Fudbal 83

Ponedeljak, 13.01.2014.

10:47

Ko će osvojiti Zlatnu loptu?

U 18:30 u Cirihu biće dodeljena nagrada za najboljeg fudbalera sveta u 2013. godini, a kandidati su Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Frank Riberi.

Ko æe osvojiti Zlatnu loptu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

zvezda

pre 10 godina

Naravno da je Ronaldo dobio zlatnu
loptu.Mislim,i zasluzio ju je zbog
golova,driblinga... Mesi nije zasluzio tu zlatnu
loptu jer je pola sezone bio povredjen,a to je
otvorilo put Ronaldu za osvajanje zlatne
lopte.Sto se tice Riberi-a,bio sam iznenadjen
sto je on dobio sansu za zlatnu loptu.Nisam
neki fan Real Madrida niti Ronalda,ali decko je
zasluzio tu zlatnu loptu i veoma sam srecan
zbog njega.
(Marko Kupre, 13. januar 2014 2
zaboravio si da pomenes ,,zlatnu loptu,,

Marko Kupre

pre 10 godina

Naravno da je Ronaldo dobio zlatnu loptu.Mislim,i zasluzio ju je zbog golova,driblinga... Mesi nije zasluzio tu zlatnu loptu jer je pola sezone bio povredjen,a to je otvorilo put Ronaldu za osvajanje zlatne lopte.Sto se tice Riberi-a,bio sam iznenadjen sto je on dobio sansu za zlatnu loptu.Nisam neki fan Real Madrida niti Ronalda,ali decko je zasluzio tu zlatnu loptu i veoma sam srecan zbog njega.

Dominator

pre 10 godina

@realno
svaka cast za komentar, nisi nista zaboravio!

Pisete svi o nekim pauzama zbog kojih Messi nije mogao da prazi ronalda,
alo koji fudbal vi gledate?! Messi nije igrao prosle godine samo poslednjih mesec i po - dva i to protiv nekih nebitnih ekipa tipa Granada, Rajo Valjekano itd
i po cemu je onda ronaldo ispred Messija?!

Andrej

pre 10 godina

Ronaldo nije osvojio nista. U sezoni 2012/2013 njegov Real je ostao cak 15 bodova iza Barse. U toj istoj sezoni Mesi je dao 11 golova vise i imao mnogo vise asistencija. Riberi je bio fenomenalan i osvojio sa Bajernom cak 6 trofeja. Ronaldo ima sjajan start sezone, vrhunski. Ali nista nije osvojio. Fifa treba da objasni sta se vrednuje. Da li su bitnija dva meseca ili cela prosla sezone. Ako se broje samo dva meseca onda je loptu mogao da dobije i Suarez. I da li ce ovaj start sezone imati znacaja za narednu zlatnu loptu koju bi ako ovako nastavi zasluzio Ronaldo ili ce sve biti uzalud i opet ce se vrednovati necijih par meseci.

Deni Krejn

pre 10 godina

Ako Suarez nastavi da igra ovako, a nastavio je niz od prošle godine, on je sledeći dobitnik ove nagrade. Mislim na januar 2015.

Kanca

pre 10 godina

(lemi, 13. januar 2014 16:29) vise od Riberija ne ali umesto Mesija da. Gledamo celu godinu i koliko god da postujem Mesija smatram da nije zasluzio. Treba da se vrednuje ucinak a ne stara slava a Leo je bio povredjen.

jasko_tt

pre 10 godina

Navijam za Mesija, postujem Riberija, nisam navijac ni Reala, niti Ronalda. Moj glas bih ipak dao Ronaldu, zbog ona dva meca protiv Svedske, kada je njegov kvalitet odveo njegovu zemlju na svetsko prvenstvo. To je razlika koja bi presudila da dam glasu momku ciji nisam navijac.

24

pre 10 godina

Smarate vise sa tim da Messi ne bi mogao da igra u Engleskoj! Vec sam slao slican komentar. Hazard (ista visina i slicna konstitucija kao Messi), dosao iz Francuske lige - najbolji igrac Celsija. Mata - do prosle sezone najbolji igrac Celsija. Aguero, David Silva, Kazorla, Navas... svi su igrali u Spaniji i svi su jedni od najboljih u Engleskoj. Da li je Messi losiji igrac od njih pa se ne bi snasao u Premijer ligi?! Sto se tice zlatne lopte, moje misljenje je da bi trebao Ronaldo da dobije nagradu. To je INDIVIDUALNA nagrada. Riberi nije ista klasa kao Messi i Ronaldo, iako je osvojio 5 trofeja. Tom logikom je Mandzukic bolji igrac od Ronalda npr. Umesto Riberija su mogli (sasvim zasluzeno) da u izbor udju npr. Roben, Lam, Svajnstajger, Miler... i to realno ne bi bilo nepravedno. Bajern je toliko jak da Riberi jednostavno ne odskace toliko individualnim kvalitetom u odnosu na ostatak tima.

Boccaccio

pre 10 godina

Ako je u pitanju nagrada za najboljeg fudbalera, onda je logično da se gleda individualni učinak kandidata za Zlatnu loptu, tako da komentari tipa ovaj je osvojio sve trofeje, a ovaj nijedan padaju u vodu, jer ne osvaja jedan igrač trofeje, nego tim! Zlatnu loptu je ovaj put više nego ikad zaslužio C.Ronaldo. Čast i Riberiju, ali njegov individualni učinak je daleko ispod onog koji ima CR7!

Kanca

pre 10 godina

Riberi! Postujem Kristijana ali nista nije osvojio a na osnovu ucinka za 2 utakmice na kvalifikacijama za svedsko se ne dodeljije zlatna lopta. Sa druge strane Riberi je samo predstavnik Bayerna, to je mogao biti i Roben, Lam ili Svajni ali za fudbal je dobro da dodje do novina i da napokon neko ko nije iz Reala ili Barse dobije ovo priznanje. Cim je u uzem izboru zasluzuje je. Mesi je zbog povreda van konkurencije i svaka dodela nagrade njemu bio bi dokaz favoriziranja Barse i njega licno. Ronaldo neka se i Bogu zahvali jer da Mesi nije bio povredjen ne znam kako bi njegov ego podneo da opet gubi! Nadam se Riberi!

Barsa

pre 10 godina

Volim Mesija on je u 5 najboljih igraca svih vremena,i ove godine je imao fantastican ucinak ali nije to njegov maksimum jer je propustio barem 40% utakmica ,Riberi je zasluzno u 3 najbolja ove godine ali to je njegov maksimum ,Kristijano je imao fantasticnih 6,7 sezona iza sebe i ova je jedna od najboljih iako mu ostaje mala mrlja jer nije osvojio makar kup mislim da ce biti 100% zasluzeno da dobije nagradu.
ps.Pravo je uzivanje gledati ove momke.

ty6

pre 10 godina

Neizvesno do samog kraja. CR7 je stvarno blistao ove sezone ali ako on uzme to je prvi put da zlatnu loptu uzima igrac koji nije bio najbolji strelac svoje lige (u ovom slucaju Primere) i pritom nema nijedan trofej.

Neca

pre 10 godina

Riberi........licno meni je najdrazi Mesi ali za najvecu gresku UEFA smatram sto je Mesi dobio 2010 zlatnu loptu a ne Snajder koji je sve osvojio sa Interom.....isto tako ju je 1991 trebao dobiti neko iz Zvezde a ne Papen.......ja bih je dao Riberiju iako nisam njegov fan, covek je glavni igrac najboljeg tima u 2013 tj Bajerna......

Uros

pre 10 godina

Prestanite vise sa misljenjima o tome kakav bi bio Mesi kad bi igrao u Premier ligi. Ako malo bolje pogledate statistiku Iniesta i Cavi imaju manje asistencija od Benzeme i Di Marie koji su u vise od pola svojih asistencija proturili Ronaldu, a Mesi dugo nije igrao tako da pomirite se sa tim da je Mesi dobar i bez njih. Nevezano od toga, nije bitno koliko je golvoa dato na neciju asistenciju vec koliko je dato ukupno. Realno gledajuci Ronaldo je zasluzio Zlatnu loptu jer je imao najbolju godinu u karijeri i bio ubedljivo najbolji igrac u prethodnoj 2013. godini. Medjutim, problem je u tome da Ronaldo nije osvojio nikakav trofej i ne moze ga pravdati cinjenica da nije imao dobar tim jer je tim Reala bio odlican kao i sad. Mesi je imao slabiju godinu jer su povrede uzele danak ali gledajuci statisticki Mesi je cak i efikasniji od Ronalda po pitanju golova i asistencija kad se uzme u obzir prosek po utakimici, uzeo je neke trofeje ali nije se iskazao u bitnim utakmicama kao protiv Bajerna i tu nema opravdanja. Zato i dalje verujem da Ronaldo individualno gledano zasluzuje nagradu ove godine. Za Riberija mislim da je odlican igrac ali da mu mesto nije medju 3 najbolja vec ako nekom jeste to je Roben koji je osvojio isto toliko koliko i Riberi ali je bio efikasnijii. Na kraju krajeva mislim da je posteno da Mesi uzme loptu ali jos vise da je uzme Ronaldo. Riberi je druga prica od ove dvojce.

