NBA 34

Nedelja, 12.12.2021.

08:00

Jokić "lomio" obruče i poigravao se – osveta Denvera! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa, na krilima Nikole Jokića, pobedili su San Antonio Sparse 127:112 u NBA ligi.

Jokiæ "lomio" obruèe i poigravao se – osveta Denvera! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Pogan

pre 2 godine

Nerealno zvuči da centar ubaci 35 poena a da je imao samo jedno slobodno bacanje. Koliko ti igrači iz NBA igraju čistu odbranu na Jokiću.
(smeh, 12. decembar 2021 11:12)

Batice, bez ljutnje - ali jesi ti gledao jedan mec Jokica? Evo ovde je od 35 poena dao 4 iz kontakt izolacione igre gde bi se mogla traziti bacanja. Jedan od ta dva puta je bio sudjen faul, priznat kos i imao bacanje. Sve ostalo su trojke, floateri, odbojka... Gde tu da se sudi faul objasni mi?
Jokic ne forsira kontakt igru, igra pretezno sa nogama na zemlji i pametno koristi svoj arsenal razlicitih ofanzivnih poteza. Mogao bi da se guzi tako pod kosem kad bi hteo da iznudjuje bacanja, al sto bi to radio, kad vidis da saspe 35 poena bez takve igre.
Bukvalno poredite babe i zabe. Kao Perica kad konstatuje da je tim A sigurno sudijski ostecen jer je imao manje bacanja od tima B (a to pravilo vazi samo za timove za koje on navija) ?

rodeo

pre 2 godine

Smejao sam se ovima sa "Genije", ali izgleda da su ipak bili u pravu, stvarno je košarkaški Genije, nema mu ravnog, MVP i ove sezone.

kongo

pre 2 godine

Kakva brutalna odbrana San Antonia. Ovo nema ni na losem basketu.
Kakva je ovo kosarka, pristup, odbrane. Kao teletabisi da igraju kosarku, bez razmisljanja, trce kao muve bez glave. Ne bih izdrzao ovo da gledam ni 10min, a pratio sam NBA preko 25god.
Jednostavno zadnjih 5-6god NBA je dno dna. Jos je u ligi par sjajnih igraca koji donose neku draz igri, medjutim kada se oni penzionisu za par sezona NBA ce biti na nivou razvojne lige ili kineske, gde odbrane niko ne igra i samo se utkruju u poenima,statistici.
Talenata novih da se na prste izbroji, ali ni jedan od njih ne zna sta je timska igra ili odbrana.

smeh

pre 2 godine

Nerealno zvuči da centar ubaci 35 poena a da je imao samo jedno slobodno bacanje. Koliko ti igrači iz NBA igraju čistu odbranu na Jokiću. Verovatno se i sam iznenadi kada dobije bacanja. Izgleda vole Jokića pa neće da igraju prljavo protiv njega. Sa druge strane mrze Embida pa protiv njega igraju najprljavije što mogu pa ga non stop šalju na liniju slobodnih bacanja. Često i po 15, 20 puta na meču.

Pera Ždera

pre 2 godine

Par zanimljivosti / detalja...

Nikola Jokic 34+ min u igri > 35 poena > +- +32 (najveci na terenu) > 1 slobodno bacanje! 35p i JEDNO slobodno bacanje :))) E moji Embidi, Lilardi, Doncici, Hardeni, Jangovi itd .. Oduzmes im bacanja i ode ucinak. Nikola ih nikada nije ni imao a uticaj i poeni sve bolji i bolji :)

Sinoc smo vrv videli tri asistencije za top 10 cele sezone Denvera a mozda i citave lige (malo pristrasno:))

Prvo Gordon "a la Jokic" iz posta, okrenut od kosa, iza ledja o'parket za Grina koji dotrcava ceonom linijom... lagano "reverse" zakucavanje.

Zatim Jokicev karakreristicni pas iz odbojke jednom rukom kao reakcija na udvajanje, za Gordnonovo nebranjeno zakucavanje. Mikro delic sekunde za pravovremenu reakciju ..

I Kampacovo dodavanje iza glave, okrenut ledjima, za cini mi se, Morisa za 3p iz coska. Koji minut pre toga odigrao isti pas iza glave za dotrcavanje Cancara ali Vlatku blokirali polaganje..

I koliko je Denver marketinski zanemarljiv i medijski nepracen, ne bi cudilo da bas nijedna ne bude u top 10 za prethodno vece.

Detalj vezan za odnose trenera i igraca u NBA. U jednom momentu Bouns pod inercijom istrcava sa terena, nailazi na Melouna... grli ga s'ledja, naslanja glavu, ovaj uzvraca. Nesto poput otac sin prizora. Opusteno, kroz humor i totalnu spontanost. Nesto apsolutno nezamislivo za Evropsku kosarku. Ne kazem da treba ovako ili onako ali svakako zanimljiv detalj ..

Cini mi se da je jedini nizi igrac u citavom NBA od Markusa, Kampaco haha (mrzi me da guglam za ostale timove). I ako su obojica zavedeni kao 1.78m u jednom momentu kamera ih snima telo uz telo i cini mi se da je ipak Markus nesto visi :) Denver dobar deo utakmice sa dva najniza igraca u ligi na parketu (Bouns tada igrao 3ku).

