Košarka 44

Petak, 06.01.2012.

11:21

Ovo je više od prljave igre...

Srednja škola Konel iz Vašingtona bila je relativno nepoznata u svetu košarke, ali sve je promenio YouTube pre dva dana.

Ovo je više od prljave igre... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 12 godina

Onaj ko nikad nije igrao kosarku i ne razume se u istu ce reci da je mali za zatvor. Ovo su samo tvrdi prekrsaji. Sudije su donele ispravne odluke. Jedino za onu predzadnju su mogli da sviraju nameran faul zbog pada protivnickog igraca. Debeli je jaci od ostalih pa ispada siledzija. To sto nema neku koordinaciju pokreta i gradju za kosarkasa limitirace ga na to da su mu igre u ovom uzrastu zadnje koje ce imati. Njegov trener je potpuno u pravu. Ovog malog sto je postavio ovo na youtube sa ovakvim komentarima treba tuziti i odrati od kazne za primer. Za razliku od njega oni momci na terenu su prosli kroz treninge i odrekli se mnogo toga da bi bili u timu, a i sudije su tu da donose odluke, a pozive na netrpeljivost i linc treba osuditi.

Mackoni

pre 12 godina

E protiv koliko sam se ja ovakvih " meda " susreo ... mada je ovaj malo vise ocigledniji.Za ovakve balvane sam ja od trenera dobio fantasticnu obuku...kad krenes na ulaz,prvo mu zavalis lakat u facu(gradjenje lopte) pa onda ides na polaganje.Posle par takvih ulaza su dosta puta odustajali od ovakvih poteza...ili te napadnu pa sudija mora da ih iskljuci :)

Marko

pre 12 godina

A i ove sudije sto su sudile ovaj mec treba dozivotno izbaciti iz sudjenja upravo zbog ovakvih odluka da ne sude nijedan nameran faul ovoj dvojici indijanaca koji izgleda nemaju pojma sta znaci kosarka,zbog ovakvih upravo sport u ovom slucaju kosarka najvise ispasta.

Laza

pre 12 godina

Ako niste primetili, kod faula br. 2 lepo piše iz koša "državni prvaci u rvanju", i to višestruki. Očigledno im je košarka rezervni sport u školi. Možda su momke jednostavno pozajmili iz rvačke sekcije za ovu utakmicu? Što ih naravno nimalo ne opravdava.

klaja

pre 12 godina

Nas su vecito terali da igramo u ligi sa starijima od sebe pa se secam da ni moja ekipa nije smela da reaguje na slicne faulove jel mi smo imali 15 a oni 17 sto je kako vidim i ovde slucaj.Ali onda dodje i vreme kada mi imamo 17 a ovi isti 19 e onda ovakvim klipanima izvalis zube i oni shvate da nismo vise klinci i da ako treba da se bijemo mozemo i to.A ovakvom djubretu bi sisao sa tribina i olesio ga posle zadnjeg faula ili bi ga bar gadjao stolicom kao Krstic onog grka.Sad mogu svi da kazu da je dusa od coveka a da je klincu slomio vrat onda bi ga eventualno izbacili iz igre.

Patuljasti snaucer

pre 12 godina

Nekoliko je tu spornih situacija. Bucko je ubica, to je jasno. Narocito kada je uhvatio momka u skoku za ruku. Nesretnik je dobro prosao, mogao je kicmu da slomi. Odsustvo reakcije trenra i belih i crvenih, kao i momak u crvenim dresovima. Bucko bi kod nas na basketu otisao kuci iskrivljen. A sudije? Stoje na pola metra i sviraju obican faul. Dozivotna zabrana i tacka

Supa

pre 12 godina

Kod faula br. 2, oko 0:55 sek. primetio sam tablu Wrestling Champs i sve ovo mi je do nekle imalo smisla. Ali na kraju klipa, gledajuci debelog kako se kiselo smeska, rekao bih da ovde nije bilo slucajnosti. Jedina realna kazna, batine za igraca broj 34.

