Košarka 36

Nedelja, 25.12.2022.

18:30

Pešić: Nije sramota, neću da se pravdam kao Piksi

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić osvrnuo se na neuspeh koji je naš tim doživeo na Evrobasketu.

Pešiæ: Nije sramota, neæu da se pravdam kao Piksi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Drax

pre 1 godinu

Nemamo ekipu za velikka dela Teo i Bjelica cabar Bogdanovic je vec penzioner na upravljanju povreda a ne igranju kosarke a Micic i Jokic su eto Micic i Jokic to smo videli ...

wag the dog

pre 1 godinu

svi zaboravljate da smo sa Pešićem imali jedan kiks a sve ostale tekme smo mleli, a sa Piksijem kiks do kiksija al sećanja kratko traju

stevo

pre 1 godinu

Podrška za Piksija i Karija. Mediji su napravili dramu kao i uvijek. Kari je sve vrijeme spuštao loptu na prvenstvu, a Piksi nije mogao da se izbori sam sa stvarima izvan terena(Aca Lukas i starlete u hotelu sa reprez). Mediji i starlete su krivi za loš rezultat.

steva

pre 1 godinu

Nije poenta u tome da li se Pesic i Piksi pravdaju ...vec u tome da priznaju krivicu i preuzmu odgovornost . (da li su to uradili , cini mi se ne)
Obojica su pravili greske koje su sigruno kostale i jednu i drugo reprezentaciju .
Dakle , priznati greske , nauciti iz njih , promeniti nesto , napredovati .
To je to .

Brankoni84

pre 1 godinu

Deda ima da te smenimo i postavimo Duska Ivanovica za selektora.👍

Hvala ti za zlata EP 2001 i SP 2002 od stare slave se ne živi, idi deda ljuljuskaj unucice nisi ti vise za ozbiljnu kosarku.😂

Randy Marsh

pre 1 godinu

I pored neuspeha u Kataru, odnosno i pored toga sto je napravio sijaset gresaka i propusta na klupu, GOSPODIN (namerno velikim) Dragan Stojkovic je za razliku od ovog senilnog demagoga odmah dosao u svoju zemlju sa igracima i organizovao konferenciju na kojoj se obratio javnosti. Sta je tamo rekao i koliko je sta objasnio, to je druga prica, koliko se nekom nesto dopada ili ne. Medjutim pojavio se. Ovaj koji ga spominje evo i puna 3 meseca posle debakla na EP, nije se udostojio da objasni razloge neuspeha i stavi se javnosti na raspolaganje. Sve sto zna je da se ponasa bahato i bezobrazno, da tera svoju pricu, a pritom nikakvog osnova za to nema. Ma koliko da je trenerska karijera Svetislava Pesica neuporedivo bogatija i uspesnija od karijere Dragana Stojkovic, Stojkovic je reprezentaciju unapredio i od 3 cilja koji se pred njega postavio, ostvario je dva, otisao je na SP direktno i plasirao se u A Ligu Nacija. Jedini neuspeh mu je SP, koji mu je umnogome bio uslovljen povredama kljucnih igraca, bez obzira sto to ne potire greske koje je sam napravio. S druge strane ovaj koji ga spominje je reprezentaciju unazadio. Tako da, nije sramota imati neuspeh, sramota je ponasati se kao Svetislav Pesic. I zato puna podrska Draganu Stojkovicu jer koliko za godinu i po dana ce, siguran sam, pokazati na EP ko je i sta je, napravice odlican rezultat, a ovom sa slike podrska takodje, ali da sto pre nestane sa klupe reprezentacije, dok nas na SP ne dotuce svojom arogancijom i demagogijom.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Pusti ti Piksija, fudbal i košarka su neuporedivi. Ovaj je od raspale ekipe napravio konkurentnu, a ti od šampionske napravio luzersku. Tako da se bolje ti ne vadi.

Milan

pre 1 godinu

otkaz momentalno. neka zavrsi ciklus kvalifikacija i neka daju ivanoviću da vodi reprezentaciju. nakantao ga je i u ACB ligi sa manjim budzetom. dovoljno godina imam da se sećam milovan djorića ili bata djore kako su ga zvali. kad neko pocne ovakve izjave da daje taj mora odmah da leti. zalosno, hvala gosn pesiću na velikim rezultatima, ali ovo je sada samo starac koji se bori protiv neumitnog toka zivota a po cenu citavog drustva ili jednog sporta u njemu. kaki si nisi vise ni za di si.

Kića

pre 1 godinu

I mi učestvujemo u profesionalnoj ligi, ABA je apsolutno profi liga i nije uopšte slabija od italijanske. A naša KLS je bolja od druge italijanske.
A ti selektore bolje smanji tu sujetu i budi realan.

