Tenis 68

Subota, 06.10.2018.

16:15

Novak: Imali smo Moniku i Bobu, ali nismo bili teniska zemlja...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pričao je o teškom odrastanju u Srbiji i svojim počecima.

Novak: Imali smo Moniku i Bobu, ali nismo bili teniska zemlja... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

JPR24

pre 5 godina

Ovi sto brbljaju o porezu bi mogli malo da se edukuju. Porez se placa tamo gde se zaradi ! Uzmite na primer francuze koji zive blizu Nemacke i Belgije, tamo rade zato sto su bolje placeni, a i dalje zive u Francuskoj, porez ne placaju u Francuskoj vec u Belgiji ili Nemackoj, tamo gde i zarade !

toliko

pre 5 godina

@milasin a ko kaze da ona to misli? To sto ste joj vasi novinari iz lijepe , nadjenuli to , a niko je nije ni pitao, to je ipak odraz vasih kompleksa

20 GS-a (za sada)

pre 5 godina

Nole, "Super Srbin" ne živi u Srbiji. I ne plaća porez na ono što zaradi u teniskom svetu svojoj otadžbini.
Da se razumemo: njegova porodica vodi poslove u Srbiji. I zapošljava određeni (čak veliki) broj radnika i za to plaća porez. Ali "Super Srbin" je žitelj Monaka.
Pa-šta-i-treba-da-ih-čuva-u-Monaku-zar-treba-ovi-neoliberalni-naprednjački-lihvari-da-njegovim-parama-putuju-po-svetu, opet krećete vi.
Naravno, moj odgovor je – ne. Ali, nemojte da zaboravite da su isti ti „neoliberalni naprednjački lihvari“ doveli Novaka Đokovića do svojih partnera u Er Srbiji i da je prvi avion flote „kršten“ po njemu. Hajde sad da postavimo pitanje: da li je to bilo onako, sportski, za „dž“, ili je (po neoliberalnom, korporativnom, globalističkom modelu) „kanula neka kinta“? I još jednom da vas podsetim: nemojte zaboraviti da je na proslavu pete godišnjice SNS Noletov otac došao u pratnji Željka Mitrovića. Kog svako mora da „podseti“ da porez mora da se plati.

Milasin

pre 5 godina

@milasin nije,jer zagar nije hr prezime vec slovensko
(nole, 6. oktobar 2018 21:43)

Ma znas sta...mozda je devojacko prezime Noletove majke Zagarevic? Sta kazes...ne bi bilo lose? Daj da popricamo s njom, mozda bi pristala? To sto ona misli da je Hrvatica...ma ko te pita. Mi znamo bolje sta je ona...Hrvatica ne sme biti ni po koju cenu?

ovo je vec izlizano

pre 5 godina

@joc hahhah jel nastupa za Srbiju ? Da, jel tu rodjen ? Je , jel placa taj famozni porez kroz restorane i ostalo u Srbiji ? Placa , jel ima srpski pasos ? Ima - a bitno da nema veze s Srbijom aahhaha ok , a sto cemo s onim ljudima koji zive u Srbiji i ne placaju nista ,ni porez , ni rezije, rade na crno, zaposljavaju druge na crno, ne placaju im doprinose , maltretiraju normalan svet... Jel oni imaju veze s Srbijom , posto pridonose Srbiji daleko manje od Novaka a rade daleko vecu stetu od njega , premda on ne zivi ovde

Lightman

pre 5 godina

Mi smo zemlja "trolova" i "hejtera". Imamo ih više nego sportista i u tome smo apsolutni prvaci sveta.

Opše nezadovoljstvo svojim propalim i beznačajnim životima iskaljujeu ovde omalovažavajući tuđ mukotrpni rad, zalaganje i odricanje.

Milasin

pre 5 godina

@Milasin
Deca su mu Francuzi, zivi u Monaku, ne placa porez Srbiji, dakle on sa Srbijom nema nikakve veze. Nije izjavio da je Monacanin, ali jeste da je Jugosloven i da su za njega Srbi i Hrvati isto.
(Joc@, 6. oktobar 2018 19:14)

Znas li zaista sve to sto tvrdis? Deca su mu Francuzi kazes? Odakle ti to? Zasto bi Srbiji placao porez? Cime je to Srbija njega zaduzila? Da li je on Srbiji nesto duzan samo zbog toga jer se je u njoj rodio? A sto se Srba i Hrvata tice...sta drugo da izjavi? Pa majka mu je Hrvatica?! Treba li se Nole majke odreci da bi ti bio srecan?

To je neko moje mišljenje

pre 5 godina

Ako ćemo gledamo istoriju zna se koje popularisao ovaj prvi sport. Neki su bili savremenici isto pričam o nama kao Jugoslavija ima li smo mnogo plejadi tenisera i teniserki koji su mora li preko kako bi uspeli u svojim karijeri. Naravno bilo je praćenje putem radija i tv u boji početkom 80 tih godina al'nije bio tolko zastupljen kao što je slučaj sad. Dejvis Kup se sećam u Pioniru protiv Francuske se prenosilo al'atp turnir vrlo retko.

dvadeset GS-a (za sada)

pre 5 godina

Ne, naravno, nije posao Novaka Đokovića da puni moj novčanik. Ili vaš. Ili nekog tamo penzionera. Ili možda ipak jeste?
Da podsetimo (kad smo već kod penzija) da se penzije isplaćuju iz budžeta. A budžet se puni iz poreza. A Novak ne plaća porez na svoju zaradu.
Hop! Podigao sam vam pritisak! Šta on ima da plaća-porez-ovoj-državi-šta-je-njemu-država-dala-on-je-sve-sam-napravio-da-mu-nije-bilo-oca-koji-je-uzimao-pare-na-zajam-da-bi-ga-iškolovao… Izgubili ste dah. Taman. Da vam kažem: U pravu ste. Država Novaku nije dala ništa dok je bio mali. Sram je bilo. Da vas podsetim, to je bilo ono gadno, ružno, strašno vreme hiperinflacije, sankcija, bombardovanja, i svega što smo zaboravili. A posle, kada je postao neko i nešto – dobio je mnogo od ove države.
Da se setimo da je dobio na korišćenje neke tamo teniske terene kraj Save? Da razmislimo koliko je poslova za vreme DS-a uspeo da sklopi njegov otac sa tadašnjom vlašću?
Da-ali-Nole-ima-humanitarnu-organizaciju-on-je-pomogao-on-je-primer-on-je-dokaz-da-niko-nema-što-Srbin-imade-da-nije-njega-narod-bi-pod-ovom-vlašću-izludeo… Stop! Da se podsetimo da je njegov otac došao na proslavu pet godina SNS u pratnji Željka Mitrovića? Da pričamo o nekim drugim poslovima?

Joc@

pre 5 godina

@Milasin
Deca su mu Francuzi, zivi u Monaku, ne placa porez Srbiji, dakle on sa Srbijom nema nikakve veze. Nije izjavio da je Monacanin, ali jeste da je Jugosloven i da su za njega Srbi i Hrvati isto.