Tottenham

pre 10 godina

Realno Ronaldo, po mn bolji igrac od Mesija, Ronaldo u Realu igra skoro sam a Mesiju u Barsi svi pakuju, inace ja ne volim nijednog od ovih

dejo

pre 10 godina

skandal ako ronaldo dobije. nijednu titulu nije osvojio nit je dominirao u kvalifikacijama.. pa zar mec u barazu treba da odluci?? skandal

Ivo

pre 10 godina

Mislim da je Ribery zasluzijo,trebali bi uzet u obzir i broj osvojenih titula,u momcadi Bayerna on je najzasluzniji,jak je kao individualac i kao timski igrac.Dok je Ronaldo samo jak kao individualac.

vince carter

pre 10 godina

do 95 godine samo su evropski igraci imali pravo da konkurisu za zlatnu loptu,tako da platini,van basten i jos par igraca drze maradonine zlatne lopte jer ko zna koliko bi ih imao..a interesantna mi je prica o mesijevim povredama ako su ovo povrede kako se naziva ono sto je pretrpeo luis nazario da lima ronaldo.ovaj ne igra dva meseca a ovaj 2 i po godine!!!

MIhael

pre 10 godina

Kad vidim mesija kako igra u engleskoj ligi bez cavija i inieste i kad da tamo bar pola golova koliko je dao C.R7 e onda ce opravdati sve ove lopte koje je dobio! I zapamtite nikad se ne zna glasaju ljudi koji vole mesija a ne cene Ronaldov trud! Ne bih me cudilo da mali pacov uzme 5 put za redom ne zasluzno!

Baltazar

pre 10 godina

Po meni jeste Ribery odlican igrac ali nekako mi ne ide uz ovu dvojicu.A zasto ? Pa zato sto je za trofej bio zasluzan ceo tim pa su morali nekoga da izdvoje u ovom slucaju Ribery.Nekako su mi jos Ronaldo i Mesi iznad njega bez obzira sto Mesi nije bas briljirao ali danak i povrede su ucinile svoje.Opet kazem,to je moje misljenje i mislim sto zbog najvise golova (Ronalda),puno priznanja (Mesija) i puno trofeja (Riberija) da su u izjednacenoj trci :-)

Vlastadjuza

pre 10 godina

Ovo je individualna nagrada, pa ne vidim šta traži Riberi ovde. Ne volim Ronalda, ali mislim da je ove godine bio mnogo bolji od Mesija.
Inače kao navijač Arsenala ne mogu da ne pitam gde je LORD BENTDNER? :) Verovatno je on van konkurencije najbolji, pa je glupo da ga uopšte stavljaju ovde.

cko

pre 10 godina

da se razumemo, ne volim Ronalda jer mi deluje previše prepotentno i nabedjeno (iako ima svako pravo da se tako ponaša jer je mašina na terenu), više volim Mesija, koji je kao zvrk, nepredvidiv i zanimljiv sa gledanje, ali ove godine Mesi ne moze ni da pridje Ronaldu, odigrao je sezonu perfektno. Zaslužio je 101%.

dziberon

pre 10 godina

Ronaldo defititivno vec nekoliko godina unazad je najbolji na planeti,falile su mu neke titule da to potvrdi znaci CR7 najkompletniji fudbaler ikada!

realno

pre 10 godina

Messi ce danas doci na ceremoniju iako zna da nece osvojiti nagradu...To nije bio slucaj sa ronaldom pretprosle godine,tada nije dosao...Izmedju njidhje velika razlika i u ljudckosti i u fudbalskom smislu.

eki_neir

pre 10 godina

ako ce se gledat po trofejima onda ne treba da je dobije ribery jer je tako i milito mogo dobit zato sto je s interom osvojio sve titule i dao najvažnije golove a nije bio ni u medju 3 najbolja..

Deni Krejn

pre 10 godina

Ovo je ipak individualna nagrada i mislim da ipak treba da ode u ruke Ronalda. Mesi je bio dosta povredjen, a Riberi neće nikad dati u kalendarskoj godini više od 30 komada.

realno

pre 10 godina

Pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu protiv Dortmunda kada je u zadnjoj minuti promašio 100%nu šansu što su mnogi zaboravili, pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletika pa je dobio crveni karton, ove sezone trenutno je opet pomogao Realu da budu trenutno treći na tabeli, a da sudije ne guraju toliko Real zaostajali bi najmanje 10ak bodova za Barcom i Atleticom, opet ove sezone je pomogao Realu da izgube obje bitne utakmice protiv Atletica i Barce, sa Portugalom je imao smiješnu grupu i bez obzira na to nije bio najbolji strijelac kvalifikacija, a ni Portugal nije odveo direktno već kroz baraž. Ako Ronaldo dobije zlatnu loptu večeras ja definitivno prestajem pratiti fudbal!

Logika? wtf is that?

pre 10 godina

Ako je Riberi već osvoji nagradu za najboljeg igrača Evrope (nebitno dal je zasluženo ili ne. Evrope u kojoj igraju i Mesi i Ronaldo, kako onda neko od njoh može da budi najbolji na svijetu, a nije čak najbolji u Evropi?

sss

pre 10 godina

4Dalibor
...Real nista nije osvojio i to je zasluga cijelog tima ali i Ronaldova..:) Riberi je osvojio ave sto se moglo osvojiti i tu je ta razlika u zaslugama izmedju njih dvojice..

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ne vidim po čemu se Riberi izdvaja individualno da bude i u prva tri. On je bitan šraf u najboljoj ekipi prethodne sezone, ali za razliku od Ronalda i Mesija, nije konstantan i neretko se desi da i celu utakmicu bude neprimetan. Ronaldo i Mesi grizu svaku utakmicu, retko kada da imaju loš nastup. Nagrada je individualna, ne timska.

geronimo

pre 10 godina

Dva najbolja igraca danasnjice i prgavo ruzno pace u sredini. Sta li ovaj bezobrazni neandertalac (po ponasanu) trazi ovde, Bajernu svaka cast, i ako ih mrzim ubedljivo najbolja ekipa na svetu prosle (a verovatno i ove) sezone, njihova moc baz lezi u tome sto su svi igraci odlicni, nema zvezde, tako da ovaj ima isti udeo u uspeh ekipe kao i vecina ostalih. Posto je ovo pojedinacna nagrada on definitivno tu nema sta da trazi!

Toza

pre 10 godina

ne vidim po čemu bi Ronaldo uzeo ovu nagradu,nema nijedan trofej,jedino što postigao nekoliko desetina golova,ali to nije ništa..Riberi će osvojiti,msm 5 trofeja u odnosu na Ronaldove golove ,to ne može da se nosi..Glas Riberiju :D

sike

pre 10 godina

Mislim da ovde nema veze ko je najbolji fudbaler i koga neko više ili manje voli. Bitno je ko je i koliko pokazao u 2013. godini. Po meni je to Riberi i to ubedljivo. Druga je stvar što su ostala dvojica generalno bolji od Francuza.

Madjioničar

pre 10 godina

Osvojiće K.Ronaldo,i to bi bilo potpuno zasluženo.
I svaki put je dobijao onaj ko je i zaslužio osim 2006.god kada je umesto Ronaldinja dobio Kanavaro.
Mesi je u svakom slučaju bolji od Ronalda,i to svi znaju,ali povrede su ga uništile prošle godine,a i Ronaldo je zaista blistao.
Riberiju svaka čast na svemu,ali u Bajernu nagradu zaslužuju i Roben,Lam,Nojer,Miler. Jednostavno njihovi uspesi su maksimalno timski,niko tu nije odskočio.
Ako je neko trebao da se nadje u top3 to je po svim parametrima Ibrahimović! imao je spektakularnu sezonu.
I nagradu bi trebalo dodeljivati isključivo na osnovu učinka za celu kalendarsku godinu tipa 2013. ili fudbalsku sezonu tipa od juna 2012. do juna 2013. , mislim da su tek za prošli i ovaj sad izbor gledali učinak tokom jedne kalendarske godine,a ne kao pre da se rezultati znaju već u septembru. Sada je bio produžen rok da bi ljudi svoje glasove koje su dali Riberiju precrtali i dali Ronaldu,kao što i jeste pošteno.

Rale

pre 10 godina

Po ovoj statistici opet se vidi da je Messi bio najbolji! Nije da Ronaldo ne zasluzuje nagradu, ali da je Messi odigrao meceva koliko i on, nagrada bi sigurno pripala Messiju.. Ovako i ako ode kod Ronalda nije u pogresnim rukama, sledece cetiri god opet Messi ;))

MI6

pre 10 godina

Navijam za Barselonu, samim tim mi je Mesi drazi od Ronalda i Riberija, koji su takodje majstori, narocito Ronaldo, on je ubica. Mesi je bio povredjen neko vreme, tako da je izgubio korak u borbi sa Ronaldom za ovu sezonu. Mislim da je ove godine najbolji bio Kristijano Ronaldo i on bi trebao da dobije nagradu. A sto se sledece godine tice, voleo bih da i Ronaldo i Mesi budu zdravi, pa neka se utrkuju u golovima, nama nece smetati. :-) Pa dogodine ko osvoji-osvoji, ja sam siguran da nagrada odlazi u prave ruke (noge), ko god da je uzme od njih. P.S. Sto se Riberija tice, i njemu svaka cast, imao je sjajnu sezonu, osvojio je sve sa timom, ali ovo je individualna nagrada, i ne mogu da ga stavljam u isti kos sa Ronaldom i Mesijem. Pozdrav!