I tako... :)

Dragan Feliks

pre 2 godine

Brutalno. Njegov + - količnik govori sve. Za 34 min +32,bez njega za 14 min. - 17. Ali i drugi su dali svoj doprinos Moris i Gordon vrlo dobri, dva klinca sa klupe poenterski efikasna. Iako je bio malo nervozan zbog jednog nedosuđenog čistog faula a pre toga je promašio i zakucavanje odlični procenti šuta, ovog puta i skakačka dominacija a asistencije vrhunske. Na žalost morao je ponovo u igru u 4/4 jer su se rezervisti baš opustili. Ponovo nije bilo Bol Bola ne znam zašto. Posle 14 dana na putu i 7 vezanih gostovanja sledi 3 dana odmora pa serija uglavnom domaćih utakmica (čini mi se 15 od 21). Na žalost sa ovako skraćenim rosterom bez 5 od 7 spoljnih igrača ne može se očekivati neka serija pobeda već po sistemu toplo hladno i u zoni od 6 do 9 mesta. (Mišljenja sam da kako znaju moraju dovesti jednog solidnog igrača na poziciji 2) Tek povratkom Mareja možda u zadnjoj trećini sezone vežu nešto više pobeda i možda se dokopaju bar 4 mesta a time i omoguće Nikoli realnu šansu za još jedno MVP priznanje.

Mladen

pre 2 godine

Jokic je trenutno najbolji kosarkas na planeti. Jedini konkurenti su mu Janis i Durent. Ma koliko gurali novinari Karija vidi se par poslednjih utakmica kad mu stane sut za 3 ne moze da doprinese timu. Ne verujem da ce ove godine ponovo biti MVP jedino jer nema s kim da igra, tim je prelos pa ce imati los skor.

Pogan

pre 2 godine

Cekajte, ako sam dobro razumeo dobio je tehnicku jer je uradio zgib na obrucu posle zakucavanja???
Pa sta rade ostali kad zakucaju niko nikad nista nije dobio...
(Sima, 12. decembar 2021 08:04)

Visiti na obrucu je opravdano samo ako time izbegavas da padnes na nekoga. Zgib moze da prodje kad bi ga izveo kao pracka, super brzo u naletu inercije i pustio odma. Ovo sto je on izveo je bas bilo na granici, sta znam, mozda i prestrogo dosudjeno.

bskfan

pre 2 godine

Bolje skakali, Hauard i Bons sa klupe pogodili 10 trojki, Jokic se razigrao, Gordon bio odlican. Malone stavio Rida sa starterima umesto Bartona i ovaj ugvatio 7 lopti.

U cetvrtu cetvrtinu usli sa 29 poena prednosti, svi mislili da Jokic nece ni igrati poslednju cetvrtinu, a onda klupa prosula nekih 16 poena za 7 minuta tako da su starteri morali da se vrate u igru i privedu utakmicu kraju. Cim Jokic udje u igru odmah deluje kao anestetik. Nije to ni bilo lose, izdominirai tri minuta dva minuta i pobosljsao statistiku tako da mu je falilo samo dve asistencije za tripl-dabl.

Romi

pre 2 godine

Ovako lucidnog košarkaša, nesebičnog koji se igra kušarke i zabavlja i sebe i druge, nikad nisam gledala. A dugo pratim sport i košarku. Možda u doba Moke, Kiće, Praje ...ali tad se nije moglo sve vidjeti kao danas.
Njegova lakoća kojom igra i rješenja koja pronalazi ostavljaju bez daha. Saigrači treba samo da se otvaraju i budu spremni na najvjerovatnije asistencije. Pri tome je totalno skroman i ne ganja statistiku. Koliko mečeva je završio sa 8-9 asistencija ili skokova. Znači, da hoće svaku utakmicu bi završio sa trpl-dablom. Uz to je bjelac i fizičke predispozicije su slabe u odnosu na većinu. Ali je zato IQ nadprosječan. Svaka čast njemu kao i Dončiću, Nurkiću, Bogdanovićima...što dostojno predstavljaju bivšu Yugu i njenu školu košarke koja traje i danas.

Pera Ždera

pre 2 godine

Odmorili = energija = pobeda

Meloun pre utakmice izjavio da mu je prioritet upravo bio fizicki i mentalni oporavak igraca posle prethodnog meca i pred kraj jako naporne serije gostovanja...

Prosli mec vidno umorni, kratki u sutu, korak sporiji svi u odbrani i u skoku...

Nema Bartona, pobeda? hmm... :) Malo sale, naravno ali i pored drasticno bolje i zrelije igre ove sezone (u napadu) def odbrana cesto zna da pati i da puca sa njegovim spustanjem u reket po skokove i ostavljanje linije za 3p nebranjenom... Doktorirali smo vec tu temu ovde svi odreda :)

Serija od 7 gostovanja je zavrsena na eci peci pec (win / loss / win / loss / win / loss / win) :) U narednom periodu nekako napraviti bar neku pobednicku seriju pa da se nagradi Nikolina, po PERu gledano, najbolja sezona u istoriji kosarke, boljim mestom na zapadu sto bi MVP debatu Kari VS Jokic def zacinilo :) ...za vise, za prsten ove sezone nenormalno tesko i nerealno.

