Košarka 208

Petak, 25.08.2017.

19:30

Srbija posle drame pobedila Grčku u Atini!

Reprezentacije Srbije pobedila je posle drame Grčku sa 69:67 u poslednjem meču na "Akropolj kupu".

Srbija posle drame pobedila Grèku u Atini! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

208 Komentari

Sortiraj po:

SrbEUin

pre 6 godina

Naravno da su značajnija takmičenja OI i SK od PE u košarci, kao uostalom i u svim drugim sportovima. U ranijim slavnim vrtemenima PE je služilo za postepena podmlađivanja ekipe, iuvek su na spisku bio barem jedan mladi igrač kojise polakopromovisao krouvođenje z takmičenja. Zato bi ipak bilo korisno povesti Vasu, iako je na ovim pripremama pokazao najlošiju formu. On je projektovana Teova zamena za buduća takmičenja. Možda bi mu ovo PE donelo potrebno samopouzdanje. Mi nemamo nekog boljeg mladog playa osim možda Ognjena, koji je pak isuviše mlad i neiskusan za velika takmičenja. I Vasa je na tom nivo bio extra, ali zbog raznih razloga (povrede) ostade na tome. Da ima boljih mladih, ne bi ga Žalgiris uzeo. Ako igranjem u Žalgirisu kroz EL ne napreduje, onda kraj...
Neda 90% ne ide zbog povrede, i teško da će on biti opcija.
Nije sve u medalji. Moramo misliti na kontinuitet.
Ako mislite da imamo bolju zamenu za playa od Vase, napišite ime.

el

pre 6 godina

Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. 
(Dejan, 25. avgust 2017 23:52)

Pa, batice, ako tako gledas gde su nama Teodosic, Jokic, Bjelica, Raduljica, Kalinic, Nedovic...

JPR24

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra.
(beograd_moskva, 26. avgust 2017 01:43)

Na kakvim si ti mukama ?

Grupa - teško

pre 6 godina

Grčka je u poslednje dve utakmice protiv Srbije dosta napredovala - blizu 30 poena. Akropolis kup pokazuje kako će naše partije izgledati na EP, i koliko su druge selekcije zapravo uigranije, preciznije i snažnije.

Wllaxy

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra. 
(beograd_moskva, 26. avgust 2017 01:43) 

Naravno da će da igra, zajedno sa Raduljicom i Simonovićem koji su, gle čuda, isto na slici...

Bodiroga

pre 6 godina

Nadam se da gresim, al nema ovde nista od medalije. Gledao juce litvaniju i spanije, nazalost su za dve klase bolji. Mi kao rukomet da igramo, osim bogdanovic ne postoji osoba koja zna da ide direktno na kos. Marijanovic je toliko nepokretan. Sa tom visinom mora da zakuca na svaku priliku, samo da ne igramo protiv spanije i litvanije

Radonjic

pre 6 godina

Micic i Nedovic ce verovatno otpasti, Lazic i Jovic imaju igru, nece voditi Nedovica ako je povredjen vise od Jovica, a Micica ne treba ni komentarisati, mislim da ne bih voleo ni medalju da osvojimo ako on ode, jer je ne zasluzuje, naravno da je to trenutna mucnina od njega, ali verujem da je Dobric bio bolja opcija
(Giocatore, 26. avgust 2017 02:49)

Kuku majko, ko sve u ovoj zemlji daje sebi za pravo da komentarise kosarku?! Nedovic da otpadne? Micic da otpadne. Nedovic ce svojim prisustvom na prvrnstvu i sa svojih 10 15 min na patketu da uradi vise i korisnije od Gudurica i Milosavljevica zajedno. U svakom slucaju napravice manje stete od njih dvojice. Micic ide jer nema koga da vodi. To je valjda jasno svima. Oypadaju Guduric i Bircevic.

vaso

pre 6 godina

ma koji grci, gruzijci, italijanii i slična boranija...mi koliko znam hoćemo zato ili barem medalju jel. E pa onda moramo biti bolji od Španije, Litvanije i nama nezgodne Hrvatske. A to sa ovakvom igrom teško. Jedino da se ponadamo da će se ponovo pojaviti neki x faktor koji će nas izvuć, ko zna, videćemo.

Zlatko

pre 6 godina

Moje mišljenje samo na osnovu tekstova, bez odglednog minuta. :( Zvezda je dobila Makabi tako što Makabi nije dao koš u poslednja 4 minuta. Mi smo dobili utakmicu tako što mi nismo dali koš u poslednja 4 minuta. Dakle, dozvolili smo sebi taj luksuz da poslednja 4 minuta ne damo koš a opet pobedimo. Turnir u Nemačkoj je pokazao da će biti takvih momenata, ali isto tako je pokazao da mi veoma lako pravimo serije. Ako uspemo da naše žute minute svedemo na pristojnu meru, nema problema. Sale ističe da je odbrana ključ, dok su mišljenja ovde na forumu da ćemo igrati na koš manje. Odbrana možda jeste ključ, ali nećemo igrati na koš manje, to su pokazale poslednje dve utakmice. Na osnovu rezulatata sa priprema, mi ako damo 75-85 poena nemamo razloga za brigu. Ako nas protivnik svede na 65 poena, biće na jednu loptu kao protiv Gruzije i Grčke ili lagan poraz. Do ove poslednje dve utakmice sve smo dobili dosta lagano, tako da su ove dve poslednje došle u pravo vreme da se malo i mi navijači spustimo na zemlju. Sad sledi "odmor" u vidu treninga i koncentracije na ono što sledi. Ja mislim da će sve to biti dobro na kraju. Naravno, zna se koja je utakmica ključna, ali do te utakmice ima mnogo da se igra.

devlinjo

pre 6 godina

(Pogan, 25. avgust 2017 23:11)

moj je utisak da ti ipak navijas za partizan. Kako ti je majke ti gagi ok, ako je dečko imao već prilike u reprezentaciji a ništa nije uradio.

Giocatore

pre 6 godina

Micic i Nedovic ce verovatno otpasti, Lazic i Jovic imaju igru, nece voditi Nedovica ako je povredjen vise od Jovica, a Micica ne treba ni komentarisati, mislim da ne bih voleo ni medalju da osvojimo ako on ode, jer je ne zasluzuje, naravno da je to trenutna mucnina od njega, ali verujem da je Dobric bio bolja opcija

nikolaj

pre 6 godina

Imamo mi opet finu ekipicu. Ali Djordjevicu sad slijedi nateza odluka.Koga izbaciti?. Nedovic nije odigrao nijednu utakmicu,bio povredjen i bog zna u kakvoj je formi. Kalinic takodje ima sitnu povredu, Lazic takodje imao problema sa ledjima..
Ja bi volio da nam sastav ovako izgleda: Jovic,Nedovic,Bogdan,Milosavljevic,Guduric,Kalina,Lucic,Birca,Macvan,Kuzmic,Stimac i Bobi.
Nekako najmanje su pokazali Micic koji je jako nesiguran i gubi dosta lolti, Lazic koji ne prikazuje bas ono sto se od njega ocekivalo.
Ako se ne oporave Nedovic i Kalnic,onda ova dvojica upadaju umjesto njih. To je moje misljenje,i mislim da mozemo da ocekujemo prolaz u polu finale, Spanci i Litvanci su mozda bolji od nas,a ostali su tu negdje kao i mi tako da sve ne moguce.

mrčak

pre 6 godina

Žao mi je Micića ako čita ovu eksploziju pljivačkih komentara. Dečko se nije snašo, nije mu sezona. Neko mora I da ispadne iz šireg spiska. Ima on potencijal samo treba da je prisutan I da radi na formi. Igrao je I Štimac loše jedno vreme pa je vaskrsao. Ove pripreme će mu dosta značiti za nastavak. Vreme je tu da priča za sebe, možda jednog dana zablista u repri.

Dragan

pre 6 godina

Neverovatno je koliko vsu ljudi odmah spremni da negativno komentarišu ovde i na drugim portal ima..a pobedili smo grčku kući pred njihovim navijačima..gde su hteli da se svete i ne obrukaju..i to skoro celu utakmicu sa postavom medju kojima su igrači koji treba da ispadnu..očigledno saletova poslednja provera..takodje mićić očigledno nije u formi trenutno..a sale ga namerno ubacuje samo da bi ga nekako proigrao proradio..rezultat uopšte nije bio bitan..mogli smo da izgubimo..a ipak je Marijanovic ušao i rešio..tako da imamo oruzije..Nedović,Kalinić i Lučić nisu ni igrali i pored svega toga smo pobedili u takvom sastavu..Što ja mislim da je odlično i do sada sve u pripremama i da ovi momci zaslužuju podršku sa takvim stanjem kakvim smo bez igrača trenutno..zasada je super..jedini problem je ja mislim što nismo igrali na ovim pripremnim sa najacima..hrvatskom,španijom i francuskom tada bi znali na čemu smo..ali šta je tu je..pozdrav i samo napred!

beograd_moskva

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra.

Ha, ha, ha

pre 6 godina

Gledajte prošlogodišnji pljuvači kako Bobi znači pola tima.
A bilo je kao ne treba nam, koji ce nam itd...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Da se zna..., 25. avgust 2017 23:22)

Da, sa njim bi pobedili Amerikance, a bez njega smo osvojili samo srebro!!!

zemunski kej

pre 6 godina

Ovo sto smo do sada videli je neki ujednaceni srednji kvalitet, Mislim da smo slabiji nego prosli put ali i drugi imaju slicne ekipe. Nemam predstavu koliko su jaki Francuzi ,Hrvati i Spanci .Nedostaju zvezde ,ipak volim da gledam velike igrace.

nn

pre 6 godina

Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu". Otkud to. Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. Mnogo su oslabljeni kao i mi. Oni imaju lošeg selektora, dok mi imamo Saleta. Nisu loši Grci naravno. Trener im je problem.

Mislio sam na ove koji su se odazvali, Kalates, Slukas, Papanikolau, Printezis, Burusis, čini mi se da im je to najjače što imaju trenutno na raspolaganju, nama bi npr bila postava Jović Bogdanović Lučić Mačvan Marjanović, a u tom sastavu nismo odigrali ni minut

Pogan

pre 6 godina

Moji utisci tokom ovih priprema (ne navijam ni za jedan klub):

Branko Lazic - reprezentativni bek-suter koji sam na trojci baca air ball. Jel moze neko da mi kaze gde to jos u Evropi ima?

Marko Guduric - zna da vodi loptu samo levom rukom i ulaz na levu stranu. Uzimaju mu zivu loptu cim je prebaci na desnu. Sutira trojke sa zemlje kao da je na rekreativnom basketu.

Vasilije Micic - kad god vidim ovog coveka da krene na ulaz, odmah znam da bi probao da doda i kad bi mu se svi rascistili do kosa. Sigurno to znaju i protivnici. Neki njegovi pokusaji dodavanja tokom ovog pripremnog perioda su toliko smesni da bi neko mogao da napravi fail kompilaciju.

Generalni utisak - vrlo spora i atletski inferiorna selekcija na gotovo svim pozicijama (cast izuzecima). Nikad nisam video ovoliko kosarkasa na jednom mestu sa toliko prejadnim odrazom. Ja mogu da razumem da nekom priroda nije podarila optimalno telo za neki sport. Ali da PROFESIONALNI sportista za 15-20god treninga nije u stanju da svoje telo dovede do perfekcije barem kad je procenat masti u pitanju, to mi starno nije jasno. O nedostatku misicne mase da ne pricamo.

Dejan

pre 6 godina

Vasa ne bi izveo neki potez kako treba čak i kad bi imao moći kao Tom Kruz u "Edge of Tomorrow", pa ni da mu Emili Blant obeća nagradu pride...

vlade

pre 6 godina

ne pljujte ljudi više ekipu i saleta, to što imamo, to nam je! morate da shvatite da se za 15 godina u košarci kako u svetu tako i kod nas, dosta toga promenilo i da šta god uradimo, biće super! i pre smo imali problema sa povredama, stim što smo imali u opticaju bar 20ak vrhunskih i jako kompletnih igrača, te smo izostanke mogli da anuliramo! sve do indijanapolisa.. posle toga, čim nam fale realno 2-3 najbolja, mi smo u problemu.. tako je i sada - teo, beli i jokara + braduljica, marković, simon i roviti nedović! nažalost.. zlato nemamo jer nam se poslednja zlatna generacija prerano po današnjim standardima oprostila od repke.. da su bodiroga, jarić, gurović, peđa, bananamen, miličić izgurali, do pekinga, i tu bi imali medalju.. ovako non stop srvaramo generacije, a povrede nas sakate, baza smanjuje! šta god da urade uspeh je trenutno i kapa dole!

ultrasrbin

pre 6 godina

igor ns, 25. avgust 2017 21:57

Ne bi napisao te gluposti da si malo pratio reprezentaciju ili da bar imas gram kosarkaske inteligencije.
Malo je 8 asistencija.
Pa vidis da igra pleja umesto Tea, a tada se radi ono sto i jeste zadatak pleja- razigravanje saigraca.
Valjda ne ocekujes da Bogdan uzme loptu, predibla sve od kosa do kosa i zakuca uz 2+1. A sa ovim "nas" pokazao si koliko si maliciozan i da ti na vestima o reprezentaciji nije mesto.

Dejan

pre 6 godina

Ovo smo dobili sa, u nekim trenucima postavom: Micić, Gudurić, Milosavljević, Birč, Štimac, a Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu, tako da ili su Grci smešni ili smo mi toliko dobri da možemo kako hoćemo
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nn, 25. avgust 2017 21:43)

"Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu". Otkud to. Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. Mnogo su oslabljeni kao i mi. Oni imaju lošeg selektora, dok mi imamo Saleta. Nisu loši Grci naravno. Trener im je problem.

Aleksandar Djordjevic

pre 6 godina

Nemojte da pljujete po coveku vi internet pljuvaci, vrlo lako moze da se desi da Micic Vasilije da neke bitne poene na EP. Sta cete onda vi da kazete braaaavooooo Miccccicccu bravvvvo kraaalju..
Vasilije, ti si mozda mentalno najjaca figura u reprezentaciji.. spremi se za ono sto sledi.. samo hrabro ljudino!!!

gandra šajkaš

pre 6 godina

pobediti ih kuci i to kad oni imaju jaku zelju za revansom nije mala stvar...nadam se dobrim igrama i na prvenstvu i naravno i nekoj od medalja...pozdrav svima

ultrasrbin

pre 6 godina

milan, 25. avgust 2017 22:38

Ma sta znaju ovi iz Sakramenta?
Ko mu dade da MVP zvanje ?
Djordjevic je lud sto je Bogdana stavio na pleja.
Zna i on da ce tako zrtvovati Bogdanove poene, ali i da je Bogdan jedan od retkih koji moze da pokaze raskosan talenat i neophodnu mastu za pleja.
Ko gura Micica, a bogami i Lazica?
Kako se ovolike povrede i otkazi desise cim je u reprezentaciju pozvan igrac koji je pre toga 2 puta odbio poziv.

Kost u grlu

pre 6 godina

Vidjene pripreme.
Micic nebi znao da prodje ni kroz autobus.
Lazicev sut ocajan. Bacanje kamena sramena.
Bogdan trenutno kao guska u magli.
Milosavljevic nebi odbranio ni penzionersko drustvo u napadu.

Kako Sale odluci.

Da se zna...

pre 6 godina

Bobi, Kuzmic, Macvan, Bircevic, Kalinic, Bogdanovic, Lucic, Milosavljevic, Lazic, Guduric, Nedovic, Jovic.
To je u ovom trenutku najbolje sto imamo dostupno.

Stimac i Micic potpuno beskorisni i bezopasni i u napadu i u odbrani. Samo glupe faulove prave. Zahvaliti se i lepo aj kuci.

vox

pre 6 godina

X faktor kod nas je Kalinic. Ako on ne bude mogao da igra kako zna ( zbog povrede ) mi smo u vecem problemu nego sto nas muci plej.

cak je i odsustvo Simonovica veci problem od pleja u ovom trenutku.

Teo je druga dimenzija i 30% tima, tako da je suvisno o tome komentarisati.

gospodin

pre 6 godina

Gledajte prošlogodišnji pljuvači kako Bobi znači pola tima.
A bilo je kao ne treba nam, koji ce nam itd...
(Da se zna..., 25. avgust 2017 23:22)
Odlicno..Da 15 poena ,preko njega primimo 20, jednako -5.Pa gde je tu racunica??

milan

pre 6 godina

na zalost tanki smo, da smo doveli najacu ekipu pitanje bi bilo da li mozemo sa spancima litvancima hrvatima. A ovako mozda prodjemo grupu max.
A evo sad je priluka da se Bogdan pokaze koliko vredi, mislim da ce nas sve razocarati. Tog decka tolko guraju preko veze a on nigde herca mukica.

Ivan

pre 6 godina

Kada god vidim Micica u reprezentaciji setim se onog coveka, "skini ga sa gola nik nek ne brani". Niko nek ne igra umesto njega. Ako vec nema Teodosica, bolje da ne igra niko, nego da ovaj igra za naseg protivnika.

Bice to dobro...

pre 6 godina

Ne pamtim kad sam u nasoj reprezentaciji video ovakvu paniku i pogubljenost kad se lomi utakmica. Dobro je sto se desilo ovo, mislim da su bili nespremni na postavljeni presing. Uz sve probleme koje imamo na poziciji organizatora, mnogi ce pokusavati da nam se suprotstave upravo tim oruzjem.

