NBA 40

Nedelja, 02.07.2023.

08:03

Kruni se šampionski sastav Denvera – otišao i najiskusniji igrač

Iskusni krilni centar Denvera prihvatio je ponudu koja je stigla iz Teksasa, potpisao je saradnju na godinu dana.

Kruni se šampionski sastav Denvera – otišao i najiskusniji igraè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Memfis

pre 11 meseci

Gordon > Marej.
(Vrg, 2. jul 2023 11:58)

Видели смо кад је пала метла од Финикса без Мареја а са Гордоном пре 2 године

beograd011

pre 11 meseci

Prvo hvala za sve sto je uradio Dzef Grin,a uradio je mnogo! Svi brzo zaboravljaju da je vecera, u njegovoj kuci, bila ta koja je odlucila seriju u finalu.Bio je to onaj vazan tas na vagi i momenat kad su se svi igraci na celu sa strucnim stabom opustili i hemija je stvorena za zavrsni udarac Majamiju. Nekad cak i male stvari poput te vecere mogu biti velike,zar ne!? Ne volim kad se klub ponasa ovako prema veteranu,ali ovde to nije bio slucaj,Grinu je ponudjeno od strane Denvera ono sto optimalno budzet kluba dozvoljava pa je on prelomio.
Sledeca sezona bice njegov zadnja po svemu sudeci,ali uspeo je u onome sto retko koji veteran u NBA ostvari,jer nije bio samo slovo na rosteru vec igrac sa solidnim ucescem u ovoj sampionskoj tituli Denvera,sto se nesme zaboraviti! Hvala Dzefe i sve najbolje do kraja karijere, zasluzio je!

j

pre 11 meseci

Pored Denvera i Roketsa, u karijeri je još igrao za Memfis, Kliperse, Orlando, Klivlend, Vašington i Jutu.
Niste napisali da je igrao za najveci tim NBA lige,cuvene Boston Seltikse.Igrao je u generaciji sa Garnetom,Pirsom,Rej Alenom i Rondom.Po mom misljenju taj tim Bostona je uz tim Lejkersa sa Sekom i Kobijem,Sparsa sa Manuom,Tonijem i Dankanom,Golden Stejta sa Karijem,Tompsonom i Grinom i Majamija sa Bosom,Dzejmsom i Vejdom najjaci u poslednjih 20-ak godina.Boston se u tom periodu igrao kosarke,negde od 07/08 do 11/12 a treba reci da je i Grin imao bitnu ulogu uz tu trojku(KG,Alen i Pirs) kao i mladi Bredli(ne znam dal su igrali u istom periodu,mozda sezonu samo),pricam od aktivnih igraca.Toni Alen,Glen Bebi Dejvis,Kendrik Perkins,Toni Alen i druzina su se penzionisali..Igra i Rondo,ali nije ni 30% igrac kakav je bio vec 6,7 godina.U periodu dok je igrao za slavni Boston je demonstrirao sta znaci plej.Timska igra,liderstvo,lucidnost,savrsen pregled igre,veliki broj asistencija,odlicna defanziva.Imao je dobar ulaz,mada je jedno vreme imao problem sa sutem sa distance,tako da ga nije ni forsirao kao neki(Harden,Vestbruk,Jang...)ali pored sutera kao sto je Rej Alen,Pol Pirs,Bredli,Grin,Garnet sa posta on i nije morao posebno da se istice sutem.Nadoknadjivao je prelepim asistencijama i dobrom odbranom.Malo skrenuh sa teme,al dobro..

Aleksandar

pre 11 meseci

Za sada kako stoje stvari Kelvin je pritusnuo MM da igra sa mladjim igracima rotaciju!Denver nema para da bi napravio nekakav znacajniji potez.RJ rezervni plej KB glavni 6 igrac,licno od Pejtona W ocekujem veliki iskorak ove sezone ima sjajne predispozicije ,vec je odlican u odbrani,sjajan sa strane pomoci.Ako popravi sut i generalno igru u napadu mogao bi da postane zver!Naravno i MPJ bi mogao ove sezone da pokaze sve ono sto su od njega i ocekivali u Denveru(MAX UGOVOR).U ovoj sezoni je pokazao napredak u odbrani,poceo je i da asistira,poprilicni je delovao zdrav,tako da bi ovo mogla da bude njegova sezona.Delon Wright bi mogao da bude pojacanje ali nije provereno a i rec je o igracu koji pokriva pozicije 1 i 2.Ostatak klupe cemo da vidimo,da li od novih rukija neko moze da se ugura u 10!Od Vlatka i Zeke ocekujem jos jednu vruce hladno swzonu i na kraju verovatno trejd jednog a mozda i oba!Rerervnih petica ima na trzistu,mada ocekujem opet AG na 5 u play off

DraganBorca

pre 11 meseci

Realno pojačao odlaskom. Vlatko, Zeke, Pejton i novi mladi puno više će trčati 😎 Ali hvala Dzefu na divnom trudu i njegovih 1,3 skoka po utakmici💞

Marko 666

pre 11 meseci

@znanje-imanje
Redovan si ovde,vidim da dugo pratis NBA,ali ne mogu da zazmurim na tvoje pljuvanje po svim igracima koji ne igraju za Denver pogotovo ove u zapadnoj konferenciji-preprosli put su ti mete bili Lebron i Davis,prosli put Durant i Booker,a sad Lillard...ajde malo pljuvaj ostale igrace Denvera(Jokica ne jer on je nas) pogotovo one omiljene Srpskom narodu-Gordona,Brauna,Portera,Cancara...a ovom kralju kome su velika trojka bili Lillard,McCollum i Nurkic i cudi se kako zajedno nisu uradili nista savetujem da menja podhitno sport koji prati,preporucujem strelicarstvo.

Lagano

pre 11 meseci

Sto se tice Grina i on je dobar lik, slabiji u odbrani i pristojan u napadu, steta sto je otisao. Svi vi sto pisete nije steta, Cancar ce to da nadoknadi, odmah da vam kazem - Nece. Imao je priliku prosle sezone igrao na 61 utakmici. Poceo je dobro a onda katastrofa. Zaredjao 5-6 uzasnih utakmica nakon cega je izgubio minute. Sto se tice Nadjija, i on je imao dosta prilike da se pokaze i posle tri sezone ne zna mu se pozicija. Da li je C, PF ili SF. Igra kao SF, visina mu je za PF, a u ligu je dosao kao centar. On i Cancar su ``trade asset`` ove godine.

(Geralt, 2. jul 2023 12:32)

Bravo. Najzad pravi komentar. Kakav crni Cancar i Nadji. Imali su dovoljno sansi u Nagetsima. Jednostavno su losi. Samo kada bi ih neko hteo, pa da ih uvale...

Brankoni84

pre 11 meseci

Denver ce potpisati sa klincima sa ovogodisnjeg drafta i dovesce jednog bekap centra i to je to.

Da ponude DeMarcus Cousinsu ili da trejduju pik druge runde za Andre Drummonda iz Cikako Bulsa.



Jamal Murray, Reggie Jackson, Jalen Pickett
KCP, Christian Braun, Julian Strawther
MPJ, Peyton Watson
Aaron Gordon, Zeke Nnaji, Vlatko Čančar
Jokić, DeMarcus Cousins(Andre Drummond), DeAndre Jordan

dvosmerni ugovor: Collin Gillespie i Hunter Tyson

Sada im u seleri kepu plate iznose $170,611,706 ako potpisu sa omladincima to ce ih izaci oko $3,500,000(Julian Strawther $2,430,720 i Jalen Pickett oko $1,000,000 prva godina minimalca), Hunter Tyson(dvosmerni ugovor i time ostaviti jedno upuraznjeno mesto).


Bitno za Denver jeste da ne predju preko $182,500,000 koliko iznosi second apron, koji povlaci razna ogranicenja. Denveru ostaje prostor od $8,300,000 da potpise centra i da ostavi malo novca za to upraznjeno mesto i angazuje nekog slobodnog agenta u toku sezone za slicaj potrebe.

Pregled visegodisnjeg seleri kepa Denvera link: https://www.spotrac.com/nba/denver-nuggets/yearly/cap/

Geralt

pre 11 meseci

(vasilije, 2. jul 2023 10:38)
Moram da ti odgovorim jer si napisao gomilu gluposti. DeAndre Jordan za veteranski minimum je odlican potez sto se i pokazalo prethodne sezone. Dobar saigrac koji drzi i pravi atmosferu u svlacionici. Prosle sezone kad je DJ dosao, na forumu se plakalo za Kazinsom. Kazins jeste bolji igrac, ali je kancer za ekipu, pogotovo za atmosferu u svlacionici. Zato je DJ sada sampion a Kazins van lige vec godinu dana. Sto se tice Grina i on je dobar lik, slabiji u odbrani i pristojan u napadu, steta sto je otisao. Svi vi sto pisete nije steta, Cancar ce to da nadoknadi, odmah da vam kazem - Nece. Imao je priliku prosle sezone igrao na 61 utakmici. Poceo je dobro a onda katastrofa. Zaredjao 5-6 uzasnih utakmica nakon cega je izgubio minute. Sto se tice Nadjija, i on je imao dosta prilike da se pokaze i posle tri sezone ne zna mu se pozicija. Da li je C, PF ili SF. Igra kao SF, visina mu je za PF, a u ligu je dosao kao centar. On i Cancar su ``trade asset`` ove godine.
Od mladih igraca Denver moze da racuna na Brauna, Watsona i donekle Julian Strawthera. Ali to nije dovoljno za rotaciju ni u play ofu a kamoli u sezoni.

