Tenis 47

Utorak, 26.11.2019.

15:10

Cirijak: Ne razumem šta je bila Novakova politika

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima Rumunije, Jon Cirijak, kaže da mu nije jasna politika koju je tokom ove sezone vodio drugi teniser sveta Novak Đoković.

Cirijak: Ne razumem šta je bila Novakova politika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

bradina

pre 4 godine

Pamtim Cirijaka iz vremena Bore Jovanovica i Nikole Pilica i nemam bas pozitivno misljenje o njemu jer je tada bio u paru sa Nastaseom bas poput mrguda,stalno se nesto bunio i protestovao.Protiv Novaka ima mnogo sto sta ali mu ne moze zaboraviti onu opasku o "plavoj sljaci" i Novakovog odustajanja od tog turnira gde je on bio direktor.Cirijak tada,dok je igrao a i sada kad direktorise. uvek je imao problema prema igracima Juge,sad preneo na Srbiju i Novaka,zivi u Spaniji pa je normalno da se slihta Nadalu.Gde je bio proteklih godina dok je Novak dominirao i mleo Nadala ko prosli put u Melburnu!?Samo se pitam....

Prognoza

pre 4 godine

Moja prognoza za ovu 2019 godinu što se tiče nominacija:
Najomiljeniji od fanova: Federer
Edberg premija: Nadal
Novajlija godine: Sinner

Predosećam da bi moglo tako biti.

Slobodan

pre 4 godine

Po meni, covjek je u pravu. Tenis je sport bogatog zapada i on nema sta da se mjesa. Ali, Novaku niko ne brani da se koncentrise na igru, te ako moze, obori rekorde kojima je tako blizu. Ja bi volio da pored njegovog imena stoji najbolji u istoriji, a ne promjenio teniska pravila.

Deki 45

pre 4 godine

Srbija je mala zemlja rece Cirjak! Pa to znaci ako si iz teritorijalno male zemlje, cuti! A nije ga sramota sto su preko njegove "velike zemlje", leteli avioni Nato pakta i ubijali nasu decu!
(Mira, 27. novembar 2019 09:05)

Da, promena sistema takmičenja u Dejvis kupu i bombardovanje od pre 20 godina baš imaju dodirnih tačaka...

milenko

pre 4 godine

Objavljene nominacije za najbolje tenisere na ATP-u, Đokovića nema apsolutno nigde, ali se jedan Srbin provukao u listu!
(Labud, 27. novembar 2019 16:16)

hahaha sad sam video, nema Nola među nominovanima. Za Stefan Edberg nagradu nominovani su Tim, Švarcman, Nadal i naš Rodžer. Kecmanović je u kategoriji za one koje si ušli u top 100 u 2019.

Mira

pre 4 godine

Srbija je mala zemlja rece Cirjak! Pa to znaci ako si iz teritorijalno male zemlje, cuti! A nije ga sramota sto su preko njegove "velike zemlje", leteli avioni Nato pakta i ubijali nasu decu!

Milan_PT

pre 4 godine

Ove besmislene optužbe na račun Novaka treba prvenstvo gledati kroz činjenicu da Cirijakov Masters u Madridu Novak preskače kad god može, a to nije dobro za Cirijakov biznis. Što se tiče Novakovih mogućnosti da sam donosi odluke, one su ravne nuli.
Treba videti kako je organizovano Veće igrača:
The 12-member ATP Player Council delivers advisory decisions to the Board of Directors, which has the power to accept or reject the Council's suggestions. As of August 8th, 2019, the Council consists of four players who are ranked within the top 50 in singles (Kevin Anderson - Vice-President, Rafael Nadal, John Isner, Sam Querrey), two players who are ranked between 51 and 100 in singles (Yen-Hsun Lu and Vasek Pospisil), two top 100 players in doubles (Jurgen Melzer and Bruno Soares), two at-large members (Novak Djokovic - President and Roger Federer), one alumni member (Colin Dowdeswell), and one coach (which is currently vacant following the resignation of Daniel Vallverdu).
Jasno je da je Novak samo 1 od 12 igrača koji zastupaju ostale igrače. Njegova moć je ista kao i ostalih 11, samo što kao predsednik veća ima nešto veći uticaj od drugih.
A pritom je DC u nadležnosti ITF, a ne ATP, a na odluke ITFa Novak tek nema uticaja.
Za povećanje nagrada u prvim kolima jeste kriv Novak, koji se godinama zalagao da i igrači van Top50 počnu da uzimaju pristojnije pare za potrebe njihovih timova. Ali sad je to dovelo da se i bolesni igrači prijavljuju samo da bi uzeli pare od prvog kola.

Ispravka

pre 4 godine

@Marija, Noletu nedostaje nešto što ova dvojica imaju (naročito Švajcarac), a što Nole nema. A to je harizma. I medju igračima i medju odgovornim ljudima u ovom sportu itd...
Ne treba detaljisati, znate i sami da je tako.
Pogledajte Laver Cup, kad Švajcarac nešto organizuje to štima od samog početka, uvek ulaznice rasprodate za nekoliko sati, svi hoće da učestvuju.
Toliko o sposobnosti organizovanja.