Cockneeey

pre 6 godina

Vasa Micić nije ni za "korfbol", a kamoli za košarku. Dečko ne sastavlja kraj s krajem na parketu, kao da ga tornado udari u glavu kad treba da iskreira nešto ili donese pravu odluku i gotovo uvek ispadne najgore po nas. Sale, pamet u glavu, Gudurić, Gagi, Branko, ma svi su bolje opcije od Micića - dečko nije za 12 ni u ovakvoj konkurenciji, ubeđen sam u to. Ne smemo da ispuštamo onoliku prednost, makar i bila najprijateljskija utakmica, totalno su se pogubili naši u završnici i pukom srećom nije ušla jedna od 4 trojke koje su Grci imali u poslednjih 30-ak sekundi. Kao da svi beže od odgovornosti. Fali nam pravi lider, ovde takvog nemamo. I dalje gajim da je Bodan taj, e sad videćemo na prvenstvu jeste li. Srećno našima, nadam se iskreno medalji, pa kakva god bila :)

Mrzim doggy

pre 6 godina

Čestitam momcima na još jednoj pobedi!!! Nije naivno dva puta pobediti istu reprezentaciju.
Znam da ćemo osvojiti medalju, sigurna sam u to.
Samo da dodam da mi je užasno,
ali UŽASNO krivo što opet ne igra Beli i što je Teo otpao zbog povrede,
jer bismo sa njima bili jaki kao crna zemlja. Ali nas i bez njih dvojice vidim kao pretendente na medalju (meni nije važno koja je, za mene su uvek zlatni). IDEMOOOO

Devla

pre 6 godina

Sale, ima bar 5 igraca koje ne smes povesti na evropsko. Zahvali im se i pozovi klince, kad su ovi bolji igraci nasli razlog da ne nastupaju za reprezentaciju. Nisam pesimista, ali ovo je ocaj.

Ogi

pre 6 godina

Večeras definitivno, ako Nedović ide, treba da otpadnu Lazić i Micić. Ako Nedović neće ići, onda treba da otpadne samo Micić. Bolje da idemo sa jednim plejem, nego da ide Micić i pravi gluposti na evropskom... Inače, bilo je pitanje da li da ide Gudura zbog slabije odbrane, ali on ima neke poene u rukama, tako da bi po meni on morao ići.

nindza

pre 6 godina

LJUDI IMAMO SREBRO SA SVETSKOG I OLIMPIJADE JEL STE VI SVESNI TOGA. DA NIJE ONIH STO SKACU PET METARA U VIS IMALI BI DVA ZLATA. JEL KAPIRATE

karter

pre 6 godina

Ja mislim da nasi protivnici u grupi nemaju pojma kako cemo mi igrati. Danas nisu igrali Jovic i Kalinic a oni bi trebalo da budu u startnoj postavi. Samo da Nedovic ode na evropsko,pa nek igra u grupnoj fazi bar 5-10min po utakmici pa onda u nokaut fazu u fulu. To bi nam dosta znacilo,Micic definitivno nije u formi i deluje uplaseno a igra prijateljsku utakmicu

sladjan

pre 6 godina

Grcka sutirala trojke 3 od 18 ili 19! A ipak su na kraju imali dva suta za pobedu! Srbija nije postigla poen u poslednja 3 minuta igre! Sasa Djordjevic je precenjen trener! Previse ga respektujem kao bivseg reprezentativca da bih upotrebio neku tezu rec... ali zaista je precenjen kao trener, bar na nasim forumima, jer u Italiji i Grckoj je vec dobijao otkaze zbog losih rezultata...

Milos

pre 6 godina

U nekih 25 godina, koliko pratim reprezentaciju, nisam video goreg igrača od Vasilija Micića. Imam utisak da je nekih 60% pasova predao u ruke protivniku. Na koji način takav igrač može da doprinese timu? Loptu jedva prenese preko pola, o razigravanju saigrača nema ni reči. Ovakvi igrači su idealni da unapređuju protivničku igru u tranziciji. Imali smo ga u timu i 2013, i svi se sećamo kako se taj turnir završio po nas. Bude li ga Đorđević poveo, proćićemo kao bosi po trnju.

Mladjan

pre 6 godina

Bice Vasa odlican plej I Milosu je trebalo da sazri imajmo strpljenja sa Vasom treba mu istolerisati ako hocemo da ne zavisimo od Milosa, a pojavice se valjda jos neki plej kad vec ne ide Jokic:) Bice to sve kako treba dobri su momci idemo da ih pogazimo...

Izvan okvira

pre 6 godina

Sta ste udarili po Micicu, prvo moze bolje, ali trenutno je los period, drugo mlad je, mozda za nekoliko godina bude odlican plej. Za brigu je sto prva zvezda tima nije ni blizu nivoa uloge koja mu je postavljena, ali podrska, i nada da ce na prvenstvu biti na nivou. I nije uredu sto stalno pljujete igrace, kritikujete negativno, pripreme su. Uostalom napisite nesto konstruktivno, pa tako dokazite vase vrhunsko kosarkasko znanje. Ako je neko zasluzio podrsku onda je to kosarkaska reprezentacija, a posebno ovi momci koji igraju.

Rozenkranc

pre 6 godina

Realno, nije sjajno, ali šta da se radi... Nekako ne napredujemo u igri iz utakmice u utakmicu i to obeshrabruje. Nemamo lidera, ni košgetera, vidi se da to Bogdanović nije, i iskreno, ne piše mu se dobro u Nba...
Mislim da nam je domet 1/4 finale, uz možda neki poraz u grupi, možemo i dalje uz sreću, i trenutnu inspiraciju... Medalje će verovatno da se dele izmedju Španije, Litvanije, Francuske, i možda nekako neka ekipa iz Exyu područja uspe da se umeša Srb Cro Slo...
Otpadaju Nedović, uz izgovor da je rovit, i Lazić, iako bi ja otkacio Micića pa ma koliko nemali igrača na poziciji pleja... Ukoliko Nedović ipak ode, biće teško se odlučiti da li Milosavljevic ili Guduric, tu su negde, mada mislim da će Gudura pre da ispadne...
Aj pa sa srećom na prvenstvu, i samo da odigraju lepo da ne dave i greše, pa koliko bude moglo, kad već idemo ovako osakaceni...

mis mekinjas

pre 6 godina

Uz mrvu srece , bice to dobro .
Nekako mislim , da ce na EP vecina reprezantativaca biti za klasu bolja .
A neki ( necu da ih imenujem , da ih ne malerisem ) ce pravo zasijati .
Srecno Srbijo , kosarkaska silo .

Pavčić Saša

pre 6 godina

Pa ljudi moji šta je vama? Srbija bi dobila sa 20 razlike da su sudije bar malo, bar malo realnije sudili i pregršt faula Grcima sudili

Gde ja živim

pre 6 godina

Kakvih je zaletanja u ovoj utakmici bilo i padova mogli smo da ostanemo na jednoj petorci i možda 2,3 izmene. Pobedili, nije bitno, srljali i paničili u pojedinim trenucima, vrlo bitno i nadamo se da će biti ispravljeno. Gagi večeras briljantan, opustio se i bio fenomenalan. Gudurić odlično počeo sa 2 trojke, ali fali mu sigurnosti i petlje da krene u prodor, nadam se da će Obradović to da dotera. Dečko zaista ima lepu mehaniku kada se oslobodi i šteta bi bilo da propadne. Kuzmić odličan u prvom poluvremenu, Bobi ušao i objasnio, a meni nabacio depresiju jer nema Tea (kako bi to izgledalo). Birčević vrlo dobar, samo bi mogao malo više da šutira, bori se i to je bitno. Boki bolji nego juče, nije to još najbolje, ali biće. Za Vasu me duša boli, bio je talenat, predvodnik generacije koja je uzela svetsko srebro, ali očigledno ne ide. Po meni klasičan primer zašto igrač ne bi smeo da ide u inostranstvo jako mlad kao i Janković. Dobra utakmica, preveliko opuštanje na kraju, Bobi pao par puta da je i mene zabolelo i sve u svemu Sale skraćuj spisak pa da idemo da se lemamo.

Mare

pre 6 godina

Ovo je teško gledati šta radi Micić, on plej a pleja nam prinudno igraju Milosavljević i Gudurić i manje lopti su izgubili od njega. Voditi Nedovića u svakom slučaju, biće korisniji od njega čak i ako ne bude igrao u grupi nije frka do nokaut faze će se oporaviti a na pleju Joviću da pomažu Bogdanović i Milosavljević, Gudurića voditi pre Lazića, mlad je neka ide da stiče iskustvo. Štimac, Kuzmić i Bobi na nivou, Birčević malo traljavo ali skuplja skokove ima ga svuda, Mačvanovo iskustvo će nam dobro doći, Lučić konačno dočekao da bude spreman i Kalina da se oporavi a onda kako bude. Srećno!

Fergi

pre 6 godina

(okasti, 25. avgust 2017 )

Pogresio si jer Lazić i Gudurić nisu plej igraci. Inace ne treba da pogadjas za koga navijam jer to nije bitno ali posto ti kazes da pogadjamo za koga navijaš ja cu da ti kazem da ne pogadjas. Ja navijam za Partizan ali u ovoj prici kada je u pitanju Srbija, to nije bitno.

okasti

pre 6 godina

njam
fergi

Kao prvo, ja znam da Lazic i Guduric nisu plejmejkeri i zato oni nece da igraju a Micic mora i hoce. Sta tu nije jasno?
Kao drugo, ako je neko najgori zato sto ja navijam za nekoga, evo necu vise.

Pavle

pre 6 godina

Ne znam sta je sa likovima koji pricaju da nemamo sta da trazimo na EP, ne gledam pobede ali nasa igra je bila na zadovoljavajucem nivou. Na kraju krajeva kontrolisali smo ceo mec lagano. Jesu se Grci izmasili na kraju, ali smo i mi lopte gubili i masili zicere...bez Kalinica Nedovica Jovica. Ipak je neko prevodio loptu. I organizovao napade. Meni ue veci plus ova igra nego jucerasnja tuca protiv Gruzije. Sve u svemu nadam se najboljem. Kuzmic i Marjanovic dosta sigurni. To me raduje.

vox

pre 6 godina

Micic je igračina, ali treba mu vremena da se navikne da je glavni. Realno covek je tremaros, ali puci ce i to nekom trenutku. Ko ga je stvarno pratio (u Zvezdi nije imao svoju igru zato sto mu sistem nije odgovarao) zna da vredi brusiti ovaj kamen! Zasijace uskoro, budite sigurni u to.

Terenac

pre 6 godina

Jovic, Nedovic
Bogdanovic, Milosavljevic, Guduric
Kalinic, Lucic
Macvan, Bircevic
Marjanovic, Kuzmic, Stimac

Ako Nedovic otpadne, morace Micic. Lazic jednostavno nije dovoljno dobar s loptom da bi bio reprezentativni bek u ovoj konkurenciji.

Sta ti decko radis

pre 6 godina

Realno nezaslužena pobeda
(San Antonio Spurs, 25. avgust 2017 21:51)

Nemoj da de Greg Popovich cuje, tuzice te i sto koristis ime tima, koji on trenira, za svoj potpis. Bjez kuci

Dejan

pre 6 godina

Zanimljiva utakmica, za one koji pazljivije prate kosarku moglo je mnogo toga da se vidi. Jasno je da nam se pojavio ogroman problem u organizaciji igre sa pozicije 1. Zato je u jednom delu utakmice igrano i bez pleja, gde se lopta prenosila pasom, Macvan je tu imao ulogu jer cita odbranu kad dobije uvodni pas, ali je trosen dobar deo napada na postavljeni presing Grka u prvoj liniji tada. Jovic ce biti kicma igre u organizaciji, ali on moze odigrati kvlitetno dvadesetak minuta. Nedovic ne moze igrati pleja, ne igra na toj poziciji jos od prve profesionalne sezone, jer ne cita dobro postavljenu odbranu. On i Bogdanovic mogu u kratkom periodu odigrati, ali, nijedam nije plej. Ostalo se uglavnom zna, ratnicka kosarka, Jovic je najbolji defanzivac na lopti u Evropi, unutra Kalinic i Kuzmic, igracemo najtvrdju i najruzniju kosarku, ali, tako se dolazi do uspeha. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

okasti

pre 6 godina

Delija

Nije bitno za koga ja navijam. Kazem da je Micic jedini zdrav plej na raspolaganju. Da su Guduric i Lazic ubedljivo najlosiji od ovih ostalih. Umesto da pogadjas za koga navijam, mogao bi da kazes gde sam pogresio.

Deki

pre 6 godina

Ja kazem juce,sve je jasno. I kazem za napad: budite realni.
Muke po Vasi se nastavljaju,vidim danas je gurao u Gudurica da igra 1. Ne znam,prosto ako Nedović moze pa bar 2-3 utakmice u grupi ja mislim da on i ide,jer prosto ne mu u rukama nemamo poena niti napadače kreativnosti,a pogotovo tranzicije.
I juce sam rekao raduje forma i igra i komunikacija Kuzmica Bobija i Stimca. Odbrana kao što sam i rekao veoma pokretljiva,odlicno pokrivamo sve.
Napad,blago receno ludilo :).

Nimalo,ali nimalo mi se ne svidja to što smo prestali proizvoditi bekove(iz razloga daj što visocije i na njima zaradi,jer je najlakse).
Naša košarka se zasnivala na bekovima i sutu,to je zlatno pravilo. A sada je zaista lose i to baš lose,da dok se svjetska kosarka razvija u igru niskih(ballhander) odnosno bekova, mi izbacujemo reprezentativne bekove gdje se samo dva realno uklapaju u to Bogdan i Nedovic(kvalitetom,kreativnosti i sutem), i Teo koga ne dodajem jer je poseban i nije klasicni proizvod trenera. Kad pogledam mladje,opet nema bekova,to mi se nista ne svidja,a to traje li traje...bekova ni na mapi.

I još jedno zapazanje,ako nisam dosadan. Mozemo misliti o menadzerima svasta,ali ipak moramo imati jaku menadzersku vezu odnosno ljude,jer relano oni guraju sve naše igrace i dobrim djelom zahvaljujući njima i imamo neke igrace koji dosegnu vrh(ako pogledate da Vasa igra i uzima mjesto nekom Ameru,jasno je).

Sa ovim silnim otkazima,zavisno od protivnika,mogli bi mi do 1/2,neočekivano...

njami

pre 6 godina

Nije bitno za koga ja navijam. Kazem da je Micic jedini zdrav plej na raspolaganju. Da su Guduric i Lazic ubedljivo najlosiji od ovih ostalih. Umesto da pogadjas za koga navijam, mogao bi da kazes gde sam pogresio.
(okasti, 25. avgust 2017 21:25)
Pa reci jel' ne navijas za Partizan!?

djole

pre 6 godina

Hahaha "strucnjak" Sasa Djordjevic! Dva minuta do kraja pri rezultatu 69:61 za nase, Sale zove tajmaut, pa posle jos jedan, ali nasi do kraja ne postizu nijedan poen i zavrsava srecno 69:67.
Grci bolji od Srbije u mnogim segmentima igre, i nisu pobedili samo zahvaljujuci katastrofalnom sutu za tri 2 od 18!!!

ccc?

pre 6 godina

I Sale uporno drzi Micica kao da zeli da mu kaze, zato neces ici na EP. I svi koji misle jer imamo problem na pleju da ce Mićić ici ja tvrdim da Mićić nece ici.

crni_redstar

pre 6 godina

milosavljevic uz pregrst izgubljenih lopti mogao je biti i tragicar, upravo on nije zagradio svoj kos pri slobodnim bacanjima tanasisa i poslao je loptu u aut. to nam ozbiljan tim nece oprostiti. micic otpada. teo,bogdan,kalina,bjelica,jokic...jovic,nedovic,guduric,simon,bobi plus kuzmic i zagorac-najbolje sto Srbija ima i to dokazuju lige i klubovi u kojima igraju ovi igraci. petorka micic, milosavljevic,lucic, bircevic i macvan ne bi mogla pobediti ni kk dunav.

crni_redstar

pre 6 godina

dragan milosavljevic 4 izgubljene lopte, i ona kad mu je kalates izbio sudija svirao faul. micic jos gori u vodjenju lopte od njega- teo vrati se!

pvo

pre 6 godina

Micic jedini plej, bez krila. Bogdanovic, Marjanovic i Lucic(trenutno ne igra) su jedini igraci kojima mozes da zameris ako ne urade nesto u napadu.
U ovakvim okolnostima nasa igra i rezultati su cudo.

