Tenis 53

Petak, 06.11.2009.

18:56

Đoković u polufinalu Bazela

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Bazelu pobedom nad domaćim teniserom Stanislasom Vavrinkom u tri seta 3:6, 7:6, 6:2.

Ðokoviæ u polufinalu Bazela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

D&G

pre 14 godina

Moram da se slozim sa ex Svetlanom, Noki je bio ocajno obucen , sad malo bolje sve to izgleda ! Ali uvek ima mesta za popravku .

Jeste da je lep i zgodan, pa mozda i nije toliko vazno.

Samo da ne menja vise reket ! Za majice nema veze !

bivsa svetlana

pre 14 godina

Djoksa,
Mari je vec potpisao za Adidas.
Bilo bi smekerski da Nole uzme Fred Peri, najlepsa i najsmekerskija teniska oprema ikad!
Ako je tacno da NOle napusta Adidas, super, uvek su ga oblacili u neke ocajne majice, tek sad ova zuta malo lici na nesto, Nike mnogo lepo kreira i za Eksfeda ii za Nadala, dobro nije sve to toliko bitno....mada jedno vreme Noletova oprema je bila uzasna (setite se onih florescentno zelenih dresova) ....

bivsa svetlana

pre 14 godina

"kao sto rekoh slika nikad ne laze...Koliko mrznje i zavisti samo u stavu.."


pa lepo si sam og sebe opisao, druze...ne znam samo sta ti je decko skrivio da ga toliko mrzis....meni je ulepsao zivot i ucinio me ponosnom sto sam iz Srbije...mozda ces biti srecniji u dusi kad ukapiras da niko nije savrsen, ajd u zdravlje!

Viktor

pre 14 godina

'Alo drustvo, Vi koji volite ili ne volite Djokovica...
ON JE NAJBOLJI SRPSKI TENISER SVIH VREMENA.DA LI ON TRENUTNO IGRA DOBRO, ILI LOSE ( PA SE JA NERVIRAM )...MANJE JE BITNO OD CINJENICE DA JE ON SA 23 GODINE OSTVARIO MNOGO I ZATO MU SKIDAM KAPU.Ja sam sa 23 godine bio na fakultetu, a po zavrsetku fakulteta radio raznorazne poslove jer nisam imao hrabrosti da odem odavde i da pokusam da napravim nesto od svog zivota( ma sta to znacilo )On je ziveo u Nemackoj, u Italiji... i na srecu - uspeo je.

ja

pre 14 godina

Vavrinka je igrac koji je prosle godine bio u prvih 10, a i ove godine po igri sasvim zasluzuje da tu bude.
Pre on zasluzuje da bude u prvih 10 nego recimo Verdasko ili Conga.
Verovatno bi i bio u prvih 10 da ove godine nije imao losu srecu sa zrebovima.
Uglavnom je u ranim fazama turnira naletao na one najjace. 2 puta na Djokovica, 2 puta na Del Potra, 2 puta na Federera, po jednom na Nadala i Mareja. Uglavnom su to bili mechevi u trecim kolima na turnirima i zbog toga ima malo bodova pa se nalazi na 20. mestu.
Cak je i u tim mechevima uspeo jednom da pobedi Federera, a ostale uglavnom gubo tesnim rezultatom.
Protiv Djokovica jedan mech izgubio u 2 tai brejka, Protiv Nadala takodje u 2 tai brejka, protiv Mareja na Wimbldonu igrao 5 setova, protiv Del Potra oba mecha gubio u trecem setu...

Inace koliko je to kvalitetan igrac, govori i sledeci podatak.
Nadal je pre Wimbldona upravo izabrao njega i Hjuita da sa njima odigra trening mecheve i proveri da li je spreman za Wimbldon.
(Posto je izgubio oba mecha - to je Nadalu bio znak da ipak ne treba da se pojavljuje na Wimbldonu).
U pitanju je jako dobar, konstantan i tvrd igrac.
Pravo je cudo kako je Novak uopste uspeo da za poslednje 3 godine veze 6 uzastopnih pobeda protiv njega.

Dakle protiv Vavrinke nema lakih mecheva i lakih pobeda.
Novak zasluzuje sve cestitke za ovu tesko izvojevanu pobedu.
Mislim da ce protiv Stepankea u polufinalu stvari ipak ici mnogo lakse.

Djoksa

pre 14 godina

Srecno Nole protiv Stepaneka!Off the record-Cuo sam da na kraju god Mari potpisuje za Adidas za 15mil evra,i da zbog toga Nole menja dres i prelazi u K-Swiss.Posle onog soka na pocetku god i prelaska sa Wilsona na Head nista me ne bi cudilo...Any comment?

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce !

Zavrsilo se dobro i to je najvaznije, ali ...

Delom se slazem sa Hmmmmm komentarom!

