Košarka 117

Utorak, 12.09.2017.

15:12

Rađa: Osećam se kao pop**an cvet pored puta

Dino Rađa, legenda košarke na ovim prostorima koji je čelnik Stručnog saveta HKS, bio je razočaran neuspehom reprezentacije Hrvatske na Evrobasketu.

Raða: Oseæam se kao pop**an cvet pored puta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

ketiS

pre 6 godina

@sasa jokic

Igraci koje si naveo su stasali u drzavi Jugoslaviji,a ne Hrvatskoj. Medalje koje je Hrvatska osvojila kao nezavisna drzava tokom prve polovine 90ih su proizvod ex-YU "repova" a ne nekog novog kosarkaskog kvaliteta nastalog u toj post-YU drzavi.

@Josip

Slazem se da su klinci na ovim prostorima talentovani za sport,pa to sigurno vazi i za klince iz tvoje zemlje,ali jedno je talenat,a drugo je kvalitet. Drugim recima,da li ce talenat biti uoblicen u kvalitet zavisi od niza drugih cinilaca,kao sto su rad,predanost,volja,zelja....plus kao sto si i sam rekao dobar sistem prepoznavanja talenata,te stvaranja istih. Kada je kosarka u pitanju to u Hrvatskoj "skripi" jos od raspada bivse,vama omrazene drzave.

Ime,prezime,itd,itd.

pre 6 godina

"...pa shvatite da latvija slovenija i ostali igraju četvrtfinale ne zato jer imaju kvalitetu već zato jer imaju dobar plan igre, i zato jer imaju trenera koji je dobro podjelio uloge igračima na terenu, što mi očito nismo imali..."

Javi te se kad ga nadjete.

buka u modi

pre 6 godina

Ponavljam, Hrvatska košarka nije postojala pre 91-e godine. Postojala je Jugoslovenska košarka. Nju su uglavnom i vodili i činili Srbi, sa par Hrvata koji su po ključu tu bili, jednim Slovencom i Jednim Makedoncom. Uzgred Crnogorci su Srbi, ber iakave dvojbe. Posle te 91-e šta je to uradila. Jednom kada su bili sami sa Nemcima, koji tada nisu ni bili košarkaška sila. O tom nekom Dinaroidnom genu, ne vredi trošiti reči, jer ja se ne bavim glupostima. Eno Nemci nemaju taj Dinaroidni gen pa Pešić od njih napravi košarkašku naciju. Eno Rumuni nemaju Dinaroidni gen, pa su veća sportska nacija od Hrvara. Dakle, da bi bio košarkaška sila, moraš da te ili vodi Srbin, ili da imaš Srbe u reprezentaciji (kao Slovenija i Crna Gora) ili da priznaš da si Srbin sa promenjenim identitetom ili da si Amerikanac. To je sve što treba znati o košarci.

santa justa

pre 6 godina

Nemaju igraca koji treba da povuce rucnu kad kola krenu nizbrdo. Bojan i Dario su extra klasa ali ipak nisu ti igraci. A ni Aca trica nije taj tip trenera.

santa justa

pre 6 godina

@ josip
Mozda si vecinom u pravu, ali vaterpolo je fenomen. Neobjasnjivo. Kosarka padne pa se digne, ali za vaterpolo nemam objasnjenje!

josip

pre 6 godina

Ljudi, Cro je samo bio sarkastičan.

Hrvati jesu najtalentiranija nacija na svijetu u košarci, uz Srbe i Crnogorce. Nema to veze sa narodima, nego sa Dinaridima i Dinaroidima. I Takvi smo u svim sportovima, kojih se uhvatimo.

Nije problem u talentu, nego u mutikašama i politici. Nekad su prvu ligu igrali Zadar, Šibenka, Jugoplastika i Cibona. I išli bi na megdan Olimpiji, Partizanu, Bosni, Zvezdi. Danas imamo 2 kluba iz Zagreba koji žive, ostali jedva da životare. A upravo ti "ostali" su stvorili i Gjergju i Ćosića i Petrovića i Rađu i Skansija i Kukoča. Nema u Splitu više djece pod koševima, neće ih ni biti. Posljedično, neće biti ni novoga Kukoča.

Tako nam je u svim sportovima, od nogometa, preko rukometa, do vaterpola. Lige nemamo, reprezentacije se drže. Uz rijetke iznimke, sve je kvalitetno otišlo u Zg. Osim talenta, on je i dalje tamo, gdje je bio.

Samo treba pričekati da izvor talenta malo presuši, pa će nam se sa nogometom i rukometom desiti isto što i sa košarkom. Propast će.

Mislim da je sa Srbijom ista stvar. Ne možeš imati 1 klub i 1 bazen, a biti prvak svijeta. Kad-tad će ponestati talenata, a onda će srpski vaterpolo završiti tamo, gdje mu je država Srbija i njene mutikaše rezervirala mjesto. Propast će.

ford

pre 6 godina

@josip
Sta napisa covece!?Sve sto si naveo ukljucuje tebe,bar sto se tice mazohizma,cim si ovde,ne!?Imate vi talenat,to je neosporno,ali nemate rezultate i onda dzabe sve..Isto kao mi u fudbalu,uvek imamo ljude koji igraju u naj klubovima i ligama ali kad se skupi reprezentacija,da se ponovim,kao vi un basketu.Stvar psihe,nista vise.Evo mi sa trecim timom mozemo do medalje,to ti je to..
Ali da kazes da Slo i Let nemaju kvalitet!?Imaju plan,coveka koji ih vodi,igrace koji to sprovode na parketu kako ti navodis,i koje je ime za to!?Pa kvalitet covece!A to sto se mi nasladjujemo sa vama!?Aj budi realan,pa sa kime drugim,uglavnom nam sami date povoda za to.Budi ti meni dobar,doci ce i vasih 5 minuta,samo nece u prvoj polovini ovog veka.

Stara kuka

pre 6 godina

@sasa jokic
Oni kosarkaska nacija?Jedno je drzava a jedno nacija.Petrovic,Radja,Vrankovic,Cutura,Komazec a sad Bogdanovic i Saric su pripadnici druge nacije ali je tacno da igraju za hrvatsku.

смена страже

pre 6 godina

Josip, 12. septembar 2017 18:45)

Тантузи сте за кошарку као ми за фудбал.Џаба се трудиш,једноставно сте лоши...као ми у фудбалу.

Josip

pre 6 godina

jel moguće da ste vi Srbi ovdje toliko opsjednuti ssami sobom, i svojom nekakvom košarkom da tu imate obraza pisat da mi nemamo kvalitet, ko oni naši mazohisti tamo na svim našim portalima, zar vas nije niti malo sram reći da nemamo talent za ovaj sport, mi nemamo talent vodit i upravljat ovim sportom, a ne da nemamo talent igrati košarku jer su to generacije prije ne samo kroz jugoslaviju već i prije pokazale da imaju, u svakom sportu u kojem hrvati nastupaju imaju određeni talent, nekom više nekom manje, imamo dinaroidski gen koji je stvoren za više manje sve sportove, i vi ovdje već danima trkeljtate kako su nas Rusi dobili na kvalitetu. ajde navedite te njihove igrače koji su za klasu bolji od naših, a da nisu Mozgovi Shved, o čemu vi pričate ? ajde budite malo realni az promjenu, pa shvatite da latvija slovenija i ostali igraju četvrtfinale ne zato jer imaju kvalitetu već zato jer imaju dobar plan igre, i zato jer imaju trenera koji je dobro podjelio uloge igračima na terenu, što mi očito nismo imali, i još na to nadovežite 20 godina "prokletstva" i eto vam odgovora zašto onakav debakl. možete se vi Srbi naslađivati našim neuspjesima, ali to samo pokazuje kakvi ste ko ljudi, i koliko vi zapravo volite košarku. reći za igrače koje ima hrvatska da nemaju kvalitetu, i ostati živ to samo vama polazi za rukom. mi smo brod bez kormilara i to je naš najveći problem, dok ne nađemo kapetana bit ćemo kanta za napucavanje. to je poanta sve ove vaše filozofije ovdje.

Akumulator

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)
Ovo je garantovano neki nas lik koji se zajebava, ahahahaha. Hrvati se odavno nicemu vise ne nadaju kada igraju sa nama. Usadili smo im takav kompleks da bi ih pobedjivali i sa igracima koji imaju malu minutazu u KLS. Sad su ispali od Rusa, sto je i ocekivano jer oni su odmah posle takmicenja po grupama za dom spremni po navici. Oni spreme kofere za dom unapred da ne bi kada izgube utakmicu izgubili i avion.

mm

pre 6 godina

ništa strašno, uz povoljniji ždrijeb mozda se moglo do četvrtfinala ili uz srecu do polufinala ali iskreno puno bolja ekipa je pobjedila, tj Rusija me čak i oduševila, uvijek sam da bolji pobjeđuju a ostali nek još treniraju

Trenercic

pre 6 godina

Zemlja koja je dala Cosica, Djerdju, Kukoca, Radju, Drazena i Acu Petrovica, Cuturu, Knega je sigurno kosarkaska nacija.
(sasa jokic)

Hm, Sale, mislim da si se malo zabrojao - Cosa, Kuki, Aca, Drazen i Cutko su Srbi, uprkos svojim uveravanjima u suprotno. Sta ces, pritisak pucanstva. Toj listi od vrhunskih igraca fale jos Plecas i Tvrdic. Djerdja je Italijan, tako da na tvojoj listi ostadose Radja i Knego, kojima bih dodao jos legende Jerkova, Skansija i Solmana, mada je i Pero Italijan.

C i n i k

pre 6 godina

Nzn sta se tacno tamo desava ali ono sto sam gledao protiv ruja je debakl,nemaju ni tim ni igrace. Istina imaju jednog koji daje koseve ali je on strelac, nemaju tim-ekipu.Selektor verovatno zna posao ali nemaju oni igrace,nije dovoljno da imas danas strelca, ima to svaka ekipa..da je do toga onda nista lakse,zaustavis tog igraca i dobijes utakmicu...ali naravno nije tako, ni izdaleka.

Psihoanaliticar

pre 6 godina

@Oxi

Klinicki tacno dijagnosticirano stanje. Jos samo kad bi pacijent bio spreman da prihvati istinu, da ne kazem realnost na terenu.

Krsta

pre 6 godina

Radja je veliki covek. Ne poznajem probleme kosarkaske reprezentacije Hrvatske. U Srbiji poznajem puno koji pljuju po sebi i svemu oko sebe. Kosarka je sport, alo!

provincijalac

pre 6 godina

@Josip
Na papiru Rusi nisu bolja ekipa od komsija. Po meni, vodjenje ekipe je presudilo. Slazem se. Malo smo opleli po komsijama jar se vi lozite, bas kao i mi, da ste najnaj. Valjda je to
taj "dinaroidski gen"... Ne brini pohvalicemo vas kad budete dobri, a isto tako ocekujemo od vas.

Dragan

pre 6 godina

Šta je sa ovim Hrvatima i ovim uličarskim rečnikom? Puni su im listovi i portali tog kočijaškog rečnika. Ako misle da je to "moderno" ili "kul" ili da su veći mangupi ako upotrebe neki sličan izraz u javnosti, ne - to je jako neukusno.

miro split

pre 6 godina

@Croata
Najveći krivci za sunovrat naše košarke su ovi ovdi Srbi i to in triba reć u oči.
U najvećen broju slučajeva baš su nas oni slali kuči sa veliki takmičenja.
Bog ih je izmislija samo da se dišpetta sa nama i da tebi diže živce!

Jovo

pre 6 godina

Sada ce radja nasekiran utucen tuzan do bola otici na svoj brodic sa drustvom sve sa kanisterom crnog vina sardela i sa jos kakvim drugim djakonijama i obilaziti ostrva.Doduse glavna sezona je prosla ipak jos je more aktuelno i uzivace nedelju dve dana da izleci ,,bol''. Zna da uziva majstor bas ga briga naosvajao se svega i svacega u karijeri zaradio para zivi ko car a mi sve brizni za njega da mu ne bude tesko blago nama.

