Tenis 274

Nedelja, 03.02.2019.

18:00

"Novak odrastao u eri najboljih tenisera svih vremena i to nije cenio"

Pol Anakon, teniski trener, rekao je da je Novak Đoković teniski odrastao u eri u kojoj su bili najbolji igrači svih vremena.

"Novak odrastao u eri najboljih tenisera svih vremena i to nije cenio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

274 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 5 godina

Za nono s i ekipu koji verovatno uzimaju neku kintu da pisu neistine na sajtu atp tour 2018 mogu da izbroje koliko je bio skor izmedju svajcarca i Novaka...skor ako sam ja izbrojao je 13-6 za dzemper...toliko o zlonamernom pisanju da je Nole poceo tek od 2011 da pobedjuje dzemper...ne od 2011 je postao njegova mora nocna..to da..toliko i hvala

https://www.atptour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger-federer-vs-novak-djokovic/F324/D643

Miroljub

pre 5 godina

@Neka si ti došao da pametuješ i držiš predavanja drugima
(neka, 5. februar 2019 11:35)

Pa mora neko da vrsi i ulogu prosvetitelja.

neka

pre 5 godina

Uvek s osmehom na licu procitam komentare na ovakve vesti o Novaku, a najvise volim ove sto se svadjaju s nekim likom, koji je nesto izjavio i kao brane Novaka. S druge strane zao mi ljudi, kad moraju da se projektuju kroz licnost sportiste i dozivljavaju ga kao clana porodice.
(Miroljub, 4. februar 2019 20:52
Neka si ti došao da pametuješ i držiš predavanja drugima

bmile

pre 5 godina

Sem nekih komentara,uglavnom pozitivnih,pokusavajuci sta je pisac hteo da kaze,ostali blage veze nemaju o tome.
Podsecanja radi Pol Anakona, je jedan od najcenjenijih trenera,a ujedno i jedan,ako ne i najbolji komentator teniskih zbivanja u svetu!Posto zivim i radim u USA odgovorno tvrdim da je jedan od najvecih postovaoca naseg sampiona.Jedini koji se nije libio,izuzimajuci Bred gilberta,da pre finala AO,obelezi svojom analizom zasto ce Novak,pobediti Rafu u tom finalu!
Ovo sto je izjavio a prevedeno ovako,nije kako izgleda mnogima.Jedan komentar je objasnio znacenje reci (appriciate),u potpunosti se slazem snjim,a cela recenica zvuci vise kao kopliment,a ne kako ga drugi tumace!
Pol je veoma smirena osoba i nebi sebi dozvolio da pogresi u vezi Novaka,pogotovo sto svi znaju koliko ceni i postuje Novaka.Toliko.

Džo

pre 5 godina

Pogotovo otkako se Novak "vratio iz mrtvih", svima postaje jasno da jedino mogu da ga ubiju dragonglasom. Novak Snou, "bastard" iz vukojebine je krenuo da oduzme tron od Rodžera Lanistera.
Mogu ovi "maloprstići" da lažu, petljaju i spletkare koliko hoće i umeju, jedini legitimni kralj sedam kraljevina je Novak Snežni. Uzurpatore trona i ne treba da poštuje.

Miroljub

pre 5 godina

Uvek s osmehom na licu procitam komentare na ovakve vesti o Novaku, a najvise volim ove sto se svadjaju s nekim likom, koji je nesto izjavio i kao brane Novaka. S druge strane zao mi ljudi, kad moraju da se projektuju kroz licnost sportiste i dozivljavaju ga kao clana porodice.

Niko

pre 5 godina

Da probam i treći put da objasnim, ako mi moderator objavi komentar. Prvo mislim da je važno reći da Anakon nije rekao da Novak nije cenio Rafu i Federera, već je pričao o Novakom odnosu ka eri u kojoj je igrao. Drugo, reč “appreciate” se može prevesti i sa razumevao/shvatao, i čini mi se de je taj prevod podobniji u ovom slučaju i da rezultira nešto drugačijim smislom. Možda je hteo reći da je Novak stavljao previše pritiska na sebe jer nije shvatao da igra u eri najvećih (do tada) ili tako nešto. Elem, opet nije baš jasno šta je hteo da kaže, ali sigurno nije želeo da kaže da Novak nije cenio ovu dvojicu.

my way

pre 5 godina

Ok, sada sam procitao i original i koliko shvatam po njemu je Novaku bilo tesko zato sto je kao najmladji poslednji dosao na scenu u eru Federera i Nadala i bio je u njihovoj senci. Zbog toga mu je to vise bio problem nego sto je cenio sto igra u vreme dvojice najvecih. Kod Federera je drugacije jer je dosao iz drugog vremena, kao prvi od njih trojice, a svo vreme je smatran za najveceg i onda je on kao zbog toga vise cenio sto igra sa Rafom i Noletom. Kako god, besmislen i glup intervju.

Tomic Slobodan

pre 5 godina

Dok su oni njega pobedjivali bili su dobri sa njim kada je on poceo njih da pobedjuje onda su se stvari promenule..Ako neko ceni Novak ceni ljude,dokazao je to vise puta.sve ce uciniti da ga uzdrmaju..napred nole.

Milan

pre 5 godina

Kakva izjava,stvarno,ili lose prevedena ili maliciozna. Kaze Novak ne zna da ceni? Sta da ceni? On ih je cenio,trenirao i prestigao (to ce biti sigurno), tako da ce oni ceniti da su igrali u vreme najveceg tenisera svih vremena. Samo da osvoji jos ove GS i to je to,imace sve vise od njih dvojice,pogotovo medjusobni dueli. I taj dodatak,oni su pricali itd. Pa da, pricali su i tapsali ga dok ih nije pobedjivao. To ne mogu da mu oproste. To im se vidi u ocima, nekada su se smejali i bilo im je super,sada su to kiseli osmesi i nemoc pred Novakom. Licemerstvo bez granica.

Darko

pre 5 godina

link ka originalu

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Roger_Federer/64830/novak-djokovic-didn-t-appreciate-playing-in-federer-nadal-era-annacone/

Vlajzi

pre 5 godina

Cinjenica br.1: Federer je najbolji svih vremena.
Cinjenica br.2: Nadal je drugi najbolji svih vremena.
Cinjenica br.3: Djokovic je bolji od obojice.

ring of fire

pre 5 godina

Voleo bih da procitam ovaj intervju u originalu(ako neko zna link) jer ne mogu da verujem da ovo izjavi covek koji je ranije vrlo pohvalno govorio o Novaku.
Ovo ( ako je tacno prevedeno) ulazi u nominaciju za najvecu nebulozu godine.

Ja se nadam da je pre hteo da kaze da se Novaku nije svidelo sto se prica da su ova dvojica najbolji ikad i onda ih ( zapadne medije ) vratio na fab. podes. od 2011 pa na ovamo do dana danasnjeg.

zoran ivkovic

pre 5 godina

-Rafa ne zna od muke sta će vise sa Djokovićem . ostalo je rafi samo pariska sljaka gde moze da dobije slem ,ostalo tesko . Rafa je igrao sjajno u astraliji ,delovao je kao masina u top formi a onda finale i laganih 3 : 0 za Djokovića nikad lakse .
-Federer se u zadnje vreme tesko susreće sa Nolom na slemovima uglavnom ispada rano .
- Rafi je problem sto trenutno nema resenja za Nola a pri tom radi mnogo i dodje u top formu i u finalu prodje ovako ,

zoran ivkovic

pre 5 godina

izjava gospodina je vise nego nekorektna ,on je hteo nesto reći i ispao glup .
- Novak je na startu karijere imao dosta poraza i od rafe i federera i trenirao je i napredovao i obisao ih po broju pobeda medjusobno i sustize ih po grend slemovima .
-Nole je imao tu nesreću da bude u eri dva majstora Nadala i Rožera ali opet to je ucinilo Nola jos vecim igracom,mnogo je radio .
-Uzgred Nole,rafa i federer su goat i svaki njihov meč je klasik .
-rafa je kralj sljake ,feder vrhunski na travi a nole igra vrhunski na svim podlogama .
-rafu znam da su na rolangarosu dobili nole i soderling .
-Federera je Nole dobi vise puta na Vimbldonu
samo ako bude zdravlje sluzilo presticice Nole rodzerovih 20 slemova vec 2021
-

sarkazam

pre 5 godina

Sta rece i ostade ziv? Nole je bre igrac za sve njih, a sa doticnim "velicinama" ima bolji h2h i zasluzuje samo da mu se naklone kad ga vide. Mala doza realnosti bi pomogla pre otvaranja laprdala.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Nisam bas shvatio poruku ovog teksta.
Možda je trebalo poručiti da je Novak gradio svoj put ne obazirući se na moć rivala i da je zato uspeo.
Sa tim bi se delimično složio.
Cenim sportski respekt,ali najviše cenim samopouzdanje i neustrašivi duh.
Pravila postoje,kriterijume sudija kontroliše,pa izvolite u arenu i nadmeću te se.
Novak je tu pokazao jasnu dominaciju i čini mi se,najdominantniji je do sada u istoriji.
Možda je hteo da poruci;Pazi ti njega kako je bezobrazan i kako mu je palo ma pamet da se drzne i pobedjuje ove naše.E...Pardon,ovo je sport i ovde se meri.A rezultati metra ja su ma Novakovoj strani.
Na kraju,poruka ne mora ni biti.Svi mi ponekad laprdamo pa šta ispadne.Mislim da je i ovaj tekst tako skrojen.
Ipak,Novak je tip licnosti(briljantan tip) koji gradi svoj put i ne ugrozava nikoga.
Ovo je sport,a u sportu su dva osnovna postulata,viteštvo i rezultat.
Novak je apsolutno ispoštovao oba.
Uz to,pokazao i hrpu talenata za mnoge druge delatnosti i oblasti.
Izrazito je pokazao više vitestva od mnogih u ovom sportu.No,svako nosi svoj obraz pa i nije bitno ulaziti u raspravu u ovoj oblasti.
Ja sam se na Novaka ljutio samo kad sam smatrao da nije bio dovoljno odlučan da ranije počne pobedjivati Federera.
Mozda se i pokazalo se da je mogao.Medjutim ,bilo je to vreme njegovog sazrevanja.

as

pre 5 godina

Hm, o čemu pričamo...Fedex je zadnji put bio prvi pre tačno 10 godina, sa 28 godina;Rafa prošle godine sa 32 a Novak od prošle godine prvi sa 31 godinu i još traje.
(BLuka, 03. februar 2019 23:37)

Sta pricas covece?Federer je prosle godine bio prvi, ljudi dali ste mu 60 pluseva alo bre

monden

pre 5 godina

Iako volim jedino Federera da gledam kada igra tenis, jer njegov tenis smatram jedinim pravim, atraktivnim, tenisom, nema dileme da je Novak odavno penicilin i za njega, a posebno za Nadala.Tako da Novaka jedino teniska mafija( čitaj NIKE ) može da spreči, da on prestigne obojicu po broju GS.Meni je, inače, Novakova "pauza" koja je trajala par sezona, jako sumnjiva.

Hleba i igara

pre 5 godina

Ovakve izjave su zapravo dobre. One hrane Novakov inat i jačaju motiv da se osvoji toliko GS titula, da se svim zapadnjacima začepe usta. Nek ga samo zdravlje posluzi, za ostalo ne brimem.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

Sta je pesnik 'teo da kaze?
Verovatno je nastavio Rodzerovu zalopojku zbog "nepravedne" Novakove bombe na njegov servis kod prve mec lopte u polufinalu US OPEN 2011. Tu loptu za trenutak niko nije video; samo su Novak i Rodzer znali da je u polju, na samoj liniji. Ta lopta je pocetak Novakove totalne dominacije i nikad Rodzer nece preboleti tu loptu. Cak se i zalio na konferenciji za stampu kako "paceri" poput Novaka zazmure i udare pa sta bude bude. Jer, za prave tenisere kao sto je on, poen se mora strpljivo graditi i najaviti, jel' da se gospoda ne uvrede. Preboleo bi on mozda i poen, ali nikad nece preboleti Novakov smeh, samopouzdanje i osecaj trijumfa. Tim udarcem se promenila novija teniska istorija u Novakovu korist. "Nepravda!" rekao bi Kalimero.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Dott

pre 5 godina

Vazi, Novak ih nije cenio, dok svi ostali jesu i Novak im jedini doskoci, kako to objasnjavas Anakon?
Bice da mu je krivo sto je Novak postao to sto jeste. Meni se npr ne svidja ambijent koji Pol nosi sa sobom i stvara ga u svom okruzenju. Za njega sve sto nije aristokratsko je drugorazredno i nebitno ni pomena. On kao i mnogi slicni njemu, ignorisali su Novakove rezultate i nije im padalo na pamet da Novaka stavljaju u Ravan sa Federerom.
Zbog takvog stava mnogih, Novakova dostignuca nisu ni medijski ispracena kako treba.
Samo sam pratio sta se desava, Novak je toliko ignorisan, da su bili u stanju da odvedu tenis kao sport u medijski zapecak, sve dok je Novak na njegovom vrhu, ali na svako Novakovo posrnuce, odmah bi reagovali i izdizali Rodzera ili bilo koga drugog sa ikakvim rezultatom, koji ne obecava ni jedan posto u odnosu na Novakove.
Divim se Novaku sto mu se do sad sve to nije smucilo i digao ruke od tenisa, ali ocigledno u Novaku se rodio ozbiljan inat, novac odavno vise nije njegov motiv.

IQ

pre 5 godina

Evo priznajem da sam glupa ali zaista ne razumem sta je gospodin hteo da kaze. Novak nije dovoljno cenio tacno sta? Rodzera, Rafu ? Ako je neko uvek isticao da je zahvaljujuci Rodzeru i Rafi i njihovim rivalstvima postao ovo sto je sad, to je upravo Novak.
Ili ih nije cenio zato sto ih je pobedjivao a trebalo je ko sto onomad rece takodje jedan gospodin da pusti Federera da osvoji jos neki GS.

Rade car

pre 5 godina

Da,nije cenio al zato ih dere i dan danas..
Gazi Nole ne mogu ti nista dusmani
Puna mi je kapa trenerskih anonimusa i trenera koji daju sebi za pravo da komentarisu GOAT-a, Novaka Djokovica

Master Blaster

pre 5 godina

Uopste nisam razumeo coveka
(bulie, 03. februar 2019 22:00)

Zasto me to ne cudi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BODIBOND, 3. februar 2019 22:36) # Link komentara

Tebe? Ti bolje da se ne javljas, pokazao si se vise puta. Pa za tebe je i izvestaj o vremenskoj prognozi enigma ako nema nacrtane slicice pored teksta.

Krule

pre 5 godina

Noletu se sve vidi u ocima...ljudi sa jasnim pogledom, iskrenim ocima, cistim kao suza...Nole pa Den Stivens...
(anica, 03. februar 2019 23:53)

A je li? Ajd dobro, kad ti kažeš. A nije baš da se vidi, Anice.

dr2

pre 5 godina

Verovatno čovek misli da ih nije cenio zato što ih je Novak odrao nebrojeno puta. Valjda je trebalo da ih pušta da ga pobeđuju i tako bi pokazao koliko ih ceni.
Vala neka ih nisi "cenio" i nastavi tako do kraja.

Dragan

pre 5 godina

Smejurija. Pa Rafa je Novakova generacija, samo godinu dana stariji. U vreme kada je Novak osvojio svoj prvi grend slem u Australiji, Rafa je imao tek tri (Rolan Garos). Hocu da kazem da se u to vreme nije Nadal mogao smatrati jednim od najboljih tenisera svih vremena. Bio je jos na pocetku i ne da mu nisu predvidjali ovakve uspehe, nego su mu predvidjali kratku karijeru, ispunjenu povredama, kao posledicu stila igre. Jedino se oko Federera vec tada stvorio kult licnosti. Kada dodamo na sve ovo i Novakove ceste pohvale najvecih rivala i njegovo isticanje koliko je napredovao upravo jureci njih dvojicu, moze se reci da se ovaj bas nalupao...Trebao je da drhti kada ih vidi i unapred predaje meceve?!? Ostaje zal sto u prvom delu svoje karijere nije mnogo ranije resio svoje zdravstvene probleme i poceo da gomila najvece titule. Tada se ne bi niko usudio da daje ovako glupe izjave.

Vojkan

pre 5 godina

@ NoNo, 3. februar 2019 20:29

Zasto niko sem Novaka nije vezao 4 GS?
Zasto niko nije osvojio sve turnire serije 1000?
Zasto to nisu uradili dok su bili zdravi i Federer i Nadal?

DRAGAN

pre 5 godina

Kako ovaj strucnjak ima
hrabrosti da ovako nesto
izjavi.Svi strucnjaci koji
komentarisu ovaj sport
morace jednog dana da zvanicno priznaju koje
najbolji svih vremena.Tesko
se pomiriti sa sudbinom
da je srbin najbolji svih
vremena.Skor je na strani
Novaka, vec sada, a GS sada padaju svaki za redom
u narucje Novaka.Kada uzme jos 6 komada, opet im
srce nece priznati da je
Novak GOAT, za sva vremena.Istina mnogo boli.

BLuka

pre 5 godina

Hm, o čemu pričamo...Fedex je zadnji put bio prvi pre tačno 10 godina, sa 28 godina;Rafa prošle godine sa 32 a Novak od prošle godine prvi sa 31 godinu i još traje.

mlekadzija

pre 5 godina

Potpuno je nebitno sta pojedini teniski strucnjaci izjavljuju...rezultati govore za sebe. A Nole ima jos nekoliko godina "fore" pred sobom...tako da...

IL

pre 5 godina

Djokovic je prvi put pobedio Federera 2007. godine u finalu mastersa u Kanadi. Sledeci put 2008. u 1/2 finalu na AO u Melburnu a onda mu je 2009. godine uzeo trofej u njegovom rodnom Baselu.

komnen barjaktar

pre 5 godina

O cemu se ovde radi? Nije mi jasno? Amer zamenio teze! Izuzev Zo-Vilfreda Conge i Kevina Andersona u ostalim finalima Gren slemova u kojima je Novak pobedjivao uvek je za protivnike imao visestruke gren slem sampione sto se za Rodju ne moze reci! Pa ni za Rafu kad je RG u pitanju!

Иван

pre 5 godina

Запад: култура заснована на линији новац - моћ - контрола - сигурност. То последње заправо значи очување постојећег стања. Другим речима, то је култура чији је основни порив страх, јер одржање постојећег стања једино се може оправдати страхом од непознатог. Ови су почели опет да се плаше Нолета. Никакви пољупци, никакве речи, никаква убеђивања да се овде замењују тезе и да је Новак био тај којег нису поштовали довољно - Фридрих Ниче је био у праву, њих плаши једино сила, боје се једино бола. Једино то може да им запуши уста и спречи овакве безочне лажи. То је искључова култура сећања коју они познају. А има да их боли и боли ове године од Ђоковића.

nikol dz feimija

pre 5 godina

NISU ONI CENILI NOVAKA, nego je Fed u švajcarskom stilu i anglosaksonskom i germanskom odbrusio Noletovim roditeljima, na terenu, ah smeta mu navijanje, eto to je to fino zapadnjačko fer plej ponašanje koje Zapad nagradjuje svake godine, a ni jednom se nije osvrnuo na to kako Nole izdržava samo zato što je Srbin iz Srbije, što je sa Istoka što je Sloven i pravoslavac, armiju od 25ooo ljudi koji se raduju divlje kao pirati i gusari nekada kada Novak pogreši ili kada baca lopticu da ga ometu, šta bi on radio da je 25ooo ljudi urlalo njemu i bilo protiv njega ??

Svaki Srbin kako je Duda Ivković rekao u emisiji "Kao sav normalan svet" mora da bude bolji od svih i to ne samo od protivnika nego i od sudija, a akademik Nikša Stipčević u jednoj emisiji nešto slično da svaki Srbin mora da bude jači i zna više, pa je naveo primer da ako ZaPAD uči 1 jezik Srbin mora 2, ako Zapad uči 2 Srbin mora 3 !!

I SRBI TO USPEVAJU, NAJBOLJI POSEBNO, JER U SVAKOM SRBINU KUCA SRCE Principa, a to uteruje na svim nivoima Zapadu strah u kosti.

DA. BAŠ TAKO. NIJE Zapad glup, ni najmanje, a i zna koloko su velike srpske moći, pa se trudi da Srbi ne postanu svesni toga ali Bog je iznad svih, srećom.

Zoran

pre 5 godina

Novak ima 5 ZMastersa a
Nadal 0.
Djokovic je drugi iza Federera na GOAT LISTI.
Ako ne racunamo jacinu protivnika u 1/2finalima i finalima.
Ako racunamo, Djokovic je NAJVECI SVIH VREMENA.

Rooney

pre 5 godina

Zbog ovakvih će Djokovic još bolje da igra i prestici će
Gospodina Federera.Oni to nikako da ukapiraju što ga više kude on je jači i bolji.Nemozete o teniseru koji je podigao pehare sa svakog grenslam i masters turnira izjavljivati ovakve gluposti.A i nije mnogo ni bitan,prvi put čujem za ovog tipa.Napred Nole

Sosa

pre 5 godina

Nole, da se izvinis sto si poremetio velike planove za Feda i Rafu. Ti Nole, nisi ni bio u planu uopste. Pa zasto si uopste igrao tenis, zasto nisi uzivao uz tv u velicanstvenoj igri dva najveca tenisera ikada. Zasto Nole, zasto Srbine, zasto ne postujes vreme u kome oni igraju i beli sport. Pa zasto? Zastoooooo?
Kod ovih na zapadu vazi religija tipa: Bitan je rezultat i cilj opravdava sredstvo. Nema fer pleja i postenja, drugi je to mentalitet i drugi svet. Ovaj ne bas recit covek je pokazao koliko je glup i koliko je nerealan. Novak je otrsio obojicu i bice najbolji nad najboljima, a ti ne cmizdri.

Mrmot

pre 5 godina

"ja inace volim da trolujem..al na ovakvu glupost od izjave ne mogu da ostanem imun. Sram ih bilo za ovakve izjave.
Pa Novak je vise puta ranije isticao Nadala i Federera kao najbolje u istoriji u svojim izjavama. Gajio je, a i dalje gaji veliko postovanje prema njima.
........
(retko pametan, 3. februar 2019 22:40)"
Ne pale tu reci, nego dela. Mora da ih pusti da ga pobedjuju iz "postovanja"... rekoh vec, zbog njihove izuzetnosti.

grandiozo

pre 5 godina

Situacija na terenu pokazuje da Novak nema protivnika vrlo je za očekivati da karijeru završi sa 25-30GS,a Mastersa preko 50,šta to treba da se desi da se sve ovo ne ostvari, konkurencija je pregažena i mlada i stara,mladi su u šansi ali samo kada velika trojka ode u penziju,Zvereva je Raonić počistio,Nadal Cicipasa..,a Novak najboljeg među njima,Nadala,bukvalno počistio,ko to treba da se pojavi da bi bio pretnja Novaku?

Jeremija

pre 5 godina

I, šta je ovaj stručnjak hteo da kaže? Da li i sam to zna? Ili Novaku, jednostavno.mora da se prebaci i neka usiljeno iskonstruisana glupost. Kriv je zato što se nije družio sa Rodžerom koliko i Rafa? Nije dovoljno cenio tadašnje veličine? Trebalo je da im se sklanja sa puta i da im se divi i tako završi karijeru? Pa, tek tada ga niko ne bi fermao ni 3%. Bio bi zaboravljen odavno od svih tih koji mu sad traže dlaku u jajetu. Kad neko hoće da ti nadje manu posezaće i za ovakvim glupostima.

KumZorzo

pre 5 godina

Prosečno sam inteligentna osoba, ali šta je pesnik hteo da kaže?
Da li je problem što Novak nije donosio 10 sa lukom Rodžeru?
Samuraj iskazuje poštovanje protivniku tako što ga pušta da izvede sepuke.

dovla

pre 5 godina

Nole je doruckovao ,rucao i vecerao tenis i usput sanjao svoje idole i mastao da ih upozna , dostigne i pobedi !!!
Toliko o tome sto ovaj bulazni da ih nije postovao !!!

anica

pre 5 godina

CroFed...ako je Federerova karijera graciozna, sta onda Nole da kaze...nema sta nije osvojio, plus je mladji dosta godina a da ne govorimo o tome da je Federer zasticen kao beli medved u marketinskom smislu...svaki Noletov trofej vredi duplo zbog nacina na koji je osvojen...pozitivan skor sa dva najveca rivala plus jedno beganje u dzemperu, pobeda na Rg uz nesrecnog Soderlinga jedini, komplet mastersi, odomacio se u Australiji za botine najmanje bitan slem, kompletan igrac, vezao 4 slema- iako nije u istoj godini i to je veliki uspeh...sreca njihova sto ga onaj Pepe ovlada, ali iscupa se Nole...e ne bila im u kozi, kiflica mi i Vuleta.

mitar

pre 5 godina

To u prevodu znaci:
Novak je trebao da izgubi sve meceve protiv federera i nadala da bi pokazao postovanje prema dvojici najvecih ikad'......"pokvario je sve nezahvalni srbin" anglosaksonci sta reci

Vandalizam

pre 5 godina

Svet nikada nije bio spreman da prihvati da je Đoković bolji teniser od Nadala i Federera... Nadali su se da mu je kraj bio 2017. I sad kad se vratio jači nego ikad, još teže im pada da mu skinu kapu... Nisu bitni ni ti rekordi koje može da dostigne i prestigne; jednostavno tenis se naziva "belim" sportom i za to postoje razlozi.. A nije u pitanju boja kože... Ustvari u modernom sportu licemerje i još gore, kriminal, je odavno oduzeo sam sport od samih igrača i navijača i ono što bi sam sport trebao da predstavlja. Sad he to veoma prljav biznis i politika.

burek novinar sa zvezdinog severa

pre 5 godina

Ljudi, kako nije pobedjivao Nadala i Federera pre 2011-te? Federera je 2008-me pocistio u polufinalu AO sa 3:0. Pogledajte koliko mastersa je osvojio do 2011-te upravo pobedjujuci Federera i Nadala. A te price kako ova dvojica posle 2011-te nisu bili zdravi to ne pije vodu. Sta je Rafi falilo u finalima Vimbldona i USO 2011-te? Sta mu je bilo u finalu AO 2012-te? Sta je bilo Federeru u finalima Vimbldona, USO 2015-te i polufinalu AO 2016-te? Pricali su da igra tenis svog zivota, favorizovali ga u Londonu, govorili da plese po terenu na USO i AO, a onda otreznjenje u vidu Novaka. Nadal je jedino moze da kaze da je bio nespreman u cetvrtfinalu RG 2015-te. Federera koliko se secam nisu pratile povrede, blaga intervencija na kolenu i pauza od nekoliko meseci, nista drugo. A mozda i ono kad je izasao na finale zavrsnog mastersa u dzemperu.

Brka

pre 5 godina

Pa da...trebalo je to da ceni i da pokazuje tako što sa poniznim respektom ulazi u duele, a Božanstva sa teniskog Olimpa, Rafu i Rodžera, pušta da pobeđuju, ali znalački - da se baš ne vidi...Komentar ovog teniskog "znalca" dokazuje da poltrona ima ama baš svugde, pa čak i u sportu što je samo po sebi apsurdno. Tenisere u kojima je medijski pritisak oduvao borbenost pre ulaska u meč, izgledaju kao da su zaboravili da igraju tenis. Na taj efekat je naročito Rodžer uvek računao i u vreme pre Rafe i Novaka i vrlo malobrojnih, suvereno vladao. Onda je došao Novak. Sećam se komentara Anabel Kroft nakon pobede nad Rodžerom: "Mogli ste prosto da osetite Novakov čelični karakter". Nastup iskrenosti i istinoljubivosti je platila uklanjanjem, pa su Mac i Sheet zadominirali da ponovo "pumpaju ikonu" Federera. Novak o svima govori lepo, a šta stvarno misli i šta stvarno ima da kaže, on govori reketom - na terenu i kad Novak "progovori" Barbara i Mac zaćute i...nisu veseli.

Ujka Žitko

pre 5 godina

(NoNo, 03. februar 2019 20:29)

Je l' novak ima bolji međusobni skor od obojice zato što je Federer u godinama, a Nadal igrao povređen protiv njega? Pade ti u vodu cela teorija da je osvajao samo kad nisu njih dvojica igrali. Kako ih je pobeđivao ako ne igraju? Ne razumem teoriju. Videli smo ko je plakao posle mečeva... Sportski pozdrav.