Torokalica

pre 6 godina

Nemam obicaj da ovako nesto pisem, ali moram. Vasa je velika rupa. Strasno koliko lose igra. Nisam mogao da verujem svojim ocima sta radi. Po meni treba da otpadnu: Vasa jer od njega imamo vise stete, koristi neke i nema, i Lazic koji mi je jedan od omiljenih igraca, ali za reprezentaciju je tanak.

nn

pre 6 godina

Ovo smo dobili sa, u nekim trenucima postavom: Micić, Gudurić, Milosavljević, Birč, Štimac, a Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu, tako da ili su Grci smešni ili smo mi toliko dobri da možemo kako hoćemo

Wllaxy

pre 6 godina

Ako Vasa vidi prvenstvo, biće to najčudnija odluka selektora koju sam video
(Milan, 25. avgust 2017 21:46)

Biće to iznuđeno pošto Vasa zna da je jedini plej pored Jovića i to tako bezobrazno koristi računajući da je zbog navedenog siguran putnik...

srbin

pre 6 godina

Micic je stvarno mnogo los,iz meca u mec sve gori samo gresi,steta je sto ce morati da ide na Evrobasket jer smo bas tanki na pleju,al valjda ce i Nedovic ici pa da imam jos jednu opciju vise pored ovako loseg micica

Batman

pre 6 godina

vau koji hajp za bircevica, covek je uvreda za kosarku sto dokazuje i njegova klupska karijera. samo je partizanu bitno da je igrao za njih, a to sto je najlosija 4 na prvenstvu nema veze. procicemo kao onda vujosevic kad je zvao djuru ostojica, avdalovica itd. zaista kada bude imao trofeja i evroliga koliko ovde popljuvani branko lazic-neka se javi. a koliko je branko "slab" igrac mozete pitati najbolje evropske trenere i igrace. toliko o realnosti. na kraju imena klubova pored svakog igraca govori nesto.

(crni_redstar, 25. avgust 2017 20:52)

Decko, ovo je REPREZENTACIJA. Ja kao ZVEZDAS mogu da kazem da je Bircevic pokazao vise u reprezentaciji nego Branko...

Konekt

pre 6 godina

Vasilije ne bi mogao da uđe u tri ekipe na basketu u Jagodini. Niti uočava slobodne, niti ima osećaja za prostor, spoor do besvesti. Za pleja je potreban makar minimum mašte, ali ovaj dečko zero.

crni_redstar

pre 6 godina

lazic 7pts evo iznudjen faul u napadu i ne valja grobarima...mislim bitno da im je birca dobar koga su i sami pljuvali dok je igrao u nikad gorem partizanu.

igor ns

pre 6 godina

Nisam pratio ali kad god bacim oko na poene i statistiku, taj vas Bogdan uvek nesto sitno.... Pretpostavljam da cete me napasti ali izgleda da nisam imao srece. Samo sam nesto mislio, nema Tea pa ce covek se raspucati, no eto prvenstva pa da me covek demantuje....

Jord4nnnn

pre 6 godina

Kuzmic i Marjanovic za sada odlicni. Lazic ocajan, ostali prosek. Za sada ne igraju Marjanovic, Lucic i Nedovic. Ne raduje me preterano ova igra, nemamo mnogo ideja u napadu i bas se vidi koliko nam nedostaje Teo.
(Jord4nnnn, 25. avgust 2017 20:38)

Mislio sam na Milosavljevica :)

Goran

pre 6 godina

Kakav pregled igre Micica.
Nijedan precizno urucen pas.
Raspascemo se do cetvrtfinala.
Letonija ce nas nadigrati.
A kako koji igrac otpadne,Djordjevic uvek govori da ciljevi ostaju isti,aludirajuci na medalju.
Aman,ljudi moji,prizemljimo se malo.
Danas,Spaninja i Litvanija odigrale maestralnu takmicarsku tekmu.
Daleko smo mi od tog nivoa a jos okrnjeni odlazimo na megdan takvim protivnicima.
Iznenadio me Navaro u rotaciji.
Da li je naknadno pozvan ili se sam odazvao u odsustvu Ljulja,ne znam.
Eh,kad bi mi imali takvih svetlih primera patriotizma,tipa Markovic ili Jokic.No,kao sto rekoh,mi u ovom sastavu jurisamo na medalju.Apsurdno.
Neka nam je Bog na pomoci.

zzbz

pre 6 godina

Mislim da ne treba ocekivati previse od ove reprezentacije. Obogaljeni izostankom 5-6 igraca, nosioca igre, nemamo sta da trazimo na EP. Ovo nam je najlosiji tim u poslednjih 10 godina, ali imace moju podrsku, pa kakav god rezultat naprave...

C i n i k

pre 6 godina

Micic i Milosavljevic bi trebalo da su visak, ali se bojim da ni Nedovic nece igrati, tako da ce onaj Micic koji je bas los, da ostane..

Sta ti decko radis

pre 6 godina

Ne komentarisem nikada negativno nasu ekipu, ali ovaj Micic je ostao na onom nivou iz juniorskih dana. Da li je moguce da nije za 4 godine ni 5 posto napredovao?

mladost

pre 6 godina

Micic stvarno igra lose u poslednje vrijeme ali on nije nimalo los igrac.Naprotiv, ne bi ga dzabe Zalgiris doveo da nije dobar.Jednostavno totalno je van forme i to je to.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Micić je uspeo da unervozi Milosavljevića koji igra nogu i Lazića koji se zaglavljuje u bloku u odbrani.... lik unosi nesigurnost i prenosi je na ostale.

tvmazohista

pre 6 godina

Najbitnije da smo mi dobili min dva vrhunska igraca,Lycica i Gagija koji se konacno opustio,naravno i Bobija koji dominira,Birca bolji nego ranije,tako d finale nam je siguriska a tamo sta bude

Edard Stark

pre 6 godina

Uhvatio sam poslednja 3 minuta, pišem na tajmautu. Naši malo pogubljeni na kraju, sudije vuku na Grke, Grci biju kao da je finale Olimpijade, Bobija ubiše ispod koša...Sale ga izvadio odmah pred kraj da ne bude nekih povreda. Biće to sve kako treba do EP, verujem u ove momke...

Miki

pre 6 godina

Ovi sto kritikuju Lazica da ih obavestim da igra posle problema sa ramenom a Kalina imao problem sa ledjima.Pripremne nisu takmicarske

farmakomafijas

pre 6 godina

Ljudi, Lucic izgleda ne igra veceras, a Kalinica nema ceo turnir. Za pocetak igramo bez krila.
Ne igra Jovic, tako da prakticno igramo bez pleja jer Micic je Micic, a i ne dobija minute uprkos tome sto su svi povredjeni.
Na beku je jos povredjen Nedovic. Dakle mi bekovima pokrivamo tri pozicije, obratite paznju. Plus na centru ne igra Marjanovic...
Igramo sjajno s obzirom kakva je situacija. Ne prizivajte seriju poraza.
Ako ovo dobijemo svaka nam cast, a Grci mogu da se pokriju usima u tom slucaju...

kris

pre 6 godina

Sto je prvenstvo blize,mi smo sve losiji.Kao da im je Teo davao snagu,a njegovim odustajanjem otisla i ona.Lazic,Guduric i Micic igraju kao oduzeti,kao da nisu psihicki spremni za reprezentaciju.Iako ceo zivot pratim kosarku,i nisam bas totalni laik,u ovom trenutku nemam neku predstavu koji su nasi realni dometi.Cas mislim da cemo osvojiti medalju,cas da cemo tesko i medju osam najboljih.

Ogi

pre 6 godina

Ne može Micić da igra za reprezentaciju i tačka. Momak jednostavno nije dovoljno dobar. Bolje da bilo ko igra pleja kad Jović ili Nedović (nadam se da će se oporaviti) nisu u igri, nego on. Bogdan, Gagi, Gudura - svi su bolji i poenteri i asistenti od njega.

Jord4nnnn

pre 6 godina

Kuzmic i Marjanovic za sada odlicni. Lazic ocajan, ostali prosek. Za sada ne igraju Marjanovic, Lucic i Nedovic. Ne raduje me preterano ova igra, nemamo mnogo ideja u napadu i bas se vidi koliko nam nedostaje Teo.

rai

pre 6 godina

nemamo igru. grci su raspad trenutno i rezultat je nebitan, ali mi cemo vrlo tesko moci u borbu za medalju. uvek sam bio optimista, cak i 2014 kad su svi bili skeptici ali jos od slovenije 2013 nismo bili ovako tanki. ne tanki, nego onaj osecaj nesigurnosti koji tinja. voleo bih da sve to dodje na svoje, ali iskreno se plasim debakla...

Sakaluda

pre 6 godina

Lazic definitivno najlosiji! Kao da baca kamenje, a ni odbranu ne igra nista posebno. On sigurno otpada, a za drugog ce biti teska odluka

crni_redstar

pre 6 godina

uopste nismo vise favoriti za medalju. ovo bez tea stvarno ne lici na onu masineriju. nema tecnosti, igramo predvidljivo, prednost jaki centri, ali tu ce nas svi i cekati. teo je dusa ovog tima, od silnih povreda i otkaza igrace polutani i to je ono sto nas cini prosecnim.

crni_redstar

pre 6 godina

vau koji hajp za bircevica, covek je uvreda za kosarku sto dokazuje i njegova klupska karijera. samo je partizanu bitno da je igrao za njih, a to sto je najlosija 4 na prvenstvu nema veze. procicemo kao onda vujosevic kad je zvao djuru ostojica, avdalovica itd. zaista kada bude imao trofeja i evroliga koliko ovde popljuvani branko lazic-neka se javi. a koliko je branko "slab" igrac mozete pitati najbolje evropske trenere i igrace. toliko o realnosti. na kraju imena klubova pored svakog igraca govori nesto.

ccc?

pre 6 godina

Prvo poluvreme. Moram nekim da objasnim. BB dva puta asistencija Kuzmicu, jedna Guduricu koji postiže trojku, jedna asistencija Milosavljevicu koji ispod kosa postiže kos. Dao je 5 koševa od toga jedna trojka. E sada, da li VI ocekujete da postigne 10 koševa u prvom? Zato nece biti asistencija drugima. Zbog Tea koji je povredjen BB mora ovako da igra jer NEMAMO pleja odnosno samo Jovica koji nije ni ulazio u igru. Potpuno je jasno zasto, jer Sale uigrava kombinacije sa BB koji nije plej za razliku od Jovica. Slepci treba da znaju da u Sakramentu nece igrati pleja. Zato se pokrite pljuvaci usima. Nije ulazio Bobi, Jović i Lucic. Neke petorke sigurno nece igrati na EU, Sale samo zeli sebi da potvrdi ko ce da otpadne. Zato te petorke veceras i igraju. Kako ce biti u drugom i ko ce ili nece uci to cemo da vidimo.

coki

pre 6 godina

na svim pripremnim utakmicama svaki igrac je iskocio po neku utakmicu,Birevic i Stimac od kojih se najmanje ocekivalo pokidali protov Nemacke,i Lucuc pre toga utakmicu,Milosavljevic u Bg-u i sada na ovoj,Bobi u prosloj protiv Italijana,Bogdanovic pocepao u Veogradu turnir,Jovic konstantno solidan,odradjuje svoj posao,najgori za sada su Guduric(imao samo jednu jedinu rolu dobru na svim utakmicama),Micic(takodje samo protiv Nemaca i utakmicu pre te gde je pokidao u odbrani) i Lazic koji bukavlno nema ni jednu utakmicu da je dobro odigrao ni u napadu ni u odbrani,ali eto,doslo vreme da zbog povreda i otkaza na prvenstvo sigurno idu Bircevic i Stimac(dobri momci,drago mi je zbog njih ali kvalitetom nisu na nivou igraca koji su povredjeni ili su otkazali),ide verovatno Micic ni kriv ni duzan jer od Nedovica nema nista izgleda,realno Guduric ili Lazic otpadaju,a posto je Guduric na momente i pokazao da zna kosarku ne znam zasto bi iko vodio Lazica koji u odbrani samo pravi faulove i to cesto poen uz dodatno bacanje a u napadu je neupotrebljiv,Guduric barem ima talenta u napadu.

Lakiša

pre 6 godina

Samo da se završi više ova agonija od pripremnog perioda (ne zbog rezultata i igre, nego zbog povreda koje su nas satrle), pa da vidimo više taj konačni spisak i sa čime raspolažemo za prvenstvo. Ubi ova neizvesnost, evo, nema ni Lučića iz nekog razloga.

Ogi

pre 6 godina

Ne može Micić da igra za reprezentaciju i tačka. Momak jednostavno nije dovoljno dobar. Bolje da bilo ko igra pleja kad Jović ili Nedović (nadam se da će se oporaviti) nisu u igri, nego on. Bogdan, Gagi, Gudura - svi su bolji i poenteri i asistenti od njega.

ccc?

pre 6 godina

Prvo poluvreme. Moram nekim da objasnim. BB dva puta asistencija Kuzmicu, jedna Guduricu koji postiže trojku, jedna asistencija Milosavljevicu koji ispod kosa postiže kos. Dao je 5 koševa od toga jedna trojka. E sada, da li VI ocekujete da postigne 10 koševa u prvom? Zato nece biti asistencija drugima. Zbog Tea koji je povredjen BB mora ovako da igra jer NEMAMO pleja odnosno samo Jovica koji nije ni ulazio u igru. Potpuno je jasno zasto, jer Sale uigrava kombinacije sa BB koji nije plej za razliku od Jovica. Slepci treba da znaju da u Sakramentu nece igrati pleja. Zato se pokrite pljuvaci usima. Nije ulazio Bobi, Jović i Lucic. Neke petorke sigurno nece igrati na EU, Sale samo zeli sebi da potvrdi ko ce da otpadne. Zato te petorke veceras i igraju. Kako ce biti u drugom i ko ce ili nece uci to cemo da vidimo.

Batman

pre 6 godina

vau koji hajp za bircevica, covek je uvreda za kosarku sto dokazuje i njegova klupska karijera. samo je partizanu bitno da je igrao za njih, a to sto je najlosija 4 na prvenstvu nema veze. procicemo kao onda vujosevic kad je zvao djuru ostojica, avdalovica itd. zaista kada bude imao trofeja i evroliga koliko ovde popljuvani branko lazic-neka se javi. a koliko je branko "slab" igrac mozete pitati najbolje evropske trenere i igrace. toliko o realnosti. na kraju imena klubova pored svakog igraca govori nesto.

(crni_redstar, 25. avgust 2017 20:52)

Decko, ovo je REPREZENTACIJA. Ja kao ZVEZDAS mogu da kazem da je Bircevic pokazao vise u reprezentaciji nego Branko...

nn

pre 6 godina

Ovo smo dobili sa, u nekim trenucima postavom: Micić, Gudurić, Milosavljević, Birč, Štimac, a Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu, tako da ili su Grci smešni ili smo mi toliko dobri da možemo kako hoćemo

Sta ti decko radis

pre 6 godina

Ne komentarisem nikada negativno nasu ekipu, ali ovaj Micic je ostao na onom nivou iz juniorskih dana. Da li je moguce da nije za 4 godine ni 5 posto napredovao?

nindza

pre 6 godina

LJUDI IMAMO SREBRO SA SVETSKOG I OLIMPIJADE JEL STE VI SVESNI TOGA. DA NIJE ONIH STO SKACU PET METARA U VIS IMALI BI DVA ZLATA. JEL KAPIRATE

Dejan

pre 6 godina

Zanimljiva utakmica, za one koji pazljivije prate kosarku moglo je mnogo toga da se vidi. Jasno je da nam se pojavio ogroman problem u organizaciji igre sa pozicije 1. Zato je u jednom delu utakmice igrano i bez pleja, gde se lopta prenosila pasom, Macvan je tu imao ulogu jer cita odbranu kad dobije uvodni pas, ali je trosen dobar deo napada na postavljeni presing Grka u prvoj liniji tada. Jovic ce biti kicma igre u organizaciji, ali on moze odigrati kvlitetno dvadesetak minuta. Nedovic ne moze igrati pleja, ne igra na toj poziciji jos od prve profesionalne sezone, jer ne cita dobro postavljenu odbranu. On i Bogdanovic mogu u kratkom periodu odigrati, ali, nijedam nije plej. Ostalo se uglavnom zna, ratnicka kosarka, Jovic je najbolji defanzivac na lopti u Evropi, unutra Kalinic i Kuzmic, igracemo najtvrdju i najruzniju kosarku, ali, tako se dolazi do uspeha. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Konekt

pre 6 godina

Vasilije ne bi mogao da uđe u tri ekipe na basketu u Jagodini. Niti uočava slobodne, niti ima osećaja za prostor, spoor do besvesti. Za pleja je potreban makar minimum mašte, ali ovaj dečko zero.

ccc?

pre 6 godina

I Sale uporno drzi Micica kao da zeli da mu kaze, zato neces ici na EP. I svi koji misle jer imamo problem na pleju da ce Mićić ici ja tvrdim da Mićić nece ici.

farmakomafijas

pre 6 godina

Ljudi, Lucic izgleda ne igra veceras, a Kalinica nema ceo turnir. Za pocetak igramo bez krila.
Ne igra Jovic, tako da prakticno igramo bez pleja jer Micic je Micic, a i ne dobija minute uprkos tome sto su svi povredjeni.
Na beku je jos povredjen Nedovic. Dakle mi bekovima pokrivamo tri pozicije, obratite paznju. Plus na centru ne igra Marjanovic...
Igramo sjajno s obzirom kakva je situacija. Ne prizivajte seriju poraza.
Ako ovo dobijemo svaka nam cast, a Grci mogu da se pokriju usima u tom slucaju...

karter

pre 6 godina

Ja mislim da nasi protivnici u grupi nemaju pojma kako cemo mi igrati. Danas nisu igrali Jovic i Kalinic a oni bi trebalo da budu u startnoj postavi. Samo da Nedovic ode na evropsko,pa nek igra u grupnoj fazi bar 5-10min po utakmici pa onda u nokaut fazu u fulu. To bi nam dosta znacilo,Micic definitivno nije u formi i deluje uplaseno a igra prijateljsku utakmicu

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Micić je uspeo da unervozi Milosavljevića koji igra nogu i Lazića koji se zaglavljuje u bloku u odbrani.... lik unosi nesigurnost i prenosi je na ostale.

vlade

pre 6 godina

ne pljujte ljudi više ekipu i saleta, to što imamo, to nam je! morate da shvatite da se za 15 godina u košarci kako u svetu tako i kod nas, dosta toga promenilo i da šta god uradimo, biće super! i pre smo imali problema sa povredama, stim što smo imali u opticaju bar 20ak vrhunskih i jako kompletnih igrača, te smo izostanke mogli da anuliramo! sve do indijanapolisa.. posle toga, čim nam fale realno 2-3 najbolja, mi smo u problemu.. tako je i sada - teo, beli i jokara + braduljica, marković, simon i roviti nedović! nažalost.. zlato nemamo jer nam se poslednja zlatna generacija prerano po današnjim standardima oprostila od repke.. da su bodiroga, jarić, gurović, peđa, bananamen, miličić izgurali, do pekinga, i tu bi imali medalju.. ovako non stop srvaramo generacije, a povrede nas sakate, baza smanjuje! šta god da urade uspeh je trenutno i kapa dole!