Hm

pre 11 meseci

Mnogo se ovde velica K. Braun. Decko je odigrao odlicno jednu utakmicu i vec se proglasava nekim igracem.

Svaka cast na odbrani ali on uopste nema sut i to mu je ogromna mana i ukoliko se ne popravi nece se nesto naigrati.

Vrg

pre 11 meseci

Dovoljna su im 3 igraca... Jokic, Marej i jedan da izvodi loptu iz auta, tako su i osvojili prsten.
(mich, 2. jul 2023 08:48)

Gordon > Marej.

Oki

pre 11 meseci

To se nažalost i očekivalo. Kako su osvojili titulu svima im je cena skočila po duplo i slabi timovi se tu grabe da dobiju talente u svom rebuilding-u. A Denver ionako skoro do kraja ispunio salary cap, braunu su mogli samo 8 milki da daju. Sad je pitanje šta će uraditi, ili dovesti neke mlade rukije ili jednog jakog igrača na jednu-dve sezone. Imaju odličnu startnu postavu, ali sad im je klupa već znatno oslabljena.

Jugoplastika

pre 11 meseci

Dovoljna su im 3 igraca... Jokic, Marej i jedan da izvodi loptu iz auta, tako su i osvojili prsten.
(mich, 02. jul 2023 08:48)apsolutno pogrešno, ogroman je bio doprinos Gordona i u napadu a posebno obrani, Browna, Portera i to kada je bilo najbitnije, u PO

D

pre 11 meseci

Ako Redži Džekson može da zaigra kao pre dve godine u Klipersima, Denver bi bio značajno jači nego prošle godine. Baš sam se čudio zašto nije više igrao ali očigledno nisu hteli da diraju pobedničku formulu. Sada kada prođe pripremni period sa njima Redži može da zablista.

werod

pre 11 meseci

@Geralt nema ni Jokic All stsr saigraca. a iako ga postujem, Lilard je imao Mekoluma i Nurkica sto je trebalo biti dovoljno za ozbiljniju ulogu na Zapadu. nisu je ostvarili. samo nemoj reci da ne valja trojka Lilard, Mekolum, Nurkic..

Velizar

pre 11 meseci

Otišao mr Green, mr White i mr Brown. Treba da im dodaje neki mr Pink? :)
(frugal, 2. jul 2023 10:12) #

Care !!! Ovi kao iz onog cuvenog Tarantinovog...

blabla

pre 11 meseci

Primetno je da će Marej i Gordon ozbiljno konkurisati za ol star igrače, a ruki C. Braun za najkorisnijeg 6. igrača. MPJ ima prostor za unapređenje odbrane i našpanovanje šuta za tri. Cancar sad treba da dobije ulogu zamene za Jokica, jer ako od Nikole i veterana Grina nije prosle godine naučio stosta, onda nece nikad. Novi neka prangijaju ono sto im serviraju i to je to.

Stefi

pre 11 meseci

Denverova ekipa ima jednog zlatnog decka pored Jokica i Mareja a to je Gordon! Mpj i Kcp su odigrali svoje uloge dobro ali ova 3 gore su kkjuc uspeha. Mali Braun koji je ostao je vrhunski i tek ga treba sacuvati i oformiti, ne znam sta je sa Nanjijem, Cancar je fizicki jak zaista ali nekako kosarkaski Iq mu nije jaca strana, cesto i cigle idu ka kosu.. E sad, koliko ima prostora za pojacanja, nisam sasvim siguran ali za male pare dovesti pojacanja je jako tesko, tu su i evropske ekipe koje sipaju milione...

bskfan

pre 11 meseci

Grin ionako ne bi igrao, bio bi samo osiguranje. Cancar je cak i ove godine bio bolji od Grina, a mozda cak i Nadji. Sve u svemu, cestitke Grinu za novi ugovor, zasluzio je.

Veci je problem sto su im OKC preoteli Dzeka Vajta. On nije dobijao sansu ali je sjajan skakac i kazu da na trenigu najbolje sutira trojke. On je ograniceno slobodan igrac tako da Denver moze da parira ponudu OKC-a, ali je to onda samo za godinu dana, tako da je to verovatno gotova prica. To je greska Denvera, cim vidis potencijal odmah moras da mu ponudis ugovor. Inace, Vajt je sjajan momak, on je srecan samim tim sto je u NBA-u pa makar to bilo i za minimum. Sa druge strane imaju ovog rukija Tajsona koji je otprilike isti tip igraca.

vasilije

pre 11 meseci

Taj Brajant je bas ono sto Denveru nije trebalo na poziciji rezervnog centra, slab igrac u odbrani kome drugi treba da iskreiraju poene, a to u Denveru nije imao ko da uradi. On je mogao da poentira i brani Jokica samo uz pomoc sudija (sto u Denveru takodje nije imao), malo je i pogrbljen pa je daleko od nekog atlete.
Redzi Dzekson isto nije los igrac, ali nije se najbolje snasao u Denveru, ali realno nije ni to sto im treba, a to je dobra defanzivac i asistent koji ce da iskreira poene za druge(Dzekson nije los defanzivac, ali je daleko od neke ekstra klase), a vise je orijentisan na sutiranje nego na asistenciju, cak mu i kontrola lopte nije ba s bila najbolja.
DAJ je bas promasaj, umesto igraca doveli su jos jednog navijaca. Od kad je otisao iz Dalasa putuje iz jednog u drugi klub, a igra posto mu se prvenstveno zasnivala na fizikalijama sve gora i gora.
Za Greena je dobro sto je otisao, u regularnoj sezoni su zaseli na prvo mesto bas kad je on bio povredjen i u jednom trenutku je cak bio izvan rotacije, ali su sa povredom Nadjija, koji je igrao odlicno kao rezerva za Jokica, vracen u rotaciju. Imao je par dobrih meceva, uvek ima efektne poteze zakucavanja i blokade, ali osim toga nista vise.
Sad relno imaju 3 mesta da popune sa draftovanim igracima i sa time sto ce ostati na kraju pa mozda i izbunare nesto dobro, po meni trebalo je sacekati i nikome od rezervi ne nuditi ugovore, nego potpisati nekoga koji je igrom slucaja ostao slobodan.

zi

pre 11 meseci

Kruni se ekipa!? Šta će im kad imaju nukleus ekipe sačuvan, Jokić, Marej, Porter, KCP, Gordon. Sve ostalo koga dovedu, biće samo nadogradnja.

Sve objavili američki mediji

pre 11 meseci

Od svih njih deda Green je jedini imao minutazu ali Nnaji i Cancar mogu da pokriju njegovu poziciji verovatno bolje od njega. Denver jos ima vremena da dovede nekoga, narocito na poziciji rezervnog centra. Mislim da bi im Willy Hernangomez legao kao budali samar.
(Ns, 2. jul 2023 08:41)

Joše pre oko 7 dana je obajvljeno da ima dve ozbiljne ponude iz Španije, samo niste pratili američke medije! Naravno, real i Barselona. Kako će ovih dana Real produžiti ugovor sa najboljim evroligaškim centrom, a Barselonu je napustio krilni-centar Mirotić Viliju će cena u Evropi još porasti. A da će igrati za Denver za dva miliona dolara od kojih pola ode na porez državi - SUMNJAM!

Hjuston Dajnamo

pre 11 meseci

Pa ništa strašno. Čovek će biti godinu dana stariji, 37 godina sledeće sezone i bolje da Čančar dobije šansu da igra, a ako bude potrebno naći će nekog usred sezone kao što svi u nba rade. Nije Green toliko bitan faktor da bi uticao na Denverovu igru. Bolje za sve ovako. Dobio je 6 miliona u Hjustonu za sledeću sezonu a u drnveru bi dobio veteranski minimum 2 miliona. Bar je naplatio malo taj šampionski prsten

Nemanja

pre 11 meseci

Green je bio prespor, i mislim da je i bolje da ide. Zeke moze dosta ubedjen sam. Ja ne znam sto svi kukaju za Braunom, uskace tu Pejton Watson koji je odlican, bas mi je zao sto nije prosle godine dobijao vise minuta, mislim da ove hoce i videcete koliko je taj decko dobar.
Znaci sigurno ostaje prva postava Marej, KCP, Porter, Gordon, Jokic.
Na klupi
Redzi Dzekson,
Cristian Braun,
Watson,
Zeke,
Cancar,
I ova 3 nova pika koji su svi solidni suteri i za koje se nadaju da bar jedan moze to stvarno i da pokaze.
Ostaje da se vidi sta ce biti sa Dzordanom, hoce li on biti rezervni centar ili ce se dovesti neko ko ce Jokicu biti prva opcija.
Ne verujem da ce Denver nesto tumbati i dovoditi, niti bas imaju prostora za tako nesto, osim ako odluce da rizikuju i i u neki trejd ukljuce MPJ ali mala je sansa da ce to uraditi. Na prvu loptu slabiji Denver zbog odlaska vrlo bitnog Brusa Brauna ali ocekuje se jos veci doprinos i napredak Cristiana Brauna kome je ovo bila ruki sezona kao i Watsona, a i MPJ moze jos bolje to je sigurno. Redzi Dzekson isto definitivno nije pokazao koliko moze, verujem zbog neuigranosti i da ce se u novoj sezoni videti mnogo veci doprinos od njega.
Verujem i da ce sudije malo vise postovati Jokica i Denver i da nece imati toliko ocajno sudjenje koje je cini mi se svake godine sve bolje po njih. U svakom slucaju, sledece sezone opet ocekujem borbu Denvera za prsten, a da li ce ga i osvojiti zavisi od dosta faktora koji treba da se poklope....

