Fudbal 72

Utorak, 08.12.2020.

08:45

Pre 29 godina: Crvena zvezda je prvak sveta VIDEO

Na današnji dan, pre tačno 29 godina, fudbaleri Crvene zvezde postali su klupski šampioni sveta.

Pre 29 godina: Crvena zvezda je prvak sveta VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Inače, ekipa sa najviše Srba u finalu KEŠa je Partizan :)
(Jole, 8. decembar 2020 11:32)




:)))))
bre, nikad od tebe viđeniji vjesnikov svedok - kako da zaboraviš da je nogometni klub partizaи bio evropski prvak... čitavih 15 minuta!

Besen

pre 3 godine

Toyota Kup, koje se igralo od 1980 do 2004, bilo je poluamatersko tskmičenje, i nema veze sa FIFA Club World Cup,ali mitomanija je čudo

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Дрезден, Минхен, Бари сада Звезду слави. Манчестер и Токио, Звезде се уплашио."

Damir 1965

pre 3 godine

Mrkela je igrao levo krilo na utakmici protiv Reala 4-2,kod prvog gola proveo kontranapad, dodao za Boru C, a on dao asistenciju za gol Đurovskog.

chupavi

pre 3 godine

FIFA je mozda promenila format takmicenja, odnosno sada za titulu svetskog klupskog sampiona igraju sampioni svih kontinenata ali cinjenica je da u finalu uvek igraju prvaci Evrope i Juzne Amerike.

To je tako jer FIFA zeli da popularizuje fudbal svuda ali i danas kao i sada davne 1991 godine najbolji fudbal se opet igra na istim kontinentima. U to vreme bi neki prvak Azije, Afrike ili Severne Amerike bio totalno unisten od evropskog ili juznoamerckog prvaka.

Aleksej

pre 3 godine

U finalu pobedili mocni Kolo Kolo koji je malo jaci od Omonije koju eto sampioni sveta nisu uspeli da pobede u dvomecu.
(Will Mosley, 08. decembar 2020 14:00)Da dodam nije bilo dvomeca sa Omonijom tebra hahah. Ali dobro kao sto rekoh kladionicarski um. haha

Aleksej

pre 3 godine

U finalu pobedili mocni Kolo Kolo koji je malo jaci od Omonije koju eto sampioni sveta nisu uspeli da pobede u dvomecu.
(Will Mosley, 08. decembar 2020 14:00)Kladionicarski um ,,Lucky six” vrhunac dejta hahhaah

Ljubo

pre 3 godine

Samo da vas podsetim vi koji kažete da zvezda neće igrati ligu šampiona-Zbog zvezde je i promenjen sistem takmičenja da se izbace pravi šampioni i da se metnu njihovi četvrto plasirani da igraju zadnje kolo kvalifikacija a zvezda kao bivši šampion 4 kola kvalifikacija.Po kojom su njihove lige to zaslužile.Ovaj ljigavi Real nije preko 30 godina osvojio kup šampiona a vidi po ovom nakaradnom sistemu stalno igra polu finala i finala.Sve uzmu što vredi pa ti sa njima igraj.Milijardu evra ulažu u tim i niko ne pita odakle im te pare.I za kraj za mene će biti uvek vrednija ova jedna titula nego Realovih 100 titula jer je ona osvojena sa našim igračima dok Real mora za jednu titulu da uloži na stotine miliona a sada kako su krenuli biće i preko milijarde.

Aleksej

pre 3 godine

Mi smo kao zlobni i zavidni, a vi kao ne ostavljate podrugljive komentare o Partizanu, o Istanbulu 1992 ?

Za one koji misle da nismo isti, nažalost isti smo po navijačkom mentalitetu.
(PSG 6 komada, to je kanonada, 08. decembar 2020 12:45)Tebra pokusavas u niku da ismejavas poraz Zvezde u Parizu od ekipe koja vredi milijardu evra jahaha. Obeliks je pao u bure sa carobnim napitkom i postao vecno jak, ti si pao na glavu kao mali sa kreveta i ....

Bumerang

pre 3 godine

@purger
Imala je Zvezda itekako kontinuitet. Te titule iz 1991 u Bariju i Tokiju su bile kruna (slag na tortu) prethodnih 20 godina kada su takodje pobedjivani evropski velikani i igrane zavrsnice evropskih takmicenja. Posle toga, da, nastupa diskontinuitet. Svi znamo zasto. Prodat je sampionski tim, a tadasnje vlasti stavile sapu na novac. Sa tim novcem na raspolaganju imali bi osiguranu dominaciju barem narednih 10 godina u domacem prvenstvu, a po procenama bili bi i konstantni ucesnici zavrsnice lige sampiona. Mozda bi se tu cak desila jos koja titula LS. Na zalost, tadasnja srpska fudbalska politika je bila da vojni klub zaleci nagomilane komplekse i prestigne Zvezdu po broju titula u prvenstvu. Srbin ce Srbinu oprostiti sve, ali uspeh nikako. Upeli su se iz petnih zila da uniste nas klub, ali ne moze, ovaj narod bre za Zvezdu navija. Pozdrav, i jedva cekam da Zvezda i Dinamo konacno ukrste koplja. Mozda vrlo skoro.

Gorki

pre 3 godine

@Cika Slave
Svaka cast za komentar, ali gde si ti video mrkelu u ekipi koja je pobedila Real sa 4:2!!!
(ja,

Ajde ti proveri ponovo svoje pametovanje pa se vrati ovde da se izvinis cika Slavetu.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Čestitam, zanimljivo je to, n9gomet, svjetski prvaci, proslave, zezanja, izlasci, muzika....ja sam na 08.12.1991. bio u podrumu u Dubrovniku, nisam ni znao šta sam po nacionalnosti do jeseni 1991., valjda sam nekom nešto skrivio.
(Torcida 1956, 08. decembar 2020 09:14)

I ja isto tako, u tom periodu, I PRE TOGA, u podrumu u Karlovcu, 8 godina imao, vojno naselje... Ne znam zasto uopšte....
Moj tata je isao na posao totalno normalno, u civilki, a nama počeli da pucaju po zgradi!?!?
Ako mislis da si SAMO TI ili SAMO VI zrtve, debelo gresis, 30 godina kasnije...
Vi ste pevali DANKE DOJCLAND za nezavisnost... (a mi razbili drzavu!?!?!?!?) Malo nelogično?

Inače hvala na čestitkama, lepo je da znaš da ceniš da si u komšiluku SVETSKIH PRVAKA!

OBELIKS

pre 3 godine

U tom trenutku je to bila samo revijalna utakmica između prvaka Evrope i Južne Amerike, u organizaciji Tojote kao sponzora, koja je čak poklanjala najnoviji njen model najboljem igraču utakmice, i imala naziv "Tojota kup". Nije postojalo svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu. Samim tim ne postoji ni pobednik takmičenja koje ne postoji. Zaključak se nameće sam. Najveći spin od kad je ove zemlje, baš kao i da se Rajko češljao kao Kralj Petar i da su oni zato opozicioni klub. Ništa čudno za udbaše po genetici...

PSG 6 komada, to je kanonada

pre 3 godine

Mi smo kao zlobni i zavidni, a vi kao ne ostavljate podrugljive komentare o Partizanu, o Istanbulu 1992 ?

Za one koji misle da nismo isti, nažalost isti smo po navijačkom mentalitetu.

Sudija Djokic centarfor sampiona

pre 3 godine

(Cika Slave, 8. decembar 2020 10:40)

To je sjajno, nisam to znao. Šteta što ovi današnji kaljaju ugled kluba nameštanjem i sklanjalicama.

