Fudbal 189

Utorak, 12.09.2023.

21:30

Rumuni: "Kosovo je Srbija" – prekinuta utakmica VIDEO

Fudbalska utakmica između Rumunije i tzv. Kosova je prekinuta zbog incidenta.

Rumuni: "Kosovo je Srbija" – prekinuta utakmica VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

SRBIN IZ RUMUNIJE

pre 9 meseci

….. Поштујте Румуне где год да их сретнете. Добрим делом су и пореклом Срби.
(Вук, 13. septembar 2023 00:32)

Posto zivim u Rumuniji vec 21 godinu i govorim oba jezika, mogu da ti kazem jednu stvar: samo oko 0,3 - 0,5% Rumuna su srpskog porekla, uglavnom u Banatu. (Oko Temisvara). To nije mnogo. Madjari, koji prakticno zive duz cele granice i u celom Erdelju cine oko 6.5%.
Nisi bas upucen u materiju. Prijatelji nam jesu. To osecam i dozivljavam svakodnevno svih over godina.

Daleko je od tebe Srbija

pre 9 meseci

Ne znam zasto ali otkad znam za sebe mi ovde u Srbiji imamo nipodastavajuce misljenje o Rumunima, a to je kao prvo narod sa kičmom i to se pokazalo, da kada ustaju, ustaju svi kao jedan! Kao drugo jedine su nam prve komsije sa kojima nikada nismo niti ratovali niti imali razmirice, nisu cak ni kao Nato clanica ucestvovali niti dozvolili borbena dejstva sa njene teritorije tokom bombardovanja. Iskreno, mene je sramota naseg odnosa prema rumunskom narodu i Rumuniji kao komsijama.
(malo prst na čelo Srbi i cenimo prave i dokazane prijatelje, toliko barem mozemo, 12. septembar 2023 23:07)

U Srbiji to "nipodaštavajuće mišljenje" o njima sigurno je da niko nema. Jer Srbi ne koriste te ustaške izraze i pojmove bez korena i svakog smisla.

Antireklamozder

pre 9 meseci

bolontiku, 13. septembar 2023 00:27


Mozda po koju o George Dežu i sudbini Srba u delti Dunava....
Ili o logoru u Aradu u prvom svetskom ratu...

Hvala unapred

Danilo

pre 9 meseci

Kako braća kad slave Božić 25. decembra?
(more, 12. septembar 2023 23:07) 
Oni su pravoslavci kao i Grci al slave tada Božić,al Vaskrs slave kada i mi

bolontiku

pre 9 meseci

Kako braća kad slave Božić 25. decembra?
(more, 12. septembar 2023 23:07)

1. Pravoslavci kao i mi.
2. Nikada nismo ratovali jedni protiv drugih.
3. Kraljica Marija je njihova princeza udata za našeg Kralja a Banat i Bačka su bili venčani poklon ( miraz ) Srbiji.
4. Međusobn o se poštujemo i pomažemo vekovima.
5. Nepriznaju Kosovo i Metohiju van Srbije.
6. 1999 ni jedan avio nije poleteo iz Rumunije niti je bilo nato vojske u Rumuniji , niti je Rumunija učestvovala a bila je članica Nato.

Dovoljno ili treba još da navodim?
to sto je neko ne slavi po Gregorijanskom kalendaru ne znači da je neprijatelj, Bugari, Grci, Rumuni, Ukrajinci sve pravoslavci a slave po Julijanskom kalendaru.

Lucky

pre 9 meseci

Zabole rumune i za Srbiju i za njene delove!!!
Ti sto su skandirali su Srbi!!! Da li znate koliko Srba zivi u Rumuniji????U ne tako davnoj proslosti Srbi su bili vecinski narod u Rumuniji!!!Pogledajte malo u istorijske knjige!!! ,,Moldavski,,kraljevi su imalu Srpska imena!!!Vlasi nisu nista drugo nego Srbi!Samo o najpoznatijem vlaskom grofu,procitajte poreklo i viteski red kome su pripadali!!!

Вук

pre 9 meseci

Једини искрени пријатељи из окружења. Вековни пријатељи који нам никада нису наудили као Хрвати и ови остали.

Зато Срби памет у главу и поштујте сваког Румуна и Румунке где год да се нађете. Они имају једну стару изреку: "Румун има само три брата: шуму, Дунав и Србина".

Вук

pre 9 meseci

Требало би Србија да се веома озбиљно окрене Румунији. Велика земља, милионска популација, јака економија, снажне фирме. Братски вековни односи. Веома нас цене и поштују и са њима никада није било размирица. Поштујте Румуне где год да их сретнете. Добрим делом су и пореклом Срби.

dudešesku

pre 9 meseci

Rumunska narodna izreka glasi ovako:

- Rumun na svet ima samo tri prijatelja-brata a to su šuma,Dunav i srbin.
(Džeferson, 12. septembar 2023 23:03)

legenda. treći prijatelj je rakija.

Dragan Ferencevic

pre 9 meseci

Niko nije terao Albance da napustaju teren, Rumuni nisu napustili teren
nego Albamci , da li se neko seca drona i alb. zastave velike albanije.
da je Srbija napustila.

Bojan

pre 9 meseci

Kako nije sramota zapad da teraju Rumune da igraju sa kvazi zemljom koju ne priznaju.... Zamislite da Poljska igra sa npr Donjeckom i da opominju navijače da ne viču Donjeckom Ukraina

znalac

pre 9 meseci

Svaka cast na podrsci, tako treba prijatelji. Samo mislim da su sebi napravili medvedju uslugu, verovatno ce morati igrati pred praznim tribinama, ili u najgorem slucaju 3 0 za protivnika

Sloboda nema cenu

pre 9 meseci

Dok su bežali glavom bez obzira od ruske čizme prikazane kroz Čaušeskuov režim mi smo ih prihvatali i hranili. Nisu nam to zaboravili. Danas većina Srba želi istu tu čizmu od koje su braća Rumuni bežali. Rumuni je ne žele. Hvala Rumuniji i njihovom narodu. Hvala Temišvaru na velikoj podršci i pomoći 5.oktobra 2000g. Oni su uspeli, mi nismo...

Kikilišur

pre 9 meseci

Živim blizu granice sa Rumunijom,ne treba reći da sam najmanje trećinu života i proveo u Rumuniji.

Mnogi ljudi nisu svesni koliko Rumuni ne mogu da podnesu šiptare,slobodno mogu da kažem da je to strašna mržnja.
Po mnogo čemu kada je KiM u pitanju,Rumuni su na žalost,mnogo veći Srbi od nas Srba.
Svaka im čast na tome.
Poštuju i vole Srbiju. I mi volimo njih ali treba više da im se uzvrati!

Nije prvi put da njihovi navijači ovo rade. Bravo!!!

Hemičar

pre 9 meseci

Interesantno da je u redu da je u redu da Švajcarac nosi ime ili grb (ne sećam se više šta tačno) Kosova na kopačkama "jer je Kosovo član FIFA-e", ali zato Rumuni ne smeju da uzvikuju ime Srbije. Opet se primenjuju dvostruki standardi.

Zvezdas

pre 9 meseci

Braco ovo su ocigledno dani visokog napona u pozitivnom smislu za nas Srbe. Nasi sportisti i ponos plus ova poruka koja je prodrmala Evropu.. Lepo je biti Srbin😎🇷🇸

Стрелац

pre 9 meseci

ФСС треба да им уплати суму за казну коју ће добити од УЕФА.

Заслужују те паре много више него ови наши не уништиви доживотни функционери - Бјековић, Џајић, Вазура и други.

malo prst na čelo Srbi i cenimo prave i dokazane prijatelje, toliko barem mozemo

pre 9 meseci

Ne znam zasto ali otkad znam za sebe mi ovde u Srbiji imamo nipodastavajuce misljenje o Rumunima, a to je kao prvo narod sa kičmom i to se pokazalo, da kada ustaju, ustaju svi kao jedan! Kao drugo jedine su nam prve komsije sa kojima nikada nismo niti ratovali niti imali razmirice, nisu cak ni kao Nato clanica ucestvovali niti dozvolili borbena dejstva sa njene teritorije tokom bombardovanja. Iskreno, mene je sramota naseg odnosa prema rumunskom narodu i Rumuniji kao komsijama.

Robin Hud

pre 9 meseci

Zamisli da na utakmici sa Italijom, publika skandira nama Srbija je Slovenija. I onda mi da napustimo teren.

Upisao bi nam se poraz i bili bi kaznjeni samo tako.

NijeBitno

pre 9 meseci

Da se ne zaboravi da su ovo skandiralu u sred Prištine zbog čega su grupu navijača izbacili sa stadiona,da li oni čuvali i svoje interese ili ne,jedini odnos u okruženju koji nismo isprljali bi trebalo čuvati i negovati ko malo vode na dlanu.

Милојко

pre 9 meseci

Срамота ме кад помислим да су код нас “дронови” летели без проблема! А Хил ти одређује и предводи параду содомита! Ужас шта дочекасмо! Хвала Румунском народу кад имају храбрости да укажу на неправду!!!!

Nat

pre 9 meseci

Ovi Rumuni su carevi. Znam da su ovo navijaci, i da je verovatno provokacija glede utakmice. Ali realno, mi s Rumunima nikad, ali nikad nismo imali nikakav problem, u citavoj nasoj istorji (bar onoliko koliko ja znam - moguce da gresim, pa ako je tako volio bih da me neko ispravi).
Inace bio sam u Temisvaru i to je to, i znam za Cepesa. A imam osecaj da je zemlja koju bi trebalo posetiti i obici - cuo sam da imaju dobra skijalista, a imaju i more... Ono sto znam sigurno je da su im vina super.
(maneken, 12. septembar 2023 21:41)

Živim u Vršcu, Temišvar mi je bliži od Beograda. Divni ljudi, a tek prirodne lepote kakve imaju, fantazija. Jedna od tih nama baš blizu je nacionalni park Cheile Nerei, a što se tiče skijališta, Semenic nam je isto veoma blizu.

Milan

pre 9 meseci

Terati neku zemlju da igra utakmice sa nekakvom okupiranim teritorijom koja nije u UN je cista provokacija od strane UEFA i FIFA mafije.

predrag slučajno sa androida

pre 9 meseci

Kakva braća, kavi bakrači.
Koje smo mi ložane čim se nečiji interesi poklope sa našim, odma su nam braća, najrodjeniji.
Rumuni imaju isto problem sa delom teritorije koji smatraju svojim, a dele ga tri druge zemlje. To je jedini razlog zašto ovo rade. Ne zato što nas vole.

Ne zato što smo neka braća.

^_^

pre 9 meseci

Treba izaci iz FIBA, UEFA , EUROSONG...prekinuti ovu farsu zvanu ulazak u EU, traziti pomoc rusije pod hitno, traziti uaz u briks pod hitno...dosta vise ovih naZista

Mihail

pre 9 meseci

Већина Румуна се овако осећа: Косово је Србија. Политичари који су рекли другачије нису имали шансе. У Румунији постоји снажан осећај поштовања према Србији.

Dragisa

pre 9 meseci

Ali ovo:Rumuni su upozoreni da ne skandiraju Srbiji ili ce utakmica opet biti prekinuta?Ne kapiram sta je lose skandirati Srbiji i sta je tu nedozvoljeno pa da se utakmica prekine?

bokelj

pre 9 meseci

stara prica Rumuni kao nisu nikad imali problema sa Srbima pa to je zato sto se nisu nikad granicili. Jer je vojvodina i cio zapad rumunije bio madjarski. podrska Srbiji je zbog madjarske Transilvanije u Rumuniji i ruskog otcjepljenja dijela Moldavije.

Objektivan

pre 9 meseci

Zanima me da li je na početku intonirana kvazi himna? Ako jeste, kako može da se pušta pesma koja predstavlja neku nepriznatu teritoriju?

Petar

pre 9 meseci

Rumuni smatraju da je Kosovo Srbija čak i po cenu da izgube utakmicu za zelenim stolom, a Nepomenik ga prodade dok mi sve to posmatramo ćuteći. Zaključak izvedite sami

Momčilo

pre 9 meseci

Rumun ima 3 brata, Dunav, Karpate i Srbina!
Stara rumunska izreka. Naše komšije koje nikada nisu uradili ništa protiv Srbije.
Za poštovanje!

Lars

pre 9 meseci

Rumuni su jedini sa kojima nikada nismo ratovali i koji su uvek podrzavali za razliku od ostalih komsija i brace od kojih cesto dobijemo noz u ledja. Srbi, naucite vise kocsu nam pravi prijatelji, dovoljno je pogledati u istok i prve komsije!

Aleks

pre 9 meseci

Letos mi crkla kola u Grckoj, dva Rumuna me povezli, dali telefon da pozovem slep sluzbu, osmesi, mnogo vole Srbe, mnogo im drago da su mi pomogli, ja ono u neverici. Prava srpska braca oduvek!

Obilić

pre 9 meseci

Zasto bi bila prekinuta??? Srbija je suverena drzava a Kosovo i Metohija su srpska pokrajina. To sto su nam na silu oteli vratice kad tad. A kada se skandira teroristima onda moze da se igra stidi se Evropo stidi se zapade vi ste ispod dna. Živela Srbija i Kosovo i Metohija u njoj.

Jugosloven

pre 9 meseci

Ako jedna država kao na primer Rumunija, Španija ili Grčka ne prihvata njihovu jednostranu proglašenu nezavisnost, onda Kosovo uopšte ne bi smelo biti u istoj grupi sa njima a uostalom ne bi smeli ni da budu članovi UEFA ili FIFA kad njih pola sveta ne gleda kao državu. Ako selekcije poput Kurdistana, Severnog Kipra, Havaja, Joruba ili Tibeta ne mogu igrati u FIFA takmičenjima onda ne bi smelo ni tzv Kosovo. Škotska, Vels, Severna Irska, Gibraltar.. Imaju dogovor dok ovo stvarno nema smisla

Pedja

pre 9 meseci

Tuzno je to koliko mi ne postujemo Rumune. Od prekosutra ce opet biti “cigani” za nas. Jedni od retkih pravih prijatelja. Cak imaju i izreku “samo dva prirodna prijatelja imamo, Crno more i Srbe” a mi ih tako tretiramo… Treba da se stidimo!

ProkopijeElGrande

pre 9 meseci

3-0 za Rumune i teraj dalje... Kad bi svi odlazili sa terena zato sto su im navijaci "povredili osecanja" svojim skandiranjem ili se nista ne bi igralo ili bi se sve igralo bez prisustva publike...

Sho

pre 9 meseci

Braca najveca. Postujem Madjare i volim sto ovoliko saradjujemo ali nasa vlast bi makar toliko morala saradjivati sa Rumunijom. Preko Vrsca progurati autoput i s tim putem i naravno Dunavom povecati medjudrzavnu trgovinu. Hvala braco.

Kide

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Ima nesto vaznije od bodova i fudbala.

Dragan Ristic

pre 9 meseci

Bice opet utakmica protiv albanije ili svajcarcke, pa kad pokazu njihovog leptira onda mi moramo da izadjemo sa terena. Pa da vidimo ko je u pravu.

bočni mejnstrim

pre 9 meseci

Zašto ne sme da se iznese stav da Kosovo nije nezavisna država, već četvrt veka okupirana srpska teritorija? Da je ovo napisano u Rumuniji bilo bi objavljeno. Nadam se da će i ovde.

Darko

pre 9 meseci

Zasto se prekida utakmica ako navijaci navijaju za Srbiju? Pa zar to nije podrska Kosovu? Kosovo je Srbija. KO donosi ove odluke? Znaci trebalo je prekidati utamicu izmedju Njemacke i Turske kada muslimani navijaju za Tursku, a hrvati za njemacku??

Sloboda nema cenu

pre 9 meseci

Rumuni imaju jednu izreku koja glasi citiram "Rumun ima tri brata, šumu, Dunav i Srbina". Sa njima nikada nismo bili ni u kakvom sukobu, čak su nam i pomogli u nekim bitkama. Ako braća među narodima postoje onda su to Rumuni i Srbi. To su prava braća a ne ona lažna koja haraju Srbijom propagandom a redovno su nam zabijali nož u leđa. Rumuni su nam braća.

statuskan

pre 9 meseci

Svaka čast Rumunima,šipci napustili teren,registrovati rezultat 3:0 za Rumuniju i ove što misle da su država izbaciti iz takmičenja.Ali pošto je UEFA velika mafija mislim da će posledice trpeti samo Rumuni.

Јабучило

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Ни ти ништа не разумеш...

Karamba

pre 9 meseci

Ja sam oženjen rumunkom i često sam tamo. Mi sa njima nismo nikad ratovali ne zato što se volimo već što nismo imali vremena. Morali smo i mi i oni da se bavimo Turcima, Bugarima i ostalima pa nismo stigli da se pobijemo. Oni o nama imaju isto mišljenje kao i mi o njima. Ni bolje ni lošije.

Stefan

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Nemaš pravu informaciju. Svi Ruski sportisti su bili uslovljeni da se politički izjasne ukoliko žele da nastupe na Wimbledonu. Ako se nisu izjasnili ili su se izjasnili "pogrešno", izbačeni su. Ima i mnogo drugih primera. Dakle nisi upućen.

Darko

pre 9 meseci

Bravo za Rumune. Steta sto ce UEFA sada njih da kazni. Hrvati mogu da rade sta hoce, bice im oprosteno, ili neka minimalna kazna.Albanci dodju u Srbiju, puste drona, prekinu utakmicu i onda nece da se vrate, a UEFA kazni nas. Tako ce sada i rumune.

maneken

pre 9 meseci

Ovi Rumuni su carevi. Znam da su ovo navijaci, i da je verovatno provokacija glede utakmice. Ali realno, mi s Rumunima nikad, ali nikad nismo imali nikakav problem, u citavoj nasoj istorji (bar onoliko koliko ja znam - moguce da gresim, pa ako je tako volio bih da me neko ispravi).
Inace bio sam u Temisvaru i to je to, i znam za Cepesa. A imam osecaj da je zemlja koju bi trebalo posetiti i obici - cuo sam da imaju dobra skijalista, a imaju i more... Ono sto znam sigurno je da su im vina super.

Kide

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Ima nesto vaznije od bodova i fudbala.

Lars

pre 9 meseci

Rumuni su jedini sa kojima nikada nismo ratovali i koji su uvek podrzavali za razliku od ostalih komsija i brace od kojih cesto dobijemo noz u ledja. Srbi, naucite vise kocsu nam pravi prijatelji, dovoljno je pogledati u istok i prve komsije!

Pedja

pre 9 meseci

Tuzno je to koliko mi ne postujemo Rumune. Od prekosutra ce opet biti “cigani” za nas. Jedni od retkih pravih prijatelja. Cak imaju i izreku “samo dva prirodna prijatelja imamo, Crno more i Srbe” a mi ih tako tretiramo… Treba da se stidimo!

maneken

pre 9 meseci

Ovi Rumuni su carevi. Znam da su ovo navijaci, i da je verovatno provokacija glede utakmice. Ali realno, mi s Rumunima nikad, ali nikad nismo imali nikakav problem, u citavoj nasoj istorji (bar onoliko koliko ja znam - moguce da gresim, pa ako je tako volio bih da me neko ispravi).
Inace bio sam u Temisvaru i to je to, i znam za Cepesa. A imam osecaj da je zemlja koju bi trebalo posetiti i obici - cuo sam da imaju dobra skijalista, a imaju i more... Ono sto znam sigurno je da su im vina super.

Mihail

pre 9 meseci

Већина Румуна се овако осећа: Косово је Србија. Политичари који су рекли другачије нису имали шансе. У Румунији постоји снажан осећај поштовања према Србији.

statuskan

pre 9 meseci

Svaka čast Rumunima,šipci napustili teren,registrovati rezultat 3:0 za Rumuniju i ove što misle da su država izbaciti iz takmičenja.Ali pošto je UEFA velika mafija mislim da će posledice trpeti samo Rumuni.

Darko

pre 9 meseci

Bravo za Rumune. Steta sto ce UEFA sada njih da kazni. Hrvati mogu da rade sta hoce, bice im oprosteno, ili neka minimalna kazna.Albanci dodju u Srbiju, puste drona, prekinu utakmicu i onda nece da se vrate, a UEFA kazni nas. Tako ce sada i rumune.

Stefan

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Nemaš pravu informaciju. Svi Ruski sportisti su bili uslovljeni da se politički izjasne ukoliko žele da nastupe na Wimbledonu. Ako se nisu izjasnili ili su se izjasnili "pogrešno", izbačeni su. Ima i mnogo drugih primera. Dakle nisi upućen.

Kikilišur

pre 9 meseci

Živim blizu granice sa Rumunijom,ne treba reći da sam najmanje trećinu života i proveo u Rumuniji.

Mnogi ljudi nisu svesni koliko Rumuni ne mogu da podnesu šiptare,slobodno mogu da kažem da je to strašna mržnja.
Po mnogo čemu kada je KiM u pitanju,Rumuni su na žalost,mnogo veći Srbi od nas Srba.
Svaka im čast na tome.
Poštuju i vole Srbiju. I mi volimo njih ali treba više da im se uzvrati!

Nije prvi put da njihovi navijači ovo rade. Bravo!!!

Karamba

pre 9 meseci

Ja sam oženjen rumunkom i često sam tamo. Mi sa njima nismo nikad ratovali ne zato što se volimo već što nismo imali vremena. Morali smo i mi i oni da se bavimo Turcima, Bugarima i ostalima pa nismo stigli da se pobijemo. Oni o nama imaju isto mišljenje kao i mi o njima. Ni bolje ni lošije.

Bojan

pre 9 meseci

Kako nije sramota zapad da teraju Rumune da igraju sa kvazi zemljom koju ne priznaju.... Zamislite da Poljska igra sa npr Donjeckom i da opominju navijače da ne viču Donjeckom Ukraina

malo prst na čelo Srbi i cenimo prave i dokazane prijatelje, toliko barem mozemo

pre 9 meseci

Ne znam zasto ali otkad znam za sebe mi ovde u Srbiji imamo nipodastavajuce misljenje o Rumunima, a to je kao prvo narod sa kičmom i to se pokazalo, da kada ustaju, ustaju svi kao jedan! Kao drugo jedine su nam prve komsije sa kojima nikada nismo niti ratovali niti imali razmirice, nisu cak ni kao Nato clanica ucestvovali niti dozvolili borbena dejstva sa njene teritorije tokom bombardovanja. Iskreno, mene je sramota naseg odnosa prema rumunskom narodu i Rumuniji kao komsijama.

Јабучило

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Ни ти ништа не разумеш...

Dragan Ferencevic

pre 9 meseci

Niko nije terao Albance da napustaju teren, Rumuni nisu napustili teren
nego Albamci , da li se neko seca drona i alb. zastave velike albanije.
da je Srbija napustila.

NijeBitno

pre 9 meseci

Da se ne zaboravi da su ovo skandiralu u sred Prištine zbog čega su grupu navijača izbacili sa stadiona,da li oni čuvali i svoje interese ili ne,jedini odnos u okruženju koji nismo isprljali bi trebalo čuvati i negovati ko malo vode na dlanu.

Стрелац

pre 9 meseci

ФСС треба да им уплати суму за казну коју ће добити од УЕФА.

Заслужују те паре много више него ови наши не уништиви доживотни функционери - Бјековић, Џајић, Вазура и други.

Hemičar

pre 9 meseci

Interesantno da je u redu da je u redu da Švajcarac nosi ime ili grb (ne sećam se više šta tačno) Kosova na kopačkama "jer je Kosovo član FIFA-e", ali zato Rumuni ne smeju da uzvikuju ime Srbije. Opet se primenjuju dvostruki standardi.

bolontiku

pre 9 meseci

Kako braća kad slave Božić 25. decembra?
(more, 12. septembar 2023 23:07)

1. Pravoslavci kao i mi.
2. Nikada nismo ratovali jedni protiv drugih.
3. Kraljica Marija je njihova princeza udata za našeg Kralja a Banat i Bačka su bili venčani poklon ( miraz ) Srbiji.
4. Međusobn o se poštujemo i pomažemo vekovima.
5. Nepriznaju Kosovo i Metohiju van Srbije.
6. 1999 ni jedan avio nije poleteo iz Rumunije niti je bilo nato vojske u Rumuniji , niti je Rumunija učestvovala a bila je članica Nato.

Dovoljno ili treba još da navodim?
to sto je neko ne slavi po Gregorijanskom kalendaru ne znači da je neprijatelj, Bugari, Grci, Rumuni, Ukrajinci sve pravoslavci a slave po Julijanskom kalendaru.

Zvezdas

pre 9 meseci

Braco ovo su ocigledno dani visokog napona u pozitivnom smislu za nas Srbe. Nasi sportisti i ponos plus ova poruka koja je prodrmala Evropu.. Lepo je biti Srbin😎🇷🇸

Robin Hud

pre 9 meseci

Zamisli da na utakmici sa Italijom, publika skandira nama Srbija je Slovenija. I onda mi da napustimo teren.

Upisao bi nam se poraz i bili bi kaznjeni samo tako.

Вук

pre 9 meseci

Требало би Србија да се веома озбиљно окрене Румунији. Велика земља, милионска популација, јака економија, снажне фирме. Братски вековни односи. Веома нас цене и поштују и са њима никада није било размирица. Поштујте Румуне где год да их сретнете. Добрим делом су и пореклом Срби.

Nat

pre 9 meseci

Ovi Rumuni su carevi. Znam da su ovo navijaci, i da je verovatno provokacija glede utakmice. Ali realno, mi s Rumunima nikad, ali nikad nismo imali nikakav problem, u citavoj nasoj istorji (bar onoliko koliko ja znam - moguce da gresim, pa ako je tako volio bih da me neko ispravi).
Inace bio sam u Temisvaru i to je to, i znam za Cepesa. A imam osecaj da je zemlja koju bi trebalo posetiti i obici - cuo sam da imaju dobra skijalista, a imaju i more... Ono sto znam sigurno je da su im vina super.
(maneken, 12. septembar 2023 21:41)

Živim u Vršcu, Temišvar mi je bliži od Beograda. Divni ljudi, a tek prirodne lepote kakve imaju, fantazija. Jedna od tih nama baš blizu je nacionalni park Cheile Nerei, a što se tiče skijališta, Semenic nam je isto veoma blizu.

Sloboda nema cenu

pre 9 meseci

Dok su bežali glavom bez obzira od ruske čizme prikazane kroz Čaušeskuov režim mi smo ih prihvatali i hranili. Nisu nam to zaboravili. Danas većina Srba želi istu tu čizmu od koje su braća Rumuni bežali. Rumuni je ne žele. Hvala Rumuniji i njihovom narodu. Hvala Temišvaru na velikoj podršci i pomoći 5.oktobra 2000g. Oni su uspeli, mi nismo...

Sloboda nema cenu

pre 9 meseci

Rumuni imaju jednu izreku koja glasi citiram "Rumun ima tri brata, šumu, Dunav i Srbina". Sa njima nikada nismo bili ni u kakvom sukobu, čak su nam i pomogli u nekim bitkama. Ako braća među narodima postoje onda su to Rumuni i Srbi. To su prava braća a ne ona lažna koja haraju Srbijom propagandom a redovno su nam zabijali nož u leđa. Rumuni su nam braća.

Aleks

pre 9 meseci

Letos mi crkla kola u Grckoj, dva Rumuna me povezli, dali telefon da pozovem slep sluzbu, osmesi, mnogo vole Srbe, mnogo im drago da su mi pomogli, ja ono u neverici. Prava srpska braca oduvek!

Momčilo

pre 9 meseci

Rumun ima 3 brata, Dunav, Karpate i Srbina!
Stara rumunska izreka. Naše komšije koje nikada nisu uradili ništa protiv Srbije.
Za poštovanje!

Sho

pre 9 meseci

Braca najveca. Postujem Madjare i volim sto ovoliko saradjujemo ali nasa vlast bi makar toliko morala saradjivati sa Rumunijom. Preko Vrsca progurati autoput i s tim putem i naravno Dunavom povecati medjudrzavnu trgovinu. Hvala braco.

Вук

pre 9 meseci

Једини искрени пријатељи из окружења. Вековни пријатељи који нам никада нису наудили као Хрвати и ови остали.

Зато Срби памет у главу и поштујте сваког Румуна и Румунке где год да се нађете. Они имају једну стару изреку: "Румун има само три брата: шуму, Дунав и Србина".

Danilo

pre 9 meseci

Kako braća kad slave Božić 25. decembra?
(more, 12. septembar 2023 23:07) 
Oni su pravoslavci kao i Grci al slave tada Božić,al Vaskrs slave kada i mi

Dragisa

pre 9 meseci

Ali ovo:Rumuni su upozoreni da ne skandiraju Srbiji ili ce utakmica opet biti prekinuta?Ne kapiram sta je lose skandirati Srbiji i sta je tu nedozvoljeno pa da se utakmica prekine?

Darko

pre 9 meseci

Zasto se prekida utakmica ako navijaci navijaju za Srbiju? Pa zar to nije podrska Kosovu? Kosovo je Srbija. KO donosi ove odluke? Znaci trebalo je prekidati utamicu izmedju Njemacke i Turske kada muslimani navijaju za Tursku, a hrvati za njemacku??

Jugosloven

pre 9 meseci

Ako jedna država kao na primer Rumunija, Španija ili Grčka ne prihvata njihovu jednostranu proglašenu nezavisnost, onda Kosovo uopšte ne bi smelo biti u istoj grupi sa njima a uostalom ne bi smeli ni da budu članovi UEFA ili FIFA kad njih pola sveta ne gleda kao državu. Ako selekcije poput Kurdistana, Severnog Kipra, Havaja, Joruba ili Tibeta ne mogu igrati u FIFA takmičenjima onda ne bi smelo ni tzv Kosovo. Škotska, Vels, Severna Irska, Gibraltar.. Imaju dogovor dok ovo stvarno nema smisla

Милојко

pre 9 meseci

Срамота ме кад помислим да су код нас “дронови” летели без проблема! А Хил ти одређује и предводи параду содомита! Ужас шта дочекасмо! Хвала Румунском народу кад имају храбрости да укажу на неправду!!!!

^_^

pre 9 meseci

Treba izaci iz FIBA, UEFA , EUROSONG...prekinuti ovu farsu zvanu ulazak u EU, traziti pomoc rusije pod hitno, traziti uaz u briks pod hitno...dosta vise ovih naZista

ProkopijeElGrande

pre 9 meseci

3-0 za Rumune i teraj dalje... Kad bi svi odlazili sa terena zato sto su im navijaci "povredili osecanja" svojim skandiranjem ili se nista ne bi igralo ili bi se sve igralo bez prisustva publike...

Dragan Ristic

pre 9 meseci

Bice opet utakmica protiv albanije ili svajcarcke, pa kad pokazu njihovog leptira onda mi moramo da izadjemo sa terena. Pa da vidimo ko je u pravu.

Milan

pre 9 meseci

Terati neku zemlju da igra utakmice sa nekakvom okupiranim teritorijom koja nije u UN je cista provokacija od strane UEFA i FIFA mafije.

Petar

pre 9 meseci

Rumuni smatraju da je Kosovo Srbija čak i po cenu da izgube utakmicu za zelenim stolom, a Nepomenik ga prodade dok mi sve to posmatramo ćuteći. Zaključak izvedite sami

Objektivan

pre 9 meseci

Zanima me da li je na početku intonirana kvazi himna? Ako jeste, kako može da se pušta pesma koja predstavlja neku nepriznatu teritoriju?

znalac

pre 9 meseci

Svaka cast na podrsci, tako treba prijatelji. Samo mislim da su sebi napravili medvedju uslugu, verovatno ce morati igrati pred praznim tribinama, ili u najgorem slucaju 3 0 za protivnika

dudešesku

pre 9 meseci

Rumunska narodna izreka glasi ovako:

- Rumun na svet ima samo tri prijatelja-brata a to su šuma,Dunav i srbin.
(Džeferson, 12. septembar 2023 23:03)

legenda. treći prijatelj je rakija.

Obilić

pre 9 meseci

Zasto bi bila prekinuta??? Srbija je suverena drzava a Kosovo i Metohija su srpska pokrajina. To sto su nam na silu oteli vratice kad tad. A kada se skandira teroristima onda moze da se igra stidi se Evropo stidi se zapade vi ste ispod dna. Živela Srbija i Kosovo i Metohija u njoj.

bočni mejnstrim

pre 9 meseci

Zašto ne sme da se iznese stav da Kosovo nije nezavisna država, već četvrt veka okupirana srpska teritorija? Da je ovo napisano u Rumuniji bilo bi objavljeno. Nadam se da će i ovde.

predrag slučajno sa androida

pre 9 meseci

Kakva braća, kavi bakrači.
Koje smo mi ložane čim se nečiji interesi poklope sa našim, odma su nam braća, najrodjeniji.
Rumuni imaju isto problem sa delom teritorije koji smatraju svojim, a dele ga tri druge zemlje. To je jedini razlog zašto ovo rade. Ne zato što nas vole.

Ne zato što smo neka braća.

bokelj

pre 9 meseci

stara prica Rumuni kao nisu nikad imali problema sa Srbima pa to je zato sto se nisu nikad granicili. Jer je vojvodina i cio zapad rumunije bio madjarski. podrska Srbiji je zbog madjarske Transilvanije u Rumuniji i ruskog otcjepljenja dijela Moldavije.

Lucky

pre 9 meseci

Zabole rumune i za Srbiju i za njene delove!!!
Ti sto su skandirali su Srbi!!! Da li znate koliko Srba zivi u Rumuniji????U ne tako davnoj proslosti Srbi su bili vecinski narod u Rumuniji!!!Pogledajte malo u istorijske knjige!!! ,,Moldavski,,kraljevi su imalu Srpska imena!!!Vlasi nisu nista drugo nego Srbi!Samo o najpoznatijem vlaskom grofu,procitajte poreklo i viteski red kome su pripadali!!!

Antireklamozder

pre 9 meseci

bolontiku, 13. septembar 2023 00:27


Mozda po koju o George Dežu i sudbini Srba u delti Dunava....
Ili o logoru u Aradu u prvom svetskom ratu...

Hvala unapred

Daleko je od tebe Srbija

pre 9 meseci

Ne znam zasto ali otkad znam za sebe mi ovde u Srbiji imamo nipodastavajuce misljenje o Rumunima, a to je kao prvo narod sa kičmom i to se pokazalo, da kada ustaju, ustaju svi kao jedan! Kao drugo jedine su nam prve komsije sa kojima nikada nismo niti ratovali niti imali razmirice, nisu cak ni kao Nato clanica ucestvovali niti dozvolili borbena dejstva sa njene teritorije tokom bombardovanja. Iskreno, mene je sramota naseg odnosa prema rumunskom narodu i Rumuniji kao komsijama.
(malo prst na čelo Srbi i cenimo prave i dokazane prijatelje, toliko barem mozemo, 12. septembar 2023 23:07)

U Srbiji to "nipodaštavajuće mišljenje" o njima sigurno je da niko nema. Jer Srbi ne koriste te ustaške izraze i pojmove bez korena i svakog smisla.

SRBIN IZ RUMUNIJE

pre 9 meseci

….. Поштујте Румуне где год да их сретнете. Добрим делом су и пореклом Срби.
(Вук, 13. septembar 2023 00:32)

Posto zivim u Rumuniji vec 21 godinu i govorim oba jezika, mogu da ti kazem jednu stvar: samo oko 0,3 - 0,5% Rumuna su srpskog porekla, uglavnom u Banatu. (Oko Temisvara). To nije mnogo. Madjari, koji prakticno zive duz cele granice i u celom Erdelju cine oko 6.5%.
Nisi bas upucen u materiju. Prijatelji nam jesu. To osecam i dozivljavam svakodnevno svih over godina.

Lucky

pre 9 meseci

Zabole rumune i za Srbiju i za njene delove!!!
Ti sto su skandirali su Srbi!!! Da li znate koliko Srba zivi u Rumuniji????U ne tako davnoj proslosti Srbi su bili vecinski narod u Rumuniji!!!Pogledajte malo u istorijske knjige!!! ,,Moldavski,,kraljevi su imalu Srpska imena!!!Vlasi nisu nista drugo nego Srbi!Samo o najpoznatijem vlaskom grofu,procitajte poreklo i viteski red kome su pripadali!!!

predrag slučajno sa androida

pre 9 meseci

Kakva braća, kavi bakrači.
Koje smo mi ložane čim se nečiji interesi poklope sa našim, odma su nam braća, najrodjeniji.
Rumuni imaju isto problem sa delom teritorije koji smatraju svojim, a dele ga tri druge zemlje. To je jedini razlog zašto ovo rade. Ne zato što nas vole.

Ne zato što smo neka braća.

znalac

pre 9 meseci

Svaka cast na podrsci, tako treba prijatelji. Samo mislim da su sebi napravili medvedju uslugu, verovatno ce morati igrati pred praznim tribinama, ili u najgorem slucaju 3 0 za protivnika

Kide

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Ima nesto vaznije od bodova i fudbala.

Sloboda nema cenu

pre 9 meseci

Dok su bežali glavom bez obzira od ruske čizme prikazane kroz Čaušeskuov režim mi smo ih prihvatali i hranili. Nisu nam to zaboravili. Danas većina Srba želi istu tu čizmu od koje su braća Rumuni bežali. Rumuni je ne žele. Hvala Rumuniji i njihovom narodu. Hvala Temišvaru na velikoj podršci i pomoći 5.oktobra 2000g. Oni su uspeli, mi nismo...

bokelj

pre 9 meseci

stara prica Rumuni kao nisu nikad imali problema sa Srbima pa to je zato sto se nisu nikad granicili. Jer je vojvodina i cio zapad rumunije bio madjarski. podrska Srbiji je zbog madjarske Transilvanije u Rumuniji i ruskog otcjepljenja dijela Moldavije.

Pedja

pre 9 meseci

Tuzno je to koliko mi ne postujemo Rumune. Od prekosutra ce opet biti “cigani” za nas. Jedni od retkih pravih prijatelja. Cak imaju i izreku “samo dva prirodna prijatelja imamo, Crno more i Srbe” a mi ih tako tretiramo… Treba da se stidimo!

Robin Hud

pre 9 meseci

Zamisli da na utakmici sa Italijom, publika skandira nama Srbija je Slovenija. I onda mi da napustimo teren.

Upisao bi nam se poraz i bili bi kaznjeni samo tako.

Lars

pre 9 meseci

Rumuni su jedini sa kojima nikada nismo ratovali i koji su uvek podrzavali za razliku od ostalih komsija i brace od kojih cesto dobijemo noz u ledja. Srbi, naucite vise kocsu nam pravi prijatelji, dovoljno je pogledati u istok i prve komsije!

Zvezdas

pre 9 meseci

Braco ovo su ocigledno dani visokog napona u pozitivnom smislu za nas Srbe. Nasi sportisti i ponos plus ova poruka koja je prodrmala Evropu.. Lepo je biti Srbin😎🇷🇸

Karamba

pre 9 meseci

Ja sam oženjen rumunkom i često sam tamo. Mi sa njima nismo nikad ratovali ne zato što se volimo već što nismo imali vremena. Morali smo i mi i oni da se bavimo Turcima, Bugarima i ostalima pa nismo stigli da se pobijemo. Oni o nama imaju isto mišljenje kao i mi o njima. Ni bolje ni lošije.

^_^

pre 9 meseci

Treba izaci iz FIBA, UEFA , EUROSONG...prekinuti ovu farsu zvanu ulazak u EU, traziti pomoc rusije pod hitno, traziti uaz u briks pod hitno...dosta vise ovih naZista

maneken

pre 9 meseci

Ovi Rumuni su carevi. Znam da su ovo navijaci, i da je verovatno provokacija glede utakmice. Ali realno, mi s Rumunima nikad, ali nikad nismo imali nikakav problem, u citavoj nasoj istorji (bar onoliko koliko ja znam - moguce da gresim, pa ako je tako volio bih da me neko ispravi).
Inace bio sam u Temisvaru i to je to, i znam za Cepesa. A imam osecaj da je zemlja koju bi trebalo posetiti i obici - cuo sam da imaju dobra skijalista, a imaju i more... Ono sto znam sigurno je da su im vina super.

Bojan

pre 9 meseci

Kako nije sramota zapad da teraju Rumune da igraju sa kvazi zemljom koju ne priznaju.... Zamislite da Poljska igra sa npr Donjeckom i da opominju navijače da ne viču Donjeckom Ukraina

statuskan

pre 9 meseci

Svaka čast Rumunima,šipci napustili teren,registrovati rezultat 3:0 za Rumuniju i ove što misle da su država izbaciti iz takmičenja.Ali pošto je UEFA velika mafija mislim da će posledice trpeti samo Rumuni.

Darko

pre 9 meseci

Bravo za Rumune. Steta sto ce UEFA sada njih da kazni. Hrvati mogu da rade sta hoce, bice im oprosteno, ili neka minimalna kazna.Albanci dodju u Srbiju, puste drona, prekinu utakmicu i onda nece da se vrate, a UEFA kazni nas. Tako ce sada i rumune.

Antireklamozder

pre 9 meseci

bolontiku, 13. septembar 2023 00:27


Mozda po koju o George Dežu i sudbini Srba u delti Dunava....
Ili o logoru u Aradu u prvom svetskom ratu...

Hvala unapred

Јабучило

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Ни ти ништа не разумеш...

Stefan

pre 9 meseci

Politici nije mesto u sportu! Eto im sada -3 boda a Kosovu +3 pa neka opet “srbuju”!
(spolekt, 12. septembar 2023 21:40)

Nemaš pravu informaciju. Svi Ruski sportisti su bili uslovljeni da se politički izjasne ukoliko žele da nastupe na Wimbledonu. Ako se nisu izjasnili ili su se izjasnili "pogrešno", izbačeni su. Ima i mnogo drugih primera. Dakle nisi upućen.

Kikilišur

pre 9 meseci

Živim blizu granice sa Rumunijom,ne treba reći da sam najmanje trećinu života i proveo u Rumuniji.

Mnogi ljudi nisu svesni koliko Rumuni ne mogu da podnesu šiptare,slobodno mogu da kažem da je to strašna mržnja.
Po mnogo čemu kada je KiM u pitanju,Rumuni su na žalost,mnogo veći Srbi od nas Srba.
Svaka im čast na tome.
Poštuju i vole Srbiju. I mi volimo njih ali treba više da im se uzvrati!

Nije prvi put da njihovi navijači ovo rade. Bravo!!!

Mihail

pre 9 meseci

Већина Румуна се овако осећа: Косово је Србија. Политичари који су рекли другачије нису имали шансе. У Румунији постоји снажан осећај поштовања према Србији.

Daleko je od tebe Srbija

pre 9 meseci

Ne znam zasto ali otkad znam za sebe mi ovde u Srbiji imamo nipodastavajuce misljenje o Rumunima, a to je kao prvo narod sa kičmom i to se pokazalo, da kada ustaju, ustaju svi kao jedan! Kao drugo jedine su nam prve komsije sa kojima nikada nismo niti ratovali niti imali razmirice, nisu cak ni kao Nato clanica ucestvovali niti dozvolili borbena dejstva sa njene teritorije tokom bombardovanja. Iskreno, mene je sramota naseg odnosa prema rumunskom narodu i Rumuniji kao komsijama.
(malo prst na čelo Srbi i cenimo prave i dokazane prijatelje, toliko barem mozemo, 12. septembar 2023 23:07)

U Srbiji to "nipodaštavajuće mišljenje" o njima sigurno je da niko nema. Jer Srbi ne koriste te ustaške izraze i pojmove bez korena i svakog smisla.

bolontiku

pre 9 meseci

Kako braća kad slave Božić 25. decembra?
(more, 12. septembar 2023 23:07)

1. Pravoslavci kao i mi.
2. Nikada nismo ratovali jedni protiv drugih.
3. Kraljica Marija je njihova princeza udata za našeg Kralja a Banat i Bačka su bili venčani poklon ( miraz ) Srbiji.
4. Međusobn o se poštujemo i pomažemo vekovima.
5. Nepriznaju Kosovo i Metohiju van Srbije.
6. 1999 ni jedan avio nije poleteo iz Rumunije niti je bilo nato vojske u Rumuniji , niti je Rumunija učestvovala a bila je članica Nato.

Dovoljno ili treba još da navodim?
to sto je neko ne slavi po Gregorijanskom kalendaru ne znači da je neprijatelj, Bugari, Grci, Rumuni, Ukrajinci sve pravoslavci a slave po Julijanskom kalendaru.

Dragan Ferencevic

pre 9 meseci

Niko nije terao Albance da napustaju teren, Rumuni nisu napustili teren
nego Albamci , da li se neko seca drona i alb. zastave velike albanije.
da je Srbija napustila.

Hemičar

pre 9 meseci

Interesantno da je u redu da je u redu da Švajcarac nosi ime ili grb (ne sećam se više šta tačno) Kosova na kopačkama "jer je Kosovo član FIFA-e", ali zato Rumuni ne smeju da uzvikuju ime Srbije. Opet se primenjuju dvostruki standardi.

Objektivan

pre 9 meseci

Zanima me da li je na početku intonirana kvazi himna? Ako jeste, kako može da se pušta pesma koja predstavlja neku nepriznatu teritoriju?

Sloboda nema cenu

pre 9 meseci

Rumuni imaju jednu izreku koja glasi citiram "Rumun ima tri brata, šumu, Dunav i Srbina". Sa njima nikada nismo bili ni u kakvom sukobu, čak su nam i pomogli u nekim bitkama. Ako braća među narodima postoje onda su to Rumuni i Srbi. To su prava braća a ne ona lažna koja haraju Srbijom propagandom a redovno su nam zabijali nož u leđa. Rumuni su nam braća.

Вук

pre 9 meseci

Требало би Србија да се веома озбиљно окрене Румунији. Велика земља, милионска популација, јака економија, снажне фирме. Братски вековни односи. Веома нас цене и поштују и са њима никада није било размирица. Поштујте Румуне где год да их сретнете. Добрим делом су и пореклом Срби.

malo prst na čelo Srbi i cenimo prave i dokazane prijatelje, toliko barem mozemo

pre 9 meseci

Ne znam zasto ali otkad znam za sebe mi ovde u Srbiji imamo nipodastavajuce misljenje o Rumunima, a to je kao prvo narod sa kičmom i to se pokazalo, da kada ustaju, ustaju svi kao jedan! Kao drugo jedine su nam prve komsije sa kojima nikada nismo niti ratovali niti imali razmirice, nisu cak ni kao Nato clanica ucestvovali niti dozvolili borbena dejstva sa njene teritorije tokom bombardovanja. Iskreno, mene je sramota naseg odnosa prema rumunskom narodu i Rumuniji kao komsijama.

Dragisa

pre 9 meseci

Ali ovo:Rumuni su upozoreni da ne skandiraju Srbiji ili ce utakmica opet biti prekinuta?Ne kapiram sta je lose skandirati Srbiji i sta je tu nedozvoljeno pa da se utakmica prekine?

Стрелац

pre 9 meseci

ФСС треба да им уплати суму за казну коју ће добити од УЕФА.

Заслужују те паре много више него ови наши не уништиви доживотни функционери - Бјековић, Џајић, Вазура и други.

NijeBitno

pre 9 meseci

Da se ne zaboravi da su ovo skandiralu u sred Prištine zbog čega su grupu navijača izbacili sa stadiona,da li oni čuvali i svoje interese ili ne,jedini odnos u okruženju koji nismo isprljali bi trebalo čuvati i negovati ko malo vode na dlanu.

Danilo

pre 9 meseci

Kako braća kad slave Božić 25. decembra?
(more, 12. septembar 2023 23:07) 
Oni su pravoslavci kao i Grci al slave tada Božić,al Vaskrs slave kada i mi

Momčilo

pre 9 meseci

Rumun ima 3 brata, Dunav, Karpate i Srbina!
Stara rumunska izreka. Naše komšije koje nikada nisu uradili ništa protiv Srbije.
Za poštovanje!

Darko

pre 9 meseci

Zasto se prekida utakmica ako navijaci navijaju za Srbiju? Pa zar to nije podrska Kosovu? Kosovo je Srbija. KO donosi ove odluke? Znaci trebalo je prekidati utamicu izmedju Njemacke i Turske kada muslimani navijaju za Tursku, a hrvati za njemacku??

dudešesku

pre 9 meseci

Rumunska narodna izreka glasi ovako:

- Rumun na svet ima samo tri prijatelja-brata a to su šuma,Dunav i srbin.
(Džeferson, 12. septembar 2023 23:03)

legenda. treći prijatelj je rakija.

ProkopijeElGrande

pre 9 meseci

3-0 za Rumune i teraj dalje... Kad bi svi odlazili sa terena zato sto su im navijaci "povredili osecanja" svojim skandiranjem ili se nista ne bi igralo ili bi se sve igralo bez prisustva publike...

Petar

pre 9 meseci

Rumuni smatraju da je Kosovo Srbija čak i po cenu da izgube utakmicu za zelenim stolom, a Nepomenik ga prodade dok mi sve to posmatramo ćuteći. Zaključak izvedite sami

Милојко

pre 9 meseci

Срамота ме кад помислим да су код нас “дронови” летели без проблема! А Хил ти одређује и предводи параду содомита! Ужас шта дочекасмо! Хвала Румунском народу кад имају храбрости да укажу на неправду!!!!

Aleks

pre 9 meseci

Letos mi crkla kola u Grckoj, dva Rumuna me povezli, dali telefon da pozovem slep sluzbu, osmesi, mnogo vole Srbe, mnogo im drago da su mi pomogli, ja ono u neverici. Prava srpska braca oduvek!

Nat

pre 9 meseci

Ovi Rumuni su carevi. Znam da su ovo navijaci, i da je verovatno provokacija glede utakmice. Ali realno, mi s Rumunima nikad, ali nikad nismo imali nikakav problem, u citavoj nasoj istorji (bar onoliko koliko ja znam - moguce da gresim, pa ako je tako volio bih da me neko ispravi).
Inace bio sam u Temisvaru i to je to, i znam za Cepesa. A imam osecaj da je zemlja koju bi trebalo posetiti i obici - cuo sam da imaju dobra skijalista, a imaju i more... Ono sto znam sigurno je da su im vina super.
(maneken, 12. septembar 2023 21:41)

Živim u Vršcu, Temišvar mi je bliži od Beograda. Divni ljudi, a tek prirodne lepote kakve imaju, fantazija. Jedna od tih nama baš blizu je nacionalni park Cheile Nerei, a što se tiče skijališta, Semenic nam je isto veoma blizu.

Вук

pre 9 meseci

Једини искрени пријатељи из окружења. Вековни пријатељи који нам никада нису наудили као Хрвати и ови остали.

Зато Срби памет у главу и поштујте сваког Румуна и Румунке где год да се нађете. Они имају једну стару изреку: "Румун има само три брата: шуму, Дунав и Србина".

Obilić

pre 9 meseci

Zasto bi bila prekinuta??? Srbija je suverena drzava a Kosovo i Metohija su srpska pokrajina. To sto su nam na silu oteli vratice kad tad. A kada se skandira teroristima onda moze da se igra stidi se Evropo stidi se zapade vi ste ispod dna. Živela Srbija i Kosovo i Metohija u njoj.

Jugosloven

pre 9 meseci

Ako jedna država kao na primer Rumunija, Španija ili Grčka ne prihvata njihovu jednostranu proglašenu nezavisnost, onda Kosovo uopšte ne bi smelo biti u istoj grupi sa njima a uostalom ne bi smeli ni da budu članovi UEFA ili FIFA kad njih pola sveta ne gleda kao državu. Ako selekcije poput Kurdistana, Severnog Kipra, Havaja, Joruba ili Tibeta ne mogu igrati u FIFA takmičenjima onda ne bi smelo ni tzv Kosovo. Škotska, Vels, Severna Irska, Gibraltar.. Imaju dogovor dok ovo stvarno nema smisla

bočni mejnstrim

pre 9 meseci

Zašto ne sme da se iznese stav da Kosovo nije nezavisna država, već četvrt veka okupirana srpska teritorija? Da je ovo napisano u Rumuniji bilo bi objavljeno. Nadam se da će i ovde.

Milan

pre 9 meseci

Terati neku zemlju da igra utakmice sa nekakvom okupiranim teritorijom koja nije u UN je cista provokacija od strane UEFA i FIFA mafije.

Sho

pre 9 meseci

Braca najveca. Postujem Madjare i volim sto ovoliko saradjujemo ali nasa vlast bi makar toliko morala saradjivati sa Rumunijom. Preko Vrsca progurati autoput i s tim putem i naravno Dunavom povecati medjudrzavnu trgovinu. Hvala braco.

Dragan Ristic

pre 9 meseci

Bice opet utakmica protiv albanije ili svajcarcke, pa kad pokazu njihovog leptira onda mi moramo da izadjemo sa terena. Pa da vidimo ko je u pravu.

SRBIN IZ RUMUNIJE

pre 9 meseci

….. Поштујте Румуне где год да их сретнете. Добрим делом су и пореклом Срби.
(Вук, 13. septembar 2023 00:32)

Posto zivim u Rumuniji vec 21 godinu i govorim oba jezika, mogu da ti kazem jednu stvar: samo oko 0,3 - 0,5% Rumuna su srpskog porekla, uglavnom u Banatu. (Oko Temisvara). To nije mnogo. Madjari, koji prakticno zive duz cele granice i u celom Erdelju cine oko 6.5%.
Nisi bas upucen u materiju. Prijatelji nam jesu. To osecam i dozivljavam svakodnevno svih over godina.