Košarka 26

Ponedeljak, 11.09.2017.

19:15

Aradori pred Srbiju: Odbrana je ključna – centri i Bogdan

Bek Italije Pjetro Aradori istakao je odbranu kao ključni faktor u duelu sa Srbijom u četvrtfinalu Evrobasketa.

Aradori pred Srbiju: Odbrana je kljuèna – centri i Bogdan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

oko

pre 6 godina

Forca Italia!
(Srbin katolik, 11. septembar 2017 20:30)
Nisi ti Srbo-katolik, ti si neka nasa baraba sto provocira. Kako znam? Pa znam jer da si to sto se predstavljas, napisao bi Forzza Italia ili Forzza Azzuri. Svasta ima covek da vidi. Pobedicemo u 1/4 finalu. Nisu kladionice blesave da stave Srbiju na drugo mesto u konacnom plasmanu. U 95 % slucajeva to je tako.

Branko Potezica

pre 6 godina

"Ovu utakmicu ne rešava Bogdan nego Bobi i Kuzma...
(Komša, 11. septembar 2017 21:14)"

Pre bih rekao - Mačvan i Jović.
(Goran, 12. septembar 2017 08:45)


Dodao bi i Lucica, ko zna mozda jos neko ubaci izmedju 10/15 poena mozda Guduric ili Milosavljevic kao dodatno tajno oruzje. A mozda se konacno i igracki akivira Lazic u odbrani bice zanimjivo u sredu.

coldplayer

pre 6 godina

@cole
Uglavnom se slazemo.Samo mislim da oni pored 3 igraca koji mogu da pogode nemaju druga resenja,dok mi imamo cini mi se ipak vise opcija ako krene lose.Nadamo se naljboljem.Pozz druze

Srle

pre 6 godina

U ovoj utakmici odbrana mora da nam bude najbolja do sad. U napadu nadam se da nece uspeti da zaustave Marjanovica i Kuzmu to ce ostaviti vise prostora i nasim suterima.

Kole

pre 6 godina

(coldplayer, 11. septembar 2017 23:42)

Italijani igraju vrlo slicno kao i mi. Vole brzu tranziciju kada im to protivnik dozvoli, ali uglavnom kada kontrolisu igru i imaju rezultat igraju poziciono sa maksimalnom opstrukcijom igre kada protivnik napada. Drugo poluvreme sa Fincima su odigrali sa puno opstrukcije i taman koliko im treba da pobede.Bilo je veoma ruzno gledati, ali takticki na nivou. Imali veliku razliku iz prvog i samo takticki odradili posao do kraja. Poziciono sa igrom na centrima smo mi u blagoj prednosti, ali sa Bobijem cemo se zbijati u reketu i otvaracemo puno prostora na spoljnim pozicijama, nije neka razlika ni kada je Kuzmic na parketu. E to je ono sto moze biti kobno, jer su pokazali da puno trce na oba kraja terena i puno se krecu bez lopte, a znaju da gadjaju i probijaju. E sad, posto znaju da smo u prednosti na centrima, vrlo verovatno je da ce zbijati redove u reketu, otvarajuci prostor za sutere (sem Bogdana). E to je ono sto me malo plasi, da sut nece biti na zadovoljavajucem nivou. Zbog toga sam rekao da bi mozda trebalo forsirati brzu tranziciju sto ih moze dovesti u problem sa licnim greskama kako kasnije u mecu ne bi mogli da vrse opstrukciju igre ako budu imali rezultat. Sve u svemu, verujem da ce se nasi spremiti dobro, ali ipak imam blagu sumnjicavost u nas psiholoski momenat ukoliko budemo morali da jurimo razliku. Jer su oni pravi majstori za opstrukciju igre, a dosta nasih igra u grcu. I nisam pesimista da se razumemo, ali sam uzdrzani optimista. ;) Sportski pozdrav!

мики

pre 6 godina

"Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa"

видиш, за мене је најбољи Јовић, и он је кључ за остатак турнира. ако Лучић одради напад као што уме, ето нас до финала.

coldplayer

pre 6 godina

@cole
I da ne zaboravim.Drugo poluvreme Italijana odlicno odigrano protiv onakvih Finaca?Neozbiljan si.Nije se znalo ko je losiji u drugom poluvremenu.Ali ok.To je tvoje misljenje.

coldplayer

pre 6 godina

@cole
Batice,nisam ni rekao da su losi nego da su timski slabi.Sto se tice Mesine seti se sta je bilo prosle godine u Torinu kad ih je vodio taj isti protiv Hrvata.Nije ovo klupska kosarka.Sve je ok sto ti kazes za nasu igru ali se ne slazem sto se njih tice.Moje je misljenje da njima treba brza igra,a poziciona nama odgovara sa sto vise kontri sto smo i ranije radili.Nemoj da pominjes Madjare.To je odigrano u skladu sa nasim mentalitetom posle 16-3-"lako cemo" i nema veze sa ovim. Ako gledas nase i njihove utakmice sa jacim protivnicima onda se vidi jasna razlika u nasu korist.Ne mislim uopste da cemo lako. Ali se ne plasim ne znam koliko od njih.