Sunce Slobode

pre 12 godina

Ovo bre ko u onim losim americkim horor filmovima sa srednjoskolskom tematikom, samo jos fali da se vrata sama od sebe zakljucaju i da im debeli pootkida glave. A crni sudija pojede mozgove. Zasto crni sudija? Zato sto uvek crnac prvi nagrabusi u takvim filmovima, pa da se malo razbije stereotip. . .

chubby checker

pre 12 godina

ne znaš ko je veći moron, ova dvojica od belih ili sudije što ih puštaju.. puno toga se može oprostiti kao "desilo se u žaru borbe" ali onaj poslednji faul je za zatvor, pa dečko je mogao kičmu ladno povrediti i ostati nepokretan za ceo život! a na ovoj dvojici se tačno vidi da uopšte nisu svesni koliko je opasno to što rade. i mene najviše čudi (ne)reakcija crvenih

Bari1991

pre 12 godina

Klasicna americka prica gde u skolama i skolskom sportu vlada zakon jaceg i samo zakon jaceg!Ali to su situacije u kojima ovakve BAHATE MRCINE jedino mogu da dodju do izrazaja.Jedino mi u ovoj prici nisu jasne sudije.A vrlo je verovatno da ce za koju godinu ova dvojica postati kriminalci,jer njihovo ponasanje ukazuje na to,a ne verujem da nesto znaju da rade,niti ce nauciti!

Pedja

pre 12 godina

Odgovornost po meni snosi trener. Pa najkasnije posle drugog faula je morao reci svojim igracima da spuste strasti ili da ga barem sam povuce sa terena. Ovo su ipak klinci a trener mora da bude glavni vaspitac i uzor.

Dylan Dog

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kako su sudije okarakterisale ove faulove!
Pa ovaj momak sa brojem 34 uopšte nije igrao košarku, već američki fudbal ili primenjivao neku borilačku veštinu. Niti jednom nije išao na loptu nego direktno na protivničkog igrača i to krajnje očigledno. Prava je sreća da nikoga nije ozbiljnije povredio.
Još više iritira njegovo nonšalantno i nezainteresovano ponašanje nakon počinjenog faula. Kao da ga nije bilo briga da li se protivnik možda povredio i sl.

Dalje, njegov trener bi pod hitno trebalo da bude kažnjen od strane školske košarkaške organizacije (a možda i smenjen sa mesta trenera od strane škole) jer je, držeći ga u igri posle ovakvih faulova, implicitno podržavao njegovo nesportsko ponašanje, koje nije daleko od nasilja na sportskom terenu. Sportski treneri bi trebalo da imaju i vaspitnu osim edukativne uloge. Čemu taj trener može da nauči svog pulena?! A on ga još brani i daje mu podršku?! Možda momak br. 34 nije u suštini loša osoba, ali njegovo ponašanje koje se moglo videti na priloženom video klipu uopšte ne sugeriše tako nešto.

Što se sudija tiče, mislim da bi trebalo da budu rigorozno kažnjeni jer su najodgovorniji za dešavanja na terenu. Da su odmah strogo sankcionisali prvi faul, do ostalih vrlo verovatno ne bi ni došlo.

Na kraju, najjadnije je to što se radi o školskoj utakmici, tj. praktično o adolescentima. Ako se na terenu, pred publikom, ovako ponašaju, kakvo se ponašanje može očekivati kada ih niko ne gleda?
Roditelji i škole očigledno ni tamo ne obavljaju ni izbliza korektno svoju vaspitnu ulogu, a posle se čude i zgražavaju nad nasiljem! A oni su najodgovorniji. Probleme treba rešavati u startu - posle je kasno!

Pozdrav,

Vuk Samotnjak

pre 12 godina

Par faulova ovde jesu brutalni, ali nikako svih sest. Najmanje tri nisu namerni niti neobicni (2, 3 i guranje u ledja igraca koji NIJE bio u pravilnoj poziciji da zagradi prostor).
Decko sa brojem 34 jeste i spor i trom, mozda i frustriran i sudije su bez obzira na to trebali malo strozije da ga sankcionisu, odnosno udalje sa terena. Ali uopste nije tako sigurno da je imao namere da povredi, ma kako to izgledalo. To sto se udalji od protivnickog igraca koga je faulirao je sasvim uobicajeno i svaki trener bi ga savetovao da to ucini.
Naravno da i on i njegov trener treba malo vise da se pozabave kontrolom pokreta, ali ne treba ga zbog ovoga lincovati.

Kleo

pre 12 godina

Palo gepekovanje sudija pre meca, 100%. Poznata taktika...
(Evandro u 100., 6. januar 2012 12:04)

Ma garant su promenili ime iz Konel u Konel - Vasington i tako izbegli obaveze. Poznata strategija ...

