Košarka 160

Nedelja, 17.09.2017.

23:12

Mačvan: Zar opet da nam ovako sude u Istanbulu?!

Milan Mačvan, krilni centar Srbije, delovao je smireno posle meča, ali nije mogao da prećuti neke detalje iz istanbulskog finala.

Maèvan: Zar opet da nam ovako sude u Istanbulu?! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

posmatrač sa tribine

pre 6 godina

moram da primetim da su našeg kapitena malo ponele emocije, pa ovako komentariše suđenje. razumemo da je ojađen,kao i svi mi,s tim da on kao vrhunski sportista ima realno pravo na to. kada se glave malo olade, videće da smo sebi sami krivi jer nismo osvojili zlato. jer nas je pokopao naš sale,kojeg je prilikom povrede dončića i posle izlaska dragoviča sreća pomazila po hiljaditi put, ali umesto da to kapitališemo,nas bukvalno pobedi slovenska b ekipa, abaligaši, ej! i to na takav način da nas je slovenija sinoć odučila od košarke,akokoškov je saleta učio trenerskom poslu; sem toga, svi smo zaboravili atenu devedesetpete i sad, ljutite se ili nemojte,ali to je bila najveća sudijska krađa u košarci ikad,a išlaje u našu korist. momenat kada je sabonis bukvalno plakao od muke šta mu rade sudije i kada je napustio parket, zajedno sa celim timom litvanije,koji je odbijao da nastavi da igra to čuveno finale i da učestvuje u neviđenoj farsi i sudijskoj krađi na štetu litvanije,a na našu korist. pa je sale morao da ga teši i da ga nagovara da se vrati na parket,zajedno sa marčuljonisom i ostalim igračima litvanije. ili ono finale protiv argentine, također teška sudijska krađa, a opet na našu korist. tako da nemamo pravo da se vadimo na suđenje, jer očito stvarno postoji ta harma.

Simon

pre 6 godina

Sudije valjda misle da ako je Bobi onako visok da može i tolike udarce po rukama lakše da izdrži... tako mi se činilo gledajući te sumanute faulove na njemu. Boli ga takav udarac kao i svakog drugog čoveka verujte, a morao je da trpi takve faulove tokom celog EP. Izgledalo je jezivo a nije svirana nijedna nesportska pri tom udaranju. To može svako koliko mu se dopusti a ovde su sudije dopuštale i udarci su bili sve jači.

Ja

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Ni mi za vas. Ajd zdravo.

Radoslav

pre 6 godina

Petrice Kerempuh,Bosanac i ostala ekipo-ili pojma nemate o kosarci ili ste potpuno zlonamerni.Ovakva kradja u basketu se retko vidja.Pogledajte ako ste uopste u stanju realno ceo mec,stopirajte sporne situacije i videcete da je Srbija pokradena za bar 10 koseva.Pa Sale namerno nije hteo da uvodi Bobija na kraju da mu lopovi ne sviraju odmah faul u napadu koji samo oni vide.Pobedili smo realno 5-10 razlike a sudija je isao u srednju skolu u Celju.

Che Gevara

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Navijaces ti za nas ko mi za vas ... inace u sprtu je potrebno i malo srece do pobede.Igrala je Slovenija vrhunsku kosarku i sa Dragicem, Srbija nije imala resenje da ga zaustavi.Covek je zavrsio utakmicu sa 35-36 poena ....

To sto je Macvan rekao za sudjenje je bacilo malo senku na vasu pobedu ali opet ... nije nam sudija ubacio poene nego Slovenija i Dragic ....

Inace, sada kada saberem sve ... vrhunska kosarka i lepo je bilo gledati!Sledeci put je tu dream team Srbije sa Jokicem, Teodosicem, Bogdanovicem i ostalima ... pa da vidimo cija baba sofer a cija crnu vunu prede!

jasdf

pre 6 godina

Jesmo svi gledali istu utakmicu? Bilo je sudijskih gresaka, ali ih je bilo na obe strane. Ili neko misli da ono na kraju nad Rendolfom nije faul, ili recimo na Dragicu u prvoj cetvrtini (kada nije dobacio iz naskoka)?

Nindza

pre 6 godina

I ne samo sudjenje, cela organizacija je katastrofa bila. I kakvo je ono sr..e sa odvojenim dodelama medalja?! Dodela je izgledala kao stocni sajam, kao, "ajde da vas skinemo s dnevnog reda".
Oko sudjenja - nije poenta samo da li smo/bi pobedili ili izgubili, ali da jedan sudija svira faul za nas a drugi tehnicku nama, pa onda Prepelic dize ruku jer je s namerom napravio faul, a ne svira se, to je vise nego skandalozno. Pa na onoj utakmici nisu semafor 10 minuta mogli da nameste (ne znam jel bila slo-lat ili rus-cro). Celo prvenstvo je u organizacionom smislu bofl. Mislim da je evropska kosarka zasluzila bolje.

Siniša

pre 6 godina

Fiba je napravila problem,sudije nisu dorasle takvoj utakmici,jedan iz Evrope ,a drugi iz Brazila sa totalno drugačijim kriterijumima ,pod jednim košem jedan kriterijum ,a drugim totalno drugačiji i naš stil i način je oštećen. Lično mislim da sadašnje rukovodstvo Fiba je jako loše i treba ga menjati!

Bosanac

pre 6 godina

Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“.

Čuj najbolja???? Pa da ste najbolji pobijedili bi. Najbolja je SLOVENIJA.

veljko

pre 6 godina

Al najača je ona tehnička kad se naš igrač zabo u njihov blok mislim da je Lučić to kad sam video rekao sam nema sine ovde od zlata ništa.

Expert

pre 6 godina

Srbija da bi imala pobedu mora konstatno da vodi više od 10 poena tokom celog meča jer u rezultatskoj klackalici očito nema šanse da pobedi.
Razlozi su i sudije i pad koncentracije na kraju i nedostatak srčanosti u najbitnim momentima.

Djenka

pre 6 godina

Milane odigrao si kapitenski celo prvetnstvo. Hvala ti. To sto su nas pokrali ne govori o sudijskoj zlobi nego o neznanju. Nisi gledao ostale utakmice. Sudjenje je bilo na najgorem nivou u istoriji kosarke. Cak se par puta desilo da jedan sudija drugome u sred igre objasnjava pravila dok se lome rezultati. Sinoc su se kola na nama prelomila. A da smo najbolji u Evropi to vise niko ne moze da ospori. Sa C postavom igramo finale. Vama ljudinama svaka cast i vidimo se u sledecem finalu.

Belani

pre 6 godina

Objektivno jesu vas iskasapili...Ali opet Srbija je bila u egalu na 5, 6 minuta do kraja, a Slovenija bez oba igraca koji su ih doveli do finala... Mislim da je to moralo pametnije da se iskoristi... Zasto bas u tom trenutku Stimac koji je popio dvije rampe i jednu izgubio ? Daleko od toga da imam nesto protiv njega, ali Stimara nije igrao citavu tekmu i upao je u najbitnijem mogucem trenutku....Sve u svemu i srebro je uspjeh nema sto, ali eto, mislim da je Slovenija bila gotova kad je Dragic dva put za redom promasio konstrukciju kosa......

petrica kerempuh

pre 6 godina

Dok su suci navlačili za vas sve je bilo ok, suđenje se nije komentiralo, a sad drvlje i kamenje...
Slovenija je bila bolja i zato ste izgubili. Sve drugo su priče za malu djecu.

veljko

pre 6 godina

Trebali smo da izađemo sa terena ovo večeras je bio masakr od suđenja ko iole zna pravila i prati basket realno će reći... Treba uputiti neki protest inače ćemo biti vreća za šamaranje...ovako suđenje za života još nisam video bez teksta sam!

veljko

pre 6 godina

Tako je mi uvek pošteni i veliki u porazu trebali smo da izađemo sa terena da nam se to više ne bi ponavljalo svaka sila nas tovari! Od starta sam video kuda ide suđenje tako da se uopšte nisam nervirao protiv bande se ne može!

miki

pre 6 godina

Slovenci su bolji nema spora i cestitam im svaka cast. ali je covek u pravu za one tehnicke .i njima se mali povredio tako da su i oni mogli vise .mi sa najslabijom oni sa najjacom postavom .ali borili se i jedno i drugi a lopta je okrugla .zato je sport i zanimljiv.Ali je cinjenica da srbi jesu kosarkaska nacija .jer osim svoje 3 popunjava i druge reprezentacije. a sto se spanaca tice spomenu neki i njih smo naucili da igraju. ko me veruje nek pogleda slike djordjevica 90tih sa mladim gasolom i ekipom klinaca koj ce harati u buducnosti. Sve u svemu Cestitke slovencima pregazise ljudi sve .a nama je malo falilo. ostaje da radimo i da ucimo kako iz pobeda tako i iz poraza.momci dubok naklon u ovom mracnom svetu vi ste od retkih koji me istinski obradujete i naterate suze radosnice.

deda

pre 6 godina

Jeli smo mi nekad u istoriji izgubili od boljeg? Zato nas niko ne voli, pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39) pricas o tvojima ili o srbima, ta mantra NIKO NAS NE VOLI, je vasa doza trovanja, mi znamo sta smo, ko smo i netrazimo da na ko voli, al trazimo postovanje,

SRBIJA UVEK U MOM SRCU

pre 6 godina

BRAVO ZA NAŠE SPARTANCE....SAMI PROTIV SVIH I SVEGA LOŠEG...Čestitke Slovencima(Kokoškovu,Dragiću,Dončiću,Rendolfu,Muriću)a i da nezaboravim simpatičnog Brazilca koji je bio raspoložen za erotiku sinoć...Đorđevića za PREDSEDNIKA ili PREMIJERA...sve jedno...

Ilija Čvorović

pre 6 godina

Жао ми је момака који су оставили срце на терену, а онда их покраде тамо неки бразилац. Нама готово да није суђен ни један фаул приликом шута, а само Драгић је добио бар два, три на тројкама. Када погледате статистику видећете да је управо велики број слободних бацања је одлучио...

PSL

pre 6 godina

Slovenija je odigrala odlično to niko neosporava, ali čemu ljutnja kada se kaže da je sudjenje bilo očajno. Jedan sudija svira faul u napadu drugi od odbrane i još tehnička. Pa onda jedan priznaje koš a drugi da je vreme isteklo itd.. i pored toga smo poveli i imali šansu da pobedimo. Nažalost par sitnica je odlučilo da Slovenija bude bolja. Verujem da ćemo mi osvojiti još medalja i medalja, a videćemo već na sledećem takmičenju šta će biti sa slovenijom.

djolence

pre 6 godina

gde su izjave Danilovića i Tomaševića? Pokrali su nas ko nikad do sad. Dovoljno je pogledati statistiku meča i sve ti je jasno. U nijednom segmentu nas nisu nadigrali ali su za njih svirali 32 sl b ac a za nas 15...pametnom dovoljno...ako nasi ne pošalju zvaničan protest neka i dalje nastave da nas kradu, onda to i zasluzujemo....naši su za mene pobednici ove utakmice...toliko

Pera

pre 6 godina

Pozdrav iz Ljubljane
Niko ne umanjuje vas uspeh. Sve cestitke na pobedi. Celo prvenstvo ste odigrali mocno. Izgubili bi i da se sudilo normalno jer ste igrali kao u transu. Ovo vam je sad pa ko zna kad uspeh.
Ali pogledj realno sutra snimak utakmice. Kako je mali Doncic divljao i nije dobio ni opomenu. Koliko odluka brazilca su morali da promene i to bas sve u vasu korist. Covek se saplete, sude mu flop, a cist pokusaj flopa Dragica ne sude. Faul za nesportsku sude nama, za istu situaciju ne sude vama. Fauli pri sutu za 3 poena koje su sudili, nigde se ne sude.
Sledeci put ne ici na prvenstvo ako ne sude najbolji i to je to. Nismo samo mi osteceni na prvenstvu. Ovo nema smisla ovako gubiti zivce

lal

pre 6 godina

2010. se desio zlocin protiv kosarke... otimanje i organizovani kriminal...
danas sudije nisu krale, nego gresile... jednostavno su neznalice...

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Slovenci jesu zasluzeno dobili ali treba pomenuti katastrofalno lose sudjenje na celom prvenstvu.
Dve tehnicke za "simuliranje" ne bi ni jedan ozbiljan evropski sudija dozvolio sebi da svira jer su bili ocigledni kontra faulovi. Narocito onaj blok Vidmara kad je pao Lucic.
Dva faula na sutu za tri koja su svirali Bogdanovicu se lepo vide na usporenom snimku da nije bilo kontakta.
Faul s ledja, mislim bas nad Macvanom kad je Lucic istrcao kontru je morao biti nesportska.
Od gresaka na racun Slovenije video sam samo Lucicevu blokadu Rendolfu, kad mu je otkinuo glavu. Mada je to bila kasna kompenzacija. Bilo je jos jedna ili dve situacije kada su mozda prestrogo svirali Slovencima faulove, u odnosu na opsti kriterijum.
Gledao sam prenos na Live Basketball i poslovicno uzdrzani americki komentatori, kada se radi o sudjenju, prokomentarisali su svaku od gornjih situacija. Cak su se izmedju sebe salili na temu faulova kod suta za 3 koliko ih je svirano uopste na prvenstvu. Smejali se neznanju sudija. Tacnije nemanju osecaja za igru. Nije svaki kontakt u sutu ili nakon njega faul.
Neka je Maki reagovao. I to je pristojno ucinio, nije omalovazio zasluzenu pobedu Slovenaca.

jokara

pre 6 godina

Nije samo Srbija navijala za vas, pozdrav iz daleke Kanade, ja bih bio zadovoljan plasmanom u prvih 8, svaka vam cast, borili ste se kao lavovi.

Posmatrač

pre 6 godina

Lošeg pa i komičnog sudjenja ima i u NBA ligi (koraci na "Shaqtin-a-foolu") gde se vrte ogromne pare. Ali sudijama je na raspolaganju snimak "situacije" tako da ovakvih gluposti ima manje.
Mačvan govori emotivno ali nije "loš gubitnik". Najmanje 4-5 situacija je bilo veoma sumnjivo i dosudjene su na štetu srpske reprezentacije. Ako su Slovenci napucali Špance sa +20 u polufinalu, onda im ovakva pomoć u finalu protiv ovog tima Srbije, i nije bila potrebna.

FIBA pod hitno treba da uvede isto pravilo gde tim može da dovede u pitanje sudijske odluke.

Smrt edukaciji, sloboda obrazovanju

pre 6 godina

Neverovatno. Zaista je steta kada ovako dva odlicna tima nemaju priliku da pokazu sve sto umeju zbog ovakvig sudjenja. Sramota.

Bravo Slovenci, drago mi je sto ste ipak vi, nego bilo ko drugi na najvisem postolju, zasluzeno! Ali steta, vase zlato bi jace blistalo bez ove sudijske mrlje. I moram malo da vam zamerim na Randolfu, ne treba to tako.

Sale i momci, duboko se klanjam. Inspirisali ste me, a po svemu sudeci, i vecinu nacije. Zelim da sutra budem bolji, da vise radim na sebi, da ne kukam oko stvari koje ne mogu da promenim, da moj rad nekoga inspirise, da dam svoj absolutni maksimum bez obzira koji je rezultat na kraju.

Upravo to je svrha sporta, inspiracija, a ne samo uzitak u trenutku. Ovo je vrsta umetnosti, i neizmerno sam zahvalan sto sam poslednje dve nedelje, kao neko iz mase, da okusim deo te lepote.

Zivela kosarka, ziveli momci, zivela nam nasa draga Srbija!

marko

pre 6 godina

ti iz sandzaka sto smatras da je slovenija otvorena zemlja predlazem ti da popricas sa bosancima, srbima, hrvatima koje gore smatraju kao nizu rasu i diskriminisu ih na svakom koraku.

drugarica srpkinja iz slovenije imala problem da su na intervjuima vrteli ocima kad cuju njeno prezime stanojevic i naravno svi redom odbijali iako ima master diplomu i na kraju je otisla da radi u nemacku. a momci je izbegavali zbog istog prezimena, ljudima su gore isprani mozgovi o srbima.

a kod nas svi imaju svoja prava, ne vidim da bosnjake, albance, madjare, slovake, hrvate i ostale neko sprecava da gaje svoj kulturni i verski identitet, cak i na stetu drzave srbije.

realan

pre 6 godina

alo :)
MILOS TEODOSIC BOGDAN BOGDANOVIC NEMANJA BJELICA NEMANJA NEDOVIC NIKOLA JOKIC.....cela evropa da napravi tim,pa ne bi nas pobedili

Dax

pre 6 godina

Molba za sve koji komentarišu: naši srebrni momci koji su ostavili srce na terenu su naš A tim, najbolje što trenutno imamo, i nisu nikakav B ili C tim kako neki ovde navode.
Momci, svaka vam čast i hvala.

мики

pre 6 godina

Vas su vracali iz mrtvih priznao to ti ili ne.
(ej bre, 17. septembar 2017 23:57)

у сред мете. судијска реанимација Словеније на 78:77 за Србију.

Branko

pre 6 godina

Iskreno nije mi toliko krivo sro su nas dobili Slovenci,neko seto mi je uskraceno da uzivam...Ono sto je trebalo da bude praznik kosarke pretvorio se u silovanje i mucenje svih postenih obozavaoca kosarke..Sto nekazu nam u napred da treba da izgubimo bar da postedimo Bogdana i Jovicev zglob....Nemam reci,bruka

Goran Ergarac

pre 6 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti a tome su odmah i sudije krive. Srbija mora nauciti da u porazu bude velika a ne da ovakve sitne duse lupaju gluposti i svaljuju sve na sudije. Slovenci su bili bolji, jednostavno je.

