Fudbal 52

Ponedeljak, 04.03.2024.

15:00

UEFA potvrdila – novi format Lige šampiona! VIDEO

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je promenu formata svojih klupskih takmičenja – Lige šampona, Lige Evrope i Lige konferencija od sezone 2024/2025.

UEFA potvrdila – novi format Lige šampiona! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

bfbfd

pre 3 meseca

Svako novo pravilo mu dodje kao novi ekser u kovčeg pokojnog fudbala umorenog kladionicama, lopovlucima i mahinacijama. Izmedju današnjeg fudbala i kečera mala je razlika.

Mali Hijavata

pre 3 meseca

(mafija, 4. mart 2024 16:46)

Druže, to se zove biznis.
Fudbal je veliki biznis, i to što je nama logika, u biznisu nije. Prvo, nekada si imao dva do tri stranca u klubu, u istočnoj Evropi nisi mogao da kupuješ igrače, osim iz SFRJ. To je značilo i više jakih liga. SSSR, ČSSR, Rumunija, SFRJ, Poljska,Madjarska...imali su jake lige. Posle pada Berlinskog zida i Bosmanovog pravila, Kup Šampiona je obesmišljen. Moralo je nešto novo da se napravi, i to je bila LŠ.
Sada cela planeta gleda LŠ, samo Kina plaća TV prava koja su nezamisliva u ono vreme, finale LŠ gleda milijarda ljudi, ako ne i više od toga.
Koga zanimaju više Sparta Prag, Zvezda, Steaua, CSKA, Dinamo Kijev... nikoga. Samo nas lokalce.
Engleze, Nemce, Francuze, Italijane, Špance, Kineze, Arape... zanimaju samo mečevi Reala, Barse, Sitija, Liverpula, PSŽ-a, Milana, Intera, Bajerna... i to je to.
Što više mečeva, to više kinte.

djedmedjed

pre 3 meseca

Ako sam dobro razumio ; neće se gledati na plasman u svakoj pojedinačnoj grupi, ona će biti tu samo da se zna ko s kim igra. Gledat će se ko je osvojio više bodova, nevezano za plasman u svojoj grupi, tj. ako je treći iz grupe B sakupio više bodova od drugog iz grupe C, onda je on ispred zbog više bodova ? Ako je tako, onda je to idealna podloga za prevaru i nariktavanje

iz kiksa u iks

pre 3 meseca

Pocece da se igra skoro svaki dan tako da ce rekordi koji su nabutali Mesi , Ronaldo za cas da se stignu . Vise sam voleo kad se igralo manje i jedva docekas neku utakmicu . Ovo je sad vec preterivanje .

macconi

pre 3 meseca

Ovaj format je totalno ludilo...moze da bude zanimljivo,a poslednje kolo najvise...ali opet ko ce sve to da pohvata...kao da je bitno,neka se proba i ovo...ionako se sve vrti oko novca,fudbal je odavno izgubio dushu...Liga Sampiona je odavno izgubila smisao s obzirom da se takmice ekipe koje nisu sampioni ni u svojoj zemlji...povlascene i bogate lige imaju vise predstavnika od ostalih i sigurno ucesce...pored takvog sistema ostale slabije lige ne mogu da napreduju.

Žalosna Sova

pre 3 meseca

Smanjite ljudi malo taj otpor ka promenama, ne mora da znači da će ovo biti loše. Meni čak deluje interesantno. Postoje modeli kako se u ovakvom sistemu određuje ko s kim igra. Sve i svašta se sad karakteriše kao cirkus, licemerje i slično, olako se koriste neke kvalifikacije, bez pokušaja da se nešto razume ili ne daj bože prihvati. Pominje se sa setom stari princip kad su učestvovali samo prvaci. Sećam se i ja toga, imam dovoljno godina, ali to je bilo daleko manje zanimljivo nego sadašnja LŠ. I nebitno kako se tačno zove, gomila vas se hvata za tu reč šampioni. Smanjite kladionicu i uživajte u fudbalu, možda se i neki naš klub probije u tih 36.

ko-ometator

pre 3 meseca

Samo da bude sto vise utakmica da uzmu sto vise para od TV prava i spoznora. Ovo onda daje za pravo klubovima koji zele Superligu da naprave i to i jeste poenta. Onaj ko je ovo osmislio jeste trojanski konj u evropskoj fudbalskoj organizaciji i ne radi u interesu fudbala vec u interesu osnivanja Superlige jer posle ovoga maltene nemas na osnovu cega da je obesmislis. Niko nije lud da placa nekom ono sto dosta bolje moze i sam da uradi i to da ga manje kosta.