Dirty

pre 10 godina

Ibra je najbolji al je malo problem s woogla, RVP je trebao prosle godine dobit zlatnu loptu al je otisao iz Arsenala i to se nikad nece oprostiti...Sta se zeli reci za "zlatnu loptu" treba i pristojnost uz vrhunsku igru i rezultate kluba i nacionalne vrste... Tu su neki igraci hendikepirani.

extremesportist

pre 10 godina

Drago mi je da su se obe nagrade ujedinile pre 3 godine. Pre toga, po meni, "Fifa player of the year" je realnije dodeljivala nagrade od Ballon d'or, iako postoji tek od 1992. godine kada ju je osvojio Mateus. Bilo je dosta nerealnih zlatnih lopti poput one koju je dobio Matthias Sammer 1996. ispred Ronalda koji je bio 5 outa bolji igrac od njega. Ronaldinjo bi trebalo da ima 3 Zlatne lopte umesto jedne. Sefcenko je bio dobar ali realno Ronaldinjo je i tada bio daleko ispred njega. Kanavaro ju je osvojio samo zbog titule na Mundijalu. Sto se vecerasnje dodele tice smatram da bi Kristijano Ronaldo trebalo da osvoji.

Mika

pre 10 godina

Ko će osvojiti zlatnu loptu?

Pa zar je bitno!!!

Nešto najgluplje u sportu su mi ovi izbori ko je najbolji u nekom kolektivnom sportu u toku neke godine. Veoma glupo. Čist subjektivizam. Kad nemaju neki kriterijumi kao u pojedinačnim sportovima, npr. Ko najbrže istrčao 100m ove godine je najbolji sprinter ili ko je osvojio zlato na olimpijadi ili Sp ovako u fudbalu, Košarci GLUPOOOO

Nikola

pre 10 godina

Realno gledano Ronaldo je zasluzijo da osvoji Zlatnu loptu , mesi je prosle sezone osvojio iako je ronaldo imao vise trofeja od njega , jer je messi prosle godine igrao inzvaredno , tako i ronaldo ove , a sto se tice riberija nzm odkud on ovde , ako je po trofejima , po meni je roben kompletniji i triput bolji igrac !

kobe bryant

pre 10 godina

Ljudi ovu zlatnu loptu dobija najbolji individualni igrac, tu se ne gledaju ni titule sa klubom ni nista, gleda se licna statistika golovi,asistencije... Po tome Ribery ispada ( daleko od toga da je los fudbaler ali nije u rangu ostale 2). A statistika kaze da je u 2013 Cristianu Ronaldu nije bilo ravnog.

FCB Vizemeister dahoam

pre 10 godina

Po mojim informacijam koje sam dobio jutros iz Ciriha zlatnu loptu ce dobiti Ronaldo! Dve sestre,brat,devojka i majka su mu vec doputovali u Cirih. Zao mi Bilala-Riberija ali bice bolje sledece godine!

fifi

pre 10 godina

Forsiraju Riberija zbog svega sto je klub kao Bajern osvojio. 15 celih golova i asistencija? To je pecat njegove igre i sada ispada da je ovaj trofej klupski a ne namenjen pojedincu?? Gospodo, dodelite trofej za najbolji klub na svetu a trofej za najboljeg igraca je nesto sasvim drugo, normalno, kada su najjace fudbalske lige u pitanju.

ManUtd

pre 10 godina

Realno, Kristijano je zasluzio zlatnu loptu... Vidi se da mnogo o tome razmislja, sinoc je vec bio jednom nogom u Cirihu... Mislim da je za Ronalda dobro sto je Mesi osvojio 4 zlatne lopte, jer on uvek od sebe trazi maksimum, uvek tezi da bude najbolji, a da bi bio najbolji u istoriji, znam da ce se truditi da igra bar jos 5-6 sezona na vrhunskom nivou i prestigne Mesija po broju osvojenih zlatnih lopti.
Mene zanima da li ce na dodeli biti Irina. U tom segmentu, Kristijano je sve pobedio, ima najlepsu devojku na svetu...

Dalibor

pre 10 godina

Po meni je Ronadlo najvise pokazao I zasluzuje taj trofej. I ako nisam njegov fan ali zasluzio je.Riberi jeste sve osvojio ali to je zasluga celog tima a ne njega samoga toliko.
Mesi je bio vise na bolovanju I nije mogao toliko da se pokaze. mada I da je igrao celu sezonu pored ovakvog Ronalda ne verujem da bi imao sanse

Vodolija

pre 10 godina

Ljudi ne znam kako je vama ali ja jedva cekam da prodje jednom sve ovo. Dosadili su vise i Bogu i narodu sa tom zlatnom loptom. Sto bi reko Ibrahimovic dajte je Deda Mrazu!

Barsa

pre 10 godina

mala ispravka, ukoliko uzme mesi(a nece zbog brojnih povreda, inace moj omiljeni fudbaler) bice PETI put. a evo postedecu vas gledanja dodele i reci da ce riberi poneti epitet najboljeg fudbalera za 2013. mnogi ce reci nezasluzeno, ali nije ni bitno covek je uzeo sve trofeje u jednoj sezoni, i po meni je to dovoljno.

Irfan FcBayM

pre 10 godina

Nesto se ne secam da je Ronaldo ista osvojio u 2013 a ako hoce da mu daju priznanje sto se zabavljao to je OK ... toliko je dobar da je Real praznih saka vec ohohoooo...

bane

pre 10 godina

MESI JE DALEKO KOMPLETNIHI IGRAC OD RONALDA NJEMU NETREBA MNOGO PROSTORA KAO RONALDU DA NIJE IMAO TOLIKO POVREDA VEROVATNO BI IMAO VISE GOLOVA

simke

pre 10 godina

Nesto gledam ovu statistiku,i ne znam po cemu je Ronaldo zasluzio da dobije zlatnu loptu....Da messi nije dugo odsustvovao sa terena imao bi mnogo vise golova od ronalda...Ne vidim po cemu je to ronaldo bolji od messija u ovoj godini.

Vodolija

pre 10 godina

Ljudi ne znam kako je vama ali ja jedva cekam da prodje jednom sve ovo. Dosadili su vise i Bogu i narodu sa tom zlatnom loptom. Sto bi reko Ibrahimovic dajte je Deda Mrazu!

Dalibor

pre 10 godina

Po meni je Ronadlo najvise pokazao I zasluzuje taj trofej. I ako nisam njegov fan ali zasluzio je.Riberi jeste sve osvojio ali to je zasluga celog tima a ne njega samoga toliko.
Mesi je bio vise na bolovanju I nije mogao toliko da se pokaze. mada I da je igrao celu sezonu pored ovakvog Ronalda ne verujem da bi imao sanse

simke

pre 10 godina

Nesto gledam ovu statistiku,i ne znam po cemu je Ronaldo zasluzio da dobije zlatnu loptu....Da messi nije dugo odsustvovao sa terena imao bi mnogo vise golova od ronalda...Ne vidim po cemu je to ronaldo bolji od messija u ovoj godini.

MI6

pre 10 godina

Navijam za Barselonu, samim tim mi je Mesi drazi od Ronalda i Riberija, koji su takodje majstori, narocito Ronaldo, on je ubica. Mesi je bio povredjen neko vreme, tako da je izgubio korak u borbi sa Ronaldom za ovu sezonu. Mislim da je ove godine najbolji bio Kristijano Ronaldo i on bi trebao da dobije nagradu. A sto se sledece godine tice, voleo bih da i Ronaldo i Mesi budu zdravi, pa neka se utrkuju u golovima, nama nece smetati. :-) Pa dogodine ko osvoji-osvoji, ja sam siguran da nagrada odlazi u prave ruke (noge), ko god da je uzme od njih. P.S. Sto se Riberija tice, i njemu svaka cast, imao je sjajnu sezonu, osvojio je sve sa timom, ali ovo je individualna nagrada, i ne mogu da ga stavljam u isti kos sa Ronaldom i Mesijem. Pozdrav!

FCB Vizemeister dahoam

pre 10 godina

Po mojim informacijam koje sam dobio jutros iz Ciriha zlatnu loptu ce dobiti Ronaldo! Dve sestre,brat,devojka i majka su mu vec doputovali u Cirih. Zao mi Bilala-Riberija ali bice bolje sledece godine!

realno

pre 10 godina

Pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu protiv Dortmunda kada je u zadnjoj minuti promašio 100%nu šansu što su mnogi zaboravili, pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletika pa je dobio crveni karton, ove sezone trenutno je opet pomogao Realu da budu trenutno treći na tabeli, a da sudije ne guraju toliko Real zaostajali bi najmanje 10ak bodova za Barcom i Atleticom, opet ove sezone je pomogao Realu da izgube obje bitne utakmice protiv Atletica i Barce, sa Portugalom je imao smiješnu grupu i bez obzira na to nije bio najbolji strijelac kvalifikacija, a ni Portugal nije odveo direktno već kroz baraž. Ako Ronaldo dobije zlatnu loptu večeras ja definitivno prestajem pratiti fudbal!

cko

pre 10 godina

da se razumemo, ne volim Ronalda jer mi deluje previše prepotentno i nabedjeno (iako ima svako pravo da se tako ponaša jer je mašina na terenu), više volim Mesija, koji je kao zvrk, nepredvidiv i zanimljiv sa gledanje, ali ove godine Mesi ne moze ni da pridje Ronaldu, odigrao je sezonu perfektno. Zaslužio je 101%.

