Košarka 49

Četvrtak, 17.09.2009.

22:43

Španci razbili Francusku, Gasol 28p

Košarkaši Španije deklasirali su Francusku rezultatom 86:66 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i u polufinalu će igrati sa pobednikom Grčka - Turska.

Španci razbili Francusku, Gasol 28p IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

anbeast

pre 14 godina

Najgore sto mozes da uradis protiv Spanaca je da ih pustis da lako udju u mec i da probas da se nadigravas, Francuzi su ih pustili da igraju svoju leprsavu igru i bili pregazeni. Iako su Spanci igrali jaku odbranu Francuzi su ocajno igrali napad. Parker je samo zabijao jedan na tri, cetri... Protiv Spanaca samo totalna koncentracija 40 minuta i granitna odbrana... Ako ne udju dobro u mec postaju nervozni i onda moze sa njima da se igra. Interesantni su mi komentari sa pocetka prvenstva u kojima se kaze da je Dudina odbrambena kosarka dekadentna. Da li ti komentatori smatraju da Spanci, koji neosporno igraju leprsavo u napadu, igraju slabu odbranu? I da li je nekada NBA tim koji ne igra jaku odbranu osvojio prvenstvo?

crag_7

pre 14 godina

Jeste bilo stvari lepih za gledanje sinoc na utakmici, ali Spanci tako mogu da igraju SAMO protiv tima koji prakticno ne igra odbranu. Jeste nama bilo lakse da ih pobedimo na samom startu nego sto bi to bilo sada, ali da ne igramo odbranu onako kako je igramo, pitanje je sta bi se desilo.

Mislim da Spanci nemaju sanse protiv Turaka (time sam i rekao sta mislim o sansama Grcke, zar ne?)

Nikola

pre 14 godina

Samo nesto da primetim kako su se sudije jako uvezbale u nasoj ligi oni su cini se najuvezbaniji pa niko nije ni primetio kako su odma izolovali slabu tacku francuza i za tili cas dosudili po tri greske Turijafu i onom drugom resili utakmicu. Stim da najboljem francuskom igracu Parkeru nisu pruzili nikakvu zastitu i za to ce da dobiju lepu nagradu od spanskog Uleb. Zamislite sad da se francuzi zale pa bilo bi smesno ali oni ovde nisu ni imali sanse kad igraju bez centra.

hahaha

pre 14 godina

Boze ljudi, pa zar vi jos uvek niste shvatili da je ofk u stvari Febo_Zg, mrzitelj svega srpskog??:)))Provokator koji nema pametnija posla...Kompleksi!

čika Velja

pre 14 godina

Svaka čast Španiji, demonstracija sile kakva se retko viđa! Ipak, ne mogu da ne primetim da francuski trener ili nema pojma ili ga njegovi puleni uopšte ne slušaju. Nadam se još jednom meču sa ovako raspoloženom Španijom, da se uverim u pravu vrednost naših momaka, a mislim da je velika!

Милош

pre 14 godina

Имао сам утисак да је утакмица пријатељска. Ови Французи су играли без одбране. Гасол у првих 6 утакмица у просеку 17,3 поена, а са нама 9. Видећемо како игра Шпанија против јаке одбране. Имају страшан, мада матор тим и нешто нисам уверен да могу до злата.

Pedja

pre 14 godina

Znaju li ovi francuski atlete, polumaratonci i skakaci da nije dovoljno samo trcati i skakati po terenu kao loptica skocica, vec da bi bilo mudro nekad dati i kos???

ja

pre 14 godina

A koga je to od favorita pobedila Srbija osim oslabljenih Spanaca na pocetku turnira? Poljsku? Veliku Britaniju? Protiv Slovenije i Turske izgubili. Daj spustimo se na zemlju. Imali smo dosta srece jer smo dobili ocajno slabe Ruse. I jos uvek imamo srece jer cemo na Sloveniju ili Hrvatsku gde imamao dobre sanse.

Milan

pre 14 godina

Posto smo mi vec pobedili Spance, bio bi red da ako se sa njima nadjemo u finalu ono bude po automatizmu reseno u nasu korist - bez ponovnog igranja.

