Tenis 46

Nedelja, 18.04.2021.

16:00

Cicipas "razbio" Rubljova za prvu Masters titulu

Grčki teniser Stefanos Cicipas je šampion Monte Karla.

Cicipas "razbio" Rubljova za prvu Masters titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

VUK

pre 3 godine

Posle masovnog tankovanja , Grk je uzeo prvi masters 1000 ! Koliko bi vekova trebalo da živi i igra da uzme masters 1000 koliko ih ima Novak ?

lal

pre 3 godine

Znači završni Masters, koji Cicipas ima ne važi ?
Računa se kao osvojeni Masters, samo za Novakovu statistiku.
(Rebel, 18. april 2021 17:36)
iz nekog razloga zavrsni masters zapravo nije maters?!? ja bih jako voleo da se ne racuna zasebno, u tom slucaju nadal ne bi stigao novaka sve i da novak ne ucestvuje na mastersima do kraja karijere...

matori

pre 3 godine

@@matori
Nikako na kvalitet Grka?? Ha ha presmesni ste
(Klub 20, 18. april 2021 17:24)

iako imam solidan broj godina, imam i solidnu memoriju. taj meč je bio nedavno, a ja sam ga gledao. Rubljov se na 5-4 za njega i servis za set ispromašivao neviđeno. Cicipas se posle digao, ali za brejk koji ga vratio u meč može da zahvali Rusu, bogu ili nekom trećem, ali on nije ništa specijalno uradio da dođe do njega.

Pera

pre 3 godine

...Мислим да је ера финала која је трајала целу деценију а у којима смо гледали Новака, Рафу, Роџера а неко време и Ендија прошла. Нажалост! Неки од њих ће вероватно стићи још који пут до финала, можда и освојити по неки велики турнир, али не верујем да је могуће још неко њихово међусобно финале...
@branko
Rekao bih malo je drugcija situacija.
Kao pred pad Rimskog Carstva. Trijumvirat pokusava da drzi konce, ali varvari (mladi) nadiru sa svih strana, umor polako stize trojku. Kraj je neminoivan, ali ne jos. Za sada imaju vise nego dovoljno snage da drze velike gradove (GS turnire), ali provincije polako padaju. Kraj price za koju godinu, pada Rim i Nole kaci reket o klin, nadam se sa 24-25 titula.

Darvin

pre 3 godine

Jedan masters i odmah GOAT,NO1 narednih deset godina...
Sada ce cicipas morati da nauci sta znaci reč kontinuitet.I mislim da ce tesko nauciti.

No name

pre 3 godine

Po izjavama odbojan al mora se reći ima sportsku drskost jest nije Rubljov bio na svom nivou danas.

Al prvo finale dok Grk ima iza sebe već nekoliko i zaslužio da uvrsti u vitrini bar jedan masters pored završnog turnira.

Čestitke za to. Definitivno Grci imaju svetskog br.jedan najjavi u budućnosti.

bolje sutra

pre 3 godine

Za sve ove koji žele da budu - ispravni- pa pričaju u superlativima o Cicipasu.
U budućnosti neće biti broj 1. Nema skila niti predispozicija za tako nešto.
Zaradiće brdo love i biće Grčki Miloš Raonić.
Dečko nema nikakvo poštovanje, tako da nema razloga da ga uzidžemo, posebno na mesta koja nikad neće da dostigne.
IdemoNoleee!!

Nikol Dz Femija

pre 3 godine

Bravo za Grka Cicipasa kome je maternji ruski jezik.

Rus Rubljev se klasično zadovoljio zbog povede nad Nadalom tako da je sada valjda stekao dovoljno iskustva za osvajanje Rima, recimo.

Igra stalno i pošteno, ne štedi se.

Rebel

pre 3 godine

Najlaksi put do masters titule ikad, sve neki levaci i na kraju umorni i iscedjeni Rubljov. Iskuka Cicipas nekako svoj prvi masters.
(Rex, 18. april 2021 15:59)

Znači završni Masters, koji Cicipas ima ne važi ?
Računa se kao osvojeni Masters, samo za Novakovu statistiku.

Žare

pre 3 godine

@bolje sutra... Da Cicipas nema stila i govori otvoreno svima u facu šta misli. Pa šta treba da ćuti kada se neko folira i pravi gluposti na terenu i van njega. Sada treba da ga mrzimo zato što je rekao istinu koju svi znamo. Nema poštovanja, tačno tako, zašto bi poštovao šarlatana?

optimus prime

pre 3 godine

Nolo više nije prvi na ATP Race List, prvi je Cicipas, drugi Rubljov, treći Srbin Novak goat.
(Karlos eventualno čeka, 18. april 2021 16:54)