Buntovnik sa razlogom

pre 1 godinu

Taman kad misliš da ne može niže onda se pojavi ovaj gospodin koji svoje loše vođenje i direktnu odgovornost za poraz svaljuje na neku profesionalnu ligu. A to sto smo imali bolje igrace na svakoj poziciji osim na selektorskoj je druga prica. Batali nas demagogije molim te

mile rizik

pre 1 godinu

@mića
Pa da su preuzeli uspesne formirane reprezentacije moglo bi se pricati o neuspehu,oni preuzese raspale ekipe sa nezainteresovanim politicki postavljenim selektorima,kod fudbalera sva ocekivanja bila da se umuvamo u baraz za Mundijal i tamo casno ispadnemo a da prica bude na povratku kulta reprezentacije,a mi na kraju bili prvi u grupi ispred Portugalaca i direktno otisli na SP,u kosarci poenta bila u procesu smene generacije,plasmanu na SP,i naravno konacno Jokicu kao nosiocu ekipe koji zeli da igra za repku,to je ostvareno,sam plansman jeste razocaravajuci(za razliku od fudbalera od kojih nisam ocekivao bolje),ali stvorena je dobra osnova za dalje.Nas najveci problem,izgleda kao mentaliteta jeste sto smo prokleti,hocemo sve odmah i sad,nemamo stpljenja ni zasta,i onda sta se desava,smenismo na prvoj krivini svakog selektora koji je napravio pomak,od Petka,Antica,Mihe pa do Muslina i bukvalno svaki put su nas njihovi naslednici unazadili 100 godina,slicno kosarka,ne valja nam Sale-nema zlata,dosao naslednik-ne mozemo ni da se plasiramo.Tako da ostavimo nasim legendama da rade na miru,a oni sami nek izvuku pouke iz ovogodinjih prvenstava,i sto je vrlo bitno-i Piksi i Kari da promene strucne stabove sto pre,tu najvise skripi i kod jednih i kod drugih,a javnost da prekine sa hajkom,kad smo bili hiljadu puta gori nisu se toliko cerecili selektori kao danas njih dvojica,pritom obojica toliko vec dali nasem sportu,bar toliko kredita imaju.

ej bre

pre 1 godinu

Ovo je kao u fudbalu da imaš Mesija i Ronalda u prajmu, Neimara isteraš iz tima pa izgubiš od Švajcarske. To je pandan Pešićevom porazu od Italije. Piksi je bar došao, nije pobegao kao Pešić. Piksi nije imao ni Ronalda ni Mesija. Imao je rovite igrače i POGREŠIO taktiku. Nije smak sveta. Pešić je debelo zastranio i mnogo veći neuspeh predstavlja njegov rezultat. SRAMOTA je izgubiti od Italije kada imaš MVP NBA i EL a oteraš MVP EK...

Banconi

pre 1 godinu

Ipak je Pešić omatorio, hvala mu za sve uspehe od ranije, ali zaboravio je "malu" razliku. Na košarkaškoj mapi, mi smo petostruki prvaci sveta i mnogostruki prvaci Evrope. Na fudbalskoj mapi, nalazimo se u grupi "važno je učestvovati". U košarkaškom svetu, imamo dvostrukog MVP igrača NBA lige, mvp Eurolige i da ne nabrajam dalje. U fudbalskom, imamo neke osrednje zvezde (kojima svaka čast i na tome, da ne budem pogrešno shvaćen). I na kraju, fudbal je daleko neizvesnosniji sport, možeš i da pobediš, i da izgubiš, a da pojma nemaš odakle je to došlo. U košarci to ne može tako lako. Sumarum: Pešićev rezultat je krajnji neispeh, Piksijev je blagi uspeh.

bingo

pre 1 godinu

@Aleksandar
Pa da,samo je reprezentaciju koju je trecerazredna Ukrajina samlela petardom,koja se tresla da nas isto tako trecerazredna Norveska ne samelje jos jace,koja nije uspela ni u 24 na Evropsko da se plasira,gde kapiten nije hteo da igra najvazniji mec,doveo do situacije da smo nenormalno razocarani sto nismo prosli grupu sa Brazilom,da igraci povredjeni hoce da igraju,ali to smo mi das nam prst,hocemo celu ruku,zato nam i ide ovako

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Piksi se bar vratio u Srbiju sa reprezentacijom. I bar je udostojio te novinare, a i nas. Pricao je sto i prica svako ko gubi, nista novo kod njega i nikakva nova reakcija kod nas. Pesicevo prisustvo, i reci izgleda previse dragocene da se trose na ljude koji ga placaju.

M

pre 1 godinu

Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni.