Delovaloje prilicno dugo da ce Nole da izgubi mec.. :( A i trajalo je ! Wawrinka je dobro igrao u prva dva seta , a u 3 setu je verovatno izgubio zivce ! I dobro je :)

igysa

pre 14 godina

ne znam zasto moj komentar nije objavljen ? mozda samo zato sto se nisam slozio sa tekstopiscem da je Novak igrao pasivno.
Novak je odigrao dovoljno dobar mec da pobedi juce fenomenalnog Wawrinku. Ja pratim dosta tenis, i Warwrinka nije igrao na ovom nivou ni kada je proletos pobedio Federera, ni kada je mucio Mareja u 5 setova na Wimbledonu. Njegov servis je bio NEVEROVATAN !
i pored toga Novak je nasao snage za re-brake (a toliko malo mu je falilio u vise navrata tokom mecha da napravi break, ali uvek bi Wawrinka raspalio AS) Uopste, ko je gledao Wawrinku juce i Federera posle toga, mogao je da vidi da je Wawrinkin nivo igre, i to protiv jacheg protivnika bio daleko vishi od Federerovog.
Novak se vraca svom starom (agresivnijem ) stilu igre, i to je ono sto me raduje !
Uz to, ponasanje je bilo i vise nego na nivou, i pored teskih situacija i verujem nerviranja sto ne moze da napravi break. Bravo Novace, ovo je bilo sampionski ! i velike su ti sanse sada protiv Feda.. p.s. Bice jako nervozan u finalu pred svojom publikom.

oko

pre 14 godina

kao sto rekoh slika nikad ne laze...Koliko mrznje i zavisti samo u stavu....Ici u Bazel posle pljuvacine po Federeru u sportskom zurnalu..moras biti mazohista. Nema nagrade za to, zivi bili pa videli. Covek je nesrecan zbog-FEDERERA. To vam je razlika izmedju nekoga ko se kupa i ko ne voli vodu.. Nadam se objavljivanju komentara jer je istinit i zato su mu svakako sanse male. Ono za sliku Vam je promaklo-previse inteligentno za Vas, pozz

MOJO

pre 14 godina

Narode, nemam nameru da ovde pevam hvalospeve Novaku Djokoviću, ali on bi komotno mogao da se sad penzioniše (u 23. godini!), a mi ćemo ga opet pamtiti i slaviti kao našeg najboljeg tenisera IKAD!

Nadam se da se kapiramo, Nole nama (navijačima, "Srbima", delijama, etc...) ne duguje ama baš NIŠTA! Niko od nas nije uložio niti jedan dinar u njegov razvoj - nijedna firma, nijedna organizacija, a ponajmanje Teniski savez Srbije, ili nekakvo Ministarstvo za sport (i omlaTinu?)!
Sticajem okolnosti i on i vi, kao i ja, smo svi Srbi. Pa sad svi imamo priliku da "skidamo kajmak" i da se nešto busamo u grudi.

Nije loše, zar ne?

Ili imaš MOJO ili ga nemaš!

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

@(Spule, 6. novembar 2009 23:37)

Neka si mu reka'
Spule, care, tvoj komentar je u rangu jednog lika koji je napisao za mec Celsea-Man "udario brat na brata, junak na junaka..." misleci na Vidica i Ivanovica, a sve u smislu kao da ce cio svijet njih da ceka da vidi, a ne Drogbu, Lamparda... A pocece skalpove velikim da skida Novak. Pocece. Samo da saceka jos par godina, pa nek pocnu njegove "istorijske" pobjede nad Federerom, koji ce tada biti u 4. deceniji. A vidis Spule, Nadal je jedva godinu stariji od Djokovica, pa se nadobijao i protiv Federera i Djokovica, i uspio da uzme nekih tricavih 7-8 grenslemova... I da, i nadal se ove godine naigrao finala i polufinala, za period sta je igrao. Ali, to je manje bitno. On je nabildovan, nadopingovan, pojma nema... a Djokovic je vec istorijska licnost. I da, ti turniri sto ih je osvajao Djokovic ove godine. Jesu li to oni dje se pojavi nekih 16 takmicara, da uzmu nesto love, a gotovo uvjek ih preskacu Federer i nadal? Mora da nisu...

KRle

pre 14 godina

I da gubis sa 3:0 opet bi se pesma cula: NOLE SRBINE, NOLE SRBINE!!!

Nek si ti nama ziv i zdrav, hvala ti za sve sto si uradio za Srbiju i za sve sto ces, ne sumnjam, uraditi!!!

Spule

pre 14 godina

@HMMMMMMM
Znas da ce da te ispljuju...Onda bi logika nalagala da znas i da zasluzujes pljuvanje od svakog casnog Srbina!

To sto kazes da je Wawrinka svako govori o tome koliko pratis tenis, pa i o tome koliko si pozvan da nesto ovako napises o Novaku. Jedino sto nedostaje Novaku u dosadasnjoj karijeri jeste da malo cesce pocne da skida skalpove najvecima. Zivi bili pa videli i to u sledecim godinama. On je za mene vec legenda za sve ono sto je postigao do sad!

A ti da si neki Srbin trebao bi da se ponosis sto je Srbija iznjedrila ovakvog dvadesetdvogodisnjeg mladog coveka koji ce ostati jos decenijama zapamcen u istoriji tenisa. Al posto si pokazao da nisi Srbin, nema za sta da se ponosis. Nego idi tamo i velicaj Cilica, Federera, Mareja, Nadala, Ivanisevica ili kog god drugog...samo da nije Srbin!

PS jel si ovakvo pljuvanje ocekivao?
-----------------------------
Znam da će mnogi da me ispljuju, ali meni ovaj meč samo potvrđuje da Nole postaje teniser koji može svakog da dobije ali i lako od svakog da izgubi.To je osobina igrača koji će malo šta značiti u tenisu za nekoliko godina.

(Hmmmmm, 6. novembar 2009 21:05)

ZOran

pre 14 godina

Da li Djokovic mora da bude prvi teniser sveta?Ne.Sta fali cinjenici da SRB ima tri tenisera medju prvih 50 u svetu?Pustimo ih da igraju , d nas obraduju pobedama i budimo na njihovoj strani kada izgube .

lucky_luke

pre 14 godina

samo da ispravim ovog par postova ispod. nole je ove godine osvojio 3 turnira. dubai, BG i peking. dubai i peking su najplaceniji i prestizniji atp500 turniri. za peking je dobio pola miliona dolara sto je vise nego za pobjede na nekim mastersima.