OFK OFK

pre 14 godina

Zna se ko ce biti prvak
Srbija je samo imala srece,i prevaranta Dudu protiv furije
(ofk, 17. septembar 2009 22:57)

OVO NIJE MOJ TEKST I MOLIM DA SE TO OBJAVI...SRBIJA SAMO KORISTI SMENU GENERACIJA U EVROPSKOJ KOSARCI IMA DOBAR TAJMING I BORBENE IGRACE>>>ALI NISTA VISE>>NISU TO SVETSKI IGRACI I PERSPEKTIVA ZA MEDALJE NA BUDUCIM TAKMICENJIMA>>>STA JE TOLIKO JEZIVO U MOM TEKSTU

Mailman

pre 14 godina

Ne volim Spance nimalo, mnogo su nadmeni i prepotentni, ali mnogo dobro igraju i podizu formu iz utakmice u utakmicu. Bice jako tesko da ih ko dobije do kraja. Ova ekipa je sada u zenitu i samo ta njihova nadmenost moze da im dodje glave, kao pre dve godine protiv Rusa.
Jedno je sigurno, Srbija je na putu da stvori reprezentaciju koja ce ponovo da vlada Evropom dugo - dugo. Samo da se ne dozvoli da se ocajno stanje u savezu prenese na reprezentaciju. Dok je Dude nece sigurno, ali posle...

bole

pre 14 godina

Spanci su izgleda uveli samoupravljanje u tim. Rekli su Skariolu da oladi sa taktikama i crtanjem i igraju kao pre tri godine kada su postali prvaci sveta. Daj boze da igramo finale protiv njih pa sta bude.
PS.
Iz dana u dan ovaj OFK mi je sve simpaticniji.Postade covek maskota evrobasketa

Kaka

pre 14 godina

Nešto mi palo na pamet da je moguće da svi timovi iz ove naše grupe prođu u 1/2 finala. Još samo Turci i Slovenci
(Uroš, 17. septembar 2009 23:02)

A meni palo na pamet da bi mogle u 1/2 finalu da budu 3 iz one nase prve grupe. Jos samo Slovenci.

VladaNS

pre 14 godina

Odakle da pocnem...

Pietrus 202cm
Turiaf 206cm
Diaw 203cm
Traore 205cm

Da li je moguce da Francuska sa svojih 65 miliona stanovnika i Bog zna koliko kosarkasa,nema makar jednog sposobnog centra viseg od 206cm????? Veci deo druge cetvrine je siroti Pietrus sa svojih 90 kila cuvao starijeg Gasola koji je vislji 12cm i tezi 25 kila. Pa zatim u igru udje svez Mark Gasol koga treba da cuva siroti Traore.

Upravo zato smo mi i Turci jedine dve ekipe na ovom prvenstvu koje mogu dobro da pariraju spancima zato sto imamo stamene,visoke centre, pa se zato braca Gasol i Rejes ne mogu izivljavati u reketu.
Takodje moram naglasiti koliko me iritira konstantno prigovaranje spanskih igraca na svaku,ALI ZAISTA SVAKU sudijsku odluku koja im ne odgovara,a upravo oni su poznati kao daleko najveci simulatori prekrsaja u Evropi.

Velike cestitke nasim mladicima na plasman u polufinale!!!
Toliko od mene za sada.

Jelena

pre 14 godina

dzabe francuzima 5 utakmica i 5 pobeda kada su sestu i najvazniju izgubili....toni parker neprimecen a spanci su pokazali kako se igra lepa kosarka...
Napred Srbija!!!!!

Jozza

pre 14 godina

A taman sam se ponadao da cemo da igramo sa Francuzima u finalu! Nista, voleo bih sad da igramo protiv Slovenaca, i Turaka u finalu, cisto da im vratimo milo za drago. Mada, bilo bi interesantno i da igramo protiv kockastih, a onda da odvalimo Katalonce u finalu.

Златко

pre 14 godina

Господин ОФК се на јавља да коментарише победу Србије, али овде помиње \"преваранта Дуду\" који је преварио кога? Шпанце - одлично! Нас - како, рекао је да се боримо за Светско и то је испунио. Мислим да ти нас све само ложиш и уживаш што се нервирамо, а у ствари Дуду волиш као родитеља :)

neso

pre 14 godina

Tacno sam znao da ce ovo da se desi. U startu kada su prikazivali losu igru podsetili su me na nas tim 2002 u indijanapolisu, kada smo kao cetvrti u grupi igrali sa amerima koji su bili prvi, i na kraju smo osvojili svetsko prvenstvo. Nadam se da cemo imati snage da ih pobedimo jos jednom, ovaj put u finalu :)

Slavko

pre 14 godina

1) Tek sad se vidi koliko je uspeh naša pobeda nad Španijom u prvom kolu!
2) Samo Žika Obretković i Mladen Trajkovski mogu da izgovore veću količinu gluposti za sat vremena od Slobodana Šarenca!

