Tenis 124

Sreda, 02.08.2023.

13:05

"Alkarasov najbolji nivo je nedostižan i za Đokovića"

Džimi Arijas, bivši američki teniser, smatra da Novak Đoković nema previše šansi da se revanšira Karlosu Alkarasu na US Openu.

"Alkarasov najbolji nivo je nedostižan i za Ðokoviæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Realni čovek

pre 10 meseci

Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti imati nekog uspešnog sportistu koji će nam lečiti komplekse inferiornog naroda. Jer ako se ne pojave plašim se da će nam pasti na pamet opet neki rat protiv susednih država.

A šta je ako nije povreda?

pre 10 meseci

Novak je na Vemlidonu pobedio sam sebe, to je okamenjena fraza ufosiljenih nolomana. Šta kažete, grč nije povreda? U Medicinskoj enciklopediji piše - nolomanija, oblast nedovoljno istražena, ali sumnja se da iza svega stoji osećanje inferiornosti jednog društva što se nadoknađuje lažnom mitologijom o moći i superiornosti. Tako nolomani misli da su iznad Francuza, Engleza i Nemaca, da ostanemo samo u Evropi, jer su narod nad narodima. A zemlja i reke pene đubreta, koje niko ne čisti.

Каурин

pre 10 meseci

Ово "излагање" дође више као списак жеља него опис реалности! За мене је Новак изгубио финале на Вимблдону рађе него што бих рекао да га је Алкараса победио... Што отвара одличну перспективу за наставак сезоне у САД, а посебно US Open!
Уживање је гледати Новака у овом делу каријере.

rade

pre 10 meseci

najbolji igra u povijesti tenisa je federerova iz 2005. i 06. , djokovic je igrao najbolje 2011. ali ga je federer lagano dobio na sporoj podlozi roland garrosa 3-1 i dokazao da je jedan jedini goat.

Racun

pre 10 meseci

(Predračun, 3. avgust 2023 19:10)
Mozda poeni nisu uvek bili racunati na isti nacin ali 16950 poena Djokovica racunati su na identican nacin kao sto se sada zbrajaju 9225 poena Alkaraza. To je bila poenta komentara a ne kako uporedjivati Lejvera,Njukomba,Borga ili Mekinroa sa ovim danasnjim igracima.

Predračun

pre 10 meseci

(RACUN, 3. avgust 2023 16:30)

ATP poeni nisu računati uvek na isti način, niti je ATP isti, kao kad je osnovan.
Federer recimo ni u godinama najveće dominacije, nije mogao da ima toliko poena, čak i da je hteo.
Najmanje su relevantni poeni za procenu nečije uspešnosti kroz istoriju.
Jedina konstanta i mesta gde svi teniseri daju sebe, su 4 GS turnira.
To su najveći izazovi, a tek zatim slede ostali turniri, broj sezona na prvom mestu, medalje itd.
Ča i tada, nezahvalno je porediti igrače iz različitih epoha, jer treba uzeti u obzir koliko su u svom vremenu bili superiorni u odnosu na konkureniju.
Što neko lepo reče, ako znamo ko je GOAT u tenisu, ko je onda najbolji književnik svih vremena ?
Onaj ko je prodao najviše knjiga ?
Džoana Rouling ili možda ipak Šekspir, Dostojevski, Dima itd ?

Vamosssss

pre 10 meseci

Zamolio bih fanove Novaka Djokovica da se ne blamiraju pristrasnim izjavama.Novak 2011.je imao prosecan servis,sad servira bolje nego ikada,prosecnu igru na mrezi i ispodprosecan smec.Karlos je savrsen u svim parametrima,jednostavno u njegovoj igri nema slabe tacke.Kao kad bi neko sklapao savrsenog tenisera...Svi strucnjaci to vide,kristalno je sada jasno.E sad napaljeni fanovi,su druga prica.

RACUN

pre 10 meseci

Kada "mali" talentovani i perspektivni Alkaraz bude imao 16950 poena na ATP rang listi onda ce biti moguce i opravdano uporedjivati ga sa Djokovicem iz najboljih dana. Do tada sa sadasnjih 9225 (a pre Vimbldona jos skoro 2000 manje, negde oko 6 i nesto hiljada) takva prica je smesna.

Trip

pre 10 meseci

U finalu Vimbldona Đoković igrao katastrofalno, Alkaras dao maksimum i jedva nekako pobedio. Da li ovi "stručnjaci" imaju obraza da daju ovakve izjave, ili su troliko zajedljivi i bezobrazni da nisu toga ni svesni?
(Buđ svuda, 3. avgust 2023 08:51) # Link komentara

Ne seri, igrali su brutalno samo je Alkaras uzeo kljucne poene.

Buđ svuda

pre 10 meseci

U finalu Vimbldona Đoković igrao katastrofalno, Alkaras dao maksimum i jedva nekako pobedio. Da li ovi "stručnjaci" imaju obraza da daju ovakve izjave, ili su troliko zajedljivi i bezobrazni da nisu toga ni svesni?

meda

pre 10 meseci

Federer je imao mononukleozu 2008. a ne 2011.
Jako mali procenat pacijenata sa mononukleozom ima ozbiljne simptome, za 90% i više to se završi za par meseci bez posledica.
Sasvim sigurno i Federer spada u tu grupu, te 2008. nigde nije napravio pauzu u igranju, jedina 2 meseca pauze su bila posle Australije. Posle toga je izgubio 2 slem finala (Vimbldon je igubio 3:2, 9:7 u petom setu) i 2 masters finala od Rafe, i uzeo US open i par dugih turnira, evidentno je bio fizički fit i to sasvim sigurno nije ostavilo bilo kakve dugoročne posledice. Sledeće 2009. je uzeo 2 slema i igrao finala preostala dva.

VUK

pre 10 meseci

Aaaa brate preteraše . Koja muka je 10 godina Novakove dominacije za tenisku gospodu. Pa od te silne brutalne igre , Alcaraz je dobio finale Wimbldona protiv 16 godina starijeg protivnika, tako što je Novak promašio laganu set loptu za 2:0 u setovima i što je što je Novak u petom setu promašio smeč na brejk lopti za 2:0 . Izgubio je Novak za 2 poena. Alcaras sa visinom koju ima i težinom u nogama, neće moći da proklizava bez povreda ( isto kao Nadal) kroz karijeru, a već se načeo. U 19 godini 6 meseci povređen. Masterse 1000 2 x i više, 23 GS i broj nedelja će dugo, dugo biti rekordi uz koje će stajati ime Novaka Đokovića. Belosvetski ljubomorni ološ moraće to da čita još decenijama. Sory !

Da se ne lažemo

pre 10 meseci

Đoković je imao previše oscilacija u formi da bi se ozbiljno računao kao GOAT. Osvaja Gren Slemove kao od šale i onda prsne kada treba da zaokruži. Ako ne naleti na Alkarasa i Medvedeva osvaja US Open.

MILENA

pre 10 meseci

Najvisi nivo tenisa ikada vidjen je Federerov 2006 i 2007, to je vrhunac tenisa, posle toga idu Nolova 2011, koja je posledica Federerovog pada u formi nakon mononukleoze i Nadalova 2013. Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i stručnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra...
(., 2. avgust 2023 23:33) # Link komentara

Bez omalovažavanja bilo kojeg tenisera, pitam se kakva je to bila Federerova konkurencija prije stasanja Nadala i Đokovića. On je do 2008. imao 12 GS titula, a te kobne ( zbog mononukleoze, valjda) godine osvojio je i 13-u USO. Kad su Federerovi uspjesi u pitanju, niko ne spominje Đokovićrvd zdravstvenr probleme, y pohizohk ne Nadalove povrede, kao ni razliku u godinama između Federera i Nadala, a mononukleozu ni pod razno da bi umanjili sjaj Nadalovih pobjeda. Podsjećam da je te 2008. Nadal uzeo Vimbldon, koji je već tada bio Federerova kuća ( mojonuklroza?). To je rezervisano samo za obezvrijeđivanje Đokovićevih rezultata. Možda sam ja subjektivna, ali to i dalje smatram najobičnijim bezobrazlukom.
A protv koga igra Alkaraz? Protiv Đokovića za kojeg ustvrdiše da i nije na njegovom nivou ( pa stariji je 16 gidina, odnosno 3-4 generacije u trnisu) i svih ovih koje ovaj "znakovi interpunkcije" nabroja. A momka samo što nisu proglasili bogom tenisa.

Prinston

pre 10 meseci

Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i strucnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra itd, u najslabijoj konkurenciji u istoriji tenisa, igrajuci protiv Cicipasa, Ruda, Runea, Tima, Medvedeva, Kirjosa, Beretinija, Miki Mausa...
(., 2. avgust 2023 23:33)

A moze i ovako: od 15 slemova koje je Novak osvojio u periodu 2010-2019 (sa jednom propustenom sezonom zbog povrede) samo dva su iz 2019. Njegove dve najjace sezone (2011, 2015) su upravo bile u toj konkurenciji koju si nabrojao (Federer, Nadal, Vavrinka...). 2/3 Nadalovih slemova je sa RG. A Federer je do 2010 osvojio 16 GS (u Miki Maus konkurenciji da te citiram, osim Nadala), tacno za jedan vise od Novaka u peruodu 2010-2019. Posle je osvojio svega cetiri, u toj konkurenciji koju si nabrojao. 😄

Šumadinac 100%

pre 10 meseci

Будала! Алкарас није на 20% Ђоковића из 2011-2012 до половине сезоне! Тај ниво и 2015-2016 и 4 ГС за редом су недостижни за било кога.

Amin

pre 10 meseci

pa mislim 16 godina mladji...bilo bi sramota da ga ovaj pobjedjuje a moze mu biti otac. A da pricamo o Novakovom nivou iz 2011 i 2015??

Negativni

pre 10 meseci

Је л' могуће да је најбоље издање екстремно талентованог двадесетогодишњака боље од тренутне форме тридесетшестогодишњег Новака при крају каријере? Шокиран сам. Каква грандиозна анализа виспреног Аријаса, давнашњег полуфиналисте УС Опена.
(питам за друга, 02. avgust 2023 20:55) On je polufinalista US Opena i njegova rec ima tezinu za razliku od balkanoidne zgadije sa foruma, ciji si deo. Laku noc

Negativni

pre 10 meseci

Alkarasov najbolji nivo jeste bolji od sadašnjeg Đokovićevog iz prostog razloga jer Đoković čovek ima blizu 40 godina. Ali Đokovićev najbolji nivo u karijeri je daleko ispred i Alkarasovog i Federerovog i Nadalovog. Taj nivo je jednostavno nedostižan.
(iskreno, 02. avgust 2023 21:19) Veze ti nemas sa tenisom nolomanu. Drzi se glinenih golubova, bolje ti ide.

.

pre 10 meseci

Najvisi nivo tenisa ikada vidjen je Federerov 2006 i 2007, to je vrhunac tenisa, posle toga idu Nolova 2011, koja je posledica Federerovog pada u formi nakon mononukleoze i Nadalova 2013. Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i strucnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra itd, u najslabijoj konkurenciji u istoriji tenisa, igrajuci protiv Cicipasa, Ruda, Runea, Tima, Medvedeva, Kirjosa, Beretinija, Miki Mausa...

Milosav

pre 10 meseci

"Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas za podkast na Tenis Čenelu."

Kada bude osvojio pola od onoga sto je Novak osvojio moze da se prica o necemu. Ovako on je jos samo jedan "decko koji obecava" a takvih smo u poslednjih petnaestak godina videli gomilu, da ne nabrajam.
Zna se ko je glavni macor, drugo su sve misevi.

