Tenis 266

Utorak, 19.09.2023.

08:30

"Đoković kao da želi osvetu, ne znam kome se dokazuje"

Grčki teniser Stefanos Cicipas govorio je o tome šta je razlog uspeha Novaka Đokovića.

"Ðokoviæ kao da želi osvetu, ne znam kome se dokazuje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

266 Komentari

Sortiraj po:

Ognjeni

pre 8 meseci

Teško se podnosi kada vas čovek sa 36 godina praši i ne staje, je l da Cipiripi?
To se Cipiripi zove radna etika i um šampiona.
Novače, gazi mili brate koliko god ti telo i duša i duh i um dozvoljavaju. Ti najviše inspirišeš, i napreduje ti igra i tehnika, da svi gledaju i uče. Motivišeš nas sve, ponosimo se tobom i doživljavamo ko brata najrođenijeg.
Ne slušaj te manipulatore koji gledaju da na suptilne načine ospore sve šta si mukom i odricanjem postigao.

Amin

pre 8 meseci

Kome se dokazuje Real Madrid poslije 13 titula sampiona Evrope? Zar im nije dosta?Da li je moguce da popstoje ovakvi mozgovi..prosto nevjerovatno

Bora

pre 8 meseci

Da bi bio kredibilan za ovakvu izjavu, Cicipas bi morao odmah da ostavi reket. Jer sta to Cicipas juri, kome se on stalno dokazuje pa se i dalje takmici, zar mu nije dosta??? Kao da stalno hoce da bude bolji od nekoga? Kakvu je totalnu glupost izjavio. Ocigledno zavidi Novaku sto po rezultatima nikada nece biti ni blizu njega, a i zgodno je politicki da se malo ulize publici, pa salje otrovne izjave da ga emotivno zacne, kao njemu je najbolji Federer... Pa i meni je najbolji teniser svih vremena aca magacioner, ali to je subjetivna stvar... Objektivno su rezultati merodavni, tome i sluze, da bi se objektivno kvantifikovali i uporedjivali uspesi. Znamo ko je GOAT kada primenimo merodoavnu kvantifikaciju uspeha - Novak. Kvalitativna prica je nemerodavna, subjektivna, zato je meni aca magacioner najbolji, jer on ne zna da drzi reket rukom, drzi ga levom nogom... A ni Novak ni Federer to ne mogu. Doduse aca nikad nije osvojio ni jedan poen, ali on je za mene GOAT jer drzi drzi reket levom nogom. Izgleda da nije samo u Srbiji "da se uspeh ne prasta".

Grk

pre 8 meseci

Is grcke sam i nazalost većina u grčkoj nerviraju se izjavama cicipasa i svašta sluša ,ne znam tu izjavu kako je rekao i dal je rekla iz dobre namere ili da ispadne faca .u svakom slučaju Nole je legenda i zaista je po brojkama prvi ali Federer jeste inspirisao ljude dvadeset godina i puno rekreativci su igrali jednim rukom baš zbog federa kao i ja lično .realno Federer igrao najlepše tenis i niko nije kao i on u tom segmentu.ne znači da je on najbolji.ocigledno najbolji je Nole ali eto kao sto neko voli Jordana ili robaldinio iako statistički nisu najbolji tako će biti uvek u većina zemalja da će Federer biće naj naj i fk samo zbog načina igranja. Radujem se što i Nole popravio igru i deluje lepše u stilu da igra serve volley ,da koristi dobro slice. Ipak vi srbi normalno da navijače za vašeg .u grčkoj Nole ima veliki status i postujemo ga ,i ostaće prvi u pamćenju ne samo zbog rekorda ali i zbog slobode govora i ljudska prava i to mu je najveći trofej dok ostali rafa i Roger su bili mutavi za neke priče .pozz

Marija

pre 8 meseci

Pa kome se to Federer dokazivao i sa kim se takmicio kada je oklevao da zavrsi karijeru iako nije igrao takmicarske meceve dobre dve godine. Sta je pokusavao da dokaze kao da se nekome svetio. A poslednji takmicarski set uzgubio je od Hurkaca na Vimbldonu sa 6 : 0 !

Ostoja

pre 8 meseci

Ugrizao bi se za jezik, da zna , da svaka takva izjava produžava Noletovu karijeru za godinu dana , i bar dva osvojena Grend slema unutar nje .

zelena trava

pre 8 meseci

Njemu je svakako i dokazao. Tri GS osvojena ove sezone, kao u najboljim danima. Nece valjda da se penzionise da oslobodi prostor Stefanosu, koji nije dosao ni do jednog finala?

MILENA

pre 8 meseci

Dobri su, zaista! Sačekali su da prođe 7-8 dana od rekordnog 24.GS, pa se vartili svojoj uobičajenoj retorici o Novaku Đokoviću. Bilo bi zaista očigledno da ih jako žulja taj njegov uspjeh, da su odmah krenuli sa kritikama i omalovažavanjem. Doduše, jasno je i ovako, ali se nekakav privid "učtivosti" mora sačuvati, je li?
Cicipasu sad smeta što Đoković još ne odustaje, pa mu to izgleda kao da se sveti. Kome? Zašto? Ne objašnjava, ali to i nije poenta. Važno je na bilo koji način degradirati njegov uspjeh.
Najtužnije je što me to sve skupa više uopšte me iznenađuje. Taj svijet je stvarna opak i to je zastrašjuće.

Nenad

pre 8 meseci

Treba ga razumeti, kao i ostale bolje od njega. Svima Novak smeta da bi nesto pokusali da osvoje, ovako dok igra na ovom nivou, sanse su im zaista male. Ceo zivo treniraju tenis i mnogo se odricu i opet ne mogu da ostvare cilj

samo primećujem

pre 8 meseci

Ne znam zaista, ali kao da je sad krenula jedna nova kampanja protiv Novaka.
Uopšte ne tvrdim da je orkestrirano, ali sve deluje kao izraz jedne velike nemoći da se racionalno objasne svi ovi njegovi neverovatni uspesi.
I onda, pošto je zaključeno da mu se ništa ne može tamo gde je u stvari i jedino bitno - na terenu, onda se kreće u opisivanje tog njegovog dostignuća (koje je očito mnogima nezamislivo) kao dostignuća koje je postignuto na neki bolestan način, iz nekakvih frustracija, prljavih motiva, paranoje neke i ko zna čega još, kao što su upravo krenuli da nam objašnjavaju glavni gubitnici u ovoj priči.
Nadal je, i pored sjajnih uspeha koje je postigao (pogotovo šljaka i RG), zapravo veliki gubitnik, pošto više nema glavni adut u rukama (GS titule), zbog koga bi ga neko uzeo u priču o najvećem svih vremena, pošto je sada borba u diskusiji prebačena na odnos između titula (Novak) i "umjetničkog dojma" (Federer), pa sirotog Rafu svi preskaču, a kakav je gubitnik Cicipas, o tome tek ne treba mnogo ni pričati. On se siroma' od onih, iz 2:0 u 2:3 na RG očito još uvek nije oporavio. On je klasičan primer novih generacija, koje su često pomalo nevaspitane (ili bar tako deluju), i ne priznaju autoritete. Conga je na primer u jednom trenutku priznao kako mu je Novak "uništio" karijeru, a ovaj naloženi Grk ne želi čak ni da prizna problem koji ima i vuče od tog jednog meča, nego sada eto pravi Novaka ludim, verovatno zato što mu se nije predao tada na 2:0, ili već šta slično.

meda

pre 8 meseci

Čekaj, igrač sa jednoručnim bekhendom proglašava igrača od koga je izgubio 10 puta za redom (i koji mu probija taj jadni bekhend ko od šale) da sa 36 godina igra "kao da želi osvetu", dok za najveću inspiraciju i idola proglašava drugog mnogo manje uspešnog igrača igrača sa jednoručnim bekhendom protiv koga ima h2h 2:2 (plus jedan Federerovu predaju pre početka meča) koji je igrao sa 39 godina valjda pošto je to bilo neverovatno i zapanjujuće a ne zato što je želeo da spreči druge da ga sustignu sa trofejima i svakako ne zato što se kao sveti nekome.

Oposum, divna životinjica

pre 8 meseci

Ovaj mali Grk je baš baš ono teeežak kompleksaš! Ljubomoran je na Đokovića toliko puno da to jednostavno nije mentalno sposoban ni da proba da sakrije! Toliko je to očigledno. Šta on ima protiv Đokovića ajde? Ko je on da Đokoviću daje savete dokle treba da igra i da li sme ili ne sme više da pobeđuje? Tvrdi da Đoković nije srećan? I sam zna da to NIJE TAČNO! Nako svake pobede naročito na Gren Slemovima on jednostavno blista od sreće, to je veoma očigledno svima i nije to u pitanju nikakva osveta kako tvrdi ovaj ljubormorni Grk već jednostavno želja za pobedama, za rekordima, za uspesima, za trofejima, i sve je to legitimno. O kako bi samo ovaj kompleksaš to želeo, ali toga biti neće, padaće na ATP listi sve dublje i dublje jer gleda u tuđe dvorište umesto da vredno radi i napreduje, evo sada u većem delu ove sezone posle Australijen opena i finala koje je baš od Đokovića izgubio on jednostavno ne može ni 3. kolo nekog turnira da prođe, redovno ispada u 2. ili 3. kolu svih velikih turnira, naročito posle Rolan Garosa gde je od Karlita bio počišćen. Nikada on veliki šampion biti neće, luzerski mu je i kompleksaški mentalitet. Igraće još dugo dugo ali nikada neće ostvariti neki značajan uspeh.

Djed Gavrilo

pre 8 meseci

Cicko nema taj trezveni i duboko pronicljivi duh.
Nezna da je u sportu merilo rezultat.Gledao sam ga više puta kako mlati reketom po lopticu i odjednom jao da potone.To je što govori iz njega i ovom prilikom.
Nije u duši pobednik a to je kradilo i krađi sve velike šampione.
Ja sam cenio Federera,ali i on je iz tog žanra mentaliteta koji i pozira.Sport i tenis nije manekenka staza.To je sportska staza i tu glad i želja za pobedom je glavni adut i osnovna karakteristika.
Svi ovi što žvaću otrcanu frazu da je Federer ovo ili ono,ustvari slede marketinški sokak kojim je vođen Federer.
On se nadmetao i dobijao i gubio od Novaka,ali je nesporno jedno:u prvom delu svoje karijere nije imao jaku konkurenciju.Kad se Nadal pojavio nastaje problem.Onda Novak i u tom trouglu on biva najslabiji.Ima najslabiji skor.
Poruka Cicku:
Cicko,bolje da gledaš sebe….Ova izjava ti je nepotrebna i bez veze.

Pera

pre 8 meseci

Zato što ti je uzor Federer koji je luzer zato i gubiš svaki meč sa lakoćom od Noleta.

Bilo bi lepo da je svim igračima uzor luzer Federer jer tako će svi gubiti od Noleta.

Mike

pre 8 meseci

Ne razumes ti to sinovac, bas u tome i jeste razlika izmedju Novaka i vecine drugih tenisera: glad za pobedom i unapredjenjem samog sebe do kraja.
Zato je on tu gde jeste, a i ti takodje.

Pera

pre 8 meseci

Zato što ti je uzor Federer koji je luzer zato i gubiš svaki meč sa lakoćom od Noleta.

Bilo bi lepo da je svim igračima uzor luzer Federer jer tako će svi gubiti od Noleta.

Nikol Dž. Femija

pre 8 meseci

A KONORS JE IGRAO DO 5. DECENIJE, VENUS VILIJAMS KOME LI SE ONA DOKAZUJE I KOME LI SE SVET, MOŽDA SESTRI SERENI , PITA LI SE KO ?

Kome li se dokazuje Nadal sa čak 14 Garosa /rekla bi Janica Kostelić "ne interesuje me da ponavljam pobede i medalje i titule" ali Rafa se nekom dokazuje/zar nije dovoljno , uz silne povrede, da je stao sa 10 recimo ?

Neverovatna drskost gde nadal izjavljuje kako je Novak frustriran a Cicipas kako nikada nije srećan, a to sve nekažnjeno i bez imalo obzira prema onome o kome se govori ? A TOLIKA PRIČA NA ZAPADU O MOBINGU, NASILJU, EMPATIJI, OSEĆANJIMA, TOLERANCIJI, BRIZI ZA ČOVEKA...UŽAS, jednom rečju neverovatna laž, licemerje, foliranje, strahota od dvonožaca za glavom čoveka . Da li su ljudi ??

Neka je Cicipas srećan i neka je Nadal srećan a Đoković će se već snaći.

Dragan

pre 8 meseci

Nole ga mlati ko vola u kupusu gde god stigne a Cicija eto nadahnjuje igra Federera. Molim te Nole kad sledeći put budeš igrao protiv Cicija podari mu jedan krumpir pa neka se i dalje divi Federeru

objektivno

pre 8 meseci

Ko pravi najbolje palacinke? Jasno je da je za tenisera pre svega inspiracija broj odgleda ih tv serija, pa onda sve ostalo... Naslusali smo se raznih ponizavajucih gluposti, kao da se takmice ko ce da se pokaze u najgorem svetlu.

Karlo Prvi

pre 8 meseci

Cicipas prvo treba da završi stručnu saradnju sa ocem i da nađe trenera koji će biti izvan cele te porodične priče. To ga sputava i sprečava da napreduje. Ovi komentari o Novaku su nebitni i neki izraz njegove frustracije sa nečime.

Vanja Petrović

pre 8 meseci

E ljudi, ne znam od koga mi je više zlo, dal od vas toksičnih Đokovićevih navijača, ili od vas veoma toksičnih Đokovićevih nenavijača. Mnogo smo pogan narod, auuu!

Imam predlog da idemo ovako:

1. Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena po mnogim parametrima.
2. Rodžer Federer je sinonim za tenis.

3. Đoković nikako NIJE najbolji sportista na svetu jer to nije istina.

Što se tiče uspeha na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama još uvek su neprikosnoveni i nedostižni: N. Komaneči (9), Bubka (6), Isinbajeva(5), M. Špic (11), Felbs (28), L. Latinina (18), B. Šaklin (13), P. Nurmi (12), M. Bjondi(11), N. Adrianov (15), K. Luis (9)...(izvinjavam se svim ostalim velikanima sa po 8 i više OI medalja koje ovde nisam spomenula.

Mare

pre 8 meseci

Mi Srbi neosporno volimo sport, ali je istina da u suštini ne volimo tenis. To dokazuje da se isti nije pratio pre Djokovica, a nece ni posle (osim ako njegovi rekordi budu ugrozeni, pa cemo ispratiti)
Ali najviše od svega to dokazuje cinjenica da je tenis jedini sport u kome osporavamo (konkretno Federerov) lep tenis, tj kazemo "umetnički dojam nije bitan"
U fudbalu zovemo "lažni Ronaldo" igrača koji je statistički bar 10x uspešniji od "pravog" - jer, pravi je igrao lepše. Ronaldinjove klipove i danas gledamo. Lebrona ćemo nazivati statističarem, sve i da 3x obori Jordanove rekorde. Tajson nam je draži od Klička iako je ovaj 10 god bio šampion.

Da se razumemo, Djokovic jeste najbolji ikad, ali govoriti kako je Federerova lepa igra nebitna, govori samo o suštinskoj nezainteresovanosti Srba za sport kao takav

eto bas tebi

pre 8 meseci

koji jos nista znacajno nisi osvojio.Da su to Fed ili Nadal dizao bi ih u nebesa.Ali je i vama "mladima" jedno jasno ,stici ga necete.

Najlepsi

pre 8 meseci

"Dosta više sa glupostima da je igra Rogera Federera najlepša ikada. Ne, nije! Lepa jeste, ali još lepše od njega igrali su i Edberg, i Agasi, i Sapras, i Rafter... Možda bi mogao biti 5. na toj listi."


Ne, nego je def. najlepsi tenis igrao Janko Tipsarevic (onomad na AO umalo da pobedi Fedexa), ali mu je nazalost falila fizicka snaga (dosta je sitnije konstitucije od ostalih) - inace bi nas JANKO bio garant najbolji svih vremena, i to u svakom segmentu.


Od devojaka je prelep tenis igrala nasa Jelena Jankovic - milina za gledati - ali ona, kao sto znamo, nije mentalno bila tako jaka...

.....

pre 8 meseci

Uticaj Federera na mlade je medijski prenaduvan. Pre bi se reklo da je uticaj medija na mlade da je Federer inspiracija. Alkaraz je Djokovic 2.0 verzija. Poboljsani Novak, jos brzi, sa jacim udarcima i boljim volejima (mada posle finala usopena i Novakovih voleja je ovo sada diskutabilno). Jaci teniser od Novaka, koga Novak dobija samo zbog vise teniske inteligencije, srca i "vucjeg" mentaliteta. Moze Alkaraz da trubi ko mu je idol do sutra, ali njegova igra sve govori. Buduci veliki sampioni ce svakako pre liciti na Novaka nego na Federera. Pa ko je onda kome veca inspiracija?

