Tenis 62

Nedelja, 08.05.2016.

08:33

Novak: Ne smem da ponovim greške iz finiša meča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković svestan je grešaka u finišu meča sa Keijem Nišikorijem i zna da ne sme da ih ponovi.

Novak: Ne smem da ponovim greške iz finiša meèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

?

pre 8 godina

@piter
Endi je na 5-4 izgubio brejk od Nadala u drugom setu polufinala i nije kmecao nego nazalost pobedio. Tako da ti ta teorija pada u vodu. Medjutim, mentalna nula je onaj ko pravi dve duple servis greske na mec lopti i pobedio je samo zato sto je na drugoj strani takodje bio mentalni slabic.

teča rasa

pre 8 godina

(?, 08. maj 2016 14:13)

Мрзитељу, па ти и даље кмечиш из те твоје рупице? Ајде прстић у уста и цуцлај!

?

pre 8 godina

@S:-)Mile
Postoji, kad si najbolji a svi te vole? Zasto bi iko normalan zeleo da ga svi mrze? To je osobina umno bolesnih i iskompleksiranih ljudi.

Zabava za sirotinju

pre 8 godina

Zna li neko kolika je nagrada za osvajaca turnira?Sumnjam da je ispod 1-1,5mil.e.Ja sam jednom prilikom uzeo digitron u ruke i izracunao da cu,teoretski naravno,do kraja svog radnog veka ako budem docekao penziju,"zaraditi" negde oko 200000e.Prema tome,svi vi koji ste u ekstazi dok pratite ove udarace loptice,mozete doci do slicne matematike kao i ja.Ali nema veze,vazno je da je Nole najbolji teniser svih vremena pa makar gledali prenos meca uz kacamak i solju obranog mleka.

Nolko

pre 8 godina

Jeste on najbolji i pobedice danas lagano a da li ce pobediti i protiv publike posto je ocigledno sve zivcaniji i jasno se vidi koliko ih mrzi(okej ima i zasto).
Tako da veceras PSIHA VS MAREJ

srb.bg.

pre 8 godina

Nole nas ponosno nosi na grudima pravoslavni krst za razliku od onih koji su izdali svoju veru i predali se sektama. Kao sto su Jehovini svedoci. Narode cuvajte se sektasa opasni su!

piter

pre 8 godina

čovek na 5:4 i 40:0 kiksne i odvede set u taj brejk. i? pa kao da se ništa nije desilo, skoncetrisao je se i počistio keia. e sad zamislite da je recimo endi napravio takav propust! em što bi odmah počeo da kmeči, em što bi izgubio u taj brejku, a kakav je labilan posle bi izgubio i treći set. novak je mentalno čvrst kao granit!

Che

pre 8 godina

Umesto 500 vesti o tenisu, mogli ste da pokrijete jos jednu neverovatnu MotoGP trku u Lemanu, gde je pobedio Lorenco, Doktor jos jednom pokazao kako se sa sedmog mesta dolazi na drugo, uz istorijsko preticanje Markeza i Dovicioza, koji su kasnije maltene u istom momentu, na istom mestu popadali kao pokoseni sa motora.

Mix

pre 8 godina

Najgore od svega je sto ja vise,gledajuci Noletove meceve nemam nikakvu neizvesnost,ko god da je sa druge strane i ne skace mi pritisak,jer samo cekam koju od milion varijanti ce da iskoristi da zavrsi mec.A to nije dobro za onog ko navija,treba mi malo vise uzbudjenja.

?

pre 8 godina

Nikada on nece biti covek i nikada niko nece navijati za njega. Pokusava da ponizi protivnika ali ne vredi mu nista kad ga publika onoliko mrzi, nadam se da ce danas dobiti najvise zvizduka u karijeri zbog onakvog bezobraznog ponasanja juce.

anica

pre 8 godina

Napred Nole!!
Samo fokus veceras, padovi se desavaju i ti si od krvi i mesa. Meni je i dalje fascinantno kako udari onaj skraceni forhend, dijagonalicu. Iz zgloba. Volim tvoj tenis jer je raznolik.
Generalno dobar si mec odigrao, iako su uslovi bili malo zeznuti.
Srecno!

zovem se Joe

pre 8 godina

Ne smeš Novače da ponoviš grešku sa početka meča a to je isuviše pasivna igra. Čemu otvarati prostor protivniku? Pa nije Nišikori jači sa osn. linije od tebe. Kada se igra 2m iza linije normalno je da će protivnik napadati ako je dobar u razmenama kao Kei a pogotovo kao Marej, pa eto belaja.
Zato danas Novak mora da promeni pristup, da stoji bliže liniji i da češće ulazi u polje. Marej mora biti konstantno pritiskan i od početka mu treba razbiti koncepciju igre. Ako se igra povučeno kao protiv Japanca biće opet problema.