Zivojin Misic

pre 6 godina

Osecam se kao i svi ,rece jedan coek Hrvatijanac.On radi u Hrvatijanskom savezu i braco Srbi ovo Vam moram reci vezano za ovog coveka.Ovaj Hrvatijanac je za vreme rata svog rodjenog oca koji je bio sahranjen na srpskom delu groblja medju rodbinom ,izvadio iz groba i prebacio na Hrvatijanski dio groblja.Zamislite koje traume ovi likovi imaju kad ni sami nemaju pojma koga predstavljaju.

sasa jokic

pre 6 godina

Buka u modi@ Nema potrebe da ih vredjas. Zemlja koja je dala Cosica, Djerdju, Kukoca, Radju, Drazena i Acu Petrovica, Cuturu, Knega je sigurno kosarkaska nacija.
Njihov problem je vise mentalne prirode, i zato mislim da bi trebalo da promene selektora, jednostavno Aca nije u stanju da ih dovoljno motivise kako bi "probili led". Nije realno da izgube od Rusa 20 razlike, barem sto se kvaliteta tice, sve je to u glavi i mosnicama.

Oxi

pre 6 godina

BJR Hrvatska je drzava koja je poslednju medalju u kosarci osvojila davne 1995 godine, zbog cega se svako normalan pita otkud kod njih ovako histericne reakcije i uopste ocekivanje da ce osvojiti neku medalju? Odgovor je u hrvatskoj propagandnoj masineriji, koja kao i u mnogo cemu drugom kod njih stvara neverovatno lazne predstave o proslosti i sopstvenoj vrednosti. To su takvi bombasticni naslovi o njihovim NBA igracima, kao da igraju za NBA titule a ne u najgorim timovima NBA lige, zatim stalna podsecanja na Kukoca, Radju, Drazena, Barselonu 1992, gde oni potpuno ignorisu doprinos srpskog faktora u uspesima njihove kosarke, od igraca brace Petrovic, Cvijeticanina, Sarica, Komazeca, Savica, Popovica, Petranovica, Sretenovica i Pavicevica, pa do trenera Slavnica, Djurovica, Maljkovica, Ivkovica, Pesica i profesora Nikolica. Sve to na koncu natkrovljuje Mirko Novosel svojim patoloskim nipodastavanjem srpskih trenera i igraca, i hvalisanjem o uspesima iz 80-tih, kada nije bilo Srbije, Spanije, Francuske..

konj

pre 6 godina

Svako ko je iole pametan zna da se Bojan Bogdanović ne cuva. Fantastican skorer. On da svojih ~30 poena, ali s tim se utakmica ne dobija. Kosarka se igra sa 5 igrača i svako u svakom trenutku ima svoju ulogu. Hrvati nemaju kvalitet i zbog toga su ispali.

audi 5cyl

pre 6 godina

Greška Hrvatske je što su davali sve od sebe još od početka turnira, a pokazali su sve što znaju protiv Španije, u utakmici koja je bila bez ikakvog značaja. Tim koji je sve pokazao je lako provaliti i to je jedini razlog što su izgubili od Rusa. Srbija će i posle meča sa Italijom imati nekog keca u rukavu. Da li ćeš otići u svlačionicu pognute glave ili uzdignute, bez obzira na ishod meča, je u potpunosti rezultat strategije trenera, nebitno u kojem sastavu igra ekipa.

Komša

pre 6 godina

@josip_zg -Ja pročit'o.I zgranuo se.Bilo mi je žao onog momka Šarića kad je doživeo onu sačekušu od strane novinara onako sludjen i onda na jednom našem košarkaškom forumu lik iz zezanja okači prvo neki tekst nekog hrvatskog novinara tipa -Zašto je Šarić bolji od Jokića i zašto ga volimo...i onda hladan tuš- Tata Šarić saopštava javnosti da je ljut na Darija,kako je on kriv,Repčić...čak i Bogdanoviću zamerio što je uzeo poneki nerezonski šut...hitno će preduzeti neophofne mere ,odgledati utakmicu sa Darijom i onda ga pitati šta misli pod korektnom partijom koju je pružio...o kako je to mogao da izjavi...Jeza.Pa oni su zreli za Marića.Ljudi žive rialiti.To nije normalna atmosfera.
Dečko ima 23 godine a gospodin tata izigrava predsednika košarkaškog daveza,menadžera,selektora,Pepe Imaza...I ljudi kuliraju.Kao normalno.Sportska vest...Šta Tata Šarić misli...Kao Dokićkin ćale.
Ne mogu da kažem da Hrvatsku kao Hrvatsku nešto žalim ali mi je najiskrenije žao ovih ljudi u hrvatskoj košarci koji su još ostali normalni u nekom sportskom smislu.Nije to atmosfera za normalan rad.

role zarolaj

pre 6 godina

@Kro, kroasanac, definitivno imamo srece sto se nismo sastali sa vama, jer bi nam bili isuvise lak trening pred cetvrtfinale. Ovako su daleko veci otpor pruzili madjari i hvala im a i vama na tome. Nego od sada cu te zvati Hrvatijanac. (: Malo mi za sricu tribaaaaa, aaaaaa, jedna EVA konzervirana ribaaaa. , vratija se Sime sa 101 ribicom. Iz srca mora druze. (:
(Sasa, 12. septembar 2017 15:54) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trud

Sasa,hvala ti beskrajno sto si me nasmijao do suza i uljepsao dan sa tvojim komentarom.Inace suze ronim od smijeha na nase komentare na racun Hrvatijanaca(podrijetlom iz Perzije) od zavrsetka utakmice RUS-CRO...
Toatalno mi je izlijecena ova jesenja letargija(da ne kazem depresija) u ovoj dosadnoj i oblacnoj Svedskoj. Neke komentare,kao i ovaj tvoj,sam procitao po nekoliko puta i ugusio se od smijeha svaki put.Juce sam zeni pokusavao procitati jedan komentar na racun hrvatskog spremanja za dom i nisam uspio jer sam zamalo d´umro od smijanja,pa je morala sama da ga procita i rezultat je bio isti :))))))))))).
Beskrajno vam hvala braco Srbi i ponekoj sestri Srpkinji za maestralan humor bez i jedne jedine ruzne rijeci i direktnog vredjanja nasih razmontiranih(opet) SUSEDA! BOG VAM DAO ZDRAVLJA!

joki

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

vise srece srece ste imali vi hrvatskijanci,,jel tko bi od vasih hrvatskijanaca cuvao naseg bogdanovica.

ali mi imamo na klupi strucnjaka za razliku vas hrvatskajanaca
vas trener je dao vasem bogdanovicu da samo sutira i sebi nabija poene.
dok nas strucnjak,je uvideo ono sto vas sarlatan nije.pa je tako dao nasem bogdanovicu da asistira,razigrava ekipu,da ostatak ekipe koristi visak koji nas bogdanovic igra,,
na kraju krajeva vas bogdanovic je dao protiv rusa 28 poena a vi utakmicu izgubili 23 razlike,
toliko o vasem sarlatanu na klupi i vasem bogdanovicu.

buka u modi

pre 6 godina

Pa dobro, Hrvatska nije košarkaška nacija nikada bila. Ne vidim razlog da se oni osećaju loše. Bitno je da učestvuju. Realno gledajući iz bivše Juge, od njis su bolji pored Srbije, koja nije za poređenje i SLovenija, a s vremena na vreme i Crna Gora.

fenomen

pre 6 godina

Daj da mi prodjemo Italijane a za bockanja ima vremena. Da se i nama ne dese Rusi u polufinalu. Jer biti na kraju cetvrti, osmi ili deveti meni je isto. Ovako im dajemo materijala da i oni nas zezaju. Ne smemo zaboraviti da smo i mi od Rusa izgubili u grupi. Najvise bi voleo da igramo finale sa Letonijom ili Slovenijom. Tesko bi bilo da opet dobijemo Letonce a po meni Spanci, Rusi i Letonci uz Slovence su dosad vise pokazali od nas. Srecno Saletu i ekipi. Poz.

cica misica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Bogdana stvarno niko ne bi mogo da čuva. :)

Sricni Srbijanac

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Jel kao ono sto ste nas tukli na OI?:) Kako rece vas veliki mislilac i strateg Petrovic da je zapravo utakcmica bila neresena jer ste prve dve cetvrtine dobili. Sta bi bilo kad bi bilo... Ajmo ca, sa sricom!

Armando

pre 6 godina

Uzmete Srbina za trenera i osvijite medalju, eto ukratko savet!
(s Q bi Doo, 12. septembar 2017 15:23)
Sada su imali Srbina pa ništa, i to ne samo za trenera nego su im i najbolji igrači ali uzalud. Ne igra se ljudima za Hrvatsku

mlata

pre 6 godina

Imena iz reprezentacije su za neko od odlicja, igrali su sa Spancima na jednu loptu, ali su ih Rusi 'izmontirali'. Mozda da pokusaju 's domacim' trenerom ;)

mn

pre 6 godina

@kro Budi realan i shvati da nas ne biste pobedili ni u ovom sastavu, a razmisli samo malo sta bi bilo da nam igraju Teo, Jokara, Raduljica, Simon...sta bi onda bilo? bilo bi laganih +30 za nas...

Moravac

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Kad ste toliko dobri što ne pobediste Ruse?

nex

pre 6 godina

Aca trica ce izjaviti nesto ovako " Pa vidite mmm u tom kontekstu da se igralo samo prvo poluvrjeme, mi bi garantiram bili konkurentni i vizavi Ria i nedostatka Marka Tomasa koji je sada bio tu, medallja bi bila na nasim prsima..."

Aki

pre 6 godina

Kro hrvatijanac, vi morate se protrudite da dođete u mogućnost da igrate sa Srbijom i da nešto od nas naučite. NIje u redu ovako da vas počiste sa prvenstva. Kakva bruka.

banatski

pre 6 godina

Na stranu zluradi komentari (kao, mi smo carevi, a oni slepci), Hrvatska ima velikih problema, od prosečnih razvojnih centara do organizacije i kulta. I sam Rađa soli pamet (dok citira "Riblju čorbu"), a i on i Kuki su prestali da igraju za repku sa 27-28 godina. Hrvati su tamo gde smo mi bili u periodu 2003-2009, između negde i nigde. Srećom su nas Duda, Sale i generacija talenata "izvukli". Njima je mogla ovde da se omakne i medalja, ali imaju jedan drugi problem koji imamo i mi. Klincima repka ne znači kao prethodnicima. Od naših 8 otkaza, polovina je otkazala jer ih suštinski boli uvo.

Epi

pre 6 godina

Kro, mi nemamo zvezde kao vi. Nasa reprezntacija je prosecna. Eto slabi smo. Drugi na OI, drugi na svetu kada smo polu kompletni. Kada smo ovako slabi nekako opet bolji od vas. A sto se tice Bogdanovica... pa recimo Lazic koji je takve svodio na jednocifren broj poena u EL. Mislim da bi nam mnogo vise problema pravio Saric... ali on je po vama slab... samo govori koliko vas trener pojma nema.

Saša

pre 6 godina

Aca Petrović ovde sigurno nije bio ništa kriv. Nema te taktike sa onim igračima koja je mogla da dobije onako raspoloženog protivnika. To vam je tako pa ne bi trebalo da se mnogo sekirate. E sad, što ste se uzdigli i podigli očekivanja preterano, to je druga stvar...

nebitan srbin

pre 6 godina

radja nije rdja. covek je iskren i vidovit. desava se svasta sa svima.pa mi smo izgubili od tih rusa pa sta da se radi.sto bi reko macvan nece se ni italijani sami predati.

goran

pre 6 godina

Braćo Hrvati, kada Srbija osvoji zlato a vi sa njima u glas budete pjevali himnu Bože pravde, skinuće se prokletsvo silaska sa postolja...

ferko

pre 6 godina

Selektor im je loš, ali nije u tome problem kod Hrvatijanaca... Pa oni već 22 godine u košarci ne postoje! Stvar je u tome što su oni jednostavno antitalenti za taj sport...