To je to.

pre 6 godina

Da je obrnuto bilo onda bi bilo sve u redu jer samo su Srbi prepošteni a drugi su lopovi.
Mislim odlučivala lopta i teren a ne sudije ! Koje kriv što su odigrali konfuzno pri rezultatu 80-82 za Srbiju kad su stigli. Kad nije tu napravljen prevaga pri kraju utakmice onda nema govora da su krivi drugi za poraz u finalu.

Gogi breee

pre 6 godina

Sta FIBA radi u zadjih godina to je neverovatno! Mi izbacimo Talijane , sa spancima imamo rivastvo tesko, brazil smo izbacili kod njih na olimpijadi i ko na svira utakmicu??? Spanac, Talijan i brazilac!
Ja nikako nemogu da svatim da to tolerisu da naturalizovani igraci smeju da igraju! Sta oni imaju vezu slovenijom (Rendolph).
Fiba je teski cirkus postao!

323

pre 6 godina

Dovoljno je sto Slovenci gotovo da bi prosla cela cetvrtina nisu ulazili u bonus sa penalima?? Nikako ljudi da naprave 4 penala i da mogu da se izvode bacanja? A mi bi vec u cetvrtom , petom minutu cetvrtine imali 4 licne, 4 timske licne i oni izvode bacanja? To je dovoljno, o nekim drugim situacijama, posebno tehnickim greskama necu da pisem i to sve kada bi se priblizili rezultatski. Pa kako onda da dobijes tim koji igra odlicno?? Nemas isti tretman, saseku te sudije a oni ubijaju kako igraju, posebno Dragic? Covek se ubi od izvodjenja slobodnih bacanja, ko kada baca trojke...Ali docice sve na svoje, kad tad. Jokic, Teo, Bjelica...dovoljno.

мики

pre 6 godina

Posteno su dobili i svaka im cast.
(Neko iz Banata, 17. septembar 2017 23:58)

нису добили поштено, али нису за то ни криви. можда савез, ако је било закулисних радњи, а не само симпатија.

мики

pre 6 godina

kad se izgubio taj povlašteni status, samo kuknjava.
(WillyWonka, 17. septembar 2017 23:55)

Србија никада, нигде није била повлаштена. није чак ни Југославија

мики

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Е мој Србине. океј што си муслиман, али зашто мрзиш своје корене? ниједна држава не може бити "држава више нација" већ само више народа. проблем је што су Срби увек допуштали комплетну једнакост.

Srle

pre 6 godina

Macvan je u pravu cista kradja je u pitanju. Pokusali su i protiv Rusije ali smo bili bolji od njih jedno 20 poena pa nije uspelo. Ovde su nas ostetili jedno 10 puta.

Realno

pre 6 godina

"Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“.

Bravo za Macvana, jedini sme da kaze iskreno. Zato i jeste KAPITEN.

мики

pre 6 godina

Ti i Gudurić bi trebali peške u BG, kakve ste početničke greške pravili.
(mrki, 17. septembar 2017 23:27)

Гудурић је направио две групе у пар секунди које су нас страшно скупо коштале али је и погодио пар пута важне шутеве. Мачван је одиграо маестрално и практично без грешке. сам је Србију вратио у утакмицу која је већ изгледало да измиче.

SonGoran

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)

Kako te nije sramota, baš si pun kompleksa. Ja sam ponosan na te igrače a tačno je da su njih sudije pokrali. Slovenci su odigrali fenomenalno. A ti sto usporedujes francuze i letonce i spance. Jel smo dobili letonce, izbacili ruše. A ne pričaš da su nam falili Teodesic, Nedovic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Raduljica. A da ne pričam o Joviću koji ni moga da igra I drugima kao sto su Simonovic itd.

ej bre

pre 6 godina

FIBA... Nadam se da ce im ovo biti zadnje prvenstvo koje organizuju. Hitno savez da krene razgovore sa Spanskim, Italijanskim, Grckim i Francuskim savezom. Treba formirati zasebnu organizaciju i pozvati ostale clanice. Ne moze Brazilac da odlucuje o prvaku Evrope.

мики

pre 6 godina

pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39)

можда зато што су само Срби оштећени у финалу. чиста логика.

ej bre

pre 6 godina

Jeli smo mi nekad u istoriji izgubili od boljeg? Zato nas niko ne voli, pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39)

Naravno da jesmo. Gubili smo puno puta i svakom pruzili ruku. Ovo sto se desilo veceras gore je nego protiv turaka. Tamo su nas pokrali u zadnjim minutima a ovo je bila pljacka tokom cele utakmice.
Izvini ali ja nisam slep.
Ne sporim da su nasi gresili ali veoma je tesko ostati koncentrisan dok sudije navlace za protivnika. Nismo mi toliko bolji od slovenaca.

ej bre

pre 6 godina

Dejana Radonjića sam izuzetno cenio prvenstveno što nikada, ali nikada, nije komentarisao suđenje!
(Otkud tetka zna Jovića?!, 18. septembar 2017 00:01)

Nisam primetio da slovenci komentarisu sudjenje. Zna se kakvo je sudjenje Radonjic imao i zasto. Sta ima da komentarise? Da pljuje sudije koje kradu za njega? Trojke iz trokoraka Gudurica? Gledaj sta protekcija uradi od decka. Nije u stanju loptu da ne ispusti...

мики

pre 6 godina

Kme kme kme sudijaaa..kme kme
(SanSebastijan, 17. septembar 2017 23:31)

Jедна судијска грешка може да кошта чак 7 поена разлике. катастрофално суђење у коме се ДВА ПУТА СУДИ ТЕХНИЧКА ФАУЛИРАНОМ ИГРАЧУ. То је 4 поена мање за нас, сва поена из бацања више за Словенију и две лопте које могу да буду чак 6 поена. КРИМИНАЛНО! што нису погледали видео.

CzBg89!

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)
Da zahvalimo zrebu sto nam je pala Madjarska??? Pa zar nismo mi to na terenu zasluzili posle prvog mesta u grupi?? Pa da je ta Litvanija i Spanija bolje od nas dosla bi do finala i ostali.

Mrkva

pre 6 godina

(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Dečko, nekih 4-5 čistih sudijskih grešaka je bilo, a to ti je pretvoreno u realnost nekih 10 poena i plus može tim da izbaci iz ritma i da se unese nervoza. Na Evropskom prvenstvu sude neki Brazilci i Tanzanijci k'o da je amatersko prvenstvo Okeanije. Samo imati takav raspad od sudija na EP je katastrofa i sramota.

Drugo, mi smo praktično došli sa nekim C timom i tu trabunjaš nešto.
Al' neka, ovi što su otkazali da igraju, to njima ide na čast.
Kad vi budete bez naturalizovanih i C timom stigli do finala makar i u boćanju, javi se.

Rendolf -osunčani Slovenac u Piranskom zalivu

pre 6 godina

Eto, Dordević je čestitao Slovencima i nahvalio ih, ali se ipak osvrnuo na sudije jer prostim sabiranjem tehničkih i namernih, tj bacanja i posedi stavili su nas u neravnopravan položaj, zapravo u određenim situacijama bili su vazduh i vetar u leđa, što npr. Rusi nisu, ali Slovenci jesu iskoristili. Znate, trebalo je da imamo dominaciju pod obručem, ali je teško ako se Marjanoviću svira faul u napadu prilikom pozicioniranja na 40cm nižem igraču,a na drugoj strani se favorizuju spoljni igrači. Slovenija je evropski prvak, bila je to i Grčka u fudbalu, Bože moj. Što neko reče nije ovo kuknjava zbog poraza, ja bih ovo isto rekao i da smo pobedili, a uz sve još smo i mogli.

Pero

pre 6 godina

Slovenija bila bolja cijeli mec i zasluzeno pobijedila, a vadit se na sudenje je odlika gubitnika pogotovo jer iz neutralne perspektive nije bilo nepravedno...tehnicka za simuliranje u finalu? Pa sta, oce neko rec da nije zasluzio tehnicku kolko se bacio a ni pipnio ga dragic nije, faul na bogdanovicu pred kraj kad je iso na ulaz nije npr postojao...sudackih greski je sitnih zanemarivih bilo na obje strane,pobijedila je bolja i smirenija ekipa, vi ste fulali kljucne suteve i to vas je kostalo

Alex

pre 6 godina

Imalo je uvek ovakvih kradja. Setite se meca Spanija - Hrvatska na ja mislim EP u Beogradu, pa mi i Turci SP 2010... Ima toga jos. Kada sam naveo ove primere mislim na kradju u toku cele utakmice. Mozda je ona situacija u finalu protiv Argentine, a mozda i nije, koliko god da gledam ne mogu da procenim da li je ili nije faul nad Skonokinijem. Nas su sudije krale tokom citavih meceva protiv Litvanije i Grcke 1995, ali tim nam je bio toliko mocan da im nije vredelo.

Не boy ша Лик 'О вњак

pre 6 godina

@Pozdrav iz Ljubljane

Пријатељу, не замери, али овде (на Б92) мање-више сви истичу сјајну, нестварну игру Словенаца. Али, руку на срце - погледај снимак - суђење је било баш баш тенденциозно, и то баш када се ломио резултат! Можда би и са фер суђењем ви добили, можда... али је требало да се у то уверимо. И ако већ питаш, ОК ми је да за вас играју и етнички Срби, рођени су тамо, тако се осећају, то ми ни мало не смета. Али - Рендолф?! Ма дај...

Ђорђе

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32

Majstore , vidi se da si zloban. Evidentno je da je ovo Fibino sudjenje po nalogu. Vecina igraca igra Evroligu . Ovo se nista nebi ni blizu sviralo u Evroligi. Naravno Fiba je demonstrirala silu nad nasom reprezentacijom, sve zbog osvete Ulebu.

uf, uf

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)

Po tebi, šefe, Srbija je sve utakmice na prvenstvu odigrali protiv Mađarske.

igor

pre 6 godina

Sudjenje katastrofa bilo a Slovencima svaka cast na tituli zasluzili su igrom ali tesko da bi dobili ovo da im sudije ovoliko nisu pomogle.

Bankar

pre 6 godina

@uf
uf, uf....Pa daj čoveče budi malo realan. Slovenci jesu bili atraktivniji sa tim trojkama, bili su bučniji i sl. ali imamo mi oči, ima i usporen snimak, sudije su nas definitivno oštetile. Međutim to ne znači da su Bobi i Kuzmić bili dobri, takođe Saletove odluke pogotovu poslednja 4 minuta su mi bile čudne sa Štimcem u igri. No, šta je tu je, čestitke Sloveniji, bili bolji ovog puta, nadam se samo odazivu svih naših igrača za Svetsko pa onda da nam se stane na crtu. Bas me zanima bez Dragića samo da li bi Slovenija videla finale, a kamoli da nisu tu i Luka i onaj sa č na kraju.

мики

pre 6 godina

Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

не лупај брате. ми волимо Србе који играју у репрезентацији Словеније, само нам је жао што не играју у српској репрезентацији. волимо и Дончића и Драгића као рођене, а они то практично и јесу. Срби су углавном навијали за Словенију на овом првенству. прошле се замене теза тиче, ми не можемо да сада победимо утакмицу, али је чињеница да су је одлучиле судије. Србија није била јача од њих на овој утакмици. да ли би победили уз коректно суђење? није сигурно, али јесте вероватно.

semir

pre 6 godina

Sta se vazda vadite na sudije kad izgubite? Mozda su vas ostetili,ali nekad ste osvajali zlato upravo zahvaljujuci sudijama. Narocito 2002 na SP u USA,kad arbitri iz bratske vam Grcke nisu dozvolili Argentincima da vas poraze u zadnjim sekundama meca,pa ste zato vi uzeli najsjajnije odlicje. A zahvaljujuci sudijama ste uzeli i zlato u finalu EP 1995 u Grckoj. Tada se niste zalili na sudije.

мики

pre 6 godina

Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!
(djole, 17. septembar 2017 23:40)

колико то појма немаш. Дончића смо ставили у џеп, више је нама фалио него Словенцима, и то заиста. Драгића је наша одбрана изморила толико да више вола није могао да убоде. на 78:77 за нас, само су још судије могле да спасу Словенију, и то су и учиниле. јесте Србија направила пар грешака после тога, али без судијских "грешака" то би било небитно.

Mozda

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)
Jako, ali jako smo potreseni zbog tvoje odluke!

Marinko

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Sta ti nije jasno? Dobili ste 17 bacanja vise, dva puta nam je svirana tehnicka zbog simuliranja, nesto nevidjeno u finalima, nevidjeno i u beton ligi. Tako da se lepo zahvali Brazilcu i FIBA-i. Navijaj ti za Nemacku slobodno.

Dušan

pre 6 godina

Bravo Mačvane, mi se uvek nešto sve ustručavamo da pričamo o suđenju, sve kao veliki smo u porazu... Sudije su nas iskasapile, pa znate šta bi turci uradili včrs da su imali ovakav tretman, napravili bi haos, sudije iz hale ne bi izašle!

KAZNA KRU

pre 6 godina

Ako ćemo realno ni na jednoj utakmici u istoriji košarke do sada se nije desilo da dve sudije na jednom meču 8 puta svojim odlukama direktno protivureče jedan drugom i to u najbitnijim trenutcima meča kada se je lomio rezultat, od toga čak 4 puta je bilo na štetu Srbije, a 4 puta je ostalo onako kako jeste, na celom prvenstvu suđenje je bilo kriminalno, a posebno je bilo loše i u polufinalu sa Rusijom kada su Švedu u dva navrata dosudili nepostojeće prektšaje za tri poena, isto se ponovilo i večeras u korist Slovenije.

uf

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!

Sandzaklija = Srbin koji je izgubio fokus gde pripada

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Ne razumem sta onda jos uvek trazis u Srbiji? Idi tamo gde ces da budes deo tih nacija. Bila bi i Srbija reprezentacija vise "nacija" (navodnici, jer vera nije nacija, osim kod zatucanih), da vi odmah ne pobegnete u Tursku da igrate za njih.

One night in May

pre 6 godina

Nema sakrivanja - Slovenci jesu zasluzili zlato, ali ne pobedi uvek onaj koji zasluzi.
Da je sudjenje bilo egal - bili bismo izvesno blizi zlatu. Nije bilo egal i dobro je sto je to pomenuto. Uzeli su nam previse lopti, poklonili Slovenjiji previse bacanja.

Oni su igrali strasno celo prvenstvo, jedna vanzemaljska energija, koju niko drugi, ni Srbija, nije imala - i Dragon - covek koji je pao s Marsa. Ponekad se sticao utisak da bi Dragic uzeo zlato i da je igrao celo prvenstvo sa 11 metara drva...

Ali je fer sto kapiten nije precutao - sudjenje nije bilo egal.

Apsolutno upravu!

pre 6 godina

Stvarno je neverovatno ovo... samo nije tehnička nego nesportska greška, ali sudjenje je užas, bolje sudjenje je u mladjim pionirima!!! Brazilac sudi strašno, sudi nemaju kriterijum? uvek su nesaglasni, užas! Bravo momci idemo dalje

Neko iz Banata

pre 6 godina

Nisu nas ostetile toliko sudijske greske koliko su nam unele nervozu u igri(bilo ih je i na nasu korist),sto se najvise odrazilo na Djordjevica koji je to preneo na ekipu,narocito zbog cinjenice da je Dragic divljao ,a mi bez Jovica koji je jedini mogao da ga "ustopuje".Kvalitet je bio na nasoj strani,al ga nismo dokazali(centri).Bogdan je klasa,ali nije svemoguc sto srbendama iz predgradja nije moguce objasniti(i da smo dobili opet bi ga pljuvali,sad imaju razlog vise).Posteno su dobili i svaka im cast.

Niki

pre 6 godina

Neverovatno sudjenje. Celo prvenstvo nam sude faule u napadu i ne secam se niti jednog da je dosudjen u nasu korist. Jos protiv Rusa se to videlo.
Ipak primili smo previse poena. Cestitke momcima, ocekujem takav tretman protiv domacina, Spanije, Rusije ali protiv Slovenije!? Ocigledno nekom smetamo.

ej bre

pre 6 godina

Ti si Macvane jedan strasno los gubitnik!!! Pruzi ruku protivniku, muski priznaj poraz! Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!
(djole, 17. septembar 2017 23:40)

Jesi li slep? Sta ima da cuti? Pljacka je pljacka! Ako cutis pristajes na nju. Svaka cast Macvane.

miami

pre 6 godina

Nije problem u Istanbulu, vec u FIBI koja je antisrpska organizacija I koju boli svaki uspeh Srbije. Oni opstruisu Srbiju na svakom koraku. Nisu priznali medalje do 2006te godine iako svi drugi jesu.

Sale

pre 6 godina

Upravo zbog ovakvih stvari ce, nazalost, evropska kosarka kaskati jos vise za NBA. Tamo, kada god je situacija nejasna, sudije gledaju snimak, iz vise uglova. Gotovo da su u obavezi da ga pregledaju na insistiranje igraca ili klupe. Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna!
Sramno je da u finalnoj utakmici EP bude ovoliko propusta.
Ako i preko ovoga predjemo kao i 2010. pokrasce nas opet... ili nekog drugog, nebitno, ali to ubija draz same igre... sta je svrha?
Interesuje me kakav stav ce po ovom pitanju zauzeti Bodiroga...

WillyWonka

pre 6 godina

Treba priznati poraz boljem od sebe i prestati sa ovom degutantnom kuknjavom na suđenje. Srbija je navikla imati poseban tretman u vrijeme Bore Stankovića i kasnije, pa kad se izgubio taj povlašteni status, samo kuknjava.