Mrmot

pre 5 godina

“...........
(Protivnike treba ceniti i sve im bez borbe prepustiti a onda će... više da te cene?, 03. februar 2019 21:20)”

To mora tako zbog njihove izuzetnosti.

XXL

pre 5 godina

Mislim da je obrnuto da Oni pa ni On i dalje ne cene čak nekad i potcene Novaka Đokovića. Drugim rečima Oni nisu svesni da je Novak među njima. Naravno i da gube od njega.

retko pametan

pre 5 godina

ja inace volim da trolujem..al na ovakvu glupost od izjave ne mogu da ostanem imun. Sram ih bilo za ovakve izjave.
Pa Novak je vise puta ranije isticao Nadala i Federera kao najbolje u istoriji u svojim izjavama. Gajio je, a i dalje gaji veliko postovanje prema njima.
O postovanju Nadala prema njemu ne treba ni trositi reci a od nedavno je i Federer imao saljivu izjavu- koga ne mozes da pobedis , pridruzi mu se.
Sva je prilika da ce Novak ako stane zdrav i fokusiran postati za 2 godine najbolji ikad svidelo se to nekom ili ne. A neko to moze da prihvati dostojanstveno ili pad da daje ovakve sramotne izjave.

CroFed

pre 5 godina

Sreća njihova (Nadal i Đokica) da je Roger pred samom kraju graciozne karijere. Zamislite da su sva trojica bili na godinu-dvije razlike, ne bi se Novak sigurno ovako raspištoljio, doduše niti Roger ne bi imao 20 slamova, bilo bi itekako na knap kad su ta tri velikana u pitanju...

Nexus

pre 5 godina

(NoNo, 03. februar 2019 20:29)
Previse truda da napises komentar u koji ne vjeruje cak ni vecina Federerovih i Nadalovih navijaca. Nisam siguran ni da si bas svjesan koje gluposti si pisao.

dusan

pre 5 godina

Mogao je lepo da kaze: "Novak je najbolji jer je u najtezoj eri postigao ove rezultate"...Mogao je da kaze i da ga ne voli jer preti da stigne broj GS njegovog miljenika...ali ovo sto je rekao nema veze sa zivotom, bolje bi bilo da direktno kaze da ne voli Novaka, nego da lupa ovako

lumba

pre 5 godina

nikada zapad nece dozvoliti novaku da predje rafu. zivi bili pa videli kad osvoji rg pocinje novi novakov iscenirani pad. da nije poklanio mareju w2013 i vavrinki uso16 da bi marej bio prvi, vec bi imao 16 gs i jedno 250 nedelja

Protivnike treba ceniti i sve im bez borbe prepustiti a onda će... više da te cene?

pre 5 godina

I ja mislim da je Novak - kao i svi ostali? - trebalo da sačeka da se totem njihove idolatrije (Federer) penzioniše pre nego što se usudi da ponešto osvoji i on sâm.

Darbo

pre 5 godina

@ jok pišeš gluposti Federer je bio u punoj snazi kad je Novak bio još tinejdžer. Koliko je slemova osvojio pre nego se Novak praktično i pojavio na velikoj sceni. A ovaj lik koji je ovo izjavio očito ima neki problem, kao i ti.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@analiza

Vidi se da si redovan čital Informera ☺️ A to za astmu, pročitaj šta je rekao Vanja Grbić. Valjda ćemo pre verovati Vanji, a ne Srđanu koji se ljutio na ono što Vanja Grbić rekao!?

varburg limuzina

pre 5 godina

Ljudi vidite li vi koliko se svet plasi Novakove dominacije koja bi mogla lako da se vrati??
2 nedelje nakon AO oni i dalje analiziraju njega i njegovu igru. Ne mogu da prezale i da zaborave kako je lako otresao njihovog miljenika u finalu.
To je pravi pokazatelj da se Novak povratio.

Vveliki

pre 5 godina

Kako misli nije ih cenio, verovatno da im se divi a da se ne drzne da ih pobedi. Dobro, na početku karijere jeste im se malo divio ali ih onda rasturio i sad bi oni trebali Novaku da se dive.

Si

pre 5 godina

Federer je na zalasku karijere. Izlisno je pricati o tome ko je bolje iskoristio svoje vreme dok i Novak ne stigne u taj period. Gospodin neka prebroji skor medusobnih susreta pa neka to pokusa da komentarise.

Komentator

pre 5 godina

Prilično glup komentar kada Novak ima boji skor u pobedama i nad Federereom i Nadalom. Novak je zbrisao dva najbolja tenisera, to je poenta. Federer je uspeo samo zahvaljujući tome što nije imao dostojnog protivnika, bila je pauza u pojavi većih talenata, čim se pojavio Nadal on ga je skinuo sa trona. A onda je došao Novak i skinuo ih zajedno.

anica

pre 5 godina

Uvek ispada da Nole njih juri po necemu, i da je tako nema potrebe da se potcenjivacki prica...ok, imaju vise slemova ali ih je Nole dobrano potamanio i tek ce, zato se javljaju jedan po jedan...Novak je bolji teniser od obijice, i to ce dokazati i na papiru, ne sumnjajte u Srpski gen... cistotu duse i inat niko ne moze da nam uzme.

Vojvodjanin

pre 5 godina

(veder, 3. februar 2019 20:59)
Fenomenalan ti je komentar, hvala! Nemam sta dodati osim da je Novak iznad svih spomenutih po svemu sto pokazuje na terenu u poslednjih 7 meseci (i sto je pokazao izmedju 2011-16).
To su cinjenice. A sta cinjencie ima da se komentarisu? Pogotovu sa iskrivlenjim vidjenjem tzv. zapadnih eksperate tenisa...?!!

taki p.

pre 5 godina

Nije cenio mozda zato sto je krenuo da ih razbija 2011-te,trebao je valjda da im prepusti sve trofeje i bude srecan sto dise isti vazduh kao Fedal bogovi.Sada kada Novak suprotno svim logickim objasnjenjima, grabi ka statusu najboljeg ikada,pocinje njegovo omalovazavanje i minimiziranje rezultata,da se sacuva sveto dvojstvo tenisa.Ipak citajuci strane sajtove vidim da im prica ne prolazi,pravi teniski fanovi priznaju Novaka,kazu da kada je u formi niko mu nije ravan i da je ozbiljan kandidat za GOAT-a,zvanicni krugovi teraju svoju pricu i tako ce ostati jos dugo,ali obicne ljude nemozes da prevaris.

NS oldtajmer

pre 5 godina

Kako ih ne ceni ?..... oceni on njih svaki put kada ih pobedi. To je i inace posao majstora........ da ocenjuje segrte i da ih salje da slazu flasice pored klupe.

dush

pre 5 godina

Svi znaju sta polako dolazi.Gledao sam neke intervjue stranih novinara i komentatora vec ocekuju da Novak obori i ovo malo rekorda sto drzi Rodger.I sami kazu da ne zele da priznaju ali znaju sta se ocekuje u narednih 2-3 godina.Inace Novak je poceo da pobedjuje vrlo rano Federera i Nadala sa svojih 21-22 godine taman kad je stasao.Nadal imao vise uspeja u pocetku zato sto je pre sazreo i zato sto je sirovina igra na snagu.Cim se Novak razvio fizicki drao ga je kad je stigao.A Federer je pobedjivao Novaka dok je Novak imao 18,19,20,21 sto je relativno igrac u usponu.Pa Novak je poceo da pobedjuje Rodgera od 2010.Koliko je tada Federer ima godina?29.To su najbolje godine za Tenisera.Znaci Novak ga je drao kad je Ovaj bio na vrhuncu.Toliko o tome ko je bolji teniser.Svi znamo,cak i navijaci Federera da ce novak imati vise grand slams i vise nedelja provedenih na prvom mestu u Narednih 2 godina.Zato navijaci Federera uzivaj te jos malo dok mozete.Zna se da je Novak vec sad GOAT.

John

pre 5 godina

Dobro, i šta je pisac hteo da kaže? Novak nije "ispoštovao" R&R?
Znači sad pored Vilanderove "lepršavosti" Rodžerovog tenisa, imamo i obavezu "ispoštovavanja"?
Pa nije vam tenis balet, klizanje i gimnastika...

vasilije

pre 5 godina

Vikinzi nisu naucili da neko moze biti jaci i bolji od njih. Ko je koga trebalo da ceni! On njih ili oni njega kao tek pridoslog. Mozda je trebao da im se klanja do poda i da im nosi torbe?

burek novinar sa zvezdinog severa

pre 5 godina

Deset puta citam i ne kapiram sta je zeleo da kaze. Novak je rastao u eri dvojice najboljih tenisera i nije to dovoljno cenio, kao sto je to Federer cenio 2003???
Pobedis Federera sa 3:0 sa nepunih 20 u polufinalu AO(objavi da boluje od anksioznosti), pa ga pobedis 5 puta za redom u njegovoj 29-oj, pa ga pobedis u 2 vezana Vimbldonska finala.... U pravu je ovaj covek, nije ga cenio Novak.
Novak je uvek igrao svoj tenis, nikad nista nije menjao kako bi mogao da pobedjuje ovu dvojicu, menjao je servu samo kada je povreda lakta na to primoravala. Ova dvojica su zbog Novaka menjali rekete, te malo vise brzine malo manje spina.... izmislio covek najmesniji ritern u svetu tenisa, da ceka servis na osnovnoj liniji, sve dok u finalu USO nije popio 5 lobova i 15 pasing sotova. Ovaj sa 33 menja celu filozofiju svoje igre, menja servis i ulazi u teren da odigra forhend viner iz drugog udarca.... A koliko ih je imao u finalu AO 2019-te.. Sta sve nisu pokusali i sta im sve nije smetalo, od glasnog proslavljanja poena na terenu, cepanja majice, do zurki u hotelu posle meca. Jos bi oni bili na 14 i 17 da Novak nije psihicki i fizicki klonuo posle RG 2016-te. Ali, nema veze, sad je tu, zdrav i spreman kao zapeta puska.

Mrmot

pre 5 godina

“Pa i on jedan od tih ,,najboljih svih vremena´´ tj i on je deo trojice najvecih jedino koga nije mozda vise cenio je samog sebe.......ali ni to.Ne znam o cemu prica ovaj lik?!
(ngnnf, 03. februar 2019 20:22)”
Djokovicu nije dozvoljeno, ne uklapa im se u snove. Vecina zapadnjaka su realno rasisti, neki to prikrivaju

NoNo

pre 5 godina

@burek novinar sa zvezdinog severa
Nije autor kriv za to sto ti posle 10 citanja nisi u stanju da ukapiras poentu teksta.
Djokovic je poceo da pobedjuje Federera 2011 kada je ovaj usao u tridesete sto je za tenisera starost. Dok je Federer bio na vrhuncu, sam Djokovic je priznao da je hteo u penziju da ide jer nije mogao nista protiv Federera i Nadala. Nadala poceo da pobedjuje isto od 2011 kada je ovaj posle one povrede na AO 2011 poceo da propusta po nekoliko meseci godisnje zbog povreda. I onda poceli Novak, Marej, Vavrinka i Cilic da osvajaju GS titule. Cak i pored toga, Novak je uvek padao kada bi RF i Nadal uspeli bar na kratko da dodju bar na 70% svoje najbolje forme. 2012 ga je Federer izbacio sa prvog mesta dok se opet nije povredio 2013, kada je Nadal uspeo da bude prvi na svetu i osvoji 2 GS. Od 2016 kada je iskoristio visemesecne pauze Federera i Nadala da osvoji RG, Novak nije mogao da dodje sebi. Prvo ga je Marej rasturio i preoteo mu prvo mesto, a onda su Federer i Nadal prvi put bili zdravi posle mnogo godina dominirali 2 godine. Novaka nigde nije bilo. Cim su RF i Nadal podigli nivo tenisa, on imao “privatne probleme”, “nije zeeeleeeeo” itd. E onda je docekao novu povredu Federera na VB 2018, povredjenog Nadala koji nije igrao od septembra i eto ga opet Djokovic sa titulama. Bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke... on je tu da osvaja.

Marko

pre 5 godina

Znaci posto je odrastao u takozvanoj eri ove dvojice malo mu je bilo to nego se cak drznuo da ih pobedjuje a nekad i ponizi kako ga nije sramota ha ha ha

ngnnf

pre 5 godina

Pa i on jedan od tih ,,najboljih svih vremena´´ tj i on je deo trojice najvecih jedino koga nije mozda vise cenio je samog sebe.......ali ni to.Ne znam o cemu prica ovaj lik?!

zvezdas-rajvoSa

pre 5 godina

Do prosle godine je bilo potencirano "Novak nema Sinsinati, Novak nema Sinsinati". Sad vidim da se potencira :"Novak nema zlato sa olimpjade..". Jel ja treba da pisem sta sve NISU osvojili Nadal i Rodjo?! Novak Djokovic je jedini teniser u istoriji koji je osvojio sve grend slemove i sve masterse i zato Federer i Nadal treba to da kompletiraju pa da stanu rame uz rame sa Novakom Djokovicem. Dokle dvostruki arsini?! Kako mogu Federer i Nadal da budu najveci u istoriji ako nisu kompletirali sve i ako nisu kompletni teniseri?! To znaci, da oni imaju mana. Pa kako mogu da budu najveci?! Poslednji bedem odbrane Rafe i Rodje su grand slamovi...

Sretjko

pre 5 godina

@NoNo Novak nije pobedjivao Federera i Nadala do 2011. godine jer je imao problema sa disanjem na terenu. Predavao je meceve zbog vrucine, nije dolazio do daha posle dugih razmena. Nakon Cetojevica, sve se promenilo na bolje pa su poceli da padaju Fed i Rafa.

Ljubica

pre 5 godina

@nono
Naravno, kako se to uvek poklopi da su svi stari, nemoćni i povredjeni kad gube od Novaka. Povredjen im je jedino ego i to je sve !!!

Milos

pre 5 godina

Pitam se ja dal su Rodja I Nadal koje neizmerno cenim morali da se pitaju kad su imali 16, 17 godina dal da uzmu mozda slovenacko ili britansko drzavljanstvo kako bi svoj talenat uspeli da ostvare ? Sta bre da ceni ?

jok

pre 5 godina

@Beograd
Netacno, Novak osvajao od 2011, Nadal od 2005. Znaci, Novak cekao da Federer ostari, a Nadal oslabi zbog povreda. Osvajao u nikad starijoj konkurenciji. Pre toga nista nije mogao da osvoji, dok su u najboljoj formi bili Federer, Nadal, Rodik, Safin i ostali koji su ga lemali gde su stigli.

analiza

pre 5 godina

nono,bas ste napisali ruzan i jednostran komentar.Pisete o coveku koji je odrastao u zemlji pod sankcijama,non-stop u nekim ratovima,koji ima astmu i koji je morao da pobedjuje u nizu najbolje ikada da bi postao broj jedan.To sto je Novak ostvario,to pet Nadala i deset Federera ne bi mogli,da su bili u njegovoj kozi.Nadal iz bogate sportske porodice,Federer iz prebogate Svajcarske,oni pojma nemaju kako je kad sve zavisi od tebe,cela porodica,koja je pre toga ulozila pislednji dinar da uspes.I jos nisi ni narocito lep,pa da zaborave da si iz "zlocinacke"Srbije i nisi ni glup i zamisli,ne igras "leprsavo" vec birbeno,jer si se celog zivota borio.I svaki put protiv sebe imas publiku,jer si iz male i nebitne zemlje,i sve sto kazes zuta stampa izokrene.E,kada to neko ponovi i ostvari sto je Novak ostvario,mozemo da pricamo.Da ne pominjem koga je Novak pobedjivao u finalima GS a koga RF.

veder

pre 5 godina

Možda čak i ne samo "pobediti Federera", nego "biti Federer". Ovo drugo mu nije uspelo, nikako. A slomio se oko toga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pavao, 3. februar 2019 20:06)

Zašto bi Novak cenio Federera, i zašto bi, koja glupost, bio Federer? Zašto biti Federer kad je bolji od njega? Ne razumem tvoje insinuacije i špekulacije: biti Federer? Novak je bolji, dokazuje to godinama, a ova dvojica, Nadal i on, osvajaju poneku GS samo ako Novak ne igra kao što se desilo poslednjih 18 meseci. Novak je jača ličnost od obojice, al to ne znači hejterima ovde i na Zapadu ništa jer je Novak iz Istočne Evrope na koju Zapad nikad ne gledao pozitivno i blagonaklono.
Dakle, Novak je Novak, a Federer je teniska prošlost, uskoro.
To što Peneta lupeta o mentalnoj prednosti ove dvojice direktno se kosi sa onim što svet gleda konstantno: Novakova mentalna nadmoć nad Federerom i Nadalom koja izaziva strahopoštovanje i zaziranje Zapada. Nikad se nije desilo u elitnom sportu da neko ko je izvan njihovog opsega toliko dominira u tenisu, a tek će!

Pavao

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Možda čak i ne samo "pobediti Federera", nego "biti Federer". Ovo drugo mu nije uspelo, nikako. A slomio se oko toga.

gema

pre 5 godina

@dr Rodicck...to je bilo u godini kada je Toni iscenirao bespotrebni sukob posle poraza u Madridu. Do tada Nadal i Novak su se družili. Izlazili sa devojkama. Išli na letovanja.utakmice...Nadalov tim je pozvao policiju u hotel u Madridu dok je Novak sa porodicom i timom slavio pobedu . Kampanju pljuvanja nastavili su tokom cele 2011,2012 ...sve do 2015 kada su se odnosi popravili. Kako se ceni protivnik u Parizu je pokazao upravo Nadal , kada je pomognut od strane organizatora uspeo da produži meč u drugi dan..kada je kao malo dete poen koji je u igri izgubio , bedno dobio pozivajući se na beznačajan dodir Novaka s mrežom posle winera . Ne znam šta pokušavate Vi mrzetelji Novaka i Srpskog naroda generalno. Čovek se vratio jači nego što je bio. Nadal je nervozan jer zna da je pitanje trenutka kada će ga opet izdati kolena.Federer je na izdisaju. Klinci uzimaju samo što im Novak pokloni . Ovaj period dominacije biće duži i brutalniji nego 2011 i 2015! Čemu ludilo ? Uživajte u igri najboljeg tenisera u istoriji.
(VUK, 3. februar 2019 19:55)

Najzad da neko napise. Tacno, Novak nije dao pristanak da se mec prekine zbog kisice. Drugo tacno, e to necu zaboraviti nikada: sudija, sudija, jesi video, Novak je dodirnuo mrezu, to je poen za mene automatski. A trece, 'ajde neka malo vrate film Federera 15+ godina pa da vidimo reakcije fer plej igraca na neiznudjene greske i sl. Ma, bre, cepaj Novace majicu, arlauci, mogu da ti pljunu pod prozor.

Ratko

pre 5 godina

Zamislite kakav će hladan tuš da bude ovakvim stručnjacima kada Novak osvoji preko 20 GS titula. Oni ima da traže dlaku u jajetu samo da mu ospore zvanje najboljeg ikada. Ovaj čovek napriča nešto totalno nerazumljivo, igrao u eri dva najbolja ikada i to nije cenio? A on ta dva najbolja ikada evo recimo Rafu ispegla 7 puta uzastopno u jednoj sezoni. O čemu ovaj čovek priča?

Mik

pre 5 godina

Bojim se da ne razumem šta znači to - nije umeo da ceni? Ja baš mislim obrnuto - umeo je to da ceni, poboljšao igru, umanjio slabosti i postao najveći teniser ove dekade. Ali možda je Anakon mislio na nešto drugo...

ghfh

pre 5 godina

Novakova H2H lista sve pokazuje. Sa teniserima koji su još uvek AKTIVNI igrači a igrali su finale GS, sa SVIMA Novak ima pozitivan skor. Ovakva lista dokazuje najveću moguću dominaciju u SVOM vremenu.
Đoković - Nadal 28:25
Đoković - Federer 25:22
Đoković - Marej 25:11
Đoković - Berdih 25:3
Đoković - Vavrinka 19:5
Đoković - Conga 17:6
Đoković - Ferer 16:5
Đoković - Čilić 16:2
Đoković - Nišikori 16:2
Đoković - Del Potro 15:4
Đoković - Raonić 9:0
Đoković - Anderson 8:1
Đoković - Bagdatis 8:0
Đoković - Tim 5:2

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Kompleks vise vrednosti. Novak ce ostati upamcen kao jedan od najvecih sportista ikada, dok se gospodina za 20-30 godina niko nece secati.

Rocky

pre 5 godina

Đokovoć je napravio tu eru.

Da se nije pojavio on to bi bila druga era, a Federer bi bio najveći i uzimao titule protiv nekih Rodika, Bagdadisa, Safina itd.

Novak je ta era.

Strpite se, plasljivi, Jenki.

O.T.A.N.

pre 5 godina

peškira iz drevne Švice... pa će i mi tebe da naučimo da ceniš neke ljude i ere ;).
(No sekirejšon!, 3. februar 2019 19:13)

I onda oni pričaju o mržnji...

Nbgd...

pre 5 godina

Pizitivan skor i sa jednim i sa drugim... Kraj priče... A i sve manje sumnjam u to da će stići i prestići RF po broju GS... Opet ima onaj "ludački" sjaj u očima, ako ga zaobidju povrede, mislim da će se to vrlo brzo ostvariti...

banjica

pre 5 godina

Čovek je ljubomoran na Đokovićevih 20 GS titula, rekordnih broja nedelja provedenih na prvo mesto i 99 trofeja. Kao i na zlato sa Olimpijadi.

Vlada

pre 5 godina

Kakve beskislice govori ovaj covek?! Nejasan i konfuzan do bola. Nigde razloga za to sto je rekao... Nema konkretne primere... Cini mu se... Dakle i ja pocinjem da verujem da postoji jedna uzasna mobilizacija medju teniskim svetom a ljubitwljima lika i dela Rodzera da se na svaki nacin spusti Novak i mozda cak i spreci da ga stigne. Koji ljigavci, cudo jedno. Auuu kako bih bio srecan da ga Novak prestigne! Mnogo, mnogo, mnogo...

Branko

pre 5 godina

Oni su bili najbolji samo jer nisu imali adekvatnu konkurenciju. Divno je bilo drati prosecne tenisere toliko dugo, i naosvajati se lakih titula. I uzivati u statusu da ti se svi klanjaju i sklanjaju. Cim se pojavio ozbiljan videli smo i gde su i sta su. Oba su u teskoj dilemi da li da okace reket o klin i prepuste Novaku da ih potpuno prestigne, ili da nastave da su brukaju u pokusaju da ga malo uspore, i tako umrljaju svoje lepe ciste karijere.

ран

pre 5 godina

I tako svaki dan se seti neko nebitan i sazove konferenciju za štampu na kojoj napljuje NOLETA sad ovaj kaže da NOLE ne ceni, juče da je NOLE insekt, prekjuče da bi NOLETA Serena pobedila itd itd. I onda se to objavi ovde jer je to jako bitna vest. I to sve ni nedelju dana od trećeg zaredom osvojenog grand slema u roku od pola godine.
I onda se ovde pojave spodobe jedna sa više naloga ili par njih koji izvređaju sportsku veličinu i ispotcenjuju njegove vrhunske rezultate koje niko do sada nije ostvario.
I onda se ovde svađamo branimo NOLETA a sajt beleži rast rejtinga i posetu.
Tako da očekujem sutra kako je neki nosač reketa rekao kako je NOLE recimo glup i kako bi ga pobedila ne Serena već i Venus ili recimo ja

митар пфк

pre 5 godina

Одавно већу глупост нисам прочитао...Чу није довољно цијенио , Новак је 100 пут потенцирао да га рафа и роџер чине јачим , онаквим каквим јесте....Прича о момку , 15-о струком гренд слем шампиону ..Овај незна шта прича...

Istina

pre 5 godina

@coi
Kome se ti obracas? Mislis da oni citaju tvoj komentar? Smesan si. Najveci nivo neces ti odredjivati, ni u tenisu ni u sportu, odredjuju ga uspesi. Onaj ko ima najvise uspeha ima i najvisi nivo. To je jasno. Moraces da patis dok si ziv, nadam se ne dugo, jer znas da niko u svetu Novaka ne smatra niti ce ga smatrati najvecim teniserom.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Xnodeh

A gde je u tvom prethodnom komentaru reč "pojavili"? U poslednjih 20 godina Agasi i Sampras jesu osvajali GS, tako da "Jenkiji" nemaju samo Rodika u poslednjih 20 godina (kako si rekao).

No sekirejšon!

pre 5 godina

Zato što si tako sjajan čovek, i još bolji trener, će Nole da prestigne i bika sa Majoreke i peškira iz drevne Švice... pa će i mi tebe da naučimo da ceniš neke ljude i ere ;).

maconii

pre 5 godina

novak je sve trofeje osvojio u eri ove dvojice...federer je pre nego sto je djokovic osvojio svoj prvi slem imao 12 ili 13...drao je u finalima safina,rodika,hjuita...i osvojio je 3 slema u periodu dok je djokovic bio povredjen...tako da postoji djokoviceva era u kojoj je federer uspeo da osvoji par slemova...i federerova era ali bez djokovica u kojoj je on odrastao,ali kad je odrastao nema vise ere federera...nadal je kralj sljake

no name

pre 5 godina

Novak je klasu pokazao ,svaka cast ovoj dvojici na svemu ,al Novak je bolji igrac od njih ,rezultati sve pokazuju a prostora za nove rekorde itekako ima !Nadam se da ce Nas Novak biti najveci IKADA!!!

VUK

pre 5 godina

@dr Rodicck...to je bilo u godini kada je Toni iscenirao bespotrebni sukob posle poraza u Madridu. Do tada Nadal i Novak su se družili. Izlazili sa devojkama. Išli na letovanja.utakmice...Nadalov tim je pozvao policiju u hotel u Madridu dok je Novak sa porodicom i timom slavio pobedu . Kampanju pljuvanja nastavili su tokom cele 2011,2012 ...sve do 2015 kada su se odnosi popravili. Kako se ceni protivnik u Parizu je pokazao upravo Nadal , kada je pomognut od strane organizatora uspeo da produži meč u drugi dan..kada je kao malo dete poen koji je u igri izgubio , bedno dobio pozivajući se na beznačajan dodir Novaka s mrežom posle winera . Ne znam šta pokušavate Vi mrzetelji Novaka i Srpskog naroda generalno. Čovek se vratio jači nego što je bio. Nadal je nervozan jer zna da je pitanje trenutka kada će ga opet izdati kolena.Federer je na izdisaju. Klinci uzimaju samo što im Novak pokloni . Ovaj period dominacije biće duži i brutalniji nego 2011 i 2015! Čemu ludilo ? Uživajte u igri najboljeg tenisera u istoriji.

Petar

pre 5 godina

Ne razumem šta je ovaj čovek želeo da kaže. Možda je prevod loš.
Novak je godinama bio treći teniser i disao za vratom Federeru i Nadalu. Kada je dovoljno uznapredovao zaseo je na prvom mestu. I ne, nije se to desilo zato što su ova dvojica odjednom postali lošiji. Ne, Novak ih je nadigrao u svakom pogledu. I to se i danas vidi. Nadam se da će Nole da ih nadigra i u pogledu uzetih trofeja. Ukoliko Nole uzme sledeću Grendslem ući će u istoriju za sva vremena. Ovakva dominacija u eri najboljih nije zapamćena, to je valjda jasno...

Ramzaj

pre 5 godina

Jednostavno je.. Ima bolji skor od obojice, dve najuspesnije sezone u istoriji tenisa, najveci broj bodova ikada (u jednom periodu bodova koliko drugi i treci zajedno, sto je tesko ostvarivo vise ikada), u samo jednom osvajanju slema, proslog, nije pobedio Rafu, Roddzera ili Mareja dok Rodzer na 12 od svojih 20 nije pobedio jednog od trojice jer je igrao 4 godine gotovo bez protivnika vrhunske klase, a Rafa cini mi se isto na 12 od svojih 17, imao 4 vezana slema prvi posle 60 godina, ima najvise titula, samo jos da prestigne Rodzera po slemovima i to je to.. Sta vise treba?!