filippo

pre 8 godina

Ne razumem da se toliko nervira oko stvari kao što su vetar i vlažnost.. Ajde udri to ionako si najbolji, zasto sam sebi stvaras tenziju. Nisu organizatori navukli krov jer su sabani i publika je nedorasla i bla bla to je sve nesto sto treba da bude zabavno, kao vidi mucenici sta ce jos pokusati kad mi ne mogu nista. Uostalom, tako i mi navijamo kad je kod nas neko klanje oko rezultata. Samaraj tog Britiša danas pa da se pije neko pivo. poz

nikola

pre 8 godina

Nole nista ti nisi gresio vec prosto Nishikori je igrac koji se ne predaje,jak u razmenama.Nekad mec krene u takvom pravcu ali vazno je da ti ne padas psihicki, to vreme je za tebe davno proslo.

danix

pre 8 godina

Obrati paznju jer Endi to ne prasta,u formi je ociglednoj. Ne verujem da ces opet imati srece kao sa japancem da ce ti protivnik biti tako los.

poznavalac

pre 8 godina

Greske su sastavni deo svakog sporta,nekad ih bude vise nekad manje ali na kraju se vrednuje samo rezultat.Unesreceni ce uvek mastati o tome da je bio ovaj a ne onaj,da je bilo ono a ne ovo vreme...itd,spisak zelja je veliki.
Samo se ti nama potpisuj na kameru i salji pozdrave i deluj edukativno narocito prema onim losim djacima koji na svaka dva keca uspeju i neku poklonjenu dvojku da dobiju.Metodologijom ucenja kroz igru i sport najbolje se sticu znanja narocito za osobe nizeg intelektualnog razvoja.

milos

pre 8 godina

da li neko zna šta je novak vikao u kameru na kraju i šta mu je pravilo probleme sa tribina, razlog ljutitih pogleda - nisam primetio da je bilo nekorektnog navijanja?

Tomy

pre 8 godina

Prognoza za finalni meč: Đoković - Marej 3:0 (6:0, 6:0, 6:0). Očekujem dakle neizvestan duel u tri seta.
(Nicky boy, 08. maj 2016 08:45)


Čovek mislio na RG,čemu minusi?

sladjan

pre 8 godina

Navijao sam za Noleta, mada sam uvek pratio onako umereno, valjda zato sto imam posao i zivot sa strane. Primetio sam da zbog preterivanja u medijima, zbog ovog ludila oko Noleta u Srbiji, zbog vasih pateticnih komentara punih preuvelicavanja... poceo da navijam protiv njega. Mislim da je dosta bilo ovog ludila, i da je vreme da se malo spustite na zemlju, da ozdravite kao nacija

Tvrtko

pre 8 godina

@ 11111222

Prvo, hrabro od tebe što kao nick koristiš svoje ocene u školi i deliš genijalne misli sa nama. Ujedno prekor tvojoj učiteljici što te nije naučila da na početku rečenice ide veliko slovo, kao i da se Japanac piše velikim slovom.

miki

pre 8 godina

Nema potrebe da Nole preskace Rim kao sto neki misle,svakako ce imati nedelju dana odmora do RG a uz ovih mesec dana sto je imao do Madrida,to je sasvim dovoljno,ujedno da jos podigne samopouzdanje i unese dodatni strah kod rivala

Predo

pre 8 godina

Prvo sam imao osećaj da želi da zamori Nišikorija, a onda sam video da več razmišlja o finalu i da se zato nervira što mu neke stvari ne idu, jer Endi igra jako dobro. On može da izgubi od Keia, ali Kei nije bitan rival. Što se tiče onog neplaniranog cirkusa u devetom gemu drugog seta, sve je posledica one neozbiljnosti na nivou rekreativca pri 40:0. Svima se dešava, ali njemu ne bi trebalo, kada misliš da je gotovo i odigraš neozbiljno. Ono je kao kad promašiš prazan gol sa 1 metra u fudbalu. I normalno da mora ostaviti posledice. Pomislio sam čak da ode drugi set. Međutim, skor 10:2 u tajbrejkovima ove godine govori sam za sebe.
Da, utisak nedelje jesu skupljačice, ali i španska publika, koja više nije protiv Novaka čak i kada onako gestikulira. Nadal je ispao i sad im je gotovo svejedno ko će uzeti titulu.

rafael nadal

pre 8 godina

Nadam se dobrom mecu danas..samo da se murray ne probudi na krivu nogu ,jer onda ce bit klasikau dva seta za noleta..
nista neocekivano jucer,madridska zemlja nikad nije odgovarala nadalu,odigrao kriminalno na vaznim poenima i jos ako dodamo da se murray jako dize u formi pred roland garros,a ovaj turnir mu odgovara,dokazao je to prosle god kad je odigrao fantasticno ,onda je jasno da je jucerasnji rasplet ocekivan,barem s moje strane..nadal ce bit daleko opasniji na nizoj nadmorskoj visini u rimu i parizu(oni koji znaju o cemu pricam,razumjet ce )
Nole me zanima danas ,kako e odigrati ,ako murray bude pravi,a trebao bi..
imam osjecaj da nas ceka zaista fantastican mec ,puno neizvjesne borbe,murray bi mogao zaprijetiti,iako on mentalno dosta zaostaje za noletom,ponekad pocne previse gestikulirati,svadjati se sam sa sobom,a to onda ne bude dobro..
u iscekivanju sam meca,ocekujem pobjedu noleta nakon velike borbe..
a jos vise iscekujem roland garros,nikako da krene ,vec nakon australian opena postalo je jasno da je ovo povijesna godina kad je tenis u pitanju ,jer nole ima priliku napraviti nezamislivo...a svi mi koji znamo tenis u dusu,svjesni smo o cemu se tu zapravo radi..
ja sam naravno veliki navijac nadala,oduvijek bio i nadam se da ce bar jos malo uspjeti podici igru u rimu i parizu,jer su uvjeti za igru tamo laksi za njega..
pa da se ravnopravno bori za titulu s noletom i murrayom,eventualno wawrinkom,premda ne vjerujem..