Na toj listi Rafa Nadal je trenutno na 18 mestu. Pa šta sad. Misliš da je na osnovu jednog turnira, Cicipas bolji od Nadala. Da vidimo sada, koliko ovi mladi teniseri mogu da održe konstantnost. E to je nešto što Đoković, Nadal i Federer rade više od 15 godina u kontinuitetu. Ovi mladi teniseri ne mogu da spoje par turnira i vežu dobre rezultate.

sumadinac

pre 3 godine

Teska vremena za ljubitelje tenisa poslije velike trojke,prije njih je bilo zanimljivo gledati Samprasa i Agasija,sad u skorijoj buducnosti ne vidim neke antologijske duele,nazalost.

lol

pre 3 godine

Na koje grane je dospio tenis kad turnir osvoji prepotentni I nevaspitani Ciciban. Nije on ni po jednom pokazatelju za šampiona.
Bez ikakvih logičnosti uzeo MC a da prije finala nije ni meč odigrao.
Mnogo će tenisu faliti kad ode Nole i Rafa, pošto je Roger već prošlost.
Tako će I tenis strmoglavo padati, ili će postati sporedan I nevažan. Kao hokej na travi...nena na kome ostati.
Jedino, nadu daje Medvedev, možda Rubljov I Siner???

srle

pre 3 godine

Stvarno je Ciciban odigrao fenomenalno ovaj turnir i zasluženo pobedio. Šljaka mu je omiljena podloga. Iskoristio je nešto lakši žreb i umornog Rubljova za prvu ATP masters titulu. Čestitke.

CroFed

pre 3 godine

Šesti naslov za Grka, a drugi velik (završni Masters 2019), manje griješio, više pogađao (jedan spektakularni bekhend winner polovicom drugog seta se izdvaja). Nije omiljen ovdje u komentarima, a ako nešto "bahato" kaže nakon ove titule ta "popularnost" će mu samo narasti...

Topnik

pre 3 godine

Tsitsipasu je zemlja najbolja podloga i to je pokazao. Igrao je dobro i sigurno te iskoristio lakši ždrijeb i umornog Rubljova u finalu. Mislim da nije izgubio ni set na turniru.

Srpce

pre 3 godine

Evo da ti kaze nesto cika koji poznaje malo tenis... Trenutno je kvota na od juce kod Srba omrazenog Cicipasa 2.00. Znaci blagi favorit Rubljov. Po kvotama. Ko poznaje ovu igru zna da je sjutra Tsitsipas veliki favorit. Ono samaranje loptice i ravni udarci, ukljucujuci i servise, tesko da mogu proci. Tim prije da Cici nije Nadal da ga posluzi sporijim loptama, vec najbolji server na turu od ozbiljnih igraca.
Pa kad uzmes raznovrsnost Cicijeve igre, raznovrsne a ubitacne servise, to sto je i svjeziji... I koliko god ljudi pricali o njegovoj glavi, Rubljova nije nista bolja vec i slabija.
A, na kraju krajeva, ovdje su juce pisali osvojio je jedan ATP 250 i 5 calendzera... Tako da uglavnom ide grubi demant kada Srbi nekog unavide.
Vjerovatno 2-0 za Tsitsija.
(Srpce, 18. april 2021 00:13)
Tata sam kad su u pitanju tenis, NBA... Znate kako dobijam potvrdu za to? Jer uvijek imam mnogo vise minusa od pluseva. To znaci da sam u pravu.
A ovi sto se iznenadjuju i pricaju Rubljov umoran... Culi kad za to da udarac iz peta nema bas neke velike sanse na sporoj sljaci protiv drugog udaraca koji spinuje i miksuje servis.
Culi od mene juce. Da biste tenise poznavali treba da ga pratite od Roda Lejvera, i da ste uzeli po koji put reket u ruke.
A Rubljov je dobio Nadala jer mu samaranje loptice ulazilo a Nadal ga posluzivao slabijom servom.
Pozz.

Janko

pre 3 godine

Ne znam šta sam očekivao od ovog meča ali ovakvo rutinsko razbijanje nisam. Cicipas odličan, izgleda da mu je mnogo psihički značilo da je zaobišao Novaka i Nadala uz odsustvo Medvedeva koji mu uopšte ne leži. Dok kod Rubljova očigledan i zamor i pritisak bitnosti meča. Druga objašnjenja ne postoje jer ga je Grk prosto oduvao sa terena.

miodrag

pre 3 godine

Rubljov nije bio u elementu. Imao je neke prilike Rubljov da pruži otpor Grku, ali je završio meč bez ijedne brejk šanse. Što se tiče Cicipasa odlično je servirao tokom celog finalnog meča meča, nije puno grešio, igrao je sigurno i precizno pogađao udarce i na kraju zasluženo osvojio Masters titulu.

