Tenis 71

Sreda, 10.06.2020.

17:37

"Novače, kontradiktoran si – lako je tebi kada si zaradio skoro 150 miliona"

Američka teniserka Danijela Kolins kritikovala je na zvaničnom Instagram profilu Novaka Đokovića.

"Novaèe, kontradiktoran si – lako je tebi kada si zaradio skoro 150 miliona" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

nike

pre 4 godine

ultrasrbin, 11. jun 2020 14:51)

Ne znam sta si me razumeo , ali to sam ustvari i ja rekao.
Sta ih briga za svetu trojicu, neka igraju bez njih , samo se to ne zove grand slem nego challenger. Koji ce vlasnik turnira da da nagradni fond 50 mil.dol da gleda ovu, ako mu ne igraju top 3 all time. Niti ce moci te pare da mu se vrate.

ultrasrbin

pre 4 godine

nike, 10. jun 2020 18:17

I onda ona nije sebicna. Znaci najbolji treba da doju u Ameriku, plate troskove, ne treniraju 2 nedelje, igraju u neprirodnim uslovima i rizikuju povredu. Oni treba sve da zrtvuju da bi ona mozda uzela neke pare-bas cura zrelo razmislja.

Milan_PT

pre 4 godine

Sestro draga,

1) Neće organizatori US Opena otkazati taj turnir zbog mišljenja Novaka Đokovića
2) Tvoj paranoični stav da će sad zbog njegovog mišljenja i svi drugi da otkazuju nastup, je totalno besmislen. Svako odlučuje za sebe.
3) Mnogo teži udarac organizaciji ovog GSa je odustanak Federera zbog povrede. Da li ćeš da napadneš i njega zato što se povredio u trenutku kad to organizatorima nikako nije odgovaralo?
4) Svaki igrač ima svoj sistem. Tebi je dovoljan jedan trener, Kirjosu ne treba ni on, ali većina profesionalnih tenisera imaju timove od 3-4 čoveka. Prisiljavati protivnike da menjaju svoj stil priprema, samo zato što to odgovara američkim teniserima, je nefer.
5) Trebalo bi da shvatiš da će samo strani teniseri biti u karantinu, koji je opisan kao polu-zatvor. Amerikanci neće. Nefer je od strane bilo kojeg Amerikanca da kritikuje strance kojim se takvi otežani uslovi ne sviđaju.
6) Pošto će strancima biti onemogućeno ili znatno otežano da treniraju tokom ovih 14 dana karantina, zašto nisi predložila da se treninzi zabrane i Amerima?
7) A mogla si i da predložiš da ove godine US Open promeni ima i postane Zatvoreno prvenstvo SAD, pa da svi budu srećni. Tad bi neki Amerikanac konačno i osvojio ovaj turnir...

ccc?

pre 4 godine

Cisto lupetanje ove devojke. Za razliku od nje koja zivi u Americi, nece imati karantin i nema sansi da osvoji USAO, ona ocekuje da Novak igra a on ide na svaki turnir da ga osvoji, da bude 14 dana u karantinu i da igra na mogucih 5 setova? Razlika je tome da se veliki igraci blamiraju kada izgube, posebno rano na turniru, a njoj je sve jedno. Bitno je da zaradi neke pare? Nema tu problema, neka ona igra ali neka ne prica o Novaku nego o organizatoru turnira. Velika imena iz Evrope nece igrati.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Prvo nek organizatori US opena obezbede da nema karantina tj da karantin bude u par hotela za tenisere i da obezbede treninge. Ako to nema onda je turnir budalastina.
Tim valjda treba da bude bar sastavljen od trenera i fizioterapeuta dok ne znam kako ide sa sparingom.
I mozda treba prepoloviti broj ucesnika i trajanje turnira jer seviobako sve zavrsi u Top 10.

123

pre 4 godine

Smesan komentar. Zivi u USA , ne mora nigde da putuje, ne mora da bude u karantinu 15 dana bez mogucnosti da trenira i onda ocekuje od drugih da to rade? A njima je lako jer imaju novac? Ja bi je pitao da li bi ona to radila a da je vrh u tenisu? Njoj je sve jedno da li ce da izgubi u drugom kolu, zaradice pare. Ali neko ne zeli da se blamira i gubi nego da osvoji turnir. Uz sve mora da prodje kroz te rigorozne uslove? Ja bi rekao, lako je njoj da prica takve price. Nece puno da je kosta put, u svojoj je zemlji. Da li bi igrala da mora da dodje u Evropu, plati avijon i onda bude 15 dana u karantinu?

Danica

pre 4 godine

ko je ova nebitna individua?!
(sima, 10. jun 2020 19:36)

A sta, Djokovic je možda pametniji? Obrazovaniji? Po čemu bi Djokovič bio bitan za davanje bilo kakvih izjava?

Sarkazam

pre 4 godine

US Open je kao i sve sto dolazi iz USA ovih dana toliko pristrasan prema nekim glupostima da je postao izmesten i neprirodan. Neci ni Nadal doci pa eto moze sad titulu da uzme neko ko nije iz Big 3. To su mozda i pokusavali sve vreme, jer oni stalno rade takve stvari na ustrb tenisa...

Vojkan

pre 4 godine

Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?
(Џорџ, 10. jun 2020 18:33)

Pa gde je problem? Ne odgovaraju mu uslovi-odustane od turnira i zdravo.

my way

pre 4 godine

Није Новак рекао ништа контрадикторно. Све везано за слабије рангиране тенисере стоји и треба им помоћи када им је месецима укинут извор прихода. Међутим, тачно је и то што је рекао за УСО. Док су карантинске мере за све који допутују у Америку на снази заиста је тешко незамисливо одржавање тирнира. Дотична гђица Американка би морала и ту другу страну приче да има у виду и мало спусти лопту.

Pravo

pre 4 godine

Pa svako ima pravo da se izjasni. I Nole i ona. Jeste dobro imati razna misljenja, na osnovu kojih ce organizatori i doneti odluku. Ako im ne dodju glavne zvezde, mozda turnira ne bude. A sit gladnom ne veruje, to je poznata stvar.

Nina

pre 4 godine

Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?
(Џорџ, 10. jun 2020 18:33)

Pa gde je problem? Ne odgovaraju mu uslovi-odustane od turnira i zdravo.
(Vojkan, 10. jun 2020 19:11)

Pa on ce to i uraditi ako uslovi budu takvi, al uradice to i Nadal i mnogi drugi top teniseri pa ce organizatori sami ukinuti turnir i to ovoj gospodjici ne ide u prilog. Novak je rekao sta je realno, ocekivati od vrhunskih tenisera da rizikuju povrede na turniru gde se igra na 3 dobijena seta (posto prakticno nece biti u treningu 14 dana) je apsurd, a ona se uhvatila onog poslednjeg dela gde je on pomenuo da se vodi samo jedna osoba iz strucnog tima, sto je tipicno spinovanje- Organizatori ako hoce turnir MORAJU ili cekati da se ukinu mere obaveznog karantina ili naci nacina da teniserima omoguce da TRENIRAJU tih 14 dana. Uostalom lako je njoj govoriti, ona bi da ostale teniserke sede u sobi u hotelu a ona da bude u treningu pa da mozda i primirise finalu, osvojiti nece jer ima boljih teniserki koje su u USA od nje.

aabb

pre 4 godine

Ne, ona teniserka, jedna od mnogih kojima treba da se pomogne nije ništa shvatila. Zato si ti sve shvatio čitajući iz "nepristrasnih" medija. Ćibe!
(bevita, 10. jun 2020 18:09)

O cemu pricas ti..Procitao sta je Novak rekao, procitao sta je ona rekla i zakljucio da ona uopste nije razumela sta je Djovak rekao..a vidim sad ni ti ne razumes sta sam rekao..kakvi nepristrasni mediji..procitaj ponovo i ti..

bojko

pre 4 godine

U pravu je. Al Srbima nije bitno to, već ko je rekao i da li je to u suprotnosti sa Novakovin rečima.

