NBA 18

Petak, 04.03.2022.

08:15

Dončić se igrao sa Voriorsima, umalo novi tripl-dabl

Košarkaši Dalasa nastavljaju sa odličnim partijama.

Donèiæ se igrao sa Voriorsima, umalo novi tripl-dabl IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 2 godine

Elmer...Pa Luka je u napadu namjerno napadao Karija...i tako ga izmorio za njihove napade..a vidjelo se da ga Kati ne moze cuvati....

bradina

pre 2 godine

Kao gledaoc dopada mi se igra naseg Jokica,ali Luka to je savrsenstvo bez mane! Drugim recima volim da gledam Nikolu,ali vise mi se dopada kako Luka igra! Mogu samo zamisliti kako bi rasturili svaki tim NBA da igraju zajedno!? To bi bio duo poput Nesa i Novickog,bez ikakve sumnje!
Eh kad bi se nekako spojili,ali kako je tesko to ostvarljivo jer obojica ce sigurno imati maksimalne ugovore u svojim klubovima,gde su alfa i omega! Ostace veciti zal sto je Juga sportski nestala sa scene,jer niko nebi mogao da sa sigurnoscu pogodi koja bi petorka bila na parketu?Samo sa NBA igracima bila bi nemoguce.Da podsetim oba Bogdanovica,Nurkic,Zubac,Dragic,Cancar,Pokusevski,uz neizostavnu dve mega Zvezde Nikole i Jokica,a pride jos nekoliko "domacih" igraca iz Evrope! Ma prosto "tim snova" spreman da se odupre svima!Bilo bi interesantno sta misle ostali komentatori o ovoj "nezamislivoj i nemogucoj ideji" tima ovih prostora!?Moja bi bila Doncic,Bogdanovic Bogdan,Bojan Bogdanovic,Micic,Jokic.

Back in Black

pre 2 godine

Gotivim Luku, stvarno igracina, ali ovaj NBA je smesan. Pogledajte kad igra jedan na jedan, tu odbrane skoro i da nema, ono je smesno zaista. Odbrana kao na rekreativnoj kosarci, nije ni cudo sto svi zivi nabijaju statistiku. U dve reci, NBA je individualna kosarka!
(Brada Bg, 04. mart 2022 10:39)
Zato su ga u Evropo stavili u dzep sa tom prestrasnom odbranim da je osvojio Evroligu i bio MVP.Još je osvojio i Evropsko prvenstvo sa Slovenijom.
I zamislite sve to sa 17 godina.
Strašna prestrašna evropska odbrana u kojoj je najbolji igra bio klinja od 16,17 godina.
Hahahhahahahah
Strasna prestrasna evropska odbrana u kojoj je penzioner Dominik Vilkins ima preko 20 poena.Došao matorac da pokaže šta je klasa.Lako je igrati odbranu kada nema kvaliteta kada dodje klasa onda odbrana može samo da gleda.
U Evropi nema niti jedan plej koji je blizu onih iz NBA,ne može ni za mali nokat da im se uhvati.A tek na centarskim pozicijama sve sama drva.Jer svaki visoki igrac koji ima u proseku 10 poena završi u NBA.
Jokic,Nurkic,Vucevic,Sabonis,Gober,
Zubac,Valancunas,Porzingis itd.
A o bekovima ne bi trošio reci to je razlika ono tri klase.
To je kao da kažemo kako u srpskoj Superligi se igra cvrsta odbrana zato ima tako malo golova dok se u Bundes ligi i Seriju A uopšte ne igra.

Dejo

pre 2 godine

Ma Luka je car,kako sve to sto je ustvari tesko izgleda lako kada on odigra,bas sam odgledao hajlajte,svaki kos mu je bio prelep,od trojki do prodora,savrsenstvo,mislim da ce Dalas svakome u plejofu biti izuzetno tezak protivnik,ovaj Dinvidi im je pao kao kec na desetku,Porzingisa se vise niko ni ne seca.

elmer

pre 2 godine

Gledao sam citav mec.

Ono sto Luka radi je rapsodija, bukvalno nosi 60 laganih poena tima u tako laganom ritmu.

Sto mi je posebno zapalo za oko je Stef Kari, 12 minuta poslednje cetvrtine, egal mec,, nijedan sut na kos doslovno nije uputio. Iako udvajan to je nedopustivo za prvu zvezdu, posebno sto je do tada igrao izvanredno i sutirao 4 od 5 trojke.