Milorad

pre 12 godina

Isao sam u srednju skolu u Americi i odlicno znam tip ovih masnih sa bradicama, prave se sila a da ti izadje na ferku ni u ludilu jer osim cvaraka, nema ni mozga ni prave snage.

crnobeli deija

pre 12 godina

3 od ovih 6 faulova su bili manje vise "normalni", ali su zato preostala 3 vredela za 30. voleo bih da cujem i nastavak ove "price", kako su na kraju prosle sudije i trener, "vodja" chopora?

ko se boji vuka jos?

pre 12 godina

decko je prespor za kosarku i to stvara frustraciju iz koje se radja agresija. Neka skine desetak kila i obavezno rad sa psihologom, sve ce biti ok.

Djoko

pre 12 godina

Ameri, uvek ste bili cirkuzanti. 5. faul jeste za izbacivanje, al sta je sa drugim faulom? Ne vidim sta je tu, cisto borba, pa ko je iole nekad nesto lepo trenirao, zna kako je kad te ponese zar!

Bili

pre 12 godina

Ako vas zanima kakvi su serijske ubojice kao tinejdzeri - eto kakvi. 5 brutalnih prekrsaja nad igracima koji su pola manji. I sve to bez ikakve griznje savesti i osecanja krivice. Jos vise, mislim da se u nekoliko navrata cak i malo cinicki smije ... Da li je jos ko primerio da su igraci u crvenom vecinom latinosi a igraci u belom plavokosi belci?

beton-meda

pre 12 godina

OK, ostavljam drugima da komentarisu igru belog tima. Mene je fascinirala i zbunila igra momaka u crvenim dresovima, zapravo nedostatak bilo kakve reakcije na faulove koje su nad njima napravili.

Bez ikakave agresije, bez pesnicenja, bez prekih pogleda cak!...

Da li su zaista prihvatili kao deo utakmice i to je to. Da li su u pravu? Ne znam, ja bih reagovao burnije, trazio zastitu sudija ili sta vec, ali sam siguran da bi se bilo sta slicno, na vecini terena, pa bii oni i amaterski, zavrsilo tucom i batinama.

Ovi momci igraju i trpe i sve se "lepo vidi". Medjutim...

Da ne ulazimo u detalje, objavljivanje videa jeste diskutabilno upravo zahvaljujuci potpunom odsustvu rekacije crvenog tima, bukvalno nikakva rekacija na grubosti belih, pa se moze nagadjati cak i da su bili svesni da se utakmica snima i koji je tome razlog. Ne znam, mozda su u prethodnoj utakmici oni poodvaljivali ove bele, pa sad ispadaju nevinasca... ne treba suditi samo na osnovu snimka, definitivno, osim sto treba osuditi sudije koje ovo nisu sankcionisale.

Na kraju, posto se 34-rka u jednom trenutku smeje nakon grubog prekrsaja koji je napravio... ne bih ga bas nazvao medom, bar ne plisanim.

wlado

pre 12 godina

dete je samo idiot, ne verujem da zeli da povredi ikog, ali nema kontrolu pokreta, i usput misli da je "big man" jer ga drmaju hormoni :) trebali bi da porade sa glavom malo i bice ok

wlado

pre 12 godina

dete je samo idiot, ne verujem da zeli da povredi ikog, ali nema kontrolu pokreta, i usput misli da je "big man" jer ga drmaju hormoni :) trebali bi da porade sa glavom malo i bice ok

Milorad

pre 12 godina

Isao sam u srednju skolu u Americi i odlicno znam tip ovih masnih sa bradicama, prave se sila a da ti izadje na ferku ni u ludilu jer osim cvaraka, nema ni mozga ni prave snage.

Dylan Dog

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kako su sudije okarakterisale ove faulove!
Pa ovaj momak sa brojem 34 uopšte nije igrao košarku, već američki fudbal ili primenjivao neku borilačku veštinu. Niti jednom nije išao na loptu nego direktno na protivničkog igrača i to krajnje očigledno. Prava je sreća da nikoga nije ozbiljnije povredio.
Još više iritira njegovo nonšalantno i nezainteresovano ponašanje nakon počinjenog faula. Kao da ga nije bilo briga da li se protivnik možda povredio i sl.

