Tenis 488

Nedelja, 03.04.2016.

18:55

28: Nova titula – Novak prestigao Nadala!

Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija sa 6:3, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

28: Nova titula – Novak prestigao Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

488 Komentari

Sortiraj po:

Swedenonline

pre 8 godina

@Swedenoline ...nije tebi lako
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (luc, 3. april 2016 20:45)

Da znas, kad na simpozijumu svedske teniske federacije drzim predavanje o biomehanici trenerima upravo oko ovakvih stvari imam problem gde nekapiraju apstraktnost.
Novak je izuzetno inteligentan za razliku od mnostva tenisera i to ga cini nezaustavljivim. Ne samo da je prava informacija dosla do njega vec je decko razume i koristi.

Stara kuka

pre 8 godina

@antiDebil

Tesko da si ti anti al ovo drugo sigurno. Pola reprezentacije u vaterpolu je poniklo u Vosi i na Spensu. Braca Pjetlovic, Mitrovic(golman), Soro, Cuk, Radjen, Vapenski...al kako objasniti zaslepljenim navijacima titovih blizanaca koji komentarisu te stavri na vesti o tenisu i Djokovicu koji pre svega predstvlja sebe pa Srbiju!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Da. Zbog Novaka je RF ostario sa nepunih 30 a RN sa 25. A da je Novak kojim slučajem bio vršnjak RF ostarili bi i mnogo ranije.

čista gupost

pre 8 godina

Kakve vi gluposti pišete majko moja i u kakvoj istoriji govorite za ime svijeta?Kad je Nadal donedavno imao najveći broj mastersa ,niste pominjali istoriju.Novak ih trenutno ima najviše osvojenih ,a da li će ih i stvarnonajviše imati znaće se tek kad završi karijujeru.

čista gupost

pre 8 godina

Kakve vi gluposti pišete majko moja i u kakvoj istoriji govorite za ime svijeta?Kad je Nadal donedavno imao najveći broj mastersa ,niste pominjali istoriju.Novak ih trenutno ima najviše osvojenih ,a da li će ih i stvarnonajviše imati znaće se tek kad završi karijujeru.

Smilica

pre 8 godina

Novače junače!
Rafa plače,
što si oborio njegov rekord u master titulama,a društvo mu Federer pravi jer zna da ćeš i njegov rekord od 17 GS oboriti!!!
Sokole naš hvala ti što svakoga dana napreduješ u svakom pogledu.
Živ i zdrav nam bio zlato u Riju osvojio
Onda se zainati osvoj
i Sinsinati!!!!

Dante

pre 8 godina

(Svete, 4. april 2016 01:43)

Sto hrvati tesko podnose stvarnost... he he he...

Kad je Djokovic naduo i srusio Federea on je imao manje godina od Novaka. A pogledaj sta danas radi Novak u ovim godinama.

Ne pratis tenis, evidentno je... obrati paznju kako je mocno igrao Federer prosle godine, kakva forma... ali ne vredi. Nije to vise do kondicje i tehnike, Novak je njega ponizio u glavi.

Zaboravi Federera...samo jedna epizoda u zivotu novog tensikog Bozanstva - NOVAKA DJOKOVICA.


Nebitno je sta vi mislite, bitno je sta mi mislimo. MI PRATIMO TENIS I STATISTIKU, VI PATITE I TONETE... he he he.... jadni mali hejtici hrvatski :-)))

Nije nego,

pre 8 godina

ednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.
(Svete, 4. april 2016 01:43)

Federeru je bilo lako da pobedjuje Noleta dok je bio klinac ali kada je mali porastao, pocela je berba usiju.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@svete - Nadal je izgubio od Ferera u cetvrtfinalu na AO 2011!!! Ah i izvini Federer je bio godinu dana stariji - misliš da ce to biti krucijalna razlika za Novaka sledeće godine (da li ima 29 ili 30 godina) ?!?!?! Pa nemoj biti smešan!!!! I o kom Roddicku stalno pričate - covek ima JEDAN GS!!! Zaista "ljuta" Federerova konkurencija!!!

Jova

pre 8 godina

@Gajetano,

Hvala, i mene vaši komentari svaki, ali svaki put jako obraduju. Sviđa mi se vaš način pisanja i razmišljanja.

Navijači meni lično nisu smetali, naprotiv. S obzirom da ih Novak nema uvjek na svojoj strani raduje činjenica da je imao podršku koju zaslužuje. Malo su pretjerali ali ko bi im zamjerio.

Veliki pozdrav

anica

pre 8 godina

ednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.
(Svete, 4. april 2016 01:43)

AHahahah, vidi malog sto barata podacima. Objasni nam strucno ahahahah.
Sta bre ti znas ko je star ko mlad, oducio ga ovaj nas od tenisa, pojakutio ga za sva vremena. Sto igra ako je mator?? Jel ga tera neko? Nema druze osnova tvoje pisanje ovde vec odavno. Povlaci se dok si jos uvek citav u glavi. Korak po korak, savladao ih Nole obojicu, i zapecatio se za vek vekova na vrhu. Kmeci koliko hoces ne vredi ti.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@Pekl - "par loptica odlucilo"??? Pa da li ti shvataš koliko to glupo zvuci!!! Federer nije dobio Novaka koliko godina na GS?!?! Koliko finala/polufinala je Federer izgubio od Novaka na GS?!?!

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@pekl - "par loptica odlucilo" pa da li shvataš koliko to glupo zvuci!!! Federer nemoze da dobije Novaka zadnjih 5 godina ni na jednom GS!!! Činjenica !!!

Говорит Москва!!!

pre 8 godina

Spominjete ovde kako je loša konkurencija, a da se ne zapita ama baš niko, da li je Novakovom zaslugom teniserima opalo samopouzdanje. Naravno da jeste, dobrim delom. Pa Nadala je sedam puta tukao u finalima za redom i uskratio mu taman toliko titula. Tri grend slema i četiri mastersa. Sve to u nekih deset meseci, s obzirom da 2011. nisu igrali pre marta i mastersa u Indijan Velsu. On je u svojoj igri menjao stvari i imao želju za napretkom, ostali nisu. Na tome cela priča počinje, ali i završava. Da su ostali, o kojima pričate, koliko su bili dominantni do 2011. svoje telo izlagali naporima, a da su pritom imali neotkrivenu celijakiju, ja bih vas pitala dokle bi dogurali. Znate, zeznuta je to bolest. Neki je ni za čitav život ne otkriju. Pitanje je i bi li i sam Novak da se dr. Četojević nije pojavio. Nije ni čudo što je Srbija u mulju kad u svakoj mogućoj oblasti, ima ubedljivo najviše stručnjaka po glavi stanovnika, od bilo koje druge države. To što Novaka zapadna publika ne voli, samo treba da mu bude kompliment.

imajte milosti

pre 8 godina

Može li se ikako ugraditi neki filter za komentare, da navedem imena onih koje bih da preskočim?
Ovako se više od pola komentara "obračunava" sa trolom-trolovima, što je besmisleno gubljenje vremena.

Glas razuma

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. ...
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

@Mikii, FK Javor iz Ivanjice je bio prvi na tabeli u prvoj fudbalskoj ligi Srbije nakon prva 4 odigrana kola, pa ti sad vidi ...

nenad

pre 8 godina

Deca se na Noletovu 28 masters titulu raspravljau o zvezdi i partizanu. Definitivno smo jedinstveni u gluposti. Nole cestitam ti na jos jednom neverooooovatnom rekordu. Pocastvovan sam sto mogu da gledam tebe i to sto radis u svetu tenisa. Savrsen si covek i van terena i ostani takav. Srećno

Mirko

pre 8 godina

Bravo Nole, care!
Tačno se vidi koliko mu ovaj i ostali rekordi koje je postigao osvajanjem Majamija znače. On zna da je to jedini način da dokaže ono što svi znaju, ali ne žele još da priznaju i da prihvate - da ovakav teniser nije nikada postojao i da je Nole najveći teniser ikada.
Ostalo je još svega par rekorda, među njima i ovaj u brojevima GS-a, koji se najviše i gleda - pri odlučivanju o tome ko je najbolji, najveći, ali i to će da se desi.

Mislim da sada, čak i ovaj Nadalov bivši rekord dobija na dimenziji, s obzirom da poslednjih godina nije gotovo ništa osvajao, a da je sve to osvojio kad je bio puno mlađi od Noleta. Zato, bravo i za Nadala.
Ne samo zato, već i zbog toga što je on, kao i Federer, doprineo da Novak postane to što jeste - najbolji ikada.

djuka_pg

pre 8 godina

99% igraca Partizana sacinjava vaterpolo reprezentaciju a Novak je clan JSD Partizan, nikakvih dodirnih tacaka on nema sa crvenom zvezdom, kako panteri sami vole da kaze Novak je Franjevac kao i svi ostali clanovi i navijaci Partizana !
(antiDebil, 3. april 2016 23:55)

Da je ovo sto ti pises 'istina' mogli su ljudi da vide protiv Cedevite u Pioniru. I da ne zaboravim da pitam dal'se vi prema svakom clanu JSD ponasate kao sto ste se poneli prema Novaku kad je bio na kosarkaskom derbiju? Veliki je Novak gospodin da bi mogao da navija za partizan.
Svaka cast Nole kralju i samo nastavi tako...

smaras maksimalno

pre 8 godina

@Mikii

Mani se ti Djokovica i Federera, nego sta si TI uradio za svojih 24, 34 ili 44 godine? Napisao po 50 komentara dnevno u kojima pljuckas po nekome koji je postigao nesto? To sto trolujes 24/7? To su tvoja dostignuca? Idi dete radi nesto, to ce ti vise pomoci u sanaciji nagomilanih kompleksa i frustracija od ovog trolovanja ovde.

Autor

pre 8 godina

(Op, 3. april 2016 19:46)

Svi mi znamo sta najvise "svrbi" tebe i takve kao ti. Uzalud ti pominjes "najgoru konkurenciju ikada" .... zapravo je najujednacenija ikada... i sve ih redom tuce.

Kada je postao prvi, Novak je tukao prethodnu generaciju (koja jos i igra) sad dominira nad ovom, a porazice i sledecu. Nulasu Ziherasu, gledaj kako se radja istorija.

VUK

pre 8 godina

e groblje, groblje... Novak je na utakmicama KK CZ pokazao šta mu je na srcu. To je stvar kućnog vaspitanja, verske i nacionalne pripadnosti. Pripadnici JSDP nikada to neće razumeti. Da li ste ikada na USA i AUS. OPEN videli Novakovog navijača u dresu Partizana? To nije moguće. Dijaspora je crveno bela!

Delije Čikago

pre 8 godina

Izvinjavam se što kasnim, jedva sam došao do karte, i završili u nekom klubu sa crnkinjama da proslavimo, bilo je ludo, pozdrav iz Miamia svim Srbima a posebno mojim Delijama sa Senjaka iz našeg kraja, idemoooooooo...

Zmaj

pre 8 godina

Nadal je ipak bolji u jednom od Djokovica-bio je mladji od njega kad je dostigao taj rekord od 27 titula. Nadal nista nije osvojio poslednjih godina, a Novak je vecinu ovih titula osvojio u poslednjih 5.

artimoty@yahoo.com

pre 8 godina

@ Jumko, Mikii, i svi koji pokusavaju da objasne kako je tenis los i kako Novak ima manje GS titula od Federera... bla, bla...

Novak ce igrati bar jos 5-6 godina i za to vreme ce osvojiti oko 20-22 GS ukljucujuci i taj RG par puta, + ce stici i do nekih 40 mastersa, a verovatno biti i igrac koji ce najduze drzati prvo mesto rang liste. Celom svetu je vec jasno da ce biti najveci svih vremena, zato se sad odjednom pojavljuju ovakvi pacenici koji bi da nam objasne kako on jos uvek nije najveci.

ma da

pre 8 godina

Zasto se uopste igraju ovi turniri? Ozbiljno ovo vise nema smisla. Dajte covjeku sve titule do kraja godine koje postoje pa da se igramo razlaza...Ti ljudi gube meceve i prije nego sto od kuce krenu!

Rick Hunter NS

pre 8 godina

Mene kao fotografa impresionira ova slika pa koji car je bio tačno u tom pravcu kada se on iznenada okrenuo i skočio i uhvatio tu emociju, znam da je okinuo 6 puta u sekundi ali opet predobra fotka

superbot

pre 8 godina

Nole oli ti igrati taj tenis? Uozbilji se malo. Postaje incrdible šta radiš ovom zapadu. Samo sevaj majstore za proizvodnju pehara. Nego šća veli Jumko? Će da zemi jedan bromić?

srle

pre 8 godina

Najvažnija vest dana, sigurno! Koje je ovo zamajavanje bre. Ne može da se pročita nešto od čega nam životi zavise al zato slavimo neke titule, nečije sportske pobede... Tako nam i treba!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (simpo, 3. april 2016 23:05)

ubedjen sam da na tome "od cega nam zivot zavisi" i tako ne bi radio. ovako bar procitas neku lepu vest, ako vec neces da dizes revoluciju.

bice bolje

pre 8 godina

koliko nekih nebuloznih komentara, prvo Novak je postao broj jedan u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa, ovo sto se sada desava su samo plodovi rada koje Novak ubira posto je razvalio konkurenciju, proslogodisnje izdanje Federera na US openu je najbolje od kad ga pratim i Novak je tada pokazao koliko moze sam protiv svih, mislim da je Novak nesto poput Alija, Jordana ili Mesija, mozda cak i bude najveci u istoriji, uzivajmo u tako jednom velikom asu koji voli svoju zemlju i uvek to potencira.

Mnogo si pametan

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.
(Ha, 3. april 2016 23:41)

A ti si verovatno iznad svih nas, pa u pola dvanaest ostavljaš komentar za istog tog Novaka, čiji rad ne treba da nas se tiče.

"Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji"

Sram te bilo za ovu izjavu! Kakav neko treba da bude da se tebi i takvima poput tebe ne gadi ono što on predstavlja?

Svete

pre 8 godina

@v
Klasicno naklapanje tipa koji pojma nema o tenisu.
Djokovic nikog nije skinuo s trona, Federera su skinule godine a Nadala povrede. Znaci, djokovic se tu nista nije pitao.
Imao je konkurenciju u starcu i povredjenom coveku. Federer je bar morao da se izbori sa Hjuitom, Safinom, Rodikom, Nalbandijanom, Fererom, Davidenkom, Agasijem... da bi dosao na prvo mesto. A godinama je uspesno branio 1 mesto od Nadala koji je tada bio zdrav i na svom vrhuncu, a ne povredjen kao sada. Jednostavno, cinjenice su neumoljive i kao takve su najveci neprijatelj pacenika koji navijaju za Djokovica. A cinjenice kazu da taj Djokovic nije mogao da se izbori sa Rodikom i Safinom, a kamoli sa RF i Nadalom dok su bili na vrhuncu. A po tvojoj idiotskoj logici, Rodik i Hjuit su veci teniseri od Djokovica jer su sa trona skinuli Samprasa i Agasija. A Rodik se uspesno poigravao sa Djokovicem sve do kraja svoje karijere.
Jednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.

Svete

pre 8 godina

@Iva Jovanovic
Federer je 2011 napunio 30 godina! Nadal se povredio na AO 2011. Vidis da ne znas cinjenice i onda lazes? Zasto lazes? Nadal i Novak su vrsnjaci, ali Nadal je uspeo da osvoji GS u bude 2 na svetu jos 2005, dok je Novak bio nesposoban za to pa je morao da ceka da Federer ostari da bi osvojio nesto i postao prvi na svetu. Znaci da je slabiji i od Nadala.

srle

pre 8 godina

@monden

Novak je peglao i Federera u cvetu mladosti, sada ima bolji skor i protiv njega, Nadala, Mareja, Vavrinke i svih ostalih iz TOP 10. Dodajmo i činjenicu da je Federer pobeđivao u gren slem finalima Bagdatisa, Gonzalesa, Filipusisa... Toliko o konkurenciji onda i sada.

ZAVISNIK!!

pre 8 godina

vidim da ovde pominju neku konkurenciju sad i nekad kada su federer i rafa navodno igrali,, samo cu reci ovo, ljubicic bio 3 igrac sveta, hahahahaahahahah, sada ne bi bio ni u top 20..jel treba dalje da pominjem?? najbolji igraci iz tog goat vremena i top 10 igraci tada, monfils, conga, simon, ne mogu da pomisle da udju vise u top 10!! tako da sigurno nije bas tako slaba konkurencija danas u odnosu na tad, delpotro je do 2013 igrao, kada je novak takodje vladao i uvek ga dobijao!!

100%

pre 8 godina

Interesuje me da li je stvarno bilo 28 ptica koje su preletale teren? Ako je to istina to bi bilo fenomenalno. Gledao sam mec ali kad su preletale nesto mi nije delovalo da ih je toliko. Ako neko zna bio bih mu zahvalan na toj informaciji.
(Zuba, 03. april 2016 21:43)

Izbrojao sam ptice, bilo ih je tačno 24.
Pozdrav.

pekl

pre 8 godina

@Iva Jovanovic
I te 2011 Novak je bio na vrhuncu na RG u polufinalu pa ga je Fed razbio. Razbio bi ga na WB da se nije glupirao protiv Conge a na US par loptica odlucilo. Dakle Fed na 100% dobija Novaka na 100%. Čiča miča i gotova priča

Svete

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

Naravno da ce biti proglasen za najboljeg igraca svih vremena i to tvoje suze nece moci da sprece. Nego, ovo sto si napisao u vezi Djokovica podseca na izvesnog Majkla Dzordana, da ne kazem da je identicna prica, da li si cuo za izvesnog Majkla ?

expert pera

pre 8 godina

Još jedan lakši trening , ne razumem čemu ovolika euforija ? Biće još dosta ovakvih treninga do RG- sa ! I što nekima toliko smeta što je novak najbolji teniser u istoriji tenisa... Očigledno se se mnogo njih plaši od dosad neviđene doinacije u tenisu ! Kako su krenuli plakaće javno i čupati kosu sa glave kad Nole uzme RG i zlato na olimpijadi :)

Hidrocefalus

pre 8 godina

Srbenda, zato je prvi! Sa verom u boga i u drzavu.
(Gradjanin Z, 03. april 2016 23:40)

Prvi je zato sto je posvecen, vredan i talentovan. Za Boga (velikim pocetnim slovom Srbine) ne znam, ali za drzavu sigurno znam da ne veruje u nju. Inace bi ziveo u istoj
Zato je i uspesan, izmedju ostalog.

Bravo Nole!

đenka

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.
(Ha, 03. april 2016 23:41)
Pa koje komplekse omda leče Amerikanci ili ostale nacije kad se hvale svojim sportistima? Od prvih Olimpijada gradovi Polisi su slavili svoje sportiste. On reprezentuje celu naciju neznalico čim mu pored imena stoji i zastava iste. To je čovek koji simbolizuje uspeh. Normalno je da se ljudi indetifikuju sa njim a ne sa gubitnicima. Ljudi se indetifikuju i sa poznatim piscima, muzičarima, naučnicima. Oni su im nekakav putokaz u životu, pozitivan. Bolje da se nisi ni javljao. Ovako samo si se pokazao suprotnim od pametnog.

GoraN

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. ...
(Ha, 3. april 2016 23:41)

Ne postoji ni jedan pojedinac u istoriji koji nije radio pre svega za sopstveno dobro. Retko koga kada ode preko granice boli uvo za oca i majku a ti ocekujes od nekoga da radi za ovaj narod. To sto ti smeta kod Noleta karakterise sve nase ljude od Tesle i Pupina pa do polupismene baba sere iz okoline Pozarevca koja radi na stajgi u Becu. Rade odnosno radili su za platu i honorare, a tebi ako treba Teslina naizmenicna struja moras da platis njeno uvodjenje u kucu i svaki potroseni kilovat kao sto to moraju da placaju narodi koji sa Teslom nemaju nikakve dodirne tacke. Placa se naizmenicna struja, placa se telefon koji je unapredio Pupin, placa se upotreba toaleta kod baba sere, placa se ulaz na Wimbldon, placaju se TV prava za Noleta, itd. Meni ni iz dzepa ni u dzep ali mi je drago ako neki nas covek uspe u svojoj profesiji. Ni Andriceva Nobelova nagrada nije donela gradjanima ove drzave ni jedan dinar ali svako normalan je ponosan na ovog coveka.

Realno,

pre 8 godina

A Nadal sam čini kmee, kmee..
(Bizi, 3. april 2016 23:24)

Nema razloga:
1. 67 titula ukljucujuci 14 GS titule je za ponos a ne za plakanje. Deli drugo i trece mesto po broju GS titula a one su u poredjenju sa Masters titulama isto sto i osvojena Liga sampiona u odnosu na ABA ligu u kosarci.
2. jos uvek ima 3 GS titule vise od Noleta, a on ce ga stici po meni na sledecem Australia Openu.

Jovan

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 3. april 2016 22:47)
Sta reci, osim, jadan li si!

Gajetano

pre 8 godina

@Jova

Divni su vam komentari!

I da, "preljecanje pelikana" i Novakova reakcija, divna slika. Inace su ptice cudesna bica (slucajno cuvam jednog zakoa, African grey parrot, barem 50 nijansi sive i crveni repic, prica ko lud). Nego, koliko je ptica bilo u jatu i sta je njihov broj najavio? Nisam stigao do kraja da ih prebrojim, ali bilo ih je dobrano vise od 20.

P.S. Navijaci su bili mnogo dobri, pa makar ponekad i zasmetali. Ne secam da je Novak imao takvu podrsku, izuzev mozda u Dubaiju gde i ja ponekad ucestvujem:)

Veliki pozdrav,

antiDebil

pre 8 godina

Slusajte ovako, nemoj da prisvajate Noleta za sebe, Novak igra za Srbiju, a ne za zvezdu. To sto je navijac zvezde to je njegov slobodan izbor, i ja to postujem, kao sto postujem prijatelja koji navija za zvezdu. Kad se takmici on je srbin i igra pod njenom zastavom, zato ima podrsku i nas partizanovaca, (velike vecine), kao sto i vi zvezdasi podrzavate vaterpoliste Partizana koji cine 90% reprezentacije Srbije.
(Rogi Obrenovac, 3. april 2016 22:47)

99% igraca Partizana sacinjava vaterpolo reprezentaciju a Novak je clan JSD Partizan, nikakvih dodirnih tacaka on nema sa crvenom zvezdom, kako panteri sami vole da kaze Novak je Franjevac kao i svi ostali clanovi i navijaci Partizana !

Ha

pre 8 godina

Srbija slavi svog sportskog idola, Novaka Đokovića ! Hvala ti Nole za sve što činiš za sav narod u Srbiji i sve Srbe ma gde da žive, da se svi ponosimo s tobom. Neka dragi Bog blagoslovi tvoju majku koja te rodi i tvoju porodicu, koja ti daje toliko ljubavi i podrške, koja ti očigledno mnogi znači. Mnogo ti zdravlja i uspeha želim u budućnosti, da nas opet usrećuješ svojim uspesima. Najbolji si Nole !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stiven k., 3. april 2016 21:56)

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.

v

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

Prvi put odgovaram paceniku poput tebe. Meni je tebe stvarno zao, visis ovde i pokusavas da dokazes nesto, ali ti ne ide.

Prvo, karijera nije trka na sto metara, nego maraton. Zato se Nadal sada raspada, a Novaku sr ne vidi kraj.

Drugo, niko nije profitirao od labave konkurencije kao Svis loknica. Ta loknica nije morala da skine dve azdaje sa trona. Nije imao nikoga da ga toliko muci kada se probijao, da mu ubija moral, da na njega konstantno nailazi u svakom polufinalu, a onda na drugog u finalu. Ne znam sta bi bilo da jeste, ali znam da bi se vecina raspala i odustala. Ne i Novak. Jos tada ih je dobijao, srusio je velikog Nadala sa prvog mesta posle njegove najbolje sezone, i ti mozes samo da cmizdris ovde i nista vise. Caki ni Federer sa biranija konkurencijom nije igrao sva finala velikih turnira u jednoj godini. Zato ve Novak biti veci. A to sto mu je sada malo lakse, sve je on to prijatelju zasluzio krvavim radom. Sledeci put cu te pozdraviti u maju.

Glas Srbije

pre 8 godina

Eh sto ti je Srbin pusti, kad pocne da dominira ne ume da stane. Nema tu ljudi ni malo skromnosti. Eto naprimer ovi Hrvati, Ivanisevic, Cilic fini neki svet, uzeli pi jedan GS i dosta im. Vidi se da postuju zapad, zato ih valjda i vole vise od nas. Al sta da se radi takvi smo mi Srbi, zato idemoooo Nole, idemooo!

pesadinac

pre 8 godina

Sa moje strane sve cestitke i Novakovom fizioterapetu velikom znalcu svog posla gospodinu Miljanu Amanovicu.
Covek je svaku sekundu koncentrisan 100% na ono sto Nole radi na terenu, uvek je uz njega i prezivljava svaki trenutak zajedno sa njim. Nole molim te nemoj nikad da zaboravis koliko je ovaj dobri covek bio vazan za tvoje uspehe.

Raul7

pre 8 godina

BROJKE nakon ovog mastersa: 6 pobeda u 7 finala Majamija ima Novak
28 master pehara osvojio je Đoković
63 titule u karijeri sad ima naš teniser
714 pobeda upisao je Srbin(prestigao Bekera)
98.199.548 zaradio je od nagrada

Jumko

pre 8 godina

Priznajem, pričao sam svašta pre turnira... ali, 28 titula... nemam reči. Ne volim Novaka, ali moram da poštujem 28 titula, zaista je najveći.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@mikii o kom raspadu konkurencije pricas???? Koliko godina su imali Feder i Nadal 2011??? Federer koliko Novak sada a Nadal je Novakov vršnjak !!! Prema tome nemoj pricati gluposti!!!!!

Glas Srbije

pre 8 godina

(Ha, 03. april 2016 23:41) Nauci barem da se kompleksi ne prenose genetski vec se sticu, a jedini koji pate od kompleksa su takvi poput tebe. Zasto da seljudi ne raduju i poistovecuju sa Novakom? Za koga mislis da je ona poruka na cirilici koju je ispisao na kameri, samo zazenu i dete!??? A i da jeste vidi se da mu cirilica nije mrska kao vama.

Branko S.

pre 8 godina

Gle cuda za sad 8 minusa na moj odgovor @joiu & @Mladene!?
Tipkaju li tipkaju!
Za njih pitanje u kojim parametrima su RF & RN bolji od Novaka,osim u
ona moja 3 navedena!?

Rade

pre 8 godina

Za tačno dve godine ide naslov, Novak prestigao Federera... I više neće biti diskusije ko je GOAT
(Endi Marej, 03. april 2016 22:19)

Mani se, Jumko ce doziveti nervni slom hahahah

simpo

pre 8 godina

Najvažnija vest dana, sigurno! Koje je ovo zamajavanje bre. Ne može da se pročita nešto od čega nam životi zavise al zato slavimo neke titule, nečije sportske pobede... Tako nam i treba!

b92 najbolji

pre 8 godina

Zadnji Novakov poraz u Majamiju bio je 2013. kada je izgubio od 34-godisnjeg Tomija Hasa 6:2 6:4, pripadnika one generacije koja nije znala da igra tenis.

audi 5cyl

pre 8 godina

Jako retko komentarišem sportske vesti ali evo danas hoću. Nije mi cilj da dižem Đokovića u nebesa ali zbog jedne karakteristike ga stavljam uz najveće samo uz Nadala, nikako uz Federera.

Evo o čemu govorim. I Nadal i Đoković su krvnički zapinjali od početka karijere i na mastersima i na GS turnirima bez neke posebne selekcije. Ovo posebno važi za Đokovića. Federer je uvek birkao GS i lepo plaćene turnire i spremao se specijalno za njih, a na mastersima davao ograničen otpor, ako se uopšte i pojavljivao. Ogromna je razlika u iscrpljenosti i sposobnosti igre na određenoj podlozi kada se igra puno turnira na puno različitih podloga. Onaj ko je odmoran i posebno spreman za neku podlogu uvek ima prednost. Ovo govorim kao neko ko se trčanjem bavio desetak godina.