Brada Bg

pre 2 godine

Gotivim Luku, stvarno igracina, ali ovaj NBA je smesan. Pogledajte kad igra jedan na jedan, tu odbrane skoro i da nema, ono je smesno zaista. Odbrana kao na rekreativnoj kosarci, nije ni cudo sto svi zivi nabijaju statistiku. U dve reci, NBA je individualna kosarka!

jerko

pre 2 godine

A imaju i Bransona kao trecu opciju da vodi tim.. I posle citas ovde razne strucnjake kako Luka nema s'kim da igra..
(pant-LA, 4. mart 2022 09:33)

Svi oni imaju neke suigrace, ne igraju sami, kosarka je timski sport, ali ne treba se zavaravati da su oko Luke neki extra igraci jer nisu. Dva sljedeca najbolja igraca su kao i Luka playmakeri i obzirom da ce Doncic igrati u play offu 40+ minuta ovi nece imati puno prilike da vode momcad. Mislim sve je bolje od Porzingisa ali bi im definitivno dobro došao zamjenski visoki igrac a o nekakvoj legitimnoj drugoj opciji trenutno mogu samo sanjati. Ako ništa drugo trener Kidd je ugodno iznenadio i poslozio sjajnu timsku obranu na koju se mogu osloniti, u napadu ce svakako u doigravanju ovisiti o Doncicevih 35+ koseva koje je ovaj izgleda sposoban isporuciti svaku vecer sad kad je ocigledno popravio kondiciju. Momak je nezaustavljiv igrac kojem ne mogu nista ni snazna krila a pogotovo ovi nizi igraci s kojima se poigrava kao sa centrima samo na drugi nacin. Ovakva igracka inteligencija i sposobnost da radi sto god hoce i to u laganom ritmu u ovako mladim godinama sigurno nikad dosad nije vidjena u NBA ligi. Igra decko sporo kao puz ali uvjek dodje gdje zeli jer manipulira protivnicima, uspori pa ubrza, pa udje ispred igraca, pa sve te silne finte, koristi tijelo izvanredno da se zastiti a radi sve nekako polako da doslovno nemas pojma kako ga cuvati. Samo udvajanjem.

basketaš

pre 2 godine

@Bjelica sa svoje 33 god je veteran u NBA, i u GSW je dosao za veteranski minimum, sto je vise nego sto bi igde u Evropi dobio. Da ne pricam da se ne radi samo o parama, nego prilici da igras sa najboljim igracima u timu i ligi generalno, da igras u ekipi koja se bori za titulu... Kako je igrao ovu sezonu, moze se nadati produzetku saradnje i nekom lepsem ugovoru, tipa 5-8mil/god.
A taj seljacki mentalitet "bolje prvi u selu nego poslednji u gradu" ostavi za sebe. Bjelica se u "selu" vec dokazao, ako ti je to promaklo...
(Pogan, 4. mart 2022 09:30)

haha, seljacki mentalitet, hvala ti na tome.
nemam seljacki mentalitet, bar se nadam, i ne pricam o prvom u selu. evropa nije selo, to je druga liga po jacini na svetu, fazon je da nekim igracima odgovara odredjena igra. bjelica je to i dokazao kada je bio mvp (ne, kao sto vidis, nije mi promaklo), u redu je da je otisao u nba...i, tamo nista znacajno nije napravio. zato mislim da je nakon prvih godina iskustva trebao da se vrati.
u stvari, ti pricas o novcu, ja pricam o uspehu. pricam o postizanju rezultata koje su sanjali kao klinci u skolskom dvoristu na basketu. bodiroga nije uzeo ni priblizno love kao bjeli ali je on veliki bodiroga. i nikada, ali nikada nije sedeo na klupi i ulazio da skoci ponekad, da bi neki srpski intelektualac mogao to da cita kao igra sa najboljima. jer, kada si klinac, sanjas da ti igras najbolje a ne da druge gledas, zar ne?
i samo da dodam, darko milicic ima nba prsten. i?

Western Devil

pre 2 godine

(Pogan, 4. mart 2022 09:30)

Samo sam hteo da te ispravim, posto pratim NBA a bezveze je da ljudi lupetaju a to ostane neispravljeno. Bjeli je za dlaku izbegao trejd jer se Wisemanu oduzio oporavak, i nemaju sem Belog i Lunija visokog igraca, a vec tada su pocele sve ekipe sa centrima da ih urnisu. Ni Bugi Kazins nece dobiti veci ugovor od minimalca. Bjeli je lenj i to je odavno ppznato nazalost. To je crta koja razdvaja njega i Teodosica od recimo Bogdana i Riki Rubija od kojih su talentovaniji ali nisu dovoljno vredni da to unovce.