Leopold

pre 8 meseci

Bravo, na kraju si ubo! U pitanju jeste osveta, osveta za sve nepravde i patnje Srba od raspada Jugoslavije do danas. Zato ne menja državljanstvo ni za kakve pare. Zato mi se gadi kad na Twitteru vidim kometare "kakav je on patriota kad ne plaća porez u Srbiji..." Jeste, porez je dokaz patriotizma za nas obične ljude. Novak svojim pobedama doprinosi Srbiji mnogo više nego bilo kakvim porezom.

glukozamin

pre 8 meseci

Невероватно! Прво Надал сад овај. Иста прича чак исте речи користе. Ово је инструментализовано из истих кругова. Сада ће се још неко огласити. Изгледа да Новака треба приказати као монструма. Значи не ваља ако си најбољи.

Aki

pre 8 meseci

Feđica je sinonim za tenis i zato ga svi volimo. I pored kraja karijere, o njemu još uvek pohvalno i sa setom govore vrhunski teniseri kao Rafa i Cici. Može lažni goat da osvoji 30 GS, ali neće uspeti da to promeni i zameniti njegovu popularnost. To je jednostavno tako.

Kg

pre 8 meseci

Auuuu Novak ih je bas unistio. Sad se i svaki dan novi luzer javi, te Federerov stil, Nadalova borbenost, te ciji nos lepsi, ko ima duzi, cak su i prabaku Margaret Kort probudili iz zimskog sna. A Nole matematicar broji: 22., 23.,24. Samo lagano. Oni uporedjuju a on broji.

Milos

pre 8 meseci

Znaci ne vjerujem da vec ima 193 komentara na izjavu jednog Cicipasa, mos misliti CICIPASA. Realno potpuno nebitan lik za svet tenisa. I vi ste dobre paljevine kad vas jedan Cicipas tako potpali.

Банатска лисица

pre 8 meseci

Неко је сазрео за помоћ чика у белом мантилу. Јер није болест све што боли.

Bojan

pre 8 meseci

Auuhhh, sad će ga inspirisati dodatno. Tačno je da Đoković nosi sa sobom frustracije, što se vidi iz njegovog ponašanja... najverovatnije iz porodice(otac). Ali je takođe tačno, što se tiče sportskih uspeha, da je jedan od najvećih svetskih sportista svih vremena.

tnt

pre 8 meseci

Pa bas takvi komentari, bez iskrenog respekta Novaka cini to što jeste... I na kraju semafor je jedino merilo, a ne ko je sta rekao ili mislio...

amos dundee

pre 8 meseci

Vama mladjima je skresao krila prije nego sto ste poletjeli a starijima uzeo sansu pred nosom da budu najbolji u istoriji. Hranio se vasom negativnom energijom, to nikada necete razumjeti. Ni vi ni "vasa" publika.

Stara kuka

pre 8 meseci

Kako im je Nole nabio komplekse,ovo nema nigde,niti u jednom sportu a i sire.Sad posto nemaju vise argumenata zbog Novakovih GS titula,sad idu na lepotu i utacaj tenisa.

Mile

pre 8 meseci

Koliko glupana u samom teniskom vrhu da je to kompletna komedija. A i mediji umesto da intervjuišu neke naučnike i ljude od integriteta oni pišu šta je Cicipas izjavio..ili Nadal..I naš Nole treba da ide tamo kao gospodin i kad ih ispraši da se samo smeška i pruža im ruke. Nikakvo spuštanje slušalice ili bilo šta što mogu da izvrnu u pogrešnom smeru. Da bude gospodin.

Банатска лисица

pre 8 meseci

Шта би Ник Кирјос поручио овом јаднику ускоро ћемо сазнати. Сигуран сам да Ник неће пропустити овај пенал.

hehe

pre 8 meseci

Jel zna ovaj da Novak ima vise slemova od Federera i Mareja zajedno?
Ili od Samprasa i Agasija zajedno.
Ili od Konorsa, Mekinroa i Bekera zajedno.

FilipP

pre 8 meseci

Ovaj simpatican momcic zasluzuje komplet escajg za sva vremena, i to licno No1e da mu cestita kad skupi komplet onako sveceno sa biciklom parkiran pred garaze.
Nole ima jak uticaj na svaki neuspeli teniser hihihi

deda

pre 8 meseci

pa kad nije kul lik kao ti pa da ga boli uvo dal' pobefjuje ili ne, a moze biti da si ti sanjao kao pocetnik da ces biti goat ali ti je jasno da je to pusti san pa si sad kao opusten..

Biće bolje

pre 8 meseci

Izgleda da je krenula kampanja protiv Novaka, i to od njegovih najbližih kolega koji treba da podržavaju jedni druge, nažalost moraće mladi da sačekaju još, jer Novak nije na kraju, biće još velikih mečeva, nadajmo se da će ga noge služiti još dugo.

Срби

pre 8 meseci

Испаде да Акарас и Медведев имају најкоректнији однос према Новаку, а тренутно су му најопаснији опоненти.

Наравно има ту још много младих играча, поменуо сам тренутно најбоље.

slobinator

pre 8 meseci

naravno da im se sveti.i za australiju i za glumatanje sutkinje na us openu i što mu nisu dali da igra prošle godine,i za urlanje protiv njega na vimbldonu.2 godine nije igrao zbog povrede i 3 slema su mu ukrali.mogao je već biti tu negde oko 30

varburg limuzina

pre 8 meseci

Cipiripi misli da zbog Noleta nece napraviti karijeru. Delimicno je u pravu, mnoge je Nole oducio od tenisa, ali da nije toliko sujetan lik shvatio bi da je on daleko od Novakovog nivoa. I kad se Nole penzionise, za nekih 5 godina, ostace tu Alkaras, Medvedev, Zverev, Rubljov... Svi oni su bolji od ovog nafuranog Grka.

Obrad

pre 8 meseci

Ne znam za druge tenisere, ali sam uveren Cici da je Novakov odnos prema tebi stvar higijene. S obzirom da izgledaš kao hodajući mop, to u Novaku budi želju da očisti pod sa tobom.

Bane

pre 8 meseci

Cuj molim te. Cicipas postao psihoanaliticar. Zna on sta motivise Novaka.
Motivacija je jedno a sposobnost drugo.
Novak pobedjuje jer mu se moze.

ruza

pre 8 meseci

Dosta više sa glupostima da je igra Rogera Federera najlepša ikada. Ne, nije! Lepa jeste, ali još lepše od njega igrali su i Edberg, i Agasi, i Sapras, i Rafter... Možda bi mogao biti 5. na toj listi.
Drugo, odakle ti klinci znaju koliki je bio uticaj nabrojanih na mlade iz tog vremena? Na Djokovića je uticao Sampras, na kog velikog igrača je uticao Federer? Na Cipiripija?))))))

wolokee

pre 8 meseci

Nema šta on kome da se dokazuje,on se dokazao odavno...jednostavno čovek voli da igra tenis,fizički je još uvek na visokom nivou...zašto onda da ne igra i uzima pare...Svi nešto laprdaju ovi teniserčići,a ima da kukaju i mole da im Nole bude trener kad se povuče...

nikola

pre 8 meseci

Samo ti hvali Federera i to kako te je on inspirisao...Novak je podigao lestvicu jako visoko i teško d aće mu iko ikad doskočiti ..možda ,ali jako,jako teško...A opet rekordi se postavljaju da bi se rušili! ???

Saci

pre 8 meseci

To ti je ono kad sticajem okolnosti nekako povedeš 2:1 u pobedama protiv najvećeg ikada a onda zaredom izgubiš 10 mečeva i to 5 finala!

dr

pre 8 meseci

Ne treba sad prozivati nadala,treba ga razumeti..to kako je nole njima pokvario zurku na brutalan nacin,je nesto o cemu moze da se snimi film,i zato vas molim da imate razumevanje i za nadala i ove ovde moamere i sl.

steki

pre 8 meseci

Ma sad samo možete da se jedete u sebi, nemate pametan komentar, čovek ima 24 GS, i nije se zaustavio...

Nema nerviranja dragi moji dečaci, nego reket u ruke i naporan trening ako želite nešto da postignete.

eto im na

pre 8 meseci

Još jedna ovakva izjava o Federeru i više nikad neću ići u Paraliju. Ni u Nea Vrasnu, ni u Nikiti. Pa nek crknu Grci od muke, nek propadnu načisto.

PSL

pre 8 meseci

Bože koliko sujete i zavisti. Na šta su sve neki spremni da omalovaže Novakov uspeh. Čovek je najbolji svih vremena sviđalo se to vama ili ne.

goran

pre 8 meseci

Ne znam da li je jos nekom kao meni ali meni je ovak Ciciker toliko antipatican da ga kad vidim na tv-u ili slici kao da sam nesto odvratno ugledao prosto receno pfuj ? mnogo bre odvratan lik! Prvenstveno vidimu se na faci da je sam sa sobom nezadovoljan sto se rodio. Pozzzz dobri ljudi

Dušan Savić

pre 8 meseci

Cipiripi kako da razumeš ti si grk. Nemaš to nešto što te vuče da se trudiš i da radiš.
Rezultati se gledaju ne ko je najlepši stil igrao,
ili ti možda očekuješ za najbolju dugu kosu nagradu da si najbolji.
Samo rezultati nije ovo umetničko klizanje da se gleda ko kako kliže.

DRN

pre 8 meseci

Dokazuje se onima koji su ga maltretirali zbog vakcine, deportovalj i sprecili da osvoji jos nekoliko GS, "kolegama" koje ga nisu podrzale kada mu je bilo tesko i koji na svakom koraku pokusavaju da omalovaze njegove rezultate. To bi otprilike bilo to.

Mix

pre 8 meseci

Postoje sportovi u kojima se ocenjuje i elegancija i umetnicki dojam.Tenis nije takav sport,tako da je Rodzer mogao da se bavi takvim sportom.Sta znaci,igrao je najlepsi tenis,pa svi isto udaraju lopticu,a ako cemo posteno po meni najatraktivniji tenis igra Monfis.

Corba

pre 8 meseci

Ok pa sta i ako dokazuje. Nije kao da ga nisu proterivali iz Australije i zabranili ulazak u USA. Ako svoje drzis, naravno da ces zeleti da dokazes posle da si bio u pravu, iako niko nije bio u pravu. Situacija je bila nenormalna. U svakom slucaju Nole - rokaj :)

Nik CG

pre 8 meseci

Pobro, iz tebe izvire jedna iskrena frustracija. :) Pamtice se GS titule a ne leprsava igra. Ne sumnjam da ce Novak procitati tvoju izjavu i da ce ga dodatno motivisati.. :)

mihajlo

pre 8 meseci

lebrona, mesija, brejdija..velicaju zbog dugotrajnosti a novaku su poceli da se cude sto i dalje igra i ima zara i motivacije. ne postoje univerzalni arsini definitivno.

aca

pre 8 meseci

Ne zna se ko vise pati, dal matori Nadal koji je svestan da ne da nece osvojiti vise GS od Novaka nego je pitanje dal ce ikada vise i izaci na teren ili ovi koji su u punoj snazi ali ne mogu nista zivo da osvoje zbog Novaka :) samo ih deri Srbendo!

hard to handle

pre 8 meseci

Jeste baš je nezgodan taj Novak, uvek hoće da pobeđuje i nikada mu nije dosta. Prava teniska zver. Zato Cici najviše ceni umetnički utisak R.Federera.

petar

pre 8 meseci

nekada sam gotivio cicipasa ali pokazao se ubrzo kao osoba loseg karaktera sto vec godinama dokazuje prema kolegama svoje generacije, a otkako je noletov redovni musterija otada i prema noletu. anticki grci vrv like. napisanu neku tragediju koja opisuje takvog lika. ljudska priroda je cudo.

todos

pre 8 meseci

Сви редом ви њега таквим изјавама и понашањем понижавате. Зато се Ноле оправдано и свети, док га сви до једног не признате да је ГОАТ.

Svete

pre 8 meseci

Nisu mi jasne izjave onog foliranta i ovog balvana. Djokovic radi ono zbog cega je uopste poceo da se bavi tim sportom, svestan da ce to raditi jos par godina a onda ce biti u penziji narednih 50. Sta ovaj radi, nasao devojku i karijera momentalno otisla u persun?!

Aleksandar

pre 8 meseci

Cicipas je u početku mnogo više obećavao.
On je neka među generacija koja je ostala bez nekih velikih uspeha.
Šta mu sada preostaje nego da iz njegovog ugla opisuje druge igrače.
Očigledno je da baš ne voli Đokovića.Ali to je već njegov problem.

Das

pre 8 meseci

Donekle mogu da razumem frustraciju Cipiripija, juče Nadala i ostalih jer Nole je za njih potpuno nova dimenzija kosmosa. Ali, brate čemu ovakve nesuvisle izjave pred celim svetom, samo sebi praviš još veću frustraciju i zakopavaš se.

donatus014

pre 8 meseci

Ovog Cicipasa treba da je sramota šta je izjavio. Mada treba da je svestan da ako Novak ima glad i dalje sa svojih 35+ godina šta je sa njegovom glavom onda sa 20 i nešto. Večiti talenat, smešan teniser. Al dobro, možda će biti zapamćen kao igrač sa najbokjom frizurom, šta već, ako već Federer nije legenda i u tome

Mile Panika

pre 8 meseci

Sto onda niko ne prica o Roniju O'Salivanu koji u 30-toj pomera granice svog sporta i trese one mlade ko kruske sa grane. Zasto niko ne prica o njemu sta ima da dokaze? Pa ima, ispisuje istoriju

Hamurabi

pre 8 meseci

Šta je zajedničko Ciciju i Rođi? Obojici je Nole završio karijere. Rođi na Vimbldonu, a Ciciju na Rolan Garosu pre par godina. Od tada ne znam dal je i jedno finale video. Mogao si nešto naučiti od Noleta, moj Cici. A pošto si se ugledao na Federera, čim naiđeš na tvrdo, pukneš ko sajla... A bio si talenat.

Шунто Златиборац

pre 8 meseci

Најбољи бекенд,најбољи ретерн,најбољи кик-сервис,најбољи ментални склоп,,одличан форхенд,одлична прва серва,волеј,...Најкомплетнији тенисер икад рођен је Ђоковић.Једноставно,против њега нема лијека.Сличне предиспозиције је имао Сафин,који за разлику од Нолета,није имао ментални склоп.Тренутно му могу парирати само Алкараз и Медведев,који су му јако-јако близу.

Sima Strahota

pre 8 meseci

Znaci sad nije dobro pobedjivati u tenisu jer onda si los lik koji zeli osvetu? Pa toga ti se ni zemljak Aristotele ne bi setio. Luzer uvek razmislja kao luzer i nalazi 1000 opravdanja zbog cega je luzer.

Sinisa

pre 8 meseci

Ako gledamo po brojevima onda je Nole najbolji, ma nemoj hahaha! Mozemo da gledamo recimo po frizuri, tu ima vise kandidata, konkurencija veoma ozbiljna ?

dushaaan

pre 8 meseci

Nole ima zenu, decu i porodicu da ga vole. Za sve ostalo tu je cista statistika i rezultati da govore ko je najveci... A sto se tice toga ko je voljeniji i koga publika obozava vise, eto prilike za Nadala i Federera da se takmice u izmisljenim titulama , posto ih je u ovim realnim Nole vec pocistio.

Ivan NK

pre 8 meseci

Samo vi volite vaseg dragog Federera, ALI istine radi, ne volite vi njega toliko koliko mrzite Novaka, a ta ,glad' koju mu pripisujete to je vasa MRZNJA kojom ga ,hranite', i ne dokazuje Novak vama nista posto ste nedokazani i slijepi od mrznje, zavisti, pakosti, vec dokazuje sebi i pomjera sopstvene granice, a vi samo i dalje volite svog Federera, a Novak nastavlja da ide i dalje i vise, i samo izvinite zbog prasine sto je ostavlja iza sebe vama u lice!

Aleksandar

pre 8 meseci

Apsolutno si u pravu cicicas. Nezgodno je to kad nekog ne možeš da pobediš i kad ti taj udje u glavu pa ti ništa drugo ne preostaje nego da kmečiš kao malo dete. Ko si ti da pričaš bilo šta o najvećem teniseru svih vremena? Ti majstore se bolje posveti svojoj karijeri i probaj da osvojiš neki turnir ako budeš bio uopšte u mogućnosti.

