Fudbal 55

Subota, 03.07.2010.

21:06

Maradona: "Najteži trenutak u karijeri"

Selektoru reprezentacije Argentine Dijegu Maradoni vrlo teško je pao poraz od Nemačke u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Maradona: "Najteži trenutak u karijeri" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

madcunt

pre 13 godina

bravo fifini puleni...
Samo dajte po maradoni...verujem da bi Andja i Sep bili ponosni na vas sada!!!
Meni je ipak zao sto taj nevaspitani arogantni i prepotentni hostapler nije uspeo da se skine go usred Buenos Airesa i da po zavrsetku performansa lepo ispljuje i Fifu i Blatera i mafiju okupljenu oko njih ..
Biti na strani Argentine je bilo pitanje casti na ovom svetskom,koliko god da on ne zna!!
Nazalost....fudbal je vec umro!!!

slobodan ili ne

pre 13 godina

@sudnji dan! cinimi se da vam je maradona nesto licno na zao ucinio, inace ne bi vredjali!!! kao prvo postoji protokol za konferencije za stampu i to nema nikakve veze da li je utakmica prijateljska ili ne! kao drugo da li vi znate sta rec ,hohstapler znaci, da znate ne bi je ovde ni upotrebili, jer ako je on hohstapler onda su i svi ostali treneri koji su ovde zatajili takodje takozvani "hohstapleri"! ps / mislim da je pojedincima bolje na you-tube-u jer se tamo moze i psovati, a kamo li bez razloga vredjati! i na kraju jedan predlog, procitajte knjigu o njemu, njegovu biografiju, odnosno njegov zivotni put,pa ce vam mozda biti jasnije sta je maradona i kao covek i kao trener!!! i pored svih padova koje je imao, uvek je uspeo da ustane, i jos uvek je primer mnogima na zemaljskoj kugli dragi prijatelju! ali vaznije je da je vas bes na maradonu izaso vani i sada vam je verovatno lakse!

Mario Bros

pre 13 godina

Pa da nisam gledao utakmicu pa da kažem wow 4 komada. Prvo odbrana Argentine je bila bez FOKUSA, ni na šta nisu ličili i bili su bušni kao sir.

Golovi:
Prvi: čist amaterizam odbrane, sam igrač u petercu udara glavom sa strane.
Drugi: Igrač sa zemlje sedeći pravi fatalnu asistenciju zbog nepažnje odbrane. Sedi čovek i dodaje, pa gde je čuvar? Pored toga Hajnce ne pomaže u čuvanju Klosea već ga gleda kaskajući idući ka njemu. E pa ne može se tako odbraniti, treba svi da se udvajaju u šesnaestercu
Treći: tako se igra sa decom u školi a ne sa A reprezentacijom, tako niko ozbiljan ne bi proplivao stojeći statično kao drvo. Igrač se mora pratiti na 10 cm razmaka kada je u šesnaestercu.
Četvrti: Odbranbeni igrač samo zvera u loptu nije ni pogledao gde ide Klose. Šta je mogao da uradi onda osim da nastavi da gleda kako Klose zabija.

Neću da omalovažavam igru Nemačke ali je igra Argentine bila sve samo ne ozbiljna i skoncentrisana i požrtvovana. Ne pobeđuju velika imena sama nego njihov skoncentrisan RAD na terenu.


Sa Španijom će biti mnogo teže, mislim da je ovo kraj jedne lepe bajke mladih Germana.

sudnji dan

pre 13 godina

@slobodan ili ne
decko, ajde oladi,
1. hohstapleraj je prava rijec za trenerske kvalitete Dijega Maradone.
2. Nije bila nikakva njemacka provokacija na pres-konferenciji poslije martovske utakmice Njem-Arg nego je Miler sa nepunih 20 godina debitovao u reprezentaciji i obzirom da mu predvidjaju veliku karijeru zeljeli su ga nagraditi da bude na presici sa velikim Dijegom. Uz sve to, o kakvom provokaciji je rijec ako se radi o prijateljskoj utakmici?

urugvaj u finale

pre 13 godina

E moj Maradona što lepo nisi zvao najbolje radilice u svetskom fubalu Kambijasa i Zanetija i što nisi pružio šansku najboljem napdaču na svetu Dijegu Militu,Maradona sujete ta ubi.

prosecan

pre 13 godina

maradona i dunga treba da daju ostavku.imali su najbolje timove i nista nisu napravili.U tim zemljama imaju po 50 igraca koji mogu da igraju za reprezentaciju, i neuspeh je samo trenerov. Nemci su mozda tehnicki slabiji od brazila i argentine, ali su pokazali karakter, borbenost,istrajnost i zelju za pobedom.lev je to usadio u tim.

DJ

pre 13 godina

Ovi Nemacki klinci su odigrali savrsenu utakmicu, nijedan klub ili reprezentacija u zadnje dve decenije nije odigrao utakmicu ovalo jednostavno i lepo za oko. Tri od cetri gola su se bukvalno usetali u go. Tu bi i Murinjov bunker popio cetri komada.
(Alberto Tomba, 3. jul 2010 21:24)

Taj Murinjov Bunker je dao 2 komada njima (skoro njima)
-Miler, Shvajnstajger, Klose, Lam... Tako da.. ;-)

cantona-7

pre 13 godina

Za sve je kriva Srbija !
Trebalo je da ukantamo Nemce sa nekoliko golova razlike kada smo imali priliku. Teško da bi se od toga oporavili. Ovako su 1:0 shvatili kao splet nesrećnih okolnosti (isključenje Klosea i promašene prilike).
Ono što mi se sviđa kod te ekipe jeste mladost i vrlo fer-igra. Moglo se videti da protiv Engleza nijednog momenta dok su vodili 2:0 i 2:1 nisu zadržavali utakmicu. Italijani bi takvu tekmu ugušili u drugom poluvremenu valjanjem po terenu. Nemci su želeli još koji gol kako im niko ne bi prigovorio bog poništenog gola Englezima. Takođe i protiv Argentine. Argentinci su, kao i Brazilci pokazali da su veoma prgavi kada gube.
Ipak, teško mogu da navijam za njih protiv bilo koga iz mnogo razloga koji nemaju veze sa fudbalom.

slobodan ili ne

pre 13 godina

ako neko nekog oslovljava sa HOHSTAPLEROM, onda ta osoba a i moderator koji dozvoljava upotrebu ovakvih reci moraju da dozvole da se i rec OLOS kao izraz za intelegenciju doticnog takodje ostavi! usput, posle svega svi pametni, a ja samo pitam ove sto kritikuju marodininu provokaciju kao odgovor na NEMACKU PROVOKACIJU sta bi uradili vi ako ste kao trener pozvani na konfrenciju za stampu gde treba i drugi trener da se pojavi???!!! nemci su i to lepo smislili i uspeli, a ja jedva cekam da dozivim takvu situaciju, samo obrnutim redom! pa oni oplakase sve zivo i mrtvo posle "greske" sudije koji se "usudi" da kloseu na utakmici protiv srbije da dve zute! i na kraju za one sto upotrebljavaju rec "panceri" jedna sasvim mala "sitnica": na ovom svetskom prvenstvu su reprezentacije drzava koje su u ratu i kao takve ne bi smele da ucestvuju, ali nije vazno, vazno je da se pare okrecu!

Sirko

pre 13 godina

E moj Maradona...postoje 2 igraca u Interu koji bi zakrpili rupe u onoj tvojoj odbrani...a to su Zaneti i Kambijaso! ali ne ,ti forsiras Otamendija i Maksi Rodrigeza...kasnis sa izmjenom i ubacujes Pastorea!? Pa kome ce on napraviti razliku...podsjetio si me na Antica i njegovu zlatnu rezervu LAzovica...MOj \Maradona...kada sve saberes ,ti jedino u napadu imas opcija da nekogf uvedes...i Maskerano nije kapiten...Kapiten je Havijer Zaneti...a ti vidi ...uzmi knjigu ili pogledaj neku tekmu jer kao i Dunga isto,ne znate nista cim je 0-1 za protivnika...

borg

pre 13 godina

@sudnji dan evo i jam sam gledao tu pres.koferenciju,i bio sam zaprepascen ponasanjem maradone,veliki igrac a bezobrazan covjek,jos nemogu da vjerujem kakva je maradona sv...bravo za müllera,özila,schweinsteigera i ostale njemce.a maradona mars u cirkus.poz

statistika

pre 13 godina

Strucnjaci
Kapelo,4 utakmice,1 pobeda,2 neresene,1 poraz
Lipi ,3 utakmice,0 pobeda,2 neresene,1 poraz
Antic ,3 utakmice,1 pobeda,0 neresene,2 poraza
Nestrucnjak
Maradona,5 utakmica,4 pobede,1 poraz

Pa ,,Maradona bre!

pre 13 godina

U pravu je Maradona,rezultat nije prava slika odnosa na terenu.....more neka budu srecni..moglo/trebalo je biti najmanje 6:0..pocepali su ih nemci!