Dejan

pre 14 godina

spanci su zaslzeno dobili ove Francuske cirkuzante. Verovatno biso ih i mi dobili posto Francuzi nista nisu prikazali. Spanci dizu formu, to je cinjenica, ali sa ovakvim pobedama dizu i nos...taman da im ga spustimo u finalu.

SRBIJA!!!

Zorz Vea

pre 14 godina

Zna se ko ce biti prvak
Srbija je samo imala srece,i prevaranta Dudu protiv furije
(ofk, 17. septembar 2009 22:57)

Ko si ti covece,odakle si,zasto tolika mrznja,pokusavas li da budes drugaciji,nerealan,bezobrazan,namcor ili nesto drugo,skrivas li sta s tolikom negativnoscu,neku strasnu tajnu,mozda je nesto licno u pitanju prema kosarci uopste,Dusanu Ivkovicu,nasim igracima,strucnom stabu,o cemu je ovde rec,da ne radis na B92,sto bi bila sramota,pa povecavas posecenost sajtu,trebali to ovom sajtu,takva osoba,takav stav,da li je to principijalnost,pa neces da menjas misljenj,hoces li se radovati ako postanemo prvaci Evrope,nece te biti stid samog sebe???


Zivela Srbija i njena predivan kosarka na celu sa Dusanom Ivkovice,covekom koji kosarku ima u malom prstu...

ps Svidja ti se igra Spanije,jel???

Walter

pre 14 godina

Знао сам да ће Шпанци да пошаљу Французе, само су добили са више разлике него што сам мислио. Многи су фаворизовали "петлиће", али ако погледате статистике њихових мечева, стоји да је Паркер обављао пола посла. Изгледа да ћемо морати да други пут победимо Шпанце у финалу. Није лепо, али шта да се ради... :)))

darko

pre 14 godina

Lepo igraju Spanci. Steta sto cemo da ih pobedimo opet u finalu :) Od Gasola se ovakva igra i ocekuje. Ne znam za vas ljudi, ali mene onaj Rubio odusevljava svaki put sve vise. Decko je odlican, zreo, hladne glave. A samo 18 godina ima.

pajke

pre 14 godina

Utakmica cisto sr... jump and run uz jaku odbranu spanci padaju protiv turaka koji ce ladno da dobiju grke.
A onda na nas da ih pobedimo na produzetke..

ofk

pre 14 godina

Spanija je jos jednom pokazala da niko ne moze da joj parira i da je izvrsni demagog Duda slucajnu pobedu protiv neuigranih Spanaca iskoristio za svoje manipulacije.

Srbija gubi od Hrvatske a potom i od Grcke u borbi za trece mesto.

evilmind

pre 14 godina

Prevelika pompa se digla oko francuza koji jesu bili neporazeni ali sam pogled na njihove protivnike sve nam govori.Nase grupe su bile najteze i francuzi cim su se sreli sa ozbiljnijom reprezentacijom su pukli a verovatno ce se isto desiti sa Grckom sutra.Francuska ima dosta dobrih igraca ali nijedan od njih nije nista posebno(sem Parkera naravno),cisti fizikalci,atletski gradjeni ali bez prevelike tehnike.A jos im je trener slab, vodi neki tim u Francuskoj.

Златко

pre 14 godina

Господин ОФК се на јавља да коментарише победу Србије, али овде помиње \"преваранта Дуду\" који је преварио кога? Шпанце - одлично! Нас - како, рекао је да се боримо за Светско и то је испунио. Мислим да ти нас све само ложиш и уживаш што се нервирамо, а у ствари Дуду волиш као родитеља :)

Zorz Vea

pre 14 godina

Zna se ko ce biti prvak
Srbija je samo imala srece,i prevaranta Dudu protiv furije
(ofk, 17. septembar 2009 22:57)

Ko si ti covece,odakle si,zasto tolika mrznja,pokusavas li da budes drugaciji,nerealan,bezobrazan,namcor ili nesto drugo,skrivas li sta s tolikom negativnoscu,neku strasnu tajnu,mozda je nesto licno u pitanju prema kosarci uopste,Dusanu Ivkovicu,nasim igracima,strucnom stabu,o cemu je ovde rec,da ne radis na B92,sto bi bila sramota,pa povecavas posecenost sajtu,trebali to ovom sajtu,takva osoba,takav stav,da li je to principijalnost,pa neces da menjas misljenj,hoces li se radovati ako postanemo prvaci Evrope,nece te biti stid samog sebe???