Lik

pre 8 godina

Ja bih Rim preskocio ali znajuci Novaka to se ne moze desiti. Srecno Nole, pozdrav iz Podgorice svim komentatorima na b92.
(Neci, 8. maj 2016 08:42)

Mora i Rim da bi ostao u spidu pred RG, fino naštelovan.

Mika

pre 8 godina

Realno, Nisikori je opet bio umoran od prethodnih meceva i on nema snage za nekoliko jakih meceva zaredom. Djole se cuvao za finale a mogao je da ga oduva bez problema.

Kobi na slobodi

pre 8 godina

Dok sam čitao tekst iz Novakovoh reči je moglo da se protumači da je on u stvari 6. na svetu, a ne prvi. Ali nema veze, u finalu će svi videti ko je no.1.

Škot je po meni favorit

pre 8 godina

Jel se samo meni čini ili i vi delite moke mišljenje, da se naš Nolo malo udebljao.
P.S. kada god vidim Vajdu u boxu, meni se u stomaku nešto prevrće.

VUK

pre 8 godina

hvala Bogu da ovo nije umetničko klizanje. Da se buduje umetnički dojam. Postoje u tenisu pravila koja su ista za sve takmičare. Ko kako igra i kakva mu je taktika i repertoar udaraca njegova stvar. Mene samo interesuje da igrač za koga navijam pobeđuje. Kakvom igrom? Pobedničkom!

Neci

pre 8 godina

Po mom misljenju bolje sto se produzilo za 20ak min mislim da mu je taj brejk dodatno podigao samopouzdanje jer realno ove nedjelje nije imao nijedan krizni momenat. Iskreno vise volim da prije finala izgubi jedan set jer znam da ce bit 2:0 za njega u finalu. Uglavnom sjajna nedjelja u Madridu za Novaka kao sto smo mogli da ocekujemo. Ja bih Rim preskocio ali znajuci Novaka to se ne moze desiti. Srecno Nole, pozdrav iz Podgorice svim komentatorima na b92.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Zaista, Novak je ovaj put napravio greške koje su bile neverovatne za njegov stil igre i mentalni sklop. Ne znam da li je ikada ranije, pri ovakvom rezultatu, i onakvom "ziceru", kojim je trebao da završi meč, napravio sličnu grešku. U svakom slučaju POBEDIO JE BOLJI a to je i ovaj put bio naš Novak Djoković.

maximilijan

pre 8 godina

Zaista, Novak je ovaj put napravio greške koje su bile neverovatne za njegov stil igre i mentalni sklop. Ne znam da li je ikada ranije, pri ovakvom rezultatu, i onakvom "ziceru", kojim je trebao da završi meč, napravio sličnu grešku. U svakom slučaju POBEDIO JE BOLJI a to je i ovaj put bio naš Novak Djoković.
(Mladen Mladenovic, 08. maj 2016 08:43) jos veci zicer promasio na Olimpijadi 2008-me

Neci

pre 8 godina

Po mom misljenju bolje sto se produzilo za 20ak min mislim da mu je taj brejk dodatno podigao samopouzdanje jer realno ove nedjelje nije imao nijedan krizni momenat. Iskreno vise volim da prije finala izgubi jedan set jer znam da ce bit 2:0 za njega u finalu. Uglavnom sjajna nedjelja u Madridu za Novaka kao sto smo mogli da ocekujemo. Ja bih Rim preskocio ali znajuci Novaka to se ne moze desiti. Srecno Nole, pozdrav iz Podgorice svim komentatorima na b92.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Zaista, Novak je ovaj put napravio greške koje su bile neverovatne za njegov stil igre i mentalni sklop. Ne znam da li je ikada ranije, pri ovakvom rezultatu, i onakvom "ziceru", kojim je trebao da završi meč, napravio sličnu grešku. U svakom slučaju POBEDIO JE BOLJI a to je i ovaj put bio naš Novak Djoković.

Predo

pre 8 godina

Prvo sam imao osećaj da želi da zamori Nišikorija, a onda sam video da več razmišlja o finalu i da se zato nervira što mu neke stvari ne idu, jer Endi igra jako dobro. On može da izgubi od Keia, ali Kei nije bitan rival. Što se tiče onog neplaniranog cirkusa u devetom gemu drugog seta, sve je posledica one neozbiljnosti na nivou rekreativca pri 40:0. Svima se dešava, ali njemu ne bi trebalo, kada misliš da je gotovo i odigraš neozbiljno. Ono je kao kad promašiš prazan gol sa 1 metra u fudbalu. I normalno da mora ostaviti posledice. Pomislio sam čak da ode drugi set. Međutim, skor 10:2 u tajbrejkovima ove godine govori sam za sebe.
Da, utisak nedelje jesu skupljačice, ali i španska publika, koja više nije protiv Novaka čak i kada onako gestikulira. Nadal je ispao i sad im je gotovo svejedno ko će uzeti titulu.