Čeki opinionista del cazzo

pre 11 meseci

Kako ja vidim , otišao je jedan penzos i jedno kasačko grlo ...

Na tržištu ima gomile takvih , a takođe i na draftu...

Biće Denver OK. , sve dok čuva Džokera, Mareja, Gordona, Portera...

Očekijem back to back !

Idemoooooo " Nagetsi" !

Geralt

pre 11 meseci

@(znanje-imanje, 2. jul 2023 08:39)
Nije Lilard umislio nista. Za 12 godina nisu mu doveli ni jednog krstenog igraca a kamoli all stara. Iz sezone u sezonu obecavaju, a vlasnici ne rade nista. Imaju uzasno nesposobnog GMa. Vlasnik je zabranio da se predje seleri kap. Znas li koliko placa Golden State? Skoro 200 miliona dolara poreza za predjeni kap. Zamisli sad da Portlandov vlasnik to placa. Cak je i Denver za nijansu presao cap, ali vlasnik Kronke zeli da pobedjuje, sto i radi sa skoro svim timovima ciji je vlasnik. Jedino je Arsenal ``fejlo`` za dlaku.
Nema ovde mesta kritikovanju Lilarda.

Arm

pre 11 meseci

Konačno se čisti sastav od starih igrača. Sad u ljetnoj ligi će se vidjeti kako igra centar Kamagate i novi pikovi , šansu će konačno dobiti kad počne sezona Votson , Nadji, Čančar. Sve su to mladi igrači željni trčanja i dokazivanja. Denver ima netaknutu prvu petorku plus Kristijan Braun i ako kroz sezonu se dokažu Votson , Nadji i neko od pikova to je opet šampionski sastav.

Ima dosta jakih timova sad , probijaju se svi limiti u platama jer se očekuje ogroman ugovor od iduće prodaje Tv prava američkim televizijama.

Čini mi se da nekako ispod radara prolazi ono što rade Nju Jork Niksi a oni su sad doveli i Di Vićenca i imaju udarni trio sa univerziteta koji se jako dobro poznaju i biće Niksi jako opasni u novoj sezoni

Geralt

pre 11 meseci

Za sada su Denver napustili Grin, Brajant, White i B.Brown. Nije dosao niko osim igrca sa kasnih pozicija drafta. Verovatno ce otici i Ish Smith, ali da sacekamo. Ne razumem zasto drze Gilespija u timu. Za sada veoma los prelazni rok i posao sa slobodnim agentima. Od materijala za trejd imaju samo Nanjija i Cancara i par pikova druge runde. Sta mogu da dobiju za njih? Da li ocekuju da Redzi Dzekson predvodi klupu? Propusteni su Pati Mils, Deric Rose npr.

znanje-imanje

pre 11 meseci

Lilard je umislio da je tako fabulozan da su drugi krivi što nije osvajač titule. Jeste on odličan ali nedovoljno dobar u odbrani a više ni ne može da iznese celu sezonu. I tako je sezonu za sezonom besno tražio od menadžera da mu da tim za titulu. Ali sad je to u stvari bilo samo dok mu ortak i isto kao i on crnački orijentisan Grant nije dobio izuzetno veliki ugovor. I kad je Grant dobio nerealan novac - e onda je Lilard zatražio da ode iz Portlanda. Komendija.
---
Džef Grin je isto kao i Brus Braun uspešno iskeširao šampionske minute. Brus je dobio 3 a Džef čak 4 puta bolju ponudu. Dobro i za Denver, sad će morati u igru Nađi i Čančar. A Džef bi nastupajuće sezone bio još slabiji. Otišli su Iš, Brajant i Wajt, samo je produžen Redži Džekson. Ali sada Denver nema mnogo prostora za manevar a definitivno su nešto slabiji. Možda je to sve smislen plan? Biće pri vrhu pa na pola sezone trguju i dokupljuju kako se pokaže dotada u sezoni? Ali ako je i tako svejedno Denver je sad u minusu bar 3 igrača. Fali bar jedan bek i bar jedan atletski pas-čuvar.
---
Biće ovo kritična sezona za Buta da dokaže da snalaženje iz prošle sezone nije bila stvar sreće. Jer, ma kako on bio prevaga za titulu, koju Tim Koneli nikad ne bi doneo, But je i dalje pod sumnjom. Kao i svako ko ne otpusti Malouna.
(Doduše postoji i fantomska priča da je Brajant ne doveden u Denver nego uklonjen iz Lejkersa, da ne bi imao ko da menja Dejvisa na Nikoli. Ako je tako zaista dalekovido i lucidno-genijalno.)

Ns

pre 11 meseci

Nista posebno. Otisao je Bruce Brown, bio je bitan za Denver narocito u plejofu, ali iskreno mislim da Christian Braun, koji je bio ruki prosle godine, moze biti cak i bolji za Denver ove sezone.
Otisli su Bryant, Green, Jack White. Od svih njih deda Green je jedini imao minutazu ali Nnaji i Cancar mogu da pokriju njegovu poziciji verovatno bolje od njega. Denver jos ima vremena da dovede nekoga, narocito na poziciji rezervnog centra. Mislim da bi im Willy Hernangomez legao kao budali samar.

marko

pre 11 meseci

Realno je vlatko čančar bolje igrao u rgularnoj sezoni od džefa no malone više voli starudije nego što voli leba da jede .

Dobro je što je otišao da konačno mlađi dobiju priliku

Betonka

pre 11 meseci

Ovo je bilo očekivano, sačuvno je jezgro ali Denver mora sada da reaguje i dovede dva pojačanja. I sami su videli da su u plej ofu igrali uz pomoć dva Brauna i Grina, ostao im je samo jedan igrač koji je iole imao minute u plej ofu.

DukiNS

pre 11 meseci

Bitno je da ostanu glavna četvorica igrača. Mali Kris Braun će uskočiti na mesto Brusa, a na menadžmentu je da nađe odgovarajuću zamenu kada je Nikola na klupi. Biće to sve dobro i za iduću sezonu.

DukiNS

pre 11 meseci

Bitno je da ostanu glavna četvorica igrača. Mali Kris Braun će uskočiti na mesto Brusa, a na menadžmentu je da nađe odgovarajuću zamenu kada je Nikola na klupi. Biće to sve dobro i za iduću sezonu.

Ns

pre 11 meseci

Nista posebno. Otisao je Bruce Brown, bio je bitan za Denver narocito u plejofu, ali iskreno mislim da Christian Braun, koji je bio ruki prosle godine, moze biti cak i bolji za Denver ove sezone.
Otisli su Bryant, Green, Jack White. Od svih njih deda Green je jedini imao minutazu ali Nnaji i Cancar mogu da pokriju njegovu poziciji verovatno bolje od njega. Denver jos ima vremena da dovede nekoga, narocito na poziciji rezervnog centra. Mislim da bi im Willy Hernangomez legao kao budali samar.

Hjuston Dajnamo

pre 11 meseci

Pa ništa strašno. Čovek će biti godinu dana stariji, 37 godina sledeće sezone i bolje da Čančar dobije šansu da igra, a ako bude potrebno naći će nekog usred sezone kao što svi u nba rade. Nije Green toliko bitan faktor da bi uticao na Denverovu igru. Bolje za sve ovako. Dobio je 6 miliona u Hjustonu za sledeću sezonu a u drnveru bi dobio veteranski minimum 2 miliona. Bar je naplatio malo taj šampionski prsten

marko

pre 11 meseci

Realno je vlatko čančar bolje igrao u rgularnoj sezoni od džefa no malone više voli starudije nego što voli leba da jede .

Dobro je što je otišao da konačno mlađi dobiju priliku

zi

pre 11 meseci

Kruni se ekipa!? Šta će im kad imaju nukleus ekipe sačuvan, Jokić, Marej, Porter, KCP, Gordon. Sve ostalo koga dovedu, biće samo nadogradnja.