Jole

pre 3 godine

U Bariju je Zvezda postavila granicu izmedju nje i malih klubova. U Tokiu je ta granica udvostrucena. Po svemu sudeci ta granica je vecna jer ne postoji mogucnost da neko to kupi.
(Pobednik, 8. decembar 2020 08:55)

Pitaj Cvetkovića da li se takve stvari kupuju. Sam je čovek rekao da su u toj sezoni plaćali sudije da sude pošteno, a vaš protivnik u finalu, Olimpik zbog nameštanja vraćen u treću ligu. Da ne govorimo što se te sezone niste mogli sastati sa Španskim, Engleskim klubovima i da je to zadnja sezona KEŠa pred raspad...
Inače, ekipa sa najviše Srba u finalu KEŠa je Partizan :)

Kadu

pre 3 godine

Da se jos jednom podsetimo zasto je Zvezda SLAVNA I VELIKA!
U svojoj prvoj evropskoj sezoni 1956/57 Crvena Zvezda je igrala polufinale kupa evropskih sampiona. Tu prvu veliku generaciju su predvodili Rajko Mitic, Sekularac, Beara, Bora Kostic... Vec sledece sezone stigli su do cetvrtfinala i dvomeca sa Mancesterom. Posle utakmice u Beogradu desila se ona tragedija u Minhenu. Sledecu veliku generaciju su predvodili Dragan Dzajic, Kule Acimovic, Ratomir Dujkovic, Cole Jankovic... I ova Zvezdina generacija je stigla do polufinala kupa evropskih sampiona. Posle 4:1 u Beogradu protiv Panatinaikosa dogodio se onaj cuven revans u Grckoj, gde je Zvezda ispala posle poraza od 3:0. Dan danas se pricaju price o drogiranju Zvezdinih igraca, preko cinjenice da je Panatinaikos vodio Puskas a njegov zet bio sudija na utakmici do price da je u ovoj prici icestvovalo najvise drzavno rukovodstvo sve sa Titom na celu. Zanimljivo da je Panatinaikos u finalu izgubio bas od Vasovicevog Ajaksa. Ova generacija je posle 2 sezone stigla opet do cetvrtfinala gde je ispala od Atletika iz Madrida. Te sezone je pobedila Liverpul u obe utakmice i tako nanela JEDINI PORAZ Liverpulu na njegovom terenu u utakmicama kupa evropskih sampiona u proslom veku. Ova generacija je vwc sledece sezone igrala polufonale kupa pobednika kupova, a na tom putu izbacila Real iz Madrida. Ostace upamceno da je na utakmici polufinala protiv Ferencvarosa na Marakani bilo 110000 ljudi. Ovu Zvezdinu generaciju je zamenila jos jedna sjajna generacija predvodjana Pizonom, Dulom Savicem, Blagojevicem, Sesticem... U sezoni 1976/77 (sezona kad se desio MUK U LONDONU) Zvezda igra finale Kupa Uefa sa Boriusijom Menhengladbah. Ostace upamcene propustene sanse u Nemackoj, navlacenje sudija kao i publika koja pod utiskom igre Crvene Zvezde i gresaka sudije na kraju meca skandira Zvezdino ime ROTER STERN! Jedna ulica u gradu je dobila ime Bogradska u secanje na to finale. Pre generacije koja ce pokoriti Evropu i svet, bila je sjajna generacija na koju se nadovezala sampionska. Mrkela i Piksi su je predvodili i ostace upamcena i po pobedi na Realom od 4:2 u Beogradu (na poluvremenu 3:0) za Zvezdu! I onda stize SAMPIONSKA generacija. Crvena Zvezda je sampion Evrope i sveta! SRECNO SVIMA KOJI DANAS SLAVE!
(Cika Slave, 08. decembar 2020 10:40)

Bravo za komentar! I ne obracajte paznju za kometare ovih malih komsija. Danaa je nasa slava, a njihovi kometari su dokaz da su samo mali i iskompleksirani jer su vecito u senci VELIKE I SLAVNE ZVEZDE! Kome nije jasno zasto smo veliki i slavni nek procita tvoj komentar.

eX

pre 3 godine

Veliki klub, jedini iz ovog dela Evrope ovoliko veliki Zvezda i Steua.

Srbija prvak sveta sa mladjim timom protiv Brazila i Zvezda prvak Evrope i sveta nije malo imati ove sampione.

gorski

pre 3 godine

Jedan osvrt kao uspomena na Vladicu Popovica.Ako pogledate snimak sa te utakmice,primeticete da i u trenutcima pocetnog Zvezdinog vodjstva i u trenucima potpunog trijumfa,Vladica se ponasa mirno,stalozeno i dostojanstveno.Gospodstvenog ponasanja i na terenu i van njega.Covek plemenitog kova iz nekih davnih i boljih vremena.Hvala Ti Vladice.

purger

pre 3 godine

veličina kluba se temelji na kontinuitetu, a ne na instant YU povlastica, Savičević, Prosinečki, Pančev, Belodedić, Šabanađžović ...nije ni čudo da niste toliko godina na EP

Cika Slave

pre 3 godine

Hvala ČIKA SLAVE,
Ja sutra slavim Svetog Alimpija Stolpnika.
(NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD, 08. decembar 2020 11:41)

Tebe bas poteralo, 2 slave u 2 dana... Srecne Slave domacine!

Cika Slave

pre 3 godine

Da se jos jednom podsetimo zasto je Zvezda SLAVNA I VELIKA!
U svojoj prvoj evropskoj sezoni 1956/57 Crvena Zvezda je igrala polufinale kupa evropskih sampiona. Tu prvu veliku generaciju su predvodili Rajko Mitic, Sekularac, Beara, Bora Kostic... Vec sledece sezone stigli su do cetvrtfinala i dvomeca sa Mancesterom. Posle utakmice u Beogradu desila se ona tragedija u Minhenu. Sledecu veliku  generaciju su predvodili Dragan Dzajic, Kule Acimovic, Ratomir Dujkovic, Cole Jankovic... I ova Zvezdina generacija je stigla do polufinala kupa evropskih sampiona. Posle 4:1 u Beogradu protiv Panatinaikosa dogodio se onaj cuven revans u Grckoj, gde je Zvezda ispala posle poraza od 3:0. Dan danas se pricaju price o drogiranju Zvezdinih igraca, preko cinjenice da je Panatinaikos vodio Puskas a njegov zet bio sudija na utakmici do price da je u ovoj prici icestvovalo najvise drzavno rukovodstvo sve sa Titom na celu. Zanimljivo da je Panatinaikos u finalu izgubio bas od Vasovicevog Ajaksa. Ova generacija je posle 2 sezone stigla opet do cetvrtfinala gde je ispala od Atletika iz Madrida. Te sezone je pobedila Liverpul u obe utakmice i tako nanela JEDINI PORAZ Liverpulu na njegovom terenu u utakmicama kupa evropskih sampiona u proslom veku. Ova generacija je vwc sledece sezone igrala polufonale kupa pobednika kupova, a na tom putu izbacila Real iz Madrida. Ostace upamceno da je na utakmici polufinala protiv Ferencvarosa na Marakani bilo 110000 ljudi. Ovu Zvezdinu generaciju je zamenila jos jedna sjajna generacija predvodjana Pizonom, Dulom Savicem, Blagojevicem, Sesticem... U sezoni 1976/77 (sezona kad se desio MUK U LONDONU) Zvezda igra finale Kupa Uefa sa Boriusijom Menhengladbah. Ostace upamcene propustene sanse u Nemackoj, navlacenje sudija kao i publika koja pod utiskom igre Crvene Zvezde i gresaka sudije na kraju meca skandira Zvezdino ime ROTER STERN! Jedna ulica u gradu je dobila ime Bogradska u secanje na to finale. Pre generacije koja ce pokoriti Evropu i svet, bila je sjajna generacija na koju se nadovezala sampionska. Mrkela i Piksi su je predvodili i ostace upamcena i po pobedi na Realom od 4:2 u Beogradu (na poluvremenu 3:0) za Zvezdu! I onda stize  SAMPIONSKA generacija. Crvena Zvezda je sampion Evrope i sveta! SRECNO SVIMA KOJI DANAS SLAVE!

zdravko

pre 3 godine

Nije Samo prepisati zvezdi vec svim klubovima koji su osvojili prvaka sveta. Stose tice grobara neka Im bude uteha zvezdaje prvak sveta.Pozdrav

dado

pre 3 godine

neki ovo još uvek slave...za 100 godina će još svi njih 11 postati sveci i njihovi rođendani će biti upisni crvenim slovima u kalendaru....

Лаик

pre 3 godine

Биће дана, биће лета, бићеш опет првак света! Гигант, највећи клуб источне Европе!

Teodor Tiron

pre 3 godine

U Bariju,titula je osvojen snagom i jedinstvom tima,u Tokiju sarmom i znanjem fudbalske igre koja je iskreno odusevljavala istinske poklonike ovog lepog sporta.Jednostavno,tog dacembarskog jutra Zvezdo bila si velicanstvena!

Ljubo

pre 3 godine

Kada pomislite da ste bolji od nas u fudbalu pogledajte ova 2 trofeja i sve će vam biti jasno.A ako mislite da imate najboljega fudbalera,pogledajte pravoga čarobnjaka sa loptom jednog jedinog i neponovljivom Dragana Stojkovića Piksija.Ako mislite da imate najbolje navijače na svetu pogledajte atmosferu u Bariju.Jedino što ste bolji od nas to je obaranje glinenih golubova.

