NBA 78

Ponedeljak, 16.01.2023.

04:40

Jokić se vratio tripl-dablom i trojkom za pobedu!

Nikola Jokić vratio se na parket posle kraće pauze i odmah zabeležio tripl-dabl te pogodio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu Denvera!

Jokiæ se vratio tripl-dablom i trojkom za pobedu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Vrg

pre 1 godinu

Trojka za pobedu može da udje ili izadje, ali ovo brzo vracanje nazad na 0,2 sekunde do kraja, da pokrije igrača iza ledja koji je sam, dok celi tim slavi… to se ne uči…to je jednostavno talenat i pregled igre
(Prangijator, 16. januar 2023 11:36)

Disciplina.

kemp

pre 1 godinu

Srbin je MVP, Srbib je MVP, Srbin je treći put MVP!
(Dusanovo carstvo!, 16. januar 2023 10:04)

Znas koliko me briga da li je Srbin, Hrvat ili Indonezanin.
Ne delim ljude po boji koze, po boji zastave, nisam na tom nivou.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Svaki klinac kad počne bavljenje košarkom,upravo sanja o ovakvom završetku utakmice,šut za pobjedu u posljednjoj sekundi.Nikoli Jokiću je to postalo sasvim normalno,po ko zna koji put rješava na ovakav ili sličan način,naravno,ne uspjeva svaki put,ali čovjek hladan,gleda da se vrati nazad u odbranu,dok saigrači slave kao da je neko od njih postigao pobjednički poen,nevjerovatan lik!Što se Denvera tiče,nakon sporijeg početka sezone,stvari su se dramatično promijenile,otvorilo im se kao nikad do sada,hitaju ka prvom mjestu u Zapadnoj konferenciji,samo da ne zabrljave negdje.Liga kao rijetko kad ujednačena,male su razlike između prvog i konkurenata za play-in,ludo.Nadam se iskreno da Denver može daleko,sad ili nikad?

DraganBorca

pre 1 godinu

Karijere box plus minus

Dzordan +9,21

Jokic +9,18

Za verovatno 5-6 utakmica Jokic premasuje Dzordana po BPM što je verovatno najbolja napredna statistika jer ima Dzordana, Lebrona, Medzik i Birda u top 5-6 i nema defekata kao PER ili neke druge napredne statistike.

Pored 7-8 najvecih legendi kosarke Jokic ce imati veci karijerni uticaj na igru u regularnoj sezoni. Ludilo

Prangijator

pre 1 godinu

Trojka za pobedu može da udje ili izadje, ali ovo brzo vracanje nazad na 0,2 sekunde do kraja, da pokrije igrača iza ledja koji je sam, dok celi tim slavi… to se ne uči…to je jednostavno talenat i pregled igre

Franc

pre 1 godinu

Tri poena u poslednjoj sekundi nije nista specijalno,... ali ono sto jeste specijalno je njegova svest da mu je protivnicki igrac ostao iza ledja, i njegovo vracanje da cuva protivnickog igraca na samo 0.2 sek pre kraja, kada su svi osim njega vec krenuli da slave.

Jedini je u reprezentaciji Srbije igrao do kraja i kada se videlo da sigurno gubimo.

Navras

pre 1 godinu

Samo bih rekao košarkaškim "znalcima" ovde, da pogledaju pažljivo zadnju akciju i videće da je Marej bio udvojen i normalno je da je bacio pas Jokiću koji je bio na trenutak otvoren ali Orlando je tada izrotirao u odbrani pa je pokrio Jokića,a nije bilo vremena za dodatni pas da se kazni ta rotacija. Dakle, Orlando je odigrao odličnu odbranu ovde, i to nije nikakva greška Mareja ili ne znam već koga. Jednostavno, Jokićeva genijalnost je dobila ovu utakmicu.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Komedija i rapsodija nikada losije NBA lige.
(kemp, 16. januar 2023 09:19)

Srbin je MVP, Srbib je MVP, Srbin je treći put MVP!

Kino

pre 1 godinu

sve je to lepo..ali 17 poena je daleko od MVP nivoa
(veliki strucnjak, 16. januar 2023 10:06)

Njega MVP nikad nije ni interesovao. Inače gleda se +/- a ne broj poena.

vashoon

pre 1 godinu

Da rezimiran. Još jedan radni dan u životu Nikole i još jedno jutro kad me obraduje svojim potezima.

Ko je gledao intervju sa njim na Areni od prije 20-tak dana, moga je čuti da je Nikola rekao da, ove sezone ne igra više napadački, kao predhodnih.

Što se tiče MVP, stvar je jasna. Uticaj koji ma na igru svog tima, ne može se opisati. Ali na stranu to, nažalost, u USA će veliku ulogu imati i boja kože, pa zaključite.

smehotresna olimpijada

pre 1 godinu

Tri poena u poslednjoj sekundi nije nista specijalno,... ali ono sto jeste specijalno je njegova svest da mu je protivnicki igrac ostao iza ledja, i njegovo vracanje da cuva protivnickog igraca na samo 0.2 sek pre kraja, kada su svi osim njega vec krenuli da slave.

kemp

pre 1 godinu

Vratio se Jokic brze bolje da ne ispadne da bez njega igraju bolje.
Onda pobedili jedva jedan od najlosijih timova lige koji tankuje trojkom u poslednjoj sekundi i slave kao da su titulu osvojili.
U playoffu ih opet ceka metla jer nemaju centra koji bilo sta moze da odbrani i u fazi odbrane je obican posmatrac.
Ali dobro, lep povod za lozakanje fanova i ljudi koji vole danasnju kecersku kosarku, gde Vucevic koga je na EP oducio od kosarke R.Katic ubacuje sampionu NBA 43p. A trener GSW cuva na klupi talentovanog Wisemana, dok mu na terenu igra jedan od najsmesnijih igraca u istoriji NBA Looney, sa kojim su cak osvojili titulu.
Komedija i rapsodija nikada losije NBA lige.

Bruks 021

pre 1 godinu

Slaviša Đorović
Koji poslednji srpski kralj?O čemu ti pišeš?Da nije Henri XXIII?
Idi bre na rubriku vremeplov ili komentariši za Večernjak ,isti ste.

Посматрач

pre 1 godinu

Никола МВП је меч завршио са 17 поена, 10 скокова и 14 асистенција. Са трипл даблом!

У тиму Денвера, 25 поена убацио је Гордон, 18 је постигао Мареј, а Мајкл Портер 16.

За Орландо највише се истакао Фулц са 20 поена, Мо Вагнер додао је 19.

Јокић се мајсторски у задњим секундама меча извукао у поље за шут од 3 поена и тако донео важну победу Нагетсима у неизвесној резултатској клацкалици. Мора се рећи да је при овом шуту имао среће - ишао је на 3 поена и успео је у томе. Храбре зналце какав је Јокић срећа углавном прати!

veliki strumf

pre 1 godinu

Ја гледао само прву четвртину. Никола провео 10 минута на паркету и имао 8 поена, 6 скокова, 5 асистенција. Шут 4/4. Потпуна доминација. Мислио сам имаће на крају по 15 скокова и асистенција и 30+ поена лагано. Сад видим да готово да и није шутирао више,само је још 6 поена убацио до ове последње тројке. Зато су се ови други иживљавали, пре свега Мареј који шутирао 6/17 и мало је фалило да изгубе. Мора Никола да узима много више шутева кад се ломи меч, убедљиво је најсигурнији играч.

Yugo45

pre 1 godinu

Jedini problem vezano uz MVP nagradu je to da Ameri ne daju tri puta za redom istom igraču, to nisu dali ni Jordanu a morali su po igri, nisu dali Jamesu a morali su po igri..Igrom Jokic definitivno zaslužuje, ali to je u izboru za MVP uvjek bilo sporedno jer svake sezone mnogi igrači igraju dobro i sigurno nagradu nece dobiti neki los igrac. Westbruk , Nash ,Rose, Barkley, K.Malone .. ni jedan nije zasluzio uzeti , svaki put je bio igrac koji je igrao bolje .. ali izvisio..

steva

pre 1 godinu

kako da covek nekom ko je imao triple double zameri bilo sta , uzmajuci u obzir i odlucujucu trojku koju je pogodio za pobedu ?
jednu stvar bi da primetim , Jokic je bio na 14 poena 9 min i ? sec. do kraja 3 cetvritne ...na 17 je otisao u poslednjem sekundu utakmice !?
jednostavno , ne bi smelo da se desi tako nesto . sa strane se cini da je Jokic odlucio malice da promeni igru ...i da sad obraca vise vise paznje na asistencije , razigravanje saigraca , nego na postizanje koseva .
da , on je i pre imao vaza kad mu se jednostavno "ne sutira" , ali ja mislim da je ovog puta nesto drugo ...mozda je jedan od ciljeva i to da ima triple-double prosek . recimo 24 11 10 .

Shomix

pre 1 godinu

Znam da svi prozivaju Mareja za onaj faul na kraju, inače bih i ja, ali u ovom meču mislim da je bio pametan potez.
Vode jedan razlike, 17s (mislim) do kraja, a Orlando ima napad.
Znači ili se oslanjaju na to da će odigrati dobru odbranu (što nikako nisu radili celo drugo poluvreme) ili da naprave brz faul, pa da se oslanjaju na svoj napad. Što u Denverovom slučaju, mislim da je no brainer. Bonus: faulirao je lošeg izvođača sl bacanja.
Možda je i on ovako razmišljao :D

meda

pre 1 godinu

Faul na Fultzom je bio nameran, trener je to pametno naložio, niti je Fultz dobar izvođač slobodnih (oko 70%, tj. 50% šansi da će jedno slobodno da promaši), niti je previše stabilan kad se odlučuje. A 15 sekundi je više nego dovoljno za poslednji napad.