Ima poštovanje od strane svih, a ima i harizmu, ne kažu bez razloga da on ne igra tenis, on je tenis (globalno).
E sad vi mozete navijacki odgovoriti, ali ovo su cinjenice.
Peace & love

Marija

pre 4 godine

Ima Nole dara za politiku (više od Rodžera, a svakako više od Rafe). Slobodniji je, otvoreniji, komunikativniji, dominantniji, prodorniji, snalažljiviji, fleksibilniji, manje osetljiv... Mislim da mu stoji diplomatija, kao i sportska organizacija. Uopšte me ne čudi što je baš on najglasniji i najaktivniji u zagovaranju reformi i sprovođenju raznih svojih ideja u delo. Verujem da će do kraja igračke karijere proširiti svoj uticaj u ATP-u i ITF-u i da će, ako to bude želeo, tamo naći svoje mesto. I Rodžer bi tu imao šta da kaže, ali njega će mediji verovatno odma' pokušati da vrbuju za stručnog saradnika/konsultanta (na umu mi je nešto poput uloge koju Roni O'Saliven ima na Eurosport-u) ili nešto slično - samo da je vidljiv. Pošto je on najpopularniji teniser ikada, svi će želeti parče njega čak i kad se penzioniše. Pitanje je jedino da li je njemu toga dosta, i da li će želeti mirniju penziju. Negov uticaj je u svakom slučaju drugačije prirode. Rafa će se, verujem, potpuno posvetiti svojoj akademiji. Mislim da mu je i dan-danas neprijatno u medijima, a u petljanju s birokratijom tek nema šta da traži, to baš nije za njega.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Ovaj lik je devedesetih postao multi milioner a posle i milijarder nakon sloma komunizma u Rumuniji koja je bila najblaze receno u rasulu,a kako je dosao do bogatstva u takvoj zemlji,sigurno ne legalnim putem,a sto se tice tenisa ovaj lik uopste nije kompetentan da bilo koga komentarise a kamoli Noleta,Rafu i Federera!.

Miloš_NS

pre 4 godine

Dosadni su već svi sa tim "Novak dolazi iz male zemlje". Federer takođe dolazi iz male zemlje pa se to u medijima nikada naročito ne naglašava. Ili svi misle da je Federer Englez???

Cile Mile

pre 4 godine

Očigledno je da treba da se bavi politikom zbog ovakvih "stručnjaka" koji dele sportiste na one iz malih i one iz velikih zemalja, omiljene i manje omiljene sportiste, one koji puno zarađuju i one koji ne zarađuju... A tenis je sport o kome možemo da mislimo šta hoćemo, ali teniseri zaslužuju samo poštovanje, i to svi bez izuzetka.

Goran

pre 4 godine

Pa u njegovoj izjavi se da naslutiti da ima nesto s Novakom: Em je gladan uspjeha jer dolazi iz male zemlje(pa kolika je Svicarska, iako ce neki reci da nije rijec o povrsini i stanovnicima )em je upropastio 120g star sistem ,em na pitanje o "trojci"on se divi Nadalu i Federeru??!!

ferdinand

pre 4 godine

@,ferdinad
za tebe sam doktor nauka ali sa pravim doktoratom;)
izadji iz tmine svog sobicka ..skupljaj lovu narednih 10- 15 godina i odi negde ali dalje od trougla pefkohori budva dubai;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:54)

Priznajem druže, stvarno imaš doktorat sa sve tim "odi". Bravo, zaista! Povrh doktorata imaš i ultrasens darovitost pa ti se "javlja" tmina mog sobička, da treba da skupljam lovu 10-15 godina itd... Stvarno su nam potrebni ljudi kao ti!

Milan

pre 4 godine

Pa Cirijaku niko nije bolje od tebe demonstrirao koliko je novac važan u tenisu ti si se tu najbolje pokazao pa nemoj drugima zamerati.

Zoran

pre 4 godine

1970. za prvo mesto na Wimbldonu 100$.

Kako sportista iz jedne Rumunije sedamdesetih godina prošlog veka uspe da sa 100 zarađenih $ postane milijarder(da,da... Dobro ste čuli - milijarder)??? Domnule Jon, molim Vas da postavite tutorijal na Yu Tube!

Da da

pre 4 godine

,,Nije sve u novcu" reče čovek koji i ne zna ni koliko novca ima..Što ti nisi radio to što si radio za kikiriki nego si se nafatirao para i sad nešto pametuješ.

ljAXE

pre 4 godine

Odgovor se sam namece. Hteo je da gospodu poput vas koji su isisali sve iz tenisa skloni u stranu a da posteni, vredni i marljivi dodju umesto vas. Tenis je toliko skup sport da je za siromasnu decu skoro nemoguc put do vrha. Osim u nekim koincidencijama koje se na nivou statisticke greske.

djilkoš

pre 4 godine

Aleksandre, tvoj najveci problem verovatno je sto ne mozes da se setis ni sta je juce bilo.
Kako mozes da tvrdis da Novak vise nije borac? Pa nema ni 4-5 meseca da je Novak priustio celom svetu mec koji ce verovatno uci u legendu (ako vec nije) u kome je odbranio 2 mec lopte i pobedio (za sada) najveceg igraca svih vremena?!?
Dosadili su mi vise ti komentatori koji svako malo, a evo vec preko 10 godina tvrde da je Novak gotov, nije vise borac i slicno. A on se uvek vrati i zapusi vam svima usta.
Poraz je sastavni deo sporta, povrede isto i smo onah koji se nikada nije bavio sportom moze da ocekuje da jedan sportista pobedjuje u svakom mecu, nedeljama, mesecim i godinama.