Grobarchina

pre 3 godine

Успех остварен захваљујући режиму Слободана Милошевића, који је подржавао Црвену звезду. Држава им набацила "Беобанку" за спонзора, отимали играче другим клубовима. Онда је тај режим распирио рат, и док су људи по Хрватској гинули, ови играли фудбал. Исто тако, у марту 1945. док су партизани крварили за ослобођење земље од фашистз, Звезда је играла фудбал у Тирани са репрезентацијом Албаније. Зезали се људи...

Mile

pre 3 godine

Samo mali dodatak, FIFA je zvanično proglasila FK. CRVENA ZVEZDA za prvaka sveta sve sa serifikatom i pečatom! Veliki pozdrav svima koji slave godišnjicu proslave titule prvaka sveta u fudbalu!

isprani mozgovi

pre 3 godine

Neko nekad..
(Spale, 8. decembar 2020 08:58)

Real, Barsa, Bajern svaki put
(Penetrator državne mezimice, 8. decembar 2020 09:34)

...a vi NIKAD

Cika Slave

pre 3 godine

Cuveni gigant Kolo Kolo srusen je, verovali ili ne, bez sklanjalice !
(Sveti Krcun klupska slava, 08. decembar 2020 08:51)

Znas li sta je grobarski pandan onom cuvenom "Darko Pancev... Crvena Zvezda je sampion Evrope" i u ovoj utakmici "Jugo, Jugo... zvezdino dete sa druge planete"?
Pa vi imate ono vase sto pamtite "'Ajmo Milivojeeee".... Hahahahaha, koliko ste mali i nebitni!

isprani mozgovi

pre 3 godine

Koliko ekipa je učestvovalo na tom prvenstvu sveta?
(deki, 8. decembar 2020 09:22)

Nije prvenstvo, vec utakmica za prvaka Sveta izmedju prvaka Evrope i J.Amerike , dve najrelevantnije "sile" u fudbalu. Od 2000. godine igra se po principu kontinentalnih prvaka i za pravo čudo svi prvaci su bili iz Evrope ili J.Amerike...za neverovati, a ? Sto samo goviri u prilog gore napisanom.

Na tvoju zalost, a verovatno i zalost sire porodice Crvena Zvezda je pobedila u toj utakmici i postala PRVAK SVETA.
Znam da je tesko da to prihvatis, znam da su te lagali da ste u stvari vi prvaci univerzuma ali realnost je sasvim drugačija.

jebosamtikevu

pre 3 godine

I ovaj narod zavijen u crno ratovima, raspadom i unistenjem privrede.
Slucajnost?
(moralni gmizavac, 08. decembar 2020 08:47)

Ti znas ? Pricao ti tata ?
Znaci, tvoja porodicna frustracija traje od tada ili ranije ?

Aleksandar

pre 3 godine

Gledaj ti ta imena.Kako da ne budu prvaci Evrope i sveta kada su najbolji igrači iz 6 republika igrali u jednom timu.I sada kada bi napravili jedan tim sa najboljim ex yu igračima bili bi u samom vrhu svetskog fudbala.

Iz Cikaga moji

pre 3 godine

@Torcida 1956, 08. decembar 2020 09:14
Nismo ni proglasili nezavisnost od Jugoslavije, nego vi. Poslednji koji su saznali svoju nacionalnost su ziveli u Beogradu.

Torcida 1956

pre 3 godine

Čestitam, zanimljivo je to, n9gomet, svjetski prvaci, proslave, zezanja, izlasci, muzika....ja sam na 08.12.1991. bio u podrumu u Dubrovniku, nisam ni znao šta sam po nacionalnosti do jeseni 1991., valjda sam nekom nešto skrivio.

Uvek Zvezdas nikad Delija

pre 3 godine

Crvena zvezda je bila prvak Evrope i prvak sveta. Crvena zvezda ima vise proleca u Evropi nego Dinamo, Hajduk i Partizan ZAJEDNO! Ovo su cinjenice i posle njih vise nema diskusije ko je najveci klub na ovim prostorima.

macconi

pre 3 godine

pojedini grobari zaista imaju neverovatne komplekse od Zvezde...svaki moguci uspeh Zvezde u fudbalu oni uvek omalovazavaju...za ovaj npr se vade zato sto je bio drugaciji format takmicenja i sto smo igrali protiv prvaka Cilea,cak i to povezuju sa losom privredom i ratom...od 1960. godine postoji ovo takmicenje koje je promenilo format i ime kada su se prvaci ostalih kontinenata pridruzili takmicenju...ali u svakom slucaju partizan ima ono sto zvezda nikada nece imati,komsiju prvaka evrope i sveta

Cika Slave

pre 3 godine

.... A onad je dosao rat, sav sjam, mulj o blato je isplivalo na povrsinu i pokusalo na silu da jedan mali, nebitan komsijski klub ucini vecim nego sto jeste! NEUSPEANO, a po komentarima koje ce navijaci tog kluba danas ostaviti na ovoj vesti, svatice te koliko u njima ima mrznje i kompleksa zbog DOZIVOTNE osudjenosti da budu tek mali, nebitan, vecito drugi, komsijski klub!

Bogi

pre 3 godine

I ovaj narod zavijen u crno ratovima, raspadom i unistenjem privrede.
Slucajnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (moralni gmizavac, 8. decembar 2020 08:47) Da se lecis decko. Evo sakupicemo pare, posto je jasno da ce biti potrebno dugotrajna i kompleksna terapija

Ganci

pre 3 godine

Ja verujem da nema čoveka u Srbiji koji se rado ne podseti ovoga datuma. Mislim da čak i "večiti rival" rado obeleži koktelom ovaj datum. Ipak nije mala stvar biti Prvak Sveta u fudbalu!

Pobednik

pre 3 godine

U Bariju je Zvezda postavila granicu izmedju nje i malih klubova. U Tokiu je ta granica udvostrucena. Po svemu sudeci ta granica je vecna jer ne postoji mogucnost da neko to kupi.

Pobednik

pre 3 godine

U Bariju je Zvezda postavila granicu izmedju nje i malih klubova. U Tokiu je ta granica udvostrucena. Po svemu sudeci ta granica je vecna jer ne postoji mogucnost da neko to kupi.

Ganci

pre 3 godine

Ja verujem da nema čoveka u Srbiji koji se rado ne podseti ovoga datuma. Mislim da čak i "večiti rival" rado obeleži koktelom ovaj datum. Ipak nije mala stvar biti Prvak Sveta u fudbalu!

Cika Slave

pre 3 godine

Cuveni gigant Kolo Kolo srusen je, verovali ili ne, bez sklanjalice !
(Sveti Krcun klupska slava, 08. decembar 2020 08:51)

Znas li sta je grobarski pandan onom cuvenom "Darko Pancev... Crvena Zvezda je sampion Evrope" i u ovoj utakmici "Jugo, Jugo... zvezdino dete sa druge planete"?
Pa vi imate ono vase sto pamtite "'Ajmo Milivojeeee".... Hahahahaha, koliko ste mali i nebitni!

isprani mozgovi

pre 3 godine

Koliko ekipa je učestvovalo na tom prvenstvu sveta?
(deki, 8. decembar 2020 09:22)

Nije prvenstvo, vec utakmica za prvaka Sveta izmedju prvaka Evrope i J.Amerike , dve najrelevantnije "sile" u fudbalu. Od 2000. godine igra se po principu kontinentalnih prvaka i za pravo čudo svi prvaci su bili iz Evrope ili J.Amerike...za neverovati, a ? Sto samo goviri u prilog gore napisanom.

Na tvoju zalost, a verovatno i zalost sire porodice Crvena Zvezda je pobedila u toj utakmici i postala PRVAK SVETA.
Znam da je tesko da to prihvatis, znam da su te lagali da ste u stvari vi prvaci univerzuma ali realnost je sasvim drugačija.

Uvek Zvezdas nikad Delija

pre 3 godine

Crvena zvezda je bila prvak Evrope i prvak sveta. Crvena zvezda ima vise proleca u Evropi nego Dinamo, Hajduk i Partizan ZAJEDNO! Ovo su cinjenice i posle njih vise nema diskusije ko je najveci klub na ovim prostorima.