Zivela Srbija i njena predivan kosarka na celu sa Dusanom Ivkovice,covekom koji kosarku ima u malom prstu...

ps Svidja ti se igra Spanije,jel???

bole

pre 14 godina

Spanci su izgleda uveli samoupravljanje u tim. Rekli su Skariolu da oladi sa taktikama i crtanjem i igraju kao pre tri godine kada su postali prvaci sveta. Daj boze da igramo finale protiv njih pa sta bude.
PS.
Iz dana u dan ovaj OFK mi je sve simpaticniji.Postade covek maskota evrobasketa

Jelena

pre 14 godina

dzabe francuzima 5 utakmica i 5 pobeda kada su sestu i najvazniju izgubili....toni parker neprimecen a spanci su pokazali kako se igra lepa kosarka...
Napred Srbija!!!!!

Walter

pre 14 godina

Знао сам да ће Шпанци да пошаљу Французе, само су добили са више разлике него што сам мислио. Многи су фаворизовали "петлиће", али ако погледате статистике њихових мечева, стоји да је Паркер обављао пола посла. Изгледа да ћемо морати да други пут победимо Шпанце у финалу. Није лепо, али шта да се ради... :)))

evilmind

pre 14 godina

Prevelika pompa se digla oko francuza koji jesu bili neporazeni ali sam pogled na njihove protivnike sve nam govori.Nase grupe su bile najteze i francuzi cim su se sreli sa ozbiljnijom reprezentacijom su pukli a verovatno ce se isto desiti sa Grckom sutra.Francuska ima dosta dobrih igraca ali nijedan od njih nije nista posebno(sem Parkera naravno),cisti fizikalci,atletski gradjeni ali bez prevelike tehnike.A jos im je trener slab, vodi neki tim u Francuskoj.

Dejan

pre 14 godina

spanci su zaslzeno dobili ove Francuske cirkuzante. Verovatno biso ih i mi dobili posto Francuzi nista nisu prikazali. Spanci dizu formu, to je cinjenica, ali sa ovakvim pobedama dizu i nos...taman da im ga spustimo u finalu.

SRBIJA!!!

neso

pre 14 godina

Tacno sam znao da ce ovo da se desi. U startu kada su prikazivali losu igru podsetili su me na nas tim 2002 u indijanapolisu, kada smo kao cetvrti u grupi igrali sa amerima koji su bili prvi, i na kraju smo osvojili svetsko prvenstvo. Nadam se da cemo imati snage da ih pobedimo jos jednom, ovaj put u finalu :)

VladaNS

pre 14 godina

Odakle da pocnem...

Pietrus 202cm
Turiaf 206cm
Diaw 203cm
Traore 205cm

Da li je moguce da Francuska sa svojih 65 miliona stanovnika i Bog zna koliko kosarkasa,nema makar jednog sposobnog centra viseg od 206cm????? Veci deo druge cetvrine je siroti Pietrus sa svojih 90 kila cuvao starijeg Gasola koji je vislji 12cm i tezi 25 kila. Pa zatim u igru udje svez Mark Gasol koga treba da cuva siroti Traore.

Upravo zato smo mi i Turci jedine dve ekipe na ovom prvenstvu koje mogu dobro da pariraju spancima zato sto imamo stamene,visoke centre, pa se zato braca Gasol i Rejes ne mogu izivljavati u reketu.
Takodje moram naglasiti koliko me iritira konstantno prigovaranje spanskih igraca na svaku,ALI ZAISTA SVAKU sudijsku odluku koja im ne odgovara,a upravo oni su poznati kao daleko najveci simulatori prekrsaja u Evropi.

Velike cestitke nasim mladicima na plasman u polufinale!!!
Toliko od mene za sada.

Slavko

pre 14 godina

1) Tek sad se vidi koliko je uspeh naša pobeda nad Španijom u prvom kolu!
2) Samo Žika Obretković i Mladen Trajkovski mogu da izgovore veću količinu gluposti za sat vremena od Slobodana Šarenca!

Jozza

pre 14 godina

A taman sam se ponadao da cemo da igramo sa Francuzima u finalu! Nista, voleo bih sad da igramo protiv Slovenaca, i Turaka u finalu, cisto da im vratimo milo za drago. Mada, bilo bi interesantno i da igramo protiv kockastih, a onda da odvalimo Katalonce u finalu.

pajke

pre 14 godina

Utakmica cisto sr... jump and run uz jaku odbranu spanci padaju protiv turaka koji ce ladno da dobiju grke.
A onda na nas da ih pobedimo na produzetke..

darko

pre 14 godina

Lepo igraju Spanci. Steta sto cemo da ih pobedimo opet u finalu :) Od Gasola se ovakva igra i ocekuje. Ne znam za vas ljudi, ali mene onaj Rubio odusevljava svaki put sve vise. Decko je odlican, zreo, hladne glave. A samo 18 godina ima.

hahaha

pre 14 godina

Boze ljudi, pa zar vi jos uvek niste shvatili da je ofk u stvari Febo_Zg, mrzitelj svega srpskog??:)))Provokator koji nema pametnija posla...Kompleksi!

