Košarka 53

Nedelja, 10.09.2023.

17:32

Pešić iznenadio: Bogdanović umalo nije igrao u finalu!

Selektor Srbije Svetislav Pešić istakao je da je za pobedu u finalu Mundobasketa bilo potrebno da više igrača bude na višoj fizičkoj spremi.

Pešiæ iznenadio: Bogdanoviæ umalo nije igrao u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Komša

pre 9 meseci

Dragan - Sava, 10. septembar 2023 19:00

Priča o jakoj domacoj ligi je utopija,koju treba sto pre da zaboravimo i da se osvrnemo na svet u kojem zapravo zivimo.
Nece se desiti. Ne postoji matematika da mladog ,perspektivnog igraca odvedes da igra u Leskovcu,Čačku ili bilo kojem gradu u Srbiji osim NS i BG. I ni novac tu nije u pitanju.
Dalje ,domacom ligom,sa domacim igracima ne dobijas nista drugo nego sto sada imas.
Isti ti,koji (kako pises) ne igraju EK "zbog" Cedevite neke ,ponovo nece igrati EK ili ce biti kanta za napucavanje iz istog razloga kao sada - nisu bili spremni da kupe par stranaca ,podignu kvalitet i tsko mozda omoguce nasim igracima da igraju sa kvalitetnijim saigracima,da podignu igru i kroz sudar sa jacim ekipama napreduju.
Da je npr. Avramovic ostso u lokalnom klubu da li bi napredovao? Ili je napredovao kroz EL i posle kroz saradnju sa Zeljkom i kvalitetnim saigracima?

Ono sto mora da se radi su mladje kategorije. Trenerski kadar ojacati.Što ranije ukljucivanje klinaca u rad sa reprezentacijom i kasnije pracenje igraca u EK,EL,NBA itd.
Za reprezentaciju je nebitno da li igrac igra u Partizanu,Zvezdi,Borcu,Barseloni ili Denveru... Samo da postoji kvalitet.

WillyWonka

pre 9 meseci

Jedino objašnjenje "gašenja" Bogdanovića u 2. poluvremenu je bolest, odnosno fizička iscrpljenost. I to je riješilo utakmicu. Ko god je bolestan igrao bilo koji sport, zna kad dođe taj trenutak kad tijelo više ne sluša.
A takav igrač je nezamjenjiv, bez obzira šta ko mislio o njemu. Žao mi je, taman je sve bilo posloženo da i on jednom odvede ekipu do zlata i upiše se u velikane, ali nije se dalo.
Opet, veliki je uspjeh postignut. Šta bi dali Španci, Amerikanci, Kanađani, Grci, Litvanci, Italijani, Slovenci... da su mogli biti u finalu. Prema tome, drage komšije, možete biti ponosni na vašu reprezentaciju, apsolutno nadmašena sva očekivanja.

Bole

pre 9 meseci

sad sam tek odgledao zadnjih 5vminuta utakmice. Onakva naša igra nepriliči finalu. Napad kao da smo na nekom treningu. Nisam mogao da verujem šta gledam. Koja bezvoljnost, mlitavost...neverovatno. Gde je nestala ona igra i energija iz ranijih utakmica?

Zloran

pre 9 meseci

Ajde sad, čak i da jeste, to se sad ne priča. Bili su bolji, idemo dalje. Ko zna kad ćemo opet da imamo ovakvu šansu, al šta da se radi...

Dragan - Sava

pre 9 meseci

Nema veze ko je danas podbacio! Nekad te krene a nekad imaš loš dan, treba da ostanemo slozni a ne sada da trazimo krivca. To je naš tim i mnogo su više postigli od očekivanog i zato jedno veliko bravo na medalji i plasmanu na OI.
A selektora treba poslušati i čim Zvezda i Partizan dobiju A licencu u EL treba napustiti Jadransku ligu. Mi sada imamo Zvezdu i Partizana u EL koje finansira drzava i koji uglavnom igraju sa strancima. A Evro kupove igraju Cedevita, Buducnost itd. Ni jedan naš klub ne igra u Evropi. Ko će da stvara igrače ako nemamo našu jaku ligu kao nekada. Poslušajmo Pešića dok ne bude kasno.

deniro

pre 9 meseci

E pa to je to. Sad su mi jasne stvari. Bas je bilo cudno da je sutnuo samo 2 puta u drugom poluvremenu, od toga jedan dao jedan omasio.

Gore glavu Bogi i svaka cast sto se nisi pravdao!!!
(Under, 10. septembar 2023 17:42)

E to! Ni spomenuo nije! Velikan!!

Dušan

pre 9 meseci

Celo prvenstvo Davidovac ne može trojku da pogodi. Tako je i danas krenuo ali kažem sinu, daće ga u drugom kad bude trebalo. I dođe ta situacija, on sam i promaši.

Plus po dva promašena bacanja protiv Italije i danas kad se lomilo, ne znam šta je sa njim bilo ovo prvenstvo što se tiče šuta.

A mnogo ga volim.

Mogu da zamislim koliko su igrači tužni kad je meni ovako.

Čim se Dobrić povredio bilo mi je jasno da nam danas nije suđeno.