Hv

pre 8 meseci

Pa više je Đoković uradio za tenis jer je popularizivao sport tako gde nije pre bio popularan i pokazao da nije bitno odakle si i da tenis nije samo za zapadni svet

Lukasz Kubot

pre 8 meseci

Najzanimljiviji su ovi teniseri sa manjkom IQ-a i viškom neprincipijelnosti, argumenti koje koristi protiv Novaka da još igra sa 37 god. ne važe za njegovog idola koji je igrao do 40. god.

Puz

pre 8 meseci

Dok god ova planeta bude postojala, ostace Novakovo ime zapisano kao ime najveceg tenisera ikada, brojevi ce to dokazivati, lepota Federerove igre ce biti zaboravljena do polovine ili kraja ovog veka a nove generacije su toliko mlitave da ga niko nece stici. Najvise sansi imace Alkaraz ali bez konkurencije ce njemu brzo dosaditi, a pitanje je kako ce ga i telo posluziti...

mile

pre 8 meseci

nema to veze sa federerom. prosto ovi mladi su kretali sa tenisom kada je ovaj bio na vrhu.
i ja kad sam bio klinac sam mislio da je Jordan Bog. a sada kad pitate klince...to su lebron, stef, janis...
sve je to pitanje timinga i perioda.
i ne radi se o bilo kakvoj osveti vec o strasti koju ovi klinci sa zapada nemaju.
jer im je 100k pratilaca vec uspeh.

BobbPenn

pre 8 meseci

Nole je u stvari imao sreće što ga veliki deo teniskog sveta ne voli. da nije tako, završio bi kao Federer, bez previše želje da bude stvarno najbolji u istoriji

Ideš za Kanadu

pre 8 meseci

Izjava neukaljana mišlju. Bože kakav iskompleksirani glupak. Rešio da vas satre sve po zasluzi jer ste ga pljuvali, omalovažavali, ponižavali. Sad lepo Nole ide redom i svima po zasluzi.

Истина

pre 8 meseci

Покушава да докаже две ствари – да га људи воле и да није зао. Немогућа мисија... Зато и јесте игранка без краја.

Циципас је интуитиван момак, иако мало ароганштно делује.

zare

pre 8 meseci

Па што тебе освета не потера да се осветиш за сва понижење која си претрпео на терену. Аха, намеш снеге и квалитет. О томе се ради, Новак има снагу и квалитет који други немају, зато је најбољи тенисер икада.

xd

pre 8 meseci

Aha ok kad Nadal bukvalno rizikuje karijeru i zdravlje da uzme jedan RG on je sampion i hrabar a kad Djokovic konstanto osvaja sve redom on je isfrustriran

Petar

pre 8 meseci

Najlepši tenis za mene je najbolji tenis. Ne razumem kako lep može biti tenis koji nije dobar. Opali jednoručni bekhend u aut, ali nema veze bio je lep, jer oni tako razmišljaju.

AO

pre 8 meseci

Vidim komentatori su ovu izjavu shvatili lično. Da vam samo skrenem pažnju da je Cicipas govorio o Đokoviću jer je ON sampion , ne o vama. Vi ste i dalje anonimni luzeri i svi ti uspesi nisu vasi i nemaju veze sa vama.

ArVoyager7

pre 8 meseci

Bile su vam važne brojke, sada kad vas je Nole sve prešišao nisu važne brojke. Na Noleta gledate kao na snajku koja je došla u kuću i koliko god da je vredna i dobra ne valja vam.

Neko

pre 8 meseci

Cicipas i Nadal mogu zajedno pod ruku, isti su karakterno, samo je Rafa 3x bolji teniser.
Cicipas umesto da definise Novaka, bolje mu da trenira vise i proba da ga pobedi, a ne da ceka da se Novak povuce...

Joker

pre 8 meseci

Inače nisam teoretičar zavera, ali ovo je nestvarno koliko pokušavaju da omalovaže Novakov uspeh. Odjednom sad brojke nisu važne. Sad nisu važne kad je Novak sve brojeve preokrenuo u svoju korist. Odjednom više to nije kriterijum, nego lepota igranja, frizura ili ne znam ni ja šta već. Svaka čast Federeru i Nadalu, podigli su tenis na novi nivo. Ali Novak se umešao u celu priču i napisao nastavak najveće ere u istoriji tenisa koja još uvek traje

Maximus

pre 8 meseci

Lepo je juce neko rekao da je Novak iz SAD-a pravili bi mu spomenik na scakom koraku.
A dokazuje se iz inata vama koji ga omalovazavate. Da ste ga mozda pohvalili ili manje zvizdali mozda ne bi bio to sto jeste, best of the best.

Aca

pre 8 meseci

Na današnje mlade tenisere verovatno jeste Federer imao najviše uticaja, ali stasava generacija o kojoj će se tek čuti na koju sigurno najviše ima uticaja upravo Nole.

sh

pre 8 meseci

Razmišljam nešto, da li su o Jordanu ovamo pisali 96'? Kao kome se više dokazuje, kad god ode u NBA finale, osvoji ga, je li mu dosta više?
Nole ima mentalitet pobjednika, natjecanje i pobjede ga vode dalje, a on sebi konstantno postavlja nove granice koje treba da dostigne.
Ovakav mentalitet i obični čovjek treba da ima u životu, da se stalno unaprijeđuje, raste i bude bolji u svakom aspektu, jer to je nešto što najbolje ispunjava dušu i održava um zdravim.

nikolab

pre 8 meseci

Kažu Federer je igrao lijep tenis kako pa dest godina nije imao konkurenciju, elegantno je dobijao mnogo lošije protivnike. Protiv Novaka nije bilo elegancije.

gagi

pre 8 meseci

Analizu i komentar nečijeg karaktera, ličnosti, psihe bih prepustio stručnjacima za to.
Svi ostali koji to čine su hrabri, ambiciozni i svestrani. Možda im baš ta svestranost smeta da se dovoljno ostvare u primarnim zanimanjima

Lav Lazo

pre 8 meseci

Je li moguće da čovjek OVO izjavljuje!? E zato od ovog lika nikad nećemo vidjeti ništa veliko. Pa on je ogorčen što Novak uzima trofeje! Ili je, možda, samo glup...

Paradoks

pre 8 meseci

Полако и Надал показује своје право лице. Пре неку годину играо је Ролан Гарос са блокадама које умртвљују стопало, а сад продаје оне ствари за бубреге! И као њему није стало толико као Новаку, а Новак пре неколико година јавно изјавио да се неће вакцинисати ни по цену тога да постане најбољи тенисер свих времена!

Ljubi brat

pre 8 meseci

Pa ne razumes ti srpske gene, to celom svetu ne moze da se objasni. Zeli da vam pokupi sve rekorde i da se odmakne sto dalje, da pokaze svima da je Srbin najbolji sportista koji je ikada igrao beli sport i da ce biti najbolji koji ce ikada igrati ovaj sport. Prosto je decko ali komplikovano za vas

Djido

pre 8 meseci

U redu, "inspirisao je svet i imao najviše uticaja", ali jedno me zanima. Pošto je Federer nesumnjivo prvi i najbolji u tome, a to svi ističu za najvažnije, ima li neka lista da vidim ko je drugi, peti, deseti...? Nemam ništa protiv, Federer je prvi. ali ko su ostali, kako su plasirani. Zahvaljujući tome Federer je GOAT, pa me zanima ko je iza njega po toj najvažnijoj kategoriji za GOATstvo. Ko je taj koji je drugi i ima li na primer šanse da ga stigne.

Miki

pre 8 meseci

Definitivno najlepši tenis za oko je igrao Rodžer Federer bez konkurencije dok je Đoković najbolji i najkompletniji teniser svih vremena i to je jednostavno tako.

Dubioza kolektiv

pre 8 meseci

Cipiripi , razumem tvoju frustraciju. Nole te penzionisao na Roland Garosu. A da bi shvatio takvog šampiona, moraš biti njegovog kova. Ne može žaba da se poredi sa sokolom

genijalac

pre 8 meseci

sta sad da stane kad je u najboljoj formi i pusta vas zato sto ste vi losiji. slusam i nadala juce kakav bulsit prica, to je profesionalni sport svi gledaju da budu najbolji i obore sto vise rekorda dok mogu, kad osete da ne mogu zavrsavaju karijeru. nemojte sr..ti vise.

aramis

pre 8 meseci

Boze koliki kompleks i frustraciju moras da imas da ovako nesto kazes. Djokovic je uvek imao lepe reci za njega i plus posle pobede nad njim u finalu rekao da smo mi i grci braca itd. Jedva cekam ponovo da se sastanu da ga Nole otrese 3:0

Банатска лисица

pre 8 meseci

Шта каже Бадоса. За њу си вероватно ти највећи. Ћути и покри се ушима, добио те ,,деда" у два финала грен слема. Никад више нећеш стићи до њих (финала) а он освојио до сада 24. Угледај се на Рођу он зна да је паметнији кад ћути.

qwerrtui

pre 8 meseci

Covek igra trnis na vrhunskom nivou obara rekorde i mlati ozbiljnu lovu pa zar to nije dovoljan razlog, i ko normalan bi odustao a ovi pajseri i ovakve debilne izjave su samo dodatna motivacija.

Dzeronimo

pre 8 meseci

E cici, covek je svestan svojih mogucnosti, zna da moze osvojiti jos trofeja. Zasto da ne iskoristi to. Bolje bi ti bilo da, za pocetak, osvojis bar jedan GS umesto sto pametujes.Nece ti biti lako jer "samo" glavu treba da promenis.

Ladislav

pre 8 meseci

Svakom ima pravo na mišljenje .Svako ima svog idola . Generalizovati svoje stavove i razmišljanja mi nekako , u ovom slučaju , deluju kao razočarenje i nemoć koju dotični pretvara u odbojnost prema Noletu .Kome je Federer super lik .... nek' mu je . Hvala lepo !

Straight Outta München

pre 8 meseci

Stefanos, kao i uvek, nekorektna izjava o Novaku. Ali to je dobro, od takvih pacera onda Novak ne gubi. Zamisli ti izjavu : Ne znam sta dokazuje i kome…
Druze ide na 30 GS, pa vi onda razglabajte o uticaju i sl…
To je isto kao da kazes da je Bekam bolji od Mesija jer je imao veci uticaj na mlade…

cetinjanin

pre 8 meseci

Kakav je takav NAJBOLJI je, a naš je i. Mlatite i petljajte do mile bolje. A vi zavisnici, ljubomorni paćenici: Možete mu pljunuti pod prozor.

gemini

pre 8 meseci

Gluposti!... Sigurno da je Noletu neka osveta u glavi on bi se vakcinisao jurio rekorde i ne bi propustio 3 ili 4 grand slam turnira.

Stefan94

pre 8 meseci

No1ak Djokovic profesionalni nabijac kompleksa. Au No1ace brate sta si im uradio. Kakvi su ovo samo kompleksi sa svih strana. Ne zna se ko je od koga veci kompleksas.

patriota

pre 8 meseci

Dokle god vam je Federer inspiracija imaćete 0 GS trofeja i prosečne rezultate. Veliki jeste, ali ugledajte se na najboljeg i bićete daleko uspešniji.

bx

pre 8 meseci

Svako nesto mlati i hoce da ispadne pametan.
Kakav "inspirisao svet..", zna se sta znaci NAJBOLJI!
Tu je debata zavrsena (sto se tice dosadasnje teniske istorije).

Mare

pre 8 meseci

"On smatra da je na većinu mladih igrača najviše imao uticaja Švajcarac Rodžer Federer.".

- Pa vecina ovih mladih igrača se ni ne seća Federera kad je bio na vrhuncu karijere.

Dubioza kolektiv

pre 8 meseci

Cipiripi , razumem tvoju frustraciju. Nole te penzionisao na Roland Garosu. A da bi shvatio takvog šampiona, moraš biti njegovog kova. Ne može žaba da se poredi sa sokolom

Ladislav

pre 8 meseci

Svakom ima pravo na mišljenje .Svako ima svog idola . Generalizovati svoje stavove i razmišljanja mi nekako , u ovom slučaju , deluju kao razočarenje i nemoć koju dotični pretvara u odbojnost prema Noletu .Kome je Federer super lik .... nek' mu je . Hvala lepo !

bx

pre 8 meseci

Svako nesto mlati i hoce da ispadne pametan.
Kakav "inspirisao svet..", zna se sta znaci NAJBOLJI!
Tu je debata zavrsena (sto se tice dosadasnje teniske istorije).

Miki

pre 8 meseci

Definitivno najlepši tenis za oko je igrao Rodžer Federer bez konkurencije dok je Đoković najbolji i najkompletniji teniser svih vremena i to je jednostavno tako.

genijalac

pre 8 meseci

sta sad da stane kad je u najboljoj formi i pusta vas zato sto ste vi losiji. slusam i nadala juce kakav bulsit prica, to je profesionalni sport svi gledaju da budu najbolji i obore sto vise rekorda dok mogu, kad osete da ne mogu zavrsavaju karijeru. nemojte sr..ti vise.

aca

pre 8 meseci

Ne zna se ko vise pati, dal matori Nadal koji je svestan da ne da nece osvojiti vise GS od Novaka nego je pitanje dal ce ikada vise i izaci na teren ili ovi koji su u punoj snazi ali ne mogu nista zivo da osvoje zbog Novaka :) samo ih deri Srbendo!

Joker

pre 8 meseci

Inače nisam teoretičar zavera, ali ovo je nestvarno koliko pokušavaju da omalovaže Novakov uspeh. Odjednom sad brojke nisu važne. Sad nisu važne kad je Novak sve brojeve preokrenuo u svoju korist. Odjednom više to nije kriterijum, nego lepota igranja, frizura ili ne znam ni ja šta već. Svaka čast Federeru i Nadalu, podigli su tenis na novi nivo. Ali Novak se umešao u celu priču i napisao nastavak najveće ere u istoriji tenisa koja još uvek traje

todos

pre 8 meseci

Сви редом ви њега таквим изјавама и понашањем понижавате. Зато се Ноле оправдано и свети, док га сви до једног не признате да је ГОАТ.

nikolab

pre 8 meseci

Kažu Federer je igrao lijep tenis kako pa dest godina nije imao konkurenciju, elegantno je dobijao mnogo lošije protivnike. Protiv Novaka nije bilo elegancije.

dushaaan

pre 8 meseci

Nole ima zenu, decu i porodicu da ga vole. Za sve ostalo tu je cista statistika i rezultati da govore ko je najveci... A sto se tice toga ko je voljeniji i koga publika obozava vise, eto prilike za Nadala i Federera da se takmice u izmisljenim titulama , posto ih je u ovim realnim Nole vec pocistio.

sh

pre 8 meseci

Razmišljam nešto, da li su o Jordanu ovamo pisali 96'? Kao kome se više dokazuje, kad god ode u NBA finale, osvoji ga, je li mu dosta više?
Nole ima mentalitet pobjednika, natjecanje i pobjede ga vode dalje, a on sebi konstantno postavlja nove granice koje treba da dostigne.
Ovakav mentalitet i obični čovjek treba da ima u životu, da se stalno unaprijeđuje, raste i bude bolji u svakom aspektu, jer to je nešto što najbolje ispunjava dušu i održava um zdravim.

PSL

pre 8 meseci

Bože koliko sujete i zavisti. Na šta su sve neki spremni da omalovaže Novakov uspeh. Čovek je najbolji svih vremena sviđalo se to vama ili ne.

hehe

pre 8 meseci

Jel zna ovaj da Novak ima vise slemova od Federera i Mareja zajedno?
Ili od Samprasa i Agasija zajedno.
Ili od Konorsa, Mekinroa i Bekera zajedno.

varburg limuzina

pre 8 meseci

Cipiripi misli da zbog Noleta nece napraviti karijeru. Delimicno je u pravu, mnoge je Nole oducio od tenisa, ali da nije toliko sujetan lik shvatio bi da je on daleko od Novakovog nivoa. I kad se Nole penzionise, za nekih 5 godina, ostace tu Alkaras, Medvedev, Zverev, Rubljov... Svi oni su bolji od ovog nafuranog Grka.

Petar

pre 8 meseci

Najlepši tenis za mene je najbolji tenis. Ne razumem kako lep može biti tenis koji nije dobar. Opali jednoručni bekhend u aut, ali nema veze bio je lep, jer oni tako razmišljaju.

Mare

pre 8 meseci

"On smatra da je na većinu mladih igrača najviše imao uticaja Švajcarac Rodžer Federer.".

- Pa vecina ovih mladih igrača se ni ne seća Federera kad je bio na vrhuncu karijere.

Sinisa

pre 8 meseci

Ako gledamo po brojevima onda je Nole najbolji, ma nemoj hahaha! Mozemo da gledamo recimo po frizuri, tu ima vise kandidata, konkurencija veoma ozbiljna ?