Tvrtko

pre 8 godina

@ 11111222

Prvo, hrabro od tebe što kao nick koristiš svoje ocene u školi i deliš genijalne misli sa nama. Ujedno prekor tvojoj učiteljici što te nije naučila da na početku rečenice ide veliko slovo, kao i da se Japanac piše velikim slovom.

rafael nadal

pre 8 godina

Nadam se dobrom mecu danas..samo da se murray ne probudi na krivu nogu ,jer onda ce bit klasikau dva seta za noleta..
nista neocekivano jucer,madridska zemlja nikad nije odgovarala nadalu,odigrao kriminalno na vaznim poenima i jos ako dodamo da se murray jako dize u formi pred roland garros,a ovaj turnir mu odgovara,dokazao je to prosle god kad je odigrao fantasticno ,onda je jasno da je jucerasnji rasplet ocekivan,barem s moje strane..nadal ce bit daleko opasniji na nizoj nadmorskoj visini u rimu i parizu(oni koji znaju o cemu pricam,razumjet ce )
Nole me zanima danas ,kako e odigrati ,ako murray bude pravi,a trebao bi..
imam osjecaj da nas ceka zaista fantastican mec ,puno neizvjesne borbe,murray bi mogao zaprijetiti,iako on mentalno dosta zaostaje za noletom,ponekad pocne previse gestikulirati,svadjati se sam sa sobom,a to onda ne bude dobro..
u iscekivanju sam meca,ocekujem pobjedu noleta nakon velike borbe..
a jos vise iscekujem roland garros,nikako da krene ,vec nakon australian opena postalo je jasno da je ovo povijesna godina kad je tenis u pitanju ,jer nole ima priliku napraviti nezamislivo...a svi mi koji znamo tenis u dusu,svjesni smo o cemu se tu zapravo radi..
ja sam naravno veliki navijac nadala,oduvijek bio i nadam se da ce bar jos malo uspjeti podici igru u rimu i parizu,jer su uvjeti za igru tamo laksi za njega..
pa da se ravnopravno bori za titulu s noletom i murrayom,eventualno wawrinkom,premda ne vjerujem..

VUK

pre 8 godina

hvala Bogu da ovo nije umetničko klizanje. Da se buduje umetnički dojam. Postoje u tenisu pravila koja su ista za sve takmičare. Ko kako igra i kakva mu je taktika i repertoar udaraca njegova stvar. Mene samo interesuje da igrač za koga navijam pobeđuje. Kakvom igrom? Pobedničkom!

nikola

pre 8 godina

Nole nista ti nisi gresio vec prosto Nishikori je igrac koji se ne predaje,jak u razmenama.Nekad mec krene u takvom pravcu ali vazno je da ti ne padas psihicki, to vreme je za tebe davno proslo.

Mika

pre 8 godina

Realno, Nisikori je opet bio umoran od prethodnih meceva i on nema snage za nekoliko jakih meceva zaredom. Djole se cuvao za finale a mogao je da ga oduva bez problema.

anica

pre 8 godina

Napred Nole!!
Samo fokus veceras, padovi se desavaju i ti si od krvi i mesa. Meni je i dalje fascinantno kako udari onaj skraceni forhend, dijagonalicu. Iz zgloba. Volim tvoj tenis jer je raznolik.
Generalno dobar si mec odigrao, iako su uslovi bili malo zeznuti.
Srecno!

Lik

pre 8 godina

Ja bih Rim preskocio ali znajuci Novaka to se ne moze desiti. Srecno Nole, pozdrav iz Podgorice svim komentatorima na b92.
(Neci, 8. maj 2016 08:42)

Mora i Rim da bi ostao u spidu pred RG, fino naštelovan.

miki

pre 8 godina

Nema potrebe da Nole preskace Rim kao sto neki misle,svakako ce imati nedelju dana odmora do RG a uz ovih mesec dana sto je imao do Madrida,to je sasvim dovoljno,ujedno da jos podigne samopouzdanje i unese dodatni strah kod rivala

maximilijan

pre 8 godina

Zaista, Novak je ovaj put napravio greške koje su bile neverovatne za njegov stil igre i mentalni sklop. Ne znam da li je ikada ranije, pri ovakvom rezultatu, i onakvom "ziceru", kojim je trebao da završi meč, napravio sličnu grešku. U svakom slučaju POBEDIO JE BOLJI a to je i ovaj put bio naš Novak Djoković.
(Mladen Mladenovic, 08. maj 2016 08:43) jos veci zicer promasio na Olimpijadi 2008-me