Predo

pre 14 godina

Ovaj mec je je gotovo preslikano finale Mastersa u Rimu. Isti akteri, samo se igralo na zemlji i na otvorenom. Vavrinka i Simon su medju najtezim Novakovim protivnicima, koje on uvjek nekako slomi na kraju , mada se stalno cini da je na ivici poraza. Vavrinka je igrao gotovo fenomenalno set i po, pogotovo mu je isao servis i igra na mrezi. Novak se prilicno lose kretao i riternirao. Skoro da plati ceh zbog jucerasnjeg meca i pobjede 12:0, a i prvog meca sa Bekom, kada se i nije morao nesto previse truditi. Ono sto najvise raduje je da je fizicki nadigrao Vavrinku i da se lagano vraca sigurnost u taj brejku. Poslije ovog Slovaka (ili Poljaka, nisam siguran) dolazi Ceh Stepanek. Ista meta, isto odstojanje. Malo ce namuciti NOvaka, ali se finalisti vec znaju. Jedino, ako NOvak zeli da izbjegne mec sa Federerom u Bazelu..., ali onda valjda ne bi ni dolazio.

Hmmmmm

pre 14 godina

Znam da će mnogi da me ispljuju, ali meni ovaj meč samo potvrđuje da Nole postaje teniser koji može svakog da dobije ali i lako od svakog da izgubi.To je osobina igrača koji će malo šta značiti u tenisu za nekoliko godina. Udarci su mu na nivou od pre dve godine i slabiji. Kao da su svi ostali napredovali a on stoji.Pogledajmo samo pasing šot pod pritiskom. Nijedan nije pogodio dok je Vavrinka bio u naletu.Nekako je uvek kasno na lopti. Voleji-masu puta mu se lopta odbije od reket kao od drveta.
Daj bože da grešim, ali ako se ne uzdigne družiće se zajedno sa Tipsom iznad prvih deset i snimati reklame za keks.
Uzdigni se Nole, vreme je!!!

3MAJ

pre 14 godina

Najvise Novakovih pobeda u sezoni je rezultat konstantne forme i odlicne fizice spreme. Ovo su osnovne predispozicije za dugovecnog sampiona.

Novace, zelim ti da napravis taj jedan mali, odlucujuci korak napred... i sve ih ostavis daleko iza sebe!

serbus

pre 14 godina

A evo ja baš sada mislio na b 92 kad đokoviđ večeras igra ako ništa drugo lepa vest.
Naravno manje ću trošiti živce kada budem gledao snimak.ha ha ha

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,ovaj mec je pokazao da si vrhunski teniser!Iscupao si se u 2 setu iz brejka zaostatka i na kraju pobedio!Na kraju,nisi morao da kao Federer u Monte Karlu izmisljas glupe izgovore,da ako si izgubio da ti je drago da je to od dobrog coveka Stena!?

Nikola

pre 14 godina

Nole stari lisac,dao Vavrinki malo nadu da moze da ga pobedi samo zato jer je ovaj domacin:D
srecno protiv Stepaneka,ali bice to lagan mec za Novaka
GARANT

џџ

pre 14 godina

Тако је Ноле мајсторе!
Сад јако на старог лисца Степанека који је лагано поћистио тинејђера Ћилића

sljukic

pre 14 godina

20 turnira ove godine, 18 cetvrtfinala, 14 polufinala, 6 finala, 2 pobede, 70-ak (daleko najvise)pobeda... I neko hoce da mi objasni da mu je losa sezona??? Uz to moze do kraja godine da zauzme drugu poziciju u svetu! Dok se drugi lece i vec odavno poceli da prave pauze od umora i povreda Novak tuce li tuce... Mentalno i fizicki na nivou!
Vec sada vise nego sjajna sezona a sledece godine sigurno napad na prvo mesto, jer Federer nece moci da ponovi ovakvu godinu!

sljukic

pre 14 godina

20 turnira ove godine, 18 cetvrtfinala, 14 polufinala, 6 finala, 2 pobede, 70-ak (daleko najvise)pobeda... I neko hoce da mi objasni da mu je losa sezona??? Uz to moze do kraja godine da zauzme drugu poziciju u svetu! Dok se drugi lece i vec odavno poceli da prave pauze od umora i povreda Novak tuce li tuce... Mentalno i fizicki na nivou!
Vec sada vise nego sjajna sezona a sledece godine sigurno napad na prvo mesto, jer Federer nece moci da ponovi ovakvu godinu!

џџ

pre 14 godina

Тако је Ноле мајсторе!
Сад јако на старог лисца Степанека који је лагано поћистио тинејђера Ћилића

ZOran

pre 14 godina

Da li Djokovic mora da bude prvi teniser sveta?Ne.Sta fali cinjenici da SRB ima tri tenisera medju prvih 50 u svetu?Pustimo ih da igraju , d nas obraduju pobedama i budimo na njihovoj strani kada izgube .

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,ovaj mec je pokazao da si vrhunski teniser!Iscupao si se u 2 setu iz brejka zaostatka i na kraju pobedio!Na kraju,nisi morao da kao Federer u Monte Karlu izmisljas glupe izgovore,da ako si izgubio da ti je drago da je to od dobrog coveka Stena!?

Spule

pre 14 godina

@HMMMMMMM
Znas da ce da te ispljuju...Onda bi logika nalagala da znas i da zasluzujes pljuvanje od svakog casnog Srbina!