Stara kuka

pre 8 meseci

Kako im je Nole nabio komplekse,ovo nema nigde,niti u jednom sportu a i sire.Sad posto nemaju vise argumenata zbog Novakovih GS titula,sad idu na lepotu i utacaj tenisa.

Kg

pre 8 meseci

Auuuu Novak ih je bas unistio. Sad se i svaki dan novi luzer javi, te Federerov stil, Nadalova borbenost, te ciji nos lepsi, ko ima duzi, cak su i prabaku Margaret Kort probudili iz zimskog sna. A Nole matematicar broji: 22., 23.,24. Samo lagano. Oni uporedjuju a on broji.

Bane

pre 8 meseci

Cuj molim te. Cicipas postao psihoanaliticar. Zna on sta motivise Novaka.
Motivacija je jedno a sposobnost drugo.
Novak pobedjuje jer mu se moze.

Biće bolje

pre 8 meseci

Izgleda da je krenula kampanja protiv Novaka, i to od njegovih najbližih kolega koji treba da podržavaju jedni druge, nažalost moraće mladi da sačekaju još, jer Novak nije na kraju, biće još velikih mečeva, nadajmo se da će ga noge služiti još dugo.

mihajlo

pre 8 meseci

lebrona, mesija, brejdija..velicaju zbog dugotrajnosti a novaku su poceli da se cude sto i dalje igra i ima zara i motivacije. ne postoje univerzalni arsini definitivno.

Straight Outta München

pre 8 meseci

Stefanos, kao i uvek, nekorektna izjava o Novaku. Ali to je dobro, od takvih pacera onda Novak ne gubi. Zamisli ti izjavu : Ne znam sta dokazuje i kome…
Druze ide na 30 GS, pa vi onda razglabajte o uticaju i sl…
To je isto kao da kazes da je Bekam bolji od Mesija jer je imao veci uticaj na mlade…

Lav Lazo

pre 8 meseci

Je li moguće da čovjek OVO izjavljuje!? E zato od ovog lika nikad nećemo vidjeti ništa veliko. Pa on je ogorčen što Novak uzima trofeje! Ili je, možda, samo glup...

Срби

pre 8 meseci

Испаде да Акарас и Медведев имају најкоректнији однос према Новаку, а тренутно су му најопаснији опоненти.

Наравно има ту још много младих играча, поменуо сам тренутно најбоље.

Банатска лисица

pre 8 meseci

Шта би Ник Кирјос поручио овом јаднику ускоро ћемо сазнати. Сигуран сам да Ник неће пропустити овај пенал.

ruza

pre 8 meseci

Dosta više sa glupostima da je igra Rogera Federera najlepša ikada. Ne, nije! Lepa jeste, ali još lepše od njega igrali su i Edberg, i Agasi, i Sapras, i Rafter... Možda bi mogao biti 5. na toj listi.
Drugo, odakle ti klinci znaju koliki je bio uticaj nabrojanih na mlade iz tog vremena? Na Djokovića je uticao Sampras, na kog velikog igrača je uticao Federer? Na Cipiripija?))))))

slobinator

pre 8 meseci

naravno da im se sveti.i za australiju i za glumatanje sutkinje na us openu i što mu nisu dali da igra prošle godine,i za urlanje protiv njega na vimbldonu.2 godine nije igrao zbog povrede i 3 slema su mu ukrali.mogao je već biti tu negde oko 30

Das

pre 8 meseci

Donekle mogu da razumem frustraciju Cipiripija, juče Nadala i ostalih jer Nole je za njih potpuno nova dimenzija kosmosa. Ali, brate čemu ovakve nesuvisle izjave pred celim svetom, samo sebi praviš još veću frustraciju i zakopavaš se.

Puz

pre 8 meseci

Dok god ova planeta bude postojala, ostace Novakovo ime zapisano kao ime najveceg tenisera ikada, brojevi ce to dokazivati, lepota Federerove igre ce biti zaboravljena do polovine ili kraja ovog veka a nove generacije su toliko mlitave da ga niko nece stici. Najvise sansi imace Alkaraz ali bez konkurencije ce njemu brzo dosaditi, a pitanje je kako ce ga i telo posluziti...

goran

pre 8 meseci

Ne znam da li je jos nekom kao meni ali meni je ovak Ciciker toliko antipatican da ga kad vidim na tv-u ili slici kao da sam nesto odvratno ugledao prosto receno pfuj ? mnogo bre odvratan lik! Prvenstveno vidimu se na faci da je sam sa sobom nezadovoljan sto se rodio. Pozzzz dobri ljudi

gagi

pre 8 meseci

Analizu i komentar nečijeg karaktera, ličnosti, psihe bih prepustio stručnjacima za to.
Svi ostali koji to čine su hrabri, ambiciozni i svestrani. Možda im baš ta svestranost smeta da se dovoljno ostvare u primarnim zanimanjima

Mix

pre 8 meseci

Postoje sportovi u kojima se ocenjuje i elegancija i umetnicki dojam.Tenis nije takav sport,tako da je Rodzer mogao da se bavi takvim sportom.Sta znaci,igrao je najlepsi tenis,pa svi isto udaraju lopticu,a ako cemo posteno po meni najatraktivniji tenis igra Monfis.

Hamurabi

pre 8 meseci

Šta je zajedničko Ciciju i Rođi? Obojici je Nole završio karijere. Rođi na Vimbldonu, a Ciciju na Rolan Garosu pre par godina. Od tada ne znam dal je i jedno finale video. Mogao si nešto naučiti od Noleta, moj Cici. A pošto si se ugledao na Federera, čim naiđeš na tvrdo, pukneš ko sajla... A bio si talenat.

glukozamin

pre 8 meseci

Невероватно! Прво Надал сад овај. Иста прича чак исте речи користе. Ово је инструментализовано из истих кругова. Сада ће се још неко огласити. Изгледа да Новака треба приказати као монструма. Значи не ваља ако си најбољи.

Paradoks

pre 8 meseci

Полако и Надал показује своје право лице. Пре неку годину играо је Ролан Гарос са блокадама које умртвљују стопало, а сад продаје оне ствари за бубреге! И као њему није стало толико као Новаку, а Новак пре неколико година јавно изјавио да се неће вакцинисати ни по цену тога да постане најбољи тенисер свих времена!

steki

pre 8 meseci

Ma sad samo možete da se jedete u sebi, nemate pametan komentar, čovek ima 24 GS, i nije se zaustavio...

Nema nerviranja dragi moji dečaci, nego reket u ruke i naporan trening ako želite nešto da postignete.

.....

pre 8 meseci

Uticaj Federera na mlade je medijski prenaduvan. Pre bi se reklo da je uticaj medija na mlade da je Federer inspiracija. Alkaraz je Djokovic 2.0 verzija. Poboljsani Novak, jos brzi, sa jacim udarcima i boljim volejima (mada posle finala usopena i Novakovih voleja je ovo sada diskutabilno). Jaci teniser od Novaka, koga Novak dobija samo zbog vise teniske inteligencije, srca i "vucjeg" mentaliteta. Moze Alkaraz da trubi ko mu je idol do sutra, ali njegova igra sve govori. Buduci veliki sampioni ce svakako pre liciti na Novaka nego na Federera. Pa ko je onda kome veca inspiracija?

dr

pre 8 meseci

Ne treba sad prozivati nadala,treba ga razumeti..to kako je nole njima pokvario zurku na brutalan nacin,je nesto o cemu moze da se snimi film,i zato vas molim da imate razumevanje i za nadala i ove ovde moamere i sl.

Mike

pre 8 meseci

Ne razumes ti to sinovac, bas u tome i jeste razlika izmedju Novaka i vecine drugih tenisera: glad za pobedom i unapredjenjem samog sebe do kraja.
Zato je on tu gde jeste, a i ti takodje.

Stefan94

pre 8 meseci

No1ak Djokovic profesionalni nabijac kompleksa. Au No1ace brate sta si im uradio. Kakvi su ovo samo kompleksi sa svih strana. Ne zna se ko je od koga veci kompleksas.

Obrad

pre 8 meseci

Ne znam za druge tenisere, ali sam uveren Cici da je Novakov odnos prema tebi stvar higijene. S obzirom da izgledaš kao hodajući mop, to u Novaku budi želju da očisti pod sa tobom.

wolokee

pre 8 meseci

Nema šta on kome da se dokazuje,on se dokazao odavno...jednostavno čovek voli da igra tenis,fizički je još uvek na visokom nivou...zašto onda da ne igra i uzima pare...Svi nešto laprdaju ovi teniserčići,a ima da kukaju i mole da im Nole bude trener kad se povuče...

Dragan

pre 8 meseci

Nole ga mlati ko vola u kupusu gde god stigne a Cicija eto nadahnjuje igra Federera. Molim te Nole kad sledeći put budeš igrao protiv Cicija podari mu jedan krumpir pa neka se i dalje divi Federeru

eto im na

pre 8 meseci

Još jedna ovakva izjava o Federeru i više nikad neću ići u Paraliju. Ni u Nea Vrasnu, ni u Nikiti. Pa nek crknu Grci od muke, nek propadnu načisto.

xd

pre 8 meseci

Aha ok kad Nadal bukvalno rizikuje karijeru i zdravlje da uzme jedan RG on je sampion i hrabar a kad Djokovic konstanto osvaja sve redom on je isfrustriran

Nikol Dž. Femija

pre 8 meseci

A KONORS JE IGRAO DO 5. DECENIJE, VENUS VILIJAMS KOME LI SE ONA DOKAZUJE I KOME LI SE SVET, MOŽDA SESTRI SERENI , PITA LI SE KO ?

Kome li se dokazuje Nadal sa čak 14 Garosa /rekla bi Janica Kostelić "ne interesuje me da ponavljam pobede i medalje i titule" ali Rafa se nekom dokazuje/zar nije dovoljno , uz silne povrede, da je stao sa 10 recimo ?

Neverovatna drskost gde nadal izjavljuje kako je Novak frustriran a Cicipas kako nikada nije srećan, a to sve nekažnjeno i bez imalo obzira prema onome o kome se govori ? A TOLIKA PRIČA NA ZAPADU O MOBINGU, NASILJU, EMPATIJI, OSEĆANJIMA, TOLERANCIJI, BRIZI ZA ČOVEKA...UŽAS, jednom rečju neverovatna laž, licemerje, foliranje, strahota od dvonožaca za glavom čoveka . Da li su ljudi ??

Neka je Cicipas srećan i neka je Nadal srećan a Đoković će se već snaći.

Karlo Prvi

pre 8 meseci

Cicipas prvo treba da završi stručnu saradnju sa ocem i da nađe trenera koji će biti izvan cele te porodične priče. To ga sputava i sprečava da napreduje. Ovi komentari o Novaku su nebitni i neki izraz njegove frustracije sa nečime.

Djido

pre 8 meseci

U redu, "inspirisao je svet i imao najviše uticaja", ali jedno me zanima. Pošto je Federer nesumnjivo prvi i najbolji u tome, a to svi ističu za najvažnije, ima li neka lista da vidim ko je drugi, peti, deseti...? Nemam ništa protiv, Federer je prvi. ali ko su ostali, kako su plasirani. Zahvaljujući tome Federer je GOAT, pa me zanima ko je iza njega po toj najvažnijoj kategoriji za GOATstvo. Ko je taj koji je drugi i ima li na primer šanse da ga stigne.

Aleksandar

pre 8 meseci

Cicipas je u početku mnogo više obećavao.
On je neka među generacija koja je ostala bez nekih velikih uspeha.
Šta mu sada preostaje nego da iz njegovog ugla opisuje druge igrače.
Očigledno je da baš ne voli Đokovića.Ali to je već njegov problem.

FilipP

pre 8 meseci

Ovaj simpatican momcic zasluzuje komplet escajg za sva vremena, i to licno No1e da mu cestita kad skupi komplet onako sveceno sa biciklom parkiran pred garaze.
Nole ima jak uticaj na svaki neuspeli teniser hihihi

Банатска лисица

pre 8 meseci

Шта каже Бадоса. За њу си вероватно ти највећи. Ћути и покри се ушима, добио те ,,деда" у два финала грен слема. Никад више нећеш стићи до њих (финала) а он освојио до сада 24. Угледај се на Рођу он зна да је паметнији кад ћути.

hard to handle

pre 8 meseci

Jeste baš je nezgodan taj Novak, uvek hoće da pobeđuje i nikada mu nije dosta. Prava teniska zver. Zato Cici najviše ceni umetnički utisak R.Federera.

Bojan

pre 8 meseci

Auuhhh, sad će ga inspirisati dodatno. Tačno je da Đoković nosi sa sobom frustracije, što se vidi iz njegovog ponašanja... najverovatnije iz porodice(otac). Ali je takođe tačno, što se tiče sportskih uspeha, da je jedan od najvećih svetskih sportista svih vremena.

Maximus

pre 8 meseci

Lepo je juce neko rekao da je Novak iz SAD-a pravili bi mu spomenik na scakom koraku.
A dokazuje se iz inata vama koji ga omalovazavate. Da ste ga mozda pohvalili ili manje zvizdali mozda ne bi bio to sto jeste, best of the best.

Sima Strahota

pre 8 meseci

Znaci sad nije dobro pobedjivati u tenisu jer onda si los lik koji zeli osvetu? Pa toga ti se ni zemljak Aristotele ne bi setio. Luzer uvek razmislja kao luzer i nalazi 1000 opravdanja zbog cega je luzer.

Hv

pre 8 meseci

Pa više je Đoković uradio za tenis jer je popularizivao sport tako gde nije pre bio popularan i pokazao da nije bitno odakle si i da tenis nije samo za zapadni svet

tnt

pre 8 meseci

Pa bas takvi komentari, bez iskrenog respekta Novaka cini to što jeste... I na kraju semafor je jedino merilo, a ne ko je sta rekao ili mislio...

Mile

pre 8 meseci

Koliko glupana u samom teniskom vrhu da je to kompletna komedija. A i mediji umesto da intervjuišu neke naučnike i ljude od integriteta oni pišu šta je Cicipas izjavio..ili Nadal..I naš Nole treba da ide tamo kao gospodin i kad ih ispraši da se samo smeška i pruža im ruke. Nikakvo spuštanje slušalice ili bilo šta što mogu da izvrnu u pogrešnom smeru. Da bude gospodin.

Corba

pre 8 meseci

Ok pa sta i ako dokazuje. Nije kao da ga nisu proterivali iz Australije i zabranili ulazak u USA. Ako svoje drzis, naravno da ces zeleti da dokazes posle da si bio u pravu, iako niko nije bio u pravu. Situacija je bila nenormalna. U svakom slucaju Nole - rokaj :)

donatus014

pre 8 meseci

Ovog Cicipasa treba da je sramota šta je izjavio. Mada treba da je svestan da ako Novak ima glad i dalje sa svojih 35+ godina šta je sa njegovom glavom onda sa 20 i nešto. Večiti talenat, smešan teniser. Al dobro, možda će biti zapamćen kao igrač sa najbokjom frizurom, šta već, ako već Federer nije legenda i u tome

nikola

pre 8 meseci

Samo ti hvali Federera i to kako te je on inspirisao...Novak je podigao lestvicu jako visoko i teško d aće mu iko ikad doskočiti ..možda ,ali jako,jako teško...A opet rekordi se postavljaju da bi se rušili! ???

Шунто Златиборац

pre 8 meseci

Најбољи бекенд,најбољи ретерн,најбољи кик-сервис,најбољи ментални склоп,,одличан форхенд,одлична прва серва,волеј,...Најкомплетнији тенисер икад рођен је Ђоковић.Једноставно,против њега нема лијека.Сличне предиспозиције је имао Сафин,који за разлику од Нолета,није имао ментални склоп.Тренутно му могу парирати само Алкараз и Медведев,који су му јако-јако близу.

Банатска лисица

pre 8 meseci

Неко је сазрео за помоћ чика у белом мантилу. Јер није болест све што боли.

Saci

pre 8 meseci

To ti je ono kad sticajem okolnosti nekako povedeš 2:1 u pobedama protiv najvećeg ikada a onda zaredom izgubiš 10 mečeva i to 5 finala!

Leopold

pre 8 meseci

Bravo, na kraju si ubo! U pitanju jeste osveta, osveta za sve nepravde i patnje Srba od raspada Jugoslavije do danas. Zato ne menja državljanstvo ni za kakve pare. Zato mi se gadi kad na Twitteru vidim kometare "kakav je on patriota kad ne plaća porez u Srbiji..." Jeste, porez je dokaz patriotizma za nas obične ljude. Novak svojim pobedama doprinosi Srbiji mnogo više nego bilo kakvim porezom.