Pogan

pre 2 godine

...a on u utakmici gde je Dončić glavna zvezda ima dva (2) skoka!
(basketaš, 04. mart 2022 08:46)

Bjelica sa svoje 33 god je veteran u NBA, i u GSW je dosao za veteranski minimum, sto je vise nego sto bi igde u Evropi dobio. Da ne pricam da se ne radi samo o parama, nego prilici da igras sa najboljim igracima u timu i ligi generalno, da igras u ekipi koja se bori za titulu... Kako je igrao ovu sezonu, moze se nadati produzetku saradnje i nekom lepsem ugovoru, tipa 5-8mil/god.
A taj seljacki mentalitet "bolje prvi u selu nego poslednji u gradu" ostavi za sebe. Bjelica se u "selu" vec dokazao, ako ti je to promaklo...

Mariborcan1970

pre 2 godine

Pravi igrači "proigraju" prema kraju sezone kada je najvažnije. Morant igra sjajno, ali vidjet ćemo kako će izgledati kada počne play-off i "prava" košarka. Luka može uništiti protivnika na više načina (šut, skok, ulazak pod koš, asistencije), i to je veoma teško braniti. Dinwiddie se je, za sada, pokazao kao veoma veliko pojačanje. Sada Dallas u svakom trenutku može da igra sa dva playa i drži visok nivo igre (do sada je uvijek bio problem kada je Luka na klupi). Veoma je pouzdan organizator, koji može da kreira za sebe i za druge. Bertans je takodje dobro pojačanje jer je sharpshooter i može rafalno da pogadja. Još kad se vrati Hardaway Jr. Dallas će imati mnogo opcija i biti veoma opasan za svaku ekipu u play-offu.

smeh

pre 2 godine

Luka izgleda ima neki pik na GS i Karija. U ovom trenutku bi Dalas lagano osvojio titulu ako bi igrali za titulu sa GS a Luka bi imao laganih 30+ na svakoj utakmici. Igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.

basketaš

pre 2 godine

Nisu njih dvojica najbolji plejevi. Trenutno je Dza Morant za klasu iznad. Ono što je meni tužno jeste Bjelica koji je zarad para ostao u NBA iako su svi, pa i on, kapirali da je od toga slaba vajda. Umesto da se vratio u Evropu, ostao je samo zbog drugog i trećeg ugovora. Sećam se, pre 10 godina, mislio sam da će biti veliki igrač. Možda nešto kao Bodiroga...a on u utakmici gde je Dončić glavna zvezda ima dva (2) skoka!

Katalonec

pre 2 godine

Za sada se je Spenser Dinvidi pokazao kao ekstra pojačanje. Sve i jednu utakmicu, kad Luka zastane, Spenser povede. Više je uradio u 5 utakmica nego Porzingis u 2 sezone.

Katalonec

pre 2 godine

Za sada se je Spenser Dinvidi pokazao kao ekstra pojačanje. Sve i jednu utakmicu, kad Luka zastane, Spenser povede. Više je uradio u 5 utakmica nego Porzingis u 2 sezone.

Pogan

pre 2 godine

...a on u utakmici gde je Dončić glavna zvezda ima dva (2) skoka!
(basketaš, 04. mart 2022 08:46)

Bjelica sa svoje 33 god je veteran u NBA, i u GSW je dosao za veteranski minimum, sto je vise nego sto bi igde u Evropi dobio. Da ne pricam da se ne radi samo o parama, nego prilici da igras sa najboljim igracima u timu i ligi generalno, da igras u ekipi koja se bori za titulu... Kako je igrao ovu sezonu, moze se nadati produzetku saradnje i nekom lepsem ugovoru, tipa 5-8mil/god.
A taj seljacki mentalitet "bolje prvi u selu nego poslednji u gradu" ostavi za sebe. Bjelica se u "selu" vec dokazao, ako ti je to promaklo...

smeh

pre 2 godine

Luka izgleda ima neki pik na GS i Karija. U ovom trenutku bi Dalas lagano osvojio titulu ako bi igrali za titulu sa GS a Luka bi imao laganih 30+ na svakoj utakmici. Igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.