Mari je bio toliko nervirajući, recimo onaj predzadnji napad pre Gordonovih slobodnih, samo je držao loptu, trošio vreme i ništa pametno da uradi.
Jedan od ključnih momenata ona Jokićeva krađa pre toga.

DeAndre Džordan je takva štetočina da je to čudo. Ono jednom kad ne pokriva čoveka pod košem nego eto izrotirali su pogrešno pa je otišao na pola puta ka onom na trojci, mislim idi bre.

Drnch

pre 1 godinu

Medjutim moram izneti malo zapazanje zadnjih par meceva kad bi mogao da sutne lagano poentira on ide na asistenciju sto se u par navrata pokazalo kao pogresno,tako isto i ranijih sezona udje u fazu od nekoliko meceva za redom kad manje sutira.. Idemo legendo malo jos Agilnije u napadu ,vise suteva…
(Mich 81, 16. januar 2023 06:13)

Poenta je da se razigraju ostali igrači i da steknu samopouzdanje pre plej ofa. Poslednjih dve godine igra Denvera je bila jako predvidljiva pa je tim trošio mnogo energije za pobedu. Dubina tima i jačina klupe su presudni. Meloun zna šta radi iako ga ovde napadamo uključujući i mene. Cestim rotiranjem uigravaju se različite postave i kombinacije u zavisnosti od tima. Meloun je neke utakmice svesno zrtvovao ali je tvrdoglavo držao pojedine igrače u igri samo da ih dobije na duži rok. Biće toga još i još ćemo se nervirati. Recimo, pre par utakmica najavio je više minuta za Zika Nadjija da bi se videlo gde je i kako se uklapa. Denver je žrtvovao nekoliko utakmica ali je dobio dubinu. Jedino je Jokić siguran u petorci i donekle Gordon. Ostali se rotiraju i pronalaze medju sobom. Čarls Barkli je pre dve nedelje izjavio da Denver ima “najveću dubinu” od svih timova u NBA. Meloun polako uspeva da uklopi Bonsa, Dzemal Mari igra nešto konstantnije, MPJ je sve aktivniji u odbrani. Odlično je uklopio oba Brauna sa ostatkom tima. Vlatko Kankar (sto bi rekao voditelj ESPN) igra sve agresivnije i sigurnije i postaje nezamenljiv u rotaciji. Uz konstantno dobrog Gordona, pouzdanog KCP-a u odbrani i motivisanog Jokica, sve je moguće u plej-ofu. To da će nam Meloun, Mari, MPJ i Deandre jesti džigerice, to nam ne gine do kraja sezone.

Mich 81

pre 1 godinu

Gde gledate utakmice Denvera kada ne prenosi B92 ili Arena ? Hvala
(Fan a ne Fen, 16. januar 2023 05:27
Dali si cuo za streamove ?Ako ne eto da znas😉

Посматрач

pre 1 godinu

Никола МВП је меч завршио са 17 поена, 10 скокова и 14 асистенција.

У тиму Денвера, 25 поена убацио је Гордон, 18 је постигао Мареј, а Мајкл Портер 16.

За Орландо највише се истакао Фулц са 20 поена, Мо Вагнер додао је 19.

Јокић се мајсторски у задњим секундама меча извукао у поље за шут од 3 поена и тако донео важну победу Нагетсима у неизвесној резултатској клацкалици. Мора се рећи да је при овом шуту имао среће - ишао је на 3 поена и успео је у томе. Храбре зналце какав је Јокић срећа углавном прати!

Entropy fighter

pre 1 godinu

Razbija covek ali cela ekipa ispod svog proseka na ovoj utakmici. Posebno drugo poluvreme. Imaju sansu za titulu ove godine definitivno

kejt_winslet

pre 1 godinu

"Nakon što je Markel Fulc pogodio oba penala za 116:116 na 14,2 sekunde pre kraja, Nagetsi su krenuli u poslednji napad."

promasio je prvo bacanje...alal vera novinari

Dragan Feliks

pre 1 godinu

Ovakvih utakmica ima mnogo. Igraš protiv na papiru protiv mnogo slabije ekipe, i plus si u odličnoj formi. Utakmica počinje Marej i MPJ kreću sa silovanjem i promašajima, a onda sredinom 1/4 Nikola uzima stvari u svoje ruke i za 5 minuta poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama rastavlja Orlando. I prvo poluvreme je gotovo savršeno, preko 20 timskih asistencija, 19 poena iz kontri koje uglavnom kreira centar Jokić i sve je super. A onda u drugom poluvremenu energetski pad, mlada i poletna ekipa Orlanda gazi a Denver je bez odgovora, klacklaica i ipak srećan kraj za Denver. Nikola odličan ali poenterski premalo šuteva, mora da završava više napada, mada kada god su napadi išli kroz njega realizacija je bila velika, Marej večeras užasan, udavio je loptu i potpuno isključio ostale igrače uz Džordana najslabiji na parketu. MPJ sa svim svojim dečijim bolestima koje nikada neće preležati od sjajnog u prvom poluvremenu do nema ga nigde u drugom. Gordon, KCP i pogotovo Braun dobri, mali Braun odličan , Nadji solidan, Bouns je izvrnuo članak pa ga nije bilo u drugom . Najvažnija je pobeda i nastavak serije, igra iz prvog poluvremena je ono čemu treba težiti.

Slavisa Djorovic

pre 1 godinu

Cilj je ispunjen ,treba isforsirati MPJ da bi se prodao .Vrednost trgovacka MPJ u ovom trenutku je 14,7 u prevodu 3 kg boranije ili 2kg spanaca.Otarasiti se MPJ to je cilj svih u nuggetsu.Zato ovoliko tolerancije i asistencija za njega.Nikola je gospodar grada gde je umro zadnji Srpski kralj.

Lex

pre 1 godinu

@Ragina Glava

Ради се о великом шутерском таленту.Ове сезоне доста боље чита игру, види се велики напредак, у одбрани поготово.Још има ту доста да се "бруси" али само да га повреде заобиђу и биће звер.Имам осећај да како год да шутне лопту да ће бити кош, онакав спој брзог, лепог и ефикасног избачаја одавно није виђен.

Mich 81

pre 1 godinu

Sjajno , svaka cast na igri i kosu za pobedu ovaj Momak pomera granice ove igre.
Medjutim moram izneti malo zapazanje zadnjih par meceva kad bi mogao da sutne lagano poentira on ide na asistenciju sto se u par navrata pokazalo kao pogresno,tako isto i ranijih sezona udje u fazu od nekoliko meceva za redom kad manje sutira.. Idemo legendo malo jos Agilnije u napadu ,vise suteva pa dao Bog da objedinis trecu MVP titulu sa NBA prstenom i udjes u istoriju kao jedan od najboljih igraca u NBA ikada,, a suguran sam da to mozes.

montoya

pre 1 godinu

Dobri su ove sezone, bas igraju kao tim. Ako ne bude bar veliko finale ove godine, onda stvarno ne znam kada ce. Protiv Orlanda ih nije isao sut, ali ove godine sipaju kao ludi i Porter, Murray, Caldwell Pope, Gordon se konacno uklopio 100%, ovo bi trebalo da je njihova sezona.

Mladen

pre 1 godinu

Fultz je na 116:115 za Denver ubacio jedno bacanje a ne oba kao sto stoji u tekstu(promasio je prvo). Iao sam utisak tokom meca, po prvi put da se Jokic muci protiv nekoga. Mnogo se tesko pozicionirao na postu, Carter mu parirao snagom ali je Jokara toliko inteligentan da je dobio mec na drugi nacin. Takodje, Murray je stetocina za ovu ekipu, previse nerezonskih suteva, predugo je lopta u njegovom posedu i samo time out je spasio Denver kada je on sve zakomplikovao i zamalo istekao napad(ostalo 3 sekunde, da ne govorim o faulu nad Fultzom, covek mislio da nisu u bonusu.Deandre Jordan nije imao nijedan dobar potez, naprotiv iz greske u gresku, uzasan mec, odavno nisam video da neko toliko stigne da pogresi za tako malo vremena. Brown fenomenalan, Pope ubacio kada je trebalo,Naji veoma ucinkovit i koristan. Gordon dobar ali sramota za bacanja 3 od 9 bez poslednja dva koja je ubacio, na kraju 5/11 ponovo slabo, ispod 50% ali generalno dobar. Sve u svemu, ovakav mec je morao da dodje, vazo da su dobili na kraju.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Jokic trojkom u poslednjoj sekundi za pobedu! Od vodjstva i naizgled lagano dobijenog meca do drame u drugom delu i veoma zanimljive zavrsnice!

Nikola nekarakteristicno pasivan u 4/4, cini mi se bez suta na kos (bar je taj utisak bio) ali pogodak za pobedu... Par kljucno kradenih lopti, blokada, manji br suteva (8/11), ipak za najvecih +16.. Dovoljno za novi TD (14as!!). Ko kaze (ako takvi i dalje postoje) da je Nikola spor (posebno kad naglasavaju sa izrazito), obavezno pregledati ovaj mec (ako nisu uzivo prenos)... Par puta kao brzi voz - U 1/4 skok u odbrani, driblingom u punoj brzini od kosa do kosa, preko svih i na kraju alley oop (iz driblinga) za BBrauna. Centar za beka :) Kao sto rekoh mnogo puta, U DRIBLINGU najbrzi visoki igrac sveta (izuzev Janisa, u kontekstu duzine koraka, nikako ciste vestine sa loptom).