Rezultate ovih različitih strategija vidimo danas, a izgleda da je neko u planiranju svoje GOAT strategije ipak podbacio. I konstantnost je odlika velikana. Nadalu, za razliku od Roćka, skidam kapu, više nego savršena karijera za igrača specijalizovanog za određeni tip podloge.

rejnald

pre 8 godina

1.Indijan Vels 5 titula (rekord)
2.Majami 6 (Agasi 6 titula)
3.Monte Karlo 2 (Nadal 8)
4.Madrid 1 (Nadal 4)
5.Rim 4 (Nadal 7)
6.Montreal 3 (Lendl 6)
7.Sinsinati 0 (Federer 7)
8.Sangaj 3 (rekord)
9.Pariz 4 (rekord)
Od 9 mastersa Nole je i rekorder na 4,Nadal je vlasnik 3(sva tri sljaka), a po 1rekord imaju Federer i Lendl...
Realno jos na tri turnira ima sansi da izjednaci rekorde,jedino su Monte Karlo i Sinsinati nedostizni za tako nesto.Koja samo razlika u odnosu na Federera ili jednog Samprasa koji ima svega 11 turnira iz masters serije(na nivou jednog Mareja danas) i sve to posticu u ovoj eri tenisa je za shvaku pohvalu!

ujedinjeni pacijenti regiona

pre 8 godina

Da je zaista tako slaba konkurencija kako to uporno pokusavaju da proture ovaj pateticni trol sa milion nadimaka i zlobni komsiluk, oni sami bi se vec davno prijavili na neki od turnira, tamo pobedili, stavili dolare u dzep... Ali dobro, treba ih shvatiti, Djokovic im ozbiljno nabija komplekse te nekako moraju da kanalisu visak frustracija, pa bilo to i kroz besomucno pisanje nebuloznih komentara.

Mihajilo Petrovic

pre 8 godina

@Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno

Krajnje je vreme da se prijavis i oduvas ove amatere. Haahahahahahaha
Placite i tesite se samo idiotarijama o losoj konkurenciji.
Na svetu sigurno ima milion aktivnih igraca.
Cak i da mu je konkurencija samo Srbija biti prvi je uspeh. Biti najbolji na svetu u bilo chemu je fenomenalno i fantastichno.
Biti prvi u tenisu je NESTVARNO!

Dejan

pre 8 godina

Nole igra sa 50 % snage svaki mec i dobija lagano meceve u dva seta.Mislim da tempira formu za Rolan Garos da tada bude na najvecem mogucem nivou i da je naucio lekciju od prethodnih godina i da osvoji jedini grend slem koji mu nedostaje Mislim da nema ko da mu parira ove godine i ako osvoji Rolan Garos,Olimpijske igre i Sinsinati postace najveci teniser u istoriji jer ce osvojiti sve grend slemove,sve masterse,masters kup,zlato na Olimpijskim igrama u singlu i Dejvis kup. :-)

Vlada

pre 8 godina

Da li je vreme da ceo svet kaze: Novak je najbolji teniser svih vremena, ili ce to ipak biti u skorijoj buducnosti? To je pitanje koje se danas postavlja u svetu tenisa.

protected

pre 8 godina

Za sve koji uzdizu Nadala i Federera i pokusavaju da omalovazavaju Djokovica-Djole je postao ovakav vrhunski igrac zahvaljujuci njima jer je morao da uci preko njih kako doci do vrha.Covek je usavrsio skorp svaki segment igre.I nemojte te fore ovaj tenis je C kat.Neka veze sa istinom.Nadala prepucan preforsirao se covek i zaradio povrede dok Federer i ako jeste na izmaku karijere igra odlican tenis tako dok ne zavrsi karijeru on igra skoro na istom nivou kao pre 3 god.Jednostavno su Fedi i Rafa iskovali coveka kakav je danas.Skoro nepobediv.ima odgovor na svaki udarac i kada igra lose.Jumko i ostala kompanija cao zdravo.Potrudite se da budete bolji ljudi nego sto ste sada!

antiDebil

pre 8 godina

U Novaka bije srce Zvezdasa, napred No1e ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 3. april 2016 22:20)

Ali ne postoji autenticniji Franjevac od Novaka ?!
Zao mi je panteru, mozes da krenes da places i da navijas za svoje legende Ardiana Djokaja, Resika Sabanadzovica, Roberta Prosineckog, Tulija Roklicera i slicne a Franjevce poput Djokovica, Bobeka, Djordjevica, Danilovica, Divca, Vujasinovica, Milanovica, Galica, Vokrija, Cakara i ostale da zaobilazis u sirokom luku. Mars u Zeleznik kod legende Cokija i cmizdri mu na ramenu o vasoj sudbini i pitaj ga zasto navijas za rupu bez dna ciji je drugi naziv gubitnici, u trenutcima kada ne nose nadimak ,,drzavni projekat''', taj im je najomiljeniji !

Nebojša

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 03. april 2016 21:17)

Zar nije Novak osvojio Majami prvi put još pre devet godina sa živim i zdravim Nadalom i Federerom pa Rodikom ljubičicem i Hjuitom ne znam dali sam nekog izostavio ali tada je verovatno koristio to što su Sampras i Agasi u penziji jel tako
LEČI SE.

Ivan M

pre 8 godina

Bravo Novače, Nišikori ti nije bio dorastao protivnik. Protiv tebe već gube kad izadju na teren. Čovek koji je počistio Kirijosa je delovao kao amater - pravo finale je možda bilo protiv Tima ili Gofana. Čestitke na rekordu - nadam se ne tvom poslednjem.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Slusajte ovako, nemoj da prisvajate Noleta za sebe, Novak igra za Srbiju, a ne za zvezdu. To sto je navijac zvezde to je njegov slobodan izbor, i ja to postujem, kao sto postujem prijatelja koji navija za zvezdu. Kad se takmici on je srbin i igra pod njenom zastavom, zato ima podrsku i nas partizanovaca, (velike vecine), kao sto i vi zvezdasi podrzavate vaterpoliste Partizana koji cine 90% reprezentacije Srbije.

Dejan.M...

pre 8 godina

sve cestitke za Noleta...ali nesto mi drugo upada u oci u ovim komentarima...Jumko vas jede i za rucak i veceru i dorucak....covjek se zeza za sve pare,a vi se primate ko saucesce...hahaha
(Rep.Srpska, 03. april 2016 21:56)

igramo se snjim, kao Nole sa ostalim!

Nikolas

pre 8 godina

Nole jos uvek nije najbolji teniser i istoriji, ALI, ako osvoji sve slemove do kraja sezone i zlato u Riju postace najveci cak i najvecim mrziteljima i skepticima. Napred Nole!

yumko 2

pre 8 godina

ljudi ima jumko pravo kad kaze da nema vise dobrih tenisera i da su svi druga liga u odnosu na ono kad je Federer vladao. novak dobar, al zna se ko je GOAT sa 17 slemova....

dostojanstvo si već odavno izgubio

pre 8 godina

Sta god ko mislio, bez Nadala i Federera ovo je postao dosadan sport.
(sava, 03. april 2016 20:01)

Tenis je postojao i pre ove dvojice, postojaće i posle. Trenutno je neprikosnoveni vladar belog sporta Novak Đoković. A kada se jednog dana bude povukao, verujem da će statistika reći da je bio najbolji svih vremena. Da je kojim slučajem bio poreklom amerikanac ili englez, siguran sam da bi dobio mnogo veća priznanja. Ovako, potiče iz jedne male, nebitne zemlje, pa nije ni čudo što ga toliko osporavaju. Ali nema veze, znaju oni duboko u sebi da niko na svetu nije bio ovako dominantan, i ko zna kada će se pojaviti neko ko će biti bolji od Novaka. A kada se to bude desilo, onda ćemo svi mi koji ga volimo i navijamo za njega reći... ma nije sad jaka konkurencija, znate kad je Novak igrao.... to je bila konkurencija

dno dna trolovanja

pre 8 godina

Trolovanje nikada nije bilo na nizim granama od kada je Jumko/Mikii i kako se sve ne potpisuje preuzeo monopol. Nekada je to bila umetnost, trebalo je nesto i imati u glavi za dobro trolovanje, dobri trolovi su bili postovani, a sada... dno dna.

bucca

pre 8 godina

Sada idemo da sljakamo ! Samo da Nadal ne bude u istoj polovini zreba na RG ! Osvojiti RG u finalu protiv Nadala ! To je cilj ! Napred Novace mozes ti to !

ely

pre 8 godina

Nole je sada u poziciji kao FedEx pre 10 godina. Kad se pojavi tad vec rivalima pada koncetracija.
Samo za razliku on ima drustvo tog istog F I jos barem 15 vrhunskih tenisera , dok je F imao sve... teniski - "polupismene" tipove

zoleada

pre 8 godina

Završim sve kućne poslove i smestim se ispred tevea sa nekim rekvizitima kad ono Nole već završava meč. Ne može bre tako. Kome da se žalim, šta da radim.

Mikii

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*

dostojanstvo si već odavno izgubio

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca! 
(jumko, 03. april 2016 18:01) 

Jel to braniš tiket?? Priznaj!!

Ima i za vas nesto

pre 8 godina

Komsije - susjedi sto gubite vreme ovde, kada su vam Skugor i MEktic prosli kvalifikacije za turnir 250 u Marakesu, a Borna prosao u drugo kolo (bio slobodan u prvom)....

kvisko

pre 8 godina

Zao mi djeda Federera.
Sedi kraj televizora, lomi prste i moli boga da neko pobedi Novaka kako bi bar nesto od legende o njemu ostalo na snazi. Bice jedan od boljih u istoriji tenisa ali mesto za najboljeg ikada je vec sad rezervisano za momka iz brdovitog Balkana.

jablan

pre 8 godina

Novakov razgovor sa porodicom tekao je ovako.Jeco kako si,kako mi je Stefan,dobro smo svi fala dragom bogu kaze Jeca.Jeco pozdravi mi Rodju,Rafu,Mareja,Vavrinku i ostale trkace,a koji se nalaze u Monte Karlu i kazi im da strogo postuju moju knjigu recepata kako treba da se igra tenis.Jeco ja ti donosim 28 titulu.Dobro ljubavi kaze mu Jeca cekamo te.jablan

Aleksandar

pre 8 godina

(monden, 3. april 2016 21:17) Federer i Nadal najbolji svih vremena. Tebi dečko nije dobro. Nadal nije u 5 najboljih, sem po broju Grend Slem titula. Federer je ispred Đokovića po broju nedelja na prvom mestu i broju Grend Slem titula. Po svim ostalim kriterijumima, obojica gledaju u leđa Novaku Đokoviću. Zdravlje neka služi Novaka onako kako ga nije služilo do 2011. i zapamtiće svet Novaka kao najboljeg igrača svih vremena.

ferdinand

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca! 
(jumko, 3. april 2016 18:01) 

Opario si se jedino ako si naišao na neku vodenu paru ili ključalu vodu.

Katarina

pre 8 godina

Bravo majstore nas...ti si nasa ponos...samo tako nastavi, do novih istorijskih podataka...idemooooo volimo teeeee....ja posebno...

Zuba

pre 8 godina

Interesuje me da li je stvarno bilo 28 ptica koje su preletale teren? Ako je to istina to bi bilo fenomenalno. Gledao sam mec ali kad su preletale nesto mi nije delovalo da ih je toliko. Ako neko zna bio bih mu zahvalan na toj informaciji.

amater

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 3. april 2016 21:17)

NA ZALASKU KARIJERE, NADAL?
Da li ti cujes sebe? Da li znas koliko ima godina? Ko mu je kriv sto mu je igra "pukla"? Je l' treba i Novak da slomi ruku, nogu ili sta vec? I sta sad, kad je puk'o u takoreci u zenitu, za tebe je to zalazak karijere. Jos nema ni tri banke. Ma da, samo vam trebaju kvaziargumenti za nepostovanje rezultata, al' neka - gledacete na kraju karijere preko 30 mastersa i minimum 15 slemova!!!

Branko S.

pre 8 godina

Posto sam izazvan da objasnim od raznih komentatora(@joiu,@Mladena...) u tvrdnji da je Novak najbolji u istoriji tenisa evo odgovora:
Citate li vi novine!?
Kazace vam se samo!Da dodam samo ovo:ako je neko dominantan u 9 od 12 parametra koji odlucuju najboljeg ikad NE vredi vam objasnjavati,odavno znamo da je ubedjenog najteze ubediti!Usput,I ona 3 parametra (RG,osvojeni Grend slemovi i nedelje provedene na prvom mestu ATP liste),na klimavim su nogama!
Molim objavite mi odgovor.Hvala

mali.veseljak

pre 8 godina

Dominacija zvana Novak! Trezveno razmisljanje me dovodi do toga da narednih 3-4 god nema ko da mu se suprostavi. Svaka ti cast! Ps. Jedina svetla tacka Srbije!

stiven k.

pre 8 godina

Srbija slavi svog sportskog idola, Novaka Đokovića ! Hvala ti Nole za sve što činiš za sav narod u Srbiji i sve Srbe ma gde da žive, da se svi ponosimo s tobom. Neka dragi Bog blagoslovi tvoju majku koja te rodi i tvoju porodicu, koja ti daje toliko ljubavi i podrške, koja ti očigledno mnogi znači. Mnogo ti zdravlja i uspeha želim u budućnosti, da nas opet usrećuješ svojim uspesima. Najbolji si Nole !!!

Sladjan

pre 8 godina

Manje vise ocekivano,pogotovo kada je bilo jasno da danas nece biti takve vrucine kao protiv Gofana u petak,jer je ocigledno da samo velika vrucina je jedini faktor koji moze da zaustavi Novaka...a sada malo o mecu,ovo je po meni danas bilo rutinski cak i nije Novak nesto posebno briljirao (dozvolio je dva brejka) ali i ovakav nivo igre je bio i vise nego dovoljan za Nisikorija koji je ruku na srce pokusavao danas da nesto vise uradi, trudio se ,davao sve od sebe ali ne moze se hazarderskom igrom protiv Novaka to je jedino uspelo Vavrinki na RG i pitanje je dali se moze ponoviti jos koji put, jer je ekstremno tesko igrati na taj nacin protiv Novaka jer se trosi mnogo energije i snage ,i vidite na danasnjem primeru koliko je Nisikori igrao maksimalno agresivno i uspevao je u nekom delovima meca da se odrzi cak u nekim trenutcima i da pripreti, ali cim bi nakon tolikog napora neminovno doslo da pada koncentracije i snage Novak bi to maksimalno koristio ,cak se Nisikori iz te tolike tenzije zelje i htenja pri kraju meca cak i povredio jer se previse isforsirao ,sto je i razumljivo jer ne igra se finale mastersa svaki dan i velika je motivacija i zelja kod svakog tenisera koji dodje do zavrsnice da na kraju da sve od sebe i pokusa da osvoji turnir ali nazalost po Nisikorija Djokovic je trenutno klasa za sebe i u finalima je nemilosrdan i ne dozvoljava da ga iko ugrozi i svima salje jasnu poruku da nema nameru da smanji gas...idemo care na sljaku,sledeci na redu je Monte Carlo !

piki

pre 8 godina

Једноставно највећи играч икад...Привилегија и срећа је што је наш,треба уживати у овим лепим моментима што нам их пружа из недеље у недељу.Нека си узео 100 милки долара,заслужио си још сто пута толико..

Jova

pre 8 godina

Kad se Novaku stvarno igra osvajanje titule jakog turnira izgleda tako lako i jednostavno da je to čudo jedno. Nije se pošteno ni oznojio. Tačno ti dođe da uzmeš reket u ruke i učiniš to i sam ( mada, nije da nisam probala ali radije vam ne bih izdala kako mi je išlo – čak ni u skupljanju loptica se nisam proslavila ).

Srećom vrijeme nije smetalo, jedino sam se toga bojala. A moje strandardno razmišljanje pred finala se nije promjenilo – ako ga već moraš odigrati poželjno je pobjediti. Navijači Novaka nisu bili na visini zadatka ( smetali su i njemu, mislim da više nego Nišikoriju ) ali bolje i takvi nego da ih nema nikako. Čini mi se da se Novak naljutio ( opet ) i izlivima bjesa malkice uplašio sirotog Nišikorija. Valjda je već naučio da tad s Novakom nema šale.

Detalji:
- Preljećanje pelikana, Novakova reakcija, raširene ruke ( krila ), letimo
- Radost na kraju, potpis na kameri, čavrljanje s nekim po telefonu
- Ležerno sjedanje na pobjednički podijum, opušteno, naučeno rukovanje s peharom koji tako prirodno izgleda u njegovim rukama i pobjedonosno-zadovoljni izraz lica…

Pozdrav svima

yeahs

pre 8 godina

Verujem da nijedan sport nije doziveo ovakav ponor kao tenis u poslednje dve godine. Setite se Vimbldona '06, '07, '08, Australian Open-a '09... I uporedite sa ovim danas i od pre dve nedelje. Ovo je zlatna era tenisa? Tribine su sve praznije, to dovoljno govori.
(Mikii, 03. april 2016 21:04)

Pa ovo je Majami, nije Gren Slem. Trudi se covek da pokaze neku mudrost, jer prati tenis jos od dinosaurusa i onda lupi takvu glupost...

Pre pisanja na proucavanje

pre 8 godina

@ Sladjan, 3. april 2016 21:08

Predlazem ti, rode, da vreme koje utrosis na pisanje onoga sto zoves "komentar na tenisku vest", utrosis na citanje pravopisa. Imace vise smisla i svrhe nego citava ova tvoja "vakela kojom smaras cak i sebe.  

Neutron

pre 8 godina

I Ameri poceli da navijaju za Noleta. Sta doziveh. Nole majstore, po olimpijsku titulu i 18 Grand Slama. Samo to. Samo da se zna ko traktor vozi a ko kapiju otvara.

Brooklyn boy

pre 8 godina

Мени лично је најимпресивније то што Нолетов најближи ривал на листи, у овом тренутку Мари, мора да освоји Монте Карло, Мадрид, Рим, РГ, Квинс, Вимблдон, Монтреал или Торонто (не знам који је сад на реду), и да уђе у 1/4 Синсинатија, да би га престигао. Наравно, у случају да Ноле не освоји ни поен до тада. 302 недеље су опасно близу.

poznavalac

pre 8 godina

Svetskoj javnosti ostalo je jos samo da prati dokle ovaj covek moze ici i koji su dometi ljudskog bica,u svetu tenisa on odavno nema konkurenciju i rivalitet medju teniserima kada je Novak u pitanju prakticno vise i ne postoji.

VUK

pre 8 godina

Jumko budi čovek daj pare! Opklada je opklada. Sam si tražio i odredio cifru. Ajde 500 evrića. Možeš da pozajmiš od Rođe ako nemaš.. ustvari nemoj od njega.. nemoj uzimati od sirotinje.. najveće pare su sada kod našeg kralja.. Đoković SRB!

monden

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.

Rep.Srpska

pre 8 godina

sve cestitke za Noleta...ali nesto mi drugo upada u oci u ovim komentarima...Jumko vas jede i za rucak i veceru i dorucak....covjek se zeza za sve pare,a vi se primate ko saucesce...hahaha

LOL

pre 8 godina

Gledao sam meč sa zadovoljstvom i ponosom a onda sam se setio "jumka" i dodjoh da se nasmejem njegovim komentarima ali izgleda da mu posle ovolikih godina N01etove dominacije ponestaje mašte...

Beobrad

pre 8 godina

Bravo Novace, najveci Srbine!
On, covek nema vise s kim ni da igra !
Pritom, ovo je igra od 70-80% njegovih mogucnosti, vise rutinska pobeda!

bravo novace

pre 8 godina

Sta god ko mislio, bez Nadala i Federera ovo je postao dosadan sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sava, 3. april 2016 20:01)


pa ko im brani da igraju? dobijao ih je novak i kad su igrali!

dezurni iz laze lazarevica

pre 8 godina

Jos jedan tezak udarac za razne jumkove i zivadin(o)-e, frustracija i bes na maksimumu, samo da ne eksplodiraju. Brinemo.

Svete

pre 8 godina

Sta vise reci koju poruku poslati ?
Ovo sto Djokovic radi to nije pobedjivanje protivnika to je ubijanje u pojam. Mnogi su pobedjivali i dominirali u raznim sportovima ali veoma su retki oni koji su dostigli sledeci nivo, ubiti u pojam sve protivnike, na svim podlogama, u svim uslovima u svim delovima sezone. Ovakva dominacija je nezapamcena u istoriji ovoga sporta, cinjenica da DJokovic moze da se prilagodi svakom protivniku, svacijem stilu igre, prakticno dozira snagu od meca do meca je jasan pokazatelj da se radi o apsolutno najboljem teniseru svih vremena, bez previse razmisljanja i prevelike raspravke na tu temu, jos nije najtrofejniji ali gigantskim koracima grabi ka tome !
Jos nesto, cinjenica da je Djokovic postao teniser sa najvecom zaradom od samog sporta jasno govori o slaboj konkurenciji u tenisu, posto ako sustignes 6 godina starijeg kolegu to je pokazatelj da su nagradni fondovi zbog necega povecavani, naravno to je zbog manjeg interesovanja i manjka publike na mecevima a sve je to zbog loseg kvaliteta tenisa, kada se gledaoci budu vratili na stadione i kada bude poraslo interesovanje za sam sport logicno je da ce se fondovi na turnirima u tom slucaju smanjivati...!
Najjaci utisak, lice one devojke i njena reakcija nakon slikanja sa Djokovicem, neprocenjivo.
Bravo Djoleeee!

Doktor

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 03. april 2016 21:17)
Odvojio je on njih od tenisa i kad su hili na vrhuncu karijere. Samo se ti tesi i pati. A Nole pegla i peglace zbog takvih kao ti i dalje.

Smilica

pre 8 godina

Tooooooooo No1128e SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1128E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED MAJAMIJA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1128e CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
BIĆE GODINA IZ SNOVA

OKO TVOGA VRATA,
ZASIJAĆE OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEDJUJEŠ SVE U NIZU
MELBURNU,DOHI, IW, MIJAMIJU
POBEDICEŠ NA RG U PARIZU

ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!

NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE I TOBOM PONOSI
TVOJA SRBIJA!

teča rasa

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno
(Op, 03. april 2016 19:46)

Ајде сад лепо промисли кога је све Нишикори победио до финала и ко је све испао на овом турниру, па ће ти бити јасно да лупеташ!

milojko

pre 8 godina

svaka cast majtore!!! jedino sto je federer od sponzora zaradio milijardu a nadal nesto manje... ma dobra je noletu i ova stoja od turnira + koje milionce od reklama...

Imate li, vi, stav i izgradjeno misljenje?

pre 8 godina

@..."Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno (Op, 03. april 2016 19:46)"

Vidis kako ti znas. Jaca je bila konkurencija kad TRECI igrac ATP tura zavrsi karijeru sa samo JEDNOM mastersom (Ivan Ljubicic).

PS Do sada su i RF i Nadal bili 2 nabolja igraca ikada. Sto promeniste kriterijum, pa ih sad prebacujete u "nikakvu konkurenciju" - cisto u koNJkurenciju?

dakiliz

pre 8 godina

Meni je zanimljivo vezano za obaranje svih ovih rekorda da ama baš niko ne spominje jedan rekord vezan za Indian Wells-Miami double. Naime svi pominju da je ovo četvrti dabl-dabl a meni je zanimljivije što je ovo zapravo tripl-dabl, što nikome nije pošlo za rukom da 3 godine zaredom osvaja prva dva Mastersa u godini.

Milutin

pre 8 godina

Nole se prebacio na "automatakog pilota" i osvaja masterse i bez trenera. Ok, Vema je uvek tu ali Bekeru, Vajda, ajmo, gotov raspust! Svaka cast majstore, lestvica je podignuta visoko za jos mnogo godina sa ovim rekordima!

Mikii

pre 8 godina

Verujem da nijedan sport nije doziveo ovakav ponor kao tenis u poslednje dve godine. Setite se Vimbldona '06, '07, '08, Australian Open-a '09... I uporedite sa ovim danas i od pre dve nedelje. Ovo je zlatna era tenisa? Tribine su sve praznije, to dovoljno govori.

teča rasa

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D
(Oljica, 03. april 2016 19:40)

Говорио је о поенима дужим од 9 размена. Дотле је Нишикори освоји 5 таквих поена а у том тренутку Ноле први. И мене већина њих (коментатора) нервира али...

a s roma nikšić

pre 8 godina

Bravo Novače!Čestitke na osvojenom 28-mom rekordnom MASTERS-u.Naj važnijem jer je rekordni,naj slađem jer je prvi osvojeni turnir,najtežem po nehumaninim uslovima za igru,na visokim temperaturama i vlažnosti vazduha ispod oblaka."Herojski"odrađen turnir kao i onaj u Rimu prošle godine od koga je počela ova dominacija.Uz malo bacanja po terenu,podizanja koncentracije i forme,s kompletnim stručnim štabom eto jubilarnog 30-og MASTERS-a baš u Rimu.Rim se mora "izpoštovati",Romanisti će biti uz tebe svim srcem.Forza Nole!Forza Roma!Još jedno zasluženo BRAVO!

sinisalazic

pre 8 godina

Federer nikad nije bio favorit broj 1 na bilo kom turniru koji se igra na sljaci.Nadal nikad nije bio favorit broj 1 na mnogim turnirima koji se igraju na tvrdim podlogama.Novak Djokovic je trenutno favorit broj 1 na bilo kom turniru da se pojavi(podloga je nebitna)To se nije desilo u istoriji ovog sporta,da jedan teniser bude favorit na svim mogucim turnirima tj.na svim podlogama.Dolazimo do toga da ovakva dominacija jos nije vidjena u tenisu,pa mozda ni u jednom drugom sportu.Braco Srbi uzivajmo u igrama naseg Novaka i pozelimo mu sto duzu karijeru,sve ostalo ce da dodje.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Winner

pre 8 godina

Sta ti decko radis, sto bi rek'o Dragan Torbica, al ovde naravno u pozitivnom smislu... Neki bitni i veliki rekordi su pali veceras, VELIKI SI NOVACE!

ferdinand

pre 8 godina

Fascinantno je da je Novak sveo tenis na šah. Bukvalno proračunava kad i kako treba igrati, tačnije, prilagodjava se igri protivnika, menja svoj stil i tako ostaje nepredvidiv za protivnika. Npr, nije kao Nadal ili Federer kod kojih uvek znate kako će igrati, koji uvek igraju isto ma ko da je sa druge strane mreze.

teča rasa

pre 8 godina

Ceo turnir Novak igra lose.Pobedjuje na iskustvo.Da li mu fale Beker ili Vajda ili je nesto drugo u pitanju. Ne moze Vemic da mu donese bolju igru. Onda mogu i ja da sedom u boxu
(peki, 03. april 2016 19:41)

Не можеш, по коментару се види да немаш појма!

Kosta

pre 8 godina

Ovakvog sportistu necemo imati vekovima,najveci svih vremena,ponos i dika lepe na Srbije...osetio sam veliku sramotu i ponizenje kada mu je saka jada na košarkaškom derbiju zvizdala i skandirala da plati porez samo zato sto je navijac Crvene zvezde....oboleo narod....bravo Nole,nas jedan jedini....

Boban Nikolić

pre 8 godina

Jedna slika je obeležila današnji meč.Novak i 28 pelikana (Mastersa).
Krajem sledeće godine očekujem da vidim sliku Ali Babe(Novak) sa 40 razbojnika(Mastersa).
IDEMOOO...

I bez poreza, ako nije problem to neki...?

pre 8 godina

Nole legendo, plati porez!
(gradjani srbije - ne monaka, 3. april 2016 21:01)
Ja da sam Nole, plaćo bi vama sa takvim (promašenim) mišljenjem neku dobru privatnu kliniku... makar da probaju da od vas naprave ljude... mada ko zna čije si ti gore list... ne deluješ mi da si od ove jedine nacije u EX YU sa pedigreom, nego od ove neke "ukrštane", da ne kažem pokrštane...

Inače ti si čist primer koliko je zdrava sloboda govora, pravo na svoje mišljenje i demokrtija.

Komunizam je to sve rezao i obogaljivao ljude i pravio ih mediokritetima, ali su svi makar bili drugovi!

Demokratija daje pravo svakom mediokritetu da vuče uzde kako se njemu u svom ludilu i kompleksima dopada. Ta sloboda da svako misli kako hoće, kad hoće i šta hoće(mada je i ovo laž, ali eto sloboda govora mi omogućava da kažem da je laž - laž... mislim bože uzmi me...) pravi još veće mediokritete i što je najtužnije više nismo drugovi, sad smo svi gospoda! Eeeee, muko moja...

Nego ako si išta ti shvatio iz mog izlaganja, predstavi se čiji si i potom precizno navedi porive koji te nagone da smatraš da Novak treba da plati porez Srbiji!

Živela sloboda govora... što kraće...Noletova era što duže(mada je sad već transcedenotavana u večnost)...

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@ Jumko olabavi malo!!! Znam da je tesko ne podnositi nekoga a taj NEKO cak nezna ni da ti egzistiras!!! A toliko se trudis - tuzno !!!