Čestitke svima na uspehu.

wolwerine

pre 9 meseci

Šta će ovde Dončić ?Pored Milutinova,Bruksa,Bereta,Vagnera posebno!Sramota...Svaka čast Dončiću ali Dje su oni i šta su uradili..pa da je Jordan lično

veljko

pre 9 meseci

Svaka čast svima osim Guduriću koji je bruka i sramota!
(Tole, 10. septembar 2023 18:00)
Igrao je?
(štasad, 10. septembar 2023 17:52
Онда се питајте што Јојић није играо.
Прошле године против Италије на ЕП имао 32 поена 11 скокова и 6 асистенција.уз проценат шута од 60 посто и ми смо га испљували и исмејавали са коментарима типа где је емвипи и како га је Мели вратио на фабричка подешавања.

Maja

pre 9 meseci

A sta se desilo Milutinovu. Sto je presedeo vise od pola utakmice?
(Robin Hud, 10. septembar 2023 17:45)

Povreda ramena, igrao pod lekovima

PredragDrobnjak

pre 9 meseci

“Naša situacija je drugačija. Trebalo nam je više, veća rotacija. Nismo znali da li Milutinov može da igra do poslednjeg trenutka zbog problema sa mišićem koji je zadobio protiv Kanade. Imali smo samo 48 sati da ga pripremimo što je bilo jako teško. Na početku utakmicu izgubili smo jako važnog igrača u Dobriću. Bogdanović se pre utakmice osećao loše. Toliko problema u kratkom intervalu nisam video u životu... Čestitam još jednom Nemačkoj, igrali su odličnu košarku, zaslužili su ovu medalju.” - izjavio je Svetislav Pešić

Bogdan bolestan, Milutinov sa bolom u mišiću i opet smo imali šansu

sikman

pre 9 meseci

Pošteno od Bogdana, nije hteo da sili jer je bio bolestan. Uprkos svemu tome je odigrao 30 minuta na visokom nivou i ukrao ono loptu na kraju. Emocije su se slegle, ne treba kriviti Guduru sigurno je hteo najbolje. Hvala vam momci, hvala Kari
(PredragDrobnjak, 10. septembar 2023 17:44)

Dobio je prilicno jak udarac u glavu od Sredera na samom kraju prvog pol. Ne znam da li uticalo na igru ali bilo je i te kako bolno, videlo se.

Ogi

pre 9 meseci

Stefan Jović je potpuno podbacio. Ova njegova igra je sramota za igrača sa njegovim iskustvom. Bukvalno nije mogao jednu akciju da iskreira. Gudurića više ne treba ni zvati, pošto nam je on kao šesti igrač, a zapravo se na njega nikad nismo mogli osloniti. On jednostavno nema hrabrosti da odigra kako treba kad je najpotrebnije. Isto je bilo i na EP kad se od njega nešto očekivalo u Bogdanovom odsustvu, ali on očigledno nije taj igrač. Vanja Marinković je mnogo korisniji igrač od njega, iako ga mnogi ne vole, ali igra odličnu odbranu i nije štetočina u napadu.
Davidovac jednostavno nema kvalitet za reprezentaciju, zato bi za OI bio neophodan povratak Kalinića.
Dobrić je izrastao u odličnog igrača, isto kao i Milutinov i Petrušev.
Na kraju, moj utisak je da je prepušteno bilo da Avramović, mali Jović i Petrušev preokrenu utakmicu, a ja baš i ne mislim da su oni igrači od kojih je to trebalo da se traži. Pogotovo mali Jović i Petrušev koji uopšte nemaju dovoljno iskustva za tako nešto.

Marko

pre 9 meseci

Veliki uspeh, ali ipak ostaje zal. Utisak mi je da je Pesic ipak lose vodio utakmicu. Kao da je malo kasnio u odlukama. Jovic je danas dobio najvise minuta na celom prvenstvu a nije ga islo. Vanju je nekako sputao u odnosu na Guduru koji je bio jako los. Jedini Avramovic koji je stvarno decko za svaku pohvalu. Bogdan se sakrio u drugom poluvremenu, majstore ako si kapiten nesto radis bez obzira na odbranu, ipak sam vise ocekivao od njega. Milutinov sagoreo ali opet svima svaka cast. Nadam se da Pesic ipak ide sa klupe jednostavno kao da zaboravi na izmene.

Del Boj

pre 9 meseci

Rana povreda Dobrica je tragedija. Falili su njegovi poeni. Nemci su zaustavili Bogdana i Milutinova i mi nismo imali igrača osim Alekse koji je mogao da parira. Neiskustvo mladog Jovica i Petruseva je došlo do izražaja. Guduric tragičan uz neprimetno Marinković Davidovca od kojih ne možeš da očekuješ vise. Sve čestitke Nemcima uz disciplinovanu i organizovanu igru sasvim zasluženo su trijumfovali. Ljudi su dobili 8 utakmica na turniru nijedan poraz. Dobili Australiju Letonija Slovenija SAD i u finalu nas. Sve pohvale sasvim zasluženo.

pera

pre 9 meseci

Kad je trebalo da neko pomogne Milutinovu,Ristic na klupi,kad je trebala trojka,Ristic na klupi.
A drzis bolesnog Bogdana tj. igramo sa 4 igraci i jos gore svi cekaju njega da preuzme odgovornost.A Aleksa na klupi.Nijednom nismo probali istovremeno,Milutinov+Petrusev ili Ristic+Petrusev.Skok katastofa.

k

pre 9 meseci

Šta će ovde Dončić ?Pored Milutinova,Bruksa,Bereta,Vagnera posebno!Sramota...Svaka čast Dončiću ali Dje su oni i šta su uradili..pa da je Jordan lično
(wolwerine, 10. septembar 2023 18:16)