Marej dosta promasaja 6/17, +/- -9. Na momente previse hero ball-a. Porter odlicno kupio ofanzivno - U dva navrata hvatao skok u napadu nakon promasenih bacanja. Dobro sutirao. Gordon energetski savrsen, poenterski, iz igre, efikasan (9/13 za 25p). Problem bila bacanja... pred dva kljucna na kraju 3 od 9 ali pomenuta pogadja i ostavlja nadu za pobedu. KCP (jako bitna trojka za opstanak kada niko nije mogao resiti napad) i BBraun standardno dobri na obe strane.

Mali Bouns ostavljen na klupi. Naglo pojacana energija Orlanda u nastavku nije ostavila prostora za njegovu neodlucnu ofanzivu kroz driblinge viska. NAPOKON ubacivanje Kristijana B daje neophodnu energiju koja odrzava Denver na povrsini nakon pomenute takticke i defanzivne promene Orlanda. Nekoriscenje mladog pit bulla u poslednje vreme ostaje misterija (povreda?)!

Meloun od zanimljive zamisli da mu Nadji i Dzordan igraju zajedno (u odsustvu Cancara) do neobjasnjivo dugog drzanja veterana (najgorih -13) u igri dok su Magicni preotimali mec. Energetski su ga omladinci Orlanda ugasili, iscrpeli i pretrcali ALI to ne signalizira Melounu da menja, vraca Nikolu ranije, van minutaznog sablona ili bar ranije Gordona nazad da energetski nadomesti ispustanje meca.

Sto se Orlanda tice, dopadaju mi se ove sezone prilicno. Mlada ekipa, sa jasnim konceptom igre, jako jako fizicka, poletna i talentovana. Sa bracom Wagner (fenomenalni), povampirenim Fulcom, Bancerom i odlicnim, nemam mesta kod Melouna, Bol Bolom!

Toliki preporod na necijem licu, u govoru tela, ponasanju kao kod Bola nakon Denvera ne videh skoro. Odlican bio, leteo po terenu, kucao iz loba, driblinga (kao bek), preko Jokica licem ka kosu itd... Inace jako dobar sezonski. Ok, opravdan trejd tj ispostavlja se za Denver kljucan, sa Orlandom ALI takav potencijal i talenat bar ne probati u vecoj meri... Morbidno.

Heris, bivsi Mr Nugget (prethodnik MMorisa za to zvanje :), nakom povreda nikad isti, suterski ni priblizan :( Carter Jr #34, neverovatna fizicka dominacija i defanzivni presing... Umnogome jedan od razloga nesto suterski pasivnije igre Jokica vcrs. Strasno "dosadan" i fizicki ubedljiv.

Zanimljiva, po malo stresna utakmica.. MVP resio, sve po planu i programu uz manja stucanja. Next :)

Djordje

pre 1 godinu

Čovek je jednostavno košarkaški genije.
Redak osećaj za igru.
Ima solidne šanse za MVP i ove godine

Ipak je ekipni sport. Nadam se da bar udju u finale zapada

Ragina Glava

pre 1 godinu

Majkl Porter Jr. optuziti za oruzanu pljacku sa teskim telesnim povredama nanetim fransizi Denver Nagetsa!
Gledam Nba 25 godina,nisam imao privilegiju da gledam manje inteligentnog igraca...
Ljudi moji o cemu se tu radi !?!?!?

dr Miroljub

pre 1 godinu

Gledao sam uzivo, videlo se na time out za Denver, 16sec do kraja da Meloun pita Nikolu da li moze da se izvuce i proba sa distance, bravo majstore nas, let's go Denver, let's go

Lex

pre 1 godinu

Катастрофална одбрана и Нагетса као тима али и Јокића као појединца у другом полувремену. Никола преспавао меч и опет 17/10/14 и тројка за победу, супер је што жели да разиграва саиграче што више али мора у оваквим мечевима да буде мало агресивнији.

Cole

pre 1 godinu

Ma da, MVP partija, mada me je
u vise navrata nervirao pasivnoscu
u napadu. MVP ponovo ide u njegove
ruke, na Basketball Reference mu
daju sansu oko 60%, Doncic je drugi
sa verovatnocom od oko 18%, ostali
su debelo ispod 10% i to bez ove
trojke za pobedu. Svaka cast Nikola!!!

Pogan

pre 1 godinu

Gledao kraj 3. i celu 4. cetvrtinu, glavni utisak pored pobedonosnog suta je koliko je DePanjdre Dzordan stetan po ekipu. Za 13min 2 izgubljene lopte, 4 faula (od kojih 2 je bilo 2+1), 0/2 bacanja i -13 sa njim na parketu. Sve sto napravi prva petorka, rezervna prospe. Ali nije ni cudo sa ovim covekom je bukvalno promaja na terenu. Slobodno bacanje masi neko od Orlandovih igraca i po ko zna koji put ove sezone DePanjdreu izbijaju loptu iz ruke nakon sto je uhvatio defanzivni skok, jer je nonsalantna volina. I jos jedan vrhunski momenat - Denver posle tajmauta igra 2-3 zonu a DePanjdre nicim izazvan odlazi i staje na krilnu poziciju da brani sut za tri, umesto da bude u sredini te zone i sledi zakucavanje Orlanda. Zakucavanje na zonsku odbranu... i to je moguce kad je ovaj rapalj na parketu.

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 1 godinu

Pa vredelo je ostati budan skoro do 5 ujutru. Kakva klasa od igrača, uzme 10 šuteva i izdominira, ruku na srce to osim LBJ niko ne može (od trenutnih igrača).

MPJ strašno glup igrač, košarkaški IQ veoma upitan. Što se tiče Mareja kao po običaju 1 meč dobar pa 3-4 veze nema, neko će reći da se još nije oporavio skroz.. E pa nažalost on nije bio konstatan ni pre povrede tako da... A o onom faulu zbog kojeg su mogli izgubiti meč ne bih ni pričao, užas..

Nikoline ruke kao da se rvao sa medvedima i 0 slobodnih bacanja za ceo meč, a evo Embiid na poluvremenu već 12 slobodnih bacanja, do kraja meča ide preko 20 sigurno. Sramotno suđenje...

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ovako bi trebalo uvek, vest par min nakon meča, da ko želi ostavi utisak odmah, kako da ostavi dok spava. Doduše neki ne spavaju i čekaju 8 i 10 ujutru da ostave već negde napisan komentar.

velikoslovog

pre 1 godinu

Eeeeeeej, bice tripl-dabl prosek sa procentom suta preko 60% (Westbrook i Robertson nikad nisu obelezili preko 50% u njihovim TD sezonama) i predvodice svoj tim do prve pozicije na Zapadu (opet, Westbrook i Robertson nisu bili ni blizu tome). Ma svaka cast Doncicu, ali ovo je drugi nivo! MVP x3!

velikoslovog

pre 1 godinu

Eeeeeeej, bice tripl-dabl prosek sa procentom suta preko 60% (Westbrook i Robertson nikad nisu obelezili preko 50% u njihovim TD sezonama) i predvodice svoj tim do prve pozicije na Zapadu (opet, Westbrook i Robertson nisu bili ni blizu tome). Ma svaka cast Doncicu, ali ovo je drugi nivo! MVP x3!

Cole

pre 1 godinu

Ma da, MVP partija, mada me je
u vise navrata nervirao pasivnoscu
u napadu. MVP ponovo ide u njegove
ruke, na Basketball Reference mu
daju sansu oko 60%, Doncic je drugi
sa verovatnocom od oko 18%, ostali
su debelo ispod 10% i to bez ove
trojke za pobedu. Svaka cast Nikola!!!

dr Miroljub

pre 1 godinu

Gledao sam uzivo, videlo se na time out za Denver, 16sec do kraja da Meloun pita Nikolu da li moze da se izvuce i proba sa distance, bravo majstore nas, let's go Denver, let's go

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 1 godinu

Pa vredelo je ostati budan skoro do 5 ujutru. Kakva klasa od igrača, uzme 10 šuteva i izdominira, ruku na srce to osim LBJ niko ne može (od trenutnih igrača).

MPJ strašno glup igrač, košarkaški IQ veoma upitan. Što se tiče Mareja kao po običaju 1 meč dobar pa 3-4 veze nema, neko će reći da se još nije oporavio skroz.. E pa nažalost on nije bio konstatan ni pre povrede tako da... A o onom faulu zbog kojeg su mogli izgubiti meč ne bih ni pričao, užas..

Nikoline ruke kao da se rvao sa medvedima i 0 slobodnih bacanja za ceo meč, a evo Embiid na poluvremenu već 12 slobodnih bacanja, do kraja meča ide preko 20 sigurno. Sramotno suđenje...

montoya

pre 1 godinu

Dobri su ove sezone, bas igraju kao tim. Ako ne bude bar veliko finale ove godine, onda stvarno ne znam kada ce. Protiv Orlanda ih nije isao sut, ali ove godine sipaju kao ludi i Porter, Murray, Caldwell Pope, Gordon se konacno uklopio 100%, ovo bi trebalo da je njihova sezona.