A najglasniji su oni koji su Novaka pljuvali kad se povredio i ispao iz prvih 10.

To se zove licemerje...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Eto, 10. jun 2020 17:53)

U pravu si....ima Novak pravo da iznese svoje mišljenje, ali, valjda, i ova devojka ima pravo na svoje mišljenje, pa makar bilo suprotno Novakovom. Inače, ništa strašno nije rekla, sasvim korektno i pristojno je izrazila svoje neslaganje sa Novakom u vezi US Opena.

bg

pre 4 godine

Teniseri su rodjeni bogati neće oni biti gladni. Ne može svako da se bavi tenisom...treba mnogo para za treninge, akademije na Floridi i sl.
Aristokratski sport.

Владимир

pre 4 godine

Још једна особа у низу која очигледно "обожава" Новака и која је само чекала прилику да га нападне али да све то лепо "спакује".
Никада нема савршеног решења, већ неко које је боље од осталих. Сада мислим на ту идеју да се помогне осталим тенисерима, и опет је пуно њих нападало из својих себичних разлога. Искрено, не знам шта ћему то зезање. Нека се лепо свима захвали, поптуно повуче са те функције и сасвим посвети тенису и својој игри.

BaneBl

pre 4 godine

Pa da a on iz New Yorka sigurno. Pa kolkko shvatam on je rekao u takvim uslovima ako ustani da je tesko da ce se odrzati. Nije prica o broju ljudi u timu nego da treba da se bude i izolaciji 14 dana bez treniranja? Pa sta da ocekujes da postignes?

gunner

pre 4 godine

Pa zaradio je, niko mu nije poklonio. Moze i ona da zaradi, ko joj brani? A da, svi bi da mlate bezveze lopticu, a da dobijaju silne pare. Ako nisi dovoljno dobar nadji zanimanje gde ces biti placen.

BRE!!!

pre 4 godine

Pa nije ukrao i nije on kriv sto je osvajao titule kada je fond ogroman, a za pobjednika nagrada nikad veca. Mogao sam i ja tako da sam imao talenta, ali nisam i dzaba.

čivijaš

pre 4 godine

Ako ne može da se igra u Americi neka se igra gde nema Corone u Kini Australiji možda u Evropi od 15.avgusta.
Za novac neka traži od Federera koji je zaradio 106 miliona a Novak je dao najviše od svih sportista 3miliona i više.

Џорџ

pre 4 godine

Ево шта је Новак изјавио.
"kada sletite na američko tlo morate da budete 14 dana u karantinu. Za većinu tenisera, uključujući i mene, ne bi imali pristup terenima i ne biste imali mogućnost da trenirate. To je nešto što je poprilično nezamislivo u ovom trenutku. Ne biste ni imali pristup Menhetnu, morali biste da spavate u hotelu na aerodromu. Imali biste jednu osobu koja bi sa vama dolazila u klub, ne bi bilo publike, ne bi bilo medija... Poprilično ekstremni uslovi u kojima bi se igrali, ja ne znam da li je to održivo."
Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?

Mikii

pre 4 godine

Lepa Danijela, imas ti dovoljno godina pred sobom da zaradis lovu. A imas i potencijal, sto je dodatni plus. Dakle, opusti se. Amerika je mocna zemlja, naci ces ti neki poslic dok se situacija sa tenisom ne dovede do zadovoljavajuceg nivoa. Izgleda da je zadnje vreme doslo kad od svih ljudi na svetu ja moram da branim Nola. Smehoteka.

dd

pre 4 godine

sve vise ce biti napada na Novaka,bilo sta da kaze ili uradi nece biti dobro bez obzira i ako je u pravu,zamerio se farmaceutskoj ......!i kao obican covek nema pravo da iznosi svoje privatne stavove u javnost jer ga odma napadaju,svaki covek ima pravo na svoje misljenje,a ova teniserka kada uradi 10% od onoga sto je uradio Novak imace pravo da ga kritikuje,ako je neko pomagao onda je to Novak,puno je para poklonio i pomogao,dao je 2mil evra Srbiji i Italiji za opremu protiv korone,a gde su one pare sto je davao na dobrotvornim vecerama za decu sveta,i siromasne ljude...i jos mu namecu da ne placa porez u Srbiji???skinite se bre coveku sa grbace!!!svi bi hteli njegove pare!!!

MareCar

pre 4 godine

Kakvi smo mi ljudi! Kazete sto nije ona zaradila 150 miliona, ko joj je kriv. Zar zbog toga nema pravo da kaze svoje misljenje? Kada vam gazda/tajkun smanji platu i kaze vam, ko vam je kriv, sto niste vi zaradili firmu, nemojte da se bunite. Vi ste znaci krivi sto niste zaradili, pa onda cutite. Sto i komentare pisete kad niste milioneri?

Sasha

pre 4 godine

Mislim da je ovo razlog zasto je Djokovic relativno nepopularan, obzirom na svoj plasman. Jednostavno govori uvek ono sto je "ispravno". Isto kao i njegovo ponasanje, pokusava da bude "lajkable" i jednostavno nema karakter. Zato ljudi fole Nadala i Federera, jasno je koga i sta predstavljaju. I ne javljaju se za stvari za koje ih niko ne pita, sto je najbitnije.

???

pre 4 godine

Neka mi neko objasni, ko se razume u tenis. Za šta dobijaju milione dolara. Pa taman da serviraju lopticu i da se vrti pet minuta u vazduhu i da brzinom svetlosti nastavi dalje... zašto milioni???
Pa koliko onda treba da košta nastup jednog vrhunskog instrumentaliste, milijarde?
O ozbiljnijim delatnostima ne smem ni da razmisljam. Bilioni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kobac, 10. jun 2020 18:15)
Kaže se milijarde, to prvo, a drugo milione zaradjuju zato što od njih organizatori obrću stotine miliona, kakve veze ima instrumentalista sa bilo čim, Bože gospode ne komentarišem nikad ali ovo je bilo toliko glupo i besmisleno da sam morao

Duk@

pre 4 godine

E Nole Nole pokusavas da menjas pravila kako donese na vrhu mocnici u tenisu zakon, mislis sto si slavan i dobar u tom sportu imas para nad parama , ja da sam na tvome mestu da se neslazem ja nebi igrao tenis neko vreme, dok neprodje ova bolest . cuvaj sebe i nemoj da se nerviras ako mislis da budes zdravog razuma.pozdrav iz Arizone USA

nike

pre 4 godine

(Kikujiro, 10. jun 2020 17:55)
Pa toga se ona i plasi, ako otkazu najbolji ovi ce otkazati US open.
To je valjda zbog one ravnopravnosti u zaradama i privlacenju publike .

kobac

pre 4 godine

Neka mi neko objasni, ko se razume u tenis. Za šta dobijaju milione dolara. Pa taman da serviraju lopticu i da se vrti pet minuta u vazduhu i da brzinom svetlosti nastavi dalje... zašto milioni???
Pa koliko onda treba da košta nastup jednog vrhunskog instrumentaliste, milijarde?
O ozbiljnijim delatnostima ne smem ni da razmisljam. Bilioni.

Vazda isto

pre 4 godine

Nista nije lako, a posebno nije lako zaraditi 150 miliona baveci se sportom. Makar bi to jedna teniserka trebala da zna, ili mozda stvarno ne zna, jer ne zna kako je doci u poziciju da igras za najveci novac. Pa kada vec ne zna, za to je potrebno djetinjstvo izgubiti, dobar dio zivota posvetiti. Ne treba nikome da uz sve to, jos spava po kakvim rupetinama i ulazi u bespotrebne karantine.