Tomy

pre 8 godina

Prognoza za finalni meč: Đoković - Marej 3:0 (6:0, 6:0, 6:0). Očekujem dakle neizvestan duel u tri seta.
(Nicky boy, 08. maj 2016 08:45)


Čovek mislio na RG,čemu minusi?

zovem se Joe

pre 8 godina

Ne smeš Novače da ponoviš grešku sa početka meča a to je isuviše pasivna igra. Čemu otvarati prostor protivniku? Pa nije Nišikori jači sa osn. linije od tebe. Kada se igra 2m iza linije normalno je da će protivnik napadati ako je dobar u razmenama kao Kei a pogotovo kao Marej, pa eto belaja.
Zato danas Novak mora da promeni pristup, da stoji bliže liniji i da češće ulazi u polje. Marej mora biti konstantno pritiskan i od početka mu treba razbiti koncepciju igre. Ako se igra povučeno kao protiv Japanca biće opet problema.

filippo

pre 8 godina

Ne razumem da se toliko nervira oko stvari kao što su vetar i vlažnost.. Ajde udri to ionako si najbolji, zasto sam sebi stvaras tenziju. Nisu organizatori navukli krov jer su sabani i publika je nedorasla i bla bla to je sve nesto sto treba da bude zabavno, kao vidi mucenici sta ce jos pokusati kad mi ne mogu nista. Uostalom, tako i mi navijamo kad je kod nas neko klanje oko rezultata. Samaraj tog Britiša danas pa da se pije neko pivo. poz

Kobi na slobodi

pre 8 godina

Dok sam čitao tekst iz Novakovoh reči je moglo da se protumači da je on u stvari 6. na svetu, a ne prvi. Ali nema veze, u finalu će svi videti ko je no.1.

poznavalac

pre 8 godina

Greske su sastavni deo svakog sporta,nekad ih bude vise nekad manje ali na kraju se vrednuje samo rezultat.Unesreceni ce uvek mastati o tome da je bio ovaj a ne onaj,da je bilo ono a ne ovo vreme...itd,spisak zelja je veliki.
Samo se ti nama potpisuj na kameru i salji pozdrave i deluj edukativno narocito prema onim losim djacima koji na svaka dva keca uspeju i neku poklonjenu dvojku da dobiju.Metodologijom ucenja kroz igru i sport najbolje se sticu znanja narocito za osobe nizeg intelektualnog razvoja.

milos

pre 8 godina

da li neko zna šta je novak vikao u kameru na kraju i šta mu je pravilo probleme sa tribina, razlog ljutitih pogleda - nisam primetio da je bilo nekorektnog navijanja?

sladjan

pre 8 godina

Navijao sam za Noleta, mada sam uvek pratio onako umereno, valjda zato sto imam posao i zivot sa strane. Primetio sam da zbog preterivanja u medijima, zbog ovog ludila oko Noleta u Srbiji, zbog vasih pateticnih komentara punih preuvelicavanja... poceo da navijam protiv njega. Mislim da je dosta bilo ovog ludila, i da je vreme da se malo spustite na zemlju, da ozdravite kao nacija

danix

pre 8 godina

Obrati paznju jer Endi to ne prasta,u formi je ociglednoj. Ne verujem da ces opet imati srece kao sa japancem da ce ti protivnik biti tako los.

?

pre 8 godina

Nikada on nece biti covek i nikada niko nece navijati za njega. Pokusava da ponizi protivnika ali ne vredi mu nista kad ga publika onoliko mrzi, nadam se da ce danas dobiti najvise zvizduka u karijeri zbog onakvog bezobraznog ponasanja juce.

Škot je po meni favorit

pre 8 godina

Jel se samo meni čini ili i vi delite moke mišljenje, da se naš Nolo malo udebljao.
P.S. kada god vidim Vajdu u boxu, meni se u stomaku nešto prevrće.

Che

pre 8 godina

Umesto 500 vesti o tenisu, mogli ste da pokrijete jos jednu neverovatnu MotoGP trku u Lemanu, gde je pobedio Lorenco, Doktor jos jednom pokazao kako se sa sedmog mesta dolazi na drugo, uz istorijsko preticanje Markeza i Dovicioza, koji su kasnije maltene u istom momentu, na istom mestu popadali kao pokoseni sa motora.

srb.bg.

pre 8 godina

Nole nas ponosno nosi na grudima pravoslavni krst za razliku od onih koji su izdali svoju veru i predali se sektama. Kao sto su Jehovini svedoci. Narode cuvajte se sektasa opasni su!

teča rasa

pre 8 godina

(?, 08. maj 2016 14:13)

Мрзитељу, па ти и даље кмечиш из те твоје рупице? Ајде прстић у уста и цуцлај!

piter

pre 8 godina

čovek na 5:4 i 40:0 kiksne i odvede set u taj brejk. i? pa kao da se ništa nije desilo, skoncetrisao je se i počistio keia. e sad zamislite da je recimo endi napravio takav propust! em što bi odmah počeo da kmeči, em što bi izgubio u taj brejku, a kakav je labilan posle bi izgubio i treći set. novak je mentalno čvrst kao granit!