Miroslav

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 06. oktobar 2018 16:29)
----------------------------------------------------------------
To je u oku posmatrača. ja u ovom tekstu nisam video da pljuje bilo koga, pa ni Moniku Seleš. Iznosi činjenicu da je u toku njegovog odrastanja bilo malo tenisera sa ovih prostora.

realno

pre 5 godina

@joc nema veze s Srbijom osim sto je Srbin ,rodjen u Srbiji , nastupa za Srbiju , ima srpski pasos... ako on nema veze s Srbijom nemas ni ti jer sigurno ne ispunjavas barem 2 od ovih uvjeta

KingRoger

pre 5 godina

Evo ti link (pod uslovom da znaš engleski) 
https://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2866094/Roger-Federer-family-6-5million-GLASS-mansion-Swiss-tax-haven-banks-Lake-Zurich.html 

Federer nije otisao iz Švajcarske jer je kanton u koji se preselio poreski raj u koji inače drugi sportisti dolaze da bi izbegli porez (naprimer Kimi Rajkonen). Ako si iole pismen, sve ovo možeš da nadješ na netu...
(površni poznavalac, 06. oktobar 2018 18:40)

Aaaa ipak slepo verujete Britanskoj štampi?

mike

pre 5 godina

@ne budite licemjeri
Natasa Janic je Srpkinja rodjena u Backoj Palanci, a Monika je Madjarica iz Novog Sada. Natasa je sama odlucila da nastupa za Madjarsku, a koja je poenta vaseg komentara?

ne budite licemjeri

pre 5 godina

@mike poanta ovog komentara je da postoji odredjeni broj komentatora ovde koji stalno pisu kako je tenis u Srbiji samo Novak (zna se otkud je vecina), a onda kada se recimo navede Monika kao nasa teniserka obavezno se pise da je Madjarica i na taj nacin pokusava anulirati njen rezultat koji je napravila za nas, pa dobro ako cemo brojati krvna zrnca i uzimati rezultate onda je Natasa sve postigla za nas ,ako se Monika ne broji , broji se Natasa, s time sto je Natasa trenirala kod nas i vec osvojila kao 17.godisnje dete 4. mesto 2000 na OI i presla je u Madjarsku kao "gotov proizvod" i tamo ostvarila rezultate za njih jer joj nas savez nije mogao da placa pripreme, a Monika je rodjena u Jugoslaviji , trenirala ju je Jelena Gencic itd., nije imala dodirne tacke s Madzarskom osim narodnosti

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Sada ce fedboovi92 da poduce Novaka sta je tenis
(milica, 06. oktobar 2018 17:28)

Šta je to "fedboovi"? Neka nova reč kod vas u Hrvatskoj?

eto toliko

pre 5 godina

Srbija mozda nije teniska nacija , ali je sigurno jedna od najjuspjesnijih zemalja u tom sportu, Srbija ima 366 nedelja na prvom mestu i po tome je 4. svih vremena ( brojeci i wta i atp) , od toga je Novak proveo 223 nedelje kao prvi igrac sveta , a kako ovde ljudi vole da pisu kako je tenis u Srbiji samo Novak ,slobodno mozete i logicno da zakljucite kako je ostale sedmice neko drugi bio na vrhu , ne vjerujete mi , mislite da cete svojim lupetanjem nesto da promjenite ? Evo vam link :https://www.tennis365.com/tennis-top-10/top-ten-tennis-nations-weeks-spent-world-number-one/ , s time da je ovaj clanak malo stariji pa nisu stavili JJ 18 sedmica u vrhu , a jos su podelili Monikine ukupne 178 sedmice kao broj 1 na SAD kada je bila prva i onaj deo kada je igrala za nas Srbiju

Sinisa

pre 5 godina

Zahvaljujuci Novaku je Srbija teniska zemlja,ako se to moze reci.Kad ode u penziju,Srbije u tenisu nece biti ni na mapi,ako pricamo o nekim boljim rezultatima.

ns rebel

pre 5 godina

Monika Seles je najbolja teniserka svih vremena, a da je onaj fašista nije ubo to bi dokazala sa ko zna koliko trofeja. Da 19 je osvojila 8 GS a igrala je u eri Navratilove i Grafove. Ne počinje tenis sa Novakom.. . samo toliko

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Mnogi nisu ima li priliku da znaj uopšte o ovom sportu a jedni Englezi,Nemci i Francuzi jesu sve do pojave Novaka uopšte tenisa na kanalima. O Moniki i Bobi se znalo po radiju tad. Al malo koga je to interesovalo u Yugi kao sad što je u Srbiji zbog Đokovića.
(Donekle poznavaoc tenisa, 06. oktobar 2018 17:27)
Boba je igrao u drugoj polovini osamdesetih i veruj mi da nas je zakucavao za televizor. Ne znam gde si ti odrastao,ali u Yu se pratila i dejvis kup reprezentacija.Inace malo ko zna da je Boba bio jedno vreme i prvi na ATP listi parova.

sta bi tek bilo da smo teniska zemlja

pre 5 godina

Mozda nismo teniska zemlja ali smo imali ili jos imamo Bobu ,Moniku, JJ, Ivanovic, Zimonjica i Novaka ,sve igraci br.1 na listama za razliku od nekih koji sebe nazivaju teniskom silom

površni poznavalac

pre 5 godina

@KingRoger

Evo ti link (pod uslovom da znaš engleski)
https://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2866094/Roger-Federer-family-6-5million-GLASS-mansion-Swiss-tax-haven-banks-Lake-Zurich.html

Federer nije otisao iz Švajcarske jer je kanton u koji se preselio poreski raj u koji inače drugi sportisti dolaze da bi izbegli porez (naprimer Kimi Rajkonen). Ako si iole pismen, sve ovo možeš da nadješ na netu...

Nije tenis u Srbiji samo Novak...

pre 5 godina

Za sve vas koji ocito ili provocirate ili nemate pojma da Srbija nije teniska sila (mozda i nije po ulaganju, ali po uspjesima sigurno je medju najboljima) i pisete vec opce poznate lazi da je srpski tenis samo Novak (ocito ne znate ko je Monika, Ziki, JJ ,Ana..) evo vam jedan jako zanimljiv clanak koji rangira 25 najuspjesnijih nacija u open eri : https://bleacherreport.com/articles/1904339-ranking-the-most-successful-countries-in-tennis-during-the-open-era#slide0 , pa lepo pogledajte gde je Srbija, a mozda nesto i naucite o drugim zemljama

Sublideri regiona

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 6. oktobar 2018 17:34)

Mo'š mislit, baš kako smo mi skijaška zemlja, imali smo Kosteliće, a prije i kasnije ništa!
(Lider regiona, 6. oktobar 2018 17:38)

Zato ste dobri u fudbalu, vaterpolu...Zar je to malo za mali hrvatski narod?
Sto se tvog nika tice hvala ti na tome. Konacno je neko drugi a ne Srbi lider regiona.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ne vidim da pljuje Moniku Seles. Samo navodi cinjenicu da je nastupala za SAD (t.j uzela njihovo drzavljanstvo), sto je tacno. Ona je bila fantasticna i jako je cenim, da ne bude zabune.
(City Girl, 6. oktobar 2018 17:49)

Ne, ne navodi samo činjenicu da je Monika uzela državljanstvo SAD. Čitaj između redova. Ima tu još nečega sigurno...Možda je on uzeo državljanstvo Monaka, ali to drži u tajnosti. Postoji ta mogućnost, zar ne?

spartakus

pre 5 godina

Osamdesetih godina samo iz Vojvodine nas 40 tak trenera je izaslo u inostransvo. Znam puno njih iz Spartaka, Palica, Backe Topole, Novog Sada. Nismo bili dobro placeni i svi smo otisli i inostranstvo. Nedostatak kvalitetnih trenera i nizak zivotni standard je najveci problem. Jedno ime neznaci da smo teniska nacija.

ne budite licemjeri

pre 5 godina

@Istvan a da li je onda Natasa Janic Srpkinja ? Mislim ako hocete prisvajati Monikine rezultate , onda cemo mi da uzmemo Natasinih 6 medalja koje je uzela na OI za Madjarsku i 35 sa SP

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Ne razumem, kojim povodom je održao konferenciju za štampu, gde, kada...?
(Vozniak, 06. oktobar 2018 18:09)

Nema povoda. To je samo - reklamiranje u Šangaju.