Betonka

pre 11 meseci

Ovo je bilo očekivano, sačuvno je jezgro ali Denver mora sada da reaguje i dovede dva pojačanja. I sami su videli da su u plej ofu igrali uz pomoć dva Brauna i Grina, ostao im je samo jedan igrač koji je iole imao minute u plej ofu.

znanje-imanje

pre 11 meseci

Lilard je umislio da je tako fabulozan da su drugi krivi što nije osvajač titule. Jeste on odličan ali nedovoljno dobar u odbrani a više ni ne može da iznese celu sezonu. I tako je sezonu za sezonom besno tražio od menadžera da mu da tim za titulu. Ali sad je to u stvari bilo samo dok mu ortak i isto kao i on crnački orijentisan Grant nije dobio izuzetno veliki ugovor. I kad je Grant dobio nerealan novac - e onda je Lilard zatražio da ode iz Portlanda. Komendija.
---
Džef Grin je isto kao i Brus Braun uspešno iskeširao šampionske minute. Brus je dobio 3 a Džef čak 4 puta bolju ponudu. Dobro i za Denver, sad će morati u igru Nađi i Čančar. A Džef bi nastupajuće sezone bio još slabiji. Otišli su Iš, Brajant i Wajt, samo je produžen Redži Džekson. Ali sada Denver nema mnogo prostora za manevar a definitivno su nešto slabiji. Možda je to sve smislen plan? Biće pri vrhu pa na pola sezone trguju i dokupljuju kako se pokaže dotada u sezoni? Ali ako je i tako svejedno Denver je sad u minusu bar 3 igrača. Fali bar jedan bek i bar jedan atletski pas-čuvar.
---
Biće ovo kritična sezona za Buta da dokaže da snalaženje iz prošle sezone nije bila stvar sreće. Jer, ma kako on bio prevaga za titulu, koju Tim Koneli nikad ne bi doneo, But je i dalje pod sumnjom. Kao i svako ko ne otpusti Malouna.
(Doduše postoji i fantomska priča da je Brajant ne doveden u Denver nego uklonjen iz Lejkersa, da ne bi imao ko da menja Dejvisa na Nikoli. Ako je tako zaista dalekovido i lucidno-genijalno.)

Nemanja

pre 11 meseci

Green je bio prespor, i mislim da je i bolje da ide. Zeke moze dosta ubedjen sam. Ja ne znam sto svi kukaju za Braunom, uskace tu Pejton Watson koji je odlican, bas mi je zao sto nije prosle godine dobijao vise minuta, mislim da ove hoce i videcete koliko je taj decko dobar.
Znaci sigurno ostaje prva postava Marej, KCP, Porter, Gordon, Jokic.
Na klupi
Redzi Dzekson,
Cristian Braun,
Watson,
Zeke,
Cancar,
I ova 3 nova pika koji su svi solidni suteri i za koje se nadaju da bar jedan moze to stvarno i da pokaze.
Ostaje da se vidi sta ce biti sa Dzordanom, hoce li on biti rezervni centar ili ce se dovesti neko ko ce Jokicu biti prva opcija.
Ne verujem da ce Denver nesto tumbati i dovoditi, niti bas imaju prostora za tako nesto, osim ako odluce da rizikuju i i u neki trejd ukljuce MPJ ali mala je sansa da ce to uraditi. Na prvu loptu slabiji Denver zbog odlaska vrlo bitnog Brusa Brauna ali ocekuje se jos veci doprinos i napredak Cristiana Brauna kome je ovo bila ruki sezona kao i Watsona, a i MPJ moze jos bolje to je sigurno. Redzi Dzekson isto definitivno nije pokazao koliko moze, verujem zbog neuigranosti i da ce se u novoj sezoni videti mnogo veci doprinos od njega.
Verujem i da ce sudije malo vise postovati Jokica i Denver i da nece imati toliko ocajno sudjenje koje je cini mi se svake godine sve bolje po njih. U svakom slucaju, sledece sezone opet ocekujem borbu Denvera za prsten, a da li ce ga i osvojiti zavisi od dosta faktora koji treba da se poklope....

Čeki opinionista del cazzo

pre 11 meseci

Kako ja vidim , otišao je jedan penzos i jedno kasačko grlo ...

Na tržištu ima gomile takvih , a takođe i na draftu...

Biće Denver OK. , sve dok čuva Džokera, Mareja, Gordona, Portera...

Očekijem back to back !

Idemoooooo " Nagetsi" !

Geralt

pre 11 meseci

@(znanje-imanje, 2. jul 2023 08:39)
Nije Lilard umislio nista. Za 12 godina nisu mu doveli ni jednog krstenog igraca a kamoli all stara. Iz sezone u sezonu obecavaju, a vlasnici ne rade nista. Imaju uzasno nesposobnog GMa. Vlasnik je zabranio da se predje seleri kap. Znas li koliko placa Golden State? Skoro 200 miliona dolara poreza za predjeni kap. Zamisli sad da Portlandov vlasnik to placa. Cak je i Denver za nijansu presao cap, ali vlasnik Kronke zeli da pobedjuje, sto i radi sa skoro svim timovima ciji je vlasnik. Jedino je Arsenal ``fejlo`` za dlaku.
Nema ovde mesta kritikovanju Lilarda.

Arm

pre 11 meseci

Konačno se čisti sastav od starih igrača. Sad u ljetnoj ligi će se vidjeti kako igra centar Kamagate i novi pikovi , šansu će konačno dobiti kad počne sezona Votson , Nadji, Čančar. Sve su to mladi igrači željni trčanja i dokazivanja. Denver ima netaknutu prvu petorku plus Kristijan Braun i ako kroz sezonu se dokažu Votson , Nadji i neko od pikova to je opet šampionski sastav.

Ima dosta jakih timova sad , probijaju se svi limiti u platama jer se očekuje ogroman ugovor od iduće prodaje Tv prava američkim televizijama.

Čini mi se da nekako ispod radara prolazi ono što rade Nju Jork Niksi a oni su sad doveli i Di Vićenca i imaju udarni trio sa univerziteta koji se jako dobro poznaju i biće Niksi jako opasni u novoj sezoni

Sve objavili američki mediji

pre 11 meseci

Od svih njih deda Green je jedini imao minutazu ali Nnaji i Cancar mogu da pokriju njegovu poziciji verovatno bolje od njega. Denver jos ima vremena da dovede nekoga, narocito na poziciji rezervnog centra. Mislim da bi im Willy Hernangomez legao kao budali samar.
(Ns, 2. jul 2023 08:41)

Joše pre oko 7 dana je obajvljeno da ima dve ozbiljne ponude iz Španije, samo niste pratili američke medije! Naravno, real i Barselona. Kako će ovih dana Real produžiti ugovor sa najboljim evroligaškim centrom, a Barselonu je napustio krilni-centar Mirotić Viliju će cena u Evropi još porasti. A da će igrati za Denver za dva miliona dolara od kojih pola ode na porez državi - SUMNJAM!

Geralt

pre 11 meseci

(vasilije, 2. jul 2023 10:38)
Moram da ti odgovorim jer si napisao gomilu gluposti. DeAndre Jordan za veteranski minimum je odlican potez sto se i pokazalo prethodne sezone. Dobar saigrac koji drzi i pravi atmosferu u svlacionici. Prosle sezone kad je DJ dosao, na forumu se plakalo za Kazinsom. Kazins jeste bolji igrac, ali je kancer za ekipu, pogotovo za atmosferu u svlacionici. Zato je DJ sada sampion a Kazins van lige vec godinu dana. Sto se tice Grina i on je dobar lik, slabiji u odbrani i pristojan u napadu, steta sto je otisao. Svi vi sto pisete nije steta, Cancar ce to da nadoknadi, odmah da vam kazem - Nece. Imao je priliku prosle sezone igrao na 61 utakmici. Poceo je dobro a onda katastrofa. Zaredjao 5-6 uzasnih utakmica nakon cega je izgubio minute. Sto se tice Nadjija, i on je imao dosta prilike da se pokaze i posle tri sezone ne zna mu se pozicija. Da li je C, PF ili SF. Igra kao SF, visina mu je za PF, a u ligu je dosao kao centar. On i Cancar su ``trade asset`` ove godine.
Od mladih igraca Denver moze da racuna na Brauna, Watsona i donekle Julian Strawthera. Ali to nije dovoljno za rotaciju ni u play ofu a kamoli u sezoni.

beograd011

pre 11 meseci

Prvo hvala za sve sto je uradio Dzef Grin,a uradio je mnogo! Svi brzo zaboravljaju da je vecera, u njegovoj kuci, bila ta koja je odlucila seriju u finalu.Bio je to onaj vazan tas na vagi i momenat kad su se svi igraci na celu sa strucnim stabom opustili i hemija je stvorena za zavrsni udarac Majamiju. Nekad cak i male stvari poput te vecere mogu biti velike,zar ne!? Ne volim kad se klub ponasa ovako prema veteranu,ali ovde to nije bio slucaj,Grinu je ponudjeno od strane Denvera ono sto optimalno budzet kluba dozvoljava pa je on prelomio.
Sledeca sezona bice njegov zadnja po svemu sudeci,ali uspeo je u onome sto retko koji veteran u NBA ostvari,jer nije bio samo slovo na rosteru vec igrac sa solidnim ucescem u ovoj sampionskoj tituli Denvera,sto se nesme zaboraviti! Hvala Dzefe i sve najbolje do kraja karijere, zasluzio je!

Lagano

pre 11 meseci

Sto se tice Grina i on je dobar lik, slabiji u odbrani i pristojan u napadu, steta sto je otisao. Svi vi sto pisete nije steta, Cancar ce to da nadoknadi, odmah da vam kazem - Nece. Imao je priliku prosle sezone igrao na 61 utakmici. Poceo je dobro a onda katastrofa. Zaredjao 5-6 uzasnih utakmica nakon cega je izgubio minute. Sto se tice Nadjija, i on je imao dosta prilike da se pokaze i posle tri sezone ne zna mu se pozicija. Da li je C, PF ili SF. Igra kao SF, visina mu je za PF, a u ligu je dosao kao centar. On i Cancar su ``trade asset`` ove godine.

(Geralt, 2. jul 2023 12:32)

Bravo. Najzad pravi komentar. Kakav crni Cancar i Nadji. Imali su dovoljno sansi u Nagetsima. Jednostavno su losi. Samo kada bi ih neko hteo, pa da ih uvale...