To sto kazes da je Wawrinka svako govori o tome koliko pratis tenis, pa i o tome koliko si pozvan da nesto ovako napises o Novaku. Jedino sto nedostaje Novaku u dosadasnjoj karijeri jeste da malo cesce pocne da skida skalpove najvecima. Zivi bili pa videli i to u sledecim godinama. On je za mene vec legenda za sve ono sto je postigao do sad!

A ti da si neki Srbin trebao bi da se ponosis sto je Srbija iznjedrila ovakvog dvadesetdvogodisnjeg mladog coveka koji ce ostati jos decenijama zapamcen u istoriji tenisa. Al posto si pokazao da nisi Srbin, nema za sta da se ponosis. Nego idi tamo i velicaj Cilica, Federera, Mareja, Nadala, Ivanisevica ili kog god drugog...samo da nije Srbin!

PS jel si ovakvo pljuvanje ocekivao?
-----------------------------
Znam da će mnogi da me ispljuju, ali meni ovaj meč samo potvrđuje da Nole postaje teniser koji može svakog da dobije ali i lako od svakog da izgubi.To je osobina igrača koji će malo šta značiti u tenisu za nekoliko godina.

(Hmmmmm, 6. novembar 2009 21:05)

3MAJ

pre 14 godina

Najvise Novakovih pobeda u sezoni je rezultat konstantne forme i odlicne fizice spreme. Ovo su osnovne predispozicije za dugovecnog sampiona.

Novace, zelim ti da napravis taj jedan mali, odlucujuci korak napred... i sve ih ostavis daleko iza sebe!

MOJO

pre 14 godina

Narode, nemam nameru da ovde pevam hvalospeve Novaku Djokoviću, ali on bi komotno mogao da se sad penzioniše (u 23. godini!), a mi ćemo ga opet pamtiti i slaviti kao našeg najboljeg tenisera IKAD!

Nadam se da se kapiramo, Nole nama (navijačima, "Srbima", delijama, etc...) ne duguje ama baš NIŠTA! Niko od nas nije uložio niti jedan dinar u njegov razvoj - nijedna firma, nijedna organizacija, a ponajmanje Teniski savez Srbije, ili nekakvo Ministarstvo za sport (i omlaTinu?)!
Sticajem okolnosti i on i vi, kao i ja, smo svi Srbi. Pa sad svi imamo priliku da "skidamo kajmak" i da se nešto busamo u grudi.

Nije loše, zar ne?

Ili imaš MOJO ili ga nemaš!

Predo

pre 14 godina

Ovaj mec je je gotovo preslikano finale Mastersa u Rimu. Isti akteri, samo se igralo na zemlji i na otvorenom. Vavrinka i Simon su medju najtezim Novakovim protivnicima, koje on uvjek nekako slomi na kraju , mada se stalno cini da je na ivici poraza. Vavrinka je igrao gotovo fenomenalno set i po, pogotovo mu je isao servis i igra na mrezi. Novak se prilicno lose kretao i riternirao. Skoro da plati ceh zbog jucerasnjeg meca i pobjede 12:0, a i prvog meca sa Bekom, kada se i nije morao nesto previse truditi. Ono sto najvise raduje je da je fizicki nadigrao Vavrinku i da se lagano vraca sigurnost u taj brejku. Poslije ovog Slovaka (ili Poljaka, nisam siguran) dolazi Ceh Stepanek. Ista meta, isto odstojanje. Malo ce namuciti NOvaka, ali se finalisti vec znaju. Jedino, ako NOvak zeli da izbjegne mec sa Federerom u Bazelu..., ali onda valjda ne bi ni dolazio.

lucky_luke

pre 14 godina

samo da ispravim ovog par postova ispod. nole je ove godine osvojio 3 turnira. dubai, BG i peking. dubai i peking su najplaceniji i prestizniji atp500 turniri. za peking je dobio pola miliona dolara sto je vise nego za pobjede na nekim mastersima.

Nikola

pre 14 godina

Nole stari lisac,dao Vavrinki malo nadu da moze da ga pobedi samo zato jer je ovaj domacin:D
srecno protiv Stepaneka,ali bice to lagan mec za Novaka
GARANT

KRle

pre 14 godina

I da gubis sa 3:0 opet bi se pesma cula: NOLE SRBINE, NOLE SRBINE!!!

Nek si ti nama ziv i zdrav, hvala ti za sve sto si uradio za Srbiju i za sve sto ces, ne sumnjam, uraditi!!!

bivsa svetlana

pre 14 godina

"kao sto rekoh slika nikad ne laze...Koliko mrznje i zavisti samo u stavu.."


pa lepo si sam og sebe opisao, druze...ne znam samo sta ti je decko skrivio da ga toliko mrzis....meni je ulepsao zivot i ucinio me ponosnom sto sam iz Srbije...mozda ces biti srecniji u dusi kad ukapiras da niko nije savrsen, ajd u zdravlje!

serbus

pre 14 godina

A evo ja baš sada mislio na b 92 kad đokoviđ večeras igra ako ništa drugo lepa vest.
Naravno manje ću trošiti živce kada budem gledao snimak.ha ha ha

ja

pre 14 godina

Vavrinka je igrac koji je prosle godine bio u prvih 10, a i ove godine po igri sasvim zasluzuje da tu bude.
Pre on zasluzuje da bude u prvih 10 nego recimo Verdasko ili Conga.
Verovatno bi i bio u prvih 10 da ove godine nije imao losu srecu sa zrebovima.
Uglavnom je u ranim fazama turnira naletao na one najjace. 2 puta na Djokovica, 2 puta na Del Potra, 2 puta na Federera, po jednom na Nadala i Mareja. Uglavnom su to bili mechevi u trecim kolima na turnirima i zbog toga ima malo bodova pa se nalazi na 20. mestu.
Cak je i u tim mechevima uspeo jednom da pobedi Federera, a ostale uglavnom gubo tesnim rezultatom.
Protiv Djokovica jedan mech izgubio u 2 tai brejka, Protiv Nadala takodje u 2 tai brejka, protiv Mareja na Wimbldonu igrao 5 setova, protiv Del Potra oba mecha gubio u trecem setu...