Ginko

pre 3 meseca

Ovo je poslednji pokusaj UEFE da spreci formiranje Superlige van Uefe. U isto vreme ovo ce samo ubrzati stvaranje Superlige. A ovaj format ce ostati kad se formira Superliga da se ogromnim brojem utakmica pokrije gubitak kvaliteta koji ce se desiti.

mafija

pre 3 meseca

Vratite stari modus samo prvaci , i to je to!
(Dušan, 4. mart 2024 15:48)

Ja odavno govorim da je zadnji legalni sampion Evrope - Crvena Zvezda. Nakon te titule promenili su vise formata ali u svakom se favorizuju 2., 3. i 4. iz liga petica, dok prvaci iz istocno evropskih zemalja moraju da se probijaju kroz teske kvalifikacije. Zasto teske? Pa zato sto ovi koji su 2., 3. i 4. u ligama petice svake godine dobiju ogroman novac od UEFE. Automatski. I tako godinama. A recimo Partizan ili Zvezda tek treba da se probiju kroz kvalifikacije da bi dosli do tog novca. E sad, ako neko od ovih iz liga petice jedne godine i ne zavrsi u prva 4 u svom sampionatu, i dalje je u prednosti jer je prijasnjih godina dok je igrao u Ligi Sampiona dobivao ogroman novac i tako vec izgradio vrlo jak tim. I onda, takav vrlo jak tim koji se jedne godine nije plasirao u ligu sampiona ide u kvalifikacije naredne godine na neki mali tim iz istocne evrope koji je zavrsio kao prvak svoje drzave!? Sulud sistem. Prvak si drzave a dobijes nula od UEFE i moras u kvalifikacije!? A 2., 3. ili 4. si u ligi petice i zaspu te desetinama miliona evra!!! A ovaj novi sistem je jos gori za klubove iz malih nezapadnih zemalja. Totalna pljacka. Kakve sanse tu imaju klubovi iz Srbije, Rumunske, Ceske, Madjarske itd.?

N-E-O

pre 3 meseca

Uopste nije bitno sta mi fanovi navijaci mislimo,bitno je sta misli evro i dolar....Nema tu mnogo emocija i pametovanja ovo je bolje ono je bolje to je tako....

acdc

pre 3 meseca

Ovo se naravno radi zbog love. Inače da nije para, trebalo bi samo šampioni po jedan dvomeč. Prvo slabiji koeficijenti, a posle uskaču ovi jači.

Fudbala odavno nema, to je jurnjava trkačkih grla, a nekad ni to

pre 3 meseca

Menjajte šta hoćete, reanimacija vam ima malo šansi za uspeh.
Ne mora niko da se složi sa mnom ali meni ovaj tzv. vrhunski evropski fudbal odavno nije zanimljiv. Grupne faze ne gledam već godinama, ali se uvek naoštrim posle toga kad vidim neki par i pomislim ''e ovo će biti dobro''. I često odgledam samo prvo poluvreme.
A finala gledam jer su finala pa eto da ne propustim.
Ja sam u svom ''drugom poluvremenu'' pa se sećam kakvih je to sudara bilo u Kupu Kupova i Kupu UEFA, često je to bilo luđe od Kupa šampiona. Sad ni ovi najbolji ne pružaju gotovo ništa.
Bilo nekad, sad se pripoveda.

forcefeeding

pre 3 meseca

Zato je Kup Kupova izumro - jedino smisleno takmičenje gde nisi mogao da guraš više od jedne ekipe po zemlji, što je valjda i poenta naziva.

A zašto se ovo i dalje zove Liga šampiona, ko će ga znati. Pre bi bilo Liga šampiona, drugoplasiranih, trećeplasiranih i ostalih...

Veljko

pre 3 meseca

Hocemo Suproligu...Besplatni prenosi, nema VAR, nema plastike...stari dobri fudbal.
(Old schooll, 04. mart 2024 15:24)
Пази да ово прво не буде. Можда на почетку, али после ће коштати да ћеш се чешати и где те не сврби. Шта мислиш од чега би клубови живели? Друго можда, али када би се тај ВАР користио како треба онда нико не би био против њега. Треће, нема пластике велиш? Па одакле би се ти клубови финансирали? мислиш да би неко плаћао, а да нема користи? И то све да би нека сиротиња уживала у добром фудбалу. Пластика следује свима сада, а фудбал ће полако да се врати на оно старо где је сиротиња играла да би богаташи уживали гледајући. Тада би разлика била у томе да богаташи играју, а богаташи уживају. На иоле квалитетнију утакмицу у Европи, не можеш више отићи на боља места испод 150- 200 евра.

Botovski

pre 3 meseca

Liga sampiona je preminula one sezone kada su prestali da se takmice samo sampioni i branilac titule, vec i drugoplasirani, pa uskoro i 3. i 4. iz lige, ovo sad je samo "prirodni" sled dogadjaja. Tad nam je svima bilo lepo da gledamo vrh fudbal svake nedelje, tako da sad nema kukanja.

@deda

pre 3 meseca

Nece biti povreda u ligama igrace mladji igraci i odmarace se najjaci tim sem u derbijima, jer vecina timova koja je u LS je predominantna u svojoj ligi, a da li ce u ligi biti 1 ili 3 nebitno ce biti jer je svakako u LS kasnije.

Delija sa severa

pre 3 meseca

Uzas.

Sto neko rece, ovo je podloga za Superligu koja ce se kroz 10ak godina plafon desiti.

Jos samo SP da bude na svake 2 godine i to malo na leto pa na zimu i da cirkus bude kompletan.