Pedja

pre 14 godina

Znaju li ovi francuski atlete, polumaratonci i skakaci da nije dovoljno samo trcati i skakati po terenu kao loptica skocica, vec da bi bilo mudro nekad dati i kos???

Mailman

pre 14 godina

Ne volim Spance nimalo, mnogo su nadmeni i prepotentni, ali mnogo dobro igraju i podizu formu iz utakmice u utakmicu. Bice jako tesko da ih ko dobije do kraja. Ova ekipa je sada u zenitu i samo ta njihova nadmenost moze da im dodje glave, kao pre dve godine protiv Rusa.
Jedno je sigurno, Srbija je na putu da stvori reprezentaciju koja ce ponovo da vlada Evropom dugo - dugo. Samo da se ne dozvoli da se ocajno stanje u savezu prenese na reprezentaciju. Dok je Dude nece sigurno, ali posle...

Nikola

pre 14 godina

Samo nesto da primetim kako su se sudije jako uvezbale u nasoj ligi oni su cini se najuvezbaniji pa niko nije ni primetio kako su odma izolovali slabu tacku francuza i za tili cas dosudili po tri greske Turijafu i onom drugom resili utakmicu. Stim da najboljem francuskom igracu Parkeru nisu pruzili nikakvu zastitu i za to ce da dobiju lepu nagradu od spanskog Uleb. Zamislite sad da se francuzi zale pa bilo bi smesno ali oni ovde nisu ni imali sanse kad igraju bez centra.

anbeast

pre 14 godina

Najgore sto mozes da uradis protiv Spanaca je da ih pustis da lako udju u mec i da probas da se nadigravas, Francuzi su ih pustili da igraju svoju leprsavu igru i bili pregazeni. Iako su Spanci igrali jaku odbranu Francuzi su ocajno igrali napad. Parker je samo zabijao jedan na tri, cetri... Protiv Spanaca samo totalna koncentracija 40 minuta i granitna odbrana... Ako ne udju dobro u mec postaju nervozni i onda moze sa njima da se igra. Interesantni su mi komentari sa pocetka prvenstva u kojima se kaze da je Dudina odbrambena kosarka dekadentna. Da li ti komentatori smatraju da Spanci, koji neosporno igraju leprsavo u napadu, igraju slabu odbranu? I da li je nekada NBA tim koji ne igra jaku odbranu osvojio prvenstvo?

Милош

pre 14 godina

Имао сам утисак да је утакмица пријатељска. Ови Французи су играли без одбране. Гасол у првих 6 утакмица у просеку 17,3 поена, а са нама 9. Видећемо како игра Шпанија против јаке одбране. Имају страшан, мада матор тим и нешто нисам уверен да могу до злата.

Kaka

pre 14 godina

Nešto mi palo na pamet da je moguće da svi timovi iz ove naše grupe prođu u 1/2 finala. Još samo Turci i Slovenci
(Uroš, 17. septembar 2009 23:02)

A meni palo na pamet da bi mogle u 1/2 finalu da budu 3 iz one nase prve grupe. Jos samo Slovenci.

ofk

pre 14 godina

Spanija je jos jednom pokazala da niko ne moze da joj parira i da je izvrsni demagog Duda slucajnu pobedu protiv neuigranih Spanaca iskoristio za svoje manipulacije.

Srbija gubi od Hrvatske a potom i od Grcke u borbi za trece mesto.

čika Velja

pre 14 godina

Svaka čast Španiji, demonstracija sile kakva se retko viđa! Ipak, ne mogu da ne primetim da francuski trener ili nema pojma ili ga njegovi puleni uopšte ne slušaju. Nadam se još jednom meču sa ovako raspoloženom Španijom, da se uverim u pravu vrednost naših momaka, a mislim da je velika!

Milan

pre 14 godina

Posto smo mi vec pobedili Spance, bio bi red da ako se sa njima nadjemo u finalu ono bude po automatizmu reseno u nasu korist - bez ponovnog igranja.