*

pre 4 godine

" Ipak, sada je sve u novcu. Sada gubitnik u prvom kolu Vimbldona zaradi 50.000 dolara, što nije u redu. Kada sam ja osvojio Rolan Garos sa Ilijeom Nastaseom 1970. godine, dobio sam sto dolara! Sada nema granica. "

Ovo izjavi čovek težak bar milijardu €, što je uredu. Kada bi se on pitao ostali bi imali samo za vodu, i to ne za tuširanj, samo za piće.

Aleksandar

pre 4 godine

Hteli to da priznamo ili ne Novak je treći teniser na listi najboljih tenisera svih vremena.
Ono što ne valja je to što više nije borac kakav je bio najveći deo karojere.
Federer i Nadal to još uvek jesu i ako su stariji od njega.Oni više žele pobede.
Federer je neprevaziđeni umetnik,Nadal neprevaziđeni ratnik a Novak tehnički perfekcionista.

Турчине на ку.чине

pre 4 godine

hahaha..novak kao i vecina srbalja boluje od pekar lekar apotekar sindroma koji se strucno zove Dening- Krigerov sindrom;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:28)

Кад башибозук користи реч "стручно". Комедија.

Djoksa

pre 4 godine

Novak je pokušavao nešto da promeni u DK. I sve mu je smetalo, bilo koji termin za DK koji bi ponudio ITF nije mu bio dobar. Pa mu je onda smetao format takmičenja, sam je tražio pre 3-4 godine da to bude jedan turnir. Kad se podvuče crta može se izvući samo jedan zaključak. Nije mu se igrao i ne igra mu se DK. Ustvari, mnogo tačnije, smeta mu što je uslov za igranje na OI igranje DK. Da nije tako, nikad ga ne bi ni igrao.

ferdinand

pre 4 godine

hahaha..novak kao i vecina srbalja boluje od pekar lekar apotekar sindroma koji se strucno zove Dening- Krigerov sindrom;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:28)

Pročitao nešto o nekom sindromu na wikipediji i sad ovde pametuje...Sačuvaj bože.

borkes

pre 4 godine

A Vi ste, gospodine Cirijak, stavili svojevremeno plavu šljaku u Madrid kako bi gledaocima ulepšali događaj a na da bi privukli sponzore?
Idemo dalje.

kuste

pre 4 godine

@,ferdinad
za tebe sam doktor nauka ali sa pravim doktoratom;)
izadji iz tmine svog sobicka ..skupljaj lovu narednih 10- 15 godina i odi negde ali dalje od trougla pefkohori budva dubai;)

Slike su za zid

pre 4 godine

Cirijak, provereni borac za sportska načela! Naravno da je sve biznis. Meni više smeta što Novak zbog borbe za što bolje uslove za sve tenisere, nije imao dovoljan fokus na sopstvenu sezonu.
Što se Dejvis kupa tiče, razumem ja šta je tradicija. I sam sam po prirodi tradicionalista. Možda bi se trebalo pozabaviti time da Dejvis Kup dobije neku bolju formu (u smislu da se mečevi igraju po starom principu 2+1+2), ili da se uključi više igrača u tim pa da bude nešto sličnije stonom tenisu, ali sam format takmičenja nalik fudbalskom SP, je mnogo bolji, i prihvatljiviji za one najbolje tenisere. Svima je u interesu da najbolji zastupaju svoje zemlje. Po starom formatu, to poslednjih godina najčešće nije bio slučaj.

lalo

pre 4 godine

CIrijak je star besan i zavidan. Kaze zaradio sam 1970 te za Roland Gaross 100 $ a sada suu nagrade u nebesima. Neka pogleda siru sliku koliko su zaradile kladionice tv kompanije markentiske firme od danasnjeg Gand Slemaa u pitanju su destine milijardi dolara. Pa onda i neposredni proizvodjaci igraci moraju da dobiju svoj srazmerni deo.

borkes

pre 4 godine

A Vi ste, gospodine Cirijak, stavili svojevremeno plavu šljaku u Madrid kako bi gledaocima ulepšali događaj a na da bi privukli sponzore?
Idemo dalje.

lalo

pre 4 godine

CIrijak je star besan i zavidan. Kaze zaradio sam 1970 te za Roland Gaross 100 $ a sada suu nagrade u nebesima. Neka pogleda siru sliku koliko su zaradile kladionice tv kompanije markentiske firme od danasnjeg Gand Slemaa u pitanju su destine milijardi dolara. Pa onda i neposredni proizvodjaci igraci moraju da dobiju svoj srazmerni deo.

ferdinand

pre 4 godine

hahaha..novak kao i vecina srbalja boluje od pekar lekar apotekar sindroma koji se strucno zove Dening- Krigerov sindrom;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:28)

Pročitao nešto o nekom sindromu na wikipediji i sad ovde pametuje...Sačuvaj bože.

Slike su za zid

pre 4 godine

Cirijak, provereni borac za sportska načela! Naravno da je sve biznis. Meni više smeta što Novak zbog borbe za što bolje uslove za sve tenisere, nije imao dovoljan fokus na sopstvenu sezonu.
Što se Dejvis kupa tiče, razumem ja šta je tradicija. I sam sam po prirodi tradicionalista. Možda bi se trebalo pozabaviti time da Dejvis Kup dobije neku bolju formu (u smislu da se mečevi igraju po starom principu 2+1+2), ili da se uključi više igrača u tim pa da bude nešto sličnije stonom tenisu, ali sam format takmičenja nalik fudbalskom SP, je mnogo bolji, i prihvatljiviji za one najbolje tenisere. Svima je u interesu da najbolji zastupaju svoje zemlje. Po starom formatu, to poslednjih godina najčešće nije bio slučaj.