Riki

pre 10 meseci

Alkaras kako je igrao na RG ove godine(tu ne računam 1/2 finale jer je pao pod pritiskom) bi pocepao Novaka iz 2011,2015 i prvu polovinu 2016.

prevaranti

pre 10 meseci

2011god djokovic pobedio nadala u 8 finala,koliko je imao tad god? A kakvu je imao konkurenciju do finala do nadala,federera,monfisa,congu,vavrinku,i jos dosta dobrih igraca ali dobrih.I sas alkaras je igrac,nije se oznojao do finala i tu je jedva dobio djokaru u 5 setova a mladji je mbogo god,da je obrnuta situacija,djokara bi ga pojeo za dorucak

neXt

pre 10 meseci

Mišljenja sam da svi stručnjaci a pogotovo "stručnjaci" moraju ovoliko nekoga gurati, u ovom slučaju Alkarasa jer realno od mladih niko mu nije ni blizu iz razloga što nakon povlačenja Djokovica i Nadala, Federera da i ne spominjem, popularnost tenisa će strahovito opasti, tako da oni moraju praviti neka luda poređenja.
Cuj porediš klinca koji zaista jeste ogroman potencijal sa covjekom koji ima najviše grend slem titula u istoriji, e svašta...

zeljko

pre 10 meseci

Pratim tenis prilicno dugo ali za ovog tipa nisam ni cuo a kamoli gledao, ko je pa on kao veliki strucnjak da ikoga ocenjuje. Blago receno komentar mu je smesan

coaBeč

pre 10 meseci

mali je tek osvojio dva slema,nerazumete o čemu pričaju ljudi...koliko ih je bilo takvih do sada,koliko samo je bilo iste ove priče kako će ovi novi ove stare da skinu sa trona i da osvoje sve živo čak i više od ove trojice i šta je bilo.... ništa...tako će biti i sa ovim malim...pa će doći opet neki novi klinci i sve tako iz početka...i na kraju krajeva će velika trojka ostati velika trojka a Novak najbolji među njima i to je to!

iskreno

pre 10 meseci

Alkarasov najbolji nivo jeste bolji od sadašnjeg Đokovićevog iz prostog razloga jer Đoković čovek ima blizu 40 godina. Ali Đokovićev najbolji nivo u karijeri je daleko ispred i Alkarasovog i Federerovog i Nadalovog. Taj nivo je jednostavno nedostižan.

Душан

pre 10 meseci

Ноле у издању АО 2023. је изнад свега. У финалу Вимблдона је имао 2 аса у 5 сетова, а то код њега увек значи: проблем с лактом. Знао је то, зато је био нервозан. Па ипак је за длаку изгубио. Ако среди руку, добија их све.

G.O.A.T.

pre 10 meseci

Ovo su najvece gluposti i propaganda. O kom nivou Alkarasa prica. Decko tek poceo igrati, dobio u finalu tenisera 16 godina starijeg od sebe i to tenisera koji je postavio takve standarde i nivo igre gdje je imao niz od 42 pobjede bez poraza i sva 4 GS u isto vrijeme drzao u posjedu da ne pisem dalje. Ovakve komentare izgovoriti, nevjerovatno

Djordje

pre 10 meseci

Svasta covek da procita, sad je odjednom Alkaraz cudo od deteta a inace Beker bio 3 godine mladji kad je uzeo Wimbldon, pa jos zamisli dobio Djokovica na teske misice i koji realno nije ni blizu svoje stelt forme i mali je vec najbolji svih vremena a Nole kad je presvlacio Federera tri puta u finalu stalo je u rubriku " desilo se ".... malo objektivnosti ne bi skodilo.

Prinston

pre 10 meseci

Cini mi se da je Novak ostvario svoj cilj i da ce polako poceti da se povalci. Fizicka forma nije pod znakom pitanja koliko god neki stavljaju to u prvi plan. Dva osvojena slema i finale treceg (pet sati) su isparili negde iz glava onih koji iznose misljenje. Meni se cini da njegova motivacija i interes polako blede. Nije jos kraj, ali verovatno pocinje promena ( dublovi u Sinsinatiju?).

obaloutvrde ili nacionalni stadion?

pre 10 meseci

Nole je ovo finale izgubio po direktivi. Ko razume tenisku taktiku neka ponovo pogleda mec i obrati paznju kako mu Nole vraca na reket ili u smeru kretanja. Tako cini kada zeli sa izgubi. Zasto? Saznace se jednom.

sportdetective

pre 10 meseci

Svi ste vi pricali i pre RG da ce Alkaraz pobediti Novaka, pa su vam se svi smijali, pa sad kad je dobijo Novaka u WB dosli na svoj racun, kao znali ste. Ko zna sta ce biti za 14 dana.

meda

pre 10 meseci

ELO Rating je odlična mera nivoa na kom je neki igrač, mada ima određeno kašnjenje, npr. 6 meseci i usrednjavanje.

Tako je npr. Đoković od kad se vratio od povrede 2018. pa sve do danas na sličnom rejtingu od oko 2400, 2011. kad je napravio proboj do 2014. je bio oko 2500, a najbolji je bio 2015. i prva polovina 2016. oko 2600.
Rafa je najbolji bio 2013. izlazio do 2550, 2008-2012 bio oko 2450, od 2017-2022 na 2350-2400.
Federer je 2005.-2007 bio na 2500 (izlazio do 2550), 2008.-2018. celih desetak godina se držao oko 2400 (to je sličan nivo kao Novak poslednjih 5 godina).
Murray je uspeo da drži rejting preko 2400 samo godinu dana, dobacio i do 2500 i to je bilo to.

Alcaraz nije prelazio 2350, obzirom na kašnjenje verovatno je oko 2400, videće se za 6 meseci.

Miki

pre 10 meseci

Novak je najbolji tenis igrao 2011. kad je imao 42 pobede u nizu a onda je došao federer i na roland garrosu lagano dobio novaka 3-1 i dokazao svima tko je pravi goat.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Treba razmišljati logički, Đoković je u 37. godini života i svakim danom je sve stariji i mnogo bliže penziji. I u takvim godinama on igra egal sa igračem koga su mnogi proglasili za budućeg najboljeg igrača ikada. Naravno da sve sada ide na stranu Alkaraza ali ako je Đoković mogao da ga dobije na šljaci gde je Alkaraz smatran kao apsolutni favorit što Đoković nebi još jednom pobedio? Pogotovo što će sada imati dosta vremena da se oporavi i odmori za razliku od Vimbldona.
(smeh, 2. avgust 2023 20:15)

Kako neko moze da bude apsolutni favorit protiv Djokovica u tenisu?
Ne moze ni veliki da bude, a kamoli apsolutni.

smeh

pre 10 meseci

Treba razmišljati logički, Đoković je u 37. godini života i svakim danom je sve stariji i mnogo bliže penziji. I u takvim godinama on igra egal sa igračem koga su mnogi proglasili za budućeg najboljeg igrača ikada. Naravno da sve sada ide na stranu Alkaraza ali ako je Đoković mogao da ga dobije na šljaci gde je Alkaraz smatran kao apsolutni favorit što Đoković nebi još jednom pobedio? Pogotovo što će sada imati dosta vremena da se oporavi i odmori za razliku od Vimbldona.

Cofi

pre 10 meseci

Ne prijatelju,nego Alkaras ne može da dostigne nivo na kom je Novak bio kada je bio na vrhuncu. Malo zanemarujemo razliku u godinama.

malo Englez

pre 10 meseci

Sta ce biti u tenisu ubuduce naravno da ne znamo. Ali posle 2 osvojena gren slem turnira i zauzimanja prvog ATP mesta sa nekih 9000 bodova Alkaraza zaista je prerano za ovakva poredjenja. Da podsetim Novak Djokovic je na vrhuncu svojih uspeha imao 16950 poena, proveo je gotovo 400 sedmica na prvom mestu i da ne nabrajam vise.

Мајкл Џондар

pre 10 meseci

Није имао шанси ни на Ролан Гаросу. А и на Вимблдону је изгубио само због оних неизнуђених у тај брјку. Лик је плус 15 година старији. :D

kaokakao

pre 10 meseci

Imate priliku da gledate Tima ovih dana. Igrao je nesto slicno kao Alkaraz, govorili su da je bolji od Novaka na sljaci. Igrao je svom snagom, bez kaklukulacija, kao i sam Alkaraz. Ok, nije bio talenat Alkaraza ali bio je blizu. A onda su krenule povrede izazvane takvom igrom. Sad pokusava da se vrati ali tesko to ide. Jedini teniser koji je igrao punom snagom a napravio dugu karijeru je Nadal, ali i on je mnoge grend slemove propustio zbog povreda.

nikos

pre 10 meseci

"Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas"

Da ali ... Alkaraz tek treba da dosegne taj nivo a Djokovic ga je odavno dosegnuo. To je problem i veliko pitanje da li ce ga dosegnuti.
A na Vimbldonu nije Alkaraz pobedio Djokovica vec je to Djokovic uradio sam sebi. To ne vide samo oni koji to ne zele da vide.

ko-ometator

pre 10 meseci

Alakaras je dobio Noleta jer ne Nole upao u krizu u drugom i trecem setu. Alkaras je daleko od nivoa Djokovica iako ima ozbiljan potencijal.

Boki

pre 10 meseci

Ovaj covek je u pravu samo kada kaze da je trenutno Alkarazov najbolji tenis iznad Djokovica. Ali, zaboravlja se da Nole ima 36 godina, da motorika usporava, refleksi, reakcija, sve. I nije neko cudo da neki supertalentovani klinac od 20 godina moze da ga pobedi.
Samo, voleo bih da vidim tog klinca da izadje na megdan Djokovicu tamo negde 2011.ili 2015/16. godine... Takvu dominaciju svet nije video.

z.n.

pre 10 meseci

Mislim da je Novaka slomila činjenica da je bio u šansi da dostigne neverovatno. Ista stvar, blokada, se desila kada je bio u prilici da dostigne "Zlatni Slem", na US Openu, kada ga je porazio Medvedev. Utisak mi je, kao i sada na Vimbldonu, da ga je slomio njegov intenzivni temperament i ogromno očekivanje od sebe. Reći će neko da je u izazovnim situacijama bio mnogo puta. No, spomenute dve prilike, kada nije uspeo, bile su ipak izuzeci. Neko je upotrebio sličan izraz- autodestruktivnost. Slažem se.Uostalom, setimo se zgrčenog i plačnog lica u pauzi između gemova, na US Openu. Već tada je bio poražen.

srle

pre 10 meseci

Previše hajpuju Alkaraza. U redu, važna pobeda na Vimbldonu, ali on je tek na početku karijere i već ga svrstavaju ravnopravno sa Novakom i velikom trojkom. Momak igra sjajno, svaka mu čast, ali on je propustio Australiju zbog povrede a na Rolan Garosu se raspao u polufinalu protiv Noleta. Prognoziraju mu 25 osvojenih GS, a nikad se ne zna kad će ga mučiti povrede, dolaze novi izazivači kako vreme prolazi, dolaze žene i razni poroci vremenom... Polako sa proglašavanjem Alkaraza za najboljeg svih vremena, još on mora mnogo da radi kako bi se samo približio Novaku a kamoli da ga eventualno prestigne.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Mislim da je Novaka slomila činjenica da je bio u šansi da dostigne neverovatno. Ista stvar, blokada, se desila kada je bio u prilici da dostigne "Zlatni Slem", na US Openu, kada ga je porazio Medvedev. Utisak mi je, kao i sada na Vimbldonu, da ga je slomio njegov intenzivni temperament i ogromno očekivanje od sebe. Reći će neko da je u izazovnim situacijama bio mnogo puta. No, spomenute dve prilike, kada nije uspeo, bile su ipak izuzeci. Neko je upotrebio sličan izraz- autodestruktivnost. Slažem se.Uostalom, setimo se zgrčenog i plačnog lica u pauzi između gemova, na US Openu. Već tada je bio poražen.