Walter White

pre 8 godina

Boze ovaj tenis definitivno propada kao sport,sve se pretvorilo u besomucno prebacivanje loptice i takmicenje u pravljenju gresaka,a ovi "mladji" igraci su neverovatno psihicki slabi pa njih lagano dobija Federer sa svojih 35 godina.Zaista mi nikada nece biti jasni igraci tipa Cilic,Nisikori,Raonic koji meceve protiv Novaka gube jos u svalcionici ovo danas je cist primer toga,zakljucak je da jeste lepo sto Nole dominira ali bi bilo jos lepse da ima s nekim da igra.

Jumko

pre 8 godina

Hahaha, gledam ovo finale i mogu reci samo jedno... Ovo je zlatna era tenisa!!! Pa Djokovic iz 2008. bi razbio ovog Djokovica danas! Kao Sten the man Djokovica na Rg!

goblin

pre 8 godina

Cim su vremenski uslovi bili iole normalni opet onaj stari Novak i rutinsko rasturanje Nisikorija.Ove sto omalovazavaju najboljeg sportistu sveta koji pobedjuje iz nedelje u nedelju savetujem da prestanu jer se nevidjeno blamiraju,ako im to niko do sada nije rekao(mama,tata,devojka ako je kojim cudom imaju) evo ja preuzimam tu odgovornost da im to saopstim.

teča rasa

pre 8 godina

Ајде тапшање на Новакове грешке (чак дуплу на сервису), то смо већ превазушли. Али тапшање кад Нишикори фрустриран баци рекет у бесу, није ли јадно давати подршку у таквом (неспортском) тренутку. Оно као имали ипак наде, овај би још да се бори... Али џаба, не може Јапанска бува на СТЕНУ!

Milos

pre 8 godina

Ako Novak osvoji ovaj turnir oborice jos jedan rekord a to je da sa nikad slabijom igrom nije osvojio neki turnir
(pok, 03. april 2016 20:07)

Sta li ti jadan gledas?

Marko

pre 8 godina

Nole ima skor pobeda i poraza ove godine 28-1.Prošle godine u ovo vreme je imao 25-2.Razlika je u tome što je ove godine dobio finale Dohe, a prošle je izgubio finale Dubaija, dok je rano ispadanje imao na oba turnira u četvrtfinalu, samo u obrnutim ulogama.Dodatne 2 pobede viška su dva singla meča u dejvis kupu u odnosu na jedan iz prošle godine i činjenica da prošle godine nije igrao jedan meč u Indijan Velsu jer mu je tomić predao pre početka.Pošto će Nole igrati i Madrid ove godine, ima šansu da bude još bolji i impresivniji nego prošle godine, naravno šlag na torti bi bila i titula na Rolan Garosu.Ako osvoji Madrid, Noletu neće faliti samo Rolan Garos i Sinsinati da bi imao sve titule sa velikih turnira u tenisu, već će mu faliti 2 Rolan Garosa i 2 Sinsinatija da bi sve te velike turnire osvajao minimum po 2 puta.Dakle, sem ta 3 turnira, Nole je svih ostalih 12 velikih turnira osvajao bar po puta.

v

pre 8 godina

Znaci sada su svi Novakovi protivnici pobredjeni u finalima mastersa. Raonic, Nisikori....cekamo da vidimo ko je sledeci. Sta im napravi Nole? :)

Džoker

pre 8 godina

Hahaha, gledam ovo finale i mogu reci samo jedno... Ovo je zlatna era tenisa!!! Pa Djokovic iz 2008. bi razbio ovog Djokovica danas! Kao Sten the man Djokovica na Rg!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 3. april 2016 20:09)

Hahahahhaah.... Jumko nema više za koga da navija, pa počeo za Noleta i 2008-e. Oooo živote, spuštena roletno.

Jumko, DINO, Dr.Roddick, Mikii

pre 8 godina

Jeste Djoković osvojio turnir, ali to nije važno, to će se brzo zaboraviti. Pamtiće se da je Nišikori igrao lepše i lepršavije, skoro kao Federer.

igor

pre 8 godina

Sada je i zvanicno najbolji teniser u istoriji tenisa. 28 masters, i pozitivan skor sa Federerom. Federer ima vise GS, Nole masterse, i Nole vodi u medjusobnim duelima.

veliki strumf

pre 8 godina

Novak je dosao u poziciju da mu je gotovo svaki naredni mec istorijski, da njime obara neki rekord, ili vise rekorda, narocito kada se bori za titulu. A ja sam dostigao taj nivo pracenja Novakovih meceva da uzivam u svakom udarcu, ne nerviram se uopste, kao da gledam pozorisnu predstavu! Godinama unazad puno zivaca sam izgubio gledajuci i navijajuci za Novaka, i ovo sto on sada radi pravo je osvezenje za moje nerve! Samo gazi, majstore i ne staj! Bar do Rija, a posle odmaraj do mile volje!

Nina i Kaja

pre 8 godina

Od sledeceg turnira se uvodi pravilo da ako neko Novaku uzme set pobedio je mec ! Ovako vise nije ni zanimljivo, sad ce da mu placaju da vise NEdolazi na turnire jer je Nole jednostavno terminator !! Nastavi da gazis majstore idemo dalje !!!

pedja,cacak

pre 8 godina

Svaka cast brate! Nemam vise kvalitetnih reci da napisem,koliko me odusevljavas iz dana u dan! Nesumnjam uopste u dalje ciljeve! Nebo je granica! Od 1199500 $,tih 500$ mozes i meni da posaljes,da regulisem neke obaveze! Salim se,brate! Uz zelju za dobro zdravlje,mir u glavi i kuci,tebi i tvojoj porodici,hvala ti jos jednom na svemu! I ziv i zdrav nam bio!

srki s

pre 8 godina

pa eto sem sto mora da se odigra u stvarnost svaki turnir ne bi morao ni da se igra jer jednostavno zna se Novak uvek pobedjuje.jel postojalo to ikada u bilo komsportu?nije.e sad sta am ja piao?tenis je mrtav kao sport.Jedan igrac je nepobediv.zasto?zato sto je trenirao od 4 godine uvek vise i jace od bilo kog drugog igraca i zato sto je osetio i uveo do sada navidjenu tehniku udarca kako ih ja objasnjavam STONI TENIS udarci,na svaku loptu posebno namestanje i poseban,kratak udarac(novi materijali za reket to dozvoljavaju).Sam Novak je time negirao i am tenis i svoje titule jel to sto on igra nije tenios kakav se do sad igrao.stari tenis je mrtav Novak je uveo novi tenis i sada svi moraju da nauce da igraju taj novi tenis,stoni tenis.

Mujo

pre 8 godina

Težak dan za srbomrsce, svi znamo koji su, i za bolide koje veruju ili priželjkuju da Nole izgubi. Večeras su se u tu grupu upisali @ Dragan, Singer, kanarevo familija, Milorad, goran, Op, joiu, pok, sava, ...

Puno pozdrava za sve koji su danas radosni, a posebno za @ jadera koji čak iz Zadra kliče „Naprid Nole“.

Jabučilo

pre 8 godina

Novak ozbiljno napada naslov najboljeg svih vremena. Samo da izdrži ovosezonski pritisak. Nadam se objedinjenju Grend slema i Olimpijskih igara!

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

.....najvise volim kad me Nole rasplace. Prelepe su ove suze - radosnice !!!! HVALA TI DIVNI COVECE !!!! HVALA od SRCA, NOVACE DJOKOVICU !!!!

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 8 godina

Djokovic je sampion koji je toliko izdominirao da ce na vecini turnira stadioni nositi njegovo ime...na nekima i tereni br.2.

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

....koliko RADOSTI je ovaj divni, mladi covek meni priredio u mom zivotu, ja ne znam kako mu se oduziti. On ima sve, apsolutno SVE, Bog je bio siroke ruke ......Zato od mene jedno toplo, ljudsko HVALA, ti divni, mladi covece- PONOSU NAS !!!

Walter White

pre 8 godina

Boze ovaj tenis definitivno propada kao sport,sve se pretvorilo u besomucno prebacivanje loptice i takmicenje u pravljenju gresaka,a ovi "mladji" igraci su neverovatno psihicki slabi pa njih lagano dobija Federer sa svojih 35 godina.Zaista mi nikada nece biti jasni igraci tipa Cilic,Nisikori,Raonic koji meceve protiv Novaka gube jos u svalcionici ovo danas je cist primer toga,zakljucak je da jeste lepo sto Nole dominira ali bi bilo jos lepse da ima s nekim da igra.

Spale

pre 8 godina

Evo i jumko se polako okreće. Postao je fan Novaka iz 2008.
Neka neka, treba čoveku dati vremena. Uskoro će obožavati Novaka iz 2011. Samo strpljivo sa Jumkom, nije on kriv.

lavleo

pre 8 godina

Ti legendo koja hodas
Jos jedan pehar u vitrinu ces da dodas
Dok Nisikori od muke peni
Pobedio si ga sa lakocom koja pleni

Bravo Noleee!!!

Perso

pre 8 godina

Da,da, slaba konkurencija u današnjem tenisu....pa mora biti slaba kada ih je sve Đoković rastavio na djelove, planski i polako...nekadašnji najbolji Federer, Nadal a i nova uzdanica engleske gospode tetka Mareja na psihijatriji svi. A najjači su ovi što posle podne ponižavaju Đokovića po portalima a prije podne ispijaju kafe sa komšinicama i pričaju o šarama stoljnjaka...i bili oslobođeni fizičkog kada su išli u školu.

Nebojša

pre 8 godina

Izem ti sport gde sesti igrac sveta nikada masters nije osvojio. Na pocetku ispod Nishikorijevog imena pise "Memphis Open Champion", pogledam na Google, ono neki kikiriki turnir u rangu Belgrade Open.
(Milorad, 03. april 2016 19:50)

Kako pored Novaka Nadala Federera pa i Mareja koji ima 11 trofeja osvojiti masters čak i da trojica kiksaju ostaje četvrti koji najčešće i osvoji bilo je jako malo izuzetaka zato su stručnjaci i prozvali ovu eru zlatnom a što se tiče Nisikorija imao je dobru šansu u Madridu 2014 finale protiv Nadala ali se povredio.

Swedenonline

pre 8 godina

Da li neko zna zasto je servis svima los u Majamiju? Sta utice na to na ovom turniru? Podloga, vremenski uslovi ili nesto trece?
(stevica, 03. april 2016 19:17)

Vlaga u vazuhu daje visok otpor loptici, takodje je otežava te se zahteva puno više energije za udariti rotaciju.
Istovremeno podloge oduzmu energiju pri odskoku. Tipično izmedju 40 i 60% brzine loptice padne po odskoku. Majami 'šmirgla' to radi maksimalno gde se brzina transformiše u dodatnu rotaciju top spina. Jak slajz servis daje vrlo nizak odskok uz minimalno gubljenje brzine ali je podložan proplivavanju i predugoj servi (kao posledica visoke vlage vazduha). Elem, uz teške vremenske uslove sve navedeno teško funkcioniše, jer vlaga ima efekat astme i krv ima puno manje kiseonika.
Mogućnost pogrešne odluke maksimalna.

nemanha

pre 8 godina

Nole je zaista nedodirljiv! Magija u drugom setu, nista spektakularno, ali na momente fantasticno i pokazuje zasto je daleko najbolji igrac trenutno. Oborio je sve ove rekorde,bogami, ako Nole osvoji jos 3-4 GS i jedno 7-8 mastersa bice najveci ikada... A i sad je veoma blizu. Srbin najbolji teniser u istoriji?! Wow!

Nema mu ravnog

pre 8 godina

Moj pas od mesec ipo dana ceo drugi set presedeo ispred TV-a i gledao mec bez da je zaspao.A repic samo ide tamo- ovamo....Srecan i on!BRAVOOO NOLE!!!

Komar

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca!
(jumko, 03. april 2016 18:01)


Cestitam brate JUMKO samo nastavi tako da se kladis, ide ti.

Sve cestitke NOVAKU, NAJVECI SI !!!

Jaa

pre 8 godina

sta se s noletom desava? odavno nije bio ovako nervozan i bez kondicije? mozda zato sto beker i vajda nisu tu?? ne znam, ali zabrinjava.. ovo nije novak koji je br 1. ovo je novak iz 2010-te.
(goran, 03. april 2016 19:47)

Питај Шарапову...

posmatrač

pre 8 godina

Najveći rekord je taj što niko u istoriji nije uspeo da poveže IW i MIAMI u istoj godini, a Đole je to uradio 3 puta i to uzastopce.

Nisi pratila na času...

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D
(Oljica, 3. april 2016 19:40)

Sve poene sa više od 9 razmena dobio je do sada Nišikori...
Sada je vreme za prvi Novakov!

K.G.

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca!
(jumko, 3. april 2016 18:01)


Opet jumko ostade 3 meseca sa praznim friziderom.

Bravo Nole Sokole

zzbz

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno (Op, 03. april 2016 19:46)
Ma sigurno je tako. Najjaca je bila ona "zlatna" era Federera, koji je imao neverovatno takmace u Rodiku, Hjuitu, Bagdatisu, Kanjasu, ili ona kad je Ivanisevic osvojio W sa servom.
Zbog cega tolika patnja i gnev, sto je jedan Srbin najbolji u necemu? Zavist samo zato sto je Srbin, i sto je toliko postigao sa 28 godina, da mu nema ravnog.... Ali su zato likovi poput Kristijana ili Stanije mnogo znacajniji i voljeniji u ovoj drzavi..

Hulk

pre 8 godina

Nije lako biti Novakov trener. Nemas zivot. Ha, ha. Mora uvek da ostane ceo turnir do kraja. Ostali igraci pre ili kasnije ispadnu pa im treneri odu malo i kuci ali Nole stalno ostaje do kraja.

Miki

pre 8 godina

ATP ce morati nesto da smisli kako bi Noletovi mecevi bili iole interesantni,npr da protivnik vodi 2-0 na pocetku svakog seta ;)
Totalna dominacija,bravo ! (brat Rodja ce da se pojede zbog prestizanja u cifri zarade) :))

Mujo

pre 8 godina

Mikii i Jumko zanemeli, komentarišu tekst o Edmundu, a ovde ih nema. Jedan drugom dele komplimente, ti meni vojvodo, ja tebi serdare. Hahahaha, kao da se ništa nije desilo u Majamiju.

Mladen

pre 8 godina

Posle danasnje pobede,svet tenisa uprkos svim sumnjama, negiranjima,podmetanjima i ostalim budalastinama mora konacno priznati samo jedno:Novak Djokovic je najbolji tense u istoriji ovog sporta!Sve ostalo NE pije vodu,a time daleko od cinjenice i realnosti!
(Branko S., 03. april 2016 19:05)
Da li mozes necim da argumentujes svoju izjavu...? A ja cu te kao veliki navijac naseg najboljeg sportiste svih vremena rado saslusati.

Sasa

pre 8 godina

Djokovic moze da gubi 5-0 a i ako odluci da uzme set uzece ga, covek je najbolji teniser svih vremena, brutalno kako lako igra, prosto perfektno.

peki

pre 8 godina

Ceo turnir Novak igra lose.Pobedjuje na iskustvo.Da li mu fale Beker ili Vajda ili je nesto drugo u pitanju. Ne moze Vemic da mu donese bolju igru. Onda mogu i ja da sedom u boxu

Branko S.

pre 8 godina

Posle danasnje pobede,svet tenisa uprkos svim sumnjama, negiranjima,podmetanjima i ostalim budalastinama mora konacno priznati samo jedno:Novak Djokovic je najbolji tense u istoriji ovog sporta!Sve ostalo NE pije vodu,a time daleko od cinjenice i realnosti!

Rajko Mitic Junior

pre 8 godina

Mogao si biti Udovichki Kori
Mogao si biti Kei Nishikori
Al' ipak ime ti je Novak
Tebe voli Madjar, Srbin, Slovak...
...ti povuces kad proradi plovak :)

Milorad

pre 8 godina

Izem ti sport gde sesti igrac sveta nikada masters nije osvojio. Na pocetku ispod Nishikorijevog imena pise "Memphis Open Champion", pogledam na Google, ono neki kikiriki turnir u rangu Belgrade Open.

beba knezevuc

pre 8 godina

Nikako mi nije jasno zasto se komentator toliko bavi statistikom umesto igrom Djokovica..Tenis je stvarno izubio svoju car.Sve se svelo na brojke. On voli tenis,mi volimo,pa zasto sve ovo?

goran

pre 8 godina

sta se s noletom desava? odavno nije bio ovako nervozan i bez kondicije? mozda zato sto beker i vajda nisu tu?? ne znam, ali zabrinjava.. ovo nije novak koji je br 1. ovo je novak iz 2010-te.

homer

pre 8 godina

Azarenka juče uspela da kao treća igračica uzme indian wells i miami u istoj godini a naš nole danas ima priliku da to učini 4. put u karijeri. NESTVARNO

ivan

pre 8 godina

bio sam u japanu prosle godine,u uniqlo radnji,preko cijeloga zida stoji "poster " djokovica,a nidje nisam vidjeo nisikorija,tolilo o popularnosti(kvalitetu) jednog finaliste mastersa. kao sto rekose-zlatna era tenisa :D

Op

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno

nn

pre 8 godina

lagano polivanje .... Svaka druga rec je suvisna ... decko je ubio tenis u pojam ... u nikada jacoj konkurenciji u istoriji tenisa ovih par godina on je sve precrtao kao gumicom ... obezvredio je ovu igru .... Sta reci a, da nije receno .... TITO :-)

Oljica

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D

v

pre 8 godina

Ovo je tako rutinski, tako lagano. Covek prosto klizi kroz mec. Gubi brejk i kao da kaze ''pa sta, sad cu odmah da ga uzmem opet''. Svaka mu bre cast. Da zaokruzi ovo i idemo na sljaku.

Milan

pre 8 godina

Sta je sa sudijama???I sa glavnim sudijom?Prvo nepostojeci let kad je rekao " ma jedi ...." posle toga aut i kao dobra lopta...Niko ga ne postuje realno.

dragan

pre 8 godina

Japanac je previse disciplinovan u igri, time je i mec dosadan. Jeste u vrhu ali nikada bez improvizacije, ludila, gneva, inata nece biti prvi.

Urox

pre 8 godina

Najjaci su mi ovi hejteri...losa konkurencija...a federeru kakva je bila konkurencija kad je uzeo prvih par gren slemova ...filipusis,bagdatis,rodik ..dva servera i igrac daleko ispod npr keia nisikorija....finale mastersa dobijao ljubicica....woooowww ..uskoro najveci ikad svidjalo se to nekima ili ne ...tata ovog sporta

sinisalazic

pre 8 godina

Federer nikad nije bio favorit broj 1 na bilo kom turniru koji se igra na sljaci.Nadal nikad nije bio favorit broj 1 na mnogim turnirima koji se igraju na tvrdim podlogama.Novak Djokovic je trenutno favorit broj 1 na bilo kom turniru da se pojavi(podloga je nebitna)To se nije desilo u istoriji ovog sporta,da jedan teniser bude favorit na svim mogucim turnirima tj.na svim podlogama.Dolazimo do toga da ovakva dominacija jos nije vidjena u tenisu,pa mozda ni u jednom drugom sportu.Braco Srbi uzivajmo u igrama naseg Novaka i pozelimo mu sto duzu karijeru,sve ostalo ce da dodje.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Nebojša

pre 8 godina

Izem ti sport gde sesti igrac sveta nikada masters nije osvojio. Na pocetku ispod Nishikorijevog imena pise "Memphis Open Champion", pogledam na Google, ono neki kikiriki turnir u rangu Belgrade Open.
(Milorad, 03. april 2016 19:50)

Kako pored Novaka Nadala Federera pa i Mareja koji ima 11 trofeja osvojiti masters čak i da trojica kiksaju ostaje četvrti koji najčešće i osvoji bilo je jako malo izuzetaka zato su stručnjaci i prozvali ovu eru zlatnom a što se tiče Nisikorija imao je dobru šansu u Madridu 2014 finale protiv Nadala ali se povredio.

Nebojša

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 03. april 2016 21:17)

Zar nije Novak osvojio Majami prvi put još pre devet godina sa živim i zdravim Nadalom i Federerom pa Rodikom ljubičicem i Hjuitom ne znam dali sam nekog izostavio ali tada je verovatno koristio to što su Sampras i Agasi u penziji jel tako
LEČI SE.

Branko S.

pre 8 godina

Posle danasnje pobede,svet tenisa uprkos svim sumnjama, negiranjima,podmetanjima i ostalim budalastinama mora konacno priznati samo jedno:Novak Djokovic je najbolji tense u istoriji ovog sporta!Sve ostalo NE pije vodu,a time daleko od cinjenice i realnosti!

Swedenonline

pre 8 godina

Da li neko zna zasto je servis svima los u Majamiju? Sta utice na to na ovom turniru? Podloga, vremenski uslovi ili nesto trece?
(stevica, 03. april 2016 19:17)

Vlaga u vazuhu daje visok otpor loptici, takodje je otežava te se zahteva puno više energije za udariti rotaciju.
Istovremeno podloge oduzmu energiju pri odskoku. Tipično izmedju 40 i 60% brzine loptice padne po odskoku. Majami 'šmirgla' to radi maksimalno gde se brzina transformiše u dodatnu rotaciju top spina. Jak slajz servis daje vrlo nizak odskok uz minimalno gubljenje brzine ali je podložan proplivavanju i predugoj servi (kao posledica visoke vlage vazduha). Elem, uz teške vremenske uslove sve navedeno teško funkcioniše, jer vlaga ima efekat astme i krv ima puno manje kiseonika.
Mogućnost pogrešne odluke maksimalna.

v

pre 8 godina

Ovo je tako rutinski, tako lagano. Covek prosto klizi kroz mec. Gubi brejk i kao da kaze ''pa sta, sad cu odmah da ga uzmem opet''. Svaka mu bre cast. Da zaokruzi ovo i idemo na sljaku.

v

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

Prvi put odgovaram paceniku poput tebe. Meni je tebe stvarno zao, visis ovde i pokusavas da dokazes nesto, ali ti ne ide.

Prvo, karijera nije trka na sto metara, nego maraton. Zato se Nadal sada raspada, a Novaku sr ne vidi kraj.

Drugo, niko nije profitirao od labave konkurencije kao Svis loknica. Ta loknica nije morala da skine dve azdaje sa trona. Nije imao nikoga da ga toliko muci kada se probijao, da mu ubija moral, da na njega konstantno nailazi u svakom polufinalu, a onda na drugog u finalu. Ne znam sta bi bilo da jeste, ali znam da bi se vecina raspala i odustala. Ne i Novak. Jos tada ih je dobijao, srusio je velikog Nadala sa prvog mesta posle njegove najbolje sezone, i ti mozes samo da cmizdris ovde i nista vise. Caki ni Federer sa biranija konkurencijom nije igrao sva finala velikih turnira u jednoj godini. Zato ve Novak biti veci. A to sto mu je sada malo lakse, sve je on to prijatelju zasluzio krvavim radom. Sledeci put cu te pozdraviti u maju.

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 8 godina

Djokovic je sampion koji je toliko izdominirao da ce na vecini turnira stadioni nositi njegovo ime...na nekima i tereni br.2.

dragan

pre 8 godina

Japanac je previse disciplinovan u igri, time je i mec dosadan. Jeste u vrhu ali nikada bez improvizacije, ludila, gneva, inata nece biti prvi.

nn

pre 8 godina

lagano polivanje .... Svaka druga rec je suvisna ... decko je ubio tenis u pojam ... u nikada jacoj konkurenciji u istoriji tenisa ovih par godina on je sve precrtao kao gumicom ... obezvredio je ovu igru .... Sta reci a, da nije receno .... TITO :-)

Urox

pre 8 godina

Najjaci su mi ovi hejteri...losa konkurencija...a federeru kakva je bila konkurencija kad je uzeo prvih par gren slemova ...filipusis,bagdatis,rodik ..dva servera i igrac daleko ispod npr keia nisikorija....finale mastersa dobijao ljubicica....woooowww ..uskoro najveci ikad svidjalo se to nekima ili ne ...tata ovog sporta

kvisko

pre 8 godina

Zao mi djeda Federera.
Sedi kraj televizora, lomi prste i moli boga da neko pobedi Novaka kako bi bar nesto od legende o njemu ostalo na snazi. Bice jedan od boljih u istoriji tenisa ali mesto za najboljeg ikada je vec sad rezervisano za momka iz brdovitog Balkana.

Glas Srbije

pre 8 godina

(Ha, 03. april 2016 23:41) Nauci barem da se kompleksi ne prenose genetski vec se sticu, a jedini koji pate od kompleksa su takvi poput tebe. Zasto da seljudi ne raduju i poistovecuju sa Novakom? Za koga mislis da je ona poruka na cirilici koju je ispisao na kameri, samo zazenu i dete!??? A i da jeste vidi se da mu cirilica nije mrska kao vama.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@mikii o kom raspadu konkurencije pricas???? Koliko godina su imali Feder i Nadal 2011??? Federer koliko Novak sada a Nadal je Novakov vršnjak !!! Prema tome nemoj pricati gluposti!!!!!

Glas Srbije

pre 8 godina

Eh sto ti je Srbin pusti, kad pocne da dominira ne ume da stane. Nema tu ljudi ni malo skromnosti. Eto naprimer ovi Hrvati, Ivanisevic, Cilic fini neki svet, uzeli pi jedan GS i dosta im. Vidi se da postuju zapad, zato ih valjda i vole vise od nas. Al sta da se radi takvi smo mi Srbi, zato idemoooo Nole, idemooo!

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

....koliko RADOSTI je ovaj divni, mladi covek meni priredio u mom zivotu, ja ne znam kako mu se oduziti. On ima sve, apsolutno SVE, Bog je bio siroke ruke ......Zato od mene jedno toplo, ljudsko HVALA, ti divni, mladi covece- PONOSU NAS !!!

Džoker

pre 8 godina

Hahaha, gledam ovo finale i mogu reci samo jedno... Ovo je zlatna era tenisa!!! Pa Djokovic iz 2008. bi razbio ovog Djokovica danas! Kao Sten the man Djokovica na Rg!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 3. april 2016 20:09)

Hahahahhaah.... Jumko nema više za koga da navija, pa počeo za Noleta i 2008-e. Oooo živote, spuštena roletno.

Sasa

pre 8 godina

Djokovic moze da gubi 5-0 a i ako odluci da uzme set uzece ga, covek je najbolji teniser svih vremena, brutalno kako lako igra, prosto perfektno.

dostojanstvo si već odavno izgubio

pre 8 godina

Sta god ko mislio, bez Nadala i Federera ovo je postao dosadan sport.
(sava, 03. april 2016 20:01)

Tenis je postojao i pre ove dvojice, postojaće i posle. Trenutno je neprikosnoveni vladar belog sporta Novak Đoković. A kada se jednog dana bude povukao, verujem da će statistika reći da je bio najbolji svih vremena. Da je kojim slučajem bio poreklom amerikanac ili englez, siguran sam da bi dobio mnogo veća priznanja. Ovako, potiče iz jedne male, nebitne zemlje, pa nije ni čudo što ga toliko osporavaju. Ali nema veze, znaju oni duboko u sebi da niko na svetu nije bio ovako dominantan, i ko zna kada će se pojaviti neko ko će biti bolji od Novaka. A kada se to bude desilo, onda ćemo svi mi koji ga volimo i navijamo za njega reći... ma nije sad jaka konkurencija, znate kad je Novak igrao.... to je bila konkurencija

Mujo

pre 8 godina

Težak dan za srbomrsce, svi znamo koji su, i za bolide koje veruju ili priželjkuju da Nole izgubi. Večeras su se u tu grupu upisali @ Dragan, Singer, kanarevo familija, Milorad, goran, Op, joiu, pok, sava, ...

Puno pozdrava za sve koji su danas radosni, a posebno za @ jadera koji čak iz Zadra kliče „Naprid Nole“.

rejnald

pre 8 godina

1.Indijan Vels 5 titula (rekord)
2.Majami 6 (Agasi 6 titula)
3.Monte Karlo 2 (Nadal 8)
4.Madrid 1 (Nadal 4)
5.Rim 4 (Nadal 7)
6.Montreal 3 (Lendl 6)
7.Sinsinati 0 (Federer 7)
8.Sangaj 3 (rekord)
9.Pariz 4 (rekord)
Od 9 mastersa Nole je i rekorder na 4,Nadal je vlasnik 3(sva tri sljaka), a po 1rekord imaju Federer i Lendl...
Realno jos na tri turnira ima sansi da izjednaci rekorde,jedino su Monte Karlo i Sinsinati nedostizni za tako nesto.Koja samo razlika u odnosu na Federera ili jednog Samprasa koji ima svega 11 turnira iz masters serije(na nivou jednog Mareja danas) i sve to posticu u ovoj eri tenisa je za shvaku pohvalu!