Ljubo

pre 1 godinu

Ti za razliku od Piksija si unazadio reprenzetaciju,da ti nije bilo Jokića ne bi ni grupu prošli a ne bi se kvalifikovali ni na svetsko prvenstvo jer bi izgubili i od Grčke i od Turske.A što se Piksija tiče on je unapredio reprenzetaciju i sramota je da ga svi ovako pljuju.Čovek je preuzeo reprenzetaciju koja nije bila u stanju kod kuće pobediti ni jednu Škotsku a pod njegovim vodstvom ne samo da smo pobedili u gostima jedan Portugal već smo se i direktno plasirali na svetsko prvenstvo i plasirali se u A grupu lige nacija.Na svetskom prvenstvu smo odigrali 2 dobre napadačke utakmice ali smo na žalost u odbrani odigrali katastrofalno.I jednu smo utakmicu odigrali jako loše.Ali ovo je tek početak,ne može Piksi lupiti dlanom od dlan i da preko noći igramo savršenu odbranu i isto tako i napad.Prosto mi takve vrhunske igrače nemamo,već je potrebno vremena i rada da se to sve posloži.I za to treba dati vremena Piksiju da to sve dovede u red a ne odma pljuvati po njemu.

.

pre 1 godinu

Piksi je neuspesan selektor sa najgorom odbranom na SP i trecom najgorom reprezentacijom, covek koji nema nikakav zapazen trenerski rezultat u karijeri, covek koji nicim nije zasluzio da bude smatran uspesnim i kvalitetnim trenerom.
Svetislav Pesic je visestruki evropski i svetski sampion, kako u klupskoj, tako i u reprezentativnoj kosarci.
Nisu ni za poredjenje.

basketaš

pre 1 godinu

Nije sramota izgubiti od Italije kao Italije, jer oni imaju i kvalitetne igrače, sistem i to stoji.

Međutim sramota je način na koji si izgubio. Da prospeš 15 razlike kao ništa, da držiš Jokića na klupi dok sve gori i ide u propast, dok Vasilije divlja i ciglari 40 minuta. To neko treba fino da mu saopšti. Izgleda nema ko.

Ivan⁶

pre 1 godinu

Piksi se ponio odgovorno i casno, posle neuspjeha je dosao u svoju zemlju, nije se krio, suocio se sa javnoscu, medijima, podnosio kritike. Za razliku od Vas, selektore. Iznenadjujuce ste drski, bez imalo obzira prema ugledu reprezentacije i navijacima. Razocaravajuce.

Mr. Fix

pre 1 godinu

Kari odličan si trener ali si napravio neuspeh. Ja ću ti reci zašto. Zato sto imaš dva zvanično najbolja igrača na svetu u evropi na pleju i centru. Zato sto si izbacio nezvanično najboljeg pleja u Evropi i najboljeg asistenta i najpametnijeg igrača iz tima. Prijatelju neuspeh i tacka. Kao vrata. Ne bi bio neuspeh da si izgubio od drim tima u Indijanapolisu. Danilovic da podnese ostavku jer ne zna da radi. Uništio je Partizan i sada je na putu da uništi reprezentaciju. Druga stvar, Danilovića cenim kao igrača bio je najbolji u Evropi i strašan karakter i dosta je zadužio zemlju ali ako hoćete da osvajamo onda Nebojsa Covic. Toliko.

basketaš

pre 1 godinu

Nije sramota izgubiti od Italije kao Italije, jer oni imaju i kvalitetne igrače, sistem i to stoji.

Međutim sramota je način na koji si izgubio. Da prospeš 15 razlike kao ništa, da držiš Jokića na klupi dok sve gori i ide u propast, dok Vasilije divlja i ciglari 40 minuta. To neko treba fino da mu saopšti. Izgleda nema ko.

Ivan⁶

pre 1 godinu

Piksi se ponio odgovorno i casno, posle neuspjeha je dosao u svoju zemlju, nije se krio, suocio se sa javnoscu, medijima, podnosio kritike. Za razliku od Vas, selektore. Iznenadjujuce ste drski, bez imalo obzira prema ugledu reprezentacije i navijacima. Razocaravajuce.

Banconi

pre 1 godinu

Ipak je Pešić omatorio, hvala mu za sve uspehe od ranije, ali zaboravio je "malu" razliku. Na košarkaškoj mapi, mi smo petostruki prvaci sveta i mnogostruki prvaci Evrope. Na fudbalskoj mapi, nalazimo se u grupi "važno je učestvovati". U košarkaškom svetu, imamo dvostrukog MVP igrača NBA lige, mvp Eurolige i da ne nabrajam dalje. U fudbalskom, imamo neke osrednje zvezde (kojima svaka čast i na tome, da ne budem pogrešno shvaćen). I na kraju, fudbal je daleko neizvesnosniji sport, možeš i da pobediš, i da izgubiš, a da pojma nemaš odakle je to došlo. U košarci to ne može tako lako. Sumarum: Pešićev rezultat je krajnji neispeh, Piksijev je blagi uspeh.