OFK OFK

pre 14 godina

Zna se ko ce biti prvak
Srbija je samo imala srece,i prevaranta Dudu protiv furije
(ofk, 17. septembar 2009 22:57)

OVO NIJE MOJ TEKST I MOLIM DA SE TO OBJAVI...SRBIJA SAMO KORISTI SMENU GENERACIJA U EVROPSKOJ KOSARCI IMA DOBAR TAJMING I BORBENE IGRACE>>>ALI NISTA VISE>>NISU TO SVETSKI IGRACI I PERSPEKTIVA ZA MEDALJE NA BUDUCIM TAKMICENJIMA>>>STA JE TOLIKO JEZIVO U MOM TEKSTU

ja

pre 14 godina

A koga je to od favorita pobedila Srbija osim oslabljenih Spanaca na pocetku turnira? Poljsku? Veliku Britaniju? Protiv Slovenije i Turske izgubili. Daj spustimo se na zemlju. Imali smo dosta srece jer smo dobili ocajno slabe Ruse. I jos uvek imamo srece jer cemo na Sloveniju ili Hrvatsku gde imamao dobre sanse.

crag_7

pre 14 godina

Jeste bilo stvari lepih za gledanje sinoc na utakmici, ali Spanci tako mogu da igraju SAMO protiv tima koji prakticno ne igra odbranu. Jeste nama bilo lakse da ih pobedimo na samom startu nego sto bi to bilo sada, ali da ne igramo odbranu onako kako je igramo, pitanje je sta bi se desilo.

Mislim da Spanci nemaju sanse protiv Turaka (time sam i rekao sta mislim o sansama Grcke, zar ne?)

ofk

pre 14 godina

Spanija je jos jednom pokazala da niko ne moze da joj parira i da je izvrsni demagog Duda slucajnu pobedu protiv neuigranih Spanaca iskoristio za svoje manipulacije.

Srbija gubi od Hrvatske a potom i od Grcke u borbi za trece mesto.

Slavko

pre 14 godina

1) Tek sad se vidi koliko je uspeh naša pobeda nad Španijom u prvom kolu!
2) Samo Žika Obretković i Mladen Trajkovski mogu da izgovore veću količinu gluposti za sat vremena od Slobodana Šarenca!

ja

pre 14 godina

A koga je to od favorita pobedila Srbija osim oslabljenih Spanaca na pocetku turnira? Poljsku? Veliku Britaniju? Protiv Slovenije i Turske izgubili. Daj spustimo se na zemlju. Imali smo dosta srece jer smo dobili ocajno slabe Ruse. I jos uvek imamo srece jer cemo na Sloveniju ili Hrvatsku gde imamao dobre sanse.

OFK OFK

pre 14 godina

Zna se ko ce biti prvak
Srbija je samo imala srece,i prevaranta Dudu protiv furije
(ofk, 17. septembar 2009 22:57)

OVO NIJE MOJ TEKST I MOLIM DA SE TO OBJAVI...SRBIJA SAMO KORISTI SMENU GENERACIJA U EVROPSKOJ KOSARCI IMA DOBAR TAJMING I BORBENE IGRACE>>>ALI NISTA VISE>>NISU TO SVETSKI IGRACI I PERSPEKTIVA ZA MEDALJE NA BUDUCIM TAKMICENJIMA>>>STA JE TOLIKO JEZIVO U MOM TEKSTU

darko

pre 14 godina

Lepo igraju Spanci. Steta sto cemo da ih pobedimo opet u finalu :) Od Gasola se ovakva igra i ocekuje. Ne znam za vas ljudi, ali mene onaj Rubio odusevljava svaki put sve vise. Decko je odlican, zreo, hladne glave. A samo 18 godina ima.

Jozza

pre 14 godina

A taman sam se ponadao da cemo da igramo sa Francuzima u finalu! Nista, voleo bih sad da igramo protiv Slovenaca, i Turaka u finalu, cisto da im vratimo milo za drago. Mada, bilo bi interesantno i da igramo protiv kockastih, a onda da odvalimo Katalonce u finalu.

crag_7

pre 14 godina

Jeste bilo stvari lepih za gledanje sinoc na utakmici, ali Spanci tako mogu da igraju SAMO protiv tima koji prakticno ne igra odbranu. Jeste nama bilo lakse da ih pobedimo na samom startu nego sto bi to bilo sada, ali da ne igramo odbranu onako kako je igramo, pitanje je sta bi se desilo.

