Tenis 40

Sreda, 01.05.2019.

18:00

Kontroverzni Amerikanac podlegao pritisku: Novak ostaje bez "najvećeg saveznika"

Džastin Gimelstob, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, objavio je da će se povući iz uloge predstavnika igrača u ATP-ju.

Kontroverzni Amerikanac podlegao pritisku: Novak ostaje bez "najveæeg saveznika" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

мики

pre 5 godina

Pa?
(bensedin, 01. maj 2019 18:55)

бенседин деловао, па си мало смањио доживљај. одговор на твоје "па" је "прилези мало"

мики

pre 5 godina

Nole, Nole, e jesi našao saveznika...
(Mile, 01. maj 2019 18:40)

прогутао до две што англо медији пишу. лажни морал је основни принцип у Енглеској и Америци. ја колико видим, овај Гимелстоб је вероватно сасвим океј. можда је некога и пребио, и можда је тај то и заслужио, али Муни је битније да је потпуно спреман да се суочи са реалношћу и да погледа људе у очи

kokinbg@yahoo.com

pre 5 godina

Citat: "svaka prica brate u kojoj neki Srbin postize uspehe je za tebe tuzna prica.Najtuznija prica u tome si ti koji zbog toga sizis,od tebe tuznije price nema"

Mene raduje svačiji uspeh bez obzira na ‘naciju'. I Gde sam ja pomenuo bilo koga osim tebe? Ti si težak pacijent koji zahteva posmatranje, to je fakat. Nikakve veze nema sa Novakom niti bilo kim drugim. Tužna priča, kao što rekoh, pretužna...

slaviša šmigič

pre 5 godina

bensedin je samo novi nik od jumkota garantovano novak jedini igrac koji je osvojio sve znaci uzeo i sve masterse ili golden masters kako se to zove u tenisu a ima fore protiv federera i nadala pokazali su ko je ko kad su igrali jedni protiv drugih tu federer pada tek na 3.mesto.brojimo samo 3.najbolje ostali nikog neinteresuju benzodin zvani jumko sa 1000 jedini koji menja nikove u komentarima upravo benzodin ili bolje tatin sin.

Đido ili Djido? Nemaš Đ a razumeš se u lovu?

pre 5 godina

Naravno da je reč o visini nagrada pre 10-15 godina i danas, jer zašto bi neko sa 15 GS, približno istim brojem mastersa i sa 101. titulom (ukupno) manje zaradio? I naravno da domnacija Federera prestala posle njegove 35. godine.

Novak ne može biti "goat", osim u Srbiji

pre 5 godina

@Djido
Nije Federer igrao, pa se penzionisao, a onda došao Novak. Federer je stariji i počeo je da igra i zarađuje pre Novaka, ali Novak celu karijeru igra uporedo sa Federerom...

Kako ti ne umeš da misliš?! Novak je, igrajući "uporedo" sa Federerom, bio šest godina mlađi: recimo, kad je Federer posle 32. igrao "uporedo" sa Novakom, Novak je tada imao 26 godina. I upravo tada, kad Federer ima godina koliko danas ima Novak, prestaje njegova dominacija. Ali je i u tim godinama uspeo da osvoji četiri GS titule. Posle 32. godine samo je Agasi osvojio jednu GS titulu.

Ahmd

pre 5 godina

Evo jednog primjera zarada npr uzmimo Wimbledon..naime 2009 za titulu se dobijalo oko 850 000 funti a 2018 mislim da je skoro tri puta više preko 2 miliona..Tako da porediti zarade Federera i Novaka je bas glupo.Sa tom 2009 Rodzer je već imao 6 titula a zarada mu je bila možda nekih 4 miliona..sto bi sad sa 2 titule izjednačio..Kako god da je Rodzer igrao i osvajao u vrijeme kad i Nole imao bi 50 miliona više.Ali to je nebitno koliko je bizarno kolike pare oni uzimaju a obična raja ne može za mjesec dana crncenja da uzme 0,01 posto što oni uzmu za 15 ak dana i toliko radnih sati..

Djido

pre 5 godina

Naš "goat" je u zaradama sa turnira prvi zato što su zarade, kad je on počeo da osvaja titule i turnire, bivale sve veće....
(Nije mu to trebalo, da se zamera najjačima, 1. maj 2019 20:52)

Evo jednog primjera zarada npr uzmimo Wimbledon..naime 2009 za titulu se dobijalo oko 850 000 funti a 2018 mislim da je skoro tri puta više preko 2 miliona..Tako da porediti zarade Federera i Novaka je bas glupo...
(Ahmd, 1. maj 2019 22:04)

Vi koji tvrdite da Federer zaostaje u zaradama za Novakom zato jer su zarade nekada, kada je on osvajao bile manje, trebalo bi da malo uključite mozak. Pa njih dvojica su savremenici. Nije Federer igrao, pa se penzionisao, a onda došao Novak. Federer je stariji i počeo je da igra i zarađuje pre Novaka, ali Novak celu karijeru igra uporedo sa Federerom. Da je bio bolji osvojio bi više od Novaka i uzeo te pare koje je uzeo Novak. Dakle, Novak od kada igra osvaja više turnira i novca, pa Federeru nije dovoljno ni ono što je osvojio pre Novaka kako bi ukupno imao više.