Inace koliko je to kvalitetan igrac, govori i sledeci podatak.
Nadal je pre Wimbldona upravo izabrao njega i Hjuita da sa njima odigra trening mecheve i proveri da li je spreman za Wimbldon.
(Posto je izgubio oba mecha - to je Nadalu bio znak da ipak ne treba da se pojavljuje na Wimbldonu).
U pitanju je jako dobar, konstantan i tvrd igrac.
Pravo je cudo kako je Novak uopste uspeo da za poslednje 3 godine veze 6 uzastopnih pobeda protiv njega.

Dakle protiv Vavrinke nema lakih mecheva i lakih pobeda.
Novak zasluzuje sve cestitke za ovu tesko izvojevanu pobedu.
Mislim da ce protiv Stepankea u polufinalu stvari ipak ici mnogo lakse.

Viktor

pre 14 godina

'Alo drustvo, Vi koji volite ili ne volite Djokovica...
ON JE NAJBOLJI SRPSKI TENISER SVIH VREMENA.DA LI ON TRENUTNO IGRA DOBRO, ILI LOSE ( PA SE JA NERVIRAM )...MANJE JE BITNO OD CINJENICE DA JE ON SA 23 GODINE OSTVARIO MNOGO I ZATO MU SKIDAM KAPU.Ja sam sa 23 godine bio na fakultetu, a po zavrsetku fakulteta radio raznorazne poslove jer nisam imao hrabrosti da odem odavde i da pokusam da napravim nesto od svog zivota( ma sta to znacilo )On je ziveo u Nemackoj, u Italiji... i na srecu - uspeo je.

igysa

pre 14 godina

ne znam zasto moj komentar nije objavljen ? mozda samo zato sto se nisam slozio sa tekstopiscem da je Novak igrao pasivno.
Novak je odigrao dovoljno dobar mec da pobedi juce fenomenalnog Wawrinku. Ja pratim dosta tenis, i Warwrinka nije igrao na ovom nivou ni kada je proletos pobedio Federera, ni kada je mucio Mareja u 5 setova na Wimbledonu. Njegov servis je bio NEVEROVATAN !
i pored toga Novak je nasao snage za re-brake (a toliko malo mu je falilio u vise navrata tokom mecha da napravi break, ali uvek bi Wawrinka raspalio AS) Uopste, ko je gledao Wawrinku juce i Federera posle toga, mogao je da vidi da je Wawrinkin nivo igre, i to protiv jacheg protivnika bio daleko vishi od Federerovog.
Novak se vraca svom starom (agresivnijem ) stilu igre, i to je ono sto me raduje !
Uz to, ponasanje je bilo i vise nego na nivou, i pored teskih situacija i verujem nerviranja sto ne moze da napravi break. Bravo Novace, ovo je bilo sampionski ! i velike su ti sanse sada protiv Feda.. p.s. Bice jako nervozan u finalu pred svojom publikom.

Hmmmmm

pre 14 godina

Znam da će mnogi da me ispljuju, ali meni ovaj meč samo potvrđuje da Nole postaje teniser koji može svakog da dobije ali i lako od svakog da izgubi.To je osobina igrača koji će malo šta značiti u tenisu za nekoliko godina. Udarci su mu na nivou od pre dve godine i slabiji. Kao da su svi ostali napredovali a on stoji.Pogledajmo samo pasing šot pod pritiskom. Nijedan nije pogodio dok je Vavrinka bio u naletu.Nekako je uvek kasno na lopti. Voleji-masu puta mu se lopta odbije od reket kao od drveta.
Daj bože da grešim, ali ako se ne uzdigne družiće se zajedno sa Tipsom iznad prvih deset i snimati reklame za keks.
Uzdigni se Nole, vreme je!!!

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce !

Zavrsilo se dobro i to je najvaznije, ali ...

Delom se slazem sa Hmmmmm komentarom!

Delovaloje prilicno dugo da ce Nole da izgubi mec.. :( A i trajalo je ! Wawrinka je dobro igrao u prva dva seta , a u 3 setu je verovatno izgubio zivce ! I dobro je :)

bivsa svetlana

pre 14 godina

Djoksa,
Mari je vec potpisao za Adidas.
Bilo bi smekerski da Nole uzme Fred Peri, najlepsa i najsmekerskija teniska oprema ikad!
Ako je tacno da NOle napusta Adidas, super, uvek su ga oblacili u neke ocajne majice, tek sad ova zuta malo lici na nesto, Nike mnogo lepo kreira i za Eksfeda ii za Nadala, dobro nije sve to toliko bitno....mada jedno vreme Noletova oprema je bila uzasna (setite se onih florescentno zelenih dresova) ....

Djoksa

pre 14 godina

Srecno Nole protiv Stepaneka!Off the record-Cuo sam da na kraju god Mari potpisuje za Adidas za 15mil evra,i da zbog toga Nole menja dres i prelazi u K-Swiss.Posle onog soka na pocetku god i prelaska sa Wilsona na Head nista me ne bi cudilo...Any comment?

D&G

pre 14 godina

Moram da se slozim sa ex Svetlanom, Noki je bio ocajno obucen , sad malo bolje sve to izgleda ! Ali uvek ima mesta za popravku .