Ljubo

pre 1 godinu

Ti za razliku od Piksija si unazadio reprenzetaciju,da ti nije bilo Jokića ne bi ni grupu prošli a ne bi se kvalifikovali ni na svetsko prvenstvo jer bi izgubili i od Grčke i od Turske.A što se Piksija tiče on je unapredio reprenzetaciju i sramota je da ga svi ovako pljuju.Čovek je preuzeo reprenzetaciju koja nije bila u stanju kod kuće pobediti ni jednu Škotsku a pod njegovim vodstvom ne samo da smo pobedili u gostima jedan Portugal već smo se i direktno plasirali na svetsko prvenstvo i plasirali se u A grupu lige nacija.Na svetskom prvenstvu smo odigrali 2 dobre napadačke utakmice ali smo na žalost u odbrani odigrali katastrofalno.I jednu smo utakmicu odigrali jako loše.Ali ovo je tek početak,ne može Piksi lupiti dlanom od dlan i da preko noći igramo savršenu odbranu i isto tako i napad.Prosto mi takve vrhunske igrače nemamo,već je potrebno vremena i rada da se to sve posloži.I za to treba dati vremena Piksiju da to sve dovede u red a ne odma pljuvati po njemu.

Buntovnik sa razlogom

pre 1 godinu

Taman kad misliš da ne može niže onda se pojavi ovaj gospodin koji svoje loše vođenje i direktnu odgovornost za poraz svaljuje na neku profesionalnu ligu. A to sto smo imali bolje igrace na svakoj poziciji osim na selektorskoj je druga prica. Batali nas demagogije molim te

ej bre

pre 1 godinu

Ovo je kao u fudbalu da imaš Mesija i Ronalda u prajmu, Neimara isteraš iz tima pa izgubiš od Švajcarske. To je pandan Pešićevom porazu od Italije. Piksi je bar došao, nije pobegao kao Pešić. Piksi nije imao ni Ronalda ni Mesija. Imao je rovite igrače i POGREŠIO taktiku. Nije smak sveta. Pešić je debelo zastranio i mnogo veći neuspeh predstavlja njegov rezultat. SRAMOTA je izgubiti od Italije kada imaš MVP NBA i EL a oteraš MVP EK...

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Piksi se bar vratio u Srbiju sa reprezentacijom. I bar je udostojio te novinare, a i nas. Pricao je sto i prica svako ko gubi, nista novo kod njega i nikakva nova reakcija kod nas. Pesicevo prisustvo, i reci izgleda previse dragocene da se trose na ljude koji ga placaju.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Pusti ti Piksija, fudbal i košarka su neuporedivi. Ovaj je od raspale ekipe napravio konkurentnu, a ti od šampionske napravio luzersku. Tako da se bolje ti ne vadi.

Randy Marsh

pre 1 godinu

I pored neuspeha u Kataru, odnosno i pored toga sto je napravio sijaset gresaka i propusta na klupu, GOSPODIN (namerno velikim) Dragan Stojkovic je za razliku od ovog senilnog demagoga odmah dosao u svoju zemlju sa igracima i organizovao konferenciju na kojoj se obratio javnosti. Sta je tamo rekao i koliko je sta objasnio, to je druga prica, koliko se nekom nesto dopada ili ne. Medjutim pojavio se. Ovaj koji ga spominje evo i puna 3 meseca posle debakla na EP, nije se udostojio da objasni razloge neuspeha i stavi se javnosti na raspolaganje. Sve sto zna je da se ponasa bahato i bezobrazno, da tera svoju pricu, a pritom nikakvog osnova za to nema. Ma koliko da je trenerska karijera Svetislava Pesica neuporedivo bogatija i uspesnija od karijere Dragana Stojkovic, Stojkovic je reprezentaciju unapredio i od 3 cilja koji se pred njega postavio, ostvario je dva, otisao je na SP direktno i plasirao se u A Ligu Nacija. Jedini neuspeh mu je SP, koji mu je umnogome bio uslovljen povredama kljucnih igraca, bez obzira sto to ne potire greske koje je sam napravio. S druge strane ovaj koji ga spominje je reprezentaciju unazadio. Tako da, nije sramota imati neuspeh, sramota je ponasati se kao Svetislav Pesic. I zato puna podrska Draganu Stojkovicu jer koliko za godinu i po dana ce, siguran sam, pokazati na EP ko je i sta je, napravice odlican rezultat, a ovom sa slike podrska takodje, ali da sto pre nestane sa klupe reprezentacije, dok nas na SP ne dotuce svojom arogancijom i demagogijom.