Laki

pre 5 godina

Da malo vise pratite strane portale i medije, videli biste da o tom h2h od samo 3 meca razlike niko i ne govori. Samo je 3 meca razlike u medjusobnim susretima, a ne 30.
(za Federera spreman na sve, 03. februar 2019 18:50)

Ne pratim zapadne medije, nešto malo NYT, WP, FAZ i još po neki. A za koga je 3 meča razlike?

Xnodeh

pre 5 godina

A gde je u tvom prethodnom komentaru reč "pojavili"? U poslednjih 20 godina Agasi i Sampras jesu osvajali GS, tako da "Jenkiji" nemaju samo Rodika u poslednjih 20 godina (kako si rekao).
(O.T.A.N., 03. februar 2019 19:01)

Pa ti si smehotres.Cak i smesniji nego sto sam mislio

Georgijus

pre 5 godina

Ova izjava je totalna nebuloza ...! Dosla je posle Noletovog vezano osvojenog treceg GS. Ispada : Da su ta tri GS osvojili Rafa i Rodzer, Novak bi ih kao vise cenio,a i oni bi vise cenili Novaka! BUDALASTINA NA KUB ! Ta mrznja zapada prema Noletu i nama Srbima je nezamisliva !

my way

pre 5 godina

Не разумем, шта је Новак требао да уради? Да се задовољи са 2 Гренд Слема како би показао да цени што је у ери најбољих у историји уместо што их дере? Свашта. Једну једину, али једну негативну ствар Ђоковић није рекао ни за Федерера ни за Надала, али њима су сметале његове предаје мечева на почетку каријере, тапкање лоптица, тражење тајмаута, шаљиве имитације које никог нормалног не би увредиле и шта већ не, иако ништа ни од тих глупости Ноле није радио у мери која је иритантна.

Ivan

pre 5 godina

Koliko ja znam Novak je samo godinu dana mladji od Nadala, tako da i godinu dana, ili godinu ipo kasnije od Nadala je vec poceo da ostvaruje bitne rezultate. Ne znam sta je to toliko Nadal mogao da ostvari za tako kratko vreme, da bi po recima ovog coveka bio tada kao klinac medju najboljima svih vremena. Sto se Federera tice, on je iskoristio najbolje taj period dok nije bilo djokovica posto je vecinu svojih titula tada osvojio. Dok nije dosao Nadal, tom federeru su se prakticno sklanjali.

matori

pre 5 godina

ne ceni ih - u prevodu: dvojicu najvećih on nije gde stigne, ima pozitivan H2H sa njima.... pa to nije u redu...čisto ne poštovanje... verovatno bi trebalo da skine gaće svaki put kada ih vidi ?
svašta....
Rodžer neće još mnogo puta izgubiti od Novaka, blizu mu je kraj, ali kontam da će Rafa na kraju imati prilično loš H2H sa Novakom...

SM

pre 5 godina

Mislim da je Novak uvek bio korektan prema Federeru, iako je Federer u tenisu bio samo predstavnik prelaznog perioda izmedju dvojice velikana, Samprasa i Djokovica.

kio B.L.

pre 5 godina

Mislim da on, kao teniser, nije znao da to u potpunosti ceni, kao na primer što je Rodžer to cenio jer je on odrastao u drugačijem vremenu", 

Ne razumijem,kao da je neka kritika za Noleta,ali nedorečena skroz.Kao da je ljut (a sigurno jeste)što ih Novak peglao redovno i kada su bili u najjačoj snazi.
Kad čovjek malo bolje razmisli Novak im je nabio tolike komplekse da ovi više ne znaju šta da kažu.Naravno,ne mogu mu prigovoriti ni za igru,ni za ponašanje.
Koliko volim što je jedan naš Srbin postao najbolji,toliko mi je drago da ovi me mogu da shvate da ih jedan Srbin dere. Znate,nije problem kad se to dešava u fudbalu,ili košarci(zato œto se u tim sportovima redovno dešava)nego u tenisu gdje su uvijek bili glavni igrači iz "velikih" zemalja.

copee

pre 5 godina

Kakva neralno glupa izjava koja nema nimalo smisla u ovom izrecenom kontekstu, jedina je istina da nije imao previse respekta, jer u suprotnom ne bi bio tu gde jeste, na vrhu.

Millennium

pre 5 godina

Možda sam glup, ali ne kontam šta je pisac hteo da kaže. Očekivao sam u nastavku teksta konkretno obrazloženje šta to Novak ne ceni, ali kako sam razumeo, trebao je više da se druži sa Federerom? Da ga zove na pivo i NBA ponekad? Da zajedno vode decu u vrtić? Da prave roštilj u dvorištu? Ne shvatam.

Gvozdje 79

pre 5 godina

I Federer je poceo da razmislja u zadnje vreme o Novaku na pravi nacin,i Vilander(da ne veruje covek),dajte sansu i ovom coveku...:-;
A o 21GS cemo pricati sledece godine na USO....S'postovanjem

Beograd

pre 5 godina

Rodzer je odrastao i naosvajao se trofeja i titula u eri nikad slabijoj. Dok se nisu pojavili Nadal i Novak. Djokovicu je bilo bas tesko i zato ce biti najveci u to nema sumnje. Mislim da ce ladno za dve tri godine da obori sve moguce rekorde i da bude prvi po GS. Njegov put bas je bio tezak i trnovit bas kao sto je ovaj gospodin i rekao u eri najboljih tenisera ikada. Idemo Nole.

Ljubica

pre 5 godina

Federer ceni ? Federer je igrač koji najmanje cen, a najviše zahteva. Te posebne podloge, te posebne termine, sve mu se podlaže i to godinama u nazad.Tako da je ova izjava van svakog konteksta, jer gde su primeri za to da on nekog igrača ceni.

Tom

pre 5 godina

Svasta. Nije Novak odrastao u vreme Nadala i Federera, nego u vreme Samprasa, a igrao je sa Federerom i Nadalom. Osim toga, nije mi jasno kako je to trebalo da ih ceni? Jel da im predaje meceve?

Stevan

pre 5 godina

Danas svako sve sme. Svi sve znaju. Po sistemu “imamo stav i kad nemamo pojma”. Svaki marginalac ima prava da izadje i prica o tudjim zivotima, navikama, ponasanju, uspesima. E pa zato nije ni cudo sto u nekim zemljama postoji diktatura, represija i ogranicavanje sloboda. Jer kad coveku das slobodu, da sam odluci gde je mera, on poludi i postane jedno destruktivno bice.

Немања

pre 5 godina

Свако би да паметује и да нешто каже,Новак је баш ценио обојицу и због њих је и оволико напредовао

O.T.A.N.

pre 5 godina

Sta im radis Noki! Jenkiji toliko para ulazu u sport, pa i u tenis, a nece ih 20 godina bolji teniser od prosecnog Rodika.
(Xnodeh, 3. februar 2019 18:08)

Pit Sampras, Andre Agasi?

nikola

pre 5 godina

sta da ceni?.da ih pusta da ga pobedjuju?.Svaki dan neko spinuje da predstavi Novaka u drugom svetlu.Ne mogu na terenu da ga dobiju,pa pokusavaju da okrenu javno mnjenje protiv njega.

Vladimir

pre 5 godina

Ja bih pre rekao da Rodzer nema srece sto igra u Novakovoj eri. Da su kojim slucajem igrali u razlicita vremena, Federer bi sigurno bio najbolji. Medjudim, cinjenica da su odigrali mnogo mrceva medjusobno i to uglavnom finala i polufinala i da je Novak uspesnij, blago receno, komplikuje procenu ko je najbolji.

?

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Ти вероватно не радиш за новац већ за љубичице.

Vlada

pre 5 godina

Problem je što oni nikako da shvate da je neko već 10 godina bolji od njih. Najbolji teniser zadnje decenije je bez konkurencije Novak Đoković. Pitanje za tog gospodina je: U kom to sportu najbolji sportista svih vremena dozvoli da tokom njegove karije neko 10 godina bude manje-više bolji od njega? A i pre tog perioda nije bio toliko dominantan jer je tada Rafa bio bolji od njega. Jednostavno ono što Đoković ima a Nadal i Federer nemaju to je dominacija tokom svoje zrele igračke karijere gotovo ceo period. Novak od kad je sazreo igrački može se reći da niko nije bolji od njega. Može slobodno da kaže da dok je on igrao bio je najbolji, a ova dva to ne mogu reći! E to je GOAT.

ElHombre

pre 5 godina

Doslo je vreme da oni njega cene jer ih Nole pokidao, sve te takozvane najbolje sto ga cini isto jednim od najboljih svih vremena.

Srbija!

agent mahoun

pre 5 godina

Ne razumem. Pa Novak je najbolji na svetu oni treba njega da cene.

Što je najgore i kad Nole uzme 20 - u G. S. Titulu opet će se pisati i misliti kao sad. NOLE JE VEĆ SAD BOLJI OD VAŠEG FEDERERA! PO SVEMU

ilija cvorovic

pre 5 godina

tesko je reci ko je najbolji svih vremena...ne mogu se meriti uslovi kada se igralo sa teškim drvenim reketima i žicama od mačijih creva i današnjim laganim grafitnim reketima i savremenom sportskom odecom, obucom...

Stef

pre 5 godina

Ja gluplju izjavu u životu nisam pročitao.. Uopšte je nebitno ko su akteri priče, šta tu ima da se ceni? Igraš svoj tenis i trudiš se da budeš bolji od svih ostalih, kraj priče..

milutin

pre 5 godina

I Anakon reče samo pola istine. Rekao je samo da je Nole rastao u eri dvojice najboljih a nikako da dovrši misao i doda da je obojicu prestigao i teniskom umjeću: - obojicu pobjeđivao više nego oni njega, obojici uzmao više trofeja nego oni njemu...
I on neće ili nesmije da kaže.
Najobičnija supozitorija...

VUK

pre 5 godina

Najveće poštovanje za protivnika je kada ga pobediš i pružiš mu ruku. To je Novak bio u prilici više puta i od Nadala i od Federera u međusobnim duelima poslednjih 12godina. Posao Đokovića je da ih pobeđuje , ne da ih ceni,voli. Ok poštuje kao svakog drugog protivnika i učini sve da ih pobedi. To i radi celu karijeru.U čemu je problem?

Jelica

pre 5 godina

Mislim da ovo ili nije dobro prevedeno, ili se Pol Anakon lose izrazio. Verovatno je mislio da Nivak nije shvatao koliko je dobro za mlade igrace da igraju u vreme kada su vodeci igraci jedni od najboljih svih vremena

Xnodeh

pre 5 godina

Sta im radis Noki! Jenkiji toliko para ulazu u sport, pa i u tenis, a nece ih 20 godina bolji teniser od prosecnog Rodika. Nabijam im teske komplekse Noki, ubili bi se da mogu samo da ne moraju da gledaju nekog Srbina kako je celu Open eru pocistio i postao, jos malo, najbolji ikad u tome

O.T.A.N.

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 3. februar 2019 18:34)

Znači 20+ GS mu nije cilj. U redu, notirano.

Zoki

pre 5 godina

Svako ko iole prati tenis zna da je Novakov nivo igre iz Melburna san snova za svakog tenisera. Demolirati drugog najboljeg u životnoj formi, pa ima li to gde. Nije stvar u rekordima, oboriće ih sve naravno već što iste ni u filmu nije moguće nadmašiti. Bez poraza od Melburna do Pariza, svi Mastersi, 4 Slema u nizu i 16950 bodova. To ni Bertoluči ne zna da prenese na platno.

Mare

pre 5 godina

Pre par dana sam na Youtube gledao nekog Jutjubera koji se bavi analizom tenisa i rekao je nesto sto mislim da je totalno na mestu.

“Što se tiče raspravke ko je najveći teniser svih vremena, mislim da se na to pitanje može odgovoriti iz više uglova. Ali najjednostavije i najiskrenije rečeno, Federer je najuspešniji i najtrofejniji teniser svih vremena i tu nema raspravke. Nadal je najborbeniji teniser i najuspešniji šljakaš koji je ikada igrao tenis. Dok je Djokovic najkompletniji i po igri najbolji teniser svih vremena, niko još nije igrao na takvom nivou. Pa sad neka svako odluči kako će da ocenjuje najboljeg svih vremena.”

za Federera spreman na sve

pre 5 godina

одратао и постао бољи од најбољих!!! позитиван са обојицом!
(анализа, 3. februar 2019 18:19)

Da malo vise pratite strane portale i medije, videli biste da o tom h2h od samo 3 meca razlike niko i ne govori. Samo je 3 meca razlike u medjusobnim susretima, a ne 30.

Xnodeh

pre 5 godina

Pit Sampras, Andre Agasi?
(O.T.A.N., 3. februar 2019 18:27)

Sta ti nije jasno mrzitelju Novaka?! I Sampras i Agasi su produkti vremena od pre 35 godina,jer su se pojavili krajem 80-tih,99% najvecih uspeha pravili 90-tih.Sampras je poslednji GS osvojio 2002.,a Agasi 2003.Ja sam jasno napisao da u poslednjih 20 godina nemaju nijednog tenisera boljeg od prosecnog Rodika.Dakle u 21.veku se niko vredan paznje nije pojavio.Niti ce kako stoje stvari i sada jos uvek.Hoce to,od mrznje da se jednostavne stvari ne kapiraju

Markobg

pre 5 godina

O čemu priča ovaj čovek.?Da nije sportski cenio svoje najveće suparnike i one koji to nisu nikada ne bi dosegao ove veličine.Za njega ,ako ga telo bude slušalo u naredim godinama nema granica,a u učitelje uz koje je odrastao će ako bog da i da nadmaši.Živi bili pa videli!

Dragance

pre 5 godina

Pa da li su ovaj i njemu slični svesni da sa ovakvim izjavama samo ljute Noleta i u njemu bude zver?
(mića, 03. februar 2019 18:28)

Idi!

Marko

pre 5 godina

Hteo je da kaze da nije cenio svoje uspehe dovoljno i da je bio nezadovoljan i kada za to nije bilo razloga. Rodzer je mogao da poredi vreme pre njih trojice inznao je koliko je to novo vreme iznad. Novak nije imao to iskustvo. Tako sam razumeo

vid

pre 5 godina

Slazem se u potpunosti.
Dobio ih je kad god je bio u formi. Takvo "nepostovanje" teniski svet nikad nije video.

Prica gluposti. Novak je u svakom finalu u pobednickom ili porazenom govoru obracao se Federeru kao najvecem igracu svih vremena. Nadal je dobijao slicne epitete takodje.

Ayala

pre 5 godina

Djokovic GOAT definitivno. Imam samo jedan argument. Kako neko moze biti najbolji svih vremena ako nije bolji od najvecih rivala svog vremena. Nole je sefinitvni bolji od Rafe i RFe

Karlo

pre 5 godina

Ne razumem, šta je ovde uopšte bitno, od svega izrečenog? Zašto nije prenet ceo intervju, a ne samo nerazumljiv i suštinski nebitan deo gde spominje Đokovića?

Mare

pre 5 godina

Evo ga još jedan... Alo stručnjače, slab si mi ti trener kada protiv svih tvojih pulena i favorita Đoković ima pozitivan skor. Da sam na tvom mestu debelo bih se zapitao da li sam za ovaj posao, a još više da li sam podoban da dajem ovakve izjave.

Pitkana

pre 5 godina

Hahah kakvi kompleksi pršte iz ove poprilično nebulozne izjave. Novak je bolji od obojice, prvo i najvažnije, a drugo pošto ih smatraju najboljim svih vremena, a međusobni skor Novaka i njih dvojice izgleda drugačije, i nešto ondak ne štima to znači da ih Novak nije poštovao..trebao je jelte puštati ih da ga dobijaju tako da skor bude pozitivan u njihovu korist.

Marko

pre 5 godina

Ceni on njih, onako ljudski koliko je potrebno. No, onda ih dohvati pa ih izbambusa da ga dobro upamte do sledeceg turnira, pa tako krug.
Cisto da pokaze ko traktor vozi , a ko kapiju zanosi.

Света Бг

pre 5 godina

Како није ценио, морао је због њих дупло више да тренира, него што би иначе. Сад им дупло и наплаћује, дере их обојицу, где год их на'вата. Сад је ред и да они почну да цене њега, да удвоструче тренинг, па ће бити и бољих резултата по њих... Нема 'леба без мотике.

Arsen

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Procenjeno mu je bogatstvo na oko pola milijardi eura, sa Federerom se igra, zbog cega igra i dalje? Pojesce te kompleks zvani Novak Djokovic.

Xnodeh

pre 5 godina

Sta je uopste poenta ove izjave?
(pregradni blok, 3. februar 2019 18:09)

Poenta je da sto vise se priblizava Federeru i zvanicnom statusu najboljeg ikad u tenisu,to kompleksi sa Zapada sve vise skidaju masku i pokazuju pravo lice

coi

pre 5 godina

Novak ih pometla i oni kazu da to nije lepo.Cisto da znate, bice jos ruznije, dok ne pocnete svi da ga cenite onoliko koliko zasluzuje.Najveci nivo u istoriji tenisa i jedan od najvecih nivoa u istoriji sporta ptikazao je Novak Djokovic, a vi to ne cenite.Pa mora da nastavi covek, dok ne shvatite da Rafa, Federer i jos preko 1000 profesionalnih tenisera igra u eri najboljeg svih vremena, eri Novaka Djokovica

antiDebil

pre 5 godina

Heheheh hehehe koje provale, kao da ih neko izvlaci iz sesira !
Djokovic i Nadal su generacija, tako da su oni zajedno odrastali, to sto je Nadal ranije sazreo tj poceo da belezi bolje rezultate ne moze da promeni tu cinjenicu. Hjuit, Federer, Safin su generacija iako su Hjuit i Safin ranije sazreli od Rokija !

Nego ovde se opet dvojica gledaju kao jedan u pokusaju da treci izgleda nekako manje, heheehe ehe....

Никола87

pre 5 godina

Новак није клечао пред узорима јер му нису били ни потребни! Тачније, узор му је био његов народ који је, кад је Новак одрастао, уместо у кавијару, вину и праћењу врхунског спорта "уживао" у претурању по контејнерима, куповини једног јајета за милијарду динара, и слушању детонација. Па се, гледајући све то, Новак, канда, очеличио више него ваш краљ Роџер или "бик".

srle

pre 5 godina

Novak kreira najbolju eru tenisera svih vremena, on je glavni protagonista. Ova izjava je potpuno nedorečena. Pol Anakon je korektan čovek, zna on koliko je Novak uradio za tenis, verovatno je pogrešno protumačeno.

mre

pre 5 godina

Ili je bio vrlo arogantan ovom izjavom, ili je zeleo da kaze kako ih nije dovoljno cenio (bio svestan da je bolji od njih), pa ih je zbog toga presisao.

garda

pre 5 godina

Da li bar on zna sta je hteo da kaze? Na primer, znam da su se Novak i Rafa dosta uvazavali i druzili, kao i Endi, ali da niko nije bas voleo Federera koji je bio dosta arogantan kada god su ga pobedjivali, a fin samo kada on pobedi. A Rafa ga je drao kada god se sretnu.

coi

pre 5 godina

Novak ih pometla i oni kazu da to nije lepo.Cisto da znate, bice jos ruznije, dok ne pocnete svi da ga cenite onoliko koliko zasluzuje.Najveci nivo u istoriji tenisa i jedan od najvecih nivoa u istoriji sporta ptikazao je Novak Djokovic, a vi to ne cenite.Pa mora da nastavi covek, dok ne shvatite da Rafa, Federer i jos preko 1000 profesionalnih tenisera igra u eri najboljeg svih vremena, eri Novaka Djokovica

Немања

pre 5 godina

Свако би да паметује и да нешто каже,Новак је баш ценио обојицу и због њих је и оволико напредовао

Xnodeh

pre 5 godina

Sta im radis Noki! Jenkiji toliko para ulazu u sport, pa i u tenis, a nece ih 20 godina bolji teniser od prosecnog Rodika. Nabijam im teske komplekse Noki, ubili bi se da mogu samo da ne moraju da gledaju nekog Srbina kako je celu Open eru pocistio i postao, jos malo, najbolji ikad u tome

Beograd

pre 5 godina

Rodzer je odrastao i naosvajao se trofeja i titula u eri nikad slabijoj. Dok se nisu pojavili Nadal i Novak. Djokovicu je bilo bas tesko i zato ce biti najveci u to nema sumnje. Mislim da ce ladno za dve tri godine da obori sve moguce rekorde i da bude prvi po GS. Njegov put bas je bio tezak i trnovit bas kao sto je ovaj gospodin i rekao u eri najboljih tenisera ikada. Idemo Nole.

vid

pre 5 godina

Slazem se u potpunosti.
Dobio ih je kad god je bio u formi. Takvo "nepostovanje" teniski svet nikad nije video.

Prica gluposti. Novak je u svakom finalu u pobednickom ili porazenom govoru obracao se Federeru kao najvecem igracu svih vremena. Nadal je dobijao slicne epitete takodje.

Stef

pre 5 godina

Ja gluplju izjavu u životu nisam pročitao.. Uopšte je nebitno ko su akteri priče, šta tu ima da se ceni? Igraš svoj tenis i trudiš se da budeš bolji od svih ostalih, kraj priče..

Tom

pre 5 godina

Svasta. Nije Novak odrastao u vreme Nadala i Federera, nego u vreme Samprasa, a igrao je sa Federerom i Nadalom. Osim toga, nije mi jasno kako je to trebalo da ih ceni? Jel da im predaje meceve?

VUK

pre 5 godina

@dr Rodicck...to je bilo u godini kada je Toni iscenirao bespotrebni sukob posle poraza u Madridu. Do tada Nadal i Novak su se družili. Izlazili sa devojkama. Išli na letovanja.utakmice...Nadalov tim je pozvao policiju u hotel u Madridu dok je Novak sa porodicom i timom slavio pobedu . Kampanju pljuvanja nastavili su tokom cele 2011,2012 ...sve do 2015 kada su se odnosi popravili. Kako se ceni protivnik u Parizu je pokazao upravo Nadal , kada je pomognut od strane organizatora uspeo da produži meč u drugi dan..kada je kao malo dete poen koji je u igri izgubio , bedno dobio pozivajući se na beznačajan dodir Novaka s mrežom posle winera . Ne znam šta pokušavate Vi mrzetelji Novaka i Srpskog naroda generalno. Čovek se vratio jači nego što je bio. Nadal je nervozan jer zna da je pitanje trenutka kada će ga opet izdati kolena.Federer je na izdisaju. Klinci uzimaju samo što im Novak pokloni . Ovaj period dominacije biće duži i brutalniji nego 2011 i 2015! Čemu ludilo ? Uživajte u igri najboljeg tenisera u istoriji.

mlekadzija

pre 5 godina

Potpuno je nebitno sta pojedini teniski strucnjaci izjavljuju...rezultati govore za sebe. A Nole ima jos nekoliko godina "fore" pred sobom...tako da...

Mare

pre 5 godina

Pre par dana sam na Youtube gledao nekog Jutjubera koji se bavi analizom tenisa i rekao je nesto sto mislim da je totalno na mestu.

“Što se tiče raspravke ko je najveći teniser svih vremena, mislim da se na to pitanje može odgovoriti iz više uglova. Ali najjednostavije i najiskrenije rečeno, Federer je najuspešniji i najtrofejniji teniser svih vremena i tu nema raspravke. Nadal je najborbeniji teniser i najuspešniji šljakaš koji je ikada igrao tenis. Dok je Djokovic najkompletniji i po igri najbolji teniser svih vremena, niko još nije igrao na takvom nivou. Pa sad neka svako odluči kako će da ocenjuje najboljeg svih vremena.”

garda

pre 5 godina

Da li bar on zna sta je hteo da kaze? Na primer, znam da su se Novak i Rafa dosta uvazavali i druzili, kao i Endi, ali da niko nije bas voleo Federera koji je bio dosta arogantan kada god su ga pobedjivali, a fin samo kada on pobedi. A Rafa ga je drao kada god se sretnu.

Иван

pre 5 godina

Запад: култура заснована на линији новац - моћ - контрола - сигурност. То последње заправо значи очување постојећег стања. Другим речима, то је култура чији је основни порив страх, јер одржање постојећег стања једино се може оправдати страхом од непознатог. Ови су почели опет да се плаше Нолета. Никакви пољупци, никакве речи, никаква убеђивања да се овде замењују тезе и да је Новак био тај којег нису поштовали довољно - Фридрих Ниче је био у праву, њих плаши једино сила, боје се једино бола. Једино то може да им запуши уста и спречи овакве безочне лажи. То је искључова култура сећања коју они познају. А има да их боли и боли ове године од Ђоковића.

burek novinar sa zvezdinog severa

pre 5 godina

Deset puta citam i ne kapiram sta je zeleo da kaze. Novak je rastao u eri dvojice najboljih tenisera i nije to dovoljno cenio, kao sto je to Federer cenio 2003???
Pobedis Federera sa 3:0 sa nepunih 20 u polufinalu AO(objavi da boluje od anksioznosti), pa ga pobedis 5 puta za redom u njegovoj 29-oj, pa ga pobedis u 2 vezana Vimbldonska finala.... U pravu je ovaj covek, nije ga cenio Novak.
Novak je uvek igrao svoj tenis, nikad nista nije menjao kako bi mogao da pobedjuje ovu dvojicu, menjao je servu samo kada je povreda lakta na to primoravala. Ova dvojica su zbog Novaka menjali rekete, te malo vise brzine malo manje spina.... izmislio covek najmesniji ritern u svetu tenisa, da ceka servis na osnovnoj liniji, sve dok u finalu USO nije popio 5 lobova i 15 pasing sotova. Ovaj sa 33 menja celu filozofiju svoje igre, menja servis i ulazi u teren da odigra forhend viner iz drugog udarca.... A koliko ih je imao u finalu AO 2019-te.. Sta sve nisu pokusali i sta im sve nije smetalo, od glasnog proslavljanja poena na terenu, cepanja majice, do zurki u hotelu posle meca. Jos bi oni bili na 14 i 17 da Novak nije psihicki i fizicki klonuo posle RG 2016-te. Ali, nema veze, sad je tu, zdrav i spreman kao zapeta puska.

Sosa

pre 5 godina

Nole, da se izvinis sto si poremetio velike planove za Feda i Rafu. Ti Nole, nisi ni bio u planu uopste. Pa zasto si uopste igrao tenis, zasto nisi uzivao uz tv u velicanstvenoj igri dva najveca tenisera ikada. Zasto Nole, zasto Srbine, zasto ne postujes vreme u kome oni igraju i beli sport. Pa zasto? Zastoooooo?
Kod ovih na zapadu vazi religija tipa: Bitan je rezultat i cilj opravdava sredstvo. Nema fer pleja i postenja, drugi je to mentalitet i drugi svet. Ovaj ne bas recit covek je pokazao koliko je glup i koliko je nerealan. Novak je otrsio obojicu i bice najbolji nad najboljima, a ti ne cmizdri.

митар пфк

pre 5 godina

Одавно већу глупост нисам прочитао...Чу није довољно цијенио , Новак је 100 пут потенцирао да га рафа и роџер чине јачим , онаквим каквим јесте....Прича о момку , 15-о струком гренд слем шампиону ..Овај незна шта прича...

ghfh

pre 5 godina

Novakova H2H lista sve pokazuje. Sa teniserima koji su još uvek AKTIVNI igrači a igrali su finale GS, sa SVIMA Novak ima pozitivan skor. Ovakva lista dokazuje najveću moguću dominaciju u SVOM vremenu.
Đoković - Nadal 28:25
Đoković - Federer 25:22
Đoković - Marej 25:11
Đoković - Berdih 25:3
Đoković - Vavrinka 19:5
Đoković - Conga 17:6
Đoković - Ferer 16:5
Đoković - Čilić 16:2
Đoković - Nišikori 16:2
Đoković - Del Potro 15:4
Đoković - Raonić 9:0
Đoković - Anderson 8:1
Đoković - Bagdatis 8:0
Đoković - Tim 5:2

ElHombre

pre 5 godina

Doslo je vreme da oni njega cene jer ih Nole pokidao, sve te takozvane najbolje sto ga cini isto jednim od najboljih svih vremena.

Srbija!