I bez poreza, ako nije problem to neki...?

pre 8 godina

Nole legendo, plati porez!
(gradjani srbije - ne monaka, 3. april 2016 21:01)
Ja da sam Nole, plaćo bi vama sa takvim (promašenim) mišljenjem neku dobru privatnu kliniku... makar da probaju da od vas naprave ljude... mada ko zna čije si ti gore list... ne deluješ mi da si od ove jedine nacije u EX YU sa pedigreom, nego od ove neke "ukrštane", da ne kažem pokrštane...

Inače ti si čist primer koliko je zdrava sloboda govora, pravo na svoje mišljenje i demokrtija.

Komunizam je to sve rezao i obogaljivao ljude i pravio ih mediokritetima, ali su svi makar bili drugovi!

Demokratija daje pravo svakom mediokritetu da vuče uzde kako se njemu u svom ludilu i kompleksima dopada. Ta sloboda da svako misli kako hoće, kad hoće i šta hoće(mada je i ovo laž, ali eto sloboda govora mi omogućava da kažem da je laž - laž... mislim bože uzmi me...) pravi još veće mediokritete i što je najtužnije više nismo drugovi, sad smo svi gospoda! Eeeee, muko moja...

Nego ako si išta ti shvatio iz mog izlaganja, predstavi se čiji si i potom precizno navedi porive koji te nagone da smatraš da Novak treba da plati porez Srbiji!

Živela sloboda govora... što kraće...Noletova era što duže(mada je sad već transcedenotavana u večnost)...

zoleada

pre 8 godina

Završim sve kućne poslove i smestim se ispred tevea sa nekim rekvizitima kad ono Nole već završava meč. Ne može bre tako. Kome da se žalim, šta da radim.

ely

pre 8 godina

Nole je sada u poziciji kao FedEx pre 10 godina. Kad se pojavi tad vec rivalima pada koncetracija.
Samo za razliku on ima drustvo tog istog F I jos barem 15 vrhunskih tenisera , dok je F imao sve... teniski - "polupismene" tipove

ferdinand

pre 8 godina

Fascinantno je da je Novak sveo tenis na šah. Bukvalno proračunava kad i kako treba igrati, tačnije, prilagodjava se igri protivnika, menja svoj stil i tako ostaje nepredvidiv za protivnika. Npr, nije kao Nadal ili Federer kod kojih uvek znate kako će igrati, koji uvek igraju isto ma ko da je sa druge strane mreze.

homer

pre 8 godina

Azarenka juče uspela da kao treća igračica uzme indian wells i miami u istoj godini a naš nole danas ima priliku da to učini 4. put u karijeri. NESTVARNO

amater

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 3. april 2016 21:17)

NA ZALASKU KARIJERE, NADAL?
Da li ti cujes sebe? Da li znas koliko ima godina? Ko mu je kriv sto mu je igra "pukla"? Je l' treba i Novak da slomi ruku, nogu ili sta vec? I sta sad, kad je puk'o u takoreci u zenitu, za tebe je to zalazak karijere. Jos nema ni tri banke. Ma da, samo vam trebaju kvaziargumenti za nepostovanje rezultata, al' neka - gledacete na kraju karijere preko 30 mastersa i minimum 15 slemova!!!

teča rasa

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno
(Op, 03. april 2016 19:46)

Ајде сад лепо промисли кога је све Нишикори победио до финала и ко је све испао на овом турниру, па ће ти бити јасно да лупеташ!

bravo novace

pre 8 godina

Sta god ko mislio, bez Nadala i Federera ovo je postao dosadan sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sava, 3. april 2016 20:01)


pa ko im brani da igraju? dobijao ih je novak i kad su igrali!

Smilica

pre 8 godina

Tooooooooo No1128e SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1128E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED MAJAMIJA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1128e CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
BIĆE GODINA IZ SNOVA

OKO TVOGA VRATA,
ZASIJAĆE OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEDJUJEŠ SVE U NIZU
MELBURNU,DOHI, IW, MIJAMIJU
POBEDICEŠ NA RG U PARIZU

ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!

NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE I TOBOM PONOSI
TVOJA SRBIJA!

Svete

pre 8 godina

Sta vise reci koju poruku poslati ?
Ovo sto Djokovic radi to nije pobedjivanje protivnika to je ubijanje u pojam. Mnogi su pobedjivali i dominirali u raznim sportovima ali veoma su retki oni koji su dostigli sledeci nivo, ubiti u pojam sve protivnike, na svim podlogama, u svim uslovima u svim delovima sezone. Ovakva dominacija je nezapamcena u istoriji ovoga sporta, cinjenica da DJokovic moze da se prilagodi svakom protivniku, svacijem stilu igre, prakticno dozira snagu od meca do meca je jasan pokazatelj da se radi o apsolutno najboljem teniseru svih vremena, bez previse razmisljanja i prevelike raspravke na tu temu, jos nije najtrofejniji ali gigantskim koracima grabi ka tome !
Jos nesto, cinjenica da je Djokovic postao teniser sa najvecom zaradom od samog sporta jasno govori o slaboj konkurenciji u tenisu, posto ako sustignes 6 godina starijeg kolegu to je pokazatelj da su nagradni fondovi zbog necega povecavani, naravno to je zbog manjeg interesovanja i manjka publike na mecevima a sve je to zbog loseg kvaliteta tenisa, kada se gledaoci budu vratili na stadione i kada bude poraslo interesovanje za sam sport logicno je da ce se fondovi na turnirima u tom slucaju smanjivati...!
Najjaci utisak, lice one devojke i njena reakcija nakon slikanja sa Djokovicem, neprocenjivo.
Bravo Djoleeee!

pesadinac

pre 8 godina

Sa moje strane sve cestitke i Novakovom fizioterapetu velikom znalcu svog posla gospodinu Miljanu Amanovicu.
Covek je svaku sekundu koncentrisan 100% na ono sto Nole radi na terenu, uvek je uz njega i prezivljava svaki trenutak zajedno sa njim. Nole molim te nemoj nikad da zaboravis koliko je ovaj dobri covek bio vazan za tvoje uspehe.

Brooklyn boy

pre 8 godina

Мени лично је најимпресивније то што Нолетов најближи ривал на листи, у овом тренутку Мари, мора да освоји Монте Карло, Мадрид, Рим, РГ, Квинс, Вимблдон, Монтреал или Торонто (не знам који је сад на реду), и да уђе у 1/4 Синсинатија, да би га престигао. Наравно, у случају да Ноле не освоји ни поен до тада. 302 недеље су опасно близу.

Doktor

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 03. april 2016 21:17)
Odvojio je on njih od tenisa i kad su hili na vrhuncu karijere. Samo se ti tesi i pati. A Nole pegla i peglace zbog takvih kao ti i dalje.

Dejan

pre 8 godina

Nole igra sa 50 % snage svaki mec i dobija lagano meceve u dva seta.Mislim da tempira formu za Rolan Garos da tada bude na najvecem mogucem nivou i da je naucio lekciju od prethodnih godina i da osvoji jedini grend slem koji mu nedostaje Mislim da nema ko da mu parira ove godine i ako osvoji Rolan Garos,Olimpijske igre i Sinsinati postace najveci teniser u istoriji jer ce osvojiti sve grend slemove,sve masterse,masters kup,zlato na Olimpijskim igrama u singlu i Dejvis kup. :-)

protected

pre 8 godina

Za sve koji uzdizu Nadala i Federera i pokusavaju da omalovazavaju Djokovica-Djole je postao ovakav vrhunski igrac zahvaljujuci njima jer je morao da uci preko njih kako doci do vrha.Covek je usavrsio skorp svaki segment igre.I nemojte te fore ovaj tenis je C kat.Neka veze sa istinom.Nadala prepucan preforsirao se covek i zaradio povrede dok Federer i ako jeste na izmaku karijere igra odlican tenis tako dok ne zavrsi karijeru on igra skoro na istom nivou kao pre 3 god.Jednostavno su Fedi i Rafa iskovali coveka kakav je danas.Skoro nepobediv.ima odgovor na svaki udarac i kada igra lose.Jumko i ostala kompanija cao zdravo.Potrudite se da budete bolji ljudi nego sto ste sada!

Rade

pre 8 godina

Za tačno dve godine ide naslov, Novak prestigao Federera... I više neće biti diskusije ko je GOAT
(Endi Marej, 03. april 2016 22:19)

Mani se, Jumko ce doziveti nervni slom hahahah

bucca

pre 8 godina

Sada idemo da sljakamo ! Samo da Nadal ne bude u istoj polovini zreba na RG ! Osvojiti RG u finalu protiv Nadala ! To je cilj ! Napred Novace mozes ti to !

VUK

pre 8 godina

Jumko budi čovek daj pare! Opklada je opklada. Sam si tražio i odredio cifru. Ajde 500 evrića. Možeš da pozajmiš od Rođe ako nemaš.. ustvari nemoj od njega.. nemoj uzimati od sirotinje.. najveće pare su sada kod našeg kralja.. Đoković SRB!

yeahs

pre 8 godina

Verujem da nijedan sport nije doziveo ovakav ponor kao tenis u poslednje dve godine. Setite se Vimbldona '06, '07, '08, Australian Open-a '09... I uporedite sa ovim danas i od pre dve nedelje. Ovo je zlatna era tenisa? Tribine su sve praznije, to dovoljno govori.
(Mikii, 03. april 2016 21:04)

Pa ovo je Majami, nije Gren Slem. Trudi se covek da pokaze neku mudrost, jer prati tenis jos od dinosaurusa i onda lupi takvu glupost...

Nikolas

pre 8 godina

Nole jos uvek nije najbolji teniser i istoriji, ALI, ako osvoji sve slemove do kraja sezone i zlato u Riju postace najveci cak i najvecim mrziteljima i skepticima. Napred Nole!

Jova

pre 8 godina

Kad se Novaku stvarno igra osvajanje titule jakog turnira izgleda tako lako i jednostavno da je to čudo jedno. Nije se pošteno ni oznojio. Tačno ti dođe da uzmeš reket u ruke i učiniš to i sam ( mada, nije da nisam probala ali radije vam ne bih izdala kako mi je išlo – čak ni u skupljanju loptica se nisam proslavila ).

Srećom vrijeme nije smetalo, jedino sam se toga bojala. A moje strandardno razmišljanje pred finala se nije promjenilo – ako ga već moraš odigrati poželjno je pobjediti. Navijači Novaka nisu bili na visini zadatka ( smetali su i njemu, mislim da više nego Nišikoriju ) ali bolje i takvi nego da ih nema nikako. Čini mi se da se Novak naljutio ( opet ) i izlivima bjesa malkice uplašio sirotog Nišikorija. Valjda je već naučio da tad s Novakom nema šale.

Detalji:
- Preljećanje pelikana, Novakova reakcija, raširene ruke ( krila ), letimo
- Radost na kraju, potpis na kameri, čavrljanje s nekim po telefonu
- Ležerno sjedanje na pobjednički podijum, opušteno, naučeno rukovanje s peharom koji tako prirodno izgleda u njegovim rukama i pobjedonosno-zadovoljni izraz lica…

Pozdrav svima

Neutron

pre 8 godina

I Ameri poceli da navijaju za Noleta. Sta doziveh. Nole majstore, po olimpijsku titulu i 18 Grand Slama. Samo to. Samo da se zna ko traktor vozi a ko kapiju otvara.

piki

pre 8 godina

Једноставно највећи играч икад...Привилегија и срећа је што је наш,треба уживати у овим лепим моментима што нам их пружа из недеље у недељу.Нека си узео 100 милки долара,заслужио си још сто пута толико..

ferdinand

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca! 
(jumko, 3. april 2016 18:01) 

Opario si se jedino ako si naišao na neku vodenu paru ili ključalu vodu.

dno dna trolovanja

pre 8 godina

Trolovanje nikada nije bilo na nizim granama od kada je Jumko/Mikii i kako se sve ne potpisuje preuzeo monopol. Nekada je to bila umetnost, trebalo je nesto i imati u glavi za dobro trolovanje, dobri trolovi su bili postovani, a sada... dno dna.

Raul7

pre 8 godina

BROJKE nakon ovog mastersa: 6 pobeda u 7 finala Majamija ima Novak
28 master pehara osvojio je Đoković
63 titule u karijeri sad ima naš teniser
714 pobeda upisao je Srbin(prestigao Bekera)
98.199.548 zaradio je od nagrada

Imate li, vi, stav i izgradjeno misljenje?

pre 8 godina

@..."Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno (Op, 03. april 2016 19:46)"

Vidis kako ti znas. Jaca je bila konkurencija kad TRECI igrac ATP tura zavrsi karijeru sa samo JEDNOM mastersom (Ivan Ljubicic).

PS Do sada su i RF i Nadal bili 2 nabolja igraca ikada. Sto promeniste kriterijum, pa ih sad prebacujete u "nikakvu konkurenciju" - cisto u koNJkurenciju?

Rajko Mitic Junior

pre 8 godina

Mogao si biti Udovichki Kori
Mogao si biti Kei Nishikori
Al' ipak ime ti je Novak
Tebe voli Madjar, Srbin, Slovak...
...ti povuces kad proradi plovak :)

dakiliz

pre 8 godina

Meni je zanimljivo vezano za obaranje svih ovih rekorda da ama baš niko ne spominje jedan rekord vezan za Indian Wells-Miami double. Naime svi pominju da je ovo četvrti dabl-dabl a meni je zanimljivije što je ovo zapravo tripl-dabl, što nikome nije pošlo za rukom da 3 godine zaredom osvaja prva dva Mastersa u godini.

Sladjan

pre 8 godina

Manje vise ocekivano,pogotovo kada je bilo jasno da danas nece biti takve vrucine kao protiv Gofana u petak,jer je ocigledno da samo velika vrucina je jedini faktor koji moze da zaustavi Novaka...a sada malo o mecu,ovo je po meni danas bilo rutinski cak i nije Novak nesto posebno briljirao (dozvolio je dva brejka) ali i ovakav nivo igre je bio i vise nego dovoljan za Nisikorija koji je ruku na srce pokusavao danas da nesto vise uradi, trudio se ,davao sve od sebe ali ne moze se hazarderskom igrom protiv Novaka to je jedino uspelo Vavrinki na RG i pitanje je dali se moze ponoviti jos koji put, jer je ekstremno tesko igrati na taj nacin protiv Novaka jer se trosi mnogo energije i snage ,i vidite na danasnjem primeru koliko je Nisikori igrao maksimalno agresivno i uspevao je u nekom delovima meca da se odrzi cak u nekim trenutcima i da pripreti, ali cim bi nakon tolikog napora neminovno doslo da pada koncentracije i snage Novak bi to maksimalno koristio ,cak se Nisikori iz te tolike tenzije zelje i htenja pri kraju meca cak i povredio jer se previse isforsirao ,sto je i razumljivo jer ne igra se finale mastersa svaki dan i velika je motivacija i zelja kod svakog tenisera koji dodje do zavrsnice da na kraju da sve od sebe i pokusa da osvoji turnir ali nazalost po Nisikorija Djokovic je trenutno klasa za sebe i u finalima je nemilosrdan i ne dozvoljava da ga iko ugrozi i svima salje jasnu poruku da nema nameru da smanji gas...idemo care na sljaku,sledeci na redu je Monte Carlo !

veliki strumf

pre 8 godina

Novak je dosao u poziciju da mu je gotovo svaki naredni mec istorijski, da njime obara neki rekord, ili vise rekorda, narocito kada se bori za titulu. A ja sam dostigao taj nivo pracenja Novakovih meceva da uzivam u svakom udarcu, ne nerviram se uopste, kao da gledam pozorisnu predstavu! Godinama unazad puno zivaca sam izgubio gledajuci i navijajuci za Novaka, i ovo sto on sada radi pravo je osvezenje za moje nerve! Samo gazi, majstore i ne staj! Bar do Rija, a posle odmaraj do mile volje!

Kosta

pre 8 godina

Ovakvog sportistu necemo imati vekovima,najveci svih vremena,ponos i dika lepe na Srbije...osetio sam veliku sramotu i ponizenje kada mu je saka jada na košarkaškom derbiju zvizdala i skandirala da plati porez samo zato sto je navijac Crvene zvezde....oboleo narod....bravo Nole,nas jedan jedini....

Perso

pre 8 godina

Da,da, slaba konkurencija u današnjem tenisu....pa mora biti slaba kada ih je sve Đoković rastavio na djelove, planski i polako...nekadašnji najbolji Federer, Nadal a i nova uzdanica engleske gospode tetka Mareja na psihijatriji svi. A najjači su ovi što posle podne ponižavaju Đokovića po portalima a prije podne ispijaju kafe sa komšinicama i pričaju o šarama stoljnjaka...i bili oslobođeni fizičkog kada su išli u školu.

Ima i za vas nesto

pre 8 godina

Komsije - susjedi sto gubite vreme ovde, kada su vam Skugor i MEktic prosli kvalifikacije za turnir 250 u Marakesu, a Borna prosao u drugo kolo (bio slobodan u prvom)....

Winner

pre 8 godina

Sta ti decko radis, sto bi rek'o Dragan Torbica, al ovde naravno u pozitivnom smislu... Neki bitni i veliki rekordi su pali veceras, VELIKI SI NOVACE!

Oljica

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D

audi 5cyl

pre 8 godina

Jako retko komentarišem sportske vesti ali evo danas hoću. Nije mi cilj da dižem Đokovića u nebesa ali zbog jedne karakteristike ga stavljam uz najveće samo uz Nadala, nikako uz Federera.

Evo o čemu govorim. I Nadal i Đoković su krvnički zapinjali od početka karijere i na mastersima i na GS turnirima bez neke posebne selekcije. Ovo posebno važi za Đokovića. Federer je uvek birkao GS i lepo plaćene turnire i spremao se specijalno za njih, a na mastersima davao ograničen otpor, ako se uopšte i pojavljivao. Ogromna je razlika u iscrpljenosti i sposobnosti igre na određenoj podlozi kada se igra puno turnira na puno različitih podloga. Onaj ko je odmoran i posebno spreman za neku podlogu uvek ima prednost. Ovo govorim kao neko ko se trčanjem bavio desetak godina.

Rezultate ovih različitih strategija vidimo danas, a izgleda da je neko u planiranju svoje GOAT strategije ipak podbacio. I konstantnost je odlika velikana. Nadalu, za razliku od Roćka, skidam kapu, više nego savršena karijera za igrača specijalizovanog za određeni tip podloge.

a s roma nikšić

pre 8 godina

Bravo Novače!Čestitke na osvojenom 28-mom rekordnom MASTERS-u.Naj važnijem jer je rekordni,naj slađem jer je prvi osvojeni turnir,najtežem po nehumaninim uslovima za igru,na visokim temperaturama i vlažnosti vazduha ispod oblaka."Herojski"odrađen turnir kao i onaj u Rimu prošle godine od koga je počela ova dominacija.Uz malo bacanja po terenu,podizanja koncentracije i forme,s kompletnim stručnim štabom eto jubilarnog 30-og MASTERS-a baš u Rimu.Rim se mora "izpoštovati",Romanisti će biti uz tebe svim srcem.Forza Nole!Forza Roma!Još jedno zasluženo BRAVO!

Boban Nikolić

pre 8 godina

Jedna slika je obeležila današnji meč.Novak i 28 pelikana (Mastersa).
Krajem sledeće godine očekujem da vidim sliku Ali Babe(Novak) sa 40 razbojnika(Mastersa).
IDEMOOO...

stiven k.

pre 8 godina

Srbija slavi svog sportskog idola, Novaka Đokovića ! Hvala ti Nole za sve što činiš za sav narod u Srbiji i sve Srbe ma gde da žive, da se svi ponosimo s tobom. Neka dragi Bog blagoslovi tvoju majku koja te rodi i tvoju porodicu, koja ti daje toliko ljubavi i podrške, koja ti očigledno mnogi znači. Mnogo ti zdravlja i uspeha želim u budućnosti, da nas opet usrećuješ svojim uspesima. Najbolji si Nole !!!

teča rasa

pre 8 godina

Ceo turnir Novak igra lose.Pobedjuje na iskustvo.Da li mu fale Beker ili Vajda ili je nesto drugo u pitanju. Ne moze Vemic da mu donese bolju igru. Onda mogu i ja da sedom u boxu
(peki, 03. april 2016 19:41)

Не можеш, по коментару се види да немаш појма!

Mujo

pre 8 godina

Mikii i Jumko zanemeli, komentarišu tekst o Edmundu, a ovde ih nema. Jedan drugom dele komplimente, ti meni vojvodo, ja tebi serdare. Hahahaha, kao da se ništa nije desilo u Majamiju.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@ Jumko olabavi malo!!! Znam da je tesko ne podnositi nekoga a taj NEKO cak nezna ni da ti egzistiras!!! A toliko se trudis - tuzno !!!

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Slusajte ovako, nemoj da prisvajate Noleta za sebe, Novak igra za Srbiju, a ne za zvezdu. To sto je navijac zvezde to je njegov slobodan izbor, i ja to postujem, kao sto postujem prijatelja koji navija za zvezdu. Kad se takmici on je srbin i igra pod njenom zastavom, zato ima podrsku i nas partizanovaca, (velike vecine), kao sto i vi zvezdasi podrzavate vaterpoliste Partizana koji cine 90% reprezentacije Srbije.

nemanha

pre 8 godina

Nole je zaista nedodirljiv! Magija u drugom setu, nista spektakularno, ali na momente fantasticno i pokazuje zasto je daleko najbolji igrac trenutno. Oborio je sve ove rekorde,bogami, ako Nole osvoji jos 3-4 GS i jedno 7-8 mastersa bice najveci ikada... A i sad je veoma blizu. Srbin najbolji teniser u istoriji?! Wow!

poznavalac

pre 8 godina

Svetskoj javnosti ostalo je jos samo da prati dokle ovaj covek moze ici i koji su dometi ljudskog bica,u svetu tenisa on odavno nema konkurenciju i rivalitet medju teniserima kada je Novak u pitanju prakticno vise i ne postoji.

Mihajilo Petrovic

pre 8 godina

@Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno

Krajnje je vreme da se prijavis i oduvas ove amatere. Haahahahahahaha
Placite i tesite se samo idiotarijama o losoj konkurenciji.
Na svetu sigurno ima milion aktivnih igraca.
Cak i da mu je konkurencija samo Srbija biti prvi je uspeh. Biti najbolji na svetu u bilo chemu je fenomenalno i fantastichno.
Biti prvi u tenisu je NESTVARNO!

Gajetano

pre 8 godina

@Jova

Divni su vam komentari!

I da, "preljecanje pelikana" i Novakova reakcija, divna slika. Inace su ptice cudesna bica (slucajno cuvam jednog zakoa, African grey parrot, barem 50 nijansi sive i crveni repic, prica ko lud). Nego, koliko je ptica bilo u jatu i sta je njihov broj najavio? Nisam stigao do kraja da ih prebrojim, ali bilo ih je dobrano vise od 20.

P.S. Navijaci su bili mnogo dobri, pa makar ponekad i zasmetali. Ne secam da je Novak imao takvu podrsku, izuzev mozda u Dubaiju gde i ja ponekad ucestvujem:)

Veliki pozdrav,

Nema mu ravnog

pre 8 godina

Moj pas od mesec ipo dana ceo drugi set presedeo ispred TV-a i gledao mec bez da je zaspao.A repic samo ide tamo- ovamo....Srecan i on!BRAVOOO NOLE!!!

Komar

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca!
(jumko, 03. april 2016 18:01)


Cestitam brate JUMKO samo nastavi tako da se kladis, ide ti.

Sve cestitke NOVAKU, NAJVECI SI !!!

zzbz

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno (Op, 03. april 2016 19:46)
Ma sigurno je tako. Najjaca je bila ona "zlatna" era Federera, koji je imao neverovatno takmace u Rodiku, Hjuitu, Bagdatisu, Kanjasu, ili ona kad je Ivanisevic osvojio W sa servom.
Zbog cega tolika patnja i gnev, sto je jedan Srbin najbolji u necemu? Zavist samo zato sto je Srbin, i sto je toliko postigao sa 28 godina, da mu nema ravnog.... Ali su zato likovi poput Kristijana ili Stanije mnogo znacajniji i voljeniji u ovoj drzavi..

Mladen

pre 8 godina

Posle danasnje pobede,svet tenisa uprkos svim sumnjama, negiranjima,podmetanjima i ostalim budalastinama mora konacno priznati samo jedno:Novak Djokovic je najbolji tense u istoriji ovog sporta!Sve ostalo NE pije vodu,a time daleko od cinjenice i realnosti!
(Branko S., 03. april 2016 19:05)
Da li mozes necim da argumentujes svoju izjavu...? A ja cu te kao veliki navijac naseg najboljeg sportiste svih vremena rado saslusati.

Milos

pre 8 godina

Ako Novak osvoji ovaj turnir oborice jos jedan rekord a to je da sa nikad slabijom igrom nije osvojio neki turnir
(pok, 03. april 2016 20:07)

Sta li ti jadan gledas?

igor

pre 8 godina

Sada je i zvanicno najbolji teniser u istoriji tenisa. 28 masters, i pozitivan skor sa Federerom. Federer ima vise GS, Nole masterse, i Nole vodi u medjusobnim duelima.

Miki

pre 8 godina

ATP ce morati nesto da smisli kako bi Noletovi mecevi bili iole interesantni,npr da protivnik vodi 2-0 na pocetku svakog seta ;)
Totalna dominacija,bravo ! (brat Rodja ce da se pojede zbog prestizanja u cifri zarade) :))

Hulk

pre 8 godina

Nije lako biti Novakov trener. Nemas zivot. Ha, ha. Mora uvek da ostane ceo turnir do kraja. Ostali igraci pre ili kasnije ispadnu pa im treneri odu malo i kuci ali Nole stalno ostaje do kraja.

goblin

pre 8 godina

Cim su vremenski uslovi bili iole normalni opet onaj stari Novak i rutinsko rasturanje Nisikorija.Ove sto omalovazavaju najboljeg sportistu sveta koji pobedjuje iz nedelje u nedelju savetujem da prestanu jer se nevidjeno blamiraju,ako im to niko do sada nije rekao(mama,tata,devojka ako je kojim cudom imaju) evo ja preuzimam tu odgovornost da im to saopstim.

Milorad

pre 8 godina

Izem ti sport gde sesti igrac sveta nikada masters nije osvojio. Na pocetku ispod Nishikorijevog imena pise "Memphis Open Champion", pogledam na Google, ono neki kikiriki turnir u rangu Belgrade Open.

beba knezevuc

pre 8 godina

Nikako mi nije jasno zasto se komentator toliko bavi statistikom umesto igrom Djokovica..Tenis je stvarno izubio svoju car.Sve se svelo na brojke. On voli tenis,mi volimo,pa zasto sve ovo?

Rep.Srpska

pre 8 godina

sve cestitke za Noleta...ali nesto mi drugo upada u oci u ovim komentarima...Jumko vas jede i za rucak i veceru i dorucak....covjek se zeza za sve pare,a vi se primate ko saucesce...hahaha

Nina i Kaja

pre 8 godina

Od sledeceg turnira se uvodi pravilo da ako neko Novaku uzme set pobedio je mec ! Ovako vise nije ni zanimljivo, sad ce da mu placaju da vise NEdolazi na turnire jer je Nole jednostavno terminator !! Nastavi da gazis majstore idemo dalje !!!

LOL

pre 8 godina

Gledao sam meč sa zadovoljstvom i ponosom a onda sam se setio "jumka" i dodjoh da se nasmejem njegovim komentarima ali izgleda da mu posle ovolikih godina N01etove dominacije ponestaje mašte...

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

.....najvise volim kad me Nole rasplace. Prelepe su ove suze - radosnice !!!! HVALA TI DIVNI COVECE !!!! HVALA od SRCA, NOVACE DJOKOVICU !!!!

Marko

pre 8 godina

Nole ima skor pobeda i poraza ove godine 28-1.Prošle godine u ovo vreme je imao 25-2.Razlika je u tome što je ove godine dobio finale Dohe, a prošle je izgubio finale Dubaija, dok je rano ispadanje imao na oba turnira u četvrtfinalu, samo u obrnutim ulogama.Dodatne 2 pobede viška su dva singla meča u dejvis kupu u odnosu na jedan iz prošle godine i činjenica da prošle godine nije igrao jedan meč u Indijan Velsu jer mu je tomić predao pre početka.Pošto će Nole igrati i Madrid ove godine, ima šansu da bude još bolji i impresivniji nego prošle godine, naravno šlag na torti bi bila i titula na Rolan Garosu.Ako osvoji Madrid, Noletu neće faliti samo Rolan Garos i Sinsinati da bi imao sve titule sa velikih turnira u tenisu, već će mu faliti 2 Rolan Garosa i 2 Sinsinatija da bi sve te velike turnire osvajao minimum po 2 puta.Dakle, sem ta 3 turnira, Nole je svih ostalih 12 velikih turnira osvajao bar po puta.