оће то

pre 4 godine

Оношто се каже - “плавуша”. Па није Ђоковић организатор УС опена и не одлучује он о томе да ли ће се играти. Човек само реално сагледава ситуацију и износи потпуно реално и аргументовано мишљење. Каква је ту “контрадикторност” са његовим ставовима о помоћи угроженим колегама? Није ова баш скроз у винклу.

bevita

pre 4 godine

Ova uopste nije shvatila sta je Novak rekao...Polako, procitaj jos par puta pa ako i dalje mislis isto, konsultuj se sa nekim malo pametnijim..
(aabb, 10. jun 2020 17:55)

Ne, ona teniserka, jedna od mnogih kojima treba da se pomogne nije ništa shvatila. Zato si ti sve shvatio čitajući iz "nepristrasnih" medija. Ćibe!

Milan Indjija

pre 4 godine

Pitam se samo zasto komentatori ovde automatski staju na stranu Djokovica u bilo kojoj diskusiji sa njegovim kolegama i koleginicama iz sveta tenisa. Mnogi i ne procitaju tekst do kraja i automatski se ustreme na drugu stranu, iako veze sa tematikom nemaju. Zar mislite da je Nole drugi Isus pa da je bezgresan? Manite se toga. Koliko god ga postovao, imao je izjava i poteza koji mu ne sluze za ugled. Kao i svi ostali.

polupismeni

pre 4 godine

(Alcale, 10. jun 2020 17:57)
Auu sta sve ima telefon i internet...

Pa bas Novak se buni protiv pandemije i pravila socijalne distance, okupljanja i takmicenja

eto

pre 4 godine

@kobac...kad gledas NAJBOLJE NA SVETU uzivo- postane ti jasnije zasto “to” kosta...a ti, ako ne shvatas ili ne prihvatas= pa ok, sto te to toliko zulja? Kapiras da je neko NAJBOLJI na svetu u svom poslu? Zasto hoces da ga svedes na nekakav “prosek”’ili sta vec...

xdc

pre 4 godine

@Kobac
Ako shvatas zasto Kardashiabke zaradjuju i vise od Novaka i Federera zajedno onda ces i da shvatis zasto vrhunski violinista zaradjuje dosta manje od tenisera. Ovako ne vredi da ti se objasnjava.

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...ih, naježio se od sramote. Molite se Bogu da vam ne demoliraju taj stadion do septembra, kako ste krenuli da tonete u socijalni kolaps.

Dott

pre 4 godine

Danijela, kao prvo, nije rekao da nece da igra, vec da ocekuje neke ustupke, olaksice ako ces bolje razumeti, npr da budu u karatinu 7 dana. Veoma je tesko ne igrati 2 nedelje pred turnir.
Kao drugo, sto ti nisi zaradila 150 miliona, ko ti je kriv?

aabb

pre 4 godine

Ova uopste nije shvatila sta je Novak rekao...Polako, procitaj jos par puta pa ako i dalje mislis isto, konsultuj se sa nekim malo pametnijim..

Eto

pre 4 godine

U pravu je. Al Srbima nije bitno to, već ko je rekao i da li je to u suprotnosti sa Novakovin rečima.

A najglasniji su oni koji su Novaka pljuvali kad se povredio i ispao iz prvih 10.

To se zove licemerje...

Kikujiro

pre 4 godine

Kakvo licemerje, ko tebi brani da igraš, igraj i uzmi pare, šta tebi smeta Djoković, US Open će se održati i bez Novaka, Feda i Nadala, i za onog Evansa ili kako se već zove još bolje , eto ti šanse da umeš velike pare, ako Novak ili Nadal ne žele da igraju oni šta nemaju pravo na to, zamisli molim te kakva dvoličnost, zamisli dve nedelje spavaš na aerodromu i onda posle nekolliko dana igraš na US Open, povrediš se i završiš karijeru. Zamisli ti si u punom trenažnom procesu, onda prekineš na 14 dana sve fizičke aktivnosti i onda posle nekoliko dana bum bum. Najviše bih voleo da svi iz prvih 10 otkažu i kod m. i kod ž. kakav bi to šou-tajm bio, najgledaniji US open u istoriji.

Petra

pre 4 godine

Pa koje tebi branio da zaradis,covek je zasluzio svaki cent tako da odbijte sa ovakvim stavovima,idi pa igraj i zaradi....a ne bi bio na vrhu da nema ceo tim iza sebe to je formula pored talenta i rada da se opstane na vrhu

Alcale

pre 4 godine

auuu šta sve hoda i ima pravo glasa..

1. Nije Novak smislio pandemiju a ni pravila socijalne distance, masovnih okupljanja i takmičenja
2.Ako je njemu lako jer je zaradio 150 ili koliko već, milijona, eto zaradi i ti pa će ti biti lako!

Goran Loznica

pre 4 godine

Već su malo dosadni sve živo što on kaže tumači ko kako hoće siguran sam da on nema ništa protiv održavanja turnira pogotovo kada juri jako bitne rekorde već mu se ne sviđaju uslovi koje oni traže pa valjda ima pravo na to zar se Amerikanci ne diče time da svako ima pravi na svoje mišljenje sloboda govora ovo ono.
(Nebojša, 10. jun 2020 17:47)

Druze, je li toliko tesko staviti koji zarez ili podeliti u par recenica, zar zaista toliko se nema volje? Boli me glava pokusavajuci da citam ovakav komentar :-)

Nebojša

pre 4 godine

Već su malo dosadni sve živo što on kaže tumači ko kako hoće siguran sam da on nema ništa protiv održavanja turnira pogotovo kada juri jako bitne rekorde već mu se ne sviđaju uslovi koje oni traže pa valjda ima pravo na to zar se Amerikanci ne diče time da svako ima pravi na svoje mišljenje sloboda govora ovo ono.

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...ih, naježio se od sramote. Molite se Bogu da vam ne demoliraju taj stadion do septembra, kako ste krenuli da tonete u socijalni kolaps.

Dott

pre 4 godine

Danijela, kao prvo, nije rekao da nece da igra, vec da ocekuje neke ustupke, olaksice ako ces bolje razumeti, npr da budu u karatinu 7 dana. Veoma je tesko ne igrati 2 nedelje pred turnir.
Kao drugo, sto ti nisi zaradila 150 miliona, ko ti je kriv?

aabb

pre 4 godine

Ova uopste nije shvatila sta je Novak rekao...Polako, procitaj jos par puta pa ako i dalje mislis isto, konsultuj se sa nekim malo pametnijim..

Alcale

pre 4 godine

auuu šta sve hoda i ima pravo glasa..

1. Nije Novak smislio pandemiju a ni pravila socijalne distance, masovnih okupljanja i takmičenja
2.Ako je njemu lako jer je zaradio 150 ili koliko već, milijona, eto zaradi i ti pa će ti biti lako!

Kikujiro

pre 4 godine

Kakvo licemerje, ko tebi brani da igraš, igraj i uzmi pare, šta tebi smeta Djoković, US Open će se održati i bez Novaka, Feda i Nadala, i za onog Evansa ili kako se već zove još bolje , eto ti šanse da umeš velike pare, ako Novak ili Nadal ne žele da igraju oni šta nemaju pravo na to, zamisli molim te kakva dvoličnost, zamisli dve nedelje spavaš na aerodromu i onda posle nekolliko dana igraš na US Open, povrediš se i završiš karijeru. Zamisli ti si u punom trenažnom procesu, onda prekineš na 14 dana sve fizičke aktivnosti i onda posle nekoliko dana bum bum. Najviše bih voleo da svi iz prvih 10 otkažu i kod m. i kod ž. kakav bi to šou-tajm bio, najgledaniji US open u istoriji.

Џорџ

pre 4 godine

Ево шта је Новак изјавио.
"kada sletite na američko tlo morate da budete 14 dana u karantinu. Za većinu tenisera, uključujući i mene, ne bi imali pristup terenima i ne biste imali mogućnost da trenirate. To je nešto što je poprilično nezamislivo u ovom trenutku. Ne biste ni imali pristup Menhetnu, morali biste da spavate u hotelu na aerodromu. Imali biste jednu osobu koja bi sa vama dolazila u klub, ne bi bilo publike, ne bi bilo medija... Poprilično ekstremni uslovi u kojima bi se igrali, ja ne znam da li je to održivo."
Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?