Istvan

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.
(Maya, 06. oktobar 2018 16:31)

Lepo je znati da je Novosađanka.
(Mirko, 6. oktobar 2018 16:58)

... i Madjarica.

Vremeplov

pre 5 godina

@Pokondirana tikvica bio je Boban više nego dobar za našu Yugu i u parovima takođe. Ostali velikani u tenisu. Odrastao sam u Bg tad je bio radio dostupan kao televizor koji se pojavio početkom 60-tih godina. Ne sećam se da je bio u šemi da se pratio atp turniri ovde kao sad a za Dejvis Kup da prenosili su. Tako da to je to što nas tiče. Inače u svetu jee više bilo ispraćeno nego kod nas. Prosto ondande je krenulo sve.

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 06. oktobar 2018 17:34)

Vec ima terene na Dorcolu na koje ne placa porez, a ti bi da mu das jos!?

Lider regiona

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 6. oktobar 2018 17:34)

Mo'š mislit, baš kako smo mi skijaška zemlja, imali smo Kosteliće, a prije i kasnije ništa!

City Girl

pre 5 godina

@ Licimur - Ne vidim da pljuje Moniku Seles. Samo navodi cinjenicu da je nastupala za SAD (t.j uzela njihovo drzavljanstvo), sto je tacno. Ona je bila fantasticna i jako je cenim, da ne bude zabune.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Nismo ni sad teniska zemlja.
(BODIBOND, 6. oktobar 2018 17:00)

Ma kakvi. Jedino ako nam Olga Danilović malo popravi imidž. Ali sve je to možda dragi moj. Ali zato Švajcarska, e to je već teniska velesila.

davež

pre 5 godina

On "smori" sa pričama o svom teškom odrastanju ,o odricanju svojih roditelja ,a bio je u Pilićevoj akakdemiji ,koja je bila jedna od najskupljih u Evropi.

Donekle poznavaoc tenisa

pre 5 godina

Mnogi nisu ima li priliku da znaj uopšte o ovom sportu a jedni Englezi,Nemci i Francuzi jesu sve do pojave Novaka uopšte tenisa na kanalima. O Moniki i Bobi se znalo po radiju tad. Al malo koga je to interesovalo u Yugi kao sad što je u Srbiji zbog Đokovića.

Felix

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 06. oktobar 2018 16:29)

Šta je to 'licimur'? Ta reč ne postoji u našem jeziku.

Milasin

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 6. oktobar 2018 16:29)

Nole nastupa za sebe. U Dejvis kupu, ako igra, igra za Srbiju. Kad je to nastupao za Monako? Ajde objasni nam to malo, vidim da si insajder...

South Park

pre 5 godina

Jednom sam gledao kako neko prica kako mu se Jelena Gencic zalila da mora da tera Novaka da slusa klasicnu muziku jer je videla kuda vodi turbo folk i koliko unistava mozak.Vidite dokle je sezalo usmeravanje jednog klinca da ide pravim putem.

Debeli Boba

pre 5 godina

Bio sam dete kada je Monika dominirala.Ona je bila nešto poput Djokovica.Borac sa nenormalnom željom za uspehom.Gledao sam meč kada je ubo u ledja onaj Nemac.Sto se toče Zivojinovica,on je vise voleo život,kafane i žene.Gledao sam deo snimka meca Zivojinovic-Mekinro,kada počinje Mekinro svađu sa sudijom a Boba ode na klupu da jede sendvič,hahahahah
(it’s my life, 6. oktobar 2018 16:25)

Zivojinovic nije bio u stanju 3-4 loptice da sastavi a da ih ne posalje u aut ili u mrezu. Meni je bilo mucno njega gledati. Dobro je servirao...to je sve. Smesno je izgledao vec tada...onako debeljuskast. Videlo se vec tada u kom pravcu ce se "razvijati".

Maya

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.

it’s my life

pre 5 godina

Bio sam dete kada je Monika dominirala.Ona je bila nešto poput Djokovica.Borac sa nenormalnom željom za uspehom.Gledao sam meč kada je ubo u ledja onaj Nemac.Sto se toče Zivojinovica,on je vise voleo život,kafane i žene.Gledao sam deo snimka meca Zivojinovic-Mekinro,kada počinje Mekinro svađu sa sudijom a Boba ode na klupu da jede sendvič,hahahahah

Mirko

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.
(Maya, 06. oktobar 2018 16:31)

Lepo je znati da je Novosađanka.

Srba Šajkačić

pre 5 godina

Košarka i odbojka? Misliš fudbal? A ako ćemo pravo, vaterpolo ima više uspeha od odbojke, a ne idu nam ti individualni sportovi kao snuker, atletika, formula, surfovanje, šah ili biciklizam.

Maya

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.

it’s my life

pre 5 godina

Bio sam dete kada je Monika dominirala.Ona je bila nešto poput Djokovica.Borac sa nenormalnom željom za uspehom.Gledao sam meč kada je ubo u ledja onaj Nemac.Sto se toče Zivojinovica,on je vise voleo život,kafane i žene.Gledao sam deo snimka meca Zivojinovic-Mekinro,kada počinje Mekinro svađu sa sudijom a Boba ode na klupu da jede sendvič,hahahahah

Debeli Boba

pre 5 godina

Bio sam dete kada je Monika dominirala.Ona je bila nešto poput Djokovica.Borac sa nenormalnom željom za uspehom.Gledao sam meč kada je ubo u ledja onaj Nemac.Sto se toče Zivojinovica,on je vise voleo život,kafane i žene.Gledao sam deo snimka meca Zivojinovic-Mekinro,kada počinje Mekinro svađu sa sudijom a Boba ode na klupu da jede sendvič,hahahahah
(it’s my life, 6. oktobar 2018 16:25)

Zivojinovic nije bio u stanju 3-4 loptice da sastavi a da ih ne posalje u aut ili u mrezu. Meni je bilo mucno njega gledati. Dobro je servirao...to je sve. Smesno je izgledao vec tada...onako debeljuskast. Videlo se vec tada u kom pravcu ce se "razvijati".

Mirko

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.
(Maya, 06. oktobar 2018 16:31)

Lepo je znati da je Novosađanka.

Milasin

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 6. oktobar 2018 16:29)

Nole nastupa za sebe. U Dejvis kupu, ako igra, igra za Srbiju. Kad je to nastupao za Monako? Ajde objasni nam to malo, vidim da si insajder...

South Park

pre 5 godina

Jednom sam gledao kako neko prica kako mu se Jelena Gencic zalila da mora da tera Novaka da slusa klasicnu muziku jer je videla kuda vodi turbo folk i koliko unistava mozak.Vidite dokle je sezalo usmeravanje jednog klinca da ide pravim putem.

City Girl

pre 5 godina

@ Licimur - Ne vidim da pljuje Moniku Seles. Samo navodi cinjenicu da je nastupala za SAD (t.j uzela njihovo drzavljanstvo), sto je tacno. Ona je bila fantasticna i jako je cenim, da ne bude zabune.

ns rebel

pre 5 godina

Monika Seles je najbolja teniserka svih vremena, a da je onaj fašista nije ubo to bi dokazala sa ko zna koliko trofeja. Da 19 je osvojila 8 GS a igrala je u eri Navratilove i Grafove. Ne počinje tenis sa Novakom.. . samo toliko

Felix

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 06. oktobar 2018 16:29)

Šta je to 'licimur'? Ta reč ne postoji u našem jeziku.