Pera Ždera

pre 2 godine

HOROR klupe se i dalje nastavlja.
Prvi izlazak Nikole iz igre, u prvoj 1/4 i Sparsi prave seriju 10:0, sto se nastavilo u 14:2 klupa VS klupa (do prve trojke Bounsa) :( ...Do kraja nesto bolji utisak, prvenstveno poentiranjem Hajlanda i Markusa ali ih Dzamajkl Grin toliko kanali... Cini mi se da bi francuz Korneli imao bolji doprinos, da mu jedina svrha nije grejanje klupe i eventualni ulazak u igru ako se povrede apsolutno svi visoki Denvera... Meloun Meloun.

Aleksandar

pre 2 godine

Sve se slazem osim zadnjeg dela, Janis je bukvalno tip igraca koji ne bi nikako legao Jokicu. Jer voli mnogo loptu u svojim rukama, i ono jos vaznije: Skuplja reket, pravio bi strasnu guzvu Jokicu.
Jokicu treba suter, neki tipa Klay Thompson. Ili neki ekstra napaljeni i energicni igrac tipa Farid. A zasto ne i oboje?
(cici, 12. decembar 2021 08:27) 

Slažem se potpuno sa tobom da Jokiću treba samo dobar šuter i ništa više od toga. Ovo za Janisa sam napisao zato što bih ja voleo da vidim taj tandem što kažu za svoju dušu a siguran sam da bi obojica prilagodila igru jedan drugom i podelila brojke. Ipak su obojica među najboljima i ne verujem da bi njihovo spajanje otišlo u pogrešnom smeru, koliko sam video na ALLSTARU su se baš slagali i imaju tu hemiju što se kaže.

Sima

pre 2 godine

Cekajte, ako sam dobro razumeo dobio je tehnicku jer je uradio zgib na obrucu posle zakucavanja???
Pa sta rade ostali kad zakucaju niko nikad nista nije dobio...

cici

pre 2 godine

(Aleksandar, 12. decembar 2021 08:13)

Sve se slazem osim zadnjeg dela, Janis je bukvalno tip igraca koji ne bi nikako legao Jokicu. Jer voli mnogo loptu u svojim rukama, i ono jos vaznije: Skuplja reket, pravio bi strasnu guzvu Jokicu.
Jokicu treba suter, neki tipa Klay Thompson. Ili neki ekstra napaljeni i energicni igrac tipa Farid. A zasto ne i oboje?

Aleksandar

pre 2 godine

Rekao sam prošli put šta je potrebno Denveru za pobedu. KD, Jokić i Janis definitivno tri najbolja igrača lige trenutno, konstantni uvek skoro bez loših partija i najviše doprinose svojim timovima na stranu to što Jokić igra jednu od najboljih statističkih sezona ikad. Ono šta Steph radi nije normalno, lik se ispucava zadnjih 10 utakmica samo tako zbog rekorda koji će svakako uzeti a to ih je večeras koštalo poraza od Phile. Znači mučno je za gledanje postalo, kada ide jeste atraktivno ali lik ne zna kada je dosta. Znam da je nije izvodljivo ali ako bih nešto voleo da gledam to je JOKIĆA I JANISA u istom timu, niko ne bi mogao da im stane na put, ne bi bilo te odbrane koja bi uspela to da zaustavi. A ove Jokićeve hejtere zbog reprezentacije molim da preskoče vest ako ih ne zanima, LP.

Aleksandar

pre 2 godine

Rekao sam prošli put šta je potrebno Denveru za pobedu. KD, Jokić i Janis definitivno tri najbolja igrača lige trenutno, konstantni uvek skoro bez loših partija i najviše doprinose svojim timovima na stranu to što Jokić igra jednu od najboljih statističkih sezona ikad. Ono šta Steph radi nije normalno, lik se ispucava zadnjih 10 utakmica samo tako zbog rekorda koji će svakako uzeti a to ih je večeras koštalo poraza od Phile. Znači mučno je za gledanje postalo, kada ide jeste atraktivno ali lik ne zna kada je dosta. Znam da je nije izvodljivo ali ako bih nešto voleo da gledam to je JOKIĆA I JANISA u istom timu, niko ne bi mogao da im stane na put, ne bi bilo te odbrane koja bi uspela to da zaustavi. A ove Jokićeve hejtere zbog reprezentacije molim da preskoče vest ako ih ne zanima, LP.