Dalje, njegov trener bi pod hitno trebalo da bude kažnjen od strane školske košarkaške organizacije (a možda i smenjen sa mesta trenera od strane škole) jer je, držeći ga u igri posle ovakvih faulova, implicitno podržavao njegovo nesportsko ponašanje, koje nije daleko od nasilja na sportskom terenu. Sportski treneri bi trebalo da imaju i vaspitnu osim edukativne uloge. Čemu taj trener može da nauči svog pulena?! A on ga još brani i daje mu podršku?! Možda momak br. 34 nije u suštini loša osoba, ali njegovo ponašanje koje se moglo videti na priloženom video klipu uopšte ne sugeriše tako nešto.

Što se sudija tiče, mislim da bi trebalo da budu rigorozno kažnjeni jer su najodgovorniji za dešavanja na terenu. Da su odmah strogo sankcionisali prvi faul, do ostalih vrlo verovatno ne bi ni došlo.

Na kraju, najjadnije je to što se radi o školskoj utakmici, tj. praktično o adolescentima. Ako se na terenu, pred publikom, ovako ponašaju, kakvo se ponašanje može očekivati kada ih niko ne gleda?
Roditelji i škole očigledno ni tamo ne obavljaju ni izbliza korektno svoju vaspitnu ulogu, a posle se čude i zgražavaju nad nasiljem! A oni su najodgovorniji. Probleme treba rešavati u startu - posle je kasno!

Pozdrav,

ko se boji vuka jos?

pre 12 godina

decko je prespor za kosarku i to stvara frustraciju iz koje se radja agresija. Neka skine desetak kila i obavezno rad sa psihologom, sve ce biti ok.

crnobeli deija

pre 12 godina

3 od ovih 6 faulova su bili manje vise "normalni", ali su zato preostala 3 vredela za 30. voleo bih da cujem i nastavak ove "price", kako su na kraju prosle sudije i trener, "vodja" chopora?

beton-meda

pre 12 godina

OK, ostavljam drugima da komentarisu igru belog tima. Mene je fascinirala i zbunila igra momaka u crvenim dresovima, zapravo nedostatak bilo kakve reakcije na faulove koje su nad njima napravili.

Bez ikakave agresije, bez pesnicenja, bez prekih pogleda cak!...

Da li su zaista prihvatili kao deo utakmice i to je to. Da li su u pravu? Ne znam, ja bih reagovao burnije, trazio zastitu sudija ili sta vec, ali sam siguran da bi se bilo sta slicno, na vecini terena, pa bii oni i amaterski, zavrsilo tucom i batinama.

Ovi momci igraju i trpe i sve se "lepo vidi". Medjutim...

Da ne ulazimo u detalje, objavljivanje videa jeste diskutabilno upravo zahvaljujuci potpunom odsustvu rekacije crvenog tima, bukvalno nikakva rekacija na grubosti belih, pa se moze nagadjati cak i da su bili svesni da se utakmica snima i koji je tome razlog. Ne znam, mozda su u prethodnoj utakmici oni poodvaljivali ove bele, pa sad ispadaju nevinasca... ne treba suditi samo na osnovu snimka, definitivno, osim sto treba osuditi sudije koje ovo nisu sankcionisale.

Na kraju, posto se 34-rka u jednom trenutku smeje nakon grubog prekrsaja koji je napravio... ne bih ga bas nazvao medom, bar ne plisanim.

Kleo

pre 12 godina

Palo gepekovanje sudija pre meca, 100%. Poznata taktika...
(Evandro u 100., 6. januar 2012 12:04)

Ma garant su promenili ime iz Konel u Konel - Vasington i tako izbegli obaveze. Poznata strategija ...

Sunce Slobode

pre 12 godina

Ovo bre ko u onim losim americkim horor filmovima sa srednjoskolskom tematikom, samo jos fali da se vrata sama od sebe zakljucaju i da im debeli pootkida glave. A crni sudija pojede mozgove. Zasto crni sudija? Zato sto uvek crnac prvi nagrabusi u takvim filmovima, pa da se malo razbije stereotip. . .

chubby checker

pre 12 godina

ne znaš ko je veći moron, ova dvojica od belih ili sudije što ih puštaju.. puno toga se može oprostiti kao "desilo se u žaru borbe" ali onaj poslednji faul je za zatvor, pa dečko je mogao kičmu ladno povrediti i ostati nepokretan za ceo život! a na ovoj dvojici se tačno vidi da uopšte nisu svesni koliko je opasno to što rade. i mene najviše čudi (ne)reakcija crvenih

Bari1991

pre 12 godina

Klasicna americka prica gde u skolama i skolskom sportu vlada zakon jaceg i samo zakon jaceg!Ali to su situacije u kojima ovakve BAHATE MRCINE jedino mogu da dodju do izrazaja.Jedino mi u ovoj prici nisu jasne sudije.A vrlo je verovatno da ce za koju godinu ova dvojica postati kriminalci,jer njihovo ponasanje ukazuje na to,a ne verujem da nesto znaju da rade,niti ce nauciti!