Oposum, divna životinjica

pre 3 meseca

Razumem da su morali da menjaju format takmičenja i da drastično povećaju broj utakmica kako bi doskočili famoznoj "Superligi" koja i dalje preti da ih uništi, al' brate, zašto ovakav sistem? Nema mnogo logičnosti! Format sa dve grupe od po čak 16 timova, dakle faktički dve cele lige, ali u kojima ne igra svaki član grupe sa svakim članom grupe, već se žreba ko će s kim da igra i to samo po jedan meč, s nekim kod kuće a s nekim na strani, pritom sa gotovo polovinom učesnika grupe ne igraš međusobni susret a na kraju sa svima podjednako meriš broj osvojenih bodova! Gluposti! Zaista ne umeju da sastave normalan format! Pa sve ovo sa daleko većim brojem utakmica mogli su da upakuju u recimo sistem 6 grupa po 6 ekipa u kojima bi svako sa svakim igrao po dva puta i kod kuće i u gostima i time bi imali ne 8 već 10 zagarantovanih mečeva a da pritom dalje idu dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe i još četiri dodatnih ekipa kroz baraž, pa lepo na proleće od osmine finala do finala i sve super! Taj sistem bi bio daleko normalniji od ove papazjanije koju spremaju!

Stefan

pre 3 meseca

Kladionice poseduju sve i upravljaju svime. A fudbal kakav smo znali, umire. Pitamo se kako? Hajde sad razmislite, koliko nas redovno igra fudbal? A koliko nas se redovno kladi? Sve je jasno kao dan, ne moramo čak ni da priznamo, ali tako je.

deda

pre 3 meseca

jace lige 36, 38 kola, kup utakmice, evropske utakmice, reprezentacije, svetsko, evropsko, liga nacija, pripreme, koliko je to utakmica u godini, tacnije 10 meseci..
trebace tri tima da se izgura sa povredama a bice povredjenih i te kako..
ali pare, pare, pare, za lek vam trebale alavci

Вук

pre 3 meseca

Фудбал је и онако све мање гледљив, људи губе интерес због згуснутог календара. Некада си једном-два пута недељно или месечно гледао врхунске утакмица а сада их има буквално сваки дан, сваки сат. Американизацијом фудбала, овај спорт иде далеко од људи који га искрено воле.

fenomen

pre 3 meseca

Ovo je za Zvezdu super. Taman ovih 42 fudbalera što je pod ugovorom da rade nešto. Podeli ih na po 21 i jedna grupa igra domaću ligu a druga ligu konferencija.

Dzooo

pre 3 meseca

Pa kad misle da spakuju toliko utakmica? Ovo moze samo da znaci da za par godina najbolji timovi nece igrati domaca prvenstva vec samo tu jednu ligu, a do tada igraci ko ziv ko mrtav.

Nebitan

pre 3 meseca

Naravno, sad će stručnjaci iz Srbije da objasne kako je ovo uništavanje fudbala.
Da li ljudi shvataju da su ovo ozbiljne organizacije i siguran sam da postoji ozbiljan pad popularnosti generalno sporta pa tako i Lige Šampiona i ovo su pokušaji da se dođe do nove publike, što će biti veoma teško.

iosonostefan

pre 3 meseca

Nije loše ovo, veću šansu imaju mali timovi da dođu u drugu fazu. U Football manager sam imao prilike da igram ovaj format više puta.

Betonka

pre 3 meseca

Žao mi samo ove omladine što ne zna kakav je gigant LŠ bila pre 20 godina, kad prođeš u drugu fazu a tamo 16 timova podeljeni u 4 grupe, ne zna se koja je jača od koje. I odatle u 1/4 finale ne zaluta niko, moraš baš da budeš jak da bi prošao te dve grupe. Ovo sad, pa Real, Siti, PSG odmaraju igrače tokom LŠ da se čuvaju za prvenstvo. Van svake pameti.

deda

pre 3 meseca

jace lige 36, 38 kola, kup utakmice, evropske utakmice, reprezentacije, svetsko, evropsko, liga nacija, pripreme, koliko je to utakmica u godini, tacnije 10 meseci..
trebace tri tima da se izgura sa povredama a bice povredjenih i te kako..
ali pare, pare, pare, za lek vam trebale alavci

Вук

pre 3 meseca

Фудбал је и онако све мање гледљив, људи губе интерес због згуснутог календара. Некада си једном-два пута недељно или месечно гледао врхунске утакмица а сада их има буквално сваки дан, сваки сат. Американизацијом фудбала, овај спорт иде далеко од људи који га искрено воле.

Betonka

pre 3 meseca

Žao mi samo ove omladine što ne zna kakav je gigant LŠ bila pre 20 godina, kad prođeš u drugu fazu a tamo 16 timova podeljeni u 4 grupe, ne zna se koja je jača od koje. I odatle u 1/4 finale ne zaluta niko, moraš baš da budeš jak da bi prošao te dve grupe. Ovo sad, pa Real, Siti, PSG odmaraju igrače tokom LŠ da se čuvaju za prvenstvo. Van svake pameti.

Stefan

pre 3 meseca

Kladionice poseduju sve i upravljaju svime. A fudbal kakav smo znali, umire. Pitamo se kako? Hajde sad razmislite, koliko nas redovno igra fudbal? A koliko nas se redovno kladi? Sve je jasno kao dan, ne moramo čak ni da priznamo, ali tako je.