Milos

pre 6 godina

U nekih 25 godina, koliko pratim reprezentaciju, nisam video goreg igrača od Vasilija Micića. Imam utisak da je nekih 60% pasova predao u ruke protivniku. Na koji način takav igrač može da doprinese timu? Loptu jedva prenese preko pola, o razigravanju saigrača nema ni reči. Ovakvi igrači su idealni da unapređuju protivničku igru u tranziciji. Imali smo ga u timu i 2013, i svi se sećamo kako se taj turnir završio po nas. Bude li ga Đorđević poveo, proćićemo kao bosi po trnju.

Ivan

pre 6 godina

Kada god vidim Micica u reprezentaciji setim se onog coveka, "skini ga sa gola nik nek ne brani". Niko nek ne igra umesto njega. Ako vec nema Teodosica, bolje da ne igra niko, nego da ovaj igra za naseg protivnika.

Mare

pre 6 godina

Ovo je teško gledati šta radi Micić, on plej a pleja nam prinudno igraju Milosavljević i Gudurić i manje lopti su izgubili od njega. Voditi Nedovića u svakom slučaju, biće korisniji od njega čak i ako ne bude igrao u grupi nije frka do nokaut faze će se oporaviti a na pleju Joviću da pomažu Bogdanović i Milosavljević, Gudurića voditi pre Lazića, mlad je neka ide da stiče iskustvo. Štimac, Kuzmić i Bobi na nivou, Birčević malo traljavo ali skuplja skokove ima ga svuda, Mačvanovo iskustvo će nam dobro doći, Lučić konačno dočekao da bude spreman i Kalina da se oporavi a onda kako bude. Srećno!

Wllaxy

pre 6 godina

Ako Vasa vidi prvenstvo, biće to najčudnija odluka selektora koju sam video
(Milan, 25. avgust 2017 21:46)

Biće to iznuđeno pošto Vasa zna da je jedini plej pored Jovića i to tako bezobrazno koristi računajući da je zbog navedenog siguran putnik...

ultrasrbin

pre 6 godina

igor ns, 25. avgust 2017 21:57

Ne bi napisao te gluposti da si malo pratio reprezentaciju ili da bar imas gram kosarkaske inteligencije.
Malo je 8 asistencija.
Pa vidis da igra pleja umesto Tea, a tada se radi ono sto i jeste zadatak pleja- razigravanje saigraca.
Valjda ne ocekujes da Bogdan uzme loptu, predibla sve od kosa do kosa i zakuca uz 2+1. A sa ovim "nas" pokazao si koliko si maliciozan i da ti na vestima o reprezentaciji nije mesto.

vox

pre 6 godina

X faktor kod nas je Kalinic. Ako on ne bude mogao da igra kako zna ( zbog povrede ) mi smo u vecem problemu nego sto nas muci plej.

cak je i odsustvo Simonovica veci problem od pleja u ovom trenutku.

Teo je druga dimenzija i 30% tima, tako da je suvisno o tome komentarisati.

Terenac

pre 6 godina

Jovic, Nedovic
Bogdanovic, Milosavljevic, Guduric
Kalinic, Lucic
Macvan, Bircevic
Marjanovic, Kuzmic, Stimac

Ako Nedovic otpadne, morace Micic. Lazic jednostavno nije dovoljno dobar s loptom da bi bio reprezentativni bek u ovoj konkurenciji.

Gde ja živim

pre 6 godina

Kakvih je zaletanja u ovoj utakmici bilo i padova mogli smo da ostanemo na jednoj petorci i možda 2,3 izmene. Pobedili, nije bitno, srljali i paničili u pojedinim trenucima, vrlo bitno i nadamo se da će biti ispravljeno. Gagi večeras briljantan, opustio se i bio fenomenalan. Gudurić odlično počeo sa 2 trojke, ali fali mu sigurnosti i petlje da krene u prodor, nadam se da će Obradović to da dotera. Dečko zaista ima lepu mehaniku kada se oslobodi i šteta bi bilo da propadne. Kuzmić odličan u prvom poluvremenu, Bobi ušao i objasnio, a meni nabacio depresiju jer nema Tea (kako bi to izgledalo). Birčević vrlo dobar, samo bi mogao malo više da šutira, bori se i to je bitno. Boki bolji nego juče, nije to još najbolje, ali biće. Za Vasu me duša boli, bio je talenat, predvodnik generacije koja je uzela svetsko srebro, ali očigledno ne ide. Po meni klasičan primer zašto igrač ne bi smeo da ide u inostranstvo jako mlad kao i Janković. Dobra utakmica, preveliko opuštanje na kraju, Bobi pao par puta da je i mene zabolelo i sve u svemu Sale skraćuj spisak pa da idemo da se lemamo.

Edard Stark

pre 6 godina

Uhvatio sam poslednja 3 minuta, pišem na tajmautu. Naši malo pogubljeni na kraju, sudije vuku na Grke, Grci biju kao da je finale Olimpijade, Bobija ubiše ispod koša...Sale ga izvadio odmah pred kraj da ne bude nekih povreda. Biće to sve kako treba do EP, verujem u ove momke...

Pogan

pre 6 godina

Moji utisci tokom ovih priprema (ne navijam ni za jedan klub):

Branko Lazic - reprezentativni bek-suter koji sam na trojci baca air ball. Jel moze neko da mi kaze gde to jos u Evropi ima?

Marko Guduric - zna da vodi loptu samo levom rukom i ulaz na levu stranu. Uzimaju mu zivu loptu cim je prebaci na desnu. Sutira trojke sa zemlje kao da je na rekreativnom basketu.

Vasilije Micic - kad god vidim ovog coveka da krene na ulaz, odmah znam da bi probao da doda i kad bi mu se svi rascistili do kosa. Sigurno to znaju i protivnici. Neki njegovi pokusaji dodavanja tokom ovog pripremnog perioda su toliko smesni da bi neko mogao da napravi fail kompilaciju.

Generalni utisak - vrlo spora i atletski inferiorna selekcija na gotovo svim pozicijama (cast izuzecima). Nikad nisam video ovoliko kosarkasa na jednom mestu sa toliko prejadnim odrazom. Ja mogu da razumem da nekom priroda nije podarila optimalno telo za neki sport. Ali da PROFESIONALNI sportista za 15-20god treninga nije u stanju da svoje telo dovede do perfekcije barem kad je procenat masti u pitanju, to mi starno nije jasno. O nedostatku misicne mase da ne pricamo.

crni_redstar

pre 6 godina

dragan milosavljevic 4 izgubljene lopte, i ona kad mu je kalates izbio sudija svirao faul. micic jos gori u vodjenju lopte od njega- teo vrati se!

srbin

pre 6 godina

Micic je stvarno mnogo los,iz meca u mec sve gori samo gresi,steta je sto ce morati da ide na Evrobasket jer smo bas tanki na pleju,al valjda ce i Nedovic ici pa da imam jos jednu opciju vise pored ovako loseg micica

Dejan

pre 6 godina

Vasa ne bi izveo neki potez kako treba čak i kad bi imao moći kao Tom Kruz u "Edge of Tomorrow", pa ni da mu Emili Blant obeća nagradu pride...

Sta ti decko radis

pre 6 godina

Realno nezaslužena pobeda
(San Antonio Spurs, 25. avgust 2017 21:51)

Nemoj da de Greg Popovich cuje, tuzice te i sto koristis ime tima, koji on trenira, za svoj potpis. Bjez kuci

Mrzim doggy

pre 6 godina

Čestitam momcima na još jednoj pobedi!!! Nije naivno dva puta pobediti istu reprezentaciju.
Znam da ćemo osvojiti medalju, sigurna sam u to.
Samo da dodam da mi je užasno,
ali UŽASNO krivo što opet ne igra Beli i što je Teo otpao zbog povrede,
jer bismo sa njima bili jaki kao crna zemlja. Ali nas i bez njih dvojice vidim kao pretendente na medalju (meni nije važno koja je, za mene su uvek zlatni). IDEMOOOO

Ogi

pre 6 godina

Večeras definitivno, ako Nedović ide, treba da otpadnu Lazić i Micić. Ako Nedović neće ići, onda treba da otpadne samo Micić. Bolje da idemo sa jednim plejem, nego da ide Micić i pravi gluposti na evropskom... Inače, bilo je pitanje da li da ide Gudura zbog slabije odbrane, ali on ima neke poene u rukama, tako da bi po meni on morao ići.

Pavčić Saša

pre 6 godina

Pa ljudi moji šta je vama? Srbija bi dobila sa 20 razlike da su sudije bar malo, bar malo realnije sudili i pregršt faula Grcima sudili

coki

pre 6 godina

na svim pripremnim utakmicama svaki igrac je iskocio po neku utakmicu,Birevic i Stimac od kojih se najmanje ocekivalo pokidali protov Nemacke,i Lucuc pre toga utakmicu,Milosavljevic u Bg-u i sada na ovoj,Bobi u prosloj protiv Italijana,Bogdanovic pocepao u Veogradu turnir,Jovic konstantno solidan,odradjuje svoj posao,najgori za sada su Guduric(imao samo jednu jedinu rolu dobru na svim utakmicama),Micic(takodje samo protiv Nemaca i utakmicu pre te gde je pokidao u odbrani) i Lazic koji bukavlno nema ni jednu utakmicu da je dobro odigrao ni u napadu ni u odbrani,ali eto,doslo vreme da zbog povreda i otkaza na prvenstvo sigurno idu Bircevic i Stimac(dobri momci,drago mi je zbog njih ali kvalitetom nisu na nivou igraca koji su povredjeni ili su otkazali),ide verovatno Micic ni kriv ni duzan jer od Nedovica nema nista izgleda,realno Guduric ili Lazic otpadaju,a posto je Guduric na momente i pokazao da zna kosarku ne znam zasto bi iko vodio Lazica koji u odbrani samo pravi faulove i to cesto poen uz dodatno bacanje a u napadu je neupotrebljiv,Guduric barem ima talenta u napadu.

Bice to dobro...

pre 6 godina

Ne pamtim kad sam u nasoj reprezentaciji video ovakvu paniku i pogubljenost kad se lomi utakmica. Dobro je sto se desilo ovo, mislim da su bili nespremni na postavljeni presing. Uz sve probleme koje imamo na poziciji organizatora, mnogi ce pokusavati da nam se suprotstave upravo tim oruzjem.

Torokalica

pre 6 godina

Nemam obicaj da ovako nesto pisem, ali moram. Vasa je velika rupa. Strasno koliko lose igra. Nisam mogao da verujem svojim ocima sta radi. Po meni treba da otpadnu: Vasa jer od njega imamo vise stete, koristi neke i nema, i Lazic koji mi je jedan od omiljenih igraca, ali za reprezentaciju je tanak.

Lakiša

pre 6 godina

Samo da se završi više ova agonija od pripremnog perioda (ne zbog rezultata i igre, nego zbog povreda koje su nas satrle), pa da vidimo više taj konačni spisak i sa čime raspolažemo za prvenstvo. Ubi ova neizvesnost, evo, nema ni Lučića iz nekog razloga.

mis mekinjas

pre 6 godina

Uz mrvu srece , bice to dobro .
Nekako mislim , da ce na EP vecina reprezantativaca biti za klasu bolja .
A neki ( necu da ih imenujem , da ih ne malerisem ) ce pravo zasijati .
Srecno Srbijo , kosarkaska silo .

Izvan okvira

pre 6 godina

Sta ste udarili po Micicu, prvo moze bolje, ali trenutno je los period, drugo mlad je, mozda za nekoliko godina bude odlican plej. Za brigu je sto prva zvezda tima nije ni blizu nivoa uloge koja mu je postavljena, ali podrska, i nada da ce na prvenstvu biti na nivou. I nije uredu sto stalno pljujete igrace, kritikujete negativno, pripreme su. Uostalom napisite nesto konstruktivno, pa tako dokazite vase vrhunsko kosarkasko znanje. Ako je neko zasluzio podrsku onda je to kosarkaska reprezentacija, a posebno ovi momci koji igraju.

Sakaluda

pre 6 godina

Lazic definitivno najlosiji! Kao da baca kamenje, a ni odbranu ne igra nista posebno. On sigurno otpada, a za drugog ce biti teska odluka

Pavle

pre 6 godina

Ne znam sta je sa likovima koji pricaju da nemamo sta da trazimo na EP, ne gledam pobede ali nasa igra je bila na zadovoljavajucem nivou. Na kraju krajeva kontrolisali smo ceo mec lagano. Jesu se Grci izmasili na kraju, ali smo i mi lopte gubili i masili zicere...bez Kalinica Nedovica Jovica. Ipak je neko prevodio loptu. I organizovao napade. Meni ue veci plus ova igra nego jucerasnja tuca protiv Gruzije. Sve u svemu nadam se najboljem. Kuzmic i Marjanovic dosta sigurni. To me raduje.

zzbz

pre 6 godina

Mislim da ne treba ocekivati previse od ove reprezentacije. Obogaljeni izostankom 5-6 igraca, nosioca igre, nemamo sta da trazimo na EP. Ovo nam je najlosiji tim u poslednjih 10 godina, ali imace moju podrsku, pa kakav god rezultat naprave...

crni_redstar

pre 6 godina

lazic 7pts evo iznudjen faul u napadu i ne valja grobarima...mislim bitno da im je birca dobar koga su i sami pljuvali dok je igrao u nikad gorem partizanu.

Cockneeey

pre 6 godina

Vasa Micić nije ni za "korfbol", a kamoli za košarku. Dečko ne sastavlja kraj s krajem na parketu, kao da ga tornado udari u glavu kad treba da iskreira nešto ili donese pravu odluku i gotovo uvek ispadne najgore po nas. Sale, pamet u glavu, Gudurić, Gagi, Branko, ma svi su bolje opcije od Micića - dečko nije za 12 ni u ovakvoj konkurenciji, ubeđen sam u to. Ne smemo da ispuštamo onoliku prednost, makar i bila najprijateljskija utakmica, totalno su se pogubili naši u završnici i pukom srećom nije ušla jedna od 4 trojke koje su Grci imali u poslednjih 30-ak sekundi. Kao da svi beže od odgovornosti. Fali nam pravi lider, ovde takvog nemamo. I dalje gajim da je Bodan taj, e sad videćemo na prvenstvu jeste li. Srećno našima, nadam se iskreno medalji, pa kakva god bila :)

Jord4nnnn

pre 6 godina

Kuzmic i Marjanovic za sada odlicni. Lazic ocajan, ostali prosek. Za sada ne igraju Marjanovic, Lucic i Nedovic. Ne raduje me preterano ova igra, nemamo mnogo ideja u napadu i bas se vidi koliko nam nedostaje Teo.

tvmazohista

pre 6 godina

Najbitnije da smo mi dobili min dva vrhunska igraca,Lycica i Gagija koji se konacno opustio,naravno i Bobija koji dominira,Birca bolji nego ranije,tako d finale nam je siguriska a tamo sta bude

gandra šajkaš

pre 6 godina

pobediti ih kuci i to kad oni imaju jaku zelju za revansom nije mala stvar...nadam se dobrim igrama i na prvenstvu i naravno i nekoj od medalja...pozdrav svima

gospodin

pre 6 godina

Gledajte prošlogodišnji pljuvači kako Bobi znači pola tima.
A bilo je kao ne treba nam, koji ce nam itd...
(Da se zna..., 25. avgust 2017 23:22)
Odlicno..Da 15 poena ,preko njega primimo 20, jednako -5.Pa gde je tu racunica??

Miki

pre 6 godina

Ovi sto kritikuju Lazica da ih obavestim da igra posle problema sa ramenom a Kalina imao problem sa ledjima.Pripremne nisu takmicarske

Kost u grlu

pre 6 godina

Vidjene pripreme.
Micic nebi znao da prodje ni kroz autobus.
Lazicev sut ocajan. Bacanje kamena sramena.
Bogdan trenutno kao guska u magli.
Milosavljevic nebi odbranio ni penzionersko drustvo u napadu.

Kako Sale odluci.