Bili

pre 12 godina

Ako vas zanima kakvi su serijske ubojice kao tinejdzeri - eto kakvi. 5 brutalnih prekrsaja nad igracima koji su pola manji. I sve to bez ikakve griznje savesti i osecanja krivice. Jos vise, mislim da se u nekoliko navrata cak i malo cinicki smije ... Da li je jos ko primerio da su igraci u crvenom vecinom latinosi a igraci u belom plavokosi belci?

Pedja

pre 12 godina

Odgovornost po meni snosi trener. Pa najkasnije posle drugog faula je morao reci svojim igracima da spuste strasti ili da ga barem sam povuce sa terena. Ovo su ipak klinci a trener mora da bude glavni vaspitac i uzor.

klaja

pre 12 godina

Nas su vecito terali da igramo u ligi sa starijima od sebe pa se secam da ni moja ekipa nije smela da reaguje na slicne faulove jel mi smo imali 15 a oni 17 sto je kako vidim i ovde slucaj.Ali onda dodje i vreme kada mi imamo 17 a ovi isti 19 e onda ovakvim klipanima izvalis zube i oni shvate da nismo vise klinci i da ako treba da se bijemo mozemo i to.A ovakvom djubretu bi sisao sa tribina i olesio ga posle zadnjeg faula ili bi ga bar gadjao stolicom kao Krstic onog grka.Sad mogu svi da kazu da je dusa od coveka a da je klincu slomio vrat onda bi ga eventualno izbacili iz igre.

Laza

pre 12 godina

Ako niste primetili, kod faula br. 2 lepo piše iz koša "državni prvaci u rvanju", i to višestruki. Očigledno im je košarka rezervni sport u školi. Možda su momke jednostavno pozajmili iz rvačke sekcije za ovu utakmicu? Što ih naravno nimalo ne opravdava.

Patuljasti snaucer

pre 12 godina

Nekoliko je tu spornih situacija. Bucko je ubica, to je jasno. Narocito kada je uhvatio momka u skoku za ruku. Nesretnik je dobro prosao, mogao je kicmu da slomi. Odsustvo reakcije trenra i belih i crvenih, kao i momak u crvenim dresovima. Bucko bi kod nas na basketu otisao kuci iskrivljen. A sudije? Stoje na pola metra i sviraju obican faul. Dozivotna zabrana i tacka

Supa

pre 12 godina

Kod faula br. 2, oko 0:55 sek. primetio sam tablu Wrestling Champs i sve ovo mi je do nekle imalo smisla. Ali na kraju klipa, gledajuci debelog kako se kiselo smeska, rekao bih da ovde nije bilo slucajnosti. Jedina realna kazna, batine za igraca broj 34.

Djoko

pre 12 godina

Ameri, uvek ste bili cirkuzanti. 5. faul jeste za izbacivanje, al sta je sa drugim faulom? Ne vidim sta je tu, cisto borba, pa ko je iole nekad nesto lepo trenirao, zna kako je kad te ponese zar!

Vuk Samotnjak

pre 12 godina

Par faulova ovde jesu brutalni, ali nikako svih sest. Najmanje tri nisu namerni niti neobicni (2, 3 i guranje u ledja igraca koji NIJE bio u pravilnoj poziciji da zagradi prostor).
Decko sa brojem 34 jeste i spor i trom, mozda i frustriran i sudije su bez obzira na to trebali malo strozije da ga sankcionisu, odnosno udalje sa terena. Ali uopste nije tako sigurno da je imao namere da povredi, ma kako to izgledalo. To sto se udalji od protivnickog igraca koga je faulirao je sasvim uobicajeno i svaki trener bi ga savetovao da to ucini.
Naravno da i on i njegov trener treba malo vise da se pozabave kontrolom pokreta, ali ne treba ga zbog ovoga lincovati.

Marko

pre 12 godina

A i ove sudije sto su sudile ovaj mec treba dozivotno izbaciti iz sudjenja upravo zbog ovakvih odluka da ne sude nijedan nameran faul ovoj dvojici indijanaca koji izgleda nemaju pojma sta znaci kosarka,zbog ovakvih upravo sport u ovom slucaju kosarka najvise ispasta.