Hmm

pre 5 godina

I opet oni Srbi koji prate tenis (kao i svaki drugi sport) iz fotelje bolje znaju od njega samog sta je dobro, a sta ne. I koga da podrzava, protiv koga treba da se bori. Sta da jede, sta ne bi trebalo. Kakva mu zena odgovara, a sa ovom nije ni trebao da se zeni. Neverovatni ste, stvarno. Jedino sa cime se slazem je da mu ovo angazovanje u savetu oduzima energiju koja mu je potrebna za turnire. Ali i to je opet njegov izbor. I za mene je uvek najbolji NAS sportista, bez obzira kakve rezultate ostvaruje. Ne zivim u Svajcarskoj ili Spaniji. On je nas trenutno najbolji sportista i tako ce ostati dokle god se bude aktivno bavio tenisom. Da li vam je bio bitan privatan zivot kosarkasa, vaterpolista ili odbojkasa dok su osvajali one silne medalje?

No1vak

pre 5 godina

Au brate... ako nisi trol iz vesti u vest, iskreno si jedna od tužnijih priča koju sam video...
(Koki, 1. maj 2019 18:38)

Svaka prica brate u kojoj neki Srbin postize uspehe je za tebe tuzna prica.Najtuznija prica u tome si ti koji zbog toga sizis,od tebe tuznije price nema

Nije mu to trebalo, da se zamera najjačima

pre 5 godina

Naš "goat" je u zaradama sa turnira prvi zato što su zarade, kad je on počeo da osvaja titule i turnire, bivale sve veće. Federer je pet godina pre Novaka već osvajao velike turnire, tada je dolar bio bar pet puta vredniji nego danas (recimo GS tada milion danas pet miliona), zato je Novak "više" zaradio, jer mali navijači nemaju inteligenciju da ovo prokuže. Ni Nadal ni Novak, u to sam uveren, neće još dogo tenis igrati, Nadal ide za godinu a Novak za dve godine. Federer će se povući posle njih, jer deluje mlađe i odmornije i veoma je jak.

Auh

pre 5 godina

Sta ce sada biti? Ode mu "prijatelj" dobrovoljno. Sve se raspada. Dosta tenisera je javno podrzalo Kermuda, dosta njih je izrazilo nezadovoljstvo. Novak u depresiji vec duze vreme, nikako da se sastavi. Njegovi navijaci misle kako neko hoce da ga poremeti pred turnire. Lepo izadje iz saveta i resi sve probleme vezano za to. Prepusti drugima da rade taj posao, a on pocne da se bavi onim sto zna. Umesto sto sebi dozvoljava da se svi dignu protiv njega, a svi oni koji su bili uz njega polako se povlace. Ovaj, onaj nepoznati dubl igrac, ako postoji jos neko jos ga nismo culi. Verovatno ima ovih ispod 100-og mesta. Janko je nas, od njega se to ocekuje.

robby

pre 5 godina

Samo bi voleo da znam šta je sve ovo Novaku trebalo mislim na politiku u tenisu.Umesto da se koncetriše na igru on troši energiju na stvari koje drugi ne cene a ovog puta su bili u pravu.

zat

pre 5 godina

(Milos NS, 01. maj 2019 18:41)

Miloše, šta je to Đoković učinio tebi da ga toliko mrziš, pa samo njegovo prezime pišeš malim slovom? Ili možda mrziš nas, njegove navijače? U svakom slučaju, mržnja, pogotovo bezrazložna, je simptom dubljeg problema. Pozabavi se malo sopstvenim problemom, pusti Novaka i nas, nismo ti mi uzrok atavističke mržnje.

Guromir

pre 5 godina

Kao sto sam i napisao pre neki dan da Novak nista ne treba da preduzima oko smene ( odnosno produzetka mandata,) Dzastina G. jer ce on sam podneti ostavku. Covek verovatno ima kratak fitilj ali nije glup. Tako to funkcionise u svetu izuzev kod nas naravno. Kod nas mozes da samaras i da napastvujes i da odes za svog polozaja ali samo na jos bolju funkciju.

aca

pre 5 godina

Nadam se da kada jednoga dana zavrsi karijeru necemo komentarisati: da nije gubio vreme i energiju na totalne gluposti kao sto je s ovim slucaj ili ono sirenje ljubavi, veganstvo, joga, Volk, Imas... sad bi imao vise GS titula od Federera. Stvarno mislim da mu ovo ne treba.

ukratko

pre 5 godina

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Evo, ovako, samo ono sto mi prvo padne na pamet: najbolja sezona u istoriji, jedini u istoriji 4GS na tri razlicite podloge, najvise poena na rang isti ikad, jedini osvojio sve masterse, najvisa pobeda na top turnirima u jednoj sezoni, pozitivan skor i protiv Rodje i protiv Nadala. Siguran sam da ima jos mnogo toga, ali me mrzi da trazim.

Zlatibor,a nije Loncar.

pre 5 godina

Mindgames i spletke oko Novaka pletu zapadni lobiji samo da pokusaju da ometu Novaka sa puta.Put kojim ide u besmrtnost nemoze niko,ama bas niko da mu poremeti!Uzivajte,a Novak uzima sve GS do kraja godine!!!

mr

pre 5 godina

Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Е кад будеш порастао схватићеш и утувити у главу да је на турнирима новац тачно пропорционалан успеху. Тако да ко је зарадио највише новца тај је најуспешнији на турнирима тј најбољи. Надал има преко 100 мечева више од Новака а далеко мање зарађених пара, и надам се да ћеш утувити у главу шта то значи. Новак од Федерера има мање 6 година каријере и око 300 мечева мање па је опет зарадио више. Математика каже да је за сваки одигран меч Новак зарадио више новца од ове двојице, то просто значи да је на турнирима ишао даље од њих

Boris Banović

pre 5 godina

Opušteno komentatori, praznik je ! "Vavrinko" i ostali Federerovi poltroni pokušavaju da dekoncentrišu Novaka pred Madrid i GS u Parizu ! I na planu aktivnog učešća u rešavanju značajnih pitanja u organizaciji ATP Novak pokazuje superiornost i odgovornost, a "hejteri" lude !

fortuna

pre 5 godina

Novače,tenis,titule,idemo bre do najvećeg ikada...mani se bre administracije.
Idemo Novače,ti to možeš.
Volite Srbija i RS i svi Srbi širom sveta.