Nije mogao da uzme "Golden slam" jer je vec izgubio u polufinalu OI koje je bilo pre US Opena, ali, mogao je kalendarski.

питам за друга

pre 10 meseci

Је л' могуће да је најбоље издање екстремно талентованог двадесетогодишњака боље од тренутне форме тридесетшестогодишњег Новака при крају каријере? Шокиран сам. Каква грандиозна анализа виспреног Аријаса, давнашњег полуфиналисте УС Опена.

Sergei

pre 10 meseci

muzika za moje usi, samo da i Nole cuje svaku kritiku upucunu njemu, samo cackajte mecku, a mecka kad se naljuti posle ce biti "joj pa nismo tako mislili" hehe

Lukavi

pre 10 meseci

Ne bih se slozio sa ovim. Alkaraz i Djokovic su trenutno dosta blizu jedan drugog, i mislim da Novak ima i sanse da ga pobedi na betonu ako se sastanu. Drugo Novak ima 36 godina, i realno nije na vrhuncu, treba reci da doduse igra na stvarno odlicnom nivou za svoje godine i ne oduzimati nista od uspeha Alkarazu, ali prosto realno Djokovic nije onaj recimo iz 2015 i prve polovine 2016, ili 2011, prosto nije. To bi bilo kao kad bi rekli, Federer je 2017 bio na vrhuncu. Prosto nije, imao je 36 godina, isto igrao neverovatno ali nije bio na vrhuncu. U svakom slucaju, na vimbldonu Novak je bukvalno igrao bez servisa, servirao je katastrofalno na prvom servisu, sramotno cak. To je dalo alkarazu sansu da dobije samopouzdanje, da napadne drugi servis i samim tim se i razigra usled psiholoske prednosti. Novak ako odigra na nivou na kom je bio u finalu Vimbldona, samo da servira bolje, i dobija, cepao se 5 sati sa klincem 16 godina mladjim, ako to nije pozitivan znak ja ne znam sta je. Ja se nadam da ce se sastati u finalu, ako do toga dodje, skoro sam siguran da Novak dobija. E od sledece sezone, Novak ce vec imati 37 a alkaraz ce polako ulaziti u "prime" godine, tako da od sledece sezone, mislim da Novak nece imati sanse, ali moze biti strpljiv i cekati sansu na nekom slemu ako Karlos ispadne ranije. Ali sada trenutno, iskreno mislim da Novak ima jos uvek bolju igru od spanca.

Top komentari sa sličnih vesti

pre 10 meseci

Inače jedino Ameri pričaju ovako. Evropljani nemaju petlju da kažu istinu i stalno izmišljaju nešto što umanjuje Novakove uspehe.
Au kako ih boli.

Ljubo

pre 10 meseci

Šta ovaj trabunja,ovako loš Đoković na ovom Vimbldonu je imao samo jednoga protivnika a to je on sam sebi bio,unatoč lošoj igri u finalu je vodio 1:0 u setovima i imao 3:0 u taj brejku drugoga seta i onda se aktivirao onaj autodestruktivni Đoković koji je bukvalno sam sebe pobedio,ništa se tu nije pitao Alkaraz.A što se nedostižnog nivoa tiče nekog igrača to je nivo Đokovića 2011 godine,to niko nikada neće dostići.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Ма сад баш, дискутабилно ма да тренутно ја алкатрас бољи играч што јест јест
(коски, 2. avgust 2023 18:51)

I to je veliko pitanje da li je bas tako, u finalu Vimbldona razlika je bila u dva gema i u jednom ili dva poena vise za Alkaraza ukupno na citavom mecu, da li si ti svestan koje su tu nijanse u pitanju?!

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Veze ti nemaš.Novak je i ma svojih 65-70% na travi lako mogao da dobije malog na njegovih 100% na travi jer je propustio 3 meč lopte ( 2 set na 5:6 i 6:6 i u petom na 1:0 30:40).Izgubio je Nole samo jer je podcijenio malog posle lako dobijenog 1 seta.Ko se iole bolje razumije u tenis ovo mu je jasno.
(Tennis, 2. avgust 2023 18:40)

Djokovic nije imao nijednu mec loptu, ne moras ni da se razumes u tenis da bi to znao.

Blek Stena

pre 10 meseci

Uopšte se ne bih složio, Novak je šahovskim terminom rečeno imao dobijenu poziciju i onda je promašio nekoliko lakih lopti i nekoliko zicera poslao na pogrešnu stranu i to je nažalost prelomilo meč.

Dragan

pre 10 meseci

Prerano je za takve ocene, odigrali su samo tri meča, rezultat u setovima je 6:6, stim da je Nole u finalu Wimbledona bio na 60% od svojih mogućnosti. Biće dana za megdana a još kad mu Nole uđe u glavu kao i svima do sada pre ili kasnije. Zato idemo!

JPR

pre 10 meseci

Čuj tek ovog ! A nije uočio da je Novak na WB grešio i pravio dosta gresaka ? Zaboravio je ukocenog na RG, zaboravio je da lik nije bio na AO zbog povrede koja je trajala nekoliko ko meseci iako isti ima tek 20g? Isti mu lik ima da pukne fizički ako ne promeni tim koji i dalje lupa gluposti… no dobro ovaj je Ekspert!

Arthur Dent

pre 10 meseci

Tacno. Nedostizno je za Djokovica da padne na nivo par grend slemova. Pa Djokovic je ove godine osvojio koliko Alkaras u celoj karijeri. Kakve su, bre, ovo gluposti? Porediti mladu nadu (sto Alkaras jeste) i ostvarenog tenisera koji je top 3 ikada u sportu? Ne znaci da Alkaras nece dostici te visine, ali su poredjenja smesna.

Краљ мача

pre 10 meseci

Глупости. Можда за садашњег Ђоковића, али би се некадашњи Ђоковић поиграо с њим.

Kosi tata kosim ja

pre 10 meseci

Alkatraza je u Parizu slomila neka "viša sila", i danas tvrdim da nije smeo s njim da ide na večeru, uostalom bilo je u setovima 1:1 i u gemovima 1:1, nije Nolo uopšte bio bolji, krenuo je s onim svojim prebacivanjem loptice što je za sjajnog Alkatraza mačji kašalj, što je i dokazao u Londonu gradu, kad je u petom bio mnogo bolji. Svi smo misleli da će u petom opet dobiti grča, kad, medžutim, zgrčao se Nolo i počeo da lomi reketa (marke "head).

коски

pre 10 meseci

Ма сад баш, дискутабилно ма да тренутно ја алкатрас бољи играч што јест јест

Simon

pre 10 meseci

Zato Đokovićev najbolji nivo nije dostižan niti je ikada bio dostižan bilo kome ko je ikada uzeo teniski reket u ruku. A i neće skoro biti dostižan. Po meni, obzirom na moćnu konkurenciju sa kojom je nastupao u istoj eri, bar u narednih 50 do 100 godina ako se i do tada rodi takav ŠAMPION. Eto.

Tennis

pre 10 meseci

Veze ti nemaš.Novak je i ma svojih 65-70% na travi lako mogao da dobije malog na njegovih 100% na travi jer je propustio 3 meč lopte ( 2 set na 5:6 i 6:6 i u petom na 1:0 30:40).Izgubio je Nole samo jer je podcijenio malog posle lako dobijenog 1 seta.Ko se iole bolje razumije u tenis ovo mu je jasno.

Marko

pre 10 meseci

Rodjak kao da ne zna da je Djokovic igrao prosecno u finalu Vimbldona i da je bolje odigrao dva udarca u drugom setu palo bi ciscenje kao na RR..ali dobro,svako ima svoje misljenje

Arthur Dent

pre 10 meseci

Tacno. Nedostizno je za Djokovica da padne na nivo par grend slemova. Pa Djokovic je ove godine osvojio koliko Alkaras u celoj karijeri. Kakve su, bre, ovo gluposti? Porediti mladu nadu (sto Alkaras jeste) i ostvarenog tenisera koji je top 3 ikada u sportu? Ne znaci da Alkaras nece dostici te visine, ali su poredjenja smesna.

Tennis

pre 10 meseci

Veze ti nemaš.Novak je i ma svojih 65-70% na travi lako mogao da dobije malog na njegovih 100% na travi jer je propustio 3 meč lopte ( 2 set na 5:6 i 6:6 i u petom na 1:0 30:40).Izgubio je Nole samo jer je podcijenio malog posle lako dobijenog 1 seta.Ko se iole bolje razumije u tenis ovo mu je jasno.

Marko

pre 10 meseci

Rodjak kao da ne zna da je Djokovic igrao prosecno u finalu Vimbldona i da je bolje odigrao dva udarca u drugom setu palo bi ciscenje kao na RR..ali dobro,svako ima svoje misljenje

Dragan

pre 10 meseci

Prerano je za takve ocene, odigrali su samo tri meča, rezultat u setovima je 6:6, stim da je Nole u finalu Wimbledona bio na 60% od svojih mogućnosti. Biće dana za megdana a još kad mu Nole uđe u glavu kao i svima do sada pre ili kasnije. Zato idemo!

smeh

pre 10 meseci

Treba razmišljati logički, Đoković je u 37. godini života i svakim danom je sve stariji i mnogo bliže penziji. I u takvim godinama on igra egal sa igračem koga su mnogi proglasili za budućeg najboljeg igrača ikada. Naravno da sve sada ide na stranu Alkaraza ali ako je Đoković mogao da ga dobije na šljaci gde je Alkaraz smatran kao apsolutni favorit što Đoković nebi još jednom pobedio? Pogotovo što će sada imati dosta vremena da se oporavi i odmori za razliku od Vimbldona.

Ljubo

pre 10 meseci

Šta ovaj trabunja,ovako loš Đoković na ovom Vimbldonu je imao samo jednoga protivnika a to je on sam sebi bio,unatoč lošoj igri u finalu je vodio 1:0 u setovima i imao 3:0 u taj brejku drugoga seta i onda se aktivirao onaj autodestruktivni Đoković koji je bukvalno sam sebe pobedio,ništa se tu nije pitao Alkaraz.A što se nedostižnog nivoa tiče nekog igrača to je nivo Đokovića 2011 godine,to niko nikada neće dostići.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Ма сад баш, дискутабилно ма да тренутно ја алкатрас бољи играч што јест јест
(коски, 2. avgust 2023 18:51)

I to je veliko pitanje da li je bas tako, u finalu Vimbldona razlika je bila u dva gema i u jednom ili dva poena vise za Alkaraza ukupno na citavom mecu, da li si ti svestan koje su tu nijanse u pitanju?!