Dzeronimo

pre 8 meseci

E cici, covek je svestan svojih mogucnosti, zna da moze osvojiti jos trofeja. Zasto da ne iskoristi to. Bolje bi ti bilo da, za pocetak, osvojis bar jedan GS umesto sto pametujes.Nece ti biti lako jer "samo" glavu treba da promenis.

amos dundee

pre 8 meseci

Vama mladjima je skresao krila prije nego sto ste poletjeli a starijima uzeo sansu pred nosom da budu najbolji u istoriji. Hranio se vasom negativnom energijom, to nikada necete razumjeti. Ni vi ni "vasa" publika.

Ivan NK

pre 8 meseci

Samo vi volite vaseg dragog Federera, ALI istine radi, ne volite vi njega toliko koliko mrzite Novaka, a ta ,glad' koju mu pripisujete to je vasa MRZNJA kojom ga ,hranite', i ne dokazuje Novak vama nista posto ste nedokazani i slijepi od mrznje, zavisti, pakosti, vec dokazuje sebi i pomjera sopstvene granice, a vi samo i dalje volite svog Federera, a Novak nastavlja da ide i dalje i vise, i samo izvinite zbog prasine sto je ostavlja iza sebe vama u lice!

Svete

pre 8 meseci

Nisu mi jasne izjave onog foliranta i ovog balvana. Djokovic radi ono zbog cega je uopste poceo da se bavi tim sportom, svestan da ce to raditi jos par godina a onda ce biti u penziji narednih 50. Sta ovaj radi, nasao devojku i karijera momentalno otisla u persun?!

Oposum, divna životinjica

pre 8 meseci

Ovaj mali Grk je baš baš ono teeežak kompleksaš! Ljubomoran je na Đokovića toliko puno da to jednostavno nije mentalno sposoban ni da proba da sakrije! Toliko je to očigledno. Šta on ima protiv Đokovića ajde? Ko je on da Đokoviću daje savete dokle treba da igra i da li sme ili ne sme više da pobeđuje? Tvrdi da Đoković nije srećan? I sam zna da to NIJE TAČNO! Nako svake pobede naročito na Gren Slemovima on jednostavno blista od sreće, to je veoma očigledno svima i nije to u pitanju nikakva osveta kako tvrdi ovaj ljubormorni Grk već jednostavno želja za pobedama, za rekordima, za uspesima, za trofejima, i sve je to legitimno. O kako bi samo ovaj kompleksaš to želeo, ali toga biti neće, padaće na ATP listi sve dublje i dublje jer gleda u tuđe dvorište umesto da vredno radi i napreduje, evo sada u većem delu ove sezone posle Australijen opena i finala koje je baš od Đokovića izgubio on jednostavno ne može ni 3. kolo nekog turnira da prođe, redovno ispada u 2. ili 3. kolu svih velikih turnira, naročito posle Rolan Garosa gde je od Karlita bio počišćen. Nikada on veliki šampion biti neće, luzerski mu je i kompleksaški mentalitet. Igraće još dugo dugo ali nikada neće ostvariti neki značajan uspeh.

MILENA

pre 8 meseci

Dobri su, zaista! Sačekali su da prođe 7-8 dana od rekordnog 24.GS, pa se vartili svojoj uobičajenoj retorici o Novaku Đokoviću. Bilo bi zaista očigledno da ih jako žulja taj njegov uspjeh, da su odmah krenuli sa kritikama i omalovažavanjem. Doduše, jasno je i ovako, ali se nekakav privid "učtivosti" mora sačuvati, je li?
Cicipasu sad smeta što Đoković još ne odustaje, pa mu to izgleda kao da se sveti. Kome? Zašto? Ne objašnjava, ali to i nije poenta. Važno je na bilo koji način degradirati njegov uspjeh.
Najtužnije je što me to sve skupa više uopšte me iznenađuje. Taj svijet je stvarna opak i to je zastrašjuće.

Dušan Savić

pre 8 meseci

Cipiripi kako da razumeš ti si grk. Nemaš to nešto što te vuče da se trudiš i da radiš.
Rezultati se gledaju ne ko je najlepši stil igrao,
ili ti možda očekuješ za najbolju dugu kosu nagradu da si najbolji.
Samo rezultati nije ovo umetničko klizanje da se gleda ko kako kliže.

meda

pre 8 meseci

Čekaj, igrač sa jednoručnim bekhendom proglašava igrača od koga je izgubio 10 puta za redom (i koji mu probija taj jadni bekhend ko od šale) da sa 36 godina igra "kao da želi osvetu", dok za najveću inspiraciju i idola proglašava drugog mnogo manje uspešnog igrača igrača sa jednoručnim bekhendom protiv koga ima h2h 2:2 (plus jedan Federerovu predaju pre početka meča) koji je igrao sa 39 godina valjda pošto je to bilo neverovatno i zapanjujuće a ne zato što je želeo da spreči druge da ga sustignu sa trofejima i svakako ne zato što se kao sveti nekome.

gemini

pre 8 meseci

Gluposti!... Sigurno da je Noletu neka osveta u glavi on bi se vakcinisao jurio rekorde i ne bi propustio 3 ili 4 grand slam turnira.

ArVoyager7

pre 8 meseci

Bile su vam važne brojke, sada kad vas je Nole sve prešišao nisu važne brojke. Na Noleta gledate kao na snajku koja je došla u kuću i koliko god da je vredna i dobra ne valja vam.

zelena trava

pre 8 meseci

Njemu je svakako i dokazao. Tri GS osvojena ove sezone, kao u najboljim danima. Nece valjda da se penzionise da oslobodi prostor Stefanosu, koji nije dosao ni do jednog finala?

Nik CG

pre 8 meseci

Pobro, iz tebe izvire jedna iskrena frustracija. :) Pamtice se GS titule a ne leprsava igra. Ne sumnjam da ce Novak procitati tvoju izjavu i da ce ga dodatno motivisati.. :)

patriota

pre 8 meseci

Dokle god vam je Federer inspiracija imaćete 0 GS trofeja i prosečne rezultate. Veliki jeste, ali ugledajte se na najboljeg i bićete daleko uspešniji.

Neko

pre 8 meseci

Cicipas i Nadal mogu zajedno pod ruku, isti su karakterno, samo je Rafa 3x bolji teniser.
Cicipas umesto da definise Novaka, bolje mu da trenira vise i proba da ga pobedi, a ne da ceka da se Novak povuce...

aramis

pre 8 meseci

Boze koliki kompleks i frustraciju moras da imas da ovako nesto kazes. Djokovic je uvek imao lepe reci za njega i plus posle pobede nad njim u finalu rekao da smo mi i grci braca itd. Jedva cekam ponovo da se sastanu da ga Nole otrese 3:0

samo primećujem

pre 8 meseci

Ne znam zaista, ali kao da je sad krenula jedna nova kampanja protiv Novaka.
Uopšte ne tvrdim da je orkestrirano, ali sve deluje kao izraz jedne velike nemoći da se racionalno objasne svi ovi njegovi neverovatni uspesi.
I onda, pošto je zaključeno da mu se ništa ne može tamo gde je u stvari i jedino bitno - na terenu, onda se kreće u opisivanje tog njegovog dostignuća (koje je očito mnogima nezamislivo) kao dostignuća koje je postignuto na neki bolestan način, iz nekakvih frustracija, prljavih motiva, paranoje neke i ko zna čega još, kao što su upravo krenuli da nam objašnjavaju glavni gubitnici u ovoj priči.
Nadal je, i pored sjajnih uspeha koje je postigao (pogotovo šljaka i RG), zapravo veliki gubitnik, pošto više nema glavni adut u rukama (GS titule), zbog koga bi ga neko uzeo u priču o najvećem svih vremena, pošto je sada borba u diskusiji prebačena na odnos između titula (Novak) i "umjetničkog dojma" (Federer), pa sirotog Rafu svi preskaču, a kakav je gubitnik Cicipas, o tome tek ne treba mnogo ni pričati. On se siroma' od onih, iz 2:0 u 2:3 na RG očito još uvek nije oporavio. On je klasičan primer novih generacija, koje su često pomalo nevaspitane (ili bar tako deluju), i ne priznaju autoritete. Conga je na primer u jednom trenutku priznao kako mu je Novak "uništio" karijeru, a ovaj naloženi Grk ne želi čak ni da prizna problem koji ima i vuče od tog jednog meča, nego sada eto pravi Novaka ludim, verovatno zato što mu se nije predao tada na 2:0, ili već šta slično.

objektivno

pre 8 meseci

Ko pravi najbolje palacinke? Jasno je da je za tenisera pre svega inspiracija broj odgleda ih tv serija, pa onda sve ostalo... Naslusali smo se raznih ponizavajucih gluposti, kao da se takmice ko ce da se pokaze u najgorem svetlu.

Ideš za Kanadu

pre 8 meseci

Izjava neukaljana mišlju. Bože kakav iskompleksirani glupak. Rešio da vas satre sve po zasluzi jer ste ga pljuvali, omalovažavali, ponižavali. Sad lepo Nole ide redom i svima po zasluzi.

Aca

pre 8 meseci

Na današnje mlade tenisere verovatno jeste Federer imao najviše uticaja, ali stasava generacija o kojoj će se tek čuti na koju sigurno najviše ima uticaja upravo Nole.

qwerrtui

pre 8 meseci

Covek igra trnis na vrhunskom nivou obara rekorde i mlati ozbiljnu lovu pa zar to nije dovoljan razlog, i ko normalan bi odustao a ovi pajseri i ovakve debilne izjave su samo dodatna motivacija.

DRN

pre 8 meseci

Dokazuje se onima koji su ga maltretirali zbog vakcine, deportovalj i sprecili da osvoji jos nekoliko GS, "kolegama" koje ga nisu podrzale kada mu je bilo tesko i koji na svakom koraku pokusavaju da omalovaze njegove rezultate. To bi otprilike bilo to.

zare

pre 8 meseci

Па што тебе освета не потера да се осветиш за сва понижење која си претрпео на терену. Аха, намеш снеге и квалитет. О томе се ради, Новак има снагу и квалитет који други немају, зато је најбољи тенисер икада.

Ljubi brat

pre 8 meseci

Pa ne razumes ti srpske gene, to celom svetu ne moze da se objasni. Zeli da vam pokupi sve rekorde i da se odmakne sto dalje, da pokaze svima da je Srbin najbolji sportista koji je ikada igrao beli sport i da ce biti najbolji koji ce ikada igrati ovaj sport. Prosto je decko ali komplikovano za vas

deda

pre 8 meseci

pa kad nije kul lik kao ti pa da ga boli uvo dal' pobefjuje ili ne, a moze biti da si ti sanjao kao pocetnik da ces biti goat ali ti je jasno da je to pusti san pa si sad kao opusten..

Ostoja

pre 8 meseci

Ugrizao bi se za jezik, da zna , da svaka takva izjava produžava Noletovu karijeru za godinu dana , i bar dva osvojena Grend slema unutar nje .

cetinjanin

pre 8 meseci

Kakav je takav NAJBOLJI je, a naš je i. Mlatite i petljajte do mile bolje. A vi zavisnici, ljubomorni paćenici: Možete mu pljunuti pod prozor.

BobbPenn

pre 8 meseci

Nole je u stvari imao sreće što ga veliki deo teniskog sveta ne voli. da nije tako, završio bi kao Federer, bez previše želje da bude stvarno najbolji u istoriji

Lukasz Kubot

pre 8 meseci

Najzanimljiviji su ovi teniseri sa manjkom IQ-a i viškom neprincipijelnosti, argumenti koje koristi protiv Novaka da još igra sa 37 god. ne važe za njegovog idola koji je igrao do 40. god.

petar

pre 8 meseci

nekada sam gotivio cicipasa ali pokazao se ubrzo kao osoba loseg karaktera sto vec godinama dokazuje prema kolegama svoje generacije, a otkako je noletov redovni musterija otada i prema noletu. anticki grci vrv like. napisanu neku tragediju koja opisuje takvog lika. ljudska priroda je cudo.

Aleksandar

pre 8 meseci

Apsolutno si u pravu cicicas. Nezgodno je to kad nekog ne možeš da pobediš i kad ti taj udje u glavu pa ti ništa drugo ne preostaje nego da kmečiš kao malo dete. Ko si ti da pričaš bilo šta o najvećem teniseru svih vremena? Ti majstore se bolje posveti svojoj karijeri i probaj da osvojiš neki turnir ako budeš bio uopšte u mogućnosti.

Nenad

pre 8 meseci

Treba ga razumeti, kao i ostale bolje od njega. Svima Novak smeta da bi nesto pokusali da osvoje, ovako dok igra na ovom nivou, sanse su im zaista male. Ceo zivo treniraju tenis i mnogo se odricu i opet ne mogu da ostvare cilj

Mile Panika

pre 8 meseci

Sto onda niko ne prica o Roniju O'Salivanu koji u 30-toj pomera granice svog sporta i trese one mlade ko kruske sa grane. Zasto niko ne prica o njemu sta ima da dokaze? Pa ima, ispisuje istoriju

mile

pre 8 meseci

nema to veze sa federerom. prosto ovi mladi su kretali sa tenisom kada je ovaj bio na vrhu.
i ja kad sam bio klinac sam mislio da je Jordan Bog. a sada kad pitate klince...to su lebron, stef, janis...
sve je to pitanje timinga i perioda.
i ne radi se o bilo kakvoj osveti vec o strasti koju ovi klinci sa zapada nemaju.
jer im je 100k pratilaca vec uspeh.

eto bas tebi

pre 8 meseci

koji jos nista znacajno nisi osvojio.Da su to Fed ili Nadal dizao bi ih u nebesa.Ali je i vama "mladima" jedno jasno ,stici ga necete.

Mare

pre 8 meseci

Mi Srbi neosporno volimo sport, ali je istina da u suštini ne volimo tenis. To dokazuje da se isti nije pratio pre Djokovica, a nece ni posle (osim ako njegovi rekordi budu ugrozeni, pa cemo ispratiti)
Ali najviše od svega to dokazuje cinjenica da je tenis jedini sport u kome osporavamo (konkretno Federerov) lep tenis, tj kazemo "umetnički dojam nije bitan"
U fudbalu zovemo "lažni Ronaldo" igrača koji je statistički bar 10x uspešniji od "pravog" - jer, pravi je igrao lepše. Ronaldinjove klipove i danas gledamo. Lebrona ćemo nazivati statističarem, sve i da 3x obori Jordanove rekorde. Tajson nam je draži od Klička iako je ovaj 10 god bio šampion.

Da se razumemo, Djokovic jeste najbolji ikad, ali govoriti kako je Federerova lepa igra nebitna, govori samo o suštinskoj nezainteresovanosti Srba za sport kao takav

Milos

pre 8 meseci

Znaci ne vjerujem da vec ima 193 komentara na izjavu jednog Cicipasa, mos misliti CICIPASA. Realno potpuno nebitan lik za svet tenisa. I vi ste dobre paljevine kad vas jedan Cicipas tako potpali.

Djed Gavrilo

pre 8 meseci

Cicko nema taj trezveni i duboko pronicljivi duh.
Nezna da je u sportu merilo rezultat.Gledao sam ga više puta kako mlati reketom po lopticu i odjednom jao da potone.To je što govori iz njega i ovom prilikom.
Nije u duši pobednik a to je kradilo i krađi sve velike šampione.
Ja sam cenio Federera,ali i on je iz tog žanra mentaliteta koji i pozira.Sport i tenis nije manekenka staza.To je sportska staza i tu glad i želja za pobedom je glavni adut i osnovna karakteristika.
Svi ovi što žvaću otrcanu frazu da je Federer ovo ili ono,ustvari slede marketinški sokak kojim je vođen Federer.
On se nadmetao i dobijao i gubio od Novaka,ali je nesporno jedno:u prvom delu svoje karijere nije imao jaku konkurenciju.Kad se Nadal pojavio nastaje problem.Onda Novak i u tom trouglu on biva najslabiji.Ima najslabiji skor.
Poruka Cicku:
Cicko,bolje da gledaš sebe….Ova izjava ti je nepotrebna i bez veze.

Pera

pre 8 meseci

Zato što ti je uzor Federer koji je luzer zato i gubiš svaki meč sa lakoćom od Noleta.

Bilo bi lepo da je svim igračima uzor luzer Federer jer tako će svi gubiti od Noleta.