Drnch

pre 1 godinu

Medjutim moram izneti malo zapazanje zadnjih par meceva kad bi mogao da sutne lagano poentira on ide na asistenciju sto se u par navrata pokazalo kao pogresno,tako isto i ranijih sezona udje u fazu od nekoliko meceva za redom kad manje sutira.. Idemo legendo malo jos Agilnije u napadu ,vise suteva…
(Mich 81, 16. januar 2023 06:13)

Poenta je da se razigraju ostali igrači i da steknu samopouzdanje pre plej ofa. Poslednjih dve godine igra Denvera je bila jako predvidljiva pa je tim trošio mnogo energije za pobedu. Dubina tima i jačina klupe su presudni. Meloun zna šta radi iako ga ovde napadamo uključujući i mene. Cestim rotiranjem uigravaju se različite postave i kombinacije u zavisnosti od tima. Meloun je neke utakmice svesno zrtvovao ali je tvrdoglavo držao pojedine igrače u igri samo da ih dobije na duži rok. Biće toga još i još ćemo se nervirati. Recimo, pre par utakmica najavio je više minuta za Zika Nadjija da bi se videlo gde je i kako se uklapa. Denver je žrtvovao nekoliko utakmica ali je dobio dubinu. Jedino je Jokić siguran u petorci i donekle Gordon. Ostali se rotiraju i pronalaze medju sobom. Čarls Barkli je pre dve nedelje izjavio da Denver ima “najveću dubinu” od svih timova u NBA. Meloun polako uspeva da uklopi Bonsa, Dzemal Mari igra nešto konstantnije, MPJ je sve aktivniji u odbrani. Odlično je uklopio oba Brauna sa ostatkom tima. Vlatko Kankar (sto bi rekao voditelj ESPN) igra sve agresivnije i sigurnije i postaje nezamenljiv u rotaciji. Uz konstantno dobrog Gordona, pouzdanog KCP-a u odbrani i motivisanog Jokica, sve je moguće u plej-ofu. To da će nam Meloun, Mari, MPJ i Deandre jesti džigerice, to nam ne gine do kraja sezone.

Djordje

pre 1 godinu

Čovek je jednostavno košarkaški genije.
Redak osećaj za igru.
Ima solidne šanse za MVP i ove godine

Ipak je ekipni sport. Nadam se da bar udju u finale zapada

Pera Ždera

pre 1 godinu

Jokic trojkom u poslednjoj sekundi za pobedu! Od vodjstva i naizgled lagano dobijenog meca do drame u drugom delu i veoma zanimljive zavrsnice!

Nikola nekarakteristicno pasivan u 4/4, cini mi se bez suta na kos (bar je taj utisak bio) ali pogodak za pobedu... Par kljucno kradenih lopti, blokada, manji br suteva (8/11), ipak za najvecih +16.. Dovoljno za novi TD (14as!!). Ko kaze (ako takvi i dalje postoje) da je Nikola spor (posebno kad naglasavaju sa izrazito), obavezno pregledati ovaj mec (ako nisu uzivo prenos)... Par puta kao brzi voz - U 1/4 skok u odbrani, driblingom u punoj brzini od kosa do kosa, preko svih i na kraju alley oop (iz driblinga) za BBrauna. Centar za beka :) Kao sto rekoh mnogo puta, U DRIBLINGU najbrzi visoki igrac sveta (izuzev Janisa, u kontekstu duzine koraka, nikako ciste vestine sa loptom).

Marej dosta promasaja 6/17, +/- -9. Na momente previse hero ball-a. Porter odlicno kupio ofanzivno - U dva navrata hvatao skok u napadu nakon promasenih bacanja. Dobro sutirao. Gordon energetski savrsen, poenterski, iz igre, efikasan (9/13 za 25p). Problem bila bacanja... pred dva kljucna na kraju 3 od 9 ali pomenuta pogadja i ostavlja nadu za pobedu. KCP (jako bitna trojka za opstanak kada niko nije mogao resiti napad) i BBraun standardno dobri na obe strane.

Mali Bouns ostavljen na klupi. Naglo pojacana energija Orlanda u nastavku nije ostavila prostora za njegovu neodlucnu ofanzivu kroz driblinge viska. NAPOKON ubacivanje Kristijana B daje neophodnu energiju koja odrzava Denver na povrsini nakon pomenute takticke i defanzivne promene Orlanda. Nekoriscenje mladog pit bulla u poslednje vreme ostaje misterija (povreda?)!

Meloun od zanimljive zamisli da mu Nadji i Dzordan igraju zajedno (u odsustvu Cancara) do neobjasnjivo dugog drzanja veterana (najgorih -13) u igri dok su Magicni preotimali mec. Energetski su ga omladinci Orlanda ugasili, iscrpeli i pretrcali ALI to ne signalizira Melounu da menja, vraca Nikolu ranije, van minutaznog sablona ili bar ranije Gordona nazad da energetski nadomesti ispustanje meca.

Sto se Orlanda tice, dopadaju mi se ove sezone prilicno. Mlada ekipa, sa jasnim konceptom igre, jako jako fizicka, poletna i talentovana. Sa bracom Wagner (fenomenalni), povampirenim Fulcom, Bancerom i odlicnim, nemam mesta kod Melouna, Bol Bolom!

Toliki preporod na necijem licu, u govoru tela, ponasanju kao kod Bola nakon Denvera ne videh skoro. Odlican bio, leteo po terenu, kucao iz loba, driblinga (kao bek), preko Jokica licem ka kosu itd... Inace jako dobar sezonski. Ok, opravdan trejd tj ispostavlja se za Denver kljucan, sa Orlandom ALI takav potencijal i talenat bar ne probati u vecoj meri... Morbidno.

Heris, bivsi Mr Nugget (prethodnik MMorisa za to zvanje :), nakom povreda nikad isti, suterski ni priblizan :( Carter Jr #34, neverovatna fizicka dominacija i defanzivni presing... Umnogome jedan od razloga nesto suterski pasivnije igre Jokica vcrs. Strasno "dosadan" i fizicki ubedljiv.

Zanimljiva, po malo stresna utakmica.. MVP resio, sve po planu i programu uz manja stucanja. Next :)

veliki strumf

pre 1 godinu

Ја гледао само прву четвртину. Никола провео 10 минута на паркету и имао 8 поена, 6 скокова, 5 асистенција. Шут 4/4. Потпуна доминација. Мислио сам имаће на крају по 15 скокова и асистенција и 30+ поена лагано. Сад видим да готово да и није шутирао више,само је још 6 поена убацио до ове последње тројке. Зато су се ови други иживљавали, пре свега Мареј који шутирао 6/17 и мало је фалило да изгубе. Мора Никола да узима много више шутева кад се ломи меч, убедљиво је најсигурнији играч.

Mich 81

pre 1 godinu

Sjajno , svaka cast na igri i kosu za pobedu ovaj Momak pomera granice ove igre.
Medjutim moram izneti malo zapazanje zadnjih par meceva kad bi mogao da sutne lagano poentira on ide na asistenciju sto se u par navrata pokazalo kao pogresno,tako isto i ranijih sezona udje u fazu od nekoliko meceva za redom kad manje sutira.. Idemo legendo malo jos Agilnije u napadu ,vise suteva pa dao Bog da objedinis trecu MVP titulu sa NBA prstenom i udjes u istoriju kao jedan od najboljih igraca u NBA ikada,, a suguran sam da to mozes.

Pogan

pre 1 godinu

Gledao kraj 3. i celu 4. cetvrtinu, glavni utisak pored pobedonosnog suta je koliko je DePanjdre Dzordan stetan po ekipu. Za 13min 2 izgubljene lopte, 4 faula (od kojih 2 je bilo 2+1), 0/2 bacanja i -13 sa njim na parketu. Sve sto napravi prva petorka, rezervna prospe. Ali nije ni cudo sa ovim covekom je bukvalno promaja na terenu. Slobodno bacanje masi neko od Orlandovih igraca i po ko zna koji put ove sezone DePanjdreu izbijaju loptu iz ruke nakon sto je uhvatio defanzivni skok, jer je nonsalantna volina. I jos jedan vrhunski momenat - Denver posle tajmauta igra 2-3 zonu a DePanjdre nicim izazvan odlazi i staje na krilnu poziciju da brani sut za tri, umesto da bude u sredini te zone i sledi zakucavanje Orlanda. Zakucavanje na zonsku odbranu... i to je moguce kad je ovaj rapalj na parketu.

Franc

pre 1 godinu

Tri poena u poslednjoj sekundi nije nista specijalno,... ali ono sto jeste specijalno je njegova svest da mu je protivnicki igrac ostao iza ledja, i njegovo vracanje da cuva protivnickog igraca na samo 0.2 sek pre kraja, kada su svi osim njega vec krenuli da slave.

Jedini je u reprezentaciji Srbije igrao do kraja i kada se videlo da sigurno gubimo.

Navras

pre 1 godinu

Samo bih rekao košarkaškim "znalcima" ovde, da pogledaju pažljivo zadnju akciju i videće da je Marej bio udvojen i normalno je da je bacio pas Jokiću koji je bio na trenutak otvoren ali Orlando je tada izrotirao u odbrani pa je pokrio Jokića,a nije bilo vremena za dodatni pas da se kazni ta rotacija. Dakle, Orlando je odigrao odličnu odbranu ovde, i to nije nikakva greška Mareja ili ne znam već koga. Jednostavno, Jokićeva genijalnost je dobila ovu utakmicu.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Majkl Porter Jr. optuziti za oruzanu pljacku sa teskim telesnim povredama nanetim fransizi Denver Nagetsa!
Gledam Nba 25 godina,nisam imao privilegiju da gledam manje inteligentnog igraca...
Ljudi moji o cemu se tu radi !?!?!?

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ovako bi trebalo uvek, vest par min nakon meča, da ko želi ostavi utisak odmah, kako da ostavi dok spava. Doduše neki ne spavaju i čekaju 8 i 10 ujutru da ostave već negde napisan komentar.