Nebojša

pre 4 godine

Već su malo dosadni sve živo što on kaže tumači ko kako hoće siguran sam da on nema ništa protiv održavanja turnira pogotovo kada juri jako bitne rekorde već mu se ne sviđaju uslovi koje oni traže pa valjda ima pravo na to zar se Amerikanci ne diče time da svako ima pravi na svoje mišljenje sloboda govora ovo ono.

Petra

pre 4 godine

Pa koje tebi branio da zaradis,covek je zasluzio svaki cent tako da odbijte sa ovakvim stavovima,idi pa igraj i zaradi....a ne bi bio na vrhu da nema ceo tim iza sebe to je formula pored talenta i rada da se opstane na vrhu

Goran Loznica

pre 4 godine

Već su malo dosadni sve živo što on kaže tumači ko kako hoće siguran sam da on nema ništa protiv održavanja turnira pogotovo kada juri jako bitne rekorde već mu se ne sviđaju uslovi koje oni traže pa valjda ima pravo na to zar se Amerikanci ne diče time da svako ima pravi na svoje mišljenje sloboda govora ovo ono.
(Nebojša, 10. jun 2020 17:47)

Druze, je li toliko tesko staviti koji zarez ili podeliti u par recenica, zar zaista toliko se nema volje? Boli me glava pokusavajuci da citam ovakav komentar :-)

оће то

pre 4 godine

Оношто се каже - “плавуша”. Па није Ђоковић организатор УС опена и не одлучује он о томе да ли ће се играти. Човек само реално сагледава ситуацију и износи потпуно реално и аргументовано мишљење. Каква је ту “контрадикторност” са његовим ставовима о помоћи угроженим колегама? Није ова баш скроз у винклу.

bg

pre 4 godine

Teniseri su rodjeni bogati neće oni biti gladni. Ne može svako da se bavi tenisom...treba mnogo para za treninge, akademije na Floridi i sl.
Aristokratski sport.

Eto

pre 4 godine

U pravu je. Al Srbima nije bitno to, već ko je rekao i da li je to u suprotnosti sa Novakovin rečima.

A najglasniji su oni koji su Novaka pljuvali kad se povredio i ispao iz prvih 10.

To se zove licemerje...

čivijaš

pre 4 godine

Ako ne može da se igra u Americi neka se igra gde nema Corone u Kini Australiji možda u Evropi od 15.avgusta.
Za novac neka traži od Federera koji je zaradio 106 miliona a Novak je dao najviše od svih sportista 3miliona i više.

Nina

pre 4 godine

Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?
(Џорџ, 10. jun 2020 18:33)

Pa gde je problem? Ne odgovaraju mu uslovi-odustane od turnira i zdravo.
(Vojkan, 10. jun 2020 19:11)

Pa on ce to i uraditi ako uslovi budu takvi, al uradice to i Nadal i mnogi drugi top teniseri pa ce organizatori sami ukinuti turnir i to ovoj gospodjici ne ide u prilog. Novak je rekao sta je realno, ocekivati od vrhunskih tenisera da rizikuju povrede na turniru gde se igra na 3 dobijena seta (posto prakticno nece biti u treningu 14 dana) je apsurd, a ona se uhvatila onog poslednjeg dela gde je on pomenuo da se vodi samo jedna osoba iz strucnog tima, sto je tipicno spinovanje- Organizatori ako hoce turnir MORAJU ili cekati da se ukinu mere obaveznog karantina ili naci nacina da teniserima omoguce da TRENIRAJU tih 14 dana. Uostalom lako je njoj govoriti, ona bi da ostale teniserke sede u sobi u hotelu a ona da bude u treningu pa da mozda i primirise finalu, osvojiti nece jer ima boljih teniserki koje su u USA od nje.

kobac

pre 4 godine

Neka mi neko objasni, ko se razume u tenis. Za šta dobijaju milione dolara. Pa taman da serviraju lopticu i da se vrti pet minuta u vazduhu i da brzinom svetlosti nastavi dalje... zašto milioni???
Pa koliko onda treba da košta nastup jednog vrhunskog instrumentaliste, milijarde?
O ozbiljnijim delatnostima ne smem ni da razmisljam. Bilioni.

xdc

pre 4 godine

@Kobac
Ako shvatas zasto Kardashiabke zaradjuju i vise od Novaka i Federera zajedno onda ces i da shvatis zasto vrhunski violinista zaradjuje dosta manje od tenisera. Ovako ne vredi da ti se objasnjava.

ccc?

pre 4 godine

Cisto lupetanje ove devojke. Za razliku od nje koja zivi u Americi, nece imati karantin i nema sansi da osvoji USAO, ona ocekuje da Novak igra a on ide na svaki turnir da ga osvoji, da bude 14 dana u karantinu i da igra na mogucih 5 setova? Razlika je tome da se veliki igraci blamiraju kada izgube, posebno rano na turniru, a njoj je sve jedno. Bitno je da zaradi neke pare? Nema tu problema, neka ona igra ali neka ne prica o Novaku nego o organizatoru turnira. Velika imena iz Evrope nece igrati.

dd

pre 4 godine

sve vise ce biti napada na Novaka,bilo sta da kaze ili uradi nece biti dobro bez obzira i ako je u pravu,zamerio se farmaceutskoj ......!i kao obican covek nema pravo da iznosi svoje privatne stavove u javnost jer ga odma napadaju,svaki covek ima pravo na svoje misljenje,a ova teniserka kada uradi 10% od onoga sto je uradio Novak imace pravo da ga kritikuje,ako je neko pomagao onda je to Novak,puno je para poklonio i pomogao,dao je 2mil evra Srbiji i Italiji za opremu protiv korone,a gde su one pare sto je davao na dobrotvornim vecerama za decu sveta,i siromasne ljude...i jos mu namecu da ne placa porez u Srbiji???skinite se bre coveku sa grbace!!!svi bi hteli njegove pare!!!

MareCar

pre 4 godine

Kakvi smo mi ljudi! Kazete sto nije ona zaradila 150 miliona, ko joj je kriv. Zar zbog toga nema pravo da kaze svoje misljenje? Kada vam gazda/tajkun smanji platu i kaze vam, ko vam je kriv, sto niste vi zaradili firmu, nemojte da se bunite. Vi ste znaci krivi sto niste zaradili, pa onda cutite. Sto i komentare pisete kad niste milioneri?

Sarkazam

pre 4 godine

US Open je kao i sve sto dolazi iz USA ovih dana toliko pristrasan prema nekim glupostima da je postao izmesten i neprirodan. Neci ni Nadal doci pa eto moze sad titulu da uzme neko ko nije iz Big 3. To su mozda i pokusavali sve vreme, jer oni stalno rade takve stvari na ustrb tenisa...

Владимир

pre 4 godine

Још једна особа у низу која очигледно "обожава" Новака и која је само чекала прилику да га нападне али да све то лепо "спакује".
Никада нема савршеног решења, већ неко које је боље од осталих. Сада мислим на ту идеју да се помогне осталим тенисерима, и опет је пуно њих нападало из својих себичних разлога. Искрено, не знам шта ћему то зезање. Нека се лепо свима захвали, поптуно повуче са те функције и сасвим посвети тенису и својој игри.

Vazda isto

pre 4 godine

Nista nije lako, a posebno nije lako zaraditi 150 miliona baveci se sportom. Makar bi to jedna teniserka trebala da zna, ili mozda stvarno ne zna, jer ne zna kako je doci u poziciju da igras za najveci novac. Pa kada vec ne zna, za to je potrebno djetinjstvo izgubiti, dobar dio zivota posvetiti. Ne treba nikome da uz sve to, jos spava po kakvim rupetinama i ulazi u bespotrebne karantine.

nike

pre 4 godine

(Kikujiro, 10. jun 2020 17:55)
Pa toga se ona i plasi, ako otkazu najbolji ovi ce otkazati US open.
To je valjda zbog one ravnopravnosti u zaradama i privlacenju publike .