Kalkulacija

pre 6 godina

I da podbace Jović, i Lučić, a Mačvan da se uspava...e moj Aradori za 5. mesto će(š) da se bori(š). Šalu na stranu, Italija je jedna od reprezentacija koja nam odgovara (mislim na trenutni naš sastav), jer nemaju centre koji mogu da sačuvaju naše. Takve ekipe lako dobijamo. Daj Bože da Rusi dobiju Grke, mislim da su nam lakši zalogaj u 1/2f.

Kole

pre 6 godina

@colplayer

Batice, tvoja replika na moj komentar nema veze sa zivotom. Italijani su odlicno takticki odigrali drugo poluvreme sa Fincima iako je bilo veoma lose za gledanje. To je njihov trademark, odlicno igraju na rezultat. Ne igraju lepu kosarku, sve polazi iz granitne odbrane, vrlo su pokretljivi u odbrani i znaju da pogadjaju u napadu. Uz to, igraju disciplinovano. Mi se mucili sa Madjarima, oni su tri klase iznad i u napadu i u odbrani u odnosu na njih. Ako budemo igrali brzu kosarku, imamo vece sanse za prolaz, dok ako budemo igrali pozicionu kosarku, rezultat ce biti veoma tesko predvideti jer oni uzivaju da igraju na veoma mali broj poena i odlicno znaju takticki da kontrolisu rezultat. Nisu velesila, ali reci da cemo ih lagano tuci je u najmanju ruku veoma neumesno. Znaci, nisam rekao da smo slabiji od njih, ali nismo ni jaci. Brza tranzicija je nasa sansa, jer u takvoj situaciji se mi bolje snalazimo i umemo da kontrolisemo skok u oba pravca, pobede koje smo ostvarili do sada su produkt kontrole skokova. Uz to, zavisice nasa igra i od psiholoskog momenta, jer mi smo tim koji moze lagano izgubiti, ali i pobediti svakoga. Lucic, Milosavljevic, Bircevic, Micic, Guduric su igraci koji svaku utakmicu igraju sa nekim grcem i u takvoj situaciji nasa igra se zasniva na produkciji centara, Bogdanovica i Jovica. To znaju i Talijani, te ce biti zanimljivo videti hoce li neko od ostalih uskociti u produkciji u napadu kada budu zatvoreni prilazi ostalima. Uz to Talijane ne vodi Aca Trica, nego jedan Etore Mesina. Ne potcenjuj njihove mogucnosti, utakmica jos nije pocela. Sanse su pola-pola..

ganDra Šajkaš

pre 6 godina

Prolazili smo do sad kako smo prolazili. Sad nas ocekuje jako teski mecevi. Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa. Da bi dobijali naredne meceve mora jos neko da proradi a trenutno nemamo nikog raspolozenog....Nadam se da zabare dobijamo a dalje neka nas malo I sreca pogleda,pozdrav svima....

antiDebil

pre 6 godina

Prolazili smo do sad kako smo prolazili. Sad nas ocekuje jako teski mecevi. Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa. Da bi dobijali naredne meceve mora jos neko da proradi a trenutno nemamo nikog raspolozenog....Nadam se da zabare dobijamo a dalje neka nas malo I sreca pogleda,pozdrav svima....
(ganDra Šajkaš, 11. septembar 2017 21:24)

Indeks korisnosti kaze da su Jovic, Macvan i Lucic dosta raspolozeniji od Kuzmica a da ne govorim o tome da je Kuzmic tek protiv Madjara pokazao da je raspolozen...
Iste sanse su nam i protiv zabara i u eventualnom polufinalu !

Ethan Hunt

pre 6 godina

Đorđević dobro krene sa postavom Jović, Bogdanović, Lučić, Birča, Kuzmić i onda nakon 4-5 min bez razloga menja postavu???!!! Mora, po jednog da menja, ne dva-tri. Micić igra u grču protiv Mađara??? Moraju se više koristiti blokovi u napadu i kretnje pod košem za Lučića, Milosavljevića koji su fanatični borci. Birča mora da šutira, da se napravi blok za njegov šut. Loš je u igri 1na1. Jović i Bogdanović mogu mnogo bolje da asistiraju Kuzmi a posebno Marjanoviću.
Marjanović ne igra odbranu čim neko krene pored njega na ulaz, kucanje a pravi bezveze faulove u napadu. Bobi, napravi bre koju sekiricu, faul za faul, ne i koš i dodatno bacanje. Odigraj bre muški! Šta ih štediš?

Komša

pre 6 godina

Ovu utakmicu ne rešava Bogdan nego Bobi i Kuzma.Od spoljne linije očekujem jaku odbranu i dobru selekciju faulova (malih),usporavanje njihovog napada,tako da im što manje vremena ostaje za organizaciju(da što manje odbrana zavisi od Bobija).Kad ne prodje igra u tranziciji (spoljna linija) onda eksploatacija centara (ono što smo vežbali protiv Madjara).