Mackoni

pre 12 godina

E protiv koliko sam se ja ovakvih " meda " susreo ... mada je ovaj malo vise ocigledniji.Za ovakve balvane sam ja od trenera dobio fantasticnu obuku...kad krenes na ulaz,prvo mu zavalis lakat u facu(gradjenje lopte) pa onda ides na polaganje.Posle par takvih ulaza su dosta puta odustajali od ovakvih poteza...ili te napadnu pa sudija mora da ih iskljuci :)

Aleksandar

pre 12 godina

Onaj ko nikad nije igrao kosarku i ne razume se u istu ce reci da je mali za zatvor. Ovo su samo tvrdi prekrsaji. Sudije su donele ispravne odluke. Jedino za onu predzadnju su mogli da sviraju nameran faul zbog pada protivnickog igraca. Debeli je jaci od ostalih pa ispada siledzija. To sto nema neku koordinaciju pokreta i gradju za kosarkasa limitirace ga na to da su mu igre u ovom uzrastu zadnje koje ce imati. Njegov trener je potpuno u pravu. Ovog malog sto je postavio ovo na youtube sa ovakvim komentarima treba tuziti i odrati od kazne za primer. Za razliku od njega oni momci na terenu su prosli kroz treninge i odrekli se mnogo toga da bi bili u timu, a i sudije su tu da donose odluke, a pozive na netrpeljivost i linc treba osuditi.

Vuk Samotnjak

pre 12 godina

Par faulova ovde jesu brutalni, ali nikako svih sest. Najmanje tri nisu namerni niti neobicni (2, 3 i guranje u ledja igraca koji NIJE bio u pravilnoj poziciji da zagradi prostor).
Decko sa brojem 34 jeste i spor i trom, mozda i frustriran i sudije su bez obzira na to trebali malo strozije da ga sankcionisu, odnosno udalje sa terena. Ali uopste nije tako sigurno da je imao namere da povredi, ma kako to izgledalo. To sto se udalji od protivnickog igraca koga je faulirao je sasvim uobicajeno i svaki trener bi ga savetovao da to ucini.
Naravno da i on i njegov trener treba malo vise da se pozabave kontrolom pokreta, ali ne treba ga zbog ovoga lincovati.

Kleo

pre 12 godina

Palo gepekovanje sudija pre meca, 100%. Poznata taktika...
(Evandro u 100., 6. januar 2012 12:04)

Ma garant su promenili ime iz Konel u Konel - Vasington i tako izbegli obaveze. Poznata strategija ...

wlado

pre 12 godina

dete je samo idiot, ne verujem da zeli da povredi ikog, ali nema kontrolu pokreta, i usput misli da je "big man" jer ga drmaju hormoni :) trebali bi da porade sa glavom malo i bice ok

Djoko

pre 12 godina

Ameri, uvek ste bili cirkuzanti. 5. faul jeste za izbacivanje, al sta je sa drugim faulom? Ne vidim sta je tu, cisto borba, pa ko je iole nekad nesto lepo trenirao, zna kako je kad te ponese zar!

Aleksandar

pre 12 godina

Onaj ko nikad nije igrao kosarku i ne razume se u istu ce reci da je mali za zatvor. Ovo su samo tvrdi prekrsaji. Sudije su donele ispravne odluke. Jedino za onu predzadnju su mogli da sviraju nameran faul zbog pada protivnickog igraca. Debeli je jaci od ostalih pa ispada siledzija. To sto nema neku koordinaciju pokreta i gradju za kosarkasa limitirace ga na to da su mu igre u ovom uzrastu zadnje koje ce imati. Njegov trener je potpuno u pravu. Ovog malog sto je postavio ovo na youtube sa ovakvim komentarima treba tuziti i odrati od kazne za primer. Za razliku od njega oni momci na terenu su prosli kroz treninge i odrekli se mnogo toga da bi bili u timu, a i sudije su tu da donose odluke, a pozive na netrpeljivost i linc treba osuditi.

Dylan Dog

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kako su sudije okarakterisale ove faulove!
Pa ovaj momak sa brojem 34 uopšte nije igrao košarku, već američki fudbal ili primenjivao neku borilačku veštinu. Niti jednom nije išao na loptu nego direktno na protivničkog igrača i to krajnje očigledno. Prava je sreća da nikoga nije ozbiljnije povredio.
Još više iritira njegovo nonšalantno i nezainteresovano ponašanje nakon počinjenog faula. Kao da ga nije bilo briga da li se protivnik možda povredio i sl.