Konfučije

pre 5 godina

Pošteno je sportu koji ti je sve dao i vratiti jednim delom kroz angažovanje u politici. Novak to i radi. Ipak, mislim da mu to troši dosta energije potrebne za takmičenje. No, čovek sam pravi izbore. Nama navijačima su primarni Novakovi sportski uspesi. Ako sam Nole misli drugačije, poštujem odluku i navijam kao i do sada. Srećno!

interesuje me...

pre 5 godina

...kako će Novakova reakcija biti na konstataciju novinara Njujork Tajmsa Kristifora Klerija koji je napisao da su Ginelstob i Đoković naporno radili kako bi pobjedili Krisa Kermoda u martu u pokušaju da obnovi svoj mandat,jer nas je uvjeravao da je on samo jedan od članova Savjta profesionalnih tenisera koji je izglasao njemu nepovjerenje.

Marko

pre 5 godina

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Ako Novak ostane do kraja godine prvi samo je na pola godine od dostizanja Federeovih 310 nedelja.

bensendin

pre 5 godina

@No1vak

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.

No1vak iz NS

pre 5 godina

(Milos NS, 1. maj 2019 18:41)

Vec jeste,autosovinisto.Federer,Nadal i Djokovic su tri najbolja tenisera svih vremena.Novak protiv ostale dvojice ima za sada (i imace) bolji medjusobni skor.Novak jedini ima 4 vezana GS sto je neverovatno dostignuce.Ako osvoji RG to ce uraditi drugi put!Novak ima najveci procenat dobijenih meceva na GS!Novak je svih 15 GS osvojio preko top igraca,izuzev Kevina Andersona!Novak je raznovrsniji sampion prema podlogama od obojice.A matematicki broj nedelja na prvom mestu i broja GS dostize kroz 2,eventualno 3 godine.

No1vak

pre 5 godina

@No1vak

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 1. maj 2019 18:31)

Nadimak te savrseno opisuje!Vidi se da terapiju ili ne pijes,ili slabo deluje!Koliko si tup govori i to sto si mogao da pomislis da sam ja rekao da ce postati matematicki GOAT nakon ovogodisnjeg RG ako osvoji!Hahahahahahahahahahahahahah!Places zbog Novaka i to je evidentno,a tek ces plakati narednih godina,koliko patnje ce da ti nanese!Utuvi to!!!

No1vak

pre 5 godina

Novace, povuci se i ti! Znamo da si covek koji se ne miri sa nekom nepravdom i koji zeli da svojim integritetom doprinese boljitku u teniskoj organizaciji, ali to ostavi kad zavrsis karijeru! Sad, juris na GS i pamet u glavu! A znam da ce tako I biti, u inat ovim mrziteljima! RG je tvoj,uskoro i matematicki GOAT cekamo. Po svemu ostalom vec to jesi legendo

Milos NS

pre 5 godina

Po svemu ostalom vec to jesi legendo
(No1vak, 1. maj 2019 18:15)

Već jeste???

Open era rekordi:

GS
1. Federer - 20
2. Nadal - 17
3. đoković - 15

Finala
1. Federer - 30
2. Nadal - 25
3. đoković - 24

Titule
1. Konors - 109
2. Federer - 101
3. Lendl - 94
4. Nadal - 80
5. Mekinro - 77
6. Lejver - 74
7. đoković - 73

Nedelje na prvom mestu
1. Federer 310
2. Sampras 286
3. Lendl 270
4. Konors 268
5. đoković 249

No1vak

pre 5 godina

Novace, povuci se i ti! Znamo da si covek koji se ne miri sa nekom nepravdom i koji zeli da svojim integritetom doprinese boljitku u teniskoj organizaciji, ali to ostavi kad zavrsis karijeru! Sad, juris na GS i pamet u glavu! A znam da ce tako I biti, u inat ovim mrziteljima! RG je tvoj,uskoro i matematicki GOAT cekamo. Po svemu ostalom vec to jesi legendo

ukratko

pre 5 godina

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Evo, ovako, samo ono sto mi prvo padne na pamet: najbolja sezona u istoriji, jedini u istoriji 4GS na tri razlicite podloge, najvise poena na rang isti ikad, jedini osvojio sve masterse, najvisa pobeda na top turnirima u jednoj sezoni, pozitivan skor i protiv Rodje i protiv Nadala. Siguran sam da ima jos mnogo toga, ali me mrzi da trazim.

Konfučije

pre 5 godina

Pošteno je sportu koji ti je sve dao i vratiti jednim delom kroz angažovanje u politici. Novak to i radi. Ipak, mislim da mu to troši dosta energije potrebne za takmičenje. No, čovek sam pravi izbore. Nama navijačima su primarni Novakovi sportski uspesi. Ako sam Nole misli drugačije, poštujem odluku i navijam kao i do sada. Srećno!

Guromir

pre 5 godina

Kao sto sam i napisao pre neki dan da Novak nista ne treba da preduzima oko smene ( odnosno produzetka mandata,) Dzastina G. jer ce on sam podneti ostavku. Covek verovatno ima kratak fitilj ali nije glup. Tako to funkcionise u svetu izuzev kod nas naravno. Kod nas mozes da samaras i da napastvujes i da odes za svog polozaja ali samo na jos bolju funkciju.