jerko

pre 2 godine

A imaju i Bransona kao trecu opciju da vodi tim.. I posle citas ovde razne strucnjake kako Luka nema s'kim da igra..
(pant-LA, 4. mart 2022 09:33)

Svi oni imaju neke suigrace, ne igraju sami, kosarka je timski sport, ali ne treba se zavaravati da su oko Luke neki extra igraci jer nisu. Dva sljedeca najbolja igraca su kao i Luka playmakeri i obzirom da ce Doncic igrati u play offu 40+ minuta ovi nece imati puno prilike da vode momcad. Mislim sve je bolje od Porzingisa ali bi im definitivno dobro došao zamjenski visoki igrac a o nekakvoj legitimnoj drugoj opciji trenutno mogu samo sanjati. Ako ništa drugo trener Kidd je ugodno iznenadio i poslozio sjajnu timsku obranu na koju se mogu osloniti, u napadu ce svakako u doigravanju ovisiti o Doncicevih 35+ koseva koje je ovaj izgleda sposoban isporuciti svaku vecer sad kad je ocigledno popravio kondiciju. Momak je nezaustavljiv igrac kojem ne mogu nista ni snazna krila a pogotovo ovi nizi igraci s kojima se poigrava kao sa centrima samo na drugi nacin. Ovakva igracka inteligencija i sposobnost da radi sto god hoce i to u laganom ritmu u ovako mladim godinama sigurno nikad dosad nije vidjena u NBA ligi. Igra decko sporo kao puz ali uvjek dodje gdje zeli jer manipulira protivnicima, uspori pa ubrza, pa udje ispred igraca, pa sve te silne finte, koristi tijelo izvanredno da se zastiti a radi sve nekako polako da doslovno nemas pojma kako ga cuvati. Samo udvajanjem.

Back in Black

pre 2 godine

Gotivim Luku, stvarno igracina, ali ovaj NBA je smesan. Pogledajte kad igra jedan na jedan, tu odbrane skoro i da nema, ono je smesno zaista. Odbrana kao na rekreativnoj kosarci, nije ni cudo sto svi zivi nabijaju statistiku. U dve reci, NBA je individualna kosarka!
(Brada Bg, 04. mart 2022 10:39)
Zato su ga u Evropo stavili u dzep sa tom prestrasnom odbranim da je osvojio Evroligu i bio MVP.Još je osvojio i Evropsko prvenstvo sa Slovenijom.
I zamislite sve to sa 17 godina.
Strašna prestrašna evropska odbrana u kojoj je najbolji igra bio klinja od 16,17 godina.
Hahahhahahahah
Strasna prestrasna evropska odbrana u kojoj je penzioner Dominik Vilkins ima preko 20 poena.Došao matorac da pokaže šta je klasa.Lako je igrati odbranu kada nema kvaliteta kada dodje klasa onda odbrana može samo da gleda.
U Evropi nema niti jedan plej koji je blizu onih iz NBA,ne može ni za mali nokat da im se uhvati.A tek na centarskim pozicijama sve sama drva.Jer svaki visoki igrac koji ima u proseku 10 poena završi u NBA.
Jokic,Nurkic,Vucevic,Sabonis,Gober,
Zubac,Valancunas,Porzingis itd.
A o bekovima ne bi trošio reci to je razlika ono tri klase.
To je kao da kažemo kako u srpskoj Superligi se igra cvrsta odbrana zato ima tako malo golova dok se u Bundes ligi i Seriju A uopšte ne igra.

Western Devil

pre 2 godine

(Pogan, 4. mart 2022 09:30)

Samo sam hteo da te ispravim, posto pratim NBA a bezveze je da ljudi lupetaju a to ostane neispravljeno. Bjeli je za dlaku izbegao trejd jer se Wisemanu oduzio oporavak, i nemaju sem Belog i Lunija visokog igraca, a vec tada su pocele sve ekipe sa centrima da ih urnisu. Ni Bugi Kazins nece dobiti veci ugovor od minimalca. Bjeli je lenj i to je odavno ppznato nazalost. To je crta koja razdvaja njega i Teodosica od recimo Bogdana i Riki Rubija od kojih su talentovaniji ali nisu dovoljno vredni da to unovce.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Pravi igrači "proigraju" prema kraju sezone kada je najvažnije. Morant igra sjajno, ali vidjet ćemo kako će izgledati kada počne play-off i "prava" košarka. Luka može uništiti protivnika na više načina (šut, skok, ulazak pod koš, asistencije), i to je veoma teško braniti. Dinwiddie se je, za sada, pokazao kao veoma veliko pojačanje. Sada Dallas u svakom trenutku može da igra sa dva playa i drži visok nivo igre (do sada je uvijek bio problem kada je Luka na klupi). Veoma je pouzdan organizator, koji može da kreira za sebe i za druge. Bertans je takodje dobro pojačanje jer je sharpshooter i može rafalno da pogadja. Još kad se vrati Hardaway Jr. Dallas će imati mnogo opcija i biti veoma opasan za svaku ekipu u play-offu.