Aleksandar Djordjevic

pre 6 godina

Nemojte da pljujete po coveku vi internet pljuvaci, vrlo lako moze da se desi da Micic Vasilije da neke bitne poene na EP. Sta cete onda vi da kazete braaaavooooo Miccccicccu bravvvvo kraaalju..
Vasilije, ti si mozda mentalno najjaca figura u reprezentaciji.. spremi se za ono sto sledi.. samo hrabro ljudino!!!

pvo

pre 6 godina

Micic jedini plej, bez krila. Bogdanovic, Marjanovic i Lucic(trenutno ne igra) su jedini igraci kojima mozes da zameris ako ne urade nesto u napadu.
U ovakvim okolnostima nasa igra i rezultati su cudo.

Fergi

pre 6 godina

(okasti, 25. avgust 2017 )

Pogresio si jer Lazić i Gudurić nisu plej igraci. Inace ne treba da pogadjas za koga navijam jer to nije bitno ali posto ti kazes da pogadjamo za koga navijaš ja cu da ti kazem da ne pogadjas. Ja navijam za Partizan ali u ovoj prici kada je u pitanju Srbija, to nije bitno.

vox

pre 6 godina

Micic je igračina, ali treba mu vremena da se navikne da je glavni. Realno covek je tremaros, ali puci ce i to nekom trenutku. Ko ga je stvarno pratio (u Zvezdi nije imao svoju igru zato sto mu sistem nije odgovarao) zna da vredi brusiti ovaj kamen! Zasijace uskoro, budite sigurni u to.

ultrasrbin

pre 6 godina

milan, 25. avgust 2017 22:38

Ma sta znaju ovi iz Sakramenta?
Ko mu dade da MVP zvanje ?
Djordjevic je lud sto je Bogdana stavio na pleja.
Zna i on da ce tako zrtvovati Bogdanove poene, ali i da je Bogdan jedan od retkih koji moze da pokaze raskosan talenat i neophodnu mastu za pleja.
Ko gura Micica, a bogami i Lazica?
Kako se ovolike povrede i otkazi desise cim je u reprezentaciju pozvan igrac koji je pre toga 2 puta odbio poziv.

Wllaxy

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra. 
(beograd_moskva, 26. avgust 2017 01:43) 

Naravno da će da igra, zajedno sa Raduljicom i Simonovićem koji su, gle čuda, isto na slici...

kris

pre 6 godina

Sto je prvenstvo blize,mi smo sve losiji.Kao da im je Teo davao snagu,a njegovim odustajanjem otisla i ona.Lazic,Guduric i Micic igraju kao oduzeti,kao da nisu psihicki spremni za reprezentaciju.Iako ceo zivot pratim kosarku,i nisam bas totalni laik,u ovom trenutku nemam neku predstavu koji su nasi realni dometi.Cas mislim da cemo osvojiti medalju,cas da cemo tesko i medju osam najboljih.

Jord4nnnn

pre 6 godina

Kuzmic i Marjanovic za sada odlicni. Lazic ocajan, ostali prosek. Za sada ne igraju Marjanovic, Lucic i Nedovic. Ne raduje me preterano ova igra, nemamo mnogo ideja u napadu i bas se vidi koliko nam nedostaje Teo.
(Jord4nnnn, 25. avgust 2017 20:38)

Mislio sam na Milosavljevica :)

JPR24

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra.
(beograd_moskva, 26. avgust 2017 01:43)

Na kakvim si ti mukama ?

Zlatko

pre 6 godina

Moje mišljenje samo na osnovu tekstova, bez odglednog minuta. :( Zvezda je dobila Makabi tako što Makabi nije dao koš u poslednja 4 minuta. Mi smo dobili utakmicu tako što mi nismo dali koš u poslednja 4 minuta. Dakle, dozvolili smo sebi taj luksuz da poslednja 4 minuta ne damo koš a opet pobedimo. Turnir u Nemačkoj je pokazao da će biti takvih momenata, ali isto tako je pokazao da mi veoma lako pravimo serije. Ako uspemo da naše žute minute svedemo na pristojnu meru, nema problema. Sale ističe da je odbrana ključ, dok su mišljenja ovde na forumu da ćemo igrati na koš manje. Odbrana možda jeste ključ, ali nećemo igrati na koš manje, to su pokazale poslednje dve utakmice. Na osnovu rezulatata sa priprema, mi ako damo 75-85 poena nemamo razloga za brigu. Ako nas protivnik svede na 65 poena, biće na jednu loptu kao protiv Gruzije i Grčke ili lagan poraz. Do ove poslednje dve utakmice sve smo dobili dosta lagano, tako da su ove dve poslednje došle u pravo vreme da se malo i mi navijači spustimo na zemlju. Sad sledi "odmor" u vidu treninga i koncentracije na ono što sledi. Ja mislim da će sve to biti dobro na kraju. Naravno, zna se koja je utakmica ključna, ali do te utakmice ima mnogo da se igra.

Goran

pre 6 godina

Kakav pregled igre Micica.
Nijedan precizno urucen pas.
Raspascemo se do cetvrtfinala.
Letonija ce nas nadigrati.
A kako koji igrac otpadne,Djordjevic uvek govori da ciljevi ostaju isti,aludirajuci na medalju.
Aman,ljudi moji,prizemljimo se malo.
Danas,Spaninja i Litvanija odigrale maestralnu takmicarsku tekmu.
Daleko smo mi od tog nivoa a jos okrnjeni odlazimo na megdan takvim protivnicima.
Iznenadio me Navaro u rotaciji.
Da li je naknadno pozvan ili se sam odazvao u odsustvu Ljulja,ne znam.
Eh,kad bi mi imali takvih svetlih primera patriotizma,tipa Markovic ili Jokic.No,kao sto rekoh,mi u ovom sastavu jurisamo na medalju.Apsurdno.
Neka nam je Bog na pomoci.

el

pre 6 godina

Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. 
(Dejan, 25. avgust 2017 23:52)

Pa, batice, ako tako gledas gde su nama Teodosic, Jokic, Bjelica, Raduljica, Kalinic, Nedovic...

njami

pre 6 godina

Nije bitno za koga ja navijam. Kazem da je Micic jedini zdrav plej na raspolaganju. Da su Guduric i Lazic ubedljivo najlosiji od ovih ostalih. Umesto da pogadjas za koga navijam, mogao bi da kazes gde sam pogresio.
(okasti, 25. avgust 2017 21:25)
Pa reci jel' ne navijas za Partizan!?

mladost

pre 6 godina

Micic stvarno igra lose u poslednje vrijeme ali on nije nimalo los igrac.Naprotiv, ne bi ga dzabe Zalgiris doveo da nije dobar.Jednostavno totalno je van forme i to je to.

Deki

pre 6 godina

Ja kazem juce,sve je jasno. I kazem za napad: budite realni.
Muke po Vasi se nastavljaju,vidim danas je gurao u Gudurica da igra 1. Ne znam,prosto ako Nedović moze pa bar 2-3 utakmice u grupi ja mislim da on i ide,jer prosto ne mu u rukama nemamo poena niti napadače kreativnosti,a pogotovo tranzicije.
I juce sam rekao raduje forma i igra i komunikacija Kuzmica Bobija i Stimca. Odbrana kao što sam i rekao veoma pokretljiva,odlicno pokrivamo sve.
Napad,blago receno ludilo :).

Nimalo,ali nimalo mi se ne svidja to što smo prestali proizvoditi bekove(iz razloga daj što visocije i na njima zaradi,jer je najlakse).
Naša košarka se zasnivala na bekovima i sutu,to je zlatno pravilo. A sada je zaista lose i to baš lose,da dok se svjetska kosarka razvija u igru niskih(ballhander) odnosno bekova, mi izbacujemo reprezentativne bekove gdje se samo dva realno uklapaju u to Bogdan i Nedovic(kvalitetom,kreativnosti i sutem), i Teo koga ne dodajem jer je poseban i nije klasicni proizvod trenera. Kad pogledam mladje,opet nema bekova,to mi se nista ne svidja,a to traje li traje...bekova ni na mapi.

I još jedno zapazanje,ako nisam dosadan. Mozemo misliti o menadzerima svasta,ali ipak moramo imati jaku menadzersku vezu odnosno ljude,jer relano oni guraju sve naše igrace i dobrim djelom zahvaljujući njima i imamo neke igrace koji dosegnu vrh(ako pogledate da Vasa igra i uzima mjesto nekom Ameru,jasno je).

Sa ovim silnim otkazima,zavisno od protivnika,mogli bi mi do 1/2,neočekivano...

rai

pre 6 godina

nemamo igru. grci su raspad trenutno i rezultat je nebitan, ali mi cemo vrlo tesko moci u borbu za medalju. uvek sam bio optimista, cak i 2014 kad su svi bili skeptici ali jos od slovenije 2013 nismo bili ovako tanki. ne tanki, nego onaj osecaj nesigurnosti koji tinja. voleo bih da sve to dodje na svoje, ali iskreno se plasim debakla...

Da se zna...

pre 6 godina

Bobi, Kuzmic, Macvan, Bircevic, Kalinic, Bogdanovic, Lucic, Milosavljevic, Lazic, Guduric, Nedovic, Jovic.
To je u ovom trenutku najbolje sto imamo dostupno.

Stimac i Micic potpuno beskorisni i bezopasni i u napadu i u odbrani. Samo glupe faulove prave. Zahvaliti se i lepo aj kuci.

Dejan

pre 6 godina

Ovo smo dobili sa, u nekim trenucima postavom: Micić, Gudurić, Milosavljević, Birč, Štimac, a Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu, tako da ili su Grci smešni ili smo mi toliko dobri da možemo kako hoćemo
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nn, 25. avgust 2017 21:43)

"Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu". Otkud to. Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. Mnogo su oslabljeni kao i mi. Oni imaju lošeg selektora, dok mi imamo Saleta. Nisu loši Grci naravno. Trener im je problem.

crni_redstar

pre 6 godina

uopste nismo vise favoriti za medalju. ovo bez tea stvarno ne lici na onu masineriju. nema tecnosti, igramo predvidljivo, prednost jaki centri, ali tu ce nas svi i cekati. teo je dusa ovog tima, od silnih povreda i otkaza igrace polutani i to je ono sto nas cini prosecnim.

crni_redstar

pre 6 godina

milosavljevic uz pregrst izgubljenih lopti mogao je biti i tragicar, upravo on nije zagradio svoj kos pri slobodnim bacanjima tanasisa i poslao je loptu u aut. to nam ozbiljan tim nece oprostiti. micic otpada. teo,bogdan,kalina,bjelica,jokic...jovic,nedovic,guduric,simon,bobi plus kuzmic i zagorac-najbolje sto Srbija ima i to dokazuju lige i klubovi u kojima igraju ovi igraci. petorka micic, milosavljevic,lucic, bircevic i macvan ne bi mogla pobediti ni kk dunav.

okasti

pre 6 godina

njam
fergi

Kao prvo, ja znam da Lazic i Guduric nisu plejmejkeri i zato oni nece da igraju a Micic mora i hoce. Sta tu nije jasno?
Kao drugo, ako je neko najgori zato sto ja navijam za nekoga, evo necu vise.

Ha, ha, ha

pre 6 godina

Gledajte prošlogodišnji pljuvači kako Bobi znači pola tima.
A bilo je kao ne treba nam, koji ce nam itd...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Da se zna..., 25. avgust 2017 23:22)

Da, sa njim bi pobedili Amerikance, a bez njega smo osvojili samo srebro!!!

nn

pre 6 godina

Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu". Otkud to. Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. Mnogo su oslabljeni kao i mi. Oni imaju lošeg selektora, dok mi imamo Saleta. Nisu loši Grci naravno. Trener im je problem.

Mislio sam na ove koji su se odazvali, Kalates, Slukas, Papanikolau, Printezis, Burusis, čini mi se da im je to najjače što imaju trenutno na raspolaganju, nama bi npr bila postava Jović Bogdanović Lučić Mačvan Marjanović, a u tom sastavu nismo odigrali ni minut

sladjan

pre 6 godina

Grcka sutirala trojke 3 od 18 ili 19! A ipak su na kraju imali dva suta za pobedu! Srbija nije postigla poen u poslednja 3 minuta igre! Sasa Djordjevic je precenjen trener! Previse ga respektujem kao bivseg reprezentativca da bih upotrebio neku tezu rec... ali zaista je precenjen kao trener, bar na nasim forumima, jer u Italiji i Grckoj je vec dobijao otkaze zbog losih rezultata...

milan

pre 6 godina

na zalost tanki smo, da smo doveli najacu ekipu pitanje bi bilo da li mozemo sa spancima litvancima hrvatima. A ovako mozda prodjemo grupu max.
A evo sad je priluka da se Bogdan pokaze koliko vredi, mislim da ce nas sve razocarati. Tog decka tolko guraju preko veze a on nigde herca mukica.

nikolaj

pre 6 godina

Imamo mi opet finu ekipicu. Ali Djordjevicu sad slijedi nateza odluka.Koga izbaciti?. Nedovic nije odigrao nijednu utakmicu,bio povredjen i bog zna u kakvoj je formi. Kalinic takodje ima sitnu povredu, Lazic takodje imao problema sa ledjima..
Ja bi volio da nam sastav ovako izgleda: Jovic,Nedovic,Bogdan,Milosavljevic,Guduric,Kalina,Lucic,Birca,Macvan,Kuzmic,Stimac i Bobi.
Nekako najmanje su pokazali Micic koji je jako nesiguran i gubi dosta lolti, Lazic koji ne prikazuje bas ono sto se od njega ocekivalo.
Ako se ne oporave Nedovic i Kalnic,onda ova dvojica upadaju umjesto njih. To je moje misljenje,i mislim da mozemo da ocekujemo prolaz u polu finale, Spanci i Litvanci su mozda bolji od nas,a ostali su tu negdje kao i mi tako da sve ne moguce.

igor ns

pre 6 godina

Nisam pratio ali kad god bacim oko na poene i statistiku, taj vas Bogdan uvek nesto sitno.... Pretpostavljam da cete me napasti ali izgleda da nisam imao srece. Samo sam nesto mislio, nema Tea pa ce covek se raspucati, no eto prvenstva pa da me covek demantuje....

Rozenkranc

pre 6 godina

Realno, nije sjajno, ali šta da se radi... Nekako ne napredujemo u igri iz utakmice u utakmicu i to obeshrabruje. Nemamo lidera, ni košgetera, vidi se da to Bogdanović nije, i iskreno, ne piše mu se dobro u Nba...
Mislim da nam je domet 1/4 finale, uz možda neki poraz u grupi, možemo i dalje uz sreću, i trenutnu inspiraciju... Medalje će verovatno da se dele izmedju Španije, Litvanije, Francuske, i možda nekako neka ekipa iz Exyu područja uspe da se umeša Srb Cro Slo...
Otpadaju Nedović, uz izgovor da je rovit, i Lazić, iako bi ja otkacio Micića pa ma koliko nemali igrača na poziciji pleja... Ukoliko Nedović ipak ode, biće teško se odlučiti da li Milosavljevic ili Guduric, tu su negde, mada mislim da će Gudura pre da ispadne...
Aj pa sa srećom na prvenstvu, i samo da odigraju lepo da ne dave i greše, pa koliko bude moglo, kad već idemo ovako osakaceni...

Mladjan

pre 6 godina

Bice Vasa odlican plej I Milosu je trebalo da sazri imajmo strpljenja sa Vasom treba mu istolerisati ako hocemo da ne zavisimo od Milosa, a pojavice se valjda jos neki plej kad vec ne ide Jokic:) Bice to sve kako treba dobri su momci idemo da ih pogazimo...

okasti

pre 6 godina

Delija

Nije bitno za koga ja navijam. Kazem da je Micic jedini zdrav plej na raspolaganju. Da su Guduric i Lazic ubedljivo najlosiji od ovih ostalih. Umesto da pogadjas za koga navijam, mogao bi da kazes gde sam pogresio.

C i n i k

pre 6 godina

Micic i Milosavljevic bi trebalo da su visak, ali se bojim da ni Nedovic nece igrati, tako da ce onaj Micic koji je bas los, da ostane..

djole

pre 6 godina

Hahaha "strucnjak" Sasa Djordjevic! Dva minuta do kraja pri rezultatu 69:61 za nase, Sale zove tajmaut, pa posle jos jedan, ali nasi do kraja ne postizu nijedan poen i zavrsava srecno 69:67.
Grci bolji od Srbije u mnogim segmentima igre, i nisu pobedili samo zahvaljujuci katastrofalnom sutu za tri 2 od 18!!!

mrčak

pre 6 godina

Žao mi je Micića ako čita ovu eksploziju pljivačkih komentara. Dečko se nije snašo, nije mu sezona. Neko mora I da ispadne iz šireg spiska. Ima on potencijal samo treba da je prisutan I da radi na formi. Igrao je I Štimac loše jedno vreme pa je vaskrsao. Ove pripreme će mu dosta značiti za nastavak. Vreme je tu da priča za sebe, možda jednog dana zablista u repri.