No1vak

pre 5 godina

@No1vak

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 1. maj 2019 18:31)

Nadimak te savrseno opisuje!Vidi se da terapiju ili ne pijes,ili slabo deluje!Koliko si tup govori i to sto si mogao da pomislis da sam ja rekao da ce postati matematicki GOAT nakon ovogodisnjeg RG ako osvoji!Hahahahahahahahahahahahahah!Places zbog Novaka i to je evidentno,a tek ces plakati narednih godina,koliko patnje ce da ti nanese!Utuvi to!!!

mr

pre 5 godina

Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Е кад будеш порастао схватићеш и утувити у главу да је на турнирима новац тачно пропорционалан успеху. Тако да ко је зарадио највише новца тај је најуспешнији на турнирима тј најбољи. Надал има преко 100 мечева више од Новака а далеко мање зарађених пара, и надам се да ћеш утувити у главу шта то значи. Новак од Федерера има мање 6 година каријере и око 300 мечева мање па је опет зарадио више. Математика каже да је за сваки одигран меч Новак зарадио више новца од ове двојице, то просто значи да је на турнирима ишао даље од њих

No1vak iz NS

pre 5 godina

(Milos NS, 1. maj 2019 18:41)

Vec jeste,autosovinisto.Federer,Nadal i Djokovic su tri najbolja tenisera svih vremena.Novak protiv ostale dvojice ima za sada (i imace) bolji medjusobni skor.Novak jedini ima 4 vezana GS sto je neverovatno dostignuce.Ako osvoji RG to ce uraditi drugi put!Novak ima najveci procenat dobijenih meceva na GS!Novak je svih 15 GS osvojio preko top igraca,izuzev Kevina Andersona!Novak je raznovrsniji sampion prema podlogama od obojice.A matematicki broj nedelja na prvom mestu i broja GS dostize kroz 2,eventualno 3 godine.

Marko

pre 5 godina

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Ako Novak ostane do kraja godine prvi samo je na pola godine od dostizanja Federeovih 310 nedelja.

fortuna

pre 5 godina

Novače,tenis,titule,idemo bre do najvećeg ikada...mani se bre administracije.
Idemo Novače,ti to možeš.
Volite Srbija i RS i svi Srbi širom sveta.

zat

pre 5 godina

(Milos NS, 01. maj 2019 18:41)

Miloše, šta je to Đoković učinio tebi da ga toliko mrziš, pa samo njegovo prezime pišeš malim slovom? Ili možda mrziš nas, njegove navijače? U svakom slučaju, mržnja, pogotovo bezrazložna, je simptom dubljeg problema. Pozabavi se malo sopstvenim problemom, pusti Novaka i nas, nismo ti mi uzrok atavističke mržnje.

aca

pre 5 godina

Nadam se da kada jednoga dana zavrsi karijeru necemo komentarisati: da nije gubio vreme i energiju na totalne gluposti kao sto je s ovim slucaj ili ono sirenje ljubavi, veganstvo, joga, Volk, Imas... sad bi imao vise GS titula od Federera. Stvarno mislim da mu ovo ne treba.

robby

pre 5 godina

Samo bi voleo da znam šta je sve ovo Novaku trebalo mislim na politiku u tenisu.Umesto da se koncetriše na igru on troši energiju na stvari koje drugi ne cene a ovog puta su bili u pravu.

Milos NS

pre 5 godina

Po svemu ostalom vec to jesi legendo
(No1vak, 1. maj 2019 18:15)

Već jeste???

Open era rekordi:

GS
1. Federer - 20
2. Nadal - 17
3. đoković - 15

Finala
1. Federer - 30
2. Nadal - 25
3. đoković - 24

Titule
1. Konors - 109
2. Federer - 101
3. Lendl - 94
4. Nadal - 80
5. Mekinro - 77
6. Lejver - 74
7. đoković - 73

Nedelje na prvom mestu
1. Federer 310
2. Sampras 286
3. Lendl 270
4. Konors 268
5. đoković 249

Boris Banović

pre 5 godina

Opušteno komentatori, praznik je ! "Vavrinko" i ostali Federerovi poltroni pokušavaju da dekoncentrišu Novaka pred Madrid i GS u Parizu ! I na planu aktivnog učešća u rešavanju značajnih pitanja u organizaciji ATP Novak pokazuje superiornost i odgovornost, a "hejteri" lude !

Djido

pre 5 godina

Naš "goat" je u zaradama sa turnira prvi zato što su zarade, kad je on počeo da osvaja titule i turnire, bivale sve veće....
(Nije mu to trebalo, da se zamera najjačima, 1. maj 2019 20:52)

Evo jednog primjera zarada npr uzmimo Wimbledon..naime 2009 za titulu se dobijalo oko 850 000 funti a 2018 mislim da je skoro tri puta više preko 2 miliona..Tako da porediti zarade Federera i Novaka je bas glupo...
(Ahmd, 1. maj 2019 22:04)

Vi koji tvrdite da Federer zaostaje u zaradama za Novakom zato jer su zarade nekada, kada je on osvajao bile manje, trebalo bi da malo uključite mozak. Pa njih dvojica su savremenici. Nije Federer igrao, pa se penzionisao, a onda došao Novak. Federer je stariji i počeo je da igra i zarađuje pre Novaka, ali Novak celu karijeru igra uporedo sa Federerom. Da je bio bolji osvojio bi više od Novaka i uzeo te pare koje je uzeo Novak. Dakle, Novak od kada igra osvaja više turnira i novca, pa Federeru nije dovoljno ni ono što je osvojio pre Novaka kako bi ukupno imao više.