Mix

pre 8 godina

Najgore od svega je sto ja vise,gledajuci Noletove meceve nemam nikakvu neizvesnost,ko god da je sa druge strane i ne skace mi pritisak,jer samo cekam koju od milion varijanti ce da iskoristi da zavrsi mec.A to nije dobro za onog ko navija,treba mi malo vise uzbudjenja.

Zabava za sirotinju

pre 8 godina

Zna li neko kolika je nagrada za osvajaca turnira?Sumnjam da je ispod 1-1,5mil.e.Ja sam jednom prilikom uzeo digitron u ruke i izracunao da cu,teoretski naravno,do kraja svog radnog veka ako budem docekao penziju,"zaraditi" negde oko 200000e.Prema tome,svi vi koji ste u ekstazi dok pratite ove udarace loptice,mozete doci do slicne matematike kao i ja.Ali nema veze,vazno je da je Nole najbolji teniser svih vremena pa makar gledali prenos meca uz kacamak i solju obranog mleka.

?

pre 8 godina

@piter
Endi je na 5-4 izgubio brejk od Nadala u drugom setu polufinala i nije kmecao nego nazalost pobedio. Tako da ti ta teorija pada u vodu. Medjutim, mentalna nula je onaj ko pravi dve duple servis greske na mec lopti i pobedio je samo zato sto je na drugoj strani takodje bio mentalni slabic.

?

pre 8 godina

@S:-)Mile
Postoji, kad si najbolji a svi te vole? Zasto bi iko normalan zeleo da ga svi mrze? To je osobina umno bolesnih i iskompleksiranih ljudi.

Nolko

pre 8 godina

Jeste on najbolji i pobedice danas lagano a da li ce pobediti i protiv publike posto je ocigledno sve zivcaniji i jasno se vidi koliko ih mrzi(okej ima i zasto).
Tako da veceras PSIHA VS MAREJ

sladjan

pre 8 godina

Navijao sam za Noleta, mada sam uvek pratio onako umereno, valjda zato sto imam posao i zivot sa strane. Primetio sam da zbog preterivanja u medijima, zbog ovog ludila oko Noleta u Srbiji, zbog vasih pateticnih komentara punih preuvelicavanja... poceo da navijam protiv njega. Mislim da je dosta bilo ovog ludila, i da je vreme da se malo spustite na zemlju, da ozdravite kao nacija

?

pre 8 godina

Nikada on nece biti covek i nikada niko nece navijati za njega. Pokusava da ponizi protivnika ali ne vredi mu nista kad ga publika onoliko mrzi, nadam se da ce danas dobiti najvise zvizduka u karijeri zbog onakvog bezobraznog ponasanja juce.

danix

pre 8 godina

Obrati paznju jer Endi to ne prasta,u formi je ociglednoj. Ne verujem da ces opet imati srece kao sa japancem da ce ti protivnik biti tako los.

Škot je po meni favorit

pre 8 godina

Jel se samo meni čini ili i vi delite moke mišljenje, da se naš Nolo malo udebljao.
P.S. kada god vidim Vajdu u boxu, meni se u stomaku nešto prevrće.

Tomy

pre 8 godina

Prognoza za finalni meč: Đoković - Marej 3:0 (6:0, 6:0, 6:0). Očekujem dakle neizvestan duel u tri seta.
(Nicky boy, 08. maj 2016 08:45)


Čovek mislio na RG,čemu minusi?

rafael nadal

pre 8 godina

Nadam se dobrom mecu danas..samo da se murray ne probudi na krivu nogu ,jer onda ce bit klasikau dva seta za noleta..
nista neocekivano jucer,madridska zemlja nikad nije odgovarala nadalu,odigrao kriminalno na vaznim poenima i jos ako dodamo da se murray jako dize u formi pred roland garros,a ovaj turnir mu odgovara,dokazao je to prosle god kad je odigrao fantasticno ,onda je jasno da je jucerasnji rasplet ocekivan,barem s moje strane..nadal ce bit daleko opasniji na nizoj nadmorskoj visini u rimu i parizu(oni koji znaju o cemu pricam,razumjet ce )
Nole me zanima danas ,kako e odigrati ,ako murray bude pravi,a trebao bi..
imam osjecaj da nas ceka zaista fantastican mec ,puno neizvjesne borbe,murray bi mogao zaprijetiti,iako on mentalno dosta zaostaje za noletom,ponekad pocne previse gestikulirati,svadjati se sam sa sobom,a to onda ne bude dobro..
u iscekivanju sam meca,ocekujem pobjedu noleta nakon velike borbe..
a jos vise iscekujem roland garros,nikako da krene ,vec nakon australian opena postalo je jasno da je ovo povijesna godina kad je tenis u pitanju ,jer nole ima priliku napraviti nezamislivo...a svi mi koji znamo tenis u dusu,svjesni smo o cemu se tu zapravo radi..
ja sam naravno veliki navijac nadala,oduvijek bio i nadam se da ce bar jos malo uspjeti podici igru u rimu i parizu,jer su uvjeti za igru tamo laksi za njega..
pa da se ravnopravno bori za titulu s noletom i murrayom,eventualno wawrinkom,premda ne vjerujem..