elmer

pre 2 godine

Gledao sam citav mec.

Ono sto Luka radi je rapsodija, bukvalno nosi 60 laganih poena tima u tako laganom ritmu.

Sto mi je posebno zapalo za oko je Stef Kari, 12 minuta poslednje cetvrtine, egal mec,, nijedan sut na kos doslovno nije uputio. Iako udvajan to je nedopustivo za prvu zvezdu, posebno sto je do tada igrao izvanredno i sutirao 4 od 5 trojke.

Dejo

pre 2 godine

Ma Luka je car,kako sve to sto je ustvari tesko izgleda lako kada on odigra,bas sam odgledao hajlajte,svaki kos mu je bio prelep,od trojki do prodora,savrsenstvo,mislim da ce Dalas svakome u plejofu biti izuzetno tezak protivnik,ovaj Dinvidi im je pao kao kec na desetku,Porzingisa se vise niko ni ne seca.

basketaš

pre 2 godine

@Bjelica sa svoje 33 god je veteran u NBA, i u GSW je dosao za veteranski minimum, sto je vise nego sto bi igde u Evropi dobio. Da ne pricam da se ne radi samo o parama, nego prilici da igras sa najboljim igracima u timu i ligi generalno, da igras u ekipi koja se bori za titulu... Kako je igrao ovu sezonu, moze se nadati produzetku saradnje i nekom lepsem ugovoru, tipa 5-8mil/god.
A taj seljacki mentalitet "bolje prvi u selu nego poslednji u gradu" ostavi za sebe. Bjelica se u "selu" vec dokazao, ako ti je to promaklo...
(Pogan, 4. mart 2022 09:30)

haha, seljacki mentalitet, hvala ti na tome.
nemam seljacki mentalitet, bar se nadam, i ne pricam o prvom u selu. evropa nije selo, to je druga liga po jacini na svetu, fazon je da nekim igracima odgovara odredjena igra. bjelica je to i dokazao kada je bio mvp (ne, kao sto vidis, nije mi promaklo), u redu je da je otisao u nba...i, tamo nista znacajno nije napravio. zato mislim da je nakon prvih godina iskustva trebao da se vrati.
u stvari, ti pricas o novcu, ja pricam o uspehu. pricam o postizanju rezultata koje su sanjali kao klinci u skolskom dvoristu na basketu. bodiroga nije uzeo ni priblizno love kao bjeli ali je on veliki bodiroga. i nikada, ali nikada nije sedeo na klupi i ulazio da skoci ponekad, da bi neki srpski intelektualac mogao to da cita kao igra sa najboljima. jer, kada si klinac, sanjas da ti igras najbolje a ne da druge gledas, zar ne?
i samo da dodam, darko milicic ima nba prsten. i?

basketaš

pre 2 godine

Nisu njih dvojica najbolji plejevi. Trenutno je Dza Morant za klasu iznad. Ono što je meni tužno jeste Bjelica koji je zarad para ostao u NBA iako su svi, pa i on, kapirali da je od toga slaba vajda. Umesto da se vratio u Evropu, ostao je samo zbog drugog i trećeg ugovora. Sećam se, pre 10 godina, mislio sam da će biti veliki igrač. Možda nešto kao Bodiroga...a on u utakmici gde je Dončić glavna zvezda ima dva (2) skoka!