Турчине на ку.чине

pre 4 godine

hahaha..novak kao i vecina srbalja boluje od pekar lekar apotekar sindroma koji se strucno zove Dening- Krigerov sindrom;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:28)

Кад башибозук користи реч "стручно". Комедија.

djilkoš

pre 4 godine

Aleksandre, tvoj najveci problem verovatno je sto ne mozes da se setis ni sta je juce bilo.
Kako mozes da tvrdis da Novak vise nije borac? Pa nema ni 4-5 meseca da je Novak priustio celom svetu mec koji ce verovatno uci u legendu (ako vec nije) u kome je odbranio 2 mec lopte i pobedio (za sada) najveceg igraca svih vremena?!?
Dosadili su mi vise ti komentatori koji svako malo, a evo vec preko 10 godina tvrde da je Novak gotov, nije vise borac i slicno. A on se uvek vrati i zapusi vam svima usta.
Poraz je sastavni deo sporta, povrede isto i smo onah koji se nikada nije bavio sportom moze da ocekuje da jedan sportista pobedjuje u svakom mecu, nedeljama, mesecim i godinama.

Aleksandar

pre 4 godine

Hteli to da priznamo ili ne Novak je treći teniser na listi najboljih tenisera svih vremena.
Ono što ne valja je to što više nije borac kakav je bio najveći deo karojere.
Federer i Nadal to još uvek jesu i ako su stariji od njega.Oni više žele pobede.
Federer je neprevaziđeni umetnik,Nadal neprevaziđeni ratnik a Novak tehnički perfekcionista.

Djoksa

pre 4 godine

Novak je pokušavao nešto da promeni u DK. I sve mu je smetalo, bilo koji termin za DK koji bi ponudio ITF nije mu bio dobar. Pa mu je onda smetao format takmičenja, sam je tražio pre 3-4 godine da to bude jedan turnir. Kad se podvuče crta može se izvući samo jedan zaključak. Nije mu se igrao i ne igra mu se DK. Ustvari, mnogo tačnije, smeta mu što je uslov za igranje na OI igranje DK. Da nije tako, nikad ga ne bi ni igrao.

Zoran

pre 4 godine

1970. za prvo mesto na Wimbldonu 100$.

Kako sportista iz jedne Rumunije sedamdesetih godina prošlog veka uspe da sa 100 zarađenih $ postane milijarder(da,da... Dobro ste čuli - milijarder)??? Domnule Jon, molim Vas da postavite tutorijal na Yu Tube!

Milan

pre 4 godine

Pa Cirijaku niko nije bolje od tebe demonstrirao koliko je novac važan u tenisu ti si se tu najbolje pokazao pa nemoj drugima zamerati.

Cile Mile

pre 4 godine

Očigledno je da treba da se bavi politikom zbog ovakvih "stručnjaka" koji dele sportiste na one iz malih i one iz velikih zemalja, omiljene i manje omiljene sportiste, one koji puno zarađuju i one koji ne zarađuju... A tenis je sport o kome možemo da mislimo šta hoćemo, ali teniseri zaslužuju samo poštovanje, i to svi bez izuzetka.

Da da

pre 4 godine

,,Nije sve u novcu" reče čovek koji i ne zna ni koliko novca ima..Što ti nisi radio to što si radio za kikiriki nego si se nafatirao para i sad nešto pametuješ.

Miloš_NS

pre 4 godine

Dosadni su već svi sa tim "Novak dolazi iz male zemlje". Federer takođe dolazi iz male zemlje pa se to u medijima nikada naročito ne naglašava. Ili svi misle da je Federer Englez???

kuste

pre 4 godine

@,ferdinad
za tebe sam doktor nauka ali sa pravim doktoratom;)
izadji iz tmine svog sobicka ..skupljaj lovu narednih 10- 15 godina i odi negde ali dalje od trougla pefkohori budva dubai;)

*

pre 4 godine

" Ipak, sada je sve u novcu. Sada gubitnik u prvom kolu Vimbldona zaradi 50.000 dolara, što nije u redu. Kada sam ja osvojio Rolan Garos sa Ilijeom Nastaseom 1970. godine, dobio sam sto dolara! Sada nema granica. "

Ovo izjavi čovek težak bar milijardu €, što je uredu. Kada bi se on pitao ostali bi imali samo za vodu, i to ne za tuširanj, samo za piće.

Goran

pre 4 godine

Pa u njegovoj izjavi se da naslutiti da ima nesto s Novakom: Em je gladan uspjeha jer dolazi iz male zemlje(pa kolika je Svicarska, iako ce neki reci da nije rijec o povrsini i stanovnicima )em je upropastio 120g star sistem ,em na pitanje o "trojci"on se divi Nadalu i Federeru??!!

ferdinand

pre 4 godine

@,ferdinad
za tebe sam doktor nauka ali sa pravim doktoratom;)
izadji iz tmine svog sobicka ..skupljaj lovu narednih 10- 15 godina i odi negde ali dalje od trougla pefkohori budva dubai;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:54)

Priznajem druže, stvarno imaš doktorat sa sve tim "odi". Bravo, zaista! Povrh doktorata imaš i ultrasens darovitost pa ti se "javlja" tmina mog sobička, da treba da skupljam lovu 10-15 godina itd... Stvarno su nam potrebni ljudi kao ti!