Jeste da je lep i zgodan, pa mozda i nije toliko vazno.

Samo da ne menja vise reket ! Za majice nema veze !

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

@(Spule, 6. novembar 2009 23:37)

Neka si mu reka'
Spule, care, tvoj komentar je u rangu jednog lika koji je napisao za mec Celsea-Man "udario brat na brata, junak na junaka..." misleci na Vidica i Ivanovica, a sve u smislu kao da ce cio svijet njih da ceka da vidi, a ne Drogbu, Lamparda... A pocece skalpove velikim da skida Novak. Pocece. Samo da saceka jos par godina, pa nek pocnu njegove "istorijske" pobjede nad Federerom, koji ce tada biti u 4. deceniji. A vidis Spule, Nadal je jedva godinu stariji od Djokovica, pa se nadobijao i protiv Federera i Djokovica, i uspio da uzme nekih tricavih 7-8 grenslemova... I da, i nadal se ove godine naigrao finala i polufinala, za period sta je igrao. Ali, to je manje bitno. On je nabildovan, nadopingovan, pojma nema... a Djokovic je vec istorijska licnost. I da, ti turniri sto ih je osvajao Djokovic ove godine. Jesu li to oni dje se pojavi nekih 16 takmicara, da uzmu nesto love, a gotovo uvjek ih preskacu Federer i nadal? Mora da nisu...

oko

pre 14 godina

kao sto rekoh slika nikad ne laze...Koliko mrznje i zavisti samo u stavu....Ici u Bazel posle pljuvacine po Federeru u sportskom zurnalu..moras biti mazohista. Nema nagrade za to, zivi bili pa videli. Covek je nesrecan zbog-FEDERERA. To vam je razlika izmedju nekoga ko se kupa i ko ne voli vodu.. Nadam se objavljivanju komentara jer je istinit i zato su mu svakako sanse male. Ono za sliku Vam je promaklo-previse inteligentno za Vas, pozz

Hmmmmm

pre 14 godina

Znam da će mnogi da me ispljuju, ali meni ovaj meč samo potvrđuje da Nole postaje teniser koji može svakog da dobije ali i lako od svakog da izgubi.To je osobina igrača koji će malo šta značiti u tenisu za nekoliko godina. Udarci su mu na nivou od pre dve godine i slabiji. Kao da su svi ostali napredovali a on stoji.Pogledajmo samo pasing šot pod pritiskom. Nijedan nije pogodio dok je Vavrinka bio u naletu.Nekako je uvek kasno na lopti. Voleji-masu puta mu se lopta odbije od reket kao od drveta.
Daj bože da grešim, ali ako se ne uzdigne družiće se zajedno sa Tipsom iznad prvih deset i snimati reklame za keks.
Uzdigni se Nole, vreme je!!!

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

@(Spule, 6. novembar 2009 23:37)

Neka si mu reka'
Spule, care, tvoj komentar je u rangu jednog lika koji je napisao za mec Celsea-Man "udario brat na brata, junak na junaka..." misleci na Vidica i Ivanovica, a sve u smislu kao da ce cio svijet njih da ceka da vidi, a ne Drogbu, Lamparda... A pocece skalpove velikim da skida Novak. Pocece. Samo da saceka jos par godina, pa nek pocnu njegove "istorijske" pobjede nad Federerom, koji ce tada biti u 4. deceniji. A vidis Spule, Nadal je jedva godinu stariji od Djokovica, pa se nadobijao i protiv Federera i Djokovica, i uspio da uzme nekih tricavih 7-8 grenslemova... I da, i nadal se ove godine naigrao finala i polufinala, za period sta je igrao. Ali, to je manje bitno. On je nabildovan, nadopingovan, pojma nema... a Djokovic je vec istorijska licnost. I da, ti turniri sto ih je osvajao Djokovic ove godine. Jesu li to oni dje se pojavi nekih 16 takmicara, da uzmu nesto love, a gotovo uvjek ih preskacu Federer i nadal? Mora da nisu...

oko

pre 14 godina

kao sto rekoh slika nikad ne laze...Koliko mrznje i zavisti samo u stavu....Ici u Bazel posle pljuvacine po Federeru u sportskom zurnalu..moras biti mazohista. Nema nagrade za to, zivi bili pa videli. Covek je nesrecan zbog-FEDERERA. To vam je razlika izmedju nekoga ko se kupa i ko ne voli vodu.. Nadam se objavljivanju komentara jer je istinit i zato su mu svakako sanse male. Ono za sliku Vam je promaklo-previse inteligentno za Vas, pozz

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,ovaj mec je pokazao da si vrhunski teniser!Iscupao si se u 2 setu iz brejka zaostatka i na kraju pobedio!Na kraju,nisi morao da kao Federer u Monte Karlu izmisljas glupe izgovore,da ako si izgubio da ti je drago da je to od dobrog coveka Stena!?

џџ

pre 14 godina

Тако је Ноле мајсторе!
Сад јако на старог лисца Степанека који је лагано поћистио тинејђера Ћилића

Spule

pre 14 godina

@HMMMMMMM
Znas da ce da te ispljuju...Onda bi logika nalagala da znas i da zasluzujes pljuvanje od svakog casnog Srbina!

To sto kazes da je Wawrinka svako govori o tome koliko pratis tenis, pa i o tome koliko si pozvan da nesto ovako napises o Novaku. Jedino sto nedostaje Novaku u dosadasnjoj karijeri jeste da malo cesce pocne da skida skalpove najvecima. Zivi bili pa videli i to u sledecim godinama. On je za mene vec legenda za sve ono sto je postigao do sad!