Zlatibor,a nije Loncar.

pre 5 godina

Mindgames i spletke oko Novaka pletu zapadni lobiji samo da pokusaju da ometu Novaka sa puta.Put kojim ide u besmrtnost nemoze niko,ama bas niko da mu poremeti!Uzivajte,a Novak uzima sve GS do kraja godine!!!

Auh

pre 5 godina

Sta ce sada biti? Ode mu "prijatelj" dobrovoljno. Sve se raspada. Dosta tenisera je javno podrzalo Kermuda, dosta njih je izrazilo nezadovoljstvo. Novak u depresiji vec duze vreme, nikako da se sastavi. Njegovi navijaci misle kako neko hoce da ga poremeti pred turnire. Lepo izadje iz saveta i resi sve probleme vezano za to. Prepusti drugima da rade taj posao, a on pocne da se bavi onim sto zna. Umesto sto sebi dozvoljava da se svi dignu protiv njega, a svi oni koji su bili uz njega polako se povlace. Ovaj, onaj nepoznati dubl igrac, ako postoji jos neko jos ga nismo culi. Verovatno ima ovih ispod 100-og mesta. Janko je nas, od njega se to ocekuje.

Hmm

pre 5 godina

I opet oni Srbi koji prate tenis (kao i svaki drugi sport) iz fotelje bolje znaju od njega samog sta je dobro, a sta ne. I koga da podrzava, protiv koga treba da se bori. Sta da jede, sta ne bi trebalo. Kakva mu zena odgovara, a sa ovom nije ni trebao da se zeni. Neverovatni ste, stvarno. Jedino sa cime se slazem je da mu ovo angazovanje u savetu oduzima energiju koja mu je potrebna za turnire. Ali i to je opet njegov izbor. I za mene je uvek najbolji NAS sportista, bez obzira kakve rezultate ostvaruje. Ne zivim u Svajcarskoj ili Spaniji. On je nas trenutno najbolji sportista i tako ce ostati dokle god se bude aktivno bavio tenisom. Da li vam je bio bitan privatan zivot kosarkasa, vaterpolista ili odbojkasa dok su osvajali one silne medalje?

bensendin

pre 5 godina

@No1vak

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.

interesuje me...

pre 5 godina

...kako će Novakova reakcija biti na konstataciju novinara Njujork Tajmsa Kristifora Klerija koji je napisao da su Ginelstob i Đoković naporno radili kako bi pobjedili Krisa Kermoda u martu u pokušaju da obnovi svoj mandat,jer nas je uvjeravao da je on samo jedan od članova Savjta profesionalnih tenisera koji je izglasao njemu nepovjerenje.

Ahmd

pre 5 godina

Evo jednog primjera zarada npr uzmimo Wimbledon..naime 2009 za titulu se dobijalo oko 850 000 funti a 2018 mislim da je skoro tri puta više preko 2 miliona..Tako da porediti zarade Federera i Novaka je bas glupo.Sa tom 2009 Rodzer je već imao 6 titula a zarada mu je bila možda nekih 4 miliona..sto bi sad sa 2 titule izjednačio..Kako god da je Rodzer igrao i osvajao u vrijeme kad i Nole imao bi 50 miliona više.Ali to je nebitno koliko je bizarno kolike pare oni uzimaju a obična raja ne može za mjesec dana crncenja da uzme 0,01 posto što oni uzmu za 15 ak dana i toliko radnih sati..

No1vak

pre 5 godina

Au brate... ako nisi trol iz vesti u vest, iskreno si jedna od tužnijih priča koju sam video...
(Koki, 1. maj 2019 18:38)

Svaka prica brate u kojoj neki Srbin postize uspehe je za tebe tuzna prica.Najtuznija prica u tome si ti koji zbog toga sizis,od tebe tuznije price nema

Nije mu to trebalo, da se zamera najjačima

pre 5 godina

Naš "goat" je u zaradama sa turnira prvi zato što su zarade, kad je on počeo da osvaja titule i turnire, bivale sve veće. Federer je pet godina pre Novaka već osvajao velike turnire, tada je dolar bio bar pet puta vredniji nego danas (recimo GS tada milion danas pet miliona), zato je Novak "više" zaradio, jer mali navijači nemaju inteligenciju da ovo prokuže. Ni Nadal ni Novak, u to sam uveren, neće još dogo tenis igrati, Nadal ide za godinu a Novak za dve godine. Federer će se povući posle njih, jer deluje mlađe i odmornije i veoma je jak.

Novak ne može biti "goat", osim u Srbiji

pre 5 godina

@Djido
Nije Federer igrao, pa se penzionisao, a onda došao Novak. Federer je stariji i počeo je da igra i zarađuje pre Novaka, ali Novak celu karijeru igra uporedo sa Federerom...

Kako ti ne umeš da misliš?! Novak je, igrajući "uporedo" sa Federerom, bio šest godina mlađi: recimo, kad je Federer posle 32. igrao "uporedo" sa Novakom, Novak je tada imao 26 godina. I upravo tada, kad Federer ima godina koliko danas ima Novak, prestaje njegova dominacija. Ali je i u tim godinama uspeo da osvoji četiri GS titule. Posle 32. godine samo je Agasi osvojio jednu GS titulu.

kokinbg@yahoo.com

pre 5 godina

Citat: "svaka prica brate u kojoj neki Srbin postize uspehe je za tebe tuzna prica.Najtuznija prica u tome si ti koji zbog toga sizis,od tebe tuznije price nema"

Mene raduje svačiji uspeh bez obzira na ‘naciju'. I Gde sam ja pomenuo bilo koga osim tebe? Ti si težak pacijent koji zahteva posmatranje, to je fakat. Nikakve veze nema sa Novakom niti bilo kim drugim. Tužna priča, kao što rekoh, pretužna...