Zuba

pre 8 godina

Interesuje me da li je stvarno bilo 28 ptica koje su preletale teren? Ako je to istina to bi bilo fenomenalno. Gledao sam mec ali kad su preletale nesto mi nije delovalo da ih je toliko. Ako neko zna bio bih mu zahvalan na toj informaciji.

Branko S.

pre 8 godina

Posto sam izazvan da objasnim od raznih komentatora(@joiu,@Mladena...) u tvrdnji da je Novak najbolji u istoriji tenisa evo odgovora:
Citate li vi novine!?
Kazace vam se samo!Da dodam samo ovo:ako je neko dominantan u 9 od 12 parametra koji odlucuju najboljeg ikad NE vredi vam objasnjavati,odavno znamo da je ubedjenog najteze ubediti!Usput,I ona 3 parametra (RG,osvojeni Grend slemovi i nedelje provedene na prvom mestu ATP liste),na klimavim su nogama!
Molim objavite mi odgovor.Hvala

mali.veseljak

pre 8 godina

Dominacija zvana Novak! Trezveno razmisljanje me dovodi do toga da narednih 3-4 god nema ko da mu se suprostavi. Svaka ti cast! Ps. Jedina svetla tacka Srbije!

Jumko, DINO, Dr.Roddick, Mikii

pre 8 godina

Jeste Djoković osvojio turnir, ali to nije važno, to će se brzo zaboraviti. Pamtiće se da je Nišikori igrao lepše i lepršavije, skoro kao Federer.

K.G.

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca!
(jumko, 3. april 2016 18:01)


Opet jumko ostade 3 meseca sa praznim friziderom.

Bravo Nole Sokole

srki s

pre 8 godina

pa eto sem sto mora da se odigra u stvarnost svaki turnir ne bi morao ni da se igra jer jednostavno zna se Novak uvek pobedjuje.jel postojalo to ikada u bilo komsportu?nije.e sad sta am ja piao?tenis je mrtav kao sport.Jedan igrac je nepobediv.zasto?zato sto je trenirao od 4 godine uvek vise i jace od bilo kog drugog igraca i zato sto je osetio i uveo do sada navidjenu tehniku udarca kako ih ja objasnjavam STONI TENIS udarci,na svaku loptu posebno namestanje i poseban,kratak udarac(novi materijali za reket to dozvoljavaju).Sam Novak je time negirao i am tenis i svoje titule jel to sto on igra nije tenios kakav se do sad igrao.stari tenis je mrtav Novak je uveo novi tenis i sada svi moraju da nauce da igraju taj novi tenis,stoni tenis.

posmatrač

pre 8 godina

Najveći rekord je taj što niko u istoriji nije uspeo da poveže IW i MIAMI u istoj godini, a Đole je to uradio 3 puta i to uzastopce.

Jabučilo

pre 8 godina

Novak ozbiljno napada naslov najboljeg svih vremena. Samo da izdrži ovosezonski pritisak. Nadam se objedinjenju Grend slema i Olimpijskih igara!

Milutin

pre 8 godina

Nole se prebacio na "automatakog pilota" i osvaja masterse i bez trenera. Ok, Vema je uvek tu ali Bekeru, Vajda, ajmo, gotov raspust! Svaka cast majstore, lestvica je podignuta visoko za jos mnogo godina sa ovim rekordima!

Glas razuma

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. ...
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

@Mikii, FK Javor iz Ivanjice je bio prvi na tabeli u prvoj fudbalskoj ligi Srbije nakon prva 4 odigrana kola, pa ti sad vidi ...

Beobrad

pre 8 godina

Bravo Novace, najveci Srbine!
On, covek nema vise s kim ni da igra !
Pritom, ovo je igra od 70-80% njegovih mogucnosti, vise rutinska pobeda!

Jumko

pre 8 godina

Priznajem, pričao sam svašta pre turnira... ali, 28 titula... nemam reči. Ne volim Novaka, ali moram da poštujem 28 titula, zaista je najveći.

Vlada

pre 8 godina

Da li je vreme da ceo svet kaze: Novak je najbolji teniser svih vremena, ili ce to ipak biti u skorijoj buducnosti? To je pitanje koje se danas postavlja u svetu tenisa.

Spale

pre 8 godina

Evo i jumko se polako okreće. Postao je fan Novaka iz 2008.
Neka neka, treba čoveku dati vremena. Uskoro će obožavati Novaka iz 2011. Samo strpljivo sa Jumkom, nije on kriv.

dezurni iz laze lazarevica

pre 8 godina

Jos jedan tezak udarac za razne jumkove i zivadin(o)-e, frustracija i bes na maksimumu, samo da ne eksplodiraju. Brinemo.

Aleksandar

pre 8 godina

(monden, 3. april 2016 21:17) Federer i Nadal najbolji svih vremena. Tebi dečko nije dobro. Nadal nije u 5 najboljih, sem po broju Grend Slem titula. Federer je ispred Đokovića po broju nedelja na prvom mestu i broju Grend Slem titula. Po svim ostalim kriterijumima, obojica gledaju u leđa Novaku Đokoviću. Zdravlje neka služi Novaka onako kako ga nije služilo do 2011. i zapamtiće svet Novaka kao najboljeg igrača svih vremena.

Katarina

pre 8 godina

Bravo majstore nas...ti si nasa ponos...samo tako nastavi, do novih istorijskih podataka...idemooooo volimo teeeee....ja posebno...

lavleo

pre 8 godina

Ti legendo koja hodas
Jos jedan pehar u vitrinu ces da dodas
Dok Nisikori od muke peni
Pobedio si ga sa lakocom koja pleni

Bravo Noleee!!!

dostojanstvo si već odavno izgubio

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca! 
(jumko, 03. april 2016 18:01) 

Jel to braniš tiket?? Priznaj!!

v

pre 8 godina

Znaci sada su svi Novakovi protivnici pobredjeni u finalima mastersa. Raonic, Nisikori....cekamo da vidimo ko je sledeci. Sta im napravi Nole? :)

Ha

pre 8 godina

Srbija slavi svog sportskog idola, Novaka Đokovića ! Hvala ti Nole za sve što činiš za sav narod u Srbiji i sve Srbe ma gde da žive, da se svi ponosimo s tobom. Neka dragi Bog blagoslovi tvoju majku koja te rodi i tvoju porodicu, koja ti daje toliko ljubavi i podrške, koja ti očigledno mnogi znači. Mnogo ti zdravlja i uspeha želim u budućnosti, da nas opet usrećuješ svojim uspesima. Najbolji si Nole !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stiven k., 3. april 2016 21:56)

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.

Dejan.M...

pre 8 godina

sve cestitke za Noleta...ali nesto mi drugo upada u oci u ovim komentarima...Jumko vas jede i za rucak i veceru i dorucak....covjek se zeza za sve pare,a vi se primate ko saucesce...hahaha
(Rep.Srpska, 03. april 2016 21:56)

igramo se snjim, kao Nole sa ostalim!

jablan

pre 8 godina

Novakov razgovor sa porodicom tekao je ovako.Jeco kako si,kako mi je Stefan,dobro smo svi fala dragom bogu kaze Jeca.Jeco pozdravi mi Rodju,Rafu,Mareja,Vavrinku i ostale trkace,a koji se nalaze u Monte Karlu i kazi im da strogo postuju moju knjigu recepata kako treba da se igra tenis.Jeco ja ti donosim 28 titulu.Dobro ljubavi kaze mu Jeca cekamo te.jablan

Jumko

pre 8 godina

Hahaha, gledam ovo finale i mogu reci samo jedno... Ovo je zlatna era tenisa!!! Pa Djokovic iz 2008. bi razbio ovog Djokovica danas! Kao Sten the man Djokovica na Rg!

ujedinjeni pacijenti regiona

pre 8 godina

Da je zaista tako slaba konkurencija kako to uporno pokusavaju da proture ovaj pateticni trol sa milion nadimaka i zlobni komsiluk, oni sami bi se vec davno prijavili na neki od turnira, tamo pobedili, stavili dolare u dzep... Ali dobro, treba ih shvatiti, Djokovic im ozbiljno nabija komplekse te nekako moraju da kanalisu visak frustracija, pa bilo to i kroz besomucno pisanje nebuloznih komentara.

Milan

pre 8 godina

Sta je sa sudijama???I sa glavnim sudijom?Prvo nepostojeci let kad je rekao " ma jedi ...." posle toga aut i kao dobra lopta...Niko ga ne postuje realno.

teča rasa

pre 8 godina

Ајде тапшање на Новакове грешке (чак дуплу на сервису), то смо већ превазушли. Али тапшање кад Нишикори фрустриран баци рекет у бесу, није ли јадно давати подршку у таквом (неспортском) тренутку. Оно као имали ипак наде, овај би још да се бори... Али џаба, не може Јапанска бува на СТЕНУ!

nenad

pre 8 godina

Deca se na Noletovu 28 masters titulu raspravljau o zvezdi i partizanu. Definitivno smo jedinstveni u gluposti. Nole cestitam ti na jos jednom neverooooovatnom rekordu. Pocastvovan sam sto mogu da gledam tebe i to sto radis u svetu tenisa. Savrsen si covek i van terena i ostani takav. Srećno

Ivan M

pre 8 godina

Bravo Novače, Nišikori ti nije bio dorastao protivnik. Protiv tebe već gube kad izadju na teren. Čovek koji je počistio Kirijosa je delovao kao amater - pravo finale je možda bilo protiv Tima ili Gofana. Čestitke na rekordu - nadam se ne tvom poslednjem.

smaras maksimalno

pre 8 godina

@Mikii

Mani se ti Djokovica i Federera, nego sta si TI uradio za svojih 24, 34 ili 44 godine? Napisao po 50 komentara dnevno u kojima pljuckas po nekome koji je postigao nesto? To sto trolujes 24/7? To su tvoja dostignuca? Idi dete radi nesto, to ce ti vise pomoci u sanaciji nagomilanih kompleksa i frustracija od ovog trolovanja ovde.

pedja,cacak

pre 8 godina

Svaka cast brate! Nemam vise kvalitetnih reci da napisem,koliko me odusevljavas iz dana u dan! Nesumnjam uopste u dalje ciljeve! Nebo je granica! Od 1199500 $,tih 500$ mozes i meni da posaljes,da regulisem neke obaveze! Salim se,brate! Uz zelju za dobro zdravlje,mir u glavi i kuci,tebi i tvojoj porodici,hvala ti jos jednom na svemu! I ziv i zdrav nam bio!

ivan

pre 8 godina

bio sam u japanu prosle godine,u uniqlo radnji,preko cijeloga zida stoji "poster " djokovica,a nidje nisam vidjeo nisikorija,tolilo o popularnosti(kvalitetu) jednog finaliste mastersa. kao sto rekose-zlatna era tenisa :D

milojko

pre 8 godina

svaka cast majtore!!! jedino sto je federer od sponzora zaradio milijardu a nadal nesto manje... ma dobra je noletu i ova stoja od turnira + koje milionce od reklama...

teča rasa

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D
(Oljica, 03. april 2016 19:40)

Говорио је о поенима дужим од 9 размена. Дотле је Нишикори освоји 5 таквих поена а у том тренутку Ноле први. И мене већина њих (коментатора) нервира али...

Pre pisanja na proucavanje

pre 8 godina

@ Sladjan, 3. april 2016 21:08

Predlazem ti, rode, da vreme koje utrosis na pisanje onoga sto zoves "komentar na tenisku vest", utrosis na citanje pravopisa. Imace vise smisla i svrhe nego citava ova tvoja "vakela kojom smaras cak i sebe.  

antiDebil

pre 8 godina

Slusajte ovako, nemoj da prisvajate Noleta za sebe, Novak igra za Srbiju, a ne za zvezdu. To sto je navijac zvezde to je njegov slobodan izbor, i ja to postujem, kao sto postujem prijatelja koji navija za zvezdu. Kad se takmici on je srbin i igra pod njenom zastavom, zato ima podrsku i nas partizanovaca, (velike vecine), kao sto i vi zvezdasi podrzavate vaterpoliste Partizana koji cine 90% reprezentacije Srbije.
(Rogi Obrenovac, 3. april 2016 22:47)

99% igraca Partizana sacinjava vaterpolo reprezentaciju a Novak je clan JSD Partizan, nikakvih dodirnih tacaka on nema sa crvenom zvezdom, kako panteri sami vole da kaze Novak je Franjevac kao i svi ostali clanovi i navijaci Partizana !

Nisi pratila na času...

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D
(Oljica, 3. april 2016 19:40)

Sve poene sa više od 9 razmena dobio je do sada Nišikori...
Sada je vreme za prvi Novakov!

antiDebil

pre 8 godina

U Novaka bije srce Zvezdasa, napred No1e ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 3. april 2016 22:20)

Ali ne postoji autenticniji Franjevac od Novaka ?!
Zao mi je panteru, mozes da krenes da places i da navijas za svoje legende Ardiana Djokaja, Resika Sabanadzovica, Roberta Prosineckog, Tulija Roklicera i slicne a Franjevce poput Djokovica, Bobeka, Djordjevica, Danilovica, Divca, Vujasinovica, Milanovica, Galica, Vokrija, Cakara i ostale da zaobilazis u sirokom luku. Mars u Zeleznik kod legende Cokija i cmizdri mu na ramenu o vasoj sudbini i pitaj ga zasto navijas za rupu bez dna ciji je drugi naziv gubitnici, u trenutcima kada ne nose nadimak ,,drzavni projekat''', taj im je najomiljeniji !

Branko S.

pre 8 godina

Gle cuda za sad 8 minusa na moj odgovor @joiu & @Mladene!?
Tipkaju li tipkaju!
Za njih pitanje u kojim parametrima su RF & RN bolji od Novaka,osim u
ona moja 3 navedena!?

artimoty@yahoo.com

pre 8 godina

@ Jumko, Mikii, i svi koji pokusavaju da objasne kako je tenis los i kako Novak ima manje GS titula od Federera... bla, bla...

Novak ce igrati bar jos 5-6 godina i za to vreme ce osvojiti oko 20-22 GS ukljucujuci i taj RG par puta, + ce stici i do nekih 40 mastersa, a verovatno biti i igrac koji ce najduze drzati prvo mesto rang liste. Celom svetu je vec jasno da ce biti najveci svih vremena, zato se sad odjednom pojavljuju ovakvi pacenici koji bi da nam objasne kako on jos uvek nije najveci.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@svete - Nadal je izgubio od Ferera u cetvrtfinalu na AO 2011!!! Ah i izvini Federer je bio godinu dana stariji - misliš da ce to biti krucijalna razlika za Novaka sledeće godine (da li ima 29 ili 30 godina) ?!?!?! Pa nemoj biti smešan!!!! I o kom Roddicku stalno pričate - covek ima JEDAN GS!!! Zaista "ljuta" Federerova konkurencija!!!

Autor

pre 8 godina

(Op, 3. april 2016 19:46)

Svi mi znamo sta najvise "svrbi" tebe i takve kao ti. Uzalud ti pominjes "najgoru konkurenciju ikada" .... zapravo je najujednacenija ikada... i sve ih redom tuce.

Kada je postao prvi, Novak je tukao prethodnu generaciju (koja jos i igra) sad dominira nad ovom, a porazice i sledecu. Nulasu Ziherasu, gledaj kako se radja istorija.

anica

pre 8 godina

ednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.
(Svete, 4. april 2016 01:43)

AHahahah, vidi malog sto barata podacima. Objasni nam strucno ahahahah.
Sta bre ti znas ko je star ko mlad, oducio ga ovaj nas od tenisa, pojakutio ga za sva vremena. Sto igra ako je mator?? Jel ga tera neko? Nema druze osnova tvoje pisanje ovde vec odavno. Povlaci se dok si jos uvek citav u glavi. Korak po korak, savladao ih Nole obojicu, i zapecatio se za vek vekova na vrhu. Kmeci koliko hoces ne vredi ti.

monden

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.

simpo

pre 8 godina

Najvažnija vest dana, sigurno! Koje je ovo zamajavanje bre. Ne može da se pročita nešto od čega nam životi zavise al zato slavimo neke titule, nečije sportske pobede... Tako nam i treba!

Mirko

pre 8 godina

Bravo Nole, care!
Tačno se vidi koliko mu ovaj i ostali rekordi koje je postigao osvajanjem Majamija znače. On zna da je to jedini način da dokaže ono što svi znaju, ali ne žele još da priznaju i da prihvate - da ovakav teniser nije nikada postojao i da je Nole najveći teniser ikada.
Ostalo je još svega par rekorda, među njima i ovaj u brojevima GS-a, koji se najviše i gleda - pri odlučivanju o tome ko je najbolji, najveći, ali i to će da se desi.

Mislim da sada, čak i ovaj Nadalov bivši rekord dobija na dimenziji, s obzirom da poslednjih godina nije gotovo ništa osvajao, a da je sve to osvojio kad je bio puno mlađi od Noleta. Zato, bravo i za Nadala.
Ne samo zato, već i zbog toga što je on, kao i Federer, doprineo da Novak postane to što jeste - najbolji ikada.

Nije nego,

pre 8 godina

ednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.
(Svete, 4. april 2016 01:43)

Federeru je bilo lako da pobedjuje Noleta dok je bio klinac ali kada je mali porastao, pocela je berba usiju.

Op

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno

Walter White

pre 8 godina

Boze ovaj tenis definitivno propada kao sport,sve se pretvorilo u besomucno prebacivanje loptice i takmicenje u pravljenju gresaka,a ovi "mladji" igraci su neverovatno psihicki slabi pa njih lagano dobija Federer sa svojih 35 godina.Zaista mi nikada nece biti jasni igraci tipa Cilic,Nisikori,Raonic koji meceve protiv Novaka gube jos u svalcionici ovo danas je cist primer toga,zakljucak je da jeste lepo sto Nole dominira ali bi bilo jos lepse da ima s nekim da igra.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@Pekl - "par loptica odlucilo"??? Pa da li ti shvataš koliko to glupo zvuci!!! Federer nije dobio Novaka koliko godina na GS?!?! Koliko finala/polufinala je Federer izgubio od Novaka na GS?!?!

b92 najbolji

pre 8 godina

Zadnji Novakov poraz u Majamiju bio je 2013. kada je izgubio od 34-godisnjeg Tomija Hasa 6:2 6:4, pripadnika one generacije koja nije znala da igra tenis.

Delije Čikago

pre 8 godina

Izvinjavam se što kasnim, jedva sam došao do karte, i završili u nekom klubu sa crnkinjama da proslavimo, bilo je ludo, pozdrav iz Miamia svim Srbima a posebno mojim Delijama sa Senjaka iz našeg kraja, idemoooooooo...

djuka_pg

pre 8 godina

99% igraca Partizana sacinjava vaterpolo reprezentaciju a Novak je clan JSD Partizan, nikakvih dodirnih tacaka on nema sa crvenom zvezdom, kako panteri sami vole da kaze Novak je Franjevac kao i svi ostali clanovi i navijaci Partizana !
(antiDebil, 3. april 2016 23:55)

Da je ovo sto ti pises 'istina' mogli su ljudi da vide protiv Cedevite u Pioniru. I da ne zaboravim da pitam dal'se vi prema svakom clanu JSD ponasate kao sto ste se poneli prema Novaku kad je bio na kosarkaskom derbiju? Veliki je Novak gospodin da bi mogao da navija za partizan.
Svaka cast Nole kralju i samo nastavi tako...

peki

pre 8 godina

Ceo turnir Novak igra lose.Pobedjuje na iskustvo.Da li mu fale Beker ili Vajda ili je nesto drugo u pitanju. Ne moze Vemic da mu donese bolju igru. Onda mogu i ja da sedom u boxu

Dante

pre 8 godina

(Svete, 4. april 2016 01:43)

Sto hrvati tesko podnose stvarnost... he he he...

Kad je Djokovic naduo i srusio Federea on je imao manje godina od Novaka. A pogledaj sta danas radi Novak u ovim godinama.

Ne pratis tenis, evidentno je... obrati paznju kako je mocno igrao Federer prosle godine, kakva forma... ali ne vredi. Nije to vise do kondicje i tehnike, Novak je njega ponizio u glavi.

Zaboravi Federera...samo jedna epizoda u zivotu novog tensikog Bozanstva - NOVAKA DJOKOVICA.


Nebitno je sta vi mislite, bitno je sta mi mislimo. MI PRATIMO TENIS I STATISTIKU, VI PATITE I TONETE... he he he.... jadni mali hejtici hrvatski :-)))

Jaa

pre 8 godina

sta se s noletom desava? odavno nije bio ovako nervozan i bez kondicije? mozda zato sto beker i vajda nisu tu?? ne znam, ali zabrinjava.. ovo nije novak koji je br 1. ovo je novak iz 2010-te.
(goran, 03. april 2016 19:47)

Питај Шарапову...

GoraN

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. ...
(Ha, 3. april 2016 23:41)

Ne postoji ni jedan pojedinac u istoriji koji nije radio pre svega za sopstveno dobro. Retko koga kada ode preko granice boli uvo za oca i majku a ti ocekujes od nekoga da radi za ovaj narod. To sto ti smeta kod Noleta karakterise sve nase ljude od Tesle i Pupina pa do polupismene baba sere iz okoline Pozarevca koja radi na stajgi u Becu. Rade odnosno radili su za platu i honorare, a tebi ako treba Teslina naizmenicna struja moras da platis njeno uvodjenje u kucu i svaki potroseni kilovat kao sto to moraju da placaju narodi koji sa Teslom nemaju nikakve dodirne tacke. Placa se naizmenicna struja, placa se telefon koji je unapredio Pupin, placa se upotreba toaleta kod baba sere, placa se ulaz na Wimbldon, placaju se TV prava za Noleta, itd. Meni ni iz dzepa ni u dzep ali mi je drago ako neki nas covek uspe u svojoj profesiji. Ni Andriceva Nobelova nagrada nije donela gradjanima ove drzave ni jedan dinar ali svako normalan je ponosan na ovog coveka.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Da. Zbog Novaka je RF ostario sa nepunih 30 a RN sa 25. A da je Novak kojim slučajem bio vršnjak RF ostarili bi i mnogo ranije.

srle

pre 8 godina

Najvažnija vest dana, sigurno! Koje je ovo zamajavanje bre. Ne može da se pročita nešto od čega nam životi zavise al zato slavimo neke titule, nečije sportske pobede... Tako nam i treba!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (simpo, 3. april 2016 23:05)

ubedjen sam da na tome "od cega nam zivot zavisi" i tako ne bi radio. ovako bar procitas neku lepu vest, ako vec neces da dizes revoluciju.

bice bolje

pre 8 godina

koliko nekih nebuloznih komentara, prvo Novak je postao broj jedan u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa, ovo sto se sada desava su samo plodovi rada koje Novak ubira posto je razvalio konkurenciju, proslogodisnje izdanje Federera na US openu je najbolje od kad ga pratim i Novak je tada pokazao koliko moze sam protiv svih, mislim da je Novak nesto poput Alija, Jordana ili Mesija, mozda cak i bude najveci u istoriji, uzivajmo u tako jednom velikom asu koji voli svoju zemlju i uvek to potencira.

Mikii

pre 8 godina

Verujem da nijedan sport nije doziveo ovakav ponor kao tenis u poslednje dve godine. Setite se Vimbldona '06, '07, '08, Australian Open-a '09... I uporedite sa ovim danas i od pre dve nedelje. Ovo je zlatna era tenisa? Tribine su sve praznije, to dovoljno govori.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@pekl - "par loptica odlucilo" pa da li shvataš koliko to glupo zvuci!!! Federer nemoze da dobije Novaka zadnjih 5 godina ni na jednom GS!!! Činjenica !!!

đenka

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.
(Ha, 03. april 2016 23:41)
Pa koje komplekse omda leče Amerikanci ili ostale nacije kad se hvale svojim sportistima? Od prvih Olimpijada gradovi Polisi su slavili svoje sportiste. On reprezentuje celu naciju neznalico čim mu pored imena stoji i zastava iste. To je čovek koji simbolizuje uspeh. Normalno je da se ljudi indetifikuju sa njim a ne sa gubitnicima. Ljudi se indetifikuju i sa poznatim piscima, muzičarima, naučnicima. Oni su im nekakav putokaz u životu, pozitivan. Bolje da se nisi ni javljao. Ovako samo si se pokazao suprotnim od pametnog.

srle

pre 8 godina

@monden

Novak je peglao i Federera u cvetu mladosti, sada ima bolji skor i protiv njega, Nadala, Mareja, Vavrinke i svih ostalih iz TOP 10. Dodajmo i činjenicu da je Federer pobeđivao u gren slem finalima Bagdatisa, Gonzalesa, Filipusisa... Toliko o konkurenciji onda i sada.

Mnogo si pametan

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.
(Ha, 3. april 2016 23:41)

A ti si verovatno iznad svih nas, pa u pola dvanaest ostavljaš komentar za istog tog Novaka, čiji rad ne treba da nas se tiče.

"Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji"

Sram te bilo za ovu izjavu! Kakav neko treba da bude da se tebi i takvima poput tebe ne gadi ono što on predstavlja?

Mikii

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*

Svete

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

Naravno da ce biti proglasen za najboljeg igraca svih vremena i to tvoje suze nece moci da sprece. Nego, ovo sto si napisao u vezi Djokovica podseca na izvesnog Majkla Dzordana, da ne kazem da je identicna prica, da li si cuo za izvesnog Majkla ?

Говорит Москва!!!

pre 8 godina

Spominjete ovde kako je loša konkurencija, a da se ne zapita ama baš niko, da li je Novakovom zaslugom teniserima opalo samopouzdanje. Naravno da jeste, dobrim delom. Pa Nadala je sedam puta tukao u finalima za redom i uskratio mu taman toliko titula. Tri grend slema i četiri mastersa. Sve to u nekih deset meseci, s obzirom da 2011. nisu igrali pre marta i mastersa u Indijan Velsu. On je u svojoj igri menjao stvari i imao želju za napretkom, ostali nisu. Na tome cela priča počinje, ali i završava. Da su ostali, o kojima pričate, koliko su bili dominantni do 2011. svoje telo izlagali naporima, a da su pritom imali neotkrivenu celijakiju, ja bih vas pitala dokle bi dogurali. Znate, zeznuta je to bolest. Neki je ni za čitav život ne otkriju. Pitanje je i bi li i sam Novak da se dr. Četojević nije pojavio. Nije ni čudo što je Srbija u mulju kad u svakoj mogućoj oblasti, ima ubedljivo najviše stručnjaka po glavi stanovnika, od bilo koje druge države. To što Novaka zapadna publika ne voli, samo treba da mu bude kompliment.

Rick Hunter NS

pre 8 godina

Mene kao fotografa impresionira ova slika pa koji car je bio tačno u tom pravcu kada se on iznenada okrenuo i skočio i uhvatio tu emociju, znam da je okinuo 6 puta u sekundi ali opet predobra fotka

goran

pre 8 godina

sta se s noletom desava? odavno nije bio ovako nervozan i bez kondicije? mozda zato sto beker i vajda nisu tu?? ne znam, ali zabrinjava.. ovo nije novak koji je br 1. ovo je novak iz 2010-te.

Smilica

pre 8 godina

Novače junače!
Rafa plače,
što si oborio njegov rekord u master titulama,a društvo mu Federer pravi jer zna da ćeš i njegov rekord od 17 GS oboriti!!!
Sokole naš hvala ti što svakoga dana napreduješ u svakom pogledu.
Živ i zdrav nam bio zlato u Riju osvojio
Onda se zainati osvoj
i Sinsinati!!!!

VUK

pre 8 godina

e groblje, groblje... Novak je na utakmicama KK CZ pokazao šta mu je na srcu. To je stvar kućnog vaspitanja, verske i nacionalne pripadnosti. Pripadnici JSDP nikada to neće razumeti. Da li ste ikada na USA i AUS. OPEN videli Novakovog navijača u dresu Partizana? To nije moguće. Dijaspora je crveno bela!

imajte milosti

pre 8 godina

Može li se ikako ugraditi neki filter za komentare, da navedem imena onih koje bih da preskočim?
Ovako se više od pola komentara "obračunava" sa trolom-trolovima, što je besmisleno gubljenje vremena.

Jova

pre 8 godina

@Gajetano,

Hvala, i mene vaši komentari svaki, ali svaki put jako obraduju. Sviđa mi se vaš način pisanja i razmišljanja.