Cika Slave

pre 3 godine

Da se jos jednom podsetimo zasto je Zvezda SLAVNA I VELIKA!
U svojoj prvoj evropskoj sezoni 1956/57 Crvena Zvezda je igrala polufinale kupa evropskih sampiona. Tu prvu veliku generaciju su predvodili Rajko Mitic, Sekularac, Beara, Bora Kostic... Vec sledece sezone stigli su do cetvrtfinala i dvomeca sa Mancesterom. Posle utakmice u Beogradu desila se ona tragedija u Minhenu. Sledecu veliku  generaciju su predvodili Dragan Dzajic, Kule Acimovic, Ratomir Dujkovic, Cole Jankovic... I ova Zvezdina generacija je stigla do polufinala kupa evropskih sampiona. Posle 4:1 u Beogradu protiv Panatinaikosa dogodio se onaj cuven revans u Grckoj, gde je Zvezda ispala posle poraza od 3:0. Dan danas se pricaju price o drogiranju Zvezdinih igraca, preko cinjenice da je Panatinaikos vodio Puskas a njegov zet bio sudija na utakmici do price da je u ovoj prici icestvovalo najvise drzavno rukovodstvo sve sa Titom na celu. Zanimljivo da je Panatinaikos u finalu izgubio bas od Vasovicevog Ajaksa. Ova generacija je posle 2 sezone stigla opet do cetvrtfinala gde je ispala od Atletika iz Madrida. Te sezone je pobedila Liverpul u obe utakmice i tako nanela JEDINI PORAZ Liverpulu na njegovom terenu u utakmicama kupa evropskih sampiona u proslom veku. Ova generacija je vwc sledece sezone igrala polufonale kupa pobednika kupova, a na tom putu izbacila Real iz Madrida. Ostace upamceno da je na utakmici polufinala protiv Ferencvarosa na Marakani bilo 110000 ljudi. Ovu Zvezdinu generaciju je zamenila jos jedna sjajna generacija predvodjana Pizonom, Dulom Savicem, Blagojevicem, Sesticem... U sezoni 1976/77 (sezona kad se desio MUK U LONDONU) Zvezda igra finale Kupa Uefa sa Boriusijom Menhengladbah. Ostace upamcene propustene sanse u Nemackoj, navlacenje sudija kao i publika koja pod utiskom igre Crvene Zvezde i gresaka sudije na kraju meca skandira Zvezdino ime ROTER STERN! Jedna ulica u gradu je dobila ime Bogradska u secanje na to finale. Pre generacije koja ce pokoriti Evropu i svet, bila je sjajna generacija na koju se nadovezala sampionska. Mrkela i Piksi su je predvodili i ostace upamcena i po pobedi na Realom od 4:2 u Beogradu (na poluvremenu 3:0) za Zvezdu! I onda stize  SAMPIONSKA generacija. Crvena Zvezda je sampion Evrope i sveta! SRECNO SVIMA KOJI DANAS SLAVE!

isprani mozgovi

pre 3 godine

Neko nekad..
(Spale, 8. decembar 2020 08:58)

Real, Barsa, Bajern svaki put
(Penetrator državne mezimice, 8. decembar 2020 09:34)

...a vi NIKAD

Iz Cikaga moji

pre 3 godine

@Torcida 1956, 08. decembar 2020 09:14
Nismo ni proglasili nezavisnost od Jugoslavije, nego vi. Poslednji koji su saznali svoju nacionalnost su ziveli u Beogradu.

Mile

pre 3 godine

Samo mali dodatak, FIFA je zvanično proglasila FK. CRVENA ZVEZDA za prvaka sveta sve sa serifikatom i pečatom! Veliki pozdrav svima koji slave godišnjicu proslave titule prvaka sveta u fudbalu!

macconi

pre 3 godine

pojedini grobari zaista imaju neverovatne komplekse od Zvezde...svaki moguci uspeh Zvezde u fudbalu oni uvek omalovazavaju...za ovaj npr se vade zato sto je bio drugaciji format takmicenja i sto smo igrali protiv prvaka Cilea,cak i to povezuju sa losom privredom i ratom...od 1960. godine postoji ovo takmicenje koje je promenilo format i ime kada su se prvaci ostalih kontinenata pridruzili takmicenju...ali u svakom slucaju partizan ima ono sto zvezda nikada nece imati,komsiju prvaka evrope i sveta

jebosamtikevu

pre 3 godine

I ovaj narod zavijen u crno ratovima, raspadom i unistenjem privrede.
Slucajnost?
(moralni gmizavac, 08. decembar 2020 08:47)

Ti znas ? Pricao ti tata ?
Znaci, tvoja porodicna frustracija traje od tada ili ranije ?

Torcida 1956

pre 3 godine

Čestitam, zanimljivo je to, n9gomet, svjetski prvaci, proslave, zezanja, izlasci, muzika....ja sam na 08.12.1991. bio u podrumu u Dubrovniku, nisam ni znao šta sam po nacionalnosti do jeseni 1991., valjda sam nekom nešto skrivio.

Teodor Tiron

pre 3 godine

U Bariju,titula je osvojen snagom i jedinstvom tima,u Tokiju sarmom i znanjem fudbalske igre koja je iskreno odusevljavala istinske poklonike ovog lepog sporta.Jednostavno,tog dacembarskog jutra Zvezdo bila si velicanstvena!

Cika Slave

pre 3 godine

.... A onad je dosao rat, sav sjam, mulj o blato je isplivalo na povrsinu i pokusalo na silu da jedan mali, nebitan komsijski klub ucini vecim nego sto jeste! NEUSPEANO, a po komentarima koje ce navijaci tog kluba danas ostaviti na ovoj vesti, svatice te koliko u njima ima mrznje i kompleksa zbog DOZIVOTNE osudjenosti da budu tek mali, nebitan, vecito drugi, komsijski klub!

Ljubo

pre 3 godine

Kada pomislite da ste bolji od nas u fudbalu pogledajte ova 2 trofeja i sve će vam biti jasno.A ako mislite da imate najboljega fudbalera,pogledajte pravoga čarobnjaka sa loptom jednog jedinog i neponovljivom Dragana Stojkovića Piksija.Ako mislite da imate najbolje navijače na svetu pogledajte atmosferu u Bariju.Jedino što ste bolji od nas to je obaranje glinenih golubova.

Kadu

pre 3 godine

Da se jos jednom podsetimo zasto je Zvezda SLAVNA I VELIKA!
U svojoj prvoj evropskoj sezoni 1956/57 Crvena Zvezda je igrala polufinale kupa evropskih sampiona. Tu prvu veliku generaciju su predvodili Rajko Mitic, Sekularac, Beara, Bora Kostic... Vec sledece sezone stigli su do cetvrtfinala i dvomeca sa Mancesterom. Posle utakmice u Beogradu desila se ona tragedija u Minhenu. Sledecu veliku generaciju su predvodili Dragan Dzajic, Kule Acimovic, Ratomir Dujkovic, Cole Jankovic... I ova Zvezdina generacija je stigla do polufinala kupa evropskih sampiona. Posle 4:1 u Beogradu protiv Panatinaikosa dogodio se onaj cuven revans u Grckoj, gde je Zvezda ispala posle poraza od 3:0. Dan danas se pricaju price o drogiranju Zvezdinih igraca, preko cinjenice da je Panatinaikos vodio Puskas a njegov zet bio sudija na utakmici do price da je u ovoj prici icestvovalo najvise drzavno rukovodstvo sve sa Titom na celu. Zanimljivo da je Panatinaikos u finalu izgubio bas od Vasovicevog Ajaksa. Ova generacija je posle 2 sezone stigla opet do cetvrtfinala gde je ispala od Atletika iz Madrida. Te sezone je pobedila Liverpul u obe utakmice i tako nanela JEDINI PORAZ Liverpulu na njegovom terenu u utakmicama kupa evropskih sampiona u proslom veku. Ova generacija je vwc sledece sezone igrala polufonale kupa pobednika kupova, a na tom putu izbacila Real iz Madrida. Ostace upamceno da je na utakmici polufinala protiv Ferencvarosa na Marakani bilo 110000 ljudi. Ovu Zvezdinu generaciju je zamenila jos jedna sjajna generacija predvodjana Pizonom, Dulom Savicem, Blagojevicem, Sesticem... U sezoni 1976/77 (sezona kad se desio MUK U LONDONU) Zvezda igra finale Kupa Uefa sa Boriusijom Menhengladbah. Ostace upamcene propustene sanse u Nemackoj, navlacenje sudija kao i publika koja pod utiskom igre Crvene Zvezde i gresaka sudije na kraju meca skandira Zvezdino ime ROTER STERN! Jedna ulica u gradu je dobila ime Bogradska u secanje na to finale. Pre generacije koja ce pokoriti Evropu i svet, bila je sjajna generacija na koju se nadovezala sampionska. Mrkela i Piksi su je predvodili i ostace upamcena i po pobedi na Realom od 4:2 u Beogradu (na poluvremenu 3:0) za Zvezdu! I onda stize SAMPIONSKA generacija. Crvena Zvezda je sampion Evrope i sveta! SRECNO SVIMA KOJI DANAS SLAVE!
(Cika Slave, 08. decembar 2020 10:40)

Bravo za komentar! I ne obracajte paznju za kometare ovih malih komsija. Danaa je nasa slava, a njihovi kometari su dokaz da su samo mali i iskompleksirani jer su vecito u senci VELIKE I SLAVNE ZVEZDE! Kome nije jasno zasto smo veliki i slavni nek procita tvoj komentar.