Gregor Fucka

pre 6 godina

Italija je do sada na turniru pobedila samo Izrael, Ukrajinu, Gruziju i Finsku, dok je izgubila od Nemacke i Litvanije. Za sada oni ozbiljnije ekipe nisu dobili.

coldplayer

pre 6 godina

@kole
Krenuh da citam i smori me.Gledas li ti meceve ili jok?Kojom igrom da nas dobiju Italijani sa 20 razlike pitam ja tebe?Ono protiv Finske je bilo smesno.Finci ne da nisu imali veze nego je ono bilo ispod svakog nivoa.A u drugom poluvremenu obe ekipe smesne.I to objektivno.A ako si gledao ostale njihove utakmice ne znam gde vide bilo sta od njih nebesko.Imaju dobre pojedince ali los tim.Ako odigramo lako znamo ne plasim se prolaska ni malo.Mi iako bez dosta igraca videvsi sve utkamice imamo razlog za optimizam.Imamo igru,zna se ko sta radi u ekipi.Jedino da ne mozemo nista da ubacimo pa da se plasimo.Videcemo uostalom.Nema razloga za pesimizam protiv ovakvih Italijana ako odigramo kako znamo.

lal

pre 6 godina

ovi italijani nas bas respektuju... prebacuju breme favorita na nas... trener im je umetnik... bez obzira sto im igraju "divljaci" u napadu, igru zasnivaju na odbrani...
ne mirise na dobro... bice tesko...

Kole

pre 6 godina

Ala me nerviraju klinci koji prate kosarku zadnja dva prvenstva i misle kako smo vec u polufinalu i finalu. Ok, imamo odlican strucni stab, ali imamo i prosecan tim, a to ovi klinci nikako da ukapiraju. Realan domet je cetvrt finale, a za sve preko toga, treba imati srecu i odigrati na visokom nivou svih 40minuta. Italijane mozemo dobiti, ali isto tako mozemo i izgubiti 20 razlike... Sve zavisi od psiholoskog momenta u mecu i psiholoske pripreme pred mec, a skauting ne sumnjam da cemo odlicno da odradimo, tu smo i dalje na najvisem mestu u Evropi. Ne govore za dzaba nasi proslavljeni treneri da se ide iz meca u mec, pa dokle se stigne. Niko nije prognozirao da cemo sa nekom ekipom u zadnjih 8 godina stici glatko do polufinala, a rezultati su dolazili jer se pristupalo i gledao samo naredni mec. A sada svi klinci pisu kako Italijani pojma nemaju i slicno, a verovatno ih nisu ni gledali na ovom prvenstvu. To je iskusna ekipa koja je sa Mesinom dobila itekako veliku disciplinu u igri. Ti momci sa sadasnjim strucnim stabom znaju kontrolisati mec i da imaju samo plus 5. Veoma su nezgodni u napadu, a odlicni u odbrani. Nije ovo Italija od pre 3-4 godina iako su im nosioci prakticno isti igraci. Ne kaze za dzaba Djordjevic da imaju kvalitet za medalju. Sada nemaju samo kvalitet, nego imaju i igru. Sa druge strane, nasi igraju toplo hladno sa dosta oscilacija tokom meca. Jedini mec bez mnogo oscilacija je bio u duelu sa Turskom iako je i tada dolazilo do problema i padova u igri. Kazu samo da ih ne krene sut i ladno dobijamo, a zaboravljaju da smo ekipa koja prima dosta poena i omogucava protivnicima veliki broj otvorenih suteva tokom celog prvenstva. Nasa prednost u odnosu na njih moze biti brza tranzicija sa puno koseva i na taj nacin mozemo anulirati malo slabiju odbranu sa spoljnih pozicija. Tako da ovde ocekujem puno drugaciji mec u odnosu na pripremama (63-55) sa mnogo vise poena .Ali zapamtite, nismo mi vise nigde favoriti jer po kvalitetu ovog tima nemamo za pravo da prognoziramo polufinale ili pak finale.

lal

pre 6 godina

ovi italijani nas bas respektuju... prebacuju breme favorita na nas... trener im je umetnik... bez obzira sto im igraju "divljaci" u napadu, igru zasnivaju na odbrani...
ne mirise na dobro... bice tesko...

