom Nadala ne bi zaustavio apsulutno niko,neverovatna igra.Osvaja turnir, evo upravo Feki izgubi od Kolje.Tesko ali osvaja.

serve&volley

pre 14 godina

Ovo je bilo i ocekivano.Nadal ne lezi Troickom cija igra se bazira na servisu a po igri Viktorovo mesto je tu medju 30,mozda 20 najboljih.To uopste nije lose,zapravo je odlicna pozicija za igraca koji nema varijacije u igri vec mu se igra svodi na jak servis i snazan forehand.Ja se ne secam kad sam video Viktora da igra skracenu loptu ili slice a tek izlazak na mrezu,za njega je naucna fantastika.

bojan

pre 14 godina

Zna se ko je nadal a ko troicki veliki je uspjeh troickog sto je uzeo 4 gema ali u svakom slucaju polufinale dobar rezultat za troickog bice on oko 30-60 mjesta sto je odlicno

Filip_NP

pre 14 godina

Ni Cilic nije nista posebno,ali to ne umanjuje cinjenicu da je Troicki odigrao ocajan mec.Vec skoro svaki turnir Troicki zavrsi ubedljivim porazom i mora malo da se pojaca na psihickom planu,i kada to uradi bice bolji moci ce da se nosi i sa top 5 igracima.Napred Tipsarevic!

aleksa sd

pre 14 godina

Prvo da iskreno cestitam Viktoru na polufinalu ipak je ovo njegov limit u ovom trenutku on jednstavno ima blokadu kada igra protiv top 5 igraca, ali ovo je ipak uspeh i dobra podloga za AO ja mislim da ako odrzi ovu formu i ako ga sreca malo pogleda na zrebu da moze do 1/8 finala na AO. Sto se tice Nadala ipak ne treba preterivati i odmah ga dizati u nebesa i govoriti o njegovoj superiornosti jer od pocetka nove sezone on nije pobedio ni jednog igraca iz top 5, uostalom videcemo protiv Davidenka koliko on moze u ovom trenutku to ce biti pravi pokazatelj negove trenutne forme a i da sacekamo ovaj egzibicioni turnir na kome igraju Nole, Del Potro, Gonzales ... pa da vidimo ko je u kakvoj formi pred AO.

ja

pre 14 godina

Trenutno je takav odnos snaga i sasvim logican rezultat.
Sutra ce na slican nacin Nadal proci protiv Davidenka, mozda uzme koji gem vise, ali sanse za pobedu su mu ravne danasnjim Viktorovim sansama.
Uostalom tome u prilog govori i cinjenica da je Nadal rusa uspeo samo jednom da pobedi na tvrdim podlogama sada vec daleke 2006. godine, a i tada je to uradio jedva u 3 seta u mecu u kome je rus u svakom segmentu igre bio bolji i na kraju osvojio i vise poena od spanca.
Naredna 4 mecha je rus ubedljivo i glatko dobijao sa 2:0, od toga 2 mecha u funalima masters turnira.
S obzirom da je na ovom turniru Davidenko izbacio i Federera koji mu je donedavno bio nepremostiva prepreka, mislim da Rafa nema ama bash nikakve sanse u tom finalu.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Nemojmo biti sad previse kriticni prema Viktrou, z njeg je polufinale na ovom turniru puna kapa!
I drago mi je da se malo trg'o u drugom setu, pa nije bila totalna blamaza.
Samo nared Viktore, pusti Noletu da delje Spanca!