HanSolo

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Pa odseli se u tursku.. Tamo nema diskriminacije kurda I ono malo jermena što je ostalo.. Kad ti se ne sviđa Srbija.. Hoćeš biti duhovit provokator, ali samo izpadaš smešan..

RASKA OBLAST

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 17. septembar 2017 23:25) ..pravi cevape majstore, ostavi se ovoga ,to je kosarka..mozes i baklave usput..i to vam priznajem..

Dookie

pre 6 godina

@Pozdrav iz Ljubljane dovoljno je da navijas za sudije. Za tacno toliko ste bili bolji. Ali dobro, uzeli ste nesto sad i nikad vise. Nikad. Apsolutno nikad. Uzivajte u tome. Mi cemo se vec cerati sa Spancima za neka buduca zlata.

djole

pre 6 godina

Ti si Macvane jedan strasno los gubitnik!!! Pruzi ruku protivniku, muski priznaj poraz! Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!

Pegone

pre 6 godina

Cestitke Macvanu ,momcima ,Djodjevicu i ostatku tima .Ovo srebro sija kao zlato !!!
Da li neko zna ko nam je trener u kvalifikacijama za SP?
Djordjevic trenira minhenski Bajern u Eurocupu ,znaci da je zauzet !

Bari ' 91

pre 6 godina

Svaka ti cast na izjavi, pravo u centar,ali ima vremena vraticemo im sa kamatom. Jos se tresem zbog ovog do sada ne vidjenog skandala sa sudjenjem. Za nas , vi ste sampioni, svi do jednog !

vlajzi

pre 6 godina

@Sandzak

Ti se onda gubi iz Srbije! Za mene bi bilo ponizavajuce i frustrirajuce da zivim u zemlji koju ne volim i koja me ne voli. Jesi zato isfrustriran?!

čovek iz senke

pre 6 godina

Guduric sece kontru, tehnicka za njega, neki slovenac sece kontru na isti nacin tako sto pravi faul nad Lucicem...obican faul.
Dragic rukom gura Micica, faul za sloveniju.
I posle neka neko kaze, da nisu imali pomoc sudija?

banila

pre 6 godina

ej ljudi, dosta s tim sudijama, uvek je neko drugi kriv.
U 1995 protiv Litvanije i 2002 protiv Argentine su nam sudije lepo pomogle da uzmemo zlato.
Sve se vraca.
Ovo je odlican rezultat, bez nekolicine najboljih igraca srebro, hej!!!!! Treba slaviti!
Slovenci izvrsni, igrali su timski, kao u transu, a Dragic neverovatan.
Veliki uspeh ove reprezentacije.

ej bre

pre 6 godina

Treba oduzeti pravo Fibi da organizuje prvenstva. Pa zar Brazilac da odlucuje Evropskog sampiona?
Skandal sa kvalifikacijama sa podudaranjem termina im nije dovoljan?
Treba sada da se stvori jak lobi zajedno sa kosarkaskim nacijama da se formira novo takmicenje u organizaciji ili El ili nesto slicno.
Neka FIBa i dalje organizuje svoja takmicenja ali bez najjacih kosarkaskih zemalja.
Ovo sto se danas desilo je kruna i treba da se stavi tacka na korumpiranu FIbu.
Izgubili su klubove izgubice i reprezentacije.

Nekoizmase

pre 6 godina

@Pozdrav iz Lj - pa druže ti čitaš samoono što želiš, da peočitaš. Pogledaj koliko ljudi je lepo čestitalo. Pogledaj sve vaše poraze i šta sve kažete za sudije u tom meču. Pa ako ostavimo ove sportove sa loptom, kod ski skokova, tamo je konstantno neka kradja protiv vas.
Ne trebaš da navijaš za nas, navijaj za koga hočeš. Naslušao sam se ja petardi i urlika na SP 1998 kada smo pukli od Holandjana, usred Slovenije se slavilo kao da si u Amsterdamu, a komentari na tada popularnom mIrcu, severnjaki premagali čefurje itd.

Čestitke za zlato, zasluženo - bez poraza! A sudjenje ....kako god, mada si sve i sam video!

my way

pre 6 godina

Када Кузмић стане то је фаул у нападу када ми нападамо, а када се Словенац креће то је техничка за Лучића и узгред рутина Словенаца. Ако нисте знали блок је када Драгић стоји на тројци, Милосављевић испред, а ту ускочи Видмар и одгура Гагија на линију за слободна бацања. Што је неспортска Гудурића то је обичан фаул Драгића. Техничка лична Мицића уместо фаула у нападу прича за себе и ово је само чисто пар примера. Шарени је лепо прокоментарисао једну одлуку када је утакмица већ била решена. Слеп није нико, момци су одиграли колико су могли у оваквим условима и свака им част на томе! Суђење је било исто и против Руса, то је чињеница и исти су коментари били тада, баш као што би били исти и да смо победили Словенију, везе то нема са пљувањем судија због пораза, како неки који нису (или као да нису) гледали то представљају.

mare

pre 6 godina

Ovo nam italijan vratio sto smo poslali njegove kuci,sudjenje cist bezobrazluk.Ali glavu gore budite takva ekipa uvek, da ste vi nama zivi i zdravi.Treba covek biti realan ,domacin ispao,spanci,italijani,rusi itd.Ovi momci donose vecu radost od povecanja plata i penzija.Volim sto sam srbin i ponosan sam veceras.

Alex

pre 6 godina

Maki je rekao kako jeste, e sad sto je tako, ne znam. Mi smo uvek podrzavali tu FIBU a od nje imamo samo stete. Kriterijum sudjenja nije bio isti, a to pokazuje bas ova situacija sa Lucicem u kontri i faulom na Vasi. Isto tako su svirali nama nesportske, a Sloveniji obican faul. Sudjenje u drugoj cetvrtini je bilo oruzana kradja, ako neko moze neka pogleda samo drugu cetvrtinu i sve ce mu biti jasno. Mislim da je onaj jedan sudija imao zadatak da nas osteti, jer je nemoguce da bas on uvek sudi na nasu stetu, a ove druge sudije pokazu drugacije. No kako bilo, glavu gore, i ovo je veliki uspeh. Od ove ekipe niko nije ocekivao ni polufinale, a oni u finale. Borili su se i zasluzuju cestitke.

Čvarkov

pre 6 godina

... sve je ovo veliki biznis i FIBA tačno zna šta radi. Sada je u Slovencima pronašla novu zabavu za košarkašku publiku... Srbi su im ionak već dosadili, a ostale velike nacije su malo podbacila... Slovenija im je sada došla kao odlično novo meso... Sramota je što se ovako očigledno namešta uđenje, sport gubi smisao...

Pozdrav iz Ljubljane

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.

Ns

pre 6 godina

Ajd belupaj. Celo prvenstvo nemozes nista da pogodis.... Igras i trcis ko da imas dvesta kilai 60 godina... Nebi mogo papir covek da izvuce kad skocis
....Sta se vadis , kosi ti bre....

ilke kv

pre 6 godina

@ sandzak
pre nego nesto napises bar se informisi u kojoj drzavi to jest da li u Sloveniji ili Srbiji ima vise nacionalnlh manjina...kad se budes informisao onda ces shvatiri kakvu si glupost napisao

Beograđanin

pre 6 godina

Čestitke Sloveniji na pobedi-zaslužili su titulu. Dragić je odigrao nestvarno. Ali suđenje je bilo KATASTROFALNO, na našu štetu. Nadam se da će neko od mlađih gledalaca izvaditi sve sporne situacije i napraviti klip.Dve tehničke za simuliranje u finalu, pri tesnom rezultatu je nešto što nikada nisam video a gledam košarku od 1970. STRAŠNO! Dragiću je bilo dozvoljeno baš sve, a puno toga i Dončiću.No, šta je tu ie. Glavu gore momci, VI STE ZA NAS ŠAMPIONI!

acif efendija

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

tvoja vera je bas cuvena po toleranciji.

Marinko

pre 6 godina

Macvane, bio si ocajan u 1/2 i finalu, ali sudije su nas pokrale. 32 bacanja za Slovence, 2 tehnicke za simulaciju, izmedju njih trojice svako svira za sebe, sramotno sudjenje!!!

Mare

pre 6 godina

I da se razumemo - moja noga nece nikada krociti na brazilsko tlo, posle ovoga sto je njihov sudija uradio!!
Umesto da je ostao u otadzbini da ubrizgava tetkama botokse, on upropastio ovo finale....

Tomislav

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.

Pa i ne trebaš da navijaš za nas,bar dok ne naučiš slovo ć.

objavite i moj

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

To ona Slovenija koja je izbrisala iz knjige na hiljade drzavljana druge nacionalnosti?

Ivan

pre 6 godina

Svaka cast Macvanu sto jedini uvek kaze ono sto se stvarno desavalo na terenu. Ovo jeste bila velika sramota. Ne zanima me sto je Slovenija pobedila sve utakmice. Na ovoj su imali protekciju kakvu u zivotu nisam video da jedna ekipa ima u finalu, cak ni Spanija. Cestitajte vi njima koliko hocete, meni ne pada na pamet. Mozda sam i los gubitnik i ne zanima me. Jednostavno bilo je ocigledno, ko zmuri na to, neka im cestita slobono.

isto bih pitao i da smo osvojili tozla

pre 6 godina

Ovo i mene nekako boli... Svaka vama čast momci, Slovenci odigrali meč i turnir karijere, ali zašto amateri odlučuju ovakvu tekmu?

018

pre 6 godina

to se zove uticaj srbije u svetu kosarke i fiba da ne upotrebim rec lobiranje. to nije pitanje zabigrace vec za savez. sta se radi po tom pitanju? spance stite kao glinene golubove a sa nama brisu cipele. i tako od kada nema borisava stankovica. na zalost igraci ispastaju. macvane tebi i saigracima sve cestitke jer da nam je neko ponudio ovo pre prvenstva oberucke bi prihvatili. neverovatan uspeh!

@ Pozdrav iz Ljubljane

pre 6 godina

Uffff al si nas sad nasekirao sto neces da navijas za Srbiju...idi covece slavi zlatnu medalju svoje reprezentacije...i dobro je upamti, ovo ce vam biti trostruka: prva, poslednja i nikada vise...

ej bre

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Koga je briga za koga ces da navijas? Posle ove kradje imas obraza da se javljas? Pokri se usima i zahvali onom brazilcu. Kada je neko bolji nisu mu potrebne sudije da to dokaze. Vas su vracali iz mrtvih priznao to ti ili ne.

Sympathy for the Dule

pre 6 godina

Kontra kada je bogdana faulirao prepelič..prepelič diže ruku posle prekršaja, sudije nastavljaju kao da se ništa ne dešava!!!

максимум

pre 6 godina

неко мора да покрене причу. против русије је била далеко већа крађа, али смо добили, па се није причало. мени није јасно шта бодирога и дивац раде у фиба. стоје тамо ко фикуси, шта?!

mrki

pre 6 godina

Ajde Mačvane daš živu loptu protivniku a onda pričaš o sudijama. Ti i Gudurić bi trebali peške u BG, kakve ste početničke greške pravili.

luka RS

pre 6 godina

Sudjenje na prvenstvu je generalno lose, fiba bolje da i batali organizovanje takmicenja...ionako samo cirkus prave..Glavni sudija iz Brazila, sta reci...

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Jesam ja veliki zvezdaš a ti veliki partizanovac ali imamo istu osobinu kad je nepravda a to je da dignemo glas protiv te iste nepravde pa makar to i ne pomoglo . I zato si ti od večeras , kad god igraš za našu Srbiju , moj brat . TAKO JE MILANE . . . !

čovek iz senke

pre 6 godina

Guduric sece kontru, tehnicka za njega, neki slovenac sece kontru na isti nacin tako sto pravi faul nad Lucicem...obican faul.
Dragic rukom gura Micica, faul za sloveniju.
I posle neka neko kaze, da nisu imali pomoc sudija?

One night in May

pre 6 godina

Nema sakrivanja - Slovenci jesu zasluzili zlato, ali ne pobedi uvek onaj koji zasluzi.
Da je sudjenje bilo egal - bili bismo izvesno blizi zlatu. Nije bilo egal i dobro je sto je to pomenuto. Uzeli su nam previse lopti, poklonili Slovenjiji previse bacanja.

Oni su igrali strasno celo prvenstvo, jedna vanzemaljska energija, koju niko drugi, ni Srbija, nije imala - i Dragon - covek koji je pao s Marsa. Ponekad se sticao utisak da bi Dragic uzeo zlato i da je igrao celo prvenstvo sa 11 metara drva...

Ali je fer sto kapiten nije precutao - sudjenje nije bilo egal.

luka RS

pre 6 godina

Sudjenje na prvenstvu je generalno lose, fiba bolje da i batali organizovanje takmicenja...ionako samo cirkus prave..Glavni sudija iz Brazila, sta reci...

Marinko

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Sta ti nije jasno? Dobili ste 17 bacanja vise, dva puta nam je svirana tehnicka zbog simuliranja, nesto nevidjeno u finalima, nevidjeno i u beton ligi. Tako da se lepo zahvali Brazilcu i FIBA-i. Navijaj ti za Nemacku slobodno.

Dušan

pre 6 godina

Bravo Mačvane, mi se uvek nešto sve ustručavamo da pričamo o suđenju, sve kao veliki smo u porazu... Sudije su nas iskasapile, pa znate šta bi turci uradili včrs da su imali ovakav tretman, napravili bi haos, sudije iz hale ne bi izašle!

acif efendija

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

tvoja vera je bas cuvena po toleranciji.

HanSolo

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Pa odseli se u tursku.. Tamo nema diskriminacije kurda I ono malo jermena što je ostalo.. Kad ti se ne sviđa Srbija.. Hoćeš biti duhovit provokator, ali samo izpadaš smešan..

SonGoran

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)

Kako te nije sramota, baš si pun kompleksa. Ja sam ponosan na te igrače a tačno je da su njih sudije pokrali. Slovenci su odigrali fenomenalno. A ti sto usporedujes francuze i letonce i spance. Jel smo dobili letonce, izbacili ruše. A ne pričaš da su nam falili Teodesic, Nedovic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Raduljica. A da ne pričam o Joviću koji ni moga da igra I drugima kao sto su Simonovic itd.

ej bre

pre 6 godina

FIBA... Nadam se da ce im ovo biti zadnje prvenstvo koje organizuju. Hitno savez da krene razgovore sa Spanskim, Italijanskim, Grckim i Francuskim savezom. Treba formirati zasebnu organizaciju i pozvati ostale clanice. Ne moze Brazilac da odlucuje o prvaku Evrope.

Не boy ша Лик 'О вњак

pre 6 godina

@Pozdrav iz Ljubljane

Пријатељу, не замери, али овде (на Б92) мање-више сви истичу сјајну, нестварну игру Словенаца. Али, руку на срце - погледај снимак - суђење је било баш баш тенденциозно, и то баш када се ломио резултат! Можда би и са фер суђењем ви добили, можда... али је требало да се у то уверимо. И ако већ питаш, ОК ми је да за вас играју и етнички Срби, рођени су тамо, тако се осећају, то ми ни мало не смета. Али - Рендолф?! Ма дај...

Beograđanin

pre 6 godina

Čestitke Sloveniji na pobedi-zaslužili su titulu. Dragić je odigrao nestvarno. Ali suđenje je bilo KATASTROFALNO, na našu štetu. Nadam se da će neko od mlađih gledalaca izvaditi sve sporne situacije i napraviti klip.Dve tehničke za simuliranje u finalu, pri tesnom rezultatu je nešto što nikada nisam video a gledam košarku od 1970. STRAŠNO! Dragiću je bilo dozvoljeno baš sve, a puno toga i Dončiću.No, šta je tu ie. Glavu gore momci, VI STE ZA NAS ŠAMPIONI!

Mrkva

pre 6 godina

(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Dečko, nekih 4-5 čistih sudijskih grešaka je bilo, a to ti je pretvoreno u realnost nekih 10 poena i plus može tim da izbaci iz ritma i da se unese nervoza. Na Evropskom prvenstvu sude neki Brazilci i Tanzanijci k'o da je amatersko prvenstvo Okeanije. Samo imati takav raspad od sudija na EP je katastrofa i sramota.

Drugo, mi smo praktično došli sa nekim C timom i tu trabunjaš nešto.
Al' neka, ovi što su otkazali da igraju, to njima ide na čast.
Kad vi budete bez naturalizovanih i C timom stigli do finala makar i u boćanju, javi se.

my way

pre 6 godina

Када Кузмић стане то је фаул у нападу када ми нападамо, а када се Словенац креће то је техничка за Лучића и узгред рутина Словенаца. Ако нисте знали блок је када Драгић стоји на тројци, Милосављевић испред, а ту ускочи Видмар и одгура Гагија на линију за слободна бацања. Што је неспортска Гудурића то је обичан фаул Драгића. Техничка лична Мицића уместо фаула у нападу прича за себе и ово је само чисто пар примера. Шарени је лепо прокоментарисао једну одлуку када је утакмица већ била решена. Слеп није нико, момци су одиграли колико су могли у оваквим условима и свака им част на томе! Суђење је било исто и против Руса, то је чињеница и исти су коментари били тада, баш као што би били исти и да смо победили Словенију, везе то нема са пљувањем судија због пораза, како неки који нису (или као да нису) гледали то представљају.

максимум

pre 6 godina

неко мора да покрене причу. против русије је била далеко већа крађа, али смо добили, па се није причало. мени није јасно шта бодирога и дивац раде у фиба. стоје тамо ко фикуси, шта?!