Kole

pre 6 godina

Ala me nerviraju klinci koji prate kosarku zadnja dva prvenstva i misle kako smo vec u polufinalu i finalu. Ok, imamo odlican strucni stab, ali imamo i prosecan tim, a to ovi klinci nikako da ukapiraju. Realan domet je cetvrt finale, a za sve preko toga, treba imati srecu i odigrati na visokom nivou svih 40minuta. Italijane mozemo dobiti, ali isto tako mozemo i izgubiti 20 razlike... Sve zavisi od psiholoskog momenta u mecu i psiholoske pripreme pred mec, a skauting ne sumnjam da cemo odlicno da odradimo, tu smo i dalje na najvisem mestu u Evropi. Ne govore za dzaba nasi proslavljeni treneri da se ide iz meca u mec, pa dokle se stigne. Niko nije prognozirao da cemo sa nekom ekipom u zadnjih 8 godina stici glatko do polufinala, a rezultati su dolazili jer se pristupalo i gledao samo naredni mec. A sada svi klinci pisu kako Italijani pojma nemaju i slicno, a verovatno ih nisu ni gledali na ovom prvenstvu. To je iskusna ekipa koja je sa Mesinom dobila itekako veliku disciplinu u igri. Ti momci sa sadasnjim strucnim stabom znaju kontrolisati mec i da imaju samo plus 5. Veoma su nezgodni u napadu, a odlicni u odbrani. Nije ovo Italija od pre 3-4 godina iako su im nosioci prakticno isti igraci. Ne kaze za dzaba Djordjevic da imaju kvalitet za medalju. Sada nemaju samo kvalitet, nego imaju i igru. Sa druge strane, nasi igraju toplo hladno sa dosta oscilacija tokom meca. Jedini mec bez mnogo oscilacija je bio u duelu sa Turskom iako je i tada dolazilo do problema i padova u igri. Kazu samo da ih ne krene sut i ladno dobijamo, a zaboravljaju da smo ekipa koja prima dosta poena i omogucava protivnicima veliki broj otvorenih suteva tokom celog prvenstva. Nasa prednost u odnosu na njih moze biti brza tranzicija sa puno koseva i na taj nacin mozemo anulirati malo slabiju odbranu sa spoljnih pozicija. Tako da ovde ocekujem puno drugaciji mec u odnosu na pripremama (63-55) sa mnogo vise poena .Ali zapamtite, nismo mi vise nigde favoriti jer po kvalitetu ovog tima nemamo za pravo da prognoziramo polufinale ili pak finale.

Gregor Fucka

pre 6 godina

Italija je do sada na turniru pobedila samo Izrael, Ukrajinu, Gruziju i Finsku, dok je izgubila od Nemacke i Litvanije. Za sada oni ozbiljnije ekipe nisu dobili.

coldplayer

pre 6 godina

@kole
Krenuh da citam i smori me.Gledas li ti meceve ili jok?Kojom igrom da nas dobiju Italijani sa 20 razlike pitam ja tebe?Ono protiv Finske je bilo smesno.Finci ne da nisu imali veze nego je ono bilo ispod svakog nivoa.A u drugom poluvremenu obe ekipe smesne.I to objektivno.A ako si gledao ostale njihove utakmice ne znam gde vide bilo sta od njih nebesko.Imaju dobre pojedince ali los tim.Ako odigramo lako znamo ne plasim se prolaska ni malo.Mi iako bez dosta igraca videvsi sve utkamice imamo razlog za optimizam.Imamo igru,zna se ko sta radi u ekipi.Jedino da ne mozemo nista da ubacimo pa da se plasimo.Videcemo uostalom.Nema razloga za pesimizam protiv ovakvih Italijana ako odigramo kako znamo.

Komša

pre 6 godina

Ovu utakmicu ne rešava Bogdan nego Bobi i Kuzma.Od spoljne linije očekujem jaku odbranu i dobru selekciju faulova (malih),usporavanje njihovog napada,tako da im što manje vremena ostaje za organizaciju(da što manje odbrana zavisi od Bobija).Kad ne prodje igra u tranziciji (spoljna linija) onda eksploatacija centara (ono što smo vežbali protiv Madjara).

antiDebil

pre 6 godina

Prolazili smo do sad kako smo prolazili. Sad nas ocekuje jako teski mecevi. Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa. Da bi dobijali naredne meceve mora jos neko da proradi a trenutno nemamo nikog raspolozenog....Nadam se da zabare dobijamo a dalje neka nas malo I sreca pogleda,pozdrav svima....
(ganDra Šajkaš, 11. septembar 2017 21:24)

Indeks korisnosti kaze da su Jovic, Macvan i Lucic dosta raspolozeniji od Kuzmica a da ne govorim o tome da je Kuzmic tek protiv Madjara pokazao da je raspolozen...
Iste sanse su nam i protiv zabara i u eventualnom polufinalu !

coldplayer

pre 6 godina

@cole
Batice,nisam ni rekao da su losi nego da su timski slabi.Sto se tice Mesine seti se sta je bilo prosle godine u Torinu kad ih je vodio taj isti protiv Hrvata.Nije ovo klupska kosarka.Sve je ok sto ti kazes za nasu igru ali se ne slazem sto se njih tice.Moje je misljenje da njima treba brza igra,a poziciona nama odgovara sa sto vise kontri sto smo i ranije radili.Nemoj da pominjes Madjare.To je odigrano u skladu sa nasim mentalitetom posle 16-3-"lako cemo" i nema veze sa ovim. Ako gledas nase i njihove utakmice sa jacim protivnicima onda se vidi jasna razlika u nasu korist.Ne mislim uopste da cemo lako. Ali se ne plasim ne znam koliko od njih.

Kalkulacija

pre 6 godina

I da podbace Jović, i Lučić, a Mačvan da se uspava...e moj Aradori za 5. mesto će(š) da se bori(š). Šalu na stranu, Italija je jedna od reprezentacija koja nam odgovara (mislim na trenutni naš sastav), jer nemaju centre koji mogu da sačuvaju naše. Takve ekipe lako dobijamo. Daj Bože da Rusi dobiju Grke, mislim da su nam lakši zalogaj u 1/2f.