Marija

pre 4 godine

Ima Nole dara za politiku (više od Rodžera, a svakako više od Rafe). Slobodniji je, otvoreniji, komunikativniji, dominantniji, prodorniji, snalažljiviji, fleksibilniji, manje osetljiv... Mislim da mu stoji diplomatija, kao i sportska organizacija. Uopšte me ne čudi što je baš on najglasniji i najaktivniji u zagovaranju reformi i sprovođenju raznih svojih ideja u delo. Verujem da će do kraja igračke karijere proširiti svoj uticaj u ATP-u i ITF-u i da će, ako to bude želeo, tamo naći svoje mesto. I Rodžer bi tu imao šta da kaže, ali njega će mediji verovatno odma' pokušati da vrbuju za stručnog saradnika/konsultanta (na umu mi je nešto poput uloge koju Roni O'Saliven ima na Eurosport-u) ili nešto slično - samo da je vidljiv. Pošto je on najpopularniji teniser ikada, svi će želeti parče njega čak i kad se penzioniše. Pitanje je jedino da li je njemu toga dosta, i da li će želeti mirniju penziju. Negov uticaj je u svakom slučaju drugačije prirode. Rafa će se, verujem, potpuno posvetiti svojoj akademiji. Mislim da mu je i dan-danas neprijatno u medijima, a u petljanju s birokratijom tek nema šta da traži, to baš nije za njega.

Ispravka

pre 4 godine

@Marija, Noletu nedostaje nešto što ova dvojica imaju (naročito Švajcarac), a što Nole nema. A to je harizma. I medju igračima i medju odgovornim ljudima u ovom sportu itd...
Ne treba detaljisati, znate i sami da je tako.
Pogledajte Laver Cup, kad Švajcarac nešto organizuje to štima od samog početka, uvek ulaznice rasprodate za nekoliko sati, svi hoće da učestvuju.
Toliko o sposobnosti organizovanja.

Ima poštovanje od strane svih, a ima i harizmu, ne kažu bez razloga da on ne igra tenis, on je tenis (globalno).
E sad vi mozete navijacki odgovoriti, ali ovo su cinjenice.
Peace & love

ljAXE

pre 4 godine

Odgovor se sam namece. Hteo je da gospodu poput vas koji su isisali sve iz tenisa skloni u stranu a da posteni, vredni i marljivi dodju umesto vas. Tenis je toliko skup sport da je za siromasnu decu skoro nemoguc put do vrha. Osim u nekim koincidencijama koje se na nivou statisticke greske.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Ovaj lik je devedesetih postao multi milioner a posle i milijarder nakon sloma komunizma u Rumuniji koja je bila najblaze receno u rasulu,a kako je dosao do bogatstva u takvoj zemlji,sigurno ne legalnim putem,a sto se tice tenisa ovaj lik uopste nije kompetentan da bilo koga komentarise a kamoli Noleta,Rafu i Federera!.

Milan_PT

pre 4 godine

Ove besmislene optužbe na račun Novaka treba prvenstvo gledati kroz činjenicu da Cirijakov Masters u Madridu Novak preskače kad god može, a to nije dobro za Cirijakov biznis. Što se tiče Novakovih mogućnosti da sam donosi odluke, one su ravne nuli.
Treba videti kako je organizovano Veće igrača:
The 12-member ATP Player Council delivers advisory decisions to the Board of Directors, which has the power to accept or reject the Council's suggestions. As of August 8th, 2019, the Council consists of four players who are ranked within the top 50 in singles (Kevin Anderson - Vice-President, Rafael Nadal, John Isner, Sam Querrey), two players who are ranked between 51 and 100 in singles (Yen-Hsun Lu and Vasek Pospisil), two top 100 players in doubles (Jurgen Melzer and Bruno Soares), two at-large members (Novak Djokovic - President and Roger Federer), one alumni member (Colin Dowdeswell), and one coach (which is currently vacant following the resignation of Daniel Vallverdu).
Jasno je da je Novak samo 1 od 12 igrača koji zastupaju ostale igrače. Njegova moć je ista kao i ostalih 11, samo što kao predsednik veća ima nešto veći uticaj od drugih.
A pritom je DC u nadležnosti ITF, a ne ATP, a na odluke ITFa Novak tek nema uticaja.
Za povećanje nagrada u prvim kolima jeste kriv Novak, koji se godinama zalagao da i igrači van Top50 počnu da uzimaju pristojnije pare za potrebe njihovih timova. Ali sad je to dovelo da se i bolesni igrači prijavljuju samo da bi uzeli pare od prvog kola.

Deki 45

pre 4 godine

Srbija je mala zemlja rece Cirjak! Pa to znaci ako si iz teritorijalno male zemlje, cuti! A nije ga sramota sto su preko njegove "velike zemlje", leteli avioni Nato pakta i ubijali nasu decu!
(Mira, 27. novembar 2019 09:05)

Da, promena sistema takmičenja u Dejvis kupu i bombardovanje od pre 20 godina baš imaju dodirnih tačaka...

bradina

pre 4 godine

Pamtim Cirijaka iz vremena Bore Jovanovica i Nikole Pilica i nemam bas pozitivno misljenje o njemu jer je tada bio u paru sa Nastaseom bas poput mrguda,stalno se nesto bunio i protestovao.Protiv Novaka ima mnogo sto sta ali mu ne moze zaboraviti onu opasku o "plavoj sljaci" i Novakovog odustajanja od tog turnira gde je on bio direktor.Cirijak tada,dok je igrao a i sada kad direktorise. uvek je imao problema prema igracima Juge,sad preneo na Srbiju i Novaka,zivi u Spaniji pa je normalno da se slihta Nadalu.Gde je bio proteklih godina dok je Novak dominirao i mleo Nadala ko prosli put u Melburnu!?Samo se pitam....