Navijači meni lično nisu smetali, naprotiv. S obzirom da ih Novak nema uvjek na svojoj strani raduje činjenica da je imao podršku koju zaslužuje. Malo su pretjerali ali ko bi im zamjerio.

Veliki pozdrav

Walter White

pre 8 godina

Boze ovaj tenis definitivno propada kao sport,sve se pretvorilo u besomucno prebacivanje loptice i takmicenje u pravljenju gresaka,a ovi "mladji" igraci su neverovatno psihicki slabi pa njih lagano dobija Federer sa svojih 35 godina.Zaista mi nikada nece biti jasni igraci tipa Cilic,Nisikori,Raonic koji meceve protiv Novaka gube jos u svalcionici ovo danas je cist primer toga,zakljucak je da jeste lepo sto Nole dominira ali bi bilo jos lepse da ima s nekim da igra.

ZAVISNIK!!

pre 8 godina

vidim da ovde pominju neku konkurenciju sad i nekad kada su federer i rafa navodno igrali,, samo cu reci ovo, ljubicic bio 3 igrac sveta, hahahahaahahahah, sada ne bi bio ni u top 20..jel treba dalje da pominjem?? najbolji igraci iz tog goat vremena i top 10 igraci tada, monfils, conga, simon, ne mogu da pomisle da udju vise u top 10!! tako da sigurno nije bas tako slaba konkurencija danas u odnosu na tad, delpotro je do 2013 igrao, kada je novak takodje vladao i uvek ga dobijao!!

Jovan

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 3. april 2016 22:47)
Sta reci, osim, jadan li si!

ma da

pre 8 godina

Zasto se uopste igraju ovi turniri? Ozbiljno ovo vise nema smisla. Dajte covjeku sve titule do kraja godine koje postoje pa da se igramo razlaza...Ti ljudi gube meceve i prije nego sto od kuce krenu!

expert pera

pre 8 godina

Još jedan lakši trening , ne razumem čemu ovolika euforija ? Biće još dosta ovakvih treninga do RG- sa ! I što nekima toliko smeta što je novak najbolji teniser u istoriji tenisa... Očigledno se se mnogo njih plaši od dosad neviđene doinacije u tenisu ! Kako su krenuli plakaće javno i čupati kosu sa glave kad Nole uzme RG i zlato na olimpijadi :)

100%

pre 8 godina

Interesuje me da li je stvarno bilo 28 ptica koje su preletale teren? Ako je to istina to bi bilo fenomenalno. Gledao sam mec ali kad su preletale nesto mi nije delovalo da ih je toliko. Ako neko zna bio bih mu zahvalan na toj informaciji.
(Zuba, 03. april 2016 21:43)

Izbrojao sam ptice, bilo ih je tačno 24.
Pozdrav.

yumko 2

pre 8 godina

ljudi ima jumko pravo kad kaze da nema vise dobrih tenisera i da su svi druga liga u odnosu na ono kad je Federer vladao. novak dobar, al zna se ko je GOAT sa 17 slemova....

Hidrocefalus

pre 8 godina

Srbenda, zato je prvi! Sa verom u boga i u drzavu.
(Gradjanin Z, 03. april 2016 23:40)

Prvi je zato sto je posvecen, vredan i talentovan. Za Boga (velikim pocetnim slovom Srbine) ne znam, ali za drzavu sigurno znam da ne veruje u nju. Inace bi ziveo u istoj
Zato je i uspesan, izmedju ostalog.

Bravo Nole!

superbot

pre 8 godina

Nole oli ti igrati taj tenis? Uozbilji se malo. Postaje incrdible šta radiš ovom zapadu. Samo sevaj majstore za proizvodnju pehara. Nego šća veli Jumko? Će da zemi jedan bromić?

Swedenonline

pre 8 godina

@Swedenoline ...nije tebi lako
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (luc, 3. april 2016 20:45)

Da znas, kad na simpozijumu svedske teniske federacije drzim predavanje o biomehanici trenerima upravo oko ovakvih stvari imam problem gde nekapiraju apstraktnost.
Novak je izuzetno inteligentan za razliku od mnostva tenisera i to ga cini nezaustavljivim. Ne samo da je prava informacija dosla do njega vec je decko razume i koristi.

Realno,

pre 8 godina

A Nadal sam čini kmee, kmee..
(Bizi, 3. april 2016 23:24)

Nema razloga:
1. 67 titula ukljucujuci 14 GS titule je za ponos a ne za plakanje. Deli drugo i trece mesto po broju GS titula a one su u poredjenju sa Masters titulama isto sto i osvojena Liga sampiona u odnosu na ABA ligu u kosarci.
2. jos uvek ima 3 GS titule vise od Noleta, a on ce ga stici po meni na sledecem Australia Openu.

Stara kuka

pre 8 godina

@antiDebil

Tesko da si ti anti al ovo drugo sigurno. Pola reprezentacije u vaterpolu je poniklo u Vosi i na Spensu. Braca Pjetlovic, Mitrovic(golman), Soro, Cuk, Radjen, Vapenski...al kako objasniti zaslepljenim navijacima titovih blizanaca koji komentarisu te stavri na vesti o tenisu i Djokovicu koji pre svega predstvlja sebe pa Srbiju!

Svete

pre 8 godina

@v
Klasicno naklapanje tipa koji pojma nema o tenisu.
Djokovic nikog nije skinuo s trona, Federera su skinule godine a Nadala povrede. Znaci, djokovic se tu nista nije pitao.
Imao je konkurenciju u starcu i povredjenom coveku. Federer je bar morao da se izbori sa Hjuitom, Safinom, Rodikom, Nalbandijanom, Fererom, Davidenkom, Agasijem... da bi dosao na prvo mesto. A godinama je uspesno branio 1 mesto od Nadala koji je tada bio zdrav i na svom vrhuncu, a ne povredjen kao sada. Jednostavno, cinjenice su neumoljive i kao takve su najveci neprijatelj pacenika koji navijaju za Djokovica. A cinjenice kazu da taj Djokovic nije mogao da se izbori sa Rodikom i Safinom, a kamoli sa RF i Nadalom dok su bili na vrhuncu. A po tvojoj idiotskoj logici, Rodik i Hjuit su veci teniseri od Djokovica jer su sa trona skinuli Samprasa i Agasija. A Rodik se uspesno poigravao sa Djokovicem sve do kraja svoje karijere.
Jednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.

čista gupost

pre 8 godina

Kakve vi gluposti pišete majko moja i u kakvoj istoriji govorite za ime svijeta?Kad je Nadal donedavno imao najveći broj mastersa ,niste pominjali istoriju.Novak ih trenutno ima najviše osvojenih ,a da li će ih i stvarnonajviše imati znaće se tek kad završi karijujeru.

Zmaj

pre 8 godina

Nadal je ipak bolji u jednom od Djokovica-bio je mladji od njega kad je dostigao taj rekord od 27 titula. Nadal nista nije osvojio poslednjih godina, a Novak je vecinu ovih titula osvojio u poslednjih 5.

pekl

pre 8 godina

@Iva Jovanovic
I te 2011 Novak je bio na vrhuncu na RG u polufinalu pa ga je Fed razbio. Razbio bi ga na WB da se nije glupirao protiv Conge a na US par loptica odlucilo. Dakle Fed na 100% dobija Novaka na 100%. Čiča miča i gotova priča

čista gupost

pre 8 godina

Kakve vi gluposti pišete majko moja i u kakvoj istoriji govorite za ime svijeta?Kad je Nadal donedavno imao najveći broj mastersa ,niste pominjali istoriju.Novak ih trenutno ima najviše osvojenih ,a da li će ih i stvarnonajviše imati znaće se tek kad završi karijujeru.

Svete

pre 8 godina

@Iva Jovanovic
Federer je 2011 napunio 30 godina! Nadal se povredio na AO 2011. Vidis da ne znas cinjenice i onda lazes? Zasto lazes? Nadal i Novak su vrsnjaci, ali Nadal je uspeo da osvoji GS u bude 2 na svetu jos 2005, dok je Novak bio nesposoban za to pa je morao da ceka da Federer ostari da bi osvojio nesto i postao prvi na svetu. Znaci da je slabiji i od Nadala.

Jumko

pre 8 godina

Hahaha, gledam ovo finale i mogu reci samo jedno... Ovo je zlatna era tenisa!!! Pa Djokovic iz 2008. bi razbio ovog Djokovica danas! Kao Sten the man Djokovica na Rg!

monden

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.

Op

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno

Mikii

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*

goran

pre 8 godina

sta se s noletom desava? odavno nije bio ovako nervozan i bez kondicije? mozda zato sto beker i vajda nisu tu?? ne znam, ali zabrinjava.. ovo nije novak koji je br 1. ovo je novak iz 2010-te.

simpo

pre 8 godina

Najvažnija vest dana, sigurno! Koje je ovo zamajavanje bre. Ne može da se pročita nešto od čega nam životi zavise al zato slavimo neke titule, nečije sportske pobede... Tako nam i treba!

Ha

pre 8 godina

Srbija slavi svog sportskog idola, Novaka Đokovića ! Hvala ti Nole za sve što činiš za sav narod u Srbiji i sve Srbe ma gde da žive, da se svi ponosimo s tobom. Neka dragi Bog blagoslovi tvoju majku koja te rodi i tvoju porodicu, koja ti daje toliko ljubavi i podrške, koja ti očigledno mnogi znači. Mnogo ti zdravlja i uspeha želim u budućnosti, da nas opet usrećuješ svojim uspesima. Najbolji si Nole !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stiven k., 3. april 2016 21:56)

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.

Mikii

pre 8 godina

Verujem da nijedan sport nije doziveo ovakav ponor kao tenis u poslednje dve godine. Setite se Vimbldona '06, '07, '08, Australian Open-a '09... I uporedite sa ovim danas i od pre dve nedelje. Ovo je zlatna era tenisa? Tribine su sve praznije, to dovoljno govori.

antiDebil

pre 8 godina

Slusajte ovako, nemoj da prisvajate Noleta za sebe, Novak igra za Srbiju, a ne za zvezdu. To sto je navijac zvezde to je njegov slobodan izbor, i ja to postujem, kao sto postujem prijatelja koji navija za zvezdu. Kad se takmici on je srbin i igra pod njenom zastavom, zato ima podrsku i nas partizanovaca, (velike vecine), kao sto i vi zvezdasi podrzavate vaterpoliste Partizana koji cine 90% reprezentacije Srbije.
(Rogi Obrenovac, 3. april 2016 22:47)

99% igraca Partizana sacinjava vaterpolo reprezentaciju a Novak je clan JSD Partizan, nikakvih dodirnih tacaka on nema sa crvenom zvezdom, kako panteri sami vole da kaze Novak je Franjevac kao i svi ostali clanovi i navijaci Partizana !

Walter White

pre 8 godina

Boze ovaj tenis definitivno propada kao sport,sve se pretvorilo u besomucno prebacivanje loptice i takmicenje u pravljenju gresaka,a ovi "mladji" igraci su neverovatno psihicki slabi pa njih lagano dobija Federer sa svojih 35 godina.Zaista mi nikada nece biti jasni igraci tipa Cilic,Nisikori,Raonic koji meceve protiv Novaka gube jos u svalcionici ovo danas je cist primer toga,zakljucak je da jeste lepo sto Nole dominira ali bi bilo jos lepse da ima s nekim da igra.

Milorad

pre 8 godina

Izem ti sport gde sesti igrac sveta nikada masters nije osvojio. Na pocetku ispod Nishikorijevog imena pise "Memphis Open Champion", pogledam na Google, ono neki kikiriki turnir u rangu Belgrade Open.

peki

pre 8 godina

Ceo turnir Novak igra lose.Pobedjuje na iskustvo.Da li mu fale Beker ili Vajda ili je nesto drugo u pitanju. Ne moze Vemic da mu donese bolju igru. Onda mogu i ja da sedom u boxu

b92 najbolji

pre 8 godina

Zadnji Novakov poraz u Majamiju bio je 2013. kada je izgubio od 34-godisnjeg Tomija Hasa 6:2 6:4, pripadnika one generacije koja nije znala da igra tenis.

yumko 2

pre 8 godina

ljudi ima jumko pravo kad kaze da nema vise dobrih tenisera i da su svi druga liga u odnosu na ono kad je Federer vladao. novak dobar, al zna se ko je GOAT sa 17 slemova....

Jaa

pre 8 godina

sta se s noletom desava? odavno nije bio ovako nervozan i bez kondicije? mozda zato sto beker i vajda nisu tu?? ne znam, ali zabrinjava.. ovo nije novak koji je br 1. ovo je novak iz 2010-te.
(goran, 03. april 2016 19:47)

Питај Шарапову...

ivan

pre 8 godina

bio sam u japanu prosle godine,u uniqlo radnji,preko cijeloga zida stoji "poster " djokovica,a nidje nisam vidjeo nisikorija,tolilo o popularnosti(kvalitetu) jednog finaliste mastersa. kao sto rekose-zlatna era tenisa :D

Jumko, DINO, Dr.Roddick, Mikii

pre 8 godina

Jeste Djoković osvojio turnir, ali to nije važno, to će se brzo zaboraviti. Pamtiće se da je Nišikori igrao lepše i lepršavije, skoro kao Federer.

Walter White

pre 8 godina

Boze ovaj tenis definitivno propada kao sport,sve se pretvorilo u besomucno prebacivanje loptice i takmicenje u pravljenju gresaka,a ovi "mladji" igraci su neverovatno psihicki slabi pa njih lagano dobija Federer sa svojih 35 godina.Zaista mi nikada nece biti jasni igraci tipa Cilic,Nisikori,Raonic koji meceve protiv Novaka gube jos u svalcionici ovo danas je cist primer toga,zakljucak je da jeste lepo sto Nole dominira ali bi bilo jos lepse da ima s nekim da igra.

antiDebil

pre 8 godina

U Novaka bije srce Zvezdasa, napred No1e ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 3. april 2016 22:20)

Ali ne postoji autenticniji Franjevac od Novaka ?!
Zao mi je panteru, mozes da krenes da places i da navijas za svoje legende Ardiana Djokaja, Resika Sabanadzovica, Roberta Prosineckog, Tulija Roklicera i slicne a Franjevce poput Djokovica, Bobeka, Djordjevica, Danilovica, Divca, Vujasinovica, Milanovica, Galica, Vokrija, Cakara i ostale da zaobilazis u sirokom luku. Mars u Zeleznik kod legende Cokija i cmizdri mu na ramenu o vasoj sudbini i pitaj ga zasto navijas za rupu bez dna ciji je drugi naziv gubitnici, u trenutcima kada ne nose nadimak ,,drzavni projekat''', taj im je najomiljeniji !

Svete

pre 8 godina

@v
Klasicno naklapanje tipa koji pojma nema o tenisu.
Djokovic nikog nije skinuo s trona, Federera su skinule godine a Nadala povrede. Znaci, djokovic se tu nista nije pitao.
Imao je konkurenciju u starcu i povredjenom coveku. Federer je bar morao da se izbori sa Hjuitom, Safinom, Rodikom, Nalbandijanom, Fererom, Davidenkom, Agasijem... da bi dosao na prvo mesto. A godinama je uspesno branio 1 mesto od Nadala koji je tada bio zdrav i na svom vrhuncu, a ne povredjen kao sada. Jednostavno, cinjenice su neumoljive i kao takve su najveci neprijatelj pacenika koji navijaju za Djokovica. A cinjenice kazu da taj Djokovic nije mogao da se izbori sa Rodikom i Safinom, a kamoli sa RF i Nadalom dok su bili na vrhuncu. A po tvojoj idiotskoj logici, Rodik i Hjuit su veci teniseri od Djokovica jer su sa trona skinuli Samprasa i Agasija. A Rodik se uspesno poigravao sa Djokovicem sve do kraja svoje karijere.
Jednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.

Mladen

pre 8 godina

Posle danasnje pobede,svet tenisa uprkos svim sumnjama, negiranjima,podmetanjima i ostalim budalastinama mora konacno priznati samo jedno:Novak Djokovic je najbolji tense u istoriji ovog sporta!Sve ostalo NE pije vodu,a time daleko od cinjenice i realnosti!
(Branko S., 03. april 2016 19:05)
Da li mozes necim da argumentujes svoju izjavu...? A ja cu te kao veliki navijac naseg najboljeg sportiste svih vremena rado saslusati.

Jumko

pre 8 godina

Priznajem, pričao sam svašta pre turnira... ali, 28 titula... nemam reči. Ne volim Novaka, ali moram da poštujem 28 titula, zaista je najveći.

Branko S.

pre 8 godina

Posle danasnje pobede,svet tenisa uprkos svim sumnjama, negiranjima,podmetanjima i ostalim budalastinama mora konacno priznati samo jedno:Novak Djokovic je najbolji tense u istoriji ovog sporta!Sve ostalo NE pije vodu,a time daleko od cinjenice i realnosti!

milojko

pre 8 godina

svaka cast majtore!!! jedino sto je federer od sponzora zaradio milijardu a nadal nesto manje... ma dobra je noletu i ova stoja od turnira + koje milionce od reklama...

Svete

pre 8 godina

@Iva Jovanovic
Federer je 2011 napunio 30 godina! Nadal se povredio na AO 2011. Vidis da ne znas cinjenice i onda lazes? Zasto lazes? Nadal i Novak su vrsnjaci, ali Nadal je uspeo da osvoji GS u bude 2 na svetu jos 2005, dok je Novak bio nesposoban za to pa je morao da ceka da Federer ostari da bi osvojio nesto i postao prvi na svetu. Znaci da je slabiji i od Nadala.

Smilica

pre 8 godina

Tooooooooo No1128e SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1128E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED MAJAMIJA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1128e CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
BIĆE GODINA IZ SNOVA

OKO TVOGA VRATA,
ZASIJAĆE OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEDJUJEŠ SVE U NIZU
MELBURNU,DOHI, IW, MIJAMIJU
POBEDICEŠ NA RG U PARIZU

ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!

NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE I TOBOM PONOSI
TVOJA SRBIJA!

čista gupost

pre 8 godina

Kakve vi gluposti pišete majko moja i u kakvoj istoriji govorite za ime svijeta?Kad je Nadal donedavno imao najveći broj mastersa ,niste pominjali istoriju.Novak ih trenutno ima najviše osvojenih ,a da li će ih i stvarnonajviše imati znaće se tek kad završi karijujeru.

srki s

pre 8 godina

pa eto sem sto mora da se odigra u stvarnost svaki turnir ne bi morao ni da se igra jer jednostavno zna se Novak uvek pobedjuje.jel postojalo to ikada u bilo komsportu?nije.e sad sta am ja piao?tenis je mrtav kao sport.Jedan igrac je nepobediv.zasto?zato sto je trenirao od 4 godine uvek vise i jace od bilo kog drugog igraca i zato sto je osetio i uveo do sada navidjenu tehniku udarca kako ih ja objasnjavam STONI TENIS udarci,na svaku loptu posebno namestanje i poseban,kratak udarac(novi materijali za reket to dozvoljavaju).Sam Novak je time negirao i am tenis i svoje titule jel to sto on igra nije tenios kakav se do sad igrao.stari tenis je mrtav Novak je uveo novi tenis i sada svi moraju da nauce da igraju taj novi tenis,stoni tenis.

pekl

pre 8 godina

@Iva Jovanovic
I te 2011 Novak je bio na vrhuncu na RG u polufinalu pa ga je Fed razbio. Razbio bi ga na WB da se nije glupirao protiv Conge a na US par loptica odlucilo. Dakle Fed na 100% dobija Novaka na 100%. Čiča miča i gotova priča

nn

pre 8 godina

lagano polivanje .... Svaka druga rec je suvisna ... decko je ubio tenis u pojam ... u nikada jacoj konkurenciji u istoriji tenisa ovih par godina on je sve precrtao kao gumicom ... obezvredio je ovu igru .... Sta reci a, da nije receno .... TITO :-)

čista gupost

pre 8 godina

Kakve vi gluposti pišete majko moja i u kakvoj istoriji govorite za ime svijeta?Kad je Nadal donedavno imao najveći broj mastersa ,niste pominjali istoriju.Novak ih trenutno ima najviše osvojenih ,a da li će ih i stvarnonajviše imati znaće se tek kad završi karijujeru.

Swedenonline

pre 8 godina

Da li neko zna zasto je servis svima los u Majamiju? Sta utice na to na ovom turniru? Podloga, vremenski uslovi ili nesto trece?
(stevica, 03. april 2016 19:17)

Vlaga u vazuhu daje visok otpor loptici, takodje je otežava te se zahteva puno više energije za udariti rotaciju.
Istovremeno podloge oduzmu energiju pri odskoku. Tipično izmedju 40 i 60% brzine loptice padne po odskoku. Majami 'šmirgla' to radi maksimalno gde se brzina transformiše u dodatnu rotaciju top spina. Jak slajz servis daje vrlo nizak odskok uz minimalno gubljenje brzine ali je podložan proplivavanju i predugoj servi (kao posledica visoke vlage vazduha). Elem, uz teške vremenske uslove sve navedeno teško funkcioniše, jer vlaga ima efekat astme i krv ima puno manje kiseonika.
Mogućnost pogrešne odluke maksimalna.

Rajko Mitic Junior

pre 8 godina

Mogao si biti Udovichki Kori
Mogao si biti Kei Nishikori
Al' ipak ime ti je Novak
Tebe voli Madjar, Srbin, Slovak...
...ti povuces kad proradi plovak :)

Nebojša

pre 8 godina

Izem ti sport gde sesti igrac sveta nikada masters nije osvojio. Na pocetku ispod Nishikorijevog imena pise "Memphis Open Champion", pogledam na Google, ono neki kikiriki turnir u rangu Belgrade Open.
(Milorad, 03. april 2016 19:50)

Kako pored Novaka Nadala Federera pa i Mareja koji ima 11 trofeja osvojiti masters čak i da trojica kiksaju ostaje četvrti koji najčešće i osvoji bilo je jako malo izuzetaka zato su stručnjaci i prozvali ovu eru zlatnom a što se tiče Nisikorija imao je dobru šansu u Madridu 2014 finale protiv Nadala ali se povredio.

Zmaj

pre 8 godina

Nadal je ipak bolji u jednom od Djokovica-bio je mladji od njega kad je dostigao taj rekord od 27 titula. Nadal nista nije osvojio poslednjih godina, a Novak je vecinu ovih titula osvojio u poslednjih 5.

sinisalazic

pre 8 godina

Federer nikad nije bio favorit broj 1 na bilo kom turniru koji se igra na sljaci.Nadal nikad nije bio favorit broj 1 na mnogim turnirima koji se igraju na tvrdim podlogama.Novak Djokovic je trenutno favorit broj 1 na bilo kom turniru da se pojavi(podloga je nebitna)To se nije desilo u istoriji ovog sporta,da jedan teniser bude favorit na svim mogucim turnirima tj.na svim podlogama.Dolazimo do toga da ovakva dominacija jos nije vidjena u tenisu,pa mozda ni u jednom drugom sportu.Braco Srbi uzivajmo u igrama naseg Novaka i pozelimo mu sto duzu karijeru,sve ostalo ce da dodje.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Nebojša

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 03. april 2016 21:17)

Zar nije Novak osvojio Majami prvi put još pre devet godina sa živim i zdravim Nadalom i Federerom pa Rodikom ljubičicem i Hjuitom ne znam dali sam nekog izostavio ali tada je verovatno koristio to što su Sampras i Agasi u penziji jel tako
LEČI SE.

jablan

pre 8 godina

Novakov razgovor sa porodicom tekao je ovako.Jeco kako si,kako mi je Stefan,dobro smo svi fala dragom bogu kaze Jeca.Jeco pozdravi mi Rodju,Rafu,Mareja,Vavrinku i ostale trkace,a koji se nalaze u Monte Karlu i kazi im da strogo postuju moju knjigu recepata kako treba da se igra tenis.Jeco ja ti donosim 28 titulu.Dobro ljubavi kaze mu Jeca cekamo te.jablan

v

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

Prvi put odgovaram paceniku poput tebe. Meni je tebe stvarno zao, visis ovde i pokusavas da dokazes nesto, ali ti ne ide.

Prvo, karijera nije trka na sto metara, nego maraton. Zato se Nadal sada raspada, a Novaku sr ne vidi kraj.

Drugo, niko nije profitirao od labave konkurencije kao Svis loknica. Ta loknica nije morala da skine dve azdaje sa trona. Nije imao nikoga da ga toliko muci kada se probijao, da mu ubija moral, da na njega konstantno nailazi u svakom polufinalu, a onda na drugog u finalu. Ne znam sta bi bilo da jeste, ali znam da bi se vecina raspala i odustala. Ne i Novak. Jos tada ih je dobijao, srusio je velikog Nadala sa prvog mesta posle njegove najbolje sezone, i ti mozes samo da cmizdris ovde i nista vise. Caki ni Federer sa biranija konkurencijom nije igrao sva finala velikih turnira u jednoj godini. Zato ve Novak biti veci. A to sto mu je sada malo lakse, sve je on to prijatelju zasluzio krvavim radom. Sledeci put cu te pozdraviti u maju.

I bez poreza, ako nije problem to neki...?

pre 8 godina

Nole legendo, plati porez!
(gradjani srbije - ne monaka, 3. april 2016 21:01)
Ja da sam Nole, plaćo bi vama sa takvim (promašenim) mišljenjem neku dobru privatnu kliniku... makar da probaju da od vas naprave ljude... mada ko zna čije si ti gore list... ne deluješ mi da si od ove jedine nacije u EX YU sa pedigreom, nego od ove neke "ukrštane", da ne kažem pokrštane...

Inače ti si čist primer koliko je zdrava sloboda govora, pravo na svoje mišljenje i demokrtija.

Komunizam je to sve rezao i obogaljivao ljude i pravio ih mediokritetima, ali su svi makar bili drugovi!

Demokratija daje pravo svakom mediokritetu da vuče uzde kako se njemu u svom ludilu i kompleksima dopada. Ta sloboda da svako misli kako hoće, kad hoće i šta hoće(mada je i ovo laž, ali eto sloboda govora mi omogućava da kažem da je laž - laž... mislim bože uzmi me...) pravi još veće mediokritete i što je najtužnije više nismo drugovi, sad smo svi gospoda! Eeeee, muko moja...

Nego ako si išta ti shvatio iz mog izlaganja, predstavi se čiji si i potom precizno navedi porive koji te nagone da smatraš da Novak treba da plati porez Srbiji!

Živela sloboda govora... što kraće...Noletova era što duže(mada je sad već transcedenotavana u večnost)...

dragan

pre 8 godina

Japanac je previse disciplinovan u igri, time je i mec dosadan. Jeste u vrhu ali nikada bez improvizacije, ludila, gneva, inata nece biti prvi.

kvisko

pre 8 godina

Zao mi djeda Federera.
Sedi kraj televizora, lomi prste i moli boga da neko pobedi Novaka kako bi bar nesto od legende o njemu ostalo na snazi. Bice jedan od boljih u istoriji tenisa ali mesto za najboljeg ikada je vec sad rezervisano za momka iz brdovitog Balkana.

Gajetano

pre 8 godina

@Jova

Divni su vam komentari!

I da, "preljecanje pelikana" i Novakova reakcija, divna slika. Inace su ptice cudesna bica (slucajno cuvam jednog zakoa, African grey parrot, barem 50 nijansi sive i crveni repic, prica ko lud). Nego, koliko je ptica bilo u jatu i sta je njihov broj najavio? Nisam stigao do kraja da ih prebrojim, ali bilo ih je dobrano vise od 20.

P.S. Navijaci su bili mnogo dobri, pa makar ponekad i zasmetali. Ne secam da je Novak imao takvu podrsku, izuzev mozda u Dubaiju gde i ja ponekad ucestvujem:)

Veliki pozdrav,

Doktor

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 03. april 2016 21:17)
Odvojio je on njih od tenisa i kad su hili na vrhuncu karijere. Samo se ti tesi i pati. A Nole pegla i peglace zbog takvih kao ti i dalje.

Oljica

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D

audi 5cyl

pre 8 godina

Jako retko komentarišem sportske vesti ali evo danas hoću. Nije mi cilj da dižem Đokovića u nebesa ali zbog jedne karakteristike ga stavljam uz najveće samo uz Nadala, nikako uz Federera.

Evo o čemu govorim. I Nadal i Đoković su krvnički zapinjali od početka karijere i na mastersima i na GS turnirima bez neke posebne selekcije. Ovo posebno važi za Đokovića. Federer je uvek birkao GS i lepo plaćene turnire i spremao se specijalno za njih, a na mastersima davao ograničen otpor, ako se uopšte i pojavljivao. Ogromna je razlika u iscrpljenosti i sposobnosti igre na određenoj podlozi kada se igra puno turnira na puno različitih podloga. Onaj ko je odmoran i posebno spreman za neku podlogu uvek ima prednost. Ovo govorim kao neko ko se trčanjem bavio desetak godina.