Brada

pre 3 godine

Nzm zasto toliko hvalite Cicija u komentarima kad je on igrac kao i svi ostali (osim velike trojke) koji vec na sledecem turniru moze da ispadne na pocetku. Dosao do polufinala AO, i onda na ostalim turnirima kao da nije ni igrao.

branko

pre 3 godine

Није овде битно ко је победио Циципас или Рубљев. Мислим да је ера финала која је трајала целу деценију а у којима смо гледали Новака, Рафу, Роџера а неко време и Ендија прошла. Нажалост! Неки од њих ће вероватно стићи још који пут до финала, можда и освојити по неки велики турнир, али не верујем да је могуће још неко њихово међусобно финале. Ми који смо њихови савременици имали смо привилегију да живимо у можда најбољој ери светског тениса , а они који то нису имали, имају YuTube.

Milutin

pre 3 godine

Drag mi je Rubljiv ali Cicipas će vladati tenisom. 22 godine, visok, ima servis, sve udarce i bekhend kojeg se ni Federer i Tim ne bi stideli. Fantastičan, elegantan bekhend uživanje je gledati. I ono najvažnije Grk ima karakter i stabilan je u igri. Nema predaje kod njega.

Goksi

pre 3 godine

@miodrag
Da, kada izgube za koga navijate nisu bili u elementu. Da li i Cici ne bi bio u elementu da je izgubio ili bi bilo da ga je Rubljev razbio??

BoltonBastard

pre 3 godine

Na žalost sasvim očekivano! Cicipas je jedan od retkih od ove mlađe garniture igrača koji podjednako kvalitetno igra na svakoj podlozi. Biće on dobar teniser bez obzira što ne mogu očima da ga gledam, međutim imaće zlu sudbinu da će mu na put celu karijeru stajati Zverev, Medved pa i Thim koji je stariji od njega ali i kudi kamo iskusniji.

dpk

pre 3 godine

Nervira me prenaglasena preporentnost kos ovog igraca. U faci mu de vidi to, u pogledu. Mislim da nece biti od njega nista ipak jer je sport. Hvatace ga na drop sotove ako se zahukta i pogadja sa osnovne linije. Na kraju krajeva Meda ga je od tenisa oducio u Australiji (jos sam bio blag).

Sinke

pre 3 godine

Cicipas je tipicni teniser mladje generacije,koji je visok,krupan,oslanja se 80% na svoj servis...Kada dodje period da mu servis dobro funkcionise,moze dobiti bilo koga,ali kada dodje period da je servis u krizi i da mora vise da se oslanja na razmjene sa osnovne linije,on pocne da gubi meceve....Zato ne simpatisem ovu mladju gardu,njima je servis 90% igre.

matori

pre 3 godine

na RG Rubljov je imao brejk prednosti u prvom setu. onda je na svoje greške, nikako na kvalitet Grka, ispustio brejk i raspao se totalno. tada je i Cicipas dobio krila i leteo po terenu, dok se Rus vukao i čekao egzekuciju.
crvena šljaka, slično sećanje, isti rezultat....

Tn

pre 3 godine

Najlaksi put do masters titule ikad, sve neki levaci i na kraju umorni i iscedjeni Rubljov. Iskuka Cicipas nekako svoj prvi masters.
(Rex, 18. april 2021 15:59)
Tacno. Djokovic, Gofan, to su sve levati (ovo si verovatno mislio) koji nisu mogli da dodju do izrazaja od lika koji pre ovog turnira nije znao za pobedu na sljaci 4 godine. I da ne zaboravim Karaceva, za kog ste bili 100% sigurni da dobija Grka.

BoltonBastard

pre 3 godine

Na žalost sasvim očekivano! Cicipas je jedan od retkih od ove mlađe garniture igrača koji podjednako kvalitetno igra na svakoj podlozi. Biće on dobar teniser bez obzira što ne mogu očima da ga gledam, međutim imaće zlu sudbinu da će mu na put celu karijeru stajati Zverev, Medved pa i Thim koji je stariji od njega ali i kudi kamo iskusniji.

Janko

pre 3 godine

Ne znam šta sam očekivao od ovog meča ali ovakvo rutinsko razbijanje nisam. Cicipas odličan, izgleda da mu je mnogo psihički značilo da je zaobišao Novaka i Nadala uz odsustvo Medvedeva koji mu uopšte ne leži. Dok kod Rubljova očigledan i zamor i pritisak bitnosti meča. Druga objašnjenja ne postoje jer ga je Grk prosto oduvao sa terena.

Sinke

pre 3 godine

Cicipas je tipicni teniser mladje generacije,koji je visok,krupan,oslanja se 80% na svoj servis...Kada dodje period da mu servis dobro funkcionise,moze dobiti bilo koga,ali kada dodje period da je servis u krizi i da mora vise da se oslanja na razmjene sa osnovne linije,on pocne da gubi meceve....Zato ne simpatisem ovu mladju gardu,njima je servis 90% igre.

branko

pre 3 godine

Није овде битно ко је победио Циципас или Рубљев. Мислим да је ера финала која је трајала целу деценију а у којима смо гледали Новака, Рафу, Роџера а неко време и Ендија прошла. Нажалост! Неки од њих ће вероватно стићи још који пут до финала, можда и освојити по неки велики турнир, али не верујем да је могуће још неко њихово међусобно финале. Ми који смо њихови савременици имали смо привилегију да живимо у можда најбољој ери светског тениса , а они који то нису имали, имају YuTube.