Prangijator

pre 1 godinu

Trojka za pobedu može da udje ili izadje, ali ovo brzo vracanje nazad na 0,2 sekunde do kraja, da pokrije igrača iza ledja koji je sam, dok celi tim slavi… to se ne uči…to je jednostavno talenat i pregled igre

kejt_winslet

pre 1 godinu

"Nakon što je Markel Fulc pogodio oba penala za 116:116 na 14,2 sekunde pre kraja, Nagetsi su krenuli u poslednji napad."

promasio je prvo bacanje...alal vera novinari

Shomix

pre 1 godinu

Znam da svi prozivaju Mareja za onaj faul na kraju, inače bih i ja, ali u ovom meču mislim da je bio pametan potez.
Vode jedan razlike, 17s (mislim) do kraja, a Orlando ima napad.
Znači ili se oslanjaju na to da će odigrati dobru odbranu (što nikako nisu radili celo drugo poluvreme) ili da naprave brz faul, pa da se oslanjaju na svoj napad. Što u Denverovom slučaju, mislim da je no brainer. Bonus: faulirao je lošeg izvođača sl bacanja.
Možda je i on ovako razmišljao :D

Lex

pre 1 godinu

Катастрофална одбрана и Нагетса као тима али и Јокића као појединца у другом полувремену. Никола преспавао меч и опет 17/10/14 и тројка за победу, супер је што жели да разиграва саиграче што више али мора у оваквим мечевима да буде мало агресивнији.

Dragan Feliks

pre 1 godinu

Ovakvih utakmica ima mnogo. Igraš protiv na papiru protiv mnogo slabije ekipe, i plus si u odličnoj formi. Utakmica počinje Marej i MPJ kreću sa silovanjem i promašajima, a onda sredinom 1/4 Nikola uzima stvari u svoje ruke i za 5 minuta poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama rastavlja Orlando. I prvo poluvreme je gotovo savršeno, preko 20 timskih asistencija, 19 poena iz kontri koje uglavnom kreira centar Jokić i sve je super. A onda u drugom poluvremenu energetski pad, mlada i poletna ekipa Orlanda gazi a Denver je bez odgovora, klacklaica i ipak srećan kraj za Denver. Nikola odličan ali poenterski premalo šuteva, mora da završava više napada, mada kada god su napadi išli kroz njega realizacija je bila velika, Marej večeras užasan, udavio je loptu i potpuno isključio ostale igrače uz Džordana najslabiji na parketu. MPJ sa svim svojim dečijim bolestima koje nikada neće preležati od sjajnog u prvom poluvremenu do nema ga nigde u drugom. Gordon, KCP i pogotovo Braun dobri, mali Braun odličan , Nadji solidan, Bouns je izvrnuo članak pa ga nije bilo u drugom . Najvažnija je pobeda i nastavak serije, igra iz prvog poluvremena je ono čemu treba težiti.

Mladen

pre 1 godinu

Fultz je na 116:115 za Denver ubacio jedno bacanje a ne oba kao sto stoji u tekstu(promasio je prvo). Iao sam utisak tokom meca, po prvi put da se Jokic muci protiv nekoga. Mnogo se tesko pozicionirao na postu, Carter mu parirao snagom ali je Jokara toliko inteligentan da je dobio mec na drugi nacin. Takodje, Murray je stetocina za ovu ekipu, previse nerezonskih suteva, predugo je lopta u njegovom posedu i samo time out je spasio Denver kada je on sve zakomplikovao i zamalo istekao napad(ostalo 3 sekunde, da ne govorim o faulu nad Fultzom, covek mislio da nisu u bonusu.Deandre Jordan nije imao nijedan dobar potez, naprotiv iz greske u gresku, uzasan mec, odavno nisam video da neko toliko stigne da pogresi za tako malo vremena. Brown fenomenalan, Pope ubacio kada je trebalo,Naji veoma ucinkovit i koristan. Gordon dobar ali sramota za bacanja 3 od 9 bez poslednja dva koja je ubacio, na kraju 5/11 ponovo slabo, ispod 50% ali generalno dobar. Sve u svemu, ovakav mec je morao da dodje, vazo da su dobili na kraju.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Komedija i rapsodija nikada losije NBA lige.
(kemp, 16. januar 2023 09:19)

Srbin je MVP, Srbib je MVP, Srbin je treći put MVP!

Entropy fighter

pre 1 godinu

Razbija covek ali cela ekipa ispod svog proseka na ovoj utakmici. Posebno drugo poluvreme. Imaju sansu za titulu ove godine definitivno

Kino

pre 1 godinu

sve je to lepo..ali 17 poena je daleko od MVP nivoa
(veliki strucnjak, 16. januar 2023 10:06)

Njega MVP nikad nije ni interesovao. Inače gleda se +/- a ne broj poena.

smehotresna olimpijada

pre 1 godinu

Tri poena u poslednjoj sekundi nije nista specijalno,... ali ono sto jeste specijalno je njegova svest da mu je protivnicki igrac ostao iza ledja, i njegovo vracanje da cuva protivnickog igraca na samo 0.2 sek pre kraja, kada su svi osim njega vec krenuli da slave.

Lex

pre 1 godinu

@Ragina Glava

Ради се о великом шутерском таленту.Ове сезоне доста боље чита игру, види се велики напредак, у одбрани поготово.Још има ту доста да се "бруси" али само да га повреде заобиђу и биће звер.Имам осећај да како год да шутне лопту да ће бити кош, онакав спој брзог, лепог и ефикасног избачаја одавно није виђен.

Slavisa Djorovic

pre 1 godinu

Cilj je ispunjen ,treba isforsirati MPJ da bi se prodao .Vrednost trgovacka MPJ u ovom trenutku je 14,7 u prevodu 3 kg boranije ili 2kg spanaca.Otarasiti se MPJ to je cilj svih u nuggetsu.Zato ovoliko tolerancije i asistencija za njega.Nikola je gospodar grada gde je umro zadnji Srpski kralj.

meda

pre 1 godinu

Faul na Fultzom je bio nameran, trener je to pametno naložio, niti je Fultz dobar izvođač slobodnih (oko 70%, tj. 50% šansi da će jedno slobodno da promaši), niti je previše stabilan kad se odlučuje. A 15 sekundi je više nego dovoljno za poslednji napad.

Mari je bio toliko nervirajući, recimo onaj predzadnji napad pre Gordonovih slobodnih, samo je držao loptu, trošio vreme i ništa pametno da uradi.
Jedan od ključnih momenata ona Jokićeva krađa pre toga.

DeAndre Džordan je takva štetočina da je to čudo. Ono jednom kad ne pokriva čoveka pod košem nego eto izrotirali su pogrešno pa je otišao na pola puta ka onom na trojci, mislim idi bre.

DraganBorca

pre 1 godinu

Karijere box plus minus

Dzordan +9,21

Jokic +9,18

Za verovatno 5-6 utakmica Jokic premasuje Dzordana po BPM što je verovatno najbolja napredna statistika jer ima Dzordana, Lebrona, Medzik i Birda u top 5-6 i nema defekata kao PER ili neke druge napredne statistike.

Pored 7-8 najvecih legendi kosarke Jokic ce imati veci karijerni uticaj na igru u regularnoj sezoni. Ludilo

Vrg

pre 1 godinu

Trojka za pobedu može da udje ili izadje, ali ovo brzo vracanje nazad na 0,2 sekunde do kraja, da pokrije igrača iza ledja koji je sam, dok celi tim slavi… to se ne uči…to je jednostavno talenat i pregled igre
(Prangijator, 16. januar 2023 11:36)

Disciplina.

Mich 81

pre 1 godinu

Gde gledate utakmice Denvera kada ne prenosi B92 ili Arena ? Hvala
(Fan a ne Fen, 16. januar 2023 05:27
Dali si cuo za streamove ?Ako ne eto da znas😉

Посматрач

pre 1 godinu

Никола МВП је меч завршио са 17 поена, 10 скокова и 14 асистенција. Са трипл даблом!

У тиму Денвера, 25 поена убацио је Гордон, 18 је постигао Мареј, а Мајкл Портер 16.

За Орландо највише се истакао Фулц са 20 поена, Мо Вагнер додао је 19.

Јокић се мајсторски у задњим секундама меча извукао у поље за шут од 3 поена и тако донео важну победу Нагетсима у неизвесној резултатској клацкалици. Мора се рећи да је при овом шуту имао среће - ишао је на 3 поена и успео је у томе. Храбре зналце какав је Јокић срећа углавном прати!

War Inside My Head

pre 1 godinu

Svaki klinac kad počne bavljenje košarkom,upravo sanja o ovakvom završetku utakmice,šut za pobjedu u posljednjoj sekundi.Nikoli Jokiću je to postalo sasvim normalno,po ko zna koji put rješava na ovakav ili sličan način,naravno,ne uspjeva svaki put,ali čovjek hladan,gleda da se vrati nazad u odbranu,dok saigrači slave kao da je neko od njih postigao pobjednički poen,nevjerovatan lik!Što se Denvera tiče,nakon sporijeg početka sezone,stvari su se dramatično promijenile,otvorilo im se kao nikad do sada,hitaju ka prvom mjestu u Zapadnoj konferenciji,samo da ne zabrljave negdje.Liga kao rijetko kad ujednačena,male su razlike između prvog i konkurenata za play-in,ludo.Nadam se iskreno da Denver može daleko,sad ili nikad?

Yugo45

pre 1 godinu

Jedini problem vezano uz MVP nagradu je to da Ameri ne daju tri puta za redom istom igraču, to nisu dali ni Jordanu a morali su po igri, nisu dali Jamesu a morali su po igri..Igrom Jokic definitivno zaslužuje, ali to je u izboru za MVP uvjek bilo sporedno jer svake sezone mnogi igrači igraju dobro i sigurno nagradu nece dobiti neki los igrac. Westbruk , Nash ,Rose, Barkley, K.Malone .. ni jedan nije zasluzio uzeti , svaki put je bio igrac koji je igrao bolje .. ali izvisio..

vashoon

pre 1 godinu

Da rezimiran. Još jedan radni dan u životu Nikole i još jedno jutro kad me obraduje svojim potezima.