мики

pre 5 godina

Nole, Nole, e jesi našao saveznika...
(Mile, 01. maj 2019 18:40)

прогутао до две што англо медији пишу. лажни морал је основни принцип у Енглеској и Америци. ја колико видим, овај Гимелстоб је вероватно сасвим океј. можда је некога и пребио, и можда је тај то и заслужио, али Муни је битније да је потпуно спреман да се суочи са реалношћу и да погледа људе у очи

мики

pre 5 godina

Pa?
(bensedin, 01. maj 2019 18:55)

бенседин деловао, па си мало смањио доживљај. одговор на твоје "па" је "прилези мало"

Đido ili Djido? Nemaš Đ a razumeš se u lovu?

pre 5 godina

Naravno da je reč o visini nagrada pre 10-15 godina i danas, jer zašto bi neko sa 15 GS, približno istim brojem mastersa i sa 101. titulom (ukupno) manje zaradio? I naravno da domnacija Federera prestala posle njegove 35. godine.

slaviša šmigič

pre 5 godina

bensedin je samo novi nik od jumkota garantovano novak jedini igrac koji je osvojio sve znaci uzeo i sve masterse ili golden masters kako se to zove u tenisu a ima fore protiv federera i nadala pokazali su ko je ko kad su igrali jedni protiv drugih tu federer pada tek na 3.mesto.brojimo samo 3.najbolje ostali nikog neinteresuju benzodin zvani jumko sa 1000 jedini koji menja nikove u komentarima upravo benzodin ili bolje tatin sin.

bensendin

pre 5 godina

@No1vak

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.

Milos NS

pre 5 godina

Po svemu ostalom vec to jesi legendo
(No1vak, 1. maj 2019 18:15)

Već jeste???

Open era rekordi:

GS
1. Federer - 20
2. Nadal - 17
3. đoković - 15

Finala
1. Federer - 30
2. Nadal - 25
3. đoković - 24

Titule
1. Konors - 109
2. Federer - 101
3. Lendl - 94
4. Nadal - 80
5. Mekinro - 77
6. Lejver - 74
7. đoković - 73

Nedelje na prvom mestu
1. Federer 310
2. Sampras 286
3. Lendl 270
4. Konors 268
5. đoković 249

No1vak

pre 5 godina

Novace, povuci se i ti! Znamo da si covek koji se ne miri sa nekom nepravdom i koji zeli da svojim integritetom doprinese boljitku u teniskoj organizaciji, ali to ostavi kad zavrsis karijeru! Sad, juris na GS i pamet u glavu! A znam da ce tako I biti, u inat ovim mrziteljima! RG je tvoj,uskoro i matematicki GOAT cekamo. Po svemu ostalom vec to jesi legendo

Nije mu to trebalo, da se zamera najjačima

pre 5 godina

Naš "goat" je u zaradama sa turnira prvi zato što su zarade, kad je on počeo da osvaja titule i turnire, bivale sve veće. Federer je pet godina pre Novaka već osvajao velike turnire, tada je dolar bio bar pet puta vredniji nego danas (recimo GS tada milion danas pet miliona), zato je Novak "više" zaradio, jer mali navijači nemaju inteligenciju da ovo prokuže. Ni Nadal ni Novak, u to sam uveren, neće još dogo tenis igrati, Nadal ide za godinu a Novak za dve godine. Federer će se povući posle njih, jer deluje mlađe i odmornije i veoma je jak.

mr

pre 5 godina

Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Е кад будеш порастао схватићеш и утувити у главу да је на турнирима новац тачно пропорционалан успеху. Тако да ко је зарадио највише новца тај је најуспешнији на турнирима тј најбољи. Надал има преко 100 мечева више од Новака а далеко мање зарађених пара, и надам се да ћеш утувити у главу шта то значи. Новак од Федерера има мање 6 година каријере и око 300 мечева мање па је опет зарадио више. Математика каже да је за сваки одигран меч Новак зарадио више новца од ове двојице, то просто значи да је на турнирима ишао даље од њих

Boris Banović

pre 5 godina

Opušteno komentatori, praznik je ! "Vavrinko" i ostali Federerovi poltroni pokušavaju da dekoncentrišu Novaka pred Madrid i GS u Parizu ! I na planu aktivnog učešća u rešavanju značajnih pitanja u organizaciji ATP Novak pokazuje superiornost i odgovornost, a "hejteri" lude !

Zlatibor,a nije Loncar.

pre 5 godina

Mindgames i spletke oko Novaka pletu zapadni lobiji samo da pokusaju da ometu Novaka sa puta.Put kojim ide u besmrtnost nemoze niko,ama bas niko da mu poremeti!Uzivajte,a Novak uzima sve GS do kraja godine!!!

ukratko

pre 5 godina

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Evo, ovako, samo ono sto mi prvo padne na pamet: najbolja sezona u istoriji, jedini u istoriji 4GS na tri razlicite podloge, najvise poena na rang isti ikad, jedini osvojio sve masterse, najvisa pobeda na top turnirima u jednoj sezoni, pozitivan skor i protiv Rodje i protiv Nadala. Siguran sam da ima jos mnogo toga, ali me mrzi da trazim.