Rezultate ovih različitih strategija vidimo danas, a izgleda da je neko u planiranju svoje GOAT strategije ipak podbacio. I konstantnost je odlika velikana. Nadalu, za razliku od Roćka, skidam kapu, više nego savršena karijera za igrača specijalizovanog za određeni tip podloge.

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 8 godina

Djokovic je sampion koji je toliko izdominirao da ce na vecini turnira stadioni nositi njegovo ime...na nekima i tereni br.2.

Rep.Srpska

pre 8 godina

sve cestitke za Noleta...ali nesto mi drugo upada u oci u ovim komentarima...Jumko vas jede i za rucak i veceru i dorucak....covjek se zeza za sve pare,a vi se primate ko saucesce...hahaha

Glas Srbije

pre 8 godina

(Ha, 03. april 2016 23:41) Nauci barem da se kompleksi ne prenose genetski vec se sticu, a jedini koji pate od kompleksa su takvi poput tebe. Zasto da seljudi ne raduju i poistovecuju sa Novakom? Za koga mislis da je ona poruka na cirilici koju je ispisao na kameri, samo zazenu i dete!??? A i da jeste vidi se da mu cirilica nije mrska kao vama.

Mujo

pre 8 godina

Težak dan za srbomrsce, svi znamo koji su, i za bolide koje veruju ili priželjkuju da Nole izgubi. Večeras su se u tu grupu upisali @ Dragan, Singer, kanarevo familija, Milorad, goran, Op, joiu, pok, sava, ...

Puno pozdrava za sve koji su danas radosni, a posebno za @ jadera koji čak iz Zadra kliče „Naprid Nole“.

Zuba

pre 8 godina

Interesuje me da li je stvarno bilo 28 ptica koje su preletale teren? Ako je to istina to bi bilo fenomenalno. Gledao sam mec ali kad su preletale nesto mi nije delovalo da ih je toliko. Ako neko zna bio bih mu zahvalan na toj informaciji.

Branko S.

pre 8 godina

Posto sam izazvan da objasnim od raznih komentatora(@joiu,@Mladena...) u tvrdnji da je Novak najbolji u istoriji tenisa evo odgovora:
Citate li vi novine!?
Kazace vam se samo!Da dodam samo ovo:ako je neko dominantan u 9 od 12 parametra koji odlucuju najboljeg ikad NE vredi vam objasnjavati,odavno znamo da je ubedjenog najteze ubediti!Usput,I ona 3 parametra (RG,osvojeni Grend slemovi i nedelje provedene na prvom mestu ATP liste),na klimavim su nogama!
Molim objavite mi odgovor.Hvala

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Slusajte ovako, nemoj da prisvajate Noleta za sebe, Novak igra za Srbiju, a ne za zvezdu. To sto je navijac zvezde to je njegov slobodan izbor, i ja to postujem, kao sto postujem prijatelja koji navija za zvezdu. Kad se takmici on je srbin i igra pod njenom zastavom, zato ima podrsku i nas partizanovaca, (velike vecine), kao sto i vi zvezdasi podrzavate vaterpoliste Partizana koji cine 90% reprezentacije Srbije.

Glas Srbije

pre 8 godina

Eh sto ti je Srbin pusti, kad pocne da dominira ne ume da stane. Nema tu ljudi ni malo skromnosti. Eto naprimer ovi Hrvati, Ivanisevic, Cilic fini neki svet, uzeli pi jedan GS i dosta im. Vidi se da postuju zapad, zato ih valjda i vole vise od nas. Al sta da se radi takvi smo mi Srbi, zato idemoooo Nole, idemooo!

Milan

pre 8 godina

Sta je sa sudijama???I sa glavnim sudijom?Prvo nepostojeci let kad je rekao " ma jedi ...." posle toga aut i kao dobra lopta...Niko ga ne postuje realno.

amater

pre 8 godina

Bez Nadala i Federera, ovo je tenis C kategorije.Novak tu ništa nije "kriv".Momak samo koristi prostor koji su mu ostavila dva najveća tenisera svih vremena, na zalasku svojih karijera.Zahvaljujući kojima se i sam Novak vinuo u neslućene visine.
(monden, 3. april 2016 21:17)

NA ZALASKU KARIJERE, NADAL?
Da li ti cujes sebe? Da li znas koliko ima godina? Ko mu je kriv sto mu je igra "pukla"? Je l' treba i Novak da slomi ruku, nogu ili sta vec? I sta sad, kad je puk'o u takoreci u zenitu, za tebe je to zalazak karijere. Jos nema ni tri banke. Ma da, samo vam trebaju kvaziargumenti za nepostovanje rezultata, al' neka - gledacete na kraju karijere preko 30 mastersa i minimum 15 slemova!!!

Aleksandar

pre 8 godina

(monden, 3. april 2016 21:17) Federer i Nadal najbolji svih vremena. Tebi dečko nije dobro. Nadal nije u 5 najboljih, sem po broju Grend Slem titula. Federer je ispred Đokovića po broju nedelja na prvom mestu i broju Grend Slem titula. Po svim ostalim kriterijumima, obojica gledaju u leđa Novaku Đokoviću. Zdravlje neka služi Novaka onako kako ga nije služilo do 2011. i zapamtiće svet Novaka kao najboljeg igrača svih vremena.

Branko S.

pre 8 godina

Gle cuda za sad 8 minusa na moj odgovor @joiu & @Mladene!?
Tipkaju li tipkaju!
Za njih pitanje u kojim parametrima su RF & RN bolji od Novaka,osim u
ona moja 3 navedena!?

Raul7

pre 8 godina

BROJKE nakon ovog mastersa: 6 pobeda u 7 finala Majamija ima Novak
28 master pehara osvojio je Đoković
63 titule u karijeri sad ima naš teniser
714 pobeda upisao je Srbin(prestigao Bekera)
98.199.548 zaradio je od nagrada

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@mikii o kom raspadu konkurencije pricas???? Koliko godina su imali Feder i Nadal 2011??? Federer koliko Novak sada a Nadal je Novakov vršnjak !!! Prema tome nemoj pricati gluposti!!!!!

posmatrač

pre 8 godina

Najveći rekord je taj što niko u istoriji nije uspeo da poveže IW i MIAMI u istoj godini, a Đole je to uradio 3 puta i to uzastopce.

ely

pre 8 godina

Nole je sada u poziciji kao FedEx pre 10 godina. Kad se pojavi tad vec rivalima pada koncetracija.
Samo za razliku on ima drustvo tog istog F I jos barem 15 vrhunskih tenisera , dok je F imao sve... teniski - "polupismene" tipove

Milos

pre 8 godina

Ako Novak osvoji ovaj turnir oborice jos jedan rekord a to je da sa nikad slabijom igrom nije osvojio neki turnir
(pok, 03. april 2016 20:07)

Sta li ti jadan gledas?

lavleo

pre 8 godina

Ti legendo koja hodas
Jos jedan pehar u vitrinu ces da dodas
Dok Nisikori od muke peni
Pobedio si ga sa lakocom koja pleni

Bravo Noleee!!!

stiven k.

pre 8 godina

Srbija slavi svog sportskog idola, Novaka Đokovića ! Hvala ti Nole za sve što činiš za sav narod u Srbiji i sve Srbe ma gde da žive, da se svi ponosimo s tobom. Neka dragi Bog blagoslovi tvoju majku koja te rodi i tvoju porodicu, koja ti daje toliko ljubavi i podrške, koja ti očigledno mnogi znači. Mnogo ti zdravlja i uspeha želim u budućnosti, da nas opet usrećuješ svojim uspesima. Najbolji si Nole !!!

Džoker

pre 8 godina

Hahaha, gledam ovo finale i mogu reci samo jedno... Ovo je zlatna era tenisa!!! Pa Djokovic iz 2008. bi razbio ovog Djokovica danas! Kao Sten the man Djokovica na Rg!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 3. april 2016 20:09)

Hahahahhaah.... Jumko nema više za koga da navija, pa počeo za Noleta i 2008-e. Oooo živote, spuštena roletno.

Kosta

pre 8 godina

Ovakvog sportistu necemo imati vekovima,najveci svih vremena,ponos i dika lepe na Srbije...osetio sam veliku sramotu i ponizenje kada mu je saka jada na košarkaškom derbiju zvizdala i skandirala da plati porez samo zato sto je navijac Crvene zvezde....oboleo narod....bravo Nole,nas jedan jedini....

Imate li, vi, stav i izgradjeno misljenje?

pre 8 godina

@..."Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno (Op, 03. april 2016 19:46)"

Vidis kako ti znas. Jaca je bila konkurencija kad TRECI igrac ATP tura zavrsi karijeru sa samo JEDNOM mastersom (Ivan Ljubicic).

PS Do sada su i RF i Nadal bili 2 nabolja igraca ikada. Sto promeniste kriterijum, pa ih sad prebacujete u "nikakvu konkurenciju" - cisto u koNJkurenciju?

Nikolas

pre 8 godina

Nole jos uvek nije najbolji teniser i istoriji, ALI, ako osvoji sve slemove do kraja sezone i zlato u Riju postace najveci cak i najvecim mrziteljima i skepticima. Napred Nole!

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@ Jumko olabavi malo!!! Znam da je tesko ne podnositi nekoga a taj NEKO cak nezna ni da ti egzistiras!!! A toliko se trudis - tuzno !!!

igor

pre 8 godina

Sada je i zvanicno najbolji teniser u istoriji tenisa. 28 masters, i pozitivan skor sa Federerom. Federer ima vise GS, Nole masterse, i Nole vodi u medjusobnim duelima.

mali.veseljak

pre 8 godina

Dominacija zvana Novak! Trezveno razmisljanje me dovodi do toga da narednih 3-4 god nema ko da mu se suprostavi. Svaka ti cast! Ps. Jedina svetla tacka Srbije!

Svete

pre 8 godina

Sta vise reci koju poruku poslati ?
Ovo sto Djokovic radi to nije pobedjivanje protivnika to je ubijanje u pojam. Mnogi su pobedjivali i dominirali u raznim sportovima ali veoma su retki oni koji su dostigli sledeci nivo, ubiti u pojam sve protivnike, na svim podlogama, u svim uslovima u svim delovima sezone. Ovakva dominacija je nezapamcena u istoriji ovoga sporta, cinjenica da DJokovic moze da se prilagodi svakom protivniku, svacijem stilu igre, prakticno dozira snagu od meca do meca je jasan pokazatelj da se radi o apsolutno najboljem teniseru svih vremena, bez previse razmisljanja i prevelike raspravke na tu temu, jos nije najtrofejniji ali gigantskim koracima grabi ka tome !
Jos nesto, cinjenica da je Djokovic postao teniser sa najvecom zaradom od samog sporta jasno govori o slaboj konkurenciji u tenisu, posto ako sustignes 6 godina starijeg kolegu to je pokazatelj da su nagradni fondovi zbog necega povecavani, naravno to je zbog manjeg interesovanja i manjka publike na mecevima a sve je to zbog loseg kvaliteta tenisa, kada se gledaoci budu vratili na stadione i kada bude poraslo interesovanje za sam sport logicno je da ce se fondovi na turnirima u tom slucaju smanjivati...!
Najjaci utisak, lice one devojke i njena reakcija nakon slikanja sa Djokovicem, neprocenjivo.
Bravo Djoleeee!

protected

pre 8 godina

Za sve koji uzdizu Nadala i Federera i pokusavaju da omalovazavaju Djokovica-Djole je postao ovakav vrhunski igrac zahvaljujuci njima jer je morao da uci preko njih kako doci do vrha.Covek je usavrsio skorp svaki segment igre.I nemojte te fore ovaj tenis je C kat.Neka veze sa istinom.Nadala prepucan preforsirao se covek i zaradio povrede dok Federer i ako jeste na izmaku karijere igra odlican tenis tako dok ne zavrsi karijeru on igra skoro na istom nivou kao pre 3 god.Jednostavno su Fedi i Rafa iskovali coveka kakav je danas.Skoro nepobediv.ima odgovor na svaki udarac i kada igra lose.Jumko i ostala kompanija cao zdravo.Potrudite se da budete bolji ljudi nego sto ste sada!

pesadinac

pre 8 godina

Sa moje strane sve cestitke i Novakovom fizioterapetu velikom znalcu svog posla gospodinu Miljanu Amanovicu.
Covek je svaku sekundu koncentrisan 100% na ono sto Nole radi na terenu, uvek je uz njega i prezivljava svaki trenutak zajedno sa njim. Nole molim te nemoj nikad da zaboravis koliko je ovaj dobri covek bio vazan za tvoje uspehe.

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

.....najvise volim kad me Nole rasplace. Prelepe su ove suze - radosnice !!!! HVALA TI DIVNI COVECE !!!! HVALA od SRCA, NOVACE DJOKOVICU !!!!

Mujo

pre 8 godina

Mikii i Jumko zanemeli, komentarišu tekst o Edmundu, a ovde ih nema. Jedan drugom dele komplimente, ti meni vojvodo, ja tebi serdare. Hahahaha, kao da se ništa nije desilo u Majamiju.

pedja,cacak

pre 8 godina

Svaka cast brate! Nemam vise kvalitetnih reci da napisem,koliko me odusevljavas iz dana u dan! Nesumnjam uopste u dalje ciljeve! Nebo je granica! Od 1199500 $,tih 500$ mozes i meni da posaljes,da regulisem neke obaveze! Salim se,brate! Uz zelju za dobro zdravlje,mir u glavi i kuci,tebi i tvojoj porodici,hvala ti jos jednom na svemu! I ziv i zdrav nam bio!

Perso

pre 8 godina

Da,da, slaba konkurencija u današnjem tenisu....pa mora biti slaba kada ih je sve Đoković rastavio na djelove, planski i polako...nekadašnji najbolji Federer, Nadal a i nova uzdanica engleske gospode tetka Mareja na psihijatriji svi. A najjači su ovi što posle podne ponižavaju Đokovića po portalima a prije podne ispijaju kafe sa komšinicama i pričaju o šarama stoljnjaka...i bili oslobođeni fizičkog kada su išli u školu.

Marko

pre 8 godina

Nole ima skor pobeda i poraza ove godine 28-1.Prošle godine u ovo vreme je imao 25-2.Razlika je u tome što je ove godine dobio finale Dohe, a prošle je izgubio finale Dubaija, dok je rano ispadanje imao na oba turnira u četvrtfinalu, samo u obrnutim ulogama.Dodatne 2 pobede viška su dva singla meča u dejvis kupu u odnosu na jedan iz prošle godine i činjenica da prošle godine nije igrao jedan meč u Indijan Velsu jer mu je tomić predao pre početka.Pošto će Nole igrati i Madrid ove godine, ima šansu da bude još bolji i impresivniji nego prošle godine, naravno šlag na torti bi bila i titula na Rolan Garosu.Ako osvoji Madrid, Noletu neće faliti samo Rolan Garos i Sinsinati da bi imao sve titule sa velikih turnira u tenisu, već će mu faliti 2 Rolan Garosa i 2 Sinsinatija da bi sve te velike turnire osvajao minimum po 2 puta.Dakle, sem ta 3 turnira, Nole je svih ostalih 12 velikih turnira osvajao bar po puta.

rejnald

pre 8 godina

1.Indijan Vels 5 titula (rekord)
2.Majami 6 (Agasi 6 titula)
3.Monte Karlo 2 (Nadal 8)
4.Madrid 1 (Nadal 4)
5.Rim 4 (Nadal 7)
6.Montreal 3 (Lendl 6)
7.Sinsinati 0 (Federer 7)
8.Sangaj 3 (rekord)
9.Pariz 4 (rekord)
Od 9 mastersa Nole je i rekorder na 4,Nadal je vlasnik 3(sva tri sljaka), a po 1rekord imaju Federer i Lendl...
Realno jos na tri turnira ima sansi da izjednaci rekorde,jedino su Monte Karlo i Sinsinati nedostizni za tako nesto.Koja samo razlika u odnosu na Federera ili jednog Samprasa koji ima svega 11 turnira iz masters serije(na nivou jednog Mareja danas) i sve to posticu u ovoj eri tenisa je za shvaku pohvalu!

homer

pre 8 godina

Azarenka juče uspela da kao treća igračica uzme indian wells i miami u istoj godini a naš nole danas ima priliku da to učini 4. put u karijeri. NESTVARNO

beba knezevuc

pre 8 godina

Nikako mi nije jasno zasto se komentator toliko bavi statistikom umesto igrom Djokovica..Tenis je stvarno izubio svoju car.Sve se svelo na brojke. On voli tenis,mi volimo,pa zasto sve ovo?

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

....koliko RADOSTI je ovaj divni, mladi covek meni priredio u mom zivotu, ja ne znam kako mu se oduziti. On ima sve, apsolutno SVE, Bog je bio siroke ruke ......Zato od mene jedno toplo, ljudsko HVALA, ti divni, mladi covece- PONOSU NAS !!!

teča rasa

pre 8 godina

Ајде тапшање на Новакове грешке (чак дуплу на сервису), то смо већ превазушли. Али тапшање кад Нишикори фрустриран баци рекет у бесу, није ли јадно давати подршку у таквом (неспортском) тренутку. Оно као имали ипак наде, овај би још да се бори... Али џаба, не може Јапанска бува на СТЕНУ!

Sladjan

pre 8 godina

Manje vise ocekivano,pogotovo kada je bilo jasno da danas nece biti takve vrucine kao protiv Gofana u petak,jer je ocigledno da samo velika vrucina je jedini faktor koji moze da zaustavi Novaka...a sada malo o mecu,ovo je po meni danas bilo rutinski cak i nije Novak nesto posebno briljirao (dozvolio je dva brejka) ali i ovakav nivo igre je bio i vise nego dovoljan za Nisikorija koji je ruku na srce pokusavao danas da nesto vise uradi, trudio se ,davao sve od sebe ali ne moze se hazarderskom igrom protiv Novaka to je jedino uspelo Vavrinki na RG i pitanje je dali se moze ponoviti jos koji put, jer je ekstremno tesko igrati na taj nacin protiv Novaka jer se trosi mnogo energije i snage ,i vidite na danasnjem primeru koliko je Nisikori igrao maksimalno agresivno i uspevao je u nekom delovima meca da se odrzi cak u nekim trenutcima i da pripreti, ali cim bi nakon tolikog napora neminovno doslo da pada koncentracije i snage Novak bi to maksimalno koristio ,cak se Nisikori iz te tolike tenzije zelje i htenja pri kraju meca cak i povredio jer se previse isforsirao ,sto je i razumljivo jer ne igra se finale mastersa svaki dan i velika je motivacija i zelja kod svakog tenisera koji dodje do zavrsnice da na kraju da sve od sebe i pokusa da osvoji turnir ali nazalost po Nisikorija Djokovic je trenutno klasa za sebe i u finalima je nemilosrdan i ne dozvoljava da ga iko ugrozi i svima salje jasnu poruku da nema nameru da smanji gas...idemo care na sljaku,sledeci na redu je Monte Carlo !

bravo novace

pre 8 godina

Sta god ko mislio, bez Nadala i Federera ovo je postao dosadan sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sava, 3. april 2016 20:01)


pa ko im brani da igraju? dobijao ih je novak i kad su igrali!

LOL

pre 8 godina

Gledao sam meč sa zadovoljstvom i ponosom a onda sam se setio "jumka" i dodjoh da se nasmejem njegovim komentarima ali izgleda da mu posle ovolikih godina N01etove dominacije ponestaje mašte...

Winner

pre 8 godina

Sta ti decko radis, sto bi rek'o Dragan Torbica, al ovde naravno u pozitivnom smislu... Neki bitni i veliki rekordi su pali veceras, VELIKI SI NOVACE!

VUK

pre 8 godina

Jumko budi čovek daj pare! Opklada je opklada. Sam si tražio i odredio cifru. Ajde 500 evrića. Možeš da pozajmiš od Rođe ako nemaš.. ustvari nemoj od njega.. nemoj uzimati od sirotinje.. najveće pare su sada kod našeg kralja.. Đoković SRB!

Boban Nikolić

pre 8 godina

Jedna slika je obeležila današnji meč.Novak i 28 pelikana (Mastersa).
Krajem sledeće godine očekujem da vidim sliku Ali Babe(Novak) sa 40 razbojnika(Mastersa).
IDEMOOO...

Ima i za vas nesto

pre 8 godina

Komsije - susjedi sto gubite vreme ovde, kada su vam Skugor i MEktic prosli kvalifikacije za turnir 250 u Marakesu, a Borna prosao u drugo kolo (bio slobodan u prvom)....

Rade

pre 8 godina

Za tačno dve godine ide naslov, Novak prestigao Federera... I više neće biti diskusije ko je GOAT
(Endi Marej, 03. april 2016 22:19)

Mani se, Jumko ce doziveti nervni slom hahahah

Sasa

pre 8 godina

Djokovic moze da gubi 5-0 a i ako odluci da uzme set uzece ga, covek je najbolji teniser svih vremena, brutalno kako lako igra, prosto perfektno.

Urox

pre 8 godina

Najjaci su mi ovi hejteri...losa konkurencija...a federeru kakva je bila konkurencija kad je uzeo prvih par gren slemova ...filipusis,bagdatis,rodik ..dva servera i igrac daleko ispod npr keia nisikorija....finale mastersa dobijao ljubicica....woooowww ..uskoro najveci ikad svidjalo se to nekima ili ne ...tata ovog sporta

veliki strumf

pre 8 godina

Novak je dosao u poziciju da mu je gotovo svaki naredni mec istorijski, da njime obara neki rekord, ili vise rekorda, narocito kada se bori za titulu. A ja sam dostigao taj nivo pracenja Novakovih meceva da uzivam u svakom udarcu, ne nerviram se uopste, kao da gledam pozorisnu predstavu! Godinama unazad puno zivaca sam izgubio gledajuci i navijajuci za Novaka, i ovo sto on sada radi pravo je osvezenje za moje nerve! Samo gazi, majstore i ne staj! Bar do Rija, a posle odmaraj do mile volje!

Nema mu ravnog

pre 8 godina

Moj pas od mesec ipo dana ceo drugi set presedeo ispred TV-a i gledao mec bez da je zaspao.A repic samo ide tamo- ovamo....Srecan i on!BRAVOOO NOLE!!!

Miki

pre 8 godina

ATP ce morati nesto da smisli kako bi Noletovi mecevi bili iole interesantni,npr da protivnik vodi 2-0 na pocetku svakog seta ;)
Totalna dominacija,bravo ! (brat Rodja ce da se pojede zbog prestizanja u cifri zarade) :))

Spale

pre 8 godina

Evo i jumko se polako okreće. Postao je fan Novaka iz 2008.
Neka neka, treba čoveku dati vremena. Uskoro će obožavati Novaka iz 2011. Samo strpljivo sa Jumkom, nije on kriv.

Brooklyn boy

pre 8 godina

Мени лично је најимпресивније то што Нолетов најближи ривал на листи, у овом тренутку Мари, мора да освоји Монте Карло, Мадрид, Рим, РГ, Квинс, Вимблдон, Монтреал или Торонто (не знам који је сад на реду), и да уђе у 1/4 Синсинатија, да би га престигао. Наравно, у случају да Ноле не освоји ни поен до тада. 302 недеље су опасно близу.

teča rasa

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D
(Oljica, 03. april 2016 19:40)

Говорио је о поенима дужим од 9 размена. Дотле је Нишикори освоји 5 таквих поена а у том тренутку Ноле први. И мене већина њих (коментатора) нервира али...

yeahs

pre 8 godina

Verujem da nijedan sport nije doziveo ovakav ponor kao tenis u poslednje dve godine. Setite se Vimbldona '06, '07, '08, Australian Open-a '09... I uporedite sa ovim danas i od pre dve nedelje. Ovo je zlatna era tenisa? Tribine su sve praznije, to dovoljno govori.
(Mikii, 03. april 2016 21:04)

Pa ovo je Majami, nije Gren Slem. Trudi se covek da pokaze neku mudrost, jer prati tenis jos od dinosaurusa i onda lupi takvu glupost...

teča rasa

pre 8 godina

Ceo turnir Novak igra lose.Pobedjuje na iskustvo.Da li mu fale Beker ili Vajda ili je nesto drugo u pitanju. Ne moze Vemic da mu donese bolju igru. Onda mogu i ja da sedom u boxu
(peki, 03. april 2016 19:41)

Не можеш, по коментару се види да немаш појма!

Pre pisanja na proucavanje

pre 8 godina

@ Sladjan, 3. april 2016 21:08

Predlazem ti, rode, da vreme koje utrosis na pisanje onoga sto zoves "komentar na tenisku vest", utrosis na citanje pravopisa. Imace vise smisla i svrhe nego citava ova tvoja "vakela kojom smaras cak i sebe.  

Delije Čikago

pre 8 godina

Izvinjavam se što kasnim, jedva sam došao do karte, i završili u nekom klubu sa crnkinjama da proslavimo, bilo je ludo, pozdrav iz Miamia svim Srbima a posebno mojim Delijama sa Senjaka iz našeg kraja, idemoooooooo...

v

pre 8 godina

Ovo je tako rutinski, tako lagano. Covek prosto klizi kroz mec. Gubi brejk i kao da kaze ''pa sta, sad cu odmah da ga uzmem opet''. Svaka mu bre cast. Da zaokruzi ovo i idemo na sljaku.

goblin

pre 8 godina

Cim su vremenski uslovi bili iole normalni opet onaj stari Novak i rutinsko rasturanje Nisikorija.Ove sto omalovazavaju najboljeg sportistu sveta koji pobedjuje iz nedelje u nedelju savetujem da prestanu jer se nevidjeno blamiraju,ako im to niko do sada nije rekao(mama,tata,devojka ako je kojim cudom imaju) evo ja preuzimam tu odgovornost da im to saopstim.

piki

pre 8 godina

Једноставно највећи играч икад...Привилегија и срећа је што је наш,треба уживати у овим лепим моментима што нам их пружа из недеље у недељу.Нека си узео 100 милки долара,заслужио си још сто пута толико..

Katarina

pre 8 godina

Bravo majstore nas...ti si nasa ponos...samo tako nastavi, do novih istorijskih podataka...idemooooo volimo teeeee....ja posebno...

a s roma nikšić

pre 8 godina

Bravo Novače!Čestitke na osvojenom 28-mom rekordnom MASTERS-u.Naj važnijem jer je rekordni,naj slađem jer je prvi osvojeni turnir,najtežem po nehumaninim uslovima za igru,na visokim temperaturama i vlažnosti vazduha ispod oblaka."Herojski"odrađen turnir kao i onaj u Rimu prošle godine od koga je počela ova dominacija.Uz malo bacanja po terenu,podizanja koncentracije i forme,s kompletnim stručnim štabom eto jubilarnog 30-og MASTERS-a baš u Rimu.Rim se mora "izpoštovati",Romanisti će biti uz tebe svim srcem.Forza Nole!Forza Roma!Još jedno zasluženo BRAVO!

teča rasa

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno
(Op, 03. april 2016 19:46)

Ајде сад лепо промисли кога је све Нишикори победио до финала и ко је све испао на овом турниру, па ће ти бити јасно да лупеташ!

dostojanstvo si već odavno izgubio

pre 8 godina

Sta god ko mislio, bez Nadala i Federera ovo je postao dosadan sport.
(sava, 03. april 2016 20:01)

Tenis je postojao i pre ove dvojice, postojaće i posle. Trenutno je neprikosnoveni vladar belog sporta Novak Đoković. A kada se jednog dana bude povukao, verujem da će statistika reći da je bio najbolji svih vremena. Da je kojim slučajem bio poreklom amerikanac ili englez, siguran sam da bi dobio mnogo veća priznanja. Ovako, potiče iz jedne male, nebitne zemlje, pa nije ni čudo što ga toliko osporavaju. Ali nema veze, znaju oni duboko u sebi da niko na svetu nije bio ovako dominantan, i ko zna kada će se pojaviti neko ko će biti bolji od Novaka. A kada se to bude desilo, onda ćemo svi mi koji ga volimo i navijamo za njega reći... ma nije sad jaka konkurencija, znate kad je Novak igrao.... to je bila konkurencija

Dejan.M...

pre 8 godina

sve cestitke za Noleta...ali nesto mi drugo upada u oci u ovim komentarima...Jumko vas jede i za rucak i veceru i dorucak....covjek se zeza za sve pare,a vi se primate ko saucesce...hahaha
(Rep.Srpska, 03. april 2016 21:56)

igramo se snjim, kao Nole sa ostalim!

dno dna trolovanja

pre 8 godina

Trolovanje nikada nije bilo na nizim granama od kada je Jumko/Mikii i kako se sve ne potpisuje preuzeo monopol. Nekada je to bila umetnost, trebalo je nesto i imati u glavi za dobro trolovanje, dobri trolovi su bili postovani, a sada... dno dna.