Dragan

pre 6 godina

Neverovatno je koliko vsu ljudi odmah spremni da negativno komentarišu ovde i na drugim portal ima..a pobedili smo grčku kući pred njihovim navijačima..gde su hteli da se svete i ne obrukaju..i to skoro celu utakmicu sa postavom medju kojima su igrači koji treba da ispadnu..očigledno saletova poslednja provera..takodje mićić očigledno nije u formi trenutno..a sale ga namerno ubacuje samo da bi ga nekako proigrao proradio..rezultat uopšte nije bio bitan..mogli smo da izgubimo..a ipak je Marijanovic ušao i rešio..tako da imamo oruzije..Nedović,Kalinić i Lučić nisu ni igrali i pored svega toga smo pobedili u takvom sastavu..Što ja mislim da je odlično i do sada sve u pripremama i da ovi momci zaslužuju podršku sa takvim stanjem kakvim smo bez igrača trenutno..zasada je super..jedini problem je ja mislim što nismo igrali na ovim pripremnim sa najacima..hrvatskom,španijom i francuskom tada bi znali na čemu smo..ali šta je tu je..pozdrav i samo napred!

zemunski kej

pre 6 godina

Ovo sto smo do sada videli je neki ujednaceni srednji kvalitet, Mislim da smo slabiji nego prosli put ali i drugi imaju slicne ekipe. Nemam predstavu koliko su jaki Francuzi ,Hrvati i Spanci .Nedostaju zvezde ,ipak volim da gledam velike igrace.

vaso

pre 6 godina

ma koji grci, gruzijci, italijanii i slična boranija...mi koliko znam hoćemo zato ili barem medalju jel. E pa onda moramo biti bolji od Španije, Litvanije i nama nezgodne Hrvatske. A to sa ovakvom igrom teško. Jedino da se ponadamo da će se ponovo pojaviti neki x faktor koji će nas izvuć, ko zna, videćemo.

crni_redstar

pre 6 godina

vau koji hajp za bircevica, covek je uvreda za kosarku sto dokazuje i njegova klupska karijera. samo je partizanu bitno da je igrao za njih, a to sto je najlosija 4 na prvenstvu nema veze. procicemo kao onda vujosevic kad je zvao djuru ostojica, avdalovica itd. zaista kada bude imao trofeja i evroliga koliko ovde popljuvani branko lazic-neka se javi. a koliko je branko "slab" igrac mozete pitati najbolje evropske trenere i igrace. toliko o realnosti. na kraju imena klubova pored svakog igraca govori nesto.

Giocatore

pre 6 godina

Micic i Nedovic ce verovatno otpasti, Lazic i Jovic imaju igru, nece voditi Nedovica ako je povredjen vise od Jovica, a Micica ne treba ni komentarisati, mislim da ne bih voleo ni medalju da osvojimo ako on ode, jer je ne zasluzuje, naravno da je to trenutna mucnina od njega, ali verujem da je Dobric bio bolja opcija

Bodiroga

pre 6 godina

Nadam se da gresim, al nema ovde nista od medalije. Gledao juce litvaniju i spanije, nazalost su za dve klase bolji. Mi kao rukomet da igramo, osim bogdanovic ne postoji osoba koja zna da ide direktno na kos. Marijanovic je toliko nepokretan. Sa tom visinom mora da zakuca na svaku priliku, samo da ne igramo protiv spanije i litvanije

Devla

pre 6 godina

Sale, ima bar 5 igraca koje ne smes povesti na evropsko. Zahvali im se i pozovi klince, kad su ovi bolji igraci nasli razlog da ne nastupaju za reprezentaciju. Nisam pesimista, ali ovo je ocaj.

devlinjo

pre 6 godina

(Pogan, 25. avgust 2017 23:11)

moj je utisak da ti ipak navijas za partizan. Kako ti je majke ti gagi ok, ako je dečko imao već prilike u reprezentaciji a ništa nije uradio.

SrbEUin

pre 6 godina

Naravno da su značajnija takmičenja OI i SK od PE u košarci, kao uostalom i u svim drugim sportovima. U ranijim slavnim vrtemenima PE je služilo za postepena podmlađivanja ekipe, iuvek su na spisku bio barem jedan mladi igrač kojise polakopromovisao krouvođenje z takmičenja. Zato bi ipak bilo korisno povesti Vasu, iako je na ovim pripremama pokazao najlošiju formu. On je projektovana Teova zamena za buduća takmičenja. Možda bi mu ovo PE donelo potrebno samopouzdanje. Mi nemamo nekog boljeg mladog playa osim možda Ognjena, koji je pak isuviše mlad i neiskusan za velika takmičenja. I Vasa je na tom nivo bio extra, ali zbog raznih razloga (povrede) ostade na tome. Da ima boljih mladih, ne bi ga Žalgiris uzeo. Ako igranjem u Žalgirisu kroz EL ne napreduje, onda kraj...
Neda 90% ne ide zbog povrede, i teško da će on biti opcija.
Nije sve u medalji. Moramo misliti na kontinuitet.
Ako mislite da imamo bolju zamenu za playa od Vase, napišite ime.

Grupa - teško

pre 6 godina

Grčka je u poslednje dve utakmice protiv Srbije dosta napredovala - blizu 30 poena. Akropolis kup pokazuje kako će naše partije izgledati na EP, i koliko su druge selekcije zapravo uigranije, preciznije i snažnije.

beograd_moskva

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra.

Radonjic

pre 6 godina

Micic i Nedovic ce verovatno otpasti, Lazic i Jovic imaju igru, nece voditi Nedovica ako je povredjen vise od Jovica, a Micica ne treba ni komentarisati, mislim da ne bih voleo ni medalju da osvojimo ako on ode, jer je ne zasluzuje, naravno da je to trenutna mucnina od njega, ali verujem da je Dobric bio bolja opcija
(Giocatore, 26. avgust 2017 02:49)

Kuku majko, ko sve u ovoj zemlji daje sebi za pravo da komentarise kosarku?! Nedovic da otpadne? Micic da otpadne. Nedovic ce svojim prisustvom na prvrnstvu i sa svojih 10 15 min na patketu da uradi vise i korisnije od Gudurica i Milosavljevica zajedno. U svakom slucaju napravice manje stete od njih dvojice. Micic ide jer nema koga da vodi. To je valjda jasno svima. Oypadaju Guduric i Bircevic.

milan

pre 6 godina

na zalost tanki smo, da smo doveli najacu ekipu pitanje bi bilo da li mozemo sa spancima litvancima hrvatima. A ovako mozda prodjemo grupu max.
A evo sad je priluka da se Bogdan pokaze koliko vredi, mislim da ce nas sve razocarati. Tog decka tolko guraju preko veze a on nigde herca mukica.

sladjan

pre 6 godina

Grcka sutirala trojke 3 od 18 ili 19! A ipak su na kraju imali dva suta za pobedu! Srbija nije postigla poen u poslednja 3 minuta igre! Sasa Djordjevic je precenjen trener! Previse ga respektujem kao bivseg reprezentativca da bih upotrebio neku tezu rec... ali zaista je precenjen kao trener, bar na nasim forumima, jer u Italiji i Grckoj je vec dobijao otkaze zbog losih rezultata...

gospodin

pre 6 godina

Gledajte prošlogodišnji pljuvači kako Bobi znači pola tima.
A bilo je kao ne treba nam, koji ce nam itd...
(Da se zna..., 25. avgust 2017 23:22)
Odlicno..Da 15 poena ,preko njega primimo 20, jednako -5.Pa gde je tu racunica??

djole

pre 6 godina

Hahaha "strucnjak" Sasa Djordjevic! Dva minuta do kraja pri rezultatu 69:61 za nase, Sale zove tajmaut, pa posle jos jedan, ali nasi do kraja ne postizu nijedan poen i zavrsava srecno 69:67.
Grci bolji od Srbije u mnogim segmentima igre, i nisu pobedili samo zahvaljujuci katastrofalnom sutu za tri 2 od 18!!!

Kost u grlu

pre 6 godina

Vidjene pripreme.
Micic nebi znao da prodje ni kroz autobus.
Lazicev sut ocajan. Bacanje kamena sramena.
Bogdan trenutno kao guska u magli.
Milosavljevic nebi odbranio ni penzionersko drustvo u napadu.

Kako Sale odluci.

Dejan

pre 6 godina

Ovo smo dobili sa, u nekim trenucima postavom: Micić, Gudurić, Milosavljević, Birč, Štimac, a Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu, tako da ili su Grci smešni ili smo mi toliko dobri da možemo kako hoćemo
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nn, 25. avgust 2017 21:43)

"Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu". Otkud to. Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. Mnogo su oslabljeni kao i mi. Oni imaju lošeg selektora, dok mi imamo Saleta. Nisu loši Grci naravno. Trener im je problem.

crni_redstar

pre 6 godina

vau koji hajp za bircevica, covek je uvreda za kosarku sto dokazuje i njegova klupska karijera. samo je partizanu bitno da je igrao za njih, a to sto je najlosija 4 na prvenstvu nema veze. procicemo kao onda vujosevic kad je zvao djuru ostojica, avdalovica itd. zaista kada bude imao trofeja i evroliga koliko ovde popljuvani branko lazic-neka se javi. a koliko je branko "slab" igrac mozete pitati najbolje evropske trenere i igrace. toliko o realnosti. na kraju imena klubova pored svakog igraca govori nesto.

vox

pre 6 godina

Micic je igračina, ali treba mu vremena da se navikne da je glavni. Realno covek je tremaros, ali puci ce i to nekom trenutku. Ko ga je stvarno pratio (u Zvezdi nije imao svoju igru zato sto mu sistem nije odgovarao) zna da vredi brusiti ovaj kamen! Zasijace uskoro, budite sigurni u to.

Pogan

pre 6 godina

Moji utisci tokom ovih priprema (ne navijam ni za jedan klub):

Branko Lazic - reprezentativni bek-suter koji sam na trojci baca air ball. Jel moze neko da mi kaze gde to jos u Evropi ima?

Marko Guduric - zna da vodi loptu samo levom rukom i ulaz na levu stranu. Uzimaju mu zivu loptu cim je prebaci na desnu. Sutira trojke sa zemlje kao da je na rekreativnom basketu.

Vasilije Micic - kad god vidim ovog coveka da krene na ulaz, odmah znam da bi probao da doda i kad bi mu se svi rascistili do kosa. Sigurno to znaju i protivnici. Neki njegovi pokusaji dodavanja tokom ovog pripremnog perioda su toliko smesni da bi neko mogao da napravi fail kompilaciju.

Generalni utisak - vrlo spora i atletski inferiorna selekcija na gotovo svim pozicijama (cast izuzecima). Nikad nisam video ovoliko kosarkasa na jednom mestu sa toliko prejadnim odrazom. Ja mogu da razumem da nekom priroda nije podarila optimalno telo za neki sport. Ali da PROFESIONALNI sportista za 15-20god treninga nije u stanju da svoje telo dovede do perfekcije barem kad je procenat masti u pitanju, to mi starno nije jasno. O nedostatku misicne mase da ne pricamo.

crni_redstar

pre 6 godina

milosavljevic uz pregrst izgubljenih lopti mogao je biti i tragicar, upravo on nije zagradio svoj kos pri slobodnim bacanjima tanasisa i poslao je loptu u aut. to nam ozbiljan tim nece oprostiti. micic otpada. teo,bogdan,kalina,bjelica,jokic...jovic,nedovic,guduric,simon,bobi plus kuzmic i zagorac-najbolje sto Srbija ima i to dokazuju lige i klubovi u kojima igraju ovi igraci. petorka micic, milosavljevic,lucic, bircevic i macvan ne bi mogla pobediti ni kk dunav.

Mladjan

pre 6 godina

Bice Vasa odlican plej I Milosu je trebalo da sazri imajmo strpljenja sa Vasom treba mu istolerisati ako hocemo da ne zavisimo od Milosa, a pojavice se valjda jos neki plej kad vec ne ide Jokic:) Bice to sve kako treba dobri su momci idemo da ih pogazimo...

Da se zna...

pre 6 godina

Bobi, Kuzmic, Macvan, Bircevic, Kalinic, Bogdanovic, Lucic, Milosavljevic, Lazic, Guduric, Nedovic, Jovic.
To je u ovom trenutku najbolje sto imamo dostupno.

Stimac i Micic potpuno beskorisni i bezopasni i u napadu i u odbrani. Samo glupe faulove prave. Zahvaliti se i lepo aj kuci.

igor ns

pre 6 godina

Nisam pratio ali kad god bacim oko na poene i statistiku, taj vas Bogdan uvek nesto sitno.... Pretpostavljam da cete me napasti ali izgleda da nisam imao srece. Samo sam nesto mislio, nema Tea pa ce covek se raspucati, no eto prvenstva pa da me covek demantuje....

ultrasrbin

pre 6 godina

milan, 25. avgust 2017 22:38

Ma sta znaju ovi iz Sakramenta?
Ko mu dade da MVP zvanje ?
Djordjevic je lud sto je Bogdana stavio na pleja.
Zna i on da ce tako zrtvovati Bogdanove poene, ali i da je Bogdan jedan od retkih koji moze da pokaze raskosan talenat i neophodnu mastu za pleja.
Ko gura Micica, a bogami i Lazica?
Kako se ovolike povrede i otkazi desise cim je u reprezentaciju pozvan igrac koji je pre toga 2 puta odbio poziv.

crni_redstar

pre 6 godina

lazic 7pts evo iznudjen faul u napadu i ne valja grobarima...mislim bitno da im je birca dobar koga su i sami pljuvali dok je igrao u nikad gorem partizanu.

Devla

pre 6 godina

Sale, ima bar 5 igraca koje ne smes povesti na evropsko. Zahvali im se i pozovi klince, kad su ovi bolji igraci nasli razlog da ne nastupaju za reprezentaciju. Nisam pesimista, ali ovo je ocaj.

okasti

pre 6 godina

Delija

Nije bitno za koga ja navijam. Kazem da je Micic jedini zdrav plej na raspolaganju. Da su Guduric i Lazic ubedljivo najlosiji od ovih ostalih. Umesto da pogadjas za koga navijam, mogao bi da kazes gde sam pogresio.

Rozenkranc

pre 6 godina

Realno, nije sjajno, ali šta da se radi... Nekako ne napredujemo u igri iz utakmice u utakmicu i to obeshrabruje. Nemamo lidera, ni košgetera, vidi se da to Bogdanović nije, i iskreno, ne piše mu se dobro u Nba...
Mislim da nam je domet 1/4 finale, uz možda neki poraz u grupi, možemo i dalje uz sreću, i trenutnu inspiraciju... Medalje će verovatno da se dele izmedju Španije, Litvanije, Francuske, i možda nekako neka ekipa iz Exyu područja uspe da se umeša Srb Cro Slo...
Otpadaju Nedović, uz izgovor da je rovit, i Lazić, iako bi ja otkacio Micića pa ma koliko nemali igrača na poziciji pleja... Ukoliko Nedović ipak ode, biće teško se odlučiti da li Milosavljevic ili Guduric, tu su negde, mada mislim da će Gudura pre da ispadne...
Aj pa sa srećom na prvenstvu, i samo da odigraju lepo da ne dave i greše, pa koliko bude moglo, kad već idemo ovako osakaceni...

C i n i k

pre 6 godina

Micic i Milosavljevic bi trebalo da su visak, ali se bojim da ni Nedovic nece igrati, tako da ce onaj Micic koji je bas los, da ostane..

Sakaluda

pre 6 godina

Lazic definitivno najlosiji! Kao da baca kamenje, a ni odbranu ne igra nista posebno. On sigurno otpada, a za drugog ce biti teska odluka

Goran

pre 6 godina

Kakav pregled igre Micica.
Nijedan precizno urucen pas.
Raspascemo se do cetvrtfinala.
Letonija ce nas nadigrati.
A kako koji igrac otpadne,Djordjevic uvek govori da ciljevi ostaju isti,aludirajuci na medalju.
Aman,ljudi moji,prizemljimo se malo.
Danas,Spaninja i Litvanija odigrale maestralnu takmicarsku tekmu.
Daleko smo mi od tog nivoa a jos okrnjeni odlazimo na megdan takvim protivnicima.
Iznenadio me Navaro u rotaciji.
Da li je naknadno pozvan ili se sam odazvao u odsustvu Ljulja,ne znam.
Eh,kad bi mi imali takvih svetlih primera patriotizma,tipa Markovic ili Jokic.No,kao sto rekoh,mi u ovom sastavu jurisamo na medalju.Apsurdno.
Neka nam je Bog na pomoci.

Aleksandar Djordjevic

pre 6 godina

Nemojte da pljujete po coveku vi internet pljuvaci, vrlo lako moze da se desi da Micic Vasilije da neke bitne poene na EP. Sta cete onda vi da kazete braaaavooooo Miccccicccu bravvvvo kraaalju..
Vasilije, ti si mozda mentalno najjaca figura u reprezentaciji.. spremi se za ono sto sledi.. samo hrabro ljudino!!!

Radonjic

pre 6 godina

Micic i Nedovic ce verovatno otpasti, Lazic i Jovic imaju igru, nece voditi Nedovica ako je povredjen vise od Jovica, a Micica ne treba ni komentarisati, mislim da ne bih voleo ni medalju da osvojimo ako on ode, jer je ne zasluzuje, naravno da je to trenutna mucnina od njega, ali verujem da je Dobric bio bolja opcija
(Giocatore, 26. avgust 2017 02:49)

Kuku majko, ko sve u ovoj zemlji daje sebi za pravo da komentarise kosarku?! Nedovic da otpadne? Micic da otpadne. Nedovic ce svojim prisustvom na prvrnstvu i sa svojih 10 15 min na patketu da uradi vise i korisnije od Gudurica i Milosavljevica zajedno. U svakom slucaju napravice manje stete od njih dvojice. Micic ide jer nema koga da vodi. To je valjda jasno svima. Oypadaju Guduric i Bircevic.

devlinjo

pre 6 godina

(Pogan, 25. avgust 2017 23:11)

moj je utisak da ti ipak navijas za partizan. Kako ti je majke ti gagi ok, ako je dečko imao već prilike u reprezentaciji a ništa nije uradio.

mladost

pre 6 godina

Micic stvarno igra lose u poslednje vrijeme ali on nije nimalo los igrac.Naprotiv, ne bi ga dzabe Zalgiris doveo da nije dobar.Jednostavno totalno je van forme i to je to.