Lukavi

pre 10 meseci

Ne bih se slozio sa ovim. Alkaraz i Djokovic su trenutno dosta blizu jedan drugog, i mislim da Novak ima i sanse da ga pobedi na betonu ako se sastanu. Drugo Novak ima 36 godina, i realno nije na vrhuncu, treba reci da doduse igra na stvarno odlicnom nivou za svoje godine i ne oduzimati nista od uspeha Alkarazu, ali prosto realno Djokovic nije onaj recimo iz 2015 i prve polovine 2016, ili 2011, prosto nije. To bi bilo kao kad bi rekli, Federer je 2017 bio na vrhuncu. Prosto nije, imao je 36 godina, isto igrao neverovatno ali nije bio na vrhuncu. U svakom slucaju, na vimbldonu Novak je bukvalno igrao bez servisa, servirao je katastrofalno na prvom servisu, sramotno cak. To je dalo alkarazu sansu da dobije samopouzdanje, da napadne drugi servis i samim tim se i razigra usled psiholoske prednosti. Novak ako odigra na nivou na kom je bio u finalu Vimbldona, samo da servira bolje, i dobija, cepao se 5 sati sa klincem 16 godina mladjim, ako to nije pozitivan znak ja ne znam sta je. Ja se nadam da ce se sastati u finalu, ako do toga dodje, skoro sam siguran da Novak dobija. E od sledece sezone, Novak ce vec imati 37 a alkaraz ce polako ulaziti u "prime" godine, tako da od sledece sezone, mislim da Novak nece imati sanse, ali moze biti strpljiv i cekati sansu na nekom slemu ako Karlos ispadne ranije. Ali sada trenutno, iskreno mislim da Novak ima jos uvek bolju igru od spanca.

z.n.

pre 10 meseci

Mislim da je Novaka slomila činjenica da je bio u šansi da dostigne neverovatno. Ista stvar, blokada, se desila kada je bio u prilici da dostigne "Zlatni Slem", na US Openu, kada ga je porazio Medvedev. Utisak mi je, kao i sada na Vimbldonu, da ga je slomio njegov intenzivni temperament i ogromno očekivanje od sebe. Reći će neko da je u izazovnim situacijama bio mnogo puta. No, spomenute dve prilike, kada nije uspeo, bile su ipak izuzeci. Neko je upotrebio sličan izraz- autodestruktivnost. Slažem se.Uostalom, setimo se zgrčenog i plačnog lica u pauzi između gemova, na US Openu. Već tada je bio poražen.

Djordje

pre 10 meseci

Svasta covek da procita, sad je odjednom Alkaraz cudo od deteta a inace Beker bio 3 godine mladji kad je uzeo Wimbldon, pa jos zamisli dobio Djokovica na teske misice i koji realno nije ni blizu svoje stelt forme i mali je vec najbolji svih vremena a Nole kad je presvlacio Federera tri puta u finalu stalo je u rubriku " desilo se ".... malo objektivnosti ne bi skodilo.

Simon

pre 10 meseci

Zato Đokovićev najbolji nivo nije dostižan niti je ikada bio dostižan bilo kome ko je ikada uzeo teniski reket u ruku. A i neće skoro biti dostižan. Po meni, obzirom na moćnu konkurenciju sa kojom je nastupao u istoj eri, bar u narednih 50 do 100 godina ako se i do tada rodi takav ŠAMPION. Eto.

iskreno

pre 10 meseci

Alkarasov najbolji nivo jeste bolji od sadašnjeg Đokovićevog iz prostog razloga jer Đoković čovek ima blizu 40 godina. Ali Đokovićev najbolji nivo u karijeri je daleko ispred i Alkarasovog i Federerovog i Nadalovog. Taj nivo je jednostavno nedostižan.

Blek Stena

pre 10 meseci

Uopšte se ne bih složio, Novak je šahovskim terminom rečeno imao dobijenu poziciju i onda je promašio nekoliko lakih lopti i nekoliko zicera poslao na pogrešnu stranu i to je nažalost prelomilo meč.

Top komentari sa sličnih vesti

pre 10 meseci

Inače jedino Ameri pričaju ovako. Evropljani nemaju petlju da kažu istinu i stalno izmišljaju nešto što umanjuje Novakove uspehe.
Au kako ih boli.

Краљ мача

pre 10 meseci

Глупости. Можда за садашњег Ђоковића, али би се некадашњи Ђоковић поиграо с њим.

VUK

pre 10 meseci

Aaaa brate preteraše . Koja muka je 10 godina Novakove dominacije za tenisku gospodu. Pa od te silne brutalne igre , Alcaraz je dobio finale Wimbldona protiv 16 godina starijeg protivnika, tako što je Novak promašio laganu set loptu za 2:0 u setovima i što je što je Novak u petom setu promašio smeč na brejk lopti za 2:0 . Izgubio je Novak za 2 poena. Alcaras sa visinom koju ima i težinom u nogama, neće moći da proklizava bez povreda ( isto kao Nadal) kroz karijeru, a već se načeo. U 19 godini 6 meseci povređen. Masterse 1000 2 x i više, 23 GS i broj nedelja će dugo, dugo biti rekordi uz koje će stajati ime Novaka Đokovića. Belosvetski ljubomorni ološ moraće to da čita još decenijama. Sory !

neXt

pre 10 meseci

Mišljenja sam da svi stručnjaci a pogotovo "stručnjaci" moraju ovoliko nekoga gurati, u ovom slučaju Alkarasa jer realno od mladih niko mu nije ni blizu iz razloga što nakon povlačenja Djokovica i Nadala, Federera da i ne spominjem, popularnost tenisa će strahovito opasti, tako da oni moraju praviti neka luda poređenja.
Cuj porediš klinca koji zaista jeste ogroman potencijal sa covjekom koji ima najviše grend slem titula u istoriji, e svašta...

G.O.A.T.

pre 10 meseci

Ovo su najvece gluposti i propaganda. O kom nivou Alkarasa prica. Decko tek poceo igrati, dobio u finalu tenisera 16 godina starijeg od sebe i to tenisera koji je postavio takve standarde i nivo igre gdje je imao niz od 42 pobjede bez poraza i sva 4 GS u isto vrijeme drzao u posjedu da ne pisem dalje. Ovakve komentare izgovoriti, nevjerovatno

Buđ svuda

pre 10 meseci

U finalu Vimbldona Đoković igrao katastrofalno, Alkaras dao maksimum i jedva nekako pobedio. Da li ovi "stručnjaci" imaju obraza da daju ovakve izjave, ili su troliko zajedljivi i bezobrazni da nisu toga ni svesni?

Šumadinac 100%

pre 10 meseci

Будала! Алкарас није на 20% Ђоковића из 2011-2012 до половине сезоне! Тај ниво и 2015-2016 и 4 ГС за редом су недостижни за било кога.

Sergei

pre 10 meseci

muzika za moje usi, samo da i Nole cuje svaku kritiku upucunu njemu, samo cackajte mecku, a mecka kad se naljuti posle ce biti "joj pa nismo tako mislili" hehe

Душан

pre 10 meseci

Ноле у издању АО 2023. је изнад свега. У финалу Вимблдона је имао 2 аса у 5 сетова, а то код њега увек значи: проблем с лактом. Знао је то, зато је био нервозан. Па ипак је за длаку изгубио. Ако среди руку, добија их све.

Milosav

pre 10 meseci

"Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas za podkast na Tenis Čenelu."

Kada bude osvojio pola od onoga sto je Novak osvojio moze da se prica o necemu. Ovako on je jos samo jedan "decko koji obecava" a takvih smo u poslednjih petnaestak godina videli gomilu, da ne nabrajam.
Zna se ko je glavni macor, drugo su sve misevi.

питам за друга

pre 10 meseci

Је л' могуће да је најбоље издање екстремно талентованог двадесетогодишњака боље од тренутне форме тридесетшестогодишњег Новака при крају каријере? Шокиран сам. Каква грандиозна анализа виспреног Аријаса, давнашњег полуфиналисте УС Опена.

prevaranti

pre 10 meseci

2011god djokovic pobedio nadala u 8 finala,koliko je imao tad god? A kakvu je imao konkurenciju do finala do nadala,federera,monfisa,congu,vavrinku,i jos dosta dobrih igraca ali dobrih.I sas alkaras je igrac,nije se oznojao do finala i tu je jedva dobio djokaru u 5 setova a mladji je mbogo god,da je obrnuta situacija,djokara bi ga pojeo za dorucak

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Veze ti nemaš.Novak je i ma svojih 65-70% na travi lako mogao da dobije malog na njegovih 100% na travi jer je propustio 3 meč lopte ( 2 set na 5:6 i 6:6 i u petom na 1:0 30:40).Izgubio je Nole samo jer je podcijenio malog posle lako dobijenog 1 seta.Ko se iole bolje razumije u tenis ovo mu je jasno.
(Tennis, 2. avgust 2023 18:40)

Djokovic nije imao nijednu mec loptu, ne moras ni da se razumes u tenis da bi to znao.

obaloutvrde ili nacionalni stadion?

pre 10 meseci

Nole je ovo finale izgubio po direktivi. Ko razume tenisku taktiku neka ponovo pogleda mec i obrati paznju kako mu Nole vraca na reket ili u smeru kretanja. Tako cini kada zeli sa izgubi. Zasto? Saznace se jednom.

JPR

pre 10 meseci

Čuj tek ovog ! A nije uočio da je Novak na WB grešio i pravio dosta gresaka ? Zaboravio je ukocenog na RG, zaboravio je da lik nije bio na AO zbog povrede koja je trajala nekoliko ko meseci iako isti ima tek 20g? Isti mu lik ima da pukne fizički ako ne promeni tim koji i dalje lupa gluposti… no dobro ovaj je Ekspert!

MILENA

pre 10 meseci

Najvisi nivo tenisa ikada vidjen je Federerov 2006 i 2007, to je vrhunac tenisa, posle toga idu Nolova 2011, koja je posledica Federerovog pada u formi nakon mononukleoze i Nadalova 2013. Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i stručnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra...
(., 2. avgust 2023 23:33) # Link komentara

Bez omalovažavanja bilo kojeg tenisera, pitam se kakva je to bila Federerova konkurencija prije stasanja Nadala i Đokovića. On je do 2008. imao 12 GS titula, a te kobne ( zbog mononukleoze, valjda) godine osvojio je i 13-u USO. Kad su Federerovi uspjesi u pitanju, niko ne spominje Đokovićrvd zdravstvenr probleme, y pohizohk ne Nadalove povrede, kao ni razliku u godinama između Federera i Nadala, a mononukleozu ni pod razno da bi umanjili sjaj Nadalovih pobjeda. Podsjećam da je te 2008. Nadal uzeo Vimbldon, koji je već tada bio Federerova kuća ( mojonuklroza?). To je rezervisano samo za obezvrijeđivanje Đokovićevih rezultata. Možda sam ja subjektivna, ali to i dalje smatram najobičnijim bezobrazlukom.
A protv koga igra Alkaraz? Protiv Đokovića za kojeg ustvrdiše da i nije na njegovom nivou ( pa stariji je 16 gidina, odnosno 3-4 generacije u trnisu) i svih ovih koje ovaj "znakovi interpunkcije" nabroja. A momka samo što nisu proglasili bogom tenisa.

zeljko

pre 10 meseci

Pratim tenis prilicno dugo ali za ovog tipa nisam ni cuo a kamoli gledao, ko je pa on kao veliki strucnjak da ikoga ocenjuje. Blago receno komentar mu je smesan

srle

pre 10 meseci

Previše hajpuju Alkaraza. U redu, važna pobeda na Vimbldonu, ali on je tek na početku karijere i već ga svrstavaju ravnopravno sa Novakom i velikom trojkom. Momak igra sjajno, svaka mu čast, ali on je propustio Australiju zbog povrede a na Rolan Garosu se raspao u polufinalu protiv Noleta. Prognoziraju mu 25 osvojenih GS, a nikad se ne zna kad će ga mučiti povrede, dolaze novi izazivači kako vreme prolazi, dolaze žene i razni poroci vremenom... Polako sa proglašavanjem Alkaraza za najboljeg svih vremena, još on mora mnogo da radi kako bi se samo približio Novaku a kamoli da ga eventualno prestigne.

coaBeč

pre 10 meseci

mali je tek osvojio dva slema,nerazumete o čemu pričaju ljudi...koliko ih je bilo takvih do sada,koliko samo je bilo iste ove priče kako će ovi novi ove stare da skinu sa trona i da osvoje sve živo čak i više od ove trojice i šta je bilo.... ništa...tako će biti i sa ovim malim...pa će doći opet neki novi klinci i sve tako iz početka...i na kraju krajeva će velika trojka ostati velika trojka a Novak najbolji među njima i to je to!

malo Englez

pre 10 meseci

Sta ce biti u tenisu ubuduce naravno da ne znamo. Ali posle 2 osvojena gren slem turnira i zauzimanja prvog ATP mesta sa nekih 9000 bodova Alkaraza zaista je prerano za ovakva poredjenja. Da podsetim Novak Djokovic je na vrhuncu svojih uspeha imao 16950 poena, proveo je gotovo 400 sedmica na prvom mestu i da ne nabrajam vise.