Mislim da Spanci nemaju sanse protiv Turaka (time sam i rekao sta mislim o sansama Grcke, zar ne?)

pajke

pre 14 godina

Utakmica cisto sr... jump and run uz jaku odbranu spanci padaju protiv turaka koji ce ladno da dobiju grke.
A onda na nas da ih pobedimo na produzetke..

Милош

pre 14 godina

Имао сам утисак да је утакмица пријатељска. Ови Французи су играли без одбране. Гасол у првих 6 утакмица у просеку 17,3 поена, а са нама 9. Видећемо како игра Шпанија против јаке одбране. Имају страшан, мада матор тим и нешто нисам уверен да могу до злата.

Nikola

pre 14 godina

Samo nesto da primetim kako su se sudije jako uvezbale u nasoj ligi oni su cini se najuvezbaniji pa niko nije ni primetio kako su odma izolovali slabu tacku francuza i za tili cas dosudili po tri greske Turijafu i onom drugom resili utakmicu. Stim da najboljem francuskom igracu Parkeru nisu pruzili nikakvu zastitu i za to ce da dobiju lepu nagradu od spanskog Uleb. Zamislite sad da se francuzi zale pa bilo bi smesno ali oni ovde nisu ni imali sanse kad igraju bez centra.

evilmind

pre 14 godina

Prevelika pompa se digla oko francuza koji jesu bili neporazeni ali sam pogled na njihove protivnike sve nam govori.Nase grupe su bile najteze i francuzi cim su se sreli sa ozbiljnijom reprezentacijom su pukli a verovatno ce se isto desiti sa Grckom sutra.Francuska ima dosta dobrih igraca ali nijedan od njih nije nista posebno(sem Parkera naravno),cisti fizikalci,atletski gradjeni ali bez prevelike tehnike.A jos im je trener slab, vodi neki tim u Francuskoj.

neso

pre 14 godina

Tacno sam znao da ce ovo da se desi. U startu kada su prikazivali losu igru podsetili su me na nas tim 2002 u indijanapolisu, kada smo kao cetvrti u grupi igrali sa amerima koji su bili prvi, i na kraju smo osvojili svetsko prvenstvo. Nadam se da cemo imati snage da ih pobedimo jos jednom, ovaj put u finalu :)

Златко

pre 14 godina

Господин ОФК се на јавља да коментарише победу Србије, али овде помиње \"преваранта Дуду\" који је преварио кога? Шпанце - одлично! Нас - како, рекао је да се боримо за Светско и то је испунио. Мислим да ти нас све само ложиш и уживаш што се нервирамо, а у ствари Дуду волиш као родитеља :)

hahaha

pre 14 godina

Boze ljudi, pa zar vi jos uvek niste shvatili da je ofk u stvari Febo_Zg, mrzitelj svega srpskog??:)))Provokator koji nema pametnija posla...Kompleksi!

Zorz Vea

pre 14 godina

Zna se ko ce biti prvak
Srbija je samo imala srece,i prevaranta Dudu protiv furije
(ofk, 17. septembar 2009 22:57)

Ko si ti covece,odakle si,zasto tolika mrznja,pokusavas li da budes drugaciji,nerealan,bezobrazan,namcor ili nesto drugo,skrivas li sta s tolikom negativnoscu,neku strasnu tajnu,mozda je nesto licno u pitanju prema kosarci uopste,Dusanu Ivkovicu,nasim igracima,strucnom stabu,o cemu je ovde rec,da ne radis na B92,sto bi bila sramota,pa povecavas posecenost sajtu,trebali to ovom sajtu,takva osoba,takav stav,da li je to principijalnost,pa neces da menjas misljenj,hoces li se radovati ako postanemo prvaci Evrope,nece te biti stid samog sebe???


Zivela Srbija i njena predivan kosarka na celu sa Dusanom Ivkovice,covekom koji kosarku ima u malom prstu...

ps Svidja ti se igra Spanije,jel???

Milan

pre 14 godina

Posto smo mi vec pobedili Spance, bio bi red da ako se sa njima nadjemo u finalu ono bude po automatizmu reseno u nasu korist - bez ponovnog igranja.

čika Velja

pre 14 godina

Svaka čast Španiji, demonstracija sile kakva se retko viđa! Ipak, ne mogu da ne primetim da francuski trener ili nema pojma ili ga njegovi puleni uopšte ne slušaju. Nadam se još jednom meču sa ovako raspoloženom Španijom, da se uverim u pravu vrednost naših momaka, a mislim da je velika!