Pekar

pre 6 godina

Uzmete Srbina za trenera i osvijite medalju, eto ukratko savet!
(s Q bi Doo, 12. septembar 2017 15:23) ....??!!....Kako to mislis?...A sta je Aleksandar Petrovic...Meksikanac?...Pecivo od lisnatog testa sigurno nije.....

goran

pre 6 godina

@kro
hahahhaha, dobra šala uvek prija:)
i mi nismo Srbijanci iz Srbije, nego Srbi...znaš?...ne razumeš?
vidiš, isto tako nije Rumunijanac nego Rumun, nije Španijanac nego Španac, nije Rusijanac nego Rus itd....tako bi kroasani bili Hrvatščani a ne Hrvati...je l' sad razumeš?...ma čisto sumnjam

Sport

pre 6 godina

Problem je u struci. Srbija idalje drži kakav takav korak sa nadolazecim mladim stručnjacima i sa nekim sistemom koji daje mogućnost da se održimo iznad vode. Pritom imamo imena poput Željka, Dude i drugih koji drže do nekadašnjeg jugoslovenskog, a sada srpskog sistema košarke i to uspešno implementiraju u igrače koji igrajući za najjace klubove izrastaju u šampione. Hrvati tu kaskaju puno i uz dodatni pritisak koji im se nameće dešava se ono najgore. Nije problem u momcima već u sistemu. Nije u Srbiji bajno, ali kontinuitet postoji i to je najbitnije za održavanje uspeha i boravka u vrhu. Mogu Hrvati idalje da promene situaciju, ali za to moraju prvo skinuti nerealni pritisak javnosti i naravno poboljšati struku, a to se neće postići preko noći.

побро

pre 6 godina

Е мој Рађа,кошарка је спорт који су измислили и воде интелигентни људи.Није то лако као јести украдени пршут на Книнској тврђави.

Čaruga

pre 6 godina

Bio je sjajan igrač, odličan je čovek. Volim ga kao brata rođenog (iako je Hrvat), ali moram da mu poručim da se uhvatio teškog posla. Nije mu lako pored ograničenog Vrankovića i prepotentnog Petrovića. Verujem da je Bojan Bogdanović ustvari pravi selektor i on je nevidljivo krucijalni problem. On se pita ko će biti selektor. Kukoč je ispao najpametniji, distancirao se.

Mikele

pre 6 godina

Kako mozete biti razocarani za nesto sta se ponavlja godinama, ajde da ste bili uspesni pa se sad razocarali zbog neuspeha...razocarani mogu biti Litvanci npr ili Francuzi ali vi kojima je ovo max ne mozete biti...

Alcale

pre 6 godina

@Kro
Imamo srice jer imamo i hrabrosti i znanja.

A Bogdanovica bi mogli i da pustimo da igra jer sam ne moze a ovi ostali NE ZNAJU! ili pak ne moramo da cuvamo ove ostale nego se druzimo sa bratom :) Bogdanovicem!
I sledeci put pokazite malo postovanja prema protivnicima kao i prema svojim igracima i ne pustajte splacine pa mozda i bolje prodjete!

Kum

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Bogdanovic. :)

A bilo bi i redaljke: Jovke, Dragan, Laza, Luca. To ne prija, nikome, garantovano.

koko tokunjo

pre 6 godina

umesto sto traze amerikanca da im igra u reprezentaciji, nek dodju po beka u cacak, valjevo, kraljevo i daju mu drzavljanstvo, ako bi neko pristao na to
(micko, 12. septembar 2017 15:53)


pa ko bi igrao za njih jos??!
zato ga i traze po Americi.

KRIGER

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?

@(Kro, 12. septembar 2017 15:32)


Ne bi bilo potrebno da ga bilo ko čuva, on se sam čuva, kad čuje da igra protiv Srba ruke mu se odseku od stra buuuahahahahahahahahahahahahaha...

micko

pre 6 godina

umesto sto traze amerikanca da im igra u reprezentaciji, nek dodju po beka u cacak, valjevo, kraljevo i daju mu drzavljanstvo, ako bi neko pristao na to

ferdinand

pre 6 godina

Nemate selektora. Aco Petrović je bio prosečan košarkaš i sada je još prosečniji slektor. Najlakši skauting do sada, misleći na Rusiju. Videli smo na delu njegov skauting, kao i sposobnost da psihološki pripremi ekipu za eliminacionu fazu u kojoj nema prava na greške. Dakle, selektor i klasičan, dobar plej.

Miodrag

pre 6 godina

Realno Rusi su jači, fizički naročito.
Sad stoji da se ovi nisu nešto ginuli. Možda se nije videlo, možda im Rusi nisu dali i to u utakmici gde je sudjen svaki kontakt.

Sasa

pre 6 godina

@Kro, kroasanac, definitivno imamo srece sto se nismo sastali sa vama, jer bi nam bili isuvise lak trening pred cetvrtfinale. Ovako su daleko veci otpor pruzili madjari i hvala im a i vama na tome. Nego od sada cu te zvati Hrvatijanac. (: Malo mi za sricu tribaaaaa, aaaaaa, jedna EVA konzervirana ribaaaa. , vratija se Sime sa 101 ribicom. Iz srca mora druze. (:

Bejzbol palica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Da je moja baba bila deda, imala bi...

donkihot

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

KROATIJANCI...imate i vi srece,jer bi vas i mi pobedili sa 20 razlike! Kako...pa imamo i mi Bogdanovica,a za razliku od vaseg,ovaj je original! :-))

pivljanin

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Niko. Ubacio bi svojih 30 poena a ostali zajedno još 20. Tako su vas i Rusi dobili.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32) # Link komentara
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-40)

Jadan covek, nije mu lako. Dajte mu neki plus, bar neki stimulans. Kome je u interesu da se "KRO" baci sa neke stene. Napisite da smo presrecni sto nismo igrali protiv njih jer bi nas razbili 50 razlike. Recite mu da im je bio los dan, da nisu imali srIce, da je sudija navijao za Ruse, da je bilo slabo osvetljenje u dvorani... Dajte malo maste, pomozite mu...

JA

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Da baba ima točkiće, bila bi kolica...

nista o nicemu

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Nebojsa Ilic. I to u odelu.

zoka_mip

pre 6 godina

@Kro
golom zadnjicom jeza plasite. niste nas nikad pobijedili, al zato bi sad kad se nismo sastali. u 22 godine nijedna pobjeda. pa da je i corava koka, ubola bi zrno. eto takvi ste vi. da ne kazem nikakvi.
sportski pozdrav.

Makedonce

pre 6 godina

Alo Srbi,jel smijete gadjanja glinenih golubova?
(Makedonce, 12. septembar 2017 15:25)

Hrvati su talentiraniji narod od srba,samo nemaju srece u zdrijebu.
(Makedonce, 12. septembar 2017 15:25)

Možete vi bolje..Kuko stara i Dorcol
loša kopija

Sive lubanje silom

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Utakmica sa Rusijom je pokazala šta se desi hrvatskom timu kad se Bogdanović razigra. Kad igra dobro, izgubite jer jedini on daje koševe. Kad igra loše opet izgubite jer niko drugi ne poentira. Sve u svemu, to vam je što vam je, objektivno nemate kvalitet.

Srbijanac

pre 6 godina

Dečki, vežbajte vežbajte. Pa kad kad jednog dana prodjete grupnu fazu možda će te dobiti priliku da igrate sa nama,ali morali bi biti poslednji jer smo mi prvi. Do tada morate da ucite

Branko Potezica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)


Kro onako kako vi kažete "više sriće drugi put trbaće vam", hahahahahahaha.

ferdinand

pre 6 godina

Nemate selektora. Aco Petrović je bio prosečan košarkaš i sada je još prosečniji slektor. Najlakši skauting do sada, misleći na Rusiju. Videli smo na delu njegov skauting, kao i sposobnost da psihološki pripremi ekipu za eliminacionu fazu u kojoj nema prava na greške. Dakle, selektor i klasičan, dobar plej.

nista o nicemu

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Nebojsa Ilic. I to u odelu.

pivljanin

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Niko. Ubacio bi svojih 30 poena a ostali zajedno još 20. Tako su vas i Rusi dobili.

Sricni Srbijanac

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Jel kao ono sto ste nas tukli na OI?:) Kako rece vas veliki mislilac i strateg Petrovic da je zapravo utakcmica bila neresena jer ste prve dve cetvrtine dobili. Sta bi bilo kad bi bilo... Ajmo ca, sa sricom!

donkihot

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

KROATIJANCI...imate i vi srece,jer bi vas i mi pobedili sa 20 razlike! Kako...pa imamo i mi Bogdanovica,a za razliku od vaseg,ovaj je original! :-))

побро

pre 6 godina

Е мој Рађа,кошарка је спорт који су измислили и воде интелигентни људи.Није то лако као јести украдени пршут на Книнској тврђави.

goran

pre 6 godina

@kro
hahahhaha, dobra šala uvek prija:)
i mi nismo Srbijanci iz Srbije, nego Srbi...znaš?...ne razumeš?
vidiš, isto tako nije Rumunijanac nego Rumun, nije Španijanac nego Španac, nije Rusijanac nego Rus itd....tako bi kroasani bili Hrvatščani a ne Hrvati...je l' sad razumeš?...ma čisto sumnjam

Epi

pre 6 godina

Kro, mi nemamo zvezde kao vi. Nasa reprezntacija je prosecna. Eto slabi smo. Drugi na OI, drugi na svetu kada smo polu kompletni. Kada smo ovako slabi nekako opet bolji od vas. A sto se tice Bogdanovica... pa recimo Lazic koji je takve svodio na jednocifren broj poena u EL. Mislim da bi nam mnogo vise problema pravio Saric... ali on je po vama slab... samo govori koliko vas trener pojma nema.

Armando

pre 6 godina

Uzmete Srbina za trenera i osvijite medalju, eto ukratko savet!
(s Q bi Doo, 12. septembar 2017 15:23)
Sada su imali Srbina pa ništa, i to ne samo za trenera nego su im i najbolji igrači ali uzalud. Ne igra se ljudima za Hrvatsku

Sive lubanje silom

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Utakmica sa Rusijom je pokazala šta se desi hrvatskom timu kad se Bogdanović razigra. Kad igra dobro, izgubite jer jedini on daje koševe. Kad igra loše opet izgubite jer niko drugi ne poentira. Sve u svemu, to vam je što vam je, objektivno nemate kvalitet.

Bejzbol palica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Da je moja baba bila deda, imala bi...

banatski

pre 6 godina

Na stranu zluradi komentari (kao, mi smo carevi, a oni slepci), Hrvatska ima velikih problema, od prosečnih razvojnih centara do organizacije i kulta. I sam Rađa soli pamet (dok citira "Riblju čorbu"), a i on i Kuki su prestali da igraju za repku sa 27-28 godina. Hrvati su tamo gde smo mi bili u periodu 2003-2009, između negde i nigde. Srećom su nas Duda, Sale i generacija talenata "izvukli". Njima je mogla ovde da se omakne i medalja, ali imaju jedan drugi problem koji imamo i mi. Klincima repka ne znači kao prethodnicima. Od naših 8 otkaza, polovina je otkazala jer ih suštinski boli uvo.