Kole

pre 6 godina

@colplayer

Batice, tvoja replika na moj komentar nema veze sa zivotom. Italijani su odlicno takticki odigrali drugo poluvreme sa Fincima iako je bilo veoma lose za gledanje. To je njihov trademark, odlicno igraju na rezultat. Ne igraju lepu kosarku, sve polazi iz granitne odbrane, vrlo su pokretljivi u odbrani i znaju da pogadjaju u napadu. Uz to, igraju disciplinovano. Mi se mucili sa Madjarima, oni su tri klase iznad i u napadu i u odbrani u odnosu na njih. Ako budemo igrali brzu kosarku, imamo vece sanse za prolaz, dok ako budemo igrali pozicionu kosarku, rezultat ce biti veoma tesko predvideti jer oni uzivaju da igraju na veoma mali broj poena i odlicno znaju takticki da kontrolisu rezultat. Nisu velesila, ali reci da cemo ih lagano tuci je u najmanju ruku veoma neumesno. Znaci, nisam rekao da smo slabiji od njih, ali nismo ni jaci. Brza tranzicija je nasa sansa, jer u takvoj situaciji se mi bolje snalazimo i umemo da kontrolisemo skok u oba pravca, pobede koje smo ostvarili do sada su produkt kontrole skokova. Uz to, zavisice nasa igra i od psiholoskog momenta, jer mi smo tim koji moze lagano izgubiti, ali i pobediti svakoga. Lucic, Milosavljevic, Bircevic, Micic, Guduric su igraci koji svaku utakmicu igraju sa nekim grcem i u takvoj situaciji nasa igra se zasniva na produkciji centara, Bogdanovica i Jovica. To znaju i Talijani, te ce biti zanimljivo videti hoce li neko od ostalih uskociti u produkciji u napadu kada budu zatvoreni prilazi ostalima. Uz to Talijane ne vodi Aca Trica, nego jedan Etore Mesina. Ne potcenjuj njihove mogucnosti, utakmica jos nije pocela. Sanse su pola-pola..

coldplayer

pre 6 godina

@cole
I da ne zaboravim.Drugo poluvreme Italijana odlicno odigrano protiv onakvih Finaca?Neozbiljan si.Nije se znalo ko je losiji u drugom poluvremenu.Ali ok.To je tvoje misljenje.

ganDra Šajkaš

pre 6 godina

Prolazili smo do sad kako smo prolazili. Sad nas ocekuje jako teski mecevi. Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa. Da bi dobijali naredne meceve mora jos neko da proradi a trenutno nemamo nikog raspolozenog....Nadam se da zabare dobijamo a dalje neka nas malo I sreca pogleda,pozdrav svima....

мики

pre 6 godina

"Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa"

видиш, за мене је најбољи Јовић, и он је кључ за остатак турнира. ако Лучић одради напад као што уме, ето нас до финала.

Branko Potezica

pre 6 godina

"Ovu utakmicu ne rešava Bogdan nego Bobi i Kuzma...
(Komša, 11. septembar 2017 21:14)"

Pre bih rekao - Mačvan i Jović.
(Goran, 12. septembar 2017 08:45)


Dodao bi i Lucica, ko zna mozda jos neko ubaci izmedju 10/15 poena mozda Guduric ili Milosavljevic kao dodatno tajno oruzje. A mozda se konacno i igracki akivira Lazic u odbrani bice zanimjivo u sredu.

Ethan Hunt

pre 6 godina

Đorđević dobro krene sa postavom Jović, Bogdanović, Lučić, Birča, Kuzmić i onda nakon 4-5 min bez razloga menja postavu???!!! Mora, po jednog da menja, ne dva-tri. Micić igra u grču protiv Mađara??? Moraju se više koristiti blokovi u napadu i kretnje pod košem za Lučića, Milosavljevića koji su fanatični borci. Birča mora da šutira, da se napravi blok za njegov šut. Loš je u igri 1na1. Jović i Bogdanović mogu mnogo bolje da asistiraju Kuzmi a posebno Marjanoviću.
Marjanović ne igra odbranu čim neko krene pored njega na ulaz, kucanje a pravi bezveze faulove u napadu. Bobi, napravi bre koju sekiricu, faul za faul, ne i koš i dodatno bacanje. Odigraj bre muški! Šta ih štediš?

oko

pre 6 godina

Forca Italia!
(Srbin katolik, 11. septembar 2017 20:30)
Nisi ti Srbo-katolik, ti si neka nasa baraba sto provocira. Kako znam? Pa znam jer da si to sto se predstavljas, napisao bi Forzza Italia ili Forzza Azzuri. Svasta ima covek da vidi. Pobedicemo u 1/4 finalu. Nisu kladionice blesave da stave Srbiju na drugo mesto u konacnom plasmanu. U 95 % slucajeva to je tako.