Irfan FcBayM

pre 10 godina

Nesto se ne secam da je Ronaldo ista osvojio u 2013 a ako hoce da mu daju priznanje sto se zabavljao to je OK ... toliko je dobar da je Real praznih saka vec ohohoooo...

kobe bryant

pre 10 godina

Ljudi ovu zlatnu loptu dobija najbolji individualni igrac, tu se ne gledaju ni titule sa klubom ni nista, gleda se licna statistika golovi,asistencije... Po tome Ribery ispada ( daleko od toga da je los fudbaler ali nije u rangu ostale 2). A statistika kaze da je u 2013 Cristianu Ronaldu nije bilo ravnog.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ne vidim po čemu se Riberi izdvaja individualno da bude i u prva tri. On je bitan šraf u najboljoj ekipi prethodne sezone, ali za razliku od Ronalda i Mesija, nije konstantan i neretko se desi da i celu utakmicu bude neprimetan. Ronaldo i Mesi grizu svaku utakmicu, retko kada da imaju loš nastup. Nagrada je individualna, ne timska.

dziberon

pre 10 godina

Ronaldo defititivno vec nekoliko godina unazad je najbolji na planeti,falile su mu neke titule da to potvrdi znaci CR7 najkompletniji fudbaler ikada!

realno

pre 10 godina

Messi ce danas doci na ceremoniju iako zna da nece osvojiti nagradu...To nije bio slucaj sa ronaldom pretprosle godine,tada nije dosao...Izmedju njidhje velika razlika i u ljudckosti i u fudbalskom smislu.

Deni Krejn

pre 10 godina

Ovo je ipak individualna nagrada i mislim da ipak treba da ode u ruke Ronalda. Mesi je bio dosta povredjen, a Riberi neće nikad dati u kalendarskoj godini više od 30 komada.

Logika? wtf is that?

pre 10 godina

Ako je Riberi već osvoji nagradu za najboljeg igrača Evrope (nebitno dal je zasluženo ili ne. Evrope u kojoj igraju i Mesi i Ronaldo, kako onda neko od njoh može da budi najbolji na svijetu, a nije čak najbolji u Evropi?

Nikola

pre 10 godina

Realno gledano Ronaldo je zasluzijo da osvoji Zlatnu loptu , mesi je prosle sezone osvojio iako je ronaldo imao vise trofeja od njega , jer je messi prosle godine igrao inzvaredno , tako i ronaldo ove , a sto se tice riberija nzm odkud on ovde , ako je po trofejima , po meni je roben kompletniji i triput bolji igrac !

geronimo

pre 10 godina

Dva najbolja igraca danasnjice i prgavo ruzno pace u sredini. Sta li ovaj bezobrazni neandertalac (po ponasanu) trazi ovde, Bajernu svaka cast, i ako ih mrzim ubedljivo najbolja ekipa na svetu prosle (a verovatno i ove) sezone, njihova moc baz lezi u tome sto su svi igraci odlicni, nema zvezde, tako da ovaj ima isti udeo u uspeh ekipe kao i vecina ostalih. Posto je ovo pojedinacna nagrada on definitivno tu nema sta da trazi!

sss

pre 10 godina

4Dalibor
...Real nista nije osvojio i to je zasluga cijelog tima ali i Ronaldova..:) Riberi je osvojio ave sto se moglo osvojiti i tu je ta razlika u zaslugama izmedju njih dvojice..

bane

pre 10 godina

MESI JE DALEKO KOMPLETNIHI IGRAC OD RONALDA NJEMU NETREBA MNOGO PROSTORA KAO RONALDU DA NIJE IMAO TOLIKO POVREDA VEROVATNO BI IMAO VISE GOLOVA

extremesportist

pre 10 godina

Drago mi je da su se obe nagrade ujedinile pre 3 godine. Pre toga, po meni, "Fifa player of the year" je realnije dodeljivala nagrade od Ballon d'or, iako postoji tek od 1992. godine kada ju je osvojio Mateus. Bilo je dosta nerealnih zlatnih lopti poput one koju je dobio Matthias Sammer 1996. ispred Ronalda koji je bio 5 outa bolji igrac od njega. Ronaldinjo bi trebalo da ima 3 Zlatne lopte umesto jedne. Sefcenko je bio dobar ali realno Ronaldinjo je i tada bio daleko ispred njega. Kanavaro ju je osvojio samo zbog titule na Mundijalu. Sto se vecerasnje dodele tice smatram da bi Kristijano Ronaldo trebalo da osvoji.

Toza

pre 10 godina

ne vidim po čemu bi Ronaldo uzeo ovu nagradu,nema nijedan trofej,jedino što postigao nekoliko desetina golova,ali to nije ništa..Riberi će osvojiti,msm 5 trofeja u odnosu na Ronaldove golove ,to ne može da se nosi..Glas Riberiju :D

eki_neir

pre 10 godina

ako ce se gledat po trofejima onda ne treba da je dobije ribery jer je tako i milito mogo dobit zato sto je s interom osvojio sve titule i dao najvažnije golove a nije bio ni u medju 3 najbolja..

fifi

pre 10 godina

Forsiraju Riberija zbog svega sto je klub kao Bajern osvojio. 15 celih golova i asistencija? To je pecat njegove igre i sada ispada da je ovaj trofej klupski a ne namenjen pojedincu?? Gospodo, dodelite trofej za najbolji klub na svetu a trofej za najboljeg igraca je nesto sasvim drugo, normalno, kada su najjace fudbalske lige u pitanju.

Baltazar

pre 10 godina

Po meni jeste Ribery odlican igrac ali nekako mi ne ide uz ovu dvojicu.A zasto ? Pa zato sto je za trofej bio zasluzan ceo tim pa su morali nekoga da izdvoje u ovom slucaju Ribery.Nekako su mi jos Ronaldo i Mesi iznad njega bez obzira sto Mesi nije bas briljirao ali danak i povrede su ucinile svoje.Opet kazem,to je moje misljenje i mislim sto zbog najvise golova (Ronalda),puno priznanja (Mesija) i puno trofeja (Riberija) da su u izjednacenoj trci :-)

Rale

pre 10 godina

Po ovoj statistici opet se vidi da je Messi bio najbolji! Nije da Ronaldo ne zasluzuje nagradu, ali da je Messi odigrao meceva koliko i on, nagrada bi sigurno pripala Messiju.. Ovako i ako ode kod Ronalda nije u pogresnim rukama, sledece cetiri god opet Messi ;))

MIhael

pre 10 godina

Kad vidim mesija kako igra u engleskoj ligi bez cavija i inieste i kad da tamo bar pola golova koliko je dao C.R7 e onda ce opravdati sve ove lopte koje je dobio! I zapamtite nikad se ne zna glasaju ljudi koji vole mesija a ne cene Ronaldov trud! Ne bih me cudilo da mali pacov uzme 5 put za redom ne zasluzno!

Vlastadjuza

pre 10 godina

Ovo je individualna nagrada, pa ne vidim šta traži Riberi ovde. Ne volim Ronalda, ali mislim da je ove godine bio mnogo bolji od Mesija.
Inače kao navijač Arsenala ne mogu da ne pitam gde je LORD BENTDNER? :) Verovatno je on van konkurencije najbolji, pa je glupo da ga uopšte stavljaju ovde.

ManUtd

pre 10 godina

Realno, Kristijano je zasluzio zlatnu loptu... Vidi se da mnogo o tome razmislja, sinoc je vec bio jednom nogom u Cirihu... Mislim da je za Ronalda dobro sto je Mesi osvojio 4 zlatne lopte, jer on uvek od sebe trazi maksimum, uvek tezi da bude najbolji, a da bi bio najbolji u istoriji, znam da ce se truditi da igra bar jos 5-6 sezona na vrhunskom nivou i prestigne Mesija po broju osvojenih zlatnih lopti.
Mene zanima da li ce na dodeli biti Irina. U tom segmentu, Kristijano je sve pobedio, ima najlepsu devojku na svetu...