Mr. Fix

pre 1 godinu

Kari odličan si trener ali si napravio neuspeh. Ja ću ti reci zašto. Zato sto imaš dva zvanično najbolja igrača na svetu u evropi na pleju i centru. Zato sto si izbacio nezvanično najboljeg pleja u Evropi i najboljeg asistenta i najpametnijeg igrača iz tima. Prijatelju neuspeh i tacka. Kao vrata. Ne bi bio neuspeh da si izgubio od drim tima u Indijanapolisu. Danilovic da podnese ostavku jer ne zna da radi. Uništio je Partizan i sada je na putu da uništi reprezentaciju. Druga stvar, Danilovića cenim kao igrača bio je najbolji u Evropi i strašan karakter i dosta je zadužio zemlju ali ako hoćete da osvajamo onda Nebojsa Covic. Toliko.

Kića

pre 1 godinu

I mi učestvujemo u profesionalnoj ligi, ABA je apsolutno profi liga i nije uopšte slabija od italijanske. A naša KLS je bolja od druge italijanske.
A ti selektore bolje smanji tu sujetu i budi realan.

.

pre 1 godinu

Piksi je neuspesan selektor sa najgorom odbranom na SP i trecom najgorom reprezentacijom, covek koji nema nikakav zapazen trenerski rezultat u karijeri, covek koji nicim nije zasluzio da bude smatran uspesnim i kvalitetnim trenerom.
Svetislav Pesic je visestruki evropski i svetski sampion, kako u klupskoj, tako i u reprezentativnoj kosarci.
Nisu ni za poredjenje.

Milan

pre 1 godinu

otkaz momentalno. neka zavrsi ciklus kvalifikacija i neka daju ivanoviću da vodi reprezentaciju. nakantao ga je i u ACB ligi sa manjim budzetom. dovoljno godina imam da se sećam milovan djorića ili bata djore kako su ga zvali. kad neko pocne ovakve izjave da daje taj mora odmah da leti. zalosno, hvala gosn pesiću na velikim rezultatima, ali ovo je sada samo starac koji se bori protiv neumitnog toka zivota a po cenu citavog drustva ili jednog sporta u njemu. kaki si nisi vise ni za di si.

steva

pre 1 godinu

Nije poenta u tome da li se Pesic i Piksi pravdaju ...vec u tome da priznaju krivicu i preuzmu odgovornost . (da li su to uradili , cini mi se ne)
Obojica su pravili greske koje su sigruno kostale i jednu i drugo reprezentaciju .
Dakle , priznati greske , nauciti iz njih , promeniti nesto , napredovati .
To je to .

bingo

pre 1 godinu

@Aleksandar
Pa da,samo je reprezentaciju koju je trecerazredna Ukrajina samlela petardom,koja se tresla da nas isto tako trecerazredna Norveska ne samelje jos jace,koja nije uspela ni u 24 na Evropsko da se plasira,gde kapiten nije hteo da igra najvazniji mec,doveo do situacije da smo nenormalno razocarani sto nismo prosli grupu sa Brazilom,da igraci povredjeni hoce da igraju,ali to smo mi das nam prst,hocemo celu ruku,zato nam i ide ovako

Brankoni84

pre 1 godinu

Deda ima da te smenimo i postavimo Duska Ivanovica za selektora.👍

Hvala ti za zlata EP 2001 i SP 2002 od stare slave se ne živi, idi deda ljuljuskaj unucice nisi ti vise za ozbiljnu kosarku.😂

M

pre 1 godinu

Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni.

mile rizik

pre 1 godinu

@mića
Pa da su preuzeli uspesne formirane reprezentacije moglo bi se pricati o neuspehu,oni preuzese raspale ekipe sa nezainteresovanim politicki postavljenim selektorima,kod fudbalera sva ocekivanja bila da se umuvamo u baraz za Mundijal i tamo casno ispadnemo a da prica bude na povratku kulta reprezentacije,a mi na kraju bili prvi u grupi ispred Portugalaca i direktno otisli na SP,u kosarci poenta bila u procesu smene generacije,plasmanu na SP,i naravno konacno Jokicu kao nosiocu ekipe koji zeli da igra za repku,to je ostvareno,sam plansman jeste razocaravajuci(za razliku od fudbalera od kojih nisam ocekivao bolje),ali stvorena je dobra osnova za dalje.Nas najveci problem,izgleda kao mentaliteta jeste sto smo prokleti,hocemo sve odmah i sad,nemamo stpljenja ni zasta,i onda sta se desava,smenismo na prvoj krivini svakog selektora koji je napravio pomak,od Petka,Antica,Mihe pa do Muslina i bukvalno svaki put su nas njihovi naslednici unazadili 100 godina,slicno kosarka,ne valja nam Sale-nema zlata,dosao naslednik-ne mozemo ni da se plasiramo.Tako da ostavimo nasim legendama da rade na miru,a oni sami nek izvuku pouke iz ovogodinjih prvenstava,i sto je vrlo bitno-i Piksi i Kari da promene strucne stabove sto pre,tu najvise skripi i kod jednih i kod drugih,a javnost da prekine sa hajkom,kad smo bili hiljadu puta gori nisu se toliko cerecili selektori kao danas njih dvojica,pritom obojica toliko vec dali nasem sportu,bar toliko kredita imaju.