BaneBl

pre 4 godine

Pa da a on iz New Yorka sigurno. Pa kolkko shvatam on je rekao u takvim uslovima ako ustani da je tesko da ce se odrzati. Nije prica o broju ljudi u timu nego da treba da se bude i izolaciji 14 dana bez treniranja? Pa sta da ocekujes da postignes?

my way

pre 4 godine

Није Новак рекао ништа контрадикторно. Све везано за слабије рангиране тенисере стоји и треба им помоћи када им је месецима укинут извор прихода. Међутим, тачно је и то што је рекао за УСО. Док су карантинске мере за све који допутују у Америку на снази заиста је тешко незамисливо одржавање тирнира. Дотична гђица Американка би морала и ту другу страну приче да има у виду и мало спусти лопту.

BRE!!!

pre 4 godine

Pa nije ukrao i nije on kriv sto je osvajao titule kada je fond ogroman, a za pobjednika nagrada nikad veca. Mogao sam i ja tako da sam imao talenta, ali nisam i dzaba.

Milan_PT

pre 4 godine

Sestro draga,

1) Neće organizatori US Opena otkazati taj turnir zbog mišljenja Novaka Đokovića
2) Tvoj paranoični stav da će sad zbog njegovog mišljenja i svi drugi da otkazuju nastup, je totalno besmislen. Svako odlučuje za sebe.
3) Mnogo teži udarac organizaciji ovog GSa je odustanak Federera zbog povrede. Da li ćeš da napadneš i njega zato što se povredio u trenutku kad to organizatorima nikako nije odgovaralo?
4) Svaki igrač ima svoj sistem. Tebi je dovoljan jedan trener, Kirjosu ne treba ni on, ali većina profesionalnih tenisera imaju timove od 3-4 čoveka. Prisiljavati protivnike da menjaju svoj stil priprema, samo zato što to odgovara američkim teniserima, je nefer.
5) Trebalo bi da shvatiš da će samo strani teniseri biti u karantinu, koji je opisan kao polu-zatvor. Amerikanci neće. Nefer je od strane bilo kojeg Amerikanca da kritikuje strance kojim se takvi otežani uslovi ne sviđaju.
6) Pošto će strancima biti onemogućeno ili znatno otežano da treniraju tokom ovih 14 dana karantina, zašto nisi predložila da se treninzi zabrane i Amerima?
7) A mogla si i da predložiš da ove godine US Open promeni ima i postane Zatvoreno prvenstvo SAD, pa da svi budu srećni. Tad bi neki Amerikanac konačno i osvojio ovaj turnir...

eto

pre 4 godine

@kobac...kad gledas NAJBOLJE NA SVETU uzivo- postane ti jasnije zasto “to” kosta...a ti, ako ne shvatas ili ne prihvatas= pa ok, sto te to toliko zulja? Kapiras da je neko NAJBOLJI na svetu u svom poslu? Zasto hoces da ga svedes na nekakav “prosek”’ili sta vec...

123

pre 4 godine

Smesan komentar. Zivi u USA , ne mora nigde da putuje, ne mora da bude u karantinu 15 dana bez mogucnosti da trenira i onda ocekuje od drugih da to rade? A njima je lako jer imaju novac? Ja bi je pitao da li bi ona to radila a da je vrh u tenisu? Njoj je sve jedno da li ce da izgubi u drugom kolu, zaradice pare. Ali neko ne zeli da se blamira i gubi nego da osvoji turnir. Uz sve mora da prodje kroz te rigorozne uslove? Ja bi rekao, lako je njoj da prica takve price. Nece puno da je kosta put, u svojoj je zemlji. Da li bi igrala da mora da dodje u Evropu, plati avijon i onda bude 15 dana u karantinu?

???

pre 4 godine

Neka mi neko objasni, ko se razume u tenis. Za šta dobijaju milione dolara. Pa taman da serviraju lopticu i da se vrti pet minuta u vazduhu i da brzinom svetlosti nastavi dalje... zašto milioni???
Pa koliko onda treba da košta nastup jednog vrhunskog instrumentaliste, milijarde?
O ozbiljnijim delatnostima ne smem ni da razmisljam. Bilioni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kobac, 10. jun 2020 18:15)
Kaže se milijarde, to prvo, a drugo milione zaradjuju zato što od njih organizatori obrću stotine miliona, kakve veze ima instrumentalista sa bilo čim, Bože gospode ne komentarišem nikad ali ovo je bilo toliko glupo i besmisleno da sam morao

bojko

pre 4 godine

U pravu je. Al Srbima nije bitno to, već ko je rekao i da li je to u suprotnosti sa Novakovin rečima.

A najglasniji su oni koji su Novaka pljuvali kad se povredio i ispao iz prvih 10.

To se zove licemerje...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Eto, 10. jun 2020 17:53)

U pravu si....ima Novak pravo da iznese svoje mišljenje, ali, valjda, i ova devojka ima pravo na svoje mišljenje, pa makar bilo suprotno Novakovom. Inače, ništa strašno nije rekla, sasvim korektno i pristojno je izrazila svoje neslaganje sa Novakom u vezi US Opena.

gunner

pre 4 godine

Pa zaradio je, niko mu nije poklonio. Moze i ona da zaradi, ko joj brani? A da, svi bi da mlate bezveze lopticu, a da dobijaju silne pare. Ako nisi dovoljno dobar nadji zanimanje gde ces biti placen.

bevita

pre 4 godine

Ova uopste nije shvatila sta je Novak rekao...Polako, procitaj jos par puta pa ako i dalje mislis isto, konsultuj se sa nekim malo pametnijim..
(aabb, 10. jun 2020 17:55)

Ne, ona teniserka, jedna od mnogih kojima treba da se pomogne nije ništa shvatila. Zato si ti sve shvatio čitajući iz "nepristrasnih" medija. Ćibe!

Milan Indjija

pre 4 godine

Pitam se samo zasto komentatori ovde automatski staju na stranu Djokovica u bilo kojoj diskusiji sa njegovim kolegama i koleginicama iz sveta tenisa. Mnogi i ne procitaju tekst do kraja i automatski se ustreme na drugu stranu, iako veze sa tematikom nemaju. Zar mislite da je Nole drugi Isus pa da je bezgresan? Manite se toga. Koliko god ga postovao, imao je izjava i poteza koji mu ne sluze za ugled. Kao i svi ostali.

Pravo

pre 4 godine

Pa svako ima pravo da se izjasni. I Nole i ona. Jeste dobro imati razna misljenja, na osnovu kojih ce organizatori i doneti odluku. Ako im ne dodju glavne zvezde, mozda turnira ne bude. A sit gladnom ne veruje, to je poznata stvar.

Danica

pre 4 godine

ko je ova nebitna individua?!
(sima, 10. jun 2020 19:36)

A sta, Djokovic je možda pametniji? Obrazovaniji? Po čemu bi Djokovič bio bitan za davanje bilo kakvih izjava?

Sasha

pre 4 godine

Mislim da je ovo razlog zasto je Djokovic relativno nepopularan, obzirom na svoj plasman. Jednostavno govori uvek ono sto je "ispravno". Isto kao i njegovo ponasanje, pokusava da bude "lajkable" i jednostavno nema karakter. Zato ljudi fole Nadala i Federera, jasno je koga i sta predstavljaju. I ne javljaju se za stvari za koje ih niko ne pita, sto je najbitnije.

Mikii

pre 4 godine

Lepa Danijela, imas ti dovoljno godina pred sobom da zaradis lovu. A imas i potencijal, sto je dodatni plus. Dakle, opusti se. Amerika je mocna zemlja, naci ces ti neki poslic dok se situacija sa tenisom ne dovede do zadovoljavajuceg nivoa. Izgleda da je zadnje vreme doslo kad od svih ljudi na svetu ja moram da branim Nola. Smehoteka.

polupismeni

pre 4 godine

(Alcale, 10. jun 2020 17:57)
Auu sta sve ima telefon i internet...