Pekar

pre 6 godina

Uzmete Srbina za trenera i osvijite medalju, eto ukratko savet!
(s Q bi Doo, 12. septembar 2017 15:23) ....??!!....Kako to mislis?...A sta je Aleksandar Petrovic...Meksikanac?...Pecivo od lisnatog testa sigurno nije.....

goran

pre 6 godina

Braćo Hrvati, kada Srbija osvoji zlato a vi sa njima u glas budete pjevali himnu Bože pravde, skinuće se prokletsvo silaska sa postolja...

Branko Potezica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)


Kro onako kako vi kažete "više sriće drugi put trbaće vam", hahahahahahaha.

Aki

pre 6 godina

Kro hrvatijanac, vi morate se protrudite da dođete u mogućnost da igrate sa Srbijom i da nešto od nas naučite. NIje u redu ovako da vas počiste sa prvenstva. Kakva bruka.

Zivojin Misic

pre 6 godina

Osecam se kao i svi ,rece jedan coek Hrvatijanac.On radi u Hrvatijanskom savezu i braco Srbi ovo Vam moram reci vezano za ovog coveka.Ovaj Hrvatijanac je za vreme rata svog rodjenog oca koji je bio sahranjen na srpskom delu groblja medju rodbinom ,izvadio iz groba i prebacio na Hrvatijanski dio groblja.Zamislite koje traume ovi likovi imaju kad ni sami nemaju pojma koga predstavljaju.

joki

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

vise srece srece ste imali vi hrvatskijanci,,jel tko bi od vasih hrvatskijanaca cuvao naseg bogdanovica.

ali mi imamo na klupi strucnjaka za razliku vas hrvatskajanaca
vas trener je dao vasem bogdanovicu da samo sutira i sebi nabija poene.
dok nas strucnjak,je uvideo ono sto vas sarlatan nije.pa je tako dao nasem bogdanovicu da asistira,razigrava ekipu,da ostatak ekipe koristi visak koji nas bogdanovic igra,,
na kraju krajeva vas bogdanovic je dao protiv rusa 28 poena a vi utakmicu izgubili 23 razlike,
toliko o vasem sarlatanu na klupi i vasem bogdanovicu.

miro split

pre 6 godina

@Croata
Najveći krivci za sunovrat naše košarke su ovi ovdi Srbi i to in triba reć u oči.
U najvećen broju slučajeva baš su nas oni slali kuči sa veliki takmičenja.
Bog ih je izmislija samo da se dišpetta sa nama i da tebi diže živce!

zoka_mip

pre 6 godina

@Kro
golom zadnjicom jeza plasite. niste nas nikad pobijedili, al zato bi sad kad se nismo sastali. u 22 godine nijedna pobjeda. pa da je i corava koka, ubola bi zrno. eto takvi ste vi. da ne kazem nikakvi.
sportski pozdrav.

koko tokunjo

pre 6 godina

umesto sto traze amerikanca da im igra u reprezentaciji, nek dodju po beka u cacak, valjevo, kraljevo i daju mu drzavljanstvo, ako bi neko pristao na to
(micko, 12. septembar 2017 15:53)


pa ko bi igrao za njih jos??!
zato ga i traze po Americi.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32) # Link komentara
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-40)

Jadan covek, nije mu lako. Dajte mu neki plus, bar neki stimulans. Kome je u interesu da se "KRO" baci sa neke stene. Napisite da smo presrecni sto nismo igrali protiv njih jer bi nas razbili 50 razlike. Recite mu da im je bio los dan, da nisu imali srIce, da je sudija navijao za Ruse, da je bilo slabo osvetljenje u dvorani... Dajte malo maste, pomozite mu...

JA

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Da baba ima točkiće, bila bi kolica...

role zarolaj

pre 6 godina

@Kro, kroasanac, definitivno imamo srece sto se nismo sastali sa vama, jer bi nam bili isuvise lak trening pred cetvrtfinale. Ovako su daleko veci otpor pruzili madjari i hvala im a i vama na tome. Nego od sada cu te zvati Hrvatijanac. (: Malo mi za sricu tribaaaaa, aaaaaa, jedna EVA konzervirana ribaaaa. , vratija se Sime sa 101 ribicom. Iz srca mora druze. (:
(Sasa, 12. septembar 2017 15:54) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trud

Sasa,hvala ti beskrajno sto si me nasmijao do suza i uljepsao dan sa tvojim komentarom.Inace suze ronim od smijeha na nase komentare na racun Hrvatijanaca(podrijetlom iz Perzije) od zavrsetka utakmice RUS-CRO...
Toatalno mi je izlijecena ova jesenja letargija(da ne kazem depresija) u ovoj dosadnoj i oblacnoj Svedskoj. Neke komentare,kao i ovaj tvoj,sam procitao po nekoliko puta i ugusio se od smijeha svaki put.Juce sam zeni pokusavao procitati jedan komentar na racun hrvatskog spremanja za dom i nisam uspio jer sam zamalo d´umro od smijanja,pa je morala sama da ga procita i rezultat je bio isti :))))))))))).
Beskrajno vam hvala braco Srbi i ponekoj sestri Srpkinji za maestralan humor bez i jedne jedine ruzne rijeci i direktnog vredjanja nasih razmontiranih(opet) SUSEDA! BOG VAM DAO ZDRAVLJA!

Čaruga

pre 6 godina

Bio je sjajan igrač, odličan je čovek. Volim ga kao brata rođenog (iako je Hrvat), ali moram da mu poručim da se uhvatio teškog posla. Nije mu lako pored ograničenog Vrankovića i prepotentnog Petrovića. Verujem da je Bojan Bogdanović ustvari pravi selektor i on je nevidljivo krucijalni problem. On se pita ko će biti selektor. Kukoč je ispao najpametniji, distancirao se.

Jovo

pre 6 godina

Sada ce radja nasekiran utucen tuzan do bola otici na svoj brodic sa drustvom sve sa kanisterom crnog vina sardela i sa jos kakvim drugim djakonijama i obilaziti ostrva.Doduse glavna sezona je prosla ipak jos je more aktuelno i uzivace nedelju dve dana da izleci ,,bol''. Zna da uziva majstor bas ga briga naosvajao se svega i svacega u karijeri zaradio para zivi ko car a mi sve brizni za njega da mu ne bude tesko blago nama.

KRIGER

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?

@(Kro, 12. septembar 2017 15:32)


Ne bi bilo potrebno da ga bilo ko čuva, on se sam čuva, kad čuje da igra protiv Srba ruke mu se odseku od stra buuuahahahahahahahahahahahahaha...

Akumulator

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)
Ovo je garantovano neki nas lik koji se zajebava, ahahahaha. Hrvati se odavno nicemu vise ne nadaju kada igraju sa nama. Usadili smo im takav kompleks da bi ih pobedjivali i sa igracima koji imaju malu minutazu u KLS. Sad su ispali od Rusa, sto je i ocekivano jer oni su odmah posle takmicenja po grupama za dom spremni po navici. Oni spreme kofere za dom unapred da ne bi kada izgube utakmicu izgubili i avion.

Alcale

pre 6 godina

@Kro
Imamo srice jer imamo i hrabrosti i znanja.

A Bogdanovica bi mogli i da pustimo da igra jer sam ne moze a ovi ostali NE ZNAJU! ili pak ne moramo da cuvamo ove ostale nego se druzimo sa bratom :) Bogdanovicem!
I sledeci put pokazite malo postovanja prema protivnicima kao i prema svojim igracima i ne pustajte splacine pa mozda i bolje prodjete!

Mikele

pre 6 godina

Kako mozete biti razocarani za nesto sta se ponavlja godinama, ajde da ste bili uspesni pa se sad razocarali zbog neuspeha...razocarani mogu biti Litvanci npr ili Francuzi ali vi kojima je ovo max ne mozete biti...

Sasa

pre 6 godina

@Kro, kroasanac, definitivno imamo srece sto se nismo sastali sa vama, jer bi nam bili isuvise lak trening pred cetvrtfinale. Ovako su daleko veci otpor pruzili madjari i hvala im a i vama na tome. Nego od sada cu te zvati Hrvatijanac. (: Malo mi za sricu tribaaaaa, aaaaaa, jedna EVA konzervirana ribaaaa. , vratija se Sime sa 101 ribicom. Iz srca mora druze. (:

cica misica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Bogdana stvarno niko ne bi mogo da čuva. :)

fenomen

pre 6 godina

Daj da mi prodjemo Italijane a za bockanja ima vremena. Da se i nama ne dese Rusi u polufinalu. Jer biti na kraju cetvrti, osmi ili deveti meni je isto. Ovako im dajemo materijala da i oni nas zezaju. Ne smemo zaboraviti da smo i mi od Rusa izgubili u grupi. Najvise bi voleo da igramo finale sa Letonijom ili Slovenijom. Tesko bi bilo da opet dobijemo Letonce a po meni Spanci, Rusi i Letonci uz Slovence su dosad vise pokazali od nas. Srecno Saletu i ekipi. Poz.

Komša

pre 6 godina

@josip_zg -Ja pročit'o.I zgranuo se.Bilo mi je žao onog momka Šarića kad je doživeo onu sačekušu od strane novinara onako sludjen i onda na jednom našem košarkaškom forumu lik iz zezanja okači prvo neki tekst nekog hrvatskog novinara tipa -Zašto je Šarić bolji od Jokića i zašto ga volimo...i onda hladan tuš- Tata Šarić saopštava javnosti da je ljut na Darija,kako je on kriv,Repčić...čak i Bogdanoviću zamerio što je uzeo poneki nerezonski šut...hitno će preduzeti neophofne mere ,odgledati utakmicu sa Darijom i onda ga pitati šta misli pod korektnom partijom koju je pružio...o kako je to mogao da izjavi...Jeza.Pa oni su zreli za Marića.Ljudi žive rialiti.To nije normalna atmosfera.
Dečko ima 23 godine a gospodin tata izigrava predsednika košarkaškog daveza,menadžera,selektora,Pepe Imaza...I ljudi kuliraju.Kao normalno.Sportska vest...Šta Tata Šarić misli...Kao Dokićkin ćale.
Ne mogu da kažem da Hrvatsku kao Hrvatsku nešto žalim ali mi je najiskrenije žao ovih ljudi u hrvatskoj košarci koji su još ostali normalni u nekom sportskom smislu.Nije to atmosfera za normalan rad.

Moravac

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Kad ste toliko dobri što ne pobediste Ruse?

Sport

pre 6 godina

Problem je u struci. Srbija idalje drži kakav takav korak sa nadolazecim mladim stručnjacima i sa nekim sistemom koji daje mogućnost da se održimo iznad vode. Pritom imamo imena poput Željka, Dude i drugih koji drže do nekadašnjeg jugoslovenskog, a sada srpskog sistema košarke i to uspešno implementiraju u igrače koji igrajući za najjace klubove izrastaju u šampione. Hrvati tu kaskaju puno i uz dodatni pritisak koji im se nameće dešava se ono najgore. Nije problem u momcima već u sistemu. Nije u Srbiji bajno, ali kontinuitet postoji i to je najbitnije za održavanje uspeha i boravka u vrhu. Mogu Hrvati idalje da promene situaciju, ali za to moraju prvo skinuti nerealni pritisak javnosti i naravno poboljšati struku, a to se neće postići preko noći.

sasa jokic

pre 6 godina

Buka u modi@ Nema potrebe da ih vredjas. Zemlja koja je dala Cosica, Djerdju, Kukoca, Radju, Drazena i Acu Petrovica, Cuturu, Knega je sigurno kosarkaska nacija.
Njihov problem je vise mentalne prirode, i zato mislim da bi trebalo da promene selektora, jednostavno Aca nije u stanju da ih dovoljno motivise kako bi "probili led". Nije realno da izgube od Rusa 20 razlike, barem sto se kvaliteta tice, sve je to u glavi i mosnicama.