rale

pre 13 godina

Strašno je na ovom prvenstvu posmatrati hirove izvikanih trenera, tim to je formacija od 11 fudbalera koja bez obzira na rezultat mora da igra totalni fudbal i gospodari terenom u svakom trenutku. Tim u zavisnosti od protivnika treba da prilagodjava svoju taktiku i da zna kako i kojom igrom može do pobjede. E, sad kod Kapela, Keiroša, Dunge, Maradone... desilo se nešto tragikomično što svakom fudbalskom diletantu i paceru sa kugle zemaljske ne bi moglo da se desi, napravili su ekipe a na kraju nisu uspjeli od njih da izvuku ni 40% realne snage tima. Pogledajte Maradonine izmjene juče, totalni promašaji, sredinu terena bez pravog majstora veznjaka, Mesi se vraća na 30-40 metara od svog gola da bi gradio napad, Tevez preterano solira, nema Verona na terenu i na kraju majstor Mesi mora kući.
Znam da mnogi Njemcima predvidjaju titulu, ali sve bez lagane pobjede Španaca biće iznenadjenje. Pa juče je čak i Švajnštajger ličio na fudbalera, on u životu nije predriblao tri, četiri igrača kao kod trećeg gola, eto šta su Argentinci dozvolili. Španija ima istorijsku priliku da osvoji svjetski kup jer najveći majstori igraju za nju. Del Boske uporno forsira Alonsa ali on igra svoj najgori fudbal trenutno, koliko samo grešaka je juče napravio... Vidjelo se koliko je ekipa živnula ulaskom Fabregasa, i koliko je Tores van forme spram Ljorentea koji kako je ušao protiv Portugala odmah je napravio pometnju u odbrani. Očajnički želim da u ova četiri meča vidim fudbal dostojan svjetskog prvenstva, a ne nekakva razočarenja i iznenadjenja. Finale u kome Španci dobijaju Holandiju i bar tri gola na meču/furija je sve mečeve odigrala o-2 gola/ Živio fudbal i hoćemo golove!

enez

pre 13 godina

e moj maradona nije tako lako biti trener.ostavio si zanetija i cambiasa koji su osvoili ove godine sve u inter,redrigez je rupa a desni bek nema komentara.ti si ostao legendarni igrac ali ovako pokvario si ugled

Samo po desnoj strani

pre 13 godina

Pa i nije bio neki problem probiti Argentinu po njihovoj desnoj strani. A rezervni desni bek je još veća katastrofa od ovog u startnoj postavi. E moj Dijego, taktika je čudo. Cela nacija i igrači su te ispoštovali da vodiš tim kroz kvalifikacije i na SP, zahvali im se na tome i idi. Ispoštuj i ti njih.

odlazi cirkus

pre 13 godina

Poruka za Srbe i ostale Juznoamerikance: Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...
(Dr. Nele, 3. jul 2010 22:45)

Druze fudbal se ne igra za "raju", neg' za gol, pa jos jedan, pa jos jedan i tako 90 minuta... Ko svabe danas, e to je za mene fudbal... Evo sve nesto razmisljam koja je to Juznoamericka reprezentacija pokazala nesto na ovom SP-u? Evo ti Brazil i Argentina, nista od lepote fudbala al' prljave igre i za izvoz, a ostali Juznoafrikanci... pa ne vidi dam se mogo razlikuju od Grcke po stilu igre...

A ovaj maradona vise lici na maskotu nego trenera!

sn

pre 13 godina

Svaka čast za sve čarolije koje si nam nekad pružao, ali ne valja biti "veći katolik od pape". Cijeli svijet vidi jedno, a ti udario u svoje, pa ako ti prođe onda onako možeš temperamentno južnjački (iliti naški?) da kažeš: Eto, jesam li vam rekao!!! Ako ne prođe, onda: pa eto, trudili smo se... Murinjo (kakav je, takav je) je u pravu: Liga šampiona JESTE najjače takmičenje na svijetu. Ligu šampiona je osvojio Inter. MILITO, Kambijaso, Samuel, ZANETI (velika slova su namjerna!) - 40% najjače ekipe na svijetu. Oni kod tebe nemaju mjesta !?!? Nijemci su samo dokazali ono što važi skoro uvijek i svuda, ne samo u fudbalu: sistem i organizacija su ispred improvizacije! Barselona ima sistem, npr. Mesi tamo igra više lijevo, a iza sebe ima sjajnog Brazilca Alveša, koji ulazi naprijed, razvlači odbranu, daje prostor Mesiju za ulazak u sredinu. Zašto to u Argentini nije Zaneti? Ova Njemačka je odlična ekipa, ali nisu oni bogom dani ni neranjivi (mi smo to pokazali). Znam da takva utakmica nije realna, ali Inter bi ih RAZBUCAO!

R E A L N I

pre 13 godina

Eh daje planeta zemlja sa sve njemackom nacijom,gdje bi joj bio kraj.Sve bi blistalo.Sto se fudbala tice zelim da osvoje SP.Najsu bolji.Ovi juzno-amerikanci su kao i pravoslavci (Srbi,Grci,Rusi i ostala skalamerija) tacnije nista.A tek afrikanci.Oni mogu dobijenu utakmicu izgubit.Zao mi sto nece jos jedan "anonimus" njemacki biser Tomas Miler igrati protiv odvratne Spanije.Zato se bojim da ne prodju ove sadasnje "talijane"-spance.Bilo bi bizarno ako nijemci osvoje SP dasu izgubili od jedne od najlosiji ekipa Srbije doduse nesrecno ikao su bili ubjedljivo bolji sa 10 igraca.Zao mi N.Subotica a sad se vidi ispravnost Marka Marina,Bojana Krkica.Ozil je turcin i svi to isticu ali bice najpoznatiji turcin kad osvoji SP.

Leo

pre 13 godina

Mesi ima 23 godine,i igrace jos minimum na 2,ako ne i na 3 Svetska Prvenstva. Ima vremena da osvoji i to,i da zasluzeno udje u istoriju. Nemcima svaka cast,narocito Mileru,ali Spanci su ih dobili pre 2 godine,i verujem da mogu opet u 1/2 finalu. A Nemci,osvojili ili ne,nama nece biti nista lakse sto smo ih pobedili,ali smo ih POBEDILI,i to niko ne treba i ne sme da osporava.

Bos il' hadzija

pre 13 godina

To ga je Bog pokarao zato sto je ismevao Mulera na konferenciji. Onaj decko je inace sjajan igrac, a dosao je na konferenciju da razbije tremu i upozna licno bicseg velikog igraca i jos vecu sadasnju moralnu gnjidu iako se u ovo drugo uverio cim je dosao. Pravda je zadovoljena!

cezar

pre 13 godina

Sve poznato vec mnogo ranije,Argentina ubedljivo najaca individualna selekcija,Maradona najgori selektor na mundijalu ako se smije zvati trenerom.Taktika i postave su smesne,davno sam vec rekao u jednom komentaru koji ih je hvalio i stavio kao favorite da ce ih pobediti prva ozbiljnija evropska ekipa.Mislim cak da je to trebao Mexico ali ponisten im je gol neregularan,ovima priznat pa su pali na tom polju a mislim da su bolji.Naravno Argentina je ekipa sa najvecim imenima danasnjg fudbala.Zamislite da je Kapelu takva ekipa ili bilo kom treneru sa taktickim iskustvom .Dakle zasluzeno ispali,trebali i pre.A nemacka osvaja mundijal(ne navijam za njih,vec bicemo frajeri koji su jedini pobedili svetskog prvaka)

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 13 godina

Kako bre nisu zasluzili, posle 10 minuta sam rekla da ako Nemci ovako nastave ima da daju bar 3 ali ipak 4 gola. I pogodila sam ja, a Maradona nije to uvideo, pa kako to
(fudbalski laik, 3. jul 2010 23:11)

Zenska intuicija...

Marko iz Beograda

pre 13 godina

E moj Maradona!!!Da ne povedes Zanetija i Kambijasa,a povedes onog padavicara iz Njukastla,da igra Iguain koji ne moze da pogodi gol,osim ako ne gadja iz peterca,a Milito sedi na klupi...da ne pozoves Lisandra...i nisi za bolje...a Argentini zelim nekog vrhunskog trenera da sledece prvenstvo osvoje!!!

AlenMKD

pre 13 godina

nisam mislio da su Njemci toliko jaki ali pokazali su stvarno vrlo dobru igru, Ozil je jedan od najboljih igraca ovog mundijala i mora da bude uvrsten u najboljih 11, svaka cast za negovu igru, odusevio sam se od njega na ovom prvenstvu

Ma bio i ostao obican cirkusant

pre 13 godina

Ko je Maradonu proglasio najboljim trenerom za Argentince? Kako jedna toliko nestabilna, skandalozna i problematicna licnost moze biti dobar trener tima koji je mogao uraditi mnogo vise sa nekom normalnom i strucnijom osobom? Maradona, idi vec jednom u legendu ili u muzej, gde si poslao Pelea, pusti ljude da igraju fubal a ne cirkus.

Maradona-the greatest cheater in football history

pre 13 godina

Ma znas koliko mi te zao...sta su trebali da kazu engleski igraci kad si ih pokrao '86 godine?Kako te nije sramota?Njima nije bilo tesko?Sudbina ti polako vraca,neka neka.Makni nam se vise s ociju,ionako si samo obican narkoman,a olos od covjeka.

string

pre 13 godina

Klokan...sto lepo ne prizna da su ih Nemci zgazili i kao gospodin ode u Argentinu a ne da se blamira kao Kapelo. A Lahm je odigrao lavovsku utakmicu, ja nisam odavno video manjeg coveka i veceg borca...malog Millera,Ozila i majstora Schweinsteigera necu ni da spominjem...cetvrti gol za anale...
(Lesi se vraca kuci...pardon, Messi, 3. jul 2010 21:36)

Nemoj pogresno da me shvatite, manjeg u smislu fizicke gradje...