Romi

pre 2 godine

Ovako lucidnog košarkaša, nesebičnog koji se igra kušarke i zabavlja i sebe i druge, nikad nisam gledala. A dugo pratim sport i košarku. Možda u doba Moke, Kiće, Praje ...ali tad se nije moglo sve vidjeti kao danas.
Njegova lakoća kojom igra i rješenja koja pronalazi ostavljaju bez daha. Saigrači treba samo da se otvaraju i budu spremni na najvjerovatnije asistencije. Pri tome je totalno skroman i ne ganja statistiku. Koliko mečeva je završio sa 8-9 asistencija ili skokova. Znači, da hoće svaku utakmicu bi završio sa trpl-dablom. Uz to je bjelac i fizičke predispozicije su slabe u odnosu na većinu. Ali je zato IQ nadprosječan. Svaka čast njemu kao i Dončiću, Nurkiću, Bogdanovićima...što dostojno predstavljaju bivšu Yugu i njenu školu košarke koja traje i danas.

Pera Ždera

pre 2 godine

Odmorili = energija = pobeda

Meloun pre utakmice izjavio da mu je prioritet upravo bio fizicki i mentalni oporavak igraca posle prethodnog meca i pred kraj jako naporne serije gostovanja...

Prosli mec vidno umorni, kratki u sutu, korak sporiji svi u odbrani i u skoku...

Nema Bartona, pobeda? hmm... :) Malo sale, naravno ali i pored drasticno bolje i zrelije igre ove sezone (u napadu) def odbrana cesto zna da pati i da puca sa njegovim spustanjem u reket po skokove i ostavljanje linije za 3p nebranjenom... Doktorirali smo vec tu temu ovde svi odreda :)

Serija od 7 gostovanja je zavrsena na eci peci pec (win / loss / win / loss / win / loss / win) :) U narednom periodu nekako napraviti bar neku pobednicku seriju pa da se nagradi Nikolina, po PERu gledano, najbolja sezona u istoriji kosarke, boljim mestom na zapadu sto bi MVP debatu Kari VS Jokic def zacinilo :) ...za vise, za prsten ove sezone nenormalno tesko i nerealno.

cici

pre 2 godine

(Aleksandar, 12. decembar 2021 08:13)

Sve se slazem osim zadnjeg dela, Janis je bukvalno tip igraca koji ne bi nikako legao Jokicu. Jer voli mnogo loptu u svojim rukama, i ono jos vaznije: Skuplja reket, pravio bi strasnu guzvu Jokicu.
Jokicu treba suter, neki tipa Klay Thompson. Ili neki ekstra napaljeni i energicni igrac tipa Farid. A zasto ne i oboje?

Sima

pre 2 godine

Cekajte, ako sam dobro razumeo dobio je tehnicku jer je uradio zgib na obrucu posle zakucavanja???
Pa sta rade ostali kad zakucaju niko nikad nista nije dobio...

Pera Ždera

pre 2 godine

HOROR klupe se i dalje nastavlja.
Prvi izlazak Nikole iz igre, u prvoj 1/4 i Sparsi prave seriju 10:0, sto se nastavilo u 14:2 klupa VS klupa (do prve trojke Bounsa) :( ...Do kraja nesto bolji utisak, prvenstveno poentiranjem Hajlanda i Markusa ali ih Dzamajkl Grin toliko kanali... Cini mi se da bi francuz Korneli imao bolji doprinos, da mu jedina svrha nije grejanje klupe i eventualni ulazak u igru ako se povrede apsolutno svi visoki Denvera... Meloun Meloun.

smeh

pre 2 godine

Nerealno zvuči da centar ubaci 35 poena a da je imao samo jedno slobodno bacanje. Koliko ti igrači iz NBA igraju čistu odbranu na Jokiću. Verovatno se i sam iznenadi kada dobije bacanja. Izgleda vole Jokića pa neće da igraju prljavo protiv njega. Sa druge strane mrze Embida pa protiv njega igraju najprljavije što mogu pa ga non stop šalju na liniju slobodnih bacanja. Često i po 15, 20 puta na meču.

Mladen

pre 2 godine

Jokic je trenutno najbolji kosarkas na planeti. Jedini konkurenti su mu Janis i Durent. Ma koliko gurali novinari Karija vidi se par poslednjih utakmica kad mu stane sut za 3 ne moze da doprinese timu. Ne verujem da ce ove godine ponovo biti MVP jedino jer nema s kim da igra, tim je prelos pa ce imati los skor.

Pogan

pre 2 godine

Cekajte, ako sam dobro razumeo dobio je tehnicku jer je uradio zgib na obrucu posle zakucavanja???
Pa sta rade ostali kad zakucaju niko nikad nista nije dobio...
(Sima, 12. decembar 2021 08:04)

Visiti na obrucu je opravdano samo ako time izbegavas da padnes na nekoga. Zgib moze da prodje kad bi ga izveo kao pracka, super brzo u naletu inercije i pustio odma. Ovo sto je on izveo je bas bilo na granici, sta znam, mozda i prestrogo dosudjeno.

Pera Ždera

pre 2 godine

Par zanimljivosti / detalja...

Nikola Jokic 34+ min u igri > 35 poena > +- +32 (najveci na terenu) > 1 slobodno bacanje! 35p i JEDNO slobodno bacanje :))) E moji Embidi, Lilardi, Doncici, Hardeni, Jangovi itd .. Oduzmes im bacanja i ode ucinak. Nikola ih nikada nije ni imao a uticaj i poeni sve bolji i bolji :)

Sinoc smo vrv videli tri asistencije za top 10 cele sezone Denvera a mozda i citave lige (malo pristrasno:))

Prvo Gordon "a la Jokic" iz posta, okrenut od kosa, iza ledja o'parket za Grina koji dotrcava ceonom linijom... lagano "reverse" zakucavanje.