Kum

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Bogdanovic. :)

A bilo bi i redaljke: Jovke, Dragan, Laza, Luca. To ne prija, nikome, garantovano.

ferko

pre 6 godina

Selektor im je loš, ali nije u tome problem kod Hrvatijanaca... Pa oni već 22 godine u košarci ne postoje! Stvar je u tome što su oni jednostavno antitalenti za taj sport...

mlata

pre 6 godina

Imena iz reprezentacije su za neko od odlicja, igrali su sa Spancima na jednu loptu, ali su ih Rusi 'izmontirali'. Mozda da pokusaju 's domacim' trenerom ;)

buka u modi

pre 6 godina

Pa dobro, Hrvatska nije košarkaška nacija nikada bila. Ne vidim razlog da se oni osećaju loše. Bitno je da učestvuju. Realno gledajući iz bivše Juge, od njis su bolji pored Srbije, koja nije za poređenje i SLovenija, a s vremena na vreme i Crna Gora.

Oxi

pre 6 godina

BJR Hrvatska je drzava koja je poslednju medalju u kosarci osvojila davne 1995 godine, zbog cega se svako normalan pita otkud kod njih ovako histericne reakcije i uopste ocekivanje da ce osvojiti neku medalju? Odgovor je u hrvatskoj propagandnoj masineriji, koja kao i u mnogo cemu drugom kod njih stvara neverovatno lazne predstave o proslosti i sopstvenoj vrednosti. To su takvi bombasticni naslovi o njihovim NBA igracima, kao da igraju za NBA titule a ne u najgorim timovima NBA lige, zatim stalna podsecanja na Kukoca, Radju, Drazena, Barselonu 1992, gde oni potpuno ignorisu doprinos srpskog faktora u uspesima njihove kosarke, od igraca brace Petrovic, Cvijeticanina, Sarica, Komazeca, Savica, Popovica, Petranovica, Sretenovica i Pavicevica, pa do trenera Slavnica, Djurovica, Maljkovica, Ivkovica, Pesica i profesora Nikolica. Sve to na koncu natkrovljuje Mirko Novosel svojim patoloskim nipodastavanjem srpskih trenera i igraca, i hvalisanjem o uspesima iz 80-tih, kada nije bilo Srbije, Spanije, Francuske..

micko

pre 6 godina

umesto sto traze amerikanca da im igra u reprezentaciji, nek dodju po beka u cacak, valjevo, kraljevo i daju mu drzavljanstvo, ako bi neko pristao na to

josip

pre 6 godina

Ljudi, Cro je samo bio sarkastičan.

Hrvati jesu najtalentiranija nacija na svijetu u košarci, uz Srbe i Crnogorce. Nema to veze sa narodima, nego sa Dinaridima i Dinaroidima. I Takvi smo u svim sportovima, kojih se uhvatimo.

Nije problem u talentu, nego u mutikašama i politici. Nekad su prvu ligu igrali Zadar, Šibenka, Jugoplastika i Cibona. I išli bi na megdan Olimpiji, Partizanu, Bosni, Zvezdi. Danas imamo 2 kluba iz Zagreba koji žive, ostali jedva da životare. A upravo ti "ostali" su stvorili i Gjergju i Ćosića i Petrovića i Rađu i Skansija i Kukoča. Nema u Splitu više djece pod koševima, neće ih ni biti. Posljedično, neće biti ni novoga Kukoča.

Tako nam je u svim sportovima, od nogometa, preko rukometa, do vaterpola. Lige nemamo, reprezentacije se drže. Uz rijetke iznimke, sve je kvalitetno otišlo u Zg. Osim talenta, on je i dalje tamo, gdje je bio.

Samo treba pričekati da izvor talenta malo presuši, pa će nam se sa nogometom i rukometom desiti isto što i sa košarkom. Propast će.

Mislim da je sa Srbijom ista stvar. Ne možeš imati 1 klub i 1 bazen, a biti prvak svijeta. Kad-tad će ponestati talenata, a onda će srpski vaterpolo završiti tamo, gdje mu je država Srbija i njene mutikaše rezervirala mjesto. Propast će.

Srbijanac

pre 6 godina

Dečki, vežbajte vežbajte. Pa kad kad jednog dana prodjete grupnu fazu možda će te dobiti priliku da igrate sa nama,ali morali bi biti poslednji jer smo mi prvi. Do tada morate da ucite

Krsta

pre 6 godina

Radja je veliki covek. Ne poznajem probleme kosarkaske reprezentacije Hrvatske. U Srbiji poznajem puno koji pljuju po sebi i svemu oko sebe. Kosarka je sport, alo!

konj

pre 6 godina

Svako ko je iole pametan zna da se Bojan Bogdanović ne cuva. Fantastican skorer. On da svojih ~30 poena, ali s tim se utakmica ne dobija. Kosarka se igra sa 5 igrača i svako u svakom trenutku ima svoju ulogu. Hrvati nemaju kvalitet i zbog toga su ispali.

Saša

pre 6 godina

Aca Petrović ovde sigurno nije bio ništa kriv. Nema te taktike sa onim igračima koja je mogla da dobije onako raspoloženog protivnika. To vam je tako pa ne bi trebalo da se mnogo sekirate. E sad, što ste se uzdigli i podigli očekivanja preterano, to je druga stvar...

nebitan srbin

pre 6 godina

radja nije rdja. covek je iskren i vidovit. desava se svasta sa svima.pa mi smo izgubili od tih rusa pa sta da se radi.sto bi reko macvan nece se ni italijani sami predati.

Makedonce

pre 6 godina

Alo Srbi,jel smijete gadjanja glinenih golubova?
(Makedonce, 12. septembar 2017 15:25)

Hrvati su talentiraniji narod od srba,samo nemaju srece u zdrijebu.
(Makedonce, 12. septembar 2017 15:25)

Možete vi bolje..Kuko stara i Dorcol
loša kopija

Dragan

pre 6 godina

Šta je sa ovim Hrvatima i ovim uličarskim rečnikom? Puni su im listovi i portali tog kočijaškog rečnika. Ako misle da je to "moderno" ili "kul" ili da su veći mangupi ako upotrebe neki sličan izraz u javnosti, ne - to je jako neukusno.

buka u modi

pre 6 godina

Ponavljam, Hrvatska košarka nije postojala pre 91-e godine. Postojala je Jugoslovenska košarka. Nju su uglavnom i vodili i činili Srbi, sa par Hrvata koji su po ključu tu bili, jednim Slovencom i Jednim Makedoncom. Uzgred Crnogorci su Srbi, ber iakave dvojbe. Posle te 91-e šta je to uradila. Jednom kada su bili sami sa Nemcima, koji tada nisu ni bili košarkaška sila. O tom nekom Dinaroidnom genu, ne vredi trošiti reči, jer ja se ne bavim glupostima. Eno Nemci nemaju taj Dinaroidni gen pa Pešić od njih napravi košarkašku naciju. Eno Rumuni nemaju Dinaroidni gen, pa su veća sportska nacija od Hrvara. Dakle, da bi bio košarkaška sila, moraš da te ili vodi Srbin, ili da imaš Srbe u reprezentaciji (kao Slovenija i Crna Gora) ili da priznaš da si Srbin sa promenjenim identitetom ili da si Amerikanac. To je sve što treba znati o košarci.

nex

pre 6 godina

Aca trica ce izjaviti nesto ovako " Pa vidite mmm u tom kontekstu da se igralo samo prvo poluvrjeme, mi bi garantiram bili konkurentni i vizavi Ria i nedostatka Marka Tomasa koji je sada bio tu, medallja bi bila na nasim prsima..."

provincijalac

pre 6 godina

@Josip
Na papiru Rusi nisu bolja ekipa od komsija. Po meni, vodjenje ekipe je presudilo. Slazem se. Malo smo opleli po komsijama jar se vi lozite, bas kao i mi, da ste najnaj. Valjda je to
taj "dinaroidski gen"... Ne brini pohvalicemo vas kad budete dobri, a isto tako ocekujemo od vas.

ford

pre 6 godina

@josip
Sta napisa covece!?Sve sto si naveo ukljucuje tebe,bar sto se tice mazohizma,cim si ovde,ne!?Imate vi talenat,to je neosporno,ali nemate rezultate i onda dzabe sve..Isto kao mi u fudbalu,uvek imamo ljude koji igraju u naj klubovima i ligama ali kad se skupi reprezentacija,da se ponovim,kao vi un basketu.Stvar psihe,nista vise.Evo mi sa trecim timom mozemo do medalje,to ti je to..
Ali da kazes da Slo i Let nemaju kvalitet!?Imaju plan,coveka koji ih vodi,igrace koji to sprovode na parketu kako ti navodis,i koje je ime za to!?Pa kvalitet covece!A to sto se mi nasladjujemo sa vama!?Aj budi realan,pa sa kime drugim,uglavnom nam sami date povoda za to.Budi ti meni dobar,doci ce i vasih 5 minuta,samo nece u prvoj polovini ovog veka.

Stara kuka

pre 6 godina

@sasa jokic
Oni kosarkaska nacija?Jedno je drzava a jedno nacija.Petrovic,Radja,Vrankovic,Cutura,Komazec a sad Bogdanovic i Saric su pripadnici druge nacije ali je tacno da igraju za hrvatsku.

Miodrag

pre 6 godina

Realno Rusi su jači, fizički naročito.
Sad stoji da se ovi nisu nešto ginuli. Možda se nije videlo, možda im Rusi nisu dali i to u utakmici gde je sudjen svaki kontakt.

mn

pre 6 godina

@kro Budi realan i shvati da nas ne biste pobedili ni u ovom sastavu, a razmisli samo malo sta bi bilo da nam igraju Teo, Jokara, Raduljica, Simon...sta bi onda bilo? bilo bi laganih +30 za nas...

Trenercic

pre 6 godina

Zemlja koja je dala Cosica, Djerdju, Kukoca, Radju, Drazena i Acu Petrovica, Cuturu, Knega je sigurno kosarkaska nacija.
(sasa jokic)

Hm, Sale, mislim da si se malo zabrojao - Cosa, Kuki, Aca, Drazen i Cutko su Srbi, uprkos svojim uveravanjima u suprotno. Sta ces, pritisak pucanstva. Toj listi od vrhunskih igraca fale jos Plecas i Tvrdic. Djerdja je Italijan, tako da na tvojoj listi ostadose Radja i Knego, kojima bih dodao jos legende Jerkova, Skansija i Solmana, mada je i Pero Italijan.

mm

pre 6 godina

ništa strašno, uz povoljniji ždrijeb mozda se moglo do četvrtfinala ili uz srecu do polufinala ali iskreno puno bolja ekipa je pobjedila, tj Rusija me čak i oduševila, uvijek sam da bolji pobjeđuju a ostali nek još treniraju

audi 5cyl

pre 6 godina

Greška Hrvatske je što su davali sve od sebe još od početka turnira, a pokazali su sve što znaju protiv Španije, u utakmici koja je bila bez ikakvog značaja. Tim koji je sve pokazao je lako provaliti i to je jedini razlog što su izgubili od Rusa. Srbija će i posle meča sa Italijom imati nekog keca u rukavu. Da li ćeš otići u svlačionicu pognute glave ili uzdignute, bez obzira na ishod meča, je u potpunosti rezultat strategije trenera, nebitno u kojem sastavu igra ekipa.

смена страже

pre 6 godina

Josip, 12. septembar 2017 18:45)

Тантузи сте за кошарку као ми за фудбал.Џаба се трудиш,једноставно сте лоши...као ми у фудбалу.

santa justa

pre 6 godina

Nemaju igraca koji treba da povuce rucnu kad kola krenu nizbrdo. Bojan i Dario su extra klasa ali ipak nisu ti igraci. A ni Aca trica nije taj tip trenera.