Tvrtko

pre 8 godina

@ 11111222

Prvo, hrabro od tebe što kao nick koristiš svoje ocene u školi i deliš genijalne misli sa nama. Ujedno prekor tvojoj učiteljici što te nije naučila da na početku rečenice ide veliko slovo, kao i da se Japanac piše velikim slovom.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Zaista, Novak je ovaj put napravio greške koje su bile neverovatne za njegov stil igre i mentalni sklop. Ne znam da li je ikada ranije, pri ovakvom rezultatu, i onakvom "ziceru", kojim je trebao da završi meč, napravio sličnu grešku. U svakom slučaju POBEDIO JE BOLJI a to je i ovaj put bio naš Novak Djoković.

zovem se Joe

pre 8 godina

Ne smeš Novače da ponoviš grešku sa početka meča a to je isuviše pasivna igra. Čemu otvarati prostor protivniku? Pa nije Nišikori jači sa osn. linije od tebe. Kada se igra 2m iza linije normalno je da će protivnik napadati ako je dobar u razmenama kao Kei a pogotovo kao Marej, pa eto belaja.
Zato danas Novak mora da promeni pristup, da stoji bliže liniji i da češće ulazi u polje. Marej mora biti konstantno pritiskan i od početka mu treba razbiti koncepciju igre. Ako se igra povučeno kao protiv Japanca biće opet problema.

Neci

pre 8 godina

Po mom misljenju bolje sto se produzilo za 20ak min mislim da mu je taj brejk dodatno podigao samopouzdanje jer realno ove nedjelje nije imao nijedan krizni momenat. Iskreno vise volim da prije finala izgubi jedan set jer znam da ce bit 2:0 za njega u finalu. Uglavnom sjajna nedjelja u Madridu za Novaka kao sto smo mogli da ocekujemo. Ja bih Rim preskocio ali znajuci Novaka to se ne moze desiti. Srecno Nole, pozdrav iz Podgorice svim komentatorima na b92.

Mika

pre 8 godina

Realno, Nisikori je opet bio umoran od prethodnih meceva i on nema snage za nekoliko jakih meceva zaredom. Djole se cuvao za finale a mogao je da ga oduva bez problema.

poznavalac

pre 8 godina

Greske su sastavni deo svakog sporta,nekad ih bude vise nekad manje ali na kraju se vrednuje samo rezultat.Unesreceni ce uvek mastati o tome da je bio ovaj a ne onaj,da je bilo ono a ne ovo vreme...itd,spisak zelja je veliki.
Samo se ti nama potpisuj na kameru i salji pozdrave i deluj edukativno narocito prema onim losim djacima koji na svaka dva keca uspeju i neku poklonjenu dvojku da dobiju.Metodologijom ucenja kroz igru i sport najbolje se sticu znanja narocito za osobe nizeg intelektualnog razvoja.

maximilijan

pre 8 godina

Zaista, Novak je ovaj put napravio greške koje su bile neverovatne za njegov stil igre i mentalni sklop. Ne znam da li je ikada ranije, pri ovakvom rezultatu, i onakvom "ziceru", kojim je trebao da završi meč, napravio sličnu grešku. U svakom slučaju POBEDIO JE BOLJI a to je i ovaj put bio naš Novak Djoković.
(Mladen Mladenovic, 08. maj 2016 08:43) jos veci zicer promasio na Olimpijadi 2008-me

VUK

pre 8 godina

hvala Bogu da ovo nije umetničko klizanje. Da se buduje umetnički dojam. Postoje u tenisu pravila koja su ista za sve takmičare. Ko kako igra i kakva mu je taktika i repertoar udaraca njegova stvar. Mene samo interesuje da igrač za koga navijam pobeđuje. Kakvom igrom? Pobedničkom!

milos

pre 8 godina

da li neko zna šta je novak vikao u kameru na kraju i šta mu je pravilo probleme sa tribina, razlog ljutitih pogleda - nisam primetio da je bilo nekorektnog navijanja?

nikola

pre 8 godina

Nole nista ti nisi gresio vec prosto Nishikori je igrac koji se ne predaje,jak u razmenama.Nekad mec krene u takvom pravcu ali vazno je da ti ne padas psihicki, to vreme je za tebe davno proslo.

Zabava za sirotinju

pre 8 godina

Zna li neko kolika je nagrada za osvajaca turnira?Sumnjam da je ispod 1-1,5mil.e.Ja sam jednom prilikom uzeo digitron u ruke i izracunao da cu,teoretski naravno,do kraja svog radnog veka ako budem docekao penziju,"zaraditi" negde oko 200000e.Prema tome,svi vi koji ste u ekstazi dok pratite ove udarace loptice,mozete doci do slicne matematike kao i ja.Ali nema veze,vazno je da je Nole najbolji teniser svih vremena pa makar gledali prenos meca uz kacamak i solju obranog mleka.