Bogi

pre 3 godine

I ovaj narod zavijen u crno ratovima, raspadom i unistenjem privrede.
Slucajnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (moralni gmizavac, 8. decembar 2020 08:47) Da se lecis decko. Evo sakupicemo pare, posto je jasno da ce biti potrebno dugotrajna i kompleksna terapija

Лаик

pre 3 godine

Биће дана, биће лета, бићеш опет првак света! Гигант, највећи клуб источне Европе!

gorski

pre 3 godine

Jedan osvrt kao uspomena na Vladicu Popovica.Ako pogledate snimak sa te utakmice,primeticete da i u trenutcima pocetnog Zvezdinog vodjstva i u trenucima potpunog trijumfa,Vladica se ponasa mirno,stalozeno i dostojanstveno.Gospodstvenog ponasanja i na terenu i van njega.Covek plemenitog kova iz nekih davnih i boljih vremena.Hvala Ti Vladice.

Aleksandar

pre 3 godine

Gledaj ti ta imena.Kako da ne budu prvaci Evrope i sveta kada su najbolji igrači iz 6 republika igrali u jednom timu.I sada kada bi napravili jedan tim sa najboljim ex yu igračima bili bi u samom vrhu svetskog fudbala.

zdravko

pre 3 godine

Nije Samo prepisati zvezdi vec svim klubovima koji su osvojili prvaka sveta. Stose tice grobara neka Im bude uteha zvezdaje prvak sveta.Pozdrav

Cika Slave

pre 3 godine

Hvala ČIKA SLAVE,
Ja sutra slavim Svetog Alimpija Stolpnika.
(NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD, 08. decembar 2020 11:41)

Tebe bas poteralo, 2 slave u 2 dana... Srecne Slave domacine!

Grobarchina

pre 3 godine

Успех остварен захваљујући режиму Слободана Милошевића, који је подржавао Црвену звезду. Држава им набацила "Беобанку" за спонзора, отимали играче другим клубовима. Онда је тај режим распирио рат, и док су људи по Хрватској гинули, ови играли фудбал. Исто тако, у марту 1945. док су партизани крварили за ослобођење земље од фашистз, Звезда је играла фудбал у Тирани са репрезентацијом Албаније. Зезали се људи...

eX

pre 3 godine

Veliki klub, jedini iz ovog dela Evrope ovoliko veliki Zvezda i Steua.

Srbija prvak sveta sa mladjim timom protiv Brazila i Zvezda prvak Evrope i sveta nije malo imati ove sampione.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Čestitam, zanimljivo je to, n9gomet, svjetski prvaci, proslave, zezanja, izlasci, muzika....ja sam na 08.12.1991. bio u podrumu u Dubrovniku, nisam ni znao šta sam po nacionalnosti do jeseni 1991., valjda sam nekom nešto skrivio.
(Torcida 1956, 08. decembar 2020 09:14)

I ja isto tako, u tom periodu, I PRE TOGA, u podrumu u Karlovcu, 8 godina imao, vojno naselje... Ne znam zasto uopšte....
Moj tata je isao na posao totalno normalno, u civilki, a nama počeli da pucaju po zgradi!?!?
Ako mislis da si SAMO TI ili SAMO VI zrtve, debelo gresis, 30 godina kasnije...
Vi ste pevali DANKE DOJCLAND za nezavisnost... (a mi razbili drzavu!?!?!?!?) Malo nelogično?

Inače hvala na čestitkama, lepo je da znaš da ceniš da si u komšiluku SVETSKIH PRVAKA!

Aleksej

pre 3 godine

Mi smo kao zlobni i zavidni, a vi kao ne ostavljate podrugljive komentare o Partizanu, o Istanbulu 1992 ?

Za one koji misle da nismo isti, nažalost isti smo po navijačkom mentalitetu.
(PSG 6 komada, to je kanonada, 08. decembar 2020 12:45)Tebra pokusavas u niku da ismejavas poraz Zvezde u Parizu od ekipe koja vredi milijardu evra jahaha. Obeliks je pao u bure sa carobnim napitkom i postao vecno jak, ti si pao na glavu kao mali sa kreveta i ....

Ljubo

pre 3 godine

Samo da vas podsetim vi koji kažete da zvezda neće igrati ligu šampiona-Zbog zvezde je i promenjen sistem takmičenja da se izbace pravi šampioni i da se metnu njihovi četvrto plasirani da igraju zadnje kolo kvalifikacija a zvezda kao bivši šampion 4 kola kvalifikacija.Po kojom su njihove lige to zaslužile.Ovaj ljigavi Real nije preko 30 godina osvojio kup šampiona a vidi po ovom nakaradnom sistemu stalno igra polu finala i finala.Sve uzmu što vredi pa ti sa njima igraj.Milijardu evra ulažu u tim i niko ne pita odakle im te pare.I za kraj za mene će biti uvek vrednija ova jedna titula nego Realovih 100 titula jer je ona osvojena sa našim igračima dok Real mora za jednu titulu da uloži na stotine miliona a sada kako su krenuli biće i preko milijarde.

chupavi

pre 3 godine

FIFA je mozda promenila format takmicenja, odnosno sada za titulu svetskog klupskog sampiona igraju sampioni svih kontinenata ali cinjenica je da u finalu uvek igraju prvaci Evrope i Juzne Amerike.

To je tako jer FIFA zeli da popularizuje fudbal svuda ali i danas kao i sada davne 1991 godine najbolji fudbal se opet igra na istim kontinentima. U to vreme bi neki prvak Azije, Afrike ili Severne Amerike bio totalno unisten od evropskog ili juznoamerckog prvaka.

Gorki

pre 3 godine

@Cika Slave
Svaka cast za komentar, ali gde si ti video mrkelu u ekipi koja je pobedila Real sa 4:2!!!
(ja,

Ajde ti proveri ponovo svoje pametovanje pa se vrati ovde da se izvinis cika Slavetu.

Bumerang

pre 3 godine

@purger
Imala je Zvezda itekako kontinuitet. Te titule iz 1991 u Bariju i Tokiju su bile kruna (slag na tortu) prethodnih 20 godina kada su takodje pobedjivani evropski velikani i igrane zavrsnice evropskih takmicenja. Posle toga, da, nastupa diskontinuitet. Svi znamo zasto. Prodat je sampionski tim, a tadasnje vlasti stavile sapu na novac. Sa tim novcem na raspolaganju imali bi osiguranu dominaciju barem narednih 10 godina u domacem prvenstvu, a po procenama bili bi i konstantni ucesnici zavrsnice lige sampiona. Mozda bi se tu cak desila jos koja titula LS. Na zalost, tadasnja srpska fudbalska politika je bila da vojni klub zaleci nagomilane komplekse i prestigne Zvezdu po broju titula u prvenstvu. Srbin ce Srbinu oprostiti sve, ali uspeh nikako. Upeli su se iz petnih zila da uniste nas klub, ali ne moze, ovaj narod bre za Zvezdu navija. Pozdrav, i jedva cekam da Zvezda i Dinamo konacno ukrste koplja. Mozda vrlo skoro.

Aleksej

pre 3 godine

U finalu pobedili mocni Kolo Kolo koji je malo jaci od Omonije koju eto sampioni sveta nisu uspeli da pobede u dvomecu.
(Will Mosley, 08. decembar 2020 14:00)Da dodam nije bilo dvomeca sa Omonijom tebra hahah. Ali dobro kao sto rekoh kladionicarski um. haha

purger

pre 3 godine

veličina kluba se temelji na kontinuitetu, a ne na instant YU povlastica, Savičević, Prosinečki, Pančev, Belodedić, Šabanađžović ...nije ni čudo da niste toliko godina na EP

Jole

pre 3 godine

U Bariju je Zvezda postavila granicu izmedju nje i malih klubova. U Tokiu je ta granica udvostrucena. Po svemu sudeci ta granica je vecna jer ne postoji mogucnost da neko to kupi.
(Pobednik, 8. decembar 2020 08:55)

Pitaj Cvetkovića da li se takve stvari kupuju. Sam je čovek rekao da su u toj sezoni plaćali sudije da sude pošteno, a vaš protivnik u finalu, Olimpik zbog nameštanja vraćen u treću ligu. Da ne govorimo što se te sezone niste mogli sastati sa Španskim, Engleskim klubovima i da je to zadnja sezona KEŠa pred raspad...
Inače, ekipa sa najviše Srba u finalu KEŠa je Partizan :)

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Дрезден, Минхен, Бари сада Звезду слави. Манчестер и Токио, Звезде се уплашио."