DRAGAN

pre 5 godina

Kako ovaj strucnjak ima
hrabrosti da ovako nesto
izjavi.Svi strucnjaci koji
komentarisu ovaj sport
morace jednog dana da zvanicno priznaju koje
najbolji svih vremena.Tesko
se pomiriti sa sudbinom
da je srbin najbolji svih
vremena.Skor je na strani
Novaka, vec sada, a GS sada padaju svaki za redom
u narucje Novaka.Kada uzme jos 6 komada, opet im
srce nece priznati da je
Novak GOAT, za sva vremena.Istina mnogo boli.

IL

pre 5 godina

Djokovic je prvi put pobedio Federera 2007. godine u finalu mastersa u Kanadi. Sledeci put 2008. u 1/2 finalu na AO u Melburnu a onda mu je 2009. godine uzeo trofej u njegovom rodnom Baselu.

nikol dz feimija

pre 5 godina

NISU ONI CENILI NOVAKA, nego je Fed u švajcarskom stilu i anglosaksonskom i germanskom odbrusio Noletovim roditeljima, na terenu, ah smeta mu navijanje, eto to je to fino zapadnjačko fer plej ponašanje koje Zapad nagradjuje svake godine, a ni jednom se nije osvrnuo na to kako Nole izdržava samo zato što je Srbin iz Srbije, što je sa Istoka što je Sloven i pravoslavac, armiju od 25ooo ljudi koji se raduju divlje kao pirati i gusari nekada kada Novak pogreši ili kada baca lopticu da ga ometu, šta bi on radio da je 25ooo ljudi urlalo njemu i bilo protiv njega ??

Svaki Srbin kako je Duda Ivković rekao u emisiji "Kao sav normalan svet" mora da bude bolji od svih i to ne samo od protivnika nego i od sudija, a akademik Nikša Stipčević u jednoj emisiji nešto slično da svaki Srbin mora da bude jači i zna više, pa je naveo primer da ako ZaPAD uči 1 jezik Srbin mora 2, ako Zapad uči 2 Srbin mora 3 !!

I SRBI TO USPEVAJU, NAJBOLJI POSEBNO, JER U SVAKOM SRBINU KUCA SRCE Principa, a to uteruje na svim nivoima Zapadu strah u kosti.

DA. BAŠ TAKO. NIJE Zapad glup, ni najmanje, a i zna koloko su velike srpske moći, pa se trudi da Srbi ne postanu svesni toga ali Bog je iznad svih, srećom.

mitar

pre 5 godina

To u prevodu znaci:
Novak je trebao da izgubi sve meceve protiv federera i nadala da bi pokazao postovanje prema dvojici najvecih ikad'......"pokvario je sve nezahvalni srbin" anglosaksonci sta reci

antiDebil

pre 5 godina

Heheheh hehehe koje provale, kao da ih neko izvlaci iz sesira !
Djokovic i Nadal su generacija, tako da su oni zajedno odrastali, to sto je Nadal ranije sazreo tj poceo da belezi bolje rezultate ne moze da promeni tu cinjenicu. Hjuit, Federer, Safin su generacija iako su Hjuit i Safin ranije sazreli od Rokija !

Nego ovde se opet dvojica gledaju kao jedan u pokusaju da treci izgleda nekako manje, heheehe ehe....

Marko

pre 5 godina

Znaci posto je odrastao u takozvanoj eri ove dvojice malo mu je bilo to nego se cak drznuo da ih pobedjuje a nekad i ponizi kako ga nije sramota ha ha ha

Vlada

pre 5 godina

Problem je što oni nikako da shvate da je neko već 10 godina bolji od njih. Najbolji teniser zadnje decenije je bez konkurencije Novak Đoković. Pitanje za tog gospodina je: U kom to sportu najbolji sportista svih vremena dozvoli da tokom njegove karije neko 10 godina bude manje-više bolji od njega? A i pre tog perioda nije bio toliko dominantan jer je tada Rafa bio bolji od njega. Jednostavno ono što Đoković ima a Nadal i Federer nemaju to je dominacija tokom svoje zrele igračke karijere gotovo ceo period. Novak od kad je sazreo igrački može se reći da niko nije bolji od njega. Može slobodno da kaže da dok je on igrao bio je najbolji, a ova dva to ne mogu reći! E to je GOAT.

analiza

pre 5 godina

nono,bas ste napisali ruzan i jednostran komentar.Pisete o coveku koji je odrastao u zemlji pod sankcijama,non-stop u nekim ratovima,koji ima astmu i koji je morao da pobedjuje u nizu najbolje ikada da bi postao broj jedan.To sto je Novak ostvario,to pet Nadala i deset Federera ne bi mogli,da su bili u njegovoj kozi.Nadal iz bogate sportske porodice,Federer iz prebogate Svajcarske,oni pojma nemaju kako je kad sve zavisi od tebe,cela porodica,koja je pre toga ulozila pislednji dinar da uspes.I jos nisi ni narocito lep,pa da zaborave da si iz "zlocinacke"Srbije i nisi ni glup i zamisli,ne igras "leprsavo" vec birbeno,jer si se celog zivota borio.I svaki put protiv sebe imas publiku,jer si iz male i nebitne zemlje,i sve sto kazes zuta stampa izokrene.E,kada to neko ponovi i ostvari sto je Novak ostvario,mozemo da pricamo.Da ne pominjem koga je Novak pobedjivao u finalima GS a koga RF.

Petar

pre 5 godina

Ne razumem šta je ovaj čovek želeo da kaže. Možda je prevod loš.
Novak je godinama bio treći teniser i disao za vratom Federeru i Nadalu. Kada je dovoljno uznapredovao zaseo je na prvom mestu. I ne, nije se to desilo zato što su ova dvojica odjednom postali lošiji. Ne, Novak ih je nadigrao u svakom pogledu. I to se i danas vidi. Nadam se da će Nole da ih nadigra i u pogledu uzetih trofeja. Ukoliko Nole uzme sledeću Grendslem ući će u istoriju za sva vremena. Ovakva dominacija u eri najboljih nije zapamćena, to je valjda jasno...

Komentator

pre 5 godina

Prilično glup komentar kada Novak ima boji skor u pobedama i nad Federereom i Nadalom. Novak je zbrisao dva najbolja tenisera, to je poenta. Federer je uspeo samo zahvaljujući tome što nije imao dostojnog protivnika, bila je pauza u pojavi većih talenata, čim se pojavio Nadal on ga je skinuo sa trona. A onda je došao Novak i skinuo ih zajedno.

Millennium

pre 5 godina

Možda sam glup, ali ne kontam šta je pisac hteo da kaže. Očekivao sam u nastavku teksta konkretno obrazloženje šta to Novak ne ceni, ali kako sam razumeo, trebao je više da se druži sa Federerom? Da ga zove na pivo i NBA ponekad? Da zajedno vode decu u vrtić? Da prave roštilj u dvorištu? Ne shvatam.

Zoran

pre 5 godina

Novak ima 5 ZMastersa a
Nadal 0.
Djokovic je drugi iza Federera na GOAT LISTI.
Ako ne racunamo jacinu protivnika u 1/2finalima i finalima.
Ako racunamo, Djokovic je NAJVECI SVIH VREMENA.

zvezdas-rajvoSa

pre 5 godina

Do prosle godine je bilo potencirano "Novak nema Sinsinati, Novak nema Sinsinati". Sad vidim da se potencira :"Novak nema zlato sa olimpjade..". Jel ja treba da pisem sta sve NISU osvojili Nadal i Rodjo?! Novak Djokovic je jedini teniser u istoriji koji je osvojio sve grend slemove i sve masterse i zato Federer i Nadal treba to da kompletiraju pa da stanu rame uz rame sa Novakom Djokovicem. Dokle dvostruki arsini?! Kako mogu Federer i Nadal da budu najveci u istoriji ako nisu kompletirali sve i ako nisu kompletni teniseri?! To znaci, da oni imaju mana. Pa kako mogu da budu najveci?! Poslednji bedem odbrane Rafe i Rodje su grand slamovi...

komnen barjaktar

pre 5 godina

O cemu se ovde radi? Nije mi jasno? Amer zamenio teze! Izuzev Zo-Vilfreda Conge i Kevina Andersona u ostalim finalima Gren slemova u kojima je Novak pobedjivao uvek je za protivnike imao visestruke gren slem sampione sto se za Rodju ne moze reci! Pa ni za Rafu kad je RG u pitanju!

dusan

pre 5 godina

Mogao je lepo da kaze: "Novak je najbolji jer je u najtezoj eri postigao ove rezultate"...Mogao je da kaze i da ga ne voli jer preti da stigne broj GS njegovog miljenika...ali ovo sto je rekao nema veze sa zivotom, bolje bi bilo da direktno kaze da ne voli Novaka, nego da lupa ovako

ран

pre 5 godina

I tako svaki dan se seti neko nebitan i sazove konferenciju za štampu na kojoj napljuje NOLETA sad ovaj kaže da NOLE ne ceni, juče da je NOLE insekt, prekjuče da bi NOLETA Serena pobedila itd itd. I onda se to objavi ovde jer je to jako bitna vest. I to sve ni nedelju dana od trećeg zaredom osvojenog grand slema u roku od pola godine.
I onda se ovde pojave spodobe jedna sa više naloga ili par njih koji izvređaju sportsku veličinu i ispotcenjuju njegove vrhunske rezultate koje niko do sada nije ostvario.
I onda se ovde svađamo branimo NOLETA a sajt beleži rast rejtinga i posetu.
Tako da očekujem sutra kako je neki nosač reketa rekao kako je NOLE recimo glup i kako bi ga pobedila ne Serena već i Venus ili recimo ja

dush

pre 5 godina

Svi znaju sta polako dolazi.Gledao sam neke intervjue stranih novinara i komentatora vec ocekuju da Novak obori i ovo malo rekorda sto drzi Rodger.I sami kazu da ne zele da priznaju ali znaju sta se ocekuje u narednih 2-3 godina.Inace Novak je poceo da pobedjuje vrlo rano Federera i Nadala sa svojih 21-22 godine taman kad je stasao.Nadal imao vise uspeja u pocetku zato sto je pre sazreo i zato sto je sirovina igra na snagu.Cim se Novak razvio fizicki drao ga je kad je stigao.A Federer je pobedjivao Novaka dok je Novak imao 18,19,20,21 sto je relativno igrac u usponu.Pa Novak je poceo da pobedjuje Rodgera od 2010.Koliko je tada Federer ima godina?29.To su najbolje godine za Tenisera.Znaci Novak ga je drao kad je Ovaj bio na vrhuncu.Toliko o tome ko je bolji teniser.Svi znamo,cak i navijaci Federera da ce novak imati vise grand slams i vise nedelja provedenih na prvom mestu u Narednih 2 godina.Zato navijaci Federera uzivaj te jos malo dok mozete.Zna se da je Novak vec sad GOAT.

Mrmot

pre 5 godina

"ja inace volim da trolujem..al na ovakvu glupost od izjave ne mogu da ostanem imun. Sram ih bilo za ovakve izjave.
Pa Novak je vise puta ranije isticao Nadala i Federera kao najbolje u istoriji u svojim izjavama. Gajio je, a i dalje gaji veliko postovanje prema njima.
........
(retko pametan, 3. februar 2019 22:40)"
Ne pale tu reci, nego dela. Mora da ih pusti da ga pobedjuju iz "postovanja"... rekoh vec, zbog njihove izuzetnosti.

srle

pre 5 godina

Novak kreira najbolju eru tenisera svih vremena, on je glavni protagonista. Ova izjava je potpuno nedorečena. Pol Anakon je korektan čovek, zna on koliko je Novak uradio za tenis, verovatno je pogrešno protumačeno.

Georgijus

pre 5 godina

Ova izjava je totalna nebuloza ...! Dosla je posle Noletovog vezano osvojenog treceg GS. Ispada : Da su ta tri GS osvojili Rafa i Rodzer, Novak bi ih kao vise cenio,a i oni bi vise cenili Novaka! BUDALASTINA NA KUB ! Ta mrznja zapada prema Noletu i nama Srbima je nezamisliva !

Ratko

pre 5 godina

Zamislite kakav će hladan tuš da bude ovakvim stručnjacima kada Novak osvoji preko 20 GS titula. Oni ima da traže dlaku u jajetu samo da mu ospore zvanje najboljeg ikada. Ovaj čovek napriča nešto totalno nerazumljivo, igrao u eri dva najbolja ikada i to nije cenio? A on ta dva najbolja ikada evo recimo Rafu ispegla 7 puta uzastopno u jednoj sezoni. O čemu ovaj čovek priča?

Vveliki

pre 5 godina

Kako misli nije ih cenio, verovatno da im se divi a da se ne drzne da ih pobedi. Dobro, na početku karijere jeste im se malo divio ali ih onda rasturio i sad bi oni trebali Novaku da se dive.

BLuka

pre 5 godina

Hm, o čemu pričamo...Fedex je zadnji put bio prvi pre tačno 10 godina, sa 28 godina;Rafa prošle godine sa 32 a Novak od prošle godine prvi sa 31 godinu i još traje.

Rooney

pre 5 godina

Zbog ovakvih će Djokovic još bolje da igra i prestici će
Gospodina Federera.Oni to nikako da ukapiraju što ga više kude on je jači i bolji.Nemozete o teniseru koji je podigao pehare sa svakog grenslam i masters turnira izjavljivati ovakve gluposti.A i nije mnogo ni bitan,prvi put čujem za ovog tipa.Napred Nole

Mrmot

pre 5 godina

“Pa i on jedan od tih ,,najboljih svih vremena´´ tj i on je deo trojice najvecih jedino koga nije mozda vise cenio je samog sebe.......ali ni to.Ne znam o cemu prica ovaj lik?!
(ngnnf, 03. februar 2019 20:22)”
Djokovicu nije dozvoljeno, ne uklapa im se u snove. Vecina zapadnjaka su realno rasisti, neki to prikrivaju

Mik

pre 5 godina

Bojim se da ne razumem šta znači to - nije umeo da ceni? Ja baš mislim obrnuto - umeo je to da ceni, poboljšao igru, umanjio slabosti i postao najveći teniser ove dekade. Ali možda je Anakon mislio na nešto drugo...

gema

pre 5 godina

@dr Rodicck...to je bilo u godini kada je Toni iscenirao bespotrebni sukob posle poraza u Madridu. Do tada Nadal i Novak su se družili. Izlazili sa devojkama. Išli na letovanja.utakmice...Nadalov tim je pozvao policiju u hotel u Madridu dok je Novak sa porodicom i timom slavio pobedu . Kampanju pljuvanja nastavili su tokom cele 2011,2012 ...sve do 2015 kada su se odnosi popravili. Kako se ceni protivnik u Parizu je pokazao upravo Nadal , kada je pomognut od strane organizatora uspeo da produži meč u drugi dan..kada je kao malo dete poen koji je u igri izgubio , bedno dobio pozivajući se na beznačajan dodir Novaka s mrežom posle winera . Ne znam šta pokušavate Vi mrzetelji Novaka i Srpskog naroda generalno. Čovek se vratio jači nego što je bio. Nadal je nervozan jer zna da je pitanje trenutka kada će ga opet izdati kolena.Federer je na izdisaju. Klinci uzimaju samo što im Novak pokloni . Ovaj period dominacije biće duži i brutalniji nego 2011 i 2015! Čemu ludilo ? Uživajte u igri najboljeg tenisera u istoriji.
(VUK, 3. februar 2019 19:55)

Najzad da neko napise. Tacno, Novak nije dao pristanak da se mec prekine zbog kisice. Drugo tacno, e to necu zaboraviti nikada: sudija, sudija, jesi video, Novak je dodirnuo mrezu, to je poen za mene automatski. A trece, 'ajde neka malo vrate film Federera 15+ godina pa da vidimo reakcije fer plej igraca na neiznudjene greske i sl. Ma, bre, cepaj Novace majicu, arlauci, mogu da ti pljunu pod prozor.

VUK

pre 5 godina

Najveće poštovanje za protivnika je kada ga pobediš i pružiš mu ruku. To je Novak bio u prilici više puta i od Nadala i od Federera u međusobnim duelima poslednjih 12godina. Posao Đokovića je da ih pobeđuje , ne da ih ceni,voli. Ok poštuje kao svakog drugog protivnika i učini sve da ih pobedi. To i radi celu karijeru.U čemu je problem?

veder

pre 5 godina

Možda čak i ne samo "pobediti Federera", nego "biti Federer". Ovo drugo mu nije uspelo, nikako. A slomio se oko toga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pavao, 3. februar 2019 20:06)

Zašto bi Novak cenio Federera, i zašto bi, koja glupost, bio Federer? Zašto biti Federer kad je bolji od njega? Ne razumem tvoje insinuacije i špekulacije: biti Federer? Novak je bolji, dokazuje to godinama, a ova dvojica, Nadal i on, osvajaju poneku GS samo ako Novak ne igra kao što se desilo poslednjih 18 meseci. Novak je jača ličnost od obojice, al to ne znači hejterima ovde i na Zapadu ništa jer je Novak iz Istočne Evrope na koju Zapad nikad ne gledao pozitivno i blagonaklono.
Dakle, Novak je Novak, a Federer je teniska prošlost, uskoro.
To što Peneta lupeta o mentalnoj prednosti ove dvojice direktno se kosi sa onim što svet gleda konstantno: Novakova mentalna nadmoć nad Federerom i Nadalom koja izaziva strahopoštovanje i zaziranje Zapada. Nikad se nije desilo u elitnom sportu da neko ko je izvan njihovog opsega toliko dominira u tenisu, a tek će!

Zoki

pre 5 godina

Svako ko iole prati tenis zna da je Novakov nivo igre iz Melburna san snova za svakog tenisera. Demolirati drugog najboljeg u životnoj formi, pa ima li to gde. Nije stvar u rekordima, oboriće ih sve naravno već što iste ni u filmu nije moguće nadmašiti. Bez poraza od Melburna do Pariza, svi Mastersi, 4 Slema u nizu i 16950 bodova. To ni Bertoluči ne zna da prenese na platno.

taki p.

pre 5 godina

Nije cenio mozda zato sto je krenuo da ih razbija 2011-te,trebao je valjda da im prepusti sve trofeje i bude srecan sto dise isti vazduh kao Fedal bogovi.Sada kada Novak suprotno svim logickim objasnjenjima, grabi ka statusu najboljeg ikada,pocinje njegovo omalovazavanje i minimiziranje rezultata,da se sacuva sveto dvojstvo tenisa.Ipak citajuci strane sajtove vidim da im prica ne prolazi,pravi teniski fanovi priznaju Novaka,kazu da kada je u formi niko mu nije ravan i da je ozbiljan kandidat za GOAT-a,zvanicni krugovi teraju svoju pricu i tako ce ostati jos dugo,ali obicne ljude nemozes da prevaris.

Stevan

pre 5 godina

Danas svako sve sme. Svi sve znaju. Po sistemu “imamo stav i kad nemamo pojma”. Svaki marginalac ima prava da izadje i prica o tudjim zivotima, navikama, ponasanju, uspesima. E pa zato nije ni cudo sto u nekim zemljama postoji diktatura, represija i ogranicavanje sloboda. Jer kad coveku das slobodu, da sam odluci gde je mera, on poludi i postane jedno destruktivno bice.

KumZorzo

pre 5 godina

Prosečno sam inteligentna osoba, ali šta je pesnik hteo da kaže?
Da li je problem što Novak nije donosio 10 sa lukom Rodžeru?
Samuraj iskazuje poštovanje protivniku tako što ga pušta da izvede sepuke.

retko pametan

pre 5 godina

ja inace volim da trolujem..al na ovakvu glupost od izjave ne mogu da ostanem imun. Sram ih bilo za ovakve izjave.
Pa Novak je vise puta ranije isticao Nadala i Federera kao najbolje u istoriji u svojim izjavama. Gajio je, a i dalje gaji veliko postovanje prema njima.
O postovanju Nadala prema njemu ne treba ni trositi reci a od nedavno je i Federer imao saljivu izjavu- koga ne mozes da pobedis , pridruzi mu se.
Sva je prilika da ce Novak ako stane zdrav i fokusiran postati za 2 godine najbolji ikad svidelo se to nekom ili ne. A neko to moze da prihvati dostojanstveno ili pad da daje ovakve sramotne izjave.

?

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Ти вероватно не радиш за новац већ за љубичице.

burek novinar sa zvezdinog severa

pre 5 godina

Ljudi, kako nije pobedjivao Nadala i Federera pre 2011-te? Federera je 2008-me pocistio u polufinalu AO sa 3:0. Pogledajte koliko mastersa je osvojio do 2011-te upravo pobedjujuci Federera i Nadala. A te price kako ova dvojica posle 2011-te nisu bili zdravi to ne pije vodu. Sta je Rafi falilo u finalima Vimbldona i USO 2011-te? Sta mu je bilo u finalu AO 2012-te? Sta je bilo Federeru u finalima Vimbldona, USO 2015-te i polufinalu AO 2016-te? Pricali su da igra tenis svog zivota, favorizovali ga u Londonu, govorili da plese po terenu na USO i AO, a onda otreznjenje u vidu Novaka. Nadal je jedino moze da kaze da je bio nespreman u cetvrtfinalu RG 2015-te. Federera koliko se secam nisu pratile povrede, blaga intervencija na kolenu i pauza od nekoliko meseci, nista drugo. A mozda i ono kad je izasao na finale zavrsnog mastersa u dzemperu.

Nbgd...

pre 5 godina

Pizitivan skor i sa jednim i sa drugim... Kraj priče... A i sve manje sumnjam u to da će stići i prestići RF po broju GS... Opet ima onaj "ludački" sjaj u očima, ako ga zaobidju povrede, mislim da će se to vrlo brzo ostvariti...

Ivan

pre 5 godina

Koliko ja znam Novak je samo godinu dana mladji od Nadala, tako da i godinu dana, ili godinu ipo kasnije od Nadala je vec poceo da ostvaruje bitne rezultate. Ne znam sta je to toliko Nadal mogao da ostvari za tako kratko vreme, da bi po recima ovog coveka bio tada kao klinac medju najboljima svih vremena. Sto se Federera tice, on je iskoristio najbolje taj period dok nije bilo djokovica posto je vecinu svojih titula tada osvojio. Dok nije dosao Nadal, tom federeru su se prakticno sklanjali.

Brka

pre 5 godina

Pa da...trebalo je to da ceni i da pokazuje tako što sa poniznim respektom ulazi u duele, a Božanstva sa teniskog Olimpa, Rafu i Rodžera, pušta da pobeđuju, ali znalački - da se baš ne vidi...Komentar ovog teniskog "znalca" dokazuje da poltrona ima ama baš svugde, pa čak i u sportu što je samo po sebi apsurdno. Tenisere u kojima je medijski pritisak oduvao borbenost pre ulaska u meč, izgledaju kao da su zaboravili da igraju tenis. Na taj efekat je naročito Rodžer uvek računao i u vreme pre Rafe i Novaka i vrlo malobrojnih, suvereno vladao. Onda je došao Novak. Sećam se komentara Anabel Kroft nakon pobede nad Rodžerom: "Mogli ste prosto da osetite Novakov čelični karakter". Nastup iskrenosti i istinoljubivosti je platila uklanjanjem, pa su Mac i Sheet zadominirali da ponovo "pumpaju ikonu" Federera. Novak o svima govori lepo, a šta stvarno misli i šta stvarno ima da kaže, on govori reketom - na terenu i kad Novak "progovori" Barbara i Mac zaćute i...nisu veseli.

John

pre 5 godina

Dobro, i šta je pisac hteo da kaže? Novak nije "ispoštovao" R&R?
Znači sad pored Vilanderove "lepršavosti" Rodžerovog tenisa, imamo i obavezu "ispoštovavanja"?
Pa nije vam tenis balet, klizanje i gimnastika...

Никола87

pre 5 godina

Новак није клечао пред узорима јер му нису били ни потребни! Тачније, узор му је био његов народ који је, кад је Новак одрастао, уместо у кавијару, вину и праћењу врхунског спорта "уживао" у претурању по контејнерима, куповини једног јајета за милијарду динара, и слушању детонација. Па се, гледајући све то, Новак, канда, очеличио више него ваш краљ Роџер или "бик".

XXL

pre 5 godina

Mislim da je obrnuto da Oni pa ni On i dalje ne cene čak nekad i potcene Novaka Đokovića. Drugim rečima Oni nisu svesni da je Novak među njima. Naravno i da gube od njega.

varburg limuzina

pre 5 godina

Ljudi vidite li vi koliko se svet plasi Novakove dominacije koja bi mogla lako da se vrati??
2 nedelje nakon AO oni i dalje analiziraju njega i njegovu igru. Ne mogu da prezale i da zaborave kako je lako otresao njihovog miljenika u finalu.
To je pravi pokazatelj da se Novak povratio.

milutin

pre 5 godina

I Anakon reče samo pola istine. Rekao je samo da je Nole rastao u eri dvojice najboljih a nikako da dovrši misao i doda da je obojicu prestigao i teniskom umjeću: - obojicu pobjeđivao više nego oni njega, obojici uzmao više trofeja nego oni njemu...
I on neće ili nesmije da kaže.
Najobičnija supozitorija...

agent mahoun

pre 5 godina

Ne razumem. Pa Novak je najbolji na svetu oni treba njega da cene.

Što je najgore i kad Nole uzme 20 - u G. S. Titulu opet će se pisati i misliti kao sad. NOLE JE VEĆ SAD BOLJI OD VAŠEG FEDERERA! PO SVEMU

Vlada

pre 5 godina

Kakve beskislice govori ovaj covek?! Nejasan i konfuzan do bola. Nigde razloga za to sto je rekao... Nema konkretne primere... Cini mu se... Dakle i ja pocinjem da verujem da postoji jedna uzasna mobilizacija medju teniskim svetom a ljubitwljima lika i dela Rodzera da se na svaki nacin spusti Novak i mozda cak i spreci da ga stigne. Koji ljigavci, cudo jedno. Auuu kako bih bio srecan da ga Novak prestigne! Mnogo, mnogo, mnogo...

no name

pre 5 godina

Novak je klasu pokazao ,svaka cast ovoj dvojici na svemu ,al Novak je bolji igrac od njih ,rezultati sve pokazuju a prostora za nove rekorde itekako ima !Nadam se da ce Nas Novak biti najveci IKADA!!!

anica

pre 5 godina

CroFed...ako je Federerova karijera graciozna, sta onda Nole da kaze...nema sta nije osvojio, plus je mladji dosta godina a da ne govorimo o tome da je Federer zasticen kao beli medved u marketinskom smislu...svaki Noletov trofej vredi duplo zbog nacina na koji je osvojen...pozitivan skor sa dva najveca rivala plus jedno beganje u dzemperu, pobeda na Rg uz nesrecnog Soderlinga jedini, komplet mastersi, odomacio se u Australiji za botine najmanje bitan slem, kompletan igrac, vezao 4 slema- iako nije u istoj godini i to je veliki uspeh...sreca njihova sto ga onaj Pepe ovlada, ali iscupa se Nole...e ne bila im u kozi, kiflica mi i Vuleta.

Xnodeh

pre 5 godina

Sta je uopste poenta ove izjave?
(pregradni blok, 3. februar 2019 18:09)

Poenta je da sto vise se priblizava Federeru i zvanicnom statusu najboljeg ikad u tenisu,to kompleksi sa Zapada sve vise skidaju masku i pokazuju pravo lice

Vladimir

pre 5 godina

Ja bih pre rekao da Rodzer nema srece sto igra u Novakovoj eri. Da su kojim slucajem igrali u razlicita vremena, Federer bi sigurno bio najbolji. Medjudim, cinjenica da su odigrali mnogo mrceva medjusobno i to uglavnom finala i polufinala i da je Novak uspesnij, blago receno, komplikuje procenu ko je najbolji.

Arsen

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Procenjeno mu je bogatstvo na oko pola milijardi eura, sa Federerom se igra, zbog cega igra i dalje? Pojesce te kompleks zvani Novak Djokovic.

Ljubica

pre 5 godina

@nono
Naravno, kako se to uvek poklopi da su svi stari, nemoćni i povredjeni kad gube od Novaka. Povredjen im je jedino ego i to je sve !!!