Mozda

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)
Jako, ali jako smo potreseni zbog tvoje odluke!

ej bre

pre 6 godina

Ti si Macvane jedan strasno los gubitnik!!! Pruzi ruku protivniku, muski priznaj poraz! Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!
(djole, 17. septembar 2017 23:40)

Jesi li slep? Sta ima da cuti? Pljacka je pljacka! Ako cutis pristajes na nju. Svaka cast Macvane.

ej bre

pre 6 godina

Jeli smo mi nekad u istoriji izgubili od boljeg? Zato nas niko ne voli, pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39)

Naravno da jesmo. Gubili smo puno puta i svakom pruzili ruku. Ovo sto se desilo veceras gore je nego protiv turaka. Tamo su nas pokrali u zadnjim minutima a ovo je bila pljacka tokom cele utakmice.
Izvini ali ja nisam slep.
Ne sporim da su nasi gresili ali veoma je tesko ostati koncentrisan dok sudije navlace za protivnika. Nismo mi toliko bolji od slovenaca.

Alex

pre 6 godina

Maki je rekao kako jeste, e sad sto je tako, ne znam. Mi smo uvek podrzavali tu FIBU a od nje imamo samo stete. Kriterijum sudjenja nije bio isti, a to pokazuje bas ova situacija sa Lucicem u kontri i faulom na Vasi. Isto tako su svirali nama nesportske, a Sloveniji obican faul. Sudjenje u drugoj cetvrtini je bilo oruzana kradja, ako neko moze neka pogleda samo drugu cetvrtinu i sve ce mu biti jasno. Mislim da je onaj jedan sudija imao zadatak da nas osteti, jer je nemoguce da bas on uvek sudi na nasu stetu, a ove druge sudije pokazu drugacije. No kako bilo, glavu gore, i ovo je veliki uspeh. Od ove ekipe niko nije ocekivao ni polufinale, a oni u finale. Borili su se i zasluzuju cestitke.

miami

pre 6 godina

Nije problem u Istanbulu, vec u FIBI koja je antisrpska organizacija I koju boli svaki uspeh Srbije. Oni opstruisu Srbiju na svakom koraku. Nisu priznali medalje do 2006te godine iako svi drugi jesu.

Čvarkov

pre 6 godina

... sve je ovo veliki biznis i FIBA tačno zna šta radi. Sada je u Slovencima pronašla novu zabavu za košarkašku publiku... Srbi su im ionak već dosadili, a ostale velike nacije su malo podbacila... Slovenija im je sada došla kao odlično novo meso... Sramota je što se ovako očigledno namešta uđenje, sport gubi smisao...

objavite i moj

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

To ona Slovenija koja je izbrisala iz knjige na hiljade drzavljana druge nacionalnosti?

018

pre 6 godina

to se zove uticaj srbije u svetu kosarke i fiba da ne upotrebim rec lobiranje. to nije pitanje zabigrace vec za savez. sta se radi po tom pitanju? spance stite kao glinene golubove a sa nama brisu cipele. i tako od kada nema borisava stankovica. na zalost igraci ispastaju. macvane tebi i saigracima sve cestitke jer da nam je neko ponudio ovo pre prvenstva oberucke bi prihvatili. neverovatan uspeh!

ej bre

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Koga je briga za koga ces da navijas? Posle ove kradje imas obraza da se javljas? Pokri se usima i zahvali onom brazilcu. Kada je neko bolji nisu mu potrebne sudije da to dokaze. Vas su vracali iz mrtvih priznao to ti ili ne.

Ivan

pre 6 godina

Svaka cast Macvanu sto jedini uvek kaze ono sto se stvarno desavalo na terenu. Ovo jeste bila velika sramota. Ne zanima me sto je Slovenija pobedila sve utakmice. Na ovoj su imali protekciju kakvu u zivotu nisam video da jedna ekipa ima u finalu, cak ni Spanija. Cestitajte vi njima koliko hocete, meni ne pada na pamet. Mozda sam i los gubitnik i ne zanima me. Jednostavno bilo je ocigledno, ko zmuri na to, neka im cestita slobono.

Bari ' 91

pre 6 godina

Svaka ti cast na izjavi, pravo u centar,ali ima vremena vraticemo im sa kamatom. Jos se tresem zbog ovog do sada ne vidjenog skandala sa sudjenjem. Za nas , vi ste sampioni, svi do jednog !

Marinko

pre 6 godina

Macvane, bio si ocajan u 1/2 i finalu, ali sudije su nas pokrale. 32 bacanja za Slovence, 2 tehnicke za simulaciju, izmedju njih trojice svako svira za sebe, sramotno sudjenje!!!

Niki

pre 6 godina

Neverovatno sudjenje. Celo prvenstvo nam sude faule u napadu i ne secam se niti jednog da je dosudjen u nasu korist. Jos protiv Rusa se to videlo.
Ipak primili smo previse poena. Cestitke momcima, ocekujem takav tretman protiv domacina, Spanije, Rusije ali protiv Slovenije!? Ocigledno nekom smetamo.

Bankar

pre 6 godina

@uf
uf, uf....Pa daj čoveče budi malo realan. Slovenci jesu bili atraktivniji sa tim trojkama, bili su bučniji i sl. ali imamo mi oči, ima i usporen snimak, sudije su nas definitivno oštetile. Međutim to ne znači da su Bobi i Kuzmić bili dobri, takođe Saletove odluke pogotovu poslednja 4 minuta su mi bile čudne sa Štimcem u igri. No, šta je tu je, čestitke Sloveniji, bili bolji ovog puta, nadam se samo odazivu svih naših igrača za Svetsko pa onda da nam se stane na crtu. Bas me zanima bez Dragića samo da li bi Slovenija videla finale, a kamoli da nisu tu i Luka i onaj sa č na kraju.

Tomislav

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.

Pa i ne trebaš da navijaš za nas,bar dok ne naučiš slovo ć.

Sale

pre 6 godina

Upravo zbog ovakvih stvari ce, nazalost, evropska kosarka kaskati jos vise za NBA. Tamo, kada god je situacija nejasna, sudije gledaju snimak, iz vise uglova. Gotovo da su u obavezi da ga pregledaju na insistiranje igraca ili klupe. Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna!
Sramno je da u finalnoj utakmici EP bude ovoliko propusta.
Ako i preko ovoga predjemo kao i 2010. pokrasce nas opet... ili nekog drugog, nebitno, ali to ubija draz same igre... sta je svrha?
Interesuje me kakav stav ce po ovom pitanju zauzeti Bodiroga...

vlajzi

pre 6 godina

@Sandzak

Ti se onda gubi iz Srbije! Za mene bi bilo ponizavajuce i frustrirajuce da zivim u zemlji koju ne volim i koja me ne voli. Jesi zato isfrustriran?!

ilke kv

pre 6 godina

@ sandzak
pre nego nesto napises bar se informisi u kojoj drzavi to jest da li u Sloveniji ili Srbiji ima vise nacionalnlh manjina...kad se budes informisao onda ces shvatiri kakvu si glupost napisao

Sympathy for the Dule

pre 6 godina

Kontra kada je bogdana faulirao prepelič..prepelič diže ruku posle prekršaja, sudije nastavljaju kao da se ništa ne dešava!!!

Apsolutno upravu!

pre 6 godina

Stvarno je neverovatno ovo... samo nije tehnička nego nesportska greška, ali sudjenje je užas, bolje sudjenje je u mladjim pionirima!!! Brazilac sudi strašno, sudi nemaju kriterijum? uvek su nesaglasni, užas! Bravo momci idemo dalje

isto bih pitao i da smo osvojili tozla

pre 6 godina

Ovo i mene nekako boli... Svaka vama čast momci, Slovenci odigrali meč i turnir karijere, ali zašto amateri odlučuju ovakvu tekmu?

Mare

pre 6 godina

I da se razumemo - moja noga nece nikada krociti na brazilsko tlo, posle ovoga sto je njihov sudija uradio!!
Umesto da je ostao u otadzbini da ubrizgava tetkama botokse, on upropastio ovo finale....

Nekoizmase

pre 6 godina

@Pozdrav iz Lj - pa druže ti čitaš samoono što želiš, da peočitaš. Pogledaj koliko ljudi je lepo čestitalo. Pogledaj sve vaše poraze i šta sve kažete za sudije u tom meču. Pa ako ostavimo ove sportove sa loptom, kod ski skokova, tamo je konstantno neka kradja protiv vas.
Ne trebaš da navijaš za nas, navijaj za koga hočeš. Naslušao sam se ja petardi i urlika na SP 1998 kada smo pukli od Holandjana, usred Slovenije se slavilo kao da si u Amsterdamu, a komentari na tada popularnom mIrcu, severnjaki premagali čefurje itd.

Čestitke za zlato, zasluženo - bez poraza! A sudjenje ....kako god, mada si sve i sam video!

Neko iz Banata

pre 6 godina

Nisu nas ostetile toliko sudijske greske koliko su nam unele nervozu u igri(bilo ih je i na nasu korist),sto se najvise odrazilo na Djordjevica koji je to preneo na ekipu,narocito zbog cinjenice da je Dragic divljao ,a mi bez Jovica koji je jedini mogao da ga "ustopuje".Kvalitet je bio na nasoj strani,al ga nismo dokazali(centri).Bogdan je klasa,ali nije svemoguc sto srbendama iz predgradja nije moguce objasniti(i da smo dobili opet bi ga pljuvali,sad imaju razlog vise).Posteno su dobili i svaka im cast.

Sandzaklija = Srbin koji je izgubio fokus gde pripada

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Ne razumem sta onda jos uvek trazis u Srbiji? Idi tamo gde ces da budes deo tih nacija. Bila bi i Srbija reprezentacija vise "nacija" (navodnici, jer vera nije nacija, osim kod zatucanih), da vi odmah ne pobegnete u Tursku da igrate za njih.

@ Pozdrav iz Ljubljane

pre 6 godina

Uffff al si nas sad nasekirao sto neces da navijas za Srbiju...idi covece slavi zlatnu medalju svoje reprezentacije...i dobro je upamti, ovo ce vam biti trostruka: prva, poslednja i nikada vise...

RASKA OBLAST

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 17. septembar 2017 23:25) ..pravi cevape majstore, ostavi se ovoga ,to je kosarka..mozes i baklave usput..i to vam priznajem..

Dookie

pre 6 godina

@Pozdrav iz Ljubljane dovoljno je da navijas za sudije. Za tacno toliko ste bili bolji. Ali dobro, uzeli ste nesto sad i nikad vise. Nikad. Apsolutno nikad. Uzivajte u tome. Mi cemo se vec cerati sa Spancima za neka buduca zlata.

ej bre

pre 6 godina

Treba oduzeti pravo Fibi da organizuje prvenstva. Pa zar Brazilac da odlucuje Evropskog sampiona?
Skandal sa kvalifikacijama sa podudaranjem termina im nije dovoljan?
Treba sada da se stvori jak lobi zajedno sa kosarkaskim nacijama da se formira novo takmicenje u organizaciji ili El ili nesto slicno.
Neka FIBa i dalje organizuje svoja takmicenja ali bez najjacih kosarkaskih zemalja.
Ovo sto se danas desilo je kruna i treba da se stavi tacka na korumpiranu FIbu.
Izgubili su klubove izgubice i reprezentacije.

mare

pre 6 godina

Ovo nam italijan vratio sto smo poslali njegove kuci,sudjenje cist bezobrazluk.Ali glavu gore budite takva ekipa uvek, da ste vi nama zivi i zdravi.Treba covek biti realan ,domacin ispao,spanci,italijani,rusi itd.Ovi momci donose vecu radost od povecanja plata i penzija.Volim sto sam srbin i ponosan sam veceras.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Jesam ja veliki zvezdaš a ti veliki partizanovac ali imamo istu osobinu kad je nepravda a to je da dignemo glas protiv te iste nepravde pa makar to i ne pomoglo . I zato si ti od večeras , kad god igraš za našu Srbiju , moj brat . TAKO JE MILANE . . . !

Pozdrav iz Ljubljane

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.

uf

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!

Pegone

pre 6 godina

Cestitke Macvanu ,momcima ,Djodjevicu i ostatku tima .Ovo srebro sija kao zlato !!!
Da li neko zna ko nam je trener u kvalifikacijama za SP?
Djordjevic trenira minhenski Bajern u Eurocupu ,znaci da je zauzet !

banila

pre 6 godina

ej ljudi, dosta s tim sudijama, uvek je neko drugi kriv.
U 1995 protiv Litvanije i 2002 protiv Argentine su nam sudije lepo pomogle da uzmemo zlato.
Sve se vraca.
Ovo je odlican rezultat, bez nekolicine najboljih igraca srebro, hej!!!!! Treba slaviti!
Slovenci izvrsni, igrali su timski, kao u transu, a Dragic neverovatan.
Veliki uspeh ove reprezentacije.

djole

pre 6 godina

Ti si Macvane jedan strasno los gubitnik!!! Pruzi ruku protivniku, muski priznaj poraz! Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!

mrki

pre 6 godina

Ajde Mačvane daš živu loptu protivniku a onda pričaš o sudijama. Ti i Gudurić bi trebali peške u BG, kakve ste početničke greške pravili.

WillyWonka

pre 6 godina

Treba priznati poraz boljem od sebe i prestati sa ovom degutantnom kuknjavom na suđenje. Srbija je navikla imati poseban tretman u vrijeme Bore Stankovića i kasnije, pa kad se izgubio taj povlašteni status, samo kuknjava.

Ns

pre 6 godina

Ajd belupaj. Celo prvenstvo nemozes nista da pogodis.... Igras i trcis ko da imas dvesta kilai 60 godina... Nebi mogo papir covek da izvuce kad skocis
....Sta se vadis , kosi ti bre....

мики

pre 6 godina

pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39)

можда зато што су само Срби оштећени у финалу. чиста логика.

Nindza

pre 6 godina

I ne samo sudjenje, cela organizacija je katastrofa bila. I kakvo je ono sr..e sa odvojenim dodelama medalja?! Dodela je izgledala kao stocni sajam, kao, "ajde da vas skinemo s dnevnog reda".
Oko sudjenja - nije poenta samo da li smo/bi pobedili ili izgubili, ali da jedan sudija svira faul za nas a drugi tehnicku nama, pa onda Prepelic dize ruku jer je s namerom napravio faul, a ne svira se, to je vise nego skandalozno. Pa na onoj utakmici nisu semafor 10 minuta mogli da nameste (ne znam jel bila slo-lat ili rus-cro). Celo prvenstvo je u organizacionom smislu bofl. Mislim da je evropska kosarka zasluzila bolje.

Siniša

pre 6 godina

Fiba je napravila problem,sudije nisu dorasle takvoj utakmici,jedan iz Evrope ,a drugi iz Brazila sa totalno drugačijim kriterijumima ,pod jednim košem jedan kriterijum ,a drugim totalno drugačiji i naš stil i način je oštećen. Lično mislim da sadašnje rukovodstvo Fiba je jako loše i treba ga menjati!

Ja

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Ni mi za vas. Ajd zdravo.

Realno

pre 6 godina

"Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“.

Bravo za Macvana, jedini sme da kaze iskreno. Zato i jeste KAPITEN.

мики

pre 6 godina

Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

не лупај брате. ми волимо Србе који играју у репрезентацији Словеније, само нам је жао што не играју у српској репрезентацији. волимо и Дончића и Драгића као рођене, а они то практично и јесу. Срби су углавном навијали за Словенију на овом првенству. прошле се замене теза тиче, ми не можемо да сада победимо утакмицу, али је чињеница да су је одлучиле судије. Србија није била јача од њих на овој утакмици. да ли би победили уз коректно суђење? није сигурно, али јесте вероватно.

veljko

pre 6 godina

Trebali smo da izađemo sa terena ovo večeras je bio masakr od suđenja ko iole zna pravila i prati basket realno će reći... Treba uputiti neki protest inače ćemo biti vreća za šamaranje...ovako suđenje za života još nisam video bez teksta sam!

veljko

pre 6 godina

Al najača je ona tehnička kad se naš igrač zabo u njihov blok mislim da je Lučić to kad sam video rekao sam nema sine ovde od zlata ništa.

Simon

pre 6 godina

Sudije valjda misle da ako je Bobi onako visok da može i tolike udarce po rukama lakše da izdrži... tako mi se činilo gledajući te sumanute faulove na njemu. Boli ga takav udarac kao i svakog drugog čoveka verujte, a morao je da trpi takve faulove tokom celog EP. Izgledalo je jezivo a nije svirana nijedna nesportska pri tom udaranju. To može svako koliko mu se dopusti a ovde su sudije dopuštale i udarci su bili sve jači.

мики

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Е мој Србине. океј што си муслиман, али зашто мрзиш своје корене? ниједна држава не може бити "држава више нација" већ само више народа. проблем је што су Срби увек допуштали комплетну једнакост.

Ђорђе

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32

Majstore , vidi se da si zloban. Evidentno je da je ovo Fibino sudjenje po nalogu. Vecina igraca igra Evroligu . Ovo se nista nebi ni blizu sviralo u Evroligi. Naravno Fiba je demonstrirala silu nad nasom reprezentacijom, sve zbog osvete Ulebu.

мики

pre 6 godina

Kme kme kme sudijaaa..kme kme
(SanSebastijan, 17. septembar 2017 23:31)

Jедна судијска грешка може да кошта чак 7 поена разлике. катастрофално суђење у коме се ДВА ПУТА СУДИ ТЕХНИЧКА ФАУЛИРАНОМ ИГРАЧУ. То је 4 поена мање за нас, сва поена из бацања више за Словенију и две лопте које могу да буду чак 6 поена. КРИМИНАЛНО! што нису погледали видео.