Lightman

pre 5 godina

Mi smo zemlja "trolova" i "hejtera". Imamo ih više nego sportista i u tome smo apsolutni prvaci sveta.

Opše nezadovoljstvo svojim propalim i beznačajnim životima iskaljujeu ovde omalovažavajući tuđ mukotrpni rad, zalaganje i odricanje.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Mnogi nisu ima li priliku da znaj uopšte o ovom sportu a jedni Englezi,Nemci i Francuzi jesu sve do pojave Novaka uopšte tenisa na kanalima. O Moniki i Bobi se znalo po radiju tad. Al malo koga je to interesovalo u Yugi kao sad što je u Srbiji zbog Đokovića.
(Donekle poznavaoc tenisa, 06. oktobar 2018 17:27)
Boba je igrao u drugoj polovini osamdesetih i veruj mi da nas je zakucavao za televizor. Ne znam gde si ti odrastao,ali u Yu se pratila i dejvis kup reprezentacija.Inace malo ko zna da je Boba bio jedno vreme i prvi na ATP listi parova.

Miroslav

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 06. oktobar 2018 16:29)
----------------------------------------------------------------
To je u oku posmatrača. ja u ovom tekstu nisam video da pljuje bilo koga, pa ni Moniku Seleš. Iznosi činjenicu da je u toku njegovog odrastanja bilo malo tenisera sa ovih prostora.

Lider regiona

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 6. oktobar 2018 17:34)

Mo'š mislit, baš kako smo mi skijaška zemlja, imali smo Kosteliće, a prije i kasnije ništa!

Milasin

pre 5 godina

@Milasin
Deca su mu Francuzi, zivi u Monaku, ne placa porez Srbiji, dakle on sa Srbijom nema nikakve veze. Nije izjavio da je Monacanin, ali jeste da je Jugosloven i da su za njega Srbi i Hrvati isto.
(Joc@, 6. oktobar 2018 19:14)

Znas li zaista sve to sto tvrdis? Deca su mu Francuzi kazes? Odakle ti to? Zasto bi Srbiji placao porez? Cime je to Srbija njega zaduzila? Da li je on Srbiji nesto duzan samo zbog toga jer se je u njoj rodio? A sto se Srba i Hrvata tice...sta drugo da izjavi? Pa majka mu je Hrvatica?! Treba li se Nole majke odreci da bi ti bio srecan?

Nije tenis u Srbiji samo Novak...

pre 5 godina

Za sve vas koji ocito ili provocirate ili nemate pojma da Srbija nije teniska sila (mozda i nije po ulaganju, ali po uspjesima sigurno je medju najboljima) i pisete vec opce poznate lazi da je srpski tenis samo Novak (ocito ne znate ko je Monika, Ziki, JJ ,Ana..) evo vam jedan jako zanimljiv clanak koji rangira 25 najuspjesnijih nacija u open eri : https://bleacherreport.com/articles/1904339-ranking-the-most-successful-countries-in-tennis-during-the-open-era#slide0 , pa lepo pogledajte gde je Srbija, a mozda nesto i naucite o drugim zemljama

spartakus

pre 5 godina

Osamdesetih godina samo iz Vojvodine nas 40 tak trenera je izaslo u inostransvo. Znam puno njih iz Spartaka, Palica, Backe Topole, Novog Sada. Nismo bili dobro placeni i svi smo otisli i inostranstvo. Nedostatak kvalitetnih trenera i nizak zivotni standard je najveci problem. Jedno ime neznaci da smo teniska nacija.

Srba Šajkačić

pre 5 godina

Košarka i odbojka? Misliš fudbal? A ako ćemo pravo, vaterpolo ima više uspeha od odbojke, a ne idu nam ti individualni sportovi kao snuker, atletika, formula, surfovanje, šah ili biciklizam.

ovo je vec izlizano

pre 5 godina

@joc hahhah jel nastupa za Srbiju ? Da, jel tu rodjen ? Je , jel placa taj famozni porez kroz restorane i ostalo u Srbiji ? Placa , jel ima srpski pasos ? Ima - a bitno da nema veze s Srbijom aahhaha ok , a sto cemo s onim ljudima koji zive u Srbiji i ne placaju nista ,ni porez , ni rezije, rade na crno, zaposljavaju druge na crno, ne placaju im doprinose , maltretiraju normalan svet... Jel oni imaju veze s Srbijom , posto pridonose Srbiji daleko manje od Novaka a rade daleko vecu stetu od njega , premda on ne zivi ovde

površni poznavalac

pre 5 godina

@KingRoger

Evo ti link (pod uslovom da znaš engleski)
https://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2866094/Roger-Federer-family-6-5million-GLASS-mansion-Swiss-tax-haven-banks-Lake-Zurich.html

Federer nije otisao iz Švajcarske jer je kanton u koji se preselio poreski raj u koji inače drugi sportisti dolaze da bi izbegli porez (naprimer Kimi Rajkonen). Ako si iole pismen, sve ovo možeš da nadješ na netu...

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 06. oktobar 2018 17:34)

Vec ima terene na Dorcolu na koje ne placa porez, a ti bi da mu das jos!?

eto toliko

pre 5 godina

Srbija mozda nije teniska nacija , ali je sigurno jedna od najjuspjesnijih zemalja u tom sportu, Srbija ima 366 nedelja na prvom mestu i po tome je 4. svih vremena ( brojeci i wta i atp) , od toga je Novak proveo 223 nedelje kao prvi igrac sveta , a kako ovde ljudi vole da pisu kako je tenis u Srbiji samo Novak ,slobodno mozete i logicno da zakljucite kako je ostale sedmice neko drugi bio na vrhu , ne vjerujete mi , mislite da cete svojim lupetanjem nesto da promjenite ? Evo vam link :https://www.tennis365.com/tennis-top-10/top-ten-tennis-nations-weeks-spent-world-number-one/ , s time da je ovaj clanak malo stariji pa nisu stavili JJ 18 sedmica u vrhu , a jos su podelili Monikine ukupne 178 sedmice kao broj 1 na SAD kada je bila prva i onaj deo kada je igrala za nas Srbiju

ne budite licemjeri

pre 5 godina

@mike poanta ovog komentara je da postoji odredjeni broj komentatora ovde koji stalno pisu kako je tenis u Srbiji samo Novak (zna se otkud je vecina), a onda kada se recimo navede Monika kao nasa teniserka obavezno se pise da je Madjarica i na taj nacin pokusava anulirati njen rezultat koji je napravila za nas, pa dobro ako cemo brojati krvna zrnca i uzimati rezultate onda je Natasa sve postigla za nas ,ako se Monika ne broji , broji se Natasa, s time sto je Natasa trenirala kod nas i vec osvojila kao 17.godisnje dete 4. mesto 2000 na OI i presla je u Madjarsku kao "gotov proizvod" i tamo ostvarila rezultate za njih jer joj nas savez nije mogao da placa pripreme, a Monika je rodjena u Jugoslaviji , trenirala ju je Jelena Gencic itd., nije imala dodirne tacke s Madzarskom osim narodnosti

ne budite licemjeri

pre 5 godina

@Istvan a da li je onda Natasa Janic Srpkinja ? Mislim ako hocete prisvajati Monikine rezultate , onda cemo mi da uzmemo Natasinih 6 medalja koje je uzela na OI za Madjarsku i 35 sa SP

sta bi tek bilo da smo teniska zemlja

pre 5 godina

Mozda nismo teniska zemlja ali smo imali ili jos imamo Bobu ,Moniku, JJ, Ivanovic, Zimonjica i Novaka ,sve igraci br.1 na listama za razliku od nekih koji sebe nazivaju teniskom silom

realno

pre 5 godina

@joc nema veze s Srbijom osim sto je Srbin ,rodjen u Srbiji , nastupa za Srbiju , ima srpski pasos... ako on nema veze s Srbijom nemas ni ti jer sigurno ne ispunjavas barem 2 od ovih uvjeta

davež

pre 5 godina

On "smori" sa pričama o svom teškom odrastanju ,o odricanju svojih roditelja ,a bio je u Pilićevoj akakdemiji ,koja je bila jedna od najskupljih u Evropi.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Nismo ni sad teniska zemlja.
(BODIBOND, 6. oktobar 2018 17:00)