Darvin

pre 3 godine

Jedan masters i odmah GOAT,NO1 narednih deset godina...
Sada ce cicipas morati da nauci sta znaci reč kontinuitet.I mislim da ce tesko nauciti.

optimus prime

pre 3 godine

Nolo više nije prvi na ATP Race List, prvi je Cicipas, drugi Rubljov, treći Srbin Novak goat.
(Karlos eventualno čeka, 18. april 2021 16:54)

Na toj listi Rafa Nadal je trenutno na 18 mestu. Pa šta sad. Misliš da je na osnovu jednog turnira, Cicipas bolji od Nadala. Da vidimo sada, koliko ovi mladi teniseri mogu da održe konstantnost. E to je nešto što Đoković, Nadal i Federer rade više od 15 godina u kontinuitetu. Ovi mladi teniseri ne mogu da spoje par turnira i vežu dobre rezultate.

bolje sutra

pre 3 godine

Za sve ove koji žele da budu - ispravni- pa pričaju u superlativima o Cicipasu.
U budućnosti neće biti broj 1. Nema skila niti predispozicija za tako nešto.
Zaradiće brdo love i biće Grčki Miloš Raonić.
Dečko nema nikakvo poštovanje, tako da nema razloga da ga uzidžemo, posebno na mesta koja nikad neće da dostigne.
IdemoNoleee!!

dpk

pre 3 godine

Nervira me prenaglasena preporentnost kos ovog igraca. U faci mu de vidi to, u pogledu. Mislim da nece biti od njega nista ipak jer je sport. Hvatace ga na drop sotove ako se zahukta i pogadja sa osnovne linije. Na kraju krajeva Meda ga je od tenisa oducio u Australiji (jos sam bio blag).

Brada

pre 3 godine

Nzm zasto toliko hvalite Cicija u komentarima kad je on igrac kao i svi ostali (osim velike trojke) koji vec na sledecem turniru moze da ispadne na pocetku. Dosao do polufinala AO, i onda na ostalim turnirima kao da nije ni igrao.

Pera

pre 3 godine

...Мислим да је ера финала која је трајала целу деценију а у којима смо гледали Новака, Рафу, Роџера а неко време и Ендија прошла. Нажалост! Неки од њих ће вероватно стићи још који пут до финала, можда и освојити по неки велики турнир, али не верујем да је могуће још неко њихово међусобно финале...
@branko
Rekao bih malo je drugcija situacija.
Kao pred pad Rimskog Carstva. Trijumvirat pokusava da drzi konce, ali varvari (mladi) nadiru sa svih strana, umor polako stize trojku. Kraj je neminoivan, ali ne jos. Za sada imaju vise nego dovoljno snage da drze velike gradove (GS turnire), ali provincije polako padaju. Kraj price za koju godinu, pada Rim i Nole kaci reket o klin, nadam se sa 24-25 titula.

CroFed

pre 3 godine

Šesti naslov za Grka, a drugi velik (završni Masters 2019), manje griješio, više pogađao (jedan spektakularni bekhend winner polovicom drugog seta se izdvaja). Nije omiljen ovdje u komentarima, a ako nešto "bahato" kaže nakon ove titule ta "popularnost" će mu samo narasti...

Milutin

pre 3 godine

Drag mi je Rubljiv ali Cicipas će vladati tenisom. 22 godine, visok, ima servis, sve udarce i bekhend kojeg se ni Federer i Tim ne bi stideli. Fantastičan, elegantan bekhend uživanje je gledati. I ono najvažnije Grk ima karakter i stabilan je u igri. Nema predaje kod njega.

srle

pre 3 godine

Stvarno je Ciciban odigrao fenomenalno ovaj turnir i zasluženo pobedio. Šljaka mu je omiljena podloga. Iskoristio je nešto lakši žreb i umornog Rubljova za prvu ATP masters titulu. Čestitke.

Topnik

pre 3 godine

Tsitsipasu je zemlja najbolja podloga i to je pokazao. Igrao je dobro i sigurno te iskoristio lakši ždrijeb i umornog Rubljova u finalu. Mislim da nije izgubio ni set na turniru.

miodrag

pre 3 godine

Rubljov nije bio u elementu. Imao je neke prilike Rubljov da pruži otpor Grku, ali je završio meč bez ijedne brejk šanse. Što se tiče Cicipasa odlično je servirao tokom celog finalnog meča meča, nije puno grešio, igrao je sigurno i precizno pogađao udarce i na kraju zasluženo osvojio Masters titulu.

sumadinac

pre 3 godine

Teska vremena za ljubitelje tenisa poslije velike trojke,prije njih je bilo zanimljivo gledati Samprasa i Agasija,sad u skorijoj buducnosti ne vidim neke antologijske duele,nazalost.