Artemije

pre 14 godina

Ponizi ga Nadal...11 gemova uzastopno.
Troicki je strasno limitiran teniser, 90% igre mu se zasniva na servisu koji mu je nekonstantan.
Ali dobro, bice on jos dugo oko top 30 sto je super

Vukan-Najveci fan Viktora na svetu!

pre 14 godina

Ajmo,pljuvaci krenite!!!Ali svi vi znajte da je Viktor ispunio svoje na ovom turniru,dobio slabije od sebe a izgubio od,mozda,najboljeg na svetu.A ja kao i svi pravi navijaci bicemo uz tebe i kada dobijas i kada gubis

Mrksoni

pre 14 godina

Sta sam vam rekao juce da Viktor nece uzeti vise od 4 gema u mecu.Njemu Rafa jednostavno ne lezi kao igrac,a i razlika u kvalitetu je velika.Mozemo da budemo prezadovoljni sa Viktorom tu gde jeste, s obzirom na kvalitet koji poseduje.

Jednorog68

pre 14 godina

Kao prvo: meč dva neravnopravna igrača.

Viktor se trudio da da najviše od sebe, ali, videli smo, to nije bilo dovoljno ni da na tren ugrozi rivala.

A sada o Rafi. Mnogo se lepog i pohvalnog može reći, počev od odlične igre, sigurnosti, promena koje se odnose na smanjenje kretanja i skraćivanje poena kad god je to mogućno, pa sve do tako prepoznatljivog izgleda sigurnosti i samopouzdanja.

Promenio je igru unekoliko, ali jasno je zašto i to je regularno i ne sme se zato manje ceniti.

Lični utisak: vratio se 90%.

Godina će biti zanimljiva, možda i jedna od najzanimljivijih otkako pratim tenis, a to nije malo.
Od Rafe očekujem veliki povratak posle neugodne godine gde većina "zaboravlja" da je "ranjenog lava" , ipak, lako bilo pobeđivati.

A ja, za kraj, moram reći i ovo: najbolji svih vremena je Rodžer.
Ko je tog i takvog Rodžera uspeo, borbom, da skine sa trona?

RAFA!

Za obojicu LEPO mesto u istoriji tenisa.

ja

pre 14 godina

Trenutno je takav odnos snaga i sasvim logican rezultat.
Sutra ce na slican nacin Nadal proci protiv Davidenka, mozda uzme koji gem vise, ali sanse za pobedu su mu ravne danasnjim Viktorovim sansama.
Uostalom tome u prilog govori i cinjenica da je Nadal rusa uspeo samo jednom da pobedi na tvrdim podlogama sada vec daleke 2006. godine, a i tada je to uradio jedva u 3 seta u mecu u kome je rus u svakom segmentu igre bio bolji i na kraju osvojio i vise poena od spanca.
Naredna 4 mecha je rus ubedljivo i glatko dobijao sa 2:0, od toga 2 mecha u funalima masters turnira.
S obzirom da je na ovom turniru Davidenko izbacio i Federera koji mu je donedavno bio nepremostiva prepreka, mislim da Rafa nema ama bash nikakve sanse u tom finalu.

Djole

pre 14 godina

Mora Vica jos mnogooooooo da vezba ako ima u planu da se suprstavlja prvig igracima atp-a. Ovo danas je izgledalo smesno i totalno amaterski. Cak se nije ni trudio ni pokazivao zelju da pogleda Nadala u oci. Razumem ja da sam ja niko i nista da komentarisem, ali mi nije jasno kako neko nema zelju da da sve od sebe protiv ovakvog maga kakav je Nadal.
Srecno Vico.

Filip_NP

pre 14 godina

Ni Cilic nije nista posebno,ali to ne umanjuje cinjenicu da je Troicki odigrao ocajan mec.Vec skoro svaki turnir Troicki zavrsi ubedljivim porazom i mora malo da se pojaca na psihickom planu,i kada to uradi bice bolji moci ce da se nosi i sa top 5 igracima.Napred Tipsarevic!

MM

pre 14 godina

Bravo Viktore, odlican uspeh. Biti u polufinalu nekog turnira zajedno sa Federerom, Nadalom i Davidenkom nije mala stvar. Doduse, mora se priznati da ga Nadal nekako uvek odelje posteno...
P.S. Bas vam dobra ova slika :)

Nole

pre 14 godina

Alo pa nije on Cilic da unisti Nadala 6-1,6-3, znate kako Cilic kaze daj mi Troickog da se igram!