Zatim Jokicev karakreristicni pas iz odbojke jednom rukom kao reakcija na udvajanje, za Gordnonovo nebranjeno zakucavanje. Mikro delic sekunde za pravovremenu reakciju ..

I Kampacovo dodavanje iza glave, okrenut ledjima, za cini mi se, Morisa za 3p iz coska. Koji minut pre toga odigrao isti pas iza glave za dotrcavanje Cancara ali Vlatku blokirali polaganje..

I koliko je Denver marketinski zanemarljiv i medijski nepracen, ne bi cudilo da bas nijedna ne bude u top 10 za prethodno vece.

Detalj vezan za odnose trenera i igraca u NBA. U jednom momentu Bouns pod inercijom istrcava sa terena, nailazi na Melouna... grli ga s'ledja, naslanja glavu, ovaj uzvraca. Nesto poput otac sin prizora. Opusteno, kroz humor i totalnu spontanost. Nesto apsolutno nezamislivo za Evropsku kosarku. Ne kazem da treba ovako ili onako ali svakako zanimljiv detalj ..

Cini mi se da je jedini nizi igrac u citavom NBA od Markusa, Kampaco haha (mrzi me da guglam za ostale timove). I ako su obojica zavedeni kao 1.78m u jednom momentu kamera ih snima telo uz telo i cini mi se da je ipak Markus nesto visi :) Denver dobar deo utakmice sa dva najniza igraca u ligi na parketu (Bouns tada igrao 3ku).

I tako... :)

Aleksandar

pre 2 godine

Sve se slazem osim zadnjeg dela, Janis je bukvalno tip igraca koji ne bi nikako legao Jokicu. Jer voli mnogo loptu u svojim rukama, i ono jos vaznije: Skuplja reket, pravio bi strasnu guzvu Jokicu.
Jokicu treba suter, neki tipa Klay Thompson. Ili neki ekstra napaljeni i energicni igrac tipa Farid. A zasto ne i oboje?
(cici, 12. decembar 2021 08:27) 

Slažem se potpuno sa tobom da Jokiću treba samo dobar šuter i ništa više od toga. Ovo za Janisa sam napisao zato što bih ja voleo da vidim taj tandem što kažu za svoju dušu a siguran sam da bi obojica prilagodila igru jedan drugom i podelila brojke. Ipak su obojica među najboljima i ne verujem da bi njihovo spajanje otišlo u pogrešnom smeru, koliko sam video na ALLSTARU su se baš slagali i imaju tu hemiju što se kaže.

bskfan

pre 2 godine

Bolje skakali, Hauard i Bons sa klupe pogodili 10 trojki, Jokic se razigrao, Gordon bio odlican. Malone stavio Rida sa starterima umesto Bartona i ovaj ugvatio 7 lopti.

U cetvrtu cetvrtinu usli sa 29 poena prednosti, svi mislili da Jokic nece ni igrati poslednju cetvrtinu, a onda klupa prosula nekih 16 poena za 7 minuta tako da su starteri morali da se vrate u igru i privedu utakmicu kraju. Cim Jokic udje u igru odmah deluje kao anestetik. Nije to ni bilo lose, izdominirai tri minuta dva minuta i pobosljsao statistiku tako da mu je falilo samo dve asistencije za tripl-dabl.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Brutalno. Njegov + - količnik govori sve. Za 34 min +32,bez njega za 14 min. - 17. Ali i drugi su dali svoj doprinos Moris i Gordon vrlo dobri, dva klinca sa klupe poenterski efikasna. Iako je bio malo nervozan zbog jednog nedosuđenog čistog faula a pre toga je promašio i zakucavanje odlični procenti šuta, ovog puta i skakačka dominacija a asistencije vrhunske. Na žalost morao je ponovo u igru u 4/4 jer su se rezervisti baš opustili. Ponovo nije bilo Bol Bola ne znam zašto. Posle 14 dana na putu i 7 vezanih gostovanja sledi 3 dana odmora pa serija uglavnom domaćih utakmica (čini mi se 15 od 21). Na žalost sa ovako skraćenim rosterom bez 5 od 7 spoljnih igrača ne može se očekivati neka serija pobeda već po sistemu toplo hladno i u zoni od 6 do 9 mesta. (Mišljenja sam da kako znaju moraju dovesti jednog solidnog igrača na poziciji 2) Tek povratkom Mareja možda u zadnjoj trećini sezone vežu nešto više pobeda i možda se dokopaju bar 4 mesta a time i omoguće Nikoli realnu šansu za još jedno MVP priznanje.

rodeo

pre 2 godine

Smejao sam se ovima sa "Genije", ali izgleda da su ipak bili u pravu, stvarno je košarkaški Genije, nema mu ravnog, MVP i ove sezone.