Madjioničar

pre 10 godina

Osvojiće K.Ronaldo,i to bi bilo potpuno zasluženo.
I svaki put je dobijao onaj ko je i zaslužio osim 2006.god kada je umesto Ronaldinja dobio Kanavaro.
Mesi je u svakom slučaju bolji od Ronalda,i to svi znaju,ali povrede su ga uništile prošle godine,a i Ronaldo je zaista blistao.
Riberiju svaka čast na svemu,ali u Bajernu nagradu zaslužuju i Roben,Lam,Nojer,Miler. Jednostavno njihovi uspesi su maksimalno timski,niko tu nije odskočio.
Ako je neko trebao da se nadje u top3 to je po svim parametrima Ibrahimović! imao je spektakularnu sezonu.
I nagradu bi trebalo dodeljivati isključivo na osnovu učinka za celu kalendarsku godinu tipa 2013. ili fudbalsku sezonu tipa od juna 2012. do juna 2013. , mislim da su tek za prošli i ovaj sad izbor gledali učinak tokom jedne kalendarske godine,a ne kao pre da se rezultati znaju već u septembru. Sada je bio produžen rok da bi ljudi svoje glasove koje su dali Riberiju precrtali i dali Ronaldu,kao što i jeste pošteno.

vince carter

pre 10 godina

do 95 godine samo su evropski igraci imali pravo da konkurisu za zlatnu loptu,tako da platini,van basten i jos par igraca drze maradonine zlatne lopte jer ko zna koliko bi ih imao..a interesantna mi je prica o mesijevim povredama ako su ovo povrede kako se naziva ono sto je pretrpeo luis nazario da lima ronaldo.ovaj ne igra dva meseca a ovaj 2 i po godine!!!

Barsa

pre 10 godina

mala ispravka, ukoliko uzme mesi(a nece zbog brojnih povreda, inace moj omiljeni fudbaler) bice PETI put. a evo postedecu vas gledanja dodele i reci da ce riberi poneti epitet najboljeg fudbalera za 2013. mnogi ce reci nezasluzeno, ali nije ni bitno covek je uzeo sve trofeje u jednoj sezoni, i po meni je to dovoljno.

Mika

pre 10 godina

Ko će osvojiti zlatnu loptu?

Pa zar je bitno!!!

Nešto najgluplje u sportu su mi ovi izbori ko je najbolji u nekom kolektivnom sportu u toku neke godine. Veoma glupo. Čist subjektivizam. Kad nemaju neki kriterijumi kao u pojedinačnim sportovima, npr. Ko najbrže istrčao 100m ove godine je najbolji sprinter ili ko je osvojio zlato na olimpijadi ili Sp ovako u fudbalu, Košarci GLUPOOOO

Barsa

pre 10 godina

Volim Mesija on je u 5 najboljih igraca svih vremena,i ove godine je imao fantastican ucinak ali nije to njegov maksimum jer je propustio barem 40% utakmica ,Riberi je zasluzno u 3 najbolja ove godine ali to je njegov maksimum ,Kristijano je imao fantasticnih 6,7 sezona iza sebe i ova je jedna od najboljih iako mu ostaje mala mrlja jer nije osvojio makar kup mislim da ce biti 100% zasluzeno da dobije nagradu.
ps.Pravo je uzivanje gledati ove momke.

Tottenham

pre 10 godina

Realno Ronaldo, po mn bolji igrac od Mesija, Ronaldo u Realu igra skoro sam a Mesiju u Barsi svi pakuju, inace ja ne volim nijednog od ovih

Kanca

pre 10 godina

Riberi! Postujem Kristijana ali nista nije osvojio a na osnovu ucinka za 2 utakmice na kvalifikacijama za svedsko se ne dodeljije zlatna lopta. Sa druge strane Riberi je samo predstavnik Bayerna, to je mogao biti i Roben, Lam ili Svajni ali za fudbal je dobro da dodje do novina i da napokon neko ko nije iz Reala ili Barse dobije ovo priznanje. Cim je u uzem izboru zasluzuje je. Mesi je zbog povreda van konkurencije i svaka dodela nagrade njemu bio bi dokaz favoriziranja Barse i njega licno. Ronaldo neka se i Bogu zahvali jer da Mesi nije bio povredjen ne znam kako bi njegov ego podneo da opet gubi! Nadam se Riberi!

sike

pre 10 godina

Mislim da ovde nema veze ko je najbolji fudbaler i koga neko više ili manje voli. Bitno je ko je i koliko pokazao u 2013. godini. Po meni je to Riberi i to ubedljivo. Druga je stvar što su ostala dvojica generalno bolji od Francuza.

dejo

pre 10 godina

skandal ako ronaldo dobije. nijednu titulu nije osvojio nit je dominirao u kvalifikacijama.. pa zar mec u barazu treba da odluci?? skandal

Neca

pre 10 godina

Riberi........licno meni je najdrazi Mesi ali za najvecu gresku UEFA smatram sto je Mesi dobio 2010 zlatnu loptu a ne Snajder koji je sve osvojio sa Interom.....isto tako ju je 1991 trebao dobiti neko iz Zvezde a ne Papen.......ja bih je dao Riberiju iako nisam njegov fan, covek je glavni igrac najboljeg tima u 2013 tj Bajerna......

Ivo

pre 10 godina

Mislim da je Ribery zasluzijo,trebali bi uzet u obzir i broj osvojenih titula,u momcadi Bayerna on je najzasluzniji,jak je kao individualac i kao timski igrac.Dok je Ronaldo samo jak kao individualac.

Boccaccio

pre 10 godina

Ako je u pitanju nagrada za najboljeg fudbalera, onda je logično da se gleda individualni učinak kandidata za Zlatnu loptu, tako da komentari tipa ovaj je osvojio sve trofeje, a ovaj nijedan padaju u vodu, jer ne osvaja jedan igrač trofeje, nego tim! Zlatnu loptu je ovaj put više nego ikad zaslužio C.Ronaldo. Čast i Riberiju, ali njegov individualni učinak je daleko ispod onog koji ima CR7!

jasko_tt

pre 10 godina

Navijam za Mesija, postujem Riberija, nisam navijac ni Reala, niti Ronalda. Moj glas bih ipak dao Ronaldu, zbog ona dva meca protiv Svedske, kada je njegov kvalitet odveo njegovu zemlju na svetsko prvenstvo. To je razlika koja bi presudila da dam glasu momku ciji nisam navijac.

Uros

pre 10 godina

Prestanite vise sa misljenjima o tome kakav bi bio Mesi kad bi igrao u Premier ligi. Ako malo bolje pogledate statistiku Iniesta i Cavi imaju manje asistencija od Benzeme i Di Marie koji su u vise od pola svojih asistencija proturili Ronaldu, a Mesi dugo nije igrao tako da pomirite se sa tim da je Mesi dobar i bez njih. Nevezano od toga, nije bitno koliko je golvoa dato na neciju asistenciju vec koliko je dato ukupno. Realno gledajuci Ronaldo je zasluzio Zlatnu loptu jer je imao najbolju godinu u karijeri i bio ubedljivo najbolji igrac u prethodnoj 2013. godini. Medjutim, problem je u tome da Ronaldo nije osvojio nikakav trofej i ne moze ga pravdati cinjenica da nije imao dobar tim jer je tim Reala bio odlican kao i sad. Mesi je imao slabiju godinu jer su povrede uzele danak ali gledajuci statisticki Mesi je cak i efikasniji od Ronalda po pitanju golova i asistencija kad se uzme u obzir prosek po utakimici, uzeo je neke trofeje ali nije se iskazao u bitnim utakmicama kao protiv Bajerna i tu nema opravdanja. Zato i dalje verujem da Ronaldo individualno gledano zasluzuje nagradu ove godine. Za Riberija mislim da je odlican igrac ali da mu mesto nije medju 3 najbolja vec ako nekom jeste to je Roben koji je osvojio isto toliko koliko i Riberi ali je bio efikasnijii. Na kraju krajeva mislim da je posteno da Mesi uzme loptu ali jos vise da je uzme Ronaldo. Riberi je druga prica od ove dvojce.

Dirty

pre 10 godina

Ibra je najbolji al je malo problem s woogla, RVP je trebao prosle godine dobit zlatnu loptu al je otisao iz Arsenala i to se nikad nece oprostiti...Sta se zeli reci za "zlatnu loptu" treba i pristojnost uz vrhunsku igru i rezultate kluba i nacionalne vrste... Tu su neki igraci hendikepirani.

Andrej

pre 10 godina

Ronaldo nije osvojio nista. U sezoni 2012/2013 njegov Real je ostao cak 15 bodova iza Barse. U toj istoj sezoni Mesi je dao 11 golova vise i imao mnogo vise asistencija. Riberi je bio fenomenalan i osvojio sa Bajernom cak 6 trofeja. Ronaldo ima sjajan start sezone, vrhunski. Ali nista nije osvojio. Fifa treba da objasni sta se vrednuje. Da li su bitnija dva meseca ili cela prosla sezone. Ako se broje samo dva meseca onda je loptu mogao da dobije i Suarez. I da li ce ovaj start sezone imati znacaja za narednu zlatnu loptu koju bi ako ovako nastavi zasluzio Ronaldo ili ce sve biti uzalud i opet ce se vrednovati necijih par meseci.

Deni Krejn

pre 10 godina

Ako Suarez nastavi da igra ovako, a nastavio je niz od prošle godine, on je sledeći dobitnik ove nagrade. Mislim na januar 2015.