Mira

pre 4 godine

Srbija je mala zemlja rece Cirjak! Pa to znaci ako si iz teritorijalno male zemlje, cuti! A nije ga sramota sto su preko njegove "velike zemlje", leteli avioni Nato pakta i ubijali nasu decu!

milenko

pre 4 godine

Objavljene nominacije za najbolje tenisere na ATP-u, Đokovića nema apsolutno nigde, ali se jedan Srbin provukao u listu!
(Labud, 27. novembar 2019 16:16)

hahaha sad sam video, nema Nola među nominovanima. Za Stefan Edberg nagradu nominovani su Tim, Švarcman, Nadal i naš Rodžer. Kecmanović je u kategoriji za one koje si ušli u top 100 u 2019.

Slobodan

pre 4 godine

Po meni, covjek je u pravu. Tenis je sport bogatog zapada i on nema sta da se mjesa. Ali, Novaku niko ne brani da se koncentrise na igru, te ako moze, obori rekorde kojima je tako blizu. Ja bi volio da pored njegovog imena stoji najbolji u istoriji, a ne promjenio teniska pravila.

Prognoza

pre 4 godine

Moja prognoza za ovu 2019 godinu što se tiče nominacija:
Najomiljeniji od fanova: Federer
Edberg premija: Nadal
Novajlija godine: Sinner

Predosećam da bi moglo tako biti.

kuste

pre 4 godine

@,ferdinad
za tebe sam doktor nauka ali sa pravim doktoratom;)
izadji iz tmine svog sobicka ..skupljaj lovu narednih 10- 15 godina i odi negde ali dalje od trougla pefkohori budva dubai;)

Aleksandar

pre 4 godine

Hteli to da priznamo ili ne Novak je treći teniser na listi najboljih tenisera svih vremena.
Ono što ne valja je to što više nije borac kakav je bio najveći deo karojere.
Federer i Nadal to još uvek jesu i ako su stariji od njega.Oni više žele pobede.
Federer je neprevaziđeni umetnik,Nadal neprevaziđeni ratnik a Novak tehnički perfekcionista.

Djoksa

pre 4 godine

Novak je pokušavao nešto da promeni u DK. I sve mu je smetalo, bilo koji termin za DK koji bi ponudio ITF nije mu bio dobar. Pa mu je onda smetao format takmičenja, sam je tražio pre 3-4 godine da to bude jedan turnir. Kad se podvuče crta može se izvući samo jedan zaključak. Nije mu se igrao i ne igra mu se DK. Ustvari, mnogo tačnije, smeta mu što je uslov za igranje na OI igranje DK. Da nije tako, nikad ga ne bi ni igrao.

ferdinand

pre 4 godine

hahaha..novak kao i vecina srbalja boluje od pekar lekar apotekar sindroma koji se strucno zove Dening- Krigerov sindrom;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:28)

Pročitao nešto o nekom sindromu na wikipediji i sad ovde pametuje...Sačuvaj bože.

lalo

pre 4 godine

CIrijak je star besan i zavidan. Kaze zaradio sam 1970 te za Roland Gaross 100 $ a sada suu nagrade u nebesima. Neka pogleda siru sliku koliko su zaradile kladionice tv kompanije markentiske firme od danasnjeg Gand Slemaa u pitanju su destine milijardi dolara. Pa onda i neposredni proizvodjaci igraci moraju da dobiju svoj srazmerni deo.

borkes

pre 4 godine

A Vi ste, gospodine Cirijak, stavili svojevremeno plavu šljaku u Madrid kako bi gledaocima ulepšali događaj a na da bi privukli sponzore?
Idemo dalje.

Турчине на ку.чине

pre 4 godine

hahaha..novak kao i vecina srbalja boluje od pekar lekar apotekar sindroma koji se strucno zove Dening- Krigerov sindrom;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:28)

Кад башибозук користи реч "стручно". Комедија.

Ispravka

pre 4 godine

@Marija, Noletu nedostaje nešto što ova dvojica imaju (naročito Švajcarac), a što Nole nema. A to je harizma. I medju igračima i medju odgovornim ljudima u ovom sportu itd...
Ne treba detaljisati, znate i sami da je tako.
Pogledajte Laver Cup, kad Švajcarac nešto organizuje to štima od samog početka, uvek ulaznice rasprodate za nekoliko sati, svi hoće da učestvuju.
Toliko o sposobnosti organizovanja.