Velizar

pre 11 meseci

Otišao mr Green, mr White i mr Brown. Treba da im dodaje neki mr Pink? :)
(frugal, 2. jul 2023 10:12) #

Care !!! Ovi kao iz onog cuvenog Tarantinovog...

D

pre 11 meseci

Ako Redži Džekson može da zaigra kao pre dve godine u Klipersima, Denver bi bio značajno jači nego prošle godine. Baš sam se čudio zašto nije više igrao ali očigledno nisu hteli da diraju pobedničku formulu. Sada kada prođe pripremni period sa njima Redži može da zablista.

Stefi

pre 11 meseci

Denverova ekipa ima jednog zlatnog decka pored Jokica i Mareja a to je Gordon! Mpj i Kcp su odigrali svoje uloge dobro ali ova 3 gore su kkjuc uspeha. Mali Braun koji je ostao je vrhunski i tek ga treba sacuvati i oformiti, ne znam sta je sa Nanjijem, Cancar je fizicki jak zaista ali nekako kosarkaski Iq mu nije jaca strana, cesto i cigle idu ka kosu.. E sad, koliko ima prostora za pojacanja, nisam sasvim siguran ali za male pare dovesti pojacanja je jako tesko, tu su i evropske ekipe koje sipaju milione...

Jugoplastika

pre 11 meseci

Dovoljna su im 3 igraca... Jokic, Marej i jedan da izvodi loptu iz auta, tako su i osvojili prsten.
(mich, 02. jul 2023 08:48)apsolutno pogrešno, ogroman je bio doprinos Gordona i u napadu a posebno obrani, Browna, Portera i to kada je bilo najbitnije, u PO

Geralt

pre 11 meseci

Za sada su Denver napustili Grin, Brajant, White i B.Brown. Nije dosao niko osim igrca sa kasnih pozicija drafta. Verovatno ce otici i Ish Smith, ali da sacekamo. Ne razumem zasto drze Gilespija u timu. Za sada veoma los prelazni rok i posao sa slobodnim agentima. Od materijala za trejd imaju samo Nanjija i Cancara i par pikova druge runde. Sta mogu da dobiju za njih? Da li ocekuju da Redzi Dzekson predvodi klupu? Propusteni su Pati Mils, Deric Rose npr.

Hm

pre 11 meseci

Mnogo se ovde velica K. Braun. Decko je odigrao odlicno jednu utakmicu i vec se proglasava nekim igracem.

Svaka cast na odbrani ali on uopste nema sut i to mu je ogromna mana i ukoliko se ne popravi nece se nesto naigrati.

Oki

pre 11 meseci

To se nažalost i očekivalo. Kako su osvojili titulu svima im je cena skočila po duplo i slabi timovi se tu grabe da dobiju talente u svom rebuilding-u. A Denver ionako skoro do kraja ispunio salary cap, braunu su mogli samo 8 milki da daju. Sad je pitanje šta će uraditi, ili dovesti neke mlade rukije ili jednog jakog igrača na jednu-dve sezone. Imaju odličnu startnu postavu, ali sad im je klupa već znatno oslabljena.

blabla

pre 11 meseci

Primetno je da će Marej i Gordon ozbiljno konkurisati za ol star igrače, a ruki C. Braun za najkorisnijeg 6. igrača. MPJ ima prostor za unapređenje odbrane i našpanovanje šuta za tri. Cancar sad treba da dobije ulogu zamene za Jokica, jer ako od Nikole i veterana Grina nije prosle godine naučio stosta, onda nece nikad. Novi neka prangijaju ono sto im serviraju i to je to.

bskfan

pre 11 meseci

Grin ionako ne bi igrao, bio bi samo osiguranje. Cancar je cak i ove godine bio bolji od Grina, a mozda cak i Nadji. Sve u svemu, cestitke Grinu za novi ugovor, zasluzio je.

Veci je problem sto su im OKC preoteli Dzeka Vajta. On nije dobijao sansu ali je sjajan skakac i kazu da na trenigu najbolje sutira trojke. On je ograniceno slobodan igrac tako da Denver moze da parira ponudu OKC-a, ali je to onda samo za godinu dana, tako da je to verovatno gotova prica. To je greska Denvera, cim vidis potencijal odmah moras da mu ponudis ugovor. Inace, Vajt je sjajan momak, on je srecan samim tim sto je u NBA-u pa makar to bilo i za minimum. Sa druge strane imaju ovog rukija Tajsona koji je otprilike isti tip igraca.

werod

pre 11 meseci

@Geralt nema ni Jokic All stsr saigraca. a iako ga postujem, Lilard je imao Mekoluma i Nurkica sto je trebalo biti dovoljno za ozbiljniju ulogu na Zapadu. nisu je ostvarili. samo nemoj reci da ne valja trojka Lilard, Mekolum, Nurkic..

vasilije

pre 11 meseci

Taj Brajant je bas ono sto Denveru nije trebalo na poziciji rezervnog centra, slab igrac u odbrani kome drugi treba da iskreiraju poene, a to u Denveru nije imao ko da uradi. On je mogao da poentira i brani Jokica samo uz pomoc sudija (sto u Denveru takodje nije imao), malo je i pogrbljen pa je daleko od nekog atlete.
Redzi Dzekson isto nije los igrac, ali nije se najbolje snasao u Denveru, ali realno nije ni to sto im treba, a to je dobra defanzivac i asistent koji ce da iskreira poene za druge(Dzekson nije los defanzivac, ali je daleko od neke ekstra klase), a vise je orijentisan na sutiranje nego na asistenciju, cak mu i kontrola lopte nije ba s bila najbolja.
DAJ je bas promasaj, umesto igraca doveli su jos jednog navijaca. Od kad je otisao iz Dalasa putuje iz jednog u drugi klub, a igra posto mu se prvenstveno zasnivala na fizikalijama sve gora i gora.
Za Greena je dobro sto je otisao, u regularnoj sezoni su zaseli na prvo mesto bas kad je on bio povredjen i u jednom trenutku je cak bio izvan rotacije, ali su sa povredom Nadjija, koji je igrao odlicno kao rezerva za Jokica, vracen u rotaciju. Imao je par dobrih meceva, uvek ima efektne poteze zakucavanja i blokade, ali osim toga nista vise.
Sad relno imaju 3 mesta da popune sa draftovanim igracima i sa time sto ce ostati na kraju pa mozda i izbunare nesto dobro, po meni trebalo je sacekati i nikome od rezervi ne nuditi ugovore, nego potpisati nekoga koji je igrom slucaja ostao slobodan.

Vrg

pre 11 meseci

Dovoljna su im 3 igraca... Jokic, Marej i jedan da izvodi loptu iz auta, tako su i osvojili prsten.
(mich, 2. jul 2023 08:48)

Gordon > Marej.

Brankoni84

pre 11 meseci

Denver ce potpisati sa klincima sa ovogodisnjeg drafta i dovesce jednog bekap centra i to je to.

Da ponude DeMarcus Cousinsu ili da trejduju pik druge runde za Andre Drummonda iz Cikako Bulsa.



Jamal Murray, Reggie Jackson, Jalen Pickett
KCP, Christian Braun, Julian Strawther
MPJ, Peyton Watson
Aaron Gordon, Zeke Nnaji, Vlatko Čančar
Jokić, DeMarcus Cousins(Andre Drummond), DeAndre Jordan

dvosmerni ugovor: Collin Gillespie i Hunter Tyson

Sada im u seleri kepu plate iznose $170,611,706 ako potpisu sa omladincima to ce ih izaci oko $3,500,000(Julian Strawther $2,430,720 i Jalen Pickett oko $1,000,000 prva godina minimalca), Hunter Tyson(dvosmerni ugovor i time ostaviti jedno upuraznjeno mesto).


Bitno za Denver jeste da ne predju preko $182,500,000 koliko iznosi second apron, koji povlaci razna ogranicenja. Denveru ostaje prostor od $8,300,000 da potpise centra i da ostavi malo novca za to upraznjeno mesto i angazuje nekog slobodnog agenta u toku sezone za slicaj potrebe.