bradina

pre 2 godine

Kao gledaoc dopada mi se igra naseg Jokica,ali Luka to je savrsenstvo bez mane! Drugim recima volim da gledam Nikolu,ali vise mi se dopada kako Luka igra! Mogu samo zamisliti kako bi rasturili svaki tim NBA da igraju zajedno!? To bi bio duo poput Nesa i Novickog,bez ikakve sumnje!
Eh kad bi se nekako spojili,ali kako je tesko to ostvarljivo jer obojica ce sigurno imati maksimalne ugovore u svojim klubovima,gde su alfa i omega! Ostace veciti zal sto je Juga sportski nestala sa scene,jer niko nebi mogao da sa sigurnoscu pogodi koja bi petorka bila na parketu?Samo sa NBA igracima bila bi nemoguce.Da podsetim oba Bogdanovica,Nurkic,Zubac,Dragic,Cancar,Pokusevski,uz neizostavnu dve mega Zvezde Nikole i Jokica,a pride jos nekoliko "domacih" igraca iz Evrope! Ma prosto "tim snova" spreman da se odupre svima!Bilo bi interesantno sta misle ostali komentatori o ovoj "nezamislivoj i nemogucoj ideji" tima ovih prostora!?Moja bi bila Doncic,Bogdanovic Bogdan,Bojan Bogdanovic,Micic,Jokic.

Brada Bg

pre 2 godine

Gotivim Luku, stvarno igracina, ali ovaj NBA je smesan. Pogledajte kad igra jedan na jedan, tu odbrane skoro i da nema, ono je smesno zaista. Odbrana kao na rekreativnoj kosarci, nije ni cudo sto svi zivi nabijaju statistiku. U dve reci, NBA je individualna kosarka!

Ivan

pre 2 godine

Elmer...Pa Luka je u napadu namjerno napadao Karija...i tako ga izmorio za njihove napade..a vidjelo se da ga Kati ne moze cuvati....

basketaš

pre 2 godine

Nisu njih dvojica najbolji plejevi. Trenutno je Dza Morant za klasu iznad. Ono što je meni tužno jeste Bjelica koji je zarad para ostao u NBA iako su svi, pa i on, kapirali da je od toga slaba vajda. Umesto da se vratio u Evropu, ostao je samo zbog drugog i trećeg ugovora. Sećam se, pre 10 godina, mislio sam da će biti veliki igrač. Možda nešto kao Bodiroga...a on u utakmici gde je Dončić glavna zvezda ima dva (2) skoka!

Brada Bg

pre 2 godine

Gotivim Luku, stvarno igracina, ali ovaj NBA je smesan. Pogledajte kad igra jedan na jedan, tu odbrane skoro i da nema, ono je smesno zaista. Odbrana kao na rekreativnoj kosarci, nije ni cudo sto svi zivi nabijaju statistiku. U dve reci, NBA je individualna kosarka!

basketaš

pre 2 godine

@Bjelica sa svoje 33 god je veteran u NBA, i u GSW je dosao za veteranski minimum, sto je vise nego sto bi igde u Evropi dobio. Da ne pricam da se ne radi samo o parama, nego prilici da igras sa najboljim igracima u timu i ligi generalno, da igras u ekipi koja se bori za titulu... Kako je igrao ovu sezonu, moze se nadati produzetku saradnje i nekom lepsem ugovoru, tipa 5-8mil/god.
A taj seljacki mentalitet "bolje prvi u selu nego poslednji u gradu" ostavi za sebe. Bjelica se u "selu" vec dokazao, ako ti je to promaklo...
(Pogan, 4. mart 2022 09:30)

haha, seljacki mentalitet, hvala ti na tome.
nemam seljacki mentalitet, bar se nadam, i ne pricam o prvom u selu. evropa nije selo, to je druga liga po jacini na svetu, fazon je da nekim igracima odgovara odredjena igra. bjelica je to i dokazao kada je bio mvp (ne, kao sto vidis, nije mi promaklo), u redu je da je otisao u nba...i, tamo nista znacajno nije napravio. zato mislim da je nakon prvih godina iskustva trebao da se vrati.
u stvari, ti pricas o novcu, ja pricam o uspehu. pricam o postizanju rezultata koje su sanjali kao klinci u skolskom dvoristu na basketu. bodiroga nije uzeo ni priblizno love kao bjeli ali je on veliki bodiroga. i nikada, ali nikada nije sedeo na klupi i ulazio da skoci ponekad, da bi neki srpski intelektualac mogao to da cita kao igra sa najboljima. jer, kada si klinac, sanjas da ti igras najbolje a ne da druge gledas, zar ne?
i samo da dodam, darko milicic ima nba prsten. i?