24

pre 10 godina

Smarate vise sa tim da Messi ne bi mogao da igra u Engleskoj! Vec sam slao slican komentar. Hazard (ista visina i slicna konstitucija kao Messi), dosao iz Francuske lige - najbolji igrac Celsija. Mata - do prosle sezone najbolji igrac Celsija. Aguero, David Silva, Kazorla, Navas... svi su igrali u Spaniji i svi su jedni od najboljih u Engleskoj. Da li je Messi losiji igrac od njih pa se ne bi snasao u Premijer ligi?! Sto se tice zlatne lopte, moje misljenje je da bi trebao Ronaldo da dobije nagradu. To je INDIVIDUALNA nagrada. Riberi nije ista klasa kao Messi i Ronaldo, iako je osvojio 5 trofeja. Tom logikom je Mandzukic bolji igrac od Ronalda npr. Umesto Riberija su mogli (sasvim zasluzeno) da u izbor udju npr. Roben, Lam, Svajnstajger, Miler... i to realno ne bi bilo nepravedno. Bajern je toliko jak da Riberi jednostavno ne odskace toliko individualnim kvalitetom u odnosu na ostatak tima.

zvezda

pre 10 godina

Naravno da je Ronaldo dobio zlatnu
loptu.Mislim,i zasluzio ju je zbog
golova,driblinga... Mesi nije zasluzio tu zlatnu
loptu jer je pola sezone bio povredjen,a to je
otvorilo put Ronaldu za osvajanje zlatne
lopte.Sto se tice Riberi-a,bio sam iznenadjen
sto je on dobio sansu za zlatnu loptu.Nisam
neki fan Real Madrida niti Ronalda,ali decko je
zasluzio tu zlatnu loptu i veoma sam srecan
zbog njega.
(Marko Kupre, 13. januar 2014 2
zaboravio si da pomenes ,,zlatnu loptu,,

ty6

pre 10 godina

Neizvesno do samog kraja. CR7 je stvarno blistao ove sezone ali ako on uzme to je prvi put da zlatnu loptu uzima igrac koji nije bio najbolji strelac svoje lige (u ovom slucaju Primere) i pritom nema nijedan trofej.

Dominator

pre 10 godina

@realno
svaka cast za komentar, nisi nista zaboravio!

Pisete svi o nekim pauzama zbog kojih Messi nije mogao da prazi ronalda,
alo koji fudbal vi gledate?! Messi nije igrao prosle godine samo poslednjih mesec i po - dva i to protiv nekih nebitnih ekipa tipa Granada, Rajo Valjekano itd
i po cemu je onda ronaldo ispred Messija?!

Kanca

pre 10 godina

(lemi, 13. januar 2014 16:29) vise od Riberija ne ali umesto Mesija da. Gledamo celu godinu i koliko god da postujem Mesija smatram da nije zasluzio. Treba da se vrednuje ucinak a ne stara slava a Leo je bio povredjen.

Marko Kupre

pre 10 godina

Naravno da je Ronaldo dobio zlatnu loptu.Mislim,i zasluzio ju je zbog golova,driblinga... Mesi nije zasluzio tu zlatnu loptu jer je pola sezone bio povredjen,a to je otvorilo put Ronaldu za osvajanje zlatne lopte.Sto se tice Riberi-a,bio sam iznenadjen sto je on dobio sansu za zlatnu loptu.Nisam neki fan Real Madrida niti Ronalda,ali decko je zasluzio tu zlatnu loptu i veoma sam srecan zbog njega.

simke

pre 10 godina

Nesto gledam ovu statistiku,i ne znam po cemu je Ronaldo zasluzio da dobije zlatnu loptu....Da messi nije dugo odsustvovao sa terena imao bi mnogo vise golova od ronalda...Ne vidim po cemu je to ronaldo bolji od messija u ovoj godini.

Dalibor

pre 10 godina

Po meni je Ronadlo najvise pokazao I zasluzuje taj trofej. I ako nisam njegov fan ali zasluzio je.Riberi jeste sve osvojio ali to je zasluga celog tima a ne njega samoga toliko.
Mesi je bio vise na bolovanju I nije mogao toliko da se pokaze. mada I da je igrao celu sezonu pored ovakvog Ronalda ne verujem da bi imao sanse

bane

pre 10 godina

MESI JE DALEKO KOMPLETNIHI IGRAC OD RONALDA NJEMU NETREBA MNOGO PROSTORA KAO RONALDU DA NIJE IMAO TOLIKO POVREDA VEROVATNO BI IMAO VISE GOLOVA

realno

pre 10 godina

Pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu protiv Dortmunda kada je u zadnjoj minuti promašio 100%nu šansu što su mnogi zaboravili, pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletika pa je dobio crveni karton, ove sezone trenutno je opet pomogao Realu da budu trenutno treći na tabeli, a da sudije ne guraju toliko Real zaostajali bi najmanje 10ak bodova za Barcom i Atleticom, opet ove sezone je pomogao Realu da izgube obje bitne utakmice protiv Atletica i Barce, sa Portugalom je imao smiješnu grupu i bez obzira na to nije bio najbolji strijelac kvalifikacija, a ni Portugal nije odveo direktno već kroz baraž. Ako Ronaldo dobije zlatnu loptu večeras ja definitivno prestajem pratiti fudbal!

Toza

pre 10 godina

ne vidim po čemu bi Ronaldo uzeo ovu nagradu,nema nijedan trofej,jedino što postigao nekoliko desetina golova,ali to nije ništa..Riberi će osvojiti,msm 5 trofeja u odnosu na Ronaldove golove ,to ne može da se nosi..Glas Riberiju :D

realno

pre 10 godina

Messi ce danas doci na ceremoniju iako zna da nece osvojiti nagradu...To nije bio slucaj sa ronaldom pretprosle godine,tada nije dosao...Izmedju njidhje velika razlika i u ljudckosti i u fudbalskom smislu.

dziberon

pre 10 godina

Ronaldo defititivno vec nekoliko godina unazad je najbolji na planeti,falile su mu neke titule da to potvrdi znaci CR7 najkompletniji fudbaler ikada!

Vodolija

pre 10 godina

Ljudi ne znam kako je vama ali ja jedva cekam da prodje jednom sve ovo. Dosadili su vise i Bogu i narodu sa tom zlatnom loptom. Sto bi reko Ibrahimovic dajte je Deda Mrazu!

Irfan FcBayM

pre 10 godina

Nesto se ne secam da je Ronaldo ista osvojio u 2013 a ako hoce da mu daju priznanje sto se zabavljao to je OK ... toliko je dobar da je Real praznih saka vec ohohoooo...

Barsa

pre 10 godina

mala ispravka, ukoliko uzme mesi(a nece zbog brojnih povreda, inace moj omiljeni fudbaler) bice PETI put. a evo postedecu vas gledanja dodele i reci da ce riberi poneti epitet najboljeg fudbalera za 2013. mnogi ce reci nezasluzeno, ali nije ni bitno covek je uzeo sve trofeje u jednoj sezoni, i po meni je to dovoljno.

MIhael

pre 10 godina

Kad vidim mesija kako igra u engleskoj ligi bez cavija i inieste i kad da tamo bar pola golova koliko je dao C.R7 e onda ce opravdati sve ove lopte koje je dobio! I zapamtite nikad se ne zna glasaju ljudi koji vole mesija a ne cene Ronaldov trud! Ne bih me cudilo da mali pacov uzme 5 put za redom ne zasluzno!

sss

pre 10 godina

4Dalibor
...Real nista nije osvojio i to je zasluga cijelog tima ali i Ronaldova..:) Riberi je osvojio ave sto se moglo osvojiti i tu je ta razlika u zaslugama izmedju njih dvojice..

sike

pre 10 godina

Mislim da ovde nema veze ko je najbolji fudbaler i koga neko više ili manje voli. Bitno je ko je i koliko pokazao u 2013. godini. Po meni je to Riberi i to ubedljivo. Druga je stvar što su ostala dvojica generalno bolji od Francuza.

cko

pre 10 godina

da se razumemo, ne volim Ronalda jer mi deluje previše prepotentno i nabedjeno (iako ima svako pravo da se tako ponaša jer je mašina na terenu), više volim Mesija, koji je kao zvrk, nepredvidiv i zanimljiv sa gledanje, ali ove godine Mesi ne moze ni da pridje Ronaldu, odigrao je sezonu perfektno. Zaslužio je 101%.

kobe bryant

pre 10 godina

Ljudi ovu zlatnu loptu dobija najbolji individualni igrac, tu se ne gledaju ni titule sa klubom ni nista, gleda se licna statistika golovi,asistencije... Po tome Ribery ispada ( daleko od toga da je los fudbaler ali nije u rangu ostale 2). A statistika kaze da je u 2013 Cristianu Ronaldu nije bilo ravnog.

ManUtd

pre 10 godina

Realno, Kristijano je zasluzio zlatnu loptu... Vidi se da mnogo o tome razmislja, sinoc je vec bio jednom nogom u Cirihu... Mislim da je za Ronalda dobro sto je Mesi osvojio 4 zlatne lopte, jer on uvek od sebe trazi maksimum, uvek tezi da bude najbolji, a da bi bio najbolji u istoriji, znam da ce se truditi da igra bar jos 5-6 sezona na vrhunskom nivou i prestigne Mesija po broju osvojenih zlatnih lopti.
Mene zanima da li ce na dodeli biti Irina. U tom segmentu, Kristijano je sve pobedio, ima najlepsu devojku na svetu...