Pa bas Novak se buni protiv pandemije i pravila socijalne distance, okupljanja i takmicenja

aabb

pre 4 godine

Ne, ona teniserka, jedna od mnogih kojima treba da se pomogne nije ništa shvatila. Zato si ti sve shvatio čitajući iz "nepristrasnih" medija. Ćibe!
(bevita, 10. jun 2020 18:09)

O cemu pricas ti..Procitao sta je Novak rekao, procitao sta je ona rekla i zakljucio da ona uopste nije razumela sta je Djovak rekao..a vidim sad ni ti ne razumes sta sam rekao..kakvi nepristrasni mediji..procitaj ponovo i ti..

ultrasrbin

pre 4 godine

nike, 10. jun 2020 18:17

I onda ona nije sebicna. Znaci najbolji treba da doju u Ameriku, plate troskove, ne treniraju 2 nedelje, igraju u neprirodnim uslovima i rizikuju povredu. Oni treba sve da zrtvuju da bi ona mozda uzela neke pare-bas cura zrelo razmislja.

Duk@

pre 4 godine

E Nole Nole pokusavas da menjas pravila kako donese na vrhu mocnici u tenisu zakon, mislis sto si slavan i dobar u tom sportu imas para nad parama , ja da sam na tvome mestu da se neslazem ja nebi igrao tenis neko vreme, dok neprodje ova bolest . cuvaj sebe i nemoj da se nerviras ako mislis da budes zdravog razuma.pozdrav iz Arizone USA

Vojkan

pre 4 godine

Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?
(Џорџ, 10. jun 2020 18:33)

Pa gde je problem? Ne odgovaraju mu uslovi-odustane od turnira i zdravo.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Prvo nek organizatori US opena obezbede da nema karantina tj da karantin bude u par hotela za tenisere i da obezbede treninge. Ako to nema onda je turnir budalastina.
Tim valjda treba da bude bar sastavljen od trenera i fizioterapeuta dok ne znam kako ide sa sparingom.
I mozda treba prepoloviti broj ucesnika i trajanje turnira jer seviobako sve zavrsi u Top 10.

nike

pre 4 godine

ultrasrbin, 11. jun 2020 14:51)

Ne znam sta si me razumeo , ali to sam ustvari i ja rekao.
Sta ih briga za svetu trojicu, neka igraju bez njih , samo se to ne zove grand slem nego challenger. Koji ce vlasnik turnira da da nagradni fond 50 mil.dol da gleda ovu, ako mu ne igraju top 3 all time. Niti ce moci te pare da mu se vrate.

Eto

pre 4 godine

U pravu je. Al Srbima nije bitno to, već ko je rekao i da li je to u suprotnosti sa Novakovin rečima.

A najglasniji su oni koji su Novaka pljuvali kad se povredio i ispao iz prvih 10.

To se zove licemerje...

bevita

pre 4 godine

Ova uopste nije shvatila sta je Novak rekao...Polako, procitaj jos par puta pa ako i dalje mislis isto, konsultuj se sa nekim malo pametnijim..
(aabb, 10. jun 2020 17:55)

Ne, ona teniserka, jedna od mnogih kojima treba da se pomogne nije ništa shvatila. Zato si ti sve shvatio čitajući iz "nepristrasnih" medija. Ćibe!

Danica

pre 4 godine

ko je ova nebitna individua?!
(sima, 10. jun 2020 19:36)

A sta, Djokovic je možda pametniji? Obrazovaniji? Po čemu bi Djokovič bio bitan za davanje bilo kakvih izjava?

Sasha

pre 4 godine

Mislim da je ovo razlog zasto je Djokovic relativno nepopularan, obzirom na svoj plasman. Jednostavno govori uvek ono sto je "ispravno". Isto kao i njegovo ponasanje, pokusava da bude "lajkable" i jednostavno nema karakter. Zato ljudi fole Nadala i Federera, jasno je koga i sta predstavljaju. I ne javljaju se za stvari za koje ih niko ne pita, sto je najbitnije.

Milan Indjija

pre 4 godine

Pitam se samo zasto komentatori ovde automatski staju na stranu Djokovica u bilo kojoj diskusiji sa njegovim kolegama i koleginicama iz sveta tenisa. Mnogi i ne procitaju tekst do kraja i automatski se ustreme na drugu stranu, iako veze sa tematikom nemaju. Zar mislite da je Nole drugi Isus pa da je bezgresan? Manite se toga. Koliko god ga postovao, imao je izjava i poteza koji mu ne sluze za ugled. Kao i svi ostali.

kobac

pre 4 godine

Neka mi neko objasni, ko se razume u tenis. Za šta dobijaju milione dolara. Pa taman da serviraju lopticu i da se vrti pet minuta u vazduhu i da brzinom svetlosti nastavi dalje... zašto milioni???
Pa koliko onda treba da košta nastup jednog vrhunskog instrumentaliste, milijarde?
O ozbiljnijim delatnostima ne smem ni da razmisljam. Bilioni.

Dott

pre 4 godine

Danijela, kao prvo, nije rekao da nece da igra, vec da ocekuje neke ustupke, olaksice ako ces bolje razumeti, npr da budu u karatinu 7 dana. Veoma je tesko ne igrati 2 nedelje pred turnir.
Kao drugo, sto ti nisi zaradila 150 miliona, ko ti je kriv?

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...ih, naježio se od sramote. Molite se Bogu da vam ne demoliraju taj stadion do septembra, kako ste krenuli da tonete u socijalni kolaps.

Alcale

pre 4 godine

auuu šta sve hoda i ima pravo glasa..

1. Nije Novak smislio pandemiju a ni pravila socijalne distance, masovnih okupljanja i takmičenja
2.Ako je njemu lako jer je zaradio 150 ili koliko već, milijona, eto zaradi i ti pa će ti biti lako!

Vojkan

pre 4 godine

Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?
(Џорџ, 10. jun 2020 18:33)

Pa gde je problem? Ne odgovaraju mu uslovi-odustane od turnira i zdravo.

Nebojša

pre 4 godine

Već su malo dosadni sve živo što on kaže tumači ko kako hoće siguran sam da on nema ništa protiv održavanja turnira pogotovo kada juri jako bitne rekorde već mu se ne sviđaju uslovi koje oni traže pa valjda ima pravo na to zar se Amerikanci ne diče time da svako ima pravi na svoje mišljenje sloboda govora ovo ono.

Goran Loznica

pre 4 godine

Već su malo dosadni sve živo što on kaže tumači ko kako hoće siguran sam da on nema ništa protiv održavanja turnira pogotovo kada juri jako bitne rekorde već mu se ne sviđaju uslovi koje oni traže pa valjda ima pravo na to zar se Amerikanci ne diče time da svako ima pravi na svoje mišljenje sloboda govora ovo ono.
(Nebojša, 10. jun 2020 17:47)

Druze, je li toliko tesko staviti koji zarez ili podeliti u par recenica, zar zaista toliko se nema volje? Boli me glava pokusavajuci da citam ovakav komentar :-)

bojko

pre 4 godine

U pravu je. Al Srbima nije bitno to, već ko je rekao i da li je to u suprotnosti sa Novakovin rečima.

A najglasniji su oni koji su Novaka pljuvali kad se povredio i ispao iz prvih 10.

To se zove licemerje...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Eto, 10. jun 2020 17:53)

U pravu si....ima Novak pravo da iznese svoje mišljenje, ali, valjda, i ova devojka ima pravo na svoje mišljenje, pa makar bilo suprotno Novakovom. Inače, ništa strašno nije rekla, sasvim korektno i pristojno je izrazila svoje neslaganje sa Novakom u vezi US Opena.

aabb

pre 4 godine

Ova uopste nije shvatila sta je Novak rekao...Polako, procitaj jos par puta pa ako i dalje mislis isto, konsultuj se sa nekim malo pametnijim..