No1vak

pre 5 godina

@No1vak

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 1. maj 2019 18:31)

Nadimak te savrseno opisuje!Vidi se da terapiju ili ne pijes,ili slabo deluje!Koliko si tup govori i to sto si mogao da pomislis da sam ja rekao da ce postati matematicki GOAT nakon ovogodisnjeg RG ako osvoji!Hahahahahahahahahahahahahah!Places zbog Novaka i to je evidentno,a tek ces plakati narednih godina,koliko patnje ce da ti nanese!Utuvi to!!!

interesuje me...

pre 5 godina

...kako će Novakova reakcija biti na konstataciju novinara Njujork Tajmsa Kristifora Klerija koji je napisao da su Ginelstob i Đoković naporno radili kako bi pobjedili Krisa Kermoda u martu u pokušaju da obnovi svoj mandat,jer nas je uvjeravao da je on samo jedan od članova Savjta profesionalnih tenisera koji je izglasao njemu nepovjerenje.

Novak ne može biti "goat", osim u Srbiji

pre 5 godina

@Djido
Nije Federer igrao, pa se penzionisao, a onda došao Novak. Federer je stariji i počeo je da igra i zarađuje pre Novaka, ali Novak celu karijeru igra uporedo sa Federerom...

Kako ti ne umeš da misliš?! Novak je, igrajući "uporedo" sa Federerom, bio šest godina mlađi: recimo, kad je Federer posle 32. igrao "uporedo" sa Novakom, Novak je tada imao 26 godina. I upravo tada, kad Federer ima godina koliko danas ima Novak, prestaje njegova dominacija. Ali je i u tim godinama uspeo da osvoji četiri GS titule. Posle 32. godine samo je Agasi osvojio jednu GS titulu.

fortuna

pre 5 godina

Novače,tenis,titule,idemo bre do najvećeg ikada...mani se bre administracije.
Idemo Novače,ti to možeš.
Volite Srbija i RS i svi Srbi širom sveta.

No1vak iz NS

pre 5 godina

(Milos NS, 1. maj 2019 18:41)

Vec jeste,autosovinisto.Federer,Nadal i Djokovic su tri najbolja tenisera svih vremena.Novak protiv ostale dvojice ima za sada (i imace) bolji medjusobni skor.Novak jedini ima 4 vezana GS sto je neverovatno dostignuce.Ako osvoji RG to ce uraditi drugi put!Novak ima najveci procenat dobijenih meceva na GS!Novak je svih 15 GS osvojio preko top igraca,izuzev Kevina Andersona!Novak je raznovrsniji sampion prema podlogama od obojice.A matematicki broj nedelja na prvom mestu i broja GS dostize kroz 2,eventualno 3 godine.

Marko

pre 5 godina

Šta se treseš oko njegove funkcije u savezu igrača!? I kako to osvajanjem RG "matematički postaje GOAT"!? I da osvoji RG ove godine (ali neće) još uvek je iza Federera i Nadala po broju osvojenih GS. I ne samo po osvojenim GS, nego i po osvojenim trofejima. A Federerovih 310 nedelja nikada neće prestići. I onda je on kao GOAT sa 16 GS (ako osvoji RG), a Federer sa 20 kao nije!? Tvoj "GOAT" je samo u zaradama od turnira prvi. U svemu ostalom je iza Federera. Utuvi to! Tačka.
(bensendin, 01. maj 2019 18:31)

Ako Novak ostane do kraja godine prvi samo je na pola godine od dostizanja Federeovih 310 nedelja.

Djido

pre 5 godina

Naš "goat" je u zaradama sa turnira prvi zato što su zarade, kad je on počeo da osvaja titule i turnire, bivale sve veće....
(Nije mu to trebalo, da se zamera najjačima, 1. maj 2019 20:52)

Evo jednog primjera zarada npr uzmimo Wimbledon..naime 2009 za titulu se dobijalo oko 850 000 funti a 2018 mislim da je skoro tri puta više preko 2 miliona..Tako da porediti zarade Federera i Novaka je bas glupo...
(Ahmd, 1. maj 2019 22:04)

Vi koji tvrdite da Federer zaostaje u zaradama za Novakom zato jer su zarade nekada, kada je on osvajao bile manje, trebalo bi da malo uključite mozak. Pa njih dvojica su savremenici. Nije Federer igrao, pa se penzionisao, a onda došao Novak. Federer je stariji i počeo je da igra i zarađuje pre Novaka, ali Novak celu karijeru igra uporedo sa Federerom. Da je bio bolji osvojio bi više od Novaka i uzeo te pare koje je uzeo Novak. Dakle, Novak od kada igra osvaja više turnira i novca, pa Federeru nije dovoljno ni ono što je osvojio pre Novaka kako bi ukupno imao više.

zat

pre 5 godina

(Milos NS, 01. maj 2019 18:41)

Miloše, šta je to Đoković učinio tebi da ga toliko mrziš, pa samo njegovo prezime pišeš malim slovom? Ili možda mrziš nas, njegove navijače? U svakom slučaju, mržnja, pogotovo bezrazložna, je simptom dubljeg problema. Pozabavi se malo sopstvenim problemom, pusti Novaka i nas, nismo ti mi uzrok atavističke mržnje.

Đido ili Djido? Nemaš Đ a razumeš se u lovu?

pre 5 godina

Naravno da je reč o visini nagrada pre 10-15 godina i danas, jer zašto bi neko sa 15 GS, približno istim brojem mastersa i sa 101. titulom (ukupno) manje zaradio? I naravno da domnacija Federera prestala posle njegove 35. godine.

Auh

pre 5 godina

Sta ce sada biti? Ode mu "prijatelj" dobrovoljno. Sve se raspada. Dosta tenisera je javno podrzalo Kermuda, dosta njih je izrazilo nezadovoljstvo. Novak u depresiji vec duze vreme, nikako da se sastavi. Njegovi navijaci misle kako neko hoce da ga poremeti pred turnire. Lepo izadje iz saveta i resi sve probleme vezano za to. Prepusti drugima da rade taj posao, a on pocne da se bavi onim sto zna. Umesto sto sebi dozvoljava da se svi dignu protiv njega, a svi oni koji su bili uz njega polako se povlace. Ovaj, onaj nepoznati dubl igrac, ako postoji jos neko jos ga nismo culi. Verovatno ima ovih ispod 100-og mesta. Janko je nas, od njega se to ocekuje.