Josip

pre 6 godina

jel moguće da ste vi Srbi ovdje toliko opsjednuti ssami sobom, i svojom nekakvom košarkom da tu imate obraza pisat da mi nemamo kvalitet, ko oni naši mazohisti tamo na svim našim portalima, zar vas nije niti malo sram reći da nemamo talent za ovaj sport, mi nemamo talent vodit i upravljat ovim sportom, a ne da nemamo talent igrati košarku jer su to generacije prije ne samo kroz jugoslaviju već i prije pokazale da imaju, u svakom sportu u kojem hrvati nastupaju imaju određeni talent, nekom više nekom manje, imamo dinaroidski gen koji je stvoren za više manje sve sportove, i vi ovdje već danima trkeljtate kako su nas Rusi dobili na kvalitetu. ajde navedite te njihove igrače koji su za klasu bolji od naših, a da nisu Mozgovi Shved, o čemu vi pričate ? ajde budite malo realni az promjenu, pa shvatite da latvija slovenija i ostali igraju četvrtfinale ne zato jer imaju kvalitetu već zato jer imaju dobar plan igre, i zato jer imaju trenera koji je dobro podjelio uloge igračima na terenu, što mi očito nismo imali, i još na to nadovežite 20 godina "prokletstva" i eto vam odgovora zašto onakav debakl. možete se vi Srbi naslađivati našim neuspjesima, ali to samo pokazuje kakvi ste ko ljudi, i koliko vi zapravo volite košarku. reći za igrače koje ima hrvatska da nemaju kvalitetu, i ostati živ to samo vama polazi za rukom. mi smo brod bez kormilara i to je naš najveći problem, dok ne nađemo kapetana bit ćemo kanta za napucavanje. to je poanta sve ove vaše filozofije ovdje.

Ime,prezime,itd,itd.

pre 6 godina

"...pa shvatite da latvija slovenija i ostali igraju četvrtfinale ne zato jer imaju kvalitetu već zato jer imaju dobar plan igre, i zato jer imaju trenera koji je dobro podjelio uloge igračima na terenu, što mi očito nismo imali..."

Javi te se kad ga nadjete.

Psihoanaliticar

pre 6 godina

@Oxi

Klinicki tacno dijagnosticirano stanje. Jos samo kad bi pacijent bio spreman da prihvati istinu, da ne kazem realnost na terenu.

C i n i k

pre 6 godina

Nzn sta se tacno tamo desava ali ono sto sam gledao protiv ruja je debakl,nemaju ni tim ni igrace. Istina imaju jednog koji daje koseve ali je on strelac, nemaju tim-ekipu.Selektor verovatno zna posao ali nemaju oni igrace,nije dovoljno da imas danas strelca, ima to svaka ekipa..da je do toga onda nista lakse,zaustavis tog igraca i dobijes utakmicu...ali naravno nije tako, ni izdaleka.

santa justa

pre 6 godina

@ josip
Mozda si vecinom u pravu, ali vaterpolo je fenomen. Neobjasnjivo. Kosarka padne pa se digne, ali za vaterpolo nemam objasnjenje!

ketiS

pre 6 godina

@sasa jokic

Igraci koje si naveo su stasali u drzavi Jugoslaviji,a ne Hrvatskoj. Medalje koje je Hrvatska osvojila kao nezavisna drzava tokom prve polovine 90ih su proizvod ex-YU "repova" a ne nekog novog kosarkaskog kvaliteta nastalog u toj post-YU drzavi.

@Josip

Slazem se da su klinci na ovim prostorima talentovani za sport,pa to sigurno vazi i za klince iz tvoje zemlje,ali jedno je talenat,a drugo je kvalitet. Drugim recima,da li ce talenat biti uoblicen u kvalitet zavisi od niza drugih cinilaca,kao sto su rad,predanost,volja,zelja....plus kao sto si i sam rekao dobar sistem prepoznavanja talenata,te stvaranja istih. Kada je kosarka u pitanju to u Hrvatskoj "skripi" jos od raspada bivse,vama omrazene drzave.

Josip

pre 6 godina

jel moguće da ste vi Srbi ovdje toliko opsjednuti ssami sobom, i svojom nekakvom košarkom da tu imate obraza pisat da mi nemamo kvalitet, ko oni naši mazohisti tamo na svim našim portalima, zar vas nije niti malo sram reći da nemamo talent za ovaj sport, mi nemamo talent vodit i upravljat ovim sportom, a ne da nemamo talent igrati košarku jer su to generacije prije ne samo kroz jugoslaviju već i prije pokazale da imaju, u svakom sportu u kojem hrvati nastupaju imaju određeni talent, nekom više nekom manje, imamo dinaroidski gen koji je stvoren za više manje sve sportove, i vi ovdje već danima trkeljtate kako su nas Rusi dobili na kvalitetu. ajde navedite te njihove igrače koji su za klasu bolji od naših, a da nisu Mozgovi Shved, o čemu vi pričate ? ajde budite malo realni az promjenu, pa shvatite da latvija slovenija i ostali igraju četvrtfinale ne zato jer imaju kvalitetu već zato jer imaju dobar plan igre, i zato jer imaju trenera koji je dobro podjelio uloge igračima na terenu, što mi očito nismo imali, i još na to nadovežite 20 godina "prokletstva" i eto vam odgovora zašto onakav debakl. možete se vi Srbi naslađivati našim neuspjesima, ali to samo pokazuje kakvi ste ko ljudi, i koliko vi zapravo volite košarku. reći za igrače koje ima hrvatska da nemaju kvalitetu, i ostati živ to samo vama polazi za rukom. mi smo brod bez kormilara i to je naš najveći problem, dok ne nađemo kapetana bit ćemo kanta za napucavanje. to je poanta sve ove vaše filozofije ovdje.

побро

pre 6 godina

Е мој Рађа,кошарка је спорт који су измислили и воде интелигентни људи.Није то лако као јести украдени пршут на Книнској тврђави.

buka u modi

pre 6 godina

Pa dobro, Hrvatska nije košarkaška nacija nikada bila. Ne vidim razlog da se oni osećaju loše. Bitno je da učestvuju. Realno gledajući iz bivše Juge, od njis su bolji pored Srbije, koja nije za poređenje i SLovenija, a s vremena na vreme i Crna Gora.

goran

pre 6 godina

@kro
hahahhaha, dobra šala uvek prija:)
i mi nismo Srbijanci iz Srbije, nego Srbi...znaš?...ne razumeš?
vidiš, isto tako nije Rumunijanac nego Rumun, nije Španijanac nego Španac, nije Rusijanac nego Rus itd....tako bi kroasani bili Hrvatščani a ne Hrvati...je l' sad razumeš?...ma čisto sumnjam

sasa jokic

pre 6 godina

Buka u modi@ Nema potrebe da ih vredjas. Zemlja koja je dala Cosica, Djerdju, Kukoca, Radju, Drazena i Acu Petrovica, Cuturu, Knega je sigurno kosarkaska nacija.
Njihov problem je vise mentalne prirode, i zato mislim da bi trebalo da promene selektora, jednostavno Aca nije u stanju da ih dovoljno motivise kako bi "probili led". Nije realno da izgube od Rusa 20 razlike, barem sto se kvaliteta tice, sve je to u glavi i mosnicama.

Armando

pre 6 godina

Uzmete Srbina za trenera i osvijite medalju, eto ukratko savet!
(s Q bi Doo, 12. septembar 2017 15:23)
Sada su imali Srbina pa ništa, i to ne samo za trenera nego su im i najbolji igrači ali uzalud. Ne igra se ljudima za Hrvatsku

buka u modi

pre 6 godina

Ponavljam, Hrvatska košarka nije postojala pre 91-e godine. Postojala je Jugoslovenska košarka. Nju su uglavnom i vodili i činili Srbi, sa par Hrvata koji su po ključu tu bili, jednim Slovencom i Jednim Makedoncom. Uzgred Crnogorci su Srbi, ber iakave dvojbe. Posle te 91-e šta je to uradila. Jednom kada su bili sami sa Nemcima, koji tada nisu ni bili košarkaška sila. O tom nekom Dinaroidnom genu, ne vredi trošiti reči, jer ja se ne bavim glupostima. Eno Nemci nemaju taj Dinaroidni gen pa Pešić od njih napravi košarkašku naciju. Eno Rumuni nemaju Dinaroidni gen, pa su veća sportska nacija od Hrvara. Dakle, da bi bio košarkaška sila, moraš da te ili vodi Srbin, ili da imaš Srbe u reprezentaciji (kao Slovenija i Crna Gora) ili da priznaš da si Srbin sa promenjenim identitetom ili da si Amerikanac. To je sve što treba znati o košarci.

koko tokunjo

pre 6 godina

umesto sto traze amerikanca da im igra u reprezentaciji, nek dodju po beka u cacak, valjevo, kraljevo i daju mu drzavljanstvo, ako bi neko pristao na to
(micko, 12. septembar 2017 15:53)


pa ko bi igrao za njih jos??!
zato ga i traze po Americi.

josip

pre 6 godina

Ljudi, Cro je samo bio sarkastičan.

Hrvati jesu najtalentiranija nacija na svijetu u košarci, uz Srbe i Crnogorce. Nema to veze sa narodima, nego sa Dinaridima i Dinaroidima. I Takvi smo u svim sportovima, kojih se uhvatimo.

Nije problem u talentu, nego u mutikašama i politici. Nekad su prvu ligu igrali Zadar, Šibenka, Jugoplastika i Cibona. I išli bi na megdan Olimpiji, Partizanu, Bosni, Zvezdi. Danas imamo 2 kluba iz Zagreba koji žive, ostali jedva da životare. A upravo ti "ostali" su stvorili i Gjergju i Ćosića i Petrovića i Rađu i Skansija i Kukoča. Nema u Splitu više djece pod koševima, neće ih ni biti. Posljedično, neće biti ni novoga Kukoča.

Tako nam je u svim sportovima, od nogometa, preko rukometa, do vaterpola. Lige nemamo, reprezentacije se drže. Uz rijetke iznimke, sve je kvalitetno otišlo u Zg. Osim talenta, on je i dalje tamo, gdje je bio.

Samo treba pričekati da izvor talenta malo presuši, pa će nam se sa nogometom i rukometom desiti isto što i sa košarkom. Propast će.

Mislim da je sa Srbijom ista stvar. Ne možeš imati 1 klub i 1 bazen, a biti prvak svijeta. Kad-tad će ponestati talenata, a onda će srpski vaterpolo završiti tamo, gdje mu je država Srbija i njene mutikaše rezervirala mjesto. Propast će.

Trenercic

pre 6 godina

Zemlja koja je dala Cosica, Djerdju, Kukoca, Radju, Drazena i Acu Petrovica, Cuturu, Knega je sigurno kosarkaska nacija.
(sasa jokic)

Hm, Sale, mislim da si se malo zabrojao - Cosa, Kuki, Aca, Drazen i Cutko su Srbi, uprkos svojim uveravanjima u suprotno. Sta ces, pritisak pucanstva. Toj listi od vrhunskih igraca fale jos Plecas i Tvrdic. Djerdja je Italijan, tako da na tvojoj listi ostadose Radja i Knego, kojima bih dodao jos legende Jerkova, Skansija i Solmana, mada je i Pero Italijan.

ferko

pre 6 godina

Selektor im je loš, ali nije u tome problem kod Hrvatijanaca... Pa oni već 22 godine u košarci ne postoje! Stvar je u tome što su oni jednostavno antitalenti za taj sport...

goran

pre 6 godina

Braćo Hrvati, kada Srbija osvoji zlato a vi sa njima u glas budete pjevali himnu Bože pravde, skinuće se prokletsvo silaska sa postolja...