Kole

pre 6 godina

(coldplayer, 11. septembar 2017 23:42)

Italijani igraju vrlo slicno kao i mi. Vole brzu tranziciju kada im to protivnik dozvoli, ali uglavnom kada kontrolisu igru i imaju rezultat igraju poziciono sa maksimalnom opstrukcijom igre kada protivnik napada. Drugo poluvreme sa Fincima su odigrali sa puno opstrukcije i taman koliko im treba da pobede.Bilo je veoma ruzno gledati, ali takticki na nivou. Imali veliku razliku iz prvog i samo takticki odradili posao do kraja. Poziciono sa igrom na centrima smo mi u blagoj prednosti, ali sa Bobijem cemo se zbijati u reketu i otvaracemo puno prostora na spoljnim pozicijama, nije neka razlika ni kada je Kuzmic na parketu. E to je ono sto moze biti kobno, jer su pokazali da puno trce na oba kraja terena i puno se krecu bez lopte, a znaju da gadjaju i probijaju. E sad, posto znaju da smo u prednosti na centrima, vrlo verovatno je da ce zbijati redove u reketu, otvarajuci prostor za sutere (sem Bogdana). E to je ono sto me malo plasi, da sut nece biti na zadovoljavajucem nivou. Zbog toga sam rekao da bi mozda trebalo forsirati brzu tranziciju sto ih moze dovesti u problem sa licnim greskama kako kasnije u mecu ne bi mogli da vrse opstrukciju igre ako budu imali rezultat. Sve u svemu, verujem da ce se nasi spremiti dobro, ali ipak imam blagu sumnjicavost u nas psiholoski momenat ukoliko budemo morali da jurimo razliku. Jer su oni pravi majstori za opstrukciju igre, a dosta nasih igra u grcu. I nisam pesimista da se razumemo, ali sam uzdrzani optimista. ;) Sportski pozdrav!

coldplayer

pre 6 godina

@cole
Uglavnom se slazemo.Samo mislim da oni pored 3 igraca koji mogu da pogode nemaju druga resenja,dok mi imamo cini mi se ipak vise opcija ako krene lose.Nadamo se naljboljem.Pozz druze

Srle

pre 6 godina

U ovoj utakmici odbrana mora da nam bude najbolja do sad. U napadu nadam se da nece uspeti da zaustave Marjanovica i Kuzmu to ce ostaviti vise prostora i nasim suterima.

Kole

pre 6 godina

Ala me nerviraju klinci koji prate kosarku zadnja dva prvenstva i misle kako smo vec u polufinalu i finalu. Ok, imamo odlican strucni stab, ali imamo i prosecan tim, a to ovi klinci nikako da ukapiraju. Realan domet je cetvrt finale, a za sve preko toga, treba imati srecu i odigrati na visokom nivou svih 40minuta. Italijane mozemo dobiti, ali isto tako mozemo i izgubiti 20 razlike... Sve zavisi od psiholoskog momenta u mecu i psiholoske pripreme pred mec, a skauting ne sumnjam da cemo odlicno da odradimo, tu smo i dalje na najvisem mestu u Evropi. Ne govore za dzaba nasi proslavljeni treneri da se ide iz meca u mec, pa dokle se stigne. Niko nije prognozirao da cemo sa nekom ekipom u zadnjih 8 godina stici glatko do polufinala, a rezultati su dolazili jer se pristupalo i gledao samo naredni mec. A sada svi klinci pisu kako Italijani pojma nemaju i slicno, a verovatno ih nisu ni gledali na ovom prvenstvu. To je iskusna ekipa koja je sa Mesinom dobila itekako veliku disciplinu u igri. Ti momci sa sadasnjim strucnim stabom znaju kontrolisati mec i da imaju samo plus 5. Veoma su nezgodni u napadu, a odlicni u odbrani. Nije ovo Italija od pre 3-4 godina iako su im nosioci prakticno isti igraci. Ne kaze za dzaba Djordjevic da imaju kvalitet za medalju. Sada nemaju samo kvalitet, nego imaju i igru. Sa druge strane, nasi igraju toplo hladno sa dosta oscilacija tokom meca. Jedini mec bez mnogo oscilacija je bio u duelu sa Turskom iako je i tada dolazilo do problema i padova u igri. Kazu samo da ih ne krene sut i ladno dobijamo, a zaboravljaju da smo ekipa koja prima dosta poena i omogucava protivnicima veliki broj otvorenih suteva tokom celog prvenstva. Nasa prednost u odnosu na njih moze biti brza tranzicija sa puno koseva i na taj nacin mozemo anulirati malo slabiju odbranu sa spoljnih pozicija. Tako da ovde ocekujem puno drugaciji mec u odnosu na pripremama (63-55) sa mnogo vise poena .Ali zapamtite, nismo mi vise nigde favoriti jer po kvalitetu ovog tima nemamo za pravo da prognoziramo polufinale ili pak finale.

Ethan Hunt

pre 6 godina

Đorđević dobro krene sa postavom Jović, Bogdanović, Lučić, Birča, Kuzmić i onda nakon 4-5 min bez razloga menja postavu???!!! Mora, po jednog da menja, ne dva-tri. Micić igra u grču protiv Mađara??? Moraju se više koristiti blokovi u napadu i kretnje pod košem za Lučića, Milosavljevića koji su fanatični borci. Birča mora da šutira, da se napravi blok za njegov šut. Loš je u igri 1na1. Jović i Bogdanović mogu mnogo bolje da asistiraju Kuzmi a posebno Marjanoviću.
Marjanović ne igra odbranu čim neko krene pored njega na ulaz, kucanje a pravi bezveze faulove u napadu. Bobi, napravi bre koju sekiricu, faul za faul, ne i koš i dodatno bacanje. Odigraj bre muški! Šta ih štediš?