A ti da si neki Srbin trebao bi da se ponosis sto je Srbija iznjedrila ovakvog dvadesetdvogodisnjeg mladog coveka koji ce ostati jos decenijama zapamcen u istoriji tenisa. Al posto si pokazao da nisi Srbin, nema za sta da se ponosis. Nego idi tamo i velicaj Cilica, Federera, Mareja, Nadala, Ivanisevica ili kog god drugog...samo da nije Srbin!

PS jel si ovakvo pljuvanje ocekivao?
-----------------------------
Znam da će mnogi da me ispljuju, ali meni ovaj meč samo potvrđuje da Nole postaje teniser koji može svakog da dobije ali i lako od svakog da izgubi.To je osobina igrača koji će malo šta značiti u tenisu za nekoliko godina.

(Hmmmmm, 6. novembar 2009 21:05)

Nikola

pre 14 godina

Nole stari lisac,dao Vavrinki malo nadu da moze da ga pobedi samo zato jer je ovaj domacin:D
srecno protiv Stepaneka,ali bice to lagan mec za Novaka
GARANT

sljukic

pre 14 godina

20 turnira ove godine, 18 cetvrtfinala, 14 polufinala, 6 finala, 2 pobede, 70-ak (daleko najvise)pobeda... I neko hoce da mi objasni da mu je losa sezona??? Uz to moze do kraja godine da zauzme drugu poziciju u svetu! Dok se drugi lece i vec odavno poceli da prave pauze od umora i povreda Novak tuce li tuce... Mentalno i fizicki na nivou!
Vec sada vise nego sjajna sezona a sledece godine sigurno napad na prvo mesto, jer Federer nece moci da ponovi ovakvu godinu!

Predo

pre 14 godina

Ovaj mec je je gotovo preslikano finale Mastersa u Rimu. Isti akteri, samo se igralo na zemlji i na otvorenom. Vavrinka i Simon su medju najtezim Novakovim protivnicima, koje on uvjek nekako slomi na kraju , mada se stalno cini da je na ivici poraza. Vavrinka je igrao gotovo fenomenalno set i po, pogotovo mu je isao servis i igra na mrezi. Novak se prilicno lose kretao i riternirao. Skoro da plati ceh zbog jucerasnjeg meca i pobjede 12:0, a i prvog meca sa Bekom, kada se i nije morao nesto previse truditi. Ono sto najvise raduje je da je fizicki nadigrao Vavrinku i da se lagano vraca sigurnost u taj brejku. Poslije ovog Slovaka (ili Poljaka, nisam siguran) dolazi Ceh Stepanek. Ista meta, isto odstojanje. Malo ce namuciti NOvaka, ali se finalisti vec znaju. Jedino, ako NOvak zeli da izbjegne mec sa Federerom u Bazelu..., ali onda valjda ne bi ni dolazio.

D&G

pre 14 godina

Moram da se slozim sa ex Svetlanom, Noki je bio ocajno obucen , sad malo bolje sve to izgleda ! Ali uvek ima mesta za popravku .

Jeste da je lep i zgodan, pa mozda i nije toliko vazno.

Samo da ne menja vise reket ! Za majice nema veze !

MOJO

pre 14 godina

Narode, nemam nameru da ovde pevam hvalospeve Novaku Djokoviću, ali on bi komotno mogao da se sad penzioniše (u 23. godini!), a mi ćemo ga opet pamtiti i slaviti kao našeg najboljeg tenisera IKAD!

Nadam se da se kapiramo, Nole nama (navijačima, "Srbima", delijama, etc...) ne duguje ama baš NIŠTA! Niko od nas nije uložio niti jedan dinar u njegov razvoj - nijedna firma, nijedna organizacija, a ponajmanje Teniski savez Srbije, ili nekakvo Ministarstvo za sport (i omlaTinu?)!
Sticajem okolnosti i on i vi, kao i ja, smo svi Srbi. Pa sad svi imamo priliku da "skidamo kajmak" i da se nešto busamo u grudi.

Nije loše, zar ne?

Ili imaš MOJO ili ga nemaš!

igysa

pre 14 godina

ne znam zasto moj komentar nije objavljen ? mozda samo zato sto se nisam slozio sa tekstopiscem da je Novak igrao pasivno.
Novak je odigrao dovoljno dobar mec da pobedi juce fenomenalnog Wawrinku. Ja pratim dosta tenis, i Warwrinka nije igrao na ovom nivou ni kada je proletos pobedio Federera, ni kada je mucio Mareja u 5 setova na Wimbledonu. Njegov servis je bio NEVEROVATAN !
i pored toga Novak je nasao snage za re-brake (a toliko malo mu je falilio u vise navrata tokom mecha da napravi break, ali uvek bi Wawrinka raspalio AS) Uopste, ko je gledao Wawrinku juce i Federera posle toga, mogao je da vidi da je Wawrinkin nivo igre, i to protiv jacheg protivnika bio daleko vishi od Federerovog.
Novak se vraca svom starom (agresivnijem ) stilu igre, i to je ono sto me raduje !
Uz to, ponasanje je bilo i vise nego na nivou, i pored teskih situacija i verujem nerviranja sto ne moze da napravi break. Bravo Novace, ovo je bilo sampionski ! i velike su ti sanse sada protiv Feda.. p.s. Bice jako nervozan u finalu pred svojom publikom.

ZOran

pre 14 godina

Da li Djokovic mora da bude prvi teniser sveta?Ne.Sta fali cinjenici da SRB ima tri tenisera medju prvih 50 u svetu?Pustimo ih da igraju , d nas obraduju pobedama i budimo na njihovoj strani kada izgube .