Prinston

pre 10 meseci

Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i strucnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra itd, u najslabijoj konkurenciji u istoriji tenisa, igrajuci protiv Cicipasa, Ruda, Runea, Tima, Medvedeva, Kirjosa, Beretinija, Miki Mausa...
(., 2. avgust 2023 23:33)

A moze i ovako: od 15 slemova koje je Novak osvojio u periodu 2010-2019 (sa jednom propustenom sezonom zbog povrede) samo dva su iz 2019. Njegove dve najjace sezone (2011, 2015) su upravo bile u toj konkurenciji koju si nabrojao (Federer, Nadal, Vavrinka...). 2/3 Nadalovih slemova je sa RG. A Federer je do 2010 osvojio 16 GS (u Miki Maus konkurenciji da te citiram, osim Nadala), tacno za jedan vise od Novaka u peruodu 2010-2019. Posle je osvojio svega cetiri, u toj konkurenciji koju si nabrojao. 😄

Kosi tata kosim ja

pre 10 meseci

Alkatraza je u Parizu slomila neka "viša sila", i danas tvrdim da nije smeo s njim da ide na večeru, uostalom bilo je u setovima 1:1 i u gemovima 1:1, nije Nolo uopšte bio bolji, krenuo je s onim svojim prebacivanjem loptice što je za sjajnog Alkatraza mačji kašalj, što je i dokazao u Londonu gradu, kad je u petom bio mnogo bolji. Svi smo misleli da će u petom opet dobiti grča, kad, medžutim, zgrčao se Nolo i počeo da lomi reketa (marke "head).

nikos

pre 10 meseci

"Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas"

Da ali ... Alkaraz tek treba da dosegne taj nivo a Djokovic ga je odavno dosegnuo. To je problem i veliko pitanje da li ce ga dosegnuti.
A na Vimbldonu nije Alkaraz pobedio Djokovica vec je to Djokovic uradio sam sebi. To ne vide samo oni koji to ne zele da vide.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Treba razmišljati logički, Đoković je u 37. godini života i svakim danom je sve stariji i mnogo bliže penziji. I u takvim godinama on igra egal sa igračem koga su mnogi proglasili za budućeg najboljeg igrača ikada. Naravno da sve sada ide na stranu Alkaraza ali ako je Đoković mogao da ga dobije na šljaci gde je Alkaraz smatran kao apsolutni favorit što Đoković nebi još jednom pobedio? Pogotovo što će sada imati dosta vremena da se oporavi i odmori za razliku od Vimbldona.
(smeh, 2. avgust 2023 20:15)

Kako neko moze da bude apsolutni favorit protiv Djokovica u tenisu?
Ne moze ni veliki da bude, a kamoli apsolutni.

sportdetective

pre 10 meseci

Svi ste vi pricali i pre RG da ce Alkaraz pobediti Novaka, pa su vam se svi smijali, pa sad kad je dobijo Novaka u WB dosli na svoj racun, kao znali ste. Ko zna sta ce biti za 14 dana.

Boki

pre 10 meseci

Ovaj covek je u pravu samo kada kaze da je trenutno Alkarazov najbolji tenis iznad Djokovica. Ali, zaboravlja se da Nole ima 36 godina, da motorika usporava, refleksi, reakcija, sve. I nije neko cudo da neki supertalentovani klinac od 20 godina moze da ga pobedi.
Samo, voleo bih da vidim tog klinca da izadje na megdan Djokovicu tamo negde 2011.ili 2015/16. godine... Takvu dominaciju svet nije video.

meda

pre 10 meseci

ELO Rating je odlična mera nivoa na kom je neki igrač, mada ima određeno kašnjenje, npr. 6 meseci i usrednjavanje.

Tako je npr. Đoković od kad se vratio od povrede 2018. pa sve do danas na sličnom rejtingu od oko 2400, 2011. kad je napravio proboj do 2014. je bio oko 2500, a najbolji je bio 2015. i prva polovina 2016. oko 2600.
Rafa je najbolji bio 2013. izlazio do 2550, 2008-2012 bio oko 2450, od 2017-2022 na 2350-2400.
Federer je 2005.-2007 bio na 2500 (izlazio do 2550), 2008.-2018. celih desetak godina se držao oko 2400 (to je sličan nivo kao Novak poslednjih 5 godina).
Murray je uspeo da drži rejting preko 2400 samo godinu dana, dobacio i do 2500 i to je bilo to.

Alcaraz nije prelazio 2350, obzirom na kašnjenje verovatno je oko 2400, videće se za 6 meseci.

Miki

pre 10 meseci

Novak je najbolji tenis igrao 2011. kad je imao 42 pobede u nizu a onda je došao federer i na roland garrosu lagano dobio novaka 3-1 i dokazao svima tko je pravi goat.

Amin

pre 10 meseci

pa mislim 16 godina mladji...bilo bi sramota da ga ovaj pobjedjuje a moze mu biti otac. A da pricamo o Novakovom nivou iz 2011 i 2015??

kaokakao

pre 10 meseci

Imate priliku da gledate Tima ovih dana. Igrao je nesto slicno kao Alkaraz, govorili su da je bolji od Novaka na sljaci. Igrao je svom snagom, bez kaklukulacija, kao i sam Alkaraz. Ok, nije bio talenat Alkaraza ali bio je blizu. A onda su krenule povrede izazvane takvom igrom. Sad pokusava da se vrati ali tesko to ide. Jedini teniser koji je igrao punom snagom a napravio dugu karijeru je Nadal, ali i on je mnoge grend slemove propustio zbog povreda.

ko-ometator

pre 10 meseci

Alakaras je dobio Noleta jer ne Nole upao u krizu u drugom i trecem setu. Alkaras je daleko od nivoa Djokovica iako ima ozbiljan potencijal.

Cofi

pre 10 meseci

Ne prijatelju,nego Alkaras ne može da dostigne nivo na kom je Novak bio kada je bio na vrhuncu. Malo zanemarujemo razliku u godinama.

коски

pre 10 meseci

Ма сад баш, дискутабилно ма да тренутно ја алкатрас бољи играч што јест јест

Мајкл Џондар

pre 10 meseci

Није имао шанси ни на Ролан Гаросу. А и на Вимблдону је изгубио само због оних неизнуђених у тај брјку. Лик је плус 15 година старији. :D

.

pre 10 meseci

Najvisi nivo tenisa ikada vidjen je Federerov 2006 i 2007, to je vrhunac tenisa, posle toga idu Nolova 2011, koja je posledica Federerovog pada u formi nakon mononukleoze i Nadalova 2013. Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i strucnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra itd, u najslabijoj konkurenciji u istoriji tenisa, igrajuci protiv Cicipasa, Ruda, Runea, Tima, Medvedeva, Kirjosa, Beretinija, Miki Mausa...

Negativni

pre 10 meseci

Је л' могуће да је најбоље издање екстремно талентованог двадесетогодишњака боље од тренутне форме тридесетшестогодишњег Новака при крају каријере? Шокиран сам. Каква грандиозна анализа виспреног Аријаса, давнашњег полуфиналисте УС Опена.
(питам за друга, 02. avgust 2023 20:55) On je polufinalista US Opena i njegova rec ima tezinu za razliku od balkanoidne zgadije sa foruma, ciji si deo. Laku noc

Trip

pre 10 meseci

U finalu Vimbldona Đoković igrao katastrofalno, Alkaras dao maksimum i jedva nekako pobedio. Da li ovi "stručnjaci" imaju obraza da daju ovakve izjave, ili su troliko zajedljivi i bezobrazni da nisu toga ni svesni?
(Buđ svuda, 3. avgust 2023 08:51) # Link komentara

Ne seri, igrali su brutalno samo je Alkaras uzeo kljucne poene.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Mislim da je Novaka slomila činjenica da je bio u šansi da dostigne neverovatno. Ista stvar, blokada, se desila kada je bio u prilici da dostigne "Zlatni Slem", na US Openu, kada ga je porazio Medvedev. Utisak mi je, kao i sada na Vimbldonu, da ga je slomio njegov intenzivni temperament i ogromno očekivanje od sebe. Reći će neko da je u izazovnim situacijama bio mnogo puta. No, spomenute dve prilike, kada nije uspeo, bile su ipak izuzeci. Neko je upotrebio sličan izraz- autodestruktivnost. Slažem se.Uostalom, setimo se zgrčenog i plačnog lica u pauzi između gemova, na US Openu. Već tada je bio poražen.

Nije mogao da uzme "Golden slam" jer je vec izgubio u polufinalu OI koje je bilo pre US Opena, ali, mogao je kalendarski.

RACUN

pre 10 meseci

Kada "mali" talentovani i perspektivni Alkaraz bude imao 16950 poena na ATP rang listi onda ce biti moguce i opravdano uporedjivati ga sa Djokovicem iz najboljih dana. Do tada sa sadasnjih 9225 (a pre Vimbldona jos skoro 2000 manje, negde oko 6 i nesto hiljada) takva prica je smesna.

Prinston

pre 10 meseci

Cini mi se da je Novak ostvario svoj cilj i da ce polako poceti da se povalci. Fizicka forma nije pod znakom pitanja koliko god neki stavljaju to u prvi plan. Dva osvojena slema i finale treceg (pet sati) su isparili negde iz glava onih koji iznose misljenje. Meni se cini da njegova motivacija i interes polako blede. Nije jos kraj, ali verovatno pocinje promena ( dublovi u Sinsinatiju?).

Riki

pre 10 meseci

Alkaras kako je igrao na RG ove godine(tu ne računam 1/2 finale jer je pao pod pritiskom) bi pocepao Novaka iz 2011,2015 i prvu polovinu 2016.

Da se ne lažemo

pre 10 meseci

Đoković je imao previše oscilacija u formi da bi se ozbiljno računao kao GOAT. Osvaja Gren Slemove kao od šale i onda prsne kada treba da zaokruži. Ako ne naleti na Alkarasa i Medvedeva osvaja US Open.

meda

pre 10 meseci

Federer je imao mononukleozu 2008. a ne 2011.
Jako mali procenat pacijenata sa mononukleozom ima ozbiljne simptome, za 90% i više to se završi za par meseci bez posledica.
Sasvim sigurno i Federer spada u tu grupu, te 2008. nigde nije napravio pauzu u igranju, jedina 2 meseca pauze su bila posle Australije. Posle toga je izgubio 2 slem finala (Vimbldon je igubio 3:2, 9:7 u petom setu) i 2 masters finala od Rafe, i uzeo US open i par dugih turnira, evidentno je bio fizički fit i to sasvim sigurno nije ostavilo bilo kakve dugoročne posledice. Sledeće 2009. je uzeo 2 slema i igrao finala preostala dva.