Ko je gledao intervju sa njim na Areni od prije 20-tak dana, moga je čuti da je Nikola rekao da, ove sezone ne igra više napadački, kao predhodnih.

Što se tiče MVP, stvar je jasna. Uticaj koji ma na igru svog tima, ne može se opisati. Ali na stranu to, nažalost, u USA će veliku ulogu imati i boja kože, pa zaključite.

steva

pre 1 godinu

kako da covek nekom ko je imao triple double zameri bilo sta , uzmajuci u obzir i odlucujucu trojku koju je pogodio za pobedu ?
jednu stvar bi da primetim , Jokic je bio na 14 poena 9 min i ? sec. do kraja 3 cetvritne ...na 17 je otisao u poslednjem sekundu utakmice !?
jednostavno , ne bi smelo da se desi tako nesto . sa strane se cini da je Jokic odlucio malice da promeni igru ...i da sad obraca vise vise paznje na asistencije , razigravanje saigraca , nego na postizanje koseva .
da , on je i pre imao vaza kad mu se jednostavno "ne sutira" , ali ja mislim da je ovog puta nesto drugo ...mozda je jedan od ciljeva i to da ima triple-double prosek . recimo 24 11 10 .

Bruks 021

pre 1 godinu

Slaviša Đorović
Koji poslednji srpski kralj?O čemu ti pišeš?Da nije Henri XXIII?
Idi bre na rubriku vremeplov ili komentariši za Večernjak ,isti ste.

Посматрач

pre 1 godinu

Никола МВП је меч завршио са 17 поена, 10 скокова и 14 асистенција.

У тиму Денвера, 25 поена убацио је Гордон, 18 је постигао Мареј, а Мајкл Портер 16.

За Орландо највише се истакао Фулц са 20 поена, Мо Вагнер додао је 19.

Јокић се мајсторски у задњим секундама меча извукао у поље за шут од 3 поена и тако донео важну победу Нагетсима у неизвесној резултатској клацкалици. Мора се рећи да је при овом шуту имао среће - ишао је на 3 поена и успео је у томе. Храбре зналце какав је Јокић срећа углавном прати!

kemp

pre 1 godinu

Srbin je MVP, Srbib je MVP, Srbin je treći put MVP!
(Dusanovo carstvo!, 16. januar 2023 10:04)

Znas koliko me briga da li je Srbin, Hrvat ili Indonezanin.
Ne delim ljude po boji koze, po boji zastave, nisam na tom nivou.

kemp

pre 1 godinu

Vratio se Jokic brze bolje da ne ispadne da bez njega igraju bolje.
Onda pobedili jedva jedan od najlosijih timova lige koji tankuje trojkom u poslednjoj sekundi i slave kao da su titulu osvojili.
U playoffu ih opet ceka metla jer nemaju centra koji bilo sta moze da odbrani i u fazi odbrane je obican posmatrac.
Ali dobro, lep povod za lozakanje fanova i ljudi koji vole danasnju kecersku kosarku, gde Vucevic koga je na EP oducio od kosarke R.Katic ubacuje sampionu NBA 43p. A trener GSW cuva na klupi talentovanog Wisemana, dok mu na terenu igra jedan od najsmesnijih igraca u istoriji NBA Looney, sa kojim su cak osvojili titulu.
Komedija i rapsodija nikada losije NBA lige.

kemp

pre 1 godinu

Vratio se Jokic brze bolje da ne ispadne da bez njega igraju bolje.
Onda pobedili jedva jedan od najlosijih timova lige koji tankuje trojkom u poslednjoj sekundi i slave kao da su titulu osvojili.
U playoffu ih opet ceka metla jer nemaju centra koji bilo sta moze da odbrani i u fazi odbrane je obican posmatrac.
Ali dobro, lep povod za lozakanje fanova i ljudi koji vole danasnju kecersku kosarku, gde Vucevic koga je na EP oducio od kosarke R.Katic ubacuje sampionu NBA 43p. A trener GSW cuva na klupi talentovanog Wisemana, dok mu na terenu igra jedan od najsmesnijih igraca u istoriji NBA Looney, sa kojim su cak osvojili titulu.
Komedija i rapsodija nikada losije NBA lige.

Yugo45

pre 1 godinu

Jedini problem vezano uz MVP nagradu je to da Ameri ne daju tri puta za redom istom igraču, to nisu dali ni Jordanu a morali su po igri, nisu dali Jamesu a morali su po igri..Igrom Jokic definitivno zaslužuje, ali to je u izboru za MVP uvjek bilo sporedno jer svake sezone mnogi igrači igraju dobro i sigurno nagradu nece dobiti neki los igrac. Westbruk , Nash ,Rose, Barkley, K.Malone .. ni jedan nije zasluzio uzeti , svaki put je bio igrac koji je igrao bolje .. ali izvisio..

kemp

pre 1 godinu

Srbin je MVP, Srbib je MVP, Srbin je treći put MVP!
(Dusanovo carstvo!, 16. januar 2023 10:04)

Znas koliko me briga da li je Srbin, Hrvat ili Indonezanin.
Ne delim ljude po boji koze, po boji zastave, nisam na tom nivou.

steva

pre 1 godinu

kako da covek nekom ko je imao triple double zameri bilo sta , uzmajuci u obzir i odlucujucu trojku koju je pogodio za pobedu ?
jednu stvar bi da primetim , Jokic je bio na 14 poena 9 min i ? sec. do kraja 3 cetvritne ...na 17 je otisao u poslednjem sekundu utakmice !?
jednostavno , ne bi smelo da se desi tako nesto . sa strane se cini da je Jokic odlucio malice da promeni igru ...i da sad obraca vise vise paznje na asistencije , razigravanje saigraca , nego na postizanje koseva .
da , on je i pre imao vaza kad mu se jednostavno "ne sutira" , ali ja mislim da je ovog puta nesto drugo ...mozda je jedan od ciljeva i to da ima triple-double prosek . recimo 24 11 10 .

Slavisa Djorovic

pre 1 godinu

Cilj je ispunjen ,treba isforsirati MPJ da bi se prodao .Vrednost trgovacka MPJ u ovom trenutku je 14,7 u prevodu 3 kg boranije ili 2kg spanaca.Otarasiti se MPJ to je cilj svih u nuggetsu.Zato ovoliko tolerancije i asistencija za njega.Nikola je gospodar grada gde je umro zadnji Srpski kralj.

Mich 81

pre 1 godinu

Gde gledate utakmice Denvera kada ne prenosi B92 ili Arena ? Hvala
(Fan a ne Fen, 16. januar 2023 05:27
Dali si cuo za streamove ?Ako ne eto da znas😉

vashoon

pre 1 godinu

Da rezimiran. Još jedan radni dan u životu Nikole i još jedno jutro kad me obraduje svojim potezima.

Ko je gledao intervju sa njim na Areni od prije 20-tak dana, moga je čuti da je Nikola rekao da, ove sezone ne igra više napadački, kao predhodnih.

Što se tiče MVP, stvar je jasna. Uticaj koji ma na igru svog tima, ne može se opisati. Ali na stranu to, nažalost, u USA će veliku ulogu imati i boja kože, pa zaključite.

Посматрач

pre 1 godinu

Никола МВП је меч завршио са 17 поена, 10 скокова и 14 асистенција. Са трипл даблом!

У тиму Денвера, 25 поена убацио је Гордон, 18 је постигао Мареј, а Мајкл Портер 16.

За Орландо највише се истакао Фулц са 20 поена, Мо Вагнер додао је 19.

Јокић се мајсторски у задњим секундама меча извукао у поље за шут од 3 поена и тако донео важну победу Нагетсима у неизвесној резултатској клацкалици. Мора се рећи да је при овом шуту имао среће - ишао је на 3 поена и успео је у томе. Храбре зналце какав је Јокић срећа углавном прати!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ovako bi trebalo uvek, vest par min nakon meča, da ko želi ostavi utisak odmah, kako da ostavi dok spava. Doduše neki ne spavaju i čekaju 8 i 10 ujutru da ostave već negde napisan komentar.

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 1 godinu

Pa vredelo je ostati budan skoro do 5 ujutru. Kakva klasa od igrača, uzme 10 šuteva i izdominira, ruku na srce to osim LBJ niko ne može (od trenutnih igrača).

MPJ strašno glup igrač, košarkaški IQ veoma upitan. Što se tiče Mareja kao po običaju 1 meč dobar pa 3-4 veze nema, neko će reći da se još nije oporavio skroz.. E pa nažalost on nije bio konstatan ni pre povrede tako da... A o onom faulu zbog kojeg su mogli izgubiti meč ne bih ni pričao, užas..

Nikoline ruke kao da se rvao sa medvedima i 0 slobodnih bacanja za ceo meč, a evo Embiid na poluvremenu već 12 slobodnih bacanja, do kraja meča ide preko 20 sigurno. Sramotno suđenje...

Ragina Glava

pre 1 godinu

Majkl Porter Jr. optuziti za oruzanu pljacku sa teskim telesnim povredama nanetim fransizi Denver Nagetsa!
Gledam Nba 25 godina,nisam imao privilegiju da gledam manje inteligentnog igraca...
Ljudi moji o cemu se tu radi !?!?!?

Pera Ždera

pre 1 godinu

Jokic trojkom u poslednjoj sekundi za pobedu! Od vodjstva i naizgled lagano dobijenog meca do drame u drugom delu i veoma zanimljive zavrsnice!