KRle

pre 14 godina

I da gubis sa 3:0 opet bi se pesma cula: NOLE SRBINE, NOLE SRBINE!!!

Nek si ti nama ziv i zdrav, hvala ti za sve sto si uradio za Srbiju i za sve sto ces, ne sumnjam, uraditi!!!

bivsa svetlana

pre 14 godina

Djoksa,
Mari je vec potpisao za Adidas.
Bilo bi smekerski da Nole uzme Fred Peri, najlepsa i najsmekerskija teniska oprema ikad!
Ako je tacno da NOle napusta Adidas, super, uvek su ga oblacili u neke ocajne majice, tek sad ova zuta malo lici na nesto, Nike mnogo lepo kreira i za Eksfeda ii za Nadala, dobro nije sve to toliko bitno....mada jedno vreme Noletova oprema je bila uzasna (setite se onih florescentno zelenih dresova) ....

lucky_luke

pre 14 godina

samo da ispravim ovog par postova ispod. nole je ove godine osvojio 3 turnira. dubai, BG i peking. dubai i peking su najplaceniji i prestizniji atp500 turniri. za peking je dobio pola miliona dolara sto je vise nego za pobjede na nekim mastersima.

ja

pre 14 godina

Vavrinka je igrac koji je prosle godine bio u prvih 10, a i ove godine po igri sasvim zasluzuje da tu bude.
Pre on zasluzuje da bude u prvih 10 nego recimo Verdasko ili Conga.
Verovatno bi i bio u prvih 10 da ove godine nije imao losu srecu sa zrebovima.
Uglavnom je u ranim fazama turnira naletao na one najjace. 2 puta na Djokovica, 2 puta na Del Potra, 2 puta na Federera, po jednom na Nadala i Mareja. Uglavnom su to bili mechevi u trecim kolima na turnirima i zbog toga ima malo bodova pa se nalazi na 20. mestu.
Cak je i u tim mechevima uspeo jednom da pobedi Federera, a ostale uglavnom gubo tesnim rezultatom.
Protiv Djokovica jedan mech izgubio u 2 tai brejka, Protiv Nadala takodje u 2 tai brejka, protiv Mareja na Wimbldonu igrao 5 setova, protiv Del Potra oba mecha gubio u trecem setu...

Inace koliko je to kvalitetan igrac, govori i sledeci podatak.
Nadal je pre Wimbldona upravo izabrao njega i Hjuita da sa njima odigra trening mecheve i proveri da li je spreman za Wimbldon.
(Posto je izgubio oba mecha - to je Nadalu bio znak da ipak ne treba da se pojavljuje na Wimbldonu).
U pitanju je jako dobar, konstantan i tvrd igrac.
Pravo je cudo kako je Novak uopste uspeo da za poslednje 3 godine veze 6 uzastopnih pobeda protiv njega.

Dakle protiv Vavrinke nema lakih mecheva i lakih pobeda.
Novak zasluzuje sve cestitke za ovu tesko izvojevanu pobedu.
Mislim da ce protiv Stepankea u polufinalu stvari ipak ici mnogo lakse.

bivsa svetlana

pre 14 godina

"kao sto rekoh slika nikad ne laze...Koliko mrznje i zavisti samo u stavu.."


pa lepo si sam og sebe opisao, druze...ne znam samo sta ti je decko skrivio da ga toliko mrzis....meni je ulepsao zivot i ucinio me ponosnom sto sam iz Srbije...mozda ces biti srecniji u dusi kad ukapiras da niko nije savrsen, ajd u zdravlje!

serbus

pre 14 godina

A evo ja baš sada mislio na b 92 kad đokoviđ večeras igra ako ništa drugo lepa vest.
Naravno manje ću trošiti živce kada budem gledao snimak.ha ha ha

3MAJ

pre 14 godina

Najvise Novakovih pobeda u sezoni je rezultat konstantne forme i odlicne fizice spreme. Ovo su osnovne predispozicije za dugovecnog sampiona.

Novace, zelim ti da napravis taj jedan mali, odlucujuci korak napred... i sve ih ostavis daleko iza sebe!

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce !

Zavrsilo se dobro i to je najvaznije, ali ...

Delom se slazem sa Hmmmmm komentarom!

Delovaloje prilicno dugo da ce Nole da izgubi mec.. :( A i trajalo je ! Wawrinka je dobro igrao u prva dva seta , a u 3 setu je verovatno izgubio zivce ! I dobro je :)

Djoksa

pre 14 godina

Srecno Nole protiv Stepaneka!Off the record-Cuo sam da na kraju god Mari potpisuje za Adidas za 15mil evra,i da zbog toga Nole menja dres i prelazi u K-Swiss.Posle onog soka na pocetku god i prelaska sa Wilsona na Head nista me ne bi cudilo...Any comment?

Viktor

pre 14 godina

'Alo drustvo, Vi koji volite ili ne volite Djokovica...
ON JE NAJBOLJI SRPSKI TENISER SVIH VREMENA.DA LI ON TRENUTNO IGRA DOBRO, ILI LOSE ( PA SE JA NERVIRAM )...MANJE JE BITNO OD CINJENICE DA JE ON SA 23 GODINE OSTVARIO MNOGO I ZATO MU SKIDAM KAPU.Ja sam sa 23 godine bio na fakultetu, a po zavrsetku fakulteta radio raznorazne poslove jer nisam imao hrabrosti da odem odavde i da pokusam da napravim nesto od svog zivota( ma sta to znacilo )On je ziveo u Nemackoj, u Italiji... i na srecu - uspeo je.