Grk

pre 8 meseci

Is grcke sam i nazalost većina u grčkoj nerviraju se izjavama cicipasa i svašta sluša ,ne znam tu izjavu kako je rekao i dal je rekla iz dobre namere ili da ispadne faca .u svakom slučaju Nole je legenda i zaista je po brojkama prvi ali Federer jeste inspirisao ljude dvadeset godina i puno rekreativci su igrali jednim rukom baš zbog federa kao i ja lično .realno Federer igrao najlepše tenis i niko nije kao i on u tom segmentu.ne znači da je on najbolji.ocigledno najbolji je Nole ali eto kao sto neko voli Jordana ili robaldinio iako statistički nisu najbolji tako će biti uvek u većina zemalja da će Federer biće naj naj i fk samo zbog načina igranja. Radujem se što i Nole popravio igru i deluje lepše u stilu da igra serve volley ,da koristi dobro slice. Ipak vi srbi normalno da navijače za vašeg .u grčkoj Nole ima veliki status i postujemo ga ,i ostaće prvi u pamćenju ne samo zbog rekorda ali i zbog slobode govora i ljudska prava i to mu je najveći trofej dok ostali rafa i Roger su bili mutavi za neke priče .pozz

Bora

pre 8 meseci

Da bi bio kredibilan za ovakvu izjavu, Cicipas bi morao odmah da ostavi reket. Jer sta to Cicipas juri, kome se on stalno dokazuje pa se i dalje takmici, zar mu nije dosta??? Kao da stalno hoce da bude bolji od nekoga? Kakvu je totalnu glupost izjavio. Ocigledno zavidi Novaku sto po rezultatima nikada nece biti ni blizu njega, a i zgodno je politicki da se malo ulize publici, pa salje otrovne izjave da ga emotivno zacne, kao njemu je najbolji Federer... Pa i meni je najbolji teniser svih vremena aca magacioner, ali to je subjetivna stvar... Objektivno su rezultati merodavni, tome i sluze, da bi se objektivno kvantifikovali i uporedjivali uspesi. Znamo ko je GOAT kada primenimo merodoavnu kvantifikaciju uspeha - Novak. Kvalitativna prica je nemerodavna, subjektivna, zato je meni aca magacioner najbolji, jer on ne zna da drzi reket rukom, drzi ga levom nogom... A ni Novak ni Federer to ne mogu. Doduse aca nikad nije osvojio ni jedan poen, ali on je za mene GOAT jer drzi drzi reket levom nogom. Izgleda da nije samo u Srbiji "da se uspeh ne prasta".

Marija

pre 8 meseci

Pa kome se to Federer dokazivao i sa kim se takmicio kada je oklevao da zavrsi karijeru iako nije igrao takmicarske meceve dobre dve godine. Sta je pokusavao da dokaze kao da se nekome svetio. A poslednji takmicarski set uzgubio je od Hurkaca na Vimbldonu sa 6 : 0 !

Amin

pre 8 meseci

Kome se dokazuje Real Madrid poslije 13 titula sampiona Evrope? Zar im nije dosta?Da li je moguce da popstoje ovakvi mozgovi..prosto nevjerovatno

Najlepsi

pre 8 meseci

"Dosta više sa glupostima da je igra Rogera Federera najlepša ikada. Ne, nije! Lepa jeste, ali još lepše od njega igrali su i Edberg, i Agasi, i Sapras, i Rafter... Možda bi mogao biti 5. na toj listi."


Ne, nego je def. najlepsi tenis igrao Janko Tipsarevic (onomad na AO umalo da pobedi Fedexa), ali mu je nazalost falila fizicka snaga (dosta je sitnije konstitucije od ostalih) - inace bi nas JANKO bio garant najbolji svih vremena, i to u svakom segmentu.


Od devojaka je prelep tenis igrala nasa Jelena Jankovic - milina za gledati - ali ona, kao sto znamo, nije mentalno bila tako jaka...

AO

pre 8 meseci

Vidim komentatori su ovu izjavu shvatili lično. Da vam samo skrenem pažnju da je Cicipas govorio o Đokoviću jer je ON sampion , ne o vama. Vi ste i dalje anonimni luzeri i svi ti uspesi nisu vasi i nemaju veze sa vama.

Vanja Petrović

pre 8 meseci

E ljudi, ne znam od koga mi je više zlo, dal od vas toksičnih Đokovićevih navijača, ili od vas veoma toksičnih Đokovićevih nenavijača. Mnogo smo pogan narod, auuu!

Imam predlog da idemo ovako:

1. Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena po mnogim parametrima.
2. Rodžer Federer je sinonim za tenis.

3. Đoković nikako NIJE najbolji sportista na svetu jer to nije istina.

Što se tiče uspeha na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama još uvek su neprikosnoveni i nedostižni: N. Komaneči (9), Bubka (6), Isinbajeva(5), M. Špic (11), Felbs (28), L. Latinina (18), B. Šaklin (13), P. Nurmi (12), M. Bjondi(11), N. Adrianov (15), K. Luis (9)...(izvinjavam se svim ostalim velikanima sa po 8 i više OI medalja koje ovde nisam spomenula.

Истина

pre 8 meseci

Покушава да докаже две ствари – да га људи воле и да није зао. Немогућа мисија... Зато и јесте игранка без краја.

Циципас је интуитиван момак, иако мало ароганштно делује.

Pera

pre 8 meseci

Zato što ti je uzor Federer koji je luzer zato i gubiš svaki meč sa lakoćom od Noleta.

Bilo bi lepo da je svim igračima uzor luzer Federer jer tako će svi gubiti od Noleta.

Ognjeni

pre 8 meseci

Teško se podnosi kada vas čovek sa 36 godina praši i ne staje, je l da Cipiripi?
To se Cipiripi zove radna etika i um šampiona.
Novače, gazi mili brate koliko god ti telo i duša i duh i um dozvoljavaju. Ti najviše inspirišeš, i napreduje ti igra i tehnika, da svi gledaju i uče. Motivišeš nas sve, ponosimo se tobom i doživljavamo ko brata najrođenijeg.
Ne slušaj te manipulatore koji gledaju da na suptilne načine ospore sve šta si mukom i odricanjem postigao.

Aki

pre 8 meseci

Feđica je sinonim za tenis i zato ga svi volimo. I pored kraja karijere, o njemu još uvek pohvalno i sa setom govore vrhunski teniseri kao Rafa i Cici. Može lažni goat da osvoji 30 GS, ali neće uspeti da to promeni i zameniti njegovu popularnost. To je jednostavno tako.

Vanja Petrović

pre 8 meseci

E ljudi, ne znam od koga mi je više zlo, dal od vas toksičnih Đokovićevih navijača, ili od vas veoma toksičnih Đokovićevih nenavijača. Mnogo smo pogan narod, auuu!

Imam predlog da idemo ovako:

1. Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena po mnogim parametrima.
2. Rodžer Federer je sinonim za tenis.

3. Đoković nikako NIJE najbolji sportista na svetu jer to nije istina.

Što se tiče uspeha na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama još uvek su neprikosnoveni i nedostižni: N. Komaneči (9), Bubka (6), Isinbajeva(5), M. Špic (11), Felbs (28), L. Latinina (18), B. Šaklin (13), P. Nurmi (12), M. Bjondi(11), N. Adrianov (15), K. Luis (9)...(izvinjavam se svim ostalim velikanima sa po 8 i više OI medalja koje ovde nisam spomenula.

AO

pre 8 meseci

Vidim komentatori su ovu izjavu shvatili lično. Da vam samo skrenem pažnju da je Cicipas govorio o Đokoviću jer je ON sampion , ne o vama. Vi ste i dalje anonimni luzeri i svi ti uspesi nisu vasi i nemaju veze sa vama.

Aki

pre 8 meseci

Feđica je sinonim za tenis i zato ga svi volimo. I pored kraja karijere, o njemu još uvek pohvalno i sa setom govore vrhunski teniseri kao Rafa i Cici. Može lažni goat da osvoji 30 GS, ali neće uspeti da to promeni i zameniti njegovu popularnost. To je jednostavno tako.

Истина

pre 8 meseci

Покушава да докаже две ствари – да га људи воле и да није зао. Немогућа мисија... Зато и јесте игранка без краја.

Циципас је интуитиван момак, иако мало ароганштно делује.

Mare

pre 8 meseci

Mi Srbi neosporno volimo sport, ali je istina da u suštini ne volimo tenis. To dokazuje da se isti nije pratio pre Djokovica, a nece ni posle (osim ako njegovi rekordi budu ugrozeni, pa cemo ispratiti)
Ali najviše od svega to dokazuje cinjenica da je tenis jedini sport u kome osporavamo (konkretno Federerov) lep tenis, tj kazemo "umetnički dojam nije bitan"
U fudbalu zovemo "lažni Ronaldo" igrača koji je statistički bar 10x uspešniji od "pravog" - jer, pravi je igrao lepše. Ronaldinjove klipove i danas gledamo. Lebrona ćemo nazivati statističarem, sve i da 3x obori Jordanove rekorde. Tajson nam je draži od Klička iako je ovaj 10 god bio šampion.

Da se razumemo, Djokovic jeste najbolji ikad, ali govoriti kako je Federerova lepa igra nebitna, govori samo o suštinskoj nezainteresovanosti Srba za sport kao takav

Miki

pre 8 meseci

Definitivno najlepši tenis za oko je igrao Rodžer Federer bez konkurencije dok je Đoković najbolji i najkompletniji teniser svih vremena i to je jednostavno tako.

Dubioza kolektiv

pre 8 meseci

Cipiripi , razumem tvoju frustraciju. Nole te penzionisao na Roland Garosu. A da bi shvatio takvog šampiona, moraš biti njegovog kova. Ne može žaba da se poredi sa sokolom

Najlepsi

pre 8 meseci

"Dosta više sa glupostima da je igra Rogera Federera najlepša ikada. Ne, nije! Lepa jeste, ali još lepše od njega igrali su i Edberg, i Agasi, i Sapras, i Rafter... Možda bi mogao biti 5. na toj listi."


Ne, nego je def. najlepsi tenis igrao Janko Tipsarevic (onomad na AO umalo da pobedi Fedexa), ali mu je nazalost falila fizicka snaga (dosta je sitnije konstitucije od ostalih) - inace bi nas JANKO bio garant najbolji svih vremena, i to u svakom segmentu.


Od devojaka je prelep tenis igrala nasa Jelena Jankovic - milina za gledati - ali ona, kao sto znamo, nije mentalno bila tako jaka...

Ladislav

pre 8 meseci

Svakom ima pravo na mišljenje .Svako ima svog idola . Generalizovati svoje stavove i razmišljanja mi nekako , u ovom slučaju , deluju kao razočarenje i nemoć koju dotični pretvara u odbojnost prema Noletu .Kome je Federer super lik .... nek' mu je . Hvala lepo !

bx

pre 8 meseci

Svako nesto mlati i hoce da ispadne pametan.
Kakav "inspirisao svet..", zna se sta znaci NAJBOLJI!
Tu je debata zavrsena (sto se tice dosadasnje teniske istorije).

Milos

pre 8 meseci

Znaci ne vjerujem da vec ima 193 komentara na izjavu jednog Cicipasa, mos misliti CICIPASA. Realno potpuno nebitan lik za svet tenisa. I vi ste dobre paljevine kad vas jedan Cicipas tako potpali.

eto im na

pre 8 meseci

Još jedna ovakva izjava o Federeru i više nikad neću ići u Paraliju. Ni u Nea Vrasnu, ni u Nikiti. Pa nek crknu Grci od muke, nek propadnu načisto.

genijalac

pre 8 meseci

sta sad da stane kad je u najboljoj formi i pusta vas zato sto ste vi losiji. slusam i nadala juce kakav bulsit prica, to je profesionalni sport svi gledaju da budu najbolji i obore sto vise rekorda dok mogu, kad osete da ne mogu zavrsavaju karijeru. nemojte sr..ti vise.

ruza

pre 8 meseci

Dosta više sa glupostima da je igra Rogera Federera najlepša ikada. Ne, nije! Lepa jeste, ali još lepše od njega igrali su i Edberg, i Agasi, i Sapras, i Rafter... Možda bi mogao biti 5. na toj listi.
Drugo, odakle ti klinci znaju koliki je bio uticaj nabrojanih na mlade iz tog vremena? Na Djokovića je uticao Sampras, na kog velikog igrača je uticao Federer? Na Cipiripija?))))))

Bojan

pre 8 meseci

Auuhhh, sad će ga inspirisati dodatno. Tačno je da Đoković nosi sa sobom frustracije, što se vidi iz njegovog ponašanja... najverovatnije iz porodice(otac). Ali je takođe tačno, što se tiče sportskih uspeha, da je jedan od najvećih svetskih sportista svih vremena.

dushaaan

pre 8 meseci

Nole ima zenu, decu i porodicu da ga vole. Za sve ostalo tu je cista statistika i rezultati da govore ko je najveci... A sto se tice toga ko je voljeniji i koga publika obozava vise, eto prilike za Nadala i Federera da se takmice u izmisljenim titulama , posto ih je u ovim realnim Nole vec pocistio.

nikolab

pre 8 meseci

Kažu Federer je igrao lijep tenis kako pa dest godina nije imao konkurenciju, elegantno je dobijao mnogo lošije protivnike. Protiv Novaka nije bilo elegancije.

.....

pre 8 meseci

Uticaj Federera na mlade je medijski prenaduvan. Pre bi se reklo da je uticaj medija na mlade da je Federer inspiracija. Alkaraz je Djokovic 2.0 verzija. Poboljsani Novak, jos brzi, sa jacim udarcima i boljim volejima (mada posle finala usopena i Novakovih voleja je ovo sada diskutabilno). Jaci teniser od Novaka, koga Novak dobija samo zbog vise teniske inteligencije, srca i "vucjeg" mentaliteta. Moze Alkaraz da trubi ko mu je idol do sutra, ali njegova igra sve govori. Buduci veliki sampioni ce svakako pre liciti na Novaka nego na Federera. Pa ko je onda kome veca inspiracija?

aca

pre 8 meseci

Ne zna se ko vise pati, dal matori Nadal koji je svestan da ne da nece osvojiti vise GS od Novaka nego je pitanje dal ce ikada vise i izaci na teren ili ovi koji su u punoj snazi ali ne mogu nista zivo da osvoje zbog Novaka :) samo ih deri Srbendo!

todos

pre 8 meseci

Сви редом ви њега таквим изјавама и понашањем понижавате. Зато се Ноле оправдано и свети, док га сви до једног не признате да је ГОАТ.

Pera

pre 8 meseci

Zato što ti je uzor Federer koji je luzer zato i gubiš svaki meč sa lakoćom od Noleta.

Bilo bi lepo da je svim igračima uzor luzer Federer jer tako će svi gubiti od Noleta.

Mix

pre 8 meseci

Postoje sportovi u kojima se ocenjuje i elegancija i umetnicki dojam.Tenis nije takav sport,tako da je Rodzer mogao da se bavi takvim sportom.Sta znaci,igrao je najlepsi tenis,pa svi isto udaraju lopticu,a ako cemo posteno po meni najatraktivniji tenis igra Monfis.

Leopold

pre 8 meseci

Bravo, na kraju si ubo! U pitanju jeste osveta, osveta za sve nepravde i patnje Srba od raspada Jugoslavije do danas. Zato ne menja državljanstvo ni za kakve pare. Zato mi se gadi kad na Twitteru vidim kometare "kakav je on patriota kad ne plaća porez u Srbiji..." Jeste, porez je dokaz patriotizma za nas obične ljude. Novak svojim pobedama doprinosi Srbiji mnogo više nego bilo kakvim porezom.

Pera

pre 8 meseci

Zato što ti je uzor Federer koji je luzer zato i gubiš svaki meč sa lakoćom od Noleta.

Bilo bi lepo da je svim igračima uzor luzer Federer jer tako će svi gubiti od Noleta.

Grk

pre 8 meseci

Is grcke sam i nazalost većina u grčkoj nerviraju se izjavama cicipasa i svašta sluša ,ne znam tu izjavu kako je rekao i dal je rekla iz dobre namere ili da ispadne faca .u svakom slučaju Nole je legenda i zaista je po brojkama prvi ali Federer jeste inspirisao ljude dvadeset godina i puno rekreativci su igrali jednim rukom baš zbog federa kao i ja lično .realno Federer igrao najlepše tenis i niko nije kao i on u tom segmentu.ne znači da je on najbolji.ocigledno najbolji je Nole ali eto kao sto neko voli Jordana ili robaldinio iako statistički nisu najbolji tako će biti uvek u većina zemalja da će Federer biće naj naj i fk samo zbog načina igranja. Radujem se što i Nole popravio igru i deluje lepše u stilu da igra serve volley ,da koristi dobro slice. Ipak vi srbi normalno da navijače za vašeg .u grčkoj Nole ima veliki status i postujemo ga ,i ostaće prvi u pamćenju ne samo zbog rekorda ali i zbog slobode govora i ljudska prava i to mu je najveći trofej dok ostali rafa i Roger su bili mutavi za neke priče .pozz

gagi

pre 8 meseci

Analizu i komentar nečijeg karaktera, ličnosti, psihe bih prepustio stručnjacima za to.
Svi ostali koji to čine su hrabri, ambiciozni i svestrani. Možda im baš ta svestranost smeta da se dovoljno ostvare u primarnim zanimanjima

Банатска лисица

pre 8 meseci

Шта би Ник Кирјос поручио овом јаднику ускоро ћемо сазнати. Сигуран сам да Ник неће пропустити овај пенал.

glukozamin

pre 8 meseci

Невероватно! Прво Надал сад овај. Иста прича чак исте речи користе. Ово је инструментализовано из истих кругова. Сада ће се још неко огласити. Изгледа да Новака треба приказати као монструма. Значи не ваља ако си најбољи.