Dončić najbolji strelac turnira

celar

pre 9 meseci

Mi da smo bili na nivou prethodne 2 utakmice bilo bi +20. Lose smo odigrali i jos imali šanse. Momci su se istrošili preko svih granica i to je bio maksimum danas. Teško je gubiti zlato, ali njima je svakako najteže sada i podrška svima, i veliko hvala!

misko

pre 9 meseci

Bogdana prati neko prokletsrvo kada su bzlatne medalje u pitanju.Protiv Slovenije upropastio pet zadnih napada a danas nije ni pokušao da osvoji zlato.Uz Avramovića falio neustrašivi Dobrić,raspao se tandem Bogi ,Milutinov pa bolje nije moglo.Čestitke svima i preporuka Zvezdi i Partzanu da forsiraju domaće igrače i da ne troše milione kije nisu zaradili.

Nikola Mišić

pre 9 meseci

Bravo bravo bravo!!!
Šta bi bilo dobro ako ovo nije dobro!
Volim vas sve, naklon do poda. Loženje do kraja!
Idemo na Olimpijadu sve je odlično!

Šole

pre 9 meseci

Bogi drugi put u karijeri u idelnoj petorci!!! Ima 4 srebra, dok onaj što prevrće gume ima jedno iz 2016! Jokićev pre 7 godina i danas nije isti igrač!!! Mnogo je iskusniji, bolje šutira za 3P i prevrtao je gume pa je mnogo snažniji. Petrušev je više krilni-centar nego centar, jer je tehnički izuzetan ali fizički nije dorastao Bongi, Vagneru i još dvojci nemačkih visokih i teških igrača. Zlato bi osvojili da je igrao bar 10 minuta Jokić. Avramović je dao 21 poen, Bogi 17 i Petrušev 10 - ostali nisu vredni spomena. I šta će biti sledeće godine ako Jokić zaigra na OI a Bogdanović se povredi u Atlanti??? NEĆEMO OSVOJITI NI MEDALJU U PARIZU JER ĆE AMERI I KANADŽANI DOĆI U NAJJAČIM SASTAVIMA A FRANCUSKA JE DOMAĆIN (SUDIJE).

Mikii

pre 9 meseci

Kažem ja da je Bogdanović u drugom poluvremenu izgledao kao da je celu noć okopavao krompir. On da se ne diže na šut kad se lomi utakmica? Pa to u normalnim okolnostima ne biva.

Under

pre 9 meseci

E pa to je to. Sad su mi jasne stvari. Bas je bilo cudno da je sutnuo samo 2 puta u drugom poluvremenu, od toga jedan dao jedan omasio.

Gore glavu Bogi i svaka cast sto se nisi pravdao!!!

Insajder

pre 9 meseci

Hvala Pešiću na svemu, mnogo je uradio. Nadam se i očekujem da će Milojević uzeti zlato na Olimpijskim igrama. Ako Amerikanci izvedu pravi drim tim onda bar da se ozbiljno pokidamo sa njima za zlato.

Saša

pre 9 meseci

Loša fizička sprema većine naših sportista. Ako neko misli da će iko drugi no amerikanci da osvoji olimpijsko zlato grdno se vara. Njihovi svi sportisti tempiraju za olimpijadu a naši smatraju samo učešće kao vrhunac. To je ta razlika.

PredragDrobnjak

pre 9 meseci

Pošteno od Bogdana, nije hteo da sili jer je bio bolestan. Uprkos svemu tome je odigrao 30 minuta na visokom nivou i ukrao ono loptu na kraju. Emocije su se slegle, ne treba kriviti Guduru sigurno je hteo najbolje. Hvala vam momci, hvala Kari

mrle

pre 9 meseci

Dobar za stvaranje igre i atmosfere i dalje, ali nije više za vođenje utakmice, gubi se povremeno. Moglo bi za OI da mu se pridoda neki asistent.

PredragDrobnjak

pre 9 meseci

Pošteno od Bogdana, nije hteo da sili jer je bio bolestan. Uprkos svemu tome je odigrao 30 minuta na visokom nivou i ukrao ono loptu na kraju. Emocije su se slegle, ne treba kriviti Guduru sigurno je hteo najbolje. Hvala vam momci, hvala Kari

Under

pre 9 meseci

E pa to je to. Sad su mi jasne stvari. Bas je bilo cudno da je sutnuo samo 2 puta u drugom poluvremenu, od toga jedan dao jedan omasio.

Gore glavu Bogi i svaka cast sto se nisi pravdao!!!

Mikii

pre 9 meseci

Kažem ja da je Bogdanović u drugom poluvremenu izgledao kao da je celu noć okopavao krompir. On da se ne diže na šut kad se lomi utakmica? Pa to u normalnim okolnostima ne biva.

Nikola Mišić

pre 9 meseci

Bravo bravo bravo!!!
Šta bi bilo dobro ako ovo nije dobro!
Volim vas sve, naklon do poda. Loženje do kraja!
Idemo na Olimpijadu sve je odlično!

deniro

pre 9 meseci

E pa to je to. Sad su mi jasne stvari. Bas je bilo cudno da je sutnuo samo 2 puta u drugom poluvremenu, od toga jedan dao jedan omasio.

Gore glavu Bogi i svaka cast sto se nisi pravdao!!!
(Under, 10. septembar 2023 17:42)

E to! Ni spomenuo nije! Velikan!!