Каурин

pre 10 meseci

Ово "излагање" дође више као списак жеља него опис реалности! За мене је Новак изгубио финале на Вимблдону рађе него што бих рекао да га је Алкараса победио... Што отвара одличну перспективу за наставак сезоне у САД, а посебно US Open!
Уживање је гледати Новака у овом делу каријере.

Vamosssss

pre 10 meseci

Zamolio bih fanove Novaka Djokovica da se ne blamiraju pristrasnim izjavama.Novak 2011.je imao prosecan servis,sad servira bolje nego ikada,prosecnu igru na mrezi i ispodprosecan smec.Karlos je savrsen u svim parametrima,jednostavno u njegovoj igri nema slabe tacke.Kao kad bi neko sklapao savrsenog tenisera...Svi strucnjaci to vide,kristalno je sada jasno.E sad napaljeni fanovi,su druga prica.

Negativni

pre 10 meseci

Alkarasov najbolji nivo jeste bolji od sadašnjeg Đokovićevog iz prostog razloga jer Đoković čovek ima blizu 40 godina. Ali Đokovićev najbolji nivo u karijeri je daleko ispred i Alkarasovog i Federerovog i Nadalovog. Taj nivo je jednostavno nedostižan.
(iskreno, 02. avgust 2023 21:19) Veze ti nemas sa tenisom nolomanu. Drzi se glinenih golubova, bolje ti ide.

Racun

pre 10 meseci

(Predračun, 3. avgust 2023 19:10)
Mozda poeni nisu uvek bili racunati na isti nacin ali 16950 poena Djokovica racunati su na identican nacin kao sto se sada zbrajaju 9225 poena Alkaraza. To je bila poenta komentara a ne kako uporedjivati Lejvera,Njukomba,Borga ili Mekinroa sa ovim danasnjim igracima.

Predračun

pre 10 meseci

(RACUN, 3. avgust 2023 16:30)

ATP poeni nisu računati uvek na isti način, niti je ATP isti, kao kad je osnovan.
Federer recimo ni u godinama najveće dominacije, nije mogao da ima toliko poena, čak i da je hteo.
Najmanje su relevantni poeni za procenu nečije uspešnosti kroz istoriju.
Jedina konstanta i mesta gde svi teniseri daju sebe, su 4 GS turnira.
To su najveći izazovi, a tek zatim slede ostali turniri, broj sezona na prvom mestu, medalje itd.
Ča i tada, nezahvalno je porediti igrače iz različitih epoha, jer treba uzeti u obzir koliko su u svom vremenu bili superiorni u odnosu na konkureniju.
Što neko lepo reče, ako znamo ko je GOAT u tenisu, ko je onda najbolji književnik svih vremena ?
Onaj ko je prodao najviše knjiga ?
Džoana Rouling ili možda ipak Šekspir, Dostojevski, Dima itd ?

rade

pre 10 meseci

najbolji igra u povijesti tenisa je federerova iz 2005. i 06. , djokovic je igrao najbolje 2011. ali ga je federer lagano dobio na sporoj podlozi roland garrosa 3-1 i dokazao da je jedan jedini goat.

A šta je ako nije povreda?

pre 10 meseci

Novak je na Vemlidonu pobedio sam sebe, to je okamenjena fraza ufosiljenih nolomana. Šta kažete, grč nije povreda? U Medicinskoj enciklopediji piše - nolomanija, oblast nedovoljno istražena, ali sumnja se da iza svega stoji osećanje inferiornosti jednog društva što se nadoknađuje lažnom mitologijom o moći i superiornosti. Tako nolomani misli da su iznad Francuza, Engleza i Nemaca, da ostanemo samo u Evropi, jer su narod nad narodima. A zemlja i reke pene đubreta, koje niko ne čisti.

Realni čovek

pre 10 meseci

Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti imati nekog uspešnog sportistu koji će nam lečiti komplekse inferiornog naroda. Jer ako se ne pojave plašim se da će nam pasti na pamet opet neki rat protiv susednih država.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Veze ti nemaš.Novak je i ma svojih 65-70% na travi lako mogao da dobije malog na njegovih 100% na travi jer je propustio 3 meč lopte ( 2 set na 5:6 i 6:6 i u petom na 1:0 30:40).Izgubio je Nole samo jer je podcijenio malog posle lako dobijenog 1 seta.Ko se iole bolje razumije u tenis ovo mu je jasno.
(Tennis, 2. avgust 2023 18:40)

Djokovic nije imao nijednu mec loptu, ne moras ni da se razumes u tenis da bi to znao.

Riki

pre 10 meseci

Alkaras kako je igrao na RG ove godine(tu ne računam 1/2 finale jer je pao pod pritiskom) bi pocepao Novaka iz 2011,2015 i prvu polovinu 2016.

Kosi tata kosim ja

pre 10 meseci

Alkatraza je u Parizu slomila neka "viša sila", i danas tvrdim da nije smeo s njim da ide na večeru, uostalom bilo je u setovima 1:1 i u gemovima 1:1, nije Nolo uopšte bio bolji, krenuo je s onim svojim prebacivanjem loptice što je za sjajnog Alkatraza mačji kašalj, što je i dokazao u Londonu gradu, kad je u petom bio mnogo bolji. Svi smo misleli da će u petom opet dobiti grča, kad, medžutim, zgrčao se Nolo i počeo da lomi reketa (marke "head).

.

pre 10 meseci

Najvisi nivo tenisa ikada vidjen je Federerov 2006 i 2007, to je vrhunac tenisa, posle toga idu Nolova 2011, koja je posledica Federerovog pada u formi nakon mononukleoze i Nadalova 2013. Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i strucnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra itd, u najslabijoj konkurenciji u istoriji tenisa, igrajuci protiv Cicipasa, Ruda, Runea, Tima, Medvedeva, Kirjosa, Beretinija, Miki Mausa...

Miki

pre 10 meseci

Novak je najbolji tenis igrao 2011. kad je imao 42 pobede u nizu a onda je došao federer i na roland garrosu lagano dobio novaka 3-1 i dokazao svima tko je pravi goat.

Negativni

pre 10 meseci

Је л' могуће да је најбоље издање екстремно талентованог двадесетогодишњака боље од тренутне форме тридесетшестогодишњег Новака при крају каријере? Шокиран сам. Каква грандиозна анализа виспреног Аријаса, давнашњег полуфиналисте УС Опена.
(питам за друга, 02. avgust 2023 20:55) On je polufinalista US Opena i njegova rec ima tezinu za razliku od balkanoidne zgadije sa foruma, ciji si deo. Laku noc

коски

pre 10 meseci

Ма сад баш, дискутабилно ма да тренутно ја алкатрас бољи играч што јест јест

Da se ne lažemo

pre 10 meseci

Đoković je imao previše oscilacija u formi da bi se ozbiljno računao kao GOAT. Osvaja Gren Slemove kao od šale i onda prsne kada treba da zaokruži. Ako ne naleti na Alkarasa i Medvedeva osvaja US Open.

Negativni

pre 10 meseci

Alkarasov najbolji nivo jeste bolji od sadašnjeg Đokovićevog iz prostog razloga jer Đoković čovek ima blizu 40 godina. Ali Đokovićev najbolji nivo u karijeri je daleko ispred i Alkarasovog i Federerovog i Nadalovog. Taj nivo je jednostavno nedostižan.
(iskreno, 02. avgust 2023 21:19) Veze ti nemas sa tenisom nolomanu. Drzi se glinenih golubova, bolje ti ide.

Dragan

pre 10 meseci

Prerano je za takve ocene, odigrali su samo tri meča, rezultat u setovima je 6:6, stim da je Nole u finalu Wimbledona bio na 60% od svojih mogućnosti. Biće dana za megdana a još kad mu Nole uđe u glavu kao i svima do sada pre ili kasnije. Zato idemo!

Prinston

pre 10 meseci

Cini mi se da je Novak ostvario svoj cilj i da ce polako poceti da se povalci. Fizicka forma nije pod znakom pitanja koliko god neki stavljaju to u prvi plan. Dva osvojena slema i finale treceg (pet sati) su isparili negde iz glava onih koji iznose misljenje. Meni se cini da njegova motivacija i interes polako blede. Nije jos kraj, ali verovatno pocinje promena ( dublovi u Sinsinatiju?).

obaloutvrde ili nacionalni stadion?

pre 10 meseci

Nole je ovo finale izgubio po direktivi. Ko razume tenisku taktiku neka ponovo pogleda mec i obrati paznju kako mu Nole vraca na reket ili u smeru kretanja. Tako cini kada zeli sa izgubi. Zasto? Saznace se jednom.

rade

pre 10 meseci

najbolji igra u povijesti tenisa je federerova iz 2005. i 06. , djokovic je igrao najbolje 2011. ali ga je federer lagano dobio na sporoj podlozi roland garrosa 3-1 i dokazao da je jedan jedini goat.

Tennis

pre 10 meseci

Veze ti nemaš.Novak je i ma svojih 65-70% na travi lako mogao da dobije malog na njegovih 100% na travi jer je propustio 3 meč lopte ( 2 set na 5:6 i 6:6 i u petom na 1:0 30:40).Izgubio je Nole samo jer je podcijenio malog posle lako dobijenog 1 seta.Ko se iole bolje razumije u tenis ovo mu je jasno.

Vamosssss

pre 10 meseci

Zamolio bih fanove Novaka Djokovica da se ne blamiraju pristrasnim izjavama.Novak 2011.je imao prosecan servis,sad servira bolje nego ikada,prosecnu igru na mrezi i ispodprosecan smec.Karlos je savrsen u svim parametrima,jednostavno u njegovoj igri nema slabe tacke.Kao kad bi neko sklapao savrsenog tenisera...Svi strucnjaci to vide,kristalno je sada jasno.E sad napaljeni fanovi,su druga prica.

Arthur Dent

pre 10 meseci

Tacno. Nedostizno je za Djokovica da padne na nivo par grend slemova. Pa Djokovic je ove godine osvojio koliko Alkaras u celoj karijeri. Kakve su, bre, ovo gluposti? Porediti mladu nadu (sto Alkaras jeste) i ostvarenog tenisera koji je top 3 ikada u sportu? Ne znaci da Alkaras nece dostici te visine, ali su poredjenja smesna.

Simon

pre 10 meseci

Zato Đokovićev najbolji nivo nije dostižan niti je ikada bio dostižan bilo kome ko je ikada uzeo teniski reket u ruku. A i neće skoro biti dostižan. Po meni, obzirom na moćnu konkurenciju sa kojom je nastupao u istoj eri, bar u narednih 50 do 100 godina ako se i do tada rodi takav ŠAMPION. Eto.

Ljubo

pre 10 meseci

Šta ovaj trabunja,ovako loš Đoković na ovom Vimbldonu je imao samo jednoga protivnika a to je on sam sebi bio,unatoč lošoj igri u finalu je vodio 1:0 u setovima i imao 3:0 u taj brejku drugoga seta i onda se aktivirao onaj autodestruktivni Đoković koji je bukvalno sam sebe pobedio,ništa se tu nije pitao Alkaraz.A što se nedostižnog nivoa tiče nekog igrača to je nivo Đokovića 2011 godine,to niko nikada neće dostići.

Buđ svuda

pre 10 meseci

U finalu Vimbldona Đoković igrao katastrofalno, Alkaras dao maksimum i jedva nekako pobedio. Da li ovi "stručnjaci" imaju obraza da daju ovakve izjave, ili su troliko zajedljivi i bezobrazni da nisu toga ni svesni?