Djed Gavrilo

pre 8 meseci

Cicko nema taj trezveni i duboko pronicljivi duh.
Nezna da je u sportu merilo rezultat.Gledao sam ga više puta kako mlati reketom po lopticu i odjednom jao da potone.To je što govori iz njega i ovom prilikom.
Nije u duši pobednik a to je kradilo i krađi sve velike šampione.
Ja sam cenio Federera,ali i on je iz tog žanra mentaliteta koji i pozira.Sport i tenis nije manekenka staza.To je sportska staza i tu glad i želja za pobedom je glavni adut i osnovna karakteristika.
Svi ovi što žvaću otrcanu frazu da je Federer ovo ili ono,ustvari slede marketinški sokak kojim je vođen Federer.
On se nadmetao i dobijao i gubio od Novaka,ali je nesporno jedno:u prvom delu svoje karijere nije imao jaku konkurenciju.Kad se Nadal pojavio nastaje problem.Onda Novak i u tom trouglu on biva najslabiji.Ima najslabiji skor.
Poruka Cicku:
Cicko,bolje da gledaš sebe….Ova izjava ti je nepotrebna i bez veze.

Stefan94

pre 8 meseci

No1ak Djokovic profesionalni nabijac kompleksa. Au No1ace brate sta si im uradio. Kakvi su ovo samo kompleksi sa svih strana. Ne zna se ko je od koga veci kompleksas.

Djido

pre 8 meseci

U redu, "inspirisao je svet i imao najviše uticaja", ali jedno me zanima. Pošto je Federer nesumnjivo prvi i najbolji u tome, a to svi ističu za najvažnije, ima li neka lista da vidim ko je drugi, peti, deseti...? Nemam ništa protiv, Federer je prvi. ali ko su ostali, kako su plasirani. Zahvaljujući tome Federer je GOAT, pa me zanima ko je iza njega po toj najvažnijoj kategoriji za GOATstvo. Ko je taj koji je drugi i ima li na primer šanse da ga stigne.

Банатска лисица

pre 8 meseci

Шта каже Бадоса. За њу си вероватно ти највећи. Ћути и покри се ушима, добио те ,,деда" у два финала грен слема. Никад више нећеш стићи до њих (финала) а он освојио до сада 24. Угледај се на Рођу он зна да је паметнији кад ћути.

BobbPenn

pre 8 meseci

Nole je u stvari imao sreće što ga veliki deo teniskog sveta ne voli. da nije tako, završio bi kao Federer, bez previše želje da bude stvarno najbolji u istoriji

Petar

pre 8 meseci

Najlepši tenis za mene je najbolji tenis. Ne razumem kako lep može biti tenis koji nije dobar. Opali jednoručni bekhend u aut, ali nema veze bio je lep, jer oni tako razmišljaju.

Joker

pre 8 meseci

Inače nisam teoretičar zavera, ali ovo je nestvarno koliko pokušavaju da omalovaže Novakov uspeh. Odjednom sad brojke nisu važne. Sad nisu važne kad je Novak sve brojeve preokrenuo u svoju korist. Odjednom više to nije kriterijum, nego lepota igranja, frizura ili ne znam ni ja šta već. Svaka čast Federeru i Nadalu, podigli su tenis na novi nivo. Ali Novak se umešao u celu priču i napisao nastavak najveće ere u istoriji tenisa koja još uvek traje

Ljubi brat

pre 8 meseci

Pa ne razumes ti srpske gene, to celom svetu ne moze da se objasni. Zeli da vam pokupi sve rekorde i da se odmakne sto dalje, da pokaze svima da je Srbin najbolji sportista koji je ikada igrao beli sport i da ce biti najbolji koji ce ikada igrati ovaj sport. Prosto je decko ali komplikovano za vas

PSL

pre 8 meseci

Bože koliko sujete i zavisti. Na šta su sve neki spremni da omalovaže Novakov uspeh. Čovek je najbolji svih vremena sviđalo se to vama ili ne.

Obrad

pre 8 meseci

Ne znam za druge tenisere, ali sam uveren Cici da je Novakov odnos prema tebi stvar higijene. S obzirom da izgledaš kao hodajući mop, to u Novaku budi želju da očisti pod sa tobom.

Biće bolje

pre 8 meseci

Izgleda da je krenula kampanja protiv Novaka, i to od njegovih najbližih kolega koji treba da podržavaju jedni druge, nažalost moraće mladi da sačekaju još, jer Novak nije na kraju, biće još velikih mečeva, nadajmo se da će ga noge služiti još dugo.

slobinator

pre 8 meseci

naravno da im se sveti.i za australiju i za glumatanje sutkinje na us openu i što mu nisu dali da igra prošle godine,i za urlanje protiv njega na vimbldonu.2 godine nije igrao zbog povrede i 3 slema su mu ukrali.mogao je već biti tu negde oko 30

wolokee

pre 8 meseci

Nema šta on kome da se dokazuje,on se dokazao odavno...jednostavno čovek voli da igra tenis,fizički je još uvek na visokom nivou...zašto onda da ne igra i uzima pare...Svi nešto laprdaju ovi teniserčići,a ima da kukaju i mole da im Nole bude trener kad se povuče...

amos dundee

pre 8 meseci

Vama mladjima je skresao krila prije nego sto ste poletjeli a starijima uzeo sansu pred nosom da budu najbolji u istoriji. Hranio se vasom negativnom energijom, to nikada necete razumjeti. Ni vi ni "vasa" publika.

Kg

pre 8 meseci

Auuuu Novak ih je bas unistio. Sad se i svaki dan novi luzer javi, te Federerov stil, Nadalova borbenost, te ciji nos lepsi, ko ima duzi, cak su i prabaku Margaret Kort probudili iz zimskog sna. A Nole matematicar broji: 22., 23.,24. Samo lagano. Oni uporedjuju a on broji.

Bora

pre 8 meseci

Da bi bio kredibilan za ovakvu izjavu, Cicipas bi morao odmah da ostavi reket. Jer sta to Cicipas juri, kome se on stalno dokazuje pa se i dalje takmici, zar mu nije dosta??? Kao da stalno hoce da bude bolji od nekoga? Kakvu je totalnu glupost izjavio. Ocigledno zavidi Novaku sto po rezultatima nikada nece biti ni blizu njega, a i zgodno je politicki da se malo ulize publici, pa salje otrovne izjave da ga emotivno zacne, kao njemu je najbolji Federer... Pa i meni je najbolji teniser svih vremena aca magacioner, ali to je subjetivna stvar... Objektivno su rezultati merodavni, tome i sluze, da bi se objektivno kvantifikovali i uporedjivali uspesi. Znamo ko je GOAT kada primenimo merodoavnu kvantifikaciju uspeha - Novak. Kvalitativna prica je nemerodavna, subjektivna, zato je meni aca magacioner najbolji, jer on ne zna da drzi reket rukom, drzi ga levom nogom... A ni Novak ni Federer to ne mogu. Doduse aca nikad nije osvojio ni jedan poen, ali on je za mene GOAT jer drzi drzi reket levom nogom. Izgleda da nije samo u Srbiji "da se uspeh ne prasta".

Straight Outta München

pre 8 meseci

Stefanos, kao i uvek, nekorektna izjava o Novaku. Ali to je dobro, od takvih pacera onda Novak ne gubi. Zamisli ti izjavu : Ne znam sta dokazuje i kome…
Druze ide na 30 GS, pa vi onda razglabajte o uticaju i sl…
To je isto kao da kazes da je Bekam bolji od Mesija jer je imao veci uticaj na mlade…

gemini

pre 8 meseci

Gluposti!... Sigurno da je Noletu neka osveta u glavi on bi se vakcinisao jurio rekorde i ne bi propustio 3 ili 4 grand slam turnira.

Puz

pre 8 meseci

Dok god ova planeta bude postojala, ostace Novakovo ime zapisano kao ime najveceg tenisera ikada, brojevi ce to dokazivati, lepota Federerove igre ce biti zaboravljena do polovine ili kraja ovog veka a nove generacije su toliko mlitave da ga niko nece stici. Najvise sansi imace Alkaraz ali bez konkurencije ce njemu brzo dosaditi, a pitanje je kako ce ga i telo posluziti...

goran

pre 8 meseci

Ne znam da li je jos nekom kao meni ali meni je ovak Ciciker toliko antipatican da ga kad vidim na tv-u ili slici kao da sam nesto odvratno ugledao prosto receno pfuj ? mnogo bre odvratan lik! Prvenstveno vidimu se na faci da je sam sa sobom nezadovoljan sto se rodio. Pozzzz dobri ljudi

Sinisa

pre 8 meseci

Ako gledamo po brojevima onda je Nole najbolji, ma nemoj hahaha! Mozemo da gledamo recimo po frizuri, tu ima vise kandidata, konkurencija veoma ozbiljna ?

sh

pre 8 meseci

Razmišljam nešto, da li su o Jordanu ovamo pisali 96'? Kao kome se više dokazuje, kad god ode u NBA finale, osvoji ga, je li mu dosta više?
Nole ima mentalitet pobjednika, natjecanje i pobjede ga vode dalje, a on sebi konstantno postavlja nove granice koje treba da dostigne.
Ovakav mentalitet i obični čovjek treba da ima u životu, da se stalno unaprijeđuje, raste i bude bolji u svakom aspektu, jer to je nešto što najbolje ispunjava dušu i održava um zdravim.

Hamurabi

pre 8 meseci

Šta je zajedničko Ciciju i Rođi? Obojici je Nole završio karijere. Rođi na Vimbldonu, a Ciciju na Rolan Garosu pre par godina. Od tada ne znam dal je i jedno finale video. Mogao si nešto naučiti od Noleta, moj Cici. A pošto si se ugledao na Federera, čim naiđeš na tvrdo, pukneš ko sajla... A bio si talenat.

FilipP

pre 8 meseci

Ovaj simpatican momcic zasluzuje komplet escajg za sva vremena, i to licno No1e da mu cestita kad skupi komplet onako sveceno sa biciklom parkiran pred garaze.
Nole ima jak uticaj na svaki neuspeli teniser hihihi

Stara kuka

pre 8 meseci

Kako im je Nole nabio komplekse,ovo nema nigde,niti u jednom sportu a i sire.Sad posto nemaju vise argumenata zbog Novakovih GS titula,sad idu na lepotu i utacaj tenisa.

hehe

pre 8 meseci

Jel zna ovaj da Novak ima vise slemova od Federera i Mareja zajedno?
Ili od Samprasa i Agasija zajedno.
Ili od Konorsa, Mekinroa i Bekera zajedno.

Mile

pre 8 meseci

Koliko glupana u samom teniskom vrhu da je to kompletna komedija. A i mediji umesto da intervjuišu neke naučnike i ljude od integriteta oni pišu šta je Cicipas izjavio..ili Nadal..I naš Nole treba da ide tamo kao gospodin i kad ih ispraši da se samo smeška i pruža im ruke. Nikakvo spuštanje slušalice ili bilo šta što mogu da izvrnu u pogrešnom smeru. Da bude gospodin.

Срби

pre 8 meseci

Испаде да Акарас и Медведев имају најкоректнији однос према Новаку, а тренутно су му најопаснији опоненти.

Наравно има ту још много младих играча, поменуо сам тренутно најбоље.

eto bas tebi

pre 8 meseci

koji jos nista znacajno nisi osvojio.Da su to Fed ili Nadal dizao bi ih u nebesa.Ali je i vama "mladima" jedno jasno ,stici ga necete.

objektivno

pre 8 meseci

Ko pravi najbolje palacinke? Jasno je da je za tenisera pre svega inspiracija broj odgleda ih tv serija, pa onda sve ostalo... Naslusali smo se raznih ponizavajucih gluposti, kao da se takmice ko ce da se pokaze u najgorem svetlu.

Dragan

pre 8 meseci

Nole ga mlati ko vola u kupusu gde god stigne a Cicija eto nadahnjuje igra Federera. Molim te Nole kad sledeći put budeš igrao protiv Cicija podari mu jedan krumpir pa neka se i dalje divi Federeru

Nikol Dž. Femija

pre 8 meseci

A KONORS JE IGRAO DO 5. DECENIJE, VENUS VILIJAMS KOME LI SE ONA DOKAZUJE I KOME LI SE SVET, MOŽDA SESTRI SERENI , PITA LI SE KO ?

Kome li se dokazuje Nadal sa čak 14 Garosa /rekla bi Janica Kostelić "ne interesuje me da ponavljam pobede i medalje i titule" ali Rafa se nekom dokazuje/zar nije dovoljno , uz silne povrede, da je stao sa 10 recimo ?

Neverovatna drskost gde nadal izjavljuje kako je Novak frustriran a Cicipas kako nikada nije srećan, a to sve nekažnjeno i bez imalo obzira prema onome o kome se govori ? A TOLIKA PRIČA NA ZAPADU O MOBINGU, NASILJU, EMPATIJI, OSEĆANJIMA, TOLERANCIJI, BRIZI ZA ČOVEKA...UŽAS, jednom rečju neverovatna laž, licemerje, foliranje, strahota od dvonožaca za glavom čoveka . Da li su ljudi ??

Neka je Cicipas srećan i neka je Nadal srećan a Đoković će se već snaći.

Oposum, divna životinjica

pre 8 meseci

Ovaj mali Grk je baš baš ono teeežak kompleksaš! Ljubomoran je na Đokovića toliko puno da to jednostavno nije mentalno sposoban ni da proba da sakrije! Toliko je to očigledno. Šta on ima protiv Đokovića ajde? Ko je on da Đokoviću daje savete dokle treba da igra i da li sme ili ne sme više da pobeđuje? Tvrdi da Đoković nije srećan? I sam zna da to NIJE TAČNO! Nako svake pobede naročito na Gren Slemovima on jednostavno blista od sreće, to je veoma očigledno svima i nije to u pitanju nikakva osveta kako tvrdi ovaj ljubormorni Grk već jednostavno želja za pobedama, za rekordima, za uspesima, za trofejima, i sve je to legitimno. O kako bi samo ovaj kompleksaš to želeo, ali toga biti neće, padaće na ATP listi sve dublje i dublje jer gleda u tuđe dvorište umesto da vredno radi i napreduje, evo sada u većem delu ove sezone posle Australijen opena i finala koje je baš od Đokovića izgubio on jednostavno ne može ni 3. kolo nekog turnira da prođe, redovno ispada u 2. ili 3. kolu svih velikih turnira, naročito posle Rolan Garosa gde je od Karlita bio počišćen. Nikada on veliki šampion biti neće, luzerski mu je i kompleksaški mentalitet. Igraće još dugo dugo ali nikada neće ostvariti neki značajan uspeh.

Mike

pre 8 meseci

Ne razumes ti to sinovac, bas u tome i jeste razlika izmedju Novaka i vecine drugih tenisera: glad za pobedom i unapredjenjem samog sebe do kraja.
Zato je on tu gde jeste, a i ti takodje.

MILENA

pre 8 meseci

Dobri su, zaista! Sačekali su da prođe 7-8 dana od rekordnog 24.GS, pa se vartili svojoj uobičajenoj retorici o Novaku Đokoviću. Bilo bi zaista očigledno da ih jako žulja taj njegov uspjeh, da su odmah krenuli sa kritikama i omalovažavanjem. Doduše, jasno je i ovako, ali se nekakav privid "učtivosti" mora sačuvati, je li?
Cicipasu sad smeta što Đoković još ne odustaje, pa mu to izgleda kao da se sveti. Kome? Zašto? Ne objašnjava, ali to i nije poenta. Važno je na bilo koji način degradirati njegov uspjeh.
Najtužnije je što me to sve skupa više uopšte me iznenađuje. Taj svijet je stvarna opak i to je zastrašjuće.

Ostoja

pre 8 meseci

Ugrizao bi se za jezik, da zna , da svaka takva izjava produžava Noletovu karijeru za godinu dana , i bar dva osvojena Grend slema unutar nje .

Ognjeni

pre 8 meseci

Teško se podnosi kada vas čovek sa 36 godina praši i ne staje, je l da Cipiripi?
To se Cipiripi zove radna etika i um šampiona.
Novače, gazi mili brate koliko god ti telo i duša i duh i um dozvoljavaju. Ti najviše inspirišeš, i napreduje ti igra i tehnika, da svi gledaju i uče. Motivišeš nas sve, ponosimo se tobom i doživljavamo ko brata najrođenijeg.
Ne slušaj te manipulatore koji gledaju da na suptilne načine ospore sve šta si mukom i odricanjem postigao.