Pregled visegodisnjeg seleri kepa Denvera link: https://www.spotrac.com/nba/denver-nuggets/yearly/cap/

DraganBorca

pre 11 meseci

Realno pojačao odlaskom. Vlatko, Zeke, Pejton i novi mladi puno više će trčati 😎 Ali hvala Dzefu na divnom trudu i njegovih 1,3 skoka po utakmici💞

Aleksandar

pre 11 meseci

Za sada kako stoje stvari Kelvin je pritusnuo MM da igra sa mladjim igracima rotaciju!Denver nema para da bi napravio nekakav znacajniji potez.RJ rezervni plej KB glavni 6 igrac,licno od Pejtona W ocekujem veliki iskorak ove sezone ima sjajne predispozicije ,vec je odlican u odbrani,sjajan sa strane pomoci.Ako popravi sut i generalno igru u napadu mogao bi da postane zver!Naravno i MPJ bi mogao ove sezone da pokaze sve ono sto su od njega i ocekivali u Denveru(MAX UGOVOR).U ovoj sezoni je pokazao napredak u odbrani,poceo je i da asistira,poprilicni je delovao zdrav,tako da bi ovo mogla da bude njegova sezona.Delon Wright bi mogao da bude pojacanje ali nije provereno a i rec je o igracu koji pokriva pozicije 1 i 2.Ostatak klupe cemo da vidimo,da li od novih rukija neko moze da se ugura u 10!Od Vlatka i Zeke ocekujem jos jednu vruce hladno swzonu i na kraju verovatno trejd jednog a mozda i oba!Rerervnih petica ima na trzistu,mada ocekujem opet AG na 5 u play off

j

pre 11 meseci

Pored Denvera i Roketsa, u karijeri je još igrao za Memfis, Kliperse, Orlando, Klivlend, Vašington i Jutu.
Niste napisali da je igrao za najveci tim NBA lige,cuvene Boston Seltikse.Igrao je u generaciji sa Garnetom,Pirsom,Rej Alenom i Rondom.Po mom misljenju taj tim Bostona je uz tim Lejkersa sa Sekom i Kobijem,Sparsa sa Manuom,Tonijem i Dankanom,Golden Stejta sa Karijem,Tompsonom i Grinom i Majamija sa Bosom,Dzejmsom i Vejdom najjaci u poslednjih 20-ak godina.Boston se u tom periodu igrao kosarke,negde od 07/08 do 11/12 a treba reci da je i Grin imao bitnu ulogu uz tu trojku(KG,Alen i Pirs) kao i mladi Bredli(ne znam dal su igrali u istom periodu,mozda sezonu samo),pricam od aktivnih igraca.Toni Alen,Glen Bebi Dejvis,Kendrik Perkins,Toni Alen i druzina su se penzionisali..Igra i Rondo,ali nije ni 30% igrac kakav je bio vec 6,7 godina.U periodu dok je igrao za slavni Boston je demonstrirao sta znaci plej.Timska igra,liderstvo,lucidnost,savrsen pregled igre,veliki broj asistencija,odlicna defanziva.Imao je dobar ulaz,mada je jedno vreme imao problem sa sutem sa distance,tako da ga nije ni forsirao kao neki(Harden,Vestbruk,Jang...)ali pored sutera kao sto je Rej Alen,Pol Pirs,Bredli,Grin,Garnet sa posta on i nije morao posebno da se istice sutem.Nadoknadjivao je prelepim asistencijama i dobrom odbranom.Malo skrenuh sa teme,al dobro..

Memfis

pre 11 meseci

Gordon > Marej.
(Vrg, 2. jul 2023 11:58)

Видели смо кад је пала метла од Финикса без Мареја а са Гордоном пре 2 године

Marko 666

pre 11 meseci

@znanje-imanje
Redovan si ovde,vidim da dugo pratis NBA,ali ne mogu da zazmurim na tvoje pljuvanje po svim igracima koji ne igraju za Denver pogotovo ove u zapadnoj konferenciji-preprosli put su ti mete bili Lebron i Davis,prosli put Durant i Booker,a sad Lillard...ajde malo pljuvaj ostale igrace Denvera(Jokica ne jer on je nas) pogotovo one omiljene Srpskom narodu-Gordona,Brauna,Portera,Cancara...a ovom kralju kome su velika trojka bili Lillard,McCollum i Nurkic i cudi se kako zajedno nisu uradili nista savetujem da menja podhitno sport koji prati,preporucujem strelicarstvo.

Geralt

pre 11 meseci

Za sada su Denver napustili Grin, Brajant, White i B.Brown. Nije dosao niko osim igrca sa kasnih pozicija drafta. Verovatno ce otici i Ish Smith, ali da sacekamo. Ne razumem zasto drze Gilespija u timu. Za sada veoma los prelazni rok i posao sa slobodnim agentima. Od materijala za trejd imaju samo Nanjija i Cancara i par pikova druge runde. Sta mogu da dobiju za njih? Da li ocekuju da Redzi Dzekson predvodi klupu? Propusteni su Pati Mils, Deric Rose npr.

znanje-imanje

pre 11 meseci

Lilard je umislio da je tako fabulozan da su drugi krivi što nije osvajač titule. Jeste on odličan ali nedovoljno dobar u odbrani a više ni ne može da iznese celu sezonu. I tako je sezonu za sezonom besno tražio od menadžera da mu da tim za titulu. Ali sad je to u stvari bilo samo dok mu ortak i isto kao i on crnački orijentisan Grant nije dobio izuzetno veliki ugovor. I kad je Grant dobio nerealan novac - e onda je Lilard zatražio da ode iz Portlanda. Komendija.
---
Džef Grin je isto kao i Brus Braun uspešno iskeširao šampionske minute. Brus je dobio 3 a Džef čak 4 puta bolju ponudu. Dobro i za Denver, sad će morati u igru Nađi i Čančar. A Džef bi nastupajuće sezone bio još slabiji. Otišli su Iš, Brajant i Wajt, samo je produžen Redži Džekson. Ali sada Denver nema mnogo prostora za manevar a definitivno su nešto slabiji. Možda je to sve smislen plan? Biće pri vrhu pa na pola sezone trguju i dokupljuju kako se pokaže dotada u sezoni? Ali ako je i tako svejedno Denver je sad u minusu bar 3 igrača. Fali bar jedan bek i bar jedan atletski pas-čuvar.
---
Biće ovo kritična sezona za Buta da dokaže da snalaženje iz prošle sezone nije bila stvar sreće. Jer, ma kako on bio prevaga za titulu, koju Tim Koneli nikad ne bi doneo, But je i dalje pod sumnjom. Kao i svako ko ne otpusti Malouna.
(Doduše postoji i fantomska priča da je Brajant ne doveden u Denver nego uklonjen iz Lejkersa, da ne bi imao ko da menja Dejvisa na Nikoli. Ako je tako zaista dalekovido i lucidno-genijalno.)

Marko 666

pre 11 meseci

@znanje-imanje
Redovan si ovde,vidim da dugo pratis NBA,ali ne mogu da zazmurim na tvoje pljuvanje po svim igracima koji ne igraju za Denver pogotovo ove u zapadnoj konferenciji-preprosli put su ti mete bili Lebron i Davis,prosli put Durant i Booker,a sad Lillard...ajde malo pljuvaj ostale igrace Denvera(Jokica ne jer on je nas) pogotovo one omiljene Srpskom narodu-Gordona,Brauna,Portera,Cancara...a ovom kralju kome su velika trojka bili Lillard,McCollum i Nurkic i cudi se kako zajedno nisu uradili nista savetujem da menja podhitno sport koji prati,preporucujem strelicarstvo.

marko

pre 11 meseci

Realno je vlatko čančar bolje igrao u rgularnoj sezoni od džefa no malone više voli starudije nego što voli leba da jede .

Dobro je što je otišao da konačno mlađi dobiju priliku

Ns

pre 11 meseci

Nista posebno. Otisao je Bruce Brown, bio je bitan za Denver narocito u plejofu, ali iskreno mislim da Christian Braun, koji je bio ruki prosle godine, moze biti cak i bolji za Denver ove sezone.
Otisli su Bryant, Green, Jack White. Od svih njih deda Green je jedini imao minutazu ali Nnaji i Cancar mogu da pokriju njegovu poziciji verovatno bolje od njega. Denver jos ima vremena da dovede nekoga, narocito na poziciji rezervnog centra. Mislim da bi im Willy Hernangomez legao kao budali samar.

Čeki opinionista del cazzo

pre 11 meseci

Kako ja vidim , otišao je jedan penzos i jedno kasačko grlo ...

Na tržištu ima gomile takvih , a takođe i na draftu...

Biće Denver OK. , sve dok čuva Džokera, Mareja, Gordona, Portera...

Očekijem back to back !

Idemoooooo " Nagetsi" !

DraganBorca

pre 11 meseci

Realno pojačao odlaskom. Vlatko, Zeke, Pejton i novi mladi puno više će trčati 😎 Ali hvala Dzefu na divnom trudu i njegovih 1,3 skoka po utakmici💞

Hm

pre 11 meseci

Mnogo se ovde velica K. Braun. Decko je odigrao odlicno jednu utakmicu i vec se proglasava nekim igracem.

Svaka cast na odbrani ali on uopste nema sut i to mu je ogromna mana i ukoliko se ne popravi nece se nesto naigrati.

Memfis

pre 11 meseci

Gordon > Marej.
(Vrg, 2. jul 2023 11:58)

Видели смо кад је пала метла од Финикса без Мареја а са Гордоном пре 2 године

werod

pre 11 meseci

@Geralt nema ni Jokic All stsr saigraca. a iako ga postujem, Lilard je imao Mekoluma i Nurkica sto je trebalo biti dovoljno za ozbiljniju ulogu na Zapadu. nisu je ostvarili. samo nemoj reci da ne valja trojka Lilard, Mekolum, Nurkic..

DukiNS

pre 11 meseci

Bitno je da ostanu glavna četvorica igrača. Mali Kris Braun će uskočiti na mesto Brusa, a na menadžmentu je da nađe odgovarajuću zamenu kada je Nikola na klupi. Biće to sve dobro i za iduću sezonu.