Trip

pre 10 meseci

U finalu Vimbldona Đoković igrao katastrofalno, Alkaras dao maksimum i jedva nekako pobedio. Da li ovi "stručnjaci" imaju obraza da daju ovakve izjave, ili su troliko zajedljivi i bezobrazni da nisu toga ni svesni?
(Buđ svuda, 3. avgust 2023 08:51) # Link komentara

Ne seri, igrali su brutalno samo je Alkaras uzeo kljucne poene.

Marko

pre 10 meseci

Rodjak kao da ne zna da je Djokovic igrao prosecno u finalu Vimbldona i da je bolje odigrao dva udarca u drugom setu palo bi ciscenje kao na RR..ali dobro,svako ima svoje misljenje

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Ма сад баш, дискутабилно ма да тренутно ја алкатрас бољи играч што јест јест
(коски, 2. avgust 2023 18:51)

I to je veliko pitanje da li je bas tako, u finalu Vimbldona razlika je bila u dva gema i u jednom ili dva poena vise za Alkaraza ukupno na citavom mecu, da li si ti svestan koje su tu nijanse u pitanju?!

Top komentari sa sličnih vesti

pre 10 meseci

Inače jedino Ameri pričaju ovako. Evropljani nemaju petlju da kažu istinu i stalno izmišljaju nešto što umanjuje Novakove uspehe.
Au kako ih boli.

Душан

pre 10 meseci

Ноле у издању АО 2023. је изнад свега. У финалу Вимблдона је имао 2 аса у 5 сетова, а то код њега увек значи: проблем с лактом. Знао је то, зато је био нервозан. Па ипак је за длаку изгубио. Ако среди руку, добија их све.

iskreno

pre 10 meseci

Alkarasov najbolji nivo jeste bolji od sadašnjeg Đokovićevog iz prostog razloga jer Đoković čovek ima blizu 40 godina. Ali Đokovićev najbolji nivo u karijeri je daleko ispred i Alkarasovog i Federerovog i Nadalovog. Taj nivo je jednostavno nedostižan.

JPR

pre 10 meseci

Čuj tek ovog ! A nije uočio da je Novak na WB grešio i pravio dosta gresaka ? Zaboravio je ukocenog na RG, zaboravio je da lik nije bio na AO zbog povrede koja je trajala nekoliko ko meseci iako isti ima tek 20g? Isti mu lik ima da pukne fizički ako ne promeni tim koji i dalje lupa gluposti… no dobro ovaj je Ekspert!

VUK

pre 10 meseci

Aaaa brate preteraše . Koja muka je 10 godina Novakove dominacije za tenisku gospodu. Pa od te silne brutalne igre , Alcaraz je dobio finale Wimbldona protiv 16 godina starijeg protivnika, tako što je Novak promašio laganu set loptu za 2:0 u setovima i što je što je Novak u petom setu promašio smeč na brejk lopti za 2:0 . Izgubio je Novak za 2 poena. Alcaras sa visinom koju ima i težinom u nogama, neće moći da proklizava bez povreda ( isto kao Nadal) kroz karijeru, a već se načeo. U 19 godini 6 meseci povređen. Masterse 1000 2 x i više, 23 GS i broj nedelja će dugo, dugo biti rekordi uz koje će stajati ime Novaka Đokovića. Belosvetski ljubomorni ološ moraće to da čita još decenijama. Sory !

Predračun

pre 10 meseci

(RACUN, 3. avgust 2023 16:30)

ATP poeni nisu računati uvek na isti način, niti je ATP isti, kao kad je osnovan.
Federer recimo ni u godinama najveće dominacije, nije mogao da ima toliko poena, čak i da je hteo.
Najmanje su relevantni poeni za procenu nečije uspešnosti kroz istoriju.
Jedina konstanta i mesta gde svi teniseri daju sebe, su 4 GS turnira.
To su najveći izazovi, a tek zatim slede ostali turniri, broj sezona na prvom mestu, medalje itd.
Ča i tada, nezahvalno je porediti igrače iz različitih epoha, jer treba uzeti u obzir koliko su u svom vremenu bili superiorni u odnosu na konkureniju.
Što neko lepo reče, ako znamo ko je GOAT u tenisu, ko je onda najbolji književnik svih vremena ?
Onaj ko je prodao najviše knjiga ?
Džoana Rouling ili možda ipak Šekspir, Dostojevski, Dima itd ?

Sergei

pre 10 meseci

muzika za moje usi, samo da i Nole cuje svaku kritiku upucunu njemu, samo cackajte mecku, a mecka kad se naljuti posle ce biti "joj pa nismo tako mislili" hehe

RACUN

pre 10 meseci

Kada "mali" talentovani i perspektivni Alkaraz bude imao 16950 poena na ATP rang listi onda ce biti moguce i opravdano uporedjivati ga sa Djokovicem iz najboljih dana. Do tada sa sadasnjih 9225 (a pre Vimbldona jos skoro 2000 manje, negde oko 6 i nesto hiljada) takva prica je smesna.

smeh

pre 10 meseci

Treba razmišljati logički, Đoković je u 37. godini života i svakim danom je sve stariji i mnogo bliže penziji. I u takvim godinama on igra egal sa igračem koga su mnogi proglasili za budućeg najboljeg igrača ikada. Naravno da sve sada ide na stranu Alkaraza ali ako je Đoković mogao da ga dobije na šljaci gde je Alkaraz smatran kao apsolutni favorit što Đoković nebi još jednom pobedio? Pogotovo što će sada imati dosta vremena da se oporavi i odmori za razliku od Vimbldona.

nikos

pre 10 meseci

"Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas"

Da ali ... Alkaraz tek treba da dosegne taj nivo a Djokovic ga je odavno dosegnuo. To je problem i veliko pitanje da li ce ga dosegnuti.
A na Vimbldonu nije Alkaraz pobedio Djokovica vec je to Djokovic uradio sam sebi. To ne vide samo oni koji to ne zele da vide.

meda

pre 10 meseci

ELO Rating je odlična mera nivoa na kom je neki igrač, mada ima određeno kašnjenje, npr. 6 meseci i usrednjavanje.

Tako je npr. Đoković od kad se vratio od povrede 2018. pa sve do danas na sličnom rejtingu od oko 2400, 2011. kad je napravio proboj do 2014. je bio oko 2500, a najbolji je bio 2015. i prva polovina 2016. oko 2600.
Rafa je najbolji bio 2013. izlazio do 2550, 2008-2012 bio oko 2450, od 2017-2022 na 2350-2400.
Federer je 2005.-2007 bio na 2500 (izlazio do 2550), 2008.-2018. celih desetak godina se držao oko 2400 (to je sličan nivo kao Novak poslednjih 5 godina).
Murray je uspeo da drži rejting preko 2400 samo godinu dana, dobacio i do 2500 i to je bilo to.

Alcaraz nije prelazio 2350, obzirom na kašnjenje verovatno je oko 2400, videće se za 6 meseci.

Краљ мача

pre 10 meseci

Глупости. Можда за садашњег Ђоковића, али би се некадашњи Ђоковић поиграо с њим.

G.O.A.T.

pre 10 meseci

Ovo su najvece gluposti i propaganda. O kom nivou Alkarasa prica. Decko tek poceo igrati, dobio u finalu tenisera 16 godina starijeg od sebe i to tenisera koji je postavio takve standarde i nivo igre gdje je imao niz od 42 pobjede bez poraza i sva 4 GS u isto vrijeme drzao u posjedu da ne pisem dalje. Ovakve komentare izgovoriti, nevjerovatno

sportdetective

pre 10 meseci

Svi ste vi pricali i pre RG da ce Alkaraz pobediti Novaka, pa su vam se svi smijali, pa sad kad je dobijo Novaka u WB dosli na svoj racun, kao znali ste. Ko zna sta ce biti za 14 dana.

Šumadinac 100%

pre 10 meseci

Будала! Алкарас није на 20% Ђоковића из 2011-2012 до половине сезоне! Тај ниво и 2015-2016 и 4 ГС за редом су недостижни за било кога.

Blek Stena

pre 10 meseci

Uopšte se ne bih složio, Novak je šahovskim terminom rečeno imao dobijenu poziciju i onda je promašio nekoliko lakih lopti i nekoliko zicera poslao na pogrešnu stranu i to je nažalost prelomilo meč.

Lukavi

pre 10 meseci

Ne bih se slozio sa ovim. Alkaraz i Djokovic su trenutno dosta blizu jedan drugog, i mislim da Novak ima i sanse da ga pobedi na betonu ako se sastanu. Drugo Novak ima 36 godina, i realno nije na vrhuncu, treba reci da doduse igra na stvarno odlicnom nivou za svoje godine i ne oduzimati nista od uspeha Alkarazu, ali prosto realno Djokovic nije onaj recimo iz 2015 i prve polovine 2016, ili 2011, prosto nije. To bi bilo kao kad bi rekli, Federer je 2017 bio na vrhuncu. Prosto nije, imao je 36 godina, isto igrao neverovatno ali nije bio na vrhuncu. U svakom slucaju, na vimbldonu Novak je bukvalno igrao bez servisa, servirao je katastrofalno na prvom servisu, sramotno cak. To je dalo alkarazu sansu da dobije samopouzdanje, da napadne drugi servis i samim tim se i razigra usled psiholoske prednosti. Novak ako odigra na nivou na kom je bio u finalu Vimbldona, samo da servira bolje, i dobija, cepao se 5 sati sa klincem 16 godina mladjim, ako to nije pozitivan znak ja ne znam sta je. Ja se nadam da ce se sastati u finalu, ako do toga dodje, skoro sam siguran da Novak dobija. E od sledece sezone, Novak ce vec imati 37 a alkaraz ce polako ulaziti u "prime" godine, tako da od sledece sezone, mislim da Novak nece imati sanse, ali moze biti strpljiv i cekati sansu na nekom slemu ako Karlos ispadne ranije. Ali sada trenutno, iskreno mislim da Novak ima jos uvek bolju igru od spanca.

z.n.

pre 10 meseci

Mislim da je Novaka slomila činjenica da je bio u šansi da dostigne neverovatno. Ista stvar, blokada, se desila kada je bio u prilici da dostigne "Zlatni Slem", na US Openu, kada ga je porazio Medvedev. Utisak mi je, kao i sada na Vimbldonu, da ga je slomio njegov intenzivni temperament i ogromno očekivanje od sebe. Reći će neko da je u izazovnim situacijama bio mnogo puta. No, spomenute dve prilike, kada nije uspeo, bile su ipak izuzeci. Neko je upotrebio sličan izraz- autodestruktivnost. Slažem se.Uostalom, setimo se zgrčenog i plačnog lica u pauzi između gemova, na US Openu. Već tada je bio poražen.

neXt

pre 10 meseci

Mišljenja sam da svi stručnjaci a pogotovo "stručnjaci" moraju ovoliko nekoga gurati, u ovom slučaju Alkarasa jer realno od mladih niko mu nije ni blizu iz razloga što nakon povlačenja Djokovica i Nadala, Federera da i ne spominjem, popularnost tenisa će strahovito opasti, tako da oni moraju praviti neka luda poređenja.
Cuj porediš klinca koji zaista jeste ogroman potencijal sa covjekom koji ima najviše grend slem titula u istoriji, e svašta...

zeljko

pre 10 meseci

Pratim tenis prilicno dugo ali za ovog tipa nisam ni cuo a kamoli gledao, ko je pa on kao veliki strucnjak da ikoga ocenjuje. Blago receno komentar mu je smesan

Milosav

pre 10 meseci

"Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas za podkast na Tenis Čenelu."

Kada bude osvojio pola od onoga sto je Novak osvojio moze da se prica o necemu. Ovako on je jos samo jedan "decko koji obecava" a takvih smo u poslednjih petnaestak godina videli gomilu, da ne nabrajam.
Zna se ko je glavni macor, drugo su sve misevi.