Walter

pre 14 godina

Знао сам да ће Шпанци да пошаљу Французе, само су добили са више разлике него што сам мислио. Многи су фаворизовали "петлиће", али ако погледате статистике њихових мечева, стоји да је Паркер обављао пола посла. Изгледа да ћемо морати да други пут победимо Шпанце у финалу. Није лепо, али шта да се ради... :)))

Jelena

pre 14 godina

dzabe francuzima 5 utakmica i 5 pobeda kada su sestu i najvazniju izgubili....toni parker neprimecen a spanci su pokazali kako se igra lepa kosarka...
Napred Srbija!!!!!

Kaka

pre 14 godina

Nešto mi palo na pamet da je moguće da svi timovi iz ove naše grupe prođu u 1/2 finala. Još samo Turci i Slovenci
(Uroš, 17. septembar 2009 23:02)

A meni palo na pamet da bi mogle u 1/2 finalu da budu 3 iz one nase prve grupe. Jos samo Slovenci.

Mailman

pre 14 godina

Ne volim Spance nimalo, mnogo su nadmeni i prepotentni, ali mnogo dobro igraju i podizu formu iz utakmice u utakmicu. Bice jako tesko da ih ko dobije do kraja. Ova ekipa je sada u zenitu i samo ta njihova nadmenost moze da im dodje glave, kao pre dve godine protiv Rusa.
Jedno je sigurno, Srbija je na putu da stvori reprezentaciju koja ce ponovo da vlada Evropom dugo - dugo. Samo da se ne dozvoli da se ocajno stanje u savezu prenese na reprezentaciju. Dok je Dude nece sigurno, ali posle...

anbeast

pre 14 godina

Najgore sto mozes da uradis protiv Spanaca je da ih pustis da lako udju u mec i da probas da se nadigravas, Francuzi su ih pustili da igraju svoju leprsavu igru i bili pregazeni. Iako su Spanci igrali jaku odbranu Francuzi su ocajno igrali napad. Parker je samo zabijao jedan na tri, cetri... Protiv Spanaca samo totalna koncentracija 40 minuta i granitna odbrana... Ako ne udju dobro u mec postaju nervozni i onda moze sa njima da se igra. Interesantni su mi komentari sa pocetka prvenstva u kojima se kaze da je Dudina odbrambena kosarka dekadentna. Da li ti komentatori smatraju da Spanci, koji neosporno igraju leprsavo u napadu, igraju slabu odbranu? I da li je nekada NBA tim koji ne igra jaku odbranu osvojio prvenstvo?

Dejan

pre 14 godina

spanci su zaslzeno dobili ove Francuske cirkuzante. Verovatno biso ih i mi dobili posto Francuzi nista nisu prikazali. Spanci dizu formu, to je cinjenica, ali sa ovakvim pobedama dizu i nos...taman da im ga spustimo u finalu.

SRBIJA!!!

Pedja

pre 14 godina

Znaju li ovi francuski atlete, polumaratonci i skakaci da nije dovoljno samo trcati i skakati po terenu kao loptica skocica, vec da bi bilo mudro nekad dati i kos???

bole

pre 14 godina

Spanci su izgleda uveli samoupravljanje u tim. Rekli su Skariolu da oladi sa taktikama i crtanjem i igraju kao pre tri godine kada su postali prvaci sveta. Daj boze da igramo finale protiv njih pa sta bude.
PS.
Iz dana u dan ovaj OFK mi je sve simpaticniji.Postade covek maskota evrobasketa

VladaNS

pre 14 godina

Odakle da pocnem...

Pietrus 202cm
Turiaf 206cm
Diaw 203cm
Traore 205cm

Da li je moguce da Francuska sa svojih 65 miliona stanovnika i Bog zna koliko kosarkasa,nema makar jednog sposobnog centra viseg od 206cm????? Veci deo druge cetvrine je siroti Pietrus sa svojih 90 kila cuvao starijeg Gasola koji je vislji 12cm i tezi 25 kila. Pa zatim u igru udje svez Mark Gasol koga treba da cuva siroti Traore.

Upravo zato smo mi i Turci jedine dve ekipe na ovom prvenstvu koje mogu dobro da pariraju spancima zato sto imamo stamene,visoke centre, pa se zato braca Gasol i Rejes ne mogu izivljavati u reketu.
Takodje moram naglasiti koliko me iritira konstantno prigovaranje spanskih igraca na svaku,ALI ZAISTA SVAKU sudijsku odluku koja im ne odgovara,a upravo oni su poznati kao daleko najveci simulatori prekrsaja u Evropi.

Velike cestitke nasim mladicima na plasman u polufinale!!!
Toliko od mene za sada.