Ima poštovanje od strane svih, a ima i harizmu, ne kažu bez razloga da on ne igra tenis, on je tenis (globalno).
E sad vi mozete navijacki odgovoriti, ali ovo su cinjenice.
Peace & love

Slike su za zid

pre 4 godine

Cirijak, provereni borac za sportska načela! Naravno da je sve biznis. Meni više smeta što Novak zbog borbe za što bolje uslove za sve tenisere, nije imao dovoljan fokus na sopstvenu sezonu.
Što se Dejvis kupa tiče, razumem ja šta je tradicija. I sam sam po prirodi tradicionalista. Možda bi se trebalo pozabaviti time da Dejvis Kup dobije neku bolju formu (u smislu da se mečevi igraju po starom principu 2+1+2), ili da se uključi više igrača u tim pa da bude nešto sličnije stonom tenisu, ali sam format takmičenja nalik fudbalskom SP, je mnogo bolji, i prihvatljiviji za one najbolje tenisere. Svima je u interesu da najbolji zastupaju svoje zemlje. Po starom formatu, to poslednjih godina najčešće nije bio slučaj.

Marija

pre 4 godine

Ima Nole dara za politiku (više od Rodžera, a svakako više od Rafe). Slobodniji je, otvoreniji, komunikativniji, dominantniji, prodorniji, snalažljiviji, fleksibilniji, manje osetljiv... Mislim da mu stoji diplomatija, kao i sportska organizacija. Uopšte me ne čudi što je baš on najglasniji i najaktivniji u zagovaranju reformi i sprovođenju raznih svojih ideja u delo. Verujem da će do kraja igračke karijere proširiti svoj uticaj u ATP-u i ITF-u i da će, ako to bude želeo, tamo naći svoje mesto. I Rodžer bi tu imao šta da kaže, ali njega će mediji verovatno odma' pokušati da vrbuju za stručnog saradnika/konsultanta (na umu mi je nešto poput uloge koju Roni O'Saliven ima na Eurosport-u) ili nešto slično - samo da je vidljiv. Pošto je on najpopularniji teniser ikada, svi će želeti parče njega čak i kad se penzioniše. Pitanje je jedino da li je njemu toga dosta, i da li će želeti mirniju penziju. Negov uticaj je u svakom slučaju drugačije prirode. Rafa će se, verujem, potpuno posvetiti svojoj akademiji. Mislim da mu je i dan-danas neprijatno u medijima, a u petljanju s birokratijom tek nema šta da traži, to baš nije za njega.

djilkoš

pre 4 godine

Aleksandre, tvoj najveci problem verovatno je sto ne mozes da se setis ni sta je juce bilo.
Kako mozes da tvrdis da Novak vise nije borac? Pa nema ni 4-5 meseca da je Novak priustio celom svetu mec koji ce verovatno uci u legendu (ako vec nije) u kome je odbranio 2 mec lopte i pobedio (za sada) najveceg igraca svih vremena?!?
Dosadili su mi vise ti komentatori koji svako malo, a evo vec preko 10 godina tvrde da je Novak gotov, nije vise borac i slicno. A on se uvek vrati i zapusi vam svima usta.
Poraz je sastavni deo sporta, povrede isto i smo onah koji se nikada nije bavio sportom moze da ocekuje da jedan sportista pobedjuje u svakom mecu, nedeljama, mesecim i godinama.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Ovaj lik je devedesetih postao multi milioner a posle i milijarder nakon sloma komunizma u Rumuniji koja je bila najblaze receno u rasulu,a kako je dosao do bogatstva u takvoj zemlji,sigurno ne legalnim putem,a sto se tice tenisa ovaj lik uopste nije kompetentan da bilo koga komentarise a kamoli Noleta,Rafu i Federera!.

Zoran

pre 4 godine

1970. za prvo mesto na Wimbldonu 100$.

Kako sportista iz jedne Rumunije sedamdesetih godina prošlog veka uspe da sa 100 zarađenih $ postane milijarder(da,da... Dobro ste čuli - milijarder)??? Domnule Jon, molim Vas da postavite tutorijal na Yu Tube!

Cile Mile

pre 4 godine

Očigledno je da treba da se bavi politikom zbog ovakvih "stručnjaka" koji dele sportiste na one iz malih i one iz velikih zemalja, omiljene i manje omiljene sportiste, one koji puno zarađuju i one koji ne zarađuju... A tenis je sport o kome možemo da mislimo šta hoćemo, ali teniseri zaslužuju samo poštovanje, i to svi bez izuzetka.

ferdinand

pre 4 godine

@,ferdinad
za tebe sam doktor nauka ali sa pravim doktoratom;)
izadji iz tmine svog sobicka ..skupljaj lovu narednih 10- 15 godina i odi negde ali dalje od trougla pefkohori budva dubai;)
(kuste, 26. novembar 2019 15:54)

Priznajem druže, stvarno imaš doktorat sa sve tim "odi". Bravo, zaista! Povrh doktorata imaš i ultrasens darovitost pa ti se "javlja" tmina mog sobička, da treba da skupljam lovu 10-15 godina itd... Stvarno su nam potrebni ljudi kao ti!

Mira

pre 4 godine

Srbija je mala zemlja rece Cirjak! Pa to znaci ako si iz teritorijalno male zemlje, cuti! A nije ga sramota sto su preko njegove "velike zemlje", leteli avioni Nato pakta i ubijali nasu decu!

ljAXE

pre 4 godine

Odgovor se sam namece. Hteo je da gospodu poput vas koji su isisali sve iz tenisa skloni u stranu a da posteni, vredni i marljivi dodju umesto vas. Tenis je toliko skup sport da je za siromasnu decu skoro nemoguc put do vrha. Osim u nekim koincidencijama koje se na nivou statisticke greske.