Maja

pre 9 meseci

A sta se desilo Milutinovu. Sto je presedeo vise od pola utakmice?
(Robin Hud, 10. septembar 2023 17:45)

Povreda ramena, igrao pod lekovima

Dušan

pre 9 meseci

Celo prvenstvo Davidovac ne može trojku da pogodi. Tako je i danas krenuo ali kažem sinu, daće ga u drugom kad bude trebalo. I dođe ta situacija, on sam i promaši.

Plus po dva promašena bacanja protiv Italije i danas kad se lomilo, ne znam šta je sa njim bilo ovo prvenstvo što se tiče šuta.

A mnogo ga volim.

Mogu da zamislim koliko su igrači tužni kad je meni ovako.

Čim se Dobrić povredio bilo mi je jasno da nam danas nije suđeno.

Čestitke svima na uspehu.

celar

pre 9 meseci

Mi da smo bili na nivou prethodne 2 utakmice bilo bi +20. Lose smo odigrali i jos imali šanse. Momci su se istrošili preko svih granica i to je bio maksimum danas. Teško je gubiti zlato, ali njima je svakako najteže sada i podrška svima, i veliko hvala!

misko

pre 9 meseci

Bogdana prati neko prokletsrvo kada su bzlatne medalje u pitanju.Protiv Slovenije upropastio pet zadnih napada a danas nije ni pokušao da osvoji zlato.Uz Avramovića falio neustrašivi Dobrić,raspao se tandem Bogi ,Milutinov pa bolje nije moglo.Čestitke svima i preporuka Zvezdi i Partzanu da forsiraju domaće igrače i da ne troše milione kije nisu zaradili.

Del Boj

pre 9 meseci

Rana povreda Dobrica je tragedija. Falili su njegovi poeni. Nemci su zaustavili Bogdana i Milutinova i mi nismo imali igrača osim Alekse koji je mogao da parira. Neiskustvo mladog Jovica i Petruseva je došlo do izražaja. Guduric tragičan uz neprimetno Marinković Davidovca od kojih ne možeš da očekuješ vise. Sve čestitke Nemcima uz disciplinovanu i organizovanu igru sasvim zasluženo su trijumfovali. Ljudi su dobili 8 utakmica na turniru nijedan poraz. Dobili Australiju Letonija Slovenija SAD i u finalu nas. Sve pohvale sasvim zasluženo.

sikman

pre 9 meseci

Pošteno od Bogdana, nije hteo da sili jer je bio bolestan. Uprkos svemu tome je odigrao 30 minuta na visokom nivou i ukrao ono loptu na kraju. Emocije su se slegle, ne treba kriviti Guduru sigurno je hteo najbolje. Hvala vam momci, hvala Kari
(PredragDrobnjak, 10. septembar 2023 17:44)

Dobio je prilicno jak udarac u glavu od Sredera na samom kraju prvog pol. Ne znam da li uticalo na igru ali bilo je i te kako bolno, videlo se.

Insajder

pre 9 meseci

Hvala Pešiću na svemu, mnogo je uradio. Nadam se i očekujem da će Milojević uzeti zlato na Olimpijskim igrama. Ako Amerikanci izvedu pravi drim tim onda bar da se ozbiljno pokidamo sa njima za zlato.

PredragDrobnjak

pre 9 meseci

“Naša situacija je drugačija. Trebalo nam je više, veća rotacija. Nismo znali da li Milutinov može da igra do poslednjeg trenutka zbog problema sa mišićem koji je zadobio protiv Kanade. Imali smo samo 48 sati da ga pripremimo što je bilo jako teško. Na početku utakmicu izgubili smo jako važnog igrača u Dobriću. Bogdanović se pre utakmice osećao loše. Toliko problema u kratkom intervalu nisam video u životu... Čestitam još jednom Nemačkoj, igrali su odličnu košarku, zaslužili su ovu medalju.” - izjavio je Svetislav Pešić

Bogdan bolestan, Milutinov sa bolom u mišiću i opet smo imali šansu

Ogi

pre 9 meseci

Stefan Jović je potpuno podbacio. Ova njegova igra je sramota za igrača sa njegovim iskustvom. Bukvalno nije mogao jednu akciju da iskreira. Gudurića više ne treba ni zvati, pošto nam je on kao šesti igrač, a zapravo se na njega nikad nismo mogli osloniti. On jednostavno nema hrabrosti da odigra kako treba kad je najpotrebnije. Isto je bilo i na EP kad se od njega nešto očekivalo u Bogdanovom odsustvu, ali on očigledno nije taj igrač. Vanja Marinković je mnogo korisniji igrač od njega, iako ga mnogi ne vole, ali igra odličnu odbranu i nije štetočina u napadu.
Davidovac jednostavno nema kvalitet za reprezentaciju, zato bi za OI bio neophodan povratak Kalinića.
Dobrić je izrastao u odličnog igrača, isto kao i Milutinov i Petrušev.
Na kraju, moj utisak je da je prepušteno bilo da Avramović, mali Jović i Petrušev preokrenu utakmicu, a ja baš i ne mislim da su oni igrači od kojih je to trebalo da se traži. Pogotovo mali Jović i Petrušev koji uopšte nemaju dovoljno iskustva za tako nešto.