Giocatore

pre 6 godina

Micic i Nedovic ce verovatno otpasti, Lazic i Jovic imaju igru, nece voditi Nedovica ako je povredjen vise od Jovica, a Micica ne treba ni komentarisati, mislim da ne bih voleo ni medalju da osvojimo ako on ode, jer je ne zasluzuje, naravno da je to trenutna mucnina od njega, ali verujem da je Dobric bio bolja opcija

tvmazohista

pre 6 godina

Najbitnije da smo mi dobili min dva vrhunska igraca,Lycica i Gagija koji se konacno opustio,naravno i Bobija koji dominira,Birca bolji nego ranije,tako d finale nam je siguriska a tamo sta bude

crni_redstar

pre 6 godina

dragan milosavljevic 4 izgubljene lopte, i ona kad mu je kalates izbio sudija svirao faul. micic jos gori u vodjenju lopte od njega- teo vrati se!

rai

pre 6 godina

nemamo igru. grci su raspad trenutno i rezultat je nebitan, ali mi cemo vrlo tesko moci u borbu za medalju. uvek sam bio optimista, cak i 2014 kad su svi bili skeptici ali jos od slovenije 2013 nismo bili ovako tanki. ne tanki, nego onaj osecaj nesigurnosti koji tinja. voleo bih da sve to dodje na svoje, ali iskreno se plasim debakla...

zzbz

pre 6 godina

Mislim da ne treba ocekivati previse od ove reprezentacije. Obogaljeni izostankom 5-6 igraca, nosioca igre, nemamo sta da trazimo na EP. Ovo nam je najlosiji tim u poslednjih 10 godina, ali imace moju podrsku, pa kakav god rezultat naprave...

Batman

pre 6 godina

vau koji hajp za bircevica, covek je uvreda za kosarku sto dokazuje i njegova klupska karijera. samo je partizanu bitno da je igrao za njih, a to sto je najlosija 4 na prvenstvu nema veze. procicemo kao onda vujosevic kad je zvao djuru ostojica, avdalovica itd. zaista kada bude imao trofeja i evroliga koliko ovde popljuvani branko lazic-neka se javi. a koliko je branko "slab" igrac mozete pitati najbolje evropske trenere i igrace. toliko o realnosti. na kraju imena klubova pored svakog igraca govori nesto.

(crni_redstar, 25. avgust 2017 20:52)

Decko, ovo je REPREZENTACIJA. Ja kao ZVEZDAS mogu da kazem da je Bircevic pokazao vise u reprezentaciji nego Branko...

okasti

pre 6 godina

njam
fergi

Kao prvo, ja znam da Lazic i Guduric nisu plejmejkeri i zato oni nece da igraju a Micic mora i hoce. Sta tu nije jasno?
Kao drugo, ako je neko najgori zato sto ja navijam za nekoga, evo necu vise.

vox

pre 6 godina

X faktor kod nas je Kalinic. Ako on ne bude mogao da igra kako zna ( zbog povrede ) mi smo u vecem problemu nego sto nas muci plej.

cak je i odsustvo Simonovica veci problem od pleja u ovom trenutku.

Teo je druga dimenzija i 30% tima, tako da je suvisno o tome komentarisati.

Izvan okvira

pre 6 godina

Sta ste udarili po Micicu, prvo moze bolje, ali trenutno je los period, drugo mlad je, mozda za nekoliko godina bude odlican plej. Za brigu je sto prva zvezda tima nije ni blizu nivoa uloge koja mu je postavljena, ali podrska, i nada da ce na prvenstvu biti na nivou. I nije uredu sto stalno pljujete igrace, kritikujete negativno, pripreme su. Uostalom napisite nesto konstruktivno, pa tako dokazite vase vrhunsko kosarkasko znanje. Ako je neko zasluzio podrsku onda je to kosarkaska reprezentacija, a posebno ovi momci koji igraju.

vaso

pre 6 godina

ma koji grci, gruzijci, italijanii i slična boranija...mi koliko znam hoćemo zato ili barem medalju jel. E pa onda moramo biti bolji od Španije, Litvanije i nama nezgodne Hrvatske. A to sa ovakvom igrom teško. Jedino da se ponadamo da će se ponovo pojaviti neki x faktor koji će nas izvuć, ko zna, videćemo.

crni_redstar

pre 6 godina

uopste nismo vise favoriti za medalju. ovo bez tea stvarno ne lici na onu masineriju. nema tecnosti, igramo predvidljivo, prednost jaki centri, ali tu ce nas svi i cekati. teo je dusa ovog tima, od silnih povreda i otkaza igrace polutani i to je ono sto nas cini prosecnim.

Bodiroga

pre 6 godina

Nadam se da gresim, al nema ovde nista od medalije. Gledao juce litvaniju i spanije, nazalost su za dve klase bolji. Mi kao rukomet da igramo, osim bogdanovic ne postoji osoba koja zna da ide direktno na kos. Marijanovic je toliko nepokretan. Sa tom visinom mora da zakuca na svaku priliku, samo da ne igramo protiv spanije i litvanije

coki

pre 6 godina

na svim pripremnim utakmicama svaki igrac je iskocio po neku utakmicu,Birevic i Stimac od kojih se najmanje ocekivalo pokidali protov Nemacke,i Lucuc pre toga utakmicu,Milosavljevic u Bg-u i sada na ovoj,Bobi u prosloj protiv Italijana,Bogdanovic pocepao u Veogradu turnir,Jovic konstantno solidan,odradjuje svoj posao,najgori za sada su Guduric(imao samo jednu jedinu rolu dobru na svim utakmicama),Micic(takodje samo protiv Nemaca i utakmicu pre te gde je pokidao u odbrani) i Lazic koji bukavlno nema ni jednu utakmicu da je dobro odigrao ni u napadu ni u odbrani,ali eto,doslo vreme da zbog povreda i otkaza na prvenstvo sigurno idu Bircevic i Stimac(dobri momci,drago mi je zbog njih ali kvalitetom nisu na nivou igraca koji su povredjeni ili su otkazali),ide verovatno Micic ni kriv ni duzan jer od Nedovica nema nista izgleda,realno Guduric ili Lazic otpadaju,a posto je Guduric na momente i pokazao da zna kosarku ne znam zasto bi iko vodio Lazica koji u odbrani samo pravi faulove i to cesto poen uz dodatno bacanje a u napadu je neupotrebljiv,Guduric barem ima talenta u napadu.

njami

pre 6 godina

Nije bitno za koga ja navijam. Kazem da je Micic jedini zdrav plej na raspolaganju. Da su Guduric i Lazic ubedljivo najlosiji od ovih ostalih. Umesto da pogadjas za koga navijam, mogao bi da kazes gde sam pogresio.
(okasti, 25. avgust 2017 21:25)
Pa reci jel' ne navijas za Partizan!?

Terenac

pre 6 godina

Jovic, Nedovic
Bogdanovic, Milosavljevic, Guduric
Kalinic, Lucic
Macvan, Bircevic
Marjanovic, Kuzmic, Stimac

Ako Nedovic otpadne, morace Micic. Lazic jednostavno nije dovoljno dobar s loptom da bi bio reprezentativni bek u ovoj konkurenciji.

beograd_moskva

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra.

Ogi

pre 6 godina

Ne može Micić da igra za reprezentaciju i tačka. Momak jednostavno nije dovoljno dobar. Bolje da bilo ko igra pleja kad Jović ili Nedović (nadam se da će se oporaviti) nisu u igri, nego on. Bogdan, Gagi, Gudura - svi su bolji i poenteri i asistenti od njega.

Ha, ha, ha

pre 6 godina

Gledajte prošlogodišnji pljuvači kako Bobi znači pola tima.
A bilo je kao ne treba nam, koji ce nam itd...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Da se zna..., 25. avgust 2017 23:22)

Da, sa njim bi pobedili Amerikance, a bez njega smo osvojili samo srebro!!!

mrčak

pre 6 godina

Žao mi je Micića ako čita ovu eksploziju pljivačkih komentara. Dečko se nije snašo, nije mu sezona. Neko mora I da ispadne iz šireg spiska. Ima on potencijal samo treba da je prisutan I da radi na formi. Igrao je I Štimac loše jedno vreme pa je vaskrsao. Ove pripreme će mu dosta značiti za nastavak. Vreme je tu da priča za sebe, možda jednog dana zablista u repri.

Deki

pre 6 godina

Ja kazem juce,sve je jasno. I kazem za napad: budite realni.
Muke po Vasi se nastavljaju,vidim danas je gurao u Gudurica da igra 1. Ne znam,prosto ako Nedović moze pa bar 2-3 utakmice u grupi ja mislim da on i ide,jer prosto ne mu u rukama nemamo poena niti napadače kreativnosti,a pogotovo tranzicije.
I juce sam rekao raduje forma i igra i komunikacija Kuzmica Bobija i Stimca. Odbrana kao što sam i rekao veoma pokretljiva,odlicno pokrivamo sve.
Napad,blago receno ludilo :).

Nimalo,ali nimalo mi se ne svidja to što smo prestali proizvoditi bekove(iz razloga daj što visocije i na njima zaradi,jer je najlakse).
Naša košarka se zasnivala na bekovima i sutu,to je zlatno pravilo. A sada je zaista lose i to baš lose,da dok se svjetska kosarka razvija u igru niskih(ballhander) odnosno bekova, mi izbacujemo reprezentativne bekove gdje se samo dva realno uklapaju u to Bogdan i Nedovic(kvalitetom,kreativnosti i sutem), i Teo koga ne dodajem jer je poseban i nije klasicni proizvod trenera. Kad pogledam mladje,opet nema bekova,to mi se nista ne svidja,a to traje li traje...bekova ni na mapi.

I još jedno zapazanje,ako nisam dosadan. Mozemo misliti o menadzerima svasta,ali ipak moramo imati jaku menadzersku vezu odnosno ljude,jer relano oni guraju sve naše igrace i dobrim djelom zahvaljujući njima i imamo neke igrace koji dosegnu vrh(ako pogledate da Vasa igra i uzima mjesto nekom Ameru,jasno je).

Sa ovim silnim otkazima,zavisno od protivnika,mogli bi mi do 1/2,neočekivano...

nindza

pre 6 godina

LJUDI IMAMO SREBRO SA SVETSKOG I OLIMPIJADE JEL STE VI SVESNI TOGA. DA NIJE ONIH STO SKACU PET METARA U VIS IMALI BI DVA ZLATA. JEL KAPIRATE

Ogi

pre 6 godina

Večeras definitivno, ako Nedović ide, treba da otpadnu Lazić i Micić. Ako Nedović neće ići, onda treba da otpadne samo Micić. Bolje da idemo sa jednim plejem, nego da ide Micić i pravi gluposti na evropskom... Inače, bilo je pitanje da li da ide Gudura zbog slabije odbrane, ali on ima neke poene u rukama, tako da bi po meni on morao ići.

Pavčić Saša

pre 6 godina

Pa ljudi moji šta je vama? Srbija bi dobila sa 20 razlike da su sudije bar malo, bar malo realnije sudili i pregršt faula Grcima sudili

Dejan

pre 6 godina

Vasa ne bi izveo neki potez kako treba čak i kad bi imao moći kao Tom Kruz u "Edge of Tomorrow", pa ni da mu Emili Blant obeća nagradu pride...

Sta ti decko radis

pre 6 godina

Realno nezaslužena pobeda
(San Antonio Spurs, 25. avgust 2017 21:51)

Nemoj da de Greg Popovich cuje, tuzice te i sto koristis ime tima, koji on trenira, za svoj potpis. Bjez kuci

ccc?

pre 6 godina

Prvo poluvreme. Moram nekim da objasnim. BB dva puta asistencija Kuzmicu, jedna Guduricu koji postiže trojku, jedna asistencija Milosavljevicu koji ispod kosa postiže kos. Dao je 5 koševa od toga jedna trojka. E sada, da li VI ocekujete da postigne 10 koševa u prvom? Zato nece biti asistencija drugima. Zbog Tea koji je povredjen BB mora ovako da igra jer NEMAMO pleja odnosno samo Jovica koji nije ni ulazio u igru. Potpuno je jasno zasto, jer Sale uigrava kombinacije sa BB koji nije plej za razliku od Jovica. Slepci treba da znaju da u Sakramentu nece igrati pleja. Zato se pokrite pljuvaci usima. Nije ulazio Bobi, Jović i Lucic. Neke petorke sigurno nece igrati na EU, Sale samo zeli sebi da potvrdi ko ce da otpadne. Zato te petorke veceras i igraju. Kako ce biti u drugom i ko ce ili nece uci to cemo da vidimo.

nn

pre 6 godina

Ovo smo dobili sa, u nekim trenucima postavom: Micić, Gudurić, Milosavljević, Birč, Štimac, a Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu, tako da ili su Grci smešni ili smo mi toliko dobri da možemo kako hoćemo

Grupa - teško

pre 6 godina

Grčka je u poslednje dve utakmice protiv Srbije dosta napredovala - blizu 30 poena. Akropolis kup pokazuje kako će naše partije izgledati na EP, i koliko su druge selekcije zapravo uigranije, preciznije i snažnije.

kris

pre 6 godina

Sto je prvenstvo blize,mi smo sve losiji.Kao da im je Teo davao snagu,a njegovim odustajanjem otisla i ona.Lazic,Guduric i Micic igraju kao oduzeti,kao da nisu psihicki spremni za reprezentaciju.Iako ceo zivot pratim kosarku,i nisam bas totalni laik,u ovom trenutku nemam neku predstavu koji su nasi realni dometi.Cas mislim da cemo osvojiti medalju,cas da cemo tesko i medju osam najboljih.

Milos

pre 6 godina

U nekih 25 godina, koliko pratim reprezentaciju, nisam video goreg igrača od Vasilija Micića. Imam utisak da je nekih 60% pasova predao u ruke protivniku. Na koji način takav igrač može da doprinese timu? Loptu jedva prenese preko pola, o razigravanju saigrača nema ni reči. Ovakvi igrači su idealni da unapređuju protivničku igru u tranziciji. Imali smo ga u timu i 2013, i svi se sećamo kako se taj turnir završio po nas. Bude li ga Đorđević poveo, proćićemo kao bosi po trnju.

Konekt

pre 6 godina

Vasilije ne bi mogao da uđe u tri ekipe na basketu u Jagodini. Niti uočava slobodne, niti ima osećaja za prostor, spoor do besvesti. Za pleja je potreban makar minimum mašte, ali ovaj dečko zero.

Mrzim doggy

pre 6 godina

Čestitam momcima na još jednoj pobedi!!! Nije naivno dva puta pobediti istu reprezentaciju.
Znam da ćemo osvojiti medalju, sigurna sam u to.
Samo da dodam da mi je užasno,
ali UŽASNO krivo što opet ne igra Beli i što je Teo otpao zbog povrede,
jer bismo sa njima bili jaki kao crna zemlja. Ali nas i bez njih dvojice vidim kao pretendente na medalju (meni nije važno koja je, za mene su uvek zlatni). IDEMOOOO

ultrasrbin

pre 6 godina

igor ns, 25. avgust 2017 21:57

Ne bi napisao te gluposti da si malo pratio reprezentaciju ili da bar imas gram kosarkaske inteligencije.
Malo je 8 asistencija.
Pa vidis da igra pleja umesto Tea, a tada se radi ono sto i jeste zadatak pleja- razigravanje saigraca.
Valjda ne ocekujes da Bogdan uzme loptu, predibla sve od kosa do kosa i zakuca uz 2+1. A sa ovim "nas" pokazao si koliko si maliciozan i da ti na vestima o reprezentaciji nije mesto.

Dejan

pre 6 godina

Zanimljiva utakmica, za one koji pazljivije prate kosarku moglo je mnogo toga da se vidi. Jasno je da nam se pojavio ogroman problem u organizaciji igre sa pozicije 1. Zato je u jednom delu utakmice igrano i bez pleja, gde se lopta prenosila pasom, Macvan je tu imao ulogu jer cita odbranu kad dobije uvodni pas, ali je trosen dobar deo napada na postavljeni presing Grka u prvoj liniji tada. Jovic ce biti kicma igre u organizaciji, ali on moze odigrati kvlitetno dvadesetak minuta. Nedovic ne moze igrati pleja, ne igra na toj poziciji jos od prve profesionalne sezone, jer ne cita dobro postavljenu odbranu. On i Bogdanovic mogu u kratkom periodu odigrati, ali, nijedam nije plej. Ostalo se uglavnom zna, ratnicka kosarka, Jovic je najbolji defanzivac na lopti u Evropi, unutra Kalinic i Kuzmic, igracemo najtvrdju i najruzniju kosarku, ali, tako se dolazi do uspeha. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Jord4nnnn

pre 6 godina

Kuzmic i Marjanovic za sada odlicni. Lazic ocajan, ostali prosek. Za sada ne igraju Marjanovic, Lucic i Nedovic. Ne raduje me preterano ova igra, nemamo mnogo ideja u napadu i bas se vidi koliko nam nedostaje Teo.