мики

pre 6 godina

Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!
(djole, 17. septembar 2017 23:40)

колико то појма немаш. Дончића смо ставили у џеп, више је нама фалио него Словенцима, и то заиста. Драгића је наша одбрана изморила толико да више вола није могао да убоде. на 78:77 за нас, само су још судије могле да спасу Словенију, и то су и учиниле. јесте Србија направила пар грешака после тога, али без судијских "грешака" то би било небитно.

KAZNA KRU

pre 6 godina

Ako ćemo realno ni na jednoj utakmici u istoriji košarke do sada se nije desilo da dve sudije na jednom meču 8 puta svojim odlukama direktno protivureče jedan drugom i to u najbitnijim trenutcima meča kada se je lomio rezultat, od toga čak 4 puta je bilo na štetu Srbije, a 4 puta je ostalo onako kako jeste, na celom prvenstvu suđenje je bilo kriminalno, a posebno je bilo loše i u polufinalu sa Rusijom kada su Švedu u dva navrata dosudili nepostojeće prektšaje za tri poena, isto se ponovilo i večeras u korist Slovenije.

Rendolf -osunčani Slovenac u Piranskom zalivu

pre 6 godina

Eto, Dordević je čestitao Slovencima i nahvalio ih, ali se ipak osvrnuo na sudije jer prostim sabiranjem tehničkih i namernih, tj bacanja i posedi stavili su nas u neravnopravan položaj, zapravo u određenim situacijama bili su vazduh i vetar u leđa, što npr. Rusi nisu, ali Slovenci jesu iskoristili. Znate, trebalo je da imamo dominaciju pod obručem, ali je teško ako se Marjanoviću svira faul u napadu prilikom pozicioniranja na 40cm nižem igraču,a na drugoj strani se favorizuju spoljni igrači. Slovenija je evropski prvak, bila je to i Grčka u fudbalu, Bože moj. Što neko reče nije ovo kuknjava zbog poraza, ja bih ovo isto rekao i da smo pobedili, a uz sve još smo i mogli.

marko

pre 6 godina

ti iz sandzaka sto smatras da je slovenija otvorena zemlja predlazem ti da popricas sa bosancima, srbima, hrvatima koje gore smatraju kao nizu rasu i diskriminisu ih na svakom koraku.

drugarica srpkinja iz slovenije imala problem da su na intervjuima vrteli ocima kad cuju njeno prezime stanojevic i naravno svi redom odbijali iako ima master diplomu i na kraju je otisla da radi u nemacku. a momci je izbegavali zbog istog prezimena, ljudima su gore isprani mozgovi o srbima.

a kod nas svi imaju svoja prava, ne vidim da bosnjake, albance, madjare, slovake, hrvate i ostale neko sprecava da gaje svoj kulturni i verski identitet, cak i na stetu drzave srbije.

CzBg89!

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)
Da zahvalimo zrebu sto nam je pala Madjarska??? Pa zar nismo mi to na terenu zasluzili posle prvog mesta u grupi?? Pa da je ta Litvanija i Spanija bolje od nas dosla bi do finala i ostali.

djolence

pre 6 godina

gde su izjave Danilovića i Tomaševića? Pokrali su nas ko nikad do sad. Dovoljno je pogledati statistiku meča i sve ti je jasno. U nijednom segmentu nas nisu nadigrali ali su za njih svirali 32 sl b ac a za nas 15...pametnom dovoljno...ako nasi ne pošalju zvaničan protest neka i dalje nastave da nas kradu, onda to i zasluzujemo....naši su za mene pobednici ove utakmice...toliko

uf, uf

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)

Po tebi, šefe, Srbija je sve utakmice na prvenstvu odigrali protiv Mađarske.

ej bre

pre 6 godina

Dejana Radonjića sam izuzetno cenio prvenstveno što nikada, ali nikada, nije komentarisao suđenje!
(Otkud tetka zna Jovića?!, 18. septembar 2017 00:01)

Nisam primetio da slovenci komentarisu sudjenje. Zna se kakvo je sudjenje Radonjic imao i zasto. Sta ima da komentarise? Da pljuje sudije koje kradu za njega? Trojke iz trokoraka Gudurica? Gledaj sta protekcija uradi od decka. Nije u stanju loptu da ne ispusti...

deda

pre 6 godina

Jeli smo mi nekad u istoriji izgubili od boljeg? Zato nas niko ne voli, pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39) pricas o tvojima ili o srbima, ta mantra NIKO NAS NE VOLI, je vasa doza trovanja, mi znamo sta smo, ko smo i netrazimo da na ko voli, al trazimo postovanje,

Belani

pre 6 godina

Objektivno jesu vas iskasapili...Ali opet Srbija je bila u egalu na 5, 6 minuta do kraja, a Slovenija bez oba igraca koji su ih doveli do finala... Mislim da je to moralo pametnije da se iskoristi... Zasto bas u tom trenutku Stimac koji je popio dvije rampe i jednu izgubio ? Daleko od toga da imam nesto protiv njega, ali Stimara nije igrao citavu tekmu i upao je u najbitnijem mogucem trenutku....Sve u svemu i srebro je uspjeh nema sto, ali eto, mislim da je Slovenija bila gotova kad je Dragic dva put za redom promasio konstrukciju kosa......

lal

pre 6 godina

2010. se desio zlocin protiv kosarke... otimanje i organizovani kriminal...
danas sudije nisu krale, nego gresile... jednostavno su neznalice...

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Slovenci jesu zasluzeno dobili ali treba pomenuti katastrofalno lose sudjenje na celom prvenstvu.
Dve tehnicke za "simuliranje" ne bi ni jedan ozbiljan evropski sudija dozvolio sebi da svira jer su bili ocigledni kontra faulovi. Narocito onaj blok Vidmara kad je pao Lucic.
Dva faula na sutu za tri koja su svirali Bogdanovicu se lepo vide na usporenom snimku da nije bilo kontakta.
Faul s ledja, mislim bas nad Macvanom kad je Lucic istrcao kontru je morao biti nesportska.
Od gresaka na racun Slovenije video sam samo Lucicevu blokadu Rendolfu, kad mu je otkinuo glavu. Mada je to bila kasna kompenzacija. Bilo je jos jedna ili dve situacije kada su mozda prestrogo svirali Slovencima faulove, u odnosu na opsti kriterijum.
Gledao sam prenos na Live Basketball i poslovicno uzdrzani americki komentatori, kada se radi o sudjenju, prokomentarisali su svaku od gornjih situacija. Cak su se izmedju sebe salili na temu faulova kod suta za 3 koliko ih je svirano uopste na prvenstvu. Smejali se neznanju sudija. Tacnije nemanju osecaja za igru. Nije svaki kontakt u sutu ili nakon njega faul.
Neka je Maki reagovao. I to je pristojno ucinio, nije omalovazio zasluzenu pobedu Slovenaca.

Radoslav

pre 6 godina

Petrice Kerempuh,Bosanac i ostala ekipo-ili pojma nemate o kosarci ili ste potpuno zlonamerni.Ovakva kradja u basketu se retko vidja.Pogledajte ako ste uopste u stanju realno ceo mec,stopirajte sporne situacije i videcete da je Srbija pokradena za bar 10 koseva.Pa Sale namerno nije hteo da uvodi Bobija na kraju da mu lopovi ne sviraju odmah faul u napadu koji samo oni vide.Pobedili smo realno 5-10 razlike a sudija je isao u srednju skolu u Celju.

Gogi breee

pre 6 godina

Sta FIBA radi u zadjih godina to je neverovatno! Mi izbacimo Talijane , sa spancima imamo rivastvo tesko, brazil smo izbacili kod njih na olimpijadi i ko na svira utakmicu??? Spanac, Talijan i brazilac!
Ja nikako nemogu da svatim da to tolerisu da naturalizovani igraci smeju da igraju! Sta oni imaju vezu slovenijom (Rendolph).
Fiba je teski cirkus postao!

мики

pre 6 godina

kad se izgubio taj povlašteni status, samo kuknjava.
(WillyWonka, 17. septembar 2017 23:55)

Србија никада, нигде није била повлаштена. није чак ни Југославија

Pera

pre 6 godina

Pozdrav iz Ljubljane
Niko ne umanjuje vas uspeh. Sve cestitke na pobedi. Celo prvenstvo ste odigrali mocno. Izgubili bi i da se sudilo normalno jer ste igrali kao u transu. Ovo vam je sad pa ko zna kad uspeh.
Ali pogledj realno sutra snimak utakmice. Kako je mali Doncic divljao i nije dobio ni opomenu. Koliko odluka brazilca su morali da promene i to bas sve u vasu korist. Covek se saplete, sude mu flop, a cist pokusaj flopa Dragica ne sude. Faul za nesportsku sude nama, za istu situaciju ne sude vama. Fauli pri sutu za 3 poena koje su sudili, nigde se ne sude.
Sledeci put ne ici na prvenstvo ako ne sude najbolji i to je to. Nismo samo mi osteceni na prvenstvu. Ovo nema smisla ovako gubiti zivce

Djenka

pre 6 godina

Milane odigrao si kapitenski celo prvetnstvo. Hvala ti. To sto su nas pokrali ne govori o sudijskoj zlobi nego o neznanju. Nisi gledao ostale utakmice. Sudjenje je bilo na najgorem nivou u istoriji kosarke. Cak se par puta desilo da jedan sudija drugome u sred igre objasnjava pravila dok se lome rezultati. Sinoc su se kola na nama prelomila. A da smo najbolji u Evropi to vise niko ne moze da ospori. Sa C postavom igramo finale. Vama ljudinama svaka cast i vidimo se u sledecem finalu.

Che Gevara

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Navijaces ti za nas ko mi za vas ... inace u sprtu je potrebno i malo srece do pobede.Igrala je Slovenija vrhunsku kosarku i sa Dragicem, Srbija nije imala resenje da ga zaustavi.Covek je zavrsio utakmicu sa 35-36 poena ....

To sto je Macvan rekao za sudjenje je bacilo malo senku na vasu pobedu ali opet ... nije nam sudija ubacio poene nego Slovenija i Dragic ....

Inace, sada kada saberem sve ... vrhunska kosarka i lepo je bilo gledati!Sledeci put je tu dream team Srbije sa Jokicem, Teodosicem, Bogdanovicem i ostalima ... pa da vidimo cija baba sofer a cija crnu vunu prede!

мики

pre 6 godina

Ti i Gudurić bi trebali peške u BG, kakve ste početničke greške pravili.
(mrki, 17. septembar 2017 23:27)

Гудурић је направио две групе у пар секунди које су нас страшно скупо коштале али је и погодио пар пута важне шутеве. Мачван је одиграо маестрално и практично без грешке. сам је Србију вратио у утакмицу која је већ изгледало да измиче.

Alex

pre 6 godina

Imalo je uvek ovakvih kradja. Setite se meca Spanija - Hrvatska na ja mislim EP u Beogradu, pa mi i Turci SP 2010... Ima toga jos. Kada sam naveo ove primere mislim na kradju u toku cele utakmice. Mozda je ona situacija u finalu protiv Argentine, a mozda i nije, koliko god da gledam ne mogu da procenim da li je ili nije faul nad Skonokinijem. Nas su sudije krale tokom citavih meceva protiv Litvanije i Grcke 1995, ali tim nam je bio toliko mocan da im nije vredelo.

Srle

pre 6 godina

Macvan je u pravu cista kradja je u pitanju. Pokusali su i protiv Rusije ali smo bili bolji od njih jedno 20 poena pa nije uspelo. Ovde su nas ostetili jedno 10 puta.

мики

pre 6 godina

Vas su vracali iz mrtvih priznao to ti ili ne.
(ej bre, 17. septembar 2017 23:57)

у сред мете. судијска реанимација Словеније на 78:77 за Србију.

PSL

pre 6 godina

Slovenija je odigrala odlično to niko neosporava, ali čemu ljutnja kada se kaže da je sudjenje bilo očajno. Jedan sudija svira faul u napadu drugi od odbrane i još tehnička. Pa onda jedan priznaje koš a drugi da je vreme isteklo itd.. i pored toga smo poveli i imali šansu da pobedimo. Nažalost par sitnica je odlučilo da Slovenija bude bolja. Verujem da ćemo mi osvojiti još medalja i medalja, a videćemo već na sledećem takmičenju šta će biti sa slovenijom.

SRBIJA UVEK U MOM SRCU

pre 6 godina

BRAVO ZA NAŠE SPARTANCE....SAMI PROTIV SVIH I SVEGA LOŠEG...Čestitke Slovencima(Kokoškovu,Dragiću,Dončiću,Rendolfu,Muriću)a i da nezaboravim simpatičnog Brazilca koji je bio raspoložen za erotiku sinoć...Đorđevića za PREDSEDNIKA ili PREMIJERA...sve jedno...

Ilija Čvorović

pre 6 godina

Жао ми је момака који су оставили срце на терену, а онда их покраде тамо неки бразилац. Нама готово да није суђен ни један фаул приликом шута, а само Драгић је добио бар два, три на тројкама. Када погледате статистику видећете да је управо велики број слободних бацања је одлучио...

323

pre 6 godina

Dovoljno je sto Slovenci gotovo da bi prosla cela cetvrtina nisu ulazili u bonus sa penalima?? Nikako ljudi da naprave 4 penala i da mogu da se izvode bacanja? A mi bi vec u cetvrtom , petom minutu cetvrtine imali 4 licne, 4 timske licne i oni izvode bacanja? To je dovoljno, o nekim drugim situacijama, posebno tehnickim greskama necu da pisem i to sve kada bi se priblizili rezultatski. Pa kako onda da dobijes tim koji igra odlicno?? Nemas isti tretman, saseku te sudije a oni ubijaju kako igraju, posebno Dragic? Covek se ubi od izvodjenja slobodnih bacanja, ko kada baca trojke...Ali docice sve na svoje, kad tad. Jokic, Teo, Bjelica...dovoljno.

igor

pre 6 godina

Sudjenje katastrofa bilo a Slovencima svaka cast na tituli zasluzili su igrom ali tesko da bi dobili ovo da im sudije ovoliko nisu pomogle.

Posmatrač

pre 6 godina

Lošeg pa i komičnog sudjenja ima i u NBA ligi (koraci na "Shaqtin-a-foolu") gde se vrte ogromne pare. Ali sudijama je na raspolaganju snimak "situacije" tako da ovakvih gluposti ima manje.
Mačvan govori emotivno ali nije "loš gubitnik". Najmanje 4-5 situacija je bilo veoma sumnjivo i dosudjene su na štetu srpske reprezentacije. Ako su Slovenci napucali Špance sa +20 u polufinalu, onda im ovakva pomoć u finalu protiv ovog tima Srbije, i nije bila potrebna.

FIBA pod hitno treba da uvede isto pravilo gde tim može da dovede u pitanje sudijske odluke.

miki

pre 6 godina

Slovenci su bolji nema spora i cestitam im svaka cast. ali je covek u pravu za one tehnicke .i njima se mali povredio tako da su i oni mogli vise .mi sa najslabijom oni sa najjacom postavom .ali borili se i jedno i drugi a lopta je okrugla .zato je sport i zanimljiv.Ali je cinjenica da srbi jesu kosarkaska nacija .jer osim svoje 3 popunjava i druge reprezentacije. a sto se spanaca tice spomenu neki i njih smo naucili da igraju. ko me veruje nek pogleda slike djordjevica 90tih sa mladim gasolom i ekipom klinaca koj ce harati u buducnosti. Sve u svemu Cestitke slovencima pregazise ljudi sve .a nama je malo falilo. ostaje da radimo i da ucimo kako iz pobeda tako i iz poraza.momci dubok naklon u ovom mracnom svetu vi ste od retkih koji me istinski obradujete i naterate suze radosnice.

Dax

pre 6 godina

Molba za sve koji komentarišu: naši srebrni momci koji su ostavili srce na terenu su naš A tim, najbolje što trenutno imamo, i nisu nikakav B ili C tim kako neki ovde navode.
Momci, svaka vam čast i hvala.

jokara

pre 6 godina

Nije samo Srbija navijala za vas, pozdrav iz daleke Kanade, ja bih bio zadovoljan plasmanom u prvih 8, svaka vam cast, borili ste se kao lavovi.

мики

pre 6 godina

Posteno su dobili i svaka im cast.
(Neko iz Banata, 17. septembar 2017 23:58)

нису добили поштено, али нису за то ни криви. можда савез, ако је било закулисних радњи, а не само симпатија.

Smrt edukaciji, sloboda obrazovanju

pre 6 godina

Neverovatno. Zaista je steta kada ovako dva odlicna tima nemaju priliku da pokazu sve sto umeju zbog ovakvig sudjenja. Sramota.

Bravo Slovenci, drago mi je sto ste ipak vi, nego bilo ko drugi na najvisem postolju, zasluzeno! Ali steta, vase zlato bi jace blistalo bez ove sudijske mrlje. I moram malo da vam zamerim na Randolfu, ne treba to tako.

Sale i momci, duboko se klanjam. Inspirisali ste me, a po svemu sudeci, i vecinu nacije. Zelim da sutra budem bolji, da vise radim na sebi, da ne kukam oko stvari koje ne mogu da promenim, da moj rad nekoga inspirise, da dam svoj absolutni maksimum bez obzira koji je rezultat na kraju.

Upravo to je svrha sporta, inspiracija, a ne samo uzitak u trenutku. Ovo je vrsta umetnosti, i neizmerno sam zahvalan sto sam poslednje dve nedelje, kao neko iz mase, da okusim deo te lepote.

Zivela kosarka, ziveli momci, zivela nam nasa draga Srbija!

veljko

pre 6 godina

Tako je mi uvek pošteni i veliki u porazu trebali smo da izađemo sa terena da nam se to više ne bi ponavljalo svaka sila nas tovari! Od starta sam video kuda ide suđenje tako da se uopšte nisam nervirao protiv bande se ne može!