Dragan - Sava

pre 9 meseci

Nema veze ko je danas podbacio! Nekad te krene a nekad imaš loš dan, treba da ostanemo slozni a ne sada da trazimo krivca. To je naš tim i mnogo su više postigli od očekivanog i zato jedno veliko bravo na medalji i plasmanu na OI.
A selektora treba poslušati i čim Zvezda i Partizan dobiju A licencu u EL treba napustiti Jadransku ligu. Mi sada imamo Zvezdu i Partizana u EL koje finansira drzava i koji uglavnom igraju sa strancima. A Evro kupove igraju Cedevita, Buducnost itd. Ni jedan naš klub ne igra u Evropi. Ko će da stvara igrače ako nemamo našu jaku ligu kao nekada. Poslušajmo Pešića dok ne bude kasno.

veljko

pre 9 meseci

Svaka čast svima osim Guduriću koji je bruka i sramota!
(Tole, 10. septembar 2023 18:00)
Igrao je?
(štasad, 10. septembar 2023 17:52
Онда се питајте што Јојић није играо.
Прошле године против Италије на ЕП имао 32 поена 11 скокова и 6 асистенција.уз проценат шута од 60 посто и ми смо га испљували и исмејавали са коментарима типа где је емвипи и како га је Мели вратио на фабричка подешавања.

Zloran

pre 9 meseci

Ajde sad, čak i da jeste, to se sad ne priča. Bili su bolji, idemo dalje. Ko zna kad ćemo opet da imamo ovakvu šansu, al šta da se radi...

wolwerine

pre 9 meseci

Šta će ovde Dončić ?Pored Milutinova,Bruksa,Bereta,Vagnera posebno!Sramota...Svaka čast Dončiću ali Dje su oni i šta su uradili..pa da je Jordan lično

Saša

pre 9 meseci

Loša fizička sprema većine naših sportista. Ako neko misli da će iko drugi no amerikanci da osvoji olimpijsko zlato grdno se vara. Njihovi svi sportisti tempiraju za olimpijadu a naši smatraju samo učešće kao vrhunac. To je ta razlika.

pera

pre 9 meseci

Kad je trebalo da neko pomogne Milutinovu,Ristic na klupi,kad je trebala trojka,Ristic na klupi.
A drzis bolesnog Bogdana tj. igramo sa 4 igraci i jos gore svi cekaju njega da preuzme odgovornost.A Aleksa na klupi.Nijednom nismo probali istovremeno,Milutinov+Petrusev ili Ristic+Petrusev.Skok katastofa.

Šole

pre 9 meseci

Bogi drugi put u karijeri u idelnoj petorci!!! Ima 4 srebra, dok onaj što prevrće gume ima jedno iz 2016! Jokićev pre 7 godina i danas nije isti igrač!!! Mnogo je iskusniji, bolje šutira za 3P i prevrtao je gume pa je mnogo snažniji. Petrušev je više krilni-centar nego centar, jer je tehnički izuzetan ali fizički nije dorastao Bongi, Vagneru i još dvojci nemačkih visokih i teških igrača. Zlato bi osvojili da je igrao bar 10 minuta Jokić. Avramović je dao 21 poen, Bogi 17 i Petrušev 10 - ostali nisu vredni spomena. I šta će biti sledeće godine ako Jokić zaigra na OI a Bogdanović se povredi u Atlanti??? NEĆEMO OSVOJITI NI MEDALJU U PARIZU JER ĆE AMERI I KANADŽANI DOĆI U NAJJAČIM SASTAVIMA A FRANCUSKA JE DOMAĆIN (SUDIJE).

WillyWonka

pre 9 meseci

Jedino objašnjenje "gašenja" Bogdanovića u 2. poluvremenu je bolest, odnosno fizička iscrpljenost. I to je riješilo utakmicu. Ko god je bolestan igrao bilo koji sport, zna kad dođe taj trenutak kad tijelo više ne sluša.
A takav igrač je nezamjenjiv, bez obzira šta ko mislio o njemu. Žao mi je, taman je sve bilo posloženo da i on jednom odvede ekipu do zlata i upiše se u velikane, ali nije se dalo.
Opet, veliki je uspjeh postignut. Šta bi dali Španci, Amerikanci, Kanađani, Grci, Litvanci, Italijani, Slovenci... da su mogli biti u finalu. Prema tome, drage komšije, možete biti ponosni na vašu reprezentaciju, apsolutno nadmašena sva očekivanja.

mrle

pre 9 meseci

Dobar za stvaranje igre i atmosfere i dalje, ali nije više za vođenje utakmice, gubi se povremeno. Moglo bi za OI da mu se pridoda neki asistent.

k

pre 9 meseci

Šta će ovde Dončić ?Pored Milutinova,Bruksa,Bereta,Vagnera posebno!Sramota...Svaka čast Dončiću ali Dje su oni i šta su uradili..pa da je Jordan lično
(wolwerine, 10. septembar 2023 18:16)

Dončić najbolji strelac turnira

Marko

pre 9 meseci

Veliki uspeh, ali ipak ostaje zal. Utisak mi je da je Pesic ipak lose vodio utakmicu. Kao da je malo kasnio u odlukama. Jovic je danas dobio najvise minuta na celom prvenstvu a nije ga islo. Vanju je nekako sputao u odnosu na Guduru koji je bio jako los. Jedini Avramovic koji je stvarno decko za svaku pohvalu. Bogdan se sakrio u drugom poluvremenu, majstore ako si kapiten nesto radis bez obzira na odbranu, ipak sam vise ocekivao od njega. Milutinov sagoreo ali opet svima svaka cast. Nadam se da Pesic ipak ide sa klupe jednostavno kao da zaboravi na izmene.