Mare

pre 8 meseci

"On smatra da je na većinu mladih igrača najviše imao uticaja Švajcarac Rodžer Federer.".

- Pa vecina ovih mladih igrača se ni ne seća Federera kad je bio na vrhuncu karijere.

Шунто Златиборац

pre 8 meseci

Најбољи бекенд,најбољи ретерн,најбољи кик-сервис,најбољи ментални склоп,,одличан форхенд,одлична прва серва,волеј,...Најкомплетнији тенисер икад рођен је Ђоковић.Једноставно,против њега нема лијека.Сличне предиспозиције је имао Сафин,који за разлику од Нолета,није имао ментални склоп.Тренутно му могу парирати само Алкараз и Медведев,који су му јако-јако близу.

Aca

pre 8 meseci

Na današnje mlade tenisere verovatno jeste Federer imao najviše uticaja, ali stasava generacija o kojoj će se tek čuti na koju sigurno najviše ima uticaja upravo Nole.

Sima Strahota

pre 8 meseci

Znaci sad nije dobro pobedjivati u tenisu jer onda si los lik koji zeli osvetu? Pa toga ti se ni zemljak Aristotele ne bi setio. Luzer uvek razmislja kao luzer i nalazi 1000 opravdanja zbog cega je luzer.

Das

pre 8 meseci

Donekle mogu da razumem frustraciju Cipiripija, juče Nadala i ostalih jer Nole je za njih potpuno nova dimenzija kosmosa. Ali, brate čemu ovakve nesuvisle izjave pred celim svetom, samo sebi praviš još veću frustraciju i zakopavaš se.

Lav Lazo

pre 8 meseci

Je li moguće da čovjek OVO izjavljuje!? E zato od ovog lika nikad nećemo vidjeti ništa veliko. Pa on je ogorčen što Novak uzima trofeje! Ili je, možda, samo glup...

mihajlo

pre 8 meseci

lebrona, mesija, brejdija..velicaju zbog dugotrajnosti a novaku su poceli da se cude sto i dalje igra i ima zara i motivacije. ne postoje univerzalni arsini definitivno.

Paradoks

pre 8 meseci

Полако и Надал показује своје право лице. Пре неку годину играо је Ролан Гарос са блокадама које умртвљују стопало, а сад продаје оне ствари за бубреге! И као њему није стало толико као Новаку, а Новак пре неколико година јавно изјавио да се неће вакцинисати ни по цену тога да постане најбољи тенисер свих времена!

ArVoyager7

pre 8 meseci

Bile su vam važne brojke, sada kad vas je Nole sve prešišao nisu važne brojke. Na Noleta gledate kao na snajku koja je došla u kuću i koliko god da je vredna i dobra ne valja vam.

steki

pre 8 meseci

Ma sad samo možete da se jedete u sebi, nemate pametan komentar, čovek ima 24 GS, i nije se zaustavio...

Nema nerviranja dragi moji dečaci, nego reket u ruke i naporan trening ako želite nešto da postignete.

deda

pre 8 meseci

pa kad nije kul lik kao ti pa da ga boli uvo dal' pobefjuje ili ne, a moze biti da si ti sanjao kao pocetnik da ces biti goat ali ti je jasno da je to pusti san pa si sad kao opusten..

Saci

pre 8 meseci

To ti je ono kad sticajem okolnosti nekako povedeš 2:1 u pobedama protiv najvećeg ikada a onda zaredom izgubiš 10 mečeva i to 5 finala!

meda

pre 8 meseci

Čekaj, igrač sa jednoručnim bekhendom proglašava igrača od koga je izgubio 10 puta za redom (i koji mu probija taj jadni bekhend ko od šale) da sa 36 godina igra "kao da želi osvetu", dok za najveću inspiraciju i idola proglašava drugog mnogo manje uspešnog igrača igrača sa jednoručnim bekhendom protiv koga ima h2h 2:2 (plus jedan Federerovu predaju pre početka meča) koji je igrao sa 39 godina valjda pošto je to bilo neverovatno i zapanjujuće a ne zato što je želeo da spreči druge da ga sustignu sa trofejima i svakako ne zato što se kao sveti nekome.

Nenad

pre 8 meseci

Treba ga razumeti, kao i ostale bolje od njega. Svima Novak smeta da bi nesto pokusali da osvoje, ovako dok igra na ovom nivou, sanse su im zaista male. Ceo zivo treniraju tenis i mnogo se odricu i opet ne mogu da ostvare cilj

samo primećujem

pre 8 meseci

Ne znam zaista, ali kao da je sad krenula jedna nova kampanja protiv Novaka.
Uopšte ne tvrdim da je orkestrirano, ali sve deluje kao izraz jedne velike nemoći da se racionalno objasne svi ovi njegovi neverovatni uspesi.
I onda, pošto je zaključeno da mu se ništa ne može tamo gde je u stvari i jedino bitno - na terenu, onda se kreće u opisivanje tog njegovog dostignuća (koje je očito mnogima nezamislivo) kao dostignuća koje je postignuto na neki bolestan način, iz nekakvih frustracija, prljavih motiva, paranoje neke i ko zna čega još, kao što su upravo krenuli da nam objašnjavaju glavni gubitnici u ovoj priči.
Nadal je, i pored sjajnih uspeha koje je postigao (pogotovo šljaka i RG), zapravo veliki gubitnik, pošto više nema glavni adut u rukama (GS titule), zbog koga bi ga neko uzeo u priču o najvećem svih vremena, pošto je sada borba u diskusiji prebačena na odnos između titula (Novak) i "umjetničkog dojma" (Federer), pa sirotog Rafu svi preskaču, a kakav je gubitnik Cicipas, o tome tek ne treba mnogo ni pričati. On se siroma' od onih, iz 2:0 u 2:3 na RG očito još uvek nije oporavio. On je klasičan primer novih generacija, koje su često pomalo nevaspitane (ili bar tako deluju), i ne priznaju autoritete. Conga je na primer u jednom trenutku priznao kako mu je Novak "uništio" karijeru, a ovaj naloženi Grk ne želi čak ni da prizna problem koji ima i vuče od tog jednog meča, nego sada eto pravi Novaka ludim, verovatno zato što mu se nije predao tada na 2:0, ili već šta slično.

Amin

pre 8 meseci

Kome se dokazuje Real Madrid poslije 13 titula sampiona Evrope? Zar im nije dosta?Da li je moguce da popstoje ovakvi mozgovi..prosto nevjerovatno

cetinjanin

pre 8 meseci

Kakav je takav NAJBOLJI je, a naš je i. Mlatite i petljajte do mile bolje. A vi zavisnici, ljubomorni paćenici: Možete mu pljunuti pod prozor.

Hv

pre 8 meseci

Pa više je Đoković uradio za tenis jer je popularizivao sport tako gde nije pre bio popularan i pokazao da nije bitno odakle si i da tenis nije samo za zapadni svet

petar

pre 8 meseci

nekada sam gotivio cicipasa ali pokazao se ubrzo kao osoba loseg karaktera sto vec godinama dokazuje prema kolegama svoje generacije, a otkako je noletov redovni musterija otada i prema noletu. anticki grci vrv like. napisanu neku tragediju koja opisuje takvog lika. ljudska priroda je cudo.

Nik CG

pre 8 meseci

Pobro, iz tebe izvire jedna iskrena frustracija. :) Pamtice se GS titule a ne leprsava igra. Ne sumnjam da ce Novak procitati tvoju izjavu i da ce ga dodatno motivisati.. :)

Neko

pre 8 meseci

Cicipas i Nadal mogu zajedno pod ruku, isti su karakterno, samo je Rafa 3x bolji teniser.
Cicipas umesto da definise Novaka, bolje mu da trenira vise i proba da ga pobedi, a ne da ceka da se Novak povuce...

Maximus

pre 8 meseci

Lepo je juce neko rekao da je Novak iz SAD-a pravili bi mu spomenik na scakom koraku.
A dokazuje se iz inata vama koji ga omalovazavate. Da ste ga mozda pohvalili ili manje zvizdali mozda ne bi bio to sto jeste, best of the best.

mile

pre 8 meseci

nema to veze sa federerom. prosto ovi mladi su kretali sa tenisom kada je ovaj bio na vrhu.
i ja kad sam bio klinac sam mislio da je Jordan Bog. a sada kad pitate klince...to su lebron, stef, janis...
sve je to pitanje timinga i perioda.
i ne radi se o bilo kakvoj osveti vec o strasti koju ovi klinci sa zapada nemaju.
jer im je 100k pratilaca vec uspeh.

Lukasz Kubot

pre 8 meseci

Najzanimljiviji su ovi teniseri sa manjkom IQ-a i viškom neprincipijelnosti, argumenti koje koristi protiv Novaka da još igra sa 37 god. ne važe za njegovog idola koji je igrao do 40. god.

zare

pre 8 meseci

Па што тебе освета не потера да се осветиш за сва понижење која си претрпео на терену. Аха, намеш снеге и квалитет. О томе се ради, Новак има снагу и квалитет који други немају, зато је најбољи тенисер икада.

Ivan NK

pre 8 meseci

Samo vi volite vaseg dragog Federera, ALI istine radi, ne volite vi njega toliko koliko mrzite Novaka, a ta ,glad' koju mu pripisujete to je vasa MRZNJA kojom ga ,hranite', i ne dokazuje Novak vama nista posto ste nedokazani i slijepi od mrznje, zavisti, pakosti, vec dokazuje sebi i pomjera sopstvene granice, a vi samo i dalje volite svog Federera, a Novak nastavlja da ide i dalje i vise, i samo izvinite zbog prasine sto je ostavlja iza sebe vama u lice!

hard to handle

pre 8 meseci

Jeste baš je nezgodan taj Novak, uvek hoće da pobeđuje i nikada mu nije dosta. Prava teniska zver. Zato Cici najviše ceni umetnički utisak R.Federera.

donatus014

pre 8 meseci

Ovog Cicipasa treba da je sramota šta je izjavio. Mada treba da je svestan da ako Novak ima glad i dalje sa svojih 35+ godina šta je sa njegovom glavom onda sa 20 i nešto. Večiti talenat, smešan teniser. Al dobro, možda će biti zapamćen kao igrač sa najbokjom frizurom, šta već, ako već Federer nije legenda i u tome

Corba

pre 8 meseci

Ok pa sta i ako dokazuje. Nije kao da ga nisu proterivali iz Australije i zabranili ulazak u USA. Ako svoje drzis, naravno da ces zeleti da dokazes posle da si bio u pravu, iako niko nije bio u pravu. Situacija je bila nenormalna. U svakom slucaju Nole - rokaj :)

Банатска лисица

pre 8 meseci

Неко је сазрео за помоћ чика у белом мантилу. Јер није болест све што боли.

Bane

pre 8 meseci

Cuj molim te. Cicipas postao psihoanaliticar. Zna on sta motivise Novaka.
Motivacija je jedno a sposobnost drugo.
Novak pobedjuje jer mu se moze.

tnt

pre 8 meseci

Pa bas takvi komentari, bez iskrenog respekta Novaka cini to što jeste... I na kraju semafor je jedino merilo, a ne ko je sta rekao ili mislio...

varburg limuzina

pre 8 meseci

Cipiripi misli da zbog Noleta nece napraviti karijeru. Delimicno je u pravu, mnoge je Nole oducio od tenisa, ali da nije toliko sujetan lik shvatio bi da je on daleko od Novakovog nivoa. I kad se Nole penzionise, za nekih 5 godina, ostace tu Alkaras, Medvedev, Zverev, Rubljov... Svi oni su bolji od ovog nafuranog Grka.

nikola

pre 8 meseci

Samo ti hvali Federera i to kako te je on inspirisao...Novak je podigao lestvicu jako visoko i teško d aće mu iko ikad doskočiti ..možda ,ali jako,jako teško...A opet rekordi se postavljaju da bi se rušili! ???

Karlo Prvi

pre 8 meseci

Cicipas prvo treba da završi stručnu saradnju sa ocem i da nađe trenera koji će biti izvan cele te porodične priče. To ga sputava i sprečava da napreduje. Ovi komentari o Novaku su nebitni i neki izraz njegove frustracije sa nečime.

zelena trava

pre 8 meseci

Njemu je svakako i dokazao. Tri GS osvojena ove sezone, kao u najboljim danima. Nece valjda da se penzionise da oslobodi prostor Stefanosu, koji nije dosao ni do jednog finala?

Marija

pre 8 meseci

Pa kome se to Federer dokazivao i sa kim se takmicio kada je oklevao da zavrsi karijeru iako nije igrao takmicarske meceve dobre dve godine. Sta je pokusavao da dokaze kao da se nekome svetio. A poslednji takmicarski set uzgubio je od Hurkaca na Vimbldonu sa 6 : 0 !

Dzeronimo

pre 8 meseci

E cici, covek je svestan svojih mogucnosti, zna da moze osvojiti jos trofeja. Zasto da ne iskoristi to. Bolje bi ti bilo da, za pocetak, osvojis bar jedan GS umesto sto pametujes.Nece ti biti lako jer "samo" glavu treba da promenis.

aramis

pre 8 meseci

Boze koliki kompleks i frustraciju moras da imas da ovako nesto kazes. Djokovic je uvek imao lepe reci za njega i plus posle pobede nad njim u finalu rekao da smo mi i grci braca itd. Jedva cekam ponovo da se sastanu da ga Nole otrese 3:0

patriota

pre 8 meseci

Dokle god vam je Federer inspiracija imaćete 0 GS trofeja i prosečne rezultate. Veliki jeste, ali ugledajte se na najboljeg i bićete daleko uspešniji.

qwerrtui

pre 8 meseci

Covek igra trnis na vrhunskom nivou obara rekorde i mlati ozbiljnu lovu pa zar to nije dovoljan razlog, i ko normalan bi odustao a ovi pajseri i ovakve debilne izjave su samo dodatna motivacija.

xd

pre 8 meseci

Aha ok kad Nadal bukvalno rizikuje karijeru i zdravlje da uzme jedan RG on je sampion i hrabar a kad Djokovic konstanto osvaja sve redom on je isfrustriran

Dušan Savić

pre 8 meseci

Cipiripi kako da razumeš ti si grk. Nemaš to nešto što te vuče da se trudiš i da radiš.
Rezultati se gledaju ne ko je najlepši stil igrao,
ili ti možda očekuješ za najbolju dugu kosu nagradu da si najbolji.
Samo rezultati nije ovo umetničko klizanje da se gleda ko kako kliže.

Aleksandar

pre 8 meseci

Cicipas je u početku mnogo više obećavao.
On je neka među generacija koja je ostala bez nekih velikih uspeha.
Šta mu sada preostaje nego da iz njegovog ugla opisuje druge igrače.
Očigledno je da baš ne voli Đokovića.Ali to je već njegov problem.

Mile Panika

pre 8 meseci

Sto onda niko ne prica o Roniju O'Salivanu koji u 30-toj pomera granice svog sporta i trese one mlade ko kruske sa grane. Zasto niko ne prica o njemu sta ima da dokaze? Pa ima, ispisuje istoriju

DRN

pre 8 meseci

Dokazuje se onima koji su ga maltretirali zbog vakcine, deportovalj i sprecili da osvoji jos nekoliko GS, "kolegama" koje ga nisu podrzale kada mu je bilo tesko i koji na svakom koraku pokusavaju da omalovaze njegove rezultate. To bi otprilike bilo to.

Ideš za Kanadu

pre 8 meseci

Izjava neukaljana mišlju. Bože kakav iskompleksirani glupak. Rešio da vas satre sve po zasluzi jer ste ga pljuvali, omalovažavali, ponižavali. Sad lepo Nole ide redom i svima po zasluzi.

Aleksandar

pre 8 meseci

Apsolutno si u pravu cicicas. Nezgodno je to kad nekog ne možeš da pobediš i kad ti taj udje u glavu pa ti ništa drugo ne preostaje nego da kmečiš kao malo dete. Ko si ti da pričaš bilo šta o najvećem teniseru svih vremena? Ti majstore se bolje posveti svojoj karijeri i probaj da osvojiš neki turnir ako budeš bio uopšte u mogućnosti.

Svete

pre 8 meseci

Nisu mi jasne izjave onog foliranta i ovog balvana. Djokovic radi ono zbog cega je uopste poceo da se bavi tim sportom, svestan da ce to raditi jos par godina a onda ce biti u penziji narednih 50. Sta ovaj radi, nasao devojku i karijera momentalno otisla u persun?!

dr

pre 8 meseci

Ne treba sad prozivati nadala,treba ga razumeti..to kako je nole njima pokvario zurku na brutalan nacin,je nesto o cemu moze da se snimi film,i zato vas molim da imate razumevanje i za nadala i ove ovde moamere i sl.