Branko

pre 6 godina

Iskreno nije mi toliko krivo sro su nas dobili Slovenci,neko seto mi je uskraceno da uzivam...Ono sto je trebalo da bude praznik kosarke pretvorio se u silovanje i mucenje svih postenih obozavaoca kosarke..Sto nekazu nam u napred da treba da izgubimo bar da postedimo Bogdana i Jovicev zglob....Nemam reci,bruka

To je to.

pre 6 godina

Da je obrnuto bilo onda bi bilo sve u redu jer samo su Srbi prepošteni a drugi su lopovi.
Mislim odlučivala lopta i teren a ne sudije ! Koje kriv što su odigrali konfuzno pri rezultatu 80-82 za Srbiju kad su stigli. Kad nije tu napravljen prevaga pri kraju utakmice onda nema govora da su krivi drugi za poraz u finalu.

realan

pre 6 godina

alo :)
MILOS TEODOSIC BOGDAN BOGDANOVIC NEMANJA BJELICA NEMANJA NEDOVIC NIKOLA JOKIC.....cela evropa da napravi tim,pa ne bi nas pobedili

Expert

pre 6 godina

Srbija da bi imala pobedu mora konstatno da vodi više od 10 poena tokom celog meča jer u rezultatskoj klackalici očito nema šanse da pobedi.
Razlozi su i sudije i pad koncentracije na kraju i nedostatak srčanosti u najbitnim momentima.

jasdf

pre 6 godina

Jesmo svi gledali istu utakmicu? Bilo je sudijskih gresaka, ali ih je bilo na obe strane. Ili neko misli da ono na kraju nad Rendolfom nije faul, ili recimo na Dragicu u prvoj cetvrtini (kada nije dobacio iz naskoka)?

Bosanac

pre 6 godina

Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“.

Čuj najbolja???? Pa da ste najbolji pobijedili bi. Najbolja je SLOVENIJA.

Pero

pre 6 godina

Slovenija bila bolja cijeli mec i zasluzeno pobijedila, a vadit se na sudenje je odlika gubitnika pogotovo jer iz neutralne perspektive nije bilo nepravedno...tehnicka za simuliranje u finalu? Pa sta, oce neko rec da nije zasluzio tehnicku kolko se bacio a ni pipnio ga dragic nije, faul na bogdanovicu pred kraj kad je iso na ulaz nije npr postojao...sudackih greski je sitnih zanemarivih bilo na obje strane,pobijedila je bolja i smirenija ekipa, vi ste fulali kljucne suteve i to vas je kostalo

semir

pre 6 godina

Sta se vazda vadite na sudije kad izgubite? Mozda su vas ostetili,ali nekad ste osvajali zlato upravo zahvaljujuci sudijama. Narocito 2002 na SP u USA,kad arbitri iz bratske vam Grcke nisu dozvolili Argentincima da vas poraze u zadnjim sekundama meca,pa ste zato vi uzeli najsjajnije odlicje. A zahvaljujuci sudijama ste uzeli i zlato u finalu EP 1995 u Grckoj. Tada se niste zalili na sudije.

Goran Ergarac

pre 6 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti a tome su odmah i sudije krive. Srbija mora nauciti da u porazu bude velika a ne da ovakve sitne duse lupaju gluposti i svaljuju sve na sudije. Slovenci su bili bolji, jednostavno je.

petrica kerempuh

pre 6 godina

Dok su suci navlačili za vas sve je bilo ok, suđenje se nije komentiralo, a sad drvlje i kamenje...
Slovenija je bila bolja i zato ste izgubili. Sve drugo su priče za malu djecu.

posmatrač sa tribine

pre 6 godina

moram da primetim da su našeg kapitena malo ponele emocije, pa ovako komentariše suđenje. razumemo da je ojađen,kao i svi mi,s tim da on kao vrhunski sportista ima realno pravo na to. kada se glave malo olade, videće da smo sebi sami krivi jer nismo osvojili zlato. jer nas je pokopao naš sale,kojeg je prilikom povrede dončića i posle izlaska dragoviča sreća pomazila po hiljaditi put, ali umesto da to kapitališemo,nas bukvalno pobedi slovenska b ekipa, abaligaši, ej! i to na takav način da nas je slovenija sinoć odučila od košarke,akokoškov je saleta učio trenerskom poslu; sem toga, svi smo zaboravili atenu devedesetpete i sad, ljutite se ili nemojte,ali to je bila najveća sudijska krađa u košarci ikad,a išlaje u našu korist. momenat kada je sabonis bukvalno plakao od muke šta mu rade sudije i kada je napustio parket, zajedno sa celim timom litvanije,koji je odbijao da nastavi da igra to čuveno finale i da učestvuje u neviđenoj farsi i sudijskoj krađi na štetu litvanije,a na našu korist. pa je sale morao da ga teši i da ga nagovara da se vrati na parket,zajedno sa marčuljonisom i ostalim igračima litvanije. ili ono finale protiv argentine, također teška sudijska krađa, a opet na našu korist. tako da nemamo pravo da se vadimo na suđenje, jer očito stvarno postoji ta harma.

Pozdrav iz Ljubljane

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.

uf

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!

djole

pre 6 godina

Ti si Macvane jedan strasno los gubitnik!!! Pruzi ruku protivniku, muski priznaj poraz! Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!

Ns

pre 6 godina

Ajd belupaj. Celo prvenstvo nemozes nista da pogodis.... Igras i trcis ko da imas dvesta kilai 60 godina... Nebi mogo papir covek da izvuce kad skocis
....Sta se vadis , kosi ti bre....

mrki

pre 6 godina

Ajde Mačvane daš živu loptu protivniku a onda pričaš o sudijama. Ti i Gudurić bi trebali peške u BG, kakve ste početničke greške pravili.

WillyWonka

pre 6 godina

Treba priznati poraz boljem od sebe i prestati sa ovom degutantnom kuknjavom na suđenje. Srbija je navikla imati poseban tretman u vrijeme Bore Stankovića i kasnije, pa kad se izgubio taj povlašteni status, samo kuknjava.

banila

pre 6 godina

ej ljudi, dosta s tim sudijama, uvek je neko drugi kriv.
U 1995 protiv Litvanije i 2002 protiv Argentine su nam sudije lepo pomogle da uzmemo zlato.
Sve se vraca.
Ovo je odlican rezultat, bez nekolicine najboljih igraca srebro, hej!!!!! Treba slaviti!
Slovenci izvrsni, igrali su timski, kao u transu, a Dragic neverovatan.
Veliki uspeh ove reprezentacije.

SonGoran

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)

Kako te nije sramota, baš si pun kompleksa. Ja sam ponosan na te igrače a tačno je da su njih sudije pokrali. Slovenci su odigrali fenomenalno. A ti sto usporedujes francuze i letonce i spance. Jel smo dobili letonce, izbacili ruše. A ne pričaš da su nam falili Teodesic, Nedovic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Raduljica. A da ne pričam o Joviću koji ni moga da igra I drugima kao sto su Simonovic itd.

Mozda

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)
Jako, ali jako smo potreseni zbog tvoje odluke!

Neko iz Banata

pre 6 godina

Nisu nas ostetile toliko sudijske greske koliko su nam unele nervozu u igri(bilo ih je i na nasu korist),sto se najvise odrazilo na Djordjevica koji je to preneo na ekipu,narocito zbog cinjenice da je Dragic divljao ,a mi bez Jovica koji je jedini mogao da ga "ustopuje".Kvalitet je bio na nasoj strani,al ga nismo dokazali(centri).Bogdan je klasa,ali nije svemoguc sto srbendama iz predgradja nije moguce objasniti(i da smo dobili opet bi ga pljuvali,sad imaju razlog vise).Posteno su dobili i svaka im cast.

Marinko

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Sta ti nije jasno? Dobili ste 17 bacanja vise, dva puta nam je svirana tehnicka zbog simuliranja, nesto nevidjeno u finalima, nevidjeno i u beton ligi. Tako da se lepo zahvali Brazilcu i FIBA-i. Navijaj ti za Nemacku slobodno.

One night in May

pre 6 godina

Nema sakrivanja - Slovenci jesu zasluzili zlato, ali ne pobedi uvek onaj koji zasluzi.
Da je sudjenje bilo egal - bili bismo izvesno blizi zlatu. Nije bilo egal i dobro je sto je to pomenuto. Uzeli su nam previse lopti, poklonili Slovenjiji previse bacanja.

Oni su igrali strasno celo prvenstvo, jedna vanzemaljska energija, koju niko drugi, ni Srbija, nije imala - i Dragon - covek koji je pao s Marsa. Ponekad se sticao utisak da bi Dragic uzeo zlato i da je igrao celo prvenstvo sa 11 metara drva...

Ali je fer sto kapiten nije precutao - sudjenje nije bilo egal.

Čvarkov

pre 6 godina

... sve je ovo veliki biznis i FIBA tačno zna šta radi. Sada je u Slovencima pronašla novu zabavu za košarkašku publiku... Srbi su im ionak već dosadili, a ostale velike nacije su malo podbacila... Slovenija im je sada došla kao odlično novo meso... Sramota je što se ovako očigledno namešta uđenje, sport gubi smisao...

Tomislav

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.

Pa i ne trebaš da navijaš za nas,bar dok ne naučiš slovo ć.

Mrkva

pre 6 godina

(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Dečko, nekih 4-5 čistih sudijskih grešaka je bilo, a to ti je pretvoreno u realnost nekih 10 poena i plus može tim da izbaci iz ritma i da se unese nervoza. Na Evropskom prvenstvu sude neki Brazilci i Tanzanijci k'o da je amatersko prvenstvo Okeanije. Samo imati takav raspad od sudija na EP je katastrofa i sramota.

Drugo, mi smo praktično došli sa nekim C timom i tu trabunjaš nešto.
Al' neka, ovi što su otkazali da igraju, to njima ide na čast.
Kad vi budete bez naturalizovanih i C timom stigli do finala makar i u boćanju, javi se.

HanSolo

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Pa odseli se u tursku.. Tamo nema diskriminacije kurda I ono malo jermena što je ostalo.. Kad ti se ne sviđa Srbija.. Hoćeš biti duhovit provokator, ali samo izpadaš smešan..

Dušan

pre 6 godina

Bravo Mačvane, mi se uvek nešto sve ustručavamo da pričamo o suđenju, sve kao veliki smo u porazu... Sudije su nas iskasapile, pa znate šta bi turci uradili včrs da su imali ovakav tretman, napravili bi haos, sudije iz hale ne bi izašle!

Marinko

pre 6 godina

Macvane, bio si ocajan u 1/2 i finalu, ali sudije su nas pokrale. 32 bacanja za Slovence, 2 tehnicke za simulaciju, izmedju njih trojice svako svira za sebe, sramotno sudjenje!!!

Pegone

pre 6 godina

Cestitke Macvanu ,momcima ,Djodjevicu i ostatku tima .Ovo srebro sija kao zlato !!!
Da li neko zna ko nam je trener u kvalifikacijama za SP?
Djordjevic trenira minhenski Bajern u Eurocupu ,znaci da je zauzet !

petrica kerempuh

pre 6 godina

Dok su suci navlačili za vas sve je bilo ok, suđenje se nije komentiralo, a sad drvlje i kamenje...
Slovenija je bila bolja i zato ste izgubili. Sve drugo su priče za malu djecu.

acif efendija

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

tvoja vera je bas cuvena po toleranciji.

čovek iz senke

pre 6 godina

Guduric sece kontru, tehnicka za njega, neki slovenac sece kontru na isti nacin tako sto pravi faul nad Lucicem...obican faul.
Dragic rukom gura Micica, faul za sloveniju.
I posle neka neko kaze, da nisu imali pomoc sudija?

Ivan

pre 6 godina

Svaka cast Macvanu sto jedini uvek kaze ono sto se stvarno desavalo na terenu. Ovo jeste bila velika sramota. Ne zanima me sto je Slovenija pobedila sve utakmice. Na ovoj su imali protekciju kakvu u zivotu nisam video da jedna ekipa ima u finalu, cak ni Spanija. Cestitajte vi njima koliko hocete, meni ne pada na pamet. Mozda sam i los gubitnik i ne zanima me. Jednostavno bilo je ocigledno, ko zmuri na to, neka im cestita slobono.

miami

pre 6 godina

Nije problem u Istanbulu, vec u FIBI koja je antisrpska organizacija I koju boli svaki uspeh Srbije. Oni opstruisu Srbiju na svakom koraku. Nisu priznali medalje do 2006te godine iako svi drugi jesu.

ej bre

pre 6 godina

Ti si Macvane jedan strasno los gubitnik!!! Pruzi ruku protivniku, muski priznaj poraz! Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!
(djole, 17. septembar 2017 23:40)

Jesi li slep? Sta ima da cuti? Pljacka je pljacka! Ako cutis pristajes na nju. Svaka cast Macvane.

ej bre

pre 6 godina

Jeli smo mi nekad u istoriji izgubili od boljeg? Zato nas niko ne voli, pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39)

Naravno da jesmo. Gubili smo puno puta i svakom pruzili ruku. Ovo sto se desilo veceras gore je nego protiv turaka. Tamo su nas pokrali u zadnjim minutima a ovo je bila pljacka tokom cele utakmice.
Izvini ali ja nisam slep.
Ne sporim da su nasi gresili ali veoma je tesko ostati koncentrisan dok sudije navlace za protivnika. Nismo mi toliko bolji od slovenaca.

Bosanac

pre 6 godina

Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“.

Čuj najbolja???? Pa da ste najbolji pobijedili bi. Najbolja je SLOVENIJA.

Mare

pre 6 godina

I da se razumemo - moja noga nece nikada krociti na brazilsko tlo, posle ovoga sto je njihov sudija uradio!!
Umesto da je ostao u otadzbini da ubrizgava tetkama botokse, on upropastio ovo finale....

Bari ' 91

pre 6 godina

Svaka ti cast na izjavi, pravo u centar,ali ima vremena vraticemo im sa kamatom. Jos se tresem zbog ovog do sada ne vidjenog skandala sa sudjenjem. Za nas , vi ste sampioni, svi do jednog !

Niki

pre 6 godina

Neverovatno sudjenje. Celo prvenstvo nam sude faule u napadu i ne secam se niti jednog da je dosudjen u nasu korist. Jos protiv Rusa se to videlo.
Ipak primili smo previse poena. Cestitke momcima, ocekujem takav tretman protiv domacina, Spanije, Rusije ali protiv Slovenije!? Ocigledno nekom smetamo.

Beograđanin

pre 6 godina

Čestitke Sloveniji na pobedi-zaslužili su titulu. Dragić je odigrao nestvarno. Ali suđenje je bilo KATASTROFALNO, na našu štetu. Nadam se da će neko od mlađih gledalaca izvaditi sve sporne situacije i napraviti klip.Dve tehničke za simuliranje u finalu, pri tesnom rezultatu je nešto što nikada nisam video a gledam košarku od 1970. STRAŠNO! Dragiću je bilo dozvoljeno baš sve, a puno toga i Dončiću.No, šta je tu ie. Glavu gore momci, VI STE ZA NAS ŠAMPIONI!

Bankar

pre 6 godina

@uf
uf, uf....Pa daj čoveče budi malo realan. Slovenci jesu bili atraktivniji sa tim trojkama, bili su bučniji i sl. ali imamo mi oči, ima i usporen snimak, sudije su nas definitivno oštetile. Međutim to ne znači da su Bobi i Kuzmić bili dobri, takođe Saletove odluke pogotovu poslednja 4 minuta su mi bile čudne sa Štimcem u igri. No, šta je tu je, čestitke Sloveniji, bili bolji ovog puta, nadam se samo odazivu svih naših igrača za Svetsko pa onda da nam se stane na crtu. Bas me zanima bez Dragića samo da li bi Slovenija videla finale, a kamoli da nisu tu i Luka i onaj sa č na kraju.

semir

pre 6 godina

Sta se vazda vadite na sudije kad izgubite? Mozda su vas ostetili,ali nekad ste osvajali zlato upravo zahvaljujuci sudijama. Narocito 2002 na SP u USA,kad arbitri iz bratske vam Grcke nisu dozvolili Argentincima da vas poraze u zadnjim sekundama meca,pa ste zato vi uzeli najsjajnije odlicje. A zahvaljujuci sudijama ste uzeli i zlato u finalu EP 1995 u Grckoj. Tada se niste zalili na sudije.

ej bre

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Koga je briga za koga ces da navijas? Posle ove kradje imas obraza da se javljas? Pokri se usima i zahvali onom brazilcu. Kada je neko bolji nisu mu potrebne sudije da to dokaze. Vas su vracali iz mrtvih priznao to ti ili ne.

ej bre

pre 6 godina

FIBA... Nadam se da ce im ovo biti zadnje prvenstvo koje organizuju. Hitno savez da krene razgovore sa Spanskim, Italijanskim, Grckim i Francuskim savezom. Treba formirati zasebnu organizaciju i pozvati ostale clanice. Ne moze Brazilac da odlucuje o prvaku Evrope.

максимум

pre 6 godina

неко мора да покрене причу. против русије је била далеко већа крађа, али смо добили, па се није причало. мени није јасно шта бодирога и дивац раде у фиба. стоје тамо ко фикуси, шта?!