Bole

pre 9 meseci

sad sam tek odgledao zadnjih 5vminuta utakmice. Onakva naša igra nepriliči finalu. Napad kao da smo na nekom treningu. Nisam mogao da verujem šta gledam. Koja bezvoljnost, mlitavost...neverovatno. Gde je nestala ona igra i energija iz ranijih utakmica?

Komša

pre 9 meseci

Dragan - Sava, 10. septembar 2023 19:00

Priča o jakoj domacoj ligi je utopija,koju treba sto pre da zaboravimo i da se osvrnemo na svet u kojem zapravo zivimo.
Nece se desiti. Ne postoji matematika da mladog ,perspektivnog igraca odvedes da igra u Leskovcu,Čačku ili bilo kojem gradu u Srbiji osim NS i BG. I ni novac tu nije u pitanju.
Dalje ,domacom ligom,sa domacim igracima ne dobijas nista drugo nego sto sada imas.
Isti ti,koji (kako pises) ne igraju EK "zbog" Cedevite neke ,ponovo nece igrati EK ili ce biti kanta za napucavanje iz istog razloga kao sada - nisu bili spremni da kupe par stranaca ,podignu kvalitet i tsko mozda omoguce nasim igracima da igraju sa kvalitetnijim saigracima,da podignu igru i kroz sudar sa jacim ekipama napreduju.
Da je npr. Avramovic ostso u lokalnom klubu da li bi napredovao? Ili je napredovao kroz EL i posle kroz saradnju sa Zeljkom i kvalitetnim saigracima?

Ono sto mora da se radi su mladje kategorije. Trenerski kadar ojacati.Što ranije ukljucivanje klinaca u rad sa reprezentacijom i kasnije pracenje igraca u EK,EL,NBA itd.
Za reprezentaciju je nebitno da li igrac igra u Partizanu,Zvezdi,Borcu,Barseloni ili Denveru... Samo da postoji kvalitet.

Saša

pre 9 meseci

Loša fizička sprema većine naših sportista. Ako neko misli da će iko drugi no amerikanci da osvoji olimpijsko zlato grdno se vara. Njihovi svi sportisti tempiraju za olimpijadu a naši smatraju samo učešće kao vrhunac. To je ta razlika.

Šole

pre 9 meseci

Bogi drugi put u karijeri u idelnoj petorci!!! Ima 4 srebra, dok onaj što prevrće gume ima jedno iz 2016! Jokićev pre 7 godina i danas nije isti igrač!!! Mnogo je iskusniji, bolje šutira za 3P i prevrtao je gume pa je mnogo snažniji. Petrušev je više krilni-centar nego centar, jer je tehnički izuzetan ali fizički nije dorastao Bongi, Vagneru i još dvojci nemačkih visokih i teških igrača. Zlato bi osvojili da je igrao bar 10 minuta Jokić. Avramović je dao 21 poen, Bogi 17 i Petrušev 10 - ostali nisu vredni spomena. I šta će biti sledeće godine ako Jokić zaigra na OI a Bogdanović se povredi u Atlanti??? NEĆEMO OSVOJITI NI MEDALJU U PARIZU JER ĆE AMERI I KANADŽANI DOĆI U NAJJAČIM SASTAVIMA A FRANCUSKA JE DOMAĆIN (SUDIJE).

Marko

pre 9 meseci

Veliki uspeh, ali ipak ostaje zal. Utisak mi je da je Pesic ipak lose vodio utakmicu. Kao da je malo kasnio u odlukama. Jovic je danas dobio najvise minuta na celom prvenstvu a nije ga islo. Vanju je nekako sputao u odnosu na Guduru koji je bio jako los. Jedini Avramovic koji je stvarno decko za svaku pohvalu. Bogdan se sakrio u drugom poluvremenu, majstore ako si kapiten nesto radis bez obzira na odbranu, ipak sam vise ocekivao od njega. Milutinov sagoreo ali opet svima svaka cast. Nadam se da Pesic ipak ide sa klupe jednostavno kao da zaboravi na izmene.

mrle

pre 9 meseci

Dobar za stvaranje igre i atmosfere i dalje, ali nije više za vođenje utakmice, gubi se povremeno. Moglo bi za OI da mu se pridoda neki asistent.

Insajder

pre 9 meseci

Hvala Pešiću na svemu, mnogo je uradio. Nadam se i očekujem da će Milojević uzeti zlato na Olimpijskim igrama. Ako Amerikanci izvedu pravi drim tim onda bar da se ozbiljno pokidamo sa njima za zlato.

pera

pre 9 meseci

Kad je trebalo da neko pomogne Milutinovu,Ristic na klupi,kad je trebala trojka,Ristic na klupi.
A drzis bolesnog Bogdana tj. igramo sa 4 igraci i jos gore svi cekaju njega da preuzme odgovornost.A Aleksa na klupi.Nijednom nismo probali istovremeno,Milutinov+Petrusev ili Ristic+Petrusev.Skok katastofa.

misko

pre 9 meseci

Bogdana prati neko prokletsrvo kada su bzlatne medalje u pitanju.Protiv Slovenije upropastio pet zadnih napada a danas nije ni pokušao da osvoji zlato.Uz Avramovića falio neustrašivi Dobrić,raspao se tandem Bogi ,Milutinov pa bolje nije moglo.Čestitke svima i preporuka Zvezdi i Partzanu da forsiraju domaće igrače i da ne troše milione kije nisu zaradili.