Jeremija

pre 5 godina

I, šta je ovaj stručnjak hteo da kaže? Da li i sam to zna? Ili Novaku, jednostavno.mora da se prebaci i neka usiljeno iskonstruisana glupost. Kriv je zato što se nije družio sa Rodžerom koliko i Rafa? Nije dovoljno cenio tadašnje veličine? Trebalo je da im se sklanja sa puta i da im se divi i tako završi karijeru? Pa, tek tada ga niko ne bi fermao ni 3%. Bio bi zaboravljen odavno od svih tih koji mu sad traže dlaku u jajetu. Kad neko hoće da ti nadje manu posezaće i za ovakvim glupostima.

dovla

pre 5 godina

Nole je doruckovao ,rucao i vecerao tenis i usput sanjao svoje idole i mastao da ih upozna , dostigne i pobedi !!!
Toliko o tome sto ovaj bulazni da ih nije postovao !!!

anica

pre 5 godina

Uvek ispada da Nole njih juri po necemu, i da je tako nema potrebe da se potcenjivacki prica...ok, imaju vise slemova ali ih je Nole dobrano potamanio i tek ce, zato se javljaju jedan po jedan...Novak je bolji teniser od obijice, i to ce dokazati i na papiru, ne sumnjajte u Srpski gen... cistotu duse i inat niko ne moze da nam uzme.

Vandalizam

pre 5 godina

Svet nikada nije bio spreman da prihvati da je Đoković bolji teniser od Nadala i Federera... Nadali su se da mu je kraj bio 2017. I sad kad se vratio jači nego ikad, još teže im pada da mu skinu kapu... Nisu bitni ni ti rekordi koje može da dostigne i prestigne; jednostavno tenis se naziva "belim" sportom i za to postoje razlozi.. A nije u pitanju boja kože... Ustvari u modernom sportu licemerje i još gore, kriminal, je odavno oduzeo sam sport od samih igrača i navijača i ono što bi sam sport trebao da predstavlja. Sad he to veoma prljav biznis i politika.

Karlo

pre 5 godina

Ne razumem, šta je ovde uopšte bitno, od svega izrečenog? Zašto nije prenet ceo intervju, a ne samo nerazumljiv i suštinski nebitan deo gde spominje Đokovića?

SM

pre 5 godina

Mislim da je Novak uvek bio korektan prema Federeru, iako je Federer u tenisu bio samo predstavnik prelaznog perioda izmedju dvojice velikana, Samprasa i Djokovica.

grandiozo

pre 5 godina

Situacija na terenu pokazuje da Novak nema protivnika vrlo je za očekivati da karijeru završi sa 25-30GS,a Mastersa preko 50,šta to treba da se desi da se sve ovo ne ostvari, konkurencija je pregažena i mlada i stara,mladi su u šansi ali samo kada velika trojka ode u penziju,Zvereva je Raonić počistio,Nadal Cicipasa..,a Novak najboljeg među njima,Nadala,bukvalno počistio,ko to treba da se pojavi da bi bio pretnja Novaku?

nikola

pre 5 godina

sta da ceni?.da ih pusta da ga pobedjuju?.Svaki dan neko spinuje da predstavi Novaka u drugom svetlu.Ne mogu na terenu da ga dobiju,pa pokusavaju da okrenu javno mnjenje protiv njega.

Si

pre 5 godina

Federer je na zalasku karijere. Izlisno je pricati o tome ko je bolje iskoristio svoje vreme dok i Novak ne stigne u taj period. Gospodin neka prebroji skor medusobnih susreta pa neka to pokusa da komentarise.

NS oldtajmer

pre 5 godina

Kako ih ne ceni ?..... oceni on njih svaki put kada ih pobedi. To je i inace posao majstora........ da ocenjuje segrte i da ih salje da slazu flasice pored klupe.

Milos

pre 5 godina

Pitam se ja dal su Rodja I Nadal koje neizmerno cenim morali da se pitaju kad su imali 16, 17 godina dal da uzmu mozda slovenacko ili britansko drzavljanstvo kako bi svoj talenat uspeli da ostvare ? Sta bre da ceni ?

Света Бг

pre 5 godina

Како није ценио, морао је због њих дупло више да тренира, него што би иначе. Сад им дупло и наплаћује, дере их обојицу, где год их на'вата. Сад је ред и да они почну да цене њега, да удвоструче тренинг, па ће бити и бољих резултата по њих... Нема 'леба без мотике.

No sekirejšon!

pre 5 godina

Zato što si tako sjajan čovek, i još bolji trener, će Nole da prestigne i bika sa Majoreke i peškira iz drevne Švice... pa će i mi tebe da naučimo da ceniš neke ljude i ere ;).

my way

pre 5 godina

Не разумем, шта је Новак требао да уради? Да се задовољи са 2 Гренд Слема како би показао да цени што је у ери најбољих у историји уместо што их дере? Свашта. Једну једину, али једну негативну ствар Ђоковић није рекао ни за Федерера ни за Надала, али њима су сметале његове предаје мечева на почетку каријере, тапкање лоптица, тражење тајмаута, шаљиве имитације које никог нормалног не би увредиле и шта већ не, иако ништа ни од тих глупости Ноле није радио у мери која је иритантна.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Kompleks vise vrednosti. Novak ce ostati upamcen kao jedan od najvecih sportista ikada, dok se gospodina za 20-30 godina niko nece secati.

maconii

pre 5 godina

novak je sve trofeje osvojio u eri ove dvojice...federer je pre nego sto je djokovic osvojio svoj prvi slem imao 12 ili 13...drao je u finalima safina,rodika,hjuita...i osvojio je 3 slema u periodu dok je djokovic bio povredjen...tako da postoji djokoviceva era u kojoj je federer uspeo da osvoji par slemova...i federerova era ali bez djokovica u kojoj je on odrastao,ali kad je odrastao nema vise ere federera...nadal je kralj sljake

Protivnike treba ceniti i sve im bez borbe prepustiti a onda će... više da te cene?

pre 5 godina

I ja mislim da je Novak - kao i svi ostali? - trebalo da sačeka da se totem njihove idolatrije (Federer) penzioniše pre nego što se usudi da ponešto osvoji i on sâm.

Rocky

pre 5 godina

Đokovoć je napravio tu eru.

Da se nije pojavio on to bi bila druga era, a Federer bi bio najveći i uzimao titule protiv nekih Rodika, Bagdadisa, Safina itd.

Novak je ta era.

Strpite se, plasljivi, Jenki.

Ujka Žitko

pre 5 godina

(NoNo, 03. februar 2019 20:29)

Je l' novak ima bolji međusobni skor od obojice zato što je Federer u godinama, a Nadal igrao povređen protiv njega? Pade ti u vodu cela teorija da je osvajao samo kad nisu njih dvojica igrali. Kako ih je pobeđivao ako ne igraju? Ne razumem teoriju. Videli smo ko je plakao posle mečeva... Sportski pozdrav.

Ljubica

pre 5 godina

Federer ceni ? Federer je igrač koji najmanje cen, a najviše zahteva. Te posebne podloge, te posebne termine, sve mu se podlaže i to godinama u nazad.Tako da je ova izjava van svakog konteksta, jer gde su primeri za to da on nekog igrača ceni.

Ayala

pre 5 godina

Djokovic GOAT definitivno. Imam samo jedan argument. Kako neko moze biti najbolji svih vremena ako nije bolji od najvecih rivala svog vremena. Nole je sefinitvni bolji od Rafe i RFe

Jelica

pre 5 godina

Mislim da ovo ili nije dobro prevedeno, ili se Pol Anakon lose izrazio. Verovatno je mislio da Nivak nije shvatao koliko je dobro za mlade igrace da igraju u vreme kada su vodeci igraci jedni od najboljih svih vremena

kio B.L.

pre 5 godina

Mislim da on, kao teniser, nije znao da to u potpunosti ceni, kao na primer što je Rodžer to cenio jer je on odrastao u drugačijem vremenu", 

Ne razumijem,kao da je neka kritika za Noleta,ali nedorečena skroz.Kao da je ljut (a sigurno jeste)što ih Novak peglao redovno i kada su bili u najjačoj snazi.
Kad čovjek malo bolje razmisli Novak im je nabio tolike komplekse da ovi više ne znaju šta da kažu.Naravno,ne mogu mu prigovoriti ni za igru,ni za ponašanje.
Koliko volim što je jedan naš Srbin postao najbolji,toliko mi je drago da ovi me mogu da shvate da ih jedan Srbin dere. Znate,nije problem kad se to dešava u fudbalu,ili košarci(zato œto se u tim sportovima redovno dešava)nego u tenisu gdje su uvijek bili glavni igrači iz "velikih" zemalja.

copee

pre 5 godina

Kakva neralno glupa izjava koja nema nimalo smisla u ovom izrecenom kontekstu, jedina je istina da nije imao previse respekta, jer u suprotnom ne bi bio tu gde jeste, na vrhu.

ngnnf

pre 5 godina

Pa i on jedan od tih ,,najboljih svih vremena´´ tj i on je deo trojice najvecih jedino koga nije mozda vise cenio je samog sebe.......ali ni to.Ne znam o cemu prica ovaj lik?!

Laki

pre 5 godina

Da malo vise pratite strane portale i medije, videli biste da o tom h2h od samo 3 meca razlike niko i ne govori. Samo je 3 meca razlike u medjusobnim susretima, a ne 30.
(za Federera spreman na sve, 03. februar 2019 18:50)

Ne pratim zapadne medije, nešto malo NYT, WP, FAZ i još po neki. A za koga je 3 meča razlike?

Branko

pre 5 godina

Oni su bili najbolji samo jer nisu imali adekvatnu konkurenciju. Divno je bilo drati prosecne tenisere toliko dugo, i naosvajati se lakih titula. I uzivati u statusu da ti se svi klanjaju i sklanjaju. Cim se pojavio ozbiljan videli smo i gde su i sta su. Oba su u teskoj dilemi da li da okace reket o klin i prepuste Novaku da ih potpuno prestigne, ili da nastave da su brukaju u pokusaju da ga malo uspore, i tako umrljaju svoje lepe ciste karijere.

Marko

pre 5 godina

Ceni on njih, onako ljudski koliko je potrebno. No, onda ih dohvati pa ih izbambusa da ga dobro upamte do sledeceg turnira, pa tako krug.
Cisto da pokaze ko traktor vozi , a ko kapiju zanosi.

matori

pre 5 godina

ne ceni ih - u prevodu: dvojicu najvećih on nije gde stigne, ima pozitivan H2H sa njima.... pa to nije u redu...čisto ne poštovanje... verovatno bi trebalo da skine gaće svaki put kada ih vidi ?
svašta....
Rodžer neće još mnogo puta izgubiti od Novaka, blizu mu je kraj, ali kontam da će Rafa na kraju imati prilično loš H2H sa Novakom...

Mare

pre 5 godina

Evo ga još jedan... Alo stručnjače, slab si mi ti trener kada protiv svih tvojih pulena i favorita Đoković ima pozitivan skor. Da sam na tvom mestu debelo bih se zapitao da li sam za ovaj posao, a još više da li sam podoban da dajem ovakve izjave.

Ramzaj

pre 5 godina

Jednostavno je.. Ima bolji skor od obojice, dve najuspesnije sezone u istoriji tenisa, najveci broj bodova ikada (u jednom periodu bodova koliko drugi i treci zajedno, sto je tesko ostvarivo vise ikada), u samo jednom osvajanju slema, proslog, nije pobedio Rafu, Roddzera ili Mareja dok Rodzer na 12 od svojih 20 nije pobedio jednog od trojice jer je igrao 4 godine gotovo bez protivnika vrhunske klase, a Rafa cini mi se isto na 12 od svojih 17, imao 4 vezana slema prvi posle 60 godina, ima najvise titula, samo jos da prestigne Rodzera po slemovima i to je to.. Sta vise treba?!

vasilije

pre 5 godina

Vikinzi nisu naucili da neko moze biti jaci i bolji od njih. Ko je koga trebalo da ceni! On njih ili oni njega kao tek pridoslog. Mozda je trebao da im se klanja do poda i da im nosi torbe?

Xnodeh

pre 5 godina

Pit Sampras, Andre Agasi?
(O.T.A.N., 3. februar 2019 18:27)

Sta ti nije jasno mrzitelju Novaka?! I Sampras i Agasi su produkti vremena od pre 35 godina,jer su se pojavili krajem 80-tih,99% najvecih uspeha pravili 90-tih.Sampras je poslednji GS osvojio 2002.,a Agasi 2003.Ja sam jasno napisao da u poslednjih 20 godina nemaju nijednog tenisera boljeg od prosecnog Rodika.Dakle u 21.veku se niko vredan paznje nije pojavio.Niti ce kako stoje stvari i sada jos uvek.Hoce to,od mrznje da se jednostavne stvari ne kapiraju

Darbo

pre 5 godina

@ jok pišeš gluposti Federer je bio u punoj snazi kad je Novak bio još tinejdžer. Koliko je slemova osvojio pre nego se Novak praktično i pojavio na velikoj sceni. A ovaj lik koji je ovo izjavio očito ima neki problem, kao i ti.

Gvozdje 79

pre 5 godina

I Federer je poceo da razmislja u zadnje vreme o Novaku na pravi nacin,i Vilander(da ne veruje covek),dajte sansu i ovom coveku...:-;
A o 21GS cemo pricati sledece godine na USO....S'postovanjem

Xnodeh

pre 5 godina

A gde je u tvom prethodnom komentaru reč "pojavili"? U poslednjih 20 godina Agasi i Sampras jesu osvajali GS, tako da "Jenkiji" nemaju samo Rodika u poslednjih 20 godina (kako si rekao).
(O.T.A.N., 03. februar 2019 19:01)

Pa ti si smehotres.Cak i smesniji nego sto sam mislio

Pitkana

pre 5 godina

Hahah kakvi kompleksi pršte iz ove poprilično nebulozne izjave. Novak je bolji od obojice, prvo i najvažnije, a drugo pošto ih smatraju najboljim svih vremena, a međusobni skor Novaka i njih dvojice izgleda drugačije, i nešto ondak ne štima to znači da ih Novak nije poštovao..trebao je jelte puštati ih da ga dobijaju tako da skor bude pozitivan u njihovu korist.

lumba

pre 5 godina

nikada zapad nece dozvoliti novaku da predje rafu. zivi bili pa videli kad osvoji rg pocinje novi novakov iscenirani pad. da nije poklanio mareju w2013 i vavrinki uso16 da bi marej bio prvi, vec bi imao 16 gs i jedno 250 nedelja

Vlajzi

pre 5 godina

Cinjenica br.1: Federer je najbolji svih vremena.
Cinjenica br.2: Nadal je drugi najbolji svih vremena.
Cinjenica br.3: Djokovic je bolji od obojice.

Vojvodjanin

pre 5 godina

(veder, 3. februar 2019 20:59)
Fenomenalan ti je komentar, hvala! Nemam sta dodati osim da je Novak iznad svih spomenutih po svemu sto pokazuje na terenu u poslednjih 7 meseci (i sto je pokazao izmedju 2011-16).
To su cinjenice. A sta cinjencie ima da se komentarisu? Pogotovu sa iskrivlenjim vidjenjem tzv. zapadnih eksperate tenisa...?!!

Mrmot

pre 5 godina

“...........
(Protivnike treba ceniti i sve im bez borbe prepustiti a onda će... više da te cene?, 03. februar 2019 21:20)”

To mora tako zbog njihove izuzetnosti.

Markobg

pre 5 godina

O čemu priča ovaj čovek.?Da nije sportski cenio svoje najveće suparnike i one koji to nisu nikada ne bi dosegao ove veličine.Za njega ,ako ga telo bude slušalo u naredim godinama nema granica,a u učitelje uz koje je odrastao će ako bog da i da nadmaši.Živi bili pa videli!

mre

pre 5 godina

Ili je bio vrlo arogantan ovom izjavom, ili je zeleo da kaze kako ih nije dovoljno cenio (bio svestan da je bolji od njih), pa ih je zbog toga presisao.

my way

pre 5 godina

Ok, sada sam procitao i original i koliko shvatam po njemu je Novaku bilo tesko zato sto je kao najmladji poslednji dosao na scenu u eru Federera i Nadala i bio je u njihovoj senci. Zbog toga mu je to vise bio problem nego sto je cenio sto igra u vreme dvojice najvecih. Kod Federera je drugacije jer je dosao iz drugog vremena, kao prvi od njih trojice, a svo vreme je smatran za najveceg i onda je on kao zbog toga vise cenio sto igra sa Rafom i Noletom. Kako god, besmislen i glup intervju.

Sretjko

pre 5 godina

@NoNo Novak nije pobedjivao Federera i Nadala do 2011. godine jer je imao problema sa disanjem na terenu. Predavao je meceve zbog vrucine, nije dolazio do daha posle dugih razmena. Nakon Cetojevica, sve se promenilo na bolje pa su poceli da padaju Fed i Rafa.

Milan

pre 5 godina

Kakva izjava,stvarno,ili lose prevedena ili maliciozna. Kaze Novak ne zna da ceni? Sta da ceni? On ih je cenio,trenirao i prestigao (to ce biti sigurno), tako da ce oni ceniti da su igrali u vreme najveceg tenisera svih vremena. Samo da osvoji jos ove GS i to je to,imace sve vise od njih dvojice,pogotovo medjusobni dueli. I taj dodatak,oni su pricali itd. Pa da, pricali su i tapsali ga dok ih nije pobedjivao. To ne mogu da mu oproste. To im se vidi u ocima, nekada su se smejali i bilo im je super,sada su to kiseli osmesi i nemoc pred Novakom. Licemerstvo bez granica.

Niko

pre 5 godina

Da probam i treći put da objasnim, ako mi moderator objavi komentar. Prvo mislim da je važno reći da Anakon nije rekao da Novak nije cenio Rafu i Federera, već je pričao o Novakom odnosu ka eri u kojoj je igrao. Drugo, reč “appreciate” se može prevesti i sa razumevao/shvatao, i čini mi se de je taj prevod podobniji u ovom slučaju i da rezultira nešto drugačijim smislom. Možda je hteo reći da je Novak stavljao previše pritiska na sebe jer nije shvatao da igra u eri najvećih (do tada) ili tako nešto. Elem, opet nije baš jasno šta je hteo da kaže, ali sigurno nije želeo da kaže da Novak nije cenio ovu dvojicu.

Marko

pre 5 godina

Hteo je da kaze da nije cenio svoje uspehe dovoljno i da je bio nezadovoljan i kada za to nije bilo razloga. Rodzer je mogao da poredi vreme pre njih trojice inznao je koliko je to novo vreme iznad. Novak nije imao to iskustvo. Tako sam razumeo

Tomic Slobodan

pre 5 godina

Dok su oni njega pobedjivali bili su dobri sa njim kada je on poceo njih da pobedjuje onda su se stvari promenule..Ako neko ceni Novak ceni ljude,dokazao je to vise puta.sve ce uciniti da ga uzdrmaju..napred nole.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 3. februar 2019 18:34)

Znači 20+ GS mu nije cilj. U redu, notirano.

Nexus

pre 5 godina

(NoNo, 03. februar 2019 20:29)
Previse truda da napises komentar u koji ne vjeruje cak ni vecina Federerovih i Nadalovih navijaca. Nisam siguran ni da si bas svjesan koje gluposti si pisao.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

Sta je pesnik 'teo da kaze?
Verovatno je nastavio Rodzerovu zalopojku zbog "nepravedne" Novakove bombe na njegov servis kod prve mec lopte u polufinalu US OPEN 2011. Tu loptu za trenutak niko nije video; samo su Novak i Rodzer znali da je u polju, na samoj liniji. Ta lopta je pocetak Novakove totalne dominacije i nikad Rodzer nece preboleti tu loptu. Cak se i zalio na konferenciji za stampu kako "paceri" poput Novaka zazmure i udare pa sta bude bude. Jer, za prave tenisere kao sto je on, poen se mora strpljivo graditi i najaviti, jel' da se gospoda ne uvrede. Preboleo bi on mozda i poen, ali nikad nece preboleti Novakov smeh, samopouzdanje i osecaj trijumfa. Tim udarcem se promenila novija teniska istorija u Novakovu korist. "Nepravda!" rekao bi Kalimero.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

O.T.A.N.

pre 5 godina

Sta im radis Noki! Jenkiji toliko para ulazu u sport, pa i u tenis, a nece ih 20 godina bolji teniser od prosecnog Rodika.
(Xnodeh, 3. februar 2019 18:08)

Pit Sampras, Andre Agasi?

Dott

pre 5 godina

Vazi, Novak ih nije cenio, dok svi ostali jesu i Novak im jedini doskoci, kako to objasnjavas Anakon?
Bice da mu je krivo sto je Novak postao to sto jeste. Meni se npr ne svidja ambijent koji Pol nosi sa sobom i stvara ga u svom okruzenju. Za njega sve sto nije aristokratsko je drugorazredno i nebitno ni pomena. On kao i mnogi slicni njemu, ignorisali su Novakove rezultate i nije im padalo na pamet da Novaka stavljaju u Ravan sa Federerom.
Zbog takvog stava mnogih, Novakova dostignuca nisu ni medijski ispracena kako treba.
Samo sam pratio sta se desava, Novak je toliko ignorisan, da su bili u stanju da odvedu tenis kao sport u medijski zapecak, sve dok je Novak na njegovom vrhu, ali na svako Novakovo posrnuce, odmah bi reagovali i izdizali Rodzera ili bilo koga drugog sa ikakvim rezultatom, koji ne obecava ni jedan posto u odnosu na Novakove.
Divim se Novaku sto mu se do sad sve to nije smucilo i digao ruke od tenisa, ali ocigledno u Novaku se rodio ozbiljan inat, novac odavno vise nije njegov motiv.

ring of fire

pre 5 godina

Voleo bih da procitam ovaj intervju u originalu(ako neko zna link) jer ne mogu da verujem da ovo izjavi covek koji je ranije vrlo pohvalno govorio o Novaku.
Ovo ( ako je tacno prevedeno) ulazi u nominaciju za najvecu nebulozu godine.

Ja se nadam da je pre hteo da kaze da se Novaku nije svidelo sto se prica da su ova dvojica najbolji ikad i onda ih ( zapadne medije ) vratio na fab. podes. od 2011 pa na ovamo do dana danasnjeg.

Dragance

pre 5 godina

Pa da li su ovaj i njemu slični svesni da sa ovakvim izjavama samo ljute Noleta i u njemu bude zver?
(mića, 03. februar 2019 18:28)

Idi!

zoran ivkovic

pre 5 godina

izjava gospodina je vise nego nekorektna ,on je hteo nesto reći i ispao glup .
- Novak je na startu karijere imao dosta poraza i od rafe i federera i trenirao je i napredovao i obisao ih po broju pobeda medjusobno i sustize ih po grend slemovima .
-Nole je imao tu nesreću da bude u eri dva majstora Nadala i Rožera ali opet to je ucinilo Nola jos vecim igracom,mnogo je radio .
-Uzgred Nole,rafa i federer su goat i svaki njihov meč je klasik .
-rafa je kralj sljake ,feder vrhunski na travi a nole igra vrhunski na svim podlogama .
-rafu znam da su na rolangarosu dobili nole i soderling .
-Federera je Nole dobi vise puta na Vimbldonu
samo ako bude zdravlje sluzilo presticice Nole rodzerovih 20 slemova vec 2021
-

banjica

pre 5 godina

Čovek je ljubomoran na Đokovićevih 20 GS titula, rekordnih broja nedelja provedenih na prvo mesto i 99 trofeja. Kao i na zlato sa Olimpijadi.

NoNo

pre 5 godina

@burek novinar sa zvezdinog severa
Nije autor kriv za to sto ti posle 10 citanja nisi u stanju da ukapiras poentu teksta.
Djokovic je poceo da pobedjuje Federera 2011 kada je ovaj usao u tridesete sto je za tenisera starost. Dok je Federer bio na vrhuncu, sam Djokovic je priznao da je hteo u penziju da ide jer nije mogao nista protiv Federera i Nadala. Nadala poceo da pobedjuje isto od 2011 kada je ovaj posle one povrede na AO 2011 poceo da propusta po nekoliko meseci godisnje zbog povreda. I onda poceli Novak, Marej, Vavrinka i Cilic da osvajaju GS titule. Cak i pored toga, Novak je uvek padao kada bi RF i Nadal uspeli bar na kratko da dodju bar na 70% svoje najbolje forme. 2012 ga je Federer izbacio sa prvog mesta dok se opet nije povredio 2013, kada je Nadal uspeo da bude prvi na svetu i osvoji 2 GS. Od 2016 kada je iskoristio visemesecne pauze Federera i Nadala da osvoji RG, Novak nije mogao da dodje sebi. Prvo ga je Marej rasturio i preoteo mu prvo mesto, a onda su Federer i Nadal prvi put bili zdravi posle mnogo godina dominirali 2 godine. Novaka nigde nije bilo. Cim su RF i Nadal podigli nivo tenisa, on imao “privatne probleme”, “nije zeeeleeeeo” itd. E onda je docekao novu povredu Federera na VB 2018, povredjenog Nadala koji nije igrao od septembra i eto ga opet Djokovic sa titulama. Bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke... on je tu da osvaja.

ilija cvorovic

pre 5 godina

tesko je reci ko je najbolji svih vremena...ne mogu se meriti uslovi kada se igralo sa teškim drvenim reketima i žicama od mačijih creva i današnjim laganim grafitnim reketima i savremenom sportskom odecom, obucom...

CroFed

pre 5 godina

Sreća njihova (Nadal i Đokica) da je Roger pred samom kraju graciozne karijere. Zamislite da su sva trojica bili na godinu-dvije razlike, ne bi se Novak sigurno ovako raspištoljio, doduše niti Roger ne bi imao 20 slamova, bilo bi itekako na knap kad su ta tri velikana u pitanju...

Vojkan

pre 5 godina

@ NoNo, 3. februar 2019 20:29

Zasto niko sem Novaka nije vezao 4 GS?
Zasto niko nije osvojio sve turnire serije 1000?
Zasto to nisu uradili dok su bili zdravi i Federer i Nadal?

sarkazam

pre 5 godina

Sta rece i ostade ziv? Nole je bre igrac za sve njih, a sa doticnim "velicinama" ima bolji h2h i zasluzuje samo da mu se naklone kad ga vide. Mala doza realnosti bi pomogla pre otvaranja laprdala.

zoran ivkovic

pre 5 godina

-Rafa ne zna od muke sta će vise sa Djokovićem . ostalo je rafi samo pariska sljaka gde moze da dobije slem ,ostalo tesko . Rafa je igrao sjajno u astraliji ,delovao je kao masina u top formi a onda finale i laganih 3 : 0 za Djokovića nikad lakse .
-Federer se u zadnje vreme tesko susreće sa Nolom na slemovima uglavnom ispada rano .
- Rafi je problem sto trenutno nema resenja za Nola a pri tom radi mnogo i dodje u top formu i u finalu prodje ovako ,

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Xnodeh

A gde je u tvom prethodnom komentaru reč "pojavili"? U poslednjih 20 godina Agasi i Sampras jesu osvajali GS, tako da "Jenkiji" nemaju samo Rodika u poslednjih 20 godina (kako si rekao).