Kole

pre 6 godina

@colplayer

Batice, tvoja replika na moj komentar nema veze sa zivotom. Italijani su odlicno takticki odigrali drugo poluvreme sa Fincima iako je bilo veoma lose za gledanje. To je njihov trademark, odlicno igraju na rezultat. Ne igraju lepu kosarku, sve polazi iz granitne odbrane, vrlo su pokretljivi u odbrani i znaju da pogadjaju u napadu. Uz to, igraju disciplinovano. Mi se mucili sa Madjarima, oni su tri klase iznad i u napadu i u odbrani u odnosu na njih. Ako budemo igrali brzu kosarku, imamo vece sanse za prolaz, dok ako budemo igrali pozicionu kosarku, rezultat ce biti veoma tesko predvideti jer oni uzivaju da igraju na veoma mali broj poena i odlicno znaju takticki da kontrolisu rezultat. Nisu velesila, ali reci da cemo ih lagano tuci je u najmanju ruku veoma neumesno. Znaci, nisam rekao da smo slabiji od njih, ali nismo ni jaci. Brza tranzicija je nasa sansa, jer u takvoj situaciji se mi bolje snalazimo i umemo da kontrolisemo skok u oba pravca, pobede koje smo ostvarili do sada su produkt kontrole skokova. Uz to, zavisice nasa igra i od psiholoskog momenta, jer mi smo tim koji moze lagano izgubiti, ali i pobediti svakoga. Lucic, Milosavljevic, Bircevic, Micic, Guduric su igraci koji svaku utakmicu igraju sa nekim grcem i u takvoj situaciji nasa igra se zasniva na produkciji centara, Bogdanovica i Jovica. To znaju i Talijani, te ce biti zanimljivo videti hoce li neko od ostalih uskociti u produkciji u napadu kada budu zatvoreni prilazi ostalima. Uz to Talijane ne vodi Aca Trica, nego jedan Etore Mesina. Ne potcenjuj njihove mogucnosti, utakmica jos nije pocela. Sanse su pola-pola..

coldplayer

pre 6 godina

@kole
Krenuh da citam i smori me.Gledas li ti meceve ili jok?Kojom igrom da nas dobiju Italijani sa 20 razlike pitam ja tebe?Ono protiv Finske je bilo smesno.Finci ne da nisu imali veze nego je ono bilo ispod svakog nivoa.A u drugom poluvremenu obe ekipe smesne.I to objektivno.A ako si gledao ostale njihove utakmice ne znam gde vide bilo sta od njih nebesko.Imaju dobre pojedince ali los tim.Ako odigramo lako znamo ne plasim se prolaska ni malo.Mi iako bez dosta igraca videvsi sve utkamice imamo razlog za optimizam.Imamo igru,zna se ko sta radi u ekipi.Jedino da ne mozemo nista da ubacimo pa da se plasimo.Videcemo uostalom.Nema razloga za pesimizam protiv ovakvih Italijana ako odigramo kako znamo.

ganDra Šajkaš

pre 6 godina

Prolazili smo do sad kako smo prolazili. Sad nas ocekuje jako teski mecevi. Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa. Da bi dobijali naredne meceve mora jos neko da proradi a trenutno nemamo nikog raspolozenog....Nadam se da zabare dobijamo a dalje neka nas malo I sreca pogleda,pozdrav svima....

lal

pre 6 godina

ovi italijani nas bas respektuju... prebacuju breme favorita na nas... trener im je umetnik... bez obzira sto im igraju "divljaci" u napadu, igru zasnivaju na odbrani...
ne mirise na dobro... bice tesko...

Kalkulacija

pre 6 godina

I da podbace Jović, i Lučić, a Mačvan da se uspava...e moj Aradori za 5. mesto će(š) da se bori(š). Šalu na stranu, Italija je jedna od reprezentacija koja nam odgovara (mislim na trenutni naš sastav), jer nemaju centre koji mogu da sačuvaju naše. Takve ekipe lako dobijamo. Daj Bože da Rusi dobiju Grke, mislim da su nam lakši zalogaj u 1/2f.

Gregor Fucka

pre 6 godina

Italija je do sada na turniru pobedila samo Izrael, Ukrajinu, Gruziju i Finsku, dok je izgubila od Nemacke i Litvanije. Za sada oni ozbiljnije ekipe nisu dobili.

Komša

pre 6 godina

Ovu utakmicu ne rešava Bogdan nego Bobi i Kuzma.Od spoljne linije očekujem jaku odbranu i dobru selekciju faulova (malih),usporavanje njihovog napada,tako da im što manje vremena ostaje za organizaciju(da što manje odbrana zavisi od Bobija).Kad ne prodje igra u tranziciji (spoljna linija) onda eksploatacija centara (ono što smo vežbali protiv Madjara).