PredragDrobnjak

pre 9 meseci

Pošteno od Bogdana, nije hteo da sili jer je bio bolestan. Uprkos svemu tome je odigrao 30 minuta na visokom nivou i ukrao ono loptu na kraju. Emocije su se slegle, ne treba kriviti Guduru sigurno je hteo najbolje. Hvala vam momci, hvala Kari

Ogi

pre 9 meseci

Stefan Jović je potpuno podbacio. Ova njegova igra je sramota za igrača sa njegovim iskustvom. Bukvalno nije mogao jednu akciju da iskreira. Gudurića više ne treba ni zvati, pošto nam je on kao šesti igrač, a zapravo se na njega nikad nismo mogli osloniti. On jednostavno nema hrabrosti da odigra kako treba kad je najpotrebnije. Isto je bilo i na EP kad se od njega nešto očekivalo u Bogdanovom odsustvu, ali on očigledno nije taj igrač. Vanja Marinković je mnogo korisniji igrač od njega, iako ga mnogi ne vole, ali igra odličnu odbranu i nije štetočina u napadu.
Davidovac jednostavno nema kvalitet za reprezentaciju, zato bi za OI bio neophodan povratak Kalinića.
Dobrić je izrastao u odličnog igrača, isto kao i Milutinov i Petrušev.
Na kraju, moj utisak je da je prepušteno bilo da Avramović, mali Jović i Petrušev preokrenu utakmicu, a ja baš i ne mislim da su oni igrači od kojih je to trebalo da se traži. Pogotovo mali Jović i Petrušev koji uopšte nemaju dovoljno iskustva za tako nešto.

wolwerine

pre 9 meseci

Šta će ovde Dončić ?Pored Milutinova,Bruksa,Bereta,Vagnera posebno!Sramota...Svaka čast Dončiću ali Dje su oni i šta su uradili..pa da je Jordan lično

veljko

pre 9 meseci

Svaka čast svima osim Guduriću koji je bruka i sramota!
(Tole, 10. septembar 2023 18:00)
Igrao je?
(štasad, 10. septembar 2023 17:52
Онда се питајте што Јојић није играо.
Прошле године против Италије на ЕП имао 32 поена 11 скокова и 6 асистенција.уз проценат шута од 60 посто и ми смо га испљували и исмејавали са коментарима типа где је емвипи и како га је Мели вратио на фабричка подешавања.

Under

pre 9 meseci

E pa to je to. Sad su mi jasne stvari. Bas je bilo cudno da je sutnuo samo 2 puta u drugom poluvremenu, od toga jedan dao jedan omasio.

Gore glavu Bogi i svaka cast sto se nisi pravdao!!!

Mikii

pre 9 meseci

Kažem ja da je Bogdanović u drugom poluvremenu izgledao kao da je celu noć okopavao krompir. On da se ne diže na šut kad se lomi utakmica? Pa to u normalnim okolnostima ne biva.

k

pre 9 meseci

Šta će ovde Dončić ?Pored Milutinova,Bruksa,Bereta,Vagnera posebno!Sramota...Svaka čast Dončiću ali Dje su oni i šta su uradili..pa da je Jordan lično
(wolwerine, 10. septembar 2023 18:16)

Dončić najbolji strelac turnira

Nikola Mišić

pre 9 meseci

Bravo bravo bravo!!!
Šta bi bilo dobro ako ovo nije dobro!
Volim vas sve, naklon do poda. Loženje do kraja!
Idemo na Olimpijadu sve je odlično!

PredragDrobnjak

pre 9 meseci

“Naša situacija je drugačija. Trebalo nam je više, veća rotacija. Nismo znali da li Milutinov može da igra do poslednjeg trenutka zbog problema sa mišićem koji je zadobio protiv Kanade. Imali smo samo 48 sati da ga pripremimo što je bilo jako teško. Na početku utakmicu izgubili smo jako važnog igrača u Dobriću. Bogdanović se pre utakmice osećao loše. Toliko problema u kratkom intervalu nisam video u životu... Čestitam još jednom Nemačkoj, igrali su odličnu košarku, zaslužili su ovu medalju.” - izjavio je Svetislav Pešić

Bogdan bolestan, Milutinov sa bolom u mišiću i opet smo imali šansu

Bole

pre 9 meseci

sad sam tek odgledao zadnjih 5vminuta utakmice. Onakva naša igra nepriliči finalu. Napad kao da smo na nekom treningu. Nisam mogao da verujem šta gledam. Koja bezvoljnost, mlitavost...neverovatno. Gde je nestala ona igra i energija iz ranijih utakmica?

deniro

pre 9 meseci

E pa to je to. Sad su mi jasne stvari. Bas je bilo cudno da je sutnuo samo 2 puta u drugom poluvremenu, od toga jedan dao jedan omasio.

Gore glavu Bogi i svaka cast sto se nisi pravdao!!!
(Under, 10. septembar 2023 17:42)

E to! Ni spomenuo nije! Velikan!!

Zloran

pre 9 meseci

Ajde sad, čak i da jeste, to se sad ne priča. Bili su bolji, idemo dalje. Ko zna kad ćemo opet da imamo ovakvu šansu, al šta da se radi...

sikman

pre 9 meseci

Pošteno od Bogdana, nije hteo da sili jer je bio bolestan. Uprkos svemu tome je odigrao 30 minuta na visokom nivou i ukrao ono loptu na kraju. Emocije su se slegle, ne treba kriviti Guduru sigurno je hteo najbolje. Hvala vam momci, hvala Kari
(PredragDrobnjak, 10. septembar 2023 17:44)

Dobio je prilicno jak udarac u glavu od Sredera na samom kraju prvog pol. Ne znam da li uticalo na igru ali bilo je i te kako bolno, videlo se.