Sretan Bozic!
(Cile kralj!, 8. januar 2010 16:25)

To kad je Čilić "uništio" Nadala je bilo u vrijeme kad je Nadal bio u najgoroj formi u karijeri, u protivnom jadan Čilić.A u istom tom periodu Nole je dobio Rafu 3 puta. A znaš li ti da Nole plače kad ne igra s Čilićem, jer ga je dosad rasturao 4 puta, zato pssssssssssssssssssssssst!!!

Svim pravoslavcima: MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!!!

bojan

pre 14 godina

Zna se ko je nadal a ko troicki veliki je uspjeh troickog sto je uzeo 4 gema ali u svakom slucaju polufinale dobar rezultat za troickog bice on oko 30-60 mjesta sto je odlicno

gradjanka

pre 14 godina

da, važno je da pomeneš ćilića.
u to vreme svi su ga pobeđivali ali on je sportista koji nije predavao mečeve i kad ih ubedljivo gubi. što mnogi rade.
ali ne zaboravi da je imao teške povrede i dugačak oporavak.
stvarno ti je komentar bez veze. jednom mu se posrećilo a meč je bio ko da igra sa nadalom koji ima jednu vezanu ruku i jednu nogu u gipsu.
malo objektivnosti, prijatelju.
videćemo ćilića na ao za desetak dana.
ako prođe prvo kolo, svaka čas'

IVORY

pre 14 godina

Slab je jos on za Nadala, ali sam ipak ocekivao malo bolji rezultat. Nema veze, on je svoje na ovom turniru odradio.
U izvestaju ste zaboravili (ili nemate podatak) koliko je ATP poena Troicki zaradio na ovom turniru.

aleksa sd

pre 14 godina

Prvo da iskreno cestitam Viktoru na polufinalu ipak je ovo njegov limit u ovom trenutku on jednstavno ima blokadu kada igra protiv top 5 igraca, ali ovo je ipak uspeh i dobra podloga za AO ja mislim da ako odrzi ovu formu i ako ga sreca malo pogleda na zrebu da moze do 1/8 finala na AO. Sto se tice Nadala ipak ne treba preterivati i odmah ga dizati u nebesa i govoriti o njegovoj superiornosti jer od pocetka nove sezone on nije pobedio ni jednog igraca iz top 5, uostalom videcemo protiv Davidenka koliko on moze u ovom trenutku to ce biti pravi pokazatelj negove trenutne forme a i da sacekamo ovaj egzibicioni turnir na kome igraju Nole, Del Potro, Gonzales ... pa da vidimo ko je u kakvoj formi pred AO.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Nemojmo biti sad previse kriticni prema Viktrou, z njeg je polufinale na ovom turniru puna kapa!
I drago mi je da se malo trg'o u drugom setu, pa nije bila totalna blamaza.
Samo nared Viktore, pusti Noletu da delje Spanca!

Predo

pre 14 godina

Viktoru se nema sta zamjeriti. Borio se koliko je mogao. Mozda je malo previse vjerovao da moze uciniti nesto vise i pri tom sagorio. Ali, realno je mogao uzeti jos koji gem i nista vise. Viktor je svojim plasmanom na ATP listi prevazisao sva ocekivanja svojih kolega i poznavalaca tenisa u Srbiji i sire. Ono sto nam daje nadu da se moze duze zadrzati u prvih trideset je da on uglavnom dobija igrace losije rangirane od njega, za razliku od Tipsarevica, koji moze bukvalno dobiti svakoga (sem prve petorke), ali i izgubiti od 150-tog na listi (u zadnje vrijeme se popravio u tom segmentu).
Vidi se da je Viktor dosta radio u zadnje vrijeme na servisu, bekhendu itd. Drugi servis je i dalje bolna tacka. Taj problem on vuce jos iz rane faze treniranja, a to je jako tesko ispraviti kada postanete zreo igrac. A covjek ima 193 cm i vrlo je snazan. MOzda Pilic moze uciniti nesto po tom pitanju. A Nadal je pokazao da mu NOvak nece tako lako oteti drugo mjesto.