Damir 1965

pre 3 godine

Mrkela je igrao levo krilo na utakmici protiv Reala 4-2,kod prvog gola proveo kontranapad, dodao za Boru C, a on dao asistenciju za gol Đurovskog.

Aleksej

pre 3 godine

U finalu pobedili mocni Kolo Kolo koji je malo jaci od Omonije koju eto sampioni sveta nisu uspeli da pobede u dvomecu.
(Will Mosley, 08. decembar 2020 14:00)Kladionicarski um ,,Lucky six” vrhunac dejta hahhaah

dado

pre 3 godine

neki ovo još uvek slave...za 100 godina će još svi njih 11 postati sveci i njihovi rođendani će biti upisni crvenim slovima u kalendaru....

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Inače, ekipa sa najviše Srba u finalu KEŠa je Partizan :)
(Jole, 8. decembar 2020 11:32)




:)))))
bre, nikad od tebe viđeniji vjesnikov svedok - kako da zaboraviš da je nogometni klub partizaи bio evropski prvak... čitavih 15 minuta!

Sudija Djokic centarfor sampiona

pre 3 godine

(Cika Slave, 8. decembar 2020 10:40)

To je sjajno, nisam to znao. Šteta što ovi današnji kaljaju ugled kluba nameštanjem i sklanjalicama.

PSG 6 komada, to je kanonada

pre 3 godine

Mi smo kao zlobni i zavidni, a vi kao ne ostavljate podrugljive komentare o Partizanu, o Istanbulu 1992 ?

Za one koji misle da nismo isti, nažalost isti smo po navijačkom mentalitetu.

OBELIKS

pre 3 godine

U tom trenutku je to bila samo revijalna utakmica između prvaka Evrope i Južne Amerike, u organizaciji Tojote kao sponzora, koja je čak poklanjala najnoviji njen model najboljem igraču utakmice, i imala naziv "Tojota kup". Nije postojalo svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu. Samim tim ne postoji ni pobednik takmičenja koje ne postoji. Zaključak se nameće sam. Najveći spin od kad je ove zemlje, baš kao i da se Rajko češljao kao Kralj Petar i da su oni zato opozicioni klub. Ništa čudno za udbaše po genetici...

Besen

pre 3 godine

Toyota Kup, koje se igralo od 1980 do 2004, bilo je poluamatersko tskmičenje, i nema veze sa FIFA Club World Cup,ali mitomanija je čudo

Grobarchina

pre 3 godine

Успех остварен захваљујући режиму Слободана Милошевића, који је подржавао Црвену звезду. Држава им набацила "Беобанку" за спонзора, отимали играче другим клубовима. Онда је тај режим распирио рат, и док су људи по Хрватској гинули, ови играли фудбал. Исто тако, у марту 1945. док су партизани крварили за ослобођење земље од фашистз, Звезда је играла фудбал у Тирани са репрезентацијом Албаније. Зезали се људи...

Torcida 1956

pre 3 godine

Čestitam, zanimljivo je to, n9gomet, svjetski prvaci, proslave, zezanja, izlasci, muzika....ja sam na 08.12.1991. bio u podrumu u Dubrovniku, nisam ni znao šta sam po nacionalnosti do jeseni 1991., valjda sam nekom nešto skrivio.

Jole

pre 3 godine

U Bariju je Zvezda postavila granicu izmedju nje i malih klubova. U Tokiu je ta granica udvostrucena. Po svemu sudeci ta granica je vecna jer ne postoji mogucnost da neko to kupi.
(Pobednik, 8. decembar 2020 08:55)

Pitaj Cvetkovića da li se takve stvari kupuju. Sam je čovek rekao da su u toj sezoni plaćali sudije da sude pošteno, a vaš protivnik u finalu, Olimpik zbog nameštanja vraćen u treću ligu. Da ne govorimo što se te sezone niste mogli sastati sa Španskim, Engleskim klubovima i da je to zadnja sezona KEŠa pred raspad...
Inače, ekipa sa najviše Srba u finalu KEŠa je Partizan :)

purger

pre 3 godine

veličina kluba se temelji na kontinuitetu, a ne na instant YU povlastica, Savičević, Prosinečki, Pančev, Belodedić, Šabanađžović ...nije ni čudo da niste toliko godina na EP

Pobednik

pre 3 godine

U Bariju je Zvezda postavila granicu izmedju nje i malih klubova. U Tokiu je ta granica udvostrucena. Po svemu sudeci ta granica je vecna jer ne postoji mogucnost da neko to kupi.

OBELIKS

pre 3 godine

U tom trenutku je to bila samo revijalna utakmica između prvaka Evrope i Južne Amerike, u organizaciji Tojote kao sponzora, koja je čak poklanjala najnoviji njen model najboljem igraču utakmice, i imala naziv "Tojota kup". Nije postojalo svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu. Samim tim ne postoji ni pobednik takmičenja koje ne postoji. Zaključak se nameće sam. Najveći spin od kad je ove zemlje, baš kao i da se Rajko češljao kao Kralj Petar i da su oni zato opozicioni klub. Ništa čudno za udbaše po genetici...

isprani mozgovi

pre 3 godine

Koliko ekipa je učestvovalo na tom prvenstvu sveta?
(deki, 8. decembar 2020 09:22)

Nije prvenstvo, vec utakmica za prvaka Sveta izmedju prvaka Evrope i J.Amerike , dve najrelevantnije "sile" u fudbalu. Od 2000. godine igra se po principu kontinentalnih prvaka i za pravo čudo svi prvaci su bili iz Evrope ili J.Amerike...za neverovati, a ? Sto samo goviri u prilog gore napisanom.

Na tvoju zalost, a verovatno i zalost sire porodice Crvena Zvezda je pobedila u toj utakmici i postala PRVAK SVETA.
Znam da je tesko da to prihvatis, znam da su te lagali da ste u stvari vi prvaci univerzuma ali realnost je sasvim drugačija.

dado

pre 3 godine

neki ovo još uvek slave...za 100 godina će još svi njih 11 postati sveci i njihovi rođendani će biti upisni crvenim slovima u kalendaru....

Ganci

pre 3 godine

Ja verujem da nema čoveka u Srbiji koji se rado ne podseti ovoga datuma. Mislim da čak i "večiti rival" rado obeleži koktelom ovaj datum. Ipak nije mala stvar biti Prvak Sveta u fudbalu!

jebosamtikevu

pre 3 godine

I ovaj narod zavijen u crno ratovima, raspadom i unistenjem privrede.
Slucajnost?
(moralni gmizavac, 08. decembar 2020 08:47)

Ti znas ? Pricao ti tata ?
Znaci, tvoja porodicna frustracija traje od tada ili ranije ?

Uvek Zvezdas nikad Delija

pre 3 godine

Crvena zvezda je bila prvak Evrope i prvak sveta. Crvena zvezda ima vise proleca u Evropi nego Dinamo, Hajduk i Partizan ZAJEDNO! Ovo su cinjenice i posle njih vise nema diskusije ko je najveci klub na ovim prostorima.

Sudija Djokic centarfor sampiona

pre 3 godine

(Cika Slave, 8. decembar 2020 10:40)

To je sjajno, nisam to znao. Šteta što ovi današnji kaljaju ugled kluba nameštanjem i sklanjalicama.

Besen

pre 3 godine

Toyota Kup, koje se igralo od 1980 do 2004, bilo je poluamatersko tskmičenje, i nema veze sa FIFA Club World Cup,ali mitomanija je čudo

Aleksandar

pre 3 godine

Gledaj ti ta imena.Kako da ne budu prvaci Evrope i sveta kada su najbolji igrači iz 6 republika igrali u jednom timu.I sada kada bi napravili jedan tim sa najboljim ex yu igračima bili bi u samom vrhu svetskog fudbala.