MareCar

pre 4 godine

Kakvi smo mi ljudi! Kazete sto nije ona zaradila 150 miliona, ko joj je kriv. Zar zbog toga nema pravo da kaze svoje misljenje? Kada vam gazda/tajkun smanji platu i kaze vam, ko vam je kriv, sto niste vi zaradili firmu, nemojte da se bunite. Vi ste znaci krivi sto niste zaradili, pa onda cutite. Sto i komentare pisete kad niste milioneri?

Kikujiro

pre 4 godine

Kakvo licemerje, ko tebi brani da igraš, igraj i uzmi pare, šta tebi smeta Djoković, US Open će se održati i bez Novaka, Feda i Nadala, i za onog Evansa ili kako se već zove još bolje , eto ti šanse da umeš velike pare, ako Novak ili Nadal ne žele da igraju oni šta nemaju pravo na to, zamisli molim te kakva dvoličnost, zamisli dve nedelje spavaš na aerodromu i onda posle nekolliko dana igraš na US Open, povrediš se i završiš karijeru. Zamisli ti si u punom trenažnom procesu, onda prekineš na 14 dana sve fizičke aktivnosti i onda posle nekoliko dana bum bum. Najviše bih voleo da svi iz prvih 10 otkažu i kod m. i kod ž. kakav bi to šou-tajm bio, najgledaniji US open u istoriji.

Duk@

pre 4 godine

E Nole Nole pokusavas da menjas pravila kako donese na vrhu mocnici u tenisu zakon, mislis sto si slavan i dobar u tom sportu imas para nad parama , ja da sam na tvome mestu da se neslazem ja nebi igrao tenis neko vreme, dok neprodje ova bolest . cuvaj sebe i nemoj da se nerviras ako mislis da budes zdravog razuma.pozdrav iz Arizone USA

оће то

pre 4 godine

Оношто се каже - “плавуша”. Па није Ђоковић организатор УС опена и не одлучује он о томе да ли ће се играти. Човек само реално сагледава ситуацију и износи потпуно реално и аргументовано мишљење. Каква је ту “контрадикторност” са његовим ставовима о помоћи угроженим колегама? Није ова баш скроз у винклу.

čivijaš

pre 4 godine

Ako ne može da se igra u Americi neka se igra gde nema Corone u Kini Australiji možda u Evropi od 15.avgusta.
Za novac neka traži od Federera koji je zaradio 106 miliona a Novak je dao najviše od svih sportista 3miliona i više.

???

pre 4 godine

Neka mi neko objasni, ko se razume u tenis. Za šta dobijaju milione dolara. Pa taman da serviraju lopticu i da se vrti pet minuta u vazduhu i da brzinom svetlosti nastavi dalje... zašto milioni???
Pa koliko onda treba da košta nastup jednog vrhunskog instrumentaliste, milijarde?
O ozbiljnijim delatnostima ne smem ni da razmisljam. Bilioni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kobac, 10. jun 2020 18:15)
Kaže se milijarde, to prvo, a drugo milione zaradjuju zato što od njih organizatori obrću stotine miliona, kakve veze ima instrumentalista sa bilo čim, Bože gospode ne komentarišem nikad ali ovo je bilo toliko glupo i besmisleno da sam morao

gunner

pre 4 godine

Pa zaradio je, niko mu nije poklonio. Moze i ona da zaradi, ko joj brani? A da, svi bi da mlate bezveze lopticu, a da dobijaju silne pare. Ako nisi dovoljno dobar nadji zanimanje gde ces biti placen.

dd

pre 4 godine

sve vise ce biti napada na Novaka,bilo sta da kaze ili uradi nece biti dobro bez obzira i ako je u pravu,zamerio se farmaceutskoj ......!i kao obican covek nema pravo da iznosi svoje privatne stavove u javnost jer ga odma napadaju,svaki covek ima pravo na svoje misljenje,a ova teniserka kada uradi 10% od onoga sto je uradio Novak imace pravo da ga kritikuje,ako je neko pomagao onda je to Novak,puno je para poklonio i pomogao,dao je 2mil evra Srbiji i Italiji za opremu protiv korone,a gde su one pare sto je davao na dobrotvornim vecerama za decu sveta,i siromasne ljude...i jos mu namecu da ne placa porez u Srbiji???skinite se bre coveku sa grbace!!!svi bi hteli njegove pare!!!

Џорџ

pre 4 godine

Ево шта је Новак изјавио.
"kada sletite na američko tlo morate da budete 14 dana u karantinu. Za većinu tenisera, uključujući i mene, ne bi imali pristup terenima i ne biste imali mogućnost da trenirate. To je nešto što je poprilično nezamislivo u ovom trenutku. Ne biste ni imali pristup Menhetnu, morali biste da spavate u hotelu na aerodromu. Imali biste jednu osobu koja bi sa vama dolazila u klub, ne bi bilo publike, ne bi bilo medija... Poprilično ekstremni uslovi u kojima bi se igrali, ja ne znam da li je to održivo."
Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?

Mikii

pre 4 godine

Lepa Danijela, imas ti dovoljno godina pred sobom da zaradis lovu. A imas i potencijal, sto je dodatni plus. Dakle, opusti se. Amerika je mocna zemlja, naci ces ti neki poslic dok se situacija sa tenisom ne dovede do zadovoljavajuceg nivoa. Izgleda da je zadnje vreme doslo kad od svih ljudi na svetu ja moram da branim Nola. Smehoteka.

Владимир

pre 4 godine

Још једна особа у низу која очигледно "обожава" Новака и која је само чекала прилику да га нападне али да све то лепо "спакује".
Никада нема савршеног решења, већ неко које је боље од осталих. Сада мислим на ту идеју да се помогне осталим тенисерима, и опет је пуно њих нападало из својих себичних разлога. Искрено, не знам шта ћему то зезање. Нека се лепо свима захвали, поптуно повуче са те функције и сасвим посвети тенису и својој игри.

Petra

pre 4 godine

Pa koje tebi branio da zaradis,covek je zasluzio svaki cent tako da odbijte sa ovakvim stavovima,idi pa igraj i zaradi....a ne bi bio na vrhu da nema ceo tim iza sebe to je formula pored talenta i rada da se opstane na vrhu

BRE!!!

pre 4 godine

Pa nije ukrao i nije on kriv sto je osvajao titule kada je fond ogroman, a za pobjednika nagrada nikad veca. Mogao sam i ja tako da sam imao talenta, ali nisam i dzaba.

bg

pre 4 godine

Teniseri su rodjeni bogati neće oni biti gladni. Ne može svako da se bavi tenisom...treba mnogo para za treninge, akademije na Floridi i sl.
Aristokratski sport.

polupismeni

pre 4 godine

(Alcale, 10. jun 2020 17:57)
Auu sta sve ima telefon i internet...

Pa bas Novak se buni protiv pandemije i pravila socijalne distance, okupljanja i takmicenja

my way

pre 4 godine

Није Новак рекао ништа контрадикторно. Све везано за слабије рангиране тенисере стоји и треба им помоћи када им је месецима укинут извор прихода. Међутим, тачно је и то што је рекао за УСО. Док су карантинске мере за све који допутују у Америку на снази заиста је тешко незамисливо одржавање тирнира. Дотична гђица Американка би морала и ту другу страну приче да има у виду и мало спусти лопту.

ccc?

pre 4 godine

Cisto lupetanje ove devojke. Za razliku od nje koja zivi u Americi, nece imati karantin i nema sansi da osvoji USAO, ona ocekuje da Novak igra a on ide na svaki turnir da ga osvoji, da bude 14 dana u karantinu i da igra na mogucih 5 setova? Razlika je tome da se veliki igraci blamiraju kada izgube, posebno rano na turniru, a njoj je sve jedno. Bitno je da zaradi neke pare? Nema tu problema, neka ona igra ali neka ne prica o Novaku nego o organizatoru turnira. Velika imena iz Evrope nece igrati.