Nikola nekarakteristicno pasivan u 4/4, cini mi se bez suta na kos (bar je taj utisak bio) ali pogodak za pobedu... Par kljucno kradenih lopti, blokada, manji br suteva (8/11), ipak za najvecih +16.. Dovoljno za novi TD (14as!!). Ko kaze (ako takvi i dalje postoje) da je Nikola spor (posebno kad naglasavaju sa izrazito), obavezno pregledati ovaj mec (ako nisu uzivo prenos)... Par puta kao brzi voz - U 1/4 skok u odbrani, driblingom u punoj brzini od kosa do kosa, preko svih i na kraju alley oop (iz driblinga) za BBrauna. Centar za beka :) Kao sto rekoh mnogo puta, U DRIBLINGU najbrzi visoki igrac sveta (izuzev Janisa, u kontekstu duzine koraka, nikako ciste vestine sa loptom).

Marej dosta promasaja 6/17, +/- -9. Na momente previse hero ball-a. Porter odlicno kupio ofanzivno - U dva navrata hvatao skok u napadu nakon promasenih bacanja. Dobro sutirao. Gordon energetski savrsen, poenterski, iz igre, efikasan (9/13 za 25p). Problem bila bacanja... pred dva kljucna na kraju 3 od 9 ali pomenuta pogadja i ostavlja nadu za pobedu. KCP (jako bitna trojka za opstanak kada niko nije mogao resiti napad) i BBraun standardno dobri na obe strane.

Mali Bouns ostavljen na klupi. Naglo pojacana energija Orlanda u nastavku nije ostavila prostora za njegovu neodlucnu ofanzivu kroz driblinge viska. NAPOKON ubacivanje Kristijana B daje neophodnu energiju koja odrzava Denver na povrsini nakon pomenute takticke i defanzivne promene Orlanda. Nekoriscenje mladog pit bulla u poslednje vreme ostaje misterija (povreda?)!

Meloun od zanimljive zamisli da mu Nadji i Dzordan igraju zajedno (u odsustvu Cancara) do neobjasnjivo dugog drzanja veterana (najgorih -13) u igri dok su Magicni preotimali mec. Energetski su ga omladinci Orlanda ugasili, iscrpeli i pretrcali ALI to ne signalizira Melounu da menja, vraca Nikolu ranije, van minutaznog sablona ili bar ranije Gordona nazad da energetski nadomesti ispustanje meca.

Sto se Orlanda tice, dopadaju mi se ove sezone prilicno. Mlada ekipa, sa jasnim konceptom igre, jako jako fizicka, poletna i talentovana. Sa bracom Wagner (fenomenalni), povampirenim Fulcom, Bancerom i odlicnim, nemam mesta kod Melouna, Bol Bolom!

Toliki preporod na necijem licu, u govoru tela, ponasanju kao kod Bola nakon Denvera ne videh skoro. Odlican bio, leteo po terenu, kucao iz loba, driblinga (kao bek), preko Jokica licem ka kosu itd... Inace jako dobar sezonski. Ok, opravdan trejd tj ispostavlja se za Denver kljucan, sa Orlandom ALI takav potencijal i talenat bar ne probati u vecoj meri... Morbidno.

Heris, bivsi Mr Nugget (prethodnik MMorisa za to zvanje :), nakom povreda nikad isti, suterski ni priblizan :( Carter Jr #34, neverovatna fizicka dominacija i defanzivni presing... Umnogome jedan od razloga nesto suterski pasivnije igre Jokica vcrs. Strasno "dosadan" i fizicki ubedljiv.

Zanimljiva, po malo stresna utakmica.. MVP resio, sve po planu i programu uz manja stucanja. Next :)

velikoslovog

pre 1 godinu

Eeeeeeej, bice tripl-dabl prosek sa procentom suta preko 60% (Westbrook i Robertson nikad nisu obelezili preko 50% u njihovim TD sezonama) i predvodice svoj tim do prve pozicije na Zapadu (opet, Westbrook i Robertson nisu bili ni blizu tome). Ma svaka cast Doncicu, ali ovo je drugi nivo! MVP x3!

Lex

pre 1 godinu

Катастрофална одбрана и Нагетса као тима али и Јокића као појединца у другом полувремену. Никола преспавао меч и опет 17/10/14 и тројка за победу, супер је што жели да разиграва саиграче што више али мора у оваквим мечевима да буде мало агресивнији.

Pogan

pre 1 godinu

Gledao kraj 3. i celu 4. cetvrtinu, glavni utisak pored pobedonosnog suta je koliko je DePanjdre Dzordan stetan po ekipu. Za 13min 2 izgubljene lopte, 4 faula (od kojih 2 je bilo 2+1), 0/2 bacanja i -13 sa njim na parketu. Sve sto napravi prva petorka, rezervna prospe. Ali nije ni cudo sa ovim covekom je bukvalno promaja na terenu. Slobodno bacanje masi neko od Orlandovih igraca i po ko zna koji put ove sezone DePanjdreu izbijaju loptu iz ruke nakon sto je uhvatio defanzivni skok, jer je nonsalantna volina. I jos jedan vrhunski momenat - Denver posle tajmauta igra 2-3 zonu a DePanjdre nicim izazvan odlazi i staje na krilnu poziciju da brani sut za tri, umesto da bude u sredini te zone i sledi zakucavanje Orlanda. Zakucavanje na zonsku odbranu... i to je moguce kad je ovaj rapalj na parketu.

Посматрач

pre 1 godinu

Никола МВП је меч завршио са 17 поена, 10 скокова и 14 асистенција.

У тиму Денвера, 25 поена убацио је Гордон, 18 је постигао Мареј, а Мајкл Портер 16.

За Орландо највише се истакао Фулц са 20 поена, Мо Вагнер додао је 19.

Јокић се мајсторски у задњим секундама меча извукао у поље за шут од 3 поена и тако донео важну победу Нагетсима у неизвесној резултатској клацкалици. Мора се рећи да је при овом шуту имао среће - ишао је на 3 поена и успео је у томе. Храбре зналце какав је Јокић срећа углавном прати!

Mladen

pre 1 godinu

Fultz je na 116:115 za Denver ubacio jedno bacanje a ne oba kao sto stoji u tekstu(promasio je prvo). Iao sam utisak tokom meca, po prvi put da se Jokic muci protiv nekoga. Mnogo se tesko pozicionirao na postu, Carter mu parirao snagom ali je Jokara toliko inteligentan da je dobio mec na drugi nacin. Takodje, Murray je stetocina za ovu ekipu, previse nerezonskih suteva, predugo je lopta u njegovom posedu i samo time out je spasio Denver kada je on sve zakomplikovao i zamalo istekao napad(ostalo 3 sekunde, da ne govorim o faulu nad Fultzom, covek mislio da nisu u bonusu.Deandre Jordan nije imao nijedan dobar potez, naprotiv iz greske u gresku, uzasan mec, odavno nisam video da neko toliko stigne da pogresi za tako malo vremena. Brown fenomenalan, Pope ubacio kada je trebalo,Naji veoma ucinkovit i koristan. Gordon dobar ali sramota za bacanja 3 od 9 bez poslednja dva koja je ubacio, na kraju 5/11 ponovo slabo, ispod 50% ali generalno dobar. Sve u svemu, ovakav mec je morao da dodje, vazo da su dobili na kraju.

Drnch

pre 1 godinu

Medjutim moram izneti malo zapazanje zadnjih par meceva kad bi mogao da sutne lagano poentira on ide na asistenciju sto se u par navrata pokazalo kao pogresno,tako isto i ranijih sezona udje u fazu od nekoliko meceva za redom kad manje sutira.. Idemo legendo malo jos Agilnije u napadu ,vise suteva…
(Mich 81, 16. januar 2023 06:13)

Poenta je da se razigraju ostali igrači i da steknu samopouzdanje pre plej ofa. Poslednjih dve godine igra Denvera je bila jako predvidljiva pa je tim trošio mnogo energije za pobedu. Dubina tima i jačina klupe su presudni. Meloun zna šta radi iako ga ovde napadamo uključujući i mene. Cestim rotiranjem uigravaju se različite postave i kombinacije u zavisnosti od tima. Meloun je neke utakmice svesno zrtvovao ali je tvrdoglavo držao pojedine igrače u igri samo da ih dobije na duži rok. Biće toga još i još ćemo se nervirati. Recimo, pre par utakmica najavio je više minuta za Zika Nadjija da bi se videlo gde je i kako se uklapa. Denver je žrtvovao nekoliko utakmica ali je dobio dubinu. Jedino je Jokić siguran u petorci i donekle Gordon. Ostali se rotiraju i pronalaze medju sobom. Čarls Barkli je pre dve nedelje izjavio da Denver ima “najveću dubinu” od svih timova u NBA. Meloun polako uspeva da uklopi Bonsa, Dzemal Mari igra nešto konstantnije, MPJ je sve aktivniji u odbrani. Odlično je uklopio oba Brauna sa ostatkom tima. Vlatko Kankar (sto bi rekao voditelj ESPN) igra sve agresivnije i sigurnije i postaje nezamenljiv u rotaciji. Uz konstantno dobrog Gordona, pouzdanog KCP-a u odbrani i motivisanog Jokica, sve je moguće u plej-ofu. To da će nam Meloun, Mari, MPJ i Deandre jesti džigerice, to nam ne gine do kraja sezone.

Bruks 021

pre 1 godinu

Slaviša Đorović
Koji poslednji srpski kralj?O čemu ti pišeš?Da nije Henri XXIII?
Idi bre na rubriku vremeplov ili komentariši za Večernjak ,isti ste.

Cole

pre 1 godinu

Ma da, MVP partija, mada me je
u vise navrata nervirao pasivnoscu
u napadu. MVP ponovo ide u njegove
ruke, na Basketball Reference mu
daju sansu oko 60%, Doncic je drugi
sa verovatnocom od oko 18%, ostali
su debelo ispod 10% i to bez ove
trojke za pobedu. Svaka cast Nikola!!!