Darko

pre 13 godina

E pa gospodine Dijego, pre meca ste izjavljivali kako je Bastijan Svajnstajger toliko nebitan da bi pretio Argentini (cak ste pricali kako niste ni culi za njega), svojevremeno niste hteli da sednete na konferenciji za stampu pored Milera jer ste mislili da je sakupljac loptiju (ja mislim da je to samo Vasa provokacija, jer sta bi sakupljac lopti trazio na konferenciji za stampu uopste) pa bih sada molio da neki novinar koji ce sigurno uraditi intervju sa Vama prosto upita znate li sada ko su Miler i Svajnstajger?

Darko Jagodina

fudbalski laik

pre 13 godina

Kako bre nisu zasluzili, posle 10 minuta sam rekla da ako Nemci ovako nastave ima da daju bar 3 ali ipak 4 gola. I pogodila sam ja, a Maradona nije to uvideo, pa kako to

Maida

pre 13 godina

Sad ce Maradona lepo da upamti Milera, pa vise nece imati ispade i sansu da nekog ko ima izgleda da bude proglasen za najboljeg igraca SPa omalovazava na konferencijama za novinare. Bravo Nemci, odrzali ste danas cas fudbala i zasluzujete finale. Svaka cast treneru koji je okupio i stvorio takav tim!

sineretve

pre 13 godina

Zar nije najgori trenutak tvoje karijere kad su te potirali doma 94. jer si bija drogiran... ili kad si 86 zabija rukom pa kad te sudac pita jesi li samo si odmahnija glavom... i još to zoveš božjom rukom... ajde ne blamiraj se više... reć za Milera da je sakupljač lopti... ajde dragi moj vrati se u svoje carstvo... bija si veliki igrač... ali ne vridiš ni ko trener a čini mi se ni ko čovik...

sudnji dan

pre 13 godina

E, sad sam na njemackoj televiziji vidio snimak kako je Maradona otjerao malog Milera sa press konferencije nakon prijateljske utakmice Njemacka-Argentina u martu. Kao "ko je ovaj, sta ce on za istim stolom sa mnom". Ovi Nijemci pristojni kakvi jesu zamolili su Milera da napusti dvoranu. Ovaj decko, sav posramljen, bez rijeci je ustao da ne kvari show velikog klovna.
Eeee, Maradona, hostapleru, sad kad sam ovo vidio, zao mi je sto nije bilo 8:0 uz 5 golova Milera.

Iga

pre 13 godina

E moj Maradona, znaš kako kažu...Ko visoko leti...:)
A izjavljivao je kako će Njemačka plakati i previše se nadmeno odnosio.
Više bihmef volio da su Argentinci prošli, ali Njemačkoj svaka čast!

Darko

pre 13 godina

Da bi bilo odlican fudbaler treba da imash talenat i da mnogo trenirash...da bi bio odlican trener treba da uchish, uchish, uchish a talenat, talenat ti samo smeta i bolje je da ga nemash.

Branko

pre 13 godina

Ti si glavni krivac! Da ti se oprosti sto ti ekipa igra takticki divlje. Ali 4 iz Intera je morala da ti bude osnova ekipe(Zaneti,Kambijaso,Milito,Samuel) jer je svako od njih igrao sezonu zivota! Ali tebi su bolji Maskerano,Otamendi,Burdiso pa i Iguain... Drago mi je sto ste ponizeni od Nemacke samo zato sto nisi poveo legendu Zanetija.

Deki

pre 13 godina

Još jedan dokaz da bez ozbiljnog pristupa stručnog štaba, nema uspeha, pogotovo u duelima sa jakim rivalima. Ne može se protiv Nemaca igrati sa slabom sredinom terena. Danas se videlo da je falio Zaneti na desnoj strani. Kad ga je izostavio sa spiska, mislio sam da ima kvalitetnog, mladog desnog beka, ali ovi na SP su bili očaj. Morao je nešto menjati u formaciji kad je krenulo loše, ali ni prstom nije mrdnuo. Morao je probati sa Militom i Aguerom ranije, jer je Iguain bio očajan. Mani se klupe i uživaj u slavi, Dijego.

Lesi se vraca kuci...pardon, Messi

pre 13 godina

Klokan...sto lepo ne prizna da su ih Nemci zgazili i kao gospodin ode u Argentinu a ne da se blamira kao Kapelo. A Lahm je odigrao lavovsku utakmicu, ja nisam odavno video manjeg coveka i veceg borca...malog Millera,Ozila i majstora Schweinsteigera necu ni da spominjem...cetvrti gol za anale...

Alberto Tomba

pre 13 godina

Ovi Nemacki klinci su odigrali savrsenu utakmicu, nijedan klub ili reprezentacija u zadnje dve decenije nije odigrao utakmicu ovalo jednostavno i lepo za oko. Tri od cetri gola su se bukvalno usetali u go. Tu bi i Murinjov bunker popio cetri komada.

Neutron

pre 13 godina

Ja mislim da 4-0 stvarno nije realan rezultat. U stvari i jeste i nije. Nakon 1-0, kada je Argentina pritisla, stvarno dobro igrala, budimo iskreni, gol nije hteo da udje. Mnogo su petljali, isuvise soliranja. A onda drugi gol iz kontre, Nemcima svaka cast, opasna ekipa u boziju mater. Nakon toga utakmicu i ne mogu ozbiljno da shvatim jer je to bio klasican nokaut. Jadni Argentinci vise nisu ni bili pri sebi. Ali, pobeda cista kao suza. To je sigurno. Nemacka ima sve. Tehniku, znanje, agresivnost, inteligenciju, taktiku. Jedino sto ja za tu naciju necu moci da navijam dok god sam ziv. Ima stvari preko kojih ne mogu da predjem, da ne ulazim sada u detalje.

Ilija@Nis

pre 13 godina

Pobedio je bolji TIM i tu je kraj. Svaka cast majstorima(Robinjo,Mesi, C.Ronaldo), ali nema TIMA bez Zanetija, Esijena,Maldinija,Zidana...

sudnji dan

pre 13 godina

E, sad sam na njemackoj televiziji vidio snimak kako je Maradona otjerao malog Milera sa press konferencije nakon prijateljske utakmice Njemacka-Argentina u martu. Kao "ko je ovaj, sta ce on za istim stolom sa mnom". Ovi Nijemci pristojni kakvi jesu zamolili su Milera da napusti dvoranu. Ovaj decko, sav posramljen, bez rijeci je ustao da ne kvari show velikog klovna.
Eeee, Maradona, hostapleru, sad kad sam ovo vidio, zao mi je sto nije bilo 8:0 uz 5 golova Milera.

Alberto Tomba

pre 13 godina

Ovi Nemacki klinci su odigrali savrsenu utakmicu, nijedan klub ili reprezentacija u zadnje dve decenije nije odigrao utakmicu ovalo jednostavno i lepo za oko. Tri od cetri gola su se bukvalno usetali u go. Tu bi i Murinjov bunker popio cetri komada.

Branko

pre 13 godina

Ti si glavni krivac! Da ti se oprosti sto ti ekipa igra takticki divlje. Ali 4 iz Intera je morala da ti bude osnova ekipe(Zaneti,Kambijaso,Milito,Samuel) jer je svako od njih igrao sezonu zivota! Ali tebi su bolji Maskerano,Otamendi,Burdiso pa i Iguain... Drago mi je sto ste ponizeni od Nemacke samo zato sto nisi poveo legendu Zanetija.

Darko

pre 13 godina

Da bi bilo odlican fudbaler treba da imash talenat i da mnogo trenirash...da bi bio odlican trener treba da uchish, uchish, uchish a talenat, talenat ti samo smeta i bolje je da ga nemash.

Iga

pre 13 godina

E moj Maradona, znaš kako kažu...Ko visoko leti...:)
A izjavljivao je kako će Njemačka plakati i previše se nadmeno odnosio.
Više bihmef volio da su Argentinci prošli, ali Njemačkoj svaka čast!

Ilija@Nis

pre 13 godina

Pobedio je bolji TIM i tu je kraj. Svaka cast majstorima(Robinjo,Mesi, C.Ronaldo), ali nema TIMA bez Zanetija, Esijena,Maldinija,Zidana...

Lesi se vraca kuci...pardon, Messi

pre 13 godina

Klokan...sto lepo ne prizna da su ih Nemci zgazili i kao gospodin ode u Argentinu a ne da se blamira kao Kapelo. A Lahm je odigrao lavovsku utakmicu, ja nisam odavno video manjeg coveka i veceg borca...malog Millera,Ozila i majstora Schweinsteigera necu ni da spominjem...cetvrti gol za anale...

Neutron

pre 13 godina

Ja mislim da 4-0 stvarno nije realan rezultat. U stvari i jeste i nije. Nakon 1-0, kada je Argentina pritisla, stvarno dobro igrala, budimo iskreni, gol nije hteo da udje. Mnogo su petljali, isuvise soliranja. A onda drugi gol iz kontre, Nemcima svaka cast, opasna ekipa u boziju mater. Nakon toga utakmicu i ne mogu ozbiljno da shvatim jer je to bio klasican nokaut. Jadni Argentinci vise nisu ni bili pri sebi. Ali, pobeda cista kao suza. To je sigurno. Nemacka ima sve. Tehniku, znanje, agresivnost, inteligenciju, taktiku. Jedino sto ja za tu naciju necu moci da navijam dok god sam ziv. Ima stvari preko kojih ne mogu da predjem, da ne ulazim sada u detalje.

fudbalski laik

pre 13 godina

Kako bre nisu zasluzili, posle 10 minuta sam rekla da ako Nemci ovako nastave ima da daju bar 3 ali ipak 4 gola. I pogodila sam ja, a Maradona nije to uvideo, pa kako to

Deki

pre 13 godina

Još jedan dokaz da bez ozbiljnog pristupa stručnog štaba, nema uspeha, pogotovo u duelima sa jakim rivalima. Ne može se protiv Nemaca igrati sa slabom sredinom terena. Danas se videlo da je falio Zaneti na desnoj strani. Kad ga je izostavio sa spiska, mislio sam da ima kvalitetnog, mladog desnog beka, ali ovi na SP su bili očaj. Morao je nešto menjati u formaciji kad je krenulo loše, ali ni prstom nije mrdnuo. Morao je probati sa Militom i Aguerom ranije, jer je Iguain bio očajan. Mani se klupe i uživaj u slavi, Dijego.

sineretve

pre 13 godina

Zar nije najgori trenutak tvoje karijere kad su te potirali doma 94. jer si bija drogiran... ili kad si 86 zabija rukom pa kad te sudac pita jesi li samo si odmahnija glavom... i još to zoveš božjom rukom... ajde ne blamiraj se više... reć za Milera da je sakupljač lopti... ajde dragi moj vrati se u svoje carstvo... bija si veliki igrač... ali ne vridiš ni ko trener a čini mi se ni ko čovik...

Darko

pre 13 godina

E pa gospodine Dijego, pre meca ste izjavljivali kako je Bastijan Svajnstajger toliko nebitan da bi pretio Argentini (cak ste pricali kako niste ni culi za njega), svojevremeno niste hteli da sednete na konferenciji za stampu pored Milera jer ste mislili da je sakupljac loptiju (ja mislim da je to samo Vasa provokacija, jer sta bi sakupljac lopti trazio na konferenciji za stampu uopste) pa bih sada molio da neki novinar koji ce sigurno uraditi intervju sa Vama prosto upita znate li sada ko su Miler i Svajnstajger?

Darko Jagodina

Maida

pre 13 godina

Sad ce Maradona lepo da upamti Milera, pa vise nece imati ispade i sansu da nekog ko ima izgleda da bude proglasen za najboljeg igraca SPa omalovazava na konferencijama za novinare. Bravo Nemci, odrzali ste danas cas fudbala i zasluzujete finale. Svaka cast treneru koji je okupio i stvorio takav tim!

urugvaj u finale

pre 13 godina

E moj Maradona što lepo nisi zvao najbolje radilice u svetskom fubalu Kambijasa i Zanetija i što nisi pružio šansku najboljem napdaču na svetu Dijegu Militu,Maradona sujete ta ubi.

Bos il' hadzija

pre 13 godina

To ga je Bog pokarao zato sto je ismevao Mulera na konferenciji. Onaj decko je inace sjajan igrac, a dosao je na konferenciju da razbije tremu i upozna licno bicseg velikog igraca i jos vecu sadasnju moralnu gnjidu iako se u ovo drugo uverio cim je dosao. Pravda je zadovoljena!

statistika

pre 13 godina

Strucnjaci
Kapelo,4 utakmice,1 pobeda,2 neresene,1 poraz
Lipi ,3 utakmice,0 pobeda,2 neresene,1 poraz
Antic ,3 utakmice,1 pobeda,0 neresene,2 poraza
Nestrucnjak
Maradona,5 utakmica,4 pobede,1 poraz

DJ

pre 13 godina

Ovi Nemacki klinci su odigrali savrsenu utakmicu, nijedan klub ili reprezentacija u zadnje dve decenije nije odigrao utakmicu ovalo jednostavno i lepo za oko. Tri od cetri gola su se bukvalno usetali u go. Tu bi i Murinjov bunker popio cetri komada.
(Alberto Tomba, 3. jul 2010 21:24)

Taj Murinjov Bunker je dao 2 komada njima (skoro njima)
-Miler, Shvajnstajger, Klose, Lam... Tako da.. ;-)

cantona-7

pre 13 godina

Za sve je kriva Srbija !
Trebalo je da ukantamo Nemce sa nekoliko golova razlike kada smo imali priliku. Teško da bi se od toga oporavili. Ovako su 1:0 shvatili kao splet nesrećnih okolnosti (isključenje Klosea i promašene prilike).
Ono što mi se sviđa kod te ekipe jeste mladost i vrlo fer-igra. Moglo se videti da protiv Engleza nijednog momenta dok su vodili 2:0 i 2:1 nisu zadržavali utakmicu. Italijani bi takvu tekmu ugušili u drugom poluvremenu valjanjem po terenu. Nemci su želeli još koji gol kako im niko ne bi prigovorio bog poništenog gola Englezima. Takođe i protiv Argentine. Argentinci su, kao i Brazilci pokazali da su veoma prgavi kada gube.
Ipak, teško mogu da navijam za njih protiv bilo koga iz mnogo razloga koji nemaju veze sa fudbalom.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 13 godina

Kako bre nisu zasluzili, posle 10 minuta sam rekla da ako Nemci ovako nastave ima da daju bar 3 ali ipak 4 gola. I pogodila sam ja, a Maradona nije to uvideo, pa kako to
(fudbalski laik, 3. jul 2010 23:11)

Zenska intuicija...

Sirko

pre 13 godina

E moj Maradona...postoje 2 igraca u Interu koji bi zakrpili rupe u onoj tvojoj odbrani...a to su Zaneti i Kambijaso! ali ne ,ti forsiras Otamendija i Maksi Rodrigeza...kasnis sa izmjenom i ubacujes Pastorea!? Pa kome ce on napraviti razliku...podsjetio si me na Antica i njegovu zlatnu rezervu LAzovica...MOj \Maradona...kada sve saberes ,ti jedino u napadu imas opcija da nekogf uvedes...i Maskerano nije kapiten...Kapiten je Havijer Zaneti...a ti vidi ...uzmi knjigu ili pogledaj neku tekmu jer kao i Dunga isto,ne znate nista cim je 0-1 za protivnika...

Pa ,,Maradona bre!

pre 13 godina

U pravu je Maradona,rezultat nije prava slika odnosa na terenu.....more neka budu srecni..moglo/trebalo je biti najmanje 6:0..pocepali su ih nemci!

Maradona-the greatest cheater in football history

pre 13 godina

Ma znas koliko mi te zao...sta su trebali da kazu engleski igraci kad si ih pokrao '86 godine?Kako te nije sramota?Njima nije bilo tesko?Sudbina ti polako vraca,neka neka.Makni nam se vise s ociju,ionako si samo obican narkoman,a olos od covjeka.

enez

pre 13 godina

e moj maradona nije tako lako biti trener.ostavio si zanetija i cambiasa koji su osvoili ove godine sve u inter,redrigez je rupa a desni bek nema komentara.ti si ostao legendarni igrac ali ovako pokvario si ugled

borg

pre 13 godina

@sudnji dan evo i jam sam gledao tu pres.koferenciju,i bio sam zaprepascen ponasanjem maradone,veliki igrac a bezobrazan covjek,jos nemogu da vjerujem kakva je maradona sv...bravo za müllera,özila,schweinsteigera i ostale njemce.a maradona mars u cirkus.poz

Leo

pre 13 godina

Mesi ima 23 godine,i igrace jos minimum na 2,ako ne i na 3 Svetska Prvenstva. Ima vremena da osvoji i to,i da zasluzeno udje u istoriju. Nemcima svaka cast,narocito Mileru,ali Spanci su ih dobili pre 2 godine,i verujem da mogu opet u 1/2 finalu. A Nemci,osvojili ili ne,nama nece biti nista lakse sto smo ih pobedili,ali smo ih POBEDILI,i to niko ne treba i ne sme da osporava.

Marko iz Beograda

pre 13 godina

E moj Maradona!!!Da ne povedes Zanetija i Kambijasa,a povedes onog padavicara iz Njukastla,da igra Iguain koji ne moze da pogodi gol,osim ako ne gadja iz peterca,a Milito sedi na klupi...da ne pozoves Lisandra...i nisi za bolje...a Argentini zelim nekog vrhunskog trenera da sledece prvenstvo osvoje!!!

slobodan ili ne

pre 13 godina

ako neko nekog oslovljava sa HOHSTAPLEROM, onda ta osoba a i moderator koji dozvoljava upotrebu ovakvih reci moraju da dozvole da se i rec OLOS kao izraz za intelegenciju doticnog takodje ostavi! usput, posle svega svi pametni, a ja samo pitam ove sto kritikuju marodininu provokaciju kao odgovor na NEMACKU PROVOKACIJU sta bi uradili vi ako ste kao trener pozvani na konfrenciju za stampu gde treba i drugi trener da se pojavi???!!! nemci su i to lepo smislili i uspeli, a ja jedva cekam da dozivim takvu situaciju, samo obrnutim redom! pa oni oplakase sve zivo i mrtvo posle "greske" sudije koji se "usudi" da kloseu na utakmici protiv srbije da dve zute! i na kraju za one sto upotrebljavaju rec "panceri" jedna sasvim mala "sitnica": na ovom svetskom prvenstvu su reprezentacije drzava koje su u ratu i kao takve ne bi smele da ucestvuju, ali nije vazno, vazno je da se pare okrecu!

Ma bio i ostao obican cirkusant

pre 13 godina

Ko je Maradonu proglasio najboljim trenerom za Argentince? Kako jedna toliko nestabilna, skandalozna i problematicna licnost moze biti dobar trener tima koji je mogao uraditi mnogo vise sa nekom normalnom i strucnijom osobom? Maradona, idi vec jednom u legendu ili u muzej, gde si poslao Pelea, pusti ljude da igraju fubal a ne cirkus.

rale

pre 13 godina

Strašno je na ovom prvenstvu posmatrati hirove izvikanih trenera, tim to je formacija od 11 fudbalera koja bez obzira na rezultat mora da igra totalni fudbal i gospodari terenom u svakom trenutku. Tim u zavisnosti od protivnika treba da prilagodjava svoju taktiku i da zna kako i kojom igrom može do pobjede. E, sad kod Kapela, Keiroša, Dunge, Maradone... desilo se nešto tragikomično što svakom fudbalskom diletantu i paceru sa kugle zemaljske ne bi moglo da se desi, napravili su ekipe a na kraju nisu uspjeli od njih da izvuku ni 40% realne snage tima. Pogledajte Maradonine izmjene juče, totalni promašaji, sredinu terena bez pravog majstora veznjaka, Mesi se vraća na 30-40 metara od svog gola da bi gradio napad, Tevez preterano solira, nema Verona na terenu i na kraju majstor Mesi mora kući.
Znam da mnogi Njemcima predvidjaju titulu, ali sve bez lagane pobjede Španaca biće iznenadjenje. Pa juče je čak i Švajnštajger ličio na fudbalera, on u životu nije predriblao tri, četiri igrača kao kod trećeg gola, eto šta su Argentinci dozvolili. Španija ima istorijsku priliku da osvoji svjetski kup jer najveći majstori igraju za nju. Del Boske uporno forsira Alonsa ali on igra svoj najgori fudbal trenutno, koliko samo grešaka je juče napravio... Vidjelo se koliko je ekipa živnula ulaskom Fabregasa, i koliko je Tores van forme spram Ljorentea koji kako je ušao protiv Portugala odmah je napravio pometnju u odbrani. Očajnički želim da u ova četiri meča vidim fudbal dostojan svjetskog prvenstva, a ne nekakva razočarenja i iznenadjenja. Finale u kome Španci dobijaju Holandiju i bar tri gola na meču/furija je sve mečeve odigrala o-2 gola/ Živio fudbal i hoćemo golove!

sn

pre 13 godina

Svaka čast za sve čarolije koje si nam nekad pružao, ali ne valja biti "veći katolik od pape". Cijeli svijet vidi jedno, a ti udario u svoje, pa ako ti prođe onda onako možeš temperamentno južnjački (iliti naški?) da kažeš: Eto, jesam li vam rekao!!! Ako ne prođe, onda: pa eto, trudili smo se... Murinjo (kakav je, takav je) je u pravu: Liga šampiona JESTE najjače takmičenje na svijetu. Ligu šampiona je osvojio Inter. MILITO, Kambijaso, Samuel, ZANETI (velika slova su namjerna!) - 40% najjače ekipe na svijetu. Oni kod tebe nemaju mjesta !?!? Nijemci su samo dokazali ono što važi skoro uvijek i svuda, ne samo u fudbalu: sistem i organizacija su ispred improvizacije! Barselona ima sistem, npr. Mesi tamo igra više lijevo, a iza sebe ima sjajnog Brazilca Alveša, koji ulazi naprijed, razvlači odbranu, daje prostor Mesiju za ulazak u sredinu. Zašto to u Argentini nije Zaneti? Ova Njemačka je odlična ekipa, ali nisu oni bogom dani ni neranjivi (mi smo to pokazali). Znam da takva utakmica nije realna, ali Inter bi ih RAZBUCAO!

R E A L N I

pre 13 godina

Eh daje planeta zemlja sa sve njemackom nacijom,gdje bi joj bio kraj.Sve bi blistalo.Sto se fudbala tice zelim da osvoje SP.Najsu bolji.Ovi juzno-amerikanci su kao i pravoslavci (Srbi,Grci,Rusi i ostala skalamerija) tacnije nista.A tek afrikanci.Oni mogu dobijenu utakmicu izgubit.Zao mi sto nece jos jedan "anonimus" njemacki biser Tomas Miler igrati protiv odvratne Spanije.Zato se bojim da ne prodju ove sadasnje "talijane"-spance.Bilo bi bizarno ako nijemci osvoje SP dasu izgubili od jedne od najlosiji ekipa Srbije doduse nesrecno ikao su bili ubjedljivo bolji sa 10 igraca.Zao mi N.Subotica a sad se vidi ispravnost Marka Marina,Bojana Krkica.Ozil je turcin i svi to isticu ali bice najpoznatiji turcin kad osvoji SP.

odlazi cirkus

pre 13 godina

Poruka za Srbe i ostale Juznoamerikance: Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...
(Dr. Nele, 3. jul 2010 22:45)

Druze fudbal se ne igra za "raju", neg' za gol, pa jos jedan, pa jos jedan i tako 90 minuta... Ko svabe danas, e to je za mene fudbal... Evo sve nesto razmisljam koja je to Juznoamericka reprezentacija pokazala nesto na ovom SP-u? Evo ti Brazil i Argentina, nista od lepote fudbala al' prljave igre i za izvoz, a ostali Juznoafrikanci... pa ne vidi dam se mogo razlikuju od Grcke po stilu igre...

A ovaj maradona vise lici na maskotu nego trenera!

sudnji dan

pre 13 godina

@slobodan ili ne
decko, ajde oladi,
1. hohstapleraj je prava rijec za trenerske kvalitete Dijega Maradone.
2. Nije bila nikakva njemacka provokacija na pres-konferenciji poslije martovske utakmice Njem-Arg nego je Miler sa nepunih 20 godina debitovao u reprezentaciji i obzirom da mu predvidjaju veliku karijeru zeljeli su ga nagraditi da bude na presici sa velikim Dijegom. Uz sve to, o kakvom provokaciji je rijec ako se radi o prijateljskoj utakmici?

Mario Bros

pre 13 godina

Pa da nisam gledao utakmicu pa da kažem wow 4 komada. Prvo odbrana Argentine je bila bez FOKUSA, ni na šta nisu ličili i bili su bušni kao sir.

Golovi:
Prvi: čist amaterizam odbrane, sam igrač u petercu udara glavom sa strane.
Drugi: Igrač sa zemlje sedeći pravi fatalnu asistenciju zbog nepažnje odbrane. Sedi čovek i dodaje, pa gde je čuvar? Pored toga Hajnce ne pomaže u čuvanju Klosea već ga gleda kaskajući idući ka njemu. E pa ne može se tako odbraniti, treba svi da se udvajaju u šesnaestercu
Treći: tako se igra sa decom u školi a ne sa A reprezentacijom, tako niko ozbiljan ne bi proplivao stojeći statično kao drvo. Igrač se mora pratiti na 10 cm razmaka kada je u šesnaestercu.
Četvrti: Odbranbeni igrač samo zvera u loptu nije ni pogledao gde ide Klose. Šta je mogao da uradi onda osim da nastavi da gleda kako Klose zabija.

Neću da omalovažavam igru Nemačke ali je igra Argentine bila sve samo ne ozbiljna i skoncentrisana i požrtvovana. Ne pobeđuju velika imena sama nego njihov skoncentrisan RAD na terenu.


Sa Španijom će biti mnogo teže, mislim da je ovo kraj jedne lepe bajke mladih Germana.

cezar

pre 13 godina

Sve poznato vec mnogo ranije,Argentina ubedljivo najaca individualna selekcija,Maradona najgori selektor na mundijalu ako se smije zvati trenerom.Taktika i postave su smesne,davno sam vec rekao u jednom komentaru koji ih je hvalio i stavio kao favorite da ce ih pobediti prva ozbiljnija evropska ekipa.Mislim cak da je to trebao Mexico ali ponisten im je gol neregularan,ovima priznat pa su pali na tom polju a mislim da su bolji.Naravno Argentina je ekipa sa najvecim imenima danasnjg fudbala.Zamislite da je Kapelu takva ekipa ili bilo kom treneru sa taktickim iskustvom .Dakle zasluzeno ispali,trebali i pre.A nemacka osvaja mundijal(ne navijam za njih,vec bicemo frajeri koji su jedini pobedili svetskog prvaka)

AlenMKD

pre 13 godina

nisam mislio da su Njemci toliko jaki ali pokazali su stvarno vrlo dobru igru, Ozil je jedan od najboljih igraca ovog mundijala i mora da bude uvrsten u najboljih 11, svaka cast za negovu igru, odusevio sam se od njega na ovom prvenstvu

prosecan

pre 13 godina

maradona i dunga treba da daju ostavku.imali su najbolje timove i nista nisu napravili.U tim zemljama imaju po 50 igraca koji mogu da igraju za reprezentaciju, i neuspeh je samo trenerov. Nemci su mozda tehnicki slabiji od brazila i argentine, ali su pokazali karakter, borbenost,istrajnost i zelju za pobedom.lev je to usadio u tim.

slobodan ili ne

pre 13 godina

@sudnji dan! cinimi se da vam je maradona nesto licno na zao ucinio, inace ne bi vredjali!!! kao prvo postoji protokol za konferencije za stampu i to nema nikakve veze da li je utakmica prijateljska ili ne! kao drugo da li vi znate sta rec ,hohstapler znaci, da znate ne bi je ovde ni upotrebili, jer ako je on hohstapler onda su i svi ostali treneri koji su ovde zatajili takodje takozvani "hohstapleri"! ps / mislim da je pojedincima bolje na you-tube-u jer se tamo moze i psovati, a kamo li bez razloga vredjati! i na kraju jedan predlog, procitajte knjigu o njemu, njegovu biografiju, odnosno njegov zivotni put,pa ce vam mozda biti jasnije sta je maradona i kao covek i kao trener!!! i pored svih padova koje je imao, uvek je uspeo da ustane, i jos uvek je primer mnogima na zemaljskoj kugli dragi prijatelju! ali vaznije je da je vas bes na maradonu izaso vani i sada vam je verovatno lakse!

Samo po desnoj strani

pre 13 godina

Pa i nije bio neki problem probiti Argentinu po njihovoj desnoj strani. A rezervni desni bek je još veća katastrofa od ovog u startnoj postavi. E moj Dijego, taktika je čudo. Cela nacija i igrači su te ispoštovali da vodiš tim kroz kvalifikacije i na SP, zahvali im se na tome i idi. Ispoštuj i ti njih.

madcunt

pre 13 godina

bravo fifini puleni...
Samo dajte po maradoni...verujem da bi Andja i Sep bili ponosni na vas sada!!!
Meni je ipak zao sto taj nevaspitani arogantni i prepotentni hostapler nije uspeo da se skine go usred Buenos Airesa i da po zavrsetku performansa lepo ispljuje i Fifu i Blatera i mafiju okupljenu oko njih ..
Biti na strani Argentine je bilo pitanje casti na ovom svetskom,koliko god da on ne zna!!
Nazalost....fudbal je vec umro!!!

string

pre 13 godina

Klokan...sto lepo ne prizna da su ih Nemci zgazili i kao gospodin ode u Argentinu a ne da se blamira kao Kapelo. A Lahm je odigrao lavovsku utakmicu, ja nisam odavno video manjeg coveka i veceg borca...malog Millera,Ozila i majstora Schweinsteigera necu ni da spominjem...cetvrti gol za anale...
(Lesi se vraca kuci...pardon, Messi, 3. jul 2010 21:36)

Nemoj pogresno da me shvatite, manjeg u smislu fizicke gradje...

Alberto Tomba

pre 13 godina

Ovi Nemacki klinci su odigrali savrsenu utakmicu, nijedan klub ili reprezentacija u zadnje dve decenije nije odigrao utakmicu ovalo jednostavno i lepo za oko. Tri od cetri gola su se bukvalno usetali u go. Tu bi i Murinjov bunker popio cetri komada.

Neutron

pre 13 godina

Ja mislim da 4-0 stvarno nije realan rezultat. U stvari i jeste i nije. Nakon 1-0, kada je Argentina pritisla, stvarno dobro igrala, budimo iskreni, gol nije hteo da udje. Mnogo su petljali, isuvise soliranja. A onda drugi gol iz kontre, Nemcima svaka cast, opasna ekipa u boziju mater. Nakon toga utakmicu i ne mogu ozbiljno da shvatim jer je to bio klasican nokaut. Jadni Argentinci vise nisu ni bili pri sebi. Ali, pobeda cista kao suza. To je sigurno. Nemacka ima sve. Tehniku, znanje, agresivnost, inteligenciju, taktiku. Jedino sto ja za tu naciju necu moci da navijam dok god sam ziv. Ima stvari preko kojih ne mogu da predjem, da ne ulazim sada u detalje.

sudnji dan

pre 13 godina

E, sad sam na njemackoj televiziji vidio snimak kako je Maradona otjerao malog Milera sa press konferencije nakon prijateljske utakmice Njemacka-Argentina u martu. Kao "ko je ovaj, sta ce on za istim stolom sa mnom". Ovi Nijemci pristojni kakvi jesu zamolili su Milera da napusti dvoranu. Ovaj decko, sav posramljen, bez rijeci je ustao da ne kvari show velikog klovna.
Eeee, Maradona, hostapleru, sad kad sam ovo vidio, zao mi je sto nije bilo 8:0 uz 5 golova Milera.

R E A L N I

pre 13 godina

Eh daje planeta zemlja sa sve njemackom nacijom,gdje bi joj bio kraj.Sve bi blistalo.Sto se fudbala tice zelim da osvoje SP.Najsu bolji.Ovi juzno-amerikanci su kao i pravoslavci (Srbi,Grci,Rusi i ostala skalamerija) tacnije nista.A tek afrikanci.Oni mogu dobijenu utakmicu izgubit.Zao mi sto nece jos jedan "anonimus" njemacki biser Tomas Miler igrati protiv odvratne Spanije.Zato se bojim da ne prodju ove sadasnje "talijane"-spance.Bilo bi bizarno ako nijemci osvoje SP dasu izgubili od jedne od najlosiji ekipa Srbije doduse nesrecno ikao su bili ubjedljivo bolji sa 10 igraca.Zao mi N.Subotica a sad se vidi ispravnost Marka Marina,Bojana Krkica.Ozil je turcin i svi to isticu ali bice najpoznatiji turcin kad osvoji SP.

statistika

pre 13 godina

Strucnjaci
Kapelo,4 utakmice,1 pobeda,2 neresene,1 poraz
Lipi ,3 utakmice,0 pobeda,2 neresene,1 poraz
Antic ,3 utakmice,1 pobeda,0 neresene,2 poraza
Nestrucnjak
Maradona,5 utakmica,4 pobede,1 poraz

slobodan ili ne

pre 13 godina

ako neko nekog oslovljava sa HOHSTAPLEROM, onda ta osoba a i moderator koji dozvoljava upotrebu ovakvih reci moraju da dozvole da se i rec OLOS kao izraz za intelegenciju doticnog takodje ostavi! usput, posle svega svi pametni, a ja samo pitam ove sto kritikuju marodininu provokaciju kao odgovor na NEMACKU PROVOKACIJU sta bi uradili vi ako ste kao trener pozvani na konfrenciju za stampu gde treba i drugi trener da se pojavi???!!! nemci su i to lepo smislili i uspeli, a ja jedva cekam da dozivim takvu situaciju, samo obrnutim redom! pa oni oplakase sve zivo i mrtvo posle "greske" sudije koji se "usudi" da kloseu na utakmici protiv srbije da dve zute! i na kraju za one sto upotrebljavaju rec "panceri" jedna sasvim mala "sitnica": na ovom svetskom prvenstvu su reprezentacije drzava koje su u ratu i kao takve ne bi smele da ucestvuju, ali nije vazno, vazno je da se pare okrecu!

borg

pre 13 godina

@sudnji dan evo i jam sam gledao tu pres.koferenciju,i bio sam zaprepascen ponasanjem maradone,veliki igrac a bezobrazan covjek,jos nemogu da vjerujem kakva je maradona sv...bravo za müllera,özila,schweinsteigera i ostale njemce.a maradona mars u cirkus.poz

Maradona-the greatest cheater in football history

pre 13 godina

Ma znas koliko mi te zao...sta su trebali da kazu engleski igraci kad si ih pokrao '86 godine?Kako te nije sramota?Njima nije bilo tesko?Sudbina ti polako vraca,neka neka.Makni nam se vise s ociju,ionako si samo obican narkoman,a olos od covjeka.

Lesi se vraca kuci...pardon, Messi

pre 13 godina

Klokan...sto lepo ne prizna da su ih Nemci zgazili i kao gospodin ode u Argentinu a ne da se blamira kao Kapelo. A Lahm je odigrao lavovsku utakmicu, ja nisam odavno video manjeg coveka i veceg borca...malog Millera,Ozila i majstora Schweinsteigera necu ni da spominjem...cetvrti gol za anale...

Iga

pre 13 godina

E moj Maradona, znaš kako kažu...Ko visoko leti...:)
A izjavljivao je kako će Njemačka plakati i previše se nadmeno odnosio.
Više bihmef volio da su Argentinci prošli, ali Njemačkoj svaka čast!

rale

pre 13 godina

Strašno je na ovom prvenstvu posmatrati hirove izvikanih trenera, tim to je formacija od 11 fudbalera koja bez obzira na rezultat mora da igra totalni fudbal i gospodari terenom u svakom trenutku. Tim u zavisnosti od protivnika treba da prilagodjava svoju taktiku i da zna kako i kojom igrom može do pobjede. E, sad kod Kapela, Keiroša, Dunge, Maradone... desilo se nešto tragikomično što svakom fudbalskom diletantu i paceru sa kugle zemaljske ne bi moglo da se desi, napravili su ekipe a na kraju nisu uspjeli od njih da izvuku ni 40% realne snage tima. Pogledajte Maradonine izmjene juče, totalni promašaji, sredinu terena bez pravog majstora veznjaka, Mesi se vraća na 30-40 metara od svog gola da bi gradio napad, Tevez preterano solira, nema Verona na terenu i na kraju majstor Mesi mora kući.
Znam da mnogi Njemcima predvidjaju titulu, ali sve bez lagane pobjede Španaca biće iznenadjenje. Pa juče je čak i Švajnštajger ličio na fudbalera, on u životu nije predriblao tri, četiri igrača kao kod trećeg gola, eto šta su Argentinci dozvolili. Španija ima istorijsku priliku da osvoji svjetski kup jer najveći majstori igraju za nju. Del Boske uporno forsira Alonsa ali on igra svoj najgori fudbal trenutno, koliko samo grešaka je juče napravio... Vidjelo se koliko je ekipa živnula ulaskom Fabregasa, i koliko je Tores van forme spram Ljorentea koji kako je ušao protiv Portugala odmah je napravio pometnju u odbrani. Očajnički želim da u ova četiri meča vidim fudbal dostojan svjetskog prvenstva, a ne nekakva razočarenja i iznenadjenja. Finale u kome Španci dobijaju Holandiju i bar tri gola na meču/furija je sve mečeve odigrala o-2 gola/ Živio fudbal i hoćemo golove!

Darko

pre 13 godina

Da bi bilo odlican fudbaler treba da imash talenat i da mnogo trenirash...da bi bio odlican trener treba da uchish, uchish, uchish a talenat, talenat ti samo smeta i bolje je da ga nemash.

Mario Bros

pre 13 godina

Pa da nisam gledao utakmicu pa da kažem wow 4 komada. Prvo odbrana Argentine je bila bez FOKUSA, ni na šta nisu ličili i bili su bušni kao sir.

Golovi:
Prvi: čist amaterizam odbrane, sam igrač u petercu udara glavom sa strane.
Drugi: Igrač sa zemlje sedeći pravi fatalnu asistenciju zbog nepažnje odbrane. Sedi čovek i dodaje, pa gde je čuvar? Pored toga Hajnce ne pomaže u čuvanju Klosea već ga gleda kaskajući idući ka njemu. E pa ne može se tako odbraniti, treba svi da se udvajaju u šesnaestercu
Treći: tako se igra sa decom u školi a ne sa A reprezentacijom, tako niko ozbiljan ne bi proplivao stojeći statično kao drvo. Igrač se mora pratiti na 10 cm razmaka kada je u šesnaestercu.
Četvrti: Odbranbeni igrač samo zvera u loptu nije ni pogledao gde ide Klose. Šta je mogao da uradi onda osim da nastavi da gleda kako Klose zabija.

Neću da omalovažavam igru Nemačke ali je igra Argentine bila sve samo ne ozbiljna i skoncentrisana i požrtvovana. Ne pobeđuju velika imena sama nego njihov skoncentrisan RAD na terenu.


Sa Španijom će biti mnogo teže, mislim da je ovo kraj jedne lepe bajke mladih Germana.

sineretve

pre 13 godina

Zar nije najgori trenutak tvoje karijere kad su te potirali doma 94. jer si bija drogiran... ili kad si 86 zabija rukom pa kad te sudac pita jesi li samo si odmahnija glavom... i još to zoveš božjom rukom... ajde ne blamiraj se više... reć za Milera da je sakupljač lopti... ajde dragi moj vrati se u svoje carstvo... bija si veliki igrač... ali ne vridiš ni ko trener a čini mi se ni ko čovik...

fudbalski laik

pre 13 godina

Kako bre nisu zasluzili, posle 10 minuta sam rekla da ako Nemci ovako nastave ima da daju bar 3 ali ipak 4 gola. I pogodila sam ja, a Maradona nije to uvideo, pa kako to

Bos il' hadzija

pre 13 godina

To ga je Bog pokarao zato sto je ismevao Mulera na konferenciji. Onaj decko je inace sjajan igrac, a dosao je na konferenciju da razbije tremu i upozna licno bicseg velikog igraca i jos vecu sadasnju moralnu gnjidu iako se u ovo drugo uverio cim je dosao. Pravda je zadovoljena!

Ilija@Nis

pre 13 godina

Pobedio je bolji TIM i tu je kraj. Svaka cast majstorima(Robinjo,Mesi, C.Ronaldo), ali nema TIMA bez Zanetija, Esijena,Maldinija,Zidana...

Maida

pre 13 godina

Sad ce Maradona lepo da upamti Milera, pa vise nece imati ispade i sansu da nekog ko ima izgleda da bude proglasen za najboljeg igraca SPa omalovazava na konferencijama za novinare. Bravo Nemci, odrzali ste danas cas fudbala i zasluzujete finale. Svaka cast treneru koji je okupio i stvorio takav tim!

odlazi cirkus

pre 13 godina

Poruka za Srbe i ostale Juznoamerikance: Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...
(Dr. Nele, 3. jul 2010 22:45)

Druze fudbal se ne igra za "raju", neg' za gol, pa jos jedan, pa jos jedan i tako 90 minuta... Ko svabe danas, e to je za mene fudbal... Evo sve nesto razmisljam koja je to Juznoamericka reprezentacija pokazala nesto na ovom SP-u? Evo ti Brazil i Argentina, nista od lepote fudbala al' prljave igre i za izvoz, a ostali Juznoafrikanci... pa ne vidi dam se mogo razlikuju od Grcke po stilu igre...

A ovaj maradona vise lici na maskotu nego trenera!

Branko

pre 13 godina

Ti si glavni krivac! Da ti se oprosti sto ti ekipa igra takticki divlje. Ali 4 iz Intera je morala da ti bude osnova ekipe(Zaneti,Kambijaso,Milito,Samuel) jer je svako od njih igrao sezonu zivota! Ali tebi su bolji Maskerano,Otamendi,Burdiso pa i Iguain... Drago mi je sto ste ponizeni od Nemacke samo zato sto nisi poveo legendu Zanetija.

Darko

pre 13 godina

E pa gospodine Dijego, pre meca ste izjavljivali kako je Bastijan Svajnstajger toliko nebitan da bi pretio Argentini (cak ste pricali kako niste ni culi za njega), svojevremeno niste hteli da sednete na konferenciji za stampu pored Milera jer ste mislili da je sakupljac loptiju (ja mislim da je to samo Vasa provokacija, jer sta bi sakupljac lopti trazio na konferenciji za stampu uopste) pa bih sada molio da neki novinar koji ce sigurno uraditi intervju sa Vama prosto upita znate li sada ko su Miler i Svajnstajger?

Darko Jagodina

DJ

pre 13 godina

Ovi Nemacki klinci su odigrali savrsenu utakmicu, nijedan klub ili reprezentacija u zadnje dve decenije nije odigrao utakmicu ovalo jednostavno i lepo za oko. Tri od cetri gola su se bukvalno usetali u go. Tu bi i Murinjov bunker popio cetri komada.
(Alberto Tomba, 3. jul 2010 21:24)

Taj Murinjov Bunker je dao 2 komada njima (skoro njima)
-Miler, Shvajnstajger, Klose, Lam... Tako da.. ;-)

cezar

pre 13 godina

Sve poznato vec mnogo ranije,Argentina ubedljivo najaca individualna selekcija,Maradona najgori selektor na mundijalu ako se smije zvati trenerom.Taktika i postave su smesne,davno sam vec rekao u jednom komentaru koji ih je hvalio i stavio kao favorite da ce ih pobediti prva ozbiljnija evropska ekipa.Mislim cak da je to trebao Mexico ali ponisten im je gol neregularan,ovima priznat pa su pali na tom polju a mislim da su bolji.Naravno Argentina je ekipa sa najvecim imenima danasnjg fudbala.Zamislite da je Kapelu takva ekipa ili bilo kom treneru sa taktickim iskustvom .Dakle zasluzeno ispali,trebali i pre.A nemacka osvaja mundijal(ne navijam za njih,vec bicemo frajeri koji su jedini pobedili svetskog prvaka)

cantona-7

pre 13 godina

Za sve je kriva Srbija !
Trebalo je da ukantamo Nemce sa nekoliko golova razlike kada smo imali priliku. Teško da bi se od toga oporavili. Ovako su 1:0 shvatili kao splet nesrećnih okolnosti (isključenje Klosea i promašene prilike).
Ono što mi se sviđa kod te ekipe jeste mladost i vrlo fer-igra. Moglo se videti da protiv Engleza nijednog momenta dok su vodili 2:0 i 2:1 nisu zadržavali utakmicu. Italijani bi takvu tekmu ugušili u drugom poluvremenu valjanjem po terenu. Nemci su želeli još koji gol kako im niko ne bi prigovorio bog poništenog gola Englezima. Takođe i protiv Argentine. Argentinci su, kao i Brazilci pokazali da su veoma prgavi kada gube.
Ipak, teško mogu da navijam za njih protiv bilo koga iz mnogo razloga koji nemaju veze sa fudbalom.

Ma bio i ostao obican cirkusant

pre 13 godina

Ko je Maradonu proglasio najboljim trenerom za Argentince? Kako jedna toliko nestabilna, skandalozna i problematicna licnost moze biti dobar trener tima koji je mogao uraditi mnogo vise sa nekom normalnom i strucnijom osobom? Maradona, idi vec jednom u legendu ili u muzej, gde si poslao Pelea, pusti ljude da igraju fubal a ne cirkus.

Deki

pre 13 godina

Još jedan dokaz da bez ozbiljnog pristupa stručnog štaba, nema uspeha, pogotovo u duelima sa jakim rivalima. Ne može se protiv Nemaca igrati sa slabom sredinom terena. Danas se videlo da je falio Zaneti na desnoj strani. Kad ga je izostavio sa spiska, mislio sam da ima kvalitetnog, mladog desnog beka, ali ovi na SP su bili očaj. Morao je nešto menjati u formaciji kad je krenulo loše, ali ni prstom nije mrdnuo. Morao je probati sa Militom i Aguerom ranije, jer je Iguain bio očajan. Mani se klupe i uživaj u slavi, Dijego.

string

pre 13 godina

Klokan...sto lepo ne prizna da su ih Nemci zgazili i kao gospodin ode u Argentinu a ne da se blamira kao Kapelo. A Lahm je odigrao lavovsku utakmicu, ja nisam odavno video manjeg coveka i veceg borca...malog Millera,Ozila i majstora Schweinsteigera necu ni da spominjem...cetvrti gol za anale...
(Lesi se vraca kuci...pardon, Messi, 3. jul 2010 21:36)

Nemoj pogresno da me shvatite, manjeg u smislu fizicke gradje...

Marko iz Beograda

pre 13 godina

E moj Maradona!!!Da ne povedes Zanetija i Kambijasa,a povedes onog padavicara iz Njukastla,da igra Iguain koji ne moze da pogodi gol,osim ako ne gadja iz peterca,a Milito sedi na klupi...da ne pozoves Lisandra...i nisi za bolje...a Argentini zelim nekog vrhunskog trenera da sledece prvenstvo osvoje!!!

sn

pre 13 godina

Svaka čast za sve čarolije koje si nam nekad pružao, ali ne valja biti "veći katolik od pape". Cijeli svijet vidi jedno, a ti udario u svoje, pa ako ti prođe onda onako možeš temperamentno južnjački (iliti naški?) da kažeš: Eto, jesam li vam rekao!!! Ako ne prođe, onda: pa eto, trudili smo se... Murinjo (kakav je, takav je) je u pravu: Liga šampiona JESTE najjače takmičenje na svijetu. Ligu šampiona je osvojio Inter. MILITO, Kambijaso, Samuel, ZANETI (velika slova su namjerna!) - 40% najjače ekipe na svijetu. Oni kod tebe nemaju mjesta !?!? Nijemci su samo dokazali ono što važi skoro uvijek i svuda, ne samo u fudbalu: sistem i organizacija su ispred improvizacije! Barselona ima sistem, npr. Mesi tamo igra više lijevo, a iza sebe ima sjajnog Brazilca Alveša, koji ulazi naprijed, razvlači odbranu, daje prostor Mesiju za ulazak u sredinu. Zašto to u Argentini nije Zaneti? Ova Njemačka je odlična ekipa, ali nisu oni bogom dani ni neranjivi (mi smo to pokazali). Znam da takva utakmica nije realna, ali Inter bi ih RAZBUCAO!

Pa ,,Maradona bre!

pre 13 godina

U pravu je Maradona,rezultat nije prava slika odnosa na terenu.....more neka budu srecni..moglo/trebalo je biti najmanje 6:0..pocepali su ih nemci!

slobodan ili ne

pre 13 godina

@sudnji dan! cinimi se da vam je maradona nesto licno na zao ucinio, inace ne bi vredjali!!! kao prvo postoji protokol za konferencije za stampu i to nema nikakve veze da li je utakmica prijateljska ili ne! kao drugo da li vi znate sta rec ,hohstapler znaci, da znate ne bi je ovde ni upotrebili, jer ako je on hohstapler onda su i svi ostali treneri koji su ovde zatajili takodje takozvani "hohstapleri"! ps / mislim da je pojedincima bolje na you-tube-u jer se tamo moze i psovati, a kamo li bez razloga vredjati! i na kraju jedan predlog, procitajte knjigu o njemu, njegovu biografiju, odnosno njegov zivotni put,pa ce vam mozda biti jasnije sta je maradona i kao covek i kao trener!!! i pored svih padova koje je imao, uvek je uspeo da ustane, i jos uvek je primer mnogima na zemaljskoj kugli dragi prijatelju! ali vaznije je da je vas bes na maradonu izaso vani i sada vam je verovatno lakse!

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 13 godina

Kako bre nisu zasluzili, posle 10 minuta sam rekla da ako Nemci ovako nastave ima da daju bar 3 ali ipak 4 gola. I pogodila sam ja, a Maradona nije to uvideo, pa kako to
(fudbalski laik, 3. jul 2010 23:11)

Zenska intuicija...

sudnji dan

pre 13 godina

@slobodan ili ne
decko, ajde oladi,
1. hohstapleraj je prava rijec za trenerske kvalitete Dijega Maradone.
2. Nije bila nikakva njemacka provokacija na pres-konferenciji poslije martovske utakmice Njem-Arg nego je Miler sa nepunih 20 godina debitovao u reprezentaciji i obzirom da mu predvidjaju veliku karijeru zeljeli su ga nagraditi da bude na presici sa velikim Dijegom. Uz sve to, o kakvom provokaciji je rijec ako se radi o prijateljskoj utakmici?

AlenMKD

pre 13 godina

nisam mislio da su Njemci toliko jaki ali pokazali su stvarno vrlo dobru igru, Ozil je jedan od najboljih igraca ovog mundijala i mora da bude uvrsten u najboljih 11, svaka cast za negovu igru, odusevio sam se od njega na ovom prvenstvu

Samo po desnoj strani

pre 13 godina

Pa i nije bio neki problem probiti Argentinu po njihovoj desnoj strani. A rezervni desni bek je još veća katastrofa od ovog u startnoj postavi. E moj Dijego, taktika je čudo. Cela nacija i igrači su te ispoštovali da vodiš tim kroz kvalifikacije i na SP, zahvali im se na tome i idi. Ispoštuj i ti njih.

Sirko

pre 13 godina

E moj Maradona...postoje 2 igraca u Interu koji bi zakrpili rupe u onoj tvojoj odbrani...a to su Zaneti i Kambijaso! ali ne ,ti forsiras Otamendija i Maksi Rodrigeza...kasnis sa izmjenom i ubacujes Pastorea!? Pa kome ce on napraviti razliku...podsjetio si me na Antica i njegovu zlatnu rezervu LAzovica...MOj \Maradona...kada sve saberes ,ti jedino u napadu imas opcija da nekogf uvedes...i Maskerano nije kapiten...Kapiten je Havijer Zaneti...a ti vidi ...uzmi knjigu ili pogledaj neku tekmu jer kao i Dunga isto,ne znate nista cim je 0-1 za protivnika...

madcunt

pre 13 godina

bravo fifini puleni...
Samo dajte po maradoni...verujem da bi Andja i Sep bili ponosni na vas sada!!!
Meni je ipak zao sto taj nevaspitani arogantni i prepotentni hostapler nije uspeo da se skine go usred Buenos Airesa i da po zavrsetku performansa lepo ispljuje i Fifu i Blatera i mafiju okupljenu oko njih ..
Biti na strani Argentine je bilo pitanje casti na ovom svetskom,koliko god da on ne zna!!
Nazalost....fudbal je vec umro!!!

Leo

pre 13 godina

Mesi ima 23 godine,i igrace jos minimum na 2,ako ne i na 3 Svetska Prvenstva. Ima vremena da osvoji i to,i da zasluzeno udje u istoriju. Nemcima svaka cast,narocito Mileru,ali Spanci su ih dobili pre 2 godine,i verujem da mogu opet u 1/2 finalu. A Nemci,osvojili ili ne,nama nece biti nista lakse sto smo ih pobedili,ali smo ih POBEDILI,i to niko ne treba i ne sme da osporava.

enez

pre 13 godina

e moj maradona nije tako lako biti trener.ostavio si zanetija i cambiasa koji su osvoili ove godine sve u inter,redrigez je rupa a desni bek nema komentara.ti si ostao legendarni igrac ali ovako pokvario si ugled

urugvaj u finale

pre 13 godina

E moj Maradona što lepo nisi zvao najbolje radilice u svetskom fubalu Kambijasa i Zanetija i što nisi pružio šansku najboljem napdaču na svetu Dijegu Militu,Maradona sujete ta ubi.

prosecan

pre 13 godina

maradona i dunga treba da daju ostavku.imali su najbolje timove i nista nisu napravili.U tim zemljama imaju po 50 igraca koji mogu da igraju za reprezentaciju, i neuspeh je samo trenerov. Nemci su mozda tehnicki slabiji od brazila i argentine, ali su pokazali karakter, borbenost,istrajnost i zelju za pobedom.lev je to usadio u tim.