Не boy ша Лик 'О вњак

pre 6 godina

@Pozdrav iz Ljubljane

Пријатељу, не замери, али овде (на Б92) мање-више сви истичу сјајну, нестварну игру Словенаца. Али, руку на срце - погледај снимак - суђење је било баш баш тенденциозно, и то баш када се ломио резултат! Можда би и са фер суђењем ви добили, можда... али је требало да се у то уверимо. И ако већ питаш, ОК ми је да за вас играју и етнички Срби, рођени су тамо, тако се осећају, то ми ни мало не смета. Али - Рендолф?! Ма дај...

vlajzi

pre 6 godina

@Sandzak

Ti se onda gubi iz Srbije! Za mene bi bilo ponizavajuce i frustrirajuce da zivim u zemlji koju ne volim i koja me ne voli. Jesi zato isfrustriran?!

my way

pre 6 godina

Када Кузмић стане то је фаул у нападу када ми нападамо, а када се Словенац креће то је техничка за Лучића и узгред рутина Словенаца. Ако нисте знали блок је када Драгић стоји на тројци, Милосављевић испред, а ту ускочи Видмар и одгура Гагија на линију за слободна бацања. Што је неспортска Гудурића то је обичан фаул Драгића. Техничка лична Мицића уместо фаула у нападу прича за себе и ово је само чисто пар примера. Шарени је лепо прокоментарисао једну одлуку када је утакмица већ била решена. Слеп није нико, момци су одиграли колико су могли у оваквим условима и свака им част на томе! Суђење је било исто и против Руса, то је чињеница и исти су коментари били тада, баш као што би били исти и да смо победили Словенију, везе то нема са пљувањем судија због пораза, како неки који нису (или као да нису) гледали то представљају.

018

pre 6 godina

to se zove uticaj srbije u svetu kosarke i fiba da ne upotrebim rec lobiranje. to nije pitanje zabigrace vec za savez. sta se radi po tom pitanju? spance stite kao glinene golubove a sa nama brisu cipele. i tako od kada nema borisava stankovica. na zalost igraci ispastaju. macvane tebi i saigracima sve cestitke jer da nam je neko ponudio ovo pre prvenstva oberucke bi prihvatili. neverovatan uspeh!

Dookie

pre 6 godina

@Pozdrav iz Ljubljane dovoljno je da navijas za sudije. Za tacno toliko ste bili bolji. Ali dobro, uzeli ste nesto sad i nikad vise. Nikad. Apsolutno nikad. Uzivajte u tome. Mi cemo se vec cerati sa Spancima za neka buduca zlata.

ilke kv

pre 6 godina

@ sandzak
pre nego nesto napises bar se informisi u kojoj drzavi to jest da li u Sloveniji ili Srbiji ima vise nacionalnlh manjina...kad se budes informisao onda ces shvatiri kakvu si glupost napisao

luka RS

pre 6 godina

Sudjenje na prvenstvu je generalno lose, fiba bolje da i batali organizovanje takmicenja...ionako samo cirkus prave..Glavni sudija iz Brazila, sta reci...

@ Pozdrav iz Ljubljane

pre 6 godina

Uffff al si nas sad nasekirao sto neces da navijas za Srbiju...idi covece slavi zlatnu medalju svoje reprezentacije...i dobro je upamti, ovo ce vam biti trostruka: prva, poslednja i nikada vise...

objavite i moj

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

To ona Slovenija koja je izbrisala iz knjige na hiljade drzavljana druge nacionalnosti?

Alex

pre 6 godina

Maki je rekao kako jeste, e sad sto je tako, ne znam. Mi smo uvek podrzavali tu FIBU a od nje imamo samo stete. Kriterijum sudjenja nije bio isti, a to pokazuje bas ova situacija sa Lucicem u kontri i faulom na Vasi. Isto tako su svirali nama nesportske, a Sloveniji obican faul. Sudjenje u drugoj cetvrtini je bilo oruzana kradja, ako neko moze neka pogleda samo drugu cetvrtinu i sve ce mu biti jasno. Mislim da je onaj jedan sudija imao zadatak da nas osteti, jer je nemoguce da bas on uvek sudi na nasu stetu, a ove druge sudije pokazu drugacije. No kako bilo, glavu gore, i ovo je veliki uspeh. Od ove ekipe niko nije ocekivao ni polufinale, a oni u finale. Borili su se i zasluzuju cestitke.

mare

pre 6 godina

Ovo nam italijan vratio sto smo poslali njegove kuci,sudjenje cist bezobrazluk.Ali glavu gore budite takva ekipa uvek, da ste vi nama zivi i zdravi.Treba covek biti realan ,domacin ispao,spanci,italijani,rusi itd.Ovi momci donose vecu radost od povecanja plata i penzija.Volim sto sam srbin i ponosan sam veceras.

jasdf

pre 6 godina

Jesmo svi gledali istu utakmicu? Bilo je sudijskih gresaka, ali ih je bilo na obe strane. Ili neko misli da ono na kraju nad Rendolfom nije faul, ili recimo na Dragicu u prvoj cetvrtini (kada nije dobacio iz naskoka)?

RASKA OBLAST

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 17. septembar 2017 23:25) ..pravi cevape majstore, ostavi se ovoga ,to je kosarka..mozes i baklave usput..i to vam priznajem..

Sandzaklija = Srbin koji je izgubio fokus gde pripada

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Ne razumem sta onda jos uvek trazis u Srbiji? Idi tamo gde ces da budes deo tih nacija. Bila bi i Srbija reprezentacija vise "nacija" (navodnici, jer vera nije nacija, osim kod zatucanih), da vi odmah ne pobegnete u Tursku da igrate za njih.

Goran Ergarac

pre 6 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti a tome su odmah i sudije krive. Srbija mora nauciti da u porazu bude velika a ne da ovakve sitne duse lupaju gluposti i svaljuju sve na sudije. Slovenci su bili bolji, jednostavno je.

Apsolutno upravu!

pre 6 godina

Stvarno je neverovatno ovo... samo nije tehnička nego nesportska greška, ali sudjenje je užas, bolje sudjenje je u mladjim pionirima!!! Brazilac sudi strašno, sudi nemaju kriterijum? uvek su nesaglasni, užas! Bravo momci idemo dalje

isto bih pitao i da smo osvojili tozla

pre 6 godina

Ovo i mene nekako boli... Svaka vama čast momci, Slovenci odigrali meč i turnir karijere, ali zašto amateri odlučuju ovakvu tekmu?

Nekoizmase

pre 6 godina

@Pozdrav iz Lj - pa druže ti čitaš samoono što želiš, da peočitaš. Pogledaj koliko ljudi je lepo čestitalo. Pogledaj sve vaše poraze i šta sve kažete za sudije u tom meču. Pa ako ostavimo ove sportove sa loptom, kod ski skokova, tamo je konstantno neka kradja protiv vas.
Ne trebaš da navijaš za nas, navijaj za koga hočeš. Naslušao sam se ja petardi i urlika na SP 1998 kada smo pukli od Holandjana, usred Slovenije se slavilo kao da si u Amsterdamu, a komentari na tada popularnom mIrcu, severnjaki premagali čefurje itd.

Čestitke za zlato, zasluženo - bez poraza! A sudjenje ....kako god, mada si sve i sam video!

Pero

pre 6 godina

Slovenija bila bolja cijeli mec i zasluzeno pobijedila, a vadit se na sudenje je odlika gubitnika pogotovo jer iz neutralne perspektive nije bilo nepravedno...tehnicka za simuliranje u finalu? Pa sta, oce neko rec da nije zasluzio tehnicku kolko se bacio a ni pipnio ga dragic nije, faul na bogdanovicu pred kraj kad je iso na ulaz nije npr postojao...sudackih greski je sitnih zanemarivih bilo na obje strane,pobijedila je bolja i smirenija ekipa, vi ste fulali kljucne suteve i to vas je kostalo

ej bre

pre 6 godina

Treba oduzeti pravo Fibi da organizuje prvenstva. Pa zar Brazilac da odlucuje Evropskog sampiona?
Skandal sa kvalifikacijama sa podudaranjem termina im nije dovoljan?
Treba sada da se stvori jak lobi zajedno sa kosarkaskim nacijama da se formira novo takmicenje u organizaciji ili El ili nesto slicno.
Neka FIBa i dalje organizuje svoja takmicenja ali bez najjacih kosarkaskih zemalja.
Ovo sto se danas desilo je kruna i treba da se stavi tacka na korumpiranu FIbu.
Izgubili su klubove izgubice i reprezentacije.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Jesam ja veliki zvezdaš a ti veliki partizanovac ali imamo istu osobinu kad je nepravda a to je da dignemo glas protiv te iste nepravde pa makar to i ne pomoglo . I zato si ti od večeras , kad god igraš za našu Srbiju , moj brat . TAKO JE MILANE . . . !

Sale

pre 6 godina

Upravo zbog ovakvih stvari ce, nazalost, evropska kosarka kaskati jos vise za NBA. Tamo, kada god je situacija nejasna, sudije gledaju snimak, iz vise uglova. Gotovo da su u obavezi da ga pregledaju na insistiranje igraca ili klupe. Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna!
Sramno je da u finalnoj utakmici EP bude ovoliko propusta.
Ako i preko ovoga predjemo kao i 2010. pokrasce nas opet... ili nekog drugog, nebitno, ali to ubija draz same igre... sta je svrha?
Interesuje me kakav stav ce po ovom pitanju zauzeti Bodiroga...

Sympathy for the Dule

pre 6 godina

Kontra kada je bogdana faulirao prepelič..prepelič diže ruku posle prekršaja, sudije nastavljaju kao da se ništa ne dešava!!!

To je to.

pre 6 godina

Da je obrnuto bilo onda bi bilo sve u redu jer samo su Srbi prepošteni a drugi su lopovi.
Mislim odlučivala lopta i teren a ne sudije ! Koje kriv što su odigrali konfuzno pri rezultatu 80-82 za Srbiju kad su stigli. Kad nije tu napravljen prevaga pri kraju utakmice onda nema govora da su krivi drugi za poraz u finalu.

posmatrač sa tribine

pre 6 godina

moram da primetim da su našeg kapitena malo ponele emocije, pa ovako komentariše suđenje. razumemo da je ojađen,kao i svi mi,s tim da on kao vrhunski sportista ima realno pravo na to. kada se glave malo olade, videće da smo sebi sami krivi jer nismo osvojili zlato. jer nas je pokopao naš sale,kojeg je prilikom povrede dončića i posle izlaska dragoviča sreća pomazila po hiljaditi put, ali umesto da to kapitališemo,nas bukvalno pobedi slovenska b ekipa, abaligaši, ej! i to na takav način da nas je slovenija sinoć odučila od košarke,akokoškov je saleta učio trenerskom poslu; sem toga, svi smo zaboravili atenu devedesetpete i sad, ljutite se ili nemojte,ali to je bila najveća sudijska krađa u košarci ikad,a išlaje u našu korist. momenat kada je sabonis bukvalno plakao od muke šta mu rade sudije i kada je napustio parket, zajedno sa celim timom litvanije,koji je odbijao da nastavi da igra to čuveno finale i da učestvuje u neviđenoj farsi i sudijskoj krađi na štetu litvanije,a na našu korist. pa je sale morao da ga teši i da ga nagovara da se vrati na parket,zajedno sa marčuljonisom i ostalim igračima litvanije. ili ono finale protiv argentine, također teška sudijska krađa, a opet na našu korist. tako da nemamo pravo da se vadimo na suđenje, jer očito stvarno postoji ta harma.

Che Gevara

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Navijaces ti za nas ko mi za vas ... inace u sprtu je potrebno i malo srece do pobede.Igrala je Slovenija vrhunsku kosarku i sa Dragicem, Srbija nije imala resenje da ga zaustavi.Covek je zavrsio utakmicu sa 35-36 poena ....

To sto je Macvan rekao za sudjenje je bacilo malo senku na vasu pobedu ali opet ... nije nam sudija ubacio poene nego Slovenija i Dragic ....

Inace, sada kada saberem sve ... vrhunska kosarka i lepo je bilo gledati!Sledeci put je tu dream team Srbije sa Jokicem, Teodosicem, Bogdanovicem i ostalima ... pa da vidimo cija baba sofer a cija crnu vunu prede!

Ja

pre 6 godina

Čitam komentare na B92 posle utakmice i ne mogu da verujem. Umesto da lepo priznate pobedu boljem od sebe, samo kukate. Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

Ni mi za vas. Ajd zdravo.

miki

pre 6 godina

Slovenci su bolji nema spora i cestitam im svaka cast. ali je covek u pravu za one tehnicke .i njima se mali povredio tako da su i oni mogli vise .mi sa najslabijom oni sa najjacom postavom .ali borili se i jedno i drugi a lopta je okrugla .zato je sport i zanimljiv.Ali je cinjenica da srbi jesu kosarkaska nacija .jer osim svoje 3 popunjava i druge reprezentacije. a sto se spanaca tice spomenu neki i njih smo naucili da igraju. ko me veruje nek pogleda slike djordjevica 90tih sa mladim gasolom i ekipom klinaca koj ce harati u buducnosti. Sve u svemu Cestitke slovencima pregazise ljudi sve .a nama je malo falilo. ostaje da radimo i da ucimo kako iz pobeda tako i iz poraza.momci dubok naklon u ovom mracnom svetu vi ste od retkih koji me istinski obradujete i naterate suze radosnice.

ej bre

pre 6 godina

Dejana Radonjića sam izuzetno cenio prvenstveno što nikada, ali nikada, nije komentarisao suđenje!
(Otkud tetka zna Jovića?!, 18. septembar 2017 00:01)

Nisam primetio da slovenci komentarisu sudjenje. Zna se kakvo je sudjenje Radonjic imao i zasto. Sta ima da komentarise? Da pljuje sudije koje kradu za njega? Trojke iz trokoraka Gudurica? Gledaj sta protekcija uradi od decka. Nije u stanju loptu da ne ispusti...

CzBg89!

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)
Da zahvalimo zrebu sto nam je pala Madjarska??? Pa zar nismo mi to na terenu zasluzili posle prvog mesta u grupi?? Pa da je ta Litvanija i Spanija bolje od nas dosla bi do finala i ostali.

Expert

pre 6 godina

Srbija da bi imala pobedu mora konstatno da vodi više od 10 poena tokom celog meča jer u rezultatskoj klackalici očito nema šanse da pobedi.
Razlozi su i sudije i pad koncentracije na kraju i nedostatak srčanosti u najbitnim momentima.

мики

pre 6 godina

kad se izgubio taj povlašteni status, samo kuknjava.
(WillyWonka, 17. septembar 2017 23:55)

Србија никада, нигде није била повлаштена. није чак ни Југославија

marko

pre 6 godina

ti iz sandzaka sto smatras da je slovenija otvorena zemlja predlazem ti da popricas sa bosancima, srbima, hrvatima koje gore smatraju kao nizu rasu i diskriminisu ih na svakom koraku.

drugarica srpkinja iz slovenije imala problem da su na intervjuima vrteli ocima kad cuju njeno prezime stanojevic i naravno svi redom odbijali iako ima master diplomu i na kraju je otisla da radi u nemacku. a momci je izbegavali zbog istog prezimena, ljudima su gore isprani mozgovi o srbima.

a kod nas svi imaju svoja prava, ne vidim da bosnjake, albance, madjare, slovake, hrvate i ostale neko sprecava da gaje svoj kulturni i verski identitet, cak i na stetu drzave srbije.

Srle

pre 6 godina

Macvan je u pravu cista kradja je u pitanju. Pokusali su i protiv Rusije ali smo bili bolji od njih jedno 20 poena pa nije uspelo. Ovde su nas ostetili jedno 10 puta.

мики

pre 6 godina

Kme kme kme sudijaaa..kme kme
(SanSebastijan, 17. septembar 2017 23:31)

Jедна судијска грешка може да кошта чак 7 поена разлике. катастрофално суђење у коме се ДВА ПУТА СУДИ ТЕХНИЧКА ФАУЛИРАНОМ ИГРАЧУ. То је 4 поена мање за нас, сва поена из бацања више за Словенију и две лопте које могу да буду чак 6 поена. КРИМИНАЛНО! што нису погледали видео.

мики

pre 6 godina

Posteno su dobili i svaka im cast.
(Neko iz Banata, 17. septembar 2017 23:58)

нису добили поштено, али нису за то ни криви. можда савез, ако је било закулисних радњи, а не само симпатија.

Smrt edukaciji, sloboda obrazovanju

pre 6 godina

Neverovatno. Zaista je steta kada ovako dva odlicna tima nemaju priliku da pokazu sve sto umeju zbog ovakvig sudjenja. Sramota.

Bravo Slovenci, drago mi je sto ste ipak vi, nego bilo ko drugi na najvisem postolju, zasluzeno! Ali steta, vase zlato bi jace blistalo bez ove sudijske mrlje. I moram malo da vam zamerim na Randolfu, ne treba to tako.

Sale i momci, duboko se klanjam. Inspirisali ste me, a po svemu sudeci, i vecinu nacije. Zelim da sutra budem bolji, da vise radim na sebi, da ne kukam oko stvari koje ne mogu da promenim, da moj rad nekoga inspirise, da dam svoj absolutni maksimum bez obzira koji je rezultat na kraju.

Upravo to je svrha sporta, inspiracija, a ne samo uzitak u trenutku. Ovo je vrsta umetnosti, i neizmerno sam zahvalan sto sam poslednje dve nedelje, kao neko iz mase, da okusim deo te lepote.

Zivela kosarka, ziveli momci, zivela nam nasa draga Srbija!

lal

pre 6 godina

2010. se desio zlocin protiv kosarke... otimanje i organizovani kriminal...
danas sudije nisu krale, nego gresile... jednostavno su neznalice...

deda

pre 6 godina

Jeli smo mi nekad u istoriji izgubili od boljeg? Zato nas niko ne voli, pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39) pricas o tvojima ili o srbima, ta mantra NIKO NAS NE VOLI, je vasa doza trovanja, mi znamo sta smo, ko smo i netrazimo da na ko voli, al trazimo postovanje,

Djenka

pre 6 godina

Milane odigrao si kapitenski celo prvetnstvo. Hvala ti. To sto su nas pokrali ne govori o sudijskoj zlobi nego o neznanju. Nisi gledao ostale utakmice. Sudjenje je bilo na najgorem nivou u istoriji kosarke. Cak se par puta desilo da jedan sudija drugome u sred igre objasnjava pravila dok se lome rezultati. Sinoc su se kola na nama prelomila. A da smo najbolji u Evropi to vise niko ne moze da ospori. Sa C postavom igramo finale. Vama ljudinama svaka cast i vidimo se u sledecem finalu.