VUK

pre 3 godine

Posle masovnog tankovanja , Grk je uzeo prvi masters 1000 ! Koliko bi vekova trebalo da živi i igra da uzme masters 1000 koliko ih ima Novak ?

lol

pre 3 godine

Na koje grane je dospio tenis kad turnir osvoji prepotentni I nevaspitani Ciciban. Nije on ni po jednom pokazatelju za šampiona.
Bez ikakvih logičnosti uzeo MC a da prije finala nije ni meč odigrao.
Mnogo će tenisu faliti kad ode Nole i Rafa, pošto je Roger već prošlost.
Tako će I tenis strmoglavo padati, ili će postati sporedan I nevažan. Kao hokej na travi...nena na kome ostati.
Jedino, nadu daje Medvedev, možda Rubljov I Siner???

Tn

pre 3 godine

Najlaksi put do masters titule ikad, sve neki levaci i na kraju umorni i iscedjeni Rubljov. Iskuka Cicipas nekako svoj prvi masters.
(Rex, 18. april 2021 15:59)
Tacno. Djokovic, Gofan, to su sve levati (ovo si verovatno mislio) koji nisu mogli da dodju do izrazaja od lika koji pre ovog turnira nije znao za pobedu na sljaci 4 godine. I da ne zaboravim Karaceva, za kog ste bili 100% sigurni da dobija Grka.

matori

pre 3 godine

na RG Rubljov je imao brejk prednosti u prvom setu. onda je na svoje greške, nikako na kvalitet Grka, ispustio brejk i raspao se totalno. tada je i Cicipas dobio krila i leteo po terenu, dok se Rus vukao i čekao egzekuciju.
crvena šljaka, slično sećanje, isti rezultat....

Žare

pre 3 godine

@bolje sutra... Da Cicipas nema stila i govori otvoreno svima u facu šta misli. Pa šta treba da ćuti kada se neko folira i pravi gluposti na terenu i van njega. Sada treba da ga mrzimo zato što je rekao istinu koju svi znamo. Nema poštovanja, tačno tako, zašto bi poštovao šarlatana?

Nikol Dz Femija

pre 3 godine

Bravo za Grka Cicipasa kome je maternji ruski jezik.

Rus Rubljev se klasično zadovoljio zbog povede nad Nadalom tako da je sada valjda stekao dovoljno iskustva za osvajanje Rima, recimo.

Igra stalno i pošteno, ne štedi se.

Srpce

pre 3 godine

Evo da ti kaze nesto cika koji poznaje malo tenis... Trenutno je kvota na od juce kod Srba omrazenog Cicipasa 2.00. Znaci blagi favorit Rubljov. Po kvotama. Ko poznaje ovu igru zna da je sjutra Tsitsipas veliki favorit. Ono samaranje loptice i ravni udarci, ukljucujuci i servise, tesko da mogu proci. Tim prije da Cici nije Nadal da ga posluzi sporijim loptama, vec najbolji server na turu od ozbiljnih igraca.
Pa kad uzmes raznovrsnost Cicijeve igre, raznovrsne a ubitacne servise, to sto je i svjeziji... I koliko god ljudi pricali o njegovoj glavi, Rubljova nije nista bolja vec i slabija.
A, na kraju krajeva, ovdje su juce pisali osvojio je jedan ATP 250 i 5 calendzera... Tako da uglavnom ide grubi demant kada Srbi nekog unavide.
Vjerovatno 2-0 za Tsitsija.
(Srpce, 18. april 2021 00:13)
Tata sam kad su u pitanju tenis, NBA... Znate kako dobijam potvrdu za to? Jer uvijek imam mnogo vise minusa od pluseva. To znaci da sam u pravu.
A ovi sto se iznenadjuju i pricaju Rubljov umoran... Culi kad za to da udarac iz peta nema bas neke velike sanse na sporoj sljaci protiv drugog udaraca koji spinuje i miksuje servis.
Culi od mene juce. Da biste tenise poznavali treba da ga pratite od Roda Lejvera, i da ste uzeli po koji put reket u ruke.
A Rubljov je dobio Nadala jer mu samaranje loptice ulazilo a Nadal ga posluzivao slabijom servom.
Pozz.

lal

pre 3 godine

Znači završni Masters, koji Cicipas ima ne važi ?
Računa se kao osvojeni Masters, samo za Novakovu statistiku.
(Rebel, 18. april 2021 17:36)
iz nekog razloga zavrsni masters zapravo nije maters?!? ja bih jako voleo da se ne racuna zasebno, u tom slucaju nadal ne bi stigao novaka sve i da novak ne ucestvuje na mastersima do kraja karijere...