Dragan

pre 5 godina

Smejurija. Pa Rafa je Novakova generacija, samo godinu dana stariji. U vreme kada je Novak osvojio svoj prvi grend slem u Australiji, Rafa je imao tek tri (Rolan Garos). Hocu da kazem da se u to vreme nije Nadal mogao smatrati jednim od najboljih tenisera svih vremena. Bio je jos na pocetku i ne da mu nisu predvidjali ovakve uspehe, nego su mu predvidjali kratku karijeru, ispunjenu povredama, kao posledicu stila igre. Jedino se oko Federera vec tada stvorio kult licnosti. Kada dodamo na sve ovo i Novakove ceste pohvale najvecih rivala i njegovo isticanje koliko je napredovao upravo jureci njih dvojicu, moze se reci da se ovaj bas nalupao...Trebao je da drhti kada ih vidi i unapred predaje meceve?!? Ostaje zal sto u prvom delu svoje karijere nije mnogo ranije resio svoje zdravstvene probleme i poceo da gomila najvece titule. Tada se ne bi niko usudio da daje ovako glupe izjave.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Nisam bas shvatio poruku ovog teksta.
Možda je trebalo poručiti da je Novak gradio svoj put ne obazirući se na moć rivala i da je zato uspeo.
Sa tim bi se delimično složio.
Cenim sportski respekt,ali najviše cenim samopouzdanje i neustrašivi duh.
Pravila postoje,kriterijume sudija kontroliše,pa izvolite u arenu i nadmeću te se.
Novak je tu pokazao jasnu dominaciju i čini mi se,najdominantniji je do sada u istoriji.
Možda je hteo da poruci;Pazi ti njega kako je bezobrazan i kako mu je palo ma pamet da se drzne i pobedjuje ove naše.E...Pardon,ovo je sport i ovde se meri.A rezultati metra ja su ma Novakovoj strani.
Na kraju,poruka ne mora ni biti.Svi mi ponekad laprdamo pa šta ispadne.Mislim da je i ovaj tekst tako skrojen.
Ipak,Novak je tip licnosti(briljantan tip) koji gradi svoj put i ne ugrozava nikoga.
Ovo je sport,a u sportu su dva osnovna postulata,viteštvo i rezultat.
Novak je apsolutno ispoštovao oba.
Uz to,pokazao i hrpu talenata za mnoge druge delatnosti i oblasti.
Izrazito je pokazao više vitestva od mnogih u ovom sportu.No,svako nosi svoj obraz pa i nije bitno ulaziti u raspravu u ovoj oblasti.
Ja sam se na Novaka ljutio samo kad sam smatrao da nije bio dovoljno odlučan da ranije počne pobedjivati Federera.
Mozda se i pokazalo se da je mogao.Medjutim ,bilo je to vreme njegovog sazrevanja.

Hleba i igara

pre 5 godina

Ovakve izjave su zapravo dobre. One hrane Novakov inat i jačaju motiv da se osvoji toliko GS titula, da se svim zapadnjacima začepe usta. Nek ga samo zdravlje posluzi, za ostalo ne brimem.

za Federera spreman na sve

pre 5 godina

одратао и постао бољи од најбољих!!! позитиван са обојицом!
(анализа, 3. februar 2019 18:19)

Da malo vise pratite strane portale i medije, videli biste da o tom h2h od samo 3 meca razlike niko i ne govori. Samo je 3 meca razlike u medjusobnim susretima, a ne 30.

Istina

pre 5 godina

@coi
Kome se ti obracas? Mislis da oni citaju tvoj komentar? Smesan si. Najveci nivo neces ti odredjivati, ni u tenisu ni u sportu, odredjuju ga uspesi. Onaj ko ima najvise uspeha ima i najvisi nivo. To je jasno. Moraces da patis dok si ziv, nadam se ne dugo, jer znas da niko u svetu Novaka ne smatra niti ce ga smatrati najvecim teniserom.

as

pre 5 godina

Hm, o čemu pričamo...Fedex je zadnji put bio prvi pre tačno 10 godina, sa 28 godina;Rafa prošle godine sa 32 a Novak od prošle godine prvi sa 31 godinu i još traje.
(BLuka, 03. februar 2019 23:37)

Sta pricas covece?Federer je prosle godine bio prvi, ljudi dali ste mu 60 pluseva alo bre

O.T.A.N.

pre 5 godina

peškira iz drevne Švice... pa će i mi tebe da naučimo da ceniš neke ljude i ere ;).
(No sekirejšon!, 3. februar 2019 19:13)

I onda oni pričaju o mržnji...

jok

pre 5 godina

@Beograd
Netacno, Novak osvajao od 2011, Nadal od 2005. Znaci, Novak cekao da Federer ostari, a Nadal oslabi zbog povreda. Osvajao u nikad starijoj konkurenciji. Pre toga nista nije mogao da osvoji, dok su u najboljoj formi bili Federer, Nadal, Rodik, Safin i ostali koji su ga lemali gde su stigli.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@analiza

Vidi se da si redovan čital Informera ☺️ A to za astmu, pročitaj šta je rekao Vanja Grbić. Valjda ćemo pre verovati Vanji, a ne Srđanu koji se ljutio na ono što Vanja Grbić rekao!?

IQ

pre 5 godina

Evo priznajem da sam glupa ali zaista ne razumem sta je gospodin hteo da kaze. Novak nije dovoljno cenio tacno sta? Rodzera, Rafu ? Ako je neko uvek isticao da je zahvaljujuci Rodzeru i Rafi i njihovim rivalstvima postao ovo sto je sad, to je upravo Novak.
Ili ih nije cenio zato sto ih je pobedjivao a trebalo je ko sto onomad rece takodje jedan gospodin da pusti Federera da osvoji jos neki GS.

Pavao

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Možda čak i ne samo "pobediti Federera", nego "biti Federer". Ovo drugo mu nije uspelo, nikako. A slomio se oko toga.

Master Blaster

pre 5 godina

Uopste nisam razumeo coveka
(bulie, 03. februar 2019 22:00)

Zasto me to ne cudi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BODIBOND, 3. februar 2019 22:36) # Link komentara

Tebe? Ti bolje da se ne javljas, pokazao si se vise puta. Pa za tebe je i izvestaj o vremenskoj prognozi enigma ako nema nacrtane slicice pored teksta.

Darko

pre 5 godina

link ka originalu

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Roger_Federer/64830/novak-djokovic-didn-t-appreciate-playing-in-federer-nadal-era-annacone/

monden

pre 5 godina

Iako volim jedino Federera da gledam kada igra tenis, jer njegov tenis smatram jedinim pravim, atraktivnim, tenisom, nema dileme da je Novak odavno penicilin i za njega, a posebno za Nadala.Tako da Novaka jedino teniska mafija( čitaj NIKE ) može da spreči, da on prestigne obojicu po broju GS.Meni je, inače, Novakova "pauza" koja je trajala par sezona, jako sumnjiva.

Rade car

pre 5 godina

Da,nije cenio al zato ih dere i dan danas..
Gazi Nole ne mogu ti nista dusmani
Puna mi je kapa trenerskih anonimusa i trenera koji daju sebi za pravo da komentarisu GOAT-a, Novaka Djokovica

Džo

pre 5 godina

Pogotovo otkako se Novak "vratio iz mrtvih", svima postaje jasno da jedino mogu da ga ubiju dragonglasom. Novak Snou, "bastard" iz vukojebine je krenuo da oduzme tron od Rodžera Lanistera.
Mogu ovi "maloprstići" da lažu, petljaju i spletkare koliko hoće i umeju, jedini legitimni kralj sedam kraljevina je Novak Snežni. Uzurpatore trona i ne treba da poštuje.

dr2

pre 5 godina

Verovatno čovek misli da ih nije cenio zato što ih je Novak odrao nebrojeno puta. Valjda je trebalo da ih pušta da ga pobeđuju i tako bi pokazao koliko ih ceni.
Vala neka ih nisi "cenio" i nastavi tako do kraja.

bmile

pre 5 godina

Sem nekih komentara,uglavnom pozitivnih,pokusavajuci sta je pisac hteo da kaze,ostali blage veze nemaju o tome.
Podsecanja radi Pol Anakona, je jedan od najcenjenijih trenera,a ujedno i jedan,ako ne i najbolji komentator teniskih zbivanja u svetu!Posto zivim i radim u USA odgovorno tvrdim da je jedan od najvecih postovaoca naseg sampiona.Jedini koji se nije libio,izuzimajuci Bred gilberta,da pre finala AO,obelezi svojom analizom zasto ce Novak,pobediti Rafu u tom finalu!
Ovo sto je izjavio a prevedeno ovako,nije kako izgleda mnogima.Jedan komentar je objasnio znacenje reci (appriciate),u potpunosti se slazem snjim,a cela recenica zvuci vise kao kopliment,a ne kako ga drugi tumace!
Pol je veoma smirena osoba i nebi sebi dozvolio da pogresi u vezi Novaka,pogotovo sto svi znaju koliko ceni i postuje Novaka.Toliko.

Miroljub

pre 5 godina

Uvek s osmehom na licu procitam komentare na ovakve vesti o Novaku, a najvise volim ove sto se svadjaju s nekim likom, koji je nesto izjavio i kao brane Novaka. S druge strane zao mi ljudi, kad moraju da se projektuju kroz licnost sportiste i dozivljavaju ga kao clana porodice.

neka

pre 5 godina

Uvek s osmehom na licu procitam komentare na ovakve vesti o Novaku, a najvise volim ove sto se svadjaju s nekim likom, koji je nesto izjavio i kao brane Novaka. S druge strane zao mi ljudi, kad moraju da se projektuju kroz licnost sportiste i dozivljavaju ga kao clana porodice.
(Miroljub, 4. februar 2019 20:52
Neka si ti došao da pametuješ i držiš predavanja drugima

Branko

pre 5 godina

Za nono s i ekipu koji verovatno uzimaju neku kintu da pisu neistine na sajtu atp tour 2018 mogu da izbroje koliko je bio skor izmedju svajcarca i Novaka...skor ako sam ja izbrojao je 13-6 za dzemper...toliko o zlonamernom pisanju da je Nole poceo tek od 2011 da pobedjuje dzemper...ne od 2011 je postao njegova mora nocna..to da..toliko i hvala

https://www.atptour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger-federer-vs-novak-djokovic/F324/D643

Miroljub

pre 5 godina

@Neka si ti došao da pametuješ i držiš predavanja drugima
(neka, 5. februar 2019 11:35)

Pa mora neko da vrsi i ulogu prosvetitelja.

Krule

pre 5 godina

Noletu se sve vidi u ocima...ljudi sa jasnim pogledom, iskrenim ocima, cistim kao suza...Nole pa Den Stivens...
(anica, 03. februar 2019 23:53)

A je li? Ajd dobro, kad ti kažeš. A nije baš da se vidi, Anice.

NoNo

pre 5 godina

@burek novinar sa zvezdinog severa
Nije autor kriv za to sto ti posle 10 citanja nisi u stanju da ukapiras poentu teksta.
Djokovic je poceo da pobedjuje Federera 2011 kada je ovaj usao u tridesete sto je za tenisera starost. Dok je Federer bio na vrhuncu, sam Djokovic je priznao da je hteo u penziju da ide jer nije mogao nista protiv Federera i Nadala. Nadala poceo da pobedjuje isto od 2011 kada je ovaj posle one povrede na AO 2011 poceo da propusta po nekoliko meseci godisnje zbog povreda. I onda poceli Novak, Marej, Vavrinka i Cilic da osvajaju GS titule. Cak i pored toga, Novak je uvek padao kada bi RF i Nadal uspeli bar na kratko da dodju bar na 70% svoje najbolje forme. 2012 ga je Federer izbacio sa prvog mesta dok se opet nije povredio 2013, kada je Nadal uspeo da bude prvi na svetu i osvoji 2 GS. Od 2016 kada je iskoristio visemesecne pauze Federera i Nadala da osvoji RG, Novak nije mogao da dodje sebi. Prvo ga je Marej rasturio i preoteo mu prvo mesto, a onda su Federer i Nadal prvi put bili zdravi posle mnogo godina dominirali 2 godine. Novaka nigde nije bilo. Cim su RF i Nadal podigli nivo tenisa, on imao “privatne probleme”, “nije zeeeleeeeo” itd. E onda je docekao novu povredu Federera na VB 2018, povredjenog Nadala koji nije igrao od septembra i eto ga opet Djokovic sa titulama. Bez Federera, Nadala, Mareja, Vavrinke... on je tu da osvaja.

Pavao

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Možda čak i ne samo "pobediti Federera", nego "biti Federer". Ovo drugo mu nije uspelo, nikako. A slomio se oko toga.

jok

pre 5 godina

@Beograd
Netacno, Novak osvajao od 2011, Nadal od 2005. Znaci, Novak cekao da Federer ostari, a Nadal oslabi zbog povreda. Osvajao u nikad starijoj konkurenciji. Pre toga nista nije mogao da osvoji, dok su u najboljoj formi bili Federer, Nadal, Rodik, Safin i ostali koji su ga lemali gde su stigli.

banjica

pre 5 godina

Čovek je ljubomoran na Đokovićevih 20 GS titula, rekordnih broja nedelja provedenih na prvo mesto i 99 trofeja. Kao i na zlato sa Olimpijadi.

CroFed

pre 5 godina

Sreća njihova (Nadal i Đokica) da je Roger pred samom kraju graciozne karijere. Zamislite da su sva trojica bili na godinu-dvije razlike, ne bi se Novak sigurno ovako raspištoljio, doduše niti Roger ne bi imao 20 slamova, bilo bi itekako na knap kad su ta tri velikana u pitanju...

za Federera spreman na sve

pre 5 godina

одратао и постао бољи од најбољих!!! позитиван са обојицом!
(анализа, 3. februar 2019 18:19)

Da malo vise pratite strane portale i medije, videli biste da o tom h2h od samo 3 meca razlike niko i ne govori. Samo je 3 meca razlike u medjusobnim susretima, a ne 30.

Istina

pre 5 godina

@coi
Kome se ti obracas? Mislis da oni citaju tvoj komentar? Smesan si. Najveci nivo neces ti odredjivati, ni u tenisu ni u sportu, odredjuju ga uspesi. Onaj ko ima najvise uspeha ima i najvisi nivo. To je jasno. Moraces da patis dok si ziv, nadam se ne dugo, jer znas da niko u svetu Novaka ne smatra niti ce ga smatrati najvecim teniserom.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Sta im radis Noki! Jenkiji toliko para ulazu u sport, pa i u tenis, a nece ih 20 godina bolji teniser od prosecnog Rodika.
(Xnodeh, 3. februar 2019 18:08)

Pit Sampras, Andre Agasi?

O.T.A.N.

pre 5 godina

@analiza

Vidi se da si redovan čital Informera ☺️ A to za astmu, pročitaj šta je rekao Vanja Grbić. Valjda ćemo pre verovati Vanji, a ne Srđanu koji se ljutio na ono što Vanja Grbić rekao!?

O.T.A.N.

pre 5 godina

peškira iz drevne Švice... pa će i mi tebe da naučimo da ceniš neke ljude i ere ;).
(No sekirejšon!, 3. februar 2019 19:13)

I onda oni pričaju o mržnji...

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Xnodeh

A gde je u tvom prethodnom komentaru reč "pojavili"? U poslednjih 20 godina Agasi i Sampras jesu osvajali GS, tako da "Jenkiji" nemaju samo Rodika u poslednjih 20 godina (kako si rekao).

ilija cvorovic

pre 5 godina

tesko je reci ko je najbolji svih vremena...ne mogu se meriti uslovi kada se igralo sa teškim drvenim reketima i žicama od mačijih creva i današnjim laganim grafitnim reketima i savremenom sportskom odecom, obucom...

O.T.A.N.

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 3. februar 2019 18:34)

Znači 20+ GS mu nije cilj. U redu, notirano.

coi

pre 5 godina

Novak ih pometla i oni kazu da to nije lepo.Cisto da znate, bice jos ruznije, dok ne pocnete svi da ga cenite onoliko koliko zasluzuje.Najveci nivo u istoriji tenisa i jedan od najvecih nivoa u istoriji sporta ptikazao je Novak Djokovic, a vi to ne cenite.Pa mora da nastavi covek, dok ne shvatite da Rafa, Federer i jos preko 1000 profesionalnih tenisera igra u eri najboljeg svih vremena, eri Novaka Djokovica

Xnodeh

pre 5 godina

Sta im radis Noki! Jenkiji toliko para ulazu u sport, pa i u tenis, a nece ih 20 godina bolji teniser od prosecnog Rodika. Nabijam im teske komplekse Noki, ubili bi se da mogu samo da ne moraju da gledaju nekog Srbina kako je celu Open eru pocistio i postao, jos malo, najbolji ikad u tome

nikol dz feimija

pre 5 godina

NISU ONI CENILI NOVAKA, nego je Fed u švajcarskom stilu i anglosaksonskom i germanskom odbrusio Noletovim roditeljima, na terenu, ah smeta mu navijanje, eto to je to fino zapadnjačko fer plej ponašanje koje Zapad nagradjuje svake godine, a ni jednom se nije osvrnuo na to kako Nole izdržava samo zato što je Srbin iz Srbije, što je sa Istoka što je Sloven i pravoslavac, armiju od 25ooo ljudi koji se raduju divlje kao pirati i gusari nekada kada Novak pogreši ili kada baca lopticu da ga ometu, šta bi on radio da je 25ooo ljudi urlalo njemu i bilo protiv njega ??

Svaki Srbin kako je Duda Ivković rekao u emisiji "Kao sav normalan svet" mora da bude bolji od svih i to ne samo od protivnika nego i od sudija, a akademik Nikša Stipčević u jednoj emisiji nešto slično da svaki Srbin mora da bude jači i zna više, pa je naveo primer da ako ZaPAD uči 1 jezik Srbin mora 2, ako Zapad uči 2 Srbin mora 3 !!

I SRBI TO USPEVAJU, NAJBOLJI POSEBNO, JER U SVAKOM SRBINU KUCA SRCE Principa, a to uteruje na svim nivoima Zapadu strah u kosti.

DA. BAŠ TAKO. NIJE Zapad glup, ni najmanje, a i zna koloko su velike srpske moći, pa se trudi da Srbi ne postanu svesni toga ali Bog je iznad svih, srećom.

Dragance

pre 5 godina

Pa da li su ovaj i njemu slični svesni da sa ovakvim izjavama samo ljute Noleta i u njemu bude zver?
(mića, 03. februar 2019 18:28)

Idi!

lumba

pre 5 godina

nikada zapad nece dozvoliti novaku da predje rafu. zivi bili pa videli kad osvoji rg pocinje novi novakov iscenirani pad. da nije poklanio mareju w2013 i vavrinki uso16 da bi marej bio prvi, vec bi imao 16 gs i jedno 250 nedelja

Немања

pre 5 godina

Свако би да паметује и да нешто каже,Новак је баш ценио обојицу и због њих је и оволико напредовао

Beograd

pre 5 godina

Rodzer je odrastao i naosvajao se trofeja i titula u eri nikad slabijoj. Dok se nisu pojavili Nadal i Novak. Djokovicu je bilo bas tesko i zato ce biti najveci u to nema sumnje. Mislim da ce ladno za dve tri godine da obori sve moguce rekorde i da bude prvi po GS. Njegov put bas je bio tezak i trnovit bas kao sto je ovaj gospodin i rekao u eri najboljih tenisera ikada. Idemo Nole.

BLuka

pre 5 godina

Hm, o čemu pričamo...Fedex je zadnji put bio prvi pre tačno 10 godina, sa 28 godina;Rafa prošle godine sa 32 a Novak od prošle godine prvi sa 31 godinu i još traje.

agent mahoun

pre 5 godina

Ne razumem. Pa Novak je najbolji na svetu oni treba njega da cene.

Što je najgore i kad Nole uzme 20 - u G. S. Titulu opet će se pisati i misliti kao sad. NOLE JE VEĆ SAD BOLJI OD VAŠEG FEDERERA! PO SVEMU

Xnodeh

pre 5 godina

Pit Sampras, Andre Agasi?
(O.T.A.N., 3. februar 2019 18:27)

Sta ti nije jasno mrzitelju Novaka?! I Sampras i Agasi su produkti vremena od pre 35 godina,jer su se pojavili krajem 80-tih,99% najvecih uspeha pravili 90-tih.Sampras je poslednji GS osvojio 2002.,a Agasi 2003.Ja sam jasno napisao da u poslednjih 20 godina nemaju nijednog tenisera boljeg od prosecnog Rodika.Dakle u 21.veku se niko vredan paznje nije pojavio.Niti ce kako stoje stvari i sada jos uvek.Hoce to,od mrznje da se jednostavne stvari ne kapiraju

Иван

pre 5 godina

Запад: култура заснована на линији новац - моћ - контрола - сигурност. То последње заправо значи очување постојећег стања. Другим речима, то је култура чији је основни порив страх, јер одржање постојећег стања једино се може оправдати страхом од непознатог. Ови су почели опет да се плаше Нолета. Никакви пољупци, никакве речи, никаква убеђивања да се овде замењују тезе и да је Новак био тај којег нису поштовали довољно - Фридрих Ниче је био у праву, њих плаши једино сила, боје се једино бола. Једино то може да им запуши уста и спречи овакве безочне лажи. То је искључова култура сећања коју они познају. А има да их боли и боли ове године од Ђоковића.

Stevan

pre 5 godina

Danas svako sve sme. Svi sve znaju. Po sistemu “imamo stav i kad nemamo pojma”. Svaki marginalac ima prava da izadje i prica o tudjim zivotima, navikama, ponasanju, uspesima. E pa zato nije ni cudo sto u nekim zemljama postoji diktatura, represija i ogranicavanje sloboda. Jer kad coveku das slobodu, da sam odluci gde je mera, on poludi i postane jedno destruktivno bice.

VUK

pre 5 godina

@dr Rodicck...to je bilo u godini kada je Toni iscenirao bespotrebni sukob posle poraza u Madridu. Do tada Nadal i Novak su se družili. Izlazili sa devojkama. Išli na letovanja.utakmice...Nadalov tim je pozvao policiju u hotel u Madridu dok je Novak sa porodicom i timom slavio pobedu . Kampanju pljuvanja nastavili su tokom cele 2011,2012 ...sve do 2015 kada su se odnosi popravili. Kako se ceni protivnik u Parizu je pokazao upravo Nadal , kada je pomognut od strane organizatora uspeo da produži meč u drugi dan..kada je kao malo dete poen koji je u igri izgubio , bedno dobio pozivajući se na beznačajan dodir Novaka s mrežom posle winera . Ne znam šta pokušavate Vi mrzetelji Novaka i Srpskog naroda generalno. Čovek se vratio jači nego što je bio. Nadal je nervozan jer zna da je pitanje trenutka kada će ga opet izdati kolena.Federer je na izdisaju. Klinci uzimaju samo što im Novak pokloni . Ovaj period dominacije biće duži i brutalniji nego 2011 i 2015! Čemu ludilo ? Uživajte u igri najboljeg tenisera u istoriji.

Arsen

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Procenjeno mu je bogatstvo na oko pola milijardi eura, sa Federerom se igra, zbog cega igra i dalje? Pojesce te kompleks zvani Novak Djokovic.

dush

pre 5 godina

Svi znaju sta polako dolazi.Gledao sam neke intervjue stranih novinara i komentatora vec ocekuju da Novak obori i ovo malo rekorda sto drzi Rodger.I sami kazu da ne zele da priznaju ali znaju sta se ocekuje u narednih 2-3 godina.Inace Novak je poceo da pobedjuje vrlo rano Federera i Nadala sa svojih 21-22 godine taman kad je stasao.Nadal imao vise uspeja u pocetku zato sto je pre sazreo i zato sto je sirovina igra na snagu.Cim se Novak razvio fizicki drao ga je kad je stigao.A Federer je pobedjivao Novaka dok je Novak imao 18,19,20,21 sto je relativno igrac u usponu.Pa Novak je poceo da pobedjuje Rodgera od 2010.Koliko je tada Federer ima godina?29.To su najbolje godine za Tenisera.Znaci Novak ga je drao kad je Ovaj bio na vrhuncu.Toliko o tome ko je bolji teniser.Svi znamo,cak i navijaci Federera da ce novak imati vise grand slams i vise nedelja provedenih na prvom mestu u Narednih 2 godina.Zato navijaci Federera uzivaj te jos malo dok mozete.Zna se da je Novak vec sad GOAT.

mlekadzija

pre 5 godina

Potpuno je nebitno sta pojedini teniski strucnjaci izjavljuju...rezultati govore za sebe. A Nole ima jos nekoliko godina "fore" pred sobom...tako da...

Marko

pre 5 godina

Hteo je da kaze da nije cenio svoje uspehe dovoljno i da je bio nezadovoljan i kada za to nije bilo razloga. Rodzer je mogao da poredi vreme pre njih trojice inznao je koliko je to novo vreme iznad. Novak nije imao to iskustvo. Tako sam razumeo

?

pre 5 godina

Djoković je imao dva cilja u životu: novac i pobediti Federera. Kakvo, bre cenjenje bilo čega? Od koga da nauči? Od oca?
(labrc, 03. februar 2019 18:34)

Ти вероватно не радиш за новац већ за љубичице.

garda

pre 5 godina

Da li bar on zna sta je hteo da kaze? Na primer, znam da su se Novak i Rafa dosta uvazavali i druzili, kao i Endi, ali da niko nije bas voleo Federera koji je bio dosta arogantan kada god su ga pobedjivali, a fin samo kada on pobedi. A Rafa ga je drao kada god se sretnu.

SM

pre 5 godina

Mislim da je Novak uvek bio korektan prema Federeru, iako je Federer u tenisu bio samo predstavnik prelaznog perioda izmedju dvojice velikana, Samprasa i Djokovica.

Zoran

pre 5 godina

Novak ima 5 ZMastersa a
Nadal 0.
Djokovic je drugi iza Federera na GOAT LISTI.
Ako ne racunamo jacinu protivnika u 1/2finalima i finalima.
Ako racunamo, Djokovic je NAJVECI SVIH VREMENA.

Ljubica

pre 5 godina

Federer ceni ? Federer je igrač koji najmanje cen, a najviše zahteva. Te posebne podloge, te posebne termine, sve mu se podlaže i to godinama u nazad.Tako da je ova izjava van svakog konteksta, jer gde su primeri za to da on nekog igrača ceni.

Ayala

pre 5 godina

Djokovic GOAT definitivno. Imam samo jedan argument. Kako neko moze biti najbolji svih vremena ako nije bolji od najvecih rivala svog vremena. Nole je sefinitvni bolji od Rafe i RFe

Mare

pre 5 godina

Pre par dana sam na Youtube gledao nekog Jutjubera koji se bavi analizom tenisa i rekao je nesto sto mislim da je totalno na mestu.

“Što se tiče raspravke ko je najveći teniser svih vremena, mislim da se na to pitanje može odgovoriti iz više uglova. Ali najjednostavije i najiskrenije rečeno, Federer je najuspešniji i najtrofejniji teniser svih vremena i tu nema raspravke. Nadal je najborbeniji teniser i najuspešniji šljakaš koji je ikada igrao tenis. Dok je Djokovic najkompletniji i po igri najbolji teniser svih vremena, niko još nije igrao na takvom nivou. Pa sad neka svako odluči kako će da ocenjuje najboljeg svih vremena.”

Vlada

pre 5 godina

Problem je što oni nikako da shvate da je neko već 10 godina bolji od njih. Najbolji teniser zadnje decenije je bez konkurencije Novak Đoković. Pitanje za tog gospodina je: U kom to sportu najbolji sportista svih vremena dozvoli da tokom njegove karije neko 10 godina bude manje-više bolji od njega? A i pre tog perioda nije bio toliko dominantan jer je tada Rafa bio bolji od njega. Jednostavno ono što Đoković ima a Nadal i Federer nemaju to je dominacija tokom svoje zrele igračke karijere gotovo ceo period. Novak od kad je sazreo igrački može se reći da niko nije bolji od njega. Može slobodno da kaže da dok je on igrao bio je najbolji, a ova dva to ne mogu reći! E to je GOAT.

No sekirejšon!

pre 5 godina

Zato što si tako sjajan čovek, i još bolji trener, će Nole da prestigne i bika sa Majoreke i peškira iz drevne Švice... pa će i mi tebe da naučimo da ceniš neke ljude i ere ;).

burek novinar sa zvezdinog severa

pre 5 godina

Deset puta citam i ne kapiram sta je zeleo da kaze. Novak je rastao u eri dvojice najboljih tenisera i nije to dovoljno cenio, kao sto je to Federer cenio 2003???
Pobedis Federera sa 3:0 sa nepunih 20 u polufinalu AO(objavi da boluje od anksioznosti), pa ga pobedis 5 puta za redom u njegovoj 29-oj, pa ga pobedis u 2 vezana Vimbldonska finala.... U pravu je ovaj covek, nije ga cenio Novak.
Novak je uvek igrao svoj tenis, nikad nista nije menjao kako bi mogao da pobedjuje ovu dvojicu, menjao je servu samo kada je povreda lakta na to primoravala. Ova dvojica su zbog Novaka menjali rekete, te malo vise brzine malo manje spina.... izmislio covek najmesniji ritern u svetu tenisa, da ceka servis na osnovnoj liniji, sve dok u finalu USO nije popio 5 lobova i 15 pasing sotova. Ovaj sa 33 menja celu filozofiju svoje igre, menja servis i ulazi u teren da odigra forhend viner iz drugog udarca.... A koliko ih je imao u finalu AO 2019-te.. Sta sve nisu pokusali i sta im sve nije smetalo, od glasnog proslavljanja poena na terenu, cepanja majice, do zurki u hotelu posle meca. Jos bi oni bili na 14 i 17 da Novak nije psihicki i fizicki klonuo posle RG 2016-te. Ali, nema veze, sad je tu, zdrav i spreman kao zapeta puska.