Kole

pre 6 godina

(coldplayer, 11. septembar 2017 23:42)

Italijani igraju vrlo slicno kao i mi. Vole brzu tranziciju kada im to protivnik dozvoli, ali uglavnom kada kontrolisu igru i imaju rezultat igraju poziciono sa maksimalnom opstrukcijom igre kada protivnik napada. Drugo poluvreme sa Fincima su odigrali sa puno opstrukcije i taman koliko im treba da pobede.Bilo je veoma ruzno gledati, ali takticki na nivou. Imali veliku razliku iz prvog i samo takticki odradili posao do kraja. Poziciono sa igrom na centrima smo mi u blagoj prednosti, ali sa Bobijem cemo se zbijati u reketu i otvaracemo puno prostora na spoljnim pozicijama, nije neka razlika ni kada je Kuzmic na parketu. E to je ono sto moze biti kobno, jer su pokazali da puno trce na oba kraja terena i puno se krecu bez lopte, a znaju da gadjaju i probijaju. E sad, posto znaju da smo u prednosti na centrima, vrlo verovatno je da ce zbijati redove u reketu, otvarajuci prostor za sutere (sem Bogdana). E to je ono sto me malo plasi, da sut nece biti na zadovoljavajucem nivou. Zbog toga sam rekao da bi mozda trebalo forsirati brzu tranziciju sto ih moze dovesti u problem sa licnim greskama kako kasnije u mecu ne bi mogli da vrse opstrukciju igre ako budu imali rezultat. Sve u svemu, verujem da ce se nasi spremiti dobro, ali ipak imam blagu sumnjicavost u nas psiholoski momenat ukoliko budemo morali da jurimo razliku. Jer su oni pravi majstori za opstrukciju igre, a dosta nasih igra u grcu. I nisam pesimista da se razumemo, ali sam uzdrzani optimista. ;) Sportski pozdrav!

coldplayer

pre 6 godina

@cole
I da ne zaboravim.Drugo poluvreme Italijana odlicno odigrano protiv onakvih Finaca?Neozbiljan si.Nije se znalo ko je losiji u drugom poluvremenu.Ali ok.To je tvoje misljenje.

antiDebil

pre 6 godina

Prolazili smo do sad kako smo prolazili. Sad nas ocekuje jako teski mecevi. Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa. Da bi dobijali naredne meceve mora jos neko da proradi a trenutno nemamo nikog raspolozenog....Nadam se da zabare dobijamo a dalje neka nas malo I sreca pogleda,pozdrav svima....
(ganDra Šajkaš, 11. septembar 2017 21:24)

Indeks korisnosti kaze da su Jovic, Macvan i Lucic dosta raspolozeniji od Kuzmica a da ne govorim o tome da je Kuzmic tek protiv Madjara pokazao da je raspolozen...
Iste sanse su nam i protiv zabara i u eventualnom polufinalu !

coldplayer

pre 6 godina

@cole
Uglavnom se slazemo.Samo mislim da oni pored 3 igraca koji mogu da pogode nemaju druga resenja,dok mi imamo cini mi se ipak vise opcija ako krene lose.Nadamo se naljboljem.Pozz druze

oko

pre 6 godina

Forca Italia!
(Srbin katolik, 11. septembar 2017 20:30)
Nisi ti Srbo-katolik, ti si neka nasa baraba sto provocira. Kako znam? Pa znam jer da si to sto se predstavljas, napisao bi Forzza Italia ili Forzza Azzuri. Svasta ima covek da vidi. Pobedicemo u 1/4 finalu. Nisu kladionice blesave da stave Srbiju na drugo mesto u konacnom plasmanu. U 95 % slucajeva to je tako.

coldplayer

pre 6 godina

@cole
Batice,nisam ni rekao da su losi nego da su timski slabi.Sto se tice Mesine seti se sta je bilo prosle godine u Torinu kad ih je vodio taj isti protiv Hrvata.Nije ovo klupska kosarka.Sve je ok sto ti kazes za nasu igru ali se ne slazem sto se njih tice.Moje je misljenje da njima treba brza igra,a poziciona nama odgovara sa sto vise kontri sto smo i ranije radili.Nemoj da pominjes Madjare.To je odigrano u skladu sa nasim mentalitetom posle 16-3-"lako cemo" i nema veze sa ovim. Ako gledas nase i njihove utakmice sa jacim protivnicima onda se vidi jasna razlika u nasu korist.Ne mislim uopste da cemo lako. Ali se ne plasim ne znam koliko od njih.

мики

pre 6 godina

"Mi na ovom turniru imamo tri iole raspolozena igraca I to Bogdana,Bobija I Kuzmu,ostali su daleko ispod nekog nivoa"

видиш, за мене је најбољи Јовић, и он је кључ за остатак турнира. ако Лучић одради напад као што уме, ето нас до финала.

Srle

pre 6 godina

U ovoj utakmici odbrana mora da nam bude najbolja do sad. U napadu nadam se da nece uspeti da zaustave Marjanovica i Kuzmu to ce ostaviti vise prostora i nasim suterima.

Branko Potezica

pre 6 godina

"Ovu utakmicu ne rešava Bogdan nego Bobi i Kuzma...
(Komša, 11. septembar 2017 21:14)"

Pre bih rekao - Mačvan i Jović.
(Goran, 12. septembar 2017 08:45)


Dodao bi i Lucica, ko zna mozda jos neko ubaci izmedju 10/15 poena mozda Guduric ili Milosavljevic kao dodatno tajno oruzje. A mozda se konacno i igracki akivira Lazic u odbrani bice zanimjivo u sredu.