Cika Slave

pre 3 godine

Cuveni gigant Kolo Kolo srusen je, verovali ili ne, bez sklanjalice !
(Sveti Krcun klupska slava, 08. decembar 2020 08:51)

Znas li sta je grobarski pandan onom cuvenom "Darko Pancev... Crvena Zvezda je sampion Evrope" i u ovoj utakmici "Jugo, Jugo... zvezdino dete sa druge planete"?
Pa vi imate ono vase sto pamtite "'Ajmo Milivojeeee".... Hahahahaha, koliko ste mali i nebitni!

PSG 6 komada, to je kanonada

pre 3 godine

Mi smo kao zlobni i zavidni, a vi kao ne ostavljate podrugljive komentare o Partizanu, o Istanbulu 1992 ?

Za one koji misle da nismo isti, nažalost isti smo po navijačkom mentalitetu.

isprani mozgovi

pre 3 godine

Neko nekad..
(Spale, 8. decembar 2020 08:58)

Real, Barsa, Bajern svaki put
(Penetrator državne mezimice, 8. decembar 2020 09:34)

...a vi NIKAD

Mile

pre 3 godine

Samo mali dodatak, FIFA je zvanično proglasila FK. CRVENA ZVEZDA za prvaka sveta sve sa serifikatom i pečatom! Veliki pozdrav svima koji slave godišnjicu proslave titule prvaka sveta u fudbalu!

Bogi

pre 3 godine

I ovaj narod zavijen u crno ratovima, raspadom i unistenjem privrede.
Slucajnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (moralni gmizavac, 8. decembar 2020 08:47) Da se lecis decko. Evo sakupicemo pare, posto je jasno da ce biti potrebno dugotrajna i kompleksna terapija

macconi

pre 3 godine

pojedini grobari zaista imaju neverovatne komplekse od Zvezde...svaki moguci uspeh Zvezde u fudbalu oni uvek omalovazavaju...za ovaj npr se vade zato sto je bio drugaciji format takmicenja i sto smo igrali protiv prvaka Cilea,cak i to povezuju sa losom privredom i ratom...od 1960. godine postoji ovo takmicenje koje je promenilo format i ime kada su se prvaci ostalih kontinenata pridruzili takmicenju...ali u svakom slucaju partizan ima ono sto zvezda nikada nece imati,komsiju prvaka evrope i sveta

Kadu

pre 3 godine

Da se jos jednom podsetimo zasto je Zvezda SLAVNA I VELIKA!
U svojoj prvoj evropskoj sezoni 1956/57 Crvena Zvezda je igrala polufinale kupa evropskih sampiona. Tu prvu veliku generaciju su predvodili Rajko Mitic, Sekularac, Beara, Bora Kostic... Vec sledece sezone stigli su do cetvrtfinala i dvomeca sa Mancesterom. Posle utakmice u Beogradu desila se ona tragedija u Minhenu. Sledecu veliku generaciju su predvodili Dragan Dzajic, Kule Acimovic, Ratomir Dujkovic, Cole Jankovic... I ova Zvezdina generacija je stigla do polufinala kupa evropskih sampiona. Posle 4:1 u Beogradu protiv Panatinaikosa dogodio se onaj cuven revans u Grckoj, gde je Zvezda ispala posle poraza od 3:0. Dan danas se pricaju price o drogiranju Zvezdinih igraca, preko cinjenice da je Panatinaikos vodio Puskas a njegov zet bio sudija na utakmici do price da je u ovoj prici icestvovalo najvise drzavno rukovodstvo sve sa Titom na celu. Zanimljivo da je Panatinaikos u finalu izgubio bas od Vasovicevog Ajaksa. Ova generacija je posle 2 sezone stigla opet do cetvrtfinala gde je ispala od Atletika iz Madrida. Te sezone je pobedila Liverpul u obe utakmice i tako nanela JEDINI PORAZ Liverpulu na njegovom terenu u utakmicama kupa evropskih sampiona u proslom veku. Ova generacija je vwc sledece sezone igrala polufonale kupa pobednika kupova, a na tom putu izbacila Real iz Madrida. Ostace upamceno da je na utakmici polufinala protiv Ferencvarosa na Marakani bilo 110000 ljudi. Ovu Zvezdinu generaciju je zamenila jos jedna sjajna generacija predvodjana Pizonom, Dulom Savicem, Blagojevicem, Sesticem... U sezoni 1976/77 (sezona kad se desio MUK U LONDONU) Zvezda igra finale Kupa Uefa sa Boriusijom Menhengladbah. Ostace upamcene propustene sanse u Nemackoj, navlacenje sudija kao i publika koja pod utiskom igre Crvene Zvezde i gresaka sudije na kraju meca skandira Zvezdino ime ROTER STERN! Jedna ulica u gradu je dobila ime Bogradska u secanje na to finale. Pre generacije koja ce pokoriti Evropu i svet, bila je sjajna generacija na koju se nadovezala sampionska. Mrkela i Piksi su je predvodili i ostace upamcena i po pobedi na Realom od 4:2 u Beogradu (na poluvremenu 3:0) za Zvezdu! I onda stize SAMPIONSKA generacija. Crvena Zvezda je sampion Evrope i sveta! SRECNO SVIMA KOJI DANAS SLAVE!
(Cika Slave, 08. decembar 2020 10:40)

Bravo za komentar! I ne obracajte paznju za kometare ovih malih komsija. Danaa je nasa slava, a njihovi kometari su dokaz da su samo mali i iskompleksirani jer su vecito u senci VELIKE I SLAVNE ZVEZDE! Kome nije jasno zasto smo veliki i slavni nek procita tvoj komentar.

Iz Cikaga moji

pre 3 godine

@Torcida 1956, 08. decembar 2020 09:14
Nismo ni proglasili nezavisnost od Jugoslavije, nego vi. Poslednji koji su saznali svoju nacionalnost su ziveli u Beogradu.

Cika Slave

pre 3 godine

.... A onad je dosao rat, sav sjam, mulj o blato je isplivalo na povrsinu i pokusalo na silu da jedan mali, nebitan komsijski klub ucini vecim nego sto jeste! NEUSPEANO, a po komentarima koje ce navijaci tog kluba danas ostaviti na ovoj vesti, svatice te koliko u njima ima mrznje i kompleksa zbog DOZIVOTNE osudjenosti da budu tek mali, nebitan, vecito drugi, komsijski klub!

Teodor Tiron

pre 3 godine

U Bariju,titula je osvojen snagom i jedinstvom tima,u Tokiju sarmom i znanjem fudbalske igre koja je iskreno odusevljavala istinske poklonike ovog lepog sporta.Jednostavno,tog dacembarskog jutra Zvezdo bila si velicanstvena!

Cika Slave

pre 3 godine

Da se jos jednom podsetimo zasto je Zvezda SLAVNA I VELIKA!
U svojoj prvoj evropskoj sezoni 1956/57 Crvena Zvezda je igrala polufinale kupa evropskih sampiona. Tu prvu veliku generaciju su predvodili Rajko Mitic, Sekularac, Beara, Bora Kostic... Vec sledece sezone stigli su do cetvrtfinala i dvomeca sa Mancesterom. Posle utakmice u Beogradu desila se ona tragedija u Minhenu. Sledecu veliku  generaciju su predvodili Dragan Dzajic, Kule Acimovic, Ratomir Dujkovic, Cole Jankovic... I ova Zvezdina generacija je stigla do polufinala kupa evropskih sampiona. Posle 4:1 u Beogradu protiv Panatinaikosa dogodio se onaj cuven revans u Grckoj, gde je Zvezda ispala posle poraza od 3:0. Dan danas se pricaju price o drogiranju Zvezdinih igraca, preko cinjenice da je Panatinaikos vodio Puskas a njegov zet bio sudija na utakmici do price da je u ovoj prici icestvovalo najvise drzavno rukovodstvo sve sa Titom na celu. Zanimljivo da je Panatinaikos u finalu izgubio bas od Vasovicevog Ajaksa. Ova generacija je posle 2 sezone stigla opet do cetvrtfinala gde je ispala od Atletika iz Madrida. Te sezone je pobedila Liverpul u obe utakmice i tako nanela JEDINI PORAZ Liverpulu na njegovom terenu u utakmicama kupa evropskih sampiona u proslom veku. Ova generacija je vwc sledece sezone igrala polufonale kupa pobednika kupova, a na tom putu izbacila Real iz Madrida. Ostace upamceno da je na utakmici polufinala protiv Ferencvarosa na Marakani bilo 110000 ljudi. Ovu Zvezdinu generaciju je zamenila jos jedna sjajna generacija predvodjana Pizonom, Dulom Savicem, Blagojevicem, Sesticem... U sezoni 1976/77 (sezona kad se desio MUK U LONDONU) Zvezda igra finale Kupa Uefa sa Boriusijom Menhengladbah. Ostace upamcene propustene sanse u Nemackoj, navlacenje sudija kao i publika koja pod utiskom igre Crvene Zvezde i gresaka sudije na kraju meca skandira Zvezdino ime ROTER STERN! Jedna ulica u gradu je dobila ime Bogradska u secanje na to finale. Pre generacije koja ce pokoriti Evropu i svet, bila je sjajna generacija na koju se nadovezala sampionska. Mrkela i Piksi su je predvodili i ostace upamcena i po pobedi na Realom od 4:2 u Beogradu (na poluvremenu 3:0) za Zvezdu! I onda stize  SAMPIONSKA generacija. Crvena Zvezda je sampion Evrope i sveta! SRECNO SVIMA KOJI DANAS SLAVE!