Мајкл Џондар

pre 10 meseci

Није имао шанси ни на Ролан Гаросу. А и на Вимблдону је изгубио само због оних неизнуђених у тај брјку. Лик је плус 15 година старији. :D

Cofi

pre 10 meseci

Ne prijatelju,nego Alkaras ne može da dostigne nivo na kom je Novak bio kada je bio na vrhuncu. Malo zanemarujemo razliku u godinama.

питам за друга

pre 10 meseci

Је л' могуће да је најбоље издање екстремно талентованог двадесетогодишњака боље од тренутне форме тридесетшестогодишњег Новака при крају каријере? Шокиран сам. Каква грандиозна анализа виспреног Аријаса, давнашњег полуфиналисте УС Опена.

Djordje

pre 10 meseci

Svasta covek da procita, sad je odjednom Alkaraz cudo od deteta a inace Beker bio 3 godine mladji kad je uzeo Wimbldon, pa jos zamisli dobio Djokovica na teske misice i koji realno nije ni blizu svoje stelt forme i mali je vec najbolji svih vremena a Nole kad je presvlacio Federera tri puta u finalu stalo je u rubriku " desilo se ".... malo objektivnosti ne bi skodilo.

MILENA

pre 10 meseci

Najvisi nivo tenisa ikada vidjen je Federerov 2006 i 2007, to je vrhunac tenisa, posle toga idu Nolova 2011, koja je posledica Federerovog pada u formi nakon mononukleoze i Nadalova 2013. Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i stručnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra...
(., 2. avgust 2023 23:33) # Link komentara

Bez omalovažavanja bilo kojeg tenisera, pitam se kakva je to bila Federerova konkurencija prije stasanja Nadala i Đokovića. On je do 2008. imao 12 GS titula, a te kobne ( zbog mononukleoze, valjda) godine osvojio je i 13-u USO. Kad su Federerovi uspjesi u pitanju, niko ne spominje Đokovićrvd zdravstvenr probleme, y pohizohk ne Nadalove povrede, kao ni razliku u godinama između Federera i Nadala, a mononukleozu ni pod razno da bi umanjili sjaj Nadalovih pobjeda. Podsjećam da je te 2008. Nadal uzeo Vimbldon, koji je već tada bio Federerova kuća ( mojonuklroza?). To je rezervisano samo za obezvrijeđivanje Đokovićevih rezultata. Možda sam ja subjektivna, ali to i dalje smatram najobičnijim bezobrazlukom.
A protv koga igra Alkaraz? Protiv Đokovića za kojeg ustvrdiše da i nije na njegovom nivou ( pa stariji je 16 gidina, odnosno 3-4 generacije u trnisu) i svih ovih koje ovaj "znakovi interpunkcije" nabroja. A momka samo što nisu proglasili bogom tenisa.

A šta je ako nije povreda?

pre 10 meseci

Novak je na Vemlidonu pobedio sam sebe, to je okamenjena fraza ufosiljenih nolomana. Šta kažete, grč nije povreda? U Medicinskoj enciklopediji piše - nolomanija, oblast nedovoljno istražena, ali sumnja se da iza svega stoji osećanje inferiornosti jednog društva što se nadoknađuje lažnom mitologijom o moći i superiornosti. Tako nolomani misli da su iznad Francuza, Engleza i Nemaca, da ostanemo samo u Evropi, jer su narod nad narodima. A zemlja i reke pene đubreta, koje niko ne čisti.

Boki

pre 10 meseci

Ovaj covek je u pravu samo kada kaze da je trenutno Alkarazov najbolji tenis iznad Djokovica. Ali, zaboravlja se da Nole ima 36 godina, da motorika usporava, refleksi, reakcija, sve. I nije neko cudo da neki supertalentovani klinac od 20 godina moze da ga pobedi.
Samo, voleo bih da vidim tog klinca da izadje na megdan Djokovicu tamo negde 2011.ili 2015/16. godine... Takvu dominaciju svet nije video.

coaBeč

pre 10 meseci

mali je tek osvojio dva slema,nerazumete o čemu pričaju ljudi...koliko ih je bilo takvih do sada,koliko samo je bilo iste ove priče kako će ovi novi ove stare da skinu sa trona i da osvoje sve živo čak i više od ove trojice i šta je bilo.... ništa...tako će biti i sa ovim malim...pa će doći opet neki novi klinci i sve tako iz početka...i na kraju krajeva će velika trojka ostati velika trojka a Novak najbolji među njima i to je to!

prevaranti

pre 10 meseci

2011god djokovic pobedio nadala u 8 finala,koliko je imao tad god? A kakvu je imao konkurenciju do finala do nadala,federera,monfisa,congu,vavrinku,i jos dosta dobrih igraca ali dobrih.I sas alkaras je igrac,nije se oznojao do finala i tu je jedva dobio djokaru u 5 setova a mladji je mbogo god,da je obrnuta situacija,djokara bi ga pojeo za dorucak

Amin

pre 10 meseci

pa mislim 16 godina mladji...bilo bi sramota da ga ovaj pobjedjuje a moze mu biti otac. A da pricamo o Novakovom nivou iz 2011 i 2015??

Каурин

pre 10 meseci

Ово "излагање" дође више као списак жеља него опис реалности! За мене је Новак изгубио финале на Вимблдону рађе него што бих рекао да га је Алкараса победио... Што отвара одличну перспективу за наставак сезоне у САД, а посебно US Open!
Уживање је гледати Новака у овом делу каријере.

kaokakao

pre 10 meseci

Imate priliku da gledate Tima ovih dana. Igrao je nesto slicno kao Alkaraz, govorili su da je bolji od Novaka na sljaci. Igrao je svom snagom, bez kaklukulacija, kao i sam Alkaraz. Ok, nije bio talenat Alkaraza ali bio je blizu. A onda su krenule povrede izazvane takvom igrom. Sad pokusava da se vrati ali tesko to ide. Jedini teniser koji je igrao punom snagom a napravio dugu karijeru je Nadal, ali i on je mnoge grend slemove propustio zbog povreda.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Mislim da je Novaka slomila činjenica da je bio u šansi da dostigne neverovatno. Ista stvar, blokada, se desila kada je bio u prilici da dostigne "Zlatni Slem", na US Openu, kada ga je porazio Medvedev. Utisak mi je, kao i sada na Vimbldonu, da ga je slomio njegov intenzivni temperament i ogromno očekivanje od sebe. Reći će neko da je u izazovnim situacijama bio mnogo puta. No, spomenute dve prilike, kada nije uspeo, bile su ipak izuzeci. Neko je upotrebio sličan izraz- autodestruktivnost. Slažem se.Uostalom, setimo se zgrčenog i plačnog lica u pauzi između gemova, na US Openu. Već tada je bio poražen.

Nije mogao da uzme "Golden slam" jer je vec izgubio u polufinalu OI koje je bilo pre US Opena, ali, mogao je kalendarski.

ko-ometator

pre 10 meseci

Alakaras je dobio Noleta jer ne Nole upao u krizu u drugom i trecem setu. Alkaras je daleko od nivoa Djokovica iako ima ozbiljan potencijal.

malo Englez

pre 10 meseci

Sta ce biti u tenisu ubuduce naravno da ne znamo. Ali posle 2 osvojena gren slem turnira i zauzimanja prvog ATP mesta sa nekih 9000 bodova Alkaraza zaista je prerano za ovakva poredjenja. Da podsetim Novak Djokovic je na vrhuncu svojih uspeha imao 16950 poena, proveo je gotovo 400 sedmica na prvom mestu i da ne nabrajam vise.

srle

pre 10 meseci

Previše hajpuju Alkaraza. U redu, važna pobeda na Vimbldonu, ali on je tek na početku karijere i već ga svrstavaju ravnopravno sa Novakom i velikom trojkom. Momak igra sjajno, svaka mu čast, ali on je propustio Australiju zbog povrede a na Rolan Garosu se raspao u polufinalu protiv Noleta. Prognoziraju mu 25 osvojenih GS, a nikad se ne zna kad će ga mučiti povrede, dolaze novi izazivači kako vreme prolazi, dolaze žene i razni poroci vremenom... Polako sa proglašavanjem Alkaraza za najboljeg svih vremena, još on mora mnogo da radi kako bi se samo približio Novaku a kamoli da ga eventualno prestigne.

meda

pre 10 meseci

Federer je imao mononukleozu 2008. a ne 2011.
Jako mali procenat pacijenata sa mononukleozom ima ozbiljne simptome, za 90% i više to se završi za par meseci bez posledica.
Sasvim sigurno i Federer spada u tu grupu, te 2008. nigde nije napravio pauzu u igranju, jedina 2 meseca pauze su bila posle Australije. Posle toga je izgubio 2 slem finala (Vimbldon je igubio 3:2, 9:7 u petom setu) i 2 masters finala od Rafe, i uzeo US open i par dugih turnira, evidentno je bio fizički fit i to sasvim sigurno nije ostavilo bilo kakve dugoročne posledice. Sledeće 2009. je uzeo 2 slema i igrao finala preostala dva.

Racun

pre 10 meseci

(Predračun, 3. avgust 2023 19:10)
Mozda poeni nisu uvek bili racunati na isti nacin ali 16950 poena Djokovica racunati su na identican nacin kao sto se sada zbrajaju 9225 poena Alkaraza. To je bila poenta komentara a ne kako uporedjivati Lejvera,Njukomba,Borga ili Mekinroa sa ovim danasnjim igracima.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

Treba razmišljati logički, Đoković je u 37. godini života i svakim danom je sve stariji i mnogo bliže penziji. I u takvim godinama on igra egal sa igračem koga su mnogi proglasili za budućeg najboljeg igrača ikada. Naravno da sve sada ide na stranu Alkaraza ali ako je Đoković mogao da ga dobije na šljaci gde je Alkaraz smatran kao apsolutni favorit što Đoković nebi još jednom pobedio? Pogotovo što će sada imati dosta vremena da se oporavi i odmori za razliku od Vimbldona.
(smeh, 2. avgust 2023 20:15)

Kako neko moze da bude apsolutni favorit protiv Djokovica u tenisu?
Ne moze ni veliki da bude, a kamoli apsolutni.

Prinston

pre 10 meseci

Alkaras je sigurno na visem nivou nego sto je Novak ikada bio, to kazu i strucnjaci, kao sto vidimo, sto samo pokazuje koliko je Nolo imao srece da osvaja titule od 2019 do sada, cak 11 GS titula bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke, Del Potra itd, u najslabijoj konkurenciji u istoriji tenisa, igrajuci protiv Cicipasa, Ruda, Runea, Tima, Medvedeva, Kirjosa, Beretinija, Miki Mausa...
(., 2. avgust 2023 23:33)

A moze i ovako: od 15 slemova koje je Novak osvojio u periodu 2010-2019 (sa jednom propustenom sezonom zbog povrede) samo dva su iz 2019. Njegove dve najjace sezone (2011, 2015) su upravo bile u toj konkurenciji koju si nabrojao (Federer, Nadal, Vavrinka...). 2/3 Nadalovih slemova je sa RG. A Federer je do 2010 osvojio 16 GS (u Miki Maus konkurenciji da te citiram, osim Nadala), tacno za jedan vise od Novaka u peruodu 2010-2019. Posle je osvojio svega cetiri, u toj konkurenciji koju si nabrojao. 😄

Realni čovek

pre 10 meseci

Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti imati nekog uspešnog sportistu koji će nam lečiti komplekse inferiornog naroda. Jer ako se ne pojave plašim se da će nam pasti na pamet opet neki rat protiv susednih država.