Maja

pre 9 meseci

A sta se desilo Milutinovu. Sto je presedeo vise od pola utakmice?
(Robin Hud, 10. septembar 2023 17:45)

Povreda ramena, igrao pod lekovima

Del Boj

pre 9 meseci

Rana povreda Dobrica je tragedija. Falili su njegovi poeni. Nemci su zaustavili Bogdana i Milutinova i mi nismo imali igrača osim Alekse koji je mogao da parira. Neiskustvo mladog Jovica i Petruseva je došlo do izražaja. Guduric tragičan uz neprimetno Marinković Davidovca od kojih ne možeš da očekuješ vise. Sve čestitke Nemcima uz disciplinovanu i organizovanu igru sasvim zasluženo su trijumfovali. Ljudi su dobili 8 utakmica na turniru nijedan poraz. Dobili Australiju Letonija Slovenija SAD i u finalu nas. Sve pohvale sasvim zasluženo.

Dragan - Sava

pre 9 meseci

Nema veze ko je danas podbacio! Nekad te krene a nekad imaš loš dan, treba da ostanemo slozni a ne sada da trazimo krivca. To je naš tim i mnogo su više postigli od očekivanog i zato jedno veliko bravo na medalji i plasmanu na OI.
A selektora treba poslušati i čim Zvezda i Partizan dobiju A licencu u EL treba napustiti Jadransku ligu. Mi sada imamo Zvezdu i Partizana u EL koje finansira drzava i koji uglavnom igraju sa strancima. A Evro kupove igraju Cedevita, Buducnost itd. Ni jedan naš klub ne igra u Evropi. Ko će da stvara igrače ako nemamo našu jaku ligu kao nekada. Poslušajmo Pešića dok ne bude kasno.

WillyWonka

pre 9 meseci

Jedino objašnjenje "gašenja" Bogdanovića u 2. poluvremenu je bolest, odnosno fizička iscrpljenost. I to je riješilo utakmicu. Ko god je bolestan igrao bilo koji sport, zna kad dođe taj trenutak kad tijelo više ne sluša.
A takav igrač je nezamjenjiv, bez obzira šta ko mislio o njemu. Žao mi je, taman je sve bilo posloženo da i on jednom odvede ekipu do zlata i upiše se u velikane, ali nije se dalo.
Opet, veliki je uspjeh postignut. Šta bi dali Španci, Amerikanci, Kanađani, Grci, Litvanci, Italijani, Slovenci... da su mogli biti u finalu. Prema tome, drage komšije, možete biti ponosni na vašu reprezentaciju, apsolutno nadmašena sva očekivanja.

celar

pre 9 meseci

Mi da smo bili na nivou prethodne 2 utakmice bilo bi +20. Lose smo odigrali i jos imali šanse. Momci su se istrošili preko svih granica i to je bio maksimum danas. Teško je gubiti zlato, ali njima je svakako najteže sada i podrška svima, i veliko hvala!

Komša

pre 9 meseci

Dragan - Sava, 10. septembar 2023 19:00

Priča o jakoj domacoj ligi je utopija,koju treba sto pre da zaboravimo i da se osvrnemo na svet u kojem zapravo zivimo.
Nece se desiti. Ne postoji matematika da mladog ,perspektivnog igraca odvedes da igra u Leskovcu,Čačku ili bilo kojem gradu u Srbiji osim NS i BG. I ni novac tu nije u pitanju.
Dalje ,domacom ligom,sa domacim igracima ne dobijas nista drugo nego sto sada imas.
Isti ti,koji (kako pises) ne igraju EK "zbog" Cedevite neke ,ponovo nece igrati EK ili ce biti kanta za napucavanje iz istog razloga kao sada - nisu bili spremni da kupe par stranaca ,podignu kvalitet i tsko mozda omoguce nasim igracima da igraju sa kvalitetnijim saigracima,da podignu igru i kroz sudar sa jacim ekipama napreduju.
Da je npr. Avramovic ostso u lokalnom klubu da li bi napredovao? Ili je napredovao kroz EL i posle kroz saradnju sa Zeljkom i kvalitetnim saigracima?

Ono sto mora da se radi su mladje kategorije. Trenerski kadar ojacati.Što ranije ukljucivanje klinaca u rad sa reprezentacijom i kasnije pracenje igraca u EK,EL,NBA itd.
Za reprezentaciju je nebitno da li igrac igra u Partizanu,Zvezdi,Borcu,Barseloni ili Denveru... Samo da postoji kvalitet.

Dušan

pre 9 meseci

Celo prvenstvo Davidovac ne može trojku da pogodi. Tako je i danas krenuo ali kažem sinu, daće ga u drugom kad bude trebalo. I dođe ta situacija, on sam i promaši.

Plus po dva promašena bacanja protiv Italije i danas kad se lomilo, ne znam šta je sa njim bilo ovo prvenstvo što se tiče šuta.

A mnogo ga volim.

Mogu da zamislim koliko su igrači tužni kad je meni ovako.

Čim se Dobrić povredio bilo mi je jasno da nam danas nije suđeno.

Čestitke svima na uspehu.