No name

pre 3 godine

Po izjavama odbojan al mora se reći ima sportsku drskost jest nije Rubljov bio na svom nivou danas.

Al prvo finale dok Grk ima iza sebe već nekoliko i zaslužio da uvrsti u vitrini bar jedan masters pored završnog turnira.

Čestitke za to. Definitivno Grci imaju svetskog br.jedan najjavi u budućnosti.

Rebel

pre 3 godine

Najlaksi put do masters titule ikad, sve neki levaci i na kraju umorni i iscedjeni Rubljov. Iskuka Cicipas nekako svoj prvi masters.
(Rex, 18. april 2021 15:59)

Znači završni Masters, koji Cicipas ima ne važi ?
Računa se kao osvojeni Masters, samo za Novakovu statistiku.

matori

pre 3 godine

@@matori
Nikako na kvalitet Grka?? Ha ha presmesni ste
(Klub 20, 18. april 2021 17:24)

iako imam solidan broj godina, imam i solidnu memoriju. taj meč je bio nedavno, a ja sam ga gledao. Rubljov se na 5-4 za njega i servis za set ispromašivao neviđeno. Cicipas se posle digao, ali za brejk koji ga vratio u meč može da zahvali Rusu, bogu ili nekom trećem, ali on nije ništa specijalno uradio da dođe do njega.

Goksi

pre 3 godine

@miodrag
Da, kada izgube za koga navijate nisu bili u elementu. Da li i Cici ne bi bio u elementu da je izgubio ili bi bilo da ga je Rubljev razbio??

Žare

pre 3 godine

@bolje sutra... Da Cicipas nema stila i govori otvoreno svima u facu šta misli. Pa šta treba da ćuti kada se neko folira i pravi gluposti na terenu i van njega. Sada treba da ga mrzimo zato što je rekao istinu koju svi znamo. Nema poštovanja, tačno tako, zašto bi poštovao šarlatana?

Milutin

pre 3 godine

Drag mi je Rubljiv ali Cicipas će vladati tenisom. 22 godine, visok, ima servis, sve udarce i bekhend kojeg se ni Federer i Tim ne bi stideli. Fantastičan, elegantan bekhend uživanje je gledati. I ono najvažnije Grk ima karakter i stabilan je u igri. Nema predaje kod njega.

bolje sutra

pre 3 godine

Za sve ove koji žele da budu - ispravni- pa pričaju u superlativima o Cicipasu.
U budućnosti neće biti broj 1. Nema skila niti predispozicija za tako nešto.
Zaradiće brdo love i biće Grčki Miloš Raonić.
Dečko nema nikakvo poštovanje, tako da nema razloga da ga uzidžemo, posebno na mesta koja nikad neće da dostigne.
IdemoNoleee!!

lol

pre 3 godine

Na koje grane je dospio tenis kad turnir osvoji prepotentni I nevaspitani Ciciban. Nije on ni po jednom pokazatelju za šampiona.
Bez ikakvih logičnosti uzeo MC a da prije finala nije ni meč odigrao.
Mnogo će tenisu faliti kad ode Nole i Rafa, pošto je Roger već prošlost.
Tako će I tenis strmoglavo padati, ili će postati sporedan I nevažan. Kao hokej na travi...nena na kome ostati.
Jedino, nadu daje Medvedev, možda Rubljov I Siner???

Rebel

pre 3 godine

Najlaksi put do masters titule ikad, sve neki levaci i na kraju umorni i iscedjeni Rubljov. Iskuka Cicipas nekako svoj prvi masters.
(Rex, 18. april 2021 15:59)

Znači završni Masters, koji Cicipas ima ne važi ?
Računa se kao osvojeni Masters, samo za Novakovu statistiku.

Sinke

pre 3 godine

Cicipas je tipicni teniser mladje generacije,koji je visok,krupan,oslanja se 80% na svoj servis...Kada dodje period da mu servis dobro funkcionise,moze dobiti bilo koga,ali kada dodje period da je servis u krizi i da mora vise da se oslanja na razmjene sa osnovne linije,on pocne da gubi meceve....Zato ne simpatisem ovu mladju gardu,njima je servis 90% igre.

No name

pre 3 godine

Po izjavama odbojan al mora se reći ima sportsku drskost jest nije Rubljov bio na svom nivou danas.

Al prvo finale dok Grk ima iza sebe već nekoliko i zaslužio da uvrsti u vitrini bar jedan masters pored završnog turnira.