Zivojin Misic

pre 6 godina

Osecam se kao i svi ,rece jedan coek Hrvatijanac.On radi u Hrvatijanskom savezu i braco Srbi ovo Vam moram reci vezano za ovog coveka.Ovaj Hrvatijanac je za vreme rata svog rodjenog oca koji je bio sahranjen na srpskom delu groblja medju rodbinom ,izvadio iz groba i prebacio na Hrvatijanski dio groblja.Zamislite koje traume ovi likovi imaju kad ni sami nemaju pojma koga predstavljaju.

Stara kuka

pre 6 godina

@sasa jokic
Oni kosarkaska nacija?Jedno je drzava a jedno nacija.Petrovic,Radja,Vrankovic,Cutura,Komazec a sad Bogdanovic i Saric su pripadnici druge nacije ali je tacno da igraju za hrvatsku.

ferdinand

pre 6 godina

Nemate selektora. Aco Petrović je bio prosečan košarkaš i sada je još prosečniji slektor. Najlakši skauting do sada, misleći na Rusiju. Videli smo na delu njegov skauting, kao i sposobnost da psihološki pripremi ekipu za eliminacionu fazu u kojoj nema prava na greške. Dakle, selektor i klasičan, dobar plej.

Sricni Srbijanac

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Jel kao ono sto ste nas tukli na OI?:) Kako rece vas veliki mislilac i strateg Petrovic da je zapravo utakcmica bila neresena jer ste prve dve cetvrtine dobili. Sta bi bilo kad bi bilo... Ajmo ca, sa sricom!

Bejzbol palica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Da je moja baba bila deda, imala bi...

Čaruga

pre 6 godina

Bio je sjajan igrač, odličan je čovek. Volim ga kao brata rođenog (iako je Hrvat), ali moram da mu poručim da se uhvatio teškog posla. Nije mu lako pored ograničenog Vrankovića i prepotentnog Petrovića. Verujem da je Bojan Bogdanović ustvari pravi selektor i on je nevidljivo krucijalni problem. On se pita ko će biti selektor. Kukoč je ispao najpametniji, distancirao se.

donkihot

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

KROATIJANCI...imate i vi srece,jer bi vas i mi pobedili sa 20 razlike! Kako...pa imamo i mi Bogdanovica,a za razliku od vaseg,ovaj je original! :-))

Pekar

pre 6 godina

Uzmete Srbina za trenera i osvijite medalju, eto ukratko savet!
(s Q bi Doo, 12. septembar 2017 15:23) ....??!!....Kako to mislis?...A sta je Aleksandar Petrovic...Meksikanac?...Pecivo od lisnatog testa sigurno nije.....

mlata

pre 6 godina

Imena iz reprezentacije su za neko od odlicja, igrali su sa Spancima na jednu loptu, ali su ih Rusi 'izmontirali'. Mozda da pokusaju 's domacim' trenerom ;)

Sasa

pre 6 godina

@Kro, kroasanac, definitivno imamo srece sto se nismo sastali sa vama, jer bi nam bili isuvise lak trening pred cetvrtfinale. Ovako su daleko veci otpor pruzili madjari i hvala im a i vama na tome. Nego od sada cu te zvati Hrvatijanac. (: Malo mi za sricu tribaaaaa, aaaaaa, jedna EVA konzervirana ribaaaa. , vratija se Sime sa 101 ribicom. Iz srca mora druze. (:

banatski

pre 6 godina

Na stranu zluradi komentari (kao, mi smo carevi, a oni slepci), Hrvatska ima velikih problema, od prosečnih razvojnih centara do organizacije i kulta. I sam Rađa soli pamet (dok citira "Riblju čorbu"), a i on i Kuki su prestali da igraju za repku sa 27-28 godina. Hrvati su tamo gde smo mi bili u periodu 2003-2009, između negde i nigde. Srećom su nas Duda, Sale i generacija talenata "izvukli". Njima je mogla ovde da se omakne i medalja, ali imaju jedan drugi problem koji imamo i mi. Klincima repka ne znači kao prethodnicima. Od naših 8 otkaza, polovina je otkazala jer ih suštinski boli uvo.

Saša

pre 6 godina

Aca Petrović ovde sigurno nije bio ništa kriv. Nema te taktike sa onim igračima koja je mogla da dobije onako raspoloženog protivnika. To vam je tako pa ne bi trebalo da se mnogo sekirate. E sad, što ste se uzdigli i podigli očekivanja preterano, to je druga stvar...

role zarolaj

pre 6 godina

@Kro, kroasanac, definitivno imamo srece sto se nismo sastali sa vama, jer bi nam bili isuvise lak trening pred cetvrtfinale. Ovako su daleko veci otpor pruzili madjari i hvala im a i vama na tome. Nego od sada cu te zvati Hrvatijanac. (: Malo mi za sricu tribaaaaa, aaaaaa, jedna EVA konzervirana ribaaaa. , vratija se Sime sa 101 ribicom. Iz srca mora druze. (:
(Sasa, 12. septembar 2017 15:54) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trud

Sasa,hvala ti beskrajno sto si me nasmijao do suza i uljepsao dan sa tvojim komentarom.Inace suze ronim od smijeha na nase komentare na racun Hrvatijanaca(podrijetlom iz Perzije) od zavrsetka utakmice RUS-CRO...
Toatalno mi je izlijecena ova jesenja letargija(da ne kazem depresija) u ovoj dosadnoj i oblacnoj Svedskoj. Neke komentare,kao i ovaj tvoj,sam procitao po nekoliko puta i ugusio se od smijeha svaki put.Juce sam zeni pokusavao procitati jedan komentar na racun hrvatskog spremanja za dom i nisam uspio jer sam zamalo d´umro od smijanja,pa je morala sama da ga procita i rezultat je bio isti :))))))))))).
Beskrajno vam hvala braco Srbi i ponekoj sestri Srpkinji za maestralan humor bez i jedne jedine ruzne rijeci i direktnog vredjanja nasih razmontiranih(opet) SUSEDA! BOG VAM DAO ZDRAVLJA!

Oxi

pre 6 godina

BJR Hrvatska je drzava koja je poslednju medalju u kosarci osvojila davne 1995 godine, zbog cega se svako normalan pita otkud kod njih ovako histericne reakcije i uopste ocekivanje da ce osvojiti neku medalju? Odgovor je u hrvatskoj propagandnoj masineriji, koja kao i u mnogo cemu drugom kod njih stvara neverovatno lazne predstave o proslosti i sopstvenoj vrednosti. To su takvi bombasticni naslovi o njihovim NBA igracima, kao da igraju za NBA titule a ne u najgorim timovima NBA lige, zatim stalna podsecanja na Kukoca, Radju, Drazena, Barselonu 1992, gde oni potpuno ignorisu doprinos srpskog faktora u uspesima njihove kosarke, od igraca brace Petrovic, Cvijeticanina, Sarica, Komazeca, Savica, Popovica, Petranovica, Sretenovica i Pavicevica, pa do trenera Slavnica, Djurovica, Maljkovica, Ivkovica, Pesica i profesora Nikolica. Sve to na koncu natkrovljuje Mirko Novosel svojim patoloskim nipodastavanjem srpskih trenera i igraca, i hvalisanjem o uspesima iz 80-tih, kada nije bilo Srbije, Spanije, Francuske..

Srbijanac

pre 6 godina

Dečki, vežbajte vežbajte. Pa kad kad jednog dana prodjete grupnu fazu možda će te dobiti priliku da igrate sa nama,ali morali bi biti poslednji jer smo mi prvi. Do tada morate da ucite

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32) # Link komentara
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-40)

Jadan covek, nije mu lako. Dajte mu neki plus, bar neki stimulans. Kome je u interesu da se "KRO" baci sa neke stene. Napisite da smo presrecni sto nismo igrali protiv njih jer bi nas razbili 50 razlike. Recite mu da im je bio los dan, da nisu imali srIce, da je sudija navijao za Ruse, da je bilo slabo osvetljenje u dvorani... Dajte malo maste, pomozite mu...

Kum

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Bogdanovic. :)

A bilo bi i redaljke: Jovke, Dragan, Laza, Luca. To ne prija, nikome, garantovano.

Aki

pre 6 godina

Kro hrvatijanac, vi morate se protrudite da dođete u mogućnost da igrate sa Srbijom i da nešto od nas naučite. NIje u redu ovako da vas počiste sa prvenstva. Kakva bruka.

Epi

pre 6 godina

Kro, mi nemamo zvezde kao vi. Nasa reprezntacija je prosecna. Eto slabi smo. Drugi na OI, drugi na svetu kada smo polu kompletni. Kada smo ovako slabi nekako opet bolji od vas. A sto se tice Bogdanovica... pa recimo Lazic koji je takve svodio na jednocifren broj poena u EL. Mislim da bi nam mnogo vise problema pravio Saric... ali on je po vama slab... samo govori koliko vas trener pojma nema.

Sive lubanje silom

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Utakmica sa Rusijom je pokazala šta se desi hrvatskom timu kad se Bogdanović razigra. Kad igra dobro, izgubite jer jedini on daje koševe. Kad igra loše opet izgubite jer niko drugi ne poentira. Sve u svemu, to vam je što vam je, objektivno nemate kvalitet.

nista o nicemu

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Nebojsa Ilic. I to u odelu.

miro split

pre 6 godina

@Croata
Najveći krivci za sunovrat naše košarke su ovi ovdi Srbi i to in triba reć u oči.
U najvećen broju slučajeva baš su nas oni slali kuči sa veliki takmičenja.
Bog ih je izmislija samo da se dišpetta sa nama i da tebi diže živce!

Makedonce

pre 6 godina

Alo Srbi,jel smijete gadjanja glinenih golubova?
(Makedonce, 12. septembar 2017 15:25)

Hrvati su talentiraniji narod od srba,samo nemaju srece u zdrijebu.
(Makedonce, 12. septembar 2017 15:25)

Možete vi bolje..Kuko stara i Dorcol
loša kopija

fenomen

pre 6 godina

Daj da mi prodjemo Italijane a za bockanja ima vremena. Da se i nama ne dese Rusi u polufinalu. Jer biti na kraju cetvrti, osmi ili deveti meni je isto. Ovako im dajemo materijala da i oni nas zezaju. Ne smemo zaboraviti da smo i mi od Rusa izgubili u grupi. Najvise bi voleo da igramo finale sa Letonijom ili Slovenijom. Tesko bi bilo da opet dobijemo Letonce a po meni Spanci, Rusi i Letonci uz Slovence su dosad vise pokazali od nas. Srecno Saletu i ekipi. Poz.

joki

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

vise srece srece ste imali vi hrvatskijanci,,jel tko bi od vasih hrvatskijanaca cuvao naseg bogdanovica.

ali mi imamo na klupi strucnjaka za razliku vas hrvatskajanaca
vas trener je dao vasem bogdanovicu da samo sutira i sebi nabija poene.
dok nas strucnjak,je uvideo ono sto vas sarlatan nije.pa je tako dao nasem bogdanovicu da asistira,razigrava ekipu,da ostatak ekipe koristi visak koji nas bogdanovic igra,,
na kraju krajeva vas bogdanovic je dao protiv rusa 28 poena a vi utakmicu izgubili 23 razlike,
toliko o vasem sarlatanu na klupi i vasem bogdanovicu.

JA

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Da baba ima točkiće, bila bi kolica...

Branko Potezica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)


Kro onako kako vi kažete "više sriće drugi put trbaće vam", hahahahahahaha.

cica misica

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Bogdana stvarno niko ne bi mogo da čuva. :)

Moravac

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Kad ste toliko dobri što ne pobediste Ruse?

nex

pre 6 godina

Aca trica ce izjaviti nesto ovako " Pa vidite mmm u tom kontekstu da se igralo samo prvo poluvrjeme, mi bi garantiram bili konkurentni i vizavi Ria i nedostatka Marka Tomasa koji je sada bio tu, medallja bi bila na nasim prsima..."