Rale

pre 10 godina

Po ovoj statistici opet se vidi da je Messi bio najbolji! Nije da Ronaldo ne zasluzuje nagradu, ali da je Messi odigrao meceva koliko i on, nagrada bi sigurno pripala Messiju.. Ovako i ako ode kod Ronalda nije u pogresnim rukama, sledece cetiri god opet Messi ;))

geronimo

pre 10 godina

Dva najbolja igraca danasnjice i prgavo ruzno pace u sredini. Sta li ovaj bezobrazni neandertalac (po ponasanu) trazi ovde, Bajernu svaka cast, i ako ih mrzim ubedljivo najbolja ekipa na svetu prosle (a verovatno i ove) sezone, njihova moc baz lezi u tome sto su svi igraci odlicni, nema zvezde, tako da ovaj ima isti udeo u uspeh ekipe kao i vecina ostalih. Posto je ovo pojedinacna nagrada on definitivno tu nema sta da trazi!

Ivo

pre 10 godina

Mislim da je Ribery zasluzijo,trebali bi uzet u obzir i broj osvojenih titula,u momcadi Bayerna on je najzasluzniji,jak je kao individualac i kao timski igrac.Dok je Ronaldo samo jak kao individualac.

Madjioničar

pre 10 godina

Osvojiće K.Ronaldo,i to bi bilo potpuno zasluženo.
I svaki put je dobijao onaj ko je i zaslužio osim 2006.god kada je umesto Ronaldinja dobio Kanavaro.
Mesi je u svakom slučaju bolji od Ronalda,i to svi znaju,ali povrede su ga uništile prošle godine,a i Ronaldo je zaista blistao.
Riberiju svaka čast na svemu,ali u Bajernu nagradu zaslužuju i Roben,Lam,Nojer,Miler. Jednostavno njihovi uspesi su maksimalno timski,niko tu nije odskočio.
Ako je neko trebao da se nadje u top3 to je po svim parametrima Ibrahimović! imao je spektakularnu sezonu.
I nagradu bi trebalo dodeljivati isključivo na osnovu učinka za celu kalendarsku godinu tipa 2013. ili fudbalsku sezonu tipa od juna 2012. do juna 2013. , mislim da su tek za prošli i ovaj sad izbor gledali učinak tokom jedne kalendarske godine,a ne kao pre da se rezultati znaju već u septembru. Sada je bio produžen rok da bi ljudi svoje glasove koje su dali Riberiju precrtali i dali Ronaldu,kao što i jeste pošteno.

Tottenham

pre 10 godina

Realno Ronaldo, po mn bolji igrac od Mesija, Ronaldo u Realu igra skoro sam a Mesiju u Barsi svi pakuju, inace ja ne volim nijednog od ovih

dejo

pre 10 godina

skandal ako ronaldo dobije. nijednu titulu nije osvojio nit je dominirao u kvalifikacijama.. pa zar mec u barazu treba da odluci?? skandal

Deni Krejn

pre 10 godina

Ovo je ipak individualna nagrada i mislim da ipak treba da ode u ruke Ronalda. Mesi je bio dosta povredjen, a Riberi neće nikad dati u kalendarskoj godini više od 30 komada.

Kanca

pre 10 godina

Riberi! Postujem Kristijana ali nista nije osvojio a na osnovu ucinka za 2 utakmice na kvalifikacijama za svedsko se ne dodeljije zlatna lopta. Sa druge strane Riberi je samo predstavnik Bayerna, to je mogao biti i Roben, Lam ili Svajni ali za fudbal je dobro da dodje do novina i da napokon neko ko nije iz Reala ili Barse dobije ovo priznanje. Cim je u uzem izboru zasluzuje je. Mesi je zbog povreda van konkurencije i svaka dodela nagrade njemu bio bi dokaz favoriziranja Barse i njega licno. Ronaldo neka se i Bogu zahvali jer da Mesi nije bio povredjen ne znam kako bi njegov ego podneo da opet gubi! Nadam se Riberi!

fifi

pre 10 godina

Forsiraju Riberija zbog svega sto je klub kao Bajern osvojio. 15 celih golova i asistencija? To je pecat njegove igre i sada ispada da je ovaj trofej klupski a ne namenjen pojedincu?? Gospodo, dodelite trofej za najbolji klub na svetu a trofej za najboljeg igraca je nesto sasvim drugo, normalno, kada su najjace fudbalske lige u pitanju.

Vlastadjuza

pre 10 godina

Ovo je individualna nagrada, pa ne vidim šta traži Riberi ovde. Ne volim Ronalda, ali mislim da je ove godine bio mnogo bolji od Mesija.
Inače kao navijač Arsenala ne mogu da ne pitam gde je LORD BENTDNER? :) Verovatno je on van konkurencije najbolji, pa je glupo da ga uopšte stavljaju ovde.

Nikola

pre 10 godina

Realno gledano Ronaldo je zasluzijo da osvoji Zlatnu loptu , mesi je prosle sezone osvojio iako je ronaldo imao vise trofeja od njega , jer je messi prosle godine igrao inzvaredno , tako i ronaldo ove , a sto se tice riberija nzm odkud on ovde , ako je po trofejima , po meni je roben kompletniji i triput bolji igrac !

Dirty

pre 10 godina

Ibra je najbolji al je malo problem s woogla, RVP je trebao prosle godine dobit zlatnu loptu al je otisao iz Arsenala i to se nikad nece oprostiti...Sta se zeli reci za "zlatnu loptu" treba i pristojnost uz vrhunsku igru i rezultate kluba i nacionalne vrste... Tu su neki igraci hendikepirani.

Mika

pre 10 godina

Ko će osvojiti zlatnu loptu?

Pa zar je bitno!!!

Nešto najgluplje u sportu su mi ovi izbori ko je najbolji u nekom kolektivnom sportu u toku neke godine. Veoma glupo. Čist subjektivizam. Kad nemaju neki kriterijumi kao u pojedinačnim sportovima, npr. Ko najbrže istrčao 100m ove godine je najbolji sprinter ili ko je osvojio zlato na olimpijadi ili Sp ovako u fudbalu, Košarci GLUPOOOO

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ne vidim po čemu se Riberi izdvaja individualno da bude i u prva tri. On je bitan šraf u najboljoj ekipi prethodne sezone, ali za razliku od Ronalda i Mesija, nije konstantan i neretko se desi da i celu utakmicu bude neprimetan. Ronaldo i Mesi grizu svaku utakmicu, retko kada da imaju loš nastup. Nagrada je individualna, ne timska.

FCB Vizemeister dahoam

pre 10 godina

Po mojim informacijam koje sam dobio jutros iz Ciriha zlatnu loptu ce dobiti Ronaldo! Dve sestre,brat,devojka i majka su mu vec doputovali u Cirih. Zao mi Bilala-Riberija ali bice bolje sledece godine!

MI6

pre 10 godina

Navijam za Barselonu, samim tim mi je Mesi drazi od Ronalda i Riberija, koji su takodje majstori, narocito Ronaldo, on je ubica. Mesi je bio povredjen neko vreme, tako da je izgubio korak u borbi sa Ronaldom za ovu sezonu. Mislim da je ove godine najbolji bio Kristijano Ronaldo i on bi trebao da dobije nagradu. A sto se sledece godine tice, voleo bih da i Ronaldo i Mesi budu zdravi, pa neka se utrkuju u golovima, nama nece smetati. :-) Pa dogodine ko osvoji-osvoji, ja sam siguran da nagrada odlazi u prave ruke (noge), ko god da je uzme od njih. P.S. Sto se Riberija tice, i njemu svaka cast, imao je sjajnu sezonu, osvojio je sve sa timom, ali ovo je individualna nagrada, i ne mogu da ga stavljam u isti kos sa Ronaldom i Mesijem. Pozdrav!

extremesportist

pre 10 godina

Drago mi je da su se obe nagrade ujedinile pre 3 godine. Pre toga, po meni, "Fifa player of the year" je realnije dodeljivala nagrade od Ballon d'or, iako postoji tek od 1992. godine kada ju je osvojio Mateus. Bilo je dosta nerealnih zlatnih lopti poput one koju je dobio Matthias Sammer 1996. ispred Ronalda koji je bio 5 outa bolji igrac od njega. Ronaldinjo bi trebalo da ima 3 Zlatne lopte umesto jedne. Sefcenko je bio dobar ali realno Ronaldinjo je i tada bio daleko ispred njega. Kanavaro ju je osvojio samo zbog titule na Mundijalu. Sto se vecerasnje dodele tice smatram da bi Kristijano Ronaldo trebalo da osvoji.

Logika? wtf is that?

pre 10 godina

Ako je Riberi već osvoji nagradu za najboljeg igrača Evrope (nebitno dal je zasluženo ili ne. Evrope u kojoj igraju i Mesi i Ronaldo, kako onda neko od njoh može da budi najbolji na svijetu, a nije čak najbolji u Evropi?