Edard Stark

pre 6 godina

Uhvatio sam poslednja 3 minuta, pišem na tajmautu. Naši malo pogubljeni na kraju, sudije vuku na Grke, Grci biju kao da je finale Olimpijade, Bobija ubiše ispod koša...Sale ga izvadio odmah pred kraj da ne bude nekih povreda. Biće to sve kako treba do EP, verujem u ove momke...

Lakiša

pre 6 godina

Samo da se završi više ova agonija od pripremnog perioda (ne zbog rezultata i igre, nego zbog povreda koje su nas satrle), pa da vidimo više taj konačni spisak i sa čime raspolažemo za prvenstvo. Ubi ova neizvesnost, evo, nema ni Lučića iz nekog razloga.

Miki

pre 6 godina

Ovi sto kritikuju Lazica da ih obavestim da igra posle problema sa ramenom a Kalina imao problem sa ledjima.Pripremne nisu takmicarske

Wllaxy

pre 6 godina

Ako Vasa vidi prvenstvo, biće to najčudnija odluka selektora koju sam video
(Milan, 25. avgust 2017 21:46)

Biće to iznuđeno pošto Vasa zna da je jedini plej pored Jovića i to tako bezobrazno koristi računajući da je zbog navedenog siguran putnik...

Torokalica

pre 6 godina

Nemam obicaj da ovako nesto pisem, ali moram. Vasa je velika rupa. Strasno koliko lose igra. Nisam mogao da verujem svojim ocima sta radi. Po meni treba da otpadnu: Vasa jer od njega imamo vise stete, koristi neke i nema, i Lazic koji mi je jedan od omiljenih igraca, ali za reprezentaciju je tanak.

Cockneeey

pre 6 godina

Vasa Micić nije ni za "korfbol", a kamoli za košarku. Dečko ne sastavlja kraj s krajem na parketu, kao da ga tornado udari u glavu kad treba da iskreira nešto ili donese pravu odluku i gotovo uvek ispadne najgore po nas. Sale, pamet u glavu, Gudurić, Gagi, Branko, ma svi su bolje opcije od Micića - dečko nije za 12 ni u ovakvoj konkurenciji, ubeđen sam u to. Ne smemo da ispuštamo onoliku prednost, makar i bila najprijateljskija utakmica, totalno su se pogubili naši u završnici i pukom srećom nije ušla jedna od 4 trojke koje su Grci imali u poslednjih 30-ak sekundi. Kao da svi beže od odgovornosti. Fali nam pravi lider, ovde takvog nemamo. I dalje gajim da je Bodan taj, e sad videćemo na prvenstvu jeste li. Srećno našima, nadam se iskreno medalji, pa kakva god bila :)

Ivan

pre 6 godina

Kada god vidim Micica u reprezentaciji setim se onog coveka, "skini ga sa gola nik nek ne brani". Niko nek ne igra umesto njega. Ako vec nema Teodosica, bolje da ne igra niko, nego da ovaj igra za naseg protivnika.

vlade

pre 6 godina

ne pljujte ljudi više ekipu i saleta, to što imamo, to nam je! morate da shvatite da se za 15 godina u košarci kako u svetu tako i kod nas, dosta toga promenilo i da šta god uradimo, biće super! i pre smo imali problema sa povredama, stim što smo imali u opticaju bar 20ak vrhunskih i jako kompletnih igrača, te smo izostanke mogli da anuliramo! sve do indijanapolisa.. posle toga, čim nam fale realno 2-3 najbolja, mi smo u problemu.. tako je i sada - teo, beli i jokara + braduljica, marković, simon i roviti nedović! nažalost.. zlato nemamo jer nam se poslednja zlatna generacija prerano po današnjim standardima oprostila od repke.. da su bodiroga, jarić, gurović, peđa, bananamen, miličić izgurali, do pekinga, i tu bi imali medalju.. ovako non stop srvaramo generacije, a povrede nas sakate, baza smanjuje! šta god da urade uspeh je trenutno i kapa dole!

SrbEUin

pre 6 godina

Naravno da su značajnija takmičenja OI i SK od PE u košarci, kao uostalom i u svim drugim sportovima. U ranijim slavnim vrtemenima PE je služilo za postepena podmlađivanja ekipe, iuvek su na spisku bio barem jedan mladi igrač kojise polakopromovisao krouvođenje z takmičenja. Zato bi ipak bilo korisno povesti Vasu, iako je na ovim pripremama pokazao najlošiju formu. On je projektovana Teova zamena za buduća takmičenja. Možda bi mu ovo PE donelo potrebno samopouzdanje. Mi nemamo nekog boljeg mladog playa osim možda Ognjena, koji je pak isuviše mlad i neiskusan za velika takmičenja. I Vasa je na tom nivo bio extra, ali zbog raznih razloga (povrede) ostade na tome. Da ima boljih mladih, ne bi ga Žalgiris uzeo. Ako igranjem u Žalgirisu kroz EL ne napreduje, onda kraj...
Neda 90% ne ide zbog povrede, i teško da će on biti opcija.
Nije sve u medalji. Moramo misliti na kontinuitet.
Ako mislite da imamo bolju zamenu za playa od Vase, napišite ime.

Sta ti decko radis

pre 6 godina

Ne komentarisem nikada negativno nasu ekipu, ali ovaj Micic je ostao na onom nivou iz juniorskih dana. Da li je moguce da nije za 4 godine ni 5 posto napredovao?

mis mekinjas

pre 6 godina

Uz mrvu srece , bice to dobro .
Nekako mislim , da ce na EP vecina reprezantativaca biti za klasu bolja .
A neki ( necu da ih imenujem , da ih ne malerisem ) ce pravo zasijati .
Srecno Srbijo , kosarkaska silo .

Jord4nnnn

pre 6 godina

Kuzmic i Marjanovic za sada odlicni. Lazic ocajan, ostali prosek. Za sada ne igraju Marjanovic, Lucic i Nedovic. Ne raduje me preterano ova igra, nemamo mnogo ideja u napadu i bas se vidi koliko nam nedostaje Teo.
(Jord4nnnn, 25. avgust 2017 20:38)

Mislio sam na Milosavljevica :)

pvo

pre 6 godina

Micic jedini plej, bez krila. Bogdanovic, Marjanovic i Lucic(trenutno ne igra) su jedini igraci kojima mozes da zameris ako ne urade nesto u napadu.
U ovakvim okolnostima nasa igra i rezultati su cudo.

Bice to dobro...

pre 6 godina

Ne pamtim kad sam u nasoj reprezentaciji video ovakvu paniku i pogubljenost kad se lomi utakmica. Dobro je sto se desilo ovo, mislim da su bili nespremni na postavljeni presing. Uz sve probleme koje imamo na poziciji organizatora, mnogi ce pokusavati da nam se suprotstave upravo tim oruzjem.

gandra šajkaš

pre 6 godina

pobediti ih kuci i to kad oni imaju jaku zelju za revansom nije mala stvar...nadam se dobrim igrama i na prvenstvu i naravno i nekoj od medalja...pozdrav svima

nn

pre 6 godina

Grci veći deo utakmice drže najjaču postavu". Otkud to. Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. Mnogo su oslabljeni kao i mi. Oni imaju lošeg selektora, dok mi imamo Saleta. Nisu loši Grci naravno. Trener im je problem.

Mislio sam na ove koji su se odazvali, Kalates, Slukas, Papanikolau, Printezis, Burusis, čini mi se da im je to najjače što imaju trenutno na raspolaganju, nama bi npr bila postava Jović Bogdanović Lučić Mačvan Marjanović, a u tom sastavu nismo odigrali ni minut

Zlatko

pre 6 godina

Moje mišljenje samo na osnovu tekstova, bez odglednog minuta. :( Zvezda je dobila Makabi tako što Makabi nije dao koš u poslednja 4 minuta. Mi smo dobili utakmicu tako što mi nismo dali koš u poslednja 4 minuta. Dakle, dozvolili smo sebi taj luksuz da poslednja 4 minuta ne damo koš a opet pobedimo. Turnir u Nemačkoj je pokazao da će biti takvih momenata, ali isto tako je pokazao da mi veoma lako pravimo serije. Ako uspemo da naše žute minute svedemo na pristojnu meru, nema problema. Sale ističe da je odbrana ključ, dok su mišljenja ovde na forumu da ćemo igrati na koš manje. Odbrana možda jeste ključ, ali nećemo igrati na koš manje, to su pokazale poslednje dve utakmice. Na osnovu rezulatata sa priprema, mi ako damo 75-85 poena nemamo razloga za brigu. Ako nas protivnik svede na 65 poena, biće na jednu loptu kao protiv Gruzije i Grčke ili lagan poraz. Do ove poslednje dve utakmice sve smo dobili dosta lagano, tako da su ove dve poslednje došle u pravo vreme da se malo i mi navijači spustimo na zemlju. Sad sledi "odmor" u vidu treninga i koncentracije na ono što sledi. Ja mislim da će sve to biti dobro na kraju. Naravno, zna se koja je utakmica ključna, ali do te utakmice ima mnogo da se igra.

ccc?

pre 6 godina

I Sale uporno drzi Micica kao da zeli da mu kaze, zato neces ici na EP. I svi koji misle jer imamo problem na pleju da ce Mićić ici ja tvrdim da Mićić nece ici.

Mare

pre 6 godina

Ovo je teško gledati šta radi Micić, on plej a pleja nam prinudno igraju Milosavljević i Gudurić i manje lopti su izgubili od njega. Voditi Nedovića u svakom slučaju, biće korisniji od njega čak i ako ne bude igrao u grupi nije frka do nokaut faze će se oporaviti a na pleju Joviću da pomažu Bogdanović i Milosavljević, Gudurića voditi pre Lazića, mlad je neka ide da stiče iskustvo. Štimac, Kuzmić i Bobi na nivou, Birčević malo traljavo ali skuplja skokove ima ga svuda, Mačvanovo iskustvo će nam dobro doći, Lučić konačno dočekao da bude spreman i Kalina da se oporavi a onda kako bude. Srećno!

Gde ja živim

pre 6 godina

Kakvih je zaletanja u ovoj utakmici bilo i padova mogli smo da ostanemo na jednoj petorci i možda 2,3 izmene. Pobedili, nije bitno, srljali i paničili u pojedinim trenucima, vrlo bitno i nadamo se da će biti ispravljeno. Gagi večeras briljantan, opustio se i bio fenomenalan. Gudurić odlično počeo sa 2 trojke, ali fali mu sigurnosti i petlje da krene u prodor, nadam se da će Obradović to da dotera. Dečko zaista ima lepu mehaniku kada se oslobodi i šteta bi bilo da propadne. Kuzmić odličan u prvom poluvremenu, Bobi ušao i objasnio, a meni nabacio depresiju jer nema Tea (kako bi to izgledalo). Birčević vrlo dobar, samo bi mogao malo više da šutira, bori se i to je bitno. Boki bolji nego juče, nije to još najbolje, ali biće. Za Vasu me duša boli, bio je talenat, predvodnik generacije koja je uzela svetsko srebro, ali očigledno ne ide. Po meni klasičan primer zašto igrač ne bi smeo da ide u inostranstvo jako mlad kao i Janković. Dobra utakmica, preveliko opuštanje na kraju, Bobi pao par puta da je i mene zabolelo i sve u svemu Sale skraćuj spisak pa da idemo da se lemamo.

Fergi

pre 6 godina

(okasti, 25. avgust 2017 )

Pogresio si jer Lazić i Gudurić nisu plej igraci. Inace ne treba da pogadjas za koga navijam jer to nije bitno ali posto ti kazes da pogadjamo za koga navijaš ja cu da ti kazem da ne pogadjas. Ja navijam za Partizan ali u ovoj prici kada je u pitanju Srbija, to nije bitno.

nikolaj

pre 6 godina

Imamo mi opet finu ekipicu. Ali Djordjevicu sad slijedi nateza odluka.Koga izbaciti?. Nedovic nije odigrao nijednu utakmicu,bio povredjen i bog zna u kakvoj je formi. Kalinic takodje ima sitnu povredu, Lazic takodje imao problema sa ledjima..
Ja bi volio da nam sastav ovako izgleda: Jovic,Nedovic,Bogdan,Milosavljevic,Guduric,Kalina,Lucic,Birca,Macvan,Kuzmic,Stimac i Bobi.
Nekako najmanje su pokazali Micic koji je jako nesiguran i gubi dosta lolti, Lazic koji ne prikazuje bas ono sto se od njega ocekivalo.
Ako se ne oporave Nedovic i Kalnic,onda ova dvojica upadaju umjesto njih. To je moje misljenje,i mislim da mozemo da ocekujemo prolaz u polu finale, Spanci i Litvanci su mozda bolji od nas,a ostali su tu negdje kao i mi tako da sve ne moguce.

srbin

pre 6 godina

Micic je stvarno mnogo los,iz meca u mec sve gori samo gresi,steta je sto ce morati da ide na Evrobasket jer smo bas tanki na pleju,al valjda ce i Nedovic ici pa da imam jos jednu opciju vise pored ovako loseg micica

Pavle

pre 6 godina

Ne znam sta je sa likovima koji pricaju da nemamo sta da trazimo na EP, ne gledam pobede ali nasa igra je bila na zadovoljavajucem nivou. Na kraju krajeva kontrolisali smo ceo mec lagano. Jesu se Grci izmasili na kraju, ali smo i mi lopte gubili i masili zicere...bez Kalinica Nedovica Jovica. Ipak je neko prevodio loptu. I organizovao napade. Meni ue veci plus ova igra nego jucerasnja tuca protiv Gruzije. Sve u svemu nadam se najboljem. Kuzmic i Marjanovic dosta sigurni. To me raduje.

farmakomafijas

pre 6 godina

Ljudi, Lucic izgleda ne igra veceras, a Kalinica nema ceo turnir. Za pocetak igramo bez krila.
Ne igra Jovic, tako da prakticno igramo bez pleja jer Micic je Micic, a i ne dobija minute uprkos tome sto su svi povredjeni.
Na beku je jos povredjen Nedovic. Dakle mi bekovima pokrivamo tri pozicije, obratite paznju. Plus na centru ne igra Marjanovic...
Igramo sjajno s obzirom kakva je situacija. Ne prizivajte seriju poraza.
Ako ovo dobijemo svaka nam cast, a Grci mogu da se pokriju usima u tom slucaju...

zemunski kej

pre 6 godina

Ovo sto smo do sada videli je neki ujednaceni srednji kvalitet, Mislim da smo slabiji nego prosli put ali i drugi imaju slicne ekipe. Nemam predstavu koliko su jaki Francuzi ,Hrvati i Spanci .Nedostaju zvezde ,ipak volim da gledam velike igrace.

JPR24

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra.
(beograd_moskva, 26. avgust 2017 01:43)

Na kakvim si ti mukama ?

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Micić je uspeo da unervozi Milosavljevića koji igra nogu i Lazića koji se zaglavljuje u bloku u odbrani.... lik unosi nesigurnost i prenosi je na ostale.

karter

pre 6 godina

Ja mislim da nasi protivnici u grupi nemaju pojma kako cemo mi igrati. Danas nisu igrali Jovic i Kalinic a oni bi trebalo da budu u startnoj postavi. Samo da Nedovic ode na evropsko,pa nek igra u grupnoj fazi bar 5-10min po utakmici pa onda u nokaut fazu u fulu. To bi nam dosta znacilo,Micic definitivno nije u formi i deluje uplaseno a igra prijateljsku utakmicu

Dragan

pre 6 godina

Neverovatno je koliko vsu ljudi odmah spremni da negativno komentarišu ovde i na drugim portal ima..a pobedili smo grčku kući pred njihovim navijačima..gde su hteli da se svete i ne obrukaju..i to skoro celu utakmicu sa postavom medju kojima su igrači koji treba da ispadnu..očigledno saletova poslednja provera..takodje mićić očigledno nije u formi trenutno..a sale ga namerno ubacuje samo da bi ga nekako proigrao proradio..rezultat uopšte nije bio bitan..mogli smo da izgubimo..a ipak je Marijanovic ušao i rešio..tako da imamo oruzije..Nedović,Kalinić i Lučić nisu ni igrali i pored svega toga smo pobedili u takvom sastavu..Što ja mislim da je odlično i do sada sve u pripremama i da ovi momci zaslužuju podršku sa takvim stanjem kakvim smo bez igrača trenutno..zasada je super..jedini problem je ja mislim što nismo igrali na ovim pripremnim sa najacima..hrvatskom,španijom i francuskom tada bi znali na čemu smo..ali šta je tu je..pozdrav i samo napred!

el

pre 6 godina

Gde su Kufos, Perperoglu, Kajmakoglu, Vujukas, Vasilijadis, Dorsej i naravno Adetokumbo. 
(Dejan, 25. avgust 2017 23:52)

Pa, batice, ako tako gledas gde su nama Teodosic, Jokic, Bjelica, Raduljica, Kalinic, Nedovic...

Wllaxy

pre 6 godina

Je l' ovo neka stara slika ili vecerasnja? Pitam zato sto je i Teo na istoj. Nesto mi tu sumnjivo, ako je vecerasnja, po pitanju Tea. Kao da ce ipak da igra. 
(beograd_moskva, 26. avgust 2017 01:43) 

Naravno da će da igra, zajedno sa Raduljicom i Simonovićem koji su, gle čuda, isto na slici...