Fudbal 88

Utorak, 15.02.2022.

17:07

Ko je najbolji u Evropi i gde su Zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo?

Kako nam se bliži početak nokaut faze Lige šampiona, tako konstantno "isplivavaju" sve zanimljiviji podaci.

Ko je najbolji u Evropi i gde su Zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Analogna trikotaza

pre 2 godine

Zvezda ima više bodova nego svi ostali timovi iz Sfrj!
(goran
Kakvo elemnentarno neznanje!!!tvoja zvezda jeste prva ,a na "vecnoj listi velike cetvorke " se radi samo za nekoliko bodova prednosti od Partizana,citaj:samo nekoliko,desetak,ako dobro pamtim.Treci je cini mi se Hajduk,4ti Dinamo.Raspitaj se prvo,proveri opa komentarisi,ovako ispada da si neko napaljeni adolescent.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Pijani zlotvor, lepo sto te na pomen Zvezde drmaju odmah kompleksi. Koliko god se vi trudili da izmenite istoriju fudbala na ovim prostorima, svi mi dobro znamo ko je Zvezda. Cuj Zvezdi dekretom neko nesto poklanjao. A ko je vama branio da pravite uspehe u Evropi. Koliko Dinamo ima proleca u Evropi da ne govorim vise od toga. Pa do skoro niste imali prolece punih 50 godina. Nista, nema vas u Evropi. Zvezdi pare trpa UEFA najvise jer je svake godine u grupi LS ili LE. Svake godine lagano prolazi grupu LE. Glupo je uopste pominjati koje su velicine igrale za Zvezdu. Igraci poput Sekularca, Dzajica, Vidica, Deje, Kuleta, Pizona, Rajka, Dekija Stankovica, Jugovica su velicine na svetskom nivou. Nikada, ali nikada necete ni prici Zvezdi po bilo cemu.

Atlanticar

pre 2 godine

Gossa, ovaj današnji Hajduk nema veze sa onim Hajdukom prije 2-3 godine. Uostalom je Hajduk jedini klub bez režimskih novaca i lopovluka u klubu. Svemirski brod za vas. U svakom pogledu.

Atlanticar

pre 2 godine

Hajduk gazi ovaj Dinamo nevjerojatnom lakoćom na krilima genijalca Livaje 2-0 na Maksimiru. Što bi tek radili Partizanu i Zvezdi? Pogotovo nakon dolaska Ferra, Grgića, Kalinića, Mikanovića s kojima su dodatno bar 30% jaci

Bajdo

pre 2 godine

Hajduk u 46 dana nove 2022.godine dobio 46000 novih članova. Svatko placa minimum 100 Kuna clanarine. O takvim brojkama Dinamo, Zvezda, Partizan itd mogu samo sanjati.

Vizionar

pre 2 godine

Hajduk je prije par godina imao Dinamovca Sinišu Orescanina na klupi . Lik je na uzvratnu utakmicu protiv Gzire poslao TREĆU ekipu Hajduka na travnjak. Prvu utakmicu je Hajduk dobio 2-0 na Malti. Slijedila je blamaža i trenutni otkaz Dinamovcu Orescaninu. Danas Hajduk ima top predsjednika Lukšu Jakobusica . Lik je za VK Jug iz Dubrovnika ostvario top rezultate u Europi. Sada je prešao sa vaterpola na nogomet i sustavno gradi veliki Hajduk. Ustrojio je mašineriju. A jedan od glavnih pogodaka je dovodjenje top sportskog direktora Nikoliciusa i najboljeg trainera u regionu Dambrauskasa. Sve ostalo je legenda. Zato sada samo pratite ovog novog moćnog Hajduka

zdravko

pre 2 godine

Sad kad vidim Po ovim odigranim u evropi mismo tata mata za dinamo hajduk I partizan. Prvaci smo evrope I sveta polu. finalists kup sampiona cetri puta tri puta polu finalisti kup kupova tri puta polu finalisti kup uefa sad liga evrope I jednom finalisti

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Ne znam sto mi niste odobrili repliku, nije fer tim vise sto nisam krsio pravila.
Vidim da je moj komentar izazvao buru i iskakanja zila na celu, no to je uvijek bilo tako- istina boli. Zvijezda je u zadnjih par godina postala dobra jer onaj sa čubama baca kamione novca u klub. Pazi srbe, molim te! Misle da klub kojeg su dekretom osnovali komunisti i koji je klub tajne sluzbe moze biti velik. Lol. Veliki ste onoliko koliko je istocna njemacka bila olimpijska velesila, svi znamo kako i kod normalnog covjeka to izaziva gadjenje. Javite se kad iz vaseg malog beznacajnog klubica poniknu igraci kao modric, kova, broz, mandza, lovren, carli, dudu, majer, brekalo. Onda ce postojati razlog da vas postujem. Da, i dalje cete biti ljigavi klub bez ikakve povijesti, ali cu vam stisnuti ruku i odati priznanje na pametnom radu.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Atlanticar, koga briga za vase lokalne derbije? Hajduk u Evropi zadnjih 5 godina ispada u sezoni kupanja. Dok i Partizan a narocito Zvezda redovno igraju Evropu. Zvezda zadnjih 5 godina 2 puta LS i tri puta LE. Sva tri puta LE prosla grupu lagano. Ove sezone bila prva u grupi. I onda bi Hajduk dobio Zvezdu. Smesno.

Prometheus

pre 2 godine

Da se ne lažemo : Trenutno je Hajduk najjaci klub “velike četvorke”. Igracine kao Livaja, Krovinovic, Ferro, Grgić, Sahiti, Biuk, Ljubičić, Kalinic su top klasa. Sa pola gasa su prije koji tjedan potopili Dinamo sa 2-0 na Maksimiru.

solda

pre 2 godine

Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe
(Mornar, 15. februar 2022 21:11) najveci na potezu dubrovnik-zadar i split-sarajevo. Pozdrav od Gzire Junajted sa pjesmom „vidio sam vanzemaljce“.

Dexo

pre 2 godine

Dinamo jedini Klub u europi koji je tukao 3 londonska kluba zadnjih 6 godina. Arsenal Tottenham Liverpool
(HJ, 15. februar 2022 17:19)

Iz kog dela Londona je Liverpul? Iz Mančestera verovatno

Galeb

pre 2 godine

Hajduk je Tata Mata baluna! Puno puno puno prije svih ostalih! Isto kao što je Torcida bila prva u Europi! Puuuuuuunoooo puuunoo puuuunooo prije svih ostalih u Europi!

transparent

pre 2 godine

pa zvezda je u jugi morala biti prvak koliko su ih gurali vlasti. nakon raspada juge raspala se i zvezda i nestala dok se vucic nije pojavio. inace nitko nije veci od dinama, to je svima jasno !
(mateo, 15. februar 2022 19:37) lupetanje! A dinamo kao nije gurao tudjman!? Mjenjanjem imena u kroaciju, hask, gradjanski, dinamo, alternator ste izgubili tradiciju. Lik je bio opsjednut imenom a gledao sam i bolesni govor na maksimiru kako su mu opet zlocesti Srbi krivi sto se klub dinamo zvao. Zvezdu je najvise pogodio raspad Jugoslavije. Klub koji je do 92. bio u rangu sa velikanima iz Italije, Njemacke ili Holandije, Portugala. Sta su izgubili dinamo i hajduk pa i partizan raspadom velike lige!? Nista. Klubovi nebitni u evropskim okvirima, igrali kolo dva pa ispadali. Zvezdi su na vrhuncu uzeti svi bodovi zbog sankcija, totalni sok slijedi sledecih 10-15 godina. Dinamo ne bih spominjao uopste, transfere velike jeste imao al gdje je broj jedan lopov koji je muljao!? U medjugorju. O hajduku, gziri junajted, vanzemaljcima ne bih trosio rijeci. Provincijski klub. Zvezda je bila i ostala druga dimenzija za ostale balkanske poluklubove.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Sablast, izvini, ali u kom to takmicenju Partizan ima jos cetvrtfinala i finala? U Ligi Sampiona ili nekadasnjem Kupu Sampiona? Ja stvarno ne znam za taj podatak, jel to neka nova verzija istine?

Mornar

pre 2 godine

Milane Todorovicu, boli istina? E znam.
Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe

........

pre 2 godine

Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe
(Mornar, 15. februar 2022 21:11)

Tu zavičajno "domoljubnu" patetiku istresaj na nekom hrvatskom portalu. Ovde si smešan.

cz

pre 2 godine

Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.

(Pijani zlotvor, 15. februar 2022 19:00)

Vidić je najveće ime sa prostora bivše SFRJ u poslednjih 20 godina.

Sa ili bez Vidića Zvezda je velika, isto kao što je Dinamo sa ili bez Modrića mali. Vidiš, da sutra neki novi Maradona iznikne u FK Smrduša donja to ne bi postao veliki klub. Klub čine trofeji, rezultati, istorija... a C. Zvezda trofeja i rezultata ima neuporedivo više nego Dinamo. Logika ti nije jača strana.

SrbEUin

pre 2 godine

Da, Zvezda je sve uspehe postigla zahvaljujući režimu, a ne zbog fudbalskog umeća.
Zvezda je do raspada YU bila režimski klub toliko da ne samo da se naosvajala domaćih titula već je čak i u Evropi bila najveći bauk favoritima. Svi su se nadali da je izbegnu u dvomečima. Osvajač KEŠ i prvak Sveta i još dva polufinala i još tri četvrtfinala KEŠ, finale kupa UEFA, dva polufinala Kupa Kupova, i gomila osvojenih turnira po Španiji, Francuskoj, Italiji, latinskoj Americi...
Strašan taj režim beše, ceo svet je bacio pod noge. Tito gosopdar Evrope i sveta!

ju ju

pre 2 godine

@Dinamo i zvezda udbaski drzavni klubovi, Partizan i Hajduk...borba uvek.
(opa, 15. februar 2022 18:33)A tvoja mama je uska gde treba. haha
(Aleksej, 15. februar 2022 18:45)

Pucas od humora kompleksasu. Vasarski tim, vasarski navijaci. Talog Srbije je slio u zvezdu crkvenu.

Sablast

pre 2 godine

Partizan je jedini tim koji je podelio ostalim timovima 'velike cetvorke" Loto,svaki od njega je primio 7 komada,a tabela je glupa ,da gluplja i ne moze biti,jer Partizan ima i jos dva 1/4finala,jedno polufinale i finale....Hajduk?Dinamo?..pa i zvezda,sa smesnim timovima stigla do titule,a i najjaki timovi u to vreme nisu se smeli takmiciti,bili su kaznjeni.Ipak,mogu reci da je Partizan i najbaksuzniji tim koji poznajem,a za njega navijam,koji je gubio vec dobijene utakmice,veoma vazne utakmice.Uspeh bi bio daleko veci da je samo deo od njih dobio,neke sudijskim greskama,neke neshavtljivih gresaka pre svega golmana,da sad neimenujem.Inace je imao generacijski timove i igrace za najveca dela,ali samo on nas je mogao tako razocarati.Mogu nabrojiti utakmice koji su nam mogli izmeniti istoriju,da budemo i tu na pijedestalu,ali je dugacak spisak,dobar deo komentatora znao cemu pricam.Hajduk je imao mislim 1/4finale,i to jedno,Dinamo ni to,pricam o KESa naravno.

Slobodan Penezić

pre 2 godine

Tako se osvajaju titule šampiona. Pogledajte 01.05.1974.stadion kraj plinare. 1.sudija Maksimović. 2.uslovi na "stadionu" fantastični. 3.bratsvo i jedinstvo među akterima, a posebno trener Ivić, pokazalo pravo lice. 4. Gostoprimstvo za primer. Kako mi je bilo drago kada su ih grobari sj..... 1976.

Slobodan Penezić

pre 2 godine

Tako se osvajaju titule šampiona. Pogledajte 01.05.1974.stadion kraj plinare. 1.sudija Maksimović. 2.uslovi na "stadionu" fantastični. 3.bratsvo i jedinstvo među akterima, a posebno trener Ivić, pokazalo pravo lice. 4. Gostoprimstvo za primer. Kako mi je bilo drago kada su ih grobari sj..... 1976.

SrbEUin

pre 2 godine

Da, Zvezda je sve uspehe postigla zahvaljujući režimu, a ne zbog fudbalskog umeća.
Zvezda je do raspada YU bila režimski klub toliko da ne samo da se naosvajala domaćih titula već je čak i u Evropi bila najveći bauk favoritima. Svi su se nadali da je izbegnu u dvomečima. Osvajač KEŠ i prvak Sveta i još dva polufinala i još tri četvrtfinala KEŠ, finale kupa UEFA, dva polufinala Kupa Kupova, i gomila osvojenih turnira po Španiji, Francuskoj, Italiji, latinskoj Americi...
Strašan taj režim beše, ceo svet je bacio pod noge. Tito gosopdar Evrope i sveta!

opa

pre 2 godine

@pijani zlobni Hrvat

Vidiš, ti meni nisi tragikomičan, nego odvratan, bez smisla za humor, zajedljiv, gadan, ostrašćen... daj Bože da si tragikomičan. Imaš obraza da istresaš šovinističke bljuvotine o Srbima na srpskom portalu.
Velike klubove ne čine zarade po transferima, niti je Dinamo veliki klub jer je pokupio sve što valja u hrvatskom fudbalu u zadnjih 20 godina, niti je veliki jer je neki bolji fudbaler prošao kroz njega. Po toj logici bi FK Budućnost bila najveća sa ovih prostora jer je taj klub iznjedrio Mijatovića i Savićevića. Podsećam te i da se protiv lika zaslužnog za sve te transfere vodi sudski proces, a da je Modrić lažno svedočio u tom procesu. Toliko o hrvatskom poštenju koje je po tebi sušta suprotnost srpskom nepoštenju.
Dakle, Dinamo nije veliko ime u evropskom fudbalu, niti je ikad bio osim u mašti nekih neznalica, domoljubno i šovinistički ostrašćenih. FK Dinamo je u evropskim klubovima malo ime. Taman i da postoje nekakve silne afere koje bi zasenile sve što su generacije zvezdaša uradile, pa trenutno je aktuelna jedna vrlo gadna afera vezana za FK Ajaks, ali to ne potire činjenicu da je Ajaks jedan od najvećih fudbalskih klubova ikad i veoma značajan za istorijat evropskog fudbala. Tako je i Zvezda velika, a Dinamo mali. Neće Dinamo učiniti većim tvoja zloba prema Zvezdi. Neće ga učiniti velikim ni transferi jednog mafijaškog mufljuza. To je mali i nebitan klub u evropskim okvirima. Pomiri se s tim.

mile

pre 2 godine

Zar vam ne dosadi priča kako su Partizan osnovali hrvati? Znači Koča, Tempo i drugi generali su hrvati? Vi ste potomci komunjara a naš klub generala. Mnogo mia je drago što nismo komunjare, isti oni koji su slali na Goli otok. I kako je to Partizan otimao i ucjenjivao igrače? Vidimo da su i Džajić, Savičević, Stojković, Prosinečki, Belodedić i drugi pod ucjenama prešli u Partizan. Kako je novac ušao u fudbal, prvo je Hajduk harao i dovodio igrače a zvezda to radi svo vrijeme. Za to vrijeme Partizan od tih silnih igrača dovede Mijatovića koji je bio klasa.
Ali da kažem nešto o tabeli. Nije dobra jer se ne daju bodovi za finala, polufinala i naravno za osvojene titule. Glupo je da je Galata ispred Zvezde. Ni Hajduk ne može ispred Partizana.
(Nbc, 15. februar 2022 19:41)

Osnivaci su vam bili mesani ali igracki kadar su vam cinili neki ndh igraci

marshall

pre 2 godine

Valjda vam je jasno koliki je Zvezda gigant. 20 godina je nema nigde u i dalje na mestu broj 27. E to vam je, Grobari, GROMADA
(Dexxo, 15. februar 2022 17:23)

Kako je meni jasno da je Zvezda gromada u odnosu na Partizan u fudbalu, nadam se da je tebi jasno sta je Partizan u kosarci uodnoau na Zvezdu?!

th1950

pre 2 godine

U koje bajke pojedini vjeruju, Hajduk je 1911. godine osnovan kao Hrvatski nogometni klub Hajduk s hrvatskim abmlemom kakav je i danas u grbu, logično Srbi su ga osnovali. XD Crvenu zvijezdu je nosio umjesto hrvatskog grba u periodu od 1944. do 1990. godine. Hajduk dan danas nosi orginalno ime i originalan grb kluba iz 1911. godine.

Rajko

pre 2 godine

Meni je tragikomicno da ti kao navijac zvijezde imas obraza pisati o dinamu kao drzavnom projektu. Cijela povijest zvijezde i srpskog nogometa opcenito je pljacka, muljanje, zakulisne igre, intrige. I sad je opet zvijezda drzavni projekt, no u onih par godina rasle su vam gljive na marakani, vi ste bez drzavne love jedna vekika nula, nitko i nista.
Cak i taj dinamo, koji je od zvijezde pokupio krim modus operandi sa filijalama, sucima itd je napravio nogometnu akademiju bez presedana: pola ekipe sa sp 18 su dinamovci. Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.
I sve ovo ti govorim kao hajdukovac koji ne moze smislit dinamo.
Na kraju, pogledaj hr ligu- 4 kluba se bore za titulu. Kad ce se to dogodit u srbiji? Normalno da nikad.
Vi ste za hr sitna riba.
(Pijani zlotvor, 15. februar 2022 19:00) Pacenice ,ti nisi prosao pored Hajduka,kamo da navijas za njega.Zasto spominjes te gljive,bilo ti drago kad je srpski velikan bio u banani? Dalje,objasni mi koji se to klubovi bore za prvaka Hrv kad je Dinamo prvak 40 godina unazad ??? I na kraju,spominjes da su srpski klubovi bez drzavnog novca nula..pacenice,Hajduk za hljeba nema vec 10 godina i navijaci su dioničarski vlasnici kluba dijelom, dok je Dinamov TATA u bjegstvu u BiH koji bi dobio 10 godina da se pojavi na Hrvatskom tlu! Prema tome,ajd zanemaricu sto imas max 20 godina ali ovoliko lupetanje po srpskom portalu odavno nisam vidio od jednog balavca ! Objavljen ti je komentar ,sad si postao neko u zivotu..za vas su Srbi DIMENZIJA od cega patite,nije bitno Zvezda ili Partizan.

Dnevni dnevnik

pre 2 godine

Hajduk je 1911 osnovano kao “Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” u Pragu. Sa hrvatskim grbom u grbu kluba. Toliko o činjenicama.

Nbc

pre 2 godine

Zar vam ne dosadi priča kako su Partizan osnovali hrvati? Znači Koča, Tempo i drugi generali su hrvati? Vi ste potomci komunjara a naš klub generala. Mnogo mia je drago što nismo komunjare, isti oni koji su slali na Goli otok. I kako je to Partizan otimao i ucjenjivao igrače? Vidimo da su i Džajić, Savičević, Stojković, Prosinečki, Belodedić i drugi pod ucjenama prešli u Partizan. Kako je novac ušao u fudbal, prvo je Hajduk harao i dovodio igrače a zvezda to radi svo vrijeme. Za to vrijeme Partizan od tih silnih igrača dovede Mijatovića koji je bio klasa.
Ali da kažem nešto o tabeli. Nije dobra jer se ne daju bodovi za finala, polufinala i naravno za osvojene titule. Glupo je da je Galata ispred Zvezde. Ni Hajduk ne može ispred Partizana.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(opa, 15. februar 2022 17:20)

Meni je tragikomicno da ti kao navijac zvijezde imas obraza pisati o dinamu kao drzavnom projektu. Cijela povijest zvijezde i srpskog nogometa opcenito je pljacka, muljanje, zakulisne igre, intrige. I sad je opet zvijezda drzavni projekt, no u onih par godina rasle su vam gljive na marakani, vi ste bez drzavne love jedna vekika nula, nitko i nista.
Cak i taj dinamo, koji je od zvijezde pokupio krim modus operandi sa filijalama, sucima itd je napravio nogometnu akademiju bez presedana: pola ekipe sa sp 18 su dinamovci. Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.
I sve ovo ti govorim kao hajdukovac koji ne moze smislit dinamo.
Na kraju, pogledaj hr ligu- 4 kluba se bore za titulu. Kad ce se to dogodit u srbiji? Normalno da nikad.
Vi ste za hr sitna riba.

Mario Hvar

pre 2 godine

Hajduk je u 46 dana nove 2022.godine učlanio 46000 novih članova. Apsolutni rekord. To ostali mogu samo sanjati. Kao i prosjek gledanosti Hajdukovih utakmica te Hajdukovu slavnu povijest. Inače su “Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” 1911. u Pragu osnovali Splićani Dalmatinci Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić, Vjekoslav Ivanišević. Toliko o činjenicama .Sportski pozdrav

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Pijani zlotvor, to sto mrzis Zvezdu te ne amnestira od nepoznavanja fudbala i sporta generalno. U poslednjih 20 godina, Zvezda je stvorila jednog Vidica. Zvezda je i danas veliki klub, poznat sirom Evrope, 35 na listi UEFA, klub koji igra egal sa Milanom, pobedjuje Liverpul koji je te sezone bio prvak Evrope. Velika je Zvezda, mnogo velik klub, ma koliko se vi trudili da ga osporite, ne mozete protiv cinjenica.

mateo

pre 2 godine

pa zvezda je u jugi morala biti prvak koliko su ih gurali vlasti. nakon raspada juge raspala se i zvezda i nestala dok se vucic nije pojavio. inace nitko nije veci od dinama, to je svima jasno !

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Ova lista lepo pokazuje ko u Ligi sampiona ima duplo vise poraza nego pobeda i ko u Ligi sampiona ima vise pobeda nego poraza. Lista je vezana samo za Ligu sampiona, nekadasnji Kup sampiona. Naravno da je Zvezda tu u top 30 klubova. Naravno i da je danas Zvezda opet u top 40 klubova Evrope. To su proste cinjenice, i ne vidim zasto se neko ljuti oko toga. Pa Zvezda je u najboljem evropskom i svetskom klupskom takmicenju pored osvojene titule imala i jos 3 polufinala i jos 5 cetvrtfinala.

beogradski

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Hajduk nisu osnovali Srbi. Klubovi van Srbije koji su osnovali Srbi su mostarski FK Velež i sarajevski FK Željezničar. To što se danas bosanski talibanski bezmozgovići identifikuju sa tim klubovima samo govori kako ne znaju ništa o istorijatu istih.
(maki, 15. februar 2022 17:57)

Braca Kaliterna, jedni od osnivaca Hajduka, su u AU monarhiji bili hapseni zbog sirenja velikisrpske propagande. E sad, da li su bili Srbi ili su samo imali simpatije prema Srbiji i kao vecina Dalmatnicana bili protiv AU monrahije, pitanje je. Pre ce biti da su bili katolicki Srbi, kao recimo 95% Dubrovcana, prema popisu AU monarhije s kraja 19. veka.

Partizan, Beograd, Srbija

pre 2 godine

@Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Koji kompleks male zvezde crvene i koje udbaske lazi. A znamo i zasto. Neko u DOmu vojske u BGu od strane 3 narodna heroja: Koca Popovic, Dapcevic i Tempo, a neko ko zna gde od strane KOmara, Krcuna, Bugaarcica. I malo u cast Envera hodze. A pola tih "ndh" igraca je posle igralo i u klubu koji se za malo nazvao "Staljin". Racunajuci i Bobeka koji je igrao za zvezdu protiv Ujpesta. Ne blamirajte se.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

Svetozar Vukmanović "Tempo", Konstantin "Koča" Popović, Peko Dapčević, Ratko Vujović "Čoče", ali, i Bogdan Vujošević, Mijalko Todorović, Božo Švarc, Otmar Kreačić "Kultura" i, razume se, Artur Takač. Toliko o JSD kao o nekakvom stranom telu uvezenom iz druge republike i drugog grada. Objavite ovo kad već niste hteli prvu verziju, insistiram na tome.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

"zvezda jedina sa ovih prostora igrala finala i polufinala evro-kupova"- kako ova notorna i ocita laz moze da prodje, a moj komentar o osnivacima JSD Partizan ne moze? Uopste nije u redu, ali, stvarno.

Aleksej

pre 2 godine

Dinamo i zvezda udbaski drzavni klubovi, Partizan i Hajduk...borba uvek.
(opa, 15. februar 2022 18:33)A tvoja mama je uska gde treba. haha

croata

pre 2 godine

(opa, 15. februar 2022 17:20)

Ko sto su po kljucu igrali u reprezentaciji sfrj, tako su se davale i titule. Zvezda je bila jedini pravi rezimski klub, partizan i hajduk su dobivali manji dio kolaca, a dinamo kao "nacionalisticki" mogao je biti prvak samo ako je bas duplo jaci od svih ostalih. Jednu godinu prvak zvezda, druge partizan, trecu zvezda, cetvrtu hajduk, petu zvezda, onda aj daj dinamu jednu pa onda opet nek ceka 20 godina. Npr 1982. kad je dinamo kidao i uzeo naslov najbolji igrac yu prvenstva marko mlinaric nije ni isao na mundijal. Samo podobni. Dinamo je daleko najvise puta bio drugi u prvenstvima. Slucajno? Samo za ovakve poput "opa". Zato i nije cudo da je tako slabo plasiran kad je rijetko igrao kup sampiona. A ipak je uzeo prvi evropski trofej s ovih prostora. Ovo sve pisem kao hajdukovac kojem je dinamo zadnja rupa na svirali. Ali neke stvari se trebaju znati.

ford

pre 2 godine

A komšije ne veruju,kao što i ja ne verujem koliko ih ima na ovom portalu.Realno,nisam upoznat koliko naših ima kod njih a da tu ne računamo kad je neko takmičenje pa zbog prepucavanja,to mi je ok.
I činjenica je da Dinama ne bi ni bilo na ovoj listi da se računalo do pre 20+ godina a sa druge strane pokazuje koliko je Zvezda bila jaka a nema je na sceni 30 godina.

Realno

pre 2 godine

Uvezda je možda 27 na toj listi ali na Balkanu najveća bila i najveca ostala. Tu je Ruminska Steaua ali nema takve navijače i legendarne igrače kao Zvezda. Partizan je realno mali komšina mogud a se ljute i da mrze ali to je činjenica. I uz svu pomoć države kao vojni klub i otimanje i ucenjivanje igrača daleko su iza.

xd

pre 2 godine

Ovo je vecita lista, Zvezda je svoje mesto u istoriji rezervisala odlicnim igrama iz 20tog vekao kojima moj cale neprestano prica, i osvojenim Kupom sampiona i svetskog praka. E sad ovo sto ja gledam, nije ni za top100, pricam o igri, uz duzno postovanje prema rezultatima. Doduse skidam im kapu za drugi mec sa Milanom prosle sezone

croata

pre 2 godine

A ova lista najboljih 10 je nakaradna. U kom filmu barcelona druga? Pa toj barceloni do 1990 godine najveci evropski uspjeh je bio osvajanje kupa velesajamskih gradova, ko dinamu. Nisu osvojili ni jedan kup sampiona do pojave lige prvaka. A i mancester unitedu nije mjesto medju 5, uz postovanje bezbijevim bebama. Juventusu isto. Prvi real, drugi milan, treci bajern, cetvrti liverpul, peti ajaks, sesta benfika, a onda eventualno manutd pa barca, juve itd

Školobocna

pre 2 godine

Realna lista kad se uzme u obzir da je do 1990 bilo mnogo lakše biti konkurentan sa zapadnim klubovima . I oni su bili ograničeni sa samo 3 stranca , sad se to mnogo promenilo . Što se tiče osnivanja klubova , Hrvati imaju interesantnu priču da je Hajduku nuđeno da bude armijski klub zbog zasluga u 2 svetskom ratu ali je to uključivalo i selidbu za Beograd . Oni su to odbili i tek posle toga je napravljen Partizan , na stadionu JNA je trebao Hajduk da bude . Ko je zapamtio onu ligu SFRJ do rata jasno mu je zašto je Zvezda ovako visoko plasirana, bila je veoma kvalitetna bez stranaca , pravili su se dobri rezultati u evropskim kupovima.

Ministar.

pre 2 godine

Valjda vam je jasno koliki je Zvezda gigant. 20 godina je nema nigde u i dalje na mestu broj 27. E to vam je, Grobari, GROMADA
(Dexxo, 15. februar 2022 17:23)
Zvezda ce biti zaorana kada se jednom bude svodili racuni. Predlažem pečurke na mesto stadiona...

Mige

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

I zvezdu i partizan su osnovali komunisti zajedno sa dinamom! Hajduk je hrvatski klub a jedini klub koji se ovde pominje i koji su osnovali srbi je Vojvodina! 1914 na ponos Srpskih i Jevrejskih gradjana Novog Sada!

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

13-4-16 (ubili nas dvostruki porazi od CSKA iz Sofije, juventusa, Intera i Dinama iz Kijeva) u SFRJ i 0-3-9 u dve LS (racuna se samo grupna faza), ovo je informacija za one kojima nije jasno odakle skor 13-7-25. Inace, onoliko koliko je realno da Milan bude sesti, toliko je realno i Partizanovo 75. mesto. Realno u smislu pravog odraza stanja stvari, velicine kluba, zvucnosti igraca koji su u njima igrali i uticaja tih klubova i igraca na istoriju i razvoj fudbala.

TDEX

pre 2 godine

Možda u nekoj historijskoj listi da.. ali sadašnjost je malo drugačija. Dinamo Zg je miljama organizacijski, financijski, rezultatski, igrački, skautski daleko od ostalih tri. Još ako naprave novi stadion (btw vlastitim sredstvima) još više se odvaja od tzv regiona.

najveća je najveća

pre 2 godine

"Gledajući klubove sa ovih prostora, najuspešnija je Crvena zvezda i nalazi se na 27. mestu, ispred Rome, Panatinaikosa i Marseja, a odmah iza Rendžersa, Galatasaraja i Olimpijakosa.

Zvezda je ukupno odigrala 98 utakmica, dobila ih 48, uz 14 remija i 36 poraza, za ukupnih 158 poena.

Partizan je 75. na toj listi sa 45 mečeva i skorom 13-7-25 i ukupnih 46 poena, koliko imaju Spartak Trnava, Lajpcig i atinski AEK, a iza su nekada istaknuti klubovi Rems i Vašaš".

Sve je rečeno. Svako u svom društvu.

Legolas

pre 2 godine

Po čemu najbolji?
Najveći oroblem je jednakost.
Koju je novac,basnoslovni,ukinuo i to se naziva realnost demokratija,tržište.
Zaboravilo se na igru uronilo se u industriju.
Čineći fudbal svojom igračkom,načinom da se razmeću i pokazuju "mišiće"jedan drugom,bogati vlasnici klubova su ga oteli od pojedinca običnog čoveka i pretvorili ga u svoj sport kojim se razmeću i nadmeću.
Mlade ljude su pretvorili u "tržišnu vrednost",a ne u ličnosti,već u bogate omladince koji prečesto nisu spremni da se nose sa slavom i odgovornošću.O školovanju da se i ne govori.
Sve liste i statistike padaju u vodu kada ovaj fudbal,današnji,nema veze sa nekadašnjom igrom.

Mile Laktas

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.

maki

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Hajduk nisu osnovali Srbi. Klubovi van Srbije koji su osnovali Srbi su mostarski FK Velež i sarajevski FK Željezničar. To što se danas bosanski talibanski bezmozgovići identifikuju sa tim klubovima samo govori kako ne znaju ništa o istorijatu istih.

rna njojze

pre 2 godine

Lista je rekla sve. Zvezda je Real ovih prostora bez ikakvog premca. Činjenice i brojke su tu. Svi ostali su ispod za dve klase.

Hajduku čast, najmanje se priča o njima a svi istinski ljubitelji fudbala znaju da su uvek bili dosta bolji od Dinama i Partizana i najveći rival Zvezdi od samog početka one lige.

l

pre 2 godine

Dinamo jedini Klub u europi koji je tukao 3 londonska kluba zadnjih 6 godina. Arsenal Tottenham Liverpool
(HJ, 15. februar 2022 17:19)

Dok su za Dinamo to bile utakmice života, za pomenute londonske klubove su to bile nebitne utakmice sa anonimusima iz istočne Evrope koje su igrali sa rezervnim sastavom.

Zvezda je jedina sa ovih prostora koja je igrala finala i polufinala evro kupova i u zlatno doba bila među pet-šest najboljih klubova Evrope. Ne zanosite se.

opa

pre 2 godine

Zvezda 27-edma ,a NK Dinamo (Primamo) tek 97-edmi. Pri tom je C. Zvezda nazadovala u zadnjih 30 godina, a Dinama verovatno nije bilo ni u prvih 500 (svih klubova koji su ikad igrali u evro kupovima) tokom sedamdesetih i osamdesetih. To je postao državni hrvatski projekat tek u Tuđmanovoj eri. Verujem da će sad da se javi masa kroasanskih veseljaka koji budno prate ova portal.

Stipsa

pre 2 godine

Ma koga boli ona stvar za rvate i njihove klubove?Zašto niste napisali gde stoji Steaua veća je i od Zvezde možda a da ne pričamo da su nam ti Rumuni veći prijatelji od bivših Dosta bre više o njima svaki dan po nekoliko vesti.

Dzeks

pre 2 godine

Ma ovo mora da je greska. Kako nije Partizan najjaci, koji je uvijek dobar za sramotu kao protiv Fljamurtarija, Kroacije, Semroka, Flore itd.?

rna njojze

pre 2 godine

Lista je rekla sve. Zvezda je Real ovih prostora bez ikakvog premca. Činjenice i brojke su tu. Svi ostali su ispod za dve klase.

Hajduku čast, najmanje se priča o njima a svi istinski ljubitelji fudbala znaju da su uvek bili dosta bolji od Dinama i Partizana i najveći rival Zvezdi od samog početka one lige.

najveća je najveća

pre 2 godine

"Gledajući klubove sa ovih prostora, najuspešnija je Crvena zvezda i nalazi se na 27. mestu, ispred Rome, Panatinaikosa i Marseja, a odmah iza Rendžersa, Galatasaraja i Olimpijakosa.

Zvezda je ukupno odigrala 98 utakmica, dobila ih 48, uz 14 remija i 36 poraza, za ukupnih 158 poena.

Partizan je 75. na toj listi sa 45 mečeva i skorom 13-7-25 i ukupnih 46 poena, koliko imaju Spartak Trnava, Lajpcig i atinski AEK, a iza su nekada istaknuti klubovi Rems i Vašaš".

Sve je rečeno. Svako u svom društvu.

opa

pre 2 godine

Zvezda 27-edma ,a NK Dinamo (Primamo) tek 97-edmi. Pri tom je C. Zvezda nazadovala u zadnjih 30 godina, a Dinama verovatno nije bilo ni u prvih 500 (svih klubova koji su ikad igrali u evro kupovima) tokom sedamdesetih i osamdesetih. To je postao državni hrvatski projekat tek u Tuđmanovoj eri. Verujem da će sad da se javi masa kroasanskih veseljaka koji budno prate ova portal.

Mile Laktas

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.

Dzeks

pre 2 godine

Ma ovo mora da je greska. Kako nije Partizan najjaci, koji je uvijek dobar za sramotu kao protiv Fljamurtarija, Kroacije, Semroka, Flore itd.?

l

pre 2 godine

Dinamo jedini Klub u europi koji je tukao 3 londonska kluba zadnjih 6 godina. Arsenal Tottenham Liverpool
(HJ, 15. februar 2022 17:19)

Dok su za Dinamo to bile utakmice života, za pomenute londonske klubove su to bile nebitne utakmice sa anonimusima iz istočne Evrope koje su igrali sa rezervnim sastavom.

Zvezda je jedina sa ovih prostora koja je igrala finala i polufinala evro kupova i u zlatno doba bila među pet-šest najboljih klubova Evrope. Ne zanosite se.

beogradski

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Hajduk nisu osnovali Srbi. Klubovi van Srbije koji su osnovali Srbi su mostarski FK Velež i sarajevski FK Željezničar. To što se danas bosanski talibanski bezmozgovići identifikuju sa tim klubovima samo govori kako ne znaju ništa o istorijatu istih.
(maki, 15. februar 2022 17:57)

Braca Kaliterna, jedni od osnivaca Hajduka, su u AU monarhiji bili hapseni zbog sirenja velikisrpske propagande. E sad, da li su bili Srbi ili su samo imali simpatije prema Srbiji i kao vecina Dalmatnicana bili protiv AU monrahije, pitanje je. Pre ce biti da su bili katolicki Srbi, kao recimo 95% Dubrovcana, prema popisu AU monarhije s kraja 19. veka.

Stipsa

pre 2 godine

Ma koga boli ona stvar za rvate i njihove klubove?Zašto niste napisali gde stoji Steaua veća je i od Zvezde možda a da ne pričamo da su nam ti Rumuni veći prijatelji od bivših Dosta bre više o njima svaki dan po nekoliko vesti.

Mige

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

I zvezdu i partizan su osnovali komunisti zajedno sa dinamom! Hajduk je hrvatski klub a jedini klub koji se ovde pominje i koji su osnovali srbi je Vojvodina! 1914 na ponos Srpskih i Jevrejskih gradjana Novog Sada!

Dnevni dnevnik

pre 2 godine

Hajduk je 1911 osnovano kao “Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” u Pragu. Sa hrvatskim grbom u grbu kluba. Toliko o činjenicama.

Mario Hvar

pre 2 godine

Hajduk je u 46 dana nove 2022.godine učlanio 46000 novih članova. Apsolutni rekord. To ostali mogu samo sanjati. Kao i prosjek gledanosti Hajdukovih utakmica te Hajdukovu slavnu povijest. Inače su “Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” 1911. u Pragu osnovali Splićani Dalmatinci Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić, Vjekoslav Ivanišević. Toliko o činjenicama .Sportski pozdrav

maki

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Hajduk nisu osnovali Srbi. Klubovi van Srbije koji su osnovali Srbi su mostarski FK Velež i sarajevski FK Željezničar. To što se danas bosanski talibanski bezmozgovići identifikuju sa tim klubovima samo govori kako ne znaju ništa o istorijatu istih.

croata

pre 2 godine

(opa, 15. februar 2022 17:20)

Ko sto su po kljucu igrali u reprezentaciji sfrj, tako su se davale i titule. Zvezda je bila jedini pravi rezimski klub, partizan i hajduk su dobivali manji dio kolaca, a dinamo kao "nacionalisticki" mogao je biti prvak samo ako je bas duplo jaci od svih ostalih. Jednu godinu prvak zvezda, druge partizan, trecu zvezda, cetvrtu hajduk, petu zvezda, onda aj daj dinamu jednu pa onda opet nek ceka 20 godina. Npr 1982. kad je dinamo kidao i uzeo naslov najbolji igrac yu prvenstva marko mlinaric nije ni isao na mundijal. Samo podobni. Dinamo je daleko najvise puta bio drugi u prvenstvima. Slucajno? Samo za ovakve poput "opa". Zato i nije cudo da je tako slabo plasiran kad je rijetko igrao kup sampiona. A ipak je uzeo prvi evropski trofej s ovih prostora. Ovo sve pisem kao hajdukovac kojem je dinamo zadnja rupa na svirali. Ali neke stvari se trebaju znati.

croata

pre 2 godine

A ova lista najboljih 10 je nakaradna. U kom filmu barcelona druga? Pa toj barceloni do 1990 godine najveci evropski uspjeh je bio osvajanje kupa velesajamskih gradova, ko dinamu. Nisu osvojili ni jedan kup sampiona do pojave lige prvaka. A i mancester unitedu nije mjesto medju 5, uz postovanje bezbijevim bebama. Juventusu isto. Prvi real, drugi milan, treci bajern, cetvrti liverpul, peti ajaks, sesta benfika, a onda eventualno manutd pa barca, juve itd

th1950

pre 2 godine

U koje bajke pojedini vjeruju, Hajduk je 1911. godine osnovan kao Hrvatski nogometni klub Hajduk s hrvatskim abmlemom kakav je i danas u grbu, logično Srbi su ga osnovali. XD Crvenu zvijezdu je nosio umjesto hrvatskog grba u periodu od 1944. do 1990. godine. Hajduk dan danas nosi orginalno ime i originalan grb kluba iz 1911. godine.

Školobocna

pre 2 godine

Realna lista kad se uzme u obzir da je do 1990 bilo mnogo lakše biti konkurentan sa zapadnim klubovima . I oni su bili ograničeni sa samo 3 stranca , sad se to mnogo promenilo . Što se tiče osnivanja klubova , Hrvati imaju interesantnu priču da je Hajduku nuđeno da bude armijski klub zbog zasluga u 2 svetskom ratu ali je to uključivalo i selidbu za Beograd . Oni su to odbili i tek posle toga je napravljen Partizan , na stadionu JNA je trebao Hajduk da bude . Ko je zapamtio onu ligu SFRJ do rata jasno mu je zašto je Zvezda ovako visoko plasirana, bila je veoma kvalitetna bez stranaca , pravili su se dobri rezultati u evropskim kupovima.

cz

pre 2 godine

Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.

(Pijani zlotvor, 15. februar 2022 19:00)

Vidić je najveće ime sa prostora bivše SFRJ u poslednjih 20 godina.

Sa ili bez Vidića Zvezda je velika, isto kao što je Dinamo sa ili bez Modrića mali. Vidiš, da sutra neki novi Maradona iznikne u FK Smrduša donja to ne bi postao veliki klub. Klub čine trofeji, rezultati, istorija... a C. Zvezda trofeja i rezultata ima neuporedivo više nego Dinamo. Logika ti nije jača strana.

TDEX

pre 2 godine

Možda u nekoj historijskoj listi da.. ali sadašnjost je malo drugačija. Dinamo Zg je miljama organizacijski, financijski, rezultatski, igrački, skautski daleko od ostalih tri. Još ako naprave novi stadion (btw vlastitim sredstvima) još više se odvaja od tzv regiona.

SrbEUin

pre 2 godine

Da, Zvezda je sve uspehe postigla zahvaljujući režimu, a ne zbog fudbalskog umeća.
Zvezda je do raspada YU bila režimski klub toliko da ne samo da se naosvajala domaćih titula već je čak i u Evropi bila najveći bauk favoritima. Svi su se nadali da je izbegnu u dvomečima. Osvajač KEŠ i prvak Sveta i još dva polufinala i još tri četvrtfinala KEŠ, finale kupa UEFA, dva polufinala Kupa Kupova, i gomila osvojenih turnira po Španiji, Francuskoj, Italiji, latinskoj Americi...
Strašan taj režim beše, ceo svet je bacio pod noge. Tito gosopdar Evrope i sveta!

Partizan, Beograd, Srbija

pre 2 godine

@Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Koji kompleks male zvezde crvene i koje udbaske lazi. A znamo i zasto. Neko u DOmu vojske u BGu od strane 3 narodna heroja: Koca Popovic, Dapcevic i Tempo, a neko ko zna gde od strane KOmara, Krcuna, Bugaarcica. I malo u cast Envera hodze. A pola tih "ndh" igraca je posle igralo i u klubu koji se za malo nazvao "Staljin". Racunajuci i Bobeka koji je igrao za zvezdu protiv Ujpesta. Ne blamirajte se.

Realno

pre 2 godine

Uvezda je možda 27 na toj listi ali na Balkanu najveća bila i najveca ostala. Tu je Ruminska Steaua ali nema takve navijače i legendarne igrače kao Zvezda. Partizan je realno mali komšina mogud a se ljute i da mrze ali to je činjenica. I uz svu pomoć države kao vojni klub i otimanje i ucenjivanje igrača daleko su iza.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Ova lista lepo pokazuje ko u Ligi sampiona ima duplo vise poraza nego pobeda i ko u Ligi sampiona ima vise pobeda nego poraza. Lista je vezana samo za Ligu sampiona, nekadasnji Kup sampiona. Naravno da je Zvezda tu u top 30 klubova. Naravno i da je danas Zvezda opet u top 40 klubova Evrope. To su proste cinjenice, i ne vidim zasto se neko ljuti oko toga. Pa Zvezda je u najboljem evropskom i svetskom klupskom takmicenju pored osvojene titule imala i jos 3 polufinala i jos 5 cetvrtfinala.

opa

pre 2 godine

@pijani zlobni Hrvat

Vidiš, ti meni nisi tragikomičan, nego odvratan, bez smisla za humor, zajedljiv, gadan, ostrašćen... daj Bože da si tragikomičan. Imaš obraza da istresaš šovinističke bljuvotine o Srbima na srpskom portalu.
Velike klubove ne čine zarade po transferima, niti je Dinamo veliki klub jer je pokupio sve što valja u hrvatskom fudbalu u zadnjih 20 godina, niti je veliki jer je neki bolji fudbaler prošao kroz njega. Po toj logici bi FK Budućnost bila najveća sa ovih prostora jer je taj klub iznjedrio Mijatovića i Savićevića. Podsećam te i da se protiv lika zaslužnog za sve te transfere vodi sudski proces, a da je Modrić lažno svedočio u tom procesu. Toliko o hrvatskom poštenju koje je po tebi sušta suprotnost srpskom nepoštenju.
Dakle, Dinamo nije veliko ime u evropskom fudbalu, niti je ikad bio osim u mašti nekih neznalica, domoljubno i šovinistički ostrašćenih. FK Dinamo je u evropskim klubovima malo ime. Taman i da postoje nekakve silne afere koje bi zasenile sve što su generacije zvezdaša uradile, pa trenutno je aktuelna jedna vrlo gadna afera vezana za FK Ajaks, ali to ne potire činjenicu da je Ajaks jedan od najvećih fudbalskih klubova ikad i veoma značajan za istorijat evropskog fudbala. Tako je i Zvezda velika, a Dinamo mali. Neće Dinamo učiniti većim tvoja zloba prema Zvezdi. Neće ga učiniti velikim ni transferi jednog mafijaškog mufljuza. To je mali i nebitan klub u evropskim okvirima. Pomiri se s tim.

Ministar.

pre 2 godine

Valjda vam je jasno koliki je Zvezda gigant. 20 godina je nema nigde u i dalje na mestu broj 27. E to vam je, Grobari, GROMADA
(Dexxo, 15. februar 2022 17:23)
Zvezda ce biti zaorana kada se jednom bude svodili racuni. Predlažem pečurke na mesto stadiona...

Atlanticar

pre 2 godine

Hajduk gazi ovaj Dinamo nevjerojatnom lakoćom na krilima genijalca Livaje 2-0 na Maksimiru. Što bi tek radili Partizanu i Zvezdi? Pogotovo nakon dolaska Ferra, Grgića, Kalinića, Mikanovića s kojima su dodatno bar 30% jaci

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(opa, 15. februar 2022 17:20)

Meni je tragikomicno da ti kao navijac zvijezde imas obraza pisati o dinamu kao drzavnom projektu. Cijela povijest zvijezde i srpskog nogometa opcenito je pljacka, muljanje, zakulisne igre, intrige. I sad je opet zvijezda drzavni projekt, no u onih par godina rasle su vam gljive na marakani, vi ste bez drzavne love jedna vekika nula, nitko i nista.
Cak i taj dinamo, koji je od zvijezde pokupio krim modus operandi sa filijalama, sucima itd je napravio nogometnu akademiju bez presedana: pola ekipe sa sp 18 su dinamovci. Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.
I sve ovo ti govorim kao hajdukovac koji ne moze smislit dinamo.
Na kraju, pogledaj hr ligu- 4 kluba se bore za titulu. Kad ce se to dogodit u srbiji? Normalno da nikad.
Vi ste za hr sitna riba.

Rajko

pre 2 godine

Meni je tragikomicno da ti kao navijac zvijezde imas obraza pisati o dinamu kao drzavnom projektu. Cijela povijest zvijezde i srpskog nogometa opcenito je pljacka, muljanje, zakulisne igre, intrige. I sad je opet zvijezda drzavni projekt, no u onih par godina rasle su vam gljive na marakani, vi ste bez drzavne love jedna vekika nula, nitko i nista.
Cak i taj dinamo, koji je od zvijezde pokupio krim modus operandi sa filijalama, sucima itd je napravio nogometnu akademiju bez presedana: pola ekipe sa sp 18 su dinamovci. Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.
I sve ovo ti govorim kao hajdukovac koji ne moze smislit dinamo.
Na kraju, pogledaj hr ligu- 4 kluba se bore za titulu. Kad ce se to dogodit u srbiji? Normalno da nikad.
Vi ste za hr sitna riba.
(Pijani zlotvor, 15. februar 2022 19:00) Pacenice ,ti nisi prosao pored Hajduka,kamo da navijas za njega.Zasto spominjes te gljive,bilo ti drago kad je srpski velikan bio u banani? Dalje,objasni mi koji se to klubovi bore za prvaka Hrv kad je Dinamo prvak 40 godina unazad ??? I na kraju,spominjes da su srpski klubovi bez drzavnog novca nula..pacenice,Hajduk za hljeba nema vec 10 godina i navijaci su dioničarski vlasnici kluba dijelom, dok je Dinamov TATA u bjegstvu u BiH koji bi dobio 10 godina da se pojavi na Hrvatskom tlu! Prema tome,ajd zanemaricu sto imas max 20 godina ali ovoliko lupetanje po srpskom portalu odavno nisam vidio od jednog balavca ! Objavljen ti je komentar ,sad si postao neko u zivotu..za vas su Srbi DIMENZIJA od cega patite,nije bitno Zvezda ili Partizan.

Bajdo

pre 2 godine

Hajduk u 46 dana nove 2022.godine dobio 46000 novih članova. Svatko placa minimum 100 Kuna clanarine. O takvim brojkama Dinamo, Zvezda, Partizan itd mogu samo sanjati.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

13-4-16 (ubili nas dvostruki porazi od CSKA iz Sofije, juventusa, Intera i Dinama iz Kijeva) u SFRJ i 0-3-9 u dve LS (racuna se samo grupna faza), ovo je informacija za one kojima nije jasno odakle skor 13-7-25. Inace, onoliko koliko je realno da Milan bude sesti, toliko je realno i Partizanovo 75. mesto. Realno u smislu pravog odraza stanja stvari, velicine kluba, zvucnosti igraca koji su u njima igrali i uticaja tih klubova i igraca na istoriju i razvoj fudbala.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

Svetozar Vukmanović "Tempo", Konstantin "Koča" Popović, Peko Dapčević, Ratko Vujović "Čoče", ali, i Bogdan Vujošević, Mijalko Todorović, Božo Švarc, Otmar Kreačić "Kultura" i, razume se, Artur Takač. Toliko o JSD kao o nekakvom stranom telu uvezenom iz druge republike i drugog grada. Objavite ovo kad već niste hteli prvu verziju, insistiram na tome.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Pijani zlotvor, to sto mrzis Zvezdu te ne amnestira od nepoznavanja fudbala i sporta generalno. U poslednjih 20 godina, Zvezda je stvorila jednog Vidica. Zvezda je i danas veliki klub, poznat sirom Evrope, 35 na listi UEFA, klub koji igra egal sa Milanom, pobedjuje Liverpul koji je te sezone bio prvak Evrope. Velika je Zvezda, mnogo velik klub, ma koliko se vi trudili da ga osporite, ne mozete protiv cinjenica.

mile

pre 2 godine

Zar vam ne dosadi priča kako su Partizan osnovali hrvati? Znači Koča, Tempo i drugi generali su hrvati? Vi ste potomci komunjara a naš klub generala. Mnogo mia je drago što nismo komunjare, isti oni koji su slali na Goli otok. I kako je to Partizan otimao i ucjenjivao igrače? Vidimo da su i Džajić, Savičević, Stojković, Prosinečki, Belodedić i drugi pod ucjenama prešli u Partizan. Kako je novac ušao u fudbal, prvo je Hajduk harao i dovodio igrače a zvezda to radi svo vrijeme. Za to vrijeme Partizan od tih silnih igrača dovede Mijatovića koji je bio klasa.
Ali da kažem nešto o tabeli. Nije dobra jer se ne daju bodovi za finala, polufinala i naravno za osvojene titule. Glupo je da je Galata ispred Zvezde. Ni Hajduk ne može ispred Partizana.
(Nbc, 15. februar 2022 19:41)

Osnivaci su vam bili mesani ali igracki kadar su vam cinili neki ndh igraci

Dexo

pre 2 godine

Dinamo jedini Klub u europi koji je tukao 3 londonska kluba zadnjih 6 godina. Arsenal Tottenham Liverpool
(HJ, 15. februar 2022 17:19)

Iz kog dela Londona je Liverpul? Iz Mančestera verovatno

xd

pre 2 godine

Ovo je vecita lista, Zvezda je svoje mesto u istoriji rezervisala odlicnim igrama iz 20tog vekao kojima moj cale neprestano prica, i osvojenim Kupom sampiona i svetskog praka. E sad ovo sto ja gledam, nije ni za top100, pricam o igri, uz duzno postovanje prema rezultatima. Doduse skidam im kapu za drugi mec sa Milanom prosle sezone

ford

pre 2 godine

A komšije ne veruju,kao što i ja ne verujem koliko ih ima na ovom portalu.Realno,nisam upoznat koliko naših ima kod njih a da tu ne računamo kad je neko takmičenje pa zbog prepucavanja,to mi je ok.
I činjenica je da Dinama ne bi ni bilo na ovoj listi da se računalo do pre 20+ godina a sa druge strane pokazuje koliko je Zvezda bila jaka a nema je na sceni 30 godina.

transparent

pre 2 godine

pa zvezda je u jugi morala biti prvak koliko su ih gurali vlasti. nakon raspada juge raspala se i zvezda i nestala dok se vucic nije pojavio. inace nitko nije veci od dinama, to je svima jasno !
(mateo, 15. februar 2022 19:37) lupetanje! A dinamo kao nije gurao tudjman!? Mjenjanjem imena u kroaciju, hask, gradjanski, dinamo, alternator ste izgubili tradiciju. Lik je bio opsjednut imenom a gledao sam i bolesni govor na maksimiru kako su mu opet zlocesti Srbi krivi sto se klub dinamo zvao. Zvezdu je najvise pogodio raspad Jugoslavije. Klub koji je do 92. bio u rangu sa velikanima iz Italije, Njemacke ili Holandije, Portugala. Sta su izgubili dinamo i hajduk pa i partizan raspadom velike lige!? Nista. Klubovi nebitni u evropskim okvirima, igrali kolo dva pa ispadali. Zvezdi su na vrhuncu uzeti svi bodovi zbog sankcija, totalni sok slijedi sledecih 10-15 godina. Dinamo ne bih spominjao uopste, transfere velike jeste imao al gdje je broj jedan lopov koji je muljao!? U medjugorju. O hajduku, gziri junajted, vanzemaljcima ne bih trosio rijeci. Provincijski klub. Zvezda je bila i ostala druga dimenzija za ostale balkanske poluklubove.

Aleksej

pre 2 godine

Dinamo i zvezda udbaski drzavni klubovi, Partizan i Hajduk...borba uvek.
(opa, 15. februar 2022 18:33)A tvoja mama je uska gde treba. haha

........

pre 2 godine

Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe
(Mornar, 15. februar 2022 21:11)

Tu zavičajno "domoljubnu" patetiku istresaj na nekom hrvatskom portalu. Ovde si smešan.

Vizionar

pre 2 godine

Hajduk je prije par godina imao Dinamovca Sinišu Orescanina na klupi . Lik je na uzvratnu utakmicu protiv Gzire poslao TREĆU ekipu Hajduka na travnjak. Prvu utakmicu je Hajduk dobio 2-0 na Malti. Slijedila je blamaža i trenutni otkaz Dinamovcu Orescaninu. Danas Hajduk ima top predsjednika Lukšu Jakobusica . Lik je za VK Jug iz Dubrovnika ostvario top rezultate u Europi. Sada je prešao sa vaterpola na nogomet i sustavno gradi veliki Hajduk. Ustrojio je mašineriju. A jedan od glavnih pogodaka je dovodjenje top sportskog direktora Nikoliciusa i najboljeg trainera u regionu Dambrauskasa. Sve ostalo je legenda. Zato sada samo pratite ovog novog moćnog Hajduka

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Atlanticar, koga briga za vase lokalne derbije? Hajduk u Evropi zadnjih 5 godina ispada u sezoni kupanja. Dok i Partizan a narocito Zvezda redovno igraju Evropu. Zvezda zadnjih 5 godina 2 puta LS i tri puta LE. Sva tri puta LE prosla grupu lagano. Ove sezone bila prva u grupi. I onda bi Hajduk dobio Zvezdu. Smesno.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

"zvezda jedina sa ovih prostora igrala finala i polufinala evro-kupova"- kako ova notorna i ocita laz moze da prodje, a moj komentar o osnivacima JSD Partizan ne moze? Uopste nije u redu, ali, stvarno.

Mornar

pre 2 godine

Milane Todorovicu, boli istina? E znam.
Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe

Prometheus

pre 2 godine

Da se ne lažemo : Trenutno je Hajduk najjaci klub “velike četvorke”. Igracine kao Livaja, Krovinovic, Ferro, Grgić, Sahiti, Biuk, Ljubičić, Kalinic su top klasa. Sa pola gasa su prije koji tjedan potopili Dinamo sa 2-0 na Maksimiru.

mateo

pre 2 godine

pa zvezda je u jugi morala biti prvak koliko su ih gurali vlasti. nakon raspada juge raspala se i zvezda i nestala dok se vucic nije pojavio. inace nitko nije veci od dinama, to je svima jasno !

Galeb

pre 2 godine

Hajduk je Tata Mata baluna! Puno puno puno prije svih ostalih! Isto kao što je Torcida bila prva u Europi! Puuuuuuunoooo puuunoo puuuunooo prije svih ostalih u Europi!

zdravko

pre 2 godine

Sad kad vidim Po ovim odigranim u evropi mismo tata mata za dinamo hajduk I partizan. Prvaci smo evrope I sveta polu. finalists kup sampiona cetri puta tri puta polu finalisti kup kupova tri puta polu finalisti kup uefa sad liga evrope I jednom finalisti

Legolas

pre 2 godine

Po čemu najbolji?
Najveći oroblem je jednakost.
Koju je novac,basnoslovni,ukinuo i to se naziva realnost demokratija,tržište.
Zaboravilo se na igru uronilo se u industriju.
Čineći fudbal svojom igračkom,načinom da se razmeću i pokazuju "mišiće"jedan drugom,bogati vlasnici klubova su ga oteli od pojedinca običnog čoveka i pretvorili ga u svoj sport kojim se razmeću i nadmeću.
Mlade ljude su pretvorili u "tržišnu vrednost",a ne u ličnosti,već u bogate omladince koji prečesto nisu spremni da se nose sa slavom i odgovornošću.O školovanju da se i ne govori.
Sve liste i statistike padaju u vodu kada ovaj fudbal,današnji,nema veze sa nekadašnjom igrom.

Atlanticar

pre 2 godine

Gossa, ovaj današnji Hajduk nema veze sa onim Hajdukom prije 2-3 godine. Uostalom je Hajduk jedini klub bez režimskih novaca i lopovluka u klubu. Svemirski brod za vas. U svakom pogledu.

SrbEUin

pre 2 godine

Da, Zvezda je sve uspehe postigla zahvaljujući režimu, a ne zbog fudbalskog umeća.
Zvezda je do raspada YU bila režimski klub toliko da ne samo da se naosvajala domaćih titula već je čak i u Evropi bila najveći bauk favoritima. Svi su se nadali da je izbegnu u dvomečima. Osvajač KEŠ i prvak Sveta i još dva polufinala i još tri četvrtfinala KEŠ, finale kupa UEFA, dva polufinala Kupa Kupova, i gomila osvojenih turnira po Španiji, Francuskoj, Italiji, latinskoj Americi...
Strašan taj režim beše, ceo svet je bacio pod noge. Tito gosopdar Evrope i sveta!

Nbc

pre 2 godine

Zar vam ne dosadi priča kako su Partizan osnovali hrvati? Znači Koča, Tempo i drugi generali su hrvati? Vi ste potomci komunjara a naš klub generala. Mnogo mia je drago što nismo komunjare, isti oni koji su slali na Goli otok. I kako je to Partizan otimao i ucjenjivao igrače? Vidimo da su i Džajić, Savičević, Stojković, Prosinečki, Belodedić i drugi pod ucjenama prešli u Partizan. Kako je novac ušao u fudbal, prvo je Hajduk harao i dovodio igrače a zvezda to radi svo vrijeme. Za to vrijeme Partizan od tih silnih igrača dovede Mijatovića koji je bio klasa.
Ali da kažem nešto o tabeli. Nije dobra jer se ne daju bodovi za finala, polufinala i naravno za osvojene titule. Glupo je da je Galata ispred Zvezde. Ni Hajduk ne može ispred Partizana.

ju ju

pre 2 godine

@Dinamo i zvezda udbaski drzavni klubovi, Partizan i Hajduk...borba uvek.
(opa, 15. februar 2022 18:33)A tvoja mama je uska gde treba. haha
(Aleksej, 15. februar 2022 18:45)

Pucas od humora kompleksasu. Vasarski tim, vasarski navijaci. Talog Srbije je slio u zvezdu crkvenu.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Sablast, izvini, ali u kom to takmicenju Partizan ima jos cetvrtfinala i finala? U Ligi Sampiona ili nekadasnjem Kupu Sampiona? Ja stvarno ne znam za taj podatak, jel to neka nova verzija istine?

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Ne znam sto mi niste odobrili repliku, nije fer tim vise sto nisam krsio pravila.
Vidim da je moj komentar izazvao buru i iskakanja zila na celu, no to je uvijek bilo tako- istina boli. Zvijezda je u zadnjih par godina postala dobra jer onaj sa čubama baca kamione novca u klub. Pazi srbe, molim te! Misle da klub kojeg su dekretom osnovali komunisti i koji je klub tajne sluzbe moze biti velik. Lol. Veliki ste onoliko koliko je istocna njemacka bila olimpijska velesila, svi znamo kako i kod normalnog covjeka to izaziva gadjenje. Javite se kad iz vaseg malog beznacajnog klubica poniknu igraci kao modric, kova, broz, mandza, lovren, carli, dudu, majer, brekalo. Onda ce postojati razlog da vas postujem. Da, i dalje cete biti ljigavi klub bez ikakve povijesti, ali cu vam stisnuti ruku i odati priznanje na pametnom radu.

Slobodan Penezić

pre 2 godine

Tako se osvajaju titule šampiona. Pogledajte 01.05.1974.stadion kraj plinare. 1.sudija Maksimović. 2.uslovi na "stadionu" fantastični. 3.bratsvo i jedinstvo među akterima, a posebno trener Ivić, pokazalo pravo lice. 4. Gostoprimstvo za primer. Kako mi je bilo drago kada su ih grobari sj..... 1976.

solda

pre 2 godine

Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe
(Mornar, 15. februar 2022 21:11) najveci na potezu dubrovnik-zadar i split-sarajevo. Pozdrav od Gzire Junajted sa pjesmom „vidio sam vanzemaljce“.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Pijani zlotvor, lepo sto te na pomen Zvezde drmaju odmah kompleksi. Koliko god se vi trudili da izmenite istoriju fudbala na ovim prostorima, svi mi dobro znamo ko je Zvezda. Cuj Zvezdi dekretom neko nesto poklanjao. A ko je vama branio da pravite uspehe u Evropi. Koliko Dinamo ima proleca u Evropi da ne govorim vise od toga. Pa do skoro niste imali prolece punih 50 godina. Nista, nema vas u Evropi. Zvezdi pare trpa UEFA najvise jer je svake godine u grupi LS ili LE. Svake godine lagano prolazi grupu LE. Glupo je uopste pominjati koje su velicine igrale za Zvezdu. Igraci poput Sekularca, Dzajica, Vidica, Deje, Kuleta, Pizona, Rajka, Dekija Stankovica, Jugovica su velicine na svetskom nivou. Nikada, ali nikada necete ni prici Zvezdi po bilo cemu.

marshall

pre 2 godine

Valjda vam je jasno koliki je Zvezda gigant. 20 godina je nema nigde u i dalje na mestu broj 27. E to vam je, Grobari, GROMADA
(Dexxo, 15. februar 2022 17:23)

Kako je meni jasno da je Zvezda gromada u odnosu na Partizan u fudbalu, nadam se da je tebi jasno sta je Partizan u kosarci uodnoau na Zvezdu?!

Sablast

pre 2 godine

Partizan je jedini tim koji je podelio ostalim timovima 'velike cetvorke" Loto,svaki od njega je primio 7 komada,a tabela je glupa ,da gluplja i ne moze biti,jer Partizan ima i jos dva 1/4finala,jedno polufinale i finale....Hajduk?Dinamo?..pa i zvezda,sa smesnim timovima stigla do titule,a i najjaki timovi u to vreme nisu se smeli takmiciti,bili su kaznjeni.Ipak,mogu reci da je Partizan i najbaksuzniji tim koji poznajem,a za njega navijam,koji je gubio vec dobijene utakmice,veoma vazne utakmice.Uspeh bi bio daleko veci da je samo deo od njih dobio,neke sudijskim greskama,neke neshavtljivih gresaka pre svega golmana,da sad neimenujem.Inace je imao generacijski timove i igrace za najveca dela,ali samo on nas je mogao tako razocarati.Mogu nabrojiti utakmice koji su nam mogli izmeniti istoriju,da budemo i tu na pijedestalu,ali je dugacak spisak,dobar deo komentatora znao cemu pricam.Hajduk je imao mislim 1/4finale,i to jedno,Dinamo ni to,pricam o KESa naravno.

Slobodan Penezić

pre 2 godine

Tako se osvajaju titule šampiona. Pogledajte 01.05.1974.stadion kraj plinare. 1.sudija Maksimović. 2.uslovi na "stadionu" fantastični. 3.bratsvo i jedinstvo među akterima, a posebno trener Ivić, pokazalo pravo lice. 4. Gostoprimstvo za primer. Kako mi je bilo drago kada su ih grobari sj..... 1976.

Analogna trikotaza

pre 2 godine

Zvezda ima više bodova nego svi ostali timovi iz Sfrj!
(goran
Kakvo elemnentarno neznanje!!!tvoja zvezda jeste prva ,a na "vecnoj listi velike cetvorke " se radi samo za nekoliko bodova prednosti od Partizana,citaj:samo nekoliko,desetak,ako dobro pamtim.Treci je cini mi se Hajduk,4ti Dinamo.Raspitaj se prvo,proveri opa komentarisi,ovako ispada da si neko napaljeni adolescent.

TDEX

pre 2 godine

Možda u nekoj historijskoj listi da.. ali sadašnjost je malo drugačija. Dinamo Zg je miljama organizacijski, financijski, rezultatski, igrački, skautski daleko od ostalih tri. Još ako naprave novi stadion (btw vlastitim sredstvima) još više se odvaja od tzv regiona.

Mile Laktas

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.

rna njojze

pre 2 godine

Lista je rekla sve. Zvezda je Real ovih prostora bez ikakvog premca. Činjenice i brojke su tu. Svi ostali su ispod za dve klase.

Hajduku čast, najmanje se priča o njima a svi istinski ljubitelji fudbala znaju da su uvek bili dosta bolji od Dinama i Partizana i najveći rival Zvezdi od samog početka one lige.

croata

pre 2 godine

(opa, 15. februar 2022 17:20)

Ko sto su po kljucu igrali u reprezentaciji sfrj, tako su se davale i titule. Zvezda je bila jedini pravi rezimski klub, partizan i hajduk su dobivali manji dio kolaca, a dinamo kao "nacionalisticki" mogao je biti prvak samo ako je bas duplo jaci od svih ostalih. Jednu godinu prvak zvezda, druge partizan, trecu zvezda, cetvrtu hajduk, petu zvezda, onda aj daj dinamu jednu pa onda opet nek ceka 20 godina. Npr 1982. kad je dinamo kidao i uzeo naslov najbolji igrac yu prvenstva marko mlinaric nije ni isao na mundijal. Samo podobni. Dinamo je daleko najvise puta bio drugi u prvenstvima. Slucajno? Samo za ovakve poput "opa". Zato i nije cudo da je tako slabo plasiran kad je rijetko igrao kup sampiona. A ipak je uzeo prvi evropski trofej s ovih prostora. Ovo sve pisem kao hajdukovac kojem je dinamo zadnja rupa na svirali. Ali neke stvari se trebaju znati.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(opa, 15. februar 2022 17:20)

Meni je tragikomicno da ti kao navijac zvijezde imas obraza pisati o dinamu kao drzavnom projektu. Cijela povijest zvijezde i srpskog nogometa opcenito je pljacka, muljanje, zakulisne igre, intrige. I sad je opet zvijezda drzavni projekt, no u onih par godina rasle su vam gljive na marakani, vi ste bez drzavne love jedna vekika nula, nitko i nista.
Cak i taj dinamo, koji je od zvijezde pokupio krim modus operandi sa filijalama, sucima itd je napravio nogometnu akademiju bez presedana: pola ekipe sa sp 18 su dinamovci. Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.
I sve ovo ti govorim kao hajdukovac koji ne moze smislit dinamo.
Na kraju, pogledaj hr ligu- 4 kluba se bore za titulu. Kad ce se to dogodit u srbiji? Normalno da nikad.
Vi ste za hr sitna riba.

Stipsa

pre 2 godine

Ma koga boli ona stvar za rvate i njihove klubove?Zašto niste napisali gde stoji Steaua veća je i od Zvezde možda a da ne pričamo da su nam ti Rumuni veći prijatelji od bivših Dosta bre više o njima svaki dan po nekoliko vesti.

Ministar.

pre 2 godine

Valjda vam je jasno koliki je Zvezda gigant. 20 godina je nema nigde u i dalje na mestu broj 27. E to vam je, Grobari, GROMADA
(Dexxo, 15. februar 2022 17:23)
Zvezda ce biti zaorana kada se jednom bude svodili racuni. Predlažem pečurke na mesto stadiona...

mateo

pre 2 godine

pa zvezda je u jugi morala biti prvak koliko su ih gurali vlasti. nakon raspada juge raspala se i zvezda i nestala dok se vucic nije pojavio. inace nitko nije veci od dinama, to je svima jasno !

beogradski

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Hajduk nisu osnovali Srbi. Klubovi van Srbije koji su osnovali Srbi su mostarski FK Velež i sarajevski FK Željezničar. To što se danas bosanski talibanski bezmozgovići identifikuju sa tim klubovima samo govori kako ne znaju ništa o istorijatu istih.
(maki, 15. februar 2022 17:57)

Braca Kaliterna, jedni od osnivaca Hajduka, su u AU monarhiji bili hapseni zbog sirenja velikisrpske propagande. E sad, da li su bili Srbi ili su samo imali simpatije prema Srbiji i kao vecina Dalmatnicana bili protiv AU monrahije, pitanje je. Pre ce biti da su bili katolicki Srbi, kao recimo 95% Dubrovcana, prema popisu AU monarhije s kraja 19. veka.

marshall

pre 2 godine

Valjda vam je jasno koliki je Zvezda gigant. 20 godina je nema nigde u i dalje na mestu broj 27. E to vam je, Grobari, GROMADA
(Dexxo, 15. februar 2022 17:23)

Kako je meni jasno da je Zvezda gromada u odnosu na Partizan u fudbalu, nadam se da je tebi jasno sta je Partizan u kosarci uodnoau na Zvezdu?!

najveća je najveća

pre 2 godine

"Gledajući klubove sa ovih prostora, najuspešnija je Crvena zvezda i nalazi se na 27. mestu, ispred Rome, Panatinaikosa i Marseja, a odmah iza Rendžersa, Galatasaraja i Olimpijakosa.

Zvezda je ukupno odigrala 98 utakmica, dobila ih 48, uz 14 remija i 36 poraza, za ukupnih 158 poena.

Partizan je 75. na toj listi sa 45 mečeva i skorom 13-7-25 i ukupnih 46 poena, koliko imaju Spartak Trnava, Lajpcig i atinski AEK, a iza su nekada istaknuti klubovi Rems i Vašaš".

Sve je rečeno. Svako u svom društvu.

l

pre 2 godine

Dinamo jedini Klub u europi koji je tukao 3 londonska kluba zadnjih 6 godina. Arsenal Tottenham Liverpool
(HJ, 15. februar 2022 17:19)

Dok su za Dinamo to bile utakmice života, za pomenute londonske klubove su to bile nebitne utakmice sa anonimusima iz istočne Evrope koje su igrali sa rezervnim sastavom.

Zvezda je jedina sa ovih prostora koja je igrala finala i polufinala evro kupova i u zlatno doba bila među pet-šest najboljih klubova Evrope. Ne zanosite se.

Partizan, Beograd, Srbija

pre 2 godine

@Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Koji kompleks male zvezde crvene i koje udbaske lazi. A znamo i zasto. Neko u DOmu vojske u BGu od strane 3 narodna heroja: Koca Popovic, Dapcevic i Tempo, a neko ko zna gde od strane KOmara, Krcuna, Bugaarcica. I malo u cast Envera hodze. A pola tih "ndh" igraca je posle igralo i u klubu koji se za malo nazvao "Staljin". Racunajuci i Bobeka koji je igrao za zvezdu protiv Ujpesta. Ne blamirajte se.

Sablast

pre 2 godine

Partizan je jedini tim koji je podelio ostalim timovima 'velike cetvorke" Loto,svaki od njega je primio 7 komada,a tabela je glupa ,da gluplja i ne moze biti,jer Partizan ima i jos dva 1/4finala,jedno polufinale i finale....Hajduk?Dinamo?..pa i zvezda,sa smesnim timovima stigla do titule,a i najjaki timovi u to vreme nisu se smeli takmiciti,bili su kaznjeni.Ipak,mogu reci da je Partizan i najbaksuzniji tim koji poznajem,a za njega navijam,koji je gubio vec dobijene utakmice,veoma vazne utakmice.Uspeh bi bio daleko veci da je samo deo od njih dobio,neke sudijskim greskama,neke neshavtljivih gresaka pre svega golmana,da sad neimenujem.Inace je imao generacijski timove i igrace za najveca dela,ali samo on nas je mogao tako razocarati.Mogu nabrojiti utakmice koji su nam mogli izmeniti istoriju,da budemo i tu na pijedestalu,ali je dugacak spisak,dobar deo komentatora znao cemu pricam.Hajduk je imao mislim 1/4finale,i to jedno,Dinamo ni to,pricam o KESa naravno.

opa

pre 2 godine

Zvezda 27-edma ,a NK Dinamo (Primamo) tek 97-edmi. Pri tom je C. Zvezda nazadovala u zadnjih 30 godina, a Dinama verovatno nije bilo ni u prvih 500 (svih klubova koji su ikad igrali u evro kupovima) tokom sedamdesetih i osamdesetih. To je postao državni hrvatski projekat tek u Tuđmanovoj eri. Verujem da će sad da se javi masa kroasanskih veseljaka koji budno prate ova portal.

Dzeks

pre 2 godine

Ma ovo mora da je greska. Kako nije Partizan najjaci, koji je uvijek dobar za sramotu kao protiv Fljamurtarija, Kroacije, Semroka, Flore itd.?

Mige

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

I zvezdu i partizan su osnovali komunisti zajedno sa dinamom! Hajduk je hrvatski klub a jedini klub koji se ovde pominje i koji su osnovali srbi je Vojvodina! 1914 na ponos Srpskih i Jevrejskih gradjana Novog Sada!

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Pijani zlotvor, to sto mrzis Zvezdu te ne amnestira od nepoznavanja fudbala i sporta generalno. U poslednjih 20 godina, Zvezda je stvorila jednog Vidica. Zvezda je i danas veliki klub, poznat sirom Evrope, 35 na listi UEFA, klub koji igra egal sa Milanom, pobedjuje Liverpul koji je te sezone bio prvak Evrope. Velika je Zvezda, mnogo velik klub, ma koliko se vi trudili da ga osporite, ne mozete protiv cinjenica.

ju ju

pre 2 godine

@Dinamo i zvezda udbaski drzavni klubovi, Partizan i Hajduk...borba uvek.
(opa, 15. februar 2022 18:33)A tvoja mama je uska gde treba. haha
(Aleksej, 15. februar 2022 18:45)

Pucas od humora kompleksasu. Vasarski tim, vasarski navijaci. Talog Srbije je slio u zvezdu crkvenu.

Rajko

pre 2 godine

Meni je tragikomicno da ti kao navijac zvijezde imas obraza pisati o dinamu kao drzavnom projektu. Cijela povijest zvijezde i srpskog nogometa opcenito je pljacka, muljanje, zakulisne igre, intrige. I sad je opet zvijezda drzavni projekt, no u onih par godina rasle su vam gljive na marakani, vi ste bez drzavne love jedna vekika nula, nitko i nista.
Cak i taj dinamo, koji je od zvijezde pokupio krim modus operandi sa filijalama, sucima itd je napravio nogometnu akademiju bez presedana: pola ekipe sa sp 18 su dinamovci. Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.
I sve ovo ti govorim kao hajdukovac koji ne moze smislit dinamo.
Na kraju, pogledaj hr ligu- 4 kluba se bore za titulu. Kad ce se to dogodit u srbiji? Normalno da nikad.
Vi ste za hr sitna riba.
(Pijani zlotvor, 15. februar 2022 19:00) Pacenice ,ti nisi prosao pored Hajduka,kamo da navijas za njega.Zasto spominjes te gljive,bilo ti drago kad je srpski velikan bio u banani? Dalje,objasni mi koji se to klubovi bore za prvaka Hrv kad je Dinamo prvak 40 godina unazad ??? I na kraju,spominjes da su srpski klubovi bez drzavnog novca nula..pacenice,Hajduk za hljeba nema vec 10 godina i navijaci su dioničarski vlasnici kluba dijelom, dok je Dinamov TATA u bjegstvu u BiH koji bi dobio 10 godina da se pojavi na Hrvatskom tlu! Prema tome,ajd zanemaricu sto imas max 20 godina ali ovoliko lupetanje po srpskom portalu odavno nisam vidio od jednog balavca ! Objavljen ti je komentar ,sad si postao neko u zivotu..za vas su Srbi DIMENZIJA od cega patite,nije bitno Zvezda ili Partizan.

Nbc

pre 2 godine

Zar vam ne dosadi priča kako su Partizan osnovali hrvati? Znači Koča, Tempo i drugi generali su hrvati? Vi ste potomci komunjara a naš klub generala. Mnogo mia je drago što nismo komunjare, isti oni koji su slali na Goli otok. I kako je to Partizan otimao i ucjenjivao igrače? Vidimo da su i Džajić, Savičević, Stojković, Prosinečki, Belodedić i drugi pod ucjenama prešli u Partizan. Kako je novac ušao u fudbal, prvo je Hajduk harao i dovodio igrače a zvezda to radi svo vrijeme. Za to vrijeme Partizan od tih silnih igrača dovede Mijatovića koji je bio klasa.
Ali da kažem nešto o tabeli. Nije dobra jer se ne daju bodovi za finala, polufinala i naravno za osvojene titule. Glupo je da je Galata ispred Zvezde. Ni Hajduk ne može ispred Partizana.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Ne znam sto mi niste odobrili repliku, nije fer tim vise sto nisam krsio pravila.
Vidim da je moj komentar izazvao buru i iskakanja zila na celu, no to je uvijek bilo tako- istina boli. Zvijezda je u zadnjih par godina postala dobra jer onaj sa čubama baca kamione novca u klub. Pazi srbe, molim te! Misle da klub kojeg su dekretom osnovali komunisti i koji je klub tajne sluzbe moze biti velik. Lol. Veliki ste onoliko koliko je istocna njemacka bila olimpijska velesila, svi znamo kako i kod normalnog covjeka to izaziva gadjenje. Javite se kad iz vaseg malog beznacajnog klubica poniknu igraci kao modric, kova, broz, mandza, lovren, carli, dudu, majer, brekalo. Onda ce postojati razlog da vas postujem. Da, i dalje cete biti ljigavi klub bez ikakve povijesti, ali cu vam stisnuti ruku i odati priznanje na pametnom radu.

Mario Hvar

pre 2 godine

Hajduk je u 46 dana nove 2022.godine učlanio 46000 novih članova. Apsolutni rekord. To ostali mogu samo sanjati. Kao i prosjek gledanosti Hajdukovih utakmica te Hajdukovu slavnu povijest. Inače su “Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” 1911. u Pragu osnovali Splićani Dalmatinci Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić, Vjekoslav Ivanišević. Toliko o činjenicama .Sportski pozdrav

solda

pre 2 godine

Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe
(Mornar, 15. februar 2022 21:11) najveci na potezu dubrovnik-zadar i split-sarajevo. Pozdrav od Gzire Junajted sa pjesmom „vidio sam vanzemaljce“.

Mornar

pre 2 godine

Milane Todorovicu, boli istina? E znam.
Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe

transparent

pre 2 godine

pa zvezda je u jugi morala biti prvak koliko su ih gurali vlasti. nakon raspada juge raspala se i zvezda i nestala dok se vucic nije pojavio. inace nitko nije veci od dinama, to je svima jasno !
(mateo, 15. februar 2022 19:37) lupetanje! A dinamo kao nije gurao tudjman!? Mjenjanjem imena u kroaciju, hask, gradjanski, dinamo, alternator ste izgubili tradiciju. Lik je bio opsjednut imenom a gledao sam i bolesni govor na maksimiru kako su mu opet zlocesti Srbi krivi sto se klub dinamo zvao. Zvezdu je najvise pogodio raspad Jugoslavije. Klub koji je do 92. bio u rangu sa velikanima iz Italije, Njemacke ili Holandije, Portugala. Sta su izgubili dinamo i hajduk pa i partizan raspadom velike lige!? Nista. Klubovi nebitni u evropskim okvirima, igrali kolo dva pa ispadali. Zvezdi su na vrhuncu uzeti svi bodovi zbog sankcija, totalni sok slijedi sledecih 10-15 godina. Dinamo ne bih spominjao uopste, transfere velike jeste imao al gdje je broj jedan lopov koji je muljao!? U medjugorju. O hajduku, gziri junajted, vanzemaljcima ne bih trosio rijeci. Provincijski klub. Zvezda je bila i ostala druga dimenzija za ostale balkanske poluklubove.

Bajdo

pre 2 godine

Hajduk u 46 dana nove 2022.godine dobio 46000 novih članova. Svatko placa minimum 100 Kuna clanarine. O takvim brojkama Dinamo, Zvezda, Partizan itd mogu samo sanjati.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

13-4-16 (ubili nas dvostruki porazi od CSKA iz Sofije, juventusa, Intera i Dinama iz Kijeva) u SFRJ i 0-3-9 u dve LS (racuna se samo grupna faza), ovo je informacija za one kojima nije jasno odakle skor 13-7-25. Inace, onoliko koliko je realno da Milan bude sesti, toliko je realno i Partizanovo 75. mesto. Realno u smislu pravog odraza stanja stvari, velicine kluba, zvucnosti igraca koji su u njima igrali i uticaja tih klubova i igraca na istoriju i razvoj fudbala.

Realno

pre 2 godine

Uvezda je možda 27 na toj listi ali na Balkanu najveća bila i najveca ostala. Tu je Ruminska Steaua ali nema takve navijače i legendarne igrače kao Zvezda. Partizan je realno mali komšina mogud a se ljute i da mrze ali to je činjenica. I uz svu pomoć države kao vojni klub i otimanje i ucenjivanje igrača daleko su iza.

........

pre 2 godine

Veliki si , Hajduce! Najveći, najslavniji, najstariji! Ponos Dalmacije i najveći klub na jugoistoku Europe
(Mornar, 15. februar 2022 21:11)

Tu zavičajno "domoljubnu" patetiku istresaj na nekom hrvatskom portalu. Ovde si smešan.

Aleksej

pre 2 godine

Dinamo i zvezda udbaski drzavni klubovi, Partizan i Hajduk...borba uvek.
(opa, 15. februar 2022 18:33)A tvoja mama je uska gde treba. haha

cz

pre 2 godine

Kojeg igraca vrijednog spomena je stvorila zvijezda zadnjih 20 god?
Dinamo je u top 10 po zaradi od transfera u europi, oni su za vase blizance nedostizna dimenzija.

(Pijani zlotvor, 15. februar 2022 19:00)

Vidić je najveće ime sa prostora bivše SFRJ u poslednjih 20 godina.

Sa ili bez Vidića Zvezda je velika, isto kao što je Dinamo sa ili bez Modrića mali. Vidiš, da sutra neki novi Maradona iznikne u FK Smrduša donja to ne bi postao veliki klub. Klub čine trofeji, rezultati, istorija... a C. Zvezda trofeja i rezultata ima neuporedivo više nego Dinamo. Logika ti nije jača strana.

maki

pre 2 godine

Za razliku od Partizana Hajduk su osnovali Srbi i bio je Srpski klub. Partizan to nije bio nikada, pa ni dan danas. Bio i ostao Jugoslovensko Sportsko Drustvo osnovano od endeha igraca.
(Mile Laktas, 15. februar 2022 17:33)

Hajduk nisu osnovali Srbi. Klubovi van Srbije koji su osnovali Srbi su mostarski FK Velež i sarajevski FK Željezničar. To što se danas bosanski talibanski bezmozgovići identifikuju sa tim klubovima samo govori kako ne znaju ništa o istorijatu istih.

Prometheus

pre 2 godine

Da se ne lažemo : Trenutno je Hajduk najjaci klub “velike četvorke”. Igracine kao Livaja, Krovinovic, Ferro, Grgić, Sahiti, Biuk, Ljubičić, Kalinic su top klasa. Sa pola gasa su prije koji tjedan potopili Dinamo sa 2-0 na Maksimiru.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

Svetozar Vukmanović "Tempo", Konstantin "Koča" Popović, Peko Dapčević, Ratko Vujović "Čoče", ali, i Bogdan Vujošević, Mijalko Todorović, Božo Švarc, Otmar Kreačić "Kultura" i, razume se, Artur Takač. Toliko o JSD kao o nekakvom stranom telu uvezenom iz druge republike i drugog grada. Objavite ovo kad već niste hteli prvu verziju, insistiram na tome.

opa

pre 2 godine

@pijani zlobni Hrvat

Vidiš, ti meni nisi tragikomičan, nego odvratan, bez smisla za humor, zajedljiv, gadan, ostrašćen... daj Bože da si tragikomičan. Imaš obraza da istresaš šovinističke bljuvotine o Srbima na srpskom portalu.
Velike klubove ne čine zarade po transferima, niti je Dinamo veliki klub jer je pokupio sve što valja u hrvatskom fudbalu u zadnjih 20 godina, niti je veliki jer je neki bolji fudbaler prošao kroz njega. Po toj logici bi FK Budućnost bila najveća sa ovih prostora jer je taj klub iznjedrio Mijatovića i Savićevića. Podsećam te i da se protiv lika zaslužnog za sve te transfere vodi sudski proces, a da je Modrić lažno svedočio u tom procesu. Toliko o hrvatskom poštenju koje je po tebi sušta suprotnost srpskom nepoštenju.
Dakle, Dinamo nije veliko ime u evropskom fudbalu, niti je ikad bio osim u mašti nekih neznalica, domoljubno i šovinistički ostrašćenih. FK Dinamo je u evropskim klubovima malo ime. Taman i da postoje nekakve silne afere koje bi zasenile sve što su generacije zvezdaša uradile, pa trenutno je aktuelna jedna vrlo gadna afera vezana za FK Ajaks, ali to ne potire činjenicu da je Ajaks jedan od najvećih fudbalskih klubova ikad i veoma značajan za istorijat evropskog fudbala. Tako je i Zvezda velika, a Dinamo mali. Neće Dinamo učiniti većim tvoja zloba prema Zvezdi. Neće ga učiniti velikim ni transferi jednog mafijaškog mufljuza. To je mali i nebitan klub u evropskim okvirima. Pomiri se s tim.

croata

pre 2 godine

A ova lista najboljih 10 je nakaradna. U kom filmu barcelona druga? Pa toj barceloni do 1990 godine najveci evropski uspjeh je bio osvajanje kupa velesajamskih gradova, ko dinamu. Nisu osvojili ni jedan kup sampiona do pojave lige prvaka. A i mancester unitedu nije mjesto medju 5, uz postovanje bezbijevim bebama. Juventusu isto. Prvi real, drugi milan, treci bajern, cetvrti liverpul, peti ajaks, sesta benfika, a onda eventualno manutd pa barca, juve itd

Dnevni dnevnik

pre 2 godine

Hajduk je 1911 osnovano kao “Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” u Pragu. Sa hrvatskim grbom u grbu kluba. Toliko o činjenicama.

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Ova lista lepo pokazuje ko u Ligi sampiona ima duplo vise poraza nego pobeda i ko u Ligi sampiona ima vise pobeda nego poraza. Lista je vezana samo za Ligu sampiona, nekadasnji Kup sampiona. Naravno da je Zvezda tu u top 30 klubova. Naravno i da je danas Zvezda opet u top 40 klubova Evrope. To su proste cinjenice, i ne vidim zasto se neko ljuti oko toga. Pa Zvezda je u najboljem evropskom i svetskom klupskom takmicenju pored osvojene titule imala i jos 3 polufinala i jos 5 cetvrtfinala.

Vizionar

pre 2 godine

Hajduk je prije par godina imao Dinamovca Sinišu Orescanina na klupi . Lik je na uzvratnu utakmicu protiv Gzire poslao TREĆU ekipu Hajduka na travnjak. Prvu utakmicu je Hajduk dobio 2-0 na Malti. Slijedila je blamaža i trenutni otkaz Dinamovcu Orescaninu. Danas Hajduk ima top predsjednika Lukšu Jakobusica . Lik je za VK Jug iz Dubrovnika ostvario top rezultate u Europi. Sada je prešao sa vaterpola na nogomet i sustavno gradi veliki Hajduk. Ustrojio je mašineriju. A jedan od glavnih pogodaka je dovodjenje top sportskog direktora Nikoliciusa i najboljeg trainera u regionu Dambrauskasa. Sve ostalo je legenda. Zato sada samo pratite ovog novog moćnog Hajduka

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Atlanticar, koga briga za vase lokalne derbije? Hajduk u Evropi zadnjih 5 godina ispada u sezoni kupanja. Dok i Partizan a narocito Zvezda redovno igraju Evropu. Zvezda zadnjih 5 godina 2 puta LS i tri puta LE. Sva tri puta LE prosla grupu lagano. Ove sezone bila prva u grupi. I onda bi Hajduk dobio Zvezdu. Smesno.

xd

pre 2 godine

Ovo je vecita lista, Zvezda je svoje mesto u istoriji rezervisala odlicnim igrama iz 20tog vekao kojima moj cale neprestano prica, i osvojenim Kupom sampiona i svetskog praka. E sad ovo sto ja gledam, nije ni za top100, pricam o igri, uz duzno postovanje prema rezultatima. Doduse skidam im kapu za drugi mec sa Milanom prosle sezone

Galeb

pre 2 godine

Hajduk je Tata Mata baluna! Puno puno puno prije svih ostalih! Isto kao što je Torcida bila prva u Europi! Puuuuuuunoooo puuunoo puuuunooo prije svih ostalih u Europi!

Atlanticar

pre 2 godine

Hajduk gazi ovaj Dinamo nevjerojatnom lakoćom na krilima genijalca Livaje 2-0 na Maksimiru. Što bi tek radili Partizanu i Zvezdi? Pogotovo nakon dolaska Ferra, Grgića, Kalinića, Mikanovića s kojima su dodatno bar 30% jaci

mile

pre 2 godine

Zar vam ne dosadi priča kako su Partizan osnovali hrvati? Znači Koča, Tempo i drugi generali su hrvati? Vi ste potomci komunjara a naš klub generala. Mnogo mia je drago što nismo komunjare, isti oni koji su slali na Goli otok. I kako je to Partizan otimao i ucjenjivao igrače? Vidimo da su i Džajić, Savičević, Stojković, Prosinečki, Belodedić i drugi pod ucjenama prešli u Partizan. Kako je novac ušao u fudbal, prvo je Hajduk harao i dovodio igrače a zvezda to radi svo vrijeme. Za to vrijeme Partizan od tih silnih igrača dovede Mijatovića koji je bio klasa.
Ali da kažem nešto o tabeli. Nije dobra jer se ne daju bodovi za finala, polufinala i naravno za osvojene titule. Glupo je da je Galata ispred Zvezde. Ni Hajduk ne može ispred Partizana.
(Nbc, 15. februar 2022 19:41)

Osnivaci su vam bili mesani ali igracki kadar su vam cinili neki ndh igraci

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Sablast, izvini, ali u kom to takmicenju Partizan ima jos cetvrtfinala i finala? U Ligi Sampiona ili nekadasnjem Kupu Sampiona? Ja stvarno ne znam za taj podatak, jel to neka nova verzija istine?

Gossa placa Zeljko 89

pre 2 godine

Pijani zlotvor, lepo sto te na pomen Zvezde drmaju odmah kompleksi. Koliko god se vi trudili da izmenite istoriju fudbala na ovim prostorima, svi mi dobro znamo ko je Zvezda. Cuj Zvezdi dekretom neko nesto poklanjao. A ko je vama branio da pravite uspehe u Evropi. Koliko Dinamo ima proleca u Evropi da ne govorim vise od toga. Pa do skoro niste imali prolece punih 50 godina. Nista, nema vas u Evropi. Zvezdi pare trpa UEFA najvise jer je svake godine u grupi LS ili LE. Svake godine lagano prolazi grupu LE. Glupo je uopste pominjati koje su velicine igrale za Zvezdu. Igraci poput Sekularca, Dzajica, Vidica, Deje, Kuleta, Pizona, Rajka, Dekija Stankovica, Jugovica su velicine na svetskom nivou. Nikada, ali nikada necete ni prici Zvezdi po bilo cemu.

ford

pre 2 godine

A komšije ne veruju,kao što i ja ne verujem koliko ih ima na ovom portalu.Realno,nisam upoznat koliko naših ima kod njih a da tu ne računamo kad je neko takmičenje pa zbog prepucavanja,to mi je ok.
I činjenica je da Dinama ne bi ni bilo na ovoj listi da se računalo do pre 20+ godina a sa druge strane pokazuje koliko je Zvezda bila jaka a nema je na sceni 30 godina.

Slobodan Penezić

pre 2 godine

Tako se osvajaju titule šampiona. Pogledajte 01.05.1974.stadion kraj plinare. 1.sudija Maksimović. 2.uslovi na "stadionu" fantastični. 3.bratsvo i jedinstvo među akterima, a posebno trener Ivić, pokazalo pravo lice. 4. Gostoprimstvo za primer. Kako mi je bilo drago kada su ih grobari sj..... 1976.

Slobodan Penezić

pre 2 godine

Tako se osvajaju titule šampiona. Pogledajte 01.05.1974.stadion kraj plinare. 1.sudija Maksimović. 2.uslovi na "stadionu" fantastični. 3.bratsvo i jedinstvo među akterima, a posebno trener Ivić, pokazalo pravo lice. 4. Gostoprimstvo za primer. Kako mi je bilo drago kada su ih grobari sj..... 1976.

Revolt aka Pirotehnicar

pre 2 godine

"zvezda jedina sa ovih prostora igrala finala i polufinala evro-kupova"- kako ova notorna i ocita laz moze da prodje, a moj komentar o osnivacima JSD Partizan ne moze? Uopste nije u redu, ali, stvarno.

SrbEUin

pre 2 godine

Da, Zvezda je sve uspehe postigla zahvaljujući režimu, a ne zbog fudbalskog umeća.
Zvezda je do raspada YU bila režimski klub toliko da ne samo da se naosvajala domaćih titula već je čak i u Evropi bila najveći bauk favoritima. Svi su se nadali da je izbegnu u dvomečima. Osvajač KEŠ i prvak Sveta i još dva polufinala i još tri četvrtfinala KEŠ, finale kupa UEFA, dva polufinala Kupa Kupova, i gomila osvojenih turnira po Španiji, Francuskoj, Italiji, latinskoj Americi...
Strašan taj režim beše, ceo svet je bacio pod noge. Tito gosopdar Evrope i sveta!

SrbEUin

pre 2 godine

Da, Zvezda je sve uspehe postigla zahvaljujući režimu, a ne zbog fudbalskog umeća.
Zvezda je do raspada YU bila režimski klub toliko da ne samo da se naosvajala domaćih titula već je čak i u Evropi bila najveći bauk favoritima. Svi su se nadali da je izbegnu u dvomečima. Osvajač KEŠ i prvak Sveta i još dva polufinala i još tri četvrtfinala KEŠ, finale kupa UEFA, dva polufinala Kupa Kupova, i gomila osvojenih turnira po Španiji, Francuskoj, Italiji, latinskoj Americi...
Strašan taj režim beše, ceo svet je bacio pod noge. Tito gosopdar Evrope i sveta!

zdravko

pre 2 godine

Sad kad vidim Po ovim odigranim u evropi mismo tata mata za dinamo hajduk I partizan. Prvaci smo evrope I sveta polu. finalists kup sampiona cetri puta tri puta polu finalisti kup kupova tri puta polu finalisti kup uefa sad liga evrope I jednom finalisti

Atlanticar

pre 2 godine

Gossa, ovaj današnji Hajduk nema veze sa onim Hajdukom prije 2-3 godine. Uostalom je Hajduk jedini klub bez režimskih novaca i lopovluka u klubu. Svemirski brod za vas. U svakom pogledu.

Školobocna

pre 2 godine

Realna lista kad se uzme u obzir da je do 1990 bilo mnogo lakše biti konkurentan sa zapadnim klubovima . I oni su bili ograničeni sa samo 3 stranca , sad se to mnogo promenilo . Što se tiče osnivanja klubova , Hrvati imaju interesantnu priču da je Hajduku nuđeno da bude armijski klub zbog zasluga u 2 svetskom ratu ali je to uključivalo i selidbu za Beograd . Oni su to odbili i tek posle toga je napravljen Partizan , na stadionu JNA je trebao Hajduk da bude . Ko je zapamtio onu ligu SFRJ do rata jasno mu je zašto je Zvezda ovako visoko plasirana, bila je veoma kvalitetna bez stranaca , pravili su se dobri rezultati u evropskim kupovima.

Dexo

pre 2 godine

Dinamo jedini Klub u europi koji je tukao 3 londonska kluba zadnjih 6 godina. Arsenal Tottenham Liverpool
(HJ, 15. februar 2022 17:19)

Iz kog dela Londona je Liverpul? Iz Mančestera verovatno

Legolas

pre 2 godine

Po čemu najbolji?
Najveći oroblem je jednakost.
Koju je novac,basnoslovni,ukinuo i to se naziva realnost demokratija,tržište.
Zaboravilo se na igru uronilo se u industriju.
Čineći fudbal svojom igračkom,načinom da se razmeću i pokazuju "mišiće"jedan drugom,bogati vlasnici klubova su ga oteli od pojedinca običnog čoveka i pretvorili ga u svoj sport kojim se razmeću i nadmeću.
Mlade ljude su pretvorili u "tržišnu vrednost",a ne u ličnosti,već u bogate omladince koji prečesto nisu spremni da se nose sa slavom i odgovornošću.O školovanju da se i ne govori.
Sve liste i statistike padaju u vodu kada ovaj fudbal,današnji,nema veze sa nekadašnjom igrom.

th1950

pre 2 godine

U koje bajke pojedini vjeruju, Hajduk je 1911. godine osnovan kao Hrvatski nogometni klub Hajduk s hrvatskim abmlemom kakav je i danas u grbu, logično Srbi su ga osnovali. XD Crvenu zvijezdu je nosio umjesto hrvatskog grba u periodu od 1944. do 1990. godine. Hajduk dan danas nosi orginalno ime i originalan grb kluba iz 1911. godine.

Analogna trikotaza

pre 2 godine

Zvezda ima više bodova nego svi ostali timovi iz Sfrj!
(goran
Kakvo elemnentarno neznanje!!!tvoja zvezda jeste prva ,a na "vecnoj listi velike cetvorke " se radi samo za nekoliko bodova prednosti od Partizana,citaj:samo nekoliko,desetak,ako dobro pamtim.Treci je cini mi se Hajduk,4ti Dinamo.Raspitaj se prvo,proveri opa komentarisi,ovako ispada da si neko napaljeni adolescent.