stevo

pre 1 godinu

Podrška za Piksija i Karija. Mediji su napravili dramu kao i uvijek. Kari je sve vrijeme spuštao loptu na prvenstvu, a Piksi nije mogao da se izbori sam sa stvarima izvan terena(Aca Lukas i starlete u hotelu sa reprez). Mediji i starlete su krivi za loš rezultat.

wag the dog

pre 1 godinu

svi zaboravljate da smo sa Pešićem imali jedan kiks a sve ostale tekme smo mleli, a sa Piksijem kiks do kiksija al sećanja kratko traju

Drax

pre 1 godinu

Nemamo ekipu za velikka dela Teo i Bjelica cabar Bogdanovic je vec penzioner na upravljanju povreda a ne igranju kosarke a Micic i Jokic su eto Micic i Jokic to smo videli ...

Mr. Fix

pre 1 godinu

Kari odličan si trener ali si napravio neuspeh. Ja ću ti reci zašto. Zato sto imaš dva zvanično najbolja igrača na svetu u evropi na pleju i centru. Zato sto si izbacio nezvanično najboljeg pleja u Evropi i najboljeg asistenta i najpametnijeg igrača iz tima. Prijatelju neuspeh i tacka. Kao vrata. Ne bi bio neuspeh da si izgubio od drim tima u Indijanapolisu. Danilovic da podnese ostavku jer ne zna da radi. Uništio je Partizan i sada je na putu da uništi reprezentaciju. Druga stvar, Danilovića cenim kao igrača bio je najbolji u Evropi i strašan karakter i dosta je zadužio zemlju ali ako hoćete da osvajamo onda Nebojsa Covic. Toliko.

Ivan⁶

pre 1 godinu

Piksi se ponio odgovorno i casno, posle neuspjeha je dosao u svoju zemlju, nije se krio, suocio se sa javnoscu, medijima, podnosio kritike. Za razliku od Vas, selektore. Iznenadjujuce ste drski, bez imalo obzira prema ugledu reprezentacije i navijacima. Razocaravajuce.

.

pre 1 godinu

Piksi je neuspesan selektor sa najgorom odbranom na SP i trecom najgorom reprezentacijom, covek koji nema nikakav zapazen trenerski rezultat u karijeri, covek koji nicim nije zasluzio da bude smatran uspesnim i kvalitetnim trenerom.
Svetislav Pesic je visestruki evropski i svetski sampion, kako u klupskoj, tako i u reprezentativnoj kosarci.
Nisu ni za poredjenje.

Randy Marsh

pre 1 godinu

I pored neuspeha u Kataru, odnosno i pored toga sto je napravio sijaset gresaka i propusta na klupu, GOSPODIN (namerno velikim) Dragan Stojkovic je za razliku od ovog senilnog demagoga odmah dosao u svoju zemlju sa igracima i organizovao konferenciju na kojoj se obratio javnosti. Sta je tamo rekao i koliko je sta objasnio, to je druga prica, koliko se nekom nesto dopada ili ne. Medjutim pojavio se. Ovaj koji ga spominje evo i puna 3 meseca posle debakla na EP, nije se udostojio da objasni razloge neuspeha i stavi se javnosti na raspolaganje. Sve sto zna je da se ponasa bahato i bezobrazno, da tera svoju pricu, a pritom nikakvog osnova za to nema. Ma koliko da je trenerska karijera Svetislava Pesica neuporedivo bogatija i uspesnija od karijere Dragana Stojkovic, Stojkovic je reprezentaciju unapredio i od 3 cilja koji se pred njega postavio, ostvario je dva, otisao je na SP direktno i plasirao se u A Ligu Nacija. Jedini neuspeh mu je SP, koji mu je umnogome bio uslovljen povredama kljucnih igraca, bez obzira sto to ne potire greske koje je sam napravio. S druge strane ovaj koji ga spominje je reprezentaciju unazadio. Tako da, nije sramota imati neuspeh, sramota je ponasati se kao Svetislav Pesic. I zato puna podrska Draganu Stojkovicu jer koliko za godinu i po dana ce, siguran sam, pokazati na EP ko je i sta je, napravice odlican rezultat, a ovom sa slike podrska takodje, ali da sto pre nestane sa klupe reprezentacije, dok nas na SP ne dotuce svojom arogancijom i demagogijom.