Čestitke za to. Definitivno Grci imaju svetskog br.jedan najjavi u budućnosti.

branko

pre 3 godine

Није овде битно ко је победио Циципас или Рубљев. Мислим да је ера финала која је трајала целу деценију а у којима смо гледали Новака, Рафу, Роџера а неко време и Ендија прошла. Нажалост! Неки од њих ће вероватно стићи још који пут до финала, можда и освојити по неки велики турнир, али не верујем да је могуће још неко њихово међусобно финале. Ми који смо њихови савременици имали смо привилегију да живимо у можда најбољој ери светског тениса , а они који то нису имали, имају YuTube.

Srpce

pre 3 godine

Evo da ti kaze nesto cika koji poznaje malo tenis... Trenutno je kvota na od juce kod Srba omrazenog Cicipasa 2.00. Znaci blagi favorit Rubljov. Po kvotama. Ko poznaje ovu igru zna da je sjutra Tsitsipas veliki favorit. Ono samaranje loptice i ravni udarci, ukljucujuci i servise, tesko da mogu proci. Tim prije da Cici nije Nadal da ga posluzi sporijim loptama, vec najbolji server na turu od ozbiljnih igraca.
Pa kad uzmes raznovrsnost Cicijeve igre, raznovrsne a ubitacne servise, to sto je i svjeziji... I koliko god ljudi pricali o njegovoj glavi, Rubljova nije nista bolja vec i slabija.
A, na kraju krajeva, ovdje su juce pisali osvojio je jedan ATP 250 i 5 calendzera... Tako da uglavnom ide grubi demant kada Srbi nekog unavide.
Vjerovatno 2-0 za Tsitsija.
(Srpce, 18. april 2021 00:13)
Tata sam kad su u pitanju tenis, NBA... Znate kako dobijam potvrdu za to? Jer uvijek imam mnogo vise minusa od pluseva. To znaci da sam u pravu.
A ovi sto se iznenadjuju i pricaju Rubljov umoran... Culi kad za to da udarac iz peta nema bas neke velike sanse na sporoj sljaci protiv drugog udaraca koji spinuje i miksuje servis.
Culi od mene juce. Da biste tenise poznavali treba da ga pratite od Roda Lejvera, i da ste uzeli po koji put reket u ruke.
A Rubljov je dobio Nadala jer mu samaranje loptice ulazilo a Nadal ga posluzivao slabijom servom.
Pozz.

dpk

pre 3 godine

Nervira me prenaglasena preporentnost kos ovog igraca. U faci mu de vidi to, u pogledu. Mislim da nece biti od njega nista ipak jer je sport. Hvatace ga na drop sotove ako se zahukta i pogadja sa osnovne linije. Na kraju krajeva Meda ga je od tenisa oducio u Australiji (jos sam bio blag).

Tn

pre 3 godine

Najlaksi put do masters titule ikad, sve neki levaci i na kraju umorni i iscedjeni Rubljov. Iskuka Cicipas nekako svoj prvi masters.
(Rex, 18. april 2021 15:59)
Tacno. Djokovic, Gofan, to su sve levati (ovo si verovatno mislio) koji nisu mogli da dodju do izrazaja od lika koji pre ovog turnira nije znao za pobedu na sljaci 4 godine. I da ne zaboravim Karaceva, za kog ste bili 100% sigurni da dobija Grka.

VUK

pre 3 godine

Posle masovnog tankovanja , Grk je uzeo prvi masters 1000 ! Koliko bi vekova trebalo da živi i igra da uzme masters 1000 koliko ih ima Novak ?

Pera

pre 3 godine

...Мислим да је ера финала која је трајала целу деценију а у којима смо гледали Новака, Рафу, Роџера а неко време и Ендија прошла. Нажалост! Неки од њих ће вероватно стићи још који пут до финала, можда и освојити по неки велики турнир, али не верујем да је могуће још неко њихово међусобно финале...
@branko
Rekao bih malo je drugcija situacija.
Kao pred pad Rimskog Carstva. Trijumvirat pokusava da drzi konce, ali varvari (mladi) nadiru sa svih strana, umor polako stize trojku. Kraj je neminoivan, ali ne jos. Za sada imaju vise nego dovoljno snage da drze velike gradove (GS turnire), ali provincije polako padaju. Kraj price za koju godinu, pada Rim i Nole kaci reket o klin, nadam se sa 24-25 titula.

BoltonBastard

pre 3 godine

Na žalost sasvim očekivano! Cicipas je jedan od retkih od ove mlađe garniture igrača koji podjednako kvalitetno igra na svakoj podlozi. Biće on dobar teniser bez obzira što ne mogu očima da ga gledam, međutim imaće zlu sudbinu da će mu na put celu karijeru stajati Zverev, Medved pa i Thim koji je stariji od njega ali i kudi kamo iskusniji.

sumadinac

pre 3 godine

Teska vremena za ljubitelje tenisa poslije velike trojke,prije njih je bilo zanimljivo gledati Samprasa i Agasija,sad u skorijoj buducnosti ne vidim neke antologijske duele,nazalost.