Pogan

pre 2 godine

Nerealno zvuči da centar ubaci 35 poena a da je imao samo jedno slobodno bacanje. Koliko ti igrači iz NBA igraju čistu odbranu na Jokiću.
(smeh, 12. decembar 2021 11:12)

Batice, bez ljutnje - ali jesi ti gledao jedan mec Jokica? Evo ovde je od 35 poena dao 4 iz kontakt izolacione igre gde bi se mogla traziti bacanja. Jedan od ta dva puta je bio sudjen faul, priznat kos i imao bacanje. Sve ostalo su trojke, floateri, odbojka... Gde tu da se sudi faul objasni mi?
Jokic ne forsira kontakt igru, igra pretezno sa nogama na zemlji i pametno koristi svoj arsenal razlicitih ofanzivnih poteza. Mogao bi da se guzi tako pod kosem kad bi hteo da iznudjuje bacanja, al sto bi to radio, kad vidis da saspe 35 poena bez takve igre.
Bukvalno poredite babe i zabe. Kao Perica kad konstatuje da je tim A sigurno sudijski ostecen jer je imao manje bacanja od tima B (a to pravilo vazi samo za timove za koje on navija) ?

kongo

pre 2 godine

Kakva brutalna odbrana San Antonia. Ovo nema ni na losem basketu.
Kakva je ovo kosarka, pristup, odbrane. Kao teletabisi da igraju kosarku, bez razmisljanja, trce kao muve bez glave. Ne bih izdrzao ovo da gledam ni 10min, a pratio sam NBA preko 25god.
Jednostavno zadnjih 5-6god NBA je dno dna. Jos je u ligi par sjajnih igraca koji donose neku draz igri, medjutim kada se oni penzionisu za par sezona NBA ce biti na nivou razvojne lige ili kineske, gde odbrane niko ne igra i samo se utkruju u poenima,statistici.
Talenata novih da se na prste izbroji, ali ni jedan od njih ne zna sta je timska igra ili odbrana.

kongo

pre 2 godine

Kakva brutalna odbrana San Antonia. Ovo nema ni na losem basketu.
Kakva je ovo kosarka, pristup, odbrane. Kao teletabisi da igraju kosarku, bez razmisljanja, trce kao muve bez glave. Ne bih izdrzao ovo da gledam ni 10min, a pratio sam NBA preko 25god.
Jednostavno zadnjih 5-6god NBA je dno dna. Jos je u ligi par sjajnih igraca koji donose neku draz igri, medjutim kada se oni penzionisu za par sezona NBA ce biti na nivou razvojne lige ili kineske, gde odbrane niko ne igra i samo se utkruju u poenima,statistici.
Talenata novih da se na prste izbroji, ali ni jedan od njih ne zna sta je timska igra ili odbrana.

Aleksandar

pre 2 godine

Rekao sam prošli put šta je potrebno Denveru za pobedu. KD, Jokić i Janis definitivno tri najbolja igrača lige trenutno, konstantni uvek skoro bez loših partija i najviše doprinose svojim timovima na stranu to što Jokić igra jednu od najboljih statističkih sezona ikad. Ono šta Steph radi nije normalno, lik se ispucava zadnjih 10 utakmica samo tako zbog rekorda koji će svakako uzeti a to ih je večeras koštalo poraza od Phile. Znači mučno je za gledanje postalo, kada ide jeste atraktivno ali lik ne zna kada je dosta. Znam da je nije izvodljivo ali ako bih nešto voleo da gledam to je JOKIĆA I JANISA u istom timu, niko ne bi mogao da im stane na put, ne bi bilo te odbrane koja bi uspela to da zaustavi. A ove Jokićeve hejtere zbog reprezentacije molim da preskoče vest ako ih ne zanima, LP.

Sima

pre 2 godine

Cekajte, ako sam dobro razumeo dobio je tehnicku jer je uradio zgib na obrucu posle zakucavanja???
Pa sta rade ostali kad zakucaju niko nikad nista nije dobio...

Romi

pre 2 godine

Ovako lucidnog košarkaša, nesebičnog koji se igra kušarke i zabavlja i sebe i druge, nikad nisam gledala. A dugo pratim sport i košarku. Možda u doba Moke, Kiće, Praje ...ali tad se nije moglo sve vidjeti kao danas.
Njegova lakoća kojom igra i rješenja koja pronalazi ostavljaju bez daha. Saigrači treba samo da se otvaraju i budu spremni na najvjerovatnije asistencije. Pri tome je totalno skroman i ne ganja statistiku. Koliko mečeva je završio sa 8-9 asistencija ili skokova. Znači, da hoće svaku utakmicu bi završio sa trpl-dablom. Uz to je bjelac i fizičke predispozicije su slabe u odnosu na većinu. Ali je zato IQ nadprosječan. Svaka čast njemu kao i Dončiću, Nurkiću, Bogdanovićima...što dostojno predstavljaju bivšu Yugu i njenu školu košarke koja traje i danas.

cici

pre 2 godine

(Aleksandar, 12. decembar 2021 08:13)

Sve se slazem osim zadnjeg dela, Janis je bukvalno tip igraca koji ne bi nikako legao Jokicu. Jer voli mnogo loptu u svojim rukama, i ono jos vaznije: Skuplja reket, pravio bi strasnu guzvu Jokicu.
Jokicu treba suter, neki tipa Klay Thompson. Ili neki ekstra napaljeni i energicni igrac tipa Farid. A zasto ne i oboje?