Sretjko

pre 5 godina

@NoNo Novak nije pobedjivao Federera i Nadala do 2011. godine jer je imao problema sa disanjem na terenu. Predavao je meceve zbog vrucine, nije dolazio do daha posle dugih razmena. Nakon Cetojevica, sve se promenilo na bolje pa su poceli da padaju Fed i Rafa.

anica

pre 5 godina

CroFed...ako je Federerova karijera graciozna, sta onda Nole da kaze...nema sta nije osvojio, plus je mladji dosta godina a da ne govorimo o tome da je Federer zasticen kao beli medved u marketinskom smislu...svaki Noletov trofej vredi duplo zbog nacina na koji je osvojen...pozitivan skor sa dva najveca rivala plus jedno beganje u dzemperu, pobeda na Rg uz nesrecnog Soderlinga jedini, komplet mastersi, odomacio se u Australiji za botine najmanje bitan slem, kompletan igrac, vezao 4 slema- iako nije u istoj godini i to je veliki uspeh...sreca njihova sto ga onaj Pepe ovlada, ali iscupa se Nole...e ne bila im u kozi, kiflica mi i Vuleta.

grandiozo

pre 5 godina

Situacija na terenu pokazuje da Novak nema protivnika vrlo je za očekivati da karijeru završi sa 25-30GS,a Mastersa preko 50,šta to treba da se desi da se sve ovo ne ostvari, konkurencija je pregažena i mlada i stara,mladi su u šansi ali samo kada velika trojka ode u penziju,Zvereva je Raonić počistio,Nadal Cicipasa..,a Novak najboljeg među njima,Nadala,bukvalno počistio,ko to treba da se pojavi da bi bio pretnja Novaku?

DRAGAN

pre 5 godina

Kako ovaj strucnjak ima
hrabrosti da ovako nesto
izjavi.Svi strucnjaci koji
komentarisu ovaj sport
morace jednog dana da zvanicno priznaju koje
najbolji svih vremena.Tesko
se pomiriti sa sudbinom
da je srbin najbolji svih
vremena.Skor je na strani
Novaka, vec sada, a GS sada padaju svaki za redom
u narucje Novaka.Kada uzme jos 6 komada, opet im
srce nece priznati da je
Novak GOAT, za sva vremena.Istina mnogo boli.

Krule

pre 5 godina

Noletu se sve vidi u ocima...ljudi sa jasnim pogledom, iskrenim ocima, cistim kao suza...Nole pa Den Stivens...
(anica, 03. februar 2019 23:53)

A je li? Ajd dobro, kad ti kažeš. A nije baš da se vidi, Anice.

Miroljub

pre 5 godina

Uvek s osmehom na licu procitam komentare na ovakve vesti o Novaku, a najvise volim ove sto se svadjaju s nekim likom, koji je nesto izjavio i kao brane Novaka. S druge strane zao mi ljudi, kad moraju da se projektuju kroz licnost sportiste i dozivljavaju ga kao clana porodice.

vid

pre 5 godina

Slazem se u potpunosti.
Dobio ih je kad god je bio u formi. Takvo "nepostovanje" teniski svet nikad nije video.

Prica gluposti. Novak je u svakom finalu u pobednickom ili porazenom govoru obracao se Federeru kao najvecem igracu svih vremena. Nadal je dobijao slicne epitete takodje.

Stef

pre 5 godina

Ja gluplju izjavu u životu nisam pročitao.. Uopšte je nebitno ko su akteri priče, šta tu ima da se ceni? Igraš svoj tenis i trudiš se da budeš bolji od svih ostalih, kraj priče..

Mare

pre 5 godina

Evo ga još jedan... Alo stručnjače, slab si mi ti trener kada protiv svih tvojih pulena i favorita Đoković ima pozitivan skor. Da sam na tvom mestu debelo bih se zapitao da li sam za ovaj posao, a još više da li sam podoban da dajem ovakve izjave.

Zoki

pre 5 godina

Svako ko iole prati tenis zna da je Novakov nivo igre iz Melburna san snova za svakog tenisera. Demolirati drugog najboljeg u životnoj formi, pa ima li to gde. Nije stvar u rekordima, oboriće ih sve naravno već što iste ni u filmu nije moguće nadmašiti. Bez poraza od Melburna do Pariza, svi Mastersi, 4 Slema u nizu i 16950 bodova. To ni Bertoluči ne zna da prenese na platno.

Tom

pre 5 godina

Svasta. Nije Novak odrastao u vreme Nadala i Federera, nego u vreme Samprasa, a igrao je sa Federerom i Nadalom. Osim toga, nije mi jasno kako je to trebalo da ih ceni? Jel da im predaje meceve?

Nexus

pre 5 godina

(NoNo, 03. februar 2019 20:29)
Previse truda da napises komentar u koji ne vjeruje cak ni vecina Federerovih i Nadalovih navijaca. Nisam siguran ni da si bas svjesan koje gluposti si pisao.

dusan

pre 5 godina

Mogao je lepo da kaze: "Novak je najbolji jer je u najtezoj eri postigao ove rezultate"...Mogao je da kaze i da ga ne voli jer preti da stigne broj GS njegovog miljenika...ali ovo sto je rekao nema veze sa zivotom, bolje bi bilo da direktno kaze da ne voli Novaka, nego da lupa ovako

anica

pre 5 godina

Uvek ispada da Nole njih juri po necemu, i da je tako nema potrebe da se potcenjivacki prica...ok, imaju vise slemova ali ih je Nole dobrano potamanio i tek ce, zato se javljaju jedan po jedan...Novak je bolji teniser od obijice, i to ce dokazati i na papiru, ne sumnjajte u Srpski gen... cistotu duse i inat niko ne moze da nam uzme.

Xnodeh

pre 5 godina

Sta je uopste poenta ove izjave?
(pregradni blok, 3. februar 2019 18:09)

Poenta je da sto vise se priblizava Federeru i zvanicnom statusu najboljeg ikad u tenisu,to kompleksi sa Zapada sve vise skidaju masku i pokazuju pravo lice

Никола87

pre 5 godina

Новак није клечао пред узорима јер му нису били ни потребни! Тачније, узор му је био његов народ који је, кад је Новак одрастао, уместо у кавијару, вину и праћењу врхунског спорта "уживао" у претурању по контејнерима, куповини једног јајета за милијарду динара, и слушању детонација. Па се, гледајући све то, Новак, канда, очеличио више него ваш краљ Роџер или "бик".

matori

pre 5 godina

ne ceni ih - u prevodu: dvojicu najvećih on nije gde stigne, ima pozitivan H2H sa njima.... pa to nije u redu...čisto ne poštovanje... verovatno bi trebalo da skine gaće svaki put kada ih vidi ?
svašta....
Rodžer neće još mnogo puta izgubiti od Novaka, blizu mu je kraj, ali kontam da će Rafa na kraju imati prilično loš H2H sa Novakom...

maconii

pre 5 godina

novak je sve trofeje osvojio u eri ove dvojice...federer je pre nego sto je djokovic osvojio svoj prvi slem imao 12 ili 13...drao je u finalima safina,rodika,hjuita...i osvojio je 3 slema u periodu dok je djokovic bio povredjen...tako da postoji djokoviceva era u kojoj je federer uspeo da osvoji par slemova...i federerova era ali bez djokovica u kojoj je on odrastao,ali kad je odrastao nema vise ere federera...nadal je kralj sljake

Vlada

pre 5 godina

Kakve beskislice govori ovaj covek?! Nejasan i konfuzan do bola. Nigde razloga za to sto je rekao... Nema konkretne primere... Cini mu se... Dakle i ja pocinjem da verujem da postoji jedna uzasna mobilizacija medju teniskim svetom a ljubitwljima lika i dela Rodzera da se na svaki nacin spusti Novak i mozda cak i spreci da ga stigne. Koji ljigavci, cudo jedno. Auuu kako bih bio srecan da ga Novak prestigne! Mnogo, mnogo, mnogo...

Xnodeh

pre 5 godina

A gde je u tvom prethodnom komentaru reč "pojavili"? U poslednjih 20 godina Agasi i Sampras jesu osvajali GS, tako da "Jenkiji" nemaju samo Rodika u poslednjih 20 godina (kako si rekao).
(O.T.A.N., 03. februar 2019 19:01)

Pa ti si smehotres.Cak i smesniji nego sto sam mislio

analiza

pre 5 godina

nono,bas ste napisali ruzan i jednostran komentar.Pisete o coveku koji je odrastao u zemlji pod sankcijama,non-stop u nekim ratovima,koji ima astmu i koji je morao da pobedjuje u nizu najbolje ikada da bi postao broj jedan.To sto je Novak ostvario,to pet Nadala i deset Federera ne bi mogli,da su bili u njegovoj kozi.Nadal iz bogate sportske porodice,Federer iz prebogate Svajcarske,oni pojma nemaju kako je kad sve zavisi od tebe,cela porodica,koja je pre toga ulozila pislednji dinar da uspes.I jos nisi ni narocito lep,pa da zaborave da si iz "zlocinacke"Srbije i nisi ni glup i zamisli,ne igras "leprsavo" vec birbeno,jer si se celog zivota borio.I svaki put protiv sebe imas publiku,jer si iz male i nebitne zemlje,i sve sto kazes zuta stampa izokrene.E,kada to neko ponovi i ostvari sto je Novak ostvario,mozemo da pricamo.Da ne pominjem koga je Novak pobedjivao u finalima GS a koga RF.

veder

pre 5 godina

Možda čak i ne samo "pobediti Federera", nego "biti Federer". Ovo drugo mu nije uspelo, nikako. A slomio se oko toga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pavao, 3. februar 2019 20:06)

Zašto bi Novak cenio Federera, i zašto bi, koja glupost, bio Federer? Zašto biti Federer kad je bolji od njega? Ne razumem tvoje insinuacije i špekulacije: biti Federer? Novak je bolji, dokazuje to godinama, a ova dvojica, Nadal i on, osvajaju poneku GS samo ako Novak ne igra kao što se desilo poslednjih 18 meseci. Novak je jača ličnost od obojice, al to ne znači hejterima ovde i na Zapadu ništa jer je Novak iz Istočne Evrope na koju Zapad nikad ne gledao pozitivno i blagonaklono.
Dakle, Novak je Novak, a Federer je teniska prošlost, uskoro.
To što Peneta lupeta o mentalnoj prednosti ove dvojice direktno se kosi sa onim što svet gleda konstantno: Novakova mentalna nadmoć nad Federerom i Nadalom koja izaziva strahopoštovanje i zaziranje Zapada. Nikad se nije desilo u elitnom sportu da neko ko je izvan njihovog opsega toliko dominira u tenisu, a tek će!

varburg limuzina

pre 5 godina

Ljudi vidite li vi koliko se svet plasi Novakove dominacije koja bi mogla lako da se vrati??
2 nedelje nakon AO oni i dalje analiziraju njega i njegovu igru. Ne mogu da prezale i da zaborave kako je lako otresao njihovog miljenika u finalu.
To je pravi pokazatelj da se Novak povratio.

Mrmot

pre 5 godina

“...........
(Protivnike treba ceniti i sve im bez borbe prepustiti a onda će... više da te cene?, 03. februar 2019 21:20)”

To mora tako zbog njihove izuzetnosti.

komnen barjaktar

pre 5 godina

O cemu se ovde radi? Nije mi jasno? Amer zamenio teze! Izuzev Zo-Vilfreda Conge i Kevina Andersona u ostalim finalima Gren slemova u kojima je Novak pobedjivao uvek je za protivnike imao visestruke gren slem sampione sto se za Rodju ne moze reci! Pa ni za Rafu kad je RG u pitanju!

Vlajzi

pre 5 godina

Cinjenica br.1: Federer je najbolji svih vremena.
Cinjenica br.2: Nadal je drugi najbolji svih vremena.
Cinjenica br.3: Djokovic je bolji od obojice.

Tomic Slobodan

pre 5 godina

Dok su oni njega pobedjivali bili su dobri sa njim kada je on poceo njih da pobedjuje onda su se stvari promenule..Ako neko ceni Novak ceni ljude,dokazao je to vise puta.sve ce uciniti da ga uzdrmaju..napred nole.

srle

pre 5 godina

Novak kreira najbolju eru tenisera svih vremena, on je glavni protagonista. Ova izjava je potpuno nedorečena. Pol Anakon je korektan čovek, zna on koliko je Novak uradio za tenis, verovatno je pogrešno protumačeno.

mre

pre 5 godina

Ili je bio vrlo arogantan ovom izjavom, ili je zeleo da kaze kako ih nije dovoljno cenio (bio svestan da je bolji od njih), pa ih je zbog toga presisao.

Karlo

pre 5 godina

Ne razumem, šta je ovde uopšte bitno, od svega izrečenog? Zašto nije prenet ceo intervju, a ne samo nerazumljiv i suštinski nebitan deo gde spominje Đokovića?

Pitkana

pre 5 godina

Hahah kakvi kompleksi pršte iz ove poprilično nebulozne izjave. Novak je bolji od obojice, prvo i najvažnije, a drugo pošto ih smatraju najboljim svih vremena, a međusobni skor Novaka i njih dvojice izgleda drugačije, i nešto ondak ne štima to znači da ih Novak nije poštovao..trebao je jelte puštati ih da ga dobijaju tako da skor bude pozitivan u njihovu korist.

milutin

pre 5 godina

I Anakon reče samo pola istine. Rekao je samo da je Nole rastao u eri dvojice najboljih a nikako da dovrši misao i doda da je obojicu prestigao i teniskom umjeću: - obojicu pobjeđivao više nego oni njega, obojici uzmao više trofeja nego oni njemu...
I on neće ili nesmije da kaže.
Najobičnija supozitorija...

VUK

pre 5 godina

Najveće poštovanje za protivnika je kada ga pobediš i pružiš mu ruku. To je Novak bio u prilici više puta i od Nadala i od Federera u međusobnim duelima poslednjih 12godina. Posao Đokovića je da ih pobeđuje , ne da ih ceni,voli. Ok poštuje kao svakog drugog protivnika i učini sve da ih pobedi. To i radi celu karijeru.U čemu je problem?

copee

pre 5 godina

Kakva neralno glupa izjava koja nema nimalo smisla u ovom izrecenom kontekstu, jedina je istina da nije imao previse respekta, jer u suprotnom ne bi bio tu gde jeste, na vrhu.

Ramzaj

pre 5 godina

Jednostavno je.. Ima bolji skor od obojice, dve najuspesnije sezone u istoriji tenisa, najveci broj bodova ikada (u jednom periodu bodova koliko drugi i treci zajedno, sto je tesko ostvarivo vise ikada), u samo jednom osvajanju slema, proslog, nije pobedio Rafu, Roddzera ili Mareja dok Rodzer na 12 od svojih 20 nije pobedio jednog od trojice jer je igrao 4 godine gotovo bez protivnika vrhunske klase, a Rafa cini mi se isto na 12 od svojih 17, imao 4 vezana slema prvi posle 60 godina, ima najvise titula, samo jos da prestigne Rodzera po slemovima i to je to.. Sta vise treba?!

Millennium

pre 5 godina

Možda sam glup, ali ne kontam šta je pisac hteo da kaže. Očekivao sam u nastavku teksta konkretno obrazloženje šta to Novak ne ceni, ali kako sam razumeo, trebao je više da se druži sa Federerom? Da ga zove na pivo i NBA ponekad? Da zajedno vode decu u vrtić? Da prave roštilj u dvorištu? Ne shvatam.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Kompleks vise vrednosti. Novak ce ostati upamcen kao jedan od najvecih sportista ikada, dok se gospodina za 20-30 godina niko nece secati.

zvezdas-rajvoSa

pre 5 godina

Do prosle godine je bilo potencirano "Novak nema Sinsinati, Novak nema Sinsinati". Sad vidim da se potencira :"Novak nema zlato sa olimpjade..". Jel ja treba da pisem sta sve NISU osvojili Nadal i Rodjo?! Novak Djokovic je jedini teniser u istoriji koji je osvojio sve grend slemove i sve masterse i zato Federer i Nadal treba to da kompletiraju pa da stanu rame uz rame sa Novakom Djokovicem. Dokle dvostruki arsini?! Kako mogu Federer i Nadal da budu najveci u istoriji ako nisu kompletirali sve i ako nisu kompletni teniseri?! To znaci, da oni imaju mana. Pa kako mogu da budu najveci?! Poslednji bedem odbrane Rafe i Rodje su grand slamovi...

gema

pre 5 godina

@dr Rodicck...to je bilo u godini kada je Toni iscenirao bespotrebni sukob posle poraza u Madridu. Do tada Nadal i Novak su se družili. Izlazili sa devojkama. Išli na letovanja.utakmice...Nadalov tim je pozvao policiju u hotel u Madridu dok je Novak sa porodicom i timom slavio pobedu . Kampanju pljuvanja nastavili su tokom cele 2011,2012 ...sve do 2015 kada su se odnosi popravili. Kako se ceni protivnik u Parizu je pokazao upravo Nadal , kada je pomognut od strane organizatora uspeo da produži meč u drugi dan..kada je kao malo dete poen koji je u igri izgubio , bedno dobio pozivajući se na beznačajan dodir Novaka s mrežom posle winera . Ne znam šta pokušavate Vi mrzetelji Novaka i Srpskog naroda generalno. Čovek se vratio jači nego što je bio. Nadal je nervozan jer zna da je pitanje trenutka kada će ga opet izdati kolena.Federer je na izdisaju. Klinci uzimaju samo što im Novak pokloni . Ovaj period dominacije biće duži i brutalniji nego 2011 i 2015! Čemu ludilo ? Uživajte u igri najboljeg tenisera u istoriji.
(VUK, 3. februar 2019 19:55)

Najzad da neko napise. Tacno, Novak nije dao pristanak da se mec prekine zbog kisice. Drugo tacno, e to necu zaboraviti nikada: sudija, sudija, jesi video, Novak je dodirnuo mrezu, to je poen za mene automatski. A trece, 'ajde neka malo vrate film Federera 15+ godina pa da vidimo reakcije fer plej igraca na neiznudjene greske i sl. Ma, bre, cepaj Novace majicu, arlauci, mogu da ti pljunu pod prozor.

Vojvodjanin

pre 5 godina

(veder, 3. februar 2019 20:59)
Fenomenalan ti je komentar, hvala! Nemam sta dodati osim da je Novak iznad svih spomenutih po svemu sto pokazuje na terenu u poslednjih 7 meseci (i sto je pokazao izmedju 2011-16).
To su cinjenice. A sta cinjencie ima da se komentarisu? Pogotovu sa iskrivlenjim vidjenjem tzv. zapadnih eksperate tenisa...?!!

Komentator

pre 5 godina

Prilično glup komentar kada Novak ima boji skor u pobedama i nad Federereom i Nadalom. Novak je zbrisao dva najbolja tenisera, to je poenta. Federer je uspeo samo zahvaljujući tome što nije imao dostojnog protivnika, bila je pauza u pojavi većih talenata, čim se pojavio Nadal on ga je skinuo sa trona. A onda je došao Novak i skinuo ih zajedno.

taki p.

pre 5 godina

Nije cenio mozda zato sto je krenuo da ih razbija 2011-te,trebao je valjda da im prepusti sve trofeje i bude srecan sto dise isti vazduh kao Fedal bogovi.Sada kada Novak suprotno svim logickim objasnjenjima, grabi ka statusu najboljeg ikada,pocinje njegovo omalovazavanje i minimiziranje rezultata,da se sacuva sveto dvojstvo tenisa.Ipak citajuci strane sajtove vidim da im prica ne prolazi,pravi teniski fanovi priznaju Novaka,kazu da kada je u formi niko mu nije ravan i da je ozbiljan kandidat za GOAT-a,zvanicni krugovi teraju svoju pricu i tako ce ostati jos dugo,ali obicne ljude nemozes da prevaris.

KumZorzo

pre 5 godina

Prosečno sam inteligentna osoba, ali šta je pesnik hteo da kaže?
Da li je problem što Novak nije donosio 10 sa lukom Rodžeru?
Samuraj iskazuje poštovanje protivniku tako što ga pušta da izvede sepuke.

Milan

pre 5 godina

Kakva izjava,stvarno,ili lose prevedena ili maliciozna. Kaze Novak ne zna da ceni? Sta da ceni? On ih je cenio,trenirao i prestigao (to ce biti sigurno), tako da ce oni ceniti da su igrali u vreme najveceg tenisera svih vremena. Samo da osvoji jos ove GS i to je to,imace sve vise od njih dvojice,pogotovo medjusobni dueli. I taj dodatak,oni su pricali itd. Pa da, pricali su i tapsali ga dok ih nije pobedjivao. To ne mogu da mu oproste. To im se vidi u ocima, nekada su se smejali i bilo im je super,sada su to kiseli osmesi i nemoc pred Novakom. Licemerstvo bez granica.

Vladimir

pre 5 godina

Ja bih pre rekao da Rodzer nema srece sto igra u Novakovoj eri. Da su kojim slucajem igrali u razlicita vremena, Federer bi sigurno bio najbolji. Medjudim, cinjenica da su odigrali mnogo mrceva medjusobno i to uglavnom finala i polufinala i da je Novak uspesnij, blago receno, komplikuje procenu ko je najbolji.

nikola

pre 5 godina

sta da ceni?.da ih pusta da ga pobedjuju?.Svaki dan neko spinuje da predstavi Novaka u drugom svetlu.Ne mogu na terenu da ga dobiju,pa pokusavaju da okrenu javno mnjenje protiv njega.

Nbgd...

pre 5 godina

Pizitivan skor i sa jednim i sa drugim... Kraj priče... A i sve manje sumnjam u to da će stići i prestići RF po broju GS... Opet ima onaj "ludački" sjaj u očima, ako ga zaobidju povrede, mislim da će se to vrlo brzo ostvariti...

no name

pre 5 godina

Novak je klasu pokazao ,svaka cast ovoj dvojici na svemu ,al Novak je bolji igrac od njih ,rezultati sve pokazuju a prostora za nove rekorde itekako ima !Nadam se da ce Nas Novak biti najveci IKADA!!!

Marko

pre 5 godina

Znaci posto je odrastao u takozvanoj eri ove dvojice malo mu je bilo to nego se cak drznuo da ih pobedjuje a nekad i ponizi kako ga nije sramota ha ha ha

Mrmot

pre 5 godina

“Pa i on jedan od tih ,,najboljih svih vremena´´ tj i on je deo trojice najvecih jedino koga nije mozda vise cenio je samog sebe.......ali ni to.Ne znam o cemu prica ovaj lik?!
(ngnnf, 03. februar 2019 20:22)”
Djokovicu nije dozvoljeno, ne uklapa im se u snove. Vecina zapadnjaka su realno rasisti, neki to prikrivaju

ghfh

pre 5 godina

Novakova H2H lista sve pokazuje. Sa teniserima koji su još uvek AKTIVNI igrači a igrali su finale GS, sa SVIMA Novak ima pozitivan skor. Ovakva lista dokazuje najveću moguću dominaciju u SVOM vremenu.
Đoković - Nadal 28:25
Đoković - Federer 25:22
Đoković - Marej 25:11
Đoković - Berdih 25:3
Đoković - Vavrinka 19:5
Đoković - Conga 17:6
Đoković - Ferer 16:5
Đoković - Čilić 16:2
Đoković - Nišikori 16:2
Đoković - Del Potro 15:4
Đoković - Raonić 9:0
Đoković - Anderson 8:1
Đoković - Bagdatis 8:0
Đoković - Tim 5:2

NS oldtajmer

pre 5 godina

Kako ih ne ceni ?..... oceni on njih svaki put kada ih pobedi. To je i inace posao majstora........ da ocenjuje segrte i da ih salje da slazu flasice pored klupe.

mitar

pre 5 godina

To u prevodu znaci:
Novak je trebao da izgubi sve meceve protiv federera i nadala da bi pokazao postovanje prema dvojici najvecih ikad'......"pokvario je sve nezahvalni srbin" anglosaksonci sta reci

Jeremija

pre 5 godina

I, šta je ovaj stručnjak hteo da kaže? Da li i sam to zna? Ili Novaku, jednostavno.mora da se prebaci i neka usiljeno iskonstruisana glupost. Kriv je zato što se nije družio sa Rodžerom koliko i Rafa? Nije dovoljno cenio tadašnje veličine? Trebalo je da im se sklanja sa puta i da im se divi i tako završi karijeru? Pa, tek tada ga niko ne bi fermao ni 3%. Bio bi zaboravljen odavno od svih tih koji mu sad traže dlaku u jajetu. Kad neko hoće da ti nadje manu posezaće i za ovakvim glupostima.

Rooney

pre 5 godina

Zbog ovakvih će Djokovic još bolje da igra i prestici će
Gospodina Federera.Oni to nikako da ukapiraju što ga više kude on je jači i bolji.Nemozete o teniseru koji je podigao pehare sa svakog grenslam i masters turnira izjavljivati ovakve gluposti.A i nije mnogo ni bitan,prvi put čujem za ovog tipa.Napred Nole

bmile

pre 5 godina

Sem nekih komentara,uglavnom pozitivnih,pokusavajuci sta je pisac hteo da kaze,ostali blage veze nemaju o tome.
Podsecanja radi Pol Anakona, je jedan od najcenjenijih trenera,a ujedno i jedan,ako ne i najbolji komentator teniskih zbivanja u svetu!Posto zivim i radim u USA odgovorno tvrdim da je jedan od najvecih postovaoca naseg sampiona.Jedini koji se nije libio,izuzimajuci Bred gilberta,da pre finala AO,obelezi svojom analizom zasto ce Novak,pobediti Rafu u tom finalu!
Ovo sto je izjavio a prevedeno ovako,nije kako izgleda mnogima.Jedan komentar je objasnio znacenje reci (appriciate),u potpunosti se slazem snjim,a cela recenica zvuci vise kao kopliment,a ne kako ga drugi tumace!
Pol je veoma smirena osoba i nebi sebi dozvolio da pogresi u vezi Novaka,pogotovo sto svi znaju koliko ceni i postuje Novaka.Toliko.

ElHombre

pre 5 godina

Doslo je vreme da oni njega cene jer ih Nole pokidao, sve te takozvane najbolje sto ga cini isto jednim od najboljih svih vremena.

Srbija!

Markobg

pre 5 godina

O čemu priča ovaj čovek.?Da nije sportski cenio svoje najveće suparnike i one koji to nisu nikada ne bi dosegao ove veličine.Za njega ,ako ga telo bude slušalo u naredim godinama nema granica,a u učitelje uz koje je odrastao će ako bog da i da nadmaši.Živi bili pa videli!

Jelica

pre 5 godina

Mislim da ovo ili nije dobro prevedeno, ili se Pol Anakon lose izrazio. Verovatno je mislio da Nivak nije shvatao koliko je dobro za mlade igrace da igraju u vreme kada su vodeci igraci jedni od najboljih svih vremena

Branko

pre 5 godina

Oni su bili najbolji samo jer nisu imali adekvatnu konkurenciju. Divno je bilo drati prosecne tenisere toliko dugo, i naosvajati se lakih titula. I uzivati u statusu da ti se svi klanjaju i sklanjaju. Cim se pojavio ozbiljan videli smo i gde su i sta su. Oba su u teskoj dilemi da li da okace reket o klin i prepuste Novaku da ih potpuno prestigne, ili da nastave da su brukaju u pokusaju da ga malo uspore, i tako umrljaju svoje lepe ciste karijere.

Rocky

pre 5 godina

Đokovoć je napravio tu eru.

Da se nije pojavio on to bi bila druga era, a Federer bi bio najveći i uzimao titule protiv nekih Rodika, Bagdadisa, Safina itd.

Novak je ta era.

Strpite se, plasljivi, Jenki.