Ma kakvi. Jedino ako nam Olga Danilović malo popravi imidž. Ali sve je to možda dragi moj. Ali zato Švajcarska, e to je već teniska velesila.

Sublideri regiona

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 6. oktobar 2018 17:34)

Mo'š mislit, baš kako smo mi skijaška zemlja, imali smo Kosteliće, a prije i kasnije ništa!
(Lider regiona, 6. oktobar 2018 17:38)

Zato ste dobri u fudbalu, vaterpolu...Zar je to malo za mali hrvatski narod?
Sto se tvog nika tice hvala ti na tome. Konacno je neko drugi a ne Srbi lider regiona.

dvadeset GS-a (za sada)

pre 5 godina

Ne, naravno, nije posao Novaka Đokovića da puni moj novčanik. Ili vaš. Ili nekog tamo penzionera. Ili možda ipak jeste?
Da podsetimo (kad smo već kod penzija) da se penzije isplaćuju iz budžeta. A budžet se puni iz poreza. A Novak ne plaća porez na svoju zaradu.
Hop! Podigao sam vam pritisak! Šta on ima da plaća-porez-ovoj-državi-šta-je-njemu-država-dala-on-je-sve-sam-napravio-da-mu-nije-bilo-oca-koji-je-uzimao-pare-na-zajam-da-bi-ga-iškolovao… Izgubili ste dah. Taman. Da vam kažem: U pravu ste. Država Novaku nije dala ništa dok je bio mali. Sram je bilo. Da vas podsetim, to je bilo ono gadno, ružno, strašno vreme hiperinflacije, sankcija, bombardovanja, i svega što smo zaboravili. A posle, kada je postao neko i nešto – dobio je mnogo od ove države.
Da se setimo da je dobio na korišćenje neke tamo teniske terene kraj Save? Da razmislimo koliko je poslova za vreme DS-a uspeo da sklopi njegov otac sa tadašnjom vlašću?
Da-ali-Nole-ima-humanitarnu-organizaciju-on-je-pomogao-on-je-primer-on-je-dokaz-da-niko-nema-što-Srbin-imade-da-nije-njega-narod-bi-pod-ovom-vlašću-izludeo… Stop! Da se podsetimo da je njegov otac došao na proslavu pet godina SNS u pratnji Željka Mitrovića? Da pričamo o nekim drugim poslovima?

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ne vidim da pljuje Moniku Seles. Samo navodi cinjenicu da je nastupala za SAD (t.j uzela njihovo drzavljanstvo), sto je tacno. Ona je bila fantasticna i jako je cenim, da ne bude zabune.
(City Girl, 6. oktobar 2018 17:49)

Ne, ne navodi samo činjenicu da je Monika uzela državljanstvo SAD. Čitaj između redova. Ima tu još nečega sigurno...Možda je on uzeo državljanstvo Monaka, ali to drži u tajnosti. Postoji ta mogućnost, zar ne?

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Sada ce fedboovi92 da poduce Novaka sta je tenis
(milica, 06. oktobar 2018 17:28)

Šta je to "fedboovi"? Neka nova reč kod vas u Hrvatskoj?

Donekle poznavaoc tenisa

pre 5 godina

Mnogi nisu ima li priliku da znaj uopšte o ovom sportu a jedni Englezi,Nemci i Francuzi jesu sve do pojave Novaka uopšte tenisa na kanalima. O Moniki i Bobi se znalo po radiju tad. Al malo koga je to interesovalo u Yugi kao sad što je u Srbiji zbog Đokovića.

Sinisa

pre 5 godina

Zahvaljujuci Novaku je Srbija teniska zemlja,ako se to moze reci.Kad ode u penziju,Srbije u tenisu nece biti ni na mapi,ako pricamo o nekim boljim rezultatima.

mike

pre 5 godina

@ne budite licemjeri
Natasa Janic je Srpkinja rodjena u Backoj Palanci, a Monika je Madjarica iz Novog Sada. Natasa je sama odlucila da nastupa za Madjarsku, a koja je poenta vaseg komentara?

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Ne razumem, kojim povodom je održao konferenciju za štampu, gde, kada...?
(Vozniak, 06. oktobar 2018 18:09)

Nema povoda. To je samo - reklamiranje u Šangaju.

Istvan

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.
(Maya, 06. oktobar 2018 16:31)

Lepo je znati da je Novosađanka.
(Mirko, 6. oktobar 2018 16:58)

... i Madjarica.

Joc@

pre 5 godina

@Milasin
Deca su mu Francuzi, zivi u Monaku, ne placa porez Srbiji, dakle on sa Srbijom nema nikakve veze. Nije izjavio da je Monacanin, ali jeste da je Jugosloven i da su za njega Srbi i Hrvati isto.

KingRoger

pre 5 godina

Evo ti link (pod uslovom da znaš engleski) 
https://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2866094/Roger-Federer-family-6-5million-GLASS-mansion-Swiss-tax-haven-banks-Lake-Zurich.html 

Federer nije otisao iz Švajcarske jer je kanton u koji se preselio poreski raj u koji inače drugi sportisti dolaze da bi izbegli porez (naprimer Kimi Rajkonen). Ako si iole pismen, sve ovo možeš da nadješ na netu...
(površni poznavalac, 06. oktobar 2018 18:40)

Aaaa ipak slepo verujete Britanskoj štampi?

20 GS-a (za sada)

pre 5 godina

Nole, "Super Srbin" ne živi u Srbiji. I ne plaća porez na ono što zaradi u teniskom svetu svojoj otadžbini.
Da se razumemo: njegova porodica vodi poslove u Srbiji. I zapošljava određeni (čak veliki) broj radnika i za to plaća porez. Ali "Super Srbin" je žitelj Monaka.
Pa-šta-i-treba-da-ih-čuva-u-Monaku-zar-treba-ovi-neoliberalni-naprednjački-lihvari-da-njegovim-parama-putuju-po-svetu, opet krećete vi.
Naravno, moj odgovor je – ne. Ali, nemojte da zaboravite da su isti ti „neoliberalni naprednjački lihvari“ doveli Novaka Đokovića do svojih partnera u Er Srbiji i da je prvi avion flote „kršten“ po njemu. Hajde sad da postavimo pitanje: da li je to bilo onako, sportski, za „dž“, ili je (po neoliberalnom, korporativnom, globalističkom modelu) „kanula neka kinta“? I još jednom da vas podsetim: nemojte zaboraviti da je na proslavu pete godišnjice SNS Noletov otac došao u pratnji Željka Mitrovića. Kog svako mora da „podseti“ da porez mora da se plati.