Fudbala odavno nema, to je jurnjava trkačkih grla, a nekad ni to

pre 3 meseca

Menjajte šta hoćete, reanimacija vam ima malo šansi za uspeh.
Ne mora niko da se složi sa mnom ali meni ovaj tzv. vrhunski evropski fudbal odavno nije zanimljiv. Grupne faze ne gledam već godinama, ali se uvek naoštrim posle toga kad vidim neki par i pomislim ''e ovo će biti dobro''. I često odgledam samo prvo poluvreme.
A finala gledam jer su finala pa eto da ne propustim.
Ja sam u svom ''drugom poluvremenu'' pa se sećam kakvih je to sudara bilo u Kupu Kupova i Kupu UEFA, često je to bilo luđe od Kupa šampiona. Sad ni ovi najbolji ne pružaju gotovo ništa.
Bilo nekad, sad se pripoveda.

Dzooo

pre 3 meseca

Pa kad misle da spakuju toliko utakmica? Ovo moze samo da znaci da za par godina najbolji timovi nece igrati domaca prvenstva vec samo tu jednu ligu, a do tada igraci ko ziv ko mrtav.

forcefeeding

pre 3 meseca

Zato je Kup Kupova izumro - jedino smisleno takmičenje gde nisi mogao da guraš više od jedne ekipe po zemlji, što je valjda i poenta naziva.

A zašto se ovo i dalje zove Liga šampiona, ko će ga znati. Pre bi bilo Liga šampiona, drugoplasiranih, trećeplasiranih i ostalih...

Delija sa severa

pre 3 meseca

Uzas.

Sto neko rece, ovo je podloga za Superligu koja ce se kroz 10ak godina plafon desiti.

Jos samo SP da bude na svake 2 godine i to malo na leto pa na zimu i da cirkus bude kompletan.

Ginko

pre 3 meseca

Ovo je poslednji pokusaj UEFE da spreci formiranje Superlige van Uefe. U isto vreme ovo ce samo ubrzati stvaranje Superlige. A ovaj format ce ostati kad se formira Superliga da se ogromnim brojem utakmica pokrije gubitak kvaliteta koji ce se desiti.

fenomen

pre 3 meseca

Ovo je za Zvezdu super. Taman ovih 42 fudbalera što je pod ugovorom da rade nešto. Podeli ih na po 21 i jedna grupa igra domaću ligu a druga ligu konferencija.

Oposum, divna životinjica

pre 3 meseca

Razumem da su morali da menjaju format takmičenja i da drastično povećaju broj utakmica kako bi doskočili famoznoj "Superligi" koja i dalje preti da ih uništi, al' brate, zašto ovakav sistem? Nema mnogo logičnosti! Format sa dve grupe od po čak 16 timova, dakle faktički dve cele lige, ali u kojima ne igra svaki član grupe sa svakim članom grupe, već se žreba ko će s kim da igra i to samo po jedan meč, s nekim kod kuće a s nekim na strani, pritom sa gotovo polovinom učesnika grupe ne igraš međusobni susret a na kraju sa svima podjednako meriš broj osvojenih bodova! Gluposti! Zaista ne umeju da sastave normalan format! Pa sve ovo sa daleko većim brojem utakmica mogli su da upakuju u recimo sistem 6 grupa po 6 ekipa u kojima bi svako sa svakim igrao po dva puta i kod kuće i u gostima i time bi imali ne 8 već 10 zagarantovanih mečeva a da pritom dalje idu dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe i još četiri dodatnih ekipa kroz baraž, pa lepo na proleće od osmine finala do finala i sve super! Taj sistem bi bio daleko normalniji od ove papazjanije koju spremaju!

N-E-O

pre 3 meseca

Uopste nije bitno sta mi fanovi navijaci mislimo,bitno je sta misli evro i dolar....Nema tu mnogo emocija i pametovanja ovo je bolje ono je bolje to je tako....

mafija

pre 3 meseca

Vratite stari modus samo prvaci , i to je to!
(Dušan, 4. mart 2024 15:48)

Ja odavno govorim da je zadnji legalni sampion Evrope - Crvena Zvezda. Nakon te titule promenili su vise formata ali u svakom se favorizuju 2., 3. i 4. iz liga petica, dok prvaci iz istocno evropskih zemalja moraju da se probijaju kroz teske kvalifikacije. Zasto teske? Pa zato sto ovi koji su 2., 3. i 4. u ligama petice svake godine dobiju ogroman novac od UEFE. Automatski. I tako godinama. A recimo Partizan ili Zvezda tek treba da se probiju kroz kvalifikacije da bi dosli do tog novca. E sad, ako neko od ovih iz liga petice jedne godine i ne zavrsi u prva 4 u svom sampionatu, i dalje je u prednosti jer je prijasnjih godina dok je igrao u Ligi Sampiona dobivao ogroman novac i tako vec izgradio vrlo jak tim. I onda, takav vrlo jak tim koji se jedne godine nije plasirao u ligu sampiona ide u kvalifikacije naredne godine na neki mali tim iz istocne evrope koji je zavrsio kao prvak svoje drzave!? Sulud sistem. Prvak si drzave a dobijes nula od UEFE i moras u kvalifikacije!? A 2., 3. ili 4. si u ligi petice i zaspu te desetinama miliona evra!!! A ovaj novi sistem je jos gori za klubove iz malih nezapadnih zemalja. Totalna pljacka. Kakve sanse tu imaju klubovi iz Srbije, Rumunske, Ceske, Madjarske itd.?