Buntovnik sa razlogom

pre 1 godinu

Taman kad misliš da ne može niže onda se pojavi ovaj gospodin koji svoje loše vođenje i direktnu odgovornost za poraz svaljuje na neku profesionalnu ligu. A to sto smo imali bolje igrace na svakoj poziciji osim na selektorskoj je druga prica. Batali nas demagogije molim te

Ljubo

pre 1 godinu

Ti za razliku od Piksija si unazadio reprenzetaciju,da ti nije bilo Jokića ne bi ni grupu prošli a ne bi se kvalifikovali ni na svetsko prvenstvo jer bi izgubili i od Grčke i od Turske.A što se Piksija tiče on je unapredio reprenzetaciju i sramota je da ga svi ovako pljuju.Čovek je preuzeo reprenzetaciju koja nije bila u stanju kod kuće pobediti ni jednu Škotsku a pod njegovim vodstvom ne samo da smo pobedili u gostima jedan Portugal već smo se i direktno plasirali na svetsko prvenstvo i plasirali se u A grupu lige nacija.Na svetskom prvenstvu smo odigrali 2 dobre napadačke utakmice ali smo na žalost u odbrani odigrali katastrofalno.I jednu smo utakmicu odigrali jako loše.Ali ovo je tek početak,ne može Piksi lupiti dlanom od dlan i da preko noći igramo savršenu odbranu i isto tako i napad.Prosto mi takve vrhunske igrače nemamo,već je potrebno vremena i rada da se to sve posloži.I za to treba dati vremena Piksiju da to sve dovede u red a ne odma pljuvati po njemu.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Pusti ti Piksija, fudbal i košarka su neuporedivi. Ovaj je od raspale ekipe napravio konkurentnu, a ti od šampionske napravio luzersku. Tako da se bolje ti ne vadi.

Brankoni84

pre 1 godinu

Deda ima da te smenimo i postavimo Duska Ivanovica za selektora.👍

Hvala ti za zlata EP 2001 i SP 2002 od stare slave se ne živi, idi deda ljuljuskaj unucice nisi ti vise za ozbiljnu kosarku.😂

stevo

pre 1 godinu

Podrška za Piksija i Karija. Mediji su napravili dramu kao i uvijek. Kari je sve vrijeme spuštao loptu na prvenstvu, a Piksi nije mogao da se izbori sam sa stvarima izvan terena(Aca Lukas i starlete u hotelu sa reprez). Mediji i starlete su krivi za loš rezultat.

Banconi

pre 1 godinu

Ipak je Pešić omatorio, hvala mu za sve uspehe od ranije, ali zaboravio je "malu" razliku. Na košarkaškoj mapi, mi smo petostruki prvaci sveta i mnogostruki prvaci Evrope. Na fudbalskoj mapi, nalazimo se u grupi "važno je učestvovati". U košarkaškom svetu, imamo dvostrukog MVP igrača NBA lige, mvp Eurolige i da ne nabrajam dalje. U fudbalskom, imamo neke osrednje zvezde (kojima svaka čast i na tome, da ne budem pogrešno shvaćen). I na kraju, fudbal je daleko neizvesnosniji sport, možeš i da pobediš, i da izgubiš, a da pojma nemaš odakle je to došlo. U košarci to ne može tako lako. Sumarum: Pešićev rezultat je krajnji neispeh, Piksijev je blagi uspeh.

ej bre

pre 1 godinu

Ovo je kao u fudbalu da imaš Mesija i Ronalda u prajmu, Neimara isteraš iz tima pa izgubiš od Švajcarske. To je pandan Pešićevom porazu od Italije. Piksi je bar došao, nije pobegao kao Pešić. Piksi nije imao ni Ronalda ni Mesija. Imao je rovite igrače i POGREŠIO taktiku. Nije smak sveta. Pešić je debelo zastranio i mnogo veći neuspeh predstavlja njegov rezultat. SRAMOTA je izgubiti od Italije kada imaš MVP NBA i EL a oteraš MVP EK...

basketaš

pre 1 godinu

Nije sramota izgubiti od Italije kao Italije, jer oni imaju i kvalitetne igrače, sistem i to stoji.