Brada

pre 3 godine

Nzm zasto toliko hvalite Cicija u komentarima kad je on igrac kao i svi ostali (osim velike trojke) koji vec na sledecem turniru moze da ispadne na pocetku. Dosao do polufinala AO, i onda na ostalim turnirima kao da nije ni igrao.

matori

pre 3 godine

na RG Rubljov je imao brejk prednosti u prvom setu. onda je na svoje greške, nikako na kvalitet Grka, ispustio brejk i raspao se totalno. tada je i Cicipas dobio krila i leteo po terenu, dok se Rus vukao i čekao egzekuciju.
crvena šljaka, slično sećanje, isti rezultat....

Nikol Dz Femija

pre 3 godine

Bravo za Grka Cicipasa kome je maternji ruski jezik.

Rus Rubljev se klasično zadovoljio zbog povede nad Nadalom tako da je sada valjda stekao dovoljno iskustva za osvajanje Rima, recimo.

Igra stalno i pošteno, ne štedi se.

matori

pre 3 godine

@@matori
Nikako na kvalitet Grka?? Ha ha presmesni ste
(Klub 20, 18. april 2021 17:24)

iako imam solidan broj godina, imam i solidnu memoriju. taj meč je bio nedavno, a ja sam ga gledao. Rubljov se na 5-4 za njega i servis za set ispromašivao neviđeno. Cicipas se posle digao, ali za brejk koji ga vratio u meč može da zahvali Rusu, bogu ili nekom trećem, ali on nije ništa specijalno uradio da dođe do njega.

Janko

pre 3 godine

Ne znam šta sam očekivao od ovog meča ali ovakvo rutinsko razbijanje nisam. Cicipas odličan, izgleda da mu je mnogo psihički značilo da je zaobišao Novaka i Nadala uz odsustvo Medvedeva koji mu uopšte ne leži. Dok kod Rubljova očigledan i zamor i pritisak bitnosti meča. Druga objašnjenja ne postoje jer ga je Grk prosto oduvao sa terena.

CroFed

pre 3 godine

Šesti naslov za Grka, a drugi velik (završni Masters 2019), manje griješio, više pogađao (jedan spektakularni bekhend winner polovicom drugog seta se izdvaja). Nije omiljen ovdje u komentarima, a ako nešto "bahato" kaže nakon ove titule ta "popularnost" će mu samo narasti...

miodrag

pre 3 godine

Rubljov nije bio u elementu. Imao je neke prilike Rubljov da pruži otpor Grku, ali je završio meč bez ijedne brejk šanse. Što se tiče Cicipasa odlično je servirao tokom celog finalnog meča meča, nije puno grešio, igrao je sigurno i precizno pogađao udarce i na kraju zasluženo osvojio Masters titulu.

optimus prime

pre 3 godine

Nolo više nije prvi na ATP Race List, prvi je Cicipas, drugi Rubljov, treći Srbin Novak goat.
(Karlos eventualno čeka, 18. april 2021 16:54)

Na toj listi Rafa Nadal je trenutno na 18 mestu. Pa šta sad. Misliš da je na osnovu jednog turnira, Cicipas bolji od Nadala. Da vidimo sada, koliko ovi mladi teniseri mogu da održe konstantnost. E to je nešto što Đoković, Nadal i Federer rade više od 15 godina u kontinuitetu. Ovi mladi teniseri ne mogu da spoje par turnira i vežu dobre rezultate.

Darvin

pre 3 godine

Jedan masters i odmah GOAT,NO1 narednih deset godina...
Sada ce cicipas morati da nauci sta znaci reč kontinuitet.I mislim da ce tesko nauciti.

Goksi

pre 3 godine

@miodrag
Da, kada izgube za koga navijate nisu bili u elementu. Da li i Cici ne bi bio u elementu da je izgubio ili bi bilo da ga je Rubljev razbio??

Topnik

pre 3 godine

Tsitsipasu je zemlja najbolja podloga i to je pokazao. Igrao je dobro i sigurno te iskoristio lakši ždrijeb i umornog Rubljova u finalu. Mislim da nije izgubio ni set na turniru.

srle

pre 3 godine

Stvarno je Ciciban odigrao fenomenalno ovaj turnir i zasluženo pobedio. Šljaka mu je omiljena podloga. Iskoristio je nešto lakši žreb i umornog Rubljova za prvu ATP masters titulu. Čestitke.

lal

pre 3 godine

Znači završni Masters, koji Cicipas ima ne važi ?
Računa se kao osvojeni Masters, samo za Novakovu statistiku.
(Rebel, 18. april 2021 17:36)
iz nekog razloga zavrsni masters zapravo nije maters?!? ja bih jako voleo da se ne racuna zasebno, u tom slucaju nadal ne bi stigao novaka sve i da novak ne ucestvuje na mastersima do kraja karijere...