Mladen

pre 2 godine

Jokic je trenutno najbolji kosarkas na planeti. Jedini konkurenti su mu Janis i Durent. Ma koliko gurali novinari Karija vidi se par poslednjih utakmica kad mu stane sut za 3 ne moze da doprinese timu. Ne verujem da ce ove godine ponovo biti MVP jedino jer nema s kim da igra, tim je prelos pa ce imati los skor.

Pera Ždera

pre 2 godine

HOROR klupe se i dalje nastavlja.
Prvi izlazak Nikole iz igre, u prvoj 1/4 i Sparsi prave seriju 10:0, sto se nastavilo u 14:2 klupa VS klupa (do prve trojke Bounsa) :( ...Do kraja nesto bolji utisak, prvenstveno poentiranjem Hajlanda i Markusa ali ih Dzamajkl Grin toliko kanali... Cini mi se da bi francuz Korneli imao bolji doprinos, da mu jedina svrha nije grejanje klupe i eventualni ulazak u igru ako se povrede apsolutno svi visoki Denvera... Meloun Meloun.

Pera Ždera

pre 2 godine

Odmorili = energija = pobeda

Meloun pre utakmice izjavio da mu je prioritet upravo bio fizicki i mentalni oporavak igraca posle prethodnog meca i pred kraj jako naporne serije gostovanja...

Prosli mec vidno umorni, kratki u sutu, korak sporiji svi u odbrani i u skoku...

Nema Bartona, pobeda? hmm... :) Malo sale, naravno ali i pored drasticno bolje i zrelije igre ove sezone (u napadu) def odbrana cesto zna da pati i da puca sa njegovim spustanjem u reket po skokove i ostavljanje linije za 3p nebranjenom... Doktorirali smo vec tu temu ovde svi odreda :)

Serija od 7 gostovanja je zavrsena na eci peci pec (win / loss / win / loss / win / loss / win) :) U narednom periodu nekako napraviti bar neku pobednicku seriju pa da se nagradi Nikolina, po PERu gledano, najbolja sezona u istoriji kosarke, boljim mestom na zapadu sto bi MVP debatu Kari VS Jokic def zacinilo :) ...za vise, za prsten ove sezone nenormalno tesko i nerealno.

Aleksandar

pre 2 godine

Sve se slazem osim zadnjeg dela, Janis je bukvalno tip igraca koji ne bi nikako legao Jokicu. Jer voli mnogo loptu u svojim rukama, i ono jos vaznije: Skuplja reket, pravio bi strasnu guzvu Jokicu.
Jokicu treba suter, neki tipa Klay Thompson. Ili neki ekstra napaljeni i energicni igrac tipa Farid. A zasto ne i oboje?
(cici, 12. decembar 2021 08:27) 

Slažem se potpuno sa tobom da Jokiću treba samo dobar šuter i ništa više od toga. Ovo za Janisa sam napisao zato što bih ja voleo da vidim taj tandem što kažu za svoju dušu a siguran sam da bi obojica prilagodila igru jedan drugom i podelila brojke. Ipak su obojica među najboljima i ne verujem da bi njihovo spajanje otišlo u pogrešnom smeru, koliko sam video na ALLSTARU su se baš slagali i imaju tu hemiju što se kaže.

Pogan

pre 2 godine

Nerealno zvuči da centar ubaci 35 poena a da je imao samo jedno slobodno bacanje. Koliko ti igrači iz NBA igraju čistu odbranu na Jokiću.
(smeh, 12. decembar 2021 11:12)

Batice, bez ljutnje - ali jesi ti gledao jedan mec Jokica? Evo ovde je od 35 poena dao 4 iz kontakt izolacione igre gde bi se mogla traziti bacanja. Jedan od ta dva puta je bio sudjen faul, priznat kos i imao bacanje. Sve ostalo su trojke, floateri, odbojka... Gde tu da se sudi faul objasni mi?
Jokic ne forsira kontakt igru, igra pretezno sa nogama na zemlji i pametno koristi svoj arsenal razlicitih ofanzivnih poteza. Mogao bi da se guzi tako pod kosem kad bi hteo da iznudjuje bacanja, al sto bi to radio, kad vidis da saspe 35 poena bez takve igre.
Bukvalno poredite babe i zabe. Kao Perica kad konstatuje da je tim A sigurno sudijski ostecen jer je imao manje bacanja od tima B (a to pravilo vazi samo za timove za koje on navija) ?

bskfan

pre 2 godine

Bolje skakali, Hauard i Bons sa klupe pogodili 10 trojki, Jokic se razigrao, Gordon bio odlican. Malone stavio Rida sa starterima umesto Bartona i ovaj ugvatio 7 lopti.