Pogan

pre 2 godine

...a on u utakmici gde je Dončić glavna zvezda ima dva (2) skoka!
(basketaš, 04. mart 2022 08:46)

Bjelica sa svoje 33 god je veteran u NBA, i u GSW je dosao za veteranski minimum, sto je vise nego sto bi igde u Evropi dobio. Da ne pricam da se ne radi samo o parama, nego prilici da igras sa najboljim igracima u timu i ligi generalno, da igras u ekipi koja se bori za titulu... Kako je igrao ovu sezonu, moze se nadati produzetku saradnje i nekom lepsem ugovoru, tipa 5-8mil/god.
A taj seljacki mentalitet "bolje prvi u selu nego poslednji u gradu" ostavi za sebe. Bjelica se u "selu" vec dokazao, ako ti je to promaklo...

Western Devil

pre 2 godine

(Pogan, 4. mart 2022 09:30)

Samo sam hteo da te ispravim, posto pratim NBA a bezveze je da ljudi lupetaju a to ostane neispravljeno. Bjeli je za dlaku izbegao trejd jer se Wisemanu oduzio oporavak, i nemaju sem Belog i Lunija visokog igraca, a vec tada su pocele sve ekipe sa centrima da ih urnisu. Ni Bugi Kazins nece dobiti veci ugovor od minimalca. Bjeli je lenj i to je odavno ppznato nazalost. To je crta koja razdvaja njega i Teodosica od recimo Bogdana i Riki Rubija od kojih su talentovaniji ali nisu dovoljno vredni da to unovce.

Back in Black

pre 2 godine

Gotivim Luku, stvarno igracina, ali ovaj NBA je smesan. Pogledajte kad igra jedan na jedan, tu odbrane skoro i da nema, ono je smesno zaista. Odbrana kao na rekreativnoj kosarci, nije ni cudo sto svi zivi nabijaju statistiku. U dve reci, NBA je individualna kosarka!
(Brada Bg, 04. mart 2022 10:39)
Zato su ga u Evropo stavili u dzep sa tom prestrasnom odbranim da je osvojio Evroligu i bio MVP.Još je osvojio i Evropsko prvenstvo sa Slovenijom.
I zamislite sve to sa 17 godina.
Strašna prestrašna evropska odbrana u kojoj je najbolji igra bio klinja od 16,17 godina.
Hahahhahahahah
Strasna prestrasna evropska odbrana u kojoj je penzioner Dominik Vilkins ima preko 20 poena.Došao matorac da pokaže šta je klasa.Lako je igrati odbranu kada nema kvaliteta kada dodje klasa onda odbrana može samo da gleda.
U Evropi nema niti jedan plej koji je blizu onih iz NBA,ne može ni za mali nokat da im se uhvati.A tek na centarskim pozicijama sve sama drva.Jer svaki visoki igrac koji ima u proseku 10 poena završi u NBA.
Jokic,Nurkic,Vucevic,Sabonis,Gober,
Zubac,Valancunas,Porzingis itd.
A o bekovima ne bi trošio reci to je razlika ono tri klase.
To je kao da kažemo kako u srpskoj Superligi se igra cvrsta odbrana zato ima tako malo golova dok se u Bundes ligi i Seriju A uopšte ne igra.

smeh

pre 2 godine

Luka izgleda ima neki pik na GS i Karija. U ovom trenutku bi Dalas lagano osvojio titulu ako bi igrali za titulu sa GS a Luka bi imao laganih 30+ na svakoj utakmici. Igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.

jerko

pre 2 godine

A imaju i Bransona kao trecu opciju da vodi tim.. I posle citas ovde razne strucnjake kako Luka nema s'kim da igra..
(pant-LA, 4. mart 2022 09:33)