Akumulator

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
(Kro, 12. septembar 2017 15:32)
Ovo je garantovano neki nas lik koji se zajebava, ahahahaha. Hrvati se odavno nicemu vise ne nadaju kada igraju sa nama. Usadili smo im takav kompleks da bi ih pobedjivali i sa igracima koji imaju malu minutazu u KLS. Sad su ispali od Rusa, sto je i ocekivano jer oni su odmah posle takmicenja po grupama za dom spremni po navici. Oni spreme kofere za dom unapred da ne bi kada izgube utakmicu izgubili i avion.

pivljanin

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kro, 12. septembar 2017 15:32)

Niko. Ubacio bi svojih 30 poena a ostali zajedno još 20. Tako su vas i Rusi dobili.

micko

pre 6 godina

umesto sto traze amerikanca da im igra u reprezentaciji, nek dodju po beka u cacak, valjevo, kraljevo i daju mu drzavljanstvo, ako bi neko pristao na to

Mikele

pre 6 godina

Kako mozete biti razocarani za nesto sta se ponavlja godinama, ajde da ste bili uspesni pa se sad razocarali zbog neuspeha...razocarani mogu biti Litvanci npr ili Francuzi ali vi kojima je ovo max ne mozete biti...

mn

pre 6 godina

@kro Budi realan i shvati da nas ne biste pobedili ni u ovom sastavu, a razmisli samo malo sta bi bilo da nam igraju Teo, Jokara, Raduljica, Simon...sta bi onda bilo? bilo bi laganih +30 za nas...

KRIGER

pre 6 godina

Srbijanci imate srice jer se nismo sastali.Pobijedili bi vas 20 razlike,jet tko bi od vasih decki cuvao Bogdanovica?

@(Kro, 12. septembar 2017 15:32)


Ne bi bilo potrebno da ga bilo ko čuva, on se sam čuva, kad čuje da igra protiv Srba ruke mu se odseku od stra buuuahahahahahahahahahahahahaha...

Alcale

pre 6 godina

@Kro
Imamo srice jer imamo i hrabrosti i znanja.

A Bogdanovica bi mogli i da pustimo da igra jer sam ne moze a ovi ostali NE ZNAJU! ili pak ne moramo da cuvamo ove ostale nego se druzimo sa bratom :) Bogdanovicem!
I sledeci put pokazite malo postovanja prema protivnicima kao i prema svojim igracima i ne pustajte splacine pa mozda i bolje prodjete!

konj

pre 6 godina

Svako ko je iole pametan zna da se Bojan Bogdanović ne cuva. Fantastican skorer. On da svojih ~30 poena, ali s tim se utakmica ne dobija. Kosarka se igra sa 5 igrača i svako u svakom trenutku ima svoju ulogu. Hrvati nemaju kvalitet i zbog toga su ispali.

provincijalac

pre 6 godina

@Josip
Na papiru Rusi nisu bolja ekipa od komsija. Po meni, vodjenje ekipe je presudilo. Slazem se. Malo smo opleli po komsijama jar se vi lozite, bas kao i mi, da ste najnaj. Valjda je to
taj "dinaroidski gen"... Ne brini pohvalicemo vas kad budete dobri, a isto tako ocekujemo od vas.

zoka_mip

pre 6 godina

@Kro
golom zadnjicom jeza plasite. niste nas nikad pobijedili, al zato bi sad kad se nismo sastali. u 22 godine nijedna pobjeda. pa da je i corava koka, ubola bi zrno. eto takvi ste vi. da ne kazem nikakvi.
sportski pozdrav.

nebitan srbin

pre 6 godina

radja nije rdja. covek je iskren i vidovit. desava se svasta sa svima.pa mi smo izgubili od tih rusa pa sta da se radi.sto bi reko macvan nece se ni italijani sami predati.

audi 5cyl

pre 6 godina

Greška Hrvatske je što su davali sve od sebe još od početka turnira, a pokazali su sve što znaju protiv Španije, u utakmici koja je bila bez ikakvog značaja. Tim koji je sve pokazao je lako provaliti i to je jedini razlog što su izgubili od Rusa. Srbija će i posle meča sa Italijom imati nekog keca u rukavu. Da li ćeš otići u svlačionicu pognute glave ili uzdignute, bez obzira na ishod meča, je u potpunosti rezultat strategije trenera, nebitno u kojem sastavu igra ekipa.

Krsta

pre 6 godina

Radja je veliki covek. Ne poznajem probleme kosarkaske reprezentacije Hrvatske. U Srbiji poznajem puno koji pljuju po sebi i svemu oko sebe. Kosarka je sport, alo!

смена страже

pre 6 godina

Josip, 12. septembar 2017 18:45)

Тантузи сте за кошарку као ми за фудбал.Џаба се трудиш,једноставно сте лоши...као ми у фудбалу.

Miodrag

pre 6 godina

Realno Rusi su jači, fizički naročito.
Sad stoji da se ovi nisu nešto ginuli. Možda se nije videlo, možda im Rusi nisu dali i to u utakmici gde je sudjen svaki kontakt.

Sport

pre 6 godina

Problem je u struci. Srbija idalje drži kakav takav korak sa nadolazecim mladim stručnjacima i sa nekim sistemom koji daje mogućnost da se održimo iznad vode. Pritom imamo imena poput Željka, Dude i drugih koji drže do nekadašnjeg jugoslovenskog, a sada srpskog sistema košarke i to uspešno implementiraju u igrače koji igrajući za najjace klubove izrastaju u šampione. Hrvati tu kaskaju puno i uz dodatni pritisak koji im se nameće dešava se ono najgore. Nije problem u momcima već u sistemu. Nije u Srbiji bajno, ali kontinuitet postoji i to je najbitnije za održavanje uspeha i boravka u vrhu. Mogu Hrvati idalje da promene situaciju, ali za to moraju prvo skinuti nerealni pritisak javnosti i naravno poboljšati struku, a to se neće postići preko noći.

Jovo

pre 6 godina

Sada ce radja nasekiran utucen tuzan do bola otici na svoj brodic sa drustvom sve sa kanisterom crnog vina sardela i sa jos kakvim drugim djakonijama i obilaziti ostrva.Doduse glavna sezona je prosla ipak jos je more aktuelno i uzivace nedelju dve dana da izleci ,,bol''. Zna da uziva majstor bas ga briga naosvajao se svega i svacega u karijeri zaradio para zivi ko car a mi sve brizni za njega da mu ne bude tesko blago nama.

Dragan

pre 6 godina

Šta je sa ovim Hrvatima i ovim uličarskim rečnikom? Puni su im listovi i portali tog kočijaškog rečnika. Ako misle da je to "moderno" ili "kul" ili da su veći mangupi ako upotrebe neki sličan izraz u javnosti, ne - to je jako neukusno.

Psihoanaliticar

pre 6 godina

@Oxi

Klinicki tacno dijagnosticirano stanje. Jos samo kad bi pacijent bio spreman da prihvati istinu, da ne kazem realnost na terenu.

santa justa

pre 6 godina

@ josip
Mozda si vecinom u pravu, ali vaterpolo je fenomen. Neobjasnjivo. Kosarka padne pa se digne, ali za vaterpolo nemam objasnjenje!

Komša

pre 6 godina

@josip_zg -Ja pročit'o.I zgranuo se.Bilo mi je žao onog momka Šarića kad je doživeo onu sačekušu od strane novinara onako sludjen i onda na jednom našem košarkaškom forumu lik iz zezanja okači prvo neki tekst nekog hrvatskog novinara tipa -Zašto je Šarić bolji od Jokića i zašto ga volimo...i onda hladan tuš- Tata Šarić saopštava javnosti da je ljut na Darija,kako je on kriv,Repčić...čak i Bogdanoviću zamerio što je uzeo poneki nerezonski šut...hitno će preduzeti neophofne mere ,odgledati utakmicu sa Darijom i onda ga pitati šta misli pod korektnom partijom koju je pružio...o kako je to mogao da izjavi...Jeza.Pa oni su zreli za Marića.Ljudi žive rialiti.To nije normalna atmosfera.
Dečko ima 23 godine a gospodin tata izigrava predsednika košarkaškog daveza,menadžera,selektora,Pepe Imaza...I ljudi kuliraju.Kao normalno.Sportska vest...Šta Tata Šarić misli...Kao Dokićkin ćale.
Ne mogu da kažem da Hrvatsku kao Hrvatsku nešto žalim ali mi je najiskrenije žao ovih ljudi u hrvatskoj košarci koji su još ostali normalni u nekom sportskom smislu.Nije to atmosfera za normalan rad.

C i n i k

pre 6 godina

Nzn sta se tacno tamo desava ali ono sto sam gledao protiv ruja je debakl,nemaju ni tim ni igrace. Istina imaju jednog koji daje koseve ali je on strelac, nemaju tim-ekipu.Selektor verovatno zna posao ali nemaju oni igrace,nije dovoljno da imas danas strelca, ima to svaka ekipa..da je do toga onda nista lakse,zaustavis tog igraca i dobijes utakmicu...ali naravno nije tako, ni izdaleka.

santa justa

pre 6 godina

Nemaju igraca koji treba da povuce rucnu kad kola krenu nizbrdo. Bojan i Dario su extra klasa ali ipak nisu ti igraci. A ni Aca trica nije taj tip trenera.

mm

pre 6 godina

ništa strašno, uz povoljniji ždrijeb mozda se moglo do četvrtfinala ili uz srecu do polufinala ali iskreno puno bolja ekipa je pobjedila, tj Rusija me čak i oduševila, uvijek sam da bolji pobjeđuju a ostali nek još treniraju

ford

pre 6 godina

@josip
Sta napisa covece!?Sve sto si naveo ukljucuje tebe,bar sto se tice mazohizma,cim si ovde,ne!?Imate vi talenat,to je neosporno,ali nemate rezultate i onda dzabe sve..Isto kao mi u fudbalu,uvek imamo ljude koji igraju u naj klubovima i ligama ali kad se skupi reprezentacija,da se ponovim,kao vi un basketu.Stvar psihe,nista vise.Evo mi sa trecim timom mozemo do medalje,to ti je to..
Ali da kazes da Slo i Let nemaju kvalitet!?Imaju plan,coveka koji ih vodi,igrace koji to sprovode na parketu kako ti navodis,i koje je ime za to!?Pa kvalitet covece!A to sto se mi nasladjujemo sa vama!?Aj budi realan,pa sa kime drugim,uglavnom nam sami date povoda za to.Budi ti meni dobar,doci ce i vasih 5 minuta,samo nece u prvoj polovini ovog veka.

Ime,prezime,itd,itd.

pre 6 godina

"...pa shvatite da latvija slovenija i ostali igraju četvrtfinale ne zato jer imaju kvalitetu već zato jer imaju dobar plan igre, i zato jer imaju trenera koji je dobro podjelio uloge igračima na terenu, što mi očito nismo imali..."

Javi te se kad ga nadjete.

ketiS

pre 6 godina

@sasa jokic

Igraci koje si naveo su stasali u drzavi Jugoslaviji,a ne Hrvatskoj. Medalje koje je Hrvatska osvojila kao nezavisna drzava tokom prve polovine 90ih su proizvod ex-YU "repova" a ne nekog novog kosarkaskog kvaliteta nastalog u toj post-YU drzavi.

@Josip

Slazem se da su klinci na ovim prostorima talentovani za sport,pa to sigurno vazi i za klince iz tvoje zemlje,ali jedno je talenat,a drugo je kvalitet. Drugim recima,da li ce talenat biti uoblicen u kvalitet zavisi od niza drugih cinilaca,kao sto su rad,predanost,volja,zelja....plus kao sto si i sam rekao dobar sistem prepoznavanja talenata,te stvaranja istih. Kada je kosarka u pitanju to u Hrvatskoj "skripi" jos od raspada bivse,vama omrazene drzave.