No1vak

pre 5 godina

Au brate... ako nisi trol iz vesti u vest, iskreno si jedna od tužnijih priča koju sam video...
(Koki, 1. maj 2019 18:38)

Svaka prica brate u kojoj neki Srbin postize uspehe je za tebe tuzna prica.Najtuznija prica u tome si ti koji zbog toga sizis,od tebe tuznije price nema

Konfučije

pre 5 godina

Pošteno je sportu koji ti je sve dao i vratiti jednim delom kroz angažovanje u politici. Novak to i radi. Ipak, mislim da mu to troši dosta energije potrebne za takmičenje. No, čovek sam pravi izbore. Nama navijačima su primarni Novakovi sportski uspesi. Ako sam Nole misli drugačije, poštujem odluku i navijam kao i do sada. Srećno!

aca

pre 5 godina

Nadam se da kada jednoga dana zavrsi karijeru necemo komentarisati: da nije gubio vreme i energiju na totalne gluposti kao sto je s ovim slucaj ili ono sirenje ljubavi, veganstvo, joga, Volk, Imas... sad bi imao vise GS titula od Federera. Stvarno mislim da mu ovo ne treba.

robby

pre 5 godina

Samo bi voleo da znam šta je sve ovo Novaku trebalo mislim na politiku u tenisu.Umesto da se koncetriše na igru on troši energiju na stvari koje drugi ne cene a ovog puta su bili u pravu.

мики

pre 5 godina

Nole, Nole, e jesi našao saveznika...
(Mile, 01. maj 2019 18:40)

прогутао до две што англо медији пишу. лажни морал је основни принцип у Енглеској и Америци. ја колико видим, овај Гимелстоб је вероватно сасвим океј. можда је некога и пребио, и можда је тај то и заслужио, али Муни је битније да је потпуно спреман да се суочи са реалношћу и да погледа људе у очи

Ahmd

pre 5 godina

Evo jednog primjera zarada npr uzmimo Wimbledon..naime 2009 za titulu se dobijalo oko 850 000 funti a 2018 mislim da je skoro tri puta više preko 2 miliona..Tako da porediti zarade Federera i Novaka je bas glupo.Sa tom 2009 Rodzer je već imao 6 titula a zarada mu je bila možda nekih 4 miliona..sto bi sad sa 2 titule izjednačio..Kako god da je Rodzer igrao i osvajao u vrijeme kad i Nole imao bi 50 miliona više.Ali to je nebitno koliko je bizarno kolike pare oni uzimaju a obična raja ne može za mjesec dana crncenja da uzme 0,01 posto što oni uzmu za 15 ak dana i toliko radnih sati..

мики

pre 5 godina

Pa?
(bensedin, 01. maj 2019 18:55)

бенседин деловао, па си мало смањио доживљај. одговор на твоје "па" је "прилези мало"

slaviša šmigič

pre 5 godina

bensedin je samo novi nik od jumkota garantovano novak jedini igrac koji je osvojio sve znaci uzeo i sve masterse ili golden masters kako se to zove u tenisu a ima fore protiv federera i nadala pokazali su ko je ko kad su igrali jedni protiv drugih tu federer pada tek na 3.mesto.brojimo samo 3.najbolje ostali nikog neinteresuju benzodin zvani jumko sa 1000 jedini koji menja nikove u komentarima upravo benzodin ili bolje tatin sin.

Hmm

pre 5 godina

I opet oni Srbi koji prate tenis (kao i svaki drugi sport) iz fotelje bolje znaju od njega samog sta je dobro, a sta ne. I koga da podrzava, protiv koga treba da se bori. Sta da jede, sta ne bi trebalo. Kakva mu zena odgovara, a sa ovom nije ni trebao da se zeni. Neverovatni ste, stvarno. Jedino sa cime se slazem je da mu ovo angazovanje u savetu oduzima energiju koja mu je potrebna za turnire. Ali i to je opet njegov izbor. I za mene je uvek najbolji NAS sportista, bez obzira kakve rezultate ostvaruje. Ne zivim u Svajcarskoj ili Spaniji. On je nas trenutno najbolji sportista i tako ce ostati dokle god se bude aktivno bavio tenisom. Da li vam je bio bitan privatan zivot kosarkasa, vaterpolista ili odbojkasa dok su osvajali one silne medalje?

kokinbg@yahoo.com

pre 5 godina

Citat: "svaka prica brate u kojoj neki Srbin postize uspehe je za tebe tuzna prica.Najtuznija prica u tome si ti koji zbog toga sizis,od tebe tuznije price nema"

Mene raduje svačiji uspeh bez obzira na ‘naciju'. I Gde sam ja pomenuo bilo koga osim tebe? Ti si težak pacijent koji zahteva posmatranje, to je fakat. Nikakve veze nema sa Novakom niti bilo kim drugim. Tužna priča, kao što rekoh, pretužna...

Guromir

pre 5 godina

Kao sto sam i napisao pre neki dan da Novak nista ne treba da preduzima oko smene ( odnosno produzetka mandata,) Dzastina G. jer ce on sam podneti ostavku. Covek verovatno ima kratak fitilj ali nije glup. Tako to funkcionise u svetu izuzev kod nas naravno. Kod nas mozes da samaras i da napastvujes i da odes za svog polozaja ali samo na jos bolju funkciju.