macconi

pre 3 meseca

Ovaj format je totalno ludilo...moze da bude zanimljivo,a poslednje kolo najvise...ali opet ko ce sve to da pohvata...kao da je bitno,neka se proba i ovo...ionako se sve vrti oko novca,fudbal je odavno izgubio dushu...Liga Sampiona je odavno izgubila smisao s obzirom da se takmice ekipe koje nisu sampioni ni u svojoj zemlji...povlascene i bogate lige imaju vise predstavnika od ostalih i sigurno ucesce...pored takvog sistema ostale slabije lige ne mogu da napreduju.

Botovski

pre 3 meseca

Liga sampiona je preminula one sezone kada su prestali da se takmice samo sampioni i branilac titule, vec i drugoplasirani, pa uskoro i 3. i 4. iz lige, ovo sad je samo "prirodni" sled dogadjaja. Tad nam je svima bilo lepo da gledamo vrh fudbal svake nedelje, tako da sad nema kukanja.

iz kiksa u iks

pre 3 meseca

Pocece da se igra skoro svaki dan tako da ce rekordi koji su nabutali Mesi , Ronaldo za cas da se stignu . Vise sam voleo kad se igralo manje i jedva docekas neku utakmicu . Ovo je sad vec preterivanje .

Nebitan

pre 3 meseca

Naravno, sad će stručnjaci iz Srbije da objasne kako je ovo uništavanje fudbala.
Da li ljudi shvataju da su ovo ozbiljne organizacije i siguran sam da postoji ozbiljan pad popularnosti generalno sporta pa tako i Lige Šampiona i ovo su pokušaji da se dođe do nove publike, što će biti veoma teško.

Žalosna Sova

pre 3 meseca

Smanjite ljudi malo taj otpor ka promenama, ne mora da znači da će ovo biti loše. Meni čak deluje interesantno. Postoje modeli kako se u ovakvom sistemu određuje ko s kim igra. Sve i svašta se sad karakteriše kao cirkus, licemerje i slično, olako se koriste neke kvalifikacije, bez pokušaja da se nešto razume ili ne daj bože prihvati. Pominje se sa setom stari princip kad su učestvovali samo prvaci. Sećam se i ja toga, imam dovoljno godina, ali to je bilo daleko manje zanimljivo nego sadašnja LŠ. I nebitno kako se tačno zove, gomila vas se hvata za tu reč šampioni. Smanjite kladionicu i uživajte u fudbalu, možda se i neki naš klub probije u tih 36.

Veljko

pre 3 meseca

Hocemo Suproligu...Besplatni prenosi, nema VAR, nema plastike...stari dobri fudbal.
(Old schooll, 04. mart 2024 15:24)
Пази да ово прво не буде. Можда на почетку, али после ће коштати да ћеш се чешати и где те не сврби. Шта мислиш од чега би клубови живели? Друго можда, али када би се тај ВАР користио како треба онда нико не би био против њега. Треће, нема пластике велиш? Па одакле би се ти клубови финансирали? мислиш да би неко плаћао, а да нема користи? И то све да би нека сиротиња уживала у добром фудбалу. Пластика следује свима сада, а фудбал ће полако да се врати на оно старо где је сиротиња играла да би богаташи уживали гледајући. Тада би разлика била у томе да богаташи играју, а богаташи уживају. На иоле квалитетнију утакмицу у Европи, не можеш више отићи на боља места испод 150- 200 евра.

@deda

pre 3 meseca

Nece biti povreda u ligama igrace mladji igraci i odmarace se najjaci tim sem u derbijima, jer vecina timova koja je u LS je predominantna u svojoj ligi, a da li ce u ligi biti 1 ili 3 nebitno ce biti jer je svakako u LS kasnije.

Mali Hijavata

pre 3 meseca

(mafija, 4. mart 2024 16:46)

Druže, to se zove biznis.
Fudbal je veliki biznis, i to što je nama logika, u biznisu nije. Prvo, nekada si imao dva do tri stranca u klubu, u istočnoj Evropi nisi mogao da kupuješ igrače, osim iz SFRJ. To je značilo i više jakih liga. SSSR, ČSSR, Rumunija, SFRJ, Poljska,Madjarska...imali su jake lige. Posle pada Berlinskog zida i Bosmanovog pravila, Kup Šampiona je obesmišljen. Moralo je nešto novo da se napravi, i to je bila LŠ.
Sada cela planeta gleda LŠ, samo Kina plaća TV prava koja su nezamisliva u ono vreme, finale LŠ gleda milijarda ljudi, ako ne i više od toga.
Koga zanimaju više Sparta Prag, Zvezda, Steaua, CSKA, Dinamo Kijev... nikoga. Samo nas lokalce.
Engleze, Nemce, Francuze, Italijane, Špance, Kineze, Arape... zanimaju samo mečevi Reala, Barse, Sitija, Liverpula, PSŽ-a, Milana, Intera, Bajerna... i to je to.
Što više mečeva, to više kinte.