VUK

pre 8 godina

e groblje, groblje... Novak je na utakmicama KK CZ pokazao šta mu je na srcu. To je stvar kućnog vaspitanja, verske i nacionalne pripadnosti. Pripadnici JSDP nikada to neće razumeti. Da li ste ikada na USA i AUS. OPEN videli Novakovog navijača u dresu Partizana? To nije moguće. Dijaspora je crveno bela!

djuka_pg

pre 8 godina

99% igraca Partizana sacinjava vaterpolo reprezentaciju a Novak je clan JSD Partizan, nikakvih dodirnih tacaka on nema sa crvenom zvezdom, kako panteri sami vole da kaze Novak je Franjevac kao i svi ostali clanovi i navijaci Partizana !
(antiDebil, 3. april 2016 23:55)

Da je ovo sto ti pises 'istina' mogli su ljudi da vide protiv Cedevite u Pioniru. I da ne zaboravim da pitam dal'se vi prema svakom clanu JSD ponasate kao sto ste se poneli prema Novaku kad je bio na kosarkaskom derbiju? Veliki je Novak gospodin da bi mogao da navija za partizan.
Svaka cast Nole kralju i samo nastavi tako...

Nina i Kaja

pre 8 godina

Od sledeceg turnira se uvodi pravilo da ako neko Novaku uzme set pobedio je mec ! Ovako vise nije ni zanimljivo, sad ce da mu placaju da vise NEdolazi na turnire jer je Nole jednostavno terminator !! Nastavi da gazis majstore idemo dalje !!!

Komar

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca!
(jumko, 03. april 2016 18:01)


Cestitam brate JUMKO samo nastavi tako da se kladis, ide ti.

Sve cestitke NOVAKU, NAJVECI SI !!!

ferdinand

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca! 
(jumko, 3. april 2016 18:01) 

Opario si se jedino ako si naišao na neku vodenu paru ili ključalu vodu.

dezurni iz laze lazarevica

pre 8 godina

Jos jedan tezak udarac za razne jumkove i zivadin(o)-e, frustracija i bes na maksimumu, samo da ne eksplodiraju. Brinemo.

Beobrad

pre 8 godina

Bravo Novace, najveci Srbine!
On, covek nema vise s kim ni da igra !
Pritom, ovo je igra od 70-80% njegovih mogucnosti, vise rutinska pobeda!

Dejan

pre 8 godina

Nole igra sa 50 % snage svaki mec i dobija lagano meceve u dva seta.Mislim da tempira formu za Rolan Garos da tada bude na najvecem mogucem nivou i da je naucio lekciju od prethodnih godina i da osvoji jedini grend slem koji mu nedostaje Mislim da nema ko da mu parira ove godine i ako osvoji Rolan Garos,Olimpijske igre i Sinsinati postace najveci teniser u istoriji jer ce osvojiti sve grend slemove,sve masterse,masters kup,zlato na Olimpijskim igrama u singlu i Dejvis kup. :-)

zoleada

pre 8 godina

Završim sve kućne poslove i smestim se ispred tevea sa nekim rekvizitima kad ono Nole već završava meč. Ne može bre tako. Kome da se žalim, šta da radim.

ujedinjeni pacijenti regiona

pre 8 godina

Da je zaista tako slaba konkurencija kako to uporno pokusavaju da proture ovaj pateticni trol sa milion nadimaka i zlobni komsiluk, oni sami bi se vec davno prijavili na neki od turnira, tamo pobedili, stavili dolare u dzep... Ali dobro, treba ih shvatiti, Djokovic im ozbiljno nabija komplekse te nekako moraju da kanalisu visak frustracija, pa bilo to i kroz besomucno pisanje nebuloznih komentara.

v

pre 8 godina

Znaci sada su svi Novakovi protivnici pobredjeni u finalima mastersa. Raonic, Nisikori....cekamo da vidimo ko je sledeci. Sta im napravi Nole? :)

Hulk

pre 8 godina

Nije lako biti Novakov trener. Nemas zivot. Ha, ha. Mora uvek da ostane ceo turnir do kraja. Ostali igraci pre ili kasnije ispadnu pa im treneri odu malo i kuci ali Nole stalno ostaje do kraja.

K.G.

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca!
(jumko, 3. april 2016 18:01)


Opet jumko ostade 3 meseca sa praznim friziderom.

Bravo Nole Sokole

nemanha

pre 8 godina

Nole je zaista nedodirljiv! Magija u drugom setu, nista spektakularno, ali na momente fantasticno i pokazuje zasto je daleko najbolji igrac trenutno. Oborio je sve ove rekorde,bogami, ako Nole osvoji jos 3-4 GS i jedno 7-8 mastersa bice najveci ikada... A i sad je veoma blizu. Srbin najbolji teniser u istoriji?! Wow!

Jabučilo

pre 8 godina

Novak ozbiljno napada naslov najboljeg svih vremena. Samo da izdrži ovosezonski pritisak. Nadam se objedinjenju Grend slema i Olimpijskih igara!

dakiliz

pre 8 godina

Meni je zanimljivo vezano za obaranje svih ovih rekorda da ama baš niko ne spominje jedan rekord vezan za Indian Wells-Miami double. Naime svi pominju da je ovo četvrti dabl-dabl a meni je zanimljivije što je ovo zapravo tripl-dabl, što nikome nije pošlo za rukom da 3 godine zaredom osvaja prva dva Mastersa u godini.

poznavalac

pre 8 godina

Svetskoj javnosti ostalo je jos samo da prati dokle ovaj covek moze ici i koji su dometi ljudskog bica,u svetu tenisa on odavno nema konkurenciju i rivalitet medju teniserima kada je Novak u pitanju prakticno vise i ne postoji.

Jova

pre 8 godina

Kad se Novaku stvarno igra osvajanje titule jakog turnira izgleda tako lako i jednostavno da je to čudo jedno. Nije se pošteno ni oznojio. Tačno ti dođe da uzmeš reket u ruke i učiniš to i sam ( mada, nije da nisam probala ali radije vam ne bih izdala kako mi je išlo – čak ni u skupljanju loptica se nisam proslavila ).

Srećom vrijeme nije smetalo, jedino sam se toga bojala. A moje strandardno razmišljanje pred finala se nije promjenilo – ako ga već moraš odigrati poželjno je pobjediti. Navijači Novaka nisu bili na visini zadatka ( smetali su i njemu, mislim da više nego Nišikoriju ) ali bolje i takvi nego da ih nema nikako. Čini mi se da se Novak naljutio ( opet ) i izlivima bjesa malkice uplašio sirotog Nišikorija. Valjda je već naučio da tad s Novakom nema šale.

Detalji:
- Preljećanje pelikana, Novakova reakcija, raširene ruke ( krila ), letimo
- Radost na kraju, potpis na kameri, čavrljanje s nekim po telefonu
- Ležerno sjedanje na pobjednički podijum, opušteno, naučeno rukovanje s peharom koji tako prirodno izgleda u njegovim rukama i pobjedonosno-zadovoljni izraz lica…

Pozdrav svima

Neutron

pre 8 godina

I Ameri poceli da navijaju za Noleta. Sta doziveh. Nole majstore, po olimpijsku titulu i 18 Grand Slama. Samo to. Samo da se zna ko traktor vozi a ko kapiju otvara.

dostojanstvo si već odavno izgubio

pre 8 godina

Stavio sam 500 evra na Nishikorija. Al cu se oparit posle meca! 
(jumko, 03. april 2016 18:01) 

Jel to braniš tiket?? Priznaj!!

Mihajilo Petrovic

pre 8 godina

@Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno

Krajnje je vreme da se prijavis i oduvas ove amatere. Haahahahahahaha
Placite i tesite se samo idiotarijama o losoj konkurenciji.
Na svetu sigurno ima milion aktivnih igraca.
Cak i da mu je konkurencija samo Srbija biti prvi je uspeh. Biti najbolji na svetu u bilo chemu je fenomenalno i fantastichno.
Biti prvi u tenisu je NESTVARNO!

ferdinand

pre 8 godina

Fascinantno je da je Novak sveo tenis na šah. Bukvalno proračunava kad i kako treba igrati, tačnije, prilagodjava se igri protivnika, menja svoj stil i tako ostaje nepredvidiv za protivnika. Npr, nije kao Nadal ili Federer kod kojih uvek znate kako će igrati, koji uvek igraju isto ma ko da je sa druge strane mreze.

bucca

pre 8 godina

Sada idemo da sljakamo ! Samo da Nadal ne bude u istoj polovini zreba na RG ! Osvojiti RG u finalu protiv Nadala ! To je cilj ! Napred Novace mozes ti to !

Vlada

pre 8 godina

Da li je vreme da ceo svet kaze: Novak je najbolji teniser svih vremena, ili ce to ipak biti u skorijoj buducnosti? To je pitanje koje se danas postavlja u svetu tenisa.

Mirko

pre 8 godina

Bravo Nole, care!
Tačno se vidi koliko mu ovaj i ostali rekordi koje je postigao osvajanjem Majamija znače. On zna da je to jedini način da dokaže ono što svi znaju, ali ne žele još da priznaju i da prihvate - da ovakav teniser nije nikada postojao i da je Nole najveći teniser ikada.
Ostalo je još svega par rekorda, među njima i ovaj u brojevima GS-a, koji se najviše i gleda - pri odlučivanju o tome ko je najbolji, najveći, ali i to će da se desi.

Mislim da sada, čak i ovaj Nadalov bivši rekord dobija na dimenziji, s obzirom da poslednjih godina nije gotovo ništa osvajao, a da je sve to osvojio kad je bio puno mlađi od Noleta. Zato, bravo i za Nadala.
Ne samo zato, već i zbog toga što je on, kao i Federer, doprineo da Novak postane to što jeste - najbolji ikada.

zzbz

pre 8 godina

Moze li nekako Nisikori da lopticu ne posalje 7 metara iza linije ili u dno mreze. Kakvo dno od muskog tenisa. Sigurno ali sigurno najgora ikad konkurencija. Ovo je nezapamceno (Op, 03. april 2016 19:46)
Ma sigurno je tako. Najjaca je bila ona "zlatna" era Federera, koji je imao neverovatno takmace u Rodiku, Hjuitu, Bagdatisu, Kanjasu, ili ona kad je Ivanisevic osvojio W sa servom.
Zbog cega tolika patnja i gnev, sto je jedan Srbin najbolji u necemu? Zavist samo zato sto je Srbin, i sto je toliko postigao sa 28 godina, da mu nema ravnog.... Ali su zato likovi poput Kristijana ili Stanije mnogo znacajniji i voljeniji u ovoj drzavi..

Nisi pratila na času...

pre 8 godina

I napokon vreme je za prvi Novakov... dramska pauza komentatora na rts od neke pola minute i mrtav ladan nastavlja da prica nesto sasvim deseto. Msm... stvarno su katastrofa, dal cuju oni sebe uopste? :D
(Oljica, 3. april 2016 19:40)

Sve poene sa više od 9 razmena dobio je do sada Nišikori...
Sada je vreme za prvi Novakov!

Milutin

pre 8 godina

Nole se prebacio na "automatakog pilota" i osvaja masterse i bez trenera. Ok, Vema je uvek tu ali Bekeru, Vajda, ajmo, gotov raspust! Svaka cast majstore, lestvica je podignuta visoko za jos mnogo godina sa ovim rekordima!

Realno,

pre 8 godina

A Nadal sam čini kmee, kmee..
(Bizi, 3. april 2016 23:24)

Nema razloga:
1. 67 titula ukljucujuci 14 GS titule je za ponos a ne za plakanje. Deli drugo i trece mesto po broju GS titula a one su u poredjenju sa Masters titulama isto sto i osvojena Liga sampiona u odnosu na ABA ligu u kosarci.
2. jos uvek ima 3 GS titule vise od Noleta, a on ce ga stici po meni na sledecem Australia Openu.

smaras maksimalno

pre 8 godina

@Mikii

Mani se ti Djokovica i Federera, nego sta si TI uradio za svojih 24, 34 ili 44 godine? Napisao po 50 komentara dnevno u kojima pljuckas po nekome koji je postigao nesto? To sto trolujes 24/7? To su tvoja dostignuca? Idi dete radi nesto, to ce ti vise pomoci u sanaciji nagomilanih kompleksa i frustracija od ovog trolovanja ovde.

Glas razuma

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. ...
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

@Mikii, FK Javor iz Ivanjice je bio prvi na tabeli u prvoj fudbalskoj ligi Srbije nakon prva 4 odigrana kola, pa ti sad vidi ...

Smilica

pre 8 godina

Novače junače!
Rafa plače,
što si oborio njegov rekord u master titulama,a društvo mu Federer pravi jer zna da ćeš i njegov rekord od 17 GS oboriti!!!
Sokole naš hvala ti što svakoga dana napreduješ u svakom pogledu.
Živ i zdrav nam bio zlato u Riju osvojio
Onda se zainati osvoj
i Sinsinati!!!!

Jovan

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 3. april 2016 22:47)
Sta reci, osim, jadan li si!

Svete

pre 8 godina

Nadal sa 24 godine osvojio OI, sva 4 grend slema i ukupno 9 grend slemova. Djokovic do 24. godine osvojio 1 grend slem. Za one koji spominju i uporedjuju njihove godine. Do svoje 27. Djokovic osvaja 7 grend slemova. Od tog momenta, a sa potpunim raspadom konkurencije, pocinje da nize rekorde. Drugim recima, AKO obori Federerov rekord, imace 2/3 osvojenih grend slemova u periodu kada je tenis bio na najnizim granama od svog postanja. Malo cinjenica zbog kojih Djokovic nikad nece biti proglasen najboljim svih vremena :*
(Mikii, 03. april 2016 22:47)

Naravno da ce biti proglasen za najboljeg igraca svih vremena i to tvoje suze nece moci da sprece. Nego, ovo sto si napisao u vezi Djokovica podseca na izvesnog Majkla Dzordana, da ne kazem da je identicna prica, da li si cuo za izvesnog Majkla ?

Hidrocefalus

pre 8 godina

Srbenda, zato je prvi! Sa verom u boga i u drzavu.
(Gradjanin Z, 03. april 2016 23:40)

Prvi je zato sto je posvecen, vredan i talentovan. Za Boga (velikim pocetnim slovom Srbine) ne znam, ali za drzavu sigurno znam da ne veruje u nju. Inace bi ziveo u istoj
Zato je i uspesan, izmedju ostalog.

Bravo Nole!

srle

pre 8 godina

@monden

Novak je peglao i Federera u cvetu mladosti, sada ima bolji skor i protiv njega, Nadala, Mareja, Vavrinke i svih ostalih iz TOP 10. Dodajmo i činjenicu da je Federer pobeđivao u gren slem finalima Bagdatisa, Gonzalesa, Filipusisa... Toliko o konkurenciji onda i sada.

artimoty@yahoo.com

pre 8 godina

@ Jumko, Mikii, i svi koji pokusavaju da objasne kako je tenis los i kako Novak ima manje GS titula od Federera... bla, bla...

Novak ce igrati bar jos 5-6 godina i za to vreme ce osvojiti oko 20-22 GS ukljucujuci i taj RG par puta, + ce stici i do nekih 40 mastersa, a verovatno biti i igrac koji ce najduze drzati prvo mesto rang liste. Celom svetu je vec jasno da ce biti najveci svih vremena, zato se sad odjednom pojavljuju ovakvi pacenici koji bi da nam objasne kako on jos uvek nije najveci.

Autor

pre 8 godina

(Op, 3. april 2016 19:46)

Svi mi znamo sta najvise "svrbi" tebe i takve kao ti. Uzalud ti pominjes "najgoru konkurenciju ikada" .... zapravo je najujednacenija ikada... i sve ih redom tuce.

Kada je postao prvi, Novak je tukao prethodnu generaciju (koja jos i igra) sad dominira nad ovom, a porazice i sledecu. Nulasu Ziherasu, gledaj kako se radja istorija.

imajte milosti

pre 8 godina

Može li se ikako ugraditi neki filter za komentare, da navedem imena onih koje bih da preskočim?
Ovako se više od pola komentara "obračunava" sa trolom-trolovima, što je besmisleno gubljenje vremena.

Nije nego,

pre 8 godina

ednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.
(Svete, 4. april 2016 01:43)

Federeru je bilo lako da pobedjuje Noleta dok je bio klinac ali kada je mali porastao, pocela je berba usiju.

Dante

pre 8 godina

(Svete, 4. april 2016 01:43)

Sto hrvati tesko podnose stvarnost... he he he...

Kad je Djokovic naduo i srusio Federea on je imao manje godina od Novaka. A pogledaj sta danas radi Novak u ovim godinama.

Ne pratis tenis, evidentno je... obrati paznju kako je mocno igrao Federer prosle godine, kakva forma... ali ne vredi. Nije to vise do kondicje i tehnike, Novak je njega ponizio u glavi.

Zaboravi Federera...samo jedna epizoda u zivotu novog tensikog Bozanstva - NOVAKA DJOKOVICA.


Nebitno je sta vi mislite, bitno je sta mi mislimo. MI PRATIMO TENIS I STATISTIKU, VI PATITE I TONETE... he he he.... jadni mali hejtici hrvatski :-)))

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Da. Zbog Novaka je RF ostario sa nepunih 30 a RN sa 25. A da je Novak kojim slučajem bio vršnjak RF ostarili bi i mnogo ranije.

Swedenonline

pre 8 godina

@Swedenoline ...nije tebi lako
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (luc, 3. april 2016 20:45)

Da znas, kad na simpozijumu svedske teniske federacije drzim predavanje o biomehanici trenerima upravo oko ovakvih stvari imam problem gde nekapiraju apstraktnost.
Novak je izuzetno inteligentan za razliku od mnostva tenisera i to ga cini nezaustavljivim. Ne samo da je prava informacija dosla do njega vec je decko razume i koristi.

Ivan M

pre 8 godina

Bravo Novače, Nišikori ti nije bio dorastao protivnik. Protiv tebe već gube kad izadju na teren. Čovek koji je počistio Kirijosa je delovao kao amater - pravo finale je možda bilo protiv Tima ili Gofana. Čestitke na rekordu - nadam se ne tvom poslednjem.

expert pera

pre 8 godina

Još jedan lakši trening , ne razumem čemu ovolika euforija ? Biće još dosta ovakvih treninga do RG- sa ! I što nekima toliko smeta što je novak najbolji teniser u istoriji tenisa... Očigledno se se mnogo njih plaši od dosad neviđene doinacije u tenisu ! Kako su krenuli plakaće javno i čupati kosu sa glave kad Nole uzme RG i zlato na olimpijadi :)

srle

pre 8 godina

Najvažnija vest dana, sigurno! Koje je ovo zamajavanje bre. Ne može da se pročita nešto od čega nam životi zavise al zato slavimo neke titule, nečije sportske pobede... Tako nam i treba!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (simpo, 3. april 2016 23:05)

ubedjen sam da na tome "od cega nam zivot zavisi" i tako ne bi radio. ovako bar procitas neku lepu vest, ako vec neces da dizes revoluciju.

ma da

pre 8 godina

Zasto se uopste igraju ovi turniri? Ozbiljno ovo vise nema smisla. Dajte covjeku sve titule do kraja godine koje postoje pa da se igramo razlaza...Ti ljudi gube meceve i prije nego sto od kuce krenu!

Stara kuka

pre 8 godina

@antiDebil

Tesko da si ti anti al ovo drugo sigurno. Pola reprezentacije u vaterpolu je poniklo u Vosi i na Spensu. Braca Pjetlovic, Mitrovic(golman), Soro, Cuk, Radjen, Vapenski...al kako objasniti zaslepljenim navijacima titovih blizanaca koji komentarisu te stavri na vesti o tenisu i Djokovicu koji pre svega predstvlja sebe pa Srbiju!

đenka

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.
(Ha, 03. april 2016 23:41)
Pa koje komplekse omda leče Amerikanci ili ostale nacije kad se hvale svojim sportistima? Od prvih Olimpijada gradovi Polisi su slavili svoje sportiste. On reprezentuje celu naciju neznalico čim mu pored imena stoji i zastava iste. To je čovek koji simbolizuje uspeh. Normalno je da se ljudi indetifikuju sa njim a ne sa gubitnicima. Ljudi se indetifikuju i sa poznatim piscima, muzičarima, naučnicima. Oni su im nekakav putokaz u životu, pozitivan. Bolje da se nisi ni javljao. Ovako samo si se pokazao suprotnim od pametnog.

ZAVISNIK!!

pre 8 godina

vidim da ovde pominju neku konkurenciju sad i nekad kada su federer i rafa navodno igrali,, samo cu reci ovo, ljubicic bio 3 igrac sveta, hahahahaahahahah, sada ne bi bio ni u top 20..jel treba dalje da pominjem?? najbolji igraci iz tog goat vremena i top 10 igraci tada, monfils, conga, simon, ne mogu da pomisle da udju vise u top 10!! tako da sigurno nije bas tako slaba konkurencija danas u odnosu na tad, delpotro je do 2013 igrao, kada je novak takodje vladao i uvek ga dobijao!!

bice bolje

pre 8 godina

koliko nekih nebuloznih komentara, prvo Novak je postao broj jedan u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa, ovo sto se sada desava su samo plodovi rada koje Novak ubira posto je razvalio konkurenciju, proslogodisnje izdanje Federera na US openu je najbolje od kad ga pratim i Novak je tada pokazao koliko moze sam protiv svih, mislim da je Novak nesto poput Alija, Jordana ili Mesija, mozda cak i bude najveci u istoriji, uzivajmo u tako jednom velikom asu koji voli svoju zemlju i uvek to potencira.

superbot

pre 8 godina

Nole oli ti igrati taj tenis? Uozbilji se malo. Postaje incrdible šta radiš ovom zapadu. Samo sevaj majstore za proizvodnju pehara. Nego šća veli Jumko? Će da zemi jedan bromić?

Rick Hunter NS

pre 8 godina

Mene kao fotografa impresionira ova slika pa koji car je bio tačno u tom pravcu kada se on iznenada okrenuo i skočio i uhvatio tu emociju, znam da je okinuo 6 puta u sekundi ali opet predobra fotka

nenad

pre 8 godina

Deca se na Noletovu 28 masters titulu raspravljau o zvezdi i partizanu. Definitivno smo jedinstveni u gluposti. Nole cestitam ti na jos jednom neverooooovatnom rekordu. Pocastvovan sam sto mogu da gledam tebe i to sto radis u svetu tenisa. Savrsen si covek i van terena i ostani takav. Srećno

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@pekl - "par loptica odlucilo" pa da li shvataš koliko to glupo zvuci!!! Federer nemoze da dobije Novaka zadnjih 5 godina ni na jednom GS!!! Činjenica !!!

Говорит Москва!!!

pre 8 godina

Spominjete ovde kako je loša konkurencija, a da se ne zapita ama baš niko, da li je Novakovom zaslugom teniserima opalo samopouzdanje. Naravno da jeste, dobrim delom. Pa Nadala je sedam puta tukao u finalima za redom i uskratio mu taman toliko titula. Tri grend slema i četiri mastersa. Sve to u nekih deset meseci, s obzirom da 2011. nisu igrali pre marta i mastersa u Indijan Velsu. On je u svojoj igri menjao stvari i imao želju za napretkom, ostali nisu. Na tome cela priča počinje, ali i završava. Da su ostali, o kojima pričate, koliko su bili dominantni do 2011. svoje telo izlagali naporima, a da su pritom imali neotkrivenu celijakiju, ja bih vas pitala dokle bi dogurali. Znate, zeznuta je to bolest. Neki je ni za čitav život ne otkriju. Pitanje je i bi li i sam Novak da se dr. Četojević nije pojavio. Nije ni čudo što je Srbija u mulju kad u svakoj mogućoj oblasti, ima ubedljivo najviše stručnjaka po glavi stanovnika, od bilo koje druge države. To što Novaka zapadna publika ne voli, samo treba da mu bude kompliment.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@Pekl - "par loptica odlucilo"??? Pa da li ti shvataš koliko to glupo zvuci!!! Federer nije dobio Novaka koliko godina na GS?!?! Koliko finala/polufinala je Federer izgubio od Novaka na GS?!?!

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@svete - Nadal je izgubio od Ferera u cetvrtfinalu na AO 2011!!! Ah i izvini Federer je bio godinu dana stariji - misliš da ce to biti krucijalna razlika za Novaka sledeće godine (da li ima 29 ili 30 godina) ?!?!?! Pa nemoj biti smešan!!!! I o kom Roddicku stalno pričate - covek ima JEDAN GS!!! Zaista "ljuta" Federerova konkurencija!!!

anica

pre 8 godina

ednostavno je, Novak nije bio sposoban da se nosi sa RF dok ovaj nije ostario. I to je cinjenica koja ce zauvek ostati poznata i neoboriva. Naravno, budale ce i dalje pokusavati to da ignorisu, ali ne vredi.
(Svete, 4. april 2016 01:43)

AHahahah, vidi malog sto barata podacima. Objasni nam strucno ahahahah.
Sta bre ti znas ko je star ko mlad, oducio ga ovaj nas od tenisa, pojakutio ga za sva vremena. Sto igra ako je mator?? Jel ga tera neko? Nema druze osnova tvoje pisanje ovde vec odavno. Povlaci se dok si jos uvek citav u glavi. Korak po korak, savladao ih Nole obojicu, i zapecatio se za vek vekova na vrhu. Kmeci koliko hoces ne vredi ti.

GoraN

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. ...
(Ha, 3. april 2016 23:41)

Ne postoji ni jedan pojedinac u istoriji koji nije radio pre svega za sopstveno dobro. Retko koga kada ode preko granice boli uvo za oca i majku a ti ocekujes od nekoga da radi za ovaj narod. To sto ti smeta kod Noleta karakterise sve nase ljude od Tesle i Pupina pa do polupismene baba sere iz okoline Pozarevca koja radi na stajgi u Becu. Rade odnosno radili su za platu i honorare, a tebi ako treba Teslina naizmenicna struja moras da platis njeno uvodjenje u kucu i svaki potroseni kilovat kao sto to moraju da placaju narodi koji sa Teslom nemaju nikakve dodirne tacke. Placa se naizmenicna struja, placa se telefon koji je unapredio Pupin, placa se upotreba toaleta kod baba sere, placa se ulaz na Wimbldon, placaju se TV prava za Noleta, itd. Meni ni iz dzepa ni u dzep ali mi je drago ako neki nas covek uspe u svojoj profesiji. Ni Andriceva Nobelova nagrada nije donela gradjanima ove drzave ni jedan dinar ali svako normalan je ponosan na ovog coveka.

100%

pre 8 godina

Interesuje me da li je stvarno bilo 28 ptica koje su preletale teren? Ako je to istina to bi bilo fenomenalno. Gledao sam mec ali kad su preletale nesto mi nije delovalo da ih je toliko. Ako neko zna bio bih mu zahvalan na toj informaciji.
(Zuba, 03. april 2016 21:43)

Izbrojao sam ptice, bilo ih je tačno 24.
Pozdrav.

Mnogo si pametan

pre 8 godina

Hm, a sta zapravo radi za Srbiju i sve Srbe? Covek samo radi ono sto voli, u cemu je odlican i od cega dobro zivi. Upravo ovo uzdizanje Novaka u nekog srpskog heroja je i stvorilo onu populaciju koja ga ne podnosi (ni krivog ni duznog). Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji. Umesto da zivite svoj zivot i da se borite za sebe i svoja prava vi Novakom lecite komplekse koje su nam svima u genima zbog uzasne istorije kroz koju smo prosli. Ova novakomanija je vrlo zanimljiv fenomen, ali ni ne ocekujem od onih koji su time opijeni da shvate sta zapravo tu nije kako treba.
(Ha, 3. april 2016 23:41)

A ti si verovatno iznad svih nas, pa u pola dvanaest ostavljaš komentar za istog tog Novaka, čiji rad ne treba da nas se tiče.

"Svaka cast Novaku, ali mi se gadi ono sto on predstavlja za mnoge u ovoj zemlji"

Sram te bilo za ovu izjavu! Kakav neko treba da bude da se tebi i takvima poput tebe ne gadi ono što on predstavlja?

Jova

pre 8 godina

@Gajetano,

Hvala, i mene vaši komentari svaki, ali svaki put jako obraduju. Sviđa mi se vaš način pisanja i razmišljanja.

Navijači meni lično nisu smetali, naprotiv. S obzirom da ih Novak nema uvjek na svojoj strani raduje činjenica da je imao podršku koju zaslužuje. Malo su pretjerali ali ko bi im zamjerio.

Veliki pozdrav