Milasin

pre 5 godina

@milasin nije,jer zagar nije hr prezime vec slovensko
(nole, 6. oktobar 2018 21:43)

Ma znas sta...mozda je devojacko prezime Noletove majke Zagarevic? Sta kazes...ne bi bilo lose? Daj da popricamo s njom, mozda bi pristala? To sto ona misli da je Hrvatica...ma ko te pita. Mi znamo bolje sta je ona...Hrvatica ne sme biti ni po koju cenu?

Vremeplov

pre 5 godina

@Pokondirana tikvica bio je Boban više nego dobar za našu Yugu i u parovima takođe. Ostali velikani u tenisu. Odrastao sam u Bg tad je bio radio dostupan kao televizor koji se pojavio početkom 60-tih godina. Ne sećam se da je bio u šemi da se pratio atp turniri ovde kao sad a za Dejvis Kup da prenosili su. Tako da to je to što nas tiče. Inače u svetu jee više bilo ispraćeno nego kod nas. Prosto ondande je krenulo sve.

toliko

pre 5 godina

@milasin a ko kaze da ona to misli? To sto ste joj vasi novinari iz lijepe , nadjenuli to , a niko je nije ni pitao, to je ipak odraz vasih kompleksa

JPR24

pre 5 godina

Ovi sto brbljaju o porezu bi mogli malo da se edukuju. Porez se placa tamo gde se zaradi ! Uzmite na primer francuze koji zive blizu Nemacke i Belgije, tamo rade zato sto su bolje placeni, a i dalje zive u Francuskoj, porez ne placaju u Francuskoj vec u Belgiji ili Nemackoj, tamo gde i zarade !

To je neko moje mišljenje

pre 5 godina

Ako ćemo gledamo istoriju zna se koje popularisao ovaj prvi sport. Neki su bili savremenici isto pričam o nama kao Jugoslavija ima li smo mnogo plejadi tenisera i teniserki koji su mora li preko kako bi uspeli u svojim karijeri. Naravno bilo je praćenje putem radija i tv u boji početkom 80 tih godina al'nije bio tolko zastupljen kao što je slučaj sad. Dejvis Kup se sećam u Pioniru protiv Francuske se prenosilo al'atp turnir vrlo retko.

Srba Šajkačić

pre 5 godina

Košarka i odbojka? Misliš fudbal? A ako ćemo pravo, vaterpolo ima više uspeha od odbojke, a ne idu nam ti individualni sportovi kao snuker, atletika, formula, surfovanje, šah ili biciklizam.

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 06. oktobar 2018 17:34)

Vec ima terene na Dorcolu na koje ne placa porez, a ti bi da mu das jos!?

Joc@

pre 5 godina

@Milasin
Deca su mu Francuzi, zivi u Monaku, ne placa porez Srbiji, dakle on sa Srbijom nema nikakve veze. Nije izjavio da je Monacanin, ali jeste da je Jugosloven i da su za njega Srbi i Hrvati isto.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ne vidim da pljuje Moniku Seles. Samo navodi cinjenicu da je nastupala za SAD (t.j uzela njihovo drzavljanstvo), sto je tacno. Ona je bila fantasticna i jako je cenim, da ne bude zabune.
(City Girl, 6. oktobar 2018 17:49)

Ne, ne navodi samo činjenicu da je Monika uzela državljanstvo SAD. Čitaj između redova. Ima tu još nečega sigurno...Možda je on uzeo državljanstvo Monaka, ali to drži u tajnosti. Postoji ta mogućnost, zar ne?

Istvan

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.
(Maya, 06. oktobar 2018 16:31)

Lepo je znati da je Novosađanka.
(Mirko, 6. oktobar 2018 16:58)

... i Madjarica.

dvadeset GS-a (za sada)

pre 5 godina

Ne, naravno, nije posao Novaka Đokovića da puni moj novčanik. Ili vaš. Ili nekog tamo penzionera. Ili možda ipak jeste?
Da podsetimo (kad smo već kod penzija) da se penzije isplaćuju iz budžeta. A budžet se puni iz poreza. A Novak ne plaća porez na svoju zaradu.
Hop! Podigao sam vam pritisak! Šta on ima da plaća-porez-ovoj-državi-šta-je-njemu-država-dala-on-je-sve-sam-napravio-da-mu-nije-bilo-oca-koji-je-uzimao-pare-na-zajam-da-bi-ga-iškolovao… Izgubili ste dah. Taman. Da vam kažem: U pravu ste. Država Novaku nije dala ništa dok je bio mali. Sram je bilo. Da vas podsetim, to je bilo ono gadno, ružno, strašno vreme hiperinflacije, sankcija, bombardovanja, i svega što smo zaboravili. A posle, kada je postao neko i nešto – dobio je mnogo od ove države.
Da se setimo da je dobio na korišćenje neke tamo teniske terene kraj Save? Da razmislimo koliko je poslova za vreme DS-a uspeo da sklopi njegov otac sa tadašnjom vlašću?
Da-ali-Nole-ima-humanitarnu-organizaciju-on-je-pomogao-on-je-primer-on-je-dokaz-da-niko-nema-što-Srbin-imade-da-nije-njega-narod-bi-pod-ovom-vlašću-izludeo… Stop! Da se podsetimo da je njegov otac došao na proslavu pet godina SNS u pratnji Željka Mitrovića? Da pričamo o nekim drugim poslovima?

O.T.A.N.

pre 5 godina

Nismo ni sad teniska zemlja.
(BODIBOND, 6. oktobar 2018 17:00)

Ma kakvi. Jedino ako nam Olga Danilović malo popravi imidž. Ali sve je to možda dragi moj. Ali zato Švajcarska, e to je već teniska velesila.

KingRoger

pre 5 godina

Evo ti link (pod uslovom da znaš engleski) 
https://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2866094/Roger-Federer-family-6-5million-GLASS-mansion-Swiss-tax-haven-banks-Lake-Zurich.html 

Federer nije otisao iz Švajcarske jer je kanton u koji se preselio poreski raj u koji inače drugi sportisti dolaze da bi izbegli porez (naprimer Kimi Rajkonen). Ako si iole pismen, sve ovo možeš da nadješ na netu...
(površni poznavalac, 06. oktobar 2018 18:40)

Aaaa ipak slepo verujete Britanskoj štampi?

davež

pre 5 godina

On "smori" sa pričama o svom teškom odrastanju ,o odricanju svojih roditelja ,a bio je u Pilićevoj akakdemiji ,koja je bila jedna od najskupljih u Evropi.

Donekle poznavaoc tenisa

pre 5 godina

Mnogi nisu ima li priliku da znaj uopšte o ovom sportu a jedni Englezi,Nemci i Francuzi jesu sve do pojave Novaka uopšte tenisa na kanalima. O Moniki i Bobi se znalo po radiju tad. Al malo koga je to interesovalo u Yugi kao sad što je u Srbiji zbog Đokovića.

Felix

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 06. oktobar 2018 16:29)

Šta je to 'licimur'? Ta reč ne postoji u našem jeziku.

Milasin

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 6. oktobar 2018 16:29)

Nole nastupa za sebe. U Dejvis kupu, ako igra, igra za Srbiju. Kad je to nastupao za Monako? Ajde objasni nam to malo, vidim da si insajder...

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Ne razumem, kojim povodom je održao konferenciju za štampu, gde, kada...?
(Vozniak, 06. oktobar 2018 18:09)

Nema povoda. To je samo - reklamiranje u Šangaju.