Vazda isto

pre 4 godine

Nista nije lako, a posebno nije lako zaraditi 150 miliona baveci se sportom. Makar bi to jedna teniserka trebala da zna, ili mozda stvarno ne zna, jer ne zna kako je doci u poziciju da igras za najveci novac. Pa kada vec ne zna, za to je potrebno djetinjstvo izgubiti, dobar dio zivota posvetiti. Ne treba nikome da uz sve to, jos spava po kakvim rupetinama i ulazi u bespotrebne karantine.

nike

pre 4 godine

(Kikujiro, 10. jun 2020 17:55)
Pa toga se ona i plasi, ako otkazu najbolji ovi ce otkazati US open.
To je valjda zbog one ravnopravnosti u zaradama i privlacenju publike .

aabb

pre 4 godine

Ne, ona teniserka, jedna od mnogih kojima treba da se pomogne nije ništa shvatila. Zato si ti sve shvatio čitajući iz "nepristrasnih" medija. Ćibe!
(bevita, 10. jun 2020 18:09)

O cemu pricas ti..Procitao sta je Novak rekao, procitao sta je ona rekla i zakljucio da ona uopste nije razumela sta je Djovak rekao..a vidim sad ni ti ne razumes sta sam rekao..kakvi nepristrasni mediji..procitaj ponovo i ti..

Sarkazam

pre 4 godine

US Open je kao i sve sto dolazi iz USA ovih dana toliko pristrasan prema nekim glupostima da je postao izmesten i neprirodan. Neci ni Nadal doci pa eto moze sad titulu da uzme neko ko nije iz Big 3. To su mozda i pokusavali sve vreme, jer oni stalno rade takve stvari na ustrb tenisa...

123

pre 4 godine

Smesan komentar. Zivi u USA , ne mora nigde da putuje, ne mora da bude u karantinu 15 dana bez mogucnosti da trenira i onda ocekuje od drugih da to rade? A njima je lako jer imaju novac? Ja bi je pitao da li bi ona to radila a da je vrh u tenisu? Njoj je sve jedno da li ce da izgubi u drugom kolu, zaradice pare. Ali neko ne zeli da se blamira i gubi nego da osvoji turnir. Uz sve mora da prodje kroz te rigorozne uslove? Ja bi rekao, lako je njoj da prica takve price. Nece puno da je kosta put, u svojoj je zemlji. Da li bi igrala da mora da dodje u Evropu, plati avijon i onda bude 15 dana u karantinu?

eto

pre 4 godine

@kobac...kad gledas NAJBOLJE NA SVETU uzivo- postane ti jasnije zasto “to” kosta...a ti, ako ne shvatas ili ne prihvatas= pa ok, sto te to toliko zulja? Kapiras da je neko NAJBOLJI na svetu u svom poslu? Zasto hoces da ga svedes na nekakav “prosek”’ili sta vec...

Milan_PT

pre 4 godine

Sestro draga,

1) Neće organizatori US Opena otkazati taj turnir zbog mišljenja Novaka Đokovića
2) Tvoj paranoični stav da će sad zbog njegovog mišljenja i svi drugi da otkazuju nastup, je totalno besmislen. Svako odlučuje za sebe.
3) Mnogo teži udarac organizaciji ovog GSa je odustanak Federera zbog povrede. Da li ćeš da napadneš i njega zato što se povredio u trenutku kad to organizatorima nikako nije odgovaralo?
4) Svaki igrač ima svoj sistem. Tebi je dovoljan jedan trener, Kirjosu ne treba ni on, ali većina profesionalnih tenisera imaju timove od 3-4 čoveka. Prisiljavati protivnike da menjaju svoj stil priprema, samo zato što to odgovara američkim teniserima, je nefer.
5) Trebalo bi da shvatiš da će samo strani teniseri biti u karantinu, koji je opisan kao polu-zatvor. Amerikanci neće. Nefer je od strane bilo kojeg Amerikanca da kritikuje strance kojim se takvi otežani uslovi ne sviđaju.
6) Pošto će strancima biti onemogućeno ili znatno otežano da treniraju tokom ovih 14 dana karantina, zašto nisi predložila da se treninzi zabrane i Amerima?
7) A mogla si i da predložiš da ove godine US Open promeni ima i postane Zatvoreno prvenstvo SAD, pa da svi budu srećni. Tad bi neki Amerikanac konačno i osvojio ovaj turnir...

BaneBl

pre 4 godine

Pa da a on iz New Yorka sigurno. Pa kolkko shvatam on je rekao u takvim uslovima ako ustani da je tesko da ce se odrzati. Nije prica o broju ljudi u timu nego da treba da se bude i izolaciji 14 dana bez treniranja? Pa sta da ocekujes da postignes?

xdc

pre 4 godine

@Kobac
Ako shvatas zasto Kardashiabke zaradjuju i vise od Novaka i Federera zajedno onda ces i da shvatis zasto vrhunski violinista zaradjuje dosta manje od tenisera. Ovako ne vredi da ti se objasnjava.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Prvo nek organizatori US opena obezbede da nema karantina tj da karantin bude u par hotela za tenisere i da obezbede treninge. Ako to nema onda je turnir budalastina.
Tim valjda treba da bude bar sastavljen od trenera i fizioterapeuta dok ne znam kako ide sa sparingom.
I mozda treba prepoloviti broj ucesnika i trajanje turnira jer seviobako sve zavrsi u Top 10.

Pravo

pre 4 godine

Pa svako ima pravo da se izjasni. I Nole i ona. Jeste dobro imati razna misljenja, na osnovu kojih ce organizatori i doneti odluku. Ako im ne dodju glavne zvezde, mozda turnira ne bude. A sit gladnom ne veruje, to je poznata stvar.

Nina

pre 4 godine

Који то тенисер, спортиста може да прихвати да 14 дана пред велико такмичење не може да тренира??? Какав је то план!?
Наравно, Американцима то није проблем јер они не морају у карантин... А ова гђица је Америка, зар не? Шта је себично ако то није?
(Џорџ, 10. jun 2020 18:33)

Pa gde je problem? Ne odgovaraju mu uslovi-odustane od turnira i zdravo.
(Vojkan, 10. jun 2020 19:11)

Pa on ce to i uraditi ako uslovi budu takvi, al uradice to i Nadal i mnogi drugi top teniseri pa ce organizatori sami ukinuti turnir i to ovoj gospodjici ne ide u prilog. Novak je rekao sta je realno, ocekivati od vrhunskih tenisera da rizikuju povrede na turniru gde se igra na 3 dobijena seta (posto prakticno nece biti u treningu 14 dana) je apsurd, a ona se uhvatila onog poslednjeg dela gde je on pomenuo da se vodi samo jedna osoba iz strucnog tima, sto je tipicno spinovanje- Organizatori ako hoce turnir MORAJU ili cekati da se ukinu mere obaveznog karantina ili naci nacina da teniserima omoguce da TRENIRAJU tih 14 dana. Uostalom lako je njoj govoriti, ona bi da ostale teniserke sede u sobi u hotelu a ona da bude u treningu pa da mozda i primirise finalu, osvojiti nece jer ima boljih teniserki koje su u USA od nje.

ultrasrbin

pre 4 godine

nike, 10. jun 2020 18:17

I onda ona nije sebicna. Znaci najbolji treba da doju u Ameriku, plate troskove, ne treniraju 2 nedelje, igraju u neprirodnim uslovima i rizikuju povredu. Oni treba sve da zrtvuju da bi ona mozda uzela neke pare-bas cura zrelo razmislja.

nike

pre 4 godine

ultrasrbin, 11. jun 2020 14:51)

Ne znam sta si me razumeo , ali to sam ustvari i ja rekao.
Sta ih briga za svetu trojicu, neka igraju bez njih , samo se to ne zove grand slem nego challenger. Koji ce vlasnik turnira da da nagradni fond 50 mil.dol da gleda ovu, ako mu ne igraju top 3 all time. Niti ce moci te pare da mu se vrate.