Fudbal 265

Sreda, 10.10.2007.

11:55

C.Z i PAO namestili polufinale '71?

C.Z i PAO namestili polufinale '71? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

265 Komentari

Sortiraj po:

olimpijakos

pre 16 godina

zadivljen sam cinjenicom sto je tvoj matori poznavao Radomira Lukica, a to sto si profesor prosto me cini srecnim...Da rezimiramo> ja sam za kralja i otadzbinu, volim cetnistvo, smatram da najmanje nepravde ima u evropskim kraljevinama. Ti si komunac, nazalost, rodjen si u vremenu lazi, navijas za tim jsd i necu vise da se dopisujem s tobom. Ako si ti profesor, ja sam doktor za rokenrol...

Miljan

pre 16 godina

Vidi se po izražavanju da osim prava ne bi mogao da završiš ništa drugo. Moji studenti bi bili kulturniji, a ovo kvazi može da se kaže za prava, jer su "prava izraz volje vladajuće klase", a nikako za neke fundamentalne nauke koje čine bazu svakog društva. Nema razloga da izmišljam ništa o Radomiru Lukiću, jer je to javno govorio u amfiteatrima na Filozofskom, a poznavao se i sa mojim ocem. Jedan drugi citat je "Možeš ti da završiš prava, al' da budeš čovek nećeš nikad". Ima ljudi koji su više postradali od sistema koga ti i slični nazivate komunizmom, i to u mojoj familiji, ali oni ne iznose uopštavanja i neistine kao ti. Ne može se u nauci izneti teza o stradanju srpskog naroda kad je to besmisleno reći, ali ti si dečko za forume, a ne ja. Čak je to odlika malih provincijskih "naučnika", koji "velikim rečima" hoće da zadive svet. I što kaže pesma "...ne, ne, ne veruj u idole...". Tako da je bolje da nemaš idola, pa makar to bili i tvoji ideolozi S. Jovanović, i drugi. U nauci nema idola, a u kvazi ne znam.

olimpijakos

pre 16 godina

stvarno me ne zanima kojom se ti naukom bavis, i na kom si forumu procitao za RADOMIRA LUKICA.O njegovoj velicini ne treba raspravljati, mada mislim da si izmislio citat.Ali onaj kojim se mi pravnici ponosimo Slobodan Jovanovic, je na najbrutalniji nacin ubijen od strane tvojih idola kvazinaucnice...

Miljan

pre 16 godina

@ Olimpijakos
Ako si pravnik čuo si sigurno za Radomira Lukića, a ako si klinac i onda bi trebalo da znaš šta je on pričao o vama sa prava, a bio je najpoznatiji profesor sa Pravnog. Kaže: "Ograničeni ste kao jedna zivotinja....", ne bih vređao, ali kad spominješ kokoš i crtu to se onda odnosi baš na pravnike. Bavim se drugom vrstom nauke, ali priča o Titu me je samo nasmejala. Šta sam trebao da shvatim to ti samo znaš. Nisam niti titoista niti antititoista, gledam na društvo sa naučne strane, a ono nije istorija pojedinaca kako ti spominjes ličnosti, nego je istorija klasne borbe. Tako da su tu Tito i ostali nebitni. Nisam ograničen razmišljanjem o društvu kao ti samo za vreme malog života i onog što se dešava u ovom trenutku. Razmisli malo koliki je tvoj život kad ga uporediš sa milenijumima razvoja društva i vidi onda ko živi mali život. Da bi to shvatio ne gledaj sve iz trenutne perspektive tvog velikog života jer ne možeš videti kuda se društvo kreće.

Pedja

pre 16 godina

Dragaane, ceo tvoj tekst, odiše retorikom nekog komuniste,koji su u ono vreme jedino imali pravo na istinu, pa pretpostavljam, sobzirom da plediraš da si odličan poznavalac prilika ondašnjeg vremena, da si to i bio i ostao do danas, po onoj narodnoj:"Jednom komunista uvek komunista!" Uostalom kao braniolac lika i dela Miljanića, i sam znaš da se Miljanić uvek hvalio svojim komunističkim pedigreom, čak i onda kada je kao trener Reala, bio na sahrani Franka.
Ali da podjemo redom:
1) kažeš da je Miljanić bio samo trener i da nije imao nikakvu ulogu u svemu tome. Pa upravo je on kao trener bio ključna figura ove nameštaljke jer je ta utakmica bila unapred dogovorena na najvišem nivou i upravo je trener-komunista bio potreban da bi odradio "prljavu stvar". Sve je išlo preko njega. I sam znaš kao "vrli" poznavalac ondašnjih prilika, na koji način je Miljanić postao trener Crvene Zvezde. Izvršio je sa svojom bratijom (komunistima) puč u Zvezdi, te su ga postavili za trenera dok je Rajko Mitić bio u Splitu na godišnjem odmoru. Čovek je iz novina saznao da nije više trener Zvezde. Tako je Miljanić počeo. Da nije bio dobar drug i komunista ne bi mogao da ruši takvu legendu kao što je bio Rajko.
2) dalje, cela tvoja priča o Klenkovskom - Krivokući, pada u vodu, jer sve što sam napisao vezano za rotaciju u odbrani koju je Miljanić postavio za tu utakmuicu, saznao sam upravo od Krivokuće, ali skoro tri decenije posle meča. Čovek više nije mogao da ćuti. Zašto to ranije nije rekao,on ili neki drugi igrač, ti kao "odličan" poznavalac ondašnjih društveno političkih prilika bi mogao mnogo više da nam kažeš. Podsetiću te samo, zarad mladjih generacija, kako su komunisti rešavali stvari u ono vreme. Ili bi se desila neka saobraćajka (Krcun) ili bi bilo izvršeno samoubistvo nad nekim ko bi previše pričao (D. Kašiković-Čikago). Dakle nigde nisi mogao da se sakriješ.
3) i sam kažeš, moj Dragane, da je utakmica bila nameštena. Pa molim te objasni nam kako je to mogla biti nameštena a da Miljanić nije znao. Jer to kao što su branioci lika i dela Josipa Broza govorili da ovaj nije znao za Goli otok???
4) zašto, moj Dragane, ne kažeš ovoj deci koja čitaju ovu našu prepisku, kako je Milanić sastavlajo timove kada ih je vodio na svetska prvenstva. Seti se samo Španije iz 82. Stavio je Pižona da bude vodonoša Šljivi, da bi se ovaj prodao. Držao je Sušića u timu, koji je po španskim statiskima prodavao po utakmici 30-tak lopti(jer je te godine bio u vojsci pa je bio u lošoj formi) opet da bi se ovaj prodao. Držao je na poziciji beka Jovanovića koji je cele te sezone sedeo na klupi M. Junajteda i nije odigrao ni jednu utakmicu. A na klupi je držao Šestića koji je bio u životnoj formi, jer, podsetiću te, Zvezda je te sezone igrala finale kupa UEFE, i Miljanića je celu desnu stranu imao uigranu-Krmpotić-Šestoć- Pižon- Dule Savić i levo Repčić. Ne, on je stavljao u tim samo one igrače koji su trebali u ono vreme da se prodaju, zbog zakona o sportu koji je predvidjao da tek sa 28 godina možeš da odeš u inostanstvo. Cela nacija je bila zgranuta njegovim sastavljanjem igrača. Da ne govorim da su ono vreme Mlinarić i Deverić bili u životnoj formi jer je Dinamo prvi pout sa Blaževićem posle dvadeset i kusur godina osvojio titulu šampiona države, a Miljanić ih nije ni vodio u Španiju, zašto? Pa jer su bili mladi i nije mogao da ih proda!
Moj Dragane, pošto si u godinama kada čovek ne može na žalost da se menja, daću ti samo jedan savet iako to ne volim da radim, koji to možda može pomoći, mada sumnjam. Dakle, pokušaj da se ne koristiš komunističkim manirom etiketiranja u nedostatku argumenata, biće ti lakše a i delovaće pristojnije.

BORKO 1 PB

pre 16 godina

MATORI LAZOVI!!!
I posle ovoga,nasi ce sve izmisliti,samo nece priznati da su prodali utakmicu!Nego je za sve kriv neki mali Grk na poluvremenu revans utakmice sa svojom pokvarenom limunadom?! JADNO!

frda

pre 16 godina

to se zna od davnina,ali neka se zapitaju i grobari za real i viljareal sta je bilo,i tu ima raznih prica,da se ne zavaramo dzabe.a za one tikve iz izraela da ne govorim,pozdravljam odlazak piksija prodao sve igrace a hoceu ligu sampiona beznapadaca,zalosno zaista.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Pedja
Vec sam dva puta napisao da bi bilo neophodno da se dobro razmisli,pre pisanja bilo kakvog komentara.
reci da je 1971. godine Miljanic bio kreator namestanja je da blago kazem, apsolutno nepoznavanje prilika u ovoj zemlji.Miljan je tada bio samo trener i nije imao nikakvu ulogu u politici tima,osim da ga trenira i sastavlja.Pitaj nekog ko zna,koliko su politicari uticali na fudbal,a ne moras ni da pitas, oni cak i danas drze sve konce,pa bi bilo smesno reci kako su Kosanovic ili Djukic kreirali neko namestanje.
Da li mozes da zamislis Pedja, da bi neko od igraca progovorio najduze za godinu dve,cim bi otisao iz Zvezde.Ne kazem da utakmica nije bila namestena,ali tvrdim da o tome nije mogao odlycivati Miljanic a posebno igraci.
Primecujem takodje da nisi upucen u fudbal.Petar Krivokuca,sjajni bek Zvezde i drzanog tima,bio je svestran igrac.Najbolje se snalazio na mestu desnog beka,a igrao je kada je moralo i levog.Mogao je da igra i ofanzivnog halfa, cak i neku povuceniju polutku.
Jedino sto mu nije lezalo,je da brani i da igra stopera ili tadasnjeg centarhalfa.
Dakle,to nije dolazilo u obzir.U timovima,stopere igraju fudbaleri koji to znaju a mogu da budu i nizi,kao Puljol,pa sta.Osim toga jeste da je Klenkovski bio oko 172,a Krivokuca 183, ali kao Krivokuca,ni Klenkovski nikad nije igrao stopere.Ta izjava je jos smesnija.Klenkovski je bio "devojka za sve" od pozicije 4,do pozicija 7 i 8, sto znaci desni half,desno krilo,ali ne u pravom smislu i desna polutka ali ne u pravom smislu.Mozda je Klenkovski bio neko kao Duljaj danas.
da ne vise ne mucim,centarhalfa u Zvezdi je u to vreme igrao Kiril-Kira Dojcinovski,ako nije igrao u Atini,onda ga je menjala njegova rezerva.

Pedja

pre 16 godina

Sve je tačno ono što je napisano. Miljanić je bio glavni kreator te nameštaljke. Primer: na mesto centarhalfa koji je trebalo da čuva Andonijadisa, njihovog centarfora visokog preko 190cm, stavio je Klenkovskog koji jedva da je imao 160cm a tada je u životnoj formi bio Krivokuća, koji je bio otprilike visok kao Andonijadis. Dalje, pričalo se da sU GrcI u hotelu u kome su boravili fudbaleri Crvene Zvezde naložili kuvaru da stavi odredjenu supstancu za omamljivanje u jelo našim fudbalerima pa je i to bio razlog smušene Zvezdine igre. Nekoliko godina kasnije, kada je OFK Beograd u okviru Kupa UEFE igrao sa tim istim Panatenaikosom, poučen Zvezdinim iskustvom, vodio je svog kuvara i u sred Atine pobedio 2:1 i otišao dalje. Miljanićeva filozofija je bila da bi Zvezda sigurno izgubila finale na Vembliju od Ajaxa, pogotovo što u finalu ne bi igrao Džajić, jer je bio isključen na prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Jeni protiv Karl Cajsa. Pričalo se da je Onazis dao novac, te je vrlo brzo Zvezda stavila tartan stazu, krenula sa podizanjem krova i reflektora na stadionu. Godinama kasnije u svakom kontaktu sa Grcima, svi su mi potvrdjivali da je utakmica bila nameštena. Miljanić je grobar našeg fudbala. Oba puta kada je vodio reprezentaciju na svetskim prvenstvima, timove je sastavljao, vodeći pre svega računa kako da će igrače da proda. Zato smo i propali na svetskom prvenstvu Španiji 82. iako smo imali možda najbolji tim u posleratnoj istoriji jugoslovenskog fudbala. Miljanić je porodio Zečevića i sve Zečeviće koji su srozali srpski fudbal na najniže grane.
Čekao sam na ovaj komentar 36 godina i sećam se obe utakmice, naročito one u Atini. Iako sam navijač Partizana, uvek sam navijao za Zvezdu kada je igrala sa inostranim klubovima, a posle utakmice u Atini, osećao sam se posramljenim.

aussie serb

pre 16 godina

Da je utakmica namestena, onda rezultat nebi bio 3:0, vec mnogo veci, zasto?
Pa, ko bi mogao zabraniti, nekome od igraca, da postigne gol u poslednjem minute utakmice, I to sa udarcem od 30 metara recimo? Nema sanse niti garancije, da ce “dogovor” uroditi plodom, jer nisu svih 11 igraca umesani. Kad se namestaju utakmice, onda se obicno vrbuje golman I centarfor, ili najbolji igrac, znaci eventualno 2 igraca, pa opet vazi ova gore konstatacija, ko je branio ostalim igracima da sutiraju pred golom. Gledao sam tu utakmicu, I secam se samo koliko je puta Filipovic promasio gol, za nekoliko centimetara . To je dokaz da je hteo da postigne gol, jer da nije, sutirao bi u golmana, medjutim, kad lopta ocese stativu, to znaci, da je igrac probao da je posalje u sam ugao gola, da smanji sanse da golman odbrani, takodje lopte je sutirao nisko po zemlji, a to su sutevi koji su najtezi da se brane, jer golmanu treba duze vremena da dodirne loptu. Lako je sad tu umesati Tita, I Komuniste, medjutim, da nisu Srbi u pitanju, mozda bi I moglo, zasto? Poznato da mi uvek isterujemo neku pravdu, I tesko je mladom tvrdoglavom fudbaleru nametnuti misljenje mnogo starije ( ili pokvarene osobe), jednostavno, on ce da ti udari kontru, kad se najmanje nadas, jer u tim godinama njemu je lakse zabiti gol, I da zivi za onaj trenutak, nego da misli o parama ( danas je malo drugacije, ali cesto cujes da su u ono vreme vise igrali iz ljubavi nego za pare). Cinjenica je, da sebe trpamo tamo gde nam nije mesto. Ko je branio Zvezdi da dodje do finala pre I posle Atine, ako je tako dobar tim bila, pa mogla je doci nekoliko puta do finala. Sta pokazuje statistika, pokazuje da smo padali u 4 finalu I pre, jer nismo bili dovoljno dobri, a Srbni nebi bili Srbi, kad nebi uvek trazili neke izgovore. A trovanje stomaka I ostalo , to su price za malu decu, smesno I neprofesiolalno. Nikad nisam cuo da je neki tim bio otrovan, pa sta je sa Latinsko Americkim timovima, I ostalima iz Evrope, znaci samo se Zvezdi to desilo. Zvezdas jesam od glave do pete od malih nogu, ali ono sto nema veze sa zdravim razumom ne mogu da podrzim. Dolazila je Zvezda u Australiju godinama, pricao sam u vezi te utakmice nekoliko puta, uvek sam dobio isti odgovor, da kad primis gol na pocetku, tebi su noge otsecene takorici, ne znas ni nalazis na tako vaznoj utakmici, I mnogi veci I bolji timovi nebi bolje prosli, te su bili zadovoljni da nije bila totalna bruka od 5 ili 6 prema nula. Dakle, dogovorili utakmicu a bilo 3:0, cudo mi da neko nije dobio srcani, jer je Zvezda mogla zabiti gol u poslednjem minutu. Biznismeni to drugacije rade, sto je sigurno sigurno je, a ne da visis sa tih 3:0, do poslednjeg zvizduka sudije. Zbog kukavicke igre u Bari, I one sramne izjave trenera, srusilo se sve zasto su mnogi godinama.

mita

pre 16 godina

Ma nije moguce?! Samo jos cekamo napuderisanog Pixija da izadje na konferenciju za stampu i objasni kako je i Evropska Unija protiv zvezde... Za to se znalo i ranjie, a to sto je doticna gospodja tek sad iznela neke detalje, to je vec nesto sasvim drugo... Da se namestalo, namestalo se, ali to je normalna stvar u danasnjem a izgleda i u ondasnjem fudbalu! Samo, ja ne mogu da verujem da je velika zvezda ucestvovala u tome...Mozda sam naivan, ne znam...

olimpijakos

pre 16 godina

@MILJAN

Druze, antiglobalisto, navijacu jsd nemam nameru da se prepucavam s tobom po ovim forumima a jos manje da citam demagoske lekcije iz marksizma. Kazu da crta povucena uokrug opcini kokosku, pa ona ne ume da makne.Za to sto je tebe opcinilo mozda nisi ti iskljucivi krivac, i zato zivi svoju mali zivot, citaj Marksa, gledaj filmove o bitkama na Neretvi, Sutjesci, Mirku i Slavku, a u ono sto se ne razumes ne diraj i navijaj za JSD nemam nista protiv. Evo u znak dobre volje da se jos zadrzimo u vremenu u kojem si ti sad 80 tih godina prosloga veka prenecu ti jednu presudu iz tog vremena, posto sam i sam pravnik. Nadam se da mozes da je shvatis> NA SUDSKOM PROCESU JEDNOJ NOVINARKI, OPTUZENOJ DA JE, PRICALA VICEVE O TITU, UVREDILA SEFA DRZAVE, SUDIJA U SREMSKOJ MITROVICI PRESUDIO JE DA TITO NIJE MRTAV I DA ON, SAMO TRENUTNO, IZ OPRAVDANIH RAZLOGA, NE OBAVLJA SVOJU DUZNOST...

Kellle

pre 16 godina

Sta se lozite Despini Gaspari je ponestalo publiciteta pa je morala u javnost da izadje sa ovakvom vescu da bi dospela u centar paznje!!!!!!!!Zasto to ranije nije rekla????

Miljan

pre 16 godina

Odgovor za @ Olimpijakos, 152. kom.

Onaj ko nema drugih kvaliteta krije se iza nacije, što reče Patrijarh „budimo ljudi iako smo Srbi“! Vidiš kako ne znaš ništa o komunizmu kad kažeš da žalim za državom. U komunizmu nema države, to je odlika klasnog društva. Da je to bila država radničke klase ne bi ni propala, nego se izopačila u običnu buržoasku republiku. I zasto bih za državom žalio, jer dok je države nema slobode! Ti si naseo na priče onih koji su živeli u tim stanovima kako kažeš od 300 m2, a koji su proganjali ove koji misle kao ja. Nisi nikad čuo za dijalektiku, pa iz svog ugla velikog Srbina – malogradjanina pričas o prošlosti i budućnosti. Nauči zakone razvitka društva pa ćes videti da si već prošlost, kapitalizam jede sada i naciju, nisi više ni Srbin, nego si podanik neke od multinacionalnih kompanija, nekog brenda kako ti kažeš, ali ne Zvezde, nego Koka-Kole, Tojote...Nacija jeste nastala u kapitalizmu, ali sada je prevaziđine kategorija. Profit ruši granice, pa se nameštaju i utakmice SRBA I GRKA. Zato ti navijaš i za Zvezdu i Olimpijakos, polu Srbin, polu Grk. Kad budeš prvo čovek, pa tek onda Srbin razumećeš dijalektiku društva, pa i nameštanje rezultata.

Jovan

pre 16 godina

Ja sam cuo i da su grobari namerno izgubili od Reala 1966. pa zbog toga nisu nikad bili sampioni Evrope, hahahaha...
Lako je sada pricati kada su svi koji su mogli tako nesto da ugovore i nameste, odavno pod zemljom... A i ta prica, tapsao je muz po ruci i govorio "maco, ne brini, kupio Jorgos tebi utakmicu...", ne pije to vodu.
Mada, cist je samo amaterski sport, gde god je umesan novac, politicari i bezbednosne strukture, postenje se pise jako malim slovom.

Don Vito

pre 16 godina

Cekaj, pa vasa braca su znaci i zeleni i crveni... Mada kad cuju crveni, da ste shurovali sa zelenima, ne znam kako ce da reaguju. A poznato je da Ligu Sampiona jedino gledate uzivo preko crvenih i to tako sto im se uvlacite kad dodju na tekmu u Beograd...

eye of beholder

pre 16 godina

kao i u ostalim oblastima zivota. neko plasira informaciju diskutabilne tacnosti, onda to drugi prenesu sa upitnikom, javi se gomila ljudi koji i pre nego sto procitaju tekst (i obavezno preskoce upitnik) donose presude, osude i sl. sledece sto ce biti je sukob onih koji misle da je vest tacna i onih koji su ubedjeni da nije, pa uslediti arbitraza, medjunarodna intervencija, sankcije i sl.

u pamet se braco sugadjani

zvezdas 72

pre 16 godina

Tada se jos nisam ni rodio,pa je glupo bilo sta komentarisati o tome.A vidim da ima dobro "informisanih",pa pozivam one koji znaju da odu u najblizu kladionicu i to znanje i naplate...

Draga

pre 16 godina

Da li vi ljudi stvarno mislite da će UEFA kazniti neki klub zbog eventualnog nameštanja pre 36 GODINA?! Kako da ne, UEFA mrzi Srbiju i jedva čeka da kazni neki srpski klub. Dosta više sa teorijama zavere.

m.t.

pre 16 godina

Naš fudbal je jedino vredeo 91,i zna se ko je naj - Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić

danass

pre 16 godina

Ne bi me cudilo,da najstariji list na Balkanu, vrlo brzo a na osnovu informacije od neke komsinice,tetke,ujne, pokusa da ospori i omalovazi i Bari i Tokio.Sve ovo je samo deo negativne kampanje uredjivackog kolegijuma bivseg giganta protiv CRVENE ZVEZDE koja traje dobre dve-tri godine,iz samo njima znanih razloga.Ova vest da je obljavljena u tabloidima,pa da covek i razume i kritikuje.Ovako Bojkot najstarijeg lista na Balkanu jedina razumna odluka,kojom treba kazniti jednu katastrofalnu uredjivacku politiku koja je dovela da dnevni listovi osnovani pre par godina imaju veci tiraz od tzv."JEDNOG OD CETIRI STUBA SRBIJE"

Dusan

pre 16 godina

Pre 20-ak dana sam pricao sa jednim Grkom o ovoj utakmici (pre nego sto se ova vest pojavila). Grk kaze da je opste poznato mesto u Grckoj da je ta utakmica bila namestena.

Panationaikos kupio finale?

pre 16 godina

Naslov nije bash adekvatan - jer se pre svega radi o tome da je, eventualno, Panationaikos kupio finale! A da li zaista jeste? Secam se da su tad kolale priche kako je "Zvezdinim" igrachima najverovatnije neshto stavljeno u jelo - sad saznajemo da su to 1954. godine (u Svjacarskoj) uradili Madjarima, da ne bi (kao komunisticka zemlja!) postali svetski prvak! (Da se podsetimo, radi se verovatno o najboljoj, najsuperiornijoj jedanaestorici svih vremena, boljih i od Brazilaca, Argen tinaca.) Ako je utakmica u Atini nameshtena - onda sigurno bez znanja "politickih faktora" tog doba! Jer, Jugoslavija je bila veliki protivnik grchkog vojnog rezhima. A da li su to Miljanic i druzhina napravili na svoju ruku? Ne znam, nekako ne verujem - napokon, da je "Zvezda" tad postala prvak, to bi donelo vishe novca nego "nagrada" za onaj poraz! O slavi da ne govorim! Zato, ne zhurite sa pljuvanjem! Taj poraz ondasnja sportska javnost dugo nije mogla odbolovati! I nije to jedino chudo u susretima izmedju nashih i Grka - secate se one nashe pobede, i Radanovicevog gola, popracenog Delicevim "Ljudi, je li to moguce?" Prisecajuci se ondasnje (izuzetne) generacije "Zvezdinih" igracha, ne verujem da bi propustili takvu shansu da se nadju na krovu Evrope! Zato su oni chisti - dok god neko ne dokazhe drugachije! I josh neshto - ne verujte tome shto kazhu puchisti i njihove zhene!

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

Hvala dragom Bogu da se,iako je za to vec kasno,mozda prokljuvi PRAVA istina.
-Pre pocetka meca,padobranci su svakom igracu CZ darovali po jedan mini-TV sto je u to vreme bila retkost.
-Gol Antonijadisa u 1-0m minutu je bi cist Klenkov poklon!
-Tanjir(Karasi)je kod 0:2 promasio ono sto se cini sigurnim golom!
-Domazos,koji tada nije bio i neki futbaler,radio je Zoti (Antonijevicu STA JE HTEO).
-Duja,ni prineti od onog RATOMIRA,koji je nesto ranije svojim odbranama izbacivao iz raznih takmicenja mnoge velike futbalske nacije!!!
-Najzad,tadasnje Zvezdino rukovodstvo,na Cicin(Miljan) zahtev nije ulozilo zalbu na odluku o Dzajinoj kazni(dve utakmice zbog KARL CAJS JENA-prekrsaja!!!!
Proslo vreme,ali....
-Ali,odmah iste godine ZVEZDA podize reflektore.
Toliko,da se zna!!!!

boss

pre 16 godina

Ljudi, sve je namešteno. Pa Džajic je prodao i utakmicu sa Bajernom 91 godine i nije Augentaler dao autogol neko je to bila Božja intervencija, jer je Svevišnji hteo da jedan srpski klub osvoji Kup Šampiona! Jedino se Džaja nije radovao golu u loži!
A Partizan je prvo prodao finale Kupa Šampiona 66 Realu, pa onda sve ostalo,Roma ,Tikva i tako dalje...
O nameštanjima u domaćem prvenstvu ne treba trošiti reči...

miljan

pre 16 godina

To nema veze sa fudbalom, nego sa politikom koja je tada vodjena iz najvisih vrhova fudbala. Jednostavno, sputavani su igraci Zvezde na putu do tadasnjeg trofeja, dok je nek iz vrha drzave uzeo pare, a igraci i strucni stab morali da cute (takvo vreme je bilo). A sta je to bilo izmedju Partizana i Petah Tikve pre koju godinu,a? Sto to UEFA ne ispita?

steffanKM

pre 16 godina

To je cista istina. Ne znam sam o sta ste svi skocili kad to svi znaju (pogotovu vi stariji). Pricao mi je cale o toj utakmici i radilo se o drzavama a ne o klubovima. Zvezda je te godie lomila sve redom i odjednom izgubi onoliko koliko je dovoljno da ispadne. Sad se kao svi prave ludi... A sta je bilo za onu legendarnu utakmicu izmedju Partizana i Rome? Pa knjige pisu o tome... To niko ne spominje?

Dragan,BGD

pre 16 godina

Dajte ljudi,pravite se da ste normalni.Kakav Dzajic,kakav Miljanic,kakav Tito.Partizan su vodili generali,Zvezdu UDBA-si,policija,Tito nije iamo pojma o tome.
Pod uslovom da je to tacno,
pazite POD USLOVOM,da li mozete zamisliti da jedan trener ili najbolji igrac dogovaraju namestanje.Miljanu su samo mogla da stigne direktiva,i da ne sme da pita ko je naredio,a Dzajica koji je tada imao 25 godina nije niko nista pitao. Sta su tada mogli fudbaleri,ako se pobune, sutra dobiju poziv za vojsku za Kavadarce, Strumicu, Bilecu i ostale metropole. Trenera je uprava mogla da smeni za 5 minuta. Ako vas ne mrzi, nadjite ko su tada bili clanovi Uprave, predsednik kluba i ostale budze,i uporedite njihove politicke funkcije. Tada ce vam sve biti jasno.
A u vezi reflektora, sto su se pojavili na Marakani,pa morali su da se postave,jer su propisi to zahtevali.Ima ih je i Partizan,i Dinamo i Hajduk,mozda i jos neki klub.
Nemojte sve uzimati zdravo za gotovo,razmislite malo.

Marko Gavrilovic

pre 16 godina

oba meca Zvezda-Selta,Zvezda-Roma,vecina meceva sa OFK-om,zvezda-zeleznik finale kupa 2005,cuveni dogovor izmedju Dzajica,Zecevica i pokojnog Djindjica u sezoni 2000/2001:Zvezdi titula,Partizanu kup na Marakani,Partizan-Petah Tikva,vecina meceva PFC-Zeta (posebno poznate iz 2-X,iz 1-2),"cuvene" pobede PFC-a nad Sutjeskom,Kulom,Smederevom,Radom,OFK-Sujeska,OFK-Obikic,Kula-Zeleznik,Vozdovac-Zeta,Kula,OFK,Smederevo-Zemun 4+pp(koji mi je doneo i veliki dobitak)...ovo su samo neki od primera "regularnih" meceva gledanih uzivo ili putem Tv-a,a verovatno ih ima bar tri puta vise...PA SAD RECITE DA NE SLEDIMO DUH SVOJIH "PREDAKA"!P.S.MISLITE O TOME!!!

Sekula

pre 16 godina

Secam se utakmice kao da je bilo juce! Imao sam 19 godina i skoro da sam zaplakao kad su izgubili. Vukli su se po terenu kao omadjijani! Pricalo se posle da su im grcki kuvari stavili sedative u hranu pa je Zvezda jedno vreme posle toga vodila svoje kuvare na gostovanja. Takodje se zna da su njeni fudbaleri dobili kolor televizore od Grka a u to doba je takav TV bio luksuz! Vrlo je verovatno da je utakmica na neki nacin namestena. Zvezda je imala daleko bolji tim od Panatinaikosa i solidne sanse protiv Ajaksa. Dzajic je bio iskljucen pre tih utakmica pa verovatno nema nista sa ovim namestanjem. Po meni najverovatnije je da su Grci trazili od nasih 'onih odozgo' da se utakmica namesti pa Miljanic i fudbaleri nisu tu mogli nista. Mladi citaoci ovog sajta nisu ni svesni kako je bilo pod komunistima: ne diraju te ali te posmatraju, ne smes reci nista protiv njih, za jednu rec ides u zatvor, a ako zele da nesto uradis za njih tesko da bi to mogao izbeci!
Druga mogucnost, po meni manja, je da su Grci, bez znanja Zvezde, stvarno stavili sedative u hranu! Treca, po meni najmanje verovatna mogucnost je da Zvezda jednostavno nije imala svoj dan dok su Grci ginuli za svaku loptu!
Uostalom iako je proslo vise od 36 godina, ima jos puno zivih svedoka: Dujkovic, Djoric, Klenkovski, Bogicevic, Antonijevic, Karasi, Filipovic ( bila je u novinama njegova slika sa color TV na terenu pred utakmicu!), Acimovic, Miljanic itd. Mozda i Dzajic, kao vodja te generacije, iako nije igrao protiv Grka zna istinu!

Archie

pre 16 godina

Dobro jutro, pa o tome se brujalo u to vreme, Zvezda je tada imala strasan tim. Utakmica je namestena na najvisem nivou, jugoslovenski komunisti su dogovorili tekmu sa grckom vojnom huntom - demokratski

marko reka

pre 16 godina

I pustite Dzaijca na miru. CEla bre zemlja prica "pun ko Dzajic" a covek nit je milioner init se siri. Ok, imao je sigurno adekvatnu platu, verovatno i kao menadzer prodavao igrace, ali covek zivi u veliko kuci, normalno, nikakvi mercedesi od 100000 evra... Za sve to vreme Cvele je finansijski direktor, zivi u dvorcu i povlaci se godinu dana pre kraha Zvezde. I svi i dalje pricaju pun ko Dzajic...

Nebojsa

pre 16 godina

dobro vuce kao sto rece "i tako je zvezda skupljala 20 god. para i kupila LS." Ajde ako vam krivo sto smo pobedili, ajde onda vi skupite pare i kupite LS ili posto ste vi posteni ajde pobedite...nego partizan uvek 2. i uvek ce biti, iako mozda izmete neku titulu, nikad necete da stignete zvezdu...mi smo se makar radovali 91, a vi cete..pa onako po proceni...156561235791 i to sto ste uspeli da pobedite zvezdu na vasem stadionu od 5000 mesta...POZDRAV!

Marko KG

pre 16 godina

Obe Zvezdine utakmice sa Seltom, utakmica protiv Rome, vecina utakmica sa Ofk-om, sezona 2000/01 cuveni dogovor Dzajica i Zecevica i pokojnog Djindjica-Zvezdi titula,a Partizanu kup na Marakani; Zvezda-Zeleznik finale kupa 2005: osvajanje titule Obilica;Partizan- Petah Tikva, Zeta-Partizan u vise navrata(cuveno iz 2-x, iz 1-2), "cuvene" Partizanove pobede u Kuli,u Niksicu, protiv Smedereva i Rada, Ofk i Sutjeska,Ofk-Obilic, Kula-Zeleznik, hajduk kula-zeta iz x-1; vojvodina-bezanija, vojvodina-ofk, smederevo-zemun 4+pp.... Ovo su samo neki od primera koji su gledani ili preko tv-a ili uzivo, a sigurno ih ima barem 3 puta vise! VIDITE DA SLEDIMO DUH SVOJIH PREDAKA!!!!! P.S. MISLITE O TOME

Darko KI

pre 16 godina

Ko ce kome ako nece svoj svome :)
Samo ne razumem zasto Panatinaikosu, mislim, draze bi mi bilo da je Olipijakosu "ucinjeno" ;)

lopez

pre 16 godina

pa naravno da je namesteno.

te godine smo imali najaci tim u istoriji,i najaci tim u evropi.

zar je neko i pomislio da smo mogli da izgubimo bez namestanja od bilo koga?

Vlada_NBGD

pre 16 godina

I Liverpul je kupio trofej 2005! Lopovi poput Stivena Dzerarda i Dzejmija Karagera u zivotu ne bi mogli da osvoje taj trofej da im Berluskoni nije prodao...ili je Sevcenko kao slucajno sutirao nejako po sredini gola, tako da je Dudek, iako se bacio u stranu, mogao da odbrani?

A tek Barsa 2006!!!

Satro je Kembel slucajno iskljucen. Da l' iko normalan moze u to da veruje?

Ne zaboravimo. ipak, neponovljivu germansku prevaru u finalu 1999. Kakva rezija...

Ma sve je namesteno...

Al' vi cete opet biti zauvek u nasoj senci...mali klub...kao i Everton, kao i Siti, kao i Espanjol, Lacio, Atletiko...mali gradski rivali...

Pax

pre 16 godina

Ako je ostalo nesto od tih para mogla bi zvezda da kupi ucesce u Ligi Sampiona i tako izleci svoje navijace od nocnih mora i kompleksa.AJMO MILIVOJE....

Milan G.

pre 16 godina

Od starije generacije cuo sam da su se za vreme Tita cesto prodavale utakmice. Ma da neverujem da je tako bilo u tom slucaju. Valjda ce vreme pokazati istinu.

Stewa

pre 16 godina

Ali ja i dalje ne mogu da shvatim redovno pratim komentare vezane za zvezdu,i vise komentara ostavljaju navijaci partizana,stvarno ne znam cemu toliki kompleks.Ja zaista,realno mislim da grobari vise mrze zvezdu nego sto je delije vole.To je strasno.Hej navijaci partizana,okrenite se vasem dvoristu,vasem Rapidu,Izraelcima,bice bolje za vas.Od ove rabote nemate nista.Zvezda je bila u polufinalu Kupa Evropskih sampiona,i morala da proda utakmicu,a iskreno sve me strah da je prodala iz svojelicnih razloga.Setite se komunizam,niti jedna Zvezda nije bila ni do kolena Drugu Titu.Da mozete da mrzite Dzajica,da kazete da je namestao i prodavao(sto ne poricem mozda je tacno)ali covek je ruku na srce doveo 90' dream team SFRJ-a.A sredio je i transfer Jarnija i sukera 92,da nije bilo rata oni bi bili crveno beli.Protiv NEWCASTLE sam hteo da crknem,navijao sam za PFC kao za reprezantaciju,i izadjem iz kuce a grobari odma navalili na mene:''Umrite Cigani''.Sam vodja grobara NEsa Strah je prizano u emisiji i naglasio da 15 puta vise mrzi zvezdu nego sto voli partizan.Dokle tome....Zapitajte se dobri Srbi nema veze sto navijate za PFC cemu vam to vodi...

wolf

pre 16 godina

Zamislite bakicu čiji je muž bio general iz prvih redova Grčke armije davne 1971. godine. Prije 36 godina! Koliko joj nedostaje do stotke?! Uopšte nije senilna, nešto kao ova udovica Petra Lubarde! U svakom slučaju, malo radosti tužnom skupu na GROBLJU. E jeste smiješni...

Pepsi_PFC

pre 16 godina

Alo gani pa gde je sad bratstvo sa Olimpijakosom..Ortodox brothers owo ono...Penali,sudije,delegati...Shto je PFC kazhnjen tekmom bez publike a ciganija ne???Ma bitno je da se dochekuje Predsednik Kambodze na MARAKANI...ccc

Danilos

pre 16 godina

Ova vest o bakinoj prici objavljena je jos u aprilu, ko ne veruje neka pogleda na you tube.

http://www.youtube.com/watch?v=dNvZuI9FwwY

Dragan M

pre 16 godina

Eh ljudi ljudi. Ne mogu da verujem da se većina Vas do sada nije zapitala kako je moguće da su pojedini igrači i funkcioneri Zvezde pa i Partizana, nagomilali u ono vreme tolike pare. Pa Dragan Džajić je samo 1 godinu igrao u, i tada i sada, malom i osrednjem francuskom prvoligašu sa Bastija sa Korzike. Pa i druga legenda, ona Partizanova - Moca Vukotić, igrao je takođe iste te godine u fr. prvoligaškoj ekipi mislim Bordo. I on je igrao samo tu godinu, ali bar se nije vratio kao parajlija, koliko znam, ako znam.
Kojekakve Zečeviće i ine majstore naplate da ne spominjem.
Eto zato, i naravno zbog opšteg prostakluka,primitivizna, šovinizma ... i neidem odavno na sportske utakmice.

Bojan

pre 16 godina

@Gazela BG
Sto posto si u pravu,svaka cast! Mostarska petlja se gradila jednopet godina ranije,a ovi su uzeli pare,
jer su znali da ce Zvezda igrati sa Panatenaikosom u polufinalu.

vladimir

pre 16 godina

kao sto mnogi reose:sve ove godine ovo je bila javna tajna.ili cak ni javna.ljudi koji su radili u crvenoj zvezdi su mi pricali o ovome.a neki koji su radili u partizanu su mi na ovoj temi bliske nacine pominjali finale kupa sampiona 66.pa ajd's sad,gledaj ti fudbal...ni sam ne znam zasto jos uvek gledam utakmice...

Hellhound

pre 16 godina

Ljudi ja sam znao za to odavno. Jednostavno Dzajic je tad bio suspendovan tako da Zvezda ne bi mogla nista da uradi protiv Ajaksa koji je tada bio bog bogova. Malo je poznata cinjenica da je Ajaks trazio od UEFE da skine suspenziju Dzajicu tako da budu ravnopravni u finalu sto UEFA nije htela. Ona su lepo u Zvezdi odlucili da spoje lepo i korisno odnosno da uzmu pare i da izgube utakmicu

Zelja NS

pre 16 godina

Treba Zvezdu i Partizan izbaciti iz UEFE samo nas brukaju...
E vi necete docekati 100 godina svoga voljenoga kluba, razmislite malo o tome za koga i sta navijate... 2014 godna 100 godina FK VOJVODINA! Duplo smo vecniji od vas!
Stara dama ponos srpskog fudbala! Aj ziveli!

mape.pfc

pre 16 godina

nazalost, tako ce i zena nekog Izraelca za 30 godina da prica kako je Petah Tikva kupila pobedu od tamo nekog Partizana...strasno

zvezdas

pre 16 godina

pa koliko cete jos da samo nesto protiv zvezde radite pa sta ako smo prodali ako smo .sta je bilo 96 kad je partizan igubio 5:0 od dinama iz zagreba .kako vas nije stid za sve kako vidim ovde je Zvezda kriva dok drugorazredne igrace partizana podizu kao da su raonaldo ,kaka i ostali .ajde malo istine pricajte ja stalno ovde citam ali ovo vise nema smisla danas se setila baba da prizna da je namestena utakmica ...cccc nisko padate ali neka ZVEZDA CE PROCI IZNAD OVOGA I IZACI KAO POBEDNIK .MI SMO NAJJACI NAJJACI SMO NAJJACI !!!

Ljilja

pre 16 godina

Oduvek ja tu utakmicu pamtim po mom tati koji ju je opisivao kao: izgubili smo sa 3:0 a onda su se pojavili reflektori na Marakani (pre toga ih nije bilo). I zasto me ovo nije iznenadilo. A moze li neko posvedociti o onom Partizanovom polufinalu, kada su crno-beli u drugom poluvremenu neshvatljivo pukli.

Matorac

pre 16 godina

Za Vas malo mladje malo pojasnjenje. Secam se tih utakmica. Posle prve vec sam bio siguran da smo prosli u finale. A druga, jednostavno sramota. Odigrali smo katastrofalno. Igraci su posle svasta pricali; da im je nesto stavljeno u hranu, da im nije bio dan ... bio sam mlad, besan i razocaran. Srecom doziveo sam Bari.

Visokoletac

pre 16 godina

Davno sam pisao u vezi sa ovom utakmicom, ali me retko ko citao jer je aktuelnost tog dogadjaja davno bila prevazidjena! Govorim o komentarima na b92! Bio sam na stadionu Zvezde, ambijent fenomenalan, gledalaca oko 100.000 (sedenje samo na istoku i zapadu) i rezultat 4:l, sta ces vise, pored oko (za neverovati) 25.000 grka. U revansu u - ako se ne varam, a nevaram se kad je fudbal u pitanju, oko isteka prvog minuta grci daju god Dujkovicu i tu je bio kraj price! Utakmica je prodata to znaju i vrapci na grani! PAO JE igrao sa Ajaksom, predvodjenim kapitenom s(bivsi
igrac Partizana) Vasovicem i sa 2:0 tuku PAO i osvajaju KUP. tUGA I BEDA MILJANICEVE EKIPE, KOJA JE MOGLA TADA, DA OSVOJI KUP. Od Staneta (Karasija) koji mi je dobar prijatelj i igrali smo kratko zajedno - nisam doznao nista! Zavera cutanja!!!

Vlada

pre 16 godina

Sada je i zvanicno potvrdjeno ono sto se oduvek znalo, da je bivsi klub Zvezda oduvek bila "Udruzenje secikesa". Od danas oni vise ne postoje kao klub kakvim su se predstavljali - "veliki". To automatski znaci da i zalba koju su podneli povodom "velike kradje" na poslednjem derbiju vise ne vazi (nije im dosudjen faul na centru terena sto je presudno uticalo na ishod i moral ekipe).

Vlada_NBGD

pre 16 godina

Svakako...i protiv Bajerna je bilo namesteno! Najbolji nemacki inzinjeri planirali su trajektoriju lopte koju je Augentaler zakacio, a Auman znalacki pustio da udje u mrezu.

Nije tajna ni da je Amoros, naucivsi sprski specijalno za tu priliku, rekao Diki Stojanovicu u koju stranu ce sutirati.

Pre toga je sa istocnonemackim neonacistima dogovoreno da oni izazovu nerede u Drezdenu da Zvezda slucajno ne bi ispala u revansu.

Najociglednije od svega je onaj smesni revans sa Grashopersom, zar iko stvarno veruje da tim koji igra 1:1 na Marakani moze da izgubi 4:1 kod kuce?

Samo su Skoti zeleli da ostanu postenjacine, pa su ispraseni.

Kolo Kolo je vec logicna prica - siromasnim Latinosima iz andskih nedodjija dovoljno je bilo ponuditi vojvodjansku psenicu da bi pustili da Zvezda dobije. Ili mislite da se sa deset igraca tek tako pobedjuje prvak Juzne Amerike rezultatom 3:0?

Pyer

pre 16 godina

Istina je da utakima sa PAO bila namestena, i da je iz "visih interesa", a svi znamo da je KPJ uticala na kompletno drustvo pa i sport. Pored ovog primera, a zna se da je novcem od te utakmice zavrsena izgradnja reflektora na Marakani. Samo to nije jedini slucaj u nasem fudbalu, starije Nislije ce se setiti igara Radnickog u Kupu Uefa, kada su posle eliminacije Radnickog jedne sezone zavrsene tribine i ostala infrastruktura, a narednom eliminacijom postavljeni reflektori na Cairu, ali to je vec druga prica.
10.12.1980. AZ '67 - RADNIČKI 5 : 0 (3:0), 21.4.1982. HAMBURGER - RADNIČKI 5 : 1.
Postoji jos nekih primera iz tadasnjeg Jugoslovenskog fudbala ali je to tema za neku drugu pricu!

Delija

pre 16 godina

MA Piksi je i to namestio... Hehehehe MA sta se lozite ovo je neko podmetnuo kako bi diskreditova Najveci Fudbalski Klub na ovim prostorima.... Ja neverujem u to

Slim Shady

pre 16 godina

Znaci moj deda je bio u pravu kad je to pricao pre 35 godina. A ja, dete, ljutim se.
E, da je sad ziv... bilo bi ga bas briga.

FoRzA_PxFxCx

pre 16 godina

MALI je klub koji prodaje finale KES-a mozda bi ste se danas ponosili sa dve, tri titule prvaka Starog kontinenta, sve pod uslovom da je ovo istina naravno...

Панта Јокић

pre 16 godina

Занимљиво је са колико упорности појединци на овој страни затварају очи пред очигледним чињеницама које су људи одмах после те фамозне утакмице уочили и закључили у ком грму лежи зец - али ко тада да ишта зуцне од Миљана и оних још не вишем положају од њега? Криво ми је само што ту Гркињу нападају најпримитивнијим погрдама, као да је важно кад и зашто неко проговори истину после протека толиких година...
А што се тиче намештања, својевремено је голман сарајевског Железничара проговорио и доказао намештање утакмице његовог тима чини ми се са једним из "велике четворке" који је од стране спортских извештача и опублике оцењен као "одличан меч" са пуно голова 3:3! Добрим мајсторима није тешко да одглуме договорену утакмицу. Нажалост, као ни политичарима!

Gazela BG

pre 16 godina

Ja ne mogu tacno da se setim al mislim da je drzava pare ulozila u izgradnju Mostarske petlje u Beogradu ili mozta gazela . Moze se proveriti godina izgradnje.

pogrebnik from nis.

pre 16 godina

ko?zvezda?ma jokkkkk,to neko iz uefe ima nesto protiv zvezde bre,pitajte piksija.tako im sudija iz upravnog odbora nisu namestili....

Bori

pre 16 godina

Moguce je da je Zvezda, pardon Tito prodao utakmicu '71. Za vas mladje kojima je jos uvek mleko na ustima, igraci su tada igrali bukvalno za hleb, jer nije bilo toliko para u domacem prvenstvu a tek odlaskom u inostranstvo su imali vece prihode. Uglavnom ako je i bilo namestanja to je bilo na drzavnom nivou, kao i sto kaze doticna gospodja. E sad, Crvena Zvezda je osvojila Kup Sampiona! To je ostvarila pobedama nad mnogo finanijski jacim ekipama, normalno srcem i znanjem. Ruku na srce Partizan je igrao u finalu, ali Crvena Zvezda je OSVOJILA KUP SAMPIONA. Ipak je to mnogo vise od ucesca u prvom delu Lige Sampiona i mislim da Partizanovci nemaju nikakva prava da se pojavljuju sa komentarima, pogotovo ne nekim uvredljivim. Niko vam nije kriv sto ste Partizanovci, ali to je vas problem...
Zvezdasi , podrzite ovaj komentar!

Jereban

pre 16 godina

Alo bre Grobari sto ste toliko ograniceni???Kao terasa ste!Sta mesate teme,Panatanikos je iz Grcke????!!!!A Selta iz Spanije???!!!!Tu je utakmicu Selta dobila sa 5:3,ali za sve neupuceneUTAKMICA JE REGISTROVANA 3:0 SLUZBENO ZA SELTU!!!!!!!ZATO STO JE JEDAN IGRAC ZVEZDE IGRAO SA PARNIM KARTONIMA,PROVERITE PA PISITE!TEK DA SE ZNA DA SMO MI TU EVROPU I OSVOJILI,BAS TU KOJ SPOMINJETE "DA NAS NECE"!!!DA LI TREBA DA VAS PODSETIMO!?I NE SAMO EVROPU NEGO I SVET.A TO CETE VI MOCI NA VIDEO IGRICAMA DA URADITE.
Utakmica je namestena,pa sta?mislite li da je to bilo toliko lako tada uraditi???e moji vi,pojma vi nemate,budite jednom realni,navijajte za koga zelite to je vase pravo,aliBUDITE REALNI!!!!!!!

TSD

pre 16 godina

Alo ljudi pa zar ste mislili da je neko na drugi nacin mogao da zaustavi dzaju i tadasnje igrace, bili smo najjaci, steta stvarno,jer bi sad imali 2 titule prvaka evrope...

domacin

pre 16 godina

Mi Delije smo ustvari glupi,uprava prodaje meceve polufinala KES-a(u kojem je prvi put igrala),a bakica ceka da da novi intervju u kome ce priznati da joj je Kenedi rekao u poverenju da Nil Amstrong nikad nije bio na mesecu,vec da je u pitanju fora da se namagarce Rusi.Bakice,sram te bilo,imas toliko godina a lazes.
p.s.Ocekujem nakon zvezdinog plasmana u rezervnu ligu sampiona(sto nam je nazalost realnost)da se pojave price o dopingu,tajnom zivotu Piksija kao samuraja u Japanu i da neki "tirazni" nedeljnik objavi ime sekte kojoj pripadaju svi igraci Zvezde na celu sa trenerom

Igor

pre 16 godina

I sta je to cudno? Kad god se dovodilo u pitanje njihovo postenje oni su se pozivali na neprijatelje kluba(drustva). Tako da i sada ocekujem isto....
"Mnogima smeta to sto je FK Crvena Zvezda" na putu da postane stalni ucesnik evro kupova....,i zato,ova vest je smisljeni potez neprijatelja naseg kluba i sitnih dusa koji bi da umanje velicanstveni uspeh koji je Crvena Zvezda postigla eliminisuci tim vrsnih fudbalera iz Groclina......

1841

pre 16 godina

Ljigavci.A kao dobri su sa Olimpijakosom.

PAOK & PARTIZAN
The friendship of the strongest
Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΩΝ

Aca_USA

pre 16 godina

Odluka donesena na drzavnom nivou ? Nije ni cudo kad su u drzavnom vrhu sedeli grobari. Ne bi podneli veci uspeh od Partizanovog finala '66....

dr Igrutin

pre 16 godina

Vrlo verovatno da je ovo tacno.Uostalom svi koji pamte i malo dalje od '90-tih znaju za to.Pa javna je tajna da su posle toga nikli reflektori oko marakane.Kao uostalom sto je Vojvodina dobila reflektore nakon utakmice sa Honvedom(ako ne gresim) ili kao sto su igraci partizana '66 masovno "pokupovali" televizore.Secam se i cuvene revans utakmice Real-Zvezda krajem 80-tih(prva utakmica 4:2 za Zvezdu) kada je pocetkom drugog poluvremena pokojni Vasovic okrenuo palac na dole.Epilog je bio laganih 2:0 za Real i prodaja Jankovica u isti taj Real.Ma ima tih primera koliko hocete poslednji upecatljiv je Petah Tikva.Ne vidim sta je u tome cudno to se desavalo oduvek i nije svojstveno samo nama nego celom svetu.Licno znam da je covek koji sad zivi u inostranstvu tokom prosle sezone dojavio 15 namestenih utakmica iz raznih evropskih liga i svih 15 je doslo(ljudi koji su mu verovali i igrali kladionicu uzese velike pare).Zato ne znam cemu sad ova prozivka a pogotovu mi nije jasno javljanje grobara povodom ove vesti.Ili su to deca koja ne pamte domaca prvenstva tokom 90-tih godina.Po neka utakmica ce se namestati dokle god je profesionalnog sporta ali da se namesti 90% utakmica tokom prvenstva ce ostati neoboriv rekord grobara i arkanovaca.
p.s. ovi sto prozivaju Pixija i povodom ovog slucaja su me nasmejali do suza.Za one koji to ne znaju on je tada imao 9 god.

Zeka peka

pre 16 godina

2371. pre Nove ere, nekoliko Egipcana koji su strazarili u jednom selu prihvatili su mito od 10 merica zita i par komada lepih kamencica da ne obaveste ostale stanovnike da dolaze pljackasi...

swenson

pre 16 godina

I meni nije jasno otkud sada "iznenadjenje" po tom pitanju. Meni je ćale pričao da su podobijali Televizore i još neke sitnice javno, a ko zna šta sve još pride. Priča i da je izašao članak u novinama
"Konac delo k(a)rasi" - aludirajući na tadašnjeg fudbalera CZ.
Zvezda pandurski, Groblje vojni klub, tako bilo tako (izgleda) u ostalo pa šta se dogovore.

Dacha

pre 16 godina

Nažalost ova onformacija dolazi previše kasno...Vidite u jednom su navijači i simpatizeri crvene zvezde u pravu...Zvezda jeste na žalost oličenje Srbije, te nesretne države na balkanu koja polako ali sigurno nestaje i to ponajviše sopstvenom zaslugom... A nestaje upravo zbog ovakvog mentaliteta šibicarenja gde nije bitno stvoriti već prevariti i gde je psiha nacije ukorenjena u stavu da kada ne možeš nekog dostići kvalitetom onda ga treba svim silama srozati na nivo proseka kada ga je moguće dostići...Upravo je to dotični klub radio godinama srpskom fudbalu da i onda kada nisu bili najbolji morali su da budu prvaci makar to značilo besomučno sroznavanje ostalih putem svih dozvoljenih i nedozvoljenih sredstava...To je prosto ukorenjeno u tom klubu i naravno da je on oličenje jedne zemlje gde je mito potpuno normalna i opravdana stvar...Ne mislim pod ovim da je Partizan nešto mnogo bolji i tamo se sve i svašta radilo, ali taj stav da je zvezda "narodni klub" i da mora po svaku cenu da bude zato prvak stvorila je i takve likove u Partizanu kao što su Bjeković i Zečević, jer pitanje je kako se braniti protiv takvog stava jednog kluba koji je potom i podržan od većinskog stanovništva...Videćemo kakav će odjek imati ova informacija na medije, znamo svi koliko je forsirana priča o nameštanju utakmice Roma-Partizan iako to nikada nije dokazano...I svaka čast B92 što je ovo objavio..A mislim da bi bilo interesantno malo razjasniti ulogu dotičnog kluba i njihovih funkcionera u početku sukoba sa hrvatskom i sa narastajućim nacionalizmom početkom 90-tih...Kao i ko je sve i šta radio u zvezdi i partizanu za vreme miloševićeve vlasti i kakva je uloga DB-a naročito u zvezdi...Možda ne bi bilo loše da današnji klinci saznaju malo više o bivšem vođi navijača crvene zvezde iz 90-tih i kako je tu dospeo i ko ga je postavio...nadam se iskreno da, nakon izjave Terzića koga nisam baš mnogo mirisao do juče, dolaze bolji dani za srpski fudbal i da će najzad prestati diktatura jednog kluba koji zbog toga što smatra da je najveći dozvoljava sebi za pravo da komesare za suđenje postavlja u sopstveni upravni odbor, da namešta prvenstva, da stopira privatizaciju "jer je to bože moj narodni klub", da gura u reprezentaciju fudbalere sumljivog kvaliteta samo da bi se prodali, da brani sopstvene huligane od zakona iako na svakoj većoj utakmici prave nerede i iako im je svojevremeno policija u prostorijama pronašla čitavu opremu za razbojništva (pištolje, fantomke, obijački alat)...Ne kažem opet da je Partizan nešto mnogo bolji, lično bih voleo da vidim neko prvenstvo da dobije i neki treći klub a da to nije obilić, ali smatram da je upravo crvena zvezda najveći razlog posrtanja srpskog fudbala, a sada na žalost i košarke, i to upravo iz gore navednih razloga.

joe

pre 16 godina

pa ja otkad znam za sebe znam i za pricu o namestaljci u Atini. Alisam cuo onu verziju o reflektorima koje su nam Grci kupili. Imajuci u vidu koja smo beda i stipse, da se to tada nije desilo verovatno bismo i do dan dans igrali samo u dnevnim terminima. Pitam se samo ko nas je castio onim divnim semaforom. Ljudi, pa to su investicije za 100 godina. Ko je to uradio imao je pravu viziju. Svaka mu cast!
Inace, trener je tada bio Miljanic, a u timu je igrao recimo i jedan Milovan Djoric. Dakle demagogije puna kuca a ne bi bilo cudno i onoga o cemu je rec u ovom tekstu!

djole

pre 16 godina

Taj dogadjaj je slika naseg stanja u drzavi 1971, pa zar stvarno mislite da bi neko u Zvezdi mogao da se suprostavi direktivi koja je dosla iz jugoslovenskog drzavnog vrha?

FK Sarajevo

pre 16 godina

Zna se da je i u prijeratnoj ligi zvezda namještala najviše utakmica jer je bila najuticajniji klub. Mi manji smo mogli pokupiti samo mrvice. I reprezentacija nije imala uspjeha jer je namještano da igraju igrači iz zvezde. Nekad opravdano, ali uglavnom ne.

Sinisa_BG

pre 16 godina

Treba sve nameštaljke u našem fudbalu izneti na videlo. Bilo ih je previše, zato nam je fudbal na tako niskom nivou. Posao mi je usko vezan za fudbal pa sam dosta upućen u dešavanja na terenima i iza njih. Zašto UEFA i naš savez ne kazne recimo Vojvodinu koja je pre mesec dana namestila meš sa Atletikom u Novom Sadu? Podsetimo, meč je završen 1:2 (1:0). Kladioničari znaju koliko takav razvoj i ishod utakmice može doneti novca... Onda meč našeg prvenstva pre zakodje mesec dana Borac-Banat 0:0. Ceo grad je tu nedelju pokušavao da uplati taj meč "iz X u X"... To su samo neki primeri za koje sam ubedjen da su pravi dokaz o prljavim rukama naših fudbalskih rukovodioca. Kad se to reši krenuće i našem fudbalu i bićemo zemlja na nekom normalnom putu...

king ritopek

pre 16 godina

Nemoguce, ta pojava tada nije postojala. Namestanje utakmica je doslo tek kasnije sa pojavom Tvezdana Zerzica, jednog od utemeljivaca ove discipline u kojoj vec dugi niz godina imamo zavidne rezultate

olimpijakos

pre 16 godina

@MILJAN-poruka 102

Druze Miljane vidim da si odrastao na Bulajicevim filmovima i da ti je idejni vodja LENJIN.Vi koji ste se navodno borili za radnicka prava ziveli ste u vilama od 200-300 kvadrata i uvek ste tupili o nekom besklasnom drustvu. Vi koji i danas suze lijete za smrt drzave u kojoj je sramota bilo sto si srbin i u kojoj si kradom mogao slaviti slavu sad ste nasli da mi moralisete. Druze Miljane i takvi kao sto si ti zauvek ste proslost u Srbiji a ja cu se ne brini uvek ponositi srpstvom i tome da sam navijac C.Z. pravog srpskog brenda!

Dusan - Delija

pre 16 godina

Na žalost, verujem da je ovo tačno. Lepo predsednik jedne države okrene drugog i stvar se dogovori u ime viših interesa a onda svako u svojoj zemlji izdaje naređenje po vertikali i to dođe do poslušnika koji sede u upravama klubovima. Tada je takvo bilo vreme.

A šta mislite o onome što je meni jedan poznanik ispričao da je Zvezda prodala meč protiv Sampdorije 1992. godine u Sofiji. Za mlađe, tada bi nas pobeda opet odvela u finale na Vembli a nerešanim bi bili u igri za finale u zadnjem kolu. Poveli smo 1-0 ali onda na scenu stupa odbrana i za tili čas 1-3. Navodno se tada znalo da idu sankcije (vec smo bili pod sankcijama da ne možemo da igramo u Beogradu)i da će biti finansijskih problema narednih godina pa je dogovoreno da Zvezda pusti Sampdoriju a za uzvrat, setite se da su Jugović i Mihajlović nakon te sezone prešli gde, pa naravno u tu istu Sampdoriju. Pare su naravno verovatno uplaćene ili pre početka sankcija ili kasnije na neki račun u inostranstvu pa se njima raspolagalo u doba nepravednih i ničim izazvanih sankcija, a sve kako bi klub opstao. Kao da bez tih para Zvezde danas ne bi bilo. Bio sam u Sofiji na toj utakmici i možete zamisliti kako sam se osećao kad sam ovo čuo. Kao i ovi koji su gledali meč sa Panatenaikosom kao deca. A čin mi se da je i ovo sa Sampdorijom tačno ali ovo do sada niko ne pominje. Do 2030. godine kada će žena Vijalija ili Vjerhovoda da ispričaju neku sličnu priču kao ova bakica.

Voleo bih da ni jedno ni drugo nije istina ali tako se priča....

darki001

pre 16 godina

Posto je to bilo 71 za vreme komunisticke vladavine i SFRJ predlazem da svi zivi akteri ovog namestanja odgovaraju po onom zakonu odnosno idu na Goli otok.

marko reka

pre 16 godina

Htedoh da kazem nesto pametno ali sam nazalost poceo da citam sta svi ovde pisu. Ljudi, stvarno mi je muka od pojedinih. Zvezdasi se sada busaju kako su mogli da razvale Ajax ali ih je vrh sprecio i tako pokazuju dasu veliki klub, a Partizanovci se ko besni psi nasladjuju prljavim vesom iz suparnickog kluba. A inace niko od vas ne zna da su i Zvezda i Partizan isti klubovi, ovi malo crveni ovi malo crnji.

Za navijaca nekog od ta dva kluba njegov klub je svetinja, neko ko samo radi posteno i kvalitetno, a protivnik smao kupuje utakmice, namesta derbije, otima titule... Nijedan od ta dva kluba nije ponekad imao nekog iza sebe "na vise nivou" da im obezbedi period dominacije u domacem prvenstvu, narocito od raspada stare drzave.
A uz to je namesten svaki mec ako rezultat ne odgovara. Pa sta ce da rade ostali navijaci. U fudbalu nazalost ne mogu da pobede obe ekipe na terenu, dakle svaka utakmica je namestena??

Alo bre Srbi, dokle? Mesto da sve drzimo zajedno, da i Zvezdasi podrze Partizanovce u fer navijanju da ne dodje do iskljucenja a Grobari da bodre delije u kupu UEFA - NE!! Mnogo je lakse mrzeti posel svih ovih godina ratovanja u kojima je kultura bacena u smece. Jesu li vam argentinski navijaci uzor? Odakle vam bre ideja da je ova zemlja toliko velika i jaka da nam uopste nece smetati ako smo razjedninjeni?? Pa posle vam je kriva UEFA, vlada, SAD, UN i sta ti ja vec znam...

A ono pametno sto sam hteo da kazem - dal da prvo nesto malo procitate pa da onda pocnete sa prozivkom?? Prozivate Dzajica i Pixija... Kakve bre veze ima Pixi sa 71?? Dzajic je dobio crveni pre toga i nije ni mogao da igra utakmice s Grcima.. Doduse taj crveni jeste malo sumnjiv jer nije on opsovao sudiji i dobio je tri tekme suspenzije. Ali nas ne treba da zanima tamo neki vrh ili sudija, evo o cemu mi treba da razmisljamo. Miljan, otac naseg fudbala, drzao je na klupi Krivokucu svih 90 minuta. Pri tom bi trebalo naglasiti da je on tada bio najbolji odbrambeni igraz Zvezde, verovatno najbolji bek u Evropi, covek koga su zvali u sve evropske i svetske reprezentacije i neko ko se nikada nije prodao i proslavio na zapadu jer ga "neko" nije zvao u reprezentaciju. Ako pitate Krivog, reci ce vam samo da su se Miljanova i njegova fudbalska filozofija razlikovale. "Fudbalska filozofija"? Krivi je debitovao za Zvezdu u Brazilu u prijateljskoj utakmici cuvajuci cuvenog Cezara sasvim korektno sa svojih 17 godina. '71 je bio najboji defanzivac i verovatno jedini koji je mogao da cuva Adonisa (ili kako se vec zvao onaj njihov napadac stop nas je razvalio u revansu). Nekim cudom ga trener ne ubacuje celu tekmu a pre toga je vec odlicno odigrao u Beogradu. To je isti onaj trener koji je u drugom krugu SP u Spaniji ubacivao igrace iz drugog plana koji su vec odavno trebali dase prodaju ili posle izjavljivao da u reprezentaciji mora da igra najbolji strelac domaceg prvenstva pa ga posle nesto ne zove...

Namesteno ili ne, niko nam nije kriv. Svaka vlast proizilazi iz naroda, a kad je fudbal u pitanju, svi smo mi ovih godina samo pricali kako ne moze i kako ne treba i nista vise od toga. PRavila se Beogradska prva liga gde sem vecitih rivala i nema publike. PA kad bi svaki klub imao verne navijace koji ga bodre i kad ide lose i kad ide dobro, pa bojkotuju kada se nesto muti, ne bi se bas ni tako lako mutilo. Ili je to ipak jos uvek nerealno... A mozda je i Liverpul prodao finale Milanu kada vec svi namestaju...

Na kraju, primetite da sam rekao Adonis NAS je razbio - sta mislite, da li sam Zvezdas ili sam samo Srbin???

Colin_bgd

pre 16 godina

@Balansero

Potpisujem tvoj komentar sa pinom od kreditne kartice! Tacniju analizu sustine naseg najveceg, najtrofejnijeg i najsrpskijeg kluba nisam, mozda, nikad procitao... Svaka cast, imas pice...

chera-bera

pre 16 godina

Da Zvezada to radi zadnjih 50 godina, svi znaju a sad se i potvrdjuje.
A kada sam to napisao pre 20-setak dana, u vezi Piksijevog dramose*anja na sudije, NISTE HTELI DA OBJAVITE.

Dragan,BGD

pre 16 godina

U LUDOJ DRZAVI LUDOG NARODA,
nista ne sme da se objavi,jer ko zna sta ce na kraju da ispadne.
Vec sam jednom napisao da prvo dobro razmislite ili da nekog pitate.U komunisticko doba nisu utakmice namestali igraci i treneri,nego uprava ili politicari,a to sto prica Dzarovski su price na lokalnom nivou Makedonija-Kosovo.Nisu u Zvezdi i Partizanu bili tolike budale da bi bilo sta poveravali Dzari,koji vec sve isprica i doda vec iza prvog coska.Naravno,da bi sebe reklamirao,sto je legitimno,
ali ne treba u sve verovati.
Za tu pricu je delimicno kriv i B92,koji je u seriji o fudbalu pustao Dzaru do mile volje da prica sta hoce.Ali,
pustimo Dzaru.
Prvo,ta generalova zena je izjavila da joj je muz rekao da ce sve biti u redu i da ce utakmicu dobiti.Moze i neko iz Bajerna sada da kaze da ce u Beogradu pobediti Zvezdu i da je sve u redu,pa ako bude,
hajde odmah da verujemo kako je utakmica prodata.
Pogledajte jednu izjavu,nekog ko bi trebalo da je puniletan:

Eto kako ,,velika'' Crvena Zvezda ,,osvaja'' titule.... BRUKA!!!
(F89, 10. oktobar 2007 13:51)

Ovo je komentar pod rednim brojem 93. Momak kaze da Zvezda osvaja titule kupovinom,a ovde se radi o navodnoj prodaji utakmice,sto znaci,eventualni gubitak titule.
A sta mislis F93,da nisu mozda i Marsovci umesani.Sto da ne,u Srbiji je sve moguce.

Ljudi,za igrace i trenera,da su usli u finale i mozda cak dobili Ajax,pa to niko u zivotu ne bi hteo da propusti,
zamislite kolika bi im bila cena,i Miljanica i igraca.Ako
vas interesuje istina,saznacete iz memoara nekog naseg politicara.
Nemojte nasedati na takve price i nemojte optuzivati jedni druge.Svi vi navijate za tim,ali pre svega za igrace,a oni koji su pronosili slavu vasih klubova,nikad nisu odlucivali o utakmicama.Samo je stizala naredba sa VRHA,mislim za domaci sampionat.

Napred Zvezdo

pre 16 godina

Ako je ovo istina onda zelim ad vidim sve u zatvoru, neka tamo prozive svoje zadnje godine iako neki imaju po 90.
SFRJ, E TO JE TA SFRJ I TREBALA JE DA SE RASPADNE, STETA SAMO STO NIJE PROSLO BEZ RATA.
STOKA JEDNA, DA DRZAVNI VRH PRODAJE KUP SAMPIONA.

SVE U ZATVOR

PFC

pre 16 godina

A evo, pošto ganferi sad igraju ponovo sa Bajernom, da ja nabacim još jednu pričicu koja je TAKOĐE ŽIVA ISTINA i koja se tiče polufinala Kupa šampiona i 1. utakmice u Minhenu (dobili ganferi sa 2:1): PITAJTE DRAGANA DŽAJIĆA, VLADIMIRA CVETKOVIĆA I OSTALE ZAŠTO SU ZA MINHEN IŠLI PREKO AUSTRIJE (a mogli su komotno avionom, sa ostalima)!!! Da vam pomognem: Austrijski sudija koji je sudio tu utakmicu u Minhenu ju je odsudio bolje po ganfere nego da ju je sudio sam Džajić! NIKADA U SVOJOJ ISTORIJI MINHENSKI BAJERN NIJE NA SVOM TERENU TAKO BEZOČNO POKRADEN KAO TADA! Pitajte Iliju Najdoskog kako se u 1. poluvremenu malo "zaigrao rukometa" u svom šesnaestercu, kako je loptu "milovao" lepo i dugo i to sa obe ruke a Austrijanac stajao na 5 metara udaljen ali..."JA SUDIJA NE VIDIM NIŠTA!"
P.S.
Vratiće vam Bajern za 2 nedelje za sve to...vratiće vam i osvetiće vam se pre svega zbog tog minhenskog meča, mnogo više nego zbog revanša u Beogradu kada su ionako sami sebe sj....BAVARSKA OSVETA ĆE BITI STRAŠNA!

Miljan

pre 16 godina

Za @ Olimpijakos
Utakmice se namestaju i u kapitalizmu, jos i vise jer je profit i kapital osnova tog sistema. To se vidi danas bolje nego pre nekih 30, 40 godina. Izgleda da ti ni ne znas sta znaci rec komunizam, a upotrebljavas ga. Nauci da nije bilo nigde u svetu komunizma, to je bezklasno drustvo. Taman i da je postojala samo jedna klasa, kao u socijalizmu, radnicka klasa, a bilo je ostataka i drugih klasa, to nije ono sto su ti pricali razni ideolozi sa obe strane o nazovi "komunizmu"!
Namestalo se itekako, vi sa severa niste znali, ali vasi udbasi u upravi jesu. Vi ste udbaski, a Partizan vojni klub. Udba je uvek znala sta radite, pa vam je uz pomoc Arkana i ubacila naziv "Delije", trebali ste joj u tim godinama nacionalizma. Zato ste vi najveci srpski brend. Nemojte se busati kao veliki Srbi, jer ste to samo kad vam dozvole ovi sto su bili i kako ti kazes "komunisti", pa "demokrate", "liberali"...
Sta ces kad smo jos daleko od komunizma, tada ne bi gledao namestene utakmice kao ja oktobra 1988. Roma-Partizan!
Navijaj za Crvenu Zvezdu i budi ponosan sto si Srbin.

Iwanhoo

pre 16 godina

@Vladjak

Kako si se ti covece nalupetao.
Znas li ti uopste o cemu pricas?
Zvezda je dobila Bajern 1:0 a ne 2:1, kao prvo.
A o neredima na Maksimiru necu ni da pricam.
Odakle si ti je li?
Hrvat jel da?
Pa jel i "Delija" Zvonimir Boban koji je napao policajca na istoj utakmici?
Vama bi trebalo zabraniti pristup ovom sajtu.

Mr.X

pre 16 godina

Pa zar vi ne znate da čitate? Lepo piše utakmica je nameštena na vrhu, to jest direktnim mešanjem KPJ i Tita je došlo do prodaje utakmice grčkoj vojnoj hunti! Pa ko je tada smeo da se suprostavi partiji i Titu, važniji su bili viši interesi, a Zvezda je dobila samo novac kao satisfakciju! Tito je ionako navijao za Hajduk, a njegov general Franjo Partizanov predsednik,:-))! Da smo tada osvojili KŠ danas bi možda bili najtrofejniji klub u Evropi, šteta!

Balansero

pre 16 godina

Sto bar ne potrosise neku paru i na uredjenje onih njiva oko rupe. Kaljace sam zadnji put nosio u osnovnoj skoli pa zato retko idem u rupu na utakmice.
Verovatno su ostavili okolinu stadiona u ruralnom fazonu da bi im se igraci lakse adaptirali. Oce asfalt da zulja prvih nekoliko godina.

St.Anger

pre 16 godina

Nespominjem proslost i bitke daleke jer rodjen sam tek posle njih, u nama je sudbina buducih dana..... NE RACHUNAJ TE NA NAS!!!

Ivan

pre 16 godina

Mislim da je ovo bilo javna tajna u Titovo vreme, igraci su drogirani da bi izgubili. Moja teorija je da je taj dogadjaj totalno unazadio Jugoslovenski fudbal sedamdesetih godina. Godinama pre toga reprezentacija je bila u svetskom i evropskom vrhu, jedanput je igrala polufinale na svetskom prvenstvu, dvaput bila vicensampion evrope, i mnogo ranije je osvojena Olimpijada. Djajiceva generacija je bila verovatno nasa najtalentovanija gen. svih vremena, ali tesko je baviti se sportom i imati u malom mozgu da oni 'gore' mogu da te prodaju u svakom trenutku. Zato su uvek gubili na psiholoskom planu, nekako su uvek bili kilavi i placljivi (a i cela nacija je kukala kako imamo najtelentovanije fudbalere, a eto..).

Aleksandar D. Tomic

pre 16 godina

Zivela diktatura proletarijata i vojnih diktatura, ziveo drug Tito, najveci sin nasih naroda i narodnosti:)))) Umrecu od smeha, Politika otkrila rupu na saksiji...

sasa-Sabac

pre 16 godina

Mozete li samo zamisliti sta li se sad radi,Partizanovac sam ali mogu samo da zamislim kako sve to sad funkcionise sa nasim velikim klubovima ovde u nasem prvenstvu a kad izadju u Evropu i nalete na mnogo mocnijeg onda se zna sta se desava,ovako nesto slicno jer svi imaju koristi,nazalost ali verovatno je tako.

VukSrbin

pre 16 godina

Ma zar je moguće... Najčistiji posle Hrista, SD Crvena Zvezda... Arijevci po krvi od uprava klubova pa do navijača, moralne gromade i bezgrešnici koji svima sole pamet o poštenju... Ccccc...

Milos, Srbija

pre 16 godina

Ovde mora da se javljaju grobarska deca.
Deco, o ovome se pricalo jos '71 znaci pre TRIDESET i SEST godina, nije nista novo. Ovo je samo neka varijanta pritiska (Aris) koja je smesna. Rekla moja tetka da je Bayern prodao tekmu Manchester-u. Vrlo vazno. Samo mi je super sto se u to vreme to radilo na nivou - medjudrzavni odnosi i slicno, a danas - sponzor prvaka Evrope - kladionica, jel moze providnije. Nek ih je sramota ako je to istina (drzavni vrh, ne Zvezdu), ali je apsolutno nebitno. Pozdrav svima. Da nisu mozda Mesic (jos uvek smo bili zajedno) ili Sloba zvali Miterana da prodaju Zvezdi finale. Smesna vest.

PARTIZAN ŠAMPION

pre 16 godina

Ma jooook, otkud to, ne verujem ja u to, otkud ganferi time da se bave...pa jedan od njihovih "čuvenih" slogana je "ZVEZDA-SRBIJA-NIKAD JUGOSLAVIJA"...oni "nisu" nikada bili jugoslovenski i režimski klub, gde baš oni da "muljaju" sve to sa tamo nekim državnim i komunističkim organima koji su njima uvek "smrdeli"...MA SRAM VAS BRE BILO GANFERI, BILI STE, JESTE I OSTAĆETE UVEK ISTI!

ivanns

pre 16 godina

Ma nije namesteno,sta vam je...Pa ne bi me cudilo i da su kupili KES '91.. Treba im zabraniti izlazak u evro takmicenja narednih 5 godina..Sramota..Zalite se za ovu klevetu FSS i recite im da su ovo izmislili zbog ljubomore na vase blistave trenutke iz proslosti!!!

Pera Trta

pre 16 godina

Koga Vi citirate? Zenu zlikovca Papadoluposa, izlapelu babu ili jedan lokalni grcki kanal?
Ko ne poznaje grke i njihove teorije zavera bolje da se ne bavi istim.
Kao atinjanin, a nekada beogradjanin sa prijateljima na obe strane, navescu par zanimljivosti.
1. Velika vecina ne panathenaikosovih navijaca sve ove godine unazad (a bilo ih je 36) navode da je mec bio namesten. Razlog, teorija zavere!
2. U privatnom razgovoru kome sam bio prisutan jedan od tadasnjih zvezdinih igraca napomenuao je da ne samo on vec i nekolicina drugih prvotimaca su se osecali cudno, tesko se kretali. Razlog, secate li se basketa i tima CSKA? Razlika je u tome smo sto je CSKA igrao protiv Olymiakosa.
3. Seca li se neko situacije jedan na jedan kad odbrambeni igrac hvata zvezdinog za nogu (ne mogu da se setim ko je to bio pa molim za pomoc) a sudija ne svira nista. Razlog, sudija nije znao za dogovor pa da se osigura.
4. I tako kako kazu na najvisem nivou jedan fasista kupuje mec od komuniste (to i nije daleko od istine), a razlog da bi iste godine hunta pala i on otisao na dozivotnu robiju.

Zakljucak, tako se rodilo projateljstvo izmedju zvezdinih i olymiakosovih navijaca.

I jos nesto sto sam ostao duzan, u grckoj se ne navija za svoj klub vec da izgubi suparnicki. Razlog, setite se Eurobasketa 95.
Ja sam im to oprostio, a bogami i Vi na Eurobasketu 05.

Edit

pre 16 godina

Da su klubovi namestili rezultat, nebi o tome pričali predsednici i ambasadori. Očigledno je taj posao uradio neko nedodirljiv u to vreme.
Znamo kako je Broz bio darežljiv prema strancima, naročito kada je delio srpsku imovinu: Kosovo i Metohiju, Makedoniju, fabrike...

carshawne

pre 16 godina

Sta se bre sada svi cudite? To se oduvek znalo, samo niko o tome nije smeo da prica zbog vaseg druga Tita. Kao sto je vec receno to je tako bilo odluceno na mnogo vecim pozicijama nego sto je fudbalski teren. Kratko i jasno komunistickoj partiji i vasem drugu Titu nije odgovaralo da Zvezda tada postane evropski prvak jer sta bi onda bilo sa vojnim klubovima Dinamom i Partizanom?

Mairosu

pre 16 godina

Boze, kakva glupost. Pa ovo je odavno poznato, da je zvezda trampila finale KESa za reflektore. Cak je, i na proslavi 50godisnjice CZ, pokojni Ckalja napravio vic na taj racun prilikom ceremonije. Divim se svim ovim "sokiranim" individuama, kao da ovo nije odavno i jako dobro poznato...

djole

pre 16 godina

Nije mi jasno sto se odmah groblje javlja da nesto komentarise.Bolje pitajte Bjekovica juniora koliko je love stavio u grckoj kladionici na poraz Partizana od onih amatera sa Malte pre nekoliko godina(mislim da je bilo 2:1 za amatere),koje su naravno u revansu u Beogradu ispasili.

Dzeko

pre 16 godina

Sjecam se dobro tem utakmice. Bio sam djecak i navijao sam za Zvezdu. Bio sam fanatik. Znao sam odbolovati svaki Zvezdin poraz. Taj me je poraz u Atini pogodio vise nego drugi, jer je Zvezda imala odlican tim i poslije pobjede u Beogradu sa 4:1 niko nije vjerovao da necemo uci u finale. A onda sok.....
Znam da se i onda 'suskalo' o namjestanju, ali slijepo zatucani navijaci poput mene nisu vjerovali u to. Danas u ovim godinama, ne navijam u opste za Zvezdu iz vise razloga i vjerujem u sve sto je doticna gospodja rekla. Mogu jedino zakljuciti da je to uzasno kako se neko poigrava sa milionima naivnih navijaca, koji kao kakvo glupo stado prate svoj klub, dok se sve svodi na biznis, profit. Ovim ne zelim reci da se to desavalo samo u Zvezdi. Pogledajte oko sebe i pitajte se sta je 'nenamjesteno' u cijelom drustvu. Svugdje korupcija, lazi i nemoral. Avi nastavite da urlate i dalje na stadionima, da se tucete i razbijate glave jedni drugima, dok se na to sve neko samo smjeska i broji koliko je zaradio od vase gluposti....

Sumadinac Fr.

pre 16 godina

Sta mislite tad su bili mozda tek debitanti u Zvezdu a sada??? SUPER-SUPER PROFESIONALCI !!
A kukaju na ostale posto ne mogu da stignu do njihove namere !!!

blockhead

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto se sada posle toliko godina poteze ova prica kada je javna tajna da je Zvezda namestila tu utakmicu.Trebalo je odmah reagovati.Klub je dobio novac sa kojim su izgradili reflektore,a igraci su dobili novac koji je bio skriven u televizorima koje su dobili na poklon od Panatinaikosa.Ti igraci i rukovodstvo su obrukali Zvezdu za sva vremena i ne zasluzuju ni da im se ime pomene.

V.Radosavljevic

pre 16 godina

Nadam se da ce uskoro poceti da se otkrivaju istine o silnim namestaljkama Zarka Zecevica i da ce zavrsiti tamo gde mu je odavno bilo mesto - u zatvoru!

dejan

pre 16 godina

Zvezda prodaje Evropske utakmice da bi te pare mogla da trosi na sudije koji za nijh sviraju penale na Derby

jaoo koliko vi imate komplekse

Pa ako vam toliko stalo da pobedite Partizana pusti cemo vas ponekad nemojte da nam drzavu brukate po evropi.

Srdjan

pre 16 godina

Ako je baka htela nesto da kaze, imala je 35 godina. Sada ne vidim razlog da je shvatim za ozbiljno; a vise i nije bitno. Osim ako nam UEFA ne prebaci zvezdu u 4. beogradsku ligu, da slucajno ne ugrozi nekoga u ligi UEFA. nista me ne bi zacudilo kada je ta organizacija u pitanju.

Colin_bgd

pre 16 godina

E pa dokazalo se samo ono sto svi odavno znamo. A to je da je zvezdica takav gigant svetskog i evropskog fudbala da ona ili pobedjuje maestralno i nadmocno, ili rezultatski gubi u namestenim utakmicama. Prosto je neverovatno biti pandan takvom jednom vele-klubu, koji u istoriji nije izgubio nijednu utakmicu, nije imao nijednog loseg igraca, a povrh svega za nju su igrali samo srbi, pravoslavci, mladici borovi, devojke jele...

Tako da je zvezda u stvari rekorder po broju evropskih titula, ispred i Reala i Milana, ali posto su bile namestene sve te utakmice posle kojih je zavrsavala takmicenje pre finala, taj podatak nije zvanican. Osim naravno 1991. kada je suprotno pravilu namesteno da zvezda pobedi da bi se eventualno sprecio rat u Jugoslaviji (po spisima Djani de Mikelisa). A i Partizan je namestio finale sa Realom, tj. prodata je ta utakmica da bi Real bio uspesniji od zvezde po broju evropskih titula...

A u stvari, sve je poptuno volsebna: posto je penzioni fond Srbije slabo stajao tih godina, jer se potrosilo dosta para na urbano (hm, da li?) uredjenje rupe iznad autokomande, morao se naci dodatan izvor finansiranja za reflektore i onu jad i bedu od klozeta na stadionu. Pa ko ce kome nego grcki prijateljski narod, i eto poraza od 3:0. Naravno, prava istina se nikad nece saznati, a jedino sto ja mogu da preporucim ljudima iz naseg najtrofejnijeg kluba je da uloze koju kintu i u svoju omladinsku skolu, mozda naprave nekog igraca jednog dana...

Rade

pre 16 godina

To nije istina!!! U revanšu su fudbaleri Crvene Zvezde bili otrovani od hrane koju su im grci dali , imali su stomačne tegobe , i tokom cele utakmice su bili kao drogirani , niti su reagovali na sudske odluke koje su najmanje rečeno bile skandalozne , tako da su se Grci vrlo potrudili da dodju do tog rezultata, jer ne znam koji državni interes je bio u pitanju povodom fudbala , a da Zvezda DOSTIGNE ONO ŠTO JE POSLE 20 GODINA OSTVARILA I TO SA MNOGO VEĆIM INTERESIMA koji i sada vladaju u fudbalu

Coa

pre 16 godina

Vasović Velibor ( tadašnji kapiten Ajaxa ) je tom prilikom izjavio. Mi smo samo čekali da čujemo rezultat sa koliko će Zvezda da ispraši PAO u Atini. Kada smo saznali konačan rezultat sve nam je bilo jasno. Fudbaleri Zvezde su našli koverte pod jastucima

NICOLA KG

pre 16 godina

Ma da li vi stvarno verujete da je Zvezda prodala evropsko polufinale, dal ste ludi! Pa jedan je partizan i njihov zeka, o njihovim namestaljkama su napisane i knjige...gube od Petrzalke i nekih TIKVANA...smesni su, ali jos je gore to da je ta Petzalka namestila sa Portom u Portu od 2:0 do 2:3,stvarno su bili bolji AL ZAMALO. Ocigledno da je zekin MODEL nasao siroku primenu u fudbalu poslednjih godina.

babayaro78

pre 16 godina

Bogami i moj otac prica i dan danas o ovoj utakmici. Doduse ne kao o prodanoj, vec o tome da su Grci potrovali sve nase igrace i da su svi izgledali kao da prvi put u zivotu sutaju loptu. Izjava ove gospodje (http://www.youtube.com/watch?v=dNvZuI9FwwY&mode=related&search=) se potpuno uklapa u celu pricu.
Zakljucak je da smo bili i ostali stoka i to je to.
Mozda sad Pau uzmu titulu poput Marion Jones i puste Zvezdu da igra finale Kupa Sampiona sa Ajaksom. Kakva bi to bila tekma. Zvezda koja igra Ligu Uefa (Ej bre!!!) i Ajaks, koji ne igra nista...
Sve je tuznije i tuznije citati sta se desava...

Неша србин

pre 16 godina

Ако је то истина нека је проклет онај који је због пара издао моју светињу!

R-O-K-Y

pre 16 godina

U ovo moze da poveruje samo malo dete kakva prodaja tekme sta je sa vama ljudi???Pogladajte snimak tekme i videcete da je PAO bio bolji od Zvezde.Akako objasnjavate one prilike Zvezde i cini mi se stativu...

Luka

pre 16 godina

Vecina komentar generalno na ovom sajtu nema nikakve veze sa mozgom, gramatikom, logikom niti bilo cime sto jedan iole normalan covek moze da razume. Zbog toga predlazem da svaki komentar sadrzi godiste i strucnu spremu komentatora, cisto da se zna da li su blesavi svi ili to ipak ima veze sa godistem i nivoom obrazovanja. Hvala lepo

hmmm

pre 16 godina

E, sada bi trebali da se jave igrači i sve osobe koje su imale nekakve veze sa tom utakmicom i da ili odlučno demantuju te izjave ili da ih potvrde (ako imaju petlju).
Ćutanje je znak odobravanja.

olimpijakos

pre 16 godina

ovo je prava prica u kakvom smo vremenu ziveli, i zasto se treba boriti protiv komunizma kao najvece nesrece koja je zadesila srpski narod u 20 veku. sve je bilo onako kako je u vrhu bilo reseno i smaraju me vise one price nekih kako se tad dobro zivelo, te putovao si svuda, radio sta si hteo a svi dobro znamo da nisi imao slobodu govora, za slobodu misli stekovao si aps i sve je bilo kako Oni odluce. Dabogda se ta vremena prevara, komunizma, namestanja nikada vise ne vrate i drago mo je sto pripadam severnoj armiji kome je srpstvo i srbija na prvom mestu...

mizzuno

pre 16 godina

oko namestanja utakmica netreba se uopste cuditi. utakmice su se namestale odkad postoji fudbal i sport uopste.kad bi danas napravili kompletnu istragu u celom svetu oko namestanja pa 99% klubova bi bilo kaznjeno. para busi di burgija nece. SVI PRODAJU I SVI KUPUJU UTAKMICE.

Sport Bili

pre 16 godina

Ma gde ta utakmica namestena, ovo je velika laz! Nesto stariji navijaci ce da se sete da je sledece godine OFK igrao protiv PAOa i da su po savetu iz Zvezde, umesto rucka u hotelu u kome su odseli, otisli svi u restoran u gradu i cini mi se pobedili na toj utakmici. Igraci Zvezde su se zalili da je rucak bio "cudan", ko zna sta im je stavljeno u hranu! Lako je pronaci tadasnje igrace Zvezde i oni mogu da daju svoje vidjenje te utakmice, koliko je vremena proslo ako je to stvarno uradjeno mogu i da priznaju, jer nikog niko sada ne moze da kazni. Drugi bi problem bio da je Pao pobedio Ajaks!
A grobari jedva sacekali neke poluproverene informacije, ako bi ovde nabrajali sve vase namestaljke i to one koje se iz aviona vide izgubili bi svi mi ovde dane (ne sate) na citanje svega toga!! Cutite misevi!!!

slax

pre 16 godina

Bre, bre, musavi...
Pa i Dzarevski vas ganja za neke pare. Kaze dodjete mu jos od Barija...Covek vam zavrsio pos'o, a vi tako...
Ccccc...

Icymen

pre 16 godina

Zvezda prodla utakmicu sa Panatanaikosom jos ono 1971.
Polufinale,ali nikli reflektori i bio visi drzavni interes.
Pa to je bila javna tajna.
A ja cu vam reci jos jedniu tajnu, sportsku, naravno.
Zato je Zvezda,mnogo godina kasnije dobila Bajern,sedeo sam sa Bobijem Cvetkovicem, bratom Cveletovim. Covek zivi i radi u Nemackoj.I naravno da je bio na toj utakmici i rekao je da je sve sredjeno,da Zvezda ide u finale,a i da je finale dogovoreno.Tada su timovi sa Istoka svakih 10-tak godina osvajali Kup Sampiona.Ali to Vam je danasnjica,sve je sredjeno.Pa i mi.
I nije ovo zlurada zavera.Da,bilo je jos takvih slucajeva.Da,Partizan je pustio Romu,jer bi i ovako i onako ispao.Zbog famoznog paljenja doskoka na stadionu.I Zvezda je pustila Seltu,zbog kartona.Verovatno je Partizan prodao Tikvi.Samo to rade svi,Englezi sa malo vise stila ili tradicije,a Italijani sa sarmom.Ne budite ludi,pa nismo mi izmislili namestanje.Mi smo se samo lose uklopili u sve to.
To Vam, je dragi moji danasnjica,surova realnost.

igor

pre 16 godina

Da se ta utakmica namestila znalo se vec tada, tako da to danas i nije neko otkrice. Samo se o tome cutalo u nasoj sportskoj javnosti i niko zbog toga iz tadasnje uprave zvezde nije pozvan na odgovrnost. A posto je direktiva za namestanje dosla sa vrha KPJ,vise neko ne moze da me ubedi da zvezda tada nije bila rezimski klub.

Dragan,BGD

pre 16 godina

LJUDI BUDITE MALO RAZUMNI.
Tada nisu namestali utakmice fudbaleri ili trener(Miljanic),nego zna se ko,vrh drzave,funkcioneri koji su drzali u rukama sve velike klubove.
Uostalom zar ne shvatet da je to izjavila zena BIVSEG PREMIJERA GRCKE,a s kim se tada mogao dogovarati Premijer Grcke,ili neko na slicnom visokom polozaju,sigurno ne sa igracima,trenerom ili ekonomom.
Price o IZBACIVANJU Zvezde iz Kupa UEFA si BUDALASTINE koje mogu samo da napisu glupaci i oni koji tvrde da UEFA mrzi Zvezdu,kao sto ceo napredni svet mrzi Srbe.To su gluposti koje plasiraju najgore srpske stranke a prihvataju njihova stada.
Zapamtite,Zvezda kao klub nije mogla doneti takvu odluku,pod uslovom da je izjava tacna.Mogao je samo neko da dosapne predsedniku kluba,da je GORE donesena takva odluka.Ako je neko iz Grcke platio,platio je opet nekom GORE.
Inace,kod nas su cesto namestane utakmice,ali u domacem prvenstvu,ili zbog kljuca kada je Pristina morala da ostane u Ligi,ili zbog vracanja dugova od ranije,ili zbog cinjenja usluge,da bi se takva usluga vratila.
Medjunarodne utakmice nisu namestane,zato sto nema tih para koje bi bile dovoljne,
da se izgubi neko finale ili polufinale.
Ali,kada je bio u pitanju VISI INTERES,desavalo se svasta.

Danijel

pre 16 godina

@ NICOLA KG

sta menjas temu? nije ovde rec od Partizana nego od vas.

Ma da Petrzalka ja bogatav klub da bi dao partizanu toliko pare da bi golman odbranio penal od Boye hahah

Nepricaj gluposti. Nije pitanje jeli je prodala ili nije?

Pitanje je koliko je dobila pare da bi sad mogla da kupuje titule pa nasoj ligi.

Ali da ti srce bude namesto, Partizan : Real 1:2 (1:0) 88 min, 90 min (1966/67) Finale Lige Sampiona to je isto bilo kupljeno.

Srdja84

pre 16 godina

Zvezda namesta utakmice, Partizan namesta utakmice...kad smo kod toga u celom svetu se namestaju utakmice jer se sve vrti oko paraa sport je u drugom planu...
Inace Zvezdas sam, al' mi nije jasno kako grobare nije sramota da zbog ovoga osudjuju Zvezdu...aloooo...Makabi Petah Tikva...tisina!

Vladjak

pre 16 godina

Konacno ste se setili da objavite nesto ovako "slatko, slano i kiselo" na vasem sajtu. Verujem da je utakmica namestena kao i Partizanovo finale 66 godine a i Zvezdino 90-te. Sasvim je normalna cinjenica da postoje neki visi interesi od sportskih, sport je biznis i novac na prvom mestu pa tek onda ostalo. Mi smo sportska nacija, ljudi u nasoj zemlji su "ludi" za sportom a pogotovo za fudbalom, uspesi nasih sportista su dizali samopouzdanje i ohrabrivali nas narod (obicne smrtnike) godinama, zbog njega smo se osecali mocnijim od bilo kog drugog naroda na planeti... a onda vrhunac price, Zvezda osvaja svet, i to kakav scenario, 2:1 za Zvezdu u Minhenu a zatim revans u Beogradu u kome Bajern vodi istim rezultatom i vodi utakmicu u produzetke a onda Mihajlovic u sredinu i najcudniji rekao bi najslucajniji gol koji smo ikada videli, cela nacija na nogama... dolazi finale, 120 minuta strepnje a onda Pancev i ... , mi na nebu ... a zasto? Delije na Maksimiru u nikad vecem broju, pale stadion, ruse sve pred sobom... a zasto? Zbog svog onog stradanja u "bratoubilackom ratu", zbog sve te nesrece koja je obelezila prostore bivse SFRJ za sva vremena... a ciji su to bili interesi, sigurno ne nasi i fudbalski...

ccc

pre 16 godina

Pa oni to rade godinama. Namestaju u domacem prvenstvu, stite ih sudije u 95 % derbija, namestili su Celtu u Vigu, basket prodali Mashu, sad se potvrdilo i ovo. UEFO reaguj!

znanje-imanje

pre 16 godina

iako sam tada bio mali sećam se da je od kafane do kafane jedina tema bila da li su, tj. za koliko, prodali utakmicu, a 2 smešno ugurana gola na kraju uklapaju se potpuno...
poenta je da su individualno dobili nekih 10ak puta više (svaka kafana je imala svoju cifru) nego što bi dobili i da su pobedili Ajax u finalu - a ne bi ga dobili i ovako i onako, em je tada Ajax već igrao mnogo moderniji fubal, em su i tada bili mnogo "civilizovaniji" od nas (čitaj: bili su na "drogama", a ne kao mi primitivci)
koliko su dobili članovi partijske ćelije koja je sprovela direktivu, to se kao tema izbegavalo, kao i ono dupe opštepoznato kao Miljan, praotac smrada savremenog srpskog fudbala

e sad, kako je zaista bilo, ne mogu 100% da vam kažem - bio sam mali...

bek

pre 16 godina

sta reci prodati polufinale ja bi sad tom rukovodstvu i igracima zabranio ulaz na sve sporske objekte sto djaja nije igrao bio povredjen.

Rick Hunter

pre 16 godina

PAO je te sezone igrao odlicno i dosao do finala Kupa sampiona na Vembliju te godine i izgubio sa 2:0 protiv Ajaksa...ako je PAO igrao odlicno,sta bi bilo da Zvezda nije bila prinudjena na ovo i nastavila pravo u finale...i ne lupajte gluposti,to sto pricate zvuci kao da su oni to zeleli.lepo je receno da je ovo bila "namestaljka na najvisem nivou"...ambasadori,generali,zeleni vanzemaljci,grand jet setovci ;-)

Milan

pre 16 godina

Moj otac je ovo pricao ceo zivot!
Cak mi je i jedan Grk rekao da je to bila namestena utakmica!
Nista novo,ovog puta samo sa mnogo vise dokaza za to.
Svi koji su zivi iz tadasnje Zvezdine uprave treba da idu u zatvor,a oni koji su umrli da se osude posthumno i da se poskidanju njihove slike,ako ih ima okacenih u muzeju ili u klubu,bilo gde.
Kako god bilo i koliko god vremena da je proslo,ako drzava ne moze nista onda klub treba da reaguje.

hanz

pre 16 godina

Tada sam imao 3 godine i sećam se da sam bio u malom dečijem šoku i neverici kad sam čuo da je zvezda izgubila. Ako je ovo istina onda ne bi bilo loše da se saznaju i detalji. Ko je uzeo pare, koliko para i td.

Pirotehnicari Vracar

pre 16 godina

inace ova gospodja je cekala 36 godina da nam oda drzavnu tajnu...hehe...i to bas sada kada ce se aris sastati sa CZ.Pritom poraz o kom ova simpaticna bakica prica je verovatno najboljniji u istoriji FKCZ,a igraci koji su tada igrali ne vole ni da se sete istog a kamoli da pricaju,u najmanju ruku ga se stide jer su tada podbacili kao nikad...takodje tada u zvedi nisu igrali bogdanovic,trisovi itd vec neka imena koja nikada nebi ni pomislila na tako nesto...tako da manite se corava posla.Ponos Grada ti si nasega...

Hipoteticki

pre 16 godina

Pa to se zna odavno, gospodja bas i nije otkrila toplu vodu. A od tih para su kasnije napravljeni reflektori na Zvezdinom stadionu, tako da je bilo neke koristi od te transakcije. A bas me zanima sta je napravljeno od para koje su grobari dobili od Rome 89.? Mozda poneka privatna vila.

Fanatic

pre 16 godina

Treba vama kanatac al zbog poslednjih 10g zajedno sa vašim drugom sudijom babarogićem!!! penali na svakom derbiju ,pobede u 102. minutima....šta bre jedna utakmica,TITULE ste bre kupovali!!!!

BojanKG

pre 16 godina

Pa to se znalo odmah posle utakmice, ne znam sta znaci da se sada posle 26 godina prica o tome?
Mozda sto zbog proteka vremena se niko ne moze kazniti!

ceklin

pre 16 godina

Ovo se prica od 1971g.
Otprilike:koliko vam treba novca da zavrsite marakanu? U redu dogovoreno!!!Ali za svaki slucaj bilo je i podmetanje u hrani,tako da zvezdini igraci citavu noc proveli u druzenju sa WC soljom.Koliko puta su sportcki mediji o tome pisali,pa nikom nista,otkrili ste javnu tajnu.

fudbaleri timovi i tako to

pre 16 godina

sta nemoguce.to mora da je uradio partizan .proverite informaciju.a i nisam ocekivao da b92 objavi ovu informaciju pa to je strasno

Pedja

pre 16 godina

E to je vasa zvezda . Zato svake godina vam ne daju da udjete u ligu sampiona jer ste tkavi kakvi ste niko vas nec u evropi ....

Partizan Sampion i prvi i jedini ucesnim lige sampiona iz Srbije.

018

pre 16 godina

samo me interesuje za koliko je partizan prodao utakmicu makabiju ( petah tikva ) pre par godina za plasman u ligu uefa kada je tamo pobedio 2-0 ili 3-0 a u beogradu izgubio 5-2. Na sta je tadasnji prvi covek poartizana ( da mu ne pominjm ime, mrsko mi je ) rekao da se ligu uefa ne isplati, da nije profitabilno takmicenje. Mislim glupo je uopste pricati da partizan nije mogao da pobedi, tamo ih bij 3-0 a u beogradu gubi 5-2 a taj makabi posle u ligi uefa nije ima ni jednu pobedi ( ne secam se tacno ali nisam siguran da li su dali neki gol ) e to bih voleo da saznam, koja je cena bila te utakmice...

Nikolic-CH

pre 16 godina

Koga je briga sta je ko radio pre 40-tak godina! Bolje vi gledajte kako je Partizan prodao Izraelcima utakmicu, tu jos ima mesta za pokretanje odgovornosti!

Branislav

pre 16 godina

To je bila javna tajna svih ovih godina i evo konacno se nasao neko da o tome progovori. Naravno da se onda kao i danas uostalom sve dogovara na visim instancama a mi navijaci iako znamo sve to sami sebe ubedjujemo da nije tako pa idemo na utakmice, nerviramo se, vredjamo protivnicke igrace i slicno.
Dakle gospodja Papadopulos nije nista novo rekla jedino sto je bila iskrena i otvorila dusu, nama navijacima preostaje da se nadamo da ce i 25 oktobra biti nekog dogovora sa Bajernom pa da tu utakmicu dogovorimo sa Bavarcima sa po bod svakom, ne smeta mi takav dogovor pa iako nije sportski kao sto to neki idealisti govore a i sami znaju da u sportu vise nema postenja. Naravno, da ne mislite ja se sa tim ne slazem i duboko sam protiv toga ali bar javno kazem i ne zabadam glavu u pesak.

Kvatro

pre 16 godina

Sta se lozite pa dok je drug Stari bio ziv pobedjivali su i gubili kako je on hteo ne samo a ponajmanje Zvezda. Setite se Grobari pa on vas je obozavao pa ste zato i imali prednost domaceg terena 50 godina u finalu kupa. A ta bakica je smesna kao i vecina komentara. Pa sada obicni kladionicari namestaju utakmice a ona se nasla da komentarise namestanje na visokom nivou.

NESA

pre 16 godina

Gde je Miljan ????? dobice srcku ....covek .E kakav nas je covek vodio i to na celu fsj, pa koji italijani , pa mi smo pioniri u namestanju utakmica.

Delija Podgorica

pre 16 godina

Veliki sam navijac Zvezde,ali ako je ovo tacno onda je veliki skandal!Pa mogli smo kup sampiona osvojiti jos 71-e,ali nekome je bilo vaznije da uzme pare.Dok god neki ljudi koji vode Zvezdu budu stavljali u prvi plan svoj interes,a ne interes kluba,Zvezda ce biti tu gdje je i sada,tj mucice se sa Banatom,Teleoptikom,Sindjelicem!NAPRED ZVEZDO!!!

Keretin

pre 16 godina

Cuj, mogla bi knjiga da se napise o celom evropskom fudbalu. I to u nastavcima jer ne bi sve stalo u jednu. U fudbalu ima para a gde ima para mafija se ugradi.

djoMla

pre 16 godina

Sta reci, sa ove vremenske distance nekom izgleda nebitna cela ta prica, medjutim zamislite danas situaciju da vam neko proda utakmicu polufinala lige sampiona, mislim da bi se cela zemlja prevrnula, od drzavnog vrha do rukovodstva kluba, u svakom slucaju Delije bi to kaznile na pravi nacin.

Marko

pre 16 godina

Preracunali su se oni dobro te 71'. Bolje da uzmu pare i jos nece doziveti debakl od Ajaksa.Eh da su Grci znali, mogli su i da ne plate. Razbili bi ih svejedno. Sanjajte samo ligu sampiona zvezdasi!

YounG BoyS

pre 16 godina

Neko nam opasno prlja sport u drzavi,a o namestanju utakmica da ne govorim jer ih namesta ceo svet.Ima naravno slucajeva i kod nas Dinamo Bucurest u Beogadu iz 2 u 1,zatim Maccabi Tikva,zatim kod Zvezde Dinamo Kiev.Mi mozemo da se raspravljamo o Partizanu i Zvezdi ovde do sutra,a nemamo pojma shta se sve radi iza nasih ledja.Covek koji je napisao knjigu ''Najvece mucke uprave Partizana'' se ne cuje,a da smo neka pravna drzava sada bi taj Zecevich ko Hezus Hill pre jedno 6,7 godina lezao iza brave.Sve dok su klubovi drzavni shvatite to nema nishta ni od evrope ni od uspeha,mi smo jedan veliki Ku... i to je to,evropa nas i onako ne smatra za nishta.


Privatizacija i 100% ce biti bolje ! ! !

Nikolic-CH

pre 16 godina

Koga je briga sta je ko radio pre 40-tak godina! Bolje vi gledajte kako je Partizan prodao Izraelcima utakmicu, tu jos ima mesta za pokretanje odgovornosti!

ccc

pre 16 godina

Pa oni to rade godinama. Namestaju u domacem prvenstvu, stite ih sudije u 95 % derbija, namestili su Celtu u Vigu, basket prodali Mashu, sad se potvrdilo i ovo. UEFO reaguj!

znanje-imanje

pre 16 godina

iako sam tada bio mali sećam se da je od kafane do kafane jedina tema bila da li su, tj. za koliko, prodali utakmicu, a 2 smešno ugurana gola na kraju uklapaju se potpuno...
poenta je da su individualno dobili nekih 10ak puta više (svaka kafana je imala svoju cifru) nego što bi dobili i da su pobedili Ajax u finalu - a ne bi ga dobili i ovako i onako, em je tada Ajax već igrao mnogo moderniji fubal, em su i tada bili mnogo "civilizovaniji" od nas (čitaj: bili su na "drogama", a ne kao mi primitivci)
koliko su dobili članovi partijske ćelije koja je sprovela direktivu, to se kao tema izbegavalo, kao i ono dupe opštepoznato kao Miljan, praotac smrada savremenog srpskog fudbala

e sad, kako je zaista bilo, ne mogu 100% da vam kažem - bio sam mali...

Pedja

pre 16 godina

E to je vasa zvezda . Zato svake godina vam ne daju da udjete u ligu sampiona jer ste tkavi kakvi ste niko vas nec u evropi ....

Partizan Sampion i prvi i jedini ucesnim lige sampiona iz Srbije.

018

pre 16 godina

samo me interesuje za koliko je partizan prodao utakmicu makabiju ( petah tikva ) pre par godina za plasman u ligu uefa kada je tamo pobedio 2-0 ili 3-0 a u beogradu izgubio 5-2. Na sta je tadasnji prvi covek poartizana ( da mu ne pominjm ime, mrsko mi je ) rekao da se ligu uefa ne isplati, da nije profitabilno takmicenje. Mislim glupo je uopste pricati da partizan nije mogao da pobedi, tamo ih bij 3-0 a u beogradu gubi 5-2 a taj makabi posle u ligi uefa nije ima ni jednu pobedi ( ne secam se tacno ali nisam siguran da li su dali neki gol ) e to bih voleo da saznam, koja je cena bila te utakmice...

Dragan,BGD

pre 16 godina

LJUDI BUDITE MALO RAZUMNI.
Tada nisu namestali utakmice fudbaleri ili trener(Miljanic),nego zna se ko,vrh drzave,funkcioneri koji su drzali u rukama sve velike klubove.
Uostalom zar ne shvatet da je to izjavila zena BIVSEG PREMIJERA GRCKE,a s kim se tada mogao dogovarati Premijer Grcke,ili neko na slicnom visokom polozaju,sigurno ne sa igracima,trenerom ili ekonomom.
Price o IZBACIVANJU Zvezde iz Kupa UEFA si BUDALASTINE koje mogu samo da napisu glupaci i oni koji tvrde da UEFA mrzi Zvezdu,kao sto ceo napredni svet mrzi Srbe.To su gluposti koje plasiraju najgore srpske stranke a prihvataju njihova stada.
Zapamtite,Zvezda kao klub nije mogla doneti takvu odluku,pod uslovom da je izjava tacna.Mogao je samo neko da dosapne predsedniku kluba,da je GORE donesena takva odluka.Ako je neko iz Grcke platio,platio je opet nekom GORE.
Inace,kod nas su cesto namestane utakmice,ali u domacem prvenstvu,ili zbog kljuca kada je Pristina morala da ostane u Ligi,ili zbog vracanja dugova od ranije,ili zbog cinjenja usluge,da bi se takva usluga vratila.
Medjunarodne utakmice nisu namestane,zato sto nema tih para koje bi bile dovoljne,
da se izgubi neko finale ili polufinale.
Ali,kada je bio u pitanju VISI INTERES,desavalo se svasta.

YounG BoyS

pre 16 godina

Neko nam opasno prlja sport u drzavi,a o namestanju utakmica da ne govorim jer ih namesta ceo svet.Ima naravno slucajeva i kod nas Dinamo Bucurest u Beogadu iz 2 u 1,zatim Maccabi Tikva,zatim kod Zvezde Dinamo Kiev.Mi mozemo da se raspravljamo o Partizanu i Zvezdi ovde do sutra,a nemamo pojma shta se sve radi iza nasih ledja.Covek koji je napisao knjigu ''Najvece mucke uprave Partizana'' se ne cuje,a da smo neka pravna drzava sada bi taj Zecevich ko Hezus Hill pre jedno 6,7 godina lezao iza brave.Sve dok su klubovi drzavni shvatite to nema nishta ni od evrope ni od uspeha,mi smo jedan veliki Ku... i to je to,evropa nas i onako ne smatra za nishta.


Privatizacija i 100% ce biti bolje ! ! !

Dzeko

pre 16 godina

Sjecam se dobro tem utakmice. Bio sam djecak i navijao sam za Zvezdu. Bio sam fanatik. Znao sam odbolovati svaki Zvezdin poraz. Taj me je poraz u Atini pogodio vise nego drugi, jer je Zvezda imala odlican tim i poslije pobjede u Beogradu sa 4:1 niko nije vjerovao da necemo uci u finale. A onda sok.....
Znam da se i onda 'suskalo' o namjestanju, ali slijepo zatucani navijaci poput mene nisu vjerovali u to. Danas u ovim godinama, ne navijam u opste za Zvezdu iz vise razloga i vjerujem u sve sto je doticna gospodja rekla. Mogu jedino zakljuciti da je to uzasno kako se neko poigrava sa milionima naivnih navijaca, koji kao kakvo glupo stado prate svoj klub, dok se sve svodi na biznis, profit. Ovim ne zelim reci da se to desavalo samo u Zvezdi. Pogledajte oko sebe i pitajte se sta je 'nenamjesteno' u cijelom drustvu. Svugdje korupcija, lazi i nemoral. Avi nastavite da urlate i dalje na stadionima, da se tucete i razbijate glave jedni drugima, dok se na to sve neko samo smjeska i broji koliko je zaradio od vase gluposti....

Fanatic

pre 16 godina

Treba vama kanatac al zbog poslednjih 10g zajedno sa vašim drugom sudijom babarogićem!!! penali na svakom derbiju ,pobede u 102. minutima....šta bre jedna utakmica,TITULE ste bre kupovali!!!!

hanz

pre 16 godina

Tada sam imao 3 godine i sećam se da sam bio u malom dečijem šoku i neverici kad sam čuo da je zvezda izgubila. Ako je ovo istina onda ne bi bilo loše da se saznaju i detalji. Ko je uzeo pare, koliko para i td.

Milan

pre 16 godina

Moj otac je ovo pricao ceo zivot!
Cak mi je i jedan Grk rekao da je to bila namestena utakmica!
Nista novo,ovog puta samo sa mnogo vise dokaza za to.
Svi koji su zivi iz tadasnje Zvezdine uprave treba da idu u zatvor,a oni koji su umrli da se osude posthumno i da se poskidanju njihove slike,ako ih ima okacenih u muzeju ili u klubu,bilo gde.
Kako god bilo i koliko god vremena da je proslo,ako drzava ne moze nista onda klub treba da reaguje.

Colin_bgd

pre 16 godina

E pa dokazalo se samo ono sto svi odavno znamo. A to je da je zvezdica takav gigant svetskog i evropskog fudbala da ona ili pobedjuje maestralno i nadmocno, ili rezultatski gubi u namestenim utakmicama. Prosto je neverovatno biti pandan takvom jednom vele-klubu, koji u istoriji nije izgubio nijednu utakmicu, nije imao nijednog loseg igraca, a povrh svega za nju su igrali samo srbi, pravoslavci, mladici borovi, devojke jele...

Tako da je zvezda u stvari rekorder po broju evropskih titula, ispred i Reala i Milana, ali posto su bile namestene sve te utakmice posle kojih je zavrsavala takmicenje pre finala, taj podatak nije zvanican. Osim naravno 1991. kada je suprotno pravilu namesteno da zvezda pobedi da bi se eventualno sprecio rat u Jugoslaviji (po spisima Djani de Mikelisa). A i Partizan je namestio finale sa Realom, tj. prodata je ta utakmica da bi Real bio uspesniji od zvezde po broju evropskih titula...

A u stvari, sve je poptuno volsebna: posto je penzioni fond Srbije slabo stajao tih godina, jer se potrosilo dosta para na urbano (hm, da li?) uredjenje rupe iznad autokomande, morao se naci dodatan izvor finansiranja za reflektore i onu jad i bedu od klozeta na stadionu. Pa ko ce kome nego grcki prijateljski narod, i eto poraza od 3:0. Naravno, prava istina se nikad nece saznati, a jedino sto ja mogu da preporucim ljudima iz naseg najtrofejnijeg kluba je da uloze koju kintu i u svoju omladinsku skolu, mozda naprave nekog igraca jednog dana...

Branislav

pre 16 godina

To je bila javna tajna svih ovih godina i evo konacno se nasao neko da o tome progovori. Naravno da se onda kao i danas uostalom sve dogovara na visim instancama a mi navijaci iako znamo sve to sami sebe ubedjujemo da nije tako pa idemo na utakmice, nerviramo se, vredjamo protivnicke igrace i slicno.
Dakle gospodja Papadopulos nije nista novo rekla jedino sto je bila iskrena i otvorila dusu, nama navijacima preostaje da se nadamo da ce i 25 oktobra biti nekog dogovora sa Bajernom pa da tu utakmicu dogovorimo sa Bavarcima sa po bod svakom, ne smeta mi takav dogovor pa iako nije sportski kao sto to neki idealisti govore a i sami znaju da u sportu vise nema postenja. Naravno, da ne mislite ja se sa tim ne slazem i duboko sam protiv toga ali bar javno kazem i ne zabadam glavu u pesak.

Icymen

pre 16 godina

Zvezda prodla utakmicu sa Panatanaikosom jos ono 1971.
Polufinale,ali nikli reflektori i bio visi drzavni interes.
Pa to je bila javna tajna.
A ja cu vam reci jos jedniu tajnu, sportsku, naravno.
Zato je Zvezda,mnogo godina kasnije dobila Bajern,sedeo sam sa Bobijem Cvetkovicem, bratom Cveletovim. Covek zivi i radi u Nemackoj.I naravno da je bio na toj utakmici i rekao je da je sve sredjeno,da Zvezda ide u finale,a i da je finale dogovoreno.Tada su timovi sa Istoka svakih 10-tak godina osvajali Kup Sampiona.Ali to Vam je danasnjica,sve je sredjeno.Pa i mi.
I nije ovo zlurada zavera.Da,bilo je jos takvih slucajeva.Da,Partizan je pustio Romu,jer bi i ovako i onako ispao.Zbog famoznog paljenja doskoka na stadionu.I Zvezda je pustila Seltu,zbog kartona.Verovatno je Partizan prodao Tikvi.Samo to rade svi,Englezi sa malo vise stila ili tradicije,a Italijani sa sarmom.Ne budite ludi,pa nismo mi izmislili namestanje.Mi smo se samo lose uklopili u sve to.
To Vam, je dragi moji danasnjica,surova realnost.

Delija Podgorica

pre 16 godina

Veliki sam navijac Zvezde,ali ako je ovo tacno onda je veliki skandal!Pa mogli smo kup sampiona osvojiti jos 71-e,ali nekome je bilo vaznije da uzme pare.Dok god neki ljudi koji vode Zvezdu budu stavljali u prvi plan svoj interes,a ne interes kluba,Zvezda ce biti tu gdje je i sada,tj mucice se sa Banatom,Teleoptikom,Sindjelicem!NAPRED ZVEZDO!!!

Luka

pre 16 godina

Vecina komentar generalno na ovom sajtu nema nikakve veze sa mozgom, gramatikom, logikom niti bilo cime sto jedan iole normalan covek moze da razume. Zbog toga predlazem da svaki komentar sadrzi godiste i strucnu spremu komentatora, cisto da se zna da li su blesavi svi ili to ipak ima veze sa godistem i nivoom obrazovanja. Hvala lepo

NESA

pre 16 godina

Gde je Miljan ????? dobice srcku ....covek .E kakav nas je covek vodio i to na celu fsj, pa koji italijani , pa mi smo pioniri u namestanju utakmica.

olimpijakos

pre 16 godina

ovo je prava prica u kakvom smo vremenu ziveli, i zasto se treba boriti protiv komunizma kao najvece nesrece koja je zadesila srpski narod u 20 veku. sve je bilo onako kako je u vrhu bilo reseno i smaraju me vise one price nekih kako se tad dobro zivelo, te putovao si svuda, radio sta si hteo a svi dobro znamo da nisi imao slobodu govora, za slobodu misli stekovao si aps i sve je bilo kako Oni odluce. Dabogda se ta vremena prevara, komunizma, namestanja nikada vise ne vrate i drago mo je sto pripadam severnoj armiji kome je srpstvo i srbija na prvom mestu...

Rick Hunter

pre 16 godina

PAO je te sezone igrao odlicno i dosao do finala Kupa sampiona na Vembliju te godine i izgubio sa 2:0 protiv Ajaksa...ako je PAO igrao odlicno,sta bi bilo da Zvezda nije bila prinudjena na ovo i nastavila pravo u finale...i ne lupajte gluposti,to sto pricate zvuci kao da su oni to zeleli.lepo je receno da je ovo bila "namestaljka na najvisem nivou"...ambasadori,generali,zeleni vanzemaljci,grand jet setovci ;-)

Pirotehnicari Vracar

pre 16 godina

inace ova gospodja je cekala 36 godina da nam oda drzavnu tajnu...hehe...i to bas sada kada ce se aris sastati sa CZ.Pritom poraz o kom ova simpaticna bakica prica je verovatno najboljniji u istoriji FKCZ,a igraci koji su tada igrali ne vole ni da se sete istog a kamoli da pricaju,u najmanju ruku ga se stide jer su tada podbacili kao nikad...takodje tada u zvedi nisu igrali bogdanovic,trisovi itd vec neka imena koja nikada nebi ni pomislila na tako nesto...tako da manite se corava posla.Ponos Grada ti si nasega...

Balansero

pre 16 godina

Sto bar ne potrosise neku paru i na uredjenje onih njiva oko rupe. Kaljace sam zadnji put nosio u osnovnoj skoli pa zato retko idem u rupu na utakmice.
Verovatno su ostavili okolinu stadiona u ruralnom fazonu da bi im se igraci lakse adaptirali. Oce asfalt da zulja prvih nekoliko godina.

Dacha

pre 16 godina

Nažalost ova onformacija dolazi previše kasno...Vidite u jednom su navijači i simpatizeri crvene zvezde u pravu...Zvezda jeste na žalost oličenje Srbije, te nesretne države na balkanu koja polako ali sigurno nestaje i to ponajviše sopstvenom zaslugom... A nestaje upravo zbog ovakvog mentaliteta šibicarenja gde nije bitno stvoriti već prevariti i gde je psiha nacije ukorenjena u stavu da kada ne možeš nekog dostići kvalitetom onda ga treba svim silama srozati na nivo proseka kada ga je moguće dostići...Upravo je to dotični klub radio godinama srpskom fudbalu da i onda kada nisu bili najbolji morali su da budu prvaci makar to značilo besomučno sroznavanje ostalih putem svih dozvoljenih i nedozvoljenih sredstava...To je prosto ukorenjeno u tom klubu i naravno da je on oličenje jedne zemlje gde je mito potpuno normalna i opravdana stvar...Ne mislim pod ovim da je Partizan nešto mnogo bolji i tamo se sve i svašta radilo, ali taj stav da je zvezda "narodni klub" i da mora po svaku cenu da bude zato prvak stvorila je i takve likove u Partizanu kao što su Bjeković i Zečević, jer pitanje je kako se braniti protiv takvog stava jednog kluba koji je potom i podržan od većinskog stanovništva...Videćemo kakav će odjek imati ova informacija na medije, znamo svi koliko je forsirana priča o nameštanju utakmice Roma-Partizan iako to nikada nije dokazano...I svaka čast B92 što je ovo objavio..A mislim da bi bilo interesantno malo razjasniti ulogu dotičnog kluba i njihovih funkcionera u početku sukoba sa hrvatskom i sa narastajućim nacionalizmom početkom 90-tih...Kao i ko je sve i šta radio u zvezdi i partizanu za vreme miloševićeve vlasti i kakva je uloga DB-a naročito u zvezdi...Možda ne bi bilo loše da današnji klinci saznaju malo više o bivšem vođi navijača crvene zvezde iz 90-tih i kako je tu dospeo i ko ga je postavio...nadam se iskreno da, nakon izjave Terzića koga nisam baš mnogo mirisao do juče, dolaze bolji dani za srpski fudbal i da će najzad prestati diktatura jednog kluba koji zbog toga što smatra da je najveći dozvoljava sebi za pravo da komesare za suđenje postavlja u sopstveni upravni odbor, da namešta prvenstva, da stopira privatizaciju "jer je to bože moj narodni klub", da gura u reprezentaciju fudbalere sumljivog kvaliteta samo da bi se prodali, da brani sopstvene huligane od zakona iako na svakoj većoj utakmici prave nerede i iako im je svojevremeno policija u prostorijama pronašla čitavu opremu za razbojništva (pištolje, fantomke, obijački alat)...Ne kažem opet da je Partizan nešto mnogo bolji, lično bih voleo da vidim neko prvenstvo da dobije i neki treći klub a da to nije obilić, ali smatram da je upravo crvena zvezda najveći razlog posrtanja srpskog fudbala, a sada na žalost i košarke, i to upravo iz gore navednih razloga.

Hipoteticki

pre 16 godina

Pa to se zna odavno, gospodja bas i nije otkrila toplu vodu. A od tih para su kasnije napravljeni reflektori na Zvezdinom stadionu, tako da je bilo neke koristi od te transakcije. A bas me zanima sta je napravljeno od para koje su grobari dobili od Rome 89.? Mozda poneka privatna vila.

bek

pre 16 godina

sta reci prodati polufinale ja bi sad tom rukovodstvu i igracima zabranio ulaz na sve sporske objekte sto djaja nije igrao bio povredjen.

Marko

pre 16 godina

Preracunali su se oni dobro te 71'. Bolje da uzmu pare i jos nece doziveti debakl od Ajaksa.Eh da su Grci znali, mogli su i da ne plate. Razbili bi ih svejedno. Sanjajte samo ligu sampiona zvezdasi!

ceklin

pre 16 godina

Ovo se prica od 1971g.
Otprilike:koliko vam treba novca da zavrsite marakanu? U redu dogovoreno!!!Ali za svaki slucaj bilo je i podmetanje u hrani,tako da zvezdini igraci citavu noc proveli u druzenju sa WC soljom.Koliko puta su sportcki mediji o tome pisali,pa nikom nista,otkrili ste javnu tajnu.

carshawne

pre 16 godina

Sta se bre sada svi cudite? To se oduvek znalo, samo niko o tome nije smeo da prica zbog vaseg druga Tita. Kao sto je vec receno to je tako bilo odluceno na mnogo vecim pozicijama nego sto je fudbalski teren. Kratko i jasno komunistickoj partiji i vasem drugu Titu nije odgovaralo da Zvezda tada postane evropski prvak jer sta bi onda bilo sa vojnim klubovima Dinamom i Partizanom?

BojanKG

pre 16 godina

Pa to se znalo odmah posle utakmice, ne znam sta znaci da se sada posle 26 godina prica o tome?
Mozda sto zbog proteka vremena se niko ne moze kazniti!

Dusan - Delija

pre 16 godina

Na žalost, verujem da je ovo tačno. Lepo predsednik jedne države okrene drugog i stvar se dogovori u ime viših interesa a onda svako u svojoj zemlji izdaje naređenje po vertikali i to dođe do poslušnika koji sede u upravama klubovima. Tada je takvo bilo vreme.

A šta mislite o onome što je meni jedan poznanik ispričao da je Zvezda prodala meč protiv Sampdorije 1992. godine u Sofiji. Za mlađe, tada bi nas pobeda opet odvela u finale na Vembli a nerešanim bi bili u igri za finale u zadnjem kolu. Poveli smo 1-0 ali onda na scenu stupa odbrana i za tili čas 1-3. Navodno se tada znalo da idu sankcije (vec smo bili pod sankcijama da ne možemo da igramo u Beogradu)i da će biti finansijskih problema narednih godina pa je dogovoreno da Zvezda pusti Sampdoriju a za uzvrat, setite se da su Jugović i Mihajlović nakon te sezone prešli gde, pa naravno u tu istu Sampdoriju. Pare su naravno verovatno uplaćene ili pre početka sankcija ili kasnije na neki račun u inostranstvu pa se njima raspolagalo u doba nepravednih i ničim izazvanih sankcija, a sve kako bi klub opstao. Kao da bez tih para Zvezde danas ne bi bilo. Bio sam u Sofiji na toj utakmici i možete zamisliti kako sam se osećao kad sam ovo čuo. Kao i ovi koji su gledali meč sa Panatenaikosom kao deca. A čin mi se da je i ovo sa Sampdorijom tačno ali ovo do sada niko ne pominje. Do 2030. godine kada će žena Vijalija ili Vjerhovoda da ispričaju neku sličnu priču kao ova bakica.

Voleo bih da ni jedno ni drugo nije istina ali tako se priča....

djoMla

pre 16 godina

Sta reci, sa ove vremenske distance nekom izgleda nebitna cela ta prica, medjutim zamislite danas situaciju da vam neko proda utakmicu polufinala lige sampiona, mislim da bi se cela zemlja prevrnula, od drzavnog vrha do rukovodstva kluba, u svakom slucaju Delije bi to kaznile na pravi nacin.

fudbaleri timovi i tako to

pre 16 godina

sta nemoguce.to mora da je uradio partizan .proverite informaciju.a i nisam ocekivao da b92 objavi ovu informaciju pa to je strasno

Zeka peka

pre 16 godina

2371. pre Nove ere, nekoliko Egipcana koji su strazarili u jednom selu prihvatili su mito od 10 merica zita i par komada lepih kamencica da ne obaveste ostale stanovnike da dolaze pljackasi...

Coa

pre 16 godina

Vasović Velibor ( tadašnji kapiten Ajaxa ) je tom prilikom izjavio. Mi smo samo čekali da čujemo rezultat sa koliko će Zvezda da ispraši PAO u Atini. Kada smo saznali konačan rezultat sve nam je bilo jasno. Fudbaleri Zvezde su našli koverte pod jastucima

dejan

pre 16 godina

Zvezda prodaje Evropske utakmice da bi te pare mogla da trosi na sudije koji za nijh sviraju penale na Derby

jaoo koliko vi imate komplekse

Pa ako vam toliko stalo da pobedite Partizana pusti cemo vas ponekad nemojte da nam drzavu brukate po evropi.

VukSrbin

pre 16 godina

Ma zar je moguće... Najčistiji posle Hrista, SD Crvena Zvezda... Arijevci po krvi od uprava klubova pa do navijača, moralne gromade i bezgrešnici koji svima sole pamet o poštenju... Ccccc...

Bori

pre 16 godina

Moguce je da je Zvezda, pardon Tito prodao utakmicu '71. Za vas mladje kojima je jos uvek mleko na ustima, igraci su tada igrali bukvalno za hleb, jer nije bilo toliko para u domacem prvenstvu a tek odlaskom u inostranstvo su imali vece prihode. Uglavnom ako je i bilo namestanja to je bilo na drzavnom nivou, kao i sto kaze doticna gospodja. E sad, Crvena Zvezda je osvojila Kup Sampiona! To je ostvarila pobedama nad mnogo finanijski jacim ekipama, normalno srcem i znanjem. Ruku na srce Partizan je igrao u finalu, ali Crvena Zvezda je OSVOJILA KUP SAMPIONA. Ipak je to mnogo vise od ucesca u prvom delu Lige Sampiona i mislim da Partizanovci nemaju nikakva prava da se pojavljuju sa komentarima, pogotovo ne nekim uvredljivim. Niko vam nije kriv sto ste Partizanovci, ali to je vas problem...
Zvezdasi , podrzite ovaj komentar!

Vlada_NBGD

pre 16 godina

Svakako...i protiv Bajerna je bilo namesteno! Najbolji nemacki inzinjeri planirali su trajektoriju lopte koju je Augentaler zakacio, a Auman znalacki pustio da udje u mrezu.

Nije tajna ni da je Amoros, naucivsi sprski specijalno za tu priliku, rekao Diki Stojanovicu u koju stranu ce sutirati.

Pre toga je sa istocnonemackim neonacistima dogovoreno da oni izazovu nerede u Drezdenu da Zvezda slucajno ne bi ispala u revansu.

Najociglednije od svega je onaj smesni revans sa Grashopersom, zar iko stvarno veruje da tim koji igra 1:1 na Marakani moze da izgubi 4:1 kod kuce?

Samo su Skoti zeleli da ostanu postenjacine, pa su ispraseni.

Kolo Kolo je vec logicna prica - siromasnim Latinosima iz andskih nedodjija dovoljno je bilo ponuditi vojvodjansku psenicu da bi pustili da Zvezda dobije. Ili mislite da se sa deset igraca tek tako pobedjuje prvak Juzne Amerike rezultatom 3:0?

Pera Trta

pre 16 godina

Koga Vi citirate? Zenu zlikovca Papadoluposa, izlapelu babu ili jedan lokalni grcki kanal?
Ko ne poznaje grke i njihove teorije zavera bolje da se ne bavi istim.
Kao atinjanin, a nekada beogradjanin sa prijateljima na obe strane, navescu par zanimljivosti.
1. Velika vecina ne panathenaikosovih navijaca sve ove godine unazad (a bilo ih je 36) navode da je mec bio namesten. Razlog, teorija zavere!
2. U privatnom razgovoru kome sam bio prisutan jedan od tadasnjih zvezdinih igraca napomenuao je da ne samo on vec i nekolicina drugih prvotimaca su se osecali cudno, tesko se kretali. Razlog, secate li se basketa i tima CSKA? Razlika je u tome smo sto je CSKA igrao protiv Olymiakosa.
3. Seca li se neko situacije jedan na jedan kad odbrambeni igrac hvata zvezdinog za nogu (ne mogu da se setim ko je to bio pa molim za pomoc) a sudija ne svira nista. Razlog, sudija nije znao za dogovor pa da se osigura.
4. I tako kako kazu na najvisem nivou jedan fasista kupuje mec od komuniste (to i nije daleko od istine), a razlog da bi iste godine hunta pala i on otisao na dozivotnu robiju.

Zakljucak, tako se rodilo projateljstvo izmedju zvezdinih i olymiakosovih navijaca.

I jos nesto sto sam ostao duzan, u grckoj se ne navija za svoj klub vec da izgubi suparnicki. Razlog, setite se Eurobasketa 95.
Ja sam im to oprostio, a bogami i Vi na Eurobasketu 05.

marko reka

pre 16 godina

Htedoh da kazem nesto pametno ali sam nazalost poceo da citam sta svi ovde pisu. Ljudi, stvarno mi je muka od pojedinih. Zvezdasi se sada busaju kako su mogli da razvale Ajax ali ih je vrh sprecio i tako pokazuju dasu veliki klub, a Partizanovci se ko besni psi nasladjuju prljavim vesom iz suparnickog kluba. A inace niko od vas ne zna da su i Zvezda i Partizan isti klubovi, ovi malo crveni ovi malo crnji.

Za navijaca nekog od ta dva kluba njegov klub je svetinja, neko ko samo radi posteno i kvalitetno, a protivnik smao kupuje utakmice, namesta derbije, otima titule... Nijedan od ta dva kluba nije ponekad imao nekog iza sebe "na vise nivou" da im obezbedi period dominacije u domacem prvenstvu, narocito od raspada stare drzave.
A uz to je namesten svaki mec ako rezultat ne odgovara. Pa sta ce da rade ostali navijaci. U fudbalu nazalost ne mogu da pobede obe ekipe na terenu, dakle svaka utakmica je namestena??

Alo bre Srbi, dokle? Mesto da sve drzimo zajedno, da i Zvezdasi podrze Partizanovce u fer navijanju da ne dodje do iskljucenja a Grobari da bodre delije u kupu UEFA - NE!! Mnogo je lakse mrzeti posel svih ovih godina ratovanja u kojima je kultura bacena u smece. Jesu li vam argentinski navijaci uzor? Odakle vam bre ideja da je ova zemlja toliko velika i jaka da nam uopste nece smetati ako smo razjedninjeni?? Pa posle vam je kriva UEFA, vlada, SAD, UN i sta ti ja vec znam...

A ono pametno sto sam hteo da kazem - dal da prvo nesto malo procitate pa da onda pocnete sa prozivkom?? Prozivate Dzajica i Pixija... Kakve bre veze ima Pixi sa 71?? Dzajic je dobio crveni pre toga i nije ni mogao da igra utakmice s Grcima.. Doduse taj crveni jeste malo sumnjiv jer nije on opsovao sudiji i dobio je tri tekme suspenzije. Ali nas ne treba da zanima tamo neki vrh ili sudija, evo o cemu mi treba da razmisljamo. Miljan, otac naseg fudbala, drzao je na klupi Krivokucu svih 90 minuta. Pri tom bi trebalo naglasiti da je on tada bio najbolji odbrambeni igraz Zvezde, verovatno najbolji bek u Evropi, covek koga su zvali u sve evropske i svetske reprezentacije i neko ko se nikada nije prodao i proslavio na zapadu jer ga "neko" nije zvao u reprezentaciju. Ako pitate Krivog, reci ce vam samo da su se Miljanova i njegova fudbalska filozofija razlikovale. "Fudbalska filozofija"? Krivi je debitovao za Zvezdu u Brazilu u prijateljskoj utakmici cuvajuci cuvenog Cezara sasvim korektno sa svojih 17 godina. '71 je bio najboji defanzivac i verovatno jedini koji je mogao da cuva Adonisa (ili kako se vec zvao onaj njihov napadac stop nas je razvalio u revansu). Nekim cudom ga trener ne ubacuje celu tekmu a pre toga je vec odlicno odigrao u Beogradu. To je isti onaj trener koji je u drugom krugu SP u Spaniji ubacivao igrace iz drugog plana koji su vec odavno trebali dase prodaju ili posle izjavljivao da u reprezentaciji mora da igra najbolji strelac domaceg prvenstva pa ga posle nesto ne zove...

Namesteno ili ne, niko nam nije kriv. Svaka vlast proizilazi iz naroda, a kad je fudbal u pitanju, svi smo mi ovih godina samo pricali kako ne moze i kako ne treba i nista vise od toga. PRavila se Beogradska prva liga gde sem vecitih rivala i nema publike. PA kad bi svaki klub imao verne navijace koji ga bodre i kad ide lose i kad ide dobro, pa bojkotuju kada se nesto muti, ne bi se bas ni tako lako mutilo. Ili je to ipak jos uvek nerealno... A mozda je i Liverpul prodao finale Milanu kada vec svi namestaju...

Na kraju, primetite da sam rekao Adonis NAS je razbio - sta mislite, da li sam Zvezdas ili sam samo Srbin???

Kvatro

pre 16 godina

Sta se lozite pa dok je drug Stari bio ziv pobedjivali su i gubili kako je on hteo ne samo a ponajmanje Zvezda. Setite se Grobari pa on vas je obozavao pa ste zato i imali prednost domaceg terena 50 godina u finalu kupa. A ta bakica je smesna kao i vecina komentara. Pa sada obicni kladionicari namestaju utakmice a ona se nasla da komentarise namestanje na visokom nivou.

Sport Bili

pre 16 godina

Ma gde ta utakmica namestena, ovo je velika laz! Nesto stariji navijaci ce da se sete da je sledece godine OFK igrao protiv PAOa i da su po savetu iz Zvezde, umesto rucka u hotelu u kome su odseli, otisli svi u restoran u gradu i cini mi se pobedili na toj utakmici. Igraci Zvezde su se zalili da je rucak bio "cudan", ko zna sta im je stavljeno u hranu! Lako je pronaci tadasnje igrace Zvezde i oni mogu da daju svoje vidjenje te utakmice, koliko je vremena proslo ako je to stvarno uradjeno mogu i da priznaju, jer nikog niko sada ne moze da kazni. Drugi bi problem bio da je Pao pobedio Ajaks!
A grobari jedva sacekali neke poluproverene informacije, ako bi ovde nabrajali sve vase namestaljke i to one koje se iz aviona vide izgubili bi svi mi ovde dane (ne sate) na citanje svega toga!! Cutite misevi!!!

Milos, Srbija

pre 16 godina

Ovde mora da se javljaju grobarska deca.
Deco, o ovome se pricalo jos '71 znaci pre TRIDESET i SEST godina, nije nista novo. Ovo je samo neka varijanta pritiska (Aris) koja je smesna. Rekla moja tetka da je Bayern prodao tekmu Manchester-u. Vrlo vazno. Samo mi je super sto se u to vreme to radilo na nivou - medjudrzavni odnosi i slicno, a danas - sponzor prvaka Evrope - kladionica, jel moze providnije. Nek ih je sramota ako je to istina (drzavni vrh, ne Zvezdu), ali je apsolutno nebitno. Pozdrav svima. Da nisu mozda Mesic (jos uvek smo bili zajedno) ili Sloba zvali Miterana da prodaju Zvezdi finale. Smesna vest.

Edit

pre 16 godina

Da su klubovi namestili rezultat, nebi o tome pričali predsednici i ambasadori. Očigledno je taj posao uradio neko nedodirljiv u to vreme.
Znamo kako je Broz bio darežljiv prema strancima, naročito kada je delio srpsku imovinu: Kosovo i Metohiju, Makedoniju, fabrike...

Matorac

pre 16 godina

Za Vas malo mladje malo pojasnjenje. Secam se tih utakmica. Posle prve vec sam bio siguran da smo prosli u finale. A druga, jednostavno sramota. Odigrali smo katastrofalno. Igraci su posle svasta pricali; da im je nesto stavljeno u hranu, da im nije bio dan ... bio sam mlad, besan i razocaran. Srecom doziveo sam Bari.

NICOLA KG

pre 16 godina

Ma da li vi stvarno verujete da je Zvezda prodala evropsko polufinale, dal ste ludi! Pa jedan je partizan i njihov zeka, o njihovim namestaljkama su napisane i knjige...gube od Petrzalke i nekih TIKVANA...smesni su, ali jos je gore to da je ta Petzalka namestila sa Portom u Portu od 2:0 do 2:3,stvarno su bili bolji AL ZAMALO. Ocigledno da je zekin MODEL nasao siroku primenu u fudbalu poslednjih godina.

Vladjak

pre 16 godina

Konacno ste se setili da objavite nesto ovako "slatko, slano i kiselo" na vasem sajtu. Verujem da je utakmica namestena kao i Partizanovo finale 66 godine a i Zvezdino 90-te. Sasvim je normalna cinjenica da postoje neki visi interesi od sportskih, sport je biznis i novac na prvom mestu pa tek onda ostalo. Mi smo sportska nacija, ljudi u nasoj zemlji su "ludi" za sportom a pogotovo za fudbalom, uspesi nasih sportista su dizali samopouzdanje i ohrabrivali nas narod (obicne smrtnike) godinama, zbog njega smo se osecali mocnijim od bilo kog drugog naroda na planeti... a onda vrhunac price, Zvezda osvaja svet, i to kakav scenario, 2:1 za Zvezdu u Minhenu a zatim revans u Beogradu u kome Bajern vodi istim rezultatom i vodi utakmicu u produzetke a onda Mihajlovic u sredinu i najcudniji rekao bi najslucajniji gol koji smo ikada videli, cela nacija na nogama... dolazi finale, 120 minuta strepnje a onda Pancev i ... , mi na nebu ... a zasto? Delije na Maksimiru u nikad vecem broju, pale stadion, ruse sve pred sobom... a zasto? Zbog svog onog stradanja u "bratoubilackom ratu", zbog sve te nesrece koja je obelezila prostore bivse SFRJ za sva vremena... a ciji su to bili interesi, sigurno ne nasi i fudbalski...

slax

pre 16 godina

Bre, bre, musavi...
Pa i Dzarevski vas ganja za neke pare. Kaze dodjete mu jos od Barija...Covek vam zavrsio pos'o, a vi tako...
Ccccc...

Miljan

pre 16 godina

Za @ Olimpijakos
Utakmice se namestaju i u kapitalizmu, jos i vise jer je profit i kapital osnova tog sistema. To se vidi danas bolje nego pre nekih 30, 40 godina. Izgleda da ti ni ne znas sta znaci rec komunizam, a upotrebljavas ga. Nauci da nije bilo nigde u svetu komunizma, to je bezklasno drustvo. Taman i da je postojala samo jedna klasa, kao u socijalizmu, radnicka klasa, a bilo je ostataka i drugih klasa, to nije ono sto su ti pricali razni ideolozi sa obe strane o nazovi "komunizmu"!
Namestalo se itekako, vi sa severa niste znali, ali vasi udbasi u upravi jesu. Vi ste udbaski, a Partizan vojni klub. Udba je uvek znala sta radite, pa vam je uz pomoc Arkana i ubacila naziv "Delije", trebali ste joj u tim godinama nacionalizma. Zato ste vi najveci srpski brend. Nemojte se busati kao veliki Srbi, jer ste to samo kad vam dozvole ovi sto su bili i kako ti kazes "komunisti", pa "demokrate", "liberali"...
Sta ces kad smo jos daleko od komunizma, tada ne bi gledao namestene utakmice kao ja oktobra 1988. Roma-Partizan!
Navijaj za Crvenu Zvezdu i budi ponosan sto si Srbin.

PFC

pre 16 godina

A evo, pošto ganferi sad igraju ponovo sa Bajernom, da ja nabacim još jednu pričicu koja je TAKOĐE ŽIVA ISTINA i koja se tiče polufinala Kupa šampiona i 1. utakmice u Minhenu (dobili ganferi sa 2:1): PITAJTE DRAGANA DŽAJIĆA, VLADIMIRA CVETKOVIĆA I OSTALE ZAŠTO SU ZA MINHEN IŠLI PREKO AUSTRIJE (a mogli su komotno avionom, sa ostalima)!!! Da vam pomognem: Austrijski sudija koji je sudio tu utakmicu u Minhenu ju je odsudio bolje po ganfere nego da ju je sudio sam Džajić! NIKADA U SVOJOJ ISTORIJI MINHENSKI BAJERN NIJE NA SVOM TERENU TAKO BEZOČNO POKRADEN KAO TADA! Pitajte Iliju Najdoskog kako se u 1. poluvremenu malo "zaigrao rukometa" u svom šesnaestercu, kako je loptu "milovao" lepo i dugo i to sa obe ruke a Austrijanac stajao na 5 metara udaljen ali..."JA SUDIJA NE VIDIM NIŠTA!"
P.S.
Vratiće vam Bajern za 2 nedelje za sve to...vratiće vam i osvetiće vam se pre svega zbog tog minhenskog meča, mnogo više nego zbog revanša u Beogradu kada su ionako sami sebe sj....BAVARSKA OSVETA ĆE BITI STRAŠNA!

1841

pre 16 godina

Ljigavci.A kao dobri su sa Olimpijakosom.

PAOK & PARTIZAN
The friendship of the strongest
Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΩΝ

Ivan

pre 16 godina

Mislim da je ovo bilo javna tajna u Titovo vreme, igraci su drogirani da bi izgubili. Moja teorija je da je taj dogadjaj totalno unazadio Jugoslovenski fudbal sedamdesetih godina. Godinama pre toga reprezentacija je bila u svetskom i evropskom vrhu, jedanput je igrala polufinale na svetskom prvenstvu, dvaput bila vicensampion evrope, i mnogo ranije je osvojena Olimpijada. Djajiceva generacija je bila verovatno nasa najtalentovanija gen. svih vremena, ali tesko je baviti se sportom i imati u malom mozgu da oni 'gore' mogu da te prodaju u svakom trenutku. Zato su uvek gubili na psiholoskom planu, nekako su uvek bili kilavi i placljivi (a i cela nacija je kukala kako imamo najtelentovanije fudbalere, a eto..).

V.Radosavljevic

pre 16 godina

Nadam se da ce uskoro poceti da se otkrivaju istine o silnim namestaljkama Zarka Zecevica i da ce zavrsiti tamo gde mu je odavno bilo mesto - u zatvoru!

PARTIZAN ŠAMPION

pre 16 godina

Ma jooook, otkud to, ne verujem ja u to, otkud ganferi time da se bave...pa jedan od njihovih "čuvenih" slogana je "ZVEZDA-SRBIJA-NIKAD JUGOSLAVIJA"...oni "nisu" nikada bili jugoslovenski i režimski klub, gde baš oni da "muljaju" sve to sa tamo nekim državnim i komunističkim organima koji su njima uvek "smrdeli"...MA SRAM VAS BRE BILO GANFERI, BILI STE, JESTE I OSTAĆETE UVEK ISTI!

Dragan,BGD

pre 16 godina

U LUDOJ DRZAVI LUDOG NARODA,
nista ne sme da se objavi,jer ko zna sta ce na kraju da ispadne.
Vec sam jednom napisao da prvo dobro razmislite ili da nekog pitate.U komunisticko doba nisu utakmice namestali igraci i treneri,nego uprava ili politicari,a to sto prica Dzarovski su price na lokalnom nivou Makedonija-Kosovo.Nisu u Zvezdi i Partizanu bili tolike budale da bi bilo sta poveravali Dzari,koji vec sve isprica i doda vec iza prvog coska.Naravno,da bi sebe reklamirao,sto je legitimno,
ali ne treba u sve verovati.
Za tu pricu je delimicno kriv i B92,koji je u seriji o fudbalu pustao Dzaru do mile volje da prica sta hoce.Ali,
pustimo Dzaru.
Prvo,ta generalova zena je izjavila da joj je muz rekao da ce sve biti u redu i da ce utakmicu dobiti.Moze i neko iz Bajerna sada da kaze da ce u Beogradu pobediti Zvezdu i da je sve u redu,pa ako bude,
hajde odmah da verujemo kako je utakmica prodata.
Pogledajte jednu izjavu,nekog ko bi trebalo da je puniletan:

Eto kako ,,velika'' Crvena Zvezda ,,osvaja'' titule.... BRUKA!!!
(F89, 10. oktobar 2007 13:51)

Ovo je komentar pod rednim brojem 93. Momak kaze da Zvezda osvaja titule kupovinom,a ovde se radi o navodnoj prodaji utakmice,sto znaci,eventualni gubitak titule.
A sta mislis F93,da nisu mozda i Marsovci umesani.Sto da ne,u Srbiji je sve moguce.

Ljudi,za igrace i trenera,da su usli u finale i mozda cak dobili Ajax,pa to niko u zivotu ne bi hteo da propusti,
zamislite kolika bi im bila cena,i Miljanica i igraca.Ako
vas interesuje istina,saznacete iz memoara nekog naseg politicara.
Nemojte nasedati na takve price i nemojte optuzivati jedni druge.Svi vi navijate za tim,ali pre svega za igrace,a oni koji su pronosili slavu vasih klubova,nikad nisu odlucivali o utakmicama.Samo je stizala naredba sa VRHA,mislim za domaci sampionat.

Pax

pre 16 godina

Ako je ostalo nesto od tih para mogla bi zvezda da kupi ucesce u Ligi Sampiona i tako izleci svoje navijace od nocnih mora i kompleksa.AJMO MILIVOJE....

Rade

pre 16 godina

To nije istina!!! U revanšu su fudbaleri Crvene Zvezde bili otrovani od hrane koju su im grci dali , imali su stomačne tegobe , i tokom cele utakmice su bili kao drogirani , niti su reagovali na sudske odluke koje su najmanje rečeno bile skandalozne , tako da su se Grci vrlo potrudili da dodju do tog rezultata, jer ne znam koji državni interes je bio u pitanju povodom fudbala , a da Zvezda DOSTIGNE ONO ŠTO JE POSLE 20 GODINA OSTVARILA I TO SA MNOGO VEĆIM INTERESIMA koji i sada vladaju u fudbalu

hmmm

pre 16 godina

E, sada bi trebali da se jave igrači i sve osobe koje su imale nekakve veze sa tom utakmicom i da ili odlučno demantuju te izjave ili da ih potvrde (ako imaju petlju).
Ćutanje je znak odobravanja.

Mr.X

pre 16 godina

Pa zar vi ne znate da čitate? Lepo piše utakmica je nameštena na vrhu, to jest direktnim mešanjem KPJ i Tita je došlo do prodaje utakmice grčkoj vojnoj hunti! Pa ko je tada smeo da se suprostavi partiji i Titu, važniji su bili viši interesi, a Zvezda je dobila samo novac kao satisfakciju! Tito je ionako navijao za Hajduk, a njegov general Franjo Partizanov predsednik,:-))! Da smo tada osvojili KŠ danas bi možda bili najtrofejniji klub u Evropi, šteta!

Colin_bgd

pre 16 godina

@Balansero

Potpisujem tvoj komentar sa pinom od kreditne kartice! Tacniju analizu sustine naseg najveceg, najtrofejnijeg i najsrpskijeg kluba nisam, mozda, nikad procitao... Svaka cast, imas pice...

FK Sarajevo

pre 16 godina

Zna se da je i u prijeratnoj ligi zvezda namještala najviše utakmica jer je bila najuticajniji klub. Mi manji smo mogli pokupiti samo mrvice. I reprezentacija nije imala uspjeha jer je namještano da igraju igrači iz zvezde. Nekad opravdano, ali uglavnom ne.

Панта Јокић

pre 16 godina

Занимљиво је са колико упорности појединци на овој страни затварају очи пред очигледним чињеницама које су људи одмах после те фамозне утакмице уочили и закључили у ком грму лежи зец - али ко тада да ишта зуцне од Миљана и оних још не вишем положају од њега? Криво ми је само што ту Гркињу нападају најпримитивнијим погрдама, као да је важно кад и зашто неко проговори истину после протека толиких година...
А што се тиче намештања, својевремено је голман сарајевског Железничара проговорио и доказао намештање утакмице његовог тима чини ми се са једним из "велике четворке" који је од стране спортских извештача и опублике оцењен као "одличан меч" са пуно голова 3:3! Добрим мајсторима није тешко да одглуме договорену утакмицу. Нажалост, као ни политичарима!

Srdja84

pre 16 godina

Zvezda namesta utakmice, Partizan namesta utakmice...kad smo kod toga u celom svetu se namestaju utakmice jer se sve vrti oko paraa sport je u drugom planu...
Inace Zvezdas sam, al' mi nije jasno kako grobare nije sramota da zbog ovoga osudjuju Zvezdu...aloooo...Makabi Petah Tikva...tisina!

igor

pre 16 godina

Da se ta utakmica namestila znalo se vec tada, tako da to danas i nije neko otkrice. Samo se o tome cutalo u nasoj sportskoj javnosti i niko zbog toga iz tadasnje uprave zvezde nije pozvan na odgovrnost. A posto je direktiva za namestanje dosla sa vrha KPJ,vise neko ne moze da me ubedi da zvezda tada nije bila rezimski klub.

Неша србин

pre 16 godina

Ако је то истина нека је проклет онај који је због пара издао моју светињу!

Mairosu

pre 16 godina

Boze, kakva glupost. Pa ovo je odavno poznato, da je zvezda trampila finale KESa za reflektore. Cak je, i na proslavi 50godisnjice CZ, pokojni Ckalja napravio vic na taj racun prilikom ceremonije. Divim se svim ovim "sokiranim" individuama, kao da ovo nije odavno i jako dobro poznato...

ivanns

pre 16 godina

Ma nije namesteno,sta vam je...Pa ne bi me cudilo i da su kupili KES '91.. Treba im zabraniti izlazak u evro takmicenja narednih 5 godina..Sramota..Zalite se za ovu klevetu FSS i recite im da su ovo izmislili zbog ljubomore na vase blistave trenutke iz proslosti!!!

djole

pre 16 godina

Nije mi jasno sto se odmah groblje javlja da nesto komentarise.Bolje pitajte Bjekovica juniora koliko je love stavio u grckoj kladionici na poraz Partizana od onih amatera sa Malte pre nekoliko godina(mislim da je bilo 2:1 za amatere),koje su naravno u revansu u Beogradu ispasili.

darki001

pre 16 godina

Posto je to bilo 71 za vreme komunisticke vladavine i SFRJ predlazem da svi zivi akteri ovog namestanja odgovaraju po onom zakonu odnosno idu na Goli otok.

joe

pre 16 godina

pa ja otkad znam za sebe znam i za pricu o namestaljci u Atini. Alisam cuo onu verziju o reflektorima koje su nam Grci kupili. Imajuci u vidu koja smo beda i stipse, da se to tada nije desilo verovatno bismo i do dan dans igrali samo u dnevnim terminima. Pitam se samo ko nas je castio onim divnim semaforom. Ljudi, pa to su investicije za 100 godina. Ko je to uradio imao je pravu viziju. Svaka mu cast!
Inace, trener je tada bio Miljanic, a u timu je igrao recimo i jedan Milovan Djoric. Dakle demagogije puna kuca a ne bi bilo cudno i onoga o cemu je rec u ovom tekstu!

djole

pre 16 godina

Taj dogadjaj je slika naseg stanja u drzavi 1971, pa zar stvarno mislite da bi neko u Zvezdi mogao da se suprostavi direktivi koja je dosla iz jugoslovenskog drzavnog vrha?

pogrebnik from nis.

pre 16 godina

ko?zvezda?ma jokkkkk,to neko iz uefe ima nesto protiv zvezde bre,pitajte piksija.tako im sudija iz upravnog odbora nisu namestili....

Aca_USA

pre 16 godina

Odluka donesena na drzavnom nivou ? Nije ni cudo kad su u drzavnom vrhu sedeli grobari. Ne bi podneli veci uspeh od Partizanovog finala '66....

Visokoletac

pre 16 godina

Davno sam pisao u vezi sa ovom utakmicom, ali me retko ko citao jer je aktuelnost tog dogadjaja davno bila prevazidjena! Govorim o komentarima na b92! Bio sam na stadionu Zvezde, ambijent fenomenalan, gledalaca oko 100.000 (sedenje samo na istoku i zapadu) i rezultat 4:l, sta ces vise, pored oko (za neverovati) 25.000 grka. U revansu u - ako se ne varam, a nevaram se kad je fudbal u pitanju, oko isteka prvog minuta grci daju god Dujkovicu i tu je bio kraj price! Utakmica je prodata to znaju i vrapci na grani! PAO JE igrao sa Ajaksom, predvodjenim kapitenom s(bivsi
igrac Partizana) Vasovicem i sa 2:0 tuku PAO i osvajaju KUP. tUGA I BEDA MILJANICEVE EKIPE, KOJA JE MOGLA TADA, DA OSVOJI KUP. Od Staneta (Karasija) koji mi je dobar prijatelj i igrali smo kratko zajedno - nisam doznao nista! Zavera cutanja!!!

Stewa

pre 16 godina

Ali ja i dalje ne mogu da shvatim redovno pratim komentare vezane za zvezdu,i vise komentara ostavljaju navijaci partizana,stvarno ne znam cemu toliki kompleks.Ja zaista,realno mislim da grobari vise mrze zvezdu nego sto je delije vole.To je strasno.Hej navijaci partizana,okrenite se vasem dvoristu,vasem Rapidu,Izraelcima,bice bolje za vas.Od ove rabote nemate nista.Zvezda je bila u polufinalu Kupa Evropskih sampiona,i morala da proda utakmicu,a iskreno sve me strah da je prodala iz svojelicnih razloga.Setite se komunizam,niti jedna Zvezda nije bila ni do kolena Drugu Titu.Da mozete da mrzite Dzajica,da kazete da je namestao i prodavao(sto ne poricem mozda je tacno)ali covek je ruku na srce doveo 90' dream team SFRJ-a.A sredio je i transfer Jarnija i sukera 92,da nije bilo rata oni bi bili crveno beli.Protiv NEWCASTLE sam hteo da crknem,navijao sam za PFC kao za reprezantaciju,i izadjem iz kuce a grobari odma navalili na mene:''Umrite Cigani''.Sam vodja grobara NEsa Strah je prizano u emisiji i naglasio da 15 puta vise mrzi zvezdu nego sto voli partizan.Dokle tome....Zapitajte se dobri Srbi nema veze sto navijate za PFC cemu vam to vodi...

Vlada_NBGD

pre 16 godina

I Liverpul je kupio trofej 2005! Lopovi poput Stivena Dzerarda i Dzejmija Karagera u zivotu ne bi mogli da osvoje taj trofej da im Berluskoni nije prodao...ili je Sevcenko kao slucajno sutirao nejako po sredini gola, tako da je Dudek, iako se bacio u stranu, mogao da odbrani?

A tek Barsa 2006!!!

Satro je Kembel slucajno iskljucen. Da l' iko normalan moze u to da veruje?

Ne zaboravimo. ipak, neponovljivu germansku prevaru u finalu 1999. Kakva rezija...

Ma sve je namesteno...

Al' vi cete opet biti zauvek u nasoj senci...mali klub...kao i Everton, kao i Siti, kao i Espanjol, Lacio, Atletiko...mali gradski rivali...

Marko Gavrilovic

pre 16 godina

oba meca Zvezda-Selta,Zvezda-Roma,vecina meceva sa OFK-om,zvezda-zeleznik finale kupa 2005,cuveni dogovor izmedju Dzajica,Zecevica i pokojnog Djindjica u sezoni 2000/2001:Zvezdi titula,Partizanu kup na Marakani,Partizan-Petah Tikva,vecina meceva PFC-Zeta (posebno poznate iz 2-X,iz 1-2),"cuvene" pobede PFC-a nad Sutjeskom,Kulom,Smederevom,Radom,OFK-Sujeska,OFK-Obikic,Kula-Zeleznik,Vozdovac-Zeta,Kula,OFK,Smederevo-Zemun 4+pp(koji mi je doneo i veliki dobitak)...ovo su samo neki od primera "regularnih" meceva gledanih uzivo ili putem Tv-a,a verovatno ih ima bar tri puta vise...PA SAD RECITE DA NE SLEDIMO DUH SVOJIH "PREDAKA"!P.S.MISLITE O TOME!!!

Keretin

pre 16 godina

Cuj, mogla bi knjiga da se napise o celom evropskom fudbalu. I to u nastavcima jer ne bi sve stalo u jednu. U fudbalu ima para a gde ima para mafija se ugradi.

Iwanhoo

pre 16 godina

@Vladjak

Kako si se ti covece nalupetao.
Znas li ti uopste o cemu pricas?
Zvezda je dobila Bajern 1:0 a ne 2:1, kao prvo.
A o neredima na Maksimiru necu ni da pricam.
Odakle si ti je li?
Hrvat jel da?
Pa jel i "Delija" Zvonimir Boban koji je napao policajca na istoj utakmici?
Vama bi trebalo zabraniti pristup ovom sajtu.

blockhead

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto se sada posle toliko godina poteze ova prica kada je javna tajna da je Zvezda namestila tu utakmicu.Trebalo je odmah reagovati.Klub je dobio novac sa kojim su izgradili reflektore,a igraci su dobili novac koji je bio skriven u televizorima koje su dobili na poklon od Panatinaikosa.Ti igraci i rukovodstvo su obrukali Zvezdu za sva vremena i ne zasluzuju ni da im se ime pomene.

Napred Zvezdo

pre 16 godina

Ako je ovo istina onda zelim ad vidim sve u zatvoru, neka tamo prozive svoje zadnje godine iako neki imaju po 90.
SFRJ, E TO JE TA SFRJ I TREBALA JE DA SE RASPADNE, STETA SAMO STO NIJE PROSLO BEZ RATA.
STOKA JEDNA, DA DRZAVNI VRH PRODAJE KUP SAMPIONA.

SVE U ZATVOR

swenson

pre 16 godina

I meni nije jasno otkud sada "iznenadjenje" po tom pitanju. Meni je ćale pričao da su podobijali Televizore i još neke sitnice javno, a ko zna šta sve još pride. Priča i da je izašao članak u novinama
"Konac delo k(a)rasi" - aludirajući na tadašnjeg fudbalera CZ.
Zvezda pandurski, Groblje vojni klub, tako bilo tako (izgleda) u ostalo pa šta se dogovore.

chera-bera

pre 16 godina

Da Zvezada to radi zadnjih 50 godina, svi znaju a sad se i potvrdjuje.
A kada sam to napisao pre 20-setak dana, u vezi Piksijevog dramose*anja na sudije, NISTE HTELI DA OBJAVITE.

Igor

pre 16 godina

I sta je to cudno? Kad god se dovodilo u pitanje njihovo postenje oni su se pozivali na neprijatelje kluba(drustva). Tako da i sada ocekujem isto....
"Mnogima smeta to sto je FK Crvena Zvezda" na putu da postane stalni ucesnik evro kupova....,i zato,ova vest je smisljeni potez neprijatelja naseg kluba i sitnih dusa koji bi da umanje velicanstveni uspeh koji je Crvena Zvezda postigla eliminisuci tim vrsnih fudbalera iz Groclina......

Slim Shady

pre 16 godina

Znaci moj deda je bio u pravu kad je to pricao pre 35 godina. A ja, dete, ljutim se.
E, da je sad ziv... bilo bi ga bas briga.

Pepsi_PFC

pre 16 godina

Alo gani pa gde je sad bratstvo sa Olimpijakosom..Ortodox brothers owo ono...Penali,sudije,delegati...Shto je PFC kazhnjen tekmom bez publike a ciganija ne???Ma bitno je da se dochekuje Predsednik Kambodze na MARAKANI...ccc

St.Anger

pre 16 godina

Nespominjem proslost i bitke daleke jer rodjen sam tek posle njih, u nama je sudbina buducih dana..... NE RACHUNAJ TE NA NAS!!!

Aleksandar D. Tomic

pre 16 godina

Zivela diktatura proletarijata i vojnih diktatura, ziveo drug Tito, najveci sin nasih naroda i narodnosti:)))) Umrecu od smeha, Politika otkrila rupu na saksiji...

sasa-Sabac

pre 16 godina

Mozete li samo zamisliti sta li se sad radi,Partizanovac sam ali mogu samo da zamislim kako sve to sad funkcionise sa nasim velikim klubovima ovde u nasem prvenstvu a kad izadju u Evropu i nalete na mnogo mocnijeg onda se zna sta se desava,ovako nesto slicno jer svi imaju koristi,nazalost ali verovatno je tako.

king ritopek

pre 16 godina

Nemoguce, ta pojava tada nije postojala. Namestanje utakmica je doslo tek kasnije sa pojavom Tvezdana Zerzica, jednog od utemeljivaca ove discipline u kojoj vec dugi niz godina imamo zavidne rezultate

Jereban

pre 16 godina

Alo bre Grobari sto ste toliko ograniceni???Kao terasa ste!Sta mesate teme,Panatanikos je iz Grcke????!!!!A Selta iz Spanije???!!!!Tu je utakmicu Selta dobila sa 5:3,ali za sve neupuceneUTAKMICA JE REGISTROVANA 3:0 SLUZBENO ZA SELTU!!!!!!!ZATO STO JE JEDAN IGRAC ZVEZDE IGRAO SA PARNIM KARTONIMA,PROVERITE PA PISITE!TEK DA SE ZNA DA SMO MI TU EVROPU I OSVOJILI,BAS TU KOJ SPOMINJETE "DA NAS NECE"!!!DA LI TREBA DA VAS PODSETIMO!?I NE SAMO EVROPU NEGO I SVET.A TO CETE VI MOCI NA VIDEO IGRICAMA DA URADITE.
Utakmica je namestena,pa sta?mislite li da je to bilo toliko lako tada uraditi???e moji vi,pojma vi nemate,budite jednom realni,navijajte za koga zelite to je vase pravo,aliBUDITE REALNI!!!!!!!

TSD

pre 16 godina

Alo ljudi pa zar ste mislili da je neko na drugi nacin mogao da zaustavi dzaju i tadasnje igrace, bili smo najjaci, steta stvarno,jer bi sad imali 2 titule prvaka evrope...

dr Igrutin

pre 16 godina

Vrlo verovatno da je ovo tacno.Uostalom svi koji pamte i malo dalje od '90-tih znaju za to.Pa javna je tajna da su posle toga nikli reflektori oko marakane.Kao uostalom sto je Vojvodina dobila reflektore nakon utakmice sa Honvedom(ako ne gresim) ili kao sto su igraci partizana '66 masovno "pokupovali" televizore.Secam se i cuvene revans utakmice Real-Zvezda krajem 80-tih(prva utakmica 4:2 za Zvezdu) kada je pocetkom drugog poluvremena pokojni Vasovic okrenuo palac na dole.Epilog je bio laganih 2:0 za Real i prodaja Jankovica u isti taj Real.Ma ima tih primera koliko hocete poslednji upecatljiv je Petah Tikva.Ne vidim sta je u tome cudno to se desavalo oduvek i nije svojstveno samo nama nego celom svetu.Licno znam da je covek koji sad zivi u inostranstvu tokom prosle sezone dojavio 15 namestenih utakmica iz raznih evropskih liga i svih 15 je doslo(ljudi koji su mu verovali i igrali kladionicu uzese velike pare).Zato ne znam cemu sad ova prozivka a pogotovu mi nije jasno javljanje grobara povodom ove vesti.Ili su to deca koja ne pamte domaca prvenstva tokom 90-tih godina.Po neka utakmica ce se namestati dokle god je profesionalnog sporta ali da se namesti 90% utakmica tokom prvenstva ce ostati neoboriv rekord grobara i arkanovaca.
p.s. ovi sto prozivaju Pixija i povodom ovog slucaja su me nasmejali do suza.Za one koji to ne znaju on je tada imao 9 god.

Delija

pre 16 godina

MA Piksi je i to namestio... Hehehehe MA sta se lozite ovo je neko podmetnuo kako bi diskreditova Najveci Fudbalski Klub na ovim prostorima.... Ja neverujem u to

Vlada

pre 16 godina

Sada je i zvanicno potvrdjeno ono sto se oduvek znalo, da je bivsi klub Zvezda oduvek bila "Udruzenje secikesa". Od danas oni vise ne postoje kao klub kakvim su se predstavljali - "veliki". To automatski znaci da i zalba koju su podneli povodom "velike kradje" na poslednjem derbiju vise ne vazi (nije im dosudjen faul na centru terena sto je presudno uticalo na ishod i moral ekipe).

Pyer

pre 16 godina

Istina je da utakima sa PAO bila namestena, i da je iz "visih interesa", a svi znamo da je KPJ uticala na kompletno drustvo pa i sport. Pored ovog primera, a zna se da je novcem od te utakmice zavrsena izgradnja reflektora na Marakani. Samo to nije jedini slucaj u nasem fudbalu, starije Nislije ce se setiti igara Radnickog u Kupu Uefa, kada su posle eliminacije Radnickog jedne sezone zavrsene tribine i ostala infrastruktura, a narednom eliminacijom postavljeni reflektori na Cairu, ali to je vec druga prica.
10.12.1980. AZ '67 - RADNIČKI 5 : 0 (3:0), 21.4.1982. HAMBURGER - RADNIČKI 5 : 1.
Postoji jos nekih primera iz tadasnjeg Jugoslovenskog fudbala ali je to tema za neku drugu pricu!

mape.pfc

pre 16 godina

nazalost, tako ce i zena nekog Izraelca za 30 godina da prica kako je Petah Tikva kupila pobedu od tamo nekog Partizana...strasno

wolf

pre 16 godina

Zamislite bakicu čiji je muž bio general iz prvih redova Grčke armije davne 1971. godine. Prije 36 godina! Koliko joj nedostaje do stotke?! Uopšte nije senilna, nešto kao ova udovica Petra Lubarde! U svakom slučaju, malo radosti tužnom skupu na GROBLJU. E jeste smiješni...

lopez

pre 16 godina

pa naravno da je namesteno.

te godine smo imali najaci tim u istoriji,i najaci tim u evropi.

zar je neko i pomislio da smo mogli da izgubimo bez namestanja od bilo koga?

Sekula

pre 16 godina

Secam se utakmice kao da je bilo juce! Imao sam 19 godina i skoro da sam zaplakao kad su izgubili. Vukli su se po terenu kao omadjijani! Pricalo se posle da su im grcki kuvari stavili sedative u hranu pa je Zvezda jedno vreme posle toga vodila svoje kuvare na gostovanja. Takodje se zna da su njeni fudbaleri dobili kolor televizore od Grka a u to doba je takav TV bio luksuz! Vrlo je verovatno da je utakmica na neki nacin namestena. Zvezda je imala daleko bolji tim od Panatinaikosa i solidne sanse protiv Ajaksa. Dzajic je bio iskljucen pre tih utakmica pa verovatno nema nista sa ovim namestanjem. Po meni najverovatnije je da su Grci trazili od nasih 'onih odozgo' da se utakmica namesti pa Miljanic i fudbaleri nisu tu mogli nista. Mladi citaoci ovog sajta nisu ni svesni kako je bilo pod komunistima: ne diraju te ali te posmatraju, ne smes reci nista protiv njih, za jednu rec ides u zatvor, a ako zele da nesto uradis za njih tesko da bi to mogao izbeci!
Druga mogucnost, po meni manja, je da su Grci, bez znanja Zvezde, stvarno stavili sedative u hranu! Treca, po meni najmanje verovatna mogucnost je da Zvezda jednostavno nije imala svoj dan dok su Grci ginuli za svaku loptu!
Uostalom iako je proslo vise od 36 godina, ima jos puno zivih svedoka: Dujkovic, Djoric, Klenkovski, Bogicevic, Antonijevic, Karasi, Filipovic ( bila je u novinama njegova slika sa color TV na terenu pred utakmicu!), Acimovic, Miljanic itd. Mozda i Dzajic, kao vodja te generacije, iako nije igrao protiv Grka zna istinu!

Miljan

pre 16 godina

Odgovor za @ Olimpijakos, 152. kom.

Onaj ko nema drugih kvaliteta krije se iza nacije, što reče Patrijarh „budimo ljudi iako smo Srbi“! Vidiš kako ne znaš ništa o komunizmu kad kažeš da žalim za državom. U komunizmu nema države, to je odlika klasnog društva. Da je to bila država radničke klase ne bi ni propala, nego se izopačila u običnu buržoasku republiku. I zasto bih za državom žalio, jer dok je države nema slobode! Ti si naseo na priče onih koji su živeli u tim stanovima kako kažeš od 300 m2, a koji su proganjali ove koji misle kao ja. Nisi nikad čuo za dijalektiku, pa iz svog ugla velikog Srbina – malogradjanina pričas o prošlosti i budućnosti. Nauči zakone razvitka društva pa ćes videti da si već prošlost, kapitalizam jede sada i naciju, nisi više ni Srbin, nego si podanik neke od multinacionalnih kompanija, nekog brenda kako ti kažeš, ali ne Zvezde, nego Koka-Kole, Tojote...Nacija jeste nastala u kapitalizmu, ali sada je prevaziđine kategorija. Profit ruši granice, pa se nameštaju i utakmice SRBA I GRKA. Zato ti navijaš i za Zvezdu i Olimpijakos, polu Srbin, polu Grk. Kad budeš prvo čovek, pa tek onda Srbin razumećeš dijalektiku društva, pa i nameštanje rezultata.

olimpijakos

pre 16 godina

@MILJAN

Druze, antiglobalisto, navijacu jsd nemam nameru da se prepucavam s tobom po ovim forumima a jos manje da citam demagoske lekcije iz marksizma. Kazu da crta povucena uokrug opcini kokosku, pa ona ne ume da makne.Za to sto je tebe opcinilo mozda nisi ti iskljucivi krivac, i zato zivi svoju mali zivot, citaj Marksa, gledaj filmove o bitkama na Neretvi, Sutjesci, Mirku i Slavku, a u ono sto se ne razumes ne diraj i navijaj za JSD nemam nista protiv. Evo u znak dobre volje da se jos zadrzimo u vremenu u kojem si ti sad 80 tih godina prosloga veka prenecu ti jednu presudu iz tog vremena, posto sam i sam pravnik. Nadam se da mozes da je shvatis> NA SUDSKOM PROCESU JEDNOJ NOVINARKI, OPTUZENOJ DA JE, PRICALA VICEVE O TITU, UVREDILA SEFA DRZAVE, SUDIJA U SREMSKOJ MITROVICI PRESUDIO JE DA TITO NIJE MRTAV I DA ON, SAMO TRENUTNO, IZ OPRAVDANIH RAZLOGA, NE OBAVLJA SVOJU DUZNOST...

olimpijakos

pre 16 godina

zadivljen sam cinjenicom sto je tvoj matori poznavao Radomira Lukica, a to sto si profesor prosto me cini srecnim...Da rezimiramo> ja sam za kralja i otadzbinu, volim cetnistvo, smatram da najmanje nepravde ima u evropskim kraljevinama. Ti si komunac, nazalost, rodjen si u vremenu lazi, navijas za tim jsd i necu vise da se dopisujem s tobom. Ako si ti profesor, ja sam doktor za rokenrol...

Sumadinac Fr.

pre 16 godina

Sta mislite tad su bili mozda tek debitanti u Zvezdu a sada??? SUPER-SUPER PROFESIONALCI !!
A kukaju na ostale posto ne mogu da stignu do njihove namere !!!

Sinisa_BG

pre 16 godina

Treba sve nameštaljke u našem fudbalu izneti na videlo. Bilo ih je previše, zato nam je fudbal na tako niskom nivou. Posao mi je usko vezan za fudbal pa sam dosta upućen u dešavanja na terenima i iza njih. Zašto UEFA i naš savez ne kazne recimo Vojvodinu koja je pre mesec dana namestila meš sa Atletikom u Novom Sadu? Podsetimo, meč je završen 1:2 (1:0). Kladioničari znaju koliko takav razvoj i ishod utakmice može doneti novca... Onda meč našeg prvenstva pre zakodje mesec dana Borac-Banat 0:0. Ceo grad je tu nedelju pokušavao da uplati taj meč "iz X u X"... To su samo neki primeri za koje sam ubedjen da su pravi dokaz o prljavim rukama naših fudbalskih rukovodioca. Kad se to reši krenuće i našem fudbalu i bićemo zemlja na nekom normalnom putu...

olimpijakos

pre 16 godina

@MILJAN-poruka 102

Druze Miljane vidim da si odrastao na Bulajicevim filmovima i da ti je idejni vodja LENJIN.Vi koji ste se navodno borili za radnicka prava ziveli ste u vilama od 200-300 kvadrata i uvek ste tupili o nekom besklasnom drustvu. Vi koji i danas suze lijete za smrt drzave u kojoj je sramota bilo sto si srbin i u kojoj si kradom mogao slaviti slavu sad ste nasli da mi moralisete. Druze Miljane i takvi kao sto si ti zauvek ste proslost u Srbiji a ja cu se ne brini uvek ponositi srpstvom i tome da sam navijac C.Z. pravog srpskog brenda!

domacin

pre 16 godina

Mi Delije smo ustvari glupi,uprava prodaje meceve polufinala KES-a(u kojem je prvi put igrala),a bakica ceka da da novi intervju u kome ce priznati da joj je Kenedi rekao u poverenju da Nil Amstrong nikad nije bio na mesecu,vec da je u pitanju fora da se namagarce Rusi.Bakice,sram te bilo,imas toliko godina a lazes.
p.s.Ocekujem nakon zvezdinog plasmana u rezervnu ligu sampiona(sto nam je nazalost realnost)da se pojave price o dopingu,tajnom zivotu Piksija kao samuraja u Japanu i da neki "tirazni" nedeljnik objavi ime sekte kojoj pripadaju svi igraci Zvezde na celu sa trenerom

Gazela BG

pre 16 godina

Ja ne mogu tacno da se setim al mislim da je drzava pare ulozila u izgradnju Mostarske petlje u Beogradu ili mozta gazela . Moze se proveriti godina izgradnje.

Zelja NS

pre 16 godina

Treba Zvezdu i Partizan izbaciti iz UEFE samo nas brukaju...
E vi necete docekati 100 godina svoga voljenoga kluba, razmislite malo o tome za koga i sta navijate... 2014 godna 100 godina FK VOJVODINA! Duplo smo vecniji od vas!
Stara dama ponos srpskog fudbala! Aj ziveli!

Hellhound

pre 16 godina

Ljudi ja sam znao za to odavno. Jednostavno Dzajic je tad bio suspendovan tako da Zvezda ne bi mogla nista da uradi protiv Ajaksa koji je tada bio bog bogova. Malo je poznata cinjenica da je Ajaks trazio od UEFE da skine suspenziju Dzajicu tako da budu ravnopravni u finalu sto UEFA nije htela. Ona su lepo u Zvezdi odlucili da spoje lepo i korisno odnosno da uzmu pare i da izgube utakmicu

Ljilja

pre 16 godina

Oduvek ja tu utakmicu pamtim po mom tati koji ju je opisivao kao: izgubili smo sa 3:0 a onda su se pojavili reflektori na Marakani (pre toga ih nije bilo). I zasto me ovo nije iznenadilo. A moze li neko posvedociti o onom Partizanovom polufinalu, kada su crno-beli u drugom poluvremenu neshvatljivo pukli.

Dragan M

pre 16 godina

Eh ljudi ljudi. Ne mogu da verujem da se većina Vas do sada nije zapitala kako je moguće da su pojedini igrači i funkcioneri Zvezde pa i Partizana, nagomilali u ono vreme tolike pare. Pa Dragan Džajić je samo 1 godinu igrao u, i tada i sada, malom i osrednjem francuskom prvoligašu sa Bastija sa Korzike. Pa i druga legenda, ona Partizanova - Moca Vukotić, igrao je takođe iste te godine u fr. prvoligaškoj ekipi mislim Bordo. I on je igrao samo tu godinu, ali bar se nije vratio kao parajlija, koliko znam, ako znam.
Kojekakve Zečeviće i ine majstore naplate da ne spominjem.
Eto zato, i naravno zbog opšteg prostakluka,primitivizna, šovinizma ... i neidem odavno na sportske utakmice.

Bojan

pre 16 godina

@Gazela BG
Sto posto si u pravu,svaka cast! Mostarska petlja se gradila jednopet godina ranije,a ovi su uzeli pare,
jer su znali da ce Zvezda igrati sa Panatenaikosom u polufinalu.

Danilos

pre 16 godina

Ova vest o bakinoj prici objavljena je jos u aprilu, ko ne veruje neka pogleda na you tube.

http://www.youtube.com/watch?v=dNvZuI9FwwY

marko reka

pre 16 godina

I pustite Dzaijca na miru. CEla bre zemlja prica "pun ko Dzajic" a covek nit je milioner init se siri. Ok, imao je sigurno adekvatnu platu, verovatno i kao menadzer prodavao igrace, ali covek zivi u veliko kuci, normalno, nikakvi mercedesi od 100000 evra... Za sve to vreme Cvele je finansijski direktor, zivi u dvorcu i povlaci se godinu dana pre kraha Zvezde. I svi i dalje pricaju pun ko Dzajic...

Marko KG

pre 16 godina

Obe Zvezdine utakmice sa Seltom, utakmica protiv Rome, vecina utakmica sa Ofk-om, sezona 2000/01 cuveni dogovor Dzajica i Zecevica i pokojnog Djindjica-Zvezdi titula,a Partizanu kup na Marakani; Zvezda-Zeleznik finale kupa 2005: osvajanje titule Obilica;Partizan- Petah Tikva, Zeta-Partizan u vise navrata(cuveno iz 2-x, iz 1-2), "cuvene" Partizanove pobede u Kuli,u Niksicu, protiv Smedereva i Rada, Ofk i Sutjeska,Ofk-Obilic, Kula-Zeleznik, hajduk kula-zeta iz x-1; vojvodina-bezanija, vojvodina-ofk, smederevo-zemun 4+pp.... Ovo su samo neki od primera koji su gledani ili preko tv-a ili uzivo, a sigurno ih ima barem 3 puta vise! VIDITE DA SLEDIMO DUH SVOJIH PREDAKA!!!!! P.S. MISLITE O TOME

Archie

pre 16 godina

Dobro jutro, pa o tome se brujalo u to vreme, Zvezda je tada imala strasan tim. Utakmica je namestena na najvisem nivou, jugoslovenski komunisti su dogovorili tekmu sa grckom vojnom huntom - demokratski

Panationaikos kupio finale?

pre 16 godina

Naslov nije bash adekvatan - jer se pre svega radi o tome da je, eventualno, Panationaikos kupio finale! A da li zaista jeste? Secam se da su tad kolale priche kako je "Zvezdinim" igrachima najverovatnije neshto stavljeno u jelo - sad saznajemo da su to 1954. godine (u Svjacarskoj) uradili Madjarima, da ne bi (kao komunisticka zemlja!) postali svetski prvak! (Da se podsetimo, radi se verovatno o najboljoj, najsuperiornijoj jedanaestorici svih vremena, boljih i od Brazilaca, Argen tinaca.) Ako je utakmica u Atini nameshtena - onda sigurno bez znanja "politickih faktora" tog doba! Jer, Jugoslavija je bila veliki protivnik grchkog vojnog rezhima. A da li su to Miljanic i druzhina napravili na svoju ruku? Ne znam, nekako ne verujem - napokon, da je "Zvezda" tad postala prvak, to bi donelo vishe novca nego "nagrada" za onaj poraz! O slavi da ne govorim! Zato, ne zhurite sa pljuvanjem! Taj poraz ondasnja sportska javnost dugo nije mogla odbolovati! I nije to jedino chudo u susretima izmedju nashih i Grka - secate se one nashe pobede, i Radanovicevog gola, popracenog Delicevim "Ljudi, je li to moguce?" Prisecajuci se ondasnje (izuzetne) generacije "Zvezdinih" igracha, ne verujem da bi propustili takvu shansu da se nadju na krovu Evrope! Zato su oni chisti - dok god neko ne dokazhe drugachije! I josh neshto - ne verujte tome shto kazhu puchisti i njihove zhene!

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

Hvala dragom Bogu da se,iako je za to vec kasno,mozda prokljuvi PRAVA istina.
-Pre pocetka meca,padobranci su svakom igracu CZ darovali po jedan mini-TV sto je u to vreme bila retkost.
-Gol Antonijadisa u 1-0m minutu je bi cist Klenkov poklon!
-Tanjir(Karasi)je kod 0:2 promasio ono sto se cini sigurnim golom!
-Domazos,koji tada nije bio i neki futbaler,radio je Zoti (Antonijevicu STA JE HTEO).
-Duja,ni prineti od onog RATOMIRA,koji je nesto ranije svojim odbranama izbacivao iz raznih takmicenja mnoge velike futbalske nacije!!!
-Najzad,tadasnje Zvezdino rukovodstvo,na Cicin(Miljan) zahtev nije ulozilo zalbu na odluku o Dzajinoj kazni(dve utakmice zbog KARL CAJS JENA-prekrsaja!!!!
Proslo vreme,ali....
-Ali,odmah iste godine ZVEZDA podize reflektore.
Toliko,da se zna!!!!

m.t.

pre 16 godina

Naš fudbal je jedino vredeo 91,i zna se ko je naj - Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić

Danijel

pre 16 godina

@ NICOLA KG

sta menjas temu? nije ovde rec od Partizana nego od vas.

Ma da Petrzalka ja bogatav klub da bi dao partizanu toliko pare da bi golman odbranio penal od Boye hahah

Nepricaj gluposti. Nije pitanje jeli je prodala ili nije?

Pitanje je koliko je dobila pare da bi sad mogla da kupuje titule pa nasoj ligi.

Ali da ti srce bude namesto, Partizan : Real 1:2 (1:0) 88 min, 90 min (1966/67) Finale Lige Sampiona to je isto bilo kupljeno.

babayaro78

pre 16 godina

Bogami i moj otac prica i dan danas o ovoj utakmici. Doduse ne kao o prodanoj, vec o tome da su Grci potrovali sve nase igrace i da su svi izgledali kao da prvi put u zivotu sutaju loptu. Izjava ove gospodje (http://www.youtube.com/watch?v=dNvZuI9FwwY&mode=related&search=) se potpuno uklapa u celu pricu.
Zakljucak je da smo bili i ostali stoka i to je to.
Mozda sad Pau uzmu titulu poput Marion Jones i puste Zvezdu da igra finale Kupa Sampiona sa Ajaksom. Kakva bi to bila tekma. Zvezda koja igra Ligu Uefa (Ej bre!!!) i Ajaks, koji ne igra nista...
Sve je tuznije i tuznije citati sta se desava...

mizzuno

pre 16 godina

oko namestanja utakmica netreba se uopste cuditi. utakmice su se namestale odkad postoji fudbal i sport uopste.kad bi danas napravili kompletnu istragu u celom svetu oko namestanja pa 99% klubova bi bilo kaznjeno. para busi di burgija nece. SVI PRODAJU I SVI KUPUJU UTAKMICE.

FoRzA_PxFxCx

pre 16 godina

MALI je klub koji prodaje finale KES-a mozda bi ste se danas ponosili sa dve, tri titule prvaka Starog kontinenta, sve pod uslovom da je ovo istina naravno...

vladimir

pre 16 godina

kao sto mnogi reose:sve ove godine ovo je bila javna tajna.ili cak ni javna.ljudi koji su radili u crvenoj zvezdi su mi pricali o ovome.a neki koji su radili u partizanu su mi na ovoj temi bliske nacine pominjali finale kupa sampiona 66.pa ajd's sad,gledaj ti fudbal...ni sam ne znam zasto jos uvek gledam utakmice...

Nebojsa

pre 16 godina

dobro vuce kao sto rece "i tako je zvezda skupljala 20 god. para i kupila LS." Ajde ako vam krivo sto smo pobedili, ajde onda vi skupite pare i kupite LS ili posto ste vi posteni ajde pobedite...nego partizan uvek 2. i uvek ce biti, iako mozda izmete neku titulu, nikad necete da stignete zvezdu...mi smo se makar radovali 91, a vi cete..pa onako po proceni...156561235791 i to sto ste uspeli da pobedite zvezdu na vasem stadionu od 5000 mesta...POZDRAV!

Dragan,BGD

pre 16 godina

Dajte ljudi,pravite se da ste normalni.Kakav Dzajic,kakav Miljanic,kakav Tito.Partizan su vodili generali,Zvezdu UDBA-si,policija,Tito nije iamo pojma o tome.
Pod uslovom da je to tacno,
pazite POD USLOVOM,da li mozete zamisliti da jedan trener ili najbolji igrac dogovaraju namestanje.Miljanu su samo mogla da stigne direktiva,i da ne sme da pita ko je naredio,a Dzajica koji je tada imao 25 godina nije niko nista pitao. Sta su tada mogli fudbaleri,ako se pobune, sutra dobiju poziv za vojsku za Kavadarce, Strumicu, Bilecu i ostale metropole. Trenera je uprava mogla da smeni za 5 minuta. Ako vas ne mrzi, nadjite ko su tada bili clanovi Uprave, predsednik kluba i ostale budze,i uporedite njihove politicke funkcije. Tada ce vam sve biti jasno.
A u vezi reflektora, sto su se pojavili na Marakani,pa morali su da se postave,jer su propisi to zahtevali.Ima ih je i Partizan,i Dinamo i Hajduk,mozda i jos neki klub.
Nemojte sve uzimati zdravo za gotovo,razmislite malo.

boss

pre 16 godina

Ljudi, sve je namešteno. Pa Džajic je prodao i utakmicu sa Bajernom 91 godine i nije Augentaler dao autogol neko je to bila Božja intervencija, jer je Svevišnji hteo da jedan srpski klub osvoji Kup Šampiona! Jedino se Džaja nije radovao golu u loži!
A Partizan je prvo prodao finale Kupa Šampiona 66 Realu, pa onda sve ostalo,Roma ,Tikva i tako dalje...
O nameštanjima u domaćem prvenstvu ne treba trošiti reči...

danass

pre 16 godina

Ne bi me cudilo,da najstariji list na Balkanu, vrlo brzo a na osnovu informacije od neke komsinice,tetke,ujne, pokusa da ospori i omalovazi i Bari i Tokio.Sve ovo je samo deo negativne kampanje uredjivackog kolegijuma bivseg giganta protiv CRVENE ZVEZDE koja traje dobre dve-tri godine,iz samo njima znanih razloga.Ova vest da je obljavljena u tabloidima,pa da covek i razume i kritikuje.Ovako Bojkot najstarijeg lista na Balkanu jedina razumna odluka,kojom treba kazniti jednu katastrofalnu uredjivacku politiku koja je dovela da dnevni listovi osnovani pre par godina imaju veci tiraz od tzv."JEDNOG OD CETIRI STUBA SRBIJE"

Don Vito

pre 16 godina

Cekaj, pa vasa braca su znaci i zeleni i crveni... Mada kad cuju crveni, da ste shurovali sa zelenima, ne znam kako ce da reaguju. A poznato je da Ligu Sampiona jedino gledate uzivo preko crvenih i to tako sto im se uvlacite kad dodju na tekmu u Beograd...

frda

pre 16 godina

to se zna od davnina,ali neka se zapitaju i grobari za real i viljareal sta je bilo,i tu ima raznih prica,da se ne zavaramo dzabe.a za one tikve iz izraela da ne govorim,pozdravljam odlazak piksija prodao sve igrace a hoceu ligu sampiona beznapadaca,zalosno zaista.

olimpijakos

pre 16 godina

stvarno me ne zanima kojom se ti naukom bavis, i na kom si forumu procitao za RADOMIRA LUKICA.O njegovoj velicini ne treba raspravljati, mada mislim da si izmislio citat.Ali onaj kojim se mi pravnici ponosimo Slobodan Jovanovic, je na najbrutalniji nacin ubijen od strane tvojih idola kvazinaucnice...

R-O-K-Y

pre 16 godina

U ovo moze da poveruje samo malo dete kakva prodaja tekme sta je sa vama ljudi???Pogladajte snimak tekme i videcete da je PAO bio bolji od Zvezde.Akako objasnjavate one prilike Zvezde i cini mi se stativu...

Srdjan

pre 16 godina

Ako je baka htela nesto da kaze, imala je 35 godina. Sada ne vidim razlog da je shvatim za ozbiljno; a vise i nije bitno. Osim ako nam UEFA ne prebaci zvezdu u 4. beogradsku ligu, da slucajno ne ugrozi nekoga u ligi UEFA. nista me ne bi zacudilo kada je ta organizacija u pitanju.

zvezdas

pre 16 godina

pa koliko cete jos da samo nesto protiv zvezde radite pa sta ako smo prodali ako smo .sta je bilo 96 kad je partizan igubio 5:0 od dinama iz zagreba .kako vas nije stid za sve kako vidim ovde je Zvezda kriva dok drugorazredne igrace partizana podizu kao da su raonaldo ,kaka i ostali .ajde malo istine pricajte ja stalno ovde citam ali ovo vise nema smisla danas se setila baba da prizna da je namestena utakmica ...cccc nisko padate ali neka ZVEZDA CE PROCI IZNAD OVOGA I IZACI KAO POBEDNIK .MI SMO NAJJACI NAJJACI SMO NAJJACI !!!

Milan G.

pre 16 godina

Od starije generacije cuo sam da su se za vreme Tita cesto prodavale utakmice. Ma da neverujem da je tako bilo u tom slucaju. Valjda ce vreme pokazati istinu.

Darko KI

pre 16 godina

Ko ce kome ako nece svoj svome :)
Samo ne razumem zasto Panatinaikosu, mislim, draze bi mi bilo da je Olipijakosu "ucinjeno" ;)

miljan

pre 16 godina

To nema veze sa fudbalom, nego sa politikom koja je tada vodjena iz najvisih vrhova fudbala. Jednostavno, sputavani su igraci Zvezde na putu do tadasnjeg trofeja, dok je nek iz vrha drzave uzeo pare, a igraci i strucni stab morali da cute (takvo vreme je bilo). A sta je to bilo izmedju Partizana i Petah Tikve pre koju godinu,a? Sto to UEFA ne ispita?

steffanKM

pre 16 godina

To je cista istina. Ne znam sam o sta ste svi skocili kad to svi znaju (pogotovu vi stariji). Pricao mi je cale o toj utakmici i radilo se o drzavama a ne o klubovima. Zvezda je te godie lomila sve redom i odjednom izgubi onoliko koliko je dovoljno da ispadne. Sad se kao svi prave ludi... A sta je bilo za onu legendarnu utakmicu izmedju Partizana i Rome? Pa knjige pisu o tome... To niko ne spominje?

Dusan

pre 16 godina

Pre 20-ak dana sam pricao sa jednim Grkom o ovoj utakmici (pre nego sto se ova vest pojavila). Grk kaze da je opste poznato mesto u Grckoj da je ta utakmica bila namestena.

Draga

pre 16 godina

Da li vi ljudi stvarno mislite da će UEFA kazniti neki klub zbog eventualnog nameštanja pre 36 GODINA?! Kako da ne, UEFA mrzi Srbiju i jedva čeka da kazni neki srpski klub. Dosta više sa teorijama zavere.

zvezdas 72

pre 16 godina

Tada se jos nisam ni rodio,pa je glupo bilo sta komentarisati o tome.A vidim da ima dobro "informisanih",pa pozivam one koji znaju da odu u najblizu kladionicu i to znanje i naplate...

eye of beholder

pre 16 godina

kao i u ostalim oblastima zivota. neko plasira informaciju diskutabilne tacnosti, onda to drugi prenesu sa upitnikom, javi se gomila ljudi koji i pre nego sto procitaju tekst (i obavezno preskoce upitnik) donose presude, osude i sl. sledece sto ce biti je sukob onih koji misle da je vest tacna i onih koji su ubedjeni da nije, pa uslediti arbitraza, medjunarodna intervencija, sankcije i sl.

u pamet se braco sugadjani

Jovan

pre 16 godina

Ja sam cuo i da su grobari namerno izgubili od Reala 1966. pa zbog toga nisu nikad bili sampioni Evrope, hahahaha...
Lako je sada pricati kada su svi koji su mogli tako nesto da ugovore i nameste, odavno pod zemljom... A i ta prica, tapsao je muz po ruci i govorio "maco, ne brini, kupio Jorgos tebi utakmicu...", ne pije to vodu.
Mada, cist je samo amaterski sport, gde god je umesan novac, politicari i bezbednosne strukture, postenje se pise jako malim slovom.

Kellle

pre 16 godina

Sta se lozite Despini Gaspari je ponestalo publiciteta pa je morala u javnost da izadje sa ovakvom vescu da bi dospela u centar paznje!!!!!!!!Zasto to ranije nije rekla????

mita

pre 16 godina

Ma nije moguce?! Samo jos cekamo napuderisanog Pixija da izadje na konferenciju za stampu i objasni kako je i Evropska Unija protiv zvezde... Za to se znalo i ranjie, a to sto je doticna gospodja tek sad iznela neke detalje, to je vec nesto sasvim drugo... Da se namestalo, namestalo se, ali to je normalna stvar u danasnjem a izgleda i u ondasnjem fudbalu! Samo, ja ne mogu da verujem da je velika zvezda ucestvovala u tome...Mozda sam naivan, ne znam...

aussie serb

pre 16 godina

Da je utakmica namestena, onda rezultat nebi bio 3:0, vec mnogo veci, zasto?
Pa, ko bi mogao zabraniti, nekome od igraca, da postigne gol u poslednjem minute utakmice, I to sa udarcem od 30 metara recimo? Nema sanse niti garancije, da ce “dogovor” uroditi plodom, jer nisu svih 11 igraca umesani. Kad se namestaju utakmice, onda se obicno vrbuje golman I centarfor, ili najbolji igrac, znaci eventualno 2 igraca, pa opet vazi ova gore konstatacija, ko je branio ostalim igracima da sutiraju pred golom. Gledao sam tu utakmicu, I secam se samo koliko je puta Filipovic promasio gol, za nekoliko centimetara . To je dokaz da je hteo da postigne gol, jer da nije, sutirao bi u golmana, medjutim, kad lopta ocese stativu, to znaci, da je igrac probao da je posalje u sam ugao gola, da smanji sanse da golman odbrani, takodje lopte je sutirao nisko po zemlji, a to su sutevi koji su najtezi da se brane, jer golmanu treba duze vremena da dodirne loptu. Lako je sad tu umesati Tita, I Komuniste, medjutim, da nisu Srbi u pitanju, mozda bi I moglo, zasto? Poznato da mi uvek isterujemo neku pravdu, I tesko je mladom tvrdoglavom fudbaleru nametnuti misljenje mnogo starije ( ili pokvarene osobe), jednostavno, on ce da ti udari kontru, kad se najmanje nadas, jer u tim godinama njemu je lakse zabiti gol, I da zivi za onaj trenutak, nego da misli o parama ( danas je malo drugacije, ali cesto cujes da su u ono vreme vise igrali iz ljubavi nego za pare). Cinjenica je, da sebe trpamo tamo gde nam nije mesto. Ko je branio Zvezdi da dodje do finala pre I posle Atine, ako je tako dobar tim bila, pa mogla je doci nekoliko puta do finala. Sta pokazuje statistika, pokazuje da smo padali u 4 finalu I pre, jer nismo bili dovoljno dobri, a Srbni nebi bili Srbi, kad nebi uvek trazili neke izgovore. A trovanje stomaka I ostalo , to su price za malu decu, smesno I neprofesiolalno. Nikad nisam cuo da je neki tim bio otrovan, pa sta je sa Latinsko Americkim timovima, I ostalima iz Evrope, znaci samo se Zvezdi to desilo. Zvezdas jesam od glave do pete od malih nogu, ali ono sto nema veze sa zdravim razumom ne mogu da podrzim. Dolazila je Zvezda u Australiju godinama, pricao sam u vezi te utakmice nekoliko puta, uvek sam dobio isti odgovor, da kad primis gol na pocetku, tebi su noge otsecene takorici, ne znas ni nalazis na tako vaznoj utakmici, I mnogi veci I bolji timovi nebi bolje prosli, te su bili zadovoljni da nije bila totalna bruka od 5 ili 6 prema nula. Dakle, dogovorili utakmicu a bilo 3:0, cudo mi da neko nije dobio srcani, jer je Zvezda mogla zabiti gol u poslednjem minutu. Biznismeni to drugacije rade, sto je sigurno sigurno je, a ne da visis sa tih 3:0, do poslednjeg zvizduka sudije. Zbog kukavicke igre u Bari, I one sramne izjave trenera, srusilo se sve zasto su mnogi godinama.

Pedja

pre 16 godina

Sve je tačno ono što je napisano. Miljanić je bio glavni kreator te nameštaljke. Primer: na mesto centarhalfa koji je trebalo da čuva Andonijadisa, njihovog centarfora visokog preko 190cm, stavio je Klenkovskog koji jedva da je imao 160cm a tada je u životnoj formi bio Krivokuća, koji je bio otprilike visok kao Andonijadis. Dalje, pričalo se da sU GrcI u hotelu u kome su boravili fudbaleri Crvene Zvezde naložili kuvaru da stavi odredjenu supstancu za omamljivanje u jelo našim fudbalerima pa je i to bio razlog smušene Zvezdine igre. Nekoliko godina kasnije, kada je OFK Beograd u okviru Kupa UEFE igrao sa tim istim Panatenaikosom, poučen Zvezdinim iskustvom, vodio je svog kuvara i u sred Atine pobedio 2:1 i otišao dalje. Miljanićeva filozofija je bila da bi Zvezda sigurno izgubila finale na Vembliju od Ajaxa, pogotovo što u finalu ne bi igrao Džajić, jer je bio isključen na prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Jeni protiv Karl Cajsa. Pričalo se da je Onazis dao novac, te je vrlo brzo Zvezda stavila tartan stazu, krenula sa podizanjem krova i reflektora na stadionu. Godinama kasnije u svakom kontaktu sa Grcima, svi su mi potvrdjivali da je utakmica bila nameštena. Miljanić je grobar našeg fudbala. Oba puta kada je vodio reprezentaciju na svetskim prvenstvima, timove je sastavljao, vodeći pre svega računa kako da će igrače da proda. Zato smo i propali na svetskom prvenstvu Španiji 82. iako smo imali možda najbolji tim u posleratnoj istoriji jugoslovenskog fudbala. Miljanić je porodio Zečevića i sve Zečeviće koji su srozali srpski fudbal na najniže grane.
Čekao sam na ovaj komentar 36 godina i sećam se obe utakmice, naročito one u Atini. Iako sam navijač Partizana, uvek sam navijao za Zvezdu kada je igrala sa inostranim klubovima, a posle utakmice u Atini, osećao sam se posramljenim.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Pedja
Vec sam dva puta napisao da bi bilo neophodno da se dobro razmisli,pre pisanja bilo kakvog komentara.
reci da je 1971. godine Miljanic bio kreator namestanja je da blago kazem, apsolutno nepoznavanje prilika u ovoj zemlji.Miljan je tada bio samo trener i nije imao nikakvu ulogu u politici tima,osim da ga trenira i sastavlja.Pitaj nekog ko zna,koliko su politicari uticali na fudbal,a ne moras ni da pitas, oni cak i danas drze sve konce,pa bi bilo smesno reci kako su Kosanovic ili Djukic kreirali neko namestanje.
Da li mozes da zamislis Pedja, da bi neko od igraca progovorio najduze za godinu dve,cim bi otisao iz Zvezde.Ne kazem da utakmica nije bila namestena,ali tvrdim da o tome nije mogao odlycivati Miljanic a posebno igraci.
Primecujem takodje da nisi upucen u fudbal.Petar Krivokuca,sjajni bek Zvezde i drzanog tima,bio je svestran igrac.Najbolje se snalazio na mestu desnog beka,a igrao je kada je moralo i levog.Mogao je da igra i ofanzivnog halfa, cak i neku povuceniju polutku.
Jedino sto mu nije lezalo,je da brani i da igra stopera ili tadasnjeg centarhalfa.
Dakle,to nije dolazilo u obzir.U timovima,stopere igraju fudbaleri koji to znaju a mogu da budu i nizi,kao Puljol,pa sta.Osim toga jeste da je Klenkovski bio oko 172,a Krivokuca 183, ali kao Krivokuca,ni Klenkovski nikad nije igrao stopere.Ta izjava je jos smesnija.Klenkovski je bio "devojka za sve" od pozicije 4,do pozicija 7 i 8, sto znaci desni half,desno krilo,ali ne u pravom smislu i desna polutka ali ne u pravom smislu.Mozda je Klenkovski bio neko kao Duljaj danas.
da ne vise ne mucim,centarhalfa u Zvezdi je u to vreme igrao Kiril-Kira Dojcinovski,ako nije igrao u Atini,onda ga je menjala njegova rezerva.

BORKO 1 PB

pre 16 godina

MATORI LAZOVI!!!
I posle ovoga,nasi ce sve izmisliti,samo nece priznati da su prodali utakmicu!Nego je za sve kriv neki mali Grk na poluvremenu revans utakmice sa svojom pokvarenom limunadom?! JADNO!

Pedja

pre 16 godina

Dragaane, ceo tvoj tekst, odiše retorikom nekog komuniste,koji su u ono vreme jedino imali pravo na istinu, pa pretpostavljam, sobzirom da plediraš da si odličan poznavalac prilika ondašnjeg vremena, da si to i bio i ostao do danas, po onoj narodnoj:"Jednom komunista uvek komunista!" Uostalom kao braniolac lika i dela Miljanića, i sam znaš da se Miljanić uvek hvalio svojim komunističkim pedigreom, čak i onda kada je kao trener Reala, bio na sahrani Franka.
Ali da podjemo redom:
1) kažeš da je Miljanić bio samo trener i da nije imao nikakvu ulogu u svemu tome. Pa upravo je on kao trener bio ključna figura ove nameštaljke jer je ta utakmica bila unapred dogovorena na najvišem nivou i upravo je trener-komunista bio potreban da bi odradio "prljavu stvar". Sve je išlo preko njega. I sam znaš kao "vrli" poznavalac ondašnjih prilika, na koji način je Miljanić postao trener Crvene Zvezde. Izvršio je sa svojom bratijom (komunistima) puč u Zvezdi, te su ga postavili za trenera dok je Rajko Mitić bio u Splitu na godišnjem odmoru. Čovek je iz novina saznao da nije više trener Zvezde. Tako je Miljanić počeo. Da nije bio dobar drug i komunista ne bi mogao da ruši takvu legendu kao što je bio Rajko.
2) dalje, cela tvoja priča o Klenkovskom - Krivokući, pada u vodu, jer sve što sam napisao vezano za rotaciju u odbrani koju je Miljanić postavio za tu utakmuicu, saznao sam upravo od Krivokuće, ali skoro tri decenije posle meča. Čovek više nije mogao da ćuti. Zašto to ranije nije rekao,on ili neki drugi igrač, ti kao "odličan" poznavalac ondašnjih društveno političkih prilika bi mogao mnogo više da nam kažeš. Podsetiću te samo, zarad mladjih generacija, kako su komunisti rešavali stvari u ono vreme. Ili bi se desila neka saobraćajka (Krcun) ili bi bilo izvršeno samoubistvo nad nekim ko bi previše pričao (D. Kašiković-Čikago). Dakle nigde nisi mogao da se sakriješ.
3) i sam kažeš, moj Dragane, da je utakmica bila nameštena. Pa molim te objasni nam kako je to mogla biti nameštena a da Miljanić nije znao. Jer to kao što su branioci lika i dela Josipa Broza govorili da ovaj nije znao za Goli otok???
4) zašto, moj Dragane, ne kažeš ovoj deci koja čitaju ovu našu prepisku, kako je Milanić sastavlajo timove kada ih je vodio na svetska prvenstva. Seti se samo Španije iz 82. Stavio je Pižona da bude vodonoša Šljivi, da bi se ovaj prodao. Držao je Sušića u timu, koji je po španskim statiskima prodavao po utakmici 30-tak lopti(jer je te godine bio u vojsci pa je bio u lošoj formi) opet da bi se ovaj prodao. Držao je na poziciji beka Jovanovića koji je cele te sezone sedeo na klupi M. Junajteda i nije odigrao ni jednu utakmicu. A na klupi je držao Šestića koji je bio u životnoj formi, jer, podsetiću te, Zvezda je te sezone igrala finale kupa UEFE, i Miljanića je celu desnu stranu imao uigranu-Krmpotić-Šestoć- Pižon- Dule Savić i levo Repčić. Ne, on je stavljao u tim samo one igrače koji su trebali u ono vreme da se prodaju, zbog zakona o sportu koji je predvidjao da tek sa 28 godina možeš da odeš u inostanstvo. Cela nacija je bila zgranuta njegovim sastavljanjem igrača. Da ne govorim da su ono vreme Mlinarić i Deverić bili u životnoj formi jer je Dinamo prvi pout sa Blaževićem posle dvadeset i kusur godina osvojio titulu šampiona države, a Miljanić ih nije ni vodio u Španiju, zašto? Pa jer su bili mladi i nije mogao da ih proda!
Moj Dragane, pošto si u godinama kada čovek ne može na žalost da se menja, daću ti samo jedan savet iako to ne volim da radim, koji to možda može pomoći, mada sumnjam. Dakle, pokušaj da se ne koristiš komunističkim manirom etiketiranja u nedostatku argumenata, biće ti lakše a i delovaće pristojnije.

Miljan

pre 16 godina

@ Olimpijakos
Ako si pravnik čuo si sigurno za Radomira Lukića, a ako si klinac i onda bi trebalo da znaš šta je on pričao o vama sa prava, a bio je najpoznatiji profesor sa Pravnog. Kaže: "Ograničeni ste kao jedna zivotinja....", ne bih vređao, ali kad spominješ kokoš i crtu to se onda odnosi baš na pravnike. Bavim se drugom vrstom nauke, ali priča o Titu me je samo nasmejala. Šta sam trebao da shvatim to ti samo znaš. Nisam niti titoista niti antititoista, gledam na društvo sa naučne strane, a ono nije istorija pojedinaca kako ti spominjes ličnosti, nego je istorija klasne borbe. Tako da su tu Tito i ostali nebitni. Nisam ograničen razmišljanjem o društvu kao ti samo za vreme malog života i onog što se dešava u ovom trenutku. Razmisli malo koliki je tvoj život kad ga uporediš sa milenijumima razvoja društva i vidi onda ko živi mali život. Da bi to shvatio ne gledaj sve iz trenutne perspektive tvog velikog života jer ne možeš videti kuda se društvo kreće.

Miljan

pre 16 godina

Vidi se po izražavanju da osim prava ne bi mogao da završiš ništa drugo. Moji studenti bi bili kulturniji, a ovo kvazi može da se kaže za prava, jer su "prava izraz volje vladajuće klase", a nikako za neke fundamentalne nauke koje čine bazu svakog društva. Nema razloga da izmišljam ništa o Radomiru Lukiću, jer je to javno govorio u amfiteatrima na Filozofskom, a poznavao se i sa mojim ocem. Jedan drugi citat je "Možeš ti da završiš prava, al' da budeš čovek nećeš nikad". Ima ljudi koji su više postradali od sistema koga ti i slični nazivate komunizmom, i to u mojoj familiji, ali oni ne iznose uopštavanja i neistine kao ti. Ne može se u nauci izneti teza o stradanju srpskog naroda kad je to besmisleno reći, ali ti si dečko za forume, a ne ja. Čak je to odlika malih provincijskih "naučnika", koji "velikim rečima" hoće da zadive svet. I što kaže pesma "...ne, ne, ne veruj u idole...". Tako da je bolje da nemaš idola, pa makar to bili i tvoji ideolozi S. Jovanović, i drugi. U nauci nema idola, a u kvazi ne znam.

Pedja

pre 16 godina

E to je vasa zvezda . Zato svake godina vam ne daju da udjete u ligu sampiona jer ste tkavi kakvi ste niko vas nec u evropi ....

Partizan Sampion i prvi i jedini ucesnim lige sampiona iz Srbije.

ccc

pre 16 godina

Pa oni to rade godinama. Namestaju u domacem prvenstvu, stite ih sudije u 95 % derbija, namestili su Celtu u Vigu, basket prodali Mashu, sad se potvrdilo i ovo. UEFO reaguj!

Nikolic-CH

pre 16 godina

Koga je briga sta je ko radio pre 40-tak godina! Bolje vi gledajte kako je Partizan prodao Izraelcima utakmicu, tu jos ima mesta za pokretanje odgovornosti!

Fanatic

pre 16 godina

Treba vama kanatac al zbog poslednjih 10g zajedno sa vašim drugom sudijom babarogićem!!! penali na svakom derbiju ,pobede u 102. minutima....šta bre jedna utakmica,TITULE ste bre kupovali!!!!

Marko

pre 16 godina

Preracunali su se oni dobro te 71'. Bolje da uzmu pare i jos nece doziveti debakl od Ajaksa.Eh da su Grci znali, mogli su i da ne plate. Razbili bi ih svejedno. Sanjajte samo ligu sampiona zvezdasi!

Colin_bgd

pre 16 godina

E pa dokazalo se samo ono sto svi odavno znamo. A to je da je zvezdica takav gigant svetskog i evropskog fudbala da ona ili pobedjuje maestralno i nadmocno, ili rezultatski gubi u namestenim utakmicama. Prosto je neverovatno biti pandan takvom jednom vele-klubu, koji u istoriji nije izgubio nijednu utakmicu, nije imao nijednog loseg igraca, a povrh svega za nju su igrali samo srbi, pravoslavci, mladici borovi, devojke jele...

Tako da je zvezda u stvari rekorder po broju evropskih titula, ispred i Reala i Milana, ali posto su bile namestene sve te utakmice posle kojih je zavrsavala takmicenje pre finala, taj podatak nije zvanican. Osim naravno 1991. kada je suprotno pravilu namesteno da zvezda pobedi da bi se eventualno sprecio rat u Jugoslaviji (po spisima Djani de Mikelisa). A i Partizan je namestio finale sa Realom, tj. prodata je ta utakmica da bi Real bio uspesniji od zvezde po broju evropskih titula...

A u stvari, sve je poptuno volsebna: posto je penzioni fond Srbije slabo stajao tih godina, jer se potrosilo dosta para na urbano (hm, da li?) uredjenje rupe iznad autokomande, morao se naci dodatan izvor finansiranja za reflektore i onu jad i bedu od klozeta na stadionu. Pa ko ce kome nego grcki prijateljski narod, i eto poraza od 3:0. Naravno, prava istina se nikad nece saznati, a jedino sto ja mogu da preporucim ljudima iz naseg najtrofejnijeg kluba je da uloze koju kintu i u svoju omladinsku skolu, mozda naprave nekog igraca jednog dana...

olimpijakos

pre 16 godina

ovo je prava prica u kakvom smo vremenu ziveli, i zasto se treba boriti protiv komunizma kao najvece nesrece koja je zadesila srpski narod u 20 veku. sve je bilo onako kako je u vrhu bilo reseno i smaraju me vise one price nekih kako se tad dobro zivelo, te putovao si svuda, radio sta si hteo a svi dobro znamo da nisi imao slobodu govora, za slobodu misli stekovao si aps i sve je bilo kako Oni odluce. Dabogda se ta vremena prevara, komunizma, namestanja nikada vise ne vrate i drago mo je sto pripadam severnoj armiji kome je srpstvo i srbija na prvom mestu...

Pirotehnicari Vracar

pre 16 godina

inace ova gospodja je cekala 36 godina da nam oda drzavnu tajnu...hehe...i to bas sada kada ce se aris sastati sa CZ.Pritom poraz o kom ova simpaticna bakica prica je verovatno najboljniji u istoriji FKCZ,a igraci koji su tada igrali ne vole ni da se sete istog a kamoli da pricaju,u najmanju ruku ga se stide jer su tada podbacili kao nikad...takodje tada u zvedi nisu igrali bogdanovic,trisovi itd vec neka imena koja nikada nebi ni pomislila na tako nesto...tako da manite se corava posla.Ponos Grada ti si nasega...

BojanKG

pre 16 godina

Pa to se znalo odmah posle utakmice, ne znam sta znaci da se sada posle 26 godina prica o tome?
Mozda sto zbog proteka vremena se niko ne moze kazniti!

fudbaleri timovi i tako to

pre 16 godina

sta nemoguce.to mora da je uradio partizan .proverite informaciju.a i nisam ocekivao da b92 objavi ovu informaciju pa to je strasno

Iwanhoo

pre 16 godina

@Vladjak

Kako si se ti covece nalupetao.
Znas li ti uopste o cemu pricas?
Zvezda je dobila Bajern 1:0 a ne 2:1, kao prvo.
A o neredima na Maksimiru necu ni da pricam.
Odakle si ti je li?
Hrvat jel da?
Pa jel i "Delija" Zvonimir Boban koji je napao policajca na istoj utakmici?
Vama bi trebalo zabraniti pristup ovom sajtu.

hanz

pre 16 godina

Tada sam imao 3 godine i sećam se da sam bio u malom dečijem šoku i neverici kad sam čuo da je zvezda izgubila. Ako je ovo istina onda ne bi bilo loše da se saznaju i detalji. Ko je uzeo pare, koliko para i td.

Delija Podgorica

pre 16 godina

Veliki sam navijac Zvezde,ali ako je ovo tacno onda je veliki skandal!Pa mogli smo kup sampiona osvojiti jos 71-e,ali nekome je bilo vaznije da uzme pare.Dok god neki ljudi koji vode Zvezdu budu stavljali u prvi plan svoj interes,a ne interes kluba,Zvezda ce biti tu gdje je i sada,tj mucice se sa Banatom,Teleoptikom,Sindjelicem!NAPRED ZVEZDO!!!

NICOLA KG

pre 16 godina

Ma da li vi stvarno verujete da je Zvezda prodala evropsko polufinale, dal ste ludi! Pa jedan je partizan i njihov zeka, o njihovim namestaljkama su napisane i knjige...gube od Petrzalke i nekih TIKVANA...smesni su, ali jos je gore to da je ta Petzalka namestila sa Portom u Portu od 2:0 do 2:3,stvarno su bili bolji AL ZAMALO. Ocigledno da je zekin MODEL nasao siroku primenu u fudbalu poslednjih godina.

018

pre 16 godina

samo me interesuje za koliko je partizan prodao utakmicu makabiju ( petah tikva ) pre par godina za plasman u ligu uefa kada je tamo pobedio 2-0 ili 3-0 a u beogradu izgubio 5-2. Na sta je tadasnji prvi covek poartizana ( da mu ne pominjm ime, mrsko mi je ) rekao da se ligu uefa ne isplati, da nije profitabilno takmicenje. Mislim glupo je uopste pricati da partizan nije mogao da pobedi, tamo ih bij 3-0 a u beogradu gubi 5-2 a taj makabi posle u ligi uefa nije ima ni jednu pobedi ( ne secam se tacno ali nisam siguran da li su dali neki gol ) e to bih voleo da saznam, koja je cena bila te utakmice...

Milan

pre 16 godina

Moj otac je ovo pricao ceo zivot!
Cak mi je i jedan Grk rekao da je to bila namestena utakmica!
Nista novo,ovog puta samo sa mnogo vise dokaza za to.
Svi koji su zivi iz tadasnje Zvezdine uprave treba da idu u zatvor,a oni koji su umrli da se osude posthumno i da se poskidanju njihove slike,ako ih ima okacenih u muzeju ili u klubu,bilo gde.
Kako god bilo i koliko god vremena da je proslo,ako drzava ne moze nista onda klub treba da reaguje.

Vladjak

pre 16 godina

Konacno ste se setili da objavite nesto ovako "slatko, slano i kiselo" na vasem sajtu. Verujem da je utakmica namestena kao i Partizanovo finale 66 godine a i Zvezdino 90-te. Sasvim je normalna cinjenica da postoje neki visi interesi od sportskih, sport je biznis i novac na prvom mestu pa tek onda ostalo. Mi smo sportska nacija, ljudi u nasoj zemlji su "ludi" za sportom a pogotovo za fudbalom, uspesi nasih sportista su dizali samopouzdanje i ohrabrivali nas narod (obicne smrtnike) godinama, zbog njega smo se osecali mocnijim od bilo kog drugog naroda na planeti... a onda vrhunac price, Zvezda osvaja svet, i to kakav scenario, 2:1 za Zvezdu u Minhenu a zatim revans u Beogradu u kome Bajern vodi istim rezultatom i vodi utakmicu u produzetke a onda Mihajlovic u sredinu i najcudniji rekao bi najslucajniji gol koji smo ikada videli, cela nacija na nogama... dolazi finale, 120 minuta strepnje a onda Pancev i ... , mi na nebu ... a zasto? Delije na Maksimiru u nikad vecem broju, pale stadion, ruse sve pred sobom... a zasto? Zbog svog onog stradanja u "bratoubilackom ratu", zbog sve te nesrece koja je obelezila prostore bivse SFRJ za sva vremena... a ciji su to bili interesi, sigurno ne nasi i fudbalski...

Miljan

pre 16 godina

Za @ Olimpijakos
Utakmice se namestaju i u kapitalizmu, jos i vise jer je profit i kapital osnova tog sistema. To se vidi danas bolje nego pre nekih 30, 40 godina. Izgleda da ti ni ne znas sta znaci rec komunizam, a upotrebljavas ga. Nauci da nije bilo nigde u svetu komunizma, to je bezklasno drustvo. Taman i da je postojala samo jedna klasa, kao u socijalizmu, radnicka klasa, a bilo je ostataka i drugih klasa, to nije ono sto su ti pricali razni ideolozi sa obe strane o nazovi "komunizmu"!
Namestalo se itekako, vi sa severa niste znali, ali vasi udbasi u upravi jesu. Vi ste udbaski, a Partizan vojni klub. Udba je uvek znala sta radite, pa vam je uz pomoc Arkana i ubacila naziv "Delije", trebali ste joj u tim godinama nacionalizma. Zato ste vi najveci srpski brend. Nemojte se busati kao veliki Srbi, jer ste to samo kad vam dozvole ovi sto su bili i kako ti kazes "komunisti", pa "demokrate", "liberali"...
Sta ces kad smo jos daleko od komunizma, tada ne bi gledao namestene utakmice kao ja oktobra 1988. Roma-Partizan!
Navijaj za Crvenu Zvezdu i budi ponosan sto si Srbin.

PFC

pre 16 godina

A evo, pošto ganferi sad igraju ponovo sa Bajernom, da ja nabacim još jednu pričicu koja je TAKOĐE ŽIVA ISTINA i koja se tiče polufinala Kupa šampiona i 1. utakmice u Minhenu (dobili ganferi sa 2:1): PITAJTE DRAGANA DŽAJIĆA, VLADIMIRA CVETKOVIĆA I OSTALE ZAŠTO SU ZA MINHEN IŠLI PREKO AUSTRIJE (a mogli su komotno avionom, sa ostalima)!!! Da vam pomognem: Austrijski sudija koji je sudio tu utakmicu u Minhenu ju je odsudio bolje po ganfere nego da ju je sudio sam Džajić! NIKADA U SVOJOJ ISTORIJI MINHENSKI BAJERN NIJE NA SVOM TERENU TAKO BEZOČNO POKRADEN KAO TADA! Pitajte Iliju Najdoskog kako se u 1. poluvremenu malo "zaigrao rukometa" u svom šesnaestercu, kako je loptu "milovao" lepo i dugo i to sa obe ruke a Austrijanac stajao na 5 metara udaljen ali..."JA SUDIJA NE VIDIM NIŠTA!"
P.S.
Vratiće vam Bajern za 2 nedelje za sve to...vratiće vam i osvetiće vam se pre svega zbog tog minhenskog meča, mnogo više nego zbog revanša u Beogradu kada su ionako sami sebe sj....BAVARSKA OSVETA ĆE BITI STRAŠNA!

Bori

pre 16 godina

Moguce je da je Zvezda, pardon Tito prodao utakmicu '71. Za vas mladje kojima je jos uvek mleko na ustima, igraci su tada igrali bukvalno za hleb, jer nije bilo toliko para u domacem prvenstvu a tek odlaskom u inostranstvo su imali vece prihode. Uglavnom ako je i bilo namestanja to je bilo na drzavnom nivou, kao i sto kaze doticna gospodja. E sad, Crvena Zvezda je osvojila Kup Sampiona! To je ostvarila pobedama nad mnogo finanijski jacim ekipama, normalno srcem i znanjem. Ruku na srce Partizan je igrao u finalu, ali Crvena Zvezda je OSVOJILA KUP SAMPIONA. Ipak je to mnogo vise od ucesca u prvom delu Lige Sampiona i mislim da Partizanovci nemaju nikakva prava da se pojavljuju sa komentarima, pogotovo ne nekim uvredljivim. Niko vam nije kriv sto ste Partizanovci, ali to je vas problem...
Zvezdasi , podrzite ovaj komentar!

Rick Hunter

pre 16 godina

PAO je te sezone igrao odlicno i dosao do finala Kupa sampiona na Vembliju te godine i izgubio sa 2:0 protiv Ajaksa...ako je PAO igrao odlicno,sta bi bilo da Zvezda nije bila prinudjena na ovo i nastavila pravo u finale...i ne lupajte gluposti,to sto pricate zvuci kao da su oni to zeleli.lepo je receno da je ovo bila "namestaljka na najvisem nivou"...ambasadori,generali,zeleni vanzemaljci,grand jet setovci ;-)

Kvatro

pre 16 godina

Sta se lozite pa dok je drug Stari bio ziv pobedjivali su i gubili kako je on hteo ne samo a ponajmanje Zvezda. Setite se Grobari pa on vas je obozavao pa ste zato i imali prednost domaceg terena 50 godina u finalu kupa. A ta bakica je smesna kao i vecina komentara. Pa sada obicni kladionicari namestaju utakmice a ona se nasla da komentarise namestanje na visokom nivou.

slax

pre 16 godina

Bre, bre, musavi...
Pa i Dzarevski vas ganja za neke pare. Kaze dodjete mu jos od Barija...Covek vam zavrsio pos'o, a vi tako...
Ccccc...

dejan

pre 16 godina

Zvezda prodaje Evropske utakmice da bi te pare mogla da trosi na sudije koji za nijh sviraju penale na Derby

jaoo koliko vi imate komplekse

Pa ako vam toliko stalo da pobedite Partizana pusti cemo vas ponekad nemojte da nam drzavu brukate po evropi.

olimpijakos

pre 16 godina

@MILJAN-poruka 102

Druze Miljane vidim da si odrastao na Bulajicevim filmovima i da ti je idejni vodja LENJIN.Vi koji ste se navodno borili za radnicka prava ziveli ste u vilama od 200-300 kvadrata i uvek ste tupili o nekom besklasnom drustvu. Vi koji i danas suze lijete za smrt drzave u kojoj je sramota bilo sto si srbin i u kojoj si kradom mogao slaviti slavu sad ste nasli da mi moralisete. Druze Miljane i takvi kao sto si ti zauvek ste proslost u Srbiji a ja cu se ne brini uvek ponositi srpstvom i tome da sam navijac C.Z. pravog srpskog brenda!

olimpijakos

pre 16 godina

zadivljen sam cinjenicom sto je tvoj matori poznavao Radomira Lukica, a to sto si profesor prosto me cini srecnim...Da rezimiramo> ja sam za kralja i otadzbinu, volim cetnistvo, smatram da najmanje nepravde ima u evropskim kraljevinama. Ti si komunac, nazalost, rodjen si u vremenu lazi, navijas za tim jsd i necu vise da se dopisujem s tobom. Ako si ti profesor, ja sam doktor za rokenrol...

djoMla

pre 16 godina

Sta reci, sa ove vremenske distance nekom izgleda nebitna cela ta prica, medjutim zamislite danas situaciju da vam neko proda utakmicu polufinala lige sampiona, mislim da bi se cela zemlja prevrnula, od drzavnog vrha do rukovodstva kluba, u svakom slucaju Delije bi to kaznile na pravi nacin.

Branislav

pre 16 godina

To je bila javna tajna svih ovih godina i evo konacno se nasao neko da o tome progovori. Naravno da se onda kao i danas uostalom sve dogovara na visim instancama a mi navijaci iako znamo sve to sami sebe ubedjujemo da nije tako pa idemo na utakmice, nerviramo se, vredjamo protivnicke igrace i slicno.
Dakle gospodja Papadopulos nije nista novo rekla jedino sto je bila iskrena i otvorila dusu, nama navijacima preostaje da se nadamo da ce i 25 oktobra biti nekog dogovora sa Bajernom pa da tu utakmicu dogovorimo sa Bavarcima sa po bod svakom, ne smeta mi takav dogovor pa iako nije sportski kao sto to neki idealisti govore a i sami znaju da u sportu vise nema postenja. Naravno, da ne mislite ja se sa tim ne slazem i duboko sam protiv toga ali bar javno kazem i ne zabadam glavu u pesak.

YounG BoyS

pre 16 godina

Neko nam opasno prlja sport u drzavi,a o namestanju utakmica da ne govorim jer ih namesta ceo svet.Ima naravno slucajeva i kod nas Dinamo Bucurest u Beogadu iz 2 u 1,zatim Maccabi Tikva,zatim kod Zvezde Dinamo Kiev.Mi mozemo da se raspravljamo o Partizanu i Zvezdi ovde do sutra,a nemamo pojma shta se sve radi iza nasih ledja.Covek koji je napisao knjigu ''Najvece mucke uprave Partizana'' se ne cuje,a da smo neka pravna drzava sada bi taj Zecevich ko Hezus Hill pre jedno 6,7 godina lezao iza brave.Sve dok su klubovi drzavni shvatite to nema nishta ni od evrope ni od uspeha,mi smo jedan veliki Ku... i to je to,evropa nas i onako ne smatra za nishta.


Privatizacija i 100% ce biti bolje ! ! !

znanje-imanje

pre 16 godina

iako sam tada bio mali sećam se da je od kafane do kafane jedina tema bila da li su, tj. za koliko, prodali utakmicu, a 2 smešno ugurana gola na kraju uklapaju se potpuno...
poenta je da su individualno dobili nekih 10ak puta više (svaka kafana je imala svoju cifru) nego što bi dobili i da su pobedili Ajax u finalu - a ne bi ga dobili i ovako i onako, em je tada Ajax već igrao mnogo moderniji fubal, em su i tada bili mnogo "civilizovaniji" od nas (čitaj: bili su na "drogama", a ne kao mi primitivci)
koliko su dobili članovi partijske ćelije koja je sprovela direktivu, to se kao tema izbegavalo, kao i ono dupe opštepoznato kao Miljan, praotac smrada savremenog srpskog fudbala

e sad, kako je zaista bilo, ne mogu 100% da vam kažem - bio sam mali...

Sport Bili

pre 16 godina

Ma gde ta utakmica namestena, ovo je velika laz! Nesto stariji navijaci ce da se sete da je sledece godine OFK igrao protiv PAOa i da su po savetu iz Zvezde, umesto rucka u hotelu u kome su odseli, otisli svi u restoran u gradu i cini mi se pobedili na toj utakmici. Igraci Zvezde su se zalili da je rucak bio "cudan", ko zna sta im je stavljeno u hranu! Lako je pronaci tadasnje igrace Zvezde i oni mogu da daju svoje vidjenje te utakmice, koliko je vremena proslo ako je to stvarno uradjeno mogu i da priznaju, jer nikog niko sada ne moze da kazni. Drugi bi problem bio da je Pao pobedio Ajaks!
A grobari jedva sacekali neke poluproverene informacije, ako bi ovde nabrajali sve vase namestaljke i to one koje se iz aviona vide izgubili bi svi mi ovde dane (ne sate) na citanje svega toga!! Cutite misevi!!!

Srdja84

pre 16 godina

Zvezda namesta utakmice, Partizan namesta utakmice...kad smo kod toga u celom svetu se namestaju utakmice jer se sve vrti oko paraa sport je u drugom planu...
Inace Zvezdas sam, al' mi nije jasno kako grobare nije sramota da zbog ovoga osudjuju Zvezdu...aloooo...Makabi Petah Tikva...tisina!

Danijel

pre 16 godina

@ NICOLA KG

sta menjas temu? nije ovde rec od Partizana nego od vas.

Ma da Petrzalka ja bogatav klub da bi dao partizanu toliko pare da bi golman odbranio penal od Boye hahah

Nepricaj gluposti. Nije pitanje jeli je prodala ili nije?

Pitanje je koliko je dobila pare da bi sad mogla da kupuje titule pa nasoj ligi.

Ali da ti srce bude namesto, Partizan : Real 1:2 (1:0) 88 min, 90 min (1966/67) Finale Lige Sampiona to je isto bilo kupljeno.

Luka

pre 16 godina

Vecina komentar generalno na ovom sajtu nema nikakve veze sa mozgom, gramatikom, logikom niti bilo cime sto jedan iole normalan covek moze da razume. Zbog toga predlazem da svaki komentar sadrzi godiste i strucnu spremu komentatora, cisto da se zna da li su blesavi svi ili to ipak ima veze sa godistem i nivoom obrazovanja. Hvala lepo

Pera Trta

pre 16 godina

Koga Vi citirate? Zenu zlikovca Papadoluposa, izlapelu babu ili jedan lokalni grcki kanal?
Ko ne poznaje grke i njihove teorije zavera bolje da se ne bavi istim.
Kao atinjanin, a nekada beogradjanin sa prijateljima na obe strane, navescu par zanimljivosti.
1. Velika vecina ne panathenaikosovih navijaca sve ove godine unazad (a bilo ih je 36) navode da je mec bio namesten. Razlog, teorija zavere!
2. U privatnom razgovoru kome sam bio prisutan jedan od tadasnjih zvezdinih igraca napomenuao je da ne samo on vec i nekolicina drugih prvotimaca su se osecali cudno, tesko se kretali. Razlog, secate li se basketa i tima CSKA? Razlika je u tome smo sto je CSKA igrao protiv Olymiakosa.
3. Seca li se neko situacije jedan na jedan kad odbrambeni igrac hvata zvezdinog za nogu (ne mogu da se setim ko je to bio pa molim za pomoc) a sudija ne svira nista. Razlog, sudija nije znao za dogovor pa da se osigura.
4. I tako kako kazu na najvisem nivou jedan fasista kupuje mec od komuniste (to i nije daleko od istine), a razlog da bi iste godine hunta pala i on otisao na dozivotnu robiju.

Zakljucak, tako se rodilo projateljstvo izmedju zvezdinih i olymiakosovih navijaca.

I jos nesto sto sam ostao duzan, u grckoj se ne navija za svoj klub vec da izgubi suparnicki. Razlog, setite se Eurobasketa 95.
Ja sam im to oprostio, a bogami i Vi na Eurobasketu 05.

Edit

pre 16 godina

Da su klubovi namestili rezultat, nebi o tome pričali predsednici i ambasadori. Očigledno je taj posao uradio neko nedodirljiv u to vreme.
Znamo kako je Broz bio darežljiv prema strancima, naročito kada je delio srpsku imovinu: Kosovo i Metohiju, Makedoniju, fabrike...

carshawne

pre 16 godina

Sta se bre sada svi cudite? To se oduvek znalo, samo niko o tome nije smeo da prica zbog vaseg druga Tita. Kao sto je vec receno to je tako bilo odluceno na mnogo vecim pozicijama nego sto je fudbalski teren. Kratko i jasno komunistickoj partiji i vasem drugu Titu nije odgovaralo da Zvezda tada postane evropski prvak jer sta bi onda bilo sa vojnim klubovima Dinamom i Partizanom?

PARTIZAN ŠAMPION

pre 16 godina

Ma jooook, otkud to, ne verujem ja u to, otkud ganferi time da se bave...pa jedan od njihovih "čuvenih" slogana je "ZVEZDA-SRBIJA-NIKAD JUGOSLAVIJA"...oni "nisu" nikada bili jugoslovenski i režimski klub, gde baš oni da "muljaju" sve to sa tamo nekim državnim i komunističkim organima koji su njima uvek "smrdeli"...MA SRAM VAS BRE BILO GANFERI, BILI STE, JESTE I OSTAĆETE UVEK ISTI!

FK Sarajevo

pre 16 godina

Zna se da je i u prijeratnoj ligi zvezda namještala najviše utakmica jer je bila najuticajniji klub. Mi manji smo mogli pokupiti samo mrvice. I reprezentacija nije imala uspjeha jer je namještano da igraju igrači iz zvezde. Nekad opravdano, ali uglavnom ne.

Dacha

pre 16 godina

Nažalost ova onformacija dolazi previše kasno...Vidite u jednom su navijači i simpatizeri crvene zvezde u pravu...Zvezda jeste na žalost oličenje Srbije, te nesretne države na balkanu koja polako ali sigurno nestaje i to ponajviše sopstvenom zaslugom... A nestaje upravo zbog ovakvog mentaliteta šibicarenja gde nije bitno stvoriti već prevariti i gde je psiha nacije ukorenjena u stavu da kada ne možeš nekog dostići kvalitetom onda ga treba svim silama srozati na nivo proseka kada ga je moguće dostići...Upravo je to dotični klub radio godinama srpskom fudbalu da i onda kada nisu bili najbolji morali su da budu prvaci makar to značilo besomučno sroznavanje ostalih putem svih dozvoljenih i nedozvoljenih sredstava...To je prosto ukorenjeno u tom klubu i naravno da je on oličenje jedne zemlje gde je mito potpuno normalna i opravdana stvar...Ne mislim pod ovim da je Partizan nešto mnogo bolji i tamo se sve i svašta radilo, ali taj stav da je zvezda "narodni klub" i da mora po svaku cenu da bude zato prvak stvorila je i takve likove u Partizanu kao što su Bjeković i Zečević, jer pitanje je kako se braniti protiv takvog stava jednog kluba koji je potom i podržan od većinskog stanovništva...Videćemo kakav će odjek imati ova informacija na medije, znamo svi koliko je forsirana priča o nameštanju utakmice Roma-Partizan iako to nikada nije dokazano...I svaka čast B92 što je ovo objavio..A mislim da bi bilo interesantno malo razjasniti ulogu dotičnog kluba i njihovih funkcionera u početku sukoba sa hrvatskom i sa narastajućim nacionalizmom početkom 90-tih...Kao i ko je sve i šta radio u zvezdi i partizanu za vreme miloševićeve vlasti i kakva je uloga DB-a naročito u zvezdi...Možda ne bi bilo loše da današnji klinci saznaju malo više o bivšem vođi navijača crvene zvezde iz 90-tih i kako je tu dospeo i ko ga je postavio...nadam se iskreno da, nakon izjave Terzića koga nisam baš mnogo mirisao do juče, dolaze bolji dani za srpski fudbal i da će najzad prestati diktatura jednog kluba koji zbog toga što smatra da je najveći dozvoljava sebi za pravo da komesare za suđenje postavlja u sopstveni upravni odbor, da namešta prvenstva, da stopira privatizaciju "jer je to bože moj narodni klub", da gura u reprezentaciju fudbalere sumljivog kvaliteta samo da bi se prodali, da brani sopstvene huligane od zakona iako na svakoj većoj utakmici prave nerede i iako im je svojevremeno policija u prostorijama pronašla čitavu opremu za razbojništva (pištolje, fantomke, obijački alat)...Ne kažem opet da je Partizan nešto mnogo bolji, lično bih voleo da vidim neko prvenstvo da dobije i neki treći klub a da to nije obilić, ali smatram da je upravo crvena zvezda najveći razlog posrtanja srpskog fudbala, a sada na žalost i košarke, i to upravo iz gore navednih razloga.

1841

pre 16 godina

Ljigavci.A kao dobri su sa Olimpijakosom.

PAOK & PARTIZAN
The friendship of the strongest
Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΩΝ

Vlada_NBGD

pre 16 godina

Svakako...i protiv Bajerna je bilo namesteno! Najbolji nemacki inzinjeri planirali su trajektoriju lopte koju je Augentaler zakacio, a Auman znalacki pustio da udje u mrezu.

Nije tajna ni da je Amoros, naucivsi sprski specijalno za tu priliku, rekao Diki Stojanovicu u koju stranu ce sutirati.

Pre toga je sa istocnonemackim neonacistima dogovoreno da oni izazovu nerede u Drezdenu da Zvezda slucajno ne bi ispala u revansu.

Najociglednije od svega je onaj smesni revans sa Grashopersom, zar iko stvarno veruje da tim koji igra 1:1 na Marakani moze da izgubi 4:1 kod kuce?

Samo su Skoti zeleli da ostanu postenjacine, pa su ispraseni.

Kolo Kolo je vec logicna prica - siromasnim Latinosima iz andskih nedodjija dovoljno je bilo ponuditi vojvodjansku psenicu da bi pustili da Zvezda dobije. Ili mislite da se sa deset igraca tek tako pobedjuje prvak Juzne Amerike rezultatom 3:0?

Pax

pre 16 godina

Ako je ostalo nesto od tih para mogla bi zvezda da kupi ucesce u Ligi Sampiona i tako izleci svoje navijace od nocnih mora i kompleksa.AJMO MILIVOJE....

Miljan

pre 16 godina

Odgovor za @ Olimpijakos, 152. kom.

Onaj ko nema drugih kvaliteta krije se iza nacije, što reče Patrijarh „budimo ljudi iako smo Srbi“! Vidiš kako ne znaš ništa o komunizmu kad kažeš da žalim za državom. U komunizmu nema države, to je odlika klasnog društva. Da je to bila država radničke klase ne bi ni propala, nego se izopačila u običnu buržoasku republiku. I zasto bih za državom žalio, jer dok je države nema slobode! Ti si naseo na priče onih koji su živeli u tim stanovima kako kažeš od 300 m2, a koji su proganjali ove koji misle kao ja. Nisi nikad čuo za dijalektiku, pa iz svog ugla velikog Srbina – malogradjanina pričas o prošlosti i budućnosti. Nauči zakone razvitka društva pa ćes videti da si već prošlost, kapitalizam jede sada i naciju, nisi više ni Srbin, nego si podanik neke od multinacionalnih kompanija, nekog brenda kako ti kažeš, ali ne Zvezde, nego Koka-Kole, Tojote...Nacija jeste nastala u kapitalizmu, ali sada je prevaziđine kategorija. Profit ruši granice, pa se nameštaju i utakmice SRBA I GRKA. Zato ti navijaš i za Zvezdu i Olimpijakos, polu Srbin, polu Grk. Kad budeš prvo čovek, pa tek onda Srbin razumećeš dijalektiku društva, pa i nameštanje rezultata.

NESA

pre 16 godina

Gde je Miljan ????? dobice srcku ....covek .E kakav nas je covek vodio i to na celu fsj, pa koji italijani , pa mi smo pioniri u namestanju utakmica.

bek

pre 16 godina

sta reci prodati polufinale ja bi sad tom rukovodstvu i igracima zabranio ulaz na sve sporske objekte sto djaja nije igrao bio povredjen.

Keretin

pre 16 godina

Cuj, mogla bi knjiga da se napise o celom evropskom fudbalu. I to u nastavcima jer ne bi sve stalo u jednu. U fudbalu ima para a gde ima para mafija se ugradi.

ceklin

pre 16 godina

Ovo se prica od 1971g.
Otprilike:koliko vam treba novca da zavrsite marakanu? U redu dogovoreno!!!Ali za svaki slucaj bilo je i podmetanje u hrani,tako da zvezdini igraci citavu noc proveli u druzenju sa WC soljom.Koliko puta su sportcki mediji o tome pisali,pa nikom nista,otkrili ste javnu tajnu.

Rade

pre 16 godina

To nije istina!!! U revanšu su fudbaleri Crvene Zvezde bili otrovani od hrane koju su im grci dali , imali su stomačne tegobe , i tokom cele utakmice su bili kao drogirani , niti su reagovali na sudske odluke koje su najmanje rečeno bile skandalozne , tako da su se Grci vrlo potrudili da dodju do tog rezultata, jer ne znam koji državni interes je bio u pitanju povodom fudbala , a da Zvezda DOSTIGNE ONO ŠTO JE POSLE 20 GODINA OSTVARILA I TO SA MNOGO VEĆIM INTERESIMA koji i sada vladaju u fudbalu

R-O-K-Y

pre 16 godina

U ovo moze da poveruje samo malo dete kakva prodaja tekme sta je sa vama ljudi???Pogladajte snimak tekme i videcete da je PAO bio bolji od Zvezde.Akako objasnjavate one prilike Zvezde i cini mi se stativu...

hmmm

pre 16 godina

E, sada bi trebali da se jave igrači i sve osobe koje su imale nekakve veze sa tom utakmicom i da ili odlučno demantuju te izjave ili da ih potvrde (ako imaju petlju).
Ćutanje je znak odobravanja.

Icymen

pre 16 godina

Zvezda prodla utakmicu sa Panatanaikosom jos ono 1971.
Polufinale,ali nikli reflektori i bio visi drzavni interes.
Pa to je bila javna tajna.
A ja cu vam reci jos jedniu tajnu, sportsku, naravno.
Zato je Zvezda,mnogo godina kasnije dobila Bajern,sedeo sam sa Bobijem Cvetkovicem, bratom Cveletovim. Covek zivi i radi u Nemackoj.I naravno da je bio na toj utakmici i rekao je da je sve sredjeno,da Zvezda ide u finale,a i da je finale dogovoreno.Tada su timovi sa Istoka svakih 10-tak godina osvajali Kup Sampiona.Ali to Vam je danasnjica,sve je sredjeno.Pa i mi.
I nije ovo zlurada zavera.Da,bilo je jos takvih slucajeva.Da,Partizan je pustio Romu,jer bi i ovako i onako ispao.Zbog famoznog paljenja doskoka na stadionu.I Zvezda je pustila Seltu,zbog kartona.Verovatno je Partizan prodao Tikvi.Samo to rade svi,Englezi sa malo vise stila ili tradicije,a Italijani sa sarmom.Ne budite ludi,pa nismo mi izmislili namestanje.Mi smo se samo lose uklopili u sve to.
To Vam, je dragi moji danasnjica,surova realnost.

mizzuno

pre 16 godina

oko namestanja utakmica netreba se uopste cuditi. utakmice su se namestale odkad postoji fudbal i sport uopste.kad bi danas napravili kompletnu istragu u celom svetu oko namestanja pa 99% klubova bi bilo kaznjeno. para busi di burgija nece. SVI PRODAJU I SVI KUPUJU UTAKMICE.

Balansero

pre 16 godina

Sto bar ne potrosise neku paru i na uredjenje onih njiva oko rupe. Kaljace sam zadnji put nosio u osnovnoj skoli pa zato retko idem u rupu na utakmice.
Verovatno su ostavili okolinu stadiona u ruralnom fazonu da bi im se igraci lakse adaptirali. Oce asfalt da zulja prvih nekoliko godina.

Mr.X

pre 16 godina

Pa zar vi ne znate da čitate? Lepo piše utakmica je nameštena na vrhu, to jest direktnim mešanjem KPJ i Tita je došlo do prodaje utakmice grčkoj vojnoj hunti! Pa ko je tada smeo da se suprostavi partiji i Titu, važniji su bili viši interesi, a Zvezda je dobila samo novac kao satisfakciju! Tito je ionako navijao za Hajduk, a njegov general Franjo Partizanov predsednik,:-))! Da smo tada osvojili KŠ danas bi možda bili najtrofejniji klub u Evropi, šteta!

VukSrbin

pre 16 godina

Ma zar je moguće... Najčistiji posle Hrista, SD Crvena Zvezda... Arijevci po krvi od uprava klubova pa do navijača, moralne gromade i bezgrešnici koji svima sole pamet o poštenju... Ccccc...

ivanns

pre 16 godina

Ma nije namesteno,sta vam je...Pa ne bi me cudilo i da su kupili KES '91.. Treba im zabraniti izlazak u evro takmicenja narednih 5 godina..Sramota..Zalite se za ovu klevetu FSS i recite im da su ovo izmislili zbog ljubomore na vase blistave trenutke iz proslosti!!!

Dzeko

pre 16 godina

Sjecam se dobro tem utakmice. Bio sam djecak i navijao sam za Zvezdu. Bio sam fanatik. Znao sam odbolovati svaki Zvezdin poraz. Taj me je poraz u Atini pogodio vise nego drugi, jer je Zvezda imala odlican tim i poslije pobjede u Beogradu sa 4:1 niko nije vjerovao da necemo uci u finale. A onda sok.....
Znam da se i onda 'suskalo' o namjestanju, ali slijepo zatucani navijaci poput mene nisu vjerovali u to. Danas u ovim godinama, ne navijam u opste za Zvezdu iz vise razloga i vjerujem u sve sto je doticna gospodja rekla. Mogu jedino zakljuciti da je to uzasno kako se neko poigrava sa milionima naivnih navijaca, koji kao kakvo glupo stado prate svoj klub, dok se sve svodi na biznis, profit. Ovim ne zelim reci da se to desavalo samo u Zvezdi. Pogledajte oko sebe i pitajte se sta je 'nenamjesteno' u cijelom drustvu. Svugdje korupcija, lazi i nemoral. Avi nastavite da urlate i dalje na stadionima, da se tucete i razbijate glave jedni drugima, dok se na to sve neko samo smjeska i broji koliko je zaradio od vase gluposti....

Sumadinac Fr.

pre 16 godina

Sta mislite tad su bili mozda tek debitanti u Zvezdu a sada??? SUPER-SUPER PROFESIONALCI !!
A kukaju na ostale posto ne mogu da stignu do njihove namere !!!

Srdjan

pre 16 godina

Ako je baka htela nesto da kaze, imala je 35 godina. Sada ne vidim razlog da je shvatim za ozbiljno; a vise i nije bitno. Osim ako nam UEFA ne prebaci zvezdu u 4. beogradsku ligu, da slucajno ne ugrozi nekoga u ligi UEFA. nista me ne bi zacudilo kada je ta organizacija u pitanju.

djole

pre 16 godina

Nije mi jasno sto se odmah groblje javlja da nesto komentarise.Bolje pitajte Bjekovica juniora koliko je love stavio u grckoj kladionici na poraz Partizana od onih amatera sa Malte pre nekoliko godina(mislim da je bilo 2:1 za amatere),koje su naravno u revansu u Beogradu ispasili.

V.Radosavljevic

pre 16 godina

Nadam se da ce uskoro poceti da se otkrivaju istine o silnim namestaljkama Zarka Zecevica i da ce zavrsiti tamo gde mu je odavno bilo mesto - u zatvoru!

Colin_bgd

pre 16 godina

@Balansero

Potpisujem tvoj komentar sa pinom od kreditne kartice! Tacniju analizu sustine naseg najveceg, najtrofejnijeg i najsrpskijeg kluba nisam, mozda, nikad procitao... Svaka cast, imas pice...

king ritopek

pre 16 godina

Nemoguce, ta pojava tada nije postojala. Namestanje utakmica je doslo tek kasnije sa pojavom Tvezdana Zerzica, jednog od utemeljivaca ove discipline u kojoj vec dugi niz godina imamo zavidne rezultate

pogrebnik from nis.

pre 16 godina

ko?zvezda?ma jokkkkk,to neko iz uefe ima nesto protiv zvezde bre,pitajte piksija.tako im sudija iz upravnog odbora nisu namestili....

domacin

pre 16 godina

Mi Delije smo ustvari glupi,uprava prodaje meceve polufinala KES-a(u kojem je prvi put igrala),a bakica ceka da da novi intervju u kome ce priznati da joj je Kenedi rekao u poverenju da Nil Amstrong nikad nije bio na mesecu,vec da je u pitanju fora da se namagarce Rusi.Bakice,sram te bilo,imas toliko godina a lazes.
p.s.Ocekujem nakon zvezdinog plasmana u rezervnu ligu sampiona(sto nam je nazalost realnost)da se pojave price o dopingu,tajnom zivotu Piksija kao samuraja u Japanu i da neki "tirazni" nedeljnik objavi ime sekte kojoj pripadaju svi igraci Zvezde na celu sa trenerom

Aca_USA

pre 16 godina

Odluka donesena na drzavnom nivou ? Nije ni cudo kad su u drzavnom vrhu sedeli grobari. Ne bi podneli veci uspeh od Partizanovog finala '66....

Igor

pre 16 godina

I sta je to cudno? Kad god se dovodilo u pitanje njihovo postenje oni su se pozivali na neprijatelje kluba(drustva). Tako da i sada ocekujem isto....
"Mnogima smeta to sto je FK Crvena Zvezda" na putu da postane stalni ucesnik evro kupova....,i zato,ova vest je smisljeni potez neprijatelja naseg kluba i sitnih dusa koji bi da umanje velicanstveni uspeh koji je Crvena Zvezda postigla eliminisuci tim vrsnih fudbalera iz Groclina......

TSD

pre 16 godina

Alo ljudi pa zar ste mislili da je neko na drugi nacin mogao da zaustavi dzaju i tadasnje igrace, bili smo najjaci, steta stvarno,jer bi sad imali 2 titule prvaka evrope...

FoRzA_PxFxCx

pre 16 godina

MALI je klub koji prodaje finale KES-a mozda bi ste se danas ponosili sa dve, tri titule prvaka Starog kontinenta, sve pod uslovom da je ovo istina naravno...

zvezdas

pre 16 godina

pa koliko cete jos da samo nesto protiv zvezde radite pa sta ako smo prodali ako smo .sta je bilo 96 kad je partizan igubio 5:0 od dinama iz zagreba .kako vas nije stid za sve kako vidim ovde je Zvezda kriva dok drugorazredne igrace partizana podizu kao da su raonaldo ,kaka i ostali .ajde malo istine pricajte ja stalno ovde citam ali ovo vise nema smisla danas se setila baba da prizna da je namestena utakmica ...cccc nisko padate ali neka ZVEZDA CE PROCI IZNAD OVOGA I IZACI KAO POBEDNIK .MI SMO NAJJACI NAJJACI SMO NAJJACI !!!

Dragan M

pre 16 godina

Eh ljudi ljudi. Ne mogu da verujem da se većina Vas do sada nije zapitala kako je moguće da su pojedini igrači i funkcioneri Zvezde pa i Partizana, nagomilali u ono vreme tolike pare. Pa Dragan Džajić je samo 1 godinu igrao u, i tada i sada, malom i osrednjem francuskom prvoligašu sa Bastija sa Korzike. Pa i druga legenda, ona Partizanova - Moca Vukotić, igrao je takođe iste te godine u fr. prvoligaškoj ekipi mislim Bordo. I on je igrao samo tu godinu, ali bar se nije vratio kao parajlija, koliko znam, ako znam.
Kojekakve Zečeviće i ine majstore naplate da ne spominjem.
Eto zato, i naravno zbog opšteg prostakluka,primitivizna, šovinizma ... i neidem odavno na sportske utakmice.

Pepsi_PFC

pre 16 godina

Alo gani pa gde je sad bratstvo sa Olimpijakosom..Ortodox brothers owo ono...Penali,sudije,delegati...Shto je PFC kazhnjen tekmom bez publike a ciganija ne???Ma bitno je da se dochekuje Predsednik Kambodze na MARAKANI...ccc

wolf

pre 16 godina

Zamislite bakicu čiji je muž bio general iz prvih redova Grčke armije davne 1971. godine. Prije 36 godina! Koliko joj nedostaje do stotke?! Uopšte nije senilna, nešto kao ova udovica Petra Lubarde! U svakom slučaju, malo radosti tužnom skupu na GROBLJU. E jeste smiješni...

Stewa

pre 16 godina

Ali ja i dalje ne mogu da shvatim redovno pratim komentare vezane za zvezdu,i vise komentara ostavljaju navijaci partizana,stvarno ne znam cemu toliki kompleks.Ja zaista,realno mislim da grobari vise mrze zvezdu nego sto je delije vole.To je strasno.Hej navijaci partizana,okrenite se vasem dvoristu,vasem Rapidu,Izraelcima,bice bolje za vas.Od ove rabote nemate nista.Zvezda je bila u polufinalu Kupa Evropskih sampiona,i morala da proda utakmicu,a iskreno sve me strah da je prodala iz svojelicnih razloga.Setite se komunizam,niti jedna Zvezda nije bila ni do kolena Drugu Titu.Da mozete da mrzite Dzajica,da kazete da je namestao i prodavao(sto ne poricem mozda je tacno)ali covek je ruku na srce doveo 90' dream team SFRJ-a.A sredio je i transfer Jarnija i sukera 92,da nije bilo rata oni bi bili crveno beli.Protiv NEWCASTLE sam hteo da crknem,navijao sam za PFC kao za reprezantaciju,i izadjem iz kuce a grobari odma navalili na mene:''Umrite Cigani''.Sam vodja grobara NEsa Strah je prizano u emisiji i naglasio da 15 puta vise mrzi zvezdu nego sto voli partizan.Dokle tome....Zapitajte se dobri Srbi nema veze sto navijate za PFC cemu vam to vodi...

Marko KG

pre 16 godina

Obe Zvezdine utakmice sa Seltom, utakmica protiv Rome, vecina utakmica sa Ofk-om, sezona 2000/01 cuveni dogovor Dzajica i Zecevica i pokojnog Djindjica-Zvezdi titula,a Partizanu kup na Marakani; Zvezda-Zeleznik finale kupa 2005: osvajanje titule Obilica;Partizan- Petah Tikva, Zeta-Partizan u vise navrata(cuveno iz 2-x, iz 1-2), "cuvene" Partizanove pobede u Kuli,u Niksicu, protiv Smedereva i Rada, Ofk i Sutjeska,Ofk-Obilic, Kula-Zeleznik, hajduk kula-zeta iz x-1; vojvodina-bezanija, vojvodina-ofk, smederevo-zemun 4+pp.... Ovo su samo neki od primera koji su gledani ili preko tv-a ili uzivo, a sigurno ih ima barem 3 puta vise! VIDITE DA SLEDIMO DUH SVOJIH PREDAKA!!!!! P.S. MISLITE O TOME

Nebojsa

pre 16 godina

dobro vuce kao sto rece "i tako je zvezda skupljala 20 god. para i kupila LS." Ajde ako vam krivo sto smo pobedili, ajde onda vi skupite pare i kupite LS ili posto ste vi posteni ajde pobedite...nego partizan uvek 2. i uvek ce biti, iako mozda izmete neku titulu, nikad necete da stignete zvezdu...mi smo se makar radovali 91, a vi cete..pa onako po proceni...156561235791 i to sto ste uspeli da pobedite zvezdu na vasem stadionu od 5000 mesta...POZDRAV!

Marko Gavrilovic

pre 16 godina

oba meca Zvezda-Selta,Zvezda-Roma,vecina meceva sa OFK-om,zvezda-zeleznik finale kupa 2005,cuveni dogovor izmedju Dzajica,Zecevica i pokojnog Djindjica u sezoni 2000/2001:Zvezdi titula,Partizanu kup na Marakani,Partizan-Petah Tikva,vecina meceva PFC-Zeta (posebno poznate iz 2-X,iz 1-2),"cuvene" pobede PFC-a nad Sutjeskom,Kulom,Smederevom,Radom,OFK-Sujeska,OFK-Obikic,Kula-Zeleznik,Vozdovac-Zeta,Kula,OFK,Smederevo-Zemun 4+pp(koji mi je doneo i veliki dobitak)...ovo su samo neki od primera "regularnih" meceva gledanih uzivo ili putem Tv-a,a verovatno ih ima bar tri puta vise...PA SAD RECITE DA NE SLEDIMO DUH SVOJIH "PREDAKA"!P.S.MISLITE O TOME!!!

Panationaikos kupio finale?

pre 16 godina

Naslov nije bash adekvatan - jer se pre svega radi o tome da je, eventualno, Panationaikos kupio finale! A da li zaista jeste? Secam se da su tad kolale priche kako je "Zvezdinim" igrachima najverovatnije neshto stavljeno u jelo - sad saznajemo da su to 1954. godine (u Svjacarskoj) uradili Madjarima, da ne bi (kao komunisticka zemlja!) postali svetski prvak! (Da se podsetimo, radi se verovatno o najboljoj, najsuperiornijoj jedanaestorici svih vremena, boljih i od Brazilaca, Argen tinaca.) Ako je utakmica u Atini nameshtena - onda sigurno bez znanja "politickih faktora" tog doba! Jer, Jugoslavija je bila veliki protivnik grchkog vojnog rezhima. A da li su to Miljanic i druzhina napravili na svoju ruku? Ne znam, nekako ne verujem - napokon, da je "Zvezda" tad postala prvak, to bi donelo vishe novca nego "nagrada" za onaj poraz! O slavi da ne govorim! Zato, ne zhurite sa pljuvanjem! Taj poraz ondasnja sportska javnost dugo nije mogla odbolovati! I nije to jedino chudo u susretima izmedju nashih i Grka - secate se one nashe pobede, i Radanovicevog gola, popracenog Delicevim "Ljudi, je li to moguce?" Prisecajuci se ondasnje (izuzetne) generacije "Zvezdinih" igracha, ne verujem da bi propustili takvu shansu da se nadju na krovu Evrope! Zato su oni chisti - dok god neko ne dokazhe drugachije! I josh neshto - ne verujte tome shto kazhu puchisti i njihove zhene!

m.t.

pre 16 godina

Naš fudbal je jedino vredeo 91,i zna se ko je naj - Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić

zvezdas 72

pre 16 godina

Tada se jos nisam ni rodio,pa je glupo bilo sta komentarisati o tome.A vidim da ima dobro "informisanih",pa pozivam one koji znaju da odu u najblizu kladionicu i to znanje i naplate...

olimpijakos

pre 16 godina

@MILJAN

Druze, antiglobalisto, navijacu jsd nemam nameru da se prepucavam s tobom po ovim forumima a jos manje da citam demagoske lekcije iz marksizma. Kazu da crta povucena uokrug opcini kokosku, pa ona ne ume da makne.Za to sto je tebe opcinilo mozda nisi ti iskljucivi krivac, i zato zivi svoju mali zivot, citaj Marksa, gledaj filmove o bitkama na Neretvi, Sutjesci, Mirku i Slavku, a u ono sto se ne razumes ne diraj i navijaj za JSD nemam nista protiv. Evo u znak dobre volje da se jos zadrzimo u vremenu u kojem si ti sad 80 tih godina prosloga veka prenecu ti jednu presudu iz tog vremena, posto sam i sam pravnik. Nadam se da mozes da je shvatis> NA SUDSKOM PROCESU JEDNOJ NOVINARKI, OPTUZENOJ DA JE, PRICALA VICEVE O TITU, UVREDILA SEFA DRZAVE, SUDIJA U SREMSKOJ MITROVICI PRESUDIO JE DA TITO NIJE MRTAV I DA ON, SAMO TRENUTNO, IZ OPRAVDANIH RAZLOGA, NE OBAVLJA SVOJU DUZNOST...

Miljan

pre 16 godina

@ Olimpijakos
Ako si pravnik čuo si sigurno za Radomira Lukića, a ako si klinac i onda bi trebalo da znaš šta je on pričao o vama sa prava, a bio je najpoznatiji profesor sa Pravnog. Kaže: "Ograničeni ste kao jedna zivotinja....", ne bih vređao, ali kad spominješ kokoš i crtu to se onda odnosi baš na pravnike. Bavim se drugom vrstom nauke, ali priča o Titu me je samo nasmejala. Šta sam trebao da shvatim to ti samo znaš. Nisam niti titoista niti antititoista, gledam na društvo sa naučne strane, a ono nije istorija pojedinaca kako ti spominjes ličnosti, nego je istorija klasne borbe. Tako da su tu Tito i ostali nebitni. Nisam ograničen razmišljanjem o društvu kao ti samo za vreme malog života i onog što se dešava u ovom trenutku. Razmisli malo koliki je tvoj život kad ga uporediš sa milenijumima razvoja društva i vidi onda ko živi mali život. Da bi to shvatio ne gledaj sve iz trenutne perspektive tvog velikog života jer ne možeš videti kuda se društvo kreće.

olimpijakos

pre 16 godina

stvarno me ne zanima kojom se ti naukom bavis, i na kom si forumu procitao za RADOMIRA LUKICA.O njegovoj velicini ne treba raspravljati, mada mislim da si izmislio citat.Ali onaj kojim se mi pravnici ponosimo Slobodan Jovanovic, je na najbrutalniji nacin ubijen od strane tvojih idola kvazinaucnice...

Hipoteticki

pre 16 godina

Pa to se zna odavno, gospodja bas i nije otkrila toplu vodu. A od tih para su kasnije napravljeni reflektori na Zvezdinom stadionu, tako da je bilo neke koristi od te transakcije. A bas me zanima sta je napravljeno od para koje su grobari dobili od Rome 89.? Mozda poneka privatna vila.

Dragan,BGD

pre 16 godina

LJUDI BUDITE MALO RAZUMNI.
Tada nisu namestali utakmice fudbaleri ili trener(Miljanic),nego zna se ko,vrh drzave,funkcioneri koji su drzali u rukama sve velike klubove.
Uostalom zar ne shvatet da je to izjavila zena BIVSEG PREMIJERA GRCKE,a s kim se tada mogao dogovarati Premijer Grcke,ili neko na slicnom visokom polozaju,sigurno ne sa igracima,trenerom ili ekonomom.
Price o IZBACIVANJU Zvezde iz Kupa UEFA si BUDALASTINE koje mogu samo da napisu glupaci i oni koji tvrde da UEFA mrzi Zvezdu,kao sto ceo napredni svet mrzi Srbe.To su gluposti koje plasiraju najgore srpske stranke a prihvataju njihova stada.
Zapamtite,Zvezda kao klub nije mogla doneti takvu odluku,pod uslovom da je izjava tacna.Mogao je samo neko da dosapne predsedniku kluba,da je GORE donesena takva odluka.Ako je neko iz Grcke platio,platio je opet nekom GORE.
Inace,kod nas su cesto namestane utakmice,ali u domacem prvenstvu,ili zbog kljuca kada je Pristina morala da ostane u Ligi,ili zbog vracanja dugova od ranije,ili zbog cinjenja usluge,da bi se takva usluga vratila.
Medjunarodne utakmice nisu namestane,zato sto nema tih para koje bi bile dovoljne,
da se izgubi neko finale ili polufinale.
Ali,kada je bio u pitanju VISI INTERES,desavalo se svasta.

Coa

pre 16 godina

Vasović Velibor ( tadašnji kapiten Ajaxa ) je tom prilikom izjavio. Mi smo samo čekali da čujemo rezultat sa koliko će Zvezda da ispraši PAO u Atini. Kada smo saznali konačan rezultat sve nam je bilo jasno. Fudbaleri Zvezde su našli koverte pod jastucima

igor

pre 16 godina

Da se ta utakmica namestila znalo se vec tada, tako da to danas i nije neko otkrice. Samo se o tome cutalo u nasoj sportskoj javnosti i niko zbog toga iz tadasnje uprave zvezde nije pozvan na odgovrnost. A posto je direktiva za namestanje dosla sa vrha KPJ,vise neko ne moze da me ubedi da zvezda tada nije bila rezimski klub.

babayaro78

pre 16 godina

Bogami i moj otac prica i dan danas o ovoj utakmici. Doduse ne kao o prodanoj, vec o tome da su Grci potrovali sve nase igrace i da su svi izgledali kao da prvi put u zivotu sutaju loptu. Izjava ove gospodje (http://www.youtube.com/watch?v=dNvZuI9FwwY&mode=related&search=) se potpuno uklapa u celu pricu.
Zakljucak je da smo bili i ostali stoka i to je to.
Mozda sad Pau uzmu titulu poput Marion Jones i puste Zvezdu da igra finale Kupa Sampiona sa Ajaksom. Kakva bi to bila tekma. Zvezda koja igra Ligu Uefa (Ej bre!!!) i Ajaks, koji ne igra nista...
Sve je tuznije i tuznije citati sta se desava...

Неша србин

pre 16 godina

Ако је то истина нека је проклет онај који је због пара издао моју светињу!

St.Anger

pre 16 godina

Nespominjem proslost i bitke daleke jer rodjen sam tek posle njih, u nama je sudbina buducih dana..... NE RACHUNAJ TE NA NAS!!!

Milos, Srbija

pre 16 godina

Ovde mora da se javljaju grobarska deca.
Deco, o ovome se pricalo jos '71 znaci pre TRIDESET i SEST godina, nije nista novo. Ovo je samo neka varijanta pritiska (Aris) koja je smesna. Rekla moja tetka da je Bayern prodao tekmu Manchester-u. Vrlo vazno. Samo mi je super sto se u to vreme to radilo na nivou - medjudrzavni odnosi i slicno, a danas - sponzor prvaka Evrope - kladionica, jel moze providnije. Nek ih je sramota ako je to istina (drzavni vrh, ne Zvezdu), ali je apsolutno nebitno. Pozdrav svima. Da nisu mozda Mesic (jos uvek smo bili zajedno) ili Sloba zvali Miterana da prodaju Zvezdi finale. Smesna vest.

Ivan

pre 16 godina

Mislim da je ovo bilo javna tajna u Titovo vreme, igraci su drogirani da bi izgubili. Moja teorija je da je taj dogadjaj totalno unazadio Jugoslovenski fudbal sedamdesetih godina. Godinama pre toga reprezentacija je bila u svetskom i evropskom vrhu, jedanput je igrala polufinale na svetskom prvenstvu, dvaput bila vicensampion evrope, i mnogo ranije je osvojena Olimpijada. Djajiceva generacija je bila verovatno nasa najtalentovanija gen. svih vremena, ali tesko je baviti se sportom i imati u malom mozgu da oni 'gore' mogu da te prodaju u svakom trenutku. Zato su uvek gubili na psiholoskom planu, nekako su uvek bili kilavi i placljivi (a i cela nacija je kukala kako imamo najtelentovanije fudbalere, a eto..).

Aleksandar D. Tomic

pre 16 godina

Zivela diktatura proletarijata i vojnih diktatura, ziveo drug Tito, najveci sin nasih naroda i narodnosti:)))) Umrecu od smeha, Politika otkrila rupu na saksiji...

blockhead

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto se sada posle toliko godina poteze ova prica kada je javna tajna da je Zvezda namestila tu utakmicu.Trebalo je odmah reagovati.Klub je dobio novac sa kojim su izgradili reflektore,a igraci su dobili novac koji je bio skriven u televizorima koje su dobili na poklon od Panatinaikosa.Ti igraci i rukovodstvo su obrukali Zvezdu za sva vremena i ne zasluzuju ni da im se ime pomene.

Mairosu

pre 16 godina

Boze, kakva glupost. Pa ovo je odavno poznato, da je zvezda trampila finale KESa za reflektore. Cak je, i na proslavi 50godisnjice CZ, pokojni Ckalja napravio vic na taj racun prilikom ceremonije. Divim se svim ovim "sokiranim" individuama, kao da ovo nije odavno i jako dobro poznato...

sasa-Sabac

pre 16 godina

Mozete li samo zamisliti sta li se sad radi,Partizanovac sam ali mogu samo da zamislim kako sve to sad funkcionise sa nasim velikim klubovima ovde u nasem prvenstvu a kad izadju u Evropu i nalete na mnogo mocnijeg onda se zna sta se desava,ovako nesto slicno jer svi imaju koristi,nazalost ali verovatno je tako.

Sinisa_BG

pre 16 godina

Treba sve nameštaljke u našem fudbalu izneti na videlo. Bilo ih je previše, zato nam je fudbal na tako niskom nivou. Posao mi je usko vezan za fudbal pa sam dosta upućen u dešavanja na terenima i iza njih. Zašto UEFA i naš savez ne kazne recimo Vojvodinu koja je pre mesec dana namestila meš sa Atletikom u Novom Sadu? Podsetimo, meč je završen 1:2 (1:0). Kladioničari znaju koliko takav razvoj i ishod utakmice može doneti novca... Onda meč našeg prvenstva pre zakodje mesec dana Borac-Banat 0:0. Ceo grad je tu nedelju pokušavao da uplati taj meč "iz X u X"... To su samo neki primeri za koje sam ubedjen da su pravi dokaz o prljavim rukama naših fudbalskih rukovodioca. Kad se to reši krenuće i našem fudbalu i bićemo zemlja na nekom normalnom putu...

Dragan,BGD

pre 16 godina

U LUDOJ DRZAVI LUDOG NARODA,
nista ne sme da se objavi,jer ko zna sta ce na kraju da ispadne.
Vec sam jednom napisao da prvo dobro razmislite ili da nekog pitate.U komunisticko doba nisu utakmice namestali igraci i treneri,nego uprava ili politicari,a to sto prica Dzarovski su price na lokalnom nivou Makedonija-Kosovo.Nisu u Zvezdi i Partizanu bili tolike budale da bi bilo sta poveravali Dzari,koji vec sve isprica i doda vec iza prvog coska.Naravno,da bi sebe reklamirao,sto je legitimno,
ali ne treba u sve verovati.
Za tu pricu je delimicno kriv i B92,koji je u seriji o fudbalu pustao Dzaru do mile volje da prica sta hoce.Ali,
pustimo Dzaru.
Prvo,ta generalova zena je izjavila da joj je muz rekao da ce sve biti u redu i da ce utakmicu dobiti.Moze i neko iz Bajerna sada da kaze da ce u Beogradu pobediti Zvezdu i da je sve u redu,pa ako bude,
hajde odmah da verujemo kako je utakmica prodata.
Pogledajte jednu izjavu,nekog ko bi trebalo da je puniletan:

Eto kako ,,velika'' Crvena Zvezda ,,osvaja'' titule.... BRUKA!!!
(F89, 10. oktobar 2007 13:51)

Ovo je komentar pod rednim brojem 93. Momak kaze da Zvezda osvaja titule kupovinom,a ovde se radi o navodnoj prodaji utakmice,sto znaci,eventualni gubitak titule.
A sta mislis F93,da nisu mozda i Marsovci umesani.Sto da ne,u Srbiji je sve moguce.

Ljudi,za igrace i trenera,da su usli u finale i mozda cak dobili Ajax,pa to niko u zivotu ne bi hteo da propusti,
zamislite kolika bi im bila cena,i Miljanica i igraca.Ako
vas interesuje istina,saznacete iz memoara nekog naseg politicara.
Nemojte nasedati na takve price i nemojte optuzivati jedni druge.Svi vi navijate za tim,ali pre svega za igrace,a oni koji su pronosili slavu vasih klubova,nikad nisu odlucivali o utakmicama.Samo je stizala naredba sa VRHA,mislim za domaci sampionat.

darki001

pre 16 godina

Posto je to bilo 71 za vreme komunisticke vladavine i SFRJ predlazem da svi zivi akteri ovog namestanja odgovaraju po onom zakonu odnosno idu na Goli otok.

joe

pre 16 godina

pa ja otkad znam za sebe znam i za pricu o namestaljci u Atini. Alisam cuo onu verziju o reflektorima koje su nam Grci kupili. Imajuci u vidu koja smo beda i stipse, da se to tada nije desilo verovatno bismo i do dan dans igrali samo u dnevnim terminima. Pitam se samo ko nas je castio onim divnim semaforom. Ljudi, pa to su investicije za 100 godina. Ko je to uradio imao je pravu viziju. Svaka mu cast!
Inace, trener je tada bio Miljanic, a u timu je igrao recimo i jedan Milovan Djoric. Dakle demagogije puna kuca a ne bi bilo cudno i onoga o cemu je rec u ovom tekstu!

Napred Zvezdo

pre 16 godina

Ako je ovo istina onda zelim ad vidim sve u zatvoru, neka tamo prozive svoje zadnje godine iako neki imaju po 90.
SFRJ, E TO JE TA SFRJ I TREBALA JE DA SE RASPADNE, STETA SAMO STO NIJE PROSLO BEZ RATA.
STOKA JEDNA, DA DRZAVNI VRH PRODAJE KUP SAMPIONA.

SVE U ZATVOR

djole

pre 16 godina

Taj dogadjaj je slika naseg stanja u drzavi 1971, pa zar stvarno mislite da bi neko u Zvezdi mogao da se suprostavi direktivi koja je dosla iz jugoslovenskog drzavnog vrha?

Dusan - Delija

pre 16 godina

Na žalost, verujem da je ovo tačno. Lepo predsednik jedne države okrene drugog i stvar se dogovori u ime viših interesa a onda svako u svojoj zemlji izdaje naređenje po vertikali i to dođe do poslušnika koji sede u upravama klubovima. Tada je takvo bilo vreme.

A šta mislite o onome što je meni jedan poznanik ispričao da je Zvezda prodala meč protiv Sampdorije 1992. godine u Sofiji. Za mlađe, tada bi nas pobeda opet odvela u finale na Vembli a nerešanim bi bili u igri za finale u zadnjem kolu. Poveli smo 1-0 ali onda na scenu stupa odbrana i za tili čas 1-3. Navodno se tada znalo da idu sankcije (vec smo bili pod sankcijama da ne možemo da igramo u Beogradu)i da će biti finansijskih problema narednih godina pa je dogovoreno da Zvezda pusti Sampdoriju a za uzvrat, setite se da su Jugović i Mihajlović nakon te sezone prešli gde, pa naravno u tu istu Sampdoriju. Pare su naravno verovatno uplaćene ili pre početka sankcija ili kasnije na neki račun u inostranstvu pa se njima raspolagalo u doba nepravednih i ničim izazvanih sankcija, a sve kako bi klub opstao. Kao da bez tih para Zvezde danas ne bi bilo. Bio sam u Sofiji na toj utakmici i možete zamisliti kako sam se osećao kad sam ovo čuo. Kao i ovi koji su gledali meč sa Panatenaikosom kao deca. A čin mi se da je i ovo sa Sampdorijom tačno ali ovo do sada niko ne pominje. Do 2030. godine kada će žena Vijalija ili Vjerhovoda da ispričaju neku sličnu priču kao ova bakica.

Voleo bih da ni jedno ni drugo nije istina ali tako se priča....

swenson

pre 16 godina

I meni nije jasno otkud sada "iznenadjenje" po tom pitanju. Meni je ćale pričao da su podobijali Televizore i još neke sitnice javno, a ko zna šta sve još pride. Priča i da je izašao članak u novinama
"Konac delo k(a)rasi" - aludirajući na tadašnjeg fudbalera CZ.
Zvezda pandurski, Groblje vojni klub, tako bilo tako (izgleda) u ostalo pa šta se dogovore.

chera-bera

pre 16 godina

Da Zvezada to radi zadnjih 50 godina, svi znaju a sad se i potvrdjuje.
A kada sam to napisao pre 20-setak dana, u vezi Piksijevog dramose*anja na sudije, NISTE HTELI DA OBJAVITE.

Zeka peka

pre 16 godina

2371. pre Nove ere, nekoliko Egipcana koji su strazarili u jednom selu prihvatili su mito od 10 merica zita i par komada lepih kamencica da ne obaveste ostale stanovnike da dolaze pljackasi...

marko reka

pre 16 godina

Htedoh da kazem nesto pametno ali sam nazalost poceo da citam sta svi ovde pisu. Ljudi, stvarno mi je muka od pojedinih. Zvezdasi se sada busaju kako su mogli da razvale Ajax ali ih je vrh sprecio i tako pokazuju dasu veliki klub, a Partizanovci se ko besni psi nasladjuju prljavim vesom iz suparnickog kluba. A inace niko od vas ne zna da su i Zvezda i Partizan isti klubovi, ovi malo crveni ovi malo crnji.

Za navijaca nekog od ta dva kluba njegov klub je svetinja, neko ko samo radi posteno i kvalitetno, a protivnik smao kupuje utakmice, namesta derbije, otima titule... Nijedan od ta dva kluba nije ponekad imao nekog iza sebe "na vise nivou" da im obezbedi period dominacije u domacem prvenstvu, narocito od raspada stare drzave.
A uz to je namesten svaki mec ako rezultat ne odgovara. Pa sta ce da rade ostali navijaci. U fudbalu nazalost ne mogu da pobede obe ekipe na terenu, dakle svaka utakmica je namestena??

Alo bre Srbi, dokle? Mesto da sve drzimo zajedno, da i Zvezdasi podrze Partizanovce u fer navijanju da ne dodje do iskljucenja a Grobari da bodre delije u kupu UEFA - NE!! Mnogo je lakse mrzeti posel svih ovih godina ratovanja u kojima je kultura bacena u smece. Jesu li vam argentinski navijaci uzor? Odakle vam bre ideja da je ova zemlja toliko velika i jaka da nam uopste nece smetati ako smo razjedninjeni?? Pa posle vam je kriva UEFA, vlada, SAD, UN i sta ti ja vec znam...

A ono pametno sto sam hteo da kazem - dal da prvo nesto malo procitate pa da onda pocnete sa prozivkom?? Prozivate Dzajica i Pixija... Kakve bre veze ima Pixi sa 71?? Dzajic je dobio crveni pre toga i nije ni mogao da igra utakmice s Grcima.. Doduse taj crveni jeste malo sumnjiv jer nije on opsovao sudiji i dobio je tri tekme suspenzije. Ali nas ne treba da zanima tamo neki vrh ili sudija, evo o cemu mi treba da razmisljamo. Miljan, otac naseg fudbala, drzao je na klupi Krivokucu svih 90 minuta. Pri tom bi trebalo naglasiti da je on tada bio najbolji odbrambeni igraz Zvezde, verovatno najbolji bek u Evropi, covek koga su zvali u sve evropske i svetske reprezentacije i neko ko se nikada nije prodao i proslavio na zapadu jer ga "neko" nije zvao u reprezentaciju. Ako pitate Krivog, reci ce vam samo da su se Miljanova i njegova fudbalska filozofija razlikovale. "Fudbalska filozofija"? Krivi je debitovao za Zvezdu u Brazilu u prijateljskoj utakmici cuvajuci cuvenog Cezara sasvim korektno sa svojih 17 godina. '71 je bio najboji defanzivac i verovatno jedini koji je mogao da cuva Adonisa (ili kako se vec zvao onaj njihov napadac stop nas je razvalio u revansu). Nekim cudom ga trener ne ubacuje celu tekmu a pre toga je vec odlicno odigrao u Beogradu. To je isti onaj trener koji je u drugom krugu SP u Spaniji ubacivao igrace iz drugog plana koji su vec odavno trebali dase prodaju ili posle izjavljivao da u reprezentaciji mora da igra najbolji strelac domaceg prvenstva pa ga posle nesto ne zove...

Namesteno ili ne, niko nam nije kriv. Svaka vlast proizilazi iz naroda, a kad je fudbal u pitanju, svi smo mi ovih godina samo pricali kako ne moze i kako ne treba i nista vise od toga. PRavila se Beogradska prva liga gde sem vecitih rivala i nema publike. PA kad bi svaki klub imao verne navijace koji ga bodre i kad ide lose i kad ide dobro, pa bojkotuju kada se nesto muti, ne bi se bas ni tako lako mutilo. Ili je to ipak jos uvek nerealno... A mozda je i Liverpul prodao finale Milanu kada vec svi namestaju...

Na kraju, primetite da sam rekao Adonis NAS je razbio - sta mislite, da li sam Zvezdas ili sam samo Srbin???

Панта Јокић

pre 16 godina

Занимљиво је са колико упорности појединци на овој страни затварају очи пред очигледним чињеницама које су људи одмах после те фамозне утакмице уочили и закључили у ком грму лежи зец - али ко тада да ишта зуцне од Миљана и оних још не вишем положају од њега? Криво ми је само што ту Гркињу нападају најпримитивнијим погрдама, као да је важно кад и зашто неко проговори истину после протека толиких година...
А што се тиче намештања, својевремено је голман сарајевског Железничара проговорио и доказао намештање утакмице његовог тима чини ми се са једним из "велике четворке" који је од стране спортских извештача и опублике оцењен као "одличан меч" са пуно голова 3:3! Добрим мајсторима није тешко да одглуме договорену утакмицу. Нажалост, као ни политичарима!

Jereban

pre 16 godina

Alo bre Grobari sto ste toliko ograniceni???Kao terasa ste!Sta mesate teme,Panatanikos je iz Grcke????!!!!A Selta iz Spanije???!!!!Tu je utakmicu Selta dobila sa 5:3,ali za sve neupuceneUTAKMICA JE REGISTROVANA 3:0 SLUZBENO ZA SELTU!!!!!!!ZATO STO JE JEDAN IGRAC ZVEZDE IGRAO SA PARNIM KARTONIMA,PROVERITE PA PISITE!TEK DA SE ZNA DA SMO MI TU EVROPU I OSVOJILI,BAS TU KOJ SPOMINJETE "DA NAS NECE"!!!DA LI TREBA DA VAS PODSETIMO!?I NE SAMO EVROPU NEGO I SVET.A TO CETE VI MOCI NA VIDEO IGRICAMA DA URADITE.
Utakmica je namestena,pa sta?mislite li da je to bilo toliko lako tada uraditi???e moji vi,pojma vi nemate,budite jednom realni,navijajte za koga zelite to je vase pravo,aliBUDITE REALNI!!!!!!!

Gazela BG

pre 16 godina

Ja ne mogu tacno da se setim al mislim da je drzava pare ulozila u izgradnju Mostarske petlje u Beogradu ili mozta gazela . Moze se proveriti godina izgradnje.

dr Igrutin

pre 16 godina

Vrlo verovatno da je ovo tacno.Uostalom svi koji pamte i malo dalje od '90-tih znaju za to.Pa javna je tajna da su posle toga nikli reflektori oko marakane.Kao uostalom sto je Vojvodina dobila reflektore nakon utakmice sa Honvedom(ako ne gresim) ili kao sto su igraci partizana '66 masovno "pokupovali" televizore.Secam se i cuvene revans utakmice Real-Zvezda krajem 80-tih(prva utakmica 4:2 za Zvezdu) kada je pocetkom drugog poluvremena pokojni Vasovic okrenuo palac na dole.Epilog je bio laganih 2:0 za Real i prodaja Jankovica u isti taj Real.Ma ima tih primera koliko hocete poslednji upecatljiv je Petah Tikva.Ne vidim sta je u tome cudno to se desavalo oduvek i nije svojstveno samo nama nego celom svetu.Licno znam da je covek koji sad zivi u inostranstvu tokom prosle sezone dojavio 15 namestenih utakmica iz raznih evropskih liga i svih 15 je doslo(ljudi koji su mu verovali i igrali kladionicu uzese velike pare).Zato ne znam cemu sad ova prozivka a pogotovu mi nije jasno javljanje grobara povodom ove vesti.Ili su to deca koja ne pamte domaca prvenstva tokom 90-tih godina.Po neka utakmica ce se namestati dokle god je profesionalnog sporta ali da se namesti 90% utakmica tokom prvenstva ce ostati neoboriv rekord grobara i arkanovaca.
p.s. ovi sto prozivaju Pixija i povodom ovog slucaja su me nasmejali do suza.Za one koji to ne znaju on je tada imao 9 god.

Delija

pre 16 godina

MA Piksi je i to namestio... Hehehehe MA sta se lozite ovo je neko podmetnuo kako bi diskreditova Najveci Fudbalski Klub na ovim prostorima.... Ja neverujem u to

Slim Shady

pre 16 godina

Znaci moj deda je bio u pravu kad je to pricao pre 35 godina. A ja, dete, ljutim se.
E, da je sad ziv... bilo bi ga bas briga.

Vlada

pre 16 godina

Sada je i zvanicno potvrdjeno ono sto se oduvek znalo, da je bivsi klub Zvezda oduvek bila "Udruzenje secikesa". Od danas oni vise ne postoje kao klub kakvim su se predstavljali - "veliki". To automatski znaci da i zalba koju su podneli povodom "velike kradje" na poslednjem derbiju vise ne vazi (nije im dosudjen faul na centru terena sto je presudno uticalo na ishod i moral ekipe).

Pyer

pre 16 godina

Istina je da utakima sa PAO bila namestena, i da je iz "visih interesa", a svi znamo da je KPJ uticala na kompletno drustvo pa i sport. Pored ovog primera, a zna se da je novcem od te utakmice zavrsena izgradnja reflektora na Marakani. Samo to nije jedini slucaj u nasem fudbalu, starije Nislije ce se setiti igara Radnickog u Kupu Uefa, kada su posle eliminacije Radnickog jedne sezone zavrsene tribine i ostala infrastruktura, a narednom eliminacijom postavljeni reflektori na Cairu, ali to je vec druga prica.
10.12.1980. AZ '67 - RADNIČKI 5 : 0 (3:0), 21.4.1982. HAMBURGER - RADNIČKI 5 : 1.
Postoji jos nekih primera iz tadasnjeg Jugoslovenskog fudbala ali je to tema za neku drugu pricu!

Zelja NS

pre 16 godina

Treba Zvezdu i Partizan izbaciti iz UEFE samo nas brukaju...
E vi necete docekati 100 godina svoga voljenoga kluba, razmislite malo o tome za koga i sta navijate... 2014 godna 100 godina FK VOJVODINA! Duplo smo vecniji od vas!
Stara dama ponos srpskog fudbala! Aj ziveli!

mape.pfc

pre 16 godina

nazalost, tako ce i zena nekog Izraelca za 30 godina da prica kako je Petah Tikva kupila pobedu od tamo nekog Partizana...strasno

Visokoletac

pre 16 godina

Davno sam pisao u vezi sa ovom utakmicom, ali me retko ko citao jer je aktuelnost tog dogadjaja davno bila prevazidjena! Govorim o komentarima na b92! Bio sam na stadionu Zvezde, ambijent fenomenalan, gledalaca oko 100.000 (sedenje samo na istoku i zapadu) i rezultat 4:l, sta ces vise, pored oko (za neverovati) 25.000 grka. U revansu u - ako se ne varam, a nevaram se kad je fudbal u pitanju, oko isteka prvog minuta grci daju god Dujkovicu i tu je bio kraj price! Utakmica je prodata to znaju i vrapci na grani! PAO JE igrao sa Ajaksom, predvodjenim kapitenom s(bivsi
igrac Partizana) Vasovicem i sa 2:0 tuku PAO i osvajaju KUP. tUGA I BEDA MILJANICEVE EKIPE, KOJA JE MOGLA TADA, DA OSVOJI KUP. Od Staneta (Karasija) koji mi je dobar prijatelj i igrali smo kratko zajedno - nisam doznao nista! Zavera cutanja!!!

Matorac

pre 16 godina

Za Vas malo mladje malo pojasnjenje. Secam se tih utakmica. Posle prve vec sam bio siguran da smo prosli u finale. A druga, jednostavno sramota. Odigrali smo katastrofalno. Igraci su posle svasta pricali; da im je nesto stavljeno u hranu, da im nije bio dan ... bio sam mlad, besan i razocaran. Srecom doziveo sam Bari.

Hellhound

pre 16 godina

Ljudi ja sam znao za to odavno. Jednostavno Dzajic je tad bio suspendovan tako da Zvezda ne bi mogla nista da uradi protiv Ajaksa koji je tada bio bog bogova. Malo je poznata cinjenica da je Ajaks trazio od UEFE da skine suspenziju Dzajicu tako da budu ravnopravni u finalu sto UEFA nije htela. Ona su lepo u Zvezdi odlucili da spoje lepo i korisno odnosno da uzmu pare i da izgube utakmicu

Ljilja

pre 16 godina

Oduvek ja tu utakmicu pamtim po mom tati koji ju je opisivao kao: izgubili smo sa 3:0 a onda su se pojavili reflektori na Marakani (pre toga ih nije bilo). I zasto me ovo nije iznenadilo. A moze li neko posvedociti o onom Partizanovom polufinalu, kada su crno-beli u drugom poluvremenu neshvatljivo pukli.

vladimir

pre 16 godina

kao sto mnogi reose:sve ove godine ovo je bila javna tajna.ili cak ni javna.ljudi koji su radili u crvenoj zvezdi su mi pricali o ovome.a neki koji su radili u partizanu su mi na ovoj temi bliske nacine pominjali finale kupa sampiona 66.pa ajd's sad,gledaj ti fudbal...ni sam ne znam zasto jos uvek gledam utakmice...

Bojan

pre 16 godina

@Gazela BG
Sto posto si u pravu,svaka cast! Mostarska petlja se gradila jednopet godina ranije,a ovi su uzeli pare,
jer su znali da ce Zvezda igrati sa Panatenaikosom u polufinalu.

Milan G.

pre 16 godina

Od starije generacije cuo sam da su se za vreme Tita cesto prodavale utakmice. Ma da neverujem da je tako bilo u tom slucaju. Valjda ce vreme pokazati istinu.

Danilos

pre 16 godina

Ova vest o bakinoj prici objavljena je jos u aprilu, ko ne veruje neka pogleda na you tube.

http://www.youtube.com/watch?v=dNvZuI9FwwY

Vlada_NBGD

pre 16 godina

I Liverpul je kupio trofej 2005! Lopovi poput Stivena Dzerarda i Dzejmija Karagera u zivotu ne bi mogli da osvoje taj trofej da im Berluskoni nije prodao...ili je Sevcenko kao slucajno sutirao nejako po sredini gola, tako da je Dudek, iako se bacio u stranu, mogao da odbrani?

A tek Barsa 2006!!!

Satro je Kembel slucajno iskljucen. Da l' iko normalan moze u to da veruje?

Ne zaboravimo. ipak, neponovljivu germansku prevaru u finalu 1999. Kakva rezija...

Ma sve je namesteno...

Al' vi cete opet biti zauvek u nasoj senci...mali klub...kao i Everton, kao i Siti, kao i Espanjol, Lacio, Atletiko...mali gradski rivali...

Darko KI

pre 16 godina

Ko ce kome ako nece svoj svome :)
Samo ne razumem zasto Panatinaikosu, mislim, draze bi mi bilo da je Olipijakosu "ucinjeno" ;)

lopez

pre 16 godina

pa naravno da je namesteno.

te godine smo imali najaci tim u istoriji,i najaci tim u evropi.

zar je neko i pomislio da smo mogli da izgubimo bez namestanja od bilo koga?

marko reka

pre 16 godina

I pustite Dzaijca na miru. CEla bre zemlja prica "pun ko Dzajic" a covek nit je milioner init se siri. Ok, imao je sigurno adekvatnu platu, verovatno i kao menadzer prodavao igrace, ali covek zivi u veliko kuci, normalno, nikakvi mercedesi od 100000 evra... Za sve to vreme Cvele je finansijski direktor, zivi u dvorcu i povlaci se godinu dana pre kraha Zvezde. I svi i dalje pricaju pun ko Dzajic...

Archie

pre 16 godina

Dobro jutro, pa o tome se brujalo u to vreme, Zvezda je tada imala strasan tim. Utakmica je namestena na najvisem nivou, jugoslovenski komunisti su dogovorili tekmu sa grckom vojnom huntom - demokratski

Sekula

pre 16 godina

Secam se utakmice kao da je bilo juce! Imao sam 19 godina i skoro da sam zaplakao kad su izgubili. Vukli su se po terenu kao omadjijani! Pricalo se posle da su im grcki kuvari stavili sedative u hranu pa je Zvezda jedno vreme posle toga vodila svoje kuvare na gostovanja. Takodje se zna da su njeni fudbaleri dobili kolor televizore od Grka a u to doba je takav TV bio luksuz! Vrlo je verovatno da je utakmica na neki nacin namestena. Zvezda je imala daleko bolji tim od Panatinaikosa i solidne sanse protiv Ajaksa. Dzajic je bio iskljucen pre tih utakmica pa verovatno nema nista sa ovim namestanjem. Po meni najverovatnije je da su Grci trazili od nasih 'onih odozgo' da se utakmica namesti pa Miljanic i fudbaleri nisu tu mogli nista. Mladi citaoci ovog sajta nisu ni svesni kako je bilo pod komunistima: ne diraju te ali te posmatraju, ne smes reci nista protiv njih, za jednu rec ides u zatvor, a ako zele da nesto uradis za njih tesko da bi to mogao izbeci!
Druga mogucnost, po meni manja, je da su Grci, bez znanja Zvezde, stvarno stavili sedative u hranu! Treca, po meni najmanje verovatna mogucnost je da Zvezda jednostavno nije imala svoj dan dok su Grci ginuli za svaku loptu!
Uostalom iako je proslo vise od 36 godina, ima jos puno zivih svedoka: Dujkovic, Djoric, Klenkovski, Bogicevic, Antonijevic, Karasi, Filipovic ( bila je u novinama njegova slika sa color TV na terenu pred utakmicu!), Acimovic, Miljanic itd. Mozda i Dzajic, kao vodja te generacije, iako nije igrao protiv Grka zna istinu!

Dragan,BGD

pre 16 godina

Dajte ljudi,pravite se da ste normalni.Kakav Dzajic,kakav Miljanic,kakav Tito.Partizan su vodili generali,Zvezdu UDBA-si,policija,Tito nije iamo pojma o tome.
Pod uslovom da je to tacno,
pazite POD USLOVOM,da li mozete zamisliti da jedan trener ili najbolji igrac dogovaraju namestanje.Miljanu su samo mogla da stigne direktiva,i da ne sme da pita ko je naredio,a Dzajica koji je tada imao 25 godina nije niko nista pitao. Sta su tada mogli fudbaleri,ako se pobune, sutra dobiju poziv za vojsku za Kavadarce, Strumicu, Bilecu i ostale metropole. Trenera je uprava mogla da smeni za 5 minuta. Ako vas ne mrzi, nadjite ko su tada bili clanovi Uprave, predsednik kluba i ostale budze,i uporedite njihove politicke funkcije. Tada ce vam sve biti jasno.
A u vezi reflektora, sto su se pojavili na Marakani,pa morali su da se postave,jer su propisi to zahtevali.Ima ih je i Partizan,i Dinamo i Hajduk,mozda i jos neki klub.
Nemojte sve uzimati zdravo za gotovo,razmislite malo.

miljan

pre 16 godina

To nema veze sa fudbalom, nego sa politikom koja je tada vodjena iz najvisih vrhova fudbala. Jednostavno, sputavani su igraci Zvezde na putu do tadasnjeg trofeja, dok je nek iz vrha drzave uzeo pare, a igraci i strucni stab morali da cute (takvo vreme je bilo). A sta je to bilo izmedju Partizana i Petah Tikve pre koju godinu,a? Sto to UEFA ne ispita?

boss

pre 16 godina

Ljudi, sve je namešteno. Pa Džajic je prodao i utakmicu sa Bajernom 91 godine i nije Augentaler dao autogol neko je to bila Božja intervencija, jer je Svevišnji hteo da jedan srpski klub osvoji Kup Šampiona! Jedino se Džaja nije radovao golu u loži!
A Partizan je prvo prodao finale Kupa Šampiona 66 Realu, pa onda sve ostalo,Roma ,Tikva i tako dalje...
O nameštanjima u domaćem prvenstvu ne treba trošiti reči...

steffanKM

pre 16 godina

To je cista istina. Ne znam sam o sta ste svi skocili kad to svi znaju (pogotovu vi stariji). Pricao mi je cale o toj utakmici i radilo se o drzavama a ne o klubovima. Zvezda je te godie lomila sve redom i odjednom izgubi onoliko koliko je dovoljno da ispadne. Sad se kao svi prave ludi... A sta je bilo za onu legendarnu utakmicu izmedju Partizana i Rome? Pa knjige pisu o tome... To niko ne spominje?

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

Hvala dragom Bogu da se,iako je za to vec kasno,mozda prokljuvi PRAVA istina.
-Pre pocetka meca,padobranci su svakom igracu CZ darovali po jedan mini-TV sto je u to vreme bila retkost.
-Gol Antonijadisa u 1-0m minutu je bi cist Klenkov poklon!
-Tanjir(Karasi)je kod 0:2 promasio ono sto se cini sigurnim golom!
-Domazos,koji tada nije bio i neki futbaler,radio je Zoti (Antonijevicu STA JE HTEO).
-Duja,ni prineti od onog RATOMIRA,koji je nesto ranije svojim odbranama izbacivao iz raznih takmicenja mnoge velike futbalske nacije!!!
-Najzad,tadasnje Zvezdino rukovodstvo,na Cicin(Miljan) zahtev nije ulozilo zalbu na odluku o Dzajinoj kazni(dve utakmice zbog KARL CAJS JENA-prekrsaja!!!!
Proslo vreme,ali....
-Ali,odmah iste godine ZVEZDA podize reflektore.
Toliko,da se zna!!!!

Dusan

pre 16 godina

Pre 20-ak dana sam pricao sa jednim Grkom o ovoj utakmici (pre nego sto se ova vest pojavila). Grk kaze da je opste poznato mesto u Grckoj da je ta utakmica bila namestena.

danass

pre 16 godina

Ne bi me cudilo,da najstariji list na Balkanu, vrlo brzo a na osnovu informacije od neke komsinice,tetke,ujne, pokusa da ospori i omalovazi i Bari i Tokio.Sve ovo je samo deo negativne kampanje uredjivackog kolegijuma bivseg giganta protiv CRVENE ZVEZDE koja traje dobre dve-tri godine,iz samo njima znanih razloga.Ova vest da je obljavljena u tabloidima,pa da covek i razume i kritikuje.Ovako Bojkot najstarijeg lista na Balkanu jedina razumna odluka,kojom treba kazniti jednu katastrofalnu uredjivacku politiku koja je dovela da dnevni listovi osnovani pre par godina imaju veci tiraz od tzv."JEDNOG OD CETIRI STUBA SRBIJE"

Draga

pre 16 godina

Da li vi ljudi stvarno mislite da će UEFA kazniti neki klub zbog eventualnog nameštanja pre 36 GODINA?! Kako da ne, UEFA mrzi Srbiju i jedva čeka da kazni neki srpski klub. Dosta više sa teorijama zavere.

eye of beholder

pre 16 godina

kao i u ostalim oblastima zivota. neko plasira informaciju diskutabilne tacnosti, onda to drugi prenesu sa upitnikom, javi se gomila ljudi koji i pre nego sto procitaju tekst (i obavezno preskoce upitnik) donose presude, osude i sl. sledece sto ce biti je sukob onih koji misle da je vest tacna i onih koji su ubedjeni da nije, pa uslediti arbitraza, medjunarodna intervencija, sankcije i sl.

u pamet se braco sugadjani

Don Vito

pre 16 godina

Cekaj, pa vasa braca su znaci i zeleni i crveni... Mada kad cuju crveni, da ste shurovali sa zelenima, ne znam kako ce da reaguju. A poznato je da Ligu Sampiona jedino gledate uzivo preko crvenih i to tako sto im se uvlacite kad dodju na tekmu u Beograd...

Jovan

pre 16 godina

Ja sam cuo i da su grobari namerno izgubili od Reala 1966. pa zbog toga nisu nikad bili sampioni Evrope, hahahaha...
Lako je sada pricati kada su svi koji su mogli tako nesto da ugovore i nameste, odavno pod zemljom... A i ta prica, tapsao je muz po ruci i govorio "maco, ne brini, kupio Jorgos tebi utakmicu...", ne pije to vodu.
Mada, cist je samo amaterski sport, gde god je umesan novac, politicari i bezbednosne strukture, postenje se pise jako malim slovom.

Kellle

pre 16 godina

Sta se lozite Despini Gaspari je ponestalo publiciteta pa je morala u javnost da izadje sa ovakvom vescu da bi dospela u centar paznje!!!!!!!!Zasto to ranije nije rekla????

mita

pre 16 godina

Ma nije moguce?! Samo jos cekamo napuderisanog Pixija da izadje na konferenciju za stampu i objasni kako je i Evropska Unija protiv zvezde... Za to se znalo i ranjie, a to sto je doticna gospodja tek sad iznela neke detalje, to je vec nesto sasvim drugo... Da se namestalo, namestalo se, ali to je normalna stvar u danasnjem a izgleda i u ondasnjem fudbalu! Samo, ja ne mogu da verujem da je velika zvezda ucestvovala u tome...Mozda sam naivan, ne znam...

aussie serb

pre 16 godina

Da je utakmica namestena, onda rezultat nebi bio 3:0, vec mnogo veci, zasto?
Pa, ko bi mogao zabraniti, nekome od igraca, da postigne gol u poslednjem minute utakmice, I to sa udarcem od 30 metara recimo? Nema sanse niti garancije, da ce “dogovor” uroditi plodom, jer nisu svih 11 igraca umesani. Kad se namestaju utakmice, onda se obicno vrbuje golman I centarfor, ili najbolji igrac, znaci eventualno 2 igraca, pa opet vazi ova gore konstatacija, ko je branio ostalim igracima da sutiraju pred golom. Gledao sam tu utakmicu, I secam se samo koliko je puta Filipovic promasio gol, za nekoliko centimetara . To je dokaz da je hteo da postigne gol, jer da nije, sutirao bi u golmana, medjutim, kad lopta ocese stativu, to znaci, da je igrac probao da je posalje u sam ugao gola, da smanji sanse da golman odbrani, takodje lopte je sutirao nisko po zemlji, a to su sutevi koji su najtezi da se brane, jer golmanu treba duze vremena da dodirne loptu. Lako je sad tu umesati Tita, I Komuniste, medjutim, da nisu Srbi u pitanju, mozda bi I moglo, zasto? Poznato da mi uvek isterujemo neku pravdu, I tesko je mladom tvrdoglavom fudbaleru nametnuti misljenje mnogo starije ( ili pokvarene osobe), jednostavno, on ce da ti udari kontru, kad se najmanje nadas, jer u tim godinama njemu je lakse zabiti gol, I da zivi za onaj trenutak, nego da misli o parama ( danas je malo drugacije, ali cesto cujes da su u ono vreme vise igrali iz ljubavi nego za pare). Cinjenica je, da sebe trpamo tamo gde nam nije mesto. Ko je branio Zvezdi da dodje do finala pre I posle Atine, ako je tako dobar tim bila, pa mogla je doci nekoliko puta do finala. Sta pokazuje statistika, pokazuje da smo padali u 4 finalu I pre, jer nismo bili dovoljno dobri, a Srbni nebi bili Srbi, kad nebi uvek trazili neke izgovore. A trovanje stomaka I ostalo , to su price za malu decu, smesno I neprofesiolalno. Nikad nisam cuo da je neki tim bio otrovan, pa sta je sa Latinsko Americkim timovima, I ostalima iz Evrope, znaci samo se Zvezdi to desilo. Zvezdas jesam od glave do pete od malih nogu, ali ono sto nema veze sa zdravim razumom ne mogu da podrzim. Dolazila je Zvezda u Australiju godinama, pricao sam u vezi te utakmice nekoliko puta, uvek sam dobio isti odgovor, da kad primis gol na pocetku, tebi su noge otsecene takorici, ne znas ni nalazis na tako vaznoj utakmici, I mnogi veci I bolji timovi nebi bolje prosli, te su bili zadovoljni da nije bila totalna bruka od 5 ili 6 prema nula. Dakle, dogovorili utakmicu a bilo 3:0, cudo mi da neko nije dobio srcani, jer je Zvezda mogla zabiti gol u poslednjem minutu. Biznismeni to drugacije rade, sto je sigurno sigurno je, a ne da visis sa tih 3:0, do poslednjeg zvizduka sudije. Zbog kukavicke igre u Bari, I one sramne izjave trenera, srusilo se sve zasto su mnogi godinama.

Pedja

pre 16 godina

Sve je tačno ono što je napisano. Miljanić je bio glavni kreator te nameštaljke. Primer: na mesto centarhalfa koji je trebalo da čuva Andonijadisa, njihovog centarfora visokog preko 190cm, stavio je Klenkovskog koji jedva da je imao 160cm a tada je u životnoj formi bio Krivokuća, koji je bio otprilike visok kao Andonijadis. Dalje, pričalo se da sU GrcI u hotelu u kome su boravili fudbaleri Crvene Zvezde naložili kuvaru da stavi odredjenu supstancu za omamljivanje u jelo našim fudbalerima pa je i to bio razlog smušene Zvezdine igre. Nekoliko godina kasnije, kada je OFK Beograd u okviru Kupa UEFE igrao sa tim istim Panatenaikosom, poučen Zvezdinim iskustvom, vodio je svog kuvara i u sred Atine pobedio 2:1 i otišao dalje. Miljanićeva filozofija je bila da bi Zvezda sigurno izgubila finale na Vembliju od Ajaxa, pogotovo što u finalu ne bi igrao Džajić, jer je bio isključen na prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Jeni protiv Karl Cajsa. Pričalo se da je Onazis dao novac, te je vrlo brzo Zvezda stavila tartan stazu, krenula sa podizanjem krova i reflektora na stadionu. Godinama kasnije u svakom kontaktu sa Grcima, svi su mi potvrdjivali da je utakmica bila nameštena. Miljanić je grobar našeg fudbala. Oba puta kada je vodio reprezentaciju na svetskim prvenstvima, timove je sastavljao, vodeći pre svega računa kako da će igrače da proda. Zato smo i propali na svetskom prvenstvu Španiji 82. iako smo imali možda najbolji tim u posleratnoj istoriji jugoslovenskog fudbala. Miljanić je porodio Zečevića i sve Zečeviće koji su srozali srpski fudbal na najniže grane.
Čekao sam na ovaj komentar 36 godina i sećam se obe utakmice, naročito one u Atini. Iako sam navijač Partizana, uvek sam navijao za Zvezdu kada je igrala sa inostranim klubovima, a posle utakmice u Atini, osećao sam se posramljenim.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Pedja
Vec sam dva puta napisao da bi bilo neophodno da se dobro razmisli,pre pisanja bilo kakvog komentara.
reci da je 1971. godine Miljanic bio kreator namestanja je da blago kazem, apsolutno nepoznavanje prilika u ovoj zemlji.Miljan je tada bio samo trener i nije imao nikakvu ulogu u politici tima,osim da ga trenira i sastavlja.Pitaj nekog ko zna,koliko su politicari uticali na fudbal,a ne moras ni da pitas, oni cak i danas drze sve konce,pa bi bilo smesno reci kako su Kosanovic ili Djukic kreirali neko namestanje.
Da li mozes da zamislis Pedja, da bi neko od igraca progovorio najduze za godinu dve,cim bi otisao iz Zvezde.Ne kazem da utakmica nije bila namestena,ali tvrdim da o tome nije mogao odlycivati Miljanic a posebno igraci.
Primecujem takodje da nisi upucen u fudbal.Petar Krivokuca,sjajni bek Zvezde i drzanog tima,bio je svestran igrac.Najbolje se snalazio na mestu desnog beka,a igrao je kada je moralo i levog.Mogao je da igra i ofanzivnog halfa, cak i neku povuceniju polutku.
Jedino sto mu nije lezalo,je da brani i da igra stopera ili tadasnjeg centarhalfa.
Dakle,to nije dolazilo u obzir.U timovima,stopere igraju fudbaleri koji to znaju a mogu da budu i nizi,kao Puljol,pa sta.Osim toga jeste da je Klenkovski bio oko 172,a Krivokuca 183, ali kao Krivokuca,ni Klenkovski nikad nije igrao stopere.Ta izjava je jos smesnija.Klenkovski je bio "devojka za sve" od pozicije 4,do pozicija 7 i 8, sto znaci desni half,desno krilo,ali ne u pravom smislu i desna polutka ali ne u pravom smislu.Mozda je Klenkovski bio neko kao Duljaj danas.
da ne vise ne mucim,centarhalfa u Zvezdi je u to vreme igrao Kiril-Kira Dojcinovski,ako nije igrao u Atini,onda ga je menjala njegova rezerva.

frda

pre 16 godina

to se zna od davnina,ali neka se zapitaju i grobari za real i viljareal sta je bilo,i tu ima raznih prica,da se ne zavaramo dzabe.a za one tikve iz izraela da ne govorim,pozdravljam odlazak piksija prodao sve igrace a hoceu ligu sampiona beznapadaca,zalosno zaista.

BORKO 1 PB

pre 16 godina

MATORI LAZOVI!!!
I posle ovoga,nasi ce sve izmisliti,samo nece priznati da su prodali utakmicu!Nego je za sve kriv neki mali Grk na poluvremenu revans utakmice sa svojom pokvarenom limunadom?! JADNO!

Pedja

pre 16 godina

Dragaane, ceo tvoj tekst, odiše retorikom nekog komuniste,koji su u ono vreme jedino imali pravo na istinu, pa pretpostavljam, sobzirom da plediraš da si odličan poznavalac prilika ondašnjeg vremena, da si to i bio i ostao do danas, po onoj narodnoj:"Jednom komunista uvek komunista!" Uostalom kao braniolac lika i dela Miljanića, i sam znaš da se Miljanić uvek hvalio svojim komunističkim pedigreom, čak i onda kada je kao trener Reala, bio na sahrani Franka.
Ali da podjemo redom:
1) kažeš da je Miljanić bio samo trener i da nije imao nikakvu ulogu u svemu tome. Pa upravo je on kao trener bio ključna figura ove nameštaljke jer je ta utakmica bila unapred dogovorena na najvišem nivou i upravo je trener-komunista bio potreban da bi odradio "prljavu stvar". Sve je išlo preko njega. I sam znaš kao "vrli" poznavalac ondašnjih prilika, na koji način je Miljanić postao trener Crvene Zvezde. Izvršio je sa svojom bratijom (komunistima) puč u Zvezdi, te su ga postavili za trenera dok je Rajko Mitić bio u Splitu na godišnjem odmoru. Čovek je iz novina saznao da nije više trener Zvezde. Tako je Miljanić počeo. Da nije bio dobar drug i komunista ne bi mogao da ruši takvu legendu kao što je bio Rajko.
2) dalje, cela tvoja priča o Klenkovskom - Krivokući, pada u vodu, jer sve što sam napisao vezano za rotaciju u odbrani koju je Miljanić postavio za tu utakmuicu, saznao sam upravo od Krivokuće, ali skoro tri decenije posle meča. Čovek više nije mogao da ćuti. Zašto to ranije nije rekao,on ili neki drugi igrač, ti kao "odličan" poznavalac ondašnjih društveno političkih prilika bi mogao mnogo više da nam kažeš. Podsetiću te samo, zarad mladjih generacija, kako su komunisti rešavali stvari u ono vreme. Ili bi se desila neka saobraćajka (Krcun) ili bi bilo izvršeno samoubistvo nad nekim ko bi previše pričao (D. Kašiković-Čikago). Dakle nigde nisi mogao da se sakriješ.
3) i sam kažeš, moj Dragane, da je utakmica bila nameštena. Pa molim te objasni nam kako je to mogla biti nameštena a da Miljanić nije znao. Jer to kao što su branioci lika i dela Josipa Broza govorili da ovaj nije znao za Goli otok???
4) zašto, moj Dragane, ne kažeš ovoj deci koja čitaju ovu našu prepisku, kako je Milanić sastavlajo timove kada ih je vodio na svetska prvenstva. Seti se samo Španije iz 82. Stavio je Pižona da bude vodonoša Šljivi, da bi se ovaj prodao. Držao je Sušića u timu, koji je po španskim statiskima prodavao po utakmici 30-tak lopti(jer je te godine bio u vojsci pa je bio u lošoj formi) opet da bi se ovaj prodao. Držao je na poziciji beka Jovanovića koji je cele te sezone sedeo na klupi M. Junajteda i nije odigrao ni jednu utakmicu. A na klupi je držao Šestića koji je bio u životnoj formi, jer, podsetiću te, Zvezda je te sezone igrala finale kupa UEFE, i Miljanića je celu desnu stranu imao uigranu-Krmpotić-Šestoć- Pižon- Dule Savić i levo Repčić. Ne, on je stavljao u tim samo one igrače koji su trebali u ono vreme da se prodaju, zbog zakona o sportu koji je predvidjao da tek sa 28 godina možeš da odeš u inostanstvo. Cela nacija je bila zgranuta njegovim sastavljanjem igrača. Da ne govorim da su ono vreme Mlinarić i Deverić bili u životnoj formi jer je Dinamo prvi pout sa Blaževićem posle dvadeset i kusur godina osvojio titulu šampiona države, a Miljanić ih nije ni vodio u Španiju, zašto? Pa jer su bili mladi i nije mogao da ih proda!
Moj Dragane, pošto si u godinama kada čovek ne može na žalost da se menja, daću ti samo jedan savet iako to ne volim da radim, koji to možda može pomoći, mada sumnjam. Dakle, pokušaj da se ne koristiš komunističkim manirom etiketiranja u nedostatku argumenata, biće ti lakše a i delovaće pristojnije.

Miljan

pre 16 godina

Vidi se po izražavanju da osim prava ne bi mogao da završiš ništa drugo. Moji studenti bi bili kulturniji, a ovo kvazi može da se kaže za prava, jer su "prava izraz volje vladajuće klase", a nikako za neke fundamentalne nauke koje čine bazu svakog društva. Nema razloga da izmišljam ništa o Radomiru Lukiću, jer je to javno govorio u amfiteatrima na Filozofskom, a poznavao se i sa mojim ocem. Jedan drugi citat je "Možeš ti da završiš prava, al' da budeš čovek nećeš nikad". Ima ljudi koji su više postradali od sistema koga ti i slični nazivate komunizmom, i to u mojoj familiji, ali oni ne iznose uopštavanja i neistine kao ti. Ne može se u nauci izneti teza o stradanju srpskog naroda kad je to besmisleno reći, ali ti si dečko za forume, a ne ja. Čak je to odlika malih provincijskih "naučnika", koji "velikim rečima" hoće da zadive svet. I što kaže pesma "...ne, ne, ne veruj u idole...". Tako da je bolje da nemaš idola, pa makar to bili i tvoji ideolozi S. Jovanović, i drugi. U nauci nema idola, a u kvazi ne znam.