Dalje, njegov trener bi pod hitno trebalo da bude kažnjen od strane školske košarkaške organizacije (a možda i smenjen sa mesta trenera od strane škole) jer je, držeći ga u igri posle ovakvih faulova, implicitno podržavao njegovo nesportsko ponašanje, koje nije daleko od nasilja na sportskom terenu. Sportski treneri bi trebalo da imaju i vaspitnu osim edukativne uloge. Čemu taj trener može da nauči svog pulena?! A on ga još brani i daje mu podršku?! Možda momak br. 34 nije u suštini loša osoba, ali njegovo ponašanje koje se moglo videti na priloženom video klipu uopšte ne sugeriše tako nešto.

Što se sudija tiče, mislim da bi trebalo da budu rigorozno kažnjeni jer su najodgovorniji za dešavanja na terenu. Da su odmah strogo sankcionisali prvi faul, do ostalih vrlo verovatno ne bi ni došlo.

Na kraju, najjadnije je to što se radi o školskoj utakmici, tj. praktično o adolescentima. Ako se na terenu, pred publikom, ovako ponašaju, kakvo se ponašanje može očekivati kada ih niko ne gleda?
Roditelji i škole očigledno ni tamo ne obavljaju ni izbliza korektno svoju vaspitnu ulogu, a posle se čude i zgražavaju nad nasiljem! A oni su najodgovorniji. Probleme treba rešavati u startu - posle je kasno!

Pozdrav,

ko se boji vuka jos?

pre 12 godina

decko je prespor za kosarku i to stvara frustraciju iz koje se radja agresija. Neka skine desetak kila i obavezno rad sa psihologom, sve ce biti ok.

Mackoni

pre 12 godina

E protiv koliko sam se ja ovakvih " meda " susreo ... mada je ovaj malo vise ocigledniji.Za ovakve balvane sam ja od trenera dobio fantasticnu obuku...kad krenes na ulaz,prvo mu zavalis lakat u facu(gradjenje lopte) pa onda ides na polaganje.Posle par takvih ulaza su dosta puta odustajali od ovakvih poteza...ili te napadnu pa sudija mora da ih iskljuci :)

Bari1991

pre 12 godina

Klasicna americka prica gde u skolama i skolskom sportu vlada zakon jaceg i samo zakon jaceg!Ali to su situacije u kojima ovakve BAHATE MRCINE jedino mogu da dodju do izrazaja.Jedino mi u ovoj prici nisu jasne sudije.A vrlo je verovatno da ce za koju godinu ova dvojica postati kriminalci,jer njihovo ponasanje ukazuje na to,a ne verujem da nesto znaju da rade,niti ce nauciti!

Bili

pre 12 godina

Ako vas zanima kakvi su serijske ubojice kao tinejdzeri - eto kakvi. 5 brutalnih prekrsaja nad igracima koji su pola manji. I sve to bez ikakve griznje savesti i osecanja krivice. Jos vise, mislim da se u nekoliko navrata cak i malo cinicki smije ... Da li je jos ko primerio da su igraci u crvenom vecinom latinosi a igraci u belom plavokosi belci?

beton-meda

pre 12 godina

OK, ostavljam drugima da komentarisu igru belog tima. Mene je fascinirala i zbunila igra momaka u crvenim dresovima, zapravo nedostatak bilo kakve reakcije na faulove koje su nad njima napravili.

Bez ikakave agresije, bez pesnicenja, bez prekih pogleda cak!...

Da li su zaista prihvatili kao deo utakmice i to je to. Da li su u pravu? Ne znam, ja bih reagovao burnije, trazio zastitu sudija ili sta vec, ali sam siguran da bi se bilo sta slicno, na vecini terena, pa bii oni i amaterski, zavrsilo tucom i batinama.

Ovi momci igraju i trpe i sve se "lepo vidi". Medjutim...

Da ne ulazimo u detalje, objavljivanje videa jeste diskutabilno upravo zahvaljujuci potpunom odsustvu rekacije crvenog tima, bukvalno nikakva rekacija na grubosti belih, pa se moze nagadjati cak i da su bili svesni da se utakmica snima i koji je tome razlog. Ne znam, mozda su u prethodnoj utakmici oni poodvaljivali ove bele, pa sad ispadaju nevinasca... ne treba suditi samo na osnovu snimka, definitivno, osim sto treba osuditi sudije koje ovo nisu sankcionisale.