BorisNs

pre 14 godina

Pa dobro,nadali smo se pobedi,ali i ovo je veliki uspeh!Dosao je do 1/2 gde su jos i Federer,Nadal i Dvidenko....ovo je svakako veliki uspeh za njega i nas tenis!

TennisGirl

pre 14 godina

Steta... ali ipak je to Nadal...
I ovo je odlican uspeh, biti u polufinalu sa ovakvim igracima...
Svaka cast i srecno na sledecim turnirima...

serve&volley

pre 14 godina

Ovo je bilo i ocekivano.Nadal ne lezi Troickom cija igra se bazira na servisu a po igri Viktorovo mesto je tu medju 30,mozda 20 najboljih.To uopste nije lose,zapravo je odlicna pozicija za igraca koji nema varijacije u igri vec mu se igra svodi na jak servis i snazan forehand.Ja se ne secam kad sam video Viktora da igra skracenu loptu ili slice a tek izlazak na mrezu,za njega je naucna fantastika.

Ženevljanin

pre 14 godina

Najbolja igra "novog" Rafe, koji sa, desetak kg manje, ne otskače više svojim fizičkim izgledom od ostalih vrhunskih tenisera. Kao i dve Belgijanke u WTA, Nadal pokazuje da veliki igrač ostaje veliki, uprkos pauzama i povredama. I ove godine, Rafa će biti u najužoj konkurenciji za prvo mesto na ATP listi.
Trocki s druge strane pokazuje razočaravajuću spremnost da se de facto potpuno preda kad naiđe na boljeg od sebe. Tako je u prvom setu izgubio 18 uzastopnih poena, što je zaista mnogo, bez obzira na izvanrednu igru Nadala. Takva malodušnost je čudna, ako se zna da je Viktor napravi fantastičan skok na ATP lestvici u poslednjih par godina... što bi moralo da mu silno podigne samopuzdanje. A kad još nije bio ni u prvih 100, umeo da pošteno namuči tada neprikosnovenog Federera (Tokio, 6:7, 6:7). To, i neki drugi uspesi protiv najjačih svetskih tenisera, daju nadu da se taj hendikep može otkloniti. A polufinale je sigurno uspeh; toliko je, uostalom, postigao i svetski broj 1...koga je maločas Davidenko pobedio u velikom stilu.

Syn Gates

pre 14 godina

Danasnjom igrom Nadala ne bi zaustavio apsulutno niko,neverovatna igra.Osvaja turnir, evo upravo Feki izgubi od Kolje.Tesko ali osvaja.

boombar

pre 14 godina

Stvarno smo mi Srbi (komentatori) priča za sebe, a o „onima tamo“ da i ne govorim.
U prvom komentaru majstor poziva „pljuvače“ da raspale. Drugim rečima ko ne napiše da je Viktor, u nasjmanju ruku, moralni pobednik (ovaj termin su Srbi izmislili 100%), taj je „pljuvač“. Izvesna „Vanja bre“ se dere na nas koji pišemo, a nismo, zamisli, bili u polufinalu nijednog ATP turnira. Pu na nas.
Viktor dođe do polufinala preko slabije ragniranih i odmah se nađe neko ko kaže :“e što nije pobedio nekog od prvih 15“, a Nadal dođe do finala preko istih tih, i odmah je „u staroj formi, kao iz starih dana“ i sl.
Ali dobro, papir trpi sve.
Što se tiče Viktora čovek je odigrao sasvim OK i napravio sebi odličnu psihološku podlogu za naredne turnire, prvenstveno za AO. Samo napred !
I samo još nešto. Kad pogledam kako igraju ovi što su prošle godine bili povređeni (Nadal, Davidenko), prosto me je strah šta će biti kad se vrate Nalbandijan i Rodik :-)