Fed club Belgrade

pre 5 godina

Sada ce fedboovi92 da poduce Novaka sta je tenis
(milica, 06. oktobar 2018 17:28)

Šta je to "fedboovi"? Neka nova reč kod vas u Hrvatskoj?

Sinisa

pre 5 godina

Zahvaljujuci Novaku je Srbija teniska zemlja,ako se to moze reci.Kad ode u penziju,Srbije u tenisu nece biti ni na mapi,ako pricamo o nekim boljim rezultatima.

mike

pre 5 godina

@ne budite licemjeri
Natasa Janic je Srpkinja rodjena u Backoj Palanci, a Monika je Madjarica iz Novog Sada. Natasa je sama odlucila da nastupa za Madjarsku, a koja je poenta vaseg komentara?

20 GS-a (za sada)

pre 5 godina

Nole, "Super Srbin" ne živi u Srbiji. I ne plaća porez na ono što zaradi u teniskom svetu svojoj otadžbini.
Da se razumemo: njegova porodica vodi poslove u Srbiji. I zapošljava određeni (čak veliki) broj radnika i za to plaća porez. Ali "Super Srbin" je žitelj Monaka.
Pa-šta-i-treba-da-ih-čuva-u-Monaku-zar-treba-ovi-neoliberalni-naprednjački-lihvari-da-njegovim-parama-putuju-po-svetu, opet krećete vi.
Naravno, moj odgovor je – ne. Ali, nemojte da zaboravite da su isti ti „neoliberalni naprednjački lihvari“ doveli Novaka Đokovića do svojih partnera u Er Srbiji i da je prvi avion flote „kršten“ po njemu. Hajde sad da postavimo pitanje: da li je to bilo onako, sportski, za „dž“, ili je (po neoliberalnom, korporativnom, globalističkom modelu) „kanula neka kinta“? I još jednom da vas podsetim: nemojte zaboraviti da je na proslavu pete godišnjice SNS Noletov otac došao u pratnji Željka Mitrovića. Kog svako mora da „podseti“ da porez mora da se plati.

Debeli Boba

pre 5 godina

Bio sam dete kada je Monika dominirala.Ona je bila nešto poput Djokovica.Borac sa nenormalnom željom za uspehom.Gledao sam meč kada je ubo u ledja onaj Nemac.Sto se toče Zivojinovica,on je vise voleo život,kafane i žene.Gledao sam deo snimka meca Zivojinovic-Mekinro,kada počinje Mekinro svađu sa sudijom a Boba ode na klupu da jede sendvič,hahahahah
(it’s my life, 6. oktobar 2018 16:25)

Zivojinovic nije bio u stanju 3-4 loptice da sastavi a da ih ne posalje u aut ili u mrezu. Meni je bilo mucno njega gledati. Dobro je servirao...to je sve. Smesno je izgledao vec tada...onako debeljuskast. Videlo se vec tada u kom pravcu ce se "razvijati".

it’s my life

pre 5 godina

Bio sam dete kada je Monika dominirala.Ona je bila nešto poput Djokovica.Borac sa nenormalnom željom za uspehom.Gledao sam meč kada je ubo u ledja onaj Nemac.Sto se toče Zivojinovica,on je vise voleo život,kafane i žene.Gledao sam deo snimka meca Zivojinovic-Mekinro,kada počinje Mekinro svađu sa sudijom a Boba ode na klupu da jede sendvič,hahahahah

Milasin

pre 5 godina

@milasin nije,jer zagar nije hr prezime vec slovensko
(nole, 6. oktobar 2018 21:43)

Ma znas sta...mozda je devojacko prezime Noletove majke Zagarevic? Sta kazes...ne bi bilo lose? Daj da popricamo s njom, mozda bi pristala? To sto ona misli da je Hrvatica...ma ko te pita. Mi znamo bolje sta je ona...Hrvatica ne sme biti ni po koju cenu?

spartakus

pre 5 godina

Osamdesetih godina samo iz Vojvodine nas 40 tak trenera je izaslo u inostransvo. Znam puno njih iz Spartaka, Palica, Backe Topole, Novog Sada. Nismo bili dobro placeni i svi smo otisli i inostranstvo. Nedostatak kvalitetnih trenera i nizak zivotni standard je najveci problem. Jedno ime neznaci da smo teniska nacija.

Milasin

pre 5 godina

@Milasin
Deca su mu Francuzi, zivi u Monaku, ne placa porez Srbiji, dakle on sa Srbijom nema nikakve veze. Nije izjavio da je Monacanin, ali jeste da je Jugosloven i da su za njega Srbi i Hrvati isto.
(Joc@, 6. oktobar 2018 19:14)

Znas li zaista sve to sto tvrdis? Deca su mu Francuzi kazes? Odakle ti to? Zasto bi Srbiji placao porez? Cime je to Srbija njega zaduzila? Da li je on Srbiji nesto duzan samo zbog toga jer se je u njoj rodio? A sto se Srba i Hrvata tice...sta drugo da izjavi? Pa majka mu je Hrvatica?! Treba li se Nole majke odreci da bi ti bio srecan?

City Girl

pre 5 godina

@ Licimur - Ne vidim da pljuje Moniku Seles. Samo navodi cinjenicu da je nastupala za SAD (t.j uzela njihovo drzavljanstvo), sto je tacno. Ona je bila fantasticna i jako je cenim, da ne bude zabune.

South Park

pre 5 godina

Jednom sam gledao kako neko prica kako mu se Jelena Gencic zalila da mora da tera Novaka da slusa klasicnu muziku jer je videla kuda vodi turbo folk i koliko unistava mozak.Vidite dokle je sezalo usmeravanje jednog klinca da ide pravim putem.

Lider regiona

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 6. oktobar 2018 17:34)

Mo'š mislit, baš kako smo mi skijaška zemlja, imali smo Kosteliće, a prije i kasnije ništa!

ns rebel

pre 5 godina

Monika Seles je najbolja teniserka svih vremena, a da je onaj fašista nije ubo to bi dokazala sa ko zna koliko trofeja. Da 19 je osvojila 8 GS a igrala je u eri Navratilove i Grafove. Ne počinje tenis sa Novakom.. . samo toliko

Maya

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.

površni poznavalac

pre 5 godina

@KingRoger

Evo ti link (pod uslovom da znaš engleski)
https://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2866094/Roger-Federer-family-6-5million-GLASS-mansion-Swiss-tax-haven-banks-Lake-Zurich.html

Federer nije otisao iz Švajcarske jer je kanton u koji se preselio poreski raj u koji inače drugi sportisti dolaze da bi izbegli porez (naprimer Kimi Rajkonen). Ako si iole pismen, sve ovo možeš da nadješ na netu...

To je neko moje mišljenje

pre 5 godina

Ako ćemo gledamo istoriju zna se koje popularisao ovaj prvi sport. Neki su bili savremenici isto pričam o nama kao Jugoslavija ima li smo mnogo plejadi tenisera i teniserki koji su mora li preko kako bi uspeli u svojim karijeri. Naravno bilo je praćenje putem radija i tv u boji početkom 80 tih godina al'nije bio tolko zastupljen kao što je slučaj sad. Dejvis Kup se sećam u Pioniru protiv Francuske se prenosilo al'atp turnir vrlo retko.