Na kraju, posto se 34-rka u jednom trenutku smeje nakon grubog prekrsaja koji je napravio... ne bih ga bas nazvao medom, bar ne plisanim.

crnobeli deija

pre 12 godina

3 od ovih 6 faulova su bili manje vise "normalni", ali su zato preostala 3 vredela za 30. voleo bih da cujem i nastavak ove "price", kako su na kraju prosle sudije i trener, "vodja" chopora?

Milorad

pre 12 godina

Isao sam u srednju skolu u Americi i odlicno znam tip ovih masnih sa bradicama, prave se sila a da ti izadje na ferku ni u ludilu jer osim cvaraka, nema ni mozga ni prave snage.

Pedja

pre 12 godina

Odgovornost po meni snosi trener. Pa najkasnije posle drugog faula je morao reci svojim igracima da spuste strasti ili da ga barem sam povuce sa terena. Ovo su ipak klinci a trener mora da bude glavni vaspitac i uzor.

chubby checker

pre 12 godina

ne znaš ko je veći moron, ova dvojica od belih ili sudije što ih puštaju.. puno toga se može oprostiti kao "desilo se u žaru borbe" ali onaj poslednji faul je za zatvor, pa dečko je mogao kičmu ladno povrediti i ostati nepokretan za ceo život! a na ovoj dvojici se tačno vidi da uopšte nisu svesni koliko je opasno to što rade. i mene najviše čudi (ne)reakcija crvenih

Sunce Slobode

pre 12 godina

Ovo bre ko u onim losim americkim horor filmovima sa srednjoskolskom tematikom, samo jos fali da se vrata sama od sebe zakljucaju i da im debeli pootkida glave. A crni sudija pojede mozgove. Zasto crni sudija? Zato sto uvek crnac prvi nagrabusi u takvim filmovima, pa da se malo razbije stereotip. . .

Patuljasti snaucer

pre 12 godina

Nekoliko je tu spornih situacija. Bucko je ubica, to je jasno. Narocito kada je uhvatio momka u skoku za ruku. Nesretnik je dobro prosao, mogao je kicmu da slomi. Odsustvo reakcije trenra i belih i crvenih, kao i momak u crvenim dresovima. Bucko bi kod nas na basketu otisao kuci iskrivljen. A sudije? Stoje na pola metra i sviraju obican faul. Dozivotna zabrana i tacka

Supa

pre 12 godina

Kod faula br. 2, oko 0:55 sek. primetio sam tablu Wrestling Champs i sve ovo mi je do nekle imalo smisla. Ali na kraju klipa, gledajuci debelog kako se kiselo smeska, rekao bih da ovde nije bilo slucajnosti. Jedina realna kazna, batine za igraca broj 34.

Laza

pre 12 godina

Ako niste primetili, kod faula br. 2 lepo piše iz koša "državni prvaci u rvanju", i to višestruki. Očigledno im je košarka rezervni sport u školi. Možda su momke jednostavno pozajmili iz rvačke sekcije za ovu utakmicu? Što ih naravno nimalo ne opravdava.

klaja

pre 12 godina

Nas su vecito terali da igramo u ligi sa starijima od sebe pa se secam da ni moja ekipa nije smela da reaguje na slicne faulove jel mi smo imali 15 a oni 17 sto je kako vidim i ovde slucaj.Ali onda dodje i vreme kada mi imamo 17 a ovi isti 19 e onda ovakvim klipanima izvalis zube i oni shvate da nismo vise klinci i da ako treba da se bijemo mozemo i to.A ovakvom djubretu bi sisao sa tribina i olesio ga posle zadnjeg faula ili bi ga bar gadjao stolicom kao Krstic onog grka.Sad mogu svi da kazu da je dusa od coveka a da je klincu slomio vrat onda bi ga eventualno izbacili iz igre.

Marko

pre 12 godina

A i ove sudije sto su sudile ovaj mec treba dozivotno izbaciti iz sudjenja upravo zbog ovakvih odluka da ne sude nijedan nameran faul ovoj dvojici indijanaca koji izgleda nemaju pojma sta znaci kosarka,zbog ovakvih upravo sport u ovom slucaju kosarka najvise ispasta.