Neca

pre 10 godina

Riberi........licno meni je najdrazi Mesi ali za najvecu gresku UEFA smatram sto je Mesi dobio 2010 zlatnu loptu a ne Snajder koji je sve osvojio sa Interom.....isto tako ju je 1991 trebao dobiti neko iz Zvezde a ne Papen.......ja bih je dao Riberiju iako nisam njegov fan, covek je glavni igrac najboljeg tima u 2013 tj Bajerna......

eki_neir

pre 10 godina

ako ce se gledat po trofejima onda ne treba da je dobije ribery jer je tako i milito mogo dobit zato sto je s interom osvojio sve titule i dao najvažnije golove a nije bio ni u medju 3 najbolja..

Baltazar

pre 10 godina

Po meni jeste Ribery odlican igrac ali nekako mi ne ide uz ovu dvojicu.A zasto ? Pa zato sto je za trofej bio zasluzan ceo tim pa su morali nekoga da izdvoje u ovom slucaju Ribery.Nekako su mi jos Ronaldo i Mesi iznad njega bez obzira sto Mesi nije bas briljirao ali danak i povrede su ucinile svoje.Opet kazem,to je moje misljenje i mislim sto zbog najvise golova (Ronalda),puno priznanja (Mesija) i puno trofeja (Riberija) da su u izjednacenoj trci :-)

Uros

pre 10 godina

Prestanite vise sa misljenjima o tome kakav bi bio Mesi kad bi igrao u Premier ligi. Ako malo bolje pogledate statistiku Iniesta i Cavi imaju manje asistencija od Benzeme i Di Marie koji su u vise od pola svojih asistencija proturili Ronaldu, a Mesi dugo nije igrao tako da pomirite se sa tim da je Mesi dobar i bez njih. Nevezano od toga, nije bitno koliko je golvoa dato na neciju asistenciju vec koliko je dato ukupno. Realno gledajuci Ronaldo je zasluzio Zlatnu loptu jer je imao najbolju godinu u karijeri i bio ubedljivo najbolji igrac u prethodnoj 2013. godini. Medjutim, problem je u tome da Ronaldo nije osvojio nikakav trofej i ne moze ga pravdati cinjenica da nije imao dobar tim jer je tim Reala bio odlican kao i sad. Mesi je imao slabiju godinu jer su povrede uzele danak ali gledajuci statisticki Mesi je cak i efikasniji od Ronalda po pitanju golova i asistencija kad se uzme u obzir prosek po utakimici, uzeo je neke trofeje ali nije se iskazao u bitnim utakmicama kao protiv Bajerna i tu nema opravdanja. Zato i dalje verujem da Ronaldo individualno gledano zasluzuje nagradu ove godine. Za Riberija mislim da je odlican igrac ali da mu mesto nije medju 3 najbolja vec ako nekom jeste to je Roben koji je osvojio isto toliko koliko i Riberi ali je bio efikasnijii. Na kraju krajeva mislim da je posteno da Mesi uzme loptu ali jos vise da je uzme Ronaldo. Riberi je druga prica od ove dvojce.

Andrej

pre 10 godina

Ronaldo nije osvojio nista. U sezoni 2012/2013 njegov Real je ostao cak 15 bodova iza Barse. U toj istoj sezoni Mesi je dao 11 golova vise i imao mnogo vise asistencija. Riberi je bio fenomenalan i osvojio sa Bajernom cak 6 trofeja. Ronaldo ima sjajan start sezone, vrhunski. Ali nista nije osvojio. Fifa treba da objasni sta se vrednuje. Da li su bitnija dva meseca ili cela prosla sezone. Ako se broje samo dva meseca onda je loptu mogao da dobije i Suarez. I da li ce ovaj start sezone imati znacaja za narednu zlatnu loptu koju bi ako ovako nastavi zasluzio Ronaldo ili ce sve biti uzalud i opet ce se vrednovati necijih par meseci.

Marko Kupre

pre 10 godina

Naravno da je Ronaldo dobio zlatnu loptu.Mislim,i zasluzio ju je zbog golova,driblinga... Mesi nije zasluzio tu zlatnu loptu jer je pola sezone bio povredjen,a to je otvorilo put Ronaldu za osvajanje zlatne lopte.Sto se tice Riberi-a,bio sam iznenadjen sto je on dobio sansu za zlatnu loptu.Nisam neki fan Real Madrida niti Ronalda,ali decko je zasluzio tu zlatnu loptu i veoma sam srecan zbog njega.

vince carter

pre 10 godina

do 95 godine samo su evropski igraci imali pravo da konkurisu za zlatnu loptu,tako da platini,van basten i jos par igraca drze maradonine zlatne lopte jer ko zna koliko bi ih imao..a interesantna mi je prica o mesijevim povredama ako su ovo povrede kako se naziva ono sto je pretrpeo luis nazario da lima ronaldo.ovaj ne igra dva meseca a ovaj 2 i po godine!!!

Barsa

pre 10 godina

Volim Mesija on je u 5 najboljih igraca svih vremena,i ove godine je imao fantastican ucinak ali nije to njegov maksimum jer je propustio barem 40% utakmica ,Riberi je zasluzno u 3 najbolja ove godine ali to je njegov maksimum ,Kristijano je imao fantasticnih 6,7 sezona iza sebe i ova je jedna od najboljih iako mu ostaje mala mrlja jer nije osvojio makar kup mislim da ce biti 100% zasluzeno da dobije nagradu.
ps.Pravo je uzivanje gledati ove momke.

24

pre 10 godina

Smarate vise sa tim da Messi ne bi mogao da igra u Engleskoj! Vec sam slao slican komentar. Hazard (ista visina i slicna konstitucija kao Messi), dosao iz Francuske lige - najbolji igrac Celsija. Mata - do prosle sezone najbolji igrac Celsija. Aguero, David Silva, Kazorla, Navas... svi su igrali u Spaniji i svi su jedni od najboljih u Engleskoj. Da li je Messi losiji igrac od njih pa se ne bi snasao u Premijer ligi?! Sto se tice zlatne lopte, moje misljenje je da bi trebao Ronaldo da dobije nagradu. To je INDIVIDUALNA nagrada. Riberi nije ista klasa kao Messi i Ronaldo, iako je osvojio 5 trofeja. Tom logikom je Mandzukic bolji igrac od Ronalda npr. Umesto Riberija su mogli (sasvim zasluzeno) da u izbor udju npr. Roben, Lam, Svajnstajger, Miler... i to realno ne bi bilo nepravedno. Bajern je toliko jak da Riberi jednostavno ne odskace toliko individualnim kvalitetom u odnosu na ostatak tima.

jasko_tt

pre 10 godina

Navijam za Mesija, postujem Riberija, nisam navijac ni Reala, niti Ronalda. Moj glas bih ipak dao Ronaldu, zbog ona dva meca protiv Svedske, kada je njegov kvalitet odveo njegovu zemlju na svetsko prvenstvo. To je razlika koja bi presudila da dam glasu momku ciji nisam navijac.

Boccaccio

pre 10 godina

Ako je u pitanju nagrada za najboljeg fudbalera, onda je logično da se gleda individualni učinak kandidata za Zlatnu loptu, tako da komentari tipa ovaj je osvojio sve trofeje, a ovaj nijedan padaju u vodu, jer ne osvaja jedan igrač trofeje, nego tim! Zlatnu loptu je ovaj put više nego ikad zaslužio C.Ronaldo. Čast i Riberiju, ali njegov individualni učinak je daleko ispod onog koji ima CR7!

ty6

pre 10 godina

Neizvesno do samog kraja. CR7 je stvarno blistao ove sezone ali ako on uzme to je prvi put da zlatnu loptu uzima igrac koji nije bio najbolji strelac svoje lige (u ovom slucaju Primere) i pritom nema nijedan trofej.

Kanca

pre 10 godina

(lemi, 13. januar 2014 16:29) vise od Riberija ne ali umesto Mesija da. Gledamo celu godinu i koliko god da postujem Mesija smatram da nije zasluzio. Treba da se vrednuje ucinak a ne stara slava a Leo je bio povredjen.

Dominator

pre 10 godina

@realno
svaka cast za komentar, nisi nista zaboravio!

Pisete svi o nekim pauzama zbog kojih Messi nije mogao da prazi ronalda,
alo koji fudbal vi gledate?! Messi nije igrao prosle godine samo poslednjih mesec i po - dva i to protiv nekih nebitnih ekipa tipa Granada, Rajo Valjekano itd
i po cemu je onda ronaldo ispred Messija?!

Deni Krejn

pre 10 godina

Ako Suarez nastavi da igra ovako, a nastavio je niz od prošle godine, on je sledeći dobitnik ove nagrade. Mislim na januar 2015.

zvezda

pre 10 godina

Naravno da je Ronaldo dobio zlatnu
loptu.Mislim,i zasluzio ju je zbog
golova,driblinga... Mesi nije zasluzio tu zlatnu
loptu jer je pola sezone bio povredjen,a to je
otvorilo put Ronaldu za osvajanje zlatne
lopte.Sto se tice Riberi-a,bio sam iznenadjen
sto je on dobio sansu za zlatnu loptu.Nisam
neki fan Real Madrida niti Ronalda,ali decko je
zasluzio tu zlatnu loptu i veoma sam srecan
zbog njega.
(Marko Kupre, 13. januar 2014 2
zaboravio si da pomenes ,,zlatnu loptu,,