Belani

pre 6 godina

Objektivno jesu vas iskasapili...Ali opet Srbija je bila u egalu na 5, 6 minuta do kraja, a Slovenija bez oba igraca koji su ih doveli do finala... Mislim da je to moralo pametnije da se iskoristi... Zasto bas u tom trenutku Stimac koji je popio dvije rampe i jednu izgubio ? Daleko od toga da imam nesto protiv njega, ali Stimara nije igrao citavu tekmu i upao je u najbitnijem mogucem trenutku....Sve u svemu i srebro je uspjeh nema sto, ali eto, mislim da je Slovenija bila gotova kad je Dragic dva put za redom promasio konstrukciju kosa......

Nindza

pre 6 godina

I ne samo sudjenje, cela organizacija je katastrofa bila. I kakvo je ono sr..e sa odvojenim dodelama medalja?! Dodela je izgledala kao stocni sajam, kao, "ajde da vas skinemo s dnevnog reda".
Oko sudjenja - nije poenta samo da li smo/bi pobedili ili izgubili, ali da jedan sudija svira faul za nas a drugi tehnicku nama, pa onda Prepelic dize ruku jer je s namerom napravio faul, a ne svira se, to je vise nego skandalozno. Pa na onoj utakmici nisu semafor 10 minuta mogli da nameste (ne znam jel bila slo-lat ili rus-cro). Celo prvenstvo je u organizacionom smislu bofl. Mislim da je evropska kosarka zasluzila bolje.

Radoslav

pre 6 godina

Petrice Kerempuh,Bosanac i ostala ekipo-ili pojma nemate o kosarci ili ste potpuno zlonamerni.Ovakva kradja u basketu se retko vidja.Pogledajte ako ste uopste u stanju realno ceo mec,stopirajte sporne situacije i videcete da je Srbija pokradena za bar 10 koseva.Pa Sale namerno nije hteo da uvodi Bobija na kraju da mu lopovi ne sviraju odmah faul u napadu koji samo oni vide.Pobedili smo realno 5-10 razlike a sudija je isao u srednju skolu u Celju.

Realno

pre 6 godina

"Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“.

Bravo za Macvana, jedini sme da kaze iskreno. Zato i jeste KAPITEN.

uf, uf

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32)

Po tebi, šefe, Srbija je sve utakmice na prvenstvu odigrali protiv Mađarske.

мики

pre 6 godina

Bravo Slovenija drzava vise nacija a ne kao Srbija zemlja diskriminacija..
(Sandzak, 17. septembar 2017 23:25)

Е мој Србине. океј што си муслиман, али зашто мрзиш своје корене? ниједна држава не може бити "држава више нација" већ само више народа. проблем је што су Срби увек допуштали комплетну једнакост.

мики

pre 6 godina

Ti i Gudurić bi trebali peške u BG, kakve ste početničke greške pravili.
(mrki, 17. septembar 2017 23:27)

Гудурић је направио две групе у пар секунди које су нас страшно скупо коштале али је и погодио пар пута важне шутеве. Мачван је одиграо маестрално и практично без грешке. сам је Србију вратио у утакмицу која је већ изгледало да измиче.

Ђорђе

pre 6 godina

Sudije nas uopste nisu ostetile, pitas li se kako to da ona samarcina Rendolfu dok se lomio rezultat nije faul!? Jok, sve je posteno kad je na stetu protivnika, uvek je nama neko drugi kriv. I nije Srbija najbolja evropska reprezentacija, najbolja je Slovenija. A od Srbije su bolji i Spanci i jos neki, nego da zahvalis onima koji su ti dali zreb kakav si imao, da izbegnes Spaniju, Francusku, Letoniju i igras sa Madjarskom!? Malo postovanja prema boljima i uspesnijima ne bi ti bilo lose. Stavljas se ispred evropskih sampiona, ispred jedne Spanije koja je osvojila SVE, za razliku od tebe. Sramota!
(uf, 17. septembar 2017 23:32

Majstore , vidi se da si zloban. Evidentno je da je ovo Fibino sudjenje po nalogu. Vecina igraca igra Evroligu . Ovo se nista nebi ni blizu sviralo u Evroligi. Naravno Fiba je demonstrirala silu nad nasom reprezentacijom, sve zbog osvete Ulebu.

мики

pre 6 godina

Smetaju vam Srbi u reprezentaciji Slovenije, pa Amerikanac, pa sudije, ne znam šta. Neču nikada više da navijam za Srbiju ni kada igra protiv Nemačke. A navijao sam svaki put.
(Pozdrav iz Ljubljane, 17. septembar 2017 23:44)

не лупај брате. ми волимо Србе који играју у репрезентацији Словеније, само нам је жао што не играју у српској репрезентацији. волимо и Дончића и Драгића као рођене, а они то практично и јесу. Срби су углавном навијали за Словенију на овом првенству. прошле се замене теза тиче, ми не можемо да сада победимо утакмицу, али је чињеница да су је одлучиле судије. Србија није била јача од њих на овој утакмици. да ли би победили уз коректно суђење? није сигурно, али јесте вероватно.

Gogi breee

pre 6 godina

Sta FIBA radi u zadjih godina to je neverovatno! Mi izbacimo Talijane , sa spancima imamo rivastvo tesko, brazil smo izbacili kod njih na olimpijadi i ko na svira utakmicu??? Spanac, Talijan i brazilac!
Ja nikako nemogu da svatim da to tolerisu da naturalizovani igraci smeju da igraju! Sta oni imaju vezu slovenijom (Rendolph).
Fiba je teski cirkus postao!

Branko

pre 6 godina

Iskreno nije mi toliko krivo sro su nas dobili Slovenci,neko seto mi je uskraceno da uzivam...Ono sto je trebalo da bude praznik kosarke pretvorio se u silovanje i mucenje svih postenih obozavaoca kosarke..Sto nekazu nam u napred da treba da izgubimo bar da postedimo Bogdana i Jovicev zglob....Nemam reci,bruka

мики

pre 6 godina

Vas su vracali iz mrtvih priznao to ti ili ne.
(ej bre, 17. septembar 2017 23:57)

у сред мете. судијска реанимација Словеније на 78:77 за Србију.

323

pre 6 godina

Dovoljno je sto Slovenci gotovo da bi prosla cela cetvrtina nisu ulazili u bonus sa penalima?? Nikako ljudi da naprave 4 penala i da mogu da se izvode bacanja? A mi bi vec u cetvrtom , petom minutu cetvrtine imali 4 licne, 4 timske licne i oni izvode bacanja? To je dovoljno, o nekim drugim situacijama, posebno tehnickim greskama necu da pisem i to sve kada bi se priblizili rezultatski. Pa kako onda da dobijes tim koji igra odlicno?? Nemas isti tretman, saseku te sudije a oni ubijaju kako igraju, posebno Dragic? Covek se ubi od izvodjenja slobodnih bacanja, ko kada baca trojke...Ali docice sve na svoje, kad tad. Jokic, Teo, Bjelica...dovoljno.

realan

pre 6 godina

alo :)
MILOS TEODOSIC BOGDAN BOGDANOVIC NEMANJA BJELICA NEMANJA NEDOVIC NIKOLA JOKIC.....cela evropa da napravi tim,pa ne bi nas pobedili

Posmatrač

pre 6 godina

Lošeg pa i komičnog sudjenja ima i u NBA ligi (koraci na "Shaqtin-a-foolu") gde se vrte ogromne pare. Ali sudijama je na raspolaganju snimak "situacije" tako da ovakvih gluposti ima manje.
Mačvan govori emotivno ali nije "loš gubitnik". Najmanje 4-5 situacija je bilo veoma sumnjivo i dosudjene su na štetu srpske reprezentacije. Ako su Slovenci napucali Špance sa +20 u polufinalu, onda im ovakva pomoć u finalu protiv ovog tima Srbije, i nije bila potrebna.

FIBA pod hitno treba da uvede isto pravilo gde tim može da dovede u pitanje sudijske odluke.

jokara

pre 6 godina

Nije samo Srbija navijala za vas, pozdrav iz daleke Kanade, ja bih bio zadovoljan plasmanom u prvih 8, svaka vam cast, borili ste se kao lavovi.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Slovenci jesu zasluzeno dobili ali treba pomenuti katastrofalno lose sudjenje na celom prvenstvu.
Dve tehnicke za "simuliranje" ne bi ni jedan ozbiljan evropski sudija dozvolio sebi da svira jer su bili ocigledni kontra faulovi. Narocito onaj blok Vidmara kad je pao Lucic.
Dva faula na sutu za tri koja su svirali Bogdanovicu se lepo vide na usporenom snimku da nije bilo kontakta.
Faul s ledja, mislim bas nad Macvanom kad je Lucic istrcao kontru je morao biti nesportska.
Od gresaka na racun Slovenije video sam samo Lucicevu blokadu Rendolfu, kad mu je otkinuo glavu. Mada je to bila kasna kompenzacija. Bilo je jos jedna ili dve situacije kada su mozda prestrogo svirali Slovencima faulove, u odnosu na opsti kriterijum.
Gledao sam prenos na Live Basketball i poslovicno uzdrzani americki komentatori, kada se radi o sudjenju, prokomentarisali su svaku od gornjih situacija. Cak su se izmedju sebe salili na temu faulova kod suta za 3 koliko ih je svirano uopste na prvenstvu. Smejali se neznanju sudija. Tacnije nemanju osecaja za igru. Nije svaki kontakt u sutu ili nakon njega faul.
Neka je Maki reagovao. I to je pristojno ucinio, nije omalovazio zasluzenu pobedu Slovenaca.

djolence

pre 6 godina

gde su izjave Danilovića i Tomaševića? Pokrali su nas ko nikad do sad. Dovoljno je pogledati statistiku meča i sve ti je jasno. U nijednom segmentu nas nisu nadigrali ali su za njih svirali 32 sl b ac a za nas 15...pametnom dovoljno...ako nasi ne pošalju zvaničan protest neka i dalje nastave da nas kradu, onda to i zasluzujemo....naši su za mene pobednici ove utakmice...toliko

Pera

pre 6 godina

Pozdrav iz Ljubljane
Niko ne umanjuje vas uspeh. Sve cestitke na pobedi. Celo prvenstvo ste odigrali mocno. Izgubili bi i da se sudilo normalno jer ste igrali kao u transu. Ovo vam je sad pa ko zna kad uspeh.
Ali pogledj realno sutra snimak utakmice. Kako je mali Doncic divljao i nije dobio ni opomenu. Koliko odluka brazilca su morali da promene i to bas sve u vasu korist. Covek se saplete, sude mu flop, a cist pokusaj flopa Dragica ne sude. Faul za nesportsku sude nama, za istu situaciju ne sude vama. Fauli pri sutu za 3 poena koje su sudili, nigde se ne sude.
Sledeci put ne ici na prvenstvo ako ne sude najbolji i to je to. Nismo samo mi osteceni na prvenstvu. Ovo nema smisla ovako gubiti zivce

PSL

pre 6 godina

Slovenija je odigrala odlično to niko neosporava, ali čemu ljutnja kada se kaže da je sudjenje bilo očajno. Jedan sudija svira faul u napadu drugi od odbrane i još tehnička. Pa onda jedan priznaje koš a drugi da je vreme isteklo itd.. i pored toga smo poveli i imali šansu da pobedimo. Nažalost par sitnica je odlučilo da Slovenija bude bolja. Verujem da ćemo mi osvojiti još medalja i medalja, a videćemo već na sledećem takmičenju šta će biti sa slovenijom.

veljko

pre 6 godina

Trebali smo da izađemo sa terena ovo večeras je bio masakr od suđenja ko iole zna pravila i prati basket realno će reći... Treba uputiti neki protest inače ćemo biti vreća za šamaranje...ovako suđenje za života još nisam video bez teksta sam!

veljko

pre 6 godina

Al najača je ona tehnička kad se naš igrač zabo u njihov blok mislim da je Lučić to kad sam video rekao sam nema sine ovde od zlata ništa.

SRBIJA UVEK U MOM SRCU

pre 6 godina

BRAVO ZA NAŠE SPARTANCE....SAMI PROTIV SVIH I SVEGA LOŠEG...Čestitke Slovencima(Kokoškovu,Dragiću,Dončiću,Rendolfu,Muriću)a i da nezaboravim simpatičnog Brazilca koji je bio raspoložen za erotiku sinoć...Đorđevića za PREDSEDNIKA ili PREMIJERA...sve jedno...

KAZNA KRU

pre 6 godina

Ako ćemo realno ni na jednoj utakmici u istoriji košarke do sada se nije desilo da dve sudije na jednom meču 8 puta svojim odlukama direktno protivureče jedan drugom i to u najbitnijim trenutcima meča kada se je lomio rezultat, od toga čak 4 puta je bilo na štetu Srbije, a 4 puta je ostalo onako kako jeste, na celom prvenstvu suđenje je bilo kriminalno, a posebno je bilo loše i u polufinalu sa Rusijom kada su Švedu u dva navrata dosudili nepostojeće prektšaje za tri poena, isto se ponovilo i večeras u korist Slovenije.

Rendolf -osunčani Slovenac u Piranskom zalivu

pre 6 godina

Eto, Dordević je čestitao Slovencima i nahvalio ih, ali se ipak osvrnuo na sudije jer prostim sabiranjem tehničkih i namernih, tj bacanja i posedi stavili su nas u neravnopravan položaj, zapravo u određenim situacijama bili su vazduh i vetar u leđa, što npr. Rusi nisu, ali Slovenci jesu iskoristili. Znate, trebalo je da imamo dominaciju pod obručem, ali je teško ako se Marjanoviću svira faul u napadu prilikom pozicioniranja na 40cm nižem igraču,a na drugoj strani se favorizuju spoljni igrači. Slovenija je evropski prvak, bila je to i Grčka u fudbalu, Bože moj. Što neko reče nije ovo kuknjava zbog poraza, ja bih ovo isto rekao i da smo pobedili, a uz sve još smo i mogli.

igor

pre 6 godina

Sudjenje katastrofa bilo a Slovencima svaka cast na tituli zasluzili su igrom ali tesko da bi dobili ovo da im sudije ovoliko nisu pomogle.

Alex

pre 6 godina

Imalo je uvek ovakvih kradja. Setite se meca Spanija - Hrvatska na ja mislim EP u Beogradu, pa mi i Turci SP 2010... Ima toga jos. Kada sam naveo ove primere mislim na kradju u toku cele utakmice. Mozda je ona situacija u finalu protiv Argentine, a mozda i nije, koliko god da gledam ne mogu da procenim da li je ili nije faul nad Skonokinijem. Nas su sudije krale tokom citavih meceva protiv Litvanije i Grcke 1995, ali tim nam je bio toliko mocan da im nije vredelo.

мики

pre 6 godina

pogledajte na stranici Fibe, samo Srbi pričamo o suđenju
(L, 17. septembar 2017 23:39)

можда зато што су само Срби оштећени у финалу. чиста логика.

мики

pre 6 godina

Ne izjavljujete da su vas pobedili na kraju kada je bilo egal bez Doncica i Dragica!
(djole, 17. septembar 2017 23:40)

колико то појма немаш. Дончића смо ставили у џеп, више је нама фалио него Словенцима, и то заиста. Драгића је наша одбрана изморила толико да више вола није могао да убоде. на 78:77 за нас, само су још судије могле да спасу Словенију, и то су и учиниле. јесте Србија направила пар грешака после тога, али без судијских "грешака" то би било небитно.

Dax

pre 6 godina

Molba za sve koji komentarišu: naši srebrni momci koji su ostavili srce na terenu su naš A tim, najbolje što trenutno imamo, i nisu nikakav B ili C tim kako neki ovde navode.
Momci, svaka vam čast i hvala.

Ilija Čvorović

pre 6 godina

Жао ми је момака који су оставили срце на терену, а онда их покраде тамо неки бразилац. Нама готово да није суђен ни један фаул приликом шута, а само Драгић је добио бар два, три на тројкама. Када погледате статистику видећете да је управо велики број слободних бацања је одлучио...

veljko

pre 6 godina

Tako je mi uvek pošteni i veliki u porazu trebali smo da izađemo sa terena da nam se to više ne bi ponavljalo svaka sila nas tovari! Od starta sam video kuda ide suđenje tako da se uopšte nisam nervirao protiv bande se ne može!

Siniša

pre 6 godina

Fiba je napravila problem,sudije nisu dorasle takvoj utakmici,jedan iz Evrope ,a drugi iz Brazila sa totalno drugačijim kriterijumima ,pod jednim košem jedan kriterijum ,a drugim totalno drugačiji i naš stil i način je oštećen. Lično mislim da sadašnje rukovodstvo Fiba je jako loše i treba ga menjati!

Simon

pre 6 godina

Sudije valjda misle da ako je Bobi onako visok da može i tolike udarce po rukama lakše da izdrži... tako mi se činilo gledajući te sumanute faulove na njemu. Boli ga takav udarac kao i svakog drugog čoveka verujte, a morao je da trpi takve faulove tokom celog EP. Izgledalo je jezivo a nije svirana nijedna nesportska pri tom udaranju. To može svako koliko mu se dopusti a ovde su sudije dopuštale i udarci su bili sve jači.