Nije tenis u Srbiji samo Novak...

pre 5 godina

Za sve vas koji ocito ili provocirate ili nemate pojma da Srbija nije teniska sila (mozda i nije po ulaganju, ali po uspjesima sigurno je medju najboljima) i pisete vec opce poznate lazi da je srpski tenis samo Novak (ocito ne znate ko je Monika, Ziki, JJ ,Ana..) evo vam jedan jako zanimljiv clanak koji rangira 25 najuspjesnijih nacija u open eri : https://bleacherreport.com/articles/1904339-ranking-the-most-successful-countries-in-tennis-during-the-open-era#slide0 , pa lepo pogledajte gde je Srbija, a mozda nesto i naucite o drugim zemljama

Vremeplov

pre 5 godina

@Pokondirana tikvica bio je Boban više nego dobar za našu Yugu i u parovima takođe. Ostali velikani u tenisu. Odrastao sam u Bg tad je bio radio dostupan kao televizor koji se pojavio početkom 60-tih godina. Ne sećam se da je bio u šemi da se pratio atp turniri ovde kao sad a za Dejvis Kup da prenosili su. Tako da to je to što nas tiče. Inače u svetu jee više bilo ispraćeno nego kod nas. Prosto ondande je krenulo sve.

Sublideri regiona

pre 5 godina

Nismo teniska zemlja, ali mozemo da budemo ako Novak napravi teniski centar u Srbiji gde ce se razvijati mladi talenti.
(Kvante, 6. oktobar 2018 17:34)

Mo'š mislit, baš kako smo mi skijaška zemlja, imali smo Kosteliće, a prije i kasnije ništa!
(Lider regiona, 6. oktobar 2018 17:38)

Zato ste dobri u fudbalu, vaterpolu...Zar je to malo za mali hrvatski narod?
Sto se tvog nika tice hvala ti na tome. Konacno je neko drugi a ne Srbi lider regiona.

toliko

pre 5 godina

@milasin a ko kaze da ona to misli? To sto ste joj vasi novinari iz lijepe , nadjenuli to , a niko je nije ni pitao, to je ipak odraz vasih kompleksa

Mirko

pre 5 godina

Rezultati Novosadjanke Monike Seles koje je ostvarila nastupajuci za Jugoslaviju su za anale. 8 osvojenih gren slem titula sa 19 godina uz neprikosnovenu prvu poziciju na WTA listi.
(Maya, 06. oktobar 2018 16:31)

Lepo je znati da je Novosađanka.

eto toliko

pre 5 godina

Srbija mozda nije teniska nacija , ali je sigurno jedna od najjuspjesnijih zemalja u tom sportu, Srbija ima 366 nedelja na prvom mestu i po tome je 4. svih vremena ( brojeci i wta i atp) , od toga je Novak proveo 223 nedelje kao prvi igrac sveta , a kako ovde ljudi vole da pisu kako je tenis u Srbiji samo Novak ,slobodno mozete i logicno da zakljucite kako je ostale sedmice neko drugi bio na vrhu , ne vjerujete mi , mislite da cete svojim lupetanjem nesto da promjenite ? Evo vam link :https://www.tennis365.com/tennis-top-10/top-ten-tennis-nations-weeks-spent-world-number-one/ , s time da je ovaj clanak malo stariji pa nisu stavili JJ 18 sedmica u vrhu , a jos su podelili Monikine ukupne 178 sedmice kao broj 1 na SAD kada je bila prva i onaj deo kada je igrala za nas Srbiju

Miroslav

pre 5 godina

Pljuje Moniku Seles, a on nastupa za Monako...
(licimur, 06. oktobar 2018 16:29)
----------------------------------------------------------------
To je u oku posmatrača. ja u ovom tekstu nisam video da pljuje bilo koga, pa ni Moniku Seleš. Iznosi činjenicu da je u toku njegovog odrastanja bilo malo tenisera sa ovih prostora.

realno

pre 5 godina

@joc nema veze s Srbijom osim sto je Srbin ,rodjen u Srbiji , nastupa za Srbiju , ima srpski pasos... ako on nema veze s Srbijom nemas ni ti jer sigurno ne ispunjavas barem 2 od ovih uvjeta

Lightman

pre 5 godina

Mi smo zemlja "trolova" i "hejtera". Imamo ih više nego sportista i u tome smo apsolutni prvaci sveta.

Opše nezadovoljstvo svojim propalim i beznačajnim životima iskaljujeu ovde omalovažavajući tuđ mukotrpni rad, zalaganje i odricanje.

JPR24

pre 5 godina

Ovi sto brbljaju o porezu bi mogli malo da se edukuju. Porez se placa tamo gde se zaradi ! Uzmite na primer francuze koji zive blizu Nemacke i Belgije, tamo rade zato sto su bolje placeni, a i dalje zive u Francuskoj, porez ne placaju u Francuskoj vec u Belgiji ili Nemackoj, tamo gde i zarade !

sta bi tek bilo da smo teniska zemlja

pre 5 godina

Mozda nismo teniska zemlja ali smo imali ili jos imamo Bobu ,Moniku, JJ, Ivanovic, Zimonjica i Novaka ,sve igraci br.1 na listama za razliku od nekih koji sebe nazivaju teniskom silom

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Mnogi nisu ima li priliku da znaj uopšte o ovom sportu a jedni Englezi,Nemci i Francuzi jesu sve do pojave Novaka uopšte tenisa na kanalima. O Moniki i Bobi se znalo po radiju tad. Al malo koga je to interesovalo u Yugi kao sad što je u Srbiji zbog Đokovića.
(Donekle poznavaoc tenisa, 06. oktobar 2018 17:27)
Boba je igrao u drugoj polovini osamdesetih i veruj mi da nas je zakucavao za televizor. Ne znam gde si ti odrastao,ali u Yu se pratila i dejvis kup reprezentacija.Inace malo ko zna da je Boba bio jedno vreme i prvi na ATP listi parova.

ne budite licemjeri

pre 5 godina

@Istvan a da li je onda Natasa Janic Srpkinja ? Mislim ako hocete prisvajati Monikine rezultate , onda cemo mi da uzmemo Natasinih 6 medalja koje je uzela na OI za Madjarsku i 35 sa SP

ovo je vec izlizano

pre 5 godina

@joc hahhah jel nastupa za Srbiju ? Da, jel tu rodjen ? Je , jel placa taj famozni porez kroz restorane i ostalo u Srbiji ? Placa , jel ima srpski pasos ? Ima - a bitno da nema veze s Srbijom aahhaha ok , a sto cemo s onim ljudima koji zive u Srbiji i ne placaju nista ,ni porez , ni rezije, rade na crno, zaposljavaju druge na crno, ne placaju im doprinose , maltretiraju normalan svet... Jel oni imaju veze s Srbijom , posto pridonose Srbiji daleko manje od Novaka a rade daleko vecu stetu od njega , premda on ne zivi ovde

ne budite licemjeri

pre 5 godina

@mike poanta ovog komentara je da postoji odredjeni broj komentatora ovde koji stalno pisu kako je tenis u Srbiji samo Novak (zna se otkud je vecina), a onda kada se recimo navede Monika kao nasa teniserka obavezno se pise da je Madjarica i na taj nacin pokusava anulirati njen rezultat koji je napravila za nas, pa dobro ako cemo brojati krvna zrnca i uzimati rezultate onda je Natasa sve postigla za nas ,ako se Monika ne broji , broji se Natasa, s time sto je Natasa trenirala kod nas i vec osvojila kao 17.godisnje dete 4. mesto 2000 na OI i presla je u Madjarsku kao "gotov proizvod" i tamo ostvarila rezultate za njih jer joj nas savez nije mogao da placa pripreme, a Monika je rodjena u Jugoslaviji , trenirala ju je Jelena Gencic itd., nije imala dodirne tacke s Madzarskom osim narodnosti