U cetvrtu cetvrtinu usli sa 29 poena prednosti, svi mislili da Jokic nece ni igrati poslednju cetvrtinu, a onda klupa prosula nekih 16 poena za 7 minuta tako da su starteri morali da se vrate u igru i privedu utakmicu kraju. Cim Jokic udje u igru odmah deluje kao anestetik. Nije to ni bilo lose, izdominirai tri minuta dva minuta i pobosljsao statistiku tako da mu je falilo samo dve asistencije za tripl-dabl.

Pera Ždera

pre 2 godine

Par zanimljivosti / detalja...

Nikola Jokic 34+ min u igri > 35 poena > +- +32 (najveci na terenu) > 1 slobodno bacanje! 35p i JEDNO slobodno bacanje :))) E moji Embidi, Lilardi, Doncici, Hardeni, Jangovi itd .. Oduzmes im bacanja i ode ucinak. Nikola ih nikada nije ni imao a uticaj i poeni sve bolji i bolji :)

Sinoc smo vrv videli tri asistencije za top 10 cele sezone Denvera a mozda i citave lige (malo pristrasno:))

Prvo Gordon "a la Jokic" iz posta, okrenut od kosa, iza ledja o'parket za Grina koji dotrcava ceonom linijom... lagano "reverse" zakucavanje.

Zatim Jokicev karakreristicni pas iz odbojke jednom rukom kao reakcija na udvajanje, za Gordnonovo nebranjeno zakucavanje. Mikro delic sekunde za pravovremenu reakciju ..

I Kampacovo dodavanje iza glave, okrenut ledjima, za cini mi se, Morisa za 3p iz coska. Koji minut pre toga odigrao isti pas iza glave za dotrcavanje Cancara ali Vlatku blokirali polaganje..

I koliko je Denver marketinski zanemarljiv i medijski nepracen, ne bi cudilo da bas nijedna ne bude u top 10 za prethodno vece.

Detalj vezan za odnose trenera i igraca u NBA. U jednom momentu Bouns pod inercijom istrcava sa terena, nailazi na Melouna... grli ga s'ledja, naslanja glavu, ovaj uzvraca. Nesto poput otac sin prizora. Opusteno, kroz humor i totalnu spontanost. Nesto apsolutno nezamislivo za Evropsku kosarku. Ne kazem da treba ovako ili onako ali svakako zanimljiv detalj ..

Cini mi se da je jedini nizi igrac u citavom NBA od Markusa, Kampaco haha (mrzi me da guglam za ostale timove). I ako su obojica zavedeni kao 1.78m u jednom momentu kamera ih snima telo uz telo i cini mi se da je ipak Markus nesto visi :) Denver dobar deo utakmice sa dva najniza igraca u ligi na parketu (Bouns tada igrao 3ku).

I tako... :)

smeh

pre 2 godine

Nerealno zvuči da centar ubaci 35 poena a da je imao samo jedno slobodno bacanje. Koliko ti igrači iz NBA igraju čistu odbranu na Jokiću. Verovatno se i sam iznenadi kada dobije bacanja. Izgleda vole Jokića pa neće da igraju prljavo protiv njega. Sa druge strane mrze Embida pa protiv njega igraju najprljavije što mogu pa ga non stop šalju na liniju slobodnih bacanja. Često i po 15, 20 puta na meču.

Pogan

pre 2 godine

Cekajte, ako sam dobro razumeo dobio je tehnicku jer je uradio zgib na obrucu posle zakucavanja???
Pa sta rade ostali kad zakucaju niko nikad nista nije dobio...
(Sima, 12. decembar 2021 08:04)

Visiti na obrucu je opravdano samo ako time izbegavas da padnes na nekoga. Zgib moze da prodje kad bi ga izveo kao pracka, super brzo u naletu inercije i pustio odma. Ovo sto je on izveo je bas bilo na granici, sta znam, mozda i prestrogo dosudjeno.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Brutalno. Njegov + - količnik govori sve. Za 34 min +32,bez njega za 14 min. - 17. Ali i drugi su dali svoj doprinos Moris i Gordon vrlo dobri, dva klinca sa klupe poenterski efikasna. Iako je bio malo nervozan zbog jednog nedosuđenog čistog faula a pre toga je promašio i zakucavanje odlični procenti šuta, ovog puta i skakačka dominacija a asistencije vrhunske. Na žalost morao je ponovo u igru u 4/4 jer su se rezervisti baš opustili. Ponovo nije bilo Bol Bola ne znam zašto. Posle 14 dana na putu i 7 vezanih gostovanja sledi 3 dana odmora pa serija uglavnom domaćih utakmica (čini mi se 15 od 21). Na žalost sa ovako skraćenim rosterom bez 5 od 7 spoljnih igrača ne može se očekivati neka serija pobeda već po sistemu toplo hladno i u zoni od 6 do 9 mesta. (Mišljenja sam da kako znaju moraju dovesti jednog solidnog igrača na poziciji 2) Tek povratkom Mareja možda u zadnjoj trećini sezone vežu nešto više pobeda i možda se dokopaju bar 4 mesta a time i omoguće Nikoli realnu šansu za još jedno MVP priznanje.

rodeo

pre 2 godine

Smejao sam se ovima sa "Genije", ali izgleda da su ipak bili u pravu, stvarno je košarkaški Genije, nema mu ravnog, MVP i ove sezone.