Međutim sramota je način na koji si izgubio. Da prospeš 15 razlike kao ništa, da držiš Jokića na klupi dok sve gori i ide u propast, dok Vasilije divlja i ciglari 40 minuta. To neko treba fino da mu saopšti. Izgleda nema ko.

wag the dog

pre 1 godinu

svi zaboravljate da smo sa Pešićem imali jedan kiks a sve ostale tekme smo mleli, a sa Piksijem kiks do kiksija al sećanja kratko traju

Milan

pre 1 godinu

otkaz momentalno. neka zavrsi ciklus kvalifikacija i neka daju ivanoviću da vodi reprezentaciju. nakantao ga je i u ACB ligi sa manjim budzetom. dovoljno godina imam da se sećam milovan djorića ili bata djore kako su ga zvali. kad neko pocne ovakve izjave da daje taj mora odmah da leti. zalosno, hvala gosn pesiću na velikim rezultatima, ali ovo je sada samo starac koji se bori protiv neumitnog toka zivota a po cenu citavog drustva ili jednog sporta u njemu. kaki si nisi vise ni za di si.

mile rizik

pre 1 godinu

@mića
Pa da su preuzeli uspesne formirane reprezentacije moglo bi se pricati o neuspehu,oni preuzese raspale ekipe sa nezainteresovanim politicki postavljenim selektorima,kod fudbalera sva ocekivanja bila da se umuvamo u baraz za Mundijal i tamo casno ispadnemo a da prica bude na povratku kulta reprezentacije,a mi na kraju bili prvi u grupi ispred Portugalaca i direktno otisli na SP,u kosarci poenta bila u procesu smene generacije,plasmanu na SP,i naravno konacno Jokicu kao nosiocu ekipe koji zeli da igra za repku,to je ostvareno,sam plansman jeste razocaravajuci(za razliku od fudbalera od kojih nisam ocekivao bolje),ali stvorena je dobra osnova za dalje.Nas najveci problem,izgleda kao mentaliteta jeste sto smo prokleti,hocemo sve odmah i sad,nemamo stpljenja ni zasta,i onda sta se desava,smenismo na prvoj krivini svakog selektora koji je napravio pomak,od Petka,Antica,Mihe pa do Muslina i bukvalno svaki put su nas njihovi naslednici unazadili 100 godina,slicno kosarka,ne valja nam Sale-nema zlata,dosao naslednik-ne mozemo ni da se plasiramo.Tako da ostavimo nasim legendama da rade na miru,a oni sami nek izvuku pouke iz ovogodinjih prvenstava,i sto je vrlo bitno-i Piksi i Kari da promene strucne stabove sto pre,tu najvise skripi i kod jednih i kod drugih,a javnost da prekine sa hajkom,kad smo bili hiljadu puta gori nisu se toliko cerecili selektori kao danas njih dvojica,pritom obojica toliko vec dali nasem sportu,bar toliko kredita imaju.

bingo

pre 1 godinu

@Aleksandar
Pa da,samo je reprezentaciju koju je trecerazredna Ukrajina samlela petardom,koja se tresla da nas isto tako trecerazredna Norveska ne samelje jos jace,koja nije uspela ni u 24 na Evropsko da se plasira,gde kapiten nije hteo da igra najvazniji mec,doveo do situacije da smo nenormalno razocarani sto nismo prosli grupu sa Brazilom,da igraci povredjeni hoce da igraju,ali to smo mi das nam prst,hocemo celu ruku,zato nam i ide ovako

Kića

pre 1 godinu

I mi učestvujemo u profesionalnoj ligi, ABA je apsolutno profi liga i nije uopšte slabija od italijanske. A naša KLS je bolja od druge italijanske.
A ti selektore bolje smanji tu sujetu i budi realan.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Piksi se bar vratio u Srbiju sa reprezentacijom. I bar je udostojio te novinare, a i nas. Pricao je sto i prica svako ko gubi, nista novo kod njega i nikakva nova reakcija kod nas. Pesicevo prisustvo, i reci izgleda previse dragocene da se trose na ljude koji ga placaju.

M

pre 1 godinu

Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni.

steva

pre 1 godinu

Nije poenta u tome da li se Pesic i Piksi pravdaju ...vec u tome da priznaju krivicu i preuzmu odgovornost . (da li su to uradili , cini mi se ne)
Obojica su pravili greske koje su sigruno kostale i jednu i drugo reprezentaciju .
Dakle , priznati greske , nauciti iz njih , promeniti nesto , napredovati .
To je to .

Drax

pre 1 godinu

Nemamo ekipu za velikka dela Teo i Bjelica cabar Bogdanovic je vec penzioner na upravljanju povreda a ne igranju kosarke a Micic i Jokic su eto Micic i Jokic to smo videli ...