Predo

pre 8 godina

Prvo sam imao osećaj da želi da zamori Nišikorija, a onda sam video da več razmišlja o finalu i da se zato nervira što mu neke stvari ne idu, jer Endi igra jako dobro. On može da izgubi od Keia, ali Kei nije bitan rival. Što se tiče onog neplaniranog cirkusa u devetom gemu drugog seta, sve je posledica one neozbiljnosti na nivou rekreativca pri 40:0. Svima se dešava, ali njemu ne bi trebalo, kada misliš da je gotovo i odigraš neozbiljno. Ono je kao kad promašiš prazan gol sa 1 metra u fudbalu. I normalno da mora ostaviti posledice. Pomislio sam čak da ode drugi set. Međutim, skor 10:2 u tajbrejkovima ove godine govori sam za sebe.
Da, utisak nedelje jesu skupljačice, ali i španska publika, koja više nije protiv Novaka čak i kada onako gestikulira. Nadal je ispao i sad im je gotovo svejedno ko će uzeti titulu.

anica

pre 8 godina

Napred Nole!!
Samo fokus veceras, padovi se desavaju i ti si od krvi i mesa. Meni je i dalje fascinantno kako udari onaj skraceni forhend, dijagonalicu. Iz zgloba. Volim tvoj tenis jer je raznolik.
Generalno dobar si mec odigrao, iako su uslovi bili malo zeznuti.
Srecno!

?

pre 8 godina

@piter
Endi je na 5-4 izgubio brejk od Nadala u drugom setu polufinala i nije kmecao nego nazalost pobedio. Tako da ti ta teorija pada u vodu. Medjutim, mentalna nula je onaj ko pravi dve duple servis greske na mec lopti i pobedio je samo zato sto je na drugoj strani takodje bio mentalni slabic.

filippo

pre 8 godina

Ne razumem da se toliko nervira oko stvari kao što su vetar i vlažnost.. Ajde udri to ionako si najbolji, zasto sam sebi stvaras tenziju. Nisu organizatori navukli krov jer su sabani i publika je nedorasla i bla bla to je sve nesto sto treba da bude zabavno, kao vidi mucenici sta ce jos pokusati kad mi ne mogu nista. Uostalom, tako i mi navijamo kad je kod nas neko klanje oko rezultata. Samaraj tog Britiša danas pa da se pije neko pivo. poz

Kobi na slobodi

pre 8 godina

Dok sam čitao tekst iz Novakovoh reči je moglo da se protumači da je on u stvari 6. na svetu, a ne prvi. Ali nema veze, u finalu će svi videti ko je no.1.

miki

pre 8 godina

Nema potrebe da Nole preskace Rim kao sto neki misle,svakako ce imati nedelju dana odmora do RG a uz ovih mesec dana sto je imao do Madrida,to je sasvim dovoljno,ujedno da jos podigne samopouzdanje i unese dodatni strah kod rivala

srb.bg.

pre 8 godina

Nole nas ponosno nosi na grudima pravoslavni krst za razliku od onih koji su izdali svoju veru i predali se sektama. Kao sto su Jehovini svedoci. Narode cuvajte se sektasa opasni su!

Lik

pre 8 godina

Ja bih Rim preskocio ali znajuci Novaka to se ne moze desiti. Srecno Nole, pozdrav iz Podgorice svim komentatorima na b92.
(Neci, 8. maj 2016 08:42)

Mora i Rim da bi ostao u spidu pred RG, fino naštelovan.

Nolko

pre 8 godina

Jeste on najbolji i pobedice danas lagano a da li ce pobediti i protiv publike posto je ocigledno sve zivcaniji i jasno se vidi koliko ih mrzi(okej ima i zasto).
Tako da veceras PSIHA VS MAREJ

?

pre 8 godina

@S:-)Mile
Postoji, kad si najbolji a svi te vole? Zasto bi iko normalan zeleo da ga svi mrze? To je osobina umno bolesnih i iskompleksiranih ljudi.

Mix

pre 8 godina

Najgore od svega je sto ja vise,gledajuci Noletove meceve nemam nikakvu neizvesnost,ko god da je sa druge strane i ne skace mi pritisak,jer samo cekam koju od milion varijanti ce da iskoristi da zavrsi mec.A to nije dobro za onog ko navija,treba mi malo vise uzbudjenja.

Che

pre 8 godina

Umesto 500 vesti o tenisu, mogli ste da pokrijete jos jednu neverovatnu MotoGP trku u Lemanu, gde je pobedio Lorenco, Doktor jos jednom pokazao kako se sa sedmog mesta dolazi na drugo, uz istorijsko preticanje Markeza i Dovicioza, koji su kasnije maltene u istom momentu, na istom mestu popadali kao pokoseni sa motora.

piter

pre 8 godina

čovek na 5:4 i 40:0 kiksne i odvede set u taj brejk. i? pa kao da se ništa nije desilo, skoncetrisao je se i počistio keia. e sad zamislite da je recimo endi napravio takav propust! em što bi odmah počeo da kmeči, em što bi izgubio u taj brejku, a kakav je labilan posle bi izgubio i treći set. novak je mentalno čvrst kao granit!

teča rasa

pre 8 godina

(?, 08. maj 2016 14:13)

Мрзитељу, па ти и даље кмечиш из те твоје рупице? Ајде прстић у уста и цуцлај!