Miloš_NS

pre 4 godine

Dosadni su već svi sa tim "Novak dolazi iz male zemlje". Federer takođe dolazi iz male zemlje pa se to u medijima nikada naročito ne naglašava. Ili svi misle da je Federer Englez???

milenko

pre 4 godine

Objavljene nominacije za najbolje tenisere na ATP-u, Đokovića nema apsolutno nigde, ali se jedan Srbin provukao u listu!
(Labud, 27. novembar 2019 16:16)

hahaha sad sam video, nema Nola među nominovanima. Za Stefan Edberg nagradu nominovani su Tim, Švarcman, Nadal i naš Rodžer. Kecmanović je u kategoriji za one koje si ušli u top 100 u 2019.

Milan

pre 4 godine

Pa Cirijaku niko nije bolje od tebe demonstrirao koliko je novac važan u tenisu ti si se tu najbolje pokazao pa nemoj drugima zamerati.

Milan_PT

pre 4 godine

Ove besmislene optužbe na račun Novaka treba prvenstvo gledati kroz činjenicu da Cirijakov Masters u Madridu Novak preskače kad god može, a to nije dobro za Cirijakov biznis. Što se tiče Novakovih mogućnosti da sam donosi odluke, one su ravne nuli.
Treba videti kako je organizovano Veće igrača:
The 12-member ATP Player Council delivers advisory decisions to the Board of Directors, which has the power to accept or reject the Council's suggestions. As of August 8th, 2019, the Council consists of four players who are ranked within the top 50 in singles (Kevin Anderson - Vice-President, Rafael Nadal, John Isner, Sam Querrey), two players who are ranked between 51 and 100 in singles (Yen-Hsun Lu and Vasek Pospisil), two top 100 players in doubles (Jurgen Melzer and Bruno Soares), two at-large members (Novak Djokovic - President and Roger Federer), one alumni member (Colin Dowdeswell), and one coach (which is currently vacant following the resignation of Daniel Vallverdu).
Jasno je da je Novak samo 1 od 12 igrača koji zastupaju ostale igrače. Njegova moć je ista kao i ostalih 11, samo što kao predsednik veća ima nešto veći uticaj od drugih.
A pritom je DC u nadležnosti ITF, a ne ATP, a na odluke ITFa Novak tek nema uticaja.
Za povećanje nagrada u prvim kolima jeste kriv Novak, koji se godinama zalagao da i igrači van Top50 počnu da uzimaju pristojnije pare za potrebe njihovih timova. Ali sad je to dovelo da se i bolesni igrači prijavljuju samo da bi uzeli pare od prvog kola.

Da da

pre 4 godine

,,Nije sve u novcu" reče čovek koji i ne zna ni koliko novca ima..Što ti nisi radio to što si radio za kikiriki nego si se nafatirao para i sad nešto pametuješ.

Goran

pre 4 godine

Pa u njegovoj izjavi se da naslutiti da ima nesto s Novakom: Em je gladan uspjeha jer dolazi iz male zemlje(pa kolika je Svicarska, iako ce neki reci da nije rijec o povrsini i stanovnicima )em je upropastio 120g star sistem ,em na pitanje o "trojci"on se divi Nadalu i Federeru??!!

Deki 45

pre 4 godine

Srbija je mala zemlja rece Cirjak! Pa to znaci ako si iz teritorijalno male zemlje, cuti! A nije ga sramota sto su preko njegove "velike zemlje", leteli avioni Nato pakta i ubijali nasu decu!
(Mira, 27. novembar 2019 09:05)

Da, promena sistema takmičenja u Dejvis kupu i bombardovanje od pre 20 godina baš imaju dodirnih tačaka...

bradina

pre 4 godine

Pamtim Cirijaka iz vremena Bore Jovanovica i Nikole Pilica i nemam bas pozitivno misljenje o njemu jer je tada bio u paru sa Nastaseom bas poput mrguda,stalno se nesto bunio i protestovao.Protiv Novaka ima mnogo sto sta ali mu ne moze zaboraviti onu opasku o "plavoj sljaci" i Novakovog odustajanja od tog turnira gde je on bio direktor.Cirijak tada,dok je igrao a i sada kad direktorise. uvek je imao problema prema igracima Juge,sad preneo na Srbiju i Novaka,zivi u Spaniji pa je normalno da se slihta Nadalu.Gde je bio proteklih godina dok je Novak dominirao i mleo Nadala ko prosli put u Melburnu!?Samo se pitam....

*

pre 4 godine

" Ipak, sada je sve u novcu. Sada gubitnik u prvom kolu Vimbldona zaradi 50.000 dolara, što nije u redu. Kada sam ja osvojio Rolan Garos sa Ilijeom Nastaseom 1970. godine, dobio sam sto dolara! Sada nema granica. "

Ovo izjavi čovek težak bar milijardu €, što je uredu. Kada bi se on pitao ostali bi imali samo za vodu, i to ne za tuširanj, samo za piće.

Slobodan

pre 4 godine

Po meni, covjek je u pravu. Tenis je sport bogatog zapada i on nema sta da se mjesa. Ali, Novaku niko ne brani da se koncentrise na igru, te ako moze, obori rekorde kojima je tako blizu. Ja bi volio da pored njegovog imena stoji najbolji u istoriji, a ne promjenio teniska pravila.

Prognoza

pre 4 godine

Moja prognoza za ovu 2019 godinu što se tiče nominacija:
Najomiljeniji od fanova: Federer
Edberg premija: Nadal
Novajlija godine: Sinner

Predosećam da bi moglo tako biti.