Mich 81

pre 1 godinu

Sjajno , svaka cast na igri i kosu za pobedu ovaj Momak pomera granice ove igre.
Medjutim moram izneti malo zapazanje zadnjih par meceva kad bi mogao da sutne lagano poentira on ide na asistenciju sto se u par navrata pokazalo kao pogresno,tako isto i ranijih sezona udje u fazu od nekoliko meceva za redom kad manje sutira.. Idemo legendo malo jos Agilnije u napadu ,vise suteva pa dao Bog da objedinis trecu MVP titulu sa NBA prstenom i udjes u istoriju kao jedan od najboljih igraca u NBA ikada,, a suguran sam da to mozes.

veliki strumf

pre 1 godinu

Ја гледао само прву четвртину. Никола провео 10 минута на паркету и имао 8 поена, 6 скокова, 5 асистенција. Шут 4/4. Потпуна доминација. Мислио сам имаће на крају по 15 скокова и асистенција и 30+ поена лагано. Сад видим да готово да и није шутирао више,само је још 6 поена убацио до ове последње тројке. Зато су се ови други иживљавали, пре свега Мареј који шутирао 6/17 и мало је фалило да изгубе. Мора Никола да узима много више шутева кад се ломи меч, убедљиво је најсигурнији играч.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Komedija i rapsodija nikada losije NBA lige.
(kemp, 16. januar 2023 09:19)

Srbin je MVP, Srbib je MVP, Srbin je treći put MVP!

montoya

pre 1 godinu

Dobri su ove sezone, bas igraju kao tim. Ako ne bude bar veliko finale ove godine, onda stvarno ne znam kada ce. Protiv Orlanda ih nije isao sut, ali ove godine sipaju kao ludi i Porter, Murray, Caldwell Pope, Gordon se konacno uklopio 100%, ovo bi trebalo da je njihova sezona.

Shomix

pre 1 godinu

Znam da svi prozivaju Mareja za onaj faul na kraju, inače bih i ja, ali u ovom meču mislim da je bio pametan potez.
Vode jedan razlike, 17s (mislim) do kraja, a Orlando ima napad.
Znači ili se oslanjaju na to da će odigrati dobru odbranu (što nikako nisu radili celo drugo poluvreme) ili da naprave brz faul, pa da se oslanjaju na svoj napad. Što u Denverovom slučaju, mislim da je no brainer. Bonus: faulirao je lošeg izvođača sl bacanja.
Možda je i on ovako razmišljao :D

meda

pre 1 godinu

Faul na Fultzom je bio nameran, trener je to pametno naložio, niti je Fultz dobar izvođač slobodnih (oko 70%, tj. 50% šansi da će jedno slobodno da promaši), niti je previše stabilan kad se odlučuje. A 15 sekundi je više nego dovoljno za poslednji napad.

Mari je bio toliko nervirajući, recimo onaj predzadnji napad pre Gordonovih slobodnih, samo je držao loptu, trošio vreme i ništa pametno da uradi.
Jedan od ključnih momenata ona Jokićeva krađa pre toga.

DeAndre Džordan je takva štetočina da je to čudo. Ono jednom kad ne pokriva čoveka pod košem nego eto izrotirali su pogrešno pa je otišao na pola puta ka onom na trojci, mislim idi bre.

Djordje

pre 1 godinu

Čovek je jednostavno košarkaški genije.
Redak osećaj za igru.
Ima solidne šanse za MVP i ove godine

Ipak je ekipni sport. Nadam se da bar udju u finale zapada

Dragan Feliks

pre 1 godinu

Ovakvih utakmica ima mnogo. Igraš protiv na papiru protiv mnogo slabije ekipe, i plus si u odličnoj formi. Utakmica počinje Marej i MPJ kreću sa silovanjem i promašajima, a onda sredinom 1/4 Nikola uzima stvari u svoje ruke i za 5 minuta poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama rastavlja Orlando. I prvo poluvreme je gotovo savršeno, preko 20 timskih asistencija, 19 poena iz kontri koje uglavnom kreira centar Jokić i sve je super. A onda u drugom poluvremenu energetski pad, mlada i poletna ekipa Orlanda gazi a Denver je bez odgovora, klacklaica i ipak srećan kraj za Denver. Nikola odličan ali poenterski premalo šuteva, mora da završava više napada, mada kada god su napadi išli kroz njega realizacija je bila velika, Marej večeras užasan, udavio je loptu i potpuno isključio ostale igrače uz Džordana najslabiji na parketu. MPJ sa svim svojim dečijim bolestima koje nikada neće preležati od sjajnog u prvom poluvremenu do nema ga nigde u drugom. Gordon, KCP i pogotovo Braun dobri, mali Braun odličan , Nadji solidan, Bouns je izvrnuo članak pa ga nije bilo u drugom . Najvažnija je pobeda i nastavak serije, igra iz prvog poluvremena je ono čemu treba težiti.

dr Miroljub

pre 1 godinu

Gledao sam uzivo, videlo se na time out za Denver, 16sec do kraja da Meloun pita Nikolu da li moze da se izvuce i proba sa distance, bravo majstore nas, let's go Denver, let's go

Lex

pre 1 godinu

@Ragina Glava

Ради се о великом шутерском таленту.Ове сезоне доста боље чита игру, види се велики напредак, у одбрани поготово.Још има ту доста да се "бруси" али само да га повреде заобиђу и биће звер.Имам осећај да како год да шутне лопту да ће бити кош, онакав спој брзог, лепог и ефикасног избачаја одавно није виђен.

Entropy fighter

pre 1 godinu

Razbija covek ali cela ekipa ispod svog proseka na ovoj utakmici. Posebno drugo poluvreme. Imaju sansu za titulu ove godine definitivno

Kino

pre 1 godinu

sve je to lepo..ali 17 poena je daleko od MVP nivoa
(veliki strucnjak, 16. januar 2023 10:06)

Njega MVP nikad nije ni interesovao. Inače gleda se +/- a ne broj poena.

kejt_winslet

pre 1 godinu

"Nakon što je Markel Fulc pogodio oba penala za 116:116 na 14,2 sekunde pre kraja, Nagetsi su krenuli u poslednji napad."

promasio je prvo bacanje...alal vera novinari

Franc

pre 1 godinu

Tri poena u poslednjoj sekundi nije nista specijalno,... ali ono sto jeste specijalno je njegova svest da mu je protivnicki igrac ostao iza ledja, i njegovo vracanje da cuva protivnickog igraca na samo 0.2 sek pre kraja, kada su svi osim njega vec krenuli da slave.

Jedini je u reprezentaciji Srbije igrao do kraja i kada se videlo da sigurno gubimo.

DraganBorca

pre 1 godinu

Karijere box plus minus

Dzordan +9,21

Jokic +9,18

Za verovatno 5-6 utakmica Jokic premasuje Dzordana po BPM što je verovatno najbolja napredna statistika jer ima Dzordana, Lebrona, Medzik i Birda u top 5-6 i nema defekata kao PER ili neke druge napredne statistike.

Pored 7-8 najvecih legendi kosarke Jokic ce imati veci karijerni uticaj na igru u regularnoj sezoni. Ludilo

Prangijator

pre 1 godinu

Trojka za pobedu može da udje ili izadje, ali ovo brzo vracanje nazad na 0,2 sekunde do kraja, da pokrije igrača iza ledja koji je sam, dok celi tim slavi… to se ne uči…to je jednostavno talenat i pregled igre

War Inside My Head

pre 1 godinu

Svaki klinac kad počne bavljenje košarkom,upravo sanja o ovakvom završetku utakmice,šut za pobjedu u posljednjoj sekundi.Nikoli Jokiću je to postalo sasvim normalno,po ko zna koji put rješava na ovakav ili sličan način,naravno,ne uspjeva svaki put,ali čovjek hladan,gleda da se vrati nazad u odbranu,dok saigrači slave kao da je neko od njih postigao pobjednički poen,nevjerovatan lik!Što se Denvera tiče,nakon sporijeg početka sezone,stvari su se dramatično promijenile,otvorilo im se kao nikad do sada,hitaju ka prvom mjestu u Zapadnoj konferenciji,samo da ne zabrljave negdje.Liga kao rijetko kad ujednačena,male su razlike između prvog i konkurenata za play-in,ludo.Nadam se iskreno da Denver može daleko,sad ili nikad?

smehotresna olimpijada

pre 1 godinu

Tri poena u poslednjoj sekundi nije nista specijalno,... ali ono sto jeste specijalno je njegova svest da mu je protivnicki igrac ostao iza ledja, i njegovo vracanje da cuva protivnickog igraca na samo 0.2 sek pre kraja, kada su svi osim njega vec krenuli da slave.

Navras

pre 1 godinu

Samo bih rekao košarkaškim "znalcima" ovde, da pogledaju pažljivo zadnju akciju i videće da je Marej bio udvojen i normalno je da je bacio pas Jokiću koji je bio na trenutak otvoren ali Orlando je tada izrotirao u odbrani pa je pokrio Jokića,a nije bilo vremena za dodatni pas da se kazni ta rotacija. Dakle, Orlando je odigrao odličnu odbranu ovde, i to nije nikakva greška Mareja ili ne znam već koga. Jednostavno, Jokićeva genijalnost je dobila ovu utakmicu.

Vrg

pre 1 godinu

Trojka za pobedu može da udje ili izadje, ali ovo brzo vracanje nazad na 0,2 sekunde do kraja, da pokrije igrača iza ledja koji je sam, dok celi tim slavi… to se ne uči…to je jednostavno talenat i pregled igre
(Prangijator, 16. januar 2023 11:36)

Disciplina.