ран

pre 5 godina

I tako svaki dan se seti neko nebitan i sazove konferenciju za štampu na kojoj napljuje NOLETA sad ovaj kaže da NOLE ne ceni, juče da je NOLE insekt, prekjuče da bi NOLETA Serena pobedila itd itd. I onda se to objavi ovde jer je to jako bitna vest. I to sve ni nedelju dana od trećeg zaredom osvojenog grand slema u roku od pola godine.
I onda se ovde pojave spodobe jedna sa više naloga ili par njih koji izvređaju sportsku veličinu i ispotcenjuju njegove vrhunske rezultate koje niko do sada nije ostvario.
I onda se ovde svađamo branimo NOLETA a sajt beleži rast rejtinga i posetu.
Tako da očekujem sutra kako je neki nosač reketa rekao kako je NOLE recimo glup i kako bi ga pobedila ne Serena već i Venus ili recimo ja

митар пфк

pre 5 godina

Одавно већу глупост нисам прочитао...Чу није довољно цијенио , Новак је 100 пут потенцирао да га рафа и роџер чине јачим , онаквим каквим јесте....Прича о момку , 15-о струком гренд слем шампиону ..Овај незна шта прича...

Ratko

pre 5 godina

Zamislite kakav će hladan tuš da bude ovakvim stručnjacima kada Novak osvoji preko 20 GS titula. Oni ima da traže dlaku u jajetu samo da mu ospore zvanje najboljeg ikada. Ovaj čovek napriča nešto totalno nerazumljivo, igrao u eri dva najbolja ikada i to nije cenio? A on ta dva najbolja ikada evo recimo Rafu ispegla 7 puta uzastopno u jednoj sezoni. O čemu ovaj čovek priča?

Darbo

pre 5 godina

@ jok pišeš gluposti Federer je bio u punoj snazi kad je Novak bio još tinejdžer. Koliko je slemova osvojio pre nego se Novak praktično i pojavio na velikoj sceni. A ovaj lik koji je ovo izjavio očito ima neki problem, kao i ti.

dovla

pre 5 godina

Nole je doruckovao ,rucao i vecerao tenis i usput sanjao svoje idole i mastao da ih upozna , dostigne i pobedi !!!
Toliko o tome sto ovaj bulazni da ih nije postovao !!!

retko pametan

pre 5 godina

ja inace volim da trolujem..al na ovakvu glupost od izjave ne mogu da ostanem imun. Sram ih bilo za ovakve izjave.
Pa Novak je vise puta ranije isticao Nadala i Federera kao najbolje u istoriji u svojim izjavama. Gajio je, a i dalje gaji veliko postovanje prema njima.
O postovanju Nadala prema njemu ne treba ni trositi reci a od nedavno je i Federer imao saljivu izjavu- koga ne mozes da pobedis , pridruzi mu se.
Sva je prilika da ce Novak ako stane zdrav i fokusiran postati za 2 godine najbolji ikad svidelo se to nekom ili ne. A neko to moze da prihvati dostojanstveno ili pad da daje ovakve sramotne izjave.

Mrmot

pre 5 godina

"ja inace volim da trolujem..al na ovakvu glupost od izjave ne mogu da ostanem imun. Sram ih bilo za ovakve izjave.
Pa Novak je vise puta ranije isticao Nadala i Federera kao najbolje u istoriji u svojim izjavama. Gajio je, a i dalje gaji veliko postovanje prema njima.
........
(retko pametan, 3. februar 2019 22:40)"
Ne pale tu reci, nego dela. Mora da ih pusti da ga pobedjuju iz "postovanja"... rekoh vec, zbog njihove izuzetnosti.

Sosa

pre 5 godina

Nole, da se izvinis sto si poremetio velike planove za Feda i Rafu. Ti Nole, nisi ni bio u planu uopste. Pa zasto si uopste igrao tenis, zasto nisi uzivao uz tv u velicanstvenoj igri dva najveca tenisera ikada. Zasto Nole, zasto Srbine, zasto ne postujes vreme u kome oni igraju i beli sport. Pa zasto? Zastoooooo?
Kod ovih na zapadu vazi religija tipa: Bitan je rezultat i cilj opravdava sredstvo. Nema fer pleja i postenja, drugi je to mentalitet i drugi svet. Ovaj ne bas recit covek je pokazao koliko je glup i koliko je nerealan. Novak je otrsio obojicu i bice najbolji nad najboljima, a ti ne cmizdri.

Dragan

pre 5 godina

Smejurija. Pa Rafa je Novakova generacija, samo godinu dana stariji. U vreme kada je Novak osvojio svoj prvi grend slem u Australiji, Rafa je imao tek tri (Rolan Garos). Hocu da kazem da se u to vreme nije Nadal mogao smatrati jednim od najboljih tenisera svih vremena. Bio je jos na pocetku i ne da mu nisu predvidjali ovakve uspehe, nego su mu predvidjali kratku karijeru, ispunjenu povredama, kao posledicu stila igre. Jedino se oko Federera vec tada stvorio kult licnosti. Kada dodamo na sve ovo i Novakove ceste pohvale najvecih rivala i njegovo isticanje koliko je napredovao upravo jureci njih dvojicu, moze se reci da se ovaj bas nalupao...Trebao je da drhti kada ih vidi i unapred predaje meceve?!? Ostaje zal sto u prvom delu svoje karijere nije mnogo ranije resio svoje zdravstvene probleme i poceo da gomila najvece titule. Tada se ne bi niko usudio da daje ovako glupe izjave.

monden

pre 5 godina

Iako volim jedino Federera da gledam kada igra tenis, jer njegov tenis smatram jedinim pravim, atraktivnim, tenisom, nema dileme da je Novak odavno penicilin i za njega, a posebno za Nadala.Tako da Novaka jedino teniska mafija( čitaj NIKE ) može da spreči, da on prestigne obojicu po broju GS.Meni je, inače, Novakova "pauza" koja je trajala par sezona, jako sumnjiva.

Niko

pre 5 godina

Da probam i treći put da objasnim, ako mi moderator objavi komentar. Prvo mislim da je važno reći da Anakon nije rekao da Novak nije cenio Rafu i Federera, već je pričao o Novakom odnosu ka eri u kojoj je igrao. Drugo, reč “appreciate” se može prevesti i sa razumevao/shvatao, i čini mi se de je taj prevod podobniji u ovom slučaju i da rezultira nešto drugačijim smislom. Možda je hteo reći da je Novak stavljao previše pritiska na sebe jer nije shvatao da igra u eri najvećih (do tada) ili tako nešto. Elem, opet nije baš jasno šta je hteo da kaže, ali sigurno nije želeo da kaže da Novak nije cenio ovu dvojicu.

antiDebil

pre 5 godina

Heheheh hehehe koje provale, kao da ih neko izvlaci iz sesira !
Djokovic i Nadal su generacija, tako da su oni zajedno odrastali, to sto je Nadal ranije sazreo tj poceo da belezi bolje rezultate ne moze da promeni tu cinjenicu. Hjuit, Federer, Safin su generacija iako su Hjuit i Safin ranije sazreli od Rokija !

Nego ovde se opet dvojica gledaju kao jedan u pokusaju da treci izgleda nekako manje, heheehe ehe....

Marko

pre 5 godina

Ceni on njih, onako ljudski koliko je potrebno. No, onda ih dohvati pa ih izbambusa da ga dobro upamte do sledeceg turnira, pa tako krug.
Cisto da pokaze ko traktor vozi , a ko kapiju zanosi.

Laki

pre 5 godina

Da malo vise pratite strane portale i medije, videli biste da o tom h2h od samo 3 meca razlike niko i ne govori. Samo je 3 meca razlike u medjusobnim susretima, a ne 30.
(za Federera spreman na sve, 03. februar 2019 18:50)

Ne pratim zapadne medije, nešto malo NYT, WP, FAZ i još po neki. A za koga je 3 meča razlike?

my way

pre 5 godina

Не разумем, шта је Новак требао да уради? Да се задовољи са 2 Гренд Слема како би показао да цени што је у ери најбољих у историји уместо што их дере? Свашта. Једну једину, али једну негативну ствар Ђоковић није рекао ни за Федерера ни за Надала, али њима су сметале његове предаје мечева на почетку каријере, тапкање лоптица, тражење тајмаута, шаљиве имитације које никог нормалног не би увредиле и шта већ не, иако ништа ни од тих глупости Ноле није радио у мери која је иритантна.

kio B.L.

pre 5 godina

Mislim da on, kao teniser, nije znao da to u potpunosti ceni, kao na primer što je Rodžer to cenio jer je on odrastao u drugačijem vremenu", 

Ne razumijem,kao da je neka kritika za Noleta,ali nedorečena skroz.Kao da je ljut (a sigurno jeste)što ih Novak peglao redovno i kada su bili u najjačoj snazi.
Kad čovjek malo bolje razmisli Novak im je nabio tolike komplekse da ovi više ne znaju šta da kažu.Naravno,ne mogu mu prigovoriti ni za igru,ni za ponašanje.
Koliko volim što je jedan naš Srbin postao najbolji,toliko mi je drago da ovi me mogu da shvate da ih jedan Srbin dere. Znate,nije problem kad se to dešava u fudbalu,ili košarci(zato œto se u tim sportovima redovno dešava)nego u tenisu gdje su uvijek bili glavni igrači iz "velikih" zemalja.

Petar

pre 5 godina

Ne razumem šta je ovaj čovek želeo da kaže. Možda je prevod loš.
Novak je godinama bio treći teniser i disao za vratom Federeru i Nadalu. Kada je dovoljno uznapredovao zaseo je na prvom mestu. I ne, nije se to desilo zato što su ova dvojica odjednom postali lošiji. Ne, Novak ih je nadigrao u svakom pogledu. I to se i danas vidi. Nadam se da će Nole da ih nadigra i u pogledu uzetih trofeja. Ukoliko Nole uzme sledeću Grendslem ući će u istoriju za sva vremena. Ovakva dominacija u eri najboljih nije zapamćena, to je valjda jasno...

Georgijus

pre 5 godina

Ova izjava je totalna nebuloza ...! Dosla je posle Noletovog vezano osvojenog treceg GS. Ispada : Da su ta tri GS osvojili Rafa i Rodzer, Novak bi ih kao vise cenio,a i oni bi vise cenili Novaka! BUDALASTINA NA KUB ! Ta mrznja zapada prema Noletu i nama Srbima je nezamisliva !

Ivan

pre 5 godina

Koliko ja znam Novak je samo godinu dana mladji od Nadala, tako da i godinu dana, ili godinu ipo kasnije od Nadala je vec poceo da ostvaruje bitne rezultate. Ne znam sta je to toliko Nadal mogao da ostvari za tako kratko vreme, da bi po recima ovog coveka bio tada kao klinac medju najboljima svih vremena. Sto se Federera tice, on je iskoristio najbolje taj period dok nije bilo djokovica posto je vecinu svojih titula tada osvojio. Dok nije dosao Nadal, tom federeru su se prakticno sklanjali.

John

pre 5 godina

Dobro, i šta je pisac hteo da kaže? Novak nije "ispoštovao" R&R?
Znači sad pored Vilanderove "lepršavosti" Rodžerovog tenisa, imamo i obavezu "ispoštovavanja"?
Pa nije vam tenis balet, klizanje i gimnastika...

ngnnf

pre 5 godina

Pa i on jedan od tih ,,najboljih svih vremena´´ tj i on je deo trojice najvecih jedino koga nije mozda vise cenio je samog sebe.......ali ni to.Ne znam o cemu prica ovaj lik?!

Ljubica

pre 5 godina

@nono
Naravno, kako se to uvek poklopi da su svi stari, nemoćni i povredjeni kad gube od Novaka. Povredjen im je jedino ego i to je sve !!!

Milos

pre 5 godina

Pitam se ja dal su Rodja I Nadal koje neizmerno cenim morali da se pitaju kad su imali 16, 17 godina dal da uzmu mozda slovenacko ili britansko drzavljanstvo kako bi svoj talenat uspeli da ostvare ? Sta bre da ceni ?

vasilije

pre 5 godina

Vikinzi nisu naucili da neko moze biti jaci i bolji od njih. Ko je koga trebalo da ceni! On njih ili oni njega kao tek pridoslog. Mozda je trebao da im se klanja do poda i da im nosi torbe?

Si

pre 5 godina

Federer je na zalasku karijere. Izlisno je pricati o tome ko je bolje iskoristio svoje vreme dok i Novak ne stigne u taj period. Gospodin neka prebroji skor medusobnih susreta pa neka to pokusa da komentarise.

Protivnike treba ceniti i sve im bez borbe prepustiti a onda će... više da te cene?

pre 5 godina

I ja mislim da je Novak - kao i svi ostali? - trebalo da sačeka da se totem njihove idolatrije (Federer) penzioniše pre nego što se usudi da ponešto osvoji i on sâm.

XXL

pre 5 godina

Mislim da je obrnuto da Oni pa ni On i dalje ne cene čak nekad i potcene Novaka Đokovića. Drugim rečima Oni nisu svesni da je Novak među njima. Naravno i da gube od njega.

Ujka Žitko

pre 5 godina

(NoNo, 03. februar 2019 20:29)

Je l' novak ima bolji međusobni skor od obojice zato što je Federer u godinama, a Nadal igrao povređen protiv njega? Pade ti u vodu cela teorija da je osvajao samo kad nisu njih dvojica igrali. Kako ih je pobeđivao ako ne igraju? Ne razumem teoriju. Videli smo ko je plakao posle mečeva... Sportski pozdrav.

Vandalizam

pre 5 godina

Svet nikada nije bio spreman da prihvati da je Đoković bolji teniser od Nadala i Federera... Nadali su se da mu je kraj bio 2017. I sad kad se vratio jači nego ikad, još teže im pada da mu skinu kapu... Nisu bitni ni ti rekordi koje može da dostigne i prestigne; jednostavno tenis se naziva "belim" sportom i za to postoje razlozi.. A nije u pitanju boja kože... Ustvari u modernom sportu licemerje i još gore, kriminal, je odavno oduzeo sam sport od samih igrača i navijača i ono što bi sam sport trebao da predstavlja. Sad he to veoma prljav biznis i politika.

Brka

pre 5 godina

Pa da...trebalo je to da ceni i da pokazuje tako što sa poniznim respektom ulazi u duele, a Božanstva sa teniskog Olimpa, Rafu i Rodžera, pušta da pobeđuju, ali znalački - da se baš ne vidi...Komentar ovog teniskog "znalca" dokazuje da poltrona ima ama baš svugde, pa čak i u sportu što je samo po sebi apsurdno. Tenisere u kojima je medijski pritisak oduvao borbenost pre ulaska u meč, izgledaju kao da su zaboravili da igraju tenis. Na taj efekat je naročito Rodžer uvek računao i u vreme pre Rafe i Novaka i vrlo malobrojnih, suvereno vladao. Onda je došao Novak. Sećam se komentara Anabel Kroft nakon pobede nad Rodžerom: "Mogli ste prosto da osetite Novakov čelični karakter". Nastup iskrenosti i istinoljubivosti je platila uklanjanjem, pa su Mac i Sheet zadominirali da ponovo "pumpaju ikonu" Federera. Novak o svima govori lepo, a šta stvarno misli i šta stvarno ima da kaže, on govori reketom - na terenu i kad Novak "progovori" Barbara i Mac zaćute i...nisu veseli.

IL

pre 5 godina

Djokovic je prvi put pobedio Federera 2007. godine u finalu mastersa u Kanadi. Sledeci put 2008. u 1/2 finalu na AO u Melburnu a onda mu je 2009. godine uzeo trofej u njegovom rodnom Baselu.

Master Blaster

pre 5 godina

Uopste nisam razumeo coveka
(bulie, 03. februar 2019 22:00)

Zasto me to ne cudi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BODIBOND, 3. februar 2019 22:36) # Link komentara

Tebe? Ti bolje da se ne javljas, pokazao si se vise puta. Pa za tebe je i izvestaj o vremenskoj prognozi enigma ako nema nacrtane slicice pored teksta.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

Sta je pesnik 'teo da kaze?
Verovatno je nastavio Rodzerovu zalopojku zbog "nepravedne" Novakove bombe na njegov servis kod prve mec lopte u polufinalu US OPEN 2011. Tu loptu za trenutak niko nije video; samo su Novak i Rodzer znali da je u polju, na samoj liniji. Ta lopta je pocetak Novakove totalne dominacije i nikad Rodzer nece preboleti tu loptu. Cak se i zalio na konferenciji za stampu kako "paceri" poput Novaka zazmure i udare pa sta bude bude. Jer, za prave tenisere kao sto je on, poen se mora strpljivo graditi i najaviti, jel' da se gospoda ne uvrede. Preboleo bi on mozda i poen, ali nikad nece preboleti Novakov smeh, samopouzdanje i osecaj trijumfa. Tim udarcem se promenila novija teniska istorija u Novakovu korist. "Nepravda!" rekao bi Kalimero.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

zoran ivkovic

pre 5 godina

-Rafa ne zna od muke sta će vise sa Djokovićem . ostalo je rafi samo pariska sljaka gde moze da dobije slem ,ostalo tesko . Rafa je igrao sjajno u astraliji ,delovao je kao masina u top formi a onda finale i laganih 3 : 0 za Djokovića nikad lakse .
-Federer se u zadnje vreme tesko susreće sa Nolom na slemovima uglavnom ispada rano .
- Rafi je problem sto trenutno nema resenja za Nola a pri tom radi mnogo i dodje u top formu i u finalu prodje ovako ,

ring of fire

pre 5 godina

Voleo bih da procitam ovaj intervju u originalu(ako neko zna link) jer ne mogu da verujem da ovo izjavi covek koji je ranije vrlo pohvalno govorio o Novaku.
Ovo ( ako je tacno prevedeno) ulazi u nominaciju za najvecu nebulozu godine.

Ja se nadam da je pre hteo da kaze da se Novaku nije svidelo sto se prica da su ova dvojica najbolji ikad i onda ih ( zapadne medije ) vratio na fab. podes. od 2011 pa na ovamo do dana danasnjeg.

my way

pre 5 godina

Ok, sada sam procitao i original i koliko shvatam po njemu je Novaku bilo tesko zato sto je kao najmladji poslednji dosao na scenu u eru Federera i Nadala i bio je u njihovoj senci. Zbog toga mu je to vise bio problem nego sto je cenio sto igra u vreme dvojice najvecih. Kod Federera je drugacije jer je dosao iz drugog vremena, kao prvi od njih trojice, a svo vreme je smatran za najveceg i onda je on kao zbog toga vise cenio sto igra sa Rafom i Noletom. Kako god, besmislen i glup intervju.

Džo

pre 5 godina

Pogotovo otkako se Novak "vratio iz mrtvih", svima postaje jasno da jedino mogu da ga ubiju dragonglasom. Novak Snou, "bastard" iz vukojebine je krenuo da oduzme tron od Rodžera Lanistera.
Mogu ovi "maloprstići" da lažu, petljaju i spletkare koliko hoće i umeju, jedini legitimni kralj sedam kraljevina je Novak Snežni. Uzurpatore trona i ne treba da poštuje.

neka

pre 5 godina

Uvek s osmehom na licu procitam komentare na ovakve vesti o Novaku, a najvise volim ove sto se svadjaju s nekim likom, koji je nesto izjavio i kao brane Novaka. S druge strane zao mi ljudi, kad moraju da se projektuju kroz licnost sportiste i dozivljavaju ga kao clana porodice.
(Miroljub, 4. februar 2019 20:52
Neka si ti došao da pametuješ i držiš predavanja drugima

Света Бг

pre 5 godina

Како није ценио, морао је због њих дупло више да тренира, него што би иначе. Сад им дупло и наплаћује, дере их обојицу, где год их на'вата. Сад је ред и да они почну да цене њега, да удвоструче тренинг, па ће бити и бољих резултата по њих... Нема 'леба без мотике.

Gvozdje 79

pre 5 godina

I Federer je poceo da razmislja u zadnje vreme o Novaku na pravi nacin,i Vilander(da ne veruje covek),dajte sansu i ovom coveku...:-;
A o 21GS cemo pricati sledece godine na USO....S'postovanjem

Mik

pre 5 godina

Bojim se da ne razumem šta znači to - nije umeo da ceni? Ja baš mislim obrnuto - umeo je to da ceni, poboljšao igru, umanjio slabosti i postao najveći teniser ove dekade. Ali možda je Anakon mislio na nešto drugo...

Vveliki

pre 5 godina

Kako misli nije ih cenio, verovatno da im se divi a da se ne drzne da ih pobedi. Dobro, na početku karijere jeste im se malo divio ali ih onda rasturio i sad bi oni trebali Novaku da se dive.

burek novinar sa zvezdinog severa

pre 5 godina

Ljudi, kako nije pobedjivao Nadala i Federera pre 2011-te? Federera je 2008-me pocistio u polufinalu AO sa 3:0. Pogledajte koliko mastersa je osvojio do 2011-te upravo pobedjujuci Federera i Nadala. A te price kako ova dvojica posle 2011-te nisu bili zdravi to ne pije vodu. Sta je Rafi falilo u finalima Vimbldona i USO 2011-te? Sta mu je bilo u finalu AO 2012-te? Sta je bilo Federeru u finalima Vimbldona, USO 2015-te i polufinalu AO 2016-te? Pricali su da igra tenis svog zivota, favorizovali ga u Londonu, govorili da plese po terenu na USO i AO, a onda otreznjenje u vidu Novaka. Nadal je jedino moze da kaze da je bio nespreman u cetvrtfinalu RG 2015-te. Federera koliko se secam nisu pratile povrede, blaga intervencija na kolenu i pauza od nekoliko meseci, nista drugo. A mozda i ono kad je izasao na finale zavrsnog mastersa u dzemperu.

Vojkan

pre 5 godina

@ NoNo, 3. februar 2019 20:29

Zasto niko sem Novaka nije vezao 4 GS?
Zasto niko nije osvojio sve turnire serije 1000?
Zasto to nisu uradili dok su bili zdravi i Federer i Nadal?

Rade car

pre 5 godina

Da,nije cenio al zato ih dere i dan danas..
Gazi Nole ne mogu ti nista dusmani
Puna mi je kapa trenerskih anonimusa i trenera koji daju sebi za pravo da komentarisu GOAT-a, Novaka Djokovica

Hleba i igara

pre 5 godina

Ovakve izjave su zapravo dobre. One hrane Novakov inat i jačaju motiv da se osvoji toliko GS titula, da se svim zapadnjacima začepe usta. Nek ga samo zdravlje posluzi, za ostalo ne brimem.

Dott

pre 5 godina

Vazi, Novak ih nije cenio, dok svi ostali jesu i Novak im jedini doskoci, kako to objasnjavas Anakon?
Bice da mu je krivo sto je Novak postao to sto jeste. Meni se npr ne svidja ambijent koji Pol nosi sa sobom i stvara ga u svom okruzenju. Za njega sve sto nije aristokratsko je drugorazredno i nebitno ni pomena. On kao i mnogi slicni njemu, ignorisali su Novakove rezultate i nije im padalo na pamet da Novaka stavljaju u Ravan sa Federerom.
Zbog takvog stava mnogih, Novakova dostignuca nisu ni medijski ispracena kako treba.
Samo sam pratio sta se desava, Novak je toliko ignorisan, da su bili u stanju da odvedu tenis kao sport u medijski zapecak, sve dok je Novak na njegovom vrhu, ali na svako Novakovo posrnuce, odmah bi reagovali i izdizali Rodzera ili bilo koga drugog sa ikakvim rezultatom, koji ne obecava ni jedan posto u odnosu na Novakove.
Divim se Novaku sto mu se do sad sve to nije smucilo i digao ruke od tenisa, ali ocigledno u Novaku se rodio ozbiljan inat, novac odavno vise nije njegov motiv.

as

pre 5 godina

Hm, o čemu pričamo...Fedex je zadnji put bio prvi pre tačno 10 godina, sa 28 godina;Rafa prošle godine sa 32 a Novak od prošle godine prvi sa 31 godinu i još traje.
(BLuka, 03. februar 2019 23:37)

Sta pricas covece?Federer je prosle godine bio prvi, ljudi dali ste mu 60 pluseva alo bre

sarkazam

pre 5 godina

Sta rece i ostade ziv? Nole je bre igrac za sve njih, a sa doticnim "velicinama" ima bolji h2h i zasluzuje samo da mu se naklone kad ga vide. Mala doza realnosti bi pomogla pre otvaranja laprdala.

zoran ivkovic

pre 5 godina

izjava gospodina je vise nego nekorektna ,on je hteo nesto reći i ispao glup .
- Novak je na startu karijere imao dosta poraza i od rafe i federera i trenirao je i napredovao i obisao ih po broju pobeda medjusobno i sustize ih po grend slemovima .
-Nole je imao tu nesreću da bude u eri dva majstora Nadala i Rožera ali opet to je ucinilo Nola jos vecim igracom,mnogo je radio .
-Uzgred Nole,rafa i federer su goat i svaki njihov meč je klasik .
-rafa je kralj sljake ,feder vrhunski na travi a nole igra vrhunski na svim podlogama .
-rafu znam da su na rolangarosu dobili nole i soderling .
-Federera je Nole dobi vise puta na Vimbldonu
samo ako bude zdravlje sluzilo presticice Nole rodzerovih 20 slemova vec 2021
-

Darko

pre 5 godina

link ka originalu

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Roger_Federer/64830/novak-djokovic-didn-t-appreciate-playing-in-federer-nadal-era-annacone/

Miroljub

pre 5 godina

@Neka si ti došao da pametuješ i držiš predavanja drugima
(neka, 5. februar 2019 11:35)

Pa mora neko da vrsi i ulogu prosvetitelja.

dr2

pre 5 godina

Verovatno čovek misli da ih nije cenio zato što ih je Novak odrao nebrojeno puta. Valjda je trebalo da ih pušta da ga pobeđuju i tako bi pokazao koliko ih ceni.
Vala neka ih nisi "cenio" i nastavi tako do kraja.

IQ

pre 5 godina

Evo priznajem da sam glupa ali zaista ne razumem sta je gospodin hteo da kaze. Novak nije dovoljno cenio tacno sta? Rodzera, Rafu ? Ako je neko uvek isticao da je zahvaljujuci Rodzeru i Rafi i njihovim rivalstvima postao ovo sto je sad, to je upravo Novak.
Ili ih nije cenio zato sto ih je pobedjivao a trebalo je ko sto onomad rece takodje jedan gospodin da pusti Federera da osvoji jos neki GS.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Nisam bas shvatio poruku ovog teksta.
Možda je trebalo poručiti da je Novak gradio svoj put ne obazirući se na moć rivala i da je zato uspeo.
Sa tim bi se delimično složio.
Cenim sportski respekt,ali najviše cenim samopouzdanje i neustrašivi duh.
Pravila postoje,kriterijume sudija kontroliše,pa izvolite u arenu i nadmeću te se.
Novak je tu pokazao jasnu dominaciju i čini mi se,najdominantniji je do sada u istoriji.
Možda je hteo da poruci;Pazi ti njega kako je bezobrazan i kako mu je palo ma pamet da se drzne i pobedjuje ove naše.E...Pardon,ovo je sport i ovde se meri.A rezultati metra ja su ma Novakovoj strani.
Na kraju,poruka ne mora ni biti.Svi mi ponekad laprdamo pa šta ispadne.Mislim da je i ovaj tekst tako skrojen.
Ipak,Novak je tip licnosti(briljantan tip) koji gradi svoj put i ne ugrozava nikoga.
Ovo je sport,a u sportu su dva osnovna postulata,viteštvo i rezultat.
Novak je apsolutno ispoštovao oba.
Uz to,pokazao i hrpu talenata za mnoge druge delatnosti i oblasti.
Izrazito je pokazao više vitestva od mnogih u ovom sportu.No,svako nosi svoj obraz pa i nije bitno ulaziti u raspravu u ovoj oblasti.
Ja sam se na Novaka ljutio samo kad sam smatrao da nije bio dovoljno odlučan da ranije počne pobedjivati Federera.
Mozda se i pokazalo se da je mogao.Medjutim ,bilo je to vreme njegovog sazrevanja.

Branko

pre 5 godina

Za nono s i ekipu koji verovatno uzimaju neku kintu da pisu neistine na sajtu atp tour 2018 mogu da izbroje koliko je bio skor izmedju svajcarca i Novaka...skor ako sam ja izbrojao je 13-6 za dzemper...toliko o zlonamernom pisanju da je Nole poceo tek od 2011 da pobedjuje dzemper...ne od 2011 je postao njegova mora nocna..to da..toliko i hvala

https://www.atptour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger-federer-vs-novak-djokovic/F324/D643