Svi oni imaju neke suigrace, ne igraju sami, kosarka je timski sport, ali ne treba se zavaravati da su oko Luke neki extra igraci jer nisu. Dva sljedeca najbolja igraca su kao i Luka playmakeri i obzirom da ce Doncic igrati u play offu 40+ minuta ovi nece imati puno prilike da vode momcad. Mislim sve je bolje od Porzingisa ali bi im definitivno dobro došao zamjenski visoki igrac a o nekakvoj legitimnoj drugoj opciji trenutno mogu samo sanjati. Ako ništa drugo trener Kidd je ugodno iznenadio i poslozio sjajnu timsku obranu na koju se mogu osloniti, u napadu ce svakako u doigravanju ovisiti o Doncicevih 35+ koseva koje je ovaj izgleda sposoban isporuciti svaku vecer sad kad je ocigledno popravio kondiciju. Momak je nezaustavljiv igrac kojem ne mogu nista ni snazna krila a pogotovo ovi nizi igraci s kojima se poigrava kao sa centrima samo na drugi nacin. Ovakva igracka inteligencija i sposobnost da radi sto god hoce i to u laganom ritmu u ovako mladim godinama sigurno nikad dosad nije vidjena u NBA ligi. Igra decko sporo kao puz ali uvjek dodje gdje zeli jer manipulira protivnicima, uspori pa ubrza, pa udje ispred igraca, pa sve te silne finte, koristi tijelo izvanredno da se zastiti a radi sve nekako polako da doslovno nemas pojma kako ga cuvati. Samo udvajanjem.

bradina

pre 2 godine

Kao gledaoc dopada mi se igra naseg Jokica,ali Luka to je savrsenstvo bez mane! Drugim recima volim da gledam Nikolu,ali vise mi se dopada kako Luka igra! Mogu samo zamisliti kako bi rasturili svaki tim NBA da igraju zajedno!? To bi bio duo poput Nesa i Novickog,bez ikakve sumnje!
Eh kad bi se nekako spojili,ali kako je tesko to ostvarljivo jer obojica ce sigurno imati maksimalne ugovore u svojim klubovima,gde su alfa i omega! Ostace veciti zal sto je Juga sportski nestala sa scene,jer niko nebi mogao da sa sigurnoscu pogodi koja bi petorka bila na parketu?Samo sa NBA igracima bila bi nemoguce.Da podsetim oba Bogdanovica,Nurkic,Zubac,Dragic,Cancar,Pokusevski,uz neizostavnu dve mega Zvezde Nikole i Jokica,a pride jos nekoliko "domacih" igraca iz Evrope! Ma prosto "tim snova" spreman da se odupre svima!Bilo bi interesantno sta misle ostali komentatori o ovoj "nezamislivoj i nemogucoj ideji" tima ovih prostora!?Moja bi bila Doncic,Bogdanovic Bogdan,Bojan Bogdanovic,Micic,Jokic.

Katalonec

pre 2 godine

Za sada se je Spenser Dinvidi pokazao kao ekstra pojačanje. Sve i jednu utakmicu, kad Luka zastane, Spenser povede. Više je uradio u 5 utakmica nego Porzingis u 2 sezone.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Pravi igrači "proigraju" prema kraju sezone kada je najvažnije. Morant igra sjajno, ali vidjet ćemo kako će izgledati kada počne play-off i "prava" košarka. Luka može uništiti protivnika na više načina (šut, skok, ulazak pod koš, asistencije), i to je veoma teško braniti. Dinwiddie se je, za sada, pokazao kao veoma veliko pojačanje. Sada Dallas u svakom trenutku može da igra sa dva playa i drži visok nivo igre (do sada je uvijek bio problem kada je Luka na klupi). Veoma je pouzdan organizator, koji može da kreira za sebe i za druge. Bertans je takodje dobro pojačanje jer je sharpshooter i može rafalno da pogadja. Još kad se vrati Hardaway Jr. Dallas će imati mnogo opcija i biti veoma opasan za svaku ekipu u play-offu.

Dejo

pre 2 godine

Ma Luka je car,kako sve to sto je ustvari tesko izgleda lako kada on odigra,bas sam odgledao hajlajte,svaki kos mu je bio prelep,od trojki do prodora,savrsenstvo,mislim da ce Dalas svakome u plejofu biti izuzetno tezak protivnik,ovaj Dinvidi im je pao kao kec na desetku,Porzingisa se vise niko ni ne seca.

elmer

pre 2 godine

Gledao sam citav mec.

Ono sto Luka radi je rapsodija, bukvalno nosi 60 laganih poena tima u tako laganom ritmu.

Sto mi je posebno zapalo za oko je Stef Kari, 12 minuta poslednje cetvrtine, egal mec,, nijedan sut na kos doslovno nije uputio. Iako udvajan to je nedopustivo za prvu zvezdu, posebno sto je do tada igrao izvanredno i sutirao 4 od 5 trojke.

Ivan

pre 2 godine

Elmer...Pa Luka je u napadu namjerno napadao Karija...i tako ga izmorio za njihove napade..a vidjelo se da ga Kati ne moze cuvati....