Sve objavili američki mediji

pre 11 meseci

Od svih njih deda Green je jedini imao minutazu ali Nnaji i Cancar mogu da pokriju njegovu poziciji verovatno bolje od njega. Denver jos ima vremena da dovede nekoga, narocito na poziciji rezervnog centra. Mislim da bi im Willy Hernangomez legao kao budali samar.
(Ns, 2. jul 2023 08:41)

Joše pre oko 7 dana je obajvljeno da ima dve ozbiljne ponude iz Španije, samo niste pratili američke medije! Naravno, real i Barselona. Kako će ovih dana Real produžiti ugovor sa najboljim evroligaškim centrom, a Barselonu je napustio krilni-centar Mirotić Viliju će cena u Evropi još porasti. A da će igrati za Denver za dva miliona dolara od kojih pola ode na porez državi - SUMNJAM!

zi

pre 11 meseci

Kruni se ekipa!? Šta će im kad imaju nukleus ekipe sačuvan, Jokić, Marej, Porter, KCP, Gordon. Sve ostalo koga dovedu, biće samo nadogradnja.

Geralt

pre 11 meseci

@(znanje-imanje, 2. jul 2023 08:39)
Nije Lilard umislio nista. Za 12 godina nisu mu doveli ni jednog krstenog igraca a kamoli all stara. Iz sezone u sezonu obecavaju, a vlasnici ne rade nista. Imaju uzasno nesposobnog GMa. Vlasnik je zabranio da se predje seleri kap. Znas li koliko placa Golden State? Skoro 200 miliona dolara poreza za predjeni kap. Zamisli sad da Portlandov vlasnik to placa. Cak je i Denver za nijansu presao cap, ali vlasnik Kronke zeli da pobedjuje, sto i radi sa skoro svim timovima ciji je vlasnik. Jedino je Arsenal ``fejlo`` za dlaku.
Nema ovde mesta kritikovanju Lilarda.

Hjuston Dajnamo

pre 11 meseci

Pa ništa strašno. Čovek će biti godinu dana stariji, 37 godina sledeće sezone i bolje da Čančar dobije šansu da igra, a ako bude potrebno naći će nekog usred sezone kao što svi u nba rade. Nije Green toliko bitan faktor da bi uticao na Denverovu igru. Bolje za sve ovako. Dobio je 6 miliona u Hjustonu za sledeću sezonu a u drnveru bi dobio veteranski minimum 2 miliona. Bar je naplatio malo taj šampionski prsten

Stefi

pre 11 meseci

Denverova ekipa ima jednog zlatnog decka pored Jokica i Mareja a to je Gordon! Mpj i Kcp su odigrali svoje uloge dobro ali ova 3 gore su kkjuc uspeha. Mali Braun koji je ostao je vrhunski i tek ga treba sacuvati i oformiti, ne znam sta je sa Nanjijem, Cancar je fizicki jak zaista ali nekako kosarkaski Iq mu nije jaca strana, cesto i cigle idu ka kosu.. E sad, koliko ima prostora za pojacanja, nisam sasvim siguran ali za male pare dovesti pojacanja je jako tesko, tu su i evropske ekipe koje sipaju milione...

Betonka

pre 11 meseci

Ovo je bilo očekivano, sačuvno je jezgro ali Denver mora sada da reaguje i dovede dva pojačanja. I sami su videli da su u plej ofu igrali uz pomoć dva Brauna i Grina, ostao im je samo jedan igrač koji je iole imao minute u plej ofu.

Arm

pre 11 meseci

Konačno se čisti sastav od starih igrača. Sad u ljetnoj ligi će se vidjeti kako igra centar Kamagate i novi pikovi , šansu će konačno dobiti kad počne sezona Votson , Nadji, Čančar. Sve su to mladi igrači željni trčanja i dokazivanja. Denver ima netaknutu prvu petorku plus Kristijan Braun i ako kroz sezonu se dokažu Votson , Nadji i neko od pikova to je opet šampionski sastav.

Ima dosta jakih timova sad , probijaju se svi limiti u platama jer se očekuje ogroman ugovor od iduće prodaje Tv prava američkim televizijama.

Čini mi se da nekako ispod radara prolazi ono što rade Nju Jork Niksi a oni su sad doveli i Di Vićenca i imaju udarni trio sa univerziteta koji se jako dobro poznaju i biće Niksi jako opasni u novoj sezoni

Nemanja

pre 11 meseci

Green je bio prespor, i mislim da je i bolje da ide. Zeke moze dosta ubedjen sam. Ja ne znam sto svi kukaju za Braunom, uskace tu Pejton Watson koji je odlican, bas mi je zao sto nije prosle godine dobijao vise minuta, mislim da ove hoce i videcete koliko je taj decko dobar.
Znaci sigurno ostaje prva postava Marej, KCP, Porter, Gordon, Jokic.
Na klupi
Redzi Dzekson,
Cristian Braun,
Watson,
Zeke,
Cancar,
I ova 3 nova pika koji su svi solidni suteri i za koje se nadaju da bar jedan moze to stvarno i da pokaze.
Ostaje da se vidi sta ce biti sa Dzordanom, hoce li on biti rezervni centar ili ce se dovesti neko ko ce Jokicu biti prva opcija.
Ne verujem da ce Denver nesto tumbati i dovoditi, niti bas imaju prostora za tako nesto, osim ako odluce da rizikuju i i u neki trejd ukljuce MPJ ali mala je sansa da ce to uraditi. Na prvu loptu slabiji Denver zbog odlaska vrlo bitnog Brusa Brauna ali ocekuje se jos veci doprinos i napredak Cristiana Brauna kome je ovo bila ruki sezona kao i Watsona, a i MPJ moze jos bolje to je sigurno. Redzi Dzekson isto definitivno nije pokazao koliko moze, verujem zbog neuigranosti i da ce se u novoj sezoni videti mnogo veci doprinos od njega.
Verujem i da ce sudije malo vise postovati Jokica i Denver i da nece imati toliko ocajno sudjenje koje je cini mi se svake godine sve bolje po njih. U svakom slucaju, sledece sezone opet ocekujem borbu Denvera za prsten, a da li ce ga i osvojiti zavisi od dosta faktora koji treba da se poklope....

j

pre 11 meseci

Pored Denvera i Roketsa, u karijeri je još igrao za Memfis, Kliperse, Orlando, Klivlend, Vašington i Jutu.
Niste napisali da je igrao za najveci tim NBA lige,cuvene Boston Seltikse.Igrao je u generaciji sa Garnetom,Pirsom,Rej Alenom i Rondom.Po mom misljenju taj tim Bostona je uz tim Lejkersa sa Sekom i Kobijem,Sparsa sa Manuom,Tonijem i Dankanom,Golden Stejta sa Karijem,Tompsonom i Grinom i Majamija sa Bosom,Dzejmsom i Vejdom najjaci u poslednjih 20-ak godina.Boston se u tom periodu igrao kosarke,negde od 07/08 do 11/12 a treba reci da je i Grin imao bitnu ulogu uz tu trojku(KG,Alen i Pirs) kao i mladi Bredli(ne znam dal su igrali u istom periodu,mozda sezonu samo),pricam od aktivnih igraca.Toni Alen,Glen Bebi Dejvis,Kendrik Perkins,Toni Alen i druzina su se penzionisali..Igra i Rondo,ali nije ni 30% igrac kakav je bio vec 6,7 godina.U periodu dok je igrao za slavni Boston je demonstrirao sta znaci plej.Timska igra,liderstvo,lucidnost,savrsen pregled igre,veliki broj asistencija,odlicna defanziva.Imao je dobar ulaz,mada je jedno vreme imao problem sa sutem sa distance,tako da ga nije ni forsirao kao neki(Harden,Vestbruk,Jang...)ali pored sutera kao sto je Rej Alen,Pol Pirs,Bredli,Grin,Garnet sa posta on i nije morao posebno da se istice sutem.Nadoknadjivao je prelepim asistencijama i dobrom odbranom.Malo skrenuh sa teme,al dobro..

blabla

pre 11 meseci

Primetno je da će Marej i Gordon ozbiljno konkurisati za ol star igrače, a ruki C. Braun za najkorisnijeg 6. igrača. MPJ ima prostor za unapređenje odbrane i našpanovanje šuta za tri. Cancar sad treba da dobije ulogu zamene za Jokica, jer ako od Nikole i veterana Grina nije prosle godine naučio stosta, onda nece nikad. Novi neka prangijaju ono sto im serviraju i to je to.

Vrg

pre 11 meseci

Dovoljna su im 3 igraca... Jokic, Marej i jedan da izvodi loptu iz auta, tako su i osvojili prsten.
(mich, 2. jul 2023 08:48)

Gordon > Marej.

vasilije

pre 11 meseci

Taj Brajant je bas ono sto Denveru nije trebalo na poziciji rezervnog centra, slab igrac u odbrani kome drugi treba da iskreiraju poene, a to u Denveru nije imao ko da uradi. On je mogao da poentira i brani Jokica samo uz pomoc sudija (sto u Denveru takodje nije imao), malo je i pogrbljen pa je daleko od nekog atlete.
Redzi Dzekson isto nije los igrac, ali nije se najbolje snasao u Denveru, ali realno nije ni to sto im treba, a to je dobra defanzivac i asistent koji ce da iskreira poene za druge(Dzekson nije los defanzivac, ali je daleko od neke ekstra klase), a vise je orijentisan na sutiranje nego na asistenciju, cak mu i kontrola lopte nije ba s bila najbolja.
DAJ je bas promasaj, umesto igraca doveli su jos jednog navijaca. Od kad je otisao iz Dalasa putuje iz jednog u drugi klub, a igra posto mu se prvenstveno zasnivala na fizikalijama sve gora i gora.
Za Greena je dobro sto je otisao, u regularnoj sezoni su zaseli na prvo mesto bas kad je on bio povredjen i u jednom trenutku je cak bio izvan rotacije, ali su sa povredom Nadjija, koji je igrao odlicno kao rezerva za Jokica, vracen u rotaciju. Imao je par dobrih meceva, uvek ima efektne poteze zakucavanja i blokade, ali osim toga nista vise.
Sad relno imaju 3 mesta da popune sa draftovanim igracima i sa time sto ce ostati na kraju pa mozda i izbunare nesto dobro, po meni trebalo je sacekati i nikome od rezervi ne nuditi ugovore, nego potpisati nekoga koji je igrom slucaja ostao slobodan.

Geralt

pre 11 meseci

(vasilije, 2. jul 2023 10:38)
Moram da ti odgovorim jer si napisao gomilu gluposti. DeAndre Jordan za veteranski minimum je odlican potez sto se i pokazalo prethodne sezone. Dobar saigrac koji drzi i pravi atmosferu u svlacionici. Prosle sezone kad je DJ dosao, na forumu se plakalo za Kazinsom. Kazins jeste bolji igrac, ali je kancer za ekipu, pogotovo za atmosferu u svlacionici. Zato je DJ sada sampion a Kazins van lige vec godinu dana. Sto se tice Grina i on je dobar lik, slabiji u odbrani i pristojan u napadu, steta sto je otisao. Svi vi sto pisete nije steta, Cancar ce to da nadoknadi, odmah da vam kazem - Nece. Imao je priliku prosle sezone igrao na 61 utakmici. Poceo je dobro a onda katastrofa. Zaredjao 5-6 uzasnih utakmica nakon cega je izgubio minute. Sto se tice Nadjija, i on je imao dosta prilike da se pokaze i posle tri sezone ne zna mu se pozicija. Da li je C, PF ili SF. Igra kao SF, visina mu je za PF, a u ligu je dosao kao centar. On i Cancar su ``trade asset`` ove godine.
Od mladih igraca Denver moze da racuna na Brauna, Watsona i donekle Julian Strawthera. Ali to nije dovoljno za rotaciju ni u play ofu a kamoli u sezoni.

Oki

pre 11 meseci

To se nažalost i očekivalo. Kako su osvojili titulu svima im je cena skočila po duplo i slabi timovi se tu grabe da dobiju talente u svom rebuilding-u. A Denver ionako skoro do kraja ispunio salary cap, braunu su mogli samo 8 milki da daju. Sad je pitanje šta će uraditi, ili dovesti neke mlade rukije ili jednog jakog igrača na jednu-dve sezone. Imaju odličnu startnu postavu, ali sad im je klupa već znatno oslabljena.

Jugoplastika

pre 11 meseci

Dovoljna su im 3 igraca... Jokic, Marej i jedan da izvodi loptu iz auta, tako su i osvojili prsten.
(mich, 02. jul 2023 08:48)apsolutno pogrešno, ogroman je bio doprinos Gordona i u napadu a posebno obrani, Browna, Portera i to kada je bilo najbitnije, u PO

Lagano

pre 11 meseci

Sto se tice Grina i on je dobar lik, slabiji u odbrani i pristojan u napadu, steta sto je otisao. Svi vi sto pisete nije steta, Cancar ce to da nadoknadi, odmah da vam kazem - Nece. Imao je priliku prosle sezone igrao na 61 utakmici. Poceo je dobro a onda katastrofa. Zaredjao 5-6 uzasnih utakmica nakon cega je izgubio minute. Sto se tice Nadjija, i on je imao dosta prilike da se pokaze i posle tri sezone ne zna mu se pozicija. Da li je C, PF ili SF. Igra kao SF, visina mu je za PF, a u ligu je dosao kao centar. On i Cancar su ``trade asset`` ove godine.

(Geralt, 2. jul 2023 12:32)

Bravo. Najzad pravi komentar. Kakav crni Cancar i Nadji. Imali su dovoljno sansi u Nagetsima. Jednostavno su losi. Samo kada bi ih neko hteo, pa da ih uvale...

bskfan

pre 11 meseci

Grin ionako ne bi igrao, bio bi samo osiguranje. Cancar je cak i ove godine bio bolji od Grina, a mozda cak i Nadji. Sve u svemu, cestitke Grinu za novi ugovor, zasluzio je.

Veci je problem sto su im OKC preoteli Dzeka Vajta. On nije dobijao sansu ali je sjajan skakac i kazu da na trenigu najbolje sutira trojke. On je ograniceno slobodan igrac tako da Denver moze da parira ponudu OKC-a, ali je to onda samo za godinu dana, tako da je to verovatno gotova prica. To je greska Denvera, cim vidis potencijal odmah moras da mu ponudis ugovor. Inace, Vajt je sjajan momak, on je srecan samim tim sto je u NBA-u pa makar to bilo i za minimum. Sa druge strane imaju ovog rukija Tajsona koji je otprilike isti tip igraca.

D

pre 11 meseci

Ako Redži Džekson može da zaigra kao pre dve godine u Klipersima, Denver bi bio značajno jači nego prošle godine. Baš sam se čudio zašto nije više igrao ali očigledno nisu hteli da diraju pobedničku formulu. Sada kada prođe pripremni period sa njima Redži može da zablista.

Brankoni84

pre 11 meseci

Denver ce potpisati sa klincima sa ovogodisnjeg drafta i dovesce jednog bekap centra i to je to.

Da ponude DeMarcus Cousinsu ili da trejduju pik druge runde za Andre Drummonda iz Cikako Bulsa.



Jamal Murray, Reggie Jackson, Jalen Pickett
KCP, Christian Braun, Julian Strawther
MPJ, Peyton Watson
Aaron Gordon, Zeke Nnaji, Vlatko Čančar
Jokić, DeMarcus Cousins(Andre Drummond), DeAndre Jordan

dvosmerni ugovor: Collin Gillespie i Hunter Tyson

Sada im u seleri kepu plate iznose $170,611,706 ako potpisu sa omladincima to ce ih izaci oko $3,500,000(Julian Strawther $2,430,720 i Jalen Pickett oko $1,000,000 prva godina minimalca), Hunter Tyson(dvosmerni ugovor i time ostaviti jedno upuraznjeno mesto).


Bitno za Denver jeste da ne predju preko $182,500,000 koliko iznosi second apron, koji povlaci razna ogranicenja. Denveru ostaje prostor od $8,300,000 da potpise centra i da ostavi malo novca za to upraznjeno mesto i angazuje nekog slobodnog agenta u toku sezone za slicaj potrebe.

Pregled visegodisnjeg seleri kepa Denvera link: https://www.spotrac.com/nba/denver-nuggets/yearly/cap/

beograd011

pre 11 meseci

Prvo hvala za sve sto je uradio Dzef Grin,a uradio je mnogo! Svi brzo zaboravljaju da je vecera, u njegovoj kuci, bila ta koja je odlucila seriju u finalu.Bio je to onaj vazan tas na vagi i momenat kad su se svi igraci na celu sa strucnim stabom opustili i hemija je stvorena za zavrsni udarac Majamiju. Nekad cak i male stvari poput te vecere mogu biti velike,zar ne!? Ne volim kad se klub ponasa ovako prema veteranu,ali ovde to nije bio slucaj,Grinu je ponudjeno od strane Denvera ono sto optimalno budzet kluba dozvoljava pa je on prelomio.
Sledeca sezona bice njegov zadnja po svemu sudeci,ali uspeo je u onome sto retko koji veteran u NBA ostvari,jer nije bio samo slovo na rosteru vec igrac sa solidnim ucescem u ovoj sampionskoj tituli Denvera,sto se nesme zaboraviti! Hvala Dzefe i sve najbolje do kraja karijere, zasluzio je!

Velizar

pre 11 meseci

Otišao mr Green, mr White i mr Brown. Treba da im dodaje neki mr Pink? :)
(frugal, 2. jul 2023 10:12) #

Care !!! Ovi kao iz onog cuvenog Tarantinovog...

Aleksandar

pre 11 meseci

Za sada kako stoje stvari Kelvin je pritusnuo MM da igra sa mladjim igracima rotaciju!Denver nema para da bi napravio nekakav znacajniji potez.RJ rezervni plej KB glavni 6 igrac,licno od Pejtona W ocekujem veliki iskorak ove sezone ima sjajne predispozicije ,vec je odlican u odbrani,sjajan sa strane pomoci.Ako popravi sut i generalno igru u napadu mogao bi da postane zver!Naravno i MPJ bi mogao ove sezone da pokaze sve ono sto su od njega i ocekivali u Denveru(MAX UGOVOR).U ovoj sezoni je pokazao napredak u odbrani,poceo je i da asistira,poprilicni je delovao zdrav,tako da bi ovo mogla da bude njegova sezona.Delon Wright bi mogao da bude pojacanje ali nije provereno a i rec je o igracu koji pokriva pozicije 1 i 2.Ostatak klupe cemo da vidimo,da li od novih rukija neko moze da se ugura u 10!Od Vlatka i Zeke ocekujem jos jednu vruce hladno swzonu i na kraju verovatno trejd jednog a mozda i oba!Rerervnih petica ima na trzistu,mada ocekujem opet AG na 5 u play off