zdravko

pre 3 godine

Nije Samo prepisati zvezdi vec svim klubovima koji su osvojili prvaka sveta. Stose tice grobara neka Im bude uteha zvezdaje prvak sveta.Pozdrav

Cika Slave

pre 3 godine

Hvala ČIKA SLAVE,
Ja sutra slavim Svetog Alimpija Stolpnika.
(NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD, 08. decembar 2020 11:41)

Tebe bas poteralo, 2 slave u 2 dana... Srecne Slave domacine!

eX

pre 3 godine

Veliki klub, jedini iz ovog dela Evrope ovoliko veliki Zvezda i Steua.

Srbija prvak sveta sa mladjim timom protiv Brazila i Zvezda prvak Evrope i sveta nije malo imati ove sampione.

Aleksej

pre 3 godine

U finalu pobedili mocni Kolo Kolo koji je malo jaci od Omonije koju eto sampioni sveta nisu uspeli da pobede u dvomecu.
(Will Mosley, 08. decembar 2020 14:00)Kladionicarski um ,,Lucky six” vrhunac dejta hahhaah

Ljubo

pre 3 godine

Samo da vas podsetim vi koji kažete da zvezda neće igrati ligu šampiona-Zbog zvezde je i promenjen sistem takmičenja da se izbace pravi šampioni i da se metnu njihovi četvrto plasirani da igraju zadnje kolo kvalifikacija a zvezda kao bivši šampion 4 kola kvalifikacija.Po kojom su njihove lige to zaslužile.Ovaj ljigavi Real nije preko 30 godina osvojio kup šampiona a vidi po ovom nakaradnom sistemu stalno igra polu finala i finala.Sve uzmu što vredi pa ti sa njima igraj.Milijardu evra ulažu u tim i niko ne pita odakle im te pare.I za kraj za mene će biti uvek vrednija ova jedna titula nego Realovih 100 titula jer je ona osvojena sa našim igračima dok Real mora za jednu titulu da uloži na stotine miliona a sada kako su krenuli biće i preko milijarde.

Ljubo

pre 3 godine

Kada pomislite da ste bolji od nas u fudbalu pogledajte ova 2 trofeja i sve će vam biti jasno.A ako mislite da imate najboljega fudbalera,pogledajte pravoga čarobnjaka sa loptom jednog jedinog i neponovljivom Dragana Stojkovića Piksija.Ako mislite da imate najbolje navijače na svetu pogledajte atmosferu u Bariju.Jedino što ste bolji od nas to je obaranje glinenih golubova.

Лаик

pre 3 godine

Биће дана, биће лета, бићеш опет првак света! Гигант, највећи клуб источне Европе!

Bumerang

pre 3 godine

@purger
Imala je Zvezda itekako kontinuitet. Te titule iz 1991 u Bariju i Tokiju su bile kruna (slag na tortu) prethodnih 20 godina kada su takodje pobedjivani evropski velikani i igrane zavrsnice evropskih takmicenja. Posle toga, da, nastupa diskontinuitet. Svi znamo zasto. Prodat je sampionski tim, a tadasnje vlasti stavile sapu na novac. Sa tim novcem na raspolaganju imali bi osiguranu dominaciju barem narednih 10 godina u domacem prvenstvu, a po procenama bili bi i konstantni ucesnici zavrsnice lige sampiona. Mozda bi se tu cak desila jos koja titula LS. Na zalost, tadasnja srpska fudbalska politika je bila da vojni klub zaleci nagomilane komplekse i prestigne Zvezdu po broju titula u prvenstvu. Srbin ce Srbinu oprostiti sve, ali uspeh nikako. Upeli su se iz petnih zila da uniste nas klub, ali ne moze, ovaj narod bre za Zvezdu navija. Pozdrav, i jedva cekam da Zvezda i Dinamo konacno ukrste koplja. Mozda vrlo skoro.

Aleksej

pre 3 godine

U finalu pobedili mocni Kolo Kolo koji je malo jaci od Omonije koju eto sampioni sveta nisu uspeli da pobede u dvomecu.
(Will Mosley, 08. decembar 2020 14:00)Da dodam nije bilo dvomeca sa Omonijom tebra hahah. Ali dobro kao sto rekoh kladionicarski um. haha

chupavi

pre 3 godine

FIFA je mozda promenila format takmicenja, odnosno sada za titulu svetskog klupskog sampiona igraju sampioni svih kontinenata ali cinjenica je da u finalu uvek igraju prvaci Evrope i Juzne Amerike.

To je tako jer FIFA zeli da popularizuje fudbal svuda ali i danas kao i sada davne 1991 godine najbolji fudbal se opet igra na istim kontinentima. U to vreme bi neki prvak Azije, Afrike ili Severne Amerike bio totalno unisten od evropskog ili juznoamerckog prvaka.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Čestitam, zanimljivo je to, n9gomet, svjetski prvaci, proslave, zezanja, izlasci, muzika....ja sam na 08.12.1991. bio u podrumu u Dubrovniku, nisam ni znao šta sam po nacionalnosti do jeseni 1991., valjda sam nekom nešto skrivio.
(Torcida 1956, 08. decembar 2020 09:14)

I ja isto tako, u tom periodu, I PRE TOGA, u podrumu u Karlovcu, 8 godina imao, vojno naselje... Ne znam zasto uopšte....
Moj tata je isao na posao totalno normalno, u civilki, a nama počeli da pucaju po zgradi!?!?
Ako mislis da si SAMO TI ili SAMO VI zrtve, debelo gresis, 30 godina kasnije...
Vi ste pevali DANKE DOJCLAND za nezavisnost... (a mi razbili drzavu!?!?!?!?) Malo nelogično?

Inače hvala na čestitkama, lepo je da znaš da ceniš da si u komšiluku SVETSKIH PRVAKA!

Aleksej

pre 3 godine

Mi smo kao zlobni i zavidni, a vi kao ne ostavljate podrugljive komentare o Partizanu, o Istanbulu 1992 ?

Za one koji misle da nismo isti, nažalost isti smo po navijačkom mentalitetu.
(PSG 6 komada, to je kanonada, 08. decembar 2020 12:45)Tebra pokusavas u niku da ismejavas poraz Zvezde u Parizu od ekipe koja vredi milijardu evra jahaha. Obeliks je pao u bure sa carobnim napitkom i postao vecno jak, ti si pao na glavu kao mali sa kreveta i ....

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Дрезден, Минхен, Бари сада Звезду слави. Манчестер и Токио, Звезде се уплашио."

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Inače, ekipa sa najviše Srba u finalu KEŠa je Partizan :)
(Jole, 8. decembar 2020 11:32)




:)))))
bre, nikad od tebe viđeniji vjesnikov svedok - kako da zaboraviš da je nogometni klub partizaи bio evropski prvak... čitavih 15 minuta!

gorski

pre 3 godine

Jedan osvrt kao uspomena na Vladicu Popovica.Ako pogledate snimak sa te utakmice,primeticete da i u trenutcima pocetnog Zvezdinog vodjstva i u trenucima potpunog trijumfa,Vladica se ponasa mirno,stalozeno i dostojanstveno.Gospodstvenog ponasanja i na terenu i van njega.Covek plemenitog kova iz nekih davnih i boljih vremena.Hvala Ti Vladice.

Gorki

pre 3 godine

@Cika Slave
Svaka cast za komentar, ali gde si ti video mrkelu u ekipi koja je pobedila Real sa 4:2!!!
(ja,

Ajde ti proveri ponovo svoje pametovanje pa se vrati ovde da se izvinis cika Slavetu.

Damir 1965

pre 3 godine

Mrkela je igrao levo krilo na utakmici protiv Reala 4-2,kod prvog gola proveo kontranapad, dodao za Boru C, a on dao asistenciju za gol Đurovskog.