ko-ometator

pre 3 meseca

Samo da bude sto vise utakmica da uzmu sto vise para od TV prava i spoznora. Ovo onda daje za pravo klubovima koji zele Superligu da naprave i to i jeste poenta. Onaj ko je ovo osmislio jeste trojanski konj u evropskoj fudbalskoj organizaciji i ne radi u interesu fudbala vec u interesu osnivanja Superlige jer posle ovoga maltene nemas na osnovu cega da je obesmislis. Niko nije lud da placa nekom ono sto dosta bolje moze i sam da uradi i to da ga manje kosta.

bfbfd

pre 3 meseca

Svako novo pravilo mu dodje kao novi ekser u kovčeg pokojnog fudbala umorenog kladionicama, lopovlucima i mahinacijama. Izmedju današnjeg fudbala i kečera mala je razlika.

acdc

pre 3 meseca

Ovo se naravno radi zbog love. Inače da nije para, trebalo bi samo šampioni po jedan dvomeč. Prvo slabiji koeficijenti, a posle uskaču ovi jači.

iosonostefan

pre 3 meseca

Nije loše ovo, veću šansu imaju mali timovi da dođu u drugu fazu. U Football manager sam imao prilike da igram ovaj format više puta.

djedmedjed

pre 3 meseca

Ako sam dobro razumio ; neće se gledati na plasman u svakoj pojedinačnoj grupi, ona će biti tu samo da se zna ko s kim igra. Gledat će se ko je osvojio više bodova, nevezano za plasman u svojoj grupi, tj. ako je treći iz grupe B sakupio više bodova od drugog iz grupe C, onda je on ispred zbog više bodova ? Ako je tako, onda je to idealna podloga za prevaru i nariktavanje

Nebitan

pre 3 meseca

Naravno, sad će stručnjaci iz Srbije da objasne kako je ovo uništavanje fudbala.
Da li ljudi shvataju da su ovo ozbiljne organizacije i siguran sam da postoji ozbiljan pad popularnosti generalno sporta pa tako i Lige Šampiona i ovo su pokušaji da se dođe do nove publike, što će biti veoma teško.

iosonostefan

pre 3 meseca

Nije loše ovo, veću šansu imaju mali timovi da dođu u drugu fazu. U Football manager sam imao prilike da igram ovaj format više puta.

mafija

pre 3 meseca

Vratite stari modus samo prvaci , i to je to!
(Dušan, 4. mart 2024 15:48)

Ja odavno govorim da je zadnji legalni sampion Evrope - Crvena Zvezda. Nakon te titule promenili su vise formata ali u svakom se favorizuju 2., 3. i 4. iz liga petica, dok prvaci iz istocno evropskih zemalja moraju da se probijaju kroz teske kvalifikacije. Zasto teske? Pa zato sto ovi koji su 2., 3. i 4. u ligama petice svake godine dobiju ogroman novac od UEFE. Automatski. I tako godinama. A recimo Partizan ili Zvezda tek treba da se probiju kroz kvalifikacije da bi dosli do tog novca. E sad, ako neko od ovih iz liga petice jedne godine i ne zavrsi u prva 4 u svom sampionatu, i dalje je u prednosti jer je prijasnjih godina dok je igrao u Ligi Sampiona dobivao ogroman novac i tako vec izgradio vrlo jak tim. I onda, takav vrlo jak tim koji se jedne godine nije plasirao u ligu sampiona ide u kvalifikacije naredne godine na neki mali tim iz istocne evrope koji je zavrsio kao prvak svoje drzave!? Sulud sistem. Prvak si drzave a dobijes nula od UEFE i moras u kvalifikacije!? A 2., 3. ili 4. si u ligi petice i zaspu te desetinama miliona evra!!! A ovaj novi sistem je jos gori za klubove iz malih nezapadnih zemalja. Totalna pljacka. Kakve sanse tu imaju klubovi iz Srbije, Rumunske, Ceske, Madjarske itd.?

fenomen

pre 3 meseca

Ovo je za Zvezdu super. Taman ovih 42 fudbalera što je pod ugovorom da rade nešto. Podeli ih na po 21 i jedna grupa igra domaću ligu a druga ligu konferencija.

deda

pre 3 meseca

jace lige 36, 38 kola, kup utakmice, evropske utakmice, reprezentacije, svetsko, evropsko, liga nacija, pripreme, koliko je to utakmica u godini, tacnije 10 meseci..
trebace tri tima da se izgura sa povredama a bice povredjenih i te kako..
ali pare, pare, pare, za lek vam trebale alavci

Betonka

pre 3 meseca

Žao mi samo ove omladine što ne zna kakav je gigant LŠ bila pre 20 godina, kad prođeš u drugu fazu a tamo 16 timova podeljeni u 4 grupe, ne zna se koja je jača od koje. I odatle u 1/4 finale ne zaluta niko, moraš baš da budeš jak da bi prošao te dve grupe. Ovo sad, pa Real, Siti, PSG odmaraju igrače tokom LŠ da se čuvaju za prvenstvo. Van svake pameti.

Вук

pre 3 meseca

Фудбал је и онако све мање гледљив, људи губе интерес због згуснутог календара. Некада си једном-два пута недељно или месечно гледао врхунске утакмица а сада их има буквално сваки дан, сваки сат. Американизацијом фудбала, овај спорт иде далеко од људи који га искрено воле.

djedmedjed

pre 3 meseca

Ako sam dobro razumio ; neće se gledati na plasman u svakoj pojedinačnoj grupi, ona će biti tu samo da se zna ko s kim igra. Gledat će se ko je osvojio više bodova, nevezano za plasman u svojoj grupi, tj. ako je treći iz grupe B sakupio više bodova od drugog iz grupe C, onda je on ispred zbog više bodova ? Ako je tako, onda je to idealna podloga za prevaru i nariktavanje

Žalosna Sova

pre 3 meseca

Smanjite ljudi malo taj otpor ka promenama, ne mora da znači da će ovo biti loše. Meni čak deluje interesantno. Postoje modeli kako se u ovakvom sistemu određuje ko s kim igra. Sve i svašta se sad karakteriše kao cirkus, licemerje i slično, olako se koriste neke kvalifikacije, bez pokušaja da se nešto razume ili ne daj bože prihvati. Pominje se sa setom stari princip kad su učestvovali samo prvaci. Sećam se i ja toga, imam dovoljno godina, ali to je bilo daleko manje zanimljivo nego sadašnja LŠ. I nebitno kako se tačno zove, gomila vas se hvata za tu reč šampioni. Smanjite kladionicu i uživajte u fudbalu, možda se i neki naš klub probije u tih 36.

Stefan

pre 3 meseca

Kladionice poseduju sve i upravljaju svime. A fudbal kakav smo znali, umire. Pitamo se kako? Hajde sad razmislite, koliko nas redovno igra fudbal? A koliko nas se redovno kladi? Sve je jasno kao dan, ne moramo čak ni da priznamo, ali tako je.

@deda

pre 3 meseca

Nece biti povreda u ligama igrace mladji igraci i odmarace se najjaci tim sem u derbijima, jer vecina timova koja je u LS je predominantna u svojoj ligi, a da li ce u ligi biti 1 ili 3 nebitno ce biti jer je svakako u LS kasnije.

Oposum, divna životinjica

pre 3 meseca

Razumem da su morali da menjaju format takmičenja i da drastično povećaju broj utakmica kako bi doskočili famoznoj "Superligi" koja i dalje preti da ih uništi, al' brate, zašto ovakav sistem? Nema mnogo logičnosti! Format sa dve grupe od po čak 16 timova, dakle faktički dve cele lige, ali u kojima ne igra svaki član grupe sa svakim članom grupe, već se žreba ko će s kim da igra i to samo po jedan meč, s nekim kod kuće a s nekim na strani, pritom sa gotovo polovinom učesnika grupe ne igraš međusobni susret a na kraju sa svima podjednako meriš broj osvojenih bodova! Gluposti! Zaista ne umeju da sastave normalan format! Pa sve ovo sa daleko većim brojem utakmica mogli su da upakuju u recimo sistem 6 grupa po 6 ekipa u kojima bi svako sa svakim igrao po dva puta i kod kuće i u gostima i time bi imali ne 8 već 10 zagarantovanih mečeva a da pritom dalje idu dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe i još četiri dodatnih ekipa kroz baraž, pa lepo na proleće od osmine finala do finala i sve super! Taj sistem bi bio daleko normalniji od ove papazjanije koju spremaju!

Ginko

pre 3 meseca

Ovo je poslednji pokusaj UEFE da spreci formiranje Superlige van Uefe. U isto vreme ovo ce samo ubrzati stvaranje Superlige. A ovaj format ce ostati kad se formira Superliga da se ogromnim brojem utakmica pokrije gubitak kvaliteta koji ce se desiti.

Delija sa severa

pre 3 meseca

Uzas.

Sto neko rece, ovo je podloga za Superligu koja ce se kroz 10ak godina plafon desiti.

Jos samo SP da bude na svake 2 godine i to malo na leto pa na zimu i da cirkus bude kompletan.

Botovski

pre 3 meseca

Liga sampiona je preminula one sezone kada su prestali da se takmice samo sampioni i branilac titule, vec i drugoplasirani, pa uskoro i 3. i 4. iz lige, ovo sad je samo "prirodni" sled dogadjaja. Tad nam je svima bilo lepo da gledamo vrh fudbal svake nedelje, tako da sad nema kukanja.

macconi

pre 3 meseca

Ovaj format je totalno ludilo...moze da bude zanimljivo,a poslednje kolo najvise...ali opet ko ce sve to da pohvata...kao da je bitno,neka se proba i ovo...ionako se sve vrti oko novca,fudbal je odavno izgubio dushu...Liga Sampiona je odavno izgubila smisao s obzirom da se takmice ekipe koje nisu sampioni ni u svojoj zemlji...povlascene i bogate lige imaju vise predstavnika od ostalih i sigurno ucesce...pored takvog sistema ostale slabije lige ne mogu da napreduju.

N-E-O

pre 3 meseca

Uopste nije bitno sta mi fanovi navijaci mislimo,bitno je sta misli evro i dolar....Nema tu mnogo emocija i pametovanja ovo je bolje ono je bolje to je tako....

ko-ometator

pre 3 meseca

Samo da bude sto vise utakmica da uzmu sto vise para od TV prava i spoznora. Ovo onda daje za pravo klubovima koji zele Superligu da naprave i to i jeste poenta. Onaj ko je ovo osmislio jeste trojanski konj u evropskoj fudbalskoj organizaciji i ne radi u interesu fudbala vec u interesu osnivanja Superlige jer posle ovoga maltene nemas na osnovu cega da je obesmislis. Niko nije lud da placa nekom ono sto dosta bolje moze i sam da uradi i to da ga manje kosta.

Fudbala odavno nema, to je jurnjava trkačkih grla, a nekad ni to

pre 3 meseca

Menjajte šta hoćete, reanimacija vam ima malo šansi za uspeh.
Ne mora niko da se složi sa mnom ali meni ovaj tzv. vrhunski evropski fudbal odavno nije zanimljiv. Grupne faze ne gledam već godinama, ali se uvek naoštrim posle toga kad vidim neki par i pomislim ''e ovo će biti dobro''. I često odgledam samo prvo poluvreme.
A finala gledam jer su finala pa eto da ne propustim.
Ja sam u svom ''drugom poluvremenu'' pa se sećam kakvih je to sudara bilo u Kupu Kupova i Kupu UEFA, često je to bilo luđe od Kupa šampiona. Sad ni ovi najbolji ne pružaju gotovo ništa.
Bilo nekad, sad se pripoveda.

Veljko

pre 3 meseca

Hocemo Suproligu...Besplatni prenosi, nema VAR, nema plastike...stari dobri fudbal.
(Old schooll, 04. mart 2024 15:24)
Пази да ово прво не буде. Можда на почетку, али после ће коштати да ћеш се чешати и где те не сврби. Шта мислиш од чега би клубови живели? Друго можда, али када би се тај ВАР користио како треба онда нико не би био против њега. Треће, нема пластике велиш? Па одакле би се ти клубови финансирали? мислиш да би неко плаћао, а да нема користи? И то све да би нека сиротиња уживала у добром фудбалу. Пластика следује свима сада, а фудбал ће полако да се врати на оно старо где је сиротиња играла да би богаташи уживали гледајући. Тада би разлика била у томе да богаташи играју, а богаташи уживају. На иоле квалитетнију утакмицу у Европи, не можеш више отићи на боља места испод 150- 200 евра.

bfbfd

pre 3 meseca

Svako novo pravilo mu dodje kao novi ekser u kovčeg pokojnog fudbala umorenog kladionicama, lopovlucima i mahinacijama. Izmedju današnjeg fudbala i kečera mala je razlika.

Dzooo

pre 3 meseca

Pa kad misle da spakuju toliko utakmica? Ovo moze samo da znaci da za par godina najbolji timovi nece igrati domaca prvenstva vec samo tu jednu ligu, a do tada igraci ko ziv ko mrtav.

forcefeeding

pre 3 meseca

Zato je Kup Kupova izumro - jedino smisleno takmičenje gde nisi mogao da guraš više od jedne ekipe po zemlji, što je valjda i poenta naziva.

A zašto se ovo i dalje zove Liga šampiona, ko će ga znati. Pre bi bilo Liga šampiona, drugoplasiranih, trećeplasiranih i ostalih...

iz kiksa u iks

pre 3 meseca

Pocece da se igra skoro svaki dan tako da ce rekordi koji su nabutali Mesi , Ronaldo za cas da se stignu . Vise sam voleo kad se igralo manje i jedva docekas neku utakmicu . Ovo je sad vec preterivanje .

acdc

pre 3 meseca

Ovo se naravno radi zbog love. Inače da nije para, trebalo bi samo šampioni po jedan dvomeč. Prvo slabiji koeficijenti, a posle uskaču ovi jači.

Mali Hijavata

pre 3 meseca

(mafija, 4. mart 2024 16:46)

Druže, to se zove biznis.
Fudbal je veliki biznis, i to što je nama logika, u biznisu nije. Prvo, nekada si imao dva do tri stranca u klubu, u istočnoj Evropi nisi mogao da kupuješ igrače, osim iz SFRJ. To je značilo i više jakih liga. SSSR, ČSSR, Rumunija, SFRJ, Poljska,Madjarska...imali su jake lige. Posle pada Berlinskog zida i Bosmanovog pravila, Kup Šampiona je obesmišljen. Moralo je nešto novo da se napravi, i to je bila LŠ.
Sada cela planeta gleda LŠ, samo Kina plaća TV prava koja su nezamisliva u ono vreme, finale LŠ gleda milijarda ljudi, ako ne i više od toga.
Koga zanimaju više Sparta Prag, Zvezda, Steaua, CSKA, Dinamo Kijev... nikoga. Samo nas lokalce.
Engleze, Nemce, Francuze, Italijane, Špance, Kineze, Arape... zanimaju samo mečevi Reala, Barse, Sitija, Liverpula, PSŽ-a, Milana, Intera